Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Kustwacht Curaçao is geweld beuNOS Nieuws - Binnenland

De Nederlandse kustwacht in het Caribisch deel van het koninkrijk voert geen patrouilles meer uit rond Curaçao en Bonaire. Dat meldt de vakbond voor kustwachtpersoneel, NAPB. Reden is het toenemende geweld tegen kustwachtpersoneel.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht voert het personeel nog wel reddingsoperaties uit. Ook wordt het kustgebied nog steeds in de gaten gehouden, maar dan vanuit de lucht door de vliegende brigade. Die is niet betrokken bij de acties. Curaçao is een populair doorvoereiland voor drugs.

Mishandeld met kapmes

De overheid en de kustwacht zelf kunnen de veiligheid van het personeel niet garanderen, zegt de NAPB. Volgens de bond worden leden regelmatig geïntimideerd. Zo werd een Curaçaose kustwachter begin vorige maand bijna aangereden en overreden en zijn twee Bonairiaanse kustwachtleden vrijdag in een uitgaansgelegenheid met een kapmes mishandeld.

Dat laatste incident was voor de vakbond aanleiding om er opnieuw voor te pleiten dat het personeel het dienstwapen mee naar huis mag nemen. Officieren met een hogere rang mogen dat wel. De vakbond wil al jaren dat die ongelijkheid wordt opgeheven.

De kustwacht van Aruba en Sint Maarten werkt gewoon door, zij zijn niet betrokken bij de acties van de Curaçaose vakbond.

Dinsdag 2 September 2014 - 00:32:32 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Trambotsing bij station in Den HaagNu.nl - Binnenland

Twee trams zijn op elkaar gebotst bij station Den Haag Hollands Spoor. Volgens een politiewoordvoerster lijken de gevolgen in eerste instantie mee te vallen.
Dinsdag 2 September 2014 - 00:03:44 - Nu.nl - Binnenland
 

Zorgen over vermiste jongen die afscheidsbrief schreefAD - Binnenland

Apples nieuwste iPhone is volgens iPhonez.nl vanaf 19 september te bestellen. Het zou gaan om zogeheten pre-orders en de website baseert zich op
Maandag 1 September 2014 - 22:38:00 - AD - Binnenland
 

Trams botsen bij Den Haag HSAD - Binnenland

Oud-PvdA-minister Bert Koenders zal zijn partijgenoot minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken waarschijnlijk opvolgen als die
Maandag 1 September 2014 - 21:27:00 - AD - Binnenland
 

Meer files in augustus door zware regenvalNu.nl - Binnenland

Automobilisten stonden dankzij de forse buien in augustus meer en langer in de file dan in augustus 2013. 
Maandag 1 September 2014 - 21:25:22 - Nu.nl - Binnenland
 

‘Koenders beoogd opvolger Timmermans’NRC Handelsblad - Binnenland

De eerste Fyra-treinen van de Nederlandse Spoorwegen worden dit weekend vermoedelijk geretourneerd aan treinenbouwer AnsaldoBreda in Italië. De Nederlandse treinvervoerder krijgt 125 miljoen euro terug voor de treinen.

Maandag 1 September 2014 - 21:24:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Netflix, maar dan gratis en illegaalRTL Nieuws - Binnenland

Toenmalig minister Ab Klink (Volksgezondheid) heeft in 2009 extra geld gegeven aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zonder dat de Kamer daarvan op de hoogte was.
Maandag 1 September 2014 - 20:47:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Ouders zorgen voor creatievere opvang kinderenRTL Nieuws - Binnenland

Het MH17-onderzoeksteam kan de gewenste terugkeer naar het rampgebied voorlopig wel vergeten. De pro-Russische rebellen in het gebied zijn aan de winnende hand.
Maandag 1 September 2014 - 20:47:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Fyra-debacle bijna afgerond - ‘treinen dit weekend naar Italië’NRC Handelsblad - Binnenland

De commissie-Borstlap, die onderzoek deed naar de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), heeft op het laatste moment zijn rapportage tien dagen vervroegd onder druk van het ministerie van Volksgezondheid. Dat meldt de NOS.
Maandag 1 September 2014 - 20:42:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NZa zwicht vaak voor druk ministerieRTL Nieuws - Binnenland

Mensen die willen controleren of ze 112 wel kunnen bereiken, moeten niet naar het noodnummer gaan bellen. Vandaag is 112 zo vaak gebeld, dat de bereikbaarheid verstoord is geraakt.
Maandag 1 September 2014 - 20:29:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

De rampplek ligt nog altijd onder vuurRTL Nieuws - Binnenland

In de haven van Rotterdam is een lading met wel hele dure bananen onderschept. In de dozen zat 175 kilo cocaïne verstopt.
Maandag 1 September 2014 - 20:17:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Schippers erkent: onterechte steun voor Erasmus Medisch CentrumRTL Nieuws - Binnenland

Nederland gaat meedoen aan een militaire missie in Afghanistan. Er worden maximaal 100 militairen naar het land gestuurd.
Maandag 1 September 2014 - 20:09:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tbs-kliniek deed te weinig om smokkel te voorkomenDe Volkskrant - Binnenland

De eerste Fyra-treinen gaan dit weekeinde terug naar de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. Dat meldt de NOS. De treinen staan nu nog in
Maandag 1 September 2014 - 20:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tbs-kliniek deed te weinig om smokkel te voorkomenAD - Binnenland

De eerste Fyra-treinen gaan dit weekeinde terug naar de Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. Dat meldt de NOS. De treinen staan nu nog in
Maandag 1 September 2014 - 20:09:00 - AD - Binnenland
 

Morgen nog een buitje, daarna prachtig najaarsweerRTL Nieuws - Binnenland

De vier volwassenen die dit weekend in Huizen zijn aangehouden omdat zij mogelijk van plan waren naar Syrië te vertrekken, blijven in elk geval nog een aantal dagen in de cel zitten.
Maandag 1 September 2014 - 19:54:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Eerste Fyra-treinen dit weekeinde terug naar ItaliëAD - Binnenland

Carol Todd, de moeder van het afgeperste Canadese meisje Amanda Todd (15) die in 2012 zelfmoord pleegde, heeft aan actualiteitenprogramma
Maandag 1 September 2014 - 19:52:00 - AD - Binnenland
 

Eerste Fyra-treinen dit weekeinde terug naar ItaliëDe Volkskrant - Binnenland

Toenmalig minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft de Tweede Kamer in 2009 ten onrechte niet ingelicht over een financiële toezegging aan het
Maandag 1 September 2014 - 19:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Moeder Todd las afscheidsbrief dochter nietAD - Binnenland

Toenmalig minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft de Tweede Kamer in 2009 ten onrechte niet ingelicht over een financiële toezegging aan het
Maandag 1 September 2014 - 19:45:00 - AD - Binnenland
 

Militair opgepakt voor mishandelingNOS Nieuws - Binnenland

De Koninklijke Marechaussee heeft op Curaçao een militair van 24 gearresteerd die ervan wordt verdacht dat hij een aantal collega-militairen heeft mishandeld.

Verschillende militairen deden zaterdag aangifte tegen de man.

Al dan niet stelselmatig

In een persbericht spreekt de marechaussee van het "al dan niet stelselmatig mishandelen van een aantal militairen". Er is niet bekendgemaakt hoeveel mensen zijn mishandeld en wat de aard was van het geweld.

De mishandelingen zouden zich zowel op Curaçao als in Nederland hebben afgespeeld. De verdachte zit voorlopig vast en de marechaussee doet onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie op Curaçao.

Maandag 1 September 2014 - 19:27:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Meer files in augustus door plensbuienDe Volkskrant - Binnenland

Nederland doet vanaf volgend jaar met maximaal honderd militairen mee aan een nieuwe missie in Afghanistan. Dat heeft het kabinet vandaag
Maandag 1 September 2014 - 18:34:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

#Dag244: Kenneth in de Kuip, Jennifer Lawrence bloot en boos, een mierentreintjeRTL Nieuws - Binnenland

De Universiteit Maastricht (UM) heeft acht labradors weggedaan die waren bedoeld voor dierproeven.
Maandag 1 September 2014 - 18:30:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Meer files in augustus door plensbuienAD - Binnenland

De grote steden zitten in hun maag met groepen uitgeprocedeerde asielzoekers. In Amsterdam en Den Haag bivakkeren groepen asielzoekers al jaren
Maandag 1 September 2014 - 18:17:00 - AD - Binnenland
 

Nederland stuurt militairen naar AfghanistanDe Volkskrant - Binnenland

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie is vooralsnog niet van plan op te treden tegen vondelingenkamers. In beginsel is het te
Maandag 1 September 2014 - 18:10:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Steden met uitgeprocedeerde asielzoekers in hun maagAD - Binnenland

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie is vooralsnog niet van plan op te treden tegen vondelingenkamers. In beginsel is het te
Maandag 1 September 2014 - 18:10:00 - AD - Binnenland
 

Bijenziekte duikt opnieuw op in NLNOS Nieuws - Binnenland

Bij een bijenvolk in het Groningse Hoogezand-Sappemeer is een tweede uitbraak vastgesteld van de zeer besmettelijke ziekte Amerikaans vuilbroed. Twee besmette kasten zijn geruimd, zo laat het ministerie van Economische Zaken weten.

