Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Pacifisten protesteren tegen uitbreidingsplannen Japanse defensieNu.nl - Buitenland

Meer dan honderdduizend mensen zijn zondag in Tokio de straat opgegaan om te protesteren tegen de plannen van premier Shinzo Abe om het takenpakket van de Japanse defensie uit te breiden.
Zondag 30 Augustus 2015 - 13:32:47 - Nu.nl - Buitenland
 

Europa haalt doelen recycling elektronica nietNu.nl - Buitenland

Europese landen recyclen maar een derde van hun elektronisch afval zoals oude telefoons mobiele telefoons en computers op de juiste manier, tegen Europese afspraken in.
Zondag 30 Augustus 2015 - 13:17:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Onverschrokken prins Harry schiet verdoofde leeuw te hulpAD - Buitenland

De Britse neuroloog en schrijver Oliver Sacks is zondag op 82-jarige leeftijd in New York overleden. Dat meldt de New York Times. Sacks was al
Zondag 30 Augustus 2015 - 12:20:00 - AD - Buitenland
 

Weer arrestatie Oostenrijks asieldrama, ministers willen overlegNRC Handelsblad - Buitenland

Voor de tweede keer binnen enkele dagen zijn bij luchtaanvallen door de Saoedische coalitie tientallen Jemenitische burgers omgekomen. Vandaag kwamen bij een bottelarij 36 arbeiders om.
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:47:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer dan dertig doden bij bombardement JemenNu.nl - Buitenland

Een bombardement van de door Saudi-Arabië geleide coalitie heeft zondag het leven gekost aan 36 Jemenitische burgers.
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:38:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Opnieuw tientallen burgerdoden in Jemen na luchtaanval coalitieNRC Handelsblad - Buitenland

De bekende neuroloog en schrijver Oliver Sacks is vandaag overleden. De Brit stierf in New York. Sacks maakte begin dit jaar bekend dat hij ongeneeslijke tumoruitzaaiingen in zijn lever had.
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:24:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse neuroloog en schrijver Oliver Sacks (82) overledenNu.nl - Buitenland

De Britse neuroloog en schrijver Oliver Sacks is zondag op 82-jarige leeftijd in New York overleden. 
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:22:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Britse neuroloog en schrijver Oliver Sacks (82) overledenDe Volkskrant - Buitenland

Meer dan honderdduizend betogers zijn zondag in Tokio de straat opgegaan om te protesteren tegen de plannen van premier Shinzo Abe om het takenpakket van de Japanse defensie uit te breiden. Abe wil voor 27 september nieuwe wetten invoeren die het mogelijk maken voor Japanse strijdkrachten om ook andere landen te beschermen. Japan heeft sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog op initiatief van d
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ruim 100 duizend pacifisten de straat op in TokioDe Volkskrant - Buitenland

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid neemt volgende week deel aan een conferentie over de verspreiding van infectieziekten in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. De Amerikaanse president Obama nam het initiatief voor deze zogeheten Global Health Security Agenda (GHSA), die uitbraken van infectieziekten moet bestrijden en voorkomen. Op deze GHSA-top wordt gepraat over de manier waarop snel g
Zondag 30 Augustus 2015 - 11:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vluchteling gedood bij schietpartij op zeeNOS Nieuws - Buitenland

Bij een vuurgevecht tussen een patrouilleboot en een vluchtelingenboot die het Griekse eiland Simi probeerde te bereiken, is een vluchteling doodgeschoten. De patrouilleboot probeerde het vluchtelingenschip tegen te houden. De mensensmokkelaars op die boot begonnen daarop te schieten.

In het vuurgevecht dat volgde, kwam een 17-jarige vluchteling om het leven. Op de boot zaten ongeveer zestig vluchtelingen. Het lukte de patrouilleboot om het schip te stoppen, waarna drie mensensmokkelaars werden opgepakt.

Medeleven

De patrouilleboot voer in de Egeïsche Zee onder de vlag van het Europese agentschap Frontex, dat de buitengrenzen van de Europese Unie bewaakt. De Griekse minister die verantwoordelijk is voor de kustwacht sprak zijn medeleven uit: "Ik betreur het verlies van het leven van een jong iemand."

Afgelopen vrijdag maakte de VN bekend dat dit jaar al 200.000 vluchtelingen Griekenland zijn binnengekomen, vier keer zoveel als in heel 2014. De overgrote meerderheid komt uit Syrië en Afghanistan.

Zondag 30 Augustus 2015 - 10:44:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Schrijver en neuroloog Oliver Sacks (82) overledenAD - Buitenland

Hulpverleners hebben in de binnenlanden van Sierra Nevada een gewonde wandelaarster gered die al negen dagen werd vermist. De vrouw, die onder
Zondag 30 Augustus 2015 - 10:29:00 - AD - Buitenland
 

Video: vluchten uit opvangkamp in HongarijeNOS Nieuws - Buitenland

Een groep vluchtelingen heeft in het zuiden van Hongarije geprobeerd om te ontsnappen uit het vluchtelingenkamp Röszke. De migranten willen hun vingerafdruk niet afgeven en probeerden daarom te ontkomen aan de autoriteiten.

De vluchtelingen klommen over een hek en renden weg. Sommigen werden tegengehouden door de politie. Anderen werden later opgepakt.

In Hongarije kunnen vluchtelingen, in tegenstelling tot in Servië, niet vrijwillig het opvangkamp verlaten. Ze zijn verplicht om 24 uur te blijven en hun gegevens worden in een database gezet.

Niet op grote schaal

Volgens Mark Kekesi van Migrant Solidarity vluchten de migranten niet op grote schaal. "Wel is het zo dat de vluchtelingen zich goed realiseren dat het afgeven van hun vingerafdruk in de toekomst kan betekenen dat ze door andere Europese landen kunnen worden teruggestuurd naar Hongarije."

De afgelopen week zette de Hongaarse politie traangas in tijdens een protest tegen het vingerafdruk-regime.

Zondag 30 Augustus 2015 - 10:17:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duitse paraglider verongelukt in TirolNu.nl - Buitenland

Dit weekend is er opnieuw een Duitse paraglider verongelukt in Tirol in Oostenrijk. De 27-jarige man raakte tijdens zijn vlucht in de problemen en stortte van 200 meter hoogte naar beneden. 
Zondag 30 Augustus 2015 - 10:07:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Britse neuroloog en schrijver Oliver Sacks (82) overleden na lang ziekbedNRC Handelsblad - Buitenland

“Nee tegen oorlogwetgeving!” Tienduizenden demonstranten protesteren vandaag bij het parlementsgebouw van de Japanse regering in Tokio. Ze willen niet dat premier Shinzo Abe komende maand bevoegdheden van het leger uitbreidt.
Zondag 30 Augustus 2015 - 10:05:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vluchteling gedood bij schietpartij op Egeïsche ZeeNu.nl - Buitenland

Een zeventienjarige vluchteling is omgekomen bij een vuurgevecht tussen een patrouilleboot en een mensensmokkelaars op een vluchtelingenboot op de Egeïsche Zee.
Zondag 30 Augustus 2015 - 09:39:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Duitse stad Koblenz ontregeld door ruiming bom WOIINu.nl - Buitenland

Een groot gedeelte van de Duitse stad Koblenz is zondag ontregeld omdat er een bom uit de Tweede Wereldoorlog wordt ontmanteld.
Zondag 30 Augustus 2015 - 09:38:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Massa-betoging in Tokio tegen actievere rol voor het legerNOS Nieuws - Buitenland

In Tokio is een grote demonstratie aan de gang tegen de actievere rol voor het leger, die premier Abe en het Japanse lagerhuis willen. Eerst was er een betoging bij het parlementsgebouw en daarna trokken de tienduizenden betogers door de hoofdstad.

De betoging was een initiatief van studenten en groepen jongeren die vinden dat Japan zijn pacifistische grondwet in ere moet houden. In die wet van kort na de Tweede Wereldoorlog is vastgelegd dat het leger er alleen is voor zelfverdediging.

