Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Tientallen doden bij treinongeluk in KameroenNOS Nieuws - Buitenland

In Kameroen zijn bij een treinramp zeker 53 mensen omgekomen, meldt de staatstelevisie van het land. Er zijn meer dan driehonderd gewonden, de verwachting is dan ook dat het dodental nog stijgt. Een afgeladen passagierstrein was op weg van de hoofdstad Yaoundé naar de economisch belangrijke stad Douala. Even voordat de trein zou aankomen bij een andere stad, Eseka, ging het mis. Door nog onbekende oorzaak ontspoorde de trein, deelde de minister van Transport mee. De trein zat extra vol met passagiers omdat er grote verkeersproblemen waren op de weg tussen Yaoundé en Douala. Een brug over een rivier was ingestort door de regen.  
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 21:33:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

China en Saoedi-Arabië dumpen Amerikaanse staatsobligatiesDe Volkskrant - Buitenland

De Europese leiders zijn het op hun top niet eens geworden over het afkondigen van sancties tegen Rusland vanwege zijn bombardementen op Aleppo. Zelfs een voorstel om met strafmaatregelen te dreigen haalde het niet. Ondertussen riep Moskou de ambassadeur van België op het matje en stoomt een Russisch vliegdekschip samen met andere oorlogsschepen op naar de Middellandse Zee. Europa wikt, Poetin bes
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 21:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

China woedend over Amerikaans oorlogsschip in Zuid-Chinese ZeeNOS Nieuws - Buitenland

China heeft bij de Verenigde Staten geprotesteerd tegen de patrouilles van een Amerikaans oorlogsschip in de Zuid-Chinese Zee. Volgens het Chinese ministerie van Defensie is de aanwezigheid van de USS Decatur in de buurt van de Paracel-eilanden illegaal en een provocatie. Twee Chinese oorlogsschepen, de Gangzhou en de Luoyang, hebben het Amerikaanse schip gedwongen te vertrekken uit, wat het land noemt, Chinese territoriale wateren. Ook heeft China gedreigd de luchtmacht in te zetten.   Het Witte Huis heeft bevestigd dat een Amerikaans oorlogsschip zich in de buurt bevindt van de Paracel-eilanden in de Zuid-Chinese Zee. De archipel van eilandjes, zandbanken, koraalriffen en het water eromheen worden geclaimd door China, maar ook Taiwan en Vietnam zeggen dat de eilandengroep tot hun grondgebied behoort. Stabiliteit Doel van de patrouille rond de Paracel-eilanden is volgens de Amerikanen het zeker stellen dat schepen daar volgens internationaal recht kunnen blijven varen. De VS bestrijden dat de eilanden Chinees grondgebied zijn en de zee er omheen Chinees territoriaal water. Volgens China gaat de Amerikaanse patrouille ten koste van de stabiliteit in de Zuid-Chinese Zee en is het wederzijds vertrouwen aangetast. In een verklaring zegt het Chinese ministerie van Defensie: "Wij dringen er bij de VS op aan de nationale soevereiniteit van China en zijn veiligheid te respecteren." Het ministerie dreigt zich militair te verdedigen bij een volgend incident. Spratley-eilanden Vorig jaar oktober zag China zich genoodzaakt tot dreigende taal nadat de Amerikanen een oorlogsschip naar de Spratley-eilanden in de Zuid-Chinese Zee hadden gestuurd. Ook deze eilanden worden geclaimd door China, maar ook in dit geval wordt het eigendom betwist door zijn buurlanden.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 21:00:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden na ontsporen passagierstrein in KameroenNu.nl - Buitenland

Een overvolle passagierstrein is vrijdag ontspoord in Kameroen. Volgens het ministerie van Transport zijn er tenminste 53 mensen overleden. Bijna driehonderd mensen raakten gewond.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 20:32:26 - Nu.nl - Buitenland
 

