Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Iran: ‘Crew van in beslag genomen Britse olietanker is veilig en gezond’AD - Buitenland

Volgens het Democratische Congreslid Alexandria Ocasio-Cortez vond president Donald Trump het maar wat mooi toen zijn aanhangers afgelopen woensdag ‘Stuur haar terug!’ riepen over haar collega Ilhan Omar. Ocasio-Cortez, Omar en twee andere vrouwelijke Democraten van kleur zijn sinds een week doelwit van de Amerikaanse president.
Zondag 21 Juli 2019 - 08:07:00 - AD - Buitenland
 

Drie astronauten naar ISS op vijftigjarig jubileum maanlandingNu.nl - Buitenland

Precies vijftig jaar na de historische maanlanding zijn in Kazachstan drie astronauten naar het internationaal ruimtestation ISS gelanceerd.
Zondag 21 Juli 2019 - 07:40:45 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Trump vond het prachtig toen menigte riep: Stuur haar terug!’AD - Buitenland

Een vermist 15-jarig meisje, lege graven en tal van duistere theorieën: wat leest als een boek van Dan Brown, is in werkelijkheid de mysterieuze verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi. Het meisje verdween 36 jaar geleden, en haar familie zoekt nog steeds. ,,Ik kan niet accepteren dat er al die jaren mensen waren die weten wat er is gebeurd”, vertelt de broer van Emanuela aan de Britse krant The Guardian.
Zondag 21 Juli 2019 - 06:53:00 - AD - Buitenland
 

‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieuze verdwijningAD - Buitenland

De Argentijnse onderzeeër die in november 2017 verdween, kampte met groot achterstallig onderhoud. Volgens een parlementaire onderzoekscommissie wist de marinetop van 40 gebreken aan boord, maar liet ze het schip toch uitvaren. Bij de ramp kwamen alle 44 bemanningsleden om het leven.
Zondag 21 Juli 2019 - 06:47:00 - AD - Buitenland
 

Achterstallig onderhoud oorzaak zinken duikboot (44 doden), marineleiding greep niet inAD - Buitenland

De stammenstrijd over wel of niet vertrekken uit de EU verscheurt hele gezinnen in het Verenigd Koninkrijk. Met de komst van leaver Boris Johnson als nieuwe premier wordt komende week een nieuw dieptepunt bereikt, stelt de Nederlandse Engelsman en journalist Simon Kuper. ‘De koude burgeroorlog wordt nog grimmiger’.
Zondag 21 Juli 2019 - 06:00:45 - AD - Buitenland
 

Het is op vele fronten een puinhoop bij de Amsterdamse afvalverwerkerDe Volkskrant - Buitenland

Prins Bernhard van Oranje jr. staat sinds 2017 te boek als de vastgoedprins, maar ontbreekt in de ranglijst van de Volkskrant van grootste verhuurders van Nederland. Hij bezit immers geen honderden huurwoningen, zoals het beeld is, maar heeft iets meer dan 40 huurwoningen in volledig eigendom.
Zondag 21 Juli 2019 - 02:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Het Verenigd Koninkrijk zal in de afgrond storten met Boris Johnson als premier ’AD - Buitenland

Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een ‘illegale interventie’ door Iran.
Zondag 21 Juli 2019 - 02:05:53 - AD - Buitenland
 

Britten melden ‘illegale interventie’ Iran bij VN-VeiligheidsraadAD - Buitenland

In Portugal zijn honderden brandweermannen zaterdag ingezet om te strijden tegen bosbranden. Dat hebben de hulpdiensten bekendgemaakt. De branden teisteren een bergregio in het centrum van het land. In hetzelfde gebied kwamen in 2017 ruim honderd mensen om het leven bij bosbranden.
Zondag 21 Juli 2019 - 01:06:00 - AD - Buitenland
 

Portugal geteisterd door hevige bosbranden; vier brandweermannen gewondAD - Buitenland

Een oud NASA-medewerker is miljonair geworden met de verkoop van de originele videobanden van de maanlanding die hij ruim veertig jaar geleden voor slechts 218 dollar (200 euro) op de kop tikte. Hij kreeg er nu 1,8 miljoen dollar voor.
Zondag 21 Juli 2019 - 00:32:00 - AD - Buitenland
 

