Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Dit zijn de beste eetadressen in Dublin volgens tv-kok Yvette van BovenDe Volkskrant - Buitenland

Een van de lievelingswoorden van Angela Merkel is: alternativlos. Maar is zij zelf nog onontkoombaar, vraagt historicus Willem Melching zich af. Onze Oosterburen verkeren in een existentiële crisis. Voor het eerst in de geschiedenis van de Bondsrepubliek moest onderhandeld worden over een vierpartijencoalitie. Dat was een schok voor het stabielste land van Europa. Na bijna twee maanden spatten de
Zaterdag 25 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Is Merkel ook in deze politieke crisis alternativlos?De Volkskrant - Buitenland

In een chic kuuroord in het Spaanse Alicante wordt het vermoeide oudere lijf met massage, sport en superfood weer op krachten gebracht. Volkskrant-columnist Max Pam wilde dat meemaken. Op lage banken hangen mannen en vrouwen in witte ochtendjassen. Hun onderbenen zijn bloot, ze dragen slippers. Een enkeling zuigt met een slangetje zuurstof uit een van de aan de muur bevestigde vaten. Allen wachten
Zaterdag 25 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Max Pam wilde ook wel eens ervaren hoe een kuuroord is: een nieuw gevoel in een oud lichaamDe Volkskrant - Buitenland

Peter Altmaier (59) is de chef van de kanselarij van Angela Merkel en haar belangrijkste vertrouweling. Hij is en van de machtigste politici van Duitsland. Als bondskanselier Angela Merkel een belangrijke klus heeft, roept ze de hulp in van Peter Altmaier. Sinds 2013 bestiert Altmeier haar kanselarij, wat in Duitsland geldt als een ministerspost. Bij Altmaier komen veel lijntjes samen: hij onderho
Zaterdag 25 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse jager schiet vrouw dood, dacht dat het een hert wasNOS Nieuws - Buitenland

Een man die aan het jagen was in de staat New York, heeft per ongeluk een vrouw doodgeschoten die met haar labradors aan het wandelen was. De jager verklaarde later tegen de politie dat hij dacht dat de vrouw een hert was.

De vrouw van 43 jaar liep met haar honden in een veld achter haar woning in de plaats Sherman. De 34-jarige Thomas Jadlowski stond op bijna 200 meter afstand toen hij met een pistool op de vrouw schoot en haar in de heup raakte.

Toen de jager na het schot een gil hoorde, is hij direct naar de plek gerend waar het slachtoffer lag. Hij belde 911 en verleende eerste hulp door de wond dicht te drukken. De vrouw werd door hulpverleners overgebracht naar het ziekenhuis waar ze overleed.

De jager werkt mee met het onderzoek en is vooralsnog niet aangehouden. Het ongeluk gebeurde net na zonsondergang en dan mag er niet meer op herten gejaagd worden.

Zaterdag 25 November 2017 - 01:34:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wereldwijde campagne moet geweld tegen vrouwen terugdringenAD - Buitenland

Bij een brand in een luxe hotel in Georgië zijn vrijdag zeker twaalf doden gevallen. Tien mensen werden naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd, meldt de BBC.
Zaterdag 25 November 2017 - 00:47:39 - AD - Buitenland
 

Elf doden bij brand in hotel GeorgiëNu.nl - Buitenland

Bij een brand in een luxe hotel in Georgië zijn vrijdag elf mensen om het leven gekomen. Tien mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat ze rook hadden ingeademd, melden Georgische en Turkse media. Er zijn meer dan honderd mensen geëvacueerd.
Vrijdag 24 November 2017 - 23:45:33 - Nu.nl - Buitenland
 

Zeker 12 doden bij brand in hotel GeorgiëAD - Buitenland

Het nieuws dat de bemanning van de sinds twee weken vermiste Argentijnse onderzeeër is omgekomen, is bij de familie van de 44 opvarenden hard aangekomen. Een bij de zoektocht geregistreerde explosie heeft de overlevingskans van hun geliefden gereduceerd tot bijna nul. De Argentijnse president, Mauricio Macri, heeft vandaag bevestigd dat de international zoektocht evenwel doorgaat.
Vrijdag 24 November 2017 - 22:38:25 - AD - Buitenland
 

