Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Paus beschuldigt slachtoffers seksueel misbruik in Chili van lasterNOS Nieuws - Buitenland

Paus Franciscus heeft het opgenomen voor een bisschop die ervan wordt beschuldigd misbruik door een priester te hebben verhuld. Volgens slachtoffers van de Chileense priester Fernando Karadima wist zijn vertrouweling Juan Barros van het misbruik, maar zweeg hij daarover.

De paus vindt dat slachtoffers die Barros beschuldigen van medeplichtigheid, zich schuldig maken aan laster. Dat zei hij donderdag, op de laatste dag van zijn bezoek aan Chili. "De dag waarop ze me bewijs tegen bisschop Barros brengen, zal ik spreken", zei hij als antwoord op een vraag van een journalist.

Karadima is door het Vaticaan schuldig bevonden aan jarenlang misbruik van tienerjongens, waarna hij met pensioen is gestuurd. Barros werd in 2015 benoemd als bisschop in de regio Osorno, tot onvrede van veel Chileense katholieken.

Zo zei Juan Carlos Cruz volgens Voice of America dat Barros een "leugenaar is, een delinquent met geheugenverlies. Hij heeft misbruiken verhuld en zou in de gevangenis moeten zitten of ten minste moeten worden weggestuurd."

Vrijdag 19 Januari 2018 - 05:07:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Video: Turks vliegtuig wordt uit modder gehesenNOS Nieuws - Buitenland

Het Turkse vliegtuig dat afgelopen weekend tijdens een landing van de landingsbaan raakte, is van de helling gehaald waar het op bleef steken.

Het toestel kwam tot stilstand in de modder van een helling naast de landingsbaan, vlak boven de Zwarte Zee. Het ongeluk gebeurde op het vliegveld in Trabzon, in het noordoosten van Turkije. Met hijskranen is het vliegtuig uit de modder gehaald.

Alle 168 passagiers werden na het ongeluk direct veilig van boord gehaald, niemand raakte gewond. Wat er mis ging is nog niet bekend. Volgens de piloten begon de motor opeens snelheid te maken en schoot het toestel daarna plotseling naar links.

Vrijdag 19 Januari 2018 - 02:53:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Waarom moet de eerste Nederlandse zustercampus uitgerekend in China staan?De Volkskrant - Buitenland

Donald Trump is een jaar president van de VS, aanleiding voor terugblikken door media en columnisten. Was het wel zo erg als velen vreesden? Een jaar is Donald Trump nu president. Het was een jaar van moreel verval, schaamte en verontwaardiging. Een jaar van leugens, Twitterstormen - en altijd nieuwe hoop dat Trumps einde nabij was, door opstappen hetzij afzetting. Maar het volstaat niet meer je a
Vrijdag 19 Januari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Premier Nieuw-Zeeland in verwachting van eerste kindNu.nl - Buitenland

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern (37) heeft aangekondigd zwanger te zijn van haar eerste kind. Zij en haar echtgenoot Clarke Gayford verwachten in juni gezinsuitbreiding.
Vrijdag 19 Januari 2018 - 00:52:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Vijf mensen omgekomen bij helikoptercrash in Amerikaanse staat New MexicoNu.nl - Buitenland

Een helikopterongeluk in de Amerikaanse staat New Mexico heeft donderdag vijf mensen het leven gekost. 
Vrijdag 19 Januari 2018 - 00:39:15 - Nu.nl - Buitenland
 

Echtpaar VS ontkent schuld aan marteling en gevangenschap dertien kinderenNu.nl - Buitenland

Het Amerikaanse echtpaar uit Californië dat jarenlang zijn dertien kinderen het leven onmogelijk maakte, heeft donderdag schuld ontkend tijdens de eerste zitting in de zaak tegen hen. De twee worden verdacht van marteling, kindermishandeling, verwaarlozing en vrijheidsberoving.
Donderdag 18 Januari 2018 - 22:46:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Media over één jaar Trump: tijd voor een andere blik op deze presidentDe Volkskrant - Buitenland

