Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Twee doden door koolmonoxide in woning Alphen aan den RijnNu.nl - Binnenland

In een woning aan de Prinses Marijkestraat in Alphen aan den Rijn zijn woensdagavond twee personen dood aangetroffen.
Donderdag 30 Maart 2017 - 02:13:45 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoe gentrificatie het straatbeeld in Utrechtse wijk Lombok kentertDe Volkskrant - Binnenland

Een Belgisch bedrijf klaagt de Nederlandse staat aan wegens ongeoorloofde staatssteun bij het subsidiëren van de zogeheten NIP-test voor zwangere vrouwen. Dankzij 26 miljoen euro subsidie voor de acht academische ziekenhuizen in Nederland kost die test vanaf zaterdag in Nederland 175 euro. Dat is concurrentievervalsing, meent Patrick Willems van het Antwerpse Gendia, dat de laatste vier jaar 21 du
Donderdag 30 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ziekenhuis verwacht stormloop op NIP-testAD - Binnenland

Bij een grote brand in een appartementencomplex in het Limburgse Landgraaf zijn een dode en een lichtgewonde gevallen.
Donderdag 30 Maart 2017 - 01:47:00 - AD - Binnenland
 

Dode bij brand in seniorencomplex LandgraafNOS Nieuws - Binnenland

Bij een brand in een appartementencomplex voor senioren in Landgraaf is een dode gevallen. Het gaat om de bewoner van het appartement op de derde verdieping waar de brand even voor middernacht uitbrak.

Volgens de brandweer ging het om een felle brand. Daarom is besloten om de bewoners van de 48 appartementen in het complex te evacueren. De bewoners zijn tijdelijk in de omgeving opgevangen. Een bewoonster had te veel rook ingeademd, maar kon ter plaatse behandeld worden.

Rond 01.00 uur kreeg de brandweer het vuur onder controle. De woning waar de brand uitbrak, is onbewoonbaar geworden en ook de naastgelegen appartementen hebben schade opgelopen. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Donderdag 30 Maart 2017 - 00:18:32 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Dode door grote brand in seniorencomplex LandgraafNu.nl - Binnenland

Bij een grote brand in een appartementencomplex in het Limburgse Landgraaf zijn een dode en een lichtgewonde gevallen.
Woensdag 29 Maart 2017 - 23:46:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Inzamelingsactie voor Giro555 levert ruim 30 miljoen euro opNu.nl - Binnenland

De inzamelingsactie voor Giro555 tegen de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Zuid-Soedan en Somalië heeft woensdagavond ruim 30 miljoen euro opgebracht. In de landen dreigt voor 20 miljoen mensen een tekort aan eten.
Woensdag 29 Maart 2017 - 23:14:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Dode en gewonde bij brand in Limburgse seniorenflatAD - Binnenland

Al twintig jaar lang doet Annie Lemmens-Thomassen mee aan prijsvragen. Eerst via kranten, nu ook op Facebook. De Somerense valt om de haverklap in de prijzen. 
Woensdag 29 Maart 2017 - 21:40:34 - AD - Binnenland
 

Artsen tegen stervenshulp bij voltooid levenAD - Binnenland

De politie heeft nauwelijks zicht op het aantal C2000-portofoons dat in omloop is onder agenten. Daardoor bestaat het risico dat de portofoons illegaal worden doorverkocht en in handen komen van criminelen.
Woensdag 29 Maart 2017 - 21:07:34 - AD - Binnenland
 

Politie houdt portofoons slecht in de gatenNOS Nieuws - Binnenland

De politie houdt niet goed bij wat er gebeurt met portofoons die gebruikt worden voor interne communicatie, zoals bij politieacties. Daardoor bestaat er een kans dat diefstal of vermissing van de portofoons niet wordt opgemerkt en criminelen kunnen meeluisteren, schrijft de Auditdienst Rijk in een onderzoek in opdracht van het Rijk. 

Het AD schrijft dat demissionair minister Blok het zicht op de portofoons snel wil verbeteren. Hij neemt het advies uit het rapport over om regelmatig te controleren of de registratie van portofoons op orde is. 

