Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
>
 

Europees hof: Russisch fraudeproces tegen Navalny oneerlijkNOS Nieuws - Buitenland

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft bepaald dat Rusland geen eerlijk proces heeft gevoerd tegen oppositieleider Alexei Navalny. Het gaat om een proces uit 2014 voor fraude. Alexei en zijn broer Oleg zouden het Franse cosmeticaconcern Yves Rocher hebben opgelicht.

Het hof in Straatsburg oordeelt dat Rusland Navalny bijna 80.000 euro schadevergoeding moet betalen. De Russische autoriteiten hebben drie maanden om tegen het vonnis van het hof in beroep te gaan.

Navalny wil het volgend jaar bij de presidentsverkiezingen opnemen tegen president Poetin, die hoogstwaarschijnlijk een vierde termijn wil. Door de veroordeling kan hij niet aan de verkiezingen meedoen.

Navalny wordt in het Kremlin ook gehaat omdat hij met onthullingen is gekomen over corruptie binnen de Russische regering. Hij heeft onder meer premier Medvedev beschuldigd van machtsmisbruik en zelfverrijking met overheidsgeld.

Wet opgerekt

Volgens Navalny zijn de fraudeprocessen tegen hem, het zijn er meerdere, politiek gemotiveerd. Het mensenrechtenhof in Straatsburg is van oordeel dat de Russische rechters de wet hebben opgerekt om Navalny veroordeeld te krijgen. "Ik ben blij dat het recht zijn loop krijgt", schreef Navalny op zijn website na de uitspraak van het Europese hof.

Het Europese hof heeft al eerder een veroordeling van Navalny van tafel geveegd. Navalny zit al voor de derde keer dit jaar in de gevangenis, nu omdat hij aanhangers had opgeroepen de straat op te gaan en een demonstratieverbod te negeren.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 17:48:31 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Kijk dit nouAD - Buitenland

Bij een explosie in een politiebus in de Turkse stad Mersin zijn zeker twaalf agenten gewond geraakt. Dat meldt de Turkse televisiezender NTV.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 16:51:51 - AD - Buitenland
 

Aanslag op politiebus in TurkijeNOS Nieuws - Buitenland

In de havenstad Mersin in het zuidwesten van Turkije is een bomaanslag gepleegd op een politiebus. Daarbij zijn zeker twaalf mensen gewond geraakt. Volgens de Turkse CNN zijn de gewonden allemaal agenten die in de bus zaten.

De bom is volgens de Turkse autoriteiten op afstand tot ontploffing zijn gebracht. De bom zou verstopt zijn in de buurt van kantoor van het regionale bestuur.

Inmiddels is een grootschalig onderzoek gestart naar de aanslag.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 16:51:01 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Derde kind William en Kate komt in aprilNOS Nieuws - Buitenland

Prins William en zijn vrouw Kate verwachten hun derde kind in april. Verdere details heeft het Britse hof niet gegeven.

Begin september werd bekend dat prins George (4) en prinses Charlotte (2) een broertje of zusje krijgen. Toen werd er niet bij gezegd wanneer het kind komt.

Net als bij haar vorige twee zwangerschappen heeft Kate ook nu erg veel last van misselijkheid. Ze heeft daardoor weinig publieke optredens gehad de afgelopen tijd.

Gisteren was ze met haar man en zwager Harry op een evenement voor een goed doel in Londen. Dat was pas haar tweede openbare optreden sinds haar zwangerschap bekend werd.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 16:21:07 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Syrische milities verdrijven IS uit RaqqaNu.nl - Buitenland

Syrische milities (SDF) gesteund door de Verenigde Staten hebben IS uit Raqqa verdreven. Dat meldt een woordvoerder van SDF. Raqqa is de voormalige hoofdstad van het IS-kalifaat.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 14:34:31 - Nu.nl - Buitenland
 

Tientallen doden door twee aanslagen AfghanistanNu.nl - Buitenland

Door zelfmoordaanslagen in Afghanistan zijn dinsdag zeker 61 mensen omgekomen. De Taliban hebben de aanslagen opgeëist.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 14:05:36 - Nu.nl - Buitenland
 

Advocaat Victor Koppe is na tien jaar Khmer-tribunaal een illusie armerNOS Nieuws - Buitenland

Terreurverdachten, activisten, genocideverdachten: in zijn loopbaan van bijna dertig jaar heeft advocaat Victor Koppe ze allemaal verdedigd. Maar het verdedigen van een Rode Khmer-kopstuk, oversteeg voor hem alle eerdere zaken.