Het leek zo mooi: woensdag accepteerde Noord-Korea een voorstel van Zuid-Korea om bij de Winterspelen in Pyeongchang een gezamenlijk vrouwenijshockeyteam te presenteren. Daarmee wordt de ploeg het eerste inter-Koreaanse team op de Olympische Spelen, een primeur met veel symbolische waarde. Maar niet iedereen is er blij mee. De beslissing kreeg de afgelopen dagen kritiek van duizenden Zuid-Koreanen
Donderdag 18 Januari 2018 - 22:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlandse piloot in recordtijd van New York naar LondenAD - Buitenland

Het Californische echtpaar dat jarenlang zijn grote schare kinderen het leven onmogelijk maakte, wacht hoogstwaarschijnlijk een langdurige gevangenisstraf.
Donderdag 18 Januari 2018 - 21:43:28 - AD - Buitenland
 

Israël biedt excuses aan voor dodelijke schietpartij in ambassade JordaniëNu.nl - Buitenland

Israël heeft Jordanië formeel zijn excuses aangeboden voor een dodelijk incident in de Israëlische ambassade in Amman. Daarbij kwamen vorig jaar twee Jordaniërs om het leven door het toedoen van een Israëlische beveiliger.
Donderdag 18 Januari 2018 - 20:53:56 - Nu.nl - Buitenland
 

94 jaar celstraf geëist voor Amerikaans paar dat kinderen folterdeAD - Buitenland

De Mercedes-Benz die in 1939 speciaal voor Adolf Hitler werd ontworpen en gemaakt, ging gisteren onder de hamer. Het hoogste bod dat tot nu toe bekend is, ligt op zeven miljoen dollar, meldt The Economic Times.
Donderdag 18 Januari 2018 - 20:07:27 - AD - Buitenland
 

Politie lost moord op dankzij selfie op FacebookDe Volkskrant - Buitenland

Met een bijzonder charme-offensief heeft de Franse president Macron donderdag in Londen geprobeerd de komende breuk met het Verenigd Koninkrijk te verzachten. Toch schuilt er achter de uitleen van het tapijt van Bayeux ook een andere reden. Theresa May heeft de Fransen 50 miljoen euro toegezegd om de grens bij Calais te versterken. Ze deed dat donderdag tijdens een bezoek van Emmanuel Macron aan h
Donderdag 18 Januari 2018 - 20:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Geen antrax gevonden in brief aan Belgische staatssecretarisNu.nl - Buitenland

In de envelop die donderdag op het Brusselse kantoor van de Belgische staatssecretaris Theo Francken (Asiel en Migratie) werd afgeleverd zat niet het levensgevaarlijke antrax (miltvuur). Dat heeft analyse van het witte poeder uitgewezen.
Donderdag 18 Januari 2018 - 19:00:09 - Nu.nl - Buitenland
 

May belooft Frankrijk 50 miljoen voor veiligheidsmaatregelen CalaisNOS Nieuws - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk stelt ruim 44 miljoen pond (50 miljoen euro) beschikbaar voor de veiligheidsmaatregelen in Calais. Dat heeft de Britse premier May afgesproken met de Franse president Macron, die vandaag zijn eerste officiële bezoek aan Engeland bracht.

In Calais wordt in feite de Britse grens bewaakt. De Franse politie controleert daar paspoorten en voorkomt dat migranten op vrachtwagens naar Engeland reizen.

In ieders belang

May en Macron spraken ook over de brexit, en de positie straks van de Fransen in het Verenigd Koninkrijk en die van de Britten in Frankrijk. Terwijl de onderhandelingen over de brexit in volle gang zijn, is het volgens May nog steeds in ieders belang dat Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk een goede relatie behouden.

Macron heeft May ook een cultureel geschenk aangeboden. Frankrijk leent het wereldberoemde Tapijt van Bayeux uit aan het Verenigd Koninkrijk.

Macron ontmoette premier May in het landelijke Sandhurst, ten westen van Londen. Daar is de Koninklijke Militaire Academie gevestigd, waar onder anderen prins Harry en Sir Winston Churchill hun opleiding kregen. In het gevolg van Macron reisden zeven ministers mee.

