Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Moslims flyeren tegen jihadmaatregelenAD - Buitenland

Na 11 jaar heeft Colombia bijna 700 waardevolle archeologische en culturele vondsten teruggekregen. Spanje nam die destijds in beslag nadat ze
Dinsdag 2 September 2014 - 05:38:00 - AD - Buitenland
 

Zwarte Piet blijft in België gewoon Zwarte PietAD - Buitenland

In het Franse Rijsel zijn gisterenavond een moeder en haar kind dood teruggevonden onder het puin van hun ingestorte woning. Dat heeft de
Dinsdag 2 September 2014 - 04:44:00 - AD - Buitenland
 

Moeder en kind komen om in ingestorte woning in FrankrijkAD - Buitenland

De Verenigde Staten hebben een aanval uitgevoerd op de Somalische terreurbeweging al-Shabaab. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie
Dinsdag 2 September 2014 - 04:00:00 - AD - Buitenland
 

Miljoenen pillen in beslag genomen bij actie nepmedicijnenAD - Buitenland

Tijdens een persconferentie met de Britse ondernemer Richard Branson is bekendgemaakt dat al 800 mensen een ticket naar de ruimte zouden hebben
Dinsdag 2 September 2014 - 01:21:00 - AD - Buitenland
 

Spanje geeft oude schatten terugNOS Nieuws - Buitenland

Spanje heeft bijna 700 waardevolle archeologische vondsten teruggegeven aan Colombia. De Spaanse politie had ze elf jaar geleden in beslag genomen bij een inval bij een Zuid-Amerikaanse crimineel.

De man had ze waarschijnlijk zelf illegaal naar Spanje gesmokkeld. Sommige artefacten dateren van 1400 voor Christus. Het gaat om urnen, keramische beelden en muziekinstrumenten.

Witwassen

De Zuid-Amerikaan die ze naar Spanje had gesmokkeld, werkte volgens de Colombiaanse ambassade voor een drugskartel; hij hield zich vooral bezig met witwassen.

De afgelopen jaren waren de stukken te zien in het Museo de América, in Madrid. Om ze terug te krijgen stapte Colombia naar de rechter, die bepaalde in juni dat Colombia recht heeft op de oude schatten.

Dinsdag 2 September 2014 - 00:48:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Poetin: Ik kan Kiev in twee weken innemenAD - Buitenland

De chauffeur van een Belgische schoolbus is vandaag achter het stuur onwel geworden en tegen de pijler van een brug gereden. De man was op slag
Maandag 1 September 2014 - 23:21:00 - AD - Buitenland
 

Grote actie tegen namaakmedicijnenNu.nl - Buitenland

Miljoenen pillen zijn in beslag genomen en twaalf mensen gearresteerd tijdens een grote actie tegen namaakmedicijnen in Europese landen.
Maandag 1 September 2014 - 23:08:39 - Nu.nl - Buitenland
 

Enorme voorraden nepviagra in beslag genomenRTL Nieuws - Buitenland

Miljoenen pillen zijn in beslag genomen en twaalf mensen gearresteerd tijdens een grote actie tegen namaakmedicijnen in Europese landen.
Maandag 1 September 2014 - 22:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Onwel geworden chauffeur schoolbus overlijdt na botsingAD - Buitenland

De Italiaanse brillenfabrikant Luxottica, maker van onder meer merken als Ray-Ban en Oakley, heeft per direct afscheid genomen van topman Andrea
Maandag 1 September 2014 - 21:53:00 - AD - Buitenland
 

Rebellen Oekraïne matigen eisenpakketNu.nl - Buitenland

De pro-Russische rebellen die volledige onafhankelijkheid eisten voor het oosten van Oekraïne hebben maandag bij de onderhandelingen in het Wit-Russische Minsk hun eisen afgezwakt.
Maandag 1 September 2014 - 21:39:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Bazen Ray-Ban rollen ruziënd over Italiaanse straatAD - Buitenland

Voor het eerst hebben wetenschappers rotstekeningen van de Neanderthalers ontdekt. In een grot in Gibraltar vonden zij inkervingen in de vorm van
Maandag 1 September 2014 - 21:14:00 - AD - Buitenland
 

Neanderthalers maakten rotstekeningenAD - Buitenland

In Wales zijn vrijdag twee broertjes in moeilijkheden geraakt toen ze in zee aan het zwemmen waren. Vader Adam Nash kon zijn jongste zoon Xander
Maandag 1 September 2014 - 20:56:00 - AD - Buitenland
 

Britse ebolapatiënt aan beterende handNu.nl - Buitenland

De met ebola besmette Britse hulpverlener William Pooley herstelt goed van het virus.
Maandag 1 September 2014 - 20:41:49 - Nu.nl - Buitenland
 

Tusk: Duitse invasie Polen les voor heel EuropaRTL Nieuws - Buitenland

De Poolse premier en toekomstig EU-president Donald Tusk heeft vandaag, precies 75 jaar na de invasie van Polen door nazi-Duitsland, opgeroepen tot versterking van de NAVO.
Maandag 1 September 2014 - 20:41:37 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Achtste dode geborgen uit ingestorte flat ParijsNu.nl - Buitenland

Het dodental van de explosie in een flat van zondag in een Parijse voorstad is opgelopen tot acht.
Maandag 1 September 2014 - 20:04:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Tragisch: vader redt kind uit zee, ander zoontje vermistAD - Buitenland

Carol Todd, de moeder van het afgeperste Canadese meisje Amanda Todd (15) die in 2012 zelfmoord pleegde, heeft aan actualiteitenprogramma
Maandag 1 September 2014 - 19:52:00 - AD - Buitenland
 

Moeder Todd las afscheidsbrief dochter nietAD - Buitenland

Het onafhankelijke schooldistrict (ISD) Argyle in Texas heeft talrijke leerkrachten bij de aanvang van het het nieuwe schooljaar bewapend. Dat
Maandag 1 September 2014 - 19:41:00 - AD - Buitenland
 

VN gaat onderzoek doen naar wreedheden IrakRTL Nieuws - Buitenland

Onderzoekers van de VN gaan in Irak onderzoek doen naar vermeende wreedheden door Islamitische Staat. Dat heeft de Mensenrechtenraad besloten in Genève.
Maandag 1 September 2014 - 19:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zoon Turkse president niet vervolgdNu.nl - Buitenland

De zoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wordt niet vervolgd wegens corruptie. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak tegen Bilal Erdogan en 95 anderen stopgezet. 
Maandag 1 September 2014 - 19:27:31 - Nu.nl - Buitenland
 

Nedersaksen gaat trajectcontrole testenNu.nl - Buitenland

Als eerste deelstaat in Duitsland komt er in Nedersaksen een proef met trajectcontrole. 
Maandag 1 September 2014 - 19:14:43 - Nu.nl - Buitenland
 

VS eisen vrijlating Amerikaanse gevangenen Noord-KoreaNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie overweegt om een verbod in te stellen op de aankoop van Russische staatsobligaties. Dit zou een van de maatregelen zijn die EU-leiders overwegen voor een nieuw pakket aan sancties tegen Moskou vanwege haar militaire rol in Oekraïne.…

Maandag 1 September 2014 - 18:23:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel drukt tolheffing Autobahn doorNu.nl - Buitenland

Angela Merkel heeft het machtswoord gesproken: de tolheffing op Duitse wegen komt er, aldus de bondskanselier maandag na topoverleg van de Duitse christendemocaraten. 
Maandag 1 September 2014 - 18:15:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Merkel: tol op Duitse wegen komt erAD - Buitenland

Nu de Ice Bucket Challenge langzaam maar zeker uitgehyped is, duikt een nieuwe uitdaging op: Feeling Nuts. Daarbij grijpen mannen maar ook
Maandag 1 September 2014 - 17:25:00 - AD - Buitenland
 

‘Mogelijk EU-verbod voor kopen Russische staatsobligaties’NRC Handelsblad - Buitenland

De Mensenrechtenraad van de VN gaat een team naar Irak sturen om onderzoek te doen naar Islamitische Staat. De raad veroordeelt de acties van IS en stelt dat er mogelijk sprake is van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Maandag 1 September 2014 - 17:24:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel: tolheffing komt erNOS Nieuws - Buitenland

Bondskanselier Merkel heeft ondanks verzet in haar eigen CDU vandaag gezegd dat de omstreden tolheffing er komt. "Het staat in het regeerakkoord, dus komt het er", zei ze na een vergadering met partijgenoten.

