Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Historisch bezoek prins William aan Israël en Palestijnse gebieden eind juniAD - Buitenland

De druk op Rusland wordt opgevoerd. Voor Nederland en Australië staat ‘definitief vast’ dat een Russische raket vlucht MH17 neerhaalde. De aansprakelijkheidsstelling is ‘een heel ingrijpende maatregel’, zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. ,,We gaan ons niet neerleggen bij de houding van Rusland.”
Vrijdag 25 Mei 2018 - 12:36:31 - AD - Buitenland
 

Liefde voor het leven of haat tegen vrouwen? Abortus-referendum splijt IerlandDe Volkskrant - Buitenland

Een groeiend aantal zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) sluit geen verzekering af tegen arbeidsongeschiktheid. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tussen 2011 en 2016 is het aantal zelfstandigen dat zich niet indekt tegen langdurige ziekte of uitval met 135 duizend mensen toegenomen.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 12:27:25 - De Volkskrant - Buitenland
 

Daders neerhalen MH17 langzaam maar zeker in het vizierDe Volkskrant - Buitenland

Het feit staat in de populair-wetenschappelijke boeken, komt langs in TED-talks en wordt toegepast in sommige opleidingen en bedrijven: herinner iemand aan de tien geboden, en prompt gaat hij zich eerlijker gedragen. Maar het inzicht, van de beroemde Amerikaanse psycholoog en bestsellerauteur Dan Ariely, blijkt onjuist.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 12:21:06 - De Volkskrant - Buitenland
 

Groeiend aantal zzp’ers sluit geen verzekering af tegen arbeidsongeschiktheidDe Volkskrant - Buitenland

De Sociaal-Economische Raad (SER) maakt zich grote zorgen over de aanpak om vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan het werk te krijgen. Er is vanuit het Rijk te weinig geld beschikbaar, gemeenten voeren onderling allemaal verschillend beleid en bij werkgevers moet de bereidwilligheid om statushouders een baan aan te bieden toenemen.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 12:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moeten Ierse vrouwen naar buitenland blijven reizen voor een abortus?Nu.nl - Buitenland

De Ierse bevolking gaat vrijdag naar de stembus om te besluiten of abortus legaal moet worden. Nu kunnen vrouwen die in Ierland een abortus ondergaan, of zij die hen daarbij helpen, nog een maximumstraf van veertien jaar cel krijgen. NU.nl sprak een voor- en een tegenstander.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 12:14:44 - Nu.nl - Buitenland
 

Bellingcat noemt Russische militair als een van hoofdverdachten MH17-rampNu.nl - Buitenland

Een van de hoofdverdachten van het neerschieten van vlucht MH17 is Oleg Ivannikov, stelt het onderzoekscollectief Bellingcat vrijdag tijdens een persconferentie in Den Haag. De Rus is een militair met een hoge functie in de Russische krijgsmacht.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 11:51:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Rusland herhaalt: We zijn niet verantwoordelijk voor MH17AD - Buitenland

Een groep van 270 nabestaanden van Nederlandse slachtoffers van vlucht MH17 stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voor een schadeclaim tegen Rusland. Dat meldt EenVandaag.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 11:50:45 - AD - Buitenland
 

Zeker 90 Belgische leerlingen ziek door salmonellabesmettingNOS Nieuws - Buitenland

In België hebben zeker negentig leerlingen op dertig scholen een salmonellabesmetting opgelopen. Volgens Belgische media is de oorzaak nog niet bekend, maar de scholen bestellen hun eten allemaal bij dezelfde leverancier. Daar loopt nu een onderzoek.

Nadat de afgelopen dagen kinderen ziek waren geworden, is er ook al een onderzoek bij de leverancier gedaan, maar toen werd er geen besmet voedsel aangetroffen. Het bedrijf heeft al jaren een goede reputatie, zeggen de Belgische autoriteiten.

