Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Wapenhandel niet zo groot geweest sinds Koude OorlogNu.nl - Buitenland

De wereldwijde wapenhandel in de periode 2012-2016 is met 8,4 procent gegroeid vergeleken met de vijf jaar ervoor. De handel in wapens bereikte de grootste omvang in een vijfjarige periode sinds het einde van de Koude Oorlog.
Maandag 20 Februari 2017 - 13:48:19 - Nu.nl - Buitenland
 

Raketten afgevuurd vanuit Sinaï op woestijn IsraëlNu.nl - Buitenland

Vanaf het Egyptische schiereiland Sinaï zijn maandag twee raketten afgevuurd naar Israël. Ze vielen in open terrein in de Negev-woestijn zonder slachtoffers te maken, zei een woordvoerster van het Israëlische leger.
Maandag 20 Februari 2017 - 13:44:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Grieken betalen 2 miljard terug aan noodfondsAD - Buitenland

Vicepresident Mike Pence wil - ondanks eerdere uitspraken - toch een sterke relatie met de Europese Unie. Dat meldt de rechterhand van Donald Trump vandaag tijdens een bezoek aan Brussel: ,,we moeten sterk en verenigd zijn in onze strijd voor vrede, stabiliteit en welvaart.''
Maandag 20 Februari 2017 - 12:47:00 - AD - Buitenland
 

Egyptisch Hof van Cassatie bevestigt doodstraffen na voetbalrellenNu.nl - Buitenland

Het Egyptische Hof van Cassatie heeft maandag de doodstraf van tien mannen bekrachtigd die betrokken waren bij voetbalrellen in 2012 waarbij 74 mensen om het leven kwamen.
Maandag 20 Februari 2017 - 12:16:12 - Nu.nl - Buitenland
 

Vliegtuigje stort neer op woonwijk NOS Nieuws - Buitenland

In de Amerikaanse staat New Jersey is een vliegtuigje neergestort in een woonwijk.  Buurtbewoners zijn flink geschrokken van het ongeluk, maar gelukkig raakte niemand gewond. Ook met de piloot van het vliegtuigje gaat het goed. 

Maandag 20 Februari 2017 - 11:59:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Pence wil toch sterke relatie met Europese UnieAD - Buitenland

De herstart van de Belgische kernreactor Tihange 1 is opnieuw uitgesteld. In plaats van eind februari wordt het 31 maart, liet uitbater Engie Electrabel weten. De herstart is al meerdere keren uitgesteld. De reparaties aan een gebouw in het niet-nucleaire deel van de centrale duren langer dan eerder aangenomen. 
Maandag 20 Februari 2017 - 11:27:54 - AD - Buitenland
 

Herstart kernreactor Tihange weer vertraagdAD - Buitenland

Een vliegtuigje is afgelopen nacht gecrasht in het stadje Bayonne in de staat New Jersey. De piloot is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar is buiten levensgevaar.
Maandag 20 Februari 2017 - 11:09:00 - AD - Buitenland
 

Ontspoorde trein Leuven weg, nog wel hinderNOS Nieuws - Buitenland

De berging van de trein die zaterdag ontspoorde bij Leuven, is zo goed als afgerond. Een rijtuig dat was gekanteld, is vannacht met een kraan op een vrachtwagen gezet en afgevoerd voor onderzoek. De twee andere wagons zijn weggesleept.

De Belgische spoorbeheerder Infrabel moet nog wel het spoor herstellen. Het kan daarom nog dagen duren voordat de treinen rond Leuven allemaal weer volgens dienstregeling rijden.

Een passagierstrein van drie wagons ontspoorde zaterdag net buiten het station van Leuven. Een persoon kwam om het leven, 27 mensen raakten lichtgewond.

De oorzaak van het ongeluk is nog niet duidelijk. Infrabel spreekt tegen dat een defecte wissel tot de ontsporing heeft geleid. "Dat is technisch onmogelijk", zegt een woordvoerder van het bedrijf in Belgische media.

Maandag 20 Februari 2017 - 10:26:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kunstwerk van speelgoed-windmolentjesNOS Nieuws - Buitenland

In de Chinese stad Chengdu vieren ze dat de lente eraan zit te komen met een kunstwerk van windmolentjes.  Het is nog te koud voor echte bloemen dus heeft een bloemenkweker velden gevuld met 40.000 gekleurde speelgoed-windmolentjes. 

