Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Bussemaker tegen verplichte stagegarantieDe Volkskrant - Binnenland

Als een automobilist na rijden onder invloed een alcoholslot moet laten inbouwen in zijn auto, mag hij niet voor dezelfde overtreding ook voor de
Maandag 22 September 2014 - 11:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Geen straf na alcoholslotDe Volkskrant - Binnenland

De Europese Commissie gaat de veiligheidsmaatregelen rond haar gebouwen in Brussel verhogen, na berichten dat een aanslag door islamitische
Maandag 22 September 2014 - 11:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bussemaker tegen verplichte stagegarantieAD - Binnenland

Als een automobilist na rijden onder invloed een alcoholslot moet laten inbouwen in zijn auto, mag hij niet voor dezelfde overtreding ook voor de
Maandag 22 September 2014 - 11:46:00 - AD - Binnenland
 

Geen straf na alcoholslotAD - Binnenland

De Europese Commissie gaat de veiligheidsmaatregelen rond haar gebouwen in Brussel verhogen, na berichten dat een aanslag door islamitische
Maandag 22 September 2014 - 11:46:00 - AD - Binnenland
 

Europese Commissie scherpt beveiling rond haar gebouwen aanAD - Binnenland

Goed nieuws voor wie de beenlamp van Leo Bonten mooi vindt: de Spijkenisser heeft zijn geamputeerde lichaamsdeel te koop gezet op de veilingsite
Maandag 22 September 2014 - 11:38:00 - AD - Binnenland
 

Jongen (7) dood na ongelukNOS Nieuws - Binnenland

In Rotterdam is een jongetje van 7 jaar overleden na een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeluk gebeurde vanochtend op de Laan op Zuid in de wijk Feijenoord.

De jongen was samen met een meisje op weg naar school. Toen zij de straat overstaken, werd de jongen aangereden door de vrachtwagen. De jongen viel op de grond en kwam onder de vrachtwagen terecht. "De chauffeur heeft de kinderen waarschijnlijk niet gezien", zegt een politiewoordvoerder.

Het meisje is ongedeerd en opgevangen door de politie. De moeder van het jongetje is inmiddels ingelicht.

Maandag 22 September 2014 - 11:37:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Beenlamp moet minstens 100.000 euro opbrengenAD - Binnenland

De politiek in Rotterdam wil opheldering over de wijze waarop is omgegaan met het overlijden van een 65-jarige vrouw. Zij lag 9 maanden dood in
Maandag 22 September 2014 - 11:29:00 - AD - Binnenland
 

Politici willen openheid na verzwijgen dood vrouwAD - Binnenland

Het 7-jarige jochie dat vanochtend door een trucker is doodgereden op de Laan op Zuid in Rotterdam, was met een vriendinnetje op weg naar school.
Maandag 22 September 2014 - 11:23:00 - AD - Binnenland
 

Anti-IS-advertentie in VolkskrantNOS Nieuws - Binnenland

De Turkse geestelijk leider Fethullah Gülen heeft in een advertentie in de Volkskrant de praktijken van IS veroordeeld. Hij noemt de daden van radicaal-islamitische beweging een schande voor de islam.

"Elke vorm van geweld tegen onschuldige burgers of vervolging van minderheden is in strijd met de principes van de Koran en de traditie van de profeet Mohammed", schrijft de invloedrijke Gülen. Hij denkt dat leden van Islamitische Staat niet bekend zijn met de principes van de islam of dat hun acties hun eigen persoonlijke belangen dienen of die van hun politieke leider.

Grote invloed

Gülens beweging heeft grote invloed in Turkije en op Turken daarbuiten. Leden zitten in Turkije op hoge posten binnen de belangrijkste maatschappelijke organisaties en het overheidsapparaat, zoals justitie en politie. Gülen zelf woont al jaren in ballingschap in de VS.

De geestelijk leider is in Turkije verwikkeld in een machtsstrijd met premier Erdogan, onder meer vanwege aantijgingen over corruptie door ministers in Erdogans kabinet.

VVD-Statenlid

Een aantal Turkse ministers heeft in het verleden moeten opstappen. De regering van Erdogan heeft op zijn beurt verregaande maatregelen genomen om de invloed van Gülen in te dammen, zoals ontslagen en overplaatsingen binnen het politie- en justitieapparaat.

In Nederland zijn een aantal Koran-internaten actief die de leer van Gülen uitdragen. Het Noord-Hollandse VVD-Statenlid Köksal Gör trad vorig jaar af nadat bekend was geworden dat hij voorzitter was van die internaten.

De VVD stelde destijds dat de leer van Gülen integratie in de weg staat.

Maandag 22 September 2014 - 11:21:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Jongen dood na aanrijding met vrachtwagenAD - Binnenland

Miguel Indurain snapt wel waarom Vuelta-winnaar Alberto Contador vorige week besloot niet deel te nemen aan het WK wielrennen op de weg. Dat
Maandag 22 September 2014 - 11:18:00 - AD - Binnenland
 

Karin had het liefst op de tosti van haar baas gespuugdAD - Binnenland

WhatsApp, Facebook, LinkedIn: het gaat van vandaag tot en met vrijdag er tijdens de eerste Social Media Week Rotterdam nergens anders over. Met
Maandag 22 September 2014 - 11:01:00 - AD - Binnenland
 

Vertragingen rond Schiphol door defecte treinNu.nl - Binnenland

Het treinverkeer tussen Amsterdam en Schiphol wordt maandagochtend gehinderd door een defecte trein.
Maandag 22 September 2014 - 10:56:15 - Nu.nl - Binnenland
 

Geen strafrechtelijke vervolging na opleggen alcoholslotNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) mag iemand die een alcoholslot opgelegd heeft gekregen niet ook nog eens strafrechtelijk vervolgen.
Maandag 22 September 2014 - 10:34:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Rotterdam week lang in het teken van sociale mediaAD - Binnenland

De politie heeft gisteren een derde verdachte aangehouden, die betrokken zou zijn bij de gefilmde mishandeling van een 15-jarig meisje in
Maandag 22 September 2014 - 10:34:00 - AD - Binnenland
 

Opnieuw een aanhouding na mishandeling meisje (15)AD - Binnenland

Het publiekelijk slachten van kippen tijdens het Oogst Festival op het Heemraadsplein in Rotterdam is de Partij voor de Dieren in het verkeerde
Maandag 22 September 2014 - 10:34:00 - AD - Binnenland
 

Lange file op A4 na ongeval met vrachtwagenNu.nl - Binnenland

De rijksweg A4 is maandagochtend ter hoogte van het Ringvaartaquaduct bij Roelofarendsveen afgesloten geweest na een ongeval met een vrachtwagen.
Maandag 22 September 2014 - 10:27:33 - Nu.nl - Binnenland
 

Ernstig gewonde bij steekpartij EindhovenNu.nl - Binnenland

In Eindhoven is maandag rond 4.30 uur een man ernstig gewond geraakt nadat hij zichzelf had neergestoken. Twee andere mensen raakten ook gewond, maar zijn er niet ernstig aan toe.
Maandag 22 September 2014 - 10:07:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Jongen overleden na aanrijding met vrachtwagenNu.nl - Binnenland

In Rotterdam is maandagochtend een jongen om het leven gekomen na een aanrijding met een vrachtwagen op de Laan op Zuid.
Maandag 22 September 2014 - 09:06:40 - Nu.nl - Binnenland
 

Trucker ramt gevel en overlijdtRTL Nieuws - Binnenland

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur is vanochtend vroeg overleden bij een ongeluk in Heerenveen. Hij werd onwel toen hij over een bedrijventerrein reed. De vrachtwagen reed door een hek en kwam tegen een gevel tot stilstand.
Maandag 22 September 2014 - 09:03:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Derde verdachte mishandeld meisjeNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft opnieuw een verdachte opgepakt in de zaak van de gefilmde mishandeling van een 15-jarig meisje in IJmuiden. Het is een 15-jarige jongen uit Heemskerk.

In totaal zijn er nu drie verdachten. Donderdag pakte de politie al twee jongens op, nadat omstanders een filmpje op internet hadden gezet waarop te zien was dat ze het meisje mishandelden.

Rol

Die twee jongens van 14 en 15 worden vanmiddag voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die beslist of ze langer blijven vastzitten.

Wat precies de rol is van de derde verdachte, is niet bekend. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Het meisje belandde met een zware hersenschudding in het ziekenhuis. Daar is ze een nacht ter observatie gebleven. Inmiddels is ze weer thuis.

