Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

In navolging van EU-president Tusk willen Oostelijke landen nu ook het asielquota loslatenDe Volkskrant - Buitenland

De media in Hongarije maken zich nogal druk over een debat tussen twee tegenpolen, waarvan het transcript op internet is gezet, constateert onze correspondent Jenne Jan Holtland. In Boedapest vond een maandje terug een ontmoeting plaats tussen twee vrouwen. De een, Anne Applebaum, becommentarieert Oost-Europa en Rusland voor The Washington Post. De ander, Maria Schmidt, is een Hongaarse historica
Donderdag 14 December 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Hongarije gaat het in de media over tegenpolen die elkaar laten uitpratenDe Volkskrant - Buitenland

Gisterochtend vroeg las ik tot mijn genoegen op de NOS-website dat Roy Moore, de Republikeinse kandidaat voor de Senaatszetel in de Amerikaanse staat Alabama, net verloren heeft. Schadenfreude. Al meer dan 25 jaar valt die zetel aan een Republikein toe; de (blanke) bevolking in Alabama is in meerderheid zeer conservatief en fundamentalistisch christen, en Roy Moore deed daar nog weer een schepje b
Donderdag 14 December 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe 230 miljoen dollar uit het Kremlin verdween en via de Trump-clan naar Nederland leidtDe Volkskrant - Buitenland

Eurogezinde Conservatieven hebben de regering-May woensdagavond een nederlaag bezorgd bij een Brexit-stemming in het Lagerhuis. Met 309 tegen 305 stemmen werd een amendement aangenomen waarin staat Theresa May het parlement goedkeuring moet vragen voor elke definitieve overeenkomst met de Europese Unie. De nederlaag suggereert dat er in het parlement geen meerderheid bestaat voor een harde Brexit.
Donderdag 14 December 2017 - 00:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

CDU, CSU en SPD begonnen met praten over nieuwe coalitieNu.nl - Buitenland

Tachtig dagen na de Duitse parlementsverkiezingen zijn de kopstukken van CDU, CSU en SPD begonnen aan de aanloop die tot een nieuwe coalitieregering moet leiden. 
Woensdag 13 December 2017 - 23:49:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Rechtszaak tegen terrorismeverdachte Abdeslam in België mogelijk uitgesteldNu.nl - Buitenland

De Belgische rechtszaak tegen terrorismeverdachte Salah Abdeslam wordt waarschijnlijk uitgesteld. Het proces zou maandag van start gaan, maar zijn advocaat Sven Mary heeft om uitstel gevraagd.
Woensdag 13 December 2017 - 22:54:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Cel dreigt voor chirurg die initialen op lever patiënten branddeAD - Buitenland

Salma Hayek (51) is ook ten prooi gevallen aan Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die door andere actrices wordt beschuldigd van verkrachting en aanranding. In een openhartig opiniestuk in New York Times doet de gevierde actrice haar verhaal. Eerder was ze bang dat niemand haar zou geloven.
Woensdag 13 December 2017 - 21:57:47 - AD - Buitenland
 

Chirurg brandt zijn initialen in lever patiëntNOS Nieuws - Buitenland

Een Britse chirurg heeft bekend dat hij bij twee patiënten tijdens de operatie zijn initialen in hun lever heeft gebrand. Tegen de 53-jarige Simon Bramhall zijn twee aanklachten wegens mishandeling ingediend. De aanklager noemde de zaak uniek in de geschiedenis van de rechtspraak.

De chirurg gebruikte een apparaat waarmee bloedvaten kunnen worden dichtgeschroeid, een coagulator. Een andere arts zag dat hij SB op de lever van een patiënt zette en trok aan de bel.

De man is ontslagen uit het Queen Elizabeth-ziekenhuis in Birmingham waar hij orgaantransplantaties uitvoerde. Hij beweert dat hij niet meer slachtoffers heeft gemaakt. Experts zeggen dat de brandmerken op den duur genezen en dat er geen blijvende schade voor de patiënt is. De rechter doet op 12 januari uitspraak.

