Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Doden door Israëlische raketten ondanks bestandNu.nl - Buitenland

Bij een Israëlische luchtaanval op een drukke markt in de Gazastrook zijn vijftien mensen omgekomen. Meer dan 160 mensen raakten gewond. 
Woensdag 30 Juli 2014 - 22:44:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Nigeriaans meisje van 10 jaar droeg bomgordelNu.nl - Buitenland

De Nigeriaanse strijdkrachten hebben twee vermoedelijke aanhangers van de terreurbeweging Boko Haram aangehouden die een 10-jarig meisje met een bomgordel begeleidden.
Woensdag 30 Juli 2014 - 22:05:32 - Nu.nl - Buitenland
 

Leiders van G7-landen eisen staakt-het-vuren OekraïneAD - Buitenland

Waarnemers van de OVSE gaan morgen weer proberen een weg te vinden richting de wrakstukken van de neergehaalde Boeing in Oost-Oekraïne. Daar zijn
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:33:00 - AD - Buitenland
 

OVSE en Nederlanders ondernemen morgen nieuwe poging rampplek te bereikenAD - Buitenland

De Nigeriaanse strijdkrachten hebben twee vermoedelijke aanhangers van de terreurbeweging Boko Haram aangehouden die een 10-jarig meisje met een
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:22:00 - AD - Buitenland
 

Nigeriaans meisje van 10 droeg bomgordelAD - Buitenland

De Eastbourne Pier in het Britse East Sussex is vandaag deels afgebrand. De brand, die uitbrak in de houten muurbeplating van de historische
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:09:00 - AD - Buitenland
 

Historische vakantieplek in Engeland gaat in rook opAD - Buitenland

De EU heeft vandaag acht personen met naam genoemd die het doelwit zijn van nieuwe sancties tegen Rusland. Onder hen zijn naaste kennissen van
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:06:00 - AD - Buitenland
 

Nieuwe EU-sancties tegen intimi PoetinAD - Buitenland

Een 21-jarige militair op Curaçao, die op 9 juli in zijn nek was geschoten door een 20-jarige collega, is vandaag alsnog aan zijn verwondingen
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:05:00 - AD - Buitenland
 

Libiërs vluchten massaal naar TunesiëNRC Handelsblad - Buitenland

Vandaag was opnieuw een bloedige dag in de Gaza-strook. Een granaataanval van het Israëlische leger op de belangrijkste markt in Gaza-Stad eiste zeker vijftien levens. Aan Israëlische kant kwamen elders drie militairen om.
Woensdag 30 Juli 2014 - 21:01:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw bloedige dag Gazastrook - VN ‘geschokt en onthutst’NRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten en de Europese leden van de G7 dreigen zwaardere sancties tegen Rusland in te voeren als dat land geen stappen neemt om de crisis in Oekraïne te bezweren. Dat zeggen de landen vandaag in een gezamenlijke verklaring.
Woensdag 30 Juli 2014 - 20:35:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw bloedige dag in GazaNOS Nieuws - Buitenland

Bij de Israëlisch-Palestijnse strijd zijn vandaag weer veel doden gevallen. Een granaataanval van het Israëlische leger op de belangrijkste markt in Gaza-Stad eiste zeker vijftien levens. Er waren volgens de Palestijnse hulpdiensten minstens 160 gewonden.

Afgelopen nacht waren al 43 Palestijnen gedood bij aanvallen op tientallen doelen, waaronder een schoolgebouw dat diende als schuilplaats onder de vlag van de Verenigde Naties. De VN spreekt schande van die actie, waarbij twintig mensen omkwamen.

Schuilplaatsen

Ook de Verenigde Staten hebben de aanval op de school veroordeeld. Volgens een Witte Huis-woordvoerster is het zeer verontrustend dat Palestijnen niet veilig zijn in schuilplaatsen van de VN.

Aan Israëlische kant kwamen drie militairen om. Zij ontdekten een geheime tunnel in een woning, waar vervolgens twee explosieven afgingen.

Rode Kruis

Het Internationale Rode Kruis doet een dringende oproep aan de strijdende partijen om te stoppen met het geweld. "De humanitaire gevolgen zijn te groot."

Volgens de hulporganisatie zijn er sinds het begin van het conflict al meer dan 1.150 doden en 6.500 gewonden geteld. "Een kwart van de doden in Gaza betreft kinderen."

Woensdag 30 Juli 2014 - 20:33:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Militair op Curaçao overleden aan schotwondAD - Buitenland

Nabestaanden van slachtoffers van een grote Poolse vliegramp hebben donderdag een brief geschreven aan premier Mark Rutte. Een Pools
Woensdag 30 Juli 2014 - 20:33:00 - AD - Buitenland
 

Nigeriaans meisje van 10 droeg bomgordelRTL Nieuws - Buitenland

In Nigeria zijn twee vermoedelijke aanhangers van Boko Haram aangehouden. Ze begeleidden een 10-jarig meisje dat een bomgordel droeg.

Woensdag 30 Juli 2014 - 20:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Harde les: in Gaza ben je nergens veiligRTL Nieuws - Buitenland

Alle scholen in Liberia zijn dicht en gemeenten zijn in quarantaine geplaatst. De regering van het West-Afrikaanse land hoopt verspreiding van het ebolavirus daarmee tegen te gaan.

Woensdag 30 Juli 2014 - 20:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Scholen Liberia dicht om ebolaRTL Nieuws - Buitenland

Ze zijn iets dichterbij gekomen, maar nog steeds niet in het rampgebied. Voor de vierde dag op rij moesten de Nederlandse onderzoekers hun poging staken om in de buurt te komen van het vliegtuigwrak.

Woensdag 30 Juli 2014 - 20:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Doden na aardverschuiving in West-IndiaNu.nl - Buitenland

Een aardverschuiving in het westen van India heeft woensdag aan zeker zeventien mensen het leven gekost. Tientallen huizen werden weggevaagd en waarschijnlijk liggen er nog veel meer mensen onder het puin en de modder begraven.
Woensdag 30 Juli 2014 - 20:03:36 - Nu.nl - Buitenland
 

G7 dreigt met verdere sancties tegen RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve Bank, heeft bekendgemaakt zijn maandelijkse steunaankopen verder af te bouwen tot 25 miljard dollar. De reden is het aantrekken van de economie van de VS.
Woensdag 30 Juli 2014 - 19:57:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Liberia sluit scholen wegens ebolaNu.nl - Buitenland

De regering van Liberia heeft alle scholen in het West-Afrikaanse land en een aantal gemeenten in quarantaine geplaatst om de verspreiding van het ebolavirus tegen te gaan.
Woensdag 30 Juli 2014 - 19:53:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Meisje van 10 met bomgordelNOS Nieuws - Buitenland

In Nigeria heeft het leger twee mannen opgepakt die in hun auto een 10-jarig meisje met een bomgordel vervoerden. Dat heeft de regering bekendgemaakt. De mannen zijn vermoedelijk lid van terreurbeweging Boko Haram.

De mannen reden op een weg in het noorden van Nigeria. Ze gingen er meteen vandoor toen ze militairen zagen en werden verderop tegengehouden en opgepakt.

Achterin de auto zat het 10-jarige meisje met explosieven op haar lichaam.

Scholieren

Boko Haram toonde eerder al aan dat het geen enkel middel schuwt om zijn doel te bereiken: het stichten van een eigen islamitische staat. De terreurbeweging pleegt al sinds 2009 aanslagen en heeft duizenden moorden gepleegd.

In april werden honderden schoolmeisjes ontvoerd door Boko Haram. De meeste slachtoffers zijn tussen de 16 en 18 jaar oud. De meisjes worden nog altijd vastgehouden.

Woensdag 30 Juli 2014 - 19:52:03 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Pro-Russische rebellen mogen niet meer vloeken van Igor de VerschrikkelijkeAD - Buitenland

Moskou heeft de Europese Unie vandaag gedreigd met een verhoging van de energieprijzen. Dit is een reactie op de economische sancties die de EU
Woensdag 30 Juli 2014 - 19:40:00 - AD - Buitenland
 

Missie mislukt: onderzoekers maken rechtsomkeertRTL Nieuws - Buitenland

Veel spullen van passagiers van rampvlucht MH17 liggen opgeslagen in een mortuarium in het rebellenbolwerk Donetsk. Dat zegt Julie Bishop, de Australische minister van Buitenlandse Zaken.

Woensdag 30 Juli 2014 - 19:26:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rusland dreigt EU met verhoging energieprijzenAD - Buitenland

Voor de derde keer in ruim tien jaar heeft vandaag brand gewoed op een Britse pier. De pier in Eastbourne aan de zuidkust liep volgens de BBC
Woensdag 30 Juli 2014 - 19:11:00 - AD - Buitenland
 

Brand historische pier EastbourneNOS Nieuws - Buitenland

Een deel van de historische pier van de Zuid-Engelse stad Eastbourne is door brand verwoest. Van het toonaangevende gebouw aan het begin van de pier staat alleen de stalen constructie nog overeind.

De brand brak uit in de houten wand van een spelletjeshal. Een ooggetuige hoorde vanmiddag een harde knal. "Het was angstaanjagend. Dit is ontzettend triest voor de stad", zegt ze. In de wijde omtrek waren rookwolken te zien.

De brandweer gaat er niet van uit dat de brand is aangestoken.

