Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Zweedse medegevangene van Sjaak Rijke na zes jaar vrijgelaten in MaliNu.nl - Buitenland

Al-Qaeda in Mali heeft de Zweedse gijzelaar Johan Gustafsson na bijna zes jaar vrijgelaten. Dat heeft het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag bekendgemaakt.
Maandag 26 Juni 2017 - 21:59:19 - Nu.nl - Buitenland
 

Controles bij grens met Aken in aanloop naar G20-topNu.nl - Buitenland

In de aanloop naar de G20-top op 7 en 8 juli in Hamburg is de Duitse politie maandag begonnen met uitgebreide grenscontroles in Aken, dat aan Nederland en België grenst. Circa honderd agenten hebben controles uitgevoerd.
Maandag 26 Juni 2017 - 21:02:33 - Nu.nl - Buitenland
 

Levenslang voor moordende Canadese verpleegkundigeNOS Nieuws - Buitenland

In Canada is een voormalige verpleegkundige veroordeeld tot levenslang voor het vermoorden van patiënten. Elizabeth Wettlaufer heeft bekend dat ze acht ouderen in verzorgingstehuizen heeft vermoord met insuline.

Wettlaufer was verpleegkundige in Ontario. Naast de acht moorden heeft ze vier pogingen tot moord bekend en twee gevallen van zware mishandeling. Tussen 2007 en 2016 injecteerde ze ouderen zonder medische reden met insuline.

Voor de rechter zei ze dat ze het gevoel had dat ze een instrument van God was. Naast de levenslange gevangenisstraf voor de moorden krijgt de 50-jarige Wettlaufer tien jaar celstraf voor elke van de vier pogingen tot moord en zeven jaar per zware mishandeling. Na 25 jaar kan ze theoretisch onder voorwaarden vrijkomen, maar dat ligt niet in de verwachting.

Maandag 26 Juni 2017 - 20:43:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Syrisch Twitter-meisje een van de meest invloedrijke personen ter wereldNOS Nieuws - Buitenland

Het Twitter-meisje Bana Alabed uit de Syrische stad Aleppo hoort wat Time Magazine betreft bij de 25 invloedrijkste personen op het internet. Ze staat tussen bekende namen als J.K. Rowling, Donald Trump en Katy Perry.

Het meisje van 8 jaar oud stuurde vorig jaar tijdens het beleg van Oost-Aleppo met haar moeder tweets de wereld in, waarin zij over de belegering vertelden en de wereld opriepen om de burgers van de zwaar bevochten stad te hulp te komen.

De tweets van Bana Alabed over de Syrische oorlog bereikten honderdduizenden mensen over de hele wereld.

Ook schrijfster J.K. Rowling staat op de lijst van het Amerikaanse tijdschrift. Niet zozeer vanwege haar enorme succes als Harry Potter-auteur, maar voornamelijk omdat ze recent in verweer kwam tegen opmerkingen van onder meer de Amerikaanse president Donald Trump.

Trump maakte de burgemeester van Londen belachelijk toen die opriep de rust te bewaren na de aanslag. Rowling reageerde scherp. Ze twitterde dat de oproep van burgemeester Kahn juist getuigt van leiderschap, en dat ze wel naar Trump zouden bellen als ze een "paniekzaaiende roeptoeter" nodig hadden.

Op de lijst zijn ook minder bekende namen te vinden, zoals die van de 16-jarige Amerikaan Carter Wilkerson. Die wilde een jaar lang gratis kipnuggets eten bij een fastfoodketen. Daarvoor moest een tweet van hem 18 miljoen keer geretweet worden. Hij deed een poging met de tekst: "Please help me. A man needs his nuggs".

Wilkerson heeft de benodigde 18 miljoen retweets nooit gehaald, maar zijn oproep werd wel door bijna 4 miljoen mensen gedeeld en dat is een nieuw wereldrecord. Time Magazine vond ook dat een vermelding waardig.

