Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Israëlisch bombardement treft wapenopslag in SyriëNu.nl - Buitenland

De Israëlische luchtmacht heeft donderdag een wapenopslagplaats in de buurt van het vliegveld in de Syrische hoofdstad Damascus gebombardeerd.
Donderdag 27 April 2017 - 14:45:46 - Nu.nl - Buitenland
 

Schutter Frans eiland La Réunion verdacht van terrorismeNu.nl - Buitenland

In de flat van een man die donderdag op het eiland La Réunion schoten afvuurde op twee agenten en hen daarbij verwondde, zijn bij een huiszoeking door de politie meer wapens en grondstoffen voor het maken van molotovcocktails gevonden.
Donderdag 27 April 2017 - 14:26:29 - Nu.nl - Buitenland
 

Russisch marineschip zinkt na aanvaring voor Turkse kustNu.nl - Buitenland

Een Russisch marineschip is donderdag gezonken na een aanvaring voor de kust van Turkije. Alle 78 opvarenden zijn gered, meldden de Turkse autoriteiten.
Donderdag 27 April 2017 - 14:09:11 - Nu.nl - Buitenland
 

Russisch marineschip en vrachtschip botsen, opvarenden geredNOS Nieuws - Buitenland

Een vrachtschip en een Russisch marineschip zijn in de Zwarte Zee bij Istanbul met elkaar in aanvaring gekomen. Daarbij is het marineschip volgens de Turkse kustwacht gezonken. Alle 78 opvarenden van het Russische schip zijn gered, meldt persbureau AP.

Volgens een Turkse havenorganisatie zijn de twee schepen op elkaar gebotst in slechte weersomstandigheden, het zicht was slecht. Het vrachtschip voer onder Togolese vlag en vervoerde vee.

Donderdag 27 April 2017 - 14:06:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Lokale bestuurders lawinehotel verdacht van dood door schuldNOS Nieuws - Buitenland

Vijf lokale bestuurders van de Italiaanse regio waar in januari een hotel bedolven werd onder een lawine zijn aangeklaagd voor dood door schuld. Ook de directeur van het hotel is aangeklaagd.

De bestuurders, onder wie de burgemeester van Farindola en de verantwoordelijken voor de openbare werken in de plaats, wordt verweten dat zij hebben toegestaan dat er op die plek een hotel werd gebouwd. De directeur had zijn gasten eerder moeten evacueren.

Hulpverlening

Maar met de zes aangeklaagden is het onderzoek nog maar net begonnen, zegt correspondent Rop Zoutberg. "Er zijn ook nog allemaal vragen over de hulpverlening. Hoe kan het dat die zo laat op gang kwam, terwijl er al uren eerder een noodoproep gedaan was? Waarom waren er geen sneeuwschuivers om de kilometerslange weg naar boven vrij te maken?" Zoutberg verwacht dat het onderzoek en het daaropvolgende proces nog jaren duurt.

Het hotel Rigopiano kent een lange voorgeschiedenis. Ooit stond er alleen een kleine berghut. In de loop der jaren groeide het uit tot een groot hotel, op dezelfde gevaarlijke plek, onderaan een steile bergwand.

Donderdag 27 April 2017 - 13:31:13 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Britse student plande bomaanval tijdens concert Elton JohnAD - Buitenland

Estland vreest dat Rusland legeroefeningen wil aangrijpen om permanent troepen te stationeren in Wit-Rusland. Dat zei de Estlandse minister Margus Tsahkna (Defensie) voorafgaand aan een bijeenkomst met ambtsgenoten uit andere EU-landen.
Donderdag 27 April 2017 - 12:45:30 - AD - Buitenland
 

Met deze 10 maatregelen wil United nog meer incidenten voorkomenDe Volkskrant - Buitenland

De Kosovaarse ex-premier Ramush Haradinaj wordt definitief niet uitgeleverd aan Servië, aldus een Franse rechter donderdag. Haradinaj werd begin januari aangehouden op een Franse luchthaven op basis van een nooit ingetrokken Servisch arrestatiebevel. Waar veel Kosovaren hem beschouwen als een van hun vaders des vaderlands, zien de Serviërs Haradinaj als pure oorlogsmisdadiger. Haradinaj werd daags
Donderdag 27 April 2017 - 12:15:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Radicale verdachte schiet op agenten op Franse eiland RéunionNOS Nieuws - Buitenland

Op het Franse eiland Réunion voor de kust van Madagaskar zijn twee leden van een speciale politie-eenheid gewond geraakt toen ze een man wilden oppakken die mogelijk banden heeft met radicale moslims. De verdachte verzette zich hevig en opende het vuur voor hij werd overmeesterd. De gewonde agenten zijn niet in levensgevaar.

In de flat van de man zijn wapens gevonden en materiaal om molotovcocktails te maken, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken. De Franse inlichtingendiensten stellen een onderzoek in.

