Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

VN willen binnen 24 uur starten met hulp aan belegerde stedenDe Volkskrant - Buitenland

The Independent houdt op te bestaan als papieren krant om verder te gaan op internet. Op 26 maart verschijnt de laatste papieren editie en zes dagen eerder neemt de zondagse zusterkant afscheid van de ruim 60.000 vaste lezers. Volgens de Russische eigenaar Jevgeni Lebedev had het geen zin meer om de in 1986 opgerichte krant voor te zetten. Hiermee komt een einde aan een uniek experiment: een neutr
Vrijdag 12 Februari 2016 - 16:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Laatste zwarte doos treinongeval Beieren terechtNu.nl - Buitenland

Bij de opruimwerkzaamheden na het treinongeval in het zuiden van Duitsland is ook de laatste zwarte doos gevonden waarin rijgegevens zijn opgenomen. Dat laat de politie vrijdag weten.
Vrijdag 12 Februari 2016 - 16:08:04 - Nu.nl - Buitenland
 

Nieuwe misbruikzaken tegen BBC-presentator Rolf HarrisAD - Buitenland

De Amerikaanse acteur George Clooney is vrijdagochtend bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel op bezoek geweest. Samen met zijn vrouw Amal en
Vrijdag 12 Februari 2016 - 15:16:00 - AD - Buitenland
 

George Clooney en Amal op de koffie bij MerkelAD - Buitenland

Een deel van het centrum van het Belgische Zelzate is afgezet in verband met de uitvaart van de Vlaamse zanger Eddy Wally. Dat meldt VTM Nieuws.
Vrijdag 12 Februari 2016 - 15:05:00 - AD - Buitenland
 

Londen vreest voor overstromingenNu.nl - Buitenland

Londen waarschuwt vrijdag voor overstromingen van de rivier de Theems. Op sommige plaatsen in de stad staat het water al op de kades. 
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:53:59 - Nu.nl - Buitenland
 

The Independent stopt met papieren krantDe Volkskrant - Buitenland

Frankrijk gaat het vluchtelingenkamp bij de havenstad Calais drastisch inkrimpen en ongeveer 800 tot duizend ontheemden zullen een goed heenkomen moeten zoeken. Dat hebben lokale autoriteiten vrijdag aangekondigd. De vluchtelingen krijgen volgens Franse media vanaf maandag een week de tijd om te vertrekken. Ze krijgen een plek in een provisorisch aangelegd kamp met containers aangeboden. In Calais
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Extra maatregelen bij begrafenis Eddy WallyAD - Buitenland

De spotgoedkope trouwjurk van de Zeeman, goud voor schaatser Sven Kramer en de veelbesproken date van premier Mark Rutte. We hebben het deze week
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:39:00 - AD - Buitenland
 

DNA op gevonden bomvest in Parijs niet van Salah AbdeslamNu.nl - Buitenland

Op het bomvest dat tien dagen na de aanslagen in Parijs werd gevonden, zat niet het DNA van de gezochte terrorist Salah Abdeslam.
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:21:22 - Nu.nl - Buitenland
 

Frankrijk gaat asielkamp Calais inkrimpenDe Volkskrant - Buitenland

De Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties denkt dat het nog achttien maanden kan duren voordat werkzame vaccins tegen het zika-virus op mensen kunnen worden getest. Dat heeft Marie-Paule Kieny, assistent-directeur-generaal van de WHO voor Gezondheidssystemen en Innovatie, vrijdag gezegd. Twee middelen, een Amerikaans dna-vaccin en een product uit India, maken volgens Kieny de meeste
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Test hier je nieuwskennis van de afgelopen weekAD - Buitenland

Het aantal vluchtelingen dat naar Oostenrijk komt, bereikt de komende maanden zijn maximum. Het land zal migranten dan niet meer doorlaten bij de
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:19:00 - AD - Buitenland
 

WHO: test zika-vaccin duurt nog anderhalf jaarDe Volkskrant - Buitenland

Griekenland krijgt van de Europese Unie drie maanden de tijd om de controle van de Europese buitengrenzen fors te verbeteren. Lukt dit niet, dan zou voor het eerst kunnen gebeuren dat grenscontroles binnen het paspoortvrije Schengengebied voor maximaal twee jaar worden toegestaan. De landen van de Europese Unie hebben vrijdag ingestemd met een vijftigtal aanbevelingen aan Griekenland om de opvang,
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese Unie sommeert Griekenland grenscontroles te verbeterenNu.nl - Buitenland

