Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Six Flags verwijdert omstreden vlagAD - Buitenland

Een Amerikaanse torpedobootjager is maandag in aanvaring gekomen met een Liberiaanse tanker. Dat gebeurde in de Straat van Malakka, ten oosten van Singapore. Tien mariniers worden vermist, vijf raakten gewond.
Maandag 21 Augustus 2017 - 03:41:00 - AD - Buitenland
 

Amerikaans marineschip botst met olietanker, 10 vermistenNOS Nieuws - Buitenland

Na een aanvaring in de Straat van Malakka worden tien Amerikaanse marinemensen vermist. Vijf van de ongeveer 300 opvarenden van de USS McCain raakten gewond.

De John S. McCain was op weg naar een routinestop in Singapore toen het om 05.30 uur plaatselijke tijd in aanvaring kwam met een olietanker onder Liberiaanse vlag.

Volgens de eerste berichten raakte het marineschip beschadigd aan bakboordzijde. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe het andere schip eraan toe is.

Zoektocht

De McCain is op eigen kracht onderweg naar Singapore. Singapore heeft een helikopters en schepen van de marine en kustwacht ingezet om te zoeken naar overlevenden. Ook een andere Amerikaans marineschip speurt mee.

De torpedobootjager McCain is vernoemd naar twee admiraals, vader en zoon John S. McCain. Zij zijn de vader en opa van senator John McCain. Hij sprak via Twitter zijn medeleven uit met de betrokkenen.

Het is de tweede keer in drie maanden dat een Amerikaans marineschip betrokken is bij een aanvaring in Azië. In juni vielen er zeven doden toen de USS Fitzgerald in de buurt van Japan op een Japans vrachtschip botste.

Drie dagen geleden werd bekend dat deze aanvaring veroorzaakt werd door slecht zeemanschap en leiderschap en voorkomen had kunnen worden. De leiding van de Fitzgerald en enkele anderen werden uit hun functie gezet.

Maandag 21 Augustus 2017 - 01:20:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerikaanse mariniers vermist na botsing torpedojager bij SingaporeAD - Buitenland

Een rechter in India heeft een vrouw de toestemming gegeven om te scheiden van haar man omdat die weigert een toilet te plaatsen in hun huis.
Maandag 21 Augustus 2017 - 00:45:07 - AD - Buitenland
 

Big Ben in Londen luidt maandag voorlopig voor het laatstNu.nl - Buitenland

De klokken van de Londense Big Ben slaan maandag om 12.00 uur (Engelse tijd) voorlopig voor de laatste keer. De Elizabeth-toren, waarin de 13,7 ton zware klok hangt die officieel Big Ben heet, wordt de komende jaren gerenoveerd.
Maandag 21 Augustus 2017 - 00:42:17 - Nu.nl - Buitenland
 

De hemel is een stuk grappiger gewordenNOS Nieuws - Buitenland

De hemel is een stuk grappiger geworden, is de reactie van velen op de dood van Jerry Lewis. De legendarische Amerikaanse komiek overleed gisteren op 91-jarige leeftijd. Enkele uren daarvoor was bekend geworden dat ook de baanbrekende Dick Gregory was gestorven.

"De dood van Dick Gregory en Jerry Lewis is een opsteker voor de hemel, maar een verlies voor komedie", reageerde Whoopi Goldberg. Nancy Sinatra schrijft: "Pa zal je net zo graag zien komen als het mij spijt je te laten gaan."

Jim Carrey noemt Lewis een onmiskenbaar genie en zegt dat hij er zonder hem niet was geweest. Carrey begon zijn carrière met dezelfde slapstickhumor waar Lewis bekend om was.

"Zelfs op zijn 91ste had hij nog het juiste ritme, hij miste geen clou", zegt Robert DeNiro, die samen met Lewis in de film The King of Comedy speelde.

Komiek Rob Schneider (Deuce Bigalow) noemt het duo Dean Martin en Jerry Lewis "de Beatles van comedy". "Er waren geen groteren." Joan Collins noemt hem ook de King of Comedy. Volgens komiek Gilbert Gottfried waren de Fransen terecht groot fan van het werk van Lewis.

