Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Iraniërs laten verkiezingen lopenAD - Buitenland

‘Donald Trump ging failliet met een casino’. Of ‘Donald Trump speelt vals met golfen’. Of ‘Donald Trump eet verbrande biefstuk’. Niet echt relevante politieke boodschappen die je zou verwachten in een verkiezingscampagne maar Mike Bloomberg zet ze overal neer en betaalt daar miljoenen voor.
Zondag 23 Februari 2020 - 13:53:00 - AD - Buitenland
 

Bloomberg trollt Trump met ‘aangebrande biefstuk’AD - Buitenland

Duitse neonazi’s houden hun bijeenkomsten graag net over de grens met Frankrijk. In het dorpje Loutzviller is iemand te ver gegaan met een monument voor een beruchte SS-divisie. De eigenaar moet morgen in Frankrijk voor de rechter verschijnen.
Zondag 23 Februari 2020 - 13:42:52 - AD - Buitenland
 

Video | Acht mensen omgekomen bij aardbeving in TurkijeNu.nl - Buitenland

Bij een aardbeving in het zuidoosten van Turkije zijn zondag acht mensen om het leven gekomen en 21 gewonden gevallen. De aardbeving vond plaats vlakbij de grens met Iran en had een magnitude van 5,7 op de schaal van Richter. In Iran raakten nog eens 25 mensen gewond.
Zondag 23 Februari 2020 - 13:25:01 - Nu.nl - Buitenland
 

Voormalig rebellenleider Zuid-Soedan benoemd tot vicepresidentNu.nl - Buitenland

De Zuid-Soedanese president Salva Kiir heeft oud-rebellenleider Riek Machar zaterdag tot zijn vicepresident benoemd. De twee gingen donderdag akkoord met de vorming van een eenheidsregering, waarmee mogelijk de zesjarige burgeroorlog in het land definitief ten einde komt.
Zondag 23 Februari 2020 - 12:29:48 - Nu.nl - Buitenland
 

Duitse eigenaar SS-monument staat terecht in FrankrijkAD - Buitenland

Zeker acht mensen zijn in het zuidoosten van Turkije om het leven gekomen door een aardbeving. Tientallen mensen raakten gewond, zeggen de autoriteiten. Het natuurgeweld zou tientallen dorpen hebben getroffen.
Zondag 23 Februari 2020 - 11:40:00 - AD - Buitenland
 

Meer mensen besmet met corona-virus in ItaliëNOS Nieuws - Buitenland

In Italië zijn steeds meer zorgen over het corona-virus. Inmiddels zijn er 115 mensen besmet. Twee mensen zijn in Italië aan het virus overleden.

De Italiaanse regering neemt maatregelen om te voorkomen dat het virus zich verder kan verspreiden. Zo gaan steden en dorpen waar zieke mensen wonen op slot. De mensen die daar wonen mogen het gebied niet in of uit.

Voetbal

Ook scholen en winkels zijn gesloten. Mensen moeten zo veel mogelijk binnen blijven. Verder zijn sommige voetbalwedstrijden op het hoogste niveau in Italië afgelast.

Zondag 23 Februari 2020 - 11:29:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bestuurder van dweilmachine valt in bij ijshockeywedstrijdNOS Nieuws - Buitenland

Een bijzondere invalbeurt bij een ijshockeywedstrijd in Canada. Dave, die normaal een machine bestuurt om het ijs glas te maken, moest plots meedoen met de wedstrijd. Hij viel in als keeper.

Geblesseerd

De eerste keeper en de reserve-keeper van het team, de Carolina Hurricanes, raakten geblesseerd. Toen moest het team op zoek naar een vervanger en kwamen ze uit bij Dave.

Na een paar minuten oefenen met zijn nieuwe teamgenoten, moest Dave al in actie. Hieronder zie je een paar hoogtepunten:

Dave deed het uiteindelijk heel goed. Hij hield acht schoten tegen en zijn team won met 6-3. Na de wedstrijd mocht Dave een ererondje maken.

Dave mag zijn wedstrijdshirt houden. Ook krijgt hij 500 euro voor zijn invalbeurt.

