Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Koersen China blijven dalenDe Volkskrant - Buitenland

De ebolacrisis toont aan dat de Wereldgezondheisorganisatie (WHO) niet is opgewassen tegen en toegerust voor noodtoestanden van wereldwijde omvang. Dat constateert een commissie van onafhankelijke experts die in opdracht van de WHO onderzoek deed naar het handelen van de organisatie tijdens de ebolauitbraak vorig jaar. Het oordeel van de commissie is hard: de WHO, de tak van de VN die waakt over d
Woensdag 8 Juli 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Stille tocht op Aruba voor Mitch HenriquezAD - Buitenland

Het Amerikaanse leger neemt de komende twee jaar in omvang af. De strijdkrachten zijn van plan 40.000 militairen naar huis te sturen, berichtte
Woensdag 8 Juli 2015 - 01:48:00 - AD - Buitenland
 

VS schroeft omvang leger fors terugNOS Nieuws - Buitenland

Het Amerikaanse leger stoot de komende twee jaar 40.000 militairen af. Verder verdwijnen 17.000 burgers die bij defensie werken. Wegens bezuinigingen gaat het aantal militairen terug van 490.000 naar 450.000, meldt de krant USA Today.

Het Amerikaanse leger wordt daarmee in omvang het kleinst sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog.

De bezuinigingsplannen werden vorig jaar al aangekondigd en zijn nader uitgewerkt. Deze week worden meer details bekend. Nu al is duidelijk dat alle afdelingen de bezuinigingen gaan voelen, ook in het buitenland.

In totaal probeert het Pentagon de komende tien jaar duizend miljard dollar te bezuinigen.

Woensdag 8 Juli 2015 - 01:43:30 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tsipras belooft geloofwaardig voorstelNOS Nieuws - Buitenland

Premier Tsipras heeft naar eigen zeggen in Brussel een nieuw hervormingspakket aangekondigd. "De voorstellen bevatten geloofwaardige hervormingen, die sociaal rechtvaardig zijn", zei de premier na de eurotop van gisteravond.

Tsipras moet uiterlijk donderdag met een nieuw voorstel komen, waar dan in de dagen erna over gesproken kan worden. Zondag is een Europese top gepland, waar regeringsleiders de knoop willen doorhakken.

Volgens de Griekse premier kan er al voor het weekend een deal worden gesloten.

Tsipras is komende dag in Straatsburg, waar hij zal verschijnen in het Europees Parlement.

Woensdag 8 Juli 2015 - 01:29:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Rapport: WHO te zwak voor rampen als ebolaDe Volkskrant - Buitenland

Een metrolijn naar het olympisch park in Rio de Janeiro is waarschijnlijk niet op tijd klaar. Daarvoor heeft de Braziliaanse rekenkamer dinsdag gewaarschuwd. De bouw van de verbinding kost miljarden. De openingsceremonie is op 5 augustus volgend jaar. De metrolijn moet straks elke dag honderdduizenden mensen vervoeren tussen het beroemde strand van Ipanema en het olympische complex. Daar is onder
Woensdag 8 Juli 2015 - 01:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Niesende man veroorzaakt kettingbotsing in DuitslandAD - Buitenland

Een metrolijn naar het olympisch park in Rio de Janeiro is waarschijnlijk niet op tijd klaar. Daarvoor heeft de Braziliaanse rekenkamer dinsdag
Woensdag 8 Juli 2015 - 01:02:00 - AD - Buitenland
 

Republikein Jim Gilmore wil ook president VS worden Nu.nl - Buitenland

Republikein en voormalig gourverneur van Virginia Jim Gilmore heeft aangegeven zich in augustus kandidaat te stellen voor de verkiezingen van het presidentschap van de Verenigde Staten. 
Woensdag 8 Juli 2015 - 00:18:51 - Nu.nl - Buitenland
 

Amerikaanse man aangeklaagd vanwege complot tegen moskeeNu.nl - Buitenland

Een 63-jarige Amerikaan heeft een aanslag voorbereid op het gehucht Islamberg, een klein dorpje in de staat New York.
Woensdag 8 Juli 2015 - 00:05:27 - Nu.nl - Buitenland
 

Olympische metrolijn Rio niet op tijd klaarNu.nl - Buitenland

Een metrolijn naar het olympisch park in Rio de Janeiro is waarschijnlijk niet op tijd klaar. Daarvoor heeft de Braziliaanse rekenkamer dinsdag gewaarschuwd. De bouw van de verbinding kost miljarden. 
Woensdag 8 Juli 2015 - 00:00:33 - Nu.nl - Buitenland
 

Premier Servië naar herdenking SrebrenicaNu.nl - Buitenland

De Servische premier Aleksandar Vucic woont zaterdag de herdenking van het bloedbad in Srebrenica bij.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 23:34:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Dit gebeurde er op de eerste eurotop na het Griekse referendumNOS Nieuws - Buitenland

De Griekse regering sprak vandaag in Brussel voor het eerst sinds het referendum met de ministers van Financiën en regeringsleiders van de eurolanden. Zij verlangen concrete plannen van de Grieken, zei correspondent Arjan Noorlander vanmorgen. "Wat gaan ze doen om te bezuinigen en te hervormen? Om ervoor te zorgen dat ze het geld en de steun uit Europa verdienen?"

Geen nieuw voorstel

Maar die concrete plannen komen er niet. Al snel blijkt tijdens het overleg van de Eurogroep dat de Grieken met lege handen naar Brussel zijn gekomen: er is geen nieuw voorstel. En dat zorgt voor veel onvrede onder de ministers van Financiën. Minister-president Rutte zegt dat hij somber is over de situatie. Volgens hem neemt de Griekse regering op dit moment een groot risico met de belangen van het Griekse volk.

Morgen bellen

De gisteren beëdigde minister van Financiën Tsakalotos doet wel mondeling verslag over de financiële situatie. Hij belooft vanavond of uiterlijk morgen een schriftelijk voorstel. Dijsselbloem, voorzitter van de Eurogroep, laat weten dat het voorstel morgenochtend in een telefonische conferentie zal worden besproken.

Aan tafel met Hollande, Juncker en Merkel

Griekse media schrijven dat het uitblijven van een nieuw voorstel tactiek is. Het moest Tsipras beter in staat stellen de situatie op het hoogste niveau uit te leggen. Er komt een persoonlijk overleg met Merkel, Hollande en Juncker. Bij aankomst zegt de Duitse bondskanselier Merkel dat de regeringsleiders vanavond luisteren naar wat Tsipras te zeggen heeft.

Eurotop

In het begin van de avond start de eurotop, de vergadering van de regeringsleiders van de eurolanden. De regeringsleiders van de achttien andere eurolanden geven Griekenland tot donderdag de tijd om met gedetailleerde voorstellen te komen voor een oplossing van het schuldenvraagstuk. De ministers van Financiën zullen die voorstellen dan dezelfde dag bespreken in de Eurogroep.

Als die er met Griekenland uitkomen, volgt zondag een Europese top met de regeringsleiders van alle 28 EU-landen. Bondskanselier Merkel laat weten dat zij een definitief besluit over de voorstellen moeten nemen.

Straatsburg en Berlijn

Morgen komt het Europees Parlement bijeen in Straatsburg. Parlementsvoorzitter Martin Schulz bevestigt dat Tsipras in de ochtend op bezoek komt. De Griekse premier zal het standpunt van zijn regering toelichten.

Dijsselbloem reist af naar Berlijn voor een overleg met minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel. En, mochten ze er inderdaad mee komen, dan bespreken de Grieken hun voorstel morgen telefonisch met de Europese ministers van Financiën.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:52:35 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Stemming Srebrenica-resolutie uitgesteld na dreiging veto RuslandNOS Nieuws - Buitenland

Het is de Veiligheidsraad vandaag niet gelukt om het eens te worden over een Srebrenica-resolutie. De vijftien leden zouden stemmen over een tekst waarin de massamoorden een genocide worden genoemd. Vermoedelijk komt er morgen wel een stemming.

