Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Zorgen Samsom: Is er een baan voor mijn dochter?RTL Nieuws - Binnenland

PvdA-leider Diederik Samsom maakt zich zorgen om zijn gehandicapte dochter Benthe. Hij vraagt zich af welke baan er straks voor haar is. Toch verdedigt hij het besluit om sociale werkplaatsen op de schop te nemen.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 18:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Zorgen Samsom: Welke baan is er voor mijn dochter?AD - Binnenland

De verbindingsweg A12/A27 richting Hilversum gaat vanavond dicht. Dat is nodig om spoedreparaties aan het asfalt uit te voeren na een ongeval van
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 18:11:00 - AD - Binnenland
 

Snelweg A12/A27 vanavond dicht voor spoedreparatieDe Volkskrant - Binnenland

De populaire Japanse media kijken reikhalzend uit naar de komst van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die komen dinsdag aan in Tokio voor een driedaags staatsbezoek dat woensdag begint met een ontvangst in het Keizerlijk Paleis.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 17:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Snelweg A12/A27 vanavond dicht voor spoedreparatieAD - Binnenland

De populaire Japanse media kijken reikhalzend uit naar de komst van de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die komen dinsdag
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 17:41:00 - AD - Binnenland
 

Rode kruizen op snelweg vaker genegeerdRTL Nieuws - Binnenland

Rode kruizen boven de snelweg worden steeds vaker genegeerd. En dat zorgt voor levensgevaarlijke situaties, zegt de Verkeersinformatiedienst (VID).
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 17:40:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Gat in begroting van Tourstart UtrechtRTL Nieuws - Binnenland

De financiële voorbereidingen van de Tourstart in Utrecht lopen maanden achter op schema. De presentatie van de definitieve projectbegroting is uitgesteld en de subsidie-aanvraag naar het Rijk moet nog de deur uit.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 17:09:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Wintertijd van start in nacht zaterdag op zondagNu.nl - Binnenland

In de nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 26 oktober breekt de wintertijd weer aan. Om 03.00 uur mag de klok een uurtje achteruit worden gezet.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 17:02:13 - Nu.nl - Binnenland
 

Japanse media willen koning uithorenDe Volkskrant - Binnenland

De onbekende man en het kleine kind naar wie de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek was in een bos in Rosmalen, zijn terecht. De man heeft zich zaterdag gemeld bij de politie
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 16:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Japanse media willen koning uithorenAD - Binnenland

De onbekende man en het kleine kind naar wie de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek was in een bos in Rosmalen, zijn terecht. De
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 16:17:00 - AD - Binnenland
 

Man en kind in Rosmalen terechtAD - Binnenland

Opnieuw is een paard mishandeld. Deze keer in de omgeving van Nunspeet. Een stalmeester ontdekte de mishandeling donderdagmiddag toen hij het
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 16:04:00 - AD - Binnenland
 

Snelweg A12/A27 dicht voor spoedreparatieNu.nl - Binnenland

De verbindingsweg A12/A27 richting Hilversum gaat zaterdagavond dicht. Dat is nodig om spoedreparaties aan het asfalt uit te voeren na een ongeval van vrijdag.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 15:49:56 - Nu.nl - Binnenland
 

Straatverlichting Overijssel niet aanNOS Nieuws - Binnenland

In heel Overijssel is de straatverlichting vanavond niet aangegaan. De oorzaak van het probleem ligt bij energiebedrijf Enexis, waar het systeem dat de straatverlichting aan- en uitzet is ondergebracht. De zender die het sein verstuurt dat de verlichting aan moet, werkt niet.

Enexis schakelt de verlichting nu handmatig in. In het grootste deel van de provincie doen de lichten het daardoor weer. Alleen in Twente zijn de straten die verlicht zouden moeten zijn nog steeds donker.

De leider van de ChristenUnie, Arie Slob, grapte op Twitter dat het uitvallen van de verlichting in Zwolle waarschijnlijk te maken heeft met de invoering van de wintertijd komende nacht.

Zaterdag 25 Oktober 2014 - 15:45:20 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Opnieuw paard mishandeldAD - Binnenland

De Fonteyn in Ypenburg hoeft zich geen zorgen te maken over het leerlingenaantal. De basisschool aan de Steenuillaan zit met 650 leerlingen
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 15:42:00 - AD - Binnenland
 

Kleine school kan ook een voordeel zijnAD - Binnenland

Ouders van Haagse leerlingen zijn zeer tevreden over het onderwijs in de stad. Gemiddeld waarderen ze de kwaliteit met een 8,4. Ook voor het
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 15:14:00 - AD - Binnenland
 

Treinverkeer tussen Raalte en Nijverdal weer op gangNu.nl - Binnenland

Het treinverkeer tussen Raalte en Nijverdal heeft zaterdag enkele uren stilgelegen nadat een trein op enkele koeien was gebotst.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:54:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Nacht een uur langer dankzij wintertijdNRC Handelsblad - Binnenland

De Belastingdienst geeft geen btw-voordeel aan buurtbewoners die gezamenlijk zonne-energie willen opwekken. Dergelijke initiatieven zijn daardoor niet aantrekkelijk en dat kan er toe leiden dat de doelstellingen uit het energieakkoord niet worden gehaald. Dat meldt het tv-programma Eenvandaag.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:52:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grote tevredenheid in Den Haag over kwaliteit scholenAD - Binnenland

Het peilschip Spirit heeft zijn taak iets te serieus genomen. Tijdens een storm zonk het naar de bodem van de haven in Harlingen, zodat de
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:52:00 - AD - Binnenland
 

Spuitgast wordt zelf pyromaanAD - Binnenland

Internetcommunity PiepVandaag.nl is een petitie begonnen tegen wilde dieren in het Kerstcircus in Ahoy. In één dag tijd tekenden 1.100 mensen de
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:16:00 - AD - Binnenland
 

Petitie tegen wilde dieren in Kerstcircus AhoyAD - Binnenland

De Sint in Heenvliet staat letterlijk in zijn hemd. Zijn tabberd is gestolen. De organisatie van de intocht is verbijsterd. De diefstal klinkt
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:08:00 - AD - Binnenland
 

Asbest vrijgekomen bij grote brand EmmeloordRTL Nieuws - Binnenland

In een garagebedrijf in Emmeloord heeft een grote brand gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen. Een man ademde rook in en moest naar het ziekenhuis. In de garage stonden veel oldtimers.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 14:07:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tapijt vol handtekeningen voor behoud Zwarte PietAD - Binnenland

Er moet 2 miljard euro beschikbaar komen om de gevolgen van de aardbevingen in Noordoost-Groningen de komende vijf jaar op te vangen. Dat zegt
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 12:55:00 - AD - Binnenland
 

Man met kind meldt zich na zoekactie RosmalenNu.nl - Binnenland

De man die vrijdagavond werd gezien met een kind in een bos bij Rosmalen, heeft zich gemeld. Er is geen sprake van een misdrijf zoals eerder werd gevreesd.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 12:43:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Vlieland korte tijd zonder stroomNu.nl - Binnenland

Heel het Waddeneiland Vlieland heeft zaterdag ruim een half uur zonder stroom gezeten. Dat meldt een woordvoerder van netbeheerder Liander.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 12:29:45 - Nu.nl - Binnenland
 

Doden Nieuwegein: Man en vrouw pleegden zelfmoordAD - Binnenland

Lieke van Lexmond is een maand na de bevalling van haar eerste kind alweer voorzichtig begonnen met werken, maar zoon Vik gaat overal met haar
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 11:31:00 - AD - Binnenland
 

Grote brand verwoest garagebedrijf Emmeloord Nu.nl - Binnenland

In een garagebedrijf in Emmeloord heeft zaterdag een grote brand gewoed. Daarbij is asbest vrijgekomen.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 11:27:33 - Nu.nl - Binnenland
 

Van Lexmond: Vik krijgt de borst tussen het jureren doorAD - Binnenland

Tussen Raalte en Nijverdal rijden vanochtend geen treinen. Tussen de plaatsen in Overijssel is een trein in botsing gekomen met vijf koeien. Zij
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 11:06:00 - AD - Binnenland
 

Groningen: meer aardbevingsgeldNOS Nieuws - Binnenland

De provincie Groningen wil meer geld zien van het Rijk en de NAM om de schade door aardgasboringen te compenseren. Commissaris van de koning Max van den Berg zegt dat de provincie twee miljard euro nodig heeft om de schade in het aardbevingsgebied te dekken.

Eerder sloot de provincie een akkoord met de Nederlandse Aardolie Maatschappij en minister Kamp van Economische Zaken voor een schadeloosstelling van 1,2 miljard euro.

Maar nu ook de stad Groningen en de gemeente Hoogezand-Sappemeer zijn getroffen door bevingen, ligt het in de rede om het bedrag met 800 miljoen te verhogen, zegt Van den Berg in het kranteninterview.

Verdubbeld

Het aantal mensen dat met aardbevingsschade te maken kan krijgen, is verdubbeld, aldus de commissaris van de koning. Hij pleit voor een ruimhartige opstelling van de energieproducent, in plaats van "ingewikkelde stappen" te bedenken zoals "protocollen, nieuwe regels, noem maar op".

Begin september liet de NAM weten dat er in het aardbevingsgebied waarschijnlijk 50.000 panden moeten worden verstevigd. Daarbij ging het om vooral om panden in de omgeving van Loppersum.

De bevingen in Groningen en Hoogezand-Sappemeer vonden eind september plaats.

Zaterdag 25 Oktober 2014 - 10:58:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

ME zoekt tevergeefs naar kind in bossen RosmalenNu.nl - Binnenland

De politie in Brabant heeft vrijdagnacht met veel mankracht gezocht naar een jong kind dat in de bossen bij Rosmalen zou zijn verdwenen. Om 06.30 uur is de zoektocht tevergeefs gestaakt, zegt de politie zaterdag.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 10:24:05 - Nu.nl - Binnenland
 

FNV wil Dagobert Duck-belastingNOS Nieuws - Binnenland

FNV wil dat het belastingstelsel in Nederland snel wordt veranderd. De vakbond pleit voor een Dagobert Duck-belasting, zoals de bond het zelf noemt.

