Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Afgedwongen verklaringen leggen bom onder misbruikzaakAD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Zaterdag 25 November 2017 - 06:00:35 - AD - Binnenland
 

Selectief zuinig op onze nationale identiteitAD - Binnenland

Geert Wilders gaat een demonstratietour door Nederland houden om te ageren tegen het kabinet Rutte-3. Het volgt op de aangifte die hij gaat doen tegen de premier vanwege discriminatie.
Zaterdag 25 November 2017 - 05:00:29 - AD - Binnenland
 

Rol apotheker als producent ter discussieAD - Binnenland

In de donkere maanden loopt in kleine gemeentes het aantal woninginbraken flink op. Dat blijkt uit een analyse van politiegegevens door deze krant. In sommige dorpen komt het dievengilde zelfs drie keer zo vaak langs.
Zaterdag 25 November 2017 - 03:00:19 - AD - Binnenland
 

Eigenlijk is Lutz Jacobi tien jaar te vroeg geboren. Ze zou nu de ideale adjudant van Lodewijk Asscher zijnDe Volkskrant - Binnenland

Pak allemaal een pen. Onverwachte schriftelijke overhoring. Schrijf op: Gay Pride 2017 was weer een fantastisch feest. Ook dit jaar entameerden homo-organisaties, horeca-exploitanten en de gemeente Amsterdam vele activiteiten, die garant stonden voor een zinderende sfeer. Cruciaal om dit feest tot een hoogtepunt voor de LHBTI+ community te maken, zijn de vrijwilligers. Op een oproep kwam aanmerkel
Zaterdag 25 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Inbreker kiest ‘s winters voor kleine gemeentesAD - Binnenland

De zorg in het Togolese ziekenhuis in de Noord-Malinese stad Kidal, waar vorig jaar een Nederlandse militair is behandeld na een motierongeval, voldoet aan de eisen. Dat schrijft het ministerie van Defensie vandaag aan de Tweede Kamer.
Vrijdag 24 November 2017 - 23:27:58 - AD - Binnenland
 

Defensie: Hospitaal in Kidal in Mali voldoet aan alle eisenAD - Binnenland

Stop geweld tegen vrouwen. Mannen moeten zich veel duidelijker uitspreken tegen (seksueel) geweld tegen vrouwen. Dat is de boodschap van de campagne die vanaf zaterdag, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, plaatsvindt voor de zogeheten White Ribbon Campagne.
Vrijdag 24 November 2017 - 23:21:37 - AD - Binnenland
 

Storing met betaalsysteem iDEAL opgelostNOS Nieuws - Binnenland

Betalingssysteem iDEAL heeft vanavond ruim twee uur met een storing te kampen gehad. Volgens een woordvoerder van Currence, die de betalingsdienst verzorgt, is in die periode ongeveer de helft van de betalingen mislukt.

Vandaag was het Black Friday, een dag vol koopjes waarop traditioneel extra veel betalingsverkeer plaatsvindt. Of dat de aanleiding was voor de storing is niet bekend. Ook vorig jaar was het druk op Black Friday, maar het systeem kwam toen volgens de woordvoerder niet aan de limiet.

Mensen die vanavond een betaling hebben gedaan die door de storing is mislukt, krijgen het advies om die opnieuw te doen nu het systeem weer werkt.

Vrijdag 24 November 2017 - 22:49:03 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Agenten blij met taser om afschrikwekkende werkingNOS Nieuws - Binnenland

De politie meldt dat agenten positief zijn over het gebruik van het stroomstootwapen, ook wel taser genoemd. Dreigen met het wapen is vaak al genoeg om een verdachte onder controle te krijgen en voorkomt volgens de agenten geweld.

In 71 procent van de gevallen waarin agenten het wapen trokken, bleek de waarschuwing genoeg en deed de verdachte wat de politie wilde. Daarmee is het afgelopen halfjaar tientallen keren voorkomen dat agenten zwaarder geweld gebruikten. Dat blijkt uit een tussenevaluatie door de Politieacademie van de proef met het stroomstootwapen, die sinds februari van dit jaar loopt. De hele proef duurt een jaar.

De proef loopt in Rotterdam, Amersfoort, Zwolle en bij de eenheid Noord-Nederland. Speciaal hiervoor opgeleide agenten hebben een taser die ze kunnen inzetten tegen zeer gewelddadige mensen die een gevaar voor zichzelf en/of hun omgeving vormen.