Uit voorzorg mag de leverancier de komende dagen geen eten meer bereiden.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 11:35:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Man geeft tien baby-kangoeroes tegelijk melkNOS Nieuws - Buitenland

Een man in Australië is supergoed in melk geven aan kangoeroes. Hij werkt in een kangoeroeopvang en heeft een apparaat gemaakt waar hij tien dieren tegelijk melk mee kan geven.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 11:19:15 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dit gebouw is gemaakt van 15.000 plastic flessenNOS Nieuws - Buitenland

In de Londense dierentuin is een gebouw gemaakt van 15.000 lege flessen. Zo veel flessen worden er iedere minuut verkocht in Groot-Brittannië. De maker wil met het kunstwerk aandacht vragen voor het milieu.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 10:54:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

De uitzending van 25 meiNOS Nieuws - Buitenland

Bellingcat presenteert nieuw rapport over MH17

De Buk-raket waarmee vlucht MH17 werd neergehaald boven Oekraïne was afkomstig van de 53e brigade van het Russische leger uit Koersk. Dat maakte het Joint Investigation Team (JIT) donderochtend bekend op een persconferentie.

De 53e brigade in Koersk is eerder al genoemd door onderzoekscollectief Bellingcat. Eind vorig jaar identificeerde Bellingcat een Russische generaal als betrokkene bij de aanslag. Deze ochtend geeft Bellingcat een persconferentie die de NOS live uitzendt.

25 jaar Viktor&Rolf

Het is het bekendste Nederlandse modeduo: Viktor Horsting en Rolf Snoeren. Dit jaar vieren ze het 25-jarige jubileum van hun modehuis Viktor&Rolf. Kunsthal Rotterdam heeft samen met de ontwerpers én de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot - eerder verantwoordelijk voor een tentoonstelling van Jean Paul Gaultier - een overzichtstentoonstelling samengesteld.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 10:44:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Politie Maleisië vindt miljoenen bij doorzoeken woningen kinderen oud-premierNu.nl - Buitenland

De politie in Maleisië heeft bij de doorzoeking van enkele appartementen in de anti-corruptiezaak rond het staatsfonds 1MDB 114 miljoen ringgit (24,4 miljoen euro) aangetroffen. Het geld zat in 35 tassen, verdeeld over verschillende woningen.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 10:22:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Nabestaanden MH17 naar Europees Hof met miljoenenclaim voor RuslandAD - Buitenland

Groepen ongeruste dorpsbewoners hebben in het zuiden van India drie mensen vermoord en meerdere anderen aangevallen. Ze dachten dat het om kinderlokkers ging, nadat op sociale media berichten rondgingen dat die actief waren in de regio. De politie in India zegt dat daar geen enkel bewijs voor is.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 10:07:10 - AD - Buitenland
 

IS dreigt met aanslag Suriname als Nederlandse broers niet worden vrijgelatenNu.nl - Buitenland

Islamitische Staat heeft donderdagmiddag een bericht op Facebook geplaatst waarin ze dreigen vijftig mensen dood te schieten als twee Nederlandse broers niet worden vrijgelaten. De broers worden verdacht van het ronselen van mensen voor IS.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 09:44:58 - Nu.nl - Buitenland
 

Indiase dorpsbewoners lynchen kinderlokkers die geen kinderlokkers blijkenAD - Buitenland

De nieuwe Europese privacywetgeving heeft de eerste officiële klachten opgeleverd. Google, Facebook, WhatsApp en Instagram zijn aangeklaagd vanwege schending van de nieuwe privacyregels. De aanval op de technologiegiganten komt van de activistische Oostenrijkse advocaat Max Schrems, die al jaren een felle campagne voert tegen Facebook op het gebied van privacy.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 09:40:22 - AD - Buitenland
 

Dit is het officiële nummer voor het WK voetbalNOS Nieuws - Buitenland

Grote kans dat je het nummer Live It Up deze zomer heel vaak gaat horen. Het is het officiële nummer voor het WK voetbal en is nu voor het eerst te horen.

Het nummer is gemaakt door Will Smith, Nicky Jam en zangeres Era Istrefi. Het WK begint op 14 juni in Rusland. Waarschijnlijk treden de artiesten daar ook op. Luister hier het openingsnummer:

Veel landen maken ook een nummer om hun eigen team aan te moedigen. Voor het Nederlands elftal is dat er dit jaar niet, want Oranje doet niet mee.