Van bovenaf lijkt het kunstwerk op de bloemenvelden in de Keukenhof in Nederland. 

Maandag 20 Februari 2017 - 10:16:45 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wierook, bloemen en heilig water: Brazilië maakt zich op voor carnavalNOS Nieuws - Buitenland

Nog een week en dan begint ook in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro het carnaval. In de stad zijn de voorbereidingen in volle gang. Plekken waar de parades plaatsvinden worden schoongeveegd. Met wierook, planten, bloemen en heilig water wordt geprobeerd de negatieve energieën uit de straten te verdrijven.

De reiniging is een katholiek ritueel, en wordt uitgevoerd door de Baianas. Een groep bestaande uit vooral oudere vrouwen. De ceremonie eert de patroonheilige van Rio de Janeiro, Saint Sebastian, om hem te vragen voor een vredige carnavalsoptocht dit jaar.

Vanaf zondag zijn in Braziliaanse straten grote parades en feesten. Tijdens het carnaval strijden de sambascholen om wie de beste van het land is.

Maandag 20 Februari 2017 - 10:13:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vliegtuigcrash in woonwijk New JerseyAD - Buitenland

De Spaanse exclave Ceuta, aan de Straat van Gibraltar, heeft gisteren vanuit Marokko opnieuw een stormloop van migranten te verwerken gekregen. Ongeveer 350 mensen slaagden erin, over of door het zes meter hoge, dubbele hek Europees grondgebied te bereiken. Bij de stormloop vielen 11 gewonden, meldt het Rode Kruis vandaag.
Maandag 20 Februari 2017 - 10:10:00 - AD - Buitenland
 

Stormloop van vluchtelingen op Spaanse exclave CeutaAD - Buitenland

In de Filipijnse stad Tanay zijn veertien mensen, met name studenten, om het leven gekomen. De remmen van de gehuurde bus begaven het tijdens een afdaling. Veertig personen raakten gewond. Een aantal daarvan is in kritieke toestand.
Maandag 20 Februari 2017 - 09:20:00 - AD - Buitenland
 

Opnieuw stormloop van migranten op Spaanse exclave CeutaNu.nl - Buitenland

De Spaanse exclave Ceuta, aan de Straat van Gibraltar, heeft zondagnacht opnieuw een stormloop van migranten te verwerken gekregen. 
Maandag 20 Februari 2017 - 08:49:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Veertien Filipijnse studenten om het leven door 'defecte' busAD - Buitenland

Op beelden van bewakingscamera's die op het vliegveld van Kuala Lumpur hangen, zou te zien zijn hoe de halfbroer van Kim Jong-un wordt aangevallen. De beelden zijn naar buiten gebracht door de Japanse zender Fuji TV.
Maandag 20 Februari 2017 - 08:46:00 - AD - Buitenland
 

Migranten breken opnieuw door hekken van Spaanse enclave bij MarokkoDe Volkskrant - Buitenland

Donald Trump verwees naar eigen zeggen niet naar een terreuraanslag toen hij zaterdag zonder verdere uitleg zijn verbazing uitsprak over gebeurtenissen in Zweden - een uitspraak die voor veel verwarring zorgde, aangezien er geen aanslag heeft plaatsgevonden. De Amerikaanse president stelde zondag op Twitter dat hij zich had gebaseerd op een item van Fox News over migranten in het Noord-Europese la
Maandag 20 Februari 2017 - 08:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wapenhandel op hoogste punt sinds Koude Oorlog: VS grootste exporteurDe Volkskrant - Buitenland

In het Iraakse Mosul is het leger zondag een langverwacht offensief begonnen om de westelijke helft van de stad te heroveren op de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Als het lukt om Mosul geheel in te nemen, verliest IS haar grootste uitvalsbasis ter wereld. Zondagmorgen maakten de eerste Iraakse troepen de oversteek over de rivier de Tigris, die Mosul in tweeën deelt. Oost-Mosul is in janua
Maandag 20 Februari 2017 - 07:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grootste zeiljacht ter wereld aan de ketting gelegd in GibraltarNu.nl - Buitenland

Het grootste zeilschip ter wereld is in Gibraltar aan de ketting gelegd. Dat hebben de autoriteiten van het Brits overzees gebied maandag bevestigd.
Maandag 20 Februari 2017 - 06:24:01 - Nu.nl - Buitenland
 

Hitlers telefoon levert kwart miljoen dollar opNOS Nieuws - Buitenland

Een rode telefoon waarmee Adolf Hitler in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog bevelen gaf en contact hield met de legerleiding, is voor 243.000 dollar van eigenaar verwisseld. Een anonieme koper kocht het bakelieten toestel op een veiling in de Verenigde Staten.

