Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

VS willen van oorlogsmisdaden verdachte Bosniërs uitzettenDe Volkskrant - Buitenland

De Russische oppositieleider Boris Nemtsov is gedood omdat hij van plan was informatie te onthullen over de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko vandaag gezegd.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 23:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wintersporters rond Val Thorens nog steeds muurvastRTL Nieuws - Buitenland

De weg naar de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires is vrij, maar het verkeer staat nog altijd muurvast. Er staat een tientallen kilometers lange file en de autoriteiten richten opvangplekken langs de route in.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 23:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Grotere rol Brits leger bij aanpak terrorisme in thuislandNu.nl - Buitenland

De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen. 
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:49:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Verkeer naar Val Thorens nog steeds muurvastAD - Buitenland

Een Franse rechter heeft acht mannen veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een dubbele juwelenroof in Parijs. De geschatte buit
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:37:00 - AD - Buitenland
 

Iran ergert zich aan geplande toespraak NetanyahuDe Volkskrant - Buitenland

De leider van de Turks Koerdische PKK, Abdullah Öcalan, heeft vanuit de gevangenis zijn achterban opgeroepen mee te praten over het neerleggen van de wapens. Zijn verklaring werd voorgelezen voor de televisie door een parlementslid van een PKK-gezinde partij, de HDP.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Lange celstraffen voor grote juwelenroof in ParijsAD - Buitenland

De politie in het Duitse Bremen heeft vandaag zeker één persoon opgepakt nadat eerder werd gewaarschuwd voor een terreurdreiging. Dat zei een
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:13:00 - AD - Buitenland
 

PKK-leider tegen achterban: praat mee over wapenstilstandDe Volkskrant - Buitenland

De politie in het Duitse Bremen heeft vandaag zeker één persoon opgepakt nadat eerder werd gewaarschuwd voor een terreurdreiging. Dat zei een politiewoordvoerder vanavond.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Arrestaties in Bremen na waarschuwing voor terreurRTL Nieuws - Buitenland

De politie in het Duitse Bremen heeft vandaag een nog onbekend aantal mensen aangehouden nadat eerder werd gewaarschuwd voor een terreurdreiging. Vanwege de waarschuwing hing in de stad de hele dag een gespannen sfeer.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:10:03 - RTL Nieuws - Buitenland
 

VS wil verdachten van massamoord Srebrenica uitzettenNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse autoriteiten willen zeker 150 Bosniërs het land uitzetten vanwege hun vermoedelijke betrokkenheid bij oorlogsmisdaden. 
Zaterdag 28 Februari 2015 - 22:07:34 - Nu.nl - Buitenland
 

Rio viert 450ste verjaardagNOS Nieuws - Buitenland

Even naar de kerk en daarna flink feesten. Voor veel Brazilianen normaal in het weekend. Maar in de miljoenenstad Rio de Janeiro is het dit weekend spectaculair. Rio bestaat 450 jaar.

In de hele stad zijn er podia met grote nationale artiesten, zoals Gilberto Gil en Ana Carolina. Het feest begint vannacht om 02.00 uur Nederlandse tijd en gaat de hele dag door.

Er zijn ook serieuze zaken. Een mis van de aartsbisschop van Rio en de opening van de eerste verkeerstunnel van de stad door president Roesseff en de burgemeester van Rio.

Niet alles gaat even feestelijk als zou moeten. Het was de bedoeling dat de stad zichzelf voor het 450-jarig bestaan een museum van de toekomst cadeau zou doen. Maar het gebouw is nog niet af.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 21:42:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Arrestatie in Bremen na terreurwaarschuwingDe Volkskrant - Buitenland

Een Franse rechter heeft acht mannen veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een dubbele juwelenroof in Parijs. De geschatte buit van die brutale overvallen bedraagt zeker 78 miljoen euro, berichten Franse media vandaag.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 21:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Celstraffen tot 15 jaar voor grote juwelenroof ParijsDe Volkskrant - Buitenland

De Britse autoriteiten willen bij terreuraanslagen speciale eenheden van het leger inzetten om de politie te ondersteunen. Ook worden in de toekomst mogelijk legerhelikopters ingezet om agenten bij een terreurdreiging sneller ter plaatse te krijgen, berichtten Britse media vandaag.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 21:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gevangen PKK-leider roept op tot neerleggen wapensRTL Nieuws - Buitenland

De leider van de Turks-Koerdische PKK, Abdullah Öcalan, heeft vanuit de gevangenis zijn achterban opgeroepen mee te praten over het neerleggen van de wapens.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 21:22:44 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Celstraffen tot vijftien jaar voor grote juwelenroof in ParijsNu.nl - Buitenland

Een Franse rechter heeft acht mannen veroordeeld tot celstraffen voor hun betrokkenheid bij een dubbele juwelenroof in Parijs. 
Zaterdag 28 Februari 2015 - 21:17:19 - Nu.nl - Buitenland
 

VS deporteert Bosniërs om oorlogsmisdadenNOS Nieuws - Buitenland

De immigratiedienst in de Verenigde Staten is begonnen met het uitzetten van zeker 150 Bosniërs. Ze zouden betrokken zijn geweest bij oorlogsmisdaden in het voormalig Joegoslavië in de jaren 90, meldt The New York Times.

In totaal worden 300 immigranten uit Bosnië in verband gebracht met de misdaden. Nu er steeds meer informatie boven water komt uit die periode zou dat aantal kunnen oplopen tot meer dan 600 misdadigers. Veel van hen zijn oud-militairen.

Getuigen

Volgens The Times zijn Bosniërs in een uitzending opgeroepen om zich te melden als ze informatie hebben over de oorlogsmisdaden in die tijd.

Een groot deel van de verdachten zou betrokken zijn bij de genocide in Srebrenica, blijkt uit onderzoek van de immigratiedienst. Daarbij werden ongeveer 7500 moslimmannen vermoord.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 20:24:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Herdenkingsmars voor doodgeschoten NemtsovRTL Nieuws - Buitenland

De Russische oppositieleider Boris Nemtsov, die altijd felle kritiek had op het Kremlin, is vermoord. Hij had met name kritiek op de man die Rusland regeert, president Poetin.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 20:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tot 15 jaar cel voor grote juwelenroof in ParijsRTL Nieuws - Buitenland

Acht mannen die betrokken waren bij de grootste juwelenroof uit de Franse geschiedenis gaan de cel in. Het gaat om twee overvallen, waarbij in totaal voor zeker 78 miljoen euro aan sieraden werd buitgemaakt.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 20:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitse politie pakt in Bremen man op na terreurwaarschuwingNu.nl - Buitenland

De politie in het Duitse Bremen heeft zaterdag zeker één persoon opgepakt nadat eerder werd gewaarschuwd voor een terreurdreiging. Dat heeft een politiewoordvoerder zaterdagavond laten weten.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 19:54:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Britten willen leger inzetten bij terreuraanslagenDe Volkskrant - Buitenland

Wintersporters kunnen weer naar de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires. De weg (RD117) naar het skigebied Les Trois Vallées was vandaag geblokkeerd door een groot rotsblok, dat van een berg was gevallen.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 19:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dronken Duitser parkeert auto in metrostationNOS Nieuws - Buitenland

Een dronken Duitser is in Dortmund met zijn auto een metroschacht ingereden. De 31-jarige man parkeerde zijn auto 800 meter verder bij een metrostation. De metro lag daardoor uren plat.

Het moet een gek gezicht zijn geweest voor de mensen die vanmorgen rond 05.00 uur op het perron stonden te wachten. Er kwam geen metro, maar een grijze auto het station binnenrijden. De bestuurder parkeerde zijn auto midden voor het perron en stapte toen uit.

De agenten die de man aanspraken roken een sterke alcohollucht en namen de man mee naar het bureau voor een alcoholtest. Daaruit bleek dat de man flink onder invloed was. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Rechtdoor

Volgens de politie is de man rechtdoor gereden op een kruispunt en zag hij niet dat die richting alleen voor de metro is, die daar bovengronds rijdt. Hij is vervolgens bijna een kilometer over het spoor doorgereden.

Het was geen makkelijke klus om de auto van het spoor te halen, omdat de brede bergingsvoertuigen moeite hadden om bij de auto te komen. Uiteindelijk kon de metro richting van het centrum van Dortmund pas vijf uur later weer rijden.