De Nederlands-Marokkaanse rapper Ismo heeft wel een nummer gemaakt voor Marokko. In het Marokkaanse elftal zitten veel Nederlands-Marokkaanse voetballers:

Vrijdag 25 Mei 2018 - 09:38:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kinderen doen bruiloft van Meghan en Harry naNOS Nieuws - Buitenland

Het is alweer bijna een week geleden dat de Britse prins Harry met Meghan Markle trouwde. De Amerikaanse kinderen Naiyah van 7 en Robert van 6 vonden het tijd om de bruiloft nog eens over te doen. Maar dan in het klein.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 08:57:33 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Stembureaus voor abortusreferendum Ierland geopendNOS Nieuws - Buitenland

In Ierland zijn de stembureaus geopend voor het referendum over de abortuswetgeving in het land. Meer dan 3,2 miljoen Ieren kunnen stemmen over het intrekken van het achtste amendement van de Ierse grondwet. Daarin staat dat abortus alleen is toegestaan als het leven van de moeder in gevaar is. Op een illegale abortus staat in Ierland een celstraf van maximaal 14 jaar.

Als de meerderheid van de kiezers stemt vóór het intrekken van dat amendement, dan komt de Ierse regering met nieuwe, soepelere abortusregels. Daarbij mogen vrouwen tot 12 weken in de zwangerschap altijd een abortus krijgen. Na die twaalf weken blijven strenge regels gelden en mag abortus alleen als het leven van de moeder in gevaar is, of als de baby de zwangerschap niet overleeft.

Het achtste amendement werd na een referendum in 1983 in de Ierse grondwet opgenomen. Het tellen van de stemmen gebeurt morgenochtend en de eerste resultaten worden morgen in de loop van de dag verwacht.

Lang niet zeker

Het is lang niet zeker dat het referendum een meerderheid haalt: vooral in de plattelandsgebieden is veel weerstand tegen abortus. In de peilingen is sprake van een nek-aan-nekrace.

De Ierse premier Varadkar is een voorstander van de verruiming van de abortuswetgeving. Hij zegt dat het afbreken van een zwangerschap straks op een legale, veilige manier zal gebeuren. Nu nog reizen jaarlijks een paar duizend Ierse vrouwen naar Groot-Brittannië, om daar een abortus te ondergaan.

Strenge regels

De abortuswetgeving in het katholieke Ierland is een van de strengste van de Europese Unie. Tot een paar jaar geleden was abortus helemaal niet toegestaan, ondanks een uitspraak in 1992 van het Ierse Hooggerechtshof dat abortus, als het leven van de vrouw gevaar loopt, geoorloofd is.

Die uitspraak werd aanvankelijk niet omgezet in wetgeving. Dat gebeurde pas in 2013, na de dood van de 31-jarige vrouw Savita Halappanavar. Zij overleed aan de gevolgen van een bloedvergiftiging door een miskraam toen ze achttien weken zwanger was. Haar dood had voorkomen kunnen worden als de zwangerschap was afgebroken. Artsen hadden dat geweigerd uit vrees voor vervolging. Bepalend daarbij was dat het hartje van de baby nog klopte. De dood van de vrouw was een kantelpunt in de abortusdiscussie.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 08:55:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Indonesië verscherpt antiterrorismewetgeving na aanslagen Oost-JavaNu.nl - Buitenland

Het Indonesische parlement heeft unaniem de wetgeving tegen terrorisme verscherpt. Een aantal aanslagen mogelijk gepleegd door Islamitische Staat zijn de aanleiding van het aanscherpen van de wet. 
Vrijdag 25 Mei 2018 - 08:46:28 - Nu.nl - Buitenland
 

Zeker 49 mensen omgekomen bij bootongeluk CongoNu.nl - Buitenland

Bij een bootongeluk in de Democratische Republiek Congo zijn zeker 49 mensen om het leven gekomen. De autoriteiten zeggen dat er ongeveer honderd mensen aan boord waren, de rest heeft het overleefd.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 08:38:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Gewonden door bomaanslag restaurant CanadaNOS Nieuws - Buitenland

Bij een bomaanslag in een restaurant in Canada zijn zeker vijftien mensen gewond geraakt. Volgens de politie hebben twee mannen een bom tot ontploffing gebracht en daarna zijn ze gevlucht. Over hun identiteit en motief is nog niets bekend.

In de video hieronder is te zien dat hulpdiensten zich ontfermen over de gewonden en dat de politie meteen een onderzoek start.

Van de vijftien gewonden zijn drie er slecht aan toe.

