Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Paraguyaans jeugdteam reist met 400 kilo marihuanaAD - Buitenland

Een pro-Russische rebellencommandant in Oekraïne heeft erkend dat de separatisten de beschikking hadden over het BUK-raketsysteem. Dat is het
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:19:00 - AD - Buitenland
 

België stuurt identificatieteamNOS Nieuws - Buitenland

Nederlandse forensisch experts krijgen hulp uit België. Een team van 11 experts is vandaag naar Nederland vertrokken om te helpen bij de identificatie van de slachtoffers van de ramp met de MH17. Het Nederlandse Landelijk Team Forensische Opsporing had daarom gevraagd.

Het zijn 9 leden van het Disaster Victim Identification-team, 2 deskundigen, 1 politie-arts en een tandheelkundig onderzoeker. Ze zullen in de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum het Nederlandse team bijstaan.

Zes andere leden van het DVI blijven in België om daar DNA-materiaal te verzamelen van de Belgische slachtoffers. Bij de vliegramp kwamen vier Belgen om het leven.

Woensdag 23 Juli 2014 - 19:17:12 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Rebellenleider Oekraïne erkent bezit BUK-rakettenAD - Buitenland

De FAA legde de vluchten vandaag al voor 24 uur stil vanwege de onveilige situatie bij het vliegveld Ben Gurion bij Tel Aviv door
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:13:00 - AD - Buitenland
 

"Separatisten hadden Buk-raketten"NOS Nieuws - Buitenland

Een pro-Russische rebellencommandant in Oekraïne heeft erkend dat de separatisten de beschikking hadden over het Buk-raketsysteem. Dat is het systeem waarmee vermoedelijk het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines is neergeschoten. Het Britse persbureau Reuters citeert commandant Aleksandr Chodakovski.

Die liet volgens Reuters weten dat hij pas op het moment van de ramp had gehoord dat de rebellen de beschikking hadden over de luchtdoelraketten. Hij zei ook dat de raketten mogelijk vanuit Rusland naar Oekraïne zijn gebracht.

Het luchtafweersysteem is volgens hem mogelijk teruggestuurd naar Rusland om bewijs te weg te werken.

Woensdag 23 Juli 2014 - 19:08:39 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Autoriteit VS verlengt vliegverbod Tel AvivAD - Buitenland

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft vandaag ingestemd met een internationaal onderzoek naar schendingen van het oorlogsrecht door
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:55:00 - AD - Buitenland
 

Geen bewijs voor manipulatie voicerecorder vliegrampNu.nl - Buitenland

Er is geen bewijs gevonden voor manipulatie van de zogeheten Cockpit Voice Recorder, een van de twee zwarte dozen, van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:44:22 - Nu.nl - Buitenland
 

VN beginnen onderzoek naar geweld in GazaNu.nl - Buitenland

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft woensdag ingestemd met een internationaal onderzoek naar schendingen van het oorlogsrecht door het Israëlische leger in de Gazastrook. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:42:28 - Nu.nl - Buitenland
 

VN beginnen onderzoek naar geweld in GazaAD - Buitenland

Er is geen bewijs gevonden voor manipulatie van de zogeheten Cockpit Voice Recorder, een van de twee zwarte dozen, van het neergehaalde toestel
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:40:00 - AD - Buitenland
 

"Bewijs: Sjojgoe leverde wapens"NOS Nieuws - Buitenland

Oekraïne heeft "onomstotelijk bewijs" ontvangen dat de Russische minister Sjojgoe van Defensie betrokken is geweest bij wapenleveranties aan Oekraïense rebellen. Dat zei een functionaris van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken op een persconferentie in Kiev.

Sjojgoe zou een centrale rol spelen bij alle leveranties van onder meer wapens, tanks en artillerie aan de pro-Russische separatisten in de zelfuitgeroepen volksrepublieken Donetsk en Loegansk.

De Oekraïense veiligheidsdiensten bestuderen momenteel informatie dat het Sjojgoe zelf was die ermee instemde BUK-raketsystemen te leveren aan de separatisten "om Oekraïense vliegtuigen mee neer te schieten".

Volgens de tweede man van de pro-Russische separatisten is het rampvliegtuig van Malaysia Airlines neergehaald met een BUK-raket. Rusland ontkent separatisten in Oost-Oekraïne te hebben voorzien van BUK-raketten.

Woensdag 23 Juli 2014 - 18:18:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vermoedelijk 47 doden bij vliegtuigongeluk in TaiwanNu.nl - Buitenland

Bij een noodlanding van een passagiersvliegtuig van Transasia in Taiwan zijn woensdag 47 mensen vast komen te zitten in het toestel en vermoedelijk om het leven gekomen.
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:13:59 - Nu.nl - Buitenland
 

VN onderzoekt geweld in GazaRTL Nieuws - Buitenland

De Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties heeft ingestemd met een internationaal onderzoek naar schendingen van het oorlogsrecht door het Israëlische leger in de Gazastrook.
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:11:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Niet geknoeid met voice recorderNOS Nieuws - Buitenland

De Onderzoeksraad voor Veiligheid zegt dat de cockpit voice recorder van vlucht MH17 niet is gemanipuleerd. De afgelopen dagen zei onder meer de Oekraïense vice-premier Groisman dat de pro-Russische separatisten met de zwarte dozen van het neergehaalde vliegtuig hebben geknoeid.

De zwarte dozen zijn in Engeland waar een team van het Britse ministerie van Transport ze onderzoekt. De cockpit voice recorder was weliswaar beschadigd, maar niet het deel waar de gegevens op stonden.

De experts hebben vandaag de data van de cockpit voice recorder uitgelezen. Die gegevens worden nu verder geanalyseerd.

Morgen gaat het internationale team in Groot-Brittannië aan de slag met de flight data recorder.

Woensdag 23 Juli 2014 - 18:08:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Bulgaarse premier treedt afNu.nl - Buitenland

De Bulgaarse premier Plamen Oresharski is woensdag afgetreden. Zijn vertrek werd al verwacht. Hij stond al enige tijd onder grote druk, omdat hij niet in staat bleek de Bulgaarse economie weer aan de gang te krijgen.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:59:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Rebellen: Buk-raket raakte MH17NOS Nieuws - Buitenland

De tweede man van de pro-Russische separatisten in Oekraïne zegt dat het vliegtuig van Malaysia Airlines is neergehaald met een Buk-raket. Maar hij heeft "geen idee" wie die raket heeft afgeschoten, heeft hij gezegd tegen het Russische persbureau Interfax.

Volgens Andrei Poergin wijst alles erop dat de Boeing is geraakt door het Russische raketsysteem, omdat de cockpit door de aanslag is gescheiden van de romp. Dat is het doel van een Buk-raket, zegt hij. Als de Boeing vanuit de lucht was aangevallen, waren volgens hem andere delen van het toestel geraakt.

De woorden van Poergin zijn opmerkelijk, omdat de rebellen door de internationale gemeenschap worden beschuldigd van de aanslag van vorige week donderdag.

Woensdag 23 Juli 2014 - 17:52:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zingende parlementariër Somalië vermoordAD - Buitenland

Koning Bhumibol Adulyadej heeft zijn handtekening gezet onder de voorlopige grondwet die is opgesteld door het militaire bewind dat eind mei de
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:47:00 - AD - Buitenland
 

Koning Thailand tekent interim-grondwetAD - Buitenland

Burgemeesters van de Duitse gemeentes Brüggen, Niederkrüchten en Nettetal, vlak over de grens bij Roermond en Venlo, zijn een initiatief begonnen
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:31:00 - AD - Buitenland
 

Onderzoeksraad: Geen bewijs voor manipulatie voicerecorderRTL Nieuws - Buitenland

Er is geen bewijs gevonden voor manipulatie van de zogeheten Cockpit Voice Recorder. Dat is een van de twee zwarte dozen van het neergehaalde toestel van Malaysia Airlines.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:22:12 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden door bomaanslagen NigeriaRTL Nieuws - Buitenland

Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom onplofte op een drukke markt.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:11:06 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Burgemeesters grensgemeentes tegen tolplannenAD - Buitenland

Bij twee bomaanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen om het leven gekomen. Een bom ontplofte op een drukke markt in de
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:08:00 - AD - Buitenland
 

Tientallen doden bij aanslagen NigeriaNu.nl - Buitenland

Bij twee aanslagen in Nigeria zijn woensdag tientallen mensen zijn omgekomen. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:04:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Ouders van drie omgekomen kinderen: dit is erger dan helAD - Buitenland

De hoofdverdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel mag door Frankrijk worden uitgeleverd aan België. Dat heeft het Franse hof
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:58:00 - AD - Buitenland
 

Neushoornstroper krijgt 77 jaar celRTL Nieuws - Buitenland

Omdat hij schuldig is bevonden van het doden van drie jonge neushoorns in het Kruger Park is een stroper veroordeeld tot 77 jaar cel.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:50:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Verdachte schietpartij Brussel mag uitgeleverd wordenAD - Buitenland

Nederland, Australië en Oekraïne werken achter de schermen aan een resolutie voor een politiemissie van de Verenigde Naties op de plek van de
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:48:00 - AD - Buitenland
 

Veel doden door aanslagen NigeriaNOS Nieuws - Buitenland

In de Noord-Nigeriaanse stad Kaduna zijn zeker 82 doden gevallen door twee bomaanslagen. Op een drukke markt vielen zeker 50 doden toen een autobom afging, zei een medewerker van het Rode Kruis.