Politie vindt geen bewijs van schoten metrostation LondenNu.nl - Buitenland

De politie in Londen heeft vrijdagmiddag in de spits twee uur de metrostations Oxford Circus en Bond Street geëvacueerd omdat er schoten zouden zijn gelost. Toen hier geen bewijs van werd gevonden, werden de stations weer vrijgegeven.
Vrijdag 24 November 2017 - 22:33:51 - Nu.nl - Buitenland
 

Familie van bemanning Argentijnse duikboot geeft hoop opNu.nl - Buitenland

Familieleden van de 44 bemanningsleden van de zoekgeraakte Argentijnse onderzeeër ARA San Juan lijken vrijdag de hoop te hebben opgegeven dat die nog levend worden gevonden.
Vrijdag 24 November 2017 - 21:36:48 - Nu.nl - Buitenland
 

Protest in Polen tegen hervorming rechtspraakNu.nl - Buitenland

In Warschau, Wroclaw, Poznan en andere Poolse steden hebben vrijdag duizenden gedemonstreerd tegen omstreden hervormingen van de rechtspraak. 
Vrijdag 24 November 2017 - 20:32:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Dakloze vindt cheque op straat en brengt deze terug naar rijke eigenaarAD - Buitenland

Willian Marlin, demissionair minister-president van Sint-Maarten,, stapt op. De Rijksministerraad beval de gouverneur van het eiland vanochtend dat Marlin zo snel mogelijk uit de macht gezet moest worden. ,,Een forse maatregel', noemde staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de aanwijzing.
Vrijdag 24 November 2017 - 20:11:27 - AD - Buitenland
 

Premier Sint-Maarten stapt op na bevel RijksministerraadAD - Buitenland

De uit Nederland afkomstige Rwandese presidentskandidate Victoire Ingabire, tot 15 jaar cel veroordeeld wegens onder meer hoogverraad en samenzwering tegen de staat, heeft geen eerlijk proces gehad. Dat zegt het Afrikaanse Hof voor de mensenrechten, een tegenhanger van ons Hof in Straatsburg, in een arrest dat komende maandag integraal wordt gepubliceerd.
Vrijdag 24 November 2017 - 19:52:22 - AD - Buitenland
 

Brussel geeft Britten tien dagen extra voor Brexit-voorstelNu.nl - Buitenland

Brussel geeft Theresa May nog tien extra dagen voor concrete voorstellen over de afwikkeling van de Brexit. Dat bleek na afloop van een gesprek tussen EU-president Donald Tusk en de Britse premier in Brussel.
Vrijdag 24 November 2017 - 19:33:24 - Nu.nl - Buitenland
 

Klein deel van Nederlandse militairen weg uit regio Noord-Irak Nu.nl - Buitenland

Een klein aantal Nederlandse militairen dat trainingen aan Koerdische strijders geeft in Noord-Irak, keert terug naar Nederland. Dat heeft het kabinet vrijdag aan de Tweede Kamer laten weten. 
Vrijdag 24 November 2017 - 19:22:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Vrouw haalt 250.000 euro op voor daklozeNOS Nieuws - Buitenland

Een vrouw in Amerika heeft ontzettend veel geld opgehaald voor een dakloze: 250.00 euro! Zij deed dat om hem te bedanken.

Benzine

De dakloze had de vrouw een paar weken eerder geholpen. Ze stond langs de weg zonder geld en zonder benzine. De dakloze haalde met zijn laatste geld een fles benzine, zodat ze weer gewoon naar huis kon.

Actie

Als bedankje hield de vrouw een inzamelingsactie en dat liep behoorlijk uit de hand. Ze wilde een paar duizend ophalen, maar het werd dus veel meer, Met het geld kan Johnny weer een normaal leven opbouwen. Een groot bedrijf heeft hem ook een baan aangeboden.