De van oorsprong zwarte telefoon is rood gespoten, al bladdert de verf na ruim zeventig jaar steeds verder af. Op de achterkant van het toestel zijn Hitlers naam, een hakenkruis en een adelaar gegraveerd. Het toestel wordt ook wel het dodelijkste wapen van de Tweede Wereldoorlog genoemd.

De telefoon heeft niet op Hitlers bureau gestaan. Hij had het toestel wel altijd bij zich op reizen en in zijn hoofdkwartier in Oost-Polen, de Wolfsschanze. In zijn laatste dagen gebruikte hij het in de Führerbunker in Berlijn.

Russische militairen vonden de telefoon daar in mei 1945, enkele dagen nadat Hitler zelfmoord had gepleegd. Uiteindelijk nam een Britse officier het toestel mee naar huis. Diens 82-jarige zoon heeft het nu laten veilen.

Maandag 20 Februari 2017 - 05:27:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

'Moord op Kim Jong-nam te zien op bewakingsbeelden'AD - Buitenland

Maleisië heeft de ambassadeur van Noord-Korea op het matje geroepen vanwege zijn kritiek op het Maleisische onderzoek naar de moord op de halfbroer van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.
Maandag 20 Februari 2017 - 05:08:00 - AD - Buitenland
 

Russische media hebben het alweer gehad met TrumpDe Volkskrant - Buitenland

De linkse voormalige vicepresident Lenin Moreno heeft zoals verwacht de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in Ecuador gewonnen. Dat blijkt uit de voorlopige resultaten die de verkiezingsautoriteit zondag vrijgaf. Moreno kreeg 38,26 procent van de stemmen, terwijl zijn conservatieve rivaal Guillermo Lasso 29,86 procent haalde. De rechtse libertaire Cynthia Viteri, de enige vrouw die deelnam
Maandag 20 Februari 2017 - 04:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Maleisië roept ambassadeur Noord-Korea op het matjeAD - Buitenland

Drie voormalige Amerikaanse turnsters hebben de arts van het Amerikaanse turnteam beschuldigd van seksueel misbruik. De drie spraken voor het eerst openlijk over het misbruik in het tv-programma '60 minutes'.
Maandag 20 Februari 2017 - 03:58:00 - AD - Buitenland
 

Cambodjaans parlement zet oppositieleider buitenspel met wetswijzigingNu.nl - Buitenland

Het parlement in Cambodja heeft maandag een voorstel voor een wetswijziging aangenomen waardoor politici met een strafbad zich niet langer verkiesbaar kunnen stellen. Daarmee wordt de grootste rivaal van premier Hun Sen, oppositieleider Sam Rainsy, buitenspel gezet.
Maandag 20 Februari 2017 - 03:10:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Turnsters VS treden met misbruik in openbaarheidAD - Buitenland

De wereldwijde wapenhandel in de periode 2012-2016 is met 8,4 procent gegroeid vergeleken met de vijf jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Stockholm Instituut voor Internationaal Vredesonderzoek (Sipri), die maandag zijn gepubliceerd.
Maandag 20 Februari 2017 - 02:47:00 - AD - Buitenland
 

Moreno wint eerste ronde verkiezingen EcuadorDe Volkskrant - Buitenland

Overal in Europa daalt het vertrouwen in de politiek. Naarstig zoeken politici naar manieren de kiezers weer bij het bestuur te betrekken. Portugal loopt voorop bij burgerbegrotingen. De meeste bezoekers hebben hun jas aangehouden. Alsof ze willen zeggen: we vertrouwen het nog niet helemaal, en we zijn zo weer vertrokken als het tegenvalt. Ze zijn bij elkaar gekomen om 3 miljoen euro te verdelen.
Maandag 20 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eindelijk: een Portugese politicus die je kunt aanrakenDe Volkskrant - Buitenland

