Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Belarussische activist die mensen hielp vluchten dood gevonden in Oekraïens parkAD - Buitenland

Vaccinatie werkt, maar lang niet overal krijgen mensen een vaccin toegediend ter bescherming tegen het coronavirus. Hoeveel is er wereldwijd geprikt én welke bijzondere initiatieven zijn er om de vaccinatiegraad omhoog te krijgen?
Dinsdag 3 Augustus 2021 - 09:00:58 - AD - Buitenland
 

Wow: Standbeelden en een bos onder waterNOS Nieuws - Buitenland

Cyprus heeft er een bijzonder museum bij. Alle kunst staat onder water! Op het strand kun je je flippers aantrekken en je duikbril opzetten. En dan kun je zo het museum induiken.

In totaal zijn er 93 beelden te zien op de zeebodem.

Dinsdag 3 Augustus 2021 - 06:56:12 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wekdienst 3/8: Boeing stuurt ruimteschip naar ISS • Baanrenners gaan voor goudNOS Nieuws - Buitenland

Goedemorgen! Vanavond probeert Boeing haar ruimteschip naar het ISS te sturen. En de Nederlandse baanrenners gaan voor goud op de Olympische Spelen.

We beginnen met het weer. Overdag schijnt de zon af en toe, maar vooral in het zuiden komen ook weer stapelwolken en enkele buien tot ontwikkeling. Het wordt maximaal 21 graden en de wind houdt zich rustig.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

En natuurlijk staat er op de Olympische Spelen weer genoeg op het programma. Hieronder zie je waar en wanneer de Nederlandse sporters in actie komen. Lees hier hoe de Nederlandse olympiërs vannacht hebben gepresteerd.

Wat heb je gemist?

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken noemt het terugroepen van atlete Kristina Timanovskaja door de Wit-Russische autoriteiten op Twitter "een nieuwe daad van transnationale repressie" van president Loekasjenko.

Blinken schrijft dat Timanovskaja de Spelen moest verlaten, "simpelweg omdat ze haar vrijheid van meningsuiting gebruikte". De actie is volgens hem daarom een "schending van de olympische gedachte en een belediging van grondrechten, die niet kan worden getolereerd".

Timanovskaja werd zondag tegen haar wil naar het vliegveld van Tokio gebracht om terug naar huis te vliegen. De sprintster zei dat ze uit het team was gezet, nadat ze op Instagram kritiek had geuit op haar coaches.

Gisteren liep ze de ambassade van Polen in Tokio binnen, waar ze een humanitair visum kreeg. Volgens de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Motegi zit Timanovskaja momenteel in "veilige omstandigheden".

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Engeland versoepelde gisteren de reisbeperkingen, waardoor er onder meer op vliegveld Heathrow voor veel mensen na lange tijd weer een hereniging mogelijk was met vrienden en familie.

"Ik kan het bijna niet bevatten. Het is een bijzondere dag":

Fijne dinsdag!

Dinsdag 3 Augustus 2021 - 05:16:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VN verbolgen over verlenging noodtoestand in Myanmar tot augustus 2023Nu.nl - Buitenland

De Verenigde Naties (VN) hebben de verlenging van de noodtoestand in Myanmar bekritiseerd. De maatregel leidt "niet in de goede richting", zei een VN-woordvoerder maandag (lokale tijd) tegen journalisten.
Dinsdag 3 Augustus 2021 - 04:31:10 - Nu.nl - Buitenland
 

Blinken: terugroepen Wit-Russische atlete mag niet getolereerd wordenNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken noemt het terugroepen van atlete Kristina Timanovskaja door de Wit-Russische autoriteiten op Twitter "een nieuwe daad van transnationale repressie" van president Loekasjenko.

Blinken schrijft dat Timanovskaja de Spelen moest verlaten, "simpelweg omdat ze haar vrijheid van meningsuiting gebruikte". De actie is volgens hem daarom een "schending van de olympische gedachte en een belediging van grondrechten, die niet kan worden getolereerd".

Timanovskaja werd zondag tegen haar wil naar het vliegveld van Tokio gebracht om terug naar huis te vliegen. De sprintster zei dat ze uit het team was gezet, nadat ze op Instagram kritiek had geuit op haar coaches.

Ze werd naar eigen zeggen naar het vliegveld gebracht samen met een lid van de Wit-Russische delegatie en een psycholoog. De hoofdcoach had tegen haar gezegd dat ze op "bevel van boven" moest vertrekken. Op de luchthaven van Tokio riep ze de hulp van de Japanse politie in.

Humanitair visum

Gisteren liep ze de ambassade van Polen in Tokio binnen, waar ze een humanitair visum kreeg. Volgens de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Motegi zit Timanovskaja momenteel in "veilige omstandigheden". In een persconferentie zei hij desgevraagd dat de Japanse autoriteiten met andere "relevante partijen" haar veilig proberen te houden.

Mark Adams, woordvoerder van internationale sportkoepel IOC, onderschreef die woorden in een andere persconferentie. De sportkoepel had gisteren nog twee keer met haar gesproken, zei hij. Verder is het IOC een eigen onderzoek gestart en Adams zei dat hij vandaag informatie verwacht te ontvangen vanuit Wit-Rusland. "We moeten eerst de feiten op een rij hebben, voordat we actie kunnen ondernemen", zei hij.

