Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Bredase advocaat Peter Schouten vangt bot bij rechter: hij mag geen legale wietkwekerij beginnenAD - Binnenland

Frank Poorthuis schrijft dagelijks over het gezinsleven tijdens corona. Tweede golf, dag 69. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
Woensdag 2 December 2020 - 21:00:43 - AD - Binnenland
 

Een streep door de 2020-versie van ‘hoe je vrouw braaf stofzuigt en aardappels kookt’AD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Woensdag 2 December 2020 - 21:00:00 - AD - Binnenland
 

Wat de horeca nodig heeft, is concrete steunAD - Binnenland

Jan Muis gaat elke week drie keer naar de sportschool. Hij heeft een vriendin die 35 jaar jonger is en hij is dol op verre reizen. Zijn leeftijd (95) zit Jan niet in de weg.
Woensdag 2 December 2020 - 20:19:00 - AD - Binnenland
 

Jan (95) is drie keer in de week in de sportschool te vinden: ‘Op naar de honderd!’AD - Binnenland

Partijen in de Tweede Kamer zijn nog altijd huiverig om komende zomer te verhuizen naar een tijdelijk parlement. Hoewel uit nieuw onderzoek blijkt dat het pand wél coronaproof te maken is, zien Kamerleden toch nog bezwaren.
Woensdag 2 December 2020 - 20:00:41 - AD - Binnenland
 

Tweede Kamer huiverig om te verhuizen: ‘Dan moeten we lunchen in blokjes van twintig minuten’AD - Binnenland

De grootste vuurwerkvondst tot nu toe dit jaar in Tilburg: 200 kilo in een garagebox. ‘Levensgevaarlijk’, stelt de gemeente. Terecht, zegt een deskundige. Wat als het daar mis was gegaan?
Woensdag 2 December 2020 - 20:00:00 - AD - Binnenland
 

Wat als die 200 kilo illegaal vuurwerk in Tilburg écht was ontploft?AD - Binnenland

Twee van de drie hoofdverdachten van de kettingzaagmoord in Steenbergen hebben dinsdag tijdens een openbare rechtszitting gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.
Woensdag 2 December 2020 - 19:56:00 - AD - Binnenland
 

Hoofdverdachte geeft dumpen stoffelijke resten Belgische loodgieter toe, maar blijft gruwelmoord ontkennenAD - Binnenland

De rechter in Den Haag buigt zich donderdag over het vuurwerkverbod. Zo’n 150 winkeliers kondigden maandag aan naar de rechter te stappen om eind dit jaar toch vuurwerk te kunnen verkopen. Ze vinden dat het kabinet veel te laat heeft besloten om al het vuurwerk te verbieden om de zorg te ontlasten.
Woensdag 2 December 2020 - 19:53:07 - AD - Binnenland
 

Rechter buigt zich donderdag over vuurwerkverbodAD - Binnenland

Surprisestress? Creatief wonder Melissa Haas legt uit hoe je aan de vooravond van sinterklaas nog snel een indrukwekkend knutselwerk in elkaar draait. Alles uiteraard in het teken van dat ene virus dat ons al het hele jaar bezighoudt.
Woensdag 2 December 2020 - 19:45:41 - AD - Binnenland
 

Groen in eigen land, daarbuiten niet zo: waarom de Zweden de hoogovens willen kopenDe Volkskrant - Binnenland

Sinds de afschaffing van het raadgevend referendum in 2018 zijn er serieuze pogingen gedaan tot verbetering van het democratisch systeem. Bestuurlijke vernieuwing, inclusief een bindend correctief referendum, staat inmiddels in de grondverf.
Woensdag 2 December 2020 - 19:06:54 - De Volkskrant - Binnenland
 

Surprise maken in minder dan een uur? Vijf voorbeelden voor hulpsinterklazen met weinig tijdAD - Binnenland

Honderden soorten kindervuurwerk, ook wel fop- en schertsvuurwerk genoemd, zijn afgelopen zomer afgekeurd door de inspectiedienst ILT. Het vuurwerk staat eigenlijk bekend als vrij veilig, maar voldeed volgens de Inspectie Leefomgeving en Transport niet aan alle eisen. Het gevaarlijke vuurwerk is direct van de markt gehaald.
Woensdag 2 December 2020 - 18:38:00 - AD - Binnenland
 