Oud NASA-medewerker wordt miljonair met verkoop originele videobanden maanlandingAD - Buitenland

Twee Europese luchtvaartmaatschappijen vliegen niet meer op Caïro. Lufthansa maakte zaterdag bekend vluchten vanuit Frankfurt en München op de Egyptische hoofdstad te schrappen, meldden Duitse media. British Airways liet eerder weten de komende zeven dagen niet meer op deze bestemming te vliegen. Lufthansa zegt zondag de dienstregeling richting de Egyptische hoofdstad te zullen hervatten.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 23:55:00 - AD - Buitenland
 

British Airways en Lufthansa vliegen even niet op CaïroAD - Buitenland

De politie heeft naar nu blijkt vorige maand op Londense luchthaven Heathrow 104 kilogram goud in beslag genomen, met een waarde van bijna 4,5 miljoen euro. Dat meldden Britse media zaterdag. Vermoedelijk heeft de zending goud te maken met een Zuid-Amerikaans drugskartel.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 23:34:00 - AD - Buitenland
 

Ruim 100 kilo goud onderschept op Heathrow, mogelijk verband met drugskartelNOS Nieuws - Buitenland

Op de Londense luchthaven Heathrow is 104 kilo goud in beslag genomen. De geschatte waarde van de zending is bijna 4,5 miljoen euro, melden Britse media. De politie denkt dat het goud iets te maken heeft met een Zuid-Amerikaans drugskartel.

Volgens de autoriteiten is het goud met een privévliegtuig vanuit Venezuela naar de Kaaimaneilanden gevlogen. Het was de bedoeling dat het daarna via Londen verder vervoerd zou worden naar Zwitserland, toen het vorige maand werd onderschept door de Britse autoriteiten.

"In samenwerking met onze overzeese partners konden we het snel identificeren en verdere verplaatsing tegenhouden", zegt Steve McIntyre van de Britse National Crime Agency, dat onderzoek doet naar georganiseerde misdaad.

Het goud maakt nu deel uit van een gezamenlijk onderzoek met de Kaaimaneilanden naar een witwasoperatie. Waar in Venezuela het goud oorspronkelijk vandaan kwam, wordt nog onderzocht.

Zaterdag 20 Juli 2019 - 22:02:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse politie onderschept ruim 100 kilo goud op vliegveld HeathrowNu.nl - Buitenland

De Britse politie heeft op het Londense Heathrow Airport in totaal 104 kilo goud onderschept. De goudstukken hebben een waarde van omgerekend 4,5 miljoen euro en zijn gevonden in een onderzoek naar een vermeend Zuid-Amerikaans drugskartel.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 21:20:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Man steekt bekende acteur uit Hongkong neer op evenementNu.nl - Buitenland

De acteur Simon Yam werd zaterdag tijdens een promo-evenement in China neergestoken. De 64-jarige acteur werd in zijn buik gestoken en had een snee in zijn arm. Yam is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn verwondingen zijn niet levensbedreigend.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 19:53:42 - Nu.nl - Buitenland
 

Miljoenen aan drugsgoud onderschept op vliegveld HeathrowAD - Buitenland

Om een nog steeds niet opgehelderde reden zit topatlete Madiea G. vast in een Duitse politiecel. Zelfs atletiekbond KNAU, die het woord voert over de kwestie, zegt niet te weten waar ze precies is. De situatie zorgt voor veel verbazing. De vastberaden G. trok buiten de baan namelijk nooit de aandacht. Een profiel.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 19:13:00 - AD - Buitenland
 

Iran geeft beelden van enteren Britse olietanker vrijNOS Nieuws - Buitenland

De Iraanse Revolutionaire Garde heeft een video gepubliceerd waarin te zien is hoe de Britse olietanker Stena Impero in beslag wordt genomen. Iran confisqueerde de tanker gisteren in de Straat van Hormuz. Het Verenigd Koninkrijk spreekt vandaag van een "vijandige daad".

Op de beelden is te zien hoe gemaskerde mannen met machinegeweren in een helikopter de tanker naderen en aan boord gaan door zich aan een touw naar beneden te laten zakken. Om het schip heen varen speedboten van de Revolutionaire Garde.