De registratie bij de ambulance en brandweer is volgens de onderzoekers wel op orde. Bij de politie gaat het vooral mis doordat het personeelssysteem niet is gekoppeld aan het systeem waarin de portofoons geregistreerd worden. "Daardoor bestaat het risico dat portofoons in circuits buiten de veiligheidsregio’s terechtkomen en dat er illegaal in gehandeld wordt."

Portofoon verkocht

Het is niet duidelijk hoeveel portofoons in handen zijn van criminelen. Vorig jaar werd bekend dat in Limburg een agent uniformen en een portofoon aan criminelen had verkocht. Daardoor zou de onderwereld onder meer op de hoogte zijn geweest van aanstaande politieacties. 

Woensdag 29 Maart 2017 - 21:00:51 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Politieportofoons mogelijk in handen van criminelenAD - Binnenland

De brand die afgelopen maandag in de Schipholtunnel woedde, zorgt ook de komende dagen voor hinder voor het verkeer van Amsterdam naar Den Haag. De herstelwerkzaamheden zijn nog steeds niet klaar, meldt de VerkeersInformatieDienst.
Woensdag 29 Maart 2017 - 20:50:34 - AD - Binnenland
 

Verkeer blijft komende dagen last houden bij SchipholtunnelNu.nl - Binnenland

Het verkeer van Amsterdam naar Den Haag moet ook de komende dagen rekening houden met hinder bij de Schipholtunnel. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst (VID). De herstelwerkzaamheden zijn nog altijd niet klaar.
Woensdag 29 Maart 2017 - 19:23:35 - Nu.nl - Binnenland
 

SnowWorld wil skihal openen in ItaliëAD - Binnenland

Een Nederlandse motorrijder is tijdens een 16-daagse reis door Mexico en Amerika om het leven gekomen. De 70-jarige man verongelukte tijdens het rijden in een flauwe bocht. De motorrijder nam deel aan een jubileumreis van het Nederlandse bedrijf USA Motorreizen, bevestigt directeur André Contant.
Woensdag 29 Maart 2017 - 19:16:55 - AD - Binnenland
 

Nederlandse motorrijder verongelukt op jubileumreis in MexicoAD - Binnenland

Tegenvallende kijkcijfers en een vermeende affaire met NOS-nieuwslezer Dionne Stax. 2017 is bepaald niet het jaar van Humberto Tan, die zwijgt over de situatie. Is dat verstandig? Of moet de talkshowhost juist vol in de aanval om zijn imago te redden?
Woensdag 29 Maart 2017 - 19:09:22 - AD - Binnenland
 

Vergeefs protest op Schiphol tegen uitzetting Afghaans gezinNOS Nieuws - Binnenland

VluchtelingenWerk Nederland, Defense for Children en andere mensenrechtenorganisaties hebben op Schiphol tevergeefs actie gevoerd tegen de uitzetting van een Afghaans gezin. Tientallen mensen demonstreerden en riepen leuzen bij de vertrekhal. 

Het was voor het eerst in haar 38-jarig bestaan dat VluchtelingenWerk meedeed aan een demonstratie voor een individueel geval. 

Volgens de organisaties loopt het gezin met drie kleine kinderen bij terugkeer in Afghanistan groot gevaar. VluchtelingenWerk wil niet zeggen waarom, vanwege de "precaire veiligheidssituatie". De organisatie spreekt van "een unieke zaak van leven of dood". 

Meer tijd

Staatssecretaris Dijkhoff is gevraagd om meer tijd, zodat een rechter naar nieuwe informatie over het gezin kan kijken. Ondanks de protesten werden de vijf Afghanen in de loop van de middag op het vliegtuig gezet. 

Volgens de organisaties betekent uitzetting van de vijf Afghanen schending van het Vluchtelingenverdrag en van Nederlandse en Europese regels. 

De staatssecretaris zegt dat er gelegenheid was om meer informatie te geven en een herhaald asielverzoek in te dienen. Volgens Dijkhoff vonden de IND en de rechter dat het gezin toch kon worden uitgezet. 

Woensdag 29 Maart 2017 - 18:12:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

24 politiemensen verdienen meer dan minister en topman Akerboom NOS Nieuws - Binnenland

In de politietop zitten steeds meer grootverdieners, die meer salaris ontvangen dan hun hoogste baas, korpschef Erik Akerboom. Dat blijkt uit een lijst van salarissen die de politie heeft gepubliceerd.

