Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Doden na frontale botsing spookrijder op A2De Volkskrant - Binnenland

Op Bevrijdingsdag vieren we de vrijheid. Het is een dag van contemplatie, maar ook een dag van dansen en bier drinken. Hoe vind je daarin een balans? Rinke Verkerk volgt de voorbereidingen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en voelt de spanning.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bevrijdingsdag, kan bezinning met groot publiek?De Volkskrant - Binnenland

Erik Hazelhoff Roelfzema, de originele Soldaat van Oranje, was niet de enige Engelandvaarder. Ruim 1.700 Nederlanders wisten tijdens de Duitse bezetting de vrijheid in Engeland te bereiken. Vier Engelandvaarders over hun drang naar vrijheid en hun heldenstatus.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Soldaten van OranjeDe Volkskrant - Binnenland

 
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het vastgoed en de UvADe Volkskrant - Binnenland

De uithaal van Jean-Claude Juncker naar de Europese regeringsleiders was even scherp als snibbig: of de premiers en presidenten onmiddellijk wilden ophouden hem in de rug aan te vallen, terwijl hij in de loopgraaf stond om een alomvattend handelsverdrag met de Amerikanen af te sluiten.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Juncker geërgerd over politici die afstand nemen van TTIPDe Volkskrant - Binnenland

De Nederlandse topscheidsrechter Serdar Gözübüyük wordt genoemd in een grote Duitse strafzaak rond matchfixing. Volgens verdachte Paul R. was hij betrokken bij het manipuleren van wedstrijden. Dat blijkt uit documenten in het strafdossier, die in het bezit zijn van de Volkskrant.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederlandse toparbiter genoemd in matchfixingzaakDe Volkskrant - Binnenland

Bewoners vluchtkerk of -garage willen geen gebruik maken van de opvang die er is.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Einde beschaving niet in zichtDe Volkskrant - Binnenland

Zeventig jaar na de bevrijding zijn kinderen en kleinkinderen van oorlogsslachtoffers overal op zoek naar het verleden van hun (groot)ouders. Ze speuren in archieven, doen navraag bij kampen, vragen verzetsdossiers op en melden zich bij het Duitse oorlogsdocumentatiecentrum.Bekijk ook de interactieve special Waarom Maria zweeg.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Weer helemaal heel na duizend angstenDe Volkskrant - Binnenland

Fotograaf Thijs Heslenfeld wilde een week op een onbewoond eiland zitten. Tussen Harlingen en Terschelling vond hij Griend. Zeven dagen zonder menselijk contact?
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Alleen de vogels om tegen te praten op GriendDe Volkskrant - Binnenland

 
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: veel zonDe Volkskrant - Binnenland

Het eiland Griend, ten zuidwesten van Terschelling, ondergaat volgend jaar een make-over om te voorkomen dat het wordt opgeslokt door de Waddenzee. Beheerder Natuurmonumenten zal samen met Rijkswaterstaat en ingenieursbureau Arcadis een deel van de bovengrond en de vegetatie verwijderen zodat het eiland aantrekkelijk blijft voor 40 duizend paar broedende zeevogels.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waddeneiland Griend ondergaat miljoenenmetamorfoseDe Volkskrant - Binnenland

We trouwen steeds vaker met iemand van ons eigen opleidingsniveau. Dat remt de sociale mobiliteit en bedreigt de samenhang in de samenleving.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Downdaten, dat doen we niet meerDe Volkskrant - Binnenland

Het melkquotum is opgeheven, voor mest geldt een limiet. Boeren stappen over van schapen naar koeien, want die leveren meer op. En dat schaadt de biodiversiteit.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Brabanders knappen hun vuiltjes zelf wel opDe Volkskrant - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) begint een opsporingsonderzoek naar amateurtaxidienst UberPop. Het OM zet deze stap vanwege de veroordeling door de Amsterdamse politierechter vrijdag van drie UberPopchauffeurs tot een boete van 1.500 euro.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

UberPop verder in de knelDe Volkskrant - Binnenland

Het kabinet eist dat in het handelsverdrag tussen Europa en de VS de Nederlandse normen voor voedselveiligheid, welzijn en milieu zijn gewaarborgd. Anders stemt het er niet mee in.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ploumen wil veilig voedsel, anders geen TTIP-akkoordDe Volkskrant - Binnenland

Haar man, Jan de Visser, stierf in kamp Neuengamme. Vanaf het moment dat hij werd verraden tot haar dood zweeg Maria over de oorlog. Kleindochter Ellen de Visser ontrafelt het onvoltooide verhaal van haar familie - en van een Zeeuws dorp in oorlogstijd.Bekijk ook de interactieve special Waarom Maria zweeg.
Zaterdag 18 April 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het oorlogsgeheim van VrouwenpolderDe Volkskrant - Binnenland

De 42-jarige man die in Amsterdam mogelijk witte heroïne heeft verkocht als cocaïne, wordt verdacht van moord op de drie Britten die zijn overleden, poging tot moord of doodslag op de Denen die onwel zijn geworden en drugshandel. Dat heeft zijn advocaat Gerald Roethoef gisteravond gezegd in het televisieprogramma Pauw.
Zaterdag 18 April 2015 - 00:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Doden na frontale botsing spookrijder op A2AD - Binnenland

De 42-jarige man die in Amsterdam mogelijk witte heroïne heeft verkocht als cocaïne, wordt verdacht van moord op de drie Britten die zijn
Zaterdag 18 April 2015 - 00:29:00 - AD - Binnenland
 

4 arrestaties na uit de hand gelopen examenstuntAD - Binnenland

Nederland geeft 5 miljoen euro voor noodhulp in Jemen. Dat liet een woordvoerder van minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking en
Vrijdag 17 April 2015 - 21:55:00 - AD - Binnenland
 

Loos alarm bij NAVO-gebouw BrunssumRTL Nieuws - Binnenland

Een verdacht pakketje dat vanmiddag in een gebouw van het NAVO-hoofdkwartier in het Limburgse Brunssum werd gevonden, is niet gevaarlijk.
Vrijdag 17 April 2015 - 21:19:31 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Explosie in Hilversum blijkt klapband lijnbusNu.nl - Binnenland

Politie en brandweer in Hilversum rukten vrijdag massaal uit nadat melding was gemaakt van een explosie in een woning. Het bleek te gaan om een lijnbus met een klapband. 
Vrijdag 17 April 2015 - 21:15:25 - Nu.nl - Binnenland
 

Nederland geeft 5 miljoen voor noodhulp JemenAD - Binnenland

In Engeland is paniek ontstaan over het aantal startbewijzen in de Champions League die clubs uit de Premier League kunnen verdienen. Door de
Vrijdag 17 April 2015 - 21:12:00 - AD - Binnenland
 

Paniek om CL-plaatsen Engelse clubsAD - Binnenland

De injectienaalden van het merk Terumo kunnen weer gebruikt worden. De Inspectie voor de Gezondheidszorg liet dat vanavond weten. Twee typen
Vrijdag 17 April 2015 - 21:06:00 - AD - Binnenland
 

Achterban VVD en PvdA: laat kabinet niet vallenRTL Nieuws - Binnenland

Twee derde van de VVD- en PvdA-kiezers vindt dat de regeringscoalitie de kwestie rond de opvang van illegalen moet oplossen en door moet gaan met regeren.
Vrijdag 17 April 2015 - 21:04:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland geeft 5 miljoen voor noodhulp JemenDe Volkskrant - Binnenland

PSV is vanavond bij winst op Heerenveen kampioen, voor het eerst sinds 2008. Wie zijn de helden van dit seizoen? Een gesprek met Sef Vergoossen, de vorige kampioens trainer, oud-speler Berry van Aerle en voormalig tennisser Paul Haarhuis, tevens fan.
Vrijdag 17 April 2015 - 21:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Discipline, vastigheid en rustDe Volkskrant - Binnenland

Brandpunt-presentator Fons de Poel ligt onder vuur. De top van omroep KRO-NCRV spreekt dit weekend over de positie van de journalist, die in opspraak is vanwege uitspraken in de jongste uitzending van het programma. Volgens de leiding is de journalistieke integriteit van De Poel in het geding gekomen.
Vrijdag 17 April 2015 - 20:52:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Uit handel genomen naalden mogen weer gebruiktAD - Binnenland

De AFCA Supportersclub heeft een grote inzamelingsactie aangekondigd voor de 2 jaar oude Nathaniël Roggeveld uit Medemblik. Het jongetje heeft
Vrijdag 17 April 2015 - 20:45:00 - AD - Binnenland
 

Vijf miljoen Nederlandse noodhulp voor JemenNOS Nieuws - Binnenland

Minister Ploumen voor Ontwikkelingssamenwerking stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor noodhulp in Jemen. Ze doet dat op verzoek van de VN.

Volgens het ministerie verslechtert de humanitaire situatie in Jemen van dag tot dag. "Kinderen hebben honger, ouderen hebben geen medicijnen, tienduizenden mensen zijn op de vlucht. Jemen dreigt af te glijden in chaos en de bevolking is het slachtoffer. Extra hulp is snel nodig", zegt Ploumen.

De opmars van de Houthi-rebellen en de strijd hebben volgens de Wereldgezondheidsorganisatie 767 burgers het leven gekost. Daarnaast zijn ziekenhuizen, scholen en vliegvelden door beschietingen beschadigd. Burgers hebben een groot gebrek aan voedsel, schoon drinkwater, brandstof en medische hulp.

De VN heeft om minstens 250 miljoen euro gevraagd om miljoenen mensen die zwaar te lijden hebben van noodhulp te voorzien.