De Europese Unie heeft Griekenland opgedragen om zijn grenscontroles wat betreft vluchtelingen te verscherpen. Als er na drie maanden geen verbetering is, dreigt het land voor twee jaar te worden geschorst uit de Schengenzone.
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:14:14 - Nu.nl - Buitenland
 

Frankrijk ontmantelt deel van Jungle van CalaisNOS Nieuws - Buitenland

Frankrijk wil dat de helft van de bewoners van de Jungle van Calais, het vluchtelingen- annex migrantenkamp bij de havenplaats, het veld ruimt. De bewoners krijgen de keuze om zelf een ander onderkomen te zoeken of gebruik te maken van de containerwoningen die de Franse overheid niet veel verderop aanbiedt.

Vanaf maandag dienen de 800 tot 1000 migranten en vluchtelingen naar elders te verhuizen. Daarvoor krijgen zij een week de tijd. Daarna wordt het deel van de Jungle dat zij bewonen ontruimd.

Het tijdelijke opvangkamp met verwarmde containers wordt nu voor de helft bewoond door Syriërs en Afghanen die een kleine twee weken geleden al uit de Jungle van Calais werden weggejaagd. In het kamp is plaats voor nog eens 750 mensen.

Asiel

In Calais verblijven naar schatting 4500 migranten en vluchtelingen die van hieruit over willen steken naar Groot-Brittannië. Om die reden willen zij ook nog geen asiel vragen in Frankrijk. Bij Duinkerken verblijven nog eens 2500 asielzoekers onder al even slechte omstandigheden als de groep in Calais.

In de buurt van Calais werden gisteren nog 24 inwoners van Eritrea ontdekt die zich in een koelwagen hadden verstopt, in de hoop zo naar Engeland over te kunnen steken.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:08:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Oostenrijk: de grens gaat dicht in komende maandenAD - Buitenland

In het centrum van Istanbul is een gebouw van vijf verdiepingen ingestort. Het gaat om een pand aan een winkelstraat in de buurt van het
Vrijdag 12 Februari 2016 - 14:05:00 - AD - Buitenland
 

Flat ingestort in Istanbul, vermoedelijk geen slachtoffersNOS Nieuws - Buitenland

In Istanbul is een vijf verdiepingen tellende flat ingestort. De flat stond in een winkelstraat. Het ziet ernaar uit dat er niemand in het gebouw was, zei de gouverneur van Istanbul bij een bezoek aan de plek. Op de begane grond zat volgens berichten onder meer een cafetaria.

Op beelden van Hurriyet Daily News is te zien dat er niets over is van het gebouw.

Het staat in een straat in een winkelgebied niet ver van het Taksimplein.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 13:52:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Jubileum nekt spijbelende Spaanse ambtenaarNOS Nieuws - Buitenland

Een ambtenaar uit de Spaanse stad Cádiz moet een boete van 27.000 euro betalen omdat hij meer dan zes jaar niet naar zijn werk ging. Zijn afwezigheid werd pas opgemerkt toen de man in aanmerking kwam voor een onderscheiding vanwege zijn langdurig dienstverband.

De 69-jarige Joaquín Garcia was sinds 1990 in dienst als toezichthouder van een afvalwaterzuivering, schrijft de Spaanse krant El Mundo. In 2010 bleek dat hij vanaf 2004 niet naar zijn werk was geweest. In die jaren had hij wel een jaarsalaris van 37.000 euro opgestreken.

Zijn afwezigheid bleef al die tijd ongemerkt, omdat het waterzuiveringsbedrijf ervan uitging dat de man in dienst was bij de gemeente. De gemeente was juist in de veronderstelling dat Garcia werd gecontroleerd door het waterzuiveringsbedrijf.

Filosofie

De man zou in 2010 een plaquette ontvangen omdat hij twintig jaar in dienst was bij de gemeente. De loco-burgemeester van Cádiz belde de directeur van het waterzuiveringsbedrijf om informatie te vragen over de ambtenaar. Die had echter geen idee wat Garcia de afgelopen jaren had gedaan.