Vrijdag 24 November 2017 - 19:12:42 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Egyptische leger voert luchtaanvallen uit na aanslag op moskee Nu.nl - Buitenland

De Egyptische strijdkrachten hebben luchtaanvallen uitgevoerd na de bloedige aanval op een moskee in Bir-al-Abed, waarbij vrijdagmiddag zeker 235 doden vielen. 
Vrijdag 24 November 2017 - 18:53:45 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Nederlandse’ presidentskandidate: 15 jaar cel na oneerlijk procesAD - Buitenland

Anastasia en Alexandria Duval slingerden vorig jaar hevig ruziënd over een smalle weg op het Hawaiiaanse Maui. Kort erna dook de eeneiige tweeling schreeuwend met hun auto van een klif af en verdween in de diepte. Bij de onvermijdelijke crash, liet Anastasia het leven. Zus Alexandria kreeg moord in de schoenen geschoven. Onterecht, aldus haar advocaat.
Vrijdag 24 November 2017 - 18:43:35 - AD - Buitenland
 

Super shop-gekte tijdens Black FridayNOS Nieuws - Buitenland

Rennen naar de winkel en dringen tussen de schappen: het is vandaag Black Friday. Op die dag zijn er veel aanbiedingen in winkels en online.

Vooral in Amerika gaan veel mensen op koopjesjacht, maar ook in Nederland doen steeds meer winkels mee. Milou ging naar een winkelstraat in Rotterdam waar winkels langer open blijven:

Volgens deskundigen moet je wel goed opletten. Soms lijken spullen een stuk goedkoper, maar is dat eigenlijk niet zo.

Vrijdag 24 November 2017 - 18:17:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Moord of niet? Ruziënde zussen duiken met auto van Hawaiiaanse klif afAD - Buitenland

Metrostation Oxford Circus in het centrum van Londen is ontruimd nadat er meerdere meldingen bij de politie waren binnengekomen over schoten. Het station werd geëvacueerd en ooggetuigen zagen hoe tientallen mensen keihard wegrenden van de halteplaats in de hoofdstad. Buiten het station was sprake van een chaos van verontruste passanten en reizigers.
Vrijdag 24 November 2017 - 18:14:05 - AD - Buitenland
 

Paniek in Londens metrostation Oxford Circus, niets gevondenNOS Nieuws - Buitenland

Berichten over een schietpartij bij metrostation Oxford Circus, die voor paniek zorgden in het centrum van Londen, zijn vals alarm gebleken. Anti-terreureenheden kwamen vanmiddag in actie na een melding dat er werd geschoten in het metrostation; de politie behandelde het incident alsof er sprake was van terrorisme.

De politie vond echter geen bewijs dat er is geschoten in of bij het metrostation. Vermoedelijk is de paniek ontstaan door een ruzie tussen twee mannen, schrijft de BBC. De politie is op zoek naar de twee.

Het metrostation op Oxford Street en ook het nabijgelegen station Bond Street waren vanmiddag enige tijd dicht.

Ambulancepersoneel heeft een aantal mensen behandeld voor kleine verwondingen die ze hadden opgelopen bij het haastig verlaten van het metrostation. Zeven mensen konden ter plekke worden geholpen, negen gewonden zijn meegenomen naar het ziekenhuis voor een uitgebreidere behandeling, meldt de Londense ambulancedienst.

Extra politie

Mensen in de buurt van het metrostation kregen het advies een gebouw binnen te gaan en daar te blijven. De brandweer was met drie wagens aanwezig op Oxford Circus, en ook andere hulpdiensten waren ter plekke.

Op beelden is te zien hoe metroreizigers en het het winkelend publiek op straat alle kanten op vluchtten. Ook zouden er honderden mensen zijn geëvacueerd.