Vrijdag 17 April 2015 - 20:36:52 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Tuitjenhorn eist eerherstel voor dokter TrompRTL Nieuws - Binnenland

In Tuitjenhorn wordt een stille tocht gehouden voor Nico Tromp. De huisarts werd eind 2013 op non-actief gezet na de dood van een patiënt. Tromp pleegde daarop zelfmoord.
Vrijdag 17 April 2015 - 20:30:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tuitjenhorn eist ereherstel voor dokter TrompRTL Nieuws - Binnenland

Huisarts Tromp zou niet volgens de regels hebben gehandeld. Hij werd op non-actief gezet en pleegde zelfmoord. Dorpsgenoten zeggen dat hij handelde uit naastenliefde.
Vrijdag 17 April 2015 - 20:22:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Ajax-supporters starten inzamelingsactie voor zieke NathaniëlAD - Binnenland

De opvang voor illegalen kan in de Tweede Kamer rekenen op een nipte meerderheid. Naast de PvdA willen ook SP, D66, ChristenUnie, GroenLinks,
Vrijdag 17 April 2015 - 20:18:00 - AD - Binnenland
 

Krappe meerderheid Kamer voor opvang illegalenAD - Binnenland

Een lerares vroeg haar leerlingen op te schrijven wat ze wensten dat zij wist van hen. Het leverde een reeks hartenkreten op. Docente Kyle
Vrijdag 17 April 2015 - 20:00:00 - AD - Binnenland
 

Chansonnier Dave geridderd in ParijsNOS Nieuws - Binnenland

De Nederlandse chansonnier Dave (70) is in Parijs geridderd. Hij scoorde zijn grootste hits in de jaren 70. In 1975 bereikte Dansez Maintenant zelfs de eerste plaats van de Nederlandse hitparade.

Wouter Otto Levenbach, zoals hij echt heet, is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding op de Nederlandse ambassade. Ambassadeur Ed Kronenburg prees Levenbach voor de bijzondere bijdrage die hij heeft geleverd aan het uitdragen van de Nederlandse cultuur, normen en waarden.

Levenbach is een beroemdheid in Frankrijk, waar hij al sinds de jaren 60 woont. De zanger heeft een tv-show waarin hij collega-muzikanten ontvangt. Daarmee trekt Dave wekelijks 1,6 miljoen kijkers.

Vrijdag 17 April 2015 - 19:55:48 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kinderen steeds langer aan de borstRTL Nieuws - Binnenland

Nederlandse vrouwen geven steeds langer borstvoeding. Borstvoedingscafés, Facebook-groepen, vrouwen doen steeds meer om langere tijd de borst te geven.
Vrijdag 17 April 2015 - 19:50:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vlammen slaan uit dak in Amsterdam-NoordRTL Nieuws - Binnenland

Een grote brand woedt in een bedrijfspand in Amsterdam-Noord. Of er mensen in het gebouw zijn, is nog niet bekend.
Vrijdag 17 April 2015 - 19:44:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Schoolkinderen schrijven hartenkreten aan docentAD - Binnenland

De raad van toezicht buigt zich over de vraag of het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) nog wel aan kan blijven, nu de twee centrale
Vrijdag 17 April 2015 - 19:20:00 - AD - Binnenland
 

Nauwelijks nog steun voor bestuur UvAAD - Binnenland

Voormalig PVV-Kamerlid Hero Brinkman presenteert volgende week een partij voor ondernemers. De naam van de nieuwe partij houdt hij nog even
Vrijdag 17 April 2015 - 18:46:00 - AD - Binnenland
 

Brinkman houdt het simpel met ondernemerspartijAD - Binnenland

De politie heeft op hetzelfde adres in Amsterdam een maand na elkaar twee voortvluchtige Britten aangehouden. Een van de mannen stond in
Vrijdag 17 April 2015 - 18:44:00 - AD - Binnenland
 

Verdacht pakketje op NAVO-basis in BrunssumNu.nl - Binnenland

Op de NAVO-basis in het Limburgse Brunssum is vrijdagmidddag een verdacht pakketje aangetroffen. Later werd duidelijk dat het om loos alarm ging.
Vrijdag 17 April 2015 - 18:42:21 - Nu.nl - Binnenland
 

Drie doden door ongeluk met spookrijder op A2Nu.nl - Binnenland

Drie mensen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag om het leven gekomen door een ernstig ongeval op snelweg A2. 
Vrijdag 17 April 2015 - 18:38:42 - Nu.nl - Binnenland
 

Politie vindt voortvluchtige Brit onder bed in AmsterdamAD - Binnenland

Oud-speler van FC Twente en Ajax Kennedy Bakircioglü is een van de nieuwe gezichten in de speciale hall of fame op de Zweedse luchthaven Arlanda.
Vrijdag 17 April 2015 - 18:23:00 - AD - Binnenland
 

Guidetti en Kennedy in hall of fame Zweeds vliegveldAD - Binnenland

Prinses Beatrix heeft vanmiddag een portrettencollage van zichzelf onthuld. Dat deed de prinses in het Beatrix Kinderziekenhuis van het
Vrijdag 17 April 2015 - 18:23:00 - AD - Binnenland
 

Is de AutoRAI nog wel van deze tijd?De Volkskrant - Binnenland

#binnenskamers brengt u de scherpste observaties vanaf het Binnenhof, waargenomen en opgetekend door de verslaggevers van onze parlementaire redactie.
Vrijdag 17 April 2015 - 18:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bobby (16) start zoektocht naar dure verloren droneAD - Binnenland

Een merkwaardige opmerking aan het einde van de uitzending van Brandpunt brengt boegbeeld Fons de Poel in een lastig parket. De hoofdredactie van
Vrijdag 17 April 2015 - 18:03:00 - AD - Binnenland
 

Fons de Poel: Snotneus was een geintjeAD - Binnenland

In een gebouw van het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum (Limburg) is vanmiddag een verdacht pakketje gevonden. Verkenners hebben het onderzocht,
Vrijdag 17 April 2015 - 17:54:00 - AD - Binnenland
 

#binnenskamers: zij worden nooit vriendinnenDe Volkskrant - Binnenland

Eindelijk een Utrechts concertorgel, na bijna veertig jaar klassiek muzikaal gesteggel. In 2017 wordt in de door architect Herman Hertzberger ontworpen concertzaal van TivoliVredenburg een barokorgel in gebruik genomen, gebouwd door de Utrechtse Gebroeders van Vulpen.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:52:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verdacht pakketje bij NAVO-gebouw blijkt loos alarmAD - Binnenland

Raheem Sterling is vandaag op het matje geroepen door manager Brendan Rodgers. Het jonge talent van Liverpool kreeg te horen dat hij zich beter
Vrijdag 17 April 2015 - 17:49:00 - AD - Binnenland
 

Weer resten en bezittingen slachtoffers MH17 geborgenRTL Nieuws - Binnenland

Op de rampplek in Oekraïne zijn vandaag opnieuw menselijke resten geborgen. Ook zijn persoonlijke bezittingen van slachtoffers van MH17 veiliggesteld.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Sterling op het matje bij RodgersAD - Binnenland

Het coalitieoverleg over de opvang van illegalen wordt over het weekend getild. Maandag worden de gesprekken hervat. PvdA-leider Diederik Samsom
Vrijdag 17 April 2015 - 17:28:00 - AD - Binnenland
 

Nieuw barokorgel in concertaal TivoliVredenburgDe Volkskrant - Binnenland

Coalitiepartijen VVD en PvdA hebben nog geen akkoord bereikt in hun gesprekken over opvang van illegalen. De onderhandelingen gaan maandag verder, zei PvdA-leider Diederik Samsom vanmiddag bij het verlaten van het Torentje.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twee voortvluchtige Britten gepakt in AmsterdamNu.nl - Binnenland

De politie heeft op hetzelfde adres in Amsterdam een maand na elkaar twee voortvluchtige Britten aangehouden. 
Vrijdag 17 April 2015 - 17:25:41 - Nu.nl - Binnenland
 

Verdacht pakketje gevonden bij Navo-hoofdkwartierRTL Nieuws - Binnenland

Bij het Navo-hoofdkwartier in Brunssum is een verdacht pakketje gevonden. Het terrein is in een straal van 200 meter ontruimd.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

KRO-NCRV in beraad over positie Fons de PoelNOS Nieuws - Binnenland

De leiding van de KRO-NCRV gaat dit weekend overleggen over de positie van Fons de Poel als presentator van Brandpunt. Dat laat de omroep weten in een verklaring naar aanleiding van een uitspraak van De Poel over GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver.

Aan het slot van de uitzending van Brandpunt noemde De Poel het Kamerlid dinsdag "snotneus". Die uitzending ging over de positie van ABN Amro.

De uitzending is verwijderd van de website Uitzending Gemist. Volgens een woordvoerder heeft dat echter "helemaal niets te maken met deze ontwikkeling", maar met een technisch mankement. "Er wordt aan gewerkt. De uitzending zal zo snel mogelijk weer online staan. Inclusief dit fragment." Joop.nl plaatste het betreffende fragment op zijn website.

Snotneus

De Poel refereert aan het einde van de uitzending aan de felle toon die Klaver in een hoorzitting van de Tweede Kamer aansloeg tegen Rik van Slingelandt, president-commissaris van ABN Amro. De Poel zegt dat Klaver "deed alsof de man als een melaatse was neergedaald, op een andere planeet". Vervolgens zegt De Poel "snotneus", direct gevolgd door de afsluitende woorden "Dit was Brandpunt".

Anderhalf jaar geleden deed de presentator een commerciële klus voor ABN Amro. "Zijn opmerking aan het eind van het programma, waarin hij Jesse Klaver een snotneus noemt, wordt daar logischerwijze aan gekoppeld", zegt KRO-NCRV-hoofdredacteur Leo Fijen in een verklaring.

Omdat de KRO-NCRV vindt dat de journalistieke integriteit in het geding is gekomen, gaat de leiding dit weekend in gesprek met Fons de Poel over zijn nevenactiviteiten. "De uitkomst van dat gesprek is leidend voor het vervolg van zijn werkzaamheden bij de KRO-NCRV", aldus Fijen.

Fons de Poel wil geen commentaar geven.

