Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Chinezen trekken massaal naar Rusland vanwege roebelcrisisDe Volkskrant - Buitenland

Een eenzijdig staakt-het-vuren van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC is vannacht ingegaan. Het gaat om een wapenstilstand voor onbepaalde tijd. De beweging heeft wel laten weten dat de wapens weer worden opgepakt als het Colombiaanse leger aanvallen uitvoert op de FARC.
Zaterdag 20 December 2014 - 07:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Eenzijdig staakt-het-vuren FARC ingegaanDe Volkskrant - Buitenland

De algemene vergadering van de Verenigde Naties heeft met een overweldigende meerderheid een resolutie aangenomen waarin staat dat Israël 850 miljoen dollar moet betalen aan Libanon voor het veroorzaken van een milieuramp. In de oorlog met Hezbollah bombardeerde de Israëlische luchtmacht in juli 2006 olieopslagtanks. Dat leidde tot grootschalige vervuiling van de Libanese kust.
Zaterdag 20 December 2014 - 05:53:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VN: Israël moet 850 miljoen betalen voor milieurampDe Volkskrant - Buitenland

In de Turkse stad Istanbul overlegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vandaag met de Syrische oppositie. Het kabinet kondigde vorige week aan de tegenstanders van het regime van president Bashar al-Assad meer steun te willen geven.
Zaterdag 20 December 2014 - 05:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VN: Israël moet 850 miljoen betalen voor milieurampAD - Buitenland

In de Turkse stad Istanbul overlegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vandaag met de Syrische oppositie. Het kabinet kondigde vorige
Zaterdag 20 December 2014 - 05:03:00 - AD - Buitenland
 

Koenders in gesprek met Syrische oppositieDe Volkskrant - Buitenland

In de Verenigde Staten zijn vijf mensen om het leven gekomen na het eten van karamelappels. De voorverpakte appels zouden zijn besmet met listeria, een bacterie die dodelijk kan zijn. Nog eens 21 mensen die de besmetting opliepen zijn in ziekenhuizen opgenomen, zo meldt het ziektepreventiecentrum CDC.
Zaterdag 20 December 2014 - 04:43:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Koenders in gesprek met Syrische oppositieAD - Buitenland

In de Verenigde Staten zijn vijf mensen om het leven gekomen na het eten van karamelappels. De voorverpakte appels zouden zijn besmet met
Zaterdag 20 December 2014 - 04:43:00 - AD - Buitenland
 

Eenzijdig staakt-het-vuren FARC ingegaanNu.nl - Buitenland

Een eenzijdig staakt-het-vuren van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC is middernacht (lokale tijd) ingegaan.
Zaterdag 20 December 2014 - 04:15:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuwe Amerikaanse sancties tegen de KrimNOS Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten hebben nieuwe sancties ingesteld tegen de autoriteiten op de Krim vanwege de Russische annexatie van het Oekraïense schiereiland, eerder dit jaar. President Barack Obama heeft onder meer een verbod ingesteld op de export van goederen, diensten en technologie naar de Krim.

Obama zei dat het besluit is genomen om te benadrukken dat de VS het nog steeds niet accepteert dat Rusland de Krim heeft geannexeerd.

Europese Unie

Dergelijke maatregelen werden deze week ook al genomen door de Europese Unie. Donderdag kondigde de Europese Raad aan dat er nieuwe sancties worden ingesteld tegen de Krim.

Dezelfde dag tekende Obama wetgeving die het mogelijk maakt om nieuwe sancties in te stellen tegen Rusland. Toen benadrukte hij dat hij de maatregelen zou afstemmen met zijn Europese bondgenoten.

Zaterdag 20 December 2014 - 03:39:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vijf doden in VS na eten van karamelappelsAD - Buitenland

Na een turbulent jaar met tal van (inter)nationale brandhaarden is de Amerikaanse president Barack Obama met zijn vrouw Michelle en beide
Zaterdag 20 December 2014 - 03:02:00 - AD - Buitenland
 

Vijf doden in VS na eten van karamelappelsDe Volkskrant - Buitenland

De politie in Duitsland is op zoek naar een veroordeelde moordenaar die donderdag op een kerstmarkt in Keulen is verdwenen. De man is 16 jaar geleden in een psychiatrische kliniek permanent opgenomen voor de moord op een vrouw in 1998. Hij was donderdag met twee andere patiënten op verlof onder begeleiding van een zuster, meldt de Duitse krant Bild.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama geniet met gezin van kerstvakantie op HawaiiAD - Buitenland

De politie in Duitsland is op zoek naar een veroordeelde moordenaar die donderdag op een kerstmarkt in Keulen is verdwenen. De man is 16 jaar
Zaterdag 20 December 2014 - 01:36:00 - AD - Buitenland
 

FARC-bevriende drugsbende in Panama opgeroldNu.nl - Buitenland

In Panama zijn vrijdag 59 mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij een internationaal drugssmokkelnetwerk waar de Colombiaanse FARC en het Mexicaanse kartel Sinaloa onderdeel van zijn.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:30:15 - Nu.nl - Buitenland
 

Moordenaar ontsnapt op Duitse kerstmarktDe Volkskrant - Buitenland

Een klimaatakkoord met China, amnestie voor illegalen en nu de toenadering tot Cuba: wat heeft Obama nog meer af te vinken op zijn lijstje voordat hij uit het Witte Huis vertrekt?
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bepaalt Azië wat wij te zien krijgen?De Volkskrant - Buitenland

Zoals wij het jaar 2014 hebben beleefd, hebben de Russen het niet meegekregen. Via de media, vooral de televisie, kregen zij een heel ander beeld voorgeschoteld. Een alternatief jaaroverzicht voor mensen met een sterke maag.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

FARC schiet vijf militairen doodNOS Nieuws - Buitenland

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft aan de vooravond van een eenzijdig afgekondigd staakt-het-vuren vijf militairen gedood. De regering is niet akkoord gegaan met de wapenstilstand die sinds middernacht is ingegaan, omdat ze bang is dat de rebellen zich zullen herbewapenen.

De vijf militairen van het Colombiaanse leger zijn gisteren gedood in Santander de Quilichao, in het zuidwesten van het land. Zeven soldaten zijn gewond geraakt. Eentje wordt vermist.

Santos

De Colombiaanse regering en de FARC onderhandelen al sinds november 2012 op Cuba om een eind te maken aan de al tientallen jaren durende gevechten in het land. Bij die gevechten zijn zeker 220.000 mensen om het leven gekomen.

De FARC kondigde woensdag aan de wapens dit weekend neer te leggen om naar eigen zeggen de vredesbesprekingen te vergemakkelijken. De rebellen zeiden dat ze vanaf dan alleen nog maar zichzelf zullen verdedigen.

President Santos wil echter niets van weten van een wapenstilstand. Hij noemt de voorwaarden van de rebellen "onacceptabel". Santos heeft de aanval van gisteren scherp veroordeeld.

Zaterdag 20 December 2014 - 00:51:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Obama blokkeert export naar KrimNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama gaat de export van goederen, technologie en diensten naar de Krim blokkeren. Dat heeft hij vrijdag gezegd.
Zaterdag 20 December 2014 - 00:45:18 - Nu.nl - Buitenland
 

Sony bekijkt mogelijkheden The InterviewNOS Nieuws - Buitenland

Topman Michael Lynton van Sony Pictures Entertainment zegt dat de filmmaatschappij de mogelijkheden onderzoekt om de film The Interview toch uit te brengen. De première werd woensdag afgelast na dreigementen van een groep hackers die volgens de FBI zijn verbonden aan het Noord-Koreaanse regime.

In een interview met CNN spreekt de Sony-topman berichtgeving van de afgelopen dagen tegen. "President Obama, de media en het grote publiek zien de gang van zaken verkeerd", aldus Lynton.

Trailer

The Interview is een komedie over twee mannen die van de CIA het verzoek krijgen om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un om het leven te brengen. Sony besloot woensdag om de première op Eerste Kerstdag af te blazen na dreigementen van de hackers. Ook werd gezegd dat de film niet meer zou worden uitgebracht. In de dagen erna werd al het materiaal van de film, zoals de trailer op YouTube verwijderd.

Het besluit leidde leidde tot felle kritiek van acteurs en politici. Zo bekritiseerde ook president Obama Sony gisteren vanwege het laten vallen van The Interview. Hij zei het te betreuren dat de filmmaatschappij niet eerst contact met hem had opgenomen. Ook stelde hij dat een dictatuur zoals Noord-Korea niet mag bepalen wat wel en niet kan in de VS en wees hij op het gevaar van zelfcensuur.

Distributeur

Lynton zegt dat het anders is gegaan. Sony moest de première wel schrappen, omdat de grote bioscoopketens de film niet wilden draaien. Ook zou er wel degelijk overleg zijn geweest met het Witte Huis.

Volgens de Sony-topman is het altijd de bedoeling geweest dat het grote publiek de film te zien krijgt. De film online uitbrengen wees Sony eerder van de hand. De filmmaatschappij wil The Interview via een distributeur uitbrengen, maar vooralsnog heeft Sony die niet gevonden.

Zaterdag 20 December 2014 - 00:43:18 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duitse moordenaar ontsnapt op kerstmarktNu.nl - Buitenland

De politie in Duitsland is op zoek naar een veroordeelde moordenaar die donderdag op een kerstmarkt in Keulen is verdwenen. 
Zaterdag 20 December 2014 - 00:40:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Nigeria is machteloos tegen terreurgroepDe Volkskrant - Buitenland

Voor het eerst sinds de bloedige oorlog deze zomer heeft Israël weer een luchtaanval uitgevoerd op Gaza. Volgens het Israëlische leger was de aanval een vergeldingsactie voor de raket die vrijdag vanuit Gaza op het zuiden van Israël werd afgevuurd.
Zaterdag 20 December 2014 - 00:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moordenaar ontsnapt op Duitse kerstmarktAD - Buitenland

Voor het eerst sinds de bloedige oorlog deze zomer heeft Israël weer een luchtaanval uitgevoerd op Gaza. Volgens het Israëlische leger was de
Zaterdag 20 December 2014 - 00:31:00 - AD - Buitenland
 

Rouwdienst in school PakistanRTL Nieuws - Buitenland

In Pakistan is een rouwdienst gehouden in de school waar de taliban eerder deze week een bloedbad aanrichtte.
Zaterdag 20 December 2014 - 00:12:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Sony zoekt naar alternatief om The Interview toch uit te brengenDe Volkskrant - Buitenland

De moeder van zeven van de acht kinderen die dood in een huis in de Australische stad Cairns werden gevonden, is in het ziekenhuis aangehouden. Zij wordt beschuldigd van moord, heeft de politie volgens de Australische zender ABC laten weten. Alle kinderen zijn door steekwonden om het leven gekomen.
Zaterdag 20 December 2014 - 00:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Sony zoekt naar alternatief om The Interview toch uit te brengenAD - Buitenland

