Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Tunesië doodt jihadisten vlak voor herdenkingNu.nl - Buitenland

Het Tunesische leger heeft zaterdagavond laat negen militanten gedood in de nasleep van de aanslag op een museum vorige week.
Zondag 29 Maart 2015 - 14:09:47 - Nu.nl - Buitenland
 

Arabische Liga vormt gezamelijke troepenmachtNu.nl - Buitenland

De leden van de Arabische Liga gaan een gezamelijke troepenmacht vormen. Zo hopen de 23 landen het hoofd te kunnen bieden aan groeiende bedreigingen in de regio.
Zondag 29 Maart 2015 - 12:23:59 - Nu.nl - Buitenland
 

Ruim 30.000 Pakistanen vast na aanslag schoolNu.nl - Buitenland

Al meer dan 32.000 mensen in Pakistan zijn sinds half december opgepakt omdat ze extremisten en terreurverdachten zouden zijn. In februari stond de teller nog op 10.000. 
Zondag 29 Maart 2015 - 11:57:21 - Nu.nl - Buitenland
 

Tienduizenden herdenken aanslag TunisNOS Nieuws - Buitenland

In Tunis wordt een herdenkingsmars gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag op het Bardo Museum. Tienduizenden mensen lopen mee in een tocht van het parlementsgebouw in Tunis naar het museum.

Onder de deelnemers zijn de Franse president Hollande, de Italiaanse premier Renzi en verschillende ministers van buitenlandse zaken van EU-landen. Namens Nederland loopt minister Koenders mee.

De politici willen met hun aanwezigheid de Tunesische regering een hart onder de riem steken. De aanslag van 18 maart was een zware slag voor de fragiele democratie in Tunesië.

Bij een actie van het Tunesische leger zou vandaag een van de daders van de aanslag gedood zijn.

Zondag 29 Maart 2015 - 11:25:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zware dag voor Franse socialistenNOS Nieuws - Buitenland

In Frankrijk is vandaag de tweede ronde van lokale verkiezingen. De Fransen kiezen nieuwe bestuursleden voor de departementen. In de vorige ronde, vorige week, tekende zich een forse nederlaag af voor de regerende socialisten.

Grote winnaar van de eerste ronde was, voor velen onverwacht, de conservatieve UMP van oud-president Sarkozy. Zijn UMP bleef het Front National van Marine Le Pen ruim voor.

De UMP haalde ruim 30 procent van de stemmen, het Front National kwam niet verder dan 25 procent. De socialisten van president Hollande konden vorige week op ongeveer 20 procent van de stemmen rekenen.

Graadmeter

De lokale verkiezingen zijn niet erg populair in Frankrijk. Vorige week kwam ongeveer de helft van de kiesgerechtigden stemmen. De uitslag wordt vooral gezien als een graadmeter voor de populariteit van president Hollande.

Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo was zijn populariteit toegenomen, maar die trend lijkt van korte duur te zijn geweest.

Zondag 29 Maart 2015 - 11:24:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Weerman blundert tijdens live-uitzendingAD - Buitenland

Het Britse parlementslid Matthew Hancock riep in december nog op om meer bijbaantjes te creëren voor scholieren, zodat zij werkervaring kunnen
Zondag 29 Maart 2015 - 10:41:00 - AD - Buitenland
 

In beeld: PalmpasenNOS Nieuws - Buitenland

Over de hele wereld vieren christenen vandaag Palmpasen, de laatste zondag van de vastenperiode en het begin van de Goede Week. Zij herdenken vandaag dat Jezus in Jeruzalem met hosanna werd onthaald. Enkele dagen later stierf hij aan het kruis. Met Pasen vieren christenen dat Jezus uit de dood is opgestaan.

In veel steden zijn er processies, waarin gelovigen palmtakken dragen. Deze symboliseren de takken waarmee de mensen zwaaiden toen Jezus Jeruzalem binnenkwam.

Zondag 29 Maart 2015 - 10:06:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nigerianen weer naar de stembusNu.nl - Buitenland

Inwoners in delen van Nigeria gaan zondag weer naar de stembus. Zaterdag lukte het niet overal om te stemmen, met name door technische problemen.
Zondag 29 Maart 2015 - 10:01:45 - Nu.nl - Buitenland
 

Opnieuw geweld tijdens tweede verkiezingsdag in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De leiders van de Arabische Liga stellen een gezamenlijke strijdmacht in die voortaan dreigingen in het Midden-Oosten moet aanpakken. Dat heeft de Egyptische president Abdel Fattah al-Sisi vandaag bevestigd. De Liga is momenteel bijeen voor een tweedaagse top in Egypte.
Zondag 29 Maart 2015 - 09:19:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gewonden bij mislukte landing Air CanadaRTL Nieuws - Buitenland

Door een mislukte landing van een vliegtuig van Air Canada zijn 23 mensen in het ziekenhuis beland.
Zondag 29 Maart 2015 - 09:18:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kleuter maakt nachtelijk uitstapje voor slushieAD - Buitenland

Door een mislukte landing van een vliegtuig van Air Canada zijn vandaag 23 mensen in het ziekenhuis beland. Volgens Canadese media is niemand
Zondag 29 Maart 2015 - 09:06:00 - AD - Buitenland
 

Veel gewonden bij mislukte landing Air CanadaAD - Buitenland

De medische keuring van vliegers is een wassen neus. Ook in Nederland kunnen psychische nood en zware medicijnen makkelijk verborgen worden
Zondag 29 Maart 2015 - 08:40:00 - AD - Buitenland
 

Veel gewonden bij mislukte landing Air CanadaDe Volkskrant - Buitenland

Al meer dan 32.000 mensen in Pakistan zijn sinds half december opgepakt omdat ze extremisten en terreurverdachten zouden zijn. In februari stond de teller nog op 10.000. Aanleiding voor de vele arrestaties is het bloedbad op een school in de stad Peshawar.
Zondag 29 Maart 2015 - 08:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bardo-terrorist in Tunesië gedoodNOS Nieuws - Buitenland

Tunesische militairen hebben gisteravond negen mannen gedood die betrokken waren bij de aanslag op het Bardo museum in Tunis, waarbij 21 mensen omkwamen.

Volgens de premier van Tunesië was een van de gedode mannen Lokman Abu Sakhira, een van de gevaarlijkste terroristen in Tunesië. Hij zou direct bij de aanslag op het Bardo museum zijn betrokken.

Na de aanslag op het Bardo museum, eerder deze maand, begon het Tunesische leger met een grootscheepse actie tegen jihadisten in het land. De terroristen zijn lid van een afdeling van IS.

Vandaag is er een mars tegen terreur in Tunis. Dan worden ook de toeristen herdacht die omkwamen bij de aanslag van 18 maart. Onder de deelnemers aan de mars is minister Koenders van Buitenlandse Zaken.

Zondag 29 Maart 2015 - 08:36:57 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Uitvaart eerste president van SingaporeRTL Nieuws - Buitenland

In Singapore is de uitvaart van de voormalige president, Lee Kuan Yew. Hij was de eerste president en de stichter van Singapore en was 31 jaar aan de macht. Lee overleed op 91-jarige leeftijd.
Zondag 29 Maart 2015 - 08:32:59 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tunesië doodt jihadisten vlak voor herdenkingRTL Nieuws - Buitenland

Het Tunesische leger heeft negen militanten gedood in de nasleep van de aanslag op een museum vorige week.
Zondag 29 Maart 2015 - 08:30:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Ruim 30.000 Pakistanen vast na aanslag schoolDe Volkskrant - Buitenland

Het Tunesische leger heeft gisteravond laat negen militanten gedood in de nasleep van de aanslag op het Bardo-museum vorige week. Dat heeft het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken gemeld.
Zondag 29 Maart 2015 - 08:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Arabische Liga vormt gezamenlijke regionale strijdmachtNRC Handelsblad - Buitenland

De Tunesische strijdkrachten hebben gisteravond negen militanten gedood in een offensief dat begon na de aanslag op een museum in hoofdstad Tunis vorige week. De strijders werden omgebracht in het zuiden van het land.
Zondag 29 Maart 2015 - 07:24:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig Air Canada rijdt van landingsbaan afNu.nl - Buitenland

Vlucht 624 van Air Canada is van de landingsbaan gereden bij het vliegveld Halifax na een moeilijke landing door de slechte weersomstandigheden. Er zijn geen doden gevallen.
Zondag 29 Maart 2015 - 06:25:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Tunesië doodt 9 jihadisten na aanslag Bardo-museumDe Volkskrant - Buitenland

Singapore bewijst vandaag de laatste eer aan Lee Kuan Yew. De kist van de eerste premier van het land wordt voorafgaand aan een speciale uitvaartdienst langs belangrijke plekken op het eiland gereden. Duizenden Singaporezen worden langs de kant van de 15 kilometer lange route verwacht om de rouwstoet te zien.
Zondag 29 Maart 2015 - 05:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tunesië doodt jihadisten na aanslag museumAD - Buitenland

Singapore bewijst vandaag de laatste eer aan Lee Kuan Yew. De kist van de eerste premier van het land wordt voorafgaand aan een speciale
Zondag 29 Maart 2015 - 05:13:00 - AD - Buitenland
 

BBC-directeur bedreigd na ontslag ClarksonNOS Nieuws - Buitenland

BBC-directeur Tony Hall is met de dood bedreigd omdat hij Top Gear-presentator Clarkson heeft ontslagen, melden Britse media. Het huis van Hall en zijn vrouw in Oxfordshire wordt 24 uur per dag bewaakt.

