Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Grote demonstraties van rechts en links week voor verkiezingen in ItaliëNu.nl - Buitenland

Een week voor de parlementsverkiezingen in Italië hebben tienduizenden mensen zaterdag in verschillende steden van het land gedemonstreerd. Er waren antifscistische en rechts-extremistische demonstraties.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 22:00:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Grote demonstraties in Italië week voor verkiezingenNOS Nieuws - Buitenland

In Italië is een week voor de parlementsverkiezingen van volgende week in meerdere steden gedemonstreerd. Het ging om bijeenkomsten van neofascisten, antifascisten, eurosceptici en voor- en tegenstanders van migratie.

Een manifestatie van de Lega Nord in Milaan trok 50.000 deelnemers. Deze eurosceptische anti-immigratie partij is lid van de centrumrechtse coalitie die de verkiezingen mogelijk gaat winnen. Ook Forza Italia van Silvio Berlusconi hoort daarbij.

Lega Nord-leider Matteo Salvini vertelde zijn aanhang dat oorlogsvluchtelingen en mensen die "geld, respect en werk" naar Italië brengen pas welkom zijn als alle Italianen werk en een woning hebben.

Rellen

Niet ver van de bijeenkomst van de Lega Nord op de Plaza Duomo, raakte de politie slaags met aanhangers van extreemlinks. Die wilden een bijeenkomst van de neofascistische CasaPound-groep te verstoren. De politie wist de groepen gescheiden te houden.

In Rome werd door duizenden mensen tegen neofascisme gedemonstreerd. De demonstratie werd gesteund door vakbonden en politieke partijen. Ook premier Gentiloni liep mee.

De deelnemers maken zich zorgen over een opleving van het fascisme en spanningen met migranten die de afgelopen jaren over de Middellandse Zee naar Italië kwamen.

Macerata

Het duidelijkste voorbeeld daarvan was het neerschieten van zes migranten eerder deze maand in Macerata.

De schutter, een man met neonazistische en neofascistische sympathieën, zou uit wraak hebben gehandeld voor de moord op een jonge Italiaanse. De hoofdverdachte is een man uit Nigeria.

Palermo

In Palermo was dinsdag een leider van de fascistische Forza Nuova in elkaar geslagen. Daarom hielden winkeliers vandaag hun winkels dicht, omdat ze bang waren dat antifascisten slaags zouden raken met de bezoekers van een Forza Nuova-manifestatie. Voor zover bekend zijn er geen ongeregeldheden geweest.

Gisteren vocht de politie met linkse demonstranten die deelnemers aan een bijeenkomst van de Lega Nord in Pisa wilden aanvallen.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 21:54:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Robots waken in Japan over kinderen en brengen ouderen naar het toiletAD - Buitenland

De landelijke oproep om de Amerikaanse belangenorganisatie van vuurwapenliefhebbers (NRA) te boycotten begint momentum te krijgen. Ook twee grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben nu besloten om de banden met de Nationale Rifle Associaton te verbreken.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 21:05:45 - AD - Buitenland
 

Topdrukte op wegen richting wintersportgebieden blijft uitNu.nl - Buitenland

Op weg naar de Alpen komen wintersporters op verschillende plaatsen in de file, maar de situatie loopt nergens uit de hand. Dat komt vooral door het goede weer: er is geen neerslag, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).
Zaterdag 24 Februari 2018 - 20:41:59 - Nu.nl - Buitenland
 

VN-Veiligheidsraad stemt in met wapenstilstand in heel SyriëNu.nl - Buitenland

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft unaniem ingestemd met een wapenstilstand in heel Syrië naar aanleiding van de bombardementen in Oost-Ghouta. Het staakt-het-vuren gaat per direct in en duurt dertig dagen zodat humanitaire hulp kan worden toegelaten voor de zwaar getroffen burgers. 
Zaterdag 24 Februari 2018 - 19:55:59 - Nu.nl - Buitenland
 

VN-Veiligheidsraad stemt voor wapenstilstand Oost-GhoutaNOS Nieuws - Buitenland

De VN-Veiligheidsraad heeft unaniem gestemd voor een staakt-het-vuren van zeker dertig dagen in de Syrische rebellenenclave Oost-Ghouta. De wapenstilstand moet hulpverleners de kans geven zieken en gewonden te evacueren en de bevolking noodhulp te brengen.

