Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Oostenrijk doet aangifte van afluisterpraktijken Duitsland en VSDe Volkskrant - Buitenland

De flamboyante ex-Labour socialist George Galloway paait de moslimstem in Bradford. Met een Pakistaanse liefdadigheidswerkster hoopt Labour hem af te troeven.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse moslimvriend Galloway in het nauwDe Volkskrant - Buitenland

Crowdfunding is de nieuwe ontwikkelingshulp. Tientallen Afrikaanse ondernemingen gingen al aan de slag dankzij bijdragen van vooral landgenoten. De Egyptische Radwa Rostom gebruikt het geld om een duurzaam huis te ontwikkelen.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afrikanen investeren in elkaarDe Volkskrant - Buitenland

Dertien doden vielen er bij protesten tegen president Nkurunziza, die zich herkiesbaar wil stellen. Dat is tegen de grondwet vinden zijn tegenstanders. Het Hof steunt nu de president.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Machtsstrijd Burundi kan snel etnische trekken krijgenDe Volkskrant - Buitenland

In een rokerige kamer in Dohuk zit een groep westerse ex-militairen klaar voor de strijd tegen IS. Maar vechten mogen ze nog niet voor de christelijke militie.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Die gast met Jezustatoeage moest eruitDe Volkskrant - Buitenland

Profiel Schutters VS Een van de mannen die schoten tijdens de Mohammedcartoon-bijeenkomst in de VS was in het vizier van de FBI. De ander bleef onder de radar.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Franse journalistes in geweer tegen seksisme politiciDe Volkskrant - Buitenland

Microsoft moet in Europa mogelijk op zoek naar een nieuwe naam voor zijn internetbeldienst Skype.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Skype en Sky, dat is volgens de rechter echt verwarrendDe Volkskrant - Buitenland

Peruaanse indianen van de Mashco Piro-stam hebben afgelopen vrijdag een 20-jarige man vermoord met pijl en boog. Dat liet het Peruaanse ministerie van Cultuur maandag weten.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Op drift geraakte indianen gaan in de aanvalDe Volkskrant - Buitenland

 
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grexit wordt alsmaar onvermijdelijkerDe Volkskrant - Buitenland

Kan de mens de baan van een aanstormende asteroïde ombuigen? Europa en Amerika bouwen sinds vorige maand aan een onderzoekssatelliet en een kamikazesonde. Voor het geval dát.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese/Amerikaanse satelliet moet de aarde redden van asteroïdeDe Volkskrant - Buitenland

Bij een bootongeluk in Indonesië verdwijnt kunstenares Danaë Moons. In hun maandenlange zoektocht is haar familie verbijsterd geraakt over het gebrek aan steun van de Nederlandse autoriteiten.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De frustraties na de vermissing van DanaëDe Volkskrant - Buitenland

De christenen in Irak pakken de wapens op, want van anderen hoeven ze niets te verwachten tegen Islamitische Staat. Een groep Amerikaanse veteranen staat hen bij.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De christenen in Irak gaan het zelf doenDe Volkskrant - Buitenland

Vlak voor je neus wordt een kindslaaf door de man des huizes op een bed gesmeten. Wegkijken kan niet, ingrijpen ook niet. Pas als de man de bretels van zijn schouder laat afglijden gaat het beeld op zwart.
Woensdag 6 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuw rapport MH17 van Russische defensiespecialistenNu.nl - Buitenland

Ingenieurs van de Russische defensie-industrie hebben een rapport opgesteld over de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne. Uit hun onderzoek blijkt dat het vliegtuig is neergeschoten met een BUK-raket, mogelijk vanuit een gebied dat onder controle was van het Oekraïense leger.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:56:59 - Nu.nl - Buitenland
 

Blauwhelmen gedood in hinderlaag CongoNu.nl - Buitenland

In de Democratische Republiek Congo zijn dinsdag twee militairen van de plaatselijke VN-vredesmacht om het leven gekomen.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:54:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Wegkijken kan niet, ingrijpen ook nietDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten hebben miljoenen dollars aan beloningen uitgeloofd voor gouden tips over de verblijfplaats van vier hoge leiders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Wie informatie heeft over Abd al-Rahman Mustafa al-Qaduli kan daar bijvoorbeeld 7 miljoen dollar (ruim 6 miljoen euro) voor vangen. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekend.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oostenrijk doet aangifte van afluisterpraktijken Duitsland en VSAD - Buitenland

De Verenigde Staten hebben miljoenen dollars aan beloningen uitgeloofd voor gouden tips over de verblijfplaats van vier hoge leiders van
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:52:00 - AD - Buitenland
 

Oostenrijk wil onderzoek naar afluisterpraktijken Duitsland en VSNOS Nieuws - Buitenland

De Oostenrijkse regering wil dat er een onderzoek komt om vast te stellen of zij, met hulp van Duitsland, is afgeluisterd door de Amerikaanse geheime dienst NSA. Minister van Binnenlandse Zaken Johanna Mikl-Leitner heeft bekendgemaakt dat een klacht is ingediend bij justitie.

Vorige week vrijdag berichtte Bild am Sonntag dat de NSA vanuit een Duits afluisterstation ook instellingen in Oostenrijk heeft bespioneerd. "Oostenrijk eist opheldering", zegt Mikl-Leitner.

Mikl-Leitner zegt dat de klacht is ingediend tegen niet nader genoemde personen of instanties. Oostenrijk verdenkt ze van inlichtingenactiviteiten "die nadelig zijn voor Oostenrijk". Nu de klacht is ingediend, is het aan justitie om te bepalen of er een onderzoek komt.

Onder vuur

Duitse media berichtten vorige week over de samenwerking tussen de Duitse geheime dienst BND en de NSA. De Duitsers zouden de Amerikanen hebben geholpen om onder meer het Franse presidentieel paleis en de Europese Commissie te bespioneren.

Bondskanselier Merkel ligt vanwege de kwestie onder vuur. Deze week verklaarde ze dat ze mee wil werken aan een parlementair onderzoek naar de samenwerking tussen de Duitse en Amerikaanse geheime dienst. Merkel zei twee jaar geleden dat "spionage onder vrienden" onacceptabel is.

Woensdag 6 Mei 2015 - 01:34:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Miljoenen uitgeloofd voor gouden tips IS-kopstukkenDe Volkskrant - Buitenland

Europeanen worden alleen maar dikker de komende jaren. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat vandaag verschijnt. Nederlanders vormen een uitzondering op die regel. Daar zullen juist minder dikke mensen zijn, verwacht de WHO.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Miljoenen uitgeloofd voor gouden tips IS-kopstukkenAD - Buitenland

Europeanen worden alleen maar dikker de komende jaren. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat vandaag verschijnt.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:34:00 - AD - Buitenland
 

Europa wordt steeds dikker, Nederlanders nietDe Volkskrant - Buitenland

Twee militairen van de VN-vredesmissie in Congo zijn gisteren om het leven gebracht nadat zij in het oosten van het land in een hinderlaag was terechtgekomen. Dat is medegedeeld door Martin Kobler, die aan het hoofd staat van de VN-missie Monusco.
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europa wordt steeds dikker, Nederlanders nietAD - Buitenland

Twee militairen van de VN-vredesmissie in Congo zijn gisteren om het leven gebracht nadat zij in het oosten van het land in een hinderlaag was
Woensdag 6 Mei 2015 - 01:17:00 - AD - Buitenland
 

Beloning voor gouden tips over IS-kopstukkenNu.nl - Buitenland

De Verenigde Staten hebben miljoenen dollars aan beloningen uitgeloofd voor gouden tips over de verblijfplaats van vier hoge leiders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS).
Woensdag 6 Mei 2015 - 00:48:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Amerikaanse stichting geeft roofkunst terug aan DuitslandNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse stichting Monuments Men heeft vijf geroofde schilderijen aan Duitsland teruggegeven. 
Woensdag 6 Mei 2015 - 00:40:28 - Nu.nl - Buitenland
 

Veerdienst en directe vluchten tussen VS en CubaDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse stichting Monuments Men heeft vijf geroofde schilderijen aan Duitsland teruggegeven. Het gaat om kunstwerken die tijdens of na de Tweede Wereldoorlog door Amerikaanse militairen uit nazi-Duitsland werden meegenomen. De schilderijen zijn vandaag overhandigd aan de Duitse ambassadeur in Washington.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 23:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Veerdienst en directe vluchten tussen VS en CubaAD - Buitenland

Toen de 55-jarige Barbara Tatge vorige maand tijdens het lopen van de Boston Marathon door haar dochters werd uitgedaagd een volslagen vreemde te
Dinsdag 5 Mei 2015 - 23:49:00 - AD - Buitenland
 

Nederlanders worden niet dikker, andere Europeanen welNOS Nieuws - Buitenland

Het probleem van overgewicht zal voor Europese landen de komende alleen maar groter worden. Dat schrijft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een rapport dat vandaag verschijnt.

Vooral in Ierland neemt het gewicht van mensen toe. In 2030 zal vrijwel elke volwassene in dat land te dik zijn. Ook de Spanjaarden, Grieken, Zweden, Oostenrijkers, Tsjechen en Britten worden snel dikker.

In Nederland zullen in 2030 juist minder dikke mensen zijn, verwacht de WHO.