Nuon Chea was als rechterhand van Pol Pot de tweede man van het toenmalige regime in Cambodja. De documentaire Defending Brother No 2 volgt Koppe tijdens zijn verdediging van de inmiddels hoogbejaarde man.

Koppe werd in 2007 de advocaat van Nuon Chea. Het moest de kroon op zijn loopbaan worden, maar de advocaat onderschatte hoe politiek het Khmer-tribunaal te werk zou gaan. Nu, tien jaar later, is hij een ervaring rijker, maar een illusie armer.

Het Khmer-tribunaal

"Ik geloofde echt in het internationale strafrecht. In de hoop en verwachting dat argumenten dan overtuigend zijn. Zo gaat het in Nederland ook. Maar het was een desillusie dat deze rechters niet op andere gedachten te brengen waren", zegt Koppe.

De advocaat zegt op belangrijke momenten te zijn tegengewerkt. "Cruciale getuigen zijn niet gehoord, cruciaal bewijs is niet toegelaten. De politieke invloed op de rechters is hier heel erg groot", zei hij vorig jaar nadat Nuon Chea opnieuw tot levenslang was veroordeeld.

Hij vermoedde dat de rechters werden beïnvloed door de Cambodjaanse regering. "De huidige regering was natuurlijk zelf ooit onderdeel van de Rode Khmer en heeft een heel ander belang hoe de geschiedenis wordt verteld. Dat is ongelooflijk jammer."

Die onvrede stak Koppe tijdens het proces niet onder stoelen of banken. En dat werd hem niet in dank afgenomen. De rechters dienden twee keer een klacht tegen hem in bij de Orde van Advocaten in Amsterdam.

De kritiek van Koppe betreft niet alleen het Khmer-tribunaal. Hij vindt dat het internationale recht te vaak draait om het morele gelijk en te weinig om waarheidsvinding.

Het proces van zijn cliënt moest tot een veroordeling leiden en in de weg ernaartoe bleek bijna niemand geïnteresseerd in de nuances, zegt Koppe.

"Het zijn niet alleen de aanklagers of de rechters, het zijn ook de mensen die er verslag van doen. Op een gegeven moment ontstaat er een soort waarheid waar niet meer aan getornd mag worden."

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 13:54:35 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Amerikaans kind sterft doordat vrouw als straf minutenlang op haar zatNu.nl - Buitenland

Een 64-jarige Amerikaanse vrouw wordt verdacht van moord en kindermishandeling, nadat ze twaalf minuten op een kind was gaan zitten.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 13:24:47 - Nu.nl - Buitenland
 

President Filipijnen verklaart Marawi bevrijd van ISNOS Nieuws - Buitenland

Het Filipijnse leger heeft de stad Marawi heroverd op Islamitische Staat. "Ik verklaar Marawi bevrijd van de terroristen", zei president Duterte vandaag bij een verrassingsbezoek. "Laat dit het begin zijn van de wederopbouw."

Extremistische strijders gelieerd aan IS namen eind mei de stad op het zuidelijk eiland Mindanao in. De herovering heeft bijna vijf maanden geduurd.

"De overheid en het leger hebben zich daar enorm op verkeken", zegt correspondent Michel Maas. "Ze hadden het aanvankelijke over een klein groepje gewapende jongelui, dat ze in een dag of drie zouden verslaan."

Later bleek dat honderden terroristen zich hadden verschanst in de stad. Bovendien hadden ze grote voorraden aan wapens, munitie en voedsel aangelegd.

Maas: "Militairen hebben echt elke straat moeten uitkammen. Ze hebben om elk huis moeten vechten, want die IS-strijders hebben tot het laatste moment verzet geleverd."

Het dodental is hoog. "Nu het allemaal voorbij is, zijn er meer dan 800 dode rebellen geteld. Het was een heel serieuze bezetting in plaats van zomaar een aanval."