Waar het Engelse voetbal nu barst van de buitenlanders was het eind jaren zeventig iets bijzonders. Arnold Mühren en Frans Thijssen waren wegbereiders. Sean Salter had voor de gelegenheid een oranje pet opgezet. Met een jeugdige lach laat de 45-jarige Ipswich Town-fan in de Legends Bar van het stadion het boek Game changers signeren door Arnold Mühren, met naast hem een jus, en Frans Thijssen, met
Maandag 20 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Sieraden van Ipswich: vliegende Hollanders Arnold en FransDe Volkskrant - Buitenland

De Europese NAVO-partners moeten stelling nemen tegen de ondemocratische neigingen van Trump. Een gemeenschappelijke vijand - de Sovjet-Unie - en gedeelde waarden - vrijheid en democratie - hielden de NAVO tientallen jaren bijeen, maar het is nu een vriend die onrust zaait in het bondgenootschap: Amerika onder president Trump. Al maanden heerst er onrust onder de bondgenoten aan deze kant van de o
Maandag 20 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wapenhandel op hoogste punt sinds Koude OorlogAD - Buitenland

De persoonlijke telefoon van Adolf Hitler heeft bij een veiling 243.000 dollar (229.000 euro) opgebracht. Dat meldt het veilinghuis Alexander Historical Auctions, dat de verkoop organiseerde. Het rode toestel  wordt ook wel het 'dodelijkste wapen aller tijden' genoemd. Hitler gaf vele bevelen over de telefoon, die miljoenen mensen over de hele wereld de dood heeft ingejaagd.
Maandag 20 Februari 2017 - 00:57:02 - AD - Buitenland
 

Persoonlijke telefoon van Hitler brengt 243.000 dollar opAD - Buitenland

Donald Trump verwees naar eigen zeggen niet naar een terreuraanslag toen hij zaterdag zijn verbazing uitsprak over gebeurtenissen in Zweden. De Amerikaanse president stelt vandaag op Twitter dat hij zich baseerde op een item van Fox News over migranten in het Noord-Europese land.
Zondag 19 Februari 2017 - 23:33:00 - AD - Buitenland
 

Trump doelde niet op een aanslag in Zweden NOS Nieuws - Buitenland

President Trump heeft gereageerd op de verwarring die is ontstaan na zijn uitspraken over Zweden. Volgens het Witte Huis verwees Trump niet naar een specifiek incident toen hij zaterdag zijn verbazing uitsprak over gebeurtenissen in het Scandinavische land. 

De president zegt op Twitter dat hij zich baseerde op een item in het nieuwsprogramma Tucker Carlson Tonight van Fox News, over migranten in Zweden. In het door Trump bekeken interview met een documentairemaker wordt de suggestie gewekt dat er een verband is tussen de komst van vluchtelingen en meer gevallen van verkrachting en wapengeweld in Zweden. 

Trump zorgde zaterdag voor grote verwarring toen hij tijdens een speech begon over Zweden, zonder uit te leggen wat hij bedoelde. "Kijk naar wat er gisteravond is gebeurd in Zweden", riep Trump. "In Zweden!" Maar in Zweden wist niemand waarover Trump het had. 

De president noemde Zweden in combinatie met Parijs, Nice, Brussel en Berlijn. Hij leek daarmee te verwijzen naar een aanslag of groot veiligheidsprobleem in het land. 

De Zweedse ambassade in Washington vroeg het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wat de president precies bedoelde. Daar is nu dus een antwoord op gekomen: Trump zou zich met het woord "gisteravond" versproken hebben, en de situatie met vluchtelingen in Zweden in het algemeen hebben bedoeld. In 2015 kwamen ongeveer 160.000 immigranten naar dat land. 

Niet de eerste keer 

Donald Trump is precies een maand president van de Verenigde Staten. Het is niet de eerste keer dat een opmerking over terrorisme van Trump of een medewerker van het Witte Huis controverse oproept. 

Een van zijn naaste adviseurs, Kellyanne Conway, sprak over een bloedbad in Bowling Green, dat nooit heeft plaatsgevonden. Er zijn daar wel twee Irakezen opgepakt die banden met terroristen hebben. En woordvoerder Sean Spicer had het over een aanslag in Atlanta, maar hij bedoelde de aanval op een nachtclub in Orlando.  

