Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Irak begint aanval op laatste IS-wijken MosulNu.nl - Buitenland

De Iraakse strijdkrachten zijn zaterdag een offensief begonnen om de laatste door Islamistische Staat bezette wijken in de stad Mosul weer in handen te krijgen. Dat meldt het leger in een verklaring.
Zondag 28 Mei 2017 - 00:52:55 - Nu.nl - Buitenland
 

Libische extremistische militie Ansar al-Sharia stopt ermeeNOS Nieuws - Buitenland

De Libische extremistische militie Ansar al-Sharia heft zichzelf op. In een verklaring staat dat de groepering tot het besluit is gekomen vanwege grote verliezen. Ansar al-Sharia vocht de afgelopen jaren in het oosten van het land tegen andere milities en regeringstroepen.

Ansar al-Sharia wordt door de VS verantwoordelijk gehouden voor de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi in 2012, waarbij de ambassadeur en drie andere Amerikanen omkwamen. De militie, die ontstaan is tijdens de Libische burgeroorlog in 2011, had nauwe banden met al-Qaida.

In 2014 overleed oprichter Mohamed al-Zahawi, nadat hij gewond was geraakt tijdens gevechten met regeringstroepen. Veel strijders van Ansar al-Sharia sloten zich daarna aan bij IS.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 23:23:23 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tientallen doden door gevechten in Libische hoofdstad TripoliNu.nl - Buitenland

Tijdens zware gevechten tussen rivaliserende milities in de Libische hoofdstad Tripoli zijn vrijdag tientallen mensen om het leven gekomen.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 22:26:04 - Nu.nl - Buitenland
 

Storing British Airways door probleem met stroomvoorzieningNOS Nieuws - Buitenland

British Airways denkt dat de wereldwijde computerstoring die vandaag tienduizenden reizigers getroffen heeft, een gevolg is van een probleem met de stroomvoorziening. "We geloven dat de grondoorzaak met de stroomvoorziening te maken heeft en hebben geen aanwijzing voor een cyberaanval, zegt BA-topman Alex Cruz. Volgens hem heeft de storing "alle incheck- en operationele systemen" getroffen.

De computerstoring begon vanochtend. Kort na de middag legde BA al het vertrekkende verkeer vanaf Heathrow en Gatwick stil, omdat op de Londense luchthavens extreme opstoppingen waren ontstaan. Later werden alle vluchten voor de rest van de dag gecanceld. Inkomende vluchten komen mondjesmaat wel binnen.

BA zegt er alles aan te doen om morgenochtend weer vanaf de twee Londense luchthaven te vliegen, maar erkent dat vertragingen ook dan onvermijdelijk zijn. Wel zullen naar verwachting de intercontinentale vluchten op tijd arriveren.

Complexe systemen

Luchtvaartmaatschappijen zijn afhankelijk van complexe en zeer omvangrijke IT-systemen, waarmee alles geregeld wordt. Volgens critici zijn de systemen niet altijd goed onderhouden. Ze worden omschreven als "een hutspot met onderdelen van verschillende leeftijden die afkomstig zijn van verschillende bedrijven".

Vakbondsmedewerkers zeggen tegen de BBC en persbureau AP dat BA de problemen over zichzelf heeft afgeroepen door vanwege kostenbesparingen veel IT-werk te laten doen in India. Afgelopen jaar zijn honderden IT-medewerkers in Groot-Brittannië ontslagen.