Kort daarvoor waren ruim 32 doden gevallen bij een aanslag op het konvooi van een gematigde imam, Dahiru Bauchi genaamd. Ruim dertig van zijn volgelingen werden gedood. Zelf overleefde hij de aanslag.

Niemand heeft de verantwoordelijkheid voor de beide aanslagen nog opgeëist. Mogelijk zit de islamitische terreurgroep Boko Haram erachter. Bauchi heeft herhaaldelijk kritiek geuit op de terreurorganisatie.

Onlangs meldde Human Rights Watch dat de afgelopen zes maanden meer dan 2000 burgers zijn omgekomen bij aanslagen van Boko Haram.

Woensdag 23 Juli 2014 - 16:45:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nederland werkt aan VN-resolutie politiemissieAD - Buitenland

Een rechtbank in Zuid-Afrika heeft vandag een neushoornstroper veroordeeld tot 77 jaar celstraf. Hij werd schuldig bevonden aan het doden van
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:35:00 - AD - Buitenland
 

Verdachte schietpartij Joods Museum mag uitgeleverdNu.nl - Buitenland

De hoofdverdachte van de schietpartij in het Joods Museum in Brussel mag door Frankrijk worden uitgeleverd aan België. Dat heeft het Franse hof van cassatie woensdag volgens Franse media bepaald.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:45:14 - Nu.nl - Buitenland
 

Somalische politica doodgeschotenNOS Nieuws - Buitenland

Het Somalische parlementslid Saado Ali Warsame is in de hoofdstad Mogadishu door gewapende mannen doodgeschoten. Ze was ook een populaire zangeres van Somalische volksmuziek.

Ook haar chauffeur kwam bij de schietpartij om het leven. De schutters reden in hun auto langs die van de politica en openden het vuur. Het gebeurde in een wijk van Mogadishu die normaal als veilig bekendstaat gezien de scherpe veiligheidsmaatregelen en de aanwezigheid van veel politie. Niettemin ontkwamen de daders.

Al-Shabaab

De verantwoordelijkheid voor de moord is opgeëist door de islamitische extremistische beweging al-Shabaab. Die werd in 2011 uit de hoofdstad verdreven, maar de aanslagen van al-Shabaab gaan door.

Warsame is het vierde parlementslid dat dit jaar het slachtoffer werd van een moordaanslag, en de eerste vrouw.

Een collega-parlementariër omschreef haar als moedig en vaderlandslievend, die vermoord is door terroristen die het land willen verlammen.

Woensdag 23 Juli 2014 - 15:29:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Neushoornstroper krijgt 77 jaar celAD - Buitenland

Een 46-jarige Nederlandse moeder van drie kinderen is omgekomen bij de vernietigende mini-tornado die afgelopen weekend camping Les Olivier vlak
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:26:00 - AD - Buitenland
 

VN-raad wil onderzoek naar ‘mensenrechtenschendingen’ GazaNRC Handelsblad - Buitenland

Zes dagen na de ramp met vlucht MH17 zijn de eerste lichamen van slachtoffers overgebracht naar Nederland. Kort na de aankomst van twee militaire toestellen uit Charkov werd in Eindhoven met een trompetsignaal een minuut stilte ingeluid.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:15:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig TransAsia Airways neergestort: zeker 40 dodenRTL Nieuws - Buitenland

In Taiwan is een vliegtuig van TransAsia Airways neergestort. Er zouden volgens de eerste berichten zeker 40 doden zijn gevallen.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:15:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden door vliegtuigcrash TaiwanAD - Buitenland

Zanger Ian Watkins kan niet in beroep gaan tegen zijn gevangenisstraf van 35 jaar, waarvan 6 jaar voorwaardelijk. Dat meldt de BBC. Volgens zijn
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:15:00 - AD - Buitenland
 

Eerbetoon slachtoffers MH17 in CharkovRTL Nieuws - Buitenland

Het vliegtuig met slachtoffers van MH17 is bijna in Nederland. Voordat het vertrok uit Charkov werd een sobere, ingetogen ceremonie gehouden.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Moslims nemen het op voor christenen IrakNu.nl - Buitenland

Moslimgeleerden hebben het woensdag opgenomen voor de christenen in het noorden van Irak die door de terreurbeweging ISIS uit hun woonplaats worden verdreven. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:03:21 - Nu.nl - Buitenland
 

Man sterft aan pest, volledige stad afgeslotenRTL Nieuws - Buitenland

Nadat een man is overleden aan de builenpest is een volledige Chinese stad met 30.000 inwoners volledig afgesloten van de buitenwereld.
Woensdag 23 Juli 2014 - 14:55:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Timmermans en Australische collega morgen naar KievRTL Nieuws - Buitenland

Minister Frans Timmermans en zijn Australische collega van Buitenlandse Zaken, Julie Bischop, reizen morgen samen naar Oekraïne.
Woensdag 23 Juli 2014 - 14:45:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Nederland houdt minuut stilte na aankomst eerste lichamenNRC Handelsblad - Buitenland

Een vliegtuig van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij TransAsia is neergestort na een mislukte noodlanding in Taiwan. Er zijn zeker 51 doden gevallen. Dat meldt het Chinese persbureau Xinhua en CCTV. Er zouden zeven gewonden zijn.

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:43:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

47 doden bij vliegcrash TaiwanNOS Nieuws - Buitenland

Een vliegtuig van TransAsia is in Taiwan verongelukt toen het een noodlanding wilde maken. Daarbij zijn 47 mensen om het leven gekomen en elf mensen gewond geraakt.

Het vliegtuig stortte neer in een dorp op een eiland van de eilandengroep Penghu, ten westen van het hoofdeiland. Niet ver van Magong Airport. Twee huizen zijn in brand gevlogen. Het toestel was opgestegen in de stad Kaohsiung, een stad in het zuiden van Taiwan, en had als bestemming Magong.

Orkaan Matmo

Volgens correspondent Marieke de Vries zou het toestel om 16.00 uur van Kaohsiung vertrekken maar moest het tot 19.00 uur wachten vanwege orkaan Matmo. Toch is het toestel om 17.45 uur vertrokken. Het is niet duidelijk of dat tegen de opdracht van de verkeerstoren in was.

Het vliegtuig kwam al vrij snel in de problemen en probeerde tijdens zware regenval te landen op Magong Airport. Dat mislukte en de piloot vroeg toestemming voor een tweede poging. Daarna is het contact met het vliegtuig verloren.

In het vliegtuig zaten 54 passagiers en 4 bemanningsleden.

TransAsia is een Taiwanese luchtvaartmaatschappij.

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:27:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vliegtuig TransAsia stort neer na noodlanding Taiwan - 51 dodenNRC Handelsblad - Buitenland

KLM schrapt nog twee vluchten naar Tel Aviv die vanavond en morgen vanuit Amsterdam zouden vertrekken. Delta Air Lines schort alle vluchten vandaag naar Israël op. De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT vliegt tot maandag niet naar het land.

