Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Rohingya-dorpen branden volgens Amnesty nog steedsNu.nl - Buitenland

Volgens mensenrechtenorganisatie Amnesty International woeden er nog steeds branden in dorpen in Myanmar die bewoond werden door Rohingya-moslims. 
Zaterdag 23 September 2017 - 10:14:05 - Nu.nl - Buitenland
 

Iran meldt succes bij testen van nieuwe raketNOS Nieuws - Buitenland

Iran heeft naar eigen zeggen een succesvolle test gedaan met een nieuwe ballistische raket. De raket heeft volgens Iraanse media een reikwijdte van 2000 kilometer en kan meerdere kernkoppen dragen. Er zijn beelden uitgezonden op de staatstelevisie:

De test komt op een moment dat de spanningen tussen Iran en de Verenigde Staten zijn vergroot. President Trump uitte deze week felle kritiek op Teheran in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN. Trump veegde onder meer de vloer aan met het nucleaire akkoord dat zijn voorganger Obama sloot met Iran en typeerde het Iraanse bewind als "economisch failliet". Volgens Trump is geweld het belangrijkste exportproduct van Iran.

De Iraanse president Rohani, die wordt gezien als grote kracht achter het nucleaire akkoord, reageerde gisteren al op Trump door aan te kondigen dat Iran zijn raketprogramma wil uitbreiden. "Wij versterken ons raketprogramma en we zullen daar niemand toestemming voor vragen."

Rohani deed zijn uitspraken bij een militaire parade, waar de ballistische raket werd gepresenteerd:

"Dat is natuurlijk niks nieuws want de Iraniërs zijn al een hele tijd bezig met een groot raketprogramma", zei correspondent Thomas Erdbrink gisteren na de bekendmaking van Rohani. Maar de boodschap aan de VS is duidelijk: "Als jullie het spel hard willen spelen dan kunnen wij dat ook".

Sancties, akkoord intact

In juli legden de Verenigde Staten sancties op aan een reeks groepen en individuen die een bijdrage zouden hebben geleverd aan het niet-nucleaire wapenprogramma van Iran. Trump besloot toen op advies van zijn medewerkers het nucleaire akkoord intact te laten.

Het akkoord bevat geen expliciet verbod op de ontwikkeling van raketten door Iran, maar de VN-Veiligheidsraad nam enkele dagen na de ondertekening van de Iran-deal een resolutie aan die wél betrekking heeft op de productie van raketten. Daarin wordt Iran opgeroepen tot 2023 geen ballistische raketten te ontwikkelen die een kernlading kunnen dragen.

Op 15 oktober is er weer een periodiek toetsmoment waarop Trump de stekker uit het Iran-akkoord kan trekken. "Er zijn donkere wolken aan de horizon voor de Iraniërs", zei Erdbrink al voor de raketlancering van vanochtend. "En die denken: als er slechte tijden aankomen, kunnen we beter onze raketten klaar hebben."

Zaterdag 23 September 2017 - 07:57:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

China stopt met export bepaalde aardolieproducten naar Noord-KoreaNu.nl - Buitenland

China stopt vanaf 1 oktober met de export van een aantal aardolie- en gasproducten naar Noord-Korea. Het komt daarmee tegemoet aan een VN-resolutie die een gedeeltelijke handelsboycot met Noord-Korea behelst.
Zaterdag 23 September 2017 - 06:40:58 - Nu.nl - Buitenland
 

Vluchtelingen verdronken in Zwarte Zee voor Turkse kustNu.nl - Buitenland

Door een schipbreuk voor de Turkse kust in de Zwarte Zee zijn vrijdag ten minste 21 vluchtelingen verdronken. De kustwacht is nog op zoek naar vijf vermisten. Veertig opvarenden van de gezonken viskotter konden worden gered.
Zaterdag 23 September 2017 - 04:54:15 - Nu.nl - Buitenland
 

China: minder olie naar Noord-Korea, textielimport gestaaktNOS Nieuws - Buitenland

China staakt per direct de import van textiel uit Noord-Korea en beperkt de export van geraffineerde olie. Het Chinese ministerie van Handel geeft met die stafmaatregelen tegen het bewind in Pyongyang gehoor aan de VN-resolutie van bijna twee weken geleden.

De Veiligheidsraad kondigde nieuwe sancties af tegen Noord-Korea, om het land te straffen voor de kernproef die op 3 september werd uitgevoerd.

De handel met China maakt 90 procent uit van alle economische betrekkingen van Noord-Korea met de rest van de wereld.