Het ministerie wil verspreiding van de ziekte voorkomen en heeft een vervoersverbod ingesteld van zeker dertig dagen binnen een straal van drie kilometer. Vorige week werden met Amerikaans vuilbroed besmette bijen in het Drentse Zuidlaren geruimd, niet ver van Hoogezand-Sappemeer. Ook daar geldt een vervoersverbod.

Rottende massa

Amerikaans vuilbroed is een bacteriële infectie onder larven van honingbijen. De bacterie Paeni-bacillus larvae verandert de larve in een slijmerige rottende massa. Hele bijenvolken kunnen erdoor doodgaan, vandaar dat de ziekte bij imkers zeer wordt gevreesd. De bacterie is ook resistent tegen hitte en uitdroging.

De imker is verplicht een uitbraak te melden. Ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bijenvolken in het gebied.

Maandag 1 September 2014 - 18:07:11 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Asielzoekers verlaten Haagse kerkNOS Nieuws - Binnenland

Het merendeel van de uitgeprocedeerde asielzoekers in de Sacramentskerk in Den Haag is daar nu weg. Op last van burgemeester Van Aartsen moet de kerk aan de Sportlaan morgen om 09.00 uur helemaal leeg zijn. Wie er dan nog zit wordt door de politie verwijderd.

De gemeente Den Haag heeft met de asielzoekers afgesproken dat zij tot 1 november gebruik mogen maken van de daklozenopvang in de Zilverstraat. Voor acht asielzoekers met psychische problemen is onderdak gevonden in een aantal vakantiehuisjes in Kijkduin, meldt Omroep West.

Brandgevaarlijk

De vluchtelingen uit vooral Afghanistan en Irak namen anderhalf jaar geleden hun intrek in de kerk. De brandweer vindt de Sacramentskerk brandgevaarlijk en dus niet geschikt voor bewoning.

Het gemeentebestuur van Den Haag zoekt samen met Vluchtelingenwerk naar een definitieve oplossing voor de groep vluchtelingen.

Maandag 1 September 2014 - 17:53:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ook commissie-Borstlap onder druk gezet door VWSNRC Handelsblad - Binnenland

GroenLinks vindt het belangrijk dat Nederland betrokken blijft bij Afghanistan. Een oordeel kan de partij echter nog niet vellen over de Nederlandse bijdrage aan de nieuwe NAVO-missie.
Maandag 1 September 2014 - 17:42:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ruim honderd schadeclaims na bevingen FroomboschNu.nl - Binnenland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) had maandag aan het einde van de middag meer dan honderd schademeldingen gekregen na de twee aardbevingen maandagochtend bij Froombosch. 
Maandag 1 September 2014 - 17:40:42 - Nu.nl - Binnenland
 

Ook besmettelijke bijenziekte in GroningenNu.nl - Binnenland

Bij een bijenvolk in de Groningse gemeente Hoogezand-Sappemeer is de zeer besmettelijke ziekte Amerikaanse vuilbroed vastgesteld. 
Maandag 1 September 2014 - 17:35:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Reddingsbrigade redt 369 mensen deze zomer Nu.nl - Binnenland

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederland hebben deze zomer uit zee en de binnenwateren 369 mensen gered die het anders waarschijnlijk niet hadden overleefd. Dat zijn er 27 meer dan vorig jaar.
Maandag 1 September 2014 - 17:17:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Teeven laat vondelingenkamer nog ongemoeidDe Volkskrant - Binnenland

De politie roept mobiele bellers vandaag op om niet naar het noodnummer 112 te bellen om te onderzoeken of dat vanuit huis wel lukt. Het
Maandag 1 September 2014 - 17:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Teeven laat vondelingenkamer nog ongemoeidAD - Binnenland

De politie roept mobiele bellers vandaag op om niet naar het noodnummer 112 te bellen om te onderzoeken of dat vanuit huis wel lukt. Het
Maandag 1 September 2014 - 17:11:00 - AD - Binnenland
 

112 massaal gebeld na bericht over onbereikbaarheidDe Volkskrant - Binnenland

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederland hebben deze zomer uit zee en de binnenwateren 369 mensen gered die het anders waarschijnlijk niet
Maandag 1 September 2014 - 17:02:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

112 massaal gebeld na bericht over onbereikbaarheidAD - Binnenland

Vrijwilligers van de Reddingsbrigade Nederland hebben deze zomer uit zee en de binnenwateren 369 mensen gered die het anders waarschijnlijk niet
Maandag 1 September 2014 - 17:02:00 - AD - Binnenland
 

Reddingsbrigade redde deze zomer 369 mensenDe Volkskrant - Binnenland

Beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh is beloond met de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst, met een geldbedrag van 100.000 euro. Van
Maandag 1 September 2014 - 16:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Reddingsbrigade redde deze zomer 369 mensenAD - Binnenland

Beeldend kunstenaar Wendelien van Oldenborgh is beloond met de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst, met een geldbedrag van 100.000 euro. Van
Maandag 1 September 2014 - 16:46:00 - AD - Binnenland
 

Asielzoekende gezinnen niet meer in de cel bij luchthavenNu.nl - Binnenland

Gezinnen met minderjarige kinderen die op Schiphol aankomen en asiel zoeken in Nederland, worden vanaf maandag niet meer in het detentiecentrum bij de luchthaven opgesloten. 
Maandag 1 September 2014 - 16:16:07 - Nu.nl - Binnenland
 

Politie: Bel niet met 112 om te testenRTL Nieuws - Binnenland

Er is van alles mis bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). De relatie met het ministerie van Volksgezondheid is ongezond te noemen en de taken van de organisatie zouden nodig gesplitst moeten worden, vindt de commissie-Borstlap.
Maandag 1 September 2014 - 16:06:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Heinekenprijs voor beeldend kunstenaarDe Volkskrant - Binnenland

Bij een containerbedrijf in de Rotterdamse Waalhaven is een partij van 175 kilo cocaïne onderschept. Volgens het Openbaar Ministerie waren de
Maandag 1 September 2014 - 16:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Heinekenprijs voor beeldend kunstenaarAD - Binnenland

Bij een containerbedrijf in de Rotterdamse Waalhaven is een partij van 175 kilo cocaïne onderschept. Volgens het Openbaar Ministerie waren de
Maandag 1 September 2014 - 16:04:00 - AD - Binnenland
 

"VWS hielp Erasmus met 100 mln"NOS Nieuws - Binnenland

Het ministerie van VWS heeft in 2009 extra financiële toezeggingen gedaan aan het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zonder de Tweede Kamer daarover in te lichten. De Nederlandse Zorgautoriteit kreeg het verzoek de toezegging uit te voeren, meldt het televisieprogramma Zembla.

Het verzoek van het ministerie aan de NZa is pikant omdat het ministerie zich niet mag bemoeien met beslissingen van de zorgautoriteit. In het rapport van de Commissie-Borstlap, dat de NOS en NRC Handelsblad vandaag openbaar maakten, wordt over een vergelijkbare zaak bij het Rotterdamse Oogziekenhuis gezegd dat "het schuurt langs de randen van wat wettelijk mag" .

Stijgende kosten

Het ministerie zegde 100 miljoen euro extra toe, bedoeld om de stijgende kosten van de verbouwing van het ziekenhuis te betalen. VWS vroeg de NZa verder om een driejarige overgangsregeling voor rente en afschrijvingen te verlengen tot tien jaar. Zembla beschikt over documenten waaruit dat blijkt. De Tweede Kamer is nooit geïnformeerd over deze toezeggingen.

In 2009 bleek dat het budget van de grootscheepse verbouwing van het Erasmus MC fors werd overschreden. Het budget van 455 miljoen euro was lang niet toereikend. Vandaar dat een beroep werd gedaan op het ministerie om bij te springen. Uit de documenten blijkt dat VWS in mei 2009 een investering van 100 miljoen euro toezegt "op voorwaarde dat de financiering daardoor rond komt en de bouw ook daadwerkelijk in 2009 aanvangt". Daarnaast moet de NZa de overgangsregeling voor kapitaallasten ruimer toepassen.

Overgangsregeling

In juli 2009 stuurt het ministerie een brief naar de NZa met het verzoek om in het specifieke geval van het Erasmus MC de overgangsregeling te verlengen van drie tot tien jaar. De ambtenaren van de NZa moeten de geldstromen in samenspraak met het Erasmus MC vervolgens in orde brengen. Dat is in de jaren daarop gebeurd.

VWS bevestigt dat toenmalig minister Ab Klink een regeling met Erasmus MC heeft afgesproken, maar benadrukt dat minister Schippers inmiddels een ander beleid heeft op het terrein van steunregelingen. Het ministerie bestrijdt dat er een aanwijzing aan de NZa is gegeven.

