Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Palestina wil hulp van VN na aanslag brandbomNu.nl - Buitenland

Palestina wil de brandstichting in een huis op de Westelijke Jordaanoever voor de VN-Veiligheidsraad brengen. Bij de aanslag met een brandbom kwam een anderhalf jaar oud kind om het leven.
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 11:31:27 - Nu.nl - Buitenland
 

Mogelijk wrakstuk MH370 aangekomen in FrankrijkNOS Nieuws - Buitenland

Het mogelijke wrakstuk van vlucht MH370 dat eerder deze week aanspoelde op het eiland Réunion, is aangekomen in Frankrijk.

Bij een militaire eenheid bij Toulouse zullen specialisten de herkomst van het vleugelstuk onderzoeken. Gehoopt wordt dat het vleugelonderdeel meer aanwijzingen oplevert over het lot van vlucht MH370.

Gisteren liet een Maleisische onderminister weten dat het wrakstuk afkomstig is van een Boeing 777, eenzelfde toestel als waarmee vlucht MH370 werd uitgevoerd. Het is daarom vrijwel zeker dat het een stuk is van vlucht MH370, zei correspondent Michel Maas eerder. Het vliegtuig van Malaysia Airlines met 239 passagiers verdween in maart 2014 spoorloos.

Nabestaanden terughoudend

Op Réunion zijn de afgelopen dagen meer spullen aangespoeld. Vrij snel na de vondst van het wrakstuk, spoelden resten van een koffer aan. Ook zijn twee plastic flessen met Chinees opschrift gevonden en een wasmiddelfles uit Indonesië.

Onduidelijk is of er een verband is met vlucht MH370. Nabestaanden zijn daar sowieso nog van overtuigd, zegt Maas. "Ze durven nog niet toe te gaven dat het lot hiermee is bezegeld. Ze wachten totdat echt onomstotelijk vaststaat dat dit wrakstuk van het toestel is waar hun familieleden in hebben gezeten."

Zaterdag 1 Augustus 2015 - 10:26:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Het lijkt drukker dan ooit te worden op zwarte zaterdagDe Volkskrant - Buitenland

Een Palestijnse jongen van zeventien is zaterdag op de Westelijke Jordaanoever overleden nadat hij vrijdag werd neergeschoten door Israëlische veiligheidstroepen tijdens protesten. De jongen raakte slaags met de troepen nadat een kindje van anderhalf jaar om het leven was gekomen doordat extremistische Joden donderdagavond de woning van een Palestijns gezin in brand hadden gestoken.Hij raakte vrij
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 09:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Palestijnse jongen gedood bij protesten na dood kindjeAD - Buitenland

Dankzij zijn vermaarde inwoner Vincent van Gogh, die er de laatste 70 dagen van zijn leven doorbracht, is Auvers-sur-Oise in Noord-Frankrijk een
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 09:53:00 - AD - Buitenland
 

Turken zetten aanvallen op Koerdische doelen in Irak doorNRC Handelsblad - Buitenland

Na bijna zeventig jaar is er vanmorgen vroeg een einde gekomen aan een slepend grensconflict tussen Bangladesh en India. Hierdoor kunnen tienduizenden statelozen een nationaliteit kiezen.
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 09:21:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Auvers-sur-Oise droomt van een échte Van GoghAD - Buitenland

Het mogelijk wrakstuk van de vermiste vlucht MH370 dat is aangespoeld op het eiland Réunion is zaterdagochtend vroeg per vliegtuig aangekomen in
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 09:11:00 - AD - Buitenland
 

Bangladesh en India beëindigen grensconflict om enclavesNRC Handelsblad - Buitenland

Een Nederlands gezin is vanochtend vroeg op de snelweg E17 bij Sint-Niklaas betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk.
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 08:53:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Palestijnse jongen gedood bij protesten na dood kindjeDe Volkskrant - Buitenland

Het wrakstuk van een Boeing 777 dat is aangespoeld op het eiland Réunion is zaterdagochtend vroeg per vliegtuig aangekomen in Frankrijk. Een gespecialiseerd team in Toulouse gaat onderzoek doen naar de herkomst. Onderminister van Transport van Maleisië, Abdul Aziz Kaprawi, zei vrijdag al dat het op Réunion aangespoelde wrakstuk afkomstig is van een Boeing 777. Réunion ligt enkele duizenden kilomet
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 08:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Drama op snelweg: ouders op slag dood, kind gewondAD - Buitenland

Stakende boeren, bosbranden en als klap op de vuurpijl de vertragingen in Calais. Alles wijst erop dat de Zwarte Zaterdag van vandaag extra zwart
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 08:00:00 - AD - Buitenland
 

Twee Nederlanders uit een gezin komen om bij ernstig ongeval in BelgiëNu.nl - Buitenland

Een Nederlands gezin op vakantie heeft zaterdag in de vroege ochtend een ernstig auto-ongeluk gehad in België. Beide ouders waren op slag dood. 
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 07:09:15 - Nu.nl - Buitenland
 

Zwarte zaterdag wordt vandaag nóg ergerAD - Buitenland

De 90-jarige Jeanette Gooch Green leerde Robert Storey Jr. (95) kennen tijdens een blind date in 1944. Hij was een marinier op verlof en moest
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 04:43:00 - AD - Buitenland
 

Parachutespringers verbreken wereldrecordNOS Nieuws - Buitenland

Een team van 164 parachutespringers heeft in de VS een nieuw wereldrecord gevestigd met een verticale formatiesprong. Boven het platteland bij de stad Ottawa in Illinois vormden ze gedurende enkele seconden een grote bloem.

Daarmee verbraken ze het record dat in 2012 werd gevestigd door 138 parachutespringers. De 164 springers hadden dertien pogingen nodig om te slagen.

Zeven vliegtuigen vol

De skydivers waren verdeeld over zeven vliegtuigen. Die moesten heel precies in formatie vliegen zodat de springers allemaal op de juiste plaats uit het vliegtuig konden springen.

De springers verlieten de vliegtuigen op een hoogte van ruim zes kilometer. Hun sprong werd vastgelegd door cameramensen die onder, boven en naast de formatie sprongen.

Met behulp van de beelden kon het record worden bevestigd. Drie juryleden van de Fédération Aéronautique Internationale, de internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart, bekrachtigden het record na het zien van de beelden.

Gevaarlijk

De recordpoging was niet zonder risico. De parachutespringers bereikten snelheden van ruim 380 kilometer per uur. Onderlinge botsingen kunnen bij die snelheid dodelijk zijn.

Vanwege de grote hoogte waarop de sprong begon, was er ook gevaar voor onderkoeling en zuurstofgebrek. Om dat risico te verlagen, kregen de springers en de piloten boven vier kilometer zuurstofmaskers.

