Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Premier Pakistan uit ambt gezet om beschuldiging corruptieNu.nl - Buitenland

De hoogste rechtbank van Pakistan heeft de minister-president van het land uit zijn ambt gezet. 
Vrijdag 28 Juli 2017 - 10:36:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Belgische bodybuilder heeft mogelijk ook moord op fotograaf op zijn gewetenAD - Buitenland

De jongen die woensdag omkwam toen de kermisattractie Fire Ball in het Amerikaanse Ohio het begaf is de 18-jarige Tyler Jarell. Hij had net zijn diploma gehaald en zich een week eerder aangemeld bij de marine. Hij zou na de zomer met de eerste trainingen beginnen.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 10:11:28 - AD - Buitenland
 

Franse brandweer heeft bosbranden onder controleNOS Nieuws - Buitenland

De brandweer heeft de bosbranden in Frankrijk onder controle, maar ze zijn nog niet geblust. Duizenden mensen moesten hun huis uit of vluchten van hun vakantieadres. Ook veel Nederlanders.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 10:05:05 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Lagerhuis VS geeft Trump budget voor defensie en grensmuurNu.nl - Buitenland

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft vrijdag ingestemd met een verhoging van het defensiebudget voor 2018 met 68 miljard dollar (58,3 miljard euro). In de wetgeving is eveneens geld vrijgemaakt voor de start van de bouw van de door president Donald Trump beloofde Mexicaanse grensmuur.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 09:26:24 - Nu.nl - Buitenland
 

Premier Pakistan afgezet om onthullingen Panama PapersNOS Nieuws - Buitenland

Premier Nawaz Sharif van Pakistan is afgezet door het hooggerechtshof. Aanleiding zijn beschuldigingen van witwassen en corruptie. Ook minister Dar van Financiën is uit zijn ambt gezet.

Sharif heeft zich neergelegd bij het vonnis en zijn ontslag ingediend. Een woordvoerder van de premier zegt wel dat die grote vraagtekens zet bij de juridische procedure die is gevolgd.

Panama Papers

De affaire begon na onthullingen in de Panama Papers. In april werd een speciale commissie opgericht om onderzoek te doen naar het vermogen van Sharif en zijn familie. Nu de commissie heeft geconcludeerd dat er een erg groot verschil is tussen de inkomsten en het vermogen van familie Sharif, kan Sharif volgens het hooggerechtshof niet langer aanblijven. "Hij is niet meer geschikt als eerlijk lid van het parlement", zei een van de vijf rechters.

Volgens Pakistaanse media komt er nu ook een strafrechtelijk onderzoek naar de premier en zijn familie.

Samenzwering

Sharif (67) heeft de beschuldigingen altijd tegengesproken. Volgens hem is er sprake van een samenzwering tegen hem. Voor de uitspraak van het hof waarschuwde de premier dat een afzetting het land zou kunnen destabiliseren.

Het is niet de eerste keer dat Sharif in verband wordt gebracht met fraude. In 1999 kreeg Sharif levenslang voor onder meer belastingontduiking en landverraad. Sharif, die in ballingschap leefde nadat hij was afgezet, beloofde om in plaats van de celstraf tien jaar lang weg te blijven uit Pakistan. In 2007 bepaalde het hooggerechtshof dat hij vervroegd mocht terugkeren.

Derde termijn

Sharif was sinds 2013 bezig aan zijn derde termijn als premier van Pakistan. Zijn eerste termijn (1990-1993) maakte hij niet af omdat hij onder druk van het leger aftrad. Zijn tweede termijn (1997-1999) eindigde met een staatsgreep door het leger.

Sinds Pakistan in 1947 onafhankelijk werd van Groot-Brittannië is er nog nooit een premier geweest die zijn termijn heeft uitgezeten.

