Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Indiase staat zet transgenders en eunuchen in als bewakers in opvangtehuizenDe Volkskrant - Buitenland

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) voelt er niets voor om het UWV scherper te laten controleren of werkgevers wel de waarheid spreken als ze werknemers om bedrijfseconomische redenen de laan uitsturen.
Donderdag 19 Juli 2018 - 12:53:35 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese Unie daagt Hongarije voor hof vanwege asielbeleidNu.nl - Buitenland

De Europese Unie daagt Hongarije voor het EU-hof, omdat de asiel- en terugkeerwetgeving van het land niet in overeenstemming is met het Europees recht. 
Donderdag 19 Juli 2018 - 12:52:55 - Nu.nl - Buitenland
 

Aantal Nederlanders in buitenlandse cel vanwege drugs flink gedaaldNu.nl - Buitenland

Het aantal Nederlanders dat in een buitenlandse cel zit wegens drugsdelicten is het afgelopen jaar flink gedaald.
Donderdag 19 Juli 2018 - 12:22:46 - Nu.nl - Buitenland
 

Voor sommige boeren is de droogte een zegen: prijzen bloemkool en ijsbergsla verdubbeldDe Volkskrant - Buitenland

Justitie seponeert de aangiftes die journalist Jelle Brandt Corstius en tv-producent Gijs van Dam tegen elkaar hebben gedaan. Brandt Corstius beschuldigde Van Dam van seksueel misbruik, waarop Van Dam aangifte tegen de journalist deed van smaad en laster.
Donderdag 19 Juli 2018 - 12:07:29 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voorzichtige excuses van Blok na uitspraken over Suriname en xenofobieDe Volkskrant - Buitenland

Het Israëlische parlement heeft donderdag in een tumultueuze zitting een omstreden ‘nationaliteitswet’ aangenomen. Arabische leden van de Knesset werden tierend de zaal uitgezet. Ze beschouwen de wet als racistisch.
Donderdag 19 Juli 2018 - 11:43:23 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minister verwerpt kritiek eigen inspectie op ‘onterechte’ ontslagenDe Volkskrant - Buitenland

Basisschooldirecteuren gaan na de zomer actievoeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Ze gaan er in de nieuwe cao een stuk minder op vooruit dan leraren. Het gevolg is dat de bestbetaalde leraren meer verdienen dan de meeste adjunct-directeuren.
Donderdag 19 Juli 2018 - 11:43:22 - De Volkskrant - Buitenland
 

Maleisië doet toch onderzoek naar dood Ivana SmitAD - Buitenland

FBI-baas Christopher Wray heeft koeltjes gereageerd op een aanbod van Vladimir Poetin. Amerikaanse agenten mogen van de Russische leider het verhoor bijwonen van inlichtingenofficieren die in de VS worden verdacht van inmenging in de verkiezingen. Als tegenprestatie willen de Russen de ondervraging van een aantal Amerikanen observeren.
Donderdag 19 Juli 2018 - 11:37:13 - AD - Buitenland
 

Maleisië start toch onderzoek naar doodsoorzaak model Ivana SmitNu.nl - Buitenland

De Maleisische autoriteiten doen toch onderzoek naar het overlijden van het Nederlandse model Ivana Smit. 
Donderdag 19 Juli 2018 - 11:35:12 - Nu.nl - Buitenland
 

FBI-baas reageert terughoudend op aanbod Poetin om verhoren bij te wonenAD - Buitenland

Een vluchtende olifant heeft gisteren in Oeganda een achtjarige jongen gedood. Het dier greep de scholier met zijn slurf en sloeg hem tegen de grond, bericht de krant Daily Monitor.
Donderdag 19 Juli 2018 - 11:06:34 - AD - Buitenland
 

FBI reageert terughoudend op aanbod Poetin om verhoren bij te wonenNu.nl - Buitenland

FBI-baas Christopher Wray heeft laten weten dat het aanbod van de Russische president Vladimir Poetin om verhoren in Rusland bij te wonen geen prioriteit heeft voor de FBI. 
Donderdag 19 Juli 2018 - 10:58:28 - Nu.nl - Buitenland
 

Zuid-Korea moet nabestaanden slachtoffers ramp-ferry Sewol betalenNOS Nieuws - Buitenland

De nabestaanden van slachtoffers van de ramp met de Zuid-Koreaanse ferry Sewol krijgen een schadevergoeding van de regering en de scheepseigenaar, heeft een rechter in Seoul bepaald. De rechter acht de staat aansprakelijk voor deze scheepsramp uit 2014 waarbij 304 mensen verdronken, merendeels scholieren.