De uitzending van Zembla is donderdag aanstaande, om 20.25 uur op NPO2

Maandag 1 September 2014 - 15:51:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

175 kilo coke onderschept in Rotterdamse WaalhavenAD - Binnenland

Nederland doet vanaf volgend jaar met maximaal 100 militairen mee aan een nieuwe missie in Afghanistan. Dat heeft het kabinet vandaag
Maandag 1 September 2014 - 15:46:00 - AD - Binnenland
 

175 kilo coke onderschept in Rotterdamse WaalhavenDe Volkskrant - Binnenland

De politie heeft de president van de Bandidos en twee leden van de Hells Angels gearresteerd op verdenking van bedreiging. De politie voorkwam
Maandag 1 September 2014 - 15:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

#Tipsvoorbruggers: neem al je boeken mee in je tasAD - Binnenland

De politie heeft de president van de Bandidos en twee leden van de Hells Angels gearresteerd op verdenking van bedreiging. De politie voorkwam
Maandag 1 September 2014 - 15:41:00 - AD - Binnenland
 

Miljoenen aan cocaïne tussen bananenRTL Nieuws - Binnenland

Nederlandse advocaten waarschuwen tegen de enorme impact van de maatregelen tegen de twee ‘jihadgezinnen’ uit Huizen.
Maandag 1 September 2014 - 15:39:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

President Bandidos en leden Hells Angels aangehoudenDe Volkskrant - Binnenland

Gezinnen met minderjarige kinderen die op Schiphol aankomen en asiel zoeken in Nederland, worden vanaf vandaag niet meer in het detentiecentrum
Maandag 1 September 2014 - 15:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

President Bandidos en leden Hells Angels aangehoudenAD - Binnenland

Gezinnen met minderjarige kinderen die op Schiphol aankomen en asiel zoeken in Nederland, worden vanaf vandaag niet meer in het detentiecentrum
Maandag 1 September 2014 - 15:36:00 - AD - Binnenland
 

Kabinet stuurt 100 militairen naar AfghanistanRTL Nieuws - Binnenland

Al in juli heeft burgemeester Hertog de inwoners van Huizen gevraagd alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn gemeente.
Maandag 1 September 2014 - 15:35:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

GroenLinks wil betrokken blijven bij Afghanistan-missieNRC Handelsblad - Binnenland

Het ministerie van Volksgezondheid heeft 100 miljoen extra toegezegd aan het Erasmus Medisch Centrum voor zijn nieuwbouw. Dat bedrag kwam er nadat de NZa door het ministerie onder druk was gezet om een speciale regeling te treffen, zo blijkt uit onderzoek van het programma Zembla.
Maandag 1 September 2014 - 15:33:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

14-jarige gepakt voor woningovervalNOS Nieuws - Binnenland

In Rotterdam is een 14-jarige jongen opgepakt die wordt verdacht van een woningoverval. Begin augustus zou hij samen met drie anderen een woning in de Rotterdamse wijk Charlois zijn binnengedrongen.

Het viertal bedreigde volgens de politie de 24-jarige bewoner met de dood. Het slachtoffer probeerde de politie te bellen, maar een van de overvallers sloeg de telefoon uit zijn hand.

De vier gingen ervandoor met waardevolle spullen. Wat de buit precies was, is niet bekendgemaakt.

Eerder pakte de politie al een 15-jarige jongen op in deze zaak. Er wordt nog gezocht naar de twee andere verdachten.

Maandag 1 September 2014 - 15:06:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

"Nazomer pleister op de wonde"NOS Nieuws - Binnenland

De kachel kan weer uit, de warme kleding kan weer terug in de kast en de chocolademelk hoeft nog niet te worden opgewarmd. Want na een natte augustusmaand komt de zomer even terug.

Vandaag en morgen krijgen we nog te maken met wat wolkenvelden maar daarna worden drie dagen met zonnig weer verwacht. Op donderdag en vrijdag kan het kwik hier en daar oplopen tot 26 graden. Ook in het weekend wordt het waarschijnlijk aangenaam weer; of het mooie weer daarna nog aanhoudt is moeilijk te zeggen.

Het mooie nazomerweer wordt veroorzaakt door de orkaan Cristobal, die warme lucht meeneemt naar IJsland. Daardoor ontstaat er ten oosten van de orkaan een hogedrukgebied.

Het is wel jammer dat het zomerweer terugkeert nu de scholen weer begonnen zijn. "Hele vakantie regen, en nu school weer begint gaat de zon schijnen", schrijft iemand op Twitter. "Nederland be like. Regen in de vakantie, zon tijdens school", luidt de frustratie van een andere scholier.

Maar er zijn ook mensen die het juist wel prettig vinden dat de vakantie is afgelopen en de zon weer tevoorschijn komt. "Kinderen naar school, de rest is aan het werk, en ik geniet van de zon." En: "1 september, de meeste mensen zijn terug naar school of aan het werken. En ik lig hier op mijn luie kont in de zon, eat that!".

Dat er in augustus ouderwets werd geklaagd over het weer, zal niemand zijn ontgaan. Maar was de zomer eigenlijk wel zo slecht dit jaar? "Als we de schoolvakanties bekijken, dan kwamen de vroege vogels (dus regio noord) er best goed vanaf", vertelt NOS-weerman Marco Verhoef. "De weken in juli waren relatief warm en vrij zonnig, maar soms vielen er wel zware onweersbuien met veel regen."

"In augustus werd het gewoon ronduit wisselvallig en koel. De maand is bijna 1,5 graad te koud verlopen en er viel op veel plaatsen twee keer zoveel regen als normaal in de maand. In Drenthe en Overijssel was het overigens minder nat. De zon kwam nog redelijk uit de verf."

Niet ongebruikelijk

In de rest van Europa was het op veel plaatsen niet anders, constateert Verhoef. "Het eerste deel van de zomer was nog vrij warm; augustus is in veel landen koel en wisselvallig geweest. Zelf heb ik in drie weken in Zuid-Duitsland en Oostenrijk slechts vijf dagen een temperatuur van 20 graden gehad of hoger gehad. Een temperatuur van boven de 25 graden hebben we niet gehaald. En regen: aan de orde van de dag. Maar ik klaag niet hoor ;-)."

Dat het komende week toch weer een beetje zomer wordt, is niet ongebruikelijk voor september, zegt Verhoef. "Maar dit jaar wel een beetje een pleister op de wonde."

Maandag 1 September 2014 - 14:57:39 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Al eerder jihadgangers uit HuizenNOS Nieuws - Binnenland

Uit de gemeente Huizen zijn vorig jaar meerdere inwoners naar het Midden-Oosten vertrokken om mee te doen aan de strijd in Syrië. Dat blijkt uit een interview met de burgemeester van Huizen dat in juli in de Gooi- en Eemlander is gepubliceerd.

Vrijdag werden vier inwoners van Huizen aangehouden omdat zij op het punt zouden hebben gestaan om naar Syrië af te reizen. Als dat klopt, zijn zij dus niet de eersten die dat van plan waren.

Opstelten

Burgemeester Hertog hoorde in oktober vorig jaar van minister Opstelten dat een opvallend hoog aantal jongeren in zijn gemeente radicaliseerde en dat een aantal "Huizer ingezetenen" naar het Midden-Oosten was gereisd om aan de strijd in Syrië deel te nemen. Hoeveel precies stond er niet bij en de gemeente wil daar ook nu geen uitspraken over doen.

Hertog was totaal verrast. Waarom juist in het rustige, keurige Huizen? "Geen idee. Het verbaast mij ook dat bijvoorbeeld Almere, Utrecht of Groningen niet werden genoemd. Wat niet wil zeggen dat daar niets aan de hand is", zei hij tegen de Gooi- en Eemlander.

Vertrouwelijk

Hertog moest de informatie die hij van Opstelten kreeg in het belang van de opsporing lang voor zich houden. Hij beperkte zich tot een oproep in juni op de website van de gemeente, waarin hij inwoners vroeg alert te zijn op de aanwezigheid van jihadgangers in zijn gemeente. Hij beloofde dat hij alle tips hierover persoonlijk zou controleren.

Toen de AIVD diezelfde maand een nieuw rapport over jihadisme in Nederland presenteerde, voelde hij zich vrij om een interview over deze problematiek te geven.

Overleg

Sinds het gesprek met Opstelten schuift Hertog geregeld aan bij overleg met andere gemeenten die ook met een bovengemiddelde radicalisering van islamitische jongeren te maken hebben, zoals Delft, Zoetermeer, Arnhem, Gouda en Den Haag. In dat overleg wordt informatie uitgewisseld over manieren om radicalisering aan te pakken.

Het Openbaar Ministerie wil de vier inwoners van Huizen nog zeker drie dagen in de cel houden. De onderzoeksrechter moet morgen nog wel beslissen of ze terecht zijn aangehouden.

Maandag 1 September 2014 - 14:45:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Asielzoekende gezinnen op Schiphol niet meer in celDe Volkskrant - Binnenland

Tegen zes voormalige kopstukken van het beleggings- en investeringsbedrijf Vastgoed Solide Maatschappij (VSM) is vandaag bij de rechtbank in
Maandag 1 September 2014 - 14:34:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Proces beleggingsfraude tegen kopstukken VSMDe Volkskrant - Binnenland

De Universiteit Maastricht (UM) heeft acht labradors weggedaan die waren bedoeld voor dierproeven. De honden worden in adoptiegezinnen geplaatst,
Maandag 1 September 2014 - 14:13:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Acht proeflabradors naar adoptiegezinnenDe Volkskrant - Binnenland

De 51-jarige Middelburger Robert ter B., die op 1 maart zijn 19-jarige plaatsgenoot Dennis van de Velde in zijn woonplaats doodstak, is vandaag
Maandag 1 September 2014 - 13:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Universiteit Maastricht doet proef-labradors wegRTL Nieuws - Binnenland

In Zuid-Amerikaanse media zijn beelden getoond van de aankomst van Joran van der Sloot in de beruchte Challapalca-gevangenis in Peru.
Maandag 1 September 2014 - 13:52:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Negen jaar cel voor doodsteken pesterDe Volkskrant - Binnenland

Burgemeester Fons Hertog van Huizen vroeg zijn inwoners in juni al om alert te zijn op activiteiten of gedrag van mogelijke jihadgangers in zijn
Maandag 1 September 2014 - 13:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

100 schademeldingen na bevingenNOS Nieuws - Binnenland

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij zijn tot aan het einde van de middag meer dan honderd schademeldingen binnengekomen na de bevingen van vanochtend in Groningen. Het zijn vooral kleine schadegevallen, zoals scheuren in muren en plafonds.