Ruwe olie ongemoeid

China snijdt per 1 oktober in de export van geraffineerde olie, maar laat de veel omvangrijkere uitvoer van ruwe olie naar Noord-Korea ongemoeid. Het importverbod op textiel treft het geïsoleerde land waarschijnlijk hard, aangezien 80 procent van de totale textielexport bestemd is voor de Chinese markt.

Textiel is nu de belangrijkste bron van buitenlandse valuta, nadat Peking in overeenstemming met eerdere VN-sancties al een streep haalde door de import van onder andere steenkool, ijzererts en vis.

China stemde in de Veiligheidsraad mee met de jongste sancties, nadat die eerst enigszins waren afgezwakt. De VS stuurde aanvankelijk aan op een totale olieboycot tegen Noord-Korea. Dat land beschikt alleen over steenkool, en is voor olie en gas volledig afhankelijk van buitenlandse import.

Volgens Amerikaanse schattingen importeert Noord-Korea dagelijks 15.000 vaten ruwe olie en 6000 vaten geraffineerde olieproducten uit China.

Met de sancties hoopt de VN het regime ertoe te bewegen om af te zien van verdere atoom- en raketproeven.

Zaterdag 23 September 2017 - 04:49:55 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Theresa May zet strategie uiteen: na ingang Brexit in 2019 twee jaar voor overgangDe Volkskrant - Buitenland

Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren, meldt het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid. Het ministerie weet al sinds een paar maanden van de hacks, maar heeft nu de staten in kwestie nu pas op de hoogte gebracht. Volgens het ministerie is het de hackers, die werkten in opdrac
Zaterdag 23 September 2017 - 03:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS: Russische hackers probeerden in 21 staten verkiezingen te manipulerenDe Volkskrant - Buitenland

Jacinda Ardern (37), de nieuwe leider van de Labour-partij in Nieuw-Zeeland, maakt grote kans zaterdag de verkiezingen te winnen en premier te worden. Als de leider van Labour in Nieuw-Zeeland, Andrew Little, eind juli onverwacht aftreedt vanwege slechte opiniepeilingen, wordt Jacinda Ardern (37) nog dezelfde dag tot opvolger gekozen. Ze trekt de partij in enkele weken uit het dal: Labour kan volg
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Grote kans op overwinning van nieuwe Labour-partij leider Nieuw-Zeeland tijdens verkiezingenDe Volkskrant - Buitenland

De man die de wereld redde, zo gaat Stanislav Petrov de geschiedenisboeken in. Begin deze week schreven journalisten over het overlijden van de Russische oud-militair. Alarm! Alarm! Vijf Amerikaanse raketten komen onze kant op! Zo begon het, op het computerscherm van Petrov, in een commandocentrum in Moskou op 26 september 1983. Het was een tijd van grote internationale spanningen. Drie weken eerd
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Er kwam een Soedanees gezin in de schuur van Peter en Anne wonenDe Volkskrant - Buitenland

Met een groot netwerk onder jihadisten gaan voor de Duitse journalist Souad Mekhennet deuren open die voor anderen gesloten blijven. Het boek dat zij schreef over haar werk is nu in vertaling verschenen. Nog maar een paar veldslagen, klinkt het jubelend in de westerse wereld, en dan is het gedaan met Islamitische Staat en zijn kalifaat. Het Iraakse Mosul is al gevallen. Het Syrische Raqqa, de onof
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Merkel houdt de boel bij elkaar, en dat is goed voor EuropaDe Volkskrant - Buitenland

De wereldleiders hebben het erg met zichzelf getroffen, zag New York Times-columnist Nicholas Kristof op de VN-top van deze week. Maar dat is volkomen ten onrechte. Leiders uit de hele wereld zijn naar New York afgereisd voor VN-vergaderingen, fijne feestjes, klinkende toespraken over hulp aan de armen - en een fikse dosis hypocrisie. En op dit terrein heeft president Trump - eindelijk! - eens mon
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Niet alleen Merkel gaat zondag winnen bij de Duitse parlementsverkiezingenDe Volkskrant - Buitenland

Soms als het nog nauwelijks licht is, zie ik ze onder mijn appartement de straat oversteken naar de bouwplaats aan de overkant. Witte helm op, geel hesje aan, koelbox in de hand. Het is rond zessen, ze moeten om vijf uur zijn opgestaan. En dat elke ochtend. Staand op hoogwerkers en gezeten in torenhoge kranen trekken ze een enorm gerechtsgebouw op. In de ijle lucht verrichten ze hun precisiewerk.
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Blanke arbeiders voelen zich politiek verwaarloosd en bijten van zich afDe Volkskrant - Buitenland