De bomaanslag was in een Indiaas restaurant in een winkelcentrum in Mississauga, niet ver van Toronto.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 07:46:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Ierland stemt over abortus: moord of keuze?AD - Buitenland

Cycloon Menuku raast over de Arabische Zee en laat een spoor van vernieling achter. Morgen bereikt de wervelstorm naar verwachting oliestaat Oman, waar duizenden mensen zijn geëvacueerd. Gisteren werd het unieke Jemenitische eiland Socotra getroffen. Daarbij raakten 17 mensen vermist.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 07:45:54 - AD - Buitenland
 

Belgische man met syndroom van Down op lijst verkiezingenNOS Nieuws - Buitenland

De Belgische politieke partij Groen heeft een jongen met het syndroom van Down op de kandidatenlijst gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. De 18-jarige Tane Depuydt staat op plek zestien en wil vanaf die plek in de gemeenteraad komen.

"Ik wil de politiek in, net als mijn vader", zei hij tegen de Belgische krant Het Nieuwsblad. "En voor Groen, want we hebben meer natuur nodig." Hij is van plan het serieus aan te pakken, met affiches, posters en een eigen website. "Het komt er allemaal."

Geen verkiezingsstunt

De lokale afdeling van de partij zegt dat er geen sprake is van een verkiezingsstunt. "Hij was al een tijd actief bij Jong Groen", zegt fractieleider Marleen Ryelandt tegen het NOS Radio 1 journaal. "Hij kwam zelf met de vraag om op de lijst te staan. We zeiden onmiddellijk dat we dat wilden doen."

De verkiezingslijst van Groen moet volgens de fractieleider een afspiegeling van een inclusieve maatschappij zijn. "Zo hebben we ook iemand in een rolstoel die niet kan praten, maar goede dingen doet met een computer en ons veel ideeën geeft. "

Depuydt zal tijdens de verkiezingen in ieder geval meewerken aan de campagne. "Hij wil dat andere jongeren met al dan niet dezelfde problematiek ook maatschappelijk betrokken worden", zegt Ryelandt. Maar of hij met zijn zestiende plek op de lijst daadwerkelijk in de gemeenteraad komt, is nog de vraag. De lokale partij heeft nu drie zetels. "Na de verkiezingen hopen we vier tot vijf zetels te halen."

Vrijdag 25 Mei 2018 - 07:20:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noord-Korea wil problemen met VS nog steeds oplossenNu.nl - Buitenland

Noord-Korea wil nog steeds met de Verenigde Staten praten om de onderlinge problemen op te lossen, zegt de viceminister van Buitenlandse Zaken, Kim Kye-gwan, tegen het Noord-Koreaanse persbureau KNCA.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 07:06:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Cycloon treft enig oorlogsvrije stukje Jemen: 17 vermistenAD - Buitenland

Suriname is gistermiddag opgeschrikt door een bericht op Facebook waarin terreurorganisatie IS dreigt vijftig mensen dood te schieten. Alleen als de Surinaamse regering twee gevangenen vrijlaat, zal dat volgens het dreigement niet gebeuren.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 06:40:15 - AD - Buitenland
 

IS dreigt met terreur in SurinameAD - Buitenland

Europa wil nog voor de verkiezingen mei volgend jaar een Europese arbeidsautoriteit van de grond tillen, die met 140 man personeel en een jaarbudget van 50 miljoen louche werkgevers en misstanden kan aanpakken. Prima, vindt PvdA-Europarlementariër Agnes Jongerius, maar zorg dan wel dat het geen papieren tijger wordt. ,,Loze beloften wakkeren enkel electoraal cynisme aan.'
Vrijdag 25 Mei 2018 - 06:00:19 - AD - Buitenland
 

Jongerius wil Europese arbeidsinspectie met tandenAD - Buitenland

De Belgische politie partij Groen heeft versterkt de verkiezingslijst in Brugge versterkt met de 18-jarige Tane Depuydt. Hij is de eerste verkiezingskandidaat met het syndroom van Down. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 05:12:04 - AD - Buitenland
 

Jongen met downsyndroom op verkiezingslijst Belgische partijAD - Buitenland

Bij een aanslag met een autobom in de Libische havenstad Benghazi zijn vannacht zeker zeven mensen om het leven gekomen. Minstens 22 anderen raakten gewond, zo melden lokale media.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 04:15:16 - AD - Buitenland
 