Letsel

De taser vult het gat op tussen de wapenstok en het pistool. Bij gebruik van het wapen krijgt iemand 0,004 ampère door zijn lichaam. De kans op letsel is volgens de politie klein. Wetenschappers zijn het er echter nog niet over eens of de taser gevaarlijk is voor het hart.

Uit de tussenrapportage blijkt dat het stroomstootwapen het eerste halfjaar 167 keer is gebruikt, waarbij het in 49 gevallen ook daadwerkelijk op iemands lichaam is gezet. In alle gevallen konden de agenten de situatie onder controle krijgen en de verdachte aanhouden.

Halverwege volgend jaar wordt besloten of de taser wordt toegevoegd aan de wapenuitrusting van agenten.

Vrijdag 24 November 2017 - 21:37:04 - NOS Nieuws - Binnenland
 

William Marlin afgetreden als premier van Sint MaartenNu.nl - Binnenland

William Marlin heeft vrijdagavond tijdens een persconferentie bekendgemaakt per direct af te treden als demissionair premier van Sint Maarten.  
Vrijdag 24 November 2017 - 21:28:37 - Nu.nl - Binnenland
 

Campagne roept mannen op niet te zwijgen over geweld tegen vrouwenAD - Binnenland

Het bestuur van de Groningse studentenvereniging Vindicat heeft besloten het deze week veroordeelde lid Wouter B. te royeren, meldt RTV Noord. B. kreeg eergisteren een werkstraf van 240 uur en een gevangenisstraf van 31 dagen, waarvan één dag onvoorwaardelijk, opgelegd.
Vrijdag 24 November 2017 - 20:29:44 - AD - Binnenland
 

Opstand verloskundigen inspireert fysiotherapeuten en logopedistenNOS Nieuws - Binnenland

Nadat de verloskundigen zich met succes hebben verzet tegen de in hun ogen te lage vergoeding voor verloskundige zorg, hopen fysiotherapeuten en logopedisten nu ook op een betere betaling.

Verloskundigen en de zorgverzekeraars waren het niet eens over de vergoedingen voor volgend jaar. De verloskundigen wilden meer geld voor de geboortezorg. Vorige maand zegden ze massaal hun contract met zorgverzekeraar Zilveren Kruis op.

Op 9 november legden de partijen hun ruzie bij. Nu bieden alle zorgverzekeraars het maximale tarief, vanaf 1 januari.

Onder water

Fysiotherapeuten en logopedisten kijken met belangstelling naar deze ontwikkelingen. Het verwondert oud-minister Guusje ter Horst, nu voorzitter van de beroepsvereniging voor fysiotherapeuten, dat niemand voor de fysiotherapeuten opkomt in Den Haag.

"25 procent van de praktijken in de fysiotherapie staat onder water. Ze komen niet rond. Het tarief voor fysiotherapie dat kostendekkend is, is 36 euro. En dat wordt niet betaald door de zorgverzekeraars." Volgens Ter Horst werken fysiotherapeuten al tien jaar lang onder de kostprijs.

Fysiotherapeut Hans van der Hulst: "Je zou denken dat we steeds belangrijker worden, maar we zijn met handen en voeten gebonden door de afspraken die zorgverzekeraars met ons maken. En andersom, daar is geen sprake van." Volgens hem krijgen fysiotherapeuten nu 30 procent te weinig betaald.

Vuist maken

Ook de logopedisten doen hun werk tegen te lage betaling, vinden ze. Logopedie zou minder belangrijk zijn dan verloskundige zorg, waardoor het moeilijker is om een vuist te maken.

Logopediste Anne Marie Sikking: "In 2011 is bepaald dat een logopedist rond de veertig euro zou moeten verdienen. De zorgverzekeraar is daar helaas niet in meegegaan, dus we dienen dertig euro in. De zorgverzekeraar biedt een contract aan met een tarief, waar we niet over kunnen onderhandelen."

Arrogant

Ze noemt de houding van de verzekeraars arrogant. "Ze hebben niet door hoeveel werk we verrichten, en waar we allemaal tegenaan lopen." Gezamenlijk verzet zal moeilijk worden. Volgens Sikking durven veel logopedisten niet niet te tekenen, omdat ze bang zijn voor hun eigen brood.

