Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Vind jij je buren belangrijk?NOS Nieuws - Binnenland

Het is vandaag Nationale Burendag. In duizenden buurten worden feesten georganiseerd, zodat buren elkaar beter kunnen leren kennen.

De dag wordt voor de 12de keer georganiseerd. Volgens de bedenkers vinden de meeste Nederlanders het belangrijk om veel met buren te doen, maar organiseert bijna niemand zoiets. Wat vind jij? Stem en reageer op de stelling.

Zaterdag 23 September 2017 - 09:15:02 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rijksmuseum onderzoekt herkomst deel koloniale collectieNu.nl - Binnenland

Het Rijksmuseum onderzoekt bij wijze van proef tien objecten uit de koloniale collectie. Bekeken wordt of de stukken rechtmatig zijn verworven.
Zaterdag 23 September 2017 - 09:14:09 - Nu.nl - Binnenland
 

De 9 ontdekkingen van de weekNOS Nieuws - Binnenland

Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze week konijnen die kunstjes kunnen en een omkleedrecord.

1. Maak je konijn blij: leer hem een trucje

2. Luhu is de verdrietigste kat van de wereld

3. Darci (12) won bijna een miljoen met haar buikspreekpoppen

4. Deze geiten helpen de brandweer

5. Deze vrouw kan zich 24 keer omkleden in 1 minuut

6. In Antwerpen was een spontane balletshow op een treinstation

7. Dit zijn de beste Musers van Nederland

8. Een leraar heeft zijn klaslokaal helemaal in Harry Potter-stijl gemaakt

9. Veel instagrammers kopen likes en volgers

Zaterdag 23 September 2017 - 08:51:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

KNMI geeft code geel af wegens dichte mistNu.nl - Binnenland

Het KNMI heeft zaterdagochtend code geel afgegeven vanwege dichte mist in heel Nederland, behalve Zeeland. 
Zaterdag 23 September 2017 - 08:37:06 - Nu.nl - Binnenland
 

Winactie Kinderpostzegels valt verkeerd bij scholen: Geen wedstrijdAD - Binnenland

Wie vannacht buiten was, had het al gemerkt. Het was flink koud. Afgelopen nacht daalde het kwik in het Brabantse Gilze-Rijen naar 2,6 graden. Daarmee is het de koudste nacht sinds afgelopen 11 mei, toen de temperatuur in Heino daalde naar 2,0 graden. Dat meldt Weerplaza.
Zaterdag 23 September 2017 - 07:57:37 - AD - Binnenland
 

Bibberen op de fiets: koudste nacht in ruim vier maandenAD - Binnenland

Aad de Knegt (82) stuurde een hartverscheurende mail naar deze krant: hij en zijn vrouw Cor (80) ‘verpieteren thuis’. Lang autorijden lukt niet meer, met de trein gaan ze er niet meer op uit vanwege het gebrek aan schone toiletten. Wij namen ze mee naar de plek waar ze het liefste komen: de boulevard van Vlissingen.
Zaterdag 23 September 2017 - 07:53:53 - AD - Binnenland
 

Zó fijn, weg zonder hoge noodAD - Binnenland

Vrouwen gaan vandaag in heel Nederland een plas doen in urinoirs. Het is een protest waarmee de actiegroep Zeikwijven! wil aantonen dat het voor vrouwen niet mogelijk is om op een nette, schone en waardige wijze te plassen in een urinoir dat is ontworpen voor mannen.
Zaterdag 23 September 2017 - 07:46:04 - AD - Binnenland
 

Arubaanse premier Eman stapt op na zetelverliesNOS Nieuws - Binnenland

De Arubaanse premier Mike Eman stapt op nadat zijn partij, de AVP, bij de verkiezingen van gisteren vier van haar dertien zetels heeft verloren. Eman noemde zijn besluit op de Arubaanse televisie "een integere stap".

De AVP kwam voor de derde keer achtereen als grootste partij uit de bus, maar verloor de absolute meerderheid in het 21 zetels tellende parlement. Dat betekent dat er een coalitie moet worden gevormd om verder te regeren, na acht jaar alleenheerschappij.

