Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Een zilveren schatkist zonder slot: nieuwe depot Boijmans opent (even) de deurenDe Volkskrant - Binnenland

Terwijl in Nederland wordt gewaarschuwd voor een tweede coronagolf, zitten mensen aan de andere kant van de oceaan nog middenin de eerste. Correspondent Joost de Vries vertelt vanuit Mexico hoe het leven er in Latijns-Amerika uitziet.
Woensdag 23 September 2020 - 08:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Schildpad van 2,5 meter gespot in NederlandNOS Nieuws - Binnenland

In de Oosterschelde in de provincie Zeeland hebben agenten een schildpad gespot van 2,5 meter! Het gebeurt bijna nooit dat zulke grote schildpadden in Nederland gezien worden.

De lederschildpad hoort thuis in de Atlantische Oceaan. Af en toe wordt hij ook gezien in de Noordzee.

Kwallen

Volgens een deskundige kan de schildpad hier prima leven. Hij is gezond en er is genoeg eten voor hem, zoals kwallen.

Zo lang het goed gaat met het dier, moet iedereen hem met rust laten.

Woensdag 23 September 2020 - 08:42:21 - NOS Nieuws - Binnenland
 

RIVM: Fors meer ouderen positief getest (816), veelal door jongeren besmetNu.nl - Binnenland

Het aantal zeventigplussers dat positief op het coronavirus test, is in de afgelopen week bijna verdubbeld ten opzichte van de voorgaande week. In totaal ging het om 816 positief geteste ouderen, waar het in eerdere weken nog om 433 en 253 zeventigplussers ging. Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) laat aan NU.nl weten dat velen van hen worden besmet door jongeren.
Woensdag 23 September 2020 - 08:33:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Minder woninginbraken: zo zit het in jouw gemeenteAD - Binnenland

In Enschede is afgelopen nacht opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Het is de 39ste autobrand dit jaar in Enschede. De politie gaat opnieuw uit van brandstichting.
Woensdag 23 September 2020 - 07:27:00 - AD - Binnenland
 

Tom Dumoulin gaat toch naar WK WielrennenNOS Nieuws - Binnenland

Wielrenner Tom Dumoulin gaat toch naar het WK Wielrennen in Italië. Hij wist eerst nog niet zeker of hij ging, omdat hij pas net klaar is met de Tour de France.

Bij de Tour fietsen de wielrenners drie weken door Frankrijk en dat is behoorlijk vermoeiend. Toch wil Dumoulin meedoen met het WK. Hij zegt dat dat hij goed herstelt.

Annemiek van Vleuten

Wielrenster Annemiek van Vleuten gaat ook naar het WK. Dat is opvallend, want ze vorige week brak ze bij een val haar pols. Van Vleuten heeft nu geprobeerd of ze kan fietsen met een brace om haar arm.

Dat gaat best goed en daarom denkt ze dat ze toch mee kan doen met de wedstrijd op zaterdag.

Woensdag 23 September 2020 - 07:12:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Er is vandaag extra aandacht voor kraanwaterNOS Nieuws - Binnenland

Het is Nationale Kraanwaterdag. Op veel basisscholen in Nederland drinken kinderen vandaag op school alleen water uit de kraan en geen zoete drankjes. Wij hebben drie vragen en antwoorden over kraanwater voor je!

Ook zijn we benieuwd of jij water lekker vindt om te drinken. Reageer op onze stelling!

Woensdag 23 September 2020 - 07:00:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Weer is het raak in Enschede: 39ste auto gaat in vlammen opAD - Binnenland

Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt, op basis van een raming, dat de economie in het tweede kwartaal met 8,5 procent gekrompen is ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar. Er werd minder geïnvesteerd en consumenten gaven minder uit. De overheid daarentegen gaf het eerste halfjaar bijna 15 miljard euro meer uit dan er binnenkwam. Dat geld ging voornamelijk naar de maatregelen om de economie tijdens de coronacrisis te steunen. Het overheidstekort liep mede daardoor op tot 442 miljard euro.
Woensdag 23 September 2020 - 07:00:00 - AD - Binnenland
 

Economie hard geraakt door coronacrisis: overheidstekort loopt fors opAD - Binnenland

Nu feesten en borrels met meer dan vijftig personen niet meer mogen in zes veiligheidsregio’s, worden die partijen verplaatst naar regio’s waar dat wél mag. Het blijkt vrij eenvoudig om voor een bruiloft of familiefeest uit te wijken naar een locatie buiten de Randstad.
Woensdag 23 September 2020 - 07:00:00 - AD - Binnenland
 

Remedie voor gebrekkige leesvaardigheid basisscholen: lezen, lezen, lezen NOS Nieuws - Binnenland

De leesvaardigheid van Nederlandse basisschoolleerlingen neemt af en dat baart deskundigen grote zorgen. Als een kind niet kan lezen, begrijpt het de rest van de opdrachten ook niet, zeggen zij. De oplossing? Lezen, lezen, en nog eens lezen. Maar is daar nog wel genoeg aandacht voor op basisscholen?

