Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Zeven conclusies over eerste verbale worstelwedstrijdAD - Buitenland

Hillary Clinton heeft het eerste debat van de presidentsverkiezingen gewonnen, volgens een overgrote meerderheid van de Amerikaanse kijkers. Dat meldt CNN op basis van een peiling onder kijkers.
Dinsdag 27 September 2016 - 06:23:00 - AD - Buitenland
 

Kijkers en experts zijn het eens: Clinton was beterDe Volkskrant - Buitenland

Voor het eerst in de verkiezingsrace naar het Witte Huis gingen Donald Trump en Hillary Clinton met elkaar in debat in Hempstead, New York. Het debat werd geleid door NBC-journalist Lester Holt. Waar Trump vaak vol in de aanval ging en zich regelmatig opwond, bleef Clinton zich op de inhoud concentreren en kaatste ze meer dan eens terug met humor. De kandidaten hadden het in zes onderdelen van vij
Dinsdag 27 September 2016 - 05:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Clinton vs. Trump: vijf momenten die je gezien moet hebbenNOS Nieuws - Buitenland

Strijdlustig bevochten ze elkaar. Op inhoud, maar ook met steken onder water. Over vrouwen, temperament, leugens en uithoudingsvermogen. Vijf bepalende momenten uit het eerste debat.
Dinsdag 27 September 2016 - 03:34:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kijkers CNN kiezen voor ClintonAD - Buitenland

Op de campus van Hofstra University in Hempstead (New York) gingen de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton en haar Republikeinse tegenpool Donald Trump voor het eerst met elkaar in debat.
Dinsdag 27 September 2016 - 02:43:00 - AD - Buitenland
 

Trump en Clinton strijdlustig over belasting, veiligheid en ISNOS Nieuws - Buitenland

Op de Hofstra University in Hempstead was vannacht het eerste debat tussen presidentskandidaten Trump en Clinton. Er volgen nog twee debatten.
Dinsdag 27 September 2016 - 02:35:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verdachte schietpartij Burlington bekent; motief nog onduidelijkDe Volkskrant - Buitenland

Is de val van Oost-Aleppo nabij? Misschien denkt Assad dat hij met Russische steun eindelijk de begeerde stad op de rebellen kan heroveren, maar bommen gooien is makkelijk, binnentrekken een stuk moeilijker. Het is juli 2012 en de Syrische opstand is in volle gang als mannen in witte gewaden opdoemen in de arme wijken van Oost-Aleppo. De strijders, afkomstig uit dorpen rondom de stad, zijn tegen h
Dinsdag 27 September 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bij de slag om Aleppo is ook nu geen eind in zichtDe Volkskrant - Buitenland

Stel je voor dat het 2020 is. De directeur van de CIA vraagt een urgent gesprek met de Amerikaanse president aan. De reden: Noord-Korea is erin geslaagd een kernbom te maken die klein genoeg is om in de kop van een intercontinentale ballistische raket te passen, die in staat is Amerika te bereiken. Dit scenario kan nu onwerkelijk lijken, maar het is meer politieke wetenschap dan sciencefiction. No
Dinsdag 27 September 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noord-Koreaanse kernbom is geen sciencefictionDe Volkskrant - Buitenland

De zware bommenregen op burgerwijken in Aleppo is onverteerbaar, maar het Westen heeft weinig opties. Fosforbommen, vatbommen, clusterbommen en bunker busters, bommen bedoeld om diep gelegen militaire doelen te vernietigen. Dat is wat de burgerbevolking van het door anti-Assad-strijders, en deels extremisten, bezette deel van Aleppo volgens ooggetuigen over zich heen heeft gekregen de afgelopen da
Dinsdag 27 September 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Radarbeelden uit de hoge hoedDe Volkskrant - Buitenland

India wil graag handel drijven met andere landen, maar ziet niets in de onafhankelijke rechtsvorm die nu nog geldt als er conflicten zijn. India heeft zijn handels- en investeringsakkoord met Nederland opgezegd. Niet omdat India geen handel meer wil drijven met Nederland, of geen investeringen meer wil hebben, maar omdat het land tabak heeft van de rechtspraakvorm die in het verdrag is geregeld. D
Dinsdag 27 September 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Clinton en Trump botsen over aanpak raciale ongelijkheid in eerste debatNu.nl - Buitenland

