Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Spectaculair: gezin gered uit kolkend waterNOS Nieuws - Buitenland

Na twintig superspannende minuten is een gezin in Amerika gered. De vader, moeder en twee kinderen kwamen met hun auto vast te zitten tijdens een overstroming. Gelukkig kon de brandweer ze bevrijden en raakte niemand gewond.

Maandag 23 Januari 2017 - 13:22:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vijfvoudige moordaanklacht voor man die op mensen inreed in MelbourneNu.nl - Buitenland

De man die afgelopen vrijdag in de Australische stad Melbourne vijf mensen doodreed wordt aangeklaagd voor vijfvoudige moord. Dat hebben de Australische autoriteiten maandag laten weten.
Maandag 23 Januari 2017 - 12:56:28 - Nu.nl - Buitenland
 

Europol rolt illegaal kunstnetwerk opNOS Nieuws - Buitenland

Europol heeft een netwerk van handelaren in gestolen kunstobjecten ontmanteld. De politie heeft 75 mensen in verschillende Europese landen gearresteerd en ruim 3500 kunstwerken en archeologische objecten in beslag genomen. 

In het Spaanse Murcia alleen al zijn er 500 werken gevonden, waarvan een aantal gestolen is uit het Archeologische Museum daar. Ook heeft het criminele netwerk kunstwerken verhandeld, die geroofd zijn in oorlogsgebied.

Enkele artefacten zijn volgens Europol van grote archeologische waarde. Zo vond de politie in Griekenland een marmeren Ottomaanse grafsteen en Byzantijnse voorwerpen. 

Bij de politieacties, onder de noemer Pandora, waren rechercheurs betrokken uit achttien landen, waaronder Nederland. De operatie werd in oktober en november vorig jaar uitgevoerd. 

Maandag 23 Januari 2017 - 12:19:52 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Turks leger doodt tientallen IS-strijders in Noord-SyriëNu.nl - Buitenland

Het Turkse leger heeft zondag in het noorden van Syrië naar eigen zeggen zeker 65 strijders van Islamitische Staat (IS) gedood. 
Maandag 23 Januari 2017 - 12:04:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Verdachte Melbourne vijf keer moord ten laste gelegd NOS Nieuws - Buitenland

Een automobilist die in Melbourne op voetgangers inreed, wordt vijf keer moord ten laste gelegd. De 26-jarige Dimitrious Gargasoulas reed onder meer een jongetje van drie maanden in een kinderwagen en een meisje van 10 jaar dood. De man is een bekende van de politie en was vrij op borgtocht.  

De automobilist reed vorige week meerdere malen opzettelijk op voetgangers in op de drukke Bourke Street. Ook twee mannen van 25 en 33 en een vrouw van 32 werden gedood. Ruim dertig mensen raakten gewond, van wie er nog vijftien in het ziekenhuis liggen. Twee van de gewonden verkeren nog steeds in kritieke toestand, zei premier Andrews van de staat Victoria tegen het Australische ABC News. 

De man kon ter plaatse worden ingerekend door agenten. Een politieauto ramde zijn wagen en agenten schoten hem in zijn arm. De verdachte werd zaterdag in het ziekenhuis geopereerd en moest vandaag voor de rechter verschijnen. Hem zal nog meer ten laste worden gelegd, maar dat gebeurt later als hij nogmaals voor de rechter verschijnt.    

De man moest op 14 januari al voor de rechter komen vanwege een geweldsmisdrijf. Die liet hem op borgtocht vrij ondanks een negatief advies van de politie. De overheid van Victoria heeft een onderzoek aangekondigd naar het systeem van borgtocht. "Hoe kon dit gebeuren?", vraagt premier Andrews zich af. Volgens hem wordt het systeem aangepast als dat nodig blijkt: de financiële kosten zullen volgens de premier geen issue zijn.    

Terroristische aanslag 

Waarom de man op de voetgangers is ingereden, is nog steeds niet helemaal duidelijk. Het zou begonnen zijn met een discussie waarna de verdachte enkele kilometers verderop een bekende neerstak, meldt CNN. Daarop zou Gargasoulas volgens de politie een vrouw hebben gegijzeld. Ook deze vrouw was een bekende van de verdachte. Zij kon later ontsnappen uit de auto. Voordat hij op de voetgangers inreed, reed hij rondjes op een druk kruispunt.