Premier Abe wil die grondwet veranderen en het leger meer bevoegdheden geven. Het Japanse leger moet volgens hem bijvoorbeeld ook kunnen meedoen aan vredesmissies in het buitenland, maar het is volgens Abe uitgesloten dat Japan zich in een oorlog in een ander land mengt.

Het lagerhuis heeft met de aanpassing van de wet ingestemd, maar er is in Japan veel verzet tegen. De oppositie boycotte de stemming over de defensiewetgeving en er zijn al een paar keer grote demonstraties geweest. De organisatoren van de betoging van vandaag schatten het aantal deelnemers op 120.000.

De betogers roepen leuzen als "Nee tegen oorlog, nee tegen moord!". Er zijn in Tokio veel agenten op de been langs de route die de demonstranten volgen. De politie wil dat de stoet in beweging blijft om te voorkomen dat er rellen ontstaan.

De verwachting is dat premier Abe ook in de senaat genoeg steun krijgt voor zijn beleid. Ook landen als de VS juichen een sterkere rol van de Japanse strijdkrachten toe.

Zondag 30 Augustus 2015 - 09:23:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Storm Erika verliest aan kracht boven CubaNu.nl - Buitenland

Erika heeft even aan kracht verloren en is voorlopig geen tropische storm. Ze trok zaterdag Amerikaanse tijd over Cuba heen, waarbij haar kracht afnam. Toch vormt Erika nog steeds een bedreiging door windstoten en overstromingen.
Zondag 30 Augustus 2015 - 08:41:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Protest bij Japans parlement tegen meer bevoegdheden legerNRC Handelsblad - Buitenland

Voor de tweede achtereenvolgende dag zijn duizenden Maleisiërs in de hoofdstad Kuala Lumpur de straat opgegaan om het vertrek te eisen van premier Najib Razak, die is verwikkeld in een corruptieschandaal.
Zondag 30 Augustus 2015 - 08:13:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden Maleisiërs straat op om vertrek premier te eisenNRC Handelsblad - Buitenland

De burgemeester van het Duitse Heidenau, Jürgen Opitz, is door rechtsextremisten bedreigd vanwege de opvang van vluchtelingen in zijn stad. In zijn brievenbus werd donderdag een briefje aangetroffen dat op ‘concrete dreiging met geweld’ duidde.
Zondag 30 Augustus 2015 - 07:27:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Koblenz evacueert 10.000 mensen om ruiming bom WOIIAD - Buitenland

Honderd prominente Duitsers uit de politiek, wetenschap, samenleving, cultuur en sport hebben zich tegen vreemdelingenhaat gekeerd. Ze pleiten in
Zondag 30 Augustus 2015 - 07:20:00 - AD - Buitenland
 

Schippers naar top over infectieziektenDe Volkskrant - Buitenland

Hillary Clinton wordt steeds minder populair in Iowa, de staat waar de voorverkiezingen voor de Amerikaanse presidentsrace van start gaan. Uit een peiling zaterdag blijkt dat de progressieve senator Bernie Sanders flink inloopt op Clinton. De voorsprong van Clinton is geslonken tot 7 procent: 37 procent tegen 30 procent voor Sanders. De teruggang is een nieuw zorgwekkend teken voor Clinton, de ged
Zondag 30 Augustus 2015 - 07:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

China laat duizenden gevangenen vrijNOS Nieuws - Buitenland

In China komen duizenden gevangenen nog voor het eind van het jaar op vrije voeten. President Xi Jinping heeft zijn handtekening gezet onder een amnestieverklaring, die gisteren was aangenomen door de regerende Communistische Partij.

De amnestie hangt samen met de aankomende herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Volgende week is het zeventig jaar geleden dat het Japanse leger capituleerde, waarmee de oorlog voor China voorbij was.

Veteranen

Hoeveel gevangenen precies vrijkomen is niet bekend, maar volgens het Chinese staatspersbureau zijn het er zeker enkele duizenden. De amnestie geldt voor gedetineerden die niet als gevaar voor de maatschappij worden beschouwd, zoals oorlogsveteranen en gevangenen jonger dan 18 jaar of ouder dan 75 jaar die veroordeeld zijn tot een celstraf van minder dan drie jaar. De regeling gaat niet op voor recidivisten en gedetineerden die zijn veroordeeld voor moord, verkrachting, terroristische activiteiten of drugsdelicten.

Het is de achtste keer dat de regering amnestie verleent sinds de Communistische Partij in 1949 aan de macht kwam. Onder eerdere amnestieregelingen viel onder meer Puyi, de laatste Chinese keizer. Hij werd in 1950 veroordeeld voor collaboratie met de Japanse bezetters, maar kwam in 1959 vrij.

Zondag 30 Augustus 2015 - 06:07:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Maleisiërs weer de straat op tegen premierNOS Nieuws - Buitenland

In Maleisië zijn voor de tweede achtereenvolgende dag duizenden mensen de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Najib. Ze eisen zijn aftreden en willen nieuwe verkiezingen.

In de hoofdstad Kuala Lumpur brachten honderden demonstranten de nacht op straat door. Ze waren veelal gekleed in het geel, de kleur van protestbeweging Bersih. Bersih is het Maleisische woord voor schoon.

De premier ligt onder vuur sinds er vorige maand een corruptieschandaal aan het licht kwam. Najib zou 626 miljoen euro hebben weggesluisd uit een investeringsfonds. Later zei hij dat het geld een donatie was uit het Midden-Oosten.

Voormalige mentor

Gisteren waren tienduizenden demonstranten op de been. De voormalige machthebber van Maleisië, Mahathir Mohamad, sprak toen zijn steun uit voor de protestbeweging. De 90-jarige Mahathir is de voormalige mentor van Najib. Hij heeft zich ontwikkeld tot een van diens grootste tegenstanders.

Hoewel de demonstraties van dit weekend verboden zijn, heeft de politie nog niet ingegrepen. In 2011 en 2012 gebeurde dat wel. Demonstranten werden toen uit elkaar gejaagd met traangas en waterkanonnen.

Zondag 30 Augustus 2015 - 04:33:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Linkse Sanders loopt in op Hillary Clinton in IowaDe Volkskrant - Buitenland

De dodelijke storm Erika die boven de Caraïbische gebieden raast, is zaterdag in sterkte afgezwakt. De Amerikaanse staat Florida maakt zich wel op voor hevige regenval terwijl aan de andere kant van het continent Hawaï zich voorbereidt op de komst van orkaan Ignacio. Op het Caraïbisch eiland Dominica heeft tropische storm Erika de afgelopen dagen aan tientallen mensen het leven gekost. Daarna trok
Zondag 30 Augustus 2015 - 04:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bekende Duitsers keren zich tegen vreemdelingenhaatAD - Buitenland

De dodelijke storm Erika die boven de Caraïbische gebieden raast, is zaterdag in sterkte afgezwakt. De Amerikaanse staat Florida maakt zich wel
Zondag 30 Augustus 2015 - 04:22:00 - AD - Buitenland
 

Dodelijke storm Erika zwakt af, Ignacio zwelt aanDe Volkskrant - Buitenland

Duizenden mensen hebben zich zaterdag in de Libanese hoofdstad Beiroet verzameld voor een grote demonstratie. De betogers zijn woedend over de corruptie binnen de overheid en het niet-functionerende politieke systeem in het land. Eerder deze zomer protesteerden de Libanezen al tegen toenemende vuilnishopen op straat maar nog nooit was een demonstratie zo groot. De autoriteiten zijn op hun hoede en
Zondag 30 Augustus 2015 - 03:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dodelijke storm Erika zwakt af, Ignacio zwelt aanAD - Buitenland

Duizenden mensen hebben zich zaterdag in de Libanese hoofdstad Beiroet verzameld voor een grote demonstratie. De betogers zijn woedend over de
Zondag 30 Augustus 2015 - 03:21:00 - AD - Buitenland
 

Burgemeester Heidenau bedreigd om vluchtelingenhulpNOS Nieuws - Buitenland

De burgemeester van de Duitse plaats Heidenau is door rechts-extremisten bedreigd, omdat hij zich inzet voor vluchtelingen. De vrouw van burgemeester Opitz vond een briefje in de brievenbus, meldt de krant Sonntag Express. In het briefje werd "concreet" gedreigd met geweld.