De Veiligheidsraad eist een wapenstilstand, maar er zijn geen drukmiddelen om de strijdende partijen tot een bestand te dwingen. Militaire operaties tegen terroristische groepen als Islamitische Staat, al-Qaeda en al-Nusra vallen niet onder het staakt-het-vuren.

Onduidelijkheid

Het is nog niet duidelijk wanneer de wapenstilstand moet ingaat. De VS wil dat er meteen een einde komt aan de gevechten, maar volgens Rusland kan dat niet. De Russische VN-gezant zegt dat de strijdende partijen eerst daarover afspraken moeten maken.

De stemming in de raad stond oorspronkelijk gepland voor gisteren, maar werd meerdere keren uitgesteld omdat er nog werd onderhandeld over de resolutie.

Rusland wilde eerst niet akkoord gaan, maar deed dat toch. Op het moment van de stemming werd Oost-Ghouta nog gebombardeerd. Het is de zevende dag van luchtaanvallen op de enclave.

Bij bombardementen kwamen vandaag weer 29 mensen om. Daarmee stijgt het totale dodental van deze week tot boven de vijfhonderd, zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Beelden die de buitenwereld bereiken, laten het leed van de bevolking zien. Op straat staat een bestelauto met lijken in achterbak, in een ziekenhuis kijken gewond geraakte kinderen verdwaasd voor zich uit.

"Er is een wrede campagne gaande om Ghouta te verwoesten", zegt een arts. "Ze gebruiken vliegtuigen, raketten en bomvaten." Een vrouw die een zwaargewonde zoon binnenbrengt, krijgt te horen dat de artsen niets voor hem kunnen doen." Overal is geschreeuw en gehuil van kinderen te horen.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 19:55:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerikaanse wapenclub NRA ligt steeds meer onder vuurAD - Buitenland

Archeologen uit Duitsland en Egypte hebben in de stad Minya een zeker 2500 jaar oude necropolis ontdekt. De begraafplaats bevat ruim 40 sarcofagen, meer dan duizend kleine beelden, een gouden masker en tal van andere voorwerpen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 18:33:53 - AD - Buitenland
 

Recordpoging: met 16.692 mensen samen tekenen NOS Nieuws - Buitenland

In de Filipijnse hoofdstad Manila zijn vandaag duizenden scholieren bij elkaar gekomen voor een wereldrecordpoging tekenles. De deelnemers kregen een krijt en een tekenbord. Daarmee moesten ze een masker tekenen.

Creatieve vakken

Creatieve vakken zoals tekenen zijn niet populair onder Filipijnse scholieren. Door een wereldrecordpoging tekenles te organiseren, hopen scholen dat leerling meer interesse krijgen voor vakken zoals tekenen en handvaardigheid.

Wereldrecord

In totaal kwamen 16.692 scholieren opdagen. Daarmee hebben ze het wereldrecord uit India verbeterd. Daar deden 14.135 deelnemers mee aan de tekenles.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:56:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Archeologen ontdekken 2.500 jaar oude begraafplaats in EgypteAD - Buitenland

Vier miljoen Franse vrouwen zijn minstens één keer in hun leven verkracht. Dat suggereert een nieuw onderzoek van denktank Fondation Jean Jaurès in Parijs.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:42:44 - AD - Buitenland
 

In een week tijd 500 doden in Oost-Ghouta, niemand is zijn leven zekerNOS Nieuws - Buitenland

Bij bombardementen op de rebellenenclave Oost-Ghouta in Syrië zijn vandaag zeker 29 mensen omgekomen. Daarmee stijgt het totale dodental van deze week tot boven de vijfhonderd, zegt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.

