Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Betoger doodgeschoten door militair bij protesten in LibanonNu.nl - Buitenland

Een betoger is dinsdagavond doodgeschoten door een militair bij demonstraties in Libanon. Dit gebeurde tijdens een nieuwe golf demonstraties, als gevolg van een oproep van president Michel Aoun aan betogers om "naar huis te gaan". De betreffende militair is aangehouden. Volgens persbureau Reuters is dit het eerste dodelijke slachtoffer bij de betogingen.
Woensdag 13 November 2019 - 07:21:14 - Nu.nl - Buitenland
 

Oranjevrouwen dichterbij EK-ticket na 4-1 winstNOS Nieuws - Buitenland

De Oranjevrouwen hebben goede zaken gedaan voor de EK-kwalificatie. De vrouwen wonnen gisteravond met 4-1 van Slovenië.

Slovenië begon nog met een 1-0 voorsprong, maar die moesten ze al snel weggeven toen Nederland een penalty kreeg. Sherida Spitse maakte de 1-1. Kort na de rust maakte ze ook de 2-1.

Miedema

Oranje kwam er steeds beter in en dat werd nog duidelijker toen Vivianne Miedema de 3-1 erin knalde. 20 minuten voor het einde scoorde ze ook nog een 4de keer.

Pas op 10 april is de volgende kwalificatiewedstrijd voor het EK. Dan spelen de vrouwen tegen Kosovo.

Woensdag 13 November 2019 - 06:56:49 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Gevaar door bosbranden in Australië verplaatst zich naar staat QueenslandNu.nl - Buitenland

Australische autoriteiten vrezen dat de bosbranden de komende dagen zullen verergeren in de staat Queensland, terwijl de omstandigheden in het naastgelegen New South Wales iets zijn verbeterd door lagere temperaturen.
Woensdag 13 November 2019 - 06:50:41 - Nu.nl - Buitenland
 

‘Moslimterrorisme is voor daders een complete mislukking’AD - Buitenland

De Italiaanse stad Venetië kampt met extreme overstromingen. Alleen in 1966 stond het water hoger in de drijvende stad. Vele pleinen en historische gebouwen zijn ondergelopen. Burgemeester Luigi Brugnaro roept de noodtoestand uit en waarschuwt voor grote schade. De scholen blijven woensdag dicht.
Woensdag 13 November 2019 - 02:30:00 - AD - Buitenland
 

Venetië geplaagd door zware overstromingenAD - Buitenland

Het constitutionele hof in Bolivia bevestigt de aanstelling van Jeanine Áñez van oppositiepartij Nationale Eenheid als interim-president van het land. Ze volgt tijdelijk de naar Mexico gevluchte president Evo Morales op. De verklaring van het hof komt nadat Áñez zichzelf eerder uitriep tot waarnemend president.
Woensdag 13 November 2019 - 01:28:00 - AD - Buitenland
 

Senator benoemd tot interim-president van BoliviaAD - Buitenland

De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Daarmee vist Nederland definitief naast het net. Eerder dit jaar stelde Musk al dat Duitsland de eerste keuze was.
Dinsdag 12 November 2019 - 22:36:00 - AD - Buitenland
 

Boliviaans oppositielid benoemt zichzelf tot interim-presidentNu.nl - Buitenland

Na het aftreden van de Boliviaanse president Evo Morales heeft senator Jeanine Añez zichzelf woensdag uitgeroepen tot interim-president. Añez is lid van de oppositiepartij Nationale Eenheid (UN). Morales diende zondag zijn ontslag in na aanhoudende protesten tegen hem.
Dinsdag 12 November 2019 - 22:03:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Turkse autoriteiten vinden 82 Afghanen in vrachtwagenNu.nl - Buitenland

In Turkije zijn maandag 82 mensen gevonden in een vrachtwagen die onderweg was naar Griekenland. De immigranten zijn allemaal van Afghaanse afkomst en waren onderweg naar het eiland Lesbos.
Dinsdag 12 November 2019 - 21:42:25 - Nu.nl - Buitenland
 

Nabestaanden bloedbad Sandy Hook mogen wapenfabrikant voor de rechter slepenNOS Nieuws - Buitenland

Nabestaanden van de schietpartij in de Sandy Hook-basisschool mogen wapenfabrikant Remington Arms voor de rechter dagen. Dat heeft het Hooggerechtshof in de VS besloten.

De families van negen dodelijke slachtoffers en een overlevende van het bloedbad klagen de wapenfabrikant aan. Ze vinden Remington mede-aansprakelijk vanwege de reclamecampagnes voor het wapen dat de schutter gebruikte. In die campagnes werd de Bushmaster AR-15 aangeprezen als een aanvalswapen voor het voeren van oorlog en het doden van mensen.

