Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Motorrijders komend weekend niet welkom op toeristische plekken en landweggetjesAD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Maandag 6 April 2020 - 21:01:42 - AD - Binnenland
 

Opnieuw natuurbrand in Drenthe, nu nabij HoogeveenNu.nl - Binnenland

In de provincie Drenthe is maandagmiddag opnieuw een natuurbrand uitgebroken. Het vuur woedde in de buurt van Elim, nabij Hoogeveen, en is inmiddels geblust. Zondag brandde een stuk bos nabij Alteveer af.
Maandag 6 April 2020 - 20:11:25 - Nu.nl - Binnenland
 

Öztürk is een lachwekkend politicus en een matennaaier van het zuiverste waterAD - Binnenland

Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”
Maandag 6 April 2020 - 19:00:00 - AD - Binnenland
 

Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’AD - Binnenland

Er had allang een pasklaar protocol voor kunnen zijn, maar dat is er niet. Dus wordt deze week keihard gewerkt aan de precieze regels wie er bij een dreigend beddentekort nog op de intensive care terecht kan. De 70-plusregel gaat na kritiek in elk geval overboord.
Maandag 6 April 2020 - 19:00:00 - AD - Binnenland
 

Video | Drone toont kleurige bloemenvelden in verlaten KeukenhofNu.nl - Binnenland

Door de coronacrisis opent Keukenhof dit jaar niet haar deuren. Desondanks staan de velden weer vol met kleurige bloemen die volop in bloei zijn.
Maandag 6 April 2020 - 18:53:19 - Nu.nl - Binnenland
 

Video | Vakantiepark biedt gratis verblijf aan zorgpersoneelNu.nl - Binnenland

Vanwege de coronacrisis staan vakantieparken grotendeels leeg. RCN Vakantieparken biedt zorgmedewerkers de mogelijkheid om gratis te verblijven op de terreinen.
Maandag 6 April 2020 - 18:43:30 - Nu.nl - Binnenland
 

Wat moet je doen met een kapotte beugel nu de ortho dicht is?NOS Nieuws - Binnenland

Een bezoek aan de tandarts of orthodontist zit er op dit moment niet in. Maar wat moet je doen als er bijvoorbeeld één van de slotjes op je tanden los zit? Pien van 12 heeft een beugel op haar ondertanden, en zou volgende week ook slotjes op haar boventanden krijgen. Maar dat gaat niet door.

Orthodontisten in Nederland hebben met elkaar afgesproken dat ze alleen nog spoedgevallen helpen. Maar dus niet als je slotje los zit of er een ijzerdraadje van je beugel uitsteekt.

Orthodontist Sjoerd Henneman geeft in de video hierboven een paar tips voor kinderen met een beugel:

Poets extra goed je tanden, want als je meer thuis bent snoep je misschien wel vaker. Dat komt tussen je beugel. Gebruik ook één keer per dag een tanden-ragertje om alle resten weg te halen. En als je een echt spoedgeval hebt, kan je alsnog je orthodontist bellen.

Maandag 6 April 2020 - 18:32:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Artsen schrijven nu crisis-regels: wie krijgt nog een bed op de ic?AD - Binnenland

De stroom aan nieuwsberichten over het coronavirus is amper bij te benen. In dit artikel brengen we het belangrijkste nieuws van vandaag in een kort overzicht.
Maandag 6 April 2020 - 18:21:00 - AD - Binnenland
 

Het coronanieuws van maandag 6 april: bijlezen in één minuutAD - Binnenland

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 15: ‘Patiënten van en naar de intensive care’. Lees alle voorgaande afleveringen hier terug.
Maandag 6 April 2020 - 18:14:02 - AD - Binnenland
 

Arts op de ic doet verslag: ‘Hoe houden we het afscheid menselijk?’AD - Binnenland

Het coronavirus maakt veel meer slachtoffers in verpleeghuizen dan tot nu toe bekend was. Bijna 2000 bewoners staan geregistreerd als patiënt. Bijna de helft is ook daadwerkelijk positief getest. Ook zijn er 281 bewoners overleden. Dat meldt Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.
Maandag 6 April 2020 - 17:53:00 - AD - Binnenland
 

