Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Paasweekend: supermarkten verwachten recordomzetAD - Binnenland

Nederlanders moeten extra gaan betalen als ze online bestelde producten thuis laten bezorgen. Zo kan de wildgroei aan online bezorgers worden tegengegaan, claimen Amsterdamse winkeliers verenigd in MKB Amsterdam.
Vrijdag 19 April 2019 - 16:50:56 - AD - Binnenland
 

Twee brandweermannen gewond bij grote brand in RotterdamNu.nl - Binnenland

Bij een grote brand in een woning aan de Zuidhoek in de Rotterdamse wijk Charlois zijn vrijdag twee brandweermannen gewond geraakt.
Vrijdag 19 April 2019 - 16:36:12 - Nu.nl - Binnenland
 

OM gaat man die werd verdacht van dreiging bij Maassilo niet vervolgenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de 22-jarige man uit Zevenbergen die in 2017 werd opgepakt in verband met terrorismedreiging bij de Rotterdamse Maassilo niet vervolgen. Hij is geen verdachte meer in de zaak, meldt het OM vrijdag.
Vrijdag 19 April 2019 - 16:04:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Aanbieders commerciële dna-tests voldoen vaak niet aan privacywetgevingNOS Nieuws - Binnenland

Bedrijfjes die online dna-tests aanbieden, hebben vaak hun privacyverklaring niet op orde. Dit blijkt uit onderzoek van NOS op 3. Het gaat om Nederlandse bedrijven die medische- of leefstijlclaims doen op basis van genetisch materiaal.

Wie bekijkt jouw dna eigenlijk en wat gebeurt er daarna met jouw gegevens? Bekijk hier de video over de wereld van de dna-tests.

Juristen keken op verzoek van de NOS naar zeven Nederlandse aanbieders van dit soort tests. Die geven allemaal advies op het gebied van je gezondheid. "Bedrijven zijn verplicht om een duidelijke privacyverklaring op hun website te hebben", zegt ICT-jurist Dries Lawrence. "Maar bij een van de bedrijven waren deze niet eens te vinden."

Doorverkopen

Zes van de zeven bedrijven geven niet duidelijk aan hoe lang zij de gegevens bewaren. Ook dat is volgens Lawrence in strijd met de AVG. Dat is de Europese wet die ervoor moet zorgen dat de privacy van de gebruikers beschermd is.

"Ik stond er best wel van te kijken hoe vaag sommige bedrijven hun voorwaarden formuleren", zegt Lawrence. "Je weet dan als gebruiker niet goed wat er met jouw gegevens gebeurt, of ze bijvoorbeeld in de toekomst worden doorverkocht aan een partij die daar interesse in heeft."

Uit je dna kan je ook veel informatie halen over je gezondheid. Deskundigen verwachten dat medicijnen in de toekomst met behulp van dna meer op maat gemaakt kunnen worden.

Maar voor een onderbouwd gezondheidsadvies is veel deskundigheid nodig, zegt onder meer universitair hoofddocent biomedische genetica Marc van Mil. Ook klinisch geneticus Marieke van Doorn is kritisch. "Deze tests kijken naar kleine stukjes van het dna, nooit naar een heel gen", vertelt ze. "Je kunt je voorstellen dat als je alleen maar kleine stukjes bekijkt, dat dat nooit een geheel antwoord geeft."

