Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossingAD - Buitenland

Een nog onbekend gas heeft vanmiddag op de luchthaven van het Duitse Düsseldorf lichamelijke klachten veroorzaakt bij 40 medewerkers. Ze kregen irritaties aan ogen en ademhalingswegen. De politie onderzoekt de zaak.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 21:12:00 - AD - Buitenland
 

Strabrechtse Heide laat Australië zien: natuur kán herstellen na brandenNOS Nieuws - Buitenland

In Australië woeden al maandenlang verwoestende bosbranden. Miljoenen hectare gingen verloren, zeker 28 mensen overleden en volgens het WNF zullen er ruim een miljard dieren aan sterven. Maar naast de hevige regenval is er nog een sprankje hoop.

Niet voor de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers of voor de dieren die zijn overleden of getroffen, maar wel voor de planten en bomen. Dit bewijst de Strabrechtse Heide ten oosten van Eindhoven, die in 2010 voor een groot deel in vlammen opging. De sporen zijn bijna tien jaar later nog steeds te zien, maar er groeit weer hei.

Boswachter Erik Schram laat de sporen van de brand op de Strabrechtse Heide zien:

"Tien jaar geleden was alles hier zwart. De grond, de bomen, de heide. Eigenlijk was het een zwarte wereld", zegt boswachter Erik Schram. "Als de brand eenmaal voorbij is, de rust terugkeert en het begint te regenen, dan beginnen planten vanzelf weer te groeien." Dat komt doordat de heidezaden in de grond grotendeels ongeschonden waren.

Ook in Australië is dit een mogelijkheid. Daar zijn het vooral eucalyptusbossen die in brand stonden of staan, sommige daarvan zijn 100 tot 150 jaar oud. Maar als de zaden er niet aan kapotgaan en nieuwe branden uitblijven, dan zullen ook daar na vijf tot tien jaar nieuwe bomen staan, zegt Gert-Jan Nabuurs, bossenhoogleraar aan de Wageningen Universiteit.

Steeds minder bos

"Bosbrand hoort bij het natuurlijke systeem van eucalyptusbomen. Sommige hebben zelfs vuur nodig om de zaden te laten ontkiemen. Je krijgt dus iets dat lijkt op een bos, maar het is heel jong." Of dat genoeg kans krijgt om verder te groeien, is wel de vraag. "De branden zijn van een enorme omvang en intensiteit. Als ze steeds vaker voorkomen, hou je steeds minder bos over."

Overheden doen er goed aan na te denken over bosbeheer en bijbehorende investeringen, vindt Nabuurs. Bijvoorbeeld corridors aanleggen waardoor vuur zich minder makkelijk over een groot gebied kan verspreiden. "Dat moet je doen als je je bos in stand wil houden en wil beheren voor hernieuwbare grondstoffen. En die hebben we heel hard nodig als we van fossiele brandstoffen af willen."

Zaterdag 18 Januari 2020 - 20:04:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Raadselachtig gas op Duitse luchthaven: 40 medewerkers behandeld voor klachtenAD - Buitenland

Tien leden van een Mexicaanse muziekgroep zijn gisteren vermoord in de plaats Mexcalzingo in de zuidwestelijke deelstaat Guerrero. De krant El Universal meldt op gezag van de politie dat de leden van de groep Sensación vermoedelijk zijn omgebracht door leden van de criminele bende Los Ardillos.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:58:46 - AD - Buitenland
 

Tien leden Mexicaanse muziekgroep vermoordAD - Buitenland

De Britse prins Harry (35) en zijn 38-jarige echtgenote Meghan zullen vanaf komend voorjaar hun koninklijke titels niet langer gebruiken en geen publieke financiële middelen meer ontvangen voor koninklijke plichtplegingen. Dat meldt Buckingham Palace in een officiële verklaring.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:38:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen gewonden bij protesten in LibanonNOS Nieuws - Buitenland

In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn tientallen demonstranten gewond geraakt bij botsingen met ordetroepen. Tijdens een mars van duizenden demonstranten tegen de heersende elite braken rellen uit.

Er werd met stenen en vuurwerk gegooid naar de politie en ook metalen hekken en verkeersborden werden uit de grond gerukt en naar de politie gegooid. De ordetroepen zetten traangas en waterkanonnen in om de menigte uiteen te drijven.

Volgens het Rode Kruis zijn 30 mensen in het ziekenhuis behandeld. Nog eens 45 andere gewonden konden ter plekke worden geholpen.

