Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Verdachte aangehouden voor moord in 2005NOS Nieuws - Binnenland

In Rotterdam is een man aangehouden voor een moord in 2005. De 40-jarige inwoner van Brielle wordt ervan verdacht Caroline van Toledo te hebben gedood in Oostvoorne.

Het lichaam van de 35-jarige vrouw werd gevonden in de kofferbak van haar eigen auto. Die was in brand gestoken in het natuurgebied Kruininger Gors. Ook in haar woning in Oostvoorne was brand gesticht.

De Briellenaar heeft in 2007 en 2008 ook al enkele maanden in voorarrest gezeten voor de moord. Hij is woensdag opgepakt op basis van nieuw onderzoek, meldt het Openbaar Ministerie zonder dat toe te lichten.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 10:25:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

A2 naar Amsterdam ook vrijdag nog afgesloten tot na ochtendspitsNu.nl - Binnenland

De A2 richting Amsterdam blijft vrijdag tot zeker na de ochtendspits dicht. Rijkswaterstaat meldt dat de werkzaamheden op de A2 tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Amstel nog niet klaar zijn en onverminderd doorgaan. De afsluiting zal in ieder geval nog tot na de ochtendspits van vrijdag duren.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 10:06:10 - Nu.nl - Binnenland
 

Nederland levert weer verdachten uit aan TurkijeNu.nl - Binnenland

Nederland levert weer verdachten uit aan Turkije. Nederland stopte daarmee na de couppoging vorig jaar, maar het ministerie van Veiligheid en Justitie zegt van Turkije voldoende garanties te hebben gekregen om uitleveringen te hervatten.
Vrijdag 28 Juli 2017 - 09:55:38 - Nu.nl - Binnenland
 

De populairste filmpjes van de weekNOS Nieuws - Binnenland

Het is vrijdag en dus is het tijd voor de Jeugdjournaal Top 3. Hier zie je de drie filmpjes die deze week het meest bekeken zijn op de site en in de Jeugdjournaal-app.

1. Musical.ly super makkelijk te hacken

2. Tempel verdwijnt in rivier

3. Luis Fonsi boos over nieuwe versie Despacito

Vrijdag 28 Juli 2017 - 07:43:41 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Zelf checken of je e-mailadres is gehackt op politie.nlNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft een database met 60.000 e-mailadressen toegankelijk gemaakt. Wie denkt te zijn gehackt, kan zijn e-mailadres invoeren. Als het adres voorkomt in de database, krijgt de eigenaar een bericht.

De politie stuitte op de e-mailadressen tijdens onderzoeken naar cybercriminaliteit en heeft ze in beslag genomen. Daarmee is de database niet uitputtend. De gegevens kunnen al zijn doorverkocht aan anderen, of gestolen zijn door criminelen die nog niet door de politie zijn gepakt.

De politie adviseert daarom met enige regelmaat opnieuw te controleren of een e-mailadres is misbruikt en ook andere databases met gestolen e-mailadressen te controleren, zoals haveibeenpwnd.com.

"We zijn altijd heel zorgvuldig met het afsluiten van onze woningen, maar je moet ook opletten met het afsluiten van de achterdeur van je internet", vertelt Ron de Milde, van de afdeling Digitale Dienstverlening bij de politie, in het NOS Radio 1 Journaal.

Wie ontdekt dat zijn e-mailadres in de database van de politie voorkomt, krijgt hulp bij het nemen van maatregelen. Vanwege de privacywetgeving mag de politie slachtoffers niet zelf actief informeren.

De oproep werkt in ieder geval vandaag, zegt De Milde. "Normaal hebben we ongeveer 300 tot 500 mensen tegelijk op onze website, nu tussen de 5000 en 7000. Sinds het bericht online staat, zijn 55.000 mensen naar onze website gekomen."

Vrijdag 28 Juli 2017 - 06:57:31 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Snelweg A2 bij Amsterdam nog steeds dichtNOS Nieuws - Binnenland

De reparatie van de snelweg A2 tussen de knooppunten Holendrecht en Amstel is nog bezig. Het is Rijkswaterstaat niet gelukt om de weg voor de ochtendspits weer open te hebben.

Wanneer de A2 in de richting van Amsterdam wel opengaat is niet duidelijk, Rijkswaterstaat zegt dat er in de loop van de ochtend meer bekend wordt. Tot die tijd moet iedereen omrijden via de A9.