Maandag 22 September 2014 - 09:00:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bouw schaatshal Icedôme definitief van de baanNu.nl - Binnenland

De geplande bouw van Icedôme Almere is van de baan. Het consortium achter het nieuwe ijsstadion, bestaande uit de bouwbedrijven BAM en Van Wijnen, heeft zichzelf opgeheven vanwege een gebrek aan investeerders.
Maandag 22 September 2014 - 08:51:14 - Nu.nl - Binnenland
 

A59 weer open na kettingbotsingAD - Binnenland

Een automobilist is gisterochtend aan de Ebbingestraat in Groningen een gamewinkel binnen gereden. Hierbij zijn een dode en een zwaargewonde
Maandag 22 September 2014 - 08:33:00 - AD - Binnenland
 

Auto rijdt gameshop in: dode en gewondeAD - Binnenland

Een man heeft zichzelf vanochtend vroeg neergestoken in Eindhoven. Hij is in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, aldus de politie.
Maandag 22 September 2014 - 08:29:00 - AD - Binnenland
 

Man steekt in Eindhoven bewaker en zichzelf neerAD - Binnenland

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur is vanochtend vroeg overleden bij een ongeluk in Heerenveen. Hij werd onwel toen hij over een bedrijventerrein
Maandag 22 September 2014 - 08:25:00 - AD - Binnenland
 

Extra beveiliging rond woning van Frans TimmermansNRC Handelsblad - Binnenland

Door de vergrijzing zijn de uitgaven aan AOW-uitkeringen vorig jaar gestegen tot 32, 7 miljard euro, 1,2 miljard euro meer dan het jaar ervoor. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt vandaag dat vorig jaar 3,2 miljoen mensen een AOW-uitkering ontving.
Maandag 22 September 2014 - 08:21:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

A59 weer open na kettingbotsingDe Volkskrant - Binnenland

Dat de Staatsloterij vorige week voortijdig lucht kreeg van het onderzoek van de Kansspelautoriteit komt door toedoen van het Ministerie van
Maandag 22 September 2014 - 08:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dit is het nieuwe biljet van 10 euroRTL Nieuws - Binnenland

Morgen komt er nieuw briefje van 10 euro in omloop. Het biljet lijkt weliswaar op het oude briefje, maar het nieuwe ontwerp moet vervalsingen tegengaan.
Maandag 22 September 2014 - 08:14:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man in trein met nepmachinegeweerNOS Nieuws - Binnenland

In een trein op Utrecht Centraal is een man aangehouden die een nepmachinegeweer bij zich had. Een passagier van de intercity vanuit Den Bosch zag dat de man een sporttas bij zich had waaruit de loop van een geweer stak en waarschuwde de politie.

Op Utrecht Centraal doorzocht de politie met zeven man de trein en hield de man aan. Het geweer bleek nep, maar ook echt lijkende nepwapens zijn verboden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Volgens ooggetuigen bleven de deuren van de trein dicht bij aankomst op het station en mocht niemand de trein uit. Inmiddels is de trein verder gereden naar Schiphol.

Maandag 22 September 2014 - 08:02:01 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Patiënten uit narcose tijdens operatieRTL Nieuws - Binnenland

Eens in de 1 à 2 weken wordt een patiënt wakker op de operatietafel terwijl de chirurg nog bezig is. Omdat de patiënt zich niet kan bewegen, wordt dit vaak niet opgemerkt. Onacceptabel, vindt het LUMC.
Maandag 22 September 2014 - 08:01:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Trucker ramt gevel en overlijdtAD - Binnenland

Het is niet goed om van Nederlandse moslims te eisen dat ze afstand nemen van de praktijken van de islamitische terreurbeweging Islamitische
Maandag 22 September 2014 - 08:01:00 - AD - Binnenland
 

Evenementen negeren niet-sporterNOS Nieuws - Binnenland

De honderden sportevenementen die er in Nederland zijn doen te weinig om niet-sporters actief te krijgen. De fans worden vergeten, schrijft Paul Hover van het Mulier Instituut in een rapport.

Nederland telt 600 sportevenementen met samen meer dan vijfduizend deelnemers en bezoekers, zoals de Dam-tot-Damloop afgelopen weekend. Samen krijgen deze evenementen 30 miljoen euro subsidie van overheden. Op die evenementen komen vooral sporters af. Bijna de helft van alle sporters gaat wel eens naar een sportevenement. Bij niet-sporters is dat 1 op de 5.

Ontmoedigen

"Daarmee preekt de sport vooral voor eigen parochie", zegt onderzoeker Paul Hover. "Soms kunnen sportevenementen mensen zelfs ontmoedigen om een sport te gaan beoefenen. Ze zien dan topsporters en denken dat het niks voor hun is omdat het verschil met de topsporter zo groot is. Ze kunnen zich niet met hen identificeren."

Er is veel enthousiasme voor sport en sportevenementen, aldus Hover. Hij vindt dat organisatoren meer kunnen doen om mensen aan het sporten te krijgen. "De organisaties zouden de sport beter moeten uitleggen en ervoor moeten zorgen dat ook na het evenement het enthousiasme rond de sport levend blijft."

Enthousiasme

Overheden geven 30 miljoen euro subsidie uit aan sportevenementen, ook om mensen aan het sporten te krijgen. "Veel energie en geld gaat naar het hoofdevenement zelf, dat is deels logisch. Maar als sport in de bredere maatschappij relevant wil zijn, moet er nagedacht worden over hoe ook de niet-sporter te bereiken is. Welke partijen betrek je op welke manier? Er moeten voldoende energie en middelen worden ingezet."

De Nederlandse sportevenementen staan niet alleen. Zo brachten de Olympische Spelen in Londen in 2012 veel teweeg. "De mensen waren trots. Er zijn miljoenen geïnvesteerd in sportstimuleringscampagnes, naast de grote Spelen-campagnes." Alles stond goed op de rit, stelt Hover. "Er is goed over nagedacht, zou je zeggen. Als je nu hoort hoe ze erover denken, kijken ze er met gemengde gevoelens op terug. Hebben we toch teveel energie geld in het evenement zelf gestopt? Hebben we de nalatenschap wel goed geborgd? Als je de deelnamecijfers in de sport in Engeland van 2005 en 2014 naast elkaar legt, zie je dat er geen steek veranderd is."

Maandag 22 September 2014 - 07:49:29 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ministerie tipte Staatsloterij over invalDe Volkskrant - Binnenland

Eens in de 1 à 2 weken wordt een patiënt wakker op de operatietafel terwijl de chirurg nog bezig is. Vaak wordt dit niet opgemerkt, doordat de
Maandag 22 September 2014 - 07:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Truck ramt bedrijf in HeerenveenNOS Nieuws - Binnenland

Een vrachtwagen is in Heerenveen van de weg geraakt en tegen een bevoorradingscentrum van supermarktketen Lidl tot stilstand gekomen.

Hij raakte daarbij een auto en een fietsenhok. Het ongeluk gebeurde op een bedrijventerrein aan de rand van de stad.

De chauffeur is overleden. Waarschijnlijk is hij onwel geworden achter het stuur.

Maandag 22 September 2014 - 07:16:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Arrestante bevalt in politiecel EindhovenNu.nl - Binnenland

Een vrouw die zaterdag was opgepakt is zondagmiddag in haar cel op het politiebureau in Eindhoven bevallen. 
Maandag 22 September 2014 - 07:08:16 - Nu.nl - Binnenland
 

Vier op de tien Nederlanders jaarlijks naar sportevenementNu.nl - Binnenland

Het bezoeken van sportevenementen in Nederland is populair. Vier op de tien volwassen Nederlanders gaat ieder jaar wel eens naar zo’n evenement toe, als deelnemer of toeschouwer.
Maandag 22 September 2014 - 07:06:21 - Nu.nl - Binnenland
 

Stijging AOW-uitkeringen - steeds meer AOW’ers wonen in buitenlandNRC Handelsblad - Binnenland

Treinreizigers die hun nieuwe abonnement vergeten mee te nemen, krijgen niet meer hun geld terug als ze daardoor een los kaartje moeten kopen, zo meldt De Telegraaf. Tot voor kort hadden deze klanten tot maximaal drie keer per jaar recht op teruggave.
Maandag 22 September 2014 - 07:05:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

"Explosieven bij jihadverdachten"NOS Nieuws - Binnenland

In het huis van de twee jihadverdachten uit Den Haag zijn explosieven gevonden. Dat meldt het AD op basis van bronnen rond het onderzoek. De twee werden begin augustus aangehouden.

Ze worden verdacht van het beramen van een aanslag op het gebouw van de Europese Commissie in Brussel, zo werd zaterdag bekend.

Neef

Het echtpaar zou ook anderen hebben geleerd om bommen te maken en om te schieten met vuurwapens. Het AD meldt verder dat een neef van een van de twee, wiens huis ook is doorzocht, spoorloos is en mogelijk naar Syrië is vertrokken.

De twee werden gearresteerd toen ze vanuit Turkije aankwamen in Brussel. Vermoedelijk waren ze in Syrië geweest.

Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme. In hun huis werden ook vuurwapens en een kogelwerend vest gevonden.

Zondag 21 September 2014 - 22:24:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vrouw bevalt in politiecel van zoonDe Volkskrant - Binnenland

Een 20-jarige student uit Den Haag is zondag overleden nadat hij zaterdag in een kampeerboerderij in Epe gewond was geraakt aan zijn hoofd. Een
Zondag 21 September 2014 - 22:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Massale actie voor klimaatNOS Nieuws - Binnenland

"Red de planeet" en "actie in plaats van woorden"; met deze leuzen hebben honderdduizenden mensen wereldwijd gedemonstreerd om aandacht te vragen voor klimaatverandering. In meer dan 150 landen werden vandaag marsen gehouden. Van Melbourne tot Amsterdam en van New Delhi tot New York riepen mensen de politieke leiders op om zich meer in te zetten voor een schoner milieu.

Dat de acties juist vandaag waren was niet toevallig. Aanstaande dinsdag vindt op initiatief van de Verenigde Naties in New York een klimaattop plaats. Daar zullen 120 regeringsleiders praten over de uitstoot van kooldioxide en andere broeikasgassen. Premier Rutte is er ook bij. Het is de eerste bijeenkomst sinds de mislukte klimaatconferentie van 2009 in Kopenhagen.

Amsterdam

In Nederland deden volgens initiatiefnemer Urgenda tussen de 5.000 en 10.000 mensen mee aan de klimaatdemonstratie. Vanaf verschillende plaatsen in het land liepen, fietsten en voeren deelnemers naar het filmmuseum EYE aan het IJ in Amsterdam, waar een slotevenement plaatsvond. Daar traden onder andere Freek de Jonge, zanger Sef en DJ Isis op. Volgens Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, was het een groot succes. "Het gezelschap was heel divers en mensen kwamen uit alle hoeken van het land. De sfeer was erg goed."

