Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Eerste federale executie in VS sinds 2003, direct na uitspraak hofNOS Nieuws - Buitenland

Voor het eerst in 17 jaar is er in de VS een federale doodstraf voltrokken. Daniel Lewis Lee, die is veroordeeld voor het doden van drie leden van een gezin in Arkansas in de jaren 90, stierf in een gevangenis in Indiana nadat hij een dodelijke injectie toegediend had gekregen.

Een aantal uren daarvoor gaf het Amerikaanse Hooggerechtshof hier toestemming voor. "Ik heb het niet gedaan", zei de 47-jarige Lee kort voor zijn executie. "Ik heb veel fouten gemaakt in mijn leven, maar ik ben geen moordenaar. Jullie doden een onschuldige man", waren zijn laatste woorden.

Op laatste moment uitgesteld

In 2003 liet de Amerikaanse overheid voor het laatst een doodstraf ten uitvoer brengen. Na een pauze van zeventien jaar wordt de voltrekking van de federale doodstraf hervat en was Lee als eerste aan de beurt. Later deze week zijn er nog twee federale executies gepland. Voor volgende maand staat er ook een op de rol.

De executies van de vier terdoodveroordeelden werden gisteren nog verboden door een lagere rechtbank in Washington. Er was meer tijd nodig om de twijfels over het middel dat wordt gebruikt bij de executies te onderzoeken. Lee hoorde enkele uren voordat hij de dodelijke injectie zou krijgen dat zijn executie werd opgeschort.

Maar vandaag oordeelde het Hooggerechtshof met een krappe meerderheid dus dat ze toch mogen doorgaan en werd Lee alsnog geëxecuteerd.

Streng beleid

Federale executies komen in Amerika sporadisch voor. Tussen 2001 en 2003 werden er drie mensen geëxecuteerd. Daarvoor was de laatste in 1963. Met de hervatting van de doodstraf willen het ministerie van Justitie en president Trump hun misdaadaanpak kracht bijzetten.

De executies van terdoodveroordeelden ging in enkele staten gewoon door de laatste jaren. Die mensen werden veroordeeld door rechtbanken van die staten, zoals in Texas. In ruim twintig Amerikaanse staten is de doodstraf afgeschaft.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 15:54:08 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Deze robot werkt in een stadhuis in RuslandNOS Nieuws - Buitenland

In het stadhuis van de Russische stad Perm worden bezoekers soms niet geholpen door mensen, maar door een robot.

De robot lijkt heel echt: ze kan haar gezicht bewegen, praten met mensen en ze draagt hetzelfde uniform als de andere medewerkers van het kantoor.

De robot neemt simpel werk van mensen over. Zoals documenten printen en simpele vragen beantwoorden. Zo moet het werk op het stadhuis sneller gaan.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 15:40:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Artsen bevestigen: Baby in baarmoeder besmet met coronavirusAD - Buitenland

De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd. Zo kwam hij meermaals in aanraking met justitie voor onder meer het overtreden van de wapenwet, bezit van kinderporno en een poging zijn ex-vriendin te vermoorden met een kruisboog.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 14:32:00 - AD - Buitenland
 

Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboogAD - Buitenland

Restaurants hebben het zwaar tijdens de coronacrisis. Na maanden van lockdown moeten de bedrijven het nu binnen de gestelde afstands- en hygiëneregels zien te redden. Personeel heeft niet alleen de zorg voor de gasten, maar ook voor het schoon en veilig houden van de zaak. Ook voor zichzelf. Eigenaars kijken daarom naar minder vatbaar personeel: de robotkok.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 13:29:00 - AD - Buitenland
 

Whut?! Visser ziet een rode regenboogNOS Nieuws - Buitenland

Een visser in Finland dacht even dat hij gek werd: hij zag opeens een rode regenboog. De visser vond de rode regenboog best een beetje eng. Hij maakte een foto en is toen snel weer weggegaan.

