Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

YouTubers Ties en Govert nog drie dagen de cel in en een boete van 4500 dollarAD - Buitenland

De zoektocht naar twee Belgische duikers, die sinds zondagochtend worden vermist na een duik in de Noordzee bij Frankrijk, is gestaakt. ,,De overlevingskansen zijn te klein geworden’’, zo laat het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) in Oostende weten.
Dinsdag 17 September 2019 - 02:41:15 - AD - Buitenland
 

Belgisch duikerskoppel vermist na duik in Noordzee; zoektocht gestaaktAD - Buitenland

Al sinds hij president van Amerika is, weigert Donald Trump zijn belastingaangiften openbaar te maken. Maar daar legt niet iedereen zich bij neer. Eerder werd hij al gedagvaard om zijn aangiften bij Deutsche Bank en Capital One Financial Corp vrij te geven. Nu heeft ook de openbaar aanklager in Manhattan het boekhoudkantoor van Trump gedagvaard.
Dinsdag 17 September 2019 - 01:26:00 - AD - Buitenland
 

Trump: geen oorlog met Iran vanwege aanval olieveldenNu.nl - Buitenland

Volgens Amerikaanse president Donald Trump is Iran verantwoordelijk voor de militaire aanval op olie-installaties in Saoedi-Arabië. Hij ziet dat echter niet als reden om een oorlog te beginnen, zei hij maandag volgens persbureau Reuters.
Dinsdag 17 September 2019 - 00:36:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Tweehonderd arrestaties om betrokkenheid bij Indonesische bosbrandenNu.nl - Buitenland

De politie in Indonesië heeft bijna tweehonderd mensen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de enorme bosbranden die in het land woeden. Daarnaast wordt de rol van vier bedrijven onderzocht, aldus woordvoerder van de Indonesische nationale politie Dedi Prasetyo maandag.
Maandag 16 September 2019 - 22:19:21 - Nu.nl - Buitenland
 

Trump opnieuw gedagvaard voor belastingaangiften van afgelopen acht jaarAD - Buitenland

De 42-jarige B.D. uit het Belgische Sint-Gilles-Waas hangt een gevangenisstraf van 18 maanden cel boven het hoofd voor het jarenlang terroriseren van zijn dochtertjes (7 en 11 jaar oud). Dat ging gepaard met heel wat agressie zoals slaan en schoppen. Ook zijn vrouw was er slachtoffer van. ,,Ik ben misschien een wat te strenge vader geweest.”
Maandag 16 September 2019 - 21:47:21 - AD - Buitenland
 

IS-leider roept in audioboodschap op tot bevrijden IS-vrouwenNOS Nieuws - Buitenland

De leider van de islamitische terreurbeweging IS heeft een nieuwe audioboodschap naar buiten gebracht. Abu Bakr al-Baghdadi roept in de boodschap op tot het bevrijden van IS-vrouwen die vastzitten in Irak en Syrië, al is de echtheid van de audioboodschap nog niet geverifieerd. Het is voor het eerst sinds april dat er weer een teken van leven komt van hem. Toen verscheen er na vijf jaar weer een video waarop de IS-leider te zien zou zijn.

"Broeders en zusters, doe je uiterste best om ze te bevrijden en haal de muren neer die ze nu tegenhouden", is te horen in de boodschap. "Aarzel niet om losgeld te betalen als je ze niet met geweld kunt bevrijden. En val hun slagers aan, zoals je zou doen bij onderzoekers en rechters, en andere vijanden." Ook wordt door degene op de audioboodschap gesproken over "vernederende gevangenissen" die in stand worden gehouden door "kruisvaarders en hun sjiitische volgers".

Volgens Baghdadi, of iemand die zich voordoet als hem, zijn de Verenigde Staten en zijn bondgenoten verslagen in Irak en Afghanistan. De IS-leider waarschuwt in de tape ook voor nieuwe aanslagen. Hij noemde verschillende gebieden zoals Mali, maar geeft niet aan wanneer de aanslagen plaats zouden moeten vinden.

Verslagen

Baghdadi is een van de meest gezochte mensen ter wereld. De Verenigde Staten hebben 25 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Hij wordt onder meer verantwoordelijk voor de massamoord op burgers, ambtenaren en militairen.

De meeste naasten van Baghdadi zijn door Amerikaanse luchtaanvallen om het leven gebracht, zoals de woordvoerder, de oorlogsminister en twee gouverneurs. Waar Baghdadi zit, is onbekend.