Volgens Iran werd het schip geëscorteerd door een Brits marineschip. De inbeslagname zou zijn gebeurd "ondanks verzet" van de Britten. Dat is niet te zien op de beelden.

Dit is de hele video die op de Iraanse staatstelevisie te zien was. De authenticiteit van de beelden is niet bevestigd.

Iran stelt dat de inbeslagname het antwoord is op het confisqueren van een Iraanse supertanker door de Britten, begin deze maand bij Gibraltar. Dat schip zou onderweg zijn geweest naar Syrië, in weerwil van de economische sancties tegen dat land. Teheran dreigde wraak te zullen nemen.

Eerder zei Iran nog dat de Britse olietanker gisteren een noodsignaal van een Iraanse vissersboot negeerde. De tanker is naar de Zuid-Iraanse havenstad Bandar Abbas gevaren en blijft voorlopig aan de ketting. Ook mag de 23-koppige, grotendeels Indiase bemanning van het schip niet van boord.

De Straat van Hormuz, die de Perzische Golf met de Golf van Oman verbindt, is de laatste weken het toneel van oplopende spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten en zijn bondgenoten. Er werden meerdere aanslagen gepleegd op olietankers. De VS wees naar Iran, dat de beschuldigingen tegensprak.

Zaterdag 20 Juli 2019 - 17:33:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Indiaas gezin vindt tijger in bedNOS Nieuws - Buitenland

Flink schrikken voor een gezin uit India. Toen ze terugkwamen bij hun huis lag opeens een tijger in hun bed! De tijger is waarschijnlijk ontsnapt uit een natuurgebied en lag lekker te chillen.

Een natuurorganisatie wilde de tijger verdoven. Maar omdat het dier rustig was en niet gevaarlijk, deden ze dat niet. Ze maakten een soort ontsnappingsroute voor het dier. Na een tijdje stond de tijger op en ging het dier uit zichzelf weer weg.

Zaterdag 20 Juli 2019 - 16:52:43 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Doden en gewonden bij explosie in ChinaNOS Nieuws - Buitenland

In China is een explosie geweest in een fabriek. Zeker tien mensen kwamen om het leven. Ook raakten veel mensen gewond.

Het gebeurde in de stad Yima, in het noord-oosten van China. Door de explosie is de hele fabriek vernietigd. Ook huizen en gebouwen in de buurt zijn flink beschadigd.

Dokters in het gebied proberen zoveel mogelijk mensen te helpen.

Zaterdag 20 Juli 2019 - 16:15:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Meer spanning tussen Iran en VS door gedoe met olietankersNOS Nieuws - Buitenland

Het land Iran heeft een olietanker uit Groot-Brittannië in beslag genomen. En daar wordt over de hele wereld veel over gepraat. Het lijkt een nieuwe stap in de ruzie tussen Iran en de Verenigde Staten.

Die twee landen kunnen al langer niet goed met elkaar overweg. Eerder was er een ander probleem met twee andere olietankers. Een schip vloog in brand en de andere raakte opeens stuurloos. Volgens de VS heeft Iran dat expres gedaan, maar Iran zegt van niet. En vorige maand schoot Iran een Amerikaanse spionagedrone uit de lucht.

Botsing

Ook dit weekend is er gedoe. Volgens Iran is de olietanker gebotst met een vissersschip. Het schip had moeten stoppen om te helpen, maar dat gebeurde niet. Daarom heeft Iran het schip weggesleept naar een haven.

De ruzie tussen de VS en Iran lijkt nu heftiger te worden. Andere landen in de wereld maken zich daar zorgen over. Dat komt doordat de landen ruziën op een plek die erg belangrijk is: de straat van Hormuz.

In de video hierboven zie je meer over de ruzie.

