Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Gambiaanse president weigert nu toch af te tredenDe Volkskrant - Buitenland

Bij een Amerikaanse drone-aanval in Syrië is een IS-strijder om het leven gekomen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs in 2015. Dat berichtten bronnen binnen het Amerikaanse ministerie van Defensie. Boubaker el Hakim, een 33-jarige Franse Tunesiër, zou eind november zijn gedood in Raqqa, de hoofdstad van he
Zaterdag 10 December 2016 - 01:27:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

IS-strijder betrokken bij aanslag Charlie Hebdo gedood bij drone-aanvalNu.nl - Buitenland

Bij een Amerikaanse drone-aanval in Syrië is een IS-militant omgekomen die wordt verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op de redactie van het Franse blad Charlie Hebdo in Parijs in 2015. 
Zaterdag 10 December 2016 - 01:00:42 - Nu.nl - Buitenland
 

President Gambia verwerpt verkiezingsuitslag na verliesNu.nl - Buitenland

De Gambiaanse president Yahya Jammeh verwerpt de uitslag van de verkiezingen, die hij begin deze maand verloor van oppositiekandidaat Adama Barrow.
Zaterdag 10 December 2016 - 00:12:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Piloot neergestorte luchtballon slikte tien soorten medicijnenAD - Buitenland

Een Amerikaanse drone heeft in Syrië een IS-strijder gedood die wordt gelinkt aan de aanslag op het satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs op 7 januari 2015. Dat verklaart een woordvoerder van defensie vandaag, zo meldt persbureau Reuters.
Vrijdag 9 December 2016 - 23:54:00 - AD - Buitenland
 

Bij aanslag op Charlie Hebdo betrokken IS-lid gedood door droneAD - Buitenland

Rudy Giuliani wordt geen minister van Buitenlandse Zaken onder Donald Trump. De 72-jarige politicus, die vooral bekendheid geniet als oud-burgemeester van New York, heeft aangegeven dat hij de post niet ambieert. Ook heeft hij geen interesse in andere functies in Trumps regering.
Vrijdag 9 December 2016 - 23:30:00 - AD - Buitenland
 

Rudy Giuliani wil geen minister onder Trump wordenAD - Buitenland

Een Schotse politica heeft een hartverscheurende getuigenis gegeven in het Britse parlement. ,,Ik was veertien jaar oud toen ik verkracht werd', vertelde de nu 51-jarige Michelle Thomson. Tijdens haar schokkende relaas was het muisstil in het parlement.
Vrijdag 9 December 2016 - 23:01:00 - AD - Buitenland
 

Weggestemde Gambiaanse president wil nieuwe verkiezingenNOS Nieuws - Buitenland

De Gambiaanse president Jammeh die vorige week de verkiezingen in zijn land verloor, heeft de uitslag nu alsnog verworpen. Een dag na de stembusgang erkende hij zijn nederlaag, maar daar komt hij nu naar eigen zeggen "na grondig onderzoek" van terug.

In een toespraak op de televisie zei hij dat er bij de stembureaus onaanvaardbare onrechtmatigheden zijn geweest en eist hij nieuwe verkiezingen. "Ik roep op tot nieuwe en transparante verkiezingen, die worden bekrachtigd door een godvrezende en onafhankelijke kiescommissie."

Jammeh verloor de verkiezingen van de Gambiaanse zakenman Adama Barrow, die meer dan 45 procent van de stemmen kreeg. Daarmee zou het West-Afrikaanse landje na 22 jaar een andere president krijgen. Barrow sprak meteen van een "nieuw Gambia".

Het is nog onduidelijk of Jammeh bij machte is om inderdaad nieuwe verkiezingen uit te schrijven.

