Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Zweedse marine woedend om vreemde duikbootDe Volkskrant - Buitenland

In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van jonge kinderen ontdekt. Dat liet de politie weten. De vondst werd gedaan bij het bedrijf U-Haul in de stad Winnipeg, in het zuiden van Canada. Medewerkers van het bedrijf hadden de politie gealarmeerd.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zweedse marine woedend om vreemde duikbootAD - Buitenland

In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van jonge kinderen ontdekt. Dat liet de politie weten. De vondst werd gedaan
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:17:00 - AD - Buitenland
 

Kinderlijken ontdekt in Canadees opslagbedrijfDe Volkskrant - Buitenland

Met nieuwe energie hebben Joodse kolonisten hun strijd hervat om Palestijnse huizen in te nemen in Oost-Jeruzalem. Met tientallen tegelijk trokken de kolonisten, onder gewapende begeleiding, twee gebouwen in de wijk Silwan binnen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:05:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kolonisten rukken op in Oost-JeruzalemDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Commissie zal morgen vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden. Dat meldde de Britse krant Financial Times vandaag op basis van ingewijden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kinderlijken ontdekt in Canadees opslagbedrijfAD - Buitenland

De Europese Commissie zal morgen vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:02:00 - AD - Buitenland
 

Toeristen gered uit kabelbaan over Rijn in Keulen Nu.nl - Buitenland

Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen is dinsdag vastgelopen waardoor toeristen op ongeveer veertig meter hoogte boven de rivier vast kwamen te hangen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 21:33:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Toeristen met baby gered uit kabelbaan KeulenAD - Buitenland

Een Britse vrouw heeft familie, vrienden en onbekenden ruim 12.500 euro afhandig gemaakt door te zeggen dat ze een mogelijk terminale vorm van
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 21:26:00 - AD - Buitenland
 

Babylijkjes gevonden in opslagbedrijf CanadaNu.nl - Buitenland

In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt zijn drie en mogelijk vier babylijkjes ontdekt. 
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 21:01:19 - Nu.nl - Buitenland
 

Vrouw veinst kanker om haar familieleden op te lichtenAD - Buitenland

Twee meiden van het komediegezelschap Trollstation toverden een coupé van de Londense metro om in een stripclub, inclusief proppers, portiers en
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 21:01:00 - AD - Buitenland
 

Duikboot Zweden opnieuw gezienNOS Nieuws - Buitenland

De jacht op de onderzeeër in de Zweedse wateren gaat onverminderd voort. De afgelopen dagen is de verdachte duikboot opnieuw twee keer opgemerkt door burgers. Dat maakte het Zweedse ministerie van Defensie vanavond bekend op een persconferentie.

"Waar we naar zoeken is iets of iemand die de Zweedse territoriale integriteit heeft geschonden. Dat is buitengewoon ernstig en totaal onacceptabel", zei de plaatsvervangend operationeel commandant Grenstad van de Zweedse strijdkrachten.

Russisch

Waar de laatste twee observaties zijn geweest en wat er precies is gezien, wil hij niet zeggen. Volgens Grenstad wordt er gezocht vanaf het land en op zee.

Sinds vrijdag wordt gezocht naar de onderzeeër die volgens Zweedse media Russisch is. De Zweedse autoriteiten doen voorlopig geen uitspraken over de nationaliteit van de duikboot.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:58:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Gezin in kabelbaan abseilend geredNOS Nieuws - Buitenland

Op een kabelbaan in Keulen heeft een gezin met een peuter en een baby meer dan drie uur vastgezeten. De kabelbaan die over de Rijn voert, werd rond 17.00 uur stilgelegd, toen een van de gondels met een wiel van de kabel was gelopen. Op dat moment waren twee gondels bezet.

Twee Amerikanen die samen in een bakje zaten, konden door de brandweer met een ladder van de kabelbaan worden gehaald. Voor het Duitse gezin, een man, vrouw, baby van 1 en een kind van 3, liet de redding langer op zich wachten.

Abseilen

De vier werden uiteindelijk uit hun gondel bevrijd, toen brandweerlieden hen al abseilend naar een boot op de Rijn brachten. De sterke wind bemoeilijkte de operatie behoorlijk. Het touw waar aan de brandweerlieden met de vier passagiers hingen was meer dan 50 meter lang. Duitse media spreken van een spectaculaire reddingsactie.

De kabelbaan in Keulen is een verbinding tussen het Rijnpark in het zuiden en de dierentuin in het noorden van de stad. Op de site van de baan wordt de kabelbaan "Keulens veiligste vervoermiddel" genoemd.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:56:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Meiden toveren metrostel om tot stripclubAD - Buitenland

De Zuid-Afrikaan Oscar Pistorius heeft een celstraf van vijf jaar opgelegd gekregen voor de dood van Reeva Steenkamp. De Paralympiër komt volgens
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:51:00 - AD - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaanse toerist vrijNu.nl - Buitenland

De autoriteiten in Noord-Korea hebben Jeffrey Fowle, een van de drie Amerikanen die gevangenzitten in het land, vrijgelaten. Hij zou inmiddels per vliegtuig op weg zijn naar de VS.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:39:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Congolese arts Denis Mukwege wint SacharovprijsNu.nl - Buitenland

De Congolese vrouwenarts en mensenrechtenactivist Denis Mukwege (59) heeft de prestigieuze Sacharovprijs voor de vrijheid van denken gewonnen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:30:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Monica Lewinsky terug in de spotlight voor campagneRTL Nieuws - Buitenland

Monica Lewinsky, de voormalige minnares van Bill Clinton, leefde lang een teruggetrokken bestaan. Maar nu voert ze campagne voor jongeren die online worden gepest. In de jaren negentig maakte ze het zelf als eerste mee.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:29:51 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaan gaanRTL Nieuws - Buitenland

Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei was opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de VS.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Misser VS: wapens voor Koerden in handen ISRTL Nieuws - Buitenland

Een deel van de wapens die de Amerikanen hebben gedropt voor de Koerden in Kobani, lijkt in handen te zijn gevallen van IS.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vrouwenarts Congo wint Europese SacharovprijsDe Volkskrant - Buitenland

Reddingswerkers hebben vandaag in Nepal opnieuw drie lichamen geborgen in het Himalayagebergte, dat 6 dagen geleden werd getroffen door een dodelijke sneeuwstorm. Het officiële dodental ligt op 43.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vrouwenarts Congo wint Europese SacharovprijsAD - Buitenland

Reddingswerkers hebben vandaag in Nepal opnieuw drie lichamen geborgen in het Himalayagebergte, dat 6 dagen geleden werd getroffen door een
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:15:00 - AD - Buitenland
 

Pedofiel bestraft met hulp van virtueel meisjeRTL Nieuws - Buitenland

Ze lijkt levensecht, maar dat is ze niet. En toch heeft ze ervoor gezorgd dat een Australische man nu veroordeeld is voor seksueel misbruik via het internet. Het virtuele meisje Sweetie is gemaakt door een Nederlands ontwerpbureau in opdracht van kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:14:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Stel met baby vast in kabelbaan KeulenRTL Nieuws - Buitenland

Toeristen zijn blijven steken in een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen nadat die was vastgelopen. Een stel met een baby zat aan het begin van de avond nog steeds vast.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer lichamen gevonden in Nepal, dodental nu op 43AD - Buitenland

Een jonge Yezidi-vrouw smeekt het Westen om het bordeel waar ze samen met andere seksslavinnen gevangen gehouden wordt te bombarderen. De
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:11:00 - AD - Buitenland
 

Weer lichamen gevonden in Nepal, dodental nu op 43De Volkskrant - Buitenland

Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei werd opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de Verenigde Staten. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat vandaag bekendgemaakt.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 19:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Yezidi-vrouw smeekt na verkrachting om bombardementAD - Buitenland

Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei werd opgepakt en sindsdien vastzat. Jeffrey Fowle is op weg naar de Verenigde Staten. Het
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 19:40:00 - AD - Buitenland
 

Paspoort dader Canada afgenomenNOS Nieuws - Buitenland

De autoriteiten in Canada verdachten de man die gisteren op twee militairen inreed van terroristische plannen, omdat hij een een geradicaliseerde moslim zou zijn. Zijn paspoort was daarom ingetrokken, zegt de Canadese nieuwszender CBC News.

De nieuwszender hoorde van bronnen bij de overheid dat de 25-jarige Martin Couture-Rouleau een van de negentig terrorismeverdachten was die door de federale politie in de gaten werden gehouden.

Vreselijke daad

De Canadese minister van Veiligheid, Steven Blaney, spreekt van "een vreselijke daad van geweld tegen ons land, onze krijgsmacht en onze waarden". Hij twijfelt er niet aan dat Couture-Rouleau een terroristisch motief had.

