Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Heineken belooft aanpak misstanden in AfrikaNu.nl - Buitenland

Heineken belooft meer te gaan doen tegen misstanden die promotiemedewerksters in Afrikaanse landen aan den lijve ondervinden. De bierbrouwer erkent na een verhaal in NRC Handelsblad dat seksuele intimidatie "meer aandacht verdient dan het de afgelopen jaren van ons en andere belanghebbenden heeft gekregen".
Zaterdag 24 Maart 2018 - 12:50:38 - Nu.nl - Buitenland
 

Dronken Portugese piloot dupeert meer dan 100 passagiersNOS Nieuws - Buitenland

Op de luchthaven van Stuttgart is een dronken co-piloot opgepakt. Hij zou gisteravond met meer dan honderd passagiers naar Lissabon vliegen, maar de vlucht werd op het laatste moment geschrapt. Pas maandag kunnen de gedupeerden alsnog naar de Portugese hoofdstad, meldt TAP Air Portugal, de luchtvaartmaatschappij van de piloot.

Dat de man had gedronken, kwam aan het licht na een melding van een medewerker van de luchthaven. Die had een alcohollucht geroken en gezien dat de piloot niet helemaal stabiel liep. Nadat de politie en de luchtverkeersleiding waren geïnformeerd, bleek inderdaad dat de 40-jarige Portugees had gedronken.

De co-piloot is vastgezet en de borg is bepaald op 10.000 euro.

Gedupeerde passagiers brachten de nacht door in een hotel. Vandaag kregen ze dus te horen dat ze pas maandag hun reis kunnen vervolgen.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 12:29:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Heineken belooft aanpak seksueel misbruik promotiemeisjes in AfrikaAD - Buitenland

De voormalige first lady van Zimbabwe, Grace Mugabe, wordt verdacht van grootschalige smokkel van ivoor en diamanten. Ze zou aan het hoofd hebben gestaan van een syndicaat dat tonnen olifantenslagtanden en diamanten het land uit bracht.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 12:08:55 - AD - Buitenland
 

Vrouw Zimbabwaanse oud-president Mugabe verdacht van ivoorsmokkelNu.nl - Buitenland

De voormalige first lady van Zimbabwe, Grace Mugabe, wordt verdacht van grootschalige smokkel van ivoor en diamanten. Ze zou aan het hoofd hebben gestaan van een syndicaat dat tonnen olifantenslagtanden en diamanten het land uit bracht.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 11:28:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Eiland kleurt oranje door zandstormNOS Nieuws - Buitenland

Een grote zandstorm waait sinds donderdag over Kreta. Er hangt daardoor al dagen een rode gloed over het Griekse eiland.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 11:21:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Australië trapt wereldwijd protest voor strengere wapenwetten VS afNu.nl - Buitenland

Een paar honderd scholieren zijn zaterdag in Sydney de straat op gegaan om hun steun te betuigen aan de March for our Lives die later op de dag in Washington plaatsvindt. Met de mars willen scholieren en ouders wereldwijd hun roep om strengere wapenwetten in de Verenigde Staten kracht bijzetten.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 10:55:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Thriller-auteur Philip Kerr overledenNOS Nieuws - Buitenland

De Schotse schrijver Philip Kerr (62) is overleden. Hij is vooral bekend van een reeks historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van de jaren dertig, tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog die erop volgde.

In deze reeks speelt de politieman en later privédetective Bernie Gunther de hoofdrol.

Kerr studeerde rechten en filosofie en werkte aanvankelijk bij reclamebureau Saatchi & Saatchi. Naar eigen zeggen gebruikte hij die tijd vooral om zich te verdiepen in de Tweede Wereldoorlog.

Hij werd fulltime schrijver in 1989. Hij schreef tientallen boeken. Dat waren vooral thrillers, maar hij is ook de auteur van de kinderboekenserie Children of the Lamp (Kinderen van de Lamp).

Kerr was getrouwd met collega-schrijver Jane Thynne, met wie hij drie kinderen had.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 10:44:14 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump wil nogmaals toelating transgenders tot leger VS beperkenNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een memorandum getekend dat het toelaten van transgenders in het Amerikaanse leger moet beperken. 
Zaterdag 24 Maart 2018 - 08:09:01 - Nu.nl - Buitenland
 

Vrouw vliegt niet en krijgt 10.000 dollar van United Airlines NOS Nieuws - Buitenland

Een Amerikaanse vrouw heeft een tegoedbon van 10.000 dollar gekregen van United Airlines omdat ze haar plek op moest geven op een vlucht naar Austin.

Aan boord van het toestel bleek een van de stoelen defect te zijn. Daarom vroeg de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij de passagiers wie er vrijwillig wilde afzien van zijn stoel, tegen een compensatie en een plek op de volgende vlucht naar Austin.

Omdat niemand reageerde, werd de vrouw eruit gepikt omdat zij de laagste prijs had betaald voor de vlucht. Ze kreeg aanvankelijk 2000 dollar geboden.

Steeds meer geld

Toen de Amerikaanse zei dat ze liever contant werd uitbetaald, steeg het bedrag dat haar werd geboden naar eigen zeggen met sprongen. "Ik heb nooit om een hoger bedrag gevraagd. De agent van United bood uit zichzelf steeds meer geld", zei de vrouw in de Amerikaanse media.

Uiteindelijk kreeg ze tot haar stomme verbazing een waardebon van 10.000 dollar (8100 euro) en twee maaltijdbonnen van 10 dollar.

