Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Duitse kerstmarkten: meer fysieke beveiligingAD - Buitenland

Bij kunstkenners zijn twijfels gerezen over de echtheid van de in Roemenië opgegraven pasteltekening die lijkt op de Picasso die in 2012 verdween uit de Kunsthal in Rotterdam. De kenners baseren zich op foto’s van de vinder van het doek ‘Tête d’Arlequin’ (1971).
Zondag 18 November 2018 - 14:13:00 - AD - Buitenland
 

Wederom wegblokkades in Frankrijk vanwege brandstofprijzenNu.nl - Buitenland

In Frankrijk hebben demonstranten zondag wederom meerdere wegen geblokkeerd uit protest tegen de stijgende benzineprijzen.
Zondag 18 November 2018 - 11:33:51 - Nu.nl - Buitenland
 

In Roemenië gevonden ‘Picasso’ is mogelijk vervalsingAD - Buitenland

Na de massale protesten van boze automobilisten in Frankrijk, gisteren, vinden er vandaag opnieuw acties plaats vanwege de hoge brandstofprijzen. Franse media meldden dat er her en der weer mensen in gele hesjes de straat op zijn gegaan al is dat lang niet zo massaal.
Zondag 18 November 2018 - 10:30:00 - AD - Buitenland
 

Moslimrebellen doden zeker 42 vluchtelingen in CARNu.nl - Buitenland

Bij een aanval door moslimrebellen op een vluchtelingenkamp in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen. 
Zondag 18 November 2018 - 10:04:39 - Nu.nl - Buitenland
 

Benzineprotest Frankrijk: ondanks ruim 400 gewonden opnieuw actiesAD - Buitenland

Een Nederlander heeft in België tevergeefs beroep aangetekend tegen zijn veroordeling voor het met veertien messteken ‘afmaken’ van een West-Vlaamse kunstenaar in 2014. De beroepsrechter veroordeelde Andreas W. (55) uit Arnhem vrijdag tot twintig jaar cel wegens opzettelijke doodslag. Zijn ex-partner (44) werd net als in eerste aanleg vrijgesproken.
Zondag 18 November 2018 - 10:01:00 - AD - Buitenland
 

Dodental bosbranden Californië loopt op naar 76, 1.276 vermissingenNu.nl - Buitenland

Door de bosbrand in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn zeker 76 mensen om het leven gekomen. Het aantal vermissingen is flink gestegen naar 1.276. 
Zondag 18 November 2018 - 09:51:10 - Nu.nl - Buitenland
 

Nederlandse kunstdetective geeft Byzantijns kunstwerk terug aan ambassade CyprusNu.nl - Buitenland

De Nederlandse kunstdetective Arthur Brand heeft een zeer zeldzaam, 1.600 jaar oud Byzantijns kunstwerk dat in 1974 uit Cyprus werd gestolen, teruggegeven aan de ambassade van Cyprus in Den Haag.
Zondag 18 November 2018 - 08:07:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Politie verjaagt Franse demonstranten met traangas in ParijsNu.nl - Buitenland

Honderden demonstranten botsten zaterdag met de politie in het centrum van Parijs. De politie zette traangas in. Eerder die dag gingen de Fransen massaal de straat op om te protesteren tegen de hoge brandstofprijzen in het land. Dat leidde tot gevaarlijke situaties en zelfs een dode.
Zondag 18 November 2018 - 07:19:55 - Nu.nl - Buitenland
 

Wekdienst 18/11: sinterklaasintochten en wereldbekerwedstrijden schaatsenNOS Nieuws - Buitenland

Goedemorgen! Sinterklaas komt vandaag aan in onder meer Amsterdam, Utrecht en Tilburg. In Japan staat de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen op het programma.

Ook vandaag wordt het een zonnige dag. De middagtemperatuur schommelt tussen de 6 en 8 graden. Aan het einde van de middag en in de avond neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe, maar het blijft droog.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

In onder meer Amsterdam, Utrecht en Tilburg komt Sinterklaas vandaag aan. Gisteren kwam het op verschillende plaatsen in Nederland tot confrontaties tussen actievoerende voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Het is de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Japan. Die zijn van 06.30 uur tot 11.00 live te volgen op NOS.nl en in de app. En voor het eerst wordt de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. De prijs voor aanstormend schrijftalent is vernoemd naar de in 2015 overleden schrijver. De uitreiking is in Alkmaar en de winnaar krijgt 7500 euro.

Wat heb je gemist?