Het blad maakt het jaarlijkse overzicht op basis van de invloed die mensen hebben op sociale media en de frequentie waarmee ze in het nieuws komen. De samensteller van de lijst brengt onder de 25 winnaars geen volgorde aan.

Maandag 26 Juni 2017 - 19:51:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Italië pompt maximaal 17 miljard in crisisbanken, Europese bankenunie wankeltDe Volkskrant - Buitenland

De bekendste politieke gevangene van China, mensenrechtenactivist en Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo, is maandag vrijgelaten uit de gevangenis nadat er leverkanker bij hem was vastgesteld. De ziekte is al in een vergevorderd stadium, aldus zijn advocaat. Liu Xiaobo is opgenomen in een ziekenhuis. Het is onbekend in hoeverre hij al contact heeft gehad met zijn vrouw, die onder huisarrest staat. Hoogle
Maandag 26 Juni 2017 - 19:48:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Familie van door agent doodgeschoten donkere man VS krijgt miljoenenNu.nl - Buitenland

De nabestaanden van een door de Amerikaanse politie doodgeschoten donkere man krijgen 3 miljoen dollar schadevergoeding. De familie van Philando Castile (32) is dit overeengekomen in een schikking met de stad St. Anthony in de staat Minnesota. 
Maandag 26 Juni 2017 - 19:34:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Weer zelfmoordaanslagen in noordoosten van NigeriaNOS Nieuws - Buitenland

Zelfmoordterroristen hebben in het noordoosten van Nigeria aanslagen gepleegd waarbij behalve de daders zeker negen doden en dertien gewonden zijn gevallen. Dat gebeurde in de grote stad Maiduguri, die het zwaarst wordt getroffen door terroristen van Boko Haram.

Volgens een lokale politiechef waren er zeven daders, onder wie vier tienermeisjes. Een aantal meisjes zou bij het ontploffen van het bomvest alleen zelf zijn omgekomen.

De verantwoordelijkheid is niet opgeëist, maar zelfmoordaanslagen, vooral door vrouwen, zijn het handelskenmerk van de radicaal-islamitische terreurgroepering Boko Haram. De beweging, die banden heeft met Islamitische Staat, ontvoert meisjes en laat ze later zelfmoordaanslagen plegen.

De veiligheidsdiensten stonden al op scherp vanwege de viering van het einde van de ramadan.

Maandag 26 Juni 2017 - 19:00:08 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zweed bevrijd die in Mali vastzat met Sjaak Rijke NOS Nieuws - Buitenland

De Zweed Johan Gustafsson is weer vrij. Hij werd zes jaar geleden door al-Qaida in Mali ontvoerd, tegelijkertijd met de Brits-Zuid-Afrikaanse Stephen McGowan en de Nederlander Sjaak Rijke.

Ze werden met geweld meegenomen uit een restaurant in Timboektoe. Een vierde man, een Duitser, weigerde mee te gaan. Hij werd ter plekke doodgeschoten.

Rijke werd in 2015 bij toeval bevrijd door speciale eenheden van het Franse leger. Dat gebeurde bij een militaire operatie tegen terroristen van al-Qaida in de Islamitische Maghreb (AQIM). Die groepering ontvoerde diverse westerlingen voordat in 2013 Franse troepen neerstreken Noord-Mali om daar de orde te herstellen. McGowan is nog altijd in handen van AQIM.

Volgens lokale media verkeert Johan Gustafsson in goede geestelijke gezondheid.

Maandag 26 Juni 2017 - 18:52:42 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Het Great Barrier Reef is een bedreigde banenmotor, waarde: 38 miljardNOS Nieuws - Buitenland

Het Australische Great Barrier Reef is 38 miljard euro waard. Dat blijkt uit een rapport naar de waarde van het Australische koraalrif. Daarin worden verschillende economische en sociale aspecten opgeteld. Ook wordt de waarde van het rif als natuurlijk wereldwonder meegenomen.