Een rode regenboog komt bijna niet voor. Het is alleen te zien wanneer het tegelijkertijd regent en de zon schijnt tijdens een zonsopgang of een zonsondergang.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 12:28:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Lichaam verdwenen Glee-actrice gevondenNOS Nieuws - Buitenland

Reddingswerkers hebben in een meer bij de stad Los Angeles het lichaam gevonden van Naya Rivera. De actrice was bijna een week vermist. Ze was voor het laatst gezien toen ze met haar zoontje van 4 ging varen op het meer.

De boot had ze gehuurd. Toen die maar niet werd ingeleverd, ging de verhuurder naar Naya opzoek. Hij vond de boot terug met alleen haar zoontje erop.

De politie denkt dat Naya is gaan zwemmen en is vast komen te zitten aan iets onder water. Daardoor zou ze zijn verdronken.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 11:31:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Ik woon aan de voet van een Tourberg, in het huis van een moordenaar’AD - Buitenland

In New York zijn gisteren zeker zeventien mensen neergeschoten. Bij de politie wordt gesproken van een aantal dat misschien voor een heel weekend al veel zou zijn, maar voor een maandag wordt dit ‘astronomisch’ genoemd, meldden plaatselijke media.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 10:38:00 - AD - Buitenland
 

Hooggerechtshof VS staat federale executies van viertal toch toeNOS Nieuws - Buitenland

De executies van vier terdoodveroordeelden die gisteren werden verboden door een rechtbank in Washington, mogen van het Amerikaanse Hooggerechtshof toch doorgaan.

De vier moordenaars werden door een federale rechtbank tot de doodstraf veroordeeld. De eerste executie stond voor maandag gepland. Veroordeelde Daniel Lewis Lee kreeg enkele uren voor zijn executie echter te horen dat het niet doorging.

Twee executies stonden later deze week gepland en een derde volgende maand. Wanneer de straffen daadwerkelijk worden voltrokken, is niet bekend. Het gaat om de eerste federale executies in zeventien jaar tijd.

Daniel Lewis Lee kreeg de doodstraf wegens de moord in 1996 op drie leden van een familie in Arkansas. Het jongste slachtoffer was een meisje van 8. Ook in de andere drie gevallen ging het om moorden waarbij een of meerdere kinderen werden omgebracht.

Dodelijke injecties

De lagere rechtbank in Washington oordeelde gisteren dat meer tijd nodig is om klachten tegen de dodelijke injecties, met het middel pentobarbital, te behandelen en stelde de executies uit. Een medische deskundige die voor de terdoodveroordeelden als getuige optrad, zei dat het middel hevige bloedingen in de longen kan veroorzaken, zodat iemand voordat hij het bewustzijn verliest het gevoel krijgt dat hij verdrinkt. Het Hooggerechtshof was het niet eens met het uitstel.

Federale executies komen slechts sporadisch voor. Tussen 2001 en 2003 werden er drie mensen geëxecuteerd. Daarvoor was de laatste in 1963. Met de hervatting van de doodstraf willen het ministerie van Justitie en president Trump hun strenge beleid kracht bijzetten.

De executies van terdoodveroordeelden ging in enkele staten gewoon door de laatste jaren. Die mensen werden veroordeeld door rechtbanken van die staten, zoals in Texas. In ruim twintig Amerikaanse staten is de doodstraf afgeschaft.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 10:22:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Oud-Republikeinen proberen Trump uit de tent te lokken met venijnige video’s (en dat lukt)AD - Buitenland

De regering-Trump mag toch de doodstraf toepassen op vier moordenaars. De executies werden eerder op het laatste moment door een rechtbank in Washington tegengehouden. De voltrekkingen zouden de eerste terechtstellingen op federaal niveau zijn sinds 2003.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 09:58:00 - AD - Buitenland
 

Smeltend ijs Mont Blanc legt Indiase kranten uit 1966 blootNu.nl - Buitenland

Het smelten van het gletsjerijs op de Mont Blanc heeft artefacten onthuld die decennialang onder het ijs verborgen lagen. De eigenaar van een restaurant op de berg heeft Indiase kranten uit 1966 gevonden. Daarin wordt bericht over Indira Gandhi, die toen op het punt stond premier te worden.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 06:54:32 - Nu.nl - Buitenland
 