Demonstranten verzamelden zich vlakbij het parlement in Beiroet:

Betogers uit alle lagen van de bevolking gingen de afgelopen weken de straat op om hervorming van het politieke systeem te eisen. Ook demonstreerden ze tegen de in hun ogen corrupte regering.

Onder druk van de protesten kondigde premier Said Hariri eind oktober zijn ontslag aan. Een nieuwe regering is nog niet gevormd. De protesten hebben de ergste politieke en economische crisis veroorzaakt sinds het einde van de burgeroorlog, 30 jaar geleden. De waarde van het Libanese pond is aanzienlijk gedaald.

President Aoun heeft nu het leger opdracht gegeven de orde te herstellen

Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:28:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Oekraïner op Schiphol opgepakt voor kindermishandeling tijdens vluchtNOS Nieuws - Buitenland

Op Schiphol is vanochtend een man van 47 uit Oekraïne aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn dochtertje van 3. De man vloog met het kind van Brazilië naar Amsterdam.

Tijdens de vlucht zou hij het meisje hebben mishandeld. Bemanningsleden van het vliegtuig en passagiers grepen in, waarna de crew zich over het meisje ontfermde. Bij aankomst werd de Oekraïner door personeel van de marechaussee opgewacht en aangehouden voor onderzoek.

Het kind is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming, zo laat de marechaussee weten in een bericht op Facebook.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:11:25 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Harry en Meghan doen afstand van titels en krijgen geen toelage meer voor plichtplegingenAD - Buitenland

De United States Space Force - een onlangs opgericht onderdeel van de Amerikaanse strijdkrachten dat verantwoordelijk is voor oorlogsvoering in de ruimte - heeft de looks van het nieuwe USSF-uniform bekendgemaakt, maar de outfit ligt nu al onder vuur op sociale media. Reden? Het best stoere pak is voorzien van een groenbruine camouflageprint. Belachelijk, vindt menigeen, want in de ruimte groeien geen bomen en valt er weinig te camoufleren.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:08:00 - AD - Buitenland
 

Nieuwe uniform Amerikaanse Space Force onder vuur: ‘Belachelijk, in ruimte valt niks te camoufleren’AD - Buitenland

De medewerkers van de metro in Parijs zetten maandag een punt achter de staking die ze zijn begonnen uit protest tegen de aangekondigde pensioenhervormingen. De vakbond Unsa-RATP meldde aan de krant Le Parisien dat na 45 dagen staken gekeken wordt naar andere mogelijkheden om te protesteren tegen de hervormingen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:04:00 - AD - Buitenland
 

Beka komt op voor het grootste regenwoud ter wereldNOS Nieuws - Buitenland

In het Amazone-regenwoud wonen verschillende groepen inheemse stammen. Zij maken zich zorgen over hun leefgebied en vinden dat het regenwoud beter moet worden beschermd.

De 16-jarige Beka is één van de actievoerders. Zij woont in een klein dorp midden in het Amazone-gebied.

Maar die plek wordt nu bedreigd. De Braziliaanse president Bolsonaro wil namelijk geld verdienen door bomen te kappen, wegen aan te leggen en mijnen te bouwen.

Volgens Beka en andere inheemse mensen is dat een groot gevaar voor de duizenden soorten dieren en planten in het gebied.

Door samen te praten over oplossingen hopen de stammen de regering tegen te houden. Beka hoopt dat ook mensen uit andere landen hen zullen steunen.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 17:49:35 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Metrostaking Parijs maandag beëindigd, Macron geëvacueerd uit theater vanwege boze betogersAD - Buitenland

Een burgemeester uit de buurt van Hannover (Nedersaksen) die zijn ambtsketen drie weken geleden aan de wilgen hing vanwege ‘ernstige persoonlijke bedreigingen’, is nog steeds het mikpunt van haat. Dat blijkt uit berichten op zijn Facebookpagina. Daarin meldt Arnd Focke (48) dat hij de afgelopen dagen opnieuw is bedreigd.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 17:38:00 - AD - Buitenland
 

Demonstraties Libanon aangewakkerd, tientallen gewonden bij protestmarsNu.nl - Buitenland

In de Libanese hoofdstad Beiroet zijn zaterdag tientallen demonstranten gewond geraakt bij botsingen met veiligheidstroepen. Na een relatief rustige periode is het sinds een week weer onrustig in het land.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 17:01:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Iran stuurt zwarte dozen neergehaald vliegtuig naar OekraïneNOS Nieuws - Buitenland

Iran stuurt de zwarte dozen met vluchtgegevens van het Oekraïense vliegtuig dat op 8 januari door de Iraanse Revolutionaire Garde werd neergehaald naar Kiev. Daar krijgen ook deskundigen uit Frankrijk, Canada en de Verenigde Staten de gelegenheid om de data te onderzoeken. Iran zegt dat het de zwarte dozen niet zelf kan onderzoeken.