Toerisme vormt de grootste waarde. Elk jaar bezoeken 2 miljoen toeristen het rif en gezamenlijk geven ze 4 miljard euro uit. Dat zorgt voor 64.000 banen, veel meer dan bij grote werkgevers als Qantas, dat 26.000 werknemers in dienst heeft, of de hele Australische olie- en gas industrie met 19.000 werknemers. De opstellers van het rapport sporen de overheid dan ook aan om meer te doen om het rif te redden.

Verbleking

De gezondheid van het rif loopt al jaren terug. In de afgelopen dertig jaar ging de helft van het koraal verloren. Orkanen, het gebruik van landbouwgif en opwarming van de aarde veroorzaken grote schade aan de koralen. Twee derde van het 2300 kilometer lange rif werd de afgelopen twee jaar getroffen door verbleking, veroorzaakt door opwarming van de oceaan.

De nieuwste bedreiging voor het Great Barrier Reef is het plan om een van de grootste steenkoolmijnen ter wereld in de buurt van het rif te ontwikkelen. De kolen moeten per schip naar India worden geëxporteerd.

Extra uitstoot

Critici vrezen dat toegenomen scheepvaart in het Great Barrier Reef zal leiden tot meer vervuiling en een grotere kans op schade aan het rif door aanvaringen. Milieuorganisaties wijzen er op dat de verbranding van de kolen extra uitstoot zal creëren, wat ook weer nadelig is voor het rif.

De regering steunt het project omdat het voor 10.000 banen zal zorgen. Australië is een van de grootste steenkoolproducenten ter wereld. Het land exporteerde de afgelopen twee jaar voor 48 miljard euro aan steenkool.

Maandag 26 Juni 2017 - 18:04:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Is de vrees dat Rif-activist Saïd Chaou in Marokko wordt gemarteld terecht?De Volkskrant - Buitenland

Het Amerikaanse Hooggerechtshof gaf het Witte Huis maandag het groene licht het omstreden inreisverbod voor reizigers uit zes islamitische landen alvast in te voeren, zij het met enkele beperkingen. Lagere rechtbanken hadden de maatregel opgeschort, maar de regering-Trump mag er van het Hooggerechtshof vast mee van start. Intussen buigt het hof zich over de vraag of het reisverbod, dat Trump per p
Maandag 26 Juni 2017 - 17:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Levenslang voor Canadese verpleegster die acht patiënten ombrachtNu.nl - Buitenland

Een Canadese verpleegkundige die acht bejaarde patiënten ombracht met insuline is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.
Maandag 26 Juni 2017 - 17:20:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Familie doodgeschoten zwarte man VS krijgt miljoenenAD - Buitenland

De 3,2 miljoen EU-burgers die nu in het Verenigd Koninkrijk wonen en werken, mogen ook na de brexit in het land blijven. Dat heeft Theresa May maandag gezegd.
Maandag 26 Juni 2017 - 16:25:47 - AD - Buitenland
 

EU-burgers mogen ook na de brexit blijven van Britse premierAD - Buitenland

De Zweed Johan Gustafsson is na zes jaar gevangenschap eindelijk vrijgelaten. Dat maakte het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag bekend. Hij werd sinds 2011 vastgehouden door al-Qaeda in Mali. 
Maandag 26 Juni 2017 - 16:23:36 - AD - Buitenland
 

Moeder zwarte Amerikaan die door politie werd doodgeschoten schiktNOS Nieuws - Buitenland

In de Amerikaanse staat Minnesota heeft de moeder van een zwarte man die door de politie werd doodgeschoten, een schikking van bijna 3 miljoen dollar getroffen.

De dood van Philando Castile in de stad St. Paul leidde vorig jaar tot protesten van mensen die de politie racisme verweten. Beelden van het incident gingen de wereld over omdat zijn vriendin live op Facebook liet zien hoe haar vriend bezweek.

De verzekering van de lokale autoriteiten keert het geld uit. In ruil daarvoor krijgt de agent, een Latino, geen straf.