Vrijdag 17 April 2015 - 17:14:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Coalitieoverleg over illegalen maandag verderAD - Binnenland

In een woning in Hilversum zou vanmiddag een explosie hebben plaatsgevonden. Dat meldde de politie. Maar al snel bleek dat het ging om een
Vrijdag 17 April 2015 - 17:11:00 - AD - Binnenland
 

Weinig steun voor bestuur UvA: moet bestuur weg? RTL Nieuws - Binnenland

Er is intern nauwelijks nog vertrouwen in het bestuur van de UvA. De raad van toezicht van de universiteit onderzoekt daarom of het bestuur wel kan aanblijven.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Explosie in woning Hilversum lijkt klapbandRTL Nieuws - Binnenland

De politie deed in een huis in Hilversum onderzoek naar een explosie. Er was ook brand gemeld, maar de brandweer trof geen rook of vuur aan. Het lijkt nu om een klapband te gaan, meldt de politie.
Vrijdag 17 April 2015 - 17:05:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Injectienaalden van Terumo mogen weer gebruikt wordenNRC Handelsblad - Binnenland

Het coalitieoverleg over de vraag of er wel of geen bed-, bad- en broodvoorziening moet komen voor illegalen, gaat maandag verder. Dat meldt persdienst ANP.
Vrijdag 17 April 2015 - 16:48:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nauwelijks nog steun voor bestuur UvADe Volkskrant - Binnenland

De laatste twee actievoerders die zaterdag werden opgepakt bij de ontruiming van het Maagdenhuis in Amsterdam, zijn vanmiddag heengezonden. De identiteit van de twee personen is inmiddels vastgesteld, liet een woordvoerder van de politie weten.
Vrijdag 17 April 2015 - 16:38:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Proef met in- en uitchecken met smartphoneNOS Nieuws - Binnenland

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam gaat een proef doen met in- en uitchecken met de smartphone. Binnenkort kunnen honderd gebruikers van het hoofdstedelijke openbaar vervoer meedoen met de test.

Zij krijgen een speciale simkaart in hun telefoon. Vervolgens hoeven ze alleen maar hun telefoon tegen het in- en uitcheckapparaat in de bus, metro of tram te houden. De telefoon laat dan ook informatie over de reis zien.

Het GVB doet de proef in samenwerking met telecomprovider Vodafone en Translink, de fabrikant van de OV-chipkaarten. Volgens Translink is nog niet duidelijk hoe lang het duurt voor het systeem voor iedereen beschikbaar is.

Als de proef slaagt, houdt Vodafone de techniek niet exclusief voor zichzelf. De bevindingen en alle techniek die achter het systeem zit, zullen worden gedeeld met andere providers. Op die manier komt de dienst voor alle reizigers met een smartphone beschikbaar.

Bankpas

Naast betalen met de smartphone wordt er gewerkt aan nog meer betaalmogelijkheden in het openbaar vervoer. Zo wordt gekeken of het mogelijk is om in en uit te checken met een bankpas. Het bedrag wordt dan automatisch van de rekening afgeschreven.

Vrijdag 17 April 2015 - 16:30:04 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Verkeer A27 bij Houten korte tijd vast door vrachtwagenNu.nl - Binnenland

Het verkeer op de A27 ten zuiden van Utrecht heeft vrijdagmiddag enige tijd last gehad van een kapotte vrachtwagen op de weg. 
Vrijdag 17 April 2015 - 16:27:13 - Nu.nl - Binnenland
 

Raad van toezicht oordeelt snel over aanblijven bestuur UvANu.nl - Binnenland

De raad van toezicht buigt zich over de vraag of het bestuur van de Universiteit van Amsterdam (UvA) nog wel aan kan blijven, nu de twee centrale medezeggenschapsraden het vertrouwen hebben opgezegd.
Vrijdag 17 April 2015 - 16:22:52 - Nu.nl - Binnenland
 

Coalitieoverleg opvang illegale vreemdelingen maandag verderNRC Handelsblad - Binnenland

De raad van toezicht van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat zich buigen over de vraag of het bestuur nog wel kan aanblijven, nu de twee medezeggenschapsraden van de universiteit vanmiddag hun vertrouwen in het bestuur hebben opgezegd. De politie liet vandaag de twee laatste demonstranten vrij die afgelopen weekend bij de ontruiming van het Maagdenhuis werden opgepakt.
Vrijdag 17 April 2015 - 15:59:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Laatste twee Maagdenhuisbezetters vrijDe Volkskrant - Binnenland

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg lijken hun geschil bijgelegd te hebben na een gesprek vandaag in het bijzijn van GroenLinks-leider Bram van Ojik. In een verklaring laten zij weten een streep te zetten onder de kwestie.
Vrijdag 17 April 2015 - 15:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Mensen te water na omgeslagen veerpont HillegomRTL Nieuws - Binnenland

Op de Noorder Leidsevaart in Hillegom is een veerpont omgeslagen. Daarbij kwamen zo’n tien mensen in het water terecht.
Vrijdag 17 April 2015 - 14:57:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Matrixbord met getuigenoproep voor explosie WormerNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft twee matrixborden met een getuigenoproep neergezet in Wormerveer. Er wordt gezocht naar getuigen van de explosie afgelopen maandagochtend op een woonboot aan de Veerdijk. De matrixborden staan bij station Wormerveer en bij het gemeentehuis.

De politie zoekt onder meer mensen die een onbekend voertuig in de buurt hebben zien staan. "Alle informatie, hoe weinig ook, kan relevant zijn voor het onderzoek", zegt een woordvoerder. Ook mensen die in de dagen voorafgaand aan de explosie in de omgeving van de Veerdijk iets opvallends hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen.

Bij de explosie kwam de vermoedelijke bewoner, een 53-jarige man, om het leven. Een 51-jarige vrouwelijke medebewoner ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De politie gaat ervan uit dat het om een aanslag gaat.

Vrijdag 17 April 2015 - 14:28:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Veerpont slaat om in HillegomNu.nl - Binnenland

In Hillegom is vrijdag een veerpont omgeslagen op de Noorder Leidsevaart. Tien mensen kwamen daardoor in het water terecht. 
Vrijdag 17 April 2015 - 14:26:15 - Nu.nl - Binnenland
 

Weduwe over ondergang arts: Schippers verantwoordelijkRTL Nieuws - Binnenland

De weduwe van Nico Tromp, de huisarts die zelfmoord pleegde nadat hij op non-actief werd gesteld, heeft felle kritiek op minister Schippers van Volksgezondheid. Ze houdt de minister verantwoordelijk voor de dood van haar man.
Vrijdag 17 April 2015 - 14:16:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Van Miltenburg en Voortman zetten streep onder geschilDe Volkskrant - Binnenland

De politie in Zeeland is naarstig op zoek naar een man die vorige maand onder een valse naam 750 kilo kunstmest kocht bij de agrarische coöperatie CZAV in het Zeeuwse Wemeldinge. Een opsporingsbericht in de lokale huis-aan-huisbladen van deze week heeft nog geen enkele tip opgeleverd, aldus een woordvoerder vandaag.
Vrijdag 17 April 2015 - 14:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Chique juweliersketen verdacht van belastingfraudeNOS Nieuws - Binnenland

Juweliersketen Schaap en Citroen wordt onderzocht wegens belastingfraude. Het Openbaar Ministerie noemt het bedrijf niet bij naam, maar een woordvoerder van Schaap en Citroen bevestigt dat er een onderzoek gaande is.

Tussen 2010 en 2012 werd er belasting ontdoken door middel van een constructie met een tussenhandelaar. Het OM verdenkt de tussenhandelaar, een leidinggevende en de keten zelf.

Op papier werden horloges verkocht aan bedrijven in andere EU-landen, zodat er nul procent btw over werd geheven. In werkelijkheid kocht een tussenhandelaar de horloges, met contant geld. Dat is een zogenoemde ongebruikelijke transactie en bedrijven moeten daar melding van maken. Dat deed Schaap en Citroen wel, maar volgens het OM opzettelijk te laat.

Verplichtingen

Een woordvoerder van Schaap en Citroen bevestigt de berichtgeving van NRC Handelsblad, maar wil zolang het onderzoek loopt niet ingaan op de details. Volgens hem heeft het bedrijf te goeder trouw gehandeld. "Wij hebben aan onze verplichtingen voldaan."

Juni 2014 was er een doorzoeking bij de tussenhandelaar, hoewel de feiten al uit de periode 2010-2012 stammen. Het Openbaar Ministerie zegt dat dat komt doordat dergelijke fraude vaak pas wordt ontdekt bij controle van de belastingaangifte.

Vrijdag 17 April 2015 - 14:01:22 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Politie tast in duister na diefstal kunstmestDe Volkskrant - Binnenland

Veel politiemensen hebben forse kritiek op de korpsleiding. Dat blijkt uit talrijke berichten die op het interne computernetwerk van de politie zijn geplaatst. In veel reacties komen frustraties naar voren dat de korpsleiding partij zou kiezen voor de politiek in het lopende cao-conflict en niet voor de eigen mensen. Het ANP heeft de reacties gezien.
Vrijdag 17 April 2015 - 13:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Levenslange eis voor maffiamoorden in NederlandNOS Nieuws - Binnenland

De Italiaanse justitie eist levenslang tegen een 44-jarige man die in 2002 twee Braziliaanse drugshandelaren zou hebben doodgeschoten langs de A12 bij Woerden. De Italiaan Tiziano G. wordt ook verdacht van het plegen van een dubbele moord in een restaurant in Amsterdam.

Tiziano G. wilde vermoedelijk niet betalen voor 20 kilo cocaïne die geleverd was door de Brazilianen. De twee Brazilianen werden tijdens de ripdeal doodgeschoten.

De moorden in het Amsterdamse restaurant werden volgens de krant Corriere Salentino gepleegd om een grote drugsrelatie van Tiziano G. een dienst te bewijzen.

Kroongetuige

Justitie had het onderzoek naar de moorden heropend op basis van informatie die door een maffiabaas aan de Italiaanse politie was doorgespeeld. Hij zou geholpen hebben bij het doodschieten van de Brazilianen. De kroongetuige krijgt vermoedelijk een lagere straf.

In Nederland stond de Italiaan Aldo G. terecht voor betrokkenheid bij de moorden. Hij kreeg in 2008 aanvankelijk een levenslange gevangenisstraf, maar werd door het gerechtshof vrijgesproken. Het hof veroordeelde Aldo G. wel tot 7 jaar gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel.

Vrijdag 17 April 2015 - 13:42:15 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rechter verbiedt bestrijding meeuwenNOS Nieuws - Binnenland

De rechtbank in Amsterdam verbiedt het bestrijden van meeuwen door hun nesten te verstoren. Steden moeten stoppen met die bestrijdingsmethode, omdat een ontheffing die de gemeenten kregen van het Rijk in strijd is met de wet.