Als het aan de FNV ligt moeten mensen die meer dan 500.000 euro aan vrij vermogen hebben voortaan twee keer zoveel vermogensrendementsheffing gaan betalen.

Die heffing is nu 1,2 procent. De rijkste Nederlanders zouden als het aan de vakbond ligt voortaan 2,4 procent moeten betalen. Mensen die wel veel vermogen hebben, maar minder dan 500.000 euro zouden 1,8 procent moeten afdragen.

Belastingstelsel

Het extra geld dat het plan oplevert moet volgens de vakbond worden gebruikt om de lasten op arbeid te verlagen, vooral voor de lagere inkomens. Dat zou ervoor zorgen dat mensen met een laag inkomen meer te besteden hebben. De FNV denkt dat dat een stimulans is voor de economie.

Maandag debatteert de Tweede Kamer over het hervormen het belastingstelsel. De SP heeft in aanloop van dat debat laten weten dat de partij ook gaat pleiten voor meer belasting voor mensen met een groot vermogen.

Zaterdag 25 Oktober 2014 - 09:47:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Gewonde bij brand EmmeloordRTL Nieuws - Binnenland

Bij een garagebedrijf in Emmeloord is brand uitgebroken. In het pand was een man aanwezig, hij heeft rook ingeademd en is naar het ziekenhuis gebracht.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 07:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Doden Nieuwegein door zelfmoordNOS Nieuws - Binnenland

De man en vrouw die gisteren dood werden gevonden in een woning in Nieuwegein, blijken zelfmoord te hebben gepleegd. Dat heeft de politie Midden-Nederland bekendgemaakt.

Medewerkers van een zorginstelling vonden de twee gistermiddag, nadat buurtbewoners hadden gemeld dat ze hen al langere tijd niet hadden gezien.

Beschermd wonen

De woning van de slachtoffers aan de Abstederschans hoort bij een project voor beschermd wonen. Rechercheurs en forensisch experts hebben het huis urenlang doorzocht.

Bij de zorginstelling is geschokt gereageerd op de dood van de twee bewoners.

Zaterdag 25 Oktober 2014 - 06:42:35 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Feestgangers Walibi missen laatste treinDe Volkskrant - Binnenland

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag tevergeefs een bos in Rosmalen doorzocht. De politie kreeg vrijdagavond een melding dat een man met een klein kind een bos was ingelopen en kort daarna zonder het kind het bos uitkwam. Dat meldde een politiewoordvoerder zaterdag.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie zoekt tevergeefs naar kind in bosDe Volkskrant - Binnenland

De populariteit van xtc is in korte tijd snel toegenomen. Dat heeft te maken met sociale druk, maar ook is xtc zuiverder geworden. Gebruik kan riskant zijn, bleek bij het Amsterdam Dance Event, maar ligt dat aan de pil?
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Xtc: makkelijk, lekker en goedkoopDe Volkskrant - Binnenland

Onschuldig veroordeeld worden voor moord, erger kan bijna niet. Cyrille Fijnaut en Jan Watse Fokkens leggen uit hoe lastig onderzoek naar juridische missers is.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vergissen is vreselijkDe Volkskrant - Binnenland

De clip Geertje van rapper Hozny was dit voorjaar een hype. Bij de rechter moet de maker zich verantwoorden.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hartje Amsterdam moet niet te gewild wordenDe Volkskrant - Binnenland

De voorzitter van de Europese Commissie, Juncker, heeft furieus gereageerd op het Brits-Nederlandse verzet tegen de naheffing. Ook scheidend Commissievoorzitter Barroso is ontstemd over de weigering van Nederland en Groot-Brittannië om de miljardenheffing te betalen.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

EU razend over Brits-Nederlands verzet tegen naheffingDe Volkskrant - Binnenland

Martelaarschap Westerse rekruten kunnen van speciale waarde zijn voor terreurgroepen als IS. Welke rol kunnen zij spelen in de gewelddadige jihad?
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hoe gevaarlijk is de moslimbekeerling?De Volkskrant - Binnenland

Op de A4 tussen Delft en Amsterdam staat sinds gisteravond een flinke file. Rond middernacht stond het verkeer bij Leiden over 10 kilometer stil doordat de snelweg aangesloten wordt op een nieuwe tunnel.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 00:47:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tientallen jongeren gestrand in Harderwijk na halloweenfeestRTL Nieuws - Binnenland

Een groep van 70 jongeren is afgelopen nacht opgevangen in een sporthal in Harderwijk. Ze waren gestrand op het station, nadat ze de laatste trein hadden gemist.
Zaterdag 25 Oktober 2014 - 00:41:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

File op A4 door aansluiting nieuwe tunnelDe Volkskrant - Binnenland

Wouter Huibregtsen had in 1998, bij de aanstelling van de toenmalige kroonprins Willem-Alexander tot IOC-lid, alle aanleiding voor zijn haast legendarische woede-uitbarsting. Dat blijkt uit vrijdag vrijgegeven correspondentie tussen het Koninklijk Huis en de voorzitter van het Nederlands Olympisch Comité NOC*NSF.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 23:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kroonprins brak IOC- belofte aan HuibregtsenDe Volkskrant - Binnenland

Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn vrijdag op non-actief gesteld. Dat gebeurde kort na de bekendmaking van de overname door hotelgroep Amrâth. Volgens FNV Horeca ontvangen de werknemers dit weekeinde een brief waarin hun ontslag wordt aangezegd.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 23:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Werknemers Kurhaus op straatDe Volkskrant - Binnenland

Vrijwel de gehele oppositie in de Tweede Kamer eist uitleg van het kabinet over de naheffing van 642 miljoen euro die Nederland aan Brussel moet betalen. De oppositiepartijen CDA, D66, SP, PVV, ChristenUnie, SGP en GroenLinks willen voor dinsdag 12 uur duidelijkheid van premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 22:40:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oppositie eist uitleg over naheffing EUDe Volkskrant - Binnenland

Er komt meer geld voor muzieklessen op basisscholen. Minister Bussemaker trekt daar tot 2020 25 miljoen euro voor uit. Joop van den Ende gaat hetzelfde bedrag bijeenbrengen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 21:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Werknemers Kurhaus staan op straatRTL Nieuws - Binnenland

Werknemers van het Kurhaus in Scheveningen zijn op non-actief gesteld. Het hotel werd vandaag failliet verklaard en overgenomen door hotelgroep Amrâth.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:29:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nachtelijke file op de A4NOS Nieuws - Binnenland

Op de A4 staat tussen Delft en Amsterdam staat een flinke file. Vlak voor 01.00 uur stond het verkeer bij Leiden over 6 kilometer stil, meldt de ANWB.

De file wordt veroorzaakt door wegwerkzaamheden. Er wordt een nieuwe tunnelbak onder de Oude Rijn in gebruik genomen.

Er is vier jaar gewerkt aan de nieuwe tunnel. Na de ingebruikname van de nieuwe tunnelbak heeft de A4 zes banen.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:23:41 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Van der Laan: gratis water in clubsNOS Nieuws - Binnenland

Alle Amsterdamse discotheken moeten gratis water verstrekken aan bezoekers. Dat zegt burgemeester Van der Laan bij AT5, naar aanleiding van de drie doden bij het Amsterdam Dance Event.

De slachtoffers hadden waarschijnlijk drugs gebruikt. Volgens Van der Laan kan gratis water helpen te voorkomen dat er in de toekomst nog meer doden vallen. "De meeste mensen snappen wel, ik moet veel water drinken als ik ook een pilletje slik."

Op festivals is gratis water verplicht, maar veel clubs verstrekken geen gratis water aan bezoekers.

Duurdere kaartjes

Het gratis water kan voor de clubs betekenen dat hun omzet flink omlaag gaat. Van der Laan beseft dat de kaartjes voor feesten in clubs daardoor duurder worden. Hij vindt dat geen probleem.

Volgens hem is dat de prijs voor het voorkomen van meer trieste overlijdensgevallen.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:18:29 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Roermond staat achter Van ReyRTL Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat prominent VVD-er en oud-wethouder van Roermond, Jos van Rey vervolgen. Het OM verdenkt hem van omkoping, witwassen en verkiezingsfraude. Op al deze zaken staat een gevangenisstraf, Van Rey zal zich dus moeten verantwoorden.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:11:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Geldinjectie voor muziekonderwijs, Van den Ende draagt steentje bijDe Volkskrant - Binnenland

Ongewone zedenzaken bleven advocaat Chris Veraart fascineren. Zijn geruchtmakende boek Valse Zeden is nu verplichte kost op de recherche-opleiding.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 20:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verbijstering en woede om naheffing EURTL Nieuws - Binnenland

Verbaasd en not amused, dat waren premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën vandaag. De oorzaak: een naheffing uit Brussel van 642 miljoen euro. Dit bedrag moeten we extra bijdragen aan de Europese Unie.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 19:13:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Belastingdienst werkt groene initiatieven tegen’NRC Handelsblad - Binnenland

Op de kunstcollectie en elektronica van de voormalige strafpleiter Bram Moszkowicz is door een deurwaarder beslag gelegd. Dit is gebeurd op verzoek van de advocaat Gabriel Meijers die Moszkowicz de afgelopen twee jaar bijstond in de tuchtprocedures die tegen hem liepen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:55:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Marineschip naar ebolalandenNOS Nieuws - Binnenland

Marineschip Karel Doorman gaat hulpgoederen naar West-Afrika brengen in de strijd tegen ebola. Het schip vertrekt op 6 november. Dat schrijven de ministers Ploumen en Hennis aan de Tweede Kamer.

De Karel Doorman zal meer dan 100 voertuigen en 50 containers met hulpgoederen vervoeren, zoals beschermende kleding en mobiele klinieken. De goederen komen van EU-lidstaten en van internationale hulporganisaties. Ze worden naar Liberia, Sierra Leone of Guinee vervoerd.

"Hard nodig"

"De slachtoffers en hulpverleners in de getroffen landen hebben deze hulp heel hard nodig", schrijven de ministers. Ze zeggen dat vooraf goed wordt gekeken aan welke goederen behoefte is. "Het gaat erom dat de juiste spullen naar de juiste plek gaan", zegt Ploumen. Het marineschip zal twee weken onderweg zijn.

