Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Britse premier Boris Johnson overgebracht naar intensive careAD - Buitenland

In Azië hebben mensen het wel gehad met de zogenoemde wildlife markets, de markten waar je exotische dieren kunt kopen voor consumptie. De oorsprong van het coronavirus lag vrijwel zeker op een van de vele onhygiënische dierenmarkten in China. Daarom willen volgens het Wereldnatuurfonds WWF mensen in Azië nu van de markten af.
Maandag 6 April 2020 - 21:01:00 - AD - Buitenland
 

Aziatische bevolking wil af van dierenmarktenAD - Buitenland

Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
Maandag 6 April 2020 - 21:00:41 - AD - Buitenland
 

‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’AD - Buitenland

Een Slowaakse rechtbank heeft de voormalige soldaat Miroslav Marcek tot een celstraf van 23 jaar veroordeeld voor de moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde Martina Kusnirova. Het paar werd op 21 februari 2018 doodgeschoten in hun woning in het dorp Vleka Maca.
Maandag 6 April 2020 - 18:50:59 - AD - Buitenland
 

23 jaar cel voor moord op journalist en zijn verloofde in SlowakijeAD - Buitenland

De stroom aan nieuwsberichten over het coronavirus is amper bij te benen. In dit artikel brengen we het belangrijkste nieuws van vandaag in een kort overzicht.
Maandag 6 April 2020 - 18:21:00 - AD - Buitenland
 

Schutter krijgt 23 jaar cel voor moord op Slowaakse journalist en vriendinNu.nl - Buitenland

De rechtbank in Slowakije heeft voormalig militair Miroslav Marcek veroordeeld tot 23 jaar cel voor het doodschieten van onderzoeksjournalist Ján Kuciak en diens vriendin in 2018. De man heeft eerder een bekentenis afgelegd.
Maandag 6 April 2020 - 16:00:37 - Nu.nl - Buitenland
 

Bill Gates bouwt zeven fabrieken voor coronavaccins: ‘Voor de zekerheid’AD - Buitenland

Bij het Southwest Florida International Airport in de Verenigde Staten zijn meer dan 3500 huurauto’s vernietigd door een uitslaande brand. De voertuigen stonden tijdelijk op een grasveld bij de luchthaven in de stad Fort Myers geparkeerd, omdat er door de coronacrisis amper auto’s worden gehuurd.
Maandag 6 April 2020 - 15:36:00 - AD - Buitenland
 

Hoe Spanje het zwaarst getroffen land van Europa werdDe Volkskrant - Buitenland

Mensen hebben meer tijd, kopen bewuster en mijden de supermarkten. Streekboeren zien hun omzetten daarom enorm stijgen. ‘Nu werk ik thuis en kan het wel.’
Maandag 6 April 2020 - 15:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ruim 3500 huurauto’s vernietigd door vuurzee bij luchthaven FloridaAD - Buitenland

In de Amerikaanse staat Oregon en het stadje Biella in het noorden van Italië zijn twee stokoude coronapatiënten genezen verklaard. Het gaat om Bill Lapschies (104) en de 103 jaar oude Ada Zanusso. Zeer waarschijnlijk zijn Lapschies en Zanusso, die ook de uitbraak van de Spaanse griep in 1918 overleefden, wereldwijd de oudste patiënten die de strijd tegen het nieuwe griepvirus Covid-19 hebben gewonnen.
Maandag 6 April 2020 - 15:03:39 - AD - Buitenland
 

Bill (104) en Ada (103) mogelijk oudste patiënten die het coronavirus versloegenAD - Buitenland

Prins Charles en zijn echtgenote Camilla kunnen elkaar na veertien dagen weer in de armen sluiten. De hertogin van Cornwall zonderde zich de afgelopen weken af nadat de Britse troonopvolger besmet was geraakt met het coronavirus.
Maandag 6 April 2020 - 14:33:27 - AD - Buitenland
 

Geen vertraging brexit-onderhandelingen door coronavirusNOS Nieuws - Buitenland

De Britse regering is van plan de besprekingen met de Europese Unie over de toekomstige relatie na de brexit gewoon voort te zetten. Ook wordt niet overwogen de overgangsperiode te verlengen. Dat maakte een woordvoerder van premier Johnson bekend.