De MEP, die al die jaren oppositie voerde tegen Eman, won twee zetels en is nu even groot als de AVP. Eman heeft meermaals gezegd nooit te zullen samenwerken met de MEP. Volgens correspondent Dick Drayer is de strijd tussen de twee partijen in de afgelopen tijd "enorm gepolariseerd, bijna grimmig".

Daarom ligt een coalitie met de nieuwe derde partij POR voor de hand. Maar de POR wordt geleid door oud-minister Oduber van de AVP, die met ruzie is vertrokken.

Overhoop

Volgens Drayer is de AVP kiezers kwijtgeraakt, omdat de AVP-bewindslieden door hun riante meerderheidspositie vooral met elkaar overhoop lagen. Een van de ministers moest onlangs opstappen omdat hij geld zou hebben aangenomen in ruil voor de verstrekking van verblijfsvergunningen.

Aruba is een van de Benedenwindse Eilanden en heeft de status van een land binnen het koninkrijk.

Zaterdag 23 September 2017 - 07:42:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Protestplasjes in urinoirsAD - Binnenland

Nederlanders ervaren steeds minder overlast in hun buurt, blijkt uit onderzoek. Vooral jeugdoverlast komt veel minder voor dan voorheen. ,,Jongeren vervelen zich niet meer zoveel.'
Zaterdag 23 September 2017 - 07:18:03 - AD - Binnenland
 

Buurtoverlast is flink afgenomenAD - Binnenland

Hugo Borst en Carin Gaemers deden veel stof opwaaien met hun zorgmanifest. Tevreden constateren ze dat staatssecretaris Martin van Rijn miljarden heeft geregeld. Maar ze zijn zeer ontstemd over het politieke gekrakeel dat dit nu oplevert. Beiden hebben tips hoe de 2,1 miljard euro het beste kan worden besteed.
Zaterdag 23 September 2017 - 06:57:40 - AD - Binnenland
 

Zes gouden bruidsparen in dezelfde straatAD - Binnenland

De meeste Nederlanders ervaren hinder van verkeersoverlast in hun buurt. Het gaat dan vooral om te hard rijden. Ook fysieke verloedering van de woonomgeving leidt vaak tot ergernis. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Zaterdag 23 September 2017 - 05:06:13 - AD - Binnenland
 

Verkeersoverlast voor Nederlanders de grootste irritatieAD - Binnenland

De zoektocht van donorkinderen naar halfbroers en – zussen via Amerikaanse dna-databanken neemt een grote vlucht. Ruim 200 van hen hebben inmiddels via een zelftest hun wangslijm opgestuurd. Dit leidde tot tientallen matches. 
Zaterdag 23 September 2017 - 03:00:27 - AD - Binnenland
 

Grote kans op overwinning van nieuwe Labour-partij leider Nieuw-Zeeland tijdens verkiezingenDe Volkskrant - Binnenland

Soms als het nog nauwelijks licht is, zie ik ze onder mijn appartement de straat oversteken naar de bouwplaats aan de overkant. Witte helm op, geel hesje aan, koelbox in de hand. Het is rond zessen, ze moeten om vijf uur zijn opgestaan. En dat elke ochtend. Staand op hoogwerkers en gezeten in torenhoge kranen trekken ze een enorm gerechtsgebouw op. In de ijle lucht verrichten ze hun precisiewerk.
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het kwaliteitskader is een nogal vreemd documentDe Volkskrant - Binnenland

De wereldleiders hebben het erg met zichzelf getroffen, zag New York Times-columnist Nicholas Kristof op de VN-top van deze week. Maar dat is volkomen ten onrechte. Leiders uit de hele wereld zijn naar New York afgereisd voor VN-vergaderingen, fijne feestjes, klinkende toespraken over hulp aan de armen - en een fikse dosis hypocrisie. En op dit terrein heeft president Trump - eindelijk! - eens mon
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hypocrisie van wereldleiders tijdens de VN-top in New YorkDe Volkskrant - Binnenland