United ligt al maanden onder vuur vanwege een reeks incidenten, waarbij een passagier tegen zijn wil uit een vliegtuig werd gesleept, een hond omkwam in het handbagagevak en een herdershond naar Japan werd gevlogen in plaats van Kansas City.

De luchtvaartmaatschappij laat weten dat het nieuw beleid is om iemand die niet kan meevliegen te compenseren met een bon van maximaal 10.000 dollar. Dat beleid is ingevoerd na alle ophef over de weggesleepte passagier, waarvan het filmpje destijds viral ging.

Tegen de Washington Post liet de vrouw weten dat ze nog geen vastomlijnde plannen heeft over de besteding van de 10.000 dollar, maar inmiddels dagdroomt over Hawaï.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 08:07:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Franse agent overleden die in supermarkt gegijzelde vervingNu.nl - Buitenland

Arnaud Beltrame, de Franse politieagent, die vrijdag werd gegijzeld in een supermarkt in de Zuid-Franse dorp Trèbes , is overleden aan zijn verwondingen. De agent was door de gijzelnemer neergeschoten.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 07:27:35 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoe de Georgische president Michail Saakasjvili op een Amsterdamse ijsbaan belanddeAD - Buitenland

Formule 1 heeft een deal gesloten met streamingdienst Netflix voor een tiendelige documentaire-serie over de koningsklasse van de autosport. Met de docu, die begin 2019 online komt, hoopt Liberty Media nieuwe F1-fans te winnen.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 06:49:22 - AD - Buitenland
 

Scholieren wereldwijd doen mee aan #MarchForOurLives, ook in AmsterdamNOS Nieuws - Buitenland

Honderdduizenden mensen worden vanmiddag verwacht bij marsen tegen wapengeweld. Aanleiding is de schietpartij op een school in Parkland, in de staat Florida, in februari. In steden wereldwijd is de March for our Lives georganiseerd. De beweging begon bij scholieren uit Parkland.

Ook in Amsterdam demonstreren om 14.00 uur scholieren, uit solidariteit met hun Amerikaanse leeftijdsgenoten. NOS op 3 spreekt twee jonge mensen die meelopen: ééntje doet dat in Amsterdam, één in Washington D.C.

Jooske (16) is scholier aan het Vierde Gymnasium in Amsterdam. Samen met haar moeder organiseert ze de Amsterdamse versie van de March for our Lives. "Ik heb veel familie in Amerika dus de verhalen over de schietpartijen komen heel dichtbij."

Ze heeft veel klasgenoten opgetrommeld voor de demonstratie. "Ik heb posters opgehangen op school", vertelt ze. Jooske houdt vanmiddag een speech en haar klasgenoten zorgen voor muziek. "Daarna lopen we in een mars naar de andere kant van het plein."

"We verwachten dat er straks ongeveer 400 mensen komen." De demonstranten verzamelen zich voor het Amerikaanse consulaat op het Museumplein. "Mijn moeder heeft veel Amerikaanse vrienden in Nederland. Die komen ook allemaal, zodat ze het gevoel hebben dat ze ook iets laten horen tegen de schietpartijen in de VS."

Jooske heeft een duidelijk doel: "De leeftijd dat je een geweer kunt kopen in de VS, moet omhoog. In Amerika mag je niet drinken tot je 21 bent, maar een geweer kopen is prima."

Evy (21) is student en woont in de Amerikaanse staat New Jersey. Samen met goede vriendin Emie is ze naar Washington D.C. gereden om mee te lopen met de March for our Lives. "We willen een zo duidelijk mogelijk geluid laten horen tegen wapengeweld", vertelt ze.

"Op mijn vorige school heb ik mij ook erg onveilig gevoeld, dus ik vind deze demonstratie heel belangrijk", vertelt Evy. "Een school zou een veilige plek moeten zijn. Juist op school zou je je geen zorgen om je veiligheid hoeven maken." Evy zit nu op een school waar ze zich minder zorgen maakt om haar veiligheid.

"Wapenlobbyisten zetten demonstranten zoals wij soms weg als gekken", zegt ze. Dat er vanmiddag ook mensen zijn die in Amsterdam mee protesteren, doet Evy goed. "Dat laat voor ons zien dat wij geen gekken zijn."

Zaterdag 24 Maart 2018 - 06:29:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Franse politieman die zich opofferde in ruil voor gijzelaar bij aanslag overledenDe Volkskrant - Buitenland

Noord- en Zuid-Korea zitten komende donderdag voor de eerste keer om de tafel als voorbereiding op de top, eind april, tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Het overleg op donderdag 29 maart vindt plaats in de plaats Panmunjom, op de grens tussen beide landen. Dat heeft Zuid-Korea bekendgemaakt. De beide landen kwamen de ontmoeting overeen tijdens
Zaterdag 24 Maart 2018 - 04:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Netflix maakt docu-serie over Formule 1AD - Buitenland

Noord- en Zuid-Korea zitten komende donderdag voor de eerste keer om de tafel als voorbereiding op de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, die gepland staat voor eind april.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 04:35:20 - AD - Buitenland
 

Franse politieman die plek innam van gegijzelde is overledenNOS Nieuws - Buitenland

De politieman die tijdens de gijzeling van gisteren in het Zuid-Franse Trèbes vrijwillig de plek innam van een groep gijzelaars, is aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Collomb bekendgemaakt. President Macron prees de gendarme, de 45-jarige Arnaud Beltrame, na afloop van de gijzeling als een held.

Inmiddels zou volgens onbevestigde berichten een tweede persoon zijn gearresteerd in deze gijzelingszaak, een 17-jarige die mogelijk bevriend is geweest met de gijzelnemer. Gisteravond werd al de vermoedelijke vriendin van de dader opgepakt.