Zijn terreurorganisatie werd in 2017 in Irak verslagen, en in maart verloor het zijn laatste territorium in Syrië. Ondanks alle nederlagen heeft de beweging nog wel terreurcellen, die geregeld aanslagen plegen in zowel Syrië als Irak. IS riep in 2014 nog een kalifaat uit met Baghdadi als kalief. Op het hoogtepunt had het de terreurbeweging de macht over miljoenen mensen.

Maandag 16 September 2019 - 21:32:43 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Ik begrijp niet waarom de media schrijven dat het Haga Lyceum een slechte school is’De Volkskrant - Buitenland

Met de faillissementsaanvraag van Purdue Pharma zondagavond is het eindspel van deze pijnstillerfabrikant begonnen, maar daarmee kan het boek nog lang niet worden gesloten. Niet alleen zal het bankroet door schuldeisers worden aangevochten, maar ook is de vraag of de eigenaren van Purdue, de familie Sackler, er met een deel van de buit vandoor zijn gegaan.
Maandag 16 September 2019 - 21:05:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Belg riskeert cel na jarenlange terreur dochtertjes (7 en 11 jaar)AD - Buitenland

Een 10-jarig meisje uit de Amerikaanse staat Texas is vanochtend overleden aan de gevolgen van een dodelijke parasiet die tijdens het zwemmen haar lichaam was binnengedrongen. Het gaat om de zeer zeldzame naegleria fowleri, beter bekend als de hersenetende amoebe.
Maandag 16 September 2019 - 21:04:00 - AD - Buitenland
 

Hersenetende parasiet doodt 10-jarig meisje na middagje zwemmen: ‘Lily hield van iedereen’AD - Buitenland

De leider van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS), Abu Bakr al-Baghdadi, heeft in een audiobericht aanhangers opgeroepen om IS-vrouwen in Irak en Syrië te bevrijden.
Maandag 16 September 2019 - 20:38:00 - AD - Buitenland
 

IS-leider roept op tot bevrijden vrouwelijke militantenAD - Buitenland

Het Thaise toeristeneiland Koh Chang heeft afgelopen weekend te maken gehad met extreme regenval en hevige overstromingen. Laaggelegen wegen en zelfs huizen liepen volledig onder water. Zeker 33 mensen overleefden het noodweer niet. Ondernemers Eric Borst (43) en Marianne Link (41) uit Noordwijk zaten middenin de chaos en leefden tussen hoop en vrees. ,,We maakten ons zorgen om ons hotel.”
Maandag 16 September 2019 - 19:35:00 - AD - Buitenland
 

‘Het gaat economisch heel goed, maar gemeenten moeten bezuinigen. Dat is niet uit te leggen’De Volkskrant - Buitenland

Luchtvaartmaatschappijen spelen met groene initiatieven in op de groeiende vliegschaamte, maar op dat ‘groene voetje’ valt wel wat af te dingen.
Maandag 16 September 2019 - 19:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlands stel middenin dodelijke overstromingen Thailand: ‘Angstig om te zien’AD - Buitenland

Een straatventer in Rome die afgelopen weekend een portemonnee vond met 2.000 euro aan cash geld en die naar de politie bracht, heeft een beloning van de eigenaar van de geldbuidel afgeslagen. ,,Ik heb niks uitzonderlijks gedaan’’, verklaarde de Bengaalse immigrant tegenover Italiaanse media.
Maandag 16 September 2019 - 18:50:00 - AD - Buitenland
 

Dit moet je weten over de vervroegde verkiezingen in IsraëlNu.nl - Buitenland

De inwoners van Israël kiezen dinsdag voor de tweede keer dit jaar een nieuw parlement. Waarom moeten ze weer naar de stembus? En wat kunnen we verwachten? Dit is wat je moet weten over de parlementsverkiezingen.
Maandag 16 September 2019 - 18:44:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Opperrechter Kavanaugh weer beschuldigd van seksueel wangedragNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse opperrechter Brett Kavanaugh ligt weer onder vuur vanwege vermeend seksueel wangedrag. Verslaggevers van The New York Times publiceerden zondag een artikel op basis van een boek dat zij binnenkort uitbrengen. Het werk bevat nieuwe getuigenverklaringen over incidenten waar Kavanaugh bij betrokken zou zijn geweest.
Maandag 16 September 2019 - 18:27:17 - Nu.nl - Buitenland
 

