Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Opnieuw walvissen in de problemenNOS Nieuws - Buitenland

In Australië zijn reddingswerkers al dagen bezig om een groep walvissen weer naar zee te brengen. Meer dan 270 dieren zijn gestrand en kunnen geen kant op. Een groot gedeelte van de groep heeft het niet overleefd.

Vrijwilligers proberen de dieren die nog wel leven terug in dieper water te krijgen. Maar dat lukt bijna niet, omdat de dieren erg zwaar zijn.

Onderzoek

Waardoor de dieren zijn gestrand, is onduidelijk. Om erachter te komen waarom ze hier gestrand zijn, worden de dode dieren onderzocht.

Eerder strandden ook al 200 dieren. Toen konden vrijwilligers 25 dieren naar dieper water brengen. We maakten deze video over de reddingsactie:

Woensdag 23 September 2020 - 04:58:53 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nog eens 200 walvissen gestrand bij zandbank TasmaniëAD - Buitenland

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft in zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) dinsdag gezegd dat de inheemse stammen in het Amazone-regenwoud schuldig zijn aan de grootschalige bosbranden daar. Ook verweet de radicaal-rechtse Bolsonaro de media paniek te zaaien over de corona-epidemie.
Woensdag 23 September 2020 - 02:48:00 - AD - Buitenland
 

Bolsonaro: Inheemse bewoners schuldig aan branden AmazoneAD - Buitenland

Een Canadese vrouw die door de autoriteiten in de Verenigde Staten in opgepakt voor het versturen van gifbrieven aan president Donald Trump en zes anderen in Texas, is dinsdagmiddag aangeklaagd voor het bedreigen van de president. In de brief die de vrouw aan Trump schreef, driegde ze Trump nogmaals te vergiftigen of dood te schieten in het geval dat hij niet vergiftigd raakte door de inhoud van haar eerste brief.
Woensdag 23 September 2020 - 00:58:00 - AD - Buitenland
 

Nog 200 walvissen gestrand bij Tasmanië, reddingsactie gaat doorNOS Nieuws - Buitenland

Voor de kust van het Australische eiland Tasmanië zijn nog 200 walvissen ontdekt die in de problemen zitten. Het is de tweede groep in korte tijd die in ondiep water terecht is gekomen. Het totaal aantal gestrande dieren komt daarmee op 470.

Al drie dagen is een grote reddingsoperatie aan de gang. Geprobeerd wordt de walvissen terug naar het diepe krijgen, maar dat is erg lastig. Tot nu toe is dat nog maar bij 25 walvissen gelukt. Een aantal strandde vervolgens opnieuw. Waardoor de dieren zijn gestrand, is onduidelijk.

Van de tweede groep die nu gevonden is, is het merendeel al dood. Toch blijven reddingswerkers hoopvol en hopen ze er vandaag nog een aantal te kunnen redden.

Er is wel haast geboden, zegt een coördinator van de reddingsactie. "Hoe langer het duurt, hoe groter de kans dat de dieren bezwijken."

Dinsdag 22 September 2020 - 22:50:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verdachte aangeklaagd voor versturen gifbrief aan TrumpAD - Buitenland

Een in Brussel opererende drugsbende met negen verdachten, onder wie enkele Nederlanders, mag door een blunder in de rechtszaak de gevangenis verlaten. ,,Telefoons afluisteren zonder gedegen vooronderzoek kan niet. De vervolging van de verdachten is illegaal”, besliste een hoog overheidsorgaan vandaag.
Dinsdag 22 September 2020 - 22:41:20 - AD - Buitenland
 

Een zilveren schatkist zonder slot: nieuwe depot Boijmans opent (even) de deurenDe Volkskrant - Buitenland

EasyToys of ING: wie is de foute sponsor? Heeft de KNVB, met een geldschieter die opnieuw honderden miljoenen aan boetes moet betalen, recht van spreken over een fabrikant van seksspeeltjes die FC Emmen wil steunen?
Dinsdag 22 September 2020 - 22:34:56 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video | China knipt fragmenten uit Hollywoodfilms voor propagandavideoNu.nl - Buitenland

Op sociale media is ophef ontstaan over een propagandafilm van de Chinese luchtmacht. Met de video wilde China laten zien dat het land over langeafstandsraketten beschikt. Het viel oplettende kijkers op dat bepaalde fragmenten uit Hollywoodfilms waren geknipt.
Dinsdag 22 September 2020 - 22:10:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Blunder in rechtszaak: Brusselse drugsbende met Nederlandse verdachten vrijuitAD - Buitenland