Bij de vliegramp kwamen alle 176 inzittenden van het toestel om het leven. Kort ervoor waren de spanningen tussen Iran en de VS hoog opgelopen door de liquidatie met een drone van een hoge Iraanse generaal door het Amerikaanse leger.

De Revolutionaire Garde bestookte daarop als vergelding Amerikaanse doelen in Irak met raketten. Het duurde dagen voor het Iraanse regime toegaf dat het passagiersvliegtuig, een Boeing 737, bij vergissing was neergehaald. De affaire leidde in Iran tot felle protesten tegen het regime.

Expertise

Het toestel van Ukraine International Airlines was onderweg van Teheran naar Kiev. Veel passagiers waren Iraans of hadden een dubbele nationaliteit: zo waren er 57 inzittenden met een Canadees paspoort. Ook zaten er Zweden, Afghanen en Britten in.

De Canadese premier Trudeau had Iran al opgeroepen om de zwaar beschadigde zwarte dozen naar Frankrijk te sturen: hij zegt dat dat land de expertise heeft die nodig is voor het onderzoek. De motor van de Boeing is gebouwd door een Frans-Amerikaans bedrijf.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 16:43:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Metro Parijs gaat na staking van 46 dagen weer rijdenNOS Nieuws - Buitenland

De metro in Parijs gaat weer rijden. Vanaf maandag is de staking voorbij, nadat 46 dagen onafgebroken het werk was neergelegd; een record.

De grootste vakbond bij het metrobedrijf wil nu "op andere manieren gaan actievoeren". Hoe ze dat willen doen, is nog onbekend.

"We zijn vastberaden om door te gaan met acties tegen de onrechtvaardige pensioenhervorming", liet vakbond UNSA-RATP in een verklaring weten.

Enorme omzetverliezen

Op het Franse spoor wordt nog wel gestaakt tegen de pensioenhervormingen van president Macron. Maar de animo van de actievoerders neemt wel af. De meeste treinen rijden weer.

De afgelopen weken begon de publieke opinie zich tegen de staking bij metro en treinen te keren. Bij het begin, op 5 december, was er nog volop steun. Maar naarmate het langer duurde, groeide de overlast. Op universiteiten werden examens uitgesteld, hotels en restaurants meldden enorme omzetverliezen.

Uit een peiling van deze week bleek dat de meeste Fransen nog steeds achter de opvattingen van de stakers staan, maar dat 57 procent ook vindt dat de acties nu moeten stoppen.

Opsteker voor Macron

Voor president Macron is het einde van de metrostaking een enorme opsteker. Afgelopen week besloot de grootste landelijke vakcentrale, de CFDT, al om niet langer mee te doen aan landelijke demonstraties. De CFDT deed dat na een toezegging van de regering: het plan om de Fransen voortaan tot hun 64ste te laten werken werd in de ijskast gezet.

De regering en de CFDT onderhandelen nu over alternatieve maatregelen om de pensioenen in Frankrijk betaalbaar te houden. Die gesprekken gaan tot eind april duren.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 16:09:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zeventig centimeter sneeuw bij storm in CanadaNOS Nieuws - Buitenland

In het oosten van Canada is een heleboel sneeuw gevallen. Op sommige plekken viel wel 70 centimeter.

Ook was het op veel plekken koud. Soms wel 30 graden onder nul.

Noedels

Burgemeesters van verschillende dorpen en steden riepen hun inwoners op om voor de veiligheid binnen te blijven. Door het slechte weer was op sommige plekken de elektriciteit uitgevallen.

Toch was het ook mogelijk om leuke dingen te doen. Iemand liet een maaltijd met noedels helemaal bevriezen. Je ziet het in de video hierboven.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:55:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Uitgedroogde koala drinkt water van asfalt: ‘Hij was te dorstig en wilde niet weg’AD - Buitenland

Actievoerders van de internationale klimaatbeweging Extinction Rebellion houden vandaag een grote protestactie op de voorlaatste - en drukste - dag van het Autosalon in Brussel. Zij verstoren de autobeurs door in wagens te kruipen en zich vast te ketenen. Maar hun plannen zijn nog extremer: ze willen zich ook vastlijmen aan auto’s en met nepbloed gooien. De politie heeft al verschillende actievoerders opgepakt.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:09:00 - AD - Buitenland
 

Zilver voor Melissa Peperkamp op Jeugd Olympische WinterspelenNOS Nieuws - Buitenland

Snowboarder Melissa Peperkamp heeft een zilveren medaille gehaald bij de Jeugd Olympische Winterspelen. Het goud ging naar de Belgische Evy Poppe.