Door boorwerkzaamheden op woensdag verzakte de weg en kwam er water te staan op het weggedeelte richting Amsterdam.

Rijkswaterstaat besloot een stuk van 1100 vierkante meter weg te frezen om de schade goed te kunnen inventariseren. De laag die werd weggehaald is dertig centimeter dik.

De fundering van de weg is vannacht opnieuw aangelegd, nu zijn ze bezig om nieuwe lagen asfalt aan te brengen.

Vrijdag 28 Juli 2017 - 03:10:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM in hoger beroep tegen vrijspraak witwassen Amsterdamse makelaarNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de vrijspraak van de Amsterdamse makelaarster Puck L. De vrouw wordt verdacht van witwassen van ruim 300.000 euro.
Donderdag 27 Juli 2017 - 23:35:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Dodelijk slachtoffer (38) bij steekpartij in Amsterdamse metroNOS Nieuws - Binnenland

Bij een steekpartij in de metro in Amsterdam is een dode gevallen. Het gaat om een 38-jarige Amsterdammer. Veel mensen zagen hoe hij werd neergestoken.

De man werd in de avondspits aangevallen in metro 53, die toen ter hoogte van de halte Venserpolder reed in Amsterdam-Zuidoost. Ambulancepersoneel was snel ter plaatse en reanimeerde het slachtoffer, maar dat was tevergeefs.

Na het incident probeerde de verdachte te vluchten, maar de politie kon hem toch aanhouden. Het is een 27-jarige man uit Amsterdam.

Het metrostation was urenlang afgesloten voor onderzoek van de recherche. Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend.

Donderdag 27 Juli 2017 - 22:56:56 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Wie is de oogappel van Schiphol?De Volkskrant - Binnenland

In het Gelderse Erichem zijn donderdag 20 duizend varkens omgekomen door een grote stalbrand. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier zijn er in Nederland niet eerder zoveel varkens omgekomen bij één brand. Het gaat in Erichem waarschijnlijk om alle varkens van het bedrijf. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Omwonenden werden met een NL Alert gewaarschuwd uit de rook te blijven
Donderdag 27 Juli 2017 - 22:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dode bij verkeersongeluk op A58 bij RillandNu.nl - Binnenland

Op de A58 ter hoogte van Rilland is donderdagavond de bestuurder van een bestelauto om het leven gekomen bij een ongeluk. Het slachtoffer is volgens de politie een 37-jarige man uit Oud-Gastel.
Donderdag 27 Juli 2017 - 21:44:49 - Nu.nl - Binnenland
 

20.000 varkens dood bij stalbrand, volgens Wakker Dier ongekend aantalDe Volkskrant - Binnenland

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier.
Donderdag 27 Juli 2017 - 21:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Cultuurblog - Mick Jagger brengt 2 nieuwe maatschappijkritische nummers uitDe Volkskrant - Binnenland

Goedenavond. De dienstverlening in serviceflats wordt gestaag uitgekleed. Zo worden de huismeester, het ramen lappen en het eten niet langer betaald door de overheid. Dit tot onvrede van de oudere bewoners, die de service gewend zijn. En dus komen ze in protest. Verder in uw avondnieuwsbrief: alles over de Urker vistaart (die een hoax blijkt) en deze Nederlander redde negen uitgemergelde leeuwen,
Donderdag 27 Juli 2017 - 20:40:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zes mensen opgepakt voor Europa League-duel FC UtrechtNOS Nieuws - Binnenland

Voor de wedstrijd in de voorronde van de Europa League tussen FC Utrecht en Lech Poznan zijn zes mensen opgepakt voor belediging en mishandeling. Bij het stadion werd een cameraploeg van RTV Utrecht aangevallen. Agenten hebben de verslaggever en de cameraman meteen afgeschermd.

34 supporters van FC Utrecht die zich gisteravond misdroegen in het centrum van de stad hadden een gebiedsverbod. Ze mochten het centrum en het gebied rond Stadion Galgenwaard niet in. Twee van de arrestanten zitten nog vast. Zij worden verdacht van opruiing en verboden wapenbezit.

Confrontatie

De supporters wilden gisteravond een confrontatie uitlokken met fans van tegenstander Lech Poznan. Ze waren gewapend met afgebroken glaswerk en vuurwerk.