Filantroop

In veel reacties is er ook aandacht voor het liefdadigheidswerk dat Lewis deed. Hij zamelde elk jaar met marathonuitzendingen geld in tegen spierziekten. "Wat een prachttalent en filantroop", zegt acteur Jon Lovitz. "Een lang, goed geleefd leven."

De organisatie waar Lewis geld voor ophaalde zegt dat ze hem zullen missen, "maar we vermoeden dat hij in de hemel al geld aan inzamelen is bij de engelen".

Maandag 21 Augustus 2017 - 00:33:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

In Spanje aangehouden Turks-Duitse schrijver weer op vrije voetenNu.nl - Buitenland

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje is opgepakt, heeft de gevangenis weer verlaten. Hij is verhoord en onder voorwaarden vrij. Volgens zijn raadsman moet hij in de hoofdstad Madrid blijven.
Maandag 21 Augustus 2017 - 00:32:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Indiase vrouw wil scheiden omdat echtgenoot weigert wc te bouwenAD - Buitenland

Zoe Lofgren, een Amerikaans parlementslid voor de staat Californië, heeft een wetsvoorstel ingediend waarin ze vraagt om een officieel onderzoek naar de fysieke en mentale gezondheid van president Donald Trump. De Democrate wil achterhalen of Trump mentaal en emotioneel stabiel genoeg is voor het presidentschap.
Zondag 20 Augustus 2017 - 21:52:58 - AD - Buitenland
 

Dodental Sierra Leone na modderstroom loopt opNu.nl - Buitenland

Het aantal doden als gevolg van de modderstromen in Sierra Leone, is opgelopen tot vijfhonderd. Volgens het Rode Kruis worden nog zeshonderd mensen vermist.
Zondag 20 Augustus 2017 - 21:32:42 - Nu.nl - Buitenland
 

Merkel hekelt Turks misbruik arrestatiebevel voor Duitse schrijverNu.nl - Buitenland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft zich zondag kritisch uitgelaten over het gebruik door Turkije van een internationaal arrestatiebevel voor de aanhouding van de schrijver Dogan Akhanli in Spanje.
Zondag 20 Augustus 2017 - 21:29:43 - Nu.nl - Buitenland
 

Amerikaanse politica wil onderzoek naar geestelijke gezondheid TrumpAD - Buitenland

Het aantal doden als gevolg van de modderstromen in Sierra Leone is opgelopen tot vijfhonderd. Volgens het Rode Kruis worden nog zeshonderd mensen vermist. 
Zondag 20 Augustus 2017 - 21:24:45 - AD - Buitenland
 

Vliegtuigje neergestort in ZwitserlandNOS Nieuws - Buitenland

In Zwitserland is een vliegtuigje neergestort. De drie inzittenden zijn omgekomen. Het ongeluk gebeurde in het kanton Wallis, bij de 2200 meter hoge Sanetsch-pas.

Waardoor het vliegtuigje neerstortte, is onbekend. Het gaat volgens de Zwitserse politie om een Piper Warrior II. Het wrak ligt op een berghelling.

Het toestel was van een hobbyclub in de regio Seeland, in de buurt van de hoofdstad Bern.

Zondag 20 Augustus 2017 - 20:30:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dodental Sierra Leone nadert de 500NOS Nieuws - Buitenland

In Sierra Leone worden nog steeds lichamen gevonden van slachtoffers van de aardverschuivingen en modderstromen van afgelopen week. Ziekenhuizen zeggen dat bijna 500 lichamen zijn geborgen.

Er worden nog meer dan 600 mensen vermist, die vermoedelijk zijn meegesleurd door een modderstroom of die zijn bedolven onder puin van ingestorte huizen. De kans dat er nog overlevenden worden gevonden, wordt met de dag kleiner.

In kerken en moskeeën verspreid over het land is vandaag gebeden voor de slachtoffers van de natuurramp.

Scheuren

De hele week door zijn er begrafenissen geweest in de stromende regen, die mogelijk leidt tot nieuwe modderstromen. Op sommige berghellingen zijn scheuren in de grond ontstaan. De regering van Sierra Leone waarschuwt de mensen in die gebieden om te vertrekken omdat de kans op meer aardverschuivingen groot is.