Woensdag 13 December 2017 - 21:31:06 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Actrice Salma Hayek: Harvey Weinstein is ook mijn monsterAD - Buitenland

Het Brits parlement heeft premier Theresa May een nederlaag bezorgd door in te stemmen met een aanpassing van haar blauwdruk voor de uittreding uit de Europese Unie. Dat besluit kan de brexit nog gecompliceerder maken.
Woensdag 13 December 2017 - 20:45:39 - AD - Buitenland
 

Dakloze vindt 300.000 euro op Parijse luchthaven en is spoorloosNOS Nieuws - Buitenland

Een man die er vorige week op de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs vandoor ging met 300.000 euro is waarschijnlijk een dakloze. De politie heeft hem herkend op bewakingsbeelden als iemand die geregeld op de luchthaven lag te slapen.

Vrijdag aan het eind van de middag ging op de luchthaven het alarm af bij geldtransportbedrijf Loomis. Het personeel ontdekte dat een deur van een ruimte waar veel contant geld ligt opgeslagen niet op slot was.

Op de videobeelden zag de politie daarna een man van rond de vijftig die in de buurt van het Loomiskantoor enkele vuilnisbakken doorzocht. Toen hij tegen een deur leunde, ging die tot zijn eigen verbazing open. Hij is naar binnen gegaan en kwam korte tijd later weer naar buiten met twee tassen met daarin 300.000 euro. Van de man ontbreekt nog elk spoor.

Enorm kerstcadeau

In het kantoor liet hij wel een koffer achter, maar er is niets waaruit de politie zijn identiteit kan afleiden. In Le Parisien zegt een bron dicht bij de zaak dat de man heeft geprofiteerd van een toevallige samenloop van omstandigheden en dat hij zichzelf een enorm kerstcadeau heeft gegeven.

Woensdag 13 December 2017 - 20:31:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Parlement dwarsboomt brexitplan MayAD - Buitenland

Jamie Basinger lag na drugsgebruik uitgeteld op bed, terwijl haar 3-jarige zoontje Landyn ongezien naar buiten sloop. Het ventje uit de Amerikaanse staat North Carolina sloot zichzelf buiten en probeerde in de ijzige kou tevergeefs weer binnen te komen. De kleine Landyn bezweek aan de barre weersomstandigheden.
Woensdag 13 December 2017 - 19:42:59 - AD - Buitenland
 

Weer een menselijke voet aangespoeld op Canadese westkustNOS Nieuws - Buitenland

Aan de kust van British Columbia in Canada is weer een mensenvoet aangespoeld. Een man liep langs de kust toen zijn hond een zwarte sportschoen vond met een witgesokte voet erin. Het is in tien jaar tijd de dertiende vondst van een voet in British Columbia.

De autoriteiten proberen nu het dna te bepalen. Vanwege de sterke stroming aan de kust kan de voet een enorme afstand hebben afgelegd, van Alaska in het noorden tot Oregon in het zuiden.

De lugubere vondsten begonnen in 2007 en in de zomer van 2008 waren er al vijf voeten gevonden. De laatste was in februari 2016. Dat was een rechtervoet in een zwart met blauwe sportschoen van het merk New Balance.

Acht van de twaalf eerder gevonden voeten zijn geïdentificeerd als behorend bij zes mensen. Geen van hen stierf door een misdrijf. Het gaat om mensen die verongelukten of zelfmoord pleegden.

Woensdag 13 December 2017 - 19:42:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse chirurg brandde initialen in levers twee patiëntenNu.nl - Buitenland

Een Britse chirurg heeft toegegeven dat hij bij twee patiënten zijn initialen in hun getransplanteerde lever heeft gebrand.
Woensdag 13 December 2017 - 18:54:59 - Nu.nl - Buitenland
 

Zoontje vriest buiten dood, terwijl moeder binnen drugsroes uitslaaptAD - Buitenland

Vertegenwoordigers uit 193 landen hebben vandaag in Nairobi een resolutie van de Verenigde Naties ondertekend om een eind te maken aan de vervuiling van de oceanen door plastic. Deze actie biedt hoop op een verdrag met juridische verplichtingen.
Woensdag 13 December 2017 - 18:54:45 - AD - Buitenland
 

Landen beloven plasticsoep in oceanen tegen te gaanNOS Nieuws - Buitenland

Bijna alle landen ter wereld hebben een resolutie van de Verenigde Naties ondertekend over het tegengaan van de plasticvervuiling in de oceanen. De 193 ondertekenaars hopen dat de resolutie leidt tot een verdrag waarmee actie tegen de plasticsoep juridisch kan worden afgedwongen.