De 20-jarige Adam Lanza drong in 2012 al schietend de basisschool in Newtown, Connecticut binnen en schoot met een Bushmaster twintig kinderen en zes personeelsleden dood. Daarna bracht hij zichzelf om het leven. Het wapen was van zijn moeder.

Reclame verboden

Remington Arms beriep zich op een wet die fabrikanten vrijstelt van aansprakelijkheid voor misdrijven die met hun wapens zijn begaan.

Volgens de nabestaanden heeft de fabrikant echter willens en wetens de wet overtreden met zijn marketingpraktijken. Behalve in reclames was het wapen te zien in gewelddadige videogames, gericht op jonge mannen.

Het vonnis kan grote gevolgen hebben. Wapenfabrikanten vrezen dat er een eind komt aan hun wettelijke bescherming en dat de zaak een precedent schept voor andere rechtszaken die worden aangespannen door slachtoffers van wapengeweld.

De Amerikaanse bond van wapenbezitters en belangenbehartiger van wapenfabrikanten NRA noemt het vonnis "dodelijk". De NRA vreest dat rechtszaken leiden tot faillissementen van wapenproducenten en tot het einde van het Amerikaanse recht op wapenbezit.

Dinsdag 12 November 2019 - 21:15:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Egypte vreest uitdroging door Ethiopische reuzenstuwdam in de NijlDe Volkskrant - Buitenland

‘Ik zit elke dag alleen. Ik wil een netwerk in Nijmegen!’ De noodkreet op Twitter staat niet op zichzelf. Meer dan 40 procent van de Nederlanders voelt zich weleens eenzaam. Vandaar het succes van speeddaten voor vriendschappen.
Dinsdag 12 November 2019 - 21:10:42 - De Volkskrant - Buitenland
 

IS-strijder gevangen in niemandsland tussen Griekenland en TurkijeNu.nl - Buitenland

De Turkse overheid pakte deze Amerikaanse IS-aanhanger op in Syrië en zette hem maandag uit naar Griekenland. Maar Griekenland weigert hem toe te laten en dus zit de man nu vast in de bufferzone die de landen scheidt.
Dinsdag 12 November 2019 - 19:12:07 - Nu.nl - Buitenland
 

Aandeelhouders Ajax fronsen de wenkbrauwen om ‘aanblijfbonus’ directeur OvermarsDe Volkskrant - Buitenland

Wat vinden automobilisten op het tank- en oplaadstation langs de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch van de verlaging van de maximumsnelheid? En voelen elektrische rijders, die helemaal geen stikstof uitstoten, zich oneerlijk behandeld?
Dinsdag 12 November 2019 - 18:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Van het telefoontje naar de verhoren: zo verliep het impeachmentonderzoek tegen Trump tot nu toeDe Volkskrant - Buitenland

Egypte en Ethiopië liggen in de clinch over de aanleg van de grootste stuwdam van Afrika. Ethiopië is al voor driekwart klaar met de Grote Ethiopische Renaissance Dam in de Blauwe Nijl. Het stroomafwaarts gelegen Egypte vreest watertekorten en dreigde daarom enkele jaren geleden zelfs met militair ingrijpen. De Amerikaanse president Trump wil wel bemiddelen.
Dinsdag 12 November 2019 - 18:29:59 - De Volkskrant - Buitenland
 

De zorgpremie gaat omlaag, maar die van u gaat omhoog – hoe kan dat?De Volkskrant - Buitenland

Google heeft de gezondheidsgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen bemachtigd via een samenwerking met een grote zorgaanbieder. Waarom kijken techbedrijven toch zo verlekkerd naar dit soort data?
Dinsdag 12 November 2019 - 18:20:03 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gevluchte president Bolivia alsnog aangekomen in MexicoAD - Buitenland

Wat gedurende maanden niet lukte, was binnen twee dagen na de nieuwe verkiezingen in Spanje wel voor elkaar: demissionair premier Pedro Sánchez van de sociaaldemocratische PSOE bereikte vandaag een akkoord met het linksradicale Unidas Podemos om de eerste coalitieregering in de Spaanse geschiedenis te vormen. Voorman Pablo Iglesias van Podemos zou dan vicepremier worden.
Dinsdag 12 November 2019 - 18:07:00 - AD - Buitenland
 