Rusland zou volgens diplomaten bij de stemming een veto uitspreken over de tekst die door Groot-Brittannië is opgesteld. De Russen vinden het woord genocide ongepast en spreken liever van "zeer ernstige misdaden die het geweten van de mensheid schokken". Servië, bondgenoot van de Russen, zou president Poetin hebben gevraagd om een stem uit te brengen tegen de resolutie.

Voorstanders van de resolutie hopen dat de tekst unaniem wordt aangenomen, omdat het zaterdag precies twintig jaar geleden is dat de VN-enclave Srebrenica viel.

Op 11 juli 1995 veroverden Bosnische Serviërs de moslimenclave Srebrenica. De dagen erna werden 8000 moslimmannen en -jongens vermoord.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:45:44 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Afghanistan start overleg met TalibanNu.nl - Buitenland

Een Afghaanse overheidsdelegatie is dinsdag om de tafel gegaan met woordvoerders van de Taliban.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:17:34 - Nu.nl - Buitenland
 

Europees ultimatum: deze week Griekse deal of bankroetDe Volkskrant - Buitenland

De VS gaan flink bezuinigen op hun leger. In de komende twee jaar zou het Amerikaanse leger 40 duizend soldaten gaan ontslaan. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite USA Today. Het Amerikaanse leger bevestigt de bezuinigingen. De krimp zal merkbaar zijn in zowel de binnenlandse als buitenlandse onderdelen van het leger. Daarnaast zouden ook 17 duizend ambtenaren die in dienst van het leger zijn ook w
Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS gaan in twee jaar 40 duizend soldaten ontslaanDe Volkskrant - Buitenland

Bij een aanslag op de Jemenitische hoofdstad Sanaa zijn tenminste één dode en vijf gewonden gevallen. De aanslag is opgeëist door de terroristische groep Islamitische Staat (IS). Vlakbij een moskee werd een autobom tot ontploffing gebracht, net na het avondgebed. Het is de tweede aanslag in een week in Jemen. Vorige week dinsdag kwamen er 28 mensen om bij een ontploffing van een andere autobom. De
Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rutte zeer somber gestemd over GriekenlandAD - Buitenland

Viervoeter Rue heeft een bewogen 4th of July achter de rug. De 1,5 jaar oude vizsla uit Salt Lake City werd zaterdagnamiddag opgeschrikt door het
Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:02:00 - AD - Buitenland
 

50.000 euro voor telegram Göring aan HitlerNOS Nieuws - Buitenland

Een telegram dat Herman Göring in de nadagen van het nazi-regime aan Adolf Hitler stuurde is voor 50.000 euro geveild via internet. Göring stelde in het telegram voor de macht van Hitler over te nemen. Die noemde hem daarop een landverrader.

Volgens de Führer wilde Göring een staatsgreep plegen. Göring werd opgepakt en uit al zijn functies ontheven. Een week nadat hij aan de kant was geschoven pleegde Hitler zelfmoord. Hij werd opgevolgd door admiraal Dönitz. Herman Göring pleegde zelf in 1946 zelfmoord.

Souvenir

Het telegram wordt gezien als een van de belangrijkste documenten uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Het werd verstuurd op 23 april 1945. Een Amerikaanse militair nam het als souvenir mee uit de Führerbunker waar Hitler zijn laatste dagen doorbracht.

Het veilinghuis dat het telegram online zette hoopte op een opbrengst van 18.000 euro. Maar een anonieme koper had er dus veel meer voor over.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 22:00:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Brandweerman draagt gewonde hond van bergAD - Buitenland

Het vluchtelingenkamp in het Iraakse Khanke: twee jonge yezidi-vrouwen getuigen tegenover Daily Mail over de onwaarschijnlijke wreedheden die ze
Dinsdag 7 Juli 2015 - 21:51:00 - AD - Buitenland
 

Seksslaven IS doen boekje open na ontsnappingAD - Buitenland

Een telegram van nazi-topman Hermann Göring aan Adolf Hitler is dinsdag geveild. Een anonieme koper betaalde 54.675 dollar, omgerekend bijna
Dinsdag 7 Juli 2015 - 21:43:00 - AD - Buitenland
 

Dode en gewonden bij aanslag JemenDe Volkskrant - Buitenland

Griekenland heeft dinsdag in Brussel gevraagd om een brugkrediet voor de maand juli. Met dat geld wil Athene de meest prangende schulden aflossen. Ondertussen hoopt het land onderhandelingen te starten over een nieuw Europees steunprogramma. Dat melden Brusselse ambtenaren betrokken bij het overleg. De Griekse overheid en banken verkeren in acute geldnood door het uitblijven van een akkoord over v
Dinsdag 7 Juli 2015 - 21:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ruim 50.000 dollar voor telegram nazi-kopstuk GöringAD - Buitenland

Griekenland heeft geen eten meer voor vluchtelingen in de opvangkampen. De immigranten kunnen daardoor in opstand komen. Daarvoor heeft de
Dinsdag 7 Juli 2015 - 21:30:00 - AD - Buitenland
 

Weinig animo voor anti-IS-training PentagonNOS Nieuws - Buitenland

Tot nu toe hebben slechts 60 leden van de Syrische oppositie de speciale anti-IS-training van het Amerikaanse ministerie van Defensie gevolgd. Dat zijn er veel minder dan verwacht. De in mei in Jordanië en Turkije gestarte training zou bijna 5500 strijders per jaar moeten afleveren.

Minister van Defensie Ash Carter zei vandaag tegen een Senaatscommissie dat het lage aantal deels aan de intensieve screening van de cursisten te wijten is. Het Pentagon onderzoekt of dat proces sneller kan worden afgerond. Ook wordt het cursusprogramma aangepast.

De VS en Turkije tekenden in februari een akkoord over de inrichting van trainingskampen voor de gematigde Syrische oppositie. Die heeft mede door de opmars van IS flink aan kracht ingeboet. Bij de strijd tegen IS op de grond zijn vooral de Koerden succesvol.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 20:14:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nucleaire deal met Iran vandaag niet bereiktDe Volkskrant - Buitenland

De verdachte van het bloedbad in een kerk in Charleston, de 21-jarige Dylann Roof, is aangeklaagd voor negen moorden en drie pogingen tot moord. Dat heeft justitie in Charleston (South Carolina) bekendgemaakt, meldden Amerikaanse media dinsdag. Roof heeft bekend dat hij op 17 juni in de Emanuelkerk in Charleston negen mensen, waaronder de dominee, doodschoot. De drie pogingen tot moord gaan over t
Dinsdag 7 Juli 2015 - 20:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tweehonderd hectare bos vernield door brand in BrandenburgNu.nl - Buitenland

Een bosbrand heeft een braakliggend legerterrein in de Duitse deelstaat Brandenburg in de as gelegd. Ongeveer tweehonderd hectare bos (ongeveer vierhonderd voetbalvelden) is in vlammen opgegaan.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 20:08:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Partij president Burundi wint omstreden verkiezingenNOS Nieuws - Buitenland

De partij van president Nkurunziza blijft aan de macht in Burundi. De kiescommissie heeft bekendgemaakt dat zijn CNDD-FFD de parlementsverkiezingen met grote overmacht heeft gewonnen. Heel verrassend is de overwinning niet. Oppositiepartijen boycotten de verkiezingen, omdat ze geen vertrouwen hadden in een eerlijk verloop.

De Europese Unie trok haar waarnemers voor de verkiezingen terug om dezelfde reden. De internationale gemeenschap had om uitstel gevraagd omdat het in aanloop naar de verkiezingen erg onrustig was in Burundi.