Hall besloot woensdag te breken met Jeremy Clarkson omdat die een producer had geslagen. Clarkson was al vaker in opspraak geraakt. Kort na de aankondiging dat Clarksons contract niet zou worden verlengd, zou de BBC-baas een e-mail met een doodsbedreiging hebben gekregen.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er een onderzoek wordt ingesteld en dat er geen arrestaties zijn verricht.

Meer dan een miljoen fans van Top Gear hebben een petitie ondertekend waarin ze vragen de populaire Clarkson zijn baan terug te geven.

Hall zegt dat het een moeilijk besluit was, maar dat Clarkson een grens heeft overschreden.

Zondag 29 Maart 2015 - 04:29:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Singapore bewijst oud-premier laatste eerDe Volkskrant - Buitenland

Een Britse en Duitse skiër zijn om het leven gekomen toen zij werden bedolven onder lawines in de Zwitserse Alpen.
Zondag 29 Maart 2015 - 04:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Singapore bewijst oud-premier laatste eerAD - Buitenland

Een Britse en Duitse skiër zijn om het leven gekomen toen zij werden bedolven onder lawines in de Zwitserse Alpen. De 30-jarige Brit was gisteren
Zondag 29 Maart 2015 - 04:26:00 - AD - Buitenland
 

Singapore neemt afscheid van oud-premierNu.nl - Buitenland

Singapore heeft zondag de laatste eer aan Lee Kuan Yew bewezen. Tienduizenden mensen wachtten uren langs de weg om nog een glimp op te vangen van de eerste premier van het land, die maandag op 91-jarige leeftijd overleed.
Zondag 29 Maart 2015 - 04:22:46 - Nu.nl - Buitenland
 

Brit en Duitser verongelukt in Zwitserse AlpenNu.nl - Buitenland

Een Britse en Duitse skiër zijn om het leven gekomen toen zij werden bedolven onder lawines in de Zwitserse Alpen.
Zondag 29 Maart 2015 - 04:20:42 - Nu.nl - Buitenland
 

President van Oezbekistan laat zich herkiezenNOS Nieuws - Buitenland

In Oezbekistan worden vandaag presidentsverkiezingen gehouden. President Karimov wordt met zekerheid voor een nieuwe termijn van vijf jaar benoemd. Hij regeert het Centraal-Aziatische land al 25 jaar met harde hand.

Karimov (77) heeft de ruim 20 miljoen stemgerechtigde Oezbeken opgeroepen naar de stembus te komen. Er zijn drie andere kandidaten, maar die steunen ook Karimovs herverkiezing.

Echte oppositie bestaat niet in Oezbekistan. Alleen oppositiepartijen die de president steunen zijn toegestaan.

De VS en andere westerse landen steunen Karimov omdat hij een bondgenoot is in de strijd tegen moslimfundamentalisme.

Zondag 29 Maart 2015 - 03:08:44 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Twee doden door lawines in Zwitserse AlpenDe Volkskrant - Buitenland

In een groot deel van West- en Zuidwest-Guinee worden noodmaatregelen genomen in de strijd tegen ebola. President Alpha Conde heeft dat gisteren bekendgemaakt.
Zondag 29 Maart 2015 - 01:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Twee doden door lawines in Zwitserse AlpenAD - Buitenland

In een groot deel van West- en Zuidwest-Guinee worden noodmaatregelen genomen in de strijd tegen ebola. President Alpha Conde heeft dat gisteren
Zondag 29 Maart 2015 - 01:33:00 - AD - Buitenland
 

Guinee neemt noodmaatregelen tegen ebolaDe Volkskrant - Buitenland

De extremistische terreurgroep Boko Haram heeft in Nigeria al zeker 41 mensen gedood in een poging de verkiezingen in Nigeria te verstoren. Uit angst durfden zeker honderden mensen niet naar de stembureaus om hun stem uit te brengen.
Zondag 29 Maart 2015 - 00:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Guinee neemt noodmaatregelen tegen ebolaAD - Buitenland

De extremistische terreurgroep Boko Haram heeft in Nigeria al zeker 41 mensen gedood in een poging de verkiezingen in Nigeria te verstoren. Uit
Zondag 29 Maart 2015 - 00:39:00 - AD - Buitenland
 

Noodmaatregelen tegen ebola in GuineeNOS Nieuws - Buitenland

In vijf districten van Guinee zijn noodmaatregelen genomen om de verspreiding van ebola tegen te gaan. In die dichtbevolkte kuststreek van Guinee en in de hoofdstad Conakry moeten de bewoners de komende 45 dagen zo veel mogelijk thuis blijven. Hulpverleners zullen bewoners van voedsel en medicijnen voorzien.

Ziekenhuizen en klinieken waar nieuwe ziektegevallen zijn vastgesteld, worden tijdelijk gesloten. President Condé hoopt met de maatregelen het ebolavirus definitief de kop in te drukken.

Vrijdag werden in buurland Sierra Leone ook al drastische maatregelen genomen om het virus tegen te houden. Daar mogen de inwoners drie dagen hun huis niet uit.

In Guinee, Sierra Leone en Liberia zijn al meer dan 10.000 mensen bezweken aan ebola. In Liberia lijkt de epidemie te zijn gestopt, maar in Guinee is het aantal besmettingen de laatste weken weer toegenomen.

Zondag 29 Maart 2015 - 00:07:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Boko Haram geselt verkiezingen: al 41 dodenDe Volkskrant - Buitenland

De hoogste rechtbank in Afghanistan heeft een politieagent tot twintig jaar celstraf veroordeeld voor het doodschieten van de Duitse oorlogsfotografe Anja Niedringhaus en het zwaar verwonden van de Canadese journaliste Kathy Gannon. Dat blijkt uit documenten die Afghaanse justitie vandaag heeft vrijgegeven, aldus Amerikaanse media.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 22:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe aanhoudingen aanslagen ParijsRTL Nieuws - Buitenland

De Franse politie heeft bij het onderzoek naar de aanslagen in Parijs een nieuwe verdachte aangehouden. Dat melden bronnen binnen justitie, schrijft de krant Le Parisien vandaag. Het gaat om een 29-jarige man die banden met Amédy Coulibaly zou hebben gehad.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 22:41:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Boko Haram geselt verkiezingen: al 41 dodenAD - Buitenland

De hoogste rechtbank in Afghanistan heeft een politieagent tot twintig jaar celstraf veroordeeld voor het doodschieten van de Duitse
Zaterdag 28 Maart 2015 - 22:37:00 - AD - Buitenland
 

Afghaan krijgt celstraf voor doodschieten fotografeDe Volkskrant - Buitenland

De Franse politie heeft bij het onderzoek naar de aanslagen in Parijs een nieuwe verdachte aangehouden. Dat melden bronnen binnen justitie, aldus de Franse krant Le Parisien vandaag. Het gaat om een 29-jarige man die banden met Amédy Coulibaly zou hebben gehad.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 21:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Celstraf Afghaan voor doodschieten fotografeAD - Buitenland

De Franse politie heeft bij het onderzoek naar de aanslagen in Parijs een nieuwe verdachte aangehouden. Dat melden bronnen binnen justitie, aldus
Zaterdag 28 Maart 2015 - 21:15:00 - AD - Buitenland
 

Rebellen Syrië: Syrische grond is islamitische grondRTL Nieuws - Buitenland

Een belangrijke slag voor de rebellen en een grote verschuiving in de Syrische burgeroorlog: terreurorganisatie Jabhat-Alnusra en andere rebellengroepen hebben Idlib, een belangrijke stad veroverd op het regeringsleger van president Assad.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 21:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nationale herdenkingsdienst slachtoffers GermanwingsRTL Nieuws - Buitenland

Er komt in Duitsland een nationale herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de ramp met het Germanwings-vliegtuig. Maar ook nu al wordt de ramp op verschillende plekken herdacht.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 20:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

China verrast door Europese interesse investeringsbankRTL Nieuws - Buitenland

Nederland gaat meedoen met een nieuwe, door China geleide investeringsbank. De bank moet een alternatief worden voor de Westers geörienteerde Wereldbank. Premier Rutte noemt de oprichting ervan een belangrijke ontwikkeling in de wereldeconomie.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 20:39:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Rusland wil basis bouwen op NoordpoolDe Volkskrant - Buitenland

Een Française is bezweken aan de verwondingen die ze heeft opgelopen door de aanslag op het Bardo-museum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Dat heeft de Franse president François Hollande vandaag laten weten, aldus Franse media.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 20:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe aanhouding wegens aanslagen ParijsAD - Buitenland

Een Française is bezweken aan de verwondingen die ze heeft opgelopen door de aanslag op het Bardo-museum in de Tunesische hoofdstad Tunis. Dat
Zaterdag 28 Maart 2015 - 19:56:00 - AD - Buitenland
 

Vierde Franse dode door aanslag TunisDe Volkskrant - Buitenland

In de zoektocht naar kapitaal heeft Griekenland nu alsnog de grootste haven van het land in de etalage gezet. Dat schrijft het Duitse weekblad Der Spiegel vandaag. De verkoop van een meerderheidsbelang van 67 procent in de haven van Piraeus zou binnen enkele weken moeten plaatsvinden.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 18:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

25 doden bij moordpartij Boko HaramNOS Nieuws - Buitenland

Strijders van de radicaal-islamitische groepering Boko Haram hebben gisteren, aan de vooravond van de verkiezingen, zeker 25 mensen gedood in een afgelegen dorp in de noordoostelijke provincie Borno. Tientallen mensen raakten gewond bij de aanval.

