Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Krachtige aardbeving treft Peru bij grens met BraziliëNu.nl - Buitenland

Peru is dinsdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.5.
Dinsdag 24 November 2015 - 23:44:52 - Nu.nl - Buitenland
 

Peru getroffen door krachtige aardbevingAD - Buitenland

,,Zal ik ooit weten hoe het voelt om wakker te worden zonder angst, spijt of zorgen? Waarschijnlijk niet vandaag, maar misschien morgen." Zo
Dinsdag 24 November 2015 - 23:17:00 - AD - Buitenland
 

Lot tweede piloot neergehaalde straaljager volgens Russen nog onbekendNu.nl - Buitenland

Eén van de twee piloten van de dinsdag door Turkije neergehaalde Russische straaljager is gedood. Het lot van de andere piloot is nog onzeker. Dat liet de Generale Staf in Moskou weten.
Dinsdag 24 November 2015 - 22:59:03 - Nu.nl - Buitenland
 

Gepeste tiener toont hoe zwaar het leven voor hem isAD - Buitenland

De gijzeling in het Noord-Franse Roubaix is na enkele uren beëindigd. Volgens persbureau Reuters werden een bankdirecteur met zijn vrouw en
Dinsdag 24 November 2015 - 22:46:00 - AD - Buitenland
 

Alle gijzelaars Roubaix in veiligheid gebrachtAD - Buitenland

Een moslima heeft op Facebook een overtuigende open brief geschreven aan Donald Trump na zijn controversiële uitspraken over moslims. De
Dinsdag 24 November 2015 - 22:41:00 - AD - Buitenland
 

Moslimmeisje geeft Donald Trump lik op stukAD - Buitenland

TUI Nederland schrapt tot en met 31 maart volgend jaar alle reizen naar de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Het aantal boekingen naar de
Dinsdag 24 November 2015 - 22:36:00 - AD - Buitenland
 

Poetin: een Turkse dolkstoot in de rugDe Volkskrant - Buitenland

De verhuurder van het Parijse appartement waar drie mensen bij een politie-inval werden gedood, moet hebben geweten dat hij terrorismeverdachten heeft geholpen. Dat zei een Franse officier van justitie dinsdag. De Franse politie was op 18 november in een zeven uur durend vuurgevecht verwikkeld met mensen in een appartement in de wijk Saint Denis ten noorden van Parijs. Dat was enkele dagen na de g
Dinsdag 24 November 2015 - 21:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Veertig jaar cel voor plannenmaker al-QaedaNu.nl - Buitenland

Abid Naseer is dinsdag in New York veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf. De 29-jarige Pakistaan werd schuldig bevonden aan het plannen van drie grote aanslagen voor de terroristische moslimorganisatie al-Qaeda.
Dinsdag 24 November 2015 - 21:46:20 - Nu.nl - Buitenland
 

TUI schrapt tot april reizen Sharm al-SheikhAD - Buitenland

De verhuurder van het Parijse appartement waar drie mensen bij een politie-inval werden gedood, moet hebben geweten dat hij terrorismeverdachten
Dinsdag 24 November 2015 - 21:45:00 - AD - Buitenland
 

Tweetal in VS opgepakt om schieten op zwarte demonstrantenNOS Nieuws - Buitenland

De politie van Minneapolis heeft twee mannen opgepakt in verband met een schietpartij op zwarte demonstranten. Gisteren vielen in de stad vijf gewonden nabij een politiebureau, waar zwarte demonstranten betoogden tegen de dood van een ongewapende zwarte man door politiekogels.

De politie meldde eerder op zoek te zijn naar drie blanke verdachten in verband met de schietpartij. Een van de twee arrestanten is een latino. Er wordt nog gezocht naar andere verdachten.

Veiligheid

Sinds 15 november, de dag waarop de 24-jarige Jamie Clark door politieagenten werd doodgeschoten, posten demonstranten van de actiegroep Black Lives Matter bij het politiebureau. Na de schietpartij heeft de familie van Clark een oproep gedaan de demonstratie te beëindigen "voor de veiligheid van de betrokkenen".

