Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Relschoppers belagen politie in Groningen, drie aanhoudingenNOS Nieuws - Binnenland

In de binnenstad van Groningen hebben ongeveer zestig relschoppers agenten belaagd met stenen en flessen. Daarbij raakte een agent gewond. De politie was met meerdere eenheden aanwezig en voerde een charge uit om de groep uiteen te drijven.

"De groep was vervelend en er ontstonden vechtpartijen op verschillende plekken in de Herestraat", twittert de politie. Na de charge verspreidde de groep zich, maar kwam even later terug. "De oorzaak van de ruzies is onbekend", aldus de politie.

Er zijn drie mensen aangehouden. Twee voor belediging en één voor vernieling van een politieauto.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 20:58:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Strabrechtse Heide laat Australië zien: natuur kán herstellen na brandenNOS Nieuws - Binnenland

In Australië woeden al maandenlang verwoestende bosbranden. Miljoenen hectare gingen verloren, zeker 28 mensen overleden en volgens het WNF zullen er ruim een miljard dieren aan sterven. Maar naast de hevige regenval is er nog een sprankje hoop.

Niet voor de nabestaanden van de dodelijke slachtoffers of voor de dieren die zijn overleden of getroffen, maar wel voor de planten en bomen. Dit bewijst de Strabrechtse Heide ten oosten van Eindhoven, die in 2010 voor een groot deel in vlammen opging. De sporen zijn bijna tien jaar later nog steeds te zien, maar er groeit weer hei.

Boswachter Erik Schram laat de sporen van de brand op de Strabrechtse Heide zien:

"Tien jaar geleden was alles hier zwart. De grond, de bomen, de heide. Eigenlijk was het een zwarte wereld", zegt boswachter Erik Schram. "Als de brand eenmaal voorbij is, de rust terugkeert en het begint te regenen, dan beginnen planten vanzelf weer te groeien." Dat komt doordat de heidezaden in de grond grotendeels ongeschonden waren.

Ook in Australië is dit een mogelijkheid. Daar zijn het vooral eucalyptusbossen die in brand stonden of staan, sommige daarvan zijn 100 tot 150 jaar oud. Maar als de zaden er niet aan kapotgaan en nieuwe branden uitblijven, dan zullen ook daar na vijf tot tien jaar nieuwe bomen staan, zegt Gert-Jan Nabuurs, bossenhoogleraar aan de Wageningen Universiteit.

Steeds minder bos

"Bosbrand hoort bij het natuurlijke systeem van eucalyptusbomen. Sommige hebben zelfs vuur nodig om de zaden te laten ontkiemen. Je krijgt dus iets dat lijkt op een bos, maar het is heel jong." Of dat genoeg kans krijgt om verder te groeien, is wel de vraag. "De branden zijn van een enorme omvang en intensiteit. Als ze steeds vaker voorkomen, hou je steeds minder bos over."

Overheden doen er goed aan na te denken over bosbeheer en bijbehorende investeringen, vindt Nabuurs. Bijvoorbeeld corridors aanleggen waardoor vuur zich minder makkelijk over een groot gebied kan verspreiden. "Dat moet je doen als je je bos in stand wil houden en wil beheren voor hernieuwbare grondstoffen. En die hebben we heel hard nodig als we van fossiele brandstoffen af willen."

Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:28:23 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Oekraïner op Schiphol opgepakt voor kindermishandeling tijdens vluchtNOS Nieuws - Binnenland

Op Schiphol is vanochtend een man van 47 uit Oekraïne aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn dochtertje van 3. De man vloog met het kind van Brazilië naar Amsterdam.

Tijdens de vlucht zou hij het meisje hebben mishandeld. Bemanningsleden van het vliegtuig en passagiers grepen in, waarna de crew zich over het meisje ontfermde. Bij aankomst werd de Oekraïner door personeel van de marechaussee opgewacht en aangehouden voor onderzoek.

Het kind is overgedragen aan de Raad voor de Kinderbescherming, zo laat de marechaussee weten in een bericht op Facebook.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 19:11:25 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Politie: Grote zorgen over mogelijk ontvoerde Emily Meijer (15)AD - Binnenland

De Koninklijke Marechaussee heeft vanmorgen op Schiphol een 47-jarige man uit Oekraïne aangehouden omdat hij tijdens een vlucht uit Brazilië zijn dochtertje ernstig zou hebben mishandeld. Aan boord van het toestel liep de situatie kennelijk zo uit de hand dat de crew en andere passagiers moesten ingrijpen, zo meldt de marechaussee op Facebook.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 16:04:00 - AD - Binnenland
 

Oekraïener op Schiphol aangehouden na mishandeling dochtertje (3) in vliegtuigAD - Binnenland

De meeste ministeries hebben Citrix, een systeem dat wordt gebruikt voor thuiswerken, uitgeschakeld. Dat blijkt uit een rondgang van deze site langs alle twaalf ministeries. Drie ministeries wilden niet ingaan op het gebruik van het systeem. Bij twee departementen werd al geen gebruik gemaakt van Citrix.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:39:00 - AD - Binnenland
 

Ook ministeries zetten thuiswerksysteem Citrix uit na waarschuwing voor beveiligingslekAD - Binnenland

Het was niet minder dan een wonder: vandaag precies 45 jaar geleden logeerde wereldster Jane Fonda op de boerderij van zijn grootouders in Beuningen. Kleinzoon en journalist Willem Claassen reconstrueert het bijzondere verhaal met in de hoofdrollen zijn opa, oom Antoon en de inmiddels 82-jarige wereldster, actrice en klimaatactivist.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:02:57 - AD - Binnenland
 

Over hoe Jane Fonda in mijn opa’s bed belanddeAD - Binnenland

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (77) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:01:56 - AD - Binnenland
 

Ik zou willen dat mijn advies meetelt bij de opvoeding van mijn kleindochterAD - Binnenland

1,7 miljoen vrouwen slikken de anticonceptiepil en de vragen die ze hebben, googelen ze massaal. Sarah E. Hill, schrijfster van het vandaag verschenen Je brein aan de pil, en gynaecoloog Bertho Nieboer geven antwoord.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:00:47 - AD - Binnenland
 

Juf Stephanie geknakt door werk: ‘Als jullie deze kaart lezen, ben ik er niet meer’AD - Binnenland

In zijn 250ste geboortejaar brengt Floris Kortie (33) een voorstelling over ‘Europa’s grootste componist’ in de theaters. Als hij vroeger thuis moest afwassen, ging daarbij Beethovens vioolconcert op. ,,Als kind voelde ik zijn muziek al in mijn hart.’’
Zaterdag 18 Januari 2020 - 15:00:45 - AD - Binnenland
 

Floris Kortie ‘draaide weer door’: Het was totale zelfoverschattingAD - Binnenland

Nee, Nederlandse druiven hadden lang geen beste reputatie. Maar de vaderlandse wijn kruipt uit het dal. Ons panel proeft rode wijn van eigen bodem.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 14:00:36 - AD - Binnenland
 

Deze Hollandse wijnen zijn zoet, rijp en ruig: bam!AD - Binnenland

Spaarders kijken met argusogen naar ING en Rabobank, nadat ABN AMRO deze week als eerste grote bank de spaarrente verlaagde naar 0 procent. Het valt te bezien of Nederlanders hierdoor minder gaan sparen. De rente daalt namelijk al acht jaar en in die tijd zetten mensen almaar meer geld opzij, blijkt uit cijfers van De Nederlandsche Bank (DNB).
Zaterdag 18 Januari 2020 - 12:14:28 - AD - Binnenland
 

Pieter Gabriel (15) maakt nummer voor het SongfestivalNOS Nieuws - Binnenland

Dj Pieter Gabriel van 15 maakt een speciaal nummer voor het begin van de finale van het Eurovisie Songfestival. Hij doet niet mee aan de wedstrijd, maar mag de finale van het liedjesfeest feestelijk openen.

Het nummer van Pieter Gabriel zal worden gespeeld als alle landen zich voor hun optredens al even laten zien. Dat doen alle zangers en zangeressen met de vlaggen van hun land erbij.

De echte naam van de dj is Pepijn Maat. Op zijn zesde begon hij met het maken van elektronische muziek. Hij heeft de afgelopen jaren op verschillende grote festivals gespeeld en zelfs in Mexico gedraaid. De organisatie van het Songfestival heeft veel vertrouwen in hem.

Vorig jaar gingen we ook bij dj Pieter Gabriel langs:

Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:54:37 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Weerbericht: Afwisselend zonnig, frisser dan afgelopen dagenNu.nl - Binnenland

Het is zaterdag afwisselend zonnig en regenachtig en er staat een matige tot krachtige westenwind. De maximumtemperatuur ligt rond de 6 à 7 graden. Daarmee is het frisser dan de afgelopen dagen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:32:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Nederlanders blijven sparen ondanks almaar dalende renteAD - Binnenland

De politie heeft afgelopen week de 19-jarige Merdan I. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatiepoging op Idris M. (26) in de Zwolse wijk Stadshagen. De kogelregen op 22 september vorig jaar in de kinderrijke buurt zorgde voor grote onrust in Zwolle.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 11:24:00 - AD - Binnenland
 

Twee medewerkers van bedrijf op Schiphol vast voor drugssmokkelNu.nl - Binnenland

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van drugssmokkel. In april vorig jaar werd in een uit Zuid-Amerika afkomstige lading 102 kilogram cocaïne aangetroffen, meldt de Koninklijke Marechaussee op Facebook.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 10:37:40 - Nu.nl - Binnenland
 

Politie voert charge uit op relschoppers in Groningse binnenstadNu.nl - Binnenland

De politie is zaterdagavond in de binnenstad van Groningen door relschoppers belaagd met flessen en stenen. Om de groep van ongeveer zestig man uiteen te drijven, heeft de politie een charge uitgevoerd.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 10:18:28 - Nu.nl - Binnenland
 

Kickboksen groeit uit zijn jasje, dankzij ‘good guys’ als RicoAD - Binnenland

Jaarlijks zien 70.000 kinderen hun ouders scheiden, 15 procent verliest het contact met moeder of vader. Een expertteam zoekt maatregelen tegen ouderverstoting, een probleem waar Frank Goorhuis ervaring mee heeft.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 10:00:00 - AD - Binnenland
 

Franks zoon wil hem na de scheiding niet meer zien: ‘Het werd steeds heftiger’AD - Binnenland

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn dinsdag opgepakt op verdenking van drugssmokkel. Rechercheurs kwamen de twee op het spoor nadat de douane in april vorig jaar een partij cocaïne had aangetroffen in een vracht afkomstig Zuid-Amerika. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:46:00 - AD - Binnenland
 

Werknemers op Schiphol gepakt na smokkel 102 kilo coke; meer aanhoudingen niet uitgeslotenAD - Binnenland

Een woning aan de Nieuwstraat in het Brabantse Eersel is vanmorgen op gewelddadige wijze overvallen. Drie personen zijn daarbij gewond geraakt. Dat bevestigt de politie.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:35:58 - AD - Binnenland
 

Twee medewerkers van bedrijf op Schiphol verdacht van drugssmokkelNOS Nieuws - Binnenland

Twee medewerkers van een bedrijf op Schiphol zijn aangehouden op verdenking van drugssmokkel. De 39-jarige man uit Almere en 53-jarige man uit Lelystad werden dinsdag gearresteerd en gisteren voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De arrestaties zijn het resultaat van een samenwerking van de douane, de fiscale opsporingsdienst FIOD en de Koninklijke Marechaussee, het zogeheten Cargo Harc-team Schiphol. Rechercheurs kwamen de mannen op het spoor nadat de douane vorig jaar april 102 kilo cocaïne had aangetroffen in een vracht afkomstig uit Zuid-Amerika. De partij cocaïne zat verstopt in dozen.

Na onderzoek kwamen de twee mannen in beeld. Na de arrestaties werden de huizen van de mannen doorzocht. Daarbij werden onder meer twee voertuigen en een groot aantal luxegoederen, waaronder tientallen tassen van de merken Gucci, Louis Vuitton en Chanel, in beslag genomen.

De rechter-commissaris bepaalde gisteren dat de mannen langer blijven vastzitten voor verder onderzoek. Het Cargo Harc-team sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:32:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

De 9 ontdekkingen van de weekNOS Nieuws - Binnenland

Elke zaterdag zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze week:

1. Een jongen van 17 heeft een planeet ontdekt

2. Er is een gloednieuwe waterfiets en een vliegende auto

3. Je kunt weer stemmen op de Zapp Awards

4. Kinderen hebben soms 64 verschillende hulpverleners

5. Steeds meer mensen hebben een deurbel met een camera

6. Laslo drinkt geen water uit de kraan, want dat is ongezond

7. Voor het eerst gaan Nederlanders vaker met het vliegtuig op vakantie dan met de auto

8. Er is een speciale Dag van de Elfstedentocht voor schaatsliefhebbers

9. Er zijn afspeellijsten met muziek voor huisdieren

Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:19:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Drenkeling uit Amsterdamse gracht gered dankzij oplettende omstanderNOS Nieuws - Binnenland

Een drenkeling is vannacht uit een Amsterdamse gracht gered dankzij een oplettende getuige, meldt de politie Amsterdam Zuid-Buitenveldert op Facebook.

De man raakte door onbekende oorzaak te water aan de Sloterkade. Een omstander zag dit gebeuren en klom over de railing van de brug, waarna hij vanaf een pijler een touw gooide naar de drenkeling, die meerdere malen onder water verdween.

De man kon zo onder de brug vandaan komen, maar het lukte niet hem meteen op het droge te krijgen. "Uiteindelijk werd de drenkeling door duikers van de brandweer gered. En geen moment te laat!", schrijft de politie.

"Een leven gered door politie, brandweer Amsterdam-Amstelland, Ambulance Amsterdam, MMT Nederland, duikers en vooral die ene getuige/held!", aldus de politie.

Zaterdag 18 Januari 2020 - 09:03:21 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Gewelddadige overval op woning in Eersel, drie gewondenAD - Binnenland

Een Iraans gezin met kinderen en twee Iraakse mannen zijn gisteren opgepakt in de haven van Vlissingen. Ze hadden zich verstopt in nieuwe auto’s op een autotrailer.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 08:47:00 - AD - Binnenland
 

Albert Heijn haalt alle boerenkaas 30+ belegen van huismerk uit winkelsNu.nl - Binnenland

Supermarktketen Albert Heijn haalt per direct alle boerenkaas belegen 30+ van het huismerk uit de winkels. Het gaat om zowel de verpakkingen met plakken als stukken kaas, met alle houdbaarheidsdata.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 08:30:27 - Nu.nl - Binnenland
 

Ziekenhuis wil wéér van arts af, maar rechter steekt daar wederom stokje voorAD - Binnenland

Een stuurloos zeeschip van ruim 92 meter lang heeft vannacht drie binnenvaartschepen in de Rotterdamse Botlek geramd. De tanker was op weg naar een laadstation om lijnzaadolie op te halen, maar door problemen met de motor ging het schip achteruit in plaats van vooruit. De olie- en chemietanker Atlantis Armona botste uiteindelijk zelf op de kade bij de Welplaathaven.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 07:57:00 - AD - Binnenland
 

Stuurloos zeeschip van meer dan 92 meter ramt meerdere schepen en botst tegen kadeAD - Binnenland

Een bestuurster die in haar auto met pech op de vluchtstrook stond op de A58 bij Oirschot heeft gisteravond heel veel geluk gehad. Een vrachtwagen schoot rakelings langs haar auto, schampte die en belandde achter de vangrail in de berm.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 07:52:00 - AD - Binnenland
 

Wekdienst 18/1: Wie wint de Popprijs en wordt de opvolger van Ronnie Flex?NOS Nieuws - Binnenland

Goedemorgen! Vanavond wordt tijdens het festival Eurosonic/Noorderslag de Popprijs uitgereikt.

Vandaag komt de zon er af en toe bij, maar vooral in het noordoosten trekken ook buien over. Het is wat frisser dan de afgelopen dagen: maximaal 7 graden.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden en files en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Welke persoon of artiest heeft afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek? Vanavond wordt tijdens het muziekfestival Eurosonic Noorderslag in Groningen de winnaar van de Popprijs bekendgemaakt. Vorig jaar won Ronnie Flex. De uitreiking is te volgen bij de NTR op NPO3. Dit weekend worden de ooievaars die overwinteren in Nederland geteld tijdens de landelijke ooievaarstelling. Iedereen kan meedoen en hun telling doorgeven aan ooievaarsvereniging Stork. En de waterpolomannen spelen de laatste groepswedstrijd van het EK in Boedapest. Ze moeten tegen Servië, dat de eerste twee duels gewonnen heeft. De winnaar van de groep plaatst zich voor de kwartfinales. Het duel is vanaf 20.30 uur live te zien via de livestream op NOS.nl en de NOS-app.

Wat heb je gemist?

Bouwvakkers in Düsseldorf stuitten gisteren op een onaangename verrassing: een duizend kilo zware blindganger uit de Tweede Wereldoorlog. Een gebied in een straal van 500 meter rond de vindplek moest worden ontruimd, bijna 12.000 mensen moesten hun huis uit.

Vannacht werd de bom onschadelijk gemaakt. De hele operatie duurde langer omdat sommige mensen hun huis niet uit wilden.

Ander nieuws uit de nacht:

Twee op de drie Nederlanders is voor een verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk. Ook mensen die zelf vuurwerk afsteken, vinden het in meerderheid onverantwoord om op de huidige voet door te gaan. Het aantal lege winkelpanden nam vorig jaar toe, voor het eerst sinds 2015. Naast faillissementen is er ook minder horeca bijgekomen en gaat de ombouw van winkels tot woningen niet meer zo snel. Albert Heijn roept de AH belegen boerenkaas 30+ terug omdat die mogelijk voedselvergiftiging veroorzaakt. Een aantal mensen was er ziek van geworden. Klanten krijgen hun geld terug. Op drie grote Amerikaanse vliegvelden worden passagiers extra gecontroleerd op het coronavirus. Dat geldt voor reizigers uit de Chinese stad Wuhan. Daar dook het longvirus, dat verwant is aan SARS, eind vorige maand op.

En dan nog even dit:

De Big Ben zal waarschijnlijk niet luiden, maar verder zal het een groot feest worden volgens de Britse premier Johnson. Gisteravond werd bekend hoe de regering Brexit Day op 31 januari wil vieren.

Er wordt een aftelklok geprojecteerd op de ambtswoning 10 Downing Street, er komt een speciale brexitmunt en op Parliament Square zal "de Union Jack op alle vlaggenmasten wapperen".

Fijne dag!

Zaterdag 18 Januari 2020 - 07:08:09 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vrachtwagen raakt wachtende automobiliste met pech op vluchtstrook A58 en crashtAD - Binnenland

Twee op de drie Nederlanders (65 procent) zijn nu voor een algeheel vuurwerkverbod, waar dat in november nog 50 procent was. Ongeveer 85 procent vindt het niet langer verantwoord om op de oude manier door te gaan met afsteken van vuurwerk. Dat komt naar voren uit een rapport van onderzoeksbureau I&O Research.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 07:01:00 - AD - Binnenland
 

Miljoenen aan rechten weggegeven voor ‘illegale’ koeien: ‘Overheid levert een wanprestatie’AD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 06:00:18 - AD - Binnenland
 

Het gebrek aan ophef over Jodenhaat is gewoon engAD - Binnenland

Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Deze week schrijft ze over de goede voornemens waarmee we 2020 begonnen.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

‘Het verhaal is verdraaid, Peter was de échte Soldaat van Oranje’AD - Binnenland

Familie en vrienden van Toon Sweegers willen koste wat het kost de zaak van de in 2018 vermoorde Eindhovenaar oplossen. Nu justitie weigert, leggen ze zelf 50.000 euro op tafel voor de gouden tip.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Zonnepanelen en afval scheiden: prima. Maar minder reizen? Dat is een ander verhaalDe Volkskrant - Binnenland

President Trump waarschuwt Iran ervoor dat Ali Khamenei, de hoogste geestelijk leider van het land, heel voorzichtig moet zijn met de keuze van zijn woorden.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Familie vermoorde Toon Sweegers wil zaak oplossen: verzamelen zelf 50.000 euro voor gouden tipAD - Binnenland

In het Limburgse Geleen is bij een vooralsnog raadselachtig ongeval een 34-jarige voetganger om het leven gekomen die op dat moment op de weg liep. De man uit Maastricht liep daar in de nacht van vrijdag op zaterdag toen hij even na middernacht door een automobilist werd aangereden.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 03:42:00 - AD - Binnenland
 

Raadselachtig ongeval: voetganger loopt op weg en wordt doodgereden door automobilistAD - Binnenland

De meeste wijkwinkelcentra in ons land staan er goed voor. Ruim 80 procent van de 632 centra trekt voldoende klanten en scoort een dikke voldoende. Bij slechts 34 winkelcentra is sprake van veel en langdurige leegstand. Dat blijkt uit onderzoek van vastgoedbureau Colliers International.
Zaterdag 18 Januari 2020 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

Na twee decennia keert Rottenberg terug naar de Akbarstraat: ‘Ik geloof in deze buurt’De Volkskrant - Binnenland

Zaterdag 18 Januari 2020 - 02:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Buurtwinkelcentra floreren: ‘We hebben nul procent leegstand’AD - Binnenland

Ruim de helft van de 150 leden van de Tweede Kamer heeft zich aangemeld voor een bezoek aan het naziconcentratiekamp Auschwitz-Birkenau in Polen. Bij sluiting van de aanmeldingstermijn waren er 77 belangstellenden, maakte de Kamer vrijdagavond bekend.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 23:04:00 - AD - Binnenland
 

Ruim helft Kamerleden meldt zich aan voor bezoek aan AuschwitzAD - Binnenland

De drie Nederlanders die woensdag op het internationale vliegveld Ezeiza (Buenos Aires, Argentinië) zijn opgepakt na de vondst van 82 kilo cocaïne in een Martinair Cargo-vliegtuig zeggen niets met de zaak te maken hebben. Dat meldt hun advocaat Marta Nercellas tegenover deze site. Volgens de advocaat zijn zij slachtoffer in de zaak.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:46:00 - AD - Binnenland
 

Gemeente Oostzaan sluit sportcomplex vanwege zorgen over veiligheidNu.nl - Binnenland

De gemeente Oostzaan heeft per direct het sportcomplex van voetbalclub OFC voor vier weken gesloten, omdat de openbare veiligheid en orde niet voldoende gewaarborgd konden worden. Burgemeester Rob Meerhof heeft dit vrijdag bekendgemaakt.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:12:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Geef uw mening en help onze website en apps te verbeterenDe Volkskrant - Binnenland

Bijna niemand in Nederland wil nog een jaarwisseling meemaken zoals dit jaar. Ruim 8 op de 10 Nederlanders vindt dat het afsteken van vuurwerk zo niet verder kan. Op de kiezers van Forum voor Democratie na zijn de achterbannen van alle politieke partijen nu in meerderheid voor een totaalverbod op vuurwerk.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 21:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Chinese longziekte is een ‘typisch sars-achtig virus’: ‘De komende weken worden spannend’De Volkskrant - Binnenland

Voor de gastronomische wereld kwam het als een schok: L’Auberge de Collonges-au-Mont-d’Or, het wereldberoemde restaurant van Paul Bocuse nabij Lyon, verliest een van zijn drie Michelinsterren. Chef-kok Alain Caron maakt het boos.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 20:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De stemming is omgeslagen: 65 procent is voor vuurwerkverbodDe Volkskrant - Binnenland

Na de eerste besmetting buiten China namen deze week de zorgen toe over het virus uit Wuhan. De mysterieuze longziekte heeft een tweede dode geëist. Zijn we getuige van de geboorte van een nieuwe killer?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 19:27:12 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zo pioniert Berlijn zich uit de woningnood - ook iets voor Nederland?De Volkskrant - Binnenland

Kenneth Starr, de man die de impeachment-klopjacht leidde op president Bill Clinton, wordt een van de leden van het advocatenteam dat president Trump gaat verdedigen in het impeachment-proces in de Senaat. Ook Starrs opvolger Robert Ray, die het onderzoek tegen Clinton afsloot, maakt deel uit van Trumps ‘dream team’.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 18:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bijles, het is niet voor iedereen weggelegdDe Volkskrant - Binnenland

Op de automaat landen konden vliegtuigen al, nu is er ook geen piloot meer nodig om een toestel van de grond te krijgen. Airbus heeft met succes een proef gedaan, waarbij voor het eerst een commercieel passagiersvliegtuig – een A350 1000 – louter op visuele waarneming opsteeg.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 18:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rechter: AlFitrah-moskee moet documenten verstrekken over geldstromenNu.nl - Binnenland

Het bestuur van de alFitrah-moskee in Utrecht moet verplicht zijn financiële documenten verstrekken aan een Tweede Kamercommissie die onderzoek doet naar de financiering van verschillende moskeeën in Nederland, oordeelt de voorzieningenrechter vrijdag.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 17:44:11 - Nu.nl - Binnenland
 

Bouwen voor ouderen is niet sexy genoeg: ‘Gemeenten pronken liever met fraaie kantoren’De Volkskrant - Binnenland

Hij zal de belangen van de salafistische alFitrah-moskee altijd verdedigen. Toch merkt advocaat Anis Boumanjal dat hij ‘een onbewuste perverse drang’ heeft zich van de moskee te distantiëren. Iets wat hij bij moordenaars niet heeft. Waarom die worsteling?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 17:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De innerlijke strijd van advocaat Anis BoumanjalDe Volkskrant - Binnenland

Bijna twintig jaar geleden maakte Felix Rottenberg een spraakmakende serie over de Akbarstraat in Amsterdam-West. Nu keert hij terug. Wat is er geworden van de ‘slechtste’ wijk van Nederland?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 16:13:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trump krijgt zijn zin: Saoediërs betalen 450 miljoen euro voor bescherming VSDe Volkskrant - Binnenland

Ambtenaren slaken een diepe zucht als er een binnenkomt, journalisten met geduld zijn er dol op: het WOB-verzoek. Maar wat is het precies, en hoe gaat de Volkskrant ermee om? Een antwoord op vijf vragen over wobben.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 14:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Na eeuw landen zonder handen is piloot nu ook (bijna) overbodig bij het opstijgenDe Volkskrant - Binnenland

Berlijn is zo in trek, dat de woningnood er onhoudbaar is geworden. En dus heeft het stadsbestuur radicale maatregelen genomen om wonen betaalbaar te houden. Huren worden bevroren, woningen opgekocht. Iets voor in Nederland?
Vrijdag 17 Januari 2020 - 13:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Clintons kwelgeest Kenneth Starr staat Trump bij in impeachment-procesDe Volkskrant - Binnenland

Op uitdrukkelijk verzoek van Washington heeft Saoedi-Arabië een eerste aanbetaling gedaan van 450 miljoen euro voor de Amerikaanse bescherming tegen Iran. Van Zuid-Korea eist president Trump maar liefst 4,2 miljard euro voor de beveiliging tegen de Noord-Koreanen.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 12:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Puzzelen met informatie die de overheid liever voor zichzelf had gehoudenDe Volkskrant - Binnenland

Varkens die verdrinken in gloeiend heet water, ernstig verwond zijn of levend in de kadaverbak belanden: de misstanden in Nederlandse varkensslachterijen zijn nog niet voorbij. Dit blijkt uit openbaar gemaakte inspectierapporten van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Vrijdag 17 Januari 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Chef-kok Alain Caron over beleid Michelin: ‘Je komt niet aan Bocuse!’De Volkskrant - Binnenland

Twee Marokkaanse rappers zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen wegens het beledigen van de koning. Ze zijn niet de enigen: Marokko perkt de vrijheid van meningsuiting nu ook online in.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 11:58:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Varkens levend gekookt of ernstig verwond: inspectie toont misstanden slachterijenDe Volkskrant - Binnenland

China worstelt met het laagste geboortecijfer sinds de oprichting van de Volksrepubliek. Het eenkindsbeleid is sinds 2015 stapsgewijs afgebouwd, maar Chinezen kiezen niet massaal voor gezinsuitbreiding. In de afgelopen zeventig jaar zijn nooit zo weinig kinderen geboren als in 2019: 14,65 miljoen baby’s.
Vrijdag 17 Januari 2020 - 11:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trump: ‘Khamenei moet heel goed op zijn woorden letten’De Volkskrant - Binnenland

Vrijdag 17 Januari 2020 - 10:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Marokko draait duimschroeven aan: rappers krijgen cel voor beledigen koningDe Volkskrant - Binnenland

Deze week begint op basisscholen de middentoets, een belangrijk toetsmoment voor groep 8. Om goed beslagen ten ijs te komen, hebben veel leerlingen bijles. Want de kaarten worden al vroeg geschud. ‘Je moet al heel jong laten zien dat je bij de top hoort, als je later hoger onderwijs wilt volgen.’ Maar het werkt ongelijkheid in de hand.
Donderdag 16 Januari 2020 - 17:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal transgender patiënten UMCG afgelopen decennium verzevenvoudigdNu.nl - Binnenland

Het UMCG behandelde afgelopen jaar 72 transgender personen met bijvoorbeeld een hormoonbehandeling of geslachtsveranderende operatie. Dat is ruim zeven keer zo veel als tien jaar eerder. Toen betrof het slechts tien trans personen, blijkt uit cijfers die het UMCG verstrekte aan NU.nl.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Albert Heijn haalt alle belegen boerenkaas 30+ uit de schappenNOS Nieuws - Binnenland

Albert Heijn haalt alle stukken en plakken AH belegen boerenkaas 30+ terug uit de winkel, omdat de kaas mogelijk voedselvergiftiging veroorzaakt. Eerder deze week deed de supermarktketen dat al met plakken boerenkaas met een bepaalde houdbaarheidsdatum, maar nu is de terugroepactie dus uitgebreid.

Een woordvoerder van Albert Heijn zei eerder dat het om een voorzorgsmaatregel gaat bij deze rauwmelkse kaas, nadat een aantal mensen er ziek van was geworden. Nu wordt alle kaas teruggehaald omdat het eten voedselvergiftiging kan veroorzaken.

Mensen die de boerenkaas al hebben gekocht, wordt verzocht die niet op te eten maar terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terug.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

In China werden de afgelopen 70 jaar nooit zo weinig kinderen geboren als in 2019De Volkskrant - Binnenland

De Iraanse geestelijk leider ayatollah Khamenei heeft het vrijdaggebed in de hoofdstad Teheran gebruikt voor een felle aanval op het Westen. Tegelijk verdedigde hij de Revolutionaire Garde vurig tegen de kritiek in eigen land wegens het neerschieten van het Oekraïense lijntoestel. Het was voor het eerst sinds 2012 dat Khamenei het vrijdaggebed leidde.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Khamenei gebruikt vrijdaggebed om Revolutionaire Garde te verdedigenDe Volkskrant - Binnenland

De politie heeft een 22-jarige Arnhemmer aangehouden omdat hij online zo’n 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden zou hebben aangeboden. Deze waren tegen betaling te downloaden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Arnhemmer aangehouden vanwege aanbieden 12 miljard wachtwoordenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederlandse piloten ontkennen smokkel van 80 kilo cocaïne in vrachtvliegtuigAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.