Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Nikkie de Jager in voetsporen wereldsterren na winnen prestigieuze inspiratie-awardAD - Buitenland

In Belgrado lijkt alles momenteel heel normaal. En tegelijkertijd is het dat helemaal niet. ,,Als je kijkt naar de gezellige drukte op straat, in cafés en winkels, dan is dat niet anders dan anders”, zegt Nederlander Ralph van der Zijden (43), die al tien jaar in de Servische hoofdstad woont. ,,Tegelijkertijd weet iedereen dat het aantal coronabesmettingen blijft oplopen en dat de ziekenhuizen vol liggen. Dan is het toch vrij abnormaal dat je nog steeds met elkaar naar cafés en restaurants kunt.”
Woensdag 2 December 2020 - 20:30:00 - AD - Buitenland
 

Hongaarse Europarlementariër stapt uit partij Orbán na homoseksfeest BrusselNu.nl - Buitenland

De conservatieve Hongaarse Europarlementariër József Szájer, die werd opgepakt op een homoseksfeest in Brussel vanwege het schenden van de coronamaatregelen, heeft zijn lidmaatschap van regeringspartij Fidesz van premier Viktor Orbán opgezegd.
Woensdag 2 December 2020 - 20:01:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Oostenrijk versoepelt maatregelen, skiseizoen gaat op 24 december van startNu.nl - Buitenland

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz heeft versoepelingen aangekondigd en een datum geprikt voor de opening van het skiseizoen in zijn land. Volgens Kurz is skiën tijdens de kerstdagen verantwoord. De pistes in Oostenrijk mogen vanaf 24 december weer open.
Woensdag 2 December 2020 - 19:37:40 - Nu.nl - Buitenland
 

Groen in eigen land, daarbuiten niet zo: waarom de Zweden de hoogovens willen kopenDe Volkskrant - Buitenland

Sinds de afschaffing van het raadgevend referendum in 2018 zijn er serieuze pogingen gedaan tot verbetering van het democratisch systeem. Bestuurlijke vernieuwing, inclusief een bindend correctief referendum, staat inmiddels in de grondverf.
Woensdag 2 December 2020 - 19:06:54 - De Volkskrant - Buitenland
 

Onderzoek naar nationale loterij Zuid-Afrika na bizarre winnende lotnummersNu.nl - Buitenland

De organisatie van de nationale loterij van Zuid-Afrika wordt op sociale media beticht van fraude, nadat de winnende nummers van de trekking op dinsdag opeenvolgend waren. Twintig spelers die de getallen 5, 6, 7, 8, 9 en 10 op hun lootje hadden staan, wonnen ieder ongeveer 300.000 euro.
Woensdag 2 December 2020 - 17:53:54 - Nu.nl - Buitenland
 

VN: 2020 wordt in Europa warmste jaar ooit gemetenNOS Nieuws - Buitenland

2020 lijkt in Europa het warmste jaar te worden sinds de temperatuurmetingen halverwege de 19e eeuw begonnen. Ook in het zuidwesten van de Verenigde Staten, delen van Midden- en Zuid-Amerika en delen van China was het extreem warm. Wereldwijd wordt het een van de drie warmste jaren, stelt de WMO, de meteorologische organisatie van de VN, in een rapport.

Tot nu toe is 2016 wereldwijd het warmste jaar. De zes jaren vanaf 2015 horen alle tot de zes warmste ooit.

Ook in andere opzichten is 2020 volgens de WMO voor het klimaat een extreem jaar, met bijvoorbeeld extreem smeltend ijs bij de Noord- en de Zuidpool. Onder de tientallen voorbeelden van extreme ontwikkelingen noemt de WMO dat in Death Valley in Californië de hoogste temperatuur op aarde in tachtig jaar gemeten werd (54,4 graden), dat de branden in Californië en Colorado heviger waren dan ooit tevoren en dat in Siberië tijdens een hittegolf in juni een recordtemperatuur van 38 graden werd bereikt.

Virtuele klimaattop

Het rapport is gepresenteerd aan de vooravond van een virtuele klimaattop. Die wordt op 12 december gehouden in Parijs, op de vijfde verjaardag van het klimaatakkoord van Parijs. Daar werd het doel vastgelegd om de temperatuur niet meer dan 1,5 graad te laten stijgen ten opzichte van het pre-industriële tijdperk.