Maar Black Lives Matter heeft laten weten niet te zullen buigen voor intimidatie. Ze eisen dat de politie een video vrijgeeft van de aanhouding van Clark, die volgens hen handboeien om had toen er op hem werd geschoten. De man stierf een dag later aan de gevolgen van een schot in het hoofd.

Geen levensgevaar

De vijf slachtoffers van de schietpartij op de demonstranten zijn niet ernstig gewond. Ze zouden door gemaskerde mannen onder vuur zijn genomen, nadat de schutters door andere demonstranten waren weggeleid.

In de afgelopen jaren is het debat in de VS over politiegeweld tegen zwarten hoog opgelaaid.

Dinsdag 24 November 2015 - 21:38:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Duizenden Cubaanse migranten gestrand in Costa RicaNu.nl - Buitenland

Bijna 3.200 Cubaanse vluchtelingen zijn gestrand in Costa Rica. Nu buurland Nicaragua zijn grenzen gesloten heeft, kunnen de Cubanen hun geplande reis door Midden-Amerika naar de Verenigde Staten niet voortzetten.
Dinsdag 24 November 2015 - 21:09:44 - Nu.nl - Buitenland
 

NAVO roept Turkije op tot kalmte na neerhalen Russisch vliegtuigNu.nl - Buitenland

De NAVO vindt dat Turkije zijn kalmte moet bewaren na het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig bij de grens met Syrië dinsdag. 
Dinsdag 24 November 2015 - 21:09:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuwe verdachte voor aanslagen Parijs aangeklaagdNu.nl - Buitenland

De Belgische autoriteiten hebben een vijfde verdachte aangeklaagd voor betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs.
Dinsdag 24 November 2015 - 20:47:14 - Nu.nl - Buitenland
 

Gewonden bij gijzeling in Noord-Franse plaats RoubaixNu.nl - Buitenland

In de Noord-Franse plaats Roubaix heeft dinsdagavond een gijzeling plaatsgevonden. Daarbij zijn meerdere mensen gewond geraakt door geweerschoten.
Dinsdag 24 November 2015 - 19:45:46 - Nu.nl - Buitenland
 

8-jarige Amerikaanse heeft zeldzame vorm borstkankerAD - Buitenland

Abdalhamid Abaaoud, die werd gezien als het brein achter de aanslagen in Parijs, zou ook aanslagen hebben willen plegen op het zakencenturm La
Dinsdag 24 November 2015 - 19:37:00 - AD - Buitenland
 

Brein achter aanslagen Parijs ging kijken bij BataclanNOS Nieuws - Buitenland

Abdelhamid Abaaoud, de man die wordt gezien als de beramer van de aanslagen in Parijs, ging op de avond van het bloedbad zelf kijken bij theater Bataclan. Dat heeft de Parijse officier van justitie Molins bekendgemaakt.

In het theater vielen 89 doden, toen drie terroristen op vrijdag 13 november het vuur openden op het publiek van een rockconcert en daarna een groep bezoekers in gijzeling nam. Uit de analyse van telefoongegevens hebben rechercheurs kunnen opmaken dat Abaaoud bij het theater arriveerde toen de politie nog bezig was een einde te maken aan de gijzeling.

Ook is duidelijk geworden dat Abaaoud een zelfmoordaanslag had gepland op het Parijse zakendistrict La Défense. Op 18 of 19 november wilde de terrorist zich met een handlanger op die plek opblazen.

Sporen

Het is nog onduidelijk of Abaaoud alleen het brein was achter de aanslagen, of dat hij zelf ook heeft meegedaan. Zijn sporen werden gevonden op een van de kalasjnikovs die zijn gebruikt om uitgaanspubliek op terrasjes te doden.

Het is ook mogelijk dat hij de auto bestuurde vanwaaruit het vuur werd geopend op de cafégangers.

Abaaoud werd daags na de aanslagen gedood bij de belegering van zijn schuilplaats in de Parijse voorstad Saint-Denis. Daarbij kwamen nog twee handlangers van Abaaoud om, een van hen door een bomgordel tot ontploffing te brengen. De derde dode, een nicht van Abaaoud, is gestikt als gevolg van de explosie van de bomgordel, zei officier van justitie Molins.