Zondag 19 Februari 2017 - 21:45:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tientallen gewonden bij explosie Colombiaanse stierenarenaNOS Nieuws - Buitenland

Bij een explosie in de buurt van een arena voor stierengevechten in de Colombiaanse hoofdstad Bogota zijn tientallen mensen gewond geraakt. Onder de slachtoffers zijn vooral veel politieagenten. Aanvankelijk werd gemeld dat er een agent was omgekomen, maar dat bericht is ingetrokken. 

De bom ontplofte een paar uur voordat in de arena een stierengevecht zou plaatsvinden. Het is nog niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de explosie. 

Activisten

Sinds kort zijn stierengevechten weer legaal in de Colombiaanse hoofdstad. Sindsdien zijn er geregeld opstootjes, waarbij ook dierenrechtenactivisten zijn betrokken. Persbureau AP schrijft dat demonstranten vorige maand toeschouwers van de gevechten aanvielen.

Volgens de autoriteiten zijn er geen aanwijzingen dat de explosie verband houdt met die spanningen.

Zondag 19 Februari 2017 - 21:38:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump sprak toch niet over aanslag in ZwedenAD - Buitenland

Door een explosie vlakbij een arena voor stierengevechten in de Colombiaanse hoofdstad Bogota kwam een persoon om het leven en raakten 31 omstanders gewond, waarvan een ernstig. Het merendeel van de slachtoffers was politieagent. 
Zondag 19 Februari 2017 - 20:55:00 - AD - Buitenland
 

SpaceX schiet raket alsnog succesvol de ruimte inNOS Nieuws - Buitenland

Een raket van het bedrijf SpaceX is vandaag succesvol gelanceerd vanaf een basis in Florida. De 70 meter hoge Falcon-raket schoot 2500 kilo aan lading de ruimte in, waarmee het International Space Station (ISS) wordt bevoorraad. Aan boord is voedsel voor de zes astronauten van het ISS en materiaal voor medische tests.

Het was aanvankelijk de bedoeling dat de raket gisteren werd gelanceerd. Dertien seconden voor lancering werd de missie om technische redenen uitgesteld.

Een gedeelte van de raket landde negen minuten na lancering weer op de aarde.

SpaceX is een particulier bedrijf dat is ingehuurd door NASA om het ISS te bevoorraden. Het plan is om eind 2018 ook astronauten naar het ruimtestation te brengen. SpaceX is opgericht door miljardair Elon Musk, die onder andere achter het autobedrijf Tesla zit. Eerder had hij betaalsite PayPal in handen.

Het was de eerste keer dat SpaceX een raket afvuurde vanaf het historische lanceercomplex 39A van het Kennedy Space Center. Dat werd in de jaren 60 gebouwd voor de Apollo-ruimtemissies. 

Astronauten vlogen vanaf die plek naar de maan. Daarna heeft het complex dienst gedaan als lanceerplek voor spaceshuttles, tot dat programma zes jaar geleden werd stopgezet. 

Zondag 19 Februari 2017 - 19:45:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Razendsnelle opmars: SPD aan kop in Duitse peilingNOS Nieuws - Buitenland

Voor het eerst sinds 2006 ligt de Duitse sociaal-democratische SPD voor op regeringspartij CDU in een opiniepeiling, uitgevoerd in opdracht van de Duitse krant Bild am Sonntag.

De onverwachte sprint van de SPD komt volgens analisten als een verrassing voor Merkel en de christen-democraten. Over zeven maanden zijn er in Duitsland verkiezingen en tot nu toe werd ervan uitgegaan dat Merkel en de CDU die met gemak zouden winnen.

Record

De SPD is de afgelopen vier weken maar liefst 12 punten gestegen in de peiling en staat nu op 33 procent van de stemmen. Die recordstijging wordt toegeschreven aan de benoeming van Martin Schulz, de voormalige voorzitter van het Europees Parlement, als lijsttrekker van de partij. 

Schulz moet het bij de verkiezingen opnemen tegen Angela Merkel van CDU/CSU. Die coalitie staat onder druk in de peilingen en staat nu op 32 procent van de stemmen.