Gisteren werd al aangekondigd dat de Britten drie Chinook-helikopters en tientallen militairen beschikbaar zal stellen voor de Franse militaire missie in Mali.

Donderdag 18 Januari 2018 - 17:38:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Paus trouwt stel tijdens vlucht in ChiliNu.nl - Buitenland

Paus Franciscus heeft twee geliefden in de echt verbonden tijdens een vlucht tussen twee Chileense steden. Zij vroegen de kerkvorst om zijn zegen, waarop Franciscus voorstelde een stap verder te gaan.
Donderdag 18 Januari 2018 - 17:36:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Twee surfers gered door rondvliegende droneNOS Nieuws - Buitenland

Twee surfers in Australië hadden veel geluk. Ze konden uit zee gered worden met behulp van een drone!

De drone gooide een opblaasbare reddingsboei naar beneden, en daarmee konden de jongens weer aan de kant komen.

Vaker drones gebruiken

In Australië willen ze vaker drones gaan gebruiken bij dit soort reddingsacties.

Donderdag 18 Januari 2018 - 17:18:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Paus trouwt steward en stewardess tijdens vliegreis boven ChiliNOS Nieuws - Buitenland

Paus Franciscus heeft historie geschreven door tijdens een vlucht boven Chili een steward en een stewardess in de echt te verbinden. Dat was nog nooit eerder gedaan in de geschiedenis van de katholieke kerk.

De paus is bezig aan een reis door Zuid-Amerika. Hij vloog met de Chileense luchtvaartmaatschappij Latam van Santiago naar Iquique in het noorden van het land.

Aardbeving

Tijdens de vlucht vertelden Paola Podest (39, de bruid) en Carlos Ciuffardi (41,de bruidegom) dat zij in 2010 voor de wet getrouwd waren, maar dat de kerkelijke bevestiging van het huwelijk niet door was gegaan vanwege de aardbeving die Chili in 2010 trof.

Ze vroegen Franciscus om zijn zegen, maar die bleek iets anders in zijn hoofd te hebben, zei de bruidegom later tegen meegereisde journalisten. "Hij vroeg: wilt u dat ik u trouw, weet u dat zeker? Ja natuurlijk, zeiden wij."

En zo geschiedde. Met de directeur van de luchtvaartmaatschappij en een bisschop als getuige legde Franciscus het huwelijk van Carlos en Paula voor de kerk vast.

"Trouwt u mensen? Ja, af en toe."

"Getrouwd worden door de paus aan boord van een vliegtuig is onbetaalbaar", zei een stralende bruid Paula naderhand. "Ik vroeg hem: trouwt u mensen? Ja, af en toe, zei hij. Ik heb veertig paren getrouwd. Maar nog nooit heeft een paus dat in een vliegtuig gedaan."

Over de trouwringen zei de paus dat ze niet te strak moesten zitten omdat ze dan pijn zouden doen. Maar, voegde de kerkvorst eraan toe, te ruim is ook niet goed want dan kunnen ze van je vinger afglijden.

Toen de geïmproviseerde ceremonie voorin het vliegtuig ten einde was en het koppel terugliep naar de goedkope zitplaatsen, dachten sommige reporters achterin het vliegtuig dat het een grap was. De woordvoerder van het Vaticaan hielp hen uit de droom.

Carlos en Paula leerden elkaar tijdens hun werk in het vliegtuig kennen. Zij was toen zijn chef. "Ik ben nu nog steeds de baas", aldus Paula.

Donderdag 18 Januari 2018 - 17:01:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nederland wil na brexit vasthouden aan Europese kortingNOS Nieuws - Buitenland

Nederland wil niet twee keer de dupe worden van de brexit. Die boodschap heeft het kabinet overgebracht aan Eurocommissaris Oettinger. "Wij zijn een van de landen die economisch het meest door de brexit worden geraakt. Het is onrechtvaardig als we ook nog eens meer budget moeten betalen", vindt minister Hoekstra.

