Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Terrorismerapport VS: vorig jaar wereldwijd kwart minder aanslagenNOS Nieuws - Buitenland

Wereldwijd is het aantal terroristische aanslagen vorig jaar gedaald met 23 procent naar 8584. Daarbij kwamen in totaal 18.753 mensen om het leven, 27 procent minder dan in 2016. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in een jaarlijks terrorismerapport.

Het aantal aanslagen en doden is daarmee terug op het niveau van rond 2013, voordat door terroristische groepen als Boko Haram, Taliban en Islamistische Staat (IS) het aantal aanslagen sterk toenam.

Irak

IS pleegde net als een jaar eerder de meeste aanslagen (857 aanslagen). De terreurgroep sloeg wel een kwart minder vaak toe dan in 2016; in het bijzonder in Irak.

IS verloor afgelopen jaar veel terrein in dat land, waardoor de radicaal-islamitische organisatie aan slagkracht heeft ingeboet, aldus het rapport. Het is volgens de Amerikanen de belangrijkste oorzaak voor de mondiale daling.

Terreurlandschap is complexer

Dat het aantal aanslagen is gedaald, betekent volgens het rapport niet dat er een kentering is in de strijd tegen terreur. Het terreurlandschap is in 2017 juist complexer geworden, schrijven de onderzoekers.

Terreurorganisaties zijn meer gedecentraliseerd gaan werken en gebruiken steeds vaker internet om sympathisanten over de gehele wereld te mobiliseren.

Nathan Sales, de Amerikaanse anti-terrorismecoördinator, ging in een persconferentie na de presentatie van het rapport bijvoorbeeld in op al-Qaida, dat hij een "vastberaden en geduldige" tegenstander noemde. Hij ziet al-Qaida weer steeds meer nieuwe leden ronselen.

"Ze zijn de laatste jaren grotendeels buiten de krantenkoppen gebleven, omdat ze het prima vonden dat IS de dupe werd van de internationale reactie. Maar die periode van relatieve rust moeten we niet verwarren met het feit dat al-Qaida nog altijd de intentie heeft om ons of onze bondgenoten te raken."

59 procent van aanslagen in vijf landen

In totaal telden de Amerikanen in 2017 in honderd landen aanslagen. Daarvan vond 59 procent plaats in slechts vijf landen: Afghanistan, India, Irak, Pakistan en de Filipijnen.

In onder meer Kenia, Somalië en Groot-Brittannië nam het aantal terreuraanslagen en -doden toe. In Groot-Brittannië komt die stijging voornamelijk door de aanslag op de Manchester Arena in mei vorig jaar.

Woensdag 19 September 2018 - 21:24:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Het is niet de vraag of, maar wanneer we met 2, 3 of meer meter zeespiegelstijging te maken krijgenDe Volkskrant - Buitenland

Nee, ze zijn in Bezuidenhout op zich niet tegen drieduizend extra woningen. Maar de Haagse wijk houdt wel 45 knelpunten scherp in het oog met een zelfgemaakte ‘leefbaarheidseffectrapportage’ (LER).
Woensdag 19 September 2018 - 21:00:29 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS meldt dat aantal aanvallen terrorisme wereldwijd is gedaaldNu.nl - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldt in een jaarverslag dat het aantal terroristische aanslagen wereldwijd is gedaald.
Woensdag 19 September 2018 - 20:50:58 - Nu.nl - Buitenland
 

VS willen opnieuw in gesprek met Noord-KoreaAD - Buitenland

In het noordwesten van Congo zijn bij een schipbreuk in de nacht van maandag op dinsdag zeker 27 mensen verdronken. Het ongeluk deed zich voor op de Mongala, een zijrivier van de Congo-rivier.
Woensdag 19 September 2018 - 20:21:48 - AD - Buitenland
 

Zorginstelling Humanitas vindt berisping van Inspectie demotiverendDe Volkskrant - Buitenland

VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff pleitte woensdag voor zwaardere straffen voor criminaliteit in probleemwijken, zoals dat in Denemarken gebeurt. Dat zou moeten helpen bij de integratie, maar andere politieke partijen zien niets in het plan.
Woensdag 19 September 2018 - 19:56:52 - De Volkskrant - Buitenland
 

Schipbreuk in Congo eist tientallen levensAD - Buitenland

Het aantal terroristische aanslagen is wereldwijd volgens de Verenigde Staten vorig jaar met 23 procent gedaald naar 8584. Dat staat in een een jaarverslag dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag heeft gepubliceerd.
Woensdag 19 September 2018 - 19:47:48 - AD - Buitenland
 

Bezuidenhout weet exact hoe leefbaar de Haagse wijk is – en waar het dreigt mis te gaanDe Volkskrant - Buitenland

Woensdag 19 September 2018 - 19:46:56 - De Volkskrant - Buitenland
 

Australië wil strengere wetgeving om naalden in aardbeienNu.nl - Buitenland

De Australische regering wil dat mensen die naalden in fruit stoppen langere gevangenisstraffen krijgen. Premier Scott Morrison zet in op maximumstraffen van vijftien jaar cel voor het "besmetten" van voedsel en komt op korte termijn met nieuwe wetgeving om dat te regelen.
Woensdag 19 September 2018 - 19:30:24 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Als parlementair journalist ben je toch een soort ramptoerist’De Volkskrant - Buitenland

Twee Rotterdamse verpleeghuizen van Stichting Humanitas presteren onder de maat volgens de Inspectie Gezondheidszorg. De zorginstelling erkent de problemen, maar vindt dat er met de zware berisping een verkeerd signaal wordt gegeven. Terecht?
Woensdag 19 September 2018 - 19:27:04 - De Volkskrant - Buitenland
 

De griffier van de Eerste Kamer vertelt, voor één keerDe Volkskrant - Buitenland

Eerst waren er de berichten over naalden in aardbeien, nu zouden ze ook zijn gevonden in appels en bananen. De ‘naaldenangst’ in Australië breidt zich zo snel uit, dat de regering woensdag de dader een gevangenisstraf in het vooruitzicht stelde van vijftien jaar.
Woensdag 19 September 2018 - 18:40:48 - De Volkskrant - Buitenland
 

Storm Ali eist tweede leven op Britse EilandenNu.nl - Buitenland

De storm die over de Britse Eilanden raast, heeft woensdag een tweede leven geëist. In Noord-Ierland kwam een man om het leven doordat een boom op hem viel. Eerder op de dag werd een caravan van een klif geblazen waardoor een vrouw omkwam.
Woensdag 19 September 2018 - 17:35:42 - Nu.nl - Buitenland
 

Nevzet Altay zat waarschijnlijk acht jaar onterecht vast: ‘Je hele wereld zakt in elkaar’De Volkskrant - Buitenland

Goedemiddag,
Woensdag 19 September 2018 - 17:31:12 - De Volkskrant - Buitenland
 

Justitie: Nederland is op nippertje ontsnapt aan grote aanslagDe Volkskrant - Buitenland

In 2000 werd Nevzet Altay veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de roofmoord op Geke de Goede, ook wel de Arnhemse villamoord genoemd. Dinsdag concludeerde de Adviescommissie Afgesloten Strafzaken na vier jaar onderzoek echter dat dit waarschijnlijk onterecht is, wat het de grootste gerechtelijke dwaling uit de Nederlandse rechtsgeschiedenis zou maken. Altay vertelt zijn kant van het verhaal in dit interview.
Woensdag 19 September 2018 - 17:00:51 - De Volkskrant - Buitenland
 

Man aangehouden die in Brussel agent neerstakNu.nl - Buitenland

De man die maandagochtend een politieagent neerstak in Brussel is gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Dat meldt het Belgische Openbaar Ministerie.
Woensdag 19 September 2018 - 16:09:49 - Nu.nl - Buitenland
 

Centrale bank Liberia is 89 miljoen euro aan bankbiljetten kwijtNu.nl - Buitenland