De politie wilde vandaag voorkomen dat supportersgroepen met elkaar in aanraking zouden komen. Daarom was er voor vanavond een speciale fanzone ingericht voor de supporters van Poznan, achter het station bij de Jaarbeurs. Er waren meer dan duizend Poolse fans op de wedstrijd afgekomen.

Goede banen leiden

Volgens de politie was de sfeer in de stad verder rustig. Wel was er veel politie in het centrum, om de supporters in de stad in goede banen te leiden.

Vanmiddag reden er op last van de politie even geen bussen in het centrum van Utrecht. Dat was omdat de politie een groep Poolse supporters, die zich toch op de Neude hadden laten zien, terugbracht naar de fanbasis.

Donderdag 27 Juli 2017 - 20:19:52 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Volkskrant Avond: Air France-KLM versterkt internationale positie | Deze Nederlander redt tijgers uit AleppoDe Volkskrant - Binnenland

De dienstverlening in serviceflats wordt gestaag uitgekleed. Tot onvrede van de oudere bewoners, die de service - zoals een huismeester - gewend zijn. En dus komen de bewoners van de flat aan de Bergweg in Rotterdam-Noord in opstand. Jan Den Boef (75), armen vol zeemanstatoeages, loopt iedere avond samen met een buurman een bewakingsronde door zijn serviceflat in Rotterdam Noord. Hij controleert o
Donderdag 27 Juli 2017 - 20:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Op bezoek bij een serviceflat: dienstverlening is wegbezuinigd, bewoners komen in opstandDe Volkskrant - Binnenland

In Eindhoven is een 3D-printer bezig een 8 meter lange fietsbrug te maken van gewapend beton. Pionierswerk aan de Technische Universiteit. Met een tevreden blik kijkt Theo Salet naar het enorme, kanariegele apparaat dat de werkhal van de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) domineert. Door het apparaat vloeit een stroom betonmortel, die als dikke tandpasta op de printplaat blijft liggen. De pri
Donderdag 27 Juli 2017 - 20:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederland levert weer verdachten uit aan Turkije na couppogingNOS Nieuws - Binnenland

Nederland is weer begonnen met het uitleveren van verdachten aan Turkije. Dat gebeurde eerder deze maand voor het eerst sinds de couppoging van vorig jaar. Volgens minister Blok van Veiligheid en Justitie heeft Turkije garanties gegeven dat de verdachten een eerlijk proces krijgen en goed behandeld worden.

Een woordvoerder zegt dat er weer tot uitlevering wordt overgegaan omdat anders verdachten van drugshandel, mishandeling, inbraken of moord onbestraft blijven. Verdachten die door Turkije gezocht worden omdat ze Gülenaanhanger zijn, zouden niet uitgeleverd worden.

Turkije houdt de geestelijke Fethullah Gülen, die in de VS woont, verantwoordelijk voor de couppoging van vorig jaar juli. Zijn beweging is volgens president Erdogan een terreurorganisatie.

Kort geding

Morgen staat een verdachte voor de Nederlandse rechter in een tweede zaak. De man, een Turkse Nederlander, wordt in Turkije verdacht van betrokkenheid bij drugshandel. Zijn advocaat, Bart Stapert, noemt het hervatten van de uitleveringen naïef: " In Turkije is dertig procent van de rechterlijke macht ontslagen, er geldt nog steeds de noodtoestand en er bestaat daar geen onafhankelijke rechterlijke macht meer."

Stapert denkt niet dat de Nederlandse overheid in alle gevallen zal kunnen onderscheiden of iemand gezocht wordt vanwege een misdrijf, of vanwege zijn politieke achtergrond.

Coup

De uitleveringen aan Turkije werden vorig jaar na de coup stilgelegd. Verschillende rechtbanken stonden uitlevering aan Turkije niet toe. Zo oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat nader onderzocht moet worden onder welke omstandigheden een verdachte vast komt te zitten. Een rechter in Arnhem oordeelde dat er in Turkije sprake was van instabiele en onduidelijke omstandigheden.

De rechtbank in Den Haag moet morgen beoordelen of de afspraken die Nederland heeft gemaakt met Turkije voldoende zijn om die bezwaren weg te nemen.