Daling

In 2010 was 54 procent van de Nederlandse mannen te dik. De WHO denkt dat dat in 2030 minder dan de helft is. Het aantal obese mannen zal dalen van 10 naar 8 procent en het percentage vrouwen met obesitas daalt van 13 naar 9.

De WHO maakt de berekeningen met de body mass index, op basis van de combinatie lengte en gewicht. Een BMI van boven de 25 wordt gezien als overgewicht, een BMI hoger dan 30 wordt obesitas genoemd.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 23:17:30 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Directe vluchten van New York naar CubaNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways gaat vliegen van New York naar Cuba. Het is de eerste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de versoepeling van reisbeperkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba.

De vlucht naar de Cubaanse hoofdstad Havana gaat een keer per week. De eerste vlucht vertrekt op 3 juli.

Veerboot

De afgelopen maanden hebben Cuba en de VS de diplomatieke banden aangehaald. Jarenlang gold er een reisverbod tussen beide landen, maar dat is in januari iets versoepeld.

President Obama gaf vandaag toestemming voor het openen van een veerverbinding tussen Florida en Havana. Cuba heeft het groene licht nog niet gegeven, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:49:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Rechtstreekse vlucht van New York naar HavanaNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse maatschappij JetBlue biedt vanaf 3 juli elke vrijdag een rechtstreekse vlucht aan van het vliegveld John F. Kennedy in New York naar de internationale luchthaven van de Cubaanse hoofdstad Havana.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:47:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Nepalese politie graaft naar miljoenen roepieNOS Nieuws - Buitenland

Hoewel het zoeken naar lichamen nog niet is afgerond, speurt de politie in Nepal ook naar andere dingen. In de buurt van hoofdstad Kathmandu graven agenten onder een ingestorte bank.

Ze vinden 25 miljoen Nepalese roepie, dat is ruim 220.000 euro. Na verschillende keren het geld te hebben geteld, zijn de briefjes in grote metalen koffers gestopt en meegenomen.

Het is niet duidelijk waar het geld naartoe is gebracht.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:25:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Veel schade in Noord-Duits dorp door tornadoNOS Nieuws - Buitenland

Noodweer heeft in het Noord-Duitse dorp Bützow veel schade aangericht. Volgens ooggetuigen trok er een tornado over het dorp. Dertig mensen zijn gewond geraakt.

In het dorp zijn daken van gebouwen afgerukt. De straten liggen vol met dakpannen. Volgens een ooggetuige is er in Bützow geen huis zonder schade.

Ook in andere delen van Duitsland hebben onweersbuien en regen veel schade aangericht. In Hamburg kwam een man om het leven, toen een luifel op zijn auto viel. Zijn zwangere vriendin, die naast hem zat, raakte gewond en is in een ziekenhuis opgenomen.

In de haven van Hamburg raakten schepen los. Sleepboten moesten de vijf schepen terug naar de kade brengen.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:04:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Russisch rapport: MH17 neergehaald door BUKRTL Nieuws - Buitenland

Russische wapenexperts bevestigen dat de Boeing van Malaysia Airlines juli vorig jaar is neergehaald met een BUK-raket.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Britse anti-EU-partij schorst kandidaat om doodsbedreigingDe Volkskrant - Buitenland

De Franse Assemblée Nationale heeft vandaag in grote meerderheid ingestemd met een wet die de inlichtingendiensten ruime bevoegdheden geeft om burgers af te luisteren: 438 afgevaardigden stemden voor, 85 tegen. De centrumrechtse oppositie stemde grotendeels mee met de socialistische regering, hetgeen in Frankrijk zelden voorkomt.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 22:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dode door noodweer in DuitslandRTL Nieuws - Buitenland

Het noodweer heeft in Duitsland een leven geëist. Een automobilist kwam om het leven toen een luifel op zijn auto viel.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 21:53:21 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Franse UMP gaat De Republikeinen hetenNOS Nieuws - Buitenland

De Franse conservatieve partij UMP wil zijn naam veranderen in De Republikeinen. De partijtop legt de naamswijziging voor aan zijn leden. Die beslissen of de naam inderdaad wordt veranderd.

De UMP (Union pour un Mouvement Populaire) ontstond in 2002 uit een fusie van verschillende conservatieve en centrum-rechtse partijen. Sindsdien had de partij te maken met een aantal schandalen.

Presidentsverkiezingen

De naamsverandering moet een nieuwe start symboliseren en de partij verlossen van de ballast uit het verleden. Er zijn in 2017 presidents- en parlementsverkiezingen en de UMP, die de vorige landelijke verkiezingen verloor, wil dan weer de grootste partij van Frankrijk worden.

Het is nog niet duidelijk wie de presidentskandidaat wordt voor UMP. Partijleider en oud-president Sarkozy wil waarschijnlijk opnieuw een gooi doen naar het presidentschap, al heeft hij zich nog niet gekandideerd. De oud-premiers Alain Juppé en François Fillon hebben zich wel officieel kandidaat gesteld.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 21:46:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Voormalig IRA-commandant doodgeschoten in BelfastDe Volkskrant - Buitenland

Als voetballers vierden ze samen successen. Vanavond zijn Barcelona-trainer Luis Enrique en Bayern-coach Pep Guardiola elkaars tegenstander.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 21:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tiener helpt na dood meer dan 50 mensen als donorAD - Buitenland

Het Witte Huis vindt het ,,te vroeg' voor de conclusie dat terreurbeweging Islamitische Staat (IS) achter de aanslag op een spotprentbijeenkomst
Dinsdag 5 Mei 2015 - 20:57:00 - AD - Buitenland
 

Dode door noodweer in DuitslandNu.nl - Buitenland

Op de tot dusver warmste dag van het jaar zijn delen van Duitsland dinsdag getroffen door onweersbuien met hevige regen en zware windstoten. In Hamburg kwam de bestuurder van een auto om het leven, toen een luifel op zijn wagen viel.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 20:54:33 - Nu.nl - Buitenland
 

Dunford voorgedragen als chef krijgsmacht VSNu.nl - Buitenland

President Barack Obama heeft generaal Joseph Dunford dinsdag voorgedragen als voorzitter van de Amerikaanse chefs van staven.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 20:32:01 - Nu.nl - Buitenland
 

VS: Betrokkenheid IS bij aanslag niet zeker RTL Nieuws - Buitenland

Het Witte Huis betwijfelt of IS wel betrokken was bij de aanslag in Garland op de bijeenkomst waar ook Geert Wilders te gast was.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 20:14:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Voor het eerst als trainer tegenover elkaarDe Volkskrant - Buitenland

De Spaanse belastingbetalers draaien vooralsnog op voor het grootste deel van de bijna 62 miljard euro aan hulp die is verstrekt tijdens de crisis in de Spaanse bankensector.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 20:05:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Witte Huis betwijfelt deelname IS aan aanslagAD - Buitenland

Barack Obama weet al precies wat hij gaat doen eens hij president af is: ,,Ik dacht dat we misschien samen domino konden spelen", zei hij
Dinsdag 5 Mei 2015 - 19:00:00 - AD - Buitenland
 

Ontsnapte moordenaar na 46 jaar in de kraag gevatRTL Nieuws - Buitenland

De US Marshals hebben in Florida de 79-jarige Frank Freshwaters opgepakt. De bejaarde man is een veroordeelde moordenaar die in 1959 was ontsnapt.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:56:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Mike Huckabee stelt zich kandidaat voor presidentschapRTL Nieuws - Buitenland

Opnieuw heeft een Republikein zich gemengd in de race om het Amerikaanse presidentschap. Mike Huckabee maakte bekend zich opnieuw kandidaat te stellen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:35:55 - RTL Nieuws - Buitenland
 

95-jarige veteraan jaagt overvaller weg met stokRTL Nieuws - Buitenland

Een 95-jarige Tweede Wereldoorlog veteraan uit het Amerikaanse Manchester, blijkt ondanks zijn leeftijd nog vol pit te zitten.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:26:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Witte Huis betwijfelt betrokkenheid IS bij aanslagDe Volkskrant - Buitenland

Oud-gouverneur Mike Huckabee van de staat Arkansas doet mee aan de strijd om de Republikeinse kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama grapt over pensioen bij David LettermanAD - Buitenland

Oud-gouverneur Mike Huckabee van de staat Arkansas doet mee aan de strijd om de Republikeinse kandidatuur voor de Amerikaanse
Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:13:00 - AD - Buitenland
 

Ook Huckabee kandidaat voor RepublikeinenNOS Nieuws - Buitenland

In de Verenigde Staten heeft een zesde Republikein zich kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen in 2016. Het is de oud-gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee.

Huckabee was in 2008 ook al in de race om de Republikeinse presidentskandidaat te worden. Hij eindigde toen als tweede, na John McCain. Huckabee werd daarna genoemd als vice-presidentskandidaat, maar McCain koos voor Sarah Palin. De verkiezingen van 2012 liet Huckabee aan zich voorbijgaan.

De 59-jarige Huckabee maakte zijn kandidatuur bekend in het stadje Hope in Arkansas. Dat is zijn geboorteplaats.