Vanuit de hoofdstad Freetown worden hulpgoederen die uit de hele wereld worden gestuurd verder het land in gebracht. In het rampgebied is vooral behoefte aan schoon drinkwater.

Zondag 20 Augustus 2017 - 20:25:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dat er belangrijke Duitse verkiezingen aankomen, zal de gemiddelde Nederlander Wurst zijnDe Volkskrant - Buitenland

Het leven in Ripoll stond vooral in het teken van hard werken of van je pensioen genieten. Tot de aanslag op de Ramblas in Barcelona. Enkele betrokken terroristen zijn afkomstig uit het slaperige stadje, onder wie een imam. De kamer van de imam is overhoop gehaald. Politieagenten hebben zijn matras ondersteboven gelegd en het plafond in stukken gebroken om erin te kunnen kijken. Toch nemen ze beha
Zondag 20 Augustus 2017 - 20:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dodental Sierra Leone loopt op tot 500AD - Buitenland

Dick Gregory, een van de eerste Amerikaanse zwarte komieken die in de jaren zestig doorbrak bij het witte publiek, is op 84-jarige leeftijd overleden.
Zondag 20 Augustus 2017 - 17:35:00 - AD - Buitenland
 

Britten willen Europeanen ook na de Brexit zonder gedoe het land binnenlatenDe Volkskrant - Buitenland

De Finse politie heeft nieuwe huiszoekingen gedaan in de stad Turku, na de aanslag die daar vrijdag is gepleegd. Er zijn geen nieuwe arrestaties verricht. Vrijdag stak een man twee mensen dood op het marktplein in het centrum van de stad. Acht mensen raakten gewond. De 18-jarige dader komt uit Marokko. Hij heeft nog geen verklaring afgelegd, want hij wil niet praten. Tijdens de aanslag werd hij do
Zondag 20 Augustus 2017 - 15:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In beeld: heilige van 40 ton op transport door LibanonNOS Nieuws - Buitenland

Het verkeer in de overwegend christelijke Libanese stad Jounieh moest vanochtend even plaats maken voor een speciaal transport. Dit 40 ton zware, 23 meter lange standbeeld werd op een speciale vrachtwagen door de straten vervoerd.

Het is de beeltenis van Sint Charbel Makhlouf, een Maronitische monnik, die leefde tussen 1828 en 1898. Hij is in 1977 heilig verklaard door de Katholieke Kerk. Zijn graf trekt nog altijd veel christelijke pelgrims.

Het standbeeld is nog niet helemaal af: het mist nog een arm. Het beeld wordt uiteindelijk overgebracht naar Faraya, 50 kilometer verderop, in de hoogten van Kesrouan.

Zondag 20 Augustus 2017 - 15:46:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe huiszoekingen in Finse stad Turku na aanslagNu.nl - Buitenland

De Finse politie heeft nieuwe huiszoekingen verricht in de stad Turku, in het zuidwesten van het land, na de terreuraanslag die daar vrijdag was. Nieuwe aanhoudingen zijn niet verricht.
Zondag 20 Augustus 2017 - 15:28:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuwe huiszoekingen in Finland na aanslagNOS Nieuws - Buitenland

In de Finse stad Turku heeft de politie nieuwe huiszoekingen uitgevoerd in verband met de aanslag daar. Er is niemand opgepakt. Vrijdag stak een man op een marktplein in de binnenstad twee mensen dood met een mes. Acht personen raakten gewond.

De 18-jarige Marokkaanse dader zit vast op verdenking van de aanslag. Agenten hebben nog geen verklaring gekregen van de man: hij weigert te praten. De politie zei eerder dat hij het bij zijn aanval vooral gemunt had op vrouwen.

De politie heeft ook vier andere Marokkaanse mannen opgepakt, omdat ze mogelijk betrokken waren bij de aanslag. Het is nog niet duidelijk wat hun rol was.

Zondag 20 Augustus 2017 - 15:20:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Video: scooterrrijder met telefoon ziet sinkhole over het hoofdNOS Nieuws - Buitenland

Nee, het is niet verstandig om in het verkeer met je mobiele telefoon bezig te zijn. Dat bleek donderdag maar weer eens in China:

Het gebeurde in de stad Beihai, in het zuiden van het land. Plotseling ontstond er een enorm gat in de weg, een sinkhole. Het liep allemaal goed af, de man raakte niet ernstig gewond. Chinese media melden dat hij zelf uit het gat van een meter of twee diep wist te klimmen.