"De laatste jaren is de aandacht voor lezen te veel verdrongen door andere zaken", zegt Anna Bosman, hoogleraar orthopedagogiek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Scholen zijn de afgelopen jaren ook tijd gaan inruimen voor bijvoorbeeld lessen over burgerschap, duurzaamheid en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Scholen moeten het anders indelen, vindt Bosman. "In groep 3 en 4 moet de basis van lezen, spellen en rekenen gelegd worden. Dat is de basis voor al het andere. Besteed aandacht aan bijvoorbeeld burgerschap en duurzaamheid in themaonderwijs nadat kinderen kunnen lezen, niet als apart vak."

De beschikbare tijd anders indelen, is precies wat lerares Harmien van Elp heeft gedaan. Op haar basisschool de Windwijzer in Almere gooide ze anderhalf jaar geleden het roer om. "De scores voor ons leesonderwijs zakten naar beneden. En dus moet je goed nadenken of wat je doet wel effectief is. Een kind een boek geven en zeggen: ga maar lezen, wil niet zeggen dat er gelezen wordt."

Van Elp koos voor het inlassen van dagelijkse stilleesuurtjes met intensieve begeleiding, met snel resultaat. "De kinderen vragen nu al om moeilijkere boeken, dat is ontzettend leuk om te zien."

Lezen is de basis

Leren lezen is niet alleen een basisrecht voor iedereen, maar heeft ook een groot belang voor de economie, benadrukt Carlijn Pereira van de Taalunie. "Lezen staat aan de basis van alle kennis." Uit onderzoek van de Stichting Lezen & Schrijven bleek eerder dat 34 tot 44 procent van de schoonmakers, hulpkrachten in de bouw, industrie en landbouw en keukenhulpen laaggeletterd is.

Pereira zegt dat slechts acht procent echt goed kan lezen. "Als je niet lezen kan, kan je ook niet leren. Je moet lezen bij alle vakken op school. Lezen staat aan het begin van het leren dat je op school doet. Lezen is echt de basis. En Nederlandse kinderen lezen bijna het minst graag van alle kinderen op de wereld."

Misschien vinden niet alle kinderen lezen leuk, maar alle kinderen houden van mooie verhalen, zegt Pereira. "Lezen op school is nu een apart vak dat kinderen over het algemeen heel saai vinden. Dat ze een tekstje moeten lezen en dat ze daar vragen over moeten beantwoorden. Er is te weinig aandacht voor het motiveren van kinderen."

Ook voorlezen is volgens haar een sleutel naar beter leesonderwijs. "Je kan voorlezen aan heel jonge kinderen, maar je kan ook voorlezen aan oudere kinderen en zelfs op de middelbare school kan je voorlezen. Daarvoor is een goede samenwerking nodig tussen scholen en bibliotheken. Zodat alle scholen mooie boeken hebben voor heel veel kinderen."

Leesoffensief

Onderwijzers en experts wijzen verder nog op het aanhoudende lerarentekort en gebrekkig leesonderwijs op de pabo als oorzaken van het achterblijven van de leesvaardigheden. Daardoor staan onderwijzers met minder kennis over het leren lezen voor de klas. Ook wordt kinderen thuis minder voorgelezen dan vroeger en gebruiken sommige scholen leermethodes die niet bewezen effectief zijn.

Toch kan de minister niet zomaar ingrijpen en alle basisscholen een effectieve leesmethode opleggen om het tij te keren. "Scholen gaan zelf over het onderwijs dat ze geven, dat is vastgelegd in de Grondwet en vrijheid van onderwijs", aldus het ministerie van Onderwijs.

"Om de leesmotivatie en het leesplezier gericht te bevorderen is er wel een leesoffensief gestart", aldus Onderwijsminister Arie Slob. "Zo worden bijvoorbeeld leesplezier en motivatie vaste onderdelen van het nieuwe, verbeterde curriculum dat nu wordt ontwikkeld. Ook wordt 800.000 euro uitgetrokken om het aanbod van (voor)leesmaterialen in bibliotheken te vergroten."