Vrijdag 9 December 2016 - 22:38:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kerststal Vaticaan in teken van vluchtelingenproblematiekNu.nl - Buitenland

De jaarlijkse kerststal op het Sint Pietersplein in het Vaticaan staat dit jaar in het teken van de vluchtelingenproblematiek.
Vrijdag 9 December 2016 - 21:36:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Boris Johnson: Val van Aleppo zal geen vrede in Syrië brengenAD - Buitenland

Apen zijn fysiek in staat om verstaanbaar te spreken. Als hun hersenen daar geschikt voor waren, zouden ze waarschijnlijk kunnen praten. Hun spraakkanaal is in ieder geval bruikbaar om genoeg verschillende klanken te maken.
Vrijdag 9 December 2016 - 21:24:00 - AD - Buitenland
 

Giuliani wordt geen minister van Buitenlandse ZakenNOS Nieuws - Buitenland

De voormalig burgemeester van New York, Rudy Giuliani, wordt niet de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken. Volgens Donald Trump heeft Giuliani zelf besloten de functie niet meer te ambiëren.

Giuliani was een van de eerste prominente Republikeinse politici die hun steun uitspraken voor Trump. De oud-burgemeester werd steeds gezien als een belangrijke kandidaat voor de hoogste diplomatieke post. 

Wie dan wel de opvolger wordt van de huidige minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is nog niet duidelijk. Er zijn nog een aantal kandidaten over, onder wie Mitt Romney, de voormalige Republikeinse presidentskandidaat, en de oud-generaal en ex-CIA-directeur David Petraeus. 

De minister van Buitenlandse Zaken is de belangrijkste kabinetspost die Trump nog moet invullen. 

Vrijdag 9 December 2016 - 21:09:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Meer dan vijftig doden bij zelfmoordaanslag NigeriaNu.nl - Buitenland

Door een dubbele zelfmoordaanslag in Nigeria zijn vrijdag zeker 56 mensen omgekomen. Twee schoolmeisjes bliezen zichzelf op in de stad Madagali in het noordoosten van het land.
Vrijdag 9 December 2016 - 20:03:31 - Nu.nl - Buitenland
 

Onenigheid over Oekraïne blijft na OVSE-topNu.nl - Buitenland

De top van de Organisatie voor Veiligheid en Ontwikkeling in Europa (OVSE) heeft geen einde kunnen maken aan de onenigheid over Oekraïne. 
Vrijdag 9 December 2016 - 19:59:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Waarom rukte iemand Libans ogen uit in Brussel?De Volkskrant - Buitenland

Honderden Russische sporters lopen kans te worden geschrapt uit medaillespiegels en uitslagenlijsten van wedstrijden. Hun prestaties worden mogelijk nietig verklaard als de sportbonden kunnen aantonen dat deze zijn behaald dankzij verboden middelen of het dopingsysteem dat in Rusland voor de atleten was opgetuigd. Meer dan duizend Russen, actief in dertig sporten, hebben geprofiteerd van het dopin
Vrijdag 9 December 2016 - 19:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama wil voor vertrek nog onderzoek naar cyberaanvallenAD - Buitenland

De Algemene Vergadering van de VN heeft vandaag een resolutie aangenomen waarin een onmiddellijk staakt-het-vuren wordt geëist in Syrië. Verder moeten hulpverleners toegang krijgen tot alle belegerde gebieden zoals de stad Aleppo.
Vrijdag 9 December 2016 - 19:34:00 - AD - Buitenland
 

Verenigde Naties eisen wapenstilstand in Syrië en einde aan beleg AleppoNu.nl - Buitenland

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) een resolutie aangenomen waarin een onmiddellijk staakt-het-vuren wordt geëist in Syrië. 
Vrijdag 9 December 2016 - 19:18:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani niet in kabinet TrumpNu.nl - Buitenland

Oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani zal geen zitting nemen in het kabinet van aankomend president Donald Trump.
Vrijdag 9 December 2016 - 19:09:34 - Nu.nl - Buitenland
 

Nigeriaanse schoolmeisjes blazen zichzelf op: 30 dodenAD - Buitenland

De jaarlijkse kerststal op het Sint Pietersplein in het Vaticaan staat dit jaar in het teken van de vluchtelingenproblematiek. In de kerststal is naast levensgrote figuren van Jozef en Maria, de drie koningen en een engel een bontgekleurd vissersschip te zien. Vandaag werden ook de lichtjes in de 25 meter hoge kerstboom op het plein ontstoken.
Vrijdag 9 December 2016 - 18:32:00 - AD - Buitenland
 

Prestaties honderden Russische atleten mogelijk nietig verklaardDe Volkskrant - Buitenland