Dit jaar is het op aarde gemiddeld 1,2 graad warmer dan halverwege de 19e eeuw en volgens de VN is de kans minstens 1 op 5 dat de anderhalve graad temperatuurstijging al in 2024 wordt gehaald.

Naar aanleiding van het rapport roept VN-secretaris-generaal Guterres de wereldleiders op een eind te maken aan "de oorlog tegen de natuur". "De mensheid is oorlog tegen de natuur aan het voeren", zegt hij. "Dat is zelfmoord. Apocalyptische branden, overstromingen en orkanen zijn in toenemende mate het nieuwe normaal."

Guterres zei verder dat de wereld de klimaatverandering niet kan stoppen "zonder het leiderschap van de Verenigde Staten".

Woensdag 2 December 2020 - 17:25:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Gekozen burgemeester, bindend referendum: Kamer buigt zich over bestuurlijke vernieuwingDe Volkskrant - Buitenland

De eerste tien maanden van dit jaar in Europa waren de heetste ooit geregistreerd. Dat stelt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de VN in haar voorlopige jaarrapport.
Woensdag 2 December 2020 - 16:32:47 - De Volkskrant - Buitenland
 

F1-coureur Grosjean ligt niet meer in het ziekenhuisNOS Nieuws - Buitenland

Goed nieuws voor Formule 1-coureur Romain Grosjean. Hij ligt niet meer in het ziekenhuis van Bahrein. Hij moest daar heen nadat het afgelopen zondag helemaal mis ging tijdens een race. Vlak na de start crashte zijn auto.

Ondanks dat hij voor lange tijd vastzat in zijn brandende auto, kwam hij nog goed weg. Hij liep alleen wat brandwonden op. En daar is hij nu dus goed genoeg van hersteld om weg te mogen uit het ziekenhuis.

Snel weer racen

Grosjean zelf is ook positief over zijn herstel. Over anderhalve week hoopt hij alweer in zijn raceauto te zitten tijdens de laatste race van dit seizoen, de Grand Prix van Abu Dhabi.

Woensdag 2 December 2020 - 16:18:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Het jachtseizoen is begonnen: Henk Otten loert op afgedreven FvD’ersDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Naties hebben met de Ethiopische regering een akkoord bereikt over hulpverlening aan inwoners van het conflictgebied Tigray. Hulporganisaties vermoeden dat honderdduizenden mensen in Tigray dringend behoefte hebben aan voedsel, schoon drinkwater en medicijnen.
Woensdag 2 December 2020 - 16:09:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het gaat goed met deze zeeschildpaddenNOS Nieuws - Buitenland

Op veel plekken in de wereld hebben zeeschildpadden het moeilijk. Maar niet in Congo. Daar worden ze sinds kort veel beter beschermd. Ieder jaar worden meer dan 1500 zeeschildpadden gered.

Visnetten

In de zee rondom Congo wordt veel gevist. Zeeschildpadden komen daardoor per ongeluk in visnetten terecht. Dierenorganisaties halen de dieren op bij vissers en zetten ze terug in zee.

Ook houden ze de eieren van de dieren goed in de gaten. Die liggen begraven onder het zand. Als het nodig is, verplaatsen vrijwilligers de eieren dichter naar het water. Als de eieren uitkomen, hoeven de zeeschildpadjes maar een klein stukje naar zee te lopen.

Les

Kinderen krijgen op school ook les over de zeeschildpad. Daar leren ze dat ze geen plastic in zee moeten gooien, omdat dat gevaarlijk is voor de dieren. Dat zie je in de video hierboven.