Zondag 23 Februari 2020 - 10:45:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Doden en veel schade bij aardbeving op grens Turkije-IranAD - Buitenland

De militaire aanwezigheid van Nederland in de Perzische Golf moet juist voorkomen dat het conflict met Iran escaleert. Tegelijk is het nodig dat er wordt gepraat. Dat zei minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tijdens een bezoek aan het fregat De Ruyter in de haven van Abu Dhabi.
Zondag 23 Februari 2020 - 10:17:08 - AD - Buitenland
 

Negen doden bij aardbeving op grens Turkije-IranNOS Nieuws - Buitenland

Bij een aardbeving in het bergachtige grensgebied tussen Iran en Turkije zijn aan Turkse kant negen doden gevallen. Onder hen zijn drie kinderen, meldt de Turkse minister van Binnenlandse Zaken.

Het epicentrum van de aardbeving met een kracht van 5,9 lag in het noordwesten van Iran, in de buurt van de stad Khoy. De beving richtte ook schade aan in de provincie Van in het oosten van Turkije.

In Turkije zijn 37 gewonden naar het ziekenhuis gebracht, negen van hen in kritieke toestand. Volgens de Turkse gouverneur van het gebied zitten er geen mensen meer vast onder de ingestorte gebouwen.

Bekijk hier de eerste beelden uit het getroffen gebied:

Aan Iraanse kant zijn volgens staatspersbureau IRNA 43 dorpen getroffen door de aardbeving. 75 mensen raakten volgens de Iraanse staatstelevisie gewond. Zes van hen zijn met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

In de regio zijn vaker krachtige aardbevingen. Vorige maand kwamen bij een aardbeving bij de Oost-Turkse stad Elazig meer dan veertig mensen om het leven.

Zondag 23 Februari 2020 - 09:47:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Marineschip De Ruyter aangekomen in GolfregioNOS Nieuws - Buitenland

Het marinefregat De Ruyter is aangekomen in Abu Dhabi. Vanuit daar gaat het patrouilleren in de Straat van Hormuz.

In de zeestraat was het vorig jaar onrustig, toen olietankers aangevallen werden. Ook enterde de Iraanse Revolutionaire Garde een schip.

Het marinefregat moet voorkomen dat aanvallen plaatsvinden en moet informatie verzamelen in de zeestraat. Het commando ligt in handen van Frankrijk, dat er ook vaart met een fregat. Daarnaast hebben de Amerikanen een aparte missie opgezet in het gebied.

De Ruyter komt in juni weer terug.

Zondag 23 Februari 2020 - 09:19:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Universiteiten in Italiaanse regio Veneto dicht uit angst voor coronavirusNu.nl - Buitenland

Alle universiteiten in de Italiaanse regio Veneto gaan vanaf volgende week dicht uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19, meldt de Italiaanse televisiezender Tgcom24 zaterdag.
Zondag 23 Februari 2020 - 09:16:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Italië neemt draconische maatregelen: hele steden afgesloten, carnaval Venetië geschraptAD - Buitenland

Een tegenvaller voor Donald Trump. De bekende acteur en regisseur Clint Eastwood, die hem vier jaar geleden steunde, heeft het gehad met deze president.
Zondag 23 Februari 2020 - 08:37:00 - AD - Buitenland
 

Trumpfan Clint Eastwood switcht naar BloombergAD - Buitenland

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg kampte in haar jonge jaren niet alleen met autisme, maar ook met anorexia. De eetstoornis ging over toen ze in aanraking kwam met activisten van Greenpeace. Dat schrijft haar familie in een nieuwe biografie over Greta, waarvan een voorpublicatie in de Observer staat.
Zondag 23 Februari 2020 - 08:32:00 - AD - Buitenland
 

Video | Canadese beveiliger probeert liveverslag tevergeefs te stoppenNu.nl - Buitenland

Deze Canadese verslaggever werd vrijdag tijdens een liveopname onderbroken door een beveiliger. Mike Crawley deed verslag voor een congreszaal in Niagara Falls. Daar hield de Canadese politieke partij Ontario PC een congres. In zijn verslag kwam een minister die lid is van de partij ter sprake.
Zondag 23 Februari 2020 - 08:21:02 - Nu.nl - Buitenland
 