Australië

Het spits van de wereldwijde actie werd vanochtend afgebeten in Australië, waar in verschillende steden gedemonstreerd werd. De grootste bijeenkomst was in Melbourne, waar ongeveer 20.000 mensen met protestborden de straat op gingen. Premier Abbott was het belangrijkste mikpunt van de demonstranten. Zijn centrum-rechtse regering reduceerde de financiering voor organisaties die klimaatverandering tegengaan.

New York

De grootste demonstratie werd gehouden in New York. Honderdduizenden mensen deden mee, de opkomst overtrof de verwachtingen van de organisatie. Burgemeester Bill de Blasio deed ook mee. "Klimaatverandering is een bedreiging voor New York en voor onze planeet. Nu handelen is niets meer dan een morele plicht", zei hij voorafgaand.

Ook andere beroemdheden waren van de partij, zoals Al Gore, Sting, Neil Young en Leonardo di Caprio. Die laatste werd afgelopen week door de secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon benoemd tot speciaal Ambassadeur voor de Vrede, vanwege zijn inzet voor de natuur. Di Caprio zal aanstaande dinsdag de klimaattop in New York openen.

Zondag 21 September 2014 - 21:21:47 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Politiebusjes knallen op elkaar tijdens achtervolgingRTL Nieuws - Binnenland

Twee politiebusjes zijn in Rotterdam tijdens een achtervolging op elkaar gebotst. De agenten zaten achter twee scootersbestuurders aan die een stopteken hadden genegeerd.
Zondag 21 September 2014 - 21:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Wereldwijd op de bres voor het klimaatRTL Nieuws - Binnenland

Op meer dan 2000 plaatsen wereldwijd hebben mensen deelgenomen aan een mars voor het klimaat. Ook in Nederland deden duizenden mensen mee.
Zondag 21 September 2014 - 20:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Weekoverzicht: Prinsjesdag en Schotten stemmen tegen onafhankelijkheidRTL Nieuws - Binnenland

Het nieuws van deze week, met onder andere Prinsjesdag en het referendum voor onafhankelijkheid van Schotland.
Zondag 21 September 2014 - 19:54:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Steeds meer Chinese toeristen NLNOS Nieuws - Binnenland

door Floris Harm en Colette van Nunen

De komende jaren zal het aantal Chinese toeristen dat naar Nederland komt explosief stijgen. Dat voorspelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen.

Nu staan Chinezen met 200.000 bezoekers per jaar op 9 in de toeristen-top-10. De verwachting is dat het aantal bezoekers over tien jaar is verviervoudigd, tot 800.000 Chinese toeristen in 2025.

Er kunnen jaarlijks meer Chinezen naar Nederland op vakantie omdat ze meer te besteden hebben en omdat het makkelijk is om een visum te krijgen.

Vooral in de Randstad richten steeds meer bedrijven zich op de Chinese toerist. Op Schiphol zijn teksten in taxfree winkels ook in het Chinees. In de Bijenkorf spreken sommige medewerkers Chinees en er zijn diamantairs die Chinezen in dienst hebben genomen om klanten te werven.

"Mooi landschap"

"We willen graag naar landen die niet vervuild zijn", zegt de Chinese Luo Lily, die met haar man en dochter al voor de tiende keer in West-Europa is. "Landen met frisse lucht en een mooi landschap."

Luo Lily heeft met haar gezin een auto gehuurd op het vliegveld van Frankfurt. Daarmee toeren ze door Duitsland en Nederland. De Chinese vindt Giethoorn de mooiste plaats die ze ooit heeft gezien. Ze gaat het zeker bij haar vrienden aanbevelen.

Asperges met spek

Chinezen reizen steeds vaker individueel, merkt Gabriella Esselbrugge van hotel De dames van de Jonge in Giethoorn. Ze reisde in 2005 naar China om haar dorp en haar hotel te promoten. Inmiddels is 70 procent van haar gasten Chinees.

Ze heeft zich verdiept in de Chinese keuken en serveert gerechten die niet typisch Chinees zijn, maar die wel door Chinezen worden gewaardeerd. Asperges met spek bijvoorbeeld, want de Chinezen zijn dol op varkensvlees.

Korte mouwen

Hoe vaak Luo Lily ook in Europa is geweest, ze blijft dingen hier merkwaardig vinden. Het valt haar bijvoorbeeld op dat Nederlanders ook met korte mouwen lopen als het niet meer zo warm is.

Daar heeft ze wel een verklaring voor. "Nederlanders zijn groter en dikker dan Chinezen. Ze houden namelijk van vlees en melk. En daarom kunnen ze beter tegen de kou."

Zondag 21 September 2014 - 19:31:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Verdachte dood Haagse student (20) weer vrijDe Volkskrant - Binnenland

De Duitse minister Alexander Dobrindt van Verkeer wil alleen nog maar op wegen tol heffen die door de federale overheid worden beheerd. Daarmee
Zondag 21 September 2014 - 19:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘NS schrapt automatische teruggave voor nieuwe klanten’NRC Handelsblad - Binnenland

De twee Haagse jihadisten die een aanslag wilden plegen op het kantoor van de Europese Commissie in Brussel hadden daarvoor de explosieven al in huis, schrijft het AD vandaag. De verdachten Adil U. en Zeyneb K. zouden ook andere jihadisten hebben geleerd hoe ze bommen moesten maken.
Zondag 21 September 2014 - 18:45:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuwe rel om tolheffing DuitslandDe Volkskrant - Binnenland

Een van de deelnemers aan de Dam tot Damloop is zondag na de finish overleden. Dat meldt de organisatie van het hardloopevenement. Het gaat om
Zondag 21 September 2014 - 17:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man overleden bij Dam tot DamloopNOS Nieuws - Binnenland

Een man van 24 die meedeed aan de Dam tot Damloop in Amsterdam is kort na de finish onwel geworden en overleden. Dat meldt de organisatie van het evenement.

Na de finish voelde de man zich niet lekker. Hij werd gecontroleerd door medewerkers van het Rode Kruis en daarna overgedragen aan een medische post. Daar moest al vrij snel worden overgegaan tot reanimatie, maar dat mocht niet baten.

Heat stroke

Volgens een woordvoerder van de Dam tot Damloop was de man bevangen door de hitte, al is niet duidelijk waaraan hij precies is overleden.

De man liep mee in een bedrijfsteam van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam.

Zondag 21 September 2014 - 16:28:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Slachtoffers steeds vaker in gesprek met dadersRTL Nieuws - Binnenland

Jonge misdadigers worden in jeugdgevangenissen steeds vaker geconfronteerd met slachtoffers. Justitie begint dit najaar in alle jeugdgevangenissen een training waarbij daders wordt geleerd stil te staan bij de gevolgen voor slachtoffers.
Zondag 21 September 2014 - 16:11:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

24-jarige deelnemer Dam tot Damloop overledenRTL Nieuws - Binnenland

Een 24-jarige deelnemer aan de Dam tot Damloop is kort na de finish in een medisch centrum overleden. De man was daarheen gebracht omdat hij zich niet lekker voelde.
Zondag 21 September 2014 - 15:54:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Grote drukte rond WaaloversteekNOS Nieuws - Binnenland

Zeventig jaar na dato zijn Amerikanen opnieuw bij Nijmegen de Waal overgestoken. De oversteek maakte deel uit van de herdenking van de operatie Market Garden, waarbij de geallieerden in 1944 de grote rivieren probeerden over te steken om Noord-Nederland te bevrijden.

Het is zo druk rond de Waalbrug in Nijmegen dat de politie een oproep heeft gedaan niet meer naar de stad te komen.

Vanmorgen waren ook duizenden mensen aanwezig bij de herdenking in Oosterbeek. Daar werden op de Airborne Begraafplaats de militairen herdacht die zijn omgekomen bij de slag om Arnhem.

Kanonschoten

In Nijmegen stapten hoogbejaarde veteranen van de 82nd Airborne Division aan boord bij militairen die nu actief zijn bij dit Amerikaanse legeronderdeel.

De Nederlandse Landmacht begeleidde de nagespeelde operatie met kanonschoten en geweervuur.

Vijandelijk vuur

Toen de 260 Amerikaanse paratroopers in september 1944 de rivier probeerden over te steken, openden de Duitsers aan de overkant het vuur op hen. De tocht werd 48 bevrijders fataal.

Het lukte uiteindelijk om de verkeersbrug bij Nijmegen op de Duitsers te veroveren. Bij Arnhem liep operatie Market Garden vervolgens vast omdat de Duitsers de Rijnbrug in handen wisten te houden.

De Waaloversteek wordt in de VS gezien als een van de moedigste operaties bij de bevrijding van Europa.

Zondag 21 September 2014 - 14:09:47 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse arts heeft malariaNOS Nieuws - Binnenland

Een van de twee Nederlandse tropenartsen die in Sierra Leone contact hebben gehad met ebola-patiënten, lijdt aan malaria. De arts, Erdi Huizenga, is vannacht met koorts opgenomen in het Leids Universitair Medisch Centrum. Koorts kan ook duiden op een ebola-besmetting, maar daarvan is geen sprake volgens de Lion Heart Foundation - de organisatie die Huizenga had uitgezonden.

De twee artsen kwamen zondag terug in Nederland en zijn daarna al 24 uur in het Leidse ziekenhuis geweest. Ze hadden toen geen ziekteverschijnselen. De incubatietijd van ebola is maximaal drie weken.

Huizenga ligt in Leiden in een speciale isolatiekamer. Het medische team heeft aanvullende testen gedaan om er 100 procent zeker van te zijn dat de arts geen ebola heeft. Volgens de Lion Heart Foundation is er een bloedmonster onderzocht met als voorlopige uitslag dat het niet om ebola gaat. Er komt dinsdag nog een controletest, waarna definitief kan worden vastgesteld wat de oorzaak is van de koorts. De arts blijft tot die tijd in het LUMC.