Bekijk de coronacijfers van 6 april in zes grafiekenNu.nl - Binnenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert elke dag een overzicht van cijfers over de coronacrisis in Nederland. NU.nl brengt de meeste cijfers die nu (maandagmiddag 6 april) bekend zijn samen in zes grafieken.
Maandag 6 April 2020 - 17:40:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Flinke toename sterfgevallen door corona in verpleeghuizenAD - Binnenland

Vakbond FNV meldt dat de banen van meer dan 800.000 mensen met een flexcontract in gevaar zijn door de coronacrisis. Zij constateren dat aan de hand van een optelsom van het aantal mensen in Nederland met een heel onzekere aanstelling.
Maandag 6 April 2020 - 17:11:00 - AD - Binnenland
 

Jarenlange celstraffen voor Nederlandse verdachten van internationale btw-fraudeNOS Nieuws - Binnenland

Bij de rechtbank in Almelo zijn zes verdachten veroordeeld tot celstraffen oplopend tot vijfeneenhalf jaar voor hun rol in een grootschalige, internationale btw-carrouselfraude. De rechter achtte vijf van hen schuldig aan valsheid in geschrifte, belastingfraude, witwassen en deelname aan een criminele organisatie. Een zesde verdachte werd vrijgesproken van deelname aan de criminele organisatie.

De verdachten maakten misbruik van belastingteruggave van btw bij de handel tussen EU-lidstaten. Op papier verhandelden ze ongeveer een half miljard euro aan elektronica, zoals computerchips, mobiele telefoons en tablets in Europa.

In werkelijkheid werden nauwelijks goederen geleverd. Bij deze zogeheten btw-carrouselfraude wordt ten onrechte btw teruggevraagd onder regels die de handel tussen EU-landen met elk een eigen btw-systeem moeten versoepelen, Jaarlijks leidt dit soort fraude tot een schadepost van naar schatting 50 miljard euro in de EU.

Voor het onderzoek heeft Nederland nauw samengewerkt met instanties in Tsjechië, Polen en Duitsland. De handel was zo wijdverbreid dat er rechtshulpverzoeken waren aan landen als België, Cyprus, Denemarken, Gibraltar, Ierland, Luxemburg, Liechtenstein, Malta, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Oekraïne, Hongkong, de VS en de Seychellen.

De Nederlandse schatkist is vermoedelijk voor meer dan 20 miljoen euro benadeeld, maar de schadepost is vermoedelijk nog hoger voor andere betrokken landen. Eerder zijn in Duitsland verdachten die betrokken waren bij deze zwendel tot jarenlange celstraffen veroordeeld.

Maandag 6 April 2020 - 17:03:17 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ruim 800.000 flexwerkers kunnen baan verliezen door coronacrisisAD - Binnenland

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu beschuldigt partijvoorzitter en mede-Kamerlid Selçuk Öztürk van ‘broedermoord op zijn pijnlijkst’.
Maandag 6 April 2020 - 16:53:00 - AD - Binnenland
 

Opnieuw minder nieuwe sterfgevallen, aantal ziekenhuisopnames vlakt afNu.nl - Binnenland

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten in Nederland vlakt af. En het aantal nieuwe meldingen over overleden coronapatiënten is behoorlijk afgenomen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandag in de dagelijkse update.
Maandag 6 April 2020 - 16:47:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Kuzu (Denk) beschuldigt partijvoorzitter van ‘broedermoord’AD - Binnenland

Maxime Verhagen maakte in 2010 een inschattingsfout over samenwerken met PVV. Verhagen, de huidig voorzitter van Bouwend Nederland, zegt daarover nu: ,,Als ik had geweten dat een gedoogcoalitie in de praktijk zou worden uitgelegd als een samenwerking in een gewone coalitie, was ik niet er aan begonnen.’’
Maandag 6 April 2020 - 16:43:00 - AD - Binnenland
 

Voormalig CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft spijt van avontuur met PVVAD - Binnenland

De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
Maandag 6 April 2020 - 16:40:00 - AD - Binnenland
 

Van Wallen tot Giethoorn: zo stil zag je deze plekken in Nederland nog nooitNOS Nieuws - Binnenland

Dat we allemaal veel meer binnen (moeten) blijven en de stroom van toeristen compleet is opgedroogd, is goed te merken op plekken in Nederland die normaal heel druk zijn. Door de coronacrisis zijn ze in een klap helemaal stil gevallen. En dat levert soms unieke beelden op.

