Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

RIVM: Afgelopen week acht coronasterfgevallen en zestien opnames gemeldNu.nl - Binnenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kreeg afgelopen week acht meldingen over personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Daarnaast zijn zestien personen opgenomen in het ziekenhuis. Een week geleden werden negentien sterfgevallen en negen opnames gemeld.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 18:31:39 - Nu.nl - Binnenland
 

Corona maakt einde aan nostalgisch fluitje NS: vanaf nu fluit de conducteur digitaalAD - Binnenland

In Overasselt, in het Rijk van Nijmegen, staat een koortsboom. Gelovigen hangen er lapjes stof in om genezing af te smeken voor zieke familieleden of vrienden. ,,Dit is vanouds een heilige plek.’’
Dinsdag 14 Juli 2020 - 17:00:06 - AD - Binnenland
 

Trimbos: Aantal rokende jongvolwassenen blijft onverminderd grootNu.nl - Binnenland

Het aantal rokers onder jongvolwassenen blijft "onverminderd groot", meldt het Trimbos-instituut dinsdag. Terwijl het aantal rokers onder volwassenen kleiner wordt, rookte vorige jaar nog altijd een op de drie personen in de leeftijdsgroep 20 tot en met 24 jaar.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 16:28:47 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoe gaat het pandajong heten? Jij mag kiezen!NOS Nieuws - Binnenland

Hoe gaat het pandajong heten dat in mei in Ouwehands Dierenpark is geboren? Daar kan jij over meebeslissen. De dierentuin heeft vijf namen op hun site gezet waar je uit kan kiezen.

In augustus krijgt de jonge panda een naam. Ongeveer honderd dagen nadat het geboren is. Dat is een Chinese traditie. In oktober is de panda waarschijnlijk te zien voor bezoekers van de dierentuin.

Toen de jonge panda werd geboren, maakten we deze video:

Dinsdag 14 Juli 2020 - 16:24:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Deze ‘geneeskrachtige’ eik hangt vol lapjes stof en mondkapjesAD - Binnenland

Bij webwinkel Bol.com zijn wekenlang adressen zichtbaar geweest van negenduizend gebruikers. De adressen van particuliere verkopers van boeken en andere tweedehands spullen waren voor iedereen inzichtelijk. Een oplettende verkoper moest zelf aan de bel trekken bij het bedrijf. Inmiddels is het datalek gedicht.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 16:08:00 - AD - Binnenland
 

Video | Welke impact heeft de coronacrisis mentaal op ons gehad?Nu.nl - Binnenland

Dat de coronamaatregelen een behoorlijke impact op onze levensstijl hebben, is duidelijk. Maar hoe gaat de Nederlander mentaal om met het virus en de maatregelen die daarop volgden?
Dinsdag 14 Juli 2020 - 15:43:57 - Nu.nl - Binnenland
 

Man uit Velp verdacht van zeker 31 gevallen van ontucht met minderjarigenNu.nl - Binnenland

Een 45-jarige man uit Velp (Gelderland) is eind juni aangehouden op verdenking van het plegen van ontucht met kinderen. Dat schrijft Omroep Gelderland dinsdag. De man is verdachte in zeker 31 zaken.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 15:30:41 - Nu.nl - Binnenland
 

Meer gezinnen willen pleegkinderen opnemen, toch nog 1000 op wachtlijstAD - Binnenland

Herman (37) stapt niet makkelijk op vrouwen af. Door een eerdere relatie weet hij wel dat hij graag een levensgezel wil.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 15:00:00 - AD - Binnenland
 

Aantal pleeggezinnen voor het eerst in jaren toegenomenNu.nl - Binnenland

Het aantal pleeggezinnen in Nederland is voor het eerst in jaren toegenomen, meldt Pleegzorg Nederland dinsdag. Het aantal kinderen dat wacht op een plaatsing bij pleegouders neemt echter ook nog steeds toe.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 14:51:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Herman (37): ‘Inmiddels geloof ik dat er ergens iemand voor me is’AD - Binnenland

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in de afgelopen week is gestegen naar 534. Dat is bijna een kwart meer dan de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De meeste mensen lopen corona thuis op.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 14:11:00 - AD - Binnenland
 

