Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Boko Haram ontkent wapenstilstand NigeriaNu.nl - Buitenland

Terreurgroep Boko Haram ontkent een wapenstilstand te hebben gesloten met de Nigeriaanse regering. Het Afrikaanse land maakte twee weken geleden wereldkundig dat het een akkoord had bereikt met de islamisten. 
Zaterdag 1 November 2014 - 09:07:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Boko Haram ontkent wapenstilstand NigeriaAD - Buitenland

Rebellen in Oost-Oekraïne hebben in de buurt van de stad Slavjansk ongeveer 70 militairen van het Oekraïense leger ingesloten. Dat lieten de
Zaterdag 1 November 2014 - 09:06:00 - AD - Buitenland
 

Elke dode krijgt een naamRTL Nieuws - Buitenland

Nabestaanden schrijven een kruis voor hun geliefde bij een massagraf met 3000 slachtoffers van de tyfoon Haiyan. De storm zaaide bijna een jaar geleden dood en verderf in de Filipijnen.
Zaterdag 1 November 2014 - 08:48:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kinderen verstoren Halloweennacht Hamburg met eieren en vuurwerkNu.nl - Buitenland

Een groep van ongeveer vierhonderd kinderen en jongeren heeft tijdens Halloweennacht vrijdagavond de straten van Hamburg onveilig gemaakt. De jongelui gooiden eieren, meel en vuurwerk naar voorbijgangers. 
Zaterdag 1 November 2014 - 08:27:02 - Nu.nl - Buitenland
 

Branson verder met ruimtetoerismeNOS Nieuws - Buitenland

Virgin-topman Richard Branson gaat verder met zijn project voor commerciële ruimtereizen, heeft hij laten weten na het ongeluk van gisteren met een ruimtevaartuig van Virgin. Daarbij kwam een piloot om het leven en raakte de tweede piloot zwaargewond.

Branson verklaarde geschokt en bedroefd te zijn over het ongeluk, maar benadrukte dat hij doorgaat met de voorbereiding van ruimtereizen voor toeristen.

Branson arriveert later vandaag op de plek waar het ruimtevaartuig is neergestort, de Mojave-woestijn in Californië.

Wachtlijst

Het toestel SpaceShipTwo explodeerde tijdens een bemande testvlucht. Branson heeft gezegd volledig mee te werken aan het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk.

Virgin had de eerste commerciële ruimtereis gepland voor het eind van dit jaar, maar eerder bleek al dat dit niet zou worden gehaald. Inmiddels hebben 800 mensen zich ingeschreven voor een ruimtereis met Virgin, een trip waarvoor ruim 159.000 euro neergeteld moet worden. Onder hen zijn Rihanna, Justin Bieber en de acteur Leonardo DiCaprio.

Zaterdag 1 November 2014 - 07:41:43 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Ruimtevaartproject Virgin Galactic gaat door ondanks crashNu.nl - Buitenland

De Britse miljardair Richard Branson blijft bij zijn plan om commerciële ruimtevluchten aan te bieden, ondanks de dodelijke crash van een van de ruimtevliegtuigen van zijn bedrijf in de Verenigde Staten.
Zaterdag 1 November 2014 - 06:53:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Ruimtevaartproject gaat door ondanks dodelijke crashDe Volkskrant - Buitenland

De schietpartij op een middelbare school in de Verenigde Staten vorige week, heeft een derde leven geëist. Een 14-jarig meisje is overleden. Dat heeft het ziekenhuis waar ze lag, vandaag bekendgemaakt, schrijven Amerikaanse media.
Zaterdag 1 November 2014 - 06:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ruimtevaartproject gaat door ondanks dodelijke crashAD - Buitenland

De schietpartij op een middelbare school in de Verenigde Staten vorige week, heeft een derde leven geëist. Een 14-jarig meisje is overleden. Dat
Zaterdag 1 November 2014 - 06:03:00 - AD - Buitenland
 

Brits reisadvies wereldwijd aangescherptNu.nl - Buitenland

Britse reizigers moeten er rekening mee houden dat zij doelwit kunnen zijn van terroristen die wraak willen nemen voor de Britse bombardementen op terreurgroep Islamitische Staat (IS).
Zaterdag 1 November 2014 - 05:18:46 - Nu.nl - Buitenland
 

Derde leerling dood na schietpartij school VSDe Volkskrant - Buitenland

Door onenigheid in de legerleiding is het onduidelijk wie de macht heeft in Burkina Faso. Waar eerst de chef van het leger, generaal Honoré Nabéré Traoré, nog zei het West-Afrikaanse land te besturen, heeft nu luitenant-kolonel Isaac Zida zichzelf uitgeroepen tot nieuwe leider.
Zaterdag 1 November 2014 - 05:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Derde leerling dood na schietpartij school VSAD - Buitenland

Door onenigheid in de legerleiding is het onduidelijk wie de macht heeft in Burkina Faso. Waar eerst de chef van het leger, generaal Honoré
Zaterdag 1 November 2014 - 05:04:00 - AD - Buitenland
 

Machtsstrijd in Burkina FasoNOS Nieuws - Buitenland

In Burkina Faso is een machtsstrijd gaande na het gedwongen vertrek van president Blaise Compaoré.

In een verklaring op de staatstelevisie had stafchef Traoré gisteren laten weten dat hij de leiding over zou nemen tot er over 90 dagen verkiezingen worden gehouden. Maar vannacht liet kolonel Zida via een verklaring op de radio weten dat hij de nieuwe sterke man is en dat het niet duidelijk is wanneer er verkiezingen komen.

Geweervuur

Volgens het Britse persbureau Reuters was er voorafgaand aan de verklaring van Zida vannacht geweervuur te horen bij het presidentieel paleis in Ouagadougou. Zida was tot gisteren de leider van een van de regimenten van de presidentiële garde.

Het is niet duidelijk waar Traoré op dit moment is. Hij is niet meer in het openbaar gezien sinds het voorlezen van zijn verklaring op de staatstelevisie.

Compaoré moest gisteren het veld ruimen na 27 jaar aan de macht te zijn geweest. Waar hij op dit moment is, is niet bekend.

Zaterdag 1 November 2014 - 05:00:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Medeleven na ongeluk ruimteschipNOS Nieuws - Buitenland

Virgin-oprichter en topman Richard Branson heeft zijn medeleven betuigd met de nabestaanden van het slachtoffer na het ongeluk met SpaceShipTwo. Het ruimtevaartuig explodeerde gisteren tijdens een testvlucht. Een van de piloten kwam om het leven. De tweede testpiloot raakte zwaargewond.

Branson schrijft in zijn blog dat "iedereen die betrokken is bij het project diep bedroefd is na de gebeurtenissen." De miljardair is onderweg naar de plek van het ongeval, de Mojave-woestijn in de VS. "Onze gedachten zijn bij de families en iedereen die geraakt is door de tragische gebeurtenis", schrijft Branson tijdens een tussenstop.

Branson benadrukt dat Virgin alle medewerking zal verlenen aan het onderzoek naar het ongeluk. Hij schrijft ook dat ruimtevaart erg ingewikkeld is en dat "nieuwe transportsystemen slechte momenten hebben in hun ontwikkeling."

NASA

Ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft zijn steun betuigd. "Het was geen NASA-missie, maar iedereen die zijn leven heeft gewijd aan ruimtevaartonderzoek voelt de pijn", zegt de organisatie.

Het SpaceShipTwo is bedoeld voor ruimtereizen voor toeristen.

Zaterdag 1 November 2014 - 04:08:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Mexico laat verdwaalde marinier vrijNOS Nieuws - Buitenland

Een Amerikaanse ex-marinier die met een auto vol wapens en munitie in Mexico werd opgepakt, is na 214 dagen in de cel vrijgelaten. Ex-marinier Andrew Tahmooressi (26) heeft altijd volgehouden dat hij verdwaald was en per ongeluk in Mexico belandde.

De rechter bepaalde gisteren dat de man met onmiddellijke ingang moet worden vrijgelaten, mede omdat de marinier behandeld moet worden voor zijn posttraumatisch stresssyndroom. De rechter bepaalde ook dat de marinier niet wordt vervolgd.

Campagnes

Sinds zijn arrestatie zette veel mensen zich in voor de vrijlating van de ex-marinier die in Afghanistan diende. De familie van Tahmooressi bleef door middel van demonstraties, een campagne op sociale media en het benaderen van politici op zijn vrijlating aandringen.

De familie liet na de uitspraak weten "zeer opgelucht" te zijn.

Zaterdag 1 November 2014 - 03:50:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Leger ruziet over macht Burkina FasoNu.nl - Buitenland

Door onenigheid in de legerleiding is het onduidelijk wie de macht heeft in Burkina Faso.
Zaterdag 1 November 2014 - 03:46:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Derde leerling dood na schietpartij school VSNu.nl - Buitenland

De schietpartij op een middelbare school in de Verenigde Staten vorige week, heeft een derde leven geëist.
Zaterdag 1 November 2014 - 03:37:06 - Nu.nl - Buitenland
 

Nóg een generaal verklaart zich machthebber Burkina FasoDe Volkskrant - Buitenland

De agent die in het Amerikaanse Ferguson een ongewapende zwarte tiener doodschoot, gaat waarschijnlijk vrijuit. Justitie zegt te weinig bewijs te hebben om een sterke zaak aan te spannen, schrijft The Washington Post vandaag.
Zaterdag 1 November 2014 - 03:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nóg een generaal verklaart zich machthebber Burkina FasoAD - Buitenland

De agent die in het Amerikaanse Ferguson een ongewapende zwarte tiener doodschoot, gaat waarschijnlijk vrijuit. Justitie zegt te weinig bewijs te
Zaterdag 1 November 2014 - 03:35:00 - AD - Buitenland
 

Doodshoofden in huis blijken toch geen halloweenschedelsAD - Buitenland

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft gisteren steun betuigd aan de nabestaanden van de copiloot die is omgekomen in de crash met de
Zaterdag 1 November 2014 - 02:16:00 - AD - Buitenland
 

NASA betuigt steun aan familie astronautenDe Volkskrant - Buitenland

Voor de tweede keer binnen vier maanden zit de Britse commissie die onderzoek moet doen naar seksueel misbruik door hoogwaardigheidsbekleders en publieke figuren zonder leidinggevende. Terwijl het werk nog niet eens goed en wel van start is gegaan, stapte gisteren Fiona Woolf af.
Zaterdag 1 November 2014 - 01:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

NASA betuigt steun aan familie astronautenAD - Buitenland

Voor de tweede keer binnen vier maanden zit de Britse commissie die onderzoek moet doen naar seksueel misbruik door hoogwaardigheidsbekleders en
Zaterdag 1 November 2014 - 01:19:00 - AD - Buitenland
 

Vierde dode schietpartij school VSRTL Nieuws - Buitenland

Het dodental van de schietpartij op een middelbare school in Marysville (VS) staat nu op vier, inclusief dader. Gisteren overleed een 14-jarig meisje.
Zaterdag 1 November 2014 - 00:40:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nationale Garde moet Hawaï beschermen tegen lavaRTL Nieuws - Buitenland

De Nationale Garde is aangekomen op Hawaï om de bevolking te beschermen tegen de voortkruipende lavastroom, die 1100 graden warm kan zijn. Ook moeten ze huizen bewaken, waarvan de bewoners zijn geëvacueerd.
Zaterdag 1 November 2014 - 00:31:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Verpleegkundige VS niet geïsoleerdNOS Nieuws - Buitenland

De staat Maine mag een verpleegkundige die in West-Afrika heeft gewerkt niet drie weken in quarantaine houden. Dat heeft een Amerikaanse rechter bepaald.