Vrijdag 19 April 2019 - 16:04:48 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Na vliegschaamte is er nu bezorgschaamte: ‘Haal online aankoop voortaan zélf af’AD - Binnenland

De eerste zomerse dag van 2019 is een feit. Het werd vanmiddag rond drie uur 25 graden in het Limburgse Arcen. De komende dagen zullen er nog meer zomerse dagen volgen. De warmte breidt zich namelijk verder uit, waardoor er een heerlijk paasweekend in het verschiet ligt.
Vrijdag 19 April 2019 - 16:03:00 - AD - Binnenland
 

Zij vochten op D-day en denken er nog dagelijks aanDe Volkskrant - Binnenland

Door de aanhoudende droogte zijn veel paasvuren in de Achterhoek en Twente afgelast. Alleen al in Berkelland zijn dat er 79. Maar ook door de smog en stank die de vuren veroorzaken, staat de traditie onder druk.
Vrijdag 19 April 2019 - 15:49:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twee tieners aangehouden voor brand bij Laapersheide in HilversumNu.nl - Binnenland

De natuurbrand op de Laapersheide in Hilversum van maandag 8 april is ontstaan doordat minderjarigen in de buurt vuurwerk hadden afgestoken. Agenten hadden twee minderjarige verdachten op het oog. De tieners van veertien en vijftien jaar oud hebben zich gemeld bij de politie.
Vrijdag 19 April 2019 - 15:32:05 - Nu.nl - Binnenland
 

Scholier aangehouden vanwege onrust bij Amstelveen CollegeNu.nl - Binnenland

Bij de onrust die werd veroorzaakt door een groep scholieren bij het Amstelveen College, is vrijdag een scholier aangehouden. De school is uit angst voor rellen de hele dag gesloten.
Vrijdag 19 April 2019 - 15:28:47 - Nu.nl - Binnenland
 

Heerlijk paasweer in het verschiet na eerste zomerse dagAD - Binnenland

De 24-jarige Jimmy F. uit Zevenbergen wordt niet vervolgd voor het dreigen met een terroristisch misdrijf in de Rotterdamse concertzaal Maassilo in 2017. Hij wilde geen terroristische aanslag plegen, maar probeerde juist terroristen op te sporen. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend gemaakt.
Vrijdag 19 April 2019 - 15:09:00 - AD - Binnenland
 

Twaalf jaar cel voor fatale schietpartij in Haagse shishaloungeNu.nl - Binnenland

De rechtbank in Den Haag heeft vrijdag de twintigjarige Mustaf S. veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een fatale schietpartij in een shishalounge in Den Haag vorig jaar. Bij de schietpartij kwam een zeventienjarige jongen om het leven.
Vrijdag 19 April 2019 - 14:59:38 - Nu.nl - Binnenland
 

Maassilo-dreiger wordt niet vervolgd, was zelf op ‘terroristenjacht’AD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.
Vrijdag 19 April 2019 - 14:30:00 - AD - Binnenland
 

OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochterAD - Binnenland

In het noorden en oosten van Nederland is het een eeuwenoude traditie, de gigantische paasvuren die op eerste of tweede paasdag worden ontstoken. Dit jaar gaat het feest in veel gemeenten niet door. Het is te droog en de kans op brand is te groot.
Vrijdag 19 April 2019 - 14:24:00 - AD - Binnenland
 

Paasvuren massaal afgelast, loopt traditie gevaar?AD - Binnenland

In verschillende delen van Nederland is de populaire tuinplant buxus uit de handel gehaald. De buxusmot die sinds vorig jaar oprukt vanuit het zuiden, vreet de buxusheggen helemaal kaal. Bestrijdingsmiddelen zijn controversieel en zelden effectief. Consumenten zijn op zoek naar alternatieven.
Vrijdag 19 April 2019 - 14:21:19 - AD - Binnenland
 

Tuincentra doen buxus in de ban vanwege mottenplaagAD - Binnenland

In de rubriek Wieg tot Graf vertellen we het verhaal achter een familiebericht. Deze keer het levensverhaal van Utrechter Jan Govers. Vanaf zijn witte bankje tegenover het Griftpark genoot hij van zijn buurt en het leven.
Vrijdag 19 April 2019 - 14:00:14 - AD - Binnenland
 

Jan schreef zijn eigen rouwadvertentie: ‘Breng een goed humeur mee’AD - Binnenland