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:20:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ongeneeslijk zieke Danny (6) vraagt wereld om kaartjeAD - Buitenland

FC Kopenhagen heeft het na lang aandringen voor elkaar gekregen dat het uitduel tegen het Oekraïense Dnjepr Dnjepropetrovsk in de derde voorronde
Woensdag 23 Juli 2014 - 14:13:00 - AD - Buitenland
 

Hoofdbestrijder ebola zelf besmetNu.nl - Buitenland

De arts die de aanpak van ebola in Sierra Leone leidt, is zelf met het virus besmet. De regering van het West-Afrikaanse land heeft dat bekendgemaakt.
Woensdag 23 Juli 2014 - 13:51:47 - Nu.nl - Buitenland
 

"Nog 16 lichamen in rampgebied"NOS Nieuws - Buitenland

Verspreid in het rampgebied in Oost-Oekraïne liggen volgens de separatisten nog de lichamen van zeker 16 slachtoffers van de vliegramp van vorige week donderdag. Ze spreken de verklaring tegen van de Oekraïense regering dat alle 298 slachtoffers geborgen zijn.

NOS-correspondent David Jan Godfroid zegt dat de lichamen volgens de separatisten onder een groot stuk van de romp van het vliegtuig zijn gevonden. Dat brokstuk moet worden opgetakeld, waarna de stoffelijke overschotten kunnen worden overgebracht naar de nabijgelegen plaats Torez.

Onderzoeken

Nederlandse deskundigen zeiden gisteren dat de eerste trein met koelwagons ongeveer 200 lichamen vervoerde.

De eerste prioriteit van de Nederlanders die het rampgebied gaan onderzoeken is de zoektocht naar achtergebleven lichamen en de bezittingen van de inzittenden van de Maleisische Boeing.

Australiërs

De Australische premier Abbott houdt er rekening mee dat in het rampgebied nog veel lijken liggen. Op een persconferentie in Melbourne zei hij dat hij om die reden er rekening mee houdt dat niet alle lichamen van de omgekomen 27 Australiërs naar huis kunnen worden gebracht.

NOS-verslaggever Gert-Jan Dennekamp zegt dat sommige lichamen misschien nooit worden teruggevonden. Die kunnen volledig verbrand zijn als ze dicht bij de motoren zijn neergekomen.

Woensdag 23 Juli 2014 - 13:44:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Reisadvies Israël: niet reizen in gebied rond GazaRTL Nieuws - Buitenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Israël aangescherpt. Reizen in en naar Gaza wordt nu afgeraden. Dat geldt ook voor een gebied van 40 kilometer rond Gaza.
Woensdag 23 Juli 2014 - 12:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Costa Concordia begonnen aan laatste reisRTL Nieuws - Buitenland

De Costa Concordia is vanmorgen eindelijk naar de thuishaven Genua vertrokken, waar het naar verwachting in het weekeinde aankomt.
Woensdag 23 Juli 2014 - 12:06:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Israël opent militair vliegveld voor toeristenRTL Nieuws - Buitenland

Israël heeft de militaire luchthaven Ovda in de Negevwoestijn geopend voor commerciële vliegtuigen.
Woensdag 23 Juli 2014 - 11:33:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vliegtuig met lichamen MH17 is onderwegRTL Nieuws - Buitenland

Vanochtend is het vliegtuig met de lichamen van de slachtoffers van MH17 vertrokken uit Charkov. Rond 16:00 uur vanmiddag wordt het vliegtuig in Eindhoven verwacht.
Woensdag 23 Juli 2014 - 11:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

"Oorlogsmisdaden door Israël"NOS Nieuws - Buitenland

Er zijn sterke aanwijzingen dat Israël maakt zich schuldig maakt aan oorlogsmisdaden in Gaza. Dat zei de Hoge Commissaris voor Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, aan het begin van een mensenrechtentop in Genève.

Pillay maakt zich zorgen over het doden van burgers - "en met name kinderen" - en over de sloop van woningen. Ze maakt zich zorgen over excessief geweld door Israëlische veiligheidstroepen en vindt dat Israël de "proportionaliteit" in het oog moet houden.

Overigens veroordeelt Pillay daarnaast het lukraak afvuren van raketten en mortieren door Hamas op Israël. Ook die brengen de levens van burgers in gevaar.

Staakt-het-vuren

De Amerikaanse minister Kerry van Buitenlandse Zaken is in Israël aangekomen voor gesprekken over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas. Hij zal in Jeruzalem spreken met Israëlische leiders, onder wie premier Netanyahu.

Kerry zal waarschijnlijk ook een ontmoeting hebben met de Palestijnse president Abbas en met secretaris-generaal Ban Ki-moon van de VN.

Woensdag 23 Juli 2014 - 11:04:44 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Slachtoffers eindelijk onderweg naar huisRTL Nieuws - Buitenland

Voordat het vliegtuig met de stoffelijke overschotten van de slachtoffers van MH17 naar Nederland vertrok, werd in Charkov een ceremonie gehouden.
Woensdag 23 Juli 2014 - 10:58:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vliegtuig met lichamen onderweg naar NederlandRTL Nieuws - Buitenland

Het eerste vliegtuig met lichamen van slachtoffers van de vliegramp is onderweg naar Nederland. Het vliegtuig vertrok even voor 11:00 uur van de luchthaven in de Oekraïense stad Charkov.
Woensdag 23 Juli 2014 - 10:38:42 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Lichamen op weg naar NederlandNOS Nieuws - Buitenland

De lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zijn onderweg naar Nederland. Twee transportvliegtuigen, een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en een Australische Boeing C-17, brengen veertig lichamen naar Eindhoven. De komende dagen volgen er meer.

De Hercules, een propellervliegtuig, vertrok als eerste. Later gaat het Australische straaltoestel naar Eindhoven.

Op het vliegveld van Charkov, van waar de toestellen vertrokken, was een korte ceremonie. Verscheidene hoogwaardigheidsbekleders waren daarbij uit respect voor de slachtoffers.

Als eerste sprak de Oekraïense vice-premier. Hij zei dat de daders van deze "terroristische actie" gestraft zullen worden en dat zijn land deelt in het verdriet. Verder zei hij dat de slachtoffers voor altijd in zijn gedachten blijven.

Een Nederlandse vertegenwoordiger begon zijn toespraak met de woorden "vandaag begint jullie reis naar huis".

Condoleances

Ook een vertegenwoordiger van de Australische regering sprak. Hij bracht de condoleances over van de Australische regering.

Als de twee vliegtuigen tegen 16.00 uur in Eindhoven aankomen, is daar opnieuw een korte ceremonie. Daarbij zijn naast nabestaanden ook premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Vervolgens is er in het hele land een minuut stilte.

Uiteindelijk gaan de kisten in colonne naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar worden de lichamen geïdentificeerd.

Woensdag 23 Juli 2014 - 10:36:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

KLM en andere maatschappijen schrappen opnieuw vluchten naar IsraëlNRC Handelsblad - Buitenland

Vandaag komen de eerste lichamen van slachtoffers van de ramp terug uit Oekraïne. Nederland begroet hen met een dag van nationale rouw. NRC doet een poging te markeren wie er vlogen aan boord van MH17.
Woensdag 23 Juli 2014 - 10:28:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Kerry in Israël voor overleg over GazaRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, is zojuist in Tel Aviv aangekomen voor onderhandelingen over een bestand tussen Israël en Hamas.
Woensdag 23 Juli 2014 - 10:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Chinese stad afgesloten om pestNOS Nieuws - Buitenland

In het noordwesten van China is de stad Yumen voor een deel afgesloten en zijn tientallen mensen onder quarantaine geplaatst nadat een inwoner was overleden aan builenpest. Dat gebeurde een week geleden, op 16 juli.

Het Chinese persbureau Xinhua meldt dat 151 mensen onder observatie geplaatst zijn.

Marmot

Het 38-jarige slachtoffer liep builenpest op doordat hij een dode marmot aan zijn hond gevoerd had. Het ziekenhuis waar de man overleed, staat ook onder quarantaine.

De mensen die onder quarantaine staan, verkeren in goede gezondheid, maar er wordt nauw op toegezien dat ze voorlopig niet in contact komen met anderen.

Door builenpest stierven in de late middeleeuwen in Europa miljoenen mensen. In China kwamen in de negentiende eeuw tienduizenden mensen om door de builenpest, die vooral verspreid wordt door vlooienbeten. Symptomen zijn hoge koorts en spierpijn en in een latere, ernstige fase lymfeklierzwellingen.

Woensdag 23 Juli 2014 - 10:20:51 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Scholier, muzikant, advocaat - de slachtoffers van MH17NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry is ondanks het vliegverbod voor Tel Aviv, toch naar Israël gevlogen. Kerry bezoekt het land in de hoop een wapenstilstand af te kunnen dwingen tussen Israël en Hamas.