De laatste keer dat een Pakistaanse premier door het hooggerechtshof werd afgezet was in 2012. Toenmalig premier Gilani had zich volgens het hof schuldig gemaakt aan minachting, toen hij een corruptieonderzoek naar president Zardari weigerde te heropenen.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 08:51:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Slachtoffer fataal ongeluk kermisattractie Ohio is 18-jarige TylerAD - Buitenland

De twee vrouwen die beschuldigd worden van de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jung Un, in februari in Maleisië, zullen in oktober worden berecht. Dat heeft een Maleisische rechter vandaag beslist.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 08:46:06 - AD - Buitenland
 

Tientallen gewonden bij treinongeluk Barcelona Nu.nl - Buitenland

Bij een treinongeluk in Barcelona zijn vrijdagochtend tenminste 48 gewonden gevallen. Dat melden plaatselijke autoriteiten.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 08:40:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Senaat stemt ook tegen uitgekleed plan om Obamacare te vervangenNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse senaat heeft vrijdagochtend gestemd tegen de zogenoemde "skinny repeal", een zwaar uitgeklede versie van het zogenoemde Trump-care-plan. Het was een laatste poging van president Trump om het door hem gehate zorgstelsel Obamacare te vervangen.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 08:29:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Tientallen gewonden bij treinongeluk BarcelonaNOS Nieuws - Buitenland

Bij een treinongeval op een station in Barcelona zijn 54 mensen gewond geraakt. Er zijn voor zover bekend geen doden. Eén persoon is zwaargewond geraakt, negentien mensen moesten behandeld worden in het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde op station Barcelona França, een van de belangrijkere stations van de Spaanse stad. Op een foto op Twitter is te zien dat de trein aan het eind van het spoor tegen het stootblok is gereden.

Een van de gewonden is de machinist.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 08:20:14 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Japanse defensieminister stapt op na kelderen populariteit premierNu.nl - Buitenland

De Japanse minister van Defensie, Tomomi Inada, heeft vrijdag aangekondigd haar functie neer te leggen. Inada was tijdens haar ambtsperiode betrokken bij een serie fouten en een doofpotaffaire op haar ministerie. Die droegen bij aan de duik die de populariteit van premier Shinzo Abe de laatste weken heeft genomen.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 07:14:19 - Nu.nl - Buitenland
 

Opnieuw nederlaag voor Trump, Obamacare blijft voorlopigNOS Nieuws - Buitenland

President Trump heeft opnieuw een nederlaag geleden. In de Senaat werd tegen aanpassing van Obamacare gestemd. Dat betekent dat het zorgplan van de vroegere Amerikaanse president Obama voorlopig intact blijft.

Alle 48 Democraten en drie Republikeinen, onder wie senator John McCain, stemden tegen. President Trump had vlak voor de stemming nog een tweet verstuurd waarin hij de Republikeinen opriep wel met de aanpassing in te stemmen.

Volgens Trump zijn gezinnen door Obamacare in de problemen gekomen. Door zieke kinderen of andere gezondheidsproblemen zagen ze hun ziektekostenpremie verdrievoudigen en moeten ze elk jaar maar afwachten of ze hun vertrouwde dokters mogen houden, zei Trump eerder.

Nederlagen

In de door Trump aangepaste zorgplannen zou onder meer de verplichte zorgverzekering vervallen, zouden staten meer te zeggen krijgen over de zorg en zou een zorgtoeslag voor een groot deel worden afgebroken.

De Republikeinen hebben nu in een week tijd drie nederlagen geleden in de kwestie-Obamacare.

Voorlopig blijft Obamacare dus intact. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets gaat veranderen.

De leider van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, zei na de stemming in een emotionele toespraak dat de Democraten nu met een idee moeten komen, omdat veel mensen de ziektekostenpremie niet kunnen betalen. De Democraten zeiden daarop dat ze met de Republikeinen willen samenwerken om een oplossing te zoeken.