Hij bevestigde ook dat de bomgordel die gisteren is gevonden in een hoop vuil in de Parijse voorstad Montrouge, identiek is aan de bomgordels die door de aanslagplegers zijn gebruikt.

Dinsdag 24 November 2015 - 19:30:20 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Frankrijk stuurt geen grondtroepen naar SyriëNu.nl - Buitenland

Frankrijk zal geen grondtroepen naar het strijdveld in Syrië sturen. Wel zal het land lokale troepen ondersteunen die strijden tegen Islamitische Staat (IS).
Dinsdag 24 November 2015 - 19:20:53 - Nu.nl - Buitenland
 

Belgen zoeken handlanger van voortvluchtige AbdeslamAD - Buitenland

Een jongen van vijftien jaar is in Liberia overleden aan de ziekte ebola. Hij is de eerste dode sinds het Afrikaanse land in september formeel
Dinsdag 24 November 2015 - 19:03:00 - AD - Buitenland
 

Turkije: twee vliegtuigen schonden luchtruimDe Volkskrant - Buitenland

Een jongen van vijftien jaar is in Liberia overleden aan de ziekte ebola. Hij is de eerste dode sinds het Afrikaanse land in september formeel ebolavrij werd verklaard. De jongen stierf maandagavond in een ziekenhuis in de stad Paynesville. De jongen werd vorige week positief op de ziekte getest. Ook bij zijn vader en broer is ebola geconstateerd. Liberia controleert inmiddels 153 mensen van wie v
Dinsdag 24 November 2015 - 18:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

15-jarige jongen sterft aan ebola in LiberiaAD - Buitenland

Abid Naseer is dinsdag in New York veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf. De 29-jarige Pakistaan werd schuldig bevonden aan het plannen
Dinsdag 24 November 2015 - 18:55:00 - AD - Buitenland
 

Belgen zoeken handlanger van voortvluchtige terroristNOS Nieuws - Buitenland

De Belgische en Franse politie zijn op zoek naar een handlanger van de voortvluchtige terrorist Salah Abdeslam. Het gaat om de 30-jarige Mohamed Abrini. Dat heeft het Belgische Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Er is een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

Abrini en Abdeslam werden twee dagen voor de aanslagen in Parijs samen gefilmd bij een tankstation langs de autosnelweg richting Parijs, bij de Franse stad Ressons. Abrini was de bestuurder van een Renault Clio die later gebruikt werd bij de aanslagen in de Franse hoofdstad. Het is niet bekend of hij direct betrokken was bij de aanslagen.

In het arrestatiebevel wordt Abrini omschreven als een atletisch gebouwde man. "Hij is gevaarlijk en waarschijnlijk gewapend", waarschuwt de politie.

Vlucht uit Parijs

Het OM ging ook in op de aanhouding van de twee mannen die de voortvluchtige Abdeslam hebben geholpen weg te komen uit Parijs, vlak na de aanslagen. De mannen, Mohammed Amri en Hamza Attou, hebben toegegeven dat ze Abdeslam van de Franse hoofdstad richting Brussel hebben gereden, maar ontkennen dat ze wisten wat hij had gedaan.

Eenmaal aangekomen in Brussel, werd Abdeslam opgepikt door Ali O., zegt het OM. Ali O. werd afgelopen zondag gearresteerd in de Brusselse gemeente Molenbeek.

Een vierde persoon die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslagen is de 39-jarige Lazez A. Hij werd vorige week aangehouden door de politie. Die vond twee pistolen en bloedsporen in zijn auto, verklaarde de officier van justitie. Er is nog een vijfde persoon verdacht, maar daarover deed de Belgische justitie verder geen mededelingen.

De afgelopen dagen heeft de Belgische politie verschillende anti-terreuracties gehouden. Daarbij werden in totaal 21 mensen opgepakt. De meesten van hen zijn weer vrijgelaten.