Woensdag 23 Juli 2014 - 09:35:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Diepe rouw bij ceremonie CharkovNOS Nieuws - Buitenland

Op het vliegveld van Charkov is een ceremonie aan de gang voor de slachtoffers van de vliegramp van vorige week. Verscheidene hoogwaardigheidsbekleders staan bij de twee transportvliegtuigen waarin de lichamen liggen.

Onder een blauwe hemel zei de Oekraïense vice-premier dat zijn land deelt in het verdriet en dat de schuldigen van deze "terroristische daad" gestraft zullen worden. Ook zei hij dat de slachtoffers voor altijd in zijn gedachten blijven.

Een Australische vertegenwoordiger sprak van een tragedie van ongekende omvang. Hij bracht de condoleances van de Australische regering over aan alle nabestaanden.

Eindhoven

Ongeveer vijftig lichamen worden zometeen met twee vliegtuigen overgebracht naar Eindhoven. De Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en de Australische Boeing C-17 landen daar tegen 16.00 uur.

De lichamen worden in Eindhoven opgewacht door onder anderen nabestaanden, premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Na aankomst van de twee vliegtuigen wordt er in het hele land een minuut stilte gehouden.

Uiteindelijk gaan de kisten in colonne naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Daar worden de lichamen geïdentificeerd.

Woensdag 23 Juli 2014 - 09:35:52 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Eerste lichamen aangekomen op vliegveld CharkovRTL Nieuws - Buitenland

Een eerste vrachtwagen met lichamen van slachtoffers is onder politiebegeleiding aangekomen op de luchthaven van Charkov.
Woensdag 23 Juli 2014 - 09:09:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Kerry naar Israël om wapenstilstand af te dwingenNRC Handelsblad - Buitenland

In de Siciliaanse stad Messina zijn vijf mensen gearresteerd omdat zij verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van tientallen bootvluchtelingen. Volgens overlevenden zijn er 180 mensen doodgestoken, doodgeknuppeld, gestikt of verdronken na overboord te zijn gegooid.

Woensdag 23 Juli 2014 - 08:20:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Arrestaties na moord op tientallen bootvluchtelingen’NRC Handelsblad - Buitenland

In een interne brief eist de staf van Greenpeace het vertrek van campagnedirecteur Pascal Husting. De campagnedirecteur raakte vorige maand in opspraak toen bekend werd dat hij sinds 2011 het vliegtuig nam om tussen Luxemburg en Amsterdam te forensen.

Woensdag 23 Juli 2014 - 07:45:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Clinton: Luister naar de speech van TimmermansRTL Nieuws - Buitenland

"Ik hoop dat alle landen die vrijheid en eer belangrijk vinden, luisteren naar de verklaring van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken", stelt de Amerikaanse oud-president Bill Clinton tijdens zijn toespraak voor de AIDS-conferentie in Melbourne. "Het is belangrijk om de levens van hen die zijn omgekomen te eren."
Woensdag 23 Juli 2014 - 07:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Staf Greenpeace eist vertrek van campagnedirecteur’NRC Handelsblad - Buitenland

Zes dagen geleden stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oost-Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, kwamen om. Vandaag keren de eerste slachtoffers terug naar Nederland. Om die reden is vandaag uitgeroepen tot dag van nationale…

Woensdag 23 Juli 2014 - 07:21:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

PLO steunt eisen van HamasRTL Nieuws - Buitenland

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) heeft zich woensdag achter belangrijke eisen geschaard die Hamas stelt aan een wapenstilstand met Israël.
Woensdag 23 Juli 2014 - 07:01:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Israël dringt aan bij VS om vliegverkeer te hervattenRTL Nieuws - Buitenland

Israël wil dat Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weer gaan vliegen op Tel Aviv.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 21:45:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Vliegtuigen om 10:00 uur naar NederlandRTL Nieuws - Buitenland

Twee Nederlandse militaire vliegtuigen met aan boord de lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne, vertrekken morgen om 10:00 uur Nederlandse tijd uit Charkov.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 21:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

LIVE: wagens met slachtoffers MH17 op weg naar HilversumNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Mark Rutte heeft gisteravond laat gesproken met de Amerikaanse president Obama. Deze liet in het telefoongesprek weten de brede economische sancties te steunen die vanuit de EU Rusland worden opgelegd.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 21:17:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Mannen verdacht van massamoord op migrantenRTL Nieuws - Buitenland

Tientallen migranten zijn vermoord en overboord gegooid tijdens een overvolle overtocht van Libië naar Italië. Vijf mannen zitten vast.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 20:34:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama steunt zware sancties tegen Rusland vanuit EUNRC Handelsblad - Buitenland

Bij twee zelfmoordaanslag op een legerbasis in Benghazi zijn minstens vier doden gevallen. Dat meldt een bron binnen de Libische veiligheidsdiensten.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 20:29:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Europa dreigt wel, maar bijt nog nietRTL Nieuws - Buitenland

Europa scherpt de eerdere sancties tegen Rusland verder aan, maar komt niet met nieuwe sancties. Verslaggever Steven Schoppert sprak in Brussel met minister Timmermans en met de Vereniging van Nederlandse exporteurs.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 20:11:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Maatschappijen schrappen vluchten op Tel AvivRTL Nieuws - Buitenland

De luchthaven Ben Gurion in Tel Aviv gaat een rustige dag tegemoet nu Europese en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen vluchten naar de luchthaven hebben geschrapt.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 20:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

OVSE: nog menselijke resten op rampplekRTL Nieuws - Buitenland

Op de plek van de vliegramp in Oekraïne zijn nog menselijke resten aanwezig, meldt de OVSE.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 19:56:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

De trein is in Charkov, nu begint de identificatie RTL Nieuws - Buitenland

De stoffelijke resten van de slachtoffers van MH17 zijn overgedragen aan Nederlandse autoriteiten in Charkov. Het Nederlandse team zal de lichamen gereed maken voor de vliegreis naar Nederland. Alle slachtoffers zullen in Nederland worden geïdentificeerd en dan worden teruggegeven aan hun familie.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 19:43:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Alle Amerikaanse vluchten van en naar Tel Aviv geschraptRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft alle vluchten van Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen van en naar Tel Aviv voor 24 uur stilgelegd.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 18:46:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Slowakije vecht tegen hevige overstromingenRTL Nieuws - Buitenland

Slowakije kampt met zware overstromingen. Vooral het noorden van het land is flink getroffen. Veel wegen in het gebied zijn onder water gelopen en bezaaid met omgevallen bomen.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 18:37:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Minstens vier doden bij zelfmoordaanslagen Benghazi’NRC Handelsblad - Buitenland

De relatie tussen Turkije en de Verenigde Staten is ernstig bekoeld. Dat gaf de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan gisteravond laat toe in een televisie-interview. Hij is onder meer teleurgesteld in de terughoudendheid van president Barack Obama om het conflict…

Dinsdag 22 Juli 2014 - 18:21:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VS: Later vandaag nieuwe informatie over vliegrampRTL Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten komen later vandaag met nieuwe informatie over de omstandigheden waaronder de Boeing van Malaysia Airlines is neergestort boven Oekraïne. Dat zegt het Witte Huis.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 18:01:40 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama tekent condoleanceregister ambassadeRTL Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama heeft op de Nederlandse ambassade in Washington het condoleanceregister getekend voor de slachtoffers van de vliegramp.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 17:27:05 - RTL Nieuws - Buitenland
 

EU besluit sancties tegen Rusland te versnellenRTL Nieuws - Buitenland

De Europese Unie heeft besloten nieuwe sancties tegen Rusland te versnellen na de vliegtuigcrash in het buurland Oekraïne.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 17:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Delta Air Lines vliegt niet meer op IsraëlRTL Nieuws - Buitenland

Luchvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft alle vluchten naar Israël voor onbepaalde tijd geschrapt. Dat besluit volgt op het bericht dat er een raket is neergekomen bij het vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 16:58:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Relatie Erdogan en Obama bekoeld vanwege aanpak SyriëNRC Handelsblad - Buitenland

Grote internationale vliegtuigmaatschappijen vliegen voorlopig niet naar Israël, nadat eerder vandaag een raket vlak bij de luchthaven van Tel Aviv neerkwam. KLM schrapt sowieso de vlucht van vanavond; Amerikaanse maatschappijen doen Israël 24 uur lang niet aan.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 16:30:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zwarte dozen gaan naar LondenRTL Nieuws - Buitenland