Nederland doet graag aan onpolitieke politiek. De prijs heet populisme. Leuk hoor, die Prinsjesdag met rijtoer en een zwaaiende Máxima. Maar hoe kan het dat jullie een half jaar na de verkiezingen nog altijd geen regering hebben, zonder dat er een volksopstand uitbreekt? Twee diplomaten, afkomstig uit serieuze buurlanden, verbaasden zich over de Nederlandse politieke folklore. Voor het antwoord we
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waar heeft de Nederlandse politiek zich de afgelopen kwart eeuw teruggetrokken?De Volkskrant - Binnenland

Tot nu toe is het in deze septembermaand vrij nat, koel en somber geweest. De komende dagen is er eindelijk sprake van rustig en nagenoeg droog nazomerweer. Een krachtig hogedrukgebied boven Finland bepaalt vanaf morgen het weer in onze omgeving. De dag begint vrij koud, landinwaarts ligt het kwik rond een graad of 4. Met de zon erbij stijgt de temperatuur vanmiddag naar een graad of 18. Vandaag h
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: rustig en nagenoeg droog nazomerweerDe Volkskrant - Binnenland

Het is de wonderlijke paradox van de Nederlandse politiek. Stef Blok was de afgelopen jaren de minst gekende en gewaardeerde minister. En toch hoor je nu: in Rutte III moeten meer Stef Blokjes zitten. Waar komt die hang naar onverwoestbare saaiheid vandaan? Dat u dit verhaal vandaag kunt lezen, is een klein wonder. Het valt namelijk niet mee om een stuk over Stef Blok de krant in te krijgen. Stef
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gezocht: politici die net zo saai zijn als Stef BlokDe Volkskrant - Binnenland

Wat maakt de teruggetreden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zo geliefd? Oud-stadsverslaggever Jaap Stam vindt het antwoord in zijn eigengereide karakter. Een volkse dochterszoon...Door de wonderlijke combinatie van intellectuele superioriteit en volkse aandoenlijkheid, zoals een ambtenaar hem eens typeerde, kan de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan met iedereen op gelijke
Zaterdag 23 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dode vrouw (21) in water Vlaardingen door misdrijf om het leven gebrachtNu.nl - Binnenland

Een 21-jarige vrouw die vrijdag dood werd gevonden in Vlaardingen, is om het leven gebracht.
Vrijdag 22 September 2017 - 23:46:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Zoektocht van donorkinderen naar familie via dna neemt vluchtAD - Binnenland

Automobilisten moeten vannacht en morgenvroeg oppassen voor (dichte) mist. Die waarschuwing geeft de Verkeersinformatiedienst (VID). 
Vrijdag 22 September 2017 - 22:28:08 - AD - Binnenland
 

Verkeer moet oppassen voor (dichte) mistAD - Binnenland

De oud-militair uit Leeuwarden die in Syrië meevocht tegen IS, is buiten zijn medeweten uit de Basisregistratie Personen (BRP) geschrapt. Dat meldt de Leeuwarder Courant op basis van een verklaring van de advocaat van Jitse Akse (47). 
Vrijdag 22 September 2017 - 21:04:45 - AD - Binnenland
 

Vrouwen plassen over uitgeprint vonnis van rechterAD - Binnenland

De uitbehandelde Amir Mourani (10) is vanavond met spoed naar het ziekenhuis in Groningen overgebracht. Amir is geestelijk beperkt en lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Donderdag besloot de rechter dat Amir tot november in een zorginstelling moet verblijven, weg van zijn vader en moeder. Volgens advocaat Joancy Breeveld, die de ouders vertegenwoordigd, is de jongen in zeer slechte toestand.
Vrijdag 22 September 2017 - 19:57:44 - AD - Binnenland
 

Deze mensen horen de hele dag EftelingdeuntjesNOS Nieuws - Binnenland

De deuntjes moeten rondhangende mensen op Amsterdam CS wegjagen: Carnaval Festival en Monsieur Cannibale van de Efteling. Maar als ze zo irritant zijn dat ze mensen wegjagen, wat vinden medewerkers van de Efteling er dan wel niet van? Irritant, maar als je er maar lang genoeg werkt, dan hoor je ze niet meer.

Frans Kimmel (20), werkt als junior gastheer op Carnaval Festival

Frans luistert de hele dag Carnaval Festival, maar hoort het eigenlijk niet meer. "Toen ik hier net werkte kwam ik nog wel eens thuis dat het muziekje in je hoofd zat." Omdat het altijd hetzelfde is, kun je het makkelijk wegfilteren.