De moeder van zeven van de acht kinderen die dood in een huis in de Australische stad Cairns werden gevonden, is in het ziekenhuis aangehouden.
Zaterdag 20 December 2014 - 00:04:00 - AD - Buitenland
 

Sony brengt The Interview mogelijk toch uitRTL Nieuws - Buitenland

Filmproducent Sony hoopt dat de omstreden film The Interview alsnog kan worden uitgebracht.
Vrijdag 19 December 2014 - 23:46:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Israël voert luchtaanvallen in Gaza uitNu.nl - Buitenland

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de Gazastrook.
Vrijdag 19 December 2014 - 23:15:34 - Nu.nl - Buitenland
 

Moeder verdacht van doodsteken acht kinderenDe Volkskrant - Buitenland

Het Russische Gazprom ziet door de ruzie tussen Rusland en de Europese Unie een belang in de Nederlandse winning van gas en olie op de Noordzee aan zich voorbijgaan. De deal die daarover via het Duitse BASF in de maak was, is afgeblazen vanwege de politieke spanningen.
Vrijdag 19 December 2014 - 23:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moeder verdacht van moord op kinderenRTL Nieuws - Buitenland

De moeder van zeven van de acht kinderen die dood in een huis in de Australische stad Cairns werden gevonden, is in het ziekenhuis aangehouden.
Vrijdag 19 December 2014 - 23:03:42 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Spanningen kosten Gazprom belang in Noordzee-veldenDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama gaat de export van goederen, technologie en diensten naar de Krim blokkeren.
Vrijdag 19 December 2014 - 23:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Australische moeder aangehouden voor moordNOS Nieuws - Buitenland

De moeder van zeven van de acht kinderen die dood zijn gevonden in een huis in het Australische Cairns is in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van moord. Ze ligt in het Cairns Base Hospital waar ze wordt bewaakt.

De 37-jarige vrouw is volgens de politie helder. Ze heeft al gesproken met rechercheurs. De vrouw werd in het huis gevonden met steekwonden in de nek en in haar borststreek. Over het mogelijke motief van de vrouw is nog niets bekend.

In het huis zijn een aantal "mogelijke wapens" gevonden, waaronder messen. De vrouw was volgens inspecteur Bruno Asnicar niet bekend bij jeugdzorg of aanverwante organisaties.

De gedode kinderen waren 1,5 jaar tot 15 jaar. Zeven kinderen waren van de vrouw, het achtste kind was haar nichtje. Ze werden gevonden door een 20-jarige man, broer van sommige kinderen. De lijken zijn inmiddels uit het huis gehaald. Het huis en de omgeving blijven nog een paar dagen afgesloten voor verder onderzoek.

Vrijdag 19 December 2014 - 22:27:15 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vrouw neemt zoete wraak na betrappen man met zusAD - Buitenland

Een 2-jarig jongetje is betrapt door de eigenaar van een dure Porsche, terwijl hij met groene verf op de auto aan het tekenen was. De ouders van
Vrijdag 19 December 2014 - 21:43:00 - AD - Buitenland
 

Obama blokkeert export naar KrimRTL Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten gaan de export van goederen, technologie en diensten naar de Krim blokkeren.
Vrijdag 19 December 2014 - 21:07:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Poetin nodigt Kim Jong-un uitNOS Nieuws - Buitenland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een uitnodiging van de Russische president Poetin aanvaard. Hij gaat volgend jaar naar Moskou voor de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Het is volgend jaar zeventig jaar geleden dat er een eind kwam aan de Tweede Wereldoorlog. In Rusland wordt dat op 9 mei gevierd.

Volgens de Japanse krant Asahi Shimbun heeft Rusland Kim nodig omdat Poetin een gaspijpleiding naar Zuid-Korea wil aanleggen.

Mensenrechten

De landen hebben historische banden. Het communistische Noord-Korea was tijdens de Koude Oorlog een bondgenoot van de eveneens communistische voorganger van Rusland, de Sovjetunie.

Pyongyang kan de vriendschap van Rusland goed gebruiken, onder andere in de VN. Een VN-comité wil Noord-Korea voor het Internationaal Strafhof brengen wegens het plegen van misdaden tegen de menselijkheid.

Bijzonder moment

Het nieuws komt op een bijzonder moment. De FBI heeft net bekendgemaakt dat Noord-Korea de computerdiefstal bij Sony Pictures heeft gepleegd en ook verantwoordelijk is voor dreigementen tegen Amerikaanse bioscopen die een comedy over Kim Jong-un willen vertonen.

De betrekkingen tussen de VS en Rusland zijn op een dieptepunt beland door de conflicten om de Krim en Oost-Oekraïne.

Vrijdag 19 December 2014 - 20:43:32 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Peuter oefent tekenkunsten op porsche van 190.000 euroAD - Buitenland

Filmstudio Sony Pictures heeft een verkeerde beslissing gemaakt toen zij besloten om de omstreden film The Interview te cancelen. Dat heeft de
Vrijdag 19 December 2014 - 20:37:00 - AD - Buitenland
 

Israël voert luchtaanvallen uit op Hamas in GazastrookNRC Handelsblad - Buitenland

Satellietbeelden waarop te zien is hoe op 17 juli met een raket vlucht MH17 boven de Oekraïne uit de lucht werd geschoten bestaan niet. Dit zegt Fred Westerbeke, hoofdofficier van justitie en coördinator van het strafrechtelijk onderzoek naar de vliegramp, morgen in een interview met NRC Weekend.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:36:34 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama: Wij accepteren geen censuur van dictatorRTL Nieuws - Buitenland

Het Japanse filmbedrijf Sony heeft een fout gemaakt door de film The Interview deze week na dreigementen terug te trekken. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama tijdens zijn laatste persconferentie van dit jaar.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:32:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama wil Noord-Korea straffen voor Sony-hackNOS Nieuws - Buitenland

De VS zal met een antwoord komen nu volgens de FBI vaststaat dat Noord-Korea achter de computerinbraak bij Sony Pictures zat. Dat zei hij tijdens een persconferentie in het Witte Huis.

Hoe Amerika zal terugslaan en waar, wilde hij niet zeggen. "We zullen een proportioneel antwoord geven, op een tijdstip, plaats en manier die we zelf kiezen."

De VS is ervan overtuigd dat Noord-Korea wilde voorkomen dat de film The Interview in roulatie zou gaan. Dezelfde hackers die de inbraak bij Sony pleegden, prezen het bedrijf vandaag, met het besluit The Interview uit roulatie te halen.

Verkeerd besluit

Obama veroordeelt het besluit van Sony Pictures, ook al heeft hij er begrip voor. "Het bedrijf heeft ernstige schade geleden, medewerkers zijn bedreigd en ik begrijp hun zorgen."

Toch vindt hij het besluit om de film terug te trekken verkeerd. "Wij willen geen maatschappij waarin een buitenlandse dictator ons censuur oplegt." In dit geval ging het om een satirische film, straks gaat het om een documentaire of nieuwsverslag, zei hij.

Ook waarschuwde Obama voor de situatie dat producenten zelfcensuur gaan toepassen om te voorkomen dat ze bepaalde personen op de ziel trappen. "Dat is niet wie we zijn. Dat is niet waar Amerika over gaat."

Koenders

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken vindt de berichten over de inbraak bij Sony en het uit roulatie nemen van The Interview zorgelijk. "Dat zou een serieuze inbreuk zijn op het internationaal recht. Daarnaast is het ernstig als gezwicht wordt voor intimidatie."

Nederland organiseert het komend jaar een internationale conferentie over cybercrime. Eén van de agendapunten is cybercrime die door staten wordt gepleegd.

Vrijdag 19 December 2014 - 20:00:29 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Obama: Afro-Amerikanen hebben het beterDe Volkskrant - Buitenland

Pakistan heeft twee terroristen geëxecuteerd. Het zijn de eerste executies sinds het land woensdag aankondigde de doodstraf weer in te voeren. Een van de geëxecuteerde terroristen had een aanslag gepleegd op het hoofdkwartier van het Pakistaanse leger in 2009. De ander had geprobeerd de Pakistaanse ex-president Pervez Musharraf te vermoorden.
Vrijdag 19 December 2014 - 19:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Obama: niet uitbrengen The Interview was foute keuzeAD - Buitenland

De 46-jarige Richard Fipps is in de Amerikaanse staat Wyoming neergeschoten door zijn hond. Fipps was samen met twee andere inzittenden uit de
Vrijdag 19 December 2014 - 19:18:00 - AD - Buitenland
 

Obama verwacht verandering situatie in CubaNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama verwacht dat er een verandering in de mensenrechtensituatie zal plaatsvinden in Cuba, ook al zal dat niet over een nacht ijs gaan.
Vrijdag 19 December 2014 - 18:59:06 - Nu.nl - Buitenland
 

Baasje neergeschoten door hondAD - Buitenland

De FBI is er zeker van dat Noord-Koreanen de Sony-computers hebben gekraakt. Er is voldoende bewijs dat de Noord-Koreaanse regering achter de
Vrijdag 19 December 2014 - 18:39:00 - AD - Buitenland
 

FBI: regering Noord-Korea zeker achter Sony-hackAD - Buitenland

De dove Sadie Adams had elk jaar een tolk nodig om met de Kerstman te kunnen communiceren. Het was dan ook een grote verrassing voor het 6-jarige
Vrijdag 19 December 2014 - 17:54:00 - AD - Buitenland
 

Pakistan executeert twee terroristen Nu.nl - Buitenland

Pakistan heeft twee terroristen geëxecuteerd. Het zijn de eerste executies sinds het land woensdag aankondigde de doodstraf weer in te voeren.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:41:17 - Nu.nl - Buitenland
 

Pakistan executeert twee terroristenDe Volkskrant - Buitenland

De Russische militaire doctrine blijft defensief, ondanks steeds meer activiteiten van de NAVO in Oost-Europa en ondanks het conflict in Oekraïne. Dit heeft de Russische president, Vladimir Poetin, vandaag beklemtoond.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Turks arrestatiebevel tegen Fethullah GülenNOS Nieuws - Buitenland

Een rechtbank in Istanbul heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de grootste tegenstander van president Erdogan. De invloedrijke Fethullah Gülen wordt verdacht van het leiden van een terroristische organisatie.

Gülen woont sinds de jaren 90 in Pennsylvania, in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hij was lange tijd een bondgenoot van Erdogan. Samen maakten ze een einde aan de macht van het Turkse leger.

Maar de laatste jaren groeide Gülen uit tot Erdogans grootste tegenstander. Toen Erdogan nog premier was, beschuldigde hij Gülen er geregeld van dat die zijn regering wilde ondermijnen.

Persvrijheid

Zondag werden in Turkije al meer dan twintig journalisten opgepakt. Ze werkten bij media die zijn gelieerd aan de beweging van Gülen. Net als Gülen worden ze ervan verdacht dat ze lid zijn van een organisatie die de regering omver wil werpen. Een aantal van hen zit nog vast. De hoofdredacteur van de krant Zaman is inmiddels vrijgelaten.