Reactie Trump

President Trump heeft teleurgesteld op de stemming gereageerd. Hij twitterde dat drie Republikeinen en 48 Democraten het Amerikaanse volk laten vallen.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 06:57:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Minister van Defensie Japan weg om doofpotschandaalNOS Nieuws - Buitenland

De Japanse minister van Defensie heeft haar ontslag ingediend nadat ze onder vuur was komen te liggen door een aantal schandalen. Tomomi Inada zou hebben geweten dat haar ministerie gevoelige documenten achterhield.

De zaak draait om de deelname van Japanse VN-militairen aan een vredesmissie in Zuid-Sudan. Het ministerie zou enkele verslagen verborgen hebben gehouden waarin werd beschreven dat de situatie steeds gevaarlijker werd. Japanse militairen mogen niet naar gebieden worden gestuurd waar gevochten wordt.

Inada (58) ontkent dat ze van de doofpotaffaire afwist, maar nam bij de aankondiging van haar afscheid wel de volle verantwoordelijkheid.

Meer schandalen

De minister kreeg eerder veel kritiek toen ze in een campagnespeech het publiek uit naam van het leger om steun vroeg voor een partijgenoot. Dat is een schending van de politieke neutraliteit van overheidsmedewerkers die in Japan geldt.

Verder waren haar banden met een nationalistische onderwijsinstelling controversieel. De grondslag van de kleuterschool is vooroorlogs patriottisme, dat leerlingen bijbrengt dat ze nummers zijn, geen burgers. Ook wordt een traditionele mentaliteit en trots op een imperialistische denkwijze gepredikt. In 2004, toen Inada nog advocaat was, heeft ze de school bijgestaan.

Bovendien staat de directeur van de school terecht voor onroerendgoedfraude. Hij zou een stuk grond hebben gekocht voor ver onder de marktprijs. Ook zou premier Abe de school geld hebben gegeven.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 04:56:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Obamacare overleeft Amerikaanse SenaatAD - Buitenland

Het nieuwe hoofd van de communicatieafdeling in het Witte Huis heeft in één dag twee prominente medewerkers van de Amerikaanse president volledig afgebrand. Anthony Scaramucci schold donderdag in verschillende interviews zijn collega’s uit in ongekend grove taal.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 04:44:23 - AD - Buitenland
 

Israël beperkt toegang tot Tempelberg weerNu.nl - Buitenland

Israël heeft vrijdag de toegang tot de Tempelberg met de al-Aqsa-moskee wederom beperkt uit veiligheidsoverwegingen. 
Vrijdag 28 Juli 2017 - 03:22:30 - Nu.nl - Buitenland
 

Woordvoerder Trump: de chef-staf is schizofreen en de topadviseur een zelfpijperDe Volkskrant - Buitenland

Het Iraakse leger heeft IS nu ook uit West-Mosul verdreven. Maar de oude stad is verwoest, het mortuarium ligt vol, en de overlevenden voelen zich compleet aan hun lot overgelaten. De mannen bij de brug hadden zich de bevrijding anders voorgesteld. Met honderden staan ze op de rivieroever, in een eindeloze rij vol stof en zweet. Ze komen uit West-Mosul. Daarom worden ze met wantrouwen bekeken. Als
Vrijdag 28 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Jordaanse koning eist vervolging Israëlische beveiligerNOS Nieuws - Buitenland

De Jordaanse koning Abdullah heeft hard uitgehaald naar de Israëlische premier Netanyahu. Hij eist dat een Israëlische ambassadebeveiliger wordt vervolgd voor de dood van twee Jordaniërs, afgelopen zondag in de Israëlische ambassade in Amman.

De beveiliger, alleen bekend als Ziv, werd na zijn terugkeer in Israël hartelijk ontvangen en zelfs omhelsd door Netanyahu. Die heldenontvangst leidde in Jordanië tot woedende reacties. Ook de doorgaans gematigde koning Abdullah reageert nu ongewoon fel: hij spreekt van een onacceptabele provocatie en waarschuwt dat de relatie tussen de twee landen op het spel staat.