Het voorval veroorzaakte een schade van naar schatting drieduizend euro.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 19:39:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Arrestatie in Bremen na terreurwaarschuwingAD - Buitenland

De Russische oppositieleider Boris Nemtsov is gedood omdat hij van plan was informatie te onthullen over de Russische betrokkenheid bij het
Zaterdag 28 Februari 2015 - 19:38:00 - AD - Buitenland
 

Weg naar Val Thorens weer vrij na verplaatsing rotsblokDe Volkskrant - Buitenland

Het Iraakse Nationaal Museum in Bagdad is na twaalf jaar heropend. Dat berichtte de BBC vandaag. De instelling sloot destijds de deuren na de val van het regime van Saddam Hussein.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 18:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vier doden bij zelfmoordaanslag van Boko Haram in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De leider van de Koerdische Arbeiderspartij PKK, Abdullah Öcalan, heeft zijn achterban vanuit de gevangenis opgeroepen om mee te praten over het neerleggen van de wapens. Hij deed dat in een schriftelijke verklaring, die op televisie werd voorgelezen door een lid van de PKK-gezinde partij HDP.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 18:19:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nationaal Museum Irak na twaalf jaar weer openDe Volkskrant - Buitenland

De vooraanstaande Turkse schrijver Yasar Kemal is zaterdag overleden. Dat heeft het Turkse persbureau Dogan bekendgemaakt. Kemal was een van de meest gelezen schrijvers van Turkije. Hij is 91 jaar geworden.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 18:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nationaal Museum in Bagdad heropent na twaalf jaarNu.nl - Buitenland

Het Iraakse Nationaal Museum in Bagdad is na twaalf jaar heropend. De instelling sloot destijds de deuren na de val van het regime van Saddam Hussein.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 17:56:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Enorm rotsblok weggehaald van Franse wegNOS Nieuws - Buitenland

De weg naar de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires is weer open. Het enorme rotsblok dat de weg versperde is weggehaald.

Het rotsblok van 50 ton lag op de doorgaande weg naar het populaire skigebied Les Trois Vallées. De rots is verpulverd en de gerepareerde weg werd iets voor 18.00 uur vrijgegeven.

File

Volgens de Verkeersinformatiedienst stond er rond 18.00 uur nog 30 kilometer file. Naar verwachting komen de laatste automobilisten in de file rond middernacht aan op hun plaats van bestemming. De ANWB adviseerde wintersporters het gebied vandaag te mijden en pas morgen op pad te gaan.

Een Nederlander die in het gebied gaat wintersporten besloot een alternatieve route te nemen. Vanwege de drukte deed hij zes uur over een stuk van 25 kilometer.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 17:54:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Burgemeester Waterloo stapt op vanwege corruptieNu.nl - Buitenland

De burgemeester van het Belgische Waterloo, Serge Kubla, is opgestapt. Hij werd eerder deze week aangehouden en verhoord door de politie vanwege corruptie, melden Belgische media.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 17:46:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Brits leger moet land beveiligen bij terreurdadenAD - Buitenland

De leider van de Turks Koerdische PKK, Abdullah Öcalan, heeft vanuit de gevangenis zijn achterban opgeroepen mee te praten over het neerleggen
Zaterdag 28 Februari 2015 - 17:25:00 - AD - Buitenland
 

Turkse schrijver Kemal overledenDe Volkskrant - Buitenland

President Robert Mugabe van Zwimbabwe viert vandaag zijn 91e verjaardag met een groot feest bij de Victoriawatervallen. Voor het feest, dat naar verluidt zeker 1 miljoen dollar heeft gekost, zijn duizenden mensen uitgenodigd. Op de barbecue liggen olifanten, buffels en antilopen. Dat schrijven lokale media vandaag.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 17:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Porosjenko: Nemtsov vermoord wegens onthullingNOS Nieuws - Buitenland

De Oekraïense president Porosjenko zegt dat de Russische politicus Boris Nemtsov is vermoord omdat hij op het punt stond met bewijzen te komen over de Russische betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne.

Porosjenko bracht vandaag een eerbetoon aan Nemtsov die gisteravond vlakbij het Kremlin vanuit een auto werd doodgeschoten. Hij zei dat Nemtsov hem een paar weken geleden had gezegd dat hij bewijs had over de militaire rol van Rusland in Oekraïne en dat hij dat spoedig openbaar zou maken.

"Iemand was daar kennelijk bevreesd voor en ze hebben hem vermoord", zei Porosjenko in een interview voor de televisie.

Oekraïne en de meeste westerse staten zeggen allang dat de rebellen in Oost-Oekraïne worden gefinancierd en bewapend door Moskou en dat Russische eenheden daar actief zijn. Rusland spreekt dat steeds tegen.

Poetin

President Poetin heeft de moeder van Nemtsov in een telegram gecondoleerd met de dood van haar zoon. Hij prees in het telegram, dat door het Kremlin is gepubliceerd, de openheid en eerlijkheid van Nemtsov.

Poetin belooft dat hij alles in het werk zal stellen om de daders van deze "verachtelijke en cynische" moordaanslag op te sporen.

Gisterenavond zei Poetin meteen al dat hij persoonlijk op het onderzoek naar de moord zal toezien. Hij noemde de moordaanslag toen "duidelijk een provocatie".

Boris Nemtsov wordt waarschijnlijk dinsdag begraven.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 16:57:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Acht veroordeeld voor grote juwelenroof ParijsNOS Nieuws - Buitenland

In Parijs zijn acht mannen veroordeeld voor een grote juwelenroof. De groep slaagde er tot twee keer toe in een winkel van juwelier Harry Winston aan de chique Avenue Montaigne te beroven. Daarbij maakten ze ruim 100 miljoen euro aan juwelen buit.

De bende liet zich in 2007 insluiten in de winkel. Toen het personeel de volgende dag arriveerde, werden ze geslagen, gekneveld en gedwongen de kluis open te maken. De daders kwamen weg met een buit van 32 miljoen euro.

Een jaar later sloeg dezelfde bende opnieuw toe in de winkel. Met pruiken op en gekleed in vrouwenkleren wisten ze dit keer weg te komen met 71 miljoen euro aan sieraden.

Bewaker veroordeeld

Het 50-jarige brein achter de operatie kreeg van de rechter 15 jaar cel. De man had eerder al 23 jaar vastgezeten voor diefstal en drugshandel. "Hij organiseerde alles", stelde de aanklager. "Hij bracht de overvallers bij elkaar, gaf ze instructies en bemiddelde in de verkoop van de juwelen."

Ook een 39-jarige bewaker van de winkel werd veroordeeld omdat hij de bende informatie had doorgespeeld. Hij kreeg 5 jaar cel. Vier andere bendeleden kregen zes tot tien jaar cel, twee helers moeten 18 en 9 maanden de gevangenis in.

Een groot deel van de buit is nooit teruggevonden.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 15:40:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

PKK-leider roept op tot gesprek over neerleggen wapensNu.nl - Buitenland

De leider van de Turks-Koerdische PKK, Abdullah Öcalan, heeft vanuit de gevangenis zijn achterban opgeroepen mee te praten over het neerleggen van de wapens. 
Zaterdag 28 Februari 2015 - 15:40:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Gigantisch rotsblok belemmert wintersportverkeerRTL Nieuws - Buitenland

Wintersporters die nog vandaag de Franse skioorden Val Thorens en Les Menuires willen bereiken, moeten rekening houden met enorme files.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 15:31:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

PKK-leider: praat mee over neerleggen wapensAD - Buitenland

President Robert Mugabe van Zimbabwe viert vandaag zijn 91e verjaardag met een groot feest bij de Victoriawatervallen. Voor het feest, dat naar
Zaterdag 28 Februari 2015 - 14:52:00 - AD - Buitenland
 

Mugabe viert verjaardag met olifant op het menuDe Volkskrant - Buitenland

Een rechtbank in Egypte heeft vandaag de Palestijnse beweging Hamas bestempeld als terreurorganisatie. Dat maakte de staatstelevisie in het land bekend. Ook werd leider Mohamed Badie van de Moslimbroederschap veroordeeld tot levenslang voor het aanzetten tot geweld dat leidde tot doden bij protesten tegen zijn beweging in 2013.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 14:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

PKK-leider roept achterban op om te praten over neerleggen wapensNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische politicus Boris Nemtsov is vermoord omdat hij bewijs naar buiten wilde brengen dat Rusland betrokken is bij het conflict in Oekraïne. Dat stelde althans de Oekraïense president Petro Porosjenko vandaag tijdens een eerbetoon aan Nemtsov, die gisteravond vlak bij het Kremlin werd doodgeschoten vanuit een auto.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 14:08:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Egypte: Hamas is terreurbewegingRTL Nieuws - Buitenland

Een rechtbank in Egypte heeft de Palestijnse beweging Hamas bestempeld als terreurorganisatie. Dat maakte de staatstelevisie in het land bekend.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 13:56:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Egypte: Hamas is terreurbewegingDe Volkskrant - Buitenland

Een Indonesische zoek- en reddingsteam heeft vandaag het grootste deel van het gecrashte AirAsia-vliegtuig uit de Javazee opgedoken. Het gaat om een deel van de romp met daaraan een vleugel, meldden Aziatische media. De rest van de romp werd eerder al gevonden.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 13:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Egyptische rechter: Hamas is terreurgroepNOS Nieuws - Buitenland

Een Egyptische rechter heeft de Palestijnse beweging Hamas als terreurorganisatie bestempeld. Een maand geleden bepaalde de rechtbank al dat de militaire tak van Hamas een terreurgroep is.

Volgens de Egyptische staatstelevisie heeft de rechtbank verder de leider van de Moslimbroederschap, Mohamed Badie, veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Hamas is voortgekomen uit de Moslimbroederschap.

Badie krijgt de straf voor het aanzetten tot geweld bij de protesten tegen zijn beweging in 2013. Tijdens de demonstraties kwamen verscheidene mensen om. De moslimbroederschap is nu verboden in Egypte.