Minister Dobrindt wil tolheffing op alle Duitse wegen en daarvoor de Duitsers tegemoetkomen in de motorrijtuigenbelasting.

Tegen de tolheffing bestaat grote weerstand in de grensregio, ook in Duitsland. CDU-Bondsdagleden in Noordrijn-Westfalen vrezen dat Nederlanders door de tolheffing niet meer naar Duitsland komen om er geld uit te geven.

Aanpassingen in plan

Merkel sluit niet uit dat er aanpassingen komen in het oorspronkelijke plan van minister Dobrindt van Verkeer. Ze verdedigde de bemoeienis van haar minister van Financiën Schäuble met de kwestie.

Schäuble zou plannen hebben voor een alternatief tolvoorstel, meldde Der Spiegel dit weekeinde. Dat leidde tot frictie tussen Dobrindts CSU en de CDU van minister Schäuble.

Volgens Merkel heeft Schäuble constructief meegedacht over de plannen en heeft hij met Dobrindt alle mogelijkheden doorgenomen.

Maandag 1 September 2014 - 17:23:53 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wordt #feelingnuts de nieuwe #icebucket?AD - Buitenland

Amerikaanse wapenfanaten slaan massaal in Rusland gemaakte kalasjnikov-geweren in, nadat de regering van president Barack Obama de import van de
Maandag 1 September 2014 - 17:23:00 - AD - Buitenland
 

Boycot leidt in VS tot stormloop op kalasjnikovsRTL Nieuws - Buitenland

Amerikaanse wapenliefhebbers proberen nog gauw hun slag te slaan nu de import van kalasjnikovs is verboden. Klanten verdringen zich voor de deur bij vuurwapenwinkels door het hele land.
Maandag 1 September 2014 - 17:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Massale vissterfte in MexicoNOS Nieuws - Buitenland

Honderdduizenden dode vissen zijn de afgelopen week aangespoeld op de oevers van het Cajititlanmeer in Mexico.

Bijna vijftig ton vis is al uit het water geschept. Lokale autoriteiten zeggen dat de vissterfte een natuurlijke oorzaak heeft, maar de provinciale overheid bestrijdt dat.

De minister van Milieu van de provincie Jalisco, waarin het meer ligt, zegt dat de sterfte wordt veroorzaakt door de slechte kwaliteit van het water. "Daar zijn sterke aanwijzingen voor", zegt minister Magdalena Ruiz.

Modder

Volgens haar wordt er modder van een plaatselijke waterzuiveringsinstallatie in het meer geloosd, waardoor het water vervuild raakt. Een grondig onderzoek kan de minister niet uitvoeren, want de autoriteiten krijgen geen toegang tot de installatie, zegt ze.

Vissers en medewerkers van het ministerie zijn met man en macht bezig om de dode vissen uit het meer te halen. Het ministerie zegt dat de volksgezondheid geen gevaar loopt.

Maandag 1 September 2014 - 16:07:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VN-Mensenrechtenraad gaat misdaden IS in Irak onderzoekenNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse premier David Cameron heeft vandaag nieuwe anti-terreurmaatregelen aangekondigd vanwege de toegenomen dreiging van terugkerende jihadstrijders die meevechten in de strijd in Syrië en Irak. Zo mag de politie paspoorten van verdachte reizigers bij de grens innemen en worden luchtvaartmaatschappijen verplicht passagierslijsten te overhandigen om strijders te identificeren.
Maandag 1 September 2014 - 16:06:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse gevangenen in Noord-Korea: ‘Breng ons thuis’ RTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse nieuwszender CNN sprak in Noord-Korea met drie Amerikaanse gevangenen. Kenneth Bae, Matthew Miller en Jeffrey Fowle deden alledrie een indringende oproep aan de Amerikaanse overheid: stuur iemand om ons op te halen.
Maandag 1 September 2014 - 16:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nederlander verongelukt in ItaliëNOS Nieuws - Buitenland

Een Nederlandse bergbeklimmer is zondag in Noord-Italië voor de ogen van zijn zoon verongelukt. Het ongeluk gebeurde in de bergen van Alta Valle Aurina in Zuid-Tirol, meldt het Italiaanse persbureau AGI.

De man gleed uit toen hij en zijn zoon een bergpad beklommen en viel in een ravijn. Reddingswerkers hebben het lichaam van de man geborgen.

Gisteren kwamen vier Italiaanse bergbeklimmers om het leven in het noorden van Italië. Zij waren in een rotsspleet gevallen.

Maandag 1 September 2014 - 15:53:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse premier Cameron kondigt nieuwe anti-terreurmaatregelen aanNRC Handelsblad - Buitenland

De ouders die hun ernstig zieke 5-jarige zoontje vorige week tegen medisch advies in meenamen uit een Brits ziekenhuis, blijven nog in ieder geval 72 uur vastzitten. Dit weekend was er een ware klopjacht op de twee gaande. Ze werden uiteindelijk in Spanje aangehouden.
Maandag 1 September 2014 - 15:37:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Pakistaanse demonstranten bezetten staats-tvRTL Nieuws - Buitenland

De Pakistaans staats-tv heeft tijdelijk zijn uitzendingen onderbroken nadat tegenstanders van premier Sharif de kantoren waren binnengedrongen. De woedende menigte eist het aftreden van de premier.
Maandag 1 September 2014 - 14:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Britse ouders die zieke zoontje meenamen uit ziekenhuis langer vastNRC Handelsblad - Buitenland

Nederland heeft ingestemd met een nieuwe NAVO-missie in Afghanistan. De bedoeling is dat honderd militairen naar het land worden gestuurd. De missie moet op 1 januari 2015 beginnen.

Maandag 1 September 2014 - 14:08:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

"Kiev nog lang geen lid van NAVO"NOS Nieuws - Buitenland

Secretaris-generaal Rasmussen van de NAVO heeft over een mogelijk NAVO-lidmaatschap van Oekraïne gezegd dat het nog jaren kan duren voor dat een feit is. Op een persconferentie in Brussel zei Rasmussen dat de politieke leiders in Oekraïne ervan uitgaan dat het nieuwe parlement in Kiev afstand wil doen van de ongebonden status van het land. Dat kan de eerste stap zijn op weg naar het lidmaatschap van de NAVO.

Premier Rutte was onlangs sceptisch over de toetreding van Oekraïne tot de NAVO. Dat lost op de korte termijn niets op, zei de premier.

President Porosjenko heeft het parlement in Kiev ontbonden, om de weg vrij te maken voor nieuwe verkiezingen in oktober. Rasmussen zei dat hij van de regering in Kiev begrepen heeft dat er verandering komt in de ongebonden status.

Het lidmaatschap van de NAVO van Oekraïne ligt uiterst gevoelig in Rusland. De Russen moeten daar niets van hebben.

Destabilisatie

Rasmussen zei ook dat het nu duidelijk is dat Rusland troepen en materieel naar het oosten en zuidoosten van Oekraïne heeft gebracht, ondanks de "holle" ontkenning daarvan. Het transport van troepen en materieel is geen incident, maar maakt deel uit van een gevaarlijk plan om Oekraïne te ontwrichten, zei Rasmussen.

De deze maand aftredende NAVO-chef zei ook dat het Russische optreden tegen alle diplomatieke pogingen ingaat om het conflict langs diplomatieke weg op te lossen. Hij beschuldigt Rusland van schending van de territoriale integriteit en onafhankelijkheid van Oekraïne. Rasmussen wordt deze week opgevolgd door de Noorse oud-premier Stoltenberg.

Interventiemacht

Op de NAVO-top van donderdag en vrijdag in Wales zal de beslissing vallen over de snelle interventiemacht van de NAVO, zei Rasmussen. De NAVO krijgt de beschikking over een troepenmacht van enkele duizenden militairen, die binnen een paar dagen inzetbaar zijn in de oostelijke lidstaten. De leden van de NAVO leveren om beurten manschappen voor die troepenmacht. De troepenmacht komt bij een acute dreiging in actie.