SER: Te weinig geld beschikbaar om vluchtelingen met verblijfsvergunning aan baan te helpenDe Volkskrant - Buitenland

De gemeente Almere is er de ­afgelopen twee jaar in geslaagd 150 van een groep van 300 (langdurige) werkloze 45-plussers aan een baan te helpen. De werkzoekenden kregen daarbij extra begeleiding. Het succes van Almere laat volgens deskundigen zien dat gemeenten meer kunnen doen om werkloze ouderen aan het werk te krijgen.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Download hier de volledig vernieuwde Volkskrant-appDe Volkskrant - Buitenland

Uiterst voorzichtig, en daardoor met een slakkengangetje, tracht het internationale onderzoeksteam JIT de zaak rond te krijgen tegen de daders van het neerhalen van vlucht MH17. Maar voortgang is er zeker. ‘Het net begint zich te sluiten.’
Vrijdag 25 Mei 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Doden bij aanslag met autobom in BenghaziNOS Nieuws - Buitenland

In de Libische stad Benghazi zijn bij een aanslag met een autobom zeker zeven mensen omgekomen. Minstens twintig mensen raakten gewond, onder wie enkelen zwaargewond.

De explosie was in het centrum, vlak bij het grootste hotel van de stad. Wie er achter de aanslag zit, is niet bekend. In het verleden heeft Islamitische Staat een aantal aanslagen in Libië opgeëist.

Benghazi, de tweede stad van het land, is in handen van strijders van het Libische Nationale Leger (LNL). Dat verjoeg vorig jaar islamisten uit Benghazi, onder wie die van IS en al-Qaida.

Vrijdag 25 Mei 2018 - 01:55:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Doden en gewonden bij aanslag autobom in BenghaziAD - Buitenland

Een Britse militair die zijn vrouw uit de weg wilde ruimen door met haar parachute te knoeien, is schuldig bevonden aan een dubbele poging tot moord. De man had gehoopt haar levensverzekering op te strijken en een nieuw leven met een andere vrouw te beginnen.
Vrijdag 25 Mei 2018 - 01:27:39 - AD - Buitenland
 

Britse militair knoeide met parachute om vrouw uit de weg te ruimenAD - Buitenland

Het is nog maar de vraag of het Eurovisiesongfestival volgend jaar wel in Israël plaatsvindt. Achter de schermen is er druk overleg tussen de Israëlische omroep Kan en de European Broadcasting Union (EBU) omdat diverse landen zouden hebben gedreigd met een boycot, meldt de Israëlische zender Channel 10.
Donderdag 24 Mei 2018 - 23:36:16 - AD - Buitenland
 

NYT: Harvey Weinstein gaat zichzelf aangeven bij politieDe Volkskrant - Buitenland

Ministers keren voor de vrijdagse ministerraad terug van buitenlandse reizen en de coalitiepartijen willen steun van de Verenigde Naties. Bijna vier jaar na de tragedie met vlucht MH17 is voor de Nederlandse politiek het moment gekomen om de druk op te voeren op Rusland: Nederland eist vanaf nu volledige medewerking aan het onderzoek. De Europese Unie en de Belgische regering scharen zich achter die oproep.
Donderdag 24 Mei 2018 - 23:23:03 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vier jaar na MH17 voert Nederland de druk opDe Volkskrant - Buitenland

Fiscale kloof tussen kostwinners en tweeverdieners blijft groeien.
Donderdag 24 Mei 2018 - 23:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlanders zagen ‘stoelpoot’ superpsycholoog Ariely af: inzicht van tien geboden-experiment blijkt onjuistDe Volkskrant - Buitenland

Oscarwinnend acteur Morgan Freeman wordt door zestien vrouwen beschuldigd van ongepast gedrag en intimidatie. De Amerikaanse nieuwszender CNN verzamelde hun getuigenissen. Acht vrouwen zeggen verbaal en fysiek door Freeman te zijn lastiggevallen, de andere acht hebben het zien gebeuren.
Donderdag 24 Mei 2018 - 22:55:27 - De Volkskrant - Buitenland
 

Fiscale kloof tussen kostwinners en tweeverdieners blijft groeienDe Volkskrant - Buitenland