Oettinger was vandaag in Den Haag om te praten over de Europese meerjarenbegroting vanaf 2020. De onderhandelingen over die begroting beginnen in mei. Door de brexit wordt een gat in de Europese begroting geslagen van 12 tot 13 miljard euro en daar moet een oplossing voor komen. De eurocommissaris gaat nu alle lidstaten langs om daar over te praten.

Hij zou het liefst zien dat een korting, die na het vertrek van Groot-Brittannië alleen Nederland nog krijgt, wordt afgeschaft. Handelsland Nederland is een van de grote nettobetalers door de relatief kleine bevolking. Daar staat een jaarlijkse korting van ongeveer 1 miljard euro tegenover.

Kleine groep

Het kabinet heeft laten weten dat het niet akkoord zal gaan met afschaffing van de korting. "Er is een kleine groep landen die veel harder wordt geraakt door de brexit dan anderen", zei Hoekstra. "En daar hoort Nederland bij." Meer betalen aan Europa is volgens de minister van Financiën geen optie. Hij vindt dat het Europese budget na het vertrek van Groot-Brittannië verkleind moet worden. "Dat is onze uitgangspositie", zei Hoekstra, "en daar willen we ook op uitkomen."

Of die korting echt sneuvelt "hangt af van de onderhandelingen", zei Oettinger. Die gaan een jaar duren. Hij wees erop dat de lidstaten unaniem moeten instemmen met de meerjarenbegroting. Hij zei dat duidelijk is hoe Nederland erin staat. "Het is nu mijn verantwoordelijkheid om tot een uitgebalanceerd voorstel te komen, waar ook Nederland mee uit de voeten kan."

Donderdag 18 Januari 2018 - 16:34:30 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zeven miljoen dollar vooralsnog hoogste bod op Hitlers MercedesAD - Buitenland

Paus Franciscus heeft twee geliefden in de echt verbonden tijdens een vlucht tussen twee Chileense steden. Zij vroegen de kerkvorst om zijn zegen, waarop de paus voorstelde een stap verder te gaan.
Donderdag 18 Januari 2018 - 15:36:11 - AD - Buitenland
 

Paus trouwt Chileens koppel in het vliegtuigAD - Buitenland

Meer dan 120 gevangenen in de grote gevangenis in het Franse Fleury-Mérogis weigeren naar hun cellen terug te keren. De actie valt samen met protesten van cipiers in Frankrijk.
Donderdag 18 Januari 2018 - 15:09:51 - AD - Buitenland
 

Politieke symboliek of niet, Groot-Brittannië verheugt zich op komst van tapijt van BayeuxDe Volkskrant - Buitenland

Duitsland heeft de Verenigde Staten in de ogen van de rest van de wereld voor het eerst ingehaald als het gaat om zijn rol als wereldleider. Sinds president Trump in het Witte Huis zit is het vertrouwen in het leiderschap van de Verenigde Staten dramatisch gedaald. Volgens een opiniepeiling van Gallup in 134 landen heeft nog maar 30 procent van de ondervraagden een positief beeld van de rol van de
Donderdag 18 Januari 2018 - 14:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Enveloppe met kogel en poeder bij staatssecretaris BelgiëNOS Nieuws - Buitenland

Op het kantoor van de Belgische staatssecretaris Theo Francken (N-VA) in Brussel is een enveloppe met een verdacht poeder en een kogel gevonden, meldt zijn woordvoerder tegen Belgische media. Francken was op kantoor aanwezig.

Premier Michel, die vlakbij werkt, zou uit voorzorg zijn ambtswoning hebben verlaten.

Vlaamse media berichten over een antrax-alarm. Antrax is een infectieziekte (ook wel miltvuur) die wordt veroorzaakt door een bacterie. Het kan ingezet worden als biowapen. Het gevonden poeder wordt onderzocht. De zender VTM Nieuws meldt dat de brandweer heeft gezegd dat sprake is een vals antrax-alarm.