Plastic afval dat in de oceanen belandt, doodt zeedieren en komt uiteindelijk ook weer terug in de voedselketen. Initiatiefnemer voor de bijeenkomst in Nairobi (Kenia) is de Noorse minister van Milieu Vidar Helgesen.

Hij zegt dat er de komende achttien maanden wereldwijd wordt gewerkt aan een verdrag dat landen dwingt actie te ondernemen. De Noorse minister noemt voorbeelden van mosselen met kleine plasticdeeltjes en walvissen die sterven nadat ze plastic hebben gegeten.

Plastic rietjes afschaffen

Op de bijeenkomst in Nairobi hebben 39 landen aangekondigd dat ze zelf maatregelen gaan nemen om te voorkomen dat plastic afval in de zeeën komt. De grootste veroorzaker van plastic afval is China, maar dat land is volgens de VN hard bezig het probleem aan te pakken.

Erik Solheim van de VN-milieuclub UNEP pleit ervoor plastic producten die niet echt nodig zijn af te schaffen. Hij geeft als voorbeeld alle plastic rietjes die aanspoelen op de kust van Bali. Volgens hem kan ook veel verpakkingsmateriaal van ander materiaal worden gemaakt.

Volgens Solheim bevatten de zeeën in 2050 meer plastic dan vis. Elk jaar wordt 8,8 miljoen ton plastic in in de oceanen gegooid. Dat staat gelijk aan een vrachtwagenlading plastic per minuut.

Woensdag 13 December 2017 - 18:42:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

193 landen tekenen VN-resolutie voor einde aan plastic in zeeAD - Buitenland

Na een jaar van schelden tussen beide presidenten lijkt er plots toch sprake van enige bezinning en zelfs een gesprek mogelijk tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea.
Woensdag 13 December 2017 - 18:07:12 - AD - Buitenland
 

Ierse parlementscommissie adviseert abortuswet in te trekkenNOS Nieuws - Buitenland

Een Ierse parlementscommissie adviseert de abortuswet in te trekken. Dat moet de weg vrijmaken voor nieuwe, meer liberale abortuswetgeving en een referendum daarover.

Volgens het Achtste Amendement van de Ierse grondwet is abortus verboden. Alleen als het leven van de moeder gevaar loopt mag een zwangerschap worden afgebroken. Daarmee heeft Ierland de strengste abortuswet van Europa.

Burgertop

In de afgelopen drie maanden hebben de leden van de parlementaire commissie voor het Achtste Amendement zich gebogen over 13 aanbevelingen die een zogenoemde Citizens Assembly heeft gedaan. Deze burgertop, bestaande uit 99 willekeurig gekozen burgers en een rechter, stelt een soepeler abortuswet voor. Volgende week komt de parlementaire commissie met zijn conclusies.

Eerder zei de Ierse premier Varadkar dat hij in mei een referendum wil houden over een nieuwe abortuswet. De vraag is of dat gaat lukken, want in dat geval moet een nieuwe wet al in januari naar het parlement. En dat is pas halverwege volgende maand terug van kerstreces.

Woensdag 13 December 2017 - 17:31:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

193 landen in actie tegen plasticvervuiling van oceanenNu.nl - Buitenland

Vertegenwoordigers uit 193 landen hebben woensdag in Nairobi een resolutie van de Verenigde Naties ondertekend om een eind te maken aan de vervuiling van de oceanen door plastic. Deze actie biedt hoop op een verdrag met juridische verplichtingen.
Woensdag 13 December 2017 - 17:31:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Jaloerse Rus hakt handen echtgenote afNu.nl - Buitenland

Een jaloerse man heeft in Rusland met een bijl de handen afgehakt van zijn echtgenote. 
Woensdag 13 December 2017 - 16:53:27 - Nu.nl - Buitenland
 