Vandaag vindt in de Tweede Kamer een rondetafelgesprek plaats over het onderwerp.

Woensdag 23 September 2020 - 06:00:01 - NOS Nieuws - Binnenland
 

‘De koning is een symbool van ongelijkheid, net als Zwarte Piet’AD - Binnenland

Zit Nederland op de maximaal haalbare testcapaciteit? ‘Zijn de mogelijkheden uitgeput’, vraagt directeur Ellis Jeurrissen van de GGD Brabant Zuidoost zich af. Waarom duurt het dagen voordat je je kunt laten testen op het virus? ‘Ik heb het niet scherp’, bekent Jeurrissen. Volgens hoogleraar medische microbiologie Paul Savelkoul kunnen werknemers die besmet zijn, maar amper klachten hebben met een mondmasker op gewoon naar hun werk. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.
Woensdag 23 September 2020 - 04:04:00 - AD - Binnenland
 

Veel rook door grote brand bij bedrijf in WaalwijkNOS Nieuws - Binnenland

In Waalwijk heeft een zeer grote brand gewoed in een bedrijfspand. Het vuur is inmiddels onder controle, maar er komt nog veel rook vrij. Bedrijven en bewoners krijgen het advies om deuren en ramen te sluiten en de ventilatie uit te schakelen.

Er was een flinke rookontwikkeling:

Het gaat om een bedrijf dat verlichting produceert en distribueert. Het pand staat op een industrieterrein in het noorden van Waalwijk.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Bij het blussen krijgt de brandweer hulp van voertuigen uit de regio.

Volgens een getuige verspreidde het vuur zich snel en stond een loods helemaal in brand. Er was geen gevaar dat het vuur overslaat naar andere panden, meldt de brandweer.

Woensdag 23 September 2020 - 02:29:09 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Afgelopen week 13.471 positieve coronatests, 63 procent meer dan week ervoorNu.nl - Binnenland

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in de afgelopen week 13.471 positieve coronatests geregistreerd. Dat is een stijging van 63 procent ten opzichte van een week eerder. Toen werden 8.265 positieve coronatests gemeld.
Woensdag 23 September 2020 - 00:33:23 - Nu.nl - Binnenland
 

LIVE | ‘Besmet, maar met mondmasker gewoon naar het werk’, bijna 75 duizend doden in MexicoAD - Binnenland

Premier Rutte vreest dat komende vrijdag nóg acht veiligheidsregio’s in ons land naar de alarmfase ‘zorgelijk’ gaan. Dat zei hij vanavond tijdens een groot coronadebat.
Dinsdag 22 September 2020 - 22:46:00 - AD - Binnenland
 

Tweede explosie bij woning Zaandam in acht dagenNOS Nieuws - Binnenland

Bij een woning in Zaandam is voor de tweede keer in acht dagen een ontploffing geweest. Gisteravond rond 23.15 uur hoorden buurtbewoners een harde knal en was er volgens getuigen een sterke benzinelucht te ruiken, meldt NH Nieuws.

De schrik bij omwonenden was groot:

De politie doet onderzoek in de straat van de explosie. Een getuige zegt tegen NH Nieuws dat daarbij een voorwerp in beslag is genomen.

Het is niet duidelijk hoe groot de schade is aan de woning. Acht dagen geleden was op ongeveer dezelfde plek dus ook al een explosie, waarbij ook een benzinelucht te ruiken was. De politie startte een onderzoek, maar heeft voor zover bekend niemand opgepakt.

Het Noordhollands Dagblad meldde toen dat op een beveiligingscamera te zien was dat er iets met opzet tot ontploffing is gebracht. "Je ziet iemand iets neerleggen en wegrennen', zei een buurtbewoner. Anderen zagen twee mensen wegrennen.

Dinsdag 22 September 2020 - 22:41:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Amsterdamse toestanden in HindeloopenDe Volkskrant - Binnenland

EasyToys of ING: wie is de foute sponsor? Heeft de KNVB, met een geldschieter die opnieuw honderden miljoenen aan boetes moet betalen, recht van spreken over een fabrikant van seksspeeltjes die FC Emmen wil steunen?
Dinsdag 22 September 2020 - 22:34:56 - De Volkskrant - Binnenland
 

Actie tegen illegale goederen: 179 arrestaties, waarvan 8 in NederlandNOS Nieuws - Binnenland

Bij een internationale actie tegen de verkoop van illegale goederen op het darkweb zijn 179 mensen opgepakt, onder wie acht Nederlanders. Meer dan 6,5 miljoen dollar (ruim 5,5 miljoen euro) aan contant geld en virtuele valuta zijn in beslag genomen.