Er waren op dat moment al wekenlang gewelddadige protesten aan de gang, omdat Nkurunziza zich kandidaat had gesteld voor een derde termijn als president. Dat is in strijd met de grondwet, zeggen zijn tegenstanders. De presidentsverkiezingen zijn 15 juli.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 19:53:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

F-16 en Cessna botsen op elkaar in VSNOS Nieuws - Buitenland

In de buurt van Charleston, in de Amerikaanse staat South Carolina, zijn twee vliegtuigen op elkaar gebotst. Twee mensen zijn omgekomen.

Een F-16 van de Shaw Air Force base vloog tegen een Cessna aan. De piloot van het militaire toestel kon zich met de schietstoel in veiligheid brengen. Hij is naar het ziekenhuis gebracht voor medisch onderzoek.

De twee mensen aan boord van de Cessna overleefden het ongeluk niet. Het vliegtuigje is volledig verwoest. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt nog onderzocht. Op de grond raakte niemand gewond.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 19:33:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verenigde Staten trainen zestig Syrische strijders voor strijd tegen ISNu.nl - Buitenland

De Verenigde Staten wilden 5.400 Syriërs opleiden om te gaan vechten tegen Islamitische Staat, maar dat komt nog niet echt van de grond.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 19:23:26 - Nu.nl - Buitenland
 

Man krijgt na 5 jaar per toeval beschreven geldbriefje terugAD - Buitenland

Een bouwvakker in Duitsland heeft een val van 23 meter overleefd toen de lift waaraan hij werkte losschoot en naar beneden suisde. Hij raakte
Dinsdag 7 Juli 2015 - 18:29:00 - AD - Buitenland
 

Afghaanse regering in gesprek met TalibanNOS Nieuws - Buitenland

Vertegenwoordigers van de Afghaanse regering zijn in gesprek met de Taliban. Een hoge Afghaanse regeringsmedewerker heeft gezegd dat de gesprekken vandaag al werden gevoerd in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Het Pakistaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt echter dat de gesprekken morgen pas beginnen, en twee dagen gaan duren.

Het zou voor het eerst zijn dat er officiële gesprekken met de Taliban worden gevoerd. In het verleden waren er wel informele bijeenkomsten. In februari zou er in Qatar ook al gesproken zijn met de VS en de Afghaanse regering.

De Afghaanse president Ashraf Ghani liet eerder al weten dat hij met de Taliban wilde onderhandelen. Waar in Islamabad de gesprekken plaatsvinden, is niet bekend gemaakt. Er zouden ook geen officiële uitspraken worden gedaan als de partijen klaar zijn.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 17:55:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zwart geld ook niet meer veilig in OostenrijkNOS Nieuws - Buitenland

Het Oostenrijkse bankgeheim heeft zijn langste tijd gehad. Begin volgend jaar wordt het afgeschaft, als onderdeel van een grote belastinghervorming. Oostenrijk staat al jaren onder druk van de EU om bankgegevens uit te wisselen.

Oostenrijk was het laatste land binnen de Europese Unie dat weigerde automatisch bankgegevens van rekeninghouders te verschaffen aan andere EU-landen. Hierdoor konden EU-burgers er nog steeds geld stallen zonder dat de belastingdienst ervan op de hoogte was. Die mogelijkheid om belasting te ontduiken is dus volgend jaar voorbij.

Verzet

Met het afschaffen van het Oostenrijkse bankgeheim zijn er binnen de EU geen landen meer met geheime bankrekeningen. Luxemburg werkt sinds dit jaar mee aan het uitwisselen van gegevens van spaarders.

Beide landen hebben de afschaffing lang geblokkeerd, omdat ze eisten dat ook Zwitserland zijn bankgeheim zou opgeven, ook al is dat land geen lid van de EU.

Zwitserland

Die situatie is inmiddels gewijzigd. Eind mei hebben de Europese Unie en Zwitserland een akkoord getekend waarmee belastingontduiking door inwoners van de EU wordt tegengegaan. Vanaf 2018 wisselt ook Zwitserland gegevens uit over rekeninghouders binnen de EU.

Dinsdag 7 Juli 2015 - 17:38:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Schutter Charleston vervolgd voor 9 moordenDe Volkskrant - Buitenland

Een delegatie van de Taliban heeft dinsdag in Pakistan gesproken met een hoge functionaris van de Afghaanse regering. De regering in Kabul hoopt dat het gesprek een eerste stap is richting vredesoverleg om de bloedige oorlog te beëindigen. Het onderhoud vond plaats in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad. Het bureau van president Ashraf Ghani maakte dinsdag op Twitter bekend dat de delegatie naar Pa
Dinsdag 7 Juli 2015 - 17:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Taliban-delegatie ontmoet hoge Afghaanse functionarisDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten hebben tot 3 juli zestig Syrische oppositiestrijders getraind om te vechten tegen Islamitische Staat. Dat is ver onder de verwachting die de VS bij aanvang van het project in mei uitsprak. Personele problemen zijn de reden voor de tegenvallende resultaten. Door de rigoureuze screening van de Amerikaanse krijgsmacht zouden veel rekruten afvallen. Dat zei de Amerikaanse minister
Dinsdag 7 Juli 2015 - 17:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bouwvakker overleeft val lift van 23 meterAD - Buitenland

Een hoogbejaarde automobilist in Duitsland schrok zo van het ongeval dat hij dinsdag veroorzaakte, dat hij korte tijd later bezweek. De 87-jarige
Dinsdag 7 Juli 2015 - 16:31:00 - AD - Buitenland
 

Bejaarde schrikt zich dood van veroorzaken ongevalAD - Buitenland

Op een militaire basis in de Franse plaats Miramas, even ten noorden van Marseille, is een grote wapendiefstal gepleegd. De daders maakten 180
Dinsdag 7 Juli 2015 - 16:03:00 - AD - Buitenland
 

Grote wapendiefstal op Franse basisAD - Buitenland

Freddie, het vierjarige zoontje van de Britse Sarah Ivermee (29), is doof aan één oor en hoort slecht met het andere. Toen Sarah merkte dat de
Dinsdag 7 Juli 2015 - 15:51:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen doden bij dubbele bomaanslag in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De partij van de omstreden regeringspartij van Burundi heeft de parlementsverkiezingen gewonnen die op 29 juni begonnen. Dat heeft de Nationale Kiescommissie van het land vanavond bekendgemaakt. Intussen heeft een reeks Afrikaanse landen Burundi opgeroepen de presidentsverkiezingen van 15 juli uit te stellen.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 15:34:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gesprekken met Iran gaan door na deadlineAD - Buitenland

Een Britse voormalige antiterreurchef vindt dat aspirant-jihadisten de kans moeten krijgen zich bij extremistische groeperingen zoals IS aan te
Dinsdag 7 Juli 2015 - 15:01:00 - AD - Buitenland
 

Partij omstreden president wint parlementsverkiezingen BurundiNRC Handelsblad - Buitenland

De nieuwe Griekse minister van Financiën Euclides Tsakalotos is vanmiddag naar de eurogroep gekomen zonder een nieuw voorstel voor een reddingsplan. Dat meldt de Griekse krant Ekathimerini en wordt door bronnen rond de onderhandelingen bevestigd aan onder meer The Financial Times.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 14:39:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meisje met regenboogvlag verkoopt nu shirts met fotoAD - Buitenland

In de strijd tegen terreur hebben de Tunesische autoriteiten sinds de aanslag op het Bardomuseum in maart meer dan duizend mensen opgepakt. Dat
Dinsdag 7 Juli 2015 - 14:04:00 - AD - Buitenland
 

Bankiers HSBC ontslagen om neponthoofdingDe Volkskrant - Buitenland

Op de dag die duidelijk moet maken of Griekenland in de eurozone kan blijven (dixit: Jeroen Dijsselbloem) voeren de eurolanden de druk op het land op. Een vertrek uit de eurozone is niet uitgesloten als Griekenland niet met geloofwaardige hervormingen aan komt zetten, laat de Europese Commissie bij monde van vicevoorzitter Valdis Dombrovskis weten. Volgens eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem i
Dinsdag 7 Juli 2015 - 13:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eurolanden verhogen druk op GriekenlandDe Volkskrant - Buitenland

