Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Indonesische man opgegeten door pythonNu.nl - Buitenland

In een 7 meter lange python is in Indonesië het lichaam gevonden van een 25-jarige man. Dorpsbewoners ontdekten de slang toen ze op zoek gingen naar de man die sinds maandag werd vermist.
Donderdag 30 Maart 2017 - 04:30:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuwe populatie van bijna uitgestorven Chinese tijgers ontdektNu.nl - Buitenland

In een natuurpark in Thailand is een nieuwe populatie van de zeer zeldzame Noord-Indochinese tijger gevonden. Het is de eerste maal in meer dan vijftien jaar dat er nieuwe exemplaren van deze soort zijn ontdekt.
Donderdag 30 Maart 2017 - 03:52:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Zelfmoordaanslag Bagdad eist 17 levensNOS Nieuws - Buitenland

In de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zeventien mensen omgekomen bij een zelfmoordaanslag. Tientallen mensen raakten gewond.

De dader van de aanslag liet een vrachtwagen vol explosieven ontploffen in de buurt van een controlepost. Andere voertuigen in de buurt vlogen daardoor in brand.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

Donderdag 30 Maart 2017 - 03:10:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe wet over wapens in stadions Arkansas stuit op weerstandNu.nl - Buitenland

Een nieuwe wet in de Amerikaanse staat Arkansas die bezoekers van voetbalstadions toestaat een wapen mee te nemen, leidt tot veel weerstand. Het team van de universiteit van Arkansas dreigt uit de studentencompetitie te worden gezet.
Donderdag 30 Maart 2017 - 01:49:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Zeker twaalf doden door groot busongeval in TexasNu.nl - Buitenland

In de Amerikaanse staat Texas zijn zeker twaalf mensen omgekomen toen een bus en een truck op elkaar botsten. Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag op een snelweg in het zuidwesten van de staat, bij Garner State Park.
Donderdag 30 Maart 2017 - 01:02:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Ivanka Trump officieel benoemd tot adviseur in het Witte HuisNu.nl - Buitenland

Ivanka Trump, de oudste dochter van de Amerikaanse president Donald Trump, is officieel benoemd tot adviseur in het Witte Huis. De aankondiging van haar informele benoeming leidde de afgelopen week al tot veel kritiek.
Woensdag 29 Maart 2017 - 23:29:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Twaalf doden bij busongeluk in TexasNOS Nieuws - Buitenland

Bij een botsing tussen een busje en een pick-uptruck in de Amerikaanse staat Texas zijn twaalf mensen om het leven gekomen. Drie anderen raakten gewond. 

Het ongeluk gebeurde op een snelweg bij de plaats Uvalde. In de bus zaten veertien leden van een baptistengemeente uit New Braunfels. De kerkgangers kwamen terug van een driedaagse reis. In de pick-up zat alleen de bestuurder.

Volgens lokale media is de ravage groot. Brokstukken van de twee voertuigen liggen tientallen meters verspreid over de weg. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.

Woensdag 29 Maart 2017 - 23:14:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tornadojagers komen om op weg naar tornadoAD - Buitenland

Het grootste gezin van Engeland krijgt er weer een nieuwe telg bij. Noel en Sue Radford hebben bekendgemaakt dat ze in september hun twintigste kind verwachten. Het stel heeft nu tien zoons en negen dochters. 
Woensdag 29 Maart 2017 - 22:11:40 - AD - Buitenland
 

Universiteit George Soros nieuwste doelwit van Hongaarse regering OrbánDe Volkskrant - Buitenland

Twee medewerkers van de VN en hun tolk zijn dood aangetroffen in het zuiden van de Democratische Republiek Congo. Ze zijn vermoedelijk het slachtoffer geworden van een militie, Kumuina Nsapu. De opstandelingen worden ook verantwoordelijk gehouden voor de recente onthoofding van 42 Congolese politiemensen. VN-chef Antonio Guterres bevestigde woensdag dat in de provincie Kasai de stoffelijke resten
Woensdag 29 Maart 2017 - 21:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