Artsenclub kiest omstreden Indiër toch als voorzitterNOS Nieuws - Buitenland

De Indiase arts Ketan Desai is gekozen tot voorzitter van de World Medical Association (WMA), een wereldwijde koepelorganisatie die zich bezighoudt met medische beroepsethiek. Opvallend, want Desai wordt al sinds 2009 beschuldigd van corruptie en moet daarvoor mogelijk nog terechtstaan. Desai werd in 2009 voor het eerst voorgedragen als voorzitter van de organisatie, maar zijn benoeming werd uitgesteld toen bleek dat hij mogelijk omgekocht was door een artsenopleiding. In ruil voor 20 miljoen rupees (destijds 450.000 dollar) zou Desai de school geholpen hebben om meer studenten te mogen opleiden dan toegestaan. Gevangen Ketan Desai zat enige tijd gevangen maar werd op borgtocht vrijgelaten. In 2013 hief de WMA zijn schorsing op op aandringen van de Indiase artsenorganisatie India Medical Association.  In 2015 werd Desai opnieuw voorgedragen als voorzitter van de WMA, maar zijn benoeming ging weer niet door, ditmaal zonder opgaaf van redenen. Dit jaar is het dus eindelijk gelukt voor Desai, hoewel hij nog vervolgd wordt. Op 4 november staat een rechtszitting gepland.       Bij de WMA zijn meer dan honderd nationale artsenverenigingen aangesloten. De functie van voorzitter rouleert elk jaar en is voornamelijk ceremonieel.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:17:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Koenders: vertrek Afrikaanse landen uit Strafhof zorgelijkNOS Nieuws - Buitenland

De terugtrekking van Afrikaanse landen uit het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag is zorgwekkend en te betreuren, vindt minister Koenders (PvdA) van Buitenlandse Zaken. Hij reageerde op de aangekondigde terugtrekking van Zuid-Afrika en Burundi. "Voor Nederland, tevens gastland van het ICC, is dit een uitermate zorgelijke ontwikkeling.' Zuid-Afrika heeft vandaag aangekondigd zijn lidmaatschap van het ICC op te zeggen. Burundi maakte deze week ook bekend op te stappen. De landen zijn ontevreden over het hof, dat verdachten van onder meer oorlogsmisdaden vervolgt. Vooringenomen De Zuid-Afrikaanse regering vindt dat het strafhof vooringenomen en oneerlijk te werk gaat. "Het ICC richt zich te veel op Afrikaanse landen, ondanks duidelijk bewijs van schendingen door anderen", zo staat in het document. Sinds de oprichting van het hof in 2002 zijn er alleen Afrikanen gedaagd. In dat verband weigerde president Zuma vorig jaar zijn Sudanese ambtgenoot Omar al-Bashir te laten oppakken die wordt gezocht voor oorlogsmisdaden door het Internationaal Strafhof. Zuma zei dat hij er niet aan wilde meewerken om een zittende president ten val te brengen. Burundi wil het lidmaatschap opzeggen vanwege een conflict over de mensenrechtensituatie in het land. Het parlement heeft met grote meerderheid voor het plan gestemd. Ook andere Afrikaanse landen hebben met uittreding gedreigd. Straffeloosheid Het opzeggen van het lidmaatschap van het strafhof is volgens Koenders niet de manier om de problemen op te lossen. Hij benadrukt dat het ICC een cruciale rol speelt bij de bestrijding van straffeloosheid. "Slachtoffers van internationale misdrijven waar dan ook ter wereld verdienen gerechtigheid. Als een land deze misdrijven zelf niet kan of wil vervolgen, dan is het Internationaal Strafhof een belangrijk laatste redmiddel om straffeloosheid te voorkomen", zegt Koenders. Op dit moment zijn 124 landen partij bij het ICC, waaronder 34 Afrikaanse landen. Nederland is in gesprek met de landen die willen afhaken om te voorkomen dat ze zich terugtrekken. Ook gaat Koenders het mogelijke vertrek aankaarten in EU-verband. Sinds de oprichting in 2002 heeft geen land het strafhof verlaten. Nederland heeft ook contact gehad met de voorzitter van de Assembly of States Parties van het ICC, de Senegalese minister Sidiki Kaba van Justitie. De State Parties zijn de 124 landen die zich hebben gecommitteerd aan het statuut van het Internationaal Strafhof. Er is niet bekendgemaakt wat dat gesprek met Kaba heeft opgeleverd.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:09:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Luchthaven Oost-Londen ontruimd na brandalarmAD - Buitenland