Greta Thunberg had anorexia en werd gepest: ‘Ze lachte en praatte niet meer’AD - Buitenland

Onderzoekers maken overuren in laboratoria. De wereld zit te springen om een vaccin tegen het coronavirus Covid-19. Hoe verloopt de zoektocht en wanneer levert die resultaat op?
Zondag 23 Februari 2020 - 06:00:12 - AD - Buitenland
 

Zoektocht naar een vaccin tegen het coronavirus: waarom duurt dat zo lang?AD - Buitenland

Een forse zandstorm zorgt op de Canarische Eilanden voor flink wat problemen. Het Spaanse meteorologische instituut denkt dat de zandstorm pas morgen gaat liggen. Veel Nederlanders zien hun vakantie in rook opgaan. ,,Het is spannend en angstaanjagend”, zegt een van hen tegen deze nieuwssite.
Zondag 23 Februari 2020 - 06:00:00 - AD - Buitenland
 

Carnaval Braziliaanse deelstaat overschaduwd door geweld rond politiestakingNOS Nieuws - Buitenland

In de Braziliaanse deelstaat Ceará worden de jaarlijkse carnavalsfestiviteiten deels overschaduwd door een al dagen durende staking van de militaire politie. Door die staking is het geweld er fors toegenomen. Er zijn in drie dagen tijd 88 mensen gedood, melden lokale media op basis van cijfers van overheden.

In de noordoostelijke deelstaat heeft de militaire politie het werk neergelegd met als eis meer salaris. Door de staking is er een enorme veiligheidscrisis ontstaan, zei correspondent Nina Jurna in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Inwoners, onder wie criminelen, maken misbruik van de situatie.

"In de steden hebben gemaskerde agenten de macht overgenomen", vertelde Jurna. "Vanwege het carnavalsweekend is dat extra gevaarlijk. In vijf steden is het carnaval dan ook afgelast." De burgemeester van Paracuru benadrukte dat hij de veiligheid van feestvierders niet meer kon garanderen.

In Ceará raakte deze week een senator gewond. In de stad Sobral werd hij neergeschoten toen hij probeerde met een graafmachine een blokkade van stakers te beëindigen.

President Bolsonaro heeft 2000 militairen naar het gebied gestuurd. Voor hem is de situatie een dilemma. De president heeft beloofd criminaliteit hard aan te pakken en spreekt geregeld zijn steun uit voor de ordediensten. Bolsonaro zou de agenten daarmee onbedoeld sterken in hun eisen voor meer loon.

Politiediensten mogen in Brazilië niet staken, maar toch bestaat de vrees dat de acties zich uitbreiden. In de deelstaat Minas Gerais kregen agenten er ruim 40 procent loon bij na te hebben gedreigd met een staking.

Zondag 23 Februari 2020 - 02:19:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Sanders maakt favorietenrol waar en wint in NevadaNOS Nieuws - Buitenland

Bernie Sanders heeft de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Nevada gewonnen. Sanders was al de favoriet, nadat hij de meeste stemmen had gekregen bij de eerste twee voorverkiezingen, die in Iowa en New Hampshire.

Pete Buttigieg, die het in beide staten ook heel goed deed, lijkt in Nevada een stuk minder populair. De oud-burgemeester staat in de voorlopige uitslagen op plaats drie, achter oud-vicepresident Joe Biden, maar nog voor senator Elizabeth Warren.

Sanders sprak zijn aanhangers toe na de bekendmaking van de resultaten:

South Carolina cruciaal voor Biden

Correspondent Arjen van der Horst zegt dat de overwinning van Sanders niet als een verrassing komt. "Hij stond de afgelopen maanden in Nevada steevast bovenaan in de peilingen. Sanders heeft duidelijk een belangrijke les geleerd van 2016, toen Clinton hoog scoorde bij de latino-kiezers. Hij heeft sindsdien bruggen geslagen en dat betaalt zich nu uit." In Nevada is een op de vijf kiezers latino.

Voor Biden worden de voorverkiezingen komende week in South Carolina cruciaal. "Als hij daar niet eerste wordt, is hij nagenoeg toast", zegt Van der Horst. "In South Carolina is de meerderheid van de Democratische kiezers African American en hij rekent op de steun van de zwarte kiezer om voor een doorbraak te zorgen."