Zaterdag 1 Augustus 2015 - 04:23:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Memories in VS: verliefd stel na 70 jaar herenigdAD - Buitenland

Onderzoekers van de Universiteit van Florida hebben begin deze maand een enorme Birmese python (tijgerpython) gevangen in de Everglades. De
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 04:22:00 - AD - Buitenland
 

Wrakstuk Boeing 777 aangekomen in Frankrijk voor onderzoekNu.nl - Buitenland

Het mogelijk wrakstuk van de vermiste vlucht MH370 dat is aangespoeld op het eiland Réunion is zaterdagochtend vroeg per vliegtuig aangekomen in Frankrijk. 
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 04:11:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Onderzoekers vangen enorme python in EvergladesAD - Buitenland

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing stuurt een technische ploeg naar Frankrijk om mee te helpen bij het onderzoek naar een brokstuk van een
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 03:34:00 - AD - Buitenland
 

Elf Colombiaanse militairen dood na vliegtuigcrashNu.nl - Buitenland

Elf militairen zijn vrijdag om het leven gekomen bij een vliegtuigongeluk in Colombia. 
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 02:59:14 - Nu.nl - Buitenland
 

Wrakstuk Boeing 777 in Frankrijk voor onderzoekDe Volkskrant - Buitenland

Een klein privévliegtuig dat in Groot-Brittannië naast een vliegveld op het terrein van een autoveiling neerstortte, behoorde toe aan de familie van Osama Bin Laden. Behalve de piloot kwamen drie passagiers om het leven. Volgens Britse media zou het gaan om de halfzus en de stiefmoeder van Osama Bin Laden. Het ongeval gebeurde bij het Blackbushe Airport bij de plaats Yateley in het zuiden van Enge
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 02:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Boeing biedt hulp bij onderzoek naar brokstukAD - Buitenland

Een klein privévliegtuig dat in Groot-Brittannië naast een vliegveld op het terrein van een autoveiling neerstortte, behoorde toe aan de familie
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 02:26:00 - AD - Buitenland
 

Kogel ketst af op gordeldier, schutter raakt zelf gewondAD - Buitenland

De Britse premier David Cameron en de Franse president François Hollande hebben vrijdagavond hun zorgen uitgesproken over de stroom vluchtelingen
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 01:15:00 - AD - Buitenland
 

Cameron en Hollande bezorgd over situatie bij KanaaltunnelNOS Nieuws - Buitenland

De Britse premier Cameron heeft met de Franse president Hollande gesproken over de problemen met vluchtelingen bij de Kanaaltunnel bij Calais.

Downing Street 10 meldt dat ze beiden vrezen voor "dringende veiligheidsproblemen". Ze spraken opnieuw af om nauw samen te werken om de problemen te lijf te gaan.

Cameron en Hollande zijn het er ook over eens dat ze met de exploitant Eurotunnel moeten samenwerken om de situatie in de gaten te houden en de problemen aan te pakken.

Moeilijke zomer

Cameron vreest dat de problemen met vluchtelingen bij de Kanaaltunnel de hele zomer zullen aanhouden. Hij sluit geen enkele oplossing uit, zei hij.

De afgelopen tijd hebben duizenden migranten geprobeerd om via de Kanaaltunnel naar Engeland te komen. Daardoor ligt het verkeer bij de tunnel steeds vaker stil.

Honden

De Britse regering maakte eerder bekend dat Frankrijk zal worden geholpen met meer politiespeurhonden en extra hekken bij de Kanaaltunnel.

Hollande en Cameron spraken verder af dat ze elkaar snel weer zullen spreken over de kwestie.

Zaterdag 1 Augustus 2015 - 01:09:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Cameron en Hollande vrezen voor veiligheid CalaisAD - Buitenland

Het marinierskorps van de Verenigde Staten heeft de eerste Joint Strike Fighters (JSF) officieel in gebruik genomen. Dat meldt het ministerie van
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 00:37:00 - AD - Buitenland
 

Cameron en Hollande bespreken zorgen situatie CalaisNu.nl - Buitenland

De Britse premier David Cameron en de Franse president François Hollande hebben vrijdagavond hun zorgen uitgesproken over de stroom vluchtelingen bij de Kanaaltunnel in Calais. 
Zaterdag 1 Augustus 2015 - 00:34:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Militair transportvliegtuig stort neer in ColombiaNOS Nieuws - Buitenland

In het noorden van Colombia is een militair transportvliegtuig met elf mensen aan boord neergestort. Alle inzittenden zijn om het leven gekomen.

Het toestel, van het type CASA CN-235, was vertrokken van de luchtmachtbasis La Dorada. Het stortte neer in de buurt van de stad Valledupar, in het noordoosten van het land.

Motorproblemen

De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. Volgens de Colombiaanse luchtmacht meldden de piloten vlak voor het ongeluk een motorstoring. Lokale media zeggen dat het transportvliegtuig in slecht weer vloog en door de bliksem is getroffen.

De Colombiaanse luchtmacht heeft de dood van elf inzittenden bevestigd. President Santos meldde op Twitter aanvankelijk dat er twaalf mensen waren omgekomen. Hij betuigde ook zijn medeleven met de families van de "helden" die bij het ongeluk om het leven zijn gekomen.

Vrijdag 31 Juli 2015 - 22:27:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dodelijk ongeluk Nederlands gezin op Belgische snelwegNRC Handelsblad - Buitenland

De drukste dag van het jaar op de Franse snelwegen, Zwarte Zaterdag, is vroeg van start gegaan.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 22:16:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

India en Bangladesh wisselen betwiste enclaves uitDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse zangeres Lynn Anderson is op 69-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Nashville overleden. Dat heeft haar familie vrijdag laten weten. Volgens haar publicist Pam Lewis had Anderson recent een longonsteking gehad. Ze overleed in het ziekenhuis aan waarschijnlijk een hartstilstand. Anderson was vooral bekend van haar lied (I never promised you a) Rose Garden. Anderson zette haar eerste
Vrijdag 31 Juli 2015 - 21:57:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Export van Nederlands bier naar China stijgt in adembenemend tempoDe Volkskrant - Buitenland

De Russische defensie-industrie lijkt maar weinig last te hebben van de sancties die het Westen instelde wegens de annexatie van de Krim en de rol van Rusland bij de oorlog in Oekraïne. Volgens het Amerikaanse vaktijdschrift Defense News hebben Russische wapenbedrijven vorig jaar veel betere resultaten geboekt dan hun westerse rivalen. Almaz-Antej, producent van luchtafweersystemen zoals de BUK-ra
Vrijdag 31 Juli 2015 - 20:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wapenindustrie Rusland overtreft westerse rivalenDe Volkskrant - Buitenland

Honderden woedende studenten hebben het Taiwanese ministerie van Onderwijs bestormd uit woede over een plan voor wijzigingen in de lesboeken geschiedenis op middelbare scholen. Ze vinden dat de voorgenomen herziening te veel aandacht besteedt aan goede relaties met het Chinese vasteland. Een twintigjarige leider van de protestbeweging pleegde donderdag zelfmoord, nadat een arrestatiebevel tegen he
Vrijdag 31 Juli 2015 - 20:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verlamde man kan na 5 jaar huis uit dankzij actie brandweerAD - Buitenland

Na de tragische dood van de populaire leeuw Cecil in Zimbabwe werd gevreesd dat ook zijn welpjes het niet zouden overleven, maar dat blijkt niet
Vrijdag 31 Juli 2015 - 20:06:00 - AD - Buitenland
 

Amerikanen nemen JSF officieel in gebruikNu.nl - Buitenland

Het marinierskorps van de Verenigde Staten heeft de eerste Joint Strike Fighters (JSF) officieel in gebruik genomen.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 19:47:34 - Nu.nl - Buitenland
 

Studenten bestormen ministerie Taiwan uit woede over geschiedenisboekenDe Volkskrant - Buitenland

De voedselhulp aan honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon wordt gehalveerd omdat het Wereldvoedselprogramma (WFP) onvoldoende geld heeft. Dat heeft het programma van de Verenigde Naties vrijdag bekendgemaakt. Er is net genoeg geld vanuit de Verenigde Staten gedoneerd om het programma in stand te houden, meldt het WFP. Het WFP deelt in de buurlanden van Syrië voedselbonnen u
Vrijdag 31 Juli 2015 - 19:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deze oud-gevangene haalt andere oud-gevangenen op bij hun vrijlatingNRC Handelsblad - Buitenland