Aan boord van de Sewol waren 325 leerlingen van 16 en 17 jaar voor een schoolreis naar een vakantie-eiland. Zeventig van hen overleefden de ramp. Nabestaanden van een deel van de omgekomen scholieren spanden in 2015 een rechtszaak aan tegen de regering en de eigenaar van de ferry, Chonghaejin Marine.

Bemanning verliet schip

De ramp bleek het gevolg te zijn van een lange reeks nalatigheden. Zo was het schip in slechte staat en waren veel te veel mensen aan boord toegelaten. Toen de kapitein ook nog eens te snel een bocht inzette, kapseisde het schip voor de zuidwestelijke kust van Zuid-Korea.

De bemanning adviseerde de opvarenden in hun hut te blijven, en verliet daarna zelf het zinkende schip. Vervolgens greep ook de kustwacht niet adequaat in

De regering en de ferry-eigenaar moeten voor elk slachtoffer ruim 150.000 euro schadevergoeding betalen. De nabestaanden van de omgekomen scholieren krijgen ook nog extra smartengeld.

De kapitein van de Sewol werd eerder al veroordeeld tot 36 jaar gevangenisstraf vanwege grove nalatigheid.

Donderdag 19 Juli 2018 - 10:35:46 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Syrische regering en rebellen sluiten afspraak over vertrek uit zuidwestenNu.nl - Buitenland

De Syrische regering en rebellengroepen die gebied hebben in de provincie Quneitra in het zuidwesten van Syrië hebben een overeenkomst bereikt over het vertrek van de rebellen.
Donderdag 19 Juli 2018 - 10:07:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Hond Dally is gek op paardrijdenNOS Nieuws - Buitenland

Hond Dally heeft een bijzondere vriend. Hij is het liefst in de buurt van het Amerikaanse minipaard Spanky. Hij kan er zelfs op rijden!

Trucjes

Dally en Spanky kunnen veel trucjes en doen ook aan springen. Ze treden regelmatig op voor het goede doel. De hond en het paard zijn allebei opgevangen nadat ze slecht behandeld werden door hun vorige baasjes. Nu wonen ze samen met hun baasje Francesca op een boerderij.

Dally en Spanky zitten ook op Instagram en hebben al meer dan 10.000 volgens.

Donderdag 19 Juli 2018 - 10:03:50 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tienduizenden Japanners nog zonder stromend water na noodweerNu.nl - Buitenland

Ongeveer 55.000 huishoudens in het westen van Japan zitten nog zonder stromend water als gevolg van de extreme regenval eerder deze maand.

 
Donderdag 19 Juli 2018 - 08:22:40 - Nu.nl - Buitenland
 

Het is droog en het blijft droog, maar ondanks ‘code geel’ is er nog water zat in NederlandDe Volkskrant - Buitenland

In de Indiase staat Bihar worden unieke maatregelen getroffen om seksueel misbruik in opvangtehuizen voor vrouwen en meisjes tegen te gaan. De overheid in de oostelijk gelegen staat hoopt het systematische misbruik terug te dringen door transgenders en eunuchen in te huren als beveiligers.
Donderdag 19 Juli 2018 - 07:46:44 - De Volkskrant - Buitenland
 

Australische premier: veroordeelde aartsbisschop moet worden ontslagen NOS Nieuws - Buitenland

De Australische premier Turnbull heeft er bij paus Franciscus op aangedrongen om de Australische aartsbisschop Wilson te ontslaan. Wilson is veroordeeld tot een gevangenisstraf van een jaar, omdat hij seksueel misbruik binnen de katholieke kerk heeft verzwegen.

De 67-jarige aartsbisschop van Adelaide is de hoogste geestelijke die vanwege een misbruikschandaal in Australië is veroordeeld.

Wilson verzweeg in de jaren zeventig het misbruik van vier jongens door priester Fletcher. Die werd in 2004 schuldig bevonden aan negen gevallen van seksueel misbruik en veroordeeld tot acht jaar cel. In 2006 overleed Fletcher in de gevangenis.