Meteen na het incident zei de politie al dat het niet om een terroristische aanslag gaat.

Duizenden mensen verzamelden zich vandaag op Federation Square in Melbourne om de slachtoffers te herdenken. De overheid heeft een fonds van ruim 70.000 euro opgericht voor de nabestaanden. 

Maandag 23 Januari 2017 - 11:34:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump aangeklaagd om zakelijke betalingen buitenlandse mogendhedenNu.nl - Buitenland

Een groep advocaten gespecialiseerd in ethische zaken gaat de nieuwe president van de Verenigde Staten aanklagen. De aanklacht is gebaseerd op het feit dat het bedrijf van Donald Trump zaken doet met buitenlandse mogendheden.
Maandag 23 Januari 2017 - 11:31:53 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoofd grenscontrole VS noemt muur bij grens Mexico geldverspillingNu.nl - Buitenland

Het aftredend hoofd van douane en grenscontrole van de Verenigde Staten, Gil Kerlikowske, noemt de muur die president Donald Trump wil bouwen aan de grens met Mexico een "verspilling van tijd en geld".
Maandag 23 Januari 2017 - 11:17:55 - Nu.nl - Buitenland
 

Europees illegaal kunstnetwerk opgeroldAD - Buitenland

Chelsea Clinton breekt op Facebook en Twitter een lans voor Barron Trump. Het afgelopen weekend zwol de kritiek aan op de 10-jarige zoon van de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump. Barron leek weinig geïnteresseerd in de inauguratieparade en dronk vooral kopjes koffie. Met haar post - die ook een politiek tintje heeft - is Chelsea nu zelf het mikpunt van spot geworden. 
Maandag 23 Januari 2017 - 10:44:00 - AD - Buitenland
 

Verkrachting Zweedse vrouw en arrestatie daders live op Facebook te volgenDe Volkskrant - Buitenland

Syrische rebellengroepen willen niet rechtstreeks is gesprek met de vertegenwoordiging van de regering in Damascus. Dat heeft een bron binnen de oppositie laten weten tijdens het begin van de vredesgesprekken over Syrië in de Kazachse hoofdstad Astana. Beide partijen verschenen op de openingsceremonie van het overleg. Zij zullen het voornamelijk hebben over het wapenbestand dat vorige maand werd o
Maandag 23 Januari 2017 - 10:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vermoedelijke moord schokt IJslandNu.nl - Buitenland

Na een dagenlange en voor het land ongekend grote zoektocht door politiemensen en vrijwilligers is op IJsland het lijk gevonden van de twintigjarige Birna Brjánsdóttir. 
Maandag 23 Januari 2017 - 09:21:45 - Nu.nl - Buitenland
 

Syrische oppositie weigert in Astana in gesprek te gaan met Syrische regeringDe Volkskrant - Buitenland

De Gambiaanse oud-president Yahya Jammeh heeft bij zijn gedwongen vertrek een graai uit de staatskas gedaan. Meer dan 10 miljoen euro is verdwenen. Dat heeft een adviseur van de nieuwe president Adama Barrow gezegd. De Centrale Bank van Gambia heeft bevestigd dat een bedrag uit de staatskas is verdwenen. Volgens adviseur Mai Ahmad Fatty evalueren financiële experts op dit moment hoeveel er precies
Maandag 23 Januari 2017 - 09:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waaghalzen hakken zwembad in het ijsNOS Nieuws - Buitenland

Als er een dikke laag ijs ligt kun je natuurlijk gaan schaatsen, maar je kunt ook een groot wak hakken voor een ijskoude duik. In Wit-Rusland zwommen honderden mensen in het misschien wel het koudste zwembad van de wereld.