Verrassend snel akkoord over nieuwe regering in SpanjeAD - Buitenland

Meer dan tweehonderd olifanten zijn gestorven door droogte in het grootste natuurreservaat van Zimbabwe. Hwange National Park wil nu met een massale verhuizing van de dieren voorkomen dat er nog meer sterven.
Dinsdag 12 November 2019 - 18:04:02 - AD - Buitenland
 

Afgetreden Boliviaanse president arriveert in Mexico voor politiek asielNu.nl - Buitenland

De afgetreden Boliviaanse president Evo Morales is dinsdagavond alsnog aangekomen in Mexico, dat hem politiek asiel verleent. Eerder op de dag leek de oud-regeringsleider in Paraguay te zijn gestrand, nadat meerdere Latijns-Amerikaanse landen hem de toegang tot hun luchtruim hadden ontzegd.
Dinsdag 12 November 2019 - 17:43:56 - Nu.nl - Buitenland
 

Curatoren over de moordaanslag op Philippe Schol: ‘Ieder van ons is weleens bedreigd’De Volkskrant - Buitenland

Aandeelhouders van Ajax zijn opgetogen over de (financiële) successen van de club, maar dat betekent niet dat ze geen vragen hebben. Zoals over de ‘aanblijfbonus’ van Marc Overmars.
Dinsdag 12 November 2019 - 17:11:09 - De Volkskrant - Buitenland
 

Meer dan tweehonderd olifanten gestorven in Zimbabwe door droogteAD - Buitenland

Meer dan 3,6 miljoen Spanjaarden stemden zondag op de extreemrechtse partij Vox, dat met 15 procent van de stemmen de derde formatie van het land werd. Wat is er veranderd in Spanje, een van de weinige Europese landen waar een dergelijke partij tot dit jaar nog nooit succes had?
Dinsdag 12 November 2019 - 17:01:38 - AD - Buitenland
 

De opmars van het sterk patriottische Vox in SpanjeAD - Buitenland

Instagram is onder Braziliaanse gebruikers een test begonnen met een nieuwe functie, Reels genaamd. Het lijkt erop dat de nieuwe functie de populaire app TikTok moet doen vergeten.
Dinsdag 12 November 2019 - 16:50:51 - AD - Buitenland
 

Instagram lijkt nu ook populaire app TikTok te gaan kopiërenAD - Buitenland

De Tweede Kamer wil dat Afghaanse tolken die internationale militaire missies hebben geholpen op hun missie een speciale status krijgen. Dan worden ze aangemerkt als systematisch vervolgde groep en krijgen ze recht op asiel in Nederland.
Dinsdag 12 November 2019 - 16:39:00 - AD - Buitenland
 

Kamer wil speciale status voor Afghaanse tolkAD - Buitenland

Het kabinet kan een belangrijk rapport rond het Nederlandse bombardement in Irak in 2015, waarbij zeventig burgerdoden zijn gevallen, niet vinden. Dat meldt Elsevier Weekblad. Daardoor heeft het kabinet grote moeite een feitenrelaas over de kwestie op te stellen, iets wat minister van Defensie Ank Bijleveld vorige week heeft toegezegd tijdens het debat daarover.
Dinsdag 12 November 2019 - 16:29:00 - AD - Buitenland
 

Polen boos op Netflix wegens ‘herschrijven geschiedenis’ in nieuwe serieDe Volkskrant - Buitenland

Sommige automobilisten zullen flink balen van de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur, die het kabinet woensdag zal aankondigen. Toch zijn er voordelen. Al liggen die vooral op de wat langere termijn.
Dinsdag 12 November 2019 - 15:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Op Veteranendag was New York voor Trump plots een stad vol heldenDe Volkskrant - Buitenland

Hillary Clinton heeft felle kritiek geuit op de regering van Boris Johnson. Deze weigert al voor de verkiezingen een rapport vrij te geven over mogelijke Russische pogingen om het Brexitreferendum te beïnvloeden.
Dinsdag 12 November 2019 - 14:46:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

17-jarige jongen opgepakt met 5 kilo cocaïne van Frans strandNOS Nieuws - Buitenland

De Franse politie heeft een 17-jarige jongen met 5 kilo cocaïne aangehouden. Hij had vijf pakketjes van een kilo bij zich, die hij gevonden had op het strand van Lacanau. Op de stranden bij dat plaatsje, in de buurt van Bordeaux, spoelen al weken pakketten met drugs aan.

De jongen riskeert tien jaar cel wegens bezit van verdovende middelen. Het strand waar de jongen de drugs vond was afgesloten voor publiek. Vijf andere gemeenten hebben de toegang tot hun stranden inmiddels ook verboden.