De Liberiaanse centrale bank blijkt omgerekend 89 miljoen euro contant kwijt te zijn. De regering onderzoekt wat met het geld is gebeurd en heeft vijftien mensen verboden het land te verlaten.
Woensdag 19 September 2018 - 16:07:13 - Nu.nl - Buitenland
 

Dief laat kleuter speelgoed stelenNOS Nieuws - Buitenland

De Amerikaanse politie is op zoek naar een man die een kleuter heeft gebruikt om speelgoed te stelen. Hij liet het kind in een grijpmachine kruipen, en de spullen aangeven door het luikje.

De politie hoopt dat mensen de dief herkennen op het filmpje, zodat hij aangehouden kan worden. Het meisje is niet gewond geraakt tijdens het stelen. Waarschijnlijk heeft ze niet precies door wat er aan de hand is.

Woensdag 19 September 2018 - 15:28:15 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Polen wil geen asielzoekers, maar de fietskoeriers in Warschau komen wel uit IndiaDe Volkskrant - Buitenland

De oud-veiligheidsadviseur van president Macron, Alexandre Benalla was ‘nooit de lijfwacht van de president’. Dat zei hij woensdagochtend tijdens een verhoor door een parlementaire onderzoekscommissie, die wil achterhalen wat precies de functie van de 26-jarige Benalla in het Élysée van Macron was.
Woensdag 19 September 2018 - 15:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gigantische spinnenwebben bedekken grond Grieks dorpNu.nl - Buitenland

Enorme spinnenwebben bedekken de grond van de Griekse plaats Aitoliko. De warme temperaturen zorgen voor de bijna 300 meter aan rag.
Woensdag 19 September 2018 - 14:58:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Steeds meer meisjes willen een baas of leider zijnNOS Nieuws - Buitenland

Meer dan de helft van de Engelse meisjes wil later een baas of een leider zijn. Twee jaar geleden waren dat er een stuk minder. Toen wilden slechts twee van de vijf meisjes een leidende rol als ze later gaan werken.

Het onderzoek werd gedaan onder 680 meisjes van 7 tot 10 jaar. Daaruit blijkt ook dat meisjes technische vakken en wiskunde steeds vaker leuk vinden.

En jij?

We zijn natuurlijk ook benieuwd wat jullie later willen. Zou je een baas of leider willen zijn, of heb je liever dat iemand anders dat is? Stem op de poll:

Woensdag 19 September 2018 - 13:58:05 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Reddingswerkers halen huisdieren uit overstroomde huizenNOS Nieuws - Buitenland

In de Verenigde Staten zijn reddingsbrigades op zoek naar huisdieren in nood. De huisdieren zijn alleen gelaten omdat hun baasjes moesten vluchten voor de tropische storm Florence. Die heeft voor heel veel overlast gezorgd.

Huizen en straten zijn overstroomd en er zijn tientallen mensen om het leven gekomen. De hulpdiensten gaan in de ondergelopen huizen zoeken. Dieren die ze in de huizen tegenkomen worden meegenomen naar een veilige en droge opvangplek.

Woensdag 19 September 2018 - 13:24:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Dna van Alex Johnson onder Ivana’s nagelsAD - Buitenland

Een jonge Australiër heeft bekend naalden in fruit te hebben gestopt, als een grap. Het kind is ergens in de afgelopen dagen al opgepakt. Ondertussen spreekt de Australische regering harde woorden uit. De zoektocht naar verdere daders gaat door.
Woensdag 19 September 2018 - 13:20:28 - AD - Buitenland
 

Pakistaanse oud-premier Sharif al na twee maanden uit de celNOS Nieuws - Buitenland

De Pakistaanse oud-premier Nawaz Sharif komt op vrije voeten. Hij werd in juli tot tien jaar cel veroordeeld vanwege corruptie. Een Pakistaans hof heeft bepaald dat hij zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten.