De zwarte dozen van het rampvliegtuig in Oekraïne worden naar het Verenigd Koninkrijk gebracht voor analyse. Een Belgisch legervliegtuig brengt ze daarheen.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 16:01:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Selfie uit Auschwitz oogst afkeurRTL Nieuws - Buitenland

Een Amerikaans tienermeisje krijgt sinds een paar dagen de hele internetwereld over zich heen, nadat ze een in Auschwitz gemaakte selfie de wereld in slingerde.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 16:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zenuwslopend: dit potje zeeslagRTL Nieuws - Buitenland

Net zolang schieten totdat de ander zinkt. Het is een ware zeeslag, maar dan in het klein. De deelnemers van de Model Warship Combat zijn er dol op om met zelfgemaakte modeloorlogschepen te vechten.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 15:54:13 - RTL Nieuws - Buitenland
 

KLM en andere maatschappijen schrappen vluchten naar Tel AvivNRC Handelsblad - Buitenland

De formatie van de Vlaamse regering is rond. De liberalen van de Open Vld en de christendemocratische CD&V hebben een regeerakkoord gesloten met de Vlaams-nationalistische N-VA van Bart de Wever. De al gevormde Waalse regering legde vandaag de eed af.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 11:51:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Na Wallonië heeft nu ook Vlaanderen een regeringNRC Handelsblad - Buitenland

Er komt een openbaar onderzoek naar de dood van de Russische dissident Aleksander Litvinenko in Groot-Brittannië. De voormalig Russisch geheim agent werd in 2006 gedood nadat hij thee had gedronken, aangelengd met de radioactieve stof polonium-210.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 10:51:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Londen gaat dood ex-spion Rusland alsnog onderzoekenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Israëlische militair wordt sinds gisteren vermist in de Gazastrook. De Israëlische krant Haaretz meldt op basis van bronnen bij Defensie dat de soldaat vermoedelijk dood is, maar dat is vooralsnog niet bevestigd.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 10:32:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israëlische militair vermist in Gaza, kantoor Al-Jazeera beschotenNRC Handelsblad - Buitenland

In een toespraak op de Maleisische televisie zei premier Najib Razak vannacht dat het zijn onderhandelaars waren die met Russische separatisten in Oost-Oekraine een akkoord hebben gesloten om de zwarte dozen van vlucht MH17 te bemachtigen en doorgang te krijgen…

Dinsdag 22 Juli 2014 - 09:22:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Maleisië bereikte akkoord met separatisten over terugkeer lichamen’NRC Handelsblad - Buitenland

Volgens de Zuid-Koreaanse politie heeft de eigenaar van de veerboot Sewol zelfmoord gepleegd. Bij de ramp met het schip kwamen in april meer dan 300 mensen om het leven. De eigenaar was sindsdien verdwenen.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 08:20:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Eigenaar rampboot Zuid-Korea heeft zelfmoord gepleegd’NRC Handelsblad - Buitenland

Vijf dagen geleden stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oost-Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, kwamen om. Het was vertrokken van Schiphol en onderweg naar Kuala Lumpur, en werd hoogstwaarschijnlijk uit de lucht geschoten. Ook vandaag houden…

Dinsdag 22 Juli 2014 - 07:38:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aankomst eerste lichamen valt morgen samen met dag van nationale rouwNRC Handelsblad - Buitenland

Israël heeft dinsdagochtend opnieuw tientallen doelwitten in de Gazastrook onder vuur genomen. Onder meer vijf moskeeën, een stadion en het huis van een overleden Hamas-leider werden bestookt, zei een woordvoerder van de politie in Gaza.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 07:18:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Beschietingen Gaza gaan door, Kerry werkt aan bestandNRC Handelsblad - Buitenland

Vannacht is de trein met de slachtoffers van de ramp in Oekraïne aangekomen in Donetsk, aldus het Russische persbureau Interfax. De trein zal waarschijnlijk deze ochtend verder rijden naar Charkov waarna de lichamen naar Nederland worden gevlogen.

Maandag 21 Juli 2014 - 21:48:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Trein met slachtoffers MH17 is in Donetsk aangekomenNRC Handelsblad - Buitenland

Een onafhankelijk, internationaal onderzoek en ongehinderde toegang tot de rampplek. Het zijn twee maatregelen waarmee de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties vanavond unaniem mee heeft ingestemd. De VN veroordeelt het neerhalen van het toestel van Malaysia Airlines sterk.
Maandag 21 Juli 2014 - 21:34:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN-Veiligheidsraad stemt unaniem in met resolutie over MH17NRC Handelsblad - Buitenland

Het rapport over de toewijzing van de WK’s aan Rusland in 2018 en Qatar in 2022 is vertraagd. De ethische commissie presenteert haar bevindingen over mogelijke omkoping bij de toewijzing in september, meldt de FIFA vandaag.

Maandag 21 Juli 2014 - 20:45:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rapport over toewijzing WK’s Rusland en Qatar vertraagdNRC Handelsblad - Buitenland

Aruba heeft grote begrotingsproblemen. Dat blijkt uit een tussenrapportage over de financiële positie van het Caribische eiland, die de minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk (PvdA) vanavond naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Maandag 21 Juli 2014 - 19:42:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Plasterk: Aruba heeft grote begrotingsproblemenNRC Handelsblad - Buitenland

De identificatie van de slachtoffers van de vliegramp in het oosten van Oekraïne zal niet in Oekraïne, maar in Nederland gebeuren. Dat zei premier Rutte vanavond tijdens een update over de situatie rond de ramp.
Maandag 21 Juli 2014 - 18:33:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rutte: identificatie slachtoffers MH17 zal in Nederland gebeurenNRC Handelsblad - Buitenland

Maleisische functionarissen krijgen later vanavond (20.00 uur Nederlandse tijd) de zwarte dozen van vlucht MH17 overhandigd, zei de Maleisische premier Najib Razak op een persconferentie. De lichamen van de omgekomen passagiers zullen uiteindelijk naar Amsterdam gevlogen worden.
Maandag 21 Juli 2014 - 17:50:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Maleisië krijgt zwarte dozen MH17 overhandigdNRC Handelsblad - Buitenland

Bij gevechten in de Gazastrook zijn vandaag zeven Israëlische militairen omgekomen. In totaal zijn er nu 25 Israëlische militairen omgekomen in de twee weken sinds de nieuwe escalatie van het conflict tussen Israël en Hamas.
Maandag 21 Juli 2014 - 16:10:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeven Israëlische militairen gedood - Obama: zorgen over burgerdodenNRC Handelsblad - Buitenland

Een Oekraïens gevechtsvliegtuig van het type SU-25 heeft donderdag volgens Moskou op 3 tot 5 kilometer van vlucht MH17 gevlogen. Dat beweert het Russische ministerie van Defensie, dat Kiev heeft gevraagd om uitleg.
Maandag 21 Juli 2014 - 09:30:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland: Oekraïens gevechtsvliegtuig vloog bij MH17NRC Handelsblad - Buitenland

Een team Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporing dat vanochtend aankwam in Donetsk, is inmiddels gearriveerd op het station van Torez. Dat heeft premier Rutte zojuist gezegd.
Maandag 21 Juli 2014 - 09:19:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nederlandse onderzoekers bij trein in Torez, gevechten in oosten OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Het dodental onder Palestijnen sinds de start van de nieuwe geweldsgolf tussen Gaza en Israël op 8 juli, is opgelopen tot 508. Dat zegt een bron bij het ministerie van Volksgezondheid van Gaza tegen persbureau AP.
Maandag 21 Juli 2014 - 07:42:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘508 Palestijnen dood’, V-raad wil onmiddellijk einde aan geweldNRC Handelsblad - Buitenland

Vier dagen geleden stortte vlucht MH17 van Malaysia Airlines neer in Oost-Oekraïne. Alle inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, kwamen om. Het was vertrokken van Schiphol en onderweg naar Kuala Lumpur, en werd hoogstwaarschijnlijk uit de lucht geschoten. Ook vandaag houden…

Zondag 20 Juli 2014 - 22:35:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Teruglezen liveblog: Trein lichamen onderweg naar Charkov, VN stemt voor internationaal onderzoekNRC Handelsblad - Buitenland

De gewapende tak van de Hamas-beweging zegt een Israëlische militair gevangen te hebben genomen in de Gazastrook.