Woensdag 2 December 2020 - 15:58:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Ze droomden van een leven als stewardess, maar deze studenten moeten nu iets anders verzinnenDe Volkskrant - Buitenland

De Haagse politiek werkt toe naar de verkiezingen van 17 maart. De kandidaten, hun standpunten, hun succesnummers en hun uitglijders: u leest er alles over in uw Dagkoersen, het politieke blog van de Volkskrant.
Woensdag 2 December 2020 - 14:09:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Economie op instorten en de besmettingscijfers door het dak, wat gaat er mis in de Balkan?AD - Buitenland

Bij de dodenrit in de Duitse stad Trier is gistermiddag een jongen gewond geraakt die zowel de Nederlandse als de Duitse nationaliteit heeft. Dat maakt hoofdofficier van justitie Peter Fritzen vanmiddag bekend. Het zou gaan om een 14-jarige jongen uit Trier. Hij is zwaargewond, maar niet in levensgevaar.
Woensdag 2 December 2020 - 13:56:00 - AD - Buitenland
 

Politie: Man die mensen aanreed in Trier vertoont psychisch afwijkend gedragNu.nl - Buitenland

De man die dinsdag in het Duitse Trier vijf mensen doodreed en achttien anderen heeft verwond door ze bewust aan te rijden, vertoont psychisch afwijkend gedrag. In verhoren geeft hij tot dusver onbegrijpelijke verklaringen, zo meldt de politie woensdag.
Woensdag 2 December 2020 - 13:43:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Nederlands-Duitse gewonde (14) bij aanslag in TrierAD - Buitenland

Een 25-jarige Nederlander is op Malta tot 30 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens de moord in 2018 op zijn Nederlandse ex-vriendin. Jelle R. heeft de moord bekend en een deal gesloten met het Openbaar Ministerie om te voorkomen dat hij levenslang zou krijgen, meldden Maltese media.
Woensdag 2 December 2020 - 13:37:00 - AD - Buitenland
 

Nederlander krijgt op Malta 30 jaar cel voor moord op ex-vriendinAD - Buitenland

Singapore heeft de Amerikaanse start-up Eat Just toestemming gegeven om zijn kippenvlees dat in een laboratorium is gekweekt op de markt te mogen brengen. Hiermee is het de eerste regering die de verkoop van kweekvlees toestaat.
Woensdag 2 December 2020 - 13:15:00 - AD - Buitenland
 

Singapore eerste land dat kipnuggets toestaat die zijn gemaakt in een laboratoriumAD - Buitenland

Spanje is met 1,6 miljoen besmettingen en ruim 44.000 doden een van de zwaarst getroffen landen in de coronapandemie. Maar er zijn nog tientallen dorpen waar niemand met het Covid-virus besmet is geraakt, zoals Argelita en Ludiente. ,,Het zal de pure lucht wel zijn.”
Woensdag 2 December 2020 - 13:00:00 - AD - Buitenland
 

Duitse politie: verdachte aanslag Trier doet warrige uitsprakenNOS Nieuws - Buitenland

Uit de eerste verhoren van de verdachte van de aanslag in Trier is geen duidelijk motief naar voren gekomen, meldt de politie in de West-Duitse stad. De 51-jarige man deed volgens de politie wisselende en warrige uitspraken, waar geen touw aan vast te knopen was.

Het verhoor zal de komende dagen doorgaan. De politie wil in het belang van het onderzoek geen details van het verhoor bekendmaken, maar stelt net als gisteren dat er geen enkel aanknopingspunt is om politieke of religieuze motieven te vermoeden.

De openbaar aanklager zal een psychiatrisch onderzoek laten doen naar de vraag in hoeverre de dader toerekeningsvatbaar was, maar gaat er voorlopig van uit dat hij in elk geval niet volledig ontoerekeningsvatbaar was.

Nederlands-Duitse gewonde

Het blijkt dat er achttien gewonden zijn en niet vijftien, zoals gisteren werd gemeld. De dader wordt verdacht van vijfvoudige moord en van 18-voudige poging tot moord en zware verwonding. Volgens het Openbaar Ministerie wilde hij in de voetgangerszone van Trier met zijn Land Rover zoveel mogelijk mensen doden en verwonden.

De slachtoffers zijn vanochtend herdacht, door een kleine menigte en een geëmotioneerde burgemeester:

Alle doden hadden de Duitse nationaliteit, maar twee van hen hadden daarnaast ook de Griekse nationaliteit. Het gaat om de omgekomen negen weken oude baby en haar 45-jarige vader. Haar moeder en haar broertje van anderhalf raakten gewond.