De laatste keer dat de SPD de verkiezingen won was in 2002 onder Gerhard Schröder.

Zondag 19 Februari 2017 - 19:32:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Het einde van de liberale orde tekent zich afDe Volkskrant - Buitenland

Door een aanslag met een autobom op een markt in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn zeker dertig mensen om het leven gekomen. Ten minste vijftig anderen raakten gewond. De bij een restaurant geparkeerde bomauto ontplofte op een druk moment. Handelaren en klanten hadden zich verzameld op de markt, aldus lokale autoriteiten. Volgens persbureau AP huilden en schreeuwden mensen buiten de markt ter
Zondag 19 Februari 2017 - 18:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dode en dertig gewonden in Colombia door explosie uit 'protest'AD - Buitenland

Een man heeft in Australië zijn leven geriskeerd om onder een hogere ritprijs uit te komen nadat er brand was uitgebroken in een bus. Op camerabeelden is volgens Australische media te zien hoe de passagier het brandende voertuig instormt om nog even uit te checken.
Zondag 19 Februari 2017 - 17:38:00 - AD - Buitenland
 

Zuinige Australiër probeert uit te checken in brandende busAD - Buitenland

Een vooraanstaande commandant van al-Qaeda, Qari Saifullah Akhtar, is gedood bij een actie van de Afghaanse inlichtingendienst NDS. Daarbij kwam ook een al-Qaedastrijder om.
Zondag 19 Februari 2017 - 17:01:56 - AD - Buitenland
 

'Kopstuk al-Qaeda gedood in Afghanistan'AD - Buitenland

Een jongetje van vier jaar oud is gisteren overleden nadat hij met een slee in een ravijn stortte in een Frans skigebied. Zijn vader probeerde hem te redden, maar viel ook in het ravijn. 
Zondag 19 Februari 2017 - 16:40:12 - AD - Buitenland
 

Jongetje (4) dood na val met slee in ravijnAD - Buitenland

Mohammed al-Sheikh heeft een nieuwe wereldrecord op zak. De 13-jarige Palestijn, bijgenaamd 'Spider Boy', kan vanuit borststand de meeste omwentelingen rond zijn lichaam maken in één minuut. Of, anders gezegd: hij kan meer rondjes rond zijn eigen hoofd lopen dan wie ook.
Zondag 19 Februari 2017 - 16:26:00 - AD - Buitenland
 

13-jarige verbreekt wereldrecord 'rond je eigen hoofd lopen'AD - Buitenland

In het Duitse Hennef (Noordrijn-Westfalen) heeft een moeder met bijna twee promille alcohol in haar bloed borstvoeding aan haar baby gegeven. De politie trof de ouders en de opa van de kinderen na een melding stomdronken aan.
Zondag 19 Februari 2017 - 16:15:00 - AD - Buitenland
 

Stomdronken moeder geeft borstvoeding: vader en opa opgepaktAD - Buitenland

De Maleisische politie zoekt nog vier Noord-Koreanen in verband met de moord op Kim Jong-nam, de halfbroer van de Koreaanse leider Kim Jong-un. Tot nu toe werden al vier anderen aangehouden, onder wie twee vrouwen.
Zondag 19 Februari 2017 - 15:48:00 - AD - Buitenland
 

Maleisië zoekt nog vier verdachten voor moord op Kim Jong-namAD - Buitenland

Omar Jallow is dit weekeinde beëdigd tot minister van Landbouw van Gambia. Hij gold onder de vorige regering als een uiterst kritische politicus en hij werd door de toenmalige president Jammeh liefst 22 keer in de gevangenis gegooid.
Zondag 19 Februari 2017 - 14:53:00 - AD - Buitenland
 

'Bajesklant' wordt minister in GambiaAD - Buitenland

In het noorden van India hebben twee tijgers zeven mensen gedood en deels opgegeten. Dat meldt de Indiase krant The Times Of India.
Zondag 19 Februari 2017 - 13:29:20 - AD - Buitenland
 

Zeven personen gedood door tijgers in IndiaAD - Buitenland

Donald Trump heeft gisteren in een toespraak in Florida gesuggereerd dat er de avond voordien een terreuraanslag werd gepleegd in Zweden. Dit was echter niet het geval. ,,Zweden? Terreuraanslag? Wat heeft hij gerookt?", reageerde de voormalige Zweedse premier Carl Bildt op Twitter.
Zondag 19 Februari 2017 - 11:39:00 - AD - Buitenland
 