Zondag 21 September 2014 - 13:55:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Deelnemer Dam tot Damloop overlijdt na finishDe Volkskrant - Binnenland

Veel mensen willen dat Nederland en andere EU-landen verplicht worden om meer groene stroom op te wekken en energie te besparen. Ook vinden
Zondag 21 September 2014 - 13:51:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

72-jarige vrouw met eigen wandelstok geslagenRTL Nieuws - Binnenland

Een bejaarde vrouw die haar hond uitliet in Rotterdam, is door een wildvreemde met haar eigen wandelstok geslagen. De vrouw viel en raakte gewond aan haar hoofd.
Zondag 21 September 2014 - 13:46:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Gevallen student Epe overledenNOS Nieuws - Binnenland

De 20-jarige student die gisteren van een trap viel van een kampeerboerderij in Epe is overleden. De man was als begeleider mee op een introductieweekend van de studentenvereniging van de hotelschool in Den Haag.

Een 24-jarige medestudent werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer. De medestudent is inmiddels vrijgelaten, maar blijft verdachte in de zaak.

Trap

Na een val van een trap raakte de Haagse student zaterdag zwaargewond aan zijn hoofd. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.

Hij werd in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen. Daar overleed hij vandaag aan zijn verwondingen.

Zondag 21 September 2014 - 12:52:37 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Traumaheli rukt uit voor stikkende frikandeleterRTL Nieuws - Binnenland

Een man die vannacht in Haarlem een snack wilde halen, kon dat bijna niet navertellen. De man stikte in een frikandel, waarop de hulpdiensten uitrukten.
Zondag 21 September 2014 - 11:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Groninger mishandeld met ijzeren stavenRTL Nieuws - Binnenland

Twee nog onbekende mannen hebben gisterenmiddag een 55-jarige man in Groningen zwaar mishandeld met ijzeren staven.
Zondag 21 September 2014 - 10:14:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Zijlstra beschikbaar als VVD-partijleiderDe Volkskrant - Binnenland

Het was een goede week voor premier Mark Rutte en de VVD met de troonrede, de miljoennennota en de algemene beschouwingen. Dat blijkt ook uit de
Zondag 21 September 2014 - 10:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Feyenoordsupporters vernielen treinNOS Nieuws - Binnenland

Feyenoordsupporters hebben op het traject Gouda-Rotterdam overlast veroorzaakt in treinen en vernielingen aangericht.

Een trein moest tijdelijk ontruimd worden omdat er vuurwerk in werd afgestoken. Een andere trein is volgens een NS-woordvoerder "zo toegetakeld en vernield dat deze uit dienst genomen moest worden".

De supporters waren op weg naar de Kuip in Rotterdam. Daar wordt vanmiddag de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld. In het stadion zijn Ajax-fans niet welkom.

De NS gaat proberen de schade te verhalen op de daders.

Zondag 21 September 2014 - 09:26:02 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Duitsers klagen Kiev aan om MH17NOS Nieuws - Binnenland

Nabestaanden van drie Duitse slachtoffers van vlucht MH17 willen Oekraïne aanklagen voor zijn rol in de ramp met het Maleisische passagiersvliegtuig.

De nabestaanden worden bijgestaan door een Duitse hoogleraar Luchtvaartrecht, die ook advocaat is. Ze beginnen een procedure bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens.

Veilig luchtruim

Volgens de advocaat is het zeker dat Oekraïne de garantie van een veilig luchtruim niet heeft waargemaakt. "Een land is verantwoordelijk voor het luchtruim boven zijn grondgebied, wanneer dat wordt opengesteld voor het vliegverkeer", zegt de advocaat tegen Bild.

Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van het neerschieten van het passagiersvliegtuig. Aan boord van MH17 waren 298 mensen. Onder hen waren vier Duitsers en 196 Nederlanders.

Zondag 21 September 2014 - 08:56:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kruisspin meest gezien bij tellingNOS Nieuws - Binnenland

De kruisspin is opnieuw het vaakst geteld bij de tuinspinnentelling van het radioprogramma Vroege Vogels. Precies de helft van de 9600 getelde spinnen was een kruisspin. Die stak er daarmee "met kop en achterlijf" bovenuit, aldus Vroege Vogels.

Vorig jaar werd de kruisspin ook het vaakst geteld, al deden toen veel minder mensen mee aan de telling. Andere spinnen die dit jaar vaak zijn waargenomen, zijn de grote trilspin (615) en de herfsthangmatspin (521). Vroege Vogels zegt dat er ook relatief veel wespspinnen zijn geteld, namelijk 54.

De tuinspinnentelling duurde een week. Natuurliefhebbers konden op de website van Vroege Vogels een zoekkaart met daarop 24 spinsoorten downloaden. Wie een spin had gevonden, kon daarop zien om welke soort het ging.

Zondag 21 September 2014 - 08:53:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Auto ramt gevel: dode en zwaargewondeRTL Nieuws - Binnenland

Een automobilist is om het leven gekomen nadat hij op de Oude Ebbingestraat in Groningen met zijn auto tegen een gevel van een winkel was gereden.
Zondag 21 September 2014 - 08:27:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Terminale thuiszorg in gevaar’NRC Handelsblad - Binnenland

De Gezondheidsraad maakt zich grote zorgen om de kwaliteit van de Nederlandse schouwartsen. Voorzitter van het adviesorgaan Pim van Gool zegt dat zondag in het programma KRO Brandpunt.

Zondag 21 September 2014 - 08:23:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nazomer voorbij: vanaf vandaag zes graden kouderNRC Handelsblad - Binnenland

Weert is gisteren in Canada uitgeroepen tot de groenste regio van de wereld. De Limburgse plaats is door een jury beoordeeld op thema’s als netheid, milieubeleid, cultureel erfgoed, groenbeleid en de inrichting van het openbare gebied.

Zaterdag 20 September 2014 - 22:46:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Het Limburgse Weert verkozen tot groenste regio ter wereldNRC Handelsblad - Binnenland

SC Heerenveen heeft in Arnhem gelijk gespeeld tegen Vitesse: de derde 1-1 van de avond. Eerst kwam SC Heerenveen op voorsprong, Vitesse maakte gelijk.
Zaterdag 20 September 2014 - 20:50:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zon met af en toe een spat regenRTL Nieuws - Binnenland

Vandaag was een bijzondere afwisselende weersdag, met zon, stevige hoosbuien en mist. Vannacht vallen er ook nog enkele buien, maar dat wordt morgen anders, verwacht RTL Weervrouw Helga van Leur. In de ochtend kan er soms nog wel een spat regen vallen, in de middag af en toe zon. Aan de kust waait een stevige wind, tot windkracht 6.
Zaterdag 20 September 2014 - 19:55:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Boterhammen in de pauze met een zuur bijsmaakjeRTL Nieuws - Binnenland

Veel basisscholen kampen met een enorme financiële strop. En dat komt door ouders die helpen bij het overblijven. Voor dit vrijwilligerswerk krijgen ze een onkostenvergoeding. Maar volgens de Belastingdienst is die vergoeding in veel gevallen te hoog.
Zaterdag 20 September 2014 - 19:24:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

26 arrestaties bij demonstraties Den HaagRTL Nieuws - Binnenland

Bij de vier demonstraties die vandaag in Den Haag werden gehouden, zijn 26 mensen aangehouden. Een van hen bracht de Hitlergroet.
Zaterdag 20 September 2014 - 18:50:32 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Demonstraties in Den HaagRTL Nieuws - Binnenland

Een bijzonder beeld boven het Drentse Klazienaveen. Daar was deze waterhoos te zien. Angela Aalderink stuurde deze foto in.
Zaterdag 20 September 2014 - 18:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Megaheffing voor basisscholen om vergoeding overblijfoudersRTL Nieuws - Binnenland

Mensen die hulp nodig hebben van een psychiater of psychotherapeut staan vaak veel te lang op een wachtlijst. Daardoor nemen problemen als psychoses en suïcidale gedachten bij patiënten onnodig toe.
Zaterdag 20 September 2014 - 18:05:41 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Waterhoos boven KlazienaveenRTL Nieuws - Binnenland

Ruim 100 Koerden demonstreerden op het Spuiplein in Den Haag. Ze hadden vlaggen met een afbeelding van de Koerdische leider Abdullah Öcalan en spandoeken met anti-IS-teksten.
Zaterdag 20 September 2014 - 16:54:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Excelsior en Dordrecht maken 1-1, ADO Den Haag verliest nét nietNRC Handelsblad - Binnenland

Jihadisten uit Den Haag zouden plannen hebben gemaakt om een aanslag te plegen op het kantoor van de Europese Commissie (Brussel). Dat meldden bronnen aan de NOS. De Belgische justitie zou aanwijzingen voor de aanslag hebben gezien.
Zaterdag 20 September 2014 - 16:00:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wachtlijsten psychiaters veel te langRTL Nieuws - Binnenland

Bij de demonstratie van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) in Den Haag zijn ongeveer 20 ADO-supporters gearresteerd. Dat zegt een politieagent op het Malieveld.
Zaterdag 20 September 2014 - 15:39:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Demonstratie van Koerden rustig verlopenRTL Nieuws - Binnenland

Met een forse vertraging zijn honderden parachutisten alsnog gedropt boven de Ginkelse Heide bij Ede. hun sprong maakte deel uit van de herdenking van operatie Market Garden.
Zaterdag 20 September 2014 - 15:13:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Haagse jihadisten planden aanslag op kantoor Europese Commissie’NRC Handelsblad - Binnenland

Rondom de demonstraties in Den Haag zijn 26 mensen opgepakt. Een arrestant zou zich schuldig hebben gemaakt aan opruiing, een ander zou een hitlergroet hebben gebracht, meldt de politie.
Zaterdag 20 September 2014 - 14:44:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Luchtlanding Market Garden geslaagdRTL Nieuws - Binnenland