Bij de gijzelingsactie door een gewapende jihadist in een supermarkt vielen gisteren twee doden, een slager en een klant van de supermarkt. Eerder had de man in Carcassonne, vlak bij Trèbes, al een vrouw doodgeschoten. Zij was een van de twee inzittenden van de auto die hij stal. Ook schoot hij op weg naar de supermarkt op een groepje joggende politieagenten, van wie er één gewond raakte. De gendarme is het vierde dodelijke slachtoffer.

Levensgevaarlijk gewond

Na onderhandelingen met de gijzelnemer nam de politieagent de plaats in van een aantal gijzelaars die werden vastgehouden in een supermarkt in Trèbes en daarbij gewond waren geraakt. Uiteindelijk bleef hij alleen over met de gijzelnemer, een 25-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst.

De agent heeft vervolgens heimelijk zijn telefoon aangezet en op een tafel gelegd, zodat de politie-eenheden die rond de supermarkt waren samengetrokken, precies konden volgen wat zich binnen afspeelde. Toen er schoten klonken, bestormde de politie het winkelpand.

Daar lag de agent zwaargewond op de grond, hij was in zijn hals geschoten. Bij de politieactie werd de schutter gedood.

De agent deed onlangs nog mee aan een anti-terreuroefening in de buurt van Carcassonne, zegt correspondent Frank Renout. Daarbij werd opmerkelijk genoeg een terroristische aanslag op een supermarkt in scene gezet. In 2015 diende hij in Irak en ook maakte hij deel uit van la Garde Républicaine, verantwoordelijk voor de beveiliging van het Élysée, waar de Franse president woont.

De aanslagpleger was bekend bij de politie vanwege zijn activiteiten in het drugsmilieu, maar hij was ook bekend bij de inlichtingendiensten. In 2016 en 2017 werd hij in de gaten gehouden vanwege banden met radicale salafisten. Hij stond geregistreerd in de Fiche S-lijst van mensen die vermoedelijk zijn geradicaliseerd maar nog niet betrokken waren bij aanslagen. "We hebben het onderzocht en we dachten dat hij niet geradicaliseerd was", zei minister Collomb van Binnenlandse Zaken. Volgens hem was de aanslag dan ook onverwacht. Ook de Parijse aanklager zei dat er geen signalen waren dat hij een aanslag zou plegen.

Gisteravond werd de woning van de jihadist doorzocht. Terreurorganisatie Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de gijzelingsactie opgeëist, maar volgens de de Franse regering had de man vermoedelijk geen contact met de terreurorganisatie.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 04:19:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Jaren cel voor Britse vrachtwagenchauffeurs voor dodelijk ongevalNu.nl - Buitenland

Twee vrachtwagenchauffeurs zijn door een Britse rechtbank veroordeeld tot forse celstraffen wegens roekeloos rijgedrag. Het duo veroorzaakte vorig jaar augustus op een Engelse snelweg een ongeluk, waarbij acht mensen om het leven kwamen en vier gewonden vielen.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 04:06:41 - Nu.nl - Buitenland
 

Donderdag hoog overleg over top Noord- en Zuid-KoreaNOS Nieuws - Buitenland

Noord- en Zuid-Korea zijn het eens geworden over een datum voor overleg op hoog niveau, komende week. Het overleg vindt plaats op donderdag 29 maart in de plaats Panmunjom, op de grens tussen beide landen. Dat heeft Zuid-Korea bekendgemaakt.

De ontmoeting is ter voorbereiding van de top tussen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. De topontmoeting tussen de twee moet eind april plaatsvinden.

De landen werden het over de ontmoeting in Panmunjom eens tijdens een bezoek van een gezant van Moon aan de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang.

In Panmunjom werd in 1953 een wapenstilstand getekend,maar formeel is er nooit een einde gekomen aan de Korea-oorlog. De twee landen hebben nooit een vredesakkoord ondertekend.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 03:49:11 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noord- en Zuid-Korea donderdag om de tafel voor eerste topoverlegDe Volkskrant - Buitenland

President Donald Trump heeft vrijdag een verklaring ondertekend waarin transgenders worden geweerd uit het Amerikaanse leger. De president geeft het leger overigens wel enige vrijheid om in afzonderlijke gevallen een uitzondering te maken. Dat betreft dan vooral transgenders die nu al werkzaam zijn in het leger. Volgens de verklaring worden transgenders die nog veel medicijnen moeten gebruiken ofw
Zaterdag 24 Maart 2018 - 03:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noord- en Zuid-Korea donderdag om de tafel voor eerste topoverlegAD - Buitenland

President Donald Trump heeft vrijdag een verklaring ondertekend waarin transgenders worden geweerd uit het Amerikaanse leger. De president geeft het leger overigens wel enige vrijheid om in afzonderlijke gevallen een uitzondering te maken. Dat betreft dan vooral transgenders die nu al werkzaam zijn in het leger.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 03:18:16 - AD - Buitenland
 

Trump verspert transgenders weg naar Amerikaanse legerAD - Buitenland

Coca-Cola sluit noodgedwongen de deuren van een distributiecentrum in de staat Guerrero, in het zuidwesten van Mexico. Het frisdrankbedrijf zegt alle activiteiten daar te staken vanwege de slechte veiligheidssituatie.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 02:22:15 - AD - Buitenland
 

Trump zet omstreden plannen door: transgenders geweerd uit legerDe Volkskrant - Buitenland