Ontkennen

Volgens aartsbisschop Wilson wist hij niets van het misbruik, maar slachtoffers ontkennen dat. Zij zeggen dat Wilson in de bewuste jaren in hetzelfde appartement als Fletcher woonde en ervan moet hebben geweten.

"Er zijn veel leiders die hebben opgeroepen tot zijn ontslag. Het is duidelijk dat hij moet opstappen. De tijd is nu gekomen dat de hoogste autoriteit in de kerk actie moet ondernemen en hem moet ontslaan", zegt premier Turnbull.

Wilson heeft zelf gezegd dat hij op zich wel wil nadenken over opstappen, maar hij wil eerst zijn hoger beroep afwachten.

Binnenkort wordt beslist of de aartsbisschop thuis zijn straf mag uitzitten. Hij heeft alzheimer.

Donderdag 19 Juli 2018 - 07:43:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chemiebedrijf de fout in? Dat kom je in Noord-Holland voortaan dan te wetenDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse regering heeft deze week een verklaring van haar eigen ambtenaren tegengehouden waarin Rusland wordt veroordeeld voor het neerschieten van vlucht MH17, vier jaar geleden.
Donderdag 19 Juli 2018 - 06:48:14 - De Volkskrant - Buitenland
 

Glimlachend velt Europees Commissaris Vestager het vonnis van GoogleDe Volkskrant - Buitenland

Gaat een chemiebedrijf in Noord-Holland na 1 september van dit jaar de fout in, dan wordt dat gelijk openbaar gemaakt. Ook als er geen (direct) gevaar is voor omwonenden.
Donderdag 19 Juli 2018 - 06:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Agent maakt IS-dreigbrief maar inkt uit politieprinter verraadt hemAD - Buitenland

In Frankrijk zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe een lid van het veiligheidsteam van president Emmanuel Macron een betoger hardhandig aanpakt. De man werd in alle stilte twee weken geschorst, maar werkt nog steeds voor Macron, aldus de Franse krant Le Monde.
Donderdag 19 Juli 2018 - 04:37:07 - AD - Buitenland
 

Aanhangers Assad geëvacueerd uit rebellengebied Syrië in aanloop naar offensiefNOS Nieuws - Buitenland

In twee dorpen in de provincie Idlib in Syrië is begonnen met de evacuatie van inwoners en strijders. De dorpen al-Foua en Kefraya worden al jaren belegerd door rebellen die tegen Syrische president Assad strijden. Assad gaat in ruil voor de evacuatie honderden gevangenen vrij te laten.

Er zijn zeker 7000 inwoners geëvacueerd, zegt correspondent Marcel van der Steen in het NOS Radio 1 Journaal. "Dit zijn aanhangers van president Assad, het zijn voornamelijk sjiitische moslims die jarenlang in dat rebellengebied hebben gewoond."

Meer dan honderd bussen zijn afgelopen nacht het dorp ingereden, meldt het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten. Eerst worden zieken geëvacueerd. Volgens de staatstelevisie zijn er tien ambulances bij een grenspost gearriveerd. De 7000 evacués worden naar de naastgelegen provincie Aleppo gebracht. Aleppo is in handen van Assad.

Groot offensief

De inwoners worden niet voor niets geëvacueerd, Assad maakt zich op voor het laatste grote offensief tegen de rebellen in Idlib, zegt Van der Steen. Hij schat dat er zich in provincie tienduizenden rebellenstrijders hebben verzameld. "Het Syrische leger heeft de afgelopen maanden veel rebellengebieden kunnen innemen. Steeds was er daarbij de mogelijkheid voor families van rebellen en strijders om met bussen naar Idlib te vertrekken."

Dat klinkt wat vreemd erkent Van der Steen: het Syrische leger en de rebellen voeren strijd maar toch krijgen rebellen iedere keer weer kans om te evacueren naar Idlib. "Iemand van de regering legde mij uit: als je je kamer opruimt, dan veeg je eerst alles in een hoek en daarna ruim je het pas op. Zo wordt er door de Syrische regering hier tegenaan gekeken. We brengen de oppositie naar één gebied, daarmee is nu wel de angst dat die laatste strijd tegen dit bolwerk van rebellen een zware, heftige strijd gaat worden."