DisrupTor, zoals de operatie wordt genoemd, volgt op het offline halen van de website Wall Street Market in mei vorig jaar. Dat was de op een na grootste illegale online marktplaats op het dark web.

Met nieuwe informatie wisten rechercheurs de mensen achter de dark web-accounts op de sporen. Met de operatie is de "gouden eeuw van de darkweb-marktplaats voorbij", schrijft de politieorganisatie Europol.

Illegale goederen

De 179 verkopers hielden zich volgens de politie bezig met de handel in tienduizenden illegale goederen in Europa en de Verenigde Staten. 121 arrestanten zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, 42 uit Duitsland, vier uit het Verenigd Koninkrijk, drie uit Oostenrijk en een uit Zweden.

Ook werden wapens en aanzienlijke hoeveelheden drugs in beslag genomen, waaronder amfetamine, cannabis, heroïne, cocaïne, MDMA en medicijnen die verslavende stoffen bevatten.

Wat het dark web precies is, legt NOS op 3 in deze video uit:

Dinsdag 22 September 2020 - 21:21:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rutte: Nog acht regio’s in gevarenzoneAD - Binnenland

Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Dinsdag 22 September 2020 - 21:00:00 - AD - Binnenland
 

Wat is erger: seksspeeltjes van Easytoys of het witwassen van ING?De Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse president Donald Trump eist dat de Verenigde Naties actie ondernemen tegen China vanwege de kwalijke rol van het land bij de coronacrisis. VN-chef Guterres waarschuwt voor een nieuwe Koude Oorlog tussen VS en China. Xi stelt in zijn speech dat daar geen sprake van is.
Dinsdag 22 September 2020 - 20:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Sterke taal van Van Dissel, verhoging van de zorgpremie en Baudets feestje bij de AmerikanenDe Volkskrant - Binnenland

Nederland heeft inmiddels bijna evenveel mensen op de intensive care liggen als op 14 maart, de dag dat Nederland vanwege de corona-uitbraak op slot ging.
Dinsdag 22 September 2020 - 19:58:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vader bij Ubbena verdronken peuter krijgt zeven jaar cel voor doodslagNu.nl - Binnenland

De rechtbank van Drenthe heeft dinsdag de veertigjarige Paul den B. veroordeeld tot zeven jaar cel, voor doodslag op zijn driejarige zoontje. De jongen werd vorig jaar in december in het Noord-Willemskanaal gevonden bij de plaats Ubbena en overleed twee weken later aan de gevolgen. De rechter meent dat Den B. te weinig deed om zijn zoontje te redden. Ook moet de man zijn ex-partner een schadevergoeding van 21.500 euro betalen.
Dinsdag 22 September 2020 - 19:34:54 - Nu.nl - Binnenland
 

Tweede ontploffing bij woning in Zaandam in acht dagen tijdNu.nl - Binnenland

Bij een woning in Zaandam heeft dinsdagavond een ontploffing plaatsgevonden, meldt NH Nieuws. Het is de tweede explosie in acht dagen tijd in de omgeving van de woning.
Dinsdag 22 September 2020 - 19:23:37 - Nu.nl - Binnenland
 

‘Tweede golf? In Latijns-Amerika hebben ze de eerste coronagolf nog niet eens onder controle’De Volkskrant - Binnenland

Toeristen zijn in Hindeloopen al decennia graag geziene gasten. Maar nu verdeelt de vakantieverhuur van (tweede) recreatiewoningen de gemeenschap van het Elfstedenstadje. ‘Elke week nieuwe buren, dat is niks.’
Dinsdag 22 September 2020 - 19:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ophef over Pete Hoekstra na bijeenkomst Forum van Democratie op Amerikaanse ambassadeDe Volkskrant - Binnenland

Aan grote plannen geen gebrek in het SP-verkiezingsprogramma: een hoger minimumloon, de euro weg, het zorgstelsel op de schop, de AOW-leeftijd naar 65 jaar, plus gratis kinderopvang én internet. Kwetsbaar voor kritiek blijft de partij ook: net als in 2017 ontbreken ‘detailtjes, dingetjes en cijfertjes’.
Dinsdag 22 September 2020 - 18:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oppositie bikkelhard over coronabeleid, Rutte betreurt onrust binnen zorgAD - Binnenland