Superrijken willen meer belasting betalen voor gevolgen coronacrisis: ‘We hebben geld, véél geld’De Volkskrant - Buitenland

Het aantal volwassen rokers daalt, maar dit geldt niet voor jongvolwassenen. In de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar rookte in 2019 nog steeds een op de drie mensen, meldt het Trimbos-instituut.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 06:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Oproep: Wat wil jij weten van zangeres Anne-Marie, van Rockabye?NOS Nieuws - Buitenland

Je kunt weer vragen insturen voor een nieuw interview! Deze keer voor zangeres Anne-Marie. Ze komt uit Engeland, en je kent haar misschien wel van het nummer Rockabye. Die heeft ze samen gemaakt met de band Clean Bandit en zanger Sean Paul.

Tweede album

Twee jaar geleden bracht Anne-Marie haar eerste album uit. Op dit moment is ze bezig met haar tweede album. Het nieuwste liedje daarvan komt vrijdag online. Het is nog niet bekend wanneer het hele album uitgebracht wordt.

Wij gaan binnenkort met jullie vragen naar de zangeres toe. Wat wil jij haar graag vragen?

Het meest beluisterde liedje van Anne-Marie is 2002. Dat nummer is bijna 500 miljoen keer bekeken:

Dat nummer heeft ze ook samen met Ed Sheeran gezongen:

Maandag 13 Juli 2020 - 23:08:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Componisten eisen geld voor hun muziek maar vangen bot bij Buma/StemraDe Volkskrant - Buitenland

Vijf jaar gebeurt er niets, en dan ineens zijn er twee dodelijke ongelukken in één weekeinde. In de Nederlandse zweefvliegwereld heerst verslagenheid. Alle slachtoffers waren zeer ervaren piloten. Hoe is zoiets mogelijk?
Maandag 13 Juli 2020 - 23:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Oeganda dragen straten namen van kolonisators. ‘Waarom eren wij zo iemand nog?’De Volkskrant - Buitenland

Hugo de Jonge blijft favoriet voor het lijsttrekkerschap, maar Pieter Omtzigt toont zich een nog taaiere tegenstander dan gedacht. Nu Wopke Hoekstra ook beschikbaar is voor ‘team Omtzigt’ neemt de nervositeit binnen het CDA toe.
Maandag 13 Juli 2020 - 22:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nerveus CDA maakt zich op voor ‘bloedstollende’ ontknoping over lijsttrekkerschapDe Volkskrant - Buitenland

Het pensioenakkoord heeft veel losse eindjes. De Kamer komt vandaag terug van reces om over het nieuwe pensioen te debatteren. Dit zijn de drie grootste valkuilen.
Maandag 13 Juli 2020 - 22:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoogste VS-rechter staat executie vier moordenaars toch toe: corona geen argumentAD - Buitenland

Vastzitten in het buitenland zonder te weten wanneer je naar huis kunt: het overkwam duizenden mensen na het uitbreken van de coronacrisis. Zo ook de Griekse Kleon Papadimitriou. De 20-jarige student besloot niet af te wachten en de reis van Schotland, waar hij studeerde, naar Athene maar per fiets af te leggen.
Maandag 13 Juli 2020 - 21:50:00 - AD - Buitenland
 

Franse zorgmedewerkers krijgen samen 8 miljard euro loonsverhogingNu.nl - Buitenland

De Franse regering investeert 8 miljard euro in de salarissen van zorgmedewerkers, zo heeft de Franse premier Jean Castex maandag laten weten volgens persbureau AFP.
Maandag 13 Juli 2020 - 21:30:58 - Nu.nl - Buitenland
 

Indonesische vissers protesteren tegen baggeraar BoskalisNOS Nieuws - Buitenland

Voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi protesteren tientallen vissers al weken tegen de baggeractiviteiten van Boskalis. De lokale bevolking zegt inkomsten mis te lopen door de werkzaamheden van het Nederlandse bedrijf. Boskalis stelt dat de vissers op de hoogte zijn gesteld van het baggerproject en financieel worden gecompenseerd.