De Nederlands-Roemeense schrijfster Mira Feticu heeft mogelijk een Picasso teruggevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Ze vond het werk in het Roemeense dorp Greci na een anonieme tip. Deskundigen onderzoeken de tekening nu op echtheid.

De Picasso werd 6 jaar geleden gestolen door Roemenen, samen met werken van Claude Monet, Henri Matisse, Jacob Meijer de Haan en Paul Gauguin.

Ander nieuws uit de nacht:

Argentinië zegt dat het de middelen niet heeft om de onderzeeër te bergen die gisteren na een jaar werd teruggevonden. Volgens minister van Defensie Aguad ontbeert het land de moderne technologie, onduidelijk is of hij de financiële middelen heeft om hulp in te schakelen. President Trump zegt over twee dagen met een rapport met feiten over Khashoggi te komen. Volgens de president staat in het rapport wie de moord heeft gepleegd en wat daarvan de gevolgen zullen zijn. De burgemeester van Deventer heeft gisteravond een noodbevel ingesteld om te voorkomen dat rivaliserende voetbalsupporters met elkaar op de vuist zouden gaan. Supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles zouden aan de vooravond van de wedstrijd hebben afgesproken om in Deventer met elkaar op de vuist te gaan.

En dan nog even dit:

Pech voor de supporters van NEC en Sparta die vanmiddag de wedstrijd tussen hun clubs willen zien in het Goffertstadion in Nijmegen. De kachels zijn afgekeurd. De verwarming kan pas weer aan als een nieuwe milieukeuring is gedaan. Omdat het naar verwachting fris blijft (een graad of 7 met een strakke oostenwind) raadt NEC de fans aan zich warm aan te kleden.

Fijne dag!

Zondag 18 November 2018 - 07:14:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Argentinië kan gevonden onderzeeër niet bergenNOS Nieuws - Buitenland

Argentinië heeft niet de middelen om de onderzeeër te bergen die na een jaar is teruggevonden. Volgens minister van Defensie Aguad ontbeert het land de moderne technologie. Onduidelijk is of hij de financiële middelen heeft om hulp in te schakelen.

De ARA San Juan raakte vorig jaar vermist na meldingen over een defect aan boord. Gisteren maakte Argentinië bekend dat het wrak was teruggevonden, 600 kilometer uit de kust op een diepte van 900 meter.

Volgens het bedrijf dat de onderzeeër opspoorde, Ocean Infinity, is de romp van het vaartuig totaal vervormd. Ook zijn er wrakstukken te zien in een gebied van 70 meter en zijn de schroeven deels verdwenen in de zeebodem.

De berging van de San Juan zal moeilijk worden door de plek waar het wrak ligt, ver uit de kust, diep onder water en op een moeilijke zeebodem. Ocean Infinity zegt daarbij te kunnen assisteren, maar wil zich eerst richten op het in kaart brengen van de rampplek.

Of er geld is voor die operatie is de vraag; Argentinië kampt met een economische crisis en heeft al flinke bezuinigingen moeten doorvoeren.

Nabestaanden van de 44 opvarenden hebben daar geen boodschap aan. "Ze hebben mijn broer laten gaan, nu moeten ze hem ook naar me terugbrengen", zegt een van hen.

De families willen niet alleen dat de resten van hun geliefden worden geborgen, ze zeggen ook dat het wrak moet worden onderzocht om problemen in de toekomst te voorkomen.

Zondag 18 November 2018 - 06:47:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Pa Flodder’ krijgt opnieuw 20 jaar cel voor ‘slachtpartij’ in BelgiëAD - Buitenland

Bij een aanval door moslimrebellen op een vluchtelingenkamp in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) zijn minstens 42 mensen om het leven gekomen.
Zondag 18 November 2018 - 05:37:13 - AD - Buitenland
 

Veel doden bij aanval op vluchtelingen Centraal-Afrikaanse RepubliekAD - Buitenland

In Fredericksburg, in de Amerikaanse staat Texas, zijn zaterdag twee oorlogsveteranen om het leven gekomen toen het historische gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog waarin zij vlogen neerstortte op de parkeerplaats van een appartementencomplex.
Zondag 18 November 2018 - 04:46:39 - AD - Buitenland
 

VS: over twee dagen rapport met feiten over KhashoggiNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse president Trump zegt maandag of dinsdag met een allesomvattend rapport te komen over de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi.

Volgens Trump staat in het rapport wie de moord heeft begaan en wat daarvan de consequenties zullen zijn.