De actie van een groep BN’ers die stelt zich niet langer aan de coronamaatregelen te houden, kan het draagvlak voor die maatregelen ondermijnen. ,,Het kan je eigen gedrag beïnvloeden, bewust of onbewust.”
Dinsdag 22 September 2020 - 17:38:00 - AD - Binnenland
 

Chinese vastgoedmagnaat ‘het Kanon’ voor 18 jaar de cel in wegens kritiek op leider XiDe Volkskrant - Binnenland

Goedemiddag. Om u bij te praten vatten wij het nieuws van deze dinsdag samen. Eén artikel, vijf minuten. Leest u dit, dan weet u het belangrijkste.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:33:01 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Actie BN’ers kan ook onbewust je eigen gedrag beïnvloeden’AD - Binnenland

De kans is groot dat er toch geen twintig winkels van Expresso (15) en Claudia Sträter (5) hoeven te sluiten. De twee ketens, gespecialiseerd in dameskleding, komen namelijk in handen van de Van Uffelen Groep. ,,We proberen minimaal dertig winkels open te houden.’’
Dinsdag 22 September 2020 - 17:31:00 - AD - Binnenland
 

Trump eist in VN-toespraak actie tegen China om coronacrisis, Xi toont zich verzoenendDe Volkskrant - Binnenland

De reguliere zorg is door het toenemende aantal corona-patiënten in de ziekenhuizen in de gevarenzone beland. Het LUMC in Leiden heeft al patiënten moeten afbellen, in het Amsterdam UMC ‘kan het morgen zo ver zijn’. Woensdag wordt ook het Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding weer actief, de instantie die de druk op de ziekenhuizen landelijk verdeelt.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wéér nieuwe eigenaar voor Expresso en Claudia Sträter: sluiting meeste winkels van de baanAD - Binnenland

Ridouan Taghi, lange tijd de meest gezochte crimineel van Nederland, heeft vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught voor het eerst van zich laten horen. In een verklaring aan EenVandaag stelt de topcrimineel dat hij na zijn arrestatie in Dubai dagenlang zwaar is mishandeld en gemarteld. ‘Ik werd vastgehouden in een kamer met vrieskou en bewerkt met elektroshocks.’
Dinsdag 22 September 2020 - 17:10:00 - AD - Binnenland
 

Eerste ziekenhuizen stellen reguliere zorg (weer) uit, covid-patiënten worden weer verspreidDe Volkskrant - Binnenland

Het Kanon zwijgt voor zeker achttien jaar. Zo lang gaat de uitgesproken Chinese vastgoedmagnaat Ren Zhiqiang achter de tralies. De 69-jarige Ren, bijgenaamd ‘Het Kanon’ wegens zijn pittige uitspraken op Chinese sociale media, is veroordeeld wegens het verduisteren van een slordige 16 miljoen dollar.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Taghi laat voor het eerst van zich horen: ‘In Dubai werd mij een pistool op het hoofd gezet’AD - Binnenland

Een van de meest gevreesde ziekten is kanker. Arts en onderzoeker William Cortvriendt (64) legt in zijn net verschenen boek Kankervrij uit hoe het komt dat we het risico daarop hebben verdubbeld in de afgelopen dertig jaar. ,,Ik raad je af ooit nog suiker te eten.’’
Dinsdag 22 September 2020 - 17:00:00 - AD - Binnenland
 

Nieuwe inzichten over kanker: boosdoeners zijn suiker, bewerkt voedsel en stressAD - Binnenland

De Indiase miljonair die vier jaar geleden zijn toen 2-jarige dochter liet ontvoeren en naar India liet brengen, staat morgen in Amsterdam eindelijk voor de rechter. Op papier althans, want Shehzad Hemani zal er niet bij zijn. Of Insiya ooit terugkomt, is de vraag.
Dinsdag 22 September 2020 - 17:00:00 - AD - Binnenland
 

Aantal corona-besmettingen blijft stijgenNOS Nieuws - Binnenland

Het aantal corona-besmettingen in Nederland loopt hard op. Afgelopen week werden meer dan 13.000 mensen positief getest. Er zijn dus steeds meer mensen besmet met het virus. Volgens deskundigen zijn vooral veel jongeren besmet.

De meeste besmettingen waren in grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In Amsterdam raakten in een week meer dan 2000 mensen besmet met het corona-virus.