Verloskundige Janine Lazet snapt dat andere beroepsgroepen ook voor zichzelf op willen komen. Het is ook nodig, denkt ze. "De eerstelijnszorg is relatief goedkoop. Bijvoorbeeld verloskundigen en fysiotherapeuten, ze houden mensen weg uit ziekenhuizen. Investeer dus vooral in dat begin."

Vrijdag 24 November 2017 - 20:26:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vinidicat royeert lid na veroordeling voor mishandeling bij ontgroeningAD - Binnenland

Hij zwijgt en ontkent. De verdachte (17) van de moord op de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten liet ook vandaag voor de rechtbank niets los.
Vrijdag 24 November 2017 - 20:07:06 - AD - Binnenland
 

‘Het zwijgen van de verdachte is wreed voor de familie’AD - Binnenland

Milieu-organisaties Greenpeace en NL Gifvrij signaleren dat er illegale onkruidbestrijdingsmiddelen met glyfosaat, van onder meer het merk Roundup, via Marktplaats online te koop worden aangeboden.  Greenpeace eist van de politiek een totaalverbod op het middel glyfosaat en roept Marktplaats op om alle producten met de stof van de website te verbannen.
Vrijdag 24 November 2017 - 19:54:36 - AD - Binnenland
 

Greenpeace: Illegale middelen tegen onkruid aangeboden via MarktplaatsAD - Binnenland

CDA-leider Sybrand Buma pleit voor de oprichting van een Internetautoriteit. Deze waakhond moet online gaan surveilleren. Burgers kunnen zo beter beschermd worden tegen internetcriminaliteit en ontwrichtende beïnvloeding van buitenaf, stelt Buma morgen in een interview met deze krant.
Vrijdag 24 November 2017 - 19:30:00 - AD - Binnenland
 

Premier Marlin van Sint-Maarten stapt alsnog opNOS Nieuws - Binnenland

De weggestemde premier Marlin van Sint-Maarten heeft tijdens een persconferentie alsnog zijn ontslag aangekondigd. Hij zegt dat hij vanmiddag (lokale tijd) zijn ontslagbrief zal sturen naar de gouverneur. Hij wordt opgevolgd door vice-premier en minister van Justitie Rafael Boasman.

Marlin verloor begin november het vertrouwen van het parlement van Sint-Maarten, maar weigerde tot dusver op te stappen. Marlin kreeg twee moties van wantrouwen aan zijn broek, omdat hij niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden die Nederland stelde aan het verlenen van noodhulp na orkaan Irma. Een van die voorwaarden is het instellen van een integriteitskamer die erop let dat het geld goed wordt besteed.

Politieke samenzwering

Marlin nam op de persconferentie uitgebreid de tijd om zijn opstelling te verdedigen. Hij beschuldigde Den Haag van een politieke samenzwering tegen hem, waarmee al was begonnen voor orkaan Irma het eiland verwoestte. Volgens Marlin gaf Den Haag hem overal de schuld van. "Van de wereldwijde opwarming van de aarde tot het blaffen van een hond."

Vandaag gaf de Rijksministerraad de gouverneur van Sint-Maarten een aanwijzing om Marlin te ontslaan. Volgens premier Rutte heeft de Rijksministerraad (het Nederlandse kabinet en de gevolmachtigde ministers van Aruba, Curaçao en Sint-Maarten) daarmee een "stevige dreun" uitgedeeld aan Sint-Maarten. "Een maatregel als vandaag hebben we nog nooit hoeven toepassen in het Koninkrijk."

Marlin zei dat hij opstapte omdat hij niet wil dat de strijd met Nederland nog langer voortduurt. "Ik verlaat de politieke arena met opgeheven hoofd en schaam me voor niets dat ik heb gedaan", zei hij. "Dit is geen afscheid", kondigde hij tot slot aan. "Ik kom terug bij de verkiezingen in februari."