Haarlem, Alkmaar en Leiden kregen een vergunning om de dieren te bestrijden omdat ze overlast veroorzaken. Mensen klagen over het lawaai van de dieren, hun poep en het feit dat ze vuilniszakken overhoop halen. Het gaat om de kokmeeuw, stormmeeuw, zilvermeeuw en kleine mantelmeeuw.

Afschieten van de dieren is verboden, omdat de vogels op de lijst met beschermde inheemse diersoorten staan. Wel kregen de gemeenten toestemming experts de eieren te laten behandelen met een olie waardoor ze niet meer uitkomen, of de eieren te laten vervangen door nep-eieren.

Zeldzaam

Milieuorganisaties spanden een proces aan om die bestrijding te laten stoppen. De rechter oordeelt dat er geen uitzondering gemaakt had mogen worden, omdat de ontheffing werd verleend onder het mom van onderzoek. Volgens de rechter moet dat onderzoek dan wel gericht zijn op de instandhouding van de soort en dat is hier juist niet het geval.

Bovendien concludeert de rechter dat het met twee van de vier meeuwensoorten die worden bestreden slecht gaat. Daarnaast kunnen ook per ongeluk nesten van de zeldzame zwartkopmeeuw worden verstoord, omdat die eieren zelfs voor experts moeilijk te onderscheiden zijn van de anderen.

Voerverbod

Wat de steden nu gaan doen, is nog niet bekend. In Haarlem is het voeren van meeuwen inmiddels verboden, maar andere steden hebben dat voorbeeld niet gevolgd. In de steden worden ook ondergrondse containers geplaatst voor het verzamelen van afval.

Vrijdag 17 April 2015 - 13:21:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Steun voor bestuur UvA neemt af, laatste twee arrestanten Maagdenhuis vrijNRC Handelsblad - Binnenland

Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) neemt genoegen met de antwoorden van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg over de kwestie over lekken naar de ombudsman. De zaak is afgerond.
Vrijdag 17 April 2015 - 12:33:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM eist 15 jaar tegen Amsterdammers voor overval juwelier BredaNu.nl - Binnenland

Tegen vier jonge Amsterdammers is vrijdag 15 jaar cel geëist voor een overval op een juwelier in Breda en poging tot doodslag op drie agenten. 
Vrijdag 17 April 2015 - 12:31:50 - Nu.nl - Binnenland
 

Weduwe huisarts Tromp haalt uit naar minister SchippersNOS Nieuws - Binnenland

De weduwe van Nico Tromp haalt in een open brief in NRC hard uit naar minister Schippers van Volksgezondheid. "Mijn man, huisarts Nico Tromp, is ten onder gegaan aan het geweld van onder uw verantwoordelijkheid werkende instanties", schrijft Anneke Tromp.

Huisarts Nico Tromp uit Tuitjenhorn pleegde in 2013 zelfmoord nadat hij was geschorst door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Aanleiding voor die schorsing was de dood van een patiënt die door Tromp werd behandeld. Hij heeft veel meer medicatie toegediend (onder meer morfine) dan gebruikelijk is.

Een co-assistent die daarbij aanwezig was trok aan de bel bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. De inspectie schakelde vervolgens het Openbaar Ministerie in. Het OM stelde een strafrechtelijk onderzoek in. Tromp werd verdacht van moord.

"U hebt mijn man, een huisarts met een vlekkeloze reputatie op het gebied van euthanasie en palliatieve sedatie, als pleger van een levensdelict weggezet", aldus Anneke Tromp.

Rapport

De brief, die morgen in de krant staat, is ook gericht aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het Openbaar Ministerie en het AMC. De minister heeft Anneke Tromp uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, maar dat heeft zij volgens NRC Handelsblad afgewezen.

De weduwe reageert met de brief op een twee weken geleden gepresenteerd rapport. Daarin staat dat de inspectie en het OM in het algemeen correct hebben gehandeld. Wel had er volgens de samenstellers van het rapport beter moeten worden samengewerkt tussen de verschillende instanties.

Minister Schippers heeft de open brief van de weduwe nog niet ontvangen. In een reactie zegt de minister dat het kabinet de aanbevelingen van de commissie-Bleichrodt, die onderzoek deed naar het handelen van de instanties, heeft overgenomen om zo lessen te trekken voor de toekomst.

Vanavond is er in Tuitjenhorn een stille tocht voor de huisarts.

Vrijdag 17 April 2015 - 12:27:15 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Advocaten verontrust na brief over MIVDDe Volkskrant - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam start een opsporingsonderzoek naar de taxidienst Uber. Het bedrijf wordt verdacht van het organiseren van illegaal personenvervoer, maakte het OM vandaag bekend.
Vrijdag 17 April 2015 - 12:14:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Voortman en Van Miltenburg hebben het bijgelegdNRC Handelsblad - Binnenland

Lokale VVD-bestuurders zijn het oneens met hun partijtop over de kwestie bed-bad-en-brood, zo blijkt uit een rondgang van NRC Handelsblad langs de twintig grootste gemeenten. De meeste burgemeesters en wethouders van de VVD vinden dat uitgeprocedeerde asielzoekers wél recht hebben op een dak boven hun hoofd, ook als ze niet terug kunnen of willen naar hun land van herkomst.
Vrijdag 17 April 2015 - 12:11:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lokale VVD’ers: wél bed-bad-brood - coalitie hervat spoedoverlegNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie verdenkt juwelierszaak Schaap en Citroen, een leidinggevende van het bedrijf en een Amsterdamse horlogehandelaar van belastingfraude met exclusieve horloges. Dit bevestigen betrokkenen aan NRC Handelsblad. Schaap en Citroen heeft vestigingen in acht steden.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:51:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eis levenslang voor maffiahuurmoorden in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

De Italiaanse justitie heeft levenslang geëist tegen een huurmoordenaar die in 2002 in Nederland vier moorden voor de maffia zou hebben gepleegd.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:43:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Justitie verdenkt juwelier Schaap en Citroen van fraudeNRC Handelsblad - Binnenland

In Nederlandse moskeeën groeit de invloed van het salafisme, een ultraorthodoxe stroming binnen de islam. Gemeenten, politie en landelijke overheden hebben vorig jaar tientallen meldingen binnengekregen uit moskeeën over salafisten die invloed proberen te verwerven.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:37:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Invloed ultraorthodoxe moslims in moskee groeitNRC Handelsblad - Binnenland

Het gesprek tussen Tweede Kamerlid Linda Voortman en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg is vrijdagochtend na ruim anderhalf uur afgebroken. Het gesprek gaat later verder, aldus het Kamerlid van GroenLinks.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:36:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Justitie start onderzoek naar UberDe Volkskrant - Binnenland

Nederlandse musea hebben in 2013 veel meer bezoekers ontvangen dan in 2011, maar deze stijging komt vrijwel geheel op het conto van de grote musea. Bij de kleine en middelgrote musea zijn de bezoekersaantallen in die twee jaar niet of nauwelijks gestegen. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Forse groei museumbezoek te danken aan grote museaDe Volkskrant - Binnenland

De top van de regeringscoalitie van VVD en PvdA zit sinds 12.15 uur weer bijeen voor overleg over de vraag of Nederland illegalen basisopvang moet bieden of niet. De twee regeringspartijen praten sinds dinsdagavond over de kwestie. Verscheidene ministers spraken vandaag na de wekelijkse ministerraad vertrouwen uit in een goede afloop van het coalitieoverleg over de opvang van illegalen.
Vrijdag 17 April 2015 - 11:23:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie onderzoekt verband Albanese liquidatiesNOS Nieuws - Binnenland

De politie houdt er rekening mee dat de liquidatie vorige week in Ridderkerk verband houdt met de liquidatie van twee Albanese broers in Rotterdam. Vandaag werd bekend dat het slachtoffer in Ridderkerk de 33-jarige Albanees Ilirjan Sula is.

Volgens bronnen van de NOS was hij een bekende van de twee broers Florence en Glevis Tola. Zij werden in januari vermoord aangetroffen in een pand in Oud-IJsselmonde. Een derde Albanees werd gewond op straat gevonden. De politie ging direct al uit van een afrekening onder criminelen.

Sula werd 6 april in een auto op het Seringenplantsoen doodgeschoten. Volgens bronnen zijn de liquidaties het gevolg van een machtsstrijd tussen twee groepen Albanese criminelen in Rotterdam-zuid.

Vrijdag 17 April 2015 - 11:01:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Gesprek Voortman en Van Miltenburg later verderNRC Handelsblad - Binnenland

"Mijn man, huisarts Nico Tromp, is ten onder gegaan aan het geweld van onder uw verantwoordelijkheid werkende instanties." Dit schrijft Anneke Tromp, de weduwe van de huisarts, in een open brief aan minister Schippers (VVD, Zorg), de Inspectie voor de Gezondheidszorg, het Openbaar Ministerie en ziekenhuis AMC, die NRC Handelsblad morgen publiceert.
Vrijdag 17 April 2015 - 10:21:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fusies ziekenhuizen: hogere prijzen, slechtere bereikbaarheidRTL Nieuws - Binnenland

De laatste jaren zijn er heel wat ziekenhuisfusies geweest, en dat heeft niet alleen positieve effecten gehad. Zo hebben ze geleid tot flinke prijsstijgingen in de zorg en slechtere bereikbaarheid van ziekenhuizen in de regio.
Vrijdag 17 April 2015 - 10:01:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

15.000 euro boete voor dodelijk Amsterdams paaltjeRTL Nieuws - Binnenland

De gemeente Amsterdam moet 15.000 euro betalen omdat zij aansprakelijk is voor een dodelijk ongeval op de Veemkade in de hoofdstad. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De gemeente heeft de strafbeschikking aanvaard.
Vrijdag 17 April 2015 - 09:36:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rustig, droog lenteweer, vanmiddag zonRTL Nieuws - Binnenland

RTL-weervrouw Nicolien Kroon verwacht voor vandaag rustig droog lenteweer. De noordelijke helft van het land ziet vanmiddag nog flink wat zon. Morgen wordt het overal zonnig en ook daarna krijgen we rustig lenteweer.
Vrijdag 17 April 2015 - 08:38:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Wat weten we over illegalen in Nederland? RTL Nieuws - Binnenland