In opspraak

Er zijn geregeld controverses rond Francken, verantwoordelijk voor Asiel en Migratie. Recent kwam hij in opspraak vanwege het uitzetten van een groep Sudanezen. Francken was gewaarschuwd dat ze in hun eigen land gemarteld zouden kunnen worden. Leden van de groep hebben tegenover Belgische media verklaard dat dat inderdaad is gebeurd.

De zaak leidde bijna tot een kabinetscrisis in België. Er loopt inmiddels een onderzoek naar.

Donderdag 18 Januari 2018 - 13:50:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britten verwachten iets minder alarmerende opwarming NOS Nieuws - Buitenland

Britse onderzoekers hebben met nieuwe berekeningen een nauwkeuriger beeld kunnen schetsen van de verwachte opwarming van de aarde. De studie van hoogleraar Peter Cox van de Universiteit van Exeter staat in het vakblad Nature, meldt de Volkskrant.

Cox ging na hoe de wereldtemperatuur reageert op het broeikasgas CO2. Het VN-klimaatpanel IPCC gaat al jaren uit van een opwarming tussen de 1,5 en 4,5 graad bij een verdubbeling van de uitstoot van CO2.

Cox komt uit op een marge van 2,2 tot 3,4 graad. Zijn team bestudeerde welke klimaatmodellen de temperatuurschommelingen het best nabootsen. Dat bleken allemaal modellen met een gematigde temperatuurstijging.

Vulkaanuitbarstingen

De bevindingen van de Britse wetenschappers veranderen niets aan de noodzaak om de uitstoot van broeikasgassen te beperken. Er is geen reden om aan te nemen dat het met de opwarming van de aarde wel meevalt. Het gevolg is wel dat het somberste klimaatscenario, met een opwarming van 4,5 graad, waarschijnlijk niet opgaat.

Veel wetenschappers reageren positief op de Britse studie. Maar in de Volkskrant is klimaatonderzoeker Rein Haarsma van het KNMI terughoudend. Hij wijst erop dat de onderzoekers niets zeggen over grote vulkaanuitbarstingen, die de berekeningen in de war kunnen schoppen. Mogelijk komen vervolgstudies op andere getallen uit, zegt Haarsma.

Donderdag 18 Januari 2018 - 13:33:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chaos in Franse gevangenissen tijdens protest cipiersAD - Buitenland

Twee zwemmers die voor de Australische kust in de problemen waren gekomen, kregen hulp uit onverwachte hoek. Een drone liet een opblaasbare reddingsboei vallen. De jongens van zeventien en vijftien jaar konden zich vervolgens alsnog in veiligheid brengen.
Donderdag 18 Januari 2018 - 13:12:01 - AD - Buitenland
 

Drone redt levens zwemmers in noodAD - Buitenland

Singapore is zo futuristisch, verwesterd en toeristisch dat het meer op Disneyland lijkt dan op Azië. In het oosten van de ministaat liggen wijken die minder platgetreden zijn.
Donderdag 18 Januari 2018 - 13:00:22 - AD - Buitenland
 

Op zoek naar de ruige kanten van SingaporeAD - Buitenland

Het Europese Parlement gaat de rest van dit jaar grondig onderzoeken welke methoden het Amerikaanse mammoetbedrijf Monsanto heeft gebruikt om een nieuwe vergunning te krijgen voor zijn omstreden landbouwgif Roundup.
Donderdag 18 Januari 2018 - 12:03:31 - AD - Buitenland
 

Gezellig! Pinguïn springt aan boord bij onderzoekersNOS Nieuws - Buitenland

Een leuke verrassing voor onderzoeker op de Zuidpool. Er sprong opeens een pinguïn op hun bootje.

Donderdag 18 Januari 2018 - 11:58:43 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Europarlement wil onderzoek landbouwgiflobbyAD - Buitenland

Paolo Macchiarini was een wereldster binnen de medische wetenschap. NBC-journaliste Benita Alexander viel als een blok voor zijn charmes, maar ontdekte in de aanloop naar hun bruiloft dat alles wat de topchirurg zei, een leugen was.
Donderdag 18 Januari 2018 - 11:31:29 - AD - Buitenland
 

Bizarre traditie: kinderen rijden op schapenNOS Nieuws - Buitenland

Hoe word je later een echte cowboy? In de Verenigde Staten oefenen kleine kinderen op schapen. Dierenbeschermers vinden het belachelijk, maar het publiek vindt de schapenrodeo prachtig.

