Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Giro555-actie voor coronahulp levert tot nu toe miljoen euro op: ‘Nooit eerder zo laag geweest’AD - Binnenland

De naderende invoering van het coronapaspoort leidt niet alleen maar tot applaus. Zorgt de pas straks voor discriminatie? En hebben we hem eigenlijk wel nodig? Het fenomeen belicht, aan de hand van drie kritische stellingen.
Maandag 17 Mei 2021 - 05:00:25 - AD - Binnenland
 

Het coronapaspoort: worden niet-gevaccineerden straks gediscrimineerd?AD - Binnenland

Bij een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om bewoners van woningen boven en naast het winkelpand, zegt een brandweerwoordvoerder.
Maandag 17 Mei 2021 - 02:18:19 - AD - Binnenland
 

Vijf gewonden door overslaande brand in winkel Den HaagNu.nl - Binnenland

Door een brand in een winkel aan de Weissenbruchstraat in Den Haag zijn in de nacht van zondag op maandag vijf mensen gewond geraakt. Het gaat om bewoners van woningen boven en naast het winkelpand, zegt een brandweerwoordvoerder. "Ze hebben rook ingeademd en zijn met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd." Drie mensen moesten met een hoogwerker van het dak worden gehaald.
Maandag 17 Mei 2021 - 01:41:27 - Nu.nl - Binnenland
 

Vijf mensen naar ziekenhuis na brand in Den HaagNOS Nieuws - Binnenland

Vijf inwoners van Den Haag zijn naar het ziekenhuis gebracht nadat brand was uitgebroken in de winkel waar zij boven en naast wonen. Ze hadden rook ingeademd.

De brand ontstond kort na middernacht in de Haagse wijk Benoordenhout. Al snel sloeg het vuur over van de winkel naar het bovenliggende appartement. Drie mensen moesten met een hoogwerker van het dak worden gehaald.

In totaal moesten zes woningen worden ontruimd. De bewoners zijn tijdelijk opgevangen op een andere locatie. Volgens de brandweer kunnen de bewoners van zeker twee woningen boven en achter de winkel voorlopig niet terug naar huis.

De brand is inmiddels onder controle, de politie onderzoekt de oorzaak.

Zondag 16 Mei 2021 - 22:25:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vijf gewonden door brand in winkel in Den HaagAD - Binnenland

Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Zondag 16 Mei 2021 - 21:00:14 - AD - Binnenland
 

Drie aanhoudingen na schietpartij Amsterdam, politie vindt automatische wapensNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft drie verdachten aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een schietincident in Amsterdam Nieuw-West. In die wijk werd een geparkeerde auto onder vuur genomen.

Volgens de politie zijn er veel schoten gelost, maar vielen er voor zover bekend geen gewonden. Ook in de ruiten van een woning zaten kogelgaten. Op straat lagen veel hulzen.

De verdachten gingen er na de beschieting in een auto vandoor. Die werd later brandend aangetroffen. De politie hield de drie in een andere auto aan. Daarin bleken ook automatische wapens te liggen.

Zondag 16 Mei 2021 - 20:04:21 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Waarom de belastingbetaler wél moet betalen voor de vakantietest van jonge, hardwerkende mensenAD - Binnenland

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (78) een eind op weg is, beantwoordt hij jullie vragen.
Zondag 16 Mei 2021 - 20:01:13 - AD - Binnenland
 

Versoepelingen gaan woensdag vrijwel zeker doorNu.nl - Binnenland

Het kabinet besluit maandag vrijwel zeker dat de versoepelingen die voor woensdag zijn aangekondigd, zullen doorgaan. De daling van het aantal opnamen van coronapatiënten in ziekenhuizen en op ic-afdelingen zet al dagen door. Het ziet er positief uit, zeggen ingewijden aan persbureau ANP.
Zondag 16 Mei 2021 - 19:44:05 - Nu.nl - Binnenland
 