Verkiezingen

Réunion is een van de grootste overzeese gebieden van Frankrijk. Er wonen bijna 850.000 mensen. Het eiland is een departement van Frankrijk en dus is ook op Réunion de noodtoestand van kracht. Agenten hebben daardoor meer bevoegdheden.

In de aanloop naar de presidentsverkiezingen heeft zowel Marine Le Pen als Emmanuel Macron een bezoek gebracht aan het eiland om campagne te voeren.

Donderdag 27 April 2017 - 11:32:00 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Noord-Korea doet kleine handreiking naar VNNu.nl - Buitenland

Noord-Korea is donderdag akkoord gegaan met de komst van een medewerkster van de Verenigde Naties (VN) die belast is met de rechten van gehandicapte personen. Het land krijgt al jarenlang kritiek van de VN over de mensenrechten in het algemeen, maar is daar niet van gediend.
Donderdag 27 April 2017 - 11:08:20 - Nu.nl - Buitenland
 

Frankrijk levert oud-premier Kosovo niet uit aan ServiëNOS Nieuws - Buitenland

Oud-premier Ramush Haradinaj van Kosovo mag van het Franse gerechtshof niet worden uitgeleverd aan Servië. Volgens zijn advocaat is het hof tot de conclusie gekomen dat Haradinaj in Servië geen eerlijk proces zou krijgen.

Haradinaj werd begin januari op verzoek van Servië opgepakt in Frankrijk. Een week later werd hij vrijgelaten, maar hij moest wel in Frankrijk blijven in afwachting van de uitspraak over het Servische uitleveringsverzoek. Servië kan niet meer tegen de uitspraak in beroep.

"Ik ben nu een vrij man," reageerde Haradinaj. "Ik hoop dat ik vandaag nog naar Kosovo kan." Hij kan vertrekken zodra hij zijn paspoort terug heeft. Hij heeft verschillende keren gezegd dat het Servië om een politiek proces tegen hem te doen was.

Ook de partij van Haradinaj, de AAK, verwacht dat de oud-premier en voormalig rebellenleider vandaag al naar Kosovo terugkeert. Aanhangers staken in de hoofdstad Pristina op klaarlichte dag vuurwerk af.

Laster

President Hashim Thaci zegt dat "opnieuw is bewezen dat de beschuldigingen van de Servische geheime diensten tegen het Kosovo Bevrijdingsleger KLA laster zijn en dat dat wordt doorzien door de democratische wereld".

Servië verdenkt Haradinaj van oorlogsmisdaden tegen Serviërs tijdens de Kosovo-oorlog van 1998-1999. Het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag sprak hem tot twee keer toe vrij, eerst in 2008 en later in 2012, toen de zaak werd overgedaan.

Meer bewijs

Servië zegt dat het genoeg bewijs tegen hem heeft en wil hem opnieuw laten berechten. Het zou gaan om andere feiten dan waarvoor hij in Den Haag terechtstond. Servië verdenkt hem van de moord op burgers, marteling en verkrachting van een minderjarige.

De voorzitter van de Servische parlementaire commissie over Kosovo noemt de uitspraak een politiek statement. "Frankrijk heeft zich definitief in de rij geschaard van degenen die slachtoffers discrimineren en de behandeling van criminelen laten afhangen van hun nationaliteit."

Twee jaar geleden werd Haradinaj in Slovenië opgepakt. Ook toen werd hij snel daarna vrijgelaten. Een Sloveense rechtbank oordeelde dat hij diplomatiek onschendbaar was. Volgens Kosovo was hij in Slovenië op doorreis als diplomaat met een speciale missie en had hij dus niet mogen worden opgepakt.

Donderdag 27 April 2017 - 10:44:38 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Estland nerveus over Russische legeroefeningAD - Buitenland

Ruim driekwart van de Australiërs is van mening dat het land een chronisch alcoholprobleem heeft. Dat blijkt uit een peiling onder inwoners van het land waarvan de bevindingen vandaag bekend werden gemaakt.
Donderdag 27 April 2017 - 09:34:13 - AD - Buitenland
 

Australiërs: wij hebben een alcoholprobleemAD - Buitenland

De Israëlische luchtmacht heeft vandaag een wapenopslagplaats in de buurt van het vliegveld in de Syrische hoofdstad Damascus gebombardeerd.
Donderdag 27 April 2017 - 09:11:42 - AD - Buitenland
 

Merkel over brexit: ze hoeven zich geen illusies te makenNOS Nieuws - Buitenland

Groot-Brittannië hoeft niet te denken dat het dezelfde rechten en privileges behoudt als het de Europese Unie eenmaal verlaat. Dat zegt de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

"Ik heb het idee dat sommigen in Groot-Brittannië zich nog illusies maken. Dat is tevergeefs", zei ze in een regeringsverklaring in het Duitse parlement. Ze kreeg luid applaus voor die opmerking.