Volgens de gegevens over vorig jaar kregen 24 functionarissen bij de politie meer dan 179.000 euro, een ministerssalaris en meer dan Akerboom verdient. Het jaar daarvoor zaten zeven medewerkers boven die inkomensnorm. Akerboom krijgt ruim 148.000 euro.

Volgens de politie heeft de toename van het aantal grootverdieners vooral te maken met de nieuwe cao. "De loonsverhoging die er is gekomen geldt voor iedereen, dus ook de hogere functies", aldus een woordvoerder. Ook nieuwe pensioenafspraken leidden tot een hoger inkomen.

Nieuwe regels

Akerboom en de vier andere leden van de korpsleiding zijn gebonden aan de Wet normering topinkomens (WNT), die bepaalt dat topfunctionarissen in de publieke sector niet meer mogen verdienen dan een minister. Anderen, net onder de top, vallen niet onder die norm.

Momenteel ligt er een wetsvoorstel om het maximumsalaris in te voeren voor alle politiemedewerkers. De politie zegt dat de huidige regels niet afdoende zijn om verdere scheefgroei te voorkomen.

Topverdiener is oud-hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie Bernard Welten, die nu buitengewoon adviseur van de politie is. Hij kreeg vorig jaar ruim 267.000 euro. Welten was juist in onderhandeling met het ministerie van Veiligheid en Justitie over verlaging van zijn salaris. Het ministerie wil niets zeggen over het verloop daarvan.

Naast de 24 topverdieners, heeft de politie ook zes medewerkers een schadevergoeding gegeven omdat ze een posttraumatische stressstoornis opliepen. Daardoor kregen ze ook meer dan een minister.

Woensdag 29 Maart 2017 - 16:45:01 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM eist vijf jaar cel tegen vermeende Syriëganger uit SpijkenisseNOS Nieuws - Binnenland

Tegen een 34-jarige man uit Spijkenisse is een celstraf geëist van vijf jaar wegens lidmaatschap van IS. Volgens het Openbaar Ministerie is hij in juni 2014 in Syrië of Irak geweest, waar hij zich zou hebben aangesloten bij IS. Ook zou hij hebben geprobeerd om via internet een wapen te kopen.

De man is in Marokko geboren en werd vorig jaar opgepakt toen zijn naam opdook op een uitgelekte lijst van 22.000 IS-strijders in Syrië. Hij zit vast op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught.

Authentiek

Volgens justitie in Rotterdam wordt het document als authentiek beschouwd en staan er ook privégegevens van Mounir E. in. "Ik sluit niet uit dat IS dergelijke lijsten fabriceert om de veiligheidsdiensten lekker bezig te houden. Het is in ieder geval oncontroleerbaar en dus niet te gebruiken als bewijs", zegt zijn advocaat Bart Nooitgedagt erover in de rechtszaal, waar RTV Rijnmond bij was.

Volgens Nooitgedagt bewijst het formulier helemaal niet dat zijn cliënt daadwerkelijk heeft gevochten. "Als je lid bent van een tennisvereniging, wil dat niet zeggen dat je ook wedstrijden speelt."

Terreur

De man ontkent dat hij lid is geweest van de terreurorganisatie. Hij geeft toe dat hij naar Turkije is afgereisd, maar volgens hem was dat voor een vakantie. Hij had zich toen tijdelijk uitgeschreven in Spijkenisse om te voorkomen dat een deurwaarder achter zijn gezin aankwam, vertelde hij vandaag tegen de rechter. Maar justitie gelooft hem niet.

Woensdag 29 Maart 2017 - 16:43:36 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Groningse kinderen gestrest door aardbevingen? NOS Nieuws - Binnenland

Kinderombudsman Margrite Kalverboer gaat onderzoeken wat voor effect de aardbevingen in Groningen hebben op kinderen daar. Ze denkt dat de kinderen last hebben van de bevingen.

In Groningen zijn af en toe aardbevingen omdat er in de buurt naar gas wordt geboord.

Onderzoek

Eerder bleek al uit onderzoek dat volwassenen zich door de aardbevingen soms onveilig kunnen voelen en last hebben van stress. De 30-duizend kinderen en jongeren die in het gebied wonen, werden niet ondervraagd. Dat wil de Kinderombudsman nu gaan doen.