Drie supermarktmedewerkers gewond bij steekpartij Den Haag, verdachte vastNu.nl - Binnenland

De politie heeft een man opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid bij een steekpartij en een brand in een Albert Heijn-winkel in het centrum van Den Haag, zo wordt woensdag gemeld. Drie supermarktmedewerkers zijn gewond geraakt bij de steekpartij.
Woensdag 2 December 2020 - 18:00:27 - Nu.nl - Binnenland
 

Belg met 1,2 miljoen euro opgepakt na poging agent in Den Haag aan te rijdenNu.nl - Binnenland

Een 29-jarige Belg is maandag in Den Haag aangehouden met 1,2 miljoen euro in zijn bestelwagen. De man wordt verdacht van witwassen én poging tot doodslag, omdat hij voorafgaand aan de controle van zijn wagen met "flink gas" inreed op een politieagent, schrijft het korps.
Woensdag 2 December 2020 - 17:52:35 - Nu.nl - Binnenland
 

GGD: grote vaccinatiecampagne in de zomer van 2021AD - Binnenland

PostNL kan de grote vraag naar pakketten niet helemaal aan. De pakketbezorger bezorgt deze week een recordaantal van ruim 10 miljoen pakketten, maar moet ‘tot zijn spijt’ ook klanten en webwinkels teleurstellen. Dat bevestigde PostNL na berichtgeving door NOS. ,,Stuur je pakketjes pas terug na Sinterklaas.”
Woensdag 2 December 2020 - 17:06:00 - AD - Binnenland
 

PostNL moet klanten en webwinkels teleurstellen door topdrukte na Black FridayAD - Binnenland

Er komt een tijd dat je alles moet nalaten. Een executeur ziet erop toe dat dit volgens je laatste wens gebeurt. Hoe regel je dat? En waar begin je aan als je zelf als executeur wordt gevraagd?
Woensdag 2 December 2020 - 17:00:00 - AD - Binnenland
 

Voorkom ruzie over de erfenis: ‘Een executeur moet als een Oom Dagobert op het geld zitten’AD - Binnenland

Politie en marechaussee hebben de afgelopen dagen twee geldsmokkelaars opgepakt. Een Belg had 1,2 miljoen euro in zijn auto verstopt, een Fransman wilde met 164.000 euro het vliegtuig in.
Woensdag 2 December 2020 - 16:34:00 - AD - Binnenland
 

Gekozen burgemeester, bindend referendum: Kamer buigt zich over bestuurlijke vernieuwingDe Volkskrant - Binnenland

De eerste tien maanden van dit jaar in Europa waren de heetste ooit geregistreerd. Dat stelt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de VN in haar voorlopige jaarrapport.
Woensdag 2 December 2020 - 16:32:47 - De Volkskrant - Binnenland
 

Belg heeft 1,2 miljoen in bestelauto; Fransman 164.000 euro in bagageAD - Binnenland

Een 23-jarige man uit Waalwijk (Noord-Brabant) is woensdag aangehouden op verdenking van het aanranden van zes meisjes. Volgens de politie zijn de slachtoffers in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.
Woensdag 2 December 2020 - 16:28:00 - AD - Binnenland
 

Het jachtseizoen is begonnen: Henk Otten loert op afgedreven FvD’ersDe Volkskrant - Binnenland

De Verenigde Naties hebben met de Ethiopische regering een akkoord bereikt over hulpverlening aan inwoners van het conflictgebied Tigray. Hulporganisaties vermoeden dat honderdduizenden mensen in Tigray dringend behoefte hebben aan voedsel, schoon drinkwater en medicijnen.
Woensdag 2 December 2020 - 16:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man (23) opgepakt nadat hij zes fietsende meisjes in billen knijptAD - Binnenland

De Borstkankervereniging en het KWF vrezen dat er meer vrouwen aan borstkanker overlijden als het bevolkingsonderzoek van eens in de twee jaar naar eens in de drie jaar wordt verschoven. De organisaties trekken aan de bel bij staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) en vinden dat hij het besluit moet heroverwegen.
Woensdag 2 December 2020 - 16:00:49 - AD - Binnenland
 