Groot-Brittannië zal een buitenstaander worden en kan nooit een betere positie krijgen dan een lidstaat van de EU. "Daar zijn alle 27 lidstaten het over eens."

Duitsers in Groot-Brittannië

Merkel zei in de verklaring dat ze zich zorgen maakt over de ongeveer 100.000 Duitsers die in Groot-Brittannië wonen. "Een gezin met kinderen dat zich zorgen maakt om hun werk en hun ziektekostenverzekering, een gepensioneerde vrouw die voor haar werk naar Engeland moest verhuizen en is gebleven, een student die meedoet aan een uitwisselingsproject."

Ze wil dat voor al deze mensen goede afspraken worden gemaakt, zoals er andersom voor Britten in de EU goede afspraken moeten worden gemaakt.

Onomkeerbaar

Merkel benadrukte dat eerst duidelijk moet worden wat de voorwaarden worden voor het Britse vertrek, voordat kan worden gepraat over de toekomstige verhouding tussen de EU en Londen. Deze volgorde is onomkeerbaar, aldus Merkel.

Zaterdag is er een EU-top over de brexit, waarin de 27 staten die overblijven de richtlijnen voor de onderhandelingen zullen vaststellen. Voor de brexit-onderhandelingen staan twee jaar.

Donderdag 27 April 2017 - 08:40:40 - NOS Nieuws - Buitenland
 

VS matigt toon maar verscherpt sancties tegen Noord-KoreaNOS Nieuws - Buitenland

De Verenigde Staten lijken hun toon tegen Noord-Korea wat te matigen. In een nieuwe verklaring staat nauwelijks oorlogszuchtige taal, maar wel de boodschap dat de VS openstaat voor dialoog. Wel worden de economische sancties strenger.

De ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie en de directeur van de Nationale Veiligheidsdienst brachten een verklaring naar buiten. Daarin zeggen ze de diplomatieke en economische druk op Noord-Korea om het nucleaire wapenprogramma te ontmantelen te verhogen.

Raketsysteem

Dat is meer in lijn met het Chinese Noord-Koreabeleid. China heeft zowel Noord-Korea als de VS opgeroepen minder fel te zijn.

De afgelopen weken liep de spanning tussen de twee landen op. De VS dreigde openlijk met militaire actie tegen Noord-Korea.

De Verenigde Staten bouwen een raketsysteem in Zuid-Korea om het land te helpen zich te verdedigen tegen Noord-Korea. China is daar tegen. De komende dagen zou het raketschild operationeel moeten worden.

Welke sancties de VS nog strenger wil maken, is onduidelijk. De economische sancties zijn al zeer streng, niet alleen vanuit de VS, maar ook vanuit de Verenigde Naties. Zo worden alle goederen die het land in- of uitgaan gecontroleerd en mogen goud, titanium, kolen, ijzer en ijzererts niet worden verkocht aan Noord-Korea.

VN

Noord-Korea is intussen akkoord gegaan met de komst van een VN-medewerkster die zich bezighoudt met de rechten van gehandicapten. Waarnemers zien in de komst van de vrouw een kleine handreiking van het stalinistische regime naar de VN.

Noord-Korea ratificeerde vorig jaar het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een lichamelijke handicap.

Donderdag 27 April 2017 - 06:46:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Israël bombardeert wapenopslag bij vliegveld DamascusAD - Buitenland

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de leiders van Canada en Mexico gisteren uitgelegd dat hij niet uit het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) wil stappen. Volgens het Witte Huis wil Trump slechts de voorwaarden heronderhandelen. 
Donderdag 27 April 2017 - 06:15:41 - AD - Buitenland
 

Trump stelt Canada en Mexico gerust over handelsverdrag NAFTAAD - Buitenland

De strategie van de Amerikaanse president Donald Trump ten aanzien van Noord-Korea is erop gericht Pyongyang via onderhandelingen zover te krijgen dat het zijn kernwapens gaat ontmantelen en de ontwikkeling van ballistische raketten zal staken. Washington staat open voor de dialoog, maar zal zo nodig de sancties verscherpen, zo heeft het Witte Huis woensdag bekendgemaakt.
Donderdag 27 April 2017 - 05:22:00 - AD - Buitenland
 

Trump: VS stapt niet uit NAFTA-akkoord, wel heronderhandelenNOS Nieuws - Buitenland

President Trump heeft de leiders van Canada en Mexico in telefoongesprekken laten weten dat hij "op dit moment" niet uit het Noord-Amerikaanse Vrijhandelsakkoord (NAFTA) wil stappen. Wel wil hij "over onderdelen" van het akkoord opnieuw onderhandelen. In een verklaring van het Witte Huis staat dat Canada en Mexico daartoe bereid zijn.