Meer mensen in het ziekenhuis

Er zijn ook steeds meer mensen in het ziekenhuis opgenomen met corona. In totaal liggen daar nu 420 besmette mensen. Met 91 daarvan gaat het zo slecht dat ze op een speciale afdeling liggen, de intensive care.

De cijfers zijn nog niet zo hoog als eind maart en begin april. Toen werden per dag soms wel 700 mensen opgenomen in het ziekenhuis en overleden er ook veel meer mensen per dag.

Dinsdag 22 September 2020 - 16:56:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Teruggeduwd door mannen in het zwart: ‘Die Grieken zijn geen mensen’De Volkskrant - Binnenland

Nieuws over tech, internet en gadgets voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.
Dinsdag 22 September 2020 - 16:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Morgen staat de vader van de ontvoerde Insiya (6) terecht, komt het meisje ooit terug?AD - Binnenland

Het slachtoffer van een forse mishandeling tijdens een vechtpartij afgelopen zondag in Giethoorn is tevens verdachte in deze zaak, bevestigt de politie.
Dinsdag 22 September 2020 - 16:11:00 - AD - Binnenland
 

Ridouan T. zegt in Dubai op verschillende manieren te zijn gemarteldNu.nl - Binnenland

Ridouan T. heeft in een verklaring aan EenVandaag laten weten meerdere dagen te zijn gemarteld na zijn aanhouding in Dubai in december 2019. Zijn advocaat Inez Weski had eerder al naar buiten gebracht dat haar cliënt was mishandeld en eist een onderzoek.
Dinsdag 22 September 2020 - 15:19:15 - Nu.nl - Binnenland
 

Drie redenen voor grote zorgen over de tweede golf (en nog een reden om hoop te houden)De Volkskrant - Binnenland

Op een berg in Siberië bereidde de zelfverklaarde messias Sergej Torop zijn 5.000 volgelingen al een kwarteeuw voor op een apocalyptische vloedgolf. Maar het einde der tijden gaan ze niet halen: dinsdag bestormden Russische veiligheidsdiensten de nederzetting en voerden Torop af in een helikopter.
Dinsdag 22 September 2020 - 15:18:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Slachtoffer vechtpartij Giethoorn nu ook verdachteAD - Binnenland

In de rubriek BV de Liefde vertellen lezers openlijk en anoniem over hun relatie. Toen Sven (36) na zeven jaar besloot Adam (39) ­ te verlaten, bleef die achter met een heleboel ­liefdesverdriet.
Dinsdag 22 September 2020 - 15:00:46 - AD - Binnenland
 

Adam (39): ‘Hoe kan hij al een ander hebben terwijl ik kapotga?’AD - Binnenland

In de afgelopen zeven dagen zijn 13.471 nieuwe gevallen van het coronavirus gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Vorige week meldde dat instituut 8265 gevallen, dus het aantal is met meer dan de helft gestegen.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:29:00 - AD - Binnenland
 

Goed nieuws: Meer elektrische vrachtwagens | Telefoon gevonden na luchtvalNu.nl - Binnenland

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, valt het goede nieuws weleens weg. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:26:23 - Nu.nl - Binnenland
 

Aantal coronameldingen met ruim zestig procent gestegen, ook meer ziekenhuisopnamesAD - Binnenland

Het coronavirus dijt sneller uit dan de meeste verregaande plannen om het bron- en contactonderzoek uit te breiden bij besmette personen. Het is ‘ondoenlijk’ om de groei van het virus bij te benen.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:24:00 - AD - Binnenland
 

Ruslands grootste religieuze nederzetting gaat apocalyps niet halen: messias Torop afgevoerdDe Volkskrant - Binnenland

Geheime diensten AIVD en MIVD blijken over steeds meer bulkdatasets te beschikken. Het gaat daarbij om databestanden waarin de privégegevens van miljoenen Nederlanders zijn opgeslagen – ook van personen die geen doelwit van de diensten zijn.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

GGD: Bron- en contactonderzoek houdt aantal besmettingen niet meer bijAD - Binnenland

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 22 september in de krant verschenen over onder meer vervuilde rivieren en de coronamaatregelen.
Dinsdag 22 September 2020 - 14:00:00 - AD - Binnenland
 

Reactie op corona-uitbraak onder studenten: ‘Misschien een goed idee om de universiteiten dit jaar te sluiten’AD - Binnenland

De Haagse Hogeschool zegt dat de uitspraken van een docente over ‘het vermoorden van Thierry Baudet’ uit zijn verband zijn gerukt. De school kreeg maandagavond veel kritiek nadat op sociale media een kort fragment was verschenen van deze uitspraken. Er zou juist géén aanzet zijn tot haat.
Dinsdag 22 September 2020 - 13:46:00 - AD - Binnenland
 