In juli en september 2016 werden BA-passagiers ook geconfronteerd met vertragingen door problemen met het inchecken.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 21:08:47 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Veiligheidsadviseur VS niet bezorgd over schoonzoon TrumpNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur H.R. McMaster maakt zich niet druk over de berichten dat Jared Kushner, de schoonzoon en adviseur van Donald Trump, geprobeerd heeft een geheime communicatielijn met de Russen te openen nog voordat de president zijn intrek nam in het Witte Huis.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 19:24:54 - Nu.nl - Buitenland
 

Graf van Franse generaal Charles de Gaulle vernield door vandaalNu.nl - Buitenland

Het graf van de Franse generaal en oud-president Charles de Gaulle is zaterdag vernield door een vandaal. Het kruis op het graf brak af nadat een man daar tegenaan had geschopt.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 19:18:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Iraanse Ayatollah noemt Saudische monarchen mafkezen en idiotenNu.nl - Buitenland

Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste geestelijk leider in Iran, heeft de leden van de koninklijke familie van Saudi-Arabië zaterdag als "mafkezen" en "melkkoeien voor de Amerikanen" bestempeld.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 19:15:17 - Nu.nl - Buitenland
 

Op de G7-top genieten ze van het uitzicht, maar consensus over klimaat en vluchtelingen blijft uitDe Volkskrant - Buitenland

De schoonzoon van Donald Trump zou een maand na de Amerikaanse verkiezingen hebben geprobeerd om samen met de Russische ambassadeur in Washington een geheim communicatiekanaal te openen tussen het team van de nieuwe president en het Kremlin. Jared Kushner wilde hiervoor Russische diplomatieke faciliteiten gebruiken om te voorkomen dat Amerikaanse inlichtingendiensten de gesprekken met Moskou zoude
Zaterdag 27 Mei 2017 - 15:39:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump besluit komende week over klimaatakkoord ParijsNOS Nieuws - Buitenland

Donald Trump zal komende week besluiten of de Verenigde Staten blijven meedoen met het klimaatakkoord van Parijs of dat ze het verdrag opzeggen. De Amerikaanse president deed die belofte via Twitter na de G7-top op Sicilië.

De vraag is of Trump echt een besluit neemt. Eind april zei hij tegen een zaal met aanhangers dat hij binnen twee weken "een belangrijk besluit" zou nemen over het klimaatakkoord.

Fabeltje

De overige landen van de G7 hebben op de top geprobeerd om Trump van het belang van het klimaatakkoord te overtuigen. Trump noemde klimaatverandering eerder een fabeltje.

De discussie achter gesloten deuren verliep moeizaam, zei de Duitse bondskanselier Merkel na afloop. "Het hele gesprek over klimaat was erg moeilijk, om niet te zeggen onbevredigend. Er is geen enkele aanwijzing dat de Verenigde Staten blijven meedoen met Parijs."

In de slotverklaring van de top (.pdf) geven de overige G7-landen de VS de ruimte om een mening te vormen over het klimaatakkoord. De leiders van Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en het Verenigd Koninkrijk en EU-president Tusk en commissievoorzitter Juncker beloven tegelijkertijd dat zij zich blijven hardmaken voor snelle invoering van het verdrag.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 14:08:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

IS eist aanslag koptische christenen Egypte opNu.nl - Buitenland

Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag van vrijdag op twee bussen met koptische christenen in Egypte opgeëist. Dat deed de terreurgroep zaterdag in een verklaring.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 13:46:24 - Nu.nl - Buitenland
 

IS eist aanslag op Egyptische kopten opNOS Nieuws - Buitenland

Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag van gisteren op een bus met Egyptische kopten opgeëist. Een woordvoerder van de terroristische organisatie heeft online verklaard dat de gewapende aanval bij de stad al-Minya is uitgevoerd door strijders van IS. Daarbij werden ten minste 29 koptische christenen gedood en raakten 25 mensen gewond. Onder de slachtoffers zijn veel kinderen.

In een vergeldingsactie bombardeerde de Egyptische luchtmacht dezelfde dag kampen in Libië waar volgens Caïro terroristen worden opgeleid. Zes verschillende doelen werden gebombardeerd.