Het deel van de pier dat nu is verwoest werd in 1870 gebouwd. De pier is 300 meter lang en werd in 1970 ook al eens getroffen door brand.

Woensdag 30 Juli 2014 - 18:59:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Karadzic wil dat proces helemaal over wordt gedaanNu.nl - Buitenland

Radovan Karadzic eist dat zijn proces voor het Joegoslavië-Tribunaal, dat in oktober 2009 begon, helemaal wordt overgedaan.
Woensdag 30 Juli 2014 - 18:31:18 - Nu.nl - Buitenland
 

Milities sluiten tijdelijk bestand in TripoliNu.nl - Buitenland

De milities die elkaar al twee weken hevig bestrijden in de buurt van het vliegveld van de Libische hoofdstad Tripoli, hebben woensdag een tijdelijk bestand gesloten.
Woensdag 30 Juli 2014 - 18:25:27 - Nu.nl - Buitenland
 

VS gaan Venezolaanse mensenrechtenschenders werenNu.nl - Buitenland

De Verenigde Staten gaan Venezolaanse regeringsfunctionarissen die verdacht worden van mensenrechtenschendingen de toegang tot het land ontzeggen.
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:54:57 - Nu.nl - Buitenland
 

Doden door Israëlische aanval op markt GazaRTL Nieuws - Buitenland

Vertegenwoordigers van de Oekraïense en Russische regering, de pro-Russische separatisten en de OVSE praten morgen met elkaar in het Wit-Russische Minsk.

Woensdag 30 Juli 2014 - 17:42:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Opnieuw brand op wereldberoemde Britse pierAD - Buitenland

Nederlandse toeristen die in Oostenrijk gaan wandelen, moeten rekening houden met nieuwe regels voor het contact met koeien. Wandelaars mogen
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:41:00 - AD - Buitenland
 

Fed bouwt obligatieaankopen verder af, maar houdt rente laagNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Liberia hebben besloten om alle scholen in het land te sluiten wegens een ernstige uitbraak van Ebola. Verder zijn alle niet-essentiële ambtenaren verplicht op een verlof van dertig dagen gestuurd en worden een aantal gebieden in quarantaine geplaatst.
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:32:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuwe regels voor contact met koeienAD - Buitenland

Vertegenwoordigers van de Oekraïense en Russische regering, de pro-Russische separatisten en de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:28:00 - AD - Buitenland
 

Oekraïne en separatisten met OVSE om tafelRTL Nieuws - Buitenland

Leefbaar Rotterdam-wethouder en oud-LPF-Kamerlid Joost Eerdmans wil dat Volkert van der G. alsnog zijn gevangenisstraf uitzit.

Woensdag 30 Juli 2014 - 17:26:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kiev, rebellen, Moskou en OVSE samen om tafel in MinskAD - Buitenland

Een tripje door de bergen bij het Turkse Alanya is voor Willem Maat (45) uit Brunssum en zijn moeder Dora (65) uitgedraaid op een drama. Hun
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:26:00 - AD - Buitenland
 

Liberia sluit alle scholen wegens ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Ten minste 75 lichamen zijn gevonden in de oostelijke Libische stad Benghazi, zo meldt het Libische Rode Kruis tegenover persbureau Reuters. De afgelopen twee dagen is hevig gevochten in een legerbasis, die werd bestormd door islamitische strijders en gewapende milities.
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:23:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zonvakantie Turkije ontaardt in drama voor LimburgersAD - Buitenland

Veel spullen van passagiers van rampvlucht MH17 liggen opgeslagen in een mortuarium in het rebellenbolwerk Donetsk. Dat heeft de Australische
Woensdag 30 Juli 2014 - 17:14:00 - AD - Buitenland
 

Werk Rembrandt na 35 jaar terugNOS Nieuws - Buitenland

Een schilderij van Rembrandt, dat 35 jaar geleden werd gestolen, is opgedoken in Venetië. De Italiaanse politie heeft nog geen idee hoe het daar terecht is gekomen.

Het schilderij van de heilige Lucas werd in december 1979 gestolen uit een kasteeltje in Monselice, op 50 kilometer van Venetië. Het werd daar tentoongesteld. De Rembrandt kwam via via terecht bij een Franse verzamelaar, die niet wist dat het kunstwerk was gestolen. Toen de Fransman het doek onlangs aanbood bij een veilinghuis, werd hem verteld dat het werk van Rembrandt waarschijnlijk was gestolen.

Database

De Franse en Italiaanse politie konden later het schilderij met behulp van een speciale database voor gestolen kunstwerken identificeren en opsporen. Carabinieri hebben het nu in Venetië veiliggesteld.

Het is niet bekend wanneer Rembrandt van Rijn (1606-1669) het 68x86 centimeter grote olieverfschilderij heeft gemaakt. Ook de waarde is niet bekend. De beeltenis van Lucas gaat terug naar de Italiaanse stichting die het in 1979 tentoonstelde.

Woensdag 30 Juli 2014 - 17:02:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Minstens 75 lichamen gevonden in legerbasis Benghazi’NRC Handelsblad - Buitenland

Rusland heeft meer dan 12.000 soldaten gestationeerd aan de grens met Oekraïne. Daarnaast wordt er ook steeds meer militair materieel naar de grens gebracht. Dat zegt generaal Philip Breedlove, die bevelhebber is van de NAVO in Europa.

Woensdag 30 Juli 2014 - 16:54:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden op markt in Gaza na vervroegd beëindigde gevechtspauzeAD - Buitenland

We zullen er komen; er is geen weg terug. Dat is de sfeer binnen het team van Nederlandse experts en marechaussees, die zich in een hotel in
Woensdag 30 Juli 2014 - 16:54:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen doden na strijd in BenghaziAD - Buitenland

De Verenigde Staten gaan reisbeperkingen opleggen aan Venezolaanse regeringsfunctionarissen die volgens de Amerikanen schuldig zijn aan
Woensdag 30 Juli 2014 - 16:35:00 - AD - Buitenland
 

Eerdmans: Lever Van der G. weer af bij gevangenisRTL Nieuws - Buitenland

De Turkse vice-premier Bulent Arinc zei gisteren dat vrouwen niet in het openbaar mogen lachen. De opmerking van de politicus leidt tot een stroom aan lachende Turkse vrouwen op sociale media.

Woensdag 30 Juli 2014 - 16:30:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

VS leggen reisbeperkingen op aan VenezolanenAD - Buitenland

Britse bankiers krijgen te maken met strengere regels. Zo kunnen ze bonussen zeven jaar nadat ze toegekend zijn alsnog kwijtraken. Ook is
Woensdag 30 Juli 2014 - 16:23:00 - AD - Buitenland
 

VN spreekt schande van aanvalNOS Nieuws - Buitenland

De VN beklaagt zich in harde bewoordingen over de aanval op een VN-school in Gaza van afgelopen nacht, waarbij vermoedelijk vijftien doden zijn gevallen. Pierre Krähenbühl, het hoofd van de VN-organisatie UNRWA in de Gazastrook, zegt dat de wereld zich moet schamen.

Onderzoek van VN-functionarissen ter plaatse heeft volgens Krähenbühl aangetoond dat de school door een Israëlische artilleriebeschieting zwaar beschadigd is. In het gebouw hadden 3300 mensen onder de vlag van de VN hun toevlucht gezocht. Onder de slachtoffers zijn vrouwen en kinderen, staat in de verklaring van de VN-functionaris.

Israël zegt dat vanuit het gebouw raketten zijn afgevuurd en dat militairen hebben teruggeschoten.

"17 keer gewaarschuwd"

VN-woordvoerder Chris Gunness zei dat Israël wel zeventien keer was gewaarschuwd dat in het gebouw een opvangcentrum van de VN was gevestigd. De laatste waarschuwing aan Israëlisch adres kwam enkele uren voor de fatale beschieting.

Krähenbühl veroordeelt "in de meeste krachtige bewoordingen deze schending van het oorlogsrecht door Israël". Hij vraagt de internationale gemeenschap in actie te komen om deze slachting te beëindigen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 16:13:06 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Turkse vrouwen lachen naar vice-premierRTL Nieuws - Buitenland

Een 54-jarige dronken spookrijder heeft in Oostenrijk een ernstig verkeersongeluk veroorzaakt. Twee jonge Duitsers kwamen daarbij om.

Woensdag 30 Juli 2014 - 15:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dronken spookrijder rijdt jonge Duitsers doodRTL Nieuws - Buitenland

Hij wilde geen alimentatie betalen. Dus zocht een Zwitser op internet iemand die zijn aanstaande ex-vrouw wilde vermoorden.

Woensdag 30 Juli 2014 - 15:18:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zwitser zocht huurmoordenaar op internetRTL Nieuws - Buitenland

Israël legt vier uur de wapens neer. Dat heeft het leger bekendgemaakt. De gevechtspauze ging vanmiddag in.

Woensdag 30 Juli 2014 - 14:46:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dorp India onder modder bedolvenNOS Nieuws - Buitenland

Het dorp Malin in het zuidwesten van India is verwoest door een aardverschuiving. Gevreesd wordt dat er 200 mensen onder de modder liggen. Er zouden vijftien doden zijn geborgen.

De aardverschuiving ontstond in de vroege ochtend, nadat twee meren in de buurt waren overstroomd door hevige regenval. Er brak een stuk van een berg naast het dorp af. Zeker veertig woningen werden weggevaagd.