Een paar uur eerder hadden medewerkers van Trump nog gezegd dat hij zich uit het NAFTA-akkoord wil terugtrekken omdat het "erg slecht is" voor de werkgelegenheid in de VS.

In de verklaring van het Witte Huis staat verder dat de betrokken landen snel stappen willen zetten om heronderhandelingen mogelijk te maken. Het eindresultaat zal de drie landen sterker en beter maken, aldus Trump.

Of Canada en Mexico ook zo positief staan tegenover heronderhandelingen is niet duidelijk. Mexico bevestigde dat er heronderhandelingen komen. De Canadese premier Trudeau verklaarde alleen dat hij en Trump hun dialoog over de onderlinge handelsrelatie voortzetten. Hij benadrukte het belang van stabiliteit en banengroei.

Trump zei tijdens zijn verkiezingscampagne al dat hij NAFTA een catastrofe vindt. In een interview met het persbureau AP herhaalde hij vorige week dat het handelsakkoord moet worden aangepast of opgezegd.

De VS kan uit NAFTA stappen, maar moet dat wel zes maanden van tevoren aankondigen.

Donderdag 27 April 2017 - 05:04:52 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Geen fraudeonderzoek naar EP-voorzitter Martin SchulzNu.nl - Buitenland

Er zijn geen aanwijzingen dat Martin Schulz in zijn tijd als voorzitter van het Europees Parlement heeft gefraudeerd. Het Europese agentschap voor fraudebestrijding OLAF stelt daarom geen onderzoek in naar de Duitse SPD-kandidaat voor het bondskanselierschap, laat een woordvoerder donderdag weten.
Donderdag 27 April 2017 - 04:30:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Korea-strategie VS: inzetten op dialoog, maar militaire oplossing achter de handAD - Buitenland

De Turkse politie heeft woensdag de schorsing van 9.103 agenten aangekondigd. Ze worden ervan beschuldigd banden te onderhouden met de verbannen predikant Fethullah Gülen. De Turkse overheid houdt Gülen verantwoordelijk voor de mislukte staatsgreep van 15 juli vorig jaar.
Donderdag 27 April 2017 - 02:47:00 - AD - Buitenland
 

VS gaat import van aluminium onderzoekenNu.nl - Buitenland

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft woensdag aangekondigd een onderzoek te beginnen of de import van aluminium uit het buitenland de nationale veiligheid in gevaar kan brengen. 
Donderdag 27 April 2017 - 00:55:16 - Nu.nl - Buitenland
 

Erdogan zet ruim negenduizend agenten op non-actiefNu.nl - Buitenland

De Turkse president Erdogan heeft woensdag meer dan negenduizend agenten op non-actief gesteld. Ook zijn meer dan duizend mensen opgepakt op verdenking van het infiltreren van de politie.
Donderdag 27 April 2017 - 00:42:34 - Nu.nl - Buitenland
 

In Himalaya vermiste wandelaar na 47 dagen levend teruggevondenAD - Buitenland

Bij een grote opstand van gedetineerden in een gevangenis in Venezuela zijn dinsdag zeker twaalf doden en elf gewonden gevallen. Dat bevestigde een woordvoerder van de verantwoordelijke autoriteiten woensdag.
Donderdag 27 April 2017 - 00:36:41 - AD - Buitenland
 

Dagboek van president Kennedy verkocht voor 700.000 dollarNu.nl - Buitenland

Een dagboek dat een jonge John F. Kennedy bijhield toen hij als journalist Europa bezocht, is woensdag op een veiling verkocht voor meer dan 700.000 dollar.
Donderdag 27 April 2017 - 00:33:46 - Nu.nl - Buitenland
 

Venezuela stapt uit organisatie van Amerikaanse landenNOS Nieuws - Buitenland

Venezuela stapt uit de OAS, een samenwerkingsverband van Amerikaanse staten. President Maduro is boos over de toenemende druk van meerdere Amerikaanse landen, waaronder de VS, om snel verkiezingen te houden en politieke gevangenen vrij te laten.

De minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela maakte het besluit bekend op televisie.

Binnen de OAS zelf waren al stemmen opgegaan om Venezuela uit de organisatie te zetten. Veertien lidstaten van de OAS waren daarvoor, waaronder de VS, Mexico, Canada en Brazilië. Ze verwijten Maduro onder meer dat hij het parlement buiten werking probeert te zetten.

Maduro heeft na een grote verkiezingswinst van de oppositie eind 2015 de invloed van het parlement ingeperkt. Het verzet tegen Maduro wordt steeds sterker en er zijn steeds grotere demonstraties tegen zijn bewind.

De afgelopen weken zijn bij botsingen tussen betogers en ordetroepen 29 doden gevallen.