Extreem puur

Al een maand spoelen er bijna dagelijks pakketjes met cocaïne en andere drugs aan op Franse stranden aan de Atlantische kust. De politie nam tot nu toe al 760 kilo drugs in beslag met een straatwaarde van ongeveer 60 miljoen euro.

De politie adviseert mensen die pakketjes vinden om die niet aan te raken en het gelijk te melden bij de politie. De politie vermoedt dat de drugs afkomstig zijn uit Zuid-Amerika.

Het is nog niet duidelijk of drugskoeriers hun pakketjes op zee zijn verloren of dat de drugs in paniek in zee zijn gedumpt nadat de koeriers de kustwacht zagen.

Dinsdag 12 November 2019 - 14:26:37 - NOS Nieuws - Buitenland
 

‘Defensie kan rapport over burgerdoden niet vinden’AD - Buitenland

De ouders van de sinds 2007 vermiste ‘Maddie’ McCann hebben met grote verontwaardiging gereageerd op de persoon die zich op sociale media heeft voorgedaan als hun dochter. De man of vrouw maakte op Facebook een nepprofiel aan van het meisje en plaatste daarbij een foto van de ouders met daaronder de tekst: ,,Mama en papa zijn dichterbij dan ik dacht.”
Dinsdag 12 November 2019 - 14:20:19 - AD - Buitenland
 

Spaanse sociaaldemocraten gaan toch regeren met PodemosNOS Nieuws - Buitenland

In Spanje heeft de sociaaldemocratische PSOE van premier Sanchez een principe-akkoord over een regering bereikt met de radicaal-linkse partij Podemos. Het akkoord wordt de komende dagen uitgewerkt. Het zou voor het eerst zijn dat Spanje een coalitieregering krijgt; wel heeft het land ervaring met gedoogconstructies, waarbij de regeringspartij afspraken heeft met kleine partijen.

De Spanjaarden gingen zondag voor de vierde keer in vier jaar naar de stembus. De verkiezingen waren nodig omdat na de laatste verkiezingen, in april, winnaar Sanchez er niet in slaagde het eens te worden met Podemos-leider Pablo Iglesias.

Na de uitslag van zondag zag het er opnieuw naar uit dat het lastig zou worden om een regering te vormen. De sociaaldemocraten en Podemos komen samen ruim twintig zetels tekort voor een meerderheid. Waarschijnlijk willen ze nu een minderheidsregering vormen. Volgens Spaanse media wordt Iglesias vicepremier.

De twee partijen hebben 155 zetels en komen er 21 tekort voor een meerderheid. Ze zullen waarschijnlijk steun zoeken bij kleine partijen, onder meer Catalaanse en Baskische partijen.

Eerdere onderhandelingen liepen stuk

Na de verkiezingen in april onderhandelden beide partijen over een constructie waarbij Podemos gedoogsteun zou gaan geven aan een regering van alleen de Socialistische Partij. Dat mislukte omdat Podemos ook een plek in het kabinet eiste.

Dinsdag 12 November 2019 - 14:15:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Grote onrust en protesten in gevangenis na spraakmakende vrijlating moordenaarAD - Buitenland

Het lijkt wel een filmscenario. De ‘vakantie’ van twee Belgische mannen (21 en 22) en een 18-jarige vrouw in het zuiden van Frankrijk tart elke verbeelding. Met een gestolen Suzuki, Halloween-maskers en een nepwapen pleegden ze in tien dagen tijd vijf gewapende overvallen. Ze waren op weg naar Spanje, waar ze de buit wilden opsouperen.
Dinsdag 12 November 2019 - 14:01:26 - AD - Buitenland
 

Veel rook in grote stad door heftige bosbrandenNOS Nieuws - Buitenland

Het lijkt bewolkt in de Australische stad Sydney, maar er is iets heel anders aan de hand. Door bosbranden in de buurt hangen dikke rookwolken boven de stad.

Meer dan 600 scholen houden de deuren dicht en inwoners moeten van de regering wegblijven uit parken en bosrijke gebieden.

De regering heeft de noodtoestand uitgeroepen. Volgens de minister die over de brandweer gaat, kan het de gevaarlijkste bosbrandweek ooit worden in Australië.