De ongeveer 700 inwoners werden in hun slaap verrast. Zij hadden veel moeite om de buitenwereld te bereiken, omdat telefoons niet meer werkten.

Regenseizoen

Inmiddels zijn veel reddingswerkers ter plaatse. Zij hadden door het noodweer de grootste moeite om het afgelegen dorp in het district Pune te bereiken. Op tv-beelden is te zien hoe zij mensen uit een diepe modderlaag trekken.

Aardverschuivingen en modderstromen komen in India vaker voor in het regenseizoen, dat van juni tot september duurt.

Woensdag 30 Juli 2014 - 14:20:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Meer dan 12.000 Russische soldaten bij grens met Oekraïne’NRC Handelsblad - Buitenland

De Nederlandse forensische experts in Oekraïne zijn pessimistisch over de mogelijkheden om de komende dagen naar het rampgebied van vlucht MH17 te gaan. De OVSE zei eerder vandaag juist dat morgen onderzoekers naar de rampplek kunnen.
Woensdag 30 Juli 2014 - 14:19:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël legt vier uur lang de wapens neerRTL Nieuws - Buitenland

Pro-Russische rebellen hebben mijnen neergelegd op de toegangswegen naar het rampgebied van vlucht MH17. 

Woensdag 30 Juli 2014 - 13:58:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nederlanders pessimistisch over toegang tot rampplek, OVSE nietNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische minister van Economische Zaken heeft een verordening opgesteld waarin invoerrechten worden ingevoerd op tal van Oekraïense goederen. De verordening vormt een reactie op de handelsovereenkomst die Oekraïne met de EU is aangegaan, schrijft persbureau Reuters.

Woensdag 30 Juli 2014 - 13:49:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer aanval op VN-school GazaRTL Nieuws - Buitenland

Een vrouw in het Somalische dorpje Hoosingo is doodgeschoten, omdat ze bleef weigeren een sluier te dragen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 13:28:34 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vrouw doodgeschoten om weigeren sluierRTL Nieuws - Buitenland

De aardverschuiving in een dorp in het westen van India kan weleens veel levens hebben geëist. Zo'n 150 mensen zouden zijn bedolven onder de modder, 15 lichamen zijn tot nu toe geborgen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 13:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Bestand Gazastrook niet nageleefdNOS Nieuws - Buitenland

De kortstondige gevechtspauze die Israël vanmiddag had afgekondigd in de Gazastrook heeft geen stand gehouden. Israël zou de wapens tussen 14.00 uur en 18.00 uur laten zwijgen, maar daar was in de praktijk niets van te merken, zegt NOS-correspondent Monique van Hoogstraten.

Het bestand was niet van toepassing op de gebieden in de Gazastrook waar militairen bezig zijn met operaties, liet het Israëlische leger weten. Inwoners van de Gazastrook die bericht hebben gekregen dat ze hun huis moeten verlaten, konden ook niet terugkeren.

Hamas had het korte humanitaire bestand meteen al van de hand gewezen, omdat de gebieden waar slachtoffers liggen niet bereikt konden worden.

Achter de schermen probeert Egypte een langer durend bestand voor elkaar te krijgen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 13:03:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kiev: mijnen rond rampplek MH17NOS Nieuws - Buitenland

In het gebied rond de rampplek van de MH17 liggen mijnen. Dat heeft woordvoerder Andrej Lysenko van de Oekraïense Nationale Veiligheidsdienst gezegd. Het is niet duidelijk waar precies de mijnen liggen, en wanneer ze er zijn neergelegd.

De mijnen liggen volgens Lysenko ook langs toegangsroutes naar de rampplek. Dat is mogelijk één van redenen waarom de konvooien van de OVSE de afgelopen dagen het gebied niet in mochten.

De woordvoerder zei verder dat het Oekraïense leger voorlopig niet van plan is de gevechten in het gebied te staken. Kiev doet er alles aan om de internationale onderzoekers toegang te geven tot de plek waar op 17 juli de Boeing werd neergehaald, zei Lysenko.

"In handen van terroristen"

Maar op dit moment kan het Oekraïense leger de veiligheid niet garanderen, doordat het gebied "tijdelijk in handen is van terroristen", zei Lysenko. Volgens hem wil het leger de rebellen omsingelen en afsnijden van aanvoerroutes.

In het hele door rebellen bezette gebied in Oost-Oekraïne blijft het onrustig, vooral langs de grens met Rusland, zei Lysenko. Volgens hem gaan de Russen door met het bevoorraden van de rebellen.

Konvooi teruggestuurd

Vanochtend probeerde een verkenningsmissie van de OVSE de rampplek te bereiken, maar opnieuw werd het konvooi teruggestuurd naar Donetsk omdat er langs de route gevochten werd.

Premier Rutte uitte gisteren nog kritiek op de gevechten rond het rampgebied. Hij belde met president Porosjenko om de situatie te bespreken.


Woensdag 30 Juli 2014 - 12:50:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vrees voor veel doden na aardverschuiving IndiaRTL Nieuws - Buitenland

Er zal vandaag definitief geen konvooi met Nederlandse experts reizen van Donetsk naar de rampplek waar het toestel van Malaysia Airlines is neergestort.

Woensdag 30 Juli 2014 - 12:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Gevangenis Kleef uren ontruimdNOS Nieuws - Buitenland

In de Duitse plaats Kleef, net over de grens bij Nijmegen, is de gevangenis ontruimd in verband met het demonteren van een bom uit de Tweede Wereldoorlog.

De bom werd gisteren op de binnenplaats van het complex gevonden tijdens graafwerkzaamheden. Vanochtend werden de ongeveer 200 gedetineerden met busjes geëvacueerd. Ook honderden omwonenden van de gevangenis kregen opdracht om hun huis te verlaten.

Na enkele uren had de Duitse explosievenopruimingsdienst de bom onschadelijk gemaakt. Alle gedetineerden werden daarna weer teruggebracht naar hun cel.

Woensdag 30 Juli 2014 - 12:24:08 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Experts vandaag definitief niet naar rampplek MH17RTL Nieuws - Buitenland

Toeristen in New York moeten de komende tijd niet gek opkijken als ze zien hoe de politie in het centrum van de stad Elmo, Cookie Monster of Spider Man in de boeien slaat.

Woensdag 30 Juli 2014 - 12:08:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Politie is Elmo en Spider Man helemaal zatRTL Nieuws - Buitenland

Het Internationale Rode Kruis (ICRC) doet een dringende oproep aan Israël en Hamas om onderscheid te maken tussen burgers en militairen bij hun aanvallen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 12:07:55 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rusland werkt aan invoerrechten op Oekraïense goederenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een nieuwe dag van Israëlische aanvallen op Gaza zijn volgens Palestijnse bronnen van persbureau AFP tot dusver zeker 67 Palestijnen om het leven gekomen. Een deel van de doden viel bij een beschieting van een VN-school. De VN beschuldigde Israël er vanmiddag van de school, die dient als schuilplaats voor gevluchte Palestijnen, te hebben beschoten.
Woensdag 30 Juli 2014 - 12:05:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russisch invoerverbod Pools fruitNOS Nieuws - Buitenland

Rusland heeft een invoerverbod op groente en fruit uit Polen ingesteld. De officiële reden is dat in de producten een te hoge concentratie pesticiden is aangetroffen, waardoor consumenten gevaar lopen. Het verbod gaat vrijdag in. De maatregel wordt in de komende dagen mogelijk uitgebreid naar andere Europese landen.

De maatregel treft vrijwel alle groente en fruit die Polen uitvoert naar Rusland. De Russische dienst VPSS die controles uitvoert op producten die het land binnenkomen, zegt dat Polen al een paar keer gewaarschuwd is.

Polen is een van de grootste leveranciers van groente en fruit aan Rusland. Vorig jaar was met de uitvoer van onder meer appels en peren een bedrag van ruim 300 miljoen euro gemoeid. In totaal koopt Rusland voor een bedrag van 2 miljard euro aan groente en fruit in.

Sancties

Onduidelijk is of de maatregel van Moskou verband houdt met de verscherpte Europese en Amerikaanse sancties tegen Rusland wegens de steun aan de separatisten in Oekraïne. Poolse exporteurs zeggen dat het invoerverbod een politieke achtergrond heeft, maar Moskou spreekt dat tegen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Amerikaanse sancties tegen Rusland destructief en kortzichtig genoemd. De betrekkingen tussen de twee landen, die volgens Moskou al op het laagste punt staan sinds het einde van de Koude Oorlog, lopen door de sancties alleen maar meer schade op.

Yukos

Maandag maakte de VPSS al bekend dat Rusland invoerbeperkingen overweegt van groente en fruit uit de Europese Unie. Een woordvoerder zei toen dat gedacht werd aan Polen, Moldavië en Nederland.

Die bekendmaking kwam uren nadat het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag had bepaald dat Rusland 37 miljard euro moet betalen aan drie voormalige aandeelhouders van het oliebedrijf Yukos. Het hof zei dat de Russische regering het bedrijf van Michail Chodorkovski doelbewust kapot heeft gemaakt.

Woensdag 30 Juli 2014 - 11:23:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Felle oproep Rode Kruis aan Israël en HamasRTL Nieuws - Buitenland

In de Indiase plaats Ambegaon zijn zeker 40 mensen bedolven onder de modder na een aardverschuiving.