Abdullah zegt dat het gedrag van Netanyahu de veiligheid in gevaar brengt en extremisme in de hand werkt. De koning heeft een condoleancebezoek gebracht aan de familie van een van de gedode Jordaniërs, de 16-jarige Mohammed Jawawdeh.

Schroevendraaier

De jongen had volgens Israël de beveiliger in de ambassade aangevallen met een schroevendraaier. Hij was het gebouw binnengelaten om meubels te bezorgen. Toen de beveiliger het vuur opende, werd ook een andere Jordaniër dodelijk geraakt. Hij was de verhuurder van de woning van de beveiliger.

Israël sprak van een terreurdaad, maar Jordanië zegt dat er ruzie was ontstaan en dat de jongen daarom de beveiliger aanviel.

Na het incident wilden de Jordaanse autoriteiten de beveiliger vasthouden voor ondervraging, maar de Israëlische regering eiste dat Jordanië de man zou laten gaan vanwege zijn diplomatieke onschendbaarheid. Dat gebeurde uiteindelijk een dag later.

Telefoongesprek

Daarvoor was wel een telefoongesprek op het allerhoogste niveau nodig, tussen Abdullah en Netanyahu. Zij spraken af dat Israël in ruil voor de vrijlating van de beveiliger de omstreden detectiepoortjes op de Tempelberg zou weghalen. Dat gebeurde enkele uren later.

Israël had die poortjes geplaatst na een aanslag, twee weken geleden. Veel moslims waren daar woedend over; ze vonden de veiligheidsmaatregel vernederend. Verhitte protesten waren het gevolg. Jordanië, dat de islamitische heiligdommen op de Tempelberg beheert, eiste dat Israël de poortjes zou weghalen.

Donderdag 27 Juli 2017 - 22:56:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Venezuela verbiedt betogingen in aanloop naar omstreden verkiezingenNOS Nieuws - Buitenland

De Venezolaanse regering heeft een demonstratieverbod aangekondigd in aanloop naar de verkiezingen van zondag.

Vanaf morgen is het verboden om te demonstreren en betogingen of andere activiteiten te organiseren die de verkiezingen kunnen verstoren, zegt de minister van Binnenlandse Zaken Nestór Reverol op staatszender VTV.

Zondag zijn er bijzondere verkiezingen in Venezuela. Dan wordt een raad gekozen die een nieuwe grondwet moet opstellen. President Maduro wil volgens de oppositie de nieuwe grondwet gebruiken om het parlement buitenspel te zetten en een dictatuur te vestigen.

Staking

Vandaag was de tweede dag van een 48-uursstaking, georganiseerd door de oppositie. Op de eerste dag ging het al snel mis. Bij betogingen kwamen zeker drie mensen om het leven.

Er wordt al sinds april gedemonstreerd in Venezuela, waarbij meer dan honderd doden en duizenden gewonden zijn gevallen. Met de protesten willen de oppositieleiders president Maduro onder druk zetten af te zien van zijn plannen om de grondwet te wijzigen.

Daarnaast zijn de demonstranten ontevreden over de beroerde economische situatie in het land, waardoor er een tekort is aan voedsel, medicijnen en bankbiljetten.

Referendum

In een onofficieel referendum eerder deze maand, georganiseerd door de oppositie, sprak een grote meerderheid zich tegen de plannen van Maduro uit. Een meerderheid van de zeven miljoen Venezolanen die hun stem uitbrachten, stemde tegen de plannen van de president. Maar het referendum was niet rechtsgeldig.