Door hevige regenval in Hongkong zijn delen van de regio onder water komen te staan. Een Chinese man liet zich echter niet weerhouden van het drinken van zijn dagelijkse kopje koffie in de lokale en compleet overstroomde Starbucks. Een foto van het tafereel levert talloze reacties op.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:08:00 - AD - Buitenland
 

Chinese man in overstroomde Starbucks verovert het internetAD - Buitenland

Bizar, zo noemt Amsterdammer Guus Hens het ongeluk van de 23-jarige Denise Pronk. Hij was erbij toen de Tilburgse gisteren onder een trein kwam bij station Lempuyangan in Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:07:00 - AD - Buitenland
 

Aberfan: een ramp die voorkomen had kunnen wordenNOS Nieuws - Buitenland

09.15 uur, 21 oktober 1966. Een lawine aan mijnafval stortte zich vanaf de heuvel op het lager gelegen dorp Aberfan. De lokale basisschool raakte als eerste bedolven onder een gitzwarte laag modder en puin. "Het dorp was al wel gewend aan overleden mijnwerkers die niet meer onder de grond vandaan kwamen", vertelt de Britse versie van het polygoonjournaal uit 1966. "Maar nu moesten die mijnwerkers hun eigen kinderen uit de modder opgraven." In de Britse media kwamen de afgelopen dagen veel ooggetuigen aan het woord. Zo vertelt een vrouw dat ze zich nog herinnert dat ze met een ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd. Ze zat op de getroffen school. "Daar hoorde ik dat mijn broertje was overleden. Mijn zusje. En dat al mijn vrienden waren omgekomen." Er was veel woede in Aberfan over het feit dat de ramp voorkomen had kunnen worden. In het dorp waren veel zorgen over de veiligheid van de mijnschacht en het zich maar opstapelende mijnafval op de heuvels rond het dorp. Sommige ouders wisten dat de school weleens als eerste geraakt zou kunnen worden als het mis zou gaan. Maar de autoriteiten deden niets met die waarschuwingen, vertelt de Welshe historicus Ben Curtis, die veel onderzoek deed naar de ramp. "Het was daarmee te verwachten dat het kon gebeuren. Het was zeker geen onvoorspelbare ramp." Nauwelijks gehoord Ook voelden veel inwoners zich in de dagen na de ramp nauwelijks gehoord in de rest van Groot-Brittannië. Zeker toen koningin Elizabeth besloot niet af te reizen omdat ze de reddingswerkers niet in de weg wilde lopen. Een beslissing, zo zei ze later, waar ze enorm veel spijt van heeft gehad. Vandaag is er wel volop aandacht voor Aberfan. Prins Charles bezocht het dorp om met nabestaanden te spreken en plantte een boom in de speciale gedenktuin die is aangelegd op de plek waar de school stond. Ook werd er op veel plekken om 09.15 uur een minuut stilte gehouden. Ook leeft zelfs bij de huidige generatie schoolkinderen in Aberfan een scherp besef over wat er vijftig jaar geleden is gebeurd. "Het is een ongelooflijk moeilijk onderwerp om met kinderen te bespreken. Maar wel belangrijk. En je merkt hoeveel de kinderen al meekrijgen vanuit huis", zegt schooldirecteur Simone Rogan tegen de BBC. Al spreekt ze wel de hoop uit dat deze generatie niet meer hoeft op te groeien met het verdriet en de woede van Aberfan. 
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:03:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Filipijnse president Duterte wil banden met VS toch niet verbrekenNu.nl - Buitenland