De twee omstreden Italiaanse vechtsporters Marco en Gabriele B., die verdacht worden van de brute moord op een kok (21) in opleiding, zijn opnieuw in opspraak geraakt. De broers zitten momenteel in complete afzondering in een zwaarbeveiligde gevangenis in Rome nadat ze gezamenlijk een Marokkaanse medegevangene mishandelden. De familie van de aangevallen man overweegt een klacht tegen de vechtsporters in te dienen, melden Italiaanse media vandaag.
Dinsdag 22 September 2020 - 21:45:00 - AD - Buitenland
 

Vrouw die brief met gif naar Trump stuurde aangeklaagd voor bedreigingNu.nl - Buitenland

De Canadese vrouw die zondag werd aangehouden op verdenking van het sturen van een brief met het dodelijke gif ricine naar de Amerikaanse president Donald Trump is dinsdag officieel aangeklaagd voor bedreiging. Ze blijft voorlopig vastzitten.
Dinsdag 22 September 2020 - 21:34:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Actie tegen illegale goederen: 179 arrestaties, waarvan 8 in NederlandNOS Nieuws - Buitenland

Bij een internationale actie tegen de verkoop van illegale goederen op het darkweb zijn 179 mensen opgepakt, onder wie acht Nederlanders. Meer dan 6,5 miljoen dollar (ruim 5,5 miljoen euro) aan contant geld en virtuele valuta zijn in beslag genomen.

DisrupTor, zoals de operatie wordt genoemd, volgt op het offline halen van de website Wall Street Market in mei vorig jaar. Dat was de op een na grootste illegale online marktplaats op het dark web.

Met nieuwe informatie wisten rechercheurs de mensen achter de dark web-accounts op de sporen. Met de operatie is de "gouden eeuw van de darkweb-marktplaats voorbij", schrijft de politieorganisatie Europol.

Illegale goederen

De 179 verkopers hielden zich volgens de politie bezig met de handel in tienduizenden illegale goederen in Europa en de Verenigde Staten. 121 arrestanten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, 42 uit Duitsland, vier uit het Verenigd Koninkrijk, drie uit Oostenrijk en een uit Zweden.

Ook werden wapens en aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag genomen, waaronder amfetamine, cannabis, heroïne, cocaïne, MDMA en medicijnen die verslavende stoffen bevatten.

Wat het dark web precies is, legt NOS op 3 in deze video uit:

Dinsdag 22 September 2020 - 21:13:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Van moord verdachte MMA-broers overgeplaatst naar isoleercel na vechtpartij in gevangenisAD - Buitenland

Paul Rusesabagina is overal ter wereld een held, maar niet in zijn geboorteland Rwanda. De man die tijdens de genocide in 1994 liefst 1268 mensen het leven redde, wordt er vervolgd wegens terrorisme.
Dinsdag 22 September 2020 - 21:00:00 - AD - Buitenland
 

Activist die in Rwanda 1268 levens redde wordt nu vervolgd voor terrorismeAD - Buitenland

Als de Europese privacytoezichthouder verhindert dat Facebook nog data van gebruikers richting de Verenigde Staten stuurt, weet de techreus niet of het zijn diensten nog zal kunnen aanbieden aan zijn 410 miljoen Europese gebruikers.
Dinsdag 22 September 2020 - 20:00:00 - AD - Buitenland
 

Sterke taal van Van Dissel, verhoging van de zorgpremie en Baudets feestje bij de AmerikanenDe Volkskrant - Buitenland

Nederland heeft inmiddels bijna evenveel mensen op de intensive care liggen als op 14 maart, de dag dat Nederland vanwege de corona-uitbraak op slot ging.
Dinsdag 22 September 2020 - 19:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Facebook twijfelt of het diensten in Europa kan voortzetten door nieuwe privacyrichtlijnAD - Buitenland

Slecht nieuws voor de Britse prins Andrew. De beroemde Amerikaanse chef-kok Adam Perry Lang, die ook privékok was van Jeffrey Epstein, wil getuigen in het grote seksschandaal rond de miljardair ten behoeve van Virginia Robert Giuffre. Zij is de vrouw die zegt dat prins Andrew seks met haar had toen ze minderjarig was.
Dinsdag 22 September 2020 - 19:30:50 - AD - Buitenland
 

Wat is erger: seksspeeltjes van Easytoys of het witwassen van ING?De Volkskrant - Buitenland