Huisartsen hebben twijfels over logistiek Pfizer-vaccin vanaf 4 januariNu.nl - Binnenland

De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) betwijfelt of het coronavaccin van Pfizer geschikt is voor gebruik in huisartsenpraktijken. Het vaccin is namelijk slechts beperkt houdbaar, moet ingevroren worden bewaard en wordt in grote hoeveelheden verpakt. Volgens de organisatie leveren die kenmerken logistieke problemen op.
Woensdag 2 December 2020 - 15:41:34 - Nu.nl - Binnenland
 

‘Tientallen extra doden door verschuiven borstkankeronderzoek naar eens in de drie jaar’AD - Binnenland

Bij de ontdekking van een drugslab aan de Zandsteeg in Nieuwendijk zijn woensdagmiddag uit voorzorg alle omwonenden in een straal van tweehonderd meter geëvacueerd. Terwijl honderd mensen werden opgevangen in een buurthuis, deden politie en brandweer met grote voorzichtigheid onderzoek rond het pand. Pas donderdag wordt het lab ontmanteld.
Woensdag 2 December 2020 - 15:01:00 - AD - Binnenland
 

Belg rijdt rond met 1,2 miljoen euro in bestelautoNOS Nieuws - Binnenland

Een man uit België is aangehouden omdat hij in een verborgen ruimte in zijn bestelauto 1,2 miljoen euro had verstopt. De 29-jarige man werd maandag aangehouden in Den Haag.

Agenten in burger wilden de auto controleren, maar de bestuurder wilde het portier niet openen en ging ervandoor. Een agent die voor de auto stond, kon nog net op tijd opzijspringen.

Even verderop werd de man door de politie klemgereden. In de verborgen ruimte lag een grote boodschappentas vol bankbiljetten, met een totale waarde van 1,2 miljoen euro.

De Belg wordt verdacht van witwassen en poging tot doodslag.

Woensdag 2 December 2020 - 14:59:11 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Honderd inwoners Nieuwendijk geëvacueerd om drugslab, politie doet invalAD - Binnenland

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die woensdag 2 december in de krant verschenen over onder meer de mogelijke ‘prins Bernhard-belasting’ en mondkapjes.
Woensdag 2 December 2020 - 14:30:30 - AD - Binnenland
 

4942 nieuwe besmettingen, iets meer dan het daggemiddelde van afgelopen weekNOS Nieuws - Binnenland

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4942 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 879 meer dan gisteren werden gemeld en iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen, toen dagelijks gemiddeld 4850 positieve tests werden geregistreerd.

Er zijn 142 nieuwe coronapatiënten opgenomen op de verpleegafdelingen in het ziekenhuis, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 45 nieuwe opnames minder dan gisteren.

Op de intensive care werden 25 nieuwe patiënten opgenomen, bijna allemaal doorgestroomd vanaf de verpleegafdelingen. Dat zijn 5 nieuwe opnames meer dan gisteren.

In totaal liggen er nu 1606 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1683), van wie 475 op de IC (gisteren: 478). Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen dan opgenomen.

Bij het RIVM zijn 66 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren werden nog 62 doden gemeld. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 57 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder. Dat zijn doden van wie bekend is dat ze het coronavirus droegen; volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek ligt het werkelijke aantal doden door corona hoger.

Of het aantal doden verder stijgt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 576 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 629. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Woensdag 2 December 2020 - 14:25:11 - NOS Nieuws - Binnenland
 

RIVM meldt 4.942 positieve coronatests, iets meer dan gemiddeld (4.850)Nu.nl - Binnenland

Het RIVM meldt woensdag 4.942 nieuwe positieve coronatests. Dat zijn er iets meer dan het gemiddelde van de afgelopen week (4.850). Daarnaast zijn nog eens 66 coronagerelateerde sterfgevallen geregistreerd.
Woensdag 2 December 2020 - 14:19:59 - Nu.nl - Binnenland
 

Ze droomden van een leven als stewardess, maar deze studenten moeten nu iets anders verzinnenDe Volkskrant - Binnenland