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft zijn in China gedane verhaal over de "scheiding van de Verenigde Staten" vrijdag alweer bijgesteld.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 19:02:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Tilburgse (23) verongelukt op Java: Dit is bizarAD - Buitenland

De Franse autoriteiten gaan maandag van start met het weghalen van migranten uit het geïmproviseerde vluchtelingenkamp bij Calais. De zogeheten jungle moet volgens een functionaris van het ministerie van Binnenlandse Zaken in een week tijd worden ontmanteld.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 18:31:00 - AD - Buitenland
 

Oorlogssteden in het nieuws: Mosul en AleppoNOS Nieuws - Buitenland

Mosul en Aleppo, het zijn twee steden die de laatste tijd veel in het nieuws zijn. In de steden is oorlog en wordt hevig gevochten. Aleppo Aleppo is de grootste stad van Syrië. Al 5 jaar wordt er gevochten tussen de regering en verschillende groepen. Islamitische Staat (IS) is een van de groepen die de baas wil zijn in het gebied.  Inwoners Veel onschuldige mensen worden slachtoffer van de gevechten. Door bombardementen zijn al 500 mensen omgekomen  Mosul ligt in Irak, een land naast Syrië. Het is de laatste grote stad in het land waar IS de baas is. Soldaten omsingelen Mosul en proberen de terreurgroep weg te jagen.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 18:25:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

IS slaat terug met terreuraanslagen in KirkukDe Volkskrant - Buitenland

Wereldvoetbalbond FIFA gaat niet in op de eisen van een gedupeerde gastarbeider uit Bangladesh en vakbond FNV. Die wilden dat de bond zou erkennen onrechtmatig te hebben gehandeld bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar. Daarnaast eiste de arbeider, die in Qatar onder erbarmelijke omstandigheden bouwde aan een nieuw stadion, een schadevergoeding. Sinds Qatar in 2011 begon met de voorbereidinge
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 18:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse gemeente verbiedt dragen van clownspak met HalloweenNu.nl - Buitenland

In Kemper County, een gemeente in de Amerikaanse staat Mississippi, is het tot Halloween verboden om in een clownspak over straat te gaan.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 17:56:26 - Nu.nl - Buitenland
 

FIFA verwerpt eisen FNV, blijft uitbuiting gastarbeiders Qatar ontkennenDe Volkskrant - Buitenland

 De Canadese minister van Handel Chrysta Freeland heeft vrijdagmiddag na urenlang onderhandelen met de Waalse regering over het vrijhandelsverdrag van de EU en Canada (CETA) haar koffers gepakt. Volgens Belgische media zei ze bij haar vertrek dat de gesprekken met Wallonië zijn beëindigd en mislukt. Het verdrag kan alleen ingevoerd worden als de parlementen van alle 28 lidstaten akkoord zijn gegaa
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 17:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Principeakkoord Turkije en Irak over Turkse rol in offensief MosulNu.nl - Buitenland

Turkije en Irak hebben een principeakkoord bereikt dat op termijn kan leiden tot een Turkse rol in het offensief richting Mosul.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 17:36:43 - Nu.nl - Buitenland
 

Canadezen naar huis zonder CETA-akkoordAD - Buitenland

In de strijd om haar laatste grote bolwerk Mosul wil terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) burgers gebruiken als menselijk schild. Dat zegt het kantoor voor de Mensenrechten van de VN. IS zou 550 gezinnen uit omliggende dorpen naar de Iraakse stad hebben gedreven om ze op strategische plekken te zetten, dichtbij strijders en officieren.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 17:04:00 - AD - Buitenland
 