VVD en PvdA zijn in een politieke crisis beland over de opvang van illegalen. Hoeveel asielzoekers zijn er en hoe komen ze in Nederland terrecht? Vijf vragen.
Vrijdag 17 April 2015 - 07:26:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nachtelijke actie huisartsen tegen zorgverzekeraarsRTL Nieuws - Binnenland

Nachtelijk protest in Zeist tegen de zorgverzekeraars. Boze huisartsen vinden dat die te veel macht hebben en dat zou slecht zijn voor de kwaliteit van de zorg.
Vrijdag 17 April 2015 - 07:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Weduwe huisarts Tromp haalt in open brief uit naar ministerNRC Handelsblad - Binnenland

De al weken aanhoudende acties van de politiebonden voor een betere CAO voor de politie (3,3 procent meer salaris) leidt tot steeds hoger oplopende ruzies binnen de Nationale Politie.
Vrijdag 17 April 2015 - 07:00:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kinderombudsman: Jeugdhulp een grote proeftuinRTL Nieuws - Binnenland

Kinderombudsman Marc Dullaert maakt zich grote zorgen over de jeugdhulpverlening. Hij is bang dat kinderen die hulp nodig hebben niet tijdig in beeld komen bij de instanties.
Vrijdag 17 April 2015 - 05:50:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man die huis dreigde op te blazen aangehoudenRTL Nieuws - Binnenland

De verwarde man die eerder vannacht zijn huis dreigde op te blazen, is aangehouden.
Vrijdag 17 April 2015 - 01:45:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Meer huizen ontruimd om dreiging NieuwerkerkRTL Nieuws - Binnenland

De politie ontruimt in Nieuwerkerk aan den IJssel nog eens 21 woningen, omdat een man dreigt zijn huis aan de Koningin Emmahof op te blazen met gas.
Vrijdag 17 April 2015 - 00:46:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Onderzoek op rampplek MH17 hervatRTL Nieuws - Binnenland

Maandenlang was het óf te gevaarlijk, óf te koud. Maar nu kan het weer: het onderzoek naar de ramp met de MH17 in Oekraïne is hervat.
Vrijdag 17 April 2015 - 00:22:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man dreigt huis op te blazenRTL Nieuws - Binnenland

Een man in Nieuwerkerk aan den IJssel dreigt zijn huis op te blazen. De bewoner heeft zijn gaskraan opengezet. De politie probeert contact met hem te krijgen.
Donderdag 16 April 2015 - 22:44:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Steeds hoger oplopende ruzies binnen de Nationale PolitieNRC Handelsblad - Binnenland

De jeugdzorg is "één grote proeftuin" geworden na de decentralisatie naar gemeenten van begin dit jaar. Dat schrijft Kinderombudsman Marc Dullaert in een vandaag verschenen rapport.
Donderdag 16 April 2015 - 22:12:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lezing omstreden hoogleraar op VU gaat niet doorRTL Nieuws - Binnenland

De lezing over de Armeense genocide die de Amerikaanse hoogleraar Justin McCarthy in de Vrije Universiteit Amsterdam zou geven, gaat niet door. Hij zou 24 april spreken op uitnodiging van de Turkse studentenvereniging Anatolia.
Donderdag 16 April 2015 - 21:57:17 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Na 4 jaar weer een AutoRAIRTL Nieuws - Binnenland

De crisis lijkt een beetje voorbij. Daarom, terug van weggeweest, de AutoRAI
Donderdag 16 April 2015 - 20:32:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

16-jarig meisje in Valkenburg werd niet gedwongen tot seksRTL Nieuws - Binnenland

Uit een nieuwe aanklacht blijkt dat het 16-jarige meisje dat met tientallen mannen seks had in een hotel in Valkenburg niet gedwongen werd.
Donderdag 16 April 2015 - 20:17:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Hoe gaan andere landen om met bed, bad en brood?RTL Nieuws - Binnenland

De discussie rond de opvang van illegale vreemdelingen is weer terug. De Raad van Europa liet het aan Nederland zelf over of uitgeprocedeerde vluchtelingen bed, bad en brood krijgen. De PvdA is voor, de VVD is tegen. Hoe gaan andere landen in Europa hiermee om?
Donderdag 16 April 2015 - 20:02:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederlander kan zonder visum 143 landen inRTL Nieuws - Binnenland

Heb je een Nederlands paspoort, dan kun je 143 landen in zonder dat je voor vertrek een visum moet regelen. Daarmee staat Nederland in de top van de ranglijst.
Donderdag 16 April 2015 - 19:48:53 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Kinderombudsman kritisch over jeugdzorg na decentralisatieNRC Handelsblad - Binnenland

De eerste conferentiedag over cyberveiligheid zit er op. Naast veel gemeenplaatsen over veilig internet, de officiële aankondiging van een international bureau voor cyberveiligheid in Den Haag ook een spectaculaire lancering van een door hersenen bestuurde drone.
Donderdag 16 April 2015 - 18:36:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vrouw (48) verongelukt tijdens eerste motorrijlesRTL Nieuws - Binnenland

Een 48-jarige vrouw is overleden aan de gevolgen van een ongeluk tijdens haar eerste motorrijles. Het ongeval gebeurde vandaag op het terrein van een rijschool in Barneveld.
Donderdag 16 April 2015 - 18:21:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Opnieuw menselijke resten MH17 gevondenRTL Nieuws - Binnenland

Er zijn nieuwe menselijke resten gevonden op de plaats waar vlucht MH17 van Malaysia Airlines is neergestort. Ook zijn er weer gevonden sieraden overhandigd door de lokale bevolking.
Donderdag 16 April 2015 - 18:03:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Den Haag krijgt internationaal bureau cyberveiligheidNRC Handelsblad - Binnenland

Met de huidige middelen is het onrealistisch dat Nederland haar doelstelling van veertien procent duurzame energie in 2020 gaat halen. Het kabinet moet fors meer geld besteden voor windparken op zee. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer in een vandaag gepubliceerd rapport.
Donderdag 16 April 2015 - 17:56:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hoe goed ken jij de verkeersregels?RTL Nieuws - Binnenland

Ouders moeten hun kinderen de verkeersregels beter uitleggen, vindt Veilig Verkeer Nederland. Maar ken jij de regels wel goed genoeg? Doe de test.
Donderdag 16 April 2015 - 17:45:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rekenkamer: 12,8 miljard euro extra nodig voor windparken op zeeNRC Handelsblad - Binnenland

Leden van de internationale bergingsmissie hebben op de plek van de ramp met vlucht MH17 vandaag weer stoffelijke resten geborgen. De lokale bevolking bij het Oekraïense plaatsje Grabovo heeft de persoonlijke bezittingen die zij aantrof overhandigd aan de onderzoekers.
Donderdag 16 April 2015 - 17:22:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Taakstraf voor opzettelijk aanrijden jongensRTL Nieuws - Binnenland

Een 58-jarige vrouw die vorig jaar augustus in Sint Nicolaasga twee jongens opzettelijk aanreed, is veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Ook mag ze twee jaar niet autorijden.
Donderdag 16 April 2015 - 16:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Missie MH17 bergt weer menselijke restenNRC Handelsblad - Binnenland

Vorig jaar hebben 29.790 mensen asiel aangevraagd in Nederland, het grootste aantal in tien jaar tijd. In 2013 was dat nog 16.477, in 2005 5394.
Donderdag 16 April 2015 - 16:09:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grootste aantal asielzoekers in 10 jaar tijd, maar minder dan voorspeldNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep tegen Joep van den Nieuwenhuyzen en Willem Scholten respectievelijk vijf en 2,5 jaar cel geëist. De eisen tegen Scholten en Van den Nieuwenhuizen zijn een half jaar lager dan eerdere eisen in de Rotterdamse rechtbank.
Donderdag 16 April 2015 - 15:59:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Ministerie van Defensie heeft zwarte lijst voor journalisten’NRC Handelsblad - Binnenland

Het Fries Museum heeft de BankGiro Loterij Museumprijs 2015 gewonnen. Met 40 procent van de publieksstemmen laat het Fries Museum de twee andere genomineerden, het Zeeuws Museum in Middelburg (32,3%) en het Amsterdam Museum (27,6%), achter zich.
Donderdag 16 April 2015 - 13:40:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fries Museum wint MuseumprijsNRC Handelsblad - Binnenland

Rotterdam is klaar voor een proef om gereguleerd wiet te telen. Zodra het wettelijk mogelijk is, kan in de Maasstad binnen afzienbare tijd gereguleerd wiet verbouwd worden. Dat maakte de gemeente Rotterdam vandaag bekend in een persbericht.
Donderdag 16 April 2015 - 13:25:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rotterdam klaar voor proef met gereguleerde wietteeltNRC Handelsblad - Binnenland

Een broeiend conflict tussen een groep protesterende huisartsen en de zorgverzekeraars dreigt vanaf vandaag te escaleren. De huisartsen roepen sympathiserende collega’s actief op om conceptcontracten met verzekeraars te weigeren.
Donderdag 16 April 2015 - 13:03:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Feller verzet huisartsen tegen verzekeraarsNRC Handelsblad - Binnenland

De politierechter in Breda heeft de 50-jarige Tekin K., die op Tweede Paasdag een hoofdconducteur bedreigde in de trein tussen Tilburg en Oisterwijk, veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf waarvan twee voorwaardelijk.
Donderdag 16 April 2015 - 12:58:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Celstraf van zes maanden voor bedreiger hoofdconducteurNRC Handelsblad - Binnenland

Toenmalig minister van Justitie Dries van Agt heeft de Tweede Kamer in 1977 "feitelijk onjuist geïnformeerd" over de beëindiging van de Molukse treinkaping bij De Punt. Dat zei minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur vandaag in de Tweede Kamer, bericht persbureau ANP.
Donderdag 16 April 2015 - 11:37:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van der Steur: Van Agt informeerde Kamer onjuist over kapingNRC Handelsblad - Binnenland

Als het gaat over wetgeving voor nieuwe technologieën loopt Europa zeker een jaar achter op de Verenigde Staten, zegt David Plouffe, de strategiedirecteur van taxi-app Uber.
Donderdag 16 April 2015 - 11:00:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Uber-topman: Europa loopt zeker een jaar achter op Verenigde StatenNRC Handelsblad - Binnenland