Donderdag 18 Januari 2018 - 10:16:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Eerste winnaars Trumps eigen Fake News Awards bekend: The New York Times voert (uiteraard) de lijst aanDe Volkskrant - Buitenland

Openheid is dé succesfactor van onze economie. Om die te behouden, zijn drempels nodig, stelt Maarten Camps. Er zit wereldwijd iets helemaal scheef in de economie: buitenlandse bedrijven kunnen vrijwel zonder beperkingen Nederlandse bedrijven overnemen, maar omgekeerd is dat vaak veel moeilijker. Een Nederlands bedrijf kan bijvoorbeeld nooit een Chinees bedrijf helemaal inlijven, want de meerderhe
Donderdag 18 Januari 2018 - 06:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moordenares beste vriendin verlinkt zichzelf met moordwapen op FacebookAD - Buitenland

In een appartement in Schaarbeek heeft de politie afgelopen week een lugubere ontdekking gedaan. Agenten troffen er de stoffelijke resten van een vrouw van 80 aan, die ongeveer een maand eerder overleed.
Donderdag 18 Januari 2018 - 02:34:56 - AD - Buitenland
 

Belgische man woont een maand samen met overleden moederAD - Buitenland

Deze week betwistte pornoactrice Stephanie Clifford ooit met Donald Trump de koffer te zijn ingedoken, en ook het Witte Huis ontkende bij hoog en bij laag. Een nu opgedoken interview van zes jaar geleden met seksster Stormy Daniels, zoals Cliffords shownaam luidt, is echter weinig verhullend.
Woensdag 17 Januari 2018 - 22:07:49 - AD - Buitenland
 

Nu socialisme de Labour-partij overneemt, is Corbyns revolutie voltooidDe Volkskrant - Buitenland

Het inchecken van je koffer bij een vlucht is bij steeds minder luchtvaartmaatschappijen gratis. Wie op vakantie meer dan drie setjes kleding mee wil nemen, moet toch al gauw een paar tientjes extra lappen. British Airways-passagier Ryan Carney Williams dacht vorige week een slimme uitweg te hebben gevonden: hij trok acht broeken en tien shirts aan om de extra kofferkosten te omzeilen. British Air
Woensdag 17 Januari 2018 - 21:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afgekochte seksbom gaf interview over affaire met Trump: Hij bakte er niets vanAD - Buitenland

Een 44-jarige Brit klaagt de Engelse reisaanbieder Jet2Holidays aan, omdat het bedrijf hem niet waarschuwde voor de gevaren in het waterpark bij een Spaans hotel. Graham Hyde liep ernstig rug- en nekletsel op nadat een flink uit de kluiten gewassen kind tijdens het maken van een bommetje keihard op zijn hoofd belandde. ,,Als ik had geweten hoe riskant het bij de uitlaat van een waterglijbaan is, was ik daar nooit in gegaan', aldus het slachtoffer.
Woensdag 17 Januari 2018 - 21:19:35 - AD - Buitenland
 

Nieuwe, levensgevaarlijke trend: wascapsules in je mond stoppenAD - Buitenland

De Franse seksuoloog dr. Jacques Waynberg, bekend van onder andere erotisch stimulerende middelen, ziet zich genoodzaakt de vervallen neogotische kapel van zijn kasteel bij Orléans te laten veilen. De startprijs is met 5.000 euro extreem laag maar de koper moet de hoop stenen uit de 19e eeuw meenemen én elders weer opbouwen.
Woensdag 17 Januari 2018 - 18:37:36 - AD - Buitenland
 