Dinsdag 24 November 2015 - 18:39:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Tiener overlijdt door ebola in LiberiaDe Volkskrant - Buitenland

De wet van Vaticaanstad is anders dan die van Italië. Toen journalisten Emiliano Fittipaldi en Gianluigi Nuzzi hun boeken over het Vaticaan schreven, wisten ze naar eigen zeggen niet dat ze een wet overtraden. In Italië deden ze dat ook niet. Maar in Vaticaanstad is dinsdag een proces tegen ze begonnen. De journalisten riskeren acht jaar gevangenisstraf omdat ze met hun recent uitgebrachte boeken
Dinsdag 24 November 2015 - 18:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noodtoestand Tunesië na bloedige aanslagNOS Nieuws - Buitenland

De Tunesische regering heeft de noodtoestand afgekondigd na een bloedige aanslag op leden van de presidentiële garde in de hoofdstad Tunis. Een bomaanslag op een legerbus kostte het leven aan zeker twaalf militairen.

Ook is een avondklok ingesteld in Tunis.

President Essebsi zei in een televisie-toespraak dat het land in oorlog is met het terrorisme. Hij deed een oproep tot internationale samenwerking in het licht van de terroristische aanslagen in verscheidene landen in de afgelopen weken.

Na de zware aanslag op een hotel in juni waarbij 38 toeristen omkwamen, werd ook de noodtoestand afgekondigd in Tunesië. Pas vorige maand werd de uitzonderingstoestand opgeheven. De noodtoestand geeft de autoriteiten meer bevoegdheden om op te treden tegen terroristen en criminelen.

Verhoging dreigingsniveau

De bomaanslag was in een belangrijke straat in het centrum van Tunis, de Mohamed V Avenue. Aan die straat zijn veel banken gevestigd en hoofdkantoren van grote bedrijven.

Tien dagen geleden voerden de autoriteiten het dreigingsniveau in de hoofdstad op. Er zijn toen extra veiligheidstroepen naar Tunis gestuurd.

Jaar van aanslagen

Tunesië heeft het afgelopen jaar te maken gehad met twee zware aanslagen, die het toerisme een zware slag toebrachten. Een schutter doodde 38 buitenlanders bij een strandhotel in Sousse en 21 toeristen kwamen om het leven bij een aanval op het Bardo Museum in Tunis.

De verantwoordelijkheid voor beide aanslagen werd opgeëist door Islamitische Staat.

Militanten in bergen

Daarnaast heeft Tunesië te maken met aanslagen van een andere groep islamitische militanten. In de bergen in de buurt van de grens met Algerije nemen ze geregeld controleposten en patrouilles van het leger onder vuur.

Dinsdag 24 November 2015 - 18:22:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Veertig jaar celstraf voor plannenmaker al-QaedaAD - Buitenland

De Duitse politie heeft dinsdag een grootschalige zoekactie gehouden in het noordwesten van het land, na een tip over de mogelijke verblijfplaats
Dinsdag 24 November 2015 - 17:47:00 - AD - Buitenland
 

Duitse zoekactie naar Salah Abdeslam gestoptAD - Buitenland

Een aanslag op een militair busje in de Tunesische hoofdstad Tunis heeft dinsdag aan zeker twaalf mensen het leven gekost. Het busje vervoerde
Dinsdag 24 November 2015 - 17:47:00 - AD - Buitenland
 

Doden bij aanslag op militair busje in TunesiëAD - Buitenland

Dat filmbooswicht Darth Vader in- en inslecht is, wisten we door zijn kwade overheersing van het Star Wars-universum natuurlijk al. Een als de
Dinsdag 24 November 2015 - 17:43:00 - AD - Buitenland
 

Noodtoestand afgekondigd in Tunesië na aanslagDe Volkskrant - Buitenland

Zweden verscherpt zijn grenscontroles en regels voor asielzoekers in een poging het aantal vluchtelingen dat zich aan zijn grenzen meldt, terug te dringen. Dit heeft de Zweedse regering dinsdag bekendgemaakt. De wijzigingen gelden voorlopig voor de komende drie jaar. Concreet houden de maatregelen in dat Zweden minder mensen een permanente verblijfsvergunning verstrekt, dat het aantal tijdelijke v
Dinsdag 24 November 2015 - 17:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Darth Vader doet nu ook aan ordinaire overvallenAD - Buitenland

De leiding van het Russische leger heeft dinsdagavond bevestigd dat een van de twee piloten van het dinsdagochtend neergeschoten
Dinsdag 24 November 2015 - 17:38:00 - AD - Buitenland
 