Zondag 20 Juli 2014 - 22:22:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hamas claimt Israëlische militair te hebben ontvoerdNRC Handelsblad - Buitenland

Verschillende wereldleiders hebben hun zorgen geuit over het snel oplopende aantal doden in het Israëlische grondoffensief in Gaza.

Zondag 20 Juli 2014 - 21:27:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Internationale bezorgdheid over vele slachtoffers GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De veiligheid van patiënten van het Diakonessenhuis was en is gegarandeerd. Dat meldt het Utrechtse ziekenhuis zelf naar aanleiding van het conflict tussen de medisch specialisten en de directie.

Zondag 20 Juli 2014 - 20:27:36 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Diakonessenhuis: patiëntveiligheid gewaarborgdNRC Handelsblad - Buitenland

Zo’n tweeduizend mensen hebben in Amsterdam gedemonstreerd tegen de militaire operatie van Israël in de Gazastrook. De betoging verliep relatief rustig; de politie verrichtte drie aanhoudingen.

Zondag 20 Juli 2014 - 17:53:35 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gaza-demonstratie Amsterdam verloopt rustig - rellen in ParijsNRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger meldt dat er dertien soldaten zijn gedood bij gevechten in de Gazastrook. In de afgelopen jaren vielen niet eerder zoveel Israëlische doden op een dag.
Zondag 20 Juli 2014 - 16:25:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

13 Israëlische soldaten gedood bij grondoffensief GazastrookNRC Handelsblad - Buitenland

De Irakese premier Nouri al-Maliki heeft vandaag fel uitgehaald naar de jihadistische groep IS voor het bedreigen van christenen in Mosul. Zij moeten zich tot de islam bekeren of een religiebelasting betalen, anders volgt de doodstraf.
Zondag 20 Juli 2014 - 13:33:55 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Iraakse premier veroordeelt jihadisten voor aanval op christenenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval van het Israëlische leger met tanks op een buurt in Gaza-Stad zijn vanochtend zeker 62 mensen om het leven gekomen. Dat hebben gezondheidsmedewerkers gemeld. Honderden mensen sloegen in paniek op de vlucht. Israël stemde in met een kortstondige…

Zondag 20 Juli 2014 - 13:01:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 62 doden bij aanval Gaza-Stad - wapenstilstand geschondenNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens de laatste berichten van de Oekraïense regering zijn er nu 196 (van de in totaal 283) lichamen gevonden en verwijderd van de plek waar drie dagen geleden vlucht MH17 neerstortte. Getuigen meldden dat er lichamen in gekoelde vrachtwagens en…

Zondag 20 Juli 2014 - 12:35:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Waar worden de lichamen van MH17 naartoe gebracht?NRC Handelsblad - Buitenland

Het neerhalen van vlucht MH17 moet een les zijn. Een scharnierpunt in ons strategisch denken om de veiligheid van Europa te verbeteren, schrijft Jonathan Holslag.
Zondag 20 Juli 2014 - 10:39:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Op NRC Reader: ‘Laat vlucht MH17 Europa’s 9/11 zijn’NRC Handelsblad - Buitenland

Fotograaf Pierre Crom was in Donetsk toen het nieuws van de crash kwam. Twee uur later was hij op de plaats van de ramp en schreef hij een eerste verslag. Hier zijn ervaringen van gisteren.
Zondag 20 Juli 2014 - 09:50:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Wat moet in welke zak? Niemand weet het.’ Verslag vanaf de rampplekNRC Handelsblad - Buitenland

Eerder werd Merkels telefoon afgetapt, laatst was er de spionagerel. Duitsland worstelt met de ongewenste inmenging van de Amerikaanse veiligheidsdiensten. ‘Lichtartiest’ Oliver Bienkowski protesteerde vrijdagavond door een protest op de Amerikaanse ambassade in Berlijn te projecteren.
 

De Amerikaanse ambassade in Berlijn was heel even een anti-NSA-protestNRC Handelsblad - Buitenland

Israël heeft zijn grondoffensief in de Gazastrook vanochtend nog verder uitgebreid. Het land heeft meer troepen gestuurd nadat gisteren tientallen tunnels werden vernietigd die Hamas gebruikt om Israël binnen te dringen. Ook het tankgeschut langs de grens wordt geïntensiveerd.

Zondag 20 Juli 2014 - 07:44:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël breidt grondoffensief in Gazastrook verder uitNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdagmiddag stortte een toestel van Malaysia Airlines dat was vertrokken van Schiphol neer bij de grens tussen Oekraïne en Rusland. Alle inzittenden, onder wie 193 Nederlanders, kwamen om. Het toestel werd hoogstwaarschijnlijk uit de lucht geschoten. Ook vandaag houden we…

Zaterdag 19 Juli 2014 - 21:51:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Onduidelijkheid over bestemming lichamen, eerste NLse team morgen naar rampplekNRC Handelsblad - Buitenland

Betoging in Brussel en Parijs tegen de militaire acties van het Israëlische leger in Gaza zijn uitgelopen op geweld. In Parijs zijn zeker 33 betogers opgepakt.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 21:18:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gazabetogingen Brussel en Parijs eindigen met rellenNRC Handelsblad - Buitenland

Extremisten van de islamitische terreurbeweging Boko Haram hebben in een dorp in Nigeria meer dan honderd mensen om het leven gebracht. Na afloop werd het dorp platgebrand.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 19:39:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boko Haram valt dorp Nigeria aan - meer dan honderd dodenNRC Handelsblad - Buitenland

21 soldaten van het Egyptische leger zijn vandaag omgekomen nadat gewapende mannen een militair checkpoint in het westen van het land aanvielen.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 17:46:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanval op checkpoint Egyptisch leger - ’21 doden’NRC Handelsblad - Buitenland

Malaysia Airlines heeft vanmiddag de lijst van passagiers aan boord van vlucht MH17 vrijgegeven. Het gaat, zoals we al wisten, om in totaal 298 mensen inclusief bemanning, van wie 193 Nederlanders.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 17:21:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Malaysia Airlines geeft passagierslijst MH17 vrijNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een botsing tussen een bus en een auto die brandbare vloeistof vervoerde zijn in het zuiden van China 43 mensen om het leven gekomen.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 16:25:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

43 doden bij botsing in ChinaNRC Handelsblad - Buitenland

In Bagdad explodeerden vandaag vijf autobommen in shi’itische wijken. Volgens de autoriteiten kwamen daarbij zeker 26 mensen om het leven.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 16:05:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zeker 26 doden bij aanslagen in BagdadNRC Handelsblad - Buitenland

Onze redacteur Chris Hensen was vandaag bij een demonstratie van Oekraïners naar aanleiding van de vliegtuigramp. Voor hen is het nu duidelijk: Nederland moet wakker worden.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 15:44:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Poetin is een gevaar voor ons allemaal’. Verslag van anti-RuslanddemonstratieNRC Handelsblad - Buitenland

De jihadistische beweging Islamitische Staat (IS) heeft sinds donderdag bij een aanval op een gasveld in de Syrische provincie Homs meer dan tweehonderd soldaten en bewakers gedood. Het leger van president Assad heeft vanmiddag de tegenaanval ingezet, zo meldt Reuters.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 14:56:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Wat is er bekend over de twee zwarte dozen van MH17?NRC Handelsblad - Buitenland

De Oekraïense regering heeft Rusland er vandaag van beschuldigd dat het de pro-Russische rebellen in het oosten van Oekraïne helpt bij het vernietigen van bewijsmateriaal op de plek waar donderdag vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerstortte. Volgens de regering hebben de rebellen 38 lichamen weggehaald van de plek van het ongeluk.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 11:31:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Oekraïne: Rusland rommelt met bewijsmateriaalNRC Handelsblad - Buitenland

Maleisië maakt zich grote zorgen over de rampplek, die niet goed beveiligd is en waar bewijsmateriaal teniet kan worden gedaan. Dat zei de minister van Transport, Datuk Seri Liow Tiong Lai, zojuist op een persconferentie. Er zijn aanwijzingen dat belangrijke bewijsstukken inmiddels zijn verdwenen.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 08:32:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Maleisië: grote zorgen over ‘integriteit’ van rampplekNRC Handelsblad - Buitenland

Obama heeft in een gesprek met de Israëlische premier Netanyahu zijn zorgen geuit over een escalatie van het grondoffensief in Gaza. De Amerikaanse president verdedigde het recht van Israël om zichzelf te verdedigen, maar zei ook dat hij “ernstig bezorgd”…