Toeristen zijn in Hindeloopen al decennia graag geziene gasten. Maar nu verdeelt de vakantieverhuur van (tweede) recreatiewoningen de gemeenschap van het Elfstedenstadje. ‘Elke week nieuwe buren, dat is niks.’
Dinsdag 22 September 2020 - 19:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ex-kok Jeffrey Epstein helpt FBI-onderzoek, slecht nieuws voor AndrewAD - Buitenland

De moordenaar van John Lennon heeft veertig jaar na zijn daad zijn excuses aangeboden aan Yoko Ono, de weduwe van de in 1980 doodgeschoten Beatle. ,,Het was een buitengewoon egoïstische daad. Het spijt me voor de pijn die ik haar heb aangedaan. Ik denk er de hele tijd aan”, vertelde Mark Chapman tijdens een hoorzitting over zijn voorwaardelijke vrijlating.
Dinsdag 22 September 2020 - 18:45:00 - AD - Buitenland
 

Ophef over Pete Hoekstra na bijeenkomst Forum van Democratie op Amerikaanse ambassadeDe Volkskrant - Buitenland

Aan grote plannen geen gebrek in het SP-verkiezingsprogramma: een hoger minimumloon, de euro weg, het zorgstelsel op de schop, de AOW-leeftijd naar 65 jaar, plus gratis kinderopvang én internet. Kwetsbaar voor kritiek blijft de partij ook: net als in 2017 ontbreken ‘detailtjes, dingetjes en cijfertjes’.
Dinsdag 22 September 2020 - 18:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump neemt eerste horde voor kandidaat Hooggerechtshof NOS Nieuws - Buitenland

President Trump is verzekerd van genoeg Republikeinse stemmen in de Senaat om zijn kandidaat voor het Hooggerechtshof te kunnen voordragen.

Er moet een nieuwe rechter worden benoemd, omdat rechter Ruth Bader Ginsburg vrijdag is overleden. De Democraten vinden dat er in een verkiezingsjaar geen nieuwe rechter kan worden benoemd, en zeker niet zo kort voor de verkiezingen in november.

Tot nu toe was niet zeker of er wel genoeg Republikeinen waren die ermee instemden dat er nu een nieuwe rechter zou worden voorgedragen.

Steun Romney

De Republikeinse senator Mitt Romney zou naar verwachting één van de sceptici zijn. In het verleden heeft hij verschillende aanvaringen gehad met Trump. Maar vandaag zei Romney dat hij nou eenmaal de wet moet volgen. "Als de kandidaat wordt voorgesteld, zal ik toetsen of die geschikt is," zei hij in een verklaring.

En hierdoor zijn er maar twee Republikeinen die tegen de benoeming vóór de verkiezingen zijn en is een meerderheid ervoor om te gaan stemmen over Trumps kandidaat.

Bekendmaking zaterdag

Trump zegt dat hij de naam zaterdag bekend zal maken. Rechters van het Hooggerechtshof worden voorgedragen door de president van de VS, maar moeten worden goedgekeurd door de Senaat. Verwacht wordt dat Trump de kans grijpt om een een conservatieve rechter te benoemen ter vervanging van de liberale Ginsburg.

Dinsdag 22 September 2020 - 17:58:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chinese vastgoedmagnaat ‘het Kanon’ voor 18 jaar de cel in wegens kritiek op leider XiDe Volkskrant - Buitenland

Goedemiddag. Om u bij te praten vatten wij het nieuws van deze dinsdag samen. Eén artikel, vijf minuten. Leest u dit, dan weet u het belangrijkste.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:33:01 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amsterdamse toestanden in HindeloopenDe Volkskrant - Buitenland

De reguliere zorg is door het toenemende aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen in de gevarenzone beland. Het LUMC in Leiden heeft al patiënten moeten afbellen, in het Amsterdam UMC ‘kan het morgen zo ver zijn’. Woensdag wordt ook het Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding weer actief, de instantie die de druk op de ziekenhuizen landelijk verdeelt.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eerste ziekenhuizen stellen reguliere zorg (weer) uit, covid-patiënten worden weer verspreidDe Volkskrant - Buitenland

Het Kanon zwijgt voor zeker achttien jaar. Zo lang gaat de uitgesproken Chinese vastgoedmagnaat Ren Zhiqiang achter de tralies. De 69-jarige Ren, bijgenaamd ‘Het Kanon’ wegens zijn pittige uitspraken op Chinese sociale media, is veroordeeld wegens het verduisteren van een slordige 16 miljoen dollar.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Teruggeduwd door mannen in het zwart: ‘Die Grieken zijn geen mensen’De Volkskrant - Buitenland

Nieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
Dinsdag 22 September 2020 - 16:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Drie redenen voor grote zorgen over de tweede golf (en nog een reden om hoop te houden)De Volkskrant - Buitenland

Op een berg in Siberië bereidde de zelfverklaarde messias Sergej Torop zijn 5.000 volgelingen al een kwarteeuw voor op een apocalyptische vloedgolf. Maar het einde der tijden gaan ze niet halen: dinsdag bestormden Russische veiligheidsdiensten de nederzetting en voerden Torop af in een helikopter.
Dinsdag 22 September 2020 - 15:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdachte in zaak-McCann ook in beeld voor verkrachting IerseNOS Nieuws - Buitenland

De Duitser die is aangehouden voor de verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann wordt nu ook verdacht van de verkrachting van een Ierse vrouw. De politie kwam haar op het spoor door de oproep in juni aan getuigen in de McCann-zaak om zich te melden.

Het gaat waarschijnlijk om Hazel Behan. The Guardian schreef een week na de politie-oproep dat zij 2004 in Portugal door een onbekende man in haar appartement werd verkracht. De dader werd nooit gevonden. Behan woonde op 30 kilometer van de plaats in de Algarve waar Madeleine McCann in 2007 met haar ouders op vakantie was. Ze verdween spoorloos uit hun appartement, toen haar ouders even verderop bij vrienden aan het eten waren.

In juni werd in verband met de verdwijning van Madeleine een 43-jarige Duitse zedendelinquent opgepakt, die zich tussen 1995 en 2007 geregeld in de Algarve ophield. Hij bleek in 2005 in Portugal een Amerikaanse vrouw van 72 te hebben verkracht. Behan ontdekte overeenkomsten met de manier waarop zij zelf destijds was verkracht.

Madeleine McCann is vrijwel zeker dood. Haar lichaam is nooit gevonden.

Dinsdag 22 September 2020 - 14:50:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Morgen staat de vader van de ontvoerde Insiya (6) terecht, komt het meisje ooit terug?AD - Buitenland

Tegen de Duitse hoofdverdachte van de verdwijning van het Britse meisje Madeleine McCann, Christian B., loopt nu ook een onderzoek wegens de onopgeloste verkrachting van een jonge Ierse vrouw in Portugal in 2004, laten Duitse aanklagers vandaag weten.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:05:48 - AD - Buitenland
 

Ruslands grootste religieuze nederzetting gaat apocalyps niet halen: messias Torop afgevoerdDe Volkskrant - Buitenland

Geheime diensten AIVD en MIVD blijken over steeds meer bulkdatasets te beschikken. Het gaat daarbij om databestanden waarin de privégegevens van miljoenen Nederlanders zijn opgeslagen – ook van personen die geen doelwit van de diensten zijn.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdachte in zaak Maddie McCann verkrachtte mogelijk ook jonge IerseAD - Buitenland

De Amerikaanse president Trump heeft gezegd dat de TikTok-deal alleen zijn goedkeuring krijgt, als Oracle en Walmart de volledige controle krijgen over de Amerikaanse tak van TikTok. Binnen de huidige deal heeft ByteDance tachtig procent van de TikTok in de VS in handen.
Dinsdag 22 September 2020 - 13:55:23 - AD - Buitenland
 

Meer dan 200.000 met corona besmette Amerikanen overledenNu.nl - Buitenland

Meer dan 200.000 Amerikanen die positief zijn getest op het coronavirus zijn overleden, blijkt dinsdag uit onderzoek van de Johns Hopkins University.
Dinsdag 22 September 2020 - 13:29:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Tweetal krijgt doodstraf voor fabrieksbrand in Pakistan met honderden dodenNOS Nieuws - Buitenland

In Pakistan hebben twee mannen de doodstraf gekregen, omdat ze volgens de rechter verantwoordelijk zijn voor de brand in een kledingfabriek in 2012 waarbij zeker 260 doden vielen.

Het was de dodelijkste fabrieksbrand ooit in Pakistan. De ramp in de stad Karachi werd in eerste instantie afgedaan als een ongeluk. Maar de rechter van de anti-terreurrechtbank oordeelde vandaag op basis van recent, nieuw onderzoek dat de brand door de mannen was aangestoken, omdat de fabriekseigenaren weigerden afpersingsgeld te betalen.