Officieren van justitie zijn in de VS overwegend blank. In twee derde van de staten waar een openbare aanklager wordt gekozen, is geen enkele zwarte aanklager te bekennen. Dit blijkt uit een studie die dinsdag is gepubliceerd. De studie toont aan dat het vooral blanken zijn die beslissen over het aanklagen van verdachten. Zoals blanke agenten die in de fout gaan tegen zwarte verdachten. In tegenst
Dinsdag 7 Juli 2015 - 13:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rel in Australische sportwereld om racistische opmerkingen over KyrgiosDe Volkskrant - Buitenland

Een immigrant die op een vrachttrein zat die door de Kanaaltunnel op weg was naar Groot-Brittannië, is dinsdagmorgen overleden. De BBC meldde de dood van de verstekeling dinsdag op gezag van exploitant Eurotunnel. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het slachtoffer was niet de enige die op deze manier probeerde aan de andere kant van het Kanaal te komen. Eurotunnel liet weten dat meerde
Dinsdag 7 Juli 2015 - 12:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bom doodt 20 mensen in NigeriaDe Volkskrant - Buitenland

De erkenning van acteur Bill Cosby dat hij aan minstens één vrouw slaapmiddelen heeft gegeven om seks met haar te hebben, zal de rechtszaak van andere vrouwen flink helpen. Dit zeggen de advocaten van de ruim twintig vrouwen die Cosby ervan beschuldigen door hem te zijn gedrogeerd en verkracht in de afgelopen veertig jaar. De 77-jarige Cosby heeft in 2005 toegegeven dat hij slaapmiddelen in zijn b
Dinsdag 7 Juli 2015 - 11:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ingetogen herdenkingen aanslagen op stations LondenDe Volkskrant - Buitenland

Servië zoekt naarstig naar buitenlandse steun om een Britse resolutie over de massamoord van 1995 in Srebrenica tegen te houden. De Britten willen dat de VN-Veiligheidsraad twintig jaar na dato officieel uitspreekt dat de moord op ruim 8.000 moslims tijdens de oorlog in Bosnië neerkwam op volkerenmoord. Servië is daar woedend over. President Tomislav Nikolic heeft Rusland verzocht tegen de Britse
Dinsdag 7 Juli 2015 - 10:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deadline vanavond niet gehaald - gesprekken Iran ‘tot vrijdag door’NRC Handelsblad - Buitenland

De Duitse anti-islamitische beweging Pegida doet volgend jaar in vier deelstaten mee aan de parlementsverkiezingen. Dat kondigde mede-oprichter Lutz Bachmann vanmorgen aan tijdens een bijeenkomst in Leipzig, meldt weekblad Der Spiegel.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 08:43:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Anti-islambeweging Pegida gaat meedoen aan Duitse verkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Dinsdag 7 Juli 2015 - 08:02:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen liveblog: Grieken met lege handen naar Brussel, zondag opnieuw EU-topNRC Handelsblad - Buitenland

Bill Cosby heeft in 2005 toegegeven dat hij slaapmiddelen in zijn bezit had met de intentie ze aan jonge vrouwen te geven zodat hij seks met ze kon hebben. Dat blijkt uit documenten van een rechtszaak tegen Cosby uit 2005, die zijn opgeëist door het Amerikaanse persbureau AP.
Dinsdag 7 Juli 2015 - 07:33:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tsipras moet vandaag Brussel overtuigenDe Volkskrant - Buitenland

De autoriteiten in Macedonië en Servië gebruiken geweld tegen vluchtelingen, asielzoekers en migranten die via de regio de Europese Unie (EU) proberen binnen te komen. Dat zegt Amnesty International. Volgens de mensenrechtenorganisatie worden mensen, onder wie kinderen, mishandeld en worden ze niet toeggelaten.. Steeds meer mensen proberen via de Balkan de EU te bereiken om te vluchten voor geweld
Dinsdag 7 Juli 2015 - 04:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tienermeisje probeert zelfmoordaanslag voor Boko HaramDe Volkskrant - Buitenland

Nepal probeert een economische ramp na de zware aardbeving in april af te wenden. De overheid vreest 40 procent van de inkomsten uit toerisme te verliezen. Onnodig, stellen ambtenaren en onafhankelijke deskundigen. Zij vinden dat de media ten onrechte het gehele land afschilderen als rampgebied. Ze pleiten ervoor dat landen als Nederland het negatieve reisadvies nuanceren. De VS, het Verenigd Koni
Dinsdag 7 Juli 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bill Cosby had slaapmiddelen om te gebruiken voor aanrandingNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Macedonië en Servië gebruiken geweld tegen vluchtelingen, asielzoekers en migranten die via die regio de Europese Unie (EU) proberen binnen te komen. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Maandag 6 Juli 2015 - 22:15:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Armste landen Zuid-Amerika dolblij met komst PausDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft besloten de noodsteun die maximaal aan Griekse banken mag worden verstrekt, niet te verhogen. Dat maakte de ECB vanavond bekend. De Griekse centrale bank had om een verhoging van het plafond voor de noodkredieten gevraagd. De ECB gaat bovendien het onderpand dat Griekse banken stellen tegenover noodkredieten van de eigen centrale bank, strenger beoordelen. Daa
Maandag 6 Juli 2015 - 19:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Autoriteiten Balkan gebruiken geweld tegen vluchtelingen’NRC Handelsblad - Buitenland

Er zijn nog grote verschillen te overbruggen om een nucleair akkoord te bereiken tussen Iran en de zes wereldmachten. Dat zei een Iraanse bron vandaag tegen een Iraans staatspersbureau.
Maandag 6 Juli 2015 - 16:16:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Londense haatprediker trekt 70.000 euro aan uitkeringenDe Volkskrant - Buitenland

De Tweede Kamer debatteert maandagavond nog over de uitkomst van het referendum in Griekenland met premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën. De Kamerleden keren hiervoor terug van reces, op verzoek van de SP. De Grieken stemden zondag in een referendum tegen voorstellen van de schuldeisers. De SP wil onder meer weten met welke inzet het kabinet dinsdag het overleg van Europ
Maandag 6 Juli 2015 - 15:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kamer terug van reces voor Griekenland-debatDe Volkskrant - Buitenland

Hongarije kan een metershoog hek langs de grens met Servië neerzetten. Het parlement in Boedapest heeft daar maandag mee ingestemd. Het hek moet vluchtelingen tegenhouden. Servië is boos over het plan. Het hek maakt deel uit van een nieuwe wet. Daarmee kan Hongarije ook asielzoekers afwijzen als ze eerder door een veilig lang zijn gereisd. In een poging tegelijk de vluchtelingenstroom én de opmars
Maandag 6 Juli 2015 - 14:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Nog grote verschillen tussen Iran en zes wereldmachten’NRC Handelsblad - Buitenland

In de Jemenitische havenstad Aden zijn vandaag 45 doden gevallen bij een grote luchtaanval. Dat meldt een regeringswoordvoerder aan persbureau AP.
Maandag 6 Juli 2015 - 13:15:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Luchtaanval doodt 45 burgers in JemenNRC Handelsblad - Buitenland

Wegens een "technisch mankement" is vanmorgen een raket van een Iraakse gevechtsvliegtuig terechtgekomen op drie huizen in Bagdad. Daarbij zijn zeven burgers om het leven gekomen, liet een woordvoerder van het Iraakse leger weten aan persbureau AP. Zeker 25 mensen raakten gewond.
Maandag 6 Juli 2015 - 12:59:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bom op huizen in Bagdad door ‘technisch probleem’ - twaalf dodenNRC Handelsblad - Buitenland