De gouverneur van de staat wilde dat de vrouw verplicht thuisbleef tot 10 november. Dan is de incubatietijd van drie weken afgelopen. De vrouw vertoonde geen symptomen van ebola, zoals koorts, en vocht de maatregel aan.

"Niet rationeel"

De rechter zegt dat de vrouw niet geïsoleerd hoeft omdat ze geen symptomen van het virus vertoont. Hij noemde de angst voor de verspreiding van ebola in de VS "niet helemaal rationeel".

De gouverneur van Maine heeft de beslissing teleurstellend genoemd, maar zegt dat de staat zich aan de wet zal houden. Kort na de uitspraak vertrok de politieauto die de wacht hield bij het huis van de vrouw.

Op reis

Ook hoeft de verpleegkundige van de rechter geen drukke plaatsen te mijden. Ze moet zich wel bij de autoriteiten melden als ze op reis wil.

Verschillende Amerikaanse staten zoals New York en New Jersey hebben verplichte quarantaine ingesteld voor hulpverleners die uit West-Afrika terugkeren. Ook het Amerikaanse leger heeft maatregelen getroffen.

Zaterdag 1 November 2014 - 00:26:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Brokstukken SpaceShipTwo liggen nu in Mojave-woestijnRTL Nieuws - Buitenland

Spaceship Two, een commerciëel ruimtevliegtuig van Virgin Galactic is neergestort in de Mojave-woestijn tijdens een testvlucht in Californië. Eén van de piloten kwam om, de andere piloot is zwaargewond.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 23:26:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Crash is tegenslag voor miljardair Richard BransonRTL Nieuws - Buitenland

Een forse tegenslag voor de Britse miljardair Richard Branson. Zijn plannen om commerciële ruimtevluchten aan te bieden hebben een gevoelige klap opgelopen door de crash van SpaceShipTwo.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 23:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Canada schort visa op om ebolaNOS Nieuws - Buitenland

Canada heeft besloten om mensen uit de West-Afrikaanse landen Liberia, Sierra Leone en Guinee geen visum meer te geven. Het Noord-Amerikaanse land volgt daarmee Australië dat dinsdag al strengere regels invoerde voor reizigers uit ebola-landen.

Als ebola Canada binnenkomt en zich verspreidt, vormt het een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid, volgens de Canadese regering. "De eerste prioriteit is het beschermen van Canadese burgers", liet minister van Volksgezondheid Rona Ambrose weten. De maatregel gaat per direct in.

Schending WHO-verdrag

Er kwam meteen kritiek, onder meer van de belangrijkste Canadese oppositiepartij. Die zegt dat het sluiten van de grenzen volgens medici niet de oplossing is. Ook deskundige op het gebied van internationaal recht, hoogleraar David Fidler, uit scherpe kritiek.

Volgens Fidler schenden Canada en Australië met hun maatregelen een internationaal verdrag van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO uit 2005. Dat verdrag, door beide landen geratificeerd, is bedoeld om paniek bij een grote uitbraak te voorkomen. "Het verdrag lijkt als los zand uit elkaar te vallen door de paniek om ebola. Het is ontmoedigend om te zien dat landen als Australië en Canada daarbij voorop lopen", zegt de hoogleraar tegen het Amerikaanse persbureau AP.

Directe vlucht

Er komen geen directe vluchten naar Canada vanuit Sierra Leone, Guinee en Liberia. In Canada heeft zich, in tegenstelling tot bijvoorbeeld buurland de VS, nog geen enkel geval van ebola voorgedaan.

Mensen uit de drie West-Afrikaanse landen die al een visum voor Canada hebben gekregen, raken dat niet kwijt. Alle andere aanvragen zijn opgeschort.

Canadese hulpverleners

Canadezen die momenteel in het getroffen gebied in West-Afrika zijn, mogen wel terugkeren naar huis. Dat geldt ook voor Canadese hulpverleners zoals artsen en verpleegkundigen die hebben geholpen bij het bestrijden van de ebola-uitbraak.

In West-Afrika zijn inmiddels meer dan 5000 mensen overleden aan ebola.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 22:43:21 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Van Saljoet 1 tot Columbia: dodelijke ongelukken in de ruimtevaartRTL Nieuws - Buitenland

In Californië is het commerciële ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestort. De copiloot kwam om, de piloot raakte ernstig gewond. Hieronder een overzicht van grote ongelukken in de ruimtevaart.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 21:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Spanje schendt Europese regels met terugsturen migranten in MelillaDe Volkskrant - Buitenland

Met de crash van SpaceShipTwo heeft de commerciële ruimtevaart een tweede zware slag in korte tijd te verwerken gekregen. Vanavond stortte het ruimtevaartuig van Virgin Galactic neer kort nadat het aan een testvlucht begonnen was. Het toestel crashte in de Mojavewoestijn bij Los Angeles, waarbij volgens eerste berichten de copiloot om het leven is gekomen. De piloot is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 21:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Canadese moordenaar krijgt ongekend hoge strafRTL Nieuws - Buitenland

Een 24-jarige Canadees heeft vijf keer levenslang gekregen voor het doodschieten en verwonden van agenten. Pas over 75 jaar kan hij in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating. Het is de hoogste straf ooit in Canada.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Een meloen van 150 euro? Japanners zijn er gek opRTL Nieuws - Buitenland

Drie dagen waren koning Willem-Alexander en Máxima in Japan. Veel Nederlandse groente- en fruittelers reisden mee. Japanners blijken namelijk gek op groente en fruit en dan vooral de zeer exclusieve en peperdure soorten.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:47:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ongekende zware straf voor doden Canadese agentenAD - Buitenland

Een 50-jarige Duitser is vandaag voor een poging om een verzekeringsmaatschappij op te lichten tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 jaar
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:44:00 - AD - Buitenland
 

Co-piloot gebruikte schietstoelRTL Nieuws - Buitenland

De co-piloot die de ramp met het ruimtevliegtuig SpaceShipTwo overleefde, zou zijn schietstoel hebben gebruikt.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:38:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Geheim medicijn geneest arts met ebolaRTL Nieuws - Buitenland

Een Amerikaanse arts die ebola opliep, en op het randje van de dood balanceerde, kreeg een experimenteel medicijn toegediend. Hij werd uiteindelijk helemaal beter. Correspondent Erik Mouthaan sprak met hem.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Recordstraf politiemoord CanadaNOS Nieuws - Buitenland

De Canadees die in juni drie politiemensen doodschoot in het stadje Moncton is veroordeeld tot vijf keer levenslang. De man van 24 kan pas in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating als hij 99 jaar oud is.

Het is de zwaarste straf die een Canadese rechter heeft opgelegd sinds de afschaffing van de doodstraf in 1976.

Justin Bourque liep begin juni door de straten van Moncton in militaire kleding met verschillende wapens. Buurtbewoners belden de politie. Toen agenten aankwamen, begon de man te schieten. Drie politiemensen kwamen om, twee raakten gewond.

Er volgde een klopjacht die ruim een dag duurde. Bewoners moesten binnen blijven en hun deuren afsluiten. Uiteindelijk werd hij overmeesterd in iemands achtertuin. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie.

De makkelijkste weg

Bourque heeft schuld bekend aan alle aanklachten en daardoor kwam het niet tot een proces. Wel was er deze week een hoorzitting, waarop de schutter spijt betuigde. "Ik koos voor de makkelijkste weg", zo zei hij. Maar ook werd duidelijk dat hij na zijn arrestatie nog zonder spoor van wroeging opschepte over zijn schietvaardigheid.

Een functionaris van de Royal Canadian Mounted Police laat in een verklaring weten: "Ik ben blij dat de verdachte de verantwoordelijkheid voor zijn vreselijke daden heeft genomen en dat hij schuld heeft bekend. Daarmee bespaart hij de nabestaanden een lange en emotionele rechtszaak. Maar zoals bij elke misdaad kan dat het leed van de slachtoffers niet ongedaan maken, en in dit geval zijn er veel slachtoffers."

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 20:22:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tweede legerleider claimt de macht in Burkina FasoNRC Handelsblad - Buitenland

De man die deze zomer drie politieagenten doodschoot in Canada heeft vandaag van de rechter een levenslange gevangenisstraf gekregen. Hij maakt de komende 75 jaar geen kans op vervroegde vrijlating. Dat is de zwaarste straf die in de afgelopen halve eeuw in Canada is opgelegd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:57:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Man zaagt vingers af om verzekering te tillenAD - Buitenland

Het commerciële ruimtevliegtuig SpaceShipTwo is vrijdag neergestort tijdens een testvlucht boven de Mojavewoestijn in Californië. Dat is vrijdag
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:57:00 - AD - Buitenland
 

Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestortDe Volkskrant - Buitenland

In West-Afrika wordt vooruitgang geboekt bij de bestrijding van ebola. Dit zei David Navarro vrijdag. Hij is de speciale coördinator van de Verenigde Naties voor de bestrijding van het virus. Volgens hem gaat het met de strijd tegen ebola de goede kant op.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestortAD - Buitenland

In West-Afrika wordt vooruitgang geboekt bij de bestrijding van ebola. Dit zei David Navarro vrijdag. Hij is de speciale coördinator van de
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:52:00 - AD - Buitenland
 

Moordenaar agenten Canada krijgt uitzonderlijk hoge strafNRC Handelsblad - Buitenland

Een ruimtevliegtuig van Virgin Galactic is vandaag tijdens een proefvlucht verongelukt in de Mojavewoestijn in Californië. Daarbij is één dode gevallen. Een tweede persoon raakte ernstig gewond, meldt persbureau AP.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:51:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onrust in regio na vertrek CompaoréRTL Nieuws - Buitenland

President Compaoré van Burkina Faso kwam ooit zelf aan de macht door een staatsgreep. Net als veel Afrikaanse leiders is hij op zijn beurt weer verjaagd door een staatsgreep. De chaos en politieke onrust die volgen, kunnen gevolgen hebben voor de hele regio.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:46:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ruimtevliegtuig Virgin verongeluktNOS Nieuws - Buitenland

Een ruimtevliegtuig van Virgin is tijdens een testvlucht boven het westen van de VS verongelukt. In het toestel zaten twee piloten; de ene is volgens de Amerikaanse politie omgekomen, de andere raakte zwaargewond.