Vrijdag 24 November 2017 - 19:06:02 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Premier Sint Maarten dient ontslag in na druk vanuit NederlandDe Volkskrant - Binnenland

De Utrechtse basisschool De Cirkel in de wijk Zuilen kreeg donderdagmiddag onverwachts bezoek van ongeveer tien pro-Zwarte Piet-actievoerders. Die drongen het gebouw binnen, waar ze met pepernoten strooiden en stickers uitdeelden. Leerkrachten die de groep tegen probeerden te houden kregen racistische leuzen naar hun hoofd geslingerd. Het incident was een week na de blokkade van de A7, en het onge
Vrijdag 24 November 2017 - 17:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ollongren kan niet uitsluiten dat er meer Syrische IS-strijders in Nederland zijnNu.nl - Binnenland

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) sluit niet dat er naast Nederlandse jihadgangers ook Syrische IS-terroristen zich in Nederland bevinden.
Vrijdag 24 November 2017 - 16:37:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Pro-Zwarte Piet-demonstranten dringen Utrechtse basisschool binnen en beledigen docentenDe Volkskrant - Binnenland

Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Nederland laat zich gelden in de Cariben: premier Marlin van Sint Maarten moet per decreet vertrekken. Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief dagelijks per mail ontvangen? Regel het eenvoudig via volkskrant.nl/dagkoersen. GESPREK VAN DE DAGMarlin moet opstappenIn lange tijd heeft Nederland niet zo hard opgetreden in het Caribische deel van het konink
Vrijdag 24 November 2017 - 16:31:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ajax-wc-brillen in Rotterdams caféNOS Nieuws - Binnenland

Een kroeg in Rotterdam krijgt binnenkort de beschikking over wc-brillen die zijn gemaakt van stoeltjes uit de Amsterdam Arena. Het lijkt de eigenaar, Feyenoord-aanhanger Herman Hell, wel een leuk idee dat cafébezoekers hun behoefte doen terwijl ze zitten op een Ajax-relikwie.

Toen de Amsterdam Arena de stoelen vorige maand in de verkoop deed vanwege een verbouwing, zag Hell zijn kans schoon. "In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen vind ik recycling heel belangrijk, dus ik wilde onze Amsterdamse vrienden bij Ajax graag helpen", zegt hij.

Terras

Aanvankelijk was de kroegbaas van plan om de stoeltjes op het terras van zijn café te zetten, maar daar bleken ze bij nader inzien niet te passen. Toen kwam hij op het idee om er wc-brillen van te laten maken.

"Ik neem vast aan dat er ergens wel een ambachtelijke wc-brilmaker is die me daarbij kan helpen", zegt Hell. Vandaag zette hij een oproep op sociale media.

Veel reacties

Op Facebook heeft hij inmiddels al veel positieve reacties gekregen, maar het gouden aanbod zat er nog niet bij. "Ik heb alle hoop dat dat wel goedkomt", lacht Hell. "Zo moeilijk kan het niet zijn."

Bang dat zijn overwegend Rotterdamse klandizie de Ajax-wc-brillen niet zal accepteren is Hell overigens niet. "Ik neem aan dat ze er net zo hygiënisch mee omgaan als met een normale toiletbril."

Vrijdag 24 November 2017 - 16:17:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM vindt homohaat niet bewezen in mishandelingszaak ArnhemNu.nl - Binnenland

Justitie beschouwt de ernstige mishandeling van een homostel in Arnhem met een betonschaar begin april niet als uiting van homohaat. Het Openbaar Ministerie vervolgt vier minderjarige jongens wel voor mishandeling, maar niet voor discriminatie.
Vrijdag 24 November 2017 - 16:13:56 - Nu.nl - Binnenland
 

Rutte over inval Zwarte Pieten op school: Bizar, doe even normaal zegAD - Binnenland

Burgemeester Ralf Krewinkel van Heerlen gaat zijn werkzaamheden gedeeltelijk hervatten. In een open brief aan alle Heerlenaren bedankt hij voor de steun die zijn familie heeft ontvangen nadat bij zijn zoontje Luca acute leukemie werd geconstateerd. ,,De vele berichten, kaarten, mailtjes, appjes enz enz hebben Luca en ons goed gedaan.'
Vrijdag 24 November 2017 - 16:07:31 - AD - Binnenland
 

Ook Drenthe krijgt zijn kuitenbijter voor wielrenners: de Vam-bergDe Volkskrant - Binnenland