In het eerste televisiedebat tussen Hillary Clinton en Donald Trump ging het dinsdagochtend vaak hard tegen hard. Zo botsten Clinton en Trump onder meer over de aanpak van raciale ongelijkheid in de VS. 
Dinsdag 27 September 2016 - 01:48:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Bosbranden Indonesië doden 100 duizend mensenDe Volkskrant - Buitenland

Donald Trump en Hillary Clinton gingen vandaag voor het eerst met elkaar in debat. Slaagde Trump erin om presidentieel te zijn? Wist Clinton de klik met de kiezers te maken? De eerste indruk is dat Trump volop in de verdediging was. Clinton was beheerst en leek veel beter voorbereid. Volg de laatste ontwikkelingen over het debat in dit liveblog.
Dinsdag 27 September 2016 - 01:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Schutter Burlington bekent vijfvoudige moordNOS Nieuws - Buitenland

De 20-jarige man schoot afgelopen zaterdag vijf mensen dood in een winkelcentrum ten noorden van Seattle.
Dinsdag 27 September 2016 - 01:10:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Iran laat Canadese professor vrijNu.nl - Buitenland

Een Canadese professor van Iraanse komaf die in juni in Teheran werd gearresteerd, is vrijgelaten. Dit meldde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag.
Dinsdag 27 September 2016 - 00:54:45 - Nu.nl - Buitenland
 

FARC en Colombia ondertekenen vredesakkoordNu.nl - Buitenland

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en FARC-leider Timochenko hebben maandagmiddag lokale tijd het vredesakkoord ondertekend in de Colombiaanse stad Cartagena. De overheid en de rebellen hebben vier jaar onderhandeld over het akkoord in de Cubaanse hoofdstad Havana.
Dinsdag 27 September 2016 - 00:54:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Hubble-telescoop ziet mogelijk waterfonteinen op maan JupiterNOS Nieuws - Buitenland

De maan Europe wordt door wetenschappers gezien als een belangrijke plaats om te zoeken naar leven in ons zonnestelsel.
Dinsdag 27 September 2016 - 00:44:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Twintigjarige man bekent schietpartij Amerikaans winkelcentrumNu.nl - Buitenland

Een twintigjarige man heeft bekend schuldig te zijn aan het doodschieten van vijf mensen in een winkelcentrum in het Amerikaanse Burlington (Washington) dit weekend.
Dinsdag 27 September 2016 - 00:33:18 - Nu.nl - Buitenland
 

Live - Trump volop in de verdediging, Clinton was beter voorbereidDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Unie gaat de FARC van de terreurlijst halen. Dat heeft Federica Mogherini van de Europese Commissie gezegd. De beslissing is een gevolg van het historische vredesakkoord dat de Colombiaanse rebellenbeweging en de regering hebben ondertekend. De Colombiaanse president Juan Manuel Santos en FARC-leider Timoleon Jimenez zetten op maandagmiddag (lokale tijd) allebei hun handtekening in de
Dinsdag 27 September 2016 - 00:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdachte schietpartij winkelcentrum Burlington bekentAD - Buitenland

De Europese Unie gaat de Colombiaanse terreurbeweging FARC (Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia) van de lijst terroristische organisaties schrappen. Dit heeft de buitenlandchef van de Europese Unie, Federica Mogherini, aangekondigd. De leider van de FARC en de Colombiaanse president tekenden maandagmiddag (lokale tijd) in de Cubaanse havenstad Cartagena een vredesakkoord.
Maandag 26 September 2016 - 22:43:00 - AD - Buitenland
 

EU schrapt rebellenbeweging FARC van terreurlijstNOS Nieuws - Buitenland

De beslissing is een gevolg van het historische vredesakkoord dat de Colombiaanse beweging vannacht ondertekent met de regering.
Maandag 26 September 2016 - 22:39:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Merkel wil migratieakkoorden met Noord-Afrikaanse landenNu.nl - Buitenland

De Europese Unie zou migratieakkoorden moeten sluiten met Noord-Afrikaanse landen zoals Egypte en Tunesië, net zoals ze eerder dit jaar deed met Turkije. Daarvoor pleit de Duitse bondskanselier Angela Merkel. 
Maandag 26 September 2016 - 21:13:17 - Nu.nl - Buitenland
 

Ex-topman Franse geheime dienst aangehoudenNu.nl - Buitenland

Een voormalige topman van de Franse binnenlandse veiligheidsdienst, Bernard Squarcini, is maandag aangehouden door de de IGPN (Algemene Inspectie van de Nationale Politie). 
Maandag 26 September 2016 - 20:45:06 - Nu.nl - Buitenland
 