Vliegticket

Timanovskaja zou inmiddels een vliegticket hebben gekocht om op 4 augustus naar Warschau te reizen, liet de organisatie Wit-Russische Stichting voor Sportsolidariteit eerder al weten aan persbureau AP.

Het olympisch comité van Wit-Rusland, dat wordt geleid door de zoon van de autoritaire president Loekasjenko, stelde dat Timanovskaja zou worden teruggehaald vanwege haar "emotionele en psychologische gesteldheid". Op de Wit-Russische staatstelevisie wordt haar verweten dat ze geen patriot zou zijn.

De Wit-Russische ambassade in Tokio heeft bij de Japanse autoriteiten om opheldering gevraagd over de situatie rond Timanovskaja. President Loekasjenko heeft zelf nog niet gereageerd.

Dinsdag 3 Augustus 2021 - 03:08:45 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Derde prik in het ene land, terwijl ze in het andere nog de eerste moeten krijgenAD - Buitenland

Vier zelfmoorden in anderhalf jaar tijd: The Vessel, een futuristische trappentoren in de vorm van een honingraat, sleept een kwalijke reputatie met zich mee. De ontwerper overweegt de attractie in New York definitief te sluiten.
Maandag 2 Augustus 2021 - 23:00:40 - AD - Buitenland
 

Futuristische trappentoren in New York sluit mogelijk definitief deuren na zoveelste zelfmoordAD - Buitenland

De zwarte zaterdagen in de vakantielanden zijn dit jaar erger dan ooit. Ook voor komend weekend staan alle seinen op rood en is het wederom ontzettend druk op de vakantieroutes. Zowel voor reizigers die vertrekken als voor terugkerende vakantiegangers worden monsterfiles verwacht. ,,Het is echt drukker.”
Maandag 2 Augustus 2021 - 21:54:32 - AD - Buitenland
 

Zwarte zaterdagen erger dan ooit, komend weekend opnieuw monsterfilesAD - Buitenland

De scheiding tussen Microsoft-oprichter Bill Gates en Melinda French Gates is rond. Volgens TMZ en Business Insider zijn de multimiljardair en zijn vrouw sinds vandaag officieel gescheiden na een huwelijk van 27 jaar. Beide media baseren zich daarbij op documenten uit de rechtbank.
Maandag 2 Augustus 2021 - 21:30:52 - AD - Buitenland
 

Bill en Melinda Gates nu dan echt (officieel) gescheidenAD - Buitenland

Verschillende bosbranden hebben grote schade aangericht in de centraal Italiaanse regio Abruzzen. De felste branden waren aan de zuidrand van Pescara, een badplaats aan de Adriatische Zee. Achthonderd mensen moesten worden geëvacueerd, onder wie veel badgasten.
Maandag 2 Augustus 2021 - 21:02:39 - AD - Buitenland
 

Derde zelfmoordgeval onder agenten die werkten tijdens bestorming CapitoolNu.nl - Buitenland

Een agent die op 6 januari dienst had tijdens de bestorming van het Capitool in Washington heeft afgelopen donderdag zelfmoord gepleegd. Dat heeft de politie van Washington maandag bevestigd. De agent, de 43-jarige Gunther Hashinda, is al de derde Amerikaanse diender die zichzelf van het leven heeft beroofd sinds hij werkte op die zwarte dag.
Maandag 2 Augustus 2021 - 19:56:17 - Nu.nl - Buitenland
 

Rook komt nog van de bomen, maar toeristen liggen alweer op het strand in ItaliëAD - Buitenland

De hittegolf die Griekenland momenteel teistert is de ergste in ruim dertig jaar. Dat zegt premier Kyriakos Mitsotakis. Vandaag werd het in sommige delen van het land 45 graden. Naar verwachting zal de hittegolf zeker deze week nog aanhouden. De bosbranden in het land zijn daardoor moeilijk onder controle te krijgen.
Maandag 2 Augustus 2021 - 19:20:59 - AD - Buitenland
 

Einde bloedhitte nog niet in zicht in Griekenland: ‘Ergste hittegolf in ruim 30 jaar’AD - Buitenland

Fabrieken in Azië hebben flink last van oplopende productiekosten en een nieuwe golf van coronabesmettingen. Met name Indonesië, Vietnam, Cambodja en Maleisië kampen sinds juli met een vertraging van fabrieksactiviteit door de opleving van het coronavirus. Steeds meer regio’s in deze landen gaan in lockdown, waardoor veel bedrijven stil komen te liggen.
Maandag 2 Augustus 2021 - 19:13:07 - AD - Buitenland
 

Deel Azië weer in lockdown, gevolgen voor productie én personeelAD - Buitenland

De Amerikaanse en Britse ambassades in de Afghaanse hoofdstad Kaboel beschuldigen de Taliban van mogelijke oorlogsmisdaden in het zuiden van het land. De radicaalislamitische beweging zou nabij Spin Boldak, in de zuidelijke provincie Kandahar, tientallen burgers uit wraak hebben gedood. De Taliban ontkent.
Maandag 2 Augustus 2021 - 19:04:27 - AD - Buitenland
 

VS en VK beschuldigen Taliban van mogelijke oorlogsmisdaden: ‘Tientallen burgers gedood’AD - Buitenland