De Europese Unie uitte vanwege de arrestaties felle kritiek op Turkije. "Ze zijn niet verenigbaar met de vrijheid van media", schreef buitenlandcoördinator Mogherini in een verklaring.

Vrijdag 19 December 2014 - 17:39:25 - NOS Nieuws - Buitenland
 

FBI: regering Noord-Korea achter Sony-hackRTL Nieuws - Buitenland

De FBI is er zeker van dat Noord-Koreanen de Sony-computers hebben gekraakt. Er is voldoende bewijs dat de Noord-Koreaanse regering achter de hack zit, aldus de Amerikaanse federale recherche vrijdag.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:37:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

FBI: Noord-Korea hackte bij Sony PicturesNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse federale politie, de FBI, zegt dat er voldoende bewijs is dat Noord-Korea verantwoordelijk is voor de computerinbraak bij Sony Pictures, vorige maand.

Bij die diefstal werden onder meer films, filmscripts en een grote hoeveelheid persoonlijke informatie over Sony-medewerkers gestolen.

Dezelfde hackers, die zich Guardians of Peace noemen, bedreigden deze week bezoekers van de film The Interview, die deze week door Sony Pictures zou worden uitgebracht.

Bewijzen

De FBI zegt dat "de middelen en de infrastructuur" die bij de hack zijn gebruikt dezelfde zijn als die bij andere hacks, die aan Noord-Korea worden toegeschreven. Mogelijk is er een betrokkenheid van China.

De Chinese ambassade in Washington heeft dat onmiddellijk ontkend.

Amerikaanse media melden dat president Obama vanavond met een verklaring komt over de computerinbraak bij Sony Pictures.

Verdenking

Meteen werd al verondersteld dat de aanval van vorige maand het werk was van Noord-Koreaanse hackers. Die zouden zo willen voorkomen dat Sony Pictures de comedy The Interview uitbrengt.

Daarin wordt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un belachelijk gemaakt en een aanslag op zijn leven voorbereid.

Complimenten

Als gevolg van het dreigement van de Guardians of Peace besloot Sony Pictures The Interview niet uit te brengen. Vandaag werden ook de website van de film en de trailer op YouTube offline gehaald.

CNN zegt dat de hackers de filmmaatschappij prijzen voor dit besluit en beloven dat de data die bij de inbraak werden buitgemaakt veilig blijven opgeborgen, zolang de filmmaatschappij "verder geen problemen veroorzaakt".

Vrijdag 19 December 2014 - 17:35:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerikaans kuuroord laat gasten badderen in bierAD - Buitenland

Nederland neemt er geen genoegen mee dat Rusland het strafrechtelijk vooronderzoek naar de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou
Vrijdag 19 December 2014 - 17:26:00 - AD - Buitenland
 

Ruslands militaire doctrine blijft defensiefDe Volkskrant - Buitenland

De minderbroeders franciscanen, een van de ordes binnen de franciscaanse familie, zijn door fraude in grote financiële problemen gekomen. Dat heeft het hoofd van de orde, de Amerikaan Michael Perry, in een brief laten weten. De penningmeester van de orde is afgetreden.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:22:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gesjoemel brengt franciscanen aan bedelstafDe Volkskrant - Buitenland

Markus Persson, de bedenker van Minecraft, heeft in Beverly Hills een huis ter waarde van 70 miljoen dollar gekocht. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Het is het duurste huis van Beverly Hills. Persson was verwikkeld in een biedingsoorlog met onder andere Jay-Z en Beyoncé, maar trok uiteindelijk aan het langste eind.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bedenker Minecraft koopt huis van 70 miljoenDe Volkskrant - Buitenland

Een opiniepeiling in de Spaanse regio Catalonië heeft voor het eerst sinds 2012 een meerderheid opgeleverd tegen onafhankelijkheid. Een onderzoekscentrum van de Catalaanse overheid meldde volgens Spaanse media dat 45,3 procent van de ondervraagden tegen onafhankelijkheid zou stemmen als er een referendum over gehouden zou worden. 44,5 procent van de ondervraagden stelde dan voor afscheiding van Spanje te stemmen.
Vrijdag 19 December 2014 - 16:47:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Peiling: Catalonië tegen afscheidingDe Volkskrant - Buitenland

Nederland neemt er geen genoegen mee dat Rusland het strafrechtelijk vooronderzoek naar de mishandeling van een Nederlandse diplomaat in Moskou heeft geschorst. De Russische ambassadeur is begin deze maand op het ministerie van Buitenlandse Zaken ontboden om die boodschap aan de Russen over te brengen.
Vrijdag 19 December 2014 - 16:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hackers: Beslissing Sony zeer verstandigRTL Nieuws - Buitenland

De hackergroep die met een cyberaanval Sony dwong de film The Interview niet uit te brengen, gaan verder met hun chantage.
Vrijdag 19 December 2014 - 16:28:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Koenders boos op Moskou om mishandelingszaakAD - Buitenland

Een vrouw in de Amerikaanse staat Maine is doodgereden, net nadat ze haar laatste dienst erop had zitten voor haar pensioen. Ze werd door een
Vrijdag 19 December 2014 - 16:22:00 - AD - Buitenland
 

Fataal ongeluk vrouw na laatste dienst voor pensioenAD - Buitenland

Welke Hollywoodfilm werd deze week geschrapt? En wie viel niet in de prijzen bij het Sportgala? Doe mee aan de wekelijkse nieuwsquiz en kom
Vrijdag 19 December 2014 - 16:11:00 - AD - Buitenland
 

Romeinse politie stuit op grootste corruptiezaak ooitNOS Nieuws - Buitenland

In Rome hebben politie en justitie nieuwe invallen gedaan bij maffiaverdachten. Zeker twaalf mensen zijn gearresteerd. Een van de arrestanten is zakenman Cristiano Guarnera. De politie nam 100 miljoen euro aan bezittingen van de zakenman in beslag.

"Dit is het grootste geval van corruptie dat ooit aan het licht is gekomen", zegt correspondent Rop Zoutberg. Door ambtenaren en agenten om te kopen kreeg de maffia de mogelijkheid om allerlei gemeentecontracten in de wacht te slepen. Het ging onder meer om het onderhoud, de schoonmaak maar ook de bouw van gemeentelijke instellingen.

De inval van vandaag is een vervolg op invallen en arrestaties die anderhalve week geleden in Rome zijn begonnen. Tientallen ambtenaren zijn al opgepakt. Onder de verdachten is ook de Romeinse oud-burgemeester Gianni Alemanno.

"Telkens als de onderzoekers aan een touwtje trekken, komen er weer nieuwe verdachten in beeld. De stad heeft zelfs overwogen om het hele gemeentebestuur te ontslaan", zegt Rop Zoutberg.

De gearresteerde bestuurders horen volgens justitie bij een crimineel netwerk dat zich schuldig maakt aan afpersing, bedreiging, corruptie en witwaspraktijken. Dat gebeurde allemaal via publieke fondsen van de gemeente Rome. Politie en justitie hebben eerder al beslag gelegd op 200 miljoen euro. Dat geld was verdeeld over rekeningen van de verdachten.

Vrijdag 19 December 2014 - 16:05:13 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Koenders boos op Moskou door mishandelingszaakDe Volkskrant - Buitenland

Als er inderdaad Noorse gevangenen wegens een cellentekort naar Nederland komen, dan zullen dat er 242 zijn. Dat hebben beide landen gisteren afgesproken, zo liet een woordvoerder van het ministerie van Justitie vrijdag weten na berichten in Noorse media. De parlementen van beide landen kunnen nog een stokje voor het plan steken.
Vrijdag 19 December 2014 - 15:51:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mogelijk 242 Noren in Nederlandse gevangenisDe Volkskrant - Buitenland

Turkije begint nog voor maart met het trainen en bewapenen van gematigde Syrische rebellen. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, vandaag gezegd.
Vrijdag 19 December 2014 - 15:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Video: wake voor slachtoffers PeshawarRTL Nieuws - Buitenland

In de Pakistaanse stad Karachi is een wake gehouden voor de slachtoffers van de aanslag op de school in Peshawar. Bij de aanslag door de Taliban kwamen zeker 135 kinderen om.
Vrijdag 19 December 2014 - 15:33:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Poetin nodigt Kim-Jong-un uit voor bezoekDe Volkskrant - Buitenland

Turkije heeft vandaag een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de islamitische prediker Fethullah Gülen, de grote rivaal van president Tayyip Recep Erdogan. Dat meldde de Turkse staatstelevisie. Erdogan beschuldigt Gülen ervan een coup te willen plegen.
Vrijdag 19 December 2014 - 15:14:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Steinmeier: geen extra sancties tegen RuslandNOS Nieuws - Buitenland

Extra Europese sancties tegen Rusland zijn niet zinvol en bovendien onverstandig. Dat zegt de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Steinmeier in een interview met weekblad Der Spiegel.

"Wie Rusland economisch op de knieën wil krijgen en denkt dat Europa daardoor veiliger wordt, vergist zich enorm", zegt Steinmeier. "Ik kan daar alleen maar voor waarschuwen."

Bij de eurotop van gisteren en vandaag in Brussel is gesproken over de sancties tegen Rusland. De Europese regeringsleiders hebben geen besluit genomen over nieuwe strafmaatregelen. Wel hebben ze de sancties tegen de Krim verscherpt.

"Rusland betaalt nu de prijs voor het vertrouwensverlies door de Oekraïne-crisis", zegt Steinmeier. Hij doelt daarmee onder meer op de enorme koersdaling van de roebel. Die economische crisis kan volgens hem ook tot politieke problemen leiden. "Het is niet in ons belang dat dit verder escaleert", aldus de minister.

Steinmeier was vandaag in Kiev voor ontmoetingen met president Porosjenko en premier Jatsenjoek. Hij heeft de Oekraïense regering opgeroepen om opnieuw met de separatisten in het oosten te praten. De Russische minister Lavrov en de leiders van de separatisten lijken ook bereid tot gesprekken.

Vrijdag 19 December 2014 - 14:18:14 - NOS Nieuws - Buitenland
 

WHO: een miljoen Syriërs gewondNOS Nieuws - Buitenland

Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië, in maart 2011, zijn een miljoen mensen gewond geraakt. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gemeld. Het dodental staat volgens schattingen van de Verenigde Naties op meer dan 200.000. In Syrië wonen 18 miljoen mensen.

De vertegenwoordiger van de WHO in Syrië, Elizabeth Hoff, zegt dat veel mensen in Syrië geamputeerde ledematen hebben. "Dat is het grootste probleem", aldus Hoff. Aantallen noemde ze niet.

De WHO zegt dat de situatie wordt verergerd door de implosie van het zorgsysteem. Ongeveer de helft van alle ziekenhuizen in Syrië is dicht en daardoor krijgen lang niet alle gewonden een goede behandeling. Dat kan leiden tot blijvende gevolgen.