Er zijn nog enkele tientallen strijders actief in de stad, maar die kunnen volgens de hoogste baas van het leger weinig meer uithalen. "Ze zitten zonder leider en hebben geen ondersteuning meer", zei generaal Ano. Wel hebben ze ongeveer twintig gijzelaars bij zich.

Gisteren meldde het Filipijnse leger de dood van de laatste twee overgebleven IS-leiders in Marawi.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 12:25:24 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Door VS gesteunde strijders claimen Raqqa volledig in handen te hebbenDe Volkskrant - Buitenland

Vijanden had onderzoeksjournalist Daphne Caruana Galizia genoeg. Van de oppositieleider van Malta, die ze beschuldigde van banden met een prostitutiebende, tot de premier die corruptiegeld zou hebben doorgesluisd naar Panama. Met een bom onder haar auto werd de blogger het zwijgen opgelegd. Alsof het een scène betrof uit een Amerikaanse maffiafilm, zo kan de dood van Daphne Caruana Galizia (53) he
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 11:31:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Meeste meisjes in Afghanistan gaan niet naar schoolNOS Nieuws - Buitenland

Twee derde van de meisjes in Afghanistan gaat niet naar school. Dat staat in een groot onderzoek over mensenrechten.

Vroeger waren meisjesscholen verboden, maar sinds 2001 hebben veel westerse landen zich met Afghanistan bemoeid. Ondanks dat, is het voor meisjes niet veel beter geworden.

Geweld

De laatste tijd moeten steeds meer scholen sluiten omdat er veel geweld is in het land. Ook geven gemeentes meer geld uit aan jongensscholen. Zo kwamen onderzoekers een schoolgebouw tegen voor jongens, terwijl de meisjes verderop les kregen in een tent.

Zorgen

De onderzoekers maken zich zorgen over de situatie in Afghanistan. Ze vinden het niet alleen erg voor de meisjes. Het is ook niet goed voor het land als maar een deel van de kinderen onderwijs krijgt.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 10:59:56 - NOS Nieuws - Buitenland
 

Man die zijn hond uitlaat of toch iets anders?NOS Nieuws - Buitenland

In Frankrijk is discussie over een kunstwerk van een Nederlandse kunstenaar. Volgens sommigen lijkt het gebouw op twee mensen die seks met elkaar hebben.

Pompidou

Het kunstwerk zou bij het beroemde museum het Louvre komen, maar die willen het niet meer. Een ander beroemd museum in Parijs wil het wel. Vanaf vandaag is het 12 meter hoge kunstwerk te zien bij museum Pompidou.

Hond uitlaten?

Kunstenaar Ted van Lieshout noemt het "een man die zijn hond uitlaat of een boer met een varken in de weer". Als kinderen er iets anders in zien, dan zijn ze daar volgens de kunstenaar oud genoeg voor.

Het kunstwerk reist naar verschillende plekken. Later is het in Amsterdam te zien.

Dinsdag 17 Oktober 2017 - 10:51:53 - NOS Nieuws - Buitenland
 

IS grotendeels uit Raqqa verdrevenAD - Buitenland

De vrouw die als oudste vrouw ooit een marathon uitliep, is op 94-jarige leeftijd overleden. Harriette Thompson bezweek aan de verwondingen van een val tijdens het uitdelen van cadeautjes, zo melden Amerikaanse media.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 10:09:35 - AD - Buitenland
 

Koerdische strijders trekken zich terug door snelle opmars Iraaks legerNu.nl - Buitenland

Het Iraakse leger verovert snel terrein op de Koerdische strijders. Dinsdagochtend werden alle olievelden rond Kirkuk veroverd, de steden Sinjar en Khanaqin volgden dinsdagmiddag. De Koerdische strijders hebben zich volgens Iraakse en Koerdische functionarissen teruggetrokken.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 10:06:12 - Nu.nl - Buitenland
 

Portugal kondigt drie dagen rouw af voor slachtoffers bosbrandenNu.nl - Buitenland

Portugal heeft dinsdag drie dagen van rouw afgekondigd voor de slachtoffers van de natuurbranden de afgelopen dagen. Daardoor verloren zeker 36 mensen het leven en raakten 56 mensen gewond.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 09:09:23 - Nu.nl - Buitenland
 