De provincie Idlib is het laatste grote bolwerk van de soennitische rebellen in Syrië. Een andere strijd, in het zuiden van Syrië, lijkt nagenoeg beslist in het voordeel van Assad. Volgens het Syrische staatspersbureau hebben de rebellen in de provincie al-Quneitra de overgave getekend. In het naburige Daraa wordt nog gevochten tussen rebellen en het Syrische leger. Ook zijn sommige plaatsen in de woestijn nog in handen van IS.

Donderdag 19 Juli 2018 - 04:33:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Google krijgt recordboete van 4,3 miljard opgelegd, maar waarom eigenlijk?De Volkskrant - Buitenland

Na twee jaar is in Turkije de noodtoestand opgeheven. Die werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd en verliep in de nacht van woensdag op donderdag.
Donderdag 19 Juli 2018 - 02:19:45 - De Volkskrant - Buitenland
 

Veiligheidsmedewerker Franse president geschorst na agressie tegen betogerAD - Buitenland

Na twee jaar is in Turkije de noodtoestand opgeheven. Die werd kort na de mislukte staatsgreep in 2016 afgekondigd en verliep in de nacht van woensdag op donderdag.
Donderdag 19 Juli 2018 - 01:14:09 - AD - Buitenland
 

Noodtoestand in Turkije na twee jaar beëindigdNOS Nieuws - Buitenland

De noodtoestand in Turkije is na twee jaar opgeheven. Vannacht is er een eind aan gekomen doordat hij niet is verlengd.

De noodtoestand werd ingesteld na de couppoging van juli 2016 en werd sindsdien elke drie maanden verlengd. President Erdogan beloofde in juni dat hij de noodtoestand zou opheffen als hij opnieuw tot president werd gekozen.

Erdogan kon de afgelopen twee jaar per decreet regeren (dus zonder instemming van het parlement) en rechten en vrijheden van de Turken inperken. Volgens hem was dat nodig in de strijd tegen het terrorisme, en met name tegen de aanhangers van de in Amerika wonende geestelijke Gülen, die volgens hem achter de mislukte staatsgreep zat.

Sinds juli 2016 zijn volgens officiële cijfers minstens 77.000 mensen gevangen gezet, onder wie journalisten en politici van de oppositie. Tientallen kranten en andere mediaorganisaties zijn gesloten. Minstens 130.000 ambtenaren en 4000 rechters en officieren van justitie zijn ontslagen. Nog maar twee weken geleden raakten 18.000 leraren, politiemensen en militairen hun baan kwijt.

Volgens critici van Erdogan zal het opheffen van de noodtoestand niet veel veranderen. Door een recente wijziging in de grondwet heeft de president meer macht gekregen. Ze zeggen dat de noodtoestand onder het mom van normaliteit in feite permanent zal worden.

Er ligt volgens het Duitse persbureau DPA een wetsontwerp voor "de strijd tegen de terreur in de normale toestand". Die wet biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om rechters, militairen en ambtenaren te ontslaan en hun paspoort in te nemen. Ook blijft de vrijheid van vergaderen beperkt. Verdachten kunnen zonder meer tot twaalf dagen in een politiecel vastgehouden worden.

Donderdag 19 Juli 2018 - 00:59:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump: Poetin streng aangesproken op Russische inmengingNOS Nieuws - Buitenland

Donald Trump houdt Poetin persoonlijk verantwoordelijk voor de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen. Dat zegt hij in een interview met CBS News. "Dat doe ik omdat hij verantwoordelijk is voor zijn land. Zo ben ik ook verantwoordelijk voor de dingen die in mijn land gebeuren. Dus als leider van zijn land is hij eindverantwoordelijk."

De Amerikaanse president heeft Poetin "streng aangesproken" op verdere inmenging van Rusland, zegt hij. "Ik heb hem laten weten dat we dit niet toelaten. En zo zal het gaan", zegt Trump in het interview.

Verwarring

Trump kreeg veel kritiek na een gezamenlijke persconferentie met de Russische president Poetin eergisteren in Helsinki. Trump viel daar, staand naast Poetin, zijn eigen inlichtingen- en veiligheidsdiensten af. Die diensten hebben vastgesteld dat Poetin heeft geprobeerd om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. Later kwam Trump hierop terug: toen zei hij dat hij zich had versproken en het volste vertrouwen heeft in zijn inlichtingen- en veiligheidsdiensten en hen steunt.