Winkelketen Miller & Monroe heeft meer tijd gekregen om een faillissement af te wenden. De eigenaar, winkelconcern Vidrea Retail, vroeg deze week uitstel van betaling aan. In de meeste gevallen volgt dan snel een faillissement, maar in overleg met de bewindvoerder en huisbankier ABN AMRO krijgt Vidrea drie maanden langer de tijd.
Vrijdag 19 April 2019 - 13:59:00 - AD - Binnenland
 

575 kilometer file op Nederlandse wegen door dagjesmensen en toeristenNu.nl - Binnenland

Het is drie tot vier keer zo druk op de snel- en binnenwegen in Nederland in vergelijking met vorig jaar. Iets na 16.00 uur stond er volgens de ANWB ruim 575 kilometer file. Vorig jaar stond er gemiddeld 150 tot 200 kilometer file voor het paasweekend.
Vrijdag 19 April 2019 - 13:41:34 - Nu.nl - Binnenland
 

Meer tijd voor winkels Miller & MonroeAD - Binnenland

Forum voor Democratie (FVD) komt niet in het provinciebestuur van Zeeland. De partij sprak de afgelopen periode met vier andere partijen (CDA, VVD, SGP en PvdA), maar de verschillen bleken te groot. De vier gaan nu zelf verder om te kijken of ze een coalitie kunnen vormen, eventueel samen met nog een partij.
Vrijdag 19 April 2019 - 12:56:34 - AD - Binnenland
 

Forum voor Democratie ook niet meer in beeld voor bestuur ZeelandAD - Binnenland

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) wil alle feiten op een rijtje over de vermeende wapenhandel door een tbs’er in een kliniek. Hij noemt het onacceptabel dat zoiets in een forensisch psychiatrische instelling kan gebeuren en sluit maatregelen niet uit.
Vrijdag 19 April 2019 - 12:54:23 - AD - Binnenland
 

Politie Amsterdam vindt aan brievenbus vastgeplakte handgranaatNu.nl - Binnenland

De politie Amsterdam heeft vrijdagmiddag de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Centrum enkele uren afgezet vanwege de vondst van een handgranaat in de Eerste Coehoornstraat. Het explosief was vastgeplakt aan een brievenbus naast de deur van een appartementencomplex.
Vrijdag 19 April 2019 - 12:38:30 - Nu.nl - Binnenland
 

Minister wil opheldering wapenhandel tbs’erAD - Binnenland

Dat het lekker weer is, merken ook de verkeersdiensten. De ANWB meldde dat er rond 11.00 uur al ongeveer 300 kilometer file stond op de wegen, tegen nog geen 200 kilometer op de hele Goede Vrijdag vorig jaar. Rond twaalf uur stond er al ruim 400 kilometer file. Het is vooral vakantie- en recreatieverkeer, want veel mensen zijn vrij.
Vrijdag 19 April 2019 - 12:36:00 - AD - Binnenland
 

Veel drukte op de weg door mooi weer, ongelukken en vakantiegangersAD - Binnenland

Het kabinet verwacht pas begin juni zijn pakket klimaatmaatregelen (klimaatakkoord) te presenteren. Aanvankelijk zouden deze maand de definitieve voorstellen komen om de uitstoot van broeikasgassen de komende decennia fors te verlagen.
Vrijdag 19 April 2019 - 11:36:02 - AD - Binnenland
 

Kabinetsplannen klimaatakkoord begin juniAD - Binnenland

Partner Maick S. heeft Xaja (1) uit Hengelo om het leven gebracht. De rechtbank veroordeelde hem vandaag tot een gevangenisstraf van 22 jaar. Er is geen bewijs dat moeder Sarinda van E. het letsel heeft toegebracht. De rechtbank spreekt haar daarvan vrij. Ze is volgens de rechtbank ook niet tekort geschoten in het beschermen van haar dochtertje.
Vrijdag 19 April 2019 - 11:24:00 - AD - Binnenland
 