Maandag 1 September 2014 - 13:52:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Libië valt steeds verder uit elkaarNOS Nieuws - Buitenland

Het parlement van Libië, dat uitgeweken is van de hoofdstad Tripoli naar de oostelijke stad Tobruk, heeft Abdullah Thini herbenoemd als premier. Hij heeft de opdracht gekregen om binnen twee weken een regering te vormen in een land dat steeds verder uit elkaar valt. Thinni kreeg voor zijn benoeming via de telefoon steun van de Amerikaanse minister Kerry.

Gisteravond had de regering toegegeven dat ze steeds minder greep heeft op de ministeries en staatsbedrijven in de hoofdstad.

Islamitische milities hebben de macht in Tripoli overgenomen. Zij hebben het vorige parlement, waarin vooral islamisten waren vertegenwoordigd, teruggeroepen naar de hoofdstad. De milities erkennen het parlement in Tobruk niet.

Anarchie

In Libië wordt al maanden gevochten. Het Noord-Afrikaanse land glijdt af naar anarchie nu rebellen die in 2011 gezamenlijk kolonel Kadhafi bestreden, elkaar nu de macht over het land en de olievoorraden betwisten.

De gevechten hebben nog geen invloed op de olieproductie. Handelaren zeggen dat het een lastige situatie wordt als rebellen de staatsbank overnemen waar de opbrengsten binnenkomen.

Op internet is een video geplaatst waarin te zien is dat tientallen mannen zich ophouden bij het zwembad van de verlaten Amerikaanse ambassade in Tripoli. Volgens de Amerikanen gaat het om een apart gebouw, en niet om de ambassade zelf. Het personeel werd vorige maand geëvacueerd.

Benghazi

Islamitische milities hebben vandaag een nieuwe poging gedaan om het vliegveld van de oostelijke stad Benghazi in handen te krijgen. Bij de gevechten zijn zeker tien doden gevallen in de troepen van oud-generaal Haftar, die de islamitische milities de oorlog heeft verklaard. Ook zijn er tientallen gewonden. De islamitische milities lijken aan de winnende hand.

Maandag 1 September 2014 - 13:50:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Mogherini bekritiseert PoetinNOS Nieuws - Buitenland

Federica Mogherini, de nieuwe buitenlandchef van de Europese Unie, heeft in haar eerste interview onomwonden kritiek geleverd op de Russische president Poetin. Diens Oekraïne-beleid heeft geleid tot economische sancties waarmee Poetin volgens Mogherini de belangen van zijn eigen bevolking schaadt.

Mogherini werd zaterdag op de buitenlandpost benoemd, als opvolger van de Britse Catherine Ashton. Verscheidene Oost-Europese landen zouden hebben geprobeerd de benoeming van de Italiaanse te voorkomen, omdat ze te pro-Russisch zou zijn. Ze zou zich laten leiden door handelsbelangen: Italië is in Europa de op een na grootste handelspartner van Rusland.

Koerswijziging

In een interview met de Corriere della Sera zegt Mogherini dat de sancties Rusland tot een koerswijziging moeten brengen. Nu handelt het Kremlin tegen de belangen van het eigen volk in, vindt Mogherini. Ze is nu nog minister van Buitenlandse Zaken.

In maart kondigden de EU en de VS sancties af tegen Rusland wegens de annexatie van de Krim. De strafmaatregelen werden verzwaard na het neerhalen van de Maleisische Boeing met bijna 300 vooral Nederlandse inzittenden. Gisteren kondigde de EU nieuwe, zwaardere sancties aan die volgende week ingaan als Rusland niet inbindt over Oekraïne.

Onbetrouwbaar

Mogherini bekritiseerde ook Poetins openlijke twijfel over de toekomstige status van Zuid- en Oost-Oekraïne, omdat zulke opmerkingen de territoriale integriteit van Oekraïne verder ondermijnen. Ze vindt dat de Russische president zich een onbetrouwbare gesprekspartner toont.

Poetin heeft volgens Mogherini nooit de beloftes waargemaakt die hij in Genève, Normandië en Berlijn heeft gedaan. Hij heeft ook ook nagelaten de separatisten tot de orde te roepen na het neerschieten van de Boeing. Het verschil tussen belofte en concrete actie is enorm, zegt Mogherini.

Maandag 1 September 2014 - 12:55:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Australië: meer sancties RuslandNOS Nieuws - Buitenland

In lijn met de EU en de VS heeft Australië de sancties tegen Rusland verzwaard. Volgens de Australische premier Abbott probeert Rusland "schaamteloos" het oosten van Oekraïne los te weken van de rest van het land.

"Als Russische troepen in Oekraïne blijven en als Rusland zijn poging doorzet om een buurland in stukken te breken, is er een risico dat het land internationaal een paria wordt", zei Abbott in het parlement.

Wapendeals

De verscherpte sancties verbieden onder meer nieuwe wapendeals met Rusland. Verder mogen banken die in handen zijn van de Russische staat geen zaken meer doen op de Australische kapitaalmarkt.

Australische bedrijven mogen ook niet meer handelen met de Russische olie- en gasindustrie. Daarnaast zijn er nog extra financiële sancties opgelegd aan Russische en Oekraïense individuen en bedrijven.

Bruut vermoord

Volgens Abbott zijn de Russen al maanden bezig met een campagne om Oekraïne te destabiliseren. De premier zei dat als gevolg daarvan 38 inwoners van Australië "bruut zijn vermoord" toen vlucht MH17 werd neergehaald.

Afgelopen weekend werd bekend dat de EU ook denkt aan aanvullende strafmaatregelen tegen Rusland. China liet vandaag weten tegen nieuwe sancties te zijn. Volgens de Chinezen wordt de situatie dan alleen maar ingewikkelder.

Maandag 1 September 2014 - 12:10:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Minstens 2000 vrouwen en kinderen ontvoerd door ISRTL Nieuws - Buitenland

Minstens 2000 vrouwen en kinderen zijn in Irak ontvoerd door extremisten van de beweging Islamitische Staat (IS).
Maandag 1 September 2014 - 12:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Toch geen ebola in ZwedenNOS Nieuws - Buitenland

Een man die afgelopen weekend in quarantaine is geplaatst in de Zweedse hoofdstad Stockholm heeft geen ebola. Uit tests blijkt dat hij niet besmet is met het dodelijke virus.

De Zweed, wiens identiteit niet bekend is gemaakt, keerde onlangs terug uit West-Afrika. Hij had symptomen van ebola: koorts en buikpijn.

Sinds maart heeft de ebola-uitbraak in West-Afrika meer dan 1500 levens geëist.

Maandag 1 September 2014 - 11:11:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse moeder sluit zich aan bij ISRTL Nieuws - Buitenland

Ooit wilde ze rockster worden en speelde ze gitaar in de band Krunch. Nu heeft de bekeerde 45-jarige moeder van twee kinderen zich aangesloten bij terreurorganisatie IS. Met haar man (20) voert ze nu jihad in Syrië.
Maandag 1 September 2014 - 11:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Nederland stuurt honderd militairen naar Afghanistan’NRC Handelsblad - Buitenland

Pro-Russische rebellen hebben in Oost-Oekraïne een vliegveld veroverd op de regeringstroepen. Ze zouden daarbij zijn geholpen door Russische tanks. Een mensenrechtenorganisatie in Rusland beweert ondertussen dat er in de voorbije twee maanden 15.000 Russische soldaten in Oekraïne zijn geweest.
Maandag 1 September 2014 - 08:57:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

’7.000 Russen actief in Oekraïne’ - Rebellen nemen vliegveld inNRC Handelsblad - Buitenland

Er moet in Oost-Oekraïne onmiddellijk een staakt-het-vuren komen. Dat zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov, vanochtend. Ook riep de minister het Oekraïense leger op om posities te verlaten waarvandaan burgerdoelen kunnen worden beschoten.
Maandag 1 September 2014 - 08:49:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Drie doden na afdaling in putRTL Nieuws - Buitenland