Russische helikopter onder vuur bij Turkse grensAD - Buitenland

Een vrouw en twee kinderen die na een explosie dood zijn gevonden in een woning in de Duitse stad Karlsruhe, waren al dood voor de ontploffing.
Dinsdag 24 November 2015 - 16:39:00 - AD - Buitenland
 

Explosie in woning Duitsland na gezinsmoordAD - Buitenland

Turkije heeft de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, en de vijf permanente leden van de VN-Veiligheidsraad op de hoogte
Dinsdag 24 November 2015 - 16:35:00 - AD - Buitenland
 

Turkije licht Veiligheidsraad in over neerhalen toestelAD - Buitenland

De Franse politie heeft dinsdag met groot machtsvertoon een inval gepleegd in de woning van de islamitische prediker Olivier Corel in de
Dinsdag 24 November 2015 - 16:18:00 - AD - Buitenland
 

Franse politie doet inval bij islamitische predikerAD - Buitenland

Een 25-jarige man uit Zeist die met valse papieren meer babymelkpoeder wist te bemachtigen dan is toegestaan, hoorde gisteren bij de rechtbank
Dinsdag 24 November 2015 - 16:10:00 - AD - Buitenland
 

Werkstraf van 100 uur voor hamsteraar babymelkpoederAD - Buitenland

De Russische minister Sergej Lavrov van Buitenlandse Zaken heeft de inwoners van zijn land dinsdagmiddag geadviseerd niet naar Turkije af te
Dinsdag 24 November 2015 - 15:57:00 - AD - Buitenland
 

Russische minister Lavrov: Russen ga niet naar TurkijeAD - Buitenland

Het aantal vluchtelingen dat richting de Griekse eiland reist, neemt momenteel flink af. De Internationale Organisatie voor Migratie spreekt van
Dinsdag 24 November 2015 - 15:24:00 - AD - Buitenland
 

Aantal vluchtelingen dat naar Griekenland reist daalt sterkAD - Buitenland

De Britse krant Daily Mail zou maar liefst 50.000 euro hebben betaald aan de eigenaar van het Italiaanse restaurant Casa Nostra in Parijs, in
Dinsdag 24 November 2015 - 15:06:00 - AD - Buitenland
 

Turkije en Rusland recht tegenover elkaar na neerhalen vliegtuigDe Volkskrant - Buitenland

Als Rusland voet bij stuk houdt, draait het vandaag of morgen de gaskraan naar Oekraïne dicht én stopt het snel met de levering van kolen naar het buurland. Oekraïne zou de rekening niet op tijd betalen en wordt verantwoordelijk gehouden voor een groot probleem op de Krim: de elektriciteit is uitgevallen. Nog geen twee maanden geleden werd de gastoevoer naar Oekraïne juist hersteld, toen de twee l
Dinsdag 24 November 2015 - 14:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De Krim zit al dagen zonder stroomDe Volkskrant - Buitenland

Een aanval door islamitische opstandelingen op een hotel in de Egyptische stad El-Arish heeft dinsdag aan zeker twee politieagenten en een rechter het leven gekost. Twaalf mensen raakten gewond, zei het Egyptische leger. IS heeft de aanslag opgeëist. Onderdeel van de aanval was een zelfmoordaanslag met een bomauto. De chauffeur blies zich op voor hij het hotel bereikte. Twee andere opstandelingen
Dinsdag 24 November 2015 - 14:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

IS eist zelfmoordaanslag Egypte opDe Volkskrant - Buitenland

Parijs heeft vijf metrolijnen dinsdagmiddag kortstondig stilgelegd na een bommelding op station République. Het ging volgens het Franse openbaarvervoerbedrijf RATP om metrolijnen 3, 5, 8, 9 en 11, die allen stoppen op het ontruimde station onder Place de la République. Het grote plein ligt in de buurt waar elf dagen geleden de aanslagen in diverse uitgaansgelegenheden werden gepleegd. Alle mensen
Dinsdag 24 November 2015 - 14:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vijf metrolijnen Parijs kortstondig stilgelegd na bommeldingDe Volkskrant - Buitenland