Dominee

De voormalige dominee Huckabee is erg populair bij gelovigen. Huckabee staat bekend als sociaal-conservatief. Hij hecht veel waarde aan familiewaarden en is fel tegenstander van het homohuwelijk en euthanasie. In een toespraak in november zei hij dat abortus erger is dan de Holocaust.

De laatste maanden heeft Huckabee zich geprofileerd met zijn buitenlandbeleid. Herhaaldelijk waarschuwde hij voor het gevaar van moslimextremisten.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 18:03:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Mike Huckabee doet gooi naar presidentschapAD - Buitenland

De moeder van één van de schutters in Garland heeft tegen CBS News gezegd dat ze blij is dat haar zoon Nadir (34) niemand heeft doodgeschoten op
Dinsdag 5 Mei 2015 - 17:55:00 - AD - Buitenland
 

Duitse spoorwegstaking escaleert: tot zondag personenvervoer ontregeldDe Volkskrant - Buitenland

Medewerkers van instellingen van de Duitse Rooms-Katholieke Kerk hoeven in het algemeen niet langer ontslag te vrezen, als zij na een echtscheiding voor de wet hertrouwen. De Duitse bisschoppen hebben het arbeidsrecht op dat punt gewijzigd, zo lieten zij vandaag weten.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 17:43:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Franse parlement neemt controversiële anti-terreurwet aanNOS Nieuws - Buitenland

Het Franse parlement heeft met een grote meerderheid een wet aangenomen die de inlichtingendiensten moet helpen bij het voorkomen van terreuraanslagen. 438 parlementariërs stemden voor de wet, 86 stemden tegen.

Volgens de regering is de nieuwe wet nodig vanwege de veranderingen in de communicatietechnologie. Door de nieuwe wet kunnen de inlichtingendiensten eenvoudiger telefoons aftappen, mensen lokaliseren aan de hand van hun mobiele telefoon en e-mailverkeer onderscheppen.

Buiten het parlement is er meer weerstand tegen de wet. Critici vrezen dat de privacy van de Fransen in gevaar komt nu de inlichtingendiensten meer bevoegdheden krijgen.

Charlie Hebdo

Het wetsvoorstel was na de aanslagen in Parijs in januari versneld naar het parlement gestuurd. Die aanslagen hebben het debat over de wet bepaald.

Een parlementariër zei dat het door de aanslag op Charlie Hebdo vrijwel onmogelijk was om objectief over de wet te discussiëren. "Als je ook maar het kleinste bezwaar hebt tegen de tekst, word je beschuldigd van medeplichtigheid aan terrorisme."

Dinsdag 5 Mei 2015 - 17:28:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Heftige video van redding Middellandse ZeeNOS Nieuws - Buitenland

Er zijn aangrijpende beelden opgedoken van de redding van bootvluchtelingen op de Middellandse Zee. Het containerschip Zeran schoot afgelopen zondag een lekke rubberboot vol vluchtelingen te hulp, maar zij konden niet allemaal worden gered.

De video is gemaakt door een opvarende van de Zeran. De paniek op de zinkende boot is duidelijk te zien. Op de video zie je migranten in het water vallen. Sommigen van hen kunnen niet zwemmen. Ook proberen vluchtelingen, die al in het water liggen, bij het vrachtschip te komen. Door de stroming lukt dat niet.

Eerder vandaag werd al bekendgemaakt dat in totaal veertig mensen bij de reddingsactie zijn omgekomen. Zij vielen uit de rubberboot en verdronken.

Door het warme weer en de kalme zee hebben het afgelopen weekend duizenden vluchtelingen de oversteek gemaakt naar Europa.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 17:15:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Saudi-Arabië sluit vliegveld na mortieraanvalNOS Nieuws - Buitenland

In het grensgebied van Saudi-Arabië en Jemen zijn Saudische militairen en Jemenitische opstandelingen met elkaar slaags geraakt. De partijen bestookten elkaar met mortiergranaten.

Stamhoofden in Jemen zeggen dat er zeker twee Saudische burgers zijn gedood. Ook zouden er gebouwen in Saudi-Arabië zijn beschadigd. Het Saudische leger wil niets zeggen over de gevechten.

Toen de aanval vanuit Jemen begon, nam Saudi-Arabië meteen maatregelen. Zo werden alle scholen in de regio gesloten. Ook werd het vliegverkeer van en naar de luchthaven van de grensstad Najran stilgelegd.

Vorige week werd er ook hevig gevochten in het grensgebied. Daarbij kwamen drie Saudische militairen en tientallen Houthi-rebellen om het leven.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 17:04:44 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duitse kerk zet gescheidenen niet langer op straatDe Volkskrant - Buitenland

Houthi-strijders hebben vandaag vanuit Jemen mortieren en raketten afgeschoten op doelen in Saoedi-Arabië. De projectielen raakten volgens een Saoedische legerwoordvoerder een meisjesschool en een ziekenhuis in de grensstad Najran, op 3 kilometer van de grens met Jemen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:57:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moeder van schutter Garland: ik ben afgestompt en leegAD - Buitenland

Een Chinese man was zo verstandig zijn auto te laten staan, toen hij bij de paardenraces in de buurt van Peking te diep in het glaasje had
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:44:00 - AD - Buitenland
 

Dronken Chinees laat auto staan, steelt paardAD - Buitenland

Elissa Alvarez (20) en Jose Caballero (40) werden in een niets aan de verbeelding overlatende positie betrapt op het strand van Bradenton in
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:27:00 - AD - Buitenland
 

Moeder schutter Garland: Hoe moet ik verder leven?RTL Nieuws - Buitenland

De moeder van Nadir Soofi, een van de twee schutters in Garland, is helemaal kapot van de acties van haar zoon, vertelt ze CBS News.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vrijpartij op strand levert mogelijk 15 jaar cel opAD - Buitenland

De Duitse politie heeft vandaag in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zes mannen en vrouwen uit Afrika aangehouden die fraude met creditcards
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:24:00 - AD - Buitenland
 

Franse parlement stemt in met omstreden anti-terreurwetNRC Handelsblad - Buitenland

De Republikein Mike Huckabee stelt zich kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2016. Dat heeft hij zojuist bekendgemaakt.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:14:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Wat weten we van de schutters in Texas?RTL Nieuws - Buitenland

Twee mannen openden zondag het vuur op twee beveiligers die voor een spotprentbijeenkomst in Garland stonden. Ze raakten de beveiliger in zijn been voordat ze zelf werden doodgeschoten. Wat weten we over deze twee mannen?
Dinsdag 5 Mei 2015 - 16:02:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitse politie ontmantelt creditcardbendeAD - Buitenland

Opgesloten in de slaapkamer van een appartement waarvan de deur ook nog eens op slot is. Wat doe je dan? Lex zocht met zijn account  @ToddlerLex
Dinsdag 5 Mei 2015 - 15:34:00 - AD - Buitenland
 

Uren opgesloten in kamer: Lex zoekt heil op TwitterAD - Buitenland

De kans dat de lichamen van Noordpoolreizigers Marc Cornelissen en Philip de Roo ooit nog worden gevonden, slinkt met de dag. Hun husky Kimnik is
Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:51:00 - AD - Buitenland
 

Mike Huckabee stelt zich kandidaat voor de RepublikeinenNRC Handelsblad - Buitenland

Saoedi-Arabië heeft alle scholen langs de grens met Jemen tijdelijk gesloten. Ook zijn de vluchten van en naar een vliegveld aan de grens geannuleerd.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:40:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President Burundi mag opgaan voor derde termijnNOS Nieuws - Buitenland

President Nkurunziza van Burundi mag voor de derde keer meedoen aan de presidentsverkiezingen. Dat heeft het constitutionele hof van het Afrikaanse land bepaald.

De vice-president van het hof noemt het besluit in strijd met de grondwet. Uit angst voor de gevolgen is hij naar het buurland Rwanda gevlucht.

Nkurunziza stelt dat hij de eerste keer door het parlement is benoemd en de tweede keer rechtstreeks door de bevolking is gekozen. Hij vindt daarom dat hij recht heeft op een derde termijn.

Bij de betogingen tegen de president zijn al zeker negen doden gevallen. Ruim 20.000 inwoners van Burundi zijn op de vlucht geslagen en uitgeweken naar Rwanda.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:33:45 - NOS Nieuws - Buitenland
 

In beeld: militair machtsvertoon in MoskouNOS Nieuws - Buitenland

Het Russische leger bereidt zich voor op de grote militaire parade op 9 mei, de Dag van de Overwinning. Rusland viert dan de overwinning op nazi-Duitsland. De oefeningen voor de parade zijn in volle gang en trekken veel bekijks.

Bij de echte parade, zaterdag, nemen president Poetin en premier Medvedev een defilé af. Aan de parade doen 15.000 militairen, 200 tanks en 140 vliegtuigen en helikopters mee.

Onder de genodigden zijn dit jaar VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, de Chinese president Xi Jinping en de Cubaanse president Raúl Castro. Vanwege de crisis in Oekraïne laten westerse leiders verstek gaan. Zondag gaat bondskanselier Merkel wel naar Moskou; ze legt dan samen met Poetin een krans bij het graf van de onbekende soldaat.

Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:20:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Onzekerheid zet zware rem op Griekse economieAD - Buitenland

Het programma Top Gear mag dan voorlopig van de buis zijn, toch is het opnieuw in opspraak. De Britse mediawaakhond Ofcom onderzoekt of een
Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:08:00 - AD - Buitenland
 

Grote spoorwegstaking in Duitsland, maar waarom eigenlijk?RTL Nieuws - Buitenland

Honderduizenden treinpassagiers worden getroffen door treinstakingen in Duitsland. En het is voorlopig niet voorbij: dit wordt de langste spoorwegstaking in Duitsland sinds 1994. Correspondent Jeroen Akkermans geeft antwoord op een aantal vragen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 14:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Amnesty: Aleppo is de hel op aardeRTL Nieuws - Buitenland

Inwoners van Aleppo worden volgens een onderzoeksrapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International dag in, dag uit slachtoffer van oorlogsmisdaden. Vooral door het gebruik van onnauwkeurige, geïmproviseerde wapens door het leger en rebellengroepen vallen veel doden.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 13:30:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

NAVO oefent tegen onderzeeërsRTL Nieuws - Buitenland

De NAVO is bezig met een van grootste anti-onderzeebootoefeningen ooit. In de fjorden van Noorwegen wordt er getraind om voorbereid te zijn op een eventuele Russische aanval.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 13:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Jean-Marie Le Pen opent aanval op dochterRTL Nieuws - Buitenland

Met een stevige persoonlijke aanval op zijn dochter Marine heeft Jean-Marie Le Pen zijn kans om in Front National te blijven een stuk kleiner gemaakt. De rechtse Franse politicus (86) klaagde tegenover radiozender Europe 1 dat zijn dochter hem "op een absoluut schandalige wijze behandelt".
Dinsdag 5 Mei 2015 - 13:08:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden bij nieuwe scheepsrampRTL Nieuws - Buitenland

Bij een nieuwe scheepsramp op de Middellandse Zee zijn zeker 40 bootvluchtelingen om het leven gekomen. Dat meldt hulporganisatie Save The Children. Het ongeluk vond zondag plaats.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 12:29:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer ‘tientallen’ bootvluchtelingen verdronkenNRC Handelsblad - Buitenland

Een vroegere commandant van de IRA (Iers Republikeins Leger) is vanmorgen doodgeschoten in Belfast. Hij zou op straat door meerdere kogels zijn geraakt en aan zijn verwondingen zijn bezweken.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 11:42:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amnesty: Aleppo is hel op aardeDe Volkskrant - Buitenland

Het economisch herstel in Europa houdt aan. Dit jaar raamt de Europese Commissie de groei op 1,8 procent in alle EU-landen en 1,5 procent in de eurozone. Volgend jaar zullen beide groeicijfers circa 2 procent bedragen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Groei in Europa houdt aan, Griekenland valt tegenDe Volkskrant - Buitenland

Dzjochar Tsarnajev luisterde tijdens zijn hele rechtszaak schijnbaar onbewogen naar verhalen over het leed dat hij heeft berokkend met de aanslag die hij met zijn broer pleegde in Boston. In de laatste fase van de zaak toonde hij voor het eerst zichtbaar emoties. Toen zijn tante tijdens een verhoor in tranen uitbarstte, hield de 21-jarige Tsarnajev het ook niet droog.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dodental ramp Nepal boven 7500RTL Nieuws - Buitenland

Het dodental van de aardbeving in Nepal blijft maar oplopen. Officieel zijn er 7557 doden geteld.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:52:20 - RTL Nieuws - Buitenland
 

IS claimt aanslag op cartoonexpositie met WildersRTL Nieuws - Buitenland

Terreurgroep IS (Islamitische Staat) heeft de aanslag op een spotprentbijeenkomst in Texas opgeëist. De terroristen maakten vandaag via hun eigen radiozender al-Bayan bekend dat zij achter de schietpartij zitten.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Terrorist Boston toont emoties in rechtszaalDe Volkskrant - Buitenland

Na het goederenvervoer ligt nu ook een groot deel van het personenvervoer op het Duitse spoor stil. Vannacht hebben veel machinisten het werk op de passagierstreinen van Deutsche Bahn neergelegd.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:48:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voormalig IRA-commandant doodgeschotenNRC Handelsblad - Buitenland

Het constitutioneel hof van Burundi heeft een derde termijn voor president Nkurunziza goedgekeurd, ondanks hevige protesten hiertegen, waarbij eerder dertien mensen omkwamen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:46:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Metershoge vuurbal na explosieRTL Nieuws - Buitenland

Spectaculaire beelden van natuurgeweld op Hawaii. Daar stortte een deel van de wand van een krater in. Bij de explosie werden lava en stenen metershoog de lucht in geslingerd.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Groot deel Duits treinverkeer plat tot zondagDe Volkskrant - Buitenland

De menselijke resten die afgelopen maand werden gevonden op een landtong in Nieuw-Zeeland zijn inderdaad van de vermiste Nederlandse backpacker Ken Boogers. Dat blijkt uit autopsie en DNA-onderzoek, schrijft de Nieuw-Zeelandse krant Nelson Mail vandaag.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Menselijke resten Nieuw-Zeeland van NederlanderDe Volkskrant - Buitenland

Het dodental van de aardbeving in Nepal is dinsdag opgelopen naar 7557. Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Nepal stelde volgens The Times of India het dodental opnieuw naar boven bij. Twee dagen geleden werd nog gesproken over 7040 doden.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlandse gewond bij vliegtuigcrash in PeruRTL Nieuws - Buitenland

Bij een vliegtuigcrash in Peru is een Nederlandse vrouw gewond geraakt. Ook twee Duitse toeristen en de piloot raakten gewond. De gids kwam er ongedeerd vanaf. Volgens getuigen raakte het vliegtuig electriciteitsmasten en stortte het neer op de weg.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 10:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Gevaarlijke dieetpil in omloop, Interpol waarschuwtRTL Nieuws - Buitenland

Na de dood van een 21-jarige Britse vrouw waarschuwt de internationale politieorganisatie Interpol voor gevaarlijke dieetpillen die in omloop zijn.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 09:59:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen mensen gedood bij veeruzie RTL Nieuws - Buitenland

Er zijn tientallen mensen vermoord in het noordwesten van Kenia. Volgens de Keniaanse krant Daily Nation zijn er zeker 46 mensen gedood toen bandieten een dorpje aanvielen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 09:22:38 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Constitutioneel Hof keurt derde termijn president Burundi goedNRC Handelsblad - Buitenland

De arbeidsmarkt in Spanje heeft vorige maand een opmerkelijk herstel laten zien: het aantal werklozen daalde in april met 118.923. Het aantal mensen zonder baan staat nu op 4,3 miljoen.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 08:52:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Honderdduizenden treinpassagiers getroffen door staking DuitslandRTL Nieuws - Buitenland

Treinpassagiers worden in Duitsland hard getroffen door de staking van machinisten. Twee derde van de treinen valt uit.
Dinsdag 5 Mei 2015 - 08:29:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Spaanse arbeidsmarkt laat opmerkelijke groei zienNRC Handelsblad - Buitenland

Hillary Clinton is bereid later deze maand te getuigen over haar rol tijdens de aanslag in het Libische Benghazi in 2012 en over haar e-mailgebruik.
Maandag 4 Mei 2015 - 22:26:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kroegbaas voor de rechter na dood alcoholdrinkende klantRTL Nieuws - Buitenland

Is een kroegbaas verantwoordelijk voor de dood van een klant die 56 shotjes alcohol dronk? De Franse justitie vindt van wel. De eigenaar van café Le Starter in Clermont-Ferrand stond vandaag voor de rechter.
Maandag 4 Mei 2015 - 22:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Partijlidmaatschap Jean-Marie Le Pen opgeschortRTL Nieuws - Buitenland

Het bestuur van het extreem-rechtse Front National heeft het partijlidmaatschap van oprichter Jean-Marie Le Pen opgeschort. Er komt binnen drie maanden een algemene ledenvergadering waarin onder meer wordt gesproken over Le Pens erevoorzitterschap van de partij.
Maandag 4 Mei 2015 - 22:16:53 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Farage: Nederland zou ook uit de EU moeten stappenRTL Nieuws - Buitenland

Donderdag houdt Groot-Brittannie parlementsverkiezingen. De uitslag is ook voor ons van groot belang, want als het aan Farage van de UKIP ligt stapt Groot-Brittannië uit de EU.
Maandag 4 Mei 2015 - 20:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama wil na presidentschap strijden tegen raciale ongelijkheidNRC Handelsblad - Buitenland

Na jaren van debat krijgt Italië een nieuwe kieswet die, in de woorden van premier Matteo Renzi, het land politieke stabiliteit moet brengen, wat „een voorwaarde voor economische innovatie” is.
Maandag 4 Mei 2015 - 20:44:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Premier Matteo Renzi: nieuwe kieswet zal Italië stabiliteit brengenNRC Handelsblad - Buitenland

De Franse partij Front National heeft het lidmaatschap van oprichter Jean-Marie Le Pen tijdelijk opgeschort. De maatregel geldt tot een ingelast partijcongres zich uitspreekt over de positie van de 86-jarige Franse politicus.
Maandag 4 Mei 2015 - 20:38:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Alle Nederlanders gevonden in NepalRTL Nieuws - Buitenland