El Salvador verbiedt alle mijnbouw naar metalenNOS Nieuws - Buitenland

Het congres in El Salvador heeft een wet goedgekeurd die het winnen van metalen verbiedt. In de zilver-, koper- en goudmijnen wordt cyanide en kwik gebruikt en dat is slecht voor het milieu en de volksgezondheid. Het kleine Midden-Amerikaanse land streeft al jaren naar een verbod, sinds een rivier waaruit drinkwater wordt gewonnen in 2008 werd vergiftigd door cyanide.  

Een overgrote meerderheid in het congres stemde voor het verbod, onder druk van veel milieuorganisaties en Salvadoraanse burgers.

Het besluit is een grote slag voor de mijnbedrijven. Verscheidene buitenlandse mijnbedrijven hebben de Salvadoraanse overheid al aangeklaagd omdat ze in de aanloop naar de nieuwe wetgeving geen concessies meer kregen.

Een van die bedrijven is het Canadese Pacific Rim, dat een grote goudmijn wil openen bij de grootste rivier van El Salvador. Het bedrijf eist 250 miljoen dollar van El Salvador om het verlies van de mijnbouw te compenseren.

Woensdag 29 Maart 2017 - 21:18:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Twintigste kind op komst voor Engels gezinAD - Buitenland

Is Donald Trump nu echt begonnen met de ontmanteling van het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama?
Woensdag 29 Maart 2017 - 20:34:03 - AD - Buitenland
 

Vliegtuig bij verkeerde gate: luchthaven Reykjavik ontruimdNOS Nieuws - Buitenland

De IJslandse luchthaven Keflavik is ontruimd omdat een vliegtuig uit Groenland na de landing naar de verkeerde gate is gestuurd. Passagiers van dat toestel konden daardoor zonder extra controle in het luchthavengebouw in Reykjavik komen. De autoriteiten benadrukken dat de situatie niet gevaarlijk is.

De veiligheidscheck in de Groenlandse hoofdstad Nuuk voldoet volgens de IJslandse luchtvaartautoriteiten niet aan de internationale eisen. Normaal worden Groenlanders daarom nog extra gecontroleerd, maar door de fout konden ze gewoon het vliegveld op lopen, zonder de extra controle. Het protocol schrijft dan voor dat iedereen op het vliegveld gecontroleerd moet worden volgens de internationale eisen, ook de mensen die al op Keflavík waren gecontroleerd.

De fout zorgt voor flink wat vertragingen op de vluchten van en naar IJsland. Vanuit Nederland zou een vliegtuig van de budgetmaatschappij Wow Air vanavond nog naar Keflavík gaan. Die vlucht heeft volgens Schiphol bijna vier uur vertraging opgelopen. Hoeveel mensen zijn getroffen is niet bekend. 

Woensdag 29 Maart 2017 - 20:16:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trumps klimaatsoep wordt niet zo heet gegetenAD - Buitenland

Al heel zijn leven wist de Brit Peter Davies dat hij in het verkeerde lichaam was geboren. Het duurde echter tot zijn negentigste voordat hij uit de kast kwam. Nu is de transgender een hormonenkuur gestart en heet hij Patricia. 
Woensdag 29 Maart 2017 - 20:00:50 - AD - Buitenland
 

Vijf vragen over de nieuwe internetregels in de VSNOS Nieuws - Buitenland

De internetnetgeschiedenis van Amerikanen is niet meer veilig. Internetproviders krijgen daar straks vrij spel om zonder toestemming gegevens over welke websites Amerikanen bezoeken en welke apps zij gebruiken door te verkopen.

Slecht nieuws voor de privacy van Amerikanen, maar merken wij er ook iets van? We stelden vijf vragen aan NOS-techjournalist Joost Schellevis, die gespecialiseerd is in privacywetgeving.