Lokale noodtoestand afgekondigd in Florida om toespraak kopstuk extreem-rechts Nu.nl - Buitenland

De gouverneur van Florida Rick Scott heeft de noodtoestand afgekondigd in een deel van de staat met het oog op een toespraak van een kopstuk van de extreem-rechtste alt right-beweging.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 09:05:59 - Nu.nl - Buitenland
 

Video: Demonstranten in Kenia stichten brand en gooien met stenenNu.nl - Buitenland

Protesten in Kenia laaiden weer op na het terugtrekken van oppositiekandidaat Odinga. Hij trok zich terug van hernieuwde verkiezingen die op 26 oktober plaatsvinden. De demonstranten gooiden met stenen en stichtten brand in de stad Kisumu.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 08:29:50 - Nu.nl - Buitenland
 

Filipijnse president verklaart stad Marawi vrij van IS-rebellenNu.nl - Buitenland

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft dinsdag tijdens een bezoek aan Marawi verklaard dat de stad vrij is van aan IS gelieerde rebellen. Dat melden lokale Filipijnse media. 
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 07:57:18 - Nu.nl - Buitenland
 

Jemen: VS bevestigen gebruik van drones bij luchtaanvallen op ISAD - Buitenland

Terwijl wij op onze terrassen proosten op Ophelia wordt de uit koers geraakte orkaan verketterd in Ierland. Daar werden de hardste windstoten sinds ruim vijftig jaar gemeten.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 06:51:38 - AD - Buitenland
 

Ophelia: hier gekoesterd, maar elders vervloektAD - Buitenland

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida heeft lokaal de noodtoestand uitgeroepen vanwege een bezoek van een extreemrechtse leider aan de Universiteit van Florida in Gainesville deze week. Op die manier hoopt gouverneur Rick Scott op tijd voorbereid te zijn als de bijeenkomst eventueel uitmondt in geweld.
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 06:21:53 - AD - Buitenland
 

Familie: Nederland doet niks voor terugkeer vrouwen en kinderen uit IS-gebiedenDe Volkskrant - Buitenland

Het geldt als het succesnummer van de buitenlandse steun aan Afghanistan en werd in 2001 aangevoerd als een reden voor de Amerikaanse interventie in het land: onderwijs voor meisjes. Maar zestien jaar na het verjagen van het Talibanbewind is eerder sprake van een mislukking. Zeker tweederde van de meisjes gaat niet naar school, stelt Human Rights Watch (HRW) in een vandaag verschenen rapport.Volge
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 06:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Noodtoestand Florida om komst alt-right-leiderAD - Buitenland

Op last van een Spaanse rechter zijn gisteravond de leiders van twee Catalaanse afscheidingsbewegingen gevangengezet. Dat melden gerechtelijke bronnen in Madrid. Tegen de twee leiders loopt een onderzoek naar opruiing. 
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 05:01:39 - AD - Buitenland
 

Oostenrijk bewijst dat het rechts-populisme nog steeds de politieke agenda bepaaltDe Volkskrant - Buitenland

Als Nederlandse, Belgische en andere buitenlandse vrouwen van IS-strijders hadden ze status in het kalifaat. Nu dat bijna ineengestort is, zitten ze in vluchtelingenkampen in Noord-Syrië, met hun kinderen die in IS-gebied zijn geboren en geen papieren hebben. Wat nu? Ze schikt haar nikab. Sinds hun vertrek uit IS-gebied draagt bijna niemand hier nog een nikab. Het verplicht bedekken van je gezicht
Dinsdag 17 Oktober 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Catalaanse leiders afscheidingsbeweging in de celAD - Buitenland

Orkaan Ophelia, die Ierland teistert, zorgt ook voor andere opmerkelijke verschijnselen. Boven de Britse eilanden kleurden de luchten vanmiddag oker. Zo ontstonden beelden die je normaal alleen met een extra filter krijgt.
Maandag 16 Oktober 2017 - 21:38:13 - AD - Buitenland
 