Dirk-Jan Machin (27), staat vandaag bij achtbaan Baron 1898

Volgens Dirk-Jan zou het flink irritant zijn als je midden in de nacht Carnaval Festival op Amsterdam Centraal hoort. "Ik denk dat je vrij snel weggaat." Als hij bij de attractie staat moet hij de hele dag lang het liedje aanhoren. "Acht uur lang hetzelfde nummer."

Jelle Koppelmans (25), helpt bij de draaiende soepkommen van Monsieur Cannibale

Aan de deuntjes is volgens Jelle nog wel te wennen. "Die hoor je op een gegeven moment niet meer." Daarom vindt hij Monsieur Cannibale ook zo erg. "Daar zit tekst in. Telkens als de attractie opnieuw begint, begint ook de tekst opnieuw."

Vrijdag 22 September 2017 - 19:06:52 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Het nieuws van vandaag en de krant van morgenDe Volkskrant - Binnenland

Gezondheidsorganisaties en verslavingsexperts maken zich ernstige zorgen over de lobby van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om de Drank- en Horecawet te verruimen. De VNG pleit in Den Haag voor aanpassing van die wet, zodat gemeenten voortaan zelf kunnen beslissen welke winkels - buiten de horeca, slijterijen en supermarkten - alcohol mogen verkopen en schenken. Denk aan een wijntje i
Vrijdag 22 September 2017 - 18:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meer hulp voor gevluchte Rohingya-moslims NOS Nieuws - Binnenland

Er komt meer hulp voor de moslims die moeten vluchten uit het Aziatische land Myanmar. Dat hebben wereldleiders vandaag beloofd.

Tienduizenden moslims zijn op de vlucht naar buurland Bangladesh omdat ze in hun land Myanmar niet meer veilig zijn,

Geweld

De meeste inwoners van Myanmar geloven in het Boeddhisme. Maar een kleine groep is moslim. Die moslims worden de Rohingya genoemd. Ze worden al jaren flink gediscrimineerd en er wordt zelfs geweld tegen hen gebruikt. Want volgens de rest van de bevolking in het land horen moslims er niet thuis.

Eten en drinken

De afgelopen weken zijn al meer dan 400.000 Rohingya gevlucht naar Bangladesh. Daar komen ze terecht in overvolle kampen.

Er is veel te weinig eten, drinken en medicijnen en hulpverleners maken zich grote zorgen. Meer dan de helft van de vluchtelingen zijn kinderen en vooral zij zjin erg kwetsbaar.

Extra geld

De leider van Myanmar beloofde eerder deze week dat er geen geweld meer tegen de Rohingya zal worden gebruikt, maar veel wereldleiders geloven daar niks van.

Daarom hebben ze vandaag beloofd extra geld te sturen om de gevluchte Rohingya te helpen. Met dat geld wordt bijvoorbeeld voedsel en medicijnen gekocht.

Vrijdag 22 September 2017 - 18:16:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Doodzieke Amir (10) in ernstige toestand naar ziekenhuis gebrachtAD - Binnenland

Het was zijn laatste wens: begraven worden bij zijn oud-strijdmakkers in Korea. Volgende week is het zover. Dan wordt de urn met de as van Joop Aldewereld (88) uit Monnickendam bijgezet op de erebegraafplaats voor VN-militairen in Busan. 
Vrijdag 22 September 2017 - 18:09:12 - AD - Binnenland
 

Biertje bij de kapper, een wijntje bij je boek? Experts, WHO en Gezondheidsraad maken zich zorgenDe Volkskrant - Binnenland

Schaamte, woede en verdiet. Het enige dat nog ontbreekt voor Ronald Vreeburg (52) is gerechtigheid. 33 jaar geleden werd hij misbruikt in zijn tijd in het leger. Afgelopen weekend kwam hij ermee naar buiten in aangrijpend stuk in de Volkskrant. Een van de auteurs van het verhaal, Willem Feenstra, zit vandaag in onze podcast het Volkskrantgeluid om erover te praten.Lees hier het uitgebreide intervi
Vrijdag 22 September 2017 - 18:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twintig supporters Go Ahead Eagles opgepakt op station ZwolleNu.nl - Binnenland