Kwart meer coronabesmettingen dan vorige week: steeds meer mensen lopen virus thuis opAD - Binnenland

Een man uit Helmond werd vanmiddag in de rechtbank direct in de boeien geslagen om drie jaar cel uit te zitten. Farad K. had illegalen uit Iran met verzonnen verhalen aan een vluchtelingenstatus geholpen.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 14:11:00 - AD - Binnenland
 

Drie jaar cel voor man, die zielige verhalen verzon om vluchtelingen aan verblijfsvergunning te helpenAD - Binnenland

De zoekactie naar het lichaam van het vermiste Duitse meisje voor de kust van Ameland is vanochtend weer hervat. Defensie helpt nu ook mee met een Remus-onderwaterdrone met sonar. Daarmee is het mogelijk objecten, maar ook lichamen, onder water op te sporen.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 13:48:00 - AD - Binnenland
 

Aantal pleeggezinnen voor het eerst in jaren gestegen, tekort blijftNOS Nieuws - Binnenland

Ondanks de toename van het aantal pleegouders wachten nog steeds veel kinderen op pleegzorg. Er zijn vorig jaar 2778 nieuwe pleeggezinnen bijgekomen, meldt Pleegzorg Nederland. Dat is een toename van acht procent te opzichter van 2018. Toch moesten nog bijna duizend kinderen vorig jaar wachten op pleegzorg.

Dat het aantal nieuwe pleeggezinnen sterker is gestegen dan voorheen vindt de organisatie goed nieuws, maar "we zijn er nog lang niet" zegt een woordvoerder. Om alle kinderen te kunnen plaatsen zijn er jaarlijks 3500 nieuwe pleeggezinnen nodig zijn.

Deeltijdpleegzorg

Bij de kinderen die vorig jaar moesten wachten op pleegzorg ging het in de meeste gevallen om deeltijdpleegzorg. Met die zorg kan uithuisplaatsing in veel gevallen worden voorkomen.

"We merken dat deeltijdpleegzorg voor veel mensen nog een onbekend fenomeen is", zegt Janette Reukers, woordvoerder van Pleegzorg Nederland. "Ongeveer 16 procent van de pleegkinderen heeft deeltijdzorg nodig, maar het aantal ouders dat daarvoor beschikbaar is blijft achter. Het moet natuurlijk ook allemaal maar passen in de agenda van de pleegouders."

In totaal hebben vorig jaar 16.700 pleeggezinnen voor 23.272 pleegkinderen gezorgd. Het aantal pleegkinderen nam vorig jaar toe met ruim 500.

Beeldvorming

Ruim tienduizend mensen hebben informatie opgevraagd over pleegzorg, aanzienlijk meer dan een jaar eerder. "Die aanvragen komen voor een deel door de campagne die we in oktober vorig jaar zijn gestart", zegt Reukers.

Het aantal nieuwe pleegouders nam jarenlang af. Daardoor lukte het volgens de organisatie steeds minder goed om de juiste match te vinden voor kinderen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen.

Met de campagne wilde Pleegzorg Nederland de beeldvorming rond pleegzorg veranderen. "Het idee bestond dat een pleeggezin uit traditionele rollen (een man als vader en vrouw als moeder, red.) moest bestaan, maar juist iedereen kan pleegouder worden."

Goede samenwerking

Overigens denkt de organisatie niet dat de toename een direct gevolg is van de campagne. "Daar loopt de campagne nog niet lang genoeg voor. Gemiddeld duurt het drie tot vier maanden voordat alle stappen voor een toekomstig pleeggezin zijn genomen", stelt Reukers.

Ze vermoedt dat de toename vooral komt door lokale samenwerking tussen gemeenten en Pleegzorg Nederland. "Er zijn veel lokale wervingsacties en informatiebijeenkomsten geweest."

De organisatie zegt blij te zijn met de toename, maar benadrukt nooit te kunnen stoppen met het zoeken naar pleeggezinnen. "Er zullen altijd nieuwe ouders nodig zijn, al is het alleen al vanwege het natuurlijke verloop."

Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp en wordt geboden door jeugd- en opvoedhulp­organisaties die lid zijn van Jeugdzorg Nederland.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 12:56:47 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Raad Zoetermeer roept op tot landelijk protest tegen gemeentebudgetNu.nl - Binnenland

De gemeenteraad van Zoetermeer roept op tot een landelijk protest tegen het huidige budget dat gemeenten hebben. Alle partijen vinden dat de Rijksoverheid de afgelopen jaren structureel te weinig geld ter beschikking heeft gesteld voor alle gemeentelijke taken die erbij zijn gekomen. Er is een actiecomité opgericht om raden in andere steden aanspoort op een zelfde manier stelling te nemen.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 12:13:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Goed nieuws: Zeldzame rode panda geboren | Reisadvies Porto weer geelNu.nl - Binnenland

Goed nieuws valt soms weg bij NU.nl. Daarom maken we een overzicht van het positieve en vrolijk makende nieuws van vandaag.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 11:57:28 - Nu.nl - Binnenland
 

Zoekactie naar vermiste Duitse meisje (14) bij Ameland verder met onderwaterdroneAD - Binnenland

‘Gaat het nog wat worden met de islam?’ Deze vraag krijgt Maurits Berger buiten de collegezalen vaak te horen. De hoogleraar Islam en het Westen geeft antwoord in zijn jongste boek De Halalborrel.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 11:30:00 - AD - Binnenland
 

Politie arresteert drietal vanwege rellen rond coronaprotest MalieveldNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft drie mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de ongeregeldheden na de verboden demonstratie op het Malieveld van 21 juni. Een 18-jarige en een 25-jarige man uit Den Haag en een 33-jarige man uit Rotterdam zijn opgespoord via een grootschalig onderzoek dat direct na de demonstratie werd opgezet door de politie.

De demonstratie van actiegroep Viruswaanzin was door de gemeente verboden, maar toen er alsnog betogers kwamen opdagen mochten ze korte tijd demonstreren. Op de demonstratie kwamen ook voetbalhooligans af. Bij het station braken toen rellen uit.

De onruststokers gooiden met rookbommen en stenen en vielen de Mobiele Eenheid (ME) aan. Er werden rond de demonstratie 425 mensen gearresteerd.

Alle arrestanten zijn intussen vrijgelaten, maar twaalf onruststokers blijven nog verdachten in het onderzoek. De politie onderzoekt momenteel nog beeldmateriaal om andere verdachten te identificeren. Daarbij krijgt het rechercheteam vanavond hulp: in het televisieprogramma Opsporing Verzocht worden nog enkele verdachten getoond die nog niet geïdentificeerd zijn.

Zaterdag dreigde de politie al de beelden te tonen in het programma als de relschoppers zich niet zelf zouden melden.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 11:23:47 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Geen Glazen Koets te zien op PrinsjesdagNOS Nieuws - Binnenland

Prinsjesdag wordt dit jaar anders dan normaal. De reden zal je niet verbazen: corona. Ieder jaar staan er met Prinsjesdag veel mensen langs de kant van de weg om de koninklijke familie te zien. Maar dat kan dit jaar niet.

Die tradities gaan dit jaar dus anders dan normaal. Koning Willem-Alexander leest wel de troonrede voor, maar hij komt waarschijnlijk met een gewone auto. Het voorlezen gebeurt niet in de Ridderzaal, maar in de Grote Kerk in Den Haag. Op die plek passen meer mensen.

Het speciale moment op het balkon gaat ook niet door. De burgemeester van Den Haag vindt het jammer, maar er is volgens hem geen andere oplossing.

Prinsjesdag is dit jaar op dinsdag 15 september.

Dinsdag 14 Juli 2020 - 11:22:22 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Zeldzame rode panda geboren in Beekse BergenAD - Binnenland

Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maakt dagelijks honderden persberichten, fotoreportages en radio-uitzendingen. In een nieuwe aflevering van de podcast Toekomst van de Media vertelt hoofdredacteur Freek Staps over de positie van het persbureau binnen het journalistieke landschap in Nederland. Ook blikt hij vooruit op de rol van de robotjournalist.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 09:26:00 - AD - Binnenland
 

Josje werkt deze zomer in een restaurantNOS Nieuws - Binnenland

Deze zomer gaan we met de Jeugdjournaalbus langs bij kinderen die iets bijzonders doen. Josje van 13 is een van hen. Zij is niet lekker aan het chillen in de zomervakantie, maar werkt in het restaurant van haar tante.