Woensdag 30 Juli 2014 - 11:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Britten vrezen ebola-uitbraakNOS Nieuws - Buitenland

De Britse ministers van Volksgezondheid en Buitenlandse Zaken hebben een spoedberaad belegd over ebola. Het uiterst dodelijke virus heeft in West-Afrika al meer dan 670 levens geëist en de vrees is dat het Groot-Brittannië bereikt.

Het virus is een potentiële bedreiging voor Groot-Brittannië, zegt de belangrijkste wetenschapsadviseur van de Britse regering tegen de Daily Telegraph. Het ministerie van Volksgezondheid heeft artsen opgeroepen extra alert te zijn.

Vluchten schrappen

De waarschuwing volgt op het nieuws dat een Liberiaanse man die besmet was met ebola opdook op een vliegveld in Nigeria. De angst bestaat dat de ziekte zich verder kan verspreiden door de toegenomen mobiliteit van mensen.

De luchtvaartmaatschappij waarmee de man vloog, heeft aangekondigd alle vluchten naar de hoofdsteden van Liberia en Sierra Leone te annuleren. Ook zijn enkele voetbalwedstrijden in West-Afrika afgelast.

Gisteren werd in Duitsland een Afrikaanse verstekeling ontdekt in een militair transportvliegtuig dat tussenstops had gemaakt in West-Afrika. Na controle bleek de jongen het ebola-virus niet te dragen.

Woensdag 30 Juli 2014 - 11:00:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

67 Palestijnen gedood in Gaza - VN: Israël schoot op schoolgebouwNRC Handelsblad - Buitenland

De verdachte van de moordpartij bij het Joods Museum in Brussel in mei, de 29-jarige Mehdi N., is aangeklaagd voor "moord in een terroristische context". Dat heeft de aanklager in Brussel vanochtend gezegd volgens persbureau AFP. Als gevolg van de schietpartij op 24 mei kwamen vier mensen om het leven, onder wie twee Israëlische toeristen.
Woensdag 30 Juli 2014 - 10:52:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verdachte aanslag Joods Museum Brussel aangeklaagd voor moordNRC Handelsblad - Buitenland

Voor twee auto’s van de OVSE-waarnemers in Oost-Oekraïne is het voor de vierde dag op rij onmogelijk gebleken om de plek waar vlucht MH17 neerstortte te bereiken. Pro-Russische separatisten hielden de auto’s tegen, en gaven de onderzoekers de opdracht terug…

Woensdag 30 Juli 2014 - 10:30:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hamas toont infiltratie in IsraëlNOS Nieuws - Buitenland

Op de Palestijnse televisie zijn voor het eerst beelden getoond van Hamasstrijders die door een tunnel naar een Israëlische grenspost gaan en daar een soldaat doodschieten.

De video begint met een boodschap van de leiders van de Qassam-brigades, de militaire tak van Hamas. Zij zeggen dat hun strijders willen sterven en dat ze vrezen voor het uithoudingsvermogen van de inwoners van Gaza. Ook wordt er gezegd dat zij geen enkel staakt-het-vuren accepteren zonder dat er een einde aan de blokkade van Gaza komt.

Op de video is vervolgens te zien hoe Hamasstrijders Israël infiltreren. "Het was voor het eerst dat zoiets te zien was", zegt correspondent Monique van Hoogstraten. "Het is kennelijk opgenomen met een cameraatje op het hoofd van een van deze strijders."

Fascinatie

Monique van Hoogstraten bekeek de video met een groep mensen in Gaza. "Ze zaten zeer gefascineerd te kijken, bijna tegen het scherm geplakt. Het is natuurlijk de eerste keer dat zoiets te zien is. Ze waren erg opgetogen. Er was ook een beetje teleurstelling omdat ze zich afvroegen waarom deze soldaat niet gekidnapt is maar gedood. Als je hem kidnapt kun je hem meenemen naar Gaza en misschien ruilen voor gevangenen die in Israël vastzitten." Na het filmpje klonk er applaus.

Vanuit Israël is er nog niet op de video gereageerd.

Woensdag 30 Juli 2014 - 10:15:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Begin genocide-proces CambodjaNOS Nieuws - Buitenland

In Cambodja zijn de voorbereidende zittingen begonnen in het genocide-proces tegen de twee laatste leiders van de Rode Khmer die nog in leven zijn. De twee, Khieu Samphan en Nuon Chea, staan al terecht wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.

Khieu Samphan is een voormalig staatshoofd en Nuon Chea was de plaatsvervanger van Pol Pot, de leider van de Rode Khmer. Die beweging oefende tussen 1975 en 1979 een schrikbewind uit in Cambodja. Naar schatting twee miljoen mensen kwamen om door uitputting en ondervoeding in werkkampen of door executie.

Pol Pot

Tot nu toe is slechts één lid van het wrede maoïstische regime veroordeeld: kampcommandant Duch. Pol Pot overleed in 1997. Een oud-minister die terechtstond, overleed vorig jaar. Zijn vrouw, die ook minister was onder Pol Pot, is ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Het vonnis over Khieu Samphan (83) en Nuon Chea (88) in het proces wegens oorlogsmisdaden valt op 7 augustus. De openbaar aanklagers hebben levenslang geëist.

De aanklachten genocide en oorlogsmisdaden zijn uit elkaar gehaald om het proces te versnellen en de kans op een veroordeling te vergroten, gezien de leeftijd van de gedaagden. Zij staan ook terecht voor de moord op Vietnamezen en leden van een islamitische minderheid in Cambodja.

Woensdag 30 Juli 2014 - 09:01:13 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tientallen mensen bedolven onder de modder in IndiaRTL Nieuws - Buitenland

Door nog onbekende oorzaak komt een auto met volle vaart een werkplaats ingereden. Het dak van de  auto wordt grotendeels weggerukt door de terreinwagen die voor de werkplaats stond. De bestuurder en bijrijder raken ernstig gewond.

Woensdag 30 Juli 2014 - 08:45:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Auto rijdt met volle vaart garage inRTL Nieuws - Buitenland

Een bizarre actie van twee vrouwen. Die wandelen over een spoorbrug terwijl er een trein aankomt. Ze zitten als ratten in de val. Wonder boven wonder komen ze er zonder kleerscheuren vanaf.

Woensdag 30 Juli 2014 - 08:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Trein dendert over brug, vrouwen zitten als ratten in de valRTL Nieuws - Buitenland

Onderzoekers gaan vandaag opnieuw proberen om bij de rampplek te komen. De afgelopen dagen was het te gevaarlijk. Pieter-Jaap Aalbersberg, hoofd van de repatriëringsmissie in Oekraïne, heeft er goede hoop in dat het vandaag wel goed lukken.

Woensdag 30 Juli 2014 - 07:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

OVSE-waarnemers bereiken opnieuw de rampplek nietNRC Handelsblad - Buitenland

Lokale Indiase autoriteiten vrezen dat vanochtend tot 150 mensen zijn bedolven door een aardverschuiving als gevolg van hevige regenval in het westen van India. Dat heeft de inspecteur-generaal van de nationale rampendienst van India gezegd tegen persbureau Reuters. Reddingswerkers zijn ter plaatse om naar overlevenden te zoeken.
Woensdag 30 Juli 2014 - 07:05:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vandaag eindelijk naar rampplek?RTL Nieuws - Buitenland

Het Israëlische leger heeft vannacht zeker 43 Palestijnen gedood tijdens beschietingen in Gaza. Van de slachtoffers kwamen er 20 om het leven in een VN-school.

Woensdag 30 Juli 2014 - 06:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer tientallen Palestijnse doden bij Israëlische aanvalRTL Nieuws - Buitenland

Ten minste 24 mensen zijn doodgedrukt tijdens een concert op het strand van Guinee. De feestgangers vierden in de hoofdstad Conakry het eind van de ramadan.

Woensdag 30 Juli 2014 - 06:30:55 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doodgedrukt op ramadanfeest GuineeRTL Nieuws - Buitenland

Venezuela heeft geprobeerd met economische sancties druk uit te oefenen op Nederland. Het dreigde een olieraffinaderij op Curaçao te sluiten.

Woensdag 30 Juli 2014 - 06:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nog altijd geen staakt-het-vurenRTL Nieuws - Buitenland

Na de Europese Unie kondigen ook de Verenigde Staten nieuwe sancties aan tegen Rusland. De maatregelen moeten Rusland economisch veel pijn doen en daarmee President Poetin ertoe bewegen de steun aan de seperatisten in Oost-Oekraïne stop te zetten.

Woensdag 30 Juli 2014 - 00:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Sancties VS moeten Rusland pijn doenRTL Nieuws - Buitenland

In het landingsgestel van een Amerikaans militair vliegtuig is het lichaam van een jongen gevonden. Het lijk werd ontdekt toen de Hercules was geland op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 23:19:34 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Tot 150 mensen bedolven door aardverschuiving in India’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval op doelen in Gaza is vannacht een school getroffen. Zeker dertien mensen kwamen om het leven, aldus een woordvoerder van Palestijnse hulpverleners. Op de school in Noord-Gaza die werd beheerd door de Verenigde Naties zaten Palestijnse vluchtelingen.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 23:00:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dode jongen in landingsgestel HerculesRTL Nieuws - Buitenland

De sancties die de VS en de Europese Unie vandaag hebben ingesteld tegen Rusland zullen de economie van het land grote schade toebrengen. "De zwakke Russische economie zal nog zwakker worden", zei president Obama.