Aanklager VN wil veroordeling Seselj om oorlogsmisdadenNu.nl - Buitenland

De aanklager van het VN-oorlogstribunaal MICT in Den Haag heeft woensdag in hoger beroep opnieuw veroordeling geëist van de Servische nationalist Vojislav Seselj. Hij moet bestraft worden voor de oorlogsmisdaden waarvoor hij begin jaren negentig op de Balkan verantwoordelijk was.
Woensdag 13 December 2017 - 16:23:51 - Nu.nl - Buitenland
 

Islamitische landen verklaren Oost-Jeruzalem tot hoofdstad PalestinaAD - Buitenland

Het kunstwerk Dakloze Jezus, van de Canadese kunstenaar Timothy Schmalz, heeft in Brugge even voor paniek gezorgd. De bronzen Christusfiguur voor de Magdalenakerk in de Belgische stad sneeuwde gisteren onder en leek daardoor sprekend op een in zijn slaap doodgevroren zwerver. Een voorbijganger zag het tafereel en stapte bezorgd op de politie af.
Woensdag 13 December 2017 - 16:13:44 - AD - Buitenland
 

Piloot tekent kerstboom in de lucht met vliegtuigNOS Nieuws - Buitenland

In Duitsland heeft een piloot met zijn vliegtuig een route in de vorm van een kerstboom kerstboom gevlogen.

Hij deed dat tijdens een testvlucht. Als je de route van het vliegtuig online bekijkt, zie je een kerstboom.

De Duitse piloot is niet de eerste die een kerstboom in de lucht maakt. Vorig jaar deed een piloot dat ook in Nederland boven de provincie Noord-Holland. En het gebeurde ook een keer in Engeland.

Woensdag 13 December 2017 - 16:11:45 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Moore geeft zich niet gewonnenAD - Buitenland

De politie in Kuala Lumpur is een tweede onderzoek begonnen naar de dood van Ivana Smit, het fotomodel dat vorige week donderdag overleed na een val van 20 hoog. De familie wil ook vanuit Nederland een forensisch-patholoog sturen om de dood van de 18-jarige te laten onderzoeken.
Woensdag 13 December 2017 - 15:28:57 - AD - Buitenland
 

Politie Kuala Lumpur start nieuw onderzoek naar dood model Ivana SmitAD - Buitenland

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Woensdag 13 December 2017 - 15:08:09 - AD - Buitenland
 

Berlijn draait Airbnb-verbod terugNOS Nieuws - Buitenland

Sinds mei 2016 was het in Berlijn verboden om hele appartementen met een woonbestemming aan toeristen te verhuren. Maar de deelstaatregering komt daar nu van terug. Huiseigenaren, maar ook huurders van appartementen, mogen straks maximaal 60 dagen per jaar hun woning verhuren via sites als Airbnb.

Met het maximum wil Berlijn bereiken dat appartementen niet het hele jaar door verhuurd worden aan toeristen, maar dat er ook mensen in blijven wonen. Mensen die willen gaan verhuren moeten bij hun stadsdeel een registratienummer aanvragen en dat nummer bij hun advertentie zetten. Zo kan de stad in de gaten houden wie er wat verhuurt. Mensen die zich niet aan de regels houden, kunnen boetes tot 50.000 euro krijgen.

Airbnb blij

Airbnb is blij met het plan. "Dit is goed nieuws en een stap vooruit voor Berlijners die hun huis willen delen", zegt Alexander Schwarz, manager Duitsland van Airbnb. "Bezoekers willen tegenwoordig authentieke ervaringen in woningen."

Om de woningnood in Berlijn tegen te gaan komen er ook strengere regels tegen leegstand. Woningen mogen nu nog maximaal zes maanden leeg staan, dat wordt drie maanden.

Net als veel andere toeristensteden worstelde Berlijn de afgelopen jaren met de groei van Airbnb. Amsterdam heeft al jaren geleden een maximum ingesteld van 60 dagen. Sinds begin dit jaar werkt Airbnb ook mee aan het handhaven van dat maximum. En sinds oktober moeten bewoners het iedere keer bij de gemeente melden als ze hun huis aan toeristen verhuren.