Het liefst zou Josje meer willen werken en al helpen in de bediening, maar daar is ze nog te jong voor. Ze doet nu vooral klusjes en daar is haar tante heel blij mee. Ze vindt Josje een goede vakantiekracht.

Lijkt het jou leuk om klusjes te doen in de zomer of wil je juist uitrusten of alleen maar leuke dingen doen? Reageer op de stelling:

Dinsdag 14 Juli 2020 - 08:50:43 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nog drie arrestaties vanwege rellen na verboden demonstratie in Den HaagNu.nl - Binnenland

Nog drie mannen zijn dinsdag opgepakt vanwege betrokkenheid bij de ongeregeldheden na het verboden antilockdownprotest op zondag 21 juni op het Malieveld in Den Haag. Die zondag werden er al 425 personen aangehouden.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 08:29:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoofdredacteur ANP: ‘Robots kunnen menselijke afweging niet maken’AD - Binnenland

Iemand die geweld pleegt tegen mensen die een publieke taak uitvoeren, komt er straks in de rechtbank niet meer vanaf met een taakstraf. Een taakstraf past niet bij de strengere aanpak die het kabinet voorstaat.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 08:21:00 - AD - Binnenland
 

Waarschijnlijk geen nieuwe lockdown als het toch weer mis gaatNOS Nieuws - Binnenland

Nederland gaat waarschijnlijk niet op slot als in korte tijd weer veel mensen besmet raken met het corona-virus. Dat heeft de baas van de Veiligheidsregio gezegd. In dat overleg wordt goed nagedacht over de corona-regels.

Hubert Bruls, de baas van het overleg, denkt dat het niet nodig is om heel Nederland in lockdown te doen als er op sommige plekken weer meer besmettingen komen. Een kleinere lockdown, bijvoorbeeld voor een stad of een provincie, zal eerder gebeuren.

In sommige landen hebben ze al zulke kleinere lockdowns. We maakten er deze video over:

Dinsdag 14 Juli 2020 - 07:41:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

75 jaar geleden: Aadje na vier maanden terug bij zijn oudersNOS Nieuws - Binnenland

In de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog hadden veel mensen het erg moeilijk. Ze hadden weinig voedsel en veel honger. Ouders stuurden hun kinderen vaak op reis om te kunnen overleven. Aadje van 7 was één van die kinderen. Na vier maanden in Friesland te hebben gewoond, kon hij zijn ouders in Delft weer knuffelen.

Veilig wonen

In Friesland zorgden Jitze en Hiltje voor Aadje. Dat waren zijn pleegouders. Er was genoeg eten in het huis en hij kon er veilig wonen tot de oorlog voorbij was.

Het verhaal van Aadje lijkt nogal op dat van Frans. Ook hij ging naar een pleeggezin in Friesland. In het filmpje hieronder vertelt Frans over de verschrikkelijke reis die hij en 150 andere kinderen moesten maken:

Dinsdag 14 Juli 2020 - 06:59:16 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Superrijken willen meer belasting betalen voor gevolgen coronacrisis: ‘We hebben geld, véél geld’De Volkskrant - Binnenland

Het aantal volwassen rokers daalt, maar dit geldt niet voor jongvolwassenen. In de leeftijdsgroep 20 tot 24 jaar rookte in 2019 nog steeds een op de drie mensen, meldt het Trimbos-instituut.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 06:49:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Strengere aanpak van geweld tegen mensen met publieke functie: ‘Taakstraf past niet’AD - Binnenland

De dag van de waarheid in het CDA nadert. Morgen wordt bekend wie de nieuwe leider wordt richting de Tweede Kamerverkiezingen: Pieter Omtzigt of Hugo de Jonge. Maar wie zijn toch die leden met de vinger in de pap?
Dinsdag 14 Juli 2020 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Vooral oude mannen beslissen wie de nieuwe CDA-leider wordtAD - Binnenland