Garcia heeft de aantijgingen altijd ontkend. Hij zegt dat hij af en toe wel aanwezig was. Volgens de man was hij in die uren niet erg productief en las hij vooral veel boeken over filosofie. Hij kon zich er niet toe zetten om te werken, omdat hij het oneerlijk vond dat hij bij de afvalwaterzuivering was gedetacheerd.

De man sprak niet met zijn baas over zijn situatie. Hij zegt dat hij bang was dat hij zou worden ontslagen. Dat is uiteindelijk nooit gebeurd: Garcia ging kort nadat zijn absentie was ontdekt met pensioen.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 13:50:34 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Gebouw van vijf verdiepingen ingestort in centrum IstanbulAD - Buitenland

De Indonesische overheid eist dat alle berichtenapps gay-emoji verwijderen. Als berichtendiensten daar niet mee instemmen zullen ze worden
Vrijdag 12 Februari 2016 - 12:56:00 - AD - Buitenland
 

Griekenland weer in recessieNOS Nieuws - Buitenland

De Griekse economie zit opnieuw in een recessie. In het laatste kwartaal van vorig jaar kromp de economie met 0,6 procent. Het kwartaal ervoor was er al sprake van een krimp van 1,4 procent.

De Griekse economie kwam eind juni in zeer zwaar weer terecht, toen premier Tsipras een referendum over een nieuwe deal met Europa aankondigde. De banken werden tijdelijk gesloten en mensen konden nog maar 60 euro per dag pinnen.

Van een recessie is sprake als een economie twee kwartalen op rij krimpt. In het tweede kwartaal van vorig jaar was er nog sprake van een kleine groei van 0,2 procent in Griekenland, maar na de onrust over het referendum en de bankensluiting zakte het land dus weer in een recessie. Door de schuldencrisis is de Griekse economie sinds 2010 fors gekrompen.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 12:51:22 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Is dit echt het begin van het vredesproces?De Volkskrant - Buitenland

Met de Amerikaanse voorverkiezingen in volle gang en de presidentsverkiezingen op 8 november, volgen we de waan van Washington op de voet. Van relletjes tot campagneanalyses, van Sanders tot Cruz, van Bill tot Ivanka. Make America great again of Hillary for America? Hier worden alle ins en outs bijeen geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
Vrijdag 12 Februari 2016 - 12:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Blog USA16 - Cruz gebruikt porno-actrice in video tegen RubioDe Volkskrant - Buitenland

Op het bomvest dat tien dagen na de aanslagen in Parijs werd gevonden, zat niet het dna van de gezochte terrorist Salah Abdeslam. Er zijn wel sporen gevonden van Bilal Hadfi, een van de zelfmoordterroristen die zich opbliezen bij het Stade de France, melden Franse media vrijdag. Het bomvest werd gevonden in een vuilnisbak in Montrouge, niet ver van een plek waar Abdeslam op die beruchte vrijdagavo
Vrijdag 12 Februari 2016 - 11:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Britse gebruikt paspoort als toiletpapier, komt Thailand niet inAD - Buitenland

De Belgische panda Hao Hao heeft de afgelopen dagen twee keer kunstmatige inseminatie ondergaan. Dat heeft het dierenpark Pairi Daiza
Vrijdag 12 Februari 2016 - 11:43:00 - AD - Buitenland
 

Belgische panda Hao Hao tweemaal geïnsemineerdAD - Buitenland

Op het bomvest dat tien dagen na de aanslagen in Parijs werd gevonden, zat niet het DNA van de gezochte terrorist Salah Abdeslam. Het bomvest
Vrijdag 12 Februari 2016 - 11:25:00 - AD - Buitenland
 

VN-basis in Mali aangevallen, drie blauwhelmen doodDe Volkskrant - Buitenland

Nederland maakt zich als tijdelijk voorzitter van de EU sterk voor een snelle invoering van een wereldwijde prijs voor de uitstoot van het broeikasgas kooldioxide (CO2). Dat is van groot belang om de afspraken van de klimaattop van Parijs in december te realiseren. Dat zegt PvdA-staatssecretaris Sharon Dijksma van Milieu vandaag in de Volkskrant. Bedrijven laten betalen voor het uitstoten van CO2
Vrijdag 12 Februari 2016 - 11:07:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

DNA op bomvest niet van Salah AbdeslamAD - Buitenland

De afspraken rond het staakt-het-vuren in Syrië moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Dat liet minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken)
Vrijdag 12 Februari 2016 - 11:05:00 - AD - Buitenland
 