Laatste woorden

Agent Jeronimo Yanez zette de auto van Castile aan de kant omdat hij vermoedde dat de man betrokken was geweest bij een beroving. Castile zei dat hij een wapen had. Kort daarna opende Yanez het vuur op hem. Yanez verklaarde later dat hij bang was dat Castile zijn wapen zou pakken.

Volgens de familie reageerde Yanez overhaast en was mogelijk racisme in het spel. Volgens zijn vriendin wilde Castile helemaal niet naar het wapen grijpen. "Ik wilde het helemaal niet pakken", waren de laatste woorden van Castile.

Ferguson

De moeder van Castile wil het geld gebruiken voor een stichting, die opkomt voor slachtoffers van vuurwapengeweld.

Onlangs was er in de VS een soortgelijke schikking in de zaak van de zwarte tiener Michael Brown. Zijn familie kreeg een onbekend bedrag van de gemeente Ferguson, in de staat Missouri. In ruil daarvoor werd de agent die Brown in 2014 doodschoot niet vervolgd.

Maandag 26 Juni 2017 - 15:28:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Blussen van bosbranden in Spanje gaat moeilijkNOS Nieuws - Buitenland

De brandweer in Spanje heeft veel moeite om een grote bosbrand onder controle te krijgen. Het is heet in het land en de wind blaast het vuur vooruit.

De brand woedt in het zuiden van Spanje. Zeker duizend mensen zijn naar veiligere plekken gebracht.

Natuurgebied

Een belangrijk natuurgebied is in gevaar, de brand is vlakbij. De brandweer doet er alles aan om het bos te beschermen.

Maandag 26 Juni 2017 - 15:25:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Regering-Trump mag al beginnen met tegenhouden van reizigers uit moslimlandenDe Volkskrant - Buitenland

Sovjetdictator Jozef Stalin geniet in Rusland nog steeds veel populariteit, ondanks de miljoenen slachtoffers die hij heeft gemaakt. Volgens een opiniepeiling van het Levada-centrum beschouwt 38 procent van de Russen hem als de grootste figuur aller tijden. Op de tweede plaats volgen president Poetin en de 19de-eeuwse dichter Aleksander Poesjkin. Daarna komen Vladimir Lenin en tsaar Peter de Grote
Maandag 26 Juni 2017 - 15:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Al-Qaeda laat Zweedse medegevangene van Sjaak Rijke na 6 jaar vrijAD - Buitenland

De beveiligers van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die onlangs demonstranten aanvielen in Amerika, zijn niet welkom in Duitsland tijdens de G20-top eind volgende week. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken laten weten aan Turkije, meldt Die Welt. 
Maandag 26 Juni 2017 - 15:06:40 - AD - Buitenland
 

Russen vinden Stalin nog steeds de grootste, Poetin op tweede plaatsDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump krijgt vandaag de Indiase premier Narendra Modi op bezoek in het Witte Huis. Het is de eerste ontmoeting tussen de twee leiders. Wat staat er op het spel? India was onder Donald Trumps voorganger Barack Obama een lieveling van de VS, een veelbelovende bondgenoot en handelspartner. Obama en premier Narendra Modi waren politieke vrienden die elkaar meermalen heb
Maandag 26 Juni 2017 - 13:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deel inreisverbod Trump toch tijdelijk ingevoerd Nu.nl - Buitenland

Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft maandag bepaald dat een deel van het voorgenomen inreisverbod van Donald Trump toch tijdelijk ingevoerd wordt.
Maandag 26 Juni 2017 - 12:49:45 - Nu.nl - Buitenland
 

May bereikt akkoord met Noord-Ierse partij DUP over gedoogsteun regeringNu.nl - Buitenland

De Noord-Ierse partij DUP heeft een akkoord bereikt met de Conservatieve Partij over het leveren van gedoogsteun aan een minderheidskabinet van premier Theresa May. 
Maandag 26 Juni 2017 - 12:19:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Verenigd Koninkrijk wil Europese criminelen sneller uitzetten na BrexitNu.nl - Buitenland