En weer brandt Portugal. Zeker 35 doden bij honderden bosbranden door het landDe Volkskrant - Buitenland

De beste basketballers van Amerika mijden dit seizoen de hotels van Donald Trump uit protest tegen de president. Elf van de twaalf NBA-ploegen die bij uitduels weleens sliepen in zijn hotels - ruim eenderde van de competitie - zeiden tegen The Washington Post dat zij vanaf komende nacht ergens anders slapen. Dan begint het nieuwe NBA-seizoen. Regerend kampioen Golden State Warriors is een van de p
Maandag 16 Oktober 2017 - 20:27:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikaanse basketballers mijden hotels Trump uit protestDe Volkskrant - Buitenland

Terug in het vizier van de rest van de wereld, maar eigenlijk nooit weggeweest: Al Shabaab neemt in Somalië de rol over van de falende overheid. De islamitische terreurorganisatie Al Shabaab heeft de ogen van de wereld weer op zich weten te vestigen met de zwaarste aanslag ooit op het Afrikaanse continent. Bij een bomexplosie in het zakencentrum van de Somalische hoofdstad Mogadishu vielen zaterda
Maandag 16 Oktober 2017 - 20:06:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Amerikanen verkopen Anne Frank-pakje als halloweenkostuumAD - Buitenland

De bekendste onderzoeksjournalist van Malta is omgekomen toen een krachtige bom haar auto opblies. Daphne Caruana Galizia (53) was razend populair onder de bewoners van de eilandenstaat en hield ook een bekend blog bij. Ze was bezig de corruptie in Malta onder de loep te nemen. 
Maandag 16 Oktober 2017 - 19:19:58 - AD - Buitenland
 

In Somalië is terrorisme een legitiem alternatief voor falende overheidDe Volkskrant - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk is ondanks zichzelf een klein beetje Europeser geworden. Nee, de eilandbewoners blijven links rijden, in mijlen rekenen en geloven in de Brexit. De verandering zit hem in de nieuwe munt van een pond, die de oude nu officieel heeft vervangen en verdacht veel lijkt op de euro. Er is een troost voor traditioneel ingestelde Britten: de meeste supermarkten blijven de oude sterli
Maandag 16 Oktober 2017 - 18:35:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Londense politie breidt onderzoek naar filmproducent Weinstein uitDe Volkskrant - Buitenland

De Russische performancekunstenaar Pjotr Pavlenski is maandag in Parijs gearresteerd nadat hij had geprobeerd een gebouw van de Banque de France (BF), de Franse centrale bank, in brand te steken. Pavlenski had in mei politiek asiel gekregen in Frankrijk omdat hij in Rusland zou worden vervolgd voor zijn opruiende politieke acties. In Rusland stichtte hij onder meer brand bij de Ljoebjanka, het geb
Maandag 16 Oktober 2017 - 16:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Autobom doodt bekende kritische blogster op MaltaAD - Buitenland

De afgelopen dagen zijn minstens 40 mensen om het leven gekomen door natuurbranden in het midden en noorden van Portugal en Spanje. Zeker 56 mensen raakten gewond. De Portugese autoriteiten verwachten dat het dodental nog stijgt.
Maandag 16 Oktober 2017 - 16:01:00 - AD - Buitenland
 

Zeker 35 doden door branden in Portugal en SpanjeAD - Buitenland

Voor het eerst hebben natuur- en sterrenkundigen een kosmische gebeurtenis waargenomen met zwaartekrachtgolven én licht. Deze uitzonderlijke combinatie kwam vrij bij de botsing van twee neutronensterren, ultra-compacte overblijfselen van ontplofte zware sterren. De waarneming leert onder meer dat bij zo’n botsing goud, platina en lood de ruimte in worden geblazen.
Maandag 16 Oktober 2017 - 15:59:38 - AD - Buitenland
 

Russische kunstenaar Pavlenski gearresteerd in Frankrijk voor brandstichtingDe Volkskrant - Buitenland