Volgens Canadese media hield Couture-Rouleau een Facebookpagina bij onder de naam Ahmad Rouleau, waarop hij zich afzette tegen het christendom en de islam als de ware religie aanprees. Ook plaatste hij teksten als: "Allah zegt dat hypocriete mannen en vrouwen voor eeuwig naar de hel gaan. Dat is wat ze verdienen". En: "Ik zal niet rusten voordat ik een wang van een tiran tegen de grond heb gedrukt en de andere wang onder mijn voet houdt".

Auto

Couture-Rouleau reed gisteren bij een winkelcentrum in de buurt van Montreal met een auto op twee militairen in. Een van de twee bezweek later zijn verwondingen.

De dader vluchtte en sloeg met zijn auto over de kop toen de politie hem achtervolgde. Hij probeerde lopend te ontkomen en werd doodgeschoten.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 19:25:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

NL weer in VN-MensenrechtenraadNOS Nieuws - Buitenland

Nederland is vanaf volgend jaar weer lid van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Tijdens de Algemene Vergadering van de VN werd Nederland gekozen voor de periode van 2015 tot 2017. De Mensenrechtenraad richt zich op naleving van mensenrechtenverdragen over de hele wereld.

Nederland was van 2006 tot 2010 ook al lid van de Mensenrechtenraad. Van de 47 leden van het overleg in Genève wordt ieder jaar een aantal vervangen.

Conflictgebieden

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken juicht het Nederlands lidmaatschap toe. "Dit onderstreept het belang dat Nederland hecht aan mensenrechten, overal ter wereld", zegt hij. "We gaan ons er vol overtuiging voor inzetten dat er meer aandacht komt voor mensenrechten in conflictgebieden."

De minister heeft nog een aantal andere speerpunten waar Nederland zich binnen de raad sterk voor gaat maken. "Dit biedt de kans ons actief in te zetten voor bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting, bescherming van vrouwenrechten, rechten van seksuele minderheden, mensenrechtenverdedigers en het recht op een eerlijk proces."

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 19:20:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaan vrijNOS Nieuws - Buitenland

Noord-Korea heeft een Amerikaanse gevangene vrijgelaten. Jeffrey Fowle werd gevangengenomen toen hij in april als toerist het land bezocht en in zijn hotelkamer een bijbel achterliet.

Een woordvoerder van de Verenigde Staten zegt dat Fowle nu weer thuis is en dat de onderhandelaars Pyongyang hebben verlaten.

Een journalist van persbureau AP zag vandaag een vliegtuig van de Amerikaanse overheid op het vliegveld van de Noord-Koreaanse hoofdstad. Vermoedelijk zat Fowle in dat toestel.

Andere Amerikanen

Twee andere Amerikanen zitten nog vast. Matthew Todd Miller en Kenneth Bae zijn veroordeeld tot respectievelijk 6 en 15 jaar dwangarbeid.

Miller zouden vijandelijke activiteiten tegen het land hebben bedreven. Bae zou de Noord-Koreaanse regering met zijn reisbureau hebben willen omverwerpen.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 19:01:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaanse gevangene vrijDe Volkskrant - Buitenland

De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is definitief genezen. Ook een tweede test is negatief, meldde de krant El País.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaanse gevangene vrijAD - Buitenland

De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is definitief genezen. Ook een tweede test is negatief, meldde de krant El País. De 44-jarige
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:51:00 - AD - Buitenland
 

Spaanse verpleegster genezen van ebolaAD - Buitenland

Toen Barack Obama gisteren in Chicago ging stemmen, kreeg hij te maken met een jaloerse man. Ene Mike Jones, die de Amerikaanse president bij de
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:39:00 - AD - Buitenland
 

ICC laat verdediging Bemba voorlopig vrijNu.nl - Buitenland

Het Internationaal Strafhof (ICC) laat de advocaat en drie andere personen die betrokken waren bij de verdediging van oud-vicepresident Jean-Pierre Bemba van de Democratische Republiek Congo voorlopig vrij.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:36:43 - Nu.nl - Buitenland
 

Weer lichamen gevonden na sneeuwstorm in NepalNu.nl - Buitenland

Reddingswerkers hebben dinsdag in Nepal opnieuw drie lichamen geborgen in het Himalayagebergte, dat zes dagen geleden werd getroffen door een dodelijke sneeuwstorm.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:31:04 - Nu.nl - Buitenland
 

Deel Amerikaanse wapendropping Kobani in handen ISNu.nl - Buitenland

Een deel van de Amerikaanse wapendropping die bedoeld was voor de Koerden in Kobani, is in handen gevallen van Islamitische Staat (IS). 
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:28:44 - Nu.nl - Buitenland
 

Spaanse verpleegster genezen van ebolaDe Volkskrant - Buitenland

Een protestwake van joodse tieners, joodse scholieren die bij de Metropolitan Opera onder leiding van een rabbijn in gebed gaan, en een demonstratie met onder meer oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani. Nee, de opera De Dood van Klinghoffer in New York ging gisteravond niet bepaald geruisloos in première. Waarom is er zoveel kritiek op een opera uit 1991?
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom de opera De Dood van Klinghoffer zo gehaat wordtDe Volkskrant - Buitenland

Afghaanse opiumboeren hebben in 2013 voor ongeveer 3 miljard dollar (2,3 miljard euro) aan opium verbouwd, op een recordoppervlak van 209 duizend hectare landbouwgrond. Dat meldt John Sopko, de Amerikaanse inspecteur-generaal voor de wederopbouw van Afghanistan, in een rapport aan de regering.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afghaanse opiumproductie bereikt recordhoogteDe Volkskrant - Buitenland

Eén van de Canadese militairen die gisteren bij Montreal was aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden. Dat heeft de krant The Globe and Mail vandaag gemeld.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oscar Pistorius vijf jaar achter traliesRTL Nieuws - Buitenland

Eén van de meest geruchtmakende moordzaken in Zuid-Afrika is tot een voorlopig einde gekomen. Oscar Pistorius, de gehandicapte Olympiër met de bijnaam Blade Runner, schoot zijn vriendin dood en is nu veroordeeld tot vijf jaar cel.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Afghaanse opiumproductie bereikt recordhoogteAD - Buitenland

Eén van de Canadese militairen die gisteren bij Montreal was aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden. Dat heeft de krant The
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 18:01:00 - AD - Buitenland
 

Militair overleden na aanrijding moslimextremistAD - Buitenland

Luttele dagen voor de Oekraïense parlementsverkiezingen heeft president Petro Porosjenko bevolen dat de centrale verwarmingen in het
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 17:51:00 - AD - Buitenland
 

Oekraïners mogen van Porosjenko verwarming eerder aanzettenDe Volkskrant - Buitenland

Een deel van de Amerikaanse wapendropping die bedoeld was voor de Koerden in Kobani, is in handen gevallen van Islamitische Staat. Dat liet het Syrische Observatorium voor Mensenrechten vandaag weten.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 17:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Doden bij luchtaanvallen Syrische legerNu.nl - Buitenland

Bij luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht op de stad Nasib, bij de grens met Jordanië, zijn dinsdag zeker acht doden gevallen. 
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 16:42:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Deel wapendropping bestemd voor Koerden in handen van ISDe Volkskrant - Buitenland

De openbare gesprekken tussen de regering van Hongkong en leiders van de protesterende studenten in de stad hebben dinsdag niets opgeleverd. Duizenden demonstranten volgden op straat de beraadslagingen via schermen. Er werd geen doorbraak verwacht.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 16:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gesprekken tussen regering en demonstranten Hongkong leveren niets opDe Volkskrant - Buitenland

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft gisteren officieel het einde uitgeroepen van de ebola-uitbraak in Nigeria. Zeven Nigerianen zijn aan de ziekte overleden. Het hadden er veel meer kunnen zijn, als dokter Ameyo Adadevoh er niet met veel moeite in was geslaagd de eerste ebolapatiënt in haar ziekenhuis te houden. Het kostte de arts, die in Nigeria als een held wordt gezien, zelf het leven.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 16:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De vrouw die Nigeria voor een ebola-epidemie behoeddeDe Volkskrant - Buitenland

De Pakistaanse Taliban (TTP) heeft zijn woordvoerder Shahidullah Shahid ontslagen, omdat hij sinds vorige week aanhanger is van Islamitische Staat. Dat meldt de BBC vandaag.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 15:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Seriemoordenaar bekent 7 moordenNOS Nieuws - Buitenland

Een Amerikaanse man heeft bekend zeven vrouwen te hebben gedood. De lichamen van de vrouwen werden dit weekend gevonden op verschillende plaatsen in de steden Gary en Hammond (Indiana). De dader zit vast.

De moorden op de zeven vrouwen in en rondom Gary zouden recent zijn. De identiteit van vier slachtoffers is bekend. Ten minste één van hen was werkzaam in de prostitutie.