Volgens getuigen zijn veel slachtoffers onthoofd. Er zijn veel huizen in brand gestoken. Een parlementslid uit het gebied zegt dat het halve dorp is verwoest.

Boko Haram-leider Abubakar Shekau heeft voor de verkiezingen al gezegd dat de beweging het stemmen zou proberen te verstoren. Vandaag, op verkiezingsdag, beschoten Boko Haramstrijders wachtende mensen bij stembureaus; daarbij vielen nog eens zestien doden.

Zaterdag 28 Maart 2015 - 18:35:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vierde Franse dode door aanslag TunisAD - Buitenland

Een crematorium in Oslo had het plan om zijn ovens aan te sluiten op het lokale verwarmingsnetwerk zodat de warmte gebruikt kon worden om huizen
Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:29:00 - AD - Buitenland
 

Griekenland zet haven van Piraeus in de verkoopDe Volkskrant - Buitenland

Copiloot Andreas Lubitz, die naar het lijkt het Germanwings-toestel met 150 inzittenden opzettelijk tegen een bergwand deed crashen, had naast psychische problemen ook last van oogproblemen. Dat schrijft The New York Times op basis van officiële bronnen verbonden aan het onderzoek.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noors crematorium mag geen huizen verwarmenAD - Buitenland

Franse onderzoekers houden er nog altijd rekening mee dat het toestel van Germanwings door een technisch mankement in de Franse Alpen is
Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:18:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen doden door noodweer in Chili en EcuadorNOS Nieuws - Buitenland

Door de zwaarste regenval in tientallen jaren zijn in Chili en Ecuador tientallen doden gevallen. Duizenden mensen zijn getroffen door overstromingen en hoog water.

Eergisteren kwamen in de Chileense Atacama-woestijn al zeker twee mensen om door verwoestende waterstromen. Veel dorpen kwamen onder water te staan, huizen werden weggevaagd en duizenden mensen kwamen zonder elektriciteit en drinkwater te zitten.

Nu de balans een beetje kan worden opgemaakt, staat het dodental in het woestijngebied op zeker tien, zei president Michelle Bachelet. Omdat bijna twintig mensen worden vermist, zal het dodental nog oplopen, zei ze.

Plunderingen

Bachelet heeft de noodtoestand uitgeroepen en militairen van het regeringsleger naar het gebied gestuurd. De militairen moeten reddingswerkers helpen en plunderingen in het rampgebied voorkomen.

Duizenden mensen zijn hun huis kwijtgeraakt en tegen de 6000 mensen zijn geëvacueerd, zeggen Chileense hulpdiensten.

Ecuador

Ook Ecuador heeft te kampen met noodweer en wateroverlast. Daar zijn de laatste dagen zeker 25 doden geborgen.

Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:17:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zelfs president Nigeria heeft problemen in het stembureauNOS Nieuws - Buitenland

Op een aantal stembureaus in Nigeria kan ook morgen nog worden gestemd voor een nieuwe president. De nationale kiescommissie heeft daartoe besloten omdat er technische problemen zijn.

Zelfs president Goodluck Jonathan werd daarmee geconfronteerd: zijn vrouw en hij konden niet worden geregistreerd. Ze verlieten het stembureau en keerden later terug om alsnog hun stem uit te brengen.

Er wordt namelijk gebruikgemaakt van nieuwe registratie-apparatuur, maar het uitlezen van de biometrische gegevens gaat niet overal goed. Daardoor lopen de verkiezingen vertraging op en staan er bij sommige stembureaus lange rijen stemgerechtigden te wachten.

"De problemen doen zich niet in het hele land voor, maar het aantal stemlokalen waar de verkiezingen stroef verlopen is groot genoeg om de verkiezingen daar met een dag te verlengen", zei iemand van de nationale kiescommissie tegen journalisten in Abuja.

Aanslagen

Islamitische rebellen van Boko Haram hebben de verkiezingsdag in Nigeria aangegrepen voor het plegen van terreur. Bij twee aanslagen vielen zes doden, zeggen veiligheidsdiensten. Ook werd de website van de kiescommissie gehackt.

Zaterdag 28 Maart 2015 - 16:49:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zwaar ongeval Nürburgring: toeschouwer doodRTL Nieuws - Buitenland

Op de autoracebaan Nürburgring in Duitsland is vanmiddag een toeschouwer om het leven gekomen, nadat een auto van de baan vloog.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 16:44:05 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Singapore neemt in de regen afscheid van oud-premierNRC Handelsblad - Buitenland

Arabische grondtroepen zijn hoogstwaarschijnlijk nodig in de tweede fase van de militaire interventie in Jemen tegen de Houthi-rebellen. Dat zegt de Jemenitische minister van Buitenlandse Zaken, Riyadh Yaseen, tegen persbureau AP.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 16:10:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Technische oorzaak crash nog niet uitgeslotenAD - Buitenland

In de zoektocht naar kapitaal heeft Griekenland nu alsnog de grootste haven van het land in de etalage gezet. Dat schrijft het Duitse weekblad
Zaterdag 28 Maart 2015 - 15:59:00 - AD - Buitenland
 

Griekenland zet zijn grootste haven te koopAD - Buitenland

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken loopt morgen in de Tunesische hoofdstad Tunis mee in een mars tegen het terrorisme. ,,Na de
Zaterdag 28 Maart 2015 - 15:58:00 - AD - Buitenland
 

Earth Hour: mag het licht uit?RTL Nieuws - Buitenland

Het is weer Earth Hour. Dat betekent dat vanavond tussen 20:30 en 21:30 uur op veel plekken het licht uitgaat. Zinloos gedoe? Zeven vragen en antwoorden over deze actie.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 15:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Minister Koenders in Tunis de straat op tegen terreurAD - Buitenland

Het uitkomen van de Argentijnse film Wild Tales heeft voor de nodige ophef gezorgd in Engeland, meldt The Mirror. In de film sluit een man zich
Zaterdag 28 Maart 2015 - 15:10:00 - AD - Buitenland
 

‘Grondtroepen waarschijnlijk noodzakelijk in Jemen’NRC Handelsblad - Buitenland

Andreas Lubitz, de co-piloot die dinsdag een passagiersvliegtuig met 149 inzittenden liet neerstorten, zocht hulp voor problemen met zijn gezichtsvermogen. Dat zeggen twee betrokkenen bij het onderzoek tegen The New York Times.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 14:35:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Co-piloot zocht hulp voor problemen met zijn ogen’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij verschillende geweldsincidenten in het noordoosten van Nigeria, waar vandaag presidents- en parlementsverkiezingen worden gehouden, zijn een aantal doden gevallen. Vermoedelijk is de islamitische terreurbeweging Boko Haram verantwoordelijk, die fel tegen het houden van verkiezingen is.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 13:20:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bloemen en kaarsen Nemtsov gestolenRTL Nieuws - Buitenland

De herdenkingsplek voor de vermoorde oppositiepoliticus Boris Nemtsov in Moskou vannacht leeggeroofd.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 12:57:19 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Herdenking crash Germanwings in Keulse domRTL Nieuws - Buitenland

De fatale crash met het toestel van Germanwings wordt op 17 april herdacht in de Keulse dom.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 12:47:28 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Herdenkingsplek vermoorde Nemtsov leeggeroofdDe Volkskrant - Buitenland

Het Westen voert een war on terror, maar het probleem met moslimterroristen is dat niet alleen hun gewelddadige methode maar ook hun ideologische doel gevaarlijk is. Dat betoogt Maajid Nawaz, zelf ooit extremist.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 12:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voor mededogen is geen enkele ruimte in de radicale geestDe Volkskrant - Buitenland

Nederland treedt toe tot de Chinese ontwikkelingsbank AIIB. Dat heeft premier Rutte vandaag tegen de Chinese president Xi Jinping gezegd. Daarmee volgt Nederland het voorbeeld van andere EU-landen als Duitsland en Frankrijk, tegen de zin van de Amerikanen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 11:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederland mede-oprichter Chinese ontwikkelingsbankDe Volkskrant - Buitenland

De situatie in Jemen is zo gevaarlijk geworden dat de Verenigde Naties de medewerkers weghalen uit Jemen. Volgens nieuwszender al-Arabiya heeft Saoedi-Arabië drie vliegtuigen gestuurd om bijna 140 VN-medewerkers weg te halen uit de door rebellen bezette stad.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 10:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VN evacueert staf uit JemenRTL Nieuws - Buitenland