Doodsbedreigingen voor kritische Labour-parlementsledenNOS Nieuws - Buitenland

Veel parlementsleden die geen vertrouwen in Corbyn hebben, krijgen met ernstige beledigingen te maken, met name op sociale media.
Maandag 26 September 2016 - 20:43:35 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Onverwacht veel meer werklozen in FrankrijkAD - Buitenland

De Marokkaanse cartoonist Khalid Gueddar heeft politiebescherming gevraagd na meerdere malen met de dood te zijn bedreigd. Hij geeft een satirisch blad uit, Baboubi, en eerde via Facebook de gisteren in Amman (Jordanië) vermoorde Jordaanse schrijver Nahed Hattar.
Maandag 26 September 2016 - 20:39:00 - AD - Buitenland
 

Marokkaanse cartoonist Gueddar met de dood bedreigdAD - Buitenland

Arcan Cetin (20) heeft bekend dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf mensen heeft doodgeschoten in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Washington. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten die vandaag zijn vrijgegeven.
Maandag 26 September 2016 - 20:28:00 - AD - Buitenland
 

Hulpgoederen bereiken 60.000 mensen in Syrische stedenNOS Nieuws - Buitenland

Maar het belegerde oosten van Aleppo is nog niet bereikt. Rusland noemt de harde kritiek van de westerse landen van gisteren onacceptabel.
Maandag 26 September 2016 - 19:41:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vredesakkoord in Colombia, EU schrapt FARC van terreurlijstDe Volkskrant - Buitenland

Het aftellen voor de Italiaanse premier Matteo Renzi is officieel begonnen. Maandag besloot hij dat Italië op 4 december naar de stembus gaat voor een referendum over aanpassingen in de grondwet. Daarmee heeft de premier negen weken de tijd om campagne te voeren voor zijn zo gewenste ja-stem, en negen weken de tijd zijn eigen positie als premier veilig te stellen. De verkiezingen vallen op dezelfd
Maandag 26 September 2016 - 19:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Italië stemt op 4 december over grondwetswijzigingNu.nl - Buitenland

Een referendum in Italië over ingrijpende staatshervormingen zal worden georganiseerd op 4 december. Een van de belangrijkste plannen is het inperken van de macht van de senaat.
Maandag 26 September 2016 - 19:21:32 - Nu.nl - Buitenland
 

Syrië staat open voor regering van nationale eenheidDe Volkskrant - Buitenland

Een Canadese professor van Iraanse komaf die in juni in Teheran werd gearresteerd, is vrijgelaten. Dit meldde een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken maandag. De 65-jarige vrouw, Homa Hoodfar (65), heeft het land al verlaten, zei de woordvoerder volgens de nieuwszender PressTV. De gepensioneerde antropologe en sociologe uit Montreal werd ervan beschuldigd de veiligheid v
Maandag 26 September 2016 - 18:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Schutter winkelcentrum in Washington bekent moordenAD - Buitenland

De maatschappelijk werker Bakri Ezziden woont in het door opstandelingen gecontroleerde oostelijke deel van Aleppo. Hij vertelt over de aanhoudende bombardementen en de nood op zijn wijk.
Maandag 26 September 2016 - 18:51:00 - AD - Buitenland
 

Iran laat Canadese professor na drie maanden vrijDe Volkskrant - Buitenland

Om verdere ontbossing op het eiland Borneo te voorkomen, zijn drastische maatregelen nodig. Dat blijkt uit onderzoek van Carina van der Laan. Zij promoveerde onlangs aan de Universiteit Utrecht. De ontbossing op Indonesië voltrekt zich de laatste jaren in een steeds hoger tempo, aldus Van der Laan. Tussen 1990 en 2009 verdween op Borneo in de West Kutai en Mahakam Ulu districten in Oost Kalimantan
Maandag 26 September 2016 - 18:48:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ontbossing op eiland Borneo vraagt om harde aanpakDe Volkskrant - Buitenland

Rusland claimt dat de BUK-raket die de MH17 neerhaalde niet afkomstig is uit het door Russische rebellen bezette gebied in Oekraïne. Eerder was de MH17 volgens Russische deskundigen door een Israëlische Phyton-raket uit de lucht geschoten. Wat hebben de Russen nog meer beweerd over de crash van MH17? Kort na de ramp met MH17 melden de pro-Russische rebellen op Vkontakte, het Russische Facebook, da
Maandag 26 September 2016 - 18:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Blog wakkert discussie aan over seksisme in Merkels partij CDUNOS Nieuws - Buitenland