Angela Merkel (63) is een van de machtigste vrouwen ter wereld, en volgens sommigen zelfs de leider van het Vrije Westen. Zondag stevent ze af op haar vierde verkiezings overwinning. Hoe doet ze dat? Angela Merkel is de koningin van het verwachtingsmanagement. Of het nu over Duitse coalitiebesprekingen gaat of een Europese top, ze doet nauwelijks beloften van tevoren zodat ze achteraf aangenaam ve
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zo bouw je steden die overstromingen kunnen doorstaanDe Volkskrant - Buitenland

Bijna tien jaar terug kwam ik voor het eerst in Oeganda. Ik denk daar weleens aan terug als ik rondreis en de uitgestrekte velden rond de basisscholen gadesla met hun drommen spelende kinderen. Vreemde gewaarwording: ik zette eerder voet op deze bodem dan eenderde van de Oegandezen. Jeugd is in Afrika net zo overvloedig aanwezig als de zon. Van Rwanda tot Angola, van Kenia tot Mozambique. Bevolkin
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Jeugd is in Afrika net zo overvloedig aanwezig als zonDe Volkskrant - Buitenland

Volgens de laatste opiniepeilingen is de kans aanzienlijk dat de AfD de derde partij wordt in Duitsland. Niettemin krijgen de middenpartijen, waartoe ik ook Die Linke reken, vermoedelijk nog altijd circa 85 procent van de stemmen. In Duitsland houdt het midden ondanks alle onheilstijdingen redelijk stand. De AfD leeft, dat geldt ook voor andere rechts-extremistische partijen in het Westen, van de
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Man in VS neergeschoten door zijn kleine neefjeAD - Buitenland

Russische hackers hebben vorig jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 21 Amerikaanse staten geprobeerd de verkiezingen te manipuleren. 
Zaterdag 23 September 2017 - 01:50:55 - AD - Buitenland
 

Hack-aanval op systemen 21 staten rond presidentsverkiezingen VSNOS Nieuws - Buitenland

Rond de presidentsverkiezingen hebben hackers de computersystemen van 21 Amerikaanse staten proberen binnen te dringen. Dat heeft het ministerie van Nationale Veiligheid bekendgemaakt. In de meeste gevallen zijn de hackers niet geslaagd in hun opzet.

Het was al duidelijk dat meer dan twintig staten doelwit waren geweest, maar nu is het exacte aantal bekend. Het ministerie zegt niet wie er achter de cyberaanvallen zaten of wat de hackers precies van plan waren.

Russische overheid

Functionarissen van drie staten zeggen tegen persbureau AP dat de aanvallen op hun systemen gelinkt zijn aan Rusland. De verkiezingscommissie van Wisconsin laat weten dat haar systeem doelwit was van "mensen bij de Russische overheid".

Volgens het ministerie waren de hacks in de meeste gevallen gericht op de voorbereidingen voor de verkiezingen, zoals het kiezersregistratiesysteem. De systemen om stemmen te tellen, zouden niet onder vuur hebben gelegen.

Onderzoeken

De Amerikaanse inlichtingendienst CIA meldde een maand na de presidentsverkiezingen in november al dat Rusland geprobeerd heeft om via hacks de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.

Er lopen op dit moment verschillende onderzoeken naar de banden tussen Rusland en het campagneteam van Trump. De Russen zouden Trump in het zadel hebben willen helpen. Het Kremlin heeft betrokkenheid altijd ontkend. En ook Donald Trump ontkent:

Zaterdag 23 September 2017 - 01:12:06 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Zeven Amerikaanse staten bevestigen Russische hack tijdens verkiezingenNu.nl - Buitenland

Van de 21 Amerikaanse staten die vorig jaar door Russische hackers rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn gehackt, hebben zeven staten bevestigd dat zij doelwit waren van de cyberaanvallen.
Zaterdag 23 September 2017 - 00:11:06 - Nu.nl - Buitenland
 

Verkiezingen VS in 21 staten gehackt door RussenAD - Buitenland

De hoop die de kersverse ouders hadden om nog enkele weken met hun eenjarige zoon Liyo thuis door te brengen, bleek tevergeefs. Vorige week kregen Glenda Verhasselt (22) en Yannick Mannaerts (29) de klap te verwerken dat er geen behandeling meer mogelijk was.
Vrijdag 22 September 2017 - 23:42:23 - AD - Buitenland
 