Alle Nederlanders die zich in Nepal bevonden tijdens de aardbeving zijn gevonden. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.
Maandag 4 Mei 2015 - 19:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Front National schorst oprichter Jean-Marie Le PenNRC Handelsblad - Buitenland

Iraakse troepen die vastzitten in de grootste olieraffinaderij van Irak hebben dringend hulp nodig. Ze zijn omsingeld door terreurgroep Islamitische Staat en hebben bijna geen voedsel meer. De militairen, politieagenten en speciale eenheden hebben om versterking gevraagd, maar die laat vooralsnog op zich wachten.
Maandag 4 Mei 2015 - 18:38:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Een kind ontvoeren: zo snel kan het gaanRTL Nieuws - Buitenland

De meeste kinderen weten het heel goed: niet met vreemde mensen mee gaan. Maar wat doen ze, als die vreemde een schattige puppy bij zich heeft? Juist.
Maandag 4 Mei 2015 - 18:36:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Fire! Charlotte verwelkomd met saluutschotenRTL Nieuws - Buitenland

Prins William en Kate hebben (weer) een kind - en dat mag de wereld horen ook. Ter gelegenheid van de geboorte van de Britse prinses zijn in Londen 62 saluutschoten afgevuurd.
Maandag 4 Mei 2015 - 17:48:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nederlander opgepakt voor valse bommelding GentRTL Nieuws - Buitenland

Twee verdachten zijn opgepakt voor een valse bommelding in het station van Gent. Een van hen is een 23-jarige Nederlander.
Maandag 4 Mei 2015 - 16:54:07 - RTL Nieuws - Buitenland
 

300 kilo coke tussen de bananen in de AldiRTL Nieuws - Buitenland

De Duitse politie heeft opnieuw een grote cocaïnevangst gedaan bij de Aldi in Duitsland. In zeker 14 supermarkten in en rond Berlijn vonden medewerkers de drugs bij het uitpakken van dozen met bananen.
Maandag 4 Mei 2015 - 16:21:41 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Waarom gaan Ethiopiërs in Israël de straat op?RTL Nieuws - Buitenland

In de Israëlische stad Tel Aviv is een demonstratie van Ethiopische Israëliërs uitgedraaid op rellen. Tientallen mensen raakten gewond, 43 relschoppers zijn opgepakt. Waarom demonstreerden de Ethiopiërs en hoe kon de betoging zo uit de hand lopen? Vier vragen.
Maandag 4 Mei 2015 - 16:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Carly Fiorina doet gooi naar presidentschapRTL Nieuws - Buitenland

Carly Fiorina, voormalige topvrouw van Hewlett-Packard, doet mee in de race om het Amerikaanse presidentschap. Ze maakte haar kandidatuur voor de Republikeinen vandaag bekend.
Maandag 4 Mei 2015 - 14:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Terug van lang weggeweest: de hotline met MoskouRTL Nieuws - Buitenland

Voor het eerst sinds het eind van de Koude Oorlog is er weer een directe hotline tussen Rusland en de NAVO. Daarmee kunnen in het geheim berichten worden verstuurd, om mogelijke misverstanden te voorkomen. Het is een directe reactie op toenemende spanningen tussen Rusland en het Westen.
Maandag 4 Mei 2015 - 13:55:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Artsen Zonder Grenzen redt honderden bootvluchtelingenRTL Nieuws - Buitenland

Binnen 24 uur na vertrek heeft een team van Artsen Zonder Grenzen al honderden bootvluchtelingen gered uit de Middellandse Zee.
Maandag 4 Mei 2015 - 13:32:49 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Klimseizoen Mt. Everest voorbij, paden verwoestRTL Nieuws - Buitenland

Het klimseizoen op de Mount Everest is voor dit jaar afgesloten. Normaal wordt er in het voorjaar geklommen op de hoogste berg ter wereld. De zware aardbeving in Nepal heeft alle gebaande paden naar boven afgesloten.
Maandag 4 Mei 2015 - 13:32:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dochter van prins William en Kate heet Charlotte Elizabeth DianaNRC Handelsblad - Buitenland

Een van de verdachten van de schietpartij bij een anti-islambijeenkomst in Texas waar Geert Wilders sprak, was in beeld bij de veiligheidsdiensten. Dat meldt althans de Amerikaanse zender ABC op basis van een bron binnen de FBI.
Maandag 4 Mei 2015 - 11:49:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘FBI onderzoekt of schutters Texas banden hadden met terreurgroepen’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een zelfmoordaanslag in de Syrische hoofdstad Damascus zijn vandaag ten minste zes gewonden gevallen. De aanslag vond plaats in de noordelijke wijk Ruken al Din, waar veel gebouwen van het Syrische leger staan. De dader is lid van “een terroristische groepering”, zo melden regeringsfunctionarissen.
Maandag 4 Mei 2015 - 11:00:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schietpartij na lezing Wilders groot nieuws in VSRTL Nieuws - Buitenland

Amerikaanse media hebben groot uitgepakt met het nieuws over de schietpartij na de lezing van PVV-leider Geert Wilders. Een overzicht.
Maandag 4 Mei 2015 - 10:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Gewonden na aanslag in Damascus - ‘doelwit was hoge legergeneraal’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger kan zijn claim niet waarmaken dat het er in de Gaza-oorlog van vorig jaar alles aan heeft gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen. Dit zegt de Israëlische ngo Breaking the Silence, op basis van de getuigenissen van ruim zestig Israëlische militairen die betrokken waren bij die oorlog tussen Israël en Hamas.
Maandag 4 Mei 2015 - 09:59:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Klimmersdorp Nepal bedolven onder lawine: 100 dodenRTL Nieuws - Buitenland

Een Nepalees dorp dat populair is onder bergbeklimmers, is na de aardbeving bedolven door een lawine. Inmiddels zijn ongeveer 100 doden geborgen, onder wie zeven buitenlandse toeristen.
Maandag 4 Mei 2015 - 09:20:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Neergeschoten bewaker congres Texas uit ziekenhuisRTL Nieuws - Buitenland

De bewaker die is neergeschoten bij de bijeenkomst over Mohammedcartoons in Texas, is weer uit het ziekenhuis. Kort voor de schietpartij had PVV-leider Geert Wilders een toespraak gehouden.
Maandag 4 Mei 2015 - 08:46:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Hevige rellen in IsraëlRTL Nieuws - Buitenland

Hevige rellen bij protesten van Ethiopische joden in de Israëlische stad Tel Aviv. Bij de ongeregeldheden vielen tientallen gewonden.
Maandag 4 Mei 2015 - 07:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Honderd lichamen gevonden bij klimmersdorp NepalNRC Handelsblad - Buitenland

Chinese toezichthouders hebben vorig jaar onderzocht of de makers van medische apparatuur Philips, Siemens en General Electric zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping en prijsafspraken.
Maandag 4 Mei 2015 - 07:05:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gepensioneerde arts Ben Carson presidentskandidaat RepublikeinenRTL Nieuws - Buitenland

Auteur en gepensioneerd neurochirurg Ben Carson wil president van Amerika worden. De 63-jarige Republikein maakte gisteren in een tv-interview bekend dat hij zich verkiesbaar stelt als presidentskandidaat.
Maandag 4 Mei 2015 - 05:54:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rellen in Tel Aviv bij demonstratie tegen discriminatieRTL Nieuws - Buitenland

In het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn rellen uitgebroken bij een demonstratie tegen discriminatie van honderden Ethiopische Israëliërs. 43 demonstranten zijn opgepakt.
Zondag 3 Mei 2015 - 23:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Chinese toezichthouders onderzochten ook Philips’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een anti-islambijeenkomst in een voorstad van Dallas (Texas), waar cartoons van de profeet Mohammed werden getoond, zijn twee mensen doodgeschoten. PVV-leider Wilders was een van de sprekers. Hij had het gebouw net verlaten.
Zondag 3 Mei 2015 - 22:22:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee doden bij schietpartij anti-islambijeenkomst VS, waar Wilders sprakNRC Handelsblad - Buitenland

In het centrum van de Israëlische stad Tel Aviv zijn vanavond rellen uitgebroken bij een betoging tegen discriminatie van duizenden Ethiopische Israëliërs. De betogers gooiden stenen en flessen naar de oproerpolitie en duwden een politievoertuig omver.
Zondag 3 Mei 2015 - 19:30:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zo gaat dat, de redding van een migrantenboot op de Middellandse ZeeNRC Handelsblad - Buitenland

Acht dagen na de zware aardbeving zijn in Nepal drie mensen gered, zo melden de autoriteiten. Gisteren is ook een 101-jarige man levend onder het puin van zijn ingestorte huis vandaan gehaald.
Zondag 3 Mei 2015 - 14:05:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Grondtroepen in Jemen’ - Saoedi-Arabië ontkentNRC Handelsblad - Buitenland

Jean-Marie le Pen, de oprichter van de Franse partij Front National, mag niet meer namens de partij spreken. Dat heeft zijn dochter, partijleider Marine le Pen gezged in een interview met Europe1, nadat haar vader vrijdag haar toespraak verstoorde. De twee zijn gebrouilleerd.
Zondag 3 Mei 2015 - 08:47:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Jean-Marie Le Pen mag niet meer namens Front National sprekenNRC Handelsblad - Buitenland