Een van de gewonden heeft zowel de Nederlandse als de Duitse nationaliteit. Eén gewonde is Luxemburgs. Alle andere gewonden zijn Duits.

Woensdag 2 December 2020 - 12:42:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VN sluiten akkoord met Ethiopië over hulp aan ontheemden in TigrayDe Volkskrant - Buitenland

Voor de tweede keer deze week is Brazilië opgeschrikt door bankroverbendes die een stad binnenstormen. Een dag nadat bewoners van Criciúma bankbiljetten opraapten van de straten na een grootschalige overval op een bank, werd woensdag het noordelijke stadje Cametá bezet door een bende.
Woensdag 2 December 2020 - 12:34:28 - De Volkskrant - Buitenland
 

Coronavrije dorpen in Spanje: geluk, isolement of toch de schone lucht?AD - Buitenland

De Britse medicijnautoriteit MHRA gaf vandaag het sein dat het coronavaccin van Pfizer en BioNTech veilig is om te gebruiken. Daardoor kunnen de Britten volgende week al starten met het vaccineren van de bevolking, een paar weken eerder dan de rest van Europa.
Woensdag 2 December 2020 - 12:13:00 - AD - Buitenland
 

Nederlander 30 jaar cel in op Malta voor moord op exNOS Nieuws - Buitenland

Een 25-jarige Nederlander is op Malta veroordeeld tot 30 jaar cel voor het vermoorden van zijn Nederlandse ex-vriendin. Jelle R. heeft toegegeven dat hij de dader is.

Het slachtoffer, Shannon Mak, werd in augustus 2018 dood gevonden bij haar appartement in de plaats Santa Venera. De 30-jarige vrouw was zwaar mishandeld en haar keel was doorgesneden.

R. had levenslang kunnen krijgen, maar die straf ontloopt hij door een deal met de aanklagers. R. legde onlangs een bekentenis af en herhaalde vanochtend bij de rechtbank dat hij de dader is. Hij kreeg ook een boete van 116,47 euro wegens bezit van een mes.

"Als het aan mij lag, zou hij worden opgesloten in de cel en zou de sleutel worden weggegooid", zei de vader van Mak in oktober in een interview met The Times of Malta. Hij noemde R. een monster. "Ik kan hem niet vergeven", zei hij. "Maar aan wraak heb ik nooit gedacht."

Woensdag 2 December 2020 - 11:45:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bankrovers vallen Braziliaanse steden binnen – bewoners blijven achter met restjes buitDe Volkskrant - Buitenland

De Britten beginnen komende week al met het toedienen van het Pfizervaccin. Woensdag was bekend geworden dat het Verenigd Koninkrijk als het eerste westerse land het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut en het Duitse BioNTech heeft goedgekeurd. De regering-Johnson beschouwt dit als het eerste grote brexitsucces.
Woensdag 2 December 2020 - 11:33:57 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gestolen verkiezingen? ‘Stop met deze retoriek, anders vallen er slachtoffers’De Volkskrant - Buitenland

Te veel studenten die recht hebben op een aanvullende beurs, maken daar geen gebruik van. Dat zegt het ministerie van Onderwijs nadat het Centraal Planbureau nieuwe cijfers bekend heeft gemaakt.
Woensdag 2 December 2020 - 11:23:59 - De Volkskrant - Buitenland
 

K-popsterren krijgen twee jaar uitstel van dienstplichtNOS Nieuws - Buitenland

Goed nieuws voor K-popfans. Jin van BTS hoeft binnenkort niet het leger in. De wet van Zuid-Korea is dinsdag aangepast. Daarin staat nu dat succesvolle K-popsterren hun dienstplicht twee jaar mogen uitstellen.

In Zuid-Korea moeten alle mannen tussen de 18 en 28 jaar twee jaar verplicht het leger in. Jin wordt vrijdag 28 en daarom zou hij BTS moeten verlaten. Veel K-popfans waren daar helemaal niet blij mee. De afgelopen jaren hebben ze veel actie gevoerd.

Er is al langer een uitzondering voor succesvolle klassieke muzikanten en voor succesvolle sporters. Nu is die er dus ook voor K-popsterren.