Twee militairen van VN-vredesmacht gedood in MaliNu.nl - Buitenland

Bij een aanval van een gewapende groepering op een basis van de Verenigde Naties in het noordoosten van Mali zijn drie militairen van de vredesmacht gedood en dertig anderen gewond geraakt. 
Vrijdag 12 Februari 2016 - 10:52:08 - Nu.nl - Buitenland
 

Koenders wil internationale commissie tegen cyberaanvallenNOS Nieuws - Buitenland

Nederland wil een wereldwijde commissie opzetten, die moet bedenken hoe cyberaanvallen op politieke en militaire doelen beter kunnen worden voorkomen. Minister van Buitenlandse Zaken Koenders lanceerde dat plan op de internationale veiligheidsconferentie in München.

Koenders zei in een toespraak dat Nederland in de commissie landen, bedrijven, denktanks en internetdeskundigen bij elkaar wil brengen. Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt.

"Het internet is niet van landen of van bedrijven. We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om ons te beschermen tegen misbruik en om het internet vrij, open en veilig te maken en te houden voor toekomstige generaties", zei Koenders.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 10:48:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Koenders: Syrië-akkoord snel uitvoerenAD - Buitenland

Dimitri Medvedev denkt dat het inzetten van grondtroepen in Syrië kan leiden tot een nieuwe Wereldoorlog. De Russische premier deed deze
Vrijdag 12 Februari 2016 - 10:40:00 - AD - Buitenland
 

Indonesië wil einde aan homo-emoticonsNu.nl - Buitenland

De Indonesische overheid wil dat berichtenapps stoppen met het aanbieden van stickers en emoticons die homokoppels afbeelden. 
Vrijdag 12 Februari 2016 - 10:21:02 - Nu.nl - Buitenland
 

Griekse politie zet traangas in tegen boerenNOS Nieuws - Buitenland

In Griekenland heeft de politie traangas ingezet tegen boeren die protesteren tegen de bezuinigingsplannen van de regering. Bij het ministerie van Landbouw gooiden boeren stenen naar de ME en het gebouw.

Uit het hele land zijn boeren onderweg naar het Syntagma-plein in Athene. De toegangswegen naar de hoofdstad zijn afgesloten om te voorkomen dat boeren met hun tractor komen.

Al weken voeren de boeren actie. Met duizenden tractoren blokkeren ze snelwegen of grensovergangen in het noorden van het land.

Boeren worden het hardst getroffen door de bezuinigingen. Niet alleen wordt hun pensioenpremie verdrievoudigd, ook moeten ze een hogere belasting gaan betalen als vrije ondernemers. Het tarief wordt verhoogd van 13 naar 26 procent.

Griekenland moet volgens afspraken met Brussel onder meer het pensioenstelsel aanpassen omdat dat nu veel te duur is. Dat is een van de voorwaarden om steun te blijven krijgen.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 10:18:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Medvedev: Grondtoepen Syrië zullen leiden tot WO IIIAD - Buitenland

Een groot aantal landen is in de nacht van donderdag op vrijdag tot een akkoord gekomen over de situatie in Syrië. Grootmachten, waaronder
Vrijdag 12 Februari 2016 - 09:42:00 - AD - Buitenland
 

Amerikaanse wietmiljonair dankzij Hollandse kaskennisAD - Buitenland

Een kolonie pinguïns dreigt uit te sterven omdat een immense ijsberg hun toegang tot de zee blokkeert. De ijsberg, die zo groot is als een klein
Vrijdag 12 Februari 2016 - 08:58:00 - AD - Buitenland
 

Pakistan pakt terreurverdachten al-Qaida opNOS Nieuws - Buitenland

In Pakistan zijn 97 terreurverdachten opgepakt. De meesten zouden lid zijn van al-Qaida. De groep wordt verdacht van het plegen van verscheidene aanslagen, onder meer op luchtmachtbases en politiebureaus.

Onder de arrestanten zijn drie hooggeplaatste terroristen, zegt een woordvoerder van het Pakistaanse leger. Volgens hem werken terreurgroepen in Pakistan steeds nauwer samen om aanslagen te kunnen plegen.