Britse krant The Guardian in opspraak na aanval op David Camerons leed na overlijden zoontjeDe Volkskrant - Buitenland

Grote en middelgrote steden in Nederland dreigen de komende vier jaar een half miljard euro tekort te komen. Dat zegt stedennetwerk G40. Paul Depla (PvdA), burgemeester van Breda en voorzitter van de G40: ‘Het is alsof je baas halverwege de maand zegt: ik houd deze maand toch 20 procent in op je salaris.’
Maandag 16 September 2019 - 18:27:04 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eerlijke vinder van portemonnee met 2.000 euro slaat beloning afAD - Buitenland

Een Frans jongetje (10) dat acht jaar geleden bijna volledig verlamd raakte nadat hij een besmette hamburger van supermarktketen Lidl in Frankrijk had gegeten, is afgelopen weekend overleden. Het stuk vlees was besmet met de E.coli-bacterie, beter bekend als de poepbacterie.
Maandag 16 September 2019 - 17:38:00 - AD - Buitenland
 

Saudi-Arabië: Iraanse wapens gebruikt bij aanval op olie-installatiesNOS Nieuws - Buitenland

Bij de aanval op Saudische olie-installaties van zaterdag zijn volgens het leger van Saudi-Arabië Iraanse wapens gebruikt. Een legerwoordvoerder stelt dat de aanval niet is uitgevoerd vanuit Jemen, zoals de Jemenitische Houthi-rebellen claimen.

De eerste uitkomsten van het Saudische onderzoek wijzen er volgens de woordvoerder op dat een type drone is gebruikt dat door Iran wordt geproduceerd. Het onderzoek is nog niet afgerond. Door de aanvallen ontstonden grote branden en Saudi-Arabië moest de olieproductie halveren.

Vanochtend werd al bekend dat Amerikaanse veiligheidsdiensten over satellietbeelden en inlichtingen beschikken die zouden aantonen dat Iran bij de aanval betrokken is. Op de beelden zou onder meer te zien zijn dat de aanvallen vanuit het westen en het noordwesten kwamen. Jemen ligt ten zuiden van Saudi-Arabië.

Iran zelf ontkent betrokken te zijn bij de aanval.

Trump wil bewijs

President Trump zegt dat Iran schuldig lijkt te zijn, maar dat hij geen oorlog wilt. Volgens hem kijkt de VS niet naar vergeldingsacties voordat hij "sluitend bewijs" heeft gezien van de schuld van Iran.

Trump zegt dat de VS wel is voorbereid op een militaire actie. Vanochtend meldde hij ook al op Twitter dat hij klaarzit voor een aanval, maar dat hij wilde wachten tot Saudi-Arabië zelf een schuldige zou aanwijzen.

Risico op conflict

Volgens de VN-gezant voor Jemen, Martin Griffiths, is nog niet helemaal duidelijk wie achter de aanval zit. Dat de Houthi-rebellen de verantwoordelijkheid opeisen, is op zichzelf al erg genoeg, zei Griffiths bij de VN-Veiligheidsraad. Volgens hem heeft de aanval het risico op een regionaal conflict vergroot.

Ook de regering van Oman heeft de aanval veroordeeld. Het ministerie van Buitenlandse Zaken noemt de escalatie van het geweld zinloos. Oman is een buurland van zowel Iran als Saudi-Arabië.

Maandag 16 September 2019 - 17:26:30 - NOS Nieuws - Buitenland
 

UNICEF: Voedseltekorten in Mozambique na orkanen Idai en KennethNu.nl - Buitenland

Bijna één miljoen mensen in het noorden van Mozambique lijden aan voedseltekorten, onder wie 160.000 jonge kinderen, meldt UNICEF. Volgens de hulporganisatie is de noodsituatie het directe gevolg van de orkanen Idai en Kenneth, die het gebied een half jaar geleden troffen.
Maandag 16 September 2019 - 17:26:03 - Nu.nl - Buitenland
 

In badkleding naar de sauna. Verpreutst Nederland?De Volkskrant - Buitenland

Goedemiddag,
Maandag 16 September 2019 - 16:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nolan (10) eet besmette hamburger en sterft acht jaar later: ‘Einde van jarenlange kwelling’AD - Buitenland

Het uiteenspattende object dat afgelopen weekend boven Gent werd gezien was een weerballon van een Ierse student, laat het Belgische ufo-meldpunt maandag weten. Daar hadden 34 mensen een melding gedaan over een "exploderende bol" in de lucht.
Maandag 16 September 2019 - 16:47:00 - AD - Buitenland
 

Indonesië arresteert bijna 200 mensen om bosbrandenNOS Nieuws - Buitenland

De politie in Indonesië heeft bijna 200 mensen opgepakt vanwege de enorme bosbranden in het land. De politie zegt dat er 185 arrestaties zijn verricht en dat er naar vier bedrijven onderzoek wordt gedaan.