"In de wet is vastgelegd dat de overgangsperiode afloopt op 31 december", zei Johnsons woordvoerder. De gesprekken met de EU-onderhandelaar worden telefonisch gevoerd. "We zijn vastbesloten de onderhandelingen voort te zetten."

Boris Johnson ligt sinds gisteren in het ziekenhuis. Tien dagen geleden werd vastgesteld dat hij besmet is met het coronavirus. In het ziekenhuis ondergaat hij een aantal tests. Een voorzorgsmaatregel op advies van zijn huisarts, zegt de regering.

Johnson leidt de regering vanuit zijn ziekenhuisbed. "De premier had een goede nacht en heeft een goed humeur. Hij volgt de aanwijzingen van het personeel op." Mocht hij toch uitvallen, dan zal minister Raab van Buitenlandse Zaken de zaken behartigen. Hij leidde vanochtend ook de corona-bijeenkomst.

Maandag 6 April 2020 - 14:17:42 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Deze hond kan heel goed volleyballenNOS Nieuws - Buitenland

Hond Kiara uit Noorwegen heeft een hobby: volleyballen. De hond kan met haar snuit de bal een flink eind de lucht in krijgen en naar haar teamgenoot spelen.

De baasjes van de hond hebben haar geleerd om niet steeds achter de bal aan te rennen, maar te wachten tot ze aan de beurt is. En dat gaat hartstikke goed.

Maandag 6 April 2020 - 14:16:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Op ‘gooi-je-afval-weg-dag’ laten Hongarijes armsten hun virusangst varenDe Volkskrant - Buitenland

Elke dag publiceren het RIVM, de ziekenhuizen, wereldgezondheidsorganisatie WHO en allerlei landen cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar welke cijfers zijn belangrijk? En hoe moeten we ernaar kijken?
Maandag 6 April 2020 - 14:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kinderen krijgen pianoles in rijdende muziekschoolNOS Nieuws - Buitenland

Een muziekschool in Hongkong in Azië rijdt rond met een vrachtwagen met een piano erin. Zo kunnen ze naar de leerlingen toe om ze les te geven.

De normale muzieklessen kunnen niet doorgaan, vanwege het corona-virus. Daarom doen ze het nu zo. Hoe het werkt, zie je in de video hierboven.

Maandag 6 April 2020 - 13:04:04 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump negeert experts en pleit voor gebruik niet bewezen coronamedicijnNu.nl - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft inwoners van de Verenigde Staten zondag opnieuw verzocht het medicijn hydroxychloroquine te gebruiken. Trump vermoedt dat het medicijn hen kan beschermen tegen het coronavirus, al druist dat vermoeden in tegen alle adviezen die hij van gezondheidsexperts heeft gekregen.
Maandag 6 April 2020 - 13:02:42 - Nu.nl - Buitenland
 

Camilla en Charles na veertien dagen isolatie weer herenigdAD - Buitenland

Een groep van ‘een paar honderd Nederlanders’ die ‘muurvast’ zit in Marokko doet een noodoproep aan de Nederlandse regering: haal ons terug. ‘Help ons. Wij willen naar huis’, schrijven zij in een brief die in het Nederlands, Frans en Arabisch is opgesteld. Het ministerie benadrukt dat er ‘alles’ aan wordt gedaan ook hen terug te halen.
Maandag 6 April 2020 - 13:01:00 - AD - Buitenland
 

Groep van ‘paar honderd Nederlanders’ doet noodoproep uit Marokko: Help ons!AD - Buitenland