Grote verslagenheid in het Oostenrijkse plaatsje Fichtenhöfen: een vader, zijn zwangere dochter en zijn schoonzoon zijn omgekomen bij de afdaling in een put.
Maandag 1 September 2014 - 08:31:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitsland helpt Koerden met wapensRTL Nieuws - Buitenland

Duitsland stuurt geweren en pantservoertuigen naar Irak. Genoeg om 4000 Koerdische soldaten te bewapenen die strijden tegen de terreurbeweging IS.
Maandag 1 September 2014 - 08:26:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dakloze moordenaar gepakt in Nieuw-ZeelandRTL Nieuws - Buitenland

In Nieuw-Zeeland is de klopjacht op een man die in Ashburton twee mensen zou hebben doodgeschoten en een derde zou hebben verwond voorbij.
Maandag 1 September 2014 - 08:11:42 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Democratisch protest in Hong KongRTL Nieuws - Buitenland

Een massale demonstratie tegen het Chinese besluit dat er in 2017 geen vrije verkiezingen meer zullen worden gehouden voor de nieuwe regeringsleider van Hong Kong. De politie greep later met pepperspray in.
Maandag 1 September 2014 - 08:02:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Mogelijk ebolaslachtoffer in ZwedenRTL Nieuws - Buitenland

In Zweden is een mogelijk geval van ebola geconstateerd. Een man die onlangs terugkeerde uit West-Afrika, is opgenomen in een ziekenhuis.
Maandag 1 September 2014 - 07:42:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Lavrov: onmiddellijk wapenstilstand nodig in Oost-OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Pakistaanse demonstranten gewapend met knuppels hebben vanmorgen het hoofdkwartier bestormd van PTV, de Pakistaanse staatstelevisie, en hebben vervolgens alle uitzendingen stilgelegd. Het pand ligt in het centrum van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad.

Maandag 1 September 2014 - 07:17:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Snelwegen Zweden blank na zware stortbuiRTL Nieuws - Buitenland

In delen van Zweden en Denemarken heeft zware regenval voor grote problemen op de weg gezorgd.
Zondag 31 Augustus 2014 - 22:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dodental ontploffing Parijs loopt opRTL Nieuws - Buitenland

Bij de explosie in een appartementencomplex in de buurt van Parijs zijn zeker zes doden gevallen. Twee mensen worden nog vermist.
Zondag 31 Augustus 2014 - 21:17:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Israël claimt 400 hectare grond op de Westelijke JordaanoeverNRC Handelsblad - Buitenland

Het kabinet wil dat minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) de nieuwe Europees Commissaris wordt namens Nederland. Dat zeggen betrokken ambtenaren in Brussel en Den Haag tegen de Volkskrant.
Zondag 31 Augustus 2014 - 20:28:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gezeul met ziek jochie houdt Britten bezigRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikanen zijn het niet eens over hoe ze de terreurorganisatie Islamitische Staat moet bestrijden, constateert correspondent Erik Mouthaan.
Zondag 31 Augustus 2014 - 20:28:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Kabinet wil Timmermans als nieuwe Europees Commissaris’NRC Handelsblad - Buitenland

Duitsland gaat machinegeweren, antitankraketten en pantserwagens leveren aan Koerden in Noord-Irak. De wapens zijn volgens het Duitse ministerie van Defensie genoeg om vierduizend Koerdische strijders mee uit te rusten, meldt persbureau Novum.

Zondag 31 Augustus 2014 - 19:45:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Discussie in VS over aanpak ISRTL Nieuws - Buitenland

De regering in Kiev moet met de pro-Russische separatisten in het oosten en zuiden van Oekraïne onderhandelen over een eigen staat, zegt de Russische president Vladimir Poetin
Zondag 31 Augustus 2014 - 19:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Poetin: Separatisten moeten onderhandelen over eigen staatRTL Nieuws - Buitenland

Een Duits cirsus deed vanochtend een gruwelijke ontdekking. In een wei in het Duitse Wald-Michelbach lagen 19 dode circusdieren. De dieren zijn mogelijk getroffen door de bliksem.
Zondag 31 Augustus 2014 - 17:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Politie verdedigt klopjacht zieke kleuterRTL Nieuws - Buitenland

Iraakse militairen hebben de blokkade van de terreurorganisatie Islamitische Staat rondom de stad Amerli doorbroken. Daarmee lijkt een bloedbad voorlopig te zijn voorkomen.
Zondag 31 Augustus 2014 - 15:20:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitsland gaat wapens leveren aan Koerden in Irak - breuk met beleidNRC Handelsblad - Buitenland

Rebellen in Oekraïne hebben een marineschip beschoten in de Zee van Azov, waar ook de havenstad Marioepol aan ligt. Het gaat om de eerste aanval van de pro-Russische separatisten op een marineschip, schrijft persbureau Reuters.
Zondag 31 Augustus 2014 - 14:34:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS verjaagd: afslachting voorkomenRTL Nieuws - Buitenland

Aan de Libische kust zijn vanmorgen meer dan 100 lichamen aangespoeld.
Zondag 31 Augustus 2014 - 13:54:53 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitse zelfmoordacties in Syrië en Irak RTL Nieuws - Buitenland

Pro-Russische separatisten in Oekraïne hebben naar eigen zeggen ruim 220 Oekraïners militairen vrijgelaten.
Zondag 31 Augustus 2014 - 11:47:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Leger Irak valt Amirli binnenNRC Handelsblad - Buitenland

In een voorstad van Parijs, Rosny-sous-Bois, zijn vanochtend twee mensen omgekomen na een explosie in een gebouw van vier verdiepingen. Het pand stortte hierop in. Volgens Franse media gaat het om een kind van acht en een tachtigjarige vrouw.

Zondag 31 Augustus 2014 - 10:37:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee doden en elf vermisten door explosie voorstad ParijsNRC Handelsblad - Buitenland

Massale demonstraties in Pakistaanse hoofdstad Islamabad zijn uitgelopen op hevige rellen. Tot dusver vielen er zeker twee doden en vierhonderd mensen raakten gewond, zo schrijft persbureau AFP.
Zondag 31 Augustus 2014 - 09:18:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw Russisch hulpkonvooi naar OekraïneRTL Nieuws - Buitenland

In de Pakistaanse hoofdstad Islamabad wordt al twee weken onder leiding van cricketlegende Imran Khan geprotesteerd tegen de huidige premier Nawaz Sharif. Ruim 8000 mensen trokken gisteravond richting het huis van de premier, waarop de politie ze met traangas probeerde te verdrijven.
Zondag 31 Augustus 2014 - 08:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vierhonderd gewonden en twee doden bij demonstraties PakistanNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie stelt Rusland een ultimatum: over een week moet de interventie in Oekraïne afgeschaald zijn, anders volgen er nieuwe economische sancties. Dat meldde EU-president Herman Van Rompuy vannacht, schrijft persbureau AP. Rusland bereidt daarnaast een tweede hulpkonvooi voor.
Zondag 31 Augustus 2014 - 08:13:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

In beeld: Traangas bij protest tegen Pakistaanse premier RTL Nieuws - Buitenland

De politie in Spanje verhoort de ouders van de 5-jarige Ashya King, die hun doodzieke zoontje donderdag hadden ontvoerd. Het knaapje werd zaterdag in Spanje teruggevonden.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

EU stelt Rusland ultimatum - Rusland en Oekraïne ruilen gevangenenNRC Handelsblad - Buitenland

Het is geen uitgemaakte zaak dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem volgend jaar het veld moet ruimen als voorzitter van de Eurogroep. Dat zei premier Mark Rutte vannacht na afloop van een Europese top in Brussel, schrijft persbureau Novum.