De terroristische organisatie IS heeft al veel vaker aanslagen uitgevoerd op de koptische minderheid in Egypte. Zo eiste IS ook de twee aanslagen op koptische kerken in Tanta en Alexandrië van begin april op. Daarbij vielen 43 doden.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 13:39:09 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wereldwijde computerstoring British Airways houdt aan; geen bewijs voor cyberaanvalNOS Nieuws - Buitenland

De luchtvaartmaatschappij British Airways heeft besloten alle vluchten van vandaag vanaf de luchthavens Heathrow en Gatwick te schrappen. BA kampt sinds het begin van de middag met een wereldwijde computerstoring. Die veroorzaakt ook vertragingen bij vluchten naar het Verenigd Koninkrijk.

Over de hele wereld krijgen passagiers van de Britse maatschappij te maken met lange wachttijden.

De storing treft zowel de passagiers- als de bagagegegevens. British Airways werkt met man en macht aan een oplossing, maar de storing is grondiger dan werd gedacht. Tegen de BBC zegt BA dat er "momenteel geen bewijs is om te denken dat het probleem veroorzaakt is door een cyberaanval".

Passagiers wordt aangeraden niet meer naar Heathrow en Gatwick te komen, omdat het daar al extreem druk is en omdat er vandaag geen toestellen meer vertrekken. Duizenden Britten wilden weg voor een lang weekend.

In september vorig jaar had British Airways ook al te kampen met een forse storing. Het computersysteem voor het inchecken viel toen uit. In de hele wereld leidde dat tot lange wachtrijen van BA-passagiers.

Schiphol

Vanaf Schiphol zouden vanmiddag en vanavond vijf vluchten van British Airways naar Londen vertrekken. Twee vluchten naar Heathrow zijn geannuleerd. Een vlucht op Gatwick is zeker twee uur vertraagd.

Om 19.00 uur en om 22.15 uur staan er nog twee vluchten gepland voor Heathrow en Gatwick. Volgens een woordvoerder van Schiphol is het op dit moment onduidelijk of die vluchten doorgaan. Schiphol adviseert reizigers om de website of de app van de luchthaven in de gaten te houden, of contact op te nemen met British Airways.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 13:13:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duitse politie pakt gevaarlijke voortvluchtige opNOS Nieuws - Buitenland

De Duitse politie heeft in Bonn een gevaarlijke gevangene opgepakt die donderdag wist te ontsnappen uit een gesloten psychiatrische inrichting. Dat melden Duitse media op basis van het Openbaar Ministerie van Kleef.

De 35-jarige Krischan F. werd vanochtend opgemerkt in Bonn en korte tijd later opgepakt. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie.

De politie van Kleef waarschuwde ook Nederland voor de voortvluchtige F., vanwege het risico dat hij de grens nabij Nijmegen zou oversteken. De vrees bestond dat F. gewapend was.

Gewonden

De man ontsnapte uit de inrichting, nadat hij samen met een mede-gevangene verpleegkundigen had aangevallen. Daarbij raakten twee mensen gewond.

De tweede man slaagde er niet in de hoge muur om de inrichting te bedwingen en kon al snel worden opgepakt. De klopjacht op F. leverde tot vanmorgen niets op.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 13:09:15 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Washington Post: schoonzoon Trump wilde geheim kanaal opzetten voor direct contact met RussenDe Volkskrant - Buitenland

Het getwitter van Donald Trump kan de Amerikaanse president nog danig in de problemen brengen, en daarom zou het Witte Huis op een plan broeden om zijn tweets eerst aan een team advocaten voor te leggen, voordat hij ze verstuurt. Zij zouden moeten beoordelen of het bericht wellicht moet worden aangepast, meldt de Wall Street Journal. Het idee is om een systeem te ontwikkelen waardoor de tweets nie
Zaterdag 27 Mei 2017 - 13:09:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ontsnapte gevaarlijke gevangene Duitse Kleef weer opgepaktNu.nl - Buitenland

De Duitse politie heeft de 35-jarige man die donderdagavond ontsnapte uit een psychiatrische inrichting in de buurt van Kleef, niet ver van Nijmegen, zaterdagmiddag in de stad Bonn opgepakt.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 12:04:15 - Nu.nl - Buitenland
 

Ariana Grande gaat concert geven voor slachtoffersNOS Nieuws - Buitenland

Zangeres Ariana Grande gaat een concert geven in Manchester om geld op te halen voor de slachtoffers van de aanslag bij haar concert.