De politie heeft vrijdagavond op het station van Zwolle twintig supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer aangehouden. Ze worden verdacht van het aanrichten van vernielingen in de trein waarin ze werden vervoerd.
Vrijdag 22 September 2017 - 17:56:42 - Nu.nl - Binnenland
 

Doodgeschoten man Spijkenisse komt uit BelgiëNu.nl - Binnenland

De man die donderdagavond werd doodgeschoten in Spijkenisse, komt uit het Belgische Brasschaat, in de buurt van Antwerpen.
Vrijdag 22 September 2017 - 17:35:44 - Nu.nl - Binnenland
 

Politie houdt pestende tienermeisjes aan op Voorne-Putten Nu.nl - Binnenland

Twee tienermeisjes zijn op Voorne-Putten bij Rotterdam opgepakt wegens het pesten en mishandelen van twee schoolgenoten. Volgens de politie voelden de slachtoffers zich zo vernederd dat ze niet meer naar school en naar buiten durfden.
Vrijdag 22 September 2017 - 16:52:14 - Nu.nl - Binnenland
 

Zuid-Korea vervult laatste wens van oorlogsveteraan Joop (88)AD - Binnenland

Denk wil dat de gemeenteraad van Rotterdam een extern onderzoek laat doen naar burgemeester Ahmed Aboutaleb en diens houding ten opzichte van de Turks-Nederlandse gemeenschap. De politieke partij reageert daarmee op een uitnodiging van Aboutaleb aan Turks-Nederlandse Rotterdammers om zondag in gesprek te gaan.
Vrijdag 22 September 2017 - 16:43:42 - AD - Binnenland
 

OM wil Holleeder bij start rechtszaak als eerste horenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft de wens uitgesproken om Willem Holleeder bij aanvang van de rechtszaak als eerste ter zitting te willen horen. De advocaten van Holleeder achten dit onwenselijk.
Vrijdag 22 September 2017 - 16:31:13 - Nu.nl - Binnenland
 

Waarom u dit jaar naar fotobeurs Unseen moet gaanDe Volkskrant - Binnenland

Uber heeft een zware klap moeten incasseren. Het toch al geplaagde Amerikaanse bedrijf verliest eind deze maand zijn vergunning om zijn taxidiensten te mogen aanbieden in Londen. De toezichthouder op het openbaar vervoer in de Britse hoofdstad vindt dat het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app onvoldoende verantwoordelijkheid neemt voor zaken die de openbare orde en veiligheid aangaan. Zo zou U
Vrijdag 22 September 2017 - 15:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Amsterdam eert zieke Van der Laan met Gouden MedailleNOS Nieuws - Binnenland

Amsterdam heeft de ernstig zieke burgemeester Eberhard van der Laan vandaag onderscheiden met een Gouden Medaille. In de medaille is het motto van Van der Laan gegraveerd: "Alles voor de stad".

Van der Laan legde afgelopen week zijn taken neer. Hij lijdt aan longkanker en is uitbehandeld.

Hoogste onderscheiding

Van der Laan kreeg de medaille in zijn ambtswoning van de locoburgemeester en de wethouders. Het is de hoogste gemeentelijke onderscheiding.

De Gouden Medaille werd zes keer eerder uitgereikt, onder anderen aan Job Cohen en Joop van den Ende.

Vrijdag 22 September 2017 - 15:36:16 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Financiële wereld kijkt uit naar nieuwe rijkste vrouw ter wereldAD - Binnenland

Het aantal boetes voor niet-handsfree bellen achter het stuur is fors toegenomen. In de maanden mei tot en met augustus werd bijna 26.300 keer een bon uitgeschreven, tegen een kleine 21.000 keer in dezelfde periode vorig jaar. De stijging komt doordat de politie scherper let op bellen tijdens het rijden, zegt het ministerie van veiligheid en justitie.
Vrijdag 22 September 2017 - 15:28:56 - AD - Binnenland
 