Boskalis werkt bij de stad Makassar aan uitbreiding van de haven. Baggerschepen halen zand uit zee, en leggen dat kilometers verderop weer neer.

Visstand

Door het baggeren is de visstand enorm gedaald, zegt Wiert Wiertsema van de organisatie Both Ends, die de vissers bijstaat. Ook vertroebelen de baggerschepen het water. "De vissers kunnen tijdelijk niet meer vissen", zei Wiertsema in het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. De vissers vrezen ook voor schade op de langere termijn.

Tientallen vissersboten omsingelden vorige week het Boskalis-schip Queen of the Netherlands:

Het klopt dat een zandwinningsgebied waar het bedrijf baggert, overlapt met visgebied, zegt Lara Muller van Boskalis. Daarom zijn er volgens haar in zes dorpen fondsen opgezet om de vissers te compenseren.

Maar de vissers zijn volgens Wiertsema niet op de hoogte van compensatie. "Mensen klagen dat ze niet weten wat Boskalis gaat doen en hoe lang het duurt."

Informatie

Boskalis deed vooraf uitgebreid onderzoek naar mogelijke consequenties voor de vissers, stelt Muller. De vissers klagen dat informatie over het baggerwerk niet beschikbaar is. Dat komt volgens Muller omdat die informatie privacygevoelige gegevens bevat die niet mag worden vrijgegeven.

Boskalis sleepte vorig jaar twee miljoenenprojecten in Indonesië binnen. Samen hebben ze een waarde van 75 miljoen euro. Voorstanders hopen dat het project bijdraagt aan de ontwikkeling van de regio.

Maandag 13 Juli 2020 - 21:05:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Griekse student fietst van Schotland naar Athene na geannuleerde vluchtenAD - Buitenland

Edwin Winkels fietst deze maand via acht Europese landen van Den Haag naar Barcelona. Dagelijks vertelt hij over wat hij aantreft in een continent dat langzaam ontwaakt uit de coronanachtmerrie. Vandaag aflevering 11: Turijn-Montgenèvre, 96 km.
Maandag 13 Juli 2020 - 21:00:15 - AD - Buitenland
 

Aantal jongvolwassen rokers onverminderd hoogDe Volkskrant - Buitenland

Als het niet op de radio komt wordt er niet voor betaald. Dat schijnt althans voor auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra een van de criteria te zijn. Eftelinggeluid is al helemaal zoiets. Het is niet duidelijk, zeggen musici en componisten, en Buma/Stemra kan of wil het niet uitleggen. De rechter oordeelt dinsdag of de componist van de Eftelingmuziek alsnog geld krijgt.
Maandag 13 Juli 2020 - 20:32:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het chique Knokke-Heist heeft schoon genoeg van rellende Gooise tienersDe Volkskrant - Buitenland

De meest vermogenden moeten gedwongen worden om meer bij te dragen aan het economische herstel na de coronacrisis. Dat schrijft een groep van 83 ‘superrijken’ maandag in een open brief.
Maandag 13 Juli 2020 - 19:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Het virus? Dit is slechts een pauze, een wapenstilstand’AD - Buitenland

Desi Bouterse draagt deze week de macht in Suriname over aan de nieuwe president Chan Santokhi. Oud-rebellenleider Ronnie Brunswijk wordt vicepresident. Met Brunswijk heeft Suriname opnieuw een man aan de top met een strafblad. Maar ook de eerste nazaat van een gevluchte slaaf op zo’n belangrijke positie.
Maandag 13 Juli 2020 - 19:00:00 - AD - Buitenland
 

Suriname heeft met Brunswijk weer een ‘boef’ aan de topAD - Buitenland

Een onlangs ontdekte Chinese vaas uit de 18de eeuw heeft afgelopen zaterdag miljoenen opgeleverd bij een veiling. Het was een Nederlandse kunstdetective die het stuk porselein onlangs vond in het huis van een bejaarde vrouw, ergens in Europa. ,,We kwamen in een ruimte met een aantal Chinese kunstwerken die ze vele jaren geleden had geërfd. Haar vier katten liepen er omheen en tussendoor.’’
Maandag 13 Juli 2020 - 18:58:54 - AD - Buitenland
 