Duizenden boeren in Sierra Leone zijn de dupe geworden van een mislukt biobrandstofproject dat mede door de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO was gefinancierd. FMO stak geld in het project van het Zwitserse energiebedrijf Addax, dat in 2015 moest worden stilgelegd wegens tegenvallende resultaten. Drieduizend boeren hadden daardoor voor niets afstand gedaan vruchtbare grond en verloren hun werk. De
Zaterdag 24 Maart 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duizenden boeren Sierra Leone de dupe van met Nederlands ontwikkelingsgeld gefinancierd projectDe Volkskrant - Buitenland

Volkskrant-journalist Thomas Erdbrink woont in Teheran. Hij bericht op deze plek meestal over het dagelijks leven in zijn land. Een diner in een oud restaurant in Teheran. Hier dragen de obers nog vlinderdasjes en zitten de gasten aan tafels waarop, veertig jaar geleden (voor de revolutie) nog bier en wodka stonden. Er zitten drie ontevreden vrouwen tegenover me. Ze zijn allemaal midden 30, slim e
Zaterdag 24 Maart 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe een opa naar Syrië reisde om de kalifaatkinderen van zijn IS-dochter te vindenDe Volkskrant - Buitenland

Nederlandse vrouwen in Koerdische kampen in Noord-Syrië worden naar eigen zeggen verhoord door Nederlandse inlichtingendiensten. Dat vertellen twee familieleden aan de Volkskrant. Een van hen is Houssein (57), die begin februari in het Koerdische deel van Syrië op zoek is gegaan naar zijn dochter Meryem. Een andere bron, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, liet in december een via Whats
Zaterdag 24 Maart 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump probeert alsnog transgenders uit het leger te werenNOS Nieuws - Buitenland

President Trump wil alsnog voorkomen dat transgenders in het Amerikaanse leger dienen. Mensen met genderdysforie die een uitgebreide medische behandeling moeten ondergaan, zoals bijvoorbeeld een operatie of hormoonbehandelingen, worden geweerd en slechts onder "bepaalde omstandigheden" toegelaten. Wat onder dat laatste wordt verstaan, is onduidelijk.

Onder Obama had het leger juist een begin gemaakt met de acceptatie van transgenders in het leger. Na zijn inauguratie twitterde Trump dat hij deze groep juist niet wil toelaten onder meer vanwege de volgens hem hoge medische kosten, maar de rechter blokkeerde dat. Ook de destijds verbaasde legertop en mensenrechtengroeperingen verzetten zich tegen Trumps plan. Sinds januari kunnen transgenders zich dan ook aanmelden.

Nu heeft Trump een presidentieel memorandum uitgegeven dat volgens Witte Huis-woordvoerder Sarah Huckabee Sanders het leger in staat stelt om de juiste mentale en fysieke voorwaarden te kunnen stellen aan rekruten die willen dienen "in het beste leger dat de wereld ooit heeft gekend". Mensen met genderdysforie, die ervaren dat hun geboortegeslacht en genderidentiteit niet overeenkomen, zouden een risico vormen voor de effectiviteit van het leger.

Volgens het Witte Huis staan minister van Defensie Jim Mattis en minister van Binnenlandse Veiligheid Kirstjen Nielsen achter het besluit.

Het Pentagon heeft tegen het Amerikaanse persbureau AP gezegd zich aan de federale wet te houden en door te gaan met het beoordelen en inlijven van transgenders. Volgens belangenorganisatie Human Rights Campaign probeert de regering-Trump zijn discriminerende zienswijze op het Amerikaanse leger te projecteren.

Zaterdag 24 Maart 2018 - 01:53:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Coca-Cola sluit fabriek in Mexico wegens onveilige situatieAD - Buitenland

Een Amerikaanse vrouw die op het laatste moment toch niet meekon op een volgeboekte vlucht, heeft daar een waardebon van 10.000 dollar (ruim 8000 euro) aan overgehouden. Een woordvoerder van United Airlines bevestigde dat de passagier het maximale bedrag heeft gekregen.
Zaterdag 24 Maart 2018 - 00:40:08 - AD - Buitenland
 

Inlichtingendiensten verhoren Nederlandse Syrië-gangers in Koerdische kampenDe Volkskrant - Buitenland

Voormalig ambassadeur pleit al jaren voor militaire actie tegen Iran en Noord-Korea. John Bolton, die president Trump heeft aangewezen als zijn nieuwe nationale veiligheidsadviseur, groeide op als zoon van een brandweerman. Maar voor branden blussen lijkt Bolton (69) zelf weinig belangstelling te hebben. Hij staat een andere aanpak voor: vuur bestrijd je met een bom. Al tientallen jaren geldt de v
Vrijdag 23 Maart 2018 - 22:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse krijgt 10.000 dollar als compensatie voor volgeboekte vluchtAD - Buitenland

De moeder van de Franse agent Arnaud Beltrame is trots. Het was haar zoon die gisteren tijdens een gijzeling in een Franse supermarkt de plek innam van één van de gijzelaars, hij moest het met zijn leven bekopen. ,,Arnaud deed alles voor zijn vaderland."
Vrijdag 23 Maart 2018 - 22:26:56 - AD - Buitenland
 

Coca-Cola Femsa weg uit zuidenwesten Mexico vanwege slechte veiligheidNu.nl - Buitenland

Coca-Cola Femsa staakt noodgedwongen alle activiteiten in een plaats in het zuidwesten van Mexico. Het bedrijf zegt een distributiecentrum te sluiten vanwege de slechte veiligheidssituatie in Ciudad Altamirano (Guerrero).
Vrijdag 23 Maart 2018 - 21:59:23 - Nu.nl - Buitenland
 