Onopgeloste zaken

De arrestant gaf tijdens politieverhoren aan dat hij in het verleden ook heeft gemoord. Volgens zijn eigen verklaringen gaat dit terug tot 20 jaar geleden. Om hoeveel gevallen het gaat, is nog onbekend. De politie herziet nu onopgeloste zaken en neemt vermissingen opnieuw onder de loep.

De zaak werd vrijdag aan het rollen gebracht toen de politie een telefoontje kreeg vanuit een hotel in Hammond. In een van de hotelkamers vonden agenten een gewurgde vrouw in een badkuip. Camerabeelden leidden naar een 43-jarige inwoner van Gary, die werd opgepakt.

Verlaten woningen

De man, Darren Vann, legde een bekentenis af en leidde de politie naar de lichamen van de zes andere slachtoffers. Zij lagen in of bij verlaten woningen in de omgeving. Vann, een ex-marinier, werd in het verleden onder meer veroordeeld voor seksueel geweld.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 15:35:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Spaanse verpleegster genezen van ebolaRTL Nieuws - Buitenland

De Spaanse verpleegster die besmet was met ebola, is genezen. Ook een tweede test is negatief.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 15:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Wat als Al Qaida ebola in handen krijgtDe Volkskrant - Buitenland

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een video verspreid waarin een 17-jarige Australische jongen dreigementen uit aan de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Volgens Australische inlichtingendiensten betreft het Abdullah Elmir die eind juni wegliep van zijn huis in Sydney. In de video richt hij zich rechtstreeks tot de Amerikaanse president Barack Obama en de Australische premier Tony Abbott.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 15:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Australische tiener bij IS: we zullen je verslaan, Tony AbbottDe Volkskrant - Buitenland

Horlogedieven hebben gisteren bij een overal op een juwelierszaak in Hamburg voor meer dan een half miljoen euro aan horloges gestolen. De overvallers hadden het op het luxe horlogemerk Patek Philippe voorzien, vertelde eigenaresse Ursula Hasselbusch vandaag. De schade bedraagt tussen de 500.000 en 700.000 euro.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 14:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De slag om Kobani vanuit de luchtDe Volkskrant - Buitenland

De Russische transportwaakhond Rostransnadzor is een onderzoek begonnen naar de vliegtuigcrash bij Moskou waarbij topman Christophe de Margerie (63) van de Franse oliemaatschappij Total gisterenavond laat om het leven kwam.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video: Amerikaanse wapens in handen IS?RTL Nieuws - Buitenland

Niet de mensen die tegen IS vechten, maar de terroristen van IS zélf zouden een Amerikaans pakket met wapens hebben bemachtigd. Het pakket werd mogelijk op de verkeerde plek gedropt.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Canadese soldaat dood na aanrijding door moslimextremistRTL Nieuws - Buitenland

Eén van de Canadese militairen die gisteren werd aangereden door een geradicaliseerde moslim, is overleden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dode door storm in LondenNOS Nieuws - Buitenland

In Groot-Brittannië is een dode gevallen door de storm. In het centrum van Londen kwam een vrouw onder een omvallende boom terecht.

Er zijn in Groot-Brittannië windstoten gemeten tot meer dan 120 kilometer per uur. Op meerdere plekken vielen bomen om. In West Sussex raakten door een omvallende boom drie mensen gewond. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar hun verwondingen vallen mee.

Vooral het verkeer heeft last van de storm. In het centrum van Londen was een belangrijke verkeersader tijdelijk geblokkeerd door een omgevallen boom. In het noorden van Engeland blies de harde wind twee vrachtwagens omver.

Vluchten geschrapt

Een deel van het vliegverkeer op Heathrow in Londen ligt stil. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zijn 110 vluchten geannuleerd. Daar zijn ook vluchten bij die door de staking bij Lufthansa zijn geschrapt. Op andere luchthavens in Groot-Brittannië zijn weinig problemen.

In Wales zitten door overstromingen ruim 300 huishoudens zonder stroom.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:50:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Russen starten onderzoek naar vliegtuigcrash topman TotalDe Volkskrant - Buitenland

Hij was de knuffelbeer van de mondiale atletiek. Totdat Oscar Pistorius op Valentijnsdag vorig jaar zijn vriendin Reeva Steenkamp doodschoot, dwars door een deur heen. Na een maandenlang proces is de Zuid-Afrikaanse atleet vandaag veroordeeld tot vijf jaar cel voor dood door schuld.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:29:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Herfststorm houdt al huis in Groot-Brittannië RTL Nieuws - Buitenland

De herfststorm heeft in Londen het leven van een voetganger geëist. De vrouw was onder een vallende boom terecht gekomen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 13:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Aanslag Canada eist alsnog levenNOS Nieuws - Buitenland

De aanslag van gisteren op twee militairen in Canada heeft alsnog een leven geëist. Een van de twee militairen die gewond raakten, is aan zijn verwondingen bezweken. Op verzoek van zijn familie is zijn identiteit niet bekendgemaakt.

Een automobilist reed gisteren op een parkeerplaats bij een winkelcentrum in de buurt van Montreal in op de twee militairen. Daarna sloeg hij op de vlucht, achtervolgd door de politie. De man raakte van de weg en sloeg met zijn auto enkele keren over de kop. Toen hij vervolgens te voet wilde ontkomen, schoot de politie hem neer. Een paar uur later overleed hij.

Geradicaliseerd

De dader was volgens de plaatselijke autoriteiten een bekende van de politie, omdat hij "geradicaliseerd" was. Anonieme functionarissen zeggen dat het een 25-jarige Canadees was, Martin Couture Rouleau, die onder invloed stond van radicale moslims.

Hoe het met de andere gewonde militair gaat, is niet duidelijk. Zijn verwondingen zouden minder ernstig zijn. Het is niet bekend of de militairen een uniform droegen.

Coalitie

Canada doet mee aan de internationale strijd in Irak en Syrië tegen Islamitische Staat. De terreurgroep heeft aanhangers opgeroepen om aanslagen te plegen tegen landen die lid zijn van die coalitie. Of de dader van de aanslag in Canada banden had met terreurgroepen, is niet bekend.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 12:50:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

GB stuurt drones luchtruim Syrië inNOS Nieuws - Buitenland

Groot-Brittannië gaat ook boven Syrië vliegtuigen inzetten. Het gaat om bemande patrouillevliegtuigen en onbemande Reaper-drones. Een deel van de drones zal zijn uitgerust met wapens, meldt de Britse minister van Defensie Fallon.

De vliegtuigen zullen "op zeer korte termijn" worden ingezet om inlichtingen te verzamelen over de islamitische terreurgroep IS. De missie sluit volgens Fallon aan bij de doelstelling van Groot-Brittannië om de eigen nationale veiligheid te waarborgen.

Groot-Brittannië heeft nu al drones boven Irak vliegen. Daarmee zijn al tientallen luchtaanvallen op IS uitgevoerd.

Of de drones boven Syrië ook aanvallen gaan uitvoeren, is nog onduidelijk. Het parlement moet daarvoor toestemming geven, benadrukt minister Fallon.

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 12:45:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Ultraorthodoxe joden vallen bussen aan in JeruzalemDe Volkskrant - Buitenland

Groot-Brittannië gaat drones inzetten boven Syrië om militanten van Islamitische Staat in de gaten te houden. Dat schreef de Britse minister van Defensie, Michael Fallon, vandaag aan het parlement.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 12:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britten zetten drones in boven SyriëRTL Nieuws - Buitenland

Groot-Brittannië gaat drones en spionagevliegtuigen inzetten boven Syrië om extermisten van Islamitische Staat in de gaten te houden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 11:33:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Groot-Brittannië zet drones in boven SyriëDe Volkskrant - Buitenland

De Libanees-Amerikaanse journaliste Serena Shim kwam zondag om het leven bij een auto-ongeluk aan de Turks-Syrische grens, niet ver van de belegerde Syrische stad Kobani. Haar werkgever, het Iraanse Press TV, verdenkt Turkije ervan schuldig te zijn aan haar dood. Shim zou kort daarvoor verslag hebben gedaan van Turkse vrachtwagens die de grens overstaken om hulpgoederen te leveren aan IS (zie video onderaan).
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 11:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Iraanse tv beschuldigt Turkije van dood journalisteDe Volkskrant - Buitenland

De politie van Brugge heeft gister familieleden van de Nederlandse dader van de beruchte kasteelmoord in België ondervraagd. Dat meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad vandaag. Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover persbureau Belga dat er nog steeds onderzoek wordt gedaan naar een mogelijke tweede (Nederlandse) dader.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 11:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Suriname sluit grenzen voor reizigers uit ‘ebola-landen’NRC Handelsblad - Buitenland