Uitgever Derk Sauer neemt de bedreiging aan zijn adres door de hypernationalistische Russische politicus Vladimir Zjirinovski niet zo serieus. De oproep van Zjirinovski om de Nederlandse uitgever - de laatste buitenlander die nog actief is op de Russische mediamarkt - te ontslaan, past "in het huidige klimaat", zegt Sauer in een reactie in NRC.
Maandag 6 Juli 2015 - 11:33:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Sauer: bedreiging door nationalist Zjirinovski niet zo serieusNRC Handelsblad - Buitenland

Bij weer twee aanslagen door Boko Haram zijn gisteren ten minste 44 mensen gedood in de centraal gelegen stad Jos in Nigeria, meldt persbureau AP. Inmiddels zijn sinds vorige week al meer dan tweehonderd mensen gedood door de islamitische extremisten.
Maandag 6 Juli 2015 - 07:38:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer tientallen doden na bloedige aanslag Boko Haram in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse minister van Financiën Varoufakis stapt op, meldt hij op Twitter. Reden voor zijn vertrek is dat hij denkt dat zijn opstappen zal helpen bij de onderhandelingen met de eurogroep om een akkoord te sluiten.
Maandag 6 Juli 2015 - 07:27:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekse minister van Financiën Varoufakis stapt opNRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse bevolking heeft gisteren met een meerderheid van ruim 61 procent "nee" gezegd tijdens het referendum over het steunpakket van de schuldeisers. De gevolgen zijn ongewis. Hou ook vandaag de laatste ontwikkelingen in de gaten op onze liveblog.
Maandag 6 Juli 2015 - 01:04:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: De dag na het Griekse ‘nee’ - geen extra noodsteun ECBNRC Handelsblad - Buitenland

Het Griekse volk heeft zich zondagavond in grote meerderheid uitgesproken tegen een akkoord met de internationale geldschieters (IMF, ECB en Eurogroep) in ruil voor extra noodkrediet. Lees hier alles over wat dat betekent en welke roerig scenario hiermee in werking is gezet.
Zondag 5 Juli 2015 - 18:42:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Grieks referendum stevent af op ‘nee’ tegen reddingsplanNRC Handelsblad - Buitenland

Burundi heeft een VN-diplomaat die was aangesteld om de politieke problemen in het Afrikaanse land proberen op te lossen aan de grens geweigerd. De regering verwijt de VN dat het een in een onlangs gepubliceerd rapport over de parlementsverkiezingen van 29 juni een "niet realistisch beeld schetst".
Zondag 5 Juli 2015 - 15:35:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Open brief: Griekenland is Europees probleem, niet alleen GrieksNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een zelfmoordaanslag tijdens een kerkdienst in een kerk in het noordoosten van Nigeria zijn minstens vijf mensen omgekomen. De aanslag lijkt het werk van de terreurorganisatie Boko Haram.
Zondag 5 Juli 2015 - 10:42:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

5 doden bij zelfmoordaanslag in Nigeriaanse kerkNRC Handelsblad - Buitenland

Zondag 5 Juli 2015 - 09:50:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: Grieks referendum: 95 procent geteld, ‘nee’-kamp wintNRC Handelsblad - Buitenland

Hillary Clinton beschuldigt China ervan grote hoeveelheden overheidsinformatie en Amerikaanse staatsgeheimen te hebben gestolen door Amerikaanse computersystemen te hacken.
Zondag 5 Juli 2015 - 07:17:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Clinton beschuldigt China van hacken Amerikaanse overheidNRC Handelsblad - Buitenland

In Griekenland zijn vanochtend om 6.00 uur Nederlandse tijd de stembussen geopend. De Grieken mogen stemmen over een nieuw akkoord met de internationale geldschieters in ruil voor extra noodkrediet.
Zaterdag 4 Juli 2015 - 21:47:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekse stembussen open - uitslag rond middernachtNRC Handelsblad - Buitenland

Terreurgroep Islamitische Staat heeft beelden verspreid van een executie van tussen de twintig en dertig Syrische militairen in de stad Palmyra. Dat meldt de BBC.
Zaterdag 4 Juli 2015 - 20:04:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Groot offensief leger en Hezbollah in Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

Iran heeft een voorlopig akkoord gesloten met de zes wereldmachten over het verlichten van sancties. Dat meldt persbureau AP op basis van diplomatieke bronnen dichtbij de onderhandelingen. De sanctieverlichting is onderdeel van onderhandelingen over het afbouwen van het Iraanse kernprogramma.
Zaterdag 4 Juli 2015 - 16:05:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Voorlopig akkoord over sanctieverlichting Iran’NRC Handelsblad - Buitenland

De Tunesische president Beji Caid Essebsi heeft een week na de aanslagen in de badplaats Sousse de noodtoestand uitgeroepen. Dit meldt het Tunesische staatspersbureau TAP. Bij de aanslagen kwamen naast de schutter 38 toeristen om het leven.
Zaterdag 4 Juli 2015 - 10:01:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tunesische president roept noodtoestand uit na aanslag SousseNRC Handelsblad - Buitenland

Het parlement van Afghanistan heeft de tweede kandidaat voor de functie van minister van Defensie afgewezen. De belangrijke post is nu negen maanden onvervuld, terwijl het geweld Afghanistan blijft toenemen.
Zaterdag 4 Juli 2015 - 09:07:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nog steeds geen minister van Defensie voor AfghanistanNRC Handelsblad - Buitenland

Afgelopen nacht hebben 150 asielzoekers vanuit het Franse Calais de Kanaaltunnel bestormd in een poging Engeland te bereiken. Hierdoor is de toegang tot de tunnel gestremd en staan er ellenlange files. Dat heeft Eurotunnel, de exploitant van de tunnel, vandaag laten weten aan de BBC.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 21:05:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tsipras sluit zich aan bij manifestatie AtheneNRC Handelsblad - Buitenland

Bij drie nieuwe aanslagen door de islamitische terreurorganisatie Boko Haram in het noordoosten van Nigeria zijn vandaag zeker 51 doden gevallen. Boko Haram lijkt met de golf van terreur in de regio gehoor te geven aan de oproep van IS om tijdens de ramadan zoveel mogelijk aanslagen te plegen.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 20:00:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 53 doden bij nieuwe aanslagen Boko Haram in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

Landen uit de eurogroep hebben gisteren tevergeefs geprobeerd om de publicatie van een IMF-rapport te blokkeren. Dat melden ingewijden aan persbureau Reuters. In het rapport werd gesteld dat de Griekse staatsschuld herzien zou moeten worden, een argument dat de Griekse premier Tsipras de afgelopen dagen heeft aangevoerd.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 18:58:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zwitser maakt met zonnevliegtuig langste solovlucht ooitNRC Handelsblad - Buitenland

Twee raketten zijn vanuit de Egyptische Sinaï afgeschoten en op Israëlisch grondgebied beland. De projectielen hebben geen mensen gedood of verwond. Dat meldt het Israëlische leger. De afgelopen dagen vocht de Egyptische krijgsmacht in de Sinaï tegen een aan IS gelieerde groep.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 15:16:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Twee raketten vanuit Egyptische Sinaï op Israël geschoten’NRC Handelsblad - Buitenland

Nederland wil met Maleisië, België, Australië en Oekraïne de Verenigde Naties een tribunaal oprichten om de verdachten van de MH17-ramp te vervolgen. Dat maakte premier Rutte bekend op zijn wekelijkse persconferentie.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 14:22:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland wil VN-tribunaal voor vervolging verdachten MH17-rampNRC Handelsblad - Buitenland

De uitspraken van de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis dat een akkoord met de geldschieters bijna rond is, zijn volledig uit de lucht gegrepen. Dat heeft eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem vandaag gezegd. Hij voegde hieraan toe dat Griekenland ongeacht de uitkomst van het referendum zondag een "extreem moeilijke" toekomst tegemoet gaat.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 13:34:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dijsselbloem: uitspraken van Varoufakis totale onzinNRC Handelsblad - Buitenland