Donderdag 27 Juli 2017 - 20:03:24 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Cameraploeg aangevallen bij stadion UtrechtNu.nl - Binnenland

Bij het voetbalstadion Galgenwaard is een cameraploeg van RTV Utrecht aangevallen door een supporter van FC Utrecht. De politie heeft de twee journalisten ontzet en de man aangehouden.
Donderdag 27 Juli 2017 - 19:20:49 - Nu.nl - Binnenland
 

IJssalon uit Noord Deurningen wint prijs voor beste ijs van EuropaAD - Binnenland

In een metro in Amsterdam-Zuidoost is vanavond rond 18.00 uur een 38-jarige man doodgestoken. De steekpartij had plaats ter hoogte van halte Venserpolder bij de Dalsteindreef. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.
Donderdag 27 Juli 2017 - 19:18:03 - AD - Binnenland
 

Persoon doodgestoken in metro in Amsterdam-ZuidoostAD - Binnenland

In een varkensstal bij het Erichem (Gelderland) zijn vandaag 20.000 varkens omgekomen door een brand in de stal waar ze werden gehouden. Het gaat waarschijnlijk om alle varkens. De oorzaak van de brand is nog niet vastgesteld. Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier zijn er in Nederland niet eerder zoveel varkens omgekomen bij één brand.
Donderdag 27 Juli 2017 - 18:47:53 - AD - Binnenland
 

Brand mergelgrotten Maastricht helemaal uitgedoofdDe Volkskrant - Binnenland

De London Interbank Offered Rate, beter bekend als de Libor, heeft zijn langste tijd gehad. Het rentetarief dat vier jaar geleden de spil vormde van een wereldwijd miljardenschandaal met daarin een prominente rol voor de Rabobank, wordt in 2021 afgeschaft. Dat heeft de Britse toezichthouder FCA donderdag gemeld. De FCA slaagt er niet in een betrouwbaar systeem te ontwikkelen om de Libor vast te st
Donderdag 27 Juli 2017 - 18:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

50 doden door besmet ziekenhuisapparaat, onder wie 2 NederlandersNOS Nieuws - Binnenland

Wereldwijd zijn meer dan honderd hartpatiënten besmet geraakt met een bacterie die werd verspreid door medische apparaten uit een fabriek uit Duitsland. De helft van die patiënten is inmiddels overleden als gevolg van de besmetting. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek, onder leiding van het Radboudumc in Nijmegen.

In Nederland raakten drie patiënten in het Isala-ziekenhuis in Zwolle besmet met de bacterie en een in het Erasmus MC in Rotterdam. Twee van hen zijn overleden.

De eerste uitbraak van de M. chimaera-bacterie (Mycobacterium chimaera), werd eind 2014 gesignaleerd. De bacterie werd verspreid door een apparaat dat bij openhartoperaties het bloed van de patiënten op temperatuur houdt. Nederlandse hartcentra namen direct maatregelen, door het apparaat buiten de operatiekamer te plaatsen.

Apparaat

De onderzoekers van het Radboudumc achterhaalden dat het gaat om een grote mondiale uitbraak en dat de Duitse fabrikant de bron is. De machines raakten geïnfecteerd tijdens het productieproces, blijkt uit het onderzoek.

De omvang van het aantal geïnfecteerde patiënten is nu voor het eerst in kaart gebracht. In 2014 kwam een eerste melding over een besmette patiënt in Zwitserland. De onderzoekers waarschuwden daarop ook hartcentra en deskundigen in andere landen.

"We kregen al snel het sterke vermoeden dat het ging om een grote uitbraak", zegt Jakko van Ingen, arts-microbioloog in het Radboudumc. "We vonden 42 besmettingen in Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Zwitserland."

Daarna volgden ook meldingen van nieuwe patiënten met de infectie in de VS en Zuid-Amerika. "Wereldwijd gaat het sinds het eerste ziektegeval in 2012 om minstens honderd gevallen", zegt Van Ingen.

Infectie mogelijk tot vijf jaar na operatie

Hoewel de bron van de verspreiding is gevonden, moeten artsen nog twee jaar scherp blijven op nieuwe patiënten die mogelijk geïnfecteerd zijn. Een aantal patiënten werd pas vijf jaar na de infectie ziek.

Patiënten hebben bij ontslag uit het ziekenhuis informatie meegekregen over wanneer zij contact met hun cardioloog op moeten nemen. Daarnaast zijn de artsen geïnformeerd via hun beroepsvereniging.