Vandaag sprak Trump echter weer de inlichtingendiensten tegen toen hij zei dat de VS geen doelwit meer van Rusland is. Vorige week maakte het hoofd van de Amerikaanse inlichtingendiensten Dan Coats nog een andere inschatting. Later zei het Witte Huis dat hier weer sprake was van verwarring. Trump zei "enorm veel vertrouwen" in Coats te hebben.

Donderdag 19 Juli 2018 - 00:09:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noodtoestand in Turkije twee jaar na couppoging beëindigdDe Volkskrant - Buitenland

De minister van Buitenlandse Zaken moest woensdag door het stof om zijn uitlatingen over multiculturele samenlevingen in het algemeen en Suriname in het bijzonder. Deskundigen laten er weinig van heel.
Woensdag 18 Juli 2018 - 23:45:30 - De Volkskrant - Buitenland
 

Brandt Corstius en Van Dam niet vervolgd, justitie seponeert aangiftesDe Volkskrant - Buitenland

Drinkwaterbedrijven adviseren vanwege aanhoudende droogte al dagen om zuinig om te springen met water. Toch is van nijpende tekorten nog lang geen sprake, zo luidt de boodschap van de vierde Droogtemonitor.
Woensdag 18 Juli 2018 - 22:56:19 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ook schooldirecteuren gaan actievoeren, omdat ze er minder op vooruit gaan dan de lerarenDe Volkskrant - Buitenland

Oud-premier Dries van Agt wil graag getuigen in het proces over de beëindiging van de treinkaping bij De Punt in Drenthe in 1977. ‘Ik hoop bijna dat ik word opgeroepen. Dan zal ik vertellen hoe de waarheid is’, zei Van Agt woensdag in het radioprogramma Dit is de Dag.
Woensdag 18 Juli 2018 - 22:49:40 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noodtoestand in Turkije na twee jaar beëindigdAD - Buitenland

President Trump leek eerder vandaag weer helemaal overtuigd dat de Russen zich níet met de binnenlandse politiek van de VS bemoeien. Een verslaggever vroeg of hij dacht dat de Russen het nog steeds op de VS hadden gemunt. Trump schudde zijn hoofd en antwoordde ,,nee'.
Woensdag 18 Juli 2018 - 22:47:58 - AD - Buitenland
 

Van Agt wil getuigen in proces treinkaping De Punt: ‘Dan zal ik vertellen wat de waarheid is’De Volkskrant - Buitenland

De radicale moslim die opgehangen werd omdat hij een gouverneur doodde, is nu voor veel Pakistanen een held. Politici hopen daarvan te profiteren bij de komende verkiezingen.
Woensdag 18 Juli 2018 - 22:44:04 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump blijft maar verwarring zaaien over de RussenAD - Buitenland

Voor het eerst publiceerde de VS dit jaar géén verklaring om het neerhalen van vlucht MH17 te gedenken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken had wel een verklaring voorbereid waarin Rusland er stevig van langs kreeg. Maar die is nooit gepubliceerd.
Woensdag 18 Juli 2018 - 22:34:26 - AD - Buitenland
 

Belgisch jongetje (6) overleden door vallende rots in ZwitserlandNOS Nieuws - Buitenland

Bij een ongeluk in Zwitserland is een 6-jarige Belgische jongen om het leven gekomen. Het jongetje kreeg in de Zwitserse Morteratschgletsjer een vallende steen op zijn hoofd. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen, meldt de politie van het kanton Graubünden op hun website.

De jongen was met zijn familie op vakantie. "De familie stond aan de voet van de gletsjer. Vanaf de puinhelling viel een steen naar beneden die de jongen op zijn hoofd raakte", is te lezen in het bericht. De familie alarmeerde de hulpdiensten, maar reanimatiepogingen mochten niet meer baten.

De politie van Graubünden doet onderzoek naar het ongeval. De familie van de jongen wordt momenteel opgevangen door slachtofferhulp in het land.