In eigen land kan de Belarussische atlete Kristina Timanovskaja bogen op veel bijstand. De staatsmedia zijn minder over haar te spreken.
Maandag 2 Augustus 2021 - 19:00:36 - AD - Buitenland
 

Steun voor gevluchte atlete uit Belarus: ‘Laf uitschot’AD - Buitenland

Buitenlandse vakanties blijven lastig door corona, maar voor 35 miljoen Europeanen is er een nog veel groter obstakel: geldgebrek. Zo’n 28 procent van de mensen, aldus de Europese vakbondskoepel Etuc, kan zich zelfs een uitje van een week niet permitteren. In Nederland gaat het om 775.000 mensen met een laag inkomen.
Maandag 2 Augustus 2021 - 16:56:55 - AD - Buitenland
 

Vakbond: bijna 800.000 Nederlanders niet op vakantie door geldgebrekAD - Buitenland

Terwijl de militaire machthebber in Myanmar de bevolking en buitenwereld beterschap belooft, glijdt het land af naar een humanitaire ramp. Het gezondheidssysteem is in elkaar gezakt, de overheid doet niet veel en het coronavirus maakt meer slachtoffers dan ooit, zegt een ngo-medewerker tegen deze nieuwssite. ,,Als er niet snel geld in de landbouw wordt gepompt, krijgen we hier ook nog een hongersnood.’’
Maandag 2 Augustus 2021 - 16:15:53 - AD - Buitenland
 

Prikbonussen en mondkapjesplicht: hoe gaat de coronabestrijding in de VS?Nu.nl - Buitenland

De Verenigde Staten begonnen half december als een van de eerste landen met vaccineren tegen COVID-19. Hoewel het vaccinatietraject goed van start ging en al snel leidde tot versoepelingen, heeft ook de VS te maken met forse heroplevingen van het virus, met name vanwege de deltavariant. Hoe staat het ervoor?
Maandag 2 Augustus 2021 - 14:50:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Veel meer mensen door noodweer in China omgekomen dan gedachtNu.nl - Buitenland

Door het noodweer in China dat afgelopen maand vooral de streek rond de stad Zhengzhou trof, zijn meer dan driehonderd doden gevallen. Nog eens vijftig mensen worden vermist, melden de autoriteiten maandag. Daarmee is het officiële dodental van de ramp bijna verdriedubbeld. Op 25 juli was bekend dat het noodweer zeker 63 mensen het leven had gekost.
Maandag 2 Augustus 2021 - 13:18:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Belarussische atlete die openlijk kritiek uitte krijgt Pools visum, echtgenoot vlucht naar OekraïneDe Volkskrant - Buitenland

Eendaagse evenementen waarbij bezoekers geen zitplaats hebben, kunnen vanaf 14 augustus doorgaan mits ze maximaal 750 mensen toelaten. Dat heeft demissionair premier Rutte maandagmiddag bekendgemaakt. Een andere voorwaarde is dat de evenementen plaatsvinden in de open lucht óf in een tent die aan alle kanten open is. Deze beperkte toestemming geldt tot 1 september.
Maandag 2 Augustus 2021 - 13:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Humanitaire ramp dreigt in Myanmar: ‘Mensen sterven bij bosjes door corona’AD - Buitenland

Het dodental door de extreme regenval vorige maand in de Chinese provincie Henan is opgelopen tot meer dan 300. Dat maakte de Chinese overheid vandaag bekend. Daarmee is het aantal dodelijke slachtoffers bijna drie keer zo hoog als tot nu toe werd gedacht.
Maandag 2 Augustus 2021 - 12:54:57 - AD - Buitenland
 

Video | Ooit idyllisch dorp in Oekraïne overspoeld door afvalNu.nl - Buitenland

Het ooit idyllische dorp Yasinia in de Oekraïense bergen kampt met een enorm afvalprobleem. Vuilnisbelten in de omgeving zijn vol, dus bewoners dumpen hun afval op straat en in de rivier. Hongaarse vrijwilligers zijn naar het dorp afgereisd om te helpen opruimen.
Maandag 2 Augustus 2021 - 12:36:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Na Israël beginnen ook Groot-Brittannië en Duitsland aan de derde prikDe Volkskrant - Buitenland

Rusland stuurt extra troepen naar de grens met Afghanistan om daar deel te nemen aan de al eerder aangekondigde militaire oefeningen met het Tadzjiekse en Oezbeekse leger. Moskou is bezorgd over de opmars van de Taliban na het vertrek van westerse – voor het merendeel Amerikaanse – troepen uit Afghanistan.
Maandag 2 Augustus 2021 - 12:33:24 - De Volkskrant - Buitenland
 

Afghaanse president: Afnemende veiligheid komt door aftocht VSNu.nl - Buitenland

De afnemende veiligheid in Afghanistan komt volgens president Ashraf Ghani door de "abrupte terugtrekking" van de Amerikaanse troepen uit het land. Ghani zegt dat er "consequenties" zullen zijn voor de Verenigde Staten. Wat die consequenties zijn, is niet duidelijk.
Maandag 2 Augustus 2021 - 11:56:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Dit is nu de stand van zaken rond de Griekse, Turkse en Italiaanse bosbrandenNu.nl - Buitenland

Delen van Griekenland, Turkije en Italië gaan nog steeds gebukt onder hevige bosbranden, met evacuaties en gewonden tot gevolg. De verwachting is dat in veel van de geteisterde gebieden het kwik voorlopig nog niet zal dalen. Dit is de huidige stand van zaken.
Maandag 2 Augustus 2021 - 11:55:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Wow: Alligator wil graag eten en klimt uit kooiNOS Nieuws - Buitenland

In een dierentuin in de Verenigde Staten hadden de alligators veel honger. Zo veel, dat een uit de kooi klom! Gelukkig waren de verzorgers niet bang.