Het aantal rokers tussen 20 en 24 jaar blijft onverminderd groot. Vorig jaar rookte bijna een op de drie (31 procent) jongvolwassenen in deze leeftijdsgroep. Dat is volgens het Trimbos instituut opvallend omdat het totaal aantal volwassen rokers de afgelopen vijf jaar daalde van 26 procent naar 22 procent.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 05:29:00 - AD - Binnenland
 

Aantal jongvolwassen rokers neemt niet afAD - Binnenland

De politiedienst die in het geheim bewijzen verzamelt in opsporingsonderzoeken gaat actievoeren. De elf over het land verspreide eenheden van de dienst Observatie en Techniek (O&T) houden zich vanaf vandaag om beurten alleen nog bezig met bureauwerk. Daarmee willen ze hun eis voor een passend salaris en terugkeer van geschrapte vergoedingen kracht bij zetten.
Dinsdag 14 Juli 2020 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

Undercoveragenten zijn het zat en voeren actie voor passend salarisAD - Binnenland

Volgens CDA-lijsttrekkerskandidaat Hugo de Jonge is er geen team-De Jonge of team-Omtzigt. ,,We hebben één team-CDA, en dat team heeft nog geen aanvoerder.”
Dinsdag 14 Juli 2020 - 00:01:00 - AD - Binnenland
 

Componisten eisen geld voor hun muziek maar vangen bot bij Buma/StemraDe Volkskrant - Binnenland

Vijf jaar gebeurt er niets, en dan ineens zijn er twee dodelijke ongelukken in één weekeinde. In de Nederlandse zweefvliegwereld heerst verslagenheid. Alle slachtoffers waren zeer ervaren piloten. Hoe is zoiets mogelijk?
Maandag 13 Juli 2020 - 23:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

In Oeganda dragen straten namen van kolonisators. ‘Waarom eren wij zo iemand nog?’De Volkskrant - Binnenland

Hugo de Jonge blijft favoriet voor het lijsttrekkerschap, maar Pieter Omtzigt toont zich een nog taaiere tegenstander dan gedacht. Nu Wopke Hoekstra ook beschikbaar is voor ‘team Omtzigt’ neemt de nervositeit binnen het CDA toe.
Maandag 13 Juli 2020 - 22:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De Jonge tijdens lijsttrekkersdebat: We hebben één team-CDAAD - Binnenland

Een landelijk verbod op boerenprotesten waarbij landbouwvoertuigen zoals trekkers worden ingezet, komt er niet. ,,Dat is juridisch niet haalbaar en is te vergaand. Zolang de boeren zich houden aan de regels, mogen zij demonstreren.” Dit liet burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen vanavond weten als voorzitter van het Veiligheidsberaad van de 25 veiligheidsregio’s.
Maandag 13 Juli 2020 - 22:26:00 - AD - Binnenland
 

Nerveus CDA maakt zich op voor ‘bloedstollende’ ontknoping over lijsttrekkerschapDe Volkskrant - Binnenland

Het pensioenakkoord heeft veel losse eindjes. De Kamer komt vandaag terug van reces om over het nieuwe pensioen te debatteren. Dit zijn de drie grootste valkuilen.
Maandag 13 Juli 2020 - 22:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Geen landelijk verbod op boerenprotesten met landbouwvoertuigen’AD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Maandag 13 Juli 2020 - 20:49:00 - AD - Binnenland
 

Aantal jongvolwassen rokers onverminderd hoogDe Volkskrant - Binnenland

Als het niet op de radio komt wordt er niet voor betaald. Dat schijnt althans voor auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra een van de criteria te zijn. Eftelinggeluid is al helemaal zoiets. Het is niet duidelijk, zeggen musici en componisten, en Buma/Stemra kan of wil het niet uitleggen. De rechter oordeelt dinsdag of de componist van de Eftelingmuziek alsnog geld krijgt.
Maandag 13 Juli 2020 - 20:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Coronaminister Hugo de Jonge beleeft momenteel niet zijn beste dagenAD - Binnenland

Nog voordat hij openbaar werd, kreeg de speciale ‘coronanoodwet’ al bakken met kritiek, omdat het de vrijheid van burgers zou inperken. Het kabinet paste het wetsvoorstel flink aan. Acht vragen over wat de wet voor jou betekent.
Maandag 13 Juli 2020 - 20:00:00 - AD - Binnenland
 