In Ierland zijn maandag drie mensen omgekomen door de tropische orkaan Ophelia. Het natuurgeweld zorgde ervoor dat het trein- en vliegverkeer geheel stil kwam te liggen. 350 duizend bedrijven en huishoudens kwamen zonder stroom te zitten. Een bezoek van Bill Clinton aan Noord-Ierland, waar hij wilde bemiddelen in de bestuurscrisis, moest worden opgeschort. Ook het parlementsgebouw Stormont kwam zo
Maandag 16 Oktober 2017 - 15:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Wetenschappers in alle staten: heelal geeft goud prijsAD - Buitenland

Vrouwen in Europa reageren nu ook massaal op de onthullingen rond serieaanrander Harvey Weinstein door slechte ervaringen met bazen te delen. In Frankrijk worden machtige mannen die hun positie misbruiken met naam en toenaam genoemd. 
Maandag 16 Oktober 2017 - 15:51:47 - AD - Buitenland
 

Weinstein-virus maakt wereldwijd veel losAD - Buitenland

Takafumi Horie slaat weer toe. Het enfant terrible van de Japanse zakenwereld heeft iets nieuws: de online verkoop van Wagyu-steaks voor een bedrag van 180 dollar. 
Maandag 16 Oktober 2017 - 15:19:33 - AD - Buitenland
 

Straks online te bestellen: Japans rundvlees voor 180 dollarAD - Buitenland

De Zuid-Afrikaanse politie heeft afgelopen weekend zes verdachten gearresteerd voor een reeks overvallen op buitenlanders in de omgeving van de luchthaven van Johannesburg. Ze waren mogelijk ook betrokken bij de beroving van 36 Nederlandse toeristen in hun bus, eind september. 
Maandag 16 Oktober 2017 - 12:44:35 - AD - Buitenland
 

Spaans ingrijpen in Catalonië steeds dichterbij na dubbelzinnig antwoord premier PuigdemontDe Volkskrant - Buitenland

Het dodental van de bloedigste aanslag die Somalië ooit heeft meegemaakt is opgelopen tot meer dan 300. Sinds de explosie van zaterdag op een druk kruispunt zijn veel slachtoffers bezweken aan hun verwondingen. Een vrachtwagen met explosieven werd tot ontploffing gebracht voor een hotel in de hoofdstad Mogadishu, bij een druk kruispunt van belangrijke straten met ministeries, winkels en restaurant
Maandag 16 Oktober 2017 - 12:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dodental bloedigste aanslag ooit in Somalië stijgt boven 300 uitDe Volkskrant - Buitenland

Het is hoogst ongebruikelijk in de Verenigde Staten: Washington stuurt een federale aanklager naar Iowa voor een lokale moordzaak op een transgender. Nog opmerkelijker is de opdrachtgever: de aartsconservatieve justitieminister Jeff Sessions, die de lhbt-gemeenschap juist een deel van haar wettelijke bescherming ontnam. In het plaatsje Burlington staat een 23-jarige man terecht voor de moord op de
Maandag 16 Oktober 2017 - 11:41:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zeer opmerkelijk: aartsconservatieve minister VS zet openbaar aanklager op moordzaak transgenderDe Volkskrant - Buitenland

Twee weken geleden werd de wereldreis van de roofdieren nog op het laatste moment afgeblazen wegens technische problemen met het vliegtuig. Maar vandaag landen Sultan en Sayeeda, twee jonge tijgers uit het Syrische Aleppo, alsnog in Nederland. In een opvangcentrum in het Friese Nijeberkoop kunnen ze de komende jaren aansterken - fysiek en mentaal. Aan het begin van de middag landen de tijgers op S
Maandag 16 Oktober 2017 - 11:38:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Zes verdachten opgepakt voor beroving Nederlanders Zuid-AfrikaAD - Buitenland

Het dodental van de bomaanslag met een vrachtwagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu is opgelopen tot minstens 276. Bij de aanslag, volgens de autoriteiten de grootste ooit in het Afrikaanse land, raakten zaterdagmiddag ook minstens 300 personen gewond. 
Maandag 16 Oktober 2017 - 09:00:45 - AD - Buitenland
 

Verwoestende aanslag Somalië: 276 doden en 300 gewondenAD - Buitenland

De Catalaanse leider Carles Puigdemont moet uiterlijk donderdag duidelijk maken of hij de onafhankelijkheid nu wel of niet heeft uitgeroepen. Doet hij dat niet, dan neemt de centrale regering in Madrid het bestuur over Catalonië over. Maar de Catalaanse leider trekt zich hier niks van aan.
Maandag 16 Oktober 2017 - 08:56:49 - AD - Buitenland
 