Ruim twintig jaar cel voor voor moord op Xaja (1) uit HengeloAD - Binnenland

Uber heeft in een financieringsronde voor zijn aanstaande beursgang een miljard dollar opgehaald bij drie Japanse bedrijven. Het geld is bedoeld voor de financiering van de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.
Vrijdag 19 April 2019 - 11:09:00 - AD - Binnenland
 

Vier Limburgse politieagenten op non-actief na plichtsverzuimNOS Nieuws - Binnenland

Vier medewerkers van de politie-eenheid Limburg zijn op non-actief gezet. De vier agenten komen uit hetzelfde team en hebben zich volgens de politiechef onprofessioneel gedragen.

Volgens Dagblad de Limburger gaat het om wijkagenten uit de regio Horst-Peel en Maas, maar dat wil de politie niet bevestigen. Wel benadrukt een woordvoerder dat alle wijken nog steeds een wijkagent hebben.

Ook over de beschuldiging laat de politie zich niet uit. De woordvoerder bevestigt alleen dat de politiemensen zich niet hebben gedragen op de manier die de politie van medewerkers verwacht. "We hebben signalen gekregen van niet-integer handelen."

Er loopt een disciplinair onderzoek naar hen. Pas als dat afgerond is, wil de politie meer informatie geven over de zaak.

De medewerkers hebben hun wapen en pepperspray moeten inleveren en mogen het bureau niet meer betreden.

Vrijdag 19 April 2019 - 10:27:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Uber haalt miljard op voor zelfrijdende auto’sAD - Binnenland

De Limburgse politie heeft vier medewerkers op non-actief gesteld wegens plichtsverzuim. Ze worden beschuldigd van ‘onprofessioneel gedrag’. Het zou volgens dagblad De Limburger gaan om politiemensen uit de regio Horst-Peel en Maas. De politie bevestigt aan de krant slechts dat vier medewerkers vorige week hun wapen en pepperspray hebben moeten inleveren. Ook mogen ze het politiebureau niet meer betreden.
Vrijdag 19 April 2019 - 10:18:00 - AD - Binnenland
 

Vier agenten in Limburg op non-actief wegens ‘onprofessioneel gedrag’AD - Binnenland

Het Amstelveen College zou vandaag feestelijk afscheid nemen van examenkandidaten, maar de school sloot de deuren uit angst voor rellen. Een groep jonge relschoppers kwam toch naar de school om onrust te stoken.
Vrijdag 19 April 2019 - 10:16:00 - AD - Binnenland
 

Amstelveen College uit angst gesloten, toch rellen uitgebrokenAD - Binnenland

Samantha de Jong (29), beter bekend als de Haagse realityster Barbie, blijkt afgelopen woensdag haar bekken en pols te hebben gebroken. Ze ligt momenteel in een ziekenhuis in haar woonplaats om te herstellen. De Jong schreef vanmorgen op Instagram dat het weer wat beter met haar gaat.
Vrijdag 19 April 2019 - 10:08:00 - AD - Binnenland
 

Samantha de Jong (Barbie) in ziekenhuis met gebroken bekken en polsAD - Binnenland

Luchtvaartmaatschappij Ryanair biedt vliegtickets naar tientallen bestemmingen aan voor spotprijzen. Voor de goedkoopste vlucht, van België naar Praag, betaal je 5 euro. Vanaf Nederlandse luchthavens gaan vluchten in mei voor minder dan 15 euro de deur uit. Zo is er al een vlucht naar Bratislava voor 9 euro. Maar pas op, het gaat om enkeltjes.
Vrijdag 19 April 2019 - 10:07:00 - AD - Binnenland
 

Middelbare school gesloten uit angst voor rellenNOS Nieuws - Binnenland

Een middelbare school in Amstelveen is vandaag dicht. Leerlingen van binnen en buiten de school zeiden deze week op social media dat ze van plan waren om "flink te gaan rellen". Daarom besloot de rector om de school dicht te houden.