Het zou niet meer gebeuren, maar dit weekeinde wordt vrijwel zeker opnieuw een Europese bank gered op kosten van de belastingbetaler. Monte dei Paschi di Siena (MPS), de derde bank van Italië, heeft een kapitaalinjectie van de Italiaanse staat nodig om overeind te blijven. De verwachting is dat de Italiaanse regering via een noodwet of een decreet de gedeeltelijke nationalisatie van de bank mogeli
Vrijdag 9 December 2016 - 18:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kerststal op Pietersplein in teken van vluchtelingenAD - Buitenland

Zeven mannen (zes uit Venezuela en een van Bonaire) stonden vandaag op Bonaire voor de rechter in verband met de moord op de Nederlandse politieagent Ferry Bakx in de nacht van 17 op 18 augustus van dit jaar. De zaak zal op 15, 16 en 17 mei volgend jaar inhoudelijk worden behandeld, zo maakte de rechter bekend. Op 24 februari volgt nog een tweede regiezitting.
Vrijdag 9 December 2016 - 17:43:00 - AD - Buitenland
 

Turkse rechtbank laat zaak over bestormde schip Gazastrook vallenNu.nl - Buitenland

De Turkse rechtbank laat de zaak vallen die was aangespannen door nabestaanden van het bestormde schip Mavi Marmara dat hulpgoederen naar Gazastrook vervoerde. Tien Turkse opvarenden kwamen in 2010 om het leven bij de bestorming door de Israëlische marine.
Vrijdag 9 December 2016 - 17:42:36 - Nu.nl - Buitenland
 

Zeven man voor rechter om moord agent BonaireAD - Buitenland

Landen die net als Groot-Brittanië Europa de rug willen toekeren, moeten goed bedenken wat ze doen. Hun overlevingskans buiten de Unie is praktisch nul.
Vrijdag 9 December 2016 - 17:02:00 - AD - Buitenland
 

Juncker waarschuwt voor Brexit-kopieergedragAD - Buitenland

De Amerikaanse regisseur Michael Moore zegt dat het helemaal niet zeker is dat Donald Trump daadwerkelijk de nieuwe president van de Verenigde Staten zal worden. Volgens hem is de verkiezingsstrijd zo raar gelopen dat er ook voordat Trump daadwerkelijk het Witte Huis betrekt, nog veel kan gebeuren.
Vrijdag 9 December 2016 - 16:54:00 - AD - Buitenland
 

Obama laat cyberaanvallen verkiezingen onderzoekenNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse inlichtingen- en veiligheidsdiensten onderzoeken de cyberaanvallen tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne. President Obama heeft om het onderzoek gevraagd. Het moet klaar zijn voordat hij op 20 januari het Witte Huis verlaat en Donald Trump er zijn intrek neemt.   

Tijdens de campagne waren er meerdere hacks die aan de verkiezingen gerelateerd waren. Onder meer de Democratische Partij en de mailbox van Clintons campagneleider John Podesta waren doelwit. De documenten kwamen via diverse sites naar buiten. 

Amerikaanse inlichtingendiensten beschuldigden in oktober Rusland van het goedkeuren of uitvoeren van de aanvallen. Die zouden bedoeld zijn om de verkiezingen te beïnvloeden. Amerikaanse Congresleden vroegen de regering van Obama om meer details bekend te maken. 

Of het rapport over het nu door Obama ingestelde onderzoek openbaar wordt gemaakt, is de vraag. Het wordt volgens zijn anti-terreur- en veiligheidsadviseur Lisa Monaco in elk geval gedeeld met leden van het Amerikaanse Congres.  

Vrijdag 9 December 2016 - 16:26:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden bij aanslag door meisjes in NigeriaNOS Nieuws - Buitenland

In Nigeria zijn tientallen doden gevallen bij twee zelfmoordaanslagen in de noordoostelijke stad Madagali. Twee jonge vrouwen bliezen zichzelf tegelijkertijd op aan weerszijden van een markt. Volgens persbureau Reuters vielen er 56 doden en 57 gewonden. Andere bronnen spreken van zeker 30 doden en 60 gewonden. De daders zouden schoolmeisjes zijn.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar er zijn veel soortgelijke aanvallen geweest door leden van islamitische terreurbeweging Boko Haram. 