Puigdemont negeert Spaans uitstel om onafhankelijkheid Catalonië te verduidelijkenAD - Buitenland

Dierenliefhebbers in de Verenigde Staten zijn in rouw omdat één van de bekendste therapiehonden daar is overleden. Het gaat om de blinde golden retriever Smiley (15) die door een gebit- en bekafwijking altijd leek te lachen. De trouwe viervoeter en zijn baasje bezochten 12 jaar lang ziekenhuizen, zorginstellingen en scholen om kinderen bij te brengen dat het leven van iemand met handicaps ook vrolijk kan zijn.  
Maandag 16 Oktober 2017 - 08:55:06 - AD - Buitenland
 

Iraakse legereenheden zijn begonnen met heroveren KirkukAD - Buitenland

David Petraeus, ‘de belangrijkste generaal in het Amerikaanse leger’, is trots op zijn Friese roots. Hij vindt dat president Trump meer krediet verdient.
Maandag 16 Oktober 2017 - 07:00:24 - AD - Buitenland
 

Petraeus topgeneraal VS ‘door Friese koppigheid’AD - Buitenland

Het Filipijnse leger heeft twee leiders van een aan IS gelieerde rebellengroep gedood. De minister van Defensie verklaarde vandaag dat Omar Maute en Isnilon Hapilon omkwamen bij gevechten in de stad Marawi in het zuiden van de Filipijnen.
Maandag 16 Oktober 2017 - 06:58:17 - AD - Buitenland
 

Ommezwaai: Nederland doet tóch mee met Europees OMDe Volkskrant - Buitenland

Het nieuwe kabinet wil dat IS-strijders die terugkeren naar Nederland harder worden aangepakt. VVD, D66, CDA en ChristenUnie maken de weg vrij voor het Openbaar Ministerie om hen in de toekomst te kunnen vervolgen voor genocide. Op dat misdrijf staat een levenslange celstraf. Nu worden IS-strijders vooral vervolgd voor deelname aan een terroristische organisatie, waarop maximaal 15 jaar cel staat.
Maandag 16 Oktober 2017 - 06:05:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Kabinet maakt weg vrij voor Justitie om teruggekeerde Syriëgangers levenslang op te leggenDe Volkskrant - Buitenland

Het Weense wonderkind Sebastian Kurz heeft de Oostenrijkse verkiezingen gewonnen. Zijn conservatieve ÖVP wordt volgens de computerprognoses de grootste partij. Veel stemmen gingen ook naar de rechts-radicale FPÖ. Het land schuift daarmee niet alleen op naar rechts, ook is er een gerede kans dat de rechts-populisten toetreden tot de regering. Wat dit verkiezingsjaar elders in Europa werd voorkomen,
Maandag 16 Oktober 2017 - 06:03:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Pornoproducent Flynt biedt 10 miljoen voor belastende informatie over TrumpDe Volkskrant - Buitenland

Nog een slachtoffer van de politieke strijd in Kenia: de rechtsstaat. Twee rechtenstudenten - de een aanhanger van de zittende president Kenyatta, de ander van zijn rivaal - zien het met lede ogen aan. Het zijn enerverende tijden om rechten te studeren in Kenia, vinden Mwai Otieno (27) en Livia Nyambura (23). In de aanloop naar de omstreden presidentsverkiezingen van 26 oktober gaat er geen dag vo
Maandag 16 Oktober 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

De verkiezingsstrijd in Kenia: de wet is een wapen gewordenDe Volkskrant - Buitenland

Het Verenigd Koninkrijk bezit geen geschreven grondwet. In plaats daarvan heeft het The English Constitution, een invloedrijke tekst van de journalist Walter Bagehot over de constitutionele monarchie. Het verscheen in 1867, toen journalisten nog in aanzien stonden. Elke monarch kent zijn Bagehot. Zo is in de televisieserie The Crown te zien dat de viceprovoost van Eton de jonge koningin Elizabeth
Maandag 16 Oktober 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Arjen Lubach maakt protestsong tegen Venezolaanse president MaduroAD - Buitenland