Onderzoekers zetten per abuis CO2 om in brandstof EthanolAD - Buitenland

Canada en de EU bieden Wallonië nog onvoldoende om in te stemmen met het vrijhandelsakkoord tussen Europa en Canada, CETA. ,,Er is een wil om vooruit te gaan, maar geen akkoord", zei de Waalse premier Paul Magnette vrijdag in het Waalse parlement, waar hij de stand van zaken kwam uitleggen.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 15:40:00 - AD - Buitenland
 

Britse politie arresteert tiener op verdenking van terreurNu.nl - Buitenland

De Britse politie heeft vrijdag in het noorden van Londen een tiener gearresteerd die ervan wordt verdacht een terroristische aanslag te hebben beraamd.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 15:13:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Regeringsvliegtuig Oranjes vliegt leeg naar AustraliëAD - Buitenland

Een vloot Russische oorlogsschepen is onderweg naar de Middellandse Zee en zal door het Kanaal varen. De Britse marine, daarbij ondersteund door de luchtmacht, volgt de vloot op de voet.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 14:41:00 - AD - Buitenland
 

Wonderkind Bella (4) spreekt zeven talenAD - Buitenland

De avond na het derde en laatste presidentiële debat namen Donald Trump en Hillary Clinton het opnieuw tegen elkaar op. Traditiegetrouw gaven de twee presidentskandidaten allebei een toespraak tijdens een benefietdiner in New York en er werd wat afgelachen. Wij maakten een Top 5 van de beste quotes.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 12:50:00 - AD - Buitenland
 

Benefietdiner Trump en Clinton: vijf anekdotesAD - Buitenland

Zuid-Afrika wil zich terugtrekken uit het Internationaal Strafhof (ICC). Volgens de minister van Justitie, Michael Masutha, zou het lidmaatschap een actieve diplomatie in de weg staan. De regering dient binnenkort een wetsvoorstel in om de ondertekening van het Statuut van Rome, waarmee het ICC werd opgericht, in te trekken.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 12:38:00 - AD - Buitenland
 

VN: IS zet 550 gegijzelde families in als menselijk schild bij strijd om MosulDe Volkskrant - Buitenland

De regering van Zuid-Afrika wil het land niet langer lid laten zijn van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Daarmee dreigt na Burundi opnieuw een Afrikaans land zich uit het ICC terug te trekken. Het parlement, waarbinnen het regerende ANC de meerderheid heeft, zal zich binnenkort over de zaak buigen. Maite Nkoana-Mashabane, de Zuid-Afrikaanse minister voor Internationale Betrekkingen,
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 11:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Plussize model met de dood bedreigd na verliezen 108 kiloAD - Buitenland

Een 23-jarige vrouw is gisteren om het leven gekomen toen ze onder een trein kwam bij station Lempuyangan in Yogyakarta, op het Indonesische eiland Java. Het gaat om Denise Pronk, een inwoonster van Tilburg. Ze werd mogelijk door een trein gegrepen toen ze het spoor probeerde over te steken en overleed ter plekke.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 10:33:00 - AD - Buitenland
 

Tilburgse (23) onder trein gekomen in IndonesiëAD - Buitenland

De Syrische president Bashar al-Assad beweert dat de beelden van Omran Daqneesh, het vijfjarige jongetje dat in Aleppo gered werd na een luchtaanval, nep zijn. Volgens Assad is de video gemanipuleerd.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 10:27:00 - AD - Buitenland
 

Vrienden bedenken fietsslot waar dieven van gaan brakenAD - Buitenland

Gewapende extremisten hebben vandaag overheidsgebouwen in de Iraakse stad Kirkuk aangevallen, meldt de BBC. Zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op bij politiebureaus in de stad en een elektriciteitscentrale, waar zeker elf doden zijn gevallen.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 08:19:00 - AD - Buitenland
 