Super Tuesday in aantocht

De winnaar van de Democratische voorverkiezingen neemt het in november op tegen president Trump. In elke staat zijn er gedelegeerden te verdienen voor de partijconferentie in juli, waar de kandidaat wordt gekozen.

Het wachten is vooral op 3 maart, beter bekend als Super Tuesday. Dan zijn er in veertien staten voorverkiezingen en kunnen de kandidaten dus heel veel afgevaardigden binnenhalen. Ook in Texas en Californië gaan kiezers die dag naar de stembureaus.

Zondag 23 Februari 2020 - 00:44:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bernie Sanders maakt verwachtingen waar met daverende overwinning in NevadaAD - Buitenland

Een meisje uit St. Charles in de Amerikaanse staat Missouri is op amper elfjarige leeftijd thuis in bad bevallen. Haar broer van 17 is de vader. De jongen gaf toe dat hij ‘zo’n honderd keer seks’ had gehad” met zijn zus, maar beweerde niet te weten dat ze zwanger was.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 22:44:00 - AD - Buitenland
 

Coronavirus: zo staat de wereld er vandaag voorAD - Buitenland

Het oor van de 39-jarige Thijs Wortmann uit het Belgische Oostduinkerke is afgebeten bij een aanval op het Kaapverdische eiland São Vicente. De man moest noodgedwongen terug naar België en lag daarna nog vijf dagen in het ziekenhuis door een infectie.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 20:36:37 - AD - Buitenland
 

Oor van Thijs (39) afgebeten in Kaapverdië: ‘Ik lijk nu precies op Vincent van Gogh’AD - Buitenland

Het Openbaar Ministerie in België doet onderzoek naar drie patiënten die in 2017 allen aan één oog blind raakten na een routineoperatie in het universitaire ziekenhuis van Leuven. De drie Belgen dienden een klacht in tegen het ziekenhuis en de arts.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 20:24:00 - AD - Buitenland
 

Khamenei lijkt Iraans parlement stevig in handen te houden NOS Nieuws - Buitenland

Aanhangers van de hoogste leider ayatollah Khamenei stevenen af op een grote meerderheid in het Iraanse parlement. Dat blijkt uit de eerste resultaten van de parlementsverkiezingen van gisteren, die bekend zijn gemaakt op de Iraanse staatstelevisie.

Zo zijn de dertig kandidaten die straks namens de hoofdstad Teheran in het parlement zetelen allemaal gelieerd aan de Revolutionaire Garde. Volgens persbureau Reuters bezet het elitekorps van het Iraanse leger straks 178 van de 290 parlementszetels.

Lage opkomst

Vooraf was al duidelijk dat de conservatieven waarschijnlijk zouden winnen. In aanloop naar de parlementsverkiezingen werden veel hervormingsgezinde kandidaten op verschillende gronden afgewezen.

Het is officieel nog niet bekend hoeveel van de 58 miljoen stemgerechtigde Iraniërs naar de stembus zijn gegaan, maar persbureau Reuters meldt op basis van onbevestigde bronnen dat het opkomstpercentage op 45 procent ligt. Dat zou het laagste percentage zijn sinds de Islamitische Revolutie in 1979.

Khamenei hoopte juist op een hoge opkomst, omdat hij daarmee steviger in het zadel zou komen te zitten. Stemmen was een religieuze plicht, zei hij gisteren nog, en stembureaus bleven vijf uur langer open.

Turbulente tijd

De verkiezingen vinden plaats in een turbulente tijd voor het land. Vanwege de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani vorige maand is de spanning met de VS flink opgelopen. Daarnaast zijn veel Iraniërs ontevreden over de economische situatie en over de manier waarop het regime een aantal crises heeft aangepakt.

Sinds eind vorig jaar roeren ontevreden burgers zich in het hele land, maar de antiregeringsprotesten worden door ordetroepen hard neergeslagen. Volgens anonieme bronnen bij de Iraanse regering zijn er zeker 1500 mensen om het leven gekomen.