Karim Benzema ligt opnieuw onder vuur. De Franse voetbalspits, die de voorbije weken in opspraak raakte wegens een afpersingszaak om een sekstape, zou het Frans volkslied de Marseillaise hebben beledigd alsook de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Dit stelt de Franse Europarlementariër Nadine Morano, die een actie is begonnen om Benzema voorgoed uit de Franse nationale ploeg te verbannen. Aa
Dinsdag 24 November 2015 - 13:28:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Poetin: Neerhalen vliegtuig is steek in de rug van RuslandAD - Buitenland

Een 23-jarige matroos van de marine is gisteren bij een duikongeval in Curaçao omgekomen. De vrouw was bezig met een oefening. De marechaussee
Dinsdag 24 November 2015 - 13:26:00 - AD - Buitenland
 

Oefenduik wordt 23-jarige matroos fataal op CuraçaoAD - Buitenland

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn rechterhand waarschijnlijk naar een heropvoedingskamp gestuurd. De Zuid-Koreaanse
Dinsdag 24 November 2015 - 13:22:00 - AD - Buitenland
 

Ook onderzoek naar belastingontduiking VWAD - Buitenland

Turkije heeft dinsdag een Russisch gevechtsvliegtuig neergehaald dat het Turkse luchtruim bij de Syrische grens zou hebben geschonden. Het
Dinsdag 24 November 2015 - 12:54:00 - AD - Buitenland
 

NAVO-landen bijeen om neerhalen Russische straaljagerDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten hebben maandag twee luchtaanvallen uitgevoerd op vrachtwagens waarmee terreurgroep IS olie vervoert. Vorige week maandag begon de VS met het bombarderen van IS-olievrachtwagens. Volgens CBS News is de helft van de vrachtwagens nu vernietigd. IS verdient naar schatting dagelijks een miljoen dollar met de illegale handel in olie. De olie wordt opgepompt in Syrië, over de grens ve
Dinsdag 24 November 2015 - 12:33:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS geeft reiswaarschuwing af wegens terreurdreigingDe Volkskrant - Buitenland

Experts van de VN-luchtvaartorganisatie ICAO gaan onderzoek doen naar veiligheidsmaatregelen van luchthavens tegen terrorisme. Aanleiding voor het onderzoek is de bomaanslag op een Russisch vliegtuig in Egypte eind oktober, die mogelijk kon gebeuren vanwege gebrekkige veiligheidscontroles op de luchthaven van Sharm el-Sheikh in Egypte. Dat heeft voorzitter Olumuyiwa Benard Aliu van de ICAO maandag
Dinsdag 24 November 2015 - 07:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kabinet investeert in twee klimaatfondsenDe Volkskrant - Buitenland

In het centrum van een Athene is dinsdagochtend vroeg een bom ontploft, vlakbij de kantoren van een Grieks ondernemersorganisatie. Volgens de politie vielen er geen gewonden. Volgens de politie zijn plaatselijke guerrillagroeperingen verantwoordelijk voor de ontploffing. De politie doet onderzoek op de plek van de ontploffing en zette enkele straten af.De bom ging af rond half drie Nederlandse tij
Dinsdag 24 November 2015 - 05:11:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bom ontploft in centrum AtheneDe Volkskrant - Buitenland

In de Oost-Duitse plaats Woldegk is maandagavond brand uitgebroken in een appartementencomplex waarin vluchtelingen waren opgevangen. De politie gaat ervan uit dat de brand is aangestoken. Een onbekende heeft in de kelder brandbaar materiaal aangestoken, waarna de rook via het trappenhuis naar boven trok. De bewoners, Duitse families en vluchtelingen, konden daardoor niet uit het gebouw vluchten.
Dinsdag 24 November 2015 - 04:14:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Brandstichting in vluchtelingenopvang DuitslandDe Volkskrant - Buitenland

Bij een busongeluk in de Mexicaanse staat Puebla zijn zondag 24 mensen om het leven gekomen. Tien anderen raakten gewond. Een personenauto reed op de snelweg op de bus in, waarna beide voertuigen in brand vlogen. Twee inzittenden van de auto vonden de dood, evenals 22 inzittenden van de bus. Aan boord zaten veel studenten, meldt persbureau AP. De auto blokkeerde de deuren van de bus, waardoor inzi
Dinsdag 24 November 2015 - 03:01:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Busongeluk Mexico eist 24 levensDe Volkskrant - Buitenland