Vaccinaties

Ook gewone ziektes komen vaker voor. Voor de oorlog was volgens de WHO 90 procent van de Syriërs gevaccineerd tegen veelvoorkomende virussen, nu is dat nog maar 52 procent. Ook de slechte kwaliteit van het drinkwater leidt tot meer ziektegevallen.

Hoff zegt dat het regime van president Assad transporten met onder meer spuiten en verbanden vaak tegenhoudt. "De overheid keurt sporadisch iets goed", klaagt ze.

Vrijdag 19 December 2014 - 13:57:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Geen satellietbeelden van neerschieten MH17’NRC Handelsblad - Buitenland

In Pakistan zijn twee terroristen geëxecuteerd. Het zijn de eerste executies sinds het land woensdag aankondigde de doodstraf weer in te voeren, na het door de Talibaan aangerichte bloedbad op een school in Peshawar.
Vrijdag 19 December 2014 - 13:50:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dader Spanje wanhopig na faillissementRTL Nieuws - Buitenland

Met hoge snelheid en een auto met gasflessen reed hij in op de pui van het partijkantoor van de Partido Popular in Madrid. De 37-jarige dader was wanhopig en gaf de overheid de schuld van zijn faillisement.
Vrijdag 19 December 2014 - 13:48:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Lugubere attractie: lijk ebolaslachtoffer urenlang op straatRTL Nieuws - Buitenland

De strijd tegen ebola is zwaar, helemaal omdat de bevolking de hygiëneregels
vaak niet volgt. Op beelden uit Sierra Leone is de zien dat het lichaam van
een ebolaslachtoffer urenlang op straat ligt. En afstand houden doen
omstanders niet.

Vrijdag 19 December 2014 - 13:30:57 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Eerste executies voltrokken in PakistanNRC Handelsblad - Buitenland

Hidayet Karaca moet van een Turkse rechtbank in Istanbul langer in de cel blijven. Hij is de topman van de nieuwszender Samanyolu die loyaal is aan Fethullah Gülen, de rivaal van de Turkse president Tayyip Erdogan. Ook drie andere mensen blijven langer vastzitten, schrijft persbureau Reuters.
Vrijdag 19 December 2014 - 13:02:10 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Uitvaartondernemers weigeren lijk gijzelnemer SydneyRTL Nieuws - Buitenland

Islamitische uitvaartondernemers in Australië weigeren het lichaam van de man die maandag zeventien mensen gijzelde in café in Sydney. Man Haron Monis kan daardoor waarschijnlijk geen islamitische begrafenis krijgen.
Vrijdag 19 December 2014 - 12:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Turkije vaardigt arrestatiebevel uit tegen rivaal ErdoganDe Volkskrant - Buitenland

In Syrië zijn al zeker 1 miljoen mensen gewond geraakt sinds het uitbreken van de burgeroorlog. In het land woedt al ruim drie jaar een bloedige strijd tegen het regime van president Bashar al-Assad.
Vrijdag 19 December 2014 - 12:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Miljoen mensen gewond geraakt door burgeroorlog SyriëDe Volkskrant - Buitenland

Door een vulkaanuitbarsting in Indonesië zijn zeker negen mensen gewond geraakt. Ook is iemand vermist, meldden de autoriteiten.
Vrijdag 19 December 2014 - 12:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Topman Turkse nieuwszender moet van rechtbank langer in de cel blijvenNRC Handelsblad - Buitenland

Het justitiepaleis in Brussel is vanmiddag rond 12.00 uur ontruimd vanwege een bommelding. Volgens een journalist van de VRT is er bij onderzoek een pakketje gevonden en tot ontploffing gebracht.
Vrijdag 19 December 2014 - 12:24:20 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Russische banken in de problemenDe Volkskrant - Buitenland

Russische aanklagers hebben vandaag tien jaar gevangenisstraf geëist tegen de Kremlincriticus Aleksej Navalny. Samen met zijn broer Oleg wordt hij beschuldigd van het achteroverdrukken bij twee bedrijven van omgerekend ruim 400.000 euro en witwassen.
Vrijdag 19 December 2014 - 11:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Spanjaard rijdt partijkantoor binnen met auto vol gasflessenRTL Nieuws - Buitenland

Groot alarm in Madrid: daar is een man het partijkantoor een politieke partij binnengereden met een auto. Die auto zat vol met gasflessen. De politie zette een robot in om de plek te verkennen.
Vrijdag 19 December 2014 - 11:39:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

‘Justitiepaleis Brussel ontruimd - verdacht pakketje tot ontploffing gebracht’NRC Handelsblad - Buitenland

Tegen Kremlin-criticus Alexei Navalny is tien jaar celstraf geëist voor het achteroverdrukken van meer dan dertig miljoen roebel. Tegen zijn broer Oleg is acht jaar geëist.
Vrijdag 19 December 2014 - 11:35:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britten in ban van dood drie jonge jongensRTL Nieuws - Buitenland

Een bende pedofielen, met in hun midden hooggeplaatste politici, zou verantwoordelijk zijn voor de dood van drie jonge jongens in Engeland.
Vrijdag 19 December 2014 - 11:04:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Iraakse Koerden verslaan IS bij Sinjar-gebergteDe Volkskrant - Buitenland

Bij een familiedrama in de buurt van de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Dat heeft de politie bevestigd. Volgens diverse Australische media zijn de kinderen met messteken om het leven gebracht. Een 34-jarige vrouw is gewond naar een ziekenhuis vervoerd.
Vrijdag 19 December 2014 - 10:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Verdachten van aanslag school Pakistan opgepaktNOS Nieuws - Buitenland

In Pakistan zijn zeker vier mensen opgepakt in verband met de bloedige aanslag op een school, waarbij zeker 155 doden vielen. De vier zijn opgespoord via een simkaart die een van de terroristen zou hebben gebruikt tijdens de aanslag.

De kaart stond geregistreerd op naam van een van de verdachten, een vrouw. Ook een lokale handelaar in mobiele telefoons is gearresteerd, meldt de Pakistaanse krant Dawn. De verdachten zijn opgepakt in de oostelijke stad Hasilpur.

Gisteren werd bekend dat de politie in Karachi twee Talibanstrijders heeft opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de planning van de aanslag op de school, waar vooral kinderen van militairen les krijgen.

Drie dagen geleden pleegden zelfmoordterroristen van de Pakistaanse Taliban een aanval op de militaire school in de noordwestelijke stad Peshawar. Volgens een woordvoerder was de aanval een reactie op operaties van het leger die tegen de Taliban gericht zijn. Zeker 135 kinderen kwamen om.

Een dag na het bloedbad hief de Pakistaanse premier Nawaz Sharif het verbod op de doodstraf voor terroristen op. Na de aanslag valt het leger voortdurend stellingen aan van de Taliban.

In de nacht van woensdag op donderdag werden zeker 57 strijders gedood. Het leger meldde vandaag dat het zeker 32 strijders in het grensgebied met Afghanistan heeft gedood bij een hinderlaag, en zeker 27 bij gevechten.

Vrijdag 19 December 2014 - 10:05:54 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Acht kinderen omgekomen bij Australisch familiedramaDe Volkskrant - Buitenland

Vier mensen zijn opgepakt door de Pakistaanse politie, omdat ze betrokken zouden zijn bij de bloedige aanslag op een school van afgelopen dinsdag. Daarbij kwamen 155 mensen om, onder wie 135 kinderen en de zeven aanvallers. Dat meldt het Pakistaanse medium Dawn.
Vrijdag 19 December 2014 - 10:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vier arrestaties na grote aanslag op school PakistanDe Volkskrant - Buitenland

De beurswaarde van Google is tegenwoordig hoger dan die van alle bedrijven op de Russische beurs bij elkaar. De totale waarde van de Russische aandelenmarkt kwam gisteren uit op 325 miljard dollar, terwijl Google meer dan 340 miljard dollar waard is. Dat blijkt uit cijfers van persbureau Bloomberg.
Vrijdag 19 December 2014 - 09:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tien jaar cel geëist tegen prominente Kremlin-criticusNRC Handelsblad - Buitenland

Een man is in Madrid gearresteerd nadat hij met een auto met twee gascilinders op het hoofdkantoor van de partij Partido Popular (PP) was ingereden.
Vrijdag 19 December 2014 - 09:51:25 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkse spionnen opgepakt in DuitslandNOS Nieuws - Buitenland

In Duitsland zijn gisteren drie Turken opgepakt op verdenking van spionage. Het gaat om twee mannen van 58 en een van 33 jaar. Justitie zegt dat ze in Duitsland Turkse landgenoten in de gaten hielden en informatie over hen doorspeelden naar de Turkse geheime dienst.

Twee verdachten zijn opgepakt op het vliegveld van Frankfurt, de derde in zijn woonplaats in Noordrijn-Westfalen. Ze worden vandaag voorgeleid.

De Duitse justitie had het drietal al een tijdje in het vizier. Een onderzoeksrechter vaardigde op 11 november een arrestatiebevel uit; tot gisteren zijn de spionnen nog geobserveerd.

Vrijdag 19 December 2014 - 09:08:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Google meer waard dan gehele Russische aandelenmarktDe Volkskrant - Buitenland

De Pakistaanse regering zwoer na de bloedige aanval op een school in Peshawar dat strijders van de Taliban hun leven niet zeker waren en houdt woord. Vandaag zijn opnieuw tientallen extremisten gedood, meldden CNN en het Pakistaanse medium Dawn.
Vrijdag 19 December 2014 - 09:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pakistan doodt weer tientallen TalibanstrijdersDe Volkskrant - Buitenland

Hoge moslimgeestelijken van Al Qaida hebben onderhandeld over de vrijlating van de Amerikaanse hulpverlener Peter Kassig, die op 16 november door IS in Syrië werd onthoofd. De FBI was op de hoogte van de gesprekken. Dat onthult The Guardian.
Vrijdag 19 December 2014 - 09:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Betrokkenen bloedbad school in Pakistan opgepaktRTL Nieuws - Buitenland

In Pakistan zijn vier extremisten opgepakt. Ze worden ervan verdacht dat ze betrokken zijn bij de bloedige aanslag op een school in Peshawar eerder deze week.
Vrijdag 19 December 2014 - 08:56:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Tientallen taliban gedood na aanslag op school in PakistanRTL Nieuws - Buitenland

Het Pakistaanse leger heeft weer tientallen Talibanstrijders gedood. Dat is een reactie op het feit dat de extremisten dinsdag een bloedige aanslag pleegden op een school in Peshawar.
Vrijdag 19 December 2014 - 08:49:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Buurt in shock na gruwelijke moordpartijRTL Nieuws - Buitenland

Met afgrijzen en ongeloof reageren omwonenden op het gruwelijke nieuws dat er acht buurkinderen zijn doodgestoken in het Australische Cairns. De politie tast nog in het duister over wie de dader is van de moordpartij.
Vrijdag 19 December 2014 - 08:42:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Man rijdt in op kantoor Spaanse VolkspartijNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een offensief van het Pakistaanse leger in het noordwesten van het land zijn 67 Talibaanstrijders gedood. Het gaat om een vergeldingsactie voor de aanslag op een school in Pershawar eerder deze week, waarbij 148 mensen omkwamen, onder wie veel kinderen.