Volgens de schrijfster van de blog, het 26-jarige Berlijns CDU-parlementslid Jenna Behrends, heerst er binnen de partij een vrouwonvriendelijke cultuur.
Maandag 26 September 2016 - 18:42:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bakri Ezziden trotseert bombardementen AleppoAD - Buitenland

De Syrische regering is bereid tot de vorming van een regering van nationale eenheid. Dit heeft de minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Muallem, vandaag gezegd tegen de Libanese nieuwszender al-Mayadeen.
Maandag 26 September 2016 - 18:41:00 - AD - Buitenland
 

Syrië bereid tot vormen regering van nationale eenheidNu.nl - Buitenland

De Syrische regering is bereid tot de vorming van een regering van nationale eenheid. Dit zei de minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Muallem, maandag tegen de Libanese nieuwszender al-Mayadeen.
Maandag 26 September 2016 - 18:33:40 - Nu.nl - Buitenland
 

Opgraving op Kos naar Britse peuter die 25 jaar geleden verdweenNOS Nieuws - Buitenland

De politie graaft in een olijfgaard, waar Ben Needham in 1991 voor het laatst is gezien.
Maandag 26 September 2016 - 18:33:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

The Series: Waarom mijnwerkers ineens voor Trump zijnNOS Nieuws - Buitenland

Wat doe je als werkloze mijnbouwer tijdens de verkiezingen? Dan stem je op Trump! Hij wil de kolenindustrie namelijk nieuw leven in blazen, terwijl Clinton meer mijnen wil sluiten. Arjen van der Horst vanuit een spookstad in West-Virgnia.
Maandag 26 September 2016 - 18:01:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Syrië bereid tot regering van nationale eenheidAD - Buitenland

In de Australische kustplaats Ballina is een vier meter lange witte haai in het water gespot. Vermoedelijk had hij korte tijd daarvoor een 17-jarige surfer gebeten.
Maandag 26 September 2016 - 17:57:00 - AD - Buitenland
 

Reusachtige haai verwondt 17-jarige surferAD - Buitenland

Wie graag in een kasteel wil slapen, maar niet het geld heeft voor een eigen chateau: er is goed nieuws. Steeds meer eigenaren bieden tegen een vergoeding hun kasteel aan via Airbnb als feest- en logeeradresje voor een nacht.
Maandag 26 September 2016 - 17:28:00 - AD - Buitenland
 

Wat heeft Rusland allemaal beweerd over de crash?De Volkskrant - Buitenland

Frankrijk stuurt de film Elle van Paul Verhoeven in voor de Oscars in de categorie beste niet-Engelstalige film. Met de inzending maakt Verhoeven nog niet meteen kans op een Oscar, op 24 januari volgend jaar worden de nominaties voor de prijzen bekendgemaakt. Voor die tijd moet Elle nog op een shortlist terecht zien te komen. Dat Frankrijk een film instuurt die niet is geregisseerd door een regiss
Maandag 26 September 2016 - 17:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Huisarts die doorrijdt na verkeersongeval overlijdt zelfAD - Buitenland

Een Russisch radarstation heeft geen raket geregistreerd die richting vlucht MH17 bewoog en afkomstig was uit het gebied waar pro-Russische rebellen de controle hadden. Dat stelt het Russische ministerie van Defensie vandaag.
Maandag 26 September 2016 - 16:25:00 - AD - Buitenland
 

Rusland geeft Oekraïne schuld van neerhalen MH17AD - Buitenland

Een Fransman van in de zeventig heeft vanmiddag het vuur geopend op twee supermarktmedewerkers in de plaats Port-Marly. Zij raakten daardoor zwaargewond.
Maandag 26 September 2016 - 16:24:00 - AD - Buitenland
 

Franse zeventiger schiet medewerkers supermarkt neerAD - Buitenland

Op YouTube zijn beelden verschenen die gemaakt zijn na het dodelijk bootongeluk waarbij honkballer José Fernandez om het leven kwam. De sporter was een van de drie dodelijke slachtoffers van het ongeluk bij Miami Beach.
Maandag 26 September 2016 - 15:55:00 - AD - Buitenland
 

Advocaat: El Chapo wordt gemarteld in de gevangenisAD - Buitenland

Ivoorjagers maken massaal jacht op een nieuwe prooi: de gehelmde neushoornvogels in zuidoost-Azië.
Maandag 26 September 2016 - 15:21:00 - AD - Buitenland
 