Zaterdag 20 Juli 2019 - 15:52:30 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bezoeker van dancefestival Tomorrowland overledenNu.nl - Buitenland

Op het dancefestival Tomorrowland in het Belgische Boom is een bezoeker onwel geworden en later overleden, bevestigt de festivalorganisatie.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 15:52:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Defensiedeskundige Ko Colijn: ‘Nederland moet geen fregat naar de Golfregio sturen’De Volkskrant - Buitenland

Nederland is voor 10 procent aansprakelijk voor de moord op 350 Bosnische Moslimmannen in de enclave Srebrenica. Dat oordeelde de Hoge Raad vrijdag. Nabestaande Munira Subasic: ‘Wij zullen dit nooit vergeten en het Nederland nooit vergeven.’
Zaterdag 20 Juli 2019 - 15:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britten melden ‘illegale interventie’ Iran bij VN-VeiligheidsraadDe Volkskrant - Buitenland

De Syrische Rasha Saleh ging van een vechtscheiding naar een nog grotere nachtmerrie. Haar vier dochters zijn door ex-man Mostafa ontvoerd. ‘Alle vreugde is uit hun ogen verdwenen.’
Zaterdag 20 Juli 2019 - 14:08:33 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wie is Madiea G., de olympisch atlete die vastzit in een Duitse politiecel?AD - Buitenland

In de zoektocht naar overblijfselen van de verdwenen Emanuela Orlandi (15), spoorloos sinds 1983, hebben onderzoekers op een Duits kerkhof in Vaticaanstad botten gevonden en meegenomen voor onderzoek. Eerder deze maand openden de onderzoekers twee graven van adellijke Duitse vrouwen, maar daar lag tot grote verrassing niets in.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 13:49:10 - AD - Buitenland
 

Toch botten gevonden in Vaticaanstad in zoektocht naar verdwenen Emanuela (15)AD - Buitenland

De oplopende confrontatie tussen de VS en Iran eist een nieuw slachtoffer: Groot-Brittannië. De Britse olietanker Stena Impero is de inzet van een pokerspel waarvan niemand de uitkomst kent.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 13:30:26 - AD - Buitenland
 

Britten zitten in hun maag met ‘tankeroorlog’AD - Buitenland

In het Beierse Münster is een 42-jarige man omgekomen toen hij zijn vrouw en zijn hond uit een rivier wilde redden. De hond was tijdens een wandeling in het water van de Münsterer Alte gesprongen, maar kwam daar in problemen door een draaikolk.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 12:59:59 - AD - Buitenland
 

Duitse vader verdrinkt bij poging hond en vrouw uit rivier te reddenAD - Buitenland

Vakantiegangers staan op diverse plekken in Europa in de file. Volgens de ANWB is het vooral in het zuiden van Duitsland, Frankrijk en Italië druk. De wachttijd bij de Gotthardtunnel is meer dan een uur.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 12:11:00 - AD - Buitenland
 

NVWA: Neem geen planten mee uit Italië of Frankrijk door Xylella-bacterieNu.nl - Buitenland

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) raadt Nederlanders aan die op vakantie naar Italië of Frankrijk gaan, om geen oleanders, olijfbomen of lavendelplanten mee te nemen vanwege de bacterie Xylella die in die gebieden is aangetroffen.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 11:53:37 - Nu.nl - Buitenland
 

Vakantiegangers in de file op Europese wegenAD - Buitenland

In het Zwitserse Stans zijn gisteravond bijna tweehonderd mensen, waaronder Nederlanders, na een defect aan een kabelbaan per helikopter van een berg gehaald. Volgens Karen Beijer, die met haar gezin vastzat op de berg, werd de operatie met enorme precisie uitgevoerd.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 11:53:00 - AD - Buitenland
 

Botten geborgen in zoektocht naar vermist Vaticaans meisjeNu.nl - Buitenland

Forensische experts hebben zaterdag in Vaticaanstad botten geborgen in de zoektocht naar de sinds 1983 vermiste Emanuela Orlandi. De stoffelijke resten lagen in twee zogeheten knekelhuizen, waarin beenderen van overledenen worden bewaard. De botten werden vorige week al gelokaliseerd.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 11:18:04 - Nu.nl - Buitenland
 

Heli haalt Nederlandse toeristen van Zwitserse berg: ‘We konden niet meer naar beneden’AD - Buitenland

De door Iran in beslag genomen tanker Stena Impero was gisteren betrokken bij een ongeluk met een vissersboot en negeerde hulpverzoeken, meldt het Iraanse persbureau Fars. Het schip met bemanningsleden uit onder meer India, Rusland, Letland en de Filipijnen aan boord werd gisteren door de Iraanse Revolutionaire Garde (IRGC) gedwongen naar Bandar Abbas te varen.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 09:01:00 - AD - Buitenland
 