Een Amerikaan die eerder dit jaar werd vastgehouden in Noord-Korea is na bijna zes maanden weer vrijgelaten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Hij zou met een Amerikaans overheidsvliegtuig vanaf Pyonyang het land zijn uitgevlogen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:58:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ondervragingen in Nederland over kasteelmoordDe Volkskrant - Buitenland

In het Europees Parlement heeft zich een meerderheid gevormd voor de komende Europese Commissie van Jean-Claude Juncker. De sociaaldemocraten gingen vandaag akkoord met de kandidate voor de laatste post die nog ingevuld moest worden in het dagelijks bestuur van de Europese Unie, de Sloveense Violeta Bulc.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaan Jeffrey Fowle vrijNRC Handelsblad - Buitenland

De VS betaalden tientallen oud-nazi’s jarenlang een uitkering. Als tegenprestatie moesten de nazi’s Amerika verlaten. Dat onthullen journalisten van persbureau AP na twee jaar onderzoek. Dit is hun verhaal.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:35:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Familie Steenkamp tevreden met straf PistoriusRTL Nieuws - Buitenland

De familie van Reeva Steenkamp vindt de straf voor Oscar Pistorius rechtvaardig.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:33:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Meeste EU-afgevaardigden voor team JunckerDe Volkskrant - Buitenland

KLM heeft wegens de verwachte najaarsstorm een aantal vluchten geannuleerd. De maatschappij biedt reizigers de mogelijkheid om vluchten op dinsdag gratis om te boeken, liet een KLM-woordvoerster weten.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eerst nazi, daarna een comfortabel leventje in de VSNRC Handelsblad - Buitenland

Oscar Pistorius is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. De aanklager had tien jaar celstraf geëist, zijn advocaat pleitte voor huisarrest. Pistorius was vorige maand al schuldig bevonden aan dood door schuld, maar de straf moest nog worden bepaald.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:04:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Pistorius vijf jaar cel in om doodschieten vriendinRTL Nieuws - Buitenland

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius moet vijf jaar de cel in voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Dat heeft de rechter in Pretoria zojuist bekendgemaakt. De eis was 10 jaar cel.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 09:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

KLM annuleert vluchten wegens stormDe Volkskrant - Buitenland

Het Oekraïense leger heeft clusterbommen ingezet in dichtbevolkte gebieden in Donetsk, het bolwerk van de pro-Russische rebellen. Dat meldt Human Rights Watch op basis van fysiek bewijs en interviews met getuigen en slachtoffers. Het wapen is in een groot deel van de wereld verboden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 09:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pistorius krijgt straf te horenRTL Nieuws - Buitenland

Oscar Pistorius krijgt te horen welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 09:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nieuw kabinet Indonesië laat op zich wachtenDe Volkskrant - Buitenland

In Moskou zijn bij een ongeval tussen een privéjet en een sneeuwschuiver vijf mensen omgekomen, onder wie Christophe de Margerie (63), directeur van de Franse olie- en gasgigant Total. Het ongeval gebeurde dinsdag op de luchthaven van Vnoekovo en de bestuurder van de sneeuwschuiver was toen vrijwel zeker dronken.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 08:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bestuurder sneeuwschuiver Moskou was dronkenRTL Nieuws - Buitenland

De bestuurder van de sneeuwschuiver waarmee het privévliegtuig van Total-topman Christophe de Margerie in botsing kwam, was dronken. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar het vliegtuigongeluk.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 07:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zweden loog over locatie opgedoken onderzeeërRTL Nieuws - Buitenland

Zweden heeft bewust gelogen over de plek van een foto waarop mogelijk een Russische onderzeeër is te zien.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 07:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vijf jaar cel voor Oscar PistoriusNRC Handelsblad - Buitenland

Een primeur voor de organisatie Terre des Hommes, althans volgens de BBC: voor het eerst is er een man veroordeeld na online contacten met Sweetie, hun 10-jarige virtuele Filippijnse lokmeisje.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 07:26:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Eerste veroordeling na chatten met virtuele lokmeisje Sweetie’NRC Handelsblad - Buitenland

Christophe de Margerie (63), topman van het Franse oliebedrijf Total, is gisteravond om het leven gekomen toen zijn zakenvliegtuig in Moskou op een sneeuwruimer botste.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 07:07:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Live: welke straf krijgt Pistorius? RTL Nieuws - Buitenland

Na een maandenlang proces hoort de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius vandaag mogelijk welke straf hij krijgt voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp. Volg het proces hier live.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 06:29:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Radicale moslim rijdt in op Canadese militairenRTL Nieuws - Buitenland

Een geradicaliseerde moslim heeft in de buurt van de Canadese stad Montreal bewust twee militairen aangereden.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 05:16:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Topman Total komt om bij vliegtuigcrash in MoskouDe Volkskrant - Buitenland

De legendarische modeontwerper Oscar de la Renta is op 82-jarige leeftijd overleden. Hij leed sinds 2006 aan kanker. Een familielid heeft dat bevestigd aan ABC.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 04:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Modeontwerper Oscar de la Renta (82) overledenDe Volkskrant - Buitenland

De 25-jarige man die gisteren in Canada twee soldaten aanreed, was geradicaliseerd. Dat heeft de Canadese regering laten weten. Een van de slachtoffers overleed later aan zijn verwondingen, zo meldt persbureau AP vandaag.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 03:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Geradicaliseerde man rijdt twee Canadese soldaten aanDe Volkskrant - Buitenland

De tip die leidt naar de verblijfplaats van 43 vermiste studenten in Mexico levert 1,5 miljoen peso (bijna 87.000 euro) op. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Mexico laten weten. Eerder was al een beloning van 1 miljoen peso (bijna 58.000 euro) uitgeloofd.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 03:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Beloning voor tip studenten Mexico verhoogdDe Volkskrant - Buitenland

De familie van de ebolapatiënt die ongeveer twee weken geleden in de Amerikaanse staat Texas overleed, is niet besmet met het virus. Zijn verloofde en de andere familieleden vertonen geen symptomen en worden niet langer geobserveerd, meldt het Nebraska Medical Center in de staat Omaha.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 02:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Total-topman De Margerie omgekomen bij vliegtuigcrashRTL Nieuws - Buitenland

De topman van de Franse oliemaatschappij Total, Christophe de Margerie, is omgekomen bij een vliegtuigongeluk op het Russische vliegveld Vnoekovo, in de buurt van Moskou.
Maandag 20 Oktober 2014 - 20:49:56 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vaarverbod Zweedse wateren opgehevenRTL Nieuws - Buitenland

Het vaarverbod in Zweedse wateren is opgeheven. Het werd vandaag ingesteld in verband met de mogelijke aanwezigheid van een onbekende onderzeeboot.
Maandag 20 Oktober 2014 - 20:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Topman oliereus Total komt om het leven in RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

Een aantal Kamerleden heeft de afgelopen vier dagen een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali. Dat liet de Tweede Kamer gisteravond laat weten. De zes defensiespecialisten lieten zich op het Nederlandse kamp in Gao en in de hoofdstad Bamako bijpraten over de missie in het Afrikaanse land.
Maandag 20 Oktober 2014 - 20:39:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije laat Koerdische strijders nu naar Kobani reizenRTL Nieuws - Buitenland

Het kan zo maar eens een hele belangrijke stap zijn in de strijd tegen IS: Turkije staat toe dat Koerdische strijders over Turks grondgebied naar Kobani reizen om tegen IS te vechten. En dat betekent dat meer mensen de wapens op kunnen pakken tegen de extremisten.
Maandag 20 Oktober 2014 - 18:30:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Man verpleegkundige: Ebola knullig aangepaktRTL Nieuws - Buitenland

De man van de Spaanse verpleegkundige met ebola is blij dat zijn vrouw genezen lijkt te zijn, maar hij is ook boos. Hij wil weten hoe het kan dat zijn vrouw ondanks beschermende kleding toch besmet is.
Maandag 20 Oktober 2014 - 17:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zweden: Niet op zoek naar Nederlandse onderzeeërRTL Nieuws - Buitenland

Het Zweedse leger spreekt Russische berichten tegen dat het op zoek is naar een Nederlandse onderzeeër voor de kust van Stockholm. Dat zegt een woordvoerder van het Zweedse ministerie van Defensie.
Maandag 20 Oktober 2014 - 17:05:40 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Twaalf luchtaanvallen op IS in Syrië en IrakRTL Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag 12 luchtaanvallen uitgevoerd op stellingen van Islamitische Staat (IS) in Syrië en Irak. Dat heeft het Amerikaanse leger bekendgemaakt.
Maandag 20 Oktober 2014 - 16:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kamerleden bezoeken Nederlandse missie in MaliNRC Handelsblad - Buitenland

Nederland mag een 31-jarige man uit Liberia uitzetten, hoewel in zijn thuisland het ebolavirus heerst. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Maandag 20 Oktober 2014 - 16:13:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Lichamen zeven vrouwen gevonden in IndianaRTL Nieuws - Buitenland