Boko Haram werd vorig jaar uit Madagali verdreven, nadat de groepering de stad maandenlang in handen had gehad.

De strijd van extremistische moslims in Nigeria is al zeven jaar aan de gang en heeft meer dan 20.000 mensen het leven gekost. Meer dan 2,5 miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen.

Vrijdag 9 December 2016 - 16:07:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Van homoseksualiteit betichte Marokkaanse meisjes vrijgesprokenDe Volkskrant - Buitenland

Het Lagerhuis was slecht gevuld, maar de kamerleden die donderdag aanwezig waren hebben ademloos geluisterd naar een Schotse collega die openhartig vertelde over hoe ze als 14-jarige is verkracht. De 51-jarige Michelle Thomson deed dit om lotgenoten een hart onder de riem te steken, te laten weten dat het geen schande is om zulke verschrikkelijke ervaringen te delen. Zeker vrouwen uit haar generat
Vrijdag 9 December 2016 - 15:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Michael Moore: Niet zeker dat Trump president wordtAD - Buitenland

Nederland wil opheldering van de Turkse autoriteiten over imams in Nederland die informatie zouden vergaren over Turks-Nederlandse Gülen-sympathisanten. Dat zei minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) vrijdag.
Vrijdag 9 December 2016 - 15:21:00 - AD - Buitenland
 

Nederland wil opheldering spionage Turkse imamsAD - Buitenland

De Nederlander Stefan S. (53) is in Cambodja aangeklaagd voor het verbergen van bewijs en het niet melden van kindermishandeling. Dat melden lokale media. S. is de vriend van de Vietnamese man die een 2-jarige peuter heeft gemarteld en mogelijk verkracht.
Vrijdag 9 December 2016 - 14:58:00 - AD - Buitenland
 

Lagerhuis luistert ademloos naar openhartig verhaal Schots parlementslid over verkrachtingDe Volkskrant - Buitenland

Door de procedure die vandaag door het Zuid-Koreaanse parlement is aangekondigd om president Park Geun-hye na beschuldigingen van corruptie af te zetten, is de regering voorlopig vleugellam. Correspondent Jeroen Visser vertelt telefonisch vanuit Seoul wat voor gevolgen dit heeft voor het land. De president ligt al weken onder vuur omdat ze een oude vriendin en dochter van een sekteleider, Choi Soo
Vrijdag 9 December 2016 - 14:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Jonge terreurverdachten aangehouden in DuitslandNOS Nieuws - Buitenland

In Duitsland zijn twee tieners opgepakt die voorbereidingen zouden hebben getroffen voor een aanslag. De jongeren van 15 en 17 wilden volgens de politie een aanslag plegen in Aschaffenburg, een stad in de buurt van Frankfurt. Ze waren daarvoor op zoek naar vuurwapens.

De twee kwamen in beeld in een lopend strafrechtelijk onderzoek. Bij huiszoekingen in Aschaffenburg en Mannheim zijn islamitisch propagandamateriaal en IS-vlaggen gevonden. Ook namen agenten digitale gegevensdragers en mobiele telefoons in beslag. Vuurwapens werden niet aangetroffen.

De politie zegt dat de tieners nooit in staat zijn geweest om hun plannen daadwerkelijk uit te voeren, maar het maken van de plannen zelf is ook strafbaar. Ze worden vandaag voorgeleid voor de rechter.

Vrijdag 9 December 2016 - 13:57:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verdachte van explosies in Dresden gearresteerdAD - Buitenland

Twee Marokkaanse meisjes die in Marrakesh zijn berecht wegens homoseksualiteit, zijn vrijdag vrijgesproken. Er was drie jaar cel tegen het minderjarige stel geëist. De rechter bepaalde dat ze moeten worden overgedragen aan hun ouders, melden Marokkaanse media.
Vrijdag 9 December 2016 - 13:28:00 - AD - Buitenland
 

Vrijspraak voor kussende meisjes uit MarokkoNOS Nieuws - Buitenland

Twee Marokkaanse meisjes die in Marrakesh terechtstonden omdat ze met elkaar hadden gezoend, zijn vrijgesproken. De tieners werden verdacht van homoseksualiteit. De rechter oordeelt dat de twee overgedragen moeten worden aan hun ouders.