In het Drentse dorpje Vries is een paard mishandeld. Het beest blijkt al een week of twee een flinke snee in het bovendeel van zijn staart te hebben.
Zaterdag 20 September 2014 - 14:35:22 - RTL Nieuws - Binnenland
 

NVU-voorman spreekt demonstranten toeRTL Nieuws - Binnenland

De dropping van parachutisten boven de Ginkelse Heide gaat vanmiddag alsnog door. Er springen geen 1000, maar 500 parachutisten. De landing is aangepast wegens de hardnekkige mist van vanmorgen.
Zaterdag 20 September 2014 - 14:13:53 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Paardenbeul slaat weer toe in DrentheRTL Nieuws - Binnenland

In de Rotterdamse wijk Beverwaard heeft een 65-jarige vrouw 9 maanden dood in huis gelegen. Het lichaam lag in een woning aan de Molecatensingel.
Zaterdag 20 September 2014 - 12:45:39 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Arrestaties bij betogingen Den Haag, 26 mensen aangehoudenNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA wil voor de Eerste Kamerverkiezingen van volgend jaar mei een lijstverbinding aangaan met GroenLinks en de SP.
Zaterdag 20 September 2014 - 12:13:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vrouw lag 9 maanden dood in huisRTL Nieuws - Binnenland

De paradropping bij Driel gaat niet door. De luchtlanding bij Ede is in elk geval gehalveerd, zo hebben de organisatoren laten weten. Oorzaak is de mist, waardoor de parachutisten niet kunnen springen boven de dropzone.
Zaterdag 20 September 2014 - 10:50:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

In beeld: mistige ochtend in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

De Staatsloterij ontkent dat trekkingen gemanipuleerd zijn. De organisatie neemt afstand van de beweringen rondom mislukte trekkingen en gelden die niet zouden worden uitbetaald, zo staat in een verklaring.
Zaterdag 20 September 2014 - 10:33:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Staatsloterij: geen manipulatie bij trekkingenRTL Nieuws - Binnenland

De ouders van Abdulrahman Al S. uit Gouda hebben hun 15-jarige zoon gelokaliseerd. Dat zegt Dimitri Bontinck, die momenteel met de vader en moeder van Abdul aan de Syrische grens verblijft.
Zaterdag 20 September 2014 - 08:04:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

PvdA wil lijstverbinding met GL en SP. Maar SP vindt het voorstel ‘krankzinnig’NRC Handelsblad - Binnenland

De luchtlandingen in Driel in het kader van de herdenkingen van de operatie Market Garden in 1944 zijn vanochtend geschrapt vanwege de dichte mist. Een deel van de parachutisten in Ede kan wel springen, maar dat zullen er maar vijfhonderd zijn in plaats van de geplande duizend. Dat bevestigt een woordvoerder van de organisatie.
Zaterdag 20 September 2014 - 07:50:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Luchtlandingen Driel en Ede verstoord door mistNRC Handelsblad - Binnenland

NS-kopman Timo Huges uit forse kritiek op de OV-chipkaart. Het systeem dat in juni definitief werd uitgerold is volgens hem niet gebruiksvriendelijk en nu al achterhaald, zegt hij in De Telegraaf.

Zaterdag 20 September 2014 - 07:32:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ouders Syriëganger weten waar 15-jarige zoon isRTL Nieuws - Binnenland

Abvakabo FNV is woedend over de vele honderden banen die staatssecretaris Teeven bij de gevangenissen wil schrappen.
Zaterdag 20 September 2014 - 06:43:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Onderzoek naar gesjoemel bij StaatsloterijRTL Nieuws - Binnenland

Een vliegtuig van Germanwings dat vanavond was vertrokken van Schiphol is teruggekeerd naar de luchthaven, nadat het in de problemen was gekomen.
Zaterdag 20 September 2014 - 00:27:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rol Nederland bij aanpak IS nog onduidelijkRTL Nieuws - Binnenland

Het 15-jarig meisje dat gisteren in elkaar werd geslagen in IJmuiden is er toch slechter aan toe dan gedacht.
Vrijdag 19 September 2014 - 23:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vakbond dreigt met acties in gevangenissen RTL Nieuws - Binnenland

"Vandaag deed het nog wat zomers aan, maar dit weekend wordt het grijs met buien en mogelijk wat onweer. Het wordt ook een stuk koeler door een storing die over ons land trekt", zegt RTL-weerman William Huizinga.
Vrijdag 19 September 2014 - 22:40:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

NS-baas vindt OV-chipkaart maar niksNRC Handelsblad - Binnenland

Bij meerdere trekkingen van de Staatsloterij is mogelijk gefraudeerd. De Kansspelautoriteit heeft aanwijzingen dat regels zouden zijn overtreden en is een onderzoek begonnen. Ex-medewerkers vrezen volgens de Volkskrant dat er wordt gerotzooid met de uitslag van de grootste loterij van Nederland.
Vrijdag 19 September 2014 - 21:52:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vliegtuig maakt voorzorgslanding op SchipholRTL Nieuws - Binnenland

Vrijdag 19 September 2014 - 21:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Op zoek naar nieuw leefgebied voor edelhertenRTL Nieuws - Binnenland

Vrijdag 19 September 2014 - 21:42:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Mishandeld meisje toch in ziekenhuisRTL Nieuws - Binnenland

Vrijdag 19 September 2014 - 21:24:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Onderzoek naar gesjoemel bij Staatsloterij’NRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie onderzoekt ‘integriteitsschendingen’ van een aantal politiefunctionarissen bij de aanbesteding van politievoertuigen in 2010. Dit schrijft minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
Vrijdag 19 September 2014 - 20:18:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politiefunctionarissen verdacht van corruptie bij aanbestedingenNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) voelt zich gesterkt door de grote steun van de internationale gemeenschap “voor de wijze waarop Nederland verantwoordelijkheid draagt” in het onderzoek naar de vliegramp van vlucht MH17.

Vrijdag 19 September 2014 - 16:49:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Timmermans blij met steun voor onderzoek MH17NRC Handelsblad - Binnenland

De bewoners van 72 woningen in de flat aan de Beukenhorst in Diemen zijn bijna allemaal weer thuis. Dat meldt wooncorporatie De Key vandaag. De gemeente gaf de woningen woensdag na inspectie vrij, nadat de terugkeer een paar keer was uitgesteld.
Vrijdag 19 September 2014 - 15:09:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bewoners van 72 woningen flat Diemen terugNRC Handelsblad - Binnenland

De gemeente Amsterdam wil de vergunning intrekken van Willem van der Meulen, uitbater van 47 ramen en daarmee één van de grootste exploitanten van raambordelen op de Wallen. Dat meldt Het Parool vanmiddag.

Vrijdag 19 September 2014 - 15:08:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Amsterdam wil 47 raambordelen sluiten wegens misbruikNRC Handelsblad - Binnenland

De geplande grote demonstratie van Pro Patria, een extreemrechtse groep, in Den Haag gaat morgen niet door. Dat heeft de groep op Facebook bekendgemaakt.
Vrijdag 19 September 2014 - 14:31:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Demonstratie Pro Patria in Den Haag gaat niet doorNRC Handelsblad - Binnenland

De 39-jarige Paul A., die vorig jaar april een 3-jarig jongetje vanaf een flat in Amsterdam-Zuidoost naar beneden gooide met fatale afloop, is veroordeeld tot tien jaar cel. Het Openbaar Ministerie had zestien jaar geëist voor moord, maar de rechter oordeelde moord onbewezen.
Vrijdag 19 September 2014 - 14:17:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tien jaar cel voor man die peuter van flat gooide in AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

De dertig extra MH17-onderzoekers komen weer terug naar Nederland. De rampplek is momenteel niet veilig genoeg om te onderzoeken, zo zei premier Mark Rutte vanmiddag. Er blijft een team van twintig man aanwezig.

Vrijdag 19 September 2014 - 11:23:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Extra MH17-onderzoekers keren terug naar NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

Google hoeft geen zoekresultaten aan te passen die verwijzen naar het verleden van een Nederlandse man die veroordeeld is tot zes jaar gevangenis voor het uitlokken van een (niet gepleegde) huurmoord. Dat heeft de rechtbank van Amsterdam bepaald in een kort geding dat tegen het internetbedrijf was aangespannen. Het vonnis werd vandaag gepubliceerd.
Vrijdag 19 September 2014 - 10:51:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Google hoeft crimineel verleden van Nederlandse man niet te ‘vergeten’NRC Handelsblad - Binnenland

De Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai wordt alsnog door Nederland uitgezet. "Het enkele feit dat iemand (...) voor een Nederlandse missie heeft gewerkt, is onvoldoende om de verantwoordelijkheid voor de behandeling van een asielaanvraag over te nemen”, schrijft staatssecretaris Teeven aan de Tweede Kamer.
Donderdag 18 September 2014 - 22:30:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Afghaanse tolk wordt alsnog Nederland uitgezetNRC Handelsblad - Binnenland

De rijksbegroting voor 2015 is vandaag vrijwel ongeschonden door de Tweede Kamer gekomen. Dat schrijft persbureau Novum. De Algemene Politieke Beschouwingen, die twee dagen hebben geduurd, zijn inmiddels geëindigd.
Donderdag 18 September 2014 - 19:32:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rijksbegroting door Tweede Kamer (en vrijwel zonder problemen)NRC Handelsblad - Binnenland

Defensie gaat de onderzoeken naar het gebruik van chroomhoudende verf uitbreiden. Dat schrijft persbureau Novum. In de onderzoeken wordt nu gekeken naar drie andere voormalige NAVO-depots én alle locaties waar met de chroomhoudende verf is (of wordt) gewerkt.
Donderdag 18 September 2014 - 18:15:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hennis-Plasschaert (Defensie) breidt onderzoeken naar giftige verf uitNRC Handelsblad - Binnenland

De demonstratie van de Muslim Defence League Holland die aanstaande zaterdag zou plaatsvinden in Den Haag, gaat niet door. Dat zegt organisator Ismael ibn Adam tegen nrc.nl. Ibn Adam zegt dat hij bedreigd is.
Donderdag 18 September 2014 - 16:23:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Demonstratie MDL Holland in Den Haag gecanceld - organisator ‘bedreigd’NRC Handelsblad - Binnenland

Rutte heeft in felle bewoordingen afstand genomen van de uitlatingen van PVV-leider Wilders. Tijdens de Algemene Beschouwingen in de Tweede Kamer zei hij dat Wilders gisteren over de schreef ging met opmerkingen over “het Marokkanenprobleem”. De premier veroordeelde ook de…

Donderdag 18 September 2014 - 14:22:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: Wilders maakt samenleving zwakker met zijn anti-islamretoriekNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rokin in het centrum van Amsterdam is richting De Dam afgesloten. Vanmiddag rukte de brandweer daar uit voor een brand in een woning. Wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds werd ontruimd.