Zondag 20 Augustus 2017 - 14:29:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tijdens de strijd voor burgerrechten gebruikte hij humor als wapenAD - Buitenland

De Finse politie heeft nieuwe huiszoekingen verricht in de stad Turku, in het zuidwesten van het land. Daar vond vrijdag een steekpartij plaats, waarbij twee mensen omkwamen en acht mensen gewond raakten. Ook werd er vanochtend een reconstructie van het incident gedaan.
Zondag 20 Augustus 2017 - 14:28:58 - AD - Buitenland
 

Terroristen waren maanden bezig met voorbereidingen aanslagen SpanjeNu.nl - Buitenland

De daders van de aanslagen in Barcelona en Cambrils, waren al maanden in Alcanar bezig met de voorbereidingen voor hun terreurdaad. Dat maakte de Catalaanse politie bekend. Ze wilden volgens de autoriteiten minstens één aanslag plegen.
Zondag 20 Augustus 2017 - 14:08:12 - Nu.nl - Buitenland
 

Aanslagpleger Finland had het gemunt op vrouwenAD - Buitenland

Een bosbrand ten oosten van Marseille heeft geleid tot een chaos in het treinverkeer in de hele Franse regio. Ongeveer 2300 reizigers moesten de nacht doorbrengen in treinen en op stations van Marseille, Nice en Toulon, meldde een woordvoerder van spoorwegmaatschappij SNCF vandaag.
Zondag 20 Augustus 2017 - 13:44:45 - AD - Buitenland
 

Spanje herdenkt slachtoffers van de aanslagenNOS Nieuws - Buitenland

In de Sagrada Familia, een bekende kerk in Barcelona, zijn vandaag de slachtoffers van de aanslagen van donderdag herdacht. Veertien kwamen om het leven in Barcelona en Cambrils. Zeker 120 mensen raakten gewond.

De koning en koningin van Spanje waren bij de herdenking aanwezig. Gisteren legden zij al bloemen op de Ramblas in Barcelona. Dat is een van de plaatsen waar een aanslag was.

Zondag 20 Augustus 2017 - 13:38:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe huiszoekingen na aanslag in FinlandDe Volkskrant - Buitenland

De slachtoffers van de aanslagen in Spanje zijn zondag in de wereldberoemde basiliek Sagrada Familia in Barcelona herdacht. In totaal 14 mensen kwamen donderdag om het leven op de Ramblas in Barcelona en in de kustplaats Cambrils, en meer dan 130 anderen raakten gewond. De politie is nog altijd op zoek naar de 22-jarige Younes Abouyaacoub, die vermoedelijk de bestuurder was van het busje waar de a
Zondag 20 Augustus 2017 - 13:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chaos in Frans treinverkeer door bosbrand bij MarseilleAD - Buitenland

In de Sagrada Familia in Barcelona zijn vandaag de slachtoffers van de terreuraanslagen in Spanje herdacht. Aan de mis in de wereldberoemde door Antoni Gaudi ontworpen kerk namen het Spaanse koningspaar Felipe en Letizia, premier Mariano Rajoy, de Portugese president Marcelo Rebelo de Sousa en tal van andere politici deel, zoals de burgemeester van Barcelona.
Zondag 20 Augustus 2017 - 13:04:16 - AD - Buitenland
 

Tienduizenden Amerikanen protesteren in Boston tegen haatNu.nl - Buitenland

In de Amerikaanse stad Boston zijn zaterdag meer dan veertigduizend mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen haat en onverdraagzaamheid en vóór het vrije woord.
Zondag 20 Augustus 2017 - 12:57:24 - Nu.nl - Buitenland
 

Spaanse koning bij herdenkingsmis slachtoffers in Sagrada FamiliaAD - Buitenland

Noord-Korea heeft vandaag weer een waarschuwing afgegeven aan de Verenigde Staten. De VS houden vanaf morgen tien dagen lang een militaire oefening in Zuid-Korea en dat zint Noord-Korea niet. De VS zouden hier alleen maar mee olie mee op het vuur gieten: ,,Niemand kan garanderen dat dit niet in een echte kernoorlog zal uitmonden".
Zondag 20 Augustus 2017 - 12:42:01 - AD - Buitenland
 