Maandag 23 Januari 2017 - 08:43:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

President Mexico plant bezoek Donald TrumpNu.nl - Buitenland

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto brengt 31 januari een bezoek aan zijn Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump. 
Maandag 23 Januari 2017 - 08:29:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Valls en Hamon strijden om kandidatuur Franse socialistenNOS Nieuws - Buitenland

De strijd om de kandidatuur voor het presidentschap van Frankrijk bij de Socialistische Partij gaat tussen Manuel Valls en Benoît Hamon. Zij kregen in de eerste ronde de meeste stemmen. De partij kiest een opvolger voor president Hollande, die zich niet herkiesbaar stelt.

Links Frankrijk kon gisteren stemmen op zeven kandidaten voor de presidentsverkiezingen in april en mei. Volgende week, in de tweede ronde, wordt bepaald wie van de twee het voor de Socialistische Partij zal opnemen tegen onder anderen de conservatieve kandidaat François Fillon en Marine Le Pen van het Front National.

Afgaande op peilingen maakt de sociaal-democratische kandidaat overigens niet veel kans de verkiezingen te winnen.

Linkse stromingen

De strijd ging vooral tussen oud-premier Manuel Valls, de oud-minister van Onderwijs Benoît Hamon en oud-minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg. Valls is meer van het midden, terwijl de andere twee een linksere koers van de partij voorstaan. 

Valls (54) gaf in november het premierschap op om zich helemaal te kunnen wijden aan de verkiezingen. Hij zei toen dat hij links wil verenigen, dat hij de kandidaat van de verzoening wil zijn. 

Ook wil hij koste wat kost voorkomen dat Frankrijk "het trauma van 2002 opnieuw beleeft". Toen haalde Jean-Marie Le Pen van het Front National verrassend de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Het is niet uitgesloten dat zijn dochter Marine dit jaar hetzelfde bereikt.

Benoît Hamon (49) was lid van de regering-Valls tot 2014. Hij uitte kritiek op de koers van president Hollande, die in zijn ogen niet socialistisch genoeg was. Hij wil een basisloon van 750 euro voor alle meerderjarigen in Frankrijk. Daarnaast wil hij cannabis legaliseren en belasting gaan heffen op robots. 

Maandag 23 Januari 2017 - 07:52:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chelsea Clinton neemt het op voor Barron TrumpAD - Buitenland

Een 30-jarige vrouw is in het Zweedse stadje Uppsala drie uur lang verkracht door drie gewapende mannen terwijl ze buiten bewustzijn was. De feiten werden live uitgezonden in een besloten Facebookgroep. Dat melden Zweedse media.
Maandag 23 Januari 2017 - 06:36:00 - AD - Buitenland
 

Honderden nieuwe huizen in Oost-Jeruzalem na vertrek ObamaDe Volkskrant - Buitenland

Verdeelder en zwakker dan ooit schuiven vertegenwoordigers van (een deel van) de Syrische oppositie maandag aan bij het vredesoverleg in de Kazachstaanse hoofdstad Astana. Aan de overzijde van de tafel zal vooral zelfvertrouwen worden uitgestraald. De Syrische regering staat sterker dan ooit, sinds de verovering van Oost-Aleppo op de rebellen vorige maand. Dat bepaalt ook de positie van de bondgen
Maandag 23 Januari 2017 - 06:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdeelde en verzwakte Syrische oppositie ontmoet zelfverzekerd Assad-regimeDe Volkskrant - Buitenland

Vorige week had ik een conferentie in Israël. Nou, dat heb ik geweten. Wie zegt dat ie naar Israël afreist, moet zich tegenwoordig verdedigen alsof ie naar het Spanje van Franco gaat of naar het Oostenrijk van Haider. Israël heeft alle goodwill verspeeld, en is in veler ogen een evil country geworden. Door zijn nederzettingenpolitiek en zijn brute omgang met de Palestijnen in de bezette gebieden.
Maandag 23 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Honderdduizenden poezen pakken Trump terugDe Volkskrant - Buitenland

Waterbouwkundige Fedor Baart van Deltares keek vreemd op toen hij met een nieuw softwareprogramma de Chinese kust afzocht op veranderingen. In het noorden, nabij de havenstad Qinhuangdao, is in zee opeens een olijk gevormd opgespoten eilandje verrezen. Met kunstige takjes, net als de Palm-eilanden bij Dubai. Het zandtaartje in zee ligt naast Beidahe, geliefd vakantieoord bij partijbonzen, en is be
Maandag 23 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwbouw in Oost-Jeruzalem na vertrek ObamaAD - Buitenland