Woensdag 13 December 2017 - 14:55:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Doden bij ongeluk in Gotthard-tunnel, verkeer al uren gestremdNOS Nieuws - Buitenland

Bij een ongeval in de Gotthard-tunnel in Zwitserland zijn twee mensen om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond, waarvan twee zeer ernstig. De tunnel is sinds 9.30 uur afgesloten in beide richtingen, wat leidt tot lange files.

Een zwarte personenauto kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste daar frontaal op een vrachtwagen. De auto heeft een Duits kenteken, de vrachtwagen komt uit Zwitserland.

De Gotthard-tunnel ligt aan de snelweg van Bazel naar Italië en is 17 kilometer lang. Veel Nederlanders rijden door de tunnel tijdens hun zomer- of wintersportvakantie.

De weg is naar verwachting weer open vanaf 16.00 uur, meldt verkeersorganisatie TCS. Tot die tijd wordt aanbevolen via de San Bernardino-tunnel om te rijden.

Woensdag 13 December 2017 - 14:21:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VS houdt legerheli’s in Japan aan de grond na verwonden jongetjeAD - Buitenland

Wetenschappers van de universiteit in Bristol (Engeland) hebben aangetoond dat niet-rokende mannen en vrouwen door iemand van het andere geslacht stukken aantrekkelijker, aardiger en interessanter worden gevonden dan rokers.
Woensdag 13 December 2017 - 14:09:55 - AD - Buitenland
 

Niet-rokers scoren beter bij dates dan paffende mannen en vrouwenAD - Buitenland

Terreurverdachte Salah Abdeslam heeft vijf dagen voor zijn proces in België nog steeds geen nieuwe advocaat. Dat melden Belgische media. De kans bestaat dat het proces, dat komende maandag moet beginnen, zal worden uitgesteld.
Woensdag 13 December 2017 - 13:45:17 - AD - Buitenland
 

Frans Caribisch gebied ontvangt eerste geld noodfonds Europese UnieNu.nl - Buitenland

De Franse Caribische gebiedsdelen Saint-Martin en Guadeloupe krijgen een eerste bijdrage van bijna 5 miljoen euro uit het Solidariteitsfonds van de Europese Unie, om schade die orkaan Irma in september aanrichtte te herstellen. 
Woensdag 13 December 2017 - 13:23:53 - Nu.nl - Buitenland
 

Abbas: Jeruzalem-besluit is misdadig, VS buitenspel bij vredesoverlegNOS Nieuws - Buitenland

De Palestijnse president Abbas vindt dat president Trump Jeruzalem heeft weggegeven alsof het een Amerikaanse stad is. Hij noemt de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël misdadig en vindt dat de VS niet langer mee mag doen aan de vredesgesprekken in het Midden-Oosten.

"Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina en zal dat ook altijd blijven", zei Abbas. Hij vindt dat Trump het internationale recht heeft geschonden en roept de Verenigde Naties op om de leidende rol in de vredesgesprekken over te nemen van Washington. De Palestijnse leider zegt dat hij naar de VN-Veiligheidsraad gaat om daar te praten over volledig VN-lidmaatschap voor de Palestijnen.

Vorige week maakte Trump bekend dat hij breekt met het beleid van zijn voorgangers, en Jeruzalem als hoofdstad erkent. Eerdere Amerikaanse presidenten vonden dat die erkenning alleen mogelijk was na onderhandelingen met de Palestijnen, die Oost-Jeruzalem als hoofdstad van hun toekomstige staat willen.

Onrust

Direct na Trumps aankondiging zei Abbas al dat de VS zich hiermee diskwalificeert als bemiddelaar in het conflict, maar vandaag lijkt hij de VS dus volledig uit te sluiten. De harde taal van Abbas aan het adres van Trump is opvallend, omdat de Palestijnse Autoriteit zich in het verleden relatief welwillend opstelde richting de bemiddeling door de VS.

Vertegenwoordigers van twintig islamitische landen waren vandaag bijeen op een speciale Jeruzalem-top. De Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) riep andere landen daar op om de Palestijnse staat te erkennen. Volgens de OIC geeft Trump extremisten een reden om onrust te veroorzaken met het Jeruzalem-besluit.