In Frankrijk zijn in de ene regio wel alle ziekenhuizen vol, maar in de andere regio niet. Daarom worden coronapatiënten nu massaal met treinen, vliegtuigen, ambulances, helikopters en marineschepen kriskras door het land verhuisd.
Maandag 6 April 2020 - 12:00:00 - AD - Buitenland
 

Franse coronapatiënten met 300 kilometer per uur door het landAD - Buitenland

De ziekenhuisopname van Boris Johnson roept vragen op of de premier op dit moment wel in staat is om zijn land door de coronacrisis te leiden.
Maandag 6 April 2020 - 10:32:00 - AD - Buitenland
 

Is zieke Johnson wel in staat om zijn land door de coronacrisis te leiden?AD - Buitenland

New York maakt zich op voor de piek in de corona-epidemie, die deze week wordt verwacht. De armste New Yorkers worden het hardst getroffen.
Maandag 6 April 2020 - 09:58:42 - AD - Buitenland
 

‘Corona legt de grootste pijnpunten van de Amerikaanse samenleving bloot’AD - Buitenland

Sue (45) en haar 49-jarige echtgenoot Noel Radford uit Groot-Brittannië zijn dit weekend de trotse ouders geworden van hun tweeëntwintigste kind: een meisje dat na een bevalling van circa 10 uur ter wereld kwam. Het grootste en vruchtbaarste gezin van Engeland, wonend in het kuststadje Morecambe, is volgens eigen zeggen superblij met de kerngezonde baby die geheel tegen de zin van de moeder in, in het ziekenhuis werd geboren.
Maandag 6 April 2020 - 09:15:00 - AD - Buitenland
 

De streekboer profiteert van de coronacrisisDe Volkskrant - Buitenland

De China-correspondent van de Volkskrant, Leen Vervaeke, is terug in Wuhan. Na een eerdere evacuatie ziet ze nu hoe de oester van de Chinese stad voorzichtig opengaat. ‘Ik vind het belangrijk om opnieuw met eigen ogen te zien hoe de situatie hier is.’
Maandag 6 April 2020 - 08:50:08 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse Premier ligt in het ziekenhuis door coronaNOS Nieuws - Buitenland

De Britse premier Boris Johnson is zondag opgenomen in het ziekenhuis. Iets meer dan een week geleden werd bekend dat hij het corona-virus heeft. Sinds dat moment zat hij thuis in quarantaine.

Zekerheid

Johnson is niet in levensgevaar. De opname in het ziekenhuis is voor de zekerheid, omdat de premier na tien dagen nog steeds last heeft van koorts. Dokters gaan een aantal tests bij hem doen.

Ook al ligt Johnson in het ziekenhuis, hij is nog steeds premier van het Verenigd Koninkrijk. Samen met de regering blijft hij praten over belangrijke maatregelen.

Maandag 6 April 2020 - 08:25:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse vrouw (45) voor 22ste keer moeder geworden: ‘Doodeng om nu in ziekenhuis te bevallen’AD - Buitenland

Een ziekenhuis in het Belgische Luik riskeert schadeclaims van coronapatiënten die een bed op de intensive care geweigerd zagen. Eén familie heeft inmiddels al een kort geding aangespannen om een 91-jarige patiënt met verschillende aandoeningen toch op de ic te krijgen. Artsen reageren verontwaardigd. ,,Erg wrang voor degenen die in oorlogssituaties zoals deze dag en nacht het beste van zichzelf staan te geven. Die mensen zouden niet nog eens rechtszaken mogen riskeren.”
Maandag 6 April 2020 - 07:29:58 - AD - Buitenland
 

Tijger in dierentuin New York heeft coronaNOS Nieuws - Buitenland

Opvallend nieuws uit een dierentuin in New York. Daar is een tijger positief getest op het corona-virus. Tijger Nadia heeft het virus waarschijnlijk gekregen van een verzorger.