EU-leiders trekken met Londen één lijn tegen RuslandDe Volkskrant - Buitenland

Door hogere bonussen stegen de inkomens van de top van de AEX-bedrijven. Nancy McKinstry (Wolters Kluwer) verdiende opnieuw het meest. Daar is niet iedereen blij mee. De gemiddelde beloning van de topmensen van de AEX-bedrijven is vorig jaar verder gestegen, met een gematigde 1,6 procent tot  5,4 miljoen euro. Nancy McKinstry van informatieconcern ­Wolters Kluwer is wederom de best ­betaalde bestu
Vrijdag 23 Maart 2018 - 21:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vrouw opgepakt om gijzeling FrankrijkNOS Nieuws - Buitenland

De politie in Frankrijk heeft een vrouw opgepakt die banden zou hebben met de man die vandaag in een supermarkt in Zuid-Frankrijk een groep mensen gijzelde. Dat heeft de openbaar aanklager vanavond bekendgemaakt. Wat haar rol was bij de gijzeling en wat haar identiteit is is niet naar buiten gebracht.

Radouane Lakdim werd sinds 2014 door de politie in de gaten gehouden, zei de aanklager op een persconferentie. Hij bleek in beeld te zijn bij de veiligheidsdiensten, omdat hij banden zou hebben met ultraconservatieve salafistische groeperingen.

De 26-jarige Lakdim is in Marokko geboren. Hij werd in 2016 en 2017 nog geobserveerd, maar er waren geen aanwijzingen dat hij een dreiging vormde, aldus de aanklager.

Wapens en drugs

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte al bekend dat Lakdim een bekende van justitie was vanwege kleine vergrijpen. Nu blijkt dat hij in 2011 is veroordeeld voor wapenbezit en in 2015 voor drugsbezit.

Aan het einde van de ochtend drong Radouane Lakdim de supermarkt in Trèbes binnen. Hij schoot daar op de aanwezigen. Twee mensen kwamen om. Eerder schoot hij een vrouw dood toen hij haar auto stal. Lakdim werd na een paar uur zelf doodgeschoten. Terreurgroep Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de gijzelingsactie opgeëist.

Vrijdag 23 Maart 2018 - 21:02:36 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Landroof in ruil voor loze beloftesDe Volkskrant - Buitenland

Dertien Catalaanse leiders worden door de rechter vervolgd voor het ernstige misdrijf rebellie. Dat maakte het Spaanse Hooggerechtshof vrijdag bekend. Het gaat om oud-premier Puigdemont, oud-vicepremier Junqueras, zeven van hun kabinetsleden, de oud-parlementsvoorzitter, de leider van de links-republikeinse partij en twee voormalige protestleiders. Rechter Pablo Llarena ziet aanwijzingen dat de el
Vrijdag 23 Maart 2018 - 20:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Catalaanse leiders vervolgd wegens rebellieDe Volkskrant - Buitenland

Slowakije gaat de corruptie te lijf met premier Peter Pellegrini. Maar hoe schoon is hij zelf? Op de schouders van de kersverse premier Peter Pellegrini (42) rust een zware taak. De Slowaken hopen dat hij hun land uit de politieke crisis leidt waarin het verkeert sinds de moord op Ján Kuciak, de jonge onderzoeksjournalist die corruptieschandalen blootlegde. De demonstranten geven Pellegrini voorlo
Vrijdag 23 Maart 2018 - 20:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

5 redenen waarom u Peter Pellegrini moet kennenDe Volkskrant - Buitenland

Niet alleen Facebook is verantwoordelijk voor de geboorte van het Trump-tijdperk, stelt Ross Douthat. Ook de ouderwetse televisiebazen valt genoeg te verwijten. Even voor alle duidelijkheid: ik ben geen fan van Facebook. Ik ben ervan overtuigd dat sociale media een gezwel in onze privélevens vormen en een bron zijn voor de ontsporing van onze politiek. Ik neem het als feit aan dat de technologieba
Vrijdag 23 Maart 2018 - 20:12:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tienduizenden Polen demonstreren tegen voorstel aanscherping abortuswetNu.nl - Buitenland

Tienduizenden Polen zijn de straat opgegaan om te demonstreren tegen een mogelijke aanscherping van abortuswetgeving. Betogers verzamelden zich in de buurt van het parlementsgebouw in Warschau en het hoofdkwartier van regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS).
Vrijdag 23 Maart 2018 - 20:08:43 - Nu.nl - Buitenland
 

Gijzelnemer Trèbes wilde eerst aanslag plegen op legerkazerneAD - Buitenland

Het Spaanse hooggerechtshof gaat dertien Catalaanse separatistische leiders vervolgen voor rebellie. De separatisten, onder wie de voormalige Catalaanse leider Carles Puigdemont, waren vorig jaar betrokken bij het uitroepen van een Catalaanse republiek. Hen hangt een gevangenisstraf boven het hoofd die kan oplopen tot 25 jaar.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 18:57:51 - AD - Buitenland
 

Hoogste Spaanse rechter vervolgt Catalaanse leiders wegens rebellieAD - Buitenland

Is er leven na de dood? In Brussel binnenkort wel. Daar kom je straks een jaar na je overlijden gewoon bij je nabestaanden terug in de vorm van een zak potgrond.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 18:30:49 - AD - Buitenland
 

Trumps geduchtste opponent is een geestige pornoster: Stormy DanielsDe Volkskrant - Buitenland