De Haagse politiek werkt toe naar de verkiezingen van 17 maart. De kandidaten, hun standpunten, hun succesnummers en hun uitglijders: u leest er alles over in uw Dagkoersen, het politieke blog van de Volkskrant.
Woensdag 2 December 2020 - 14:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Elf arrestaties in onderzoek naar invoer cocaïne via Rotterdam en AntwerpenNu.nl - Binnenland

De politie heeft vorige week maandag en dinsdag in totaal elf verdachten opgepakt in een onderzoek naar de grootschalige invoer van drugs via de havens van Rotterdam en Antwerpen, zo wordt dinsdag gemeld. Bij invallen op meer dan twintig locaties is daarnaast 300.000 euro aan contant geld aangetroffen.
Woensdag 2 December 2020 - 12:52:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Horeca is het zat en gooit deuren open op 17 januariAD - Binnenland

Een 56-jarige man die dreigde een granaat bij het RIVM in Bilthoven naar binnen te gooien, moet 80 uur werkstraf verrichten en hij krijgt daarnaast een voorwaardelijke celstraf van twee weken. Dat heeft de politierechter besloten.
Woensdag 2 December 2020 - 12:52:00 - AD - Binnenland
 

VN sluiten akkoord met Ethiopië over hulp aan ontheemden in TigrayDe Volkskrant - Binnenland

Voor de tweede keer deze week is Brazilië opgeschrikt door bankroverbendes die een stad binnenstormen. Een dag nadat bewoners van Criciúma bankbiljetten opraapten van de straten na een grootschalige overval op een bank, werd woensdag het noordelijke stadje Cametá bezet door een bende.
Woensdag 2 December 2020 - 12:34:28 - De Volkskrant - Binnenland
 

Video | Overvallers rammen supermarkt in Haarlem met bestelbusjeNu.nl - Binnenland

Een overvaller heeft op 4 april met een bestelbus een Jumbo-filiaal in Haarlem geramd. Medewerkers van de supermarkt waren op dat moment bezig met de kassa’s en de geldautomaat in de winkel. Een tweede dader kwam later lopend onder het rolluik door. De twee personen pakten zo veel geld als ze konden en gingen er toen op een scooter vandoor. Vervolgens overvielen twee gehelmde personen op 20 mei een Jumbo-filiaal in Alkmaar. Vermoedelijk zitten dezelfde personen achter de overvallen. Het Openbaar Ministerie looft 10.000 euro uit voor de gouden tip.
Woensdag 2 December 2020 - 12:17:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Man die RIVM wilde opblazen met een granaat, was boos over ‘het coronabeleid’AD - Binnenland

De Britse medicijnautoriteit MHRA gaf vandaag het sein dat het coronavaccin van Pfizer en BioNTech veilig is om te gebruiken. Daardoor kunnen de Britten volgende week al starten met het vaccineren van de bevolking, een paar weken eerder dan de rest van Europa.
Woensdag 2 December 2020 - 12:13:00 - AD - Binnenland
 

Britten beginnen volgende week al met vaccineren: waarom zij wel en wij niet?AD - Binnenland

Oud-voetballer, tv-presentator en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden.
Woensdag 2 December 2020 - 11:44:00 - AD - Binnenland
 

Bankrovers vallen Braziliaanse steden binnen – bewoners blijven achter met restjes buitDe Volkskrant - Binnenland

De Britten beginnen komende week al met het toedienen van het Pfizervaccin. Woensdag was bekend geworden dat het Verenigd Koninkrijk als het eerste westerse land het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut en het Duitse BioNTech heeft goedgekeurd. De regering-Johnson beschouwt dit als het eerste grote brexitsucces.
Woensdag 2 December 2020 - 11:33:57 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer (73) overledenAD - Binnenland

In 2010 verscheen het boek van Wanda Beemsterboer over haar omgebrachte dochter Nadine. Nu is er al de zestiende druk van Mam, ik bel zo terug. Gedetineerden krijgen het boek gratis en er is een nieuw einde, waarin het zelfs gaat over vergeving.
Woensdag 2 December 2020 - 11:30:00 - AD - Binnenland
 

Raad van State: maak onderscheid in boetes illegale woningverhuur AmsterdamNOS Nieuws - Binnenland

De gemeente Amsterdam moet meer maatwerk bieden bij het boetebeleid voor illegale verhuur van woningen aan toeristen. Dat concludeert de Raad van State. De gemeente legt nu standaard aan iedereen zonder vergunning de maximale boete op, maar in sommige gevallen mag dat niet, zegt de hoogste bestuursrechter.