Zondag 31 Augustus 2014 - 07:30:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ouders ontvoerd doodziek jongetje verhoordRTL Nieuws - Buitenland

Grote opluchting in Groot-Brittannië: na een wanhopige zoektocht is een terminaal ziek jongetje terecht. Zijn ouders hadden hem tegen doktersadvies in weggehaald uit het ziekenhuis. Het jongetje is uiteindelijk gevonden in een hostel in Spanje.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:19:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Opluchting in Engeland: ziek jongetje terechtRTL Nieuws - Buitenland

De Europese Unie heeft een nieuwe president: de Poolse premier Donald Tusk. En de EU heeft ook een nieuwe chef buitenland: de Italiaanse Federica Moghjerini. De benoeming werd gisteravond bekend gemaakt.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:19:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

De EU heeft een nieuwe president: Donald TuskRTL Nieuws - Buitenland

De VS juicht het besluit van de Europese Unie toe om nieuwe economische sancties tegen Rusland voor te bereiden.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:19:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

VS staat achter nieuwe EU-sancties tegen RuslandRTL Nieuws - Buitenland

De VS heeft opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd tegen strijders van Islamitische Staat (IS) in het noorden van Irak.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:09:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rutte: verschillende landen steunen DijsselbloemNRC Handelsblad - Buitenland

Voor de kust van Tunesië zijn zeker 41 migranten verdronken; de meesten van hen komen uit Syrië. Aangenomen wordt dat de overvolle boot waarop ze vanuit Libië naar Europa probeerden te vluchten is gezonken, zo schrijft persbureau AP.

Zondag 31 Augustus 2014 - 00:06:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse bommen en voedseldroppings in Noord-IrakRTL Nieuws - Buitenland

Het 5-jarige doodzieke jongetje Ashya, dat door zijn ouders werd ontvoerd uit het ziekenhuis in het Engelse Southampton, is gevonden in Spanje.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 23:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ontvoerd ziek jongetje gevonden in SpanjeRTL Nieuws - Buitenland

De politie in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad heeft traangas ingezet om demonstranten uit elkaar te drijven. Die marcheerden richting het huis van de premier.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 22:53:39 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Politie Pakistan zet traangas in bij protestRTL Nieuws - Buitenland

Het medisch personeel van een groot behandelcentrum voor ebola in Sierra Leone heeft het werk neergelegd. Medewerkers krijgen niet betaald en werken onder slechte omstandigheden.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 21:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Personeel ebolakliniek Sierra Leone staaktRTL Nieuws - Buitenland

Mensenrechtenactivisten klagen over kinderarbeid en dit keer niet in Azië of Afrika, maar in de Verenigde Staten. Kinderen van soms slechts 8 of 9 jaar oud werken op tabaksvelden.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 20:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kinderen aan de slag op tabaksplantages in VSRTL Nieuws - Buitenland

Rusland wel of niet verder de duimschroeven aandraaien? Dat is de inzet van de EU-top in Brussel die begin van de avond is begonnen.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 20:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zeker 41 bootvluchtelingen verdronken bij TunesiëNRC Handelsblad - Buitenland

Verschillende landen in de Europese Unie willen dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën halverwege volgend jaar vertrekt als voorzitter van de Eurogroep. Dat heeft Herman Van Rompuy, de vertrekkend voorzitter van de Europese Raad, vanavond gezegd, meldt persbureau Novum.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 19:34:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuwe sancties? EU-leiders bespreken aanpak RuslandRTL Nieuws - Buitenland

De Poolse premier Donald Tusk is de nieuwe president van de EU. Hij volgt daarmee de Belg Herman Van Rompuy op.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 19:32:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ook andere landen willen Dijsselbloem weg hebbenNRC Handelsblad - Buitenland

De Poolse premier Donald Tusk wordt de nieuwe voorzitter van de Europese Raad. De vrij onervaren Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken Federica Mogherini wordt buitenlandcoördinator van de Europese Unie.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 18:35:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Poolse premier Tusk is nieuwe EU-presidentRTL Nieuws - Buitenland

De buitenwijk West Point van de Liberiaanse hoofdstad Monrovia is sinds vandaag weer toegankelijk. De wijk was 10 dagen afgesloten vanwege het ebolavirus.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 18:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tusk nieuwe EU-president, Mogherini buitenlandcoördinatorNRC Handelsblad - Buitenland

De Zweedse oproerpolitie is vandaag slaags geraakt met duizenden mensen die de straat op waren gegaan om te protesteren tegen een neonazipartij. Die neonazipartij, de Partij van de Zweden, hield in het centrum van Stockholm een betoging in verband met…

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 16:34:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rellen bij demonstratie tegen neonazi’s in StockholmNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland is door het conflict in Oekraïne feitelijk in staat van oorlog met Europa. Dat zei de Litouwse president Dalia Grybauskaite vandaag in Brussel, zo meldt persbureau Novum.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 15:14:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Rusland is feitelijk in staat van oorlog met Europa’NRC Handelsblad - Buitenland

Persfotografen zullen het ongetwijfeld herkennen; het moment dat je de sluiter hoort klikken en dat je weet: dit is een topfoto. Dat dacht Kenneth Jarecke ook toen hij een foto van een verbrande soldaat nam in Irak. Maar hij vergiste zich deerlijk.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 13:59:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De oorlogsfoto die niemand wilde publicerenNRC Handelsblad - Buitenland

Het leger in Lesotho heeft vanmorgen twee politiebureaus ontwapend “in een poging het land veilig te houden”. Dat heeft een woordvoerder van het leger gezegd, bericht persbureau AP. Eerder deden berichten de ronde dat er een staatsgreep was gepleegd.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 12:57:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leger Lesotho ontwapent politiebureausNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense president Petro Porosjenko eist een “passend antwoord” op de aanwezigheid van Russische troepen en materiaal in Oekraïne. Dat liet hij weten via zijn woordvoerder op Twitter. Volgens de president zijn er honderden Russische tanks in het land.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 12:36:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Porosjenko eist gepaste reactie EU op aanwezigheid Russische tanksNRC Handelsblad - Buitenland

Liberia heeft vandaag de afsluiting van de grote sloppenwijk West Point in de hoofdstad Monrovia opgeheven. De wijk was de afgelopen week van de buitenwereld afgesloten om de verspreiding van ebola tegen te gaan. Duizenden mensen gingen meteen de straat op om dit te vieren, schrijft persbureau AP.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 11:40:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australië veroordeelt gijzeling blauwhelmen - vuurgevecht op GolanNRC Handelsblad - Buitenland

Door een intensievere aanpak van mensensmokkelaars is de instroom van asielzoekers fors teruggelopen. Dit jaar zijn al 64 mensensmokkelaars opgepakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee aan persbureau Novum na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 09:15:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Minder asielzoekers door aanpakken mensensmokkelaarsNRC Handelsblad - Buitenland

Jan van L., de oprichter van The Grass Company, eigenaar van vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch, zit al vijf weken gedetineerd in de Bangkok Remand Prison, in de Thaise hoofdstad. Zijn advocaat Gerard Spong zegt vandaag in NRC Handelsblad dat dit het gevolg is van "eenzijdige en misleidende voorlichting van het Nederlandse OM”.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 08:31:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlander al weken in Thaise cel na verzoek OMNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse geheime dienst onderzoekt een mogelijke dreiging tegen de Amerikaanse president Obama, die geuit zou zijn door iemand in Connecticut. Dat schrijft persbureau Reuters.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 22:50:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Mogelijke dreiging tegen Obama onderzochtNRC Handelsblad - Buitenland

De zoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, Dino Bouterse, heeft vandaag bekend dat hij probeerde Hezbollah te helpen bij het beramen van aanslagen door strijders naar Suriname te laten komen. Ook probeerde hij te helpen bij het invoeren van cocaïne in de Verenigde Staten. Dat schrijft persbureau Reuters vanavond.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 20:39:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zoon van Bouterse bekent dat hij Hezbollah probeerde te helpenNRC Handelsblad - Buitenland

Vlucht MH17 vloog op het moment dat het werd neergehaald boven Oekraïne een kilometer lager dan vooraf was gepland. Dat schrijft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vanavond in antwoord op Kamervragen, meldt persbureau Novum.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 19:21:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vlucht MH17 vloog een kilometer lager dan geplandNRC Handelsblad - Buitenland