Fors meer boetes voor bellen tijdens het rijdenAD - Binnenland

Op meerdere plaatsen in het land – in ieder geval in Hoorn, Den Helder, Alkmaar en Rijswijk – kunnen mensen komende maart bij de gemeenteraadsverkiezingen niet stemmen op de Socialistische Partij.
Vrijdag 22 September 2017 - 15:14:53 - AD - Binnenland
 

Nieuwe tegenslag voor Uber: Londen trekt vergunning taxibedrijf inDe Volkskrant - Binnenland

Het aanbieden van de NIPT-test aan zwangere vrouwen, sinds 1 april van dit jaar, heeft nauwelijks geleid tot meer prenatale screenings op onder meer het syndroom van Down. Ongeveer 40 procent van de vrouwen kiest daar nu voor, waar voor april rond de 35 procent zich liet testen. Toen werd alleen de minder betrouwbare combinatietest aangeboden en sommige vrouwen gingen voor de NIPT-test naar België
Vrijdag 22 September 2017 - 15:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kim gekiekt in niemendalletje, Chantal gaat voor roze lokkenAD - Binnenland

We hebben allemaal weleens geen zin om te sporten. Maar er zijn dus ook mensen die er echt allergisch voor zijn. Dit wordt ook wel exercise-induced anaphylaxis genoemd. Berichten in buitenlandse media over deze zeldzame maar ernstige aandoening gingen onlangs viral. Maar wat is het nou precies?  
Vrijdag 22 September 2017 - 14:58:40 - AD - Binnenland
 

Allergisch voor sporten? Ja, het bestaat echt!AD - Binnenland

Blunder voor Henny Huisman: hij heeft voor de tweede keer een persoon ten onrechte dood verklaard. Op Twitter maakt de oud-presentator excuses: ,,Sorry #ceesbergman, in de stress verkeerd geschreven. Ik bedoelde natuurlijk Cees Bergman, rust zacht Cees."
Vrijdag 22 September 2017 - 14:37:45 - AD - Binnenland
 

Henny Huisman verklaart weer de verkeerde persoon doodAD - Binnenland

De Staat gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat er meer moet gebeuren tegen luchtvervuiling omdat een onderdeel van het vonnis voor meerdere uitleg vatbaar zou zijn. Het kabinet gaat gewoon door met de versnelling van de plannen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Vrijdag 22 September 2017 - 14:34:50 - AD - Binnenland
 

Staat in hoger beroep in kwestie aanpak luchtvervuilingAD - Binnenland

Pretparkfan en vlogger Rowan Peeters (17) uit Best is tientallen kilo’s afgevallen. Hoe? Door meerdere keren per week met de fiets naar de Efteling te gaan. Op zijn YouTube-kanaal vertelt de jongeman hoe zijn favoriete attractiepark hem heeft geholpen om flink af te vallen.
Vrijdag 22 September 2017 - 14:32:59 - AD - Binnenland
 

Bestelbus rijdt in op file op A73 bij NijmegenAD - Binnenland

De burgemeesters van de vier grote steden hebben met de onderhandelende partijen gesproken over veiligheid, woningbouw, klimaat, integratie en het openbaar vervoer. Dat vertelde Rotterdams burgemeester Ahmed Aboutaleb na afloop van het gesprek. ,,We hebben niet om geld gevraagd, maar vooral de noodzaak aangegeven dat we moeten samenwerken op die thema’s in de toekomst.’’
Vrijdag 22 September 2017 - 12:59:25 - AD - Binnenland
 

Zwangere vrouwen hebben weinig interesse in gesubsidieerde NIPT-testDe Volkskrant - Binnenland

Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag, de onrust in de SP over het terugtrekken van een hele afdeling gaat niet zomaar liggen. En intussen wordt Stef Blok steeds populairder op het Binnenhof, zelfs als rolmodel. Hier zijn uw Dagkoersen. Deze nieuwsbrief per e-mail ontvangen? Regel het heel eenvoudig hier. DEBAT VAN DE DAGSleepwet ja/nee/ja, mitsKomt het er? Over dik drie weken verloopt de deadline
Vrijdag 22 September 2017 - 12:34:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het Binnenhof: 22 septemberDe Volkskrant - Binnenland