Vrijdag 24 November 2017 - 17:35:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chaos bij metrostation Londen na ontruimingAD - Buitenland

De 43-jarige Rosemary Billquist uit de Amerikaanse plaats Sherman liet gistermiddag nietsvermoedend haar honden uit toen ze werd neergeschoten. Een jager zag de vrouw aan voor een hert. De hulp die hij het slachtoffer probeerde te bieden kwam te laat.
Vrijdag 24 November 2017 - 16:49:09 - AD - Buitenland
 

Fatale fout: jager ziet vrouw die honden uitlaat aan voor hertAD - Buitenland

Oekraïne en vijf andere ex-Sovjet-republieken in de regio moeten er niet op rekenen dat ze binnen afzienbare tijd lid van de EU kunnen worden. Dat bleek vandaag op de vijfde EU/Oostelijke partnerschapstop in Brussel. 
Vrijdag 24 November 2017 - 15:11:39 - AD - Buitenland
 

UNHCR eist veiligheidsgarantie voor terugkeer Rohingya-vluchtelingenNOS Nieuws - Buitenland

De UNHCR reageert terughoudend op het akkoord over de terugkeer van Rohingya-vluchtelingen naar Myanmar. Volgens de VN-vluchtelingenorganisatie kan de veiligheid in de provincie Rakhine, de provincie waar veel Rohingya wonen, nog niet worden gewaarborgd door de Myanmarese overheid.

Gisteren ondertekenden Myanmar en Bangladesh een overeenkomst over de terugkeer van de islamitische Rohingya. Die zijn vanaf augustus van het voornamelijk boeddhistische Myanmar naar Bangladesh gevlucht, uit angst voor discriminatie en geweld door het Myanmarese leger.

Veiligheid

De UNHCR hamert erop dat het belangrijk is dat de terugkeer niet plaatsvindt voordat het veilig is in het gebied. Daarnaast moeten de vluchtelingen volgens de organisatie zelf akkoord gaan met hun terugkeer en moet dat niet gedwongen gebeuren. "Mensen moeten de optie hebben om terug te keren naar huis en niet worden ondergebracht in specifieke aangewezen plekken", schrijft de UNHCR in een verklaring.

Ook moet er in ieder geval een begin worden gemaakt met de aanpak van de problemen, zoals de stateloosheid van de Rohingya.

De UNHCR heeft zijn hulp aangeboden aan Myanmar en Bangladesh in het bereiken van een vreedzame terugkeer van de vluchtelingen.

Vrijdag 24 November 2017 - 14:55:21 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wow: hoepelen terwijl je door de lucht slingertNOS Nieuws - Buitenland

Staand hoepelen kunnen de meeste mensen wel, maar hoepelen terwijl je door de lucht slingert? Dat is natuurlijk een ander verhaal.

Deze man uit Amerika heeft er hard op geoefend. Hij slingert van ring naar ring en hoepelt er op los. Maar liefst 150 meter houdt hij het vol. Goed voor een plekje in het wereldrecordboek.

Vrijdag 24 November 2017 - 14:27:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zweedse band wil doorbreken in Europa met hulp van Google TranslateDe Volkskrant - Buitenland

Extremisten hebben vrijdag de bloedigste aanslag tot nog toe gepleegd op burgers in Egypte. Ze vielen een volle moskee op het onrustige schiereiland Sinaï aan, brachten bommen tot ontploffing en vuurden kogelregens af. Meer dan 235 mensen kwamen om het leven, ongeveer 130 mensen raakten gewond. Doelwit van de aanslag was de Al-Rawdah-moskee in Bir al-Abd in het noorden van het schiereiland. De dad
Vrijdag 24 November 2017 - 14:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Brussel houdt deur voor Oost-Europa dichtAD - Buitenland

De 86-jarige Emily Coakley heeft dinsdag geprobeerd een bank in Philadelphia te beroven. De vrouw meende dat ze bij haar geldopname te weinig geld had gekregen en eiste gewapend met een pistool het resterende bedrag op.
Vrijdag 24 November 2017 - 14:07:32 - AD - Buitenland
 

40 aanvallers richten bloedigste aanslag in jaren aan bij moskee in EgypteAD - Buitenland

Op de Griekse eilanden wonen vluchtelingen nog steeds in overvolle tentenkampen, maar op het Griekse vasteland lijkt de situatie onder controle. Duizenden families wonen er (tijdelijk) in appartementen, tussen de Grieken, met dank aan veel EU-geld.
Vrijdag 24 November 2017 - 12:32:48 - AD - Buitenland
 

Vluchtelingen in Griekenland: eindelijk appartement na 10 maanden in een tentAD - Buitenland