Vanochtend kwam een aantal leerlingen alsnog naar school. Ze gooiden met rookbommetjes en eieren en staken vuurwerk af. Agenten met waakhonden stonden klaar bij de school en daardoor was het al snel weer rustig.

Eindexamen-stunt

Vandaag stond eigenlijk de eindexamen-stunt gepland. Op die dag halen leerlingen uit de eindexamenklas allemaal grappen uit op school. Het leek erop dat het uit de hand zou lopen.

Omdat alle lessen niet doorgaan hebben de leerlingen van het Amstelveen College één dagje eerder meivakantie.

Vrijdag 19 April 2019 - 10:05:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ryanair stunt met vliegtickets voor 5 euroAD - Binnenland

Pieter, de schoolhond uit Hengelo, is vanochtend uitgeroepen tot de Leukste hond van Nederland. Dat is bekendgemaakt bij het radio 10-programma Ekdom in de morgen.
Vrijdag 19 April 2019 - 08:49:00 - AD - Binnenland
 

Enzo Knol heeft nu een eigen muntNOS Nieuws - Binnenland

Er is een nieuwe munt met het hoofd van Enzo Knol erop. De munt wordt vandaag gepresenteerd in Utrecht. De munt is bijzonder, want er worden er maar weinig van gemaakt.

Er is een gouden munt, een zilveren munt en een coincard, dat is een soort kaartje met een munt erin.

De gouden en zilveren munt zijn al uitverkocht. De coincard is nog wel te koop. Als je hem later wil uitgeven heb je pech, je kunt namelijk nergens betalen met de munt.

Dj Afrojack en de beroemde voetballer Johan Cruijff kregen al eerder een eigen munt. Enzo is de eerste vlogger die zijn eigen munt krijgt. Wat vind jij: verdient iedere beroemdheid zijn eigen munt? Reageer op onze stelling!

Vrijdag 19 April 2019 - 08:43:10 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Pieter uit Hengelo is de leukste hond van NederlandAD - Binnenland

Het is kommer en kwel op de woningmarkt, volgens de kranten. Maar het is niet zo zwart-wit, zegt Johan Conijn, emeritus hoogleraar woningmarkt.
Vrijdag 19 April 2019 - 08:11:00 - AD - Binnenland
 

KNVB verplaatst wedstrijden Eredivisie voor AjaxNOS Nieuws - Binnenland

De Nederlandse eredivisie duurt dit seizoen een paar dagen langer. De KNVB heeft dat gisteren besloten. Door wedstrijden te verplaatsen kan Ajax zich beter voorbereiden op de halve finale van Champions League tegen het Engelse Tottenham Hotspur.

Te weinig tijd

Op zondag 28 april zou Ajax eigenlijk spelen tegen De Graafschap. Maar omdat Ajax 2 dagen later de halve finale speelt, zat daar te weinig tijd tussen. Daarom is de wedstrijd verplaatst van 28 april naar 15 mei. Dat betekent dat de eredivisie niet eindigt op 12 mei, maar op 15 mei.

Ook de andere competitiewedstrijden die op 28 april zouden zijn, zijn nu op 15 mei. Dat moet volgens de regels van de KNVB, omdat op die manier alle clubs tegelijk tegen elkaar spelen.

Niet eerlijk

Niet alle clubs zijn blij met de verandering, want het kost veel geld en tijd om alles aan te passen. Ook vinden sommige clubs het niet eerlijk dat er voor Ajax een uitzondering wordt gemaakt. Maar volgens de KNVB is dit echt de beste oplossing.