Een privévliegtuig is neergestort op het terrein van een autoveiling, bij Blackbushe Airport in Yateley, in het zuiden van Engeland. Alle vier de inzittenden kwamen om.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 19:19:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vier doden bij vliegtuigcrash naast vliegveldNRC Handelsblad - Buitenland

De NAVO-lidstaten zijn het eens over een plan om het Iraakse leger te hervormen en te trainen. Dat meldt de NAVO in een verklaring op zijn site.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 19:17:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

NAVO gaat Iraakse leger trainen in strijd tegen ISNRC Handelsblad - Buitenland

Een 22-jarige man uit Bunnik heeft zes maanden gevangenisstraf opgelegd gekregen, waarvan twee voorwaardelijk, voor zijn rol bij de rellen in de Schilderswijk. Dat heeft de politierechter in Den Haag bepaald.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 18:55:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voedselhulp aan Syrische vluchtelingen gehalveerdDe Volkskrant - Buitenland

De aandelenbeurs in Athene gaat maandag weer open. Dat maakte de uitbater van de Griekse aandelenmarkt vrijdag bekend. De Athens Stock Exchange (ASE) is sinds eind juni dicht op last van de overheid. Ook de Griekse banken werden toen gesloten. De banken in Griekenland zijn sinds 20 juli weer open, maar er zijn nog altijd diverse restricties van kracht.De heropening van de Griekse beurs werd deze w
Vrijdag 31 Juli 2015 - 18:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zes maanden celstraf voor 22-jarige man wegens rellen SchilderswijkNRC Handelsblad - Buitenland

De voedselhulp aan honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Jordanië wordt gehalveerd, omdat het Wereldvoedselprogramma (WFP) niet genoeg geld meer heeft.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 17:36:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Drie Saoedische soldaten gedood bij vuurgevechtenDe Volkskrant - Buitenland

De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei krijgt toch een Brits visum voor zes maanden. De minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft daar persoonlijk opdracht voor gegeven, meldde de BBC. May bood haar excuses aan en draaide de beslissing van haar departement terug om Weiwei een visum voor zes maanden te weigeren. De formele reden voor de weigering was dat hij in zijn visumaanvraag zou
Vrijdag 31 Juli 2015 - 17:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bejaarde Belg rijdt sloot in na geslinger over wegAD - Buitenland

De Amerikaanse fotografe Meagan Abell snuffelde rond in een winkel met tweedehands spullen en vond een aantal foto-negatieven. Thuis scande ze de
Vrijdag 31 Juli 2015 - 17:14:00 - AD - Buitenland
 

Voedselhulp Syrische vluchtelingen in Jordanië gehalveerd door geldtekortNRC Handelsblad - Buitenland

De Chinese kunstenaar en dissident Ai Weiwei krijgt toch een Brits visum voor zes maanden. De minister van Binnenlandse Zaken Theresa May heeft daar persoonlijk opdracht voor gegeven, meldde de BBC.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 16:11:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse bedrijven lijden schade door acties bij CalaisAD - Buitenland

Eerder deze week kwam een Chinese vrouw om bij een bizar ongeval met een roltrap. Sindsdien zijn veel Chinezen als de dood voor de roltrap. Ze
Vrijdag 31 Juli 2015 - 15:25:00 - AD - Buitenland
 

Chinezen doodsbang voor roltrap na fataal ongelukAD - Buitenland

De moeder van de zeven weken oude Edward, een baby-luiaard in de dierentuin van Londen, maakte geen melk meer aan. Daarom wordt het beestje nu
Vrijdag 31 Juli 2015 - 15:14:00 - AD - Buitenland
 

Bijzondere surrogaatmoeder voor baby-luiaard in LondenAD - Buitenland

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft vrijdag zijn voormalige minister van Financiën, Yanis Varoufakis, verdedigd over het maken van een
Vrijdag 31 Juli 2015 - 15:00:00 - AD - Buitenland
 

Excuses en Brits visum voor Ai WeiweiNRC Handelsblad - Buitenland

Bij gevechten tussen de Koerdische Arbeiderspartij PKK en de Turkse politie zijn vijf doden gevallen.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 14:31:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk betaalt Rusland 1,2 miljard euro voor niet leveren oorlogsschepenDe Volkskrant - Buitenland

De Griekse oud-minister van Financiën Yanis Varoufakis heeft niet op eigen houtje gehandeld toen hij een plan opstelde voor een terugkeer naar de drachme. Hij had de uitdrukkelijke opdracht van de regering om de mogelijkheid van een Grieks vertrek uit de eurozone voor te bereiden, zo vertelde premier Alexis Tsipras vandaag aan het parlement. Tispras nam het tegenover de oppositie op voor Varoufaki
Vrijdag 31 Juli 2015 - 14:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tsipras gaf zelf opdracht voor geheim drachme-planDe Volkskrant - Buitenland

Het ebola-vaccin dat de afgelopen maanden in het West-Afrikaanse land Guinee is getest op vierduizend mensen, is zeer effectief. Dat maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend. Het vaccin is tot nu toe 100 procent effectief, maar er is meer onderzoek nodig om erachter te komen of het afdoende is om hele samenlevingen te beschermen. De vierduizend vrijwilligers waarop het vaccin VSV-EBOV s
Vrijdag 31 Juli 2015 - 14:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vijf doden bij gevechten tussen PKK en Turkse politieNRC Handelsblad - Buitenland

Drie voormalige topmannen van het Japanse nucleaire bedrijf Tepco worden toch vervolgd voor hun rol in de kernramp bij Fukushima in 2011. Het is de eerste keer dat iemand zich voor de rechter moet verantwoorden voor de ramp.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 12:29:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vijf doden bij vuurgevecht Turkse politie en PKKDe Volkskrant - Buitenland

De minister van Milieu van Zimbabwe, Oppah Muchinguri, heeft vrijdag betoogd dat de jagende Amerikaanse tandarts Walter Palmer moet worden uitgeleverd. Hij heeft zich met het doden van een populaire leeuw uit een Zimbabwaans wildpark, Cecil, schuldig gemaakt aan stroperij en het financieren van illegale jacht. De gids die de jachtpartij begeleidde, Theo Bronkhorst, is in Zimbabwe gearresteerd en i
Vrijdag 31 Juli 2015 - 11:12:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Topmannen Tepco toch vervolgd voor nucleaire ramp JapanNRC Handelsblad - Buitenland

De vliegtuigonderdelen die op het strand van het eiland Réunion in de Indische Oceaan zijn gevonden, zijn afkomstig van een Boeing 777. Dat hebben de Maleisische autoriteiten zojuist bevestigd. De anderhalf jaar geleden verdwenen vlucht MH370 was van dit type.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 11:01:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zimbabwe wil uitlevering jager leeuw CecilDe Volkskrant - Buitenland

In de Centraal-Amerikaanse staat El Salvador zijn militairen en politieagenten ingezet om buschauffeurs te beveiligen tegen criminele bendes. De chauffeurs worden door de bendes gedwongen te staken. Als ze daar geen gehoor aan geven, worden ze vermoord. In de afgelopen dagen zijn zeven buschauffeurs gedood die toch aan het werk gingen, bericht de BBC. In de hoofdstad San Salvador gaven veel buscha
Vrijdag 31 Juli 2015 - 10:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Maleisië: vliegtuigonderdelen zijn van Boeing 777NRC Handelsblad - Buitenland

Zimbabwe is een procedure begonnen om de VS om uitlevering te vragen van James Walter Palmer, de Amerikaanse tandarts die begin deze maand de leeuw Cecil doodschoot bij een jacht. Dat bericht persbureau Reuters.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 10:41:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zimbabwe wil uitlevering van tandarts die leeuw doodschootNRC Handelsblad - Buitenland