De meisjes van 16 en 17 jaar oud werden in oktober gearresteerd, nadat de moeder van een van de tieners aangifte had gedaan. Ze had op de telefoon van haar dochter een foto gevonden waarop de meisjes met elkaar zoenden.

Nadat de twee waren opgepakt, zei de moeder dat ze spijt had dat ze haar dochter had aangegeven. Op dat moment kon de zaak niet meer geseponeerd worden. De rechter bepaalde dat de ouders van de meisjes de proceskosten moeten betalen.

Veel aandacht

De zaak leidde tot verontwaardiging in Marokko. In het land staan vaker homoseksuele mannen terecht, maar het was de eerste keer dat twee meisjes om die reden werden vervolgd. 

Mensenrechtenorganisaties uit binnen- en buitenland wilden dat de autoriteiten de aanklachten zouden laten vallen. Dat is niet gebeurd, maar volgens correspondent Sjoukje Rietbroek heeft al die aandacht er wel toe geleid dat de meisjes er goed van af zijn gekomen.

Vrijdag 9 December 2016 - 13:00:42 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kussende Marokkaanse meisjes vrijgesprokenAD - Buitenland

Een steen met daarin een 99 miljoen jaar oude dinosaurusveer is opgedoken in Myanmar. Wetenschappers noemen het een unieke vondst, omdat de veer in 3D te bewonderen is.
Vrijdag 9 December 2016 - 12:03:00 - AD - Buitenland
 

Unieke vondst van miljoenenjaren oude dinosaurusveerAD - Buitenland

België schrapt het plan om volgend jaar belasting te heffen op producten met veel suiker. De regering heeft dat besloten met als argument dat het ten koste zou gaan van de koopkracht, zegt het Belgische ministerie van Volksgezondheid.
Vrijdag 9 December 2016 - 11:43:00 - AD - Buitenland
 

België ziet af van suikertaksAD - Buitenland

Turkije wil komend voorjaar een referendum houden over een aanpassing van de grondwet die de macht van de president zou uitbreiden. Het referendum moet voorafgaan aan de presidents- en parlementsverkiezingen die in 2019 op het programma staan.
Vrijdag 9 December 2016 - 10:58:00 - AD - Buitenland
 

Hoge Raad België vreest voor Turkse koers asielbeleidAD - Buitenland

Een emotionele video van een hond en zijn baasje verspreidt zich over het internet. Dat baasje is Ryan Jessen, een 33-jarige man uit Californië die vorige maand dacht dat hij een migraineaanval kreeg. Het bleek een hersenbloeding, en Ryan zou het ziekenhuis niet meer verlaten.
Vrijdag 9 December 2016 - 10:25:00 - AD - Buitenland
 

Hond neemt afscheid van stervend baasje in ziekenhuisAD - Buitenland

Meer dan 8000 burgers, waaronder 3000 kinderen, hebben de afgelopen 24 uur het oostelijk deel van Aleppo verlaten. Voor het offensief, dat in november startte, telde Aleppo nog 250.000 inwoners. Volgens de Verenigde Naties resteren op dit moment slechts 100.000 burgers. Rebellen belemmeren burgers de stad te vluchten.
Vrijdag 9 December 2016 - 10:09:00 - AD - Buitenland
 

Rebellen belemmeren inwoners vlucht uit AleppoAD - Buitenland

De kledingprijzen zijn in Nederland de afgelopen jaren sterk gedaald dankzij de enorme import uit Azië. Daardoor was kleding vorig jaar goedkoper dan op enig moment in de voorafgaande tien jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.
Vrijdag 9 December 2016 - 09:32:00 - AD - Buitenland
 

Kleding was in jaren niet zo goedkoopAD - Buitenland

Het parlement van Zuid-Korea heeft vandaag besloten dat tegen de omstreden presidente Park Geun-hye een afzettingsprocedure kan worden gestart. Tijdens de uitvoering ervan heeft ze geen presidentiële volmachten meer.
Vrijdag 9 December 2016 - 08:53:00 - AD - Buitenland
 