Oost-Jeruzalem

In de slotverklaring van de top zeggen de islamitische landen dat ze Oost-Jeruzalem erkennen als hoofdstad van de Palestijnse staat. Andere landen worden opgeroepen om dat ook te doen. Net als Abbas zien de landen Trumps Jeruzalem-besluit als de Amerikaanse terugtrekking uit het vredesproces.

De Turkse president Erdogan, de initiatiefnemer van de Jeruzalem-top van de OIC, noemde de erkenning van Jeruzalem "een beloning voor de terreurdaden van Israël". Ook onder meer Iran, Jordanië, Qatar, Koeweit en Indonesië waren op de top vertegenwoordigd.

Woensdag 13 December 2017 - 13:21:25 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Eerste EU-geld naar Frans deel Sint-MaartenAD - Buitenland

Europa is van plan om de Britse premier Theresa May de komende weken te houden aan de brexitbeloften die ze eind vorige week heeft gedaan. Brussel gaat ook op dagelijkse basis nauwgezet controleren of ze de beloften nakomt.
Woensdag 13 December 2017 - 12:12:08 - AD - Buitenland
 

Populistische revolutie VS komt tot stilstand: Democraat wint in conservatief AlabamaDe Volkskrant - Buitenland

Het plan van het kabinet om de op handen zijnde Duitse tolheffing bij het Europese hof aan te vechten, heeft zeker kans van slagen. Dat zegt Jan Bouwman, hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Groningen. Nederland sloot zich aan bij Oostenrijk, dat eerder al aangaf een zaak aan te willen spannen tegen het Duitse voornemen om tol voor personenwagens te gaan invoeren. Het zou in strijd zijn m
Woensdag 13 December 2017 - 11:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europa houdt May aan beloftenAD - Buitenland

Een nieuwe wet in Australië bepaalt dat pedofielen niet zomaar het land mogen verlaten. Een veroordeelde pedofiel die vandaag op Sydney Airport het vliegtuig wilde nemen, werd als eerste tegengehouden.
Woensdag 13 December 2017 - 11:31:19 - AD - Buitenland
 

Australische pedofielen niet zonder toestemming naar buitenlandAD - Buitenland

Donald Tusk, de voorzitter van de Europese Raad is aan de vooravond van een tweedaagse top in Brussel zwaar onder vuur komen te liggen van zowel de Europese Commissie als het Europees Parlement. Zijn voorstel om niet verder te gaan met de invoering van een quotum voor de spreiding van migranten is ‘onaanvaardbaar en on-Europees’.
Woensdag 13 December 2017 - 11:10:57 - AD - Buitenland
 

Tusk zwaar onder vuur in migratiedebatAD - Buitenland

Naomi Findlay en Dean Wilkins hebben de laatste weken voornamelijk in angst doorgebracht, maar nu kunnen ze het eindelijk van de daken schreeuwen: hun pasgeboren dochtertje heeft een uiterst zeldzame en meestal dodelijke afwijking overleefd, waardoor ze ter wereld kwam met haar hart aan de buitenkant van haar lichaam. Ze is daarmee de eerste baby in het Verenigd Koninkrijk die het gehaald heeft.
Woensdag 13 December 2017 - 11:07:49 - AD - Buitenland
 

Klein mirakel: baby overleeft geboorte met hart buiten lichaamAD - Buitenland

Frans gehucht La Force verwacht weer bezoek van vele honderden superfans van Star Wars.
Woensdag 13 December 2017 - 11:01:33 - AD - Buitenland
 

Zeldzame schildpad zwemt ruim 8.000 kilometer en belandt in EngelandAD - Buitenland

De Turkse president Recep Erdogan heeft vandaag bij het begin van de speciale top van de organisatie voor islamitische samenwerking (OIC) een aantal ferme uitspraken gedaan. Zo zou Israël een terreurstaat zijn en het Amerikaanse besluit over Jeruzalem een beloning voor terreurdaden.
Woensdag 13 December 2017 - 10:08:55 - AD - Buitenland
 