Vrijdag 19 April 2019 - 07:45:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

De populairste filmpjes van de weekNOS Nieuws - Binnenland

Het is weer vrijdag en dan zetten we altijd de 3 populairste filmpjes uit onze app en site op een rij. Deze week werden deze drie filmpjes het meest bekeken:

1. Famke Louise boos op mensen die glas naar haar gooien

2. Rómeycia wint de Jeugdjournaal Wedstrijd

3. Meer respect voor insecten door plaatjes?

Vrijdag 19 April 2019 - 06:58:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Een mengeling van zwartgelakte zinnen en saillante detailsDe Volkskrant - Binnenland

Het afplakken van vier foto’s uit Auschwitz op de tentoonstelling De Jodenvervolging in foto’s in het Holocaust Museum in oprichting, heeft geleid tot een controverse tussen de gastcuratoren en het museum in Amsterdam. Het betreft beelden die worden beschouwd als het duidelijkste fotografische bewijs van de Holocaust.
Vrijdag 19 April 2019 - 06:49:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Burgers als detective: kansrijk plan of gevaarlijke ontwikkeling?AD - Binnenland

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Vrijdag 19 April 2019 - 06:00:49 - AD - Binnenland
 

Bewonersavond in Den Dolder: ‘Wie lopen er allemaal rond in ons dorp?’De Volkskrant - Binnenland

Brabant staat al jaren aan de top met het aantal verkeersdoden. Dit jaar is het aantal zelfs gestegen tot 150. Hoe komt het dat juist in deze provincie zo veel ongelukken gebeuren met dodelijke afloop?
Vrijdag 19 April 2019 - 03:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kom op, EO, pak die voortrekkersrol, en laat je magie los op al die andere feestdagenAD - Binnenland

Het kabinet wil op het Europese continent – inclusief Rusland – het initiatief nemen om kernwapens uit te bannen. Dan is het niet meer nodig het nieuwe gevechtsvliegtuig JSF uit te rusten met kernbommen.
Vrijdag 19 April 2019 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

De godfather van het populisme neemt afscheid: ‘Populist is een geuzennaam’De Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse minister van Justitie heeft het Mueller-rapport gepresenteerd. De eerste indruk is dat het campagneteam van Donald Trump de Russische avances net genoeg heeft afgehouden.
Vrijdag 19 April 2019 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederland wil kernbom op JSF onnodig makenAD - Binnenland

Een selecte groep leden van het Amerikaanse Congres krijgt volgende week een samenvatting van het Mueller-rapport onder ogen, waarin beduidend minder feiten onzichtbaar zijn gemaakt, dan in de versie die donderdag is geopenbaard.
Vrijdag 19 April 2019 - 01:55:00 - AD - Binnenland
 

Holocaust Museum weert Auschwitz-foto’s van tentoonstellingDe Volkskrant - Binnenland

De stad New York mag inenten tegen mazelen verplichten. Dat heeft een rechter in de metropool bepaald. Inwoners van stadsdeel Brooklyn hadden die verplichting aangevochten, omdat deze ongrondwettelijk zou zijn.
Donderdag 18 April 2019 - 23:16:43 - De Volkskrant - Binnenland
 

Met Pasen zal in veel dorpen het vreugdevuur niet oplaaien, maar het verlangen smeultDe Volkskrant - Binnenland

Jan Nagel is bijna 80. In mei neemt hij afscheid van zo’n zestig jaar in de politiek. Hij begon in de PvdA en ging via LPF naar 50Plus.
Donderdag 18 April 2019 - 22:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

PvdA gaat toch niet samenwerken met Forum in OverijsselDe Volkskrant - Binnenland

Bedrijven en particulieren trokken de afgelopen dagen en masse de portemonnee voor de wederopbouw van de Notre-Dame. Die golf van financiële solidariteit heeft ook een keerzijde. De Franse Erfgoedstichting waarschuwt voor fraudeurs die misbruik maken van de collectieve gulheid door nepcollectes op te tuigen en het ingezamelde geld in eigen zak te steken.
Donderdag 18 April 2019 - 22:20:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rechter New York staat verplichte vaccinaties tegen mazelen toeDe Volkskrant - Binnenland