Dinsdag 29 Juli 2014 - 22:03:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama: Dit is geen nieuwe Koude OorlogRTL Nieuws - Buitenland

Rotterdammers lopen vanavond een stille tocht voor Bryce en Daisy, twee inzittenden van vlucht MH17. De aanwezigen applaudisseren een minuut lang voor de twee slachtoffers, twittert verslaggever Antoin Peeters.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 21:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Stille tocht voor Bryce en DaisyRTL Nieuws - Buitenland

Jihadisten hebben een basis van het Libische leger bij de stad Benghazi ingenomen. Dat gebeurde na hevige gevechten, waarbij zeker 30 doden vielen.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 20:58:17 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Jihadisten veroveren Libische legerbasis: zeker 30 doden RTL Nieuws - Buitenland

Ook vandaag was het weer te gevaarlijk in het gebied rond het vliegtuigwrak voor de onderzoeksteams. Bovendien was er een aanval in het centrum van separatistenbolwerk Donetsk.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 20:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zeker dertien doden bij aanval op VN-school in GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Eerder vandaag werden de EU-lidstaten het eens over strengere, sectorale sancties tegen Rusland, vanavond kondigde ook Obama namens de VS nieuwe sancties aan vanwege het conflict in Oekraïne. De sancties treffen "belangrijke sectoren van de Russische economie".
Dinsdag 29 Juli 2014 - 20:41:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Het blijft gevaarlijk: onderzoekers weer niet naar rampplekRTL Nieuws - Buitenland

Het Israëlische leger heeft ook vandaag hard toegeslagen in Gaza. En het grootste slachtoffer zijn ook nu burgers en kinderen. Er vielen meer dan honderd doden.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 20:39:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Israëlische leger slaat hard toe: 100 dodenRTL Nieuws - Buitenland

De arts die de aanpak van ebola in Sierra Leone leidde, is zelf aan het virus overleden. Eind vorige maand zei hij dat hij bang was zelf ook met ebola te worden besmet. "Ik ben bang voor mijn leven, omdat ik mijn leven koester."
Dinsdag 29 Juli 2014 - 20:02:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama kondigt nieuwe sancties tegen Rusland aanNRC Handelsblad - Buitenland

De arts-viroloog die in het Afrikaanse Sierra Leone leiding gaf aan de bestrijding van het ebolavirus in het land, is zelf aan de ziekte overleden, schrijft persbureau AP. Dit weekend werd duidelijk dat Shek Umar het virus had opgelopen en sindsdien lag hij in quarantaine in het ziekenhuis.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 18:49:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ebola doodt hoofd bestrijdingsteam Sierra LeoneRTL Nieuws - Buitenland

De ziekte grijpt nog altijd om zich heen in West- en Centraal-Afrika. Hoe erg is de epidemie? Vijf vragen over ebola.

Dinsdag 29 Juli 2014 - 18:45:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vijf vragen over ebola: hoe erg is de epidemie?RTL Nieuws - Buitenland

Een bom heeft een flatgebouw in het centrum van de Oekraïense stad Donetsk geraakt. Daarbij viel één dode: een man die de binnenplaats aan het schoonmaken was. Verslaggever Jaap van Deurzen spreekt met omwonenden.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 18:08:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rusland en VS: stop gevechten bij rampplekRTL Nieuws - Buitenland

Terwijl CNN-verslaggever Karl Penhaul verslag doet van de oorlog in Gaza, ontploft er vlak achter hem een bom.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 17:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rebellen ontkennen dreigement OVSE te weren van rampplekNRC Handelsblad - Buitenland

Meerdere keren vandaag leek er sprake van een akkoord dat een nieuw staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas mogelijk zou maken, maar vanavond heeft Mohammed Deif, de leider van de militaire vleugel van Hamas, gezegd dat een bestand er pas komt als de eisen van de beweging worden ingewilligd.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 17:02:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bom Gaza komt wel erg dichtbij voor verslaggever CNNRTL Nieuws - Buitenland

Ook als het onrustig blijft rond de rampplek, zal er geen militaire missie in Oost-Oekraïne komen om de berging van de slachtoffers mogelijk te maken. Dat zei minister Hennis van Defensie tegen de Tweede Kamer.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 16:59:40 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Hamas wijst staakt-het-vuren af: eerst eisen inwilligen’NRC Handelsblad - Buitenland

Volgens Chinese staatsmedia zijn er tientallen mensen om het leven gekomen en vele anderen gewond geraakt bij geweld in de noordwestelijke regio Xinjiang. Xinjiang heeft steeds vaker te maken met gewelddadigheden, die worden toegeschreven aan Oeigoeren die strijden voor onafhankelijkheid.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 16:59:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Minister: Militaire missie is geen optieRTL Nieuws - Buitenland

De Europese Unie gaat economische sancties instellen tegen Rusland, om de Russische agressie en bemoeienis in buurland Oekraïne. Daarover zijn de ambassadeurs van de 28 landen van de EU het eens geworden.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 16:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

EU stelt economische sancties in tegen RuslandRTL Nieuws - Buitenland

Rusland heeft Oekraïne er opnieuw van beschuldigd over de grens heen te hebben geschoten. Rusland klaagt in verband met de gevechten in het uiterste oosten van Oekraïne, waar het Oekraïense leger in de aanval is.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 16:22:32 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Tientallen doden bij geweld Chinese provincie Xinjiang’NRC Handelsblad - Buitenland

De 28 lidstaten van de EU zijn het vandaag eens geworden over sectorale sancties die de Russische economie moeten raken. Dat heeft een diplomaat tegenover Reuters bekendgemaakt.

Dinsdag 29 Juli 2014 - 14:45:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bom vlakbij hotel Nederlanders; kans op onderzoek steeds kleinerRTL Nieuws - Buitenland

Dicht bij het hotel van het Nederlandse onderzoeksteam in Donetsk is een bombardement geweest. Twee kilometer verder is een flatgebouw geraakt, waarbij 1 dode is gevallen.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 14:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Bombardement nabij hotel Nederlands onderzoeksteamRTL Nieuws - Buitenland

Op Curaçao is loterijbaas Robbie dos Santos opgepakt. Hij is verdachte in een onderzoek naar de opdrachtgevers van de moord op politicus Helmin Wiels.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 14:24:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Vandaag meer dan 100 Palestijnen gedood bij acties Israël in Gaza’NRC Handelsblad - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat de ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli vandaag is gesloten. De sluiting volgt op het aanhoudende geweld in de stad.

Dinsdag 29 Juli 2014 - 12:15:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland sluit ambassade in TripoliNRC Handelsblad - Buitenland

Het ministerie van Defensie spreekt tegen dat Venezuela Aruba heeft bedreigd om een van drugssmokkel verdachte diplomaat vrij te krijgen. Dat werd gisteren beweerd door de VS, die hadden verzocht om de uitlevering van de verdachte. De Tweede Kamer eist opheldering.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 11:08:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Venezuela bedreigde Aruba niet’ - Kamerleden willen ophelderingNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Mark Rutte (VVD) heeft vanochtend telefonisch contact gehad met de Oekraïense president Porosjenko. Rutte is bezorgd over het feit dat de onderzoekers de rampplek van vlucht MH17 ook vandaag niet hebben kunnen bereiken, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 09:22:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte belt president Oekraïne en uit zorgen over onderzoekNRC Handelsblad - Buitenland

De Nederlandse en Australische experts die onderzoek moeten gaan op de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne reizen vandaag opnieuw niet af naar het gebied. Dat heeft de woordvoerder van Pieter Jan Aalbersberg, het hoofd van de repatriëringsmissie MH17, vanochtend gemeld. Er zijn nog te veel gevechten op en langs de route, aldus Aalbersberg.
Dinsdag 29 Juli 2014 - 08:01:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Experts reizen ook vandaag niet af naar rampplek wegens gevechtenNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens de VS test Rusland al sinds 2008 kruisraketten, waarmee het land een nucleair verdrag uit 1987 zou schenden. In een verklaring noemde de Amerikaanse regering dit een “zeer serieuze zaak”, schrijft persbureau AP.

Dinsdag 29 Juli 2014 - 07:15:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland test raketten en schendt volgens VS nucleair verdragNRC Handelsblad - Buitenland

Gaza beleefde afgelopen nacht de zwaarste nacht sinds de gevechten tussen Israël en Hamas een paar weken geleden begonnen. Israël bestookte Gaza met tanks, artillerie en vliegtuigen tientallen doelen, waaronder het huis van Hamas-leider Haniyeh.

Maandag 28 Juli 2014 - 22:52:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zwaarste nacht in Gaza sinds begin gevechten - Rode Kruis opent gironummerNRC Handelsblad - Buitenland

De wapenstilstand in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) is door christelijke strijders geschonden. Het bestand werd vorige week van kracht. In het straatarme land is het al langere tijd zeer onrustig.