De 14-jarige Brian N. krijgt een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs voor het seksueel misbruiken en wurgen van de eveneens 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanmiddag bekendgemaakt. Het gaat om de maximale straf die jongeren onder de 16 kunnen krijgen. De rechtbank acht verkrachting en gekwalificeerde doodslag bewezen. Dat laatste is een verzwarende omstandigh
Vrijdag 24 November 2017 - 15:59:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Maximale straf voor seksueel misbruiken en wurgen 14-jarige RomyDe Volkskrant - Binnenland

Voor de tweede keer dit jaar is het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders zijn meerderheid kwijtgeraakt. D66 heeft raadslid Jos Verveen uit de fractie gezet. Anders dan in de zomer, toen een raadslid van Leefbaar Rotterdam overstapte naar oppositiepartij Nida, lijkt het vertrek nu geen politieke crisis te veroorzaken. Volgens D66 heeft Verveen meermaals afspraken tussen de fractielede
Vrijdag 24 November 2017 - 15:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gevangenisstraf en hulp voor dader van dood RomyNOS Nieuws - Binnenland

De jongen die het meisje Romy heeft vermoord, kreeg vandaag zijn straf te horen. Hij moet een jaar naar de jeugdgevangenis en krijgt een behandeling van minstens drie jaar. Het is de zwaarste straf die iemand onder de 16 kan krijgen.

Vermissing

Romy van 14 jaar verdween afgelopen zomer toen ze naar school fietste. Haar vader probeerde nog contact te krijgen via WhatsApp, maar kreeg geen reactie. Al snel werd duidelijk dat ze om het leven was gekomen.

Later gaf een jongen van 14 toe dat hij het heeft gedaan. Hij zit sinds die tijd in gevangenis en is veel ondervraagd.

Stoornis

Waarschijnlijk heeft de jongen een ernstige stoornis. Daarom krijgt hij niet alleen een gevangenisstraf, maar ook een jarenlange verplichte behandeling. Hij komt pas weer vrij als artsen zeker weten dat hij geen gevaarlijke dingen meer doet.

Vrijdag 24 November 2017 - 15:38:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Burgemeester Heerlen weer aan het werk ondanks ziekte zoontjeAD - Binnenland

De 14-jarige Brian N. krijgt een jaar cel en jeugd-tbs voor het verkrachten en wurgen van zijn leeftijdsgenote Romy uit Hoevelaken. Dat is de maximale straf die kan worden opgelegd aan een jongere onder de zestien jaar. Als Brian na zeven jaar niet is uitbehandeld, dan volgt volwassenen-tbs. Ook moet hij een schadevergoeding betalen van 31.000 euro. 
Vrijdag 24 November 2017 - 15:35:20 - AD - Binnenland
 

Maximale straf voor verkrachten en vermoorden Romy (14)AD - Binnenland

Bij het Nationaal Monument MH17 zijn vandaag 170.714 sneeuwbloembollen geplant. Dit aantal staat voor de datum waarop de MH17-ramp plaatsvond, 17 juli 2014.
Vrijdag 24 November 2017 - 15:00:04 - AD - Binnenland
 

107.714 paarse bloemen bij MH17-monument geplantAD - Binnenland

Het begrotingsoverschot dit jaar zal iets lager zijn dan op Prinsjesdag werd geraamd. Het loopt terug van 0,6 naar 0,4 procent, zei minister Wopke Hoekstra van Financiën na de ministerraad. ,,Maar dit jaar gaan we voorlopig goed afsluiten", zei hij.
Vrijdag 24 November 2017 - 14:57:30 - AD - Binnenland
 

Begrotingsoverschot lager dan verwachtAD - Binnenland

Tegen  Apeldoorner Evert K. (26) is 14 maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist voor het prostitueren van zijn destijds minderjarige vriendin (geboren in 1997) uit Almelo.
Vrijdag 24 November 2017 - 14:57:10 - AD - Binnenland
 

Jaar cel en tbs voor 14-jarige dader in zaak-RomyNOS Nieuws - Binnenland

De jongen die de Hoevelakense tiener Romy in juni misbruikte en om het leven bracht, heeft jeugd-tbs en een jaar jeugddetentie gekregen. Dat is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie en tevens de maximale straf die iemand onder de 16 kan krijgen.

De jongen van 14 uit Lunteren was niet in de rechtszaal. Hij heeft bekend dat hij zijn klasgenoot heeft misbruikt en gewurgd toen ze van school naar huis fietste. Twee dagen na de vondst van haar lichaam, in een sloot in Achterveld, werd hij aangehouden.