Want nog nooit zagen we de Zaanse Schans, waar het normaal vol staat met toeristen van over de hele wereld, zo uitgestorven. En in het Concertgebouw, dat jaarlijks door zeker 750.000 mensen wordt bezocht, heerst nu stilte. Maar ook op het anders zo drukke Utrecht Centraal Station is het een stuk rustiger omdat veel minder mensen met de trein reizen.

Bekijk alle afleveringen hieronder:

Maandag 6 April 2020 - 16:37:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’AD - Binnenland

Bij opnames van een videoclip heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag in Amsterdam een vuurwapen en een gordel met hagelpatronen gevonden. Vijf personen, in de leeftijd tussen 19 en 23 jaar uit Amsterdam, Diemen en Terneuzen, zijn aangehouden.
Maandag 6 April 2020 - 16:11:00 - AD - Binnenland
 

Meer dan 20 graden in De Bilt, officieel eerste warme dag van dit jaarNu.nl - Binnenland

Deze maandag is officieel de eerste warme dag van 2020. Halverwege de middag steeg het kwik bij het weerstation in De Bilt naar 22,6 graden. Nog nooit werd er een warmere 6 april gemeten.
Maandag 6 April 2020 - 15:20:25 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoe Spanje het zwaarst getroffen land van Europa werdDe Volkskrant - Binnenland

Mensen hebben meer tijd, kopen bewuster en mijden de supermarkten. Streekboeren zien hun omzetten daarom enorm stijgen. ‘Nu werk ik thuis en kan het wel.’
Maandag 6 April 2020 - 15:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een vrouw en vier mannen aangehouden in Amsterdam tijdens opname rapvideoAD - Binnenland

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Angelo en Judith leefden een tijd van 20 euro per week, met twee kinderen. Inmiddels hebben ze het iets ruimer.
Maandag 6 April 2020 - 15:01:00 - AD - Binnenland
 

‘We willen best een groter huis, maar daar hebben we geen geld voor’AD - Binnenland

Net als veel Nederlanders blijft redacteur Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 25. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
Maandag 6 April 2020 - 15:00:32 - AD - Binnenland
 

20 graden in De Bilt, eerste warme dag van het jaar is een feitNOS Nieuws - Binnenland

In de Bilt is vandaag de eerste warme dag van het jaar gemeten. Ondanks de wind kwam de temperatuur daar rond 13.00 uur op de grens van 20 graden uit. Bij die temperatuur is er weerkundig sprake van een warme dag. In de loop van maandag wordt het nog iets warmer.

Zondag kwam het kwik het in sommige delen van het land al boven de 20 graden uit. Onder meer in Limburg, Zeeland en Noord-Brabant werden temperaturen tussen de 20 en 22 graden gemeten, maar dat gold nog niet voor het landelijk meetpunt in Utrecht.

Vroeger dan gebruikelijk

De eerste warme dag valt dit jaar net iets vroeger dan gebruikelijk, zegt Weerplaza. Meestal wordt die pas half april gemeten. Toch is er geen sprake van een record: in sommige jaren werd de temperatuurgrens van 20 graden al in maart gepasseerd. Vorig jaar werd het op 7 april voor het eerst zo warm.

Volgens Weerplaza is een landelijk dagrecord vandaag nog goed mogelijk in het zuidoosten van het land. Het moet dan warmer dan 23,1 graden worden. In 1961 werd die temperatuur in Brabant gemeten. Ook de komende dagen blijft het warm.

Maandag 6 April 2020 - 14:20:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Op ‘gooi-je-afval-weg-dag’ laten Hongarijes armsten hun virusangst varenDe Volkskrant - Binnenland

Elke dag publiceren het RIVM, de ziekenhuizen, wereldgezondheidsorganisatie WHO en allerlei landen cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar welke cijfers zijn belangrijk? En hoe moeten we ernaar kijken?
Maandag 6 April 2020 - 14:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Frank zit in quarantaine: ‘De nieuwe thuiswerk-gesel is gearriveerd’AD - Binnenland

Voor topamateurs is het ook niet leuk, noodgedwongen stil moeten zitten vanwege de corona-crisis. Nee, ze verdienen geen geld aan hun hobby. Nee, ze zullen nooit naar een WK of naar de Olympische Spelen gaan. De verplichte onderbreking is ook voor hen ronduit balen. ,,De avonden duren eeuwig.’
Maandag 6 April 2020 - 14:00:26 - AD - Binnenland
 