Woensdag 18 Juli 2018 - 21:37:19 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VS hielden eigen verklaring tegen waarin Rusland wordt veroordeeld voor neerhalen MH17De Volkskrant - Buitenland

Met voorzichtige excuses heeft VVD-minister Stef Blok een door hemzelf gecreëerde rel weten te sussen. Hij was woensdag in het nauw gekomen door uitspraken over het falen van de staat Suriname, het mislukken van de multiculturele samenleving en zijn geloof dat xenofobie in ‘onze genen zit’.
Woensdag 18 Juli 2018 - 20:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voor radicaal-islamitische partijen in Pakistan is moordenaar Qadri een martelaarDe Volkskrant - Buitenland

De politie in Twente doet een proef met ‘kindvriendelijke’ aanpak van 12- tot 18-jarigen die een licht vergrijp hebben gepleegd. ‘Meestal weten we zeker: die zien we niet meer terug.’
Woensdag 18 Juli 2018 - 20:10:08 - De Volkskrant - Buitenland
 

Man schuldig aan beramen aanslag op Theresa MayAD - Buitenland

Activiste Nona Hurkmans (33) stond mede aan de basis van Trump Baby, de reuzenballon die tijdens het bezoek van de Amerikaanse president aan Groot-Brittannië wereldfaam verwierf.
Woensdag 18 Juli 2018 - 19:38:29 - AD - Buitenland
 

De cel in? In Twente komt een kind er met een standje van afDe Volkskrant - Buitenland

Europees Commissaris Margrethe Vestager (Concurrentiebeleid) velt het vonnis woensdag binnen 10 seconden na het begin van haar langverwachte persconferentie: Google krijgt een boete van 4,34 miljard euro, de hoogste boete ooit door Brussel uitgedeeld aan een bedrijf wegens misbruik van zijn dominante marktpositie. Ze glimlacht er vriendelijk bij. En ze blijft glimlachen in de 21 minuten die volgen en waarin de Deense Commissaris met mathematische precisie uitlegt hoe de Amerikaanse techgigant potentiële concurrenten de nek omdraait.
Woensdag 18 Juli 2018 - 19:32:28 - De Volkskrant - Buitenland
 

Surinaamse politiek wijst uitlatingen Blok scherp afNOS Nieuws - Buitenland

Oppositie- en coalitiepartijen in Suriname hebben scherp gereageerd op de uitspraken van minister Blok van Buitenlandse Zaken. Hij had Suriname op 10 juli in een besloten bijeenkomst onder meer een mislukte staat genoemd en zei vanavond dat hij er spijt van had. Fractievoorzitter André Misiekaba van de regerende NDP van president Bouterse noemt de gewraakte uitspraken van Blok "dom".

"Blijkbaar is de minister niet op de hoogte van wat er in Suriname gebeurt. Juist op het punt waar de kolonisator geprobeerd heeft om verdeel-en-heers-politiek te voeren is het onze leiders door de jaren heen gelukt om alle etnische groepen vreedzaam naast elkaar te laten leven."

Misiekaba vindt dat de uitspraken niet passen bij een Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken. "Onze volkeren staan zo dicht bij elkaar en dan past dit soort taal niet", zegt Misiekaba.

Ook oppositieleider Chan Santokhi van de VHP zegt zich niet in de woorden van Blok te herkennen. "Waarschijnlijk is de minister onvoldoende op de hoogte van de recente gebeurtenissen in Suriname. Suriname is een multiculturele samenleving waar alle bevolkingsgroepen vreedzaam naast elkaar leven", aldus Santokhi.

Diplomatieke banden herstellen

De diplomatieke relatie tussen Nederland en Suriname is er altijd eentje geweest met veel hobbels en kuilen. Na veel politiek gelobby lukte het Den Haag om in 2014 weer een ambassadeur in Paramaribo te krijgen, maar toen die in 2017 vertrok werd zijn opvolger door Paramaribo geweigerd. "Het gebrek aan inzichten bij Nederlandse politici is een teken dat het tijd wordt dat onze landen de diplomatieke banden op het hoogste niveau herstellen", zegt oppositieleider Santokhi.

André Misiekaba wil zich niet uitlaten over de invloed die de uitspraken van minister Blok kunnen hebben op een eventuele benoeming van een Nederlandse ambassadeur in Paramaribo. "We zijn allemaal mensen en maken fouten", zegt de NDP-parlementariër. "Als minister Blok zo groot is dat hij zijn woorden intrekt dan kunnen we weer verder met elkaar."