‘Duitsers vinden het raadselachtig dat andere landen het minder goed voor elkaar hebben’De Volkskrant - Binnenland

De directeur personeelszaken van Charlie Hebdo, Marika Bret, heeft haar huis wegens bedreigingen moeten verlaten. Sinds eerder deze maand het proces begon over de aanslag op het hard-satirische blad in 2015, is het aantal bedreigingen sterk toegenomen.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

QAnon-complotgroepen blijven groeien op Facebook, ondanks maatregelenDe Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra is in opspraak geraakt naar aanleiding van een bijeenkomst van Forum voor Democratie-leden en mogelijke donateurs op de ambassade. Volgens minister Kaag verzekert de Amerikaanse ambassade dat er geen fondsenwerving plaatsvond.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:34:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Yarden dacht ons wel even aan de kant te kunnen schuiven’AD - Binnenland

Onderwijsminister Arie Slob maakt geen extra geld vrij om leraren die onverwachts werden afgewezen voor een lerarenbeurs alsnog een beurs te geven. De Tweede Kamer riep hem daartoe op, maar de bewindsman voert de aangenomen motie niet uit. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Slob dat geen van de opties ‘wenselijk of mogelijk zijn’.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:26:00 - AD - Binnenland
 

SP wil uit de euro en het ‘fundamenteel’ anders doen. Hoe is niet helemaal duidelijkDe Volkskrant - Binnenland

Terwijl de coronamaatregelen overal in Europa worden verscherpt, lijkt Duitsland de boel vooralsnog prima op orde te hebben. Waar zit dat ’m in? En hoe kijken ze naar Nederland? We bellen met correspondent Sterre Lindhout.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:14:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Slob trotseert Kamer met weigering extra geld vrij te maken voor lerarenbeursAD - Binnenland

Kent u die mop van het SP-Kamerlid dat zou vertrekken uit de Tweede Kamer? Die ging niet. Parlementariër Frank Futselaar wilde stoppen, maar liet zich overhalen door de kandidatencommissie.
Dinsdag 22 September 2020 - 12:10:00 - AD - Binnenland
 

‘Niemand heeft een pistool tegen mijn hoofd gehouden’AD - Binnenland

Gerichte acties om jongeren aan het werk te krijgen: dat wil Coalitie-Y, een verzameling van jongerenorganisaties uit ‘generatie Y’. Ze pleiten, samen met de PvdA, onder meer voor een investering van 50 miljoen euro in stages en leerplekken, en verlaging van collegegeld.
Dinsdag 22 September 2020 - 11:53:19 - AD - Binnenland
 

Jongerenorganisaties willen 50 miljoen euro voor stages en lager collegegeldAD - Binnenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat in gesprek met de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra over de bijeenkomst van Forum voor Democratie die op de Amerikaanse ambassade werd gehouden. ,,Er mag geen sprake zijn van fondsenwerving", stelde minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.
Dinsdag 22 September 2020 - 11:48:00 - AD - Binnenland
 

Ambassadeur VS moet uitleg geven over partijbijeenkomst ForumAD - Binnenland

Klaar voor een portie nieuwe emoji’s? Goedgekeurd voor 2021 zijn onder meer: een hart in vuur en vlam, een gezichtje in de wolken en een vrouw met een baard. Er komen ook tal van nieuwe gemixte huidskleuropties voor koppels.
Dinsdag 22 September 2020 - 11:44:00 - AD - Binnenland
 

Met je hoofd in de wolken, rondtollende ogen en een vrouw met een baard: nieuwe lading emoji’s goedgekeurdAD - Binnenland

Provincies als Noord-Brabant en Overijssel bieden hoop voor projecten die door de stikstofcrisis klem zitten. Zij staan toe dat stoppende boeren hun stikstofruimte verkopen aan bijvoorbeeld (wegen)bouw en industrie. Maar in zowel landbouw- als milieuhoek broeit het verzet.
Dinsdag 22 September 2020 - 11:00:43 - AD - Binnenland
 

Provincies openen transfermarkt: vechten om stikstofrechten van stoppende boerenAD - Binnenland

Een 49-jarige Nederlandse financieel directeur van een zendingsorganisatie in Malawi is aangeklaagd voor het seksueel misbruiken van studenten en werknemers. Uit een verklaring die hij voor de politie aflegde, geeft hij de seksuele handelingen met twee vermeende slachtoffers toe. Van dwang zou volgens hem echter geen sprake zijn, maar personen die aangifte deden weerspreken dat. De man riskeert maximaal 14 jaar celstraf.
Dinsdag 22 September 2020 - 10:54:00 - AD - Binnenland
 

Charlie Hebdo-medewerker duikt onder: ‘Ik had 10 minuten om alles achter te laten’De Volkskrant - Binnenland

Met de Donorwet schreef zij het meest baanbrekende initiatief-wetsvoorstel van het afgelopen decennium op haar naam. De andere veelbesproken wet van haar hand, de wet Voltooid Leven, moet door een ander worden afgemaakt, want D66-Kamerlid Pia Dijkstra verlaat de politiek. Ze kijkt terug met gemengde gevoelens. ‘We zijn in het afgelopen decennium ongelooflijk verhard.’
Dinsdag 22 September 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Op het islamitische Avicenna College heerst chaos. Wat is er aan de hand?De Volkskrant - Binnenland

Waar de grens ook gaat lopen, op de Ierse Zee of op het land, er zal altijd iemand ontevreden zijn. Katholieken of unionisten in Noord-Ierland, Amerikanen, of: de Britten zelf. Die willen vrije handel met Noord-Ierland, ongeacht hun eigen Brexit-deal.
Maandag 21 September 2020 - 22:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gegevens van miljoenen burgers bij geheime diensten, toezichthouder wil ‘sleepwet’ aanpassenDe Volkskrant - Binnenland

Migranten die proberen Griekenland binnen te komen, worden hardhandig teruggestuurd naar Turkije. Soms in hun onderbroek de grensrivier de Evros over. Twee mensenrechtenorganisaties dienen vandaag in Brussel een klacht in. Morgen publiceert de Europese Commissie daar het nieuwe EU-migratiepact.
Maandag 21 September 2020 - 22:31:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pia Dijkstra verlaat het Binnenhof: ‘Na de moord op Els Borst ben ik voorzichtig geworden’De Volkskrant - Binnenland

Na het Cornelius Haga Lyceum heeft nu ook de enig andere islamitische middelbare school in Nederland grote problemen. Het Avicenna College in Rotterdam verkeert in chaos. Draait het om een uit de hand gelopen arbeidsconflict of is er een strijd gaande over de religieuze koers?
Maandag 21 September 2020 - 17:40:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Coronapatiënten worden weer verdeeld over ziekenhuizen in het hele landNu.nl - Binnenland

De verdeling van coronapatiënten over ziekenhuizen in Nederland wordt vanaf woensdag weer landelijk gecoördineerd. Dat betekent dat patiënten uit bijvoorbeeld het westen van het land ook weer in het noorden, oosten en zuiden verzorgd gaan worden. Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) neemt de stap om ervoor te zorgen dat de reguliere zorg in ziekenhuizen gewaarborgd blijft.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Centrum voor verdeling coronapatiënten gaat opnieuw openNOS Nieuws - Binnenland

Het landelijk coördinatiecentrum voor patiëntenverspreiding en beddencapaciteit (LCPS) gaat morgenochtend weer van start. Dat meldt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, aan Nieuwsuur. Volgens hem zijn er al verzoeken binnengekomen van ziekenhuizen voor het overplaatsen van patiënten naar andere locaties.

De activiteiten van het coördinatiecentrum hebben de afgelopen maanden op een laag pitje gestaan, maar het centrum gaat vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen weer open. Op een nieuwe locatie in Zeist zit vanaf morgen 09.00 uur een team klaar dat de bezettingen in ziekenhuizen in de gaten houdt en zo nodig patiënten verdeelt.

Volgens Kuipers is het vooral de bedoeling dat de reguliere zorg deze keer gewoon kan doorgaan. "In de eerste golf kwamen de reguliere behandelingen stil te liggen, maar we doen er nu alles aan om die te kunnen continueren." Toch mogen we de heropening van het coördinatiecentrum wel zien als een wake-up call, zegt Kuipers.

In de ziekenhuizen neemt het aantal coronapatiënten weer toe, zij het met een duidelijk lager aantal dan tijdens de piek in maart. De verwachting van het RIVM is dat het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting van de IC-bedden zal blijven oplopen, maar in een lager tempo.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

En wéér een Brexit-debat over een onoplosbaar grensprobleemDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederlandse directeur zendingsorganisatie aangeklaagd voor seksueel misbruik in MalawiAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.