Arbeiders konden geen kant op

De twee mannen werden volgens de Pakistaanse krant Dawn veroordeeld op basis van 400 getuigenissen en forensisch bewijs. Ze waren lid van de seculiere politieke partij Muttahida Qaumi Movement. Ook werden vier bewakers van de fabriek veroordeeld, omdat ze de daders geholpen zouden hebben. Het is nog niet duidelijk welke straf zij hebben gekregen.

Alle veroordeelden zeiden voor de rechter onschuldig te zijn.

De brand in de fabriek bracht in het land een grote schok teweeg. Veel fabrieksarbeiders konden na het uitbreken van de brand geen kant op. Het gebouw had geen nooduitgangen en voor veel ramen zaten metalen roosters.

Dinsdag 22 September 2020 - 12:53:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kaart | Nieuwe reisadviezen voor Tsjechië, Oostenrijk en FrankrijkNu.nl - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dinsdag de reisadviezen voor Tsjechië, Oostenrijk en Frankrijk aangescherpt. Vanwege een stijging van het aantal coronabesmettingen zijn heel Tsjechië en de Oostenrijkse steden Wenen en Innsbruck naar oranje gegaan. Om dezelfde reden is het reisadvies voor negen Franse arrondissementen aangepast van geel naar oranje. Bekijk onderstaande kaart voor het actuele reisadvies per land.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:41:07 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Duitsers vinden het raadselachtig dat andere landen het minder goed voor elkaar hebben’De Volkskrant - Buitenland

De directeur personeelszaken van Charlie Hebdo, Marika Bret, heeft haar huis wegens bedreigingen moeten verlaten. Sinds eerder deze maand het proces begon over de aanslag op het hard-satirische blad in 2015, is het aantal bedreigingen sterk toegenomen.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

QAnon-complotgroepen blijven groeien op Facebook, ondanks maatregelenDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra is in opspraak geraakt naar aanleiding van een bijeenkomst van Forum voor Democratie-leden en mogelijke donateurs op de ambassade. Volgens minister Kaag verzekert de Amerikaanse ambassade dat er geen fondsenwerving plaatsvond.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

SP wil uit de euro en het ‘fundamenteel’ anders doen. Hoe is niet helemaal duidelijkDe Volkskrant - Buitenland

Terwijl de coronamaatregelen overal in Europa worden verscherpt, lijkt Duitsland de boel vooralsnog prima op orde te hebben. Waar zit dat ’m in? En hoe kijken ze naar Nederland? We bellen met correspondent Sterre Lindhout.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:14:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deze tekening van Kuifje is miljoenen waardNOS Nieuws - Buitenland

Binnenkort wordt een van de duurste tekeningen ooit geveild. Het gaat om de voorkant van een Kuifje-strip van 85 jaar oud. Experts denken dat het tussen de twee en drie miljoen euro waard is.

Het ontwerp wordt eerst in verschillende musea laten zien, daarna gaat het door naar een stripboeken-veiling om verkocht te worden.

Omdat de tekening van Hergé niet gebruikt kon worden, moest er een ander ontwerp gemaakt worden. Dat ziet er zo uit:

Dinsdag 22 September 2020 - 11:49:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tweetal krijgt doodstraf voor fatale fabrieksbrand in PakistanNu.nl - Buitenland

Twee mannen zijn dinsdag in Pakistan veroordeeld tot doodstraffen voor het stichten van een dodelijke fabrieksbrand in 2012. Bij de brand kwamen meer dan 260 medewerkers om het leven.
Dinsdag 22 September 2020 - 10:54:48 - Nu.nl - Buitenland
 

Rusland pakt ‘reïncarnatie van Christus’ op in afgelegen deel van SiberiëAD - Buitenland

Een 49-jarige Nederlandse financieel directeur van een zendingsorganisatie in Malawi is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van studenten en werknemers. Uit een verklaring die hij voor de politie aflegde, geeft hij de seksuele handelingen met twee vermeende slachtoffers toe. Van dwang zou volgens hem echter geen sprake zijn, maar personen die aangifte deden weerspreken dat. De man riskeert maximaal 14 jaar celstraf.
Dinsdag 22 September 2020 - 10:54:00 - AD - Buitenland
 

Nederlandse directeur zendingsorganisatie aangeklaagd voor seksueel misbruik in MalawiAD - Buitenland

Reddingsdiensten in de Amerikaanse staat Californië die al weken wordt geteisterd door heftige bosbranden, hebben een bijzondere overlevende gevonden in de asresten van een huis in het afgelegen Berry Creek: een zwarte puppy. Het beestje heeft wat brandwonden, maar maakt het verder goed.
Dinsdag 22 September 2020 - 10:44:00 - AD - Buitenland
 