Een ooggetuige zegt dat er een explosie was, waarna de SpaceShipTwo Van Virgin Galactic in stukken naar beneden kwam. De piloten hebben standaard parachutes om in noodsituaties te gebruiken. Kort na de ontploffing zouden er valschermen zijn gezien, maar dat is niet bevestigd.

Wrakstukken zijn neergekomen in de Mojavewoestijn bij Las Vegas.

SpaceShipTwo-toestellen moeten in de toekomst commerciële vluchten buiten de dampkring maken. Virgin Galactic wil mensen de kans geven om op 100 kilometer hoogte korte tijd gewichtloos te zijn. Bij de ontwikkeling is onder anderen Virgin-baas Richard Branson betrokken.

Hij heeft via Twitter laten weten dat hij meteen op een vliegtuig naar Californië is gestapt om het team daar te ondersteunen.

De SpaceShipTwo wordt, met een speciaal ontworpen toestel dat bestaat uit twee vliegtuigen, naar grote hoogte gebracht en vandaar gelanceerd. Er zijn al verschillende testvluchten geweest. Dit keer werd voor het eerst een ander brandstofmengsel gebruikt.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 19:17:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dode bij ongeluk met commercieel ruimteschip VirginNRC Handelsblad - Buitenland

Ebola heeft tot nu toe 4.951 slachtoffers gemaakt. Dat blijkt uit cijfer van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In totaal zijn er 13.567 bekende gevallen van geïnfecteerden verspreid over acht landen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 18:54:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Man gearresteerd voor moord op keeper MeyiwaAD - Buitenland

Het Openbaar Ministerie (OM) in Spanje heeft vandaag zijn eis van 50 jaar gevangenisstraf bekrachtigd tegen elk van de drie hoofdverdachten van
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 18:47:00 - AD - Buitenland
 

OM houdt vast aan hoge eis in moordzaak Ingrid VisserAD - Buitenland

Plotseling de prooi worden van een grote witte haai, is de nachtmerrie van elke surfer. Het overkwam Andy Johnston in de zee bij het Australische
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 18:43:00 - AD - Buitenland
 

Surfer ontsnapt aan witte haai: Leek kleiner dan dolfijnAD - Buitenland

In Siberië is een speciale pepperspray op de markt gebracht tegen opdringerige beren. De populatie bruine beren is in Siberië en de Oeral sterk
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 17:48:00 - AD - Buitenland
 

Man vast voor dood keeper Z-ANOS Nieuws - Buitenland

In Zuid-Afrika is een man van 25 officieel in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op de keeper van het nationale voetbalelftal, Senzo Meyiwa. De man werd herkend door getuigen, toen hij op een politiebureau op een rij werd gezet met een aantal andere mannen. Ze pikten hem eruit.

Hij is voorgeleid aan de rechter en aangeklaagd wegens moord en diefstal. Gisteren meldden media dat er twee mannen werden verhoord in de zaak, maar zij waren niet gearresteerd. Waarschijnlijk gaat het nu om een andere man.

Meyiwa werd zondagavond door overvallers doodgeschoten in het huis van zijn vriendin in de buurt van Johannesburg. Er werd één schot afgevuurd, dat hem in de borst trof. De daders maakten alleen een mobiele telefoon buit.

Senzo Meyiwa (27) speelde bij de Orlando Pirates en was aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 17:41:52 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Aanrander wordt toch geen pastoorNOS Nieuws - Buitenland

De West-Vlaamse kustplaats Middelkerke krijgt toch geen veroordeelde aanrander als pastoor. Hij heeft er volgens het bisdom van Brugge zelf voor gekozen om zijn benoeming niet te aanvaarden.

In Middelkerke was opschudding ontstaan over de benoeming, die morgen zou ingaan. De man werd in 2008 veroordeeld voor aanranding; hij had een jongen van 17 dronken gevoerd en betast.

Slachtoffers gekwetst

De pastoor werd daarvoor destijds ontslagen. De bisschop van Brugge, Jozef De Kesel, vond dat de man zes jaar later een tweede kans verdiende.

De Kesel zegt nu dat hij met de benoeming slachtoffers van seksueel misbruik heeft gekwetst. "De bisschop houdt eraan zich daarvoor uitdrukkelijk te verontschuldigen", laat het bisdom weten.

Problemen

Het gemeentebestuur van Middelkerke liet gisteren weten problemen te hebben met de benoeming. Burgemeester Rommel-Opstaele zei dat de aanstelling moreel niet te verantwoorden valt. Vandaag zegt ze tegen de VRT dat ze tevreden is dat de omstreden man toch geen pastoor wordt: "Dat zal onze gemeenschap zeker ten goede komen."

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 17:37:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestortRTL Nieuws - Buitenland

Het commerciële ruimtevliegtuig SpaceShipTwo is neergestort tijdens een testvlucht boven Californië. Er zaten twee piloten aan boord.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 17:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Antiberenspray in SiberiëAD - Buitenland

Een omstreden priester die in België in 2008 werd veroordeeld en ontslagen na betasting van een minderjarige, gaat niet als pastoor aan de slag
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 17:09:00 - AD - Buitenland
 

Priester die jongere aanrandde trekt zich terugAD - Buitenland

Wie in Amerika geen zin heeft om zelf een kopje koffie te zetten, kan zijn bakkie vanaf volgend jaar gewoon thuis laten bezorgen. Starbucks is
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 16:53:00 - AD - Buitenland
 

Priester die jongere aanrandde trekt zich terugDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse verpleegkundige Kaci Hickox hoeft zich niet meer aan de strenge quarantaine te houden waartoe de autoriteiten haar hadden verplicht. Dat heeft een rechter in de noordelijke staat Maine vrijdag bepaald.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 16:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zuid-Afrika arresteert verdachte na moord op doelmanRTL Nieuws - Buitenland

De politie in Zuid-Afrika heeft een 25-jarige verdachte aangehouden van de moord op voetballer Senzo Meyiwa.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 16:13:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ebola eist al bijna 5.000 slachtoffersNRC Handelsblad - Buitenland

In Zuid-Afrika is een verdachte opgepakt voor de moord op Senzo Meyiwa, de keeper en aanvoerder van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal. De 25-jarige vermoedelijke dader is vandaag voorgeleid en moet op 11 november weer voor komen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 15:07:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verpleegster moet zich aan quarantaine houdenRTL Nieuws - Buitenland

Een rechter in de Amerikaanse staat Maine heeft verpleegkundige Kaci Hickox verplicht zich aan de quarantaine te houden die de autoriteiten haar hebben opgelegd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 14:37:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nerveus vrijdaggebed in JeruzalemNOS Nieuws - Buitenland

Door correspondent Monique van Hoogstraten

In Israël zijn vandaag weer duizenden moslims gaan bidden in de al-Aqsa-moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Gisteren werd de heilige plaats voor het eerst in veertien jaar afgesloten, tot verontwaardiging van joden en Palestijnen.

Aanleiding voor de veiligheidsmaatregel was een aanslag op een joodse activist en het doodschieten door de politie van een 32-jarige Palestijn. Palestijnse jongeren en de Israëlische politie raakten met elkaar slaags. Sommige joden probeerden alsnog de berg op te komen.

Vandaag was de al-Aqsa-moskee weer open, maar lang niet voor iedereen. Jonge moslimmannen mochten niet naar binnen, omdat Israël hen als een veiligheidsrisico ziet. Meer dan duizend agenten en militairen waren op de been om de toegangswegen tot de Oude Stad en de moskee te controleren.

Poortjes

Bij poortjes moet iedereen zijn identiteitsbewijs laten zien. Alleen vrouwen en mannen van boven de 50 mogen doorlopen. Deze maatregelen golden al sinds de onrust van deze zomer, toen werden drie Israëlische jongeren ontvoerd en een Palestijnse jongen in brand gestoken. Op vrijdagen, de islamitische dag van gebed, wordt iedereen gecontroleerd.

Alle inwoners van Oost-Jeruzalem weten ervan, maar sommigen komen toch naar de controleposten. De mannen die er niet in mogen, bidden op straat, vlak voor de politiehekken. Het is een vorm van protest. "Je moet blijven komen", zegt een van hen. "Elke keer weer, anders leg je je neer bij wat Israël wil: ons verbieden te bidden in onze eigen moskee."

Mozes

Een ander noemt het een "recht van elk individu" om te bidden. Op de vraag of hij het goed vindt als joden ook op de Tempelberg bidden, is hij even stil. "Volgens mij is Egypte niet zo ver hier vandaan", zegt hij dan. "Laat ze daar gaan bidden, waar Mozes vandaan kwam."

Een jonge vrouw vertelt dat ze vanmorgen nog tegen haar man zei dat er zoveel is veranderd. "De laatste tijd doen radicale joden steeds meer pogingen de Tempelberg in bezit te nemen. Dat de joden ons land afnemen, ons geen vrijheid geven, dat is allemaal te dragen. Maar de al-Aqsa? Nee, daar ligt de grens."

Dag van woede

De Palestijnse beweging Fatah riep na alle gebeurtenissen op tot een Dag van woede. De Palestijnse president Abbas ziet de sluiting van de Tempelberg als een oorlogsverklaring.

Rondom Jeruzalem en op de Westelijke Jordaanoever verliep het vrijdaggebed onrustig. Bij een controlepost op de Westelijke Jordaanoever leverden Palestijnen strijd met de oproerpolitie. Acht Palestijnen raakten gewond.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 14:30:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

President Burkina Faso treedt afNOS Nieuws - Buitenland

President Blaise Compaoré van Burkina Faso is afgetreden. In een verklaring, die op de staatstelevisie werd voorgelezen, staat dat er binnen 90 dagen verkiezingen volgen. Tot die tijd is het leger aan de macht.