Terug

Maandag kwamen daarbij 22 mensen om het leven in de Britse stad. De zangeres ging daarna terug naar haar huis in Amerika en zegde haar concerten af.

Eren

Het concert is niet alleen bedoeld om geld op te halen, maar ook om de slachtoffers te eren, zegt de zangeres op Twitter.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 11:00:02 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump: Contributie Navo-lidstaten stroomt binnenAD - Buitenland

De eerste dag van de islamitische maand Ramadan is in Afghanistan bloedig begonnen. Zeker veertien mensen werden gedood door een zelfmoordaanslag. Bij gevechten tussen militanten en Afghaanse veiligheidstroepen sneuvelden nog eens 36 mensen.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 09:46:50 - AD - Buitenland
 

Ramadan begint bloedig in AfghanistanAD - Buitenland

Honderden Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen hebben zaterdag na veertig dagen hun hongerstaking beëindigd. Dat meldt de Israëlische gevangenisdienst.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 09:06:06 - AD - Buitenland
 

Honderden Palestijnse gevangenen beëindigen hongerstakingAD - Buitenland

De familie van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft in 2008 zonder te betalen een olietanker verkregen ter waarde van 20 miljoen dollar. Dat blijkt uit onderzoek van journalistennetwerk EIC (European Investigative Collaborations).
Zaterdag 27 Mei 2017 - 08:55:22 - AD - Buitenland
 

Twee kinderen dood in hete auto VSNOS Nieuws - Buitenland

In de Amerikaanse staat Texas zijn twee kinderen dood gevonden in een oververhitte auto. Hulp kwam te laat voor het meisje van 2 en haar broertje van 16 maanden.

Volgens de moeder van de kinderen speelden de twee aanvankelijk binnenshuis. Na een tijdje ontdekte de vrouw dat haar kinderen waren verdwenen. Na het huis te hebben doorzocht, ontdekte ze de kinderen in de auto.

Omdat de autosleutels in de auto lagen, moest de vrouw een raam inslaan om de deur open te krijgen. De buitentemperatuur was toen rond de 35 graden.

De politie onderzoekt de zaak. Daarbij wordt niets uitgesloten. "De vraag is of een 2-jarige een autodeur kan openen en samen met een 1-jarige naar binnen kan klimmen", aldus een woordvoerder.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 08:34:16 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Chef Wereldbank moet veld ruimen om zijn kruistocht tegen ambtelijk taalgebruikDe Volkskrant - Buitenland

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump moet alle documenten overhandigen sinds juni 2015 toen Trump bekendmaakte mee te doen aan de presidentsverkiezingen. The Washington Post meldt op basis van twee ingewijden vrijdag dat het comité het verzoek vorige week heeft ingediend bij de penningmeester van Trumps campagneteam. Het onderzoeksorgaan van de Senaat wil alle documenten, e-m
Zaterdag 27 Mei 2017 - 04:55:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Malta Files: familie Erdogan bezit een olietankerAD - Buitenland

Het campagneteam van de Amerikaanse president Donald Trump moet all documenten overhandigen sinds juni 2015 toen Trump bekendmaakte mee te doen aan de presidentsverkiezingen.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 04:39:00 - AD - Buitenland
 

Deze man kan Catalonië onafhankelijk makenDe Volkskrant - Buitenland

Hoe ga je om met angst na een terreurdaad? Ferry Zandvliet overleefde de aanslag op concertzaal Bataclan in Parijs. Hij had moeiteloos de wereld kunnen gaan wantrouwen, maar vocht daartegen. Angst heerst na elke terroristische aanslag. Ook maandagavond weer na de aanslag in Manchester. Getwitterd werd er door jongeren die nooit meer naar een concert van popster Ariana Grande willen, door personen
Zaterdag 27 Mei 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mexico-Stad is verrassend én hipDe Volkskrant - Buitenland