Hoeveelheid zee-ijs Noordpool voor tweede keer in 10 jaar onder kritieke grensNu.nl - Buitenland

De hoeveelheid zee-ijs op de Noordpool die na de zomer nog is overgebleven, is voor de tweede keer binnen tien jaar tot onder een zorgwekkende grens gezakt. In totaal drijft er 3,74 miljoen vierkante kilometer ijs in de poolzeeën.
Dinsdag 22 September 2020 - 06:56:29 - Nu.nl - Buitenland
 

Puppy levend aangetroffen in asresten bosbrand CaliforniëAD - Buitenland

Een team van ruim 60 reddingswerkers probeert met man en macht een grote groep gestrande walvissen te redden. Wetenschappers zeiden eerder te vrezen dat zo’n 90 van de ongeveer 270 gestrande walvissen die in ondiep water in de problemen zijn gekomen, al zijn gestorven.
Dinsdag 22 September 2020 - 05:54:00 - AD - Buitenland
 

Charlie Hebdo-medewerker duikt onder: ‘Ik had 10 minuten om alles achter te laten’De Volkskrant - Buitenland

Met de Donorwet schreef zij het meest baanbrekende initiatief-wetsvoorstel van het afgelopen decennium op haar naam. De andere veelbesproken wet van haar hand, de wet Voltooid Leven, moet door een ander worden afgemaakt, want D66-Kamerlid Pia Dijkstra verlaat de politiek. Ze kijkt terug met gemengde gevoelens. ‘We zijn in het afgelopen decennium ongelooflijk verhard.’
Dinsdag 22 September 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grote reddingsoperatie voor 270 gestrande walvissen bij TasmaniëAD - Buitenland

Een federale rechter in de Verenigde Staten heeft het staatspostbedrijf USPS verplicht om alle verkiezingsgerelateerde post met prioriteit af te handelen en zo nodig personeel overuren te laten maken. Vanwege de coronapandemie zullen naar verwachting meer Amerikanen dan ooit hun stem per post uitbrengen.
Dinsdag 22 September 2020 - 01:03:00 - AD - Buitenland
 

Opsteker voor Democraten: posterijen VS moeten van rechter alle verkiezingspost afhandelenAD - Buitenland

De bekendste uitgaansstraat van Gent puilde vanavond uit van de studenten. De Belgische politie besloot na overleg met de burgemeester om het gebied hermetisch af te sluiten. Morgen volgt een grondige evaluatie, meldt de gemeente.
Maandag 21 September 2020 - 23:35:44 - AD - Buitenland
 

Op het islamitische Avicenna College heerst chaos. Wat is er aan de hand?De Volkskrant - Buitenland

Waar de grens ook gaat lopen, op de Ierse Zee of op het land, er zal altijd iemand ontevreden zijn. Katholieken of unionisten in Noord-Ierland, Amerikanen, of: de Britten zelf. Die willen vrije handel met Noord-Ierland, ongeacht hun eigen Brexit-deal.
Maandag 21 September 2020 - 22:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gegevens van miljoenen burgers bij geheime diensten, toezichthouder wil ‘sleepwet’ aanpassenDe Volkskrant - Buitenland

Migranten die proberen Griekenland binnen te komen, worden hardhandig teruggestuurd naar Turkije. Soms in hun onderbroek de grensrivier de Evros over. Twee mensenrechtenorganisaties dienen vandaag in Brussel een klacht in. Morgen publiceert de Europese Commissie daar het nieuwe EU-migratiepact.
Maandag 21 September 2020 - 22:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Uitgaansstraat Gent puilt uit van studenten, politie grijpt inAD - Buitenland

Er is geen enkele aanwijzing dat de ouders van Madeleine McCann iets te maken hebben met de verdwijning van hun dochter. Dat heeft de Duitse aanklager Hans Christian Wolters vandaag in een interview op de Portugese televisie benadrukt. Volgens Wolters is er maar één iemand verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van ‘Maddie’ en dat is de 42-jarige Christian B. De Duitser ontkent in alle toonaarden en zijn advocaat laat weten met een onthulling te komen waarvan mensen ‘van hun stoel zullen vallen’.
Maandag 21 September 2020 - 20:50:19 - AD - Buitenland
 

BN’ers stellen vragen over corona en flirten met complottheorieën. Willen ze ook antwoorden?De Volkskrant - Buitenland