Sommige verdachten zouden van plan zijn geweest om de moordenaar van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl uit de gevangenis in Hyderabad te bevrijden. Khalid Omar Sheikh ontvoerde en vermoordde de journalist van de Wall Street Journal in 2002.

Vrijdag 12 Februari 2016 - 08:40:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Weigerend Boko Haram-meisje geeft inkijkje in zelfmoordaanslagenDe Volkskrant - Buitenland

Zeventien landen, waaronder Rusland en de VS, hebben vrijdag in München een akkoord bereikt dat moet leiden tot een tijdelijke wapenstilstand in Syrië en hulpverlening aan de bevolking. De gewelddadigheden moeten worden afgebouwd en binnen een week helemaal zijn gestopt. Dit geldt echter niet voor de aanvallen op Islamitische Staat en de Al Nusra-groep. Het akkoord is een compromis tussen Moskou e
Vrijdag 12 Februari 2016 - 08:19:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nog veel onduidelijkheid over wapenstilstand SyriëDe Volkskrant - Buitenland

Reinhold Hanning, een voormalige bewaker van vernietigingskamp Auschwitz, is blijven zwijgen op de openingszitting van zijn proces, donderdag in de Duitse stad Detmold. De 94-jarige Hanning is een van de laatsten die zullen worden berecht wegens misdrijven begaan tijdens het Duitse naziregime. De hoogbejaarde Duitser kwam donderdag oog in oog te staan met Leon Schwarzbaum (94), een overlevende van
Vrijdag 12 Februari 2016 - 06:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

IJsberg bedreigt pinguïnkolonie op AntarcticaAD - Buitenland

Een tienermeisje dat een zelfmoordaanslag moest plegen in Nigeria, heeft dinsdag weten te ontsnappen aan haar Boko Haram-bazen. Net voor ze haar
Vrijdag 12 Februari 2016 - 05:07:00 - AD - Buitenland
 

Verdachte Reinhold Hanning (94) zwijgt in naziprocesDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten hebben de afgelopen drie weken ongeveer twintig luchtaanvallen uitgevoerd tegen militanten van Islamitische Staat (IS) in het oosten van Afghanistan. Daarmee voeren de VS de strijd tegen de terreurorganisatie ook buiten Irak en Syrië op. De aanvallen komen na een besluit van de regering-Obama om het Pentagon toestemming te geven voor de bombardementen tegen IS in Afghanistan. D
Vrijdag 12 Februari 2016 - 04:20:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Weigerend Boko Haram-meisje geeft inkijkje in zelfmoordaanslagenAD - Buitenland

De Verenigde Staten hebben de afgelopen drie weken ongeveer twintig luchtaanvallen uitgevoerd tegen militanten van Islamitische Staat (IS) in het
Vrijdag 12 Februari 2016 - 04:20:00 - AD - Buitenland
 

VS bombarderen IS in AfghanistanDe Volkskrant - Buitenland

In vijf dagen gaat paus Franciscus vooral naar uithoeken van Mexico. Hij komt om te bidden, maar ook om een statement te maken tegen geweld, corruptie en drugshandel. De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto had paus Franciscus al twee keer eerder gevraagd naar Mexico te komen. Hij arriveert vrijdagavond eindelijk - na een ingelaste tussenstop in de Cubaanse hoofdstad Havana voor een historische
Vrijdag 12 Februari 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Paus als pilgrim op reis in de no go zones van MexicoDe Volkskrant - Buitenland

De consument laat het steeds breder hangen. En geen wonder: 2015 was een prachtjaar voor de Nederlandse economie, rapporteerden statistici donderdag. Maar beleggers kijken vooruit. Als Jacob van Ruisdael vandaag de opdracht zou krijgen de Nederlandse economie in een landschap te vangen, zou hij een zonnige weide onder dreigende wolkenluchten schilderen. Een oogsttafereel misschien, met tevreden bo
Vrijdag 12 Februari 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Consument ziet zon, de beurs onweerDe Volkskrant - Buitenland

De Stadsschouwburg Amsterdam leent vanaf volgende week zijn podium uit aan het Schauspielhaus uit Hamburg. Het grootste theater van Duitsland wordt geleid door Karin Meier, die in meerdere opzichten baanbrekend bezig is. De witte zwaan, zo heet -ie wel in de volksmond en voor wie aankomt op Hauptbahnhof Hamburg, is het niet te missen: pal daar tegenover schittert het Deutsches Schauspielhaus, de g
Vrijdag 12 Februari 2016 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