Eerder berichtten Amerikaanse media dat de inlichtingendienst CIA tot de conclusie is gekomen dat de Saudische kroonprins achter de moord zit. Khashoggi, een criticus van het Saudische regime, werd op 2 oktober in het Saudische consulaat in Istanbul vermoord door een groep moordenaars uit Saudi-Arabië.

De hoofdaanklager in Saudi-Arabië eist inmiddels de doodstraf tegen de vijf vermoedelijke moordenaars. Volgens zijn onderzoek was het de bedoeling om Khashoggi in het Turkse consulaat te ontvoeren en terug te brengen naar Saudi-Arabië, maar werd dat plan niet goed uitgevoerd en kwam Khashoggi daarbij om.

Turkije gelooft die lezing niet en wil dat de verdachten in Turkije worden berecht.

Zondag 18 November 2018 - 03:54:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

In Londen is het anno 2018 nieuws als een minister niet aftreedtDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump belooft een van de komende dagen met ‘een allesomvattend rapport’ te komen over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Zondag 18 November 2018 - 03:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Doden na crash vliegtuig uit Tweede WereldoorlogAD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump belooft een van de komende dagen met ‘een allesomvattend rapport’ te komen over de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi.
Zondag 18 November 2018 - 03:21:53 - AD - Buitenland
 

Tienduizenden Indiërs ontheemd na verwoestende stormNOS Nieuws - Buitenland

In het zuiden van India zijn zeker 33 mensen omgekomen door een zware tropische storm. De storm trok vrijdag over het gebied in de zuidelijkste staat van India, Tamil Nadu, en de omvang van de ramp wordt nu duidelijker. Tienduizenden mensen kunnen hun huis niet meer in vanwege de schade.

De overheid heeft 400 tentenkampen ingericht om de 82.000 ontheemde mensen op te vangen. De Indiase marine ondersteunt de megaoperatie met twee schepen en een helikopter om drinkwater, voedsel en medicijnen bij de slachtoffers te krijgen.

Geen stroom

De autoriteiten zeggen dat 100.000 bomen zijn ontworteld en 30.000 elektriciteitspalen zijn omgewaaid. Ook zijn duizenden hectaren landbouwgrond verwoest. Vooral het gebrek aan stroom is nijpend, bijna 10.000 hulpverleners zijn ingevlogen om de elektriciteitsvoorziening te herstellen.

De provincie Tamil Nadu wordt vaker getroffen door tropische stormen en orkanen, die zich ontwikkelen in de Golf van Bengalen.

Zondag 18 November 2018 - 03:09:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump belooft ‘allesomvattend rapport’ over moord KhashoggiAD - Buitenland

De Argentijnse regering zegt dat het land niet in staat is om de gezonken onderzeeër ARA San Juan, die in de vroege zaterdagochtend na een zoektocht van een jaar werd gevonden, te bergen. ,,Wij beschikken niet over de moderne technologie om de duikboot omhoog te brengen’’, zei de Argentijnse minister van Defensie Oscar Aguad zaterdagmiddag op een persconferentie.
Zondag 18 November 2018 - 02:59:00 - AD - Buitenland
 

Greenpeace entert palmolieschip onderweg naar RotterdamNOS Nieuws - Buitenland

Zes activisten van Greenpeace die een vrachtschip met palmolie bij de Spaanse havenstad Cadiz enterden zijn opgesloten aan boord van het schip, zegt de milieuorganisatie. De tanker Stolt Tenacity vervoert palmolie uit Indonesië en is onderweg naar de haven van Rotterdam.

De demonstranten beklommen het 185 meter lange vrachtschip en hingen spandoeken op met de teksten "Red Het Regenwoud"en "Stop Met Vieze Palmolie." Palmolie wordt onder andere gebruikt bij de productie van koekjes, chips, en cosmetica. Volgens Greenpeace gaat de productie van palmolie ten koste van het tropisch regenwoud.

Greenpeace heeft spaarzaam radiocontact met de activisten en zegt dat ze zitten opgesloten in een hut aan boord van de Stolt Tenacity. De kapitein was door de milieubeweging van tevoren ingelicht dat het protest geweldloos zou verlopen.