Basisschoolkinderen met milde klachten kunnen gewoon naar school en hoeven niet meer naar de teststraat, heeft het kabinet besloten. Verstandig, of vragen om moeilijkheden?
Maandag 21 September 2020 - 20:23:29 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duitse justitie: Ouders Madeleine McCann hebben hun dochter niet vermoordAD - Buitenland

China zal het huidige plan voor de verdeling van Chinese en Amerikaanse belangen in TikTok Global niet goedkeuren. Volgens hoofdredacteur Hu Xijin van de Chinese krant Global Times brengt de huidige verdeling de nationale veiligheid, belangen en waardigheid van China in gevaar.
Maandag 21 September 2020 - 20:01:00 - AD - Buitenland
 

‘China niet akkoord met huidige TikTok-deal’AD - Buitenland

In de Indiase staat Uttar Pradesh is een baby doodgeboren nadat de vader de buik van de moeder had opengesneden, volgens haar familie om het geslacht van de kleine te achterhalen. Dat meldt de Indiase politie volgens BBC News.
Maandag 21 September 2020 - 19:10:00 - AD - Buitenland
 

Baby doodgeboren nadat man buik van vrouw opensnijdt om geslacht te achterhalenAD - Buitenland

Een Nederlandse vakantieganger is gisteren op opmerkelijke wijze gewond geraakt in het zuidwesten van Frankrijk. Een kogel doorboorde de voorruit van de auto waarin hij zat en bleef steken in zijn schouder. Het slachtoffer werd overgebracht naar een ziekenhuis, de politie startte een onderzoek.
Maandag 21 September 2020 - 18:13:35 - AD - Buitenland
 

Bizar incident op Franse snelweg: Nederlandse toerist (61) gewond door verdwaalde kogelAD - Buitenland

De Verenigde Naties zijn ‘een van de meest positieve krachten ooit’. De organisatie verdient daarom een prominente plek in de canon van de wereldgeschiedenis. Dat zei koning Willem-Alexander vanmiddag in een videotoespraak voor de Verenigde Naties, ter gelegenheid van de 75ste verjaardag.
Maandag 21 September 2020 - 18:04:00 - AD - Buitenland
 

Koning roemt bij VN-jubileum ‘bouwmeesters van een betere wereld’AD - Buitenland

Een 28-jarige man staat terecht voor de volksjury in het Belgische Namen nadat een sm-afspraakje drie jaar geleden volledig uit de hand liep. De date van de man, een 60-jarige vrouw, stikte in haar slipje tijdens hun eerste afspraak. Vervolgens stak de man haar appartement in brand en stal hij haar bankpas om het op een diefstal met geweld te laten lijken.
Maandag 21 September 2020 - 17:47:59 - AD - Buitenland
 

Pia Dijkstra verlaat het Binnenhof: ‘Na de moord op Els Borst ben ik voorzichtig geworden’De Volkskrant - Buitenland

Na het Cornelius Haga Lyceum heeft nu ook de enig andere islamitische middelbare school in Nederland grote problemen. Het Avicenna College in Rotterdam verkeert in chaos. Draait het om een uit de hand gelopen arbeidsconflict of is er een strijd gaande over de religieuze koers?
Maandag 21 September 2020 - 17:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vrouw (60) stikt in slipje tijdens sm-spel, dader (28) steekt woning in brand en vluchtAD - Buitenland

De bedoeling van verkiezingen is dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen. Maar in de VS wordt niet zelden alles uit de kast gehaald om de achterban van de tegenpartij weg te houden bij het stemhokje. Met name de Republikeinen zijn er zeer bedreven in.
Maandag 21 September 2020 - 16:00:28 - AD - Buitenland
 

In Amerika is kiezers afschrikken een ware kunst: dit zijn de sluwste voorbeeldenAD - Buitenland

Microsoft heeft Bethesda en alle bijbehorende gamestudio’s overgenomen. Het bedrijf krijgt met de overname game-franchises in handen zoals Doom, Fallout, Quake en The Elder Scrolls. De Amerikaanse techreus deelt daarmee een flinke klap uit aan Sony. De twee fabrikanten brengen eind dit jaar allebei hun nieuwe console uit.
Maandag 21 September 2020 - 15:45:00 - AD - Buitenland
 

Microsoft zet grote stap in console-oorlog en koopt gamestudio Bethesda voor 7,5 miljard dollarAD - Buitenland

De Russische oppositieleider Aleksej Navalny (44) eist van Rusland de kleding terug die hij droeg op de dag van zijn vergiftiging. De kleren zijn volgens hem ‘essentieel bewijs’, maar werden voor zijn vertrek naar Duitsland in beslag genomen voor ‘pre-onderzoekscontrole’, meldt de in een Berlijns ziekenhuis herstellende Navalny op zijn blog.
Maandag 21 September 2020 - 15:35:00 - AD - Buitenland
 