Zeker drie blauwhelmen en een Malinese militair zijn door gevechten in het noordoosten van Mali om het leven gekomen. Dat bericht de missie van de Verenigde Naties in Mali volgens plaatselijke media. 
Vrijdag 24 November 2017 - 12:26:55 - AD - Buitenland
 

Drie VN-blauwhelmen in Mali gesneuveldAD - Buitenland

Bijna vijftig jaar nadat de Verenigde Staten in de ban was van een meedogenloze seriemoordenaar, denken experts te weten wie de dader is. Tot nog toe was de identiteit van de Zodiac Killer, zoals hij genoemd werd, nooit ontrafeld. 
Vrijdag 24 November 2017 - 12:14:57 - AD - Buitenland
 

Experts denken na 50 jaar de Zodiac Killer te hebben ontmaskerdAD - Buitenland

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Vrijdag 24 November 2017 - 12:01:24 - AD - Buitenland
 

Deze foto’s moet je gezien hebbenAD - Buitenland

Heb jij deze week het nieuws gevolgd? Beantwoord zeven vragen en kom erachter of jij een echte nieuwsjunk bent. Succes!
Vrijdag 24 November 2017 - 11:48:16 - AD - Buitenland
 

7 dagen, 7 vragenAD - Buitenland

De minister-president van Sint-Maarten, William Marlin, moet zo snel mogelijk uit de macht gezet worden. Dat heeft de Rijksministerraad vanmorgen bevolen aan de gouverneur van het eiland.  
Vrijdag 24 November 2017 - 11:48:07 - AD - Buitenland
 

Regering: Premier Sint-Maarten moet afgezet wordenAD - Buitenland

Emmerson Mnangagwa is vandaag in het nationale stadion van Zimbabwe geïnstalleerd als nieuwe president van het land. Hij volgt Robert Mugabe (93) op, die 37 jaar lang aan de macht was. 
Vrijdag 24 November 2017 - 11:22:50 - AD - Buitenland
 

Mnangagwa als president van Zimbabwe geïnstalleerdAD - Buitenland

Per toeval ontdekte de Belgische politie dat de 41-jarige Benny C. uit Hoeselt al tien dagen zijn dode vrouw in huis verstopte. Een eindeloze reeks geurkaarsen en luchtverfrissers moesten de niet te harden geur  van het lijk maskeren. De man stond gisteren terecht.
Vrijdag 24 November 2017 - 10:03:14 - AD - Buitenland
 

Belg (41) doodt echtgenote en leeft nog dagen samen met haar lijkAD - Buitenland

Om wat meer tijd met haar zoon te kunnen spenderen, besloot de Japanse Kimiko Nishimoto samen met hem een cursus fotografie te volgen. En met succes. De inmiddels 89-jarige grootmoeder exposeert in Tokio met haar knotsgekke selfies.
Vrijdag 24 November 2017 - 09:34:35 - AD - Buitenland
 

Door de straten van Parijs zwervende tijger doodgeschotenNOS Nieuws - Buitenland

In Parijs is vanmiddag een tijger doodgeschoten, die ontsnapt was uit een circus. De tijger dwaalde rond in het 15e arrondissement in het zuiden van de stad, zonder iemand aan te vallen. Een medewerker van het circus heeft hem zelf op straat doodgeschoten, melden Franse media.

Het dier was één van de drie tijgers van het Cirque Bormann Moreno dat op het plein Carlo-Sarrabezolles staat. Na de ontsnapping werd het tramverkeer in de buurt stilgelegd.

De ontsnapping leidde korte tijd tot paniek in de buurt. De politie werd ingezet, maar die hoefde uiteindelijk niet in te grijpen.

Voor de komst van het circus naar Parijs was er discussie over de optredens met wilde dieren van het circus. Milieugroepen en de partij De Groenen verzetten zich tegen het inzetten van wilde dieren voor het vermaak van mensen. In Nederland mogen sinds 2015 geen wilde dieren meer in een circus optreden.