Kan minister Sander Dekker de zorgen wegnemen die de burgers van Den Dolder hebben over de forensische kliniek waar de moordenaar van Anne Faber werd behandeld? Nee, de kliniek gaat niet versneld dicht, zegt Dekker donderdagavond tijdens een bewonersbijeenkomst. Maar een ‘herhaling van september 2017 zal niet meer voorkomen’.
Donderdag 18 April 2019 - 21:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Amerikaans Congres krijgt uitgebreider Mueller-rapportAD - Binnenland

In De Ochtend Show to go van vrijdag 19 april zijn TV-columnist Angela de Jong en foodtrendwatcher Esther Haanschoten te gast. De show wordt dit keer gepresenteerd door Roel Maalderink en Yora Rienstra en is vanaf 7.30 uur live te zien in onze app en op deze site.
Donderdag 18 April 2019 - 21:17:00 - AD - Binnenland
 

De vaccinatiegraad daalt: bewindsman Blokhuis tart het geduld van D66 en VVDDe Volkskrant - Binnenland

President Trump heeft in zeker tien situaties de bedoeling gehad zich te bemoeien met het Rusland-onderzoek. Die staan in detail beschreven in het uitgebreide rapport dat speciaal aanklager Robert Mueller vandaag aan het Amerikaanse Congres presenteerde. Dat roept de vraag op of Trump de rechtsgang heeft belemmerd.
Donderdag 18 April 2019 - 21:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

TV-columnist Angela de Jong en foodtrendwatcher Esther Haanschoten te gast in De Ochtend Show to GoAD - Binnenland

Twee dierenactivisten die zondag een voorstelling van de Efteling-show Raveleijn verstoorden, zijn na afloop mishandeld door enkele bezoekers van de show. Dat zegt Jan-Hein van Dijk, de advocaat van de actiegroep Vegan Strike Group. In Wageningen en Den Haag, waar de vrouwen vandaan komen, is aangifte gedaan van mishandeling.
Donderdag 18 April 2019 - 20:45:00 - AD - Binnenland
 

Ministerie trekt nu wel portemonnee om faillissement ziekenhuis Boxmeer te voorkomenDe Volkskrant - Binnenland

De Tweede Kamer is ongerust over het groeiende aantal ouders dat zijn kinderen niet laat vaccineren. Waar D66 en VVD vaart willen maken met een ander vaccinatiebeleid, gaat staatssecretaris Blokhuis (ChristenUnie) op de rem staan.
Donderdag 18 April 2019 - 20:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Regering Mali dient ontslag in, een maand na bloedbad met 160 dodenDe Volkskrant - Binnenland

De Partij van de Arbeid gaat in Overijssel toch niet samenwerken met Forum voor Democratie. Volgens de sociaal-democraten is er in de eigen gelederen te veel discussie over een mogelijke coalitie met Forum.
Donderdag 18 April 2019 - 19:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Weer heeft Brabant de meeste verkeersdoden. Hoe kan dat?De Volkskrant - Binnenland

Bijna een maand na een bloedbad in een Malinees dorp, heeft de regering van het land zijn ontslag ingediend. President Ibrahim Boubacar Keïta heeft het ontslag van de regering van premier Soumeylou Boubeye Maïga geaccepteerd.
Donderdag 18 April 2019 - 19:38:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

SGP-wethouder stapt over naar Forum voor Democratie: ‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’De Volkskrant - Binnenland

Tweederde van de 228 fietsers die vorig jaar dodelijk verongelukten, waren tussen de 50 en 85 jaar. Vooral in de groep 50- tot 60-jarige fietsers (inclusief e-bikes) is het aantal doden fors toegenomen, signaleert het CBS.
Donderdag 18 April 2019 - 19:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Washington bijt zich vast in de 448 pagina’s van het Mueller-rapportDe Volkskrant - Binnenland