Actie extremisten in Iraakse stad KirkukAD - Buitenland

Nederland en Japan gaan op sportgebied nauw samenwerken. Minister Edith Schippers (VWS) heeft met haar Japanse evenknie Hirokazu Matsuno een sportovereenkomst afgesloten. De afspraken zijn gemaakt met oog op de Olympische en Paralympische Spelen die in 2020 in Tokio worden gehouden.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 06:23:00 - AD - Buitenland
 

Nederland en Japan sluiten sportovereenkomstAD - Buitenland

Traditiegetrouw is het Alfred E. Smith liefdadigheidsdiner het moment waarop Amerikaanse presidentskandidaten de strijdbijl één avond begraven om grappend samen aan tafel te zitten. Maar in de grimmige Amerikaanse presidentsverkiezingen konden Hillary Clinton en Donald Trump het donderdagnacht niet laten om de sfeer te verpesten.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 05:35:00 - AD - Buitenland
 

Europese leiders: Rusland wil EU verzwakkenAD - Buitenland

De politie in Vancouver waarschuwt haar inwoners om deuren en ramen op slot te doen na een bizarre inbraak. Een 35-jarige Canadees brak in bij een woning, trok zijn kleren uit en begon eieren te bakken, zo meldt CTV Vancouver donderdagavond.
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 02:11:00 - AD - Buitenland
 

Trump-watching blijkt het toppunt van ironieDe Volkskrant - Buitenland

Dat vrijhandel en globalisering Europa en Amerika welvarender hebben gemaakt lijkt vergeten. Verdragen als TTIP en CETA, dat de EU-leiders vandaag van een vroege dood proberen te redden, zijn magneten voor protest geworden. Hoe kan dat? De totstandkoming van CETA, het handelsverdrag tussen Europa en Canada, lijkt een tangbevalling te worden. De Europese leiders moeten er vandaag op hun top in Brus
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Een verhaal van liefde, overleven en gemeenschapDe Volkskrant - Buitenland

In Dabiq zou de Dag des Oordeels beginnen. Nu de stad is heroverd, past IS de islamitische tradities aan. Afgelopen zondag verloor de Islamitische Staat de Noord-Syrische plaats Dabiq aan door Turkije gesteunde rebellen. Hoewel Dabiq slechts een klein dorp is, betekende het verlies een nieuwe tegenslag voor IS. De plaats is namelijk van bijzonder belang voor IS, omdat vroeg-islamitische bronnen me
Vrijdag 21 Oktober 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama noemt Trumps uitspraak gevaarlijk voor democratieAD - Buitenland

De Waalse regering heeft vanavond het vrijhandelsakkoord tussen de EU en Canada, CETA, verworpen. De onderhandelingen worden morgen voortgezet, zei premier Paul Magnette na afloop van spoedberaad met zijn regering.
Donderdag 20 Oktober 2016 - 23:14:00 - AD - Buitenland
 

Walen verwerpen handelsverdrag met CanadaAD - Buitenland

De poging van een kunstenares om een beschadigd standbeeld van het kindje Jezus te herstellen, wordt met hoongelach ontvangen. Kerkgangers in het Canadese stadje Sudbury reageren verontwaardigd en noemen het een slechte Halloweengrap.
Donderdag 20 Oktober 2016 - 22:37:00 - AD - Buitenland
 

Spaanse smartphone blijkt Chinese prul met een stickertjeDe Volkskrant - Buitenland

Mosul moet nog worden veroverd, maar in Parijs vergaderden de Iraakse regering en de internationale coalitie gisteren alvast over de politieke toekomst van de stad. De uitkomst: het toekomstig bestuur van de stad moet recht doen aan alle bevolkingsgroepen die in Mosul wonen, zoals sjiieten, soennieten, Turkmenen en Koerden. Ook mag de verovering van de stad niet leiden tot wraakacties tegen andere
Donderdag 20 Oktober 2016 - 21:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Weer beschuldiging van ongewenste intimiteiten door Trump; lees alle verhalenDe Volkskrant - Buitenland