Donderdag 27 Juli 2017 - 21:36:25 - NOS Nieuws - Buitenland
 

De burgers van West-Mosul komen uit hun schuilkeldersDe Volkskrant - Buitenland

De Pakistaanse politie heeft 25 leden van een dorpsraad in de buurt van de stad Multan opgepakt. Ze worden ervan verdacht de broer van een verkrachtingsslachtoffer te hebben opgedragen de zus van de dader te verkrachten. Verkrachting als wraak komt vaker voor in delen van Pakistan. Eerder deze maand werd een lokale dorpsraad bij elkaar geroepen in Multan, een kleine stad in Punjab in het midden va
Donderdag 27 Juli 2017 - 19:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deze Nederlander redt uitgemergelde tijgers uit verwoeste dierentuin AleppoDe Volkskrant - Buitenland

De twee Surinaamse Nederlanders die zondag in Paramaribo zijn gearresteerd op verdenking van terrorisme worden vrijdag voorgeleid. Dat heeft Raoul Lobo, een van hun advocaten, laten weten. Hun namen zijn nog niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om twee broers van 31 en 35, die eerder in Den Haag woonden. Het gearresteerde tweetal maakt deel uit van een grotere groep mensen die zondag op verschill
Donderdag 27 Juli 2017 - 19:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Paramaribo gearresteerde Nederlandse terreurverdachten vrijdag voor rechterDe Volkskrant - Buitenland

Dit is dus Annoual. Heilig Rifgebied, the stuff of legend, op twee uur rijden van de stad Al Hoceima. Ik wil er allerlei verhevens bij voelen, maar ik zie vooral een dorre vallei met wat plukjes frisgroene begroeiing. Vanaf een heuvel even verderop komt de weeë geur van een plofkippenfabriek. Zonder de twee gedenktekens aan weerszijden van de weg - een portret en een monumentje - had ik nooit kunn
Donderdag 27 Juli 2017 - 19:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hevige bosbranden Zuid-Frankrijk onder controleAD - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft het reisadvies voor Thailand aangepast, vooruitlopend op de crematieplechtigheden voor de vorig jaar overleden koning Bhumibol. Die zijn van 25 tot en met 29 oktober.
Donderdag 27 Juli 2017 - 15:28:51 - AD - Buitenland
 

Reisadvies Thailand aangepast voor crematie Thaise koningAD - Buitenland

De twee vrouwen die worden verdacht van de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, staan morgen voor de Maleisische rechtbank. Ze beweren slachtoffer van een complot te zijn.
Donderdag 27 Juli 2017 - 13:32:34 - AD - Buitenland
 

Mogelijk doodstraf voor verdachten moord Kim Jong-namAD - Buitenland

De Europese Commissie tast diep in de buidel om vluchtelingen nog dit jaar uit de opvangkampen te halen. Voor 30.000 vluchtelingen worden in Griekenland 22.000 huurwoningen beschikbaar gesteld. Kosten: 93,5 miljoen euro. 
Donderdag 27 Juli 2017 - 13:23:15 - AD - Buitenland
 

Vluchtelingen krijgen huurwoningen GriekenlandAD - Buitenland

De Britse weduwnaar Craig Sullivan (49) gooide de afgelopen maanden een paar duizend flessen met een liefdesbrief in zee. Zijn creatieve zoektocht werd niet door iedereen gewaardeerd. Hij kreeg een brief terug, met het verzoek direct te stoppen met de flessenpost vanwege het milieu. 
Donderdag 27 Juli 2017 - 13:15:21 - AD - Buitenland
 

Weduwnaar zoekt nieuwe liefde via flessenpost, milieuactivisten zijn boosAD - Buitenland

De Spaanse politie heeft een internationale drugsbende opgerold die vanuit Barcelona werkte en in de hele wereld Nederlandse xtc verkocht. Onder de vier arrestanten in Barcelona is een Nederlander die xtc-pillen vanuit Nederland naar Barcelona bracht.
Donderdag 27 Juli 2017 - 12:43:35 - AD - Buitenland
 

Internationale drugsbende opgepakt voor versturen duizenden xtc-pillenAD - Buitenland

Buitenlanders in Duitsland die volgens de veiligheidsdiensten een terreurgevaar vormen, mogen worden uitgezet, ook als er geen sprake is van strafrechtelijke vervolging. Dat heeft de hoogste Duitse rechtbank vandaag bepaald.
Donderdag 27 Juli 2017 - 11:33:53 - AD - Buitenland
 