De NAM denkt dat het aantal meldingen nog oploopt, omdat veel mensen op hun werk waren op het moment van de bevingen.

De eerste om 09.17 uur had een kracht van 2,6 op de schaal van Richter. De tweede beving, ongeveer 40 minuten later, was een naschok met een kracht van 1,6.

Het epicentrum van de bevingen lag bij het plaatsje Froombosch, tussen Hoogezand en Slochteren. In de buurt van Slochteren wordt veel gas gewonnen door de NAM.

Maandag 1 September 2014 - 13:31:19 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Negen jaar cel voor doodsteken pestkopRTL Nieuws - Binnenland

De politie heeft een man uit Drachten opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij tijdens een voetbalwedstrijd een tegenstander een vuistslag heeft gegeven.
Maandag 1 September 2014 - 13:28:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Uitgelekt rapport: NZa moet op de schopRTL Nieuws - Binnenland

De buren van de opgepakte jihadisten uit het Gooise Huizen hadden geen idee van de radicale sympathieën van de gezinsleden. De gearresteerde Mourad en zijn vrouw Engelina M. hebben vijf zonen. Ook een ander gezin uit Huizen werd gearresteerd.
Maandag 1 September 2014 - 13:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Huizen waarschuwde eerder voor jihadgangersDe Volkskrant - Binnenland

Het aantal ongedocumenteerde vluchtelingen dat in Rotterdam gebruik maakt van de gratis medische voorzieningen van Pauluskerk Vluchtelingenwerk,
Maandag 1 September 2014 - 13:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ministerie zette NZa onder druk om 100 miljoen aan Erasmus MC te verstrekkenNRC Handelsblad - Binnenland

De moeilijkste hervormingen van Rutte-II zijn inmiddels doorgevoerd en ook het overleg over de begroting voor 2015 is soepel afgerond. Het nieuwe politieke jaar dat morgen begint lijkt dan ook rustig te worden. Lijkt, want er zijn nog genoeg problemen die kunnen opspelen.
Maandag 1 September 2014 - 13:09:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Morgen begint het politieke jaar: dit zijn de vijf obstakelsNRC Handelsblad - Binnenland

De NS en ProRail kunnen rekenen op hogere boetes wanneer ze een wanprestatie leveren. Daarnaast staat staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) ook open voor hogere tarieven tijdens de spits.

Maandag 1 September 2014 - 12:38:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Arrestatieteam bevrijdt TilburgerNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft gisteren in Nieuw Beerta in Groningen een Tilburger bevrijd die enkele dagen geleden was ontvoerd.

De man (51) werd sinds donderdagavond vastgehouden en zijn ontvoerders vroegen losgeld. De politie startte direct in het geheim een groot onderzoek.

De ontvoerders waren gisteren met hun slachtoffer in de auto onderweg toen een arrestatieteam in actie kwam. De man werd bevrijd; hij maakt het naar omstandigheden goed.

Drie verdachten

Drie verdachten zijn opgepakt. De politie vermoedt dat de man werd ontvoerd wegens een financieel conflict in het criminele circuit.

Maandag 1 September 2014 - 12:15:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Universiteit doet labradors wegNOS Nieuws - Binnenland

Maastricht University heeft geen labradors meer. De acht honden die voor dierproeven zouden worden gebruikt, zijn overgedragen aan een organisatie die adoptiegezinnen voor ze zoekt.

De labradors zouden met 31 soortgenoten worden gebruikt voor een onderzoek naar de verbetering van pacemakers. Dat veroorzaakte zoveel onrust, dat de universiteit besloot om de proef tijdelijk op te schorten. De universiteit is nu tot de conclusie gekomen dat de honden die al in de Centrale Proefdier Voorziening van de universiteit waren daar niet op kunnen wachten.

"Dit is geen omgeving waarin je normaal dieren houdt. Dit is een omgeving die erop gericht is om met dieren experimenten te doen", zegt een woordvoerder. "Daarom kunnen we ze beter laten uitplaatsen naar nieuwe baasjes."

Geen principebesluit

Het besluit om de honden weg te doen, betekent niet dat de universiteit geen dierproeven met honden meer zal doen. "We gaan ons beraden hoe we verder gaan. Dat betekent niet dat er nu een besluit is gevallen, in welke richting dan ook, over het gebruik van honden bij dierproeven". zegt de woordvoerder.

De onrust ontstond mede door een handtekeningenactie van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). Die haalde 80.000 handtekeningen op voor een petitie waarin om stopzetting van de proeven werd gevraagd.

Demonstratie

De ADC demonstreert vanmiddag bij de universiteit. De activisten eisen volledige stopzetting van dierproeven en vrijlating van alle dieren.


Maandag 1 September 2014 - 12:15:04 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Video: Joran in beruchte gevangenisRTL Nieuws - Binnenland

Het effect van GPS in gestolen voertuigen lijkt uitgewerkt. Dieven maken de systemen waarmee auto’s en scooters gevolgd kunnen worden binnen een handomdraai onklaar.
Maandag 1 September 2014 - 10:13:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Hoofdredacteur Wereldomroep wegNOS Nieuws - Binnenland

Hoofdredacteur William Valkenburg van de Wereldomroep vertrekt. Directeur Robert Zaal zei dat in De Ochtend op NPO Radio 1. Hij wilde niet zeggen waarom Valkenburg vertrekt. "Hij was een inspirerende en gewaardeerde collega", zei Zaal.

Het gaat niet goed met de Wereldomroep. De organisatie moet flink bezuinigen. Er zijn geen radio-uitzendingen meer; informatie wordt alleen nog verspreid via internet.

De Wereldomroep kreeg elk jaar van de overheid 46 miljoen euro, maar dat is nu nog 14 miljoen. De omroep mag volgens de Mediawet sinds vorig jaar zelf op zoek naar andere inkomsten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken eist dat de omroep in 2017 zelf een kwart aan inkomsten binnenhaalt en volgens Zaal gaat dat lukken.

Telegraaf

In De Telegraaf uitten medewerkers van de Wereldomroep het afgelopen weekend veel kritiek. Het zou een chaos zijn in het bedrijf.

Volgens directeur Zaal klopt het verhaal in De Telegraaf niet. "Het is onvolledig en sommige bronnen werken al vijf jaar niet meer bij ons", zei hij in De Ochtend.

Maandag 1 September 2014 - 09:56:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Man slaat erop tijdens amateurduelRTL Nieuws - Binnenland

RTL-weervrouw Amara Onwuka verwacht een mooie overwegend droge dag. De temperaturen gaan na vandaag flink omhoog en de zon laat zich weer eens echt zien.
Maandag 1 September 2014 - 09:32:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Buren van jihad-gezin in Huizen totaal verrastRTL Nieuws - Binnenland

Het pensioenfonds voor ambtenaren ABP en andere grote pensioenfondsen beleggen in bedrijven die in China legbatterijen voor kippen bouwen. Legbatterijen zijn sinds 2012 verboden in de Europese Unie.
Maandag 1 September 2014 - 09:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Borssele krijgt atoomwaakhond op bezoekRTL Nieuws - Binnenland

In heel Nederland zijn de schoolvakanties weer voorbij. Na de scholieren in het noorden en zuiden moeten vandaag ook de leerlingen in het midden van het land weer naar school.
Maandag 1 September 2014 - 09:28:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

De temperatuur zit in de liftRTL Nieuws - Binnenland

Staatssecretaris Fred Teeven van Justitie wil dat er onderzoek wordt gedaan naar tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Daar waren vorige week drie sterfgevallen.
Maandag 1 September 2014 - 07:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Zomervakantie voorbij, op naar herfstvakantieRTL Nieuws - Binnenland

Verslaggever Pepijn Croné sprak de eerste Nederlanders die een pakketje op zondag ontvingen. En ze zijn er dolblij mee.
Maandag 1 September 2014 - 06:46:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rijkswaterstaat: Blijf weg van A12 bij UtrechtRTL Nieuws - Binnenland

Het DNA van mensen die antidepressiva slikken, wordt onder de loep genomen door het Nederlands Bijwerkingencentrum Lareb en onderzoekers van de Erasmus Universiteit. Agressief gedrag heeft mogelijk te maken met het gebruik van deze middelen.
Maandag 1 September 2014 - 05:55:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

NS en ProRail krijgen hogere boetes bij ‘herhaaldelijk slechte’ prestatiesNRC Handelsblad - Binnenland

Rondom Schiphol zijn dit voorjaar bijna 7.000 ganzen gevangen en vergast. Dat is fors minder dan een jaar eerder. Toen werden er bijna tienduizend, voornamelijk grauwe ganzen, gedood in een straal van 20 kilometer rondom de luchthaven.