"Schokkend en gevaarlijk"

Hamas zegt dat het besluit van de rechtbank "schokkend en gevaarlijk" is, het hele Palestijnse volk raakt, maar geen invloed heeft op de Palestijnse beweging.

De Egyptische regering heeft jaren een belangrijke rol gespeeld bij het bemiddelen in het conflict tussen Israël en Hamas. Maar dat is voorbij, zegt Hamas. Een woordvoerder benadrukt dat zijn beweging Egypte niet langer als onderhandelaar accepteert.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 13:38:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Grootste brokstuk AirAsia opgedokenAD - Buitenland

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft niet alleen oude kunstwerken vernield, maar ook meegenomen. Irak wil voorkomen dat de roofkunst
Zaterdag 28 Februari 2015 - 13:20:00 - AD - Buitenland
 

Irak zoekt door IS gestolen kunstAD - Buitenland

In het Noord-Engelse Newcastle is zaterdag de eerste anti-islamdemonstratie in Groot-Brittannië begonnen van aanhangers van de Duitse beweging
Zaterdag 28 Februari 2015 - 13:05:00 - AD - Buitenland
 

Grootste brokstuk AirAsia opgedokenDe Volkskrant - Buitenland

In het Noord-Engelse Newcastle is vandaag de eerste anti-islamdemonstratie in Groot-Brittannië gehouden van aanhangers van de Duitse beweging Pegida. Elders in de stad was een veel grotere tegendemonstratie. Voor zover bekend wist de politie de twee kampen uiteen te houden en waren er geen confrontaties.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 12:57:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Anti-islamdemonstratie in NewcastleAD - Buitenland

Een Indonesische zoek- en reddingsteam heeft zaterdag het grootste deel van het gecrashte AirAsia-vliegtuig uit de Javazee opgedoken. Het gaat om
Zaterdag 28 Februari 2015 - 12:43:00 - AD - Buitenland
 

‘Nemtsov vermoord omdat hij bewijs had voor rol Rusland in Oekraïne’NRC Handelsblad - Buitenland

In Newcastle is de eerste anti-islamdemonstratie in het Verenigd Koninkrijk begonnen van aanhangers van de Duitse beweging Pegida. Elders in de stad is een tegendemonstratie.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 12:39:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Grootste brokstuk AirAsia opgedokenAD - Buitenland

Hij wordt vandaag 108, zij in mei 105 en samen met hun kinderen hebben ze dat gevierd. Volgens USA Today zijn Duranord Veillard en zijn vrouw
Zaterdag 28 Februari 2015 - 12:12:00 - AD - Buitenland
 

Anti-islamdemonstratie van Pegida-aanhangers in NewcastleNRC Handelsblad - Buitenland

Het Oekraïense leger meldt dat er sinds afgelopen nacht veel minder aanvallen plaatsvinden van pro-Russische separatisten in het oosten van het land.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 12:02:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïens leger meldt sterke afname van gevechten separatistenNRC Handelsblad - Buitenland

De moord op Boris Nemtsov was mogelijk bedoeld om de politieke situatie in Rusland te destabiliseren. De oppositiepoliticus en uitgesproken criticus van president Poetin zou zijn vermoord door mensen die "geen middel schuwen om hun politieke doelen te bereiken", heeft een woordvoerder van de Russische nationale recherche gezegd.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 11:28:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onderzoekers moord Nemtsov in lijn met Poetin: mogelijk ‘provocatie’NRC Handelsblad - Buitenland

Chinese staatshackers hebben ingebroken bij de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. Dat melden anonieme bronnen tegenover technologiesite Tweakers en de NOS.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:52:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duranord wordt vandaag 108 en viert 82 jaar huwelijkAD - Buitenland

Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is niet transparant. Dat zei de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken zaterdag.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:45:00 - AD - Buitenland
 

Man opgepakt in Bremen in verband met terreurdreigingNOS Nieuws - Buitenland

De politie in Bremen waarschuwt voor een dreigende aanslag door moslimextremisten. In de Duitse stad zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen. Der Spiegel meldt dat inmiddels een man is opgepakt en dat een islamitisch centrum is doorzocht. Verder zijn wat mensen door de politie verhoord.

Veel details over de dreiging geeft de politie niet. Duitse media melden dat er bij een aantal openbare gebouwen in Bremen politiebusjes staan en dat sommige patrouillerende agenten automatische wapens bij zich hebben.

Volgens Der Spiegel kreeg de politie informatie van een inlichtingendienst over twee verdachten. Er zou sprake zijn van een concreet gevaar voor een aanslag.

Synagoge

Een woordvoerder van de politie in Bremen zegt tegen de NOS dat behalve openbare gebouwen ook een synagoge in Bremen extra wordt beveiligd. Hij wil niet ingaan op de precieze aard van de bedreiging. Ook het verhaal uit Der Spiegel wil hij niet bevestigen of tegenspreken. Wel zegt hij dat er op dit moment geen verdachten zijn aangehouden.

Eerder deze maand werd een carnavalsoptocht in Braunschweig op het laatste moment afgezegd vanwege een terreurdreiging.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:39:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

IS opent aanval op Iraakse stad SamarraDe Volkskrant - Buitenland

Het onderzoek naar de ramp met vlucht MH17 is niet transparant. Dat zei de Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken vandaag. Lavrov had er kritiek op dat onder meer de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de piloten van het vliegtuig nog niet openbaar zijn gemaakt.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rusland: onderzoek MH17 is niet transparantAD - Buitenland

Ondanks verscherpte grenscontroles en andere maatregelen staan de poorten naar het kalifaat wagenwijd open. Duizenden westerse jihadisten
Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:31:00 - AD - Buitenland
 

Bloemen voor vermoorde oppositieleider NemtsovRTL Nieuws - Buitenland

Veel Moskovieten betuigen hun steun aan de vermoorde oppositieleider en oud-vicepremier Boris Nemtsov. In de regen staan ze stil op de plek waar hij is vermoord, leggen ze bloemen en branden ze kaarsjes.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 10:28:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tweede man partij oud-president Oekraïne doodDe Volkskrant - Buitenland

Rebellen van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk hebben naar eigen zeggen bijna alle zware wapens teruggetrokken van de frontlinie in het oosten van Oekraïne. Dat meldt het Russische persbureau Interfax vandaag.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 09:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Groeiende bloemenzee voor NemtsovNOS Nieuws - Buitenland

Op de plek waar de Russische politicus Boris Nemtsov gisteravond werd vermoord, leggen steeds meer mensen bloemen. Op de brug over de rivier, vlak bij het Kremlin, is ook een foto van Nemtsov neergezet.

De mensen die de politicus de laatste eer komen bewijzen, zien de moord als een rechtstreekse aanslag op de oppositie. Ze zijn ervan overtuigd dat dit het werk is van de machthebbers. "Voor mij is Nemtsov een symbool van de strijd tegen het huidige regime. Deze actie is bedoeld om het volk te terroriseren. Maar wij zijn niet bang", zegt een van hen, die zich Alexander noemt.

Inmiddels hebben tientallen mensen bloemen gelegd. Ze praten even met elkaar en lopen dan weer verder.

De politie controleert iedereen, volgens eigen zeggen uit veiligheidsoverwegingen. "Maar papieren met teksten dat Poetin verantwoordelijk is voor Nemtsovs dood, worden in beslag genomen", zegt correspondent David Jan Godfroid.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 09:11:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Pakkans op route naar IS kalifaat is een lachertjeAD - Buitenland

Rebellen van de zelfverklaarde Volksrepubliek Donetsk hebben naar eigen zeggen bijna alle zware wapens teruggetrokken van de frontlinie in het
Zaterdag 28 Februari 2015 - 09:01:00 - AD - Buitenland
 

‘Chinese hackers hebben ingebroken bij chipmachinefabrikant ASML’NRC Handelsblad - Buitenland

India gaat meer geld uitgeven aan Defensie. De defensiebegroting gaat per 1 april met 7,9 procent omhoog, kondigde minister van Financiën Arun Jaitley aan tijdens de presentatie van de begroting voor komend jaar.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 08:55:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

India wil verder groeien en hervormenNOS Nieuws - Buitenland

India zet in op verdere groei van de economie en hervormingen. Ook wil het land meer buitenlandse investeerders trekken en een systeem van sociale voorzieningen opzetten waar alle inwoners van profiteren.

Dat blijkt uit de eerste volledige begroting van premier Modi, die vorig jaar de parlementsverkiezingen won. Minister van Financiën Jaitley zei in het parlement dat de groei stevig is en de inflatie laag. Hij zei dat het tijd is om grote stappen te zetten in de hervorming van de Indiase economie.

Jaitley noemde een aantal maatregelen. Zo worden er miljarden geïnvesteerd in de infrastructuur en worden er vijf energiecentrales gebouwd om meer energie op te wekken. Ook kondigde hij een aantal belastingmaatregelen aan.

1991

Analisten hadden verwacht dat de impact van de plannen net zo groot zou zijn als in 1991. Toen stelde de Indiase economie zich open voor de rest van de wereld en nam de welvaart toe.