Zes andere tijgers en leeuwen in het verblijf lijken het ook te hebben. Ze hebben last van een droge hoest en eten minder goed. De dieren zijn gelukkig niet erg ziek. De dierenarts verwacht dat ze weer snel beter zullen worden.

Huisdieren

In België en Hongkong is het coronavirus eerder vastgesteld bij dieren. Het lijkt erop dat dit bijna nooit voorkomt en dat dieren ook niet ernstig ziek worden. Volgens deskundigen dragen ze het ook niet over op mensen.

Maandag 6 April 2020 - 07:13:46 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Wat is er nou zo verschrikkelijk aan eurobonds? ‘Ze zijn gewoon niet nodig’De Volkskrant - Buitenland

Leiden de beperkende maatregelen rondom het coronavirus tot meer huiselijk geweld? Hoewel de cijfers nog niet eenduidig zijn, merken sommige hulporganisaties wel een toename aan noodkreten.
Maandag 6 April 2020 - 07:09:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Familie sleept Belgisch ziekenhuis voor de rechter om weigeren intensive careAD - Buitenland

Steven Riley werkt voor het Imperial College, de Britse universiteit waar de hele wereld nu naar kijkt voor betrouwbare epidemiemodellen. De professor is onder de indruk van de sterk dalende Nederlandse besmettingsgraad. Al moeten we nog een jaar leven met sociale restricties.
Maandag 6 April 2020 - 07:00:00 - AD - Buitenland
 

Belgische supermarktmedewerker (32) overleden, familie boos dat ‘hij geen mondkapje mocht dragen‘AD - Buitenland

In een lang en emotioneel bericht op haar website heeft Duffy (35) dan toch details gedeeld over de vreselijke periode die ze heeft doorstaan. Eerder dit jaar verklaarde de zangeres haar jarenlange afwezigheid van het podium met een schokkend bericht over haar ontvoering en verkrachting, zonder in detail te treden. Nu deelt de popster uit Wales wel het hele verhaal.
Maandag 6 April 2020 - 06:13:00 - AD - Buitenland
 

Britse premier Johnson naar intensive care vanwege coronabesmettingNu.nl - Buitenland

De Britse premier Boris Johnson is maandagavond overgeplaatst naar de intensive care. Zondag werd de met het coronavirus besmette Johnson opgenomen in het ziekenhuis, omdat na tien dagen thuisisolatie de klachten niet afnamen.
Maandag 6 April 2020 - 06:05:09 - Nu.nl - Buitenland
 

Duffy doet haar verhaal: Verkracht worden is alsof je doorleeft na moordAD - Buitenland

De Berlijnse politie heeft samen met collega’s in Stuttgart twee mannen gearresteerd die naar verluidt hebben geprobeerd Daimler AG voor miljoenen te chanteren met kwik-aanvallen.
Maandag 6 April 2020 - 05:00:00 - AD - Buitenland
 

Tijger in dierentuin New York test positief op coronavirusAD - Buitenland

Boris Johnson heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis, tien dagen nadat bekend werd dat hij besmet is geraakt met het coronavirus. De Britse premier wordt vandaag verder onderzocht. De 55-jarige Johnson werkt door vanuit het ziekenhuis en geeft nog steeds leiding aan de Britse regering, benadrukt minister Jenrick van Huisvesting.
Zondag 5 April 2020 - 22:33:00 - AD - Buitenland
 

Een handig overzicht van de belangrijkste zaken rondom het coronavirusDe Volkskrant - Buitenland

Ratten, kakkerlakken en modder hebben de opeengepakte vluchtelingen in de kampen van de Bekaavallei een hoop weerstand gegeven, denken ze. Daarom is het coronavirus er nog niet opgedoken. Maar dat verplichte binnenzitten sloopt de mensen. ‘Ik geef het nog een week. Dan ontploft de boel hier.’
Zondag 5 April 2020 - 21:59:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Isoleer de ouderen en red de economie? Dat levert mogelijk tienduizenden slachtoffers opDe Volkskrant - Buitenland