Maandag 28 Juli 2014 - 22:04:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Bestand in Centraal-Afrikaanse Republiek geschonden’NRC Handelsblad - Buitenland

Nadat de EU gisteren al een lijst publiceerde met achttien namen en entiteiten die sancties opgelegd krijgen, hebben vertegenwoordigers van de 28 lidstaten vandaag alweer overeenstemming bereikt over een uitbreiding van deze lijst.
Maandag 28 Juli 2014 - 21:22:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Nieuwe sancties EU tegen Rusland’ - VS willen ook nieuwe maatregelenNRC Handelsblad - Buitenland

Nederland gaat samen met de andere landen die zijn getroffen door de ramp met de MH17 een strafrechtelijk onderzoek instellen naar de toedracht van de ramp. Dat heeft Eurojust zojuist bekendgemaakt na een vergadering in Den Haag.
Maandag 28 Juli 2014 - 20:38:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Internationaal strafrechtelijk onderzoek naar oorzaak ramp MH17NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse autoriteiten zijn ‘diep teleurgesteld’ door de vrijlating van een voormalig inlichtingenofficier uit Venezuela. De man zat vast op Aruba op verdenking van drugssmokkel, maar werd gisteren vrijgelaten.

Maandag 28 Juli 2014 - 18:29:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS zijn ‘zeer teleurgesteld’ door vrijlating diplomaat VenezuelaNRC Handelsblad - Buitenland

Het team dat alle stoffelijke overschotten uit het rampgebied in Oost-Oekraïne moet halen, gaat morgen weer proberen om het gebied binnen te komen, mits ‘de veiligheidssituatie dit toelaat’. Vandaag en eergisteren strandden pogingen daartoe.

Maandag 28 Juli 2014 - 17:12:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Netanyahu: wees voorbereid op langdurige campagne in GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De kans dat alle stoffelijke resten terugkomen van de rampplek is "niet groot". Dat heeft de Korpschef van de Nationale Politie, Gerard Bouman, gezegd tijdens een briefing in de Tweede Kamer.
Maandag 28 Juli 2014 - 12:12:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Korpschef: kans dat alle stoffelijke resten terugkomen ‘niet groot’NRC Handelsblad - Buitenland

De Nederlandse en Australische onderzoekers die eerder vandaag vanuit Donetsk afreisden naar de rampplek, zijn alweer op de terugweg. Het is er op dit moment te gevaarlijk, schrijft RTL Nieuws. Hierdoor kunnen de onderzoekers voor de tweede dag op rij geen onderzoek doen in het rampgebied.
Maandag 28 Juli 2014 - 11:33:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onderzoeksteam terug naar Donetsk, rampgebied te gevaarlijkNRC Handelsblad - Buitenland

De Libische regering heeft internationale hulp aangevraagd nadat meerdere olietanks in brand waren gevlogen. Tripoli deed de oproep op de overheidswebsite. De opslagtanks vatten vlam bij nieuwe gevechten tussen milities die strijden om de macht over de luchthaven van…

Maandag 28 Juli 2014 - 08:52:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Libië vraagt om internationale hulp na brand in olieopslagNRC Handelsblad - Buitenland

"Een uiterst slechte zaak" noemde toenmalig VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes de voorgenomen bezuinigingen op het Nederlandse ambassadenetwerk in 2012. Maar ze lijken mee te vallen, schrijft het Financieele Dagblad vandaag. Zo blijven er dankzij een motie van D66 van vorig jaar vijf consulaten toch open.
Maandag 28 Juli 2014 - 08:24:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Bezuinigingen op ambassadenetwerk vallen mee’NRC Handelsblad - Buitenland

Liberia heeft de grens gesloten met de meeste West-Afrikaanse landen om te proberen te voorkomen dat het zich snel verspreidende virus ebola zich nog verder verspreidt. Liberia, Guinee en Sierra Leone hebben te maken met de ergste uitbraak van het virus tot nu toe.
Maandag 28 Juli 2014 - 07:52:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Liberia sluit meeste grenzen wegens ebola-uitbraakNRC Handelsblad - Buitenland

De VN-Veiligheidsraad heeft Israël en Hamas opgeroepen tot een “onmiddellijke en duurzame wapenstilstand” gebaseerd op het Egyptische initiatief. De partijen gingen desondanks door met elkaar bestoken vannacht.

Maandag 28 Juli 2014 - 07:20:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN roept op tot humanitair staakt-het-vuren in GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken is gisteravond laat opnieuw aangekomen in Oekraïne. Hij zal samen met zijn Australische collega Julie Bishop met het Oekraïense parlement over de internationale missie praten.

Maandag 28 Juli 2014 - 06:48:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Timmermans weer in Kiev voor overleg over missieNRC Handelsblad - Buitenland

De diplomaat Hugo Carvajal is gisteravond (lokale tijd) vrijgelaten door Aruba. Carvajal is direct daarna teruggevlogen naar Venezuela. Dat meldt persbureau AP. Aruba heeft hem tot persona non grata verklaard.
Zondag 27 Juli 2014 - 22:37:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aangehouden diplomaat terug in VenezuelaNRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger geeft toe dat het vorige week een school heeft beschoten, maar beweert dat daar geen doden bij zijn gevallen. Bij eerdere berichten werd melding gemaakt van zestien doden. Ondertussen heeft Obama tijdens een telefoongesprek met premier Netanyahu tot een onmiddellijk bestand opgeroepen.
Zondag 27 Juli 2014 - 20:14:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël geeft beschieting school toe; Obama wil onmiddellijk bestandNRC Handelsblad - Buitenland

Rusland bestookt vanaf het eigen grondgebied Oekraïne met raketten. Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken tonen satellietbeelden dit aan. Ondertussen beschuldigt Rusland de VS van het hinderen van OVSE-waarnemers.

Zondag 27 Juli 2014 - 16:39:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse satellietbeelden: Rusland beschiet OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Libië dringend op om te vertrekken. De situatie is te onveilig. Er zouden nog zeventig Nederlanders in Libië zijn.

Zondag 27 Juli 2014 - 16:01:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ministerie roept op tot vertrek uit Libië - 97 doden in TripoliNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval in het noorden van Kameroen is de vrouw van de vicepremier Amadou Ali door Boko Haram ontvoerd. Bij de aanval kwamen drie mensen om het leven. Tegelijkertijd is er in Nigeria een bomaanslag gepleegd tijdens een kerkdienst.
Zondag 27 Juli 2014 - 14:45:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boko Haram ontvoert vrouw van vicepremier KameroenNRC Handelsblad - Buitenland

Rond de plek waar vorige week het toestel van Malaysia Airlines neerstortte wordt hevig gevochten tussen pro-Russische rebellen en het Oekraïense regeringsleger.

Zondag 27 Juli 2014 - 13:29:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zware gevechten tussen rebellen en regeringstroepen rond rampplekNRC Handelsblad - Buitenland

Hamas heeft ingestemd met een wapenstilstand van 24 uur, maar heeft dat volgens premier Netanyahu gelijk weer geschonden. Het bestand werd om 13.00 uur Nederlandse tijd van kracht.

Zondag 27 Juli 2014 - 11:29:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Netanyahu: Hamas houdt zich niet aan eigen wapenstilstandNRC Handelsblad - Buitenland

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken en zijn Australische collega Julie Bishop reizen opnieuw af naar Oekraïne om een besluit af te dwingen over een politiemissie in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte.

Zondag 27 Juli 2014 - 08:02:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Timmermans weer naar Oekraïne - Australië stuurt agentenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger heeft het offensief op de Gazastrook hervat. De krijgsmacht besloot hiertoe nadat Palestijnse militanten diezelfde dag zeven raketten op Israël hadden geschoten.

Zondag 27 Juli 2014 - 07:37:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël hervat offensief na raketaanval uit GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse vicepremier Nick Clegg pleit voor een boycot van het WK voetbal 2018 in Rusland. Dat zegt hij vandaag in een interview in The Sunday Times. Clegg wil Poetin straffen voor zijn optreden in Oekraïne.

De vicepremier vindt…

Zaterdag 26 Juli 2014 - 23:19:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Clegg pleit voor boycot WK voetbal in 2018 in RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

Nadat gisteren voor het eerst een man in een ziekenhuis in Nigeria overleed aan ebola, is Nigeria haastig begonnen inkomenden vliegtuigpassagiers te screenen op symptomen van de ziekte. Op vliegvelden worden ook speciale kamers ingericht voor het geval iemand met verschijnselen aankomt.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 20:49:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nigeria screent vliegtuigpassagiers op symptomen ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

Hamas wijst het voorstel van Israël af om de gevechtspauze met vier uur te verlengen, meldt persbureau AP. Daarmee is het tijdelijke bestand afgelopen. De Israëlische minister Yuval Steinitz liet eerder op de dag weten dat Israël wel akkoord ging met een korte verlenging.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 18:01:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hamas verwerpt verlenging tijdelijk bestand - wapenstilstand voorbijNRC Handelsblad - Buitenland

Het Oekraïense leger is opgerukt tot aan het separatistenbolwerk Donetsk. Volgens de woordvoerder nationale veiligheid “ligt de weg naar de hoofdstad van de regio Donbas open voor de strijdkrachten van de anti-terreuroperatie open”, schrijft persbureau AP.

Zaterdag 26 Juli 2014 - 17:16:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïense leger rukt op naar DonetskNRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal Palestijnen dat is omgekomen in Gaza door het conflict tussen Israël en Hamas is gestegen naar meer dan duizend. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid vandaag gemeld, schrijft persbureau AP.