Bekende seksuoloog laat vervallen kapel veilen: kopen is meenemenAD - Buitenland

Het is een officiële Russische strategie om nepverhalen via zoveel mogelijk kanalen in zoveel mogelijk talen te verspreiden. Een speciale EU-werkgroep onder politieke verantwoordelijkheid van buitenlandchef Federica Mogherini spoorde er in twee jaar meer dan 3500 voorbeelden van op.
Woensdag 17 Januari 2018 - 18:19:59 - AD - Buitenland
 

‘Kremlin-trollen zijn officieel Russisch wapen’AD - Buitenland

Hoe omvangrijk is de milieuramp na het zinken van de olietanker Sanchi in de Chinese Zee? Een Franse expert luidt de noodklok, anderen hopen dat het meevalt.
Woensdag 17 Januari 2018 - 17:13:01 - AD - Buitenland
 

Wordt deze olieramp onderschat?AD - Buitenland

Een maand nadat Amerikaan William Mussack voor het laatst van zich liet horen, is zijn lichaam gevonden in de kruipruimte onder zijn huis in Brighton, Colorado. Het lijk van de 69-jarige man was in beton gegoten. Zijn dochter Dayna Jennings is opgepakt op verdenking van de moord op haar vader.
Woensdag 17 Januari 2018 - 16:40:42 - AD - Buitenland
 

Vadermoord? Dochter werkt lichaam weg in met beton volgestorte kelderAD - Buitenland

In navolging van Rotterdam, dat volgende week aan zijn 47ste editie begint, krijgt ook Brussel een internationaal filmfestival. Het Brussels International Film Festival (BRIFF) vertoont van 20 tot 30 juni films in vrijwel alle bioscopen in de Belgische hoofdstad. De organisatie hoopt 60.000 liefhebbers te trekken.
Woensdag 17 Januari 2018 - 16:32:28 - AD - Buitenland
 

Langste onderwatergrottenstelsel ter wereld ontdekt in MexicoAD - Buitenland

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Woensdag 17 Januari 2018 - 16:12:41 - AD - Buitenland
 

Hoogste diplomaat van Eritrea moet Nederland verlatenAD - Buitenland

Europa moet tegen 2030 zorgen voor méér energiebesparing (35 in plaats van 30 procent) en méér hernieuwbare energie (35 in plaats van 27 procent). Met die Europees bindende doelstellingen jaagt het Europese Parlement zowel Brussel als de lidstaten op.
Woensdag 17 Januari 2018 - 14:33:34 - AD - Buitenland
 

Europarlement dwingt schonere energie afAD - Buitenland

De Pakistaanse autoriteiten hebben een verdachte opgepakt voor de geruchtmakende verkrachting van en moord op een zevenjarig meisje. De zaak leidde in Pakistan tot grootschalige protesten. Boze Pakistanen verweten de autoriteiten zich te passief op te stellen.
Woensdag 17 Januari 2018 - 14:20:45 - AD - Buitenland
 

Nederlandse F-16 valt IS-strijder aan in oosten van SyriëAD - Buitenland

‘Welkom in Shithole Namibië, een van de beste ‘shithole-landen’ die er zijn.’ Enkele dagen nadat de Amerikaanse president Donald Trump zich de woede van de wereld op de hals haalde met weer een omstreden uitspraak, slaat Namibië terug met een promovideo à la Arjen Lubach.
Woensdag 17 Januari 2018 - 12:58:47 - AD - Buitenland
 

Euforische reactie Franse vissers op verbod elektrische visnetten tekenend voor visoorlog met NederlandDe Volkskrant - Buitenland

Viervoudig olympisch turnkampioen Simone Biles heeft bekendgemaakt dat zij tot de tientallen turnsters behoort die seksueel zijn misbruikt door de Amerikaanse ploegarts Larry Nassar. De 54-jarige arts is inmiddels door 130 vrouwen beschuldigd van misbruik. Vorige maand werd hij veroordeeld tot zestig jaar gevangenisstraf. De Amerikaanse Biles, de beste turnster van de Zomerspelen van 2016 in Rio d
Dinsdag 16 Januari 2018 - 21:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De Filipijnse nieuwssite Rappler kreeg 90 onlinebedreigingen per uurDe Volkskrant - Buitenland