Donderdag 18 September 2014 - 14:05:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grote brand in centrum Amsterdam, Madame Tussauds ontruimdNRC Handelsblad - Binnenland

Advocaten van de verdachten in de liquidatiezaak (‘Passageproces’) willen dat het proces opnieuw wordt gevoerd. Ze reageerden vandaag voor het eerst nadat justitie vorige week bekendmaakte een nieuwe kroongetuige te hebben. De advocaten zeiden dit tijdens de behandeling van het…

Donderdag 18 September 2014 - 11:41:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Advocaten: liquidatieproces moet overNRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte legde vanochtend in de Algemene Politieke Beschouwingen de deadline voor een concrete belastinghervorming die CDA en D66 hem gesteld hadden naast zich neer.
Donderdag 18 September 2014 - 10:26:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: in 2016 begin nieuw belastingstelselNRC Handelsblad - Binnenland

De veroordeelde ‘moordmakelaar’ Fred R. wordt kroongetuige in de rechtszaak over liquidaties in de onderwereld. Wie is hij? Als voetballer ontbrak het hem aan topsportmentaliteit.
Donderdag 18 September 2014 - 10:21:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

De liquidatiezaak wordt vervolgd: wie is de nieuwe kroongetuige Fred R.?NRC Handelsblad - Binnenland

De tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen begint om 10.30 uur met de eerste termijn van premier Rutte, waarin hij de vragen die de Kamer gisteren had zal beantwoorden. Komt de premier nog in de problemen en komen er nog aanpassingen in de begroting 2015? Volg het live via nrc.nl.
Donderdag 18 September 2014 - 08:54:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nederland stuurt F-16’s en levert wapens in de strijd tegen IS’NRC Handelsblad - Binnenland

Na een kort telefoongesprek, want ‘ja’, ik vond het ook heel erg dat we met z’n allen 800 miljoen ton voedsel per jaar weggooien, wat me beeldend werd uitgelegd als een file vrachtwagens van Amsterdam tot Milaan, was ik vorig jaar opeens ambassadeur van Damnfoodwaste, een organisatie die feesten organiseert tegen voedselverspilling.
Donderdag 18 September 2014 - 06:54:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ambassadeur van beschimmeld broodNRC Handelsblad - Binnenland

Nederlanders vinden het idee van het kabinet dat ze meer onbetaalde zorg en hulp moeten verlenen aan familie en vrienden maar niks. Ze vrezen dat de druk om voor elkaar te zorgen toeneemt en dat meer geleund moet worden op…

Woensdag 17 September 2014 - 22:49:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

SCP: Nederlanders zien op tegen meer mantelzorgNRC Handelsblad - Binnenland

De Algemene Politieke Beschouwingen zijn elk jaar ook dé plek om met oneliners en bijzondere termen de aandacht van de kiezer te trekken. Vrijwel alle fractieleiders kwamen vandaag met mooie taalvondsten. Wij maakten een top-7 van de opmerkelijkste woorden.
Woensdag 17 September 2014 - 19:41:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van ‘hangmatoppositie’ tot ‘Poetinvrij’ - de zeven taalvondsten van vandaagNRC Handelsblad - Binnenland

De ME treedt op tegen voetbalsupporters op de Mariaplaats in Utrecht. Er zouden meerdere voetbalfans zijn gearresteerd, in elk geval van de Franse club Paris Saint-Germain, die straks een wedstrijd in de Champions League speelt tegen Ajax in de Amsterdam Arena.
Woensdag 17 September 2014 - 19:01:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vijftig Franse voetbalfans aangehouden in UtrechtNRC Handelsblad - Binnenland

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zijn coalitiepartner Rutte opgeroepen om zich minder terughoudend op te stellen in het integratiedebat en zich duidelijk uit te spreken tegen zowel de PVV als radicale moslims. Dat zei hij vanavond tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.
Woensdag 17 September 2014 - 18:35:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Samsom roept Rutte op afstand te nemen van WildersNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft terreurbewijzen gevonden in het huis van de vermeende jihadganger uit Huizen. Er werden onder meer omschrijvingen van explosieven, uitleg over het gebruik van wapens, constructietekeningen van ontstekingsmechanismen en een tekstbestand over een zelfmoordaanslag aangetroffen.
Woensdag 17 September 2014 - 17:05:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM vindt terreurbewijzen in huis vermeende jihadganger HuizenNRC Handelsblad - Binnenland

De juweliersvrouw die twee overvallers doodschoot in haar winkel in Deurne, wordt definitief niet vervolgd. Dat melden althans bronnen bij justitie aan de NOS en aan Omroep Brabant. Volgens justitie was er sprake van noodweer.
Woensdag 17 September 2014 - 14:38:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd, sprake van noodweer’NRC Handelsblad - Binnenland

Rutte II heeft nog twee grote projecten te voltooien: een ‘groeiagenda’ die voor meer banen moet zorgen en het hervormen van het belastingstelsel. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra vandaag bij de Algemene Politieke Beschouwingen. Hij kwam goed voor de dag, terwijl Roemer het eerder op de dag erg lastig had.
Woensdag 17 September 2014 - 12:14:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Rutte II heeft nog twee grote projecten op de agenda’NRC Handelsblad - Binnenland

Een mogelijke amnestie en zelfbestuur voor de separatisten in het oosten van Oekraïne kunnen het in Nederland lopende strafonderzoek naar de verdachten van de MH17-ramp bemoeilijken. Dat zeggen internationale strafrechtgeleerden.
Woensdag 17 September 2014 - 11:13:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mogelijke amnestie separatisten bemoeilijkt strafonderzoek MH17NRC Handelsblad - Binnenland

De woningverkoop is in augustus met 23,6 procent toegenomen vergeleken met augustus vorig jaar. Het aantal verkoopregistraties bij het Kadaster steeg naar 12.328 woningen. In augustus 2013 waren dat er nog 9.977.
Woensdag 17 September 2014 - 10:01:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kadaster: woningverkoop dit jaar toegenomen met 23,6 procentNRC Handelsblad - Binnenland

Voor het eerst sinds 2008 presenteerde het Nederlandse kabinet gisteren een begroting zonder nieuwe bezuinigingen. Dat geeft de Algemene Beschouwingen, wel gezien als het belangrijkste politieke debat van het jaar, mogelijk een ander karakter. nrc.nl volgt de Beschouwingen vandaag en morgen in een liveblog en brengt het laatste nieuws en snelle duiding bij het debat.
Woensdag 17 September 2014 - 09:36:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Teruglezen: liveblog van dag 1 van de Algemene BeschouwingenNRC Handelsblad - Binnenland

Voormalig minister Thom de Graaf stelt zich verkiesbaar als lijsttrekker voor de Eerste Kamerfractie van D66 bij de verkiezingen van volgend jaar. De kandidaatstelling volgt op eerder nieuws dat huidig fractievoorzitter Roger van Boxtel in 2015 niet meer verkiesbaar zal zijn.
Woensdag 17 September 2014 - 09:10:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Thom de Graaf stelt zich verkiesbaar als opvolger Van Boxtel in senaatNRC Handelsblad - Binnenland

Een voormalig voorzitter van de Stichting RuJu heeft drieduizend euro uit de kas gestolen, schrijft RTV Utrecht. De Stichting zamelde geld in voor een herdenkingsmonument voor de broertjes Ruben en Julian uit Zeist, die vorig jaar zo goed als zeker door hun vader werden vermoord.
Woensdag 17 September 2014 - 08:23:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Geld voor herdenkingsmonument Ruben en Julian gestolen’NRC Handelsblad - Binnenland

Het OM verdenkt achttien Nederlanders van het maken van plannen om naar de Islamitische Staat (IS) af te reizen, of van steun voor de jihad. Dat blijkt uit een rondgang van Trouw. De verdachten komen uit Den Haag, Rotterdam, Delft, Huizen, Amsterdam en omgeving Arnhem.
Woensdag 17 September 2014 - 07:00:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Achttien Nederlanders verdacht van steunen jihad’NRC Handelsblad - Binnenland

Voor het eerst sinds 2008 presenteerde het Nederlandse kabinet gisteren een begroting zonder bezuinigingen. Geeft dat de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) ook een ander karakter? Wat zijn de belangrijkste onderwerpen? En wat mogen we verwachten van de fractieleiders? Een programmaboekje en voorbeschouwing in één.
Woensdag 17 September 2014 - 06:58:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wat je vandaag mag verwachten van de Algemene BeschouwingenNRC Handelsblad - Binnenland

Onbekenden hebben vanochtend een plofkraak gepleegd op een pinautomaat op station Vlaardingen-Oost, waardoor het station een tijdlang dicht bleef. Rond elf uur was het station weer open.