Vrijdag 19 December 2014 - 08:39:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Koerden claimen belangrijke zege op ISRTL Nieuws - Buitenland

Koerdische strijders zeggen dat zij IS een gevoelige nederlaag hebben bezorgd. De Koerden zouden de belegering van de berg Sinjar hebben doorbroken.
Vrijdag 19 December 2014 - 07:51:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Pakistaans leger doodt 67 TalibaanstrijdersNRC Handelsblad - Buitenland

De Cubaanse ambassadeur in Den Haag vraagt Nederlandse bedrijven in Cuba te investeren, nu de relaties tussen de Verenigde Staten en Cuba aan de betere hand zijn.

Vrijdag 19 December 2014 - 07:04:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Cuba vraagt Nederlandse bedrijven om investeringenNRC Handelsblad - Buitenland

De regeringsleiders van de EU-landen kunnen zich vinden in de plannen voor een Europees investeringsfonds. Dat maakte EU-president Donald Tusk vannacht. Het is daarom nu aan de Europese Commissie om met wetgeving te komen.
Vrijdag 19 December 2014 - 06:56:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie: Gewonde vrouw moeder van gedode kinderenRTL Nieuws - Buitenland

De politie bevestigt dat de 34-jarige vrouw de moeder is in ieder geval van zeven van de acht kinderen die zijn omgekomen in een huis in het Australische Cairns.
Vrijdag 19 December 2014 - 06:55:42 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Acht kinderen doodgestoken in AustraliëRTL Nieuws - Buitenland

Bij een steekpartij in de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Hun 34-jarige moeder raakte gewond.
Vrijdag 19 December 2014 - 02:01:16 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Duitsland wijst meer asielzoekers uitRTL Nieuws - Buitenland

In Duitsland is niet alleen het aantal asielaanvragen gegroeid, maar ook het aantal uitzettingen. Het heeft dit jaar al zeker 9255 asielzoekers uitgezet.
Donderdag 18 December 2014 - 21:49:45 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Zoektocht crashsite MH17 gaat na winter verderRTL Nieuws - Buitenland

Op de plek waar vlucht MH17 is neergestort, wordt na de vorstperiode weer verder gezocht. Mogelijk liggen er nog menselijke resten.
Donderdag 18 December 2014 - 17:25:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

VS: Alle MH17-data aan Nederland gegevenRTL Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten hebben al hun data over MH17-crash overgedragen aan Nederland en de internationale luchtvaartautoriteit ICAO. Dat zegt de Amerikaanse onderminister voor Europese Zaken, Victoria Nuland.
Donderdag 18 December 2014 - 17:16:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Daklozen krijgen een slaapzak van de pausRTL Nieuws - Buitenland

Paus Franciscus heeft vanwege zijn verjaardag ruim 400 slaapzakken geschonken aan Romeinse daklozen. De paus is 78 jaar geworden maar viert zijn verjaardag verder niet.
Donderdag 18 December 2014 - 16:21:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Hersendode vrouw in leven gehouden om babyRTL Nieuws - Buitenland

Een Ierse vrouw die al twee weken hersendood is, wordt in leven gehouden door artsen omdat het kind waarvan ze zwanger is, mogelijk kan overleven.
Donderdag 18 December 2014 - 15:05:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Waarom zijn de Noord-Koreanen zo boos?RTL Nieuws - Buitenland

Sony zal de omstreden film The Interview, over een moordcomplot tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, niet uitbrengen. Reden: anonieme bedreigingen.. Is het aannemelijk dat Noord-Korea daarachter zit? We vragen het aan Sico van der Meer, onderzoeker bij Instituut Clingendael.
Donderdag 18 December 2014 - 14:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Europese regeringsleiders stemmen in met investeringsfondsNRC Handelsblad - Buitenland

Bij een steekpartij in de Australische stad Cairns zijn acht kinderen omgekomen. Een 34-jarige vrouw, moeder van zeven van de kinderen, is gewond geraakt.

Donderdag 18 December 2014 - 13:57:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Acht kinderen dood bij steekpartij AustraliëNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie heeft opnieuw sancties opgelegd tegen Rusland die de handel en investeringen op het Oekraïense schiereiland de Krim moeten bemoeilijken. Zo wil de EU benadrukken dat het de annexatie van het eiland door Rusland niet accepteert.
Donderdag 18 December 2014 - 13:37:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

EU stelt nieuwe sancties in tegen RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

Boko Haram heeft bij een aanval op een klein Nigeriaans dorp in het noordoosten van het land 32 mensen gedood en meer dan honderd mensen, vooral vrouwen en kinderen, gegijzeld. Dat meldt het AFP. De Amerikaanse nieuwszender CNN spreekt van minstens 185 gegijzelden.
Donderdag 18 December 2014 - 12:29:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Boko Haram kidnapt opnieuw meer dan honderd vrouwenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Westen bouwt volgens president Vladimir Poetin een "virtuele muur" rond Rusland en heeft daarmee ook succes. De crisis die Rusland nu bedreigt, wordt voor 25 tot 30 procent beïnvloed door de sancties van Amerika en Europa, zei Poetin vandaag op zijn jaarlijkse persconferentie voor talrijke journalisten.
Donderdag 18 December 2014 - 11:59:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Fatwa uitgesproken tegen Franse schrijverRTL Nieuws - Buitenland

Tegen de Franse schrijver en journalist Kamel Daoud is een islamitische doodsvloek uitgesproken.
Donderdag 18 December 2014 - 10:57:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Poetin: Oekraïne-politiek signaal aan NAVO, tot hier, niet verderRTL Nieuws - Buitenland

Volgens de Russische president Poetin is na de val van de Berlijnse muur, die muur eenzijdig door de NAVO richting de grenzen van Rusland opgeschoven. Zijn Oekraïne-politiek is daar een antwoord op.
Donderdag 18 December 2014 - 10:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Spaanse ezelpletter gearresteerdRTL Nieuws - Buitenland

De politie in het Spaanse Luceda heeft de 150 kilo zware ezelpletter gearresteerd. Dat melden lokale media.
Donderdag 18 December 2014 - 10:19:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Live: Persconferentie president PoetinRTL Nieuws - Buitenland

Volg hier live de jaarlijkse persconferentie van de Russische president Vladimir Poetin. Een terugblik op het jaar waarbij honderden journalisten vragen zullen stellen. Hier synchroon in het Engels vertaald.
Donderdag 18 December 2014 - 08:28:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Poetin: Westen bouwt muur met sancties, maar Rusland heeft gelijkNRC Handelsblad - Buitenland

Anonieme zegslieden van het Witte Huis betichten Noord-Korea ervan de regie te voeren over een campagne van cyberterreur tegen filmstudio Sony. Het bedrijf trok gisteren The Interview terug na een reeks bedreigingen van hackers die eerder al bij het bedrijf hadden ingebroken.
Donderdag 18 December 2014 - 07:41:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Witte Huis vermoedt dat Noord-Korea achter cyberaanval zit’NRC Handelsblad - Buitenland

De Colombiaanse rebellengroep FARC heeft eenzijdig en voor onbepaalde tijd een staakt-het-vuren afgekondigd vanaf 20 december. Dat maakte de groep gisteren bekend via zijn Twitter-account.
Donderdag 18 December 2014 - 07:14:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Cuba dolblij na toenadering VSRTL Nieuws - Buitenland

Nu de banden met Amerika aangehaald worden en het handelsembargo wordt versoepeld is Cuba euforisch.
Donderdag 18 December 2014 - 06:02:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

"Die chauffeurs zijn criminelen!"RTL Nieuws - Buitenland

"Diefstal is het!" Het zit mijn taxichauffeur in Bogotá flink dwars. Wereldwijd houdt taxidienst Uber de gemoederen bezig. En dus ook in Latijns-Amerika. De app, waarmee passagiers en chauffeurs met elkaar in contact worden gebracht, is ook hier illegaal. Want een taxivergunning komt er bij Uber-chauffeurs niet aan te pas.

Mijn taxichauffeur van vandaag heeft dan ook geen goed woord over voor zijn concurrenten: "Die chauffeurs zijn criminelen!"

Donderdag 18 December 2014 - 02:27:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Sony zwicht: The Interview niet te zienRTL Nieuws - Buitenland

Sony brengt The Interview helemaal niet meer uit. De film komt niet in de bioscopen, niet op dvd en ook verspreiding via bijvoorbeeld Netflix, is van de baan.
Donderdag 18 December 2014 - 00:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Britten vechten tegen IS: We bewaarden een kogel voor onszelfRTL Nieuws - Buitenland

Deze twee jonge Britse mannen zijn afgereisd naar Syrië om daar te vechten tegen IS. Jamie Read en James Hughes sloten zich aan bij de Koerden en vochten samen met hen tegen de extremistische terreurstrijders. Nu zijn ze terug en doen ze openhartig hun verhaal.
Woensdag 17 December 2014 - 22:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

FARC kondigt eenzijdig staakt-het-vuren afRTL Nieuws - Buitenland

De Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft een eenzijdig staakt-het-vuren voor onbepaalde tijd uitgeroepen.
Woensdag 17 December 2014 - 21:22:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Obama: Isolatie van Cuba werkte nietRTL Nieuws - Buitenland

De buren Cuba en Amerika hebben de deuren weer voorzichtig voor elkaar opengezet. Na geheime onderhandelingen is aangekondigd dat beide landen na ruim vijftig jaar de diplomatieke banden willen herstellen.
Woensdag 17 December 2014 - 21:10:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

FARC kondigt eenzijdig staakt-het-vuren afNRC Handelsblad - Buitenland

Een krijgsraad in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja heeft 54 militairen van het nationale leger ter dood veroordeeld wegens muiterij. Dat melden AFP en AP. De soldaten weigerden te vechten tegen terreurorganisatie Boko Haram omdat ze vonden dat ze te weinig wapens hadden.
Woensdag 17 December 2014 - 21:03:18 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

54 Nigeriaanse militairen ter dood veroordeeld wegens muiterijNRC Handelsblad - Buitenland

Het is goed dat Cuba en de Verenigde Staten hun diplomatieke betrekkingen herstellen, vindt minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders (PvdA). Ook andere landen en instituties reageren positief op de toenadering tussen de VS en Cuba.