Woensdag 26 April 2017 - 22:48:10 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Trump presenteert groots belastingplan met één nadeel: het moet worden uitgevoerdDe Volkskrant - Buitenland

Het komt zelden voor, maar woensdag verwoordde het Europees Parlement exact wat lidstaten en Europese regeringsleiders in beslotenheid verzuchten: beëindig of bevries de onderhandelingen met Turkije over het EU-lidmaatschap. Mocht de Turkse president Erdogan daartoe zelf besluiten - waarmee hij regelmatig dreigt - dan wacht hem louter Europese vreugde. Ook tamelijk uitzonderlijk. Het Europees Parl
Woensdag 26 April 2017 - 22:48:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeker twaalf doden bij gevangenisoproer VenezuelaAD - Buitenland

Een Belgische volksjury heeft een 47-jarige Nederlander vanavond schuldig bevonden aan de moord op een dakloze, eind 2014 in Hasselt. Edward B., die door zijn speed- en alcoholverslaving aan lager wal raakte, riskeert als maximumstraf een levenslange opsluiting.
Woensdag 26 April 2017 - 22:38:40 - AD - Buitenland
 

Rembrandt en Renoir gestolen in ItaliëNOS Nieuws - Buitenland

In Italië zijn twee schilderijen van Rembrandt en Renoir gestolen. Het dagblad Il Giorno meldt de diefstal, waarover de politie nog niets kwijt wil. Volgens de krant zijn de schilderijen samen 27 miljoen euro waard, maar de titels worden niet vermeld.

De twee daders hadden zich uitgegeven voor kunsthandelaren. Toen ze het vertrouwen van de verkopers gewonnen hadden, verzochten ze die de schilderijen van Milaan mee te nemen naar de binnenstad van Monza. Daar zou de koop worden afgerond.

Na de ondertekening van het koopcontract en de afhandeling van de laatste formaliteiten, stelden de kopers voor om de transactie met een drankje te vieren. Ze gingen er echter met de doeken vandoor en zijn spoorloos, schrijft Il Giorno.

Woensdag 26 April 2017 - 20:25:27 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Geduld met Erdogan raakt op: EU-lidmaatschap verder uit zichtDe Volkskrant - Buitenland

Al 185 jaar bidden Griekse moslims in Athene in vochtige kelders en andere geïmproviseerde illegale gebedshuizen. Maar nu krijgen ze hun eigen moskee. Waarom moest dat zo lang duren? Voor de moskee waarin niemand meer gelooft staat een hek met scheermesjesprikkeldraad. Het is een lelijk hek omringd door lelijke gebouwen - van die nooit afgemaakte betonnen opslagloodsen waaruit nog wapeningsstaal s
Woensdag 26 April 2017 - 19:30:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Waarom Athene de enige Europese hoofdstad is zonder moskeeDe Volkskrant - Buitenland

De Europese Commissie gaat maatregelen nemen tegen Hongarije vanwege een omstreden onderwijswet. Volgens Brussel, dat woensdag juridische stappen aankondigde tegen Hongarije, is een universiteitswet in strijd met Europese wetgeving. Boedapest krijgt een maand om te reageren op de bezwaren. Door de wet dreigt de gerespecteerde Central European University (CEU) in Boedapest haar deuren te moeten slu
Woensdag 26 April 2017 - 15:18:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Europese Commissie gaat Hongarije aanpakken vanwege omstreden onderwijswetDe Volkskrant - Buitenland

De Franse inlichtingendiensten zijn tot de conclusie gekomen dat het Syrische leger verantwoordelijk is voor de aanval met chemische wapens op het plaatsje Khan Sheikhoun. Ook hebben president Assad of functionarissen uit zijn directe omgeving opdracht gegeven tot het bombardement met saringas. Dit staat in een analyse van de inlichtingendiensten en het Franse leger. De Fransen wijzen het Assad-re
Woensdag 26 April 2017 - 14:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump ontvouwt belastingplannenAD - Buitenland

Tegen de Franse presidentskandidaat Marine Le Pen begint vandaag een procedure voor opheffing van haar immuniteit als lid van het Europees Parlement. Daar heeft de Franse justitie om gevraagd in verband met vermeend misbruik van Europees geld.
Woensdag 26 April 2017 - 14:04:56 - AD - Buitenland
 

Procedure opheffing immuniteit Le Pen van startAD - Buitenland

Een gepensioneerde politiefunctionaris en een voormalig aanklager in New York zijn beschuldigd van het geven van wapenvergunningen in ruil voor geld, hoeren, drank en een reisje naar Hawaï. 
Woensdag 26 April 2017 - 12:35:03 - AD - Buitenland
 

Politie gaf wapenvergunning in ruil voor hoeren en snoepreisjesAD - Buitenland

De man die dit weekend werd gearresteerd als tweede verdachte van de aanslag met een truck in Stockholm, is weer vrijgelaten. De 23-jarige man wordt niet langer als verdachte aangemerkt door de Zweedse autoriteiten.  
Woensdag 26 April 2017 - 12:09:10 - AD - Buitenland
 