De situatie in Jemen is zo gevaarlijk geworden dat de Verenigde Naties de medewerkers weghalen uit Jemen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 10:55:22 - RTL Nieuws - Buitenland
 

President Jemen beschuldigt Iran van chaos in zijn landNRC Handelsblad - Buitenland

Nederland stapt in de nieuwe Aziatische Infrastructuur Investeringsbank. Premier Rutte heeft vanmiddag op het Chinese eiland Hainan tegen president Xi Jinping gezegd dat de oprichting van deze door China bedachte bank een belangrijke onwikkeling is in de wereldeconomie waar Nederland graag aan wil bijdragen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 09:28:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte: Nederland treedt toe tot Aziatische InvesteringsbankNRC Handelsblad - Buitenland

Hillary Clinton zou haar e-mailserver met daarop al het mailverkeer uit de periode dat ze minister van Buitenlandse Zaken was, gewist hebben. Dat heeft haar advocaat gezegd tegen de Republikeinse voorzitter van een congrescommissie, zo schrijft persbureau AP.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 09:24:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Clinton wiste e-mails van haar serverNRC Handelsblad - Buitenland

Kiesgerechtigden in Nigeria gaan vandaag naar de stembus voor presidents- en parlementsverkiezingen. Vooral de presidentsverkiezing belooft erg spannend te worden, maar de Nigerianen vrezen ook dat terreurgroep Boko Haram de stembusgang zal proberen te ontregelen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 08:50:56 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

China etaleert zich als wereldmachtDe Volkskrant - Buitenland

Twintig mensen hebben een aanval op een hotel in Somalië niet overleefd. Onder de doden zijn ook de zes terroristen van al-Shabaab die verantwoordelijk zijn voor de aanslag in de hoofdstad Mogadishu, zei de minister van Informatie, Mohamed Abdi Hayir Mareye vanmorgen. Meer dan twintig mensen raakten gewond.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 08:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Twintig doden door aanslag SomaliëRTL Nieuws - Buitenland

Het dodental van een aanslag op een Somalisch hotel door jihadisten is opgelopen tot twintig. Zeker twintig mensen zijn in de hoofdstad Mogadishu gewond geraakt, zegt politiemedewerkers vanochtend. Negen terroristen van al-Shabaab werden gedood.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 08:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vrees voor geweld bij spannende verkiezingen in NigeriaNRC Handelsblad - Buitenland

De aanval van strijders van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu gisteren is vanmorgen geëindigd. Daarbij zijn minstens zeventien doden gevallen, zo meldt persbureau AP.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 07:59:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vrijspraak Amanda Knox ‘rauwe schok’RTL Nieuws - Buitenland

Nabestaanden van de in 2007 vermoorde 21-jarige Meredith Kercher zijn geschokt door de vrijspraak van Amanda Knox: "Onze emoties zijn nu nog heel erg rauw, deze beslissing komt als een shock, ook al was het een scenario waarvan we wisten dat het kon gebeuren."
Zaterdag 28 Maart 2015 - 07:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Gijzeling in hotel Somalië beëindigd: 20 dodenDe Volkskrant - Buitenland

De olympische golfbaan in Rio de Janeiro verpest een natuurgebied. En er is gesjoemeld met de aanbesteding. Zeggen actievoerders. De burgemeester geeft geen krimp.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 07:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Griekenland komt eindelijk met lijst met plannenDe Volkskrant - Buitenland

Hillary Clinton heeft haar e-mailserver gewist. De mails die zij als minister van Buitenlandse Zaken verstuurde via haar privéserver, kunnen daardoor niet meer worden ingezien. Dat zegt de Republikeinse voorzitter van een congrescommissie tegen Amerikaanse media.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 04:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Honderden bij kerkdienst voor slachtoffers vliegrampDe Volkskrant - Buitenland

Het Amerikaanse leger heeft twee piloten uit Saudi-Arabië gered nadat ze zichzelf met de schietstoel uit hun gevechtsvliegtuig hadden geschoten. Dat heeft het ministerie van Defensie vannacht bekendgemaakt. De piloten waren aan het vechten tegen de Houthi-rebellen in Jemen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 02:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kan Singapore zonder zijn vereerde leider Lee?De Volkskrant - Buitenland

Opvang in de regio is prima, vindt Beri Shalmashi, net als de VVD. De vluchtelingen in Erbil willen ook helemaal niet naar Europa. Ze willen naar huis.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Heimwee naar het thuis dat met de grond gelijk is gemaaktDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Commissie overweegt het ontsmetten van pas geslachte kippen met het middel perazijnzuur toe te laten. Dat is een verbinding van azijnzuur en waterstofperoxyde, en lijkt sterk op azijnzuur.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kippen in de toekomst mogelijk ontsmet met azijnzuurDe Volkskrant - Buitenland

De Arabische wereld wordt verscheurd door oorlog en extremisme. Ook Europa zal de effecten ondervinden.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Instabiliteit Arabische wereld bedreigt EuropaDe Volkskrant - Buitenland

Op de hoek van de haven in het centrum praalt een glazen lichtkubus. Een schuin aflopende metalen wand met vierkante gaten, als een enorme witte ponskaart, markeert de omtrek van het Centro Pompidou Málaga. Als de Spaanse premier Mariano Rajoy vandaag samen met de Franse minister van cultuur Fleur Pellerin het lint doorknipt van het filiaal van het Parijse moedermuseum, is de zuidkust van Spanje een belangrijk tentoonstellingsruimte voor moderne kunst rijker.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Herdenkingsdienst voor Duitse slachtoffersRTL Nieuws - Buitenland

In Duitsland is een speciale herdenkingsdienst gehouden voor de vliegramp. De dienst werd gehouden in een Rooms-Katholieke kerk in Düsseldorf.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 00:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kredietbeoordelaar verlaagt rating GriekenlandDe Volkskrant - Buitenland

Een cruiseschip dat ligt aangemeerd in Sint Maarten is gisteren ontruimd omdat er rook uit omhoog kringelde. Het euvel, een oververhitte lager, is volgens reder Carnival Cruise inmiddels verholpen.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 00:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amanda Knox vrijgesprokenRTL Nieuws - Buitenland

Het Hof van Cassatie in Italië heeft de veroordeling van de Amerikaanse Amanda Cox nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Cruiseschip Sint Maarten ontruimd om rookDe Volkskrant - Buitenland

Het hooggerechtshof in Italië heeft de veroordeling van de Amerikaanse Amanda Knox nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging. Knox en haar voormalige Italiaanse vriend Raffaele Sollecito werden ervan beschuldigd dat zij in 2007 de destijds 21-jarige Meredith Kercher hebben vermoord. Ook de veroordeling van Sollecito is nietig verklaard.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:43:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amanda Knox vrijgesproken door Hoge Raad ItaliëDe Volkskrant - Buitenland

De zoektocht naar de vermiste Nederlander in Nieuw-Zeeland is gestaakt. Zoekteams zullen pas weer op pad gaan als er nieuwe informatie over hem komt. Dat heeft de politie van het land zaterdag (lokale tijd) laten weten.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:29:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zoektocht Nieuw-Zeeland naar Ken Boogers gestaaktRTL Nieuws - Buitenland

De zoektocht in Nieuw-Zeeland naar de vermiste 26-jarige Nederlander Ken Boogers is gestaakt. Zoekteams zullen pas weer op pad gaan als er nieuwe informatie over hem komt.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:22:13 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tot over een jaar! Ruimtevaarders onderweg naar ISSRTL Nieuws - Buitenland

Drie ruimtevaarders zijn op weg naar het internationale ruimtestation ISS. Twee van de drie zullen uitzonderlijk lang, een heel jaar, in het ISS blijven.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:16:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Aanval Al-Shabaab op hotel Mogadishu beëindigd - 17 dodenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Hof van Cassatie in Italië heeft de veroordeling van de Amerikaanse Amanda Knox gisteravond nietig verklaard en haar ontslagen van rechtsvervolging. Knox en haar voormalige Italiaanse vriend Raffaele Sollecito werden ervan beschuldigd dat zij in 2007 de destijds 21-jarige Meredith Kercher hebben vermoord.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 21:16:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zij jagen op Boko Haram, met oude wapens en amulettenRTL Nieuws - Buitenland

Ze zijn bijgelovig, slecht getraind en slecht uitgerust: duizenden burgers die in Nigeria ten strijde strekken tegen Boko Haram. Correspondent Koen de Regt sprak met deze gewone mannen die de wapens hebben opgepakt tegen de terreurgroep.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 21:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Lufthansa gaat geld uitkeren aan nabestaandenRTL Nieuws - Buitenland

Vliegmaatschapij Lufthansa wil families van de slachtoffers van de vliegramp in Frankrijk zo snel mogelijk financieel ondersteunen. Germanwings is een dochteronderneming van Lufthansa.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 21:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tolheffing in Duitsland: zo werkt hetRTL Nieuws - Buitenland