Woensdag 17 December 2014 - 20:36:29 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Omstreden film zorgt voor angstige filmliefhebbersRTL Nieuws - Buitenland

Bij filmliefhebbers zit de schrik er goed in. In Los Angeles is The Interview al in première gegaan, maar in New York gaat de eerste voorstelling morgen niet door. Reden: alle bioscopen die de film laten zien worden bedreigd. Zelfs met de dood.
Woensdag 17 December 2014 - 20:35:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Russen doen nog snel dure aankopen; morgen is het nóg duurderRTL Nieuws - Buitenland

De Russische overheid probeert met man en macht de roebel te redden, maar het lukt niet. De prijzen gaan omhoog. Dus doen de Russen nog snel allerlei dure aankopen, zo ziet Ruslandcorrespondent Olaf Koens. Want: alles uit het buitenland is morgen nog duurder.
Woensdag 17 December 2014 - 20:23:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Paus had groot aandeel in verzoening VS - CubaRTL Nieuws - Buitenland

Het Vaticaan heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de diplomatieke toenadering tussen de Verenigde Staten en Cuba. Paus Franciscus schreef zelfs persoonlijk brieven aan de presidenten Obama en Castro, om de twee nader tot elkaar te brengen.
Woensdag 17 December 2014 - 18:38:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Positieve reacties op toenadering VS en CubaNRC Handelsblad - Buitenland

Het is het Griekse parlement vanavond - zoals verwacht - niet gelukt om een president te kiezen. De enige beschikbare kandidaat Stavros Dimas kreeg slechts 160 van de 200 benodigde stemmen, schrijft persbureau AP. Daardoor is een tweede stemronde nodig, die op 23 december wordt gehouden.
Woensdag 17 December 2014 - 18:30:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Tweede stemronde nodig bij presidentsverkiezingen GriekenlandNRC Handelsblad - Buitenland

Pijnlijker wordt het niet. Ben je druk in discussie met je broer op C-SPAN, belt opeens je moeder. De politiek betrokken vrouw wilde toch even laten weten dat ze niet zo blij was met haar kibbelende zoons.
Woensdag 17 December 2014 - 18:02:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

“Oh God, it’s mom.” Geïrriteerde moeder belt zoons live op C-SPANNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse president Barack Obama wil de banden met Cuba aanhalen. De Cubaanse leider Raúl Castro heeft dit bevestigd. De toenadering tussen de twee landen komt na een gevangenenruil eerder vandaag en zou een grote koerswijziging betekenen na 55 jaar vijandigheid.

Woensdag 17 December 2014 - 16:01:40 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama zoekt diplomatieke toenadering Cuba - ‘historische dag’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Duitse kabinet heeft vandaag een akkoord bereikt over de internationaal omstreden plannen om tol te heffen op snelwegen en provinciale wegen. Na maanden van onderhandelingen kan het wetsvoorstel nu door naar de Bondsdag, het Duitse Parlement.
Woensdag 17 December 2014 - 15:23:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Duitse kabinet akkoord over tolplan, het is nu aan de BondsdagNRC Handelsblad - Buitenland

Cuba heeft vandaag twee Amerikanen vrijgelaten. Het gaat om Alan Gross, die vijf jaar gevangen zat, en een onbekende Amerikaan die vanwege "veiligheidsredenen" anoniem blijft, hij zat twintig jaar vast. Dat melden meerdere Amerikaanse media op basis van anonieme overheidsfunctionarissen.
Woensdag 17 December 2014 - 13:16:22 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Grote gevangenenruil tussen Cuba en VS - zicht op betere betrekkingen’NRC Handelsblad - Buitenland

Het Europees Parlement vindt dat Palestina in principe moet worden erkend als staat. Maar dat moet wel hand in hand gaan met een vooruitgang bij vredesonderhandelingen met Israël. Dat stelt een ruime meerderheid van de parlementariërs vanmiddag in Straatsburg, schrijft persbureau ANP.
Woensdag 17 December 2014 - 11:29:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Europees Parlement: Palestina moet ‘in principe’ worden erkend als staatNRC Handelsblad - Buitenland

De Church of England heeft vandaag de eerste vrouwelijke bisschop ooit aangewezen. Dat meldt persbureau Reuters.
Woensdag 17 December 2014 - 10:42:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Eerste vrouwelijke bisschop Engeland aangewezenNRC Handelsblad - Buitenland

Na dreigementen van een groep hackers aan het adres van Sony en filmbezoekers is besloten de filmpremière van The Interview niet door te laten gaan.
Woensdag 17 December 2014 - 10:36:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Filmpremière afgelast na dreigementen aan adres SonyNRC Handelsblad - Buitenland

Het Gerecht van Eerste Aanleg van de Europese Unie heeft vanochtend een beslissing van de EU om Hamas op de lijst van terreurorganisaties te houden, nietig verklaard. In afwachting van een hoger beroep blijven tegoeden van de Palestijnse beweging voor de duur van drie maanden bevroren.
Woensdag 17 December 2014 - 09:00:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Europese rechter: haal Hamas van lijst terroristische organisatiesNRC Handelsblad - Buitenland

In de nasleep van de aanslag op een school heeft Pakistan het moratorium op de doodstraf opgeheven. Bij de aanslag gisteren vielen 141 dodelijke slachtoffers, van wie 132 kinderen.
Woensdag 17 December 2014 - 08:59:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Pakistan gaat doodstraf weer uitvoeren na aanslag op schoolNRC Handelsblad - Buitenland

De schutter die maandag zeventien mensen gegijzeld hield in Sydney stond vroeger op een speciale lijst van de veiligheidsdiensten, maar is daar enkele jaren om onduidelijke redenen weer van afgehaald. Dat heeft de premier van Australië, Tony Abbott, woensdag gezegd.
Woensdag 17 December 2014 - 07:48:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gijzelnemer Sydney heeft op zwarte lijst gestaanNRC Handelsblad - Buitenland

De politie van Los Angeles gaat komiek Bill Cosby niet vervolgen wegens vermeende aanranding van een vrouw in de Playboy Mansion in 1974. De zaak is verjaard, aldus de politie.
Dinsdag 16 December 2014 - 23:16:05 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Geen vervolging Bill Cosby voor vermeende aanranding in 1974NRC Handelsblad - Buitenland

Tussen de wrakstukken van het toestel dat betrokken was bij MH17-ramp zijn nog menselijke resten gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het OM gezegd tegen Omroep Brabant.
Dinsdag 16 December 2014 - 18:20:06 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Menselijke resten gevonden tussen wrakstukken MH17NRC Handelsblad - Buitenland

Jeb Bush, de broer en zoon van de Amerikaanse ex-presidenten George W. Bush en George H.W. Bush, lijkt in 2016 een gooi naar het presidentschap te willen doen. Bush zei vandaag op Facebook en Twitter dat hij "actief de mogelijkheid verkent om voor het presidentschap van de Verenigde Staten te gaan".
Dinsdag 16 December 2014 - 15:40:09 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Jeb Bush ‘overweegt’ gooi te doen naar het presidentschapNRC Handelsblad - Buitenland

Ayhan Güner (42) stond bekend als een hooligan. Totdat hij deelnam aan de massale anti-regeringsprotesten in Istanbul vorig jaar zomer. Nu ben ik een terrorist”, zegt hij spottend. Vandaag komt de Besiktas-fan voor de rechter. (€)
Dinsdag 16 December 2014 - 15:33:39 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hooligan en held van ‘Taksim’ vindt levenslang krijgen een eerNRC Handelsblad - Buitenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor het chikungunya-virus, een virus dat wordt overgedragen door muggen die je overdag steken, nu steeds meer mensen in het Caribisch gebied besmet raken. Op Curaçao zouden volgens de GGD al 20.000 mensen besmet zijn.
Dinsdag 16 December 2014 - 14:41:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

RIVM waarschuwt voor ziekte chikungunya na uitbraak CaraïbenNRC Handelsblad - Buitenland

Het Pakistaanse leger meldt dat de zesde schutter van de groep Talibanstrijders die vanochtend een school in de stad Peshawar aanvielen, is gedood.
Dinsdag 16 December 2014 - 14:01:46 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Aanval van Talibaan op Pakistaanse school ten einde, alle schutters doodNRC Handelsblad - Buitenland

Experts van de Verenigde Naties roepen de Nederlandse regering op om noodhulp te bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers voor Kerst.
Dinsdag 16 December 2014 - 11:51:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Bijna 200 doden bij slag om belangrijke legerbasis in Syrië’NRC Handelsblad - Buitenland

Bij een aanval door de Talibaan op een school in de noordwestelijke Pakistaanse stad Peshawar zijn zeker 126 mensen omgekomen, onder wie 84 kinderen. Dat hebben de autoriteiten gezegd. 122 mensen raakten gewond. Het dodental kan nog oplopen.
Dinsdag 16 December 2014 - 07:55:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Talibaan bestormen school in Pakistan, 84 scholieren gedoodNRC Handelsblad - Buitenland

De gijzeling in een café in Sydney, waarbij twee mensen en de dader om het leven kwamen, is een “verschrikkelijke en onbeschrijfelijk tragische gebeurtenis”. Dat zei de Australische premier Tony Abbott vanochtend tijdens een persconferentie.
Dinsdag 16 December 2014 - 07:38:31 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Abbott: gijzeling onbeschrijfelijk tragische gebeurtenisNRC Handelsblad - Buitenland

De Russische Centrale Bank heeft het rentetarief vannacht flink opgehoogd van 10,5 naar 17 procent. Dit in een poging om de koers van de Russische roebel te stabiliseren.
Maandag 15 December 2014 - 22:40:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Forse renteverhoging in RuslandNRC Handelsblad - Buitenland

Er is geen God behalve Allah en Mohammed is zijn boodschapper. Een vlag met die tekst moesten gijzelaars in een café in Sydney vandaag omhooghouden van hun gijzelnemer, volgens een politiebron de Iraanse zelfverklaarde geestelijke Man Haron Monis. Wie was hij?
Maandag 15 December 2014 - 19:52:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Wie was Man Haron Monis, de Iranïër die zeventien Australiërs gijzelde?NRC Handelsblad - Buitenland

Bij de gijzeling in een café in Sydney zijn drie mensen omgekomen, onder wie de gijzelnemer. Dat heeft de politie gezegd op een persconferentie. Er werden in totaal zeventien mensen vastgehouden in het café. Vijf van hen liepen vanochtend al uit het café.
Maandag 15 December 2014 - 18:39:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie: drie doden bij gijzeling café Sydney, onder wie gijzelnemerNRC Handelsblad - Buitenland

De gijzeling vanochtend in Gent blijkt helemaal geen gijzeling te zijn geweest. De 18-jarige man die de politie had verteld dat hij met kalasjnikovs werd bedreigd door vier mannen, wordt aangeklaagd voor het doen van een valse melding.
Maandag 15 December 2014 - 15:17:12 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gentse ‘gijzeling’ blijkt verzinsel - aanklacht wegens valse meldingNRC Handelsblad - Buitenland

De politie heeft een einde gemaakt aan de gijzeling in een café in Sydney. Zwaar bewapende agenten deden een inval in het café. Sommige media melden dat twee mensen zijn omgekomen, onder wie de gijzelnemer.
Maandag 15 December 2014 - 13:22:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Politie maakt een einde aan gijzeling café SydneyNRC Handelsblad - Buitenland