EU-burgers die in Groot-Brittannië meermaals worden veroordeeld voor ernstige strafbare feiten, worden na de Brexit mogelijk sneller uitgezet. Dat blijkt volgens Britse media uit een document dat premier Theresa May maandag in Londen zal presenteren.
Maandag 26 Juni 2017 - 10:52:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoogleraar: vernietiging IS zou strategische vergissing zijnAD - Buitenland

In het zuidwesten van China waar afgelopen weekend meer dan honderd mensen bedolven werden onder het puin na een aardverschuiving, zijn reddingsteams vandaag begonnen met de evacuatie van nog aanwezige bewoners van het gebied.
Maandag 26 Juni 2017 - 10:27:15 - AD - Buitenland
 

Vrees voor nieuwe verwoestende aardverschuiving ChinaAD - Buitenland

Websites van de overheid en de Republikeinse gouverneur John Kasich van de Amerikaanse staat Ohio zijn gisteren gehackt met een boodschap die afkomstig lijkt te zijn van aanhangers van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
Maandag 26 Juni 2017 - 09:52:16 - AD - Buitenland
 

Bolt en Follender zijn vrij: hoe verwerk je een ontvoering?De Volkskrant - Buitenland

Marokko heeft zaterdag zijn ambassadeur in Den Haag teruggeroepen. Deze uitzonderlijke diplomatieke maatregel volgt op de weigering van Nederland om een vermeende drugshandelaar en Riffijnse activist uit te leveren. Volgens een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is er op het hoogste niveau over deze zaak overlegd. Het zou gaan om de Marokkaanse Nederlander Saïd Chaou.
Maandag 26 Juni 2017 - 06:27:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese Commissie schuwt geen enkel taboe bij dichten begrotingsgat na BrexitDe Volkskrant - Buitenland

Meer dan veertig jaar genoot hij federale bescherming, de grizzlybeer in het gebied rond Yellowstone National Park. Maar als het aan de regering-Trump ligt komt daar deze zomer een einde aan. Het iconische roofdier zou er niet langer bedreigd zijn. Amerikaanse natuurbeschermers zijn woedend. Minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke kondigde donderdag aan dat de grizzlyberen in het grensgebied va
Maandag 26 Juni 2017 - 06:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Toch groen licht voor inreisverbod TrumpAD - Buitenland

Prins Harry heeft overwogen om uit het Britse koninklijk huis te stappen. Uiteindelijk besloot hij toch te blijven, vooral uit loyaliteit tegenover zijn oma, koningin Elizabeth. Dat vertelt de prins in een openhartig interview met Daily Mail.
Maandag 26 Juni 2017 - 02:39:07 - AD - Buitenland
 

Na veertig jaar beschermde status vindt regering-Trump de Yellowstone-grizzly niet langer bedreigdDe Volkskrant - Buitenland

Portugal stond in de hens, althans Pedrógão Grande, dat 450 kilometer benoorden mijn Villa Vischlucht ligt. Ondanks die afstand (met trein en bus kost de reis mij minimaal twee dagdelen als de weersomstandigheden meewerken) werd ik overspoeld door noodkreten van lezeressen. Ik voelde me als een Oostblokker in de winter van 1982. Toen moest Nederland de Polen van de gewisse hongerdood redden - een
Maandag 26 Juni 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Prins Harry wilde ontsnappen aan Brits koningshuisAD - Buitenland

Een 14-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Delaware heeft een val van 7,5 meter uit een pretparkattractie overleefd dankzij de hulp van omstanders die haar opvingen.
Maandag 26 Juni 2017 - 01:51:19 - AD - Buitenland
 

Kunnen we een comeback van de SPD verwachten?De Volkskrant - Buitenland

Schitteren deden de drie beste tafeltennisspelers ter wereld wel, dit weekeinde tijdens een internationaal toernooi in de west-Chinese stad Chengdu. Maar niet op het erepodium met gouden medailles om hun nek. Ma Long, Fan Zhendong en Xu Xin vielen op door afwezigheid: na een ongekend protest tegen het ontslag van hun trainer zitten ze in een kamertje van de Chinese tafeltennisbond zelfkritiek te s
Zondag 25 Juni 2017 - 20:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chinese tafeltennistop voor het oog van de wereld in stakingDe Volkskrant - Buitenland