Koerden in Irak snakken naar afscheid van BagdadDe Volkskrant - Buitenland

Een maritiem bedrijf uit Breda heeft deze week een vermetele wanhoopspoging gedaan een grote financiële strop te vermijden. Het bedrijf Tideway stuurde een stel werknemers naar het Spaanse Bilbao om daar in het holst van de nacht een van zijn eigen schepen te enteren en ermee weg te varen. De scheepswerf die het bagger- en bekabelingsschip Living Stone afbouwt, dreigt failliet te gaan en Tideway w
Vrijdag 22 September 2017 - 23:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Baby Liyo (1) verliest strijd tegen tumor in zijn buikjeAD - Buitenland

De bewoners in het stroomgebied van de Rio Guajataca in het noordwesten van Puerto Rico zijn vandaag aangespoord zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken.
Vrijdag 22 September 2017 - 23:22:17 - AD - Buitenland
 

Grieks hof: Syrische vluchtelingen kunnen veilig naar TurkijeNOS Nieuws - Buitenland

Het hoogste gerechtshof in Griekenland heeft bepaald dat twee Syrische vluchtingen veilig kunnen worden teruggestuurd naar Turkije, in het kader van het akkoord tussen de EU en Turkije van vorig jaar maart. De Syriërs kwamen na het sluiten van het akkoord aan in Griekenland.

Het asielverzoek was in hoger beroep afgewezen. De twee vochten hun uitzetting naar Turkije aan. De Griekse Raad van State heeft hun zaak nu verworpen, met het argument dat Turkije veilig is.

De Raad van State zegt dat teruggestuurde vluchtelingen in Turkije niet worden bedreigd of onmenselijk behandeld. Volgens de Turkije-deal worden migranten die illegaal de oversteek naar Griekenland maken, teruggestuurd naar Turkije. In het akkoord tussen Turkije en de EU is afgesproken dat de Syrische vluchtelingen in Turkije bescherming krijgen, zegt de rechter.

Straatsburg

De uitspraak kan gevolgen hebben voor honderden Syriërs die of al hebben gehoord dat hun beroep is afgewezen of nog in de asielprocedure zitten.

Er zouden ongeveer 150 Syriërs zijn van wie het beroep is afgewezen. Tot nu toe is nog geen enkele Syriër gedwongen teruggestuurd. Verreweg de meeste Syriërs zitten in vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden.

De advocaten van de twee Syriërs laten weten dat ze naar het Europese Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg gaan, omdat ze van mening zijn dat het hier om een artikel gaat dat in een Europese overeenkomst staat, dus door Europese rechters moet worden bekeken. Bovendien werd de beslissing genomen door een nipte meerderheid van dertien tegen twaalf rechters van de Griekse Raad van State.

Amnesty International is uiterst kritisch op de uitspraak en zegt dat er een gevaarlijk precedent mee wordt geschapen. Volgens de mensenrechtenorganisatie is Turkije allesbehalve veilig voor asielzoekers. Sinds het uitroepen van de noodtoestand in Turkije na de mislukte coup van vorig jaar lopen vluchtelingen in het land een groter risico om uitgezet te worden naar hun eigen land, stelt Amnesty.

Vrijdag 22 September 2017 - 22:53:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe poging Republikeinen om Obamacare af te schaffen lijkt te falenNu.nl - Buitenland

Ook de laatste poging van de Republikeinen om het zorgstelsel van de Amerikaanse oud-president Barack Obama af te schaffen, dreigt te mislukken. 
Vrijdag 22 September 2017 - 22:29:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Massa-evacuatie door bezwijkende dam in Puerto RicoAD - Buitenland

Een dag na haar verkiezing tot Miss Turkije 2017 is de nieuwe schoonheidskoningin Itir Esen haar titel ontnomen na een tweet over de poging tot staatsgreep in Turkije.
Vrijdag 22 September 2017 - 20:27:19 - AD - Buitenland
 

Miss Turkije verliest titel door tweet dag na verkiezingAD - Buitenland

De gemilitariseerde politie in Venezuela heeft vandaag een Nederlandse onderzoekjournalist opgepakt. Het gaat om Bram Ebus uit Amsterdam. Hij werd na enkele uren weer vrijgelaten. Ebus is gespecialiseerd in sociaal-ecologische conflicten, zo staat op zijn website.
Vrijdag 22 September 2017 - 19:47:01 - AD - Buitenland
 

Stuwdam Puerto Rico staat op breken door hoog water na orkaan MariaNu.nl - Buitenland

Bewoners in het stroomgebied van de Rio Guajataca in het noordwesten van Puerto Rico zijn vrijdag aangespoord zo snel mogelijk een veilig heenkomen te zoeken. Door de enorme toevloed van water als gevolg van orkaan Maria staat een stuwdam op breken. 