Franse spionagediensten: bewijs wijst uit dat Syrië achter gifgasaanval zatDe Volkskrant - Buitenland

Wie een moord pleegt doet er goed aan voor de daad zijn stappenteller of smartwatch af te doen. En die van zijn slachtoffer. In de Verenigde Staten is een man aangeklaagd voor de moord op zijn vrouw, omdat uit de gegevens van haar Fitbit is gebleken dat ze nog leefde en rondliep een uur nadat ze volgens haar echtgenoot om het leven was gekomen bij een gewelddadige overval. Richard Dabate (40) uit
Woensdag 26 April 2017 - 11:40:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tweede verdachte aanslag Stockholm vrijgelatenAD - Buitenland

Een Amerikaans marineschip heeft maandag in de Perzische Golf een lichtkogel afgevuurd op een Iraans oorlogsschip. Het was een waarschuwing omdat de Iraniërs te dichtbij kwamen. Dat heeft een medewerker van de Amerikaanse marine vandaag tegen verscheidene Amerikaanse media gezegd.
Woensdag 26 April 2017 - 09:54:38 - AD - Buitenland
 

Bijna aanvaring tussen Amerikaans en Iraans schipAD - Buitenland

De Japanse minister voor Rampenherstel is afgetreden na een ongepaste opmerking over de verwoestende aardbeving en tsunami in 2011, met onder andere de kernramp in Fukushima als gevolg. Masahiro Imamura zei dat het goed was dat de ramp het noorden van Japan trof in plaats van gebieden dichter bij Tokio.
Woensdag 26 April 2017 - 09:49:48 - AD - Buitenland
 

Japanse minister treedt af na ongepaste Fukushima-uitspraakAD - Buitenland

Twaalf mannen zijn in Brazilië opgepakt voor wat de ‘overval van de eeuw’ wordt genoemd. Met behulp van explosieven kraakten ongeveer vijftig gewapende criminelen een kluis van een geldtransportbedrijf in Paraguay waarin miljoenen dollars lagen.
Woensdag 26 April 2017 - 07:56:44 - AD - Buitenland
 

Twaalf aanhoudingen voor ‘overval van de eeuw’ in ParaguayAD - Buitenland

Paus Franciscus heeft vanuit Vaticaanstad een TED Talk opgenomen. De boodschap van de kerkleider gaat uit naar alle mensen, ongeacht hun geloof of positie in de samenleving. Hij roept op tot gelijkheid, solidariteit en pleit voor meer tederheid en compassie in de samenleving.
Woensdag 26 April 2017 - 07:45:00 - AD - Buitenland
 

Opinie - Meer Thierry Baudet aan de UvA en meer Ann Coulter in BerkeleyDe Volkskrant - Buitenland

Het leger van de Verenigde Staten is woensdag begonnen met de verdere installatie van het raketafweersysteem THAAD. Op een geplande locatie in het zuiden van Zuid-Korea worden nieuwe onderdelen van het raketschild, dat het land moet beschermen tegen Noord-Korea, gereedgemaakt voor gebruik. Het raketafweersysteem is pas tegen het einde van dit jaar volledig operationeel, aldus het Zuid-Koreaanse mi
Woensdag 26 April 2017 - 02:13:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Peuter na 10 uur durende operatie uit waterput bevrijdAD - Buitenland

Het leger van de Verenigde Staten is woensdag begonnen met de verdere installatie van het raketafweersysteem THAAD. Op een geplande locatie in het zuiden van Zuid-Korea worden nieuwe onderdelen van het raketschild, dat het land moet beschermen tegen Noord-Korea, gereedgemaakt voor gebruik. Het raketafweersysteem is pas tegen het einde van dit jaar volledig operationeel, aldus het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie in een verklaring.
Woensdag 26 April 2017 - 02:13:00 - AD - Buitenland
 

Le Pen of Macron erft een parlement vol leden van andere partijenDe Volkskrant - Buitenland

Landen waarvan je het niet verwacht hebben ruime verlofregelingen voor vaders, en omgekeerd. Europa wil één lijn trekken: alle vaders na de geboorte minimaal tien dagen thuis. Nu de lidstaten nog. Vaders moeten minimaal tien dagen betaald verlof krijgen rond de geboorte van hun kind. De Europese Commissie bepleit verder een Europees recht op betaald verlof (vijf dagen per jaar) voor de zorg voor z
Woensdag 26 April 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Rechter blokkeert Trumps plan om steden met illegalen aan te pakkenDe Volkskrant - Buitenland