Noord-Korea: VS gieten olie op het vuur met militaire oefening in Zuid-KoreaAD - Buitenland

Een voormalig medewerker van Volkswagen moet mogelijk voor jaren de gevangenis in voor zijn rol in het dieselschandaal bij de Duitse automaker. Aanklagers in de Verenigde Staten hebben drie jaar cel geëist tegen techneut James Liang.
Zondag 20 Augustus 2017 - 12:37:28 - AD - Buitenland
 

Drie jaar cel geëist tegen oud-medewerker VWAD - Buitenland

De Catalaanse politie gaat nog steeds uit van de hypothese van twaalf verdachten bij de aanslagen in Barcelona en Cambrils van afgelopen donderdag. Naar één man is de politie nog steeds op zoek, zei woordvoerder Albert Oliva vandaag voor de lokale radio.
Zondag 20 Augustus 2017 - 11:48:17 - AD - Buitenland
 

Spaanse politie nog steeds op zoek naar 22-jarige YounesAD - Buitenland

Daniel Craig gaat minder eigen stunts doen tijdens de opnames voor de nieuwe James Bond-film. Die belofte heeft de 49-jarige acteur aan zijn vrouw actrice Rachel Weisz gedaan, weet Mirror.
Zondag 20 Augustus 2017 - 11:40:54 - AD - Buitenland
 

Slachtoffers Spanje herdacht in Sagrada Familia, politie zoekt nog 1 verdachteDe Volkskrant - Buitenland

De Turks-Duitse schrijver Dogan Akhanli, die zaterdag tijdens zijn vakantie in Spanje is opgepakt, mag de gevangenis weer verlaten. De schrijver komt onder voorwaarden vrij. Volgens zijn raadsman moet hij in Madrid blijven. De schrijver, die in Turkije is geboren, werd volgens advocaat Ilias Uyar opgepakt op verzoek van de regering-Erdogan. Akhanli vluchtte in 1991 uit Turkije en woont tegenwoordi
Zondag 20 Augustus 2017 - 10:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Daniel Craig belooft vrouw minder stuntwerkAD - Buitenland

De Sziget-express die festivalgangers vanuit Hongarije naar Nederland brengt, is vanochtend even na 8.00 uur eindelijk aangekomen op eindbestemming Amersfoort. Eergisteren vertrok de trein al uit Hongarije, maar de trein stond al sinds vrijdagnacht 23.45 uur vast in Oostenrijk. Door het noodweer in het land ging de bovenleiding stuk. De trein kwam gisteren om 18:10 uur weer in beweging.
Zondag 20 Augustus 2017 - 10:39:08 - AD - Buitenland
 

Sziget-trein na meer dan 24 uur vertraging eindelijk terug in NederlandAD - Buitenland

Onderzoekers hebben het wrak van de USS Indianapolis teruggevonden in de Stille Oceaan. Het Amerikaanse oorlogsschip speelde een cruciale rol bij het inzetten van de eerste atoombom tegen Japan in de Tweede Wereldoorlog.
Zondag 20 Augustus 2017 - 10:27:59 - AD - Buitenland
 

Wrak oorlogsschip dat delen eerste atoombom vervoerde gevondenAD - Buitenland

Chance the Rapper heeft de wens van een ernstig ziek Amerikaans tienermeisje uit Chicago uit laten komen. De 24-jarige rapper regelde concertkaartjes voor een concert van Coldplay voor haar.
Zondag 20 Augustus 2017 - 09:35:58 - AD - Buitenland
 

Wrak van in Tweede Wereldoorlog gezonken Amerikaans oorlogsschip gevondenNu.nl - Buitenland

Onderzoekers hebben het wrak van de USS Indianapolis, een Amerikaans oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog dat op 30 juli 1945 tot zinken werd gebracht in de Stille Oceaan, teruggevonden.
Zondag 20 Augustus 2017 - 09:10:53 - Nu.nl - Buitenland
 