Ook amateurs missen hun sport: ‘Ik mis die zware sprintjes waar ik zo van gruwel’AD - Binnenland

Het RIVM meldt sinds gisteren 101 nieuwe sterfgevallen. Ook kwamen er 260 registraties van ziekenhuisopnames bij. De afvlakking van de groei houdt aan. 96 van de inmiddels 1867 overleden patiënten hadden geen andere medische aandoening.
Maandag 6 April 2020 - 13:43:00 - AD - Binnenland
 

Bijna honderd coronadoden waren (zover bekend) verder gezondAD - Binnenland

In bomen in Ede, Sittard en Geleen zijn maandagmorgen de eerste eikenprocessierupsjes uit hun eitjes gekropen. Volgens bioloog Arnold van Vliet van het Kennisplatform Processierups zijn de piepkleine rupsjes wegens het ontbreken van brandhaartjes nog volstrekt ongevaarlijk. ,,Ze marcheren nu al met tientallen tegelijk in groepsverband achter elkaar op zoek naar ontluikende eikenblaadjes.”
Maandag 6 April 2020 - 13:36:00 - AD - Binnenland
 

Eerste eikenprocessierupsjes kruipen uit hun ei: ‘Nu nog ongevaarlijk’AD - Binnenland

Om leraren, schoolleiders, onderwijsondersteuners en medewerkers van kinderdagverblijven te bedanken, roepen maatschappelijke organisaties iedereen op om donderdag de vlag uit te hangen. Ze vinden dat de schoolmedewerkers een pluim verdienen, omdat ze zo snel afstandsonderwijs en noodopvang hebben geregeld voor de leerlingen. Kinderen kunnen een eigen wimpel knutselen.
Maandag 6 April 2020 - 13:35:41 - AD - Binnenland
 

Bedankje voor onderwijs en opvang: organisaties roepen op om donderdag de vlag uit te hangenAD - Binnenland

Hoe is het om in coronatijden post en pakketjes te bezorgen? PostNL-medewerkers Esther van Beek en Karin Hectors vertellen over de vele waardering en attenties, maar ook over de mensen ‘die gewoon schijt hebben aan alles.”
Maandag 6 April 2020 - 13:00:00 - AD - Binnenland
 

‘Sommige mensen grissen het pakje uit mijn handen’AD - Binnenland

Een jonge agent van het politiekorps in Nijmegen staat volop in de schijnwerpers nu er een filmpje van zijn overtuigende zangkunsten op internet circuleert. De 28-jarige Thijs Roseboom werd gefilmd door een collega op het moment dat hij uit volle borst de Queen-klassieker Don’t Stop me Now aan het meezingen is. ,,Een half miljoen views, ik kan het nog steeds niet geloven”, zegt hij tegen deze nieuwssite.
Maandag 6 April 2020 - 12:46:00 - AD - Binnenland
 

Politieagent filmt collega Thijs (28) die nu viral gaat met Queen-coverAD - Binnenland

Misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink is maandag overleden. Dat maakt zijn familie bekend via zijn website. Korterink werd 64 jaar geleden geboren in Rouveen. De laatste jaren woonde hij op de Veluwe, maar hield zijn exacte woonplaats omwille van zijn eigen veiligheid en die van zijn gezin geheim.
Maandag 6 April 2020 - 12:31:00 - AD - Binnenland
 

Bellen is veel beter voor je dan appen: knuffelhormoon komt vrijAD - Binnenland

De organisator van het feest dat zaterdagavond laat werd gehouden in Breda zegt dat het verhaal zoals dat naar buiten kwam ‘compleet verdraaid’ en ‘te bizar voor woorden’ is. Hij spreekt niet van een feest, maar van een ‘lichtshow met muziek’.
Maandag 6 April 2020 - 11:20:00 - AD - Binnenland
 

Organisator van stilgelegd feest in Breda: ‘We worden als crimineel afgeschilderd’AD - Binnenland