In het zuiden van India zijn twee mensen omgekomen tijdens een traditionele stierenrodeo. Het Hooggerechtshof had het evenement eerst verboden, maar de organisatoren mochten de rodeo van eerste minister Narendra Modi toch laten doorgaan.
Zondag 22 Januari 2017 - 23:25:42 - AD - Buitenland
 

Aan de Chinese kust ontspruiten koddige siereilandjesDe Volkskrant - Buitenland

De voormalige minister van Onderwijs Benoît Hamon heeft waarschijnlijk de eerste ronde van de socialistische voorverkiezingen in Frankrijk gewonnen. Nadat ongeveer de helft van de stemmen was geteld, stond Hamon op 36,1 procent, ex-premier Manuel Valls op 31,3 procent en ex-minister van Economische Zaken Arnaud Montebourg op 17,7 procent. Volgende week zondag zullen Hamon en Valls in de tweede ron
Zondag 22 Januari 2017 - 21:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Twee doden nadat premier India verboden stierenrodeo toch laat doorgaanAD - Buitenland

De voormalige minister Benoît Hamon en ex-premier Manuel Valls liggen voorop in de verkiezingen voor een presidentskandidaat bij de Franse socialistische partij. Dat heeft het kieskantoor van de partij vanavond laten weten op basis van de uitslagen van iets minder dan de helft van de stemlokalen.
Zondag 22 Januari 2017 - 21:28:30 - AD - Buitenland
 

Acteur doodgeschoten bij opnames videoclip in BrisbaneNOS Nieuws - Buitenland

In Australië is een man omgekomen bij het filmen van een videoclip. De twintiger werd geraakt door kogels die werden afgevuurd voor een scène in de hiphopvideo.

Volgens Australische media ging het om de nieuwste video van hiphopgroep Bliss n Eso. De acteur was aanwezig in een bar waar werd geschoten met verschillende vuurwapens. Hij werd geraakt en overleed later aan zijn verwondingen.

De politie zegt dat het nog onduidelijk is of er met echte kogels is geschoten. Het zou ook kunnen dat de acteur van dichtbij is geraakt door rubberkogels.

Bliss n Eso is een duo dat vooral in Australië bekend is. De clip die in Brisbane werd opgenomen, is voor een nieuw album.

Zondag 22 Januari 2017 - 20:57:58 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Hamon en Valls leiden Franse kandidatenraceAD - Buitenland

In tegenstelling tot eerdere toezeggingen zal president Donald Trump zijn belastingaangiften niet openbaar maken. Zijn rechterhand, Kellyanne Conway, heeft dat vandaag bekendgemaakt.  ,,Het interesseert de mensen niet.'
Zondag 22 Januari 2017 - 20:36:26 - AD - Buitenland
 

Kandidatuurstrijd Franse socialisten gaat tussen Hamon en VallsDe Volkskrant - Buitenland

Wanneer houdt voor Donald Trump de verkiezingscampagne op?, vroegen veel Amerikanen zich af toen hij na zijn verkiezingszege doorging met zijn aanvallen op zijn Democratische rivalen. Twee dagen nadat Trump zijn intrek had genomen in het Witte Huis is het wel duidelijk: zijn presidentschap gaat een permanente verkiezingscampagne worden, een strijd op leven en dood met de Democraten, de pers en, al
Zondag 22 Januari 2017 - 20:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump maakt belastingaangiften niet openbaarAD - Buitenland

Ruim 400 Nederlandse toeristen en Antillianen zijn sinds vrijdag gestrand op Curaçao door pech. Bij het vertrek vrijdag naar Schiphol vloog er een vogel in de motor van een Boeing 747 en moest het toestel terugkeren naar Willemstad.
Zondag 22 Januari 2017 - 20:10:59 - AD - Buitenland
 