De zussen Zara en Annemijn vertelde eerder al in het Jeugdjournaal dat ze last hebben van de aardbevingen:

Woensdag 29 Maart 2017 - 16:30:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Zaanse jongeren vast om wapens in rapclipAD - Binnenland

De korpsleiding van de Nationale Politie zegt er niets aan te kunnen doen dat steeds meer politiemedewerkers een rianter inkomen hebben dan de minister. De politietop wil dat de wet wordt veranderd om ‘verdere scheefgroei te voorkomen’.
Woensdag 29 Maart 2017 - 16:30:08 - AD - Binnenland
 

Van fraude verdachte rector Islamitische Universiteit mag weer lesgevenNu.nl - Binnenland

De van belastingfraude verdachte rector van de Islamitische Universiteit Europa (IUE) in Rotterdam mag weer lesgeven, maar hem is verboden zich te bemoeien met administratieve en financiële zaken bij de imamopleiding.
Woensdag 29 Maart 2017 - 16:20:52 - Nu.nl - Binnenland
 

Politietop wil nu zelf ook af van grootverdienersAD - Binnenland

Nederlandse ondernemers vrezen dat de Britse uittreding uit de Europese Unie banen gaat kosten. Dat blijkt uit reacties van ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en verladersorganisatie Evofenedex.
Woensdag 29 Maart 2017 - 16:15:26 - AD - Binnenland
 

Ondernemers vrezen voor banen door brexitAD - Binnenland

De vergismoord op de Amsterdamse deejay Djordy Latumahina staat niet op zichzelf: de afgelopen jaren werden minstens vijf onschuldige mensen geliquideerd. In de onderwereld wordt steeds sneller en slechter geschoten, waarschuwen experts.
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:50:33 - AD - Binnenland
 

Nieuwe gevallen van vogelgriep in Zuid-Holland en DrentheNu.nl - Binnenland

Het einde van de meest recente uitbraak van vogelgriep in Nederland is nog altijd niet in zicht. Op 20 en 23 maart zijn weer twee nieuwe besmettingen vastgesteld, bij twee hobbyhouders in Zuid-Holland en Drenthe. Dat heeft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) woensdag aan de Tweede Kamer laten weten.
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:49:14 - Nu.nl - Binnenland
 

Vergismoorden: eerst schieten, dan nadenkenAD - Binnenland

Voormalig Rochdale-topman Hubert Möllenkamp is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en drie maanden. Het gerechtshof in Amsterdam veroordeelde hem voor onder meer het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed.
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:44:51 - AD - Binnenland
 

Onderzoeksraad verkent onbewaakte overgangen na ongeluk HarlingenNu.nl - Binnenland

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) start een verkenning om te bezien of breder onderzoek naar de veiligheid van onbewaakte spoorwegovergangen nodig is.
Woensdag 29 Maart 2017 - 15:44:04 - Nu.nl - Binnenland
 

Het Binnenhof: 29 maartDe Volkskrant - Binnenland

In een aantal Europese landen is de mazelen uitgebroken. Met name in Roemenië en Italië rapporteren artsen veel patiënten met mazelen, vooral in gebieden waar weinig mensen zich laten vaccineren. De mazelen is een zeer besmettelijke ziekte, met klachten als koorts en vlekjes op de huid. In zeldzame gevallen ontstaan complicaties zoals hersenvliesontsteking.In Roemenië waart de mazelen nu al langer
Woensdag 29 Maart 2017 - 14:39:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Mazelenuitbraak in Roemenië en Italië, zorgen bij WHO over lage vaccinatiegraadDe Volkskrant - Binnenland

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier terug.
Woensdag 29 Maart 2017 - 14:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal grootverdieners bij politie fors toegenomenAD - Binnenland

Gisteren haalden we het net niet. De eerste officiële warme dag van dit jaar. Daarvoor moet het in De Bilt 20 graden worden. Morgen is de kans heel groot dat dat wel gaat lukken, zegt weerman Marco Verhoef van Weerplaza.
Woensdag 29 Maart 2017 - 13:19:53 - AD - Binnenland
 

Morgen eerste landelijke warme dag: 22 gradenAD - Binnenland

Dolgelukkig is een stel uit Holten met hun, na lang zoeken gevonden, droomhuis. Ze zijn al gefeliciteerd door de makelaar en kunnen tekenen. Tot ze op het laatste moment te horen krijgen dat het huis naar een ander gaat.
Woensdag 29 Maart 2017 - 13:17:18 - AD - Binnenland
 