Acht vragen en antwoorden over wat de noodwet voor jou betekentAD - Binnenland

De politie heeft onlangs in een huis in Amsterdam bijna 2,4 miljoen euro aan contant geld en een geldtelmachine gevonden. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het pand aan de Eef Kamerbeekstraat voor drie maanden te sluiten. Het huis werd feitelijk niet bewoond, meldt de gemeente.
Maandag 13 Juli 2020 - 19:46:00 - AD - Binnenland
 

Het chique Knokke-Heist heeft schoon genoeg van rellende Gooise tienersDe Volkskrant - Binnenland

De meest vermogenden moeten gedwongen worden om meer bij te dragen aan het economische herstel na de coronacrisis. Dat schrijft een groep van 83 ‘superrijken’ maandag in een open brief.
Maandag 13 Juli 2020 - 19:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ook het grootste Franse volksfeest wordt dit jaar een stuk bescheidener gevierdDe Volkskrant - Binnenland

Lopend door Kampala ziet Apollo Makubuya overal straten die vernoemd zijn naar de Britse kolonisators. De advocaat strijdt voor andere namen in de Oegandese hoofdstad. ‘Waarom eren wij zo iemand nog steeds?’
Maandag 13 Juli 2020 - 18:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twee dodelijke ongelukken in één weekeinde: hoe veilig is zweefvliegen?De Volkskrant - Binnenland

Het Spaanse koningshuis en de regering werken aan een plan om de vorige koning, Juan Carlos, weg te sturen uit het koninklijk paleis of zelfs uit het land. Het zou de enige manier zijn om de reputatie van het koningshuis te redden, nu koning Juan Carlos onder vuur ligt vanwege een bankrekening in Zwitserland en smeergeld uit Saoedi-Arabië.
Maandag 13 Juli 2020 - 18:10:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie vindt bijna 2,4 miljoen aan cash in Amsterdams huisAD - Binnenland

Zeewolde krijgt het grootste datacenter van Europa. Wat gebeurt er precies in zo’n datacenter? En wat is de naam van het mysterieuze Amerikaanse techbedrijf dat achter de ambitieuze plannen zit en waarvan de naam angstvallig geheim wordt gehouden? Een zoektocht langs boeren, netbeheerders en techspecialisten.
Maandag 13 Juli 2020 - 18:01:14 - AD - Binnenland
 

Op zoek naar de mysterieuze techgigant in Zeewolde: ‘dit wordt het middelpunt van Europa’AD - Binnenland

Voor hem is het dagelijkse kost als mede-eigenaar van Van Dijk Caravans uit Joppe. Maar Bas van Dijk begrijpt wel dat het nog al eens misgaat met het aankoppelen van de caravan. ,,Kletsen met de buren en niet de volle aandacht erbij. Als je dit niet vaak doet, moet je geconcentreerd alle stappen uitvoeren.”
Maandag 13 Juli 2020 - 18:00:14 - AD - Binnenland
 

Dé oplossing voor losschietende caravans: ‘Niet met de buren kletsen tijdens het aankoppelen’AD - Binnenland

Wie door Amsterdam loopt en goed kijkt, ziet sporen van het slavernij- en koloniale verleden. Met haar Black Heritage Tours wil Jennifer Tosch aandacht vragen voor de ‘vaak genegeerde en vergeten geschiedenis’. Sinds de racismeprotesten wordt ze overspoeld met verzoeken.
Maandag 13 Juli 2020 - 18:00:00 - AD - Binnenland
 

Tour langs Amsterdamse gevels: ‘Kijk omhoog en je ziet het slavernijverleden’AD - Binnenland

Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de mobiele telefoon gekraakt die kroongetuige Nabil B. in zijn cel had. Dat blijkt uit een brief van de rechter-commissaris die deze nieuwssite heeft ingezien. B. ontkende eerder dat hij een mobiele telefoon in zijn cel heeft gehad.
Maandag 13 Juli 2020 - 17:45:00 - AD - Binnenland
 

Vorige Spaanse koning Juan Carlos mogelijk verbannen uit paleisDe Volkskrant - Binnenland