Premier May woedend op Boris Johnson na uitspraken over Saoedi-ArabiëDe Volkskrant - Buitenland

De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye hoopt dat de politieke crisis in haar land snel is opgelost. Dat zei ze nadat het parlement vrijdag besloot om een afzettingsprocedure tegen haar te starten. Ook bood ze opnieuw haar excuses aan tijdens een bijeenkomst met haar ministers. Park zei verder dat ze het oordeel van de rechter rondom de procedure, die 180 dagen kan duren, af zal wachten. Tijdens
Vrijdag 9 December 2016 - 08:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zuid-Koreaans parlement stemt president Park wegAD - Buitenland

Hoe bang moeten we nou eigenlijk zijn voor de Belgische kerncentrales? Volgens experts is er niks aan de hand. Maar de roep om ze te sluiten zwelt aan.
Vrijdag 9 December 2016 - 07:43:00 - AD - Buitenland
 

Sheryl Sandberg: Facebook-nepnieuws hielp Trump nietDe Volkskrant - Buitenland

Twintig jaar na hun gloriejaren kijken de sociaal-democraten overal in Europa naar de brokstukken. En niemand heeft nog een oplossing. Met een verlies van ten minste tweederde van de zetels in de peilingen staat de PvdA er beroerd voor. Dat past in het grotere beeld - in heel Europa worstelt de sociaal-democratie. Altijd betreft de worsteling de koers in tijden van rechts- en links-populisme, vaak
Vrijdag 9 December 2016 - 06:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hapercentrale: niets aan de hand, toch ligt hij stilAD - Buitenland

Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg heeft donderdag in een interview ontkend dat nepnieuws op het sociale media-platform Donald Trump aan de overwinning heeft geholpen. Facebook krijgt sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen kritiek omdat er door Republikeinen veel berichten werden gedeeld waar niets van waar was.
Vrijdag 9 December 2016 - 05:37:00 - AD - Buitenland
 

Sociaal-democraten staan in heel Europa aan de afgrondDe Volkskrant - Buitenland

Het Britse Hooggerechtshof boog zich deze week over de vraag of regering dan wel parlement het laatste woord heeft over de Brexit. Hun oordeel volgt nog. Curieus, want het parlement zelf geeft de regering al vrij baan. Tot op het laatst streed Kenneth Clarke voor zijn Europese eenheidsideaal. Als enige Conservatief in het Lagerhuis begaf hij zich tussen de Schotten, liberalen en sociaal-democraten
Vrijdag 9 December 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De rekening gaat toch weer naar de burgerDe Volkskrant - Buitenland

De vroegere Amerikaanse astronaut John Glenn is donderdag op 95-jarige leeftijd overleden. Glenn kreeg de status van nationale held in zijn land toen hij in 1962 de eerste Amerikaan werd die een ruimtevlucht om de Aarde maakte. Later zat hij 24 jaar in de Amerikaanse Senaat voor Ohio, de staat waar hij donderdag overleed aan kanker. Voordat hij faam verwierf met zijn vlucht om de Aarde, diende hij
Donderdag 8 December 2016 - 22:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

John Glenn, eerste Amerikaan in baan om de aarde, op 95-jarige leeftijd overledenDe Volkskrant - Buitenland

Het gespierde asielbeleid van de Belgische staatssecretaris Theo Francken (N-VA) dreigt een stevig prijskaartje te krijgen. De bewindsman weigert een Syrisch gezin een humanitair visum uit te reiken, ook al kost hem dat 4.000 euro per dag. De staatssecretaris zegt voor precedentwerking te vrezen. In oktober vroeg een gezin uit het zwaar belegerde Aleppo een humanitair visum aan om naar België te k
Donderdag 8 December 2016 - 21:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kritiek van links en rechts op Le Pens opmerking gratis onderwijs voor illegalen te schrappenDe Volkskrant - Buitenland