De hele ontsnapping werd gefilmd en een van de verzorgers zette dat op TikTok. Daar is het in een dag tijd al meer dan 36 miljoen keer bekeken!

Maandag 2 Augustus 2021 - 11:51:35 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dodental door noodweer in China loopt fors op naar ruim 300AD - Buitenland

Zeven jaar geleden gebeurde iets wat nooit meer mocht gebeuren: de massamoord op een volk. Onlangs erkende de Tweede Kamer dat het lot van de jezidi’s in Irak inderdaad genocide is geweest. Maar hoe nu verder?
Maandag 2 Augustus 2021 - 11:45:25 - AD - Buitenland
 

Afghaanse president: afnemende veiligheid komt door vertrek VS, moeten gevolgen dragenAD - Buitenland

Bijna alle bosbranden in Turkije zijn inmiddels onder controle, maar in enkele gebieden is de situatie nog zeer gevaarlijk. Zoals in de badplaats Marmaris aan de Turkse zuidkust. Veel toeristen zijn daar halsoverkop vertrokken. Inwoners vrezen voor hun leven. En president Erdogan? Die gooit thee naar de mensen en geeft de PKK de schuld.
Maandag 2 Augustus 2021 - 10:30:23 - AD - Buitenland
 

Angst en chaos heersen in Marmaris na bosbranden, kritiek op autoriteiten groeitAD - Buitenland

Bijna alle bosbranden in Turkije zijn inmiddels onder controle. Duizenden brandweerlieden wisten volgens een regeringswoordvoerder 122 van de 129 branden in 35 provincies te bedwingen. De branden, die sinds woensdag woeden, eisten tot dusverre acht mensenlevens. Ook Griekenland en Italië worden geteisterd door bosbranden.
Maandag 2 Augustus 2021 - 09:05:14 - AD - Buitenland
 

Festivals van een dag mogen weer na 13 augustus, maar onder strikte voorwaardenDe Volkskrant - Buitenland

Tegen de zin in van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gaat Groot-Brittannië vanaf volgende maand zijn kwetsbare burgers een derde keer tegen het coronavirus inenten. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Tot nu toe begon alleen Israël aan een derde prikronde. Ook Duitsland gaat in september een derde prik geven.
Maandag 2 Augustus 2021 - 08:52:41 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bijna alle branden in Turkije onder controle, vuur houdt ook huis in Griekenland en ItaliëAD - Buitenland

Huan Huan, een door China aan Frankrijk uitgeleende reuzenpanda, is in de nacht van zondag op maandag bevallen van een tweeling. De welpjes, geboren omstreeks 01.00 uur, brengen het nageslacht van het pandavrouwtje en haar partner Yuan Zi op drie, meldt de dierentuin van Beauval in Midden-Frankrijk.
Maandag 2 Augustus 2021 - 08:22:07 - AD - Buitenland
 

Aan Frankrijk uitgeleende reuzenpanda bevalt van tweelingAD - Buitenland

Coronaprofiteurs in het Verenigd Koninkrijk doen Sywert van Lienden verbleken. Politici hebben miljarden euro’s verkwist met het uitdelen van contracten aan bevriende zakenlui.
Maandag 2 Augustus 2021 - 08:00:20 - AD - Buitenland
 

Britse coronaprofiteurs doen Van Lienden verbleken: politici verkwisten miljarden euro’sAD - Buitenland

Niet vermeend drugsgebruik is de reden dat Elvis Presley op 42-jarige leeftijd overleed, maar de genen die ‘The King’ van zijn familie had gekregen. Zijn opa en opa van moederskant waren een volle neef en nicht van elkaar, schrijft Sally Hoedel in het nieuwe boek Elvis: Destined To Die Young.
Maandag 2 Augustus 2021 - 07:44:15 - AD - Buitenland
 

Biograaf Elvis Presley: Hij overleed jong door slechte genenAD - Buitenland

In Montenegro ligt een van de duurste snelwegen ter wereld, maar hij leidt voorlopig nergens heen. Nu is het geld op, en tot overmaat van ramp kan het land de lening van 1 miljard euro aan China niet terugbetalen. Intussen regent het beschuldigingen van corruptie.
Maandag 2 Augustus 2021 - 07:00:00 - AD - Buitenland
 

Lage opkomst voor referendum Mexico om ex-presidenten te kunnen vervolgenNu.nl - Buitenland

In Mexico werd zondag een referendum gehouden over de vraag of vijf ex-presidenten vervolgd moeten kunnen worden. De organisatie van het referendum kostte 25 miljoen dollar (21 miljoen euro), maar de opkomst was minimaal. Volgens president Andrés Manuel López Obrador waren zijn voorgangers corrupt en verantwoordelijk voor armoede en een onzekere situatie in het land.
Maandag 2 Augustus 2021 - 06:40:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuw-Zeeland biedt immigranten excuses aan voor jarenlange discriminatieNu.nl - Buitenland