Wat betekent dit expliciet voor Amerikanen? Met andere woorden: waarom is dit erg?

"Voor Amerikaanse internetters betekent dit dat internetproviders hun data kunnen doorverkopen. En dan gaat het in ieder geval om: welke sites bezoek je en welke apps gebruik je. Of ook je locatie mag worden doorverkocht of de inhoud van een website, is nog een beetje onduidelijk."

"Dit is erg omdat de data van Amerikaanse burgers terecht kunnen komen op plekken die zij niet kunnen voorzien. Stel je voor: je bent niet zo heel gezond en zit veel op fora waar ziektes worden besproken. Dan zou vervolgens jouw nieuwe zorgverzekeraar dat kunnen laten meewegen in de beslissing of jij een verzekering krijgt of niet. Zo kunnen jouw data tegen je worden gebruikt."

"Wat ook kan is dat de data uitlekken. Stel dat jouw hele internetgeschiedenis wordt doorverkocht en uiteindelijk eindigt op internet. Ik denk dat weinig mensen daarop zitten te wachten."

Hoe werkt de privacywetgeving in Nederland?

"Als in Amerika een internetprovider jouw gegevens wil doorverkopen, dan hoeft hij daar straks geen toestemming meer voor te vragen. In Nederland kan een internetprovider alleen jouw gegevens doorverkopen als je daar nadrukkelijk toestemming voor geeft. Dat kan de provider bijvoorbeeld niet verbergen in de privacyvoorwaarden."

"Maar als jij toestemming geeft, dan zou het in principe in Nederland ook kunnen dat een internetprovider jouw internetgeschiedenis en appgebruik doorverkoopt."

Staan ons misschien ook Amerikaanse toestanden te wachten?

"Wetgeving kan natuurlijk in principe altijd veranderen. Maar onze Nederlandse privacywetgeving is gebaseerd op een Europese richtlijn en ik zie die niet zo heel snel aangepast worden. Wat je juist ziet is dat er in Europa wordt geroepen om betere privacybescherming. En de wetgeving wordt daardoor alleen maar aangescherpt."

Facebook en Google hebben veel van deze gegevens nu al. Waarom is dat anders?

"Google en Facebook hebben ook al heel veel data, maar dat is wel nog net iets anders. Facebook weet niet alleen wat je doet op Facebook maar ook wat je doet op sites die een like-knop hebben. Maar je kunt relatief makkelijk voorkomen dat Facebook jouw gegevens heeft door bijvoorbeeld uit te loggen op Facebook en uit te loggen op Google."

"Dat kan natuurlijk een stuk minder makkelijk bij een internetprovider. Je kunt wel een VPN gaan gebruiken die al je verkeer versleutelt, maar dan moet je toch misschien net iets technischer zijn dan de meeste mensen zijn."

"Daarnaast kunnen Facebook en Google niet alles zien wat je doet, maar alleen als je op sites komt die bijvoorbeeld een advertentie van Google of een like-knop van Facebook hebben."

Verzamelen Amerikaanse internetproviders ook gegevens over mij als ik naar Amerika op vakantie ga?

"Als je op vakantie gaat naar Amerika dan gebruik je natuurlijk ook Amerikaanse providers en dan kan die data natuurlijk ook worden doorverkocht. Als je in Amerika gaat internetten op het lokale mobiele netwerk, dan wordt je door de internetproviders gewoon gezien als een normale internetgebruiker. In Amerika hebben buitenlanders geen bevoorrechtte privacypositie. Je bent eerder slechter af."