Christendemocraat Opitz denkt na over beveiliging, maar hij zegt niet bang te zijn. "Ik blijf mij uitspreken tegen racisme en vind dat de mensen in Heidenau solidair moeten zijn met asielzoekers."

In Heidenau, dat vlak bij Dresden ligt, is het al dagen onrustig. Sinds de opening van een opvanglocatie voor asielzoekers, protesteren tegenstanders tegen de komst van vluchtelingen. Ook voorstanders die de vluchtelingen welkom willen heten, hebben de afgelopen dagen gedemonstreerd.

Zondag 30 Augustus 2015 - 03:20:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Libanees protest om vuilophaal breidt zich uitAD - Buitenland

Een vliegtuig dat vanuit Las Vegas op weg was naar Duitsland heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een noodlanding moeten maken in Denver.
Zondag 30 Augustus 2015 - 02:13:00 - AD - Buitenland
 

Tussenlanding om lastig fotomodel dat kat opeistAD - Buitenland

In de stad Dresden zijn zaterdag meer dan duizend mensen de straat opgegaan om vluchtelingen in Duitsland welkom te heten. De mars was een
Zondag 30 Augustus 2015 - 01:33:00 - AD - Buitenland
 

VS: vonnis Egypte is zeer teleurstellendNOS Nieuws - Buitenland

De celstraf die drie journalisten in Egypte hebben gekregen, is "heel teleurstellend". Dat laat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weten in een verklaring.

"We roepen de Egyptische overheid op om er alles aan te doen dit vonnis ongedaan te maken", schrijft het ministerie. "De uitspraak ondermijnt de vrijheid van meningsuiting die juist noodzakelijk is voor stabiliteit en ontwikkeling."

Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon betreurt het vonnis. Hij vindt dat Egypte respect moet hebben voor fundamentele vrijheden.

Onjuiste informatie

Drie journalisten van Al Jazeera werden gisteren veroordeeld tot drie jaar cel, omdat ze onjuiste informatie verspreidden en niet geregistreerd waren als journalist. De Canadees-Egyptische Mohamed Fahmy, de Australiër Peter Greste en de Egyptenaar Baher Mohamed werden in december 2013 opgepakt.

Ze werden ervan beschuldigd informatie te verspreiden die de veiligheid van Egypte in gevaar zou brengen. De zaak wordt door mensenrechten- en journalistenorganisaties vooral gezien als een politiek proces. De drie zouden zijn veroordeeld omdat ze een platform hadden geboden aan de Moslimbroederschap, die oppositie voert in Egypte.

Zondag 30 Augustus 2015 - 01:11:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duitsers in welkomstmars voor vluchtelingenDe Volkskrant - Buitenland

De politie in Brussel heeft zaterdag vijf mensen opgepakt die met een vlag van Islamitische Staat (IS) hadden gezwaaid bij Manneken Pis. Toen bleek dat het om een kunstproject ging, werden de acteurs weer vrijgelaten. Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad bleken de vijf mannen geen sympathisanten van IS te zijn maar theatermakers. Met hun actie zouden ze juist duidelijk hebben willen maken dat
Zondag 30 Augustus 2015 - 00:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duitsers in welkomstmars voor vluchtelingenAD - Buitenland

De politie in Brussel heeft zaterdag vijf mensen opgepakt die met een vlag van Islamitische Staat (IS) hadden gezwaaid bij Manneken Pis. Toen
Zondag 30 Augustus 2015 - 00:46:00 - AD - Buitenland
 

Zuid-Afrikaanse bus rijdt ravijn in: 35 dodenNOS Nieuws - Buitenland

Bij een busongeluk in het oosten van Zuid-Afrika zijn 35 mensen om het leven gekomen. Een bus met daarin 44 mensen raakte van de weg en kwam terecht in een lager gelegen rivierbedding, melden Zuid-Afrikaanse media.

Onder de dodelijke slachtoffers zijn vier kinderen en de chauffeur van de bus. De negen overlevenden zijn gewond, een van hen ernstig.

Het ongeluk gebeurde op een onverharde weg in de buurt van de plaats Willowvale. De oorzaak is nog onbekend; de politie doet onderzoek.

Zaterdag 29 Augustus 2015 - 23:42:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Acteurs met IS-vlag opgepakt bij Manneken PisAD - Buitenland

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben voor het eerst samen met de VS aanvallen in Syrië uitgevoerd op Islamitische Staat. De gezamenlijke aanval was
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 23:06:00 - AD - Buitenland
 

Burgemeester Heidenau bedreigd om opvang asielzoekersNRC Handelsblad - Buitenland

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) pleit voor de onmiddellijke vrijlating van vier Syrische mensenrechtenactivisten, meldt persbureau ANP. Het is vandaag de internationale VN-dag tegen gedwongen verdwijningen.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 23:05:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verdachten Oostenrijkse truck ontkennen schuldNOS Nieuws - Buitenland

De vier mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij het drama met de vrachtwagen met vluchtelingen in Oostenrijk, zijn in Hongarije in voorlopige hechtenis geplaatst. De verdachten zijn drie Bulgaren van 29, 30 en 50 jaar en een Afghaan van 28.

De vier hebben beroep aangetekend tegen de beslissing. Ze zeggen dat ze niets verkeerd hebben gedaan. De Hongaarse justitie denkt dat ze te maken hebben met het transport van vluchtelingen vanuit Hongarije in een koelwagen. De truck werd donderdag aangetroffen langs een snelweg in Oostenrijk. In de laadruimte werden 71 lijken gevonden.

Aanklacht

De eerste zitting van de zaak was in Kecskemet in Centraal-Hongarije. De truck was van daaruit naar de grens met Servië gereden om vluchtelingen op te pikken.

De Hongaarse justitie gaat na of de verdachten mensensmokkelaars zijn en de Oostenrijkse justitie onderzoekt hun betrokkenheid bij de dood van de vluchtelingen. Uiterlijk op 29 september moet de aanklacht tegen de verdachten geformuleerd zijn.

Zaterdag 29 Augustus 2015 - 20:43:12 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Acteurs met IS-vlag opgepakt bij Manneken PisDe Volkskrant - Buitenland

Het hek op de grens tussen Hongarije en Servië is voltooid. Het hek loopt langs de complete 175 kilometer lange grens tussen de twee landen. Dat liet een woordvoerder van de regering weten. Hongarije kondigde eerder dit jaar aan het hek te bouwen, om te enorme toestroom van migranten tegen te houden. Oorspronkelijk zou het hek op 31 augustus af worden gemaakt. Het hek bestaat nu nog vooral uit pri
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 20:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Turkse vliegtuigen vallen met VS aan in SyriëAD - Buitenland

Hulk Hogan ambieert een carrière in de politiek. De voormalig worstelaar wil de zogeheten running mate van de Republikeinse presidentskandidaat
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 20:19:00 - AD - Buitenland
 

Hek op grens tussen Hongarije en Servië voltooidDe Volkskrant - Buitenland

Politieagenten en marechaussees zullen gaan patrouilleren in internationale treinen. Ook op de perrons zal de bewaking worden verscherpt. Dat zei minister Ard  van der Steur van Veiligheid en Justitie zaterdag na een topontmoeting met Europese ministers, zaterdag in Parijs. De top over veiligheid op het spoor was ingelast na de verijdelde aanslag in de Thalys van vorige week. Aan het overleg namen
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 18:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Koenders vraagt aandacht voor lot verdwenen Syrische activistenNRC Handelsblad - Buitenland

Twee dagen na de vondst van 71 overleden vluchtelingen in een vrachtwagen, heeft de Oostenrijkse politie drie kinderen nog net weten te redden uit een andere vrachtwagen.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 18:46:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hulk Hogan wil Trumps running mate wordenAD - Buitenland

De Oostenrijkse politie hoopt de identiteit van de 71 slachtoffers die omkwamen in een vrachtwagen te achterhalen door middel van mobiele
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 18:37:00 - AD - Buitenland
 