De jongens van BTS hadden eerder gezegd dat ze de dienstplicht serieus nemen en dat ze er niet onderuit willen komen. Ze hebben nog niet gereageerd op dit nieuws. Fans van over de hele wereld schrijven op social media dat ze superblij zijn.

Woensdag 2 December 2020 - 11:16:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britten beginnen volgende week al met vaccineren: waarom zij wel en wij niet?AD - Buitenland

Het mysterie rond het verdwijnen van de monoliet die eerder deze maand werd ontdekt in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, lijkt opgelost. Een Amerikaanse fotograaf zag hoe vier mannen de 3,5 meter hoge zuil in minder dan tien minuten tijd afbraken.
Woensdag 2 December 2020 - 11:05:00 - AD - Buitenland
 

Studenten doen zichzelf tekort: ze mogen aanvullende beurs, maar kiezen voor een leningDe Volkskrant - Buitenland

De activist Joshua Wong is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim dertien maanden voor zijn rol in een bezettingsactie aan het begin van de Hongkongse protestbeweging. De veroordeling past in een golf van vrijheidsbeperkingen voor de leiders van de democratiebeweging.
Woensdag 2 December 2020 - 11:00:19 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video opgedoken van man die monoliet weghaalt uit woestijn Utah: ‘Laat niets achter’AD - Buitenland

Een rechtbank in Hongkong heeft de bekende activist Joshua Wong (24) en twee mede-dissidenten veroordeeld tot celstraffen voor het leiden van een ongeoorloofd protest tegen de regering.
Woensdag 2 December 2020 - 10:20:00 - AD - Buitenland
 

Vrees voor christelijke greep op euthanasiebenoemingenDe Volkskrant - Buitenland

In Polen levert de taxichauffeur commerciële doe-het-zelfcoronatesten af aan huis, in Bulgarije staat correspondent Arnout le Clercq te kleumen in een rij hoestende mensen voor een test. Reizen buiten zijn standplaats Polen betekent een tournee langs een lappendeken van coronamaatregelen.
Woensdag 2 December 2020 - 09:51:11 - De Volkskrant - Buitenland
 

Activist Wong (24) veroordeeld tot celstraf voor protest HongkongAD - Buitenland

Waarschijnlijk zijn er in Nederland extensions en pruiken te koop met haar dat onder dwang is afgenomen bij Oeigoeren. Dit zou gebeuren in Chinese kampen in de regio Xinjiang. Zeker één Chinese haarfabrikant, die ook haar uit Xinjiang haalt, heeft meerdere vrachten mensenhaar naar ons land geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en LINDA.
Woensdag 2 December 2020 - 08:58:00 - AD - Buitenland
 

Verenigd Koninkrijk keurt als eerste land het coronavaccin van Pfizer goedDe Volkskrant - Buitenland

‘Dit. Moet. Nu. Stoppen.’ Met die woorden deed een Republikeinse verkiezingsfunctionaris in Georgia dinsdagavond een oproep aan president Trump en Republikeinse senatoren om niet langer te zwijgen over doodsbedreigingen aan het adres van mensen die de Amerikaanse verkiezingsuitslag ratificeerden.
Woensdag 2 December 2020 - 08:54:43 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Volg de Poolse instructies, muziekje erbij, wattenstaafje erin, als het pijn doet, zal het wel goed zijn, dacht ik’De Volkskrant - Buitenland

Nog ruim eenderde van de Nederlanders is voorstander van het behoud van Zwarte Piet. Ruim de helft van de Nederlanders verwacht (of vreest) dat het binnen tien jaar met hem gedaan zal zijn.
Woensdag 2 December 2020 - 08:09:45 - De Volkskrant - Buitenland
 

Haar van Oeigoeren ‘zeer waarschijnlijk’ in Nederlandse extensionsAD - Buitenland

De Slowaakse politie heeft een van de rijkste en machtigste mannen van het land opgepakt in verband met de moord op de 27-jarige onderzoeksjournalist Jan Kuciak en diens verloofde in februari 2018. Slowaakse media beschouwen Jaroslav Haščáks arrestatie als de spectaculairste gebeurtenis tot dusver in het onderzoek naar de moorden.
Woensdag 2 December 2020 - 06:50:41 - AD - Buitenland
 