De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern heeft immigranten afkomstig van eilanden in de Grote Oceaan maandag formeel haar excuses aangeboden, meldt The Guardian. In de jaren zeventig werden zij regelmatig gediscrimineerd door de Nieuw-Zeelandse autoriteiten.
Maandag 2 Augustus 2021 - 06:25:32 - Nu.nl - Buitenland
 

Eén van de duurste snelwegen ter wereld is nu al een flaterAD - Buitenland

Het ministerie van Justitie op Curaçao heeft zondagavond (lokale tijd) laten weten dat er een nieuw opvangcentrum voor ongedocumenteerden zal worden gebouwd. Dit zal worden gefinancierd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties (BZK), Curaçao neemt de exploitatiekosten op zich.
Maandag 2 Augustus 2021 - 06:15:42 - AD - Buitenland
 

Atlete wil niet terug naar Wit-Rusland en krijgt hulpNOS Nieuws - Buitenland

In het nieuws gaat het veel over de Wit-Russische atlete Kristina Timanovskaja. Van haar teamleiding moest de olympische sporter terug naar Wit-Rusland, maar dat wil ze absoluut niet. Het zou niet veilig voor haar zijn.

Kristina Timanovskaja kreeg straf omdat ze kritiek had op haar leiding. Nadat ze een boos filmpje online had gezet, werd ze naar het vliegveld van Tokio gebracht. Daar vroeg ze om hulp en vertelde ze dat ze helemaal niet meer naar Wit-Rusland wil.

Op het vliegveld heeft de atlete de hulp gekregen waar ze om vroeg. Volgens de organisatie van de Olympische Spelen is ze naar een veilige plek gebracht. Polen heeft aangeboden dat ze ook in dat land mag komen wonen.

De afgelopen maanden ging het in het Jeugdjournaal vaker over Wit-Rusland. Een kritische journalist uit dat land werd opgepakt en daar waren veel mensen boos over.

Maandag 2 Augustus 2021 - 05:55:14 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Rusland bezorgd over opmars Taliban, extra troepen naar grens met AfghanistanDe Volkskrant - Buitenland

Door het herhaald zondigen tegen het Europese recht, zoals onlangs opnieuw duidelijk is geworden bij de vergunningverlening voor de aanleg van windmolenparken, slaat Nederland ‘in rechtsstatelijke zin een modderfiguur’. Dit zegt oud-minister Ed Nijpels, voorzitter van het voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord.
Maandag 2 Augustus 2021 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ed Nijpels: fossiele wetgeving zit Klimaatakkoord in de weg. Den Haag slaaptDe Volkskrant - Buitenland

Boeren die willen verduurzamen, stoten hun hoofd vaak bij de bank die het moet financieren. Met name de oude Boerenleenbank (Rabobank) lijkt weinig soepel in het verstrekken van leningen. ‘Kredietbeoordelaars zitten vast aan oude normen. Bij wie daarvan afwijkt, gaat een rood lampje branden.’ Houdt de bank de verduurzaming van de landbouw tegen?
Maandag 2 Augustus 2021 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuw opvangcentrum voor ongedocumenteerden op CuraçaoAD - Buitenland

Reddingsboten hebben gedurende het weekend meer dan zevenhonderd migranten opgepikt die de Middellandse Zee probeerden over te steken met zelfgemaakte boten, meldt hulporganisatie SOS Mediterranee. De meeste mensen werden gered voor de kusten van Libië en Malta.
Maandag 2 Augustus 2021 - 01:51:14 - AD - Buitenland
 

De overheid luistert nauwelijks naar omwonenden bij de aanleg van windturbinesDe Volkskrant - Buitenland

Half juli werd Valkenburg verrast door een hevige overstroming. Nu het water is gezakt, stuit de middenstand op een tweede verrassing: de Britse verzekeraar die vooralsnog niet lijkt uit te keren.
Zondag 1 Augustus 2021 - 21:35:07 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hulporganisaties redden honderden vluchtelingen op de Middellandse ZeeNu.nl - Buitenland

Meer dan zevenhonderd vluchtelingen die de Middellandse Zee met zelfgemaakte boten probeerden over te steken, zijn in het afgelopen weekend opgepikt door reddingsboten. De meeste mensen werden gered voor de kusten van Libië en Malta, meldt hulporganisatie SOS Mediterranee.
Zondag 1 Augustus 2021 - 21:15:49 - Nu.nl - Buitenland
 

Deltavariant slaat toe in China: meest wijdverspreide uitbraak sinds eerste golf in WuhanDe Volkskrant - Buitenland

De overheid luistert nauwelijks naar omwonenden bij de aanleg van windturbines. ‘De rechtsbescherming van de burger wordt aangetast’, volgens emeritus hoogleraar Albert Koers. Een onverwacht tegengeluid komt er vanuit het Europees Hof van Justitie.
Zondag 1 Augustus 2021 - 20:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hulporganisatie: Meer dan 700 migranten gered op Middellandse ZeeAD - Buitenland

Drie dagen na de spraakmakende juwelenroof bij een van Frankrijks oudste juweliershuizen in Parijs, hebben overvallers opnieuw hun slag geslagen in de Franse hoofdstad. Die was de afgelopen jaren al het toneel van spectaculaire sieradendiefstallen, onder andere bij realityster Kim Kardashian, en in 2008 zelfs van ‘de juwelenroof van de eeuw’.
Zondag 1 Augustus 2021 - 18:59:36 - AD - Buitenland
 