Ook het grootste Franse volksfeest wordt dit jaar een stuk bescheidener gevierdDe Volkskrant - Buitenland

Lopend door Kampala ziet Apollo Makubuya overal straten die vernoemd zijn naar de Britse kolonisators. De advocaat strijdt voor andere namen in de Oegandese hoofdstad. ‘Waarom eren wij zo iemand nog steeds?’
Maandag 13 Juli 2020 - 18:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video | Frankrijk viert nationale feestdag met aangepaste paradeNu.nl - Buitenland

Frankrijk vierde dinsdag de nationale feestdag met een aangepaste parade vanwege het coronavirus. De parade werd dit jaar gehouden op het Place de la Concorde, zonder publiek.
Maandag 13 Juli 2020 - 18:41:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Twee dodelijke ongelukken in één weekeinde: hoe veilig is zweefvliegen?De Volkskrant - Buitenland

Het Spaanse koningshuis en de regering werken aan een plan om de vorige koning, Juan Carlos, weg te sturen uit het koninklijk paleis of zelfs uit het land. Het zou de enige manier zijn om de reputatie van het koningshuis te redden, nu koning Juan Carlos onder vuur ligt vanwege een bankrekening in Zwitserland en smeergeld uit Saoedi-Arabië.
Maandag 13 Juli 2020 - 18:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vorige Spaanse koning Juan Carlos mogelijk verbannen uit paleisDe Volkskrant - Buitenland

Het voorstel voor de nieuwe coronawet gaat minder ver dan een controversieel eerder wetsontwerp. Zo is handhaving van 1,5 meter afstand achter de voordeur er niet meer in opgenomen. In het nieuwe voorstel krijgt de volksvertegenwoordiging meer controle over nieuwe maatregelen.
Maandag 13 Juli 2020 - 17:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Door Nederlander gevonden Chinese vaas levert miljoenen op: ‘De katten liepen er jaren omheen’AD - Buitenland

Een Amerikaanse rechtbank in Washington heeft op het laatste moment de uitvoering van de eerste executies door de regering-Trump geblokkeerd. Het gaat om vier moordenaars die ter dood zijn veroordeeld door een nationale (federale) rechtbank. Het zouden de eerste executies op federaal niveau zijn geweest sinds 2003.
Maandag 13 Juli 2020 - 17:20:00 - AD - Buitenland
 

Rechter blokkeert eerste executies door regering-TrumpAD - Buitenland

Suriname heeft een nieuwe president. Chan Santokhi is in een buitengewone openbare vergadering van de Nationale Assemblée, het parlement van Suriname, gekozen tot president. Ronnie Brunswijk wordt vicepresident.
Maandag 13 Juli 2020 - 16:35:00 - AD - Buitenland
 

OM: Bij motorclub Caloh Wagoh kon je laten moorden op bestellingDe Volkskrant - Buitenland

Het streven om in 2030 de honger uit de wereld te helpen wordt niet gehaald. Sinds 2015, het jaar dat de wereldgemeenschap dit doel vastlegde in de zogeheten Sustainable Development Goals (SDG’s), is het aantal mensen met honger juist fors toegenomen; met 60 miljoen tot 690 miljoen. Door covid-19 komen er naar schatting nog 132 miljoen bij.
Maandag 13 Juli 2020 - 16:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video | Enorme hoeveelheden zeeschuim overspoelen kust in KaapstadNu.nl - Buitenland

Harde wind blies maandag enorme hoeveelheden zeeschuim het land op in Kaapstad. Het schuim wordt veroorzaakt door een algensoort. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten raden af om het water in te gaan. Harde windstoten in combinatie met verminderd zicht maken het een gevaarlijke situatie.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:46:34 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Waarom protesteren studenten niet massaal voor soepelere regels en meer contacturen?’De Volkskrant - Buitenland