"Niets wijst erop dat de begroting van Modi net zo ingrijpend is", zegt NOS-correspondent Joeri Boom. Hij denkt dat buitenlandse investeerders teleurgesteld zullen zijn. Nog steeds kunnen ze geen meerderheidsbelang nemen in veel sectoren. Verder vinden investeerders de bureaucratie in India erg taai. Zo is het ingewikkeld om land te verwerven voor fabrieken. Ook is het Indiase belastingklimaat vrij hardvochtig voor buitenlandse investeerders, zegt Boom. In al deze zaken verandert er volgens hem weinig.

Lage olieprijs

India heeft hard geld nodig voor hervormingen op het gebied van infrastructuur, onderwijs en gezondheidszorg. Modi lijkt er volgens Boom op te mikken dat hij die projecten voor een deel kan betalen met geld dat het land overhoudt door de lage olieprijs.

Tachtig procent van het importbudget besteedt India aan het kopen van olie. Nu die goedkoper is, houdt het land geld over.

Beleggers

Beleggers reageerden aanvankelijk teleurgesteld op de nieuwe begroting. De beurs in Mumbai dook vrijwel direct in de min. Later krabbelde de beursindex weer wat op.

De economie van India groeit dit jaar mogelijk met 8 procent. Daarmee is het land een van de snelst groeiende economieën ter wereld.

Zaterdag 28 Februari 2015 - 08:30:43 - NOS Nieuws - Buitenland
 

India verhoogt defensiebudget, wil tegenwicht bieden aan ChinaNRC Handelsblad - Buitenland

De bekendste Russische dissident, Gary Kasparov, blijkt een uitgesproken mening te hebben over de buitenlandse politiek van Nederland. In een interview vandaag in NRC Handelsblad zegt de oud-schaakkampioen dat de Nederlandse regering zich veel assertiever moet opstellen tegenover de Russische president Poetin.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 06:19:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Al 100.000 baby’s geboren in Syrische vluchtelingenkampenRTL Nieuws - Buitenland

Sinds de burgeroorlog in Syrië vier jaar geleden begon, zijn er in de vluchtelingenkampen al meer dan 100.000 baby’s geboren, en elk uur komt er eentje bij. Hun toekomst ziet er weinig rooskleurig uit.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 06:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Prominent lid Russische oppositie doodgeschotenDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse autoriteiten zijn actief op zoek naar de aanhanger van Islamitische Staat (IS) die bekend staat als Jihadi John. Dat heeft de minister van Justitie, Eric Holder, gisteren gezegd.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 04:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse politici ruziën over financiering veiligheidsministerieDe Volkskrant - Buitenland

Na meer dan vijftig jaar diplomatieke ijstijd openen de Verenigde Staten en Cuba mogelijk al in april ambassades in elkaars landen. Dat heeft een hooggeplaatste Amerikaanse functionaris gisteren in Washington gezegd, na de tweede ronde onderhandelingen over een normalisering van de betrekkingen.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 02:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS en Cuba willen snel elkaars ambassadesDe Volkskrant - Buitenland

De dochter van de uitgezette Afghaan Feda Amiri wil de verwarring wegnemen, maar ze raakt verstrikt in haar verhaal.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Timmermans: Geschokt door dood NemtsovDe Volkskrant - Buitenland

Het Japanse eiland Okinawa gold als het gezondste eiland met de meeste 100-jarigen. Tot ook hier de Amerikaanse burgers met vlees, vet en frites het wonnen van groenten, vis en tofu.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zo waarheidsgetrouw is House of CardsDe Volkskrant - Buitenland

De heuvels bij Ronda en de route van de witte dorpen (en één blauwe) in Zuid-Spanje lenen zich prima voor een training aan het begin van het wielerseizoen.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

President Poetin: Dood Nemtsov lijkt huurmoordRTL Nieuws - Buitenland

De Russische president Vladimir Poetin heeft de moord op oppositieleider Boris Nemtsov veroordeeld. Dat heeft een woordvoerder van het Kremlin gezegd tegen Russische media.
Zaterdag 28 Februari 2015 - 00:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Overwinteren op de fietsDe Volkskrant - Buitenland

De regering van Syrië heeft drie hulpverleners van de Verenigde Naties het land uitgezet zonder daarvoor een reden te geven. Twee werkten voor OCHA, de hulporganisatie van de VN, en één voor het kinderfonds Unicef. Dat hebben de twee organisaties laten weten.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 23:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische oppositieleider Nemtsov vermoordRTL Nieuws - Buitenland

De Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is vanavond op straat in Moskou doodgeschoten. Dat melden Russische media.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 23:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Shutdown’ Department of Homeland Security VS voorkomenNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov is vandaag in het centrum van Moskou doodgeschoten. Dat heeft het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken bevestigd. Nemtsov was een fel criticus van president Poetin.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 22:25:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tamana Amiri: er zijn feiten verdraaidDe Volkskrant - Buitenland

De concessies die de Griekse regering deze week heeft gedaan om een verlenging van het hulpprogramma te krijgen, hebben de grootste regeringspartij, het linkse Syriza, geen kwaad gedaan. Volgens een peiling, die zaterdag in de krant Parapolitika wordt gepubliceerd, zou nu 47,6 procent van de ondervraagden op de partij stemmen. Bij de verkiezingen vorige maand lag dat percentage op 36,3.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 21:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bijna helft Grieken zou nu op Syriza stemmenDe Volkskrant - Buitenland

De fysiotherapeute van team Continu had zich voor de WK sprint in Kazachstan voorbereid op bruin kraanwater en extreem smerige vloeren. Diverse schaatsers hadden hun ervaringen met haar gedeeld over de hotels in Astana, waar het toernooi zaterdag begint.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 21:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Kazachstan dit keer geen hotelkamerleed voor schaatsersDe Volkskrant - Buitenland

Het Angolese consulaat in Rotterdam besloot onlangs zijn nieuwe onderkomen in het centrum van de stad een opknapbeurt geven. De grauwgele zandstenen gevel van het voormalige gemeentearchief kon best een frisse laag witte verf gebruiken, vond de consul. Deze week zijn de schilders begonnen met het witten van de borstwering, zuilen, ornamenten en het wapen van Rotterdam op de gevel.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 21:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Consul zetelt liever in wit monumentDe Volkskrant - Buitenland

Berlijn is hot onder jonge Israëliërs en die zetten daarmee een nieuwe trend, want veel Joden gaan juist naar Israël toe. Maar Duitse Joden voelen de dreiging van het groeiend antisemitisme.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 21:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Als een doodziek kind mag kiezenDe Volkskrant - Buitenland

China heeft een importverbod ingesteld op ivoor, maar natuurbeschermers rekenen zich nog even niet rijk. De ban betreft uitsluitend bewerkt ivoor en geldt vooralsnog voor een jaar. Toch kan het een teken zijn dat China werk wil maken van de strijd tegen de ivoorstroperij.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 20:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische oppositiepoliticus Boris Nemtsov doodgeschotenNRC Handelsblad - Buitenland

Ongeveer 1,1 miljard mensen, vooral tieners en jongvolwassenen, riskeren gehoorverlies door het onveilig gebruiken van audioapparaten zoals smartphones. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekendgemaakt. Ook de schadelijke geluidsniveaus in nachtclubs, kroegen en sportevenementen vormen een gevaar.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 20:46:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

1,1 miljard mensen lopen risico op gehoorbeschadigingNRC Handelsblad - Buitenland

De Syrische regering heeft drie hulpverleners van de Verenigde Naties het land uit gezet. Dat heeft een woordvoerder van de VN aan persbureau Reuters gezegd. Het gaat om twee medewerkers van hulporganisatie OCHA en eentje van Unicef.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 19:35:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

China doet ivoor in de ban, tijdelijkDe Volkskrant - Buitenland

Bikram Choudhury, de geestesvader van het wereldwijd populaire Bikram Yoga wordt door zes vrouwen aangeklaagd voor aanranding. De yoga-goeroe wordt al langer achtervolgd door beschuldigingen van seksueel misbruik.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 18:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grondlegger Bikram Yoga aangeklaagd voor seksueel misbruikDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse politie onderzoekt zeven moorden rondom de stad Tyrone in de staat Missouri. Een van de doden zou de moordenaar van de andere zes personen zijn. Bij de schietpartij is ook een gewonde gevallen.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 16:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Syrië zet drie hulpverleners Verenigde Naties uitNRC Handelsblad - Buitenland

De Noord-Koreaanse inlichtingendienst RGB had een spion in het Wereldvoedselprogramma (WFP), dat de communistische staat van noodhulp voorziet. Dat staat in een conceptrapport van een expertpanel van de Verenigde Naties, waaronder het WFP resideert. Ook UNESCO werd met succes door Pyongyang geïnfiltreerd.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 13:49:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Noord-Korea had spion in Wereldvoedselprogramma’NRC Handelsblad - Buitenland

Turkije is door de toestroom van vluchtelingen uit Syrië nu het land dat de meeste vluchtelingen opvangt. Dat heeft de Hoge Commissaris voor de vluchtelingen, António Guterres van UNHCR, gezegd tegen de Veiligheidsraad. Tot voor kort zaten de meeste vluchtelingen in Pakistan.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 13:49:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