In 2018 en 2019 kreeg een aantal particuliere verhuurders de toen maximale boete van 20.500 euro. Zij maakten bezwaar en de rechtbank verlaagde vervolgens de boetes naar tussen de 4000 en 10.000 euro. De gemeente Amsterdam ging in hoger beroep tegen de uitspraken, maar dat werd als ongegrond beoordeeld.

Onderscheid maken

De ene verhuurovertreding is ernstiger dan de andere, afhankelijk van de feiten en bijzondere omstandigheden. De gemeente houdt daar nu geen rekening mee, zegt de Raad van State, maar dat kunnen wel redenen zijn voor een lagere boete.

Volgens de Raad van State zou de gemeente in ieder geval onderscheid moeten maken tussen bedrijfsmatige en particuliere verhuur. De gemeentes Den Daag en Rotterdam doen dit al.

Zo kan er rekening mee worden gehouden dat particuliere verhuurders meestal ook de hoofdbewoner van de verhuurde woning is. Ook kan er dan worden gekeken naar een maximum aantal dagen per jaar dat de woning verhuurd mag worden aan toeristen.

Woensdag 2 December 2020 - 11:28:21 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Gestolen verkiezingen? ‘Stop met deze retoriek, anders vallen er slachtoffers’De Volkskrant - Binnenland

Te veel studenten die recht hebben op een aanvullende beurs, maken daar geen gebruik van. Dat zegt het ministerie van Onderwijs nadat het Centraal Planbureau nieuwe cijfers bekend heeft gemaakt.
Woensdag 2 December 2020 - 11:23:59 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ouders doodgestoken Nadine spraken met dader: ‘Gerold gaat voor zijn eigen hachje’AD - Binnenland

Rijk en gemeenten moeten ervoor zorgen dat jongeren vertrouwen blijven houden in de toekomst, ondanks de coronabeperkingen waar ze nu mee te maken hebben.
Woensdag 2 December 2020 - 11:22:00 - AD - Binnenland
 

Oproep: Wat vond jij de trend van 2020?NOS Nieuws - Binnenland

Binnenkort kijken we terug op het leukste, mooiste en belangrijkste nieuws van 2020. Daarom willen we natuurlijk ook weten welk nieuws het meeste indruk op jullie heeft gemaakt. Deze week krijg je er iedere dag een vraag over in de Jeugdjournaal-app.

Gisteren kon je stemmen op het belangrijkste nieuws en vandaag willen we weten wat jullie de belangrijkste trend vonden. Laat het hier weten:

Het NOS Jeugdjournaal Jaaroverzicht is op 27 december vanaf 18:30 uur te zien op NPO Zapp.

Ben je er nog niet helemaal uit. Hier zie je verhalen die we over deze onderwerpen maakten:

Woensdag 2 December 2020 - 11:17:28 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Twee personen neergestoken in Haagse supermarkt, verdachte op de vluchtNu.nl - Binnenland

Twee personen zijn woensdag gewond geraakt bij een steekpartij in een Albert Heijn in het centrum van Den Haag. De politie meldt dat de verdachte op de vlucht is.
Woensdag 2 December 2020 - 11:10:57 - Nu.nl - Binnenland
 

Studenten doen zichzelf tekort: ze mogen aanvullende beurs, maar kiezen voor een leningDe Volkskrant - Binnenland

De activist Joshua Wong is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van ruim dertien maanden voor zijn rol in een bezettingsactie aan het begin van de Hongkongse protestbeweging. De veroordeling past in een golf van vrijheidsbeperkingen voor de leiders van de democratiebeweging.
Woensdag 2 December 2020 - 11:00:19 - De Volkskrant - Binnenland
 

Achterstand in strafrecht als gevolg van coronacrisis eind 2021 weggewerktNu.nl - Binnenland

Alle misdrijfzaken die in maart, april en mei vanwege de coronacrisis noodgedwongen moesten worden uitgesteld, zijn waarschijnlijk eind 2021 afgehandeld. Dat voorspelt de Raad voor de rechtspraak woensdag.
Woensdag 2 December 2020 - 10:55:47 - Nu.nl - Binnenland
 