De gijzeling in een appartementencomplex in de Belgische stad Gent is voorbij. Het parket heeft dit aan de Vlaamse omroep VRT gemeld. Er zijn in ieder geval drie personen gearresteerd, onduidelijk is nog of er ook een vierde is aangehouden.
Maandag 15 December 2014 - 10:52:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Gijzeling Gent is voorbij, drie mannen gearresteerd’NRC Handelsblad - Buitenland

Taxichauffeurs hebben vanochtend Parijs stilgelegd uit protest tegen oneerlijke concurrentie van Uber en UberPOP. Met een langzaamaanactie veroorzaakten de chauffeurs honderden kilometers file. Intussen meldt de Franse regering dat UberPOP vanaf 1 januari 2015 verboden is.
Maandag 15 December 2014 - 10:10:17 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Taxichauffeurs in Parijs voeren actie tegen UberPOPNRC Handelsblad - Buitenland

De VVD en het CDA willen dat de Europese Unie de financiële steun aan Turkije opschort of beperkt. Dat zeggen de partijen bij monde van Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mark Verheijen (VVD).
Maandag 15 December 2014 - 10:02:45 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

VVD en CDA willen einde EU-steun aan TurkijeNRC Handelsblad - Buitenland

In de Belgische stad Gent zijn vier gewapende mannen vanochtend een appartementsgebouw binnengedrongen. Volgens de politie zou het om een gijzeling kunnen gaan. De omgeving is afgesloten en momenteel bereidt een interventieteam een actie voor.
Maandag 15 December 2014 - 09:18:24 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gewapende mannen dringen appartementsgebouw Gent binnenNRC Handelsblad - Buitenland

In België is het vandaag een nationale stakingsdag. Sinds gisteravond hebben vakbonden het grootste deel van het land platgelegd als protest tegen geplande bezuinigingen van de regering. De staking duurt nog tot vanavond 22.00 uur.
Maandag 15 December 2014 - 08:53:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nationale staking België - geen treinen, vluchten of schepenNRC Handelsblad - Buitenland

Na Rusland en Canada wil nu ook Denemarken het eigendom opeisen van de Noordpool en alle grondstoffen die daar in de grond zitten. Volgens de Denen hebben zij het meeste recht op het poolgebied.
Maandag 15 December 2014 - 07:56:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Denemarken wil de Noordpool en alle grondstoffen daaronderNRC Handelsblad - Buitenland

De autoriteiten in Hongkong hebben vanochtend ook het allerlaatste van de drie protestkampen in de stad ontruimd. Zo wordt er na ruim twee maanden geen plek in de stad meer bezet door demonstranten die meer democratie eisen. De leider van Hongkong, C.Y. Leung, spreekt nu van het einde van het protest.
Maandag 15 December 2014 - 07:10:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Allerlaatste protestkamp Hongkong nu ook ontruimd - ‘protest voorbij’NRC Handelsblad - Buitenland

Dit weekend protesteerden opnieuw tienduizenden Amerikanen tegen hard optreden van de politie. De bedenker van ‘zero tolerance’, George Kelling, was jarenlang een held. Nu wordt hij gezien als veroorzaker van het politiegeweld. (€)
Maandag 15 December 2014 - 03:28:23 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

De opkomst en ondergang van zero toleranceNRC Handelsblad - Buitenland

Een nog onbekend aantal mensen wordt al urenlang door een gewapende man gegijzeld in een café in de Australische stad Sydney. Inmiddels hebben vijf mensen weten te ontsnappen.
Zondag 14 December 2014 - 22:08:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gijzeling Sydney: vijf mensen ontsnapt, ‘politie weet wie gijzelnemer is’NRC Handelsblad - Buitenland

Sinds vanavond 22.00 uur kan 24 uur lang geen enkel vliegtuig opstijgen of landen in België vanwege de nationale staking morgen. Alle vluchten op Brussels Airport zijn geannuleerd.

De Belgische bonden protesteren tegen de bezuinigingen van de nieuwe centrum-rechtse regering…

Zondag 14 December 2014 - 19:59:53 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

24 uur lang geen vluchten van en naar België, treinen bomvolNRC Handelsblad - Buitenland

Strijders van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) hebben negentien Iraakse politieagenten onthoofd. Dat zegt een bron binnen de veiligheidsdiensten tegen het Spaanse persbureau EFE.

De moorden zijn gepleegd in de westelijke provincie al-Anbar, ten zuidwesten van de hoofdstad Ramadi. IS zou…

Zondag 14 December 2014 - 19:13:41 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘IS onthoofdt negentien Iraakse agenten’NRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie heeft de invallen van de Turkse politie bij verschillende media sterk veroordeeld. De invallen eerder vandaag bij mediabedrijven maken inbreuk op de persvrijheid en druisen in tegen Europese waarden.
Zondag 14 December 2014 - 13:44:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

EU veroordeelt invallen bij Turkse media - ‘daar blijft het bij’NRC Handelsblad - Buitenland

Reddingswerkers halen nog steeds lichamen onder het puin vandaan in centraal Indonesië, waar minstens 32 mensen zijn omgekomen door aardverschuivingen. Nog 76 mensen worden vermist.
Zondag 14 December 2014 - 11:52:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nog steeds lichamen onder puin door aardverschuivingen IndonesiëNRC Handelsblad - Buitenland

In Japan worden vandaag parlementsverkiezingen gehouden. Het ziet ernaar uit dat de partij van premier Shinzo Abe een grote overwinning zal behalen.
Zondag 14 December 2014 - 10:39:19 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Exitpolls: enorme winst partij Abe bij parlementsverkiezingen JapanNRC Handelsblad - Buitenland

Op de klimaattop in Lima tussen 190 landen is vanmorgen vroeg een akkoord bereikt. Ze zijn het eens geworden over een raamwerk voor een nieuw klimaatverdrag, dat volgend jaar tijdens een top in Parijs kan worden getekend.
Zondag 14 December 2014 - 09:59:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Akkoord over raamwerk klimaatverdrag op top in LimaNRC Handelsblad - Buitenland

De Turkse politie is een televisiestation en een krantenredactie binnengevallen. Beide mediaorganisaties staan dichtbij Fethullah Gulen, rivaal van president Erdogan. Enkele mensen zijn gearresteerd.
Zondag 14 December 2014 - 08:42:27 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Turkse politie valt mediaorganisaties binnenNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse Senaat heeft de begroting voor volgend jaar goedgekeurd. Daarmee is een shutdown van de regering afgewend.
Zondag 14 December 2014 - 07:59:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Amerikaanse Senaat stelt begroting voor volgend jaar vastNRC Handelsblad - Buitenland

In New York, Washington en Boston hebben gisteren duizenden mensen gedemonstreerd tegen politiegeweld. De marsen zijn vreedzaam verlopen.
Zaterdag 13 December 2014 - 22:45:30 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Protestmarsen politiegeweld vreedzaam verlopenNRC Handelsblad - Buitenland

De Senaat in de Verenigde Staten ingestemd met een tijdelijke begroting, waarmee een directe shutdown van de overheid, zoals vorig oktober gebeurde, in ieder geval tot woensdag vermeden wordt.
Zaterdag 13 December 2014 - 21:39:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Verenigde Staten en China botsen tijdens top over klimaatakkoordNRC Handelsblad - Buitenland

Martin Schulz, de huidige voorzitter van het Europees Parlement, krijgt volgend jaar de Internationale Karelsprijs van Aken uitgereikt vanwege zijn "uitstekende vertegenwoordiging voor de opleving van de Europese democratie", meldt persbureau ANP. De prestigieuze prijs wordt al sinds 1950 door de Duitse stad gegeven aan mensen die zich bijzonder hebben ingezet voor de Europese eenwording.
Zaterdag 13 December 2014 - 12:22:33 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Karelsprijs voor voorzitter Europees Parlement Martin SchulzNRC Handelsblad - Buitenland

In de Afghaanse provincie Helmand zijn twaalf hulpmedewerkers gedood die bezig waren met het ruimen van mijnen. Twaalf andere medewerkers zijn bij de aanval gewond geraakt.
Zaterdag 13 December 2014 - 11:00:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Twaalf mijnenruimers in Afghanistan gedood door TalibaanNRC Handelsblad - Buitenland

In de Noorse hoofdstad Oslo is apparatuur ontdekt waarmee alle telefoon- en dataverkeer in het Noorse bestuurscentrum kan worden onderschept. De Noorse overheid onderzoekt sinds vandaag wie in het Regeringskwartier en op andere belangrijke plekken in de stad het afluisternetwerk heeft opgezet.
Zaterdag 13 December 2014 - 07:16:16 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Afluisternetwerk gevonden in politiek hart NoorwegenNRC Handelsblad - Buitenland

Bij de digitale aanval op Belgacom kon de Britse geheime dienst veel meer communicatie onderscheppen dan tot nu toe werd aangenomen. De Britten konden niet alleen zien wie met wie belde of mailde, maar ook de inhoud van die communicatie inzien.
Vrijdag 12 December 2014 - 21:35:49 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Britse spionage bij Belgacom ging veel verder dan bekendNRC Handelsblad - Buitenland

Barack Obama is tevreden met het akkoord over de begroting van de overheidsfinanciën dat vanochtend gesloten werd. De Amerikaanse president noemde het compromisbesluit, dat maar weinig steun geniet onder zijn partijgenoten, een product van samenwerking tussen Republikeinen en Democraten.

Vrijdag 12 December 2014 - 20:30:13 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Obama tevreden met begroting vanwege financiering strijd ebolaNRC Handelsblad - Buitenland

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag zet een onderzoek stil naar oorlogsmisdaden in Darfur. Dat doet zij naar eigen zeggen omdat de Veiligheidsraad te weinig actie heeft ondernomen om de verdachten, waaronder de Soedanese president Omar al-Bashir, te arresteren.
Vrijdag 12 December 2014 - 18:16:54 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Internationaal Strafhof staakt nu ook onderzoek DarfurNRC Handelsblad - Buitenland

Miljoenen Italianen hebben gestaakt tegen de bezuinigings- en hervormingsplannen van het kabinet-Renzi. Er waren 54 protestmarsen, georganiseerd door twee belangrijke vakcentrales, aldus de grootste krant van het Zuid-Europese land, de Corriere della Sera. In diverse steden kwam het tot incidenten.
Vrijdag 12 December 2014 - 16:37:37 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Gewonden bij incidenten tijdens landelijke staking ItaliëNRC Handelsblad - Buitenland

Het luchtruim boven Londen blijft dicht tot acht uur vanavond (Nederlandse tijd) na een computerstoring. Dat melden luchtverkeersleiders op de website Eurocontrol.
Vrijdag 12 December 2014 - 16:07:43 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Luchtruim boven Londen dicht wegens computerstoringNRC Handelsblad - Buitenland

De Dalai Lama mag niet op audiëntie bij de paus, omdat die de fragiele relatie tussen het Vaticaan en China niet wil verstoren. Dat heeft een woordvoerder van het Vaticaan gezegd,
Vrijdag 12 December 2014 - 15:12:02 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Paus ontvangt Dalai Lama niet - hij wil relatie met China sparenNRC Handelsblad - Buitenland