UNHCR: Turkije door oorlog in Syrië land met meeste vluchtelingenNRC Handelsblad - Buitenland

De voormalige glamrockster Gary Glitter moet zestien jaar de cel in. De 70-jarige Brit is door de rechter veroordeeld voor het misbruik van drie meisjes tussen 1975 en 1980, zo meldt de BBC.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 13:25:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Waarom is ivoor nog cool in China? RTL Nieuws - Buitenland

Wil je in China echt indruk maken, dan geef je ivoor cadeau. Dat is al duizenden jaren zo. Hoe doorbreek je dat? Negen vragen over het handelsverbod voor ivoor dat China heeft ingesteld.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 11:30:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vrijgesproken oorlogsverdachte Ngudjolo toch niet uitgezetNRC Handelsblad - Buitenland

De Deense politie heeft een derde man gearresteerd die de dader van de aanslagen in Kopenhagen zou hebben geholpen.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 11:20:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

China verbiedt ivoorhandel tijdelijkRTL Nieuws - Buitenland

China legt de invoer van ivoor tijdelijk aan banden. Tot volgend jaar februari mag het materiaal van slagtanden van bijvoorbeeld olifanten niet meer worden geïmporteerd.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 08:28:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Derde man gearresteerd voor helpen dader aanslagen KopenhagenNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische oliemaatschappij Lukoil neemt achttien tankstations over in Zuid-Holland en Noord-Brabant van exploitant Auto Maas. Daarmee komt het totaal aantal tankstations van Lukoil in Nederland op 75. Dit hebben beide partijen vandaag bekendgemaakt.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 08:18:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russische Lukoil koopt Nederlandse tankstationsNRC Handelsblad - Buitenland

Filosoof en arts Marli Huijer is de nieuwe Denker des Vaderlands. Ze volgt René Gude op, die in 2013 Hans Achterhuis opgevolgde. Ze is de eerste vrouw die de eretitel krijgt.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 07:44:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zweeds kantoorpersoneel krijgt chip onder de huidRTL Nieuws - Buitenland

Het lijkt iets uit een sciencefictionfilm maar in een kantoor in Zweden is het werkelijkheid: werknemers krijgen daar een persoonlijke chip onder de huid waarmee ze makkelijker hun werk kunnen doen.
Vrijdag 27 Februari 2015 - 01:36:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Marli Huijer wordt eerste ‘Denkeres’ des VaderlandsNRC Handelsblad - Buitenland

China stelt een tijdelijke importstop in voor ivoor. Het verbod op materiaal van slagtanden van bijvoorbeeld olifanten duurt een jaar en geldt voor alle snijwerken van na 1975, meldt het Chinese staatspersbureau Xinhua.
Donderdag 26 Februari 2015 - 22:29:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kunstkenner: Hier draait je maag van omRTL Nieuws - Buitenland

Er is een video naar buiten gekomen van hoe aanhangers van IS duizenden jaren oude kunstschatten vernielen. Het is een barbaarse daad, waardoor unieke beelden uit het begin van de menselijke beschaving voorgoed verloren zijn.
Donderdag 26 Februari 2015 - 20:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

China verbiedt import van ivoor tot volgend jaarNRC Handelsblad - Buitenland

De Saoediër Khalid al-Fawwaz (52) is medeschuldig aan de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998, waarbij 224 mensen omkwamen en vierduizend mensen gewond raakten.

Vier keer levenslang

Dat heeft een jury bij een rechtbank in …

Donderdag 26 Februari 2015 - 19:33:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Naaste medewerker Bin Laden wacht levenslangNRC Handelsblad - Buitenland

De Federal Communications Commission (FCC), een onafhankelijk opererende Amerikaanse overheidsinstantie, heeft ingestemd met regels die netneutraliteit garanderen in de VS.
Donderdag 26 Februari 2015 - 18:45:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse telecomautoriteit stemt voor invoering netneutraliteit in VSNRC Handelsblad - Buitenland

In Nigeria heeft een menigte een man gedood die probeerde zichzelf met een bom op te blazen. Kort daarvoor pleegde een andere man een zelfmoordaanslag waarbij zeventien mensen werden gedood.
Donderdag 26 Februari 2015 - 17:36:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

23 doden bij aanslagen Nigeria, menigte lyncht zelfmoordterroristNRC Handelsblad - Buitenland

Aanhangers van de Islamitische Staat hebben een video gepubliceerd waarop te zien is hoe IS-leden antieke beelden en kunstschatten kapotslaan. De beelden zijn opgenomen in een museum in de noordelijke Irakese stad Mosul en op een nabijgelegen archeologische plek.
Donderdag 26 Februari 2015 - 17:35:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS-militanten slaan antieke beelden kapot in Irak - ‘een catastrofe’NRC Handelsblad - Buitenland

Er komt geen verder onderzoek naar de mogelijke rol van de Argentijnse president Kirchner bij een doofpotaffaire rondom een aanslag op een joods-Argentijns buurthuis in 1994. Bij die aanslag vielen 85 doden. Kirchner zou volgens de aanklager betrokken zijn geweest bij het afschermen van de verdachten achter de de aanslag.
Donderdag 26 Februari 2015 - 16:12:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Live: Persconferentie over IS-beul Jihadi JohnRTL Nieuws - Buitenland

Volg hier live de persconferentie van de in Londen gevestigde moslimgroep CAGE over Jihadi John, de beul van IS.
Donderdag 26 Februari 2015 - 16:02:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Hier zou familie van Jihadi John wonenRTL Nieuws - Buitenland

"Daar staan we dan met zijn allen voor het huis waar de familie van Jihadi John zou wonen. Niemand hier wil iets zeggen", twittert correspondent Vanessa Lamsvelt.
Donderdag 26 Februari 2015 - 15:16:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Voor het eerst klinken positieve geluiden uit oorlogsgebied OekraïneRTL Nieuws - Buitenland

Het Oekraïense leger zegt werk te zullen maken van het terugtrekken van zware wapens uit het oosten van het land, waar een strijd woedt met pro-Russische opstandelingen.
Donderdag 26 Februari 2015 - 15:12:24 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Schokkende video: IS-strijders slopen eeuwenoude kunstwerkenRTL Nieuws - Buitenland

IS heeft een video vrijgegeven waarin te zien is hoe strijders een museum in de Iraakse stad Nineveh binnendringen en alles kort en klein slaan. De IS-strijders gebruiken hamers en drilboren om eeuwenoude standbeelden en kunstschatten te vernietigen.
Donderdag 26 Februari 2015 - 14:34:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

President Argentinië wordt niet vervolgd om doofpotaffaire aanslagNRC Handelsblad - Buitenland

Een internationale groep onder leiding van de VS voert luchtaanvallen uit op door de Islamitische Staat (IS) veroverd grondgebied in het noordoosten van Syrië, nadat de terreurgroep zeker 220 Assyrische christenen heeft ontvoerd.
Donderdag 26 Februari 2015 - 13:49:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerika voert luchtaanvallen uit op IS na ontvoering 220 christenenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Oekraïense leger is begonnen met het terugtrekken van artillerie uit de frontlinie in het oosten van het land. De operatie maakt deel uit van het staakt-het-vuren dat sinds twee weken geldt, maar liet tot dusver op zich wachten. Defensie laat weten dat de OVSE de ontwapening waarneemt.
Donderdag 26 Februari 2015 - 12:34:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tientallen IS-strijders omgekomen bij bombardementRTL Nieuws - Buitenland

Bij bombardementen van de coalitie op de Iraakse grensplaats Al-Qaim zijn in één klap tientallen IS-strijders omgekomen, onder wie een aantal bekende leiders.
Donderdag 26 Februari 2015 - 12:08:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Konnichiwa: daar is prins William!RTL Nieuws - Buitenland

Prins William is aangekomen in Japan. Hij heeft er verschillende ontmoetingen die de banden van Groot-Brittannië met Japan moeten verstevigen. Kate is er niet bij: de vrouw van William is hoogzwanger.
Donderdag 26 Februari 2015 - 11:59:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Meisje ontsnapt nipt aan modderdoodRTL Nieuws - Buitenland

Vreugde onder reddingwerkers: dankzij een spectaculaire reddingsactie is een meisje in de Chinese provincie Jiangsu levend uit de modder gehaald.
Donderdag 26 Februari 2015 - 11:55:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Schokkend rapport: Jimmy Savile misbruikte 63 mensen in ziekenhuisRTL Nieuws - Buitenland

Opnieuw een schokkend rapport over de in 2011 overleden BBC-presentator Jimmy Savile: hij heeft in één Brits ziekenhuis zeker 63 mensen misbruikt.
Donderdag 26 Februari 2015 - 11:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘IS-beul Jihadi John herkend als Koeweiti die in Londen woonde’NRC Handelsblad - Buitenland

Wijlen Jimmy Savile heeft in één ziekenhuis in Buckinghamshire meer dan zestig kinderen en volwassenen, onder wie patiënten, verpleegsters en bezoekers, seksueel misbruikt. Zijn jongste slachtoffer was acht. Met klachten werd niets gedaan.
Donderdag 26 Februari 2015 - 09:09:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Al zeker 40 Australische vrouwen bij ISRTL Nieuws - Buitenland