Iran: ‘Britse tanker aan de ketting na ongeluk met vissersboot’AD - Buitenland

Bij een krachtige explosie in een gasfabriek in de Chinese stad Sanmenxia, in de centrale provincie Henan, zijn vrijdag zeker tien mensen om het leven gekomen, zo berichten Chinese staatsmedia. Vijf mensen worden nog vermist en 19 mensen hebben zware verwondingen opgelopen.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 05:24:00 - AD - Buitenland
 

Willem-Alexander voelt zich thuis in een heel ander Huis ten Bosch dan waar hij als puber woondeDe Volkskrant - Buitenland

De weg uit de financiële problemen liep dood en dus moet de Brabantse jeugdzorgorganisatie Juzt de deuren sluiten. Voor andere instellingen dreigt nu hetzelfde scenario, zo waarschuwt bestuurder Esther Overweter.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeker tien doden bij zware ontploffing in Chinese fabriekAD - Buitenland

Cesar Pelli, de Argentijnse ontwerper van de iconische Petronas Twin Towers in Maleisië, is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het Argentijnse staatspersbureau Télam vrijdag bekend gemaakt. Pelli werd beschouwd als een van de grote meesters van de moderne architectuur.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 03:39:00 - AD - Buitenland
 

Hele volksstammen geloven nog steeds dat de maanlanding in scène is gezetDe Volkskrant - Buitenland

Voor Aat van Herk (68) gaan de zaken altijd door. Zijn directe aanpak en goede neus voor investeringen maken hem tot de grootste particuliere verhuurder van Nederland.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 02:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Cesar Pelli (92), architect van iconische Twin Towers in Maleisië, overledenAD - Buitenland

Met het oog op de Iraanse militaire dreiging sturen de Verenigde Staten militaire troepen, waaronder jagers, luchtverdedigingsraketten en waarschijnlijk meer dan 500 soldaten, naar een Saoedische luchtmachtbasis. De VS verlieten het land in 2003 nadat de Iraakse leider Saddam Hoessein ten val was gebracht.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 02:14:14 - AD - Buitenland
 

75 jaar vrijheid: de Volkskrant zoekt betrokkenen Spoorwegstaking ’44-’45De Volkskrant - Buitenland

Verouderde, onveilige en sterk vervuilende ovens, ingewikkelde contracten: waar ging het mis bij de Amsterdamse afvalverwerker AEB? De inzameling en verwerking van afval in heel Nederland dreigt erdoor in de problemen te raken. Hoe moet dit verder?
Zaterdag 20 Juli 2019 - 00:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Merkel veroordeelt aanval van Trump op Democratische vrouwenDe Volkskrant - Buitenland

13 procent van de Nederlanders, vooral jongeren, denkt dat in 1969 de Apollo 11 niet op de maan is geland. Met dank aan YouTube. Complottheorieën rond de maanlanding begonnen al in 1976 en nemen alleen maar toe, ‘een van die dingen die gebeuren als tijd verstrijkt’.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 00:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bikkelhard, slim en liefst buiten beeld: dit is de grootste particuliere verhuurder van NederlandDe Volkskrant - Buitenland

Met het oog op de Iraanse militaire dreiging sturen de Verenigde Staten militaire troepen, waaronder jagers, luchtverdedigingsraketten en waarschijnlijk meer dan 500 soldaten, naar een Saoedische luchtmachtbasis. De VS verlieten het land in 2003 nadat de Iraakse leider Saddam Hoessein ten val was gebracht.
Zaterdag 20 Juli 2019 - 00:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Corporaties, huisjesmelkers, investeerders: wie zijn de grootste huisbazen van Nederland?De Volkskrant - Buitenland

De Volkskrant staat vanaf september uitvoerig stil bij 75 jaar bevrijding van Nederland. In verband daarmee komen we graag in contact met mensen die betrokken waren bij de grote Spoorwegstaking van 1944-1945.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 21:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Redersvereniging: ‘Zeeschepen mogen geen pionnen worden van geopolitiek’De Volkskrant - Buitenland