Kort voor de verklaring liet een woordvoerder van het leger al weten dat Compaoré niet langer de president is. Hij vertelde dat tegen de honderden demonstranten in de hoofdstad Ouagadougou. Het nieuws werd met gejuich ontvangen.

Het is niet duidelijk waar de Compaoré op dit moment is. Er zijn geruchten dat hij naar Ghana is gevlucht.

27 jaar aan de macht

Gisteren braken hevige rellen uit in Ouagadougou. Onder meer het parlementsgebouw werd daarbij in brand gestoken. Betogers waren woedend over een voorstel om de grondwet zo te wijzigen dat Compaoré nog een termijn aan de macht zou kunnen. Hij was 27 jaar president van het West-Afrikaanse land.

Compaoré zei vanochtend dat hij nog zeker een jaar aan de macht wil blijven. Hij wilde leiding geven aan de overgangsregering die door het leger gevormd had moeten worden. Daarop gingen opnieuw honderden mensen de straat op om het vertrek van Compaoré te eisen.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 14:15:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verdachte moord keeper Zuid-Afrikaans voetbalelftal opgepaktNRC Handelsblad - Buitenland

Gotfrid Svartholm Warg, de Zweedse medeoprichter van torrentwebsite The Pirate Bay, is veroordeeld tot drie jaar cel wegens het hacken van servers van een bedrijf dat samenwerkt met de Deense overheid. Warg en de andere veroordeelde waren gisteren al schuldig bevonden. Vandaag volgde de strafmaat.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 13:54:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rechter verlicht quarantaine verpleegkundigeDe Volkskrant - Buitenland

Blaise Compaoré legt na 27 jaar het presidentschap van Burkina Faso neer. Dat heeft Compaoré vandaag bekendgemaakt. De macht is nu in handen van generaal Honore Traore, die de vorming van een overgangsregering heeft aangekondigd. Volgens president Compaoré moeten binnen 90 dagen nieuwe verkiezingen plaatsvinden.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 13:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

President Burkina Faso maakt aftreden bekendDe Volkskrant - Buitenland

In het hoofdkantoor van de Franse publieke radio-omroep in Parijs, La Maison de la Radio, is rond het middaguur een grote brand uitgebroken. Volgens ooggetuigen staan de bovenste twee etages in brand en zijn er explosies gehoord. Het gebouw, waar sloopwerkzaamheden aan de gang waren, is ontruimd en er zijn geen gewonden gevallen, meldt de brandweer.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 13:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chaos in Burkina Faso: president ruimt het veldRTL Nieuws - Buitenland

President Blaise Compaoré van Burkina Faso heeft in een verklaring zijn aftreden bekend gemaakt.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 13:33:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer protest in Burkina FasoNOS Nieuws - Buitenland

In de hoofdstad van Burkina Faso zijn opnieuw mensen de straat opgegaan om het vertrek van president Compaoré te eisen. In Ouagadougou gaven enkele honderden mensen gehoor aan een oproep van de oppositie om weer te demonstreren.

De Burkinese regering trok gisteren een voorstel voor een grondwetswijziging in, die een nieuwe termijn van Compaoré mogelijk moest maken. Die zei vanochtend dat hij in ieder geval nog een jaar aan de leiding wil blijven staan van een overgangsregering.

Het leger is gevraagd om die overgangsregering samen te stellen. De hoogste generaal in Burkina Faso heeft laten weten dat hij dat zal doen in overleg met alle partijen.

Schade is groot

Gisteravond werd de noodtoestand uitgeroepen nadat duizenden demonstranten het parlementsgebouw hadden bestormd en in brand hadden gestoken. De schade in de stad Ouagadougou is groot.

President Compaoré is al 27 jaar aan de macht in Burkina Faso. Aanleiding voor de protesten was zijn plan om de grondwet te wijzigen en zo nog langer aan de macht te blijven.

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 13:11:45 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Oprichter The Pirate Bay krijgt drie jaar celstraf voor hackenNRC Handelsblad - Buitenland

In het gebouw van de Franse publieke radio-omroep in Parijs is vanmiddag brand uitgebroken. Er zouden ook explosies gehoord zijn. Het personeel heeft het complex verlaten; van slachtoffers is vooralsnog geen sprake.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 12:30:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Geen gewonden bij brand Franse publieke radioDe Volkskrant - Buitenland

Nu de rook letterlijk is opgetrokken in het parlement van hoofdstad Ouagadougou, heeft Burkina Faso vandaag na 27 jaar plots geen president meer. President Blaise Compaoré werd gisteren ten val gebracht. Gisteravond liet Compaoré voor het eerst sinds zijn val van zich horen via een tv-interview, maar of hij nog in Burkina Faso is, is onduidelijk, zegt Volkskrantcorrespondent Kees Broere.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 12:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grote brand in gebouw Franse publieke omroepNRC Handelsblad - Buitenland

President Blase Compaoré is niet meer aan de macht in Burkina Faso. Nadat kolonel Issaac Zida van het Burkinese leger het nieuws eerder op de middag bekend maakte ten overstaan van tienduizenden betogers in de hoofdstad Ouagadougou, heeft Compaoré zijn aftreden nu zelf bevestigd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 12:12:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer drones over Franse centralesNOS Nieuws - Buitenland

In Frankrijk zijn opnieuw vluchten met onbemande vliegtuigjes boven kerncentrales gemeld. Het gaat om twee centrales, een in het departement Seine-Maritime in het noordwesten van Frankrijk, en een in het zuiden, in het departement Tarn-et-Garonne.

De vluchten zijn uitgevoerd in de nacht van woensdag op donderdag.

Volgens energiebedrijf EDF hebben de vluchten geen gevolgen voor de veiligheid van de kerncentrales.

Het is een raadsel wie er achter de vluchten zit. Gisteren werd bekend dat afgelopen maand bij zeven kerncentrales in Frankrijk drones zijn gesignaleerd.

Volgens Greenpeace gaat het om een "grootscheepse operatie", maar een woordvoerder van de Franse luchtmacht spreekt dat tegen. "Getuigen hebben het over heel kleine drones, die gewoon in de winkel te koop zijn."

Vrijdag 31 Oktober 2014 - 11:58:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Boko Haram verovert grote Nigeriaanse stadDe Volkskrant - Buitenland

China stuurt een elite-eenheid van het nationale leger naar West-Afrika om te helpen bij de strijd tegen ebola. Ook stuurt het land 480 medici naar de getroffen gebieden. Dat heeft het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken vandaag aangekondigd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 10:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

China stuurt elite-eenheid naar ebolagebiedDe Volkskrant - Buitenland

In de Oekraïense plaats Krasnoarmiysk zijn de lichamen van 286 vrouwen gevonden. Dat maakte de leider van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk Aleksander Zahartsjenko vandaag bekend.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 10:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Uitzendingen Radio France gestaakt door brand hoofdkantoorRTL Nieuws - Buitenland

Het hoofdkantoor van Radio France in Parijs staat in brand. Uit de bovenste etages komt rook. De brand is mogelijk veroorzaakt door een verbouwing.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 10:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

President Compaoré van Burkina Faso treedt afNRC Handelsblad - Buitenland

Het is niet aan eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem of andere politici in Nederland of Duitsland om Frankrijk te bekritiseren. Dat zegt de Franse premier Manuel Valls vandaag in een exclusief gesprek met NRC Handelsblad.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 10:05:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Proces nabestaanden om verdwenen vlucht MH370De Volkskrant - Buitenland

Zeker 21 strijders van de terreurgroep Islamitische Staat (IS) zijn vandaag omgekomen door bombardementen van de internationale coalitie op de Syrische stad Kobani.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 09:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Leden zedenpolitie IS dood door bommen op KobaniDe Volkskrant - Buitenland

De omstreden Hongaarse belasting op het gebruik van internet gaat niet door. Premier Viktor Orbán is naar eigen zeggen gezwicht voor de druk van massabetogingen. Hij maakte vandaag op de staatsradio bekend het wetsvoorstel in te trekken.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 08:57:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hongaarse internetbelasting van de baan na protestenDe Volkskrant - Buitenland

De Mexicaanse regering is een massale zoektocht begonnen naar 43 studenten die op 26 september door politieagenten werden meegenomen en later vermoedelijk werden overgedragen aan een drugsbende. Sindsdien is niets meer van ze vernomen, aangenomen wordt dat ze zijn vermoord.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 08:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Naar Turkije? Visum alleen nog maar onlineRTL Nieuws - Buitenland

Wie naar Turkije reist, kan vanaf morgen op Turkse vliegvelden geen visum meer kopen. Dat kan alleen nog maar online van tevoren worden aangevraagd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 08:20:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Amerikaanse stelt euthanasie uit: Ik voel me goedRTL Nieuws - Buitenland

De 29-jarige Brittany Maynard is naar de staat Oregon verhuisd, omdat ze daar euthanasie mag plegen. Ze heeft een hersentumor en is terminaal. Morgen wilde ze uit het leven stappen, maar nu zegt ze dat ze het toch uit wil stellen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 08:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Noodtoestand Burkina Faso na rellenRTL Nieuws - Buitenland

Het is chaos in Burkina Faso. Na een dag vol geweld, waarbij het parlement en de staats-tv werden bestormd, heeft het leger ingegrepen en is de noodtoestand uitgeroepen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 07:59:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Franse premier Valls in NRC: kritiek op Frankrijk is ‘onuitstaanbaar’NRC Handelsblad - Buitenland

De Tempelberg in Jeruzalem is vanochtend weer vrijgegeven. De heilige plek was voor het eerst in veertien jaar door Israël afgesloten nadat een joodse activist woensdag was beschoten door een Palestijn. De Palestijnse beweging Fatah heeft opgeroepen tot een dag van woede.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 07:44:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tempelberg weer open, Fatah kondigt dag van woede aanNRC Handelsblad - Buitenland

Hij heeft de regering dan wel ontbonden, maar Blaise Compaoré, president van Burkina Faso, stapt nog niet op. Hij heeft gezegd een jaar lang de overgangsregering te zullen leiden. En dat is niet wat de demonstranten in het Afrikaanse land willen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 07:06:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nog één vermiste na ontploffing in Engelse vuurwerkfabriekRTL Nieuws - Buitenland

In het Engelse Stafford zijn vier mensen gewond geraakt bij een brand bij een vuurwerkgroothandel. Eén persoon wordt nog vermist.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 06:48:01 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Onbekende tempel Egypte ontdekt door grafroversRTL Nieuws - Buitenland

Grafrovers hebben in Egypte een nog onbekende tempel ontdekt. De unieke vondst werd gedaan door zeven mensen die illegaal in de grond aan het graven waren op zoek naar schatten, schrijven Egyptische media.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 06:24:50 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Mexico begint massale zoektocht naar vermiste studentenDe Volkskrant - Buitenland