Na het water voert Valkenburg nu strijd met de verzekeraarDe Volkskrant - Buitenland

De ontknoping nadert in de uitleveringszaak tegen Meng Wanzhou, financieel topvrouw van de Chinese telecomgigant Huawei. Woensdag begint de laatste reeks hoorzittingen, die eindigt met het langverwachte besluit van de Canadese rechter of de 49-jarige Meng inderdaad mag worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.
Zondag 1 Augustus 2021 - 18:44:15 - De Volkskrant - Buitenland
 

De boer wil wel duurzamer, maar de bank wil er niet voor betalenDe Volkskrant - Buitenland

China kampt met een uitbraak van de besmettelijke deltavariant, die zich via schoonmakers op het vliegveld van de stad Nanjing binnen tien dagen heeft verspreid over veertien provincies en stadsregio’s. Zaterdag werd bekend dat het virus nu ook rondgaat in de dichtbevolkte miljoenenstad Chongqing in West-China en een twintigtal andere steden.
Zondag 1 Augustus 2021 - 18:31:29 - De Volkskrant - Buitenland
 

Overvallers slaan opnieuw slag na spraakmakende juwelenroof: ‘Daders lieten veel sporen na’AD - Buitenland

Als ze de deur uitstapt, hoor je via de telefoon de vliegtuigen en helikopters met bluswater overvliegen. Eenmaal buiten ziet ze grote zwarte rookwolken. Britt Hendriks (20) verhuisde twee jaar geleden van Nijmegen naar de Turkse badplaats Marmaris en maakt de verwoestende natuurbranden daar nu van dichtbij mee.
Zondag 1 Augustus 2021 - 17:57:10 - AD - Buitenland
 

Turkije en andere mediterrane landen geplaagd door extreme hitte: ‘Dit was de hel’De Volkskrant - Buitenland

Iran gaat Cubaanse coronavaccins produceren, nadat Cuba deze vaccins onlangs heeft goedgekeurd voor noodgebruik. Dat melden Cubaanse staatsmedia. Hoewel de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te weinig gegevens heeft om de vaccins goed te keuren, zijn er naast Iran ook andere geïnteresseerden. Zo wil ook Vietnam ze produceren en willen Mexico en Jamaica ze kopen. Venezuela heeft al Cubaanse vaccins ingekocht.
Zondag 1 Augustus 2021 - 17:19:49 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wie is Meng Wanzhou, de Huawei-topvrouw die al sinds 2018 vast zit in Canada?De Volkskrant - Buitenland

Tegenstanders vinden het een begroeide drol. De Nederlandse makers hebben mooiere woorden voor de Marble Arch Mound, de kunstmatig aangelegde heuvel in West-End in Londen. Het kunstwerk moet hoe dan ook voorlopig op slot, vanwege kinderziektes en onwillig gras.
Zondag 1 Augustus 2021 - 17:13:45 - De Volkskrant - Buitenland
 

Coronavaccins van Pfizer en Moderna zijn duurder gewordenNu.nl - Buitenland

Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times, die het contract heeft ingezien. De prijs voor een Pfizer-vaccin was 15,50 euro en is nu 19,50 euro. Moderna verhoogde de prijs van 19 euro naar 21,50 euro.
Zondag 1 Augustus 2021 - 16:55:51 - Nu.nl - Buitenland
 

Britt (20) uit Nijmegen maakt bosbranden van dichtbij mee in Marmaris: ‘De mooie natuur is er niet meer’AD - Buitenland

Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe deal met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times. De prijs voor een vaccin van Pfizer was 15,50 euro en is nu 19,50 euro. Moderna verhoogde de prijs van 19 euro naar 21,50 euro. Een bron vertelt de Financial Times dat de farmaceuten meer geld vragen, omdat hun vaccins beter werken dan die van concurrenten.
Zondag 1 Augustus 2021 - 16:13:22 - AD - Buitenland
 

Trump nog verder in diskrediet gebracht, maar haalt ondertussen bakken met geld binnenDe Volkskrant - Buitenland

Farmaceuten Pfizer en Moderna hebben de prijzen voor hun coronavaccins verhoogd in een nieuwe overeenkomst met de Europese Unie. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times zondag.
Zondag 1 Augustus 2021 - 15:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlandse heuvel valt niet zo goed bij de Londenaren, en is alweer geslotenDe Volkskrant - Buitenland

De druk op Donald Trump neemt toe nu de onderzoeken en onthullingen over de oud-president zich opstapelen. Tegelijk haalt hij zoveel geld binnen dat de Republikeinen niet om hem heen kunnen: zijn politieke oorlogskas telt 102 miljoen dollar.
Zondag 1 Augustus 2021 - 14:27:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vermijders zwarte zaterdag kwamen zondag alsnog in lange files terechtNu.nl - Buitenland

Een dag na zwarte zaterdag was het zondag opnieuw druk op verschillende wegen in Europa. In zowel Duitsland als Italië en Frankrijk stonden forse files, meldt de ANWB. Na 15.00 uur nam de ergste vertraging op de Europese wegen af.
Zondag 1 Augustus 2021 - 14:10:41 - Nu.nl - Buitenland
 