Aanslag in Zweden? 'Wat heeft Trump gerookt?'AD - Buitenland

Amar Hussein was zeventien toen hij zich vier jaar geleden aansloot bij terreurorganisatie IS. Nu leest hij hele dagen de Koran in zijn cel, 'om een beter mens te worden'. Toch toont hij geen wroeging als hij getuigt dat hij meer dan tweehonderd vrouwen heeft verkracht. ,,Jonge mannen hebben dat nodig, het is normaal", verklaart de Irakees aan persbureau Reuters.
Zondag 19 Februari 2017 - 09:40:00 - AD - Buitenland
 

IS-militant: Ik verkrachtte ruim 200 vrouwen, dat is normaalAD - Buitenland

Het zal een hele klus worden om de ontspoorde trein in Leuven weg te halen. Dat zegt woordvoerder Frédéric Petit van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. De voorbereidingen voor de berging zijn al begonnen. Het treinverkeer blijft verstoord.
Zondag 19 Februari 2017 - 08:37:00 - AD - Buitenland
 

Ontspoorde Belgische trein bergen wordt 'hele klus'AD - Buitenland

Andy Sandness (31) is letterlijk en figuurlijk het gezicht van een succesvol nieuw transplantatieprogramma. De Amerikaan probeerde elf jaar geleden zelfmoord te plegen, waardoor zijn gelaat ernstig verminkt raakte. „Ik heb weer een neus en een echte mond, geweldig'', zegt hij na een complexe 56 uur durende operatie.
Zondag 19 Februari 2017 - 06:52:00 - AD - Buitenland
 

Andy is eerste patiënt nieuw gezichtstransplantatieprogrammaAD - Buitenland

Bij een busongeluk in Argentinië zijn zeker negentien mensen om het leven gekomen. Onder de doden zijn drie kinderen. Het ongeluk gebeurde in de Andes, vlakbij de grens met Chili, meldt de BBC.
Zondag 19 Februari 2017 - 05:24:00 - AD - Buitenland
 

Zeker 19 doden bij busongeluk in ArgentiniëAD - Buitenland

De laatste 300 rebellen van guerrillabeweging FARC zijn aangekomen in speciale zones waar ze zich laten demilitariseren, meldt de BBC. Het neerleggen van de wapens is onderdeel van het vredesakkoord dat vorig jaar met de Colombiaanse regering is bereikt.
Zondag 19 Februari 2017 - 04:45:00 - AD - Buitenland
 

Laatste FARC-rebellen aangekomen in demilitarisatiezonesAD - Buitenland

Norma McCorvey, van wie de ongewenste zwangerschap in 1973 aanleiding gaf tot de legalisering van abortus in de Verenigde Staten, is op 69-jarige leeftijd overleden in Texas. McCorvey was de vrouw achter het pseudoniem 'Jane Roe' in de historische rechtszaak Roe v. Wade.
Zondag 19 Februari 2017 - 01:41:00 - AD - Buitenland
 

'Jane Roe', sleutelfiguur in legalisering abortus in VS, overledenAD - Buitenland

De hevig bekritiseerde Amerikaanse president Donald Trump sprak zaterdag zijn aanhang in Florida toe. Daarbij kreeg de 'oneerlijke media' er weer flink van langs. Trump dreigde de media zelfs dat hij het er niet bij zal laten zitten. 
Zondag 19 Februari 2017 - 00:06:00 - AD - Buitenland
 

Rally Trump over werkgelegenheid gaat vooral over de mediaAD - Buitenland

Door zeer doortastend optreden van een 14-jarig schoolmeisje is een 45-jarige pedofiel uit Zuid-Engeland achter de tralies beland. Het meisje maakte met haar telefoon snel een foto van de man toen hij haar lastig viel.
Zaterdag 18 Februari 2017 - 23:17:00 - AD - Buitenland
 