Volgens deze in Engeland gevestigde groep worden de aanvallen uitgevoerd door Syrische en Russische vliegtuigen. Rusland ontkent directe betrokkenheid bij het geweld.

In het gebied zijn meerdere rebellengroepen actief, onder wie een aan al-Qaida gelieerde groep.

Lijken

Beelden die de buitenwereld bereiken, laten zien dat niemand in Oost-Ghouta zijn leven zeker is. Op straat staat een bestelauto met lijken in achterbak, in een ziekenhuis kijken gewond geraakte kinderen verdwaasd voor zich uit.

"Er is een wrede campagne gaande om Ghouta te verwoesten", zegt een arts. "Ze gebruiken vliegtuigen, raketten en bomvaten." Een vrouw die een zwaargewonde zoon binnenbrengt, krijgt te horen dat de artsen niets voor hem kunnen doen." Overal is geschreeuw en gehuil van kinderen te horen.

In de VN-Veiligheidsraad wordt al een week over een resolutie gesproken die een staakt-het-vuren tot stand moet brengen. Hulpverleners van de VN zouden de enclave dan binnen kunnen gaan om voedsel en geneesmiddelen te brengen en zieken en gewonden weg te halen.

Gisteren kwam het opnieuw niet tot een stemming. Rusland was het niet eens met de tekst en zou een veto uitspreken. De resolutie is inmiddels aangepast en wordt om 18.00 uur Nederlandse tijd in stemming gebracht.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:22:14 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dodental aanvallen Oost-Ghouta komt uit boven vijfhonderdNu.nl - Buitenland

Het Syrische regeringsleger heeft bij de bombardementen op Oost-Ghouta, een rebellenbolwerk bij de hoofdstad Damascus, in een week tijd al zeker vijfhonderd burgers gedood. 
Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:00:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Londen wil niet met Ecuador praten over situatie Julian AssangeNu.nl - Buitenland

Groot-Brittannië heeft een aanbod van Ecuador afgewezen om over de positie van WikiLeaks-oprichter Julian Assange te onderhandelen. Die vluchtte bijna zes jaar geleden naar de ambassade van Ecuador in Londen en zit daar nog steeds. 
Zaterdag 24 Februari 2018 - 14:37:53 - Nu.nl - Buitenland
 

Esmee Visser legt dochter van Trump uit wat schaatsen isNOS Nieuws - Buitenland

De dochter van Donald Trump zat tijdens de massastart op de tribune. Ivanka Trump weet niet veel van schaatsen, maar gelukkig zat ze naast onze kampioen Esmee Visser. Die kon haar precies uitleggen hoe de sport werkt.

In het volgende filmpje van het Sportjournaal zie je er meer over:

Voor Esmee Visser waren de Olympische Spelen al heel bijzonder. Ze won verrassend goud op de 5.000 meter en kreeg felicitatie vam van koning Willem-Alexander, atleet Usain Bolt, premier Mark Rutte en tennisser Roger Federer.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 14:37:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Deze foto’s moet je gezien hebbenAD - Buitenland

De luchtaanvallen door de Syrische en Russische luchtmacht op rebellenstad gaan onverminderd door. Met honderden slachtoffers tot gevolg.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 14:20:58 - AD - Buitenland
 

Dodental aanslag Mogadishu loopt op naar 45Nu.nl - Buitenland

Het dodental van de aanslag met twee autobommen in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen van achttien naar 45. Dat heeft een regeringsfunctionaris zaterdag laten weten.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 13:56:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Spaanse politie rolt vanuit Nederland geleide drugsbende opNu.nl - Buitenland

De Spaanse politie heeft in Baskenland een drugsbende opgerold die vanuit Nederland werd geleid.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 13:31:44 - Nu.nl - Buitenland
 