Uber stopt met de controversiële taxidienst UberPOP in Frankrijk. Eerder deze week legden Franse taxichauffeurs het verkeer in een aantal steden plat en werden twee topmannen van het bedrijf ondervraagd door de politie.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 12:05:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

UberPOP stopt vanaf vanavond in Frankrijk - ‘daad van verzoening’NRC Handelsblad - Buitenland

Julian Assange heeft asiel aangevraagd in Frankrijk. De oprichter van klokkenluiderswebsite WikiLeaks doet dat in een open brief die vanochtend is verschenen in een Franse krant.
Vrijdag 3 Juli 2015 - 10:36:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Assange vraagt asiel aan in Frankrijk, verzoek gelijk afgewezenNRC Handelsblad - Buitenland

Een onbemand ruimteschip met voorraden voor het ruimtestation ISS is vanochtend succesvol gelanceerd. Twee eerdere lanceringen mislukten nog.
Donderdag 2 Juli 2015 - 22:12:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nu wel succesvolle lancering van ruimtevrachtschip voor ISSNRC Handelsblad - Buitenland

Jim Webb, de voormalige senator voor de Amerikaanse staat Virginia, wil president van de Verenigde Staten worden. Hij heeft zich als vierde Democraat opgeworpen om Hillary Clinton uit te dagen in de race om het Witte Huis.

Webb (69) maakte …

Donderdag 2 Juli 2015 - 20:39:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oud-senator Jim Webb stelt zich kandidaat voor verkiezingen VSNRC Handelsblad - Buitenland

Bij terroristische aanvallen van de islamitische terreurbeweging Boko Haram in een dorp in het noordoosten van Nigeria zijn zeker 97 mensen om het leven gebracht. De aanvallen vonden plaats in verschillende moskeeën, tijdens het avondgebed.
Donderdag 2 Juli 2015 - 15:40:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 97 doden bij aanval door Boko Haram in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

Autoriteiten in Florida, Alabama, Mississippi en Louisana hebben een schikking van omgerekend 17 miljard euro getroffen met olieconcern BP. De deal werd na jaren bereikt.
Donderdag 2 Juli 2015 - 14:57:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

BP treft schikking van 17 miljard voor schade Deepwater HorizonNRC Handelsblad - Buitenland

Oud-lijsttrekker Jean-Marie Le Pen van de Franse rechts-nationalistische partij Front National mag toch lid blijven van de partij. Dat meldt persbureau AFP. De rechter heeft zijn schorsing ongedaan gemaakt.
Donderdag 2 Juli 2015 - 14:16:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Jean-Marie Le Pen mag bij partij Front National blijvenNRC Handelsblad - Buitenland

Een marinebasis in De Amerikaanse hoofdstad Washington DC is vandaag enige tijd afgesloten geweest na berichten over schoten. De politie heeft de straten eromheen afgezet en de basis doorzocht, maar trof geen schutter aan.
Donderdag 2 Juli 2015 - 11:50:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Marinebasis Washington weer vrijgegeven - geen bewijs van schotenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de Britse publieke omroep verdwijnen duizend banen. De maatregel is nodig vanwege verwachte tegenvallende inkomsten uit kijk- en luistergeld, zo heeft de nieuwstak van de omroep vandaag bekendgemaakt.
Donderdag 2 Juli 2015 - 11:24:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De BBC schrapt duizend banen vanwege tegenvallende inkomstenNRC Handelsblad - Buitenland

Als de Grieken zondag tijdens het referendum tegen het laatste aanbod van de schuldeisers stemmen, dan zal dat het land in een “buitengewoon lastig parket” brengen. Dat zei minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA), tevens voorzitter van de eurogroep, vandaag in de Tweede Kamer. Een ‘ja’ biedt de Grieken “meer perspectief”.
Donderdag 2 Juli 2015 - 09:28:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dijsselbloem: nee-stem brengt Grieken in lastig parketNRC Handelsblad - Buitenland

Bij het kapseizen van een veerboot in de Filippijnen zijn ten minste 33 mensen verdronken. Dat meldt het Franse persbureau AFP zojuist op basis van een regeringsfunctionaris. Op de boot, die omsloeg door het slechte weer, zaten volgens de lokale kustwacht 173 mensen.
Woensdag 1 Juli 2015 - 22:52:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ten minste 33 doden na omslaan veerboot in FilippijnenNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse inlichtingendienst NSA heeft niet alleen de Duitse bondskanselier Angela Merkel afgeluisterd, maar ook meerdere leden van haar ministersploeg. Dat blijkt uit documenten die vanavond zijn geopenbaard door Wikileaks. Onder meer de ministers van Financiën en van Economische Zaken werden afgetapt.
Woensdag 1 Juli 2015 - 15:57:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘NSA luisterde naast Merkel ook Duitse ministers af’NRC Handelsblad - Buitenland

De banden tussen Cuba en de Verenigde Staten zijn na ruim een halve eeuw formeel hersteld. Een Amerikaanse diplomaat bezorgde vandaag in Havana een brief van president Barack Obama gericht aan het Cubaanse staatshoofd Raúl Castro. Laatstgenoemde bevestigde dat Washington en Havana het eens geworden over het openen van ambassades in beide landen.
Woensdag 1 Juli 2015 - 15:26:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Cuba en VS herstellen onderlinge betrekkingenNRC Handelsblad - Buitenland

Er komt een uitgebreider onderzoek naar een samenwerking tussen Amsterdam en Israël en Ramallah. De Amsterdamse gemeenteraad stemde zojuist met dit aangepaste voorstel van burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) in.
Woensdag 1 Juli 2015 - 11:49:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amsterdam gaat samenwerking met Tel Aviv en Ramallah verder onderzoekenNRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse premier Alexis Tsipras is toch bereid de belangrijkste voorwaarden te accepteren die schuldeisers afgelopen weekend in een reddingsplan hebben gesteld. Hij zou het bod met enkele aanpassingen accepteren, meldden de Financial Times en Bloomberg op basis van een brief van Tsipras.
Woensdag 1 Juli 2015 - 10:52:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Grieken bereid bod schuldeisers te accepteren, met aanpassingenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Russische Gazprom stopt per direct met de levering van gas aan de Oekraïne na het mislukken van de onderhandelingen over een nieuw contract. Dat meldt persbureau AFP.
Woensdag 1 Juli 2015 - 10:26:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland stopt per direct met gaslevering aan OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Bij simultane aanvallen vanmorgen in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï zijn zeker 64 Egyptische soldaten omgekomen. Zes controleposten werden tegelijkertijd aangevallen. Dat schrijft persbureau AP, dat met Egyptische functionarissen sprak. Persbureau Reuters spreekt van meer dan honderd doden.
Woensdag 1 Juli 2015 - 08:25:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tientallen Egyptische soldaten gedood bij simultane aanvallen SinaïNRC Handelsblad - Buitenland

De bemanning van het toestel van TransAsia dat in februari in de Taiwanese hoofdstad Taipei neerstortte, had de werkende motor uitgezet nadat de andere was uitgevallen.
Woensdag 1 Juli 2015 - 08:17:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Bemanning neergestorte toestel Taipei zette werkende motor uit’NRC Handelsblad - Buitenland

Woensdag 1 Juli 2015 - 07:19:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: Vergadering eurogroep voorbij - laatste gesprek tot Grieks referendumNRC Handelsblad - Buitenland

Een recordaantal van 137.000 bootmigranten is de eerste helft van dit jaar de Middellandse Zee overgestoken in een poging Europa te bereiken. Dat is een stijging van 83 procent vergeleken met het eerste semester van 2014.
Woensdag 1 Juli 2015 - 06:53:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Recordaantal bootmigranten Middellandse Zee: 137.000NRC Handelsblad - Buitenland