De Duitse bondskanselier Merkel heeft de aanvallen van president Trump op vier Democratische Congresleden die volgens hem beter ‘terug naar hun eigen land’ kunnen gaan, sterk veroordeeld. ‘Ik distantieer me hier beslist van, en voel me solidair met de aangevallen vrouwen’, zei Merkel vrijdag, toen op haar traditionele zomerpersconferentie in Berlijn om haar persoonlijke mening werd gevraagd.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moeders van Srebenica: ‘We zullen het Nederland nooit vergeven’De Volkskrant - Buitenland

Iran plukte vrijdag een Britse tanker uit de Straat van Hormuz. Directeur Annet Koster van redersvereniging KVNR maakt zich ernstige zorgen over de veiligheid in de regio, ook voor Nederlandse schepen. ‘Denk eens aan het welzijn van de zeevarenden.’
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:45:51 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS gaan militaire troepen in Saoedi-Arabië stationerenAD - Buitenland

Iran heeft een Britse olietanker geconfisqueerd die door de Straat van Hormuz voer. De Britse olietanker Stena Impero werd vanmiddag geënterd door leden van de Iraanse Revoltionaire Garde. Een klein uur later leek de tanker Mesdar aan de beurt. Ook dat schip maakte een scherpe koerswijziging, volgens de Britse regering omdat het gekaapt werd. Later mocht de Mesdar zijn aanvankelijke koers toch weer vervolgen. De onduidelijkheid en reacties van de regeringen tekenen de opgelopen spanningen in de voor olie zo belangrijke regio.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:16:00 - AD - Buitenland
 

Iran entert Britse olietanker in Straat van HormuzAD - Buitenland

Op Ibiza is een 3-jarig meisje in kritieke toestand geraakt na het inslikken van een xtc-pil die was achtergelaten in een speeltuin. Dat gebeurde terwijl ze met haar moeder en twee zussen op vakantie was in Santa Eulalia, de derde stad van het populaire Spaanse vakantie-eiland.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:08:23 - AD - Buitenland
 

Haar ex-man ontvoerde hun vier kinderen naar Syrië: ‘Hij was als een wolf in schaapskleren’De Volkskrant - Buitenland

Sinds vrijdag ligt een Britse olietanker aan de ketting in Iran. Diezelfde dag kondigden de VS aan troepen te stationeren op het grondgebied van Irans aartsrivaal Saoedie-Arabië. De toch al niet geringe spanningen in de Golf-regio lopen verder op, ‘maar de situatie is niet explosief’, meent defensiedeskundige Ko Colijn, verbonden aan het Instituut Clingendael voor internationale betrekkingen. ‘Er wordt een kat-en muis-spel gespeeld’.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:03:04 - De Volkskrant - Buitenland
 

Meisje (3) vecht voor haar leven na inslikken achtergelaten xtc-pil in speeltuin IbizaAD - Buitenland

Twee Duitse toeristen (van 32 en 35 jaar) hebben in Venetië koffie gezet onderaan de Rialtobrug en moeten daarvoor nu bijna duizend euro boete betalen.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 20:00:36 - AD - Buitenland
 

Waarom prins Bernhard niet tot de grootste verhuurders van Nederland behoortDe Volkskrant - Buitenland

Groot-Brittannië heeft aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties gemeld dat de Britse tanker Stena Impero in Omaanse wateren voer toen het door Iran werd tegengehouden en in beslag genomen. Daarom gaat het volgens de Britten om een ‘illegale interventie’ door Iran.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 19:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rugzaktoeristen krijgen bijna duizend euro boete voor koffiezetten in VenetiëAD - Buitenland

Het is een Amerikaanse versie van Project X, maar dan in duizendvoud. Al 1,7 miljoen mensen hebben via Facebook aangegeven op te dagen als op 20 september het ultrageheime Area 51 - de plek in Nevada die de Amerikaanse luchtmacht gebruikt voor haar testen - wordt bestormd. En nog eens 1,3 miljoen mensen komen misschien, om nu eindelijk eens ‘die buitenaardse wezens te zien’ die daar verborgen worden gehouden. Budweiser sponsort het bier, maar de Amerikaanse luchtmacht is niet blij.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 18:49:00 - AD - Buitenland
 