KLM-reizigers dagenlang gestrand op CuraçaoAD - Buitenland

Troepen van het West-Afrikaanse samenwerkingsverband Ecowas zijn vandaag onder gejuich van de bevolking de hoofdstad Banjul van Gambia binnengetrokken om de komst voor te bereiden van de nieuw gekozen president Adama Barrow. Die kan aantreden als staatshoofd nadat gisteravond de vorige president Yahya Jammeh het land onder zware druk verliet.
Zondag 22 Januari 2017 - 19:15:00 - AD - Buitenland
 

Troepen maken weg vrij voor nieuwe president GambiaAD - Buitenland

Duitsland heeft een terreurverdachte opgepakt die mogelijk samenwerkte met een man die in Wenen werd gearresteerd omdat hij plannen had voor een aanslag. Speciale eenheden hielden de terreurverdachte aan in de plaats Neuss in Noordrijn-Westfalen. Dat gebeurde gisteren, maakte justitie in Duitsland vandaag bekend.
Zondag 22 Januari 2017 - 18:31:00 - AD - Buitenland
 

Zeker 18 doden door noodweer in GeorgiaAD - Buitenland

György Vígh, de heldhaftige Hongaarse sportdocent die talloze kinderen redde uit een brandende bus, heeft bij datzelfde ongeval zijn eigen twee kinderen verloren. In de bus, die bij het Italiaanse Verona verongelukte, kwamen Laura en Balaz om het leven.
Zondag 22 Januari 2017 - 17:28:33 - AD - Buitenland
 

Kinderen heldhaftige sportleraar overleven buscrash nietAD - Buitenland

Hulpdiensten krijgen vandaag geen teken van leven meer uit het Italiaanse hotel dat woensdag werd bedolven bij een sneeuwlawine. Toch wordt de reddingsoperatie nog niet opgegeven. Vandaag werd weer een lichaam onder het besneeuwde puin ontdekt.
Zondag 22 Januari 2017 - 16:33:00 - AD - Buitenland
 

Royale uitnodiging om handel te drijvenDe Volkskrant - Buitenland

Voor degenen die hoopten dat Donald Trump in het Witte Huis zijn toon zou matigen, is het begin van zijn presidentschap een schok. De inauguratie is traditioneel een moment van eenheid, waarop de nieuwe president de hand reikt aan alle Amerikanen, ook politieke tegenstanders. Trump deed het radicaal anders. Met gebalde vuist verklaarde hij de oorlog aan de hele politiek, inclusief de Congresleden
Zondag 22 Januari 2017 - 15:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Geen teken van leven meer uit Italiaans hotel na lawineAD - Buitenland

De Britse regering heeft vorig jaar een mislukte test met een Trident-atoomraket verzwegen, enkele weken voordat het Lagerhuis over modernisering van de Britse kernmacht moest beslissen. Dat heeft de Sunday Times bericht.
Zondag 22 Januari 2017 - 14:32:58 - AD - Buitenland
 

OPEC-landen draaien oliekraan sneller dicht dan verwachtAD - Buitenland

De Tunesiër Anis Amri, die eind vorig jaar op een kerstmarkt in Berlijn twaalf mensen doodde door er met een vrachtwagen op in te rijden, zou door de Italiaanse inlichtingendienst zijn gebruikt om meer informatie te verwerven over extremistische cellen. Dat schrijft het Duitse blad Welt am Sonntag, dat zich beroept op anonieme bronnen binnen de geheime diensten. 
Zondag 22 Januari 2017 - 13:50:00 - AD - Buitenland
 

Die Welt: Italië wilde Amri als lokaasAD - Buitenland

Italië en Hongarije starten een gezamenlijk onderzoek naar de oorzaak van het busongeval bij Verona, in de nacht van vrijdag op zaterdag, waarbij zestien inzittenden om het leven kwamen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken, Peter Szijjarto, vandaag gezegd. 
Zondag 22 Januari 2017 - 13:46:00 - AD - Buitenland
 