Meerdere gewonden bij schietpartij in Houston, dader doodAD - Buitenland

Op een vliegveld in de Oostenrijkse stad Graz hebben stomverbaasde douaniers een vrouw aangehouden die een bijzonder stuk bagage bij zich had. De Marokkaanse had de ingewanden van haar man in haar tas. Die vervoerde ze in twee plastic bakken.
Maandag 26 September 2016 - 14:53:00 - AD - Buitenland
 

Oostenrijkse douane houdt vrouw aan met darmen van man in tasAD - Buitenland

Een jongen van 12 uit het Amerikaanse Syracuse heeft begin september het huis van zijn ouders per ongeluk laten afbranden doordat hij een vel papier aanstak. Dat heeft de brandweer van die plaats laten weten in reactie op een WOB-verzoek van een regionale krant. Bij de brand kwamen zijn broer en zus om het leven.
Maandag 26 September 2016 - 14:48:00 - AD - Buitenland
 

Jongen (12) steekt huis ouders in brand, broer en zus komen omAD - Buitenland

Bij twee aanslagen op Turkse veiligheidstroepen in de provincie Mardin in het zuidoosten van Turkije zijn vandaag tien militairen gedood, meldt het Turkse staatspersbureau Anadolu. Acht anderen raakten gewond.
Maandag 26 September 2016 - 13:51:00 - AD - Buitenland
 

Tien doden bij bomaanslagen in Zuidoost-TurkijeAD - Buitenland

Een van de vier mannen die gisteren gewond raakten bij een schietpartij in de Zweedse stad Malmö, is overleden. Volgens Zweedse media heeft de politie dat bevestigd. De drie andere slachtoffers liepen ook ernstige verwondingen op. Het is onduidelijk hoe zij eraan toe zijn.
Maandag 26 September 2016 - 13:46:00 - AD - Buitenland
 

Slachtoffer schietpartij Malmö overleden aan verwondingenAD - Buitenland

De grens tussen De Verenigde Staten en Mexico is 3.200 kilometer lang en wordt streng bewaakt. Op maar een paar plekken kunnen families die zijn gescheiden door de grens elkaar ontmoeten. Een van die plekken heet Friendship Park en bevindt zich ter hoogte van San Diego en Tijuana.
Maandag 26 September 2016 - 13:28:00 - AD - Buitenland
 

Door hek gescheiden families ontmoeten elkaar in Friendship ParkAD - Buitenland

De Duitse regering overweegt strengere regels voor alternatieve genezers. Op die manier zouden patiënten beter beschermd moeten worden tegen kwakzalvers. De regelgeving voor alternatieve genezers stond ter discussie na de gebeurtenissen in de kankerkliniek van Klaus Ross.
Maandag 26 September 2016 - 13:27:00 - AD - Buitenland
 

Duitsland wil alternatieve genezers strenger aanpakkenAD - Buitenland

De Oostenrijkse Natascha Kampusch (28) maakt nog elke dag het horrorhuis schoon waar ze 3.096 dagen vast werd gehouden als seksslavin. Net zoals ze destijds moest doen van haar ontvoerder Wolfgang Priklopil (44). Tien jaar na haar ontsnapping geeft ze Channel Seven een exclusieve rondleiding door het huis, dat ze erfde van haar kidnapper.
Maandag 26 September 2016 - 13:09:00 - AD - Buitenland
 

Natascha Kampusch maakt nog altijd huis ontvoerder schoonAD - Buitenland

José Manuel Barroso onderhield als voorzitter van de Europese Commissie al warme, geheime contacten met zakenbank Goldman Sachs. Dat blijkt uit correspondentie tussen Barroso en bankbaas Lloyd Blankfein die in handen is gekomen van de Portugese krant Publico.
Maandag 26 September 2016 - 13:04:00 - AD - Buitenland
 

Barroso en Goldman hadden al langer geheime contactenAD - Buitenland

Voormalig Europarlementariër Joost Lagendijk is weer terug op Nederlandse bodem. De oud-GroenLinks politicus en Turkije-analist woont en werkt in Turkije, maar kreeg gisteren te horen dat hij het land niet in mag zonder speciaal visum.
Maandag 26 September 2016 - 12:54:00 - AD - Buitenland
 

Trump en Clinton gelijk in peilingen: ongekend aan vooravond debatDe Volkskrant - Buitenland