Woensdag 29 Maart 2017 - 19:44:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Weg naar Brexit is voor zowel Londen als Brussel bezaaid met dynamiet en valkuilenDe Volkskrant - Buitenland

De Britten hebben vandaag een grote stap gezet richting een vertrek uit de EU. De afscheidsbrief is afgeleverd in Brussel, de leiders hebben hun zegje gedaan en de ogen zijn gericht op de aanstaande onderhandelingen. Lees ons liveverslag (of de samenvatting) van de Brexit-dag hier terug.
Woensdag 29 Maart 2017 - 19:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Man komt op negentigste uit de kast als transgenderAD - Buitenland

De Britse premier Theresa May heeft vandaag in het parlement de Noord-Ieren aangemoedigd een nieuwe regioregering te vormen en mee te doen aan het proces van vertrek uit de EU. Dit zei May nadat ze vandaag per brief officieel het lidmaatschap van de EU heeft opgezegd.
Woensdag 29 Maart 2017 - 19:06:01 - AD - Buitenland
 

May wil dat Noord-Ieren meedoen aan brexitAD - Buitenland

Samsung heeft vandaag zijn nieuwste topmodellen smartphones onthuld. Met de Galaxy S8 en S8+ wil de Koreaanse technologiegigant de herinnering aan het debacle met de brandgevaarlijke Galaxy Note 7, die vorig jaar uit de handel moest worden gehaald, uitwissen.
Woensdag 29 Maart 2017 - 18:53:35 - AD - Buitenland
 

Zanger George Michael eindelijk begravenNOS Nieuws - Buitenland

"We kunnen bevestigen dat de uitvaart van de zanger George Michael heeft plaatsgevonden", staat in een korte verklaring van de woordvoerder van Michaels manager. De uitvaart was in kleine kring op de begraafplaats Highgate in Noord-Londen. Er waren alleen familieleden en wat vrienden bij.

"De familie wil zijn fans in de hele wereld bedanken voor de vele boodschappen van liefde en steun", staat in de verklaring. Verder wordt gevraagd om de privacy van de familie te respecteren. 

De 53-jarige George Michael overleed op Eerste Kerstdag. De lijkschouwer gaf zijn lichaam pas vorige week vrij. De zanger stierf een natuurlijke dood als gevolg van hartproblemen.

Woensdag 29 Maart 2017 - 18:30:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Helikopter vermist boven Ierse zeeNu.nl - Buitenland

Een helikopter met vijf mensen aan boord wordt vermist boven de Ierse Zee.
Woensdag 29 Maart 2017 - 17:11:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Samsung onthult futuristische smartphone Galaxy S8AD - Buitenland

De man die vorige week met wapens in zijn auto hard over een winkelstraat in Antwerpen reed, gaat in beroep tegen zijn detentie. Een besluit daarover wordt binnen twee weken verwacht, melden Belgische media.
Woensdag 29 Maart 2017 - 17:09:24 - AD - Buitenland
 

Turkije blokkeert Booking.comNOS Nieuws - Buitenland

Een Turkse rechtbank heeft bepaald dat de toeristische website Booking.com geblokkeerd moet worden. De vereniging van Turkse reisorganisaties had het bedrijf in 2015 aangeklaagd wegens "oneerlijke concurrentie". Booking.com moet zijn online activiteiten in Turkije nu voor onbepaalde tijd staken.

De uitspraak geldt alleen voor reserveringen voor accommodaties in Turkije. Het blijft wel mogelijk via Booking.com vanuit Turkije hotels in het buitenland te boeken. 

Eerder was het bedrijf al veroordeeld tot een boete van 2,5 miljoen lira (ruim 600.000 euro). Op dit moment is de site in Turkije nog steeds toegankelijk.

Booking gaat in beroep

In een reactie zegt Booking.com in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank. "Wij zijn ervan overtuigd dat we een bijdrage leveren aan een gezonde concurrentie in de markt door Turkse consumenten een transparant en gemakkelijk platform te bieden om accommodaties over de hele wereld te vergelijken en te boeken. We dragen ook bij aan een waardevolle groei van de business van meer dan 13.000 Turkse aanbieders.“

Booking.com is in Nederland gevestigd. Via de website kunnen mensen die op reis gaan een hotelovernachting boeken. Dagelijks worden ruim 1,2 miljoen overnachtingen gereserveerd via Booking.com. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen.