Het verdrietige verhaal van baby-orka Toa: hoe kan het dat zijn moeder niet wachtte op hem?AD - Buitenland

De Taliban hebben vannacht het vliegveld van de tweede stad van Afghanistan onder vuur genomen met tenminste drie raketten. Daardoor raakte volgens de autoriteiten de landingsbaan beschadigd en moest het vliegverkeer worden stilgelegd. Er zijn vooralsnog geen slachtoffers gemeld.
Zondag 1 Augustus 2021 - 11:29:16 - AD - Buitenland
 

‘Farmaceuten Pfizer en Moderna verhoogden de prijzen van hun vaccins’De Volkskrant - Buitenland

Mediterrane landen kampen met natuurbranden en hoge temperaturen. In Turkije eiste het vuur zeker acht levens en werden duizenden toeristen uit drukke badplaatsen geëvacueerd. Inmiddels zijn de branden daar grotendeels onder controle, maar in Griekenland en Italië laaiden ze nog op. De hitte en het brandgevaar houden nog een tijd aan.
Zondag 1 Augustus 2021 - 11:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Natuurbranden in Griekenland houden aan, aantal gewonden loopt opNu.nl - Buitenland

Griekenland gaat nog steeds gebukt onder een extreme hittegolf en natuurbranden. Griekse media berichten zondag dat zeker zestien mensen met ademhalingsproblemen in behandeld moesten worden in ziekenhuizen op de Peloponnesos.
Zondag 1 Augustus 2021 - 11:00:15 - Nu.nl - Buitenland
 

Taliban beschieten belangrijk vliegveld Afghanistan met rakettenAD - Buitenland

Een voormalige bewaker van een concentratiekamp moet in Duitsland 76 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog alsnog voor de rechter verschijnen. Het proces tegen de 100-jarige man begint volgens Welt am Sonntag in het najaar.
Zondag 1 Augustus 2021 - 10:14:39 - AD - Buitenland
 

Militaire machthebber Myanmar belooft nieuwe verkiezingenNu.nl - Buitenland

Min Aung Hlaing, de militaire machthebber van Myanmar, beloofde zondag nieuwe verkiezingen waaraan meerdere partijen mogen meedoen. Ook zei hij dat zijn regering bereid is samen te werken met iedere speciale gezant die wordt benoemd door de Association of Southeast Asian Nations (ASEAN).
Zondag 1 Augustus 2021 - 08:51:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Miljoenen Amerikanen kunnen uit huis worden gezet door verlopen verbodNu.nl - Buitenland

Miljoenen Amerikanen dreigen dakloos te raken doordat een verbod op huisuitzettingen verloopt. Dat was ingesteld tijdens de coronacrisis en valt nu weg terwijl de deltavariant van het virus in veel staten om zich heen grijpt. Een poging om de maatregel op de valreep te verlengen is mislukt en dat leidt tot harde politieke verwijten.
Zondag 1 Augustus 2021 - 08:12:42 - Nu.nl - Buitenland
 

Oud-bewaker (100) van concentratiekamp alsnog voor Duitse rechterAD - Buitenland

De 19-jarige TikTok-ster Anthony Barajas is zaterdag aan zijn verwondingen overleden na een schietpartij eerder in de week in een filmtheater in de Amerikaanse stad Corona in Californië. Dat bevestigen de lokale autoriteiten aan Amerikaanse media.
Zondag 1 Augustus 2021 - 07:43:38 - AD - Buitenland
 

Video | Turkse kustwacht redt toeristen van bosbranden in BodrumNu.nl - Buitenland

Toeristen haastten zich zaterdag naar de kust van de Turkse badplaats Bodrum om te wachten op reddingsboten. Zij moesten hun hotels in de badplaats verlaten in verband met snel verspreidende bosbranden in het gebied. Met behulp van de Turkse kustwacht en privéboten zijn de toeristen in veiligheid gebracht.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 23:16:24 - Nu.nl - Buitenland
 

Taliban winnen terrein in Afghanistan sinds aftocht internationale troepenNu.nl - Buitenland

Terwijl de internationale troepen van de VS en de NAVO Afghanistan verlaten, winnen de Taliban terrein. Inmiddels vechten Talibanstrijders en Afghaanse overheidstroepen om drie grote steden in het zuiden en westen van het land. Er wordt gevreesd voor de humanitaire situatie in het land.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 22:49:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Vijf verdachten opgepakt na wapendiefstal uit huis BouterseNu.nl - Buitenland

Vijf mensen, onder wie een politieman, zijn aangehouden in verband met de geruchtmakende diefstal van wapens uit het huis van de Surinaamse oud-president Desi Bouterse. Ook heeft het Openbaar Ministerie (OM) een lijst van de 46 gestolen wapens bekendgemaakt, melden Surinaamse media zaterdag.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 22:12:44 - Nu.nl - Buitenland
 

Video | Italiaanse politici protesteren fel tegen invoering coronapasNu.nl - Buitenland

Italiaanse parlementsleden hebben woensdag fel geprotesteerd tegen de invoering van de coronapas.Leden van de rechtse oppositiepartij Fratelli d’Italia hielden grote vellen papier met de tekst “geen groene pas” erop omhoog.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 21:44:48 - Nu.nl - Buitenland
 