Vrijdag 24 November 2017 - 09:32:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Japanse oma (89) ontdekt fotografie en wordt ware internethitAD - Buitenland

De celstraf van de voormalig paralympisch atleet Oscar Pistorius is in hoger beroep verdubbeld tot dertien jaar en vijf maanden cel. De Zuid-Afrikaan werd in juli veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op zijn vriendin Reeva Steenkamp in 2013. Het OM vond dat te laag en ging tegen de uitspraak in beroep.
Vrijdag 24 November 2017 - 09:13:12 - AD - Buitenland
 

In Japan gestrande vissersboot zou uit Noord-Korea komenAD - Buitenland

Syrische oppositiegroepen komen naar de vredesbesprekingen onder leiding van de Verenigde Naties, die volgende week dinsdag worden hervat in Genève. Door Saoedi-Arabië gesteunde tegenstanders van de Syrische president Assad zullen een delegatie van vijftig man naar de VN-bijeenkomst sturen, meldden zij vrijdag vanuit Riyad.
Vrijdag 24 November 2017 - 03:28:16 - AD - Buitenland
 

Omstreden vluchtelingenkamp van Australië op Papoea Nieuw-Guinea ontruimdDe Volkskrant - Buitenland

Tijdens een vijftiental reddingsoperaties in internationale wateren voor de kust van Libië zijn de afgelopen drie dagen in totaal ongeveer vijftienhonderd migranten gered. Een vrouw die in een rubberboot van haar kind beviel, overleefde de overtocht niet, zo heeft de organisatie SOS Méditerranée bekend gemaakt. Het slachtoffer werd aangetroffen in een opblaasbare boot waarin zich 108 passagiers be
Vrijdag 24 November 2017 - 02:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Syrische oppositie komt naar vredesoverleg in GenèveAD - Buitenland

Tijdens een vijftiental reddingsoperaties in internationale wateren voor de kust van Libië zijn de afgelopen drie dagen in totaal ongeveer vijftienhonderd migranten gered. Een vrouw die in een rubberboot van haar kind beviel, overleefde de overtocht niet, zo heeft de organisatie SOS Méditerranée bekend gemaakt. 
Vrijdag 24 November 2017 - 02:26:43 - AD - Buitenland
 

In drie dagen 1500 migranten gered, vrouw overlijdt na bevalling in rubberbootjeDe Volkskrant - Buitenland

Goed dat Mladic met overtuigend bewijs is veroordeeld, maar in Bosnië strijden etnische groepen nog steeds. Ratko Mladic is door het Joegoslavië-Tribunaal veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor genocide, oorlogsmisdrijven en misdaden tegen de menselijkheid. Een mijlpaal in de internationale berechting van oorlogsmisdadigers. Het is - hoe verlaat de uitspraak ook komt en hoe pijnlijk het
Vrijdag 24 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mladic is eindelijk veroordeeld, maar in Bosnië staan de etnische groepen vaak nog tegenover elkaarDe Volkskrant - Buitenland

Een Syrische IS-strijder blijkt met valse papieren in Nederland te verblijven en heeft in september een bijeenkomst in De Balie in Amsterdam bezocht. De 31-jarige man werd daar opgemerkt door activisten van het burgercollectief Raqqa is Being Slaughtered Silently, die aanwezig waren omdat een film over hun werk werd getoond. Zij herkenden de man, die uit dezelfde regio in Syrië komt en meevocht me
Vrijdag 24 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Surinamers binnen en buiten het land moeten helpen de crisis in Suriname te bestrijdenDe Volkskrant - Buitenland

Overheden en reisorganisaties willen voorkomen dat westerse jongeren aan de slag gaan als vrijwilliger in weeshuizen. Oorzaak is de groeiende kritiek op deze vorm van toerisme en de perverse uitwassen. De kinderen zijn vaak geen wees, maar worden wel zo gepresenteerd om buitenlandse donaties binnen te harken. In Kenia is vanwege misstanden een voorlopige stop afgekondigd voor het openen van nieuwe
Vrijdag 24 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In drie dagen 1500 migranten gered; vrouw overlijdt na bevalling in rubberbootjeAD - Buitenland