Vanochtend zijn twee plastic flesjes gevonden op het Franse eiland Réunion. De vondst spreekt extra tot de verbeelding nadat eergisteren rond dezelfde plek, het strand bij Saint-André, twee meter lange vliegtuigonderdelen zijn gevonden door een schoonmaker.
Vrijdag 31 Juli 2015 - 07:54:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse veiligheidskabinet bijeen om CalaisDe Volkskrant - Buitenland

Facebook heeft een drone ontwikkeld die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone kan tot ruim 27.000 meter hoog vliegen, aldus de BBC. De Facebookdrone kan negentig aaneengesloten dagen in de lucht blijven circuleren en werkt op zonne-energie. Facebook heeft a
Vrijdag 31 Juli 2015 - 07:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Facebook ontwikkelt drone die internet verspreidtDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse blanke politieman die in Cincinnati een zwarte automobilist doodschoot, is op borgtocht vrij. Dat heeft een provinciale rechtbank donderdag  bekendgemaakt. De 25-jarige Ray Tensing verklaarde zich eerder donderdag onschuldig tegenover de rechter. De borgsom van Tensing bedroeg een miljoen dollar (ruim 900.000 euro). De agent, die werkzaam was voor de University of Cincinnati, wordt
Vrijdag 31 Juli 2015 - 02:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse agent die automobilist doodschoot op borgtocht vrijDe Volkskrant - Buitenland

Keniaanse staatsziekenhuizen gijzelen geregeld kinderen en volwassen patiënten als de rekening niet kan worden betaald. Dit kan weken of zelfs maanden duren, ontdekten Nederlandse onderzoekers van het VU medisch centrum Amsterdam in het Moi Teaching and Referral Hospital (MTRH) in Eldoret in West-Kenia. Het VUmc heeft hiermee een samenwerkingsverband. Over de praktijk van gijzelen en andere vormen
Vrijdag 31 Juli 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Flesjesvondst op Réunion - uitbarsting vulkaan kan zoektocht bemoeilijkenNRC Handelsblad - Buitenland

Een anderhalf jaar oude baby is in de Westelijke Jordaanoever om het leven gekomen nadat Israëliërs het huis waarin het kind lag in brand staken. De ouders en een vierjarig broertje zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Premier van Israël Netanyahu heeft contact opgenomen met de Palestijnse president Abbas.
Donderdag 30 Juli 2015 - 21:50:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Palestijnse baby komt om bij aanslag - Netanyahu belt AbbasNRC Handelsblad - Buitenland

In Sierra Leone zijn vier Nederlanders uit voorzorg in quarantaine geplaatst om een besmetting met ebola uit te sluiten.
Donderdag 30 Juli 2015 - 21:29:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vier Nederlanders in Sierra Leone in quarantaine om ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Tsjaad zegt 117 Boko Haramstrijders te hebben gedood gedurende een twee weken durend militair offensief, gericht op het “schoonvegen” van eilanden in het Tsjaadmeer. Dat meldt persbureau AP.

De eilanden worden door militanten gebruikt om zich te verschansen en van …

Donderdag 30 Juli 2015 - 20:07:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tsjaad doodt 117 Boko Haramstrijders - Nigeria redt 71 vrouwen en kinderenNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse premier Cameron heeft de vluchtelingen gewaarschuwd die bij Calais proberen toegang te verkrijgen tot de Kanaaltunnel om zo Groot-Brittannië in te komen. Hij zei dat het land geen "veilige haven" zal worden voor illegale migranten, en dat zij weer zullen worden uitgezet.
Donderdag 30 Juli 2015 - 18:31:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IMF: schuldverlichting blijft voorwaarde steun GriekenlandDe Volkskrant - Buitenland

In Jeruzalem zijn donderdag zeker zes mensen neergestoken tijdens de Gay Pride-optocht in de Israëlische hoofdstad. De politie hield een Israëlische orthodoxe Jood aan als verdachte, zo maakte een woordvoerster bekend. Het gaat om een man die tien jaar geleden ook al drie mensen neerstak tijdens de parade en daarvoor werd veroordeeld. Van de zes gewonden zijn er twee ernstig aan toe.Ooggetuigen me
Donderdag 30 Juli 2015 - 18:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Cameron waarschuwt vluchtelingen bij Kanaaltunnel CalaisNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de jaarlijkse Gay Pride in Jeruzalem zijn zeker zes mensen gewond geraakt nadat ze werden neergestoken door een Israëlische man. De politie heeft een ultra-orthodoxe jood aangehouden die tien jaar geleden ook al drie mensen neerstak tijdens de jaarlijkse parade.
Donderdag 30 Juli 2015 - 17:29:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Man steekt voor tweede keer mensen neer tijdens Jeruzalemse Gay PrideDe Volkskrant - Buitenland

Een jihadistische groepering in Libië heeft een lokale tak van Islamitische Staat verdreven uit diens bolwerk Darna. Bij de gevechten kwamen zeker 39 mensen om het leven. Dat hebben bronnen in Libië donderdag gezegd. De zogeheten Shura-raad van Jihadisten viel IS woensdagavond aan in Darna, een stad aan de kust waar IS vorig jaar voet aan de grond kreeg na de terugkeer van militanten uit Irak en S
Donderdag 30 Juli 2015 - 17:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minstens zes mensen neergestoken bij Gay Pride in JeruzalemNRC Handelsblad - Buitenland

Een Amerikaanse blanke politieman, die 19 juli een zwarte automobilist doodschoot nadat hij hem had aangehouden, verklaart dat hij onschuldig is aan moord.
Donderdag 30 Juli 2015 - 16:30:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama laat snelste computer ter wereld bouwenDe Volkskrant - Buitenland

Na de Franse boeren blokkeren nu de Belgische boeren de snelwegen. Met dezelfde reden: ze zijn ontevreden over de lage prijzen die ze krijgen voor hun vee en melk. De boze veehouders blokkeren onder andere de E17 tussen Antwerpen en Frankrijk, een populaire weg bij Nederlandse vakantiegangers. Donderdagochtend verzamelden de protesterende boeren zich bij de plaats Sint-Niklaas, om daar te overlegg
Donderdag 30 Juli 2015 - 14:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Belgische boeren blokkeren snelwegen uit protestDe Volkskrant - Buitenland

De Taliban hebben een nieuwe leider gekozen. Akhtar Mohammed Mansour zou volgens twee hooggeplaatste Taliban-leden de nieuwe hoogste baas van de Afghaanse terreurbeweging zijn. Woensdag werd bekend dat de vorige leider, Mullah Omar, al sinds 2013 dood is. Mansour was de rechterhand van Omar voor zijn dood. Een van de twee commandanten van de Taliban liet weten dat er binnenkort een verklaring over
Donderdag 30 Juli 2015 - 14:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse agent die automobilist doodschoot ontkent moordNRC Handelsblad - Buitenland

Partijprominenten vrezen dat Jeremy Corbyn van Labour een soort Syriza wil maken. De 66-jarige Corbyn is dé verrassing van de strijd om het partijleiderschap.
Donderdag 30 Juli 2015 - 13:55:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Excuus-kandidaat Corbyn is opeens ster van LabourNRC Handelsblad - Buitenland

De Talibaan bevestigen de dood van hun voormalig leider: Mullah Omar. Gisteren meldde het presidentieel paleis zijn dood al, maar toen was het bericht nog niet bevestigd door de Talibaan zelf. De fundamentalistische islamitische beweging koos ook een nieuwe leider: Akhtar Mohammad Mansour.
Donderdag 30 Juli 2015 - 12:09:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Talibaan bevestigen dood Mullah Omar - nieuwe leider benoemdNRC Handelsblad - Buitenland