Vluchtelingen in Duitsland mogen vanaf december aan het werk als vrijwilliger. Er worden tot 10.000 extra plekken gemaakt in de zogenoemde Federale vrijwilligersdienst voor vluchtelingen die graag aan het werk willen. De vrijwilligers worden onder meer ingezet voor jeugdwerk en ouderenverpleging. Vluchtelingen kunnen ook als vrijwilliger aan de slag om andere vluchtelingen te helpen, zei minister
Dinsdag 24 November 2015 - 02:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Vluchteling Duitsland mag aan de slag als vrijwilligerDe Volkskrant - Buitenland

In Duitsland noch in de Europese Unie is er een adequate vervanger voor Angela Merkel te vinden. Alfred Pijpers heeft het wel gehad met Merkel. Zij doet namelijk niet wat hij graag zou willen. Een doodzonde waar natuurlijk maar een straf op kan staan: wegwezen en plaatsmaken voor een nieuwe bondskanselier. Door al zijn frustraties over hoe de Europese Unie zich heeft ontwikkeld op Merkel te projec
Dinsdag 24 November 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Viagra en Botox komen in één hand na farmaceutische overnameDe Volkskrant - Buitenland

Het dreigingsniveau in Brussel blijft zeker nog een week op het hoogste niveau, zo maakte de Belgische premier Michel maandagavond bekend. Lees hieronder het liveblog terug over de terreurdreiging in Brussel dat de gehele dag werd bijgehouden.
Maandag 23 November 2015 - 21:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Brussel blijft in hoogste staat van paraatheidDe Volkskrant - Buitenland

In een vuilnisbak in een voorstad van Parijs is maandag een bomgordel gevonden. Dat meldt de radiozender France Info op gezag van anonieme bronnen. De bomgordel werd gevonden in Montrouge en heeft explosieven aan de voor- en achterkant. De mannen die op 13 november een reeks aanslagen pleegden in Parijs droegen vergelijkbare bomgordels. De politie onderzoekt de bomgordel om te zien of deze is gebr
Maandag 23 November 2015 - 19:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Bomgordel gevonden in vuilnisbak bij ParijsDe Volkskrant - Buitenland

De Belgische justitie heeft een vierde verdachte aangeklaagd voor terroristische activiteiten die mogelijk verband houden met de aanslagen in Parijs. De man, die zondag met 15 anderen tijdens politieacties werd aangehouden, verscheen maandag voor de rechter-commissaris. Over de identiteit van de man wil het Belgische Openbaar Ministerie geen mededelingen doen.Het OM denkt dat de man heeft deelgeno
Maandag 23 November 2015 - 19:12:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Cameron stoomt Brits leger klaar voor strijd tegen terrorismeDe Volkskrant - Buitenland

Franse Rafale-gevechtsvliegtuigen hebben vandaag voor het eerst doelwitten van Islamitische Staat in Irak gebombardeerd vanaf het vliegdekschip Charles de Gaulle. Dit maakte het ministerie van Defensie in Parijs bekend. Het vliegdekschip bevindt zich in het oosten van de Middellandse Zee. Volgens Defensie werden twee doelwitten vernietigd. Met de Charles de Gaulle beschikt Frankrijk over aanzienli
Maandag 23 November 2015 - 18:27:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe Poolse regering wil geen 7.000 vluchtelingenDe Volkskrant - Buitenland

Syrische regeringstroepen hebben maandag terrein heroverd op terreurbeweging Islamitische Staat in de centraal gelegen provincie Homs. De militairen kregen daarbij steun van Russische gevechtsvliegtuigen, meldden Syrische staatsmedia en het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. De militairen trokken na middernacht het stadje Mheen en het nabijgelegen dorp Hawareen binnen. Enkele uren later
Maandag 23 November 2015 - 15:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeker twaalf doden bij explosie bus presidentiële garde TunesiëNu.nl - Buitenland

In de Tunesische hoofdstad Tunis is dinsdag een bus met daarin lijfwachten van de president geraakt bij een explosie. Zeker twaalf mensen zijn daarbij omgekomen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.