Rapper Chance regelt kaartjes Coldplay voor doodziek meisjeAD - Buitenland

Er is een nieuwe ontwikkeling in het onderzoek naar de daders van de aanslagen in Barcelona en in Cambrils. Volgens de Spaanse krant El Pais is een derde lichaam aangetroffen in het ontplofte huis in Alcanar. Dat hebben bronnen van de Spaanse antiterreureenheid aan de krant gemeld. Een woordvoerder van de Catalaanse politie kan dit echter niet bevestigen.
Zondag 20 Augustus 2017 - 08:30:49 - AD - Buitenland
 

Passagier moest 11 uur op ondergeplaste stoel zitten op vlucht van British AirwaysAD - Buitenland

Met grondige maatregelen ter bescherming van het publiek in winkelstraten en bij evenementen wil de Australische premier Malcolm Turnbull voortaan aanslagen met voertuigen voorkomen.
Zondag 20 Augustus 2017 - 07:11:33 - AD - Buitenland
 

Grondige maatregelen Australië tegen voertuigaanslagen in winkelstratenAD - Buitenland

De Amerikaan Dick Gregory is gisteren overleden in Washington D.C. De zwarte komiek, die ook actief was in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging en in de jaren zestig zelfs even meestreed om het presidentschap, is 84 jaar geworden.
Zondag 20 Augustus 2017 - 06:56:48 - AD - Buitenland
 

Trump grijpt protesten Boston aan voor oproep tot eenheidDe Volkskrant - Buitenland

De weduwe van de onlangs overleden Chinese Nobelprijswinnaar en dissident Liu Xiaobo is te zien in een filmpje dat vrijdag op YouTube werd geplaatst. Liu Xia was sinds 15 juli, de dag waarop de as van haar man werd uitgestrooid, niet meer gezien. De 56-jarige dichteres laat nu voor het eerst van zich horen. Onder druk van de overheid, menen critici. In de video, die slechts een minuut duurt, zegt
Zondag 20 Augustus 2017 - 04:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Komiek en activist Dick Gregory (84) overleden in WashingtonAD - Buitenland

Zeker 23 mensen zijn overleden en 60 mensen raakten gewond toen een trein ontspoorde in de Indiase provincie Uttar Pradesh, in het noorden van het land. Volgens de politie ontspoorden ten minste acht wagons.
Zondag 20 Augustus 2017 - 00:32:03 - AD - Buitenland
 

Trein ontspoort in India, 23 doden en 60 gewondenAD - Buitenland

De strenge grenscontroles tussen Spanje en Frankrijk vanwege de aanslagen in Barcelona en Cambrils hebben ook vandaag geleid tot tientallen kilometers file. Veruit de langste file stond tussen Barcelona en Perpignan (A9). Aan het eind van avond stond daar nog 16 kilometer file met vertragingen die tot vier uur opliepen, meldt de VerkeersInformatieDienst.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 23:18:39 - AD - Buitenland
 

Vakantieverkeer in Spanje in lange filesAD - Buitenland

Bij een filiaal van Aldi in de Engelse plaats Northampton is het niet mogelijk om bij alle kassa’s alcohol af te rekenen. Het management van de supermarkt komt zo een werknemer tegemoet die moeite heeft met de verkoop van alcoholische drank. Sommige klanten fronsen de wenkbrauwen.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 22:51:18 - AD - Buitenland
 

Aldi in Northampton: Als caissière geen alcohol af wil rekenen, hoeft dat nietAD - Buitenland

President Donald Trump heeft zaterdag zijn voormalig chef-strateeg Stephen K. Bannon steun betuigd en zijn terugkeer naar het uiterst rechtse mediabedrijf Breitbart toegejuicht. 
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 22:34:17 - AD - Buitenland
 

Trump juicht rentree Bannon bij Breitbart toeAD - Buitenland

De klokken sloegen zeven uur deze zaterdagavond in het Pyreneeëndorp Ripoll toen een vijftigtal Marokkaanse vrouwen en mannen een minuut stilte hield voor de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Het waren niet zomaar Marokkanen. Elf van hen waren directe familieleden van de jonge terroristen die het dorp maar ook hun eigen ouders in verbijstering hebben achtergelaten.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 20:17:45 - AD - Buitenland
 