Drie kinderen nipt gered uit smokkeltruck OostenrijkNRC Handelsblad - Buitenland

Passagiers in internationale treinen in Europa krijgen te maken met strengere controles. Dat hebben de ministers verantwoordelijk voor transport en veiligheid uit tien EU-landen vandaag afgesproken
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 17:56:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer agenten en marechaussee op internationale treinenDe Volkskrant - Buitenland

De terreugroep Islamitische Staat (IS) heeft minimaal zeventig inwoners van de Iraakse stad Rutbah gearresteerd na een demonstratie. De demonstratie werd gehouden tegen een door IS uitgevoerde executie. Dat meldt persbureau AP. De demonstratie in Rutbah vond vandaag plaats. De lokale autoriteiten, die de arrestaties gemeld hebben aan persbureau AP, weten niet waar de gearresteerden nu zijn of hoe
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 17:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Drie kleine kinderen gered uit smokkeltruck in OostenrijkAD - Buitenland

Tienduizenden betogers zijn zaterdag de straat opgegaan in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur om het vertrek van premier Najib Razak te eisen.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 17:09:00 - AD - Buitenland
 

Internationale treinen vaker gecontroleerd na Thalys-aanslagNRC Handelsblad - Buitenland

De voormalige Griekse premier Alexis Tsipras kan mogelijk niet zonder een andere partij een nieuwe regering vormen. In de peilingen is de voorsprong voor zijn linkse partij Syriza geslonken.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 17:03:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden eisen aftreden premier MaleisiëAD - Buitenland

Drie mannen zitten vast voor de dood van ongeveer tweehonderd vluchtelingen die omkwamen voor de kust van Libië. Het gaat om mannen tussen de 21
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 16:20:00 - AD - Buitenland
 

Mannen vast voor dood vluchtelingen LibiëAD - Buitenland

Een van de drukste wegen van Europa, de Franse autosnelweg A1 tussen Parijs en Lille, wordt na een protestactie van boze woonwagenbewoners
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 15:58:00 - AD - Buitenland
 

Amerikaanse politie grijpt joyrider (8) in pyjamaAD - Buitenland

Bijna veertig jonge vrouwen zijn vrijdag in Swaziland bij een verkeersongeluk om het leven gekomen toen ze op weg waren naar een ceremonie waar
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 15:27:00 - AD - Buitenland
 

Duizenden eisen aftreden premier MaleisiëDe Volkskrant - Buitenland

Turkse gevechtsvliegtuigen hebben voor het eerst samen met de VS aanvallen in Syrië uitgevoerd op Islamitische Staat. De gezamenlijke aanval was vrijdag, meldde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag. Turkije zag de bestrijding van de soennitische extremisten van IS lange tijd niet als een prioriteit in de Syrische burgeroorlog, die al vier jaar woedt. Ankara hield zich verre van de
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 15:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voorsprong Syriza in verkiezingspolls slinktNRC Handelsblad - Buitenland

Islamitische Staat heeft ten minste zeventig inwoners van een Iraakse stad gearresteerd na een zeldzame openbare demonstratie tegen een executie door de terreurgroep.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 15:06:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS en Turkije vallen voor het eerst samen IS aan in SyriëDe Volkskrant - Buitenland

Nigeria heeft een spionagenetwerk ontdekt dat voor Boko Haram rondneusde op het vliegveld in de hoofdstad Abuja. Ze zochten volgens de Nigeriaanse veiligheidsdienst onder meer naar mogelijke doelen voor een aanslag. Een veertienjarige jongen moest bijvoorbeeld de beveiliging op de luchthaven in de gaten houden, zodat hij verslag kon uitbrengen aan de terreurgroep over hoe passagiers worden gecontr
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 14:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nigeria rolt spionagenetwerk Boko Haram opDe Volkskrant - Buitenland

Drie mannen zitten vast voor de dood van ongeveer tweehonderd vluchtelingen die omkwamen voor de kust van Libië. Het gaat om mannen tussen de 21 en 29 jaar, meldde het Libische ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag. Ze konden in de stad Zuwara worden aangehouden, nadat overlevenden een verklaring hadden afgelegd. De asielzoekers kwamen donderdag om toen hun boten omsloegen. Op de eerste boot
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 12:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mannen vast voor ramp met vluchtelingen LibiëDe Volkskrant - Buitenland

De man die zaterdag in Thailand is aangehouden en verdacht wordt verantwoordelijk te zijn voor de bloedige aanslag in Bangkok, is geen terrorist. Dat meldt de Thaise politie aan The Bangkok Post. De man zou een persoonlijk motief hebben gehad voor de aanval. De politie vond de man eerder zaterdag tijdens een inval in een huis in het district Nong Chok in Bangkok. Daar vonden ze ook allerlei spulle
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 12:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeventig arrestaties door terreurgroep IS na zeldzaam protestNRC Handelsblad - Buitenland

Libië heeft drie mannen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de schipbreuk van twee boten voor de Libische kustplaats Zuwara. Daarbij kwamen minstens 105 bootvluchtelingen om het leven. Het is zeldzaam dat mensensmokkelaars worden opgepakt in Libië.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 11:29:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libië arresteert mensensmokkelaars voor dood bootvluchtelingenNRC Handelsblad - Buitenland

De Thaise politie heeft een man gearresteerd voor de bloedige aanslag in Bangkok. Hij vertoont volgens de politie gelijkenissen met de man die op basis van bewakingsbeelden tot hoofdverdachte is bestempeld.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 11:07:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Al Jazeera-journalisten in Egypte opnieuw veroordeeld tot celstraffenNRC Handelsblad - Buitenland

Duizenden mensen zijn in Kuala Lumpur de straat opgegaan om de demonstreren tegen premier Najib Razak, die verwikkeld is in een corruptieschandaal bij een investeringsfonds van de overheid, 1MDB. Ze willen dat hij aftreedt.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 08:26:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boze zigeuners blokkeren Franse snelwegenDe Volkskrant - Buitenland

De schade die Erika op het eilandenstaatje Dominica aanrichtte, blijkt veel groter dan verwacht. Honderden huizen zijn verwoest en complete stukken land zijn verschoven. Naar verwachting neemt de tropische storm zaterdag iets in kracht af voordat maandag de Amerikaanse staat Florida wordt bereikt. Het orkaancentrum sluit niet uit dat Erika mogelijk zondag weer sterker wordt. Momenteel is de storm
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 07:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Giftige dampen in Chinese fabriek eisen zeven levensDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse geheime dienst National Security Agency (NSA) mag doorgaan met het verzamelen van telefoongegevens in de Verenigde Staten. In hoger beroep werd vrijdag een eerder vonnis afgewezen dat het verzamelen van de gegevens illegaal noemde. De hogere rechtbank ging niet inhoudelijk in op de vraag of de dienst illegaal aan zijn gegevens komt. Volgens de rechtbank kon de man die de NSA had aan
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 04:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS benoemt speciale onderhandelaar voor gijzelingszakenDe Volkskrant - Buitenland

Mensenrechtenorganisaties hebben felle kritiek geuit op de manier waarop Hongarije omgaat met de almaar wassende stroom vluchtelingen. Intussen bouwt het land zijn hek. De vondst van de 71 dode vluchtelingen in een koelwagen in Oostenrijk werpt nieuw licht op de moeilijkheden die vluchtelingen ondervinden bij het legaal verlaten van Hongarije. De wachttijd voor asielverzoeken is lang en autoriteit
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mensenrechtenorganisaties uiten kritiek op HongarijeDe Volkskrant - Buitenland

Bij een oefenvlucht voor de New York Air Show is vrijdag de piloot van een stuntvliegtuig om het leven gekomen. De piloot verloor de controle over het vliegtuigje en stortte vlakbij Stewart International Airport neer, een klein vliegveld ten noorden van de stad New York. Volgens de politie in de staat New York is het staartdeel van het vliegtuig on in de lucht afgebroken. Dat meldt CNN. De piloot
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 00:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Politie omsingelt demonstranten in HeidenauDe Volkskrant - Buitenland