Het voorstel voor de nieuwe coronawet gaat minder ver dan een controversieel eerder wetsontwerp. Zo is handhaving van 1,5 meter afstand achter de voordeur er niet meer in opgenomen. In het nieuwe voorstel krijgt de volksvertegenwoordiging meer controle over nieuwe maatregelen.
Maandag 13 Juli 2020 - 17:31:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Forensisch Instituut kraakt geheime iPhone van kroongetuige Nabil B.AD - Binnenland

Na maanden van stilte, kwam het Landelijk Parket van het OM vorige week met de verdenkingen tegen de Haagse ex-wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui. Naast de al bekende verdenkingen van corruptie, omkoping en lekken, worden de twee nu ook verdacht van deelname aan twee criminele organisaties en meineed.
Maandag 13 Juli 2020 - 16:30:13 - AD - Binnenland
 

OM: Bij motorclub Caloh Wagoh kon je laten moorden op bestellingDe Volkskrant - Binnenland

Het streven om in 2030 de honger uit de wereld te helpen wordt niet gehaald. Sinds 2015, het jaar dat de wereldgemeenschap dit doel vastlegde in de zogeheten Sustainable Development Goals (SDG’s), is het aantal mensen met honger juist fors toegenomen; met 60 miljoen tot 690 miljoen. Door covid-19 komen er naar schatting nog 132 miljoen bij.
Maandag 13 Juli 2020 - 16:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Richard de Mos ziet complot tegen zijn succesvolle partij’AD - Binnenland

De mobiele bendes die de afgelopen maanden voor miljoenen euro’s aan gps-systemen van landbouwvoertuigen hebben buitgemaakt, zijn Europees actief. Reden dat de Nederlandse politie in het opsporingsonderzoek hulp heeft gevraagd van de Europese politiedienst Europol.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:49:00 - AD - Binnenland
 

‘Waarom protesteren studenten niet massaal voor soepelere regels en meer contacturen?’De Volkskrant - Binnenland

Delano ‘Keylow’ R., mede-oprichter van motorclub Caloh Wagoh, zou achter meerdere liquidaties zitten. Het gaat onder meer op een moordpoging op Robin van O., een Utrechtse sportschoolhouder die een martelkamer in een loods in Brabant zou hebben gebouwd.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:45:21 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gps-bendes op het platteland ongrijpbaar, politiedienst Europol ingevlogenAD - Binnenland

Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met Hema dan gedacht en daardoor heeft de winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidie gekregen dan nodig. Het warenhuis kreeg een voorschot van 11,4 miljoen euro, maar verwacht daarvan 6 miljoen euro terug te moeten betalen. Dat bevestigt Hema.
Maandag 13 Juli 2020 - 15:43:00 - AD - Binnenland
 

COA deelt gevoelige gegevens van asielzoekers, zoals religie, met de politieDe Volkskrant - Binnenland

In Seoul is een rel uitgebroken over de begrafenis van de burgemeester. Meer dan een half miljoen mensen ondertekenden een petitie waarin staat dat hij geen recht heeft op een groots afscheid, omdat hij waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd na een beschuldiging van seksuele intimidatie.
Maandag 13 Juli 2020 - 13:43:57 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hema moet miljoenen euro’s coronasubsidie terugbetalenAD - Binnenland

21 vissersboten uit Groningen en Friesland verzamelden vanmorgen om 05.00 uur in een vaargeul in de Waddenzee. Hun doel: het vinden van een meisje van 14 jaar dat zaterdagavond vermist raakte voor de kust van Ameland. De vissers waren in mum van tijd opgetrommeld door initiatiefnemer Johan Rispens. ,,Het is niet te beschrijven wat een drama dit is.”
Maandag 13 Juli 2020 - 13:41:00 - AD - Binnenland
 

Garnalenkotters zoeken vrijwillig naar vermist Duits meisje (14): ‘Dit doe je gewoon’AD - Binnenland

Ooit de zonsopkomst willen zien in de Afrikaanse jungle, of een kanotocht door Zweden maken? We associëren avontuur met vakantie. Maar veel belevenissen zijn ook dichtbij te vinden. Fiets naar je werk of sta vroeg op en ontbijt op de heide. Ga, kortom, op micro-avontuur.
Maandag 13 Juli 2020 - 13:00:10 - AD - Binnenland
 