Moeder terrorist vol ongeloof: Iemand maakte ze gekAD - Buitenland

Koning Felipe had vandaag na zijn bezoek aan de slachtoffers van de terroristische aanslag in Barcelona een duidelijke boodschap voor terroristen. ,,We zijn niet bang en zullen dat ook nooit worden", zei de Spaanse koning tegen de verzamelde pers.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 19:42:47 - AD - Buitenland
 

Koning Felipe: We zijn niet bang en zullen dat ook nooit wordenAD - Buitenland

De Duitse schrijver Dogan Akhanli, die in Turkije is geboren, is vandaag tijdens zijn vakantie in Spanje opgepakt. Volgens zijn advocaat Ilias Uyar is dat gebeurd op verzoek van de regering-Erdogan. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken probeert consulaire hulp te regelen.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 18:49:07 - AD - Buitenland
 

Turkije laat Duitse schrijver in Spanje oppakkenAD - Buitenland

Apotheker Fouad Bakkali ontfermde zich vlak na de aanslag in Barcelona over de Australische Jumarie Cadman. De moeder van de als vermist opgegeven 7-jarige Julian. Ondanks de hevige pijn in haar twee gebroken benen smeekte ze om informatie over haar zoon.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 17:27:46 - AD - Buitenland
 

Advocaten Nederlandse terrorismeverdachten krijgen dossiers nietAD - Buitenland

De Catalaanse politie is het niet eens met uitspraken van de landelijke overheid dat de terroristische groep die in Barcelona en Cambrils aanslagen pleegde, is opgerold. De minister van Binnenlandse Zaken had dat eerder gezegd.
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 16:23:20 - AD - Buitenland
 

Dit is er over de verdachten van de aanslagen in Spanje bekendDe Volkskrant - Buitenland

In de Siberische stad Soergoet zijn zaterdagochtend zeven mensen gewond geraakt toen ze werden aangevallen met een mes. De man, die willekeurig instak op voorbijgangers, is door de Russische politie doodgeschoten. De aanslag is opgeëist door Islamitische Staat. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en twee van hen verkeren in kritieke toestand, meldt het staatspersbureau RIA Novosti. De po
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 16:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

IS claimt steekpartij in RuslandDe Volkskrant - Buitenland

De chauffeur van het busje waarmee donderdag de aanslag in Barcelona is gepleegd, is misschien toch nog voortvluchtig. Eerder ging het bericht rond dat hij was doodgeschoten bij een tweede terroristische aanslag in de Spaanse badplaats Cambrils. Maar volgens de politie is niet zeker of deze man ook degene is die het busje de drukke Ramblas op reed.  Aanvankelijk werd vermoed dat de 18-jarige Mouss
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 12:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chauffeur aanslag Barcelona misschien toch nog voortvluchtigDe Volkskrant - Buitenland

De steekpartij vrijdag in de Finse stad Turku was een terroristische daad. Dat heeft de Finse politie zaterdag bekendgemaakt. Er vielen twee doden en acht gewonden toen een man op de Puutori-markt in het centrum om zich heen begon te steken. Behalve de hoofdverdachte, een 18 jarige man van Marokkaanse afkomst, heeft de politie nog vijf andere mensen opgepakt. Dat gebeurde tijdens een nachtelijke h
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 10:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afgezette hoofdaanklager Venezuela vlucht de grens over naar ColombiaDe Volkskrant - Buitenland

Na de dodelijke aanslag gisteren in Barcelona is Spanje vannacht opnieuw opgeschrikt door geweld. De politie heeft vijf vermoedelijke terroristen gedood die in de badplaats Cambrils met hun auto zeven mensen hadden overreden. De bestuurder van het busje die op de Ramblas 14 mensen doodreed en 130 gewonden veroorzaakte, was vermoedelijk een van hen. Lees hieronder de ontwikkelingen van vrijdag teru
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 03:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Teruglezen - Chauffeur busje Barcelona mogelijk op de vluchtDe Volkskrant - Buitenland