Apparaat niet meer gebruikt

Volgens RTV Oost wordt het apparaat dat de dodelijke besmetting veroorzaakte bij een hartpatiënt in het Isala in Zwolle, niet meer gebruikt. Bij het ziekenhuis hebben zich daarna geen nieuwe mensen met klachten gemeld.

Het Isala benadrukt dat niemand ongerust hoeft te zijn, omdat in de afgelopen jaren de vereiste maatregelen genomen zijn. Ook de Inspectie concludeert dat er genoeg is gedaan om de patiënt te beschermen.

Donderdag 27 Juli 2017 - 17:46:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Twintigduizend varkens komen om bij grootste stalbrand ooitAD - Binnenland

De hooibrand in de mergelgrotten bij Maastricht is geblust. Dat meldt de brandweer. 
Donderdag 27 Juli 2017 - 17:39:44 - AD - Binnenland
 

Brand grotten Maastricht helemaal uitAD - Binnenland

De drinkwaterkwaliteit voldoet ruim aan de veiligheidseisen en staat niet onder druk. Dat benadrukt demissionair minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen in reactie op Kamervragen over de vondst van GenX in drinkwater op zeker zes plekken in Zuid-Holland.
Donderdag 27 Juli 2017 - 16:24:29 - AD - Binnenland
 

Schultz: Kwaliteit drinkwater niet onder druk door vondst GenXAD - Binnenland

Wat is er nou alledaagser dan een waslijn? Fotograaf Wijgert-Jan van As ziet echter meer dan een touw vol natte onderbroeken en sokken. Voor zijn project ‘Waslijnen vol verhalen’ vereeuwigt hij waslijnen in Nederland. ,,Ik wil de was aan waslijn een gezicht geven.’’
Donderdag 27 Juli 2017 - 15:36:19 - AD - Binnenland
 

Fotograaf wil was op de lijn een gezicht gevenAD - Binnenland

De politie zoekt sinds afgelopen dinsdag naar drie vermiste kinderen. Twee zusjes van 8 en 13 jaar en hun broertje van 10 waren met een stichting een dagje uit in Zandvoort, maar verdwenen aan het begin van de avond. De kinderen zijn nog altijd niet teruggevonden.
Donderdag 27 Juli 2017 - 14:25:45 - AD - Binnenland
 

Internationals na studie: welwillend, werkloos en wanhopigNOS Nieuws - Binnenland

Ze zijn met steeds meer en kunnen ons veel geld opleveren: internationale studenten. Dit jaar zijn het er zelfs 112.000. Een record.

Maar in hun zoektocht naar huisvesting, Nederlandse contacten en werk, lopen ze tegen de muur. Deze week duiken we in de wereld van de internationale student. Vandaag deel 3: de zoektocht naar werk.

Internationale studenten zijn enorm goed voor onze schatkist. Als ze in Nederland blijven wonen en werken, kunnen ze ons volgens kenniscentrum Nuffic jaarlijks 1,57 miljard euro opleveren.

Toch zijn veel hoogopgeleide internationals al vertrokken op het moment dat we via belastinginkomsten van ze kunnen profiteren. Vooral omdat ze moeilijk aan de bak komen. Volgens de Sociaal Economische Raad (SER) wil 70 procent hier graag blijven. Maar dat lukt uiteindelijk een kwart.

De Duitse Najim Zaytoun (22) is een van de afgestudeerde internationals op zoek naar werk in Nederland. Na vier jaar studeren in Groningen spreekt hij Nederlands en heeft hij een diploma Organisatiepsychologie op zak. Hij stuurde veertig sollicitaties en kreeg amper reactie.

Vooral door de taalbarrière is het vinden van werk een hele uitdaging. Zelfs de goed Nederlandssprekende Najim heeft er last van. "Ten opzichte van een Nederlandse student maak ik gewoon minder kans, omdat zij het vloeiend spreken", zegt hij.

Daan Huberts is onderzoeker bij Nuffic en denkt dat universiteiten hier een oplossing kunnen bieden. "Ze moeten extra cursussen Nederlands beter aanbieden. Nu moet het nog vaak door de student worden betaald."