Despite political tensions with Russia, the annexation of Crimea and the shooting down of flight MH17, the Dutch police service appears to be working closely together with the Russian security service FSB. Since 2009, FSB agents have been visiting the Netherlands, where they have also been meeting with officials of the FBI. These meetings, intended to tackle cybercrime, are laden with political co
Zaterdag 27 Mei 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wrange nostalgie overstemde HemelvaartsdagDe Volkskrant - Buitenland

Ontdekt in Slovenië: een parel van een kuuroord met een oud klooster op de koop toe. terecht rijden steeds meer vakantiegangers richting de Balkan, waar mediterrane stranden en woeste bergen naast elkaar liggen. De bewoners zijn dolblij met je komst, het eten komt direct uit de groentetuin en de prijzen zijn veel lager dan elders in Europa. Alleen: het is wel 2.000 kilometer rijden naar Dubrovnik.
Zaterdag 27 Mei 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tussenstop in een parel van een kuuroord in SloveniëDe Volkskrant - Buitenland

Om cybercriminelen te vangen, werkt Nederland nauw samen met Rusland, het hackersland bij uitstek. Een uiterst ongemakkelijke samenwerking, blijkt uit de jacht op Bogatsjov. Tik. De meter in het halfopen elektriciteitskastje naast nummer 223 draait een slag verder. Het is het enige geluid in de onverlichte hal op de veertiende en hoogste verdieping van een gelige woontoren in de Russische kustplaa
Zaterdag 27 Mei 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Groot-Brittannië verlaagt dreigingsniveauNOS Nieuws - Buitenland

De Britse premier May heeft het terreurdreigingsniveau weer verlaagd naar het op een na hoogste niveau. Vanwege de aanslag van maandag in Manchester was het dreigingsniveau tijdelijk verhoogd tot de allerhoogste waarde, maar nu wordt dat weer ongedaan gemaakt.

Door de hoogste alarmfase kon het leger worden ingezet om belangrijke plekken te bewaken. De militairen verdwijnen nu weer uit het straatbeeld.

De verandering in het dreigingsbeeld betekent ook dat de autoriteiten er niet meer van uitgaan dat een aanslag ophanden is, maar dat ze er nog wel rekening mee houden.

Huiszoekingen

Vanmiddag heeft de politie in het zuiden van Manchester een aantal straten geëvacueerd bij huiszoekingen. Ook zijn vannacht twee verdachten opgepakt die vermoedelijk wat met de bomaanslag in de Manchester Arena te maken hebben.

In totaal zitten elf mensen vast. Onder hen zijn ook de vader en twee broers van de man die de aanslag pleegde.

Naar verluidt heeft de politie een groot deel van het netwerk rond zelfmoordterrorist Salman Abedi ontmanteld.

Zaterdag 27 Mei 2017 - 01:26:26 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Op jacht naar de meest gezochte hacker ter wereldDe Volkskrant - Buitenland

Egyptische gevechtstoestellen hebben kampen van islamitische extremisten in Libië gebombardeerd als vergelding voor de aanslag op een groep christenen in Egypte. Daarbij kwamen 28 mensen om het leven. Volgens militaire zegslieden voerde de luchtmacht zes luchtaanvallen uit op bases bij Derna, een stad in het oosten van Libië die bekend staat als een broedplaats van jihadisme. President Abdel-Fatta
Vrijdag 26 Mei 2017 - 22:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Egypte voert luchtaanvallen uit in Libië als vergelding voor aanslag op koptenDe Volkskrant - Buitenland