Niet voor Pasen, maar wel voor de zomer een nieuw kabinet - daar zet de informateur op inDe Volkskrant - Binnenland

De inlichtingendiensten AIVD en de militaire MIVD hebben in een periode van een half jaar meerdere regels overtreden bij het afluisteren van gesprekken met journalisten en advocaten. Dat constateert het orgaan dat toezicht houdt op de diensten, de CTIVD. De AIVD heeft drie keer onrechtmatig gesprekken uitgewerkt van doelwitten van de dienst met hun advocaten. Het gaat dan om het zogenaamd indirect
Woensdag 29 Maart 2017 - 12:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Horrorslachthuis vecht sluiting aanAD - Binnenland

De politie en Belastingdienst zijn vanochtend binnengevallen in een woonwagenkamp in het Limburgse Voerendaal. Dat melden De Limburger en 1Limburg vandaag. 
Woensdag 29 Maart 2017 - 10:14:20 - AD - Binnenland
 

AIVD overtrad meerdere regels bij afluisteren journalisten en advocatenDe Volkskrant - Binnenland

Goedemorgen. In een poging het broeikasbeleid van zijn voorganger Barack Obama te ontmantelen is de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag begonnen met het terugdraaien van uitstooteisen aan elektriciteitscentrales, en heeft hij regels geschrapt die kolenmijnbouw belemmeren. Verder in de Volkskrant Ochtend: driekwart van de inwoners van het Britse havenstadje Boston stemde voor leave. Maar nie
Woensdag 29 Maart 2017 - 07:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Militairen doorzoeken woonwagenkamp Limburg met speurhondenAD - Binnenland

Onbewaakte spoorovergangen leiden tot levensgevaarlijke situaties. Maandag ging het gruwelijk mis in Harlingen. ProRail ziet ze het liefst allemaal verdwijnen, maar de materie is taai.
Woensdag 29 Maart 2017 - 07:11:00 - AD - Binnenland
 

Arts in zaak-Mitch pleitte al eerder politiemensen vrijAD - Binnenland

Wie in hoger beroep gaat tegen een vonnis van de rechtbank, maakt een grote kans op een mildere straf. In een op de drie gevallen pakt een gevangenisstraf, taakstraf of boete lager uit.
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:59:18 - AD - Binnenland
 

Volkskrant Ochtend: Trump beëindigt belangrijk deel klimaatbeleid Obama en is Brexit-stad Boston blij?De Volkskrant - Binnenland

Het eerste grote debat in de nieuwe Tweede Kamer maakte vooral duidelijk hoe moeilijk links het gaat krijgen. Rechtse partijen hebben de overhand, hoe de formatie ook afloopt. Als de Nederlandse politiek een hart heeft, dan klopt het voorlopig rechts. De nieuwe Tweede Kamer debatteerde dinsdag over de verkiezinguitslag en de rolverdeling was meteen duidelijk. Het debat begon met een felle woordens
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rechts voert hoogste woord in nieuwe KamerDe Volkskrant - Binnenland

Voor het eerst in de geschiedenis is er een crowdfundingsactie niet ontketend om een onderneming te beginnen, maar om er een stil te leggen: de kolencentrale aan de Hemweg in Amsterdam. Het Bewonersinitiatief Hete Kolen wil één miljoen euro bijeenbrengen als bijdrage om de centrale te sluiten. Het crowdfundingsinitiatief is de zoveelste actie in een waterval van acties gericht op de sluiting van N
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:44:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hoger beroep levert vaak lagere straf opAD - Binnenland

De inzamelingsactie van Giro555 voor slachtoffers van de hongersnood heeft tot nu toe 17.564.993 miljoen euro opgeleverd. Dat maakte dj Gerard Ekdom vanochtend op Radio 2 bekend. Om dat bedrag verder te verhogen, is vandaag uitgeroepen tot actiedag.
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:43:02 - AD - Binnenland
 

Wordt kolencentrale straks een chocoladefabriek? Nuon wil meer geld zienDe Volkskrant - Binnenland