Dinsdag 12 November 2019 - 13:36:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wat Google wil met de gezondheidsdata van tientallen miljoenen AmerikanenDe Volkskrant - Buitenland

Streamingdienst Netflix ‘herschrijft de geschiedenis’. Dat is althans de aantijging van de Poolse premier Mateusz Morawiecki. In de nieuwe serie The Devil Next Door is een kaartje te zien met de concentratie- en vernietigingskampen. ‘Polen’ staat erboven, terwijl het land in werkelijkheid opgeknipt en bezet was door nazi-Duitsland.
Dinsdag 12 November 2019 - 13:36:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De maximumsnelheid wordt verlaagd, maar daardoor bent u straks juist sneller thuisDe Volkskrant - Buitenland

Levensmiddelen die afkomstig zijn uit door Israël bezette gebieden, moeten een speciaal etiket krijgen dat consumenten in de Europese Unie duidelijkheid verschaft over de herkomst van het product.
Dinsdag 12 November 2019 - 13:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Linkse Spaanse partijen bereiken akkoord over minderheidsregeringNu.nl - Buitenland

De sociaaldemocratische Partido Socialista Obrero Español (PSOE) heeft dinsdag een principeakkoord bereikt met de linkse partij Unidas Podemos over een nieuw te vormen minderheidsregering in Spanje. Dat maakten beide partijleiders dinsdag bekend tijdens een persconferentie in Madrid.
Dinsdag 12 November 2019 - 13:08:21 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoe drie verveelde jonge Belgen op ‘vakantie’ op rooftocht gingen: 5 overvallen in 10 dagenAD - Buitenland

Israël heeft opnieuw een actie uitgevoerd in de dichtbevolkte Gazastrook. Een motor met twee motorrijders erop is vanuit de lucht aangevallen. Zeker een van de twee is om het leven gekomen. Het zou gaan om een lid van de strijdgroep Islamitische Jihad.
Dinsdag 12 November 2019 - 12:52:27 - AD - Buitenland
 

Drie IS-verdachten opgepakt bij FrankfurtNOS Nieuws - Buitenland

In de Duitse stad Offenbach am Main zijn drie IS-aanhangers opgepakt. Volgens het Openbaar Ministerie wilden ze uit religieuze motieven een aanslag plegen in de regio Frankfurt. De drie zouden zo veel mogelijk mensen hebben willen doden met explosieven en andere wapens.

De hoofdverdachte is een 24-jarige Duitser met Macedonische achtergrond. Hij had al grondstoffen voor het maken van explosieven in huis. Ook zou hij op internet hebben gezocht naar wapens.

Verder zijn twee mannen van 21 en 22 met de Turkse nationaliteit aangehouden. Alle drie de verdachten zouden eerder al hebben gezegd aanhangers van IS te zijn.

Voorarrest

Bij de huiszoekingen in Offenbach is bewijsmateriaal in beslag genomen. Dit wordt nu onderzocht.

De drie verdachten moeten vandaag nog voor de rechter verschijnen. Die zal beslissen of ze in voorarrest blijven.

Dinsdag 12 November 2019 - 12:42:28 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Doden bij treinongeluk in BangladeshNOS Nieuws - Buitenland

In het Aziatische land Bangladesh zijn twee treinen op elkaar gebotst. Bij het ongeluk zijn zeker 15 mensen om het leven gekomen. Ook vielen ruim 40 gewonden.

Het gebeurde op ongeveer 80 kilometer van de hoofdstad Dhaka. Twee treinen kwamen op hetzelfde spoor en ramden elkaar.

Het is nog onduidelijk hoe dat kon gebeuren. In het land zijn vaker treinongelukken. De treinen en het spoor zijn vaak oud en niet goed onderhouden.

Dinsdag 12 November 2019 - 12:41:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse Labour-partij doelwit van DDoS-aanvalNOS Nieuws - Buitenland

De Britse Labourpartij is naar eigen zeggen getroffen door een DDoS-aanval. Volgens een woordvoerder van de oppositiepartij is de grootschalige aanval afgeslagen dankzij snel ingrijpen en "robuuste beveiliging". Criminelen zouden van plan zijn geweest om de systemen van Labour plat te leggen.

Labour is ervan overtuigd dat er geen data op straat zijn terechtgekomen. Uit voorzorg heeft de partij wel melding gemaakt van het incident bij het National Cyber Security Centre, de overheidsinstantie die zich bezighoudt met digitale veiligheid.

Bij een DDoS-aanval worden computerservers overspoeld met verzoeken, in de hoop dat de server daardoor de geest geeft. De DDoS-aanval op Labour werd gisteren uitgevoerd.

Verkiezingen

Onduidelijk is of de aanval in verband staat met de verkiezingen, die op 12 december worden gehouden. Vorige week zijn de politieke partijen begonnen met hun campagnes.

Dinsdag 12 November 2019 - 12:27:13 - NOS Nieuws - Buitenland
 

KLM waarschuwt reizigers voor overlast door protesten HongkongNOS Nieuws - Buitenland

De onrust in Hongkong kan er de komende tijd toe leiden dat vluchten van en naar de stadstaat niet doorgaan. Daarvoor waarschuwt KLM. De luchtvaartmaatschappij raadt reizigers aan de vluchtinformatie in de gaten te houden.