Fietsers en voetgangers krijgen meer ruimte in het centrum van Amsterdam. Dit gaat ten koste van het autoverkeer en parkeerplekken op straat. Dat blijkt uit plannen die verkeerswethouder Pieter Litjens (VVD) vanmorgen presenteerde.
Donderdag 16 April 2015 - 10:38:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Amsterdam geeft fietsers ruim baanNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rotterdamse college van B en W stemt unaniem in met het plan om in het Museumpark een open depotgebouw te bouwen voor Museum Boijmans Van Beuningen. In dit zogenoemde Collectiegebouw, waarin ook particulieren depotruimtes kunnen huren, wil de gemeente 35 miljoen euro investeren.
Donderdag 16 April 2015 - 09:52:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

College Rotterdam stemt in met Collectiegebouw in MuseumparkNRC Handelsblad - Binnenland

De hoofdverdachte in de Valkenburgse zedenzaak heeft het meisje van 16 met wie tientallen mannen betaalde seks hebben gehad niet daartoe gedwongen. Het Openbaar Ministerie heeft de aanklacht tegen hem flink afgezwakt meldt dagblad De Limburger.
Donderdag 16 April 2015 - 08:46:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aanklacht Valkenburgse zedenzaak afgezwaktNRC Handelsblad - Binnenland

Geneesmiddelen tegen ADHD, zoals Ritalin en Concerta, moeten minder vaak worden voorgeschreven. Dat schrijven jeugd- en kinderpsychiaters in een statement dat hun beroepsvereniging NVvP deze ochtend overhandigt aan staatssecretaris Van Rijn (VWS, PvdA).
Donderdag 16 April 2015 - 07:43:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jeugdpsychiaters: schrijf minder vaak Ritalin voorNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een aantal slagers wordt het veel goedkopere kalkoenvlees als lamsvlees verkocht. Dat ontdekte het tv-programma Keuringsdienst van Waarde (KRO) na een steekproef. Het programma kocht lamsvlees bij tien slagers, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan.
Donderdag 16 April 2015 - 07:11:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Keuringsdienst van Waarde: slagers verkopen kalkoenvlees als lamsvleesNRC Handelsblad - Binnenland

De VVD en PvdA hebben nog altijd geen akkoord bereikt over de manier waarop Nederland de opvang van illegalen moet regelen. Het overleg tussen de twee regeringspartijen werd vannacht om half vier afgebroken. Later vandaag praten de partijen opnieuw verder.
Donderdag 16 April 2015 - 07:05:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nog altijd geen akkoord over asielopvang, vandaag weer overlegNRC Handelsblad - Binnenland

Een derde van de inkt die in Nederland wordt gebruikt voor tatoeages bevat stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn. Meerdere importeurs en leveranciers hebben daar een waarschuwing of geldboete voor gekregen.
Woensdag 15 April 2015 - 22:59:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NVWA: tatoeages kunnen kankerverwekkende inkt bevattenNRC Handelsblad - Binnenland

De top van de regeringscoalitie heeft vandaag urenlang overleg gevoerd over de opvang van illegalen. Na intern overleg van de VVD en PvdA hebben beide partijen vanavond de gesprekken hervat in het Torentje van premier Mark Rutte.
Woensdag 15 April 2015 - 20:11:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overleg coalitie over opvang illegalen duurt voortNRC Handelsblad - Binnenland

Het presidium, het bestuur van de Tweede Kamer, betreurt de wijze waarop de reputatie van GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman de afgelopen maanden is geschaad. Dat schrijft het presidium in een brief aan Voortman, na urenlang beraad achter gesloten deuren.
Woensdag 15 April 2015 - 17:08:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van Miltenburg ‘ploetert voort’ - vervolggesprek nodig met VoortmanNRC Handelsblad - Binnenland

De groep van ongeveer zeventig uitgeprocedeerde asielzoekers die maandag na de ontruiming van de Vluchtgarage in Amsterdam op straat kwam te staan, neemt vanavond zijn intrek in het Vondelpark.
Woensdag 15 April 2015 - 14:43:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Uitgeprocedeerde asielzoekers ‘verhuizen’ naar VondelparkNRC Handelsblad - Binnenland

ING gaat een groep uitzendkrachten compenseren voor het mislopen van een ontslagvergoeding. De bank doet dat in samenwerking met de uitzendbureaus. ING maakte dit vandaag bekend, zo meldt ANP.
Woensdag 15 April 2015 - 13:39:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

ING compenseert ontslagen uitzendkrachtenNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA is voor het omkeren van de bewijslast bij schadegevallen na aardbevingen door gaswinning. Daarmee lijkt zich voor dit plan in de Tweede Kamer een meerderheid af te tekenen.
Woensdag 15 April 2015 - 13:23:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PvdA steunt omgekeerde bewijslast bij schade door gaswinningNRC Handelsblad - Binnenland

De top van beide coalitiepartijen voert in het Torentje overleg over wat het kabinet aanmoet met de opvang van illegale vreemdelingen. Hoe lang dat zou gaan duren, is onduidelijk.
Woensdag 15 April 2015 - 12:21:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onduidelijkheid over bed, bad en brood-verplichtingNRC Handelsblad - Binnenland

Het presidium van de Tweede Kamer is opnieuw bijeengekomen in de kamer van Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg om verder te spreken over het conflict tussen haar en Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks). De vraag is of Van Miltenburg de steun krijgt van haar partijgenoten van de VVD.
Woensdag 15 April 2015 - 11:35:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamerbestuur bijeen over conflict Van Miltenburg - ‘positie verzwakt’NRC Handelsblad - Binnenland

Vijf bezetters die zijn aangehouden bij de ontruiming van het Maagdenhuis zitten in vreemdelingendetentie, omdat hun identiteit nog niet vaststaat. De advocaten van de vijf zijn daarover ontstemd.
Woensdag 15 April 2015 - 10:41:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vijf bezetters Maagdenhuis in vreemdelingendetentieNRC Handelsblad - Binnenland

Leerlingen blijven minder vaak zitten en halen sneller hun diploma. Ook gaan iets minder jongeren naar het vwo, dat blijkt uit het jaarlijkse Onderwijsverslag dat de Onderwijsinspectie vandaag presenteert.
Woensdag 15 April 2015 - 10:23:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Leerlingen komen minder snel op een hoger niveauNRC Handelsblad - Binnenland

De vakbondsacties van politiepersoneel tijdens de internationale Cybertop de komende twee dagen in Den Haag morgen mogen niet doorgaan. Dat heeft de rechter zojuist bepaald in een door de politieleiding en Nederlandse staat aangespannen kort geding.
Woensdag 15 April 2015 - 10:21:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter verbiedt actie van politiebonden bij cybertopNRC Handelsblad - Binnenland

Vier ambtenaren van de gemeente Amsterdam worden verdacht van machtsmisbruik, diefstal en discriminatie. Het gaat om medewerkers die werkzaam waren bij een locatie in het Amsterdamse Bos waar uitkeringsgerechtigden bezig waren met hun re-integratie.
Woensdag 15 April 2015 - 08:49:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Machtsmisbruik bij vier ambtenaren AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

De groep UvA-docenten die het hebben gehad met het College van Bestuur (CvB) bestaat uit honderden, maar dat betekent niet dat alle docenten van de universiteit het oneens zijn met het huidige beleid. Negen hoogleraren zijn een petitie gestart waarmee ze het bestuur juist willen steunen.
Woensdag 15 April 2015 - 08:10:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Relschoppers in Zeeuwse Renesse waren hooligans Schalke 04NRC Handelsblad - Binnenland

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie, VVD) is niet van plan om de sluiting van de balies van het Juridisch Loket terug te draaien of tegen te gaan.
Dinsdag 14 April 2015 - 20:14:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dijkhoff gaat toch overleggen over sluiten balies Juridisch LoketNRC Handelsblad - Binnenland

De gaskraan in het gasveld onder de Groningse plaats Loppersum gaat per direct vrijwel helemaal dicht. Dat liet minister Henk Kamp van Economische Zaken vanavond aan het ANP weten. Hij geeft daarmee gehoor aan een uitspraak van de Raad van …

Dinsdag 14 April 2015 - 16:36:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamp: gaskraan Loppersum per direct bijna helemaal dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Het tentenkamp in Amsterdam-Zuid van een deel van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers die in de Vluchtgarage verbleef, wordt ontruimd door de politie.
Dinsdag 14 April 2015 - 16:30:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tentenkamp uitgeprocedeerde asielzoekers ontruimdNRC Handelsblad - Binnenland

De Turkse openbaar aanklager gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink. Dat kreeg de advocaat van Geerdink vandaag te horen. De stap is opmerkelijk aangezien het Turkse Openbaar Ministerie vorige week tijdens de zitting nog om vrijspraak vroeg.
Dinsdag 14 April 2015 - 16:01:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Turkse aanklager in beroep tegen vrijspraak journaliste GeerdinkNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Kamp (Economische Zaken, VVD) moet de gaskraan bij Loppersum volledig dichtdraaien nu de Raad van State heeft besloten dat er in en rond het Groningse dorpje geen gas meer mag worden gewonnen. Dat vinden coalitiepartijen VVD en PvdA, net als vrijwel alle andere partijen in de Tweede Kamer.
Dinsdag 14 April 2015 - 15:30:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer: gaskraan bij Loppersum moet nu echt volledig dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Discriminatie van moslimagenten binnen de politie is "onaanvaardbaar" en daarom gaat de top van de Nationale Politie dit verschijnsel "op alle mogelijke manieren aandacht geven". Dat zei minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur (VVD) vanmiddag in het wekelijkse Vragenuur op vragen van PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch.
Dinsdag 14 April 2015 - 14:02:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Minister belooft korpschef politie steun bij aanpak discriminatieNRC Handelsblad - Binnenland

De Raad van State zet voorlopig een streep door de gaswinning in en rond het Groningse Loppersum. Dat blijkt uit een voorlopige uitspraak van de de hoogste bestuursrechter in Nederland.
Dinsdag 14 April 2015 - 12:19:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Raad van State zet streep door gaswinning LoppersumNRC Handelsblad - Binnenland