Slopestyle

Melissa Peperkamp doet aan snowboard slopestyle. Bij die sport moet je een parcours afleggen met veel heuvels, rails en andere obstakels. De bedoeling is om zoveel mogelijk mooie trucs te laten zien.

Melissa Peperkamp stond tijdens de finale op plek 1, maar de Belgische Evy Poppe ging haar dus voorbij. Na de finish gaven ze elkaar gelijk een dikke knuffel.

Eerder deze week plaatste Melissa Peperkamp op haar Instagram een video met veel trucs. Hieronder kun je goed zien wat ze allemaal kan.

Nederland heeft al meer medailles gehaald op de Jeugd Olympische Winterspelen. Zo wonnen Myrthe de Boer en Isabel Grevelt goud bij het schaatsen.

De Jeugd Olympische Spelen zijn speciaal voor jonge sporters van 14 tot 18 jaar.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 14:56:42 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Moord op journalist en paspoorthandel: hoe corrupt is Malta?Nu.nl - Buitenland

Het door corruptieschandalen geteisterde Malta kreeg afgelopen week een nieuwe premier, nadat zijn voorganger onder druk aftrad. Het web van corruptie op het kleine eiland kan ook schadelijk zijn voor Nederland, legt Pieter Omtzigt uit. Het CDA-Kamerlid deed namens de Raad van Europa onderzoek naar de rechtsstaat op Malta.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 14:39:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Sneeuwstorm legt openbaar leven in Canadese provincie platNu.nl - Buitenland

Over de Canadese provincie Newfoundland and Labrador trok vrijdag een zware sneeuwstorm. De sneeuwstorm bereikte windsnelheden van 120 kilometer per uur. Het weer was zo slecht dat zelfs de
sneeuwschuivers van de weg gehaald werden.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 14:15:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Ministerie waarschuwt voor noodweer aan oostkust van SpanjeNu.nl - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt Nederlanders in een reisadvies voor het noodweer van zondag in delen van Spanje. Er wordt slecht weer verwacht op de Balearen (onder andere Ibiza en Mallorca), in Catalonië en in Valencia.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 14:05:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Ruimtevaartorganisatie Elon Musk heeft morgen ‘belangrijkste examen ooit’AD - Buitenland

Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 12:30:27 - AD - Buitenland
 

Nog vier jaar Trump, hoe erg kan het zijn? Misschien wel het begin van het eindeAD - Buitenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is ‘alert op’ een mysterieus Chinees virus. Brits onderzoek wijst uit dat mogelijk 1700 mensen zijn geïnfecteerd met het het zogenoemde corona-virus. Dat aantal staat in schril contrast met de melding van China dat bijna 50 mensen besmet zijn geraakt.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 12:13:00 - AD - Buitenland
 

RIVM ‘alert op’ mysterieus Chinees virus: ‘mogelijk 1700 besmettingen’AD - Buitenland

Naar schatting honderdduizenden vissen zijn gestorven in het door bosbranden zwaar geteisterde New South Wales nadat as en slib door de hevige regenval van de afgelopen dagen in de rivier Macleay zijn gestroomd. De impact van de massale vissensterfte is nog decennia lang merkbaar zijn, schrijft de Britse krant The Guardian.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 12:04:29 - AD - Buitenland
 

SpaceX-lancering die moet mislukken een dag uitgesteldNOS Nieuws - Buitenland

Een belangrijke testvlucht van SpaceX die vandaag zou plaatsvinden, is uitgesteld tot morgen. Het ruimtevaartbedrijf lanceert dan een onbemande Crew Dragon, het ruimteschip dat later dit jaar astronauten naar het ruimtestation ISS moet gaan brengen. Daar zal de ruimtecapsule deze keer niet aankomen. Door de lancering te laten mislukken, wil SpaceX de systemen testen die de bemanning in veiligheid moeten brengen als het misgaat bij de lancering.