AfD klaagt voormalig partijvoorzitter aan om gebruik symbolenNu.nl - Buitenland

Alternative für Deutschland (AfD) is naar de rechter gestapt om te voorkomen dat oud-partijvoorzitter Frauke Petry logo, kleuren en andere symbolen van de rechts-populistische partij gaat gebruiken
Zaterdag 24 Februari 2018 - 12:51:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Auto rijdt in op kinderen bij Indiase school: negen kinderen gedoodNOS Nieuws - Buitenland

In het noordoosten van India heeft een automobilist een grote groep kinderen bij een school aangereden. Negen kinderen zijn omgekomen. Twintig kinderen zijn zwaargewond geraakt, van wie er drie in kritieke toestand verkeren.

Het incident gebeurde rond sluitingstijd in het district Muzaffarpur. De school was op zaterdagochtend open geweest en veel kinderen stonden buiten om naar huis te gaan.

De automobilist had voordat hij de kinderen schepte, iets verderop ook al een voetganger aangereden. Hij is er na de twee ongelukken als een haas vandoor gegaan. In tegenstelling tot eerdere berichten is de politie nog op zoek naar hem.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 11:43:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

#BoycottNRA-campagne werpt vruchten af: bedrijven lozen Amerikaanse wapenlobbyistDe Volkskrant - Buitenland

In Milaan zijn de modeshows met de wintermode voor 2017-2018 in volle gang. Moderedacteur Bregje Lampe blogt dagelijks over de Show van de Dag. Vandaag: Sportmax. Sportmax is de tweede lijn van Max Mara, goedkoper en toegankelijker. Op de een of andere manier heb ik dan het idee dat de eerste lijn de betere is. Maar dat was dat deze week niet het geval. De collectie die Max Mara afgelopen donderda
Zaterdag 24 Februari 2018 - 10:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Broer terreurverdachte Abdeslam opgepakt na gewapende overvalNOS Nieuws - Buitenland

De broer van terreurverdachte Salah Abdeslam, Mohamed, is opgepakt in verband met een gewapende overval op ambtenaren in de Brusselse gemeente Molenbeek. Bij die overval in januari zou 70.000 euro zijn buitgemaakt.

Volgens twee Belgische kranten is Mohamed Abdeslam gisteren met een andere verdachte opgepakt. Bij de overval vorige maand werden drie ambtenaren met een mes bedreigd. De drie waren op weg naar een bank om 70.000 euro aan gemeentegeld te storten.

Abdeslam was werknemer van de gemeente Molenbeek. Hij zou onlangs zijn ontslagen.

Eis Salah Abdeslam

Zijn broer Salah Abdeslam is de enige verdachte van de terreuraanslagen in Parijs van november 2015 die nog in leven is.

Hij stond begin deze maand terecht in de rechtbank van Brussel. Daar heeft het OM 20 jaar cel tegen hem geëist voor de schietpartij kort voor zijn aanhouding in 2016.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 08:59:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerika is immuun geworden voor de vuile was van TrumpAD - Buitenland

De Verenigde Staten willen schepen die verdacht worden van smokkelvaarten naar Noord-Korea gaan doorzoeken en stoppen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 02:08:16 - AD - Buitenland
 

VS wil schepen in buurt Noord-Korea controlerenAD - Buitenland

Na de schietpartij in Parkland, Florida waarbij 17 scholieren omkwamen, legt de lokale sheriff de Amerikaanse wapenlobby NRA het vuur aan de schenen. Na onlangs nog op CNN in debat te zijn gegaan met sheriff Scott Israel, slaat de NRA nu terug op Twitter.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 01:06:09 - AD - Buitenland
 

Wapenlobby VS geeft sheriff Florida de schuld van schietpartijAD - Buitenland

De gouverneur van Florida Rick Scott heeft vandaag voorgesteld de regels voor het kopen van vuurwapens aan te scherpen en maatregelen te nemen om de veiligheid op scholen te verbeteren. Hij lanceerde dat plan als reactie op de schietpartij in Parkland. Een oud-leerling schoot anderhalve week geleden op Douglas High zeventien mensen dood.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:40:16 - AD - Buitenland
 