De Belgische medewerker van Artsen zonder Grenzen die in Brussel in quarantaine was geplaatst wegens een mogelijke ebola-besmetting, blijkt niet besmet met het virus. Dat blijkt uit een bloedtest, schrijft de Standaard vanavond.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 19:03:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Belgische arts blijkt niet besmet met ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft het volgende gedeelte van een grote lening aan Oekraïne goedgekeurd. In totaal komt er nu 1,4 miljard dollar vrij. Een bevestiging dat Oekraïne inderdaad op de goede weg is, schrijft persbureau Reuters.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 17:02:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IMF keert 1,4 miljard uit aan OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Nederland, België, Australië, Oekraïne en Maleisië gaan nauwer samenwerken bij het strafrechtelijke onderzoek rond de MH17. Daarvoor is op 7 augustus een overeenkomst getekend, zo heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Nederland leidt het team.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 15:50:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Betrokken landen ramp MH17 gaan samenwerken in onderzoekNRC Handelsblad - Buitenland

In Groot-Brittannië is het terreurdreigingsniveau verhoogd van ‘aanzienlijk’ naar ‘ernstig’. Dit is voor het eerst in drie jaar. Volgens minister van Binnenlandse Zaken Theresa May is een aanslag ‘zeer waarschijnlijk’.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 15:42:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voor het eerst in 3 jaar verhoogt Groot-Brittannië terreurdreigingNRC Handelsblad - Buitenland

Schutter Elvis K. heeft een levenslange gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de moord op Helmin Wiels en op twee andere mannen op Curaçao. Dat meldt NRC-journalist Marcel Haenen vanmiddag op Twitter.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 13:53:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Elvis K. krijgt levenslang voor moord op WielsNRC Handelsblad - Buitenland

Nog niet eerder kwamen er zoveel ebola-patiënten bij als in de afgelopen week. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag bekendgemaakt, schrijft persbureau AP. Het is volgens de WHO een teken dat de crisis erger wordt.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 10:14:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Deze week 500 nieuwe ebola-patiënten - grootste stijging tot nu toeNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de oorlog in het oosten van Oekraïne zijn nu bijna 2.600 mensen gedood. Dat schatten de Verenigde Naties, meldt persbureau AFP. De Russische president Vladimir Poetin deed vandaag een oproep aan pro-Russische rebellen om omringde Oekraïense militairen in het oosten te laten gaan via een humanitaire corridor.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 09:02:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN: meer dan 3 miljoen mensen zijn Syrië ontvluchtNRC Handelsblad - Buitenland

Islamitische Staat heeft wederom een onthoofdingsvideo op internet geplaatst. Deze keer zou het slachtoffer een Koerdische strijder zijn. Het filmpje, Een Boodschap in Bloed aan de Leiders tegen de Amerikaans-Koerdische Alliantie getiteld, dient als waarschuwing tegen groeperingen die het op dit moment tegen IS opnemen.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 08:08:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Islamitische Staat publiceert onthoofdingsvideo met KoerdNRC Handelsblad - Buitenland

Een medewerker van Artsen Zonder Grenzen is in Brussel in quarantaine geplaatst, omdat hij mogelijk besmet is met ebola. De man was onlangs als hulpverlener actief geweest in West-Afrika, schrijft de Belgische krant De Morgen.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 22:01:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Belg in quarantaine om mogelijke ebola-besmettingNRC Handelsblad - Buitenland

President Obama heeft zijn medewerkers gevraagd op een rij te zetten wat de militaire opties zijn om de opmars van IS in Syrië te stoppen. Hij heeft nog geen strategie, zei hij zojuist op een persconferentie.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 20:49:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama heeft nog geen strategie voor aanpak IS in SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

De twee Pakistaanse oppositieleiders die de afgelopen weken probeerden de premier met protesten tot aftreden te dwingen, hebben toegestemd met onderhandelingen met het leger. Die stap moet de crisis binnen 24 uur oplossen. Vandaag waren minstens 10 duizend mensen op de been in Islamabad.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 18:42:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Pakistaanse oppositie wil met leger onderhandelen over oplossen crisisNRC Handelsblad - Buitenland

Bij bombardementen in Oost-Oekraïne zijn vijftien burgers omgekomen. Dat meldt persbureau AFP. Wereldleiders reageren intussen verontrust op nieuwe berichten over Russische troepen in het gebied. De VN-Veiligheidsraad komt vanavond in een spoedzitting bijeen.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 16:19:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vijftien burgers gedood in Oost-Oekraïne - VN-Veiligheidsraad bijeenNRC Handelsblad - Buitenland

Ban Ki-moon heeft bevestigd dat 43 vredesmilitairen in Syrië door militanten gevangen zijn genomen. Het gaat om blauwhelmen van de UNDOF-missie op de Golanhoogte waaraan ook Nederland deelneemt.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 14:15:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN-militairen gevangengenomen door militie in SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

Met honderden tegelijk komen ze. Het Italiaanse eiland Sicilië wordt al maanden overspoeld met bootvluchtelingen uit Afrika. Alleen al afgelopen weekend kwamen zo’n vierduizend migranten aan. En bijna allemaal willen ze dóór, naar andere Europese landen. Marc Leijendekker was onlangs in Pozzallo, waar men de enorme toestroom niet meer aankan.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 12:16:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Sicilië wordt al maanden overspoeld door bootvluchtelingen - een reportageNRC Handelsblad - Buitenland

Er zijn Russische troepen in Oekraïne. Dat zegt de Oekraïense president Petro Porosjenko. Hij heeft zijn werkbezoek aan Turkije afgelast en gaat nu overleggen met zijn veiligheidsraad over volgende stappen, schrijft persbureau Reuters.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 11:34:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Porosjenko: er zijn Russische troepen in OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

De huidige ebola-uitbraak, de dodelijkste ooit sinds het virus ontdekt werd, heeft inmiddels aan 1552 mensen het leven gekost. Dat zijn er weer 125 meer dan afgelopen vrijdag. Het aantal besmettingen loopt steeds sneller op.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 09:52:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aantal ebola-doden nu op 1552, virus grijpt steeds sneller om zich heenNRC Handelsblad - Buitenland

In de laatste 24 uur zijn bij bomaanslagen in Donetsk ten minste elf doden gevallen en 22 mensen gewond geraakt. Dat melden lokale Oekraïense autoriteiten aan persbureau AFP. Daarnaast zouden pro-Russische rebellen de Zuidoost-Oekraïense stad Novoazovsk hebben ingenomen, schrijft persbureau Reuters op gezag van een lid van een pro-regeringsmilitie.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 07:31:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Elf burgerdoden in Donetsk - Oekraïne wil bevriezing tegoeden RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

Moskou zal de activiteiten van de NAVO aan de grens met Rusland goed in de gaten houden en hiermee rekening houden bij de militaire planning. Dat heeft de Russische vertegenwoordiger bij de NAVO gezegd, meldt persbureau Interfax.

Woensdag 27 Augustus 2014 - 22:25:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland houdt NAVO-activiteiten aan de grens scherp in het oogNRC Handelsblad - Buitenland

Een Russische militair heeft tegen Oekraïense troepen toegegeven dat hij wapens heeft geleverd aan de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne. Dat meldt persbureau Interfax op basis van een verklaring van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 20:48:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne: Russische soldaat geeft wapensmokkel toeNRC Handelsblad - Buitenland

Een "regelrechte burgeroorlog" dreigt in Libië als de chaos en verdeeldheid in het Noord-Afrikaanse land voortduren. Dat heeft de Libische ambassadeur bij de Verenigde Naties, Ibrahim Dabbashi, vandaag tegen de VN-Veiligheidsraad gezegd.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 20:28:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Burgeroorlog dreigt in Libië’NRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft vandaag de Russische president Vladimir Poetin gebeld om opheldering te vragen over de Russische militairen die de grens met Oekraïne waren overgestoken. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken ziet in de Russische actie een voorbode van een tegenoffensief van de separatisten in Donetsk en Loegansk.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 20:01:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tegenoffensief separatisten in Donetsk en Loegansk verwachtNRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu heeft op een persconferentie de overwinning opgeëist in de Gaza-oorlog. De Palestijnen deden eerder hetzelfde. Volgens Netanyahu hebben de Palestijnen niets gewonnen met het staakt-het-vuren.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 18:09:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook Netanyahu claimt de overwinning in de Gaza-oorlogNRC Handelsblad - Buitenland

Het kabinet wil nog steeds niets zeggen over de Nederlandse inzet bij de onderhandelingen over de verdeling van de Europese topbanen. Dat blijkt uit een brief die minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd, meldt persbureau Novum.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 15:20:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kabinet blijft zwijgen over eurocommissarisNRC Handelsblad - Buitenland