Er gaat elke dag één KLM-vlucht naar Hongkong. Mensen die een ticket hebben gekocht voor een vlucht deze maand, kunnen het kosteloos omboeken of annuleren, al zijn daar enkele voorwaarden aan verbonden. KLM benadrukt dat de veiligheid van de reizigers de hoogste prioriteit heeft.

Het is de laatste dagen opnieuw onrustig in Hongkong. Gisteren werd een demonstrant neergeschoten door de politie. Ook zette de politie traangas en pepperspray in, omdat mensen metroverbindingen en wegen blokkeerden tijdens de ochtendspits. Door de onrust houden scholen en universiteiten in Hongkong vandaag de deuren gesloten.

In augustus waren er al problemen met het vliegverkeer rond Hongkong. Toen werden uitgaande vluchten meerdere dagen geannuleerd, omdat honderden demonstranten de terminals van Hong Kong International Airport hadden bezet.

Dinsdag 12 November 2019 - 12:11:05 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Maximaal 100? Wat vinden de elektrische (en andere) rijders daarvan?De Volkskrant - Buitenland

Dit kan nog een pijnlijk moment worden. Heeft u net op het nieuws gehoord dat verschillende zorgverzekeraars de premies voor volgend jaar hebben verláágd (verheugd had u al een tafeltje gereserveerd bij dat nieuwe restaurantje om de hoek), blijkt uit uw nieuwe polis dat uw premie alsnog omhóóg gaat. Wat is hier gebeurd?
Dinsdag 12 November 2019 - 12:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tientallen kinderen gewond na zuuraanval bij kleuterschool ChinaNOS Nieuws - Buitenland

Zeker 51 kinderen en drie leraren van een kleuterschool in het zuidwesten van China zijn gewond geraakt bij een zuuraanval. Twee slachtoffers raakten zwaargewond. Ze verkeren niet in levensgevaar.

Volgens de Chinese staatsomroep Xinhua drong een 23-jarige man gistermiddag de school binnen door over een hek te klimmen. Hij besproeide de slachtoffers met een bijtend middel. De dader werd een uur na de aanval aangehouden.

Volgens lokale autoriteiten was de man ontevreden met zijn werk en leven. De scheiding van zijn ouders in zijn jeugd en het ontbreken van gezinswarmte creëerden volgens de autoriteiten "een pessimistische mentaliteit en gedachten over wraak op de samenleving".

Eerdere aanvallen

Aanvallen op schoolkinderen komen vaker voor in China. In september drong een man een basisschool in China binnen en stak acht kinderen dood. Begin dit jaar verwondde een man twintig kinderen op een basisschool in Peking. Eind vorig jaar viel een vrouw op een kleuterschool veertien kinderen aan met een mes.

Dinsdag 12 November 2019 - 12:01:41 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Nieuwe Israëlische luchtaanval op GazaAD - Buitenland

Apple heeft actie ondernomen tegen de Instagram ‘stalker-app‘ Like Patrol. De applicatie is sinds maandag niet meer te vinden in de App Store op de iPhone en iPad.
Dinsdag 12 November 2019 - 12:00:00 - AD - Buitenland
 

Apple doet Instagram ‘stalker-app’ in de banAD - Buitenland

Een 16-jarige jongen is in Engeland bijna overleden aan een zware longaandoening die in verband wordt gebracht met het gebruik van de elektronische sigaret. De nu 18-jarige Ewan Fisher belandde met hevige ademhalingsproblemen op de intensive care en keek de dood recht in de ogen. Leon van den Toorn, voorzitter van de Vereniging van Artsen voor Longziekten, vreest voor vergelijkbare gevallen in Nederland. ,,Dit gaat ook hier vaker voorkomen.”
Dinsdag 12 November 2019 - 11:00:00 - AD - Buitenland
 

Meisje (10) zwanger na verkrachting door 15-jarige broer: ‘Ik wist niet wat me overkwam’AD - Buitenland

Dara Khosrowshahi, de man die bij Uber als topman is aangesteld om het bedrijf in rustiger vaarwater te brengen, is diep door het stof gegaan tegenover aandeelhouders en publiek. Aanleiding is een interview dat hij gaf aan het programma Axios on HBO. Daarin leek Khosrowshahi de moord op de Saudische journalist Jamal Khashoggi te vergoelijken. ,,Mensen maken fouten’’, klonk het vergevend.
Dinsdag 12 November 2019 - 10:59:00 - AD - Buitenland
 