De Burkinese president Blaise Compaoré neemt geen ontslag, maar heeft wel de noodtoestand opgeheven die hij enkele uren eerder had uitgeroepen. Dat heeft de president bekendgemaakt in een televisietoespraak na de rellen van gisteren in Burkina Faso. Bij die rellen zouden dertig doden en meer dan honderd gewonden zijn gevallen.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 04:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

President Burkina Faso blijft aan ondanks hevige protestenDe Volkskrant - Buitenland

Artsen zonder Grenzen zegt dat de Amerikaanse regels over quarantaine voor ebolahulpverleners gevolgen hebben voor het werk in West-Afrika. Een woordvoerder van de hulporganisatie heeft tegen persbureau Reuters verklaard dat de verplichte afzondering ertoe leidt dat Amerikaanse hulpverleners wellicht minder lang aan het werk kunnen in ebolagebied.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 03:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Artsen zonder Grenzen: quarantaineregels beïnvloeden ebolawerkDe Volkskrant - Buitenland

Bijna zeven weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar gisteren is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten dan toch opgepakt. De politie van de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft dat bevestigd, meldt nieuwszender CNN.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 03:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Twintig autochtone Nederlanders willen vechten tegen ISDe Volkskrant - Buitenland

Meer dan 200 burgers zijn de afgelopen dagen in Syrië omgekomen door bombardementen van de Syrische overheid. Tientallen slachtoffers waren kinderen. Ook raakten meer dan 500 mensen gewond. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gisteren gezegd.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 01:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ebola-hulpverleners VS tegen verplichte quarantaineRTL Nieuws - Buitenland

De verplichte isolatie van artsen en verpleegkundigen die vanuit ebolagebieden in West-Afrika terugkomen in de Verenigde Staten, zorgt ervoor dat het werk voor hulpverleners nog zwaarder wordt.
Vrijdag 31 Oktober 2014 - 00:31:43 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Burkina Faso: president wil overgangsregering gaan leidenNRC Handelsblad - Buitenland

De man die ervan verdacht wordt een politieagent in de Amerikaanse staat Pennsylvania te hebben gedood en een tweede ernstig te hebben verwond met een scherpschuttersgeweer is na een klopjacht van zeven weken gearresteerd.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 23:18:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

België bezuinigt op federale kunstinstellingenDe Volkskrant - Buitenland

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een akkoord over de levering van gas aan Oekraïne door Rusland in de wintermaanden. Dat heeft een woordvoerder van de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 21:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moordverdachte VS gepakt na wekenlange klopjachtRTL Nieuws - Buitenland

Bijna 7 weken wist hij uit handen van de politie te blijven, maar vandaag is de man die wordt verdacht van het doodschieten van een agent in de Verenigde Staten toch opgepakt.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 21:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Bevolking Burkina Faso bestormt parlementRTL Nieuws - Buitenland

De vlam is in de pan geslagen in het West-Afrikaanse Burkina Faso. De president daar is al 27 jaar aan de macht en nu hij een grondwetswijziging wil doorvoeren waardoor hij nóg langer op het pluche kan zitten, komt de bevolking in opstand. Het parlement is bestormd en in brand gestoken. De noodtoestand is uitgeroepen.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 21:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Aanslag op rabbijn zet situatie in Israël op scherpRTL Nieuws - Buitenland

De Israëlische politie heeft een Palestijn doodgeschoten die wordt verdacht van een aanslag op een extreem-rechtse rabbijn. Volgens Midden-Oosten-correspondent Roel Geeraedts is het niet zomaar een incident: dit raakt het hart van het conflict tussen Israel en de Palestijnen. De Tempelberg werd er zelfs om afgesloten.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 20:14:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vier doden bij vliegtuigcrash KansasRTL Nieuws - Buitenland

Bij het vliegtuigongeluk in de Amerikaanse staat Kansas zijn vier doden gevallen. Een tweemotorig vliegtuig boorde zich in een gebouw.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 19:14:21 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Moordenaar agent in VS na klopjacht van zeven weken gepaktNRC Handelsblad - Buitenland

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie hebben een akkoord gesloten over de levering van aardgas tijdens de naderende winter. Dat meldt persbureau Reuters.

Donderdag 30 Oktober 2014 - 18:49:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuigje boort zich in gebouw in KansasRTL Nieuws - Buitenland

Een klein vliegtuig heeft zich vandaag in het Amerikaanse Wichita, in de staat Kansas, in een gebouw geboord.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 15:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Moskou, Kiev en EU sluiten gasakkoord na langlopend conflictNRC Handelsblad - Buitenland

Terwijl tienduizenden demonstranten in Burkina Faso schreeuwen om het aftreden van president Blaise Compaoré, heeft het lijdend voorwerp - reeds 27 jaar aan de macht - de noodtoestand afgekondigd. Hij zegt de dialoog aan te willen gaan met de oppositie.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 13:18:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Betogers bestormen parlement Burkina FasoRTL Nieuws - Buitenland

Duizenden tegenstanders van president Blaise Compaoré zijn het terrein rond het parlementsgebouw in Burkina Faso binnengevallen.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 12:37:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Noodtoestand in Burkina Faso, president ontbindt regeringNRC Handelsblad - Buitenland

Zeker hondervijftig lijken zijn gevonden in een massagraf in Irak. Het gaat volgens autoriteiten om sunnieten die eerder deze week door strijders van Islamitische Staat uit hun dorpen zijn meegenomen.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 11:46:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zware straffen voor doodslaan Koreaanse militairRTL Nieuws - Buitenland

Vier Zuid-Koreaanse militairen zijn veroordeeld tot celstraffen van 25 tot 40 jaar omdat zij een dienstplichtige soldaat meer dan een maand lang zo zwaar hebben mishandeld dat hij overleed.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 09:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Massagraf met slachtoffers van Islamitische Staat ontdektNRC Handelsblad - Buitenland

In het West-Afrikaanse Burkina Faso zijn straatprotesten tegen president Blaise Compaoré uit de hand gelopen. Ordetroepen schoten met scherp en gebruikten traangas om demonstranten weg te houden van het presidentieel paleis. Eerder vanochtend werd het parlement in de hoofdstad Ouagadougou al bestormd.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 08:32:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Angst voor escalatie in Jeruzalem na aanslagRTL Nieuws - Buitenland

De Israëlische antiterreurpolitie heeft vanochtend in Oost-Jeruzalem een Palestijn doodgeschoten die gisteren betrokken zou zijn geweest bij de aanslag op de ultrarechtse Israëlische activist Yehuda Glick. De aanslag heeft de verhoudingen in Jeruzalem verder onder spanning gezet.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 07:29:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Politie zit vrouw op de hielen die nationale parken VS onderkladtRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse politie is op zoek naar de 21-jarige Casey Nocket, een vrouw die de afgelopen maand een spoor van vernieling trok door een aantal wereldberoemde natuurreservaten in de Verenigde Staten.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 07:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Burkina Faso schrapt wetsplan na bestorming parlement en paleisNRC Handelsblad - Buitenland

De Palestijnse schutter die gisteravond de ultrarechtse joodse activist Yehuda Glick beschoot, is door de Israëlische politie doodgeschoten. Dat meldt persbureau AP. Glick ligt zwaargewond in het ziekenhuis.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 06:55:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voorproefje: zo ziet binnenkant nieuwe WTC-toren eruitRTL Nieuws - Buitenland

In de lente zal het nieuwe World Trade Center in New York open gaan. Met deze virtuele tour kun je alvast kijken hoe het toeristische gedeelte van de toren eruit komt te zien.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 06:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Iraakse Koerden als helden onthaald in TurkijeRTL Nieuws - Buitenland

Iraakse Koerden reizen over Turks grondgebied naar Kobani om daar mee te helpen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Ze hebben daarvoor toestemming van de Turkse regering.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 00:37:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Politie ontkent aanhouding verdachtenRTL Nieuws - Buitenland

De politie van Zuid-Afrika ontkent dat er twee mannen zijn aangehouden in verband met de moord op keeper en aanvoerder Senzo Meyiwa van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 00:20:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Noodweer ontwricht leven in NoorwegenRTL Nieuws - Buitenland

In het westen van Noorwegen hebben duizenden mensen hun huizen moeten verlaten door hevige overstromingen. Sinds 1920 is er niet zoveel regen gevallen in het gebied.
Donderdag 30 Oktober 2014 - 00:11:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

De lava op Hawaï is niet te stoppenRTL Nieuws - Buitenland

Het is niet te stoppen: de lava op Hawaï laat alles op zijn pad in vlammen opgaan. Voor de inwoners van Pahao is het een emotionele tijd: zij moeten huis en haard achterlaten. "Dit is zo verdrietig."
Woensdag 29 Oktober 2014 - 23:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Man die Israëlische activist beschoot gedood - spanningen tussen VS en IsraëlNRC Handelsblad - Buitenland

Alle hoop op het vinden van overlevenden onder de modder en het puin van een aardverschuiving in het zuiden van Sri Lanka is opgegeven. Het dodental wordt geschat op ruim honderd mensen.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 22:59:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verpleegkundige VS mogelijk weer in quarantaineRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse verpleegkundige die uit ebolaquarantaine mocht, moet mogelijk toch weer in afzondering. De staat Maine, waar de verpleegkundige woont, vindt dat zij 21 dagen haar huis niet uit mag.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 20:58:55 - RTL Nieuws - Buitenland
 

IS laat Koerdische kinderen vrijRTL Nieuws - Buitenland

Islamitische Staat heeft 25 gekidnapte Koerdische schoolkinderen vrijgelaten.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 18:36:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

NAVO: Rusland voert meer militaire vluchten uitNRC Handelsblad - Buitenland

Het Franse leger is in het noorden van Mali slaags geraakt met aan Al-Qaeda gelieerde militanten. Dat heeft de Franse minister van defensie Jean-Yves Le Drian vandaag gezegd. Bij de strijd is een Franse militair omgekomen.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 17:09:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse troepen in gevecht met Malinese rebellenNRC Handelsblad - Buitenland

Hackers, van wie wordt beweerd dat ze voor Rusland werken, hebben in de afgelopen weken computers van het Witte Huis gehackt. Dat schrijft The Washington Post. Ze hebben geen geheime informatie kunnen stelen, maar sommige diensten zouden wel tijdelijk zijn uitgevallen.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 16:28:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Witte Huis en NAVO aangevallen door hackers - imagoschade’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Duitse plan om tol te gaan heffen is verder afgezwakt, melden Duitse media vandaag. De verantwoordelijke minister Alexander Dobrindt zou de tol alleen nog op de Autobahn willen invoeren.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 16:27:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Geen Duitse tol voor lokaal verkeer in grensgebiedNRC Handelsblad - Buitenland