Een geslaagde in-flight abort test is een voorwaarde voor het mogen vervoeren van astronauten naar het ISS. De lancering vandaag ging niet door vanwege de harde wind en ruwe zee voor de kust van Florida, waar de Dragon neer moest komen.

De raket moet morgen ergens tussen 14.00 en 20.00 uur omhoog gaan. De volgende mogelijkheid is maandag. Na de lancering vanaf het lanceerplatform in Florida zal de Crew Dragon met een Falcon 9-raket anderhalve minuut lang opstijgen. Daarna maakt de capsule zich los van de draagraket. De Dragon zal aan parachutes landen boven de Atlantische Oceaan. De draagraket zal vanuit de hogere lagen van de atmosfeer terugvallen en in stukken breken boven de oceaan. Bij normale lanceringen laat het bedrijf van Elon Musk de Falcon 9 heelhuids verticaal op een platform landen.

Bekijk hier een animatie van de test:

De in-flight abort test was eigenlijk vorig jaar gepland, maar de capsule die daarvoor gebruikt zou worden werd op 20 april vorig jaar vernietigd toen de motoren van de Dragon werden getest. Op 13 november ging die test wel goed.

Volg de test morgen op NPO Nieuws, en de NOS-Facebookpagina.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:54:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nu ook vogelgriep in Tsjechië, vermoedelijk door watervogelNOS Nieuws - Buitenland

Op een boerderij in Tsjechië is vogelgriep geconstateerd. Het virus is ontdekt op een pluimveehouderij in het midden van het land. Twaalf kippen waren besmet, de helft daarvan was binnen twee dagen dood. De rest van het pluimvee wordt afgemaakt.

Volgens de Tsjechische gezondheidsautoriteiten is het virus vermoedelijk verspreid door een watervogel in de vrije natuur. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat dieren in de omgeving ook worden besmet.

Het is voor het eerst in drie jaar dat het virus is vastgesteld in het Midden-Europese land. Afgelopen weken werd al vogelgriep ontdekt bij pluimvee in Hongarije, Slowakije, Roemenië en Polen.

Kippen nog niet verplicht naar binnen

De Nederlandse pluimveesector is bang dat het virus ook naar Nederland komt. De branche pleitte afgelopen week bij minister Schouten voor een ophokplicht, maar de minister vindt dat nu nog niet nodig. Maandag wordt de situatie opnieuw bekeken. Schouten maakt zich wel zorgen over de manier waarop het vogelgriepvirus zich in Europa verspreidt.

Er worden al maatregelen genomen zoals het extra reinigen en ontsmetten van bijvoorbeeld vrachtwagens, maar dat is wat de pluimveesector betreft niet genoeg. Die vreest dat wilde vogels het virus meenemen naar Nederland.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:37:13 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Massale vissterfte in Australië nadat as van bosbranden in rivier stroomtAD - Buitenland

De terugkeer van een Noorse vrouw en haar twee kinderen uit het IS-kalifaat heeft een crisis veroorzaakt in de Noorse coalitie. Premier Erna Solberg overlegt maandag met haar coalitiegenoot en minister van Financiën Siv Jensen over de vraag of de samenwerking tussen de conservatieve partij Høyre en de rechts-populistische Vooruitgangspartij (Frp) kan worden voortgezet.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:03:44 - AD - Buitenland
 

Ibiza en Mallorca pakken met nieuwe wet dranktoerisme op eilanden aanNu.nl - Buitenland

De lokale overheid van de Balearen heeft vrijdag een wet goedgekeurd die het overmatige alcoholgebruik op de Spaanse eilanden Ibiza en Mallorca moet aanpakken, meldt de regiopresident van de eilandengroep op Twitter.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:09:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Vijf dingen die je moet weten over de hervormingen van PoetinNu.nl - Buitenland

De Russische president Vladimir Poetin kondigde dinsdag nieuwe grondwetswijzigingen aan en ontbond woensdag onverwacht de regering van premier Dmitry Medvedev. Wat is de strategie achter de plannen van de machtigste man van Rusland? Dit zijn de vijf dingen die je moet weten over zijn hervormingen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 08:56:59 - Nu.nl - Buitenland
 

Zonnepanelen en afval scheiden: prima. Maar minder reizen? Dat is een ander verhaalDe Volkskrant - Buitenland

President Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijk leider van het land, heel voorzichtig moet zijn met de keuze van zijn woorden.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Code rood! Nederlanders in Spanje gewaarschuwd voor zeer slecht weerAD - Buitenland