Boliviaanse president Morales uitgeweken naar MexicoDe Volkskrant - Buitenland

De Amerikaanse regering wil Nederland nog altijd helpen bij het terughalen van IS-vrouwen en hun kinderen uit Syrië. Wel moet dit veilig kunnen gebeuren. Dat zei de Amerikaanse ambassadeur in Nederland dinsdag tegen de NOS.
Dinsdag 12 November 2019 - 10:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Uber-topman zwaar onder vuur: ‘Moord op Khashoggi was vergissing, maar wij maken ook vergissingen’AD - Buitenland

Internetgigant Google heeft gezondheidsgegevens van tientallen miljoenen Amerikanen bemachtigd door een samenwerking met de Amerikaanse zorgaanbieder Ascension. Dat bevestigen Google en Ascension kort na berichtgeving van The Wall Street Journal.
Dinsdag 12 November 2019 - 10:07:00 - AD - Buitenland
 

Google krijgt gezondheidsdata van miljoenen Amerikanen voor geheim projectAD - Buitenland

In Bangladesh zijn vanmorgen twee treinen frontaal op elkaar gebotst. Daardoor zijn zeker vijftien mensen om het leven gekomen en vielen ruim veertig gewonden. Een trein was onderweg naar Chittagong, de andere naar hoofdstad Dhaka.
Dinsdag 12 November 2019 - 09:41:00 - AD - Buitenland
 

Producten uit door Israël bezette gebieden moeten ‘nederzettingsvermelding’ krijgenDe Volkskrant - Buitenland

Het Israëlische leger heeft dinsdagochtend een commandant gedood van Islamitische Jihad, een militante beweging op de Gazastrook. Dat heeft het Israëlische leger bekendgemaakt. Direct na de aanval werden vanuit Gaza raketten op het zuiden van Israël afgevuurd.
Dinsdag 12 November 2019 - 08:44:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Frontale treinbotsing in Bangladesh: zeker 15 doden en tientallen gewondenAD - Buitenland

In Antwerpen zijn schokkende beelden opgedoken van een 13-jarig meisje dat zwaar toegetakeld wordt door enkele medeleerlingen van het Stedelijk Lyceum. Het meisje wordt omringd door een groep gewelddadige tienerjongens- en meisjes die haar schoppen en slaan. ,,Ik kon me niet verweren, ik kon niets”, vertelt Lindsai (13).
Dinsdag 12 November 2019 - 08:07:00 - AD - Buitenland
 

Lindsai (13) zwaar toegetakeld op school terwijl tienermeisjes filmden: ‘Ik kon niets’AD - Buitenland

De Australische deelstaat New South Wales verkeert in de hoogste staat van paraatheid nu er gevreesd wordt dat de vele bosbranden die de regio teisteren zich vandaag nog verder zullen verspreiden. De autoriteiten spreken van een rampzalige situatie en hebben de hoogste alarmfase afgekondigd. De brandweer waarschuwt voor de ‘gevaarlijkste week ooit’ op het gebied van brandgevaar.
Dinsdag 12 November 2019 - 05:26:00 - AD - Buitenland
 

Israël doodt commandant Islamitische Jihad, militanten zweren wraakDe Volkskrant - Buitenland

Psychiaters slaan alarm over de wet die vanaf 1 januari de gedwongen behandeling moet regelen van psychiatrische patiënten. In een brief naar de Tweede Kamer waarschuwen ze dinsdag voor een ‘bureaucratisch veelkoppig monster’.
Dinsdag 12 November 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Sydney zet zich schrap voor extreem brandgevaarAD - Buitenland

Israëlische troepen hebben Baha Abu Al-Atta, een commandant van Islamitische Jihad, gedood tijdens een aanval op zijn huis in de Gazastrook. Dat hebben woordvoerders van zowel Israël als de Palestijnen bevestigd. Tijdens de aanval werd ook een vrouw gedood, twee anderen raakten gewond.
Dinsdag 12 November 2019 - 04:55:13 - AD - Buitenland
 

Nederlands bedrijf levert vegetarische Whopper aan Burger KingDe Volkskrant - Buitenland

De Boliviaanse president Evo Morales is vertrokken naar Mexico. De Mexicaanse regering bood hem asiel aan nadat hij zondag zijn aftreden bekend had gemaakt.
Dinsdag 12 November 2019 - 03:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Commandant Islamitische Jihad gedood in GazaAD - Buitenland

De Boliviaanse president Evo Morales is vertrokken naar Mexico. De Mexicaanse regering had Morales al snel nadat hij zondag bekend maakte dat hij was afgetreden, asiel aangeboden.
Dinsdag 12 November 2019 - 03:21:00 - AD - Buitenland
 