Zondag 18 November 2018 - 01:41:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Argentinië: ‘Wij hebben de middelen niet om gezonken onderzeeër te bergen’AD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de staat Californië bezocht om de verwoestingen door de ernstige bosbranden met eigen ogen te bekijken. Zaterdag bezocht de president onder meer het gebied rond het plaatsje Paradise, een dorpje dat bijzonder zwaar is getroffen.
Zondag 18 November 2018 - 00:50:00 - AD - Buitenland
 

Trump bezoekt rampgebied Californië: ‘Triest om te zien’AD - Buitenland

De Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) heeft militieleider Alfred Yekatom aangehouden en uitgeleverd aan het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Hij wordt verdacht van oorlogsmisdaden tegen moslimminderheden in het land.
Zaterdag 17 November 2018 - 23:43:40 - AD - Buitenland
 

Ook Democratische kandidaat in Florida gooit handdoek in de ringNOS Nieuws - Buitenland

De Democratische gouverneurskandidaat in Florida Andrew Gillum trekt zich terug uit de race om het gouverneurschap in de staat en heeft zijn nederlaag toegegeven.

Gillum, die burgemeester is van de hoofdstad van Florida Tallahassee, hoopte de eerste zwarte gouverneur van Florida te worden. Het verkiezingsresultaat viel echter tegen; na de verkiezingen van vorige week gaf hij al toe dat hij verloren had, maar toen bleek dat het verschil in stemmen klein genoeg was voor een hertelling, trok hij die woorden weer in.

Wacht uitslag niet af

Enkele uren voor de officiële uitslag van de handmatige hertelling werd verwacht, staakt hij nu toch zijn strijd. Het was nu al duidelijk dat hij het niet zou gaan halen. Dat betekent dat de Republikein DeSantis nu de nieuwe gouverneur wordt.

Afgelopen nacht trok ook de Democratische kandidaat Stacey Abrams in Georgia haar conclusies en staakte haar poging om daar gouverneur te worden. Ze legt zich niet neer bij de nederlaag en kondigde aan naar de rechter te stappen vanwege vermeende misstanden bij de verkiezingen.

Zaterdag 17 November 2018 - 22:30:48 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Afrikaanse oorlogmisdadiger ‘Rambo’ naar Internationaal StrafhofAD - Buitenland

Door het lage waterpeil van het Ladybower-stuwmeer in het Engelse Derbyshire zijn de ruïnes van een ‘verloren’ dorpje terug zichtbaar. Het dorp Derwent is in de jaren ’40 onder water gelopen na de maken van het stuwmeer.
Zaterdag 17 November 2018 - 21:49:51 - AD - Buitenland
 

Lage waterstand van stuwmeer onthult opnieuw ‘verloren’ dorpje in EngelandAD - Buitenland

Veel van de bijna 3000 migranten uit Midden-Amerika die de grens met Californië hebben bereikt, voelen zich niet welkom in de Mexicaanse stad Tijuana, een van de laatste grote plaatsen voor de grens met de Verenigde Staten.
Zaterdag 17 November 2018 - 21:45:06 - AD - Buitenland
 

Rellen bij herdenking studentenopstand AtheneNOS Nieuws - Buitenland

In de Atheense studentenwijk Exarchia zijn demonstranten slaags geraakt met de politie. Ze gooiden met molotovcocktails en stenen. De mobiele eenheid gebruikte waterkanonnen en traangas om de betogers uiteen te drijven.

In een ander deel van de stad liepen duizenden demonstranten onder zware politiebegeleiding mee in de jaarlijkse mars door het centrum van de Griekse hoofdstad. Met de mars wordt de studentenopstand in 1973 herdacht tegen de militaire dictatuur. Het protest werd destijds met harde hand de kop in gedrukt en bij de Technische Universiteit in de wijk Exarchia kwamen toen 24 studenten om.

Eieren

De mars eindigde bij de Amerikaanse ambassade. Veel Grieken beschuldigen de Amerikanen van steun aan de militaire dictatuur van 1967 tot 1974.

Een groep politici van regeringspartij Syriza die meeliep in de mars moest het ontgelden. Ze werden uitgejoeld en kregen waterflessen, koffiekopjes en eieren naar zich toe gegooid. Op dit incident na is de mars vreedzaam verlopen.

Ook in de Noord-Griekse stad Thessaloniki waren na afloop van de herdenkingsmars botsingen tussen demonstranten en de politie in de buurt van de universiteit. In Athene zal de onrust bij de Technische Universiteit naar verwachting nog de hele avond aanhouden.