Het is voor onderzoekers, politieke partijen en andere geïnteresseerden moeilijk om een goed overzicht te krijgen van de verkiezingsuitslag per stembureau. De Kiesraad verzamelde die informatie niet omdat het dit jaar verboden was om de uitslag digitaal door te sturen. Een groot deel van de 388 Nederlandse gemeenten publiceert de uitslagen op stembusniveau niet uit eigen beweging. De verkiezingsui
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Giro555 haalt 17 miljoen euro op tegen hongersnood AfrikaAD - Binnenland

Reizigers moeten geregeld een piepklein bedrag overmaken, als ze een negatief saldo op hun oude ov-chipkaart hebben. Een reizigster: ,,Het bedrijf maakt tientallen miljoenen winst en ik moet 15 cent overmaken. Dit is een grapje zeker!?'
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:38:59 - AD - Binnenland
 

Bezuinigingen raken functie RekenkamerAD - Binnenland

De campagne voor het Turkse referendum in Nederland verloopt oneerlijk. Dat zeggen critici van president Erdogan. Zo regelt de Nederlandse AK-partij busvervoer voor ja-stemmers: in het hele land kunnen ze worden opgehaald om naar één van de drie stemlocaties in Nederland te worden gebracht.
Woensdag 29 Maart 2017 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Team Erdogan haalt ja-stemmers op met autobussenAD - Binnenland

Een groeiende groep afgewezen asielzoekers raakt buiten beeld. Omdat er gesneden is in de begeleiding naar hun land van herkomst, is niet duidelijk of ze Nederland ook echt verlaten. Hulporganisaties vermoeden dat ze vaker illegaal door Nederland zwerven.
Woensdag 29 Maart 2017 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

Afgewezen asielzoeker verdwijnt steeds vaker van radarAD - Binnenland

Ruim 210.000 scholieren van 15 tot 20 jaar hadden in 2016 een bijbaan. Daarmee hebben vier op de tien scholieren werk. Meestal gaat het om een kleine deeltijdbaan zoals vakkenvuller en krantenbezorger.
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:42:00 - AD - Binnenland
 

Onderwijs, een belangrijke taak, moet weer aantrekkelijk wordenDe Volkskrant - Binnenland

Vandaag zien we de zon minder vaak dan gisteren. De restanten van een oude storing veroorzaken wolkenvelden die over het land trekken. Daardoor heeft de zon het moeilijk. Er valt wat regen, vooral vanochtend in het noorden. Door de bewolking wordt het ook iets minder zacht. De temperatuur loopt op naar ongeveer 14 graden in het noorden tot 17 graden in Limburg. Daar heeft de zon nog de meeste kans
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: De zon heeft het vandaag even moeilijkDe Volkskrant - Binnenland

De formatie biedt een kans op gezondverstandoplossingen voor slepende problemen. Wat mag straks niet ontbreken in het regeerakkoord? Vandaag: maak het belastingstelsel simpel. De formatie van een nieuw kabinet begint vandaag. Eerste poging: een coalitie van VVD, CDA, D66 en GroenLinks. Welke samenstelling de nieuwe ploeg straks ook heeft, het kan een enorme klus niet langer uitstellen: de versimpe
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dit mag níet ontbreken in het regeerakkoord: een simpeler belastingstelselDe Volkskrant - Binnenland

Halbe Zijlstra (48) zal vooral de fouten uit 2012 willen vermijden. Zelfs als beoogd fractievoorzitter kreeg de Fries destijds amper informatie over de vorderingen van de toenmalige onderhandelaars. Toen het regeerakkoord uiteindelijk op tafel lag, brak er een opstand uit in de VVD. De huidige informateur, Edith Schippers, dreigde zelfs met opstappen toen ze tot haar verbijstering las dat er een i
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vanmiddag begint de pijnlijke scheiding tussen de Britten en de EU. Hoe werkt dat?De Volkskrant - Binnenland

Stop! Politie op RTL7 herkauwt oude beelden van Blik op de Weg. Het is goedkope, liefdeloze opvulling van primetime tv. Wie op een doordeweekse dag eens wat anders wil dan De Wereld Draait Door, Utopia of RTL Boulevard, heeft zo rond 19:30 uur weinig keus. Je zou de televisie eens helemaal uit kunnen zetten, maar dan moet je met iemand praten of een boek lezen. Normaal. Doen. Je hoeft niet heel la
Woensdag 29 Maart 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vier op de tien scholieren heeft een bijbaantjeAD - Binnenland