Volop lenteweer deze week. In het binnenland liggen de temperaturen rond de 20 graden, in het zuidoosten zelfs nog iets hoger. Het is de eerste officiële warme dag van het jaar. Om 13.00 uur werd de grens van 20 graden in De Bilt gepasseerd.
Maandag 6 April 2020 - 11:10:00 - AD - Binnenland
 

Eerste ‘warme dag’ van 2020 is een feitAD - Binnenland

In Artis gaat het leven gewoon door, ook zonder bezoekers. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de geboorte van een olifantje, maar er zijn ook zorgen over de financiële gevolgen van de tijdelijke sluiting.
Maandag 6 April 2020 - 11:09:42 - AD - Binnenland
 

Artis in coronatijd is ook voor dieren vreemd: ze zijn gewend aan bezoekAD - Binnenland

In Wuhan, waar het coronavirus voor het eerst opdook, worden nauwelijks meer besmettingen gemeld. Tijd om te rouwen. Maar hoe de miljoenenstad haar doden herdenkt, dat bepalen de autoriteiten.
Maandag 6 April 2020 - 11:06:06 - AD - Binnenland
 

De autoriteiten bepalen hoe ‘virusvrij’ Wuhan rouwtAD - Binnenland

Motorrijders sloegen op de zonnigste dag van het jaar het advies om thuis te blijven massaal in de wind. De veiligheidsregio’s kijken vandaag of ze maatregelen kunnen treffen, zegt voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad. In Gelderland gaat de politie alvast extra letten op snelheidsduivels.
Maandag 6 April 2020 - 11:00:00 - AD - Binnenland
 

Motorrijders massaal de weg op ondanks corona, meer maatregelen op komstAD - Binnenland

Het wordt steeds moeilijker en duurder om hoognodige medische hulpmiddelen als mondkapjes en beschermende kleding vanuit China snel naar Nederland te krijgen. Dat komt door strengere regels van de Chinese overheid en door een tekort aan vrachtruimte. Vervoerders spreken over ‘woekerprijzen’.
Maandag 6 April 2020 - 10:30:58 - AD - Binnenland
 

‘Woekerprijzen’ en vertraging voor vervoer mondkapjes uit ChinaAD - Binnenland

Als ergens nog geld wordt verdiend, is het wel door de supermarkten, is het beeld. Toch keldert ook in deze branche op heel wat plekken de omzet. ‘Als dit nog even duurt, zal ik toch mensen moeten ontslaan.’
Maandag 6 April 2020 - 09:55:00 - AD - Binnenland
 

Ook supermarkten vragen om steun: ‘Ik ben juist zestig procent van mijn klanten kwijt’AD - Binnenland

De 67-jarige vader Gerrit-Jan van D. die negen jaar lang met zes kinderen in totale afzondering leefde op een boerderij in Ruinerwold, weigert zich medisch te laten onderzoeken.
Maandag 6 April 2020 - 09:52:00 - AD - Binnenland
 

De streekboer profiteert van de coronacrisisDe Volkskrant - Binnenland

De China-correspondent van de Volkskrant, Leen Vervaeke, is terug in Wuhan. Na een eerdere evacuatie ziet ze nu hoe de oester van de Chinese stad voorzichtig opengaat. ‘Ik vind het belangrijk om opnieuw met eigen ogen te zien hoe de situatie hier is.’
Maandag 6 April 2020 - 08:50:08 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wat is er nou zo verschrikkelijk aan eurobonds? ‘Ze zijn gewoon niet nodig’De Volkskrant - Binnenland

Leiden de beperkende maatregelen rondom het coronavirus tot meer huiselijk geweld? Hoewel de cijfers nog niet eenduidig zijn, merken sommige hulporganisaties wel een toename aan noodkreten.
Maandag 6 April 2020 - 07:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een handig overzicht van de belangrijkste zaken rondom het coronavirusDe Volkskrant - Binnenland

Ratten, kakkerlakken en modder hebben de opeengepakte vluchtelingen in de kampen van de Bekaavallei een hoop weerstand gegeven, denken ze. Daarom is het coronavirus er nog niet opgedoken. Maar dat verplichte binnenzitten sloopt de mensen. ‘Ik geef het nog een week. Dan ontploft de boel hier.’
Zondag 5 April 2020 - 21:59:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Isoleer de ouderen en red de economie? Dat levert mogelijk tienduizenden slachtoffers opDe Volkskrant - Binnenland