In een aanval door de Turks-Koerdische Arbeiderspartij PKK in het zuidoosten van Turkije zijn drie Turkse soldaten gedood. Dat meldt het Turkse leger in een verklaring. In de provincie Sirnak, vlakbij de Syrische grens, werd een militair konvooi aangevallen.
Donderdag 30 Juli 2015 - 09:10:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw Turkse soldaten gedood door PKKNRC Handelsblad - Buitenland

Birma laat duizenden gevangenen vrij, onder wie 210 buitenlanders. Volgens persbureau Reuters zitten ook voormalige militaire inlichtingenofficieren bij de vrijlatingen.
Donderdag 30 Juli 2015 - 07:19:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Birma laat duizenden gevangenen vrij, onder wie ChinezenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Maleisisch team is onderweg naar Réunion om te onderzoeken of de wrakstukken daar afkomstig zijn van de verdwenen Boeing 777 van vlucht MH370. Malaysia Airlines vindt speculatie voorbarig.
Woensdag 29 Juli 2015 - 22:11:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Maleisisch team naar Réunion voor brokstukken- ‘koffer gevonden’NRC Handelsblad - Buitenland

Frankrijk zet vannacht honderd man ordepolitie in om de Franse kant van de Kanaaltunnel te bewaken. Er is tot de politie-inzet besloten nadat dinsdag- en woensdagochtend migranten de tunnel bestormden. Daarbij verongelukte een Soedanese vluchteling.
Woensdag 29 Juli 2015 - 21:16:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk zet ME in om Kanaaltunnel te bewakenNRC Handelsblad - Buitenland

De schuldigen van de ramp met vlucht MH17 worden niet berecht voor een VN-tribunaal. Rusland sprak zijn veto uit tegen de resolutie die opriep tot oprichting van het tribunaal.
Woensdag 29 Juli 2015 - 20:30:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland vetoot oprichting VN-tribunaal MH17NRC Handelsblad - Buitenland

Egypte heeft de werkzaamheden aan het tweede Suezkanaal voltooid. Dat meldde de hoofdopzichter vandaag aan persbureau Reuters. In totaal hebben de graafwerkzaamheden elf maanden geduurd.
Woensdag 29 Juli 2015 - 19:52:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuigonderdeel aangespoeld op Île de la RéunionNRC Handelsblad - Buitenland

Vanavond om negen uur stemt de VN-Veiligheidsraad over een VN-tribunaal dat de daders van de vliegramp met MH17 moet berechten. Rusland heeft gezegd zijn vetorecht te gebruiken om een tribunaal te voorkomen. Wat zijn de andere opties?
Woensdag 29 Juli 2015 - 16:20:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vanavond stemt de VN-Veiligheidsraad over een MH17-tribunaal. Vier vragenNRC Handelsblad - Buitenland

Alle vertrekkende vluchten bij vliegveld Rome-Fiumucino zijn voorlopig geschrapt. Vliegtuigen mogen van de luchtverkeersleiding niet opstijgen vanwege een brand in de buurt van de grootste luchthaven van de Italiaanse hoofdstad.
Woensdag 29 Juli 2015 - 15:30:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegverkeer bij luchthaven Rome hervatNRC Handelsblad - Buitenland

De openbaar aanklager in Athene wil voormalig minister van Financiën Yanis Varoufakis aanklagen voor zijn rol bij het opzetten van een parallel bankensysteem. Ze heeft daartoe twee aanklachten doorgestuurd naar het Griekse parlement, zo meldt de Griekse krant Kathimerini.
Woensdag 29 Juli 2015 - 13:00:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Griekse aanklager wil oud-minister Varoufakis vervolgen’NRC Handelsblad - Buitenland

Zijn Facebookpagina en Google-pagina stromen vol met haatdragende comments, op Twitter wordt hij naar de hel verwenst; tandarts Palmer moet op dit moment de meest gehate persoon zijn op de wereld. Waarom is de ophef over de leeuw Cecil die hij neerschoot zo groot geworden?
Woensdag 29 Juli 2015 - 12:59:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Waarom tandarts Palmer in publicitaire storm terechtkwam om leeuw CecilNRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische regering heeft toestemming gegeven voor de bouw van nog driehonderd huizen op de bezette Westelijke Jordaanoever.
Woensdag 29 Juli 2015 - 12:46:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Regering Israël stemt in met bouw van 300 huizen in illegale nederzettingenNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland dreigt zijn veto te gebruiken bij de stemming voor een tribunaal om de daders van MH17 te berechten. Rutte belt met Poetin om hem over te halen van gedachten te veranderen.
Woensdag 29 Juli 2015 - 12:02:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte belt nogmaals met Poetin over MH17-tribunaalNRC Handelsblad - Buitenland

Turkse vliegtuigen hebben vannacht opnieuw PKK-doelen in Noord-Irak gebombardeerd, waaronder schuilplaatsen en opslagfaciliteiten. De Iraakse regering noemt de aanval "een gevaarlijke escalatie en een aanval op de Iraakse soevereiniteit".
Woensdag 29 Juli 2015 - 11:35:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Talibaanleider Mullah Omar al twee jaar dood’NRC Handelsblad - Buitenland

De Franse president François Hollande heeft de Iraanse president Hassan Rouhani uitgenodigd om Frankrijk te bezoeken in november. Dat heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius gezegd tijdens een bezoek aan Teheran vandaag, volgens het Iraanse persbureau ISNA.
Woensdag 29 Juli 2015 - 07:49:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hollande nodigt Iraanse president Rouhani uit in FrankrijkNRC Handelsblad - Buitenland

Ik herinner me dat in 1986, toen ik voor het eerst in Iran was, het straatbeeld zwart was – zwart van de zwarte chador, de lange traditionele omslagdoek, en de zwarte hejab, de islamitische hoofdbedekking. Sindsdien zijn de regels ver opgerekt en is de straat heel wat fleuriger geworden.
Woensdag 29 Juli 2015 - 07:43:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kuisheid is weer eens aan de orde in IranNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een vuurgevecht tussen de Pakistaanse politie en aanhangers van de terreurbeweging Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) is Malik Ishaq, de leider van de groepering, doodgeschoten. Tijdens zijn verhuizing tussen twee gevangenissen probeerden zijn aanhangers hem te bevrijden.
Woensdag 29 Juli 2015 - 07:14:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Terreurleider Pakistan gedood bij ontsnappingspogingNRC Handelsblad - Buitenland

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zal zich vanavond buigen over een resolutie voor de oprichting van een VN-tribunaal voor de berechting van de verantwoordelijken voor het neerhalen van vlucht MH17.
Woensdag 29 Juli 2015 - 06:48:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘VN-Veiligheidsraad stemt vanavond over MH17-tribunaal’NRC Handelsblad - Buitenland

Groot-Brittannie gaat 7 miljoen pond (9,8 miljoen euro) investeren in het aanscherpen van de beveiliging aan de Franse kant van de Kanaaltunnel. Veel vluchtelingen proberen daar de tunnel, die treinen onder het Kanaal doorvoert, in te komen op zoek naar een beter bestaan.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 22:12:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bijna 10 miljoen euro voor beveiliging KanaaltunnelNRC Handelsblad - Buitenland

Een 23-jarige man is opgepakt in de Amerikaanse staat Florida. Hij wordt ervan beschuldigd een bomaanslag te hebben willen plegen op een strand met een rugzakbom en zou de terreurgroep Islamitische Staat (IS) steunen.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 20:11:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Man in Florida opgepakt wegens plan voor bomaanslagNRC Handelsblad - Buitenland