Ierland zet zich schrap voor de orkaan Ophelia, mogelijk de zwaarste storm sinds meer dan vijftig jaar die het land treft. Scholen blijven in grote delen van het land dicht en mensen wordt aangeraden zo veel mogelijk binnen te blijven, meldt de Irish Times. 
Zondag 15 Oktober 2017 - 22:41:34 - AD - Buitenland
 

150ste verjaardag English Constitution is goed moment om te reflecterenDe Volkskrant - Buitenland

De tanden van nijlpaarden zijn een gewilde bron van ivoor. Nu de olifant in Afrika strenger wordt beschermd, lijkt de handel in nijlpaardentanden een ongecontroleerde vlucht te nemen. Een onlangs gehouden onderzoek wijst uit dat er in importplaats Hongkong meer nijlpaardentanden binnenkomen dan exportlanden Oeganda en Tanzania zeggen te verhandelen. Nijlpaardentanden worden vooral gebruikt voor ui
Zondag 15 Oktober 2017 - 19:17:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Nijlpaardtanden lijken de vervanger te worden van olifantenivoorDe Volkskrant - Buitenland

Voor de tweede keer in twee maanden tijd haalt een heuse orkaan uit naar Ierland. Naar verwachting maandag wordt de Ierse kust getroffen door de restanten van wat nu nog de tropische orkaan Ophelia is, met verwachte piekwindsnelheden tot 130 kilometer per uur. Afgelopen augustus bracht het restant van orkaan Gert nog veel wind en regen naar de Britse eilanden. Maar Ophelia, die zaterdagavond laat
Zondag 15 Oktober 2017 - 17:10:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Het kan echt: orkaan raast af op IerlandDe Volkskrant - Buitenland

De hegemonie van Rafael Nadal leek onbetwistbaar en de 31-jarige Spanjaard zal het tennisseizoen vermoedelijk ook afsluiten als nummer 1 van de wereld. Toch is 2017 vooral het jaar van de waanzinnige comeback van Roger Federer, die zijn grootste rivaal zondag voor de vijfde keer op rij versloeg. Op de snelle baan in Sjanghai geselde de 36-jarige Federer de vijf jaar jongere Nadal opnieuw met aces
Zondag 15 Oktober 2017 - 12:58:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Dreigend opschorten Iran-akkoord door VS deert Macron niet: Franse president overweegt bezoek aan IranDe Volkskrant - Buitenland

De Verenigde Staten en Israël kondigden deze week aan uit de Unesco te stappen. Belangrijkste reden: de anti-Israëlische houding van de culturele en onderwijsorganisatie van de Verenigde Naties. Hebben ze een punt? Het was donderdag een beetje de kroniek van een aangekondigd vertrek, het nieuws dat de Verenigde Staten en ook Israël zich vanwege de structureel anti-Israëlische houding en het uitbli
Zaterdag 14 Oktober 2017 - 12:14:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Staten VS willen via rechter behoud subsidie Obamacare afdwingenDe Volkskrant - Buitenland

Hoe kon de zoon van een revolutionair opklimmen tot een aanbeden partijleider? Marije Vlaskamp zoekt het antwoord in het dorp waar Xi Jinping opgroeide. Op het houten tafeltje naast de olielamp waarbij president Xi Jinping in de avonduren Russische romans las, liggen twee geldstukjes. Een eerbiedig offer. Chinezen gooien ook muntjes naar beelden van heilige schildpadden of leggen bankbiljetten bij
Zaterdag 14 Oktober 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Tientallen doden door raketaanvallen op kampen Islamitische Staat in JemenNu.nl - Buitenland

Bij Amerikaanse raketaanvallen in Jemen zijn maandag tientallen strijders van Islamitische Staat (IS) om het leven gekomen. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Buitenland
 

Hoe tiener Xi opklom tot de grote leider van ChinaDe Volkskrant - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Buitenland
 

Ierland zet zich schrap voor orkaan OpheliaAD - Buitenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Buitenland
 

 
Buitenlands Nieuws:

Het buitenlands nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste wereldnieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.