Het Duitse parlement heeft na jarenlange discussies ingestemd met het omstreden plan om vanaf volgend jaar tol te heffen op de Duitse snelwegen. En dat heeft natuurlijk ook gevolgen voor ons, als we naar Duitsland gaan.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 20:59:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

7 jaar cel voor aanvallen vlieginstructeur tijdens vluchtRTL Nieuws - Buitenland

Vandaag heeft een Duitse rechter een man veroordeeld voor het mishandelen van zijn vlieginstructeur tijdens een vlucht. Volgens de aanklager deed hij dat om zelfmoord te kunnen plegen.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 19:59:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Geen straf en vervolging voor Amanda Knox in ItaliëNRC Handelsblad - Buitenland

Een Russische ruimtecapsule met aan boord de Amerikaanse astronaut Scott Kelly en de Russische kosmonaut Michail Kornienko is onderweg naar het Internationaal Ruimtestation (ISS). De Sojoez steeg vandaag op vanuit Kazachstan. Het tweetal zal een jaar in de ruimte verblijven.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 19:23:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse en Russische astronaut op weg naar ruimtestationNRC Handelsblad - Buitenland

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes wordt adviseur bij Bank of America Merrill Lynch. Dat liet de Amerikaanse bank vanavond weten. Kroes krijgt een adviserende rol bij de activiteiten van de bank op het gebied van zakenbankieren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 16:52:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Haltern herdenkt omgekomen Duitse leerlingenRTL Nieuws - Buitenland

In het stadje Haltern am See zijn vandaag de 16 leerlingen en twee leraressen herdacht die omkwamen bij de vliegramp met de Airbus A320 van Germanwings. Daar was ook de Duitse president Gauck bij aanwezig.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 16:40:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Neelie Kroes wordt adviseur bij grote Amerikaanse bankNRC Handelsblad - Buitenland

De Zweedse dichter en Nobelprijswinnaar Tomas Tranströmer is overleden. Dat heeft zijn uitgever vandaag bekendgemaakt. Tranströmer won in 2011 de Nobelprijs voor de Literatuur.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 15:53:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vader slachtoffer vliegramp: Ik ben niet boosRTL Nieuws - Buitenland

Robert Tansill Oliver verloor zijn zoon bij de vliegramp met het Germanwings-toestel. Toch koestert hij geen wrok voor de copiloot. Hij voelt mee met diens ouders.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 15:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Dichter en Nobelprijswinnaar Tomas Tranströmer overledenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanslag op een hotel in de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn minstens zeven doden gevallen. Dat heeft de politie gezegd. Het hotel is bestormd door minimaal vier strijders van de islamitische terreurorganisatie Al-Shabaab. Zij houden momenteel een aantal mensen gegijzeld.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 14:46:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nog twee vermisten na explosie New YorkRTL Nieuws - Buitenland

Een dag na de grote brand in New York blijkt dat er naast 19 gewonden ook nog twee mensen vermist zijn. De brandweer heeft de resten van de nog brandende gebouwen niet kunnen doorzoeken en zegt dat het aantal vermisten nog kan veranderen.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 14:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Minstens negen doden bij aanval op hotel in MogadishuNRC Handelsblad - Buitenland

Het had niet per se te maken met het feit dat hij nu slechts oppositieleider (minority leader) in de Senaat is nu de Republikeinen het daar voor het zeggen hebben, ook niet per se met de verwondingen aan zijn gezicht die hij in januari had opgelopen. Harry Reid, inmiddels 75, wil naar eigen zeggen op zijn hoogtepunt stoppen en gaat niet op voor herverkiezing in 2016.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 13:21:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Democratische prominent en senaatsleider Harry Reid gaat ermee stoppenNRC Handelsblad - Buitenland

Amper een etmaal voordat de verkiezingen in Nigeria plaatsvinden, claimt het Nigeriaanse leger vandaag het hoofdkwartier van terreurgroep Boko Haram te hebben heroverd. Bij het innemen van de noordelijke stad Gwoza kwamen meerdere leden van de terreurgroep om het leven. Dat meldt het leger vanmiddag via Twitter.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 12:53:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leger Nigeria: hoofdkwartier Boko Haram heroverd -NRC Handelsblad - Buitenland

Vanaf 1 januari 2016 moet 30 procent van de zetels in de raden van toezicht van honderd grote Duitse bedrijven in handen zijn van vrouwen. De Bondsraad, waarin alle deelstaten zijn vertegenwoordigd, heeft vandaag ingestemd met een wet die al door de Bondsdag was aangenomen.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 12:49:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitse justitie: Copiloot verzweeg ziekte voor GermanwingsRTL Nieuws - Buitenland

Copiloot Andreas Lubitz was volgens zijn arts ziek op de dag van de crash, maar verzweeg dat voor zijn werkgever Germanwings. Dat heeft justitie in Duitsland laten weten.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 12:48:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Turkse politie mag schieten op demonstrantenRTL Nieuws - Buitenland

De Turkse politie mag voortaan vuurwapens gebruiken tegen demonstranten. Het parlement heeft met overweldigende meerderheid een omstreden wet aangenomen waarin dat staat.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 11:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Video: Kijk mee met bergers GermanwingsRTL Nieuws - Buitenland

De Franse autoriteiten hebben de eerste beelden verspreid van de rampplek zelf. Hier is goed te zien hoe moeilijk het werk op het ongelijke terrein is en hoe verspreid en gefragmenteerd de brokstukken en stoffelijk resten liggen.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 11:48:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Meeste nabestaanden weer weg uit de AlpenRTL Nieuws - Buitenland

De meeste nabestaanden van de inzittenden van de gecrashte Airbus van Germanwings hebben de omgeving van de rampplek weer verlaten. Dat zegt een woordvoerder van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 11:19:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Jemen weer zwaar bestooktRTL Nieuws - Buitenland

Saoedi-Arabië heeft vannacht opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd in Jemen. Het bombardeerde doelen in de hoofdstad Sanaa en een luchtmachtbasis.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 07:52:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitsland heeft officieel een vrouwenquotumNRC Handelsblad - Buitenland

Copiloot Andreas Lubitz lijkt van plan te zijn geweest zich ziek te melden voor dinsdag, de dag dat hij vermoedelijk opzettelijk een Airbus van Germanwings liet crashen. Onderzoekers van het Duits Openbaar Ministerie in Düsseldorf hebben bij huiszoeking een verscheurde ziekmelding gevonden van de vlieger. Dat maakte justitie zojuist bekend.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 07:46:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verscheurde ziekmelding in woning co-piloot - ‘psychische problemen’NRC Handelsblad - Buitenland

In Bangladesh zijn vanmorgen ten minste tien mensen om het leven gekomen toen ze tijdens een religieuze bijeenkomst onder de voet werden gelopen. Ook zijn bij die verdrukking nog eens tientallen gewonden gevallen, zo laat de chef van de lokale politie aan persbureau AP weten.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 07:29:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw bombardementen in JemenRTL Nieuws - Buitenland

Saoedi-Arabië heeft vannacht opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd in Jemen. Het land bombardeerde doelen in de hoofdstad Sanaa en een luchtmachtbasis in de stad Taiz. "Dit kan verschrikkelijk uit de hand lopen," zegt onze correspondent Roel Geeraedts.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 06:55:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Assad is bereid om met de VS te pratenRTL Nieuws - Buitenland

De Syrische president Bashar al-Assad staat open voor een dialoog met de Verenigde Staten.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 02:16:14 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Engelse koning Richard III eindelijk begravenRTL Nieuws - Buitenland

Hij heeft dan toch nog een officiële begrafenis gekregen: de Engelse koning Richard de derde. 530 jaar na zijn dood is hij vandaag herbegraven in Leicester.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 00:17:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe beelden bestorming museum TunesiëRTL Nieuws - Buitenland

Er zijn nieuwe beelden vrijgegeven van de bestorming van het Bardo Museum in de Tunesische hoodstad Tunis, ruim een week geleden.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 00:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Twaalf gewonden bij explosie New YorkRTL Nieuws - Buitenland

Een harde klap en toen een enorme brand: in een appartementencomplex in New York zijn zeker twaalf mensen gewond geraakt. Vier van hen liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 00:11:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Veel gewonden door enorme explosie New YorkRTL Nieuws - Buitenland

Twaalf mensen zijn gewond geraakt door een explosie in een gebouw van vijf verdiepingen in New York.
Donderdag 26 Maart 2015 - 22:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Verstekeling werd in schroef veerboot gezogenRTL Nieuws - Buitenland

Een Albanese vluchteling is omgekomen op de Noordzee doordat hij, op weg naar Hoek van Holland, in de schroef van een veerboot terechtkwam. Een ander verdronk in de zware stroming.
Donderdag 26 Maart 2015 - 21:59:02 - RTL Nieuws - Buitenland
 

8-jarige rijdt opa dood met tractorRTL Nieuws - Buitenland

Een boer van 78 jaar oud is in het Duitse Langenau door zijn kleinzoon doodgereden. Dat gebeurde toen de jongen op de tractor van de man zat.
Donderdag 26 Maart 2015 - 21:20:18 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Weer bombardementen op Houthi-doelen in JemenNRC Handelsblad - Buitenland