Na de importheffingen op staal en aluminium komt Trump met nieuwe miljardensancties tegen China. Hoe hard komen de maatregelen daar aan, en wat doet Beijing terug? Het openingssalvo voor een Amerikaans-Chinese handelsoorlog kwam van Donald Trump, maar China schiet direct terug. Beijing kondigde vandaag hogere importheffingen aan op meer dan 120 Amerikaanse producten. Notenboeren en wijngaarden in
Vrijdag 23 Maart 2018 - 17:50:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Elon Musk verwijdert Facebookpagina Tesla na dataschandaalAD - Buitenland

Europa laat niet met zich sollen. Het tolereert geen gifgasgebruik op zijn grondgebied, en ook geen afscherming van de eigen markt voor een belangrijk basisproduct als staal. Dat was de afgelopen twee dagen de ondubbelzinnige boodschap van Brussel aan Moskou en Washington.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 17:09:45 - AD - Buitenland
 

Eensgezind Europa maakt vuist tegen Moskou en WashingtonAD - Buitenland

Ahmed Hassan, de tiener die een bomaanslag pleegde op een Britse metrotrein, is veroordeeld tot een levenslange celstraf. Door de aanslag raakten vorig jaar 51 mensen gewond bij station Parsons Green.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 17:02:36 - AD - Buitenland
 

Levenslang voor aanslagpleger Britse metroAD - Buitenland

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 16:08:05 - AD - Buitenland
 

China heeft sterke wapens voor een handelsoorlog met de VS - maar houdt zijn kruit nog droogDe Volkskrant - Buitenland

Het was de afgelopen maanden opvallend rustig in Frankrijk. Sinds oktober 2017 was er geen aanslag meer gepleegd. De laatste grote aanslag dateerde van 14 juli 2016, in Nice. Maar gisteren herinnerde Radouane Lakdim (26) de Fransen eraan dat de terroristische dreiging groot blijft. Bij een terreuractie in de Zuid-Franse plaatsen Carcassonne en Trèbes doodde hij drie mensen, waarna hij door de poli
Vrijdag 23 Maart 2018 - 15:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdwaalde Nederlanders in Colombia gered uit jungle na wespenaanvalAD - Buitenland

De vier Belgische twintigers die worden verdacht van het verkrachten van twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen, blijven voorlopig in de cel. De raadkamer van de Antwerpse rechtbank heeft hun hechtenis met een maand verlengd, laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 14:20:01 - AD - Buitenland
 

Verkrachtingsverdachten Antwerpen blijven vastAD - Buitenland

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker heeft gisteren in besloten kring gedreigd met opstappen. Als zijn kersverse secretaris-generaal Martin Selmayr wordt gedwongen op te stappen, gaat hij ook.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 12:19:49 - AD - Buitenland
 

Aanslag Trèbes herinnert Frankrijk eraan dat terroristische dreiging groot blijftDe Volkskrant - Buitenland

Voor het eerst sinds het begin van het offensief van het Syrische leger tegen de rebellen in Oost-Ghouta, hebben strijders onder een vrijgeleide het gebied bij Damascus verlaten. Rebellen van de strijdgroep Ahrar al-Sham droegen het stadje Harasta donderdag over aan het leger, waarna ze in bussen vertrokken. Het was tot nu toe niet voorgekomen dat rebellen in Oost-Ghouta ingingen op een aanbod van
Vrijdag 23 Maart 2018 - 12:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Juncker dreigt: Als Selmayr moet gaan, ga ik ookAD - Buitenland

Er lag geen lichaam in de kist, maar dat is voor een Oost-Vlaamse begrafenisondernemer geen reden om de factuur van de uitvaart te annuleren. De man eiste gisteren 6.500 euro van de nabestaanden, die zes jaar geleden zonder het te weten afscheid namen van een lege kist.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 12:11:17 - AD - Buitenland
 

Begrafenisondernemer eist 6.500 euro voor uitvaart met lege kistAD - Buitenland

De gijzelnemer in een supermarkt in het Zuid-Franse dorp Trèbes is doodgeschoten tijdens een interventie van de anti-terreurbrigade. De dader doodde zeker drie personen. Daarnaast vielen zestien gewonden, waarvan er twee slecht aan toe zijn. De aanslag is opgeëist door de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
Vrijdag 23 Maart 2018 - 12:04:27 - AD - Buitenland
 

IS-gijzeling in Franse supermarkt: dader doodgeschoten,AD - Buitenland

President Donald Trump moet Europa niet tijdelijk, maar permanent uitzonderen van een tariefsverhoging op staal en aluminium. Brussel blijft daarover in gesprek met Washington, maar houdt tegelijkertijd zijn eigen lijst van tariefsverhogingen op honderd Amerikaanse producten achter de hand voor als die gesprekken niet goed lopen.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 11:56:27 - AD - Buitenland
 

Staaloorlog: EU wil permanente vrijwaringAD - Buitenland

Kort geleden beloofde Mark Zuckerberg (33) nog dat 2018 het jaar zou worden van Facebook. Nu staat het platform er slechter voor dan ooit, en vecht Zuckerberg voor zijn hachje.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 11:10:31 - AD - Buitenland
 

Mark Zuckerberg loopt meer dan een blauw oog opAD - Buitenland

GroenLinks is met 10 zetels de grootste partij geworden in Amsterdam. Dat blijkt uit de definitieve cijfers van de gemeenteraadsverkiezingen, die vanmorgen door burgemeester Van Aartsen de Stopera bekend werden gemaakt.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 10:44:04 - AD - Buitenland
 

Overwinning Assad: rebellen verlaten voor het eerst Oost-Ghouta na akkoord met Syrische legerDe Volkskrant - Buitenland