Bosbranden leiden tot nieuwe evacuaties in Griekenland, Italië en TurkijeNu.nl - Buitenland

Griekenland, Italië en Turkije kampen nog altijd met hevige bosbranden. Dat leidde zaterdag tot nieuwe evacuaties. Zo zijn vier Griekse dorpen ontruimd vanwege het oprukkende vuur. In de Turkse badplaats Bodrum zijn doodsbange toeristen gered via zee. Ook op het Italiaanse eiland Sicilië kwamen mensen vast te zitten tussen het land en het water.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 21:08:06 - Nu.nl - Buitenland
 

Turkije strijdt nog tegen natuurbranden, grootste deel wel onder controleNu.nl - Buitenland

Turkse hulpdiensten werken nog steeds met man en macht om de natuurbranden in het land onder controle te krijgen. Minister van Landbouw Bekir Pakdemirli meldt zaterdag dat er nog tien branden woeden, waarvan drie in de bij toeristen populaire provincie Antalya.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 18:05:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Ruim 200.000 Fransen in meerdere steden betogen opnieuw tegen coronapasNu.nl - Buitenland

Ruim 200.000 Fransen in meerdere steden zijn ook deze zaterdag weer de straat op gegaan om te protesteren tegen coronamaatregelen zoals de zogenoemde gezondheidspas en de verplichte vaccinatie van zorgpersoneel.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 12:53:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Video | Beelden tonen hevige bosbranden op SiciliëNu.nl - Buitenland

Het Italiaanse eiland Sicilië wordt sinds vrijdag geteisterd door hevige bosbranden.Op beelden is te zien hoe de brand woedde rond de stad Catania.
Zaterdag 31 Juli 2021 - 11:41:10 - Nu.nl - Buitenland
 

Vliegveld op Sicilië dicht wegens bosbranden, honderden toeristen gestrandNu.nl - Buitenland

Door hevige bosbranden op het Italiaanse eiland Sicilië is het belangrijkste plaatselijke vliegveld tijdelijk gesloten. Als gevolg daarvan zijn honderden toeristen gestrand op het eiland.
Vrijdag 30 Juli 2021 - 23:03:57 - Nu.nl - Buitenland
 

1.090 kilometer file in Frankrijk, zes uur vertraging op Route du SoleilNu.nl - Buitenland

Op de Franse wegen stond tijdens zwarte zaterdag op het hoogtepunt in totaal 1.090 kilometer file, zo meldt de ANWB. De vertraging op de Route du Soleil (de A7 en A9 samen) bedroeg meer dan zes uur. Aan het eind van de middag waren de meeste files volgens de ANWB opgelost.
Vrijdag 30 Juli 2021 - 22:47:36 - Nu.nl - Buitenland
 

Burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg: ‘Zo’n ramp maakt ongekende krachten in je los’De Volkskrant - Buitenland

Het beschermen van werelderfgoed begon uit een universele grondgedachte: deze plekken moeten voor iedereen op aarde bewaard blijven. Maar nationalistische belangen spelen op.
Vrijdag 30 Juli 2021 - 16:54:45 - De Volkskrant - Buitenland
 

Cubaanse coronavaccins zijn gewild, ook zonder WHO-goedkeuringDe Volkskrant - Buitenland

De bioscopen hebben veel geleden onder corona. Hoe gaat het met de rest van de Nederlandse filmindustrie?
Vrijdag 30 Juli 2021 - 16:07:03 - De Volkskrant - Buitenland
 

Een rampjaar voor bioscopen, maar een opsteker voor de Nederlandse filmDe Volkskrant - Buitenland

Meer dan vijfhonderd dagen lagen de drijvende dorpen gedwongen voor anker. Dit was niet alleen een enorme klap voor de rederijen van de cruiseschepen maar ook voor de bestemmingen die ze aandeden, zoals het Caribische eiland Sint Maarten, dat voor 85 procent afhankelijk is van het toerisme. Het eiland werpt zich dan ook graag op als thuishaven, nu de cruisevaart langzaam weer op stoom komt.
Vrijdag 30 Juli 2021 - 15:57:41 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moeten zonneparken altijd groot en lelijk zijn? In Overijssel drijven de panelen tussen de koeienDe Volkskrant - Buitenland

Daan Prevoo, burgemeester van Valkenburg ‘in oorlogstijd’, over de pijnlijke ontruiming van een hospice, zestig verdronken duiven, de enorme saamhorigheid onder inwoners en ondernemers, maar ook over de profiteurs van de ramp. ‘Als de riolen overstromen, komen de ratten naar boven.’
Vrijdag 30 Juli 2021 - 15:53:44 - De Volkskrant - Buitenland
 

Thuishaven Sint Maarten ziet licht aan het eind van de tunnel: cruisevaart komt weer op stoomDe Volkskrant - Buitenland

Eindeloze rijen zonnepanelen, in strakke slagorde opgesteld: het kan ook anders. Dat is nodig ook, nu de energietransitie serieuze vormen aanneemt en de weerstand tegen zonne- en windmolenparken groeit.
Vrijdag 30 Juli 2021 - 11:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Drie keer goud voor Nederland? Verleiding is groot VN-werelderfgoed als landencompetitie te zienDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

19-jarige TikTok-ster Anthony Barajas overleden na schietpartij in filmtheaterAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.