Erdogan: Israël is een terreurstaatAD - Buitenland

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) denkt alsnog te kunnen aantonen dat een Rwandese vluchteling die in 2006 de Nederlandse nationaliteit kreeg, betrokken is geweest bij de genocide in zijn thuisland in 1994.
Woensdag 13 December 2017 - 08:18:16 - AD - Buitenland
 

Slachtoffer zuuraanval: Ik schrik van het minste, maar verstop me nietAD - Buitenland

De Democratische kandidaat Doug Jones heeft vannacht de Senaatsverkiezingen gewonnen in de Amerikaanse staat Alabama. Daarmee versloeg hij de Republikein Roy Moore, die omstreden was na beschuldigingen van het aanranden van tienermeisjes.
Woensdag 13 December 2017 - 07:43:52 - AD - Buitenland
 

Democraat Jones wint in Alabama van omstreden Republikein MooreAD - Buitenland

We blikken dagelijks terug op het afgelopen jaar in 17 momenten en 17 personen. Vandaag aflevering vier: Kim Jong-un. Geen conflict dat zo hoog opliep als dat tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten. Bluffen met atoombommen. De Vlaamse fotograaf Carl De Keyzer was in het land toen Kim Jong-un en Donald Trump hun oorlog met woorden voerden.
Woensdag 13 December 2017 - 07:00:17 - AD - Buitenland
 

Het verhaal achter deze merkwaardige fotoAD - Buitenland

Alleenreizende vluchtelingenkinderen lopen in Griekenland de kans misbruikt en uitgebuit te worden. Die kans wordt niet kleiner nu de Griekse overheid heeft besloten veel vluchtelingen van de eilanden naar het vasteland te verplaatsen.
Woensdag 13 December 2017 - 06:00:12 - AD - Buitenland
 

Oud-taxichauffeur Ullah (27) wilde in de metro van New York zoveel mogelijk Amerikanen dodenDe Volkskrant - Buitenland

De Democratische kandidaat Doug Jones heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de senaatsverkiezingen gewonnen in de Amerikaanse staat Alabama. Daarmee versloeg hij de Republikein Roy Moore, die omstreden was na beschuldigingen van het aanranden van tienermeisjes. Door de winst van Jones wordt de Republikeinse meerderheid in de Senaat minimaal: 51 zetels, tegenover 49 voor de Democraten. Het ging
Woensdag 13 December 2017 - 04:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Defence for Children: vrees voor misbruik vluchtelingenkindAD - Buitenland

Het Europese Parlement wil een grondig onderzoek naar de manier waarop Brussel en lidstaten hun geld in Libië besteden. Europa beoogt migratiebeperking, maar het feitelijke gevolg is dat migranten er op kosten van de Europese belastingbetaler worden gemarteld.
Dinsdag 12 December 2017 - 23:12:00 - AD - Buitenland
 

Amerikaanse centrale banken gaan opnieuw de officiële rente verhogenDe Volkskrant - Buitenland

Luchtvaartmaatschappij Ryanair moet serieus rekening houden met stakingen door heel Europa. De Ierse pilotenvakbond kondigde dinsdag aan dat zijn Ryanair-piloten volgende week staken. Ook de Duitse bond riep daartoe op. Eerder zinspeelden Ryanair-piloten in andere Europese landen op acties. Het is de eerste keer in het bestaan van Ryanair dat de piloten zich Europees verenigen. Ryanair krijgt daar
Dinsdag 12 December 2017 - 22:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Spreekt Aziz de waarheid?De Volkskrant - Buitenland

Is dit de smoking gun, hét bewijs dat de Russische geheime dienst achter de computerinbraken bij de Amerikaanse Democraten zat? Of is het een poging van een cybercrimineel zijn straatje schoon te vegen? Een Russische hacker blijkt eerder dit jaar tegenover een Russische rechter te hebben bekend dat hij in opdracht van de FSB, de geheime dienst, had ingebroken in de computers van Hillary Clinton en
Dinsdag 12 December 2017 - 19:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische hacker onthult namens geheime dienst Clinton te hebben gehackt - is dit de smoking gun?De Volkskrant - Buitenland