Ook zijn dochter (Sharifs politieke erfgenaam) en zijn schoonzoon, veroordeeld tot respectievelijk zeven en één jaar cel, komen op borgtocht vrij.

De veroordeling van Sharif (67) draait om de aankoop van luxe appartementen in Londen. De bezittingen van Sharif kwamen aan het licht door de onthullingen uit de Panama Papers, een serie documenten die op straat lagen na een datalek bij een Panamees trustkantoor.

Het Pakistaanse hooggerechtshof kwam vorig jaar juli tot de conclusie dat Sharif het vastgoed op frauduleuze wijze verkregen moet hebben, waarna hij gedwongen was af te treden. Volgens Sharif is er geen sprake van ongeoorloofde praktijken en is hij slachtoffer van een politiek proces.

Lange politieke carrière

Sharif speelt al decennia een prominente rol in de Pakistaanse politiek en was drie keer premier. Zij eerste termijn liep van 1990 tot en met 1993. De tweede keer was eind jaren 90, toen hij werd afgezet door het leger en tot levenslang werd veroordeeld. Die laatste straf ontliep hij na bemiddeling door Saudi-Arabië, waardoor hij uiteindelijk in 2013 nogmaals premier kon worden.

Bij de verkiezingen van deze zomer werd de Moslim-liga van Sharif, geleid door zijn jongere broer, de tweede partij van het land.

Woensdag 19 September 2018 - 13:06:17 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Deze robot heeft 6 poten en is 5 meter lang NOS Nieuws - Buitenland

Het is 3 meter hoog, 5 meter lang en heeft 6 poten. Rara wat is het? Een robot genaamd Mantis; de grootste 6-potige robot ter wereld.

De spinachtige robot is gemaakt door de Engelsman Matt Denton. Hij was als jongetje fan van de robots van Star Wars en speelde veel met Lego.

Denton heeft veel kleine robots gebouwd voordat hij de Mantis maakte, die hij ook zelf kan besturen. Met deze mega-robot heeft hij een plekje veroverd in het wereldrecordboek.

Woensdag 19 September 2018 - 12:38:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VVD propageert nieuw Deens model: dubbele straffen in probleemwijkenDe Volkskrant - Buitenland

Bezorgers en postvoorbereiders van PostNL leggen donderdag voor 24 uur het werk neer uit onvrede met een nieuwe werkwijze. Door een andere manier van sorteren verliezen volgens vakbond FNV vijfhonderd voorbereiders hun baan. De bond zegt niet te zijn betrokken bij de veranderingen en stelt dat deze buiten de cao om zijn ingevoerd.
Woensdag 19 September 2018 - 12:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Cocateelt in Colombia stijgt naar recordhoogteNu.nl - Buitenland

Het gebied in Colombia waar cocaplanten worden geteeld is nog nooit zo groot geweest. Volgens woensdag gepubliceerd rapport van de Verenigde Naties groeide het gebied in 2017 met 17 procent tot 2.170 vierkante kilometer.
Woensdag 19 September 2018 - 12:21:24 - Nu.nl - Buitenland
 

Australië pakt jongen op die naalden in fruit stakAD - Buitenland

De Belgische kernreactoren in Doel en Tihange hebben last van betonrot. Dat meldt de nucleaire waakhond Fanc.
Woensdag 19 September 2018 - 12:14:59 - AD - Buitenland
 

Australië geteisterd door naalden in aardbeien, 15 jaar celstraf dreigt voor nog onbekende daderDe Volkskrant - Buitenland

Vluchtelingen komen er niet in, maar voor arbeidsmigranten ligt het in Polen anders. Na de Oekraïners zoekt het land nu mogelijkheden om arbeiders uit Azië in te vliegen. Honderden jonge Indiërs doorkruisen nu al Warschau om maaltijden te bezorgen.
Woensdag 19 September 2018 - 12:11:53 - De Volkskrant - Buitenland
 

Betonrot in reactoren Doel en TihangeAD - Buitenland

Jonge mannen met geweren, een klopjacht op buitenlanders - je zou om minder in paniek raken. In Europa weten we niet hoe we moeten omgaan met extreemrechts.
Woensdag 19 September 2018 - 11:30:57 - AD - Buitenland
 

Vliegtuig komt na 72 jaar weer tevoorschijnNOS Nieuws - Buitenland

In Zwitserland is een vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het vliegtuig stortte 72 jaar geleden neer. Alle passagiers van het vliegtuig overleefden de crash, maar het vliegtuig werd bedolven onder sneeuw en ijs.