App-bericht

De verdachte was in beeld gekomen op basis van camerabeelden en getuigenverklaringen. In het laatste app-bericht van de 14-jarige Romy aan haar vrienden schreef ze dat de jongen met haar wilde meefietsen en dat ze hem eng vond.

Nadat de jongen Romy meermaals had verkracht, dreigde zij hem aan te geven. Daarop wurgde hij haar, duwde haar in het water en fietste weg. Niet duidelijk is of ze toen al dood was.

Jeugd-tbs is volgens de rechtbank nodig vanwege de "zeer complexe problematiek" bij de veroordeelde. Hij heeft onder meer een verstoorde persoonsontwikkeling, een gedragsstoornis en een gebrek aan empathische en schuldgevoelens.

De kans op herhaling achten deskundigen groot. De jongen kwam al eerder in aanraking met de politie, vanwege een aanranding in 2016. Die zaak werd geseponeerd omdat behandeling van de jongen zinvoller werd geacht.

De behandeling van de jongen zal volgens de deskundigen vermoedelijk jaren duren. Jeugd-tbs duurt maximaal zeven jaar, maar kan daarna worden omgezet in een volwassen tbs-behandeling.

Vrijdag 24 November 2017 - 14:54:53 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Jeugddetentie en jeugd-tbs voor doden 14-jarige Romy Nu.nl - Binnenland

De jongen (14) uit Lunteren die heeft bekend dat hij de 14-jarige Romy uit Hoevelaken heeft verkracht en omgebracht, is vrijdag veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.
Vrijdag 24 November 2017 - 14:53:29 - Nu.nl - Binnenland
 

Alberto Stegeman ‘inspireert’ vriend om jonge Almelose de hoer te laten spelenAD - Binnenland

Oud-staatssecretaris Fred Teeven (58) werkt tegenwoordig als buschauffeur bij vervoersbedrijf Connexxion. Hij is niet de enige met een opmerkelijke carrièreswitch. Welke Bekende Nederlanders gingen hem voor?
Vrijdag 24 November 2017 - 14:41:32 - AD - Binnenland
 

Zoon No Surrender-baas achter de traliesAD - Binnenland

Een baby uit Breda die afgelopen maandag overleed in het ziekenhuis, is een niet-natuurlijke dood gestorven. Dat blijkt uit sectie op het lichaam van het kindje.
Vrijdag 24 November 2017 - 13:37:00 - AD - Binnenland
 

Baby uit Breda stierf niet-natuurlijke doodAD - Binnenland

Vijf mannen zijn opgepakt voor acht straatroven in Groningen nadat één van hen de verleiding niet kon weerstaan om te pronken met de buit op sociale media. Het slachtoffer van een van de roven zag de dief op Instagram met zijn kleding en horloge en tipte de politie.
Vrijdag 24 November 2017 - 13:24:17 - AD - Binnenland
 

Opgepakt: dieven die pronken met gestolen goederen op InstagramAD - Binnenland

De voorlopige hechtenis van de 17-jarige jongen uit Den Bosch die de 14-jarige Savannah Dekker uit Bunschoten zou hebben vermoord, is verlengd tot de volgende regiezitting op 26 januari 2018. De rechtbank besliste ook dat hij in het Pieter Baan Centrum moet worden onderzocht.
Vrijdag 24 November 2017 - 13:13:40 - AD - Binnenland
 

Verdachte moord Savannah blijft langer vastAD - Binnenland

Bezoekers van het Rotterdamse café Sijf kunnen binnenkort plaatsnemen op stoeltjes uit de Johan Cruijff ArenA. Niet om Ajax aan te moedigen, maar tijdens een toiletbezoek. De eigenaar van het café wil de stoeltjes namelijk ombouwen tot wc-brillen. 
Vrijdag 24 November 2017 - 13:05:25 - AD - Binnenland
 

Rotterdams café plaatst Ajax-stoeltjes op het toiletAD - Binnenland

Heb jij deze week het nieuws gevolgd? Beantwoord zeven vragen en kom erachter of jij een echte nieuwsjunk bent. Succes!
Vrijdag 24 November 2017 - 11:48:16 - AD - Binnenland
 