Verschillende luchtvaartmaatschappijen willen naar aanleiding van de crash van het Germanwingstoestel de twee-personen-regel weer invoeren: in de toekomst zou een piloot nooit meer alleen in een cockpit mogen verblijven.
Donderdag 26 Maart 2015 - 20:47:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Luchtvaartmaatschappijen passen cockpitregels aan - KLM nog nietNRC Handelsblad - Buitenland

Er wordt met verbijstering gereageerd op het bericht dat de co-piloot het vliegtuig van Germanwings bewust liet crashen. De politie doet intussen verschillende huiszoekingen in Duitsland, op zoek naar documenten en ander bewijsmateriaal dat inzicht kan geven in zijn motieven.
Donderdag 26 Maart 2015 - 18:54:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verbijstering over daad co-piloot – politie doorzoekt woningenNRC Handelsblad - Buitenland

De Jemenitische president Abd-Rabbu Mansour Hadi is in Riyaad aangekomen nadat hij gisteren met gezwinde spoed zijn paleis in de stad Aden ontvluchtte. De Saoedische staatstelevisie meldt hij vanmiddag door de minister van Defensie van Saoedi-Arabië op het vliegveld van de hoofdstad werd opgewacht.
Donderdag 26 Maart 2015 - 14:50:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President Jemen duikt op in Riyaad, Amnesty meldt burgerdoden SanaaNRC Handelsblad - Buitenland

Het Internationale Rode Kruis heeft alle strijdende partijen in het Jemen-conflict opgeroepen tot het respecteren van het oorlogsrecht. De organisatie vreest burgerdoden en schade aan medische faciliteiten door de luchtaanvallen van vandaag.
Donderdag 26 Maart 2015 - 13:11:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rode Kruis en EU bezorgd over militaire operatie JemenNRC Handelsblad - Buitenland

Op een persconferentie is bekendgemaakt dat er geen andere mogelijkheid lijkt te zijn dan dat de co-piloot het toestel van Germanwings dat dinsdag neerstortte in Frankrijk heeft laten crashen. Lees ons liveblog terug.
Donderdag 26 Maart 2015 - 12:40:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen liveblog: copiloot liet toestel expres crashen - Germanwings gist naar motiefNRC Handelsblad - Buitenland

De copiloot van het verongelukte toestel van Germanwings heeft het vliegtuig opzettelijk laten crashen. De gezagvoerder was buitengesloten en bonsde op de deur, maar kon niet naar binnen.
Donderdag 26 Maart 2015 - 12:07:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Copiloot liet toestel Germanwings expres crashenNRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten hebben Nederland kortgeleden verzocht twee gedetineerden uit de omstreden terreurgevangenis op Guantánamo Bay op te nemen die voor vrijlating in aanmerking komen. Dit bevestigen diplomatieke bronnen aan NRC Handelsblad.
Donderdag 26 Maart 2015 - 11:16:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS vragen Den Haag hulp bij sluiting ‘Guantánamo’NRC Handelsblad - Buitenland

De Britse overheid moet de brieven openbaar maken die prins Charles schreef aan ministers. Dat heeft het hooggerechtshof vanochtend bepaald na een jaren durende juridische strijd tussen de overheid en de Britse krant The Guardian.
Donderdag 26 Maart 2015 - 07:04:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Memo’s prins Charles aan ministers moeten vrijgegeven wordenNRC Handelsblad - Buitenland

Bondgenoten van de Jemenitische regering zijn begonnen met een militaire operatie tegen de Houthi-rebellen. Volgens de Saoedische ambassadeur in de Verenigde Staten, Adel al-Jubeir, zijn tien landen daarbij betrokken.
Donderdag 26 Maart 2015 - 01:55:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Saoedi-Arabië heeft aanval tegen rebellen in Jemen ingezetNRC Handelsblad - Buitenland

Een van de twee piloten van het toestel van Germanwings was niet in de cockpit toen het vliegtuig neerstortte. Dat stelt een hoge legermedewerker die betrokken is bij het onderzoek naar de ramp vannacht tegenover The New York Times. Hij baseert zich daarbij op de geluidsopnames uit de cockpit.
Woensdag 25 Maart 2015 - 22:42:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Een van de piloten van Germanwings zat tijdens crash niet in cockpit’NRC Handelsblad - Buitenland

Opgepakt op weg naar Syrië. Nieuwsberichten van deze strekking komen geregeld voorbij, maar wat ging daaraan vooraf? Rolling Stone reconstrueerde de radicalisering van drie Amerikaanse jongeren, twee broers en een zus, die naar de Islamitische Staat probeerden te reizen. Gelokt via sociale media.
Woensdag 25 Maart 2015 - 22:28:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zo worden jongeren door IS naar het kalifaat geloktNRC Handelsblad - Buitenland

Reddingswerkers hebben vanavond de eerste lichamen van de slachtoffers van de vliegramp met een toestel van Germanwings geborgen. Dat heeft de politie van de Zuid-Franse stad Digne-les-Bains zojuist aan de Duitse televisiezender n-tv laten weten. Om hoeveel lichamen het gaat, kon de gendarmerie nog niet zeggen.
Woensdag 25 Maart 2015 - 21:10:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste lichamen vliegramp Zuid-Frankrijk geborgenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Amerikaanse leger is vanavond begonnen met bombarderen van Tikrit, een Noord-Iraakse stad die in handen is van Islamitische Staat (IS). Vanuit de lucht probeert de VS het Iraakse leger zo bij te staan in hun poging de stad weer in handen te krijgen, zo laten legerofficieren aan persbureau AP weten.
Woensdag 25 Maart 2015 - 19:26:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bergdahl toch aangeklaagd voor deserterenNRC Handelsblad - Buitenland

De Belgische parlementariër Filip Dewinter heeft in Syrië gesproken met de internationaal uiterst omstreden Syrische president Bashar al-Assad. De bekende Vlaams-nationalist noemde Assad een "moedig en indrukwekkend man" en een bondgenoot in de strijd tegen moslimextremisme.
Woensdag 25 Maart 2015 - 12:48:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Filip Dewinter bezoekt Assad: ‘moedig en indrukwekkend man’NRC Handelsblad - Buitenland

In navolging van Amerikaanse, Australische en Britse universiteiten gaat de Rijksuniversiteit Groningen als eerste Nederlandse universiteit een eigen campus openen in China. Het contract voor de 34 vierkante kilometer grote RUG-campus in de Shandongse stad Yantai, op 700 kilometer van Beijing, is vandaag getekend.
Woensdag 25 Maart 2015 - 10:53:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rebellen naderen Aden - locatie Jemenitische president onbekendNRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft de invloedrijke magnaat Igor Kolomosjki weggestuurd. De gouverneur van de stad Dnjepropetrovsk zou hier zelf om hebben gevraagd.
Woensdag 25 Maart 2015 - 07:50:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Invloedrijke Oekraïense gouverneur weggestuurd na conflict met KievNRC Handelsblad - Buitenland

Dinsdag 24 Maart 2015 - 21:11:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: liveblog over Germanwings, persconferentie Merkel en HollandeNRC Handelsblad - Buitenland

Verschillende crews van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa in Düsseldorf, Stuttgart en Berlijn weigeren na de crash vandaag met de Airbus 320 in Frankrijk op te stijgen, zo melden Duitse media.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 21:02:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Airbus had maandag problemen, Lufthansa-personeel weigert werk’NRC Handelsblad - Buitenland

De VS houden dit jaar 9.800 militairen in Afghanistan. Het plan was het troepenaantal terug te brengen tot 5.500.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 18:25:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS vertragen terugtrekking troepen uit AfghanistanNRC Handelsblad - Buitenland

Een van de zwarte dozen van het toestel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings dat vandaag in de Franse Alpen neerstortte is gevonden. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, bevestigd, schrijft persbureau AFP.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 15:20:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zwarte doos toestel gevonden - ten minste één Nederlander aan boordNRC Handelsblad - Buitenland

De financieel directeur van de Amerikaanse bank Morgan Stanley, Ruth Porat, stapt over naar internetbedrijf Google om daar de financiële bestuurder te worden. Dat maakte Google dinsdag bekend.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 12:00:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Google haalt topvrouw Morgan Stanley binnenNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Rutte zal op 9 mei niet aanwezig zijn bij de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Moskou. Op Russische websites is gesuggereerd dat hij de militaire parade zou zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt dit tegen. Ook minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) gaat niet.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 11:43:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte en Koenders niet naar WO II-herdenking in MoskouNRC Handelsblad - Buitenland

In het zuiden van Frankrijk, vlak bij de plaats Digne-les-Bains, is een passagiersvliegtuig van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings neergestort. Aan boord waren 150 mensen, onder wie zes bemanningsleden. Niemand zou de crash hebben overleefd.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 11:38:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen: Neergestorte Airbus had maandag al problemenNRC Handelsblad - Buitenland

In het zuiden van Frankrijk is een A320-passagiersvliegtuig van van de Duitse maatschappij Germanwings neergestort. Daarbij zijn alle 150 passagiers omgekomen. Het toestel stortte rond half elf neer in de omgeving van Barcelonnette, in bergachtig gebied ongeveer honderd kilometer ten noorden van Marseille.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 09:03:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Passagiersvliegtuig gecrasht in Zuid-Frankrijk - geen overlevendenNRC Handelsblad - Buitenland