Vorige maand gingen betogers opnieuw de straat op, nadat de Iraanse regering het neerhalen van een Oekraïens passagierstoestel bij hoofdstad Teheran had toegegeven. Bij die vliegramp kwamen alle 176 inzittenden om het leven.

Zaterdag 22 Februari 2020 - 20:03:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Patiënten blind na mislukte operatie: ‘Hebben ze een medisch experiment op ons uitgevoerd?’AD - Buitenland

De praalwagen met ‘Jodenkoppen’ die vorig jaar te zien was in een carnavalsoptocht in het Vlaamse Aalst zal morgen opnieuw uitrijden in de traditionele optocht. De wagen veroorzaakte eerder wereldwijde ophef.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 19:16:51 - AD - Buitenland
 

Luke, Nikki en Bo schrijven gedicht over bombardement in NijmegenNOS Nieuws - Buitenland

Het bombardement van Nijmegen was één van de vele dieptepunten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er waren bijna 800 doden en duizenden gewonden. En om het nog erger te maken; de bommen kwamen per ongeluk op Nijmegen terecht. Vandaag herdachten kinderen uit de stad herdachten het, 76 jaar na die vreselijke dag.

Speciaal voor vandaag hebben Luke, Nikki en Bo ene gedicht geschreven over de kinderen die omkwamen. Dat mochten ze bij de herdenking voorlezen. Je ziet het in de video hierboven.

Zaterdag 22 Februari 2020 - 19:01:59 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Grote zandstorm op Canarische Eilanden, vliegverkeer ontregeldNu.nl - Buitenland

De vliegvelden op de Canarische Eilanden zijn zaterdagavond een aantal uren gesloten geweest vanwege een grote zandstorm. De lucht kleurt volledig oranje, meldt de Spaanse krant El Pais. Het vliegverkeer is inmiddels weer langzaam op gang gekomen.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 17:13:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Bernie Sanders wint voorverkiezing Nevada met ruime voorsprongNu.nl - Buitenland

Presidentskandidaat Bernie Sanders heeft overtuigend de caucus in Nevada gewonnen, de presidentiële voorverkiezing voor de Democratische Partij. Nadat 50 procent van de stemmen was geteld , bleek dat de senator uit Vermont 46,6 procent van de gedelegeerden achter zich heeft gekregen en lijkt hij niet meer in te halen.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 16:31:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Praalwagen met ‘Jodenkoppen’ gaat weer rijden in AalstAD - Buitenland

Bij rellen en lynchpartijen in Zambia zijn zeker 43 mensen gedood. Ook vielen 23 gewonden. De slachtoffers werden verantwoordelijk gehouden voor bizarre ‘gasaanvallen’ op scholen en woningen.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 15:13:52 - AD - Buitenland
 

Zambia in de ban van bizarre gasaanvallen op burgersAD - Buitenland

Donald Trump Junior, de zoon van de Amerikaanse president en een fervent jager, heeft toestemming gekregen om in het noordwesten van Alaska te jagen op een grizzlybeer. Trump jr. zal binnenkort afreizen naar het dorp Nome nabij de Beringzee voor zijn favoriete tijdverdrijf.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 14:53:49 - AD - Buitenland
 

Donald Trump jr. krijgt vergunning om grizzlybeer af te schieten in AlaskaAD - Buitenland

India heeft velden met meer dan 3000 ton gouderts ontdekt in een van de noordelijke staten. Het land is na China de grootste goudconsument ter wereld en delft zelf jaarlijks 2 tot 3 ton goud.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 14:14:45 - AD - Buitenland
 

India ontdekt gebied met 3000 ton goudertsAD - Buitenland

Het verhaal van de Australische Quaden Bayles (9) ging deze week de hele wereld over. In tranen wenste hij dat hij dood was, door alle pesterijen vanwege zijn dwerggroei. Ondanks massale steun houdt de ellende niet op. Op sociale media wordt nu beweerd dat Quaden en zijn moeder Yarraka oplichters zijn en de jongen eigenlijk veel ouder is dan hij beweert.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 13:44:12 - AD - Buitenland
 

En nog houden pesterijen niet op: Quaden (9) ervan beschuldigd dat hij 18-jarige oplichter isAD - Buitenland