In de Amerikaanse staat Indiana zijn afgelopen weekend zeven dode vrouwen gevonden. De lichamen zijn op verschillende plekken gevonden in de steden Hammond en Gary.
Maandag 20 Oktober 2014 - 15:08:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vals alarm op school in Keulen om gewapende manRTL Nieuws - Buitenland

Een middelbare school in Keulen is rond het middaguur ontruimd nadat leerlingen een gewapende man hadden gesignaleerd. Bij het doorzoeken van het gebouw werd niemand aangetroffen.
Maandag 20 Oktober 2014 - 14:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Griep oorzaak grote sterfte zeehonden DuitslandRTL Nieuws - Buitenland

Een groot deel van de ernstig zieke of gestorven zeehonden aan de Duitse Noordzeekust had een griepvirus onder de leden. Dat blijkt uit een vandaag gepresenteerd onderzoek.
Maandag 20 Oktober 2014 - 13:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Turkije helpt Iraakse Koerden naar KobaniRTL Nieuws - Buitenland

Turkije helpt Koerdische strijders uit Irak om naar de Noord-Syrische stad Kobani te gaan.
Maandag 20 Oktober 2014 - 12:46:47 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ebola geen belemmering voor uitzetten LiberiaanNRC Handelsblad - Buitenland

In Oost-Oekraïne zijn burgers geëxecuteerd, waarschijnlijk zowel door rebellen als door regeringstroepen. Dat schrijft mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een vandaag gepubliceerd rapport.

Maandag 20 Oktober 2014 - 12:18:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Spectaculaire verhuizing van schilderijenRTL Nieuws - Buitenland

Een ingepakt schilderij hangt boven de Hermitage in Amsterdam. Met een hijskraan worden 15 immense groepsportretten uit de 17e eeuw via het dak naar binnen gebracht.
Maandag 20 Oktober 2014 - 12:18:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Amnesty: executies in Oost-Oekraïne zowel door rebellen als door legerNRC Handelsblad - Buitenland

Nigeria is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) helemaal ebolavrij. Er zijn de afgelopen 42 dagen in het land geen nieuwe besmettingen met het dodelijke virus geconstateerd. "Een spectaculair succesverhaal", volgens WHO-afgevaardigde Rui Gama Vaz.
Maandag 20 Oktober 2014 - 12:16:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nigeria ebolavrij verklaardRTL Nieuws - Buitenland

Een lichtpuntje in de strijd tegen ebola: de uitbraak van het virus in Nigeria is onder controle.
Maandag 20 Oktober 2014 - 12:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tragisch ongeluk in Alpen: vader en zoontje verongeluktRTL Nieuws - Buitenland

Een wandeltocht in de Oostenrijkse Alpen is een 36-jarige Oostenrijker en zijn 3-jarig kind fataal geworden.
Maandag 20 Oktober 2014 - 10:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Turkije helpt Iraakse Koerden Kobani te bereikenNRC Handelsblad - Buitenland

Twee ministers uit de regering van de Japanse premier Shinzo Abe zijn binnen enkele uren van elkaar opgestapt. De minister van Handel en Industrie stapte op na een financieringsschandaal, de minister van Justitie na beschuldigingen van het overtreden van de kieswet.
Maandag 20 Oktober 2014 - 09:06:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

In Kobani vielen wapens uit de luchtRTL Nieuws - Buitenland

Voor het eerst heeft de VS wapens, munitie en medicijnen gedropt in de grensstreek bij de Syrische stad Kobani. De wapens zijn bedoeld voor de Koerdische strijders.
Maandag 20 Oktober 2014 - 08:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer rust in Hongkong na weekend vol protestenRTL Nieuws - Buitenland

Na een weekend vol protesten en botsingen tussen politie en betogers is de rust in Hongkong weer een beetje teruggekeerd. Vooral studenten demonstreren al drie weken lang voor meer democratie. Ze willen bovendien dat de bestuurder van Hongkong opstapt. Die zegt dat buitenlanders zich met de protesten bemoeien.
Maandag 20 Oktober 2014 - 08:01:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Twijfel over akkoord ontvoerde schoolmeisjesRTL Nieuws - Buitenland

De honderden ontvoerde schoolmeisjes zouden snel vrijkomen. De Nigeriaanse regering kondigde voor het weekend een deal met terreurbeweging Boko Haram aan. Maar de meisjes zijn nog niet vrijgelaten, waardoor twijfels over het akkoord toenemen.
Maandag 20 Oktober 2014 - 07:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

VS betaalde miljoenen dollars aan ex-nazi’s in ruil voor vertrekNRC Handelsblad - Buitenland

Joko Widodo is vandaag ingezworen als president van Indonesië. Hij kan flink aan de bak: de economie groeit te langzaam en de oppositie gaat het hem niet makkelijk maken de komende jaren.
Maandag 20 Oktober 2014 - 07:09:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Widodo ingezworen als president IndonesiëNRC Handelsblad - Buitenland

Voor het eerst sinds de strijd om de Syrische stad Kobani een maand geleden begon, heeft de Amerikaanse luchtmacht er wapens, munitie en medische goederen gedropt; een steun in de rug voor de Koerden die er vechten tegen IS.
Zondag 19 Oktober 2014 - 22:30:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS droppen wapens en hulpgoederen bij KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

Geweld in de Libische stad Benghazi heeft vandaag het leven gekost aan ten minste negen mensen. Het dodental van een week van onlusten staat daarmee op 75.
Zondag 19 Oktober 2014 - 20:20:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

75 doden in één week in BenghaziNRC Handelsblad - Buitenland

De premier van Albanië, Edi Rama, heeft zijn bezoek aan Servië uitgesteld. Het eerste officiële bezoek van een Albanese premier aan Servië in zeventig jaar wordt verplaatst, nu de politieke spanningen tussen de landen zijn opgelopen na een dramatisch verlopen EK-kwalificatiewedstrijd.
Zondag 19 Oktober 2014 - 17:54:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Premier Albanië stelt historisch bezoek aan Servië uitNRC Handelsblad - Buitenland

Een ziekenhuismedewerker uit Dallas van wie gevreesd werd dat ze ebola had, blijkt de ziekte niet te hebben. De vrouw werkte in het ziekenhuis waar ebolapatiënt Thomas Eric Duncan werd verzorgd voordat hij overleed. Toen er twijfel ontstond over of ze zelf ook besmet was, sloot ze zich tijdens een cruisereis vrijwillig op in haar cabine.
Zondag 19 Oktober 2014 - 13:39:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Noord- en Zuid-Korea schieten op elkaar (de tweede keer deze maand)NRC Handelsblad - Buitenland

Vannacht zijn demonstranten opnieuw gewond geraakt bij de protesten in Hongkong. Sommigen zijn weggedragen op brancards. De overheid zegt dat er zeker twintig gewonden zijn gevallen.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 22:09:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw geweld in Hongkong, zeker 20 mensen gewond bij demonstratieNRC Handelsblad - Buitenland

Canada stuurt vanaf maandag achthonderd experimentele ebolavaccins naar de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het kan worden gebruikt in West-Afrikaanse landen die het zwaarst zijn getroffen door de uitbraak. Dat meldt persbureau AP.

Zaterdag 18 Oktober 2014 - 20:33:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Canada stuurt experimenteel ebolavaccin naar WHONRC Handelsblad - Buitenland

Bisschoppen hebben vanavond toch tegen moderniseringen gestemd die voor een meer respectvolle omgang met homoseksuelen en gescheiden mensen hadden moeten zorgen. Dat meldt persbureau AP.

Zaterdag 18 Oktober 2014 - 18:46:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bisschoppen stemmen toch tegen meer homovriendelijke kerkNRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van Boko Haram lijken bij aanvallen gisteravond en vanochtend meerdere mensen te hebben vermoord in twee dorpen in Nigeria. Daarmee lijken berichten over een staakt-het-vuren tussen de rebellengroep en het leger van Nigeria steeds twijfelachtiger te worden.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 17:18:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanvallen op dorpen Nigeria - staakt-het-vuren steeds twijfelachtigerNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een luchtaanval door de internationale coalitie op een aardgasinstallatie in het oosten van Syrië zijn zeker acht doden gevallen. Dat hebben activisten gezegd volgens persbureau AP. De installatie is in handen van de terreurgroep Islamitische Staat (IS).
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 15:28:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden bij aanval op gasinstallatie IS - burgerdoden bij DoumaNRC Handelsblad - Buitenland

De VN-Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft vandaag beloofd een uitgebreid rapport te zullen presenteren over haar reactie op de ebola-epidemie, zodra de ebola-crisis zelf onder controle is.