Deze markt staat symbool voor hoe weinig vertrouwen de Roemenen in de politiek hebbenDe Volkskrant - Buitenland

Minister De Jonge maakte dinsdag de eerste vaccinatiedatum bekend. Hoe kan het dan dat de directeur van de GGD Brabant-Zuidoost nog van niets weet?
Woensdag 2 December 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Organisator seksfeest homobar ziet het probleem niet: ‘Iedereen had al corona gehad’AD - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Justitie doet onderzoek naar een mogelijk misdrijf waarbij geld naar het Witte Huis is gesluisd in ruil voor een presidentieel gratiebesluit, staat in gerechtelijke stukken die zijn ontsloten bij een federale rechtbank. Die bracht dinsdag een bevel met veel zwartgelakte passages naar buiten, waarin een onderzoek werd gelast naar ‘omkoping in ruil voor gratie’.
Woensdag 2 December 2020 - 04:28:00 - AD - Buitenland
 

Onderzoek VS naar vermeende omkoping in ruil voor presidentiële gratieAD - Buitenland

In de stad Trier in het zuidwesten van Duitsland is een automobilist dinsdagmiddag ingereden op mensen in een voetgangersgebied. Daarbij zijn vijf doden en 14 gewonden gevallen. Een van de dodelijke slachtoffers is een baby van negen weken oud, meldt de politie.
Woensdag 2 December 2020 - 01:55:00 - AD - Buitenland
 

Draagvlak voor Zwarte Piet kalft gestaag afDe Volkskrant - Buitenland

‘Jongeren zijn de vergeten groep van de coronacrisis’, zegt de Bredase burgemeester Paul Depla. ‘Ze zitten in een fase van de wereld ontdekken, verliefd worden, nieuwe mensen ontmoeten. Maar dat wordt allemaal gedwarsboomd door de coronacrisis.’ Gemeenten moeten meer voor hen doen, vindt hij.
Dinsdag 1 December 2020 - 22:55:39 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Het enige dat ouderen doen, is boos worden op jongeren omdat ze zich niet aan de coronaregels houden’De Volkskrant - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van wijdverbreide verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen zou veranderen. De bevindingen, gemeld door justitieminister William Barr, staan in schril contrast met de aanhoudende kritiek van president Trump. Die spreekt over gigantisch kiezersbedrog omdat er onder meer met briefstemmen zou zijn gerommeld, melden Amerikaanse media.
Dinsdag 1 December 2020 - 21:56:13 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dronken SUV-bestuurder raast door Trier: 5 doden onder wie baby en 14 gewondenAD - Buitenland

China probeert aan te tonen dat het coronavirus niet in China maar elders is ontstaan. Tegelijk publiceert de Amerikaanse zender CNN vertrouwelijke Chinese documenten waaruit zou blijken dat de Chinese overheid in februari en maart onjuiste aantallen besmettingen heeft gemeld.
Dinsdag 1 December 2020 - 21:26:13 - AD - Buitenland
 

China worstelt nog steeds met uitleg coronapandemieAD - Buitenland

Ruim 55 opstandige partijgenoten van premier Boris Johnson hebben vanavond tijdens een stemming over nieuwe coronamaatregelen in Engeland het wantrouwen in de regering blootgelegd. Een ‘Schots Ei’ moest de premier redden. De nieuwe regels betekenen dat het land in drie coronazones wordt verdeeld.
Dinsdag 1 December 2020 - 20:57:51 - AD - Buitenland
 

Johnson wint stemming: Engeland wordt in drie coronazones verdeeldAD - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van wijdverbreide verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen zou veranderen. De bevindingen, gemeld door justitieminister Barr, staan in schril contrast met de aanhoudende kritiek van president Trump. Die spreekt over gigantisch kiezersbedrog omdat er onder meer met briefstemmen zou zijn gerommeld.
Dinsdag 1 December 2020 - 20:55:00 - AD - Buitenland
 