Warme zomer

Het vliegtuig lag jaren onder sneeuw en ijs, maar kwam deze zomer opeens tevoorschijn. Dankzij de warme zomer werden brokstukken van het vliegtuig na lange tijd weer zichtbaar.

De onderdelen van het vliegtuig zijn nu van de berg gehaald. Ze zijn binnenkort te zien in een museum.

Woensdag 19 September 2018 - 11:29:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Europa schrikt van fel nationalismeAD - Buitenland

Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.
Woensdag 19 September 2018 - 10:54:48 - AD - Buitenland
 

Bezorgers en postvoorbereiders PostNL gaan 24 uur stakenDe Volkskrant - Buitenland

De twee terreurverdachten die afgelopen juni werden gearresteerd op verdenking van het plegen van een aanslag op een Rotterdams politiebureau, filmden kort voor hun arrestatie een terreurverheerlijkende videoboodschap op de Erasmusbrug. Volgens het Openbaar Ministerie is daarmee andermaal gebleken dat Nederland op het nippertje ontsnapt is aan een grote aanslag.
Woensdag 19 September 2018 - 10:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Auto rijdt in op mensen moslimcentrum LondenAD - Buitenland

Er lagen 170 aanklachten, variërend van valsheid in geschrifte tot seksueel misbruik, marteling en opsluiting van kinderen. En toch sprak het hof van beroep van de rechtbank in Brussel de voormalig Belgisch sekteleider Robert Spatz (73) dinsdag vrij, na liefst twintig jaar onderzoek.
Woensdag 19 September 2018 - 10:00:30 - AD - Buitenland
 

Sekteleider die kinderen zou hebben gemarteld en misbruikt na 20 jaar vrijuitAD - Buitenland

Labour profiteert amper van de brexit-perikelen in de Britse politiek. Het imago van Jeremy Corbyn is een belangrijke oorzaak.
Woensdag 19 September 2018 - 07:25:57 - AD - Buitenland
 

Benalla was ‘nooit de lijfwacht van Macron’: ‘Ik had een administratieve functie’De Volkskrant - Buitenland

Onder een spervuur van hoon en verontwaardiging, ook uit coalitiekringen, heeft VVD-fractievoorzitter Dijkhoff woensdagochtend in de Tweede Kamer zijn plan gepresenteerd om overtredingen van de wet zwaarder te bestraffen als ze begaan worden in probleemwijken. Dijkhoff op zijn beurt vindt dat hij volstrekt verkeerd wordt begrepen en deed de kritiek af als ‘Haags gezever’.
Woensdag 19 September 2018 - 06:41:09 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse politieke partij Labour gooit eigen glazen inAD - Buitenland

Vier mannen die als kind seksueel misbruikt zijn door een docent religie van de Rooms-Katholieke kerk krijgen een schadevergoeding van 27,5 miljoen dollar. De nu 67-jarige Angelo Serrano misbruikte hen in de kerk, in het appartement van de leraar achter de kerk en in de naschoolse opvang.
Woensdag 19 September 2018 - 05:57:15 - AD - Buitenland
 

Bisdom Brooklyn betaalt miljoenen aan slachtoffers seksueel misbruikAD - Buitenland

Noord- en Zuid-Korea hebben een nieuwe stap gezet in het vredesproces tussen beide landen. De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un en de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, hebben tijdens de driedaagse top in Pyongyang afgesproken zich in te zetten voor een kernwapenvrij en vredevol schiereiland.
Woensdag 19 September 2018 - 05:42:10 - AD - Buitenland
 