De bosbranden in Indonesië zijn een jaarlijks terugkerend fenomeen. Vaak worden de branden illegaal aangestoken door kleine boeren en plantagehouders die land willen vrijmaken voor de landbouw.

De branden verspreiden een dikke smog over Zuidoost-Azië en leiden op veel plekken tot een ongezonde luchtkwaliteit. De autoriteiten hebben duizenden mensen ingezet om de bosbranden op de eilanden Sumatra en Borneo te bestrijden.

Ademhalingsproblemen

De verdachten zijn aangehouden in zes verschillende provincies waar de noodtoestand is uitgeroepen vanwege de aanhoudende bosbranden. De verdachten kunnen maximaal veroordeeld worden tot tien jaar gevangenisstraf voor het platbranden van land.

Het vuur heeft dit jaar al tot veel problemen geleid in Indonesië. Vliegtuigen moeten soms aan de grond gehouden worden en duizenden scholen op het eiland zijn gesloten uit voorzorg. Naar schatting zijn de afgelopen maanden 150.000 mensen behandeld vanwege ademhalingsproblemen.

Maandag 16 September 2019 - 16:44:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Faillissement Purdue nog lang niet het einde van opiatencrisis: veel meer partijen verantwoordelijkDe Volkskrant - Buitenland

Vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific is door China keihard aangepakt omdat medewerkers in Hongkong demonstreerden. Direct ontslag volgde, een angstcultuur werd gezaaid. Ook Nederlandse bedrijven in de stad voelen de spanning.
Maandag 16 September 2019 - 15:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wat gaat de economie merken van de aanslag op de Saoedische olie-installaties?De Volkskrant - Buitenland

Tunesië heeft bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen voor twee totale buitenstaanders gekozen: een mediatycoon die in de gevangenis zit en een academicus die niets van homo’s moet hebben. De tweede ronde volgt over enkele weken. Volgens verslaggever Rob Vreeken valt er niets te voorspellen.
Maandag 16 September 2019 - 14:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Als het persoonlijke opeens politiek wordtDe Volkskrant - Buitenland

Nieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
Maandag 16 September 2019 - 14:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Op het ‘groene voetje’ dat luchtvaartbedrijven bij klanten proberen te halen valt wat af te dingenDe Volkskrant - Buitenland

De olieprijs schoot meteen omhoog en de ‘grootste beursgang ooit’, die van oliebedrijf Aramco, zou uitgesteld zijn. Wat betekent de aanval op de Saoedische olie-installaties voor de olieprijs op langere termijn, en voor de economie? Een analyse in vier vragen.
Maandag 16 September 2019 - 14:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Juncker heeft geen werkbare oplossingen gehoord van JohnsonNOS Nieuws - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk en de EU lijken nog niet veel dichter bij een akkoord over de brexit te zijn gekomen. Jean-Claude Juncker en premier Boris Johnson ontmoetten elkaar vanmiddag voor het eerst, maar Juncker wacht nog steeds op een werkbare oplossing, zo liet de Europese Commissie in een persbericht weten.

Juncker vindt het de verantwoordelijkheid van het Verenigd Koninkrijk om met een werkbare oplossing te komen voor de scheidingsovereenkomst. Met minder dan zeven weken tot de brexit is er nog geen deal met Brussel over de voorwaarden van de Britse uittreding. Voor de backstop, een harde voorwaarde van de EU over de Ierse grens, is nog geen goed alternatief gevonden.

De verwachtingen die er waren voor de lunch kwamen vooral vanuit het Verenigd Koninkrijk. "We gaan nu toch echt met iets komen, dat soort geluiden hoorde je", vertelt correspondent Thomas Spekschoor. "Maar dat valt nu wel tegen. Vanuit Europese hoek waren er minder hoge verwachtingen."