Celstraf voor het ‘gezicht’ van democratiebeweging, maar ‘een kooi kan de ziel niet opsluiten’De Volkskrant - Buitenland

In aanloop naar de Roemeense verkiezingen op 6 december is alles politiek, ook de coronamaatregelen in het land. Een nieuw twistpunt is de sluiting van markthallen, zoals het zeer geliefde Obor in Boekarest. Dankzij een trucje kon Obor openblijven. Op de markt zelf is het vertrouwen in de politiek ver te zoeken. ‘Ze houden ons aan het lijntje. De dag na de verkiezingen gaan we in lockdown.’
Dinsdag 1 December 2020 - 20:32:53 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minister van Justitie VS: geen bewijs van kiezersfraude bij verkiezingenAD - Buitenland

Een jonge vader die vorig jaar in het Engelse Radcliffe werd aangehouden omdat hij zijn baby in een rivier had gegooid, deed dat omdat hij geloofde dat het jongetje langzaam in de duivel veranderde. De man is gisteren schuldig bevonden aan doodslag en moet mogelijk voor de rest van zijn leven in een zwaarbeveiligd ziekenhuis doorbrengen, verwachten psychiaters. Het kindje overleefde het drama niet.
Dinsdag 1 December 2020 - 19:49:00 - AD - Buitenland
 

VN: 2020 warmste jaar ooit in Europa, nog nooit zo weinig ijs in noordpoolgebiedDe Volkskrant - Buitenland

Nog voordat ze hun eerste werkdag hebben gehad, worden studenten luchtvaartdienstverlening geholpen een carrièreswitch te maken. Want werk, dat is er even niet in de luchtvaartsector.
Dinsdag 1 December 2020 - 19:38:49 - De Volkskrant - Buitenland
 

Schizofrene vader dumpte baby in rivier omdat ‘hij geloofde dat het kind in de duivel veranderde’AD - Buitenland

Een belangrijke telescoop is in de nacht van maandag op dinsdag ingestort. Bij de radiotelescoop Arecibo op Puerto Rico is een platform dat honderden tonnen weegt naar beneden gevallen. Daarbij heeft het waarschijnlijk een groot deel van de installatie vernield. Hoe groot de schade precies is, moet nog blijken. Doordat het ongeluk in de nacht gebeurde, raakte niemand gewond.
Dinsdag 1 December 2020 - 18:49:00 - AD - Buitenland
 

Strijdlustige horeca gaat in vijftig regio’s op 17 januari weer openDe Volkskrant - Buitenland

De Zweedse staalproducent SSAB is in gesprek met Tata Steel over de overname van de Nederlandse hoogovens. Dat roept in Zweden vragen op: wat willen de schone Scandinaviërs, die zich ambitieuze milieudoelen stellen, met de vuile fabriek in IJmuiden? 
Dinsdag 1 December 2020 - 18:18:14 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gigantische telescoop, bekend van Bond-klassieker Goldeneye, ingestort op Puerto RicoAD - Buitenland

De 300 kilo wegende Fransman Alain Panabière is vanochtend naar het ziekenhuis gebracht met behulp van veertig man en een hoogwerker. Door een gebroken been zat hij al een jaar op de grond, kon hij niet meer bewegen en ging zijn gezondheid achteruit. Zijn advocaat lobbyde al heel lang voor hulp. Nu kwam die eindelijk, maar een eenvoudige onderneming was het niet.
Dinsdag 1 December 2020 - 18:00:00 - AD - Buitenland
 

Fransman met obesitas door veertig man en hoogwerker geëvacueerdAD - Buitenland

Op een bergtop in het noorden van Roemenië is een mysterieuze metalen monoliet verschenen en na vier dagen weer verdwenen. De zuil werd slechts enkele dagen later ontdekt dan de zuil in de woestijn van de Amerikaanse staat Utah, die veel media-aandacht kreeg.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:50:00 - AD - Buitenland
 

Als De Jonge zegt dat het vaccineren in januari begint, lopen bij de GGD de emoties hoog opDe Volkskrant - Buitenland