Na bijna dertig jaar in een Amerikaanse cel te hebben doorgebracht is vandaag besloten dat de Israëlische Amerikaan Jonathan Pollard, die een levenslange gevangenisstraf uitzit voor spionage voor Israël, vrijkomt. Dat hebben zijn advocaten vandaag gezegd. Pollard komt in november vrij.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 19:15:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaan Pollard die spioneerde voor Israël komt vervroegd vrijNRC Handelsblad - Buitenland

Rebellengroepen zijn vandaag verder opgerukt richting het noordwesten van Syrië waar vooral veel alawitische aanhangers van de Syrische president Bashar al-Assad wonen. Assad liet afgelopen zondag nog weten dat hij te weinig troepen heeft om nog de controle te voeren over het hele land.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 17:17:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Syrische rebellengroepen naderen Assad’s bolwerkNRC Handelsblad - Buitenland

Cecil (13), de bekendste leeuw van Zimbabwe, is gedood door een Amerikaanse safaritoerist. Volgens de Britse krant The Telegraph gaat het om de tandarts Walter Palmer. Een professionele jager en een landeigenaar zijn opgepakt.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 14:06:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arrestaties na de dood van beroemde leeuw ‘Cecil’NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Obama heeft Afrika tijdens zijn toespraak bij de Afrikaanse Unie (AU) opgeroepen "de kanker van corruptie" uit te roeien. Hij is de eerste Amerikaanse president die voor Pan-Afrikaanse organisatie spreekt.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 13:26:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama: alleen zonder corruptie komt Afrikaanse economie tot bloeiNRC Handelsblad - Buitenland

Tijdens de spoedzitting van de NAVO is er een beroep gedaan op Turkije om niet "excessief geweld te gebruiken". Dat meldt persbureau AP op basis van bronnen binnen de militaire alliantie. In de afsluitende toespraak benadrukte de NAVO vooral de onderlinge solidariteit.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 11:17:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

NAVO: ‘oproep aan Turkije om niet excessief geweld te gebruiken’NRC Handelsblad - Buitenland

Forensische experts in Colombia zijn begonnen met het opgraven van tientallen lichamen bij een stortplaats. Het zouden tussen de 90 en 300 lijken zijn. De BBC schrijft dat het mogelijk om een van de grootste massagraven ter wereld gaat.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 11:09:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Groot massagraf in Colombia bevat mogelijk 300 lijkenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Libische rechtbank heeft vanochtend de zoon van voormalig dictator Moammar Gaddafi, Saif al-Islam, ter dood veroordeeld. Ook een voormalige chef van de veiligheidsdienst en een oud-premier hebben de doodstraf gekregen.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 10:55:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zoon van Gaddafi krijgt doodstraf - VN: diep geschoktNRC Handelsblad - Buitenland

Turkije zal geen stap terugnemen in de strijd tegen terrorisme. Dat zei president Erdogan op een persconferentie, voorafgaand aan zijn bezoek aan China.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 09:31:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Erdogan: Turkije gaat door met strijd tegen terrorismeNRC Handelsblad - Buitenland

Hij stapte direct op als vicevoorzitter van het Hogerhuis, de Britse Eerste Kamer, maar volgens de BBC wilde Lord Sewel nog wel de mogelijkheid openhouden om in het Hogerhuis actief te blijven. Nu acht hij die positie ook onhoudbaar, onder grote druk van het parlement. In een korte brief kondigt hij zijn vertrek aan, melden Britse media.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 09:07:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politicus verlaat Britse Hogerhuis na seks- en drugsschandaalNRC Handelsblad - Buitenland

De Boys Scouts of America, de Amerikaanse padvinderij, heeft het verbod op homoseksuele leiders vannacht opgeheven. Maar lokale afdelingen, die vaak worden gesponsord door kerken, mogen nog steeds homoseksuele leiders weigeren.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 07:27:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse padvinderij heft verbod homoseksuele leiders opNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin zegt dat er zeker geen MH17-tribunaal komt. Rusland zal hoe dan ook tegenstemmen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties, waardoor het plan voor de oprichting van een tribunaal van tafel wordt geveegd.
Dinsdag 28 Juli 2015 - 06:44:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Rusland zal tegen MH17-tribunaal stemmen’ - En dan komt het er nietNRC Handelsblad - Buitenland

Luchtaanvallen die een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië vrijdag heeft uitgevoerd in Jemen zijn mogelijk een oorlogsmisdaad. Dat stelt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW). Zeker 65 burgers, onder wie tien kinderen, kwamen door de aanvallen om het leven.
Maandag 27 Juli 2015 - 21:37:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Luchtaanval Jemen lijkt op oorlogsmisdaad’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Openbaar Ministerie in Oostenrijk is begonnen met een onderzoek naar PVV-leider Geert Wilders. Ze gaat bekijken of Wilders zich tijdens een toespraak eind maart schuldig heeft gemaakt aan opruiing met enkele uitspraken over de islam.
Maandag 27 Juli 2015 - 20:34:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘OM in Oostenrijk doet onderzoek naar PVV-leider Wilders’NRC Handelsblad - Buitenland

Rusland roept de import van Nederlandse snijbloemen tijdelijk een halt toe. In de bloemen zitten volgens de Russische voedsel- en warenautoriteit verschillende insecten, zo meldt persbureau TASS. De maatregel heeft alleen betrekking op bloemen uit Nederland en niet op bloemen die via Nederland naar Rusland worden geëxporteerd.
Maandag 27 Juli 2015 - 20:32:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Rusland doet Nederlandse bloemen in de ban’NRC Handelsblad - Buitenland

Ze verliepen naar omstandigheden relatief vredig, maar de verkiezingen in Burundi van afgelopen week waren niet geloofwaardig, hebben waarnemers van de Verenigde Naties vandaag gezegd.
Maandag 27 Juli 2015 - 18:52:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN: de verkiezingen in Burundi waren niet geloofwaardigNRC Handelsblad - Buitenland

De coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië heeft luchtaanvallen uitgevoerd in ten minste twee provincies in Jemen, volgens functionarissen in het land. Daarmee is het humanitaire bestand dat vannacht inging al op de eerste dag geschonden.
Maandag 27 Juli 2015 - 18:48:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Luchtaanvallen van coalitie in Jemen - bestand geschondenNRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse politie heeft de afgelopen dagen meer dan duizend mensen gearresteerd omdat ze mogelijk deel uitmaken van terreurgroep Islamitische Staat of de Koerdische-Arbeidspartij PKK. Onder hen zijn ook zo’n vijftig buitenlanders, zo liet de Turkse premier Ahmet Davutoğlu zojuist aan het Turkse televisiestation ATV weten.
Maandag 27 Juli 2015 - 17:31:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije arresteert ruim duizend mensen bij actie tegen IS en PKKNRC Handelsblad - Buitenland

Ongeveer tienduizend vakantiegangers zijn vandaag geëvacueerd omdat hun campings in de buurt van het Zuid-Franse Fréjus wordt bedreigd door bosbranden in de omgeving. De branden braken rond het middaguur uit en worden aangewakkerd door de harde wind, zo schrijven verscheidene Franse media.
Maandag 27 Juli 2015 - 15:30:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Campings ontruimd na bosbranden Fréjus - 10.000 mensen geëvacueerdNRC Handelsblad - Buitenland