Met veel voorzichtigheid in de woordkeuze heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vandaag laten weten dat het erop lijkt dat het aantal ebola-gevallen langzaam terugloopt, meldt persbureau Reuters.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 09:21:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

WHO: aantal ebola-gevallen lijkt langzaam terug te lopenNRC Handelsblad - Buitenland

De Vlaamse uitgeverij De Bezige Bij Antwerpen houdt op te bestaan als gevolg van bezuinigingen, meldt De Standaard. Daarmee zou Vlaanderen zijn enige eigen literaire uitgeverij verliezen.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 08:37:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Einde nabij voor Vlaamse tak van uitgeverij De Bezige BijNRC Handelsblad - Buitenland

De president van Zambia, Michael Sata, is gisteravond op 77-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in Londen. Dat heeft de Zambiaanse regering vanochtend bekendgemaakt. Waaraan Sata is overleden en wie hem opvolgt is nog niet bekend.
Woensdag 29 Oktober 2014 - 00:34:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zambiaanse president Sata overleden - ‘populist met scherpe tong’NRC Handelsblad - Buitenland

Een onbemande raket die goederen moest brengen naar het internationale ruimtestation ISS is kort na de lancering in de Amerikaanse staat Virginia ontploft. Er zijn geen mensen gewond geraakt en de schade lijkt beperkt tot de raket en het lanceerplatform.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 20:22:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onbemande raket op weg naar ISS ontploft tijdens lanceringNRC Handelsblad - Buitenland

De VN-Veiligheidsraad houdt morgen een spoedvergadering over de recente spanningen tussen Israël en de Palestijnen in Oost-Jeruzalem naar aanleiding van de plannen van Israël om meer nederzettingen te bouwen.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 19:22:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Spoedvergadering VN over spanningen tussen Israël en PalestijnenNRC Handelsblad - Buitenland

De Islamitische Staat (IS) heeft een geoliede propagandamachine, die het westerse publiek telkens weet te choqueren met gruwelijke en tegelijk gelikte video’s. De filmpjes met de ontvoerde Britse fotograaf John Cantlie in de hoofdrol hebben een ander doel: twijfel zaaien.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 14:44:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS zaait twijfel met filmpjes van ‘oorlogscorrespondent’ John CantlieNRC Handelsblad - Buitenland

De belangrijkste oppositiepartij van Bahrein, al-Wefaq, is een maand voor de parlementaire verkiezingen voor drie maanden geschorst, meldt persbureau AP. De partij was al van plan de verkiezingen te boycotten.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 14:17:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bahrein schorst oppositiepartij maand voor verkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Een groep van tachtig Koerdische strijders is vandaag vanuit Turkije naar de Syrische stad Kobani vertrokken. Het is de eerste groep die van de Turkse autoriteiten toestemming heeft gekregen om de grens over te steken en Koerdische milities aldaar bij te staan tegen Islamitische Staat.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 12:45:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Eerste Koerdische strijders uit Turkije onderweg naar Kobani’NRC Handelsblad - Buitenland

Openbare aanklagers en rechters zijn dinsdag naar het presidentieel paleis in Rome getogen om een zeldzame getuigenis af te nemen in een maffiaproces: die van president Giorgio Napolitano.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 09:21:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Italiaanse president getuigt in maffiaprocesNRC Handelsblad - Buitenland

Mexicaanse autoriteiten onderzoeken een nieuw mogelijk massagraf, op zoek naar 43 verdwenen studenten. Leden van een drugsbende zouden de tip gegeven hebben die leidde naar de plek in de deelstaat Guerrero, ten zuidwesten van Mexico-Stad.

Dinsdag 28 Oktober 2014 - 08:29:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuw massagraf onderzocht in zoektocht Mexicaanse studentenNRC Handelsblad - Buitenland

De herverkiezing in Brazilië van de linkse president Dilma Rousseff zondag heeft opvallend grote invloed op de beurzen. Ibovespa, de grootste Braziliaanse beurs, sloot op zijn laagste punt in zes maanden. De Braziliaanse munt, de real, bereikte gisteren zijn laagste punt in negen jaar.
Dinsdag 28 Oktober 2014 - 07:42:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Beurzen in Brazilië onderuit door herverkiezing president RousseffNRC Handelsblad - Buitenland

John Tory is verkozen tot de nieuwe burgemeester van Toronto. De conservatieve kandidaat maakt zo een einde aan een turbulent tijdperk in het stadhuis van de Canadese stad. De vorige burgemeester van Toronto, Rob Ford, kwam veelvuldig in het nieuws wegens het roken van crack.
Maandag 27 Oktober 2014 - 22:40:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Toronto kiest nieuwe burgervader en beëindigt tijdperk-FordNRC Handelsblad - Buitenland

De Islamitische Staat (IS) heeft een video gepubliceerd waarin de gegijzelde Britse journalist John Cantlie verslag doet uit de zwaarbevochten stad Kobani.

Maandag 27 Oktober 2014 - 21:22:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS verspreidt video met gegijzelde journalist als ‘verslaggever’NRC Handelsblad - Buitenland

Frankrijk gaat zijn begroting voor 2015 aanpassen om tegemoet te komen aan druk van de Europese Commissie. De Franse minister van Financiën Michel Sapin heeft vandaag in een brief aan eurocommissaris Jyrki Katainen nieuwe maatregelen aangekondigd.

Maandag 27 Oktober 2014 - 19:58:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk past begroting voor 2015 aan na druk Europese CommissieNRC Handelsblad - Buitenland

Regeringen moeten stoppen met het invoeren van maatregelen die artsen kunnen afschrikken om naar West-Afrika af te reizen in de strijd tegen ebola. Dat zegt het hoofd van de VN-missie tegen ebola Anthony Banbury.

Maandag 27 Oktober 2014 - 15:44:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN: Quarantaineregels ebola schrikken buitenlandse artsen afNRC Handelsblad - Buitenland

Een Nederlandse F-16 heeft afgelopen vrijdag met vijftien vliegtuigen een luchtaanval uitgevoerd op doelen van de Islamitische Staat (IS). Het was voor het eerst sinds 1994 dat een Nederlands vliegtuig een bombardementsmissie leidde.

Maandag 27 Oktober 2014 - 14:40:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse F-16 leidt aanval op ISNRC Handelsblad - Buitenland

Litouwen heeft zich als eerste Baltische land aan de Russische energiegreep ontworsteld. De voormalige Sovjetrepubliek beschikt sinds vandaag over een drijvende LNG-terminal die vloeibaar gas kan omzetten in gas dat geschikt is voor het gasnet.
Maandag 27 Oktober 2014 - 14:14:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Litouwen maakt zich als eerste Baltische staat los van Russisch gasNRC Handelsblad - Buitenland

Bij gevechten in het oosten van Oekraïne zijn gisteren op verkiezingsdag twee militairen omgekomen. De soldaten waren de voorraden water, voedsel en munitie van troepen aan het bijvullen toe ze werden aangevallen, heeft het leger vandaag bekendgemaakt.
Maandag 27 Oktober 2014 - 14:10:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne: OVSE tevreden over verkiezingen, Rusland erkent uitslagNRC Handelsblad - Buitenland

De aanklager in de rechtszaak tegen Oscar Pistorius tekent beroep aan tegen het vonnis dat de rechter vorige week heeft uitgesproken.
Maandag 27 Oktober 2014 - 12:23:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanklager zaak Pistorius gaat in beroepNRC Handelsblad - Buitenland

Australië doet voorlopig even niets met de aanvragen van immigranten uit door ebola getroffen landen in West-Afrika die humanitair asiel willen.
Maandag 27 Oktober 2014 - 11:06:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Australië sluit tijdelijk de deur voor immigranten uit ebola-landenNRC Handelsblad - Buitenland

Meisjes en vrouwen die in Nigeria door Boko Haram worden ontvoerd, worden gedwongen mee te vechten met de terreurgroep. De gijzelaars worden misbruikt, mishandeld, gedwongen te trouwen en zich te bekeren en moeten dwangarbeid verrichten. Dat staat in een nieuw rapport van Human Rights Watch.
Maandag 27 Oktober 2014 - 10:46:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Boko Haram dwingt ontvoerde meisjes om mee te vechten’NRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische regering gaat de bouw van duizend nieuwe woningen in het oosten van Jeruzalem doorzetten, meldt een functionaris aan persbureau AP. Olie op het vuur, volgens onze correspondent Derk Walters. Niet alleen omdat Palestijnen hier woedend over zullen zijn, maar ook internationaal gezien.
Maandag 27 Oktober 2014 - 09:13:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Olie op het vuur: Israel wil bouwen in Oost-Jeruzalem door gaan zettenNRC Handelsblad - Buitenland

Openbaar aanklagers in Zuid-Korea eisen de doodstraf tegen de kapitein van de veerboot die in april van dit jaar zonk. De ramp kostte aan meer dan 300 mensen het leven, vooral schoolkinderen. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap meldt dat er daarnaast tegen drie andere belangrijke bemanningsleden levenslang wordt geëist.
Maandag 27 Oktober 2014 - 09:07:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Aanklagers eisen doodstraf kapitein veerbootramp Zuid-Korea’NRC Handelsblad - Buitenland

De seculiere partij Nidaa Tounes heeft bij de verkiezingen in Tunesië ruim tachtig van de 217 parlementszetels binnengehaald. De islamitische partij Ennahda bleef hangen op 67 zetels. Dat blijkt volgens persbureau Reuters uit de voorlopige verkiezingsuitslag.
Maandag 27 Oktober 2014 - 08:40:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Seculiere partij op voorsprong bij Tunesische verkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Een van de tieners die gewond raakten bij de schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Washington is vannacht overleden. Met de dood van het 14-jarige meisje staat het dodental nu op drie, inclusief de dader.
Maandag 27 Oktober 2014 - 07:45:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Derde dode na schietpartij op middelbare school Verenigde StatenNRC Handelsblad - Buitenland

Michael Zehaf-Bibeau, de man die vorige week in Ottawa een Canadese soldaat doodschoot en het parlement aanviel, maakte van tevoren een video van zichzelf. Het is volgens de politie bewijs dat Zehaf-Bibeau gedreven werd door politieke en ideologische motieven. Zijn moeder daarentegen noemt het simpelweg een wanhoopsdaad.
Maandag 27 Oktober 2014 - 06:39:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schutter Ottawa maakte video - Politie: bewijs van ideologisch motiefNRC Handelsblad - Buitenland