Maandag overleed op 77-jarige leeftijd Charles Robert Jenkins, de Amerikaanse deserteur die bijna 40 jaar vastzat in Noord-Korea. Charles Robert Jenkins was 24 jaar oud toen hij tien flesjes bier leegdronk en de grens met Noord-Korea overstak. Het was 1965, hij diende in het Amerikaanse leger in Zuid-Korea en was bang om naar Vietnam te worden uitgezonden. Eenmaal aan de andere kant van het nieman
Dinsdag 12 December 2017 - 18:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Regisseur Bruce Brown (1937-2017) veranderde imago van surfers voorgoed: van rare vogels naar hippe dudesDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse journalist Ryan Lizza, sterverslaggever van The New Yorker in Washington en een bekend gezicht op CNN, is door zijn werkgever aan de kant gezet na een beschuldiging van ongewenst seksueel gedrag. Lizza werd in juli wereldnieuws na een opzienbarend interview met de net door president Trump benoemde communicatiedirecteur van het Witte Huis, Anthony Scaramucci. Het interview leidde bin
Dinsdag 12 December 2017 - 13:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nationalisten aan de macht op Corsica - op termijn willen ze volledige onafhankelijkheidDe Volkskrant - Buitenland

President Trump heeft Nasa de opdracht gegeven een ruimtevaartprogramma op te zetten met als doel Amerikaanse astronauten op de maan te zetten. De maan zal als tussenstation dienen voor een reis naar Mars, aldus een verklaring die Trump maandag in het Witte Huis ondertekende. Amerika is sinds het einde van de vluchten met het ruimteveer in 2011 niet langer in staat astronauten de ruimte in te schi
Dinsdag 12 December 2017 - 09:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wat betekent Trumps besluit voor ons Europese Joden?De Volkskrant - Buitenland

Een omstreden Republikeinse kandidaat voor een senaatszetel, Roy Moore, komt terug in de peilingen dankzij tweets van Trump. Daardoor verschuift ook de aandacht naar wangedrag in het verleden van de president zelf. Trump of #MeToo, dat is de keuze waarvoor de kiezers in de Amerikaanse staat Alabama staan als ze vandaag een nieuwe senator kiezen. Voor het eerst sinds bijna een kwarteeuw hebben de D
Dinsdag 12 December 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Opnieuw liberalisering in Saoedi-Arabië: binnenkort openen de eerste bioscopenDe Volkskrant - Buitenland

2017 dreigt het dodelijkste jaar in Mexico te worden, sinds het aantal moorden wordt geregistreerd. Het aantal doden als gevolg van drugsoorlogen nadert de 25 duizend in één jaar tijd. Zicht op verbetering is er niet. Ze zaten kokhalzend in een lange rij op de stoep, en weigerden hun werk voor de procureur-generaal van de Mexicaanse staat Guerrero nog langer uit te voeren. De stank van de rottende
Maandag 11 December 2017 - 19:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Premier Netanyahu krijgt geen voet aan de grond bij Europese leiders tijdens bezoek aan BrusselDe Volkskrant - Buitenland

New York werd vanmorgen tijdens de ochtendspits opgeschikt door een mislukte terreurdaad. Op het busstation Port Authority bij Times Square in Manhattan vond om 7.30 uur plaatselijke tijd een hevige explosie plaats, die werd veroorzaakt door een man die een bomgordel droeg. De zogeheten pijpbom is in een gang onder het busstation gedeeltelijk ontploft, waarbij vier mensen lichtgewond raakten. De d
Maandag 11 December 2017 - 16:43:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Reisbeperking opgelegd aan veroordeelde Australische pedoseksuelen Nu.nl - Buitenland

In Australië is woensdag een wet ingegaan die bepaalt dat veroordeelde pedoseksuelen niet zomaar het land mogen verlaten, maar een reisvergunning nodig hebben. Een veroordeelde pedoseksueel die woensdag op Sydney Airport het vliegtuig wilde nemen, werd als eerste tegengehouden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoe het filmfestival van Macau Oost met West wil verbindenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Libië martelt met Europees belastinggeld’AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.