Minister van Financiën Wopke Hoekstra kreeg de toorn van de zuidelijke EU-landen over zich heen. Volgens hem is er geen sprake van gebrek aan solidariteit. Maar er is ook de ‘dure plicht’ te doen wat op korte en lange termijn goed is voor de economie. ‘We willen solidair én verstandig zijn.’
Zondag 5 April 2020 - 21:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse premier Boris Johnson werkt door vanuit het ziekenhuisAD - Buitenland

Het ‘plateau’ is inmiddels bereikt, dat is inmiddels wel duidelijk. Het aantal nieuwe besmettingen is min of meer stabiel en het aantal slachtoffers daalt zelfs licht. Verwacht wordt dat de komende week de echte daling gaat inzetten en daarna gaan we weer langzaam naar buiten. Toch? Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
Zondag 5 April 2020 - 21:16:00 - AD - Buitenland
 

De belangrijkste grafieken en kaarten over de uitbraak van het coronavirus op een rijDe Volkskrant - Buitenland

Alles is misgegaan in Spanje. De politiek zat tegen, de regelgeving, onervarenheid, trage besluitvorming, bureaucratie: snel optreden en daadkracht kregen gewoon geen kans in het zwaarst getroffen land van Europa.
Zondag 5 April 2020 - 20:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Johnson opgenomen in ziekenhuis wegens ‘hardnekkige coronaklachten’De Volkskrant - Buitenland

Enkele kerken op Urk, dat relatief veel coronagevallen heeft, werden fel bekritiseerd omdat zij diensten bleven houden voor het maximaal toegestane aantal kerkgangers. Hoewel veel Urkers de ophef niet begrijpen, hebben de kerken zich die kritiek toch aangetrokken.
Zondag 5 April 2020 - 19:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Achter sommige voordeuren geen gezellige zelfisolatie, maar frustratie en angst voor geweldDe Volkskrant - Buitenland

Boris Johnson is zondagavond rond acht uur opgenomen in het ziekenhuis. De Britse premier werd tien dagen geleden positief getest op het coronavirus en verbleef al die tijd thuis in zelf-isolatie. Hij moest worden opgenomen vanwege ‘hardnekkig aanhoudende symptomen’, zoals koorts en een droge hoest.
Zondag 5 April 2020 - 18:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dromen van ‘normaal’ boodschappen doenAD - Buitenland

Veel Europese landen zijn ‘op slot’ in de strijd tegen het coronavirus. Maar Zweden houdt de deuren van scholen, cafés en restaurants open. De kritiek op deze liberale aanpak zwelt aan, nu het aantal doden sneller stijgt dan in andere Scandinavische landen. Koning Carl Gustaf roept het volk op met Pasen thuis te blijven.
Zondag 5 April 2020 - 18:48:00 - AD - Buitenland
 

Dan richt de dominee zich tot God: ‘Help ons de regels op te volgen’De Volkskrant - Buitenland

De hongerstaking van de gevangen muzikanten van de Turkse band Grup Yorum heeft haar eerste slachtoffer geëist. Vrijdag bezweek de uitgemergeld Helin Bölek (28). Dit weekend is ze begraven. Het traangas hing tussen de grafstenen.
Zondag 5 April 2020 - 18:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Terug in Wuhan: ‘Wij dachten: het gevaar komt uit China, maar hier zien ze dit andersom’De Volkskrant - Buitenland

Zondag 5 April 2020 - 17:45:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Binnenzitten sloopt vluchtelingen in dit Libanese kamp. ‘Ik geef het nog een week. Dan ontploft de boel hier’De Volkskrant - Buitenland

De komende weken doet verslaggever Willem Feenstra regelmatig verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda, waar de afdeling infectiepreventie de wind in de zeilen heeft.
Zondag 5 April 2020 - 17:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De eikenprocessierups is terug: wat gaan we doen om hem te bestrijden?De Volkskrant - Buitenland