De internationale bubbel

Huberts ziet ook dat het hebben van een netwerk belangrijk is om bij bedrijven binnen te komen. Iets wat voor internationale studenten niet vanzelfsprekend is. "Ze komen binnen zonder netwerk en gaan tijdens hun verblijf vaak met elkaar om." De weg naar studentenverenigingen weten ze amper te vinden.

Als het al lukt om ergens binnen te komen, dan is dat volgens Huberts vaak bij grote bedrijven. Volgens ondernemersorganisatie VNO-NCW wordt daar al regelmatig Engels gesproken op de vloer. "Techbedrijven in Maastricht en Delft zijn daar een goed voorbeeld van."

Volgens VNO-NCW is het logisch dat kleine bedrijven eerder zullen kiezen voor een Nederlander, omdat die bedrijven vaak op de Nederlandse markt zijn gericht. Ook lopen ze zelden warm voor niet-Europese studenten, uit angst voor de papierwinkel die komt kijken bij het aanvragen van een werkvergunning.

Een jaar de tijd

Studenten van buiten de EU moeten binnen een jaar na hun afstuderen een baan zien te vinden. Lukt dat niet? Dan loopt hun visum af. De Sri Lankaanse Riz Razak (29) heeft een Nederlandse vriendin, maar heeft noodgedwongen Nederland moeten verlaten. "Ik zie hier geen kans om binnenkort een baan te vinden."

Studenten uit EU-landen hoeven geen visum te hebben, maar ook zij hebben uiteindelijk een inkomen nodig. Najim blijft hopen dat het nog lukt, maar ziet het niet snel gebeuren. "De afgelopen vier jaar in Nederland zijn echt fantastisch geweest. Ik vind de mensen leuk en de cultuur past bij me, maar het gaat niet makkelijk worden."

Donderdag 27 Juli 2017 - 13:55:03 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Drie kinderen vermist na weglopen bij uitje in ZandvoortAD - Binnenland

Chef parlement Hans van Soest vindt dat de gemeente Amsterdam doorslaat met hun genderneutrale taalgebruik. ,,Zo werk je in de hand dat mensen overgevoeliger worden." 
Donderdag 27 Juli 2017 - 13:47:37 - AD - Binnenland
 

Een genderneutrale mal voor iedereen, dát is pas beschadigendAD - Binnenland

Justitie heeft vier jaar cel geëist voor een levensgevaarlijke dollemansrit, die volgde nadat de politie in Diemen mogelijk liquidatievoorbereidingen verstoorde.
Donderdag 27 Juli 2017 - 12:51:00 - AD - Binnenland
 

Eis: 4 jaar voor levensgevaarlijke dollemansrit op de ringAD - Binnenland

Mike J., in 2003 veroordeeld voor de gewelddadige dood van zijn stiefdochter Rowena Rikkers, gaat in beroep tegen de beslissing dat zijn tbs-maatregel met twee jaar wordt verlengd. Wanneer dit hoger beroep dient, is nog niet duidelijk.
Donderdag 27 Juli 2017 - 12:32:15 - AD - Binnenland
 

Stiefvader Mike J. in beroep tegen verlenging tbsAD - Binnenland

De Tweede Kamer eist een spoedbrief van staatssecretaris Dijksma over de nieuwe ontwikkelingen rond chemiebedrijf Chemours in Dordrecht. De partijen maken zich grote zorgen over de stof GenX, die op veel plaatsen in het drinkwater blijkt te zitten en is aangetroffen op planten en bomen in Dordrecht.
Donderdag 27 Juli 2017 - 11:32:19 - AD - Binnenland
 

Kamer eist spoedbrief over ChemoursAD - Binnenland

De kermisattractie Fire Ball waarmee in de Verenigde Staten een dodelijk ongeluk is gebeurd, is gemaakt door het Nederlandse bedrijf KMG. Het bedrijf roept alle exploitanten van soortgelijke attracties op om niet te draaien tot duidelijk is wat er is gebeurd.
Donderdag 27 Juli 2017 - 10:47:34 - AD - Binnenland
 

Hoe de gehaktkruidenmix de klapper werd van het Oranje FondsDe Volkskrant - Binnenland

De resultaten van oliemaatschappij Shell zijn enigszins hersteld van de zware klappen van een jaar geleden. De winst over de eerste helft van het jaar kwam uit op 5,1 miljard dollar, een verdrievoudiging ten opzichte van vorig jaar (1,7 miljard dollar). Vorig jaar was ook wel het financiële dieptepunt voor Shell. Toen kwam de prijsdaling van ruwe olie, van 110 dollar per vat naar minder dan 50 dol
Donderdag 27 Juli 2017 - 09:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Forse schade door plofkraak pinautomaat in DiepenveenAD - Binnenland