Van de ongeveer 140 mensen die gisteren omkwamen nadat een militair transportvliegtuig neerstortte in de stad Medan, op het Indonesische eiland Sumatra, zijn er nu 45 geïdentificieerd.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 22:37:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental opgelopen, 45 lichamen crash Medan geïdentificeerdNRC Handelsblad - Buitenland

In Jemen zijn vandaag zeker 1.200 gevangenen ontsnapt na gevechten in de stad Taiz, zo schrijft persbureau Reuters. Onder de voortvluchtigen zijn vermoedelijk strijders van Al-Qaeda.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 20:48:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 1.200 gevangenen ontsnapt in JemenNRC Handelsblad - Buitenland

De speciaal ingelaste eurogroep van vanavond is afgelopen en besloten is dat Griekenland geen uitstel krijgt van betaling of een schuldsanering. De Griekse regering deed eerder vandaag een nieuw voorstel, maar daar gaan de andere landen niet mee akkoord.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 18:31:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eurogroep is afgelopen - nieuw voorstel afgewezenNRC Handelsblad - Buitenland

De 23-jarige Seifeddine Rezgui, die vorige week in Tunesië een aanslag pleegde op een toeristenstrand, heeft begin dit jaar in Libië in een trainingskamp voor de jihad gezeten. Hij zat daar samen met de twee mannen die eerder in Tunis een aanslag pleegden op het Bardo Museum.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 18:17:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dader aanslag Tunesië zat in jihadkamp in LibiëNRC Handelsblad - Buitenland

De Republikein Chris Christie, gouverneur van New Jersey, heeft officieel zijn kandidaatschap voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aangekondigd op zijn oude middelbare school.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 16:13:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Chris Christie stelt zich kandidaat voor presidentsverkiezingen in de VSNRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse regering wil een nieuw tweejarig steunpakket om de financiële behoeften van het land volledig af te dekken. Dat heeft Tsipras zojuist bekend gemaakt, schrijft persbureau Reuters.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 13:12:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekse regering vraagt om nieuw steunpakketNRC Handelsblad - Buitenland

Soldaten van het Zuid-Soedanese regeringsleger en aan hen loyale milities hebben talrijke vrouwen en meisjes ontvoerd, verkracht en levend verbrand. Dat staat in een vandaag gepresenteerd rapport van de VN-missie in Zuid-Soedan.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 12:17:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Talloze vrouwen verkracht en levend verbrand door Zuid-Soedanese legerNRC Handelsblad - Buitenland

Hoewel Liberia begin mei officieel ebolavrij werd verklaard, is toch een 17-jarige jongen overleden aan het virus, meldt het Liberiaanse ministerie van Volksgezondheid vandaag. Zijn lichaam is verbrand.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 08:41:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Toch opnieuw een dode door ebola in ‘ebolavrij’ LiberiaNRC Handelsblad - Buitenland

Een Indonesisch legervliegtuig met minstens twaalf mensen aan boord is neergestort in een woonwijk in Medan, de derde grootste stad van het land. Er zijn tot nu toe 38 doden, meldt persbureau AFP.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 07:41:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

28 doden door autobom Jemen- Islamitische Staat eist aanslag opNRC Handelsblad - Buitenland

Vandaag verlopen er twee deadlines voor de Grieken: die van de betaling van 1,6 miljard euro aan het IMF en die van het tweede noodpakket van de andere eurolanden. Laten zij die gewoon verlopen, of komt er vandaag toch nog beweging in de onderhandelingen? Volg alle ontwikkelingen hier live.
Dinsdag 30 Juni 2015 - 07:07:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: eurogroep afgelopen - Grieken krijgen geen geld voor aflossing IMFNRC Handelsblad - Buitenland

De voorzitter van de Europese Commmissie Jean-Claude Juncker heeft de Griekse regering nog een laatste aanbod gedaan om uit de impasse in de schuldencrisis te komen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen in Brussel en Athene. Het aanbod is door de Grieken echter al weer afgeslagen.
Maandag 29 Juni 2015 - 23:32:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Juncker heeft Grieken nog last minute bod gedaan’NRC Handelsblad - Buitenland

Voormalig Dutchbatcommandant Thom Karremans en de Vereniging Dutchbat 3 willen dat de Nederlandse regering de Verenigde Staten onder druk zet om alle geheime documenten over de val van Srebrenica openbaar te maken.
Maandag 29 Juni 2015 - 19:22:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘VS moeten alle documenten Srebrenica openbaar maken’NRC Handelsblad - Buitenland

Een aantal van de meisjes die zijn ontvoerd in de Nigeriaanse plaats Chibok worden gedwongen mee te vechten met terreurgroep Boko Haram. Dat meldt de BBC.
Maandag 29 Juni 2015 - 16:40:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Ontvoerde schoolmeisjes moeten meevechten met Boko Haram’NRC Handelsblad - Buitenland

Twee managers van taxi-app Uber zijn aangehouden in Frankrijk. Ze worden ondervraagd over "illegale activiteiten" die betrekking hebben op de omstreden ritjesdienst Uberpop, waarbij chauffeurs zonder taxivergunning worden gekoppeld aan betalende passagiers. Dat heeft de woordvoerder van justitie in Parijs bekendgemaakt, meldt persbureau AP.
Maandag 29 Juni 2015 - 16:38:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee managers van Uber ondervraagd in FrankrijkNRC Handelsblad - Buitenland

Een omstreden middel, dat in verband werd gebracht met drie mislukte executies in de Verenigde Staten vorig jaar, mag gebruikt blijven worden bij de uitvoering van de doodstraf.
Maandag 29 Juni 2015 - 14:50:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Omstreden middel mag gebruikt blijven worden bij executies VSNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Tunesië hebben een groep mensen opgepakt die ervan worden verdacht de dader van de aanslag in badplaats Sousse te hebben geholpen. De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken gaf geen verdere details. Er wordt nog onderzocht of de man training heeft gehad in buurland Libië.
Maandag 29 Juni 2015 - 12:07:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste verdachten na aanslag Tunesië gearresteerdNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een bomaanslag op het konvooi van Egyptisch openbaar aanklager Hisham Barakat in Kairo zijn vijf gewonden gevallen. Barakat is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden, meldt persbureau Reuters op basis van berichtgeving van het Egyptische staatspersbureau MENA.
Maandag 29 Juni 2015 - 11:47:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Egyptisch openbaar aanklager gedood bij bomaanslagNRC Handelsblad - Buitenland

Burundezen kiezen vandaag een nieuwe parlement te midden van explosies en geweervuur. Na een toch al onrustige nacht explodeerde vanmorgen opnieuw een granaat in hoofdstad Bujumbara. De EU trekt haar waarnemers nu terug omdat hun veiligheid niet langer gegarandeerd kan worden.
Maandag 29 Juni 2015 - 07:44:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duizenden herdenken aanslag in GrazNRC Handelsblad - Buitenland

Dit weekend ontspoorde de Griekse crisis. Deze hele week blijven de Griekse banken dicht. Vandaag is er in verschillende landen crisisoverleg, onder meer in Nederland en Griekenland. In Azië reageren de beurzen negatief op het nieuws. Volg alle ontwikkelingen hier live.
Zondag 28 Juni 2015 - 22:14:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: ‘Griekenland gaat morgen geen geld terugbetalen aan het IMF’NRC Handelsblad - Buitenland

David Sweat, de tweede en enige nog levende ontsnapte uit de Clinton State Prison in de staat New York, is neergeschoten. De veroordeelde moordenaar is, in tegenstelling tot zijn vrijdag getraceerde medevluchter Richard Matt, nog in leven.
Zondag 28 Juni 2015 - 21:54:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tweede ontsnapte gevangene New York gearresteerdNRC Handelsblad - Buitenland