KNVB verschuift hele competitieronde naar 15 mei, om te voldoen aan UEFA-richtlijn van minimaal twee dagen rust voor druk Ajax.
Donderdag 18 April 2019 - 19:04:56 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meer 50- en 60-jarige fietsers krijgen fataal ongeluk. Hoe komt dat en wat is ertegen te doen?De Volkskrant - Binnenland

De Oekraïners zijn de oorlog in hun land zat. Zondag zullen ze dat laten merken ook. Dan wordt komiek Volodymyr Zelensky vrijwel zeker tot president gekozen. Een clown als opperbevelhebber, vinden ze dat in het door Rusland belaagde oosten wel zo slim?
Donderdag 18 April 2019 - 18:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oplichters misbruiken ‘inzamelingsacties’ voor de restauratie van de Notre-DameDe Volkskrant - Binnenland

Er is een reddingsplan opgesteld voor het Maasziekenhuis Pantein in Beugen. De zorgverzekeraar, de Rabobank en het ministerie van Volksgezondheid stellen daarvoor maximaal zo’n 30 miljoen euro beschikbaar. Het ministerie treedt nu tijdig op om chaos te voorkomen, zoals bij het faillissement van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en het Slotervaart in Amsterdam.
Donderdag 18 April 2019 - 18:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hoe verschuiving van een competitieronde (‘onaanvaardbare’) agendaproblemen oplevertDe Volkskrant - Binnenland

‘Gods wegen zijn ondoorgrondelijk’, duidt Sytse de Jong zijn opmerkelijke overstap. Twaalf jaar lang diende hij als wethouder in Staphorst voor de SGP. Een nest dat hij verlaat voor Forum voor Democratie: De Jong (48) is kandidaat-gedeputeerde in Overijssel voor de FvD.
Donderdag 18 April 2019 - 16:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twintig demonstranten bij Haags hoofdkantoor Shell gearresteerdNu.nl - Binnenland

De politie heeft vrijdagochtend twintig personen aangehouden tijdens een onaangekondigde demonstratie bij het hoofdkantoor van Shell in Den Haag.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Kabinet past eisen aan: minder overlast bij Lelystad AirportNOS Nieuws - Binnenland

De overlast op de Veluwe van laagvliegende vliegtuigen van Lelystad Airport wordt waarschijnlijk kleiner dan gedacht. Het kabinet laat twee eisen los die laagvliegend verkeer van en naar het vliegveld veroorzaken, staat in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de nieuwe regels mag er wel gevlogen worden over militair terrein en hoeft er minder rekening gehouden te worden met vliegverkeer van Schiphol. In de praktijk betekent het dat de vluchten van en naar Lelystad Airport kunnen doorklimmen naar 2700 en 3000 meter. In eerdere plannen was de vlieghoogte beperkt tot maximaal 1800 meter.

Wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede is blij: "Doordat die voorwaarden zijn losgelaten, kan het verkeer tussen het Schipholverkeer door stijgen. Daardoor kunnen vliegtuigen een stuk hoger over de Veluwe vliegen. Dat is goed nieuws voor ons", zo zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Verzet

Tegen het vliegveld is veel verzet. Bewonersgroepen zijn verenigd in Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL). De laagvliegroutes zijn hun belangrijkste bezwaar.

De aanpassingen worden een jaar na de opening van vliegveld Lelystad van kracht. Die opening staat nu gepland voor 2020.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Een comedian als opperbevelhebber, is dat wel zo slim?De Volkskrant - Binnenland

De rechtszaak tegen de liquidatiebende van de twee meestgezochte voortvluchtigen van dit moment, Ridouan T. (41) en Saïd R. (46), is uitgegroeid tot het grootste moordproces van Nederland. Het gezochte tweetal wordt binnenkort toegevoegd aan de reeds twaalf verdachten die terechtstaan in het zogeheten Marengo-proces.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Geoliede bende’ vervolgd dankzij kroongetuige in grootste moordproces van NederlandDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Efteling-activistes doen aangifte van mishandelingAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.