Woensdag 29 Maart 2017 - 17:08:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Merkel betreurt brexit en prijst EUAD - Buitenland

Venezuela maakt zich grote zorgen om Ruperta. De 46-jarige olifant uit de Caricuao Zoo is graatmager, omdat de dierentuin niet genoeg geld heeft om eten voor haar te kopen. Ze staat symbool voor de economische crisis in Venezuela.
Woensdag 29 Maart 2017 - 16:32:21 - AD - Buitenland
 

Uitgemergelde olifant staat symbool voor crisis VenezuelaAD - Buitenland

Een 16-jarige jongen die naar eigen zeggen een schipbreuk op de Middellandse Zee overleefde, heeft vandaag verklaard dat bijna alle opvarenden van de boot met vluchtelingen waarop hij zat zijn verdronken.
Woensdag 29 Maart 2017 - 16:13:52 - AD - Buitenland
 

Verdachte aanslagpleger Antwerpen in beroep tegen detentieNu.nl - Buitenland

De man die vorige week met wapens in zijn auto hard over een winkelstraat in Antwerpen reed, gaat in beroep tegen zijn detentie. Een besluit daarover wordt binnen twee weken verwacht, melden Belgische media.
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:55:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Koenders waarschuwt Britten: EU is geen menukaartDe Volkskrant - Buitenland

Alleen Donald Trump moet zijn handtekening nog zetten. Daarna kunnen Amerikaanse internetproviders de zoekgeschiedenis van klanten doorverkopen aan de hoogste bieder. Zonder toestemming van die klanten, welteverstaan. Daarmee stemde een meerderheid van het Amerikaanse Congres woensdag in. Het internetgedrag van Trumptegenstanders, dat via providers bij Trumps bedrijven terechtkomt - en dus indirec
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Koenders wil geen vechtscheiding met LondenAD - Buitenland

Het is een historisch moment, zei Theresa May vandaag in haar speech in het Britse Lagerhuis. ,,Het proces is begonnen, het Verenigd Koninkrijk verlaat de Europese Unie. Dit is een keerpunt, nu is er geen weg meer terug.'
Woensdag 29 Maart 2017 - 14:43:21 - AD - Buitenland
 

Amerikaanse providers gaan zoekgeschiedenis aan de hoogste bieder verkopenDe Volkskrant - Buitenland

In een aantal Europese landen is de mazelen uitgebroken. Met name in Roemenië en Italië rapporteren artsen veel patiënten met mazelen, vooral in gebieden waar weinig mensen zich laten vaccineren. De mazelen is een zeer besmettelijke ziekte, met klachten als koorts en vlekjes op de huid. In zeldzame gevallen ontstaan complicaties zoals hersenvliesontsteking.In Roemenië waart de mazelen nu al langer
Woensdag 29 Maart 2017 - 14:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Brexit: Geen weg meer terugAD - Buitenland

De lidstaten van de Europese Unie zien het verminderen van de onzekerheid bij burgers, bedrijven en de lidstaten als eerste prioriteit bij de onderhandelingen met de Britten over de Brexit.
Woensdag 29 Maart 2017 - 14:26:36 - AD - Buitenland
 

EU wil onzekerheid rond Brexit snel wegnemenAD - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk heeft het historische vertrek uit de Europese Unie officieel in gang gezet in Brussel. De Britse ambassadeur bij de EU, sir Tim Barrow, overhandigde de afscheidsbrief vanmiddag aan Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad.
Woensdag 29 Maart 2017 - 13:34:24 - AD - Buitenland
 