De druk werd almaar opgevoerd, totdat Ömer zei wat de politie wilde horenDe Volkskrant - Buitenland

Iedereen gaat erop vooruit. Dat is de boodschap van de Miljoenennota die de regering dinsdag heeft gepresenteerd. ‘Mensen moeten concreet merken dat het goed gaat. Thuis, op het werk en in de wijk’, zei koning Willem-Alexander in zijn Troonrede. Dit zijn de belangrijkste kabinetsplannen op een rij.
Woensdag 19 September 2018 - 04:05:05 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noord- en Zuid-Korea zetten nieuwe stap richting vredeAD - Buitenland

De vrouw die zegt te zijn misbruikt door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
Woensdag 19 September 2018 - 03:39:12 - AD - Buitenland
 

Vrouw die mogelijk is aangerand door beoogde opperrechter VS wil FBI-onderzoekAD - Buitenland

Een chirurg uit de Amerikaanse staat Californië wordt er samen met zijn vriendin van verdacht tenminste twee vrouwen te hebben verkracht. De slachtoffers werden tijdens het uitgaan ingepalmd en dronken gevoerd door het tweetal.
Woensdag 19 September 2018 - 02:41:45 - AD - Buitenland
 

Amerikaanse chirurg en vriendin voerden vrouwen dronken om hen te kunnen verkrachtenAD - Buitenland

In het Indiase dorpje Kongthong, diep verscholen in de jungle van de noordoostelijke staat Mehalaya, spreken mensen elkaar niet aan met hun naam, maar met een melodietje dat hun moeder na hun geboorte speciaal voor elk kind heeft bedacht.
Woensdag 19 September 2018 - 01:41:41 - AD - Buitenland
 

In dit Indiase dorpje zingt iedereen elkaar toe met een persoonlijke melodieAD - Buitenland

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de ambassadeurs van Nederland en Zwitserland op het matje geroepen. Dat hangt samen met beschuldigingen over Russische spionage, berichten Russische media.
Dinsdag 18 September 2018 - 22:04:31 - AD - Buitenland
 

Vrouw die kandidaat-opperrechter van aanranding beschuldigt eist FBI-onderzoekDe Volkskrant - Buitenland

Een man die is veroordeeld wegens verkrachting heeft een lagere straf gekregen om te voorkomen dat hij zijn verblijfsvergunning zou verliezen. De 38-jarige Afghaanse asielzoeker verkrachtte in 2016 een licht verstandelijk beperkt meisje van 18 jaar in het magazijn van een winkel.
Dinsdag 18 September 2018 - 21:36:28 - De Volkskrant - Buitenland
 

De belangrijkste kabinetsplannen op een rij: iedereen gaat erop vooruitDe Volkskrant - Buitenland

De vrouw die zegt te zijn aangerand door de Amerikaanse kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh, wil dat de FBI de beschuldigingen onderzoekt. Eerder zal ze geen verklaringen in het openbaar afleggen. De advocaat van Christine Blasey Ford heeft dat meegedeeld aan de senaatscommissie voor juridische zaken, die zich buigt over de kandidatuur van Kavanaugh.
Dinsdag 18 September 2018 - 21:00:16 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nog meer naalden in Australisch fruit: land maakt zich grote zorgenAD - Buitenland

Een decadent etentje van de Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft voor een woede-uitbarsting gezorgd onder de Venezolaanse bevolking. Er heerst al tijden hongersnood in het land.
Dinsdag 18 September 2018 - 19:59:06 - AD - Buitenland
 

Hongerige Venezolanen woedend op president na decadent etentjeAD - Buitenland

Pornoactrice Stormy Daniels heeft haar memoires geschreven en daarin heeft ze het in detail over de wilde nacht die ze beleefde met de Amerikaanse president Donald Trump in 2006. De Britse krant The Guardian legt twee weken voor de publicatie de hand op een exemplaar en licht een tip van de sluier op.
Dinsdag 18 September 2018 - 19:31:03 - AD - Buitenland
 