De NTR laat op 11 oktober de anderhalf uur durende film WILDERS zien. Een ingekorte versie van de documentaire was deze week al te zien op de commerciële jongerenzender Viceland. WILDERS komt van de hand van de Amerikaanse regisseur Stephen Morse. Hij filmde de PVV-leider vier maanden lang in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart. Morse geeft een inkijkje in het privéleven van de p
Vrijdag 22 September 2017 - 12:26:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

G4 legt wensenlijst neer bij formatieAD - Binnenland

De  documentaire WILDERS wordt op woensdag 11 oktober door NTR uitgezonden. Kijkers krijgen een kijkje in het leven van de veelbesproken politicus. Het is nog niet voorgekomen dat een filmmaker vier maanden exclusieve toegang kreeg om de dagelijkse werkzaamheden van Wilders te filmen.
Vrijdag 22 September 2017 - 12:25:36 - AD - Binnenland
 

NTR zendt documentaire over leven Wilders uitAD - Binnenland

Providers Ziggo en XS4ALL moeten downloadsite The Pirate Bay weer blokkeren. Op de site kunnen gebruikers illegaal films, muziek en games downloaden. Stichting Brein, dat opkomt voor de houders van auteursrechten, had een verbod geëist en kreeg vandaag gelijk van de rechtbank in Den Haag.
Vrijdag 22 September 2017 - 12:20:48 - AD - Binnenland
 

Aantal boetes voor bellen tijdens rijden flink gestegenNu.nl - Binnenland

Het aantal boetes voor niet-handsfree bellen achter het stuur is fors toegenomen. In de maanden mei tot en met augustus is hier bijna 26.300 keer een bon voor uitgeschreven.
Vrijdag 22 September 2017 - 12:20:13 - Nu.nl - Binnenland
 

NTR zendt op 11 oktober de film WILDERS uitDe Volkskrant - Binnenland

Ouderen die in verpleeghuizen wonen zijn over het algemeen tevreden met het verblijf aldaar en met hun leven. Wel missen ze persoonlijk contact met het verplegend personeel. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Acht van de tien bewoners zijn te spreken over de kwaliteit van de verzorging. Liefst negen op de tien mensen ervaren voldoende autonomie en privacy. Ook
Vrijdag 22 September 2017 - 12:13:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Honderdduizenden patiënten verzuimen medicijnen te slikken: kosten lopen in de miljardenDe Volkskrant - Binnenland

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier.
Vrijdag 22 September 2017 - 11:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Cultuurblog - Nieuwe entree Stedelijk: eindelijk geen zwarte zaterdagen meerDe Volkskrant - Binnenland

Het aantal hectare bos in Nederland neemt sinds enkele jaren sterk af, en dat is grotendeels te wijten aan boeren die bomen op hun land kappen. Dat doen ze niet zomaar; de subsidieregelingen lopen al sinds 2013 af. Het moet even wennen zijn geweest voor de Groningse boerin Hilde Huizenga (60). 25 jaar lang keek ze door de vensters van de familieboerderij in Het Zandt uit op eindeloze stammen popul
Vrijdag 22 September 2017 - 11:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een snelwegparadijs met paluductenDe Volkskrant - Binnenland

Een hogedrukgebied boven het noordwesten van Rusland vloeit boven onze omgeving samen met het hogedrukgebied boven de Azoren. Hierdoor worden storingen vanaf de Atlantische Oceaan tegengehouden en is het weer bij ons erg rustig. Vandaag passeert nog een laatste zwakke storing. Vooral in de westelijke helft van het land is de bewolking dikker en kan er plaatselijk wat regen vallen. In het oosten bl
Vrijdag 22 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Grote steden onderzoeken of inschrijving voor sociale huurwoning overal kan geldenDe Volkskrant - Binnenland

Heerlen, 2067De oude eenzame tomatengooier die woensdag werd aangehouden bij het stadhuis heeft tegenover agenten verklaard dat hij Ron Meyer is, de voormalige voorzitter van de Socialistische Partij. De SP was tot 2017 een belangrijke beweging op de drempel van de macht, totdat Meyer ingreep. De partij maakte zich als een haas uit de voeten bij de kabinetsformatie van 2017 en later dat jaar trok
Vrijdag 22 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De SP, vijftig jaar laterDe Volkskrant - Binnenland