Steve Bannon, de voormalige topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, is opgeroepen om onder ede een verklaring af te leggen tegenover een grand jury. De dagvaarding is afkomstig van speciaal aanklager Robert Mueller, die onderzoek doet naar eventuele samenwerking tussen de Trump-campagne en de Russen. Volgens The New York Times, die zich baseert op een direct betrokkene, is het de ee
Dinsdag 16 Januari 2018 - 20:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

New York Times: Aanklager roept Bannon op voor getuigenis in onderzoek naar Russen en TrumpDe Volkskrant - Buitenland

Waar hebben de Chinese media het over? De hotelketen Marriott, die het in een enquête waagde Taiwan en Tibet landen te noemen, constateert onze correspondent Marije Vlaskamp. Separatisme zit in een klein hoekje. Bijvoorbeeld in het uitklapmenu van een app of een enquête onder vaste klanten. De Amerikaanse hotelketen Marriott blunderde door Taiwan, Hongkong, Macao en Tibet als landen aan te duiden.
Dinsdag 16 Januari 2018 - 20:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Van festival naar festival: al tweeduizend jaar geleden tourden artiesten door het Romeinse rijkDe Volkskrant - Buitenland

2018 begint pas echt met Eurosonic Noorderslag. Morgen dus. Met dit jaar Deense pop in de hoofdrol. Want de Deense pop staat in bloei. Hoe komt dat? Robert van Gijssel vraagt het na bij drie rijzende sterren in Kopenhagen. Vreemd eigenlijk, dat het Nederlandse popgehoor niet wat vaker wordt afgestemd op wat er zoal uit Denemarken komt overwaaien. Als je de kaart van Europa met een scheef hoofd bek
Dinsdag 16 Januari 2018 - 19:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trentemøller, Mø en Agnes Obel maak plaats: dit zijn de nieuwe Deense rijzende sterrenDe Volkskrant - Buitenland

De vooraanstaande Servisch-Kosovaarse politicus Oliver Ivanovic (64) is dinsdag doodgeschoten voor zijn partijkantoor in Mitrovica. Hoewel er nog niets bekend is over de daders, heeft de moord de toch al fragiele relatie tussen de Albanese meerderheid en Servische minderheid in Kosovo in één klap op scherp gezet. Zo trok Servië zich dinsdag stante pede terug uit de verzoeningsbesprekingen met Koso
Dinsdag 16 Januari 2018 - 19:12:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vooraanstaand Servisch-Kosovaarse politicus Oliver Ivanovic (64) vermoordDe Volkskrant - Buitenland

Voormalig Transavia-piloot Julio Poch heeft de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld voor schade geleden tijdens zijn achtjarig voorarrest in Argentinië. De rechtbank in Buenos Aires sprak Poch in november vrij van het uitvoeren van dodenvluchten tijdens de junta van Jorge Videla. Advocaat Geert-Jan Knoops heeft vorige week per brief de staat aansprakelijk gesteld, schrijft minister Fred Grapper
Dinsdag 16 Januari 2018 - 18:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Sociale media onder Duits staatstoezicht: daar zit een vreemd geurtje aanDe Volkskrant - Buitenland

Een oververhitte kabel vatte vlam, waarna het halve Maritiem Museum van Jakarta dinsdag in een mum van tijd in lichterlaaie stond. De daken stortten in en de collectie verbrandde of viel ten prooi aan het bluswater. Maar de brand heeft nog meer kapotgemaakt dan de twee historische VOC-gebouwen: het vuur nam een hap uit het herstel van het meest sfeervolle deel van de Indonesische miljoenenstad. De
Dinsdag 16 Januari 2018 - 17:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese Unie plaatst zeven Venezolanen op sanctielijstNu.nl - Buitenland

De Europese Unie (EU) gaat zeven Venezolanen die zijn gelieerd aan het regime van president Nicolas Maduro op een sanctielijst zetten. Het gaat om hooggeplaatste politieke en militaire functionarissen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Brand verwoest historische VOC-gebouwen in Jakarta: hap uit restauratie oude hart BataviaDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.