Duitsland: uitzetten bij terreurgevaar magAD - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk krijgt vanwege de Brexit uiterlijk in maart 2019 een nieuw migratiestelsel. Het vrije verkeer van personen tussen het Groot-Brittannië en de EU wordt dan afgeschaft, benadrukte de Britse minister van Immigratie Brandon Lewis vanmorgen.
Donderdag 27 Juli 2017 - 11:14:11 - AD - Buitenland
 

Brits migratiesysteem af in 2019: einde vrij verkeer van personenAD - Buitenland

De kermisattractie Fire Ball waarmee in de Verenigde Staten een dodelijk ongeluk is gebeurd, is gemaakt door het Nederlandse bedrijf KMG. Het bedrijf roept alle exploitanten van soortgelijke attracties op om niet te draaien tot duidelijk is wat er is gebeurd.
Donderdag 27 Juli 2017 - 10:47:34 - AD - Buitenland
 

Na ramp attractie in Ohio blijven de drie Afterburners in Nederland dichtAD - Buitenland

De branden die sinds maandag het eiland Corsica en de Franse Rivièra teisteren, hebben in drie dagen al meer dan 7.000 hectaren vernietigd. Sommige Nederlandse vakantiegangers slapen al twee nachten op het strand. ,,Met het hele gezin onder een handdoekje."
Donderdag 27 Juli 2017 - 08:41:17 - AD - Buitenland
 

Reizende Auschwitz-expositie biedt jongeren gelegenheid gruwelijk verleden onder ogen te zienDe Volkskrant - Buitenland

In de rechtszaak over het gewapende boerenverzet tegen de federale autoriteiten in 2014, waarbij ook een kantoor in een wildpark in de Amerikaanse staat Oregon werd bezet, is woensdag voor het eerst een man veroordeeld. De 53-jarige Gregory Burleson uit Phoenix heeft van de rechter 68 jaar gevangenisstraf gekregen. Burleson werd schuldig bevonden aan acht misdaden waaronder het bedreigen en aanval
Donderdag 27 Juli 2017 - 03:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kermisgangers uit attractie geslingerd: dode en gewondenAD - Buitenland

In de rechtszaak over de opstand tegen federale autoriteiten in 2014 op de ranch van boer Cliven Bundy is woensdag voor het eerst een man veroordeeld. De 53-jarige Gregory Burleson uit Phoenix heeft van de rechter 68 jaar gevangenisstraf gekregen.
Donderdag 27 Juli 2017 - 03:10:00 - AD - Buitenland
 

Eerste straf bekend in zaak Bundy-opstand: 68 jaar celAD - Buitenland

De protesten tegen de aangekondigde maatregel van president Donald Trump, om geen transgenders meer toe te laten tot het Amerikaanse leger, klinken steeds luider. In New York demonstreerden tegenstanders van de maatregel bij een militair aanmeldbureau van het Amerikaanse leger.
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:21:09 - AD - Buitenland
 

Eerste straf bekend in zaak tegen boerenbezetters Oregon in VS: 68 jaar celDe Volkskrant - Buitenland

De protesten tegen de aangekondigde maatregel van president Donald Trump om geen transgenders meer toe te laten tot het Amerikaanse leger, klinken steeds luider. In New York demonstreerden tegenstanders van de maatregel bij een wervingskantoor van het Amerikaanse leger. Ook op sociale media klonk ferm protest tegen de opmerkelijke omslag. Nog geen jaar geleden hief de regering van voormalig presid
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Is het optimisme over Griekenland gerechtvaardigd?De Volkskrant - Buitenland