Niet alleen oppositiepartijen boycotten morgen de omstreden presidentsverkiezingen in Burundi. Ook de Afrikaanse Unie laat weten haar taak als verkiezingswaarnemer naast zich neer te leggen. "Dit wordt geen vrije, eerlijke en geloofwaardige stembusgang."
Zondag 28 Juni 2015 - 20:34:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verkiezingen Burundi nu ook zonder Afrikaanse Unie als waarnemerNRC Handelsblad - Buitenland

Door het besluit van de Europese Centrale Bank is de Griekse centrale bank genoodzaakt om de banken morgen te sluiten, maar het spaargeld van de Grieken is veilig. Dat zei de Griekse premier Tsipras vanavond tijdens een televisietoespraak.
Zondag 28 Juni 2015 - 14:40:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekse banken voor onbepaalde tijd dicht - Tsipras: Grieken, blijf rustigNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Centrale Bank komt Griekenland niet te hulp met een verhoging van de financiële steun aan banken. Na een bijzondere vergadering liet het bestuur van de ECB weten dat de liquiditeitssteun aan de Griekse banken wel wordt gehandhaafd op het niveau van afgelopen vrijdag (89 miljard euro), maar niet wordt opgehoogd.
Zondag 28 Juni 2015 - 14:11:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

ECB handhaaft steun - mogelijk toch kapitaalcontroles nodigNRC Handelsblad - Buitenland

De verdachte van de aanslag vrijdag bij een chemiebedrijf in het Franse Saint-Quentin-Fallavier heeft bekend dat hij zijn chef heeft onthoofd. Persbureau AFP meldt dit op basis van bronnen rond het onderzoek.
Zondag 28 Juni 2015 - 13:21:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Verdachte aanslag Frankrijk bekent onthoofding chef’NRC Handelsblad - Buitenland

Reisorganisaties krijgen nog weinig annuleringen voor vakanties in Griekenland. De ANVR verwacht dat tienduizenden Nederlanders de komende weken naar Griekenland op vakantie gaan, ondanks de onzekere financiële situatie in het land.
Zondag 28 Juni 2015 - 11:17:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Reisorganisaties krijgen nog weinig annuleringen voor GriekenlandNRC Handelsblad - Buitenland

In België is zondagmorgen op de A18 (E40) ter hoogte van Middelkerke een bus gekanteld met Britse kinderen aan boord. Daarbij zijn 36 gewonden gevallen, meldden Belgische media.
Zondag 28 Juni 2015 - 11:03:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Een dode, en gewonde kinderen bij busongeluk in België’NRC Handelsblad - Buitenland

Zondag 28 Juni 2015 - 09:57:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tunesiërs demonstreren tegen geweld na aanslagNRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal gewonden door de brand in een waterpark in Taiwan is opgelopen tot ruim 500. Zeker 183 slachtoffers zouden zwaargewond zijn. Acht mensen verkeren in kritieke toestand.
Zondag 28 Juni 2015 - 08:16:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aantal gewonden brand Taiwan opgelopen tot ruim 500NRC Handelsblad - Buitenland

In Koeweit is een man opgepakt die ervan verdacht wordt de auto te hebben bestuurd waarin de zelfmoordterrorist zat die vrijdag zichzelf opblies in een sjiitische moskee. Daarbij kwamen 27 mensen om het leven en raakten honderden mensen gewond.
Zondag 28 Juni 2015 - 07:25:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vermoedelijke chauffeur van aanslagpleger Koeweit opgepaktNRC Handelsblad - Buitenland

Het Griekse parlement heeft vannacht ingestemd met het plan een referendum te houden over het financiële reddingsplan voor het land. Het referendum zou op 5 juli moeten plaatsvinden.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 21:37:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ruim 220 gewonden door brand in Taiwanees waterparkNRC Handelsblad - Buitenland

Iran zou bereid zijn om tonnen verrijkt uranium als reactorbrandstof te verkopen aan het buitenland. Dat is de kern van een nieuwe deal over het Iraanse kernprogramma, zo melden diplomatieke bronnen aan persbureau AP.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 16:08:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Iran bereid om verrijkt uranium te verkopen’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Nederlandse opsporingsonderzoek in Oost-Oekraïne naar het neerstorten van vlucht MH17 is afgerond. Dat meld het Openbaar Ministerie (OM). Daarbij is het de onderzoekers met hulp van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) gelukt om het gebied rondom de stad Donetsk te bereiken.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 13:31:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Technisch onderzoek MH17 in Oost-Oekraïne afgerondNRC Handelsblad - Buitenland

Het hulpprogramma voor Griekenland wordt niet verlengd, omdat Griekenland zomaar uit het overleg met de eurogroep is gestapt. Dat zei eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem op een persconferentie. De eurogroep praat nu verder zonder Griekenland over “de consequenties” hiervan. Over een plan B, dus. Volg alle ontwikkelingen hier live.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 12:53:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen liveblog: Overleg mislukt, gesprek eurogroep min Griekenland over ‘plan B’ voorbijNRC Handelsblad - Buitenland

Een van de verdachten van de aanslag in Frankrijk is vandaag weer vrijgelaten door de Franse politie. Tegen hem wordt geen zaak begonnen, zo liet een woordvoerder van de Franse politie aan persbureau AP weten. De vermoedelijke moordenaar en zijn vrouw en zus blijven wel vastzitten, aldus de zegsvrouw.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 11:01:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk laat een van de verdachten van terreuraanslag vrijNRC Handelsblad - Buitenland

Koerdische YPG-strijders hebben alle jihadisten van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) uit de Syrische grensstad Kobani verdreven. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten vandaag. De afgelopen dagen kwamen zeker 164 burgers om het leven bij een nieuwe verrassingsaanval van IS.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 10:24:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS-strijders volledig verdreven uit Syrische grensstad KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

Griekse oppositiepartijen zijn erg negatief over de plannen van premier Alexis Tsipras om een referendum te houden. Ze vrezen dat Tsipras hun land “de afgrond induwt”, zo laten ze vanochtend aan persbureau Reuters weten. Leider Fofi Gennimata van de socialistische PASOK-partij wil nu dat de Griekse premier aftreedt.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 10:14:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Verdachten opgepakt op verdenking betrokkenheid bij aanslag Koeweit’NRC Handelsblad - Buitenland

De aanslag in de Tunesische badplaats Sousse is het werk van Islamitische Staat. Dat claimt de terreurgroep althans in een verklaring op sociale media, zo meldt persbureau Reuters. Op andere accounts die met IS in verband worden gebracht, zijn foto’s geplaatst van een schutter – de dader, zo beweren ze.
Zaterdag 27 Juni 2015 - 00:12:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘IS eist verantwoordelijkheid op voor aanslag Tunesië’ - land sluit 80 moskeeënNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Alexis Tsipras heeft zojuist op de Griekse televisie aangekondigd dat er volgende week zondag een referendum wordt gehouden over het laatste voorstel van de schuldeisers. Zijn regering geeft geen positief stemadvies.
Vrijdag 26 Juni 2015 - 22:34:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schutter Charleston vervolgd voor negen moordenNu.nl - Buitenland

De verdachte van het bloedbad in een kerk in Charleston, Dylann Roof, is aangeklaagd voor negen moorden en drie pogingen tot moord.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Parlement Hongarije stemt in met metershoog grenshekDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tsipras schrijft referendum uit over laatste bod schuldeisersNRC Handelsblad - Buitenland

De Deense liberale partij Venstre gaat een minderheidsregering vormen, gesteund door de radicaal-rechtse Deense Volkspartij (DF). Dat maakte Venstre-partijleider Lars Løkke Rasmussen bekend. Rasmussen zal tevens de nieuwe regering gaan leiden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Denemarken krijgt liberale minderheidsregeringNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arts betast tepels om verdoving te testenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.