 
Vrijdag 22 September 2017 - 19:15:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Referendum over vrij Koerdistan verdeelt Koerden, Arabieren en TurkmenenNOS Nieuws - Buitenland

In Kirkuk wappert een zee van Koerdische vlaggen. De Koerden in Noord-Irak maken zich op voor het referendum van aanstaande maandag. De uitkomst zal bepalen of de regio geheel onafhankelijk wordt.

Het idee roept veel weerstand op. Om te beginnen wil de Iraakse regering in Bagdad niet dat het land uit elkaar valt. Ook de VN-Veiligheidsraad is tegen, net als de Verenigde Staten, Syrië, Turkije en Iran. Zij vrezen voor chaos.

De grenzen van een mogelijke onafhankelijke Koerdische staat zijn niet helemaal duidelijk. De oliestad Kirkuk is een van de twistpunten. Daar wonen niet alleen Koerden, maar ook Arabieren en Turkmenen. En die willen bij Irak blijven.

Correspondent Marcel van der Steen spreekt in Kirkuk met Sirwan. Hij is zelf Koerd, maar heeft ook Arabische en Turkmeense vrienden. Zijn vrouw Hiba is Arabisch. De vriendengroep is verdeeld over de situatie.

"Ik denk dat het hier zal ontploffen", zegt de Arabische Mohammed. "En dat er oorlog komt." De Koerdische Amanj ziet het referendum meer als experiment. De Turkmeense Turmen vindt het allemaal grote onzin.

Voor het eerst staan de bevolkingsgroepen recht tegenover elkaar. Voor Sirwan is dit zelfs een reden om te vertrekken. Hij wil met zijn vrouw naar Europa vluchten. "De situatie wordt slechter. Alles is hier naar de knoppen: op het gebied van werk, veiligheid en geld."

Zo heeft Sirwans baas in aanloop naar het referendum zijn kluis leeggehaald en zestig van zijn tachtig vrachtwagens buiten de stad gebracht. Hij weet niet of zijn bedrijf na maandag nog veilig is. Tweeduizend van zijn werknemers dreigen hun baan kwijt te raken.

Kirkuk is het grootste twistpunt in Irak. De Koerden hebben het in handen sinds de Koerdische strijders er IS versloegen. En dus wordt ook hier het referendum gehouden, tegen de zin van de Iraakse regering, ook al is het officieel geen onderdeel van Iraaks-Koerdistan.

De stad is belangrijk voor de Koerden: honderden strijders stierven ervoor. Maar ook de Irakezen zullen Kirkuk willen behouden, om de olie. De regering heeft gedreigd met militair ingrijpen als de Koerden de stad zullen inlijven.

"Dat is het probleem in dit land: het draait allemaal om olie", zegt Sirwan. "Vooral in Kirkuk, dat gebouwd is op een zee aan olie."

Volgende week nog veilig?

Sirwan werkt zelf in de olie-industrie, zijn vrouw Hiba is kunstenares. Ze zijn pasgetrouwd en hebben het goed samen. Ze hopen niet te hoeven vluchten uit Kirkuk, maar denken wel dat het nodig is. Binnenkort al.

Sirwan is bang dat het uit de hand gaat lopen, en dat er een oorlog komt tussen de Koerdische strijders, de verschillende milities en het Iraakse leger. "Ik vertrek als de wegen straks nog open zijn. Ik denk niet dat het volgende week nog veilig is."

Vrijdag 22 September 2017 - 18:58:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nederlandse onderzoeksjournalist opgepakt in VenezuelaAD - Buitenland

Een drama heeft zich voltrokken in België. De vader van een jongetje werd vlak voor zijn ogen gegrepen door een trein. De 46-jarige man liep al telefonerend over een gesloten spoorwegovergang. 
Vrijdag 22 September 2017 - 18:25:23 - AD - Buitenland
 

Uber verliest licentie in Londen, burgemeester wuift kritiek wegNOS Nieuws - Buitenland

Taxi-app-bedrijf Uber is zijn licentie in Londen kwijt. Die loopt op 30 september af. De Londense transporttoezichthouder TfL vindt dat het bedrijf "een gebrek aan verantwoordelijkheid laat zien, wat gevolgen heeft voor de veiligheid van het publiek".