De komst van een Spitzenkandidat moet de Europese verkiezingen aantrekkelijker makenDe Volkskrant - Buitenland

Nederland en andere nettobetalers in de Europese Unie komen onder zware druk te staan om meer geld aan de EU af te dragen. Overleg tussen de Europese regeringsleiders vrijdagmiddag maakte duidelijk dat een meerderheid een hoger EU-budget wil. Premier Rutte beloofde er alles aan te doen om een hogere bijdrage van Nederland te voorkomen. Rutte vestigt zijn hoop op bondskanselier Merkel. Duitsland is
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederland op EU-top onder druk om meer geld af te dragenDe Volkskrant - Buitenland

Naar aanleiding van de schietpartij in Florida. De opvatting dat wapens de beste verdediging zijn tegen dergelijke schietpartijen blijft populair. Zie Trumps voorstel om sommige leraren gewapend les te laten geven. Uit onderzoek blijkt dat de reden dat in Amerika relatief veel mensen door schietpartijen sterven, te maken heeft met het aantal wapens dat in omloop is. Ongeveer 40 procent van de leer
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Esther Gerritsen heeft geluk gehad met het instinct van haar vriendenDe Volkskrant - Buitenland

Over het nieuwste boek van de Britse socioloog Frank Furedi wordt vooral gezwegen. Daarin neemt hij het onder meer op voor het recht van Hongaren of Polen om christelijk, conservatief en nationalistisch te zijn. Frank Furedi (1947) is een gerenommeerd socioloog, oud-communist, verbonden aan de universiteit van Kent, nu met emeritaat. Hij schreef over de politiek van de angst en een overheid die ov
Vrijdag 23 Februari 2018 - 19:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gouverneur Florida wil wapenwet aanpassenAD - Buitenland

De afgelopen jaren zijn er bij het internationale Rode Kruis (ICRC) 28 mensen ontslagen of vertrokken vanwege (de verdenking van) prostitueebezoek.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 19:20:47 - AD - Buitenland
 

28 mensen weg bij Rode Kruis om wangedragAD - Buitenland

Antwerpenaar Danny Byltjes (46) stierf twee jaar geleden in India. Een natuurlijk overlijden, volgens de Indiase autoriteiten. Een autopsie in eigen land bracht iets heel anders aan het licht. De veertiger had een schedelbreuk, een leverscheur en hij miste nieren en hart. ,,Ik wil eindelijk weten wat er met mijn man is gebeurd”, zegt zijn weduwe Nancy Van Son.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 18:44:09 - AD - Buitenland
 

Europa balkaniseert: de geschiedenis en collectieve schuld zijn terugDe Volkskrant - Buitenland

De Braziliaanse legergeneraal moet korte metten maken met de georganiseerde misdaad in Rio de Janeiro. Nu hij zich gaat bemoeien met interne kwesties stuit hij op een muur van onwil en argwaan. Het is - zoals de Brazilianen zeggen - een flinke ananas om te schillen. De Braziliaanse legergeneraal Walter Braga Netto heeft sinds een week het bevel over de 43 duizend militaire politieagenten, tienduiz
Vrijdag 23 Februari 2018 - 17:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Human Rights Watch: Dorpen Rohingya platgewalst met bulldozersAD - Buitenland

Hun grote leider, Kim Jong-Un, riep Noord-Koreaanse sporters ooit op om ‘meer te zweten tijdens de training’. Op die manier moesten ze zorgen voor glorie voor het land, in de vorm van gouden medailles. Laten we het voorzichtig uitdrukken: in Pyeongchang kwam dat nog niet helemaal van de grond. De Noord-Koreanen grossierden in laatste en 1-na-laatste plaatsen.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:37:16 - AD - Buitenland
 