Mijn vriendin trekt zich weinig aan van coronaAD - Binnenland

Vermomd met een zwarte pruik ging koningin Máxima jaren geleden het land door om haar Nederlands te oefenen. Ook at ze ‘undercover’ bitterballen in een café, onthult ze in het tv-interview met presentator Matthijs van Nieuwkerk.
Zondag 16 Mei 2021 - 19:31:48 - AD - Binnenland
 

Koningin Máxima ging met een zwarte pruik op undercover bitterballen eten in een caféAD - Binnenland

Ochtenden? Die zijn voor verslaggever Joost Dijkgraaf een noodzakelijk kwaad. Doodzonde, zeggen experts en fitnessgoeroes, gezien onze ‘ochtendmaatschappij’. Een test: twee weken lang staat hij voor dag en dauw op. Wat doet dat met je? „Zelfs de vissen slapen nog.”
Zondag 16 Mei 2021 - 19:30:12 - AD - Binnenland
 

Geen gemekker, gewoon vroeg de wekker: kan iedereen een ochtendmens worden?AD - Binnenland

Dierentuinen en attractieparken kunnen woensdag open, ook komt er dan meer ruimte voor buitenhoreca en sport. Door de dalende ziekenhuisbezetting hoeft het kabinet niet aan de noodrem te trekken, melden bronnen. Er is zelfs kans op snellere versoepelingen als de cijfers hard dalen de komende weken.
Zondag 16 Mei 2021 - 19:25:21 - AD - Binnenland
 

Kabinet hoeft niet aan noodrem te trekken, zelfs kans op snellere versoepelingenAD - Binnenland

Bij een aanrijding tussen een auto en een trein is vanavond in het Groningse Glimmen een 20-jarige man om het leven gekomen. Het slachtoffer kwam uit de gemeente Midden-Groningen, meldt de politie.
Zondag 16 Mei 2021 - 19:04:30 - AD - Binnenland
 

Man (20) omgekomen bij aanrijding tussen auto en trein in Groningse GlimmenAD - Binnenland

Een grote groep patiënten van de huisartsenpraktijk Roijé in Lochem heeft per abuis een uitnodigingsbrief ontvangen voor de coronavaccinatie. Volgens huisarts Matthijs Roijé is er iets fout gegaan met een bestand dat aangeleverd moest worden.
Zondag 16 Mei 2021 - 18:38:32 - AD - Binnenland
 

Honderden Lochemers hebben ‘geluk’: door foutje kregen ze uitnodiging voor coronavaccinatieAD - Binnenland

De afsplitsing van drie Tweede Kamerleden leek alweer oud nieuws op de eerste Forum-manifestatie na de scheuring vandaag. De boodschap van partijleider Baudet is: De strijd tegen het coronabeleid gaat door. ,,En we gaan geen ruzie maken.”
Zondag 16 Mei 2021 - 18:05:51 - AD - Binnenland
 

Duizenden wonen pro-Palestijnse betogingen in Nederlandse steden bijNu.nl - Binnenland

Op verschillende plekken in Nederland gingen zondag enkele duizenden mensen de straat op voor pro-Palestijnse demonstraties naar aanleiding van de Gazacrisis.
Zondag 16 Mei 2021 - 17:44:08 - Nu.nl - Binnenland
 

Baudet en Van Haga blijven vrienden, zegt Forum-leider: ‘Ik gaf hem gisteren nog een knuffel’AD - Binnenland

Mensen die zijn geboren in 1963 en 1964 zijn aan de beurt voor een coronavaccinatie. Het gaat om ongeveer 450.000 mensen. Zij krijgen het BioNTech/Pfizer- of Moderna-vaccin. Vanaf dinsdag krijgen zij de uitnodigingsbrief voor een coronavaccinatie op de mat, maar vanaf vandaag kan al online een afspraak worden gemaakt via www.coronavaccinatie-afspraak.nl.
Zondag 16 Mei 2021 - 17:07:35 - AD - Binnenland
 