Mohammed (41) werkt in de haven van Al Hoceima. Net als Mohsin Fikri, voor zijn dood de onrust in het Rifgebergste deed ontvlammen. Het leven van een vishandelaar is zwaar: lange dagen, lage inkomsten en ondermijnende corruptie. Een papadag zit er niet in. Een van de wonderlijkste plekken van Al Hoceima is de marsa, de haven. Hier kun je op vrijdagmiddag de moskee bezoeken, of, als je in een minde
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Papadag? Niet voor de visboerDe Volkskrant - Buitenland

Wat schrijven ze in Duitsland over Oost-Europa? Volgens de één kampt het Oostblok met een minderwaardigheidscomplex, volgens de ander is Kaczynski te lang genegeerd, constateert onze correspondent Arie Elshout. Wat is dat met Oost-Europa? Het opent zich niet maar sluit zich af, lijkt het. Het flirt met de autoritaire verleiding, schoffeert Brussel, weert vreemdelingen en provoceert progressieven.
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Uitgedroogd Rome heeft nu bijna het Meer van Bracciano leeggezogenDe Volkskrant - Buitenland

Terwijl Washington DC in lichterlaaie stond, eerder deze week, sprak de Britse minister van Handel Liam Fox er doodgemoedereerd over een toekomstig handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. De Amerikaanse president Donald Trump tweette er vrolijk over en Fox News schonk er aandacht aan. De Britten, net als de Nederlanders indertijd, raakten al snel in de ba
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ouders Charlie akkoord met artsen: zieke baby zal overlijden in hospiceDe Volkskrant - Buitenland

Ook de tweede Republikeinse poging om Obamacare te verwerpen is mislukt. Woensdag stemde een meerderheid van de Amerikaanse senaat tegen een voorstel om het Amerikaanse zorgstelsel grotendeels te schrappen, en pas later over een vervanging na te denken. Een eerste poging, dinsdag, liep ook al spaak. Toen lag er wel een alternatief zorgstelsel ter tafel, maar dat stuitte op bezwaren van zowel conse
Woensdag 26 Juli 2017 - 23:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Protesten tegen weren transgenders in leger VS zwellen aanAD - Buitenland

De Amerikaanse Senaat heeft het voorstel om grote delen van Obamacare af te schaffen en pas later over een vervanging na te denken, vandaag verworpen. Te veel Republikeinen stemden tegen omdat zij onacceptabele gevolgen voorzien. De Democraten waren unaniem dezelfde mening toegedaan. 
Woensdag 26 Juli 2017 - 22:27:23 - AD - Buitenland
 

Meerderheid Senaat stemt tegen afschaffing ObamacareAD - Buitenland

Een man die zijn 17-jarige ex-vriendin en haar opa en oma om het leven bracht in het Belgische Moere is aangehouden in Oostende. Dat heeft het parket van Brugge vanavond bekend gemaakt. 
Woensdag 26 Juli 2017 - 19:40:12 - AD - Buitenland
 

Vlaming opgepakt die ex-vriendin en haar grootouders doodstakAD - Buitenland

Een van de Nederlandse terreurverdachten die zondagavond in Suriname is gearresteerd, is de dochter van oud-politicus Ronnie Brunswijk. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.
Woensdag 26 Juli 2017 - 19:12:48 - AD - Buitenland
 

Onvrede bij de Republikeinen: Trump dreigt publiekelijk met ontslag SessionsDe Volkskrant - Buitenland

Grafschenners hebben vier keer getracht de tombe van Diana te openen. Dat heeft graaf Spencer, haar jongere broer, bekend gemaakt. De prinses ligt begraven op een eiland in een meer dat bij landgoed Althorp behoort. Die ligging is veiliger dan het familiegraf van de Spencers waar ze normaal gesproken zou zijn bijgezet. De dood van Lady Di is omgeven door samenzweringstheorieën en één ervan is dat
Woensdag 26 Juli 2017 - 18:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tech-rel: Elon Musk vs. Mark ZuckerbergAD - Buitenland

De begrafenis van Saffie-Rose Roussos (8), het jongste slachtoffer van de aanslag bij de Manchester Arena, vond vandaag plaats. Honderden mensen kwamen naar de Manchester Cathedral om hun steun te betuigen.  
Woensdag 26 Juli 2017 - 16:52:15 - AD - Buitenland
 