Zondag 31 Augustus 2014 - 22:39:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kind minder naar crèche, maar ouder blijft werkenRTL Nieuws - Binnenland

Vandaag is de eerste dag van de test van PostNL met pakketbezorging op zondag. De allereerste bezorging werd in Tilburg afgeleverd. PostNL levert als eerste postbezorger zeven dagen per week.
Zondag 31 Augustus 2014 - 22:21:56 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man lost schot bij verkeersruzieRTL Nieuws - Binnenland

Het 4-jarige meisje dat afgelopen week zwaargewond raakte op een schoolpein in Wognum, is gisterochtend aan haar verwondingen overleden.
Zondag 31 Augustus 2014 - 21:50:20 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Teeven wil onderzoek naar sterfgevallen tbs-kliniekRTL Nieuws - Binnenland

Het lijkt de komende week weer een paar daagjes echt zomer te worden. Op woensdag, donderdag en vrijdag kan de barbecue misschien wel weer uit de kast.
Zondag 31 Augustus 2014 - 20:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

#Dag243: Goed nieuws uit Irak, pakje op zondag en een treurige katRTL Nieuws - Binnenland

Minister Jeroen Dijsselbloem is hoogstwaarschijnlijk zijn Europese baan als voorzitter van de eurogroep al na één termijn kwijt, namelijk midden volgend jaar.
Zondag 31 Augustus 2014 - 19:25:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Minder ganzen gevangen rondom luchthaven SchipholNRC Handelsblad - Binnenland

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wil een onderzoek naar de drie sterfgevallen vorige week in tbs-kliniek De Rooyse Wissel in Venray. Hij heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gevraagd uit te zoeken wat er precies is gebeurd, bevestigt een woordvoerder.
Zondag 31 Augustus 2014 - 17:27:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fijn? Pakketje op zondag ontvangenRTL Nieuws - Binnenland

In een greppel langs de Moerdijkse Postbaan in Etten-Leur is drugsafval gevonden. Het gaat volgens de politie om acht 40 litervaten die daar door onbekenden zijn gedumpt.
Zondag 31 Augustus 2014 - 17:12:04 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Teeven wil onderzoek naar sterfgevallen bij tbs-kliniekNRC Handelsblad - Binnenland

Vrijwilligers hebben deze maand 20.078 kilo afval van het gehele Noordzeestrand gehaald. Dat is twee keer meer dan bij de opruimactie vorig jaar, zo heeft de Stichting De Noordzee vandaag bekendgemaakt. Het record van vorig jaar werd half augustus verbroken.
Zondag 31 Augustus 2014 - 16:27:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek naar agressie door antidepressivaRTL Nieuws - Binnenland

De politie heeft een team van 20 rechercheurs gezet op de gewelddadige dood van een 86-jarige inwoonster van Helmond.
Zondag 31 Augustus 2014 - 14:32:46 - RTL Nieuws - Binnenland
 

PostNL test vandaag pakketbezorging op zondagRTL Nieuws - Binnenland

Zondag 31 Augustus 2014 - 13:28:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Meisje (4) overleden na val op schoolpleinRTL Nieuws - Binnenland

Elke dag selecteren we de belangrijkste en opvallendste gebeurtenissen. Dit is dag 242 van 2014 met onder andere: 200 jaar koninkrijk, jihad in het Gooise Huizen en dure post in Antwerpen.
Zondag 31 Augustus 2014 - 11:13:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Twintigduizend kilo zwerfvuil van stranden gehaaldNRC Handelsblad - Binnenland

Het Nederlandse Bijwerkingen Centrum Lareb gaat onderzoeken of mensen met een bepaalde dna-afwijking agressief worden van antidepressiva. Dat meldt het programma KRO Brandpunt, schrijft persbureau Novum. Het onderzoek wordt ingesteld nadat zich in Nederland tien mensen die een antidepressivum slikten schuldig hebben gemaakt aan zware geweldsdelicten.
Zondag 31 Augustus 2014 - 07:50:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek naar agressie bij gebruik van antidepressivaNRC Handelsblad - Binnenland

De Verenigde Staten hebben vannacht luchtaanvallen uitgevoerd tegen strijders van Islamitische Staat (IS) in het noorden van Irak. Daarnaast zijn hulppakketten met voedsel en water gedropt boven de stad. Dat schrijft persbureau AP op basis van het Pentagon.
Zondag 31 Augustus 2014 - 00:06:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nog even wachten: er komen drie zomerse dagen aanRTL Nieuws - Binnenland

De vliegramp met vlucht MH17 zorgt bij het NFI voor zoveel werk dat veel ander forensisch werk blijft liggen. Strafzaken lopen daardoor vertraging op of komen zelfs stil te liggen. Blijkt uit onderzoek van onze researchredactie.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 22:45:23 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Drugsafval in greppel gestort RTL Nieuws - Binnenland

Twee gezinnen uit Huizen zouden op korte termijn van plan zijn geweest om af te reizen naar Syrië om zich aan te sluiten bij terreurgroep IS. Hun paspoorten zijn ingenomen.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 21:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Grootschalig onderzoek naar dood bejaarde vrouwRTL Nieuws - Binnenland

De Duitse bondspresident Joachim Gauck, koningin Maxima en koning Willem-Alexander tijdens de viering van 200 jaar koninkrijk.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 21:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

MH17: Zijn naam is Tallander NiewoldRTL Nieuws - Binnenland

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 20:07:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

#Dag 242: 200 jaar Koninkrijk, jihad in Huizen en dure postRTL Nieuws - Binnenland

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 20:06:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

NFI overbelast door vliegramp MH17RTL Nieuws - Binnenland

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 20:05:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Amerikaanse leger voert luchtaanvallen uit op ISNRC Handelsblad - Binnenland

Verschillende landen in de Europese Unie willen dat minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën halverwege volgend jaar vertrekt als voorzitter van de Eurogroep. Dat heeft Herman Van Rompuy, de vertrekkend voorzitter van de Europese Raad, vanavond gezegd, meldt persbureau Novum.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 19:30:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Paspoort Syriëgangers uit Huizen ingenomenRTL Nieuws - Binnenland

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 19:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Ook andere landen willen Dijsselbloem weg hebbenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft zijn handen zo vol aan de afhandeling van de ramp met vlucht MH17 in Oekraïne dat het niet toekomt aan veel ander onderzoek. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een vertrouwelijke brief.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 14:32:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘NFI te druk met MH17 voor andere zaken’NRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft de paspoorten afgepakt van tien mensen uit Huizen die van plan zouden zijn geweest naar het Midden-Oosten af te reizen om zich aan te sluiten bij de terroristische groepering IS. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 14:22:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Politie pakt paspoorten af van tien potentiële jihadstrijders’NRC Handelsblad - Binnenland

De parlementsverkiezingen op Sint Maarten zijn zoals verwacht gewonnen door de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger. De partij van de omstreden politicus behaalde zeven van de vijftien zetels. Een meer dan bij de laatste verkiezing in 2010.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 09:57:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Omstreden politicus wint verkiezingen Sint MaartenNRC Handelsblad - Binnenland

Door een intensievere aanpak van mensensmokkelaars is de instroom van asielzoekers fors teruggelopen. Dit jaar zijn al 64 mensensmokkelaars opgepakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de marechaussee aan persbureau Novum na berichtgeving hierover in De Telegraaf.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 09:15:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Minder asielzoekers door aanpakken mensensmokkelaarsNRC Handelsblad - Binnenland

Jan van L., de oprichter van The Grass Company, eigenaar van vier coffeeshops in Tilburg en Den Bosch, zit al vijf weken gedetineerd in de Bangkok Remand Prison, in de Thaise hoofdstad. Zijn advocaat Gerard Spong zegt vandaag in NRC Handelsblad dat dit het gevolg is van "eenzijdige en misleidende voorlichting van het Nederlandse OM”.
Zaterdag 30 Augustus 2014 - 08:52:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlander al weken in Thaise cel na verzoek OMNRC Handelsblad - Binnenland

De centrale loting voor studies met een numerus fixus wordt afgeschaft en maakt vanaf het studiejaar 2017-2018 plaats voor selectie. Dat meldt het het ministerie van Onderwijs vandaag.