Later op de middag sprak Johnson ook nog met de Luxemburgse premier Bettel. Johnson sloeg een persconferentie over vanwege het lawaai buiten:

Voor de lunch liet Johnson weten dat hij voorzichtig enthousiast over de ontmoeting was. Juncker, die op de lunch trakteerde, zei op de vraag wat hij ervan verwachtte: "We zullen zien!" Brexitminister Stephen Barclay en brexitonderhandelaar Michel Barnier waren ook bij het gesprek.

De ontmoeting in een restaurant in de binnenstad van Luxemburg duurde ongeveer twee uur. Beide partijen hadden het in persverklaringen na afloop over een constructief overleg.

De EU is volgens Juncker nog steeds eensgezind. De bal ligt volgens hem bij het Verenigd Koninkrijk maar de commissie wil graag meedenken over nieuwe voorstellen die voldoen aan de Europese voorwaarden voor de Ierse grenskwestie.

Maandag 16 September 2019 - 13:19:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Atleet Roelf B. en medeverdachte langer in voorarrest HongarijeAD - Buitenland

De weduwe van Nederlander Tob Cohen, oud-topman van Philips, verschijnt later dan aanvankelijk gepland voor de rechter in Kenia. De zitting is verplaatst naar 26 september, berichten Keniaanse media.
Maandag 16 September 2019 - 12:32:00 - AD - Buitenland
 

Wraak van Beijing verlamt bedrijven in Hongkong: ‘Elk statement kan in het verkeerde keelgat schieten’De Volkskrant - Buitenland

De Britse krant The Guardian heeft felle kritiek gekregen na een poging een politiek punt te maken over de rug van David Camerons gestorven zoontje. De krant heeft het hoofdredactionele commentaar na de eerste klachten snel herschreven.
Maandag 16 September 2019 - 12:05:19 - De Volkskrant - Buitenland
 

Weduwe Philips topman Cohen later voor de rechter in KeniaAD - Buitenland

Een Australische fietser is verongelukt tijdens een confrontatie met een driftige vogel. Het 76-jarige slachtoffer probeerde in het oosten van het land te ontkomen aan zijn vliegende belager en botste op een paal, meldt de Australische omroep ABC.
Maandag 16 September 2019 - 11:59:00 - AD - Buitenland
 

76-jarige Australiër vlucht voor agressieve vogel en sterftAD - Buitenland

Een metaaldetector van amper 40 euro. Meer had de 7-jarige Thomas Schepers uit het Belgische Helchteren niet nodig om de vondst van zijn leven te doen. Hij stuitte op een Duitse helm, schedel, granaat en mitrailleur. ,,Ik hoop dat ik de helm mag houden", zei de jongen. De gemeente nam voorlopig alle spullen mee.
Maandag 16 September 2019 - 11:24:00 - AD - Buitenland
 

Tunesische kiezers rekenen af met ‘oude politiek’De Volkskrant - Buitenland

Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: 12 miljard kuub aan gaswinning per jaar is een veilige bovengrens.
Maandag 16 September 2019 - 11:01:13 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vlaamse Thomas (7) doet spannende vondst met metaaldetector van amper 40 euroAD - Buitenland

De olieprijzen zijn fors omhoog geschoten, nadat afgelopen weekend een droneaanval plaatsvond op twee olie-installaties in Saoedi-Arabië. Hiermee is ongeveer 5 procent van de wereldwijde olieproductie weggevallen. De verwachting is dat dit snel zal leiden tot hogere prijzen aan de benzinepomp. Ondertussen dreigt de Amerikaanse president Trump met vergelding.
Maandag 16 September 2019 - 10:30:00 - AD - Buitenland
 

Marokko schaft douaneformulier af, moet wachttijden verminderenNOS Nieuws - Buitenland

Reizigers die Marokko in of uit willen, hoeven vanaf vandaag niet meer het verplichte papiertje van de douane in te vullen. Dat zegt de nationale veiligheidsdienst tegen Marokkaanse media.

Het formulier is niet meer nodig bij grensovergangen, ook niet bij de Spaanse enclaves Ceuta en Melilla. In de havens blijft het formulier nog een paar maanden verplicht in afwachting van een nieuw computersysteem.

Automobilisten, maar ook mensen die met het vliegtuig naar Marokko kwamen, moesten tot nu een tiental vragen beantwoorden over hun identiteit, beroep en de reden van bezoek.