Terwijl de zorg schreeuwt om extra personeel, staan meer dan 170 in Nederland gevestigde artsen uit het buitenland te popelen om hun collega’s bij te staan. Waarom worden zij niet ingezet?
Zondag 5 April 2020 - 13:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Gezond verstand’ Zweden stuit opmars corona nietAD - Buitenland

Singapore, de stadstaat die wordt geroemd vanwege de gecontroleerde en georganiseerde aanpak van de coronacrisis, scherpt vanaf dinsdag toch de regels flink aan: onder meer zwembaden, musea en casino’s gaan nu toch dicht en restaurants blijven alleen open om eten af te halen.
Zondag 5 April 2020 - 12:40:00 - AD - Buitenland
 

Ook ‘voorbeeldland’ Singapore scherpt coronaregels toch aan: ‘Maar de kapper blijft open’AD - Buitenland

De nieuwe leider van de Britse Labourpartij, Keir Starmer, zegt goed te willen samenwerken met de regering-Johnson in de strijd tegen corona. Ook zal hij een eventuele aanscherping van de beperkende maatregelen steunen, zo schrijft hij in een ingezonden stuk in The Sunday Times na zijn verkiezing, gisteren.
Zondag 5 April 2020 - 12:33:13 - AD - Buitenland
 

Nieuwe Labourleider wil samenwerken met Britse premier JohnsonAD - Buitenland

De bril van Hannie Schaft, de vulpen van Anton de Kom, maar ook kaarten van massa-executies en verspreiding van de Joden over Amsterdam. De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog vertelt het verhaal van ‘75 jaar vrijheid en strijd tegen onvrijheid’.
Zondag 5 April 2020 - 11:01:01 - AD - Buitenland
 

Onbekende en wrede oorlogsverhalen: Bosatlas brengt ze na 75 jaar in beeldAD - Buitenland

De Russische arts en vakbondsleider Anastasia Vasiljeva slaat alarm over de situatie in Rusland, dat volgens haar absoluut niet is voorbereid op een epidemie. Afgelopen donderdag werd ze met een groep collega’s nog aangehouden, maar ze blijft haar kritiek uiten. ‘We worden gedwarsboomd.’
Zondag 5 April 2020 - 10:00:00 - AD - Buitenland
 

Op een enkele ‘idioot’ na houden we ons keurig aan de coronaregelsDe Volkskrant - Buitenland

Met de overtuigende verkiezing van Keir Starmer tot leider heeft de Britse Labourpartij niet alleen afscheid genomen van Jeremy Corbyn, maar ook van het corbynisme. Na vijf jaar met zichzelf in debat te zijn geweest, wil de oppositiepartij zich nu weer richten op regeringsmacht.
Zondag 5 April 2020 - 07:56:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Russische arts opgepakt na corona-alarm: ‘Rusland is niet klaar voor epidemie’AD - Buitenland

Keir Starmer (57) heeft gisteren met overmacht de verkiezingen om het leiderschap van Labour gewonnen. Kan deze bedachtzame eurofiel de partij na jaren ellende uit het slop trekken?
Zondag 5 April 2020 - 07:52:34 - AD - Buitenland
 

Deze man moet het Britse Labour uit het slop trekkenAD - Buitenland

Prostituees in Mexico-Stad ontvangen voortaan een maandelijkse uitkering van omgerekend 75 euro als compensatie voor de teruggelopen klandizie vanwege Covid-19. De Mexicaanse hoofdstad sloot de hotels waar de dames werkten vanwege de uitbraak van het coronavirus.
Zondag 5 April 2020 - 05:44:50 - AD - Buitenland
 

Subsidie voor Mexicaanse prostituees vanwege coronacrisisAD - Buitenland

In Colombia zijn zaterdagmiddag zeker elf mijnwerkers omgekomen na een explosie in een steenkoolmijn. Dat zeggen lokale autoriteiten en Colombiaanse media. Nog vier koempels raakten gewond.
Zondag 5 April 2020 - 02:58:00 - AD - Buitenland
 