Een 33-jarige Fransman die bij een bedrijfsongeval verbrand was geraakt over nagenoeg zijn hele lichaam, is gered door zijn tweelingbroer. Die stond ongeveer de helft van zijn huid af voor een omvangrijke transplantatie.
Vrijdag 24 November 2017 - 01:50:15 - AD - Buitenland
 

Nederlandse futuristische bibliotheek een hit in ChinaNOS Nieuws - Buitenland

Hij is bijna 34.000 vierkante meter groot, er is ruimte voor 1,2 miljoen boeken en ontworpen door Nederlandse architecten. De futuristische bibliotheek in het Chinese Tianjin is begin oktober geopend en krijgt sindsdien behoorlijk wat aandacht met krantenkoppen als "Beste bibliotheek van de wereld" en "de droom van een boekliefhebber".

In de centrale hal van de bieb staat een auditorium, dat van buitenaf lijkt op de bal van een oog. Daaromheen golven boekenplanken die doorlopen tot in het plafond. Op die golvende planken kunnen bezoekers lopen, zitten en elkaar ontmoeten.

Naast boekenzalen, leeszalen en loungeruimtes zijn er in de bieb ook vergaderzalen, kantoren, computer- en audioruimtes.

Voor het ontwerp werkte het Nederlandse architectenbureau MVRDV (tevens ontwerper van de Markthal in Rotterdam) samen met het lokale architectenbureau Tianjin Urban Planning and Design Institute (TUPDI). De wens van het Nederlandse bureau was om de bieb tot het plafond toe te vullen met boeken, maar de opdrachtgever hield dit plan tegen. Wellicht speelde de strakke planning mee: de bieb is in drie jaar gebouwd.

De bibliotheek is dus niet tot de nok toe gevuld met boeken. Om toch het gewenste, indrukwekkende, effect te bereiken, is de achterwand van de bovenste planken bedekt met een print van boeken.

De onregelmatige witte traptreden zijn wel gevaarlijk gebleken voor bezoekers die verwonderd omhoog kijken, een selfie nemen of verzonken zijn in een boek: eerder gleed een dame uit over de traptreden en viel met haar hoofd op de grond. Volgens een bewaker zat alles onder het bloed.

Vrijdag 24 November 2017 - 01:33:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Hulptoerisme naar weeshuizen aan banden gelegd na groeiende kritiek en perverse uitwassenDe Volkskrant - Buitenland

De leider van de Duitse sociaal-democratische SPD Martin Schulz staat onder zware druk om tegen zijn wil toch met Angela Merkel te gaan onderhandelen over een nieuwe regering. Donderdag sprak Schulz met bondspresident en partijgenoot Steinmeier over de vraag die heel Duitsland zich sinds zondag stelt: hoe nu verder? Toen zondagnacht de onderhandelingen over de zogeheten Jamaica-coalitie mislukten,
Donderdag 23 November 2017 - 23:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kleuter zonder armpjes en beentjes zet allereerste ‘stapjes’AD - Buitenland

Een terminaal zieke vrouw uit Australië heeft dankzij medewerkers van de ambulancedienst van Queensland vlak voor haar dood haar laatste wens kunnen waarmaken. 
Donderdag 23 November 2017 - 21:12:06 - AD - Buitenland
 

Ambulancemedewerkers vervullen laatste wens terminale vrouwAD - Buitenland

Een toeristisch boottochtje bij het eiland Wrangel is voor de opvarenden uitgelopen op een sensatie. Vanuit de verte leek het of er overal brokken ijs langs lagen. Maar het bleken ijsberen te zijn.
Donderdag 23 November 2017 - 20:57:48 - AD - Buitenland
 

Repressie is niet de oplossing voor het Finse drankprobleem - is meer vrijheid dat wel?De Volkskrant - Buitenland

Peter Thiel lijkt het geld niet nodig te hebben. Het zakenblad Forbes schat het persoonlijk vermogen van nummer 315 op zijn lijst van de 400 meestvermogende Amerikanen op ruim 2,6 miljard dollar (2,2 miljard euro). Dus de bijna 29 miljoen dollar die Thiel (50) deze week heeft verdiend met de verkoop van 161 duizend aandelen Facebook is slechts kleingeld voor de ondernemer, filantroop, belegger en
Donderdag 23 November 2017 - 19:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