Britten overhandigen Europese Unie afscheidsbriefAD - Buitenland

‘Angel Marie’ kan eindelijk weer lopen. Maandenlang zwalkte de pony na een amputatie rond op drie benen. Haar moeder was vlak na haar geboorte op haar been gaan staan. Derrick Campana, in Amerika bekend als de ‘Dr. Doolittle van de dierenprothesen’, bouwde een op maat gemaakte prothese voor het dier.
Woensdag 29 Maart 2017 - 09:29:49 - AD - Buitenland
 

Pony kan weer lopen dankzij protheseAD - Buitenland

De grote voorjaarsschoonmaak op de Mount Everest in Nepal is begonnen. Organisatoren van bergexpedities sturen grote vuilniszakken mee met klimmers, waarmee afval op de berg kan worden verzameld. 
Woensdag 29 Maart 2017 - 08:14:14 - AD - Buitenland
 

Vuilnisbelt op Mount Everest aangepaktAD - Buitenland

Israël lanceert een promotiecampagne voor Nederlandse toeristen. Door de verhoogde dreiging in andere populaire zonbestemmingen hoopt het land meer Nederlanders te trekken.
Woensdag 29 Maart 2017 - 08:13:25 - AD - Buitenland
 

Het Heilige Land voor toeristen?AD - Buitenland

Het openbare leven in het noordoosten van Australië wordt langzaam hervat, na de schade die cycloon Debbie heeft aangericht. Het werk in de haven van Townsville wordt vanochtend weer hervat, de haven van Mackay blijft nog even dicht tot de schade is hersteld.
Woensdag 29 Maart 2017 - 07:02:50 - AD - Buitenland
 

Hoge woord is eruit: extreem weer is gevolg van klimaatveranderingDe Volkskrant - Buitenland

Simone Gbagbo, de voormalig first lady van Ivoorkust, is vrijgesproken van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid tijdens de korte maar hevige burgeroorlog in 2011, die ongeveer 3.000 mensen het leven kostte. De rechter achtte de tenlastelegging niet bewezen. Dat heeft de staatstelevisie dinsdagavond bekendgemaakt. Haar echtgenoot, ex-president Laurent Gbagbo, staat bij het Internation
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Lichamen van vermiste VN-experts gevonden in CongoDe Volkskrant - Buitenland

De juridische claim van Delphine Boël, de kunstenares die wil dat de Belgische oud-koning Albert II haar als zijn dochter erkent, is dinsdag ongegrond verklaard door de rechtbank. Volgens de rechter heeft Boël niet bewezen dat haar wettelijke vader Jacques Boël niet haar echte vader is, en is haar claim ten opzichte van Albert II daardoor onontvankelijk. Dat meldden de Belgische media dinsdagavond
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Honderden verzoeken om hulp na cycloon DebbieAD - Buitenland

De campagne voor het Turkse referendum in Nederland verloopt oneerlijk. Dat zeggen critici van president Erdogan. Zo regelt de Nederlandse AK-partij busvervoer voor ja-stemmers: in het hele land kunnen ze worden opgehaald om naar één van de drie stemlocaties in Nederland te worden gebracht.
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:00:00 - AD - Buitenland
 

Team Erdogan haalt ja-stemmers op met autobussenAD - Buitenland

Bij de landing van een Boeing 737 met 141 passagiers in de Peruaanse stad Jauja zijn meerdere mensen gewond geraakt. Het vliegtuig van Peruvian Airlines, afkomstig uit Lima, vloog in brand tijdens het landen.
Woensdag 29 Maart 2017 - 04:41:00 - AD - Buitenland
 

Meerdere gewonden nadat vliegtuig Peru bij landing vlam vatAD - Buitenland

De lichamen van twee VN-experts en hun Congolese tolk zijn gevonden in de provincie Kasaï in Congo. Vier andere Congolezen die met het drietal meereisden, worden nog vermist. De experts deden in het onrustige gebied onderzoek naar schendingen van de mensenrechten door zowel het Congolese leger als milities.
Woensdag 29 Maart 2017 - 03:19:00 - AD - Buitenland
 