Hongarije en Italië onderzoeken busongeval VeronaAD - Buitenland

Libanese veiligheidstroepen hebben een zware terroristische aanslag in de hoofdstad Beiroet verhinderd. Ze arresteerden gisteravond in een vol restaurant een man voordat hij een explosievengordel kon ontsteken. ,,Een bloedbad' werd daardoor voorkomen, zei de Libanese president Michel Aoun vandaag tegen het staatspersbureau NNA.
Zondag 22 Januari 2017 - 12:41:00 - AD - Buitenland
 

Witte Huis valt met onjuiste cijfers pers aan op berichtgeving inauguratieDe Volkskrant - Buitenland

Na twee boeken over Genua richt Ilja Leonard Pfeijffer nu een camera op de Italiaanse stad waar hij acht jaar geleden op bezoek kwam en nooit meer wegging. Zondagavond begint de driedelige VPRO-documentaireserie Via Genua, waar de 49-jarige schrijver van La Superba en Brieven uit Genua de presentator van is - zijn eerste tv-klus. Als havenstad wordt Genua al lang overspoeld door vluchtelingen en d
Zondag 22 Januari 2017 - 09:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Man met bomgordel gearresteerd in vol restaurant BeiroetAD - Buitenland

Een aardverschuiving in China heeft aan twaalf mensen het leven gekost, meldden Chinese staatsmedia vandaag. Zij bevonden zich in Mirage Hotel in Chengguan, in de centrale provincie Hunan, dat vrijdag werd bedolven door een lawine van stenen, rotsblokken en modder.
Zondag 22 Januari 2017 - 08:54:00 - AD - Buitenland
 

Modderlawine bedelft hotel in China, twaalf dodenAD - Buitenland

Zeker 39 mensen zijn omgekomen toen een nachttrein in het zuidoosten van India ontspoorde. Nog eens minstens 50 mensen raakten gewond, meldt persbureau AP.
Zondag 22 Januari 2017 - 06:45:00 - AD - Buitenland
 

Tsunamidreiging afgezwakt na aardbeving Papoea-Nieuw-GuineaDe Volkskrant - Buitenland

De recent afgetreden directeur van de CIA heeft hard uitgehaald naar Donald Trump. John Brennan reageerde daarmee op de toespraak die de nieuwe Amerikaanse president zaterdag hield in het hoofdkantoor van de inlichtingendienst. Trump was complimenteus over de CIA-agenten, maar gebruikte de toespraak ook om kritiek te leveren op journalisten. De opmerkingen vielen verkeerd bij Brennan die in een ve
Zondag 22 Januari 2017 - 03:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese populisten richten hun pijlen op vijanden: de islam, de EU en de persDe Volkskrant - Buitenland

Wie wil, blijft in Afrika president voor het leven. Na drie dagen onderhandelen heeft de Gambiaanse president Yahya Jammeh zich vrijdag toch bereid verklaard te vertrekken. Zaterdagavond (lokale tijd) verliet hij het land. Wat bracht hem daartoe? Het is geen baan, het is een leven. Wie het in Afrika tot president weet te brengen, zo gold lange tijd, sterft in het harnas, of besluit helemaal zelf w
Zaterdag 21 Januari 2017 - 22:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ex-directeur CIA: Trump moet zich schamenAD - Buitenland

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft een telefoongesprek gevoerd met Donald Trump die gisteren aantrad als president van Amerika. De Mexicaanse regering maakte dat vandaag bekend.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 21:52:47 - AD - Buitenland
 

Mexicaanse president belt met Donald TrumpAD - Buitenland

Sportdocent György Vígh wordt geroemd als een ware held in zowel thuisland Hongarije als daarbuiten. De man wist talloze kinderen uit een brandende bus te redden na een ernstig ongeval bij het Italiaanse Verona. Dat meldt de Italiaanse krant La Stampa.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 21:46:00 - AD - Buitenland
 

Dief in Wenen steelt tramAD - Buitenland

De Britse premier Theresa May brengt komende week een bezoek aan de vrijdag aangetreden Amerikaanse president Donald Trump. Dat meldden diverse Britse media.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 19:57:57 - AD - Buitenland
 