Deze Braziliaanse legergeneraal moet vrede brengen in Rio én de politie gaan zuiveren van corruptieDe Volkskrant - Buitenland

Het Openbaar Ministerie is van plan in cassatie te gaan in de zaak over de uitlevering van de Marokkaans-Nederlandse Said C. Gisteren oordeelde de rechtbank Zeeland-West-Brabant dat C. niet mag worden uitgeleverd aan Marokko, maar het OM stapt nu naar de Hoge Raad om dit besluit aan te vechten. De 52-jarige C. uit Roosendaal, oud-lid van het Marokkaanse parlement, wordt in zijn geboorteland verdac
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bangladesh maakt onbewoond eiland gereed voor huisvesting Rohingya-vluchtelingenDe Volkskrant - Buitenland

De ingang van Dear Hotel op Madrids bekendste winkelstraat Gran Vía loopt u zo voorbij. Slechts een subtiele aanhef boven de entree vertelt dat we aan het goede adres zijn. De begane grond van het hotel is dan ook het minst interessant. Waar u moet zijn, is de vijftiende verdieping van het voorname pand. Daar treft u een dakterras met uitzicht over hele stad en een spectaculair overhellend poedelb
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In het Spaanse dorp Alcoy verslaan de christenen nog ieder jaar de morenDe Volkskrant - Buitenland

Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Daar zijn we dan, op de top van een winderige, koude heuvel buiten Teheran. Het regent. Zittend op een klapstoel in de modder kijken we hoe langzaam een graf wordt gegraven. Schep voor schep dieper de bruine grond in. De mannen van de geheime dienst staan op gepaste afsta
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trumps idee van gewapende leraren weggehoondAD - Buitenland

Terroristen in Oost-Ghouta bedreigen naar schatting 8 miljoen burgers die in en rond de Syrische hoofdstad Damascus wonen. Ze vuren vrijwel dagelijks honderden granaten af op de dichtbevolkte streek van Damascus ten westen van de enclave.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 13:08:14 - AD - Buitenland
 

Schoolagent bleef buiten wachten tijdens bloedbad in FloridaDe Volkskrant - Buitenland

De vroegere topman van Save The Children vertrekt bij Unicef vanwege beschuldigingen over seksuele intimidatie in zijn tijd bij de Britse hulporganisatie. Justin Forsyth, plaatsvervangend directeur van Unicef, besloot donderdag ontslag te nemen nadat bekend was geworden dat drie vrouwen hem bij Save The Children hadden beschuldigd van ongepast gedrag. Het aftreden van de Brit, na een decennialange
Vrijdag 23 Februari 2018 - 11:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gouverneur Missouri vervolgd om maken naaktfoto van minnaresAD - Buitenland

De Verenigde Staten kondigen nieuwe grootschalige sancties aan tegen Noord-Korea. Daarmee wordt de druk op Pyongyang verhoogd, terwijl Zuid-Korea zich voorbereidt op nieuwe gesprekken met het buurland.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 11:31:16 - AD - Buitenland
 

Voormalig topman Save The Children stapt op bij Unicef na terugkerende klacht over seksuele intimidatieDe Volkskrant - Buitenland

In Milaan zijn de modeshows met de wintermode voor 2017-2018 in volle gang. Moderedacteur Bregje Lampe blogt dagelijks over de Show van de Dag. Vandaag: Prada. Het is al een paar seizoenen relatief stil rondom Prada. Het bekende Italiaanse merk wordt namelijk nogal overschreeuwd door Gucci, dat andere Italiaans mode-icoon. Gucci is een hype momenteel: het merk weet precies wat de Instagramgenerati
Vrijdag 23 Februari 2018 - 11:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump kondigt nieuwe sancties aan tegen Noord-KoreaAD - Buitenland