Belgische rechtbank erkent Boël niet als buitenechtelijke dochter koning Albert IIDe Volkskrant - Buitenland

Colin Kaepernick (29) was voorbestemd voor American football-roem. Drie jaar geleden verlengde de speler zijn contract bij club San Francisco 49ers voor 116 miljoen euro. Inmiddels is hij clubloos en is het de vraag of hij ooit nog op het veld zal staan in topcompetitie NFL. Is hij simpelweg niet goed genoeg meer of is het de prijs die hij betaalt als uitgesproken sporter? Opeens was Kaepernick vo
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vanmiddag begint de pijnlijke scheiding tussen de Britten en de EU. Hoe werkt dat?De Volkskrant - Buitenland

President Donald Trump wil het overheidsfonds opheffen dat de kunsten in de VS ondersteunt. De Volkskrant zet de gevolgen van zijn plannen uiteen. Natuurlijk was de vergelijking snel gemaakt. Direct nadat Donald Trump zijn begroting voor 2018 had ingediend, werd duidelijk wat de Amerikaanse kunstwereld al een tijdje vreesde: dat de president de National Endowment for The Arts (NEA) wil afschaffen,
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Formeel gerechtelijk onderzoek naar vrouw Franse presidentskandidaatAD - Buitenland

Een online petitie om de nieuwe Netflix-film Death Note te boycotten heeft al meer dan 10.000 handtekeningen verzameld. Veel mensen zijn het er niet mee eens dat in de film, die gebaseerd is op een populaire Japanse Manga, alleen hoofdrollen zijn weggelegd voor blanke acteurs. 
Dinsdag 28 Maart 2017 - 22:29:03 - AD - Buitenland
 

12.000 handtekeningen voor boycot nieuwe Netflix-film om blanke acteursAD - Buitenland

De Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi bezoekt aanstaande maandag president Donald Trump in het Witte Huis. Sean Spicer, woordvoerder van Trump, maakte dat vandaag bekend. Beide landen willen de goede onderlinge betrekkingen versterken.
Dinsdag 28 Maart 2017 - 22:26:18 - AD - Buitenland
 

Egyptische president al-Sisi maandag op bezoek bij TrumpAD - Buitenland

Een 16-jarige jongen heeft in 35 seconden 111 cementen stenen gebroken met zijn hoofd.  Daarmee heeft de Bosnische taekwondo kampioen een plaats te pakken in het Guinness Book of World Records. 
Dinsdag 28 Maart 2017 - 21:41:06 - AD - Buitenland
 

Jongen maakt 111 stenen kapot met zijn hoofd en breekt wereldrecordAD - Buitenland

Hoewel de Britten ervoor hebben gekozen uit de EU te stappen, gaan ze op defensiegebied een nieuwe samenwerking aan met Frankrijk. Beide landen presenteerden dinsdag een project voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie langeafstandsraketten voor de marine en de luchtmacht. De raketten moeten in 2030 inzetbaar zijn.
Dinsdag 28 Maart 2017 - 21:14:49 - AD - Buitenland
 

Parijs en Londen starten samen raketprojectAD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump is begonnen met de ontmanteling van het klimaatbeleid van zijn voorganger Barack Obama. Met een nieuw presidentieel decreet verandert hij regels waarmee olieboorders en steenkoolmijners volgens hem worden gehinderd.
Dinsdag 28 Maart 2017 - 21:14:34 - AD - Buitenland
 

Europa, de wil om samen te leven en een gedeelde droom?De Volkskrant - Buitenland

Aan de vooravond van het officiële begin van de Brexit heeft het Schotse parlement dinsdag ingestemd met een nieuw onafhankelijkheidsreferendum. In een ijzige ontmoeting met de Schotse eerste minister Nicola Sturgeon heeft de Britse premier Theresa May laten weten dat daar geen sprake van kan zijn, in elk geval niet tijdens de Brexit-onderhandelingen. De Britse regering heeft geen behoefte aan ext
Dinsdag 28 Maart 2017 - 18:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Schots parlement stemt definitief in met referendum voor onafhankelijkheidDe Volkskrant - Buitenland