Een militie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft vrijdag een groep van 163 kinderen vrijgelaten. Volgens een woordvoerder van de Verenigde Naties (VN) is de vrijlating onderdeel van een verdrag dat alle groeperingen in het land in mei sloten. Daarin is opgenomen dat alle kindsoldaten - naar verluidt tussen de 6000 en 10.000 in CAR - voor het einde van het jaar vrij moeten zijn. De groep
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 22:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Militie in CAR laat 163 kindsoldaten vrijDe Volkskrant - Buitenland

Veevoerbedrijf ForFarmers in Lochem, dat van plan is volgend jaar naar de beurs te gaan, boekte in de eerste zes maanden van het jaar een lagere omzet. Meestal is dat geen goed teken, maar bij ForFarmers duidt het op een gunstige omstandigheid: de prijzen van grondstoffen dalen. Veruit de grootste kostenpost bij ForFarmers is de inkoop van de grondstoffen die het bedrijf in zijn installaties mengt
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 22:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

ForFarmers koopt gunstig in door lage grondstofprijzenDe Volkskrant - Buitenland

De tropische storm Erika heeft op Dominica, een onafhankelijke eilandstaat in de Caribische Zee, aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Twintig anderen worden vermist. Dat meldt premier Roosevelt Skerri. Hij sluit niet uit dat het dodental verder oploopt. Onder de doden zouden twee kinderen zijn. De storm ging gepaard met zware windstoten en hevige regenval, waardoor delen van het Caribische ei
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 21:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Spaanse politie doet invallen bij Catalaanse nationalistenDe Volkskrant - Buitenland

Twee Indiase zussen van 15 en 23 jaar oud hebben het Indiase Hooggerechtshof om bescherming gevraagd nadat een raad van mannen in hun dorp hen veroordeelde tot een groepsverkrachting. De reden is dat hun broer een affaire had met een vrouw uit een hogere kaste. Amnesty International is een petitie gestart. De zussen en hun familie zijn het dorp Baghpat, in de noordelijke Indiase staat Uttar Prades
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 20:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Indiase zussen veroordeeld tot groepsverkrachtingDe Volkskrant - Buitenland

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag zijn goedkeuring gegeven aan een nieuwe interim-regering. Deze moet Turkije onder leiding van premier Ahmet Davotoglu besturen in aanloop naar nieuwe verkiezingen op 1 november. Voor het eerst zal ook de pro-Koerdische oppositiepartij HDP twee ministers leveren. De regeringsploeg bestaat naast partijloze figuren en een vooraanstaand lid van ee
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 20:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Erdogan geeft goedkeuring aan nieuwe interim-regeringDe Volkskrant - Buitenland

Een Amerikaanse tiener is vrijdag in Alexandria veroordeeld tot ruim elf jaar cel voor het helpen van Islamitische Staat (IS). De zeventienjarige Ali Amin uit Virginia bekende betrokken te zijn bij een samenzwering die van plan was materiële steun te leveren aan IS. Amin is de eerste minderjarige die in de VS terechtstond in een dergelijke zaak. Amin gebruikte Twitter (via het inmiddels verwijderd
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 17:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Italiaanse hoteleigenaar bedreigd om opvang vluchtelingenDe Volkskrant - Buitenland

Estland is plan een hek te bouwen op de grens met Rusland. Het hek van 2,5 meter hoog en 110 kilometer lang moet ervoor zorgen dat de veiligheid in het land niet in het geding komt en dat migranten niet zomaar de grens over kunnen steken. Estland hoopt op die manier de Schengenzone te beschermen. Volgens het Estlandse ministerie van Binnenlandse Zaken kan de informatie die wordt verzameld bij het
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 16:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Protest in Kuala Lumpur vanwege corruptieschandaal premierNRC Handelsblad - Buitenland

Door tropische storm Erika zijn ten minste twintig mensen gedood. Nog 31 mensen zijn vermist, zeggen de autoriteiten van het Caribische eiland Dominica.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 16:44:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook Estland wil grenshek tegen illegale migrantenDe Volkskrant - Buitenland

Hongarije bereidt een reeks wetswijzigingen voor om iets te doen aan de groeiende druk van migranten. De plannen omvatten ook de eventuele inzet van het leger aan de zuidelijke grens om de politie te helpen. Een vertegenwoordiger van de regerende partij Fidesz zei vrijdag op een persconferentie dat dertien wetten worden aangepast. Omdat voor sommige wijzigingen in het parlement een tweederdemeerde
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 15:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hongarije overweegt inzet leger bij grensDe Volkskrant - Buitenland

De vervroegde parlementaire verkiezingen in Griekenland zullen definitief plaatsvinden op 20 september. De Griekse president Prokopis Pavlopoulos heeft het parlement vandaag ontbonden. Dat bevestigt een bron rond Pavlopoulos. Het is de derde keer in een jaar tijd dat de Grieken gaan stemmen. Premier Alexis Tsipras trad vorige week af, amper zeven maanden na de vorige verkiezingen. Vassiliki Thanou
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 14:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minstens twintig doden door tropische storm ErikaNRC Handelsblad - Buitenland

Noel Biderman, de CEO van Avid Life Media, is zojuist opgestapt. AVid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison, de vreemdgangerswebsite waarvan vorige week de gebruikersgegevens van meer dan 37 miljoen leden uitlekten.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 14:38:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Baas van vreemdgangerswebsite Ashley Madison stapt opNRC Handelsblad - Buitenland

Hoe gaat het tien jaar na orkaan Katrina met New Orleans? De stad is nog altijd aan het herstellen. In sommige gebieden gaat het beter dan vroeger, in andere juist slechter. The New York Times maakte er een mooie multimediale …

Vrijdag 28 Augustus 2015 - 14:07:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hoe New Orleans tien jaar na orkaan Katrina weer opkrabbeltNRC Handelsblad - Buitenland

Langs de snelweg in Oostenrijk werd gisteren een vrachtwagen ontdekt met 71 dode vluchtelingen. Het nieuws roept herinneringen op aan vijftien jaar geleden, toen 58 lijken werden ontdekt in een Nederlandse vrachtwagen. Twee Chinezen overleefden de dodenrit. Lees hier het verslag terug.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 11:44:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Deze twee Chinezen overleefden een dodenrit in een vrachtwagenNRC Handelsblad - Buitenland

Hulpdiensten in Libië hebben tot nu toe 105 lichamen geborgen, nadat gisteren een vluchtelingenboot zonk voor de Libische kust. Volgens de VN hebben in 2015 al 300.000 mensen de oversteek gewaagd.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 11:14:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 105 doden bij schipbreuken voor Libische kust - nog 100 vermistNRC Handelsblad - Buitenland

De wegens kindermisbruik aangeklaagde geestelijke Jozef Wesolowski is vandaag dood gevonden in het Vaticaan. Hij zou een natuurlijke dood zijn gestorven.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 10:29:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aangeklaagde ex-aartsbisschop dood gevonden in VaticaanNRC Handelsblad - Buitenland

De administratie van welzijnsorganisatie Ibiss, actief in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, is zo’n puinhoop dat het gelijknamige Nederlandse steunfonds donaties niet meer overmaakt naar Brazilië.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 08:34:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Administratie welzijnsorganisatie Ibiss is een puinhoopNRC Handelsblad - Buitenland

De Oostenrijkse politie heeft de lichamen van meer dan zeventig vluchtelingen geborgen uit het laadruim van de truck die gisteren langs de snelweg werd gevonden.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 07:28:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

71 dode vluchtelingen geborgen uit vrachtwagen OostenrijkNRC Handelsblad - Buitenland

Een mijlpaal, zo noemt Kim Jong-un het akkoord dat Noord-Korea en Zuid-Korea deze week hebben gesloten.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 06:56:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kim Jong-un noemt akkoord met Zuid-Korea een mijlpaalNRC Handelsblad - Buitenland

Het kabinet maakt 58,5 miljoen euro vrij voor hulp aan slachtoffers van conflicten in het Midden-Oosten.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 19:06:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bijna 60 miljoen voor Syrië, Irak en JemenNRC Handelsblad - Buitenland

Een boot met migranten is voor de kust met Libië gezonken. Mogelijk waren er honderden mensen aan boord. Voor hun leven wordt gevreesd.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 18:20:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arrestatiebevel uitgevaardigd tegen oud-premier PakistanNRC Handelsblad - Buitenland