Een 30-jarige Nederlander zit sinds vrijdag vast in Myanmar op verdenking van heiligschennis tijdens een boeddhistische viering. De man uit het Friese Wons had uit ergernis over geluidsoverlast de stekker uit een versterker getrokken, die door monniken werd gebruikt tijdens een avondpreek. Soldaten moesten de Nederlander beschermen tegen een woedende menigte. Het incident vond plaats vlak naast ho
Maandag 26 September 2016 - 12:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Lagendijk: Ik ben niet bang en wil snel weer terugAD - Buitenland

Donald Trump en Hillary Clinton staan komende nacht (Nederlandse tijd) voor het eerst tegenover elkaar en moeten het dan helemaal alleen doen. Toch kijkt hun aanhang niet werkeloos toe. De beide kandidaten mobiliseren hun achterban zelfs uitdrukkelijk en zetten tal van campagnemedewerkers in om het oordeel over het eerste verkiezingsdebat te sturen.
Maandag 26 September 2016 - 11:49:00 - AD - Buitenland
 

Duitsland broedt op strengere regels natuurgenezers na schandaal RossDe Volkskrant - Buitenland

Het is een van de meest memorabele beelden uit de geschiedenis van de Olympische Spelen: de zwarte Amerikanen Tommie Smith en John Carlos die in 1968, tijdens de huldiging van de 200 meter sprint, met gebogen hoofd hun gebalde vuist in de lucht steken. Als protest tegen de discriminatie van zwarten in Amerika. Een kleine vijftig jaar nadat ze opschudding veroorzaakten tijdens de medailleceremonie
Maandag 26 September 2016 - 11:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oud-europarlementariër Lagendijk mag Turkije niet inDe Volkskrant - Buitenland

De bijna continue luchtaanvallen die het Syrische regeringsleger dit weekend uitvoerde op Aleppo behoren volgens de Verenigde Naties (VN) tot de hevigste sinds het begin van de Syrische oorlog in 2011. De bombardementen volgen op het mislukken van een staakt-het-vuren nog geen week geleden. Zondag was de VN-Veiligheidsraad in spoedvergadering bijeen om te overleggen over de situatie in Aleppo. Ban
Maandag 26 September 2016 - 06:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moskou beschuldigd van oorlogsmisdaden bij vergadering VeiligheidsraadDe Volkskrant - Buitenland

Niet alleen de presidentskandidaten staan in de schijnwerpers tijdens het eerste grote debat tussen Hillary Clinton en Donald Trump vanavond in New York. Ook de debatleider, en misschien wel de tv-journalistiek in het algemeen, is onderwerp van discussie. Moet Lester Holt ingrijpen als er onwaarheden worden verkondigd? De Clinton-campagne belegde vrijdag een speciale telefonische persconferentie o
Maandag 26 September 2016 - 05:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe flexibel mogen de feiten zijn tijdens het debat?De Volkskrant - Buitenland

De avondklok in de Amerikaanse stad Charlotte is met onmiddellijke ingang opgeheven. Dat heeft de burgemeester van de stad Jennifer Roberts zondagavond bekendgemaakt, meldt ABC. De avondklok was ingesteld nadat betogers de afgelopen dagen herhaaldelijk botsten met de politie. De onrust in Charlotte, een plaats op circa 600 kilometer ten zuidwesten van Washington, volgde op de dood van een zwarte m
Maandag 26 September 2016 - 03:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kashmir: een IJzeren Gordijn op 5.000 meter hoogteDe Volkskrant - Buitenland

Priesters lijken hun leven niet meer zeker in Mexico. Zondag werd langs de kant van de snelweg het lichaam gevonden van de vermiste rooms-katholieke priester Jose Alfredo Lopez Guillen. Dat brengt het aantal vermoorde priesters alleen deze week al op drie. De man was vijf dagen eerder ontvoerd uit de parochie waar hij werkte, in de staat Michoacán, een van de gevaarlijkste gebieden in het land. Op
Maandag 26 September 2016 - 01:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dodental gevechten tussen milities en overheid Congo opgelopen tot 49Nu.nl - Buitenland

Bij gevechten in Congo tussen gewapende milities en de regering zijn vorige week zeker 49 doden gevallen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Clinton versus Trump: wie deelt de eerste klap uit?NOS Nieuws - Buitenland

Komende nacht is het eerste debat tussen de twee, mogelijk met een recordaantal kijkers. Amerikaanse media kondigen het aan als een bokswedstrijd.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Drie priesters binnen een week vermoord in MexicoDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.