Minister van Financiën Wopke Hoekstra kreeg de toorn van de zuidelijke EU-landen over zich heen. Volgens hem is er geen sprake van gebrek aan solidariteit. Maar er is ook de ‘dure plicht’ te doen wat op korte en lange termijn goed is voor de economie. ‘We willen solidair én verstandig zijn.’
Zondag 5 April 2020 - 21:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De belangrijkste grafieken en kaarten over de uitbraak van het coronavirus op een rijDe Volkskrant - Binnenland

Alles is misgegaan in Spanje. De politiek zat tegen, de regelgeving, onervarenheid, trage besluitvorming, bureaucratie: snel optreden en daadkracht kregen gewoon geen kans in het zwaarst getroffen land van Europa.
Zondag 5 April 2020 - 20:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Johnson opgenomen in ziekenhuis wegens ‘hardnekkige coronaklachten’De Volkskrant - Binnenland

Enkele kerken op Urk, dat relatief veel coronagevallen heeft, werden fel bekritiseerd omdat zij diensten bleven houden voor het maximaal toegestane aantal kerkgangers. Hoewel veel Urkers de ophef niet begrijpen, hebben de kerken zich die kritiek toch aangetrokken.
Zondag 5 April 2020 - 19:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Achter sommige voordeuren geen gezellige zelfisolatie, maar frustratie en angst voor geweldDe Volkskrant - Binnenland

Boris Johnson is zondagavond rond acht uur opgenomen in het ziekenhuis. De Britse premier werd tien dagen geleden positief getest op het coronavirus en verbleef al die tijd thuis in zelf-isolatie. Hij moest worden opgenomen vanwege ‘hardnekkig aanhoudende symptomen’, zoals koorts en een droge hoest.
Zondag 5 April 2020 - 18:49:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dan richt de dominee zich tot God: ‘Help ons de regels op te volgen’De Volkskrant - Binnenland

De hongerstaking van de gevangen muzikanten van de Turkse band Grup Yorum heeft haar eerste slachtoffer geëist. Vrijdag bezweek de uitgemergeld Helin Bölek (28). Dit weekend is ze begraven. Het traangas hing tussen de grafstenen.
Zondag 5 April 2020 - 18:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Terug in Wuhan: ‘Wij dachten: het gevaar komt uit China, maar hier zien ze dit andersom’De Volkskrant - Binnenland

Zondag 5 April 2020 - 17:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Binnenzitten sloopt vluchtelingen in dit Libanese kamp. ‘Ik geef het nog een week. Dan ontploft de boel hier’De Volkskrant - Binnenland

De komende weken doet verslaggever Willem Feenstra regelmatig verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda, waar de afdeling infectiepreventie de wind in de zeilen heeft.
Zondag 5 April 2020 - 17:10:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De eikenprocessierups is terug: wat gaan we doen om hem te bestrijden?De Volkskrant - Binnenland

Terwijl de zorg schreeuwt om extra personeel, staan meer dan 170 in Nederland gevestigde artsen uit het buitenland te popelen om hun collega’s bij te staan. Waarom worden zij niet ingezet?
Zondag 5 April 2020 - 13:58:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Op een enkele ‘idioot’ na houden we ons keurig aan de coronaregelsDe Volkskrant - Binnenland

Met de overtuigende verkiezing van Keir Starmer tot leider heeft de Britse Labourpartij niet alleen afscheid genomen van Jeremy Corbyn, maar ook van het corbynisme. Na vijf jaar met zichzelf in debat te zijn geweest, wil de oppositiepartij zich nu weer richten op regeringsmacht.
Zondag 5 April 2020 - 07:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Syrische arts staat klaar om zijn Nederlandse collega’s te helpen: ‘Er is zoveel dat ik nu kan doen’De Volkskrant - Binnenland

De vermaarde econoom Arnold Heertje is op 86-jarige leeftijd overleden. Hij liet ontelbare middelbare scholieren kennismaken met de macro-economie en verwierf faam met zijn gepeperde bijdragen aan het maatschappelijk debat.
Zaterdag 4 April 2020 - 17:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hongerstaking van (deels Brabantse) muzikanten in Turkse folkgroep eist eerste slachtofferDe Volkskrant - Binnenland