Vassiliki Thanou is de tijdelijk premier van Griekenland. De rechter bij het Griekse Hooggerechtshof vervangt de vorige week afgetreden Alexis Tsipras.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 15:45:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opperrechter Thanou tijdelijk premier van GriekenlandNRC Handelsblad - Buitenland

In de Iraakse provincie Anbar zijn twee Iraakse generaals en drie soldaten om het leven gekomen bij een zelfmoordaanslag. De aanslag is nog niet opgeëist, maar volgens anonieme bronnen bij het Iraakse leger zit Islamitische Staat (IS) erachter.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 14:24:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Een probleem met vluchtelingen? ‘Denk eens aan 26 jaar geleden, Duitsers!’NRC Handelsblad - Buitenland

In Oostenrijk zijn in het laadruim van een vrachtwagen de lichamen van tientallen vluchtelingen gevonden, dat melden Oostenrijkse media. De vluchtelingen zijn waarschijnlijk gestikt.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 07:26:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Tientallen dode vluchtelingen in truck langs Oostenrijkse snelweg’NRC Handelsblad - Buitenland

Twaalf medewerkers van het bedrijf dat eigenaar is van de eerder deze maand ontplofte opslagloods in de Chinese stad Tianjin zijn opgepakt. Elf ambtenaren werden daarnaast door de aanklagers in staat van beschuldiging gesteld.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 17:39:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

12 medewerkers van het ontplofte bedrijf in Tianjin opgepaktNRC Handelsblad - Buitenland

In het ruim van een boot met vluchtelingen voor de kust van Libië zijn vijftig lijken aangetroffen. De 439 andere opvarende van het schip zijn gered door de bemanning van een Zweeds marineschip.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 16:24:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vijftig lichamen aangetroffen in vluchtelingenbootNRC Handelsblad - Buitenland

Zittend president Salva Kiir van Zuid-Soedan heeft zojuist een vredesovereenkomst ondertekend die een einde moet maken aan de burgeroorlog die het land als sinds 2013 teistert. Rivaal en rebellenleider Riek Machar ondertekende het akkoord al vorige week.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 15:16:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President ondertekent vredesakkoord Zuid-SoedanNRC Handelsblad - Buitenland

Twee journalisten zijn doodgeschoten in de Amerikaanse staat Virginia terwijl ze live een televisie-interview afnamen. De dader is nog voortvluchtig.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 14:53:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee Amerikaanse journalisten live op tv doodgeschoten - schutter overledenNRC Handelsblad - Buitenland

Het lijkt erop dat een Russisch medium per ongeluk gevoelige informatie heeft gelekt over het aantal Russische militairen dat in Oost-Oekraïne is gevallen. In een stuk wordt vermeld dat op de peildatum van 1 februari aan tweeduizend gezinnen "van omgekomen militairen" compensatie is betaald.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 13:26:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oeps, foutje. Lekte Russisch blad per ongeluk dodental in Oost-Oekraïne?NRC Handelsblad - Buitenland

Merkel is uitgejouwd door rechtsextremisten tijdens haar aankomst bij vluchtelingenkamp Heidenau. De bondskanselier bezoekt het kamp vanwege de vele uitbraken van geweld de afgelopen dagen.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 11:10:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel uitgejouwd bij aankomst vluchtelingenkamp HeidenauNRC Handelsblad - Buitenland

Het leger moet gaan helpen bij de beveiliging van Hongaarse grens, die ook een van de buitengrenzen is van de Europese Unie. Vanaf volgende week worden extra politieagenten naar het gebied gestuurd.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 09:02:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hongarije zinspeelt op inzet leger tegen immigratie, stuurt extra politieNRC Handelsblad - Buitenland

Na de kortstondige opleving van gisteren is de Amsterdamse beurs vanmorgen opnieuw in het rood geopend. Bij het luiden van de gong stond de AEX-index 2,5 procent lager op 425 punten. In Azië sloten veel van de belangrijke beurzen juist met verlies, na een goed begin van de handelsdag.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 07:00:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amsterdamse beurs opent opnieuw lager - ook Shanghai verliest weerNRC Handelsblad - Buitenland

Het Hooggerechtshof in het Midden-Amerikaanse land heeft unaniem besloten dat hij kan worden vervolgd in een groot corruptieschandaal. Het is nu aan het parlement om de immuniteit op te heffen.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 06:44:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President Guatemala dreigt immuniteit te verliezenNRC Handelsblad - Buitenland

Servië en Kosovo hebben een akkoord bereikt over een aantal twistpunten die al jaren tot onenigheid leiden. Daarmee is het EU-lidmaatschap voor Servië een stap dichterbij gekomen.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 17:51:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Servië en Kosovo bereiken akkoord over twistpunten - ‘mijlpaal bereikt’NRC Handelsblad - Buitenland

De aanklager van de Franse hoofdstad Parijs heeft formeel een juridisch onderzoek vanwege aan terrorisme gerelateerde handelingen geopend naar de verdachte van de verijdelde aanslag op de Thalys van afgelopen vrijdag. Dat heeft aanklager François Mollins vandaag gezegd tijdens een persconferentie.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 16:07:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Terreuronderzoek naar Thalys-aanvaller geopendNRC Handelsblad - Buitenland

Kort na de opening van Wall Street vertonen ook de toonaangevende Dow-Jonesindex en technologiegraadmeter Nasdaq herstel. Een dag eerder leden ze de zwaarste verliezen in vier jaar tijd.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 16:05:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook Wall Street opent hoger na zware verliezenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Russisch hof heeft vandaag de bekende Oekraïense cineast Oleg Sentsov veroordeeld tot twintig jaar celstraf. Critici spreken echter van een politiek gemotiveerd showproces.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 15:14:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïense filmmaker in Rusland veroordeeld tot 20 jaarNRC Handelsblad - Buitenland

De Belgische politie heeft twee woningen doorzocht in het kader van het onderzoek naar de dader van de aanslag in de Thalys van afgelopen vrijdag.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 13:39:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Huiszoekingen in Belgische Molenbeek na aanslag ThalysNRC Handelsblad - Buitenland

Islamitische Staat heeft beelden verspreid waarvan wordt beweerd dat ze de verwoesting van Baal-Shamin-tempel in de Syrische stad Palmyra laten zien. De echtheid van de beelden is moeilijk te verifiëren.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 12:53:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS verspreidt foto’s van verwoeste tempel in PalmyraNRC Handelsblad - Buitenland

Een gebruiker van de gehackte vreemdgangerswebsite Ashley Madison sleept de website en moederbedrijf Avid Life Media voor de Amerikaanse rechter. Canadese advocaten begonnen vorige week al een rechtszaak.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 12:46:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Overspelsite Ashley Madison en moederbedrijf aangeklaagdNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland gaat Nederland niet compenseren voor de inbeslagname van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise. Het land legt het vonnis van het Permanente Hof van Arbitrage van gisteren naast zich neer.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 12:11:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Moskou legt uitspraak Arctic Sunrise naast zich neer - Koenders boosNRC Handelsblad - Buitenland

Angela Merkel reist morgen naar het asielzoekerscentrum in Heidenau, waar de afgelopen dagen meerdere rellen hebben plaatsgevonden. De bondskanselier zal daar praten met vluchtelingen, hulpverleners en lokale bestuurders.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 09:21:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook docent Engels krijgt hoogste onderscheiding voor handelen in ThalysNRC Handelsblad - Buitenland

Net als veel andere westerse beurzen is ook Wall Street in de loop van de dag weer een beetje hersteld van de flinke koersval van vanmiddag. De Dow Jones sloot zojuist met een verlies van 3,6 procent. Bij opening was dat nog 5,5 procent.
Maandag 24 Augustus 2015 - 21:33:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook Wall Street herstelt iets van flinke koersvalNRC Handelsblad - Buitenland

President Recep Tayyip Erdogan van Turkije heeft officieel nieuwe parlementsverkiezingen uitgeschreven. De stap komt bepaald niet onverwacht.
Maandag 24 Augustus 2015 - 21:02:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Erdogan kondigt officieel nieuwe verkiezingen aan in TurkijeNRC Handelsblad - Buitenland