Israël heeft het overleg over het nucleaire programma van Iran tussen dat land en onder andere de Verenigde Staten van Amerika afgeluisterd. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van gesprekken met Israëlische en Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Premier Netanyahu zou de verkregen informatie hebben gebruikt voor zijn campagne.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 07:41:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Israël luisterde atoomoverleg tussen het Westen en Iran af’NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse staat Utah heeft executie door middel van het vuurpeloton weer legaal gemaakt, omdat er een ernstig tekort is aan het injectiemiddel waarmee de doodstraf normaal wordt voltrokken. Gouverneur Gary Herbert ondertekende de wet gisteren.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 07:40:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Executie door vuurpeloton weer legaal in UtahNRC Handelsblad - Buitenland

Het staatsbezoek van de Afghaanse president Ashraf Ghani aan de Verenigde Staten vandaag zal in het teken staan van een belangrijke vraag. Zal Obama de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Afghanistan vertragen en, zo ja, voor hoelang? Ghani heeft duidelijk gemaakt dat hij de militairen graag nog wat langer in zijn land houdt.
Maandag 23 Maart 2015 - 21:39:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Afghaanse president vraagt Amerikaanse troepen langer te blijvenNRC Handelsblad - Buitenland

De nieuwste uitbarsting van geweld in het oosten van Oekraïne is onacceptabel. Dat stelt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) vandaag na een bezoek aan de regio. De instantie die het staakt-het-vuren moet controleren, verzocht het leger en de rebellen daarom opnieuw om het vechten te staken.
Maandag 23 Maart 2015 - 19:36:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

OVSE veroordeelt nieuwe geweldsgolf rond MarioepolNRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn excuses aangeboden aan Israëlische Arabieren voor zijn uitspraak op de dag van de verkiezingen over de hoge opkomst van Israëlisch-Arabische stemmers en zijn oproep aan aanhangers om vooral te gaan stemmen. Het is de tweede keer dat hij een verkiezingsuitspraak afzwakt.
Maandag 23 Maart 2015 - 11:49:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Netanyahu zwakt opnieuw verkiezingsuitspraak afNRC Handelsblad - Buitenland

De Tunesische premier Habid Essid heeft na de bloedige aanslag vorige week zes politiechefs ontslagen, onder wie het hoofd van de veiligheidsdiensten en degene die verantwoordelijk is voor de veiligheid van toeristen. Dat schrijft persbureau AFP.
Maandag 23 Maart 2015 - 07:29:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politiechefs ontslagen na aanslag op museum in TunesiëNRC Handelsblad - Buitenland

Ted Cruz, senator uit Texas en een van de conservatiefste Republikeinen, is de eerste die officieel heeft bekendgemaakt in 2016 een gooi te doen naar het presidentschap.
Zondag 22 Maart 2015 - 22:44:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oerconservatieve Cruz eerste grote naam die kandidatuur 2016 aankondigtNRC Handelsblad - Buitenland

De conservatieve UMP van oud-president Nicolas Sarkozy heeft vandaag de eerste ronde van de departementale verkiezingen in Frankrijk ruim gewonnen. De partij bleef tegen alle voorspellingen in het Front National (FN) van Marine Le Pen op nationaal niveau met ongeveer 30 procent van de stemmen voor.
Zondag 22 Maart 2015 - 21:45:15 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse socialisten afgestraft in departementsverkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Lee Kuan Yew, de eerste premier en grondlegger van het moderne Singapore, is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij lag sinds begin februari in het ziekenhuis. Het nieuws werd naar buiten gebracht door het kantoor van de huidige premier, Lee Hsien Loong.
Zondag 22 Maart 2015 - 11:53:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Grondlegger moderne Singapore overledenNRC Handelsblad - Buitenland

De dodelijke aanslag in de Bardomuseum in Tunesië werd niet alleen uitgevoerd door de twee gedode daders maar ook nog door een derde schutter. Dat heeft de Tunesische president Beji Caid Essebsi zojuist gezegd. De derde dader is nog op de vlucht.
Zondag 22 Maart 2015 - 08:22:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Derde dader aanslag museum Tunis nog op de vluchtNRC Handelsblad - Buitenland

Houthi-strijders hebben vannacht delen van Taiz, de derde stad van Jemen, en het nabijgelegen vliegveld veroverd. Vannacht werd ook bekend dat op verzoek van de Jemenititsche president Abd-Rabbu Mansour Hadi de VN-Veiligheidsraad vanmiddag bijeen komt in een spoedzitting om te overleggen over de situatie in Jemen.
Zondag 22 Maart 2015 - 07:56:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Houthi’s in Jemen veroveren Taiz, Veiligheidsraad houdt spoedzittingNRC Handelsblad - Buitenland

De vredesonderhandelingen tussen de twee rivaliserende regeringen in Libië onder auspiciën van de Verenigde Naties lijken op niks uit te lopen. VN-gezant Bernardino Leon zei tegen nieuwszender Al-Jazeera dat een akkoord "moeilijk gaat worden". Gisteren braken er hevige gevechten uit in Tripoli.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 23:32:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ministerie Tunesië geeft beelden vrij van daders aanslag BardomuseumNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een luchtaanval op de Libische hoofdstad Tripoli is rebellenleider Salah Burki omgekomen. Dat meldde een Libische functionaris in de hoofdstad, bericht persbureau Reuters. Burki was een van de leiders van de moslimfundamentalistische beweging Libische Dageraad, die Tripoli afgelopen augustus innam.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 16:03:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rebellenleider Tripoli dood door luchtaanvalNRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten zijn bezig met het terugtrekken van de laatste honderd militairen uit Jemen, vanwege de verslechterde veiligheidssituatie in het land. CNN meldt dat vanmiddag op basis van bronnen in de regio. Vorige maand sloten de VS al hun ambassade in de hoofdstad.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 14:38:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘VS trekken troepen terug uit Jemen wegens onveilige situatie’NRC Handelsblad - Buitenland

De Tunesische autoriteiten hebben meer dan twintig verdachten gearresteerd voor de aanval op het Bardomuseum in Tunis.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 13:01:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Meer dan twintig arrestaties in verband met aanval TunisNRC Handelsblad - Buitenland

De ministers van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea, China en Japan zijn voor het eerst in drie jaar bijeengekomen.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 11:22:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ontmoeting Japan, Zuid-Korea en China voor het eerst sinds drie jaarNRC Handelsblad - Buitenland

De Iraanse president Hassan Rouhani denkt dat er er een nucleair akkoord komt. Hij ziet geen problemen die niet overwonnen kunnen worden, zegt hij tegen Iraanse media.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 22:18:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rouhani gelooft in nucleair akkoord - Kerry: er is vooruitgang geboektNRC Handelsblad - Buitenland

Militairen uit Tsjaad en Niger hebben in de noordoostelijke Nigeriaanse stad Damask een massagraf ontdekt met daarin meer dan zeventig lichamen.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 20:16:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Massagraf ontdekt in op Boko Haram veroverde stadNRC Handelsblad - Buitenland

In Liberia is vandaag voor het eerst in meer dan twee weken een nieuw ebola-geval geconstateerd. Dat meldt persbureau AP op basis van een bron in het ministerie van Volksgezondheid.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 18:49:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Opnieuw ebola-besmetting geconstateerd in LiberiaNRC Handelsblad - Buitenland

De Republikeinse leider in het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, reist eind deze maand met een partijdelegatie af naar Israël voor een ontmoeting met premier Benjamin Netanyahu. Dat meldt de Israëlische krant Haaretz.

Hoewel deze reis al voor de …

Vrijdag 20 Maart 2015 - 18:06:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Republikeinen bezoeken Israël op deadline onderhandelingen IranNRC Handelsblad - Buitenland

De afdelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in West-Afrika trokken vorig jaar juni al aan de bel over de ebola-uitbraak in de regio. Maar het hoofdkwartier in Genève wilde nog niet de noodtoestand uitroepen.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 15:51:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental in Jemen blijft stijgen, meer dan 130NRC Handelsblad - Buitenland

De voormalige elektricien van Picasso en zijn vrouw zijn vandaag allebei veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijk voor het jarenlang verstoppen van 271 gestolen werken van de kunstenaar. Pierre en Danielle Le Guennec beweren dat de laatste echtgenote van de meesterschilder hen de werken heeft geschonken.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 13:44:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Picasso’s elektricien veroordeeld voor verstoppen kunstwerkenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Brit die van plan was een soldaat te onthoofden, heeft 22 jaar cel gekregen wegens terrorisme. De tot de islam bekeerde Brusthom Ziamani (19) was in februari al schuldig bevonden aan het voorbereiden van een terreurdaad.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 12:50:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Brit krijgt 22 jaar voor plan onthoofding militairNRC Handelsblad - Buitenland