De Amerikaanse Thomas Whitaker heeft vlak voor zijn geplande executie te horen gekregen dat zijn leven wordt gespaard. De Texaanse gouverneur Greg Abbott liet minder dan een uur voor de terechtstelling weten dat de straf van de 38-jarige gevangene wordt omgezet naar een levenslange celstraf.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 11:10:41 - AD - Buitenland
 

FCK! Gevatte excuses Kentucky Fried Chicken voor kipcrisisAD - Buitenland

De kerncentrale in de Duitse deelstaat Nedersaksen, dat grenst aan Groningen, Drenthe en Overijssel, loopt gevaarlijk achter in het updaten van het plan van aanpak in geval van een catastrofe. Dat meldt de Osnabrücker Zeitung.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 09:48:16 - AD - Buitenland
 

Grensgebied in gevaar door falende aanpak bij catastrofe kerncentraleAD - Buitenland

Tommy Wieringa schrijft wekelijks over wat hem bezighoudt.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 09:00:51 - AD - Buitenland
 

Vicepremier Australië stapt op wegens affaire met medewerksterAD - Buitenland

De Nederlander Aweys S. is in Londen schuldig bevonden aan terrorisme. Hij had plannen om op Joden te schieten, of misschien zelfs op koningin Elizabeth. Thuis in Breda begrijpt zijn gezin niet wat er aan de hand is. ,,Papa zegt niet waarom hij in de gevangenis zit.'
Vrijdag 23 Februari 2018 - 05:00:23 - AD - Buitenland
 

Chinese staat neemt de macht over bij verzekeraar Anbang, het moederbedrijf van Reaal en ZwitserlevenDe Volkskrant - Buitenland

In het Syrisch-Turks grensgebied vechten bloedbroeders een verbeten burgeroorlog uit: Turken, Arabieren en Koerden. In dat chaotische strijdtoneel trekt correspondent Ana van Es rond. De akker van de oude Osman ligt achter de school, in de schaduw van Turkije. De schaduw komt van de muur die Turkije bouwde langs de grens, metershoog, van grijs beton. Sinds de muur hier staat zijn de akkers rondom
Vrijdag 23 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Meer aanklachten tegen voormalige campagneleider TrumpAD - Buitenland

De gewapende agent die op de dag van de dodelijke schietpartij op een middelbare school op de campus aanwezig was, heeft ontslag genomen. Hij stond buiten het gebouw waar de schutter 17 van zijn schoolgenoten doodschoot, maar ging niet naar binnen.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 01:43:52 - AD - Buitenland
 

Medewerkers van Plan International hebben kinderen seksueel misbruiktDe Volkskrant - Buitenland

ARCO, de grote Spaanse kunstbeurs die momenteel in Madrid wordt gehouden, heeft werk van de Spaanse kunstenaar Santiago Sierra laten weghalen. Dit omdat leiders van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging werden afgebeeld als politieke gevangenen. Het is een standpunt dat heel wat Catalanen in stilte uitdragen, door een geel lintje dat ze op hun jas hebben gespeld. Of luider, met spandoeken aan g
Donderdag 22 Februari 2018 - 18:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Madrileense kunstbeurs verwijdert fotoserie met opgepakte Catalaanse leidersDe Volkskrant - Buitenland

Nog voordat de informele top met Europese regeringsleiders vrijdag in Brussel is begonnen, tempert premier Mark Rutte de verwachtingen: zijn invloed is beperkt. Vooral niet teveel beloven. Een nonchalante houding. Rutte weet hoe hij zijn woorden moet kiezen om de oppositieleden in de Tweede Kamer niet op de kast te jagen. Natuurlijk wil het kabinet niet dat er extra geld naar de Europese Unie gaat
Donderdag 22 Februari 2018 - 16:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Koreanen worden kwaad als een buitenlander hun de les leest, zeker als het over hondenvlees gaatDe Volkskrant - Buitenland