Video | Stralingsniveaus rond Tsjernobyl zestien keer hoger door bosbrandenNu.nl - Buitenland

De Oekraïne brandweer probeerde dit weekend twee bosbranden bij Tsjernobyl onder controle te krijgen. De branden strekten zich uit over een gebied van zo’n 100 hectare. Stralingsniveaus waren in de buurt van het vuur tot wel zestien keer zo hoog als normaal.
Zaterdag 4 April 2020 - 20:55:18 - Nu.nl - Buitenland
 

Syrische arts staat klaar om zijn Nederlandse collega’s te helpen: ‘Er is zoveel dat ik nu kan doen’De Volkskrant - Buitenland

De vermaarde econoom Arnold Heertje is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij liet ontelbare middelbare scholieren kennismaken met de macro-economie en verwierf faam met zijn gepeperde bijdragen aan het maatschappelijk debat.
Zaterdag 4 April 2020 - 17:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hongerstaking van (deels Brabantse) muzikanten in Turkse folkgroep eist eerste slachtofferDe Volkskrant - Buitenland

Ondanks het mooie weer hield ook afgelopen weekend een groot deel van de Nederlanders zich aan de coronaregels. Op een paar excessen na waren er in natuurgebieden, op stranden en op straat weinig problemen.
Zaterdag 4 April 2020 - 12:16:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Corbyns opvolger is competent en goed geïnformeerd. Maar heeft hij charisma?De Volkskrant - Buitenland

Er valt deze zomer weer de nodige overlast te verwachten van de eikenprocessierups. Loopt de bestrijding ervan tijdens de coronacrisis gevaar?
Zaterdag 4 April 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Een gesprek met Gonny (51), afdeling infectiepreventie, zal je leven voor altijd veranderenDe Volkskrant - Buitenland

Isoleer de ouderen en laat het coronavirus rustig zijn gang gaan: het lijkt zo’n aanlokkelijk idee. Maar een vreselijke ramp die tienduizenden Nederlanders het leven zal kosten, is daarmee nog altijd niet van de baan.
Zaterdag 4 April 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Met coronavirus besmette Boris Johnson uit voorzorg naar ziekenhuisNu.nl - Buitenland

De Britse premier Boris Johnson is zondagavond op advies van zijn arts naar het ziekenhuis gegaan om enkele medische tests te ondergaan, zo meldt een woordvoerder van de ambtswoning. Tien dagen geleden werd bij de 55-jarige Johnson het coronavirus vastgesteld. Hij zit sindsdien in thuisisolatie.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Mag je grappen maken over corona?NOS Nieuws - Buitenland

Er is natuurlijk veel heftig nieuws over het corona-virus, maar er worden ook veel grappen over gemaakt. Zo maakt een Belgische bakker corona-paashazen en is in Rusland deze kunstige corona-taart gemaakt:

Een eerder zag je in het Jeugdjournaal een Duitse bakker die wc-rollen bakt. De bakker hoopt dat mensen zijn rollen ook gaan hamsteren:

Wat vind jij? Is het oké om grappen te maken over het corona-virus, of is het daar eigenlijk te serieus voor? Reageer op de stelling:

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Vermaarde econoom Arnold Heertje laveerde tussen wetenschap en publiek debatDe Volkskrant - Buitenland

Nu het mooi weer is, botsen de preciezen en de rekkelijken in de coronacrisis. De een interpreteert de kabinetsregels strikter dan de ander. Dat kan leiden tot spanning, zeker als dat gebeurt in één gezin.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

‘Ik zei: ik wil geen corona krijgen van jou. Maar mijn zoon bagatelliseerde het’De Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Elf mijnwerkers omgekomen bij explosie in kolenmijn ColombiaAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.