Onlineretailer Amazon neemt de keten Whole Foods over en gaat de concurrentie met supermarkten aan. Wat betekent dat voor de levensmiddelensector? Met de overname van supermarktketen Whole Foods zet Amazon wereldwijd de levensmiddelenbranche onder hoogspanning. De Amerikaanse onlineretailer, die op kleinere schaal met zijn formules Amazon Pantry, Amazon Fresh en Amazon Go al een jaar of zeven rond
Zondag 25 Juni 2017 - 19:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Meisje overleeft val uit 7 meter hoge pretpark-attractieAD - Buitenland

Derk Bolt en Eugenio Follender zijn vrij, maar er is nóg een Nederlander ontvoerd. Ewold Horn wordt al vijf jaar vastgehouden op een Filippijns eiland. Zijn vrienden zijn verbitterd over het verschil in aandacht. ,,Over Ewold hoor je niemand.'
Zondag 25 Juni 2017 - 19:18:36 - AD - Buitenland
 

Levensmiddelenbranche onder hoogspanning: Amazon stort zich op voedselDe Volkskrant - Buitenland

Bij een explosie van een gekantelde tankvrachtwagen zijn zondag tenminste 153 mensen om het leven gekomen bij de Pakistaanse stad Bahawalpur in de provincie Punjab. De tank ontplofte nadat honderden mensen waren toegesneld om weglekkende brandstof te verzamelen. Tientallen mensen liggen met ernstige brandwonden in het ziekenhuis, de verwachting is dat het dodental verder oploopt omdat veel slachto
Zondag 25 Juni 2017 - 18:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerika dringt aan op oplossing Qatar-crisisAD - Buitenland

Een ongeval in een populair wintersportoord in India kostte vandaag zeker zeven vakantiegangers het leven. De gondel met de slachtoffers stortte volgens Indiase media de diepte in.
Zondag 25 Juni 2017 - 17:32:08 - AD - Buitenland
 

Zeker 153 doden bij explosie gekantelde tankvrachtwagen in PakistanDe Volkskrant - Buitenland

Ruim vijftigduizend mensen hebben vanmiddag in Nederland, België en Duitsland gedemonstreerd voor sluiting van de kerncentrale in het Belgische Tihange. Om kwart voor drie sloegen zij de handen ineen en sloten zo een 90 kilometer lange menselijke ketting tussen de centrale en de Duitse plaats Aken. Een groot succes, vindt medeorganisator Peer de Rijk van WISE. Binnenkort hebben de actievoerders ee
Zondag 25 Juni 2017 - 16:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeven doden door ongeluk met skilift IndiaAD - Buitenland

Noord-Korea is van plan een badplaats voor massaal toerisme in Zuid-Spaanse stijl aan te leggen. Een delegatie uit het geïsoleerde en stalinistisch geregeerde land heeft een reis langs de Spaanse kust gemaakt om inspiratie op te doen. 
Zondag 25 Juni 2017 - 13:07:33 - AD - Buitenland
 

Toeristen geëvacueerd vanwege bosbrand SpanjeAD - Buitenland

De 27-jarige Jonathan Quiñonez heeft er een sport van gemaakt om zijn moeder vanaf alle plekken ter wereld te laten weten dat hij oké is. Via zijn Instagram-account houdt hij zijn moeder en 273.000 volgers op de hoogte van zijn avonturen.
Zondag 25 Juni 2017 - 09:14:50 - AD - Buitenland
 

Wereldreiziger steekt de draak met zijn bezorgde moeder: ‘Mama, ik ben oké’AD - Buitenland

Het aantal cholerapatiënten in Jemen blijft oplopen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef staat de teller in het door oorlog verscheurde land inmiddels op meer dan 200.000 gevallen.
Zondag 25 Juni 2017 - 09:14:27 - AD - Buitenland
 