VS gaan militaire troepen in Saoedi-Arabië stationerenDe Volkskrant - Buitenland

Vastgoedondernemer Henk Stienstra, vaak omschreven als ‘de rijkste Limburger’, overleed woensdag op 78-jarige leeftijd.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 18:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Henk Stienstra: van slechtste tot beste verhuurder van NederlandDe Volkskrant - Buitenland

Koning Willem-Alexander is sinds januari terug in het huis in het Haagse bos dat hij als 16-jarige, bokkende prins verliet. ‘Maar het is echt een heel ander huis geworden’, zegt Willem-Alexander vrijdagmiddag tijdens het jaarlijkse persgesprek.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 16:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grap loopt uit de hand: 1,7 miljoen mensen willen aliens gaan zoeken op geheime basis Area 51AD - Buitenland

De politie heeft een 42-jarige man opgepakt voor de brand in een Duitse sauna waarbij zondag een 64-jarige Nederlander omkwam. Uit onderzoek bleek al dat de brand was aangestoken.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 15:37:00 - AD - Buitenland
 

Deze flat in Dordrecht is als de Nederlandse woningmarkt in het kleinDe Volkskrant - Buitenland

Corporaties, huisjesmelkers, buitenlandse investeerders: het is dringen op de krappe Nederlandse huurmarkt. Wie krijgt het grootste stuk van de taart? En is er zicht op verandering?
Vrijdag 19 Juli 2019 - 14:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdachte opgepakt om fatale brand in erotische saunaAD - Buitenland

De Griekse hoofdstad Athene is vandaag getroffen door een aardbeving met een magnitude van 5,2 op de schaal van Richter. Na de beving volgden nog enkele minder zware schokken. Gebouwen werden na de beving ontruimd.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 13:35:00 - AD - Buitenland
 

Grieken de straat op na zware aardbeving en naschokken bij AtheneAD - Buitenland

Nu het dodelijke ebolavirus de miljoenenstad Goma in Congo heeft bereikt, kruipt de angst in de hoofden van de bewoners. Onder hen ook Nederlanders die extra alert zijn bij dagelijkse bezigheden die zij voorheen zonder nadenken deden. ,,Een helm op de motor? Niet doen.’’
Vrijdag 19 Juli 2019 - 12:00:00 - AD - Buitenland
 

Zeventien gewonden bij crash tijdens evenement van Britse autoclubAD - Buitenland

Een huis in Nederland kopen voor de hoofdprijs? Waarom zou je, als je voor hetzelfde geld op een (tot dan toe) onbewoond eiland kan wonen. Voor de kust van het tropische paradijs Belize ligt een privé-eiland, dat te koop staat voor iets meer dan vier ton.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 11:09:00 - AD - Buitenland
 

Voor vier ton koop je een onbewoond tropisch eilandAD - Buitenland

Een Zuid-Koreaan heeft zichzelf vandaag in brand gestoken voor de Japanse ambassade in Seoel. De 78-jarige man stichtte brand in zijn voertuig voor het ambassadegebouw in de Zuid-Koreaanse hoofdstad en stierf later in het ziekenhuis, aldus de autoriteiten.
Vrijdag 19 Juli 2019 - 10:22:00 - AD - Buitenland
 

Iran: Britse tanker betrokken bij ongeluk met Iraanse vissersbootNu.nl - Buitenland

De door Iran in beslag genomen tanker Stena Impero was betrokken bij een ongeluk met een vissersboot en negeerde hulpverzoeken, meldt het Iraanse persbureau Fars op gezag van havenautoriteiten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Ik herken me niet in het beeld dat onze organisatie niet op orde was. Wel zijn er incidenten geweest’De Volkskrant - Buitenland

Piet Grouwels, oprichter van het gelijknamige vastgoedbedrijf uit Maastricht, geeft nooit interviews. Dat komt niet doordat de 77-jarige Limburger publiciteitsschuw is, vertelt zijn directeur Piet Bougie. ‘Maar wat je zegt wordt toch altijd verkeerd uitgelegd. En jezelf op de borst kloppen, daar schiet je weinig mee op.’
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rustig afwachten loont in het vastgoed, weet ondernemer Piet GrouwelsDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zuid-Koreaan (78) steekt auto en zichzelf in brand voor Japanse ambassadeAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.