Vergiftigde Navalny eist zijn kleren terug: ‘Het is zeer belangrijk bewijsmateriaal’AD - Buitenland

Maar liefst 176 miljoen euro was de duizelingwekkende jackpot die Colin Weir en zijn echtgenote Christine in 2011 met EuroMillions binnenhaalden. Een record op dat moment. Vorig jaar december overleed Colin op 71-jarige leeftijd. Hij had een kwart van zijn gewonnen fortuin er in amper acht jaar tijd doorheen gejaagd, met een tempo van 110.000 euro per week.
Maandag 21 September 2020 - 13:30:00 - AD - Buitenland
 

Schotse winnaar EuroMillions jaagde er meer dan 40 miljoen euro in 8 jaar doorheenAD - Buitenland

Het overlijden van opperrechter Ruth Bader Ginsburg maakt de Amerikaanse verkiezingsstrijd nog heftiger dan hij al was. Als het president Trump lukt nog snel een nieuwe rechter te benoemen, gaan de Amerikanen dat nog jaren merken.
Maandag 21 September 2020 - 13:00:14 - AD - Buitenland
 

Trump wil snel nieuwe opperrechter benoemen: president negeert laatste wens ‘RBG’AD - Buitenland

Sony heeft overwogen om een goedkopere PlayStation 5-variant te maken met lagere specificaties, net als Microsoft dat doet met de Xbox Series S. Dergelijke consoles zijn volgens Sony in de geschiedenis echter niet succesvol geweest.
Maandag 21 September 2020 - 12:51:54 - AD - Buitenland
 

En wéér een Brexit-debat over een onoplosbaar grensprobleemDe Volkskrant - Buitenland

BN’ers beginnen vragen ­te stellen over het coronavirus en flirten met complottheorieën. Zo verspreiden ze wantrouwen jegens de overheid en media. Willen ze ook antwoorden?
Dinsdag 15 September 2020 - 17:12:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Politieagent in New York verdacht van spionage voor Chinese regeringNu.nl - Buitenland

Een politieagent uit New York wordt verdacht van spionage voor de Chinese regering, melden verschillende Amerikaanse media. De 33-jarige man is maandag opgepakt.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Politieagent New York verdacht van spionage voor ChinaNOS Nieuws - Buitenland

In New York is een politieagent opgepakt die wordt beschuldigd van het bespioneren van Amerikanen en Tibetanen die zich inzetten voor een onafhankelijk Tibet. In de aanklacht tegen hem staat dat hij sinds 2018 werkte als spion voor de Chinese regering.

De 33-jarige agent, Bamaidajie Angwang, zou zijn orders hebben gekregen van medewerkers van het Chinese consulaat in New York. Uit onderschepte communicatie blijkt dat hij tegen zijn meerderen zei dat hij carrière wilde maken binnen de politie zodat hij China "glorie kon brengen".

Angwang werd geboren in Tibet en vroeg in de Verenigde Staten asiel aan omdat hij naar eigen zeggen in China werd gemarteld vanwege zijn Tibetaanse achtergrond. Hij is later genaturaliseerd tot Amerikaan. Naast politieagent was hij reservist in het Amerikaanse leger.

55 jaar cel

Uit de aanklacht blijkt dat Angwang in de VS mogelijke informanten voor de Chinese inlichtingendiensten moest zoeken. Ook zou hij "dreigingen" voor de Chinese regering in China hebben moeten aanwijzen. Verder werd van hem verwacht dat hij medewerkers van het consulaat in contact bracht met hoge politiefunctionarissen door ze uit te nodigen voor officiële politiebijeenkomsten.

Als Angwang wordt veroordeeld voor spionage, kan hij een celstraf van maximaal 55 jaar krijgen. Naast de spionage, wordt hij overigens ook beschuldigd van fraude en het afleggen van valse verklaringen.

Uit de documenten blijkt niet dat Angwang wordt gezien als dreiging voor de nationale veiligheid of voor het politiewerk in New York. Wel ziet de federale politiedienst FBI hem als "de definitie van een dreiging van binnenuit", schrijft William Sweeney van de New Yorkse afdeling van de FBI in een verklaring.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

De kinderen niet meer testen, is dat wel zo verstandig?De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Sony overwoog PlayStation 5-variant met lagere specificatiesAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.