Een Republikeinse activist uit Florida heeft vorig jaar volgens de Wall Street Journal een hele lading documenten gekregen die een hacker uit de computers van de Democratische partij had gestolen. Achter de hacker, Guccifer 2.0, zouden de Russische inlichtingendiensten zitten. Volgens de krant liet Aaron Nevins de hacker weten dat hij wel belangstelling had voor informatie over Florida, nadat hij
Vrijdag 26 Mei 2017 - 22:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Koers Britse pond daalt na heropleving LabourDe Volkskrant - Buitenland

Met een strategie die even gewaagd als vruchtbaar is, wil Labour-leider Corbyn het momentum pakken in . de verkiezingscampagne. Hij nadert May in rap tempo. Een smakeloze politisering van een terreuraanslag? Of een zinvolle duiding over de achtergronden ervan? Bij het hervatten van de campagne voor de Britse verkiezingen heeft Jeremy Corbyn vrijdag voor ophef gezorgd door een verband te leggen tus
Vrijdag 26 Mei 2017 - 20:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Miljoenen extra voor opvang in de regio, nu minder vluchtelingen naar Nederland komenDe Volkskrant - Buitenland

Minstens veertig kinderen zijn omgekomen bij bombardementen donderdag en vrijdag op Al Mayadin, een stad in het zuidoosten van Syrië die in handen is van Islamitische Staat. De bombardementen werden uitgevoerd door de anti-IS-coalitie, geleid door de Verenigde Staten. Het in Londen gevestigde Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten heeft dit medegedeeld. Een woordvoerder van de coalitie bevest
Vrijdag 26 Mei 2017 - 17:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Franse media roemen zelfverzekerd debuut Macron op wereldtoneelDe Volkskrant - Buitenland

De ramadan staat voor de deur en dat betekent voor moslims niet alleen een maand vol bezinning, maar ook het begin van tientallen nieuwe televisieseries die speciaal voor de heilige vastenmaand zijn geproduceerd. Grote aandachtstrekker van dit jaar is Orchidea, de Arabische variant van de populaire Amerikaanse fantasyserie Game of Thrones. Zaterdagavond, als de buiken na zonsondergang goed gevuld
Vrijdag 26 Mei 2017 - 14:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hooggerechtshof India moet kiezen: vrouwonvriendelijke flitsscheiding verbieden of niet?De Volkskrant - Buitenland

Twee bussen met koptische christenen zijn vrijdag onder vuur genomen in de Egyptische provincie al-Minya. Daardoor zijn zeker 26 doden en circa 25 gewonden gevallen, melden de autoriteiten. De christenen waren onderweg naar het Sint Samuelklooster in de woestijn ten noordwesten van de stad al-Minya. Ze werden beschoten vanuit drie terreinwagens. In de streek van al-Minya, ongeveer 220 kilometer te
Vrijdag 26 Mei 2017 - 12:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Echtpaar krijgt zesling na zeventien jaar proberenAD - Buitenland

Is het een vals alarm of een daadwerkelijke schreeuw om hulp? Hulpdiensten in het westen van Australië zijn met man en macht op zoek naar vermiste personen in de outback, nadat een helikopter een sos-signaal in stenen spotte.
Vrijdag 26 Mei 2017 - 08:00:58 - AD - Buitenland
 

Australische politie in rep en roer door SOS in outbackAD - Buitenland

Bij gevechten tussen het leger en extremisten in de Filipijnse stad Marawi waren verschillende buitenlandse terroristen betrokken. Dat heeft een woordvoerder van het Filipijnse leger vandaag laten weten. Onder de gedode jihadisten waren onder meer Indonesiërs en Maleisiërs.
Vrijdag 26 Mei 2017 - 07:31:26 - AD - Buitenland
 

Buitenlandse terroristen bij gevechten FilipijnenAD - Buitenland

De Britse politie heeft vrijdagochtend nog een man aangehouden naar aanleiding van de bomaanslag in Manchester maandag. In totaal zijn tien mensen sinds de explosie gearresteerd, van wie er twee al zijn vrijgelaten.
Vrijdag 26 Mei 2017 - 05:36:00 - AD - Buitenland
 