Zaterdag 17 November 2018 - 20:48:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vluchtelingen uit karavaan uitgejoeld in Mexicaanse grensstadAD - Buitenland

De gehele bevolking van een dorpje in de Amerikaanse staat Georgia is geëvacueerd na de ontsporing van een goederentrein. In sommige van de ruim honderd wagons zou propaangas zitten. Dat melden Amerikaanse media.
Zaterdag 17 November 2018 - 19:38:32 - AD - Buitenland
 

De vader van Laura H. over de ontsnapping van zijn dochter uit het kalifaatDe Volkskrant - Buitenland

In Den Helder demonstreerden zaterdag slechts vier activisten tégen Zwarte Piet. De overige demonstranten werden met hun bus tegengehouden door de politie. Reden: de veiligheid kon niet worden gegarandeerd. En dus constateerden de voorstanders van Zwarte Piet zaterdag tevreden: ‘We hebben ons doel bereikt.’
Zaterdag 17 November 2018 - 19:33:10 - De Volkskrant - Buitenland
 

Geheel Amerikaans dorp geëvacueerd na ontsporen trein met propaangasAD - Buitenland

In het Duitse Erkelenz, dichtbij de grens met Roermond, zijn vanmiddag twee ultralight vliegtuigjes tegen elkaar aangevlogen. Daarbij is een 70-jarige piloot om het leven gekomen. De andere piloot van 60 jaar is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeluk gebeurde waarschijnlijk laag bij de grond.
Zaterdag 17 November 2018 - 18:54:00 - AD - Buitenland
 

Een Piet die wit is? Voor kinderen geen probleemDe Volkskrant - Buitenland

Sinterklaas vaart zaterdag weer een gespannen land binnen. De hernieuwde strijd om de kleur van zijn knechten is sinds 2011 alleen maar vijandiger geworden. Ook binnen de twee kampen is de eensgezindheid momenteel ver te zoeken.
Zaterdag 17 November 2018 - 16:29:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Uitlevering Gülen aan Turkije is niet aan de orde, zegt TrumpNOS Nieuws - Buitenland

President Trump heeft gezegd dat de uitlevering van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen aan Turkije niet wordt overwogen. Turkije dringt sinds de zomer van 2016, toen een couppoging werd voorkomen, aan op zijn uitlevering. President Erdogan ziet in hem de kwade genius achter de poging zijn regering ten val te brengen.

De Amerikaanse regering heeft aan Turkije laten weten dat er concreet bewijs moet zijn om een uitleveringsprocedure in gang te zetten. Gülen woont al 20 jaar in zelfgekozen ballingschap in de Verenigde Staten.

Trump zei tegen verslaggevers dat "we er altijd op uit zijn om Turkije terwille te zijn", en dat de betrekkingen met Turkije goed zijn, zeker na de terugkeer van de Amerikaanse dominee Andrew Brunson, die sinds 2016 huisarrest had in Turkije.

De president sprak verder in louter prijzende bewoordingen over zijn ambtgenoot Erdogan. Hij noemde hem een "krachtige, taaie en slimme persoonlijkheid".

Zaterdag 17 November 2018 - 15:25:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dode en gewonde door botsing vliegtuigjes bij Nederlandse grensAD - Buitenland

Tot januari was de Italiaan Vincenzo Pipino de enige die er ooit in was geslaagd het Dogepaleis in Venetië te beroven. Begin dit jaar traden dieven in zijn voetsporen: ze gingen ervandoor met juwelen ter waarde van 2 miljoen euro afkomstig uit de kunstcollectie van een lid van de Koninklijke familie uit Qatar. Pipino – een zelfverklaarde Robin Hood – laat nu zijn licht schijnen over de zaak in de Britse krant The Guardian.
Zaterdag 17 November 2018 - 14:58:00 - AD - Buitenland
 

Meesterdief over juwelenroof Venetië: ‘Ze hadden hulp van binnenuit’AD - Buitenland

Frankrijk verbiedt vanaf 2030 de import van alle soja, palmolie, hout en andere producten die te maken hebben met ontbossing. Parijs verhoogt daarmee de druk op de Europese Unie om met een gelijkwaardig plan te komen.
Zaterdag 17 November 2018 - 13:49:13 - AD - Buitenland
 

Red het oerwoud: Frankrijk boycot producten die worden gelinkt aan houtkapAD - Buitenland

Japan Airlines gaat vanaf maandag scherper controleren op het alcoholgebruik door piloten. Aanleiding is de arrestatie van een dronken piloot van de maatschappij vlak voor vertrek van een vlucht vorige maand op het Londense Heathrow Airport. De man had liefst tien keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De avond voor zijn vlucht werkte hij twee flessen wij en een pitcher bier naar binnen.
Zaterdag 17 November 2018 - 12:50:25 - AD - Buitenland
 

Japan Airlines wil geen dronken piloten meer en verscherpt controlesAD - Buitenland