Bij gevechten dit weekend zijn aan beide kanten van het conflict militairen omgekomen. Hoeveel doden er zijn is onbekend; beide partijen melden andere cijfers.
Maandag 24 Augustus 2015 - 20:00:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden bij gevechten rondom Nagorno-KarabachNRC Handelsblad - Buitenland

De segregatie in de VS tussen witte en zwarte scholen is een hardnekkig en weerbarstig fenomeen. Het radioprogramma This American Life wijdde onlangs twee uitzendingen aan de problematiek, die bij vlagen hartverscheurend was.
Maandag 24 Augustus 2015 - 19:31:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Luisteren: als zwarte leerling om 5 uur opstaan om goed onderwijs te krijgenNRC Handelsblad - Buitenland

Na meer dan twee dagen overleggen hebben Noord- en Zuid-Korea afspraken gemaakt die de spanning tussen beide landen moeten verminderen. Noord-Korea biedt zijn excuses aan voor het plaatsen van een landmijn bij de grens.
Maandag 24 Augustus 2015 - 12:00:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Noord- en Zuid-Korea sluiten verdrag over beëindigen spanningenNRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse bondskanselier heeft zich in felle bewoordingen uitgesproken tegen de gewelddadige protesten tegen asielzoekers, die afgelopen weekend in Heidenau plaatshadden. De voltallige regering sloot zich aan bij Merkels woorden.
Maandag 24 Augustus 2015 - 10:06:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Merkel noemt geweld tegen asielzoekers ‘walgelijk’NRC Handelsblad - Buitenland

De Brit en drie Amerikanen die vrijdag een zwaargewapende man in een Thalys op weg van Amsterdam naar Parijs wisten te stoppen, hebben vandaag de hoogst mogelijke onderscheiding in Frankrijk ontvangen. President François Hollande speldde hen vandaag de Légion d’Honneur …

Maandag 24 Augustus 2015 - 09:47:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Mannen die Thalys-aanvaller stopten krijgen hoge onderscheidingNRC Handelsblad - Buitenland

De Thaise politie heeft een granaat in Bangkok gevonden en onschadelijk gemaakt. De vondst komt precies een week na de bloedige aanslag in het centrum van de hoofdstad.
Maandag 24 Augustus 2015 - 08:22:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuw explosief in Bangkok opgeruimd, defecte camera’s hinderen onderzoekNRC Handelsblad - Buitenland

Na al twee onrustige dagen kwam het gisteravond opnieuw tot rellen in de buurt van een tijdelijk opvangcentrum voor vluchtelingen in het Duitse Heidenau. De politie zette traangas in om extreem-rechtse en radicaal-linkse betogers uit elkaar te houden. Daarbij vielen enkele gewonden.
Maandag 24 Augustus 2015 - 06:59:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gewonden bij rellen in Heidenau tegen komst asielzoekersNRC Handelsblad - Buitenland

De marathongesprekken tussen Noord- en Zuid-Korea hebben vooralsnog geen doorbraak opgeleverd. De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye zei vandaag dat zij excuses eist van het regime van Kim Jong-un.
Maandag 24 Augustus 2015 - 06:58:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS blaast eeuwenoude tempel in Palmyra opNRC Handelsblad - Buitenland

In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn vanavond opnieuw rellen uitgebroken tijdens een protest tegen de regering. Betogers gooiden met onder meer stenen, flessen en takken naar de politie. Vijf demonstranten en twee agenten raakten gewond
Zondag 23 Augustus 2015 - 17:33:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw rellen na demonstraties in LibanonNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval van terreurgroep Islamitische Staat in Irak zijn ten minste 23 mensen om het leven gekomen. Het gaat om 17 Iraakse soldaten en zes soennitische strijders, zo melden bronnen in het leger aan persbureau AP. De jihadisten zouden zelfmoordterroristen hebben ingezet om de aanslagen te plegen.
Zondag 23 Augustus 2015 - 13:40:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ruim twintig doden in Irak na aanval van ISNRC Handelsblad - Buitenland

Tijdens een vliegshow in de Zwitserse gemeente Dittingen zijn twee kleine vliegtuigen op elkaar gebotst en neergestort. Het ongeluk zou kort voor 11.30 uur hebben plaatsgevonden.
Zondag 23 Augustus 2015 - 13:12:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee vliegtuigen op elkaar gebotst bij vliegshow in noorden ZwitserlandNRC Handelsblad - Buitenland

VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR moet Macedonië helpen met de opvang van de vluchtelingenstroom in het land, zo zegt minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking).
Zondag 23 Augustus 2015 - 11:02:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ploumen: UNHCR moet Macedonië helpen met vluchtelingenopvangNRC Handelsblad - Buitenland

Het dodental van de explosies in China, die op 12 augustus een deel van het havengebied en industrieterreinen in havenstad Tianjin verwoestten, is gestegen tot 123. Er zijn vijftig vermisten, 624 mensen liggen in het ziekenhuis.
Zondag 23 Augustus 2015 - 08:56:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental explosies Tianjin op 123NRC Handelsblad - Buitenland

De Britse minister Philip Hammond van Buitenlandse Zaken heropent vandaag na bijna vier jaar de ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran. Aanleiding voor de toenadering tussen de landen is het nucleair akkoord dat vorige maand werd gesloten.
 

Britse minister Philip Hammond heropent ambassade in TeheranNRC Handelsblad - Buitenland

In het Duitse Heidenau bij Dresden zijn opnieuw protesten uitgebroken bij een noodopvang voor vluchtelingen. Demonstranten gooiden bierflesjes en vuurwerk naar de politie.
Zondag 23 Augustus 2015 - 07:38:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer protesten bij noodopvang voor vluchtelingen in DresdenNRC Handelsblad - Buitenland

De Maleisische politie heeft bij de Thaise grens een massagraf met resten van 24 mensen gevonden. Gedacht wordt dat het gaat om slachtoffers van mensenhandel.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 21:15:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Massagraf gevonden in Maleisië, vermoedelijk RohingyaNRC Handelsblad - Buitenland

De Palestijnse president Mahmoud Abbas neemt ontslag als leider van een uitvoerend comité binnen de Palestijnse regering. De 80-jarige Abbas blijft wel in functie als Palestijnse president.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 20:28:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

21 doden bij zelfmoordaanslag in SomaliëNRC Handelsblad - Buitenland

Zeven doden en meerdere gewonden zijn bij een vliegshow gevallen in het Britse graafschap West Sussex, het zuiden van Engeland. Een van de vliegtuigen stortte na een looping neer op een nabijgelegen parkeerplaats.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 17:48:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeven doden na neerstorten vliegtuig bij vliegshow in SussexNRC Handelsblad - Buitenland

De Belgische premier Charles Michel wil met de buurlanden snel overleggen over de veiligheid in de internationale treinen. Het land gaat nu al extra politie inzetten op stations en treinen.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 16:39:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

België zet extra politie in op stations en treinen na verijdelde aanslagNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een zelfmoordaanslag met een autobom in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn zeker tien mensen om het leven gekomen. Circa zeventig anderen raakten gewond. Onder de doden zijn drie buitenlanders zegt de NAVO.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 15:03:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Autobom ontploft in Kabul - 10 doden en 70 gewondenNRC Handelsblad - Buitenland

Duizenden vluchtelingen zijn vandaag door politiebarrières gebroken en de grens naar Macedonië over gerend. Gisteren vluchtten ook al honderden migranten de grens over. Macedonië zegt de toestroom niet meer aan te kunnen en heeft de noodtoestand uitgeroepen.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 13:44:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden migranten vluchten grens naar Macedonië overNRC Handelsblad - Buitenland

Verschillende prominente leden van de Moslimbroederschap, onder wie leider Mohamed Badie, zijn in Egypte veroordeeld tot levenslange gevangenisstraffen wegens moord en het aanzetten tot geweld. Ze zouden betrokken zijn geweest bij een aanslag op een politiebureau in 2013, waarbij vijf mensen omkwamen.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 11:13:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leider Moslimbroederschap veroordeeld tot levenslangNRC Handelsblad - Buitenland