‘Vakantie’ vieren na je werkdag, zo doe je datAD - Binnenland

Ook voor het dievengilde is de coronalockdown voorbij, blijkt uit nieuwe cijfers van de politie. Nederlanders moeten hun huis goed achterlaten als ze op vakantie gaan, adviseren politie en verzekeraars.
Maandag 13 Juli 2020 - 13:00:00 - AD - Binnenland
 

Duda’s herverkiezing als president van Polen legt diepe verdeeldheid blootDe Volkskrant - Binnenland

Ook al blijft een groot deel van de vakantiegangers in eigen land, net als elk jaar vinden er enkele grote werkzaamheden plaats aan de weg en het spoor. Reizigers kunnen flinke hinder ondervinden, al doen beheerders hun best de overlast te beperken.
Maandag 13 Juli 2020 - 12:23:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal mensen met honger niet afgenomen, maar juist fors toegenomenDe Volkskrant - Binnenland

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) speelt privacygevoelige persoonsgegevens van asielzoekers door naar de politie, zoals godsdienst en etniciteit. De Vereniging van Asieladvocaten is hier ‘heel boos’ over en de Autoriteit Persoonsgegevens gaat uitzoeken of het COA de wet overtreedt.
Maandag 13 Juli 2020 - 12:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Geen handhaving in huis en parlement doet weer mee: dit is het voorstel voor de nieuwe coronawetDe Volkskrant - Binnenland

Hoogleraar Janka Stoker (Rijksuniversiteit Groningen) is bezorgd over de kwaliteit van online onderwijs en de effecten op de mentale gezondheid. Ze vraagt zich af waarom studenten niet protesteren. ‘Waar zijn de verenigingen en de studentenvakbond?’
Maandag 13 Juli 2020 - 11:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waarom ging het zo fout in Bergamo?De Volkskrant - Binnenland

De conservatieve Andrzej Duda is opnieuw verkozen als president van Polen. Hij won nipt van zijn liberale tegenstrever Rafal Trzaskowski. De uitslag legt bloot hoe diep het land verdeeld is.
Maandag 13 Juli 2020 - 10:22:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Deze ‘zomerklussen’ aan weg en spoor hinderen de reiziger in NederlandDe Volkskrant - Binnenland

Vandaag wordt Chandrikapersad (‘Chan’) Santokhi om 15.00 uur Nederlandse tijd naar alle waarschijnlijkheid door De Nationale Assemblée van Suriname tot nieuwe president verkozen, als opvolger van Desi Bouterse. ‘We staan voor een uiterst historisch moment’, constateert correspondent Kees Broere.
Maandag 13 Juli 2020 - 07:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Na beschuldiging seksueel misbruik willen inwoners Seoul niet voor begrafenis burgemeester betalenDe Volkskrant - Binnenland

Nabestaanden van de vele coronaslachtoffers in Bergamo doen maandag honderd aangiften tegen de staat. Waarom ging het juist hier zo mis, willen zij weten. En vooral: waarom ging de Noord-Italiaanse stad pas twee weken na de eerste besmetting op slot?
Zondag 12 Juli 2020 - 22:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Is die reserve wel zo solidair als wordt voorgesteld? En nog twee valkuilen van het nieuwe pensioenDe Volkskrant - Binnenland

De Vlaamse badplaats Knokke-Heist is een geliefde bestemming voor jongeren uit het Gooi en Amsterdam-Zuid. De afgelopen week kwam het, na de in verband met corona op 1 uur gestelde sluitingstijd, tot hardhandige confrontaties met de Belgische politie.
Zondag 12 Juli 2020 - 17:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Video | OM deelt beelden van naar zuurstof happende vluchtelingen in truckNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag beelden gedeeld van een reddingsactie waarbij verstekelingen in een truck werden bevrijd. De verstekelingen verscholen zich eind november in een koelcontainer die onderweg was van Nederland naar Engeland. Volgens het OM is de groep aan de dood ontsnapt. Er was op dat moment al bijna geen zuurstof meer in de koelcel.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Suriname betreedt het post-Desi-Bouterse-tijdperk: ‘We staan voor een historisch moment’De Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Inbrekers maken foto’s door de brievenbus om te kijken of de stapel post groeit’AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.