Een Egyptische vrouw heeft onthuld dat ze enkele maanden geleden in het huwelijk trad met de Saoedische journalist Jamal Khashoggi. De religieuze ceremonie vond in juni in Washington plaats. Hij hield dit geheim voor zijn Turkse verloofde, Hatice Cengiz.
Zaterdag 17 November 2018 - 12:45:40 - AD - Buitenland
 

‘Khashoggi hield huwelijk met Egyptische verborgen voor zijn Turkse verloofde’AD - Buitenland

Een reis naar badplaats Sharm-El-Sheikh in Egypte werd een ware nachtmerrie voor het Belgische stel Anja Degraeuwe (48) en haar man Luc Vermachelen (58). Na een voedselvergiftiging werd Anja naar eigen zeggen drie weken lang gegijzeld in een privékliniek. Ze gaf 15.000 euro meer uit dan voorzien.
Zaterdag 17 November 2018 - 12:30:00 - AD - Buitenland
 

Verrassing: aapje geboren in dierentuin in AmerikaNOS Nieuws - Buitenland

In een dierentuin in Amerika is een aapje geboren. De geboorte is extra bijzonder, want de verzorgers wisten niet dat moeder Ellie zwanger was!

Siamang

Het gaat goed met Ellie en het baby-aapje. Het dier is een siamang en heeft nog geen naam. Het is ook nog niet bekend of het een mannetje of een vrouwtje is.

Zaterdag 17 November 2018 - 10:46:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘15.000 euro extra kwijt na horrorvakantie Egypte’AD - Buitenland

Publicitair is 2018 een rampjaar voor Facebook. Het platform maakt meer winst dan ooit, maar ligt door misbruik van gegevens en nepnieuws zwaar onder vuur. Heeft het machtige socialemediabedrijf zijn beste tijd gehad? En hoe lang komt de grondlegger en het gezicht van Facebook, techmiljardair Mark Zuckerberg, hier nog mee weg?
Zaterdag 17 November 2018 - 09:30:38 - AD - Buitenland
 

Facebook beleeft publicitair rampjaar: ‘ze verdienen aan controverse’AD - Buitenland

Ze staan bekend als de slechtste buren van België, Luc en Laurette De Vos uit Sint-Michiels. Ze schelden -ondanks veroordelingen en een lopende procedure- hun buren al vijftig jaar lang bijna dagelijks de huid vol. ,,Het is wachten totdat iemand zijn geduld verliest en er ongelukken gebeuren’’, verzuchten de buurtbewoners.
Zaterdag 17 November 2018 - 09:09:35 - AD - Buitenland
 

Broer en zus treiteren buren al vijftig jaar: ‘wanneer stopt dit?’AD - Buitenland

Bij een protestactie in het Franse Savoie is vanochtend een actievoerder doodgereden. Een moeder met een ziek kind achterin raakte in paniek en reed de actievoerder aan. In heel het land zijn acties gaande tegen de stijgende benzineprijzen. Daaraan deden zeker 283.000 mensen mee.
Zaterdag 17 November 2018 - 08:48:00 - AD - Buitenland
 

Chaos bij Franse benzineprotesten: vrouw rijdt actievoerder doodAD - Buitenland

Nederlands bekendste Syriëgangster Laura H. woonde bijna een jaar in het kalifaat van terreurgroep IS. Voor het eerst geeft ze met haar vader een interview over de grootste fout van haar leven. ,,Ik zal me altijd schuldig voelen dat ik mijn kinderen in gevaar heb gebracht.”
Zaterdag 17 November 2018 - 07:00:00 - AD - Buitenland
 

Hoe de strijd om Zwarte Piet in zeven jaar tijd escaleerdeDe Volkskrant - Buitenland

De intocht van Sinterklaas in Zaanstad is rustig verlopen. Ook de demonstraties van voor- én tegenstanders van Zwarte Piet, die op vier aangewezen plekken plaatsvonden. ‘Ik ben er trots op dat we vandaag iedereen de ruimte geven om zijn mening te uiten.’
Zaterdag 17 November 2018 - 05:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Ik wilde gelukkig zijn, maar bracht mijn kinderen in gevaar’AD - Buitenland

Een jaar na de verdwijning is de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) teruggevonden. Dat heeft de Argentijnse Marine bekendgemaakt.
Zaterdag 17 November 2018 - 04:44:00 - AD - Buitenland
 

Vorig jaar verdwenen Argentijnse onderzeeër gevondenAD - Buitenland

Vrijdag zijn opnieuw acht stoffelijke overschotten gevonden van mensen die door de bosbrand in het noorden van Californië om het leven zijn gekomen. Het dodental van Camp Fire komt daarmee op 71. Op de lijst van vermiste personen staan inmiddels meer dan duizend namen.
Zaterdag 17 November 2018 - 04:11:00 - AD - Buitenland
 