De oostkust van Australië wordt vandaag geteisterd door hevige onweersbuien, die leiden tot ernstige overstromingen en wegversperringen. Ondertussen bestrijdt de brandweer nog steeds zo’n 100 bosbranden in gebieden waar het niet regent.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 04:32:00 - AD - Buitenland
 

Bosbranden én zondvloed teisteren nu AustraliëAD - Buitenland

Een vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen zijn vrijdag vanuit Turkije aangekomen op de luchthaven van Frankfurt, waar de vrouw is opgepakt. Dat laat de Duitse politie weten.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 04:20:26 - AD - Buitenland
 

Turkije stuurt vermoedelijke IS-strijdster en drie kinderen naar DuitslandAD - Buitenland

Marokko houdt een voor terrorisme veroordeelde Marokkaans-Belgische man al zeker drie jaar vast in een isoleercel. Dat meldt mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, die van ,,onmenselijke’’ en ,,grievende’’ omstandigheden spreekt.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 03:33:23 - AD - Buitenland
 

Na twee decennia keert Rottenberg terug naar de Akbarstraat: ‘Ik geloof in deze buurt’De Volkskrant - Buitenland

Zaterdag 18 Januari 2020 - 02:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Belgisch-Marokkaanse terrorist al jaren in isoleercel Marokko’AD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijke leider van het land, moet opletten wat hij zegt. Trump reageerde daarmee op de harde woorden die Khamenei sprak richting de VS tijdens het vrijdaggebed, waarbij hij voor het eerst sinds 2012 als voorganger optrad.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 02:29:00 - AD - Buitenland
 

Trump waarschuwt Iran: ‘Khamenei moet op zijn woorden letten’AD - Buitenland

Britten die de breuk met de Europese Unie op 31 januari uitbundig willen vieren, moeten zich tevreden stellen met lichtshows, wapperende vlaggen, een geprojecteerde klok en een speech van premier Boris Johnson. De beroemde en geliefde Big Ben krijgen ze niet te horen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 01:45:19 - AD - Buitenland
 

Geen Big Ben maar speech Johnson bij ‘viering’ brexitAD - Buitenland

Honduras gaat zijn ambassade in Israël verhuizen van Tel Aviv naar Jeruzalem zodra Israël zoals afgesproken een ambassade opent in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa. Dat heeft president Juan Orlando Hernández vrijdag aangekondigd.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 01:22:26 - AD - Buitenland
 

Honduras verplaatst ambassade Israël van Tel Aviv naar JeruzalemAD - Buitenland

Ruim de helft van de 150 leden van de Tweede Kamer heeft zich aangemeld voor een bezoek aan het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Bij sluiting van de aanmeldingstermijn waren er 77 belangstellenden, maakte de Kamer vrijdagavond bekend.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 23:04:00 - AD - Buitenland
 

Ruim helft Kamerleden meldt zich aan voor bezoek aan AuschwitzAD - Buitenland

De drie Nederlanders die woensdag op het internationale vliegveld Ezeiza (Buenos Aires, Argentinië) zijn opgepakt na de vondst van 82 kilo cocaïne in een Martinair Cargo-vliegtuig zeggen niets met de zaak te maken hebben. Dat meldt hun advocaat Marta Nercellas tegenover deze site. Volgens de advocaat zijn zij slachtoffer in de zaak.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:46:00 - AD - Buitenland
 

Nederlandse piloten ontkennen smokkel van 80 kilo cocaïne in vrachtvliegtuigAD - Buitenland

Boeing heeft een nieuwe softwarefout ontdekt in probleemvliegtuig 737 MAX. Daardoor duurt het mogelijk nog langer voordat het toestel weer de lucht in mag.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:34:00 - AD - Buitenland
 

Boeing ontdekt nog een softwarefout in 737 MAXAD - Buitenland

De Amerikaanse autoriteiten nemen voorzorgsmaatregelen op vliegvelden vanwege een virusuitbraak in China. Passagiers uit de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar een mysterieus SARS-achtig virus de kop heeft opgestoken, worden extra gecontroleerd. Nederland heeft het reisadvies naar delen van China aangepast vanwege de virusuitbraak.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:09:00 - AD - Buitenland
 

Geef uw mening en help onze website en apps te verbeterenDe Volkskrant - Buitenland

Bijna niemand in Nederland wil nog een jaarwisseling meemaken zoals dit jaar. Ruim 8 op de 10 Nederlanders vindt dat het afsteken van vuurwerk zo niet verder kan. Op de kiezers van Forum voor Democratie na zijn de achterbannen van alle politieke partijen nu in meerderheid voor een totaalverbod op vuurwerk.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Angst om mysterieus virus: VS gaat passagiers uit Wuhan screenenAD - Buitenland