Steeds meer vrouwen uit Australië sluiten zich aan bij Islamitische Staat. Het gaat om zeker 40 vrouwen die de terreurgroep steunen, aldus de BBC.
Donderdag 26 Februari 2015 - 01:42:32 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Jimmy Savile maakte meer dan zestig slachtoffers in ziekenhuisNRC Handelsblad - Buitenland

Een rederij heeft geprobeerd de sancties tegen Noord-Korea te omzeilen door haar schepen te hernoemen en onder een andere vlag te laten varen. Dat blijkt uit een rapport van experts van de Verenigde Naties. Die expertgroep houdt de naleving van de sancties, opgelegd vanwege het nucleaire programma van het communistische land, in de gaten.
Woensdag 25 Februari 2015 - 22:30:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Marsrover Curiosity maakt nieuwe, prachtige, selfieRTL Nieuws - Buitenland

Voor de tweede keer heeft de NASA een selfie vrijgegeven van de Curiosity. Op dit nieuwe kiekje is goed te zien waar de Marsrover zich bevindt en wat-ie daar aan het doen is.
Woensdag 25 Februari 2015 - 22:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Noord-Koreaanse rederij omzeilt embargoNRC Handelsblad - Buitenland

Vanochtend verscheen het eerste reguliere nummer van Charlie Hebdo sinds de aanslag in januari. Het aantal abonnees is vertwintigvoudigd.
Woensdag 25 Februari 2015 - 22:03:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

EU-diplomaten in Delhi krijgen schone luchtRTL Nieuws - Buitenland

De huizen en kantoren van medewerkers van de EU-delegatie in Delhi krijgen luchtzuiveringsinstallaties. De miljoenenstad in India is berucht om de slechte luchtkwaliteit.
Woensdag 25 Februari 2015 - 21:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Journalisten al-Jazeera lieten drone boven Parijs vliegenRTL Nieuws - Buitenland

De Franse politie heeft drie journalisten van de Arabische nieuwszender al-Jazeera aangehouden die vanmiddag een drone lieten vliegen in het Bois de Boulogne in het zuidwesten van Parijs.
Woensdag 25 Februari 2015 - 20:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

De wederopstanding van Charlie HebdoNRC Handelsblad - Buitenland

Guinee, Liberia en Sierra Leone hebben de afgelopen week 99 nieuwe besmettingen van ebola geregistreerd, zo maakte de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekend. De meeste nieuwe besmettingen (63) vonden plaats in Sierra Leone, gevolg door 35 in Guinee.
Woensdag 25 Februari 2015 - 20:25:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Drie terreurverdachten aangehouden in VSRTL Nieuws - Buitenland

In New York zijn drie mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. Dat heeft de openbaar aanklager in Brooklyn bekendgemaakt.
Woensdag 25 Februari 2015 - 18:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Je dacht dat 4G snel was? Hier is 5G!RTL Nieuws - Buitenland

Internetten op je mobiel wordt de komende vijf jaar nog veel sneller. We hebben nu al 4G, maar onderzoekers van de universiteit van Surrey zijn aan het experimenteren met 5G.
Woensdag 25 Februari 2015 - 18:15:35 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Parlementen bevestigen: geen amnestie MH17-dadersRTL Nieuws - Buitenland

Onder geen beding zal amnestie worden verleend aan de daders van de aanslag op vlucht MH-17 boven Oekraïne. Dat hebben het Europees Parlement en het Oekraïens parlement vandaag in een verklaring bevestigd.
Woensdag 25 Februari 2015 - 17:46:05 - RTL Nieuws - Buitenland
 

99 nieuwe ebolagevallen in drie zwaarst getroffen landenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Oostenrijkse parlement heeft ingestemd met aanpassingen van een islamwet uit 1912, meldt de BBC. De wet maakt het moskeeën, imams en islamitische organisaties onmogelijk om financiering te krijgen vanuit het buitenland.
Woensdag 25 Februari 2015 - 17:15:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oostenrijk stemt in met aanpassing van islamwetNRC Handelsblad - Buitenland

Frankrijk heeft opnieuw twee jaar uitstel gekregen om zijn begrotingstekort op orde te brengen. Dat heeft de Europese Commissie vanmiddag laten weten. Frankrijk kreeg in 2013 ook al twee jaar extra om het begrotingstekort terug te brengen naar 3 procent van het bruto binnenlands product.
Woensdag 25 Februari 2015 - 09:33:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk krijgt opnieuw uitstel van Europese CommissieNRC Handelsblad - Buitenland

Strijd zou de laatste twee regeringsjaren van Obama bepalen, zei hij na de nederlaag bij de Congresverkiezingen van vorig jaar. Met zijn blokkade van de aanleg van de omstreden oliepijplijn Keystone XL is die strijd begonnen. (€)
Woensdag 25 Februari 2015 - 07:23:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Veto Obama opent strijd met Republikeins CongresNRC Handelsblad - Buitenland

Eddie Ray Routh is veroordeeld tot levenslang voor de moord op de voormalig Amerikaanse Navy SEAL Chris Kyle, wiens autobiografie de basis was voor de kaskraker American Sniper. De 27-jarige Routh, een oud-marinier, werd ook schuldig bevonden aan de moord op een vriend van Kyle. Hij kan niet op borgtocht vrijkomen.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 21:51:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Moordenaar ‘American Sniper’ krijgt levenslangNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Obama heeft zijn veto uitgesproken over een wet die toestemming geeft voor de aanleg van een oliepijpleiding tussen de Verenigde Staten en Canada. De president deed dit slechts enkele uren nadat het wetsvoorstel was goedgekeurd door het Amerikaanse Congres.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 21:32:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama vetoot wet die instemt met aanleg oliepijpleiding uit CanadaNRC Handelsblad - Buitenland

Drie jaar na de dood van de zwarte tiener Trayvon Martin is de federale zaak tegen de man die hem doodschoot, buurwacht George Zimmerman, stopgezet. Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie is er niet genoeg bewijs om Zimmerman te vervolgen.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 19:42:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Federaal onderzoek naar dood Trayvon Martin stopgezetNRC Handelsblad - Buitenland

Een serie van bomaanslagen in Irak heeft vandaag aan meer dan veertig mensen het leven gekost. Het dodelijkste incident was een bomaanslag in een buitenwijk van Bagdad met meer dan 25 doden en 50 gewonden. Persbureau AP telde in totaal zes bomaanslagen.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 19:27:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer dan 40 doden bij serie bomaanslagen IrakNRC Handelsblad - Buitenland

De politie van Chicago maakt gebruik van een geheim complex waar verdachten worden vastgehouden en ondervraagd, zonder dat dit wordt gedocumenteerd of dat zij rechtsbijstand krijgen van een advocaat. In een geval is een verdachte omgekomen in een ondervragingsruimte.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 16:09:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Politie Chicago schendt grondrechten in geheime gevangenis’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een schietpartij in een restaurant in de Tsjechische stad Uhersky Brod zijn minstens acht mensen om het leven gekomen. Dat zegt burgemeester Patrik Kuncar tegen persbureau AP.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 14:45:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Acht doden bij schietpartij in restaurant in TsjechiëNRC Handelsblad - Buitenland

De eurogroep, bestaande uit de ministers van Financiën van de eurozone, is akkoord met de voorlopige lijst met hervormingen die Griekenland wil doorvoeren in ruil voor verlenging van het steunprogramma met vier maanden.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 12:54:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse vrouw ontvoerd in JemenNRC Handelsblad - Buitenland

De standup komiek die een politieke horzel werd, liet een kwart van de kiezers ‘Sodemieter op’ roepen. Daarom wil Beppe Grillo niet meeregeren, ook niet nu de Italiaanse premier Renzi hervormt. Dit tot groeiend ongenoegen van zijn aanhang. (€)
Dinsdag 24 Februari 2015 - 11:42:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De tsunami van komiek Beppe GrilloNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse oud-minister van Buitenlandse Zaken Malcolm Rifkind, die in opspraak raakte door geheime opnames die zouden bewijzen dat hij zich liet omkopen, treedt af. Dat meldt persbureau Reuters.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 10:15:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Malcolm Rifkind treedt af na geheime opnames, Brits schandaalNRC Handelsblad - Buitenland

In het noordoosten van Syrië is een groep van negentig Assyrische christenen ontvoerd door strijders van Islamitische Staat (IS). Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vanochtend. De groep A Demand For Action, die opkomt voor religieuze minderheden, spreekt van zeventig tot honderd ontvoerde christenen.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 09:04:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Islamitische Staat ontvoert negentig christenen in Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse regering heeft zijn hervormingsplannen op tijd ingediend bij de Europese Commissie.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 07:43:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekenland heeft plan ingediend bij Europese Commissie. Op tijdNRC Handelsblad - Buitenland