Nederland trekt 9 miljoen euro extra uit voor hulp aan hongerende mensen in Jemen en Nigeria. Dat heeft minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking vandaag bekendgemaakt.
Dinsdag 28 Maart 2017 - 23:32:17 - AD - Binnenland
 

Eindeloze herhaling van verkeersovertredingen zijn liefdeloze opvullingDe Volkskrant - Binnenland

De plek van de driekoppige Denk-fractie in de Tweede Kamer - als enige fractie niet aan het gangpad geplaatst - leek in het eerste grote Kamerdebat dinsdag niet voor veel problemen te zorgen. Fractieleden Kuzu, Azarkan en Öztürk protesteerden vorige week tegen de plek die hun fractie toegewezen kreeg: geen zetel aan het gangpad zou het moeilijker maken om snel naar de interruptiemicrofoon te lopen
Dinsdag 28 Maart 2017 - 21:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het nieuws van vandaag en de krant van morgenDe Volkskrant - Binnenland

De Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag gaat dinsdag toch niet open voor de avondspits. Bij de laatste test bleek dat de ventilatoren niet werken. Dat zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Eerder op de middag maakte de instantie nog bekend dat de tunnel voor 15.00 uur open kon. Voordat twee rijstroken werden vrijgegeven, moest alles nog een keer worden getest. Daaruit bleek dat er nog m
Dinsdag 28 Maart 2017 - 15:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Schipholtunnel van Amsterdam naar Den Haag toch niet open voor avondspitsDe Volkskrant - Binnenland

De Tweede Kamer debatteerde vanmiddag over de verkiezingsuitslag en over het rapport van verkenner Edith Schippers. Het resultaat: Schippers mag door als informateur. Zij gaat de komende tijd het gesprek leiden tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks. De Volkskrant deed live verslag. Lees het hieronder terug.
Dinsdag 28 Maart 2017 - 15:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Debat met verkenner: Kamer wijst Schippers aan als informateurDe Volkskrant - Binnenland

Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Er zijn veel nieuwkomers op het Binnenhof, maar daarmee is niet meteen alles anders. Khadija Arib mag blijven, Martin van Rooijen is terug en Dion Graus is nog gewoon zichzelf.Hier zijn uw politieke Dagkoersen, die u dagelijks per e-mail ontvangt als u hier een vinkje zet. KANDIDAAT VAN DE DAG Khadija Arib In 2002 voelde het als een parlementaire omwenteling:
Dinsdag 28 Maart 2017 - 14:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het Binnenhof: 28 maartDe Volkskrant - Binnenland

De ict-systemen van de Tweede Kamer zijn getroffen door ransomware: software die bestanden kan gijzelen zodat de eigenaren er niet meer bij kunnen. De exacte schade is niet bekend, maar de aanval is inmiddels gestopt. Aanvallers stuurden maandagmiddag mailtjes met als doel de ontvangers erop te laten klikken. Dit gebeurde ook daadwerkelijk. Dergelijke mails kunnen bestanden bevatten die naar een k
Dinsdag 28 Maart 2017 - 14:14:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie bevestigt dat moord op Amsterdamse dj vergissing was; vijf aanhoudingenDe Volkskrant - Binnenland

Huidig Kamervoorzitter Khadija Arib (PvdA) kan op haar post blijven. Voor de voorzittersvacature van de op 15 maart gekozen Tweede Kamer hebben zich geen nieuwe kandidaten gemeld. Dat kon tot dinsdagochtend tien uur. PVV-Kamerlid en plaatsvervangend Kamervoorzitter Martin Bosma, die kandidaatstelling overwoog, liet maandagavond weten niet te solliciteren. Het is voor het eerst deze eeuw dat slecht
Dinsdag 28 Maart 2017 - 10:12:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meer politiemedewerkers met salaris boven Wet normering topinkomensNu.nl - Binnenland

Het aantal politiemedewerkers met een inkomen boven de WNT-norm groeit. De lijst over 2016 telt 24 grootverdieners (meer dan een ministerssalaris van 179.000 euro), tegen zeven in 2015.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Kamervoorzitter Arib heeft geen concurrentie en kan op haar post blijvenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.