Met inmiddels twee doden en bijna 30 besmettingen is Italië het zwaarst door het coronavirus getroffen land in Europa. Een gedeelte van Noord-Italië is van de buitenwereld afgesloten, mondkapjes zijn al weken uitverkocht en in het hele land heerst angst.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 13:29:39 - AD - Buitenland
 

Paniek is groot in Italië na tweede coronadodeAD - Buitenland

Sandra Phlippen is chief economist bij ABN Amro en docent aan de Erasmus School of Economics.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 12:30:01 - AD - Buitenland
 

China treedt zo totalitair op dat zelfs een normaal verkoudheidje verdacht lijktAD - Buitenland

De Koninklijke Munt van België - waar de Belgische euromunten worden geslagen - is in de nacht van donderdag op vrijdag overvallen. Dat is door het Brusselse parket bevestigd. Twee van de overvallers konden in het gebouw al gepakt worden, een derde is nog op de vlucht. Bij de inbraak is alleen waardeloze buit meegenomen.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 11:30:00 - AD - Buitenland
 

Casa de Papel in Brussel: tweetal opgepakt met zakken vol muntenAD - Buitenland

In Rome is een van de spectaculairste archeologische vondsten in lange tijd gedaan: bij opgravingen op het Forum Romanum is een tombe gevonden die wordt toegeschreven aan Romulus, een van de stichters van de Eeuwige Stad.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 11:11:00 - AD - Buitenland
 

Spectaculaire archeologische vondst in Rome: tombe van RomulusAD - Buitenland

Miljardair Mike Bloomberg profileert zich graag als de anti-Trump. Maar de man die de volgende president van de Verenigde Staten wil worden, wordt nu afgerekend op vrouwonvriendelijk gedrag.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 10:33:40 - AD - Buitenland
 

Ook Bloomberg heeft nu een probleem met vrouwenAD - Buitenland

Topman Michael O’Leary van luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft een storm van kritiek geoogst na een uitspraak dat moslimmannen op luchthavens strengere veiligheidscontroles zouden moeten ondergaan dan andere reizigers. ,,Dat is waar de dreiging van komt”, zei hij in een spraakmakend interview met de Britse krant The Times.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 10:19:00 - AD - Buitenland
 

Topman Ryanair: ‘Alleenreizende moslimsmannen strenger controleren’AD - Buitenland

Wie vertrokken is naar zijn wintersportbestemming, moet rekening houden met lange files. Het is erg druk op wegen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, signaleert de ANWB.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 05:42:00 - AD - Buitenland
 

Hoe katholiek zijn carnavalvierders eigenlijk nog?De Volkskrant - Buitenland

Na twee weken quarantaine zijn de meeste passagiers van cruiseschip Diamond Princess aan wal. Aan boord raakten meer dan zeshonderd opvarenden besmet met het coronavirus, de grootste besmetting buiten China. Hoe kon dat gebeuren?
Zaterdag 22 Februari 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het is druk op de wegen naar de wintersportAD - Buitenland

De Democratische presidentskandidaat Bernie Sanders is door de Amerikaanse inlichtingendiensten gewaarschuwd dat Rusland probeert zijn verkiezingscampagne te helpen. Sanders bevestigt een bericht daarover dat vrijdag verscheen in de Washington Post. Ook president Donald Trump is op de hoogte gesteld van de Russische inmenging.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 04:44:00 - AD - Buitenland
 

Russen proberen Bernie Sanders te helpen in campagneAD - Buitenland

Het aantal moorden in de Braziliaanse staat Ceará, in het noordoosten van het land, is de afgelopen dagen bijna vervijfvoudigd. Sinds de militaire politie dinsdag is gaan muiten voor betere salarissen, zijn binnen twee dagen 51 mensen van het leven beroofd, meer dan één moord per uur. Normaal bedraagt het aantal moorden per dag ongeveer zes. Dat melden Braziliaanse media.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 04:22:00 - AD - Buitenland
 