Zaterdag 26 Juli 2014 - 15:53:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verlenging bestand - dodental Gaza stijgt tot boven de duizendNRC Handelsblad - Buitenland

De twee vliegtuigen met aan boord slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn vanmiddag om 16.00 uur geland op Vliegbasis Eindhoven. De toestellen bevatten de 38 voorlopig laatste kisten met lichamen.

Zaterdag 26 Juli 2014 - 15:43:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Laatste vliegtuigen met lichamen slachtoffers Oekraïne aangekomenNRC Handelsblad - Buitenland

Onderzoekers van de Verenigde Naties hebben de tweede zwarte doos gevonden van het verongelukte vliegtuig van Air Algérie, zo meldt persbureau Reuters. Het vliegtuig stortte eergisteren neer in Mali, daarbij kwamen alle inzittenden om het leven.

Zaterdag 26 Juli 2014 - 14:50:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tweede zwarte doos neergestort vliegtuig Air Algérie gevondenNRC Handelsblad - Buitenland

De minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Qatar en verschillende Europese landen hebben tijdens een ingelast Gaza-top in Parijs aangedrongen op een verlenging van het humanitaire staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas in Gaza. Het bestand dat sinds vanochtend is ingegaan duurt twaalf uur.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 14:27:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ministers dringen aan op verlengen tijdelijk bestand GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Voor de eerste keer sinds de periode voor de val van dictator Mouammar Gaddafi in 2011 heeft de VS zijn ambassade in de Libische hoofdstad Tripoli gesloten. De situatie is er dermate verslechterd de afgelopen tijd dat het land zich genoodzaakt zag om tijdelijk alle diplomaten te evacueren naar buurland Tunesië.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 13:08:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS sluit ambassade in Libische hoofdstad Tripoli - ‘Turkije evacueert ook personeel’NRC Handelsblad - Buitenland

Zeven Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporingen (LTFO) zijn vandaag tegengehouden op weg naar Donetsk in het oosten van Oekraïne. Separatisten hielden de groep tegen omdat het "te onrustig" in het gebied is momenteel.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 12:37:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeven Nederlandse onderzoekers tegengehouden op weg naar DonetskNRC Handelsblad - Buitenland

De controle van 8.1 miljoen stemmen van de presidentsverkiezingen in Afghanistan is een paar dagen uitgesteld, omdat de twee kandidaten het niet eens kunnen worden over de procedure, heeft het hoofd van de onafhankelijke kiescommissie in het land vandaag gezegd. Het is niet de eerste keer dat de controle is uitgesteld.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 12:01:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Controle stemmen verkiezingen Afghanistan uitgesteld na onenigheidNRC Handelsblad - Buitenland

De burgemeester van de Centraal-Oekraïense industriestad Krementsjoek is vandaag doodgeschoten. Oleh Babajev werd gedood toen een auto naast zijn auto ging staan en een nog onbekende man met een pistool drie keer op hem schoot.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 09:45:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Burgemeester Oekraïense stad Krementsjoek doodgeschotenNRC Handelsblad - Buitenland

Er liggen, een week na de ramp met vlucht MH17, nog steeds niet geborgen stoffelijke resten in Oost-Oekraïne, heeft de Australische premier Tony Abbott vanochtend op een persconferentie gezegd. Om die reden is het volgens Abbott zo belangrijk dat er een internationale missie naar het rampgebied gaat.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 08:35:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hoge veiligheidsfunctionarissen en ‘volksrepublieken’ op EU-sanctielijstNRC Handelsblad - Buitenland

In Gaza is een humanitair staakt-het-vuren ingegaan dat twaalf uur zou moeten duren. Het ministerie van Volksgezondheid in Gaza heeft bekendgemaakt dat vlak daarvoor nog achttien Palestijnen uit dezelfde familie om het leven zijn gekomen bij tankvuur.
Zaterdag 26 Juli 2014 - 07:48:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kort bestand Gaza van start, maar vlak daarvoor nog doden bij aanvalNRC Handelsblad - Buitenland

Luchtvaartmaatschappij KLM was niet op de hoogte van de aanwezigheid van geavanceerde raketsystemen in Oost-Oekraïne. Dat enkele andere maatschappijen het gebied al enige tijd meden, was de luchtvaartmaatschappij evenmin bekend. Dit zegt president-directeur Camiel Eurlings van KLM.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 23:32:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

KLM niet geïnformeerd over gevaar boven Oost-OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Het Rode Kruis heeft een half miljoen euro ontvangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor hulpverlening in Israël en de Gazastrook. Dat meldt de hulporganisatie, schrijft persbureau Novum. Het Rode Kruis voegt daar zelf 30.000 euro aan toe.

Vrijdag 25 Juli 2014 - 19:48:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland geeft half miljoen voor hulp aan GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Het Veiligheidskabinet van Israël heeft het verzoek voor een staakt-het-vuren van de Amerikaanse minister Kerry geweigerd. Dat schrijft persbureau Reuters. Kerry, minister van Buitenlandse Zaken, vloog woensdag naar Israël in de hoop een wapenstilstand af te dwingen tussen Israël en Hamas.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 19:16:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël stelt korte wapenstilstand in op zaterdag - Gaza-top in ParijsNRC Handelsblad - Buitenland

Een Liberische man die vandaag overleed in een ziekenhuis in Lagos, blijkt positief te testen voor ebola. Het is het eerste geregistreerde slachtoffer van het dodelijke virus ooit in Nigeria.

Vrijdag 25 Juli 2014 - 18:24:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste dodelijke slachtoffer ebola-virus in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De Panamese autoriteiten beginnen maandag opnieuw met zoeken naar de resten van de omgekomen Kris Kremers (21) en Lisanne Froon (22). Dat heeft een woordvoerder van hulpdienst Sinaproc in Panama vandaag tegen persbureau Novum gezegd.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 17:11:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Panama hervat zoektocht naar resten van Kris en LisanneNRC Handelsblad - Buitenland

KLM en Lufthansa hervatten na een pauze van enkele dagen morgen weer hun vluchten op Tel Aviv. Dat melden persbureau AP en De Telegraaf.

Vrijdag 25 Juli 2014 - 16:56:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

KLM en Lufthansa hervatten vluchten op Tel AvivNRC Handelsblad - Buitenland

In het oosten van Jeruzalem zijn vandaag honderden Palestijnen de straat opgegaan, om hun verontwaardiging over het Israëlische offensief in de Gazastrook te uiten. Ze gooiden met stenen en vuurwerk naar Israëlische agenten.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 16:35:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Protesten in wijken Oost-Jeruzalem tegen geweld GazastrookNRC Handelsblad - Buitenland

Berichtgeving over Israëliërs en Palestijnen die met elkaar vechten levert altijd kritiek op. De één vindt de stukken pro-Israël, de ander pro-Palestina. Wat we vandaag proberen te doen, na een week waarin vooral over de vliegramp was te lezen, is zo objectief mogelijk laten zien wat er de afgelopen tijd gebeurde in Israël en Gaza.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 11:54:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Geen overlevenden na crash toestel Air Algérie - zwarte doos gevondenNRC Handelsblad - Buitenland

Het is inmiddels ruim een week na de vliegramp in het oosten van Oekraïne, waarbij 298 mensen om het leven kwamen, onder wie 194 Nederlanders. Vandaag debatteren Kamercommissies over de stand van zaken rond MH17 en landt er weer een vliegtuig met 74 kisten in Eindhoven. Volg alles in ons liveblog.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 09:16:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: dit weekend eventueel besluit over gewapende missie, 75 kisten in NederlandNRC Handelsblad - Buitenland

De kans op een dodelijk vliegtuigongeluk wordt geschat op 1 op de 11 miljoen. Dit jaar blijkt een uitzonderlijk rampjaar voor de luchtvaart: er vielen in het eerste half jaar drie keer meer vliegtuigdoden dan in heel 2013.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 08:27:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Het aantal vliegtuigdoden is nu al drie keer zo hoog als in 2013NRC Handelsblad - Buitenland

Het eerste kabinet-Bourgeois kan in Vlaanderen aan de slag. De partijcongressen van de N-VA, CD&V en Open VLD hebben het akkoord van de nieuwe, rechtse regering in Vlaanderen goedgekeurd. Die regering komt voor het eerst ooit onder leiding van de Vlaams-nationalisten van de N-VA van Bart de Wever. Geert Bourgeois wordt namens die partij de premier.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 07:37:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Partijcongressen keuren regeerakkoord Vlaanderen goedNRC Handelsblad - Buitenland

Net als de afgelopen twee dagen zal er ook vandaag een vliegtuig vanuit Charkov op vliegveld Eindhoven landen met aan boord 74 kisten met stoffelijke resten van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. Namens het kabinet zijn vandaag minister Dijsselbloem (Financiën) en staatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) aanwezig.
Vrijdag 25 Juli 2014 - 07:11:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer 74 kisten naar Nederland - Obama en Rutte willen meer sanctiesNRC Handelsblad - Buitenland

Nadat verschillende autoriteiten in Afrika het al hadden gemeld, heeft vannacht ook Frankrijk bekendgemaakt dat het wrak van toestel van Swiftair, waarmee Air Algérie een vlucht uitvoerde, is gevonden in het noorden van Mali. 116 mensen zaten aan boord, niemand heeft het waarschijnlijk overleefd. Bijna de helft van de passagiers had de Franse nationaliteit.
Donderdag 24 Juli 2014 - 21:53:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Frankrijk: wrak vlucht Air Algérie gevonden, slecht weer ‘waarschijnlijk’ oorzaak crashNRC Handelsblad - Buitenland

John Kerry gaat snel beslissen of Hamas en Israël bereid zijn om een staakt-het-vuren uit te roepen. Hij kan namelijk niet voor onbepaalde tijd in de regio blijven. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken wil de twee partijen hiermee onder druk zetten om verder te onderhandelen.
Donderdag 24 Juli 2014 - 21:01:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kerry wil staakt-het-vuren en zet Hamas en Israël onder drukNRC Handelsblad - Buitenland

De regering van Mali en Toeareg-rebellen hebben in Algiers ingestemd met een stappenplan voor een vredesakkoord. Dit moet een einde maken aan jarenlange onrust in het land.
Donderdag 24 Juli 2014 - 20:30:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Mali en rebellen stemmen in met stappenplan voor vredeNRC Handelsblad - Buitenland

Hugo Carvajal is vanavond gearresteerd op Aruba. Het voormalige hoofd van de Venezolaanse militaire inlichtingendienst wordt door de Verenigde Staten gezocht voor drugsmokkel.