Zaterdag 18 Oktober 2014 - 13:49:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

WHO belooft zelfanalyse, zodra ebola-epidemie onder controle isNRC Handelsblad - Buitenland

Nigeria wil de tweehonderd door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes dinsdag vrij hebben. Maar er zijn twijfels ontstaan of de deal met de groepering, zoals hij gisteren bekend werd gemaakt, er überhaupt wel (al) is.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 12:34:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nigeria wil schoolmeisjes dinsdag vrij, maar is er wel een deal?NRC Handelsblad - Buitenland

De drie Nederlandse vrouwen die werden vermist in de bergen van Nepal zijn ongedeerd, meldt reisorganisatie Snow Leopard Adventures. De groep was ingesneeuwd geraakt, maar er was geen bereik. Zeker 29 mensen zijn omgekomen door een heftige sneeuwstorm in het gebied en er worden nog tientallen mensen vermist.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 10:23:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vermiste Nederlanders Nepal zijn ongedeerdNRC Handelsblad - Buitenland

Meer dan twintig mensen zijn vannacht gedood bij een aanval op de stad Beni in het oosten van de Democratische Republiek Congo. De daders zijn vermoedelijk Oegandese rebellen van de islamitische groepering ADF-Nalu. Het was al de tweede aanval bij Beni in 48 uur. Woensdag kwamen er 27 mensen om het leven.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 09:39:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer dan 20 doden bij nieuwe rebellenaanval in CongoNRC Handelsblad - Buitenland

De leider van een criminele bende in Mexico is aangehouden in de zaak rond de 43 vermiste studenten. Sidronio Casarrubias Salgado van de bende Guerreros Unidos zou met politieagenten hebben samengespannen om de studenten te vermoorden.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 08:41:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bendeleider aangehouden in zaak vermiste studenten MexicoNRC Handelsblad - Buitenland

Bermuda heeft amper tijd gehad te herstellen van tropische storm Fay of het eilandje voor de kust van de Amerikaanse staat North Carolina kreeg gisteren te maken met de gevolgen van orkaan Gonzalo, die over het Caribisch gebied trekt. Bijna het hele eiland zit zonder stroom, maar vooralsnog zijn er geen mensen gewond geraakt.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 22:31:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Orkaan Gonzalo trekt over Bermuda heen, verwachte schade is grootNRC Handelsblad - Buitenland

President Poetin en zijn Oekraïense ambtgenoot Porosjenko zijn het eens geworden over de voorwaarden van de Russische gasleveranties aan Oekraïne, "althans voor de winter". Dat heeft Poetin vanavond gezegd na afloop van een gesprek tussen beide leiders in Milaan.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 16:54:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Poetin: akkoord met Oekraïne over voorwaarden gasleveringNRC Handelsblad - Buitenland

Ron Klain gaat de Amerikaanse inspanningen om het dodelijke virus te bestrijden leiden. In Nederland kunnen kleine hulporganisaties hun personeel toch verzekeren tegen ebola.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 16:44:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama benoemt hoge ebolafunctionarisNRC Handelsblad - Buitenland

Het Nigeriaanse leger en de islamitische groepering Boko Haram zijn het eens geworden over een staakt-het-vuren en de vrijlating van meer dan tweehonderd ontvoerde schoolmeisjes. Dat heeft het hoofd van de krijgsmacht bekendgemaakt, meldt persbureau AFP. De doorbraak werd bereikt na dagen van directe onderhandelingen deze week in buurland Tsjaad.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 14:52:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Akkoord Nigeria en Boko Haram - bestand en vrijlating schoolmeisjes’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een ongeluk met een ventilatierooster tijdens een openluchtconcert in Seongnam in Zuid-Korea zijn veertien mensen omgekomen. Zeker dertien anderen raakten ernstig gewond.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 13:28:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden bij ongeluk popconcert in Zuid-KoreaNRC Handelsblad - Buitenland

De Islamitische Staat heeft drie gevechtsvliegtuigen in handen gekregen. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Daarnaast zouden voormalige Iraakse militairen strijders trainen om de vliegtuigen te gaan bemannen.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 12:28:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS heeft waarschijnlijk gevechtsvliegtuigen, maar ze kunnen er weinig meeNRC Handelsblad - Buitenland

De aanklager in de zaak van Oscar Pistorius heeft tijdens een slotpleidooi geëist dat de atleet minstens tien jaar celstraf krijgt. De 27-jarige Pistorius werd vorige maand veroordeeld voor dood door schuld voor het doodschieten van zijn vriendin Reeva Steenkamp.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 12:14:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanklager vindt dat Pistorius minstens tien jaar cel verdientNRC Handelsblad - Buitenland

Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 11:44:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge ZorreguietaNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische president Poetin heeft via zijn woordvoerder laten weten dat de gesprekken met Oekraïne en de EU-landen in Milaan moeizaam verlopen. De regeringsleiders spreken met elkaar in de marge van de ASEM-top voor EU-landen en Aziatische landen over het bestand in Oekraïne.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 09:50:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Poetin: gesprekken met Oekraïne en EU-landen zijn moeizaamNRC Handelsblad - Buitenland

Mede in een reactie op felle kritiek van conservatieve zijde heeft het Vaticaan de Engelse vertaling van de passage over homoseksualiteit in het tussenrapport van de synode aangepast. Dinsdag werd bekend dat de katholieke kerk de deur onder meer openzet voor homoseksuelen.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 08:33:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vaticaan past vertaling passage over homoseksualiteit aan na kritiekNRC Handelsblad - Buitenland

De politie in Hong Kong heeft vanmorgen een van de drie grote protestkampen in de stad ontruimd. In het district Mong Kok werden de barricades, tenten en luifels weggehaald, die het verkeer al twee weken hinderen. De demonstranten hebben wel nog steeds een van de belangrijkste verkeersaders in de stad in handen.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 07:58:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie Hongkong ontruimt een van de protestkampenNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Rutte heeft tijdens de ASEM-top in Milaan met de Russische president Poetin aangedrongen op "maximale medewerking bij de afwikkeling van de ramp met MH17". Rutte schrijft dat op zijn Facebookpagina. De top is een overleg tussen EU-landen en Aziatische landen over de wereldhandel.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 07:25:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte dringt bij Poetin aan op medewerking afwikkeling MH17NRC Handelsblad - Buitenland

Jamaica, Guyana en Trinidad hebben besloten reizigers uit door ebola-getroffen landen te weren. Een dag eerder deden Colombia en het Caraïbische eiland Saint Lucia dit al.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 14:44:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Jamaica, Guyana en Trinidad bannen reizigers uit ebola-gebiedenNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse anti-EU-partij UKIP ziet haar invloed in het Europees Parlement vandaag in een klap gedecimeerd worden. Een Lets lid stapte uit de anti-Europese EFDD-fractie waardoor het blok niet meer voldoet aan de criteria en ontbonden wordt.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 14:29:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Na vreugde volgt een ferme tik voor anti-EU-partij UKIPNRC Handelsblad - Buitenland

Het Gerechtshof in Lahore, Pakistan heeft vandaag het doodvonnis van de christelijke Asia Bibi bekrachtigd, meldt persbureau AFP. Bibi werd vier jaar geleden ter dood veroordeeld onder een controversiële godslasteringswet, maar ging hier tegen in beroep. De advocaten van Bibi willen nu de zaak voorleggen aan het Gerechtshof in Islamabad.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 11:38:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Pakistaanse Hof bekrachtigt doodvonnis christenNRC Handelsblad - Buitenland

De moslim-extremisten zijn constant in het nieuws, maar wat is IS eigenlijk? En wat wil de terreurbeweging precies? Midden-Oostenexpert Carolien Roelants legt uit. (€)
Donderdag 16 Oktober 2014 - 11:21:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dé tien vragen en antwoorden over Islamitische StaatNRC Handelsblad - Buitenland

In de afgelopen vier weken zijn er in en rond Kobani ten minste 660 doden gevallen. Dat zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten (OSDH), schrijft persbureau AFP. Het observatorium houdt er ernstig rekening mee dat het werkelijk aantal doden stukken hoger ligt.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 10:06:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Meer dan 660 doden na een maand vechten rond Kobani’NRC Handelsblad - Buitenland

De Italiaanse premier Renzi gaat de confrontatie aan met Brussel. In zijn begroting voor 2015 legt hij de nadruk op maatregelen voor groei. De afspraak over vermindering van het overheidstekort wordt opgeschort.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 09:53:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Italië daagt Brussel uit met ‘anticyclische’ begrotingNRC Handelsblad - Buitenland

Door sneeuwstormen en lawines in Nepal zijn twintig doden gevallen in een gebied dat zeer populair is onder klimmers en toeristen. 85 klimmers worden nog vermist. Gevreesd wordt dat het dodental verder zal oplopen.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 09:09:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

’20 doden door sneeuwstormen Nepal, nog 85 klimmers vermist’NRC Handelsblad - Buitenland