Het beroep van twee Australiërs die in Indonesië ter dood zijn veroordeeld, is vanmorgen door de rechter verworpen. Dat meldt de advocaat van het duo – de 33-jarige Myuran Sukumaran en de 31-jarige Andrew Chan – aan persbureau Reuters. De Australiërs willen nu in beroep gaan, om het besluit van de rechtbank aan te vechten.
Dinsdag 24 Februari 2015 - 06:59:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doodvonnis Australiërs in Indonesië gehandhaafdNRC Handelsblad - Buitenland

De schade die Feyenoord-supporters toebrachten aan de Barcacciafontein in Rome bedraagt minder dan 10.000 euro. Dat heeft de Romeinse cultuurwethouder Giovanna Marinelli verklaard tegenover nrc.next.
Maandag 23 Februari 2015 - 23:21:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schade aan fontein in Rome minder dan 10.000 euroNRC Handelsblad - Buitenland

Ongemak in huize Bush. De vrouw van Jeb Bush, mogelijk Republikeins presidentskandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen in 2016, blijkt er namelijk een nogal exorbitant uitgavenpatroon op na te houden. En dat terwijl haar man zich hard maakt voor meer financiële gelijkheid in zijn land.
Maandag 23 Februari 2015 - 21:42:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De vrouw van presidentskandidaat Jeb Bush kocht voor 90.000 dollar juwelenNRC Handelsblad - Buitenland

Netanyahu heeft de VN in 2012 misleid door de nucleaire ambities van Iran bewust te overdrijven. Dat meldt althans de Arabische nieuwszender Al Jazeera, dat over honderden geheime documenten zegt te beschikken van inlichtingendiensten van over de hele wereld.
Maandag 23 Februari 2015 - 21:01:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Netanyahu overdreef nucleaire dreiging Iran tegen VN’NRC Handelsblad - Buitenland

Lutz Bachmann keert terug als kopstuk bij de islam-kritische beweging Pegida. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de Duitse organisatie. Een maand geleden stapte Bachmann nog op als leider nadat er een foto verscheen waarop hij poseerde als Hitler.
Maandag 23 Februari 2015 - 19:47:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voormalig leider terug bij anti-islambeweging PegidaNRC Handelsblad - Buitenland

Griekenland levert de lijst met hervormingen die het land wil doorvoeren morgenochtend in bij de eurogroep, in plaats van vandaag. Dat heeft een regeringsfunctionaris gezegd tegen persbureau Reuters.
Maandag 23 Februari 2015 - 17:25:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Lijst hervormingsmaatregelen Griekenland komt morgen pas’NRC Handelsblad - Buitenland

Het internationaal erkende Libische parlement dat zetelt in Tobruk heeft haar deelname aan de gesprekken over de politieke toekomst in Libië, onder leiding van de Verenigde Naties, opgeschort. Dat meldt AFP op basis van de Facebookpagina van het parlement.
Maandag 23 Februari 2015 - 16:15:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libische regering in Tobruk schort vredesonderhandelingen VN opNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse oud-ministers van Buitenlandse Zaken Jack Straw en Malcolm Rifkind zijn in opspraak geraakt door opnames die in het geheim zijn gemaakt. Daarin lijken Straw en Rifkind hun diensten aan te bieden in ruil voor geld. De opnames zijn gemaakt door undercoverjournalisten van de Daily Telegraph en Channel 4.
Maandag 23 Februari 2015 - 10:20:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse oud-ministers in opspraak door verborgen camerabeeldenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Egyptische rechtbank heeft vanochtend activist Alaa Abdel Fattah, een van de gezichten van de opstand tegen Mubarak in 2011, veroordeeld tot vijf jaar cel. Dat meldt persbureau AP. Fattah zou hebben deelgenomen aan een verboden betoging en een politieagent hebben aangevallen.
Maandag 23 Februari 2015 - 09:18:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Egyptische activist Fattah veroordeeld tot vijf jaar celNRC Handelsblad - Buitenland

Een veerbootramp in Bangladesh heeft het leven gekost aan ongeveer zeventig opvarenden. Daarmee is het dodental bijna verdubbeld. Hoewel er nog vermisten zijn, is de zoektocht naar slachtoffers in het schip gestaakt, meldt persbureau AP. De boot is boven water gehaald en geborgen.
Maandag 23 Februari 2015 - 08:51:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australië pakt ‘haatpredikers’ en hun aanhangers harder aanNRC Handelsblad - Buitenland

De Hongaarse regeringspartij Fidesz van de rechts-conservatieve premier Viktor Orbán heeft een tweederde meerderheid verloren in het parlement. Bij een tussentijdse verkiezing voor een parlementszetel in de stad Veszprem kreeg de onafhankelijke oppositiekandidaat Zoltan Kesz een duidelijke meerderheid.
Zondag 22 Februari 2015 - 21:17:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hongaarse premier verliest tweederde meerderheidNRC Handelsblad - Buitenland

Syrische Koerden zijn een door de VS gesteund offensief tegen terreurgroep Islamitische Staat in het noordoosten van Syrië begonnen. De Koerdische milities verdreven IS vorige maand uit de grensstad Kobani.
Zondag 22 Februari 2015 - 19:18:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Syrische Koerden vallen IS aan in het noordoosten van SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

In een video die afkomstig lijkt te zijn van de Somalische terreurgroep Al-Shabaab wordt opgeroepen tot aanslagen in westerse winkelcentra. De aan Al-Qaeda gelieerde beweging maant moslims tot aanvallen op onder meer Amerikaans, Canadees en Brits grondgebied.
Zondag 22 Februari 2015 - 19:12:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Terreurbeweging Al-Shabaab roept op tot aanslagen in Westen’NRC Handelsblad - Buitenland

Bijna vijfhonderd mijnwerkers zaten vast onder de grond in Zuid-Afrika. De uitgang was afgesloten door een brand tijdens onderhoudswerkzaamheden op 2.300 meter diepte. Inmiddels zijn alle mijnwerkers gered.
Zondag 22 Februari 2015 - 18:06:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Alle mijnwerkers in Zuid-Afrikaanse Kusasalethu-mijn zijn geredNRC Handelsblad - Buitenland

Een medewerker van Feyenoord was betrokken bij de rellen die vorige week plaatsvonden in Rome. Dat heeft algemeen directeur Eric Gudde vandaag bevestigd tegenover RTV Rijnmond. Bij het geweld vielen dertien gewonden en werd onder meer een zeventiende-eeuwse fontein beschadigd.
Zondag 22 Februari 2015 - 15:30:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Feyenoord-medewerker betrokken bij rellen Rome’, laatste fans voorgeleidNRC Handelsblad - Buitenland

Een jong meisje dat explosieven op haar lichaam droeg heeft zich vandaag opgeblazen bij een controlepost naast een markt in de Noord-Nigeriaanse stad Potiskum. Bij het incident vielen vijf doden en tientallen gewonden. Dat hebben ooggetuigen gezegd.
Zondag 22 Februari 2015 - 15:28:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 38 mensen omgekomen bij bootongeluk in BangladeshNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een explosie tijdens een mars voor vrede in de Oost-Oekraïense stad Charkov zijn vanmiddag ten minste twee doden en enkele gewonden gevallen. Volgens de Oekraïense politie is sprake van een "terroristische daad".
Zondag 22 Februari 2015 - 10:03:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden en gewonden na explosie bij protest CharkovNRC Handelsblad - Buitenland

Het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten hebben een akkoord bereikt over het terugtrekken van zware wapens uit de strijd in Oost-Oekraïne. Dat meldt persbureau AFP op gezag van bronnen binnen het leger. De terugtrekking van het zware wapentuig begint mogelijk vandaag al.
Zondag 22 Februari 2015 - 09:09:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Akkoord in Oekraïne over terugtrekken zware wapens’NRC Handelsblad - Buitenland

Terreurgroep Islamitische Staat bedreigt een groep van zeker 21 Koerdische strijders met executie in een nieuwe video. In de video is te zien hoe Koerdische strijders in kooien worden vastgehouden en door de straten van de Iraakse stad Kirkuk worden gereden.
Zondag 22 Februari 2015 - 08:15:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS dreigt Koerdische strijders met executie in nieuwe videoNRC Handelsblad - Buitenland

Een speciale Australische telefoonlijn kreeg in de dagen voor de fatale gijzeling in een café in Sydney achttien verontruste telefoontjes over dader Man Haron Monis. Dat staat in een rapport over de gijzelingsactie, meldt de BBC. De politie en de veiligheidsdiensten zagen echter geen indicatie "voor een directe dreiging", aldus het rapport.
Zondag 22 Februari 2015 - 07:33:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Autoriteiten kregen telefoontjes over dader gijzeling SydneyNRC Handelsblad - Buitenland

Het Turkse leger heeft afgelopen nacht 38 Turkse soldaten uit de Suleiman Shah-enclave in Syrië geëvacueerd. Dat heeft de Turkse premier Ahmed Davutoglu gezegd op een persconferentie. In de enclave liggen de resten van de stamvader van het Ottomaanse Rijk, die nu worden overgebracht naar een deel van Syrië dat onder Turkse militaire controle is.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 18:33:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije evacueert tientallen militairen uit enclave in SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