Woensdag 18 Juli 2018 - 19:22:08 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wat zei Stef Blok precies en wat zeggen experts daarover?De Volkskrant - Buitenland

De negatieve opmerkingen van minister Blok over de ‘etnische opdeling’ van Suriname, zijn met grote verbazing ontvangen in Suriname en de Antillen.
Woensdag 18 Juli 2018 - 19:20:32 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump Baby dankt plotselinge faam mede aan NederlandseAD - Buitenland

,,Ik verbaas mij over het grote aantal ichsias-specialisten in Oostenrijk.” Met dat snijdende zinnetje reageerde Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vanmiddag op de oproep van de extreemrechtse Oostenrijkse vice-kanselier Heinz-Christian Strache om af te treden.
Woensdag 18 Juli 2018 - 18:45:14 - AD - Buitenland
 

Juncker negeert Oostenrijkse roep om aftreden en vraagt respectAD - Buitenland

De Europese Commissie meent dat Kosovo klaar is voor visumvrij reizen naar de EU. Het Balkanstaatje met ruim 1,7 miljoen inwoners heeft volgens Brussel aan alle voorwaarden voldaan.
Woensdag 18 Juli 2018 - 18:23:00 - AD - Buitenland
 

Europese Commissie: Visumplicht Kosovo kan worden opgehevenAD - Buitenland

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is een regelrecht succes. Het zorgt nu Europabreed al voor 0,6 procent extra groei, tegen 2020 zal dat 1,3 procent zijn.
Woensdag 18 Juli 2018 - 17:50:51 - AD - Buitenland
 

Vader van drie kinderen die omkwamen bij MH17 haalt uit naar TrumpAD - Buitenland

In Parijs zijn twee mannen aangehouden naar aanleiding van het seksuele geweld, dat zich voordeed tijdens de feestelijkheden na de gewonnen WK-finale, afgelopen zondag. Het gaat om een minderjarige jongen en een volwassen man die verdacht worden van seksueel geweld en exhibitionisme.
Woensdag 18 Juli 2018 - 16:32:57 - AD - Buitenland
 

Mensenhandelaar Saban B. twee jaar langer in Turkse celAD - Buitenland

Voor het eerst vertellen de Thaise tieners en hun coach in geuren en kleuren over hun spectaculaire verblijf in de onder water gelopen grot. Het is ook de enige keer dat ze in het openbaar verschijnen, uit angst voor post-traumatische aanvallen.
Woensdag 18 Juli 2018 - 14:38:28 - AD - Buitenland
 

Had de moord op Jeroen voorkomen kunnen worden? In Engeland zoeken leken dat uitDe Volkskrant - Buitenland

Organisaties van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (lhbt) in Libanon zijn opgetogen over de uitspraak van een hogere rechtbank, die dinsdag bepaalde dat seks tussen mensen van hetzelfde geslacht geen misdrijf is. Volgens hen is het een belangrijke stap op weg naar opheffing van het verbod.
Woensdag 18 Juli 2018 - 14:22:45 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Het punt waarop Blok ons bekritiseert, is juist onze sterkste kant’De Volkskrant - Buitenland

Een schizofrene man in Londen stak in 2016 de Nederlandse wetenschapper Jeroen Ensink dood, die even daarvoor vader was geworden. Een speciale burgerjury heeft nu beoordeeld of de autoriteiten hebben gefaald. ‘Had ik het maar geweten, dan...’
Woensdag 18 Juli 2018 - 12:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Omstreden ‘nationaliteitswet’ Israël aangenomen, ondanks kritiek over racismeDe Volkskrant - Buitenland

Google doet er alles aan om ervoor te zorgen dat eigenaren van mobiele telefoons hun zoekopdrachten via Google laten verlopen. Volgens de Europese Commissie is Google hiermee zijn boekje ver te buiten gegaan. Een recordboete van maar liefst 4,3 miljard euro is het gevolg. De zoekgigant gaat in beroep.
Woensdag 18 Juli 2018 - 11:37:59 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hitte baart organisatie Spelen zorgenAD - Buitenland

Brussel heeft Google een boete opgelegd van 4,3 miljard euro vanwege misbruik van zijn machtspositie met Android, het besturingssysteem voor smartphones. De Amerikaanse internetgigant betwist dit en gaat in hoger beroep.
Woensdag 18 Juli 2018 - 10:37:11 - AD - Buitenland
 

Recordboete van 4,3 miljard euro voor Google, internetgigant in beroepAD - Buitenland