Erdogan stap dichter bij uitbreiding van zijn machtDe Volkskrant - Buitenland

In het door een lawine getroffen hotel in Italië zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag nog vier mensen levend onder het puin vandaan gehaald. Van tien personen waar contact mee was gelegd zijn er inmiddels negen gered. De brandweer meldde ook dat er nog twee lichamen geborgen zijn. In totaal hebben zeker twaalf mensen het ongeluk overleefd. Het aantal doden staat op vier. Op vrijdag werden er n
Zaterdag 21 Januari 2017 - 10:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nog vier overlevenden gered uit door lawine getroffen hotel ItaliëDe Volkskrant - Buitenland

Donald Trump heeft op zijn eerste dag als president gelijk zijn eerste twee presidentiële decreten getekend. Het eerste decreet heeft als doel de regelgeving rond Obamacare gedeeltelijk op te heffen. Het andere roept federale instanties op alle nieuwe regelgeving tijdelijk te bevriezen. Trump beloofde tijdens zijn campagne Obamacare in te trekken en te vervangen. Met dit decreet wil hij instanties
Zaterdag 21 Januari 2017 - 09:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump neemt eerste maatregelen om Obamacare te ontmantelenDe Volkskrant - Buitenland

Bij een busongeluk in de buurt van de Italiaanse stad Verona zijn zestien inzittenden om het leven gekomen. Ook zouden er nog 39 gewonden zijn. Dat heeft de Italiaanse brandweer gemeld via Twitter. Volgens de Italiaanse politie gaat het om Hongaarse scholieren die op de weg terug waren van een schoolreis naar Frankrijk. Bij Verona botste de bus tegen de pijler van een viaduct, waarna het voertuig
Zaterdag 21 Januari 2017 - 08:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zestien doden bij busongeluk ItaliëDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten hebben Zuid-Korea verzocht de broer van voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon te arresteren en uit te leveren. Dat meldde de Amerikaans openbare aanklager Daniel Noble vrijdag (lokale tijd). Ban Ki-sang (69) en zijn zoon, Joo Hyun-bahn (38), bijgenaamd Dennis, worden beschuldigd van poging tot omkoping. Ban Ki-sang liet als adviseur het Zuid-Koreaans
Zaterdag 21 Januari 2017 - 04:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS verzoeken om arrestatie broer Ban Ki-moonDe Volkskrant - Buitenland

Antoine de Saint-Exupéry is vooral de man van Le Petit Prince, de avontuurlijke vlieger-schrijver schreef meer geprezen boeken. In Oorlogsvlieger, nu in nieuwe vertaling, zien we hetzelfde thema als in zijn beroemde sprookje. Weinig boeken spreken zozeer tot de algemeen-kinderlijke verbeelding. Sterker nog, geen enkel boek behalve de Bijbel is in zoveel talen en dialecten vertaald (ongeveer drieho
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De linkse elite moet kapotDe Volkskrant - Buitenland

Het populisme zou slechts een tijdelijke, nuttige ontregeling betekenen van het politieke bedrijf, analyseerde Hans Wansink in 2004. In meer dan een opzicht zat hij fout, constateert hij nu. Fijn is anders, maar ik kan er niet onderuit: ik zag het fout. In mijn proefschrift De erfenis van Fortuyn (2004) typeerde ik het populisme als een tijdelijke ontregeling van het politieke bedrijf: een interme
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Teruglezen - Zo verliep de dag van de inauguratie van Donald TrumpDe Volkskrant - Buitenland

De Senaat van de Verenigde Staten heeft vrijdag (lokale tijd) de aanstelling van de eerste ministers in het kabinet van Trump goedgekeurd. James Mattis is officieel benoemd als minister van Defensie en ook John Kelly werd met een grote meerderheid van stemmen aangesteld, hij wordt minister van Binnenlandse Veiligheid. Eerder op vrijdag tekende Trump een vrijstelling voor James Mattis, waardoor de
Zaterdag 21 Januari 2017 - 00:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tienduizenden Roemenen protesteren tegen plannen strafverlagingNu.nl - Buitenland

Ongeveer dertigduizend Roemenen zijn zondagavond in Boekarest de straat op gegaan om te protesteren tegen plannen van de regering om gevangeniswetten aan te passen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.