Mensen uit 1963 en 1964 aan de beurt voor coronavaccinatieAD - Binnenland

Ze kwamen voor de liefde naar Nederland. María Fernanda, Mercedes en Roxana: ze vielen voor de man, en later voor het land. Maar niet vanzelf. En nog steeds proberen ze er hier wat Argentijnse reuring in te krijgen. ,,Als ik op een verjaardag ben, zet ik de muziek stiekem wat harder in de hoop dat er toch gedanst gaat worden.”
Zondag 16 Mei 2021 - 17:00:06 - AD - Binnenland
 

Voor de liefde verhuisden zij naar Nederland: ‘Ik ging van hoge hakken naar een plastic regenpak’AD - Binnenland

Overdreven koningsgezind zijn ze niet. Toch reden vier vrienden uit Tilligte vandaag speciaal naar Den Haag om koningin Máxima te feliciteren met haar vijftigste verjaardag. En dat deden ze op traditionele Twentse wijze mét een heuse Sarah.
Zondag 16 Mei 2021 - 16:31:32 - AD - Binnenland
 

Vrienden uit Tilligte brengen jarige Máxima een opgeblazen Sarah mét traditionele tekstAD - Binnenland

Het Joods monument aan het Maasveld in Cuijk is beklad. Het monument, waar de namen van Joodse Cuijkenaren opstaan die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen, zit onder de witte verf. In de verf staat ‘Free Palestina’ geschreven.
Zondag 16 Mei 2021 - 16:25:52 - AD - Binnenland
 

Joods monument in Cuijk beklad met witte verf en tekst ‘Free Palestina’: ‘Echt respectloos’AD - Binnenland

‘De media spelen onder één hoedje met de overheid’ of ‘corona is één groot complot’. Extreme meningen, hoe ga je daarmee om als buitenstaander?
Zondag 16 Mei 2021 - 16:00:01 - AD - Binnenland
 

Pinksteren: buiig, af en toe wat zon en te koud voor de tijd van het jaarNOS Nieuws - Binnenland

Op Hemelvaartsdag zelf zaten de terrassen vol, maar de rest van het lange weekend was het vooral nat en koud. Toch liet de zon zich ook geregeld zien. Je kon er alleen niet op rekenen.

Het ziet ernaar uit dat het met Pinksteren, volgend weekend, vergelijkbaar weer wordt. Dus buiig, te koud voor de tijd van het jaar en met af en toe wat zon.

"Het is een komen en gaan van storingen met de bijbehorende buien en regengebieden", schrijft Weerplaza. De zonkans komt niet boven de 50 procent uit en de kans op regen ligt rond de 80 procent, bij een temperatuur van een graad of 15. Ook is er kans op onweer en hagel.

Vijf jaar geleden was het ook koud met Pinksteren. In 2016 viel Eerste Pinksterdag op 15 mei en werd het niet warmer dan 12,1 graden. Dat was de op een na koudste pinksterdag sinds 1901. Alleen in 1936 werd het kouder, toen was het op 31 mei 11,7 graden.

Eropuit

Morgen wordt bekend of de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen doorgaat. Gezien de dalende lijn van de besmettings- en ziekenhuiscijfers is de kans groot dat dat gebeurt.

Dat betekent dat ook de dierentuinen, pretparken en openluchtmusea woensdag weer opengaan en de terrassen open mogen tot 20.00 uur. Daardoor is er buiten meer te doen en zullen veel mensen de gelegenheid aangrijpen om er weer op uit te gaan.

De beste plekken zijn komend weekend in de zon, uit de wind, aldus Weerplaza.

Zondag 16 Mei 2021 - 15:07:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hee mannen, soms moet je er echt over pratenAD - Binnenland

In diverse plaatsen in ons land zijn vandaag Pro-Palestinademonstraties gehouden. Zo liepen er door Amsterdam duizenden mensen in een mars om steun te betuigen aan Palestina. In Eindhoven trok een groep na een manifestatie op het Stadhuisplein ook de stad in. Ook in Nijmegen, Groningen en Enschede gingen sympathisanten de straat op.
Zondag 16 Mei 2021 - 14:10:23 - AD - Binnenland
 

Pro-Palestinabetogers trekken door stedenAD - Binnenland

Kunstmatige intelligentie in de rechtspraak? Het bestaat al. ,,Maar robotrechters zijn nog ver weg. Als het al gebeurt, dan duurt het nog zeker twintig tot dertig jaar’’, zegt jurist en technisch natuurkundige Bart Custers.
Zondag 16 Mei 2021 - 14:03:07 - AD - Binnenland
 

Jeangu Macrooy beantwoordt vragen van kinderenNOS Nieuws - Binnenland

Zaterdag komt Jeangu Macrooy voor Nederland in actie tijdens het Eurovisie Songfestival. Hij heeft het natuurlijk superdruk met de voorbereidingen, maar hij maakte toch even tijd om jullie vragen te beantwoorden.