VS bombarderen IS in AfghanistanAD - Buitenland

Het gigantische gaslek op één van de locaties van een gasbedrijf in de Amerikaanse staat Californië is voorlopig gedicht. Dat maakte het bedrijf
Vrijdag 12 Februari 2016 - 00:34:00 - AD - Buitenland
 

Hollande: Russische hulp Assad moet stoppenDe Volkskrant - Buitenland

Het mislukken van de vredesonderhandelingen over Syrië zou kunnen leiden tot een wereldoorlog. Dat grimmige scenario werd donderdag geschetst door de Russische premier Dmitri Medvedev, in een interview in de Duitse krant Handelsblatt. Het artikel verscheen terwijl Rusland, de Verenigde Staten en de andere leden van de landengroep Vrienden van Syrië in München bijeenkwamen voor een moeizaam beraad
Donderdag 11 Februari 2016 - 22:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Medvedev waarschuwt VS voor nieuwe wereldoorlogDe Volkskrant - Buitenland

Twee mannen die in België vastzaten omdat ze werden verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs, zijn op vrije voeten gesteld. Het gaat om twee kennissen van zelfmoordterrorist Bilal Hadfi, die zich opblies bij Stade de France. De twee mannen werden eind november aangehouden. De 20-jarige Fransman Samir Z. uit Molenbeek werd donderdag vrijgelaten door de rechtbank in Brussel, meldt zijn
Donderdag 11 Februari 2016 - 22:25:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gaslek in Californië pas na zestien weken gedichtAD - Buitenland

Een gevangenisoproer in het noordoosten van Mexico heeft donderdag aan 52 mensen het leven gekost. Mogelijk zijn enkele gevangenen ontsnapt.
Donderdag 11 Februari 2016 - 22:04:00 - AD - Buitenland
 

Zeker vijftig doden bij gevangenisoproer MexicoAD - Buitenland

Nederland heeft te weinig gedaan om Romano van der Dussen bij te staan, vindt CDA-kamerlid Pieter Omtzigt. De Nederlander kwam donderdag vrij na
Donderdag 11 Februari 2016 - 22:01:00 - AD - Buitenland
 

Twee verdachten van betrokkenheid aanslagen Parijs vrijgelatenDe Volkskrant - Buitenland

De laatste vier bezetters van een wildpark in het Amerikaanse Oregon hebben zich donderdag overgegeven. De laatste bezetter dreigde herhaaldelijk met zelfmoord voordat hij het opgaf. Daarmee kwam een einde aan een 41 dagen durende impasse tussen bezetters en de federale politie FBI. Eind januari deed de FBI al een poging de impasse te beëindigen. Hierbij kwam het tot een schietpartij, waarbij één
Donderdag 11 Februari 2016 - 22:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wonen in een Jenga-toren in BeiroetDe Volkskrant - Buitenland

De Franse regering krijgt drie nieuwe groene bewindslieden, die echter niet gesteund worden door de belangrijkste groene partij EELV. Ex-premier Jean-Marc Ayrault wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, als opvolger van Laurent Fabius. Dat zijn de belangrijkste onderdelen van een regeringswissel die president Hollande donderdag in zijn regering doorvoerde. In een televisie-interview zei H
Donderdag 11 Februari 2016 - 21:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

NAVO steunt Europa bij indammen van vluchtelingenstroomDe Volkskrant - Buitenland

De Nederlander Romano van der Dussen, die ten onrechte ruim twaalf jaar vastzat in een Spaanse gevangenis voor drie zedendelicten, is donderdag vrijgelaten. Van der Dussen werd woensdag vrijgesproken door een Spaanse rechter. Dna-materiaal en een bekentenis van de werkelijke dader, een notoire Britse crimineel, leidden tot een herziening van zijn zaak. Met de vrijlating staat nu vast dat er sprake
Donderdag 11 Februari 2016 - 20:02:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Romano van der Dussen wil ook vrijspraak voor andere twee zedendelictenDe Volkskrant - Buitenland