De Franse president Hollande wil palliatieve sedatie voor terminale patiënten mogelijk maken. Daarbij wordt een patiënt tot zijn dood in slaap gehouden met medicijnen, om zo het lijden te verlichten. De president zoekt zo een middenweg in het debat over euthanasie dat in Frankrijk woedt.
Vrijdag 12 December 2014 - 14:03:51 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

President Hollande: palliatieve sedatie moet gelegaliseerd wordenNRC Handelsblad - Buitenland

Mark van N., beter bekend als de ‘horrortandarts’, is gestopt met eten en drinken. Dat verklaarde hij vandaag tijdens het kort geding over zijn dreigende uitzetting naar Frankrijk, meldt persbureau ANP. De tandarts is in Frankrijk aangeklaagd voor de mishandeling…

Vrijdag 12 December 2014 - 12:20:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

‘Horrortandarts’ eet en drinkt niet meer - uitleveringsbesluit voor KerstNRC Handelsblad - Buitenland

Noorwegen stopt volgend jaar met het subsidiëren van de controversiële zeehondenjacht. Gisteravond stemde een meerderheid van het Noorse parlement tegen de jaarlijkse subsidie (12 miljoen kronen / 1,3 miljoen euro).
Vrijdag 12 December 2014 - 07:04:44 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Begrotingsakkoord Amerika, geen ‘shutdown’NRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse staten Californië en Oregon aan de westkust van de Verenigde Staten kampen met veel overlast dat is veroorzaakt door de combinatie van een zeldzaam zware storm en hevige regenval.
Donderdag 11 December 2014 - 20:44:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

CIA-chef blijft erbij: martelingen hebben naar Bin Laden geleidNRC Handelsblad - Buitenland

Bij twee bomaanslagen in de stad Jos in Nigeria zijn vandaag ruim dertig mensen gedood. De eerste bom ging af in het centrum van de stad, de tweede op een marktterrein.
Donderdag 11 December 2014 - 19:01:57 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dubbele bomaanslag in Nigeria kost tientallen mensen het levenNRC Handelsblad - Buitenland

De geruchtmakende hack van Sony heeft een CEO van de filmtak van het bedrijf in grote verlegenheid gebracht. Gelekte mails laten zien hoe Amy Pascal mailde met filmproducer Scott Rudin over Barack Obama. Dit ontaarde in racistisch getinte opmerkingen, waarvoor beiden vandaag excuses maakten.
Donderdag 11 December 2014 - 15:17:04 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Excuses Sony-bestuurslid na racistische mails over ObamaNRC Handelsblad - Buitenland

Ze zijn bekend: de genomineerden van de 72e editie van de Golden Globes. Favoriet is de film Birdman van Alejandro Gonzalez Inarritu, die zeven nominaties krijgt.
Donderdag 11 December 2014 - 14:51:32 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nominaties voor Golden Globes bekend, Birdman is grote favorietNRC Handelsblad - Buitenland

Franse militairen hebben in Mali de moslimleider Ahmed al-Tilemsi gedood. De commandant van een radicale islamitische groep werd gezocht door de Verenigde Staten, die een prijs van vijf miljoen dollar (vier miljoen euro) op zijn hoofd hadden gezet.
Donderdag 11 December 2014 - 13:56:07 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Franse militairen doden door VS gezochte moslimleider in MaliNRC Handelsblad - Buitenland

Terwijl Moskou vanmiddag zegt "het maximale te doen" om Oekraïne aan tafel te krijgen voor nieuwe vredesgesprekken, bleek het dinsdag ingestelde staakt-het-vuren tussen het regeringsleger en pro-Russische rebellen niet veel waard. Drie Oekraïnese militairen kwamen vandaag om op de dag dat het land verklaart bankroet te zijn.
Donderdag 11 December 2014 - 12:23:42 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Weer schending wapenstilstand in financieel afglijdend OekraïneNRC Handelsblad - Buitenland

België, Nederland en Luxemburg zullen vanaf komend voorjaar elkaars diploma’s in het hoger onderwijs automatisch erkennen. Dat staat in een verklaring die vandaag in Brussel is ondertekend door minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken, PvdA) en zijn Belgische en Luxemburgse collega’s.
Donderdag 11 December 2014 - 11:06:03 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Benelux-landen erkennen elkaars diploma’sNRC Handelsblad - Buitenland

Net als Luxemburg heeft ook België afspraken gemaakt met bedrijven over de belasting die zij dienen te betalen over hun winst. Dat schrijven de Belgische kranten De Standaard en Het Nieuwsblad. Volgens de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën gaat het om zestig bedrijven sinds 2005.
Donderdag 11 December 2014 - 09:44:38 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Ook België sloot belastingdeals met bedrijvenNRC Handelsblad - Buitenland

Google News stopt in Spanje, omdat een nieuwe wet Google zou verplichten te betalen voor links naar kranten. Het is voor het eerst dat Google News om zo’n reden stopt.
Donderdag 11 December 2014 - 07:42:28 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Over vijf dagen geen Google News meer in SpanjeNRC Handelsblad - Buitenland

In Hongkong is de politie vannacht begonnen met het ontruimen van de belangrijkste protestlocatie in de stad. Onder het toeziend oog van honderden agenten werden ijzeren hekken verwijderd en de stellages van bamboe gesloopt. Het verwijderen van de barricades in…

Woensdag 10 December 2014 - 18:48:01 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Hongkong ontruimt grootste protestkampNRC Handelsblad - Buitenland

Alan Rusbridger stopt volgend jaar zomer na twintig jaar als hoofdredacteur bij The Guardian. Dat heeft de krant vandaag bekendgemaakt. Rusbridger blijft wel betrokken bij de Guardian Media Group (GMG), de uitgever van de krant. Hij wordt bestuurslid van The Scott Trust, de eigenaar van GMG.
Woensdag 10 December 2014 - 17:01:47 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Alan Rusbridger stopt in 2015 als hoofdredacteur van The GuardianNRC Handelsblad - Buitenland

De Europese Unie wil dat er een "snel en onafhankelijk" onderzoek komt naar de toedracht van het overlijden van de Palestijnse bewindsman Ziad Abu Ein van de Palestijnse Autoriteit (PA). Dat laat het orgaan weten in een reactie aan persbureau AFP.
Woensdag 10 December 2014 - 16:22:58 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Palestijnse bewindsman overlijdt na confrontatie met Israelische troepenNRC Handelsblad - Buitenland

Het openbaar ministerie in Zuid-Afrika mag in beroep gaan tegen het vonnis dat de rechter heeft uitgesproken in de zaak tegen Oscar Pistorius.
Woensdag 10 December 2014 - 08:32:59 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Justitie mag in hoger beroep tegen vonnis PistoriusNRC Handelsblad - Buitenland

De Amerikaanse wetenschapper James Watson krijgt zijn verkochte Nobelprijsmedaille terug. De Rus Alisher Usmanov, die 3,8 miljoen euro betaalde voor de prijs, vindt het "onacceptabel" dat de wetenschapper de onderscheiding moest verkopen en wil de medaille teruggeven.
Woensdag 10 December 2014 - 08:06:48 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Nobelprijsmedaille na veiling weer terug bij eigenaarNRC Handelsblad - Buitenland

De torrentsite Pirate Bay is offline. Mogelijk komt dit door een inval van de Zweedse politie, gisterochtend. De site loopt nu via een adres in Costa Rica, maar het gaat alleen om de voorpagina. Er kan verder niet gezocht worden.
Woensdag 10 December 2014 - 07:38:14 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Zweedse politie doet inval bij Pirate Bay, site offlineNRC Handelsblad - Buitenland

Een recordaantal van 3.419 immigranten is dit jaar al overleden op de Middellandse Zee in een poging Europa te bereiken. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties. In totaal hebben meer dan 207.000 mensen geprobeerd de Middellandse Zee over te steken.
Woensdag 10 December 2014 - 07:12:08 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Dit jaar 3.419 mensen overleden op Middellandse Zee op weg naar EUNRC Handelsblad - Buitenland

Het Pakistaanse meisje Malala Yousafzai overweegt op termijn premier van Pakistan te worden. Dat zegt ze in een interview met de BBC. Malala neemt vandaag als jongste persoon ooit samen met de Indiër Kalaish Satyarthi de Nobelprijs voor de Vrede in ontvangst.
Dinsdag 9 December 2014 - 20:41:50 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Militaire doctrine van Rusland blijft volgens Poetin defensiefNu.nl - Buitenland

De Russische militaire doctrine blijft defensief, ondanks steeds meer activiteiten van de NAVO in Oost-Europa en ondanks het conflict in Oekraïne. Dit heeft de Russische president, Vladimir Poetin, vrijdag beklemtoond.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Opnieuw minder executies in de VSNOS Nieuws - Buitenland

In de Verenigde Staten zijn dit jaar historisch weinig veroordeelden geëxecuteerd. 35 keer werd de doodstraf voltrokken. Dat is het laagste aantal in twintig jaar.

Daarnaast werden de afgelopen veertig jaar niet zo weinig mensen ter dood veroordeeld als dit jaar, namelijk 72. De cijfers komen van het Amerikaanse Death Penalty Information Center (.pdf).

Het aantal terdoodveroordelingen en voltrekkingen van de doodstraf daalt al jaren. Amerikanen staan steeds negatiever tegenover de straf. Berichten over executies die misgingen dragen daaraan bij.

Staten

In zeven van de vijftig Amerikaanse staten is in 2014 de doodstraf uitgevoerd. De meeste veroordeelden werden geëxecuteerd in Texas en Missouri. In beide staten waren het er tien.

Dit jaar werden zeven terdoodveroordeelden vrijgesproken. Zij hadden bij nader inzien ten onrechte de doodstraf gekregen. Sinds 1974 zijn 150 mensen vrijgelaten uit death row. 1974 was het jaar van de herinvoering van de doodstraf in de Verenigde Staten.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Frits Wester: Oplossing lijkt ver wegRTL Nieuws - Buitenland

De PvdA-top blijft worstelen met de vraag hoe ze uit de politieke crisis komt, die gisteren door drie van haar eigen Eerste Kamerleden is veroorzaakt. Coalitiegenoot VVD accepteert niet dat de PvdA de Zorgwet van VVD-minister Schippers heeft verworpen. Een oplossing voor het conflict lijkt ver weg, zegt politiek verslaggever Frits Wester.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Buitenland
 

Al Qaida bemiddelde bij gijzeling Kassig door ISDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Malala hoopt ooit premier van Pakistan te wordenNRC Handelsblad - Buitenland

Westerse overheden hebben toegezegd de komende maanden samen meer dan 100.000 vluchtelingen uit buurlanden van Syrië op te vangen. De vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR) wil tegen het einde van 2016 130.000 Syriërs buiten de regio hebben ondergebracht.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

UNHCR: rijke landen gaan meer Syrische vluchtelingen opvangenNRC Handelsblad - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Buitenland
 

Test hier je nieuwskennis van de afgelopen weekAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.