In New York is gisteravond in de wijk Queens een politieagent neergeschoten. De man werd geraakt in zijn hoofd en in zijn borst. Het is de vijfde keer in vijf maanden tijd in New York een politieagent is neergeschoten.
Zondag 3 Mei 2015 - 08:06:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw politieagent in New York neergeschoten - vijfde in vijf maandenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een reddingsactie op de Middellandse Zee zijn gisteren 3.690 bootvluchtelingen gered. Dat meldt persbureau AP op basis van berichten van de Italiaanse kustwacht.
Zondag 3 Mei 2015 - 07:26:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Op één dag 3.690 migranten gered op Middellandse Zee, tien dodenNRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal mensen dat als gevolg van de zware aardbeving vorige week in Nepal om het leven is gekomen, heeft vandaag de 7000 overschreden. De Nepalese overheid spreekt van 7040 doden en 14.123 gewonden.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 22:47:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental aardbeving Nepal passeert 7000 - Nog 23 Nederlanders zoekNRC Handelsblad - Buitenland

Duizenden inwoners van Baltimore zijn vanmiddag de straat opgegaan voor wat de organisatoren een "overwinningsrally" hebben genoemd. De mars komt een dag nadat bekend werd dat zes agenten vervolgd zullen worden voor de dood van de 25-jarige Afro-Amerikaan Freddie Gray.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 21:45:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden inwoners Baltimore straat op voor ‘overwinningsrally’NRC Handelsblad - Buitenland

De Russische balletdanseres Maja Plisetskaja is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Bolsjoj Theater in Moskou vanavond laten weten. De danseres, in eigen land een legende, overleed als gevolg van een hartaanval in Duitsland waar ze ook een huis had.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 20:41:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Islamitische Staat doodt 300 yezidi’s in noorden Irak’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Nigeriaanse leger beweert opnieuw een grote groep vrouwen uit de handen van terreurbeweging Boko Haram te hebben bevrijd. Het leger meldde gisteravond op het officiële eigen Twitteraccount dat een groep van 234 vrouwen en meisjes is bevrijd uit de uitgestrekte wouden van Sambisa.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 12:59:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leger Nigeria: opnieuw vrouwen bevrijd uit handen Boko HaramNRC Handelsblad - Buitenland

Bij luchtaanvallen van de door de Amerikanen geleide coalitie tegen Islamitische Staat zijn in de noordelijke provincie Aleppo zeker zestig burgerdoden gevallen, waaronder zeven kinderen. Dat meldt het Syrische Observatorium voor Mensenrechten.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 12:16:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Prins William en Kate tonen dochter aan Britse publiekNRC Handelsblad - Buitenland

De zes agenten die betrokken waren bij de arrestatie van de in Baltimore omgekomen Freddie Gray zijn op borgtocht vrij, zo meldt The Baltimore Sun. Vier van de agenten hebben meer dan 310.000 euro betaald en de andere twee ruim 223.000 euro.
Zaterdag 2 Mei 2015 - 09:29:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental Nepal op 6600, ‘weinig hoop op overlevenden’NRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 7 mei gaan de Britten naar de stembus. Het beloven de spannendste verkiezingen ooit te worden. Hoe denkt de gewone Brit over zijn land? Onze correspondent Titia Ketelaar ging langs de deuren van verschillende Downing Streets in het Verenigd Koninkrijk.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 22:32:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse verkiezingen in beeld: 13x Downing StreetNRC Handelsblad - Buitenland

Terry Branstad, de gouverneur van Iowa, heeft de noodtoestand uitgeroepen wegens de snelle verspreiding van het vogelgriepvirus. De maatregel komt kort nadat autoriteiten hadden gemeld dat kippen bij vier nieuwe pluimveebedrijven in de staat besmet zijn.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 22:18:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Noodtoestand in Iowa door uitbraak vogelgriepNRC Handelsblad - Buitenland

Een helikopter van het Mexicaanse leger is vandaag uit de lucht geschoten in de westelijke deelstaat Jalisco. Dat heeft het Mexicaanse ministerie van Defensie bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters. Volgens anonieme bronnen zou een drugskartel achter de aanslag zitten.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 19:06:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Legerhelikopter neergehaald in Mexico - ‘daders van drugskartel’NRC Handelsblad - Buitenland

Duitsland moet nadenken wat het kan doen om schade in Griekenland van de Tweede Wereldoorlog te compenseren. Dat zegt de Duitse president Joachim Gauck in een interview met de Süddeutsche Zeitung.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 18:27:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitse president doet handreiking GriekenNRC Handelsblad - Buitenland

De daders van de aanslag op vlucht MH17 vorige zomer kunnen geen aanspraak maken op amnestie. Dat heeft het Comité van Ministers van de Raad van Europa, waar ook Rusland zitting in heeft, eerder deze week bevestigd.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 17:04:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Raad van Europa bevestigt: geen amnestie voor daders MH17NRC Handelsblad - Buitenland

De dood van Freddie Gray, die een week na zijn arrestatie door politieagenten in Baltimore overleed, wordt door de officier van justitie gezien als moord. Dat betekent dat de zes agenten die hem aanhielden worden vervolgd. De dood van Gray zorgde voor hevige rellen in Baltimore.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 11:54:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zes agenten aangeklaagd voor moord op Freddie GrayNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de aardbeving in Nepal van afgelopen zaterdag zijn zeker 12 Europeanen omgekomen, onderwie een 52-jarige vrouw uit Kerkrade. Er worden nog duizend mensen uit Europa vermist, zo meldt de Europese ambassade in Nepal.
Vrijdag 1 Mei 2015 - 11:15:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vrouw uit Kerkrade overleden in Nepal - 1000 Europeanen vermistNRC Handelsblad - Buitenland

Als er gisteravond één rode draad was bij de ondervragingen van David Cameron, Ed Miliband en Nick Clegg door het BBC-publiek, dan was het wel vertrouwen.
Donderdag 30 April 2015 - 22:58:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Cameron deed het volgens kijkers het best, in het laatste verkiezingsdebatNRC Handelsblad - Buitenland

Morgen vindt Nederland Helpt Nepal plaats, een nationale actiedag om via Giro 555 geld in te zamelen voor Nepal. Het dodental ligt inmiddels op 6.130. Er werden vandaag, vijf dagen na de aardbeving, in Nepal nog twee mensen levend onder het puin vandaan gehaald.
Donderdag 30 April 2015 - 19:53:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Morgen actiedag Nepal - dodental nu op 6.130NRC Handelsblad - Buitenland

De Calbuco-vulkaan in het zuiden van Chili is vandaag voor de derde keer uitgebarsten. De Nationale Geologie- en Mijnbouwdienst van het land kondigt op Twitter een "red alert" aan wegens de uitbarsting van rook en as. Eerder waarschuwden experts dat uitbarstingen nog weken op zich konden laten wachten.
Donderdag 30 April 2015 - 16:18:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De vulkaan Calbuco in Chili is voor de derde keer uitgebarstenNRC Handelsblad - Buitenland

In het noorden van Canada worden twee Nederlandse poolonderzoekers vermist, meldt Coldfacts. Een zoekactie is op touw gezet, maar het coördinatiecentrum van de expeditie in Nederland vreest dat het tweetal om het leven is gekomen. De Canadese politie is inmiddels gestopt met zoeken.
Donderdag 30 April 2015 - 12:23:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse poolonderzoekers vermist, zoektocht stopgezetNRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse geheime dienst heeft jarenlang in opdracht van de Amerikanen Europese buurlanden bespioneerd. Data, e-mails en telefoongegevens van onder meer de Franse wapenindustrie, het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken en het presidentieel paleis werden verzameld.
Donderdag 30 April 2015 - 08:31:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitsers bespioneerden buurlanden voor Amerikanen, Merkel in verlegenheidNRC Handelsblad - Buitenland

Zijn kandidatuur was al aangekondigd en vannacht maakte hij het zelf officieel tijdens een interview met USA Today. Senator Bernie Sanders (73) stelt zich namens de Democraten verkiesbaar voor de presidentsverkiezingen volgend jaar.
Donderdag 30 April 2015 - 07:31:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bernie Sanders stelt zich verkiesbaar als presidentNRC Handelsblad - Buitenland

Freddie Gray, de man wiens dood na zijn arrestatie tot grote protesten heeft geleid in Baltimore, zou zichzelf geprobeerd hebben te verwonden in de politiebus waarin hij werd vervoerd. Dat schrijft The Washington Post op basis van een getuigeverklaring van een gevangene die ook in de bus zat. Gisteren gingen in verschillende steden opnieuw duizenden mensen de straat op om te protesteren tegen excessief politiegeweld.
Woensdag 29 April 2015 - 22:48:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Freddie Gray probeerde zichzelf te verwonden’NRC Handelsblad - Buitenland

Naar schatting hebben 2,8 miljoen Nepalezen hun huizen verlaten na de aardbeving van afgelopen zaterdag.
Woensdag 29 April 2015 - 21:24:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

2,8 miljoen Nepalezen ontheemd - van 250 Nederlanders geen berichtNRC Handelsblad - Buitenland