CY Leung, de leider van Hongkong, wil volgende week in gesprek gaan met de studentorganisaties die op dit moment in de stad betogen voor meer democratie. Eerdere pogingen om tot een dialoog te komen, zijn mislukt.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 08:07:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leider Hongkong wil volgende week in gesprek met betogersNRC Handelsblad - Buitenland

Er is een groot tekort aan geschikte kandidaten om namens Nederland naar door ebola getroffen gebieden in West-Afrika te reizen. Dat schrijft Trouw vandaag. Volgens de WHO dreigt de ebola-operatie vast te lopen door het gebrek aan medisch personeel.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 22:45:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Groot tekort aan ebola-artsen - medici trainen in AmsterdamNRC Handelsblad - Buitenland

De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) wil dat landen, in het bijzonder in Europa, hun wetten versoepelen en meer Syrische vluchtelingen toelaten. Dat heeft UNCHR-baas Antonio Guterres vandaag gezegd op een conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 18:35:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN willen dat Europa grenzen opent voor SyriërsNRC Handelsblad - Buitenland

President Obama gaat vandaag niet op campagne in New Jersey en Connecticut, zo schrijft persbureau AP. Hij blijft in Washington om een overleg over de ebola-crisis te leiden.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 13:23:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama annuleert reis vanwege ebola - mogelijk meer besmettingen in VSNRC Handelsblad - Buitenland

De UEFA stelt een onderzoek in naar de gestaakte EK-kwalificatiewedstrijd Servië - Albanië, zo maakte de Europese voetbalbond zelf bekend. Het beladen duel liep gisteravond vlak voor rust met een massale vechtpartij compleet uit de hand, waarna de wedstrijd werd gestaakt.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 12:38:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

UEFA stelt onderzoek in naar gestaakte wedstrijd Servië - AlbaniëNRC Handelsblad - Buitenland

Ze vielen Irak binnen vanwege een nucleair programma. Bang voor een aanval met chemische wapens van dictator Saddam Hussein. Maar de enige chemische wapens die de Amerikanen aantroffen waren verouderde wapens van jaren eerder.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 12:10:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Er lagen tóch chemische wapens in Irak. En Amerika zei niksNRC Handelsblad - Buitenland

Nederlandse militairen in Mali hebben extra last van de hitte in de Sahel omdat het kamp waar zij al maanden verblijven nog niet af is. De ruim 400 militairen die namens de VN bij de Noord-Malinese stad Gao bivakkeren slapen grotendeels nog in tenten en hebben beperkte sanitaire voorzieningen.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 11:26:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse militairen in Mali slecht beschermd tegen hitteNRC Handelsblad - Buitenland

Nicola Sturgeon volgt Alex Salmond op als leider van de Schotse Nationalisten. Dat heeft de Scottish National Party (SNP) bekendgemaakt. Daarmee is Sturgeon de eerste vrouwelijke premier van Schotland.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 10:55:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Na Salmond komt Sturgeon: de eerste vrouwelijke premier van SchotlandNRC Handelsblad - Buitenland

Het kabinet moet duidelijk maken waarom het Oekraïense agentschap voor rampenbestrijding niet eerder is ingezet bij de zoektocht naar resten en persoonlijke bezittingen van inzittenden van de rampvlucht MH17.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 09:18:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kamer wil weten waarom Oekraïens rampenteam niet eerder is ingezetNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Obama heeft vannacht gezegd dat de wereld meer had moeten doen om het ebolavirus te bestrijden. Het Amerikaanse Centers voor Disease Control and Prevention (CDC) gaf toe dat het fouten heeft gemaakt in de aanpak van de besmettingen met ebola in de VS.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 07:26:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama: we hadden meer moeten doen om ebola te bestrijdenNRC Handelsblad - Buitenland

Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) heeft mogelijk oude chemische wapens in handen. Dat schrijft The New York Times. Volgens de krant zijn het restanten van het regime van de geëxecuteerde dictator Saddam Hussein.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 21:36:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

NYT: Gifgas van Saddam Hussein nu mogelijk in handen van IS in IrakNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland en de Verenigde Staten zijn met elkaar overeengekomen om meer inlichtingen met betrekking tot de strijd tegen de extremistische groepering IS uit te wisselen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zei dat in Parijs na een ontmoeting met zijn Russische collega Sergej Lavrov. En hij sprak over meer onderwerpen.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 18:59:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kerry: Rusland en VS gaan meer inlichtingen over IS delenNRC Handelsblad - Buitenland

Tientallen demonstranten en honderden agenten van de oproerpolitie staan opnieuw recht tegenover elkaar bij overheidsgebouwen in Hongkong. De politie zou de betogers die op weg waren naar de gebouwen volgens lokale televisiezenders hebben tegengehouden.

Dinsdag 14 Oktober 2014 - 17:17:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse F-16’s gooiden tien bommen op stellingen IS in IrakNRC Handelsblad - Buitenland

Minstens 22 mensen zijn om het leven gekomen in de Iraakse hoofdstad Bagdad, toen een man met een auto vol explosieven op een controlepost inreed. Onder de doden is een Iraaks parlementslid, Ahmed al-Khafaji. Hij was niet het doelwit van de aanslag, hij reed slechts toevallig door de wijk.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 14:24:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer veel doden bij aanslag in shi’itische wijk Bagdad, onder wie politicusNRC Handelsblad - Buitenland

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat het aantal nieuwe ebolabesmettingen in een aantal zwaar getroffen gebieden in West-Afrika langzamerhand afneemt.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 11:15:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voorzichtige prognose: minder nieuwe ebolabesmettingen in West-AfrikaNRC Handelsblad - Buitenland

De Catalaanse regering wil op 9 november een officieus referendum houden waarvan de uitslag niet bindend zal zijn. De Catalaanse leider Artur Mas wil met de volksraadpleging onder Catalanen de animo peilen voor onafhankelijkheid.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 10:42:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Catalonië gaat officieus referendum over onafhankelijkheid houdenNRC Handelsblad - Buitenland

De katholieke kerk zet de deur open voor homoseksuelen en mensen die samenwonen of zijn gescheiden. In een officieel verslag wordt een radicale koerswijziging van Rome zichtbaar.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 10:07:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN-medewerker bezwijkt aan ebola in Duits ziekenhuisNRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse luchtmacht heeft in het zuidoosten van Turkije aanvallen uitgevoerd op doelwitten van de verboden Koerdische guerrillabeweging PKK. Dat melden verschillende Turkse media, waaronder Hürriyet.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 08:29:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Turkije bombardeert doelen van PKK’ - ‘schending wapenstilstand’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Britse Lagerhuis heeft gisteravond de regering opgeroepen om Palestina als een onafhankelijke staat te erkennen. De stemming heeft vooral een symbolische waarde; de regering van premier Cameron heeft laten weten het officiële standpunt over Palestina niet te wijzigen.

Tijdens…

Dinsdag 14 Oktober 2014 - 07:19:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Brits Lagerhuis stemt voor erkenning PalestinaNRC Handelsblad - Buitenland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is weer in het openbaar verschenen. Veertig dagen verdween hij uit beeld, maar het officiële Noord-Koreaanse nieuwsagentschap berichtte vandaag dat hij twee grote nieuwbouwprojecten heeft bezocht.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 07:02:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kim Jong-un verschijnt weer in openbaarNRC Handelsblad - Buitenland

De rechtszaak over de Decembermoorden wordt niet hervat. De nabestaanden van de slachtoffers zijn niet ontvankelijk verklaard door de Krijgsraad van Suriname, meldt de NOS. Het proces over de moorden in 1982 lag sinds 2012 stil, nadat een amnestiewet in het leven was geroepen die verdachten tegen vervolging beschermt.
Maandag 13 Oktober 2014 - 22:45:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Proces Decembermoorden niet hervat’NRC Handelsblad - Buitenland

Het referendum over onafhankelijkheid van Catalonië, dat voor 9 november gepland stond, gaat niet door. President Artur Mas ziet er geen heil meer in.
Maandag 13 Oktober 2014 - 19:46:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Referendum over onafhankelijkheid van Catalonië gaat niet doorNRC Handelsblad - Buitenland

Rond middernacht Nederlandse tijd raast een zware tropische storm vlak langs de Caribische eilanden. Inwoners van Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius moeten alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen.
Maandag 13 Oktober 2014 - 18:25:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Storm ‘Gonzalo’ stevent af op Caribische eilandenNRC Handelsblad - Buitenland

Er bevinden zich minder Russische troepen in het conflictgebied aan de grens met Oekraïne. Dat bevestigt woordvoerder van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad Andrej Lysenko tegenover persbureau AP.

Maandag 13 Oktober 2014 - 14:56:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne bevestigt aftocht Russische troepenNRC Handelsblad - Buitenland

Het onderzoek op de rampplek van het neergestorte vliegtuig MH17 is hervat. Oekraïense rampenbestrijders zouden vandaag tien koffers en tassen hebben gevonden.