Vrijdag 18 Juli 2014 - 23:21:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama uit zorgen over escalatie in Gaza, Ban Ki-moon bemiddeltNRC Handelsblad - Buitenland

De deadline voor een akkoord over het nucleaire programma van Iran is uitgesteld tot november. Dat meldt AFP. Dit komt niet als een verrassing aangezien John Kerry, William Hague en ook de Iraniërs al eerder lieten weten niet optimistisch te zijn dat de datum van 20 juli gehaald zou worden.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 22:40:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Deadline akkoord nucleaire programma Iran uitgesteld’NRC Handelsblad - Buitenland

Het aantal voltrokken doodstraffen in de wereld steeg vorig jaar, hoewel de wereldwijde trend op de langere termijn juist de andere kant opgaat. Dat staat in een vandaag uitgebracht rapport van de Italiaanse organisatie Hands off Cain, die zich verzet tegen de doodstraf.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 21:35:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aantal doodstraffen in 2013 gestegenNRC Handelsblad - Buitenland

De islamitische extremisten van de Islamitische Staat in Irak (IS, voorheen bekend als ISIS) hebben christenen in de stad Mosul in het noorden van het land een ultimatum gesteld. Christenen moeten zich tot de islam bekeren, een religiebelasting betalen of sterven.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 19:33:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

IS waarschuwt christenen in Mosul: bekeer je, of sterfNRC Handelsblad - Buitenland

Ten minste 33 Palestijnen zijn om het leven gekomen sinds het begin van het grondoffensief door het Israëlische leger in Gaza gisteravond. Dat meldt persbureau AFP.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 15:45:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dodental door grondoffensief Gaza loopt opNRC Handelsblad - Buitenland

Het geweld in Irak heeft in de eerste zes maanden van dit jaar aan zeker 5576 burgers het leven gekost. Dat staat in een vandaag verschenen rapport van de missie van de Verenigde Naties in Irak, meldt persbureau AP.

Vrijdag 18 Juli 2014 - 14:31:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VN-rapport: ruim 5500 burgerdoden in Irak in half jaar tijdNRC Handelsblad - Buitenland

Het passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines, dat gisteren vertrok uit Amsterdam, is "hoogstwaarschijnlijk" uit de lucht geschoten. Dat zei Ivo Opstelten, minister van Veiligheid en Justitie, vanmiddag in een persconferentie. Wat weten we nu van de ramp? Een overzicht.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 13:30:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dit is wat we nu weten over de verongelukte Boeing 777NRC Handelsblad - Buitenland

Een Italiaans hof van beroep heeft de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi vandaag vrijgesproken van het betalen voor seks met een minderjarige. Een jaar geleden werd hij door een lagere rechter in deze zaak veroordeeld tot zeven jaar cel en…

Vrijdag 18 Juli 2014 - 11:18:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Berlusconi door hof van beroep vrijgesproken in ‘Rubygate’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger staat klaar om het grondoffensief in de Gazastrook fors uit te breiden. Dat heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu vanochtend verklaard. Eerder werd bekend dat bij het offensief een Israëlische militair en veertien militanten omgekomen zijn.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 07:06:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël: grondoffensief wordt aanzienlijk uitgebreidNRC Handelsblad - Buitenland

Een Israëlische militair en elf Palestijnen zijn om het leven gekomen, sinds Israël gisteravond een grondoffensief aankondigde in Gaza.

Donderdag 17 Juli 2014 - 20:38:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israëlische militair en 11 Palestijnen gedood bij grondoffensiefNRC Handelsblad - Buitenland

Premier Mike Eman van Aruba heeft zijn hongerstaking beëindigd, die een week heeft geduurd. Eman zou een korte ontmoeting hebben gehad met de gouverneur van Aruba, waarna hij zijn protest beëindigde, zo schrijft nu.nl vanavond.

Donderdag 17 Juli 2014 - 17:43:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Arubaanse premier Mike Eman niet langer in hongerstakingNRC Handelsblad - Buitenland

In het oosten van Oekraïne is vanavond een vliegtuig van Malaysia Airlines neergestort met aan boord bijna 300 passagiers, onder wie ten minste 154 Nederlanders. Het vliegtuig was onderweg vanuit Amsterdam naar Kuala Lumpur. Het lijkt erop dat het vliegtuig is neergeschoten vanaf de grond.
Donderdag 17 Juli 2014 - 17:12:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Vliegtuig uit Amsterdam neergestort in Oekraïne - 154 Nederlanders aan boordNRC Handelsblad - Buitenland

Een passagiersvliegtuig van Malaysia Airlines is mogelijk neergestort in Oekraïne. De Boeing 777 was onderweg vanaf Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord zouden 280 passagiers en 15 bemanningsleden zijn. Volgens Interfax zijn alle inzittenden om het leven gekomen.
Donderdag 17 Juli 2014 - 16:02:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boeing 777 uit Amsterdam neergestort in Oekraïne - dit is er tot dusver bekendNRC Handelsblad - Buitenland

Minister Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft aan de gouverneur van Aruba gevraagd of er "zeer snel" een tussenrapport in het onderzoek naar de rijksbegroting kan komen, dit vanwege de "acute situatie". Hij schrijft in de beantwoording van Kamervragen van CDA en D66 deze binnen enkele dagen te verwachten.
Donderdag 17 Juli 2014 - 13:10:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Plasterk: binnen enkele dagen tussenrapport over ArubaNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens woordvoerders van de Israëlische regering heeft het land een nieuwe overeenstemming bereikt met Gaza over een wapenstilstand. Morgen om 06.00 uur, 05.00 uur Nederlandse tijd, leggen Israël en strijders in Gaza de wapens opnieuw neer, zo schrijft persbureau Reuters vanmiddag.
Donderdag 17 Juli 2014 - 12:16:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russische VN-ambassadeur: Oekraïense straaljager niet door ons neergehaaldNRC Handelsblad - Buitenland

Het bestand tussen Hamas en Israël lijkt maar van korte duur. Persbureau AP meldt op gezag van de Israëlische politie dat er vanuit Gaza twee raketten zijn afgevuurd. Eerder vanochtend, vlak voor het bestand, beschoot Israël nog 37 doelen.
Donderdag 17 Juli 2014 - 08:10:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Bestand lijkt van korte duur: twee raketten afgevuurd vanuit GazaNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische president Poetin zegt dat de nieuwe sancties die de VS hebben ingesteld niet alleen Rusland zullen schaden, maar ook de VS zelf. Gisteren stelden de VS verregaande sancties in tegen het land. Ook de EU nam nieuwe maatregelen, maar die gingen niet zo ver.
Donderdag 17 Juli 2014 - 07:31:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Poetin veroordeelt nieuwe sancties, overweegt ‘pijnlijke stappen’NRC Handelsblad - Buitenland

De tyfoon Rammasun die eerder over de Filippijnen trok heeft tot nu toe 38 mensen het leven gekost. Daarnaast zijn een half miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen voor het natuurgeweld. Er worden nog tien personen vermist.

Donderdag 17 Juli 2014 - 06:43:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tyfoon Rammasun eist 38 levens in Filippijnen, gaat nu richting ChinaNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese regeringsleiders zijn het woensdagavond niet eens geworden over de invulling van de topposities in Brussel. Dat heeft voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy gezegd op een afsluitende persconferentie.