Braziliaanse politie muit, vijf keer zoveel moordenAD - Buitenland

Jens Nygaard Knudsen, de bedenker van de legendarische LEGO-poppetjes, is overleden. De Deen stierf woensdag op 78-jarige leeftijd, zo maakten twee medewerkers van het bedrijf vrijdag bekend via Twitter.
Zaterdag 22 Februari 2020 - 03:40:00 - AD - Buitenland
 

Nieuw ontdekte slakkensoort vernoemd naar Greta ThunbergDe Volkskrant - Buitenland

Vrijdag klonk het laatste applaus voor Reinbert de Leeuw, icoon van het Nederlandse muziekleven en ultieme pleitbezorger van de kunstmuziek. Wie verdedigt nu het kwetsbare repertoire?
Vrijdag 21 Februari 2020 - 20:52:41 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ceta-verdrag: Gaat vrijhandel ten onder aan politieke fragmentatie?De Volkskrant - Buitenland

Een team archeologen presenteerde vrijdag de vondst van een grafkelder met sarcofaag die zou toebehoren aan Romulus, volgens de legende de stichter en eerste koning van Rome.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 20:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tientallen multinationals betaalden wetenschapper miljoen in strijd tegen klimaatbeleidDe Volkskrant - Buitenland

Na Amsterdam denkt ook Den Haag aan de bouw van een erotisch centrum. Het moet een betere situatie voor de sekswerkers opleveren en de druk op de uitgaansgebieden verlichten. Maar hoe zien de prostituees dat nou zelf? ‘Ik geloof er niks van dat toeristen straks de metro in gaan voor een erotisch centrum.’
Vrijdag 21 Februari 2020 - 19:54:32 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe de ster van een veelbelovende Chinese astronoom doofde in HillegomDe Volkskrant - Buitenland

Recent slachtoffer in de cultuuroorlog: de term carnaval, veel te katholiek. Doorgeslagen politieke correctheid of niet, het verkleedfeest heeft zijn traditionele veren allang afgeschud.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 19:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oeteldonk viert carnaval volgens strikte regels: ‘Een banaan staat binnen een minuut weer buiten’De Volkskrant - Buitenland

Brussel is verbaasd over de Nederlandse weerstand tegen vrijhandelsver­drag Ceta. Als Europa in de huidige wereld overeind wil blijven, is eenheid noodzakelijk. Tegenstanders vrezen voor de nationale soevereiniteit.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 19:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dobberen met 600 geïnfecteerden aan boord: zo werd Diamond Princess één grote ziekenboegDe Volkskrant - Buitenland

Vrijdag 21 Februari 2020 - 18:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mythe of niet, heel Rome loopt uit voor het gevonden graf van RomulusDe Volkskrant - Buitenland

Het is piepklein, amper een paar millimeter groot, het is ontdekt in Brunei en genoemd naar klimaatactivist Greta Thunberg. Een nieuwe slakkensoort. Het beestje kan slecht tegen droogte en temperatuurwisselingen als gevolg van klimaatverandering. Hij gaat nu door het leven als de Craspedotropis gretathunbergae.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 17:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Werken in een erotisch centrum, zoals de burgemeester wil? ‘Nooit!’De Volkskrant - Buitenland

Wie carnaval viert in Oeteldonk (Den Bosch) kan zich beter eerst inlezen in ‘het protocol’. Iedereen is welkom, maar pas ‘oe eige’ dan wel een beetje aan.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 17:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zonder De Leeuw gaat de kunstmuziek op zoek naar nieuwe verdedigers van kwetsbaar repertoireDe Volkskrant - Buitenland

In hoeverre leidt buitenlandse financiering van moskeeën tot een radicalere koers, wil de Tweede Kamer weten. Twee weken en achttien ondervragingen later is die vraag nog altijd niet beantwoord. Een analyse van het omstreden onderzoek in zeven fragmenten.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 16:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Rwanda wordt het bloed voor ziekenhuizen per drone bezorgdDe Volkskrant - Buitenland