Zaterdag 30 Augustus 2014 - 07:48:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Loting populaire studies maakt in 2017 plaats voor selectieNRC Handelsblad - Binnenland

Deltacommissaris Wim Kuijken is bezorgd dat Nederland niet op tijd klaar is met het nemen van maatregelen tegen overstromingen. “Mijn grootste zorg is: zijn we op tijd klaar? “Dat zegt hij in een vraaggesprek met NRC Handelsblad vandaag.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 17:02:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Deltacommissaris Kuijken bezorgd over plannen voor overstromingenNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland, België, Australië, Oekraïne en Maleisië gaan nauwer samenwerken bij het strafrechtelijke onderzoek rond de MH17. Daarvoor is op 7 augustus een overeenkomst getekend, zo heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekendgemaakt. Nederland leidt het team.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 15:48:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter: Jerry Hoff moet worden toegelaten in RvC van NRC MediaNRC Handelsblad - Binnenland

Kamerlid Mariëtte Hamer is gekozen tot nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Daar heeft de ministerraad vandaag mee ingestemd. Hamer is de opvolger van Wiebe Draijer, die sinds 1 juli bestuurder is van de Rabobank.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 14:54:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mariëtte Hamer (PvdA) gekozen als nieuwe voorzitter van de SERNRC Handelsblad - Binnenland

Het wordt voor de overheid makkelijker om van jihadgangers het Nederlanderschap af te nemen. Om maatschappelijke spanningen tegen te gaan komt er een expertcentrum dat in wijken waar kans op conflicten groot is de situatie gaat monitoren. Deze en andere plannen staan in een brief die het kabinet vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Vrijdag 29 Augustus 2014 - 14:14:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jihadgangers kunnen makkelijker het Nederlanderschap verliezenNRC Handelsblad - Binnenland

Een groep relschoppers die betrokken was bij de strandrellen in Hoek van Holland in 2009 moet een schadevergoeding betalen aan 24 politieagenten. Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft iedere agent recht op minimaal 3.500 euro smartengeld.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 11:36:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Agenten krijgen smartengeld van relschoppers Hoek van HollandNRC Handelsblad - Binnenland

Met een gemiddelde temperatuur van 16,1 graden is augustus 2014 de koudste augustusmaand in meer dan twintig jaar. Daarmee is de zomer zeer wisselvallig verlopen. Volgens het KNMI komen dergelijke tegenstellingen niet vaak voor.

Vrijdag 29 Augustus 2014 - 07:33:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Extra geld voor talentontwikkeling in cultuursectorNRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft vanmorgen in samenwerking met de Duitse autoriteiten in Den Haag een 32-jarige Hagenaar en in Duitsland een 24-jarige Haagse aangehouden. Gisteren werd in Den Haag een man van 24 aangehouden. De twee mannen worden verdacht van het ronselen voor de jihad in Syrië en/of in Irak.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 13:09:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie pakt in Nederland en Duitsland jihad-ronselaars opNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat GeenStijl niet vervolgen voor de fotomontage van Jozias van Aartsen die vorige week op de nieuwswebsite te zien was. Er is onvoldoende aanleiding om tot vervolging over te gaan, meldt een woordvoerder van het OM in Den Haag.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 12:17:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jihadfoto Van Aartsen geen reden tot vervolging GeenStijlNRC Handelsblad - Binnenland

Mariëtte Hamer (PvdA) is de belangrijkste kandidaat om te worden voorgedragen als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Dat bevestigen Haagse bronnen. Hamer, sinds 1998 Kamerlid, wordt dan de opvolger van Wiebe Draijer, die sinds 1 juli bestuurder is van de Rabobank.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 11:01:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Hamer voorzitter van de SER’NRC Handelsblad - Binnenland

Een strenge waarschuwing voor de Amsterdamse belastingdienst: als die haar administratie niet snel op orde krijgt, mag ze volgend jaar geen onroerendezaakbelasting (ozb) heffen. De kans dat dit ook echt gebeurt is klein, zegt wethouder Financiën Udo Kock vandaag, maar het risico voor de stad is groot.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 08:25:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Amsterdamse belastingdienst krijgt laatste waarschuwingNRC Handelsblad - Binnenland

Het opnemen van terminale patiënten in hun laatste levensfase is vaak onnodig. Dat schrijft dagblad Trouw vanochtend op basis van een onderzoek van gezondheidswetenschapper Ria de Korte-Verhoef.
Donderdag 28 Augustus 2014 - 06:44:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Opname terminale patiënten in laatste levensfase vaak onnodig’NRC Handelsblad - Binnenland

Het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties wordt met zes maanden verlengd tot 1 juli 2015. Dat hebben het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afgesproken in het begrotingsakkoord, dat meldde Nieuwsuur gisteravond op basis van Haagse bronnen.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 19:13:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Laag btw-tarief voor verbouwingen met zes maanden verlengd’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben een akkoord gesloten over de begroting voor volgend jaar. Dat meldt persbureau Novum zojuist.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 14:13:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Akkoord over begroting voor 2015NRC Handelsblad - Binnenland

De zeehondencrèche in het Groningse Pieterburen gaat landelijk opereren. Zieke zeehonden kunnen straks overal langs de kust terecht. De „eerstehulpposten” voor zeehonden krijgen een educatief karakter, schrijft NRC Handelsblad vandaag.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 12:48:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meer opvang voor zieke zeehonden langs de WaddenNRC Handelsblad - Binnenland

Van de 173 inzittenden van vlucht MH17 die door specialisten zijn geïdentificeerd, zijn inmiddels 73 lichamen teruggegeven aan de nabestaanden. Dat heeft Arie de Bruijn, hoofd van het Landelijk Team Forensische Opsporing, vandaag gezegd tijdens een persconferentie in Den Haag.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 12:40:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lichamen van 73 slachtoffers MH17 teruggegeven aan familieNRC Handelsblad - Binnenland

Op 44 scholen in het voortgezet onderwijs zijn ernstige problemen met een aantal digitale schoolboeken van uitgever Noordhoff. Ongeveer honderd titels zijn niet beschikbaar voor de iPads of Android-tablets die de leerlingen gebruiken, schrijft NRC Handelsblad vandaag.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 12:28:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Problemen met digitale boeken op 44 scholenNRC Handelsblad - Binnenland

Het gewelddadige duo dat begin dit jaar een serie zware misdrijven pleegde op verschillende plaatsen in Nederland heeft een bekentenis afgelegd. Over de inhoud van de verklaring wil een woordvoerder van het Openbaar Ministerie niets zeggen.

Woensdag 27 Augustus 2014 - 12:22:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Crimineel duo legt bekentenis afNRC Handelsblad - Binnenland

Na directeur Guido van Woerkom vertrekt ook voorzitter Jonkheer Diederik Laman Trip bij de ANWB. Dat bevestigen bronnen vandaag aan NRC Handelsblad. Leden verwijten Laman Trip "beroerde communicatie", een gebrek aan transparantie rond de vertrekregeling van Van Woerkom en het negeren van hun adviesrecht bij diens opvolging.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 09:35:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voorzitter ANWB weg om ‘beroerde communicatie’NRC Handelsblad - Binnenland

Een 29-jarige medewerker van een elektronicabedrijf in Arnhem is veroordeeld tot veertig uur werkstraf voor het discrimineren van een sollicitant. Dat heeft de rechtbank in Arnhem vandaag bepaald. De rechter acht bewezen dat de man een Surinamer afwees omdat hij een donkere huidskleur heeft.
Woensdag 27 Augustus 2014 - 07:38:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Werkstraf na afwijzen ‘donker gekleurde (neger)’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet trekt 6,5 miljoen euro extra uit voor noodhulp aan Noord-Irak. Een deel van het geld wordt beschikbaar gesteld voor het ruimen van mijnen, zo heeft minister voor Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau Novum.

Woensdag 27 Augustus 2014 - 07:19:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Zorgpremie gaat met tien euro omhoog’NRC Handelsblad - Binnenland

Joran van der Sloot blijft in ieder geval zes maanden in de Challapalca-gevangenis als strafmaatregel. Dat laat een woordvoerder van de gevangenisautoriteit INPE weten. "Het gaat niet alleen om zijn telefoonbezit. Zijn gedrag is achteruitgegaan", stelt de zegsvrouw.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 21:22:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van der Sloot blijft zeker een halfjaar in strafgevangenisNRC Handelsblad - Binnenland

Op 10 november wordt er een nationale herdenking gehouden voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Dit zal gebeuren in de RAI Amsterdam. De herdenking wordt samen met de nabestaanden ingevuld.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 19:35:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: Op 10 november nationale herdenking slachtoffers vlucht MH17NRC Handelsblad - Binnenland

Een Nederlander had een leidinggevende rol in de gevangenis van terreurgroep Islamitische Staat (IS) waar de Amerikaanse journalist James Foley gevangen werd gehouden. Dat heeft de vader van de Belgische jihadstrijder Jejoen Bontinck gezegd tegen EenVandaag.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 18:12:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nederlandse jihadist leidde IS-gevangenis’NRC Handelsblad - Binnenland

Nieuwe studenten onder de 18 jaar zijn dit collegejaar niet meer welkom bij een aantal studentenverenigingen. Door de nieuwe alcoholregels riskeren verenigingen hoge boetes als minderjarige leden alcohol drinken. Meerdere verenigingen hebben daarom de regels aangepast, blijkt uit een rondgang…

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 13:59:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Studentenverenigingen weren eerstejaars onder de 18 jaarNRC Handelsblad - Binnenland

De voortdurende discussie over Zwarte Piet heeft de Hema doen besluiten om de knecht van Sinterklaas in de ban te doen. Dat schrijft Het Parool op basis van een intern bedrijfsbericht.