Uber-chauffeurs zouden onder meer verantwoordelijk zijn voor een stijging van het aantal ongelukken. Uber zou zelf onvoldoende hebben gedaan om chauffeurs met een criminele achtergrond te weren. Ook speelt mee dat het bedrijf software gebruikt die de volledige toegang van de autoriteiten tot de app blokkeert.

Het bedrijf heeft inmiddels laten weten in beroep te gaan tegen het besluit. Zolang een beroepsprocedure loopt, mogen de Uber-chauffeurs blijven rijden. Het bedrijf zegt zich overigens altijd aan de TfL-regels te hebben gehouden.

Uber zegt dat 40.000 mensen zonder werk komen te zitten en 3,5 miljoen Londenaren van een "handige en betaalbare" vorm van transport worden beroofd. Maar volgens burgemeester Sadiq Khan moeten deze mensen vooral boos zijn op Uber zelf. "Omdat het zich niet aan de regels houdt. Die regels zijn er niet voor niets."

Khan legt uit dat de Londense transporttoezichthouder TfL niet tegen particuliere verhuurders, innovatie en technologie is. "Het is tegen een organisatie die niet met een goed en veilig systeem werkt."

Protest

Londense taxichauffeurs protesteerden in april nog massaal tegen de concurrentie van Uber. Het bedrijf zou profiteren van de slechte werkomstandigheden van zijn chauffeurs.

Vrijdag 22 September 2017 - 17:53:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Telefonerende man gegrepen door trein voor ogen zoonAD - Buitenland

De Britse premier wil een overgangsperiode van twee jaar om zich te kunnen afscheiden van de Europese Unie. Theresa May zei dat tijdens een langverwachte brexit-toespraak in Florence. Ook wil ze de grenzen ophouden.
Vrijdag 22 September 2017 - 17:33:24 - AD - Buitenland
 

Wat u moet weten over de Duitse verkiezingenDe Volkskrant - Buitenland

Uber heeft een zware klap moeten incasseren. Het toch al geplaagde Amerikaanse bedrijf verliest eind deze maand zijn vergunning om zijn taxidiensten te mogen aanbieden in Londen. De toezichthouder op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad vindt dat het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app onvoldoende verantwoordelijkheid neemt voor zaken die de openbare orde en veiligheid aangaan. Zo zou U
Vrijdag 22 September 2017 - 15:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe tegenslag voor Uber: Londen trekt vergunning taxibedrijf inDe Volkskrant - Buitenland

Zangeres Helene Fischer is mateloos populair in Duitsland. Neutraliteit lijkt haar geheim te zijn. Ze voorziet in de behoefte aan een grote gelijkmaker, aan harmonie en zorgeloosheid. Verpleegkundige Marie Gladow zorgt aan huis voor terminale en ernstig gehandicapte kinderen. Het is zwaar werk, zegt de 24-jarige uit Maagdenburg, dat best beter mag worden betaald. Maar van Duitse politici en hun ca
Vrijdag 22 September 2017 - 15:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Onderzoek Amazon naar algoritme dat bomingrediënten aanraaddeAD - Buitenland

De Britse autoriteiten hebben een achttienjarige verdachte van de bomaanslag in de Londense metro in staat van beschuldiging gesteld. Ahmed Hassan moet vrijdagmiddag voor de rechter verschijnen. Hij wordt verdacht van poging tot moord.
Vrijdag 22 September 2017 - 14:51:05 - AD - Buitenland
 

Verdachte Londen beschuldigd van poging tot moordAD - Buitenland

Tot nu toe is ruim 15 miljoen euro opgehaald voor hulp aan het door de orkaan Irma getroffen eiland Sint-Maarten. Op giro 5125 van het Rode Kruis staat de teller vandaag op 15.494.712 euro.
Vrijdag 22 September 2017 - 14:06:34 - AD - Buitenland
 

Teller voor Sint Maarten op 15 miljoenAD - Buitenland

In de wateren van Queensland, Australië, is het lijk van een enorme krokodil gevonden. Het gaat mogelijk om de grootste krokodil in dertig jaar. Voorbijgangers zagen het karkas donderdag in de rivier drijven. Het dier stierf aan een kogel door het hoofd. 
Vrijdag 22 September 2017 - 12:50:57 - AD - Buitenland
 