Nederland heeft tot nu toe 35 miljoen euro vrijgemaakt voor het bestrijden van de ebola-epidemie. In de Karel Doorman gaat voor 5 miljoen euro aan goederen mee die door Nederland zijn betaald.

De rest van de spullen komt van andere Europese landen en hulporganisaties. De kosten van het salaris van het marinepersoneel en van het onderhoud aan het schip zijn voor Defensie.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:25:55 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Specialiteit: onterechte beschuldigingDe Volkskrant - Binnenland

De Roermondse oud-wethouder Jos van Rey (ex-VVD) uit Roermond wordt vervolgd voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:23:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ex-wethouder Van Rey (VVD) vervolgd voor fraude en corruptieDe Volkskrant - Binnenland

Schrijfster J.K. Rowling heeft een Halloween-verrassing in petto voor Harry Potter-fans. Zij komt op 31 oktober met een kort verhaal over het leven van de heks Dolores Umbridge. Dit personage heet in de Nederlandse boeken en films Dorothea Omber.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

J.K. Rowling schrijft kort Harry Potter-verhaal voor HalloweenDe Volkskrant - Binnenland

Het nieuwe marineschip Karel Doorman zal op 6 november met hulpgoederen naar West-Afrika vertrekken voor de strijd tegen ebola. De ministers Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) en Jeanine Hennis (Defensie) hebben dat vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 18:06:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie: agent kwetste moslimsNOS Nieuws - Binnenland

De politie neemt afstand van "zeer kwetsende uitlatingen" over moslims die een politieman privé op Facebook deed. De politie betreurt de uitlatingen en distantieert zich er volledig van, meldt de korpsleiding op Twitter.

Het bericht is inmiddels van Facebook gehaald. Volgens nu.nl stond het op een account van een docent bij de politieregio Rotterdam-Rijnmond. Hij zou hij hebben geschreven: "Ik ben helemaal klaar met die k islamieten. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!"

Zo ben ik niet

De agent zei tegen nu.nl "heel veel spijt" te hebben. "Het was een domme opmerking. Ik had dit niet moeten doen, zo ben ik niet." Hij zou de opmerking geplaatst hebben, nadat hij op een video had gezien hoe een vrouw werd gestenigd.

De man wordt mogelijk disciplinair gestraft. Ook legt de korpsleiding de zaak voor aan het Openbaar Ministerie. Dat beslist of er ook een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:57:49 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Marineschip Karel Doorman naar ebolagebiedDe Volkskrant - Binnenland

Een Rotterdamse politiemedewerker wordt mogelijk vervolgd voor beledigende opmerkingen over de islam. Die maakte hij op zijn eigen pagina op Facebook. De gewraakte opmerkingen zijn vandaag direct van de pagina verwijderd maar circuleren inmiddels op internet.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

6 slachtoffers MH17 geïdentificeerdNOS Nieuws - Binnenland

Onderzoekers hebben deze week zes slachtoffers geïdentificeerd van de ramp met de MH17. Vijf van hen hadden de Nederlandse nationaliteit. Van het zesde slachtoffer is de nationaliteit niet bekendgemaakt.

Het onderzoeksteam in de Korporaal Van Oudheusden Kazerne in Hilversum moet nog veertien mensen identificeren. Aan boord van het vliegtuig van Malaysia Airlines zaten 298 mensen.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:52:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Agent mogelijk vervolgd voor beledigen islamDe Volkskrant - Binnenland

Nederland weet al een week dat het een naheffing van 642 miljoen euro kan verwachten. De EU baseert de voorlopige naheffing op een herziening van de economische data van alle EU-lidstaten tussen 2002 en 2013.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

14 slachtoffers MH17 nog niet geïdentificeerdRTL Nieuws - Binnenland

Deze week zijn 6 slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 geïdentificeerd. Dit betekent dat ruim 3 maanden na de ramp 14 slachtoffers nog geen naam hebben gekregen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:32:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Geld voor slachtoffers HaaksbergenNOS Nieuws - Binnenland

Er komt een noodfonds voor slachtoffers en nabestaanden van het fatale ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, eind vorige maand. Met geld uit het fonds moeten onder meer begrafenis- en reiskosten worden gedekt.

Het fonds wordt geopend door Achmea en Nationale Nederlanden, de verzekeraars van de gemeente Haaksbergen en van de organisator van het monstertruck-evenement. De bedrijven willen niet zeggen hoeveel geld beschikbaar is. "Maar niemand hoeft zich zorgen te maken", zegt een woordvoerder.

Alle gewonden, nabestaanden en mensen die anderszins betrokken waren bij het drama kunnen zich bij de verzekeraars melden. Die hebben daarvoor een speciaal telefoonnummer geopend: 088-8885666.

Truck

Op 28 september reed een monstertruck in Haaksbergen het publiek in. Daarbij vielen drie doden. Waardoor de monstertruck niet op tijd stopte, wordt nog onderzocht. Daarvoor is het belangrijk dat het voertuig wordt gestart, maar de advocaat van de bestuurder zegt dat dat nog niet is gelukt.

Volgens raadsman Rob Oude Breuil zijn er maar een paar mensen die de monstertruck aan de praat kunnen krijgen. Een van hen is de verdachte zelf. De advocaat hoopt dat het Openbaar Ministerie op korte termijn een chauffeur voor de monstertruck vindt, zodat het politieonderzoek kan worden voortgezet.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren, omdat het onderzoek nog in volle gang is.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:26:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Werkstraf-eis tegen WildersdreigerNOS Nieuws - Binnenland

Een rapper die een videoclip over Geert Wilders op YouTube zette, krijgt als het aan het OM ligt een werkstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee jaar. De 27-jarige man uit Sneek zette op 18 maart een videoclip waarin de suggestie wordt gewekt dat de PVV-leider wordt gegijzeld en geëxecuteerd. Wilders noemde het filmpje ziek en walgelijk en deed aangifte.

De rapper zegt dat het filmpje alleen maar was bedoeld om te choqueren en geen dreigement bevatten.

Doodsbedreigend

Het OM bestrijdt dat. Het filmpje zou wel degelijk doodsbedreigend zijn voor Wilders. Te zien is hoe twee gemaskerde mannen een man met een blonde pruik onder schot houden, een zak over zijn hoofd trekken en hem meevoeren naar een derde, eveneens gewapende man. Daar wordt hij in geknielde houding neergezet en worden twee vuurwapens tegen zijn hoofd gehouden.

Ook dat het "onbelemmerd functioneren van de parlementaire democratie" in het geding was, is strafbaar, zegt het OM.

De aanklager wil ook dat de rapper wordt gedwongen de videoclip van YouTube te halen.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:05:52 - NOS Nieuws - Binnenland
 

284 slachtoffers MH17 geïdentificeerdDe Volkskrant - Binnenland

Tegen de 27-jarige rapper Hozny heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag vandaag een werkstraf van 80 uur en 2 maanden voorwaardelijke cel geëist, wegens het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 17:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Geld voor slachtoffers HaaksbergenRTL Nieuws - Binnenland

Slachtoffers van het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen, kunnen een beroep doen op een noodfonds als ze door het ongeluk in de financiële problemen komen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:57:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

OM eist straf voor rapper Hozny na bedreiging WildersDe Volkskrant - Binnenland

Automobilisten op de A7 bij Den Oever hadden vrijdagmiddag last van file omdat de brug over de Stevinsluizen niet meer dicht kon door een technische storing. De weg, over de Afsluitdijk, was in beide richtingen een tijdlang afgesloten.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Storing brug Afsluitdijk opgelostNOS Nieuws - Binnenland

De storing aan de brug over de Stevinsluizen in de Afsluitdijk is opgelost. De brug wilde niet meer dicht. Rijkswaterstaat stuurde monteurs die het probleem wisten te verhelpen.

De A7 bij Den Oever was vanwege de storing enige tijd afgesloten, maar die is inmiddels weer open. Vanuit Den Oever was de wachttijd voor de brug 40 minuten, vanuit Friesland 15. Naar verwachting zullen de files nu snel oplossen.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:42:55 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Werkstraf geëist tegen rapper voor bedreigen WildersRTL Nieuws - Binnenland

Tegen de 27-jarige rapper Hozny heeft het Openbaar Ministerie in Den Haag een werkstraf van 80 uur en 2 maanden voorwaardelijke cel geëist, wegens het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:42:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

File door problemen met brug AfsluitdijkDe Volkskrant - Binnenland

De 39-jarige man die dinsdag is opgepakt in het onderzoek naar de moord op Michelle Koek (49) uit Andijk moet nog 2 weken langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag beslist, zo liet het Openbaar Ministerie vrijdag weten. De politie verdenkt de verdachte uit Bovenkarspel van betrokkenheid bij haar dood.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:42:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Eis: tien jaar voor aanslag advocaatNOS Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie mannen tien jaar cel geëist vanwege poging tot moord. De drie worden ervan verdacht dat ze in februari vorig jaar een advocaat uit Waalre probeerden dood te schieten. Ze werden negen maanden later gearresteerd.

De advocaat werd in zijn auto beschoten door een man op een fiets. De advocaat wist de kogel te ontwijken en raakte lichtgewond. Volgens de officier van justitie was de beschieting niets minder dan een liquidatiepoging, met alle kenmerken van een kille afrekening.

Grondig voorbereid

Het OM benadrukt dat de verdachten het slachtoffer niet kenden en dat iemand opdracht heeft gegeven om de advocaat van het leven te beroven. Volgens de aanklager hebben de drie de opdracht grondig voorbereid en hebben ze er alles aan gedaan om die te voltooien.

Zowel het motief voor de moordaanslag als de opdrachtgever is niet bekend. Na de aanslag en een brandstichting is het kantoor van de advocaat maandenlang beveiligd. Begin dit jaar stopte hij als advocaat.

De drie ontkennen dat ze bij de aanslag betrokken waren. De rechtbank in Den Bosch doet uitspraak op 14 november.