Het ‘knetterlinkse’ college van Amsterdam is rond. Een nieuwe lente en een nieuw geluid, is het akkoord tussen GroenLinks, D66, PvdA en SP gedoopt. Naar de beroemde zin van Herman Gorter, een knetterlinkse dichter van weleer. In het Van Eesterenpaviljoen, gewijd aan de geschiedenis van grote Amsterdamse stadsplanners van weleer, presenteerde het nieuwe stadsbestuur grootse plannen voor de stad. Dit zijn de opvallendste.
Donderdag 24 Mei 2018 - 22:53:26 - De Volkskrant - Buitenland
 

Almere bewijst: gemeenten kunnen werkloze ouderen wél aan het werk krijgenDe Volkskrant - Buitenland

Niet alleen de islamitische terreurorganisatie Boko Haram verkracht ontvoerde vrouwen, ook het Nigeriaanse leger maakt zich schuldig aan misbruik, meldt Amnesty International. En Boko Haram lijkt weer terrein terug te winnen.
Donderdag 24 Mei 2018 - 22:44:22 - De Volkskrant - Buitenland
 

Morgan Freeman beschuldigd van ongewenste intimiteitenDe Volkskrant - Buitenland

Harvey Weinstein gaat zichzelf aangeven bij de politie. Verwacht wordt dat hij zich vrijdagochtend (lokale tijd) meldt op het bureau in New York. Dat meldt de New York Times op basis van bronnen binnen de politie.
Donderdag 24 Mei 2018 - 22:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeker zeven doden bij aanslag met autobom in Libische stad BenghaziNu.nl - Buitenland

Zeker zeven mensen zijn donderdagavond omgekomen bij een aanslag met een autobom in de Libische stad Benghazi. Zeker tien mensen zijn gewond geraakt, melden ziekenhuismedewerkers.
Donderdag 24 Mei 2018 - 22:16:36 - Nu.nl - Buitenland
 

Douane neemt Surinaamse geldzending van 19 miljoen euro in beslagAD - Buitenland

Het gaat goed met Griekenland. Het land heeft na jaren ellende duidelijk de weg omhoog weer gevonden. Ministers van de eurozone hebben er alle vertrouwen in dat het land op 20 augustus, voor het eerst in negen jaar, weer op eigen benen staat.
Donderdag 24 Mei 2018 - 21:29:27 - AD - Buitenland
 

Griekse schuld laatste hobbel naar steunvrij AtheneAD - Buitenland

Paus Franciscus heeft de Italiaanse bisschoppen gewaarschuwd heel goed op te letten bij het selecteren van kandidaten die priester willen worden. Mannen die vermoedelijk homoseksueel zijn dienen te worden afgewezen. Dat meldt de Vatican Insider, onderdeel van de krant La Stampa.
Donderdag 24 Mei 2018 - 21:03:04 - AD - Buitenland
 

Privacy-waakhond met grote plannen en krap budget: dit is de Autoriteit PersoonsgegevensDe Volkskrant - Buitenland

Middelgrote organisaties zijn tegenwoordig ook verplicht een data-officier aan te wijzen; iemand die waakt over alle persoonlijke gegevens. Dit zijn drie data-officieren uit het bedrijfsleven, de zorg en het onderwijs. Hoe beschermen zij onze data?
Donderdag 24 Mei 2018 - 18:15:50 - De Volkskrant - Buitenland
 

Misbruik vrouwen door Nigeriaanse leger wijst op mislukte Boko Haram-aanpakDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 24 Mei 2018 - 17:45:14 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese tolweg betaal je straks per meter en per microgram vervuilingAD - Buitenland

Normaal staan fashionfans in vuur en vlam voor Máxima’s uitgekiende outfits, maar vandaag wordt er volop geprutteld en gemord. Steen des aanstoots: het poederroze ensemble dat de 47-jarige vorstin tijdens de tweede dag van het staatsbezoek aan Luxemburg draagt. Vooral de combinatie van het bolle, kraagloze jasje met de culotte – de opgehipte broekrok - doet sommige royaltywatchers pijn aan de ogen. Een paar van de kritiekpunten: weinig flatterend, geen mooi silhouet, te gekreukt.
Donderdag 24 Mei 2018 - 17:08:41 - AD - Buitenland
 