Dinsdag 26 Augustus 2014 - 12:23:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Hema doet Zwarte Piet in de ban’NRC Handelsblad - Binnenland

De Protestantse Kerk vindt dat koning Willem-Alexander te weinig publiekelijk blijk geeft van zijn christelijke geloof en achtergrond.
Dinsdag 26 Augustus 2014 - 07:53:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voorzitter PKN: koning maakt God tot nu toe te weinig zichtbaarNRC Handelsblad - Binnenland

De VS zijn verrast door de heimelijke bombardementen door Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten op Tripoli de afgelopen week, omdat ze van tevoren niet op de hoogte zijn gebracht door hun bondgenoten.
Maandag 25 Augustus 2014 - 14:32:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VS verrast door aanvallen op Libië door Egypte en Verenigde Arabische EmiratenNRC Handelsblad - Binnenland

Ruim tienduizend ouderen wachten op een plaats in een verpleeg- of verzorgingshuis. Dat meldt Nieuwsuur vandaag op basis van eigen onderzoek. Veel zorginstellingen spreken van een maatschappelijk probleem.
Maandag 25 Augustus 2014 - 12:50:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse begroting voor 2015 is al bijna rondNRC Handelsblad - Binnenland

Het dragen van een baard wordt ten onrechte gezien als signaal van radicalisering bij moslims. Dat zeggen Leidse onderzoekers die een studie hebben gedaan naar de motieven van Nederlandse jongeren om in Syrië te gaan vechten. Zij interviewden achttien mensen…

Maandag 25 Augustus 2014 - 10:24:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Syriëgangers zijn niet via hun uiterlijk te tracerenNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal burenruzies waarbij een beroep wordt gedaan op rechtsbijstand is de afgelopen jaar fors gestegen, zo schrijft nrc.next vanmorgen. Achmea (1,9 miljoen rechtsbijstandverzekerden) maakte onlangs bekend dat het in 2013 zeshonderd zaken in behandeling nam die het gevolg waren van burenruzies. In 2011 waren het er nog vierhonderd.
Maandag 25 Augustus 2014 - 09:01:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ruziënde buren doen steeds vaker een beroep op rechtsbijstandNRC Handelsblad - Binnenland

Het treinverkeer in de Randstad is maandagochtend deels verstoord door wissel- en stroomstoringen. Dat melden de Nederlandse Spoorwegen vanmorgen. De stroomstoring zorgt voor problemen tussen Leiden, Haarlem en Schiphol. Daardoor rijden er naar verwachting tot 10.00 uur geen treinen maar bussen.
Zondag 24 Augustus 2014 - 07:21:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wissel-en stroomstoringen vertragen treinverkeer RandstadNRC Handelsblad - Binnenland

De antizionistische activist en overlever van Auschwitz Hajo Meyer is overleden, meldt de NOS vanochtend. Hij was 90 jaar oud. Meyer was een van de oprichters van Een Ander Joods Geluid, een organisatie van joden die kritisch staan tegenover Israël.
Zondag 24 Augustus 2014 - 07:05:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Antizionist en Auschwitz-overlever Hajo Meyer (90) overledenNRC Handelsblad - Binnenland

In Eindhoven dreigt vandaag een flat in te storten nadat in een aangrenzend tankstation vanochtend vroeg brand uitbrak. Dat meldt de politie. 22 bewoners van het appartementencomplex zijn geëvacueerd.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 19:06:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Evacuaties na instortingsgevaar Eindhovense flatNRC Handelsblad - Binnenland

Justitie moet onderzoeken of de fatale salmonella-uitbraak in 2012 visbedrijf Foppen te verwijten valt. Dat zegt letselschade-expert Yme Drost zaterdag naar aanleiding van een onderzoek van Omroep Gelderland.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 17:03:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Onderzoek naar rol Foppen bij salmonella-uitbraak in 2012 nodig’NRC Handelsblad - Binnenland

Verzetsstrijdster Atie Visser is woensdag op 100-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie vandaag in een overlijdensadvertentie, meldt persbureau Novum.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 16:19:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verzetsstrijdster Atie Visser overledenNRC Handelsblad - Binnenland

De demonstratie in Amsterdam tegen de aanvallen op Gaza verloopt tot nu toe rustig. Er zijn nog geen mensen aangehouden, zegt een politiewoordvoerder.

Zaterdag 23 Augustus 2014 - 09:18:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Pro-Gazademonstratie in Amsterdam verloopt rustigNRC Handelsblad - Binnenland

Veel verslaafden krijgen een behandeling vergoed die hen helemaal niet van de alcohol of drugs afhelpt. Die dubieuze behandelmethoden zouden uit het basispakket moeten worden gehaald om verspilling van zorggeld te voorkomen.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 07:42:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Dubieuze behandelingen leiden tot geldverspilling verslaafdenzorg’NRC Handelsblad - Binnenland

De kans is klein dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) eurocommissaris wordt namens Nederland. Dat zeggen bronnen in Brussel en Den Haag. De nieuwe voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker zou hem niet in zijn team willen hebben omdat hij zich nog steeds beledigd voelt.
Zaterdag 23 Augustus 2014 - 07:13:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Minister Dijsselbloem kansloos als eurocommissaris, Ploumen in beeld’NRC Handelsblad - Binnenland

Het was een goed bewaard geheim: wat ging oud-premier Balkenende verdienen toen hij in april 2011 werd benoemd tot partner van het grote accountants- en adviesbureau Ernst & Young? Nu wordt duidelijk wat de voormalige CDA-leider in zijn eerste twee jaren bij EY (de nieuwe naam voor Ernst & Young) heeft geïncasseerd: gemiddeld zeker 466.000 euro per jaar.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 19:25:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Balkenende verdient 4 ton en dat is meer dan de balkenendenormNRC Handelsblad - Binnenland

Het overleg tussen het kabinet, de coalitie en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over de begroting voor volgend jaar gaat maandag verder. Dat bleek vanavond na een gesprek tussen de financieel specialisten van de vijf partijen en minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 18:51:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Begrotingsoverleg maandag verder - Dijsselbloem: 2015 wordt moeilijkNRC Handelsblad - Binnenland

Topbestuurders van onder meer ziekenhuizen, woningcorporaties en hogescholen verzetten zich tegen plannen van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk om hun salarissen te verlagen. Volgens onderzoek van RTL Nieuws zou de minister al tientallen brieven hebben ontvangen waarin de bestuurders bezwaar maken.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 16:43:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Topbestuurders klagen bij Plasterk over lager loon’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet gaat de mogelijkheden uitbreiden om het Nederlanderschap af te nemen van jihadgangers. Dat zei minister-president Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 13:16:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opleidingen onder de maat: 4 op het hbo en 28 bij universiteitenNRC Handelsblad - Binnenland

Er zijn waarschijnlijk nog één of twee dagen nodig om de repatriëringsmissie van vlucht MH17 in Oekraïne te volbrengen. Dat zegt majoor Gerhard Smit van de Koninklijke Marechaussee vandaag in NRC Handelsblad. Aan de missie werkten experts uit verschillende disciplines mee, onder wie agenten en forensisch onderzoekers.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 12:26:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nog één of twee dagen onderzoek op rampplek nodigNRC Handelsblad - Binnenland

Met een lastenverlichting van rond de 500 miljoen euro wil het kabinet de werkgelegenheid stimuleren. Het geld wordt ingezet om de tarieven van de eerste schijf van de inkomstenbelasting te verlagen, waardoor iedereen die inkomstenbelasting betaalt hiervan profiteert.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 11:20:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Inkomstenbelasting gaat omlaag, Defensie krijgt 50 miljoen extraNRC Handelsblad - Binnenland

De 49-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij een fatale aanvaring begin augustus op de Vinkeveense Plassen komt vrij. Dat meldt de rechtbank in Utrecht vandaag. Er zijn onvoldoende "ernstige aanwijzingen" om de man nog langer vast te houden.
Vrijdag 22 Augustus 2014 - 07:43:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Speedbootbestuurder Vinkeveen komt vrijNRC Handelsblad - Binnenland

Een voormalige stichting van politicus en ondernemer Henk Krol is de staatskas ruim twee ton verkeerd gebruikt subsidiegeld verschuldigd. Het geld moet volgens het Algemeen Dagblad op korte termijn worden teruggestort, maar de stichting is blut en de voormalig 50Plus-leider zou nog niet hebben gereageerd op aanmaningen om uit eigen zak te betalen.
Donderdag 21 Augustus 2014 - 21:28:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Henk Krol is staat nog twee ton subsidie verschuldigd’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet trekt een half miljoen euro uit voor het humanitaire hulpprogramma van de Verenigde Naties in Oekraïne. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vandaag bekendgemaakt in Kiev, waar hij op werkbezoek is.
Donderdag 21 Augustus 2014 - 16:58:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Half miljoen naar humanitaire hulp van de VN in OekraïneNRC Handelsblad - Binnenland

De Koerden in Irak die strijd leveren met de Islamitische Staat (IS) kunnen zich binnenkort uitrusten met in elk geval duizend kogelwerende vesten en gevechtshelmen, zo meldt Frans Timmermans.