Een rechtbank in Kenia heeft bepaald dat gedwongen anale onderzoeken bij mannen die worden verdacht van homoseksuele contacten in strijd zijn met de wet. Homoseksualiteit is strafbaar in Kenia. Een eerdere gerechtelijke uitspraak die deze onderzoeken wel goedkeurde, wordt hiermee vernietigd. Volgens de rechtbank in Mombassa, de tweede stad van Kenia, zijn de onderzoeken in strijd met de grondwet e
Vrijdag 23 Maart 2018 - 09:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

GroenLinks met 10 zetels grootste in AmsterdamAD - Buitenland

De zoon van de voormalige Libische leider Muammar Khadaffi wil bewijs overhandigen aan de Franse justitie dat ex-president Nicolas Sarkozy geld kreeg uit Libië voor zijn verkiezingscampagne. Dat meldt de Amerikaanse zender NBC News.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 09:09:53 - AD - Buitenland
 

Zoon Khadaffi wil bewijs leveren tegen Franse ex-presidentAD - Buitenland

Een rechtbank in Kenia heeft bepaald dat gedwongen anale examens van mannen die worden verdacht van homoseksuele contacten in strijd zijn met de wet. Homoseksualiteit is strafbaar in Kenia.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 07:57:15 - AD - Buitenland
 

Rechtbank Kenia: gedwongen medisch onderzoek homomannen mag nietAD - Buitenland

Bij een brand in een flatgebouw in de Vietnamese stad Ho Chi Minhstad zijn zeker dertien mensen om het leven gekomen. Nog eens 27 mensen raakten gewond. Volgens de politie is het nog niet zeker of er ook mensen worden vermist.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 07:56:25 - AD - Buitenland
 

Zeker dertien doden na brand in flatgebouw Ho Chi MinhstadAD - Buitenland

Rusland is ‘zeer waarschijnlijk’ de drijvende kracht geweest achter de gifgasaanval, op Brits grondgebied, op een Russische dubbelspion en zijn dochter. ,,Een andere plausibele verklaring is er niet”, aldus EU-Raadsvoorzitter Donald Tusk, twitterend vanuit de Europese raad. Alle 28 landen konden zich vannacht op die formulering verenigen.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 05:20:00 - AD - Buitenland
 

EU trekt ambassadeur terug uit RuslandAD - Buitenland

Op de school in Parkland (Florida) waar oud-leerling onlangs 17 leerlingen doodde en 17 anderen verwondde tijdens een schietpartij, moeten leerlingen nu verplicht doorzichtige rugzakken dragen. De school kondigde dat aan nadat twee leerlingen waren betrapt met messen.
Vrijdag 23 Maart 2018 - 04:47:27 - AD - Buitenland
 

Op een onbewoond eiland zijn alle dagen fijnDe Volkskrant - Buitenland

De voormalige VN-ambassadeur John Bolton volgt Herbert McMaster op als president Trumps nationale veiligheidsadviseur. Trump maakte donderdag onverwacht via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk. Hij is de zoveelste adviseur die het veld moet ruimen. Vorige week ontkende het Witte Huis nog dat McMaster zou worden vervangen. De benoeming van de zeer con
Vrijdag 23 Maart 2018 - 00:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Doorzichtige rugzakken verplicht op school in FloridaAD - Buitenland

John Bolton volgt Herbert McMaster op als de nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten. President Donald Trump maakte via Twitter bekend dat McMaster na veertien maanden dienst wordt bedankt voor zijn werk.
Donderdag 22 Maart 2018 - 23:55:12 - AD - Buitenland
 

Hoe éminence grise Nicolas Sarkozy achtervolgd blijft worden door het Libische spookDe Volkskrant - Buitenland

Het drama in Congo - militiegeweld, enorme aantallen ontheemden zonder voedsel of medische hulp - is door Nederland op de agenda gezet van de Veiligheidsraad. Nederland is deze maand voorzitter van de raad. Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bracht onlangs een kort bezoek aan ontheemdenkampen in Congo. Wat kunnen de VN doen? De Zwitserse regisseur en kunstenaar Milo
Donderdag 22 Maart 2018 - 23:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vergiftigde agent mag ziekenhuis uitDe Volkskrant - Buitenland

Brunel ontwierp bruggen, stations, tunnels en rookte 48 dikke sigaren per dag. Na vier decennia tussen de pinguïns op een strand van de Falklands bij Argentinië te hebben gelegen, werd de SS Great Britain in 1970 naar zijn geboorteplek Bristol gesleept. Het legendarische stoomschip, bij de tewaterlating in 1843 het grootste ter wereld, wordt herenigd met zijn maker. Naast het 98 meter lange museum
Donderdag 22 Maart 2018 - 22:34:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Fameuze ontwerper Brunel heeft eindelijk zijn eigen museum in BristolDe Volkskrant - Buitenland

De dreiging van een acute handelsoorlog tussen Amerika en Europa is voorlopig geweken. De EU-landen worden voor het moment uitgezonderd van de heffingen die Donald Trump instelt op de invoer van staal en aluminium. Maar de Amerikaanse president blijft op het oorlogspad, met China als belangrijkste doelwit. Donderdag kondigde Trump nieuwe importheffingen aan op Chinese producten ter waarde van 60 m
Donderdag 22 Maart 2018 - 21:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump kondigt nieuwe heffingen aan tegen China; handelsoorlog tussen EU en VS lijkt van de baanDe Volkskrant - Buitenland