Senzo Meyiwa, keeper van het Zuid-Afrikaanse voetbalelftal, is gisteravond doodgeschoten tijdens een overval op het huis van zijn vriendin. Hij werd in zijn borst geraakt toen hij haar probeerde te beschermen.
Zondag 26 Oktober 2014 - 23:35:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Keeper Zuid-Afrikaans voetbalelftal doodgeschotenNRC Handelsblad - Buitenland

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft ruim 51 procent van de stemmen in de presidentsverkiezingen behaald. Tegenstander Aécio Neves kreeg bijna 49 procent van de stemmen.
Zondag 26 Oktober 2014 - 20:18:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President Dilma Rousseff van Brazilië herkozen met meerderheid stemmenNRC Handelsblad - Buitenland

President Porosjenko van Oekraïne heeft bij de parlementsverkiezingen een politieke nederlaag geleden, zo blijkt uit de exit-polls. Het staatshoofd zal geen premier uit eigen kring benoemd kunnen krijgen.
Zondag 26 Oktober 2014 - 18:02:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politieke nederlaag voor president Porosjenko van OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Een demonstratie in Keulen, georganiseerd door extreemrechtse groeperingen en voetbalhooligans in Duitsland, is uitgelopen op ongeregeldheden. De politie moest waterkanonnen inzetten.
Zondag 26 Oktober 2014 - 16:11:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rellen bij demonstratie door extreemrechtse groepen in KeulenNRC Handelsblad - Buitenland

De Belgische politie zet geen asielzoekers meer uit naar de West-Afrikaanse landen waar mensen besmet zijn met ebola. Mensen worden nog wel uitgewezen, maar de politie wil de uitzetting niet meer uitvoeren.
Zondag 26 Oktober 2014 - 13:13:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libanon stuurt meer militairen naar onrustig TripoliNRC Handelsblad - Buitenland

De VS en Groot-Brittannië hebben vandaag de laatste kazernes in Afghanistan overgedragen aan de lokale autoriteiten. Eind dit jaar loopt de huidige militaire missie van de twee landen af in Afghanistan.
Zondag 26 Oktober 2014 - 09:40:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikanen en Britten dragen laatste bases in Afghanistan overNRC Handelsblad - Buitenland

De strijd om Kobani heeft tot nu toe aan achthonderd mensen het leven gekost. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Er wordt al veertig dagen om de strategisch stad gevochten tussen strijders van Islamitische Staat en Koerdische milities.
Zondag 26 Oktober 2014 - 07:51:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

800 doden sinds begin strijd om Kobani, Koerden slaan aanval IS afNRC Handelsblad - Buitenland

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een nieuwe video van de Britse gijzelaar John Cantlie de wereld in gestuurd. De journalist uit in het filmpje kritiek op de Britse en Amerikaanse overheid en zegt dat IS-gevangenen worden gewaterboard als ze proberen te ontsnappen.
Zondag 26 Oktober 2014 - 07:38:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Islamitische Staat zet nieuwe video met Britse gijzelaar op internetNRC Handelsblad - Buitenland

In de Chileense hoofdstad Santiago zijn tienduizenden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen een reeks onderwijshervormingen. Die zouden nadelig zijn voor de toegankelijkheid van goed onderwijs.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 22:13:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tienduizenden de straat op in Chili tegen onderwijshervormingenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een bootongeluk in Zambia zijn gisteren 26 mensen om het leven gekomen. De meeste slachtoffers zijn kinderen, meldt de politie van het land in zuidelijk Afrika vandaag. De boot kapseisde, vermoedelijk doordat er veel te veel mensen aan boord waren.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 19:04:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

26 doden bij bootongeluk ZambiaNRC Handelsblad - Buitenland

Iraakse troepen hebben Jurf al-Sakhar, een stad niet ver van Bagdad, voor een groot deel heroverd op terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat meldt persbureau Reuters. In Syrië nam IS grensstad Kobani juist weer stevig onder vuur.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 16:46:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Iraakse troepen heroveren stad op IS - Kobani weer onder vuurNRC Handelsblad - Buitenland

Zeker 150.000 mensen zijn vandaag in Rome de straat opgegaan om te protesteren tegen de hervormingsplannen van de Italiaanse regering. De betogers eisen dat de rechten van werknemers beschermd blijven. En ze roepen op tot meer economische groei en werkgelegenheid.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 16:23:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 150.000 Italianen de straat op tegen hervormingenNRC Handelsblad - Buitenland

De aanval op een controlepost van het Egyptische leger in Sinaï, waarbij gisteren dertig militairen om het leven kwamen, was een "door het buitenland gefinancierde operatie". Dat heeft de Egyptische president Abdel-Fattah Al-Sisi gezegd. Hij zwoer drastische maatregelen tegen militanten te nemen.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:15:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Egyptische president: aanslag Sinaï was werk vanuit buitenlandNRC Handelsblad - Buitenland

In de stad Tripoli in het noorden van Libanon wordt voor de tweede dag op rij gevochten tussen het Libanese leger en moslimextremisten. Dat meldt persbureau AP. Volgens het leger en de staatsmedia vielen bij de gevechten tot nu toe één dode en dertien gewonden.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 12:21:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tweede dag van gevechten tussen Libanese leger en extremistenNRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal geregistreerde gevallen van ebola wereldwijd is opgelopen tot boven de tienduizend (10.141). Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vanochtend gemeld. Het officiële dodental als gevolg van de ziekte is intussen gestegen naar 4922.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 11:38:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

WHO: aantal gevallen ebola nu boven de tienduizendNRC Handelsblad - Buitenland

Egypte heeft gisteravond laat de noodtoestand uitgeroepen in delen van de Sinaï nadat daar gisteren bij twee bloedige aanslagen 33 militairen werden gedood. De aanslagen zijn nog niet opgeëist, maar zijn vermoedelijk het werk van jihadisten die tegen het bewind van president Al-Sisi strijden.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 09:34:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Noodtoestand in Egypte na bloedige aanslagen in SinaïNRC Handelsblad - Buitenland

Iran heeft de 26-jarige Reyhaneh Jabbari geëxecuteerd ondanks internationale protesten tegen het doodvonnis en het verloop van de rechtszaak tegen haar. Jabbari werd ervan beschuldigd een man te hebben vermoord, maar volgens Jabbari handelde ze uit zelfverdediging omdat hij haar wilde misbruiken.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 08:32:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Iran executeert jonge vrouw ondanks internationaal protestNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Mali hebben bevestigd dat de eerste ebolapatiënt uit het land, een tweejarig meisje, is overleden aan de ziekte. Dat meldt de BBC. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vreest dat het niet bij één geval van ebola in Mali zal blijven.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 08:01:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste slachtoffer ebola in Mali - mogelijk veel meer besmettingenNRC Handelsblad - Buitenland

De aanval van een man met een bijl op vier politieagenten in New York afgelopen donderdag was een "terroristische aanval". Dat heeft politiecommissaris William Bratton gisteravond gezegd. De 32-jarige verdachte Zale Thompson zou een islamitische bekeerling zijn geweest.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:33:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Aanval met bijl op agenten New York was terreurdaad’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een schietpartij op een middelbare school ten noorden van de Amerikaanse stad Seattle zijn twee doden gevallen. Eén van hen is de schutter. Vier mensen zouden zwaargewond zijn.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:47:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schietpartij op school bij Seattle - twee dodenNRC Handelsblad - Buitenland

Er zijn verschillende manieren waarop mensen reageren in noodsituaties. De een zet het op een schreeuwen, de ander probeert hulp te bieden en weer iemand anders verstijft misschien van angst. Of je eet rustig door van je emmertje met popcorn.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:07:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De buurvrouw springt uit het raam; kijken met popcornNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval op een legerpost in de Sinaï zijn minstens 25 Egyptische militairen om het leven gekomen. Daarnaast viel een twintigtal gewonden, meldt persbureau AP. Omdat enkelen van de gewonden in levensgevaar verkeren vrezen de autoriteiten dat het dodental nog zal oplopen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:04:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 25 doden bij bloedige aanval op legerpost SinaïNRC Handelsblad - Buitenland

Recep Tayyip Erdogan stelt zijn grens open om het Vrije Syrische Leger door te laten naar Kobani. Maar de strijders van de Koerdische PYD, voor wie deze versterking bedoeld is, zien de FSA-strijders liever ergens anders.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:30:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Erdogan probeert Syrische strijders op te dringen aan Koerden in KobaniNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische president Poetin heeft gezegd dat Rusland de voormalige Oekraïense president Janoekovitjs heeft geholpen te vluchten, zo meldt persbureau Reuters.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:59:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Poetin: we hebben Janoekovitsj inderdaad geholpen te vluchtenNRC Handelsblad - Buitenland

De Canadese politie heeft bewakingsbeelden vrijgegeven waarop de schutter die woensdag in Ottawa de 24-jarige militair Nathan Cirillo doodschoot te zien is.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:08:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Videobeelden van schutter Ottawa vrijgegevenNRC Handelsblad - Buitenland

Wapens voor rebellen vielen in het verleden vaak in verkeerde handen. Wat gebeurt er met de Amerikaanse wapens voor de Koerden? (€)
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 10:11:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Alsjeblieft rebellen! Maar, please, doe er iets goeds meeNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Zweden zijn gestopt met zoeken naar een duikboot die zich al dan niet in de Oostzee bij hoofdstad Stockholm zou bevinden. Vrijdag begon het land een grote zoektocht na serieuze berichten over buitenlandse activiteit in Zweedse wateren.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 09:35:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zweden stopt bijna geheel met zoektocht naar duikbootNRC Handelsblad - Buitenland

De lidstaten van de Europese Unie zijn het vannacht eens geworden over een aantal klimaat- en energiemaatregelen voor de periode tussen 2020 en 2030. Het zijn "ambitieuze", maar ook "haalbare" afspraken volgens aftredend voorzitter van de Europese Raad Herman van Rompuy.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 07:44:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

EU-lidstaten eens over nieuwe klimaatafsprakenNRC Handelsblad - Buitenland

De demonstranten in Hongkong die al een maand voor meer democratie protesteren, houden dit weekend een online stemming over de voorstellen die het stadsbestuur ze heeft gedaan. Die voorstellen werden eerder nog afgewezen. Het is de eerste potentieel constructieve reactie van de demonstranten op het bestuur.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 06:35:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Demonstranten Hongkong stemmen over voorstellen stadsbestuurNRC Handelsblad - Buitenland