Donderdag 21 Augustus 2014 - 16:53:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM start strafrechtelijk onderzoek naar foto’s van Geenstijl.nlNRC Handelsblad - Binnenland

Jaap van der H., die eind 2009 de 14-jarige Dirk Post vermoordde, is door de rechtbank nog niet geschikt bevonden voor een terugkeer in de maatschappij. De inmiddels 20-jarige H. moet nog zeker een jaar behandeld worden in een kliniek.
Donderdag 21 Augustus 2014 - 16:08:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Moordenaar van Dirk Post opnieuw langer in jeugdinrichtingNRC Handelsblad - Binnenland

De berging van de walvis die gisteren dood werd aangetroffen bij Katwijk, is bijna voltooid. Het dier is volgens een woordvoerder van Naturalis acuut gestorven.
Donderdag 21 Augustus 2014 - 13:54:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Berging dode walvis bijna voltooid - ‘acute dood’NRC Handelsblad - Binnenland

Volgens Defensie is onduidelijk of minister Hennis-Plasschaert wist dat medewerkers zijn blootgesteld aan hoge concentraties van een zeer kankerverwekkende stof. "We zijn nu eigenlijk bezig met een groot historisch onderzoek."
Donderdag 21 Augustus 2014 - 07:01:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Defensie onderzoekt wat Hennis wist van gifstof, politiek wil snel reactieNRC Handelsblad - Binnenland

Defensie weet al vijftien jaar dat medewerkers zijn blootgesteld aan hoge concentraties van een zeer kankerverwekkende stof. Dat concludeert de Volkskrant uit meetrapporten uit 1999 en 2002.

Woensdag 20 Augustus 2014 - 23:14:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Defensie weet al jaren van blootstelling aan kankerverwekkende stof’NRC Handelsblad - Binnenland

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) gaat in hoger beroep tegen een uitspraak van de rechter omtrent het ontvangen van een nabestaandenuitkering in het buitenland. Volgens de rechter is het zogenaamde Woonlandbeginsel in strijd met internationale verdragen.
Woensdag 20 Augustus 2014 - 17:06:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asscher in beroep tegen uitspraak rechter over export uitkeringenNRC Handelsblad - Binnenland

In geen enkele woonwijk van Den Haag mogen de komende twee maanden ‘risicodemonstraties’ worden gehouden. Dat schrijft burgemeester Jozias van Aartsen vandaag in een brief aan de gemeenteraad.

Woensdag 20 Augustus 2014 - 14:41:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verbod op risicodemonstraties in alle woonwijken Den HaagNRC Handelsblad - Binnenland

Duitsland overweegt wapens te sturen aan Koerdische veiligheidstroepen in Irak in de strijd tegen de Islamitische Staat. Minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken wil de militaire steun aan Koerden afstemmen met Frankrijk, Groot-Brittannië en andere Europese landen, meldt persbureau AP.
Woensdag 20 Augustus 2014 - 12:37:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Duitsland bereid wapens te sturen aan Koerden in IrakNRC Handelsblad - Binnenland

Een goed georganiseerde bende, zei het Openbaar Ministerie, gebruikte de Quote 500 om rijke Nederlanders te beroven. De verdachten komen uit de Spoorwijk in Den Haag. Wie zijn het en hoe gingen zij te werk?
Woensdag 20 Augustus 2014 - 12:28:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

In Spoorwijk is niks georganiseerd. Ook de misdaad nietNRC Handelsblad - Binnenland

De vijf grote hogescholen in de Randstad hebben de afgelopen maanden een aantal keer overleg gehad over het bestrijden van radicalisering onder studenten met een moslimachtergrond. Dat schrijft NRC Handelsblad vandaag.
Woensdag 20 Augustus 2014 - 12:19:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hogescholen praten over aanpak van radicalisering studentenNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal meldingen van antisemitisme is nu al hoger dan in hele voorgaande jaren. Dat blijkt uit een inventarisatie van de antidiscriminatiebureaus in Nederland.

Woensdag 20 Augustus 2014 - 08:25:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nu al meer meldingen van antisemitisme door Gaza-conflictNRC Handelsblad - Binnenland

Universiteiten en hogescholen lopen geld mis als zij niet zorgen dat hun studenten de spits mijden. Daarvoor waarschuwt minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA), bevestigt een woordvoerder van haar ministerie aan persbureau Novum.

Woensdag 20 Augustus 2014 - 07:40:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alleen meer geld universiteiten bij mijden spitsNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse staat heeft vorig jaar 461.000 euro betaald voor de pacht van grond rond de Griekse vakantievilla van koning Willem-Alexander. Dat meldt RTL Nieuws op basis van vertaalde documenten. De grond moest worden gebruikt voor het plaatsen van een beveiligingshek.
Woensdag 20 Augustus 2014 - 06:54:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘RIVM vraagt huisartsen en GGD’s alert te zijn op ebola’NRC Handelsblad - Binnenland

Het parkeerbedrijf SMS Parking, dat klanten met hun telefoon parkeergeld laat betalen, moet gegevens van klanten delen met de Belastingdienst. Het gerechtshof in Den Bosch heeft dat vanmiddag bepaald.

Dinsdag 19 Augustus 2014 - 15:03:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gerechtshof: SMS Parking moet klantgegevens delen met fiscusNRC Handelsblad - Binnenland

Zes mannen zijn door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot 4 jaar celstraf voor het wegsluizen van circa 45 miljoen euro bij ABN Amro en bij de Rabobank. De mannen deden dit via de aan- en verkoop van opties, schrijft de…

Dinsdag 19 Augustus 2014 - 13:24:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zes mannen veroordeeld voor wegsluizen van 45 miljoenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een pro-Gazabetoging in Den Haag zijn vanmiddag zo’n dertig demonstranten opgepakt. De demonstranten wilden de ingang van het ministerie van Defensie blokkeren.

Dinsdag 19 Augustus 2014 - 13:16:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Pro-Gazademonstranten opgepakt bij ministerie van DefensieNRC Handelsblad - Binnenland

Marloes P., een moeder die in een tbs-kliniek heeft gezeten, heeft een stadsverbod voor de gemeente Enschede opgelegd gekregen van de rechter in Assen. Dat meldt de NOS vanmiddag. Haar voormalige echtgenoot en haar dochter hadden daarom gevraagd.

Dinsdag 19 Augustus 2014 - 06:45:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Moeder die haar kinderen probeerde om te brengen mag Enschede niet meer inNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een brand in een woning in het Zeeuwse Schoondijke is vannacht een dode gevallen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend, laat de Veiligheidsregio Zeeland weten.

Maandag 18 Augustus 2014 - 18:19:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode bij grote brand SchoondijkeNRC Handelsblad - Binnenland

Abvakabo FNV heeft definitief besloten de nieuwe eigenaar van het recentelijk doorgestarte kinderopvangbedrijf Estro voor de rechter te slepen. De vakbond vindt dat het Britse concern, Smallsteps, een zogeheten flitsfaillissement heeft gebruikt om op goedkope wijze een deel van zijn personeel op straat te zetten.
Maandag 18 Augustus 2014 - 15:13:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Abvakabo FNV naar rechter om doorstart EstroNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken heeft de selectie van Feyenoord op het hart gedrukt dat Kiev veilig is. Dat meldt de Rotterdamse club.

Maandag 18 Augustus 2014 - 11:59:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Timmermans stelt Feyenoord-selectie gerustNRC Handelsblad - Binnenland

Er dreigt een groot gebrek aan toezicht te ontstaan voor de groep kwetsbare ouderen en gehandicapten die met de veranderingen in de zorg en WMO op zichzelf aangewezen is. Dat vreest Nico Heinsbroek, directeur van Mentorschap Nederland.
Maandag 18 Augustus 2014 - 11:01:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Tekort aan toezicht op kwetsbare ouderen dreigt’NRC Handelsblad - Binnenland

De coalitie en oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP onderhandelen sinds vanochtend weer over de begroting van volgend jaar. De gesprekken zullen naar verwachting vooral gaan over lastenverlichting en extra geld voor defensie en ontwikkelingshulp.
Maandag 18 Augustus 2014 - 09:28:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Begrotingsoverleg van start - focus op defensie en lagere lastenNRC Handelsblad - Binnenland

Het werk van schoonmakers bij slachterijen en vleesverwerkers is vaak onveilig. Bij 90 procent van de 217 abattoirs die de Inspectie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vorig jaar onderzocht, is te weinig aandacht voor mensen die de machines schoonmaken. Dat…

Maandag 18 Augustus 2014 - 08:10:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schoonmakers bij slachterijen worden slecht beschermdNRC Handelsblad - Binnenland

Na het ongeluk met een veerboot tussen de Indonesische eilanden Lombok en Komodo zijn vijf Nederlanders gered. Ook achttien andere opvarenden zijn door de Indonesische reddingsbrigade uit het water gehaald, meldt de NOS. Nog twee opvarenden zijn vermist.

Maandag 18 Augustus 2014 - 07:50:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vijf Nederlanders gered na bootongeluk LombokNRC Handelsblad - Binnenland

Criminelen in jeugdgevangenissen worden vaak niet behandeld doordat het ziekteverzuim onder gevangenispersoneel hoog is. Dat schrijft het AD. Volgens de krant zijn jonge criminelen daardoor slecht voorbereid op een terugkeer in de samenleving en is de kans op recidive hoger.
Zondag 17 Augustus 2014 - 16:36:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

200 jaar koninkrijk gevierdRTL Nieuws - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Meer vluchtelingen in Rotterdam zoeken gratis medische zorgDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Honderden mensen bij herdenking slachtoffers MH17 in HilversumNRC Handelsblad - Binnenland

De gemeente Hilversum verwacht vanmiddag grote belangstelling voor de herdenking van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. De herdenking van de crash, die precies een maand geleden gebeurde, bestaat uit een stille tocht en een bijeenkomst in de…

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vanmiddag herdenking slachtoffers MH17 in HilversumNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asielzoekende gezinnen op Schiphol niet meer in celAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.