Dat leidde tot irritaties aan de grens, zegt correspondent Samira Jadir. "Waarom wil de overheid dit allemaal van ons weten, vroegen mensen zich af. De gegevens worden officieel gebruikt voor de toerismestatistieken. Ze willen weten naar welke regio de meeste mensen gaan. Dankzij de formuliertjes hebben ze daar elk jaar uitgebreide rapportages van."

Waar is mijn pen?

Reisbureaus adviseerden om het formulier al in het vliegtuig of in de auto in te vullen, omdat de verwerking tot lange wachttijden leidde aan de grens en op luchthavens.

Er staan volgens Jadir altijd mannen met pennen bij de grens die het formulier voor je in willen vullen. "Eerst zeggen ze dat het geen geld kost, maar na het invullen vragen ze daar toch om."

Het afschaffen van het in- en uitreisformulier is onderdeel van een plan van de Marokkaanse overheid om de administratie van de douane te versimpelen om de wachttijden bij de grens te verminderen.

Maandag 16 September 2019 - 10:26:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Grootste stijging olieprijs ooit na droneaanval op Saoedi-Arabië; prijs aan de pomp zal stijgenAD - Buitenland

De 19-jarige Casey Viner, die een vriend een valse noodoproep liet doen die een dodelijke afloop had, moet vijftien maanden de cel in. Zijn bellende vriend werd in maart al veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf.
Maandag 16 September 2019 - 10:07:00 - AD - Buitenland
 

Aangespoelde dolfijnen in Chili geredNOS Nieuws - Buitenland

In het Zuid-Amerikaanse land Chili zijn twee aangespoelde dolfijnen gered. Mensen uit de buurt tilden de dieren met een speciale brancard terug de zee in. Daar konden de dolfijnen weer terug het diepe in zwemmen.

Maandag 16 September 2019 - 08:53:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Celstraf voor grappig bedoelde valse noodoproep met dodelijke afloopAD - Buitenland

De Portugese profvoetballer Cristiano Ronaldo (34) is in huilen uitgebarsten tijdens een tv-interview op de Britse zender ITV. De momenteel bij het Italiaanse Juventus spelende spits werd door presentator Pierce Morgan geconfronteerd met nooit eerder getoonde beelden van zijn aan alcohol verslaafde vader Jose Dinis Aveiro die in 2005 op 52-jarige overleed aan leverfalen.
Maandag 16 September 2019 - 08:39:00 - AD - Buitenland
 

Ronaldo breekt bij unieke beelden overleden vader: ‘Ik wist niet dat hij zó trots op me was’AD - Buitenland

De Amerikaanse geneesmiddelenfabrikant Purdue Pharma heeft het faillissement aangevraagd om zichzelf te beschermen tegen vorderingen van schuldeisers. De stap werd al enige tijd voorzien. Het bedrijf is als hoofdrolspeler in de opiatencrisis in de Verenigde Staten bezweken onder de druk van duizenden rechtszaken.
Maandag 16 September 2019 - 05:54:01 - AD - Buitenland
 

Volgens minister Wiebes is 12 miljard kuub gaswinning een veilige bovengrens. Maar is dat echt zo?De Volkskrant - Buitenland

Hoewel het wettelijk is verplicht, maken veel rechters hun bijbanen niet openbaar, blijkt uit onderzoek van Paul Ruijs. ‘Dit zijn dus de mensen die toetsen of burgers de wet correct naleven.’
Maandag 16 September 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Na mysterieuze luchtaanval op het hart van de Saoedische olie-industrie is het vingerwijzen begonnenDe Volkskrant - Buitenland

Aan de vooravond van Prinsjesdag sluiten nog eens vijf politieke partijen zich aan bij het manifest waarin jongerenbeweging Coalitie-Y het einde van het studieleenstelsel eist. SP, 50Plus, PvdD, SGP en Denk voegen zich bij de initiatiefnemers ChristenUnie, programmamaker Tim Hofman en zes jongerenorganisaties.
Maandag 16 September 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De NS is lang in zijn eigen heldenverhaal blijven gelovenDe Volkskrant - Buitenland