Een vliegtuig met Bill Clinton, oud-president van de Verenigde Staten, aan boord heeft een noodlanding gemaakt tijdens een binnenlandse vlucht in Tanzania.
Woensdag 29 April 2015 - 19:32:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig met Bill Clinton maakt noodlanding - geen gewondenNRC Handelsblad - Buitenland

Er wordt onderzoek gedaan naar beschuldigingen dat Franse militairen in 2014 kinderen seksueel zouden hebben misbruikt tijdens hun missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Dat heeft een woordvoerder van de aanklager van Parijs woensdag laten weten.
Woensdag 29 April 2015 - 18:10:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onderzoek naar kindermisbruik door Franse militairen in CARNRC Handelsblad - Buitenland

Japan voelt een diep berouw over de misstanden die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Dat heeft de Japanse premier Shinzo Abe gezegd in een toespraak voor het Congres in de Verenigde Staten. Hij bood echter geen officiële excuses aan de nabestaanden aan. Abe is de eerste Japanse regeringsleider ooit die de het Congres toespreekt.
Woensdag 29 April 2015 - 16:02:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Japanse premier voelt berouw, maar biedt geen excuses aan in VSNRC Handelsblad - Buitenland

Ten noorden van de Nepalese hoofdstad Kathmandu zijn 210 wandeltoeristen en bewoners gered uit het Himalayagebergte. Ze waren na de aardbeving van zaterdag vast komen te zitten, meldt persbureau AP.
Woensdag 29 April 2015 - 15:16:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Toeristen uit Himalaya gered - twee vluchten met Nederlanders op komstNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van 2015 met 0,2 procent gegroeid. Dat heeft het ministerie van Handel bekendgemaakt. Dat is een flinke achteruitgang ten opzichte van het laatste kwartaal van vorig jaar, toen de economie in de Verenigde Staten nog met 2,2 procent groeide.
Woensdag 29 April 2015 - 07:59:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse economie groeit nauwelijks in eerste kwartaalNRC Handelsblad - Buitenland

De Saoedische koning Salman heeft vannacht een nieuwe kroonprins benoemd en zijn oude troonopvolger de laan uitgestuurd. De beoogd opvolger van Salman is nu zijn neef Mohammed bin Nayef, zo maakte de Saoedische staatstelevisie bekend. Bin Nayef is nu al minister van Binnenlandse Zaken in het Arabische land.
Woensdag 29 April 2015 - 07:38:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Saoedische koning benoemt nieuwe kroonprins – ‘favoriete kandidaat VS’NRC Handelsblad - Buitenland

Premier Tony Abbott van Australië heeft gezegd dat hij de ambassadeur in Indonesië terugtrekt uit protest tegen de executie van twee Australische drugssmokkelaars. De ambassadeur, Paul Gibson, keert eind deze week terug naar Australië.
Woensdag 29 April 2015 - 07:19:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australië trekt ambassadeur in Indonesië terug na executiesNRC Handelsblad - Buitenland

De Nepalese autoriteiten hebben toegegeven dat ze in de eerste momenten na de aardbeving, waarbij zeker 4.700 mensen werden gedood, fouten hebben gemaakt. De overheid heeft nog geen toegang tot veel bergachtige gebieden, ondanks de hulpgoederen en de reddingswerkers, gestuurd van over de hele wereld.
Woensdag 29 April 2015 - 07:10:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nepalese autoriteiten: we hebben fouten gemaakt na de aardbevingNRC Handelsblad - Buitenland

In de Amerikaanse stad Baltimore is vannacht – ondanks het uitgaansverbod – opnieuw gedemonstreerd. Een paar honderd betogers verzamelden zich volgens Amerikaanse persbureaus op een kruispunt in de stad, waar het al drie nachten op rij onrustig is.
Dinsdag 28 April 2015 - 22:57:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw protesten in Baltimore, ondanks instellen avondklokNRC Handelsblad - Buitenland

In het eerste kwartaal is Twitter er niet in geslaagd om het aantal maandelijks actieve gebruikers sneller te laten groeien dan in de laatste drie maanden van 2014. Dat blijkt cijfers die de onlineberichtendienst vanavond naar buiten bracht.
Dinsdag 28 April 2015 - 21:50:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Stijging actieve Twitter-gebruikers neemt langzaam afNRC Handelsblad - Buitenland

De VN-Veiligheidsraad hebben vandaag de vredesmissie in de Westelijke Sahara met een jaar verlengd, maar zonder een mandaat om de mensenrechtensituatie te monitoren. Dat is een nadrukkelijke wens van de inwoners, opnieuw is buurland en bezetter Marokko erin geslaagd om dit tegen te houden.
Dinsdag 28 April 2015 - 19:49:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Geen mensenrechtenmandaat, wel VN-missie Westelijke SaharaNRC Handelsblad - Buitenland

Acht terdoodveroordeelden die in Indonesië schuldig zijn bevonden aan drugsdelicten, zijn vandaag geëxecuteerd door een vuurpeloton. Onder hen waren twee Australiërs, Nigerianen, een Braziliaan en een Indonesiër. Een Filippijn die ook ter dood was veroordeeld, werd niet geëxecuteerd.
Dinsdag 28 April 2015 - 19:32:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Indonesië voltrekt doodstraf, ondanks fel protestNRC Handelsblad - Buitenland

Geen enkele reden rechtvaardigt de hoeveelheid geweld die vannacht te zien was in de Amerikaanse stad Baltimore. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama vanavond tijdens een toespraak. Obama ging tijdens zijn speech uitgebreid in op de rellen die uitbraken na de begrafenis van een Afro-Amerikaanse man.
Dinsdag 28 April 2015 - 19:23:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama: geweld Baltimore valt niet te rechtvaardigenNRC Handelsblad - Buitenland

Twee Democratische Congresleden wilden PVV-leider Geert Wilders weren uit de Verenigde Staten (VS) vanwege zijn uitspraken over de islam. Dat blijkt uit een brief die ze vorige week aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry hebben geschreven. Wilders is afgelopen vrijdag gearriveerd in de VS om lezingen te geven.
Dinsdag 28 April 2015 - 17:33:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee jaar voorwaardelijk geëist voor matchfixer Paul R.NRC Handelsblad - Buitenland

Nederland coördineert de activiteiten van alle reddingsteams die in Nepal zoeken naar slachtoffers van de verwoestende aardbeving. Dat gebeurt op verzoek van de Verenigde Naties.
Dinsdag 28 April 2015 - 13:41:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland coördineert reddingswerk NepalNRC Handelsblad - Buitenland

In het noordoosten van Nigeria heeft het leger in de stad Damasak meer dan honderd lijken gevonden. De vondst werd vorige week al gedaan, maar is nu pas bekendgemaakt. Volgens het leger zit de terreurbeweging Boko Haram erachter.
Dinsdag 28 April 2015 - 11:21:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN: Wapenembargo op Houthi’s in Jemen kan hulp blokkerenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de rellen tussen de politie en demonstranten in Baltimore, die uitbraken na de begrafenis van Freddie Gray, zijn zeker vijftien politieagenten gewond geraakt. Gray, een donkere man, overleed onder nog onduidelijke omstandigheden nadat hij door de politie was gearresteerd. Volgens de politie gingen de branden, plunderingen en aanvallen tegen agenten de hele nacht door.
Dinsdag 28 April 2015 - 07:24:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aardbeving Nepal: nu ruim 4.300 doden en 7.900 gewondenNRC Handelsblad - Buitenland

De 68-jarige kapitein van de gezonken Zuid-Koreaanse veerboot Sewol moet levenslang de gevangenis in. Dat heeft de rechter in hoger beroep beslist. Eerder werd kapitein Lee Jun-Seok veroordeeld tot 36 jaar cel voor nalatigheid en het verlaten van het schip. Het Openbaar Ministerie eiste de doodstraf.
Maandag 27 April 2015 - 22:42:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kapitein van Zuid-Koreaanse veerboot Sewol krijgt levenslangNRC Handelsblad - Buitenland

In Baltimore aan de Amerikaanse oostkust zijn opnieuw gevechten uitgebroken tussen de politie en demomstranten, na de begrafenis van Freddie Gray. Hij, een donkere man, overleed onder nog onopgehelderde omstandigheden, nadat hij gearresteerd was door de politie. Daarop laaide het protest tegen racistisch politiegeweld weer op.
Maandag 27 April 2015 - 21:15:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rellen in Baltimore na begrafenis zwarte arrestant Freddie GrayNRC Handelsblad - Buitenland

Militanten van de Islamitische Staat (IS) hebben vijf journalisten van een Libisch televisiestation vermoord. Dat heeft een legercommandant bekendgemaakt, schrijft persbureau Reuters.
Maandag 27 April 2015 - 17:52:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS doodt vijf journalisten in LibiëNRC Handelsblad - Buitenland

Op vliegveld Eindhoven landt morgen een militair vliegtuig met veertig Nederlanders uit Nepal. In het toestel zitten ouderen en kleine kinderen die in het land waren tijdens de aardbeving. Het dodental is inmiddels meer dan 4.000.
Maandag 27 April 2015 - 17:29:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlanders terug uit Nepal, meer dan 4.000 doden geteldNRC Handelsblad - Buitenland