Delano ‘Keylow’ R., mede-oprichter van motorclub Caloh Wagoh, zou achter meerdere liquidaties zitten. Het gaat onder meer op een moordpoging op Robin van O., een Utrechtse sportschoolhouder die een martelkamer in een loods in Brabant zou hebben gebouwd.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:45:21 - De Volkskrant - Buitenland
 

Chan Santokhi officieel verkozen tot president van SurinameAD - Buitenland

De Franse politie heeft een verdachte gearresteerd die kinderpornosites beheerde. Volgens de Franse justitie behoorde hij tot de meest gezochte criminelen door de Europese politie-organisatie Europol, melden Franse media.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:42:00 - AD - Buitenland
 

Franse politie arresteert een van door Europol meest gezochte criminelenAD - Buitenland

Een restauranthouder uit Chamonix heeft een wel heel bijzondere vondst gedaan op de nabijgelegen Bossons-gletsjer. In het smeltijs op 1300 meter hoogte ontdekte hij een tiental Indiase kranten uit 1966. Ze zijn vermoedelijk afkomstig uit een Boeing 707 van Air India die op 24 januari van dat jaar neerstortte in het Mont Blanc-massief.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:16:58 - AD - Buitenland
 

Fransman vindt op gletsjer ruim 50 jaar oude kranten uit gecrasht vliegtuigAD - Buitenland

Na terugkeer uit Srebrenica vierden Dutchbatters dat ze uit de Bosnische oorlog waren. Op een ontladingsfeest liepen ze de polonaise en dronken bier. Niet wetende dat in de achtergelaten enclave duizenden moslims werden vermoord door Serviërs. Dit is het verhaal achter de beelden die een storm van kritiek losmaakten.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:00:00 - AD - Buitenland
 

COA deelt gevoelige gegevens van asielzoekers, zoals religie, met de politieDe Volkskrant - Buitenland

In Seoul is een rel uitgebroken over de begrafenis van de burgemeester. Meer dan een half miljoen mensen ondertekenden een petitie waarin staat dat hij geen recht heeft op een groots afscheid, omdat hij waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd na een beschuldiging van seksuele intimidatie.
Maandag 13 Juli 2020 - 13:43:57 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duda’s herverkiezing als president van Polen legt diepe verdeeldheid blootDe Volkskrant - Buitenland

Ook al blijft een groot deel van de vakantiegangers in eigen land, net als elk jaar vinden er enkele grote werkzaamheden plaats aan de weg en het spoor. Reizigers kunnen flinke hinder ondervinden, al doen beheerders hun best de overlast te beperken.
Maandag 13 Juli 2020 - 12:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Alsof Dutchbat danste op de lijken van 8000 moslims’AD - Buitenland

Edwin Winkels fietst deze maand via acht Europese landen van Den Haag naar Barcelona. Dagelijks vertelt hij over wat hij aantreft in een continent dat langzaam ontwaakt uit de coronanachtmerrie. Vandaag aflevering 10: Aosta-Turijn, 123 km.
Maandag 13 Juli 2020 - 12:00:10 - AD - Buitenland
 

Aantal mensen met honger niet afgenomen, maar juist fors toegenomenDe Volkskrant - Buitenland

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) speelt privacygevoelige persoonsgegevens van asielzoekers door naar de politie, zoals godsdienst en etniciteit. De Vereniging van Asieladvocaten is hier ‘heel boos’ over en de Autoriteit Persoonsgegevens gaat uitzoeken of het COA de wet overtreedt.
Maandag 13 Juli 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Geen handhaving in huis en parlement doet weer mee: dit is het voorstel voor de nieuwe coronawetDe Volkskrant - Buitenland

Hoogleraar Janka Stoker (Rijksuniversiteit Groningen) is bezorgd over de kwaliteit van online onderwijs en de effecten op de mentale gezondheid. Ze vraagt zich af waarom studenten niet protesteren. ‘Waar zijn de verenigingen en de studentenvakbond?’
Maandag 13 Juli 2020 - 11:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