De Canadese premier Justin Trudeau wil dat de zwarte dozen van het boven Iran neergehaalde passagiersvliegtuig naar Frankrijk worden gestuurd. Iran beschikt volgens hem niet over de technische expertise of de apparatuur om die snel te onderzoeken.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:04:17 - AD - Buitenland
 

Canada wil dat Iran zwarte dozen Oekraïens ramptoestel naar Frankrijk stuurtAD - Buitenland

Zo’n 12.000 inwoners van de Duitse stad Düsseldorf zijn vrijdagavond geëvacueerd vanwege de vondst van een bom uit de Tweede Wereldoorlog, eerder vandaag. De evacuatie was tegen middernacht afgerond. Daarna kon de explosievenopruimingsdienst aan de slag. Om 1.15 was de tien ton zware bom uiteindelijk onschadelijk gemaakt.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:00:00 - AD - Buitenland
 

Chinese longziekte is een ‘typisch sars-achtig virus’: ‘De komende weken worden spannend’De Volkskrant - Buitenland

Voor de gastronomische wereld kwam het als een schok: L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, het wereldberoemde restaurant van Paul Bocuse nabij Lyon, verliest een van zijn drie Michelinsterren. Chef-kok Alain Caron maakt het boos.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 20:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Massale evacuatie in Duitse stad, WOII-bom succesvol onschadelijk gemaaktAD - Buitenland

Luchtvaartmaatschappij KLM voerde geen vluchten meer uit in het luchtruim van Iran en Irak, nadat een toestel van Ukraine International Airlines (UIA) uit de lucht was geschoten. Dat heeft KLM laten weten in reactie op Kamervragen van D66 en CDA.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 19:42:58 - AD - Buitenland
 

‘KLM vloog niet boven Iran en Irak na neerhalen Oekraïense Boeing’AD - Buitenland

De kortste man die op eigen kracht kon lopen, is op 27-jarige leeftijd overleden. Khagendra Thapa Magar stierf in het ziekenhuis in Nepal aan de gevolgen van een zware longontsteking, meldt zijn stichting.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 19:38:00 - AD - Buitenland
 

De stemming is omgeslagen: 65 procent is voor vuurwerkverbodDe Volkskrant - Buitenland

Na de eerste besmetting buiten China namen deze week de zorgen toe over het virus uit Wuhan. De mysterieuze longziekte heeft een tweede dode geëist. Zijn we getuige van de geboorte van een nieuwe killer?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 19:27:12 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zo pioniert Berlijn zich uit de woningnood - ook iets voor Nederland?De Volkskrant - Buitenland

Kenneth Starr, de man die de impeachment-klopjacht leidde op president Bill Clinton, wordt een van de leden van het advocatenteam dat president Trump gaat verdedigen in het impeachment-proces in de Senaat. Ook Starrs opvolger Robert Ray, die het onderzoek tegen Clinton afsloot, maakt deel uit van Trumps ‘dream team’.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 18:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bijles, het is niet voor iedereen weggelegdDe Volkskrant - Buitenland

Op de automaat landen konden vliegtuigen al, nu is er ook geen piloot meer nodig om een toestel van de grond te krijgen. Airbus heeft met succes een proef gedaan, waarbij voor het eerst een commercieel passagiersvliegtuig – een A350 1000 – louter op visuele waarneming opsteeg.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 18:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bouwen voor ouderen is niet sexy genoeg: ‘Gemeenten pronken liever met fraaie kantoren’De Volkskrant - Buitenland

Hij zal de belangen van de salafistische alFitrah-moskee altijd verdedigen. Toch merkt advocaat Anis Boumanjal dat hij ‘een onbewuste perverse drang’ heeft zich van de moskee te distantiëren. Iets wat hij bij moordenaars niet heeft. Waarom die worsteling?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 17:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De innerlijke strijd van advocaat Anis BoumanjalDe Volkskrant - Buitenland

Bijna twintig jaar geleden maakte Felix Rottenberg een spraakmakende serie over de Akbarstraat in Amsterdam-West. Nu keert hij terug. Wat is er geworden van de ‘slechtste’ wijk van Nederland?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 16:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump krijgt zijn zin: Saoediërs betalen 450 miljoen euro voor bescherming VSDe Volkskrant - Buitenland