Vrees voor christelijke greep op euthanasiebenoemingenDe Volkskrant - Binnenland

In Polen levert de taxichauffeur commerciële doe-het-zelfcoronatesten af aan huis, in Bulgarije staat correspondent Arnout le Clercq te kleumen in een rij hoestende mensen voor een test. Reizen buiten zijn standplaats Polen betekent een tournee langs een lappendeken van coronamaatregelen.
Woensdag 2 December 2020 - 09:51:11 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gegijzeld: Joseph zat vier jaar lang onterecht vast in een Marokkaanse celAD - Binnenland

Steeds meer Nederlanders accepteren een andere verschijningsvorm van Zwarte Piet. Vier jaar geleden wilde 65 procent van de Nederlanders nog dat deze zwart zou blijven, in 2018 was dit nog de helft en dit jaar geldt dat nog voor 39 procent van de bevolking. Dit meldt onderzoeksinstituut I&O Research.
Woensdag 2 December 2020 - 09:10:00 - AD - Binnenland
 

Steeds meer Nederlanders voor ander uiterlijk (Zwarte) PietAD - Binnenland

Gaan de landelijke eindexamens dit jaar wel of niet door? Het is een vraag die veel scholieren in het voortgezet onderwijs bezighoudt.
Woensdag 2 December 2020 - 09:00:00 - AD - Binnenland
 

Verenigd Koninkrijk keurt als eerste land het coronavaccin van Pfizer goedDe Volkskrant - Binnenland

‘Dit. Moet. Nu. Stoppen.’ Met die woorden deed een Republikeinse verkiezingsfunctionaris in Georgia dinsdagavond een oproep aan president Trump en Republikeinse senatoren om niet langer te zwijgen over doodsbedreigingen aan het adres van mensen die de Amerikaanse verkiezingsuitslag ratificeerden.
Woensdag 2 December 2020 - 08:54:43 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Volg de Poolse instructies, muziekje erbij, wattenstaafje erin, als het pijn doet, zal het wel goed zijn, dacht ik’De Volkskrant - Binnenland

Nog ruim eenderde van de Nederlanders is voorstander van het behoud van Zwarte Piet. Ruim de helft van de Nederlanders verwacht (of vreest) dat het binnen tien jaar met hem gedaan zal zijn.
Woensdag 2 December 2020 - 08:09:45 - De Volkskrant - Binnenland
 

In de rats om examen: ‘Ik had een 2,8 voor wiskunde omdat extra uitleg wegviel’AD - Binnenland

De regeringscoalitie wil dat er meer plekken voor huisartsen komen in krimpregio’s. In zulke dunbevolkte gebieden neemt het aantal huisartsen enorm af.
Woensdag 2 December 2020 - 07:30:00 - AD - Binnenland
 

Coalitie: Investeer in extra huisartsen in de regioAD - Binnenland

Wonen op een van de meest in het oog springende plekken van Eindhoven is niet alleen peperduur maar ook een heuse ontbering. Dat is althans de ervaring van een Italiaans-Nederlands echtpaar dat bijna een jaar in het penthouse van de Lichttoren resideerde.
Woensdag 2 December 2020 - 07:30:00 - AD - Binnenland
 

Wonen werd een hel in peperduur penthouse van de Lichttoren in EindhovenAD - Binnenland

Docenten aan de politieacademie ervaren dat agenten in opleiding vaker en ernstiger over de schreef gaan. Ze vragen zich af of de screeningsprocedure toereikend is. De politie onderzoekt of de signalen kloppen.
Woensdag 2 December 2020 - 07:00:00 - AD - Binnenland
 

Deze markt staat symbool voor hoe weinig vertrouwen de Roemenen in de politiek hebbenDe Volkskrant - Binnenland

Minister De Jonge maakte dinsdag de eerste vaccinatiedatum bekend. Hoe kan het dan dat de directeur van de GGD Brabant-Zuidoost nog van niets weet?
Woensdag 2 December 2020 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Draagvlak voor Zwarte Piet kalft gestaag afDe Volkskrant - Binnenland