Dodental branden Californië naar 71, meer dan 1000 mensen vermistAD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag aan zeven mensen de Medal of Freedom uitgereikt, de hoogste onderscheiding voor burgers in de Verenigde Staten. Onder hen ook ‘The King of Rock and Roll’ Elvis Presley, die in 1977 op 42-jarige leeftijd overleed.
Zaterdag 17 November 2018 - 02:22:49 - AD - Buitenland
 

Ondanks verdeeldheid rustige intocht Sint in ZaanstadDe Volkskrant - Buitenland

Een jaar na de verdwijning is de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan zaterdagmorgen (Nederlandse tijd) teruggevonden. Dat heeft de Argentijnse Marine bekendgemaakt.
Zaterdag 17 November 2018 - 01:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump eert Elvis met hoogste onderscheidingAD - Buitenland

De VS zullen de mensen achter de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi niet aan hun straf laten ontkomen. Dat zegt de Amerikaanse vicepresident Mike Pence. De Amerikaanse inlichtingendienst CIA is volgens Amerikaanse media tot de conclusie gekomen dat Saudische kroonprins Mohammed bin Salman de opdracht gaf voor de moord.
Zaterdag 17 November 2018 - 00:56:00 - AD - Buitenland
 

Vier demonstranten haalden Den Helder. ‘Waar blijft je groepje nou?’De Volkskrant - Buitenland

Zaterdag 17 November 2018 - 00:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mogen wij u een aantal vragen over onze website stellen?De Volkskrant - Buitenland

Europa gaat gebukt onder een pandemie van thuiswonende twintigers. In bijna heel Europa stijgt het aantal late twintigers dat – dikwijls noodgedwongen – bij hun ouders blijft wonen. In Nederland woonde vorig jaar 18,1 procent van de 25- tot 30-jarigen bij een of beide ouders, een modern record: in 2009 was dat nog 12,7 procent. Het EU-gemiddelde steeg bijna net zo hard, naar 42 procent.
Vrijdag 16 November 2018 - 22:15:15 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS willen verantwoordelijken voor de moord op KhashoggiAD - Buitenland

Servische televisiekijkers hoorden vandaag een stem die ze jaren niet hebben gehoord. Vanuit de gevangenis van Scheveningen heeft de tot levenslang veroordeelde Bosnisch-Servische oorlogsmisdadiger Ratko Mladic heimelijk met het ontbijtprogramma van het Servische Happy TV gebeld. ‘Opa Ratko houdt van jullie’, sprak Mladic tegen zijn zoon in de studio en de kijkers.
Vrijdag 16 November 2018 - 22:15:00 - AD - Buitenland
 

‘Kusjes van pappa Ratko’: Mladic belt stiekem met Servische tv-showAD - Buitenland

Het is eenzaam aan de top, dat weet Theresa May als geen ander. Al ruim twee jaar wordt er onafgebroken aan haar stoelpoten gezaagd en stappen haar kabinetsleden aan de lopende band op.
Vrijdag 16 November 2018 - 21:59:17 - AD - Buitenland
 

Twintigers in Europa blijven steeds langer bij pa en ma wonenDe Volkskrant - Buitenland

In Chemnitz braken tweeënhalve maand geleden rellen uit. Bondskanselier Merkel ging er vrijdag voor het eerst op bezoek.
Vrijdag 16 November 2018 - 21:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Washington Post: Volgens CIA zit Saoedische kroonprins achter moord op KhashoggiDe Volkskrant - Buitenland

Het Witte Huis moet CNN-verslaggever Jim Acosta voorlopig zijn accreditatie teruggeven. Een federale rechter in Washington heeft dat vrijdag besloten. De definitieve uitspraak in de zaak komt pas later.
Vrijdag 16 November 2018 - 21:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eenzame May vecht doorAD - Buitenland

Het verhaal over het Amerikaans stel dat een crowdfunding opzette voor een dakloze man is compleet gelogen. De dakloze man en het stel zaten samen in het complot. ,,Het was te goed om waar te zijn‘’, zei aanklager Scott Coffina gisteren tijdens een persconferentie.
Vrijdag 16 November 2018 - 21:08:00 - AD - Buitenland
 

Hongarije helpt oud-premier Macedonië ontsnappen in diplomatieke auto’sDe Volkskrant - Buitenland