Dit zijn de gevolgen van een harde of zachte BrexitDe Volkskrant - Buitenland

Om tegenwicht te bieden aan de jihadpropaganda van terreurorganisatie Islamitische Staat, heeft de antiterrorismedienst NCTV 130 duizend euro gestoken in een documentaire die een zogeheten counternarrative moet bieden: een tegenverhaal om de extremistische boodschap van IS te ondermijnen. De subsidieverstrekking werd door de NCTV bevestigd aan NRC Handelsblad. Echoes of IS - the scars we share, zo
Vrijdag 22 September 2017 - 11:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Moskou: stop met onnozele dreigementenAD - Buitenland

Iran zoekt een uitbreiding van zijn raketprogramma. Volgens president Hassan Rouhani zal Iran betere raketwapens ontwikkelen, met of zonder toestemming van andere landen. Ook beweert het land een nieuwe langeafstandsraket te hebben ontwikkeld. 
Vrijdag 22 September 2017 - 11:41:26 - AD - Buitenland
 

Iran ontwikkelt nieuwe raketwapensAD - Buitenland

De Amerikaanse Life kwam met 24 weken te wereld. Haar moeder overleed twee dagen later aan de gevolgen van een agressieve hersentumor: Zij besloot geen levensverlengende behandeling aan te gaan om het leven van haar ongeboren kind te redden. Maar het kleine meisje, dat bij haar geboorte maar 566 gram woog, heeft het toch niet gehaald. 
Vrijdag 22 September 2017 - 11:27:21 - AD - Buitenland
 

Antiterrorismedienst stak 130.000 euro in film die extremistische boodschap IS ondermijntDe Volkskrant - Buitenland

Een 12-jarig meisje groeide deze week uit tot symbool van de zware aardbeving in Mexico. De televisie deed urenlang live verslag van de zoektocht naar Frida Sofia, die nog levend onder het puin zou zitten. Alleen: ze blijkt niet te bestaan. Sinds de aardbeving van dinsdag zat Frida vast onder het puin van een school in Mexico-Stad, dachten reddingswerkers van de marine. Via een gat in de grond zou
Vrijdag 22 September 2017 - 11:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duizenden mensen op Bali geëvacueerd vanwege vulkaanAD - Buitenland

Het Japanse energiebedrijf Tepco moet een schadevergoeding betalen aan tientallen voormalige inwoners van Fukushima. Zij moesten vanwege de kernramp in 2011 hun huizen verlaten. De rechtbank heeft 42 inwoners in totaal 376 miljoen yen (2,8 miljoen euro) toegekend.
Vrijdag 22 September 2017 - 10:10:59 - AD - Buitenland
 

Opnieuw schadevergoeding om kernramp FukushimaAD - Buitenland

Koerdische leiders in Irak zetten in het toch al explosieve Midden-Oosten een nieuwe tijdbom op scherp. Maandag houden zij een referendum over een onafhankelijk Koerdistan.
Vrijdag 22 September 2017 - 10:00:22 - AD - Buitenland
 

Koerden dagen met referendum over onafhankelijkheid de wereld uitAD - Buitenland

Op Aruba beginnen vandaag de parlementsverkiezingen. De grote vraag is of huidige minister-president Mike Eman van het AVP een derde termijn mag regeren, of dat hij verslagen wordt door concurrent Evelyn Wever-Croes van de MEP. 
Vrijdag 22 September 2017 - 08:57:31 - AD - Buitenland
 

Aruba vandaag naar stembusAD - Buitenland

Twee dagen lang was Mexico in de ban van de wanhopige zoektocht naar het meisje Frida Sofia (12) dat sinds de krachtige aardbeving onder het puin in haar school zou liggen.  Vannacht maakte een Mexicaanse marinechef bekend dat het meisje helemaal niet bestaat. De inwoners van Mexico zijn furieus. De marinechef bood vanmiddag Nederlandse tijd zijn excuses aan.
Vrijdag 22 September 2017 - 08:55:44 - AD - Buitenland
 

Marinechef zegt sorry voor niet-bestaand slachtoffertje aardbevingAD - Buitenland

Heel het land staat op zijn kop over (het gebrek aan) openbare toiletten. Maar wat vindt dé autoriteit op dat gebied, de Delftse ‘plasprofessor’ Johan Molenbroek, ervan? Hij viert momenteel vakantie in Griekenland en inspecteert ook daar elk toilet. Al wordt hij nooit meer zo verrast als ooit in Nieuw-Zeeland.
Vrijdag 22 September 2017 - 07:00:14 - AD - Buitenland
 

Toiletprofessor Johan: Wie nodig moet, is beste af in Nieuw-ZeelandAD - Buitenland