Een nieuw college, een nieuw geluid: dit wil het ‘knetterlinkse’ college met AmsterdamDe Volkskrant - Buitenland

Vandaag gaan de nieuwe Europese privacyregels in. Die gelden zowel voor de slager op de hoek als voor een techgigant als Facebook. Maar zonder privacybewakers is de nieuwe wet niks waard. Wie zijn de mensen die waken over uw persoonsgegevens?
Donderdag 24 Mei 2018 - 15:55:27 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe privacywet is goed voor klanten, maar bedrijven krijgen er hoofdpijn vanDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 24 Mei 2018 - 15:48:11 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump zegt ontmoeting met Kim Jong-un afAD - Buitenland

De 120 inwoners van het Franse plaatsje Surin (tussen Poitiers en Limoges) halen opgelucht adem. De serie-inbreker die hun leven verziekte is na vijf maanden opgepakt. En voorlopig komt de 51-jarige Engelse oud-militair niet meer vrij.
Donderdag 24 Mei 2018 - 15:29:11 - AD - Buitenland
 

Rusland: wij brachten geen raketinstallaties naar OekraïneAD - Buitenland

Een rechtbank in Londen heeft een Brits echtpaar schuldig verklaard aan de moord op hun Franse au pair. Dat melden Britse media. De twee stonden vandaag voor de rechter.
Donderdag 24 Mei 2018 - 14:57:37 - AD - Buitenland
 

Deze data-officieren waken over uw dataveiligheid - en zo doen ze datDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Commissie ziet af van een boete voor het Russische staatsgasbedrijf Gazprom om machtsmisbruik. In ruil daarvoor beloven de Russen hun gedrag jegens acht Oost-Europese landen te verbeteren.
Donderdag 24 Mei 2018 - 14:19:07 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kim en Trump pokeren hun weg naar top SingaporeAD - Buitenland

De Amerikaanse justitie onderzoekt of handelaren de koers van bitcoin en andere virtuele munten bewust hebben gemanipuleerd. Het persbureau Bloomberg meldt dit op basis van anonieme bronnen.
Donderdag 24 Mei 2018 - 12:20:27 - AD - Buitenland
 

Hoogste Iraanse leider dreigt uraniumverrijking te hervatten als Europa atoomakkoord niet redtDe Volkskrant - Buitenland

Bedrijven worstelen met de nieuwe Europese privacywetgeving die vrijdag van kracht wordt. Zowel de grote multinational als de kleine middenstander moet zijn klanten uitleggen wat er met hun gegevens gebeurt. Het Kaasmeisje in Oudewater was er dagen druk mee.
Donderdag 24 Mei 2018 - 10:34:41 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russisch staatsbedrijf Gazprom belooft zich beter te gedragen in Oost-Europa: Brussel ziet af van boeteDe Volkskrant - Buitenland

Iran zal de verrijking van uranium hervatten als de Europese landen de Iraanse handel niet kunnen beschermen tegen Amerikaanse sancties. De hoogste Iraanse leider, ayatollah Ali Khamenei, uitte dit dreigement om Europa nog verder onder druk te zetten om het nucleaire akkoord met Iran te redden. De VS stapten deze maand uit het akkoord.
Woensdag 23 Mei 2018 - 19:48:10 - De Volkskrant - Buitenland
 

President Venezuela wil niet de schuld krijgen van economische crisis in landNu.nl - Buitenland

De recent herkozen Venezolaanse​ president Nicolas Maduro zegt donderdag dat hem de schuld geven van de economische crisis in het land een "stomme simplificatie is". 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Teruglezen - Holleeder over bedreigingen van Cor van Hout: ‘Dat zei hij altijd als-ie dronken was’De Volkskrant - Buitenland

De Belgian Art Prize 2019 is in een klap zijn vier finalisten kwijtgeraakt. Sven Augustijnen, Koenraad Dedobbeleer, Gabriel Kuri en het duo Jos De Gruyter en Harald Thys trekken zich terug omdat ze het niet eens zijn met de kritiek dat er geen vrouwen op de shortlist stonden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Alle finalisten Belgische kunstprijs trekken zich terug na ‘digitale heksenjacht’De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Fraude met bitcoinkoers? Justitie denkt van welAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.