Rechters schenden nog steeds ongestraft de wettelijke plicht hun bijbanen openbaar te maken. De verplichte controle daarop door rechtbankpresidenten wordt nagenoeg niet uitgevoerd. Bovendien zijn er rechters die zich laten inhuren voor pleitcursussen en advies aan advocatenkantoren, hoewel de gerechtsbestuurders in 2013 besloten dat dit ongewenst is. Dat zegt gepensioneerd jurist Paul Ruijs in De Volkskrant.
Maandag 16 September 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoofdrolspeler opiatencrisis VS vraagt faillissement aanAD - Buitenland

De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, gaat alle elektronische sigaretten met smaakjes verbieden, zo kondigde hij zondag aan. Alleen e-sigaretten die naar tabak of menthol smaken, mogen blijven. De beslissing is het gevolg van de groeiende stroom berichten over Amerikanen die als gevolg van het ‘vapen’ een longziekte ontwikkelen of zelfs overlijden.
Maandag 16 September 2019 - 02:47:00 - AD - Buitenland
 

New York gaat e-sigaretten met smaakjes verbiedenAD - Buitenland

President Donald Trump wil niets weten van de eis van diverse Democratische presidentskandidaten om rechter Brett Kavanaugh uit zijn functie te ontheffen. Het lid van het Hooggerechtshof wordt in de New York Times opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens zijn studententijd. ‘Leugens’, zo reageerde Trump.
Maandag 16 September 2019 - 01:36:20 - AD - Buitenland
 

Gevoelige data van vrijwel alle Ecuadorianen door groot lek bereikbaarDe Volkskrant - Buitenland

Met een op het oog onbesuisde, maar kennelijk toch weloverwogen beweging heeft de Tunesische kiezer een hele generatie postrevolutionaire politici richting uitgang gestuurd. Of de deur definitief achter hen dichtvalt, moet blijken bij de parlementsverkiezingen van 6 oktober.
Maandag 16 September 2019 - 00:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump blijft vierkant achter rechter Kavanaugh staan, ook na nieuwe aantijgingenAD - Buitenland

Twee dorpen op het Griekse vakantie-eiland Zakynthos zijn vandaag ontruimd wegens een grote natuurbrand. Een woordvoerder van de brandweer zei dat 300 bewoners en toeristen zijn geëvacueerd uit de plaatsen Keri en Agalas.
Zondag 15 September 2019 - 22:56:00 - AD - Buitenland
 

Dorpen op Zakynthos ontruimd om natuurbrandAD - Buitenland

Twee Nederlanders zijn in Frankrijk veroordeeld voor het smokkelen van 106 kilo khat. De in Europa verboden drug zat verstopt in maar liefst vijftien tassen. De smokkelaars van 56 en 60 jaar waren onderweg van Israël naar Schiphol.
Zondag 15 September 2019 - 22:49:00 - AD - Buitenland
 

Smokkel van ruim 100 kilo khat kost Nederlanders flink wat duitenAD - Buitenland

In het zuidoosten van Spanje wordt gezocht naar een vermiste Nederlander. De 66-jarige man verdween volgens Spaanse media na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca.
Zondag 15 September 2019 - 21:52:00 - AD - Buitenland
 

Nederlander vermist in Spanje: meegesleurd bij overstromingenAD - Buitenland

De gouverneur van de staat New York gaat de verkoop van elektronische sigaretten met smaakjes aan banden leggen. De verkoop ervan is er nu verboden aan jongeren tot 18 jaar. Andrew Cuomo wil die leeftijdsgrens verhogen naar 21 jaar.
Zondag 15 September 2019 - 21:47:56 - AD - Buitenland
 

‘Voor de liberale middenklasse in Tunesië is het kiezen tussen de pest en de cholera’De Volkskrant - Buitenland

De invoering van een extra badkledingdag bij een sauna in Hierden leidde deze zomer tot discussie op sociale media. Nederland verpreutst, riepen critici. Is dat zo en is dat erg?
Zondag 15 September 2019 - 21:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Strengere regels New York voor e-sigarettenAD - Buitenland

De aanval met drones op Saoedische olie-installaties is niet alleen een flinke klap voor het koninkrijk. Met het wegvallen van 5,7 miljoen vaten per dag op langere termijn kan de olieprijs flink stijgen.
Zondag 15 September 2019 - 20:51:00 - AD - Buitenland
 

Acht partijen steunen jongerenmanifest dat einde van studieleenstelsel eistDe Volkskrant - Buitenland