Er is bijna geen land in Europa waarvan de geschiedenis zo verweven is met de islam. Toch was het in Spanje sinds de aanslagen in 2004 relatief rustig. Hoe is dat te verklaren? De aanslag in Barcelona maakte een einde aan de luwte waarin Spanje de afgelopen dertien jaren verkeerde. Terwijl Frankrijk, België, Groot-Brittannië, Zweden en Duitsland allemaal aan de beurt kwamen als doelwit van radical
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom Spanje lang gevrijwaard bleef van islamitische terreurDe Volkskrant - Buitenland

Cécile Narinx en Arno Kantelberg bespreken elke week de stijl van een wereldstad. Opdat u, toerist, er de volgende keer net iets minder opvalt. Vandaag: Barcelona.N.B.: Deze rubriek gaat bij toeval deze week over Barcelona. Hij is geschreven voor ons V Zomer Magazine, dat werd gedrukt voor de aanslagen in Barcelona en Cambrils. C: Laat ik je vóór wezen en zeggen dat je verdraaid leuk kunt fietsen
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het strand maakt van Barcelona de ideale zomerstadDe Volkskrant - Buitenland

Het lijkt wel of iedereen elkaar de tent uit vecht, vooral op sociale media. Maar wat gebeurt er als je tegenpolen en andersdenkenden bij elkaar zet? Dat onderzoeken we deze zomer. Vandaag: filmmaker en auteur Natascha van Weezel en NIW-hoofdredacteur Esther Voet, beiden zionist maar verschillend van toon. Ze hebben een paar dingen met elkaar gemeen, Esther Voet (53) en Natascha van Weezel (31). Z
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mensen geloven net zo hardnekkig in volksaard als in astrologieDe Volkskrant - Buitenland

Waarom reizen als zoveel dingen overal hetzelfde zijn? Nou, omdat er ook nog genoeg níét gelijkgeschakeld is door de mondialisering. Zoals geuren en kleuren. Cafés met bakstenen muren, huisgebrouwen bier, Instagramfilters die alles op de wereld hetzelfde kleuren. Voor de zesde keer deze zomer verzuchten we: wat lijkt alles op reis toch op elkaar. Reizen lijkt niet meer echt reizen, maar een pijnlo
Zaterdag 19 Augustus 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Volkskrantgeluid - Waarom politiek en het redden van mensenlevens niet hand in hand gaanDe Volkskrant - Buitenland

De aanslag in Barcelona van 17 augustus werd opgeëist door IS. Maar wanneer kun je spreken van een IS-aanslag? Dat leggen we hier uit.
Vrijdag 18 Augustus 2017 - 14:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het Parijs van muzikant Thomas AzierDe Volkskrant - Buitenland

Gidi Heesakkers, zelf als kind jaar in jaar uit present op de camping in Domburg, vroeg zich af wat mensen bezielt die altijd naar dezelfde plek op vakantie gaan. Die mensen zelf blijken dat heel goed te weten. Het zomerdecor van mijn kindertijd is camping Hof Domburg in Domburg, Walcheren. Jaren achtereen huurden mijn ouders daar een ingerichte tent. Eén keer stapten we in de bus naar een hotel i
Vrijdag 18 Augustus 2017 - 12:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Al jaren dezelfde vakantie (en daar is niets mis mee)De Volkskrant - Buitenland

Vrijdag 18 Augustus 2017 - 12:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deen met tunnelfobie stopt voor tunnel naar NederlandNOS Nieuws - Buitenland

Een Deense man is gisteren vlak voor de Eemstunnel bij het Duitse Leer stil gaan staan, omdat hij niet door de tunnel wilde rijden. Hij verklaarde last te hebben van een tunnelfobie.

Agenten gingen gisteravond op een melding af van een camper op de vluchtstrook van de A31, richting Nederland. Toen ze aan kwamen rijden zagen agenten de Deense automobilist lopen. Hij zei dat hij niet door de tunnel wilde vanwege zijn tunnelfobie. Waarom hij uit de camper was gestapt en wat hij van plan was, is niet duidelijk.

De politie bracht de man terug naar de camper, waar zijn vrouw zat te wachten. Ze wezen het echtpaar op een weg met een brug, in plaats van met een tunnel. De geschrokken man liet het rijden verder over aan zijn vrouw.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

De gebeurtenissen in Catalonië in kaartDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Politie: Terreurgroep nog niet opgeroldAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.