Zeker 19 doden bij busongeluk in ArgentiniëDe Volkskrant - Buitenland

Het verkoolde lichaam dat vorig jaar december in een afgebrand Frans kasteel werd gevonden, blijkt inderdaad dat van de Nederlandse eigenaar Aalt van Ramshorst te zijn. Dat is gebleken uit dna-onderzoek, melden Franse media. De 62-jarige Van Ramshorst heeft de brand die het 14de-eeuwse Château Latour bijna compleet verwoestte, vermoedelijk zelf aangestoken. De toegesnelde Franse brandweermannen we
Zaterdag 18 Februari 2017 - 23:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verkoold lichaam in afgebrand Frans kasteel blijkt van excentrieke Nederlandse eigenaarDe Volkskrant - Buitenland

Het Hongaarse liefdesdrama On Body and Soul (Teströl és lélekröl) van filmmaakster Ildikó Enyedi heeft zaterdagavond de Gouden Beer gewonnen voor beste film van het 67ste filmfestival van Berlijn. On Body and Soul is een gestileerd en verfijnd liefdesdrama, gesitueerd in een slachthuis, waar de extreem introverte, nieuwe kwaliteitsinspecteur en haar oudere baas met de kleinst mogelijke stapjes voo
Zaterdag 18 Februari 2017 - 21:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voorzitter Paul Verhoeven bekroont filmpoëzie op politieke BerlinaleDe Volkskrant - Buitenland

Oekraïne en door Rusland gesteunde rebellen in het oosten van Oekraïne hebben een akkoord bereikt over een bestand. Dat heeft de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zaterdag gezegd. Volgens Lavrov gaat het bestand maandag in. Lavrov kondigde het staakt-het-vuren aan na overleg in München met ambtgenoten van Oekraïne, Frankrijk en Duitsland. De vier landen proberen samen het vre
Zaterdag 18 Februari 2017 - 19:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mexicanen protesteren met menselijke ketting tegen bouw muurDe Volkskrant - Buitenland

De doofpot is in China de eindbestemming voor verontrustende berichten over luchtvervuiling. De overheid worstelt met een dilemma: voor smogbestrijding is ze afhankelijk van data over smoghaarden en vervuilers, maar het publieke debat dat deze data teweegbrengen, wil ze strak in de hand houden. Zelf met apps de smog meten mag, de data delen met de overheid wordt aangemoedigd, maar verder moet het
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chaos is leuk, maar het moet wel overzichtelijk blijvenDe Volkskrant - Buitenland

Uit onderzoek onder jonge volwassenen in België blijkt een totaal gebrek aan vertrouwen in de toekomst, ontdekte de socioloog Mark Elchardus. Ze zijn ultralinks en ultrarechts tegelijk. Wat betekent het voor een democratie wanneer de helft van de jongvolwassenen (25 tot 35) niet langer gelooft in het nut van verkiezingen? En waardoor is driekwart van hen uitgesproken links op sociaaleconomisch vla
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Istanbul: charmante chaosDe Volkskrant - Buitenland

Als deze week een ding duidelijk heeft gemaakt is het dat Nederlandse gemeentebestuurders volstrekte amateurs zijn als het om graaien gaat. RTL4 concludeerde na een lang en intensief onderzoek dat Nederlandse burgemeesters 1,2 miljoen euro bijverdienen. Niet per persoon, maar met zijn allen. Dat komt neer op 3000 euro per persoon per jaar. En daar blijken ze ook nog eens nuttig werk voor te doen.
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Belgische bestuurders weten wat het echte graaien isDe Volkskrant - Buitenland

Met het lekken van gevoelige informatie naar de pers gingen de inlichtingendiensten deze week vol in de aanval tegen Trump. Wat kan de Amerikaanse president beginnen tegen zijn eigen spionnen? Wie had dat gedacht: progressief Amerika vindt zich ineens terug aan de zijde van de inlichtingendiensten. Diensten zoals de CIA, wier imago is bepaald door de staatsgreep in Chili (1973) en het Iran-Contra-
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Irak begonnen met offensief tegen IS in West-MosulNu.nl - Buitenland

Oorlogstroepen van Irak zijn zondag begonnen met een groot offensief tegen Islamitische Staat (IS) in Mosul. De strijdkrachten hebben het oosten van Mosul inmiddels heroverd op IS en proberen de jihadistische groepering nu ook uit West-Mosul te verdrijven. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Trump heeft nog 70 dagen om valse start goed te makenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pedo achter de tralies door alert optreden schoolmeisje (14)AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.