Had hij ooit kunnen bedenken dat hij mee zou doen aan het Songfestival? Hoe voelt hij zich als hij op het podium staat? En gaat hij winnen? Jeangu vertelt ook dat hij homo is. Hij heeft dat best een tijd geheim gehouden omdat hij bang was om gepest te worden. Zijn Songfestival-nummer gaat onder andere over opkomen voor jezelf.

Zondag 16 Mei 2021 - 13:43:17 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Zes arrestaties tijdens pro-Palestijnse betoging in Den HaagNu.nl - Binnenland

De politie heeft zaterdagmiddag een 26-jarige man uit Woudenberg aangehouden tijdens een pro-Palestijnse betoging op het Malieveld in Den Haag. De man had een agent in het gezicht geslagen en hem belaagd met een taser. Vijf personen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging, nadat ze stenen gooiden naar de politie.
Zondag 16 Mei 2021 - 13:19:50 - Nu.nl - Binnenland
 

Wordt de rechter in de toekomst vervangen door kunstmatige intelligentie?AD - Binnenland

Politiek verslaggever Hans van Soest bespreekt in de rubriek Onder Politici elke week wat er speelt in Den Haag. Deze week: veel kiezers zitten niet te wachten op die veelbesproken ‘nieuwe politiek’.
Zondag 16 Mei 2021 - 11:00:54 - AD - Binnenland
 

Rijkswaterstaat begonnen met weghalen aangevaren brugdeel GroningenNu.nl - Binnenland

Rijkswaterstaat is zondagochtend begonnen met het weghalen van het aangevaren deel van de Gerrit Krolbrug in Groningen. De brug raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd toen een Duits vrachtschip er op botste.
Zondag 16 Mei 2021 - 10:24:50 - Nu.nl - Binnenland
 

Kiezer ergert zich aan Den Haag dat vooral met zichzelf bezig isAD - Binnenland

Het lange Pinksterweekeinde wordt mogelijk het koudste in zeventig jaar. De voorspellingen zijn niet best. Als het langdurig regent, en die kans is behoorlijk, blijft de maximumtemperatuur steken op zo’n 12 graden.
Zondag 16 Mei 2021 - 10:18:13 - AD - Binnenland
 

‘Pinksterweekeinde wordt mogelijk koudste in 70 jaar’AD - Binnenland

In de rubriek Dierenmens schrijft Annemarie Haverkamp over dieren met een verhaal. Deze week: schimmel Unnamed.
Zondag 16 Mei 2021 - 09:01:49 - AD - Binnenland
 

Hoe gaat het nu met die schimmel die tijdens de rellen in Eindhoven op hol sloeg?AD - Binnenland

Lekker wandelen met de hond, even een frisse neus halen. In de bossen en buitengebieden is het door corona druk. En dat heeft een hoge prijs: reeën die vluchten voor de mens worden doodgereden.
Zondag 16 Mei 2021 - 08:17:36 - AD - Binnenland
 

Utrechter rijdt ruim 200 kilometer per uur op A59 en raakt auto kwijtNu.nl - Binnenland

Een 25-jarige man uit Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag zijn auto en rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij met meer dan 200 kilometer per uur over de A59 had gereden.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 22:50:52 - Nu.nl - Binnenland
 

Door drukte in de natuur worden veel meer reeën doodgeredenAD - Binnenland

De veelbesproken film De Oost, over de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog, zet bij de nabestaanden van het hoofdpersonage kwaad bloed. Palmyra