Veel was er al bekend over de Jodentransporten, maar toch weet een nieuw boek over de spoorwegen in oorlogstijd nog te onthutsen: de NS stopte de transporten te lang weg achter de heldhaftige Spoorwegstaking.
Zondag 15 September 2019 - 19:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De paardenrace kan niet zonder wedje, maar staat onder druk door nieuwe wetgevingDe Volkskrant - Buitenland

Een mysterieuze luchtaanval zaterdag heeft de olie-industrie in Saoedi-Arabië in het hart geraakt. Twee olie-installaties raakten zwaar beschadigd. De Saoedische olieproductie is meer dan gehalveerd. De aanslag is opgeëist door rebellen in Jemen, maar de Verenigde Staten wijzen Iran aan als schuldige.
Zondag 15 September 2019 - 19:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oliemarkten extreem nerveus na aanval op Saoedi-ArabiëAD - Buitenland

De politie in Kenia is een grootscheepse zoekactie gestart naar de moordenaars van Nederlander Tob Cohen (69). Het lichaam van de golfmagnaat en oud-topman van Philips werd vrijdag gevonden in een septic tank in zijn tuin. Zijn Keniaanse echtgenote (52) en een vriend zitten vast op verdenking van het beramen van de moord.
Zondag 15 September 2019 - 19:04:00 - AD - Buitenland
 

‘Ik doe één onderzoekje en kom puur toevallig acht rechters tegen die hun functies niet opgeven’De Volkskrant - Buitenland

Hij begon als prijsvechter in grafkisten. Zes jaar later regelt het bedrijf van Jan-Jaap Palma enkele duizenden uitvaarten per jaar, meestal veel goedkoper dan de concurrentie. Ook in tijden van rouw wordt op de centen gelet.
Zondag 15 September 2019 - 18:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Met het ‘budgetafscheid’ schudden zij de uitvaartbranche opDe Volkskrant - Buitenland

De 27 kortebaandraverijen in Zuid- en Noord-Holland zijn cultureel erfgoed. Door een verandering in de kansspelbelasting staan echter de inkomsten op de tocht. ‘Bier, bijpraten, paarden en een gokje wagen, ze vormen vier poten van één tafel.’
Zondag 15 September 2019 - 17:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Klopjacht in Kenia op moordenaars oud-topman PhilipsAD - Buitenland

Van de 147 tijgers die drie jaar geleden waren gered uit een tempel in midden-Thailand zijn er 86 overleden aan een virusziekte. De tijgers kregen daardoor problemen met hun luchtwegen, meldde de Thaise krant Bangkok Post.
Zondag 15 September 2019 - 17:38:32 - AD - Buitenland
 

86 tijgers uit Thaise tempel dood door ziekteAD - Buitenland

De Belgische politie heeft in Brussel de extreemrechtse ‘Mars op Brussel’ gestopt door preventief tussen de veertig en vijftig betogers te arresteren. De meesten zijn opgepakt bij stations en bij het Spanjeplein in het centrum waar de ‘mars’ had moeten beginnen. Volgens de politie bleken veel arrestanten bekend door eerdere gewelddadige vergrijpen en zouden ze uit zijn geweest op rellen.
Zondag 15 September 2019 - 17:01:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen arrestaties bij verboden extreemrechtse betoging BrusselAD - Buitenland

Een onbekend lichtgevend voorwerp aan het firmament boven Gent heeft tot tientallen telefoontjes geleid naar het Belgische UFO-meldpunt.
Zondag 15 September 2019 - 15:29:00 - AD - Buitenland
 

Drukte bij UFO-meldpunt België over licht in luchtAD - Buitenland

De pro-Europese Liberaal-Democratische Partij heeft op een partijcongres in het Zuid-Engelse Bournemouth bevestigd dat de brexit onder alle omstandigheden moet worden voorkomen.
Zondag 15 September 2019 - 15:16:56 - AD - Buitenland
 

Door Saoedi-Arabië geleide coalitie: Drones waren van Iraanse makelijNu.nl - Buitenland

De olie-installaties in Saoedi-Arabië zijn afgelopen zaterdag getroffen door Iraanse drones, en de aanval is niet uitgevoerd vanuit Jemen. Dat zegt maandag een woordvoerder van de door Saoedi-Arabië geleide coalitie van landen die strijden tegen de Houthi-rebellen in Jemen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Rechters schenden nog steeds ongestraft wettelijke plicht bijbanen te melden’De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.