Door slangendna bij muizen in te brengen, hebben wetenschappers van onder meer de universiteit van Californië pootloze muizen gemaakt. Met dit experiment bootsen de onderzoekers de evolutie van slangen na, die meer dan honderd miljoen jaar geleden hun poten verloren. De resultaten verschenen in het vakblad Cell. Slangen verloren hun poten waarschijnlijk als een aanpassing aan een gravende levensst
Donderdag 20 Oktober 2016 - 18:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pootloze muizen verhelderen evolutie van de slangDe Volkskrant - Buitenland

Het stierenvechten kan worden hervat in Catalonië: het regionale verbod is door een Spaans gerechtshof onrechtmatig verklaard. In Barcelona begon de traditie in 1387 en eindigde op 25 september 2011. Het Spaanse Grondwettelijk Hof heeft het verbod op stierenvechten in Catalonië donderdag ongedaan gemaakt. De stierenvechterskunst maakt volgens het hof deel uit van het Spaanse cultureel erfgoed. Daa
Donderdag 20 Oktober 2016 - 18:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verbod op stierenvechten Catalonië ongedaan gemaaktDe Volkskrant - Buitenland

Als er iets is waarop de Amerikanen zich graag beroemen, is het wel dat ze een ruim tweehonderd jaar lange traditie van vreedzame machtswisselingen hebben. Er vloeit geen bloed en op een enkele uitzondering na legt de verliezer van de presidentsverkiezingen zich zonder sputteren bij zijn nederlaag neer. Vandaar dat de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump een storm van kritiek losmaakte m
Donderdag 20 Oktober 2016 - 17:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Angst groeit voor Bondsrepubliek-ontkenners na dodelijke schietpartijDe Volkskrant - Buitenland

Iraakse strijdkrachten rukken steeds verder op naar het Noord-Iraakse IS-bolwerk Mosul. Iraakse militairen en Koerdische peshmerga-strijders hebben inmiddels vijftien dorpen rond Mosul van Islamitische Staat bevrijd. De stad is nu nog in handen van terreurgroep Islamitische Staat (IS), maar is omsingeld door Iraakse en Koerdische troepen. Zij rekenen op felle tegenstand van IS, die talloze mijnen
Donderdag 20 Oktober 2016 - 14:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In het Syrische Tartous verrijst het ene na het andere resortDe Volkskrant - Buitenland

Een Duitse politieagent is donderdagochtend overleden nadat hij woensdag werd neergeschoten door een man in het Zuid-Duitse Beieren. Drie andere agenten raakten gewond. De dader kon kort na de schietpartij worden opgepakt, bevestigde de politie. De man, lid van een rechtse groepering, begon te schieten nadat agenten hem vroegen zijn geregistreerde wapen af te geven toen hij werd gefouilleerd bij e
Donderdag 20 Oktober 2016 - 09:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeker 22 doden bij aanvallen IS op Iraakse stad KirkukNu.nl - Buitenland

Tientallen gewapende IS-strijders hebben vrijdag overheidsgebouwen in de Iraakse stad Kirkuk aangevallen. Zelfmoordterroristen bliezen zichzelf op bij politiebureaus in de stad en een elektriciteitscentrale. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

The Series: een liefdadigheidsdiner met harde woordenNOS Nieuws - Buitenland

De hardheid van de campagne kwam zelfs op tafel tijdens een liefdadigheidsdiner. Alle traditie van humor en goede wil ten spijt, Trump en Clinton konden de vredespijp maar niet vinden. Bekijk in de video hierboven hoe zij ingingen tegen een traditie die al decennia oud is. Bekijk alle afleveringen van NOS The Series op onze speciale site:
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Teruglezen - Clinton winnaar debat volgens peilingen, veel kritiek op uitspraken TrumpDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bus rijdt in Costa Rica van dijk en slaat omAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.