President Desi Bouterse van Suriname is bereid mee te werken aan waarheidsvinding omtrent de Decembermoorden uit 1982. Hij heeft een voorstel van een nabestaande van een van de slachtoffers geaccepteerd, zo staat in een brief.
Maandag 27 Juli 2015 - 15:29:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bouterse bereid tot waardheidsvinding DecembermoordenNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Obama heeft tijdens zijn staatsbezoek aan Ethiopië met premier Hailemariam Desalegn gesproken over terrorismebestrijding, Amerikaanse investeringen en mensenrechten. Op het eerste punt hebben de twee landen elkaar hard nodig, op het laatste punt liggen ze ver uit elkaar.
Maandag 27 Juli 2015 - 12:24:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verenigde Staten en Ethiopië versterken samenwerking tegen Al-ShabaabNRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft een Syrisch grensdorp gebombardeerd waar veel Koerdische strijders verblijven die vechten tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS). Dat stelt de belangrijkste Koerdische strijdgroep YPG. Turkije ontkent.
Maandag 27 Juli 2015 - 12:18:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Turkije bombardeert Koerdische strijders in Noord-Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

De humanitaire hulp aan inwoners van rebellengebied in het oosten van Oekraïne dreigt op te drogen. De liefdadigheidsorganisatie van Rinat Achmetov, de rijkste man van Oekraïne en een belangrijk leverancier van hulpgoederen in het gebied, meldt dat haar konvooien nu al tien dagen worden tegengehouden door pro-Russische strijders.
Maandag 27 Juli 2015 - 10:42:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hulp aan mensen in rebellengebied Oekraïne droogt opNRC Handelsblad - Buitenland

Franse boeren voeren vandaag weer actie voor hogere prijzen voor hun producten. Vandaag bezetten ze kruispunten en bruggen bij Straatsburg, bij de grens tussen Duitsland en Frankrijk, zo melden Franse media.
Maandag 27 Juli 2015 - 09:07:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse boeren protesteren op snelwegen bij StraatsburgNRC Handelsblad - Buitenland

Sinds de aanslag in Suruç is Turkije in één klap de Syrische burgeroorlog in getrokken. Turkse troepen voeren aanvallen uit in zowel Syrië als Irak. Maar wat zijn precies de bedoelingen van president Erdogan?
Maandag 27 Juli 2015 - 07:31:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De Turkse vijand is IS, maar vooral ook de KoerdenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de zoektocht naar 43 vermiste studenten in de Zuid-Mexicaanse staat Guerrero zijn de afgelopen tien maanden minstens zestig graven en 129 lichamen gevonden.
Maandag 27 Juli 2015 - 06:53:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zestig graven ontdekt bij zoektocht vermiste studenten MexicoNRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft geen plannen om grondtroepen naar Syrië te sturen, zegt premier Ahmet Davutoglu. De Turkse regering vindt wel dat gematigde rebellen die tegen terreurgroep IS vechten, luchtsteun moeten krijgen.
Zondag 26 Juli 2015 - 21:24:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije stuurt geen grondtroepen naar Syrië - agent komt om bij rellenNRC Handelsblad - Buitenland

Een bosbrand grijpt in de heuvels in het noordoosten van Spanje om zich heen. Het vuur brak vanmiddag uit in de door droogte getergde wouden en breid zich door stevige winden snel uit. Honderden mensen moesten worden geëvacueerd.
Zondag 26 Juli 2015 - 19:25:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bosbranden in Spanje - honderden mensen ontzetNRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft vandaag alle 28 lidstaten van de NAVO verzocht om dinsdag bijeen te komen voor overleg over "de afschuwelijke terreuraanvallen van de afgelopen dagen". Dat heeft de organisatie laten weten. Turkije viel deze week stellingen van IS en de Koerdische PKK aan in Syrië en Irak na een reeks aanslagen op Turks grondgebied.
Zondag 26 Juli 2015 - 18:06:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije vraagt NAVO-vergadering aan vanwege strijd tegen IS en PKKNRC Handelsblad - Buitenland

Al voordat de wapenstilstand in Jemen zaterdagavond in zou gaan, is het tot geweld gekomen in het land. Bij bombardementen die oorlogsvliegtuigen vlakbij de hoofdstad Sanaa uitvoerden kwamen 141 mensen om.
Zondag 26 Juli 2015 - 14:53:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Wapenstilstand Jemen geschonden - 141 doden - ‘Houthi’s niet geïnformeerd’NRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft voor de tweede dag de aanval geopend op kampen van de Turks-Koerdische Arbeiderspartij PKK, ditmaal in het noorden van Irak. Vanuit een basis in het zuiden van het land vuurde het Turkse leger vanmorgen raketten af op de doelen, zo meldt het Turkse persbureau Dogan op basis van ooggetuigen.
Zondag 26 Juli 2015 - 13:22:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije voert opnieuw aanvallen uit op doelen van Koerdische PKKNRC Handelsblad - Buitenland

Nigeria en Kameroen zijn dit weekeinde opnieuw opgeschrikt door zelfmoordaanslagen. In de Nigeriaanse stad Damaturu zijn vanmorgen ten minste vijftien mensen omgekomen toen een vrouw zichzelf opblies. Een vergelijkbare aanslag in Maroua in Kameroen kostte gisteravond aan zeker 19 mensen het leven.
Zondag 26 Juli 2015 - 12:36:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw zelfmoordaanslagen in Nigeria en KameroenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Syrische leger kampt volgens de Syrische president Assad met een tekort aan mankracht, waardoor het mogelijk enkele posities moet opgeven om andere belangrijke locaties te kunnen blijven bezetten.
Zondag 26 Juli 2015 - 11:35:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Assad: Syrische leger mankracht tekort - wil politieke dialoogNRC Handelsblad - Buitenland

De Franse politie heeft het vuur geopend op een auto die probeerde in te rijden op de barricades langs de route van de Tour de France.
Zondag 26 Juli 2015 - 09:11:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Parijse politie schiet op auto die inrijdt op dranghekken TourNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een bomaanslag in het zuidoosten van Turkije zijn gisteravond twee Turkse soldaten om het leven gekomen. Ook raakten vier andere soldaten gewond, zo meldt het Turkse leger vanochtend in een verklaring. De aanslag vond plaats in een plaats vlak bij Diyarbakir, een stad waar vooral veel Koerden wonen.
Zondag 26 Juli 2015 - 07:51:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee Turkse soldaten komen om bij aanslag - ‘lijkt het werk van de PKK’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Britse volk mag mogelijk al volgend jaar zomer naar de stembus om zich uit te spreken over het lidmaatschap van de Europese Unie. Als het aan premier David Cameron ligt, wordt het referendum in juni 2016 gehouden. Dat meldde de Britse krant The Independent gisteravond laat op gezag van bronnen in de regering.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 22:18:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Cameron wil Brits referendum EU in juni volgend jaar’NRC Handelsblad - Buitenland

President Obama heeft voor het eerst sinds zijn presidentschap Kenia bezocht, het land waar zijn vader vandaan komt. Hij besprak homodiscriminatie.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 19:13:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama bespreekt homorechten tijdens bezoek KeniaNRC Handelsblad - Buitenland

Het Nederlands elftal speelt in het kwalificatietoernooi voor het WK in 2018 in Rusland tegen onder meer Frankrijk. Dat bleek uit de loting in Sint-Petersburg.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 18:18:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oranje speelt in WK-kwalificatie tegen Frankrijk - ‘zware opgave’NRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse politie heeft waterkanonnen en traangas ingezet tegen betogers in Ankara. Zij demonstreerden tegen de Turkse aanvallen in Syrië en Noord-Irak.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 17:12:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkse politie zet traangas in tegen demonstranten AnkaraNRC Handelsblad - Buitenland

De Saoedische coalitie start vanavond vlak voor middernacht een vijfdaagse wapenstilstand in Jemen zodat humanitaire hulp kan worden verleend.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 13:24:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Saoedische coalitie start vijfdaagse wapenstilstand JemenNRC Handelsblad - Buitenland

De Syrische president Assad belooft amnestie aan militairen die zijn weggelopen uit het Syrische regeringsleger. De algemene amnestie werd aangekondigd op de Syrische staatstelevisie.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 12:23:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Assad verleent amnestie aan deserteursNRC Handelsblad - Buitenland

Het Tunesisch parlement heeft met een grote meerderheid een nieuwe anti-terrorismewet aangenomen, ondanks zorgen van mensenrechtenorganisaties dat de wet kan worden misbruikt om politieke tegenstanders de mond te snoeren.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 11:45:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tunesië voert nieuwe anti-terrorismewetgeving inNRC Handelsblad - Buitenland

De wapenstilstand tussen de Turks-Koerdische Arbeiderspartij PKK en de Turkse regering is betekenisloos geworden na de aanvallen vannacht op kampen van de PKK in het noorden van Irak. Dat heeft de partij via zijn website gecommuniceerd, meldt persbureau Reuters.