De Nederlandse Publieke Omroep gaat een paar miljoen extra investeren in journalistieke producties, vooral online.
Vrijdag 16 November 2018 - 20:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vorig jaar verdwenen Argentijnse onderzeeër gevondenDe Volkskrant - Buitenland

Volgens de Amerikaanse inlichtingendienst CIA heeft de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman opdracht gegeven tot de moord op journalist Jamal Khashoggi. Dat meldt de Washington Post vrijdag op basis van bronnen rond het onderzoek.
Vrijdag 16 November 2018 - 20:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Mevrouw de kanselier, waarom bent u nu pas gekomen?’De Volkskrant - Buitenland

Zaterdag komt Sinterklaas in Nederland aan – zwaar beveiligd, dankzij het felle pietendebat. Er zijn zwarte, witte en roetveegpieten. Hoe ervaren kinderen de aanpassingen? ‘Het maakt ze eigenlijk niet uit.’
Vrijdag 16 November 2018 - 19:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

CNN-verslaggever Jim Acosta krijgt weer toegang tot Witte HuisDe Volkskrant - Buitenland

Fiscaal adviseur en voormalig lijsttrekker van de Libertarische Partij Toine Manders is vrijdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur. Hij kreeg de straf omdat hij met zijn advieskantoor Haags Juristen College zonder vergunning trustdiensten verrichtte.
Vrijdag 16 November 2018 - 19:46:38 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Belastingontwijker’ Toine Manders krijgt taakstraf voor trustdiensten zonder vergunningDe Volkskrant - Buitenland

De Hongaarse autoriteiten hebben geholpen bij de ontsnapping van ex-premier Nikola Gruevski van Macedonië, die in eigen land wegens corruptie tot een celstraf was veroordeeld. De politie in buurland Albanië liet donderdagavond weten dat hij het land verlaten had in een konvooi auto’s van de Hongaarse ambassade.
Vrijdag 16 November 2018 - 19:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Is het Rode Khmer-tribunaal een vloek of zegen voor Cambodja?De Volkskrant - Buitenland

Goedemiddag,
Vrijdag 16 November 2018 - 17:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Publieke omroep investeert paar miljoen extra in journalistiekDe Volkskrant - Buitenland

Twee stokoude kopstukken van de Rode Khmer werden veertig jaar na de door hen aangerichte genocide onder 1,7 miljoen Cambodjanen tot levenslang veroordeeld. Heeft het te lang geduurd en kostte het Khmer-tribunaal met 300 miljoen dollar te veel, of is het toch een succes doordat mensen weer over die gruwelijke periode praten?
Vrijdag 16 November 2018 - 16:50:22 - De Volkskrant - Buitenland
 

Intern conflict bij 50Plus krijgt juridisch tintjeDe Volkskrant - Buitenland

Twaalf regio’s hebben vrijdag samen 200 miljoen euro van het kabinet gekregen om sociale, economische en ecologische problemen aan te pakken. Parkstad Limburg ontvangt met 40 miljoen euro de hoogste bijdrage. In totaal waren 88 regionale voorstellen ingediend van 1,3 miljard euro bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Vrijdag 16 November 2018 - 14:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerika komt met ‘allesomvattend rapport’ over moord op Saoedische journalist KhashoggiDe Volkskrant - Buitenland

Als door een wonder kwam Laura H. twee jaar geleden heelhuids terug uit het kalifaat van IS. Vader Eugène probeert nog dagelijks te doorgronden wat er is gebeurd. Hoe kon zijn meisje zo ontsporen? En heeft hij genoeg kunnen doen?
Vrijdag 16 November 2018 - 14:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Greenpeace-activisten vastgezet op palmolieschip op weg naar RotterdamNu.nl - Buitenland

Zes activisten van Greenpeace worden vastgehouden door een vrachtschip dat palmolie aan boord heeft en op weg is naar Nederland. De organisatie heeft "beperkt radiocontact" met de actievoerders en vraagt de kapitein ze vrij te laten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Zuid-Limburg krijgt meeste geld uit ‘knelpuntenfonds’ om leefbaarheid te vergrotenDe Volkskrant - Buitenland

De staat blijft zich verzetten tegen de door rechters aangescherpte Nederlandse klimaatdoelen. Minister Wiebes stapt in de ‘Urgenda-klimaatzaak’ naar de Hoge Raad om de opgelegde CO2-reductie van 25 procent in 2020 alsnog te laten vernietigen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Staat verzet zich tegen opgelegd ambitieuzer klimaatbeleid en gaat in cassatieDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Crowdfunding Amerikaans stel voor dakloze man één groot complotAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.