Dinsdag 16 September 2014 - 23:09:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Station Vlaardingen-Oost weer open na plofkraakNRC Handelsblad - Binnenland

De A58 is weer helemaal open. De ravage die dinsdagochtend op de weg ontstond door drie kettingbotsingen is opgeruimd en het wegdek is gerepareerd, laat Rijkswaterstaat weten.
Dinsdag 16 September 2014 - 19:59:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

A58 weer helemaal open na kettingbotsingenNRC Handelsblad - Binnenland

Eén dagje op kantoor (of in het park, of de stad, of de dierentuin) en je kunt zo de hele Prinsjesdag gemist hebben. Daarom: wat ertoe deed vandaag, kort samengevat om je binnen een paar minuten bij te praten.
Dinsdag 16 September 2014 - 15:37:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Snel samengevat: Prinsjesdag 2014NRC Handelsblad - Binnenland

Zoals te verwachten viel is de oppositie kritisch over de politieke boodschap van de Troonrede. Buma, Roemer en Pechtold laakten het gebrek aan visie en daadkracht in de toespraak. PvdA-leider Samsom vond de speech van Willem-Alexander “juist van toon” en “realistisch”.
Dinsdag 16 September 2014 - 14:20:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Reacties op de Troonrede: van ‘realistisch’ tot ‘dingetjeslijst’NRC Handelsblad - Binnenland

Het Amsterdamse Discovery Festival over wetenschap en kunst heeft op het laatste moment een toneelvoorstelling van schrijver Anton Dautzenberg en voormalig hoogleraar Diederik Stapel geschrapt.

Dinsdag 16 September 2014 - 13:45:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voorstelling Diederik Stapel geschrapt na bezwaar van KNAWNRC Handelsblad - Binnenland

Het is een Prinsjesdag “met een rouwrand van verdriet” door de ramp met vlucht MH17 van deze zomer en de “turbulente en onzekere internationale omgeving” waarin de regering haar werk doet. Dat zei koning Willem-Alexander vanmiddag tijdens de Troonrede.
Dinsdag 16 September 2014 - 12:48:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Troonrede: ‘rouwrand van verdriet’, maar Nederland ‘veerkrachtig’NRC Handelsblad - Binnenland

De straf die Robert M. kreeg voor het misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen in de Amsterdamse zedenzaak blijft definitief staan. Dat heeft de Hoge Raad bepaald. Het Hof Amsterdam veroordeelde M. vorig jaar tot negentien jaar gevangenisstraf

Dinsdag 16 September 2014 - 12:30:23 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Straf Robert M. definitiefNRC Handelsblad - Binnenland

Het wordt vandaag dan officieel bekend met de openbaarmaking van de Miljoenennota, maar het lekte al eerder uit dat de koopkracht voor veel Nederlanders verbetert. De inwoners van de Amersfoortse wijk Soesterkwartier zijn er niet zo mee bezig. Al voelen ze de bezuinigingen anders dan drie jaar geleden inmiddels wel.
Dinsdag 16 September 2014 - 11:50:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kijken: zo worden de bezuinigingen gevoeld in AmersfoortNRC Handelsblad - Binnenland

Het is vandaag Prinsjesdag, de tweehonderdste editie zelfs. De Miljoenennota bevat dit jaar - voor het eerst in jaren - positief economisch nieuws. Maar zal de Troonrede vanwege de vele internationale crises wel zo positief van toon zijn? nrc.nl brengt al het nieuws rond Prinsjesdag vandaag in dit liveblog.
Dinsdag 16 September 2014 - 11:22:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Liveblog: Dijsselbloem presenteert ‘behoedzame’ begrotingNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een ongeluk op de Hengelolaan in Den Haag is vanochtend een bus tegen een boom gereden. Daarbij raakten elf mensen gewond, zo meldt de politie.

Dinsdag 16 September 2014 - 09:47:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Twee doden na kettingbotsing(en) met 150 auto’s door mist - A58 dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Hockeytrainer Luigi C., die volgens justitie heimelijk honderden meisjes filmde in de kleedkamer van de Wassenaarse hockeyclub HGC, werd bij zijn vorige club ook al verdacht van onzedelijk gedrag.

Dinsdag 16 September 2014 - 07:39:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vorige hockeyclub kreeg al klacht over Luigi C.NRC Handelsblad - Binnenland

De vakbonden gaan de komende cao-onderhandelingen hard in, zo schrijft de Telegraaf vandaag. FNV wil een loonstijging met drie procent, De Unie gaat maximaal vier procent eisen en CNV wil een stijging die ruim boven de inflatie is. Opmerkelijk is dat FNV concreet negenhonderd euro op tafel legt als eis voor iedere werknemer.
Dinsdag 16 September 2014 - 07:09:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Vakbonden kondigen harde eisen aan voor cao-gesprekken’NRC Handelsblad - Binnenland

President van Nederland, zou dat iets voor Mark Rutte zijn? Dan kon hij als staatshoofd zelf het beleid voor komend jaar ontvouwen in de Ridderzaal. Vanuit zijn paleis zou hij vervolgens op een afstandje luisteren naar de verdediging er van in de Tweede Kamer.
Maandag 15 September 2014 - 22:13:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wat beter gaat als de premier president isNRC Handelsblad - Binnenland

Het PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch is vandaag tijdens een werkbezoek in de Haagse Schilderswijk belaagd. Hij werd bekogeld met eieren en vuurwerk.

Maandag 15 September 2014 - 19:58:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamerlid Marcouch tijdens werkbezoek belaagd in SchilderswijkNRC Handelsblad - Binnenland

De twee artsen die gisteren in het Leids Universitair Medische Centrum werden opgenomen wegens een mogelijke ebola-besmetting, hebben het ziekenhuis verlaten. Ze verkeren in goede gezondheid, maar hebben aangegeven in quarantaine te willen blijven.

Maandag 15 September 2014 - 12:16:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mogelijk met ebola besmette artsen verlaten ziekenhuisNRC Handelsblad - Binnenland

Gemeenten moeten de antecedenten controleren van bestuurders van stichtingen die islamlessen verzorgen. Hiermee wil een Kamermeerderheid voorkomen dat mensen die de integratie belemmeren les geven aan kinderen.
Maandag 15 September 2014 - 12:01:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Onderzoek bestuurders in koranonderwijs’NRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft vorige week het onderzoek heropend naar de betrokkenheid van Willem Holleeder bij onderwereldmoorden. De heropening van het onderzoek is gebaseerd op de verklaringen van kroongetuige Fred R. Die verklaringen zijn door onderzoeksrechter S.F. van Merwijk op 10 september toegevoegd aan het dossier.
Maandag 15 September 2014 - 10:11:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Justitie heropent onderzoek naar HolleederNRC Handelsblad - Binnenland

De PVV werkt aan een dwangwet voor het behoud van de zwarte Zwarte Piet. Tweede-Kamerlid Martin Bosma heeft "het hele weekend zitten schrijven” aan een wetsvoorstel dat gemeenten verplicht bij officiële Sinterklaasevenementen "Zwarte Piet zwart te laten en de liedjes niet te veranderen”.
Maandag 15 September 2014 - 06:55:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PVV werkt aan dwangwet voor behoud Zwarte PietNRC Handelsblad - Binnenland

Telers en producenten van biologische producten maken vaker overtredingen, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant zijn nog nooit zo veel bioboeren en andere biologische ondernemers berispt als dit jaar: meer dan 2300.
Zondag 14 September 2014 - 19:35:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Biologische ondernemers vaker in overtreding’NRC Handelsblad - Binnenland

De twee Nederlandse artsen die mogelijk het ebolavirus hebben opgelopen in Sierra Leone zijn zondagavond aangekomen op Schiphol. Ze worden in quarantaine geplaatst in het Leids Universitair Medisch Centrum LUMC, hoewel ze in theorie naar huis hadden gekund.

Zondag 14 September 2014 - 09:53:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Twee mogelijk met ebola besmette artsen weer in NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

Volgend jaar, wanneer de verkiezingen zijn, is het afgelopen. Roger van Boxtel, lijsttrekker voor D66 in de Eerste Kamer, wil niet nog vier jaar door, zegt hij vandaag in De Telegraaf. Hij laat in het midden of hij helemaal vertrekt uit de politiek.
Zaterdag 13 September 2014 - 17:09:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Roger van Boxtel (D66) gaat Eerste Kamer verlatenNRC Handelsblad - Binnenland

Zes voormalige directeuren van justitiële inrichtingen hebben bij de politie aangifte gedaan tegen minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD). Volgens de aangevers heeft de bewindsman een ambtsmisdrijf gepleegd omdat hij nalatig zou hebben gehandeld inzake de beschuldigingen van pedofilie aan het adres van zijn voormalige hoogste ambtenaar Joris Demmink.
Zaterdag 13 September 2014 - 14:15:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aangifte tegen Opstelten in zaak-Demmink wegens ‘ambtsmisdrijf’NRC Handelsblad - Binnenland

NRC-fotograaf David van Dam heeft de Prinsjesfotoprijs gewonnen voor zijn foto van minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) op de achterbank van zijn dienstauto.

Zaterdag 13 September 2014 - 13:08:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Plasterk op de achterbank is beste politieke foto van het jaarNRC Handelsblad - Binnenland

De installatie van de nieuwe Botlekbrug in Rotterdam is vanochtend niet gelopen zoals gepland. Een kabel brak en die moet nu worden gerepareerd.

Zaterdag 13 September 2014 - 10:03:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabel gebroken bij installatie nieuwe BotlekbrugNRC Handelsblad - Binnenland

Zes vrouwen die in hun jeugd door geestelijken zijn misbruikt, dagen de leiding van de rooms-katholieke kerk in Nederland voor de rechter. Dat meldt Trouw vandaag.