Dijkhoffs plan voor probleemwijken onder vuur in Tweede Kamer: ‘Dit is postcode-racisme’De Volkskrant - Buitenland

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un slechts tot kleine concessies kunnen bewegen in de onderhandelingen over de ontmanteling van zijn kernwapenprogramma. Wel beloofde Kim nog dit jaar een tegenbezoek te brengen aan Seoul.
Dinsdag 18 September 2018 - 14:15:29 - De Volkskrant - Buitenland
 

Stormy Daniels beschrijft nacht met Trump tot in detailAD - Buitenland

De populariteit van het schietspel Fortnite is aanleiding voor honderden, misschien wel duizenden echtscheidingen in het Verenigd Koninkrijk. Dat claimt het bedrijf divorce-online.co.uk na onderzoek van 200 echtscheidingsverzoeken.
Dinsdag 18 September 2018 - 14:10:59 - AD - Buitenland
 

Nederlanders in Duitsland vast om handel in illegale potentiepillenAD - Buitenland

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft de president van Zuid-Korea, Moon Jae-in, op het vliegveld van Pyongyang hartelijk verwelkomd en omarmd.
Dinsdag 18 September 2018 - 13:03:53 - AD - Buitenland
 

EU schiet slachtoffers van orkaan in Filipijnen te hulp met 2 miljoen euroAD - Buitenland

De politie zoekt vandaag met speurhonden in het gebied waar eerder de peddel en de kajak van de vermiste Nederlandse cybersecurityexpert Arjen Kamphuis zijn gevonden.
Dinsdag 18 September 2018 - 12:18:36 - AD - Buitenland
 

Politie zoekt met speurhonden waar kajak Arjen Kamphuis is gevondenAD - Buitenland

Een koelcontainer vol met lijken in de Mexicaanse stad Guadalajara is al drie keer verplaatst, nadat omwonenden klaagden over stank. Er is geen plek om de lichamen te begraven, want alle begraafplaatsen liggen vol.
Dinsdag 18 September 2018 - 12:05:06 - AD - Buitenland
 

Gehannes met container vol lijken van Mexicaanse bendeledenAD - Buitenland

België is de fout ingegaan door een vrouw met een hoofddoek toegang te weigeren tot een rechtszaak. België moet haar 1000 euro schadevergoeding betalen, aldus de rechters in Straatsburg.
Dinsdag 18 September 2018 - 11:36:50 - AD - Buitenland
 

België moet draagster hoofddoek 1000 euro betalen na weigeringAD - Buitenland

Een Russisch militair vliegtuig is bij of boven Syrië door het Syrische leger uit de lucht gehaald. Dat heeft het Russische ministerie van Defensie laten weten. Syrië is een bondgenoot van Moskou. Alle vijftien inzittenden van de Ilyushin-20 kwamen om.
Dinsdag 18 September 2018 - 11:28:02 - AD - Buitenland
 

Syrië haalt Russisch spionagetoestel neer tijdens aanval IsraëlAD - Buitenland

Pjotr Verzilov, de zieke Pussy Riot-activist en bekende Kremlin-criticus die vorige week op de intensive care van een Moskous ziekenhuis belandde, is hoogstwaarschijnlijk vergiftigd met een substantie die het zenuwstelsel aantast.
Dinsdag 18 September 2018 - 11:22:18 - AD - Buitenland
 

Oud-premier Pakistan komt voorlopig vrijNu.nl - Buitenland

De voormalige Pakistaanse premier Nawaz Sharif, zijn dochter Maryam en haar partner mogen de gevangenis alweer verlaten. Zij zijn in juli veroordeeld tot jarenlange celstraffen vanwege een corruptiezaak, maar een gerechtshof in Islamabad heeft de uitvoering van dat vonnis opgeschort.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Vrouw die Trumps kandidaat-rechter beschuldigt wil FBI-onderzoekNOS Nieuws - Buitenland

De vrouw die president Trumps kandidaat voor het Hooggerechtshof beschuldigt van seksueel wangedrag wil dat de FBI een onderzoek instelt naar de zaak. Ze stelt dat als voorwaarde om zelf te getuigen voor de Senaat.