Een 33-jarige arts van Artsen Zonder Grenzen, die na werk met ebolapatiënten in Guinee naar New York terugkeerde, is positief getest op ebola.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 21:35:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arts in New York test positief op ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Een arts die onlangs is teruggekeerd uit West-Afrika wordt in een ziekenhuis in Manhattan onderzocht op ebola. Dat hebben de autoriteiten in New York bekendgemaakt. De arts zou in quarantaine zijn geplaatst, meldt persbureau Reuters.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 20:36:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arts in New York heeft mogelijk ebola - is in quarantaine geplaatstNRC Handelsblad - Buitenland

Libanon laat geen Syrische vluchtelingen meer het land in, behalve in "uitzonderlijke" gevallen. Het buurland van Syrië kan de enorme toestroom van vluchtelingen niet meer aan, zegt minister van Informatie Ramzi Jreij.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 18:17:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libanon vangt geen Syrische vluchtelingen meer opNRC Handelsblad - Buitenland

De nieuwe Nederlandse missie die volgend jaar in Afghanistan van start gaat, wordt naar verwachting in 2016 afgebouwd. Dat blijkt uit antwoord op Kamervragen over de NAVO-missie Resolute Support die het kabinet vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 14:31:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Nederlandse missie in Afghanistan wordt vanaf 2016 afgebouwd’NRC Handelsblad - Buitenland

De man die gisteren in Ottawa het vuur opende bij het parlement in Ottawa, handelde alleen. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 11:48:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie Canada: dader schietpartij Ottawa handelde alleenNRC Handelsblad - Buitenland

De veiligheidsmaatregelen in Jeruzalem zijn in de nasleep van het incident gisteren waarbij een drie maanden oude baby is omgekomen, aangescherpt. Daarnaast zijn er extra agenten naar de stad gestuurd.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 09:27:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Extra agenten naar Jeruzalem na dood van babyNRC Handelsblad - Buitenland

Bij aanvallen van de door de Amerikanen geleide coalitie tegen Islamitische Staat zijn sinds het begin van de campagne in Syrië 553 mensen gedood. Onder hen zijn 32 burgers.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 09:04:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Tot nu toe 553 mensen gedood bij luchtaanvallen van coalitie in Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

Gisterochtend, Canadese tijd, schoot Michael Zehaf-Bibeau in Ottawa een militair dood die op wacht stond bij het nationale oorlogsmonument. Het is de tweede aanslag op het Canadese leger in een week tijd. Een overzicht van wat we nu wel en niet weten.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 08:25:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Canada is in shock na tweede aanslag in één week. Dit weten we wel/nietNRC Handelsblad - Buitenland

De burgemeester van Iguala heeft opdracht gegeven tot de ontvoering van 43 studenten die verdwenen na een uit de hand gelopen demonstratie, vorige maand. Agenten arresteerden toen de betogers en droegen die over aan een bende. Van de studenten ontbreekt sindsdien ieder spoor.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 07:14:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Burgemeester Mexico betrokken bij verdwijning van 43 studentenNRC Handelsblad - Buitenland

De Canadese politie denkt te weten wie de dader is van de aanslag van gisteren. Bij die daad werden een soldaat en de dader gedood. De Canadese premier Stephen Harper heeft in een verklaring gezegd dat Canada zich niet laat intimideren.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 20:14:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vermoedelijke dader schietpartijen Canada bekendNRC Handelsblad - Buitenland

Een vermoedelijke aanslag in Jeruzalem waarbij een Palestijn met zijn auto inreed op een tramhalte in Jeruzalem heeft het leven gekost aan een drie maanden oude Israëlische baby. Acht mensen raakten gewond, de automobilist probeerde te voet te vluchten en werd door een agent neergeschoten.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 19:18:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Palestijn rijdt in Jeruzalem in op groep mensen, baby komt omNRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal doden als gevolg van ebola is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) opgelopen naar 4.877. Volgens de telling die op 19 oktober is uitgevoerd zijn bijna 10.000 mensen besmet met het virus.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 18:36:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental ebola loopt op naar 4.877, bijna 10.000 besmettingenNRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten hebben gisteren en vandaag IS gebombardeerd in Syrië en Irak. De Islamitische Staat werd bij Kobani aangevallen en ook bij de stuwdam van Mosul in Irak werd gebombardeerd, meldt de Amerikaanse gevechtsleiding vandaag.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 16:16:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS bombarderen IS bij Kobani en stuwdam MosulNRC Handelsblad - Buitenland

Er hebben twee schietpartijen plaatsgevonden rond het Canadees parlement in Ottawa. Een soldaat die op wacht stond bij het nationale oorlogsmonument werd neergeschoten en is overleden. Later werd er geschoten in het parlement. Een van de schutters is door de politie gedood, maar er zouden meerdere schutters betrokken zijn.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 15:47:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee schietpartijen bij Canadees parlement - soldaat overledenNRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse president Tayyip Erdogan noemt de wapendrop door de Verenigde Staten in Kobani, afgelopen maandag, "verkeerd". Dit omdat sommige wapens in handen zijn gevallen van de Islamitische Staat (IS). Dat schrijft persbureau Reuters.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 14:13:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Erdogan noemt droppen wapens door VS in Kobani ‘verkeerd’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij de Israëlisch-Egyptische grens zijn tijdens een schietincident ten minste twee Israëlische soldaten gewond geraakt. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz. Daarnaast zouden vijf soldaten gewond zijn geraakt toen hun jeep over de kop sloeg.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 12:48:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Schietincident bij Israëlisch-Egyptische grens - ‘twee gewonden’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Europees Parlement heeft de nieuwe Europese Commissie goedgekeurd. Voorzitter Jean-Claude Juncker en zijn 27 eurocommissarissen kreeg tijdens een plenaire vergadering van het parlement in Straatsburg steun van 423 van de 751 parlementariërs. 209 stemden tegen, 67 onthielden zich van stemming.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 07:42:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Europees Parlement keurt nieuwe Europese Commissie goedNRC Handelsblad - Buitenland

Benjamin C. Bradlee, hoofdredacteur van The Washington Post toen die krant het Watergate-schandaal aan het licht bracht, is op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was 26 jaar hoofdredacteur en leidde het dagblad door grote transformaties, zo is te lezen op de site van de krant.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 23:20:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ben Bradlee, hoofdredacteur tijdens Watergate-schandaal, overledenNRC Handelsblad - Buitenland

Suriname heeft zijn grenzen gesloten voor reizigers uit landen die door ebola zijn getroffen. Suriname heeft geen rechtstreekse vliegverbinding met West-Afrika, niettemin is het reizigers die tot drie weken geleden in Liberia, Guinee of Sierra Leone waren, tot nader order verboden om af te reizen naar het Zuid-Amerikaanse land.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:50:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Suriname sluit grenzen voor reizigers uit ‘ebola-landen’NRC Handelsblad - Buitenland

Een Amerikaan die eerder dit jaar werd vastgehouden in Noord-Korea is na bijna zes maanden weer vrijgelaten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Hij zou met een Amerikaans overheidsvliegtuig vanaf Pyonyang uit het land zijn gevlogen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:58:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Noord-Korea laat Amerikaan Jeffrey Fowle vrijNRC Handelsblad - Buitenland

De VS betaalden tientallen oud-nazi’s jarenlang een uitkering. Als tegenprestatie moesten de nazi’s Amerika verlaten. Dat onthullen journalisten van persbureau AP na twee jaar onderzoek. Dit is hun verhaal.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 10:35:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodelijke ongelukken in historie ruimtevaartNu.nl - Buitenland

In Californië is vrijdag het commerciële ruimtevliegtuig SpaceShipTwo neergestort. De copiloot kwam om, de piloot raakte ernstig gewond. Hieronder een overzicht van enkele grote ongelukken in de ruimtevaart.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Aanklacht in zaak verdwenen MH370NOS Nieuws - Buitenland

De nabestaanden van een Maleisische man die in het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines zat, hebben een aanklacht wegens nalatigheid ingediend tegen de luchtvaartmaatschappij en de Maleisische regering. Het is voor het eerst dat in Maleisië een aanklacht is ingediend.

Volgens de advocaat van de nabestaanden hebben de luchtvaartmaatschappij en de overheid te laat gereageerd op de vermissing van vlucht MH370. Zo had de luchtmacht op de radar gezien dat het toestel een andere richting op vloog. Pas drie dagen later kwam de luchtmacht met dat bericht naar buiten.

In eerste instantie werd in Vietnamese wateren gezocht. Pas later werd bekend dat de Boeing 777 met 239 mensen aan boord waarschijnlijk ten westen van Australië in de oceaan was gestort.

Aanklacht VS

Eerder probeerden nabestaanden in de VS een soortgelijke aanklacht in te dienen tegen Malaysia Airlines. Die zaak kwam nooit voor de rechter wegens gebrek aan bewijs. Er kon niet worden hardgemaakt dat Malaysia Airlines nalatig was geweest.

Volgens Zuidoost-Azië-correspondent Michel Maas is de kans aanzienlijk dat in Maleisië de nieuwe aanklacht wel voor de rechter komt. Volgens hem willen mensen antwoord krijgen op alle vragen die er leven. Veel Maleisiërs vinden dat de overheid traag was met het organiseren van een zoektocht, met het zoeken in het juiste gebied en het informeren van nabestaanden.

Zoektocht

Het vliegtuig van Malaysia Airlines verdween op 8 maart. Een gespecialiseerd schip van het Nederlandse bedrijf Fugro heeft ten zuidwesten van Australië de zeebodem in kaart gebracht.

Drie schepen zoeken de komende maanden naar de Boeing in een gebied van in totaal 60.000 vierkante kilometer.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Afghaans leger vernietigt enorme partij drugsRTL Nieuws - Buitenland

Afghaanse militairen kijken toe hoe een enorme partij opium, waarvan heroïne wordt gemaakt, in vlammen opgaat. De drugs zijn onlangs bij verschillende acties in beslag genomen. Afghanistan is de grootste illegale opiumproducent ter wereld.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Oekraïne, Rusland en EU sluiten gasakkoordDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eerst nazi, daarna een comfortabel leventje in de VSNRC Handelsblad - Buitenland

Oscar Pistorius is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het doden van zijn vriendin Reeva Steenkamp. De aanklager had tien jaar celstraf geëist, zijn advocaat pleitte voor huisarrest. Pistorius was vorige maand al schuldig bevonden aan dood door schuld, maar de straf moest nog worden bepaald.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vijf jaar cel voor Oscar PistoriusNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Starbucks bezorgt je cappuccino in 2015 thuisAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.