Psychiaters bezorgd: wet voor gedwongen behandeling is ‘bureaucratisch monster’De Volkskrant - Buitenland

De Vegetarische Slager, de producent van vleesvervangers die in handen is van Unilever, levert vanaf dinsdag vegetarische hamburgers aan Burger King, meldt persbureau Bloomberg. De hamburgergigant gebruikt deze voor de vleesvrije burger Rebel Whopper.
Dinsdag 12 November 2019 - 02:37:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Boliviaanse president Morales uitgeweken naar MexicoAD - Buitenland

Europese mogendheden zeggen zich "grote zorgen" te maken over de nucleaire activiteiten van Iran. Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de EU roepen Teheran in een gezamenlijke verklaring op de afspraken uit het atoomakkoord na te leven.
Maandag 11 November 2019 - 23:52:54 - AD - Buitenland
 

EU bezorgd over naleving atoomakkoord met IranAD - Buitenland

De Mexicaanse regering verleent asiel aan de gevallen Boliviaanse leider Evo Morales. Die kondigde zondag zijn vertrek aan als president van Bolivia. De Mexicaanse minister Marcelo Ebrard (Buitenlandse Zaken) maakte bekend dat Morales hem inmiddels heeft gebeld om politiek asiel te vragen.
Maandag 11 November 2019 - 22:48:00 - AD - Buitenland
 

Dat hij de nieuwe burgemeester is van Hannover is opmerkelijkDe Volkskrant - Buitenland

Ter gelegenheid van de jaarlijkse Veteranendag was Donald Trump weer even in New York, de stad die hem, in zijn eigen woorden ‘heel slecht had behandeld’. Maar dit keer kwam er uit de mond van de president geen onvertogen woord. Zelfs niet tegen demonstranten.
Maandag 11 November 2019 - 21:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gevallen staatshoofd Morales vraagt asiel aan in MexicoAD - Buitenland

De Chileense regering heeft burgers na de zoveelste massaprotesten een nieuwe grondwet in het vooruitzicht gesteld. Dat is een van de eisen van betogers.
Maandag 11 November 2019 - 21:43:41 - AD - Buitenland
 

Regering Chili belooft betogers nieuwe grondwetAD - Buitenland

Als het aan de Duitse minister van Financiën Olaf Scholz (SPD) ligt, hebben verenigingen met louter mannelijke leden in Duitsland straks geen recht meer op belastingvoordelen. Zijn voornemen komt de bewindsman op flinke kritiek te staan.
Maandag 11 November 2019 - 21:37:00 - AD - Buitenland
 

Pfas? Helmond heeft het spook bedwongen en bouwt rustig doorDe Volkskrant - Buitenland

Belit Onay (38) is sinds zondagavond de nieuwe burgemeester van Hannover. Dat is om verschillende redenen opmerkelijk. In de eerste plaats omdat hij in tegenstelling tot zijn voorgangers geen SPD’er is, maar vooral vanwege zijn migratieachtergrond.
Maandag 11 November 2019 - 21:09:25 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ambassadeur: VS bieden Nederland opnieuw hulp aan bij terughalen SyriëgangersDe Volkskrant - Buitenland

Bouwprojecten in heel het land liggen stil door de pfas-crisis, maar in Helmond gaat de aanleg van een park door. De Brabantse gemeente heeft het probleem al aangepakt, ‘dankzij’ een milieu-incident.
Maandag 11 November 2019 - 19:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vriendinnen gezocht v/v: het succes van speeddaten op zoek naar vrouwelijke maatjesDe Volkskrant - Buitenland

Philippe Schol overleefde woensdag ternauwernood een moordaanslag. De politie houdt er rekening mee dat de faillissementscurator werd neergeschoten vanwege zijn werk: Schol beschuldigde een failliete sportschool van het witwassen van drugsgeld. Is de aanslag een incident of is het vak onveiliger geworden?
Maandag 11 November 2019 - 11:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Minstens zestien doden bij botsing tussen twee treinen in BangladeshNu.nl - Buitenland

Bij een frontale botsing tussen twee treinen in Bangladesh zijn in de nacht van maandag op dinsdag (lokale tijd) minstens zestien personen om het leven gekomen, melden de plaatselijke autoriteiten. Veertig anderen raakten gewond. De verwachting is dat het dodental nog verder zal oplopen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Clinton bekritiseert Johnson om ‘achterhouden’ rapport Russische Brexit-invloedDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Duitse minister onder vuur vanwege fiscaal bestraffen van mannenverenigingenAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.