Om zijn eerste werkdag op tijd te beginnen, besloot de Amerikaan Walter Carr onlangs te voet naar zijn werk te vertrekken. Het zou een tocht van dertig kilometer zijn, waar hij zo’n zeven uur over zou doen. Zijn volharding bleef niet onopgemerkt. De ceo van het bedrijf was zo ontroerd door de stunt dat hij de sleutels van zijn eigen auto aan de jongeman gaf.
Woensdag 18 Juli 2018 - 09:42:24 - AD - Buitenland
 

Walter wandelt 7 uur om eerste werkdag te beginnen: baas geeft hem eigen autoAD - Buitenland

Zakenman Elon Musk heeft op Twitter excuses aangeboden aan de reddingsduiker die hij uitmaakte voor pedofiel. De Brit Vernon Unsworth had de toorn van de Teslabaas over zich afroepen door kritiek te uiten op het aanbod van Musk een miniduikboot beschikbaar te stellen bij de reddingsoperatie in Thailand, waar voetballers vastzaten in een grot.
Woensdag 18 Juli 2018 - 09:22:59 - AD - Buitenland
 

Musk zegt sorry na pedo-opmerkingAD - Buitenland

In de 27 jaar dat Nelson Mandela vast zat, schreef hij honderden brieven vanuit de gevangenis. Ze hielden hem geestelijk op de been in een uitzichtloze situatie. De brieven, die nu gebundeld zijn, tonen hem als strijder en liefhebbende gezinsman. Vandaag is zijn honderdste geboortedag.
Woensdag 18 Juli 2018 - 08:00:23 - AD - Buitenland
 

Premier Australië vraagt paus om ontslag veroordeelde aartsbisschopNu.nl - Buitenland

De Australische premier Malcolm Turnbull heeft aangedrongen op het ontslag van aartsbisschop Philip Wilson. De 67-jarige geestelijke is schuldig bevonden aan het verzwijgen van kindermisbruik door een andere priester.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Van spionage verdachte Russin blijft in hechtenis gedurende rechtszaakNOS Nieuws - Buitenland

De van spionage verdachte Russische Maria Boetina blijft in hechtenis gedurende haar rechtszaak. Het Amerikaanse ministerie van Justitie had een federale rechtbank daarom gevraagd. Volgens het ministerie is het risico groot dat ze anders het land verlaat en de Russische overheid vraagt haar daarbij te helpen.

Maandag maakte het ministerie enkele uren na de veelbesproken persconferentie van Poetin en Trump in Helsinki bekend dat Boetina wordt aangeklaagd voor spionage. Ze werd een dag eerder in de Verenigde Staten gearresteerd.

Contact met Russische inlichtingendiensten

Het ministerie verdenkt de Russische ervan dat ze contact had met Russische inlichtingendiensten en in het bezit was van de contactgegevens van medewerkers van de Russische geheime dienst. Ze zou van plan zijn geweest geld uit de VS te sluizen.

Ze zou tevens hebben geprobeerd te infiltreren in een wapenrechtenorganisatie en Amerikaans Ruslandbeleid willen beïnvloeden. De organisatie werd niet genoemd, maar Boetina was in het verleden vaak aanwezig bij bijeenkomsten van de NRA.

Daarnaast is een handgeschreven brief in haar appartement aangetroffen waarin stond hoe ze op een werkaanbod van de Russische inlichtingendienst moet reageren. Ook zou ze met Russische oligarchen afspraken hebben gemaakt over haar budget voor haar reis naar Amerika.

Volgens de FBI had de 29-jarige Boetina een relatie en woonde ze samen met een 56 jaar oude Amerikaans staatsburger om haar werk te kunnen uitvoeren. Ook dineerde ze met een Russische diplomaat die ervan wordt verdacht voor de inlichtingendienst te werken.

Volgens Rusland is de arrestatie van Boetina ongegrond en politiek gemotiveerd. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat Boetina is aangehouden om de positieve sfeer na de top tussen Rusland en de VS te verpesten. De Russische ambassade heeft een verzoek ingediend om met Boetina te spreken.

Los van onderzoek Mueller

De zaak staat los van het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar Russische inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. In die zaak werden vorige week twaalf Russen aangeklaagd.

Boetina verscheen vandaag voor de Amerikaanse rechtbank. Haar advocaat verklaarde dat ze onschuldig is. Hij zei eerder dat ze de afgelopen maanden heeft meegewerkt met de Amerikaanse overheid.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Libanese rechter: seks tussen mensen van hetzelfde geslacht is geen misdrijfDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.