Syrische rebellen van het aan Al-Qaeda gelieerde Jabhat al-Nusra hebben vandaag een grenspost bij Israël veroverd. De grensovergang ligt in de Golanhoogten. Dat zeggen het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten en lokale activisten.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 12:01:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Syrische rebellen veroveren grenspost bij Israël’NRC Handelsblad - Buitenland

De Syrische regering en strijders van de Islamitische Staat maken zich in de strijd tegen elkaar schuldig aan oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Gevangenen worden gemarteld, vrouwen verkracht of gestenigd en de Syrische overheid lijkt chloorgas in te zetten in civiele gebieden.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 11:34:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN: Syrische regeringstroepen en IS schuldig aan oorlogsmisdadenNRC Handelsblad - Buitenland

Er wordt een onderzoek ingesteld naar IMF-baas Christine Lagarde wegens haar rol bij een fraudezaak uit 2008. Zij zou nalatig hebben gehandeld bij een omstreden deal tussen de zakenman Bernard Tapie en de bank Credit Lyonnais in 2008. Lagarde was toen minister van Financiën.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 08:37:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Corruptieonderzoek naar IMF-baas Christine LagardeNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft gezegd dat een vredesplan voor Oekraïne de steun geniet van alle leiders die aanwezig waren op een bijeenkomst in Minsk. Dat betekent dat ook Rusland een vredesplan zou steunen. Volgens een Spaanse krant zullen de twee elkaar volgende week weer treffen.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 21:01:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Porosjenko werkt aan staakt-het-vuren voor Oekraïne’NRC Handelsblad - Buitenland

De Russische President Poetin en zijn Oekraïense ambtsgenoot Porosjenko hebben vanavond alsnog een ontmoeting onder vier ogen. Eerdere berichten wezen er nog op dat er tijdens de topontmoeting in Minsk geen bilateraal overleg zou zijn tussen de twee staatshoofden.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 19:40:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Toch nog ontmoeting tussen Poetin en PorosjenkoNRC Handelsblad - Buitenland

Het nieuwe kabinet van Frankrijk is vanavond bekendgemaakt. De bewindslieden die eerder openlijk kritiek hadden op het economische beleid van president Hollande, keren niet terug in de nieuwe ministersploeg.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 19:35:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kabinet Frankrijk heeft veel bekende gezichten, geen dissidentenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Nederlander had een leidinggevende rol in de gevangenis van terreurgroep Islamitische Staat (IS) waar de Amerikaanse journalist James Foley gevangen werd gehouden. Dat heeft de vader van de Belgische jihadstrijder Jejoen Bontinck gezegd tegen EenVandaag.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 18:59:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Nederlandse jihadist leidde IS-gevangenis’NRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van de Islamitische Staat (IS) hebben een Amerikaanse hulpverleenster gegijzeld in Syrië. De vrouw zit al sinds vorig jaar vast. Dat hebben familieleden en Amerikaanse autoriteiten bevestigd tegenover persbureau AP.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 16:54:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Islamitische Staat gijzelt Amerikaanse hulpverleensterNRC Handelsblad - Buitenland

Uit vandaag gepubliceerd onderzoek naar een misbruikschandaal in het Noord-Engelse Rotherham blijkt dat tussen 1997 en 2013 meer dan 1.400 kinderen zijn misbruikt. De autoriteiten hebben in de periode dat het schandaal speelde nooit ingegrepen, ondanks signalen dat er kinderen werden misbruikt.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 15:38:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer dan 1.400 kinderen misbruikt in Britse stadNRC Handelsblad - Buitenland

Israël en Hamas zijn een wapenstilstand voor onbeperkte duur overeengekomen. Het staakt-het-vuren is om 18.00 uur vanavond ingegaan en voorziet in een openstelling van de grenzen tussen Israël en de Gazastrook voor noodhulp.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 12:23:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuw bestand tussen Hamas en Israël voor onbepaalde tijdNRC Handelsblad - Buitenland

De burgemeester van Berlijn, Klaus Wowereit, stapt in december op. Dat is twee jaar vóór het einde van zijn huidige termijn. Onder Wowereit werd Berlijn een hippe, populaire stad onder toeristen, maar een geflopt megaproject rond een nieuwe luchthaven deed zijn populariteit kelderen.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 10:21:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïense grenswachten neergeschoten bij Russische aanvalNRC Handelsblad - Buitenland

De VS zijn verrast door de heimelijke bombardementen door Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten op Tripoli de afgelopen week, omdat ze van tevoren niet op de hoogte zijn gebracht door hun bondgenoten.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 06:44:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS verrast door aanvallen op Libië door Egypte en Verenigde Arabische EmiratenNRC Handelsblad - Buitenland

President Obama heeft zijn goedkeuring gegeven aan verkenningsvluchten boven Syrië, waar de extreem gewelddadige jihadistische groepering Islamitische Staat (IS) aan een opmars bezig is. De vluchten zouden een voorbode kunnen zijn van Amerikaanse bombardementen op Syrië.
Maandag 25 Augustus 2014 - 22:57:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘VS gaan verkenningsvluchten uitvoeren boven Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

Ongeveer honderd Israëlische gezinnen zijn vandaag het gebied langs de grens met de Gazastrook ontvlucht. Het Israëlische ministerie van Defensie helpt burgers uit de regio te evacueren vanwege de aanhoudende beschietingen vanuit Gaza.

Maandag 25 Augustus 2014 - 21:06:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël helpt honderden inwoners bij evacuatie uit grensstreek bij GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft het parlement ontbonden. "Ik heb besloten om het parlement vroegtijdig te ontbinden", schrijft de president op Twitter. De nieuwe verkiezingen zullen plaatsvinden op 26 oktober, meldt persbureau Reuters.
Maandag 25 Augustus 2014 - 20:34:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Porosjenko ontbindt parlement Oekraïne - verkiezingen in oktoberNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense president Porosjenko heeft "grote bezorgdheid" geuit over de verplaatsing van Russisch militair materiaal naar Oekraïne en het voornemen van Rusland om een tweede humanitair konvooi te sturen. Een Russische tankcolonne zou eerder vandaag het land zijn binnengereden.
Maandag 25 Augustus 2014 - 19:31:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne bezorgd over nieuw konvooi en Russische tankcolonneNRC Handelsblad - Buitenland

Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten hebben de afgelopen week twee keer luchtaanvallen op Libische islamistische milities uitgevoerd, dat meldt The New York Times zojuist op basis van bronnen uit Washington. De Verenigde Staten werden niet ingelicht over de aanvallen.
Maandag 25 Augustus 2014 - 18:35:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Egypte bombardeert in het geheim islamisten in Libië’NRC Handelsblad - Buitenland

De Nederlandse Patriotmissie in Turkije wordt per 31 januari beëindigd. Personele problemen en benodigd onderhoud zorgen ervoor dat Nederland de inzet van de raketsystemen niet wil verlengen. Dat schrijven minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Maandag 25 Augustus 2014 - 16:30:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland beëindigt in januari 2015 Patriot-missie in TurkijeNRC Handelsblad - Buitenland

De Liberiaanse dokter die als een van de drie Afrikanen het experimentele middel ZMapp kreeg omdat hij besmet was met ebola, is toch overleden. Dat meldt de Liberiaanse overheid.
Maandag 25 Augustus 2014 - 14:54:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Liberiaanse arts overleden ondanks experimenteel middel tegen ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

De Spaanse minister Luis de Guindos heeft steun gekregen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in zijn kandidatuur als voorzitter van de eurogroep. De Guindos wil de opvolger worden van Jeroen Dijsselbloem wiens termijn eind dit jaar afloopt.
Maandag 25 Augustus 2014 - 14:51:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel steunt Spaanse kandidaat als opvolger Dijsselbloem in eurogroepNRC Handelsblad - Buitenland

Journalist James Foley werd in 2012 in Syrië ontvoerd en vorige week publiekelijk vermoord door een strijder van IS. Toen hij vast zat werden de brieven die hij aan zijn familie en vrienden schreef in beslag genomen. De oplossing van Foley: hij liet een medegevangene, die op het punt stond bevrijd te worden, een brief volledig onthouden. Die is vandaag vrijgegeven.
Maandag 25 Augustus 2014 - 13:15:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Een brief van James Foley aan zijn geliefden, geschreven in gevangenschapNRC Handelsblad - Buitenland

Het zoekwerk naar slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne is door separatisten ernstig belemmerd. Dat meldt RTL Nieuws vandaag. Ze verboden het de onderzoekers onder meer om brokstukken met een kraan op te tillen.
Maandag 25 Augustus 2014 - 11:11:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Onderzoek op rampplek ernstig belemmerd’NRC Handelsblad - Buitenland

Rusland wil een tweede konvooi met humanitaire hulp naar het oosten van Oekraïne sturen in de ‘nabije toekomst’. Dat verklaart de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov vanmorgen tegenover persbureau Reuters.