‘Jongeren zijn de vergeten groep van de coronacrisis’, zegt de Bredase burgemeester Paul Depla. ‘Ze zitten in een fase van de wereld ontdekken, verliefd worden, nieuwe mensen ontmoeten. Maar dat wordt allemaal gedwarsboomd door de coronacrisis.’ Gemeenten moeten meer voor hen doen, vindt hij.
Dinsdag 1 December 2020 - 22:55:39 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Het enige dat ouderen doen, is boos worden op jongeren omdat ze zich niet aan de coronaregels houden’De Volkskrant - Binnenland

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft geen bewijs gevonden van wijdverbreide verkiezingsfraude die de uitslag van de presidentsverkiezingen zou veranderen. De bevindingen, gemeld door justitieminister William Barr, staan in schril contrast met de aanhoudende kritiek van president Trump. Die spreekt over gigantisch kiezersbedrog omdat er onder meer met briefstemmen zou zijn gerommeld, melden Amerikaanse media.
Dinsdag 1 December 2020 - 21:56:13 - De Volkskrant - Binnenland
 

Celstraf voor het ‘gezicht’ van democratiebeweging, maar ‘een kooi kan de ziel niet opsluiten’De Volkskrant - Binnenland

In aanloop naar de Roemeense verkiezingen op 6 december is alles politiek, ook de coronamaatregelen in het land. Een nieuw twistpunt is de sluiting van markthallen, zoals het zeer geliefde Obor in Boekarest. Dankzij een trucje kon Obor openblijven. Op de markt zelf is het vertrouwen in de politiek ver te zoeken. ‘Ze houden ons aan het lijntje. De dag na de verkiezingen gaan we in lockdown.’
Dinsdag 1 December 2020 - 20:32:53 - De Volkskrant - Binnenland
 

VN: 2020 warmste jaar ooit in Europa, nog nooit zo weinig ijs in noordpoolgebiedDe Volkskrant - Binnenland

Nog voordat ze hun eerste werkdag hebben gehad, worden studenten luchtvaartdienstverlening geholpen een carrièreswitch te maken. Want werk, dat is er even niet in de luchtvaartsector.
Dinsdag 1 December 2020 - 19:38:49 - De Volkskrant - Binnenland
 

Strijdlustige horeca gaat in vijftig regio’s op 17 januari weer openDe Volkskrant - Binnenland

De Zweedse staalproducent SSAB is in gesprek met Tata Steel over de overname van de Nederlandse hoogovens. Dat roept in Zweden vragen op: wat willen de schone Scandinaviërs, die zich ambitieuze milieudoelen stellen, met de vuile fabriek in IJmuiden? 
Dinsdag 1 December 2020 - 18:18:14 - De Volkskrant - Binnenland
 

Als De Jonge zegt dat het vaccineren in januari begint, lopen bij de GGD de emoties hoog opDe Volkskrant - Binnenland

Kunstvoorwerpen die Nederland heeft geroofd uit Indonesië moeten terug. Dat staat vast. Maar over de vraag hoe wordt gediscussieerd. Meegeven aan DHL is te simpel. Nederland moet zorg dragen voor de opleiding van conservatoren en historici.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:30:15 - De Volkskrant - Binnenland
 

Roofkunst uit Indonesië moet terug. Maar hoe? Meegeven aan DHL is te simpelDe Volkskrant - Binnenland

De afwijzing van een voorgedragen voorzitter van een Toetsingscommissie Euthanasie verhit de gemoederen in Den Haag. Kamerleden vrezen dat de christelijke partijen meer greep willen krijgen op de benoemingen.
Dinsdag 1 December 2020 - 17:19:40 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een op de vier rechthebbenden loopt aanvullende beurs voor studie misNu.nl - Binnenland

Een kwart van de eerstejaarsstudenten in het hoger onderwijs die recht hebben op een aanvullende beurs, maakt daar geen gebruik van. De beurs is bedoeld voor studenten met ouders met een lager inkomen. Opvallend is dat een aanzienlijk deel van deze studenten wel geld leent, terwijl dat minder gunstig is, blijkt woensdag uit onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB).
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Justitieminister spreekt Trump tegen, ziet geen bewijs verkiezingsfraudeDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zorgen op politieacademie over studenten: ‘Psychische problemen en hardrijders’AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.