Het leger van Nigeria heeft Boko Haram naar eigen zeggen verdreven uit Baga, in het noordoosten van het land. De stad werd vorige maand ingenomen door strijders van de extremistische beweging. Zij waren daar verantwoordelijk voor de grootste moordpartij van de afgelopen zes jaar.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 16:33:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Nigeriaanse leger herovert Baga op Boko Haram’NRC Handelsblad - Buitenland

Tientallen krijgsgevangenen zijn vandaag vrijgelaten in het oosten van Oekraïne. De onderlinge uitwisseling van Oekraïense en separatistische gevangenen is onderdeel van het bestandsakkoord dat sinds vorige week ten uitvoer wordt gebracht.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 14:58:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gevangenenruil Oekraïne en separatisten voltooid, Kerry praat over nieuwe sanctiesNRC Handelsblad - Buitenland

Beide daders van de bomaanslag gisteren op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu, waarbij zeker 25 doden vielen, hadden de Nederlandse nationaliteit. Dat meldt persbureau AFP op basis van de Somalische veiligheidsdiensten.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 14:44:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Beide daders aanslag in Somalië hadden Nederlands paspoortNRC Handelsblad - Buitenland

De belangrijke top van begin deze week eindigde zonder resultaat. Maar gisteren kwam daar dan toch het verlossende woord: Griekenland en de andere eurolanden zijn het eens over de verlenging van het steunprogramma met vier maanden. We praten je snel bij.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 13:33:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekenland zit weer aan het infuus. Dit is wat in Brussel is afgesprokenNRC Handelsblad - Buitenland

Griekenland heeft zijn doel bereikt door de afspraken over verlenging van het Griekse steunprogramma met vier maanden. Dat zei premier Tsipras in een televisietoespraak.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 12:23:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tsipras: we hebben ons doel bereiktNRC Handelsblad - Buitenland

In Rome zijn vannacht twee Feyenoordsupporters in de buurt van het centraal station Termini in Rome aangevallen door AS Roma-fans. Dat bevestigt de Romeinse politie tegenover persbureau ANP.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 11:05:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Fans Roma vallen Feyenoordsupporters aanNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse politie is een onderzoek gestart naar een tweede incident van Chelsea-supporters die zich racistisch gedragen. Dat heeft hoofdcommissaris Gill Murray van de Britse vervoerspolitie (BTP) gezegd tegen persbureau AP. Het zou gaan om racistisch gezang.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 10:01:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse politie onderzoekt opnieuw racistisch incident Chelsea-fansNRC Handelsblad - Buitenland

De voormalige Jemenitische president Abd-Rabbu Mansour Hadi zou zijn huis hebben verlaten, voor het eerst sinds de Houthi-rebellen eind januari zijn paleis bestormden en hem onder huisarrest plaatsten.
Zaterdag 21 Februari 2015 - 09:37:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Oud-president Jemen na opheffing huisarrest al weg uit hoofdstad’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de Verenigde Naties kampt met de grootste uitdagingen sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat komt door vijf grote humanitaire crises in de wereld, zo zegt het hoofd van de organisatie in een interview met persbureau AP.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 19:15:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Wereldvoedselprogramma VN overvraagd door vijf grote crises’NRC Handelsblad - Buitenland

De eurolanden zijn het eens over een verlenging van het huidige steunprogramma aan Griekenland met vier maanden. Het huidige programma loopt eind deze maand af. Griekenland vroeg gisteren om zes maanden verlenging. Eerder op de avond werd al duidelijk dat de landen het eens waren over een conceptakkoord, maar nog niet over de precieze voorwaarden van de verlenging.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 16:40:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eurolanden eens over verlenging hulp Griekenland met vier maandenNRC Handelsblad - Buitenland

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb heeft in een brief aan de burgemeester van Rome, Ignazio Marino, zijn steun betuigd aan de stad. Woensdag braken er rellen uit in de stad na de wedstrijd AS Roma - Feyenoord. Gisteren was het opnieuw raak. In totaal werden er 53 supporters opgepakt en werd voor tonnen aan schade veroorzaakt, tot afschuw van Aboutaleb.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 16:21:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitsland en Frankrijk willen Griekenland in eurozone houdenNRC Handelsblad - Buitenland

De omstreden rabbijn Eliezer Berland (77), die verdacht wordt van ontucht, stapt naar de Hoge Raad om uitlevering aan Israël te voorkomen. Dat liet zijn advocaat Louis de Leon vanmiddag weten aan persbureau ANP.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 12:12:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Seksrabbijn’ in beroep tegen uitlevering aan IsraëlNRC Handelsblad - Buitenland

In de Somalische hoofdstad Mogadishu is bij een hotel waar vaak ministers en parlementsleden bijeenkomen vanochtend een aanslag gepleegd. Daarbij zouden volgens de politie zeker 25 doden zijn gevallen, schrijft persbureau AFP. Terreurgroep Al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 11:38:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden na aanslag Al-Shabaab op Somalische regeringsfunctionarissenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij aanslagen met autobommen in Qubbah, in het oosten van Libië, zijn zeker 45 doden gevallen. Zeventig mensen zijn gewond geraakt, meldt persbureau Reuters op basis van gegevens van veiligheidsofficials en ziekenhuispersoneel. Terreurbeweging IS zegt verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 08:25:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australië getroffen door ‘cycloon-sandwich’NRC Handelsblad - Buitenland

De executie van twee ter dood veroordeelde Australiërs in Indonesië wordt tussen de drie weken en een maand uitgesteld, schrijft persbureau AFP. Dit zou slechts "technische" redenen hebben. De dreigende executie van de Australiërs heeft tot nieuwe diplomatieke spanningen tussen de twee landen gezorgd.
Vrijdag 20 Februari 2015 - 07:10:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Executie Australiërs in Indonesië enkele weken uitgesteldNRC Handelsblad - Buitenland

Burgemeester Antonio Ledezma van de Venezolaanse hoofdstad Caracas is gisteravond opgepakt door agenten van de geheime dienst. Hij wordt volgens de overheid verdacht van het stichten van onrust en het voorbereiden van een staatsgreep. Ledezma geldt als een belangrijke oppositieleider in het Zuid-Amerikaanse land.
Donderdag 19 Februari 2015 - 21:39:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw twintig Feyenoord-fans vast in Rome, Renzi wil excusesNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten hebben ingebroken bij de grootste producent van simkaarten, om zo mobieltjes te kunnen afluisteren. Dat schrijft de Amerikaanse website The Intercept op basis van documenten van NSA-klokkenluider Edward Snowden.
Donderdag 19 Februari 2015 - 15:58:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘VS en Britten hackten data bij simkaartenproducent Gemalto’NRC Handelsblad - Buitenland

In het centrum van Rome zijn opnieuw rellen uitgebroken tussen de politie en fans van Feyenoord. Drie relschoppers hebben een celstraf van zestien maanden gekregen.
Donderdag 19 Februari 2015 - 11:58:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuwe rellen met fans Feyenoord in Rome - celstraffen uitgedeeldNRC Handelsblad - Buitenland

De politieke leiders van Oekraïne, Rusland en Frankrijk en Duitsland willen opnieuw proberen een wapenstilstand te realiseren in het oosten van Oekraïne. Dat heeft het viertal vandaag tijdens een telefoongesprek besloten, zo meldt persbureau Reuters.
Donderdag 19 Februari 2015 - 09:00:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leiders willen wapenstilstand Oekraïne nog een kans gevenNRC Handelsblad - Buitenland

De Talibaan gaan vandaag naar eigen zeggen in Qatar met de Verenigde Staten praten over vrede. Dat zegt een vertegenwoordiger van de Talibaan tegen persbureau Reuters. Ook bronnen binnen het Pakistaanse leger geven aan dat de Talibaan willen onderhandelen. De VS ontkent de ontmoeting.
Donderdag 19 Februari 2015 - 07:16:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Talibaan praten vandaag in Qatar met VS over vrede’ - VS ontkentNRC Handelsblad - Buitenland

De officiële regering van Libië en Egypte hebben de VN-Veiligheidsraad gisteravond gevraagd om het wapenembargo tegen Libië op te heffen. Ook vroegen de landen hulp bij de opbouw van het Libische leger. Libië heeft die strijdmacht nodig om Islamitische Staat (IS) en andere extremistische groepen te kunnen aanpakken.
Woensdag 18 Februari 2015 - 21:08:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libië wil opheffing wapenembargo en hulp bij opbouwen legerNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft het maximale bedrag dat als noodsteun aan Griekse banken kan worden verleend verhoogd met 3,3 miljard euro. Dat melden de persbureaus ANP en Bloomberg op basis van anonieme bronnen bij de ECB.
Woensdag 18 Februari 2015 - 20:31:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘ECB verhoogt maximale bedrag noodsteun Griekse banken’NRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse oud-minister van Binnenlandse Zaken Prokopis Pavlopoulos is vanavond zoals verwacht gekozen tot president van Griekenland. Nog voordat de hoofdelijke stemming in het parlement voorbij was, werd duidelijk dat hij met een ruime marge was gekozen.
Woensdag 18 Februari 2015 - 20:30:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Reeks moorden in Amerikaanse plaatsDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Foto’s van Russische raketten in Oekraïne. Koenders: situatie zorgelijkNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.