Macht heeft niet altijd een gezicht, zeker niet als het om de Europese Unie gaat. Iedereen kent de Duitse kanselier Merkel, maar wie kent Martin Selmayr? Niemand, hoewel de Duitser de afgelopen crisisjaren belangrijk was voor het wel en wee van Europa en zijn burgers. Woensdag richtte de schijnwerper zich even op hem, toen bekend werd dat hij de hoogste ambtenaar van de Europese Commissie wordt. D
Donderdag 22 Februari 2018 - 10:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump wil leraren bewapenen om schietpartijen te voorkomenDe Volkskrant - Buitenland

Zeker tien Nigeriaanse meisjes zijn spoorloos nadat de terreurorganisatie Boko Haram hun school enkele dagen geleden heeft aangevallen. Gevreesd wordt dat ze zijn meegenomen, net zoals in 2014 is gebeurd met 276 schoolmeisjes in het dorpje Chibok. Maandagavond werd het dorp Dapchi, in de noordelijke staat Yobe, bestormd door strijders van Boko Haram. Ze vuurden hun wapens af en er klonken explosie
Donderdag 22 Februari 2018 - 00:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tientallen doden door aanslagen in AfghanistanNu.nl - Buitenland

Door vier aanslagen op veiligheidstroepen in Afghanistan zijn zaterdag zeker 29 mensen om het leven gekomen. De aanslagen waren in de hoofdstad Kabul en de provincies Helmand en Farah.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Meer dan 20 doden bij aanslagen in AfghanistanNOS Nieuws - Buitenland

In Afghanistan zijn gisteren en vandaag meer dan 20 doden gevallen bij een serie aanslagen van de Taliban en IS. Een aanval van de Taliban op een legerpost in de westelijke provincie Farah eiste 18 levens. Een grote groep Talibanstrijders viel de post midden in de nacht aan.

Vrijwel tegelijkertijd blies een zelfmoordenaar zich bij een kantoor van de NAVO in de hoofdstad Kabul op. Daarbij kwamen twee mensen om en raakten er zeven gewond. IS heeft die aanslag opgeëist.

Ook werden in de zuidelijke provincie Helmand twee aanslagen in korte tijd gepleegd. Bij een aanval in de buurt van een gebouw van de Afghaanse geheime dienst viel één dode. Op een andere plek in de provincie kwamen twee militairen om door een autobom.

In Kabul zijn de veiligheidsmaatregelen sinds eind januari nog eens aangescherpt. Een terrorist van de Taliban bracht op 27 januari een ambulance tot ontploffing, waarbij meer dan honderd mensen omkwamen en ruim 200 mensen gewond raakten.

Diplomatie

De jongste geweldsgolf komt aan de vooravond van een internationale conferentie volgende week in Kabul. Het doel van die bijeenkomst is internationale steun te verwerven voor vredesbesprekingen met de Taliban.

Generaal Nicholson, de hoogste Amerikaanse militair in Afghanistan, heeft verklaard dat de NAVO de Afghaanse regering zal helpen om de veiligheidssituatie in de hoofdstad te verbeteren. Tegelijkertijd zegde hij luchtsteun toe bij de strijd met de militanten.

Nicholson zei ook dat hij verwacht dat de Taliban doorgaan met de gruwelijke aanslagen al ziet hij een verminderde ambitie bij de vijand om meer gebied te veroveren. "De Taliban weten dat ze deze strijd niet kunnen winnen en ze doen er het best aan om deel te nemen aan verzoeningsoverleg", zei Nicholson. Hij schat het aantal IS-strijders in Afghanistan op 1500 à 2000.

Vredesbesprekingen met de Taliban lijken nog ver weg, hoewel er volgens functionarissen wel contact op lager niveau is. "Denk niet dat er niets gebeurt, we boeken wel degelijk vooruitgang", zei de permanente Amerikaanse vertegenwoordiger bij de NAVO.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nigeriaanse meisjes vermist na aanval van Boko Haram op schoolDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bewaker aanwezig bij schietpartij Florida wachtte buiten afAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.