De bramenstruiken hangen weer vol, maar plukkers van het fruit moeten oppassen. Boswachters delen jaarlijkse tientallen boetes uit voor wildplukken en die kunnen flink in de papieren lopen.
Donderdag 27 Juli 2017 - 07:38:39 - AD - Binnenland
 

Bye bye benzine, we willen je niet meerAD - Binnenland

De waterpolitie stopt vanaf vandaag met het uitdelen van bekeuringen als gevolg van een hoogoplopend conflict met de korpsleiding. Snelheidsduivels en overlastgevers op het water hebben een maand lang vrij spel.
Donderdag 27 Juli 2017 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Winst Shell verdrievoudigd dankzij hogere olieprijs; raffinaderijen draaien op volle toerenDe Volkskrant - Binnenland

Aflevering 45: dit ecoduct is een wonder van vernuft, een kronkelende rivier van 4 kilometer. Een echt gat, er komt een echt gat in de Afsluitdijk. Dat was al even bekend, maar Wouter van der Heij van de Waddenvereniging wil maar zeggen dat de Vismigratierivier een echte doorbraak is. Een ecoduct tussen de Waddenzee en het IJsselmeer, tussen zout en zoet water, waar straks honderden miljoenen viss
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het ei van Columbus voor Friese boeren, en ook goed voor het klimaatDe Volkskrant - Binnenland

De formatie mag dan even stilliggen, de Volkskrant onderzoekt alvast welke interessante kandidaten worden genoemd voor het nieuwe kabinet. Ze kan en wil het. Maar of ze het ook wordt, minister van Buitenlandse Zaken of Defensie in het volgende kabinet-Rutte, hangt erg af van de politieke moed die ze in Nederland vaak mist. Sigrid Kaag (55) is een topdiplomaat die uitblinkt in onderhandelen. Dat is
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: de maxima blijven stekenDe Volkskrant - Binnenland

De zomer van 1967. Avontuur. Moest kunnen, naar Parijs liften met de verkering van je beste vriendin. Dus nee, er zou geen seks zijn, en ja, er werd gescheiden geslapen.Het liften wou niet zo. Twaalf uur lang stonden we met de duim omhoog langs snelwegen met walmende, toeterende vrachtwagens, in waaiers van opspattend modderwater. Het was al ochtend toen we zeiknat en verkleumd in Parijs arriveerd
Donderdag 27 Juli 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bonnenboekje waterpolitie blijft een maand lang dichtAD - Binnenland

Een gezin in Nieuw-Vennep heeft vanavond een wurgslang in de achtertuin gevonden. De veertienjarige dochter des huizes vond de rattenslang toen ze met haar fiets over het reptiel heen reed.
Woensdag 26 Juli 2017 - 23:50:08 - AD - Binnenland
 

Die pizzaketen in uw buurt, is dat een restaurant? Gemeente Amsterdam zegt van nietDe Volkskrant - Binnenland

Een ruzie over kantoormeubilair voor ambtenaren is zo hoog opgelopen dat een meubelfabrikant uit Emmen de Staat voor de rechter sleept. Inzet van de strijd is een miljoenenaanbesteding voor meer dan honderdduizend milieuverantwoorde bureaus, tafels, stoelen en kasten in overheidsgebouwen. Rijkswaterstaat gunde een opdracht voor dit nieuwe meubilair begin juli aan twee bedrijven die niet beschikken
Woensdag 26 Juli 2017 - 22:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rattenslang in achtertuin Nieuw-VennepAD - Binnenland

De jonge Caro 9884 uit het Zeeuwse Grijpskerke werd vandaag bekroond tot beste melkkoe. Zij glorieerde op de Zeeuwse Fokveedag in Aagtekerke.
Woensdag 26 Juli 2017 - 21:17:00 - AD - Binnenland
 

Dit is de mooiste melkkoe van ZeelandAD - Binnenland

Bij Shell verdwijnen dit jaar nog eens honderden arbeidsplaatsen bij de vestigingen in Rijswijk en Amsterdam. De vakbonden en de ondernemingsraad zijn hierover op de hoogte gebracht.
Woensdag 26 Juli 2017 - 19:18:50 - AD - Binnenland
 