Donald Trump is zaterdag honderd dagen president en de critici staan al klaar om hem om de oren te slaan dat hij weinig heeft bereikt. Een meerderheid van de Amerikanen oordeelt negatief over zijn presidentschap, zo blijkt uit twee nieuwe peilingen. Maar Trumps aanhangers staan nog steeds massaal achter hem. Sterker nog, hij zou Hillary Clinton opnieuw verslaan. Als er nu verkiezingen zouden worde
Dinsdag 25 April 2017 - 21:52:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Trump moet bouw van muur op grens met Mexico uitstellenAD - Buitenland

De Franse liberale presidentskandidaat Emmanuel Macron heeft zijn rechts-populistische rivale Marine Le Pen vanavond op tv beschuldigd van haatzaaien. Hij veroordeelde het beleid dat Le Pen wil gaan voeren bovendien als een catastrofe voor de economie.
Dinsdag 25 April 2017 - 21:51:37 - AD - Buitenland
 

Macron beschuldigt Le Pen van haatzaaienAD - Buitenland

Er is mogelijk nieuw bewijs opgedoken voor de betrokkenheid van de Russische ex-officier Sergej Doebinski bij het neerhalen van vlucht MH17 boven Oost-Oekraïne in juli 2014. Een Afghanistanveteraan stelt dat hij de stem van Doebinski herkent in een van de onderschepte telefoongesprekken op de dag van de ramp. Dat valt op te maken uit een interview van de krant Novaja Gazeta met veteraan Sergej Tioenov. 
Dinsdag 25 April 2017 - 21:28:36 - AD - Buitenland
 

Honderd dagen Trump: meerderheid ontevreden maar hij zou Clinton weer verslaanDe Volkskrant - Buitenland

Burgemeesters in de hele wereld hebben de grootste pleitbezorger van hun vak verloren. Maandag overleed de Amerikaanse politicoloog en bestsellerauteur Benjamin Barber, met op zijn naam titels als Strong Democracy (1984), Jihad versus McWorld (1995) en If Mayors Ruled the World (2014). Vier maanden geleden werd kanker geconstateerd bij de oud-adviseur van president Clinton. Barber werd 77 jaar. Zi
Dinsdag 25 April 2017 - 21:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Mogelijke doorbraak MH17: veteraan zegt stem verdachte te herkennenAD - Buitenland

Wereldwijd is er nog slechts één mannelijke noordelijke witte neushoorn in leven. Sudan, zoals het dier heet, is de enige die ervoor kan zorgen dat zijn soort niet uitsterft en dus heeft hij nu zijn eigen Tinderprofiel: ,,Ik wil niet te vrijpostig klinken, maar het lot van mijn soort hangt letterlijk van mij af", zo luidt het op zijn Tinderpagina.
Dinsdag 25 April 2017 - 21:07:55 - AD - Buitenland
 

Politicoloog Benjamin Barber (77), held der burgemeesters, overledenDe Volkskrant - Buitenland

De Israëlische premier Netanyahu heeft een gesprek met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel abrupt afgezegd. Gabriel is op dit moment in Israël en wil daar ook op bezoek bij twee mensenrechtengroeperingen die kritisch zijn over de regering. Dat is tegen het zere been van Netanyahu, die weigert om Gabriel nog te ontmoeten. Netanyahu had Gabriel eerder al gevraagd zijn afspraak m
Dinsdag 25 April 2017 - 20:54:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Opnieuw duizenden Surinamers de straat op uit protestAD - Buitenland

Het Witte Huis heeft, na een aanvankelijke weigering, toch beloofd de documenten vrij te geven die gaan over het in dienst nemen en het ontslag van voormalig veiligheidsadviseur Michael Flynn. Dat meldt The New York Times vandaag.
Dinsdag 25 April 2017 - 18:43:29 - AD - Buitenland
 

Witte Huis maakt documenten ontslag Flynn toch openbaarAD - Buitenland

Een groep genaamd Imam Shamil Battalion heeft de aanslag in Sint-Petersburg op 3 april opgeëist. Aanslagpleger Akbarzjon Djalilov blies zich volgens de groep op in een metro op orders van de terreurgroep al-Qaida. Bij de explosie kwamen zestien mensen om het leven.
Dinsdag 25 April 2017 - 18:34:59 - AD - Buitenland
 

Terreurgroep Imam Shamil Battalion claimt aanslag Sint-PetersburgAD - Buitenland

Een groep wilde everzwijnen zou vlakbij de Iraakse stad Kirkuk een ware jacht hebben gehouden op een groep IS-strijders. Drie mannen zouden zondag zijn overleden aan de verwondingen die de dieren hen hadden toegebracht. Dat meldt het lokale medium Alsumaria News en het onafhankelijke internationale agentschap Iraqi News.
Dinsdag 25 April 2017 - 17:51:52 - AD - Buitenland
 