Op een heuvel in Lesbos lijkt het een beetje op een Nederlandse festivalcamping. Nederlandse festivalbouwers zijn er druk in de weer om een vluchtelingenkamp op te zetten. Het is iets waar je nooit bij stil staat, maar voor het bouwen van een vluchtelingenkamp is eigenlijk dezelfde expertise toepasbaar als voor de constructie van een festivalterrein. Lesvos Winterproof, een vrijwilligersorganisati
Donderdag 11 Februari 2016 - 19:23:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Gewapende bezetting door cowboys in Oregon voorbijAD - Buitenland

Romano van der Dussen is vrij. De 43-jarige Nederlander die jarenlang onterecht in een Spaanse gevangenis zat, is donderdagmiddag vrijgelaten.
Donderdag 11 Februari 2016 - 19:04:00 - AD - Buitenland
 

De nepzwemvesten die honderden migranten het leven kosttenDe Volkskrant - Buitenland

Harry Potter is getrouwd, heeft drie kinderen en raakt overspannen op het Ministerie van Magische Zaken. Zijn verleden als tovenaarsleerling blijft hem achtervolgen. En niet alleen hem. Zijn jongste zoon Albus Severus gaat ook gebukt onder even unieke als ongewilde familiegeschiedenis. Dit is de synopsis van Harry Potter and the cursed child, een vervolg op de beroemde Harry Potter-reeks dat deze
Donderdag 11 Februari 2016 - 18:09:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Romano van der Dussen viert vrijheid met biertje en sigaretAD - Buitenland

De Britse fotograaf Martin Boyce (35) had zijn camera netjes klaargelegd om de geboorte van zijn baby te filmen. Uiteindelijk moest hij zelf
Donderdag 11 Februari 2016 - 16:45:00 - AD - Buitenland
 

Brit filmt hoe hij zijn eigen kind ter wereld brengtAD - Buitenland

Voor het eerst hebben wetenschappers bewezen dat zwaartekrachtgolven bestaan. Dit is donderdag bevestigd tijdens een evenement in Washington D.C.
Donderdag 11 Februari 2016 - 16:37:00 - AD - Buitenland
 

Wetenschappers bevestigen: Zwaartekrachtgolf bewezenAD - Buitenland

De Fransman Brahim Zaibat krijgt een boete van één euro, omdat hij in december vorig jaar een vliegtuigselfie maakte met een slapende Jean-Marie
Donderdag 11 Februari 2016 - 15:58:00 - AD - Buitenland
 

Franse danser krijgt 1 euro boete voor selfie met Le PenAD - Buitenland

In Nigeria hebben twee vrouwelijke terroristen een zelfmoordaanslag gepleegd in een kamp voor vluchtelingen. Bij de aanslag zijn 58 mensen om het
Donderdag 11 Februari 2016 - 15:28:00 - AD - Buitenland
 

Vrouwelijke terroristen doden 58 mensen in kamp NigeriaAD - Buitenland

De stad Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio wil dat de familie van Tamir Rice, een 12-jarige jongen die in 2014 werd doodgeschoten door een
Donderdag 11 Februari 2016 - 14:40:00 - AD - Buitenland
 

VS en Rusland beschuldigen elkaar van bommen op ziekenhuis SyriëDe Volkskrant - Buitenland

Zeker vijftig mensen zijn donderdag om het leven gekomen bij een gevangenisoproer in het noordoosten van Mexico. Mogelijk zijn enkele gedetineerden uit de gevangenis Topo Chico in de noordelijke staat Nuevo León ontsnapt. Het incident is enkele dagen voordat paus Franciscus een bezoek brengt aan een andere gevangenis is de regio. Volgens lokale media zou de gevangenisoproer vlak na middernacht zij
Donderdag 11 Februari 2016 - 14:04:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Familie doodgeschoten Tamir (12) moet ambulancerit betalenAD - Buitenland

Bij het treinongeval in het zuiden van Duitsland van dinsdag zijn alleen mannen om het leven gekomen. Twee dagen na het ongeval maakte de politie
Donderdag 11 Februari 2016 - 13:44:00 - AD - Buitenland
 

Pakistan pakt tientallen extremisten opNu.nl - Buitenland

De Pakistaanse autoriteiten hebben bij recente invallen in de zuidelijke havenstad Karachi 97 extremisten van al-Qaeda en de groep Lashkar-e-Jhangvi opgepakt. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Turkije dreigt poorten naar Europa open te zettenDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Alle slachtoffers treinongeval Duitsland mannelijkAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.