Groot protest tegen Belgische kerncentrale: 50.000 mensen vormen ketting in drie landenDe Volkskrant - Buitenland

Reddingswerkers hebben vijftien lichamen geborgen nadat een grote aardverschuiving in de centrale provincie Sichuan in China zeker 120 mensen onder het puin bedolf. In de nacht van zaterdag op zondag is de zoektocht voortgezet, melden Chinese staatsmedia. Al wordt de kans op overlevenden steeds kleiner. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres heeft zijn medeleven betuigd. H
Zondag 25 Juni 2017 - 08:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Aantal choleragevallen in Jemen naar 200.000AD - Buitenland

Door een ongeluk met een gekantelde tankwagen in de Pakistaanse stad Bahawalpur zijn vandaag bijna 150 mensen omgekomen. De tanker vatte vlam toen die was gekanteld.
Zondag 25 Juni 2017 - 07:23:47 - AD - Buitenland
 

Blanke agent ziet zwarte collega voor crimineel aan en schietAD - Buitenland

Israël heeft vandaag installaties van het Syrische leger bestookt nadat tijdens gevechten tussen het Syrische regeringsleger en islamistische opstandelingen enkele projectielen op de door Israël bezette Hoogvlakte van Golan waren ingeslagen.
Zaterdag 24 Juni 2017 - 21:02:27 - AD - Buitenland
 

Israël bestookt legerinstallaties SyriëAD - Buitenland

Het Britse parlement is getroffen door een cyberaanval. Het lijkt erop dat hackers probeerden toegang te krijgen tot e-mailaccounts, bericht The Guardian op basis van een mail die naar betrokkenen is gestuurd. Er zou gericht zijn gezocht naar accounts die waren beschermd door ,,zwakke wachtwoorden'.
Zaterdag 24 Juni 2017 - 19:02:05 - AD - Buitenland
 

Cyberaanval treft parlement Groot-BrittanniëAD - Buitenland

De Turkse veiligheidsdiensten hebben gisteren vijf vermeende zelfmoordterroristen aangehouden bij de grens met Syrië. Twee van de mannen zouden bomvesten gedragen hebben, meldde de politie vandaag.
Zaterdag 24 Juni 2017 - 17:44:00 - AD - Buitenland
 

Man rijdt in op politie in MolenbeekAD - Buitenland

De Syrische autoriteiten hebben naar eigen zeggen 672 gevangenen vrijgelaten. De vrijgelaten gedetineerden beloofden geen acties meer te ondernemen die de ,,veiligheid of stabiliteit' van het land kunnen schaden, zei minister Hisham al-Shaar (Justitie) volgens staatspersbureau SANA.
Zaterdag 24 Juni 2017 - 17:03:17 - AD - Buitenland
 

Regering Syrië laat honderden gevangenen vrijAD - Buitenland

Koerden en Arabische stammen hebben Raqqa, de hoofdstad van het IS-kalifaat, zo goed als omsingeld. De strijd is er hevig – ISIS wordt platgegooid, maar is nog lang niet verslagen en vecht terug. Correspondent Harald Doornbos trok naar het front.
Zaterdag 24 Juni 2017 - 12:21:55 - AD - Buitenland
 

ECB laat twee Italiaanse banken failliet gaan omdat ze geen sleutelrol vervullenDe Volkskrant - Buitenland

De in Colombia ontvoerde journalist Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender zijn weer vrij, nadat ze een week zijn vastgehouden door guerillabeweging ELN. Ze waren in Colombia voor de opnames voor tv-programma Spoorloos. Annelies van Toledo, Follenders vrouw, doet haar verhaal. Om 7.20 uur op zaterdagochtend krijgt Annelies van Toledo, de vrouw van Spoorloos-cameraman Eugenio Follender, dan einde
Zaterdag 24 Juni 2017 - 10:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Fotografen leggen de wereld vast na de brandDe Volkskrant - Buitenland