Turkije:

Zaterdag 25 Juli 2015 - 08:18:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

PKK: wapenstilstand met Turkije betekent niets meerNRC Handelsblad - Buitenland

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben vannacht kampen van de Turks-Koerdische Arbeiderspartij PKK in het noorden van Irak aangevallen. Eerder op de avond zijn er luchtaanvallen en grondaanvallen uitgevoerd op Islamitische Staat (IS) en de PKK in Noord-Syrië.
Zaterdag 25 Juli 2015 - 07:43:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkse lucht- en grondaanvallen op IS en PKKNRC Handelsblad - Buitenland

De VS breidt zijn hulp aan de Oekraïense strijdkrachten uit. Tot nu toe trainden Amerikaanse militairen alleen Oekraïense reservisten, maar in de loop van dit jaar gaan ze ook reguliere troepen opleiden.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 22:06:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS breiden hulp aan Oekraïense strijdkrachten uitNRC Handelsblad - Buitenland

De regering van president Obama zou overwegen de Israëlische spion Jonathan Pollard vrij te laten. Als het bericht van The Wall Street Journal klopt, zou dat een opsteker zijn voor premier Benjamin Netanyahu.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 21:23:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Regering VS bereidt vrijlating spion Jonathan Pollard voor’NRC Handelsblad - Buitenland

Griekenland heeft officieel om nieuwe steun van het Internationaal Monetair Fonds gevraagd. Met de brief komt de Griekse regering zoals verwacht tegemoet aan de eisen die zijn gesteld in het akkoord van 13 juli.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 20:44:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Het is zover: Griekenland vraagt officieel nieuwe lening aan bij IMFNRC Handelsblad - Buitenland

Tijdens gevechten tussen het Irakese leger en Islamitische Staat (IS) in de provincie Anbar hebben twee jihadisten zelfmoordaanslagen gepleegd waarbij 77 Irakese soldaten en 4 burgers omkwamen. Dat meldt de Arabische nieuwszender Al Jazeera op gezag van Irakese militairen.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 19:31:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Twee zelfmoordaanslagen van IS kosten 81 Irakezen het leven’NRC Handelsblad - Buitenland

Vier e-mails die vanaf Clintons persoonlijke account verzonden zijn tijdens haar termijn als minister bevatten geheime informatie. De presidentskandidaat gaf eerder juist nog aan dat de mails geen vertrouwelijke informatie bevatten.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 17:21:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Geheime informatie in vier mails van Clinton’NRC Handelsblad - Buitenland

Franse melkveehouders krijgen voortaan 4 cent per liter meer voor hun melk. Dat is de uitkomst van een overleg tussen boeren, de zuivelindustrie en de distributieketens.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 16:57:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse boeren krijgen meer voor melk - acties bij tussenpersonenNRC Handelsblad - Buitenland

Pierre Nkurunziza is herkozen als president van Burundi. Diens herverkiezing komt niet als een verrassing, aangezien de oppositie de verkiezingen heeft geboycot. Nkurunziza stelde zich kandidaat voor een derde termijn en dat is in strijd met de grondwet.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 12:34:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Derde termijn voor president Burundi na omstreden verkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Turkije heeft de militaire aanvallen op IS vanuit het Turkse grondgebied uitgevoerd. Het leger is Syrië niet binnengetrokken, zegt de Turkse premier Ahmet Davutoğlu in een verklaring. Afgelopen nacht bombardeerde Turkije stellingen van IS als wraak op de dood van een Turkse militair.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 12:06:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Turkse strijdkrachten zijn Syrië niet binnengevallen om IS te vernietigen’NRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal aanvallen op Duitse onderkomens van asielzoekers is dit jaar flink gestegen. Dat meldt de Spiegel Online vrijdag op basis van cijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 10:47:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Asielzoekersaccommodaties in Duitsland vaker aangevallenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een Amerikaanse luchtaanval in Oost-Afghanistan is een hoofdcommandant van Al-Qaeda om het leven gekomen. Dat meldt de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter vandaag tijdens een onaangekondigd bezoek aan Koerdisch Irak.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 09:14:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS doden hoofdcommandant Al-QaedaNRC Handelsblad - Buitenland

De zwarte Amerikaanse vrouw die vlak na haar arrestatie dood werd aangetroffen in haar cel is zo goed als zeker om het leven gekomen door zelfdoding. Dat stelt althans de politie in Texas na de autopsie op het lichaam van Sandra Bland. Er zijn geen verwondingen gevonden die duiden op moord.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 08:51:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie Texas: geen aanwijzingen dat zwarte arrestante is vermoordNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Obama heeft de Britten gewaarschuwd dat zij invloed zullen verliezen als zij zich uit de Europese Unie terugtrekken. Het is de sterkste waarschuwing uit Washington tot nu toe over de gevolgen van een zogenoemde Brexit.
Vrijdag 24 Juli 2015 - 08:50:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voedselhulp Syrische vluchtelingen gehalveerd door geldgebrekNu.nl - Buitenland

De voedselhulp aan honderdduizenden Syrische vluchtelingen in Jordanië en Libanon wordt gehalveerd omdat het Wereldvoedselprogramma (WFP) onvoldoende geld heeft. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Ai Weiwei krijgt alsnog visum én excuses van GBNOS Nieuws - Buitenland

De Chinese kunstenaar Ai Weiwei krijgt toch een Brits visum voor zes maanden. Minister Theresa May van Binnenlandse Zaken draait een eerdere beslissing terug. Ai had aanvankelijk geen visum gekregen omdat hij zou hebben gelogen in zijn aanvraag.

Ai zou niet eerlijk zijn geweest over een veroordeling in China. Maar in werkelijkheid heeft Ai Weiwei in 2011 alleen vastgezeten in China; hij werd nooit aangeklaagd, laat staan veroordeeld.

De Britse regering heeft Ai excuses aangeboden "voor het ongemak".

Recentelijk teruggekregen

Ai had een visum aangevraagd om in september een tentoonstelling te openen in Londen, waar zijn eigen werk te zien zal zijn.

Pas recentelijk had Ai zijn paspoort weer teruggekregen van de Chinese overheid. Vier jaar lang had hij een uitreisverbod wegens een oproep in opstand te komen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tsipras wil zondag referendum binnen SyrizaDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama waarschuwt Britten: minder invloed bij vertrek uit EUNRC Handelsblad - Buitenland

Na een relatief rustige nacht zijn de blokkades rond de Franse stad Lyon voorbij, zo laat de ANWB vanmorgen weten. Op de snelweg A6 bij Lyon zou het verkeer weer kunnen doorrijden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

ANWB: blokkades van snelwegen bij Lyon voorbijNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.