Aanhouding en ontruiming bij politieacties ManchesterDe Volkskrant - Buitenland

Seoul probeert radicale stadsvernieuwing teweeg te brengen in de vieze miljoenenstad. Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV legde ertoe een ecologische parkbrug aan. De Volkskrant ging kijken en was ondersteboven. Door het raam van de shuttlebus vanaf Incheon International Airport ziet Seoul eruit zoals je je een miljoenenstad in Zuidoost-Azië voorstelt: een spaghetti van snelwegen, overgoten me
Vrijdag 26 Mei 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Aanhouding en ontruiming bij politie-acties ManchesterAD - Buitenland

De Amerikaanse recherchedienst heeft het onderzoek naar mogelijke banden tussen het campagneteam van president Donald Trump en Rusland uitgebreid. Volgens Amerikaanse media wordt ook Trumps schoonzoon Jared Kushner nu onderzocht door de FBI.
Vrijdag 26 Mei 2017 - 01:24:00 - AD - Buitenland
 

Boven Trump en Navo blijft vraagteken hangenDe Volkskrant - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Justitie stapt naar het Hooggerechtshof, nadat een rechtbank donderdag de aangepaste versie van het reisverbod voor mensen uit bepaalde moslimlanden van president Trump heeft tegengehouden. Volgens de rechtbank in de stad Richmond is het verbod discriminatie op basis van religie. Daarmee leed Trump opnieuw een nederlaag. Een federaal hof van beroep in Richmond weiger
Donderdag 25 Mei 2017 - 22:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hamas executeert drie moordverdachtenAD - Buitenland

De leiders van de 28 NAVO-landen zijn vanavond op hun top in Brussel akkoord gegaan met een actieplan tegen terrorisme. Een belangrijk onderdeel daarvan is intensivering van de strijd tegen IS.
Donderdag 25 Mei 2017 - 19:09:09 - AD - Buitenland
 

NAVO neemt actieplan tegen terrorisme aanAD - Buitenland

Oud-premier Lucas Papademos van Griekenland is vanmiddag gewond geraakt bij een aanslag. Volgens de eerste berichten ontplofte een bombrief in de auto van Papademos. De verwondingen zijn niet levensbedreigend.
Donderdag 25 Mei 2017 - 18:21:15 - AD - Buitenland
 

Obama: Muren lossen geen problemen opAD - Buitenland

Iran heeft een derde ondergrondse fabriek gebouwd waar ballistische raketten kunnen worden geproduceerd. Het land is ook van plan vaart te blijven zetten achter het eigen raketprogramma, berichtte persbureau Fars.
Donderdag 25 Mei 2017 - 12:23:55 - AD - Buitenland
 

Soldaten en helikopters naar Filipijnse stad om IS-extremistenAD - Buitenland

De Navo doet vandaag alles om haar belangrijkste lid, Amerika, in de watten te leggen. Op een werkdiner dat om zes uur begint en maar krap drie uur duurt, beloven de Europese lidstaten geleidelijk aan hogere defensie-uitgaven en een zwaarder accent op terreurbestrijding.
Donderdag 25 Mei 2017 - 09:54:20 - AD - Buitenland
 

Meer geld, meer antiterreur: Trump blij met NavoAD - Buitenland

Tijdens het eerste bezoek van Donald Trump aan Europa als president van de Verenigde Staten is de NAVO-top van regeringsleiders en staatshoofden een belangrijk hoogtepunt. De verwachting is dat zij vandaag enkele handreikingen doen om tegemoet te komen aan Trumps kritiek op de militaire alliantie.
Donderdag 25 Mei 2017 - 06:42:46 - AD - Buitenland
 

NAVO-top moet Trump tevreden stellenAD - Buitenland

In de Braziliaanse hoofdstad Brasília is een protestdemonstratie van naar schatting zo’n 100 duizend mensen tegen president Michel Temer vandaag uitgelopen op zware ongeregeldheden. 
Donderdag 25 Mei 2017 - 00:59:59 - AD - Buitenland
 