Wiskundige Cédric Villani is gekozen in het Franse parlement. Doodzonde, natuurlijk. Het Amerikaanse weekblad New Yorker noemde de Franse wiskundige Cédric Villani ooit de Lady Gaga van de wiskunde, met zijn eeuwige driedelig kostuum, schouderlange haar, een weelderig geknoopte fladderdas en een reuzenspin als broche. Een wat gekkig genie, dat in 2010 bijvoorbeeld de Fields Medal won, zeg maar de
Zaterdag 24 Juni 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wat doet een wiskundig genie in de Assemblée?De Volkskrant - Buitenland

Pakistan is een van de vier landen waar polio(myelitis) nog voorkomt. Maar niet lang meer, als het aan dr. Rana Muhammad Safdar ligt. Hij wil het besmettelijke virus nog dit jaar uitroeien. Rana Muhammad Safdar (52) leidt als nationaal coördinator de uitroeiing van polio in Pakistan. In 1988 (het jaar dat de WHO besloot dat het virus in 2000 de wereld uit moest zijn) waren er nog 350 duizend polio
Zaterdag 24 Juni 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dankzij hem is polio in Pakistan snel verleden tijdDe Volkskrant - Buitenland

In Teheran is een park waar alleen vrouwen naar binnen mogen en waar ze zonder hoofddoek en jas kunnen rondlopen. Niet om ze te beschermen tegen mannen, maar voor hun gezondheid. Hoe vrij zijn deze vrouwenparken? Er klinkt harde Iraanse popmuziek door het Moeders Paradijs-park in Teheran. Een groep vrouwen staat uitbundig te dansen onder de bomen. Ze hebben hun hoofddoeken en jassen aan de takken
Zaterdag 24 Juni 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe de Britten langzaam hun stiff upper lip doen loskomen over prinses DianaDe Volkskrant - Buitenland

De 60-jarige Nederlandse-Iraniër Sabri Hassanpour blijkt sinds april 2016 in Teheran gevangen te zitten op verdenking van spionage. Hij en zijn vrouw Marokh, woonachtig in Almere, verbreken hun stilzwijgen, nadat ze in overleg met het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken meer dan een jaar tevergeefs hebben geprobeerd Hassanpour vrij te krijgen via diplomatiek overleg met de Iraniërs. Aan
Zaterdag 24 Juni 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In het hoofd van de speechwriter van ObamaDe Volkskrant - Buitenland

De autoriteiten in Londen hebben vijf torenflats in de wijk Camden laten ontruimen vanwege brandgevaar. De panden hebben dezelfde brandbare bekleding als de woontoren Grenfell Tower in Kensington waar op 14 juni een grote brand uitbrak waardoor minstens 79 mensen omkwamen. Ongeveer achthonderd mensen moesten vrijdag hun huis uit omdat de gemeente de bekleding laat verwijderen. Het gaat om de vijf
Vrijdag 23 Juni 2017 - 23:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vijf flats met dezelfde brandbare bekleding als Grenfell Tower ontruimdDe Volkskrant - Buitenland

Uit het grensgebied in Colombia waar Spoorloos-presentator Derk Bolt verdween, zijn in de jaren tachtig duizenden kinderen geadopteerd. Zij zoeken nu hun ouders, maar hun ouders zijn ook op zoek naar hen. Gewapend met een tas vol dna-tests zat Marcia Engel een maand geleden in een hotelsuite in Cúcuta, een stad in Colombia vlak bij de Venezolaanse grens. Net als het team van Spoorloos dat afgelope
Vrijdag 23 Juni 2017 - 22:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Terminaal zieke Chinese Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo vervroegd vrijgelatenNu.nl - Buitenland

De Chinese mensenrechtenactivist en winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede Liu Xiaobo is vanwege medische redenen vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Liu heeft terminale leverkanker en verkeert in een van de laatste fases van zijn ziekte, zegt zijn advocaat.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Met dna-kit en wat wangslijm op zoek naar kind in HollandDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.