In Aosta viert vooral lokale bevolking tot laat het levenAD - Buitenland

Wel of niet naar het buitenland? De zomervakantie is in het zuiden en noorden van ons land begonnen en veel mensen zijn dit weekend al vertrokken of gaan binnenkort. Maar wat zijn de coronaregels in Europese landen?
Maandag 13 Juli 2020 - 11:00:00 - AD - Buitenland
 

Waarom ging het zo fout in Bergamo?De Volkskrant - Buitenland

De conservatieve Andrzej Duda is opnieuw verkozen als president van Polen. Hij won nipt van zijn liberale tegenstrever Rafal Trzaskowski. De uitslag legt bloot hoe diep het land verdeeld is.
Maandag 13 Juli 2020 - 10:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Op vakantie? Mondkapje op en afstand houdenAD - Buitenland

De zittend president, de rechts-conservatieve Andrzesj Duda, is herkozen als Poolse president. Duda stond vannacht in de exitpolls al voor op zijn tegenstander Rafal Trzaskowsi, de liberale, pro-Europese burgemeester van Warschau.
Maandag 13 Juli 2020 - 08:45:00 - AD - Buitenland
 

Deze ‘zomerklussen’ aan weg en spoor hinderen de reiziger in NederlandDe Volkskrant - Buitenland

Vandaag wordt Chandrikapersad (‘Chan’) Santokhi om 15.00 uur Nederlandse tijd naar alle waarschijnlijkheid door De Nationale Assemblée van Suriname tot nieuwe president verkozen, als opvolger van Desi Bouterse. ‘We staan voor een uiterst historisch moment’, constateert correspondent Kees Broere.
Maandag 13 Juli 2020 - 07:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rechts-conservatieve Andrzesj Duda herkozen als Poolse presidentAD - Buitenland

Duizenden Bulgaren zijn zondag voor de vierde avond op rij op straat gekomen om te protesteren tegen corruptie en om het ontslag van de conservatieve regering van premier Boiko Borissov te eisen.
Maandag 13 Juli 2020 - 06:47:15 - AD - Buitenland
 

Opnieuw duizenden Bulgaren de straat op om ontslag regering te eisenAD - Buitenland

De uitvaartdienst voor burgemeester Park Won-soon van Seoul, die waarschijnlijk zelfmoord pleegde nadat hij was beschuldigd van seksuele intimidatie, is doorgegaan. Ondanks een petitie tegen de door de stad geleide ceremonie die door een half miljoen mensen was ondertekend.
Maandag 13 Juli 2020 - 06:28:00 - AD - Buitenland
 

Uitvaart burgemeester Seoul gaat ondanks bezwaren doorAD - Buitenland

In de Amerikaanse stad San Diego woedt sinds zondag een grote brand op een marineschip. Zeventien matrozen en vier burgers zijn met niet-levensbedreigende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht, meldde de marine. De brandweer bestrijdt het vuur met blusboten.
Maandag 13 Juli 2020 - 04:13:00 - AD - Buitenland
 

17 gewonden bij grote brand op Amerikaans marineschip in haven van San DiegoAD - Buitenland

De eerste federale executie in 17 jaar in de VS gaat maandag toch door. Een rechtbank heeft zondag een streep gezet door het vonnis van een lagere rechter om de terechtstelling uit te stellen.
Maandag 13 Juli 2020 - 02:57:00 - AD - Buitenland
 

Na beschuldiging seksueel misbruik willen inwoners Seoul niet voor begrafenis burgemeester betalenDe Volkskrant - Buitenland

Nabestaanden van de vele coronaslachtoffers in Bergamo doen maandag honderd aangiften tegen de staat. Waarom ging het juist hier zo mis, willen zij weten. En vooral: waarom ging de Noord-Italiaanse stad pas twee weken na de eerste besmetting op slot?
Zondag 12 Juli 2020 - 22:21:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eerste federale executie in VS in 17 jaar tijd gaat toch doorAD - Buitenland