Woensdag 16 Juli 2014 - 22:41:11 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Leiders Europa worden het niet eens over invulling topfunctiesNRC Handelsblad - Buitenland

De Verenigde Staten en de Europese Unie hebben de sancties tegen Rusland verder uitgebreid. Dat meldt persbureau AFP. De sancties worden opgelegd in verband met de vermeende Russische inmenging in de oorlog in Oekraïne.
Woensdag 16 Juli 2014 - 21:22:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Moeders van Srebrenica procederen al jaren - een overzicht van rechtszakenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Israëlische leger stelt een onderzoek in naar de dood van vier kinderen op een strand op de Gazastrook. Bij de beschieting zouden zeven anderen, onder wie kinderen, gewond zijn geraakt, meldt persbureau AP op gezag van een Palestijnse arts.
Woensdag 16 Juli 2014 - 18:29:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël onderzoekt dood kinderen in Gaza, kondigt tijdelijk bestand aanNRC Handelsblad - Buitenland

Een Zweeds gerechtshof heeft bepaald dat het arrestatiebevel tegen Julian Assange niet wordt opgeheven. De oprichter van WikiLeaks wordt in Zweden beschuldigd van seksueel geweld. Een arrestatie van Assange zou mogelijk kunnen leiden tot een uitlevering aan de VS.
Woensdag 16 Juli 2014 - 16:31:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zweden: arrestatiebevel tegen Assange wordt niet opgehevenNRC Handelsblad - Buitenland

Hamas heeft Egypte laten weten het voorgestelde bestand met Israël officieel af te wijzen. Hamas wees het staakt-het-vuren eigenlijk gelijk al van de hand, maar zei gisteren nog ‘in overleg’ te zijn. Nu zegt Hamas de wapenstilstand definitief niet te…

Woensdag 16 Juli 2014 - 14:22:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hamas wijst bestand met Israël definitief afNRC Handelsblad - Buitenland

Vijf Egyptische mannen die zich op het Tahrirplein in Kairo hebben schuldig gemaakt aan een groepsverkrachting van vrouwen zijn tot levenslange gevangenisstraffen veroordeeld. Twee andere daders kregen 20 en 40 jaar cel. Dat heeft de BBC vanmiddag gemeld.
Woensdag 16 Juli 2014 - 13:17:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Lange celstraffen voor Egyptenaren wegens groepsverkrachtingNRC Handelsblad - Buitenland

De Syrische president Bashar al-Assad heeft tijdens een tv-toespraak gezegd dat westerse en Arabische landen die ‘terrorisme’ steunen in Syrië, een ‘hoge prijs’ zullen betalen. Assad is vandaag ingezworen voor een nieuwe termijn als president.

Woensdag 16 Juli 2014 - 11:18:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Video: apocalyptische hagelbui overrompelt Russische strandgangersNRC Handelsblad - Buitenland

De federale Russische commissie die onderzoek doet naar het dodelijke ongeluk met een metro in Moskou heeft twee verdachten verhoord. Het ongeluk van gisteren kostte aan ten minste 21 mensen het leven. 150 mensen raakten gewond.
Woensdag 16 Juli 2014 - 09:20:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee verdachten vast vanwege dodelijk metro-ongeluk MoskouNRC Handelsblad - Buitenland

China is bezig een omstreden olieboorplatform in de Zuid-Chinese Zee weg te halen. Het platform veroorzaakte twee maanden geleden een grote diplomatieke rel met Vietnam doordat het platform in betwiste wateren was gestationeerd. Volgens de Chinezen heeft het platform zijn werk gedaan en kan het daarom terugkeren.
Woensdag 16 Juli 2014 - 08:56:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

China haalt omstreden boorplatform weg uit Zuid-Chinese ZeeNRC Handelsblad - Buitenland

In de Mexicaanse stad Zamora zijn gisteren 458 kinderen gered uit een tehuis waar ze leefden onder verschrikkelijke omstandigheden. De kinderen moesten bedelen voor geld op straat, kregen onhygiënisch voedsel te eten en moesten op de grond slapen tussen het ongedierte. Sommige kinderen zouden bovendien seksueel misbruikt zijn.
Woensdag 16 Juli 2014 - 07:44:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

458 kinderen gered uit tehuis in MexicoNRC Handelsblad - Buitenland

Volgens Human Rights Watch zijn er luchtaanvallen van Israël geweest die gericht waren op gebouwen waar zich burgers bevonden, die vervolgens werden gedood. "Onwettig" noemt de organisatie die wereldwijd mensenrechten behartigt deze aanvallen in een persbericht; Israël moet stoppen met aanvallen die niet op militaire doelen gericht zijn.
Woensdag 16 Juli 2014 - 06:31:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Human Rights Watch: onwettige luchtaanvallen Israël doden burgersNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een schietpartij op de luchthaven van Curaçao zijn gisteravond ten minste twee doden en zeven gewonden gevallen. Onder de gewonden zijn een of meer toeristen uit Duitsland, die net waren aangekomen met de wekelijkse vlucht van Airberlin uit Düsseldorf.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 18:56:26 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twee doden bij schietpartij luchthaven CuraçaoNRC Handelsblad - Buitenland

Een Israëlische burger is omgekomen door een raket uit de Gazastrook. Dat zegt het Israëlische leger. Het is de eerste dode aan Israëlische zijde sinds het conflict een week geleden oplaaide.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 16:17:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste Israëlische dode sinds oplaaien conflict HamasNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een luchtaanval in Oost-Oekraïne zijn ten minste negen burgers omgekomen. Dat zeggen reddingswerkers tegen persbureau AP. Bronnen binnen de regering ontkennen dat de aanval is uitgevoerd door de Oekraïense luchtmacht.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 14:12:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Elf doden bij luchtaanval in Oost-OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

Israël is weer begonnen met luchtaanvallen op doelwitten van Hamas. Vanochtend ging het oorlogskabinet van premier Netanyahu nog akkoord met een staakt-het-vuren, maar dat werd verworpen door Hamas.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 13:56:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Israël hervat aanvallen op doelwitten in Gaza na beschietingenNRC Handelsblad - Buitenland

Jean-Claude Juncker is door het Europees Parlement gekozen tot nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat meldt persbureau AFP.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 11:49:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Juncker gekozen door Europarlement, nu officieel EU-CommissiechefNRC Handelsblad - Buitenland

In New York rijden zo’n 50.000 cabbies rond in 13.000 yellow cabs. Hoe druk hebben ze het? Welke ritjes leggen ze af? En wat kost het? Je ziet het allemaal op deze interactieve kaart van datajunkie Chris Whong.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 11:26:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Datavisualisatie: een dag in het leven van een New Yorkse ‘cabbie’NRC Handelsblad - Buitenland

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft in een verklaring over het staakt-het-vuren gezegd dat een uitbreiding van de huidige operatie dreigt als Hamas niet ook instemt. Israël ging eerder vanochtend akkoord met een staakt-het-vuren.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 10:19:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Netanyahu: Hamas moet bestand accepteren, anders meer actiesNRC Handelsblad - Buitenland

De Britse minister van Defensie, Philip Hammond, volgt William Hague op als minister van Buitenlandse Zaken.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 09:26:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Euroscepticus’ Hammond nieuwe Britse minister van BuZaNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een ongeval met de metro in Moskou zijn vanochtend zestien mensen om het leven gekomen. 106 passagiers raakten gewond. Het treinstel ontspoorde tijdens de spits toen plotseling het alarm afging.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 09:06:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Zestien doden en meer dan honderd gewonden bij ongeval metro Moskou’NRC Handelsblad - Buitenland

Rusland heeft militaire specialisten uit achttien landen gevraagd om onderzoek te doen in een Russische stad waar zondag een granaat uit Oekraïne zou zijn ontploft. De VS zijn ook uitgenodigd.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 07:06:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Rusland nodigt buitenlanders uit voor onderzoek beschietingNRC Handelsblad - Buitenland

Israël heeft het Egyptische voorstel voor een staakt-het-vuren goedgekeurd, maar Hamas blijft tegen. Volgens de Palestijnse organisatie is het een plan van ‘knielen en onderwerping’.

Maandag 14 Juli 2014 - 23:13:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste kisten Charkov aan boordNOS Nieuws - Buitenland

In Charkov zijn de eerste kisten met lichamen aan boord gegaan van de transportvliegtuigen. De slachtoffers worden na een korte ceremonie in Charkov naar Eindhoven gevlogen.

In totaal worden met de eerste vlucht veertig slachtoffers vervoerd. De lichamen liggen in twee vliegtuigen; een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en een Australische Boeing C-17. De kisten werden met een vrachtwagen naar het vliegveld gebracht.

Naar verwachting landen de toestellen tegen 16.00 uur in Eindhoven. Daarna is er in heel Nederland een minuut stilte en zijn er verscheidene plechtigheden.

Uiterlijk vrijdag moeten alle lichamen die nog in Charkov liggen, zijn overgebracht naar Nederland.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Israël keurt voorstel voor staakt-het-vuren goed; Hamas nietNRC Handelsblad - Buitenland

William Hague treedt na vier jaar terug als de Britse minister van Buitenlandse Zaken. Hij wordt Leader of the House of Commons, het Britse Lagerhuis. Zijn opvolger wordt morgen bekendgemaakt, wanneer premier David Cameron zijn kabinetsherschikking heeft afgerond.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hague weg als Britse minister van Buitenlandse ZakenNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

FC Kopenhagen hoeft niet naar DnjepropetrovskAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.