Ambtenaren slaken een diepe zucht als er een binnenkomt, journalisten met geduld zijn er dol op: het WOB-verzoek. Maar wat is het precies, en hoe gaat de Volkskrant ermee om? Een antwoord op vijf vragen over wobben.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 14:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Na eeuw landen zonder handen is piloot nu ook (bijna) overbodig bij het opstijgenDe Volkskrant - Buitenland

Berlijn is zo in trek, dat de woningnood er onhoudbaar is geworden. En dus heeft het stadsbestuur radicale maatregelen genomen om wonen betaalbaar te houden. Huren worden bevroren, woningen opgekocht. Iets voor in Nederland?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 13:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Clintons kwelgeest Kenneth Starr staat Trump bij in impeachment-procesDe Volkskrant - Buitenland

Op uitdrukkelijk verzoek van Washington heeft Saoedi-Arabië een eerste aanbetaling gedaan van 450 miljoen euro voor de Amerikaanse bescherming tegen Iran. Van Zuid-Korea eist president Trump maar liefst 4,2 miljard euro voor de beveiliging tegen de Noord-Koreanen.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 12:37:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Puzzelen met informatie die de overheid liever voor zichzelf had gehoudenDe Volkskrant - Buitenland

Varkens die verdrinken in gloeiend heet water, ernstig verwond zijn of levend in de kadaverbak belanden: de misstanden in Nederlandse varkensslachterijen zijn nog niet voorbij. Dit blijkt uit openbaar gemaakte inspectierapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Vrijdag 17 Januari 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chef-kok Alain Caron over beleid Michelin: ‘Je komt niet aan Bocuse!’De Volkskrant - Buitenland

Twee Marokkaanse rappers zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen wegens het beledigen van de koning. Ze zijn niet de enigen: Marokko perkt de vrijheid van meningsuiting nu ook online in.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 11:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Varkens levend gekookt of ernstig verwond: inspectie toont misstanden slachterijenDe Volkskrant - Buitenland

China worstelt met het laagste geboortecijfer sinds de oprichting van de Volksrepubliek. Het eenkindsbeleid is sinds 2015 stapsgewijs afgebouwd, maar Chinezen kiezen niet massaal voor gezinsuitbreiding. In de afgelopen zeventig jaar zijn nooit zo weinig kinderen geboren als in 2019: 14,65 miljoen baby’s.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 11:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump: ‘Khamenei moet heel goed op zijn woorden letten’De Volkskrant - Buitenland

Vrijdag 17 Januari 2020 - 10:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Marokko draait duimschroeven aan: rappers krijgen cel voor beledigen koningDe Volkskrant - Buitenland

Deze week begint op basisscholen de middentoets, een belangrijk toetsmoment voor groep 8. Om goed beslagen ten ijs te komen, hebben veel leerlingen bijles. Want de kaarten worden al vroeg geschud. ‘Je moet al heel jong laten zien dat je bij de top hoort, als je later hoger onderwijs wilt volgen.’ Maar het werkt ongelijkheid in de hand.
Donderdag 16 Januari 2020 - 17:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS legt buitenlandse militairen in opleiding beperkingen op na aanslagNu.nl - Buitenland

Het Pentagon legt alle internationale militairen in opleiding op Amerikaanse bases nieuwe restricties op, meldt persbureau Associated Press. De aanleiding is de aanslag op een militaire basis in de Amerikaanse staat Florida, waarbij een militaire student uit Saoedi-Arabië afgelopen december drie mariniers doodschoot en acht anderen verwondde.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

In China werden de afgelopen 70 jaar nooit zo weinig kinderen geboren als in 2019De Volkskrant - Buitenland

De Iraanse geestelijk leider ayatollah Khamenei heeft het vrijdaggebed in de hoofdstad Teheran gebruikt voor een felle aanval op het Westen. Tegelijk verdedigde hij de Revolutionaire Garde vurig tegen de kritiek in eigen land wegens het neerschieten van het Oekraïense lijntoestel. Het was voor het eerst sinds 2012 dat Khamenei het vrijdaggebed leidde.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Khamenei gebruikt vrijdaggebed om Revolutionaire Garde te verdedigenDe Volkskrant - Buitenland

De politie heeft een 22-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij online zo’n 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden zou hebben aangeboden. Deze waren tegen betaling te downloaden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Arnhemmer aangehouden vanwege aanbieden 12 miljard wachtwoordenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

3 op 10 Nederlanders twijfelt aan klimaatverandering (of gelooft er niks van)AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.