In het Duitse Oppenau, in het Zwarte Woud, is de politie een klopjacht gestart op een zwaarbewapende man. De verdachte heeft gistermorgen, gewapend met pijlen, bogen, messen en pistolen, de politie bedreigd. Hij nam daarop hun wapens af. Nu is hij op de vlucht. De Duitse politie is massaal ter plaatse.
Zondag 12 Juli 2020 - 18:41:00 - AD - Buitenland
 

Is die reserve wel zo solidair als wordt voorgesteld? En nog twee valkuilen van het nieuwe pensioenDe Volkskrant - Buitenland

De Vlaamse badplaats Knokke-Heist is een geliefde bestemming voor jongeren uit het Gooi en Amsterdam-Zuid. De afgelopen week kwam het, na de in verband met corona op 1 uur gestelde sluitingstijd, tot hardhandige confrontaties met de Belgische politie.
Zondag 12 Juli 2020 - 17:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Klopjacht op zwaarbewapende man (31) in Zwarte Woud die vier agenten ontwapendeAD - Buitenland

Chaos, met plaats voor iedereen, zo voelde Hongkong voor schrijver Daan Heerma van Voss toen hij daar drie jaar geleden was. De stad van toen bestaat inmiddels niet meer.
Zondag 12 Juli 2020 - 17:00:34 - AD - Buitenland
 

Herinnering aan Hongkong: giga wolkenkrabbers en houtje-touwtjerestaurantsAD - Buitenland

Paus Franciscus is ‘zeer gekwetst’ over de Turkse beslissing om de Hagia Sophia in Istanboel om te vormen tot een moskee. Dat heeft hij vandaag gezegd in een eerste, korte reactie van het Vaticaan op de recente ontwikkelingen rond de vroegere kerk.
Zondag 12 Juli 2020 - 16:01:00 - AD - Buitenland
 

Paus Franciscus ‘zeer gekwetst’ dat Hagia Sophia moskee wordtAD - Buitenland

De Britse regering trekt honderden miljoenen uit voor nieuwe infrastructuur aan de grens, zoals controleposten. Het land moet zo worden klaargestoomd voor het einde van de overgangsperiode na de brexit, berichten Britse media.
Zondag 12 Juli 2020 - 14:38:47 - AD - Buitenland
 

Britse regering trekt 700 miljoen pond uit voor grensplanAD - Buitenland

Iran zegt dat een blunder met een radarsysteem de belangrijkste menselijke fout was die leidde tot het neerhalen van een passagiersvliegtuig. Daarbij kwamen begin dit jaar alle 176 mensen om het leven die aan boord waren van het toestel van Ukraine International Airlines.
Zondag 12 Juli 2020 - 12:46:00 - AD - Buitenland
 

Iran: passagiersvliegtuig neergehaald door fout met radarAD - Buitenland

India wordt keihard geraakt door het coronavirus. Er is veel zorg nu superster Amitabh Bachchan is geveld. Na de Verenigde Staten en Brazilië staat het in de top drie van landen die de grip op verspreiding van het virus kwijt lijken te zijn.
Zondag 12 Juli 2020 - 12:23:12 - AD - Buitenland
 

Besmette Indiase superster vraagt niet in paniek te raken als coronavirus uit de hand looptAD - Buitenland

We mogen voorzichtig aan weer op vakantie. Wie de hotspots wil mijden kan terecht bij Elke Salverda en Sarah Reinhoudt van reisplatform Wander-Lust.nl. Van hen verscheen het boek Off The Beaten Track.
Zondag 12 Juli 2020 - 11:58:02 - AD - Buitenland
 

Kosovaarse president Thaçi getuigt bij tribunaal in Den HaagNu.nl - Buitenland

De huidige president van Kosovo, Hashim Thaçi, verschijnt maandag voor het Kosovotribunaal om te getuigen over zijn rol als leider van het Kosovo Bevrijdingsleger (UCK) tijdens de oorlog eind jaren negentig. Thaçi wordt beschuldigd van oorlogsmisdrijven en misdaden tegen de menselijkheid.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Suriname betreedt het post-Desi-Bouterse-tijdperk: ‘We staan voor een historisch moment’De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Op reis? Zo krijg je oog voor unieke plekken (en vermijd je drukke hotspots)AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.