7 dagen, 7 vragenAD - Binnenland

Arabieren staan massaal in de rij voor de roofvogels van Ivo en Patricia van Lanen uit het Brabantse Langenboom. Het stel levert bakbeesten van roofvogels voor de export naar golfstaten en is inmiddels een van de grootste fokkers van Nederland.
Vrijdag 24 November 2017 - 11:38:16 - AD - Binnenland
 

Arabieren in de rij voor Brabantse roofvogelsAD - Binnenland

De vijf verdachten van de mishandeling van het Arnhemse echtpaar Jasper en Ronnie Vernes-Sewratan worden niet vervolgd voor homohaat. Wel is er volgens het Openbaar Ministerie sprake van openlijke geweldpleging. Dat valt op te maken uit de dagvaarding die de vijf Arnhemse minderjarige verdachten deze week hebben gekregen.
Vrijdag 24 November 2017 - 11:33:00 - AD - Binnenland
 

Verdachten betonschaar-incident niet vervolgd voor homohaatAD - Binnenland

De  verdachte in de zaak van de aangevallen dominee uit Rhenoy, is nog niet gearresteerd. De man werd enkele uren na de aanval dinsdag gevonden en had medische hulp nodig. Hij is er sindsdien zo slecht aan toe dat de politie hem naar eigen zeggen nog niet heeft kunnen spreken of aanhouden.
Vrijdag 24 November 2017 - 11:27:49 - AD - Binnenland
 

Voormalig staatssecretaris Fred Teeven gaat parttime werken als buschauffeurDe Volkskrant - Binnenland

Hebben paarden afwijkingen doordat ze verkeerd gefokt worden? Paardenanatoom Sharon May-Davis, even over uit Australië, vreest van wel. Dat neemt de sector, waarin miljarden omgaan, haar niet in dank af. Het lijkt wel de anatomische les van Rembrandt. Maar dan niet met een mens maar met een paard. En niet met de chirurgijn Nicolaes Tulp in het middelpunt van aandacht, maar de internationaal vermaa
Vrijdag 24 November 2017 - 09:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Opinie: Nepnieuws is een probleem, maar het échte nieuws, dat is pas zorgwekkendDe Volkskrant - Binnenland

Aflevering 121: als je maar langzaam genoeg door het landschap beweegt, gebeurt er altijd wel iets. Soms vraag ik me af of het wel een goed idee was om lopend door het land te gaan. Het kost veel tijd, je kunt niet te veel lopen omdat er ook nog stukjes geschreven moeten worden, en je bent niet bepaald flexibel. Maar vandaag, hier in de Drentse Aa, zie ik dat lopen toch een functie heeft. Ik denk
Vrijdag 24 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Door het druilerige weer ben ik al blij met de roodborstjesDe Volkskrant - Binnenland

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de regen is het kil met temperaturen rond 5 graden, alleen in Zuid-Limburg is het eerst nog 9 tot 12 graden. Zodra het later op de dag droger wordt, ligt de temperatuur overal rond 7 of 8 graden, ook in Limburg. Met name in het noordwesten breekt vanmiddag nog even de zon door, in de rest van het land blijft het grotendeels bewolkt. De wi
Vrijdag 24 November 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Volkskrant Avond: Hoe minister Kaag de Kamer om haar vinger windt | Wat maakt de eenhoorn zo onweerstaanbaar?De Volkskrant - Binnenland

Vastgoedtaxateurs moeten door wetgeving worden gedwongen hun leven te beteren. Pogingen tot zelfregulering van de taxateurs zijn mislukt. Het Financieel Stabiliteitscomité, een samenwerkingsverband van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM), roept de wetgever daarom op tot ingrijpen. De financiële toezichthouders maken zich al jaren zorgen over de kwaliteit en onafha
Donderdag 23 November 2017 - 19:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zoon No Surrender-voorzitter gearresteerd voor geweldpleging en ontvoeringNu.nl - Binnenland

De 18-jarige zoon van motorclub No Surrender-voorzitter Henk Kuipers is gearresteerd op verdenking van openlijke geweldpleging en wederrechtelijke vrijheidsberoving. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Roep om wetgeving vastgoedtaxateurs na gefaalde zelfreguleringDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nog geen arrestatie in zaak dominee RhenoyAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.