PayPal-oprichter Peter Thiel verdient 29 miljoen met verkoop aandelen FacebookDe Volkskrant - Buitenland

Robert Mugabe, die zich dinsdag na 37 jaar als president van Zimbabwe heeft teruggetrokken, mag in het land blijven wonen zonder te vrezen voor strafvervolging. Deze garanties zou de oud-president donderdag hebben gekregen in onderhandelingen over een ordelijke machtsoverdracht. Volgens anonieme bronnen heeft de 93-jarige Mugabe aangegeven dat hij in Zimbabwe wil sterven en niet ergens in ballings
Donderdag 23 November 2017 - 19:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Argentijnse marine geeft toe: explosie op plek waar duikboot verdweenDe Volkskrant - Buitenland

Arabische landen zoals Saoedi-Arabië moeten meer gaan bijdragen aan noodhulp en de opvang van vluchtelingen in hun regio. Nederland zit nu in de kopgroep van tien landen die veel van de noodhulp voor deze oorlogsvluchtelingen betalen, maar het is tijd dat ook andere rijke landen een evenredige bijdrage leveren. Dit heeft minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) donde
Donderdag 23 November 2017 - 17:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minister Kaag: Arabische landen moeten meer bijdragen aan noodhulp en vluchtelingenopvangDe Volkskrant - Buitenland

Het Republikeinse Congreslid Joe Barton heeft zijn excuses aangeboden voor een naaktselfie die hij ooit stuurde naar een vrouw met wie hij een affaire had. De foto verscheen deze week op een anoniem Twitteraccount. Ondanks alle commotie zegt Barton er niet over te peinzen om op te stappen. Barton is de tweede Republikeinse politicus die door onthullingen van The Washington Post in opspraak is gera
Donderdag 23 November 2017 - 15:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ontsnapte circustijger doodgeschoten in ParijsNu.nl - Buitenland

Het personeel van een circus in Parijs heeft vrijdag een ontsnapte tijger doodgeschoten. Het zwervende dier veroorzaakte korte tijd paniek in de straten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Ierse regering wankelt met cruciale brexit-top op komstNOS Nieuws - Buitenland

In Ierland is een politieke crisis uitgebroken nu de oppositie dreigt met een motie van wantrouwen tegen vicepremier Fitzgerald. Als de motie volgende week dinsdag wordt aangenomen valt het minderheidskabinet van regeringspartij Fine Gael. En dat zou betekenen dat Ierland zonder regering zit, uitgerekend in de aanloop naar een cruciale brexit-top, half december.

Op die top in Brussel beslissen de regeringsleiders van de Europese Unie of er genoeg schot in de gesprekken met Groot-Brittannië zit om verder te gaan met een volgende onderhandelingsronde over de brexit. De Ierse premier Varadkar zal op die top naar verwachting een hoofdrol spelen, omdat het oordeel van Ierland over de vooruitgang op een van de belangrijkste dossiers, de grens tussen Ierland en Noord-Ierland, zwaar weegt. Feitelijk kunnen de Ieren de volgende onderhandelingsronde blokkeren als ze vinden dat er nog te veel onzekerheid over de toekomst van die grens bestaat.

Klokkenluider

Fine Gael en oppositiepartij Fianna Fáil sloten in 2016 een deal die erop neerkomt dat de oppositie drie jaar lang het kabinetsbeleid zou steunen. Maar tot veler verrassing is Fianna Fáil nu dus met een motie van wantrouwen tegen Fitzgerald gekomen. De partij verwijt de vicepremier dat ze een kwestie met een klokkenluider bij de politie niet goed heeft aangepakt.

De crisis lijkt alleen bezworen te kunnen worden als Fitzgerald voor dinsdag aftreedt. Ook de derde partij van het land, Sinn Féin, heeft gisteren een motie van wantrouwen tegen haar ingediend. Haar eigen partij sluit echter de gelederen en zegt haar te zullen blijven steunen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerikaanse Republikeinse politicus in opspraak om naaktselfie die hij naar een vrouw stuurdeDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Enorm ijsberenleger verrast toeristenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.