Maandag 25 Augustus 2014 - 09:35:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland wil tweede konvooi met hulpgoederen naar Oekraïne sturenNRC Handelsblad - Buitenland

De Franse premier Manuel Valls heeft het ontslag van zijn hele kabinet ingediend bij president François Hollande. Hollande heeft Valls gevraagd morgen een nieuw kabinet te presenteren, schrijft het Elysée.

Maandag 25 Augustus 2014 - 07:35:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Rode Kruis in geldproblemen door vele brandhaarden’NRC Handelsblad - Buitenland

Oscarwinnend regisseur en acteur Richard Attenborough is gisteren overleden. Dat heeft zijn zoon Michael laten weten aan de BBC. Attenborough is 90 jaar geworden.
Zondag 24 Augustus 2014 - 22:48:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Regisseur Richard Attenborough (90) overledenNRC Handelsblad - Buitenland

99 jaar is ze, en elke dag maakt ze een jurk. Allemaal gaan ze naar kinderen in Afrika. Sinds Lillian Weber er in 2011 mee begon, maakte ze al meer dan 840 jurken.
Zondag 24 Augustus 2014 - 21:55:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Deze 99-jarige vrouw maakt elke dag een jurk voor een meisje in AfrikaNRC Handelsblad - Buitenland

Het geweld tussen Israël en Hamas duurt nog altijd voort. Israël heeft vandaag een grensovergang met Gaza gesloten nadat er vanuit het noorden van Gaza raketten op waren afgevuurd. Netanyahu waarschuwde Palestijnse burgers intussen voor meer bombardementen.
Zondag 24 Augustus 2014 - 19:45:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël sluit grenspost, Netanyahu waarschuwt PalestijnenNRC Handelsblad - Buitenland

Het ebolavirus is nu ook in het noordwesten van de Democratische Republiek Congo opgedoken. Het is voor het eerst sinds de meest recente uitbraak dat het virus opduikt in Centraal-Afrika.
Zondag 24 Augustus 2014 - 18:54:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ebolavirus nu ook in Centraal-Afrika opgedokenNRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van de Islamitische Staat (IS) hebben een grote militaire vliegbasis in het noordoosten van Syrië ingenomen.
Zondag 24 Augustus 2014 - 17:01:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leider Boko Haram roept Nigeriaanse grensstad uit tot kalifaatNRC Handelsblad - Buitenland

Op de dag waarop Oekraïeners de onafhankelijkheid van de voormalige Sovjet-Unie vieren, hebben pro-Russische separatisten demonstratief krijgsgevangenen laten paraderen door de straten van Donetsk. Volgens Reuters ging het om tientallen mannen die gedwongen een mars opvoerden.
Zondag 24 Augustus 2014 - 12:51:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Separatisten laten Oekraïense gevangenen paraderen in DonetskNRC Handelsblad - Buitenland

IS heeft twee maanden geleden na maanden onderhandelen met het Duitse ministerie van buitenlandse zaken, de politie en Duitse inlichtingendiensten een 27-jarige gijzelaar uit Brandenburg laten gaan.
Zondag 24 Augustus 2014 - 10:59:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Geen losgeld en toch liet IS ontvoerde Duitser vrij’NRC Handelsblad - Buitenland

Tijdens zijn toespraak op Oekraïnes onafhankelijkheidsdag heeft Petro Porosjenko aangekondigd in de komende drie jaar twee keer zo veel geld uit te geven aan het leger. De president is er veel aan gelegen de regie over het oosten van zijn land te heroveren op de separatisten.
Zondag 24 Augustus 2014 - 08:20:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne verdubbelt miljardenbudget defensieNRC Handelsblad - Buitenland

Ondanks een oproep van Egypte gisteren aan Israël en de Palestijnen tot een wapenstilstand is vannacht weer flink gevochten. Vanuit Gaza en Libanon werden raketten afgevuurd, de Israëli’s maakten een flatgebouw in Gaza-Stad met de grond gelijk.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 22:15:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ondanks oproep Kairo opnieuw doden bij gevechten Israël en GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Islamitische strijders in Libië hebben de luchthaven van Tripoli veroverd. Dat hebben zij gezegd, meldt persbureau AFP. Om de luchthaven werd lang strijd geleverd.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 21:04:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Luchthaven Tripoli in handen islamitische strijders’NRC Handelsblad - Buitenland

Een flatgebouw van twaalf verdiepingen in Gaza-Stad is vandaag na een Israëlische luchtaanval ingestort. Dat hebben getuigen en de Palestijnse autoriteiten gezegd, meldt persbureau AP. Zeker 22 mensen, onder wie elf kinderen, raakten gewond, zeiden medische hulpdiensten.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 19:40:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Flat Gaza stort in na aanval Israël - ‘Hamas wil burgers ontzien’NRC Handelsblad - Buitenland

Drie explosies in een woonwijk in de Koerdische stad Kirkuk in Noord-Irak hebben aan meer dan tien mensen het leven gekost, meldt persbureau AP.
Nog eens tientallen mensen raakten gewond.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 17:11:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw bloedige dag in IrakNRC Handelsblad - Buitenland

IJsland heeft code rood afgegeven voor het luchtverkeer, omdat de vulkaan Bardarbunga dreigt uit te barsten. Het is de hoogste alarmcode op een schaal van vijf. Nog geen invloed op luchtverkeer van en naar Schiphol.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 16:42:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Code rood luchtverkeer boven IJsland vanwege vulkaanNRC Handelsblad - Buitenland

Het West-Afrikaanse Sierra Leone zet een gevangenisstraf van maximaal twee jaar op het illegaal onderdak bieden aan ebola-patiënten. Ondertussen sloot Ivoorkust zijn grenzen met Guinee en Liberia om te voorkomen dat de uitbraak van ebola overslaat.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 15:32:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Sierra Leone stelt verstoppen ebolapatiënten strafbaarNRC Handelsblad - Buitenland

Voor de kust van Libië is gisteravond een boot met migranten gekapseisd. De Libische kustwacht heeft zestien mensen gered; gevreesd wordt dat veel passagiers zijn verdronken.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 14:26:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Steekpartij op basisschool in ChinaNOS Nieuws - Buitenland

Op een basisschool in China zijn drie kinderen doodgestoken door de vader van een leerling. Vijf andere kinderen en een leerkracht raakten gewond.

Het was de eerste schooldag na de zomervakantie en de dader wilde zijn dochter inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Dat kon niet omdat ze haar huiswerk niet naar behoren had gemaakt.

Volgens NOS-correspondent Marieke de Vries ging de man na de weigering door het lint. Hij is een klaslokaal binnengestapt en heeft daar wild om zich heen gestoken.

De aanval was in Chengguan, een stad in de centraal gelegen provincie Hubei. De man heeft na zijn daad zelfmoord gepleegd. Hij sprong van het dak van het schoolgebouw.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Demonstratie in Zweden loopt uit op rellenRTL Nieuws - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Boot met 250 migranten gekapseisd voor kust van LibiëNRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft tijdens een kort bezoek aan Kiev herhaald dat het vinden van een diplomatieke oplossing voor de crisis in Oekraïne prioriteit heeft. Het behouden van de territoriale integriteit van het land is ‘essentieel’.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel: behoud territoriale integriteit van Oekraïne is essentieelNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Run op kalasjnikovs in VS na verbod door ObamaAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.