Kleine partijen zijn een noodzakelijk smeermiddel voor de regeerbaarheid van ons land. Op Prinsjesdag was het weer raak. De terugblik op een zonnige dag eindigde in Nieuwsuur met gesomber over de lange duur van de formatie. Waarom duurt het toch allemaal zo lang? Minister Schippers wist het wel: er zitten te veel kleine partijen in het parlement. Daardoor dreigt het land onbestuurbaar te worden. D
Vrijdag 22 September 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het nieuws van vandaag en de krant van morgenDe Volkskrant - Binnenland

Goede kans dat u zich binnenkort in een referendum mag uitspreken over een nieuwe wet die de bevoegdheden van de inlichtingendiensten regelt. De vraag lijkt simpel: wilt u dat Nederland een online-surveillancestaat wordt? Maar zo simpel is het niet. Anderhalf jaar na het Oekraïnereferendum is de kans aanzienlijk dat Nederlanders weer naar de stembus moeten voor een referendum. Deze keer over een o
Donderdag 21 September 2017 - 20:19:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een referendum over privacy dient zich aan; moeten we dat wel willen?De Volkskrant - Binnenland

En toen was het er opeens toch: het Nationaal Historisch Museum (NHM). Niet onder die naam, en niet zo prestigieus als in de plannen van 2006, maar toch: de geschiedenis van Nederland en van de mensen die er hebben gewoond, is zichtbaar gemaakt in objecten, afbeeldingen, films en interactieve installaties. Er lopen kinderen tussendoor. Ze worden niet geacht gedempt te praten. Ze jagen met virtuele
Donderdag 21 September 2017 - 19:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Komen je billen onder een urinoir uit? Vrouwen in het hele land nemen de proef op de somDe Volkskrant - Binnenland

De komende dagen ziet het weer er beter uit, met zonnige perioden en aangename temperaturen. De oorzaak van de weersverandering is de toenemende invloed van een hogedrukgebied. Het Azorenhoog bouwt een brug naar het Ruslandhoog, waardoor een groot deel van Europa te maken krijgt met een hogere luchtdruk. Voor ons betekent dit rustig en vrijwel droog weer met dikwijls ruimte voor de zon. Dat is ook
Donderdag 21 September 2017 - 17:13:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: dit lijkt op een nazomerDe Volkskrant - Binnenland

Europese moslims zijn de afgelopen tien jaar somberder geworden over hun positie in de maatschappij. Vooral moslims in Nederland ervaren in toenemende mate discriminatie. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder 10.500 moslims in vijftien verschillende EU-landen door het Fundamental Rights Agency (FRA), een mensenrechtenorganisatie van de Europese Unie. Op de arbeidsmarkt hebben moslims hun
Donderdag 21 September 2017 - 17:08:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Raad van State buigt zich in oktober over vertrek bewoners Fort OranjeNu.nl - Binnenland

De Raad van State buigt zich in oktober over de zaak die een groep van zeventien bewoners van camping Fort Oranje heeft aangespannen tegen gemeente Zundert.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Efteling-deuntje op station om mensen weg te jagen NOS Nieuws - Binnenland

Op een deel van treinstation Amsterdam Centraal zijn muziekjes uit de Efteling te horen. Daarmee wil de gemeente mensen wegjagen die er zonder goede reden rondhangen.

Dutje

De muziekjes zijn te horen in een deel van het station waar vaak mensen rondhangen of reizigers zelfs even een dutje doen. Vooral de winkeliers zijn niet blij met die mensen. Het zou niet goed zijn voor de sfeer op het station.

Wegjagen

Door vaak Efteling-deuntjes achter elkaar te draaien, hopen de winkeliers rondhangende mensen weg te jagen.

De Efteling-muziek is niet de hele dag te horen. Alleen voor de winkels open gaan en nadat ze sluiten worden de deuntjes afgespeeld.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse moslim voelt zich vaker gediscrimineerd en minder verbonden met NederlandDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pirate Bay moet weer geblokkeerdAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.