Elf redactieleden van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo eisen een gelijke verdeling van het nieuwe kapitaal dat het blad heeft verworven sinds de aanslag op de redactie waarbij twaalf mensen omkwamen. Het bedrag van 30 miljoen euro is nu nog in handen van drie aandeelhouders.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 11:32:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanslagen op twee moskeeën in Jemen - ‘zeker 77 doden’NRC Handelsblad - Buitenland

Het tweetal dat verantwoordelijk is voor de aanslag op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis heeft wapen- en gevechtstraining gehad in Libië. Dat zegt de Tunesische minister van Buitenlandse Zaken en Veiligheid, meldt persbureau AFP. Bij de aanslag kwamen woensdag 21 mensen om het leven, van wie twintig toeristen.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 06:58:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Aanslagplegers Tunesisch museum werden getraind in Libië’NRC Handelsblad - Buitenland

De Griekse premier Alexis Tsipras belooft de Europese Unie dat hij de komende dagen met een lijst hervormingsvoorstellen komt om de economie en begroting van zijn land op orde te brengen. Die toezeggingen deed de Griekse regeringsleider vrijdag na een top met enkele EU-leiders in Brussel.
Donderdag 19 Maart 2015 - 16:32:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Griekenland belooft EU rap hervormingsvoorstellenNRC Handelsblad - Buitenland

De strategisch belangrijke herovering door het Nigeriaanse leger van de stad Bama lijkt een fors hogere prijs te hebben dan gedacht. AFP meldt dat daar “tientallen” vrouwen door Boko Haram zijn “afgeslacht” voor de militanten de stad eerder deze week ontvluchtten.
Donderdag 19 Maart 2015 - 14:20:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Boko Haram doodde tientallen vrouwen Bama na huwelijk’NRC Handelsblad - Buitenland

Een aanval met een onbemand vliegtuigje bij de Afghaans-Pakistaanse grens is opnieuw een Talibaanleider fataal geworden. Khawray Mehsud is het meest recente kopstuk dat dodelijk getroffen werd door Amerika.
Donderdag 19 Maart 2015 - 12:36:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer Talibaankopstuk dodelijk getroffen door Amerikaanse droneNRC Handelsblad - Buitenland

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanslag van gisteren op het Bardomuseum in de Tunesische hoofdstad Tunis.
Donderdag 19 Maart 2015 - 10:23:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS eist aanslag Bardomuseum Tunis op - negen arrestaties verrichtNRC Handelsblad - Buitenland

Wegens het ongeluk afgelopen dinsdag in Mali, blijven alle 28 Nederlandse Apache helikopters voorlopig aan de grond. Vandaag is een onderzoeksteam vertrokken naar Mali.
Donderdag 19 Maart 2015 - 08:54:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Alle Nederlandse Apache-helikopters voorlopig aan de grondNRC Handelsblad - Buitenland

De executie van tien drugssmokkelaars in Indonesië heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het beroep dat enkelen van de veroordeelden had aangetekend, wordt voorlopig namelijk niet behandeld, zo besloot een Indonesische rechtbank vandaag.
Woensdag 18 Maart 2015 - 21:40:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Executie drugshandelaars in Indonesië opnieuw vertraagdNRC Handelsblad - Buitenland

Het brein achter de aanslag op een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, de Al-Shabaableider Adnan Garaar, is omgekomen bij een drone-aanval op 12 maart door de Verenigde Staten. Dat maakte het Pentagon zojuist bekend.
Woensdag 18 Maart 2015 - 19:20:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Brein achter aanslag winkelcentrum Kenia gedood bij drone-aanval VSNRC Handelsblad - Buitenland

Voor het eerst sinds lange tijd heeft de Federale Reserve, de Amerikaanse centrale bank, weer gehint op het verhogen van de rente. De bank maakte vandaag bekend dat de rente vooralsnog op 0,0 tot 0,25 procent blijft staan, maar omdat ze niet meer het woord "geduldig" gebruikte met betrekking tot toekomstige verhogingen, verwachten beleggers dat het mogelijk in juni wordt verhoogd.
Woensdag 18 Maart 2015 - 18:27:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

FED hint op verhogen rente in de zomerNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een gijzeling in het Bardomuseum in de stad Tunis in Tunesië en de beëindiging daarvan zijn vandaag twintig onschuldige mensen en twee gijzelnemers omgekomen. Onder de doden zijn zeventien buitenlandse toeristen en twee Tunesiërs. Twee of drie verdachten zijn nog voortvluchtig. Lees hier de reacties op de aanslag.
Woensdag 18 Maart 2015 - 15:55:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

2 maanden voorwaardelijk voor Franse komiek DieudonnéNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval in Tunis in Tunesië zijn vandaag negentien mensen omgekomen, waaronder zeventien buitenlandse toeristen. Dat heeft de Tunesische premier Habib Essid gezegd. Een gijzeling in het Bardomuseum waar de schietpartij plaatsvond moest worden beëindigd door Tunesische troepen. Daarbij werden twee gijzelnemers gedood. Twee of drie verdachten zouden nog op de vlucht zijn.
Woensdag 18 Maart 2015 - 10:48:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Demonstranten in Frankfurt voor ECB-gebouw zorgen voor onrustNRC Handelsblad - Buitenland

De politie in Servië heeft vanmorgen zeven mensen opgepakt die worden verdacht van het uitvoeren van executies tijdens de volkerenmoord in Srebrenica. Enkele andere verdachten worden nog opgespoord, zo melden bronnen binnen de Servische en Bosnische justitie aan persbureau AP.
Woensdag 18 Maart 2015 - 08:33:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Servië arresteert zeven mogelijke daders van genocide SrebrenicaNRC Handelsblad - Buitenland

Om de beveiligers van het Witte Huis beter te kunnen trainen, moet er een replica komen. Daarvoor pleitte het hoofd van de Secret Service, Joseph Clancy gisteren, meldt CNN.
Woensdag 18 Maart 2015 - 07:05:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hoofd beveiliging wil replica Witte Huis; kosten 8 miljoenNRC Handelsblad - Buitenland

Even leek het nog een nek-aan-nekrace te worden, maar na het tellen van alle stemmen blijkt de partij van premier Benjamin Netanyahu de Israëlische verkiezingen toch met duidelijk verschil te hebben gewonnen. Zijn centrum-rechtste Likud-partij komt uit op 30 zetels.
Dinsdag 17 Maart 2015 - 21:06:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Likud-partij Netanyahu duidelijke winnaar bij Israëlische verkiezingenNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens de eerste exitpolls na de verkiezingen wordt het een nek-aan-nekrace in Israël tussen de centrum-rechtse Likud-partij van premier Benjamin Netanyahu en het centrum-linkse Zionistisch Kamp.

Volgens een exitpoll hebben beide partijen 27 zetels behaald. Volgens een andere exitpoll heeft …

Dinsdag 17 Maart 2015 - 19:19:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Exitpolls Israël: nek-aan-nekrace Likud en Zionistisch KampNRC Handelsblad - Buitenland

In Mali is een Nederlandse Apache-helikopter neergestort. Daarbij zijn de twee inzittenden omgekomen. Dat heeft de Commandant der Strijdkrachten, generaal Tom Middendorp, zojuist gezegd in een persverklaring. Waarschijnlijk gaat het om een ongeluk.
Dinsdag 17 Maart 2015 - 19:08:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïens parlement voor speciale status rebellenregio’sNRC Handelsblad - Buitenland

Regeringstroepen hebben vandaag een gifgasaanval uitgevoerd in Syrië, waarbij zes mensen zijn omgekomen. Dat zegt althans het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.
Dinsdag 17 Maart 2015 - 14:21:52 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Zes doden bij chlooraanval in Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is bezorgd over de hoge opkomst van Israëlisch-Arabische stemmers bij de verkiezingen, die vandaag plaatshebben. Dat zegt hij in een videoverklaring op zijn Facebookpagina.
Dinsdag 17 Maart 2015 - 06:50:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Netanyahu ‘bezorgd’ over hoge opkomst Israëlische ArabierenNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens de Amerikaanse president Barack Obama is Islamitische Staat (IS) een "directe uitloper van al-Qaeda in Irak" en die terreurbeweging is weer "ontstaan uit onze invasie" in dat land.
Maandag 16 Maart 2015 - 23:02:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama: IS komt voort uit Amerikaanse invasie in IrakNRC Handelsblad - Buitenland

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen woensdag de hele dag hun werk neer. Vakbond Vereinuging Cockpit heeft de staking aangekondigd. De reden is het langlopende conflict over bezuinigingsplannen van de Duitse luchtvaartmaatschappij.
Maandag 16 Maart 2015 - 21:22:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nieuw-Zeeland stopt zoeken naar NederlanderDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Piloten Lufthansa gaan woensdag weer stakenNRC Handelsblad - Buitenland

Na ruim een half jaar bezetting heeft het Nigeriaanse leger de Islamitische terreurgroep Boko Haram weten te verjagen uit de stad Bama. De herovering van de Noord-Nigeriaanse plaats nam bijna een week in beslag, zo meldt het Nigeriaanse leger vandaag. Bama was sinds september vorig jaar in handen van Boko Haram.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nigeriaans leger herovert stad Bama op Boko HaramNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britten woedend om film over piloot die vliegtuig laat crashenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.