Tientallen Nederlandse multinationals steunden in de jaren negentig het Global Institute van klimaatscepticus Frits Böttcher, zo blijkt uit zijn nagelaten archief. Dankzij financiële steun van ruim 1 miljoen gulden kon Böttcher het verhaal verspreiden dat het broeikaseffect een mythe was. Zijn lobby heeft er volgens experts aan bijgedragen dat het Nederlandse klimaatbeleid maar langzaam op gang kwam.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 16:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Na 18 verhoren is duidelijk: er dreigt een parallelle samenlevingDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump arriveert maandag in India voor zijn eerste officiële bezoek. De Verenigde Staten en India hebben elkaar nodig tegen gezamenlijke rivaal China. Het bezoek moet vooral de onderlinge handelspolitieke geschillen gladstrijken.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 16:37:11 - De Volkskrant - Buitenland
 

Volgens conservatieve Polen ontbreekt het juist in Nederland aan mediavrijheidDe Volkskrant - Buitenland

Liegen mag niet, toch doen we het allemaal weleens, wees eerlijk. Hou dit in uw achterhoofd, ik kom erop terug. Eerst Donald Trump, de opperleugenaar. Als hij in 1991 in scheiding ligt, belt een verslaggever hem. Ze krijgt iemand aan de lijn die zegt zijn woordvoerder te zijn, maar meteen weet ze: dit is Trump zelf die doet alsof hij iemand anders is! Het is een verbluffende en vermakelijke episode uit de Netflix-documentaire Trump: An American Dream. Hij ontkent later glashard.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 14:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De draai van Blok: komt Syriëganger toch voor Koerdisch tribunaal?De Volkskrant - Buitenland

Een 23-jarige man uit het Brabantse Deurne is vrijdag veroordeeld tot 2 jaar gevangenisstraf, waarvan 1 jaar voorwaardelijk, voor een poging tot afpersing van supermarktconcern Ahold Delhaize. Het Openbaar Ministerie eiste eerder een straf van 4 jaar.
Vrijdag 21 Februari 2020 - 08:50:09 - De Volkskrant - Buitenland
 

Celstraf voor gifafperser Ahold DelhaizeDe Volkskrant - Buitenland

Erik Staal kwam donderdag voor vanwege zijn diefstal uit een kas die bedoeld was voor kansarme Zuid-Afrikanen. Justitie eiste 3,5 jaar celstraf en een bestuursverbod van vijf jaar. Staal had het zichtbaar zwaar, maar leek niet iedereen van zijn spijt te kunnen overtuigen.
Donderdag 20 Februari 2020 - 22:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump en Modi halen banden aan vanwege gezamenlijke rivaal ChinaDe Volkskrant - Buitenland

In mijn inbox staarde ik naar een vers binnengekomen mailtje. Afzender: de Nederlandse ambassade in mijn thuisstad. Onderwerp: lunch met journalisten. Ik las dat een select groepje Poolse journalisten naar Nederland zou reizen voor een ‘studietrip’. Om ze voor te bereiden op dat (door Nederland gefinancierde) bezoek kregen ze een lunch aangeboden op de ambassade. Wilde ik komen?
Donderdag 20 Februari 2020 - 21:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De boodschap van Trump-kiezers: jullie waarheid is niet de onzeDe Volkskrant - Buitenland

Nederland overweegt Nederlandse IS-strijders te laten berechten op een IS-tribunaal in Koerdisch Syrië. Gesprekken daarover zijn gaande.
Donderdag 20 Februari 2020 - 20:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom Erik Staal geld dat voor arme Zuid-Afrikanen was bedoeld in eigen zak stakDe Volkskrant - Buitenland

Vrijdagochtend neemt men afscheid van dirigent, componist en pianist Reinbert de Leeuw (1938-2020) in het Muziekgebouw in Amsterdam. We bellen met klassieke muziekredacteur Merlijn Kerkhof, die erbij zal zijn.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afscheid van Reinbert de Leeuw: ‘Als hij zei dat iets goed was, namen de mensen dat aan’De Volkskrant - Buitenland

Een belangenvereniging van de melkveehouderij presenteerde donderdag haar eigen onderzoek naar stikstofdepositie. De landbouw lijkt veel minder bij te dragen aan de neerslag van stikstof dan volgens de cijfers van het RIVM. Hoe kan dat?
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom komt de belangenvereniging tot andere stikstofcijfers? Drie vragenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bedenker LEGO-poppetjes overledenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.