Kunstvoorwerpen die Nederland heeft geroofd uit Indonesië moeten terug. Dat staat vast. Maar over de vraag hoe wordt gediscussieerd. Meegeven aan DHL is te simpel. Nederland moet zorg dragen voor de opleiding van conservatoren en historici.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:30:15 - De Volkskrant - Buitenland
 

Na Utah ook mysterieuze monoliet in Roemenië: ‘Gemaakt door slechte lasser’AD - Buitenland

De Russische politie heeft een man gearresteerd die wordt verdacht van het beroven en vermoorden van 26 oudere vrouwen in de jaren 2011 en 2012. De man kwam in beeld nadat de politie duizenden dna-tests had uitgevoerd. Hij heeft een bekennende verklaring afgelegd.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:19:52 - AD - Buitenland
 

Roofkunst uit Indonesië moet terug. Maar hoe? Meegeven aan DHL is te simpelDe Volkskrant - Buitenland

De afwijzing van een voorgedragen voorzitter van een Toetsingscommissie Euthanasie verhit de gemoederen in Den Haag. Kamerleden vrezen dat de christelijke partijen meer greep willen krijgen op de benoemingen.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:19:40 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische slotenmaker bekent moord op 26 oudere vrouwenAD - Buitenland

Naast corona woedt in Rusland al jaren een bijna vergeten, andere epidemie: hiv. In de regio Sverdlovsk zijn de problemen groot. Burgers nemen het heft in eigen hand.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:12:00 - AD - Buitenland
 

Chinese verkenner landt op de maan voor heel complexe missieAD - Buitenland

Een Hongaarse Europarlementariër en enkele diplomaten zijn afgelopen weekend aangehouden op een seksfeest in een Brusselse homobar. De politicus probeerde te ontsnappen via de dakgoot, maar kon toch in de kraag worden gevat.
Dinsdag 1 December 2020 - 16:21:00 - AD - Buitenland
 

Hongaarse politicus betrapt tijdens seksfeest in homobar, schreef eerder mee aan omstreden huwelijkswetAD - Buitenland

Ruzie over een zak chips heeft maandag een vete tussen twee grote families doen escaleren in het Duitse Bielefeld (Noordrijn-Westfalen). Ruim twintig mannen en vrouwen gingen elkaar uiteindelijk te lijf. Er vielen tien gewonden. De politie moest massaal uitrukken om de gemoederen weer tot bedaren te brengen.
Dinsdag 1 December 2020 - 14:32:11 - AD - Buitenland
 

Zak chips laat familievete in Duitsland oplaaien: tien gewondenAD - Buitenland

Vermeende oorlogsmisdaden van Australische elitesoldaten in Afghanistan brachten de strijdkrachten en politiek van het land vorige maand het schaamrood op de kaken. Premier Scott Morrisson gelaste een onderzoek naar 39 moorden op burgers en gevangenen. Nu opgedoken beelden, waarbij soldaten bier drinken uit het kunstbeen van een gedode talibanstrijder, brengen het Australische leger opnieuw in verlegenheid.
Dinsdag 1 December 2020 - 13:51:00 - AD - Buitenland
 

Europa opent jacht op Grijze Wolven, ook Nederland overweegt beweging te verbiedenAD - Buitenland

Uit een verwaarloosd appartement in Stockholm heeft de politie een 41-jarige man bevrijd die sinds zijn 12de afgezonderd van de buitenwereld zou zijn geweest door toedoen van zijn moeder. De 70-jarige vrouw is gearresteerd op verdenking van vrijheidsberoving en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel, melden Zweedse media.
Dinsdag 1 December 2020 - 13:21:00 - AD - Buitenland
 

Afghaanse regering en Taliban bereiken eerste overeenkomst in bijna twee decenniaNu.nl - Buitenland

De Afghaanse regering en de Taliban hebben na negentien jaar oorlog een handtekening gezet onder een eerste voorlopige overeenkomst. De twee partijen werden het eens over het voortzetten van de vredesbesprekingen. Deskundigen spreken van een "enorme doorbraak".
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Justitieminister spreekt Trump tegen, ziet geen bewijs verkiezingsfraudeDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zweedse moeder (70) houdt zoon bijna 30 jaar gevangen: ‘Alsof ik een horrorfilm binnenstapte’AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.