Hillary Clinton zou de spil zijn in een pedofielennetwerk, dat gerund wordt vanuit een lokale pizzeria in Washington. Althans, dat gelooft een groep mensen op het internet. Het leidde tot een schietpartij in de pizzeria zondag. Hoe heeft het zover kunnen komen? Achteraf heeft Maddison Welch er wel spijt van dat hij afgelopen zondag, gewapend met een AR-15 automatisch geweer, een pizzeria in een bu
Donderdag 8 December 2016 - 20:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe tweets en nepnieuws een gewapende inval veroorzaaktenDe Volkskrant - Buitenland

Alweer een vos in een kippenhok. Met de nominatie van Scott Pruitt als hoofd van het Amerikaanse milieuagentschap EPA geeft Donald Trump opnieuw de leiding over een overheidsdienst aan iemand die het doel van die dienst bestrijdt. Pruitt (48) vocht de afgelopen zes jaar als openbaar aanklager van Oklahoma diverse milieumaatregelen aan die door de EPA zijn uitgevaardigd. Hij vocht tegen schonere lu
Donderdag 8 December 2016 - 19:29:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Italiaanse probleembank vraagt ECB extra tijd om meer investeerders te vindenDe Volkskrant - Buitenland

Het Constitutioneel Hof van Duitsland heeft bepaald dat ultraconservatieve islamitische meisjes moeten meedoen aan gemengde zwemlessen op school. De zaak draaide om een 11-jarig meisje dat betoogde dat zelfs het dragen van een boerkini, een zwempak dat het hele lijf bedekt, in strijd is met de islamitische kledingvoorschriften. Volgens het meisje zouden de vormen van haar lichaam in een natte boer
Donderdag 8 December 2016 - 10:57:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bommen per ongeluk op Iraakse markt: 55 doden, onder wie 19 kinderenDe Volkskrant - Buitenland

Wat schrijven media over Libië? De oorlog in Sirte, dat is een oorlog die al tijden bijna voorbij leek, constateert onze correspondent Ana van Es. Goed nieuws uit Libië: Sirte is dinsdag heroverd op Islamitische Staat. Maar terwijl de laatste IS-panden nog geklaard moesten worden, zong het nieuws al ruim een etmaal rond. Terwijl in Sirte maandag nog hevig werd gevochten, namen persbureaus Reuters
Donderdag 8 December 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wanneer was Sirte nu echt helemaal bevrijd?De Volkskrant - Buitenland

De Italiaanse premier Renzi moet nog vertrekken. Toch brak er woensdag binnen de Partito Democratico al ruzie uit over zijn mogelijke terugkeer. De Partito Democratico (PD) van de aftredend premier Matteo Renzi besprak woensdag de politieke situatie na het referendum. Daarbij telde slechts één vraag: wordt Renzi wederom lijsttrekker bij de aanstaande verkiezingen? Zo kon het dat de ruzie over zijn
Donderdag 8 December 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese hoofdsteden gaan de smog te lijfDe Volkskrant - Buitenland

Als filmer in Iran moet je niet te openhartig zijn, zegt regisseur Asghar Farhadi. Kijk naar de architectuur als je The Salesman wil doorgronden. Veel filmers zullen terugdeinzen wanneer ze met Alfred Hitchcock worden vergeleken, maar niet Asghar Farhadi (44). De Iraanse sterregisseur (bekroond met een Oscar voor zijn gelaagde echtscheidingsdrama A Separation) doet tijdens het filmfestival van Can
Donderdag 8 December 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Een halve eeuw seculiere missionarissen uit de VSDe Volkskrant - Buitenland

Taraneh Alidoosti, hoofdrolspeler in The Salesman, is Iraans populairste actrice. Wat betekent dat in een land waar vrouwen met meer rekening hebben te houden dan mannen? Aan de binnenzijde van de linkerbovenarm van Taraneh Alidoosti (32) schuilt een tatoeage; het symbool voor de vrouwelijke sekse met een gebalde vuist erin. Een weekje na de wereldpremière van The Salesman te Cannes plots vastgele
Donderdag 8 December 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zes agenten gedood door autobom in CaïroNu.nl - Buitenland

Zes politieagenten zijn vrijdag gedood door een exploderende autobom bij een checkpoint in Caïro. Drie andere agenten raakten gewond.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Tunnel Gaza stort in: twee Hamas-militanten gedoodDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump kiest fastfoodbaas als minister van WerkgelegenheidAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.