Ministeries Brazilië ontruimd na rellen; leger moet orde herstellenAD - Buitenland

De Britse politie heeft vanochtend twee mannen opgepakt in het kader van haar onderzoek naar de bomaanslag van maandagavond in Manchester. In totaal worden nu acht personen vastgehouden, zo liet de politie vandaag weten via Twitter.
Donderdag 25 Mei 2017 - 00:30:00 - AD - Buitenland
 

Acht verdachten vast voor aanslag ManchesterAD - Buitenland

Een man met een mes op zak is vanochtend om half elf gearresteerd voor Buckingham Palace in Londen. Net op dat moment reed koningin Elizabeth langs.
Woensdag 24 Mei 2017 - 14:43:09 - AD - Buitenland
 

Politie arresteert man met mes voor Buckingham PalaceAD - Buitenland

Negentwintig minuten praatten Trump vandaag met Paus Franciscus, achter gesloten deuren. Als ze naar buiten komen en voor de pers verschijnen, probeert iedereen iets van de gezichten te lezen.
Woensdag 24 Mei 2017 - 13:30:55 - AD - Buitenland
 

Paus praat 29 minuten met TrumpAD - Buitenland

VS-president Donald Trump komt pas vanmiddag in België aan, maar heeft op zeker één punt al zijn zin: elk van de 28 Navo-landen geeft voortaan elk jaar in aparte stappenplannen aan hoeveel het aan Defensie denkt te besteden.
Woensdag 24 Mei 2017 - 12:27:49 - AD - Buitenland
 

Trump haalt oogst in Brussel al binnenAD - Buitenland

De Franse president Emmanuel Macron wil de noodtoestand in zijn land verlengen tot 1 november. Dat maakte het Élysée-paleis vandaag bekend na een bijeenkomst van het veiligheidskabinet. 
Woensdag 24 Mei 2017 - 11:41:59 - AD - Buitenland
 

Franse president Macron wil verlenging noodtoestandAD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump is vanochtend bij het Vaticaan geweest voor een ontmoeting met paus Franciscus. Het bezoek is onderdeel van Trumps eerste buitenlandse reis als president.
Woensdag 24 Mei 2017 - 08:51:49 - AD - Buitenland
 

Familie Trump op bezoek bij de pausAD - Buitenland

In Myanmar zijn vandaag nieuwe vredesbesprekingen begonnen die een einde moeten maken aan een van de langst durende gewapende conflicten in de wereld.
Woensdag 24 Mei 2017 - 08:05:16 - AD - Buitenland
 

Nieuwe vredesgesprekken MyanmarAD - Buitenland

Meer dan 1,3 miljoen Belgen kunnen vanaf 7 juni niet meer bellen. Ze hebben ondanks waarschuwingen hun prepaidkaart niet laten registreren, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.
Woensdag 24 Mei 2017 - 06:00:24 - AD - Buitenland
 

Ruim 1 miljoen Belgen kunnen na 7 juni niet meer bellenAD - Buitenland

Tijdens zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin heeft de Filipijnse president Rodrigo Duterte om een wapenovereenkomst gevraagd, om Islamitische Staat (IS) te bestrijden. Hij verkortte zijn bezoek aan Rusland vanwege de onrust in zijn land.
Woensdag 24 Mei 2017 - 04:40:47 - AD - Buitenland
 

Filipijnse president Duterte vraagt Rusland om wapensAD - Buitenland

IS heeft de aanslag in Manchester opgeëist. Het houdt maar niet op en deze keer zijn kinderen het slachtoffer. Wat wil Islamitische Staat ook alweer en waarom heeft het voor deze weg gekozen?
Woensdag 24 Mei 2017 - 03:00:25 - AD - Buitenland
 

Regering-Trump stapt naar Hooggerechtshof om inreisverbodDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom worden IS-aanslagen steeds heftiger?AD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.