Zaterdag 13 September 2014 - 08:54:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vrouwen dagen kerk voor de rechterNRC Handelsblad - Binnenland

In het noorden van het land is gisteravond het noorderlicht te zien geweest. Weerplaza kreeg er meldingen over vanaf de Waddeneilanden, de Afsluitdijk en Friesland. Het poollicht was wel vaag en alleen laag bij de horizon zichtbaar.

Zaterdag 13 September 2014 - 08:32:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Noorderlicht vaag te zien in noorden van het landNRC Handelsblad - Binnenland

VVD en PvdA zijn er binnenskamers niet in geslaagd een nieuwe hervormingsagenda voor de coalitie op te stellen om zo de levensvatbaarheid van het kabinet te verlengen.

Zaterdag 13 September 2014 - 07:45:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Coalitie ziet nieuwe hervormingsagenda strandenNRC Handelsblad - Binnenland

Jermaine W. vertrok onlangs naar terreurgroep IS. Hij blijkt leider van een stichting voor les in de Arabische cultuur, die deel is van een Goois netwerk.

Vrijdag 12 September 2014 - 19:06:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jihadist Jermaine W. leidde een onderwijsorganisatieNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft een deal gesloten met een nieuwe kroongetuige die de afgelopen vijftien jaar een belangrijke rol heeft gespeeld bij liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. De getuige, Fred R., heeft ook verklaringen afgelegd over de rol van Willem Holleeder.
Vrijdag 12 September 2014 - 15:37:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM heeft Holleeder in vizier door verklaringen nieuwe kroongetuigeNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland stuurt dertig extra onderzoekers naar de rampplek van vlucht MH17 in Oost-Oekraïne. Wegens het huidige staakt-het-vuren tussen Kiev en de rebellen is er een kans dat het gebied veilig genoeg kan zijn om het onderzoek te hervatten.

Vrijdag 12 September 2014 - 12:38:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: 30 extra onderzoekers naar rampplek vlucht MH17NRC Handelsblad - Binnenland

De Islamitische Staat (IS) ís in Nederland al verboden, in tegenstelling tot wat minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) vanochtend zei.
Vrijdag 12 September 2014 - 11:05:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kan Opstelten IS niet verbieden in Nederland? IS ís al verbodenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie weet niet of het haalbaar is, maar het denkt ver te komen met het achterhalen van de personen die verantwoordelijk zijn voor het neerschieten van vlucht MH17.
Vrijdag 12 September 2014 - 08:19:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM denkt ver te kunnen komen met achterhalen daders MH17NRC Handelsblad - Binnenland

Begin september is er vanuit Den Haag een gezin naar Syrië vertrokken, melden bronnen aan de Volkskrant. Volgens de krant gaat het om Mousa I., die samen met zijn vrouw en kind is vertrokken om zich bij IS aan te sluiten. De gemeente kon het nieuws aan de krant niet bevestigen.
Vrijdag 12 September 2014 - 07:19:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Ook gezin uit Den Haag naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij IS’NRC Handelsblad - Binnenland

Twee Nederlandse tropenartsen zijn mogelijk besmet geraakt met het ebolavirus. Ze werken in het Lion Heart Medical Centre in Yele in Sierra Leone, een ziekenhuis gebouwd met voornamelijk Nederlands geld. Bij de artsen zijn vooralsnog geen symptomen ontdekt, maar het kan ook enkele weken duren voordat die er zijn.
Donderdag 11 September 2014 - 21:59:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Twee Nederlandse artsen mogelijk besmet met ebola’NRC Handelsblad - Binnenland

De belangrijkste cijfers die op Prinsjesdag bekend zouden moeten worden gemaakt, zijn uitgelekt. Dat schrijft de NOS. Het gaat onder meer om de werkloosheidscijfers, de economische groei en het begrotingstekort.
Donderdag 11 September 2014 - 20:51:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Cijfers van Prinsjesdag uitgelekt’ - minder werklozen, economie groeitNRC Handelsblad - Binnenland

De bezuinigingen op de griffierechten zijn minder fors dan gedacht, zo zal op Prinsjesdag bekend worden gemaakt. Dat meldden bronnen aan RTL Nieuws. Eerder had minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD) aangekondigd de griffierechten sterk te verhogen.
Donderdag 11 September 2014 - 19:05:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Bezuinigingen op griffierechten zijn minder ingrijpend dan gedacht’NRC Handelsblad - Binnenland

Het ministerie van Financiën hoeft de Miljoenennota voor volgend jaar niet voor Prinsjesdag openbaar te maken. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanavond bepaald in een kort geding dat RTL Nieuws had aangespannen.
Donderdag 11 September 2014 - 18:19:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechtbank oordeelt ten faveure van kabinet: Miljoenennota geheimNRC Handelsblad - Binnenland

De plek in het oosten van Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort, is nog altijd te gevaarlijk om het onderzoek naar de vliegramp voort te zetten. Dat heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert donderdag laten weten.
Donderdag 11 September 2014 - 13:55:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hennis-Plasschaert (Defensie): Rampplek MH17 te gevaarlijk voor onderzoekNRC Handelsblad - Binnenland

Een gezin met vier kinderen uit Hilversum is vermoedelijk naar Syrië afgereisd om zich aan te sluiten bij IS. Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes zojuist bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad, meldt RTV Noord-Holland.

Donderdag 11 September 2014 - 10:23:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gezin uit Hilversum vermoedelijk naar Syrië afgereisdNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) voerde al vanaf het voorjaar zelf campagne voor een plek in de nieuwe Europese Commissie. Dat blijkt uit een reconstructie van NRC Handelsblad naar zijn benoeming als eurocommissaris, op basis van bronnen in…

Donderdag 11 September 2014 - 07:02:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Timmermans voerde zelf campagne voor een plek in de CommissieNRC Handelsblad - Binnenland

Op luchthaven Schiphol is de Koninklijke Marechaussee een proef gestart met intelligente camera’s die afwijkend gedrag van reizigers opmerken.

Woensdag 10 September 2014 - 22:40:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Slimme camera spot afwijkend gedrag van reizigers op SchipholNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland mocht vorige week op de NAVO-top in Wales wel meepraten over de vorming van een coalitie tegen IS, maar paste niet meer in het zaaltje. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) vanavond gezegd in de Tweede Kamer.
Woensdag 10 September 2014 - 21:17:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nederland paste niet in het zaaltje bij gesprek coalitie tegen IS’NRC Handelsblad - Binnenland

De SP is tegen Nederlandse deelname aan de westerse coalitie die ten strijde moet gaan trekken tegen de terreurorganisatie IS, meldt persbureau Novum. SP-Kamerlid Harry van Bommel denkt dat het westerse optreden de situatie in Irak alleen maar erger zal maken.
Woensdag 10 September 2014 - 20:33:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

SP tegen deelname aan coalitie tegen ISNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland moet stoppen met het bouwen van grote wijken en liever bestaande woningen en leegstaande kantoren en winkels verbouwen. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving in een tweejaarlijkse studie die vanavond is aangeboden aan minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu, VVD).
Woensdag 10 September 2014 - 16:54:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Stop met bouw nieuwe wijken, verbouw leegstaande kantoren’NRC Handelsblad - Binnenland

Nog meer werknemers van defensie dan eerder gedacht zijn blootgesteld aan giftige verf. Dat schrijft de NOS. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert (Defensie, VVD) doet momenteel een "groot historisch onderzoek" naar het giftige chroom-6.
Woensdag 10 September 2014 - 15:55:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nog meer werknemers van Defensie blootgesteld aan giftige verf’NRC Handelsblad - Binnenland

Jean-Claude Juncker presenteerde vanmiddag zijn langverwachte lijstje: de samenstelling van de nieuwe Europese Commissie. Timmermans wordt de eerste vice-president. Wat valt er op aan de Commissie van Juncker?
Woensdag 10 September 2014 - 14:45:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zwaargewichten en Oost-Europeanen: dit valt op aan Junckers lijstjeNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer is verdeeld over de benoeming van Frans Timmermans (PvdA) als vice-president van de nieuwe Europese Commissie. Dat meldt persbureau Novum. Vooral D66 is kritisch; de VVD en PvdA lieten weten tevreden te zijn.
Woensdag 10 September 2014 - 12:53:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer verdeeld over benoeming Timmermans - kritisch geluid D66NRC Handelsblad - Binnenland

Premier Rutte (VVD) blijft weigeren om de Prinsjesdagstukken naar de Tweede Kamer te sturen. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.
Woensdag 10 September 2014 - 12:20:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Auto rijdt tegen winkel: 1 dodeNOS Nieuws - Binnenland

In het centrum van Groningen is een auto tegen een winkel aangereden. Een inzittende is daarbij om het leven gekomen. Een andere inzittende is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun identiteit is nog niets bekend.

Het ongeluk gebeurde rond 06.30 uur in de Oude Ebbingestraat, in het winkelgebied van Groningen. De toedracht is nog onduidelijk. Volgens de politie staat niet vast dat de auto een hoge snelheid had toen de winkel geraakt werd. Agenten doen nu onderzoek.

Politie en brandweer hebben de plaats van het ongeluk afgeschermd. Er is ook schade aan de winkel, maar die lijkt mee te vallen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Sterke positie Rutte bevestigd in peilingDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Premier Rutte: Tweede Kamer krijgt de Prinsjesdagstukken nietNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland is in gesprek over een bijdrage aan de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Ministers Timmermans (Buitenlandse Zaken) en Hennis-Plasschaert (Defensie) schrijven dit aan de Tweede Kamer. Alle opties worden daarbij opengehouden.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland in gesprek met VS over IS - ‘alle opties worden bekeken’NRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Robert Eenhoorn laat honkbal met goed gevoel achterAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.