Maandag 13 Oktober 2014 - 14:23:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Tien koffers gevonden op rampplek MH17’NRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft met de VS een overeenkomst gesloten voor het trainen van gematigde Syrische rebellen. Het land geeft echter nog geen toestemming aan de VS om gebruik te maken van luchtbases voor aanvallen op IS. De afgelopen paar dagen werd nog gemeld dat dit wel het geval was.
Maandag 13 Oktober 2014 - 13:38:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nog geen overeenkomst Turkije en VS over gebruik vliegbases tegen ISNRC Handelsblad - Buitenland

Een Chinese rechtbank heeft twaalf Oeigoeren ter dood veroordeeld voor hun aandeel in een reeks aanvallen, afgelopen juli. Daarbij kwamen bijna honderd mensen om het leven.
Maandag 13 Oktober 2014 - 09:04:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twaalf Oeigoeren ter dood veroordeeld voor aanslagen in juliNRC Handelsblad - Buitenland

President Evo Morales heeft de overwinning opgeëist bij de presidentsverkiezingen in Bolivia. Uit een rondgang langs de stembureaus blijkt dat Morales rond de zestig procent van alle stemmen krijgt.
Maandag 13 Oktober 2014 - 08:32:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Evo Morales herkozen als president van BoliviaNRC Handelsblad - Buitenland

Barricades van de pro-democratische betogers in Hongkong zijn vanochtend bestormd door een groep van een paar honderd mensen, voornamelijk taxichauffeurs. De politie moest beide partijen uit elkaar houden. Eerder waren de autoriteiten al begonnen met het ontruimen van de barricades.
Zondag 12 Oktober 2014 - 23:02:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Barricades van betogers in Hongkong bestormdNRC Handelsblad - Buitenland

Een kliniek in Braintree, nabij Boston, is vandaag voor korte tijd in quarantaine geplaatst. Bij een patiënt werden symptomen gesignaleerd van ebola. Niemand mocht het gebouw verlaten.
Zondag 12 Oktober 2014 - 21:38:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kerry: IS in Irak aanpakken heeft voor nu prioriteit, ondanks KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de donorconferentie voor de wederopbouw van Gaza is vandaag 4,2 miljard euro opgehaald. Dat is meer dan de 3,1 miljard euro waar de Palestijnen eerder om vroegen. Nederland draagt 12 miljoen bij.
Zondag 12 Oktober 2014 - 19:16:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Donoren zeggen 4,2 miljard euro toe voor wederopbouw GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Er is vooralsnog geen sprake van een nieuw regime in Noord-Korea. Dat zegt de Amerikaanse adviseur voor Nationale Veiligheid Susan Rice. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is al een paar weken niet meer in het openbaar verschenen, wat geruchten over een machtsovername voedt.
Zondag 12 Oktober 2014 - 17:18:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Geen machtsovername in Noord-Korea’NRC Handelsblad - Buitenland

De rechtse kandidaat Aecio Neves krijgt steun van Marina Silva in de aanloop naar de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Brazilië. Silva eindigde bij de vorige ronde als derde. Tijdens de tweede ronde kunnen Brazilianen kiezen voor Neves of huidig president Dilma Rousseff.
Zondag 12 Oktober 2014 - 14:33:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Braziliaanse presidentskandidaat Neves krijgt steun uit linkse hoekNRC Handelsblad - Buitenland

Koerdische strijders hebben de opmars van terreurbeweging Islamitische Staat in Kobani een halt toegeroepen. IS heeft sinds vrijdag geen terrein meer gewonnen in de Syrische grensstad, meldt persbureau AP op gezag van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.
Zondag 12 Oktober 2014 - 13:20:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Koerden stoppen opmars IS in KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

Een werknemer van het ziekenhuis in Texas waar vorige maand een man met ebola is behandeld, heeft het virus nu ook. Dat heeft het Texaanse departement van Volksgezondheid vandaag laten weten op basis van een voorlopige test.
Zondag 12 Oktober 2014 - 11:42:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuwe ebolabesmetting in Texas - ‘mogelijk meer gevallen’NRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten steken 212 miljoen dollar in de wederopbouw van Gaza. Dat heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry vandaag gezegd in Kairo.
Zondag 12 Oktober 2014 - 09:24:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verkiezingen vandaag: Bosnië en Bolivia naar de stembusNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland haalt zijn troepen weg bij de grens met Oekraïne. President Vladimir Poetin heeft naar verluidt opdracht gegeven de meer dan 17.500 militairen in het gebied terug te trekken.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 22:13:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Rusland trekt troepen terug van grens met Oekraïne’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij drie bomaanslagen in shi’itische wijken in het noordwesten van Bagdad zijn vandaag 38 mensen omgekomen, meldt persbureau AP. De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist.

Zaterdag 11 Oktober 2014 - 18:40:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

38 doden door bomaanslagen in BagdadNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de Syrische grensstad Kobani gaan de gevechten tussen Koerdische strijders die de stad verdedigen en terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) onverminderd door. De slag om Kobani duurt voort ondanks de luchtaanvallen die de internationale coalitie uitvoert op IS-doelen.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 14:34:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw zware gevechten om Syrische stad KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

De organisatoren van de Africa Cup, het tweejaarlijkse grootste en belangrijkste voetbaltoernooi van het continent, zijn niet voornemens de data van wedstrijden aan te passen vanwege het ebolavirus. Gastland Marokko riep gisteren verrassend genoeg op om het toernooi, dat begin volgend jaar plaatsvindt, uit te stellen.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 11:03:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Er gaat niets veranderen aan de Africa Cup ondanks ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

De nieuwe Belgische regering, onder leiding van de 38-jarige premier Charles Michel, is vanochtend door koning Filip beëdigd. Nu kunnen Michel en zijn ministers en staatssecretarissen dus echt aan de slag.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 09:15:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Belgische regering beëdigd door koning FilipNRC Handelsblad - Buitenland

De extremistische militante groepering Boko Haram heeft 27 gevangenen vrijgelaten die ze eerder dit jaar had ontvoerd in Kameroen. Onder hen is de vrouw van de vicepremier van het land.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 08:55:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boko Haram laat gevangenen vrij, onder wie vrouw vicepremier KameroenNRC Handelsblad - Buitenland

Honderden mensen verzamelden zich gisteravond laat en vannacht buiten het politiebureau in Ferguson voor de start van een aangekondigd weekend van protest tegen politiegeweld. In tegenstelling tot de nacht ervoor bleef het nu rustig in het voorstadje van St. Louis.
Zaterdag 11 Oktober 2014 - 00:22:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Start weekendlang protest Ferguson rustig verlopenNRC Handelsblad - Buitenland

Kinderen hebben altijd geheimen. Zeker als ouder van een puber heb je waarschijnlijk vaak het gevoel dat er van alles in het hoofd van je kind afspeelt, waar je niet achterkomt. Het korte filmpje BAG MAN brengt dit prachtig in beeld.
Vrijdag 10 Oktober 2014 - 22:53:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kijken: wat zit er in de tas van Bag Man?NRC Handelsblad - Buitenland

Drie leden van de motorclub No Surrender vechten in Syrië mee met de Koerden tegen de terreurgroep Islamitische Staat (IS), zo bevestigt de club aan de NOS. De mannen komen uit Rotterdam, Amsterdam en Breda.
Vrijdag 10 Oktober 2014 - 21:42:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leden motorclub vechten in Syrië - IS heeft groot deel Kobani in handenNRC Handelsblad - Buitenland

In Hongkong zijn vandaag opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan om democratisering van het bestuur te eisen. De demonstranten zijn boos omdat de regering van de autonome Chinese stad het overleg met protestleiders gisteren heeft afgezegd.
Vrijdag 10 Oktober 2014 - 20:02:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden demonstranten protesteren weer in HongkongNRC Handelsblad - Buitenland

In verscheidene landen traden dertigers en twintigers recent aan als premier of minister. Het moet helpen de jeugd in Europa weer meer te betrekken bij de politiek. (€)
Vrijdag 10 Oktober 2014 - 19:56:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Spaanse ebolapatiënt moet nog wel aansterkenRTL Nieuws - Buitenland

Ze lijkt genezen, de Spaanse verpleegkundige die ebola opliep toen ze voor een patiënt zorgde. Ze moet nog wel aansterken. Haar man wil naar de rechter stappen om aan te tonen hoe slecht Spanje met de virusziekte omgaat.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Makkelijke facelift of nodige verjongingskuur?NRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal doden als gevolg van ebola is inmiddels de 4.000 gepasseerd. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO bericht vandaag dat tot nu toe 4.033 personen zijn omgekomen door ebola.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

WHO: meer dan 4.000 doden door ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Keel van Brit doorgesneden op Bali: vrouw aangehoudenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.