Een kwart van de wijkverpleegkundigen vreest dat er "onvoldoende budget" is om cliënten de zorg te geven die ze nodig hebben. Daardoor kan er een gat ontstaan tussen de diagnose die de verpleegkundige stelt en de zorg die hij of zij kan leveren. Dat blijkt uit een enquête van de beroepsvereniging van verpleegkundigen en verzorgenden (V&VN).
Dinsdag 14 April 2015 - 10:22:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wetenschappers houden toch centrale rol in toekenning onderzoeksgeldNRC Handelsblad - Binnenland

Een deel van de groep uitgeprocedeerde asielzoekers afkomstig uit de Vluchtgarage hebben de nacht doorgebracht in een provisorisch tentenkamp in Amsterdam. Dat meldt persbureau ANP.
Maandag 13 April 2015 - 23:03:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Deel vluchtelingen Amsterdam slaapt in tentenNRC Handelsblad - Binnenland

Tweede Kamerlid Linda Voortman (GroenLinks) wil uitleg over de rol die Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg (VVD) en het bestuur van de Tweede Kamer hebben gespeeld bij een affaire rond Voortman afgelopen zomer. Ze zet vraagtekens bij de besluitvorming die ertoe leidde dat justitie een onderzoek tegen haar instelde wegens het het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale Ombudsman.
Maandag 13 April 2015 - 22:16:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voortman wil opheldering over affaire rond lek OmbudsmanNRC Handelsblad - Binnenland

De Tegel voor het beste nieuwsverhaal van vorig jaar gaat naar NRC-journalisten Joep Dohmen en Jeroen Wester. Hun reeks artikelen over de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) werd uit drie nominaties gekozen door de jury.
Maandag 13 April 2015 - 18:31:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Tegels’ voor NZa-nieuws NRC en verslaggeving over ebolaNRC Handelsblad - Binnenland

PVV-leider Geert Wilders heeft zojuist een menigte toegesproken bij een bijeenkomst van de anti-islamitische beweging Pegida in de Duitse stad Dresden. De Nederlandse politicus zei daarbij dat "onze cultuur de beste cultuur" is. Wilders was eregast van de manifestatie. Zijn komst bracht ook een tegendemonstratie teweeg.
Maandag 13 April 2015 - 18:09:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wilders spreekt menigte bij Pegida-bijeenkomst toeNRC Handelsblad - Binnenland

Op een protestmars in Amsterdam zijn vanmiddag zo’n duizend studenten en docenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) afgekomen. Onderweg van het faculteitsgebouw aan de Roetersstraat naar de Binnengasthuisstraat riepen ze het bestuur van de UvA op terug te treden. …

Maandag 13 April 2015 - 16:38:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tot vier jaar geëist tegen verdachten van toeslagenfraudeNRC Handelsblad - Binnenland

De man die wordt verdacht van vier verkrachtingen in Utrecht, Gerard T., blijft zwijgen en wil niet meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Dat is vandaag gebleken tijdens een pro-formazitting in de rechtbank, tijdens welke werd besloten dat het voorarrest van de 52-jarige T. uit Nieuwegein tot 1 juni wordt verlengd.
Maandag 13 April 2015 - 13:20:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voorarrest verdachte Utrechtse verkrachtingen verlengd tot juniNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse journaliste Fréderike Geerdink is vandaag door de rechtbank in Turkije vrijgesproken. Geerdink werd "propaganda voor een terroristische organisatie" ten laste gelegd.
Maandag 13 April 2015 - 12:42:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Journaliste Geerdink vrijgesproken door Turkse rechtbankNRC Handelsblad - Binnenland

De Universiteit van Amsterdam wil volgend jaar 16,5 miljoen euro bezuinigen om de kosten van ambitieuze nieuwbouwplannen buiten de binnenstad het centrum te betalen. Vooral bij de faculteiten Geesteswetenschappen en Rechtsgeleerdheid leidt dit tot financiële problemen.
Maandag 13 April 2015 - 09:41:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bestuur UvA verder onder druk na aankondiging bezuinigingenNRC Handelsblad - Binnenland

Een grote groep asielzoekers is vanochtend vertrokken uit de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost. De politie is daarbij aanwezig en vrijwilligers helpen de vluchtelingen met het bij elkaar zoeken van hun spullen.
Maandag 13 April 2015 - 08:54:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asielzoekers verlaten Vluchtgarage Amsterdam, vandaag ontruimdNRC Handelsblad - Binnenland

De overheid heeft het leengedrag van studenten de afgelopen jaren beïnvloed met nudging. Uit onderzoek blijkt dat het duwtje in de goede richting werkt. Zo is het aantal studenten dat na de prestatiebeursn nog maximaal leent, gedaald van 68 naar 11 procent.
Maandag 13 April 2015 - 08:51:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Flinke daling studenten die maximaal lenenNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PvdA) gaat toch door met haar database van vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties. Ze heeft daarmee lak aan de Tweede Kamer die eist dat de lijst verdwijnt.
Maandag 13 April 2015 - 07:43:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bussemaker gaat door met database topvrouwenNRC Handelsblad - Binnenland

Steeds meer ouderen vereenzamen, leven ongezond en krijgen zowel onvoldoende thuiszorg als te weinig mantelzorg. Dat beeld schetsen huisartsen en wijkverpleegkundigen. Driekwart van de 320 ondervraagde artsen vindt de zorg thuis onvoldoende.
Maandag 13 April 2015 - 07:03:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Ouderen krijgen thuis onvoldoende zorg’NRC Handelsblad - Binnenland

383 hoogleraren en docenten van de Universiteit van Amsterdam willen dat het College van Bestuur (CvB) opstapt na de ontruiming van het Maagdenhuis door de ME afgelopen zaterdag. Dat schrijven zij vanochtend in een opiniestuk in nrc.next. De leraren noemen de actie de zoveelste "bestuurlijke blunder" van het CvB.
Zondag 12 April 2015 - 20:28:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

UvA-docenten willen dat College van Bestuur opstaptNRC Handelsblad - Binnenland

Een groep docenten en studenten van de Universiteit van Amsterdam (UvA) demonstreert morgen voor meer democratie op de UvA. Deelnemers kregen de oproep allemaal in nette kleding te komen. Hoogleraren komen waarschijnlijk in toga, schrijft persbureau ANP.
Zondag 12 April 2015 - 08:35:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Docenten UvA plannen voor morgen een ludieke demonstratieNRC Handelsblad - Binnenland

De ontmoeting gisteren tussen de Amerikaanse president Obama en zijn Cubaanse collega Raúl Castro is "een belangrijke stap richting normale verhoudingen" tussen de twee voormalige aartsvijanden en vormt een kans voor de regio. Dat heeft premier Mark Rutte vannacht gezegd, nadat hij zelf ook met Castro had gesproken.
Zondag 12 April 2015 - 08:07:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte noemt ontmoeting Obama en Castro “belangrijke stap”NRC Handelsblad - Binnenland

Na een massale vechtpartij in het centrum van de Zeeuwse badplaats Renesse zijn vannacht ongeveer 75 Duitsers afgevoerd. Veertien mensen zitten nog vast, de rest is teruggestuurd naar hun woonplaats Gelsenkirchen. Dat meldt de politie.
Zondag 12 April 2015 - 07:46:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nog 14 Duitsers vast na massale vechtpartij RenesseNRC Handelsblad - Binnenland

In de Markthal in Rotterdam is vannacht een flinke waterlekkage ontstaan. Het water is ook terechtgekomen in winkels en elektraruimtes, maar de schade valt mee.
Zaterdag 11 April 2015 - 22:52:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Waterschade na lekkage in Markthal RotterdamNRC Handelsblad - Binnenland

PSV moet het titelfeest nog even uitstellen, want Ajax won vanavond met 2-0 van Heracles Almelo. Kolbeinn Sigthórsson opende de score in de blessuretijd.
Zaterdag 11 April 2015 - 16:07:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eredivisie: PSV moet titelfeest uitstellen, Ajax wint met 2-0NRC Handelsblad - Binnenland

Schrijfster Bette Westera en illustrator Sylvia Weve zijn de winnaars van de Woutertje Pieterse Prijs voor het beste kinderboek van 2014. Zij ontvingen de prijs, ter waarde van 15.000 euro, zojuist voor hun gezamenlijke boek Doodgewoon.
Zaterdag 11 April 2015 - 10:53:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Woutertje Pieterse Prijs voor ‘groots’ kinderboek DoodgewoonNRC Handelsblad - Binnenland

De Mobiele Eenheid (ME) heeft het Maagdenhuis ontruimd. Dat hebben de bezetters laten weten. Negen mensen zijn aangehouden. De driehoek van gemeente, politie en het OM besloot eerder op de ochtend tot actie over te gaan. Een aantal studenten protesteert nog op het plein voor de ingang van het gebouw.
Zaterdag 11 April 2015 - 07:23:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

ME heeft Maagdenhuis ontruimd, negen aanhoudingen verrichtNRC Handelsblad - Binnenland

Onderzoekers zijn niet te spreken over hoe hun publicaties over wietteelt door hun opdrachtgever, veelal het ministerie van Veiligheid en Justitie, zijn gepresenteerd. Dat leert een rondgang langs wetenschappers en onderzoekers.
Zaterdag 11 April 2015 - 06:30:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Minister verdraaide feiten over wietteelt’NRC Handelsblad - Binnenland

Binnen de Nationale Politie worden moslimagenten door collega’s uitgesloten, gekleineerd en zonder respect behandeld. Dat schreef korpschef Gerard Bouman op 26 februari in een bezorgd en zeer kritisch intern blog over de sfeer in het korps in de weken na de terreuraanslag in Parijs van begin januari.
Vrijdag 10 April 2015 - 20:09:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Korpschef: moslimagenten door collega’s uitgesloten en gekleineerdNRC Handelsblad - Binnenland

De bezetters van het Maagdenhuis moeten om middernacht hun biezen hebben gepakt. De deurwaarder heeft dat om 20.00 uur meegedeeld aan de studenten, meldt persbureau ANP. De studenten lieten vlak daarvoor echter al weten dat ze vasthouden aan hun vertrek op maandag. Als er tot ontruiming wordt overgaan, vindt die waarschijnlijk zaterdag overdag plaats.
Vrijdag 10 April 2015 - 19:59:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bezetters Maagdenhuis moeten om middernacht weg, maar ze gaan nietNRC Handelsblad - Binnenland