Een 24-jarige Nederlander is in de Duitse plaats Schönau am Königssee in de deelstaat Beieren omgekomen door een lawine, aldus de politie. Hij werd gistermiddag samen met drie anderen tijdens een wandeling verrast. 
Vrijdag 22 September 2017 - 02:25:56 - AD - Buitenland
 

Bruce Davidson: volgens sommigen meer humanist dan fotograafDe Volkskrant - Buitenland

De Duitse stembusgang kent een wat taaie aanloop, wat weinig Schwung, klagen de Duitsers. Verluchtiging komt eigenlijk van maar een leider: Christian Lindner, de man die de liberale FDP na vier jaar afwezigheid weer terug in de Bondsdag gaat brengen. De FDP staat op 10 procent in de peilingen, net achter de rechts-populistische AfD, maar voor die Linke en die Grünen. Lindner heeft in de Duitse cam
Vrijdag 22 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De Duitse Jesse Klaver komt van rechtsDe Volkskrant - Buitenland

In Florence ontvouwt de Britse premier Theresa May vandaag haar visie op het Verenigd Koninkrijk na de Brexit. Blijft haar land dicht bij de EU staan of kiest ze juist voor meer afstand? Dante en Da Vinci kwamen ervandaan en het was in de Middeleeuwen de financiële hoofdstad van de wereld, zoals Londen dat nu is. Theresa May had voor haar jongste Brexit-toespraak geen symbolischer oord kunnen kiez
Vrijdag 22 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nederlander (24) overleden door lawine in DuitslandAD - Buitenland

,,We zullen met de hardste middelen terugslaan als de Verenigde Staten ons aanvallen." Dat zei de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vrijdag in een reactie op uitspraken van de Amerikaanse president Donald Trump eerder deze week. 
Vrijdag 22 September 2017 - 01:47:03 - AD - Buitenland
 

10 familieleden komen om bij wandeling voor ver­jaar­dagAD - Buitenland

De premier van Dominica, Roosevelt Skerrit, heeft via een lokaal televisiestation bekendgemaakt dat de orkaan Maria die vanavond laat op zijn eiland aankwam zeker vijftien mensenlevens heeft geëist. Ook worden nog twintig mensen vermist. Windstoten tot 250 kilometer per uur raasden over het eiland.
Donderdag 21 September 2017 - 21:12:43 - AD - Buitenland
 

Zeker vijftien doden op Dominica door orkaan MariaAD - Buitenland

De 21-jarige Yahyah F. is weer op vrije voeten. Hij werd zaterdagavond gearresteerd in verband met de aanslag in het Londense metrostration Parsons Green, maar is vanavond vrijgelaten door de Britse politie. Er wordt geen verdere actie tegen hem ondernomen.
Donderdag 21 September 2017 - 19:55:42 - AD - Buitenland
 

Rijkste vrouw ter wereld overledenAD - Buitenland

De Britse Caitlin Spencer werd gedurende vijftien jaar verkracht door duizenden mannen. Op gerechtigheid hoeft ze amper te rekenen: de meeste daders van de seksbende lopen nog steeds vrij rond omdat justitie niet doortastend genoeg ingreep. Om aan de alarmbel te trekken, schreef ze een boek: ,,Zij mogen niet winnen. Ik ben bang, ja. Maar ik doe alles wat ik kan om dit onderwerp uit de taboesfeer te halen."
Donderdag 21 September 2017 - 18:24:04 - AD - Buitenland
 

Le Pens rechterhand Philippot stapt op bij Front NationalDe Volkskrant - Buitenland

Een twaalfjarig meisje is uitgegroeid tot het symbool van de naarstige pogingen van reddingswerkers in Mexico om slachtoffers van de aardbeving uit het puin te redden. Het meisje, Frida Sofia, zit sinds dinsdag vast tussen het puin van haar school in Mexico-Stad. Volgens haar zitten nog vijf andere scholieren vlak bij haar klem. Uit de restanten van de Enrique Rebsamen-school zijn al 21 lichamen v
Donderdag 21 September 2017 - 11:24:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse premier May wil transitieperiode van twee jaar na BrexitNu.nl - Buitenland

Tijdens haar derde zogeheten Brexit-speech heeft de Britse premier Theresa May vrijdag gezegd dat ze streeft naar een overgangsperiode van twee jaar nadat de Britten de Europese Unie formeel hebben verlaten in 2019.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Race tegen de klok in Mexico-Stad om scholier Frida Sofia (12) te redden uit het puinDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.