Donderdag 24 Juli 2014 - 19:30:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Voormalig chef inlichtingendienst Venezuela gearresteerd op ArubaNRC Handelsblad - Buitenland

Een konvooi met hulpgoederen van de Verenigde Naties is de Turkse grens overgestoken naar Syrië, meldt de organisatie. De VN doet dit echter zonder toestemming van de regering van president Bashar al-Assad, meldt persbureau Reuters.
Donderdag 24 Juli 2014 - 16:57:21 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN stuurt hulpgoederen Syrië in zonder toestemming AssadNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraiense premier Arseni Jatsenjoek heeft zojuist zijn ontslag aangekondigd. Het ontslag volgt nadat twee partijen uit de regeringscoalitie zijn gestapt.

Donderdag 24 Juli 2014 - 16:26:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Premier Oekraïne biedt ontslag aanNRC Handelsblad - Buitenland

In een school van de Verenigde Naties in Gaza zijn vanmiddag zeker vijftien Palestijnen gedood bij een Israëlische aanval. Minstens 150 raakten gewond, schrijft persbureau AP. De school stond in de Palestijnse stad Beit Hanoun, gelegen in het noorden van de Gazastrook.
Donderdag 24 Juli 2014 - 14:35:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker vijftien Palestijnen gedood in school van Verenigde NatiesNRC Handelsblad - Buitenland

Het parlement van Irak heeft de Koerdische politicus Fouad Masoum gekozen als nieuwe president, schrijft Novum. De Iraakse politici touwtrekken achter de schermen al sinds april over het vormen van de nieuwe regering.
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:06:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Koerdische politicus Fouad Masoum nieuwe president IrakNRC Handelsblad - Buitenland

Op Curaçao is oud-minister van Financiën George Jamaloodin aangehouden voor de moord op politicus Helmin Wiels. Volgens bronnen van de NOS zou hij de opdracht tot de moord hebben gegeven.
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:31:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oud-minister Curaçao vast in verband met moord Helmin WielsNRC Handelsblad - Buitenland

Een vlucht van Air Algérie, de nationale luchtvaartmaatschappij van Algerije, is neergestort onderweg van Burkina Faso naar Algiers, heeft een luchtvaartfunctionaris aan persbureau Reuters gemeld. Het toestel, geleend van het Spaanse Swiftair, had 116 mensen aan boord. Het was al uren vermist.
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:19:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig Air Algérie neergestort - 116 mensen aan boordNRC Handelsblad - Buitenland

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft Polen veroordeeld vanwege het toestaan van geheime CIA-gevangenissen in het land. Polen heeft het Verdrag voor de Rechten van de Mens geschonden, oordeelde het hof vandaag.
Donderdag 24 Juli 2014 - 10:26:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hof: Polen schond mensenrechten met toestaan CIA-gevangenissenNRC Handelsblad - Buitenland

In Noorwegen is er concrete dreiging van een terreuraanval binnen enkele dagen, heeft geheime dienst PST vandaag op een persconferentie bekendgemaakt. De dreiging komt van mensen met banden met strijders in Syrië.
Donderdag 24 Juli 2014 - 09:23:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Concrete dreiging terreuraanval NoorwegenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval op een bus met gevangenen ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn 52 gevangenen en acht soldaten gedood, melden functionarissen volgens persbureau AP.
Donderdag 24 Juli 2014 - 09:04:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tientallen doden bij aanval op bus met gevangenen in IrakNRC Handelsblad - Buitenland

Achttien schoolkinderen zijn in het zuiden van India om het leven gekomen toen een trein inreed op hun schoolbus. Ook de buschauffeur kwam om het leven. Twintig andere kinderen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.
Donderdag 24 Juli 2014 - 08:48:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Negentien doden, onder wie twaalf kinderen, bij ongeluk IndiaNRC Handelsblad - Buitenland

In de Amerikaanse staat Arizona is de executie van een 55-jarige man volledig verkeerd gegaan. Het duurde bijna twee uur voordat terdoodveroordeelde Joseph Wood overleed aan de dodelijke injectie. Het is al de derde keer dit jaar dat een executie in de Verenigde Staten misgaat.
Woensdag 23 Juli 2014 - 22:46:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer is er een executie in de Verenigde Staten misluktNRC Handelsblad - Buitenland

Bij twee zelfmoordaanslagen in Nigeria zijn vandaag ten minste 82 mensen omgekomen. Bij een van de aanslagen was oppositieleider en voormalig staatshoofd van Nigeria Muhammadu Buhari het doelwit.

Woensdag 23 Juli 2014 - 22:08:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 82 doden bij aanslagen in Nigeria - oud-staatshoofd Buhari doelwitNRC Handelsblad - Buitenland

Hamasleider Khaled Mashaal eist dat de al zeven jaar durende blokkade van Gaza wordt opgeheven. Gebeurt dat niet dan kan volgens Mashaal van een wapenstilstand geen sprake zijn.

Woensdag 23 Juli 2014 - 19:35:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hamas weigert staakt-het-vuren, eist opheffing blokkade GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft ingestemd met een internationaal onderzoek naar vermeende mensenrechtenschendingen tijdens het Israëlische offensief in Gaza. Het onderzoek is een initiatief van Palestina, dat bij de Verenigde Naties is aangesloten als waarnemend niet-lid.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:48:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN-raad wil onderzoek naar ‘mensenrechtenschendingen’ GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Zes dagen na de ramp met vlucht MH17 zijn de eerste lichamen van slachtoffers overgebracht naar Nederland. Kort na de aankomst van twee militaire toestellen uit Charkov werd in Eindhoven met een trompetsignaal een minuut stilte ingeluid.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:15:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederland houdt minuut stilte na aankomst eerste lichamenNRC Handelsblad - Buitenland

Een vliegtuig van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij TransAsia is neergestort na een mislukte noodlanding in Taiwan. Er zijn zeker 51 doden gevallen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua en CCTV. Er zouden zeven gewonden zijn.

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:43:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig TransAsia stort neer na noodlanding Taiwan - 51 dodenNRC Handelsblad - Buitenland

KLM schrapt nog twee vluchten naar Tel Aviv die vanavond en morgen vanuit Amsterdam zouden vertrekken. Delta Air Lines schort alle vluchten vandaag naar Israël op. De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT vliegt tot maandag niet naar het land.

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:20:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

KLM en andere maatschappijen schrappen opnieuw vluchten naar IsraëlNRC Handelsblad - Buitenland

Vandaag komen de eerste lichamen van slachtoffers van de ramp terug uit Oekraïne. Nederland begroet hen met een dag van nationale rouw. NRC doet een poging te markeren wie er vlogen aan boord van MH17.
Woensdag 23 Juli 2014 - 10:28:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Doden bij Suikerfeest-concertNOS Nieuws - Buitenland

In Guinee zijn zeker 34 mensen omgekomen toen ze bij een concert werden doodgedrukt. Ze vierden op het strand van de hoofdstad Conakry het einde van de ramadan.

Het is niet bekend wat er precies is gebeurd. De concertbezoekers keken naar een optreden van een rapgroep. Volgens hulpverleners zijn bijna alle slachtoffers jonger dan 20 jaar.

Het dodental van 34 is gemeld door ziekenhuizen. De regering wil niets zeggen over het aantal slachtoffers, maar heeft wel bekendgemaakt dat er doden en gewonden zijn. Ook heeft de president een week van nationale rouw afgekondigd.

Ebola

Het drama komt op het moment dat hulpverleners in het Afrikaanse land druk zijn met de aanpak van de ebola-uitbraak. Het virus brak in februari uit in Guinee en heeft zich sindsdien verspreid naar omringende landen in Afrika.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Gokbaas opgepakt op verdenking moord WielsRTL Nieuws - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Scholier, muzikant, advocaat - de slachtoffers van MH17NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is ondanks het vliegverbod voor Tel Aviv, toch naar Israël gevlogen. Kerry bezoekt het land in de hoop een wapenstilstand af te kunnen dwingen tussen Israël en Hamas.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kerry naar Israël om wapenstilstand af te dwingenNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse bankiers kunnen bonussen kwijtrakenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.