President Trump zal vandaag een decreet tekenen dat veel maatregelen van de regering-Obama om klimaatverandering aan te pakken tenietdoet. Trump wil zo de energieproductie opvoeren, onder andere in kolencentrales. Milieuactivisten hebben al aangekondigd naar de rechter te stappen om de maatregelen, die Trump in de presidentscampagne had beloofd, aan te vechten. Het decreet moet onder andere een ei
Dinsdag 28 Maart 2017 - 12:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tesla-topman Musk wil met nieuw bedrijf gedachten kunnen downloaden en uploadenDe Volkskrant - Buitenland

De bouw van de eerste 100 kilometer muur die de Amerikaanse president Donald Trump wil laten bouwen op de grens tussen de VS en Mexico, is begroot op 1 miljard dollar (921 miljoen euro). Op een stuk van 77 kilometer wordt een geheel nieuwe muur gebouwd, onder meer in San Diego en Rio Grande Valley. De overige kilometers zijn officieel al voorzien van een afscheiding, maar die moet worden vervangen
Dinsdag 28 Maart 2017 - 03:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Regering Trump wil 1 miljard dollar uittrekken voor grensmuurDe Volkskrant - Buitenland

In de volkrijkste deelstaat van India werd een hindoe-nationalist premier. De grote moslimminderheid merkte het meteen. Komt hier de ware aard van de ogenschijnlijk zo moderne regering-Modi aan het licht? Een campagne tegen het vermeend illegaal slachten van koeien en een jacht op gemengde stelletjes: de 40 miljoen moslims van Uttar Pradesh houden hun hart vast. Sinds de enorme verkiezingsoverwinn
Dinsdag 28 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Democraten eisen aftreden Republikeinse leider onderzoek naar TrumpcampagneDe Volkskrant - Buitenland

De eerste celstraffen zijn uitgedeeld. Ruslands oppositieleider gaat vijftien dagen achter de tralies. Zijn campagnestrateeg tien dagen. Van de Stille Oceaan tot de grens met de Europese Unie zitten honderden mensen nog vast in politiecellen, in afwachting van het vonnis van de Russische rechter. En toch is de stemming in oppositiekringen licht euforisch. Terwijl het stof neerdaalt van de grootste
Maandag 27 Maart 2017 - 21:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische oppositieleider 15 dagen in de cel, maar stemming is euforischDe Volkskrant - Buitenland

President Donald Trump heeft zijn schoonzoon Jared Kushner de leiding gegeven van een project om de Amerikaanse overheid om te vormen tot een moderne, efficiënte machinerie naar voorbeeld van het bedrijfsleven. Kushner, die getrouwd is met Trumps dochter Ivanka, wordt het hoofd van het pas opgerichte Bureau voor Amerikaanse Innovatie. Kushner krijgt uitgebreide bevoegdheden om het overheidsapparaa
Maandag 27 Maart 2017 - 21:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Welk kind laat je leven? Een afschuwelijke keuze voor ouders in JemenDe Volkskrant - Buitenland

Duizenden inwoners van de Russische stad Kazan zijn forse bedragen kwijt door corruptie van de elite, die tot het sluiten van een grote bank heeft geleid. Rusland staat of valt bij mensen als Joeri Lobojko. Een ondernemer die 7 jaar geleden een drukkerijtje opende en nu vijf mensen in dienst heeft. Zijn advertentiebanieren langs de weg naar Kazan maken nieuwe bedrijfjes bekend, zoals de kruidenier
Maandag 27 Maart 2017 - 15:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Kazan smeulde het Russische protest al wekenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump ontmantelt klimaatbeleid Obama met decreetAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.