De onafhankelijke commissie die onderzoek gaat doen naar de zaak waarover minister Ivo Opstelten en zijn staatssecretaris Fred Teeven vielen, wordt geleid door oud-ombudsman Marten Oosting. Het rapport moet eind dit jaar klaar zijn, schrijft minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie vandaag aan de Tweede Kamer.
Vrijdag 10 April 2015 - 18:28:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ex-ombudsman leidt onderzoek naar Teeven-dealNRC Handelsblad - Binnenland

De Utrechtse serieverkrachter wordt in vier zaken vervolgd. Dat is er één meer dan in het najaar tijdens de pro-formazitting was gemeld. De definitieve tenlastelegging werd vandaag door het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.
Vrijdag 10 April 2015 - 17:30:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Utrechtse serieverkrachter in één extra zaak vervolgdNRC Handelsblad - Binnenland

In het voormalige Duitse concentratiekamp Bergen-Belsen is recentelijk een nieuw massagraf ontdekt. Het graf van zo’n 4 meter breed en 16 meter lang werd door Nederlandse onderzoekers ontdekt. Ze kwamen de plek op het spoor door de verklaringen van ex-gevangenen van het kamp, zo meldt Nieuwsuur vanmiddag.
Vrijdag 10 April 2015 - 16:50:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuw massagraf ontdekt in Duits concentratiekamp Bergen-BelsenNRC Handelsblad - Binnenland

De Universiteit van Amsterdam (UvA) mag het door studenten bezette Maagdenhuis ontruimen. Dat heeft de rechter in Amsterdam vanmiddag bepaald, meldt persbureau ANP. De rechter heeft ook een dwangsom opgelegd om de studenten het pand per direct te laten verlaten.
Vrijdag 10 April 2015 - 13:20:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter: UvA mag Maagdenhuis ontruimenNRC Handelsblad - Binnenland

De juwelier Willy S. heeft honderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor verboden wapenbezit. Toen de juwelier uit Deurne vorig jaar werd aangevallen door twee mannen schoot zijn vrouw beide aanvallers dood met een niet geregistreerd wapen.
Vrijdag 10 April 2015 - 13:01:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Juwelier Deurne krijgt honderd uur werkstraf voor wapenbezitNRC Handelsblad - Binnenland

Prominente PvdA’ers en GroenLinksers pleiten vandaag in NRC Handelsblad voor linkse machtsvorming. "De linkse partijen moeten gaan samenwerken”, zegt PvdA-voorzitter Hans Spekman.
Vrijdag 10 April 2015 - 12:38:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Spekman en Halsema: snel linkse samenwerkingNRC Handelsblad - Binnenland

De van belastingfraude verdachte advocaat-generaal voor fraudeaanpak Matthieu van S. T. heeft twee weken na zijn aanstelling in 2010 een bedrijf opgericht om een restaurant in Hilversum te exploiteren.
Vrijdag 10 April 2015 - 12:16:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verdachte advocaat-generaal had zijn restaurant moeten meldenNRC Handelsblad - Binnenland

Plastisch chirurgen zullen voortaan een borstimplantatenregister bijhouden met nauwkeurige informatie over borstreconstructies en -vergrotingen die ze uitvoeren. De Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) ondertekent vandaag afspraken met alle fabrikanten en leveranciers van borstimplantaten in Nederland.
Vrijdag 10 April 2015 - 11:16:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Borstprotheses nu te tracerenNRC Handelsblad - Binnenland

Scholen zouden meer kunnen doen om het aantal zittenblijvers te verminderen of om zittenblijvers te voorkomen, concludeert de Inspectie van het Onderwijs in een vandaag verschenen rapport over het voortgezet onderwijs.
Vrijdag 10 April 2015 - 10:55:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Inspectie: scholen kunnen meer doen om zittenblijven te voorkomenNRC Handelsblad - Binnenland

De zestienjarige Anthony D. uit Rijswijk, die in oktober in Voorburg een klasgenoot doodstak na een ruzie, zou twintig maanden celstraf en jeugd-tbs moeten krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag geëist.
Vrijdag 10 April 2015 - 09:04:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eis 20 maanden cel en jeugd-tbs voor Anthony D.NRC Handelsblad - Binnenland

De opleiding van piloten bij defensie die vanaf de grond Scaneagle-drones besturen was lange tijd "inadequaat". Zo was er geen aandacht voor het reageren op twee calamiteiten tegelijk. Dit staat in een onderzoek dat defensie begin dit jaar afrondde naar een Scaneagle-crash in de Indische Oceaan.
Donderdag 9 April 2015 - 20:41:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Drone-piloten niet goed opgeleidNRC Handelsblad - Binnenland

De NS is het eens geworden met de spoorvakbonden en de OR over maatregelen die de agressie in de treinen tegen moet gaan. Zo wordt de dubbele ‘bemensing’ uitgebreid op NS-treinen waar agressie meer dan gemiddeld voorkomt.
Donderdag 9 April 2015 - 18:52:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Akkoord over maatregelen tegen treingeweldNRC Handelsblad - Binnenland

Ruim honderd prostituees en sympathisanten protesteren in Amsterdam tegen de sluiting van raambordelen door de gemeente. Vanaf het Oudekerksplein op de Wallen vertrokken ze naar het stadhuis, om burgemeester Eberhard van der Laan een petitie aan te bieden.

Onder de …

Donderdag 9 April 2015 - 18:50:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Prostituees protesteren tegen sluiting raambordelen in AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

In het kader van een al vier jaar lopend grootschalig onderzoek naar het witwassen van drugsgeld, hennephandel en belastingfraude heeft de Brabantse politie vanmiddag op Schiphol een 60-jarige in Luxemburg kantoorhoudende advocaat aangehouden.
Donderdag 9 April 2015 - 18:49:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Advocaat aangehouden voor helpen wegsluizen hasjgeldNRC Handelsblad - Binnenland

In hun strijd voor een betere cao hebben de politiebonden vandaag een stevig dreigement geuit. Als er voor maandag geen voorstel voor een betere arbeidsovereenkomst op tafel ligt, dan gaat het politiepersoneel staken tijdens de grote, internationale cyberconferentie in Den Haag van volgende week.
Donderdag 9 April 2015 - 18:32:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie dreigt met staken tijdens grote cyberconferentie in Den HaagNRC Handelsblad - Binnenland

Sjaak Rijke, de Nederlander die maandag werd bevrijd na ruim drie jaar te zijn gegijzeld in Mali, heeft tijdens zijn gevangenschap zware fysieke en mentale ontberingen moeten doorstaan. Dat schrijft Rijke in een verklaring. Hij noemde de bevrijding door Franse elitetroepen een "hectisch en angstig moment".
Donderdag 9 April 2015 - 15:09:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Sjaak Rijke: gedachte aan familie hield mij mentaal op de beenNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse militaire missie in Irak verschuift van het bombarderen van duidelijke doelwitten van Islamitische Staat (IS) naar het geven van luchtsteun aan Irakeese en Koerdische grondtroepen. Dat zei generaal Tom Middendorp, de commandant der strijdkrachten, vanmiddag op een persconferentie.
Donderdag 9 April 2015 - 14:42:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse F16’s geven steeds meer luchtsteun in IrakNRC Handelsblad - Binnenland

De Vluchtgarage in Amsterdam wordt maandagochtend om 9:00 uur ontruimd, dat heeft burgemeester Van der Laan vandaag in de raadsvergadering bekendgemaakt. De bewoners hebben vandaag een brief ontvangen van de burgemeester waarin ze gevraagd wordt hun spullen te pakken en de Vluchtgarage te verlaten.
Donderdag 9 April 2015 - 13:20:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bewoners Vluchtgarage moeten spullen pakkenNRC Handelsblad - Binnenland

Verruiming van de mogelijkheid om lokale belastingen te heffen raakt de portemonnee van de burger niet of nauwelijks. Op termijn kan het leiden tot 15.000 extra banen. Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) vandaag.
Donderdag 9 April 2015 - 13:10:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

CPB: gemeentes belasting laten heffen kost de burger niets extraNRC Handelsblad - Binnenland

De SP rukt op in het regionale bestuur. Als alle lopende formatiegesprekken slagen, doet de partij straks mee in zes van de twaalf provincies – een verdrievoudiging ten opzichte van vier jaar geleden. Dat blijkt uit een inventarisatie door NRC Handelsblad van de coalitieonderhandelingen.
Donderdag 9 April 2015 - 13:00:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

SP rukt ook op in bestuur van provincies, CDA doet overal meeNRC Handelsblad - Binnenland

Broers en zussen van lichamelijk of geestelijk gehandicapten worden vaak genegeerd door de hulpverleners die bij hen over de vloer komen. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Nederlands Jeugdinstituut vandaag presenteert.
Donderdag 9 April 2015 - 10:27:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek: hulpverleners negeren broers en zussen van gehandicapten vaakNRC Handelsblad - Binnenland

De man die vanochtend dreigde een appartement aan de Nigerdreef in Utrecht op te blazen is zijn woning uitgekomen. De man is afgevoerd met een ambulance.
Donderdag 9 April 2015 - 10:08:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Enise B. in hoger beroep tegen vonnis in zaak crimineel duoNu.nl - Binnenland

Enise B. gaat definitief in hoger beroep tegen het vonnis dat de rechtbank in Assen haar heeft opgelegd. Dat bevestigt haar advocaat Peter Plasman vrijdag.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

VVD en PvdA praten weer over opvang illegalenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man die dreigde flatwoning op te blazen in Utrecht is uit woningNRC Handelsblad - Binnenland

Vanmorgen kwam de Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet en de hoogste bestuursrechter, met zijn jaarlijkse beschouwing over de stand van de Nederlandse samenleving en de rol van de politiek daarin. Er vallen vier waarschuwingen in te lezen aan kabinet en Tweede Kamer.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Donner spoort kabinet aan tot verder hervormenNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Explosie in woning blijkt klapband van busAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.