Het nieuws van vandaag en de krant van morgenDe Volkskrant - Binnenland

De van jihadisme verdachte Laura H. komt op vrije voeten. De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag besloten de voorlopige hechtenis van de 21-jarige vrouw per 1 augustus te schorsen. Ze mag in vrijheid de rechtszitting op 12 oktober afwachten. Wel krijgt ze een enkelband en mag ze geen contact hebben met de media. De vrouw zit sinds haar terugkeer vorige zomer uit IS-gebied op de terroristenafdeli
Woensdag 26 Juli 2017 - 15:47:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Opnieuw verdwijnen honderden banen bij Shell in NederlandAD - Binnenland

De politie mag veel vaker een afdruk van een handpalm van een verdachte maken dan nu gebeurt. Demissionair minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie benadrukt vanmiddag dat dat wettelijk gewoon mogelijk is. 
Woensdag 26 Juli 2017 - 15:40:39 - AD - Binnenland
 

Minister: Politie mag vaker afdruk handpalm verdachte makenAD - Binnenland

Je kunt het je bijna niet voorstellen: twee poesjes in een afgeplakte doos achterlaten op straat, hulpeloos en alleen. Toch gebeurde het gisteren in Oss. Medewerkers van Dierenopvang Maasland reageren verbijsterd. ,,Je vraagt je toch echt af waarom iemand zoiets doet.”
Woensdag 26 Juli 2017 - 13:51:55 - AD - Binnenland
 

Poes en kitten over twee meter hoog hek gegooid bij asielAD - Binnenland

Terreurverdachte Laura H., die sinds haar terugkeer uit IS-gebied vorige zomer in de gevangenis zit, komt vrij. De rechtbank in Rotterdam besliste vanmiddag dat haar voorlopige hechtenis wordt geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) verzette zich vorige week niet langer tegen haar vrijlating.
Woensdag 26 Juli 2017 - 13:32:03 - AD - Binnenland
 

Syriëgangster Laura H. komt op vrije voetenAD - Binnenland

Alternatief vakantie vieren in het hoogseizoen is geen goedkoop grapje. Wat als je het geld niet hebt? Zes tips om (bijna) gratis op reis te gaan.
Woensdag 26 Juli 2017 - 13:00:39 - AD - Binnenland
 

Een (bijna) gratis vakantie, zo doe je dat!AD - Binnenland

Een 17-jarige jongen uit het Zeeuwse Hulst is gisterochtend in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van 21 inbraken en diefstallen. De jongen is uitgebreid gehoord en heeft 15 zaken bekend. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt.
Woensdag 26 Juli 2017 - 12:54:37 - AD - Binnenland
 

Syriëganger Laura H. komt vrij met enkelbandDe Volkskrant - Binnenland

Modeketen Witteveen is failliet. Het Nederlandse bedrijf, met 98 winkels en ongeveer 400 werknemers, kampte al jaren met verlies en is volgens de Belastingdienst een betalingsregeling niet nagekomen. De Belastingdienst vroeg daarom het faillissement van Witteveen aan, dat gisteren werd uitgesproken door een Utrechtse rechter. Die uitspraak werd tegenover de NOS bevestigd door curator Rinke Dulack.
Woensdag 26 Juli 2017 - 11:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

400 mensen verliezen baan door faillissement modeketen WitteveenDe Volkskrant - Binnenland

Een Amsterdamse islamitische middelbare school is ten onrechte subsidie geweigerd. Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) moet van de Raad van State de school alsnog financieren. Tot zijn ergernis en die van de gemeente Amsterdam kan de tweede islamitische middelbare school van Nederland daarmee na een lange juridische strijd alsnog per 1 september de deuren openen. Dekker vreesde in 2016 een
Woensdag 26 Juli 2017 - 11:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Twintigduizend varkens omgekomen bij grote brand in ErichemNu.nl - Binnenland

Er zijn donderdagavond twintigduizend varkens omgekomen bij een grote brand in een varkensstal aan de Erichemsewal even buiten het Gelderse dorp Erichem.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Amsterdam krijgt tweede islamitische middelbare school van Nederland, tot ergernis van regering en gemeenteDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Jongen (17) verdacht van 21 inbraken in ZeelandAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.