Het nieuwe Britse paspoort, icoon van de Brexit, zal van Franse makelij zijn. Het Frans-Nederlandse Gemalto lijkt de order in de wacht te hebben gesleept om de 66 miljoen Britten in het post-Brexit-tijdperk van marineblauwe paspoorten te voorzien. Ironisch is dat de Britten zich bij de aanbesteding keurig aan de Brusselse regels hebben gehouden - zelfs beter dan de Fransen. Waar Frankrijk de eigen
Donderdag 22 Maart 2018 - 21:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De politisering van bloeddonaties in Oeganda: bloed is niet rood, maar blauw of geelDe Volkskrant - Buitenland

De overname van mediabedrijf Dogan Holding voltooit de greep van regering op onafhankelijke pers. De onafhankelijke pers in Turkije is op sterven na dood. Dogan Holding, een van de grootste zakenconglomeraten van het land, staat op het punt zijn kranten en televisiezenders te verkopen aan Demirören Holding, een onderneming die nauwe banden heeft met de regering van president Recep Tayyip Erdogan.
Donderdag 22 Maart 2018 - 20:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Spaanse boekhandelaren gebruiken Don Quichot om verbod op drugsmaffiaboek Fariña te omzeilenDe Volkskrant - Buitenland

De jonge Palestijnse activiste Ahed Tamimi, die voor veel Palestijnen uitgroeide tot een heldin vanwege haar opmerkelijke verzet tegen Israëlische soldaten, is door een militaire rechtbank veroordeeld tot acht maanden celstraf. Tamimi (17) kreeg internationale bekendheid omdat ze vorig jaar een Israëlische soldaat sloeg en schopte buiten haar huis op de bezette Westelijke Jordaanoever. De activist
Donderdag 22 Maart 2018 - 12:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Jonge Palestijnse activiste Tamimi krijgt acht maanden cel voor het slaan van een Israëlische soldaatDe Volkskrant - Buitenland

De aanvallen op Turkse moskeeën en winkels in Duitsland nemen snel toe: al 37 in drie maanden. De daders zouden uit Koerdische hoek komen en ageren tegen de Turkse veldtocht naar Afrin. Maar dat is lang niet alles. Sinds januari zijn in Duitsland 37 aanvallen gepleegd op Turkse doelwitten, van moskeeën tot een groentewinkel. Dat is een enorme toename ten opzichte van 2017, toen er in het hele jaar
Donderdag 22 Maart 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duitsers zitten in driedubbele knoop met Turken, en geweld wordt niet geschuwdDe Volkskrant - Buitenland

Hij zit donderdagmiddag voor het eerst in de zaal met de Europese regeringsleiders, maar iedereen kent hem al: Martin Selmayr, de nieuwe secretaris-generaal (hoogste ambtenaar) van de Europese Commissie. Zijn reputatie - de Raspoetin van Brussel, het Monster - is hem ver vooruitgesneld. Geen van de premiers zal Selmayr hartelijk welkom heten, alleen Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker kust zij
Donderdag 22 Maart 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Deze plekken moet je niet missen als je Detroit bezoektDe Volkskrant - Buitenland

De Franse ex-president Nicolas Sarkozy is in staat van beschuldiging gesteld wegens het aannemen van geld van de Libische dictator Kadhafi voor de financiering van zijn verkiezingscampagne van 2007. Justitie besloot hiertoe nadat Sarkozy in totaal 25 uur was verhoord. In 2012 publiceerde de journalistieke website Mediapart een Libisch document waaruit zou blijken dat Sarkozy 50 miljoen euro was be
Donderdag 22 Maart 2018 - 00:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe president Peru ingezworenNu.nl - Buitenland

Het Peruaanse parlement heeft het ontslag geaccepteerd van president Pedro Pablo Kuczynski. Zijn opvolger Martin Vizcarra legde later op de dag de ambtseed af.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Opnieuw massale demonstraties tegen regering SlowakijeNOS Nieuws - Buitenland

Opnieuw zijn tienduizenden Slowaken de straat opgegaan om te protesteren tegen de regering. In de hoofdstad Bratislava demonstreerden zeker 25.000 mensen en ook in andere steden in het Centraal-Europese land waren protesten.

Sinds onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde eind februari werden doodgeschoten, verkeert Slowakije in een politieke crisis. Vrijwel iedere week gaan tienduizenden mensen er de straat op. De demonstranten zijn de corruptie onder de politieke elite beu en eisen structurele veranderingen.

De aanhoudende protesten leidden vorige week tot het aftreden van de regering van premier Fico. Zijn partijgenoot Peter Pellegrini nam zijn plek in. De nieuwe regering werd gisteren beëdigd, nadat president Kiska het beoogde kabinet eerder had afgewezen. Veel Slowaken zijn bang dat er onder leiding van Pellegrini weinig verandert en willen vervroegde verkiezingen.

Journalist Kuciak deed onderzoek naar banden tussen de Italiaanse maffia en belangrijke politici in Slowakije. Hij stond op het punt zijn artikel te publiceren toen hij werd vermoord. De dood van Kuciak leidde tot internationale verontwaardiging.

Een delegatie van EU-parlementariërs reisde af naar Slowakije om informatie te verzamelen over de moord op Kuciak en het journalistieke onderzoek waar hij mee bezig was.

De Slowaakse politie onderzoekt de moord, maar de zaak is nog niet opgelost. Het Europees Parlement in Brussel heeft Europol opgeroepen om zich met het moordonderzoek te bemoeien.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Justitie stelt Franse oud-president Sarkozy in staat van beschuldiging: hij kreeg geld van KadhafiDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.