Oproep aan Akzo: zwicht niet voor de hedgefundsDe Volkskrant - Buitenland

Er zijn nieuwe aanwijzingen dat een ex-officier uit het Russische leger nauw betrokken was bij de crash van vlucht MH17. Onderzoek van de onafhankelijke Russische krant Novaja Gazeta bevestigt verdenkingen dat het spoor leidt naar Sergej Nikolajevitsj Doebinski. Volgens een bron van de krant komt de stem van Doebinski voor op afgeluisterde telefoongesprekken die het Joint Investigation Team (JIT)
Dinsdag 25 April 2017 - 15:08:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nieuwe aanwijzingen dat Russische ex-officier betrokken was bij MH17-rampDe Volkskrant - Buitenland

De vrouwen met wie Ivanka Trump het podium deelt tijdens de internationale vrouwentop W20 in Berlijn zijn niet de minsten: de Nederlandse koningin Máxima, de Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse IMF-directeur Christine Lagarde. Toch zijn de in groten getale uitgerukte journalisten en bezoekers van de W20 vooral nieuwsgierig naar de vuurdoop van de Amerikaanse presidentsdochter. Is Ivan
Dinsdag 25 April 2017 - 12:26:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Hoe lang zijn Nederlandse mannen nog de langste?De Volkskrant - Buitenland

In de Amerikaanse staat Arkansas zijn opnieuw twee gevangenen geëxecuteerd met een dodelijke injectie. Het is de eerste dubbele executie in een Amerikaanse dodencel sinds 2000. Arkansas voert sinds eind vorige week na een onderbreking van twaalf jaar weer de doodstraf uit. De 52-jarige Jack Jones en 46-jarige Marcel Williams waren veroordeeld voor moord en verkrachting. Ze zaten al sinds de jaren
Dinsdag 25 April 2017 - 07:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Voor het eerst sinds 2000 weer een dubbele executie in Verenigde StatenDe Volkskrant - Buitenland

De noodtoestand in Frankrijk staat symbool voor de gespannen politieke toestand in het Westen als geheel. Beiden willen ze Frankrijk redden. De een door het land te moderniseren en een internationale oriëntatie; de ander door de buitenwereld te weren van Frans grondgebied, of het nu gaat om immigratie of de Europese Unie of de mondialisering. Macron tegen Le Pen - op 7 mei hebben de Franse kiezers
Dinsdag 25 April 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ongeacht wie wint in Frankrijk, de noodtoestand blijft voorlopig van krachtDe Volkskrant - Buitenland

De daders van de Decembermoorden in Suriname zijn nooit bestraft en krijgen nu zelfs de kans hun oude gedrag te herhalen. Terwijl Nederland moord en brand schreeuwt om de ontwikkelingen in de voormalige democratische rechtsstaat Turkije, zwijgt het over mensenrechtenschendingen in zijn voormalige kolonie Suriname. Op 18 april liet de regering-Bouterse de ME uitrukken om de straatprotesten in hoofd
Dinsdag 25 April 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zwijg niet langer over schending mensenrechten in SurinameDe Volkskrant - Buitenland

Het front in Oost-Oekraïne is vastgelopen. Maar nog altijd vechten Oekraïense burgers tegen de pro-Russische separatisten. Daar liggen ze dan op de afdeling traumatologie, een oud-volksdanser, een oud-bouwvakker en een oud-politieagent. De volksdanser met granaatscherven in het hoofd, de bouwvakker met een kogel in de buik, de agent met een ontploft dijbeen. In de afgelopen dagen zijn ze als solda
Dinsdag 25 April 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Fillon stopt als partijleider van Les Républicains en steunt presidentskandidaat MacronDe Volkskrant - Buitenland

Bij demonstraties tegen de regering zijn maandag in Venezuela drie doden gevallen. Dat meldt persbureau AFP. De drie slachtoffers werden doodgeschoten in het westen van het land. Daarmee komt het dodental van de gewelddadige protesten van de afgelopen weken op 24. Volgens AFP zou één dode zijn gevallen in Barinas en twee in Mérida. Meerdere mensen raakten gewond. Tienduizenden Venezolanen gingen m
Dinsdag 25 April 2017 - 00:49:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Emmanuel Macron: ideale schoonzoon met een scherp randjeDe Volkskrant - Buitenland

Sinds zondagavond gelooft vrijwel niemand meer dat Marine Le Pen de volgende president van Frankrijk zal zijn. Toch boekte ze een mooie uitslag: ze haalde 21,4 procent van de stemmen, tegenover 17,9 procent in 2012. Haar vader Jean-Marie stond in 2002 in de tweede ronde met 16,9 procent. Nog nooit stemden zoveel Fransen op het Front National: 7,6 miljoen, ruimschoots meer dan de 6,8 miljoen bij de
Maandag 24 April 2017 - 13:42:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Venezuela stapt uit samenwerkingsverband Amerikaanse statenNu.nl - Buitenland

Venezuela stapt uit de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Het land is boos over de toenemende druk van meerdere landen waaronder de VS om snel verkiezingen te houden en politieke gevangenen vrij te laten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.