Hoogwaardigheidsbekleder van het beruchte Cambodjaanse Rode Khmer-regime (1975 - 1979) van Pol Pot Ieng Thirith is op 82-jarige leeftijd overleden. Thirith was tijdens het hele Rode Khmer-bewind minister van Sociale Zaken.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 09:58:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rode Khmer-minister Ieng Thirith (83) overledenNRC Handelsblad - Buitenland

De man die gisteren een aanslag wilde plegen in de Thalys die op weg was van Amsterdam naar Parijs zou recent nog in Syrië zijn geweest. De 26-jarige Marokkaan was in beeld bij de Spaanse veiligheidsdiensten voor zijn extremistisch-islamitische denkbeelden.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 08:45:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Man die aanslag in Thalys wilde plegen was Syriëganger’NRC Handelsblad - Buitenland

Vandaag komen hoge afvaardigingen van aartsvijanden Noord- en Zuid-Korea bijeen voor overleg. In Panmunjom op de grens zullen zij de gespannen situatie bespreken.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 08:14:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Protesten nabij Dresden wegens opvang vluchtelingenNRC Handelsblad - Buitenland

De op een na hoogste leider van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) zou afgelopen dinsdag om het leven gekomen zijn bij een Amerikaanse luchtaanval in de buurt van de Irakese stad Mosul.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 20:01:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Belangrijke leider IS omgekomen bij luchtaanval, zegt VS’NRC Handelsblad - Buitenland

Twee Amerikaanse mariniers hebben vrijdag een bloedbad weten te voorkomen door een man te overmeesteren die van plan was een aanslag te plegen op een Thalys die op weg was van Amsterdam naar Parijs. Bij die actie raakten de twee gewond. De dader is opgepakt.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 19:16:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanslag voorkomen op Thalys (A’dam-Parijs) - twee gewondenNRC Handelsblad - Buitenland

De jaarlijkse gezamenlijke oefeningen van de legers van Zuid-Korea en de Verenigde Staten zijn voor onbepaalde tijd opgeschort na dreigementen van Noord-Korea.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 17:18:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Legeroefeningen VS en Zuid-Korea tijdelijk opgeschort na dreiging Noord-KoreaNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de grens die Griekenland scheidt van Macedonië zijn honderden migranten het laatstgenoemde land vandaag binnengedrongen. Dit ondanks pogingen van ordetroepen om de vluchtelingen tegen te houden.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 16:17:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Migranten stromen Macedonië binnen na opstootjesNRC Handelsblad - Buitenland

Mediaorganisaties in Zuid-Soedan zijn vanmiddag voor 24 uur op zwart gegaan, uit protest tegen de moord op een dagbladjournalist woensdag.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 11:02:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Media Zuid-Soedan 24 uur op zwart na moord op journalistNRC Handelsblad - Buitenland

Macedonische ordetroepen hebben flitsgranaten en traangas ingezet om een groep van duizenden migranten uiteen te drijven op de grens met Griekenland.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 10:25:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Macedonische politie zet flitsgranaten in tegen migrantenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een Israëlische luchtaanval op een Syrische legerpost is één Syrische soldaat omgekomen en zijn zeven militairen gewond geraakt. Verder zijn vijf mensen gedood bij een andere Israëlische luchtaanval.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 10:08:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Syrische militair en ‘militanten’ gedood bij Israëlische luchtaanvallenNRC Handelsblad - Buitenland

De bekendmaking twee dagen geleden van miljoenen gebruikers van de Amerikaanse vreemdgangerssite Ashley Madison lijkt slechts het begin te zijn van een affaire met een lange nasleep. Onder de gelekte gegevens blijken 594 Nederlanders te zitten. Voormalig reality-tv-ster Josh Duggar is de eerste die publiek bekent zijn vrouw te hebben bedrogen via de site.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 09:45:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Bijna 600 Nederlanders onder gelekte data vreemdgangerssite Ashley Madison’NRC Handelsblad - Buitenland

Een deel van de Griekse Syriza-partij van premier Tsipras splitst zich af en gaat verder als onafhankelijke partij. Dat meldde de Griekse staatstelevisie vanochtend. Het gaat om een groep van 25 parlementariërs die het niet eens is met de koers van Tsipras, die gisteravond nieuwe verkiezingen uitschreef.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 08:34:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Deel Syriza-parlementariërs splitst zich af en begint nieuwe partijNRC Handelsblad - Buitenland

De Britten vrezen dat migranten op zoek gaan naar alternatieve routes nu het land samen met Frankrijk de beveiliging in de Franse havenstad Calais aan het opschroeven is. Nederland en België is gevraagd om te voorkomen dat vluchtelingen via Hoek van Holland proberen te komen.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 08:17:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britten willen dat Nederland en België vluchtelingen tegenhoudenNRC Handelsblad - Buitenland

Militanten van Islamitische Staat hebben een eeuwenoud klooster in de Syrische provincie Homs met de grond gelijk gemaakt.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 07:41:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS sloopt eeuwenoud klooster in SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

Peru voert een oude maatregel weer in: het parlement stemde vannacht unaniem voor een wet waarin staat dat het leger toestellen die verdacht worden van drugssmokkel, mag neerhalen.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 07:30:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Peru stemt voor het neerhalen van drugsvliegtuigjesNRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse oppositie wil koste wat het kost voorkomen dat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. De komende dagen wordt gekeken of ze een nieuwe coalitie kunnen vormen.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 06:45:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekse oppositie wil nieuwe regering vormenNRC Handelsblad - Buitenland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft het leger opgedragen in volle staat van paraatheid te zijn voor oorlog met het zuiden.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 23:06:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Spanningen tussen Noord- en Zuid-Korea lopen verder opNRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maiziere, vindt dat Europa niet genoeg doet om de vluchtelingencrisis aan te pakken. Volgens hem vormt het Verdrag van Schengen, het vrije verkeer van personen, een gevaar.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 20:27:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitsland: EU doet niet genoeg om vluchtelingencrisis aan te pakkenNRC Handelsblad - Buitenland

Oud-lijsttrekker Jean-Marie Le Pen van de Franse rechts-nationalistische partij Front National is door zijn partij geschorst.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 19:44:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Front National zet Jean-Marie Le Pen uit ‘zijn eigen’ partijNRC Handelsblad - Buitenland

Grieken moeten voor de derde keer dit jaar naar de stembus. Na de verkiezingen van januari en het referendum over de voorwaarden van internationale geldschieters in ruil voor extra noodkrediet in juli, heeft premier Alexis Tsipras vanavond nieuwe parlementsverkiezingen uitgeschreven. …

Donderdag 20 Augustus 2015 - 16:33:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tsipras treedt terug, schrijft verkiezingen uit - ‘akkoord niet wat we wilden’NRC Handelsblad - Buitenland

Groot-Brittannië heropent zondag, na bijna vier jaar, weer de ambassade in de Iraanse hoofdstad Teheran. De Britse minister van Buitenlandse Zaken zal daarbij aanwezig zijn.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 16:32:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britten heropenen zondag ambassade Iran - ‘verhoudingen worden langzaam beter’NRC Handelsblad - Buitenland

Macedonië heeft de noodtoestand afgekondigd in twee grensgebieden in het zuiden en noorden. De Griekse politie doet niets, klagen de autoriteiten in het Balkanland.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 16:10:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Burgemeester Duitse plaats Heidenau bedreigd door rechtsextremistenNu.nl - Buitenland

De burgemeester van het Duitse Heidenau, Jürgen Opitz, is door rechtsextremisten bedreigd vanwege zijn betrokkenheid in de opvang van vluchtelingen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Meer dan 300.000 bootvluchtelingen, 2500 dodenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vluchtelingencrisis: Macedonië roept noodtoestand uit bij grenzenNRC Handelsblad - Buitenland

De Zwitserse bevolking mag zich vrijwel zeker opnieuw uitspreken over het beperken van immigratie van Europeanen. Initiatiefnemers hebben in korte tijd 100.000 handtekeningen verzameld voor een referendum.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zwitsers krijgen in nieuw referendum kans immigratiebesluit te herzienNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.