In een brief van haar advocaten aan de justitiecommissie van de Senaat staat dat een politieonderzoek een onafhankelijk oordeel mogelijk maakt over de aantijgingen aan het adres van Brett Kavanaugh. Ook staat erin dat de vrouw, de 51-jarige Christine Blasey Ford, veel steun heeft gekregen vanuit de samenleving, maar dat ze ook doodsbedreigingen krijgt.

Dronken

Ford zegt dat ze begin jaren tachtig door een dronken Kavanaugh op een bed is geduwd en betast. Hij zou hebben geprobeerd haar kleren uit te trekken en zijn hand op haar mond hebben gedrukt zodat ze niet om hulp kon roepen. Ze wist naar eigen zeggen te ontsnappen toen een man die ook in de kamer was bovenop hen sprong. Aanvankelijk uitte ze de beschuldigingen anoniem, maar eind vorige week maakte ze zich kenbaar in The Washington Post.

Eerder gaf Ford, hoogleraar psychologie in Californië, te kennen dat ze bereid was te getuigen in een voor maandag geplande zitting van de Senaatscommissie. Ook Kavanaugh, die categorisch ontkent, is bereid een verklaring af te leggen voor de Senaat. Door de beschuldigingen is de zitting waarbij de commissie stemt over de benoeming van Kavanaugh (53) uitgesteld, van komende donderdag naar volgende week. Daarna zal de hele Senaat nog zijn oordeel moeten uitspreken.

Cruciale verkiezingen naderen

De Republikeinen hebben er belang bij dat de zaak niet te lang voortsleept. Zij willen dat de benoeming van de als conservatief bekend staande rechter rond is voordat de Senaat mogelijk verandert van samenstelling. Nu hebben de Republikeinen nog een krappe meerderheid. Bij een benoeming van Kavanaugh zouden de conservatieven de overhand krijgen in het Hooggerechtshof, met vijf tegen vier.

De Democraten hebben hun hoop gevestigd op november, als er Congresverkiezingen zijn. Binnen de partij gaan stemmen op voor een veel groter onderzoek dan de Republikeinen voorstaan. De man die destijds in dezelfde ruimte was en Ford de kans gaf te ontsnappen, wil in elk geval geen verklaring afleggen voor de Senaat. Hij zegt dat hij zelf nooit heeft gezien wat Ford beweert.

Niet aanvallen

De Republikeinen kiezen, met Trump, er vooralsnog voor om Ford niet aan te vallen. Volgens The New York Times willen ze aansturen op een conclusie dat Ford waarschijnlijk wel slachtoffer is, maar dat ze Kavanaugh verwart met de echte dader.

President Trump blijft Kavanaugh steunen. Begin deze week benadrukte hij dat de FBI Kavanaugh uitgebreid heeft doorgelicht, om eraan toe te voegen dat ook hij wil dat er duidelijkheid komt over de zaak. "Ik weet zeker dat het goed komt", zei Trump.

Vandaag sprak hij opnieuw over de zaak. Trump zei dat hij het jammer zou vinden als Ford niet voor de Senaatscommissie zou verschijnen. Hij kan zich moeilijk voorstellen dat de beschuldigingen hout snijden, maar zei erbij dat "we een besluit moeten nemen" als Ford overtuigt met haar verhaal.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Verkrachter krijgt lagere straf zodat hij verblijfsvergunning niet verliestDe Volkskrant - Buitenland

Premier Mark Rutte ontvangt op Prinsjesdag traditiegetrouw de schrijvende pers voor een groepsgesprek in het Torentje. Tien lastige vragen over zijn derde kabinet.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Als ik over mijn populariteit nadenk, doe ik mijn werk niet’De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pussy Riot-lid zeer waarschijnlijk ziek door aanval met zenuwgifAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.