Trump weert transgenders uit leger VSAD - Buitenland

Een 56-jarige Nederlander die gisteravond is opgepakt in Kroatië nadat hij op zee bij het schiereiland Peljesac met zijn rubberen speedboot een zwemmer had overvaren, is vrijgelaten. Dat meldt het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een Poolse toerist (45) raakte zwaargewond en werd per helikopter overgebracht naar een ziekenhuis.
Woensdag 26 Juli 2017 - 15:31:09 - AD - Buitenland
 

Nederlander in Kroatië vrijgelaten na overvaren zwemmerAD - Buitenland

Dagenlange regenval veroorzaakt steeds grotere problemen in het oostelijk deel van Duitsland. In de deelstaten Nedersaksen, Saksen-Anhalt, Thüringen en in mindere mate Brandenburg en Beieren is sprake van wateroverlast. Een vrouw wordt vermist.
Woensdag 26 Juli 2017 - 15:05:54 - AD - Buitenland
 

Europees Hof: Hamas blijft op lijst van terreurorganisatiesDe Volkskrant - Buitenland

De asielquota die de EU-landen in 2015 afspraken om Griekenland en Italië te ontlasten zijn gerechtvaardigd. Dat concludeert de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie in een zaak die was aangespannen door Hongarije en Slowakije. Beide landen menen dat het besluit van de EU illegaal was omdat zij destijds werden overstemd door de andere lidstaten. De advocaat-generaal veegde vanochtend
Woensdag 26 Juli 2017 - 11:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese advocaat-generaal geeft Hongarije en Slowakije ongelijk: asielquota zijn gerechtvaardigdDe Volkskrant - Buitenland

Door een nieuwe bosbrand in Zuid-Frankrijk hebben vannacht 10 duizend bewoners en toeristen hun huizen en campings verlaten. Duizenden brandweerlieden zijn sinds het begin van deze week uitgerukt om de brandhaarden langs de Franse Rivièra te blussen, maar door een sterke wind verspreidt het vuur zich snel. Sinds het begin van deze week worden Zuid-Frankrijk en het eiland Corsica geteisterd door bo
Woensdag 26 Juli 2017 - 10:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ook Engeland doet diesel- en benzineauto vanaf 2040 in de banDe Volkskrant - Buitenland

De Australische kardinaal George Pell is voor het eerst voor de rechter verschenen. De derde man binnen de katholieke kerk is aangeklaagd wegens kindermisbruik, maar de beschuldigingen werden woensdag in de rechtbank in Melbourne tegengesproken. De Australische kardinaal liet woensdag voor de rechtbank een verklaring voorlezen waarin hij zijn onschuld verklaart. De 76-jarige Pell was in de rechtsz
Woensdag 26 Juli 2017 - 07:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Derde man van het Vaticaan ontkent seksueel misbruik bij eerste bezoek aan rechtbankDe Volkskrant - Buitenland

En wederom wordt het een cruciale week voor Obamacare. Dinsdag besloot de Amerikaanse Senaat tot een debat en stemming over de verwerping en de eventuele vervanging van het Amerikaanse zorgstelsel. Maar nog niemand weet wat ervoor in de plaats gaat komen. De politieke overwinning voor Trump werd gevolgd door een nederlaagje: het eerste voorstel voor een alternatief werd dinsdagavond laat verworpen
Woensdag 26 Juli 2017 - 06:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse minister van Justitie treedt pas af als Trump dat wilNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse minister van Justitie, Jeff Sessions, legt zijn functie pas neer als president Donald Trump erom vraagt. Eerder gingen er geruchten rond dat hij zou worden ontslagen of zijn functie zou neerleggen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Paternalisme is voor professionele journalistiek een slechte raadgeverDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rampenalarm: wateroverlast teistert groot deel van DuitslandAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.