Langs de E19 in het Belgische Minderhout, vlakbij de grens met Nederland, heeft de politie vanmorgen in de laadruimte van een vrachtwagen achttien illegale mensen aangetroffen.
Maandag 27 April 2015 - 15:08:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Achttien illegalen in vrachtwagen bij MinderhoutNRC Handelsblad - Buitenland

Duitse autoriteiten waren vorig jaar voordat op 17 juli vlucht MH17 werd neergeschoten op de hoogte van het feit dat het gevaarlijk was om over het oosten van Oekraine te vliegen. Net als de Nederlandse regering heeft de Duitse regering echter geen waarschuwing gegeven aan luchtvaartmaatschappijen.
Maandag 27 April 2015 - 13:58:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russische motorclub tegengehouden bij Poolse grensNRC Handelsblad - Buitenland

In het Afrikaanse land Burundi zijn demonstranten maandag weer de straat op gegaan om te protesteren tegen president Pierre Nkurunziza. De politie gebruikte waterkanonnen en traangas tegen de demonstranten in de hoofdstad Bujumbura.
Maandag 27 April 2015 - 10:02:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Waterkanonnen en traangas ingezet tegen demonstranten in BurundiNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een grote operatie is in Thailand maar liefst 3.000 kilo ivoor in beslag genomen. De 511 olifantenslagtanden, met een waarde van circa 6 miljoen euro, waren verstopt in zakken theebladeren, afkomstig uit Kenia. Dat heeft de Thaise douane maandag bekendgemaakt. Het is de op een na grootste ivoorvangst in de Thaise geschiedenis.
Maandag 27 April 2015 - 07:36:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw enorme ivoorvangst in ThailandNRC Handelsblad - Buitenland

Het dodental als gevolg van de hevige aardbeving in Nepal is inmiddels gestegen tot boven de 3.700. Dat meldt persbureau AP op gezag van de Nepalese politie. Duizenden mensen raakten gewond of verloren hun woning.
Zondag 26 April 2015 - 20:57:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

350 Nederlanders in Nepal - van honderd nog geen berichtNRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van de islamistische terreurorganisatie Boko Haram hebben een strategisch eiland in het Tsjaadmeer, een groot zoetwatermeer in Afrika, ingenomen. Bij gevechten op het eiland, dat was bezet door het leger van Niger, zijn meerdere soldaten om het leven gekomen.
Zondag 26 April 2015 - 10:18:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer luchtaanvallen op Jemenitische hoofdstad Sana’aNRC Handelsblad - Buitenland

Russische hackers hebben toegang gehad tot e-mails van president Obama, toen zij wisten door te dringen tot een computersysteem van het Witte Huis. The New York Times schrijft op gezag van functionarissen dat de hack veel zorgelijker was dan tot nu toe in het openbaar is toegegeven.
Zondag 26 April 2015 - 07:39:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Russische hackers konden e-mails president Obama lezen’NRC Handelsblad - Buitenland

Het dodental als gevolg van de zware aardbeving in Nepal is inmiddels gestegen tot boven de 2.500. Dat meldt persbureau AP. De verwachting is dat het aantal doden nog verder zal oplopen, nu er ook berichten vanuit verafgelegen gebieden binnenkomen.
Zaterdag 25 April 2015 - 19:41:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental Nepal stijgt tot boven de 2.500 - internationale hulp onderwegNRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van Islamitische Staat (IS) hebben vandaag 185 Iraakse militairen geëxecuteerd, onder wie een generaal en meerdere hoge officieren. De militairen waren in handen gekomen van de terreurgroep toen de islamisten gisteren hun legerbasis bij het Thartarmeer overnamen, zo meldt DPA.
Zaterdag 25 April 2015 - 17:59:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS-strijders executeren 185 Iraakse militairen na overname basisNRC Handelsblad - Buitenland

Het dodental als gevolg van de zware aardbeving in Nepal is gestegen tot ruim voorbij de duizend. Meer dan driekwart van de slachtoffers viel in de omgeving van hoofdstad Kathmandu, zo liet de lokale politie zojuist aan persbureau Reuters weten. De hulp aan het getroffen gebied komt inmiddels op gang.
Zaterdag 25 April 2015 - 13:31:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russische motorclub begint aan tocht ondanks Pools verbodNRC Handelsblad - Buitenland

Twee ter dood veroordeelde Australische drugssmokkelaars hebben vanochtend te horen gekregen dat ze daadwerkelijk zullen worden geëxecuteerd. Wanneer dat precies gaat gebeuren is onduidelijk, maar hun executie is hiermee weer een stap dichterbij. Australië maakt al maanden bezwaar tegen de executie van de drugssmokkelaars.
Zaterdag 25 April 2015 - 11:06:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australiërs in Indonesië krijgen bericht dat executie aanstaande isNRC Handelsblad - Buitenland

Syrische rebellengroepen hebben voor het eerst in de nu al bijna vier jaar durende Syrische burgeroorlog grote delen van de noordwestelijke stad Jisr-al-Shughour veroverd op het Syrische regeringsleger. Dat meldden Syrische activisten in de stad.
Zaterdag 25 April 2015 - 09:00:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bijna 900 doden na zware aardbeving in NepalNRC Handelsblad - Buitenland

Een Japanse man is gearresteerd omdat hij eerder deze week een drone met een minuscule lading radioactief zand liet landen op het dak van het kantoor van premier Shinzo Abe. Hij deed dat om te protesteren tegen het gebruik van kernenergie.
Vrijdag 24 April 2015 - 19:28:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Japanner gearresteerd voor radioactieve droneNRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse regering heeft vandaag fel gereageerd op een uitspraak van de Russische president Poetin, die de moord op honderdduizenden Armeniërs in 1915 gisteren wegzette als “genocide”. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in een reactie aan persbureau Reuters weten dat het die term verwerpt en veroordeelt.
Vrijdag 24 April 2015 - 13:58:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkije haalt uit naar Rusland, omdat Poetin sprak over ‘genocide’NRC Handelsblad - Buitenland

Een groep van achttien mensen in Italië die ervan wordt verdacht banden met Al-Qaeda te hebben plande mogelijk in 2010 een aanslag op het Vaticaan. Dat heeft een van de hoofdonderzoekers van de zaak vrijdag gezegd. Twee van de verdachten waren voorheen lijfwachten van Osama bin Laden.
Vrijdag 24 April 2015 - 12:04:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Terreurverdachten planden aanslag op Vaticaan’ - beveiliging aangescherptNRC Handelsblad - Buitenland

Wat honderd jaar geleden in Turkije gebeurde was een volkerenmoord op anderhalf miljoen Armeniërs. De voorzitter van de Duitse Bondsdag, Norbert Lammert (CDU), zei dat vanochtend aan het begin van een debat hierover in het parlement.
Vrijdag 24 April 2015 - 12:04:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Armeense genocide: Duitsland noemt het nu ook volkerenmoordNRC Handelsblad - Buitenland

De Grieken moeten aanzienlijk meer vooruitgang boeken in de komende weken om nog aanspraak te kunnen maken op noodsteun van de andere eurolanden. Dat zei minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zojuist tijdens een persconferentie.
Vrijdag 24 April 2015 - 07:31:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dijsselbloem: Grieken moeten veel meer vooruitgang boekenNRC Handelsblad - Buitenland

Mensenrechtenorganisaties hebben kritisch gereageerd op de maatregelen die de Europese Unie wil gaan nemen om de toestroom aan bootvluchtelingen in te dammen. Gisteren werd op een spoedbijeenkomst besloten dat het budget voor Triton, de Europese reddingsmissie op de Middellandse zee, verdrievoudigd wordt.
Donderdag 23 April 2015 - 22:03:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Witte Huis betwijfelt deelname IS aan aanslag op bijeenkomst TexasNu.nl - Buitenland

Het Witte Huis vindt het "te vroeg" voor de conclusie dat terreurbeweging Islamitische Staat (IS) achter de aanslag op een spotprentbijeenkomst in de Texaanse stad Garland zat.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Veertig bootvluchtelingen verdronkenNOS Nieuws - Buitenland

Op de Middellandse Zee zijn naar schatting veertig vluchtelingen omgekomen. Volgens de Italiaanse afdeling van Save the Children vielen de slachtoffers zondag uit een rubberboot. Ze konden niet zwemmen en zijn verdronken. De overlevenden van de ramp zijn door het vrachtschip Zeran in de Siciliaanse havenstad Catania aan wal gebracht.

Mooi weer

Vorige maand kwamen al 800 vluchtelingen om in de Middellandse Zee.

Door het warme weer en de kalme zee hebben het afgelopen weekend duizenden vluchtelingen de oversteek gemaakt naar Europa. Hulporganisaties Artsen zonder Grenzen en MOAS hebben tijdens een reddingsactie gisteren 369 vluchtelingen kunnen redden.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dodental Nepal loopt op naar 7557De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mensenrechtenorganisaties kritisch over maatregelen bootvluchtelingenNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie heeft tijdens een spoedbijeenkomst besloten het budget voor de reddingsoperaties van migranten in de Middellandse Zee te verdrievoudigen, om verdere tragedies te voorkomen. Momenteel is voor reddingsoperaties drie miljoen euro beschikbaar.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

EU verdrievoudigt het budget voor reddingsoperaties Middellandse ZeeNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oor op straat gevonden na vechtpartij in Brits plaatsjeAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.