Ondanks het mooie weer hield ook afgelopen weekend een groot deel van de Nederlanders zich aan de coronaregels. Op een paar excessen na waren er in natuurgebieden, op stranden en op straat weinig problemen.
Zaterdag 4 April 2020 - 12:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Corbyns opvolger is competent en goed geïnformeerd. Maar heeft hij charisma?De Volkskrant - Binnenland

Er valt deze zomer weer de nodige overlast te verwachten van de eikenprocessierups. Loopt de bestrijding ervan tijdens de coronacrisis gevaar?
Zaterdag 4 April 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een gesprek met Gonny (51), afdeling infectiepreventie, zal je leven voor altijd veranderenDe Volkskrant - Binnenland

Isoleer de ouderen en laat het coronavirus rustig zijn gang gaan: het lijkt zo’n aanlokkelijk idee. Maar een vreselijke ramp die tienduizenden Nederlanders het leven zal kosten, is daarmee nog altijd niet van de baan.
Zaterdag 4 April 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Mannen opgepakt op verdenking van oplichting met verkoop mondkapjesNu.nl - Binnenland

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) heeft maandag twee mannen aangehouden op verdenking van oplichting met mondkapjes. De verdachten zouden zich hebben voorgedaan als leveranciers van de beschermingsmiddelen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoofdverdachte Ruinerwold wil niet meewerken aan onderzoekNOS Nieuws - Binnenland

Gerrit Jan van D. en Josef B., de twee verdachten in de Ruinerwold-zaak, blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank Noord-Nederland in Assen bepaald in de tweede voorbereidende rechtszitting.

In de zittingszaal waren alleen de rechters en de officier van justitie aanwezig. De verdachten, hun advocaten en journalisten moesten, in verband met het coronavirus, de zaak op afstand volgen via een videoverbinding.

Op de zitting bleek dat hoofdverdachte Van D. (67) aan zijn advocaat heeft duidelijk gemaakt dat hij niet zal meewerken aan een neurologisch en neuropsychologisch onderzoek. "Hij heeft vrij expliciet aangegeven dat hij het niet wilde", zegt advocaat Robert Snorn. "Het is alleen lastig om iets te zeggen over de reden."

Van D. ligt sinds zijn arrestatie in het ziekenhuis; als gevolg van een hersenbloeding kan hij niet praten. Volgens zijn advocaat is het nog altijd "onmogelijk" voor zijn cliënt om de zaak te volgen. Het OM heeft Van D. nog niet kunnen verhoren.

Verborgen voor de wereld

Van D. wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van het gevangen houden van zes van zijn negen kinderen. Ze werden volgens het OM vanaf hun geboorte afgeschermd van de buitenwereld. Drie andere, oudere, kinderen die wel naar school gingen, mochten niets over hen zeggen tegen anderen. Inmiddels zijn alle negen kinderen meerderjarig. Van D. wordt ook verdacht van mishandeling en seksueel misbruik van twee van de oudere kinderen.

De andere verdachte in de zaak is de Oostenrijker Josef B. (59). Hij is de huurder van de boerderij in het Drentse Ruinerwold waar Van D. en de zes kinderen woonden. B. wordt verdacht van het gevangen houden van de zes kinderen, maar niet van mishandeling of seksueel misbruik.

Groot bedrag

Het OM heeft de aanklacht van witwassen tegen beide verdachten laten vallen. Uit onderzoek is gebleken dat een groot bedrag dat in de boerderij lag, daar legaal terecht is gekomen.

Beide verdachten worden nog onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Bij Van D. wordt gekeken of verbetering in zijn situatie mogelijk is en op welke wijze er met hem gecommuniceerd kan worden. Resultaten van deze onderzoeken worden pas in de zomer verwacht. De inhoudelijk behandeling van de zaak zal daarna plaatsvinden.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vermaarde econoom Arnold Heertje laveerde tussen wetenschap en publiek debatDe Volkskrant - Binnenland

Nu het mooi weer is, botsen de preciezen en de rekkelijken in de coronacrisis. De een interpreteert de kabinetsregels strikter dan de ander. Dat kan leiden tot spanning, zeker als dat gebeurt in één gezin.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Ik zei: ik wil geen corona krijgen van jou. Maar mijn zoon bagatelliseerde het’De Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ruinerwold-vader Gerrit-Jan van D. weigert medisch onderzoek, verdachten blijven vastzittenAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.