Vrijdag 24 Oktober 2014 - 16:33:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Utrechtse serieverkrachter móet voor rechter komenRTL Nieuws - Binnenland

De 51-jarige Gerard T., de vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter, moet maandag aanwezig zijn in de rechtszaal. Het Openbaar Ministerie eiste dat.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 15:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Monstertruck Haaksbergen nog steeds niet gestartRTL Nieuws - Binnenland

Het lukt nog steeds niet om de monstertruck aan de praat te krijgen waarmee in Haaksbergen een fataal ongeluk gebeurde. Het starten van die truck is cruciaal voor het onderzoek.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 15:06:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Verdachte langer vast voor moord in AndijkDe Volkskrant - Binnenland

Het lukt nog steeds niet om de monstertruck waarmee vorige maand in Haaksbergen een fataal ongeluk gebeurde, aan de praat te krijgen. Voor het onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren, is het cruciaal dat het gevaarte gestart kan worden. Maar er zijn in Nederland maar enkele mensen die dit ingewikkelde procedé kunnen uitvoeren, onder wie de chauffeur die verdacht wordt van het veroorzaken van het incident.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 14:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Forse stijging bedreigde politiciRTL Nieuws - Binnenland

Politici hebben vorig jaar 168 keer aangifte gedaan van bedreiging. Dat is flink meer dan in 2012: toen werden er 113 aangiftes van bedreiging gedaan.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 14:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Deurwaarder legt beslag op dure spullen Bram MoszkowiczNRC Handelsblad - Binnenland

Het marineschip Karel Doorman vertrekt met hulpgoederen naar West-Afrika voor de bestrijding van de ebolaepidemie. Dat laten minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) en minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) weten in een brief aan de Tweede Kamer.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 14:17:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Marine stuurt nieuwste en grootste schip naar ebolagebiedNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie laat weten dat Jos van Rey wordt vervolgd voor onder meer corruptie. De Roermondse voormalig wethouder van de VVD zal worden aangeklaagd voor omkoping, verkiezingsfraude en witwassen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 13:58:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Agent bestraft wegens poging doodslagDe Volkskrant - Binnenland

De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert wordt voorzitter van de Europese koepel van Kinderombudsmannen (ENOC).
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 13:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kinderombudsman voorzitter Europese koepelDe Volkskrant - Binnenland

Vooral in het midden en zuiden van het land stonden vrijdag rond het middaguur veel files. Oorzaak is het einde van de herfstvakantie, waardoor veel mensen terugkeren naar huis. Ook regen, aanrijdingen en pech doen een duit in het zakje, meldde de ANWB. Naar verwachting blijft het de hele middag nog druk op de weg.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 13:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ex-wethouder Van Rey vervolgd voor corruptieRTL Nieuws - Binnenland

Omkoping, verkiezingsfraude en het witwassen van ruim 175.000 euro. Daarvoor vervolgt het Openbaar Ministerie oud-wethouder Jos van Rey van Roermond. Hij moet op 20 januari voor de rechter verschijnen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 13:21:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

OM vervolgt oud-wethouder Jos van Rey voor corruptieNRC Handelsblad - Binnenland

De onduidelijkheid over de naheffingen die de Europese Commissie zou treffen tegen sommige EU-lidstaten, waaronder Nederland, is alleen maar groter geworden. Dat zei premier Mark Rutte vanavond na afloop van een EU-top in Brussel.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 12:34:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie zoekt opsteller brief NSB-museumRTL Nieuws - Binnenland

De politie doet onderzoek naar een huis-aan-huisbrief die in Utrecht is verspreid en waarin wordt gevraagd om NSB-spullen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 12:22:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Toelichting EC op naheffing maakt het voor Rutte alleen maar onduidelijkerNRC Handelsblad - Binnenland

Burgemeesters die paspoorten intrekken van Syriëgangers zitten in een "onmogelijke dubbelrol”. Zij worstelen met de vraag wanneer zij wel of niet een paspoort moeten afnemen van een vermeende uitreiziger. Dat zegt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vandaag in NRC Handelsblad.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 12:17:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dijsselbloem zeer verrast over naheffingDe Volkskrant - Binnenland

Tegen ieder van de drie mannen die worden beschuldigd van betrokkenheid bij de poging om toenmalig advocaat Marcel S. dood te schieten is vrijdag 10 jaar celstraf geëist. Marcel S. werd in februari 2013 voor zijn huis in Waalre van dichtbij beschoten. Hij wist de kogel te ontwijken en raakte slechts lichtgewond.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 12:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tien jaar cel geëist voor aanslag op advocaatDe Volkskrant - Binnenland

De families van de slachtoffers van het dug-outongeluk in Twijzel (Friesland) stappen naar de rechter om ervoor te zorgen dat de gemeente toch wordt vervolgd. Hun advocaat vindt dat het Openbaar Ministerie de gemeente Achtkarspelen uit de wind houdt door geen strafrechtelijke vervolging in te stellen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:51:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Utrechters, hebben jullie nog NSB-spullen?RTL Nieuws - Binnenland

Bewoners van de Maliebaan in Utrecht keken vreemd op toen ze een brief in de bus kregen waarin werd gemeld dat er in hun straat een NSB-museum zou komen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:49:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rotterdamse Markthal enorme publiekstrekkerRTL Nieuws - Binnenland

In iets meer dan drie weken tijd heeft de Markthal in Rotterdam al een miljoen bezoekers getrokken. En dat was niet verwacht.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:29:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Al miljoen bezoekers voor Markthal RotterdamDe Volkskrant - Binnenland

Urk moet de drankverstrekking in diverse jeugdhonken in de gemeente nader onderzoeken. Dat heeft de bestuursrechter vandaag in een tussenuitspraak bepaald in een zaak die was begonnen door een groep Urker horecaondernemers.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 11:06:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Urk moet zuipketen onderzoekenDe Volkskrant - Binnenland

Op Amsterdam Centraal Station komt volgende week een kapel te staan, waar mensen een kaarsje kunnen branden voor een overleden dierbare. Initiatiefnemer is de KRO die in aanloop naar Allerzielen een herdenkingsplek inricht op een van de drukste locaties in het land.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 10:44:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Eerbetoon aan de doden op Amsterdam CSDe Volkskrant - Binnenland

Het Kurhaus in Scheveningen is overgenomen door hotelgroep Amrâth. De gesprekken hierover zijn succesvol afgerond en het befaamde hotel blijft open, zo maakte curator Marc Udink vandaag bekend.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 10:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vermiste Wilco lag verstopt onder stapel oud papierRTL Nieuws - Binnenland

Urenlang is er woensdagavond en -nacht naar hem gezocht, de 5-jarige Wilco uit Cothen. Maar terwijl iedereen zich zorgen maakte, lag hij lekker te slapen. In de schuur, onder het oud papier. Wilco kreeg niets mee van alle commotie.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 10:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Klok moet een uur terug, want wintertijd gaat inRTL Nieuws - Binnenland

Morgennacht gaat de wintertijd weer in en dat betekent dat de klok een uurtje terug moet worden gezet. In de nacht van zaterdag op zondag gaat om 03:00 uur de klok terug naar 02:00 uur en kunnen we dus een uurtje langer slapen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 10:00:27 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Syriëgangers drukken burgemeesters in ‘onmogelijke dubbelrol’NRC Handelsblad - Binnenland

Een driekoppige delegatie van de Hilversumse gemeenteraad gaat in gesprek met burgemeester Pieter Broertjes over zijn manier van communiceren met de media. Dat zegt fractievoorzitter van D66 Hein Jaarsma tegen NRC Handelsblad.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 09:22:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vrije artsenkeuze mag worden afgeschaftRTL Nieuws - Binnenland

Het kabinet mag een einde maken aan de vrije artsenkeuze. De Raad van State, die dit heeft getoetst aan Europees recht, ziet er geen probleem in.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 08:52:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Alles wat je moet weten over ebolaRTL Nieuws - Binnenland

De besmettelijke ziekte ebola grijpt genadeloos om zich heen. In West-Afrika heeft het virus al aan duizenden mensen het leven gekost en ook in het Westen neemt het aantal ebolapatiënten toe. Bekijk hier alles wat je moet weten over de uitbraak van het virus.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 06:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tanken met een glimlach: benzineprijs 10 cent omlaagRTL Nieuws - Binnenland

De wereldwijde daling van de olieprijs is nu ook aan de Nederlandse pomp te merken. De prijs van benzine is een stuk omlaag gegaan de laatste weken.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 05:40:02 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Eerste ebolapatiënt in New YorkRTL Nieuws - Binnenland

New York heeft zijn eerste ebolapatiënt. Het gaat om een arts die in West-Afrika met ebolapatiënten heeft gewerkt voor Artsen zonder Grenzen.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 05:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Bioscoopbezoek Nederland daalt licht in 2014RTL Nieuws - Binnenland

Er zijn dit jaar tot nu toe minder mensen in Nederland naar de film gegaan dan in de eerste drie kwartalen van 2013. Het bezoek is 1 procent gedaald. Dat meldt filmvakblad Holland Film Nieuws vrijdag op haar website.
Vrijdag 24 Oktober 2014 - 00:05:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Burgemeester Broertjes moet zich minder plompverloren uitdrukken’NRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse overheid maakt het asielzoekers die dankzij het generaal pardon in Nederland mogen blijven, vrijwel onmogelijk om daadwerkelijk Nederlander te worden. Dat concludeert VluchtelingenWerk Nederland in een onderzoeksrapport.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 22:53:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wel verblijfsvergunning, geen paspoortRTL Nieuws - Binnenland

Voor veel asielzoekers met een verblijfsvergunning is het vrijwel onmogelijk om Nederlander te worden. Dat stelt VluchtelingenWerk Nederland (VWN) in een rapport dat morgen verschijnt.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 20:04:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vluchtelingen met generaal pardon worden moeilijk ‘echt Nederlander’NRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte is “onaangenaam verrast” door de naheffing van 642,7 miljoen euro die de Europese Commissie volgens de Britse krant Financial Times wil opleggen. Nederland gaat in discussie met de Europese Commissie over de naheffing en gaat de kwestie…

Donderdag 23 Oktober 2014 - 19:49:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alleen dit kan wegwerkers beschermenRTL Nieuws - Binnenland

Wegwerkers eisen betere veiligheidsmaatregelen na het dodelijk ongeval op de A12 gisteren. Ze willen dat snelwegen vaker worden afgesloten, rode kruisen boven de snelweg dus.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 19:41:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Deze tapijtenmaker wil juist strengere EU-milieuregelsRTL Nieuws - Binnenland

Kan een milieuvriendelijk bedrijf concurrerend en succesvol zijn? Ja, bewijst tapijtenmaker Interface uit Scherpenzeel. Ze vragen de EU daarom om strengere milieuregels.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 17:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Celstraf geëist tegen kopschoppend minderjarig meisjeRTL Nieuws - Binnenland

Een 16-jarig meisje uit Enschede zou 6 weken gevangenisstraf moeten krijgen omdat ze een 14-jarige medescholiere in juni van dit jaar tegen haar hoofd en rug schopte. Van deze mishandeling verscheen een filmpje op Facebook.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 17:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rutte onaangenaam verrast door EU-heffing van 642 miljoenNRC Handelsblad - Binnenland

De staat wijst de aansprakelijkheid voor de schade die is geleden door de Q-koortsepidemie "categorisch" af. Dat heeft staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma, verantwoordelijk voor landbouw, volgens de advocaten van de ongeveer 320 slachtoffers laten weten.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 17:08:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Staat wijst aansprakelijkheid voor schade Q-koorts af’NRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte is gematigd optimistisch over de kansen dat de regeringsleiders van de Europese Unie het eens worden over een klimaat- en energieakkoord. Dat zei hij vandaag op de Europese top van regeringsleiders in Brussel.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 16:37:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vanaf zaterdagmiddag minder wisselvallig weerRTL Nieuws - Binnenland

RTL-weerman William Huizinga verwacht voor de komende 48 uur nog wisselvallig weer met regelmatig regen of motregen. Zaterdagmiddag wordt het droger en komt er meer ruimte voor de zon. Dat zou zo maar eens tot woensdag zo kunnen blijven.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 15:55:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Phishing: wat moet je doen om je gegevens veilig te houden?RTL Nieuws - Binnenland

Oplichting via internet neemt sterk toe. Vooral phishing is een middel waarmee criminelen je gegevens willen ontfutselen. Ze worden steeds brutaler en proberen steeds meer manieren uit. Waar moet je op letten?
Donderdag 23 Oktober 2014 - 15:49:52 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rechter: geef RTL Nieuws inzage in boetes buitenlandersRTL Nieuws - Binnenland

Het ministerie van Veiligheid en Justitie moet RTL Nieuws snel inzage geven in de flitsboetes voor buitenlanders. Dat heeft de rechter bepaald.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 14:42:34 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rutte optimistisch over Europees klimaat- en energieakkoordNRC Handelsblad - Binnenland

Oppositiepartijen D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en Groep Bontes/Van Klaveren willen dat het kabinet een politiek oordeel geeft over de binnen- en buitenlandse inlichtingen die er zijn over de toedracht van de ramp met vlucht MH17. Dat blijkt uit schriftelijke vragen aan minister Bert Koenders.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 13:51:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Oppositie vraagt om politiek oordeel over MH17-inlichtingenNRC Handelsblad - Binnenland

Nederlanders fietsen verder, vliegen vaker en staan iets vaker in de file. Net als tien jaar geleden verplaatsen we ons gemiddeld drie keer per dag, en leggen daarbij 30 kilometer af. Het zijn enkele van de 32 ontwikkelingen uit het Mobiliteitsbeeld 2014.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 13:43:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gewelddadige roversbende Bijlmer opgepaktRTL Nieuws - Binnenland

In Amsterdam zijn vijf jonge mannen opgepakt, omdat zij een bende zouden vormen en meerdere gewelddadige straatroven in de Amsterdamse Bijlmer zouden hebben gepleegd.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 13:29:50 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Wegwerker zat knel tussen aanhanger en pijlwagenRTL Nieuws - Binnenland

Het is nu duidelijk wat er precies is gebeurd bij het ongeluk op de A12, waarbij een wegwerker om het leven kwam.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 13:29:33 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Treinverkeer rond Tilburg ligt twee dagen langer stilRTL Nieuws - Binnenland

Door uitgelopen werkzaamheden rond het Centraal Station van Tilburg rijden er twee dagen langer geen treinen van en naar de Brabantse stad.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 13:03:18 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederlanders fietsen meer en staan vaker in de fileNRC Handelsblad - Binnenland

De AIVD hoeft van de rechter voorlopig niet de statistieken van het aantal taps vrij te geven. Een journalist van het programma Reporter Radio (KRO-NCRV) had dit geëist. Volgens de rechter wordt er zo inzage gegeven in de werkwijze van de AIVD waardoor de nationale veiligheid in het gedrang komt.
Donderdag 23 Oktober 2014 - 11:28:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Marnix Rueb (59) overleden - geestelijk vader van ‘Haagse Harry’NRC Handelsblad - Binnenland

Door een nachtelijk ongeluk op de A12 staat het verkeer vanuit Utrecht richting het westen donderdagochtend muurvast. Mensen die het omrijadvies in de wind slaan en toch de A12 nemen, lopen twee uur vertraging op. Op de omrijroutes naar Rotterdam…

Woensdag 22 Oktober 2014 - 13:31:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

A12 weer vrijgegeven na dodelijk ongevalNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een metaalschroothandel op een industrieterrein in Kampen heeft vanochtend een grote brand gewoed. Daarbij is giftig blauwzuurgas vrijgekomen, maar in hoeveelheden die niet schadelijk zijn voor de gezondheid.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 12:16:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Blauwzuurgas vrij bij brand in Kampen - hoeveelheid niet schadelijkNRC Handelsblad - Binnenland

Het hacken van een website, oneigenlijk gebruik van subsidiegelden, niet kloppende oplagecijfers; rond Henk Krol, de oud-fractievoorzitter van 50Plus hangt inmiddels een geur van malversaties, fraude en oplichting. De affaires rond hem in chronologische volgorde.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 12:04:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tijdlijn Krol: hoe boegbeeld homogemeenschap in opspraak raakteNRC Handelsblad - Binnenland

Henk Krol heeft als hoofdredacteur van de Gay Krant 19.500 euro subsidie ontvangen voor onderzoek dat nooit is uitgevoerd. Hij kreeg dit bedrag in 2010 van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek voor onderzoek naar de marktpositie van het tijdschrift.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 11:37:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Henk Krol kreeg subsidie voor onuitgevoerd onderzoekNRC Handelsblad - Binnenland

De provincie Groningen schiet ziekenhuizen uit Delfzijl en Winschoten (de Ommelander Ziekenhuisgroep) met 10 miljoen euro te hulp. De steun is nodig omdat de organisatie zijn financiële problemen niet zelfstandig op kan lossen. Zorgverzekeraars hebben een omzetgarantie gegeven voor de komende tien jaar, een unicum.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 06:59:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Omstreden steun voor Groningse ziekenhuizenNRC Handelsblad - Binnenland

Curaçao wil af van de gouverneur die ministersbenoemingen bij wet moet goedkeuren. Het parlement heeft daartoe een motie aangenomen. Daarmee is de weg vrij om ministers op posten te benoemen zonder dat zij gescreend worden op integriteit.
Woensdag 22 Oktober 2014 - 06:55:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Curaçao wil af van rol gouverneur - reactie op Nederlands ingrijpenNRC Handelsblad - Binnenland

De eerste herfststorm van het jaar heeft vooral in de regio Rotterdam veel overlast veroorzaakt. Straten en kades in verschillende wijken zijn onder water gelopen, meldt Rijkswaterstaat volgens persbureau Novum.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 22:48:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Herfststorm: meeste overlast in Rotterdam, hoogwater in noordenNRC Handelsblad - Binnenland

Het boek met de verklaringen van kroongetuige Fred Ros in het grote liquidatieproces mag voorlopig niet verschijnen, meldt de NOS. De rechtbank in Zutphen heeft tijdens een kort geding vanavond het verschijningsverbod voor het boek dat vanavond gedistribueerd zou worden, gezet op zes maanden op straffe van een dwangsom van een halve ton.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 21:42:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Publicatie boek met verklaringen kroongetuige Ros opgeschort’NRC Handelsblad - Binnenland

Tussen Baarn en Den Dolder en tussen Zwolle en Kampen rijden vanavond geen treinen meer doordat de bliksem op deze trajecten is ingeslagen.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 20:22:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Blikseminslag stremt treinverkeer - Oosterscheldekering dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Roken in kleine cafés zonder personeel is per direct verboden. De uitzondering op het rookverbod in deze cafés is sinds vandaag van tafel, heeft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn dinsdag besloten na een uitspraak van de Hoge Raad.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 17:24:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Roken per direct verboden in kleine cafés zonder personeelNRC Handelsblad - Binnenland

De AIVD heeft onvoldoende mankracht om alle jihadisten in de gaten te houden. De geheime dienst leent mensen van de politie, zo meldt de NOS. Minimaal vijftien politiemensen zijn uitgeleend aan de AIVD.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 17:16:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘AIVD leent mensen van de politie om jihadisten in de gaten te houden’NRC Handelsblad - Binnenland

Cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema is overleden als gevolg van hartfalen, zo laat zijn management weten. Eerder op de dag was hij opgenomen met hartklachten in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Volgens theatermaker Joop van den Ende, die veel met…

Dinsdag 21 Oktober 2014 - 16:17:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM wil boek met de verklaringen van kroongetuige Ros tegenhoudenNRC Handelsblad - Binnenland

Vanavond en vannacht worden behoorlijk stormen verwacht. Hier al het stormnieuws op een rij, zodat je weet wat je te wachten staat.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 12:49:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alles over de storm van vandaagNRC Handelsblad - Binnenland

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kiest in het vreemdelingenrecht in hoofdlijnen partij voor de staat. En dus tegen de vreemdeling. Dat blijkt uit onderzoek.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 12:16:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechters bij Raad van State kiezen ‘zelden de kant van de vluchteling’NRC Handelsblad - Binnenland

Heeft prinses Margarita eind september wel of geen interview gegeven aan het weekblad Privé? Daarover ruziën de prinses en haar ex-man Edwin de Roy van Zuydewijn. Het blad drukte begin oktober een gesprek met Margarita af waarin ze onder meer inging op haar huwelijk met De Roy van Zuydewijn.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 11:37:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ruzie prinses Margarita en De Roy van Zuydewijn over interview PrivéNRC Handelsblad - Binnenland

Het wordt weer wat voller op de snelwegen. De afgelopen vier maanden (mei-augustus) is het fileleed met 2,3 procent gestegen ten opzichte van de eerste vier maanden van dit jaar. Dat blijkt uit een rapport van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu, VVD) dat zij vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 08:46:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Afgelopen vier maanden voor het eerst weer stijging van het aantal filesNRC Handelsblad - Binnenland

Twee nierpatiënten hebben toegegeven dat ze in Nederland hebben betaald voor een donornier, ook al is orgaanhandel hier net als in bijna alle landen ter wereld verboden. Ook komt het geregeld voor dat patiënten naar het buitenland reizen voor commerciële orgaantransplantatie, schrijft de Volkskrant vandaag.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 08:03:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Ook in Nederland is sprake van verboden orgaanhandel’NRC Handelsblad - Binnenland

De nieuwe fusiegemeente van Bussum, Naarden en Muiden gaat Gooise Meren heten, zo hebben de gemeenteraden van de drie besloten. Maar van harte ging het allemaal niet.
Dinsdag 21 Oktober 2014 - 07:07:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fusiegemeente Bussum, Naarden en Muiden gaat Gooise Meren hetenNRC Handelsblad - Binnenland

Een aantal Kamerleden heeft de afgelopen vier dagen een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Mali. Dat liet de Tweede Kamer gisteravond laat weten. De zes defensiespecialisten lieten zich op het Nederlandse kamp in Gao en in de hoofdstad Bamako bijpraten over de missie in het Afrikaanse land.
Maandag 20 Oktober 2014 - 20:39:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamerleden bezoeken Nederlandse missie in MaliNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland mag een 31-jarige man uit Liberia uitzetten, hoewel in zijn thuisland het ebolavirus heerst. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch bepaald.

Maandag 20 Oktober 2014 - 18:44:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ebola geen belemmering voor uitzetten LiberiaanNRC Handelsblad - Binnenland

D66 wil dat drugstesten weer worden ingevoerd op dancefeesten. Kamerlid Vera Bergkamp doet die oproep vandaag in reactie op het bericht dat drie mensen zijn overleden door het gebruik van xtc op het Amsterdam Dance Event.
Maandag 20 Oktober 2014 - 17:27:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie stopt aanbesteding portofoons en blaastestsNRC Handelsblad - Binnenland

Er is een nieuwe getuige in het onderzoek naar de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra. Het OM bevestigt dat de officier van justitie tijdens een regiezitting volgende maand meer zal zeggen over deze persoon.
Maandag 20 Oktober 2014 - 15:51:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuwe getuige in onderzoek naar moord op Willem EndstraNRC Handelsblad - Binnenland

Een 41-jarige vrouw is gisterochtend overleden na drugs te hebben gebruikt bij een feest tijdens het Amsterdam Dance Event. De vrouw had met haar echtgenoot achtereenvolgens feesten bezocht op het Westergasterrein en bij Club Lite, meldt de politie.
Maandag 20 Oktober 2014 - 15:29:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Derde dode tijdens ADE, vrouw overleed door xtc-gebruikNRC Handelsblad - Binnenland

Koning Willem-Alexander reikt op 4 december de Militaire Willems-Orde uit aan majoor Gijs Tuinman. Hij krijgt deze hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding vanwege zijn optreden in Afghanistan.
Maandag 20 Oktober 2014 - 15:00:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Willems-Orde voor Gijs Tuinman voor zijn optreden in AfghanistanNRC Handelsblad - Binnenland

Het onbekende object dat zich bevindt in Zweedse territoriale wateren zou best weleens een Nederlandse onderzeeboot kunnen zijn, meldden Russische media vandaag. Dat klopt niet, zegt de Nederlandse marine.
Maandag 20 Oktober 2014 - 14:25:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Coalitie hoeft geen hoorzitting MH17’, Rutte naar AustraliëNRC Handelsblad - Binnenland

Het Muziekgebouw Frits Philips in Eindhoven dreigt failliet te gaan. Als de gemeente niet bijspringt, vertrekt de raad van commissarissen van de belangrijkste concertzaal in Noord-Brabant en een thuisbases voor symfonieorkest Philharmonie Zuidnederland.
Maandag 20 Oktober 2014 - 08:17:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Muziekgebouw Eindhoven in financiële noodNRC Handelsblad - Binnenland

Asbestverwijderingsbedrijven die door gesjoemel hun certificaat kwijtraken, kunnen zonder straf een nieuwe bv beginnen, een nieuwe vergunning aanvragen en zo gewoon doorgaan met hun werk. Voor het eerst erkent het ministerie van Sociale Zaken dit lek in de regelgeving, schrijft Trouw op basis van interne mails.
Zondag 19 Oktober 2014 - 18:49:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Ministerie erkent dat er een lek zit in de asbestregels’NRC Handelsblad - Binnenland

Een Nederlandse nabestaande van een slachtoffer van de ramp met vlucht MH17 is zelf naar het rampgebied afgereisd. Robby Oehlers ging op eigen gelegenheid naar het oorlogsgebied om te zoeken naar sporen van zijn nichtje. Dat meldt de NOS. De jonge vrouw is nog niet geïdentificeerd.
Zondag 19 Oktober 2014 - 15:16:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse nabestaande van MH17 zoekt zelf op rampplekNRC Handelsblad - Binnenland

CDA en D66 hebben een hoorzitting aangevraagd over de onthulling van Der Spiegel dat pro-Russische separatisten in juli vlucht MH17 uit de lucht hebben geschoten in het oosten van Oekraïne. De Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Pieter Omtzigt (CDA) laten dat vandaag weten.
Zondag 19 Oktober 2014 - 11:29:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

D66 en CDA willen hoorzitting over MH17-onthulling in Der SpiegelNRC Handelsblad - Binnenland

Tijdens het Amsterdam Dance Event, dat deze week in onze hoofdstad plaatsvindt, zijn twee mannen overleden. In beide gevallen waren vermoedelijk drugs in het spel.
Zondag 19 Oktober 2014 - 07:37:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Twee mannen overleden na clubbezoek op het Amsterdam Dance EventNRC Handelsblad - Binnenland

De bisschoppen van de Rooms-Katholieke Kerk hebben de homobelangenvereniging COC zwaar teleurgesteld. Gisteren stemden de bisschoppen tégen de modernisering die voor een meer respectvolle omgang met homoseksuelen moest zorgen.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 19:57:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Boskalis en Van Oord mogen parallelbaan Suezkanaal gravenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij bouwwerkzaamheden is vanavond een deel van een perron van het station Tilburg ingestort. Daarbij is één gewonde gevallen, meldt de politie.

Zaterdag 18 Oktober 2014 - 17:22:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Deel perron station Tilburg stort in - één gewondeNRC Handelsblad - Binnenland

Het is vandaag de warmste 18 oktober sinds de weermetingen in 1901 begonnen. Om 16.30 uur werd de 23 graden aangetikt in De Bilt, meldt weeronline.nl. Het vorige record, 22,9 graden, stamt uit 1921.

Zaterdag 18 Oktober 2014 - 15:50:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vandaag is warmste 18 oktober ooit gemetenNRC Handelsblad - Binnenland

Uit recente controles die door externe partijen zijn uitgevoerd, blijkt dat de bedrijfsvoering bij de kernreactor in Petten veilig en op orde is. Dat stelt eigenaar NRG in reactie op een onderzoek van de Volkskrant en Brandpunt Reporter. Volgens minister Henk Kamp is de Tweede Kamer wel degelijk geïnformeerd over eerdere veiligheidsproblemen met de kernreactor.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 12:34:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NRG: reactor Petten nu wel veilig - Kamp: Kamer wel degelijk geïnformeerdNRC Handelsblad - Binnenland

De drie Nederlandse vrouwen die werden vermist in de bergen van Nepal zijn ongedeerd, meldt reisorganisatie Snow Leopard Adventures. De groep was ingesneeuwd geraakt, maar er was geen bereik. Zeker 29 mensen zijn omgekomen door een heftige sneeuwstorm in het gebied en er worden nog tientallen mensen vermist.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 11:07:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vermiste Nederlanders Nepal zijn ongedeerdNRC Handelsblad - Binnenland

Bij tien prostituees die de afgelopen week door de politie werden gecontroleerd zijn signalen van mensenhandel geconstateerd. De politie ging in de speciale actieweek langs bij 71 prostituees in het hele land. Bij de controles zijn vier verdachten van mensenhandel in beeld gekomen.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 10:40:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Signalen van mensenhandel bij tien prostitueesNRC Handelsblad - Binnenland

De baas van de nationale politie, Gerard Bouman, roept agenten op zich te melden indien ze informatie hebben over corruptie binnen de politie bij de inkoop van goederen.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 09:05:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politiebaas Bouman roept agenten op corruptie te meldenNRC Handelsblad - Binnenland

Het afgelopen schooljaar zijn er 108 basisscholen opgeheven of gefuseerd met een andere school. De PO-raad, de sectororganisatie voor het basisonderwijs, kan zich volgens de NOS niet herinneren dat dit er ooit in een jaar zo veel waren. De raad verwacht dat de komende jaren nog meer scholen zullen sluiten.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 08:15:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nog nooit zo veel basisscholen in één jaar verdwenen’NRC Handelsblad - Binnenland

De reden dat de kernreactor in Petten eind vorig jaar is stilgelegd, was een ingreep van de Kernfysische Dienst vanwege een reeks incidenten waardoor de veiligheid in het geding was, melden De Volkskrant en het programma Brandpunt Reporter op basis van eigen onderzoek. Tot nu toe was de echte reden voor het stilleggen niet bekend geworden.
Zaterdag 18 Oktober 2014 - 07:20:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Reactor Petten moest dicht vanwege veiligheidsrisico’s’NRC Handelsblad - Binnenland

Artsen schrijven op grote schaal medicijnen voor die zijn gemaakt voor een heel ander ziektebeeld dan hun patiënt heeft, zonder dat ze daarbij kunnen terugvallen op afspraken binnen de beroepsgroep.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 20:52:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Medicijn vaak voor andere ziekte gebruikt dan bedoeldNRC Handelsblad - Binnenland

50Plus heeft alle rekeningen voor de website zelf betaald. Dat stelt het hoofdbestuur van de ouderenpartij vandaag in een reactie op berichten dat Tweede Kamerlid Henk Krol subsidiegeld van de Stichting Vrienden van de Gay Krant in de website van de ouderenpartij zou hebben gestoken.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 19:55:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

50Plus: geen subsidie voor homo-emancipatie naar partijsiteNRC Handelsblad - Binnenland

Het juweliersechtpaar uit Deurne wordt bedreigd door de onderwereld. Dat meldt Omroep Brabant op gezag van de advocaat van het echtpaar, Jan-Hein Kuijpers. De bedreigingen zijn de afgelopen tijd binnengekomen bij de politie.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 19:38:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Juweliersechtpaar Deurne bedreigd door onderwereld’NRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft eergisteren in Amsterdam een 26-jarige man aangehouden die bezig zou zijn met het voorbereiden van een terreurdaad. Bij doorzoeking van de woning waar hij verbleef zijn geen wapens of "concrete plannen" gevonden. Toch blijft de man nog twee weken vastzitten.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 18:25:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

26-jarige man aangehouden voor voorbereiden terreurdaadNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland neemt de screening van het nieuw te vormen kabinet van Sint Maarten over. Dat is vandaag besloten in de zogenoemde Rijksministerraad, schrijft minister Ronald Plasterk van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 12:42:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland neemt screening van kabinet Sint Maarten overNRC Handelsblad - Binnenland

Bert Koenders is officieel door koning Willem-Alexander benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Hij volgt Frans Timmermans op, die vicevoorzitter van de Europese Commissie wordt.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 12:30:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Koenders officieel benoemd tot minister van Buitenlandse ZakenNRC Handelsblad - Binnenland

De politie in Dordrecht heeft in 2011 ten onrechte twee mannen gearresteerd omdat zij bij de intocht van Sinterklaas actievoerden tegen Zwarte Piet. De Nationale Ombudsman heeft hun klacht tegen het politieoptreden gegrond verklaard, zo blijkt uit het rapport dat op 15 oktober is gedateerd.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 12:14:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie arresteerde ten onrechte twee mensen tijdens intocht 2011NRC Handelsblad - Binnenland

Er is een relatie tussen het optreden van het Nederlandse Openbaar Ministerie in de zaak tegen de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch, verdacht van moorden, en het justitiële handelen tegen de vader van koningin Máxima, Jorge Zorreguieta.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 08:43:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge ZorreguietaNRC Handelsblad - Binnenland

Een celstraf van vier jaar en een boete van 20.250 euro. Als het aan de ChristenUnie, SP en PvdA ligt kunnen hoerenlopers die straffen krijgen als zij kunnen vermoeden dat het een gedwongen prostitué betreft. Vandaag dienen de drie partijen een wetsvoorstel in.
Vrijdag 17 Oktober 2014 - 07:58:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wetsvoorstel: vier jaar cel voor bezoek gedwongen prostitueesNRC Handelsblad - Binnenland

Premier Rutte heeft tijdens de ASEM-top in Milaan met de Russische president Poetin aangedrongen op "maximale medewerking bij de afwikkeling van de ramp met MH17". Rutte schrijft dat op zijn Facebookpagina. De top is een overleg tussen EU-landen en Aziatische landen over de wereldhandel.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 22:19:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte dringt bij Poetin aan op medewerking afwikkeling MH17NRC Handelsblad - Binnenland

De politieserie Flikken Maastricht (TROS) is de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2014. Het programma kreeg 46 procent van de stemmen. Het experimentenprogramma Checkpoint van de EO kreeg de Gouden Stuiver.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 22:05:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politieserie Flikken Maastricht wint de Gouden Televizier-Ring 2014NRC Handelsblad - Binnenland

De advocaat van de familie van Kris Kremers daagt de Panamese justitie voor het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens. Hij vindt dat het Openbaar Ministerie een "gebrek aan interesse" heeft getoond in de zaak van Kremers en Lisanne Froon.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 20:45:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Familie Kremers daagt Panamese justitie voor Inter-Amerikaans HofNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet gaat met hulporganisaties en verzekeraars praten om te kijken hoe de verzekeringen van hulpverleners die afreizen naar ebola-gebieden geregeld moeten worden. Hulpverleners zouden nu geen aanvullende verzekering kunnen afsluiten.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 19:01:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kabinet gaat in gesprek over het verzekeren van ebola-hulpverleners’NRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep in de spraakmakende zaak tegen de principiële wiettelers uit het Groningse Bierum. De rechtbank besloot vanmiddag het stel, dat jarenlang cannabisplanten had verbouwd, niet te bestraffen.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 18:31:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Openbaar Ministerie gaat in beroep in de zaak van de Groningse wiettelersNRC Handelsblad - Binnenland

Henk Krol heeft subsidie van het ministerie van Onderwijs gebruikt om de website van zijn partij 50Plus te hosten, terwijl het geld was bedoeld voor homo-emancipatie. Dat blijkt uit ingediende rechtbankstukken, meldt Eenvandaag vanavond. Het kamerlid ontkent de aantijging.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 16:38:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Krol stak subsidie voor homo-emancipatie in beheer 50Plus-site’NRC Handelsblad - Binnenland

De aanval op de militair in opleiding in Boxtel heeft niet plaatsgevonden. De jongen heeft bekend dat zijn aangifte vals was. Het incident werd door Defensie gebruikt in een interne mail, waarmee duidelijk moest worden dat het voor soldaten gevaarlijk is om te reizen in uniform.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 15:28:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Aanvallen’ op militairen in Boxtel en Deurningen zijn allebei niet gebeurdNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland heeft het van oudsher moeilijk met de nationale identiteit. En daarmee met Zwarte Piet, schrijft NRC-redacteur Bas Blokker in een essay. (€)
Donderdag 16 Oktober 2014 - 15:04:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verdedigers Zwarte Piet zijn zo fel omdat ze op verlies staanNRC Handelsblad - Binnenland

De Raad van State oordeelt niet eerder dan drie dagen voor de intocht van Sinterklaas in Gouda over de vraag of de overheid eisen moet stellen aan de figuur van Zwarte Piet. Vandaag vond in Den Haag het hoger beroep plaats dat burgemeester Van der Laan van Amsterdam had ingesteld over de intocht van Sinterklaas in zijn stad.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 14:23:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Raad van State oordeelt kort voor intocht over eisen aan Zwarte PietNRC Handelsblad - Binnenland

Twee wiettelers uit Groningen krijgen geen straf voor de teelt en verkoop van wiet, ondanks dat ze hieraan schuldig zijn bevonden. De rechter heeft geoordeeld dat de twee op een verantwoorde wijze teelden en daarom niet in aanmerking komen voor een straf. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor het cannabisbeleid in Nederland.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 13:40:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Bom onder softdrugsbeleid’ - Rechter legt modelkwekers geen straf opNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland doet te weinig om het aantal dierproeven voor wetenschappelijke doeleinden te verminderen. De Europese Commissie sleept daarom Nederland voor de rechter. Een richtlijn die twee jaar geleden van kracht is geworden, is namelijk nog steeds niet in de wet opgenomen.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 12:36:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Brussel sleept Nederland voor de rechter om dierenproevenNRC Handelsblad - Binnenland

De staat keert een schadevergoeding van twintigduizend euro uit aan nog eens acht weduwen uit Sulawesi. Hun echtgenoten werden door Nederlandse militairen in voormalig Nederlands-Indië standrechtelijk geëxecuteerd. Eerder kregen acht andere weduwen een tegemoetkoming nadat ze eind vorig jaar naar de rechter stapten.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 08:07:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opnieuw schadevergoeding voor executies Nederlands-IndiëNRC Handelsblad - Binnenland

Er is een groot tekort aan geschikte kandidaten om namens Nederland naar door ebola getroffen gebieden in West-Afrika te reizen. Dat schrijft Trouw vandaag. Volgens de WHO dreigt de ebola-operatie vast te lopen door het gebrek aan medisch personeel.
Donderdag 16 Oktober 2014 - 06:43:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Groot tekort aan ebola-artsen - medici trainen in AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

Een succesvolle behandeling voor veelplegers wordt zelden opgelegd omdat rechters het een te zware maatregel vinden. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) is ontevreden en wil dat rechters vaker voor deze speciale straf kiezen.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 22:30:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechters vinden speciale maatregel tegen veelplegers te zwaarNRC Handelsblad - Binnenland

Het Corbulo College in Voorburg waar vrijdag een 15-jarige jongen werd neergestoken wist dat de dader van de steekpartij werd gepest. Drie dagen voor het fatale incident kreeg de school een brief waarin werd gemeld dat de dader werd getreiterd en geïntimideerd, meldt Omroep West, die de brief in bezit heeft.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 21:21:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vijf slachtoffers van ongeluk Haaksbergen nog in ziekenhuisNRC Handelsblad - Binnenland

Vier medewerkers van Defensie zijn geschorst omdat ze worden verdacht van corruptie bij de inkoop van legervoertuigen. Het gaat om twee hoge officieren en twee hoge burgerambtenaren. Dat bevestigt Defensie vandaag tegen persbureau Novum.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 17:22:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Defensie schorst vier medewerkers op verdenking van corruptieNRC Handelsblad - Binnenland

Donna van Milligen Bielke heeft de Prix de Rome 2014 gewonnen. De architecte ontving de prijs vanmiddag uit handen van minister van Cultuur Jet Bussemaker (PvdA).
Woensdag 15 Oktober 2014 - 15:34:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Prix de Rome voor Donna van Milligen BielkeNRC Handelsblad - Binnenland

De tweede verdachte van de steekpartij op het Corbulo College in Voorburg is vrijgelaten, zo heeft de rechter-commissaris besloten. Hij blijft nog wel verdachte en staat onder huisarrest, schrijft RTL Nieuws. Ook wordt de 16-jarige jongen in de gaten gehouden door de jeugdreclassering.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 14:31:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tweede verdachte steekpartij school Voorburg voorwaardelijk vrijNRC Handelsblad - Binnenland

Dries van Agt zou als minister van Justitie ten tijde van de Molukse treinkaping in 1977 opdracht hebben gegeven tot de executie van de kapers. Dat zegt een politieman in die in de buurt was in EenVandaag.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 12:10:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Van Agt gaf toch bevel tot executie Molukse treinkapers in 1977’NRC Handelsblad - Binnenland

Nederlandse militairen in Mali hebben extra last van de hitte in de Sahel omdat het kamp waar zij al maanden verblijven nog niet af is. De ruim 400 militairen die namens de VN bij de Noord-Malinese stad Gao bivakkeren slapen grotendeels nog in tenten en hebben beperkte sanitaire voorzieningen.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 11:50:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse militairen in Mali slecht beschermd tegen hitteNRC Handelsblad - Binnenland

Een groep van honderd asielzoekers moet vandaag vertrekken uit het Drentse vakantiepark Oranje. Volgens de gemeente Midden-Drenthe is dit afgesproken om de overlast van de alleenstaande mannen terug te dringen. Ook wordt de toestroom van asielzoekers naar het vakantiepark teruggedrongen.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 10:55:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gemeente stuurt asielzoekers weg uit vakantiepark wegens ‘overlast’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet moet duidelijk maken waarom het Oekraïense agentschap voor rampenbestrijding niet eerder is ingezet bij de zoektocht naar resten en persoonlijke bezittingen van inzittenden van de rampvlucht MH17.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 08:41:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer wil weten waarom Oekraïens rampenteam niet eerder is ingezetNRC Handelsblad - Binnenland

De orkaan Gonzalo wordt steeds sterker. De storm beweegt over open water richting Bermuda. Volgens voorspellingen kan de storm daar in categorie 4 belanden, met windsnelheden van 209 kilometer per uur.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 07:54:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Orkaan Gonzalo neemt in kracht toe - nu één dode op Sint MaartenNRC Handelsblad - Binnenland

Een ruime Kamermeerderheid wil de huidige OV-chipkaart afschaffen. De partijen willen zo snel mogelijk overstappen op een van de alternatieven, schrijft het AD. Onder meer VVD, CDA, D66, PVV en ChristenUnie zien geen toekomst meer voor de OV-chipkaart.
Woensdag 15 Oktober 2014 - 07:04:23 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

CDA’er Spies voorgedragen als burgemeester Alphen aan den RijnNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert en staatssecretaris Teeven (Veiligheid) zien niets in een aparte asielregeling voor tolken die werk hebben gedaan voor Defensie, iets waar D66 en SP voor hebben gepleit. Hennis zei in een debat vanavond dat tolken die voor Defensie hebben gewerkt niet per definitie in levensgevaar verkeren.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 21:14:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hennis en Teeven willen geen aparte asielregeling DefensietolkenNRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht van vorige week ruim 250 nieuwe tips binnengekregen over de dood van oud-minister Els Borst. Onder de reacties zijn ook "best wel wat waardevolle" tips, zei een woordvoerder van de politie in de uitzending van vanavond.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 19:26:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte steunt onderzoek naar functioneren parlementNRC Handelsblad - Binnenland

D66 stelt vanavond tijdens het Kamerdebat over Defensietolken voor om een speciale asielregeling in het leven te roepen. Asielaanvragen van tolken die in missies voor de krijgsmacht hebben gewerkt, zouden altijd inhoudelijk behandeld moeten worden.
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 18:39:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

D66 stelt speciale asielregeling Defensietolken voorNRC Handelsblad - Binnenland

Kaas- en stroopwafelpieten tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Gouda. Er zal ruimte zijn om te demonstreren, vertelt burgemeester Milo Schoenmaker (46, VVD) in een interview met nrc.nl. Maar: "Ik wil niet dat demonstranten de veiligheid van bezoekers van de intocht in gevaar brengen."
Dinsdag 14 Oktober 2014 - 18:10:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode mensen in woning Nieuwegein pleegden zelfmoordNu.nl - Binnenland

De twee mensen die vrijdag dood werden gevonden in een woning in Nieuwegein hebben zelfmoord gepleegd. Het gaat om een man en een vrouw, meldt de politie zaterdag na onderzoek in het huis.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Koerdische strijders mogen over Turkse grond naar KobaniRTL Nieuws - Binnenland

Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar Syrische grensplaats Kobani reizen om daar mee te helpen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS).
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Geen 555, maar wat gebeurt er wel?NOS Nieuws - Binnenland

Op dit moment hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) nog niet besloten tot een gezamenlijke hulpactie. En dus is Giro 555 niet geopend. De onderstaande hulporganisaties zijn niet allemaal lid van de SHO, maar wel allemaal actief in de strijd tegen ebola in West-Afrika. Hieronder een overzicht van een aantal actieve organisaties. Deze lijst is niet volledig.

Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen heeft in bijna alle landen waar ebola-uitbraken zijn een hulpoperatie opgezet. In Liberia, Sierra Leone en Guinee zetten ze speciale ebola-klinieken op. Daarnaast geven ze voorlichting en sporen ze mensen op die in contact zijn geweest met besmette patiënten.

AZG-medewerker Karline Kleijer, net terug uit Sierra Leone, was te gast in het programma Ebola: feiten en fabels .

Rode Kruis

In de strijd tegen ebola biedt het Rode Kruis hulp in Sierra Leone, Liberia, Guinea, Nigeria en Senegal. De hulp bestaat uit voorlichting, opsporen en bewaken van mensen met wie ebola-patiënten in contact zijn geweest, psychosociale ondersteuning en hulp bij begrafenissen en desinfectie.

Cordaid

Cordaid ondersteunt medische klinieken, zowel financieel als met persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook geeft de organisatie voorlichting en probeert ze het lokale gezondheidssysteem zo goed mogelijk overeind te houden.

Lion Heart Foundation

Deze organisatie heeft een ziekenhuis in Yele in Sierra Leone. Een van de speerpunten van dit ziekenhuis is het terugdringen van moeder- en kindersterfte, maar ook stuurt de organisatie artsen die ebola bestrijden.

Kickebola

De stichting Sierra Leone Campagne Team Holland (ook bekend als KickEbola.org) zet zich in om de ebola-landen te ondersteunen met de hulpmiddelen en expertise. De organisatie concentreert zich ook voornamelijk op Sierra Leone.

Pimp my Village - ebola

Deze particuliere actie richt zich op in kleine dorpen in Sierra Leone en wil verspreiding van het virus voorkomen door het beschikbaar stellen van desinfecterende en beschermende middelen aan verplegend personeel, zoals mondkapjes, oogbescherming en handschoenen.

Journalist en columnist Babah Tarawally is de initiatiefnemer van deze hulpactie. Tarawally is afkomstig uit Sierra Leone en was te gast in het programma Ebola: feiten en fabels .

UNICEF

UNICEF levert desinfecterende producten zoals zeep en chloor en geeft voorlichting om overdracht van ebola te voorkomen. In landen met uitbraak draagt de organisatie met name zorg voor kinderen. De medewerkers geven psychosociale steun voor getroffen gezinnen.

Save the Children

Save the Children zet zich in tegen ebola in Liberia, Guinee en Sierra Leone. De hulporganisatie bouwt behandel- en zorgcentra om besmette mensen op te vangen, levert medische apparatuur en ondersteunt het reguliere gezondheidssysteem.

Oxfam Novib

Oxfam werkt in Sierra Leone, Liberia, Senegal, Gambia en Guinea Bissau en houdt zich bezig met preventie, publieksvoorlichting over schoon en veilig drinkwater en hygiëne, het verbeteren van sanitaire voorzieningen en uitdelen van beschermende middelen aan ebola-behandelingscentra.

ICCO en Kerk in Actie

ICCO en Kerk in Actie zijn actief in Liberia en Sierra Leone. Ze werken aan bewustwording, trainen gezondheidswerkers, promoten hygiëne en bouwen isolatiecentra voor behandeling van patiënten. De Wereldraad van kerken heeft geholpen begrafenisrituelen in te voeren die besmetting tegen moet gaan.

World Vision

World Vision werkt in Sierra Leone, Niger, Senegal, Ghana en Mauritanië en traint gezondheidswerkers. Ook verspreiden ze materialen als chloor en zeep. Daarnaast werken ze aan bewustwording door campagnes op radio, tv en via drukwerk.

CARE

CARE-medewerkers hebben in Sierra Leone posters verspreid over ebola-preventie met informatie over hygiënemaatregelen. Ook zijn er preventieboodschappen verspreid via radio, toneelspel en huis-aan-huis bezoeken. In gebieden met een hoog risico worden pakketten met hygiëne-informatie, zeep en emmertjes uitgedeeld.

Terre des Hommes

Terre des Hommes is in Guinee actief in de bestrijding van ebola. Activiteiten bestaan uit de verspreiding van hygiënemiddelen en het geven van voorlichting. Ook werken ze aan re-integratieprogramma s voor kinderen en families die door het virus getroffen zijn en geven ze trainingen aan gezondheidswerkers om kinderen psychosociaal te begeleiden.

Stichting Vluchteling

Partner International Rescue Committee van Stichting Vluchteling is op grote schaal actief in Sierra Leone en Liberia. Gezondheidswerkers worden getraind op het gebied van infectie, preventie en controle. Medicijnen, desinfecterende middelen en hulpgoederen worden ingekocht en verspreid. Er wordt psychosociale hulp verleend en logistieke ondersteuning geboden.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kurhaus overgenomen door Amrâth HotelgroepDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Burgemeester Gouda over kaaspiet: we bereiden ons voor op demonstratiesNRC Handelsblad - Binnenland

De FNV gaat een extra congres organiseren om toch nog per 1 januari 2015 tot een fusie tussen Bondgenoten, de grootste vakbond, en de overkoepelende vakcentrale FNV en bonden Abvakabo, Bouw en Sport te komen. Bijna een week geleden stemde Bondgenoten tegen het samengaan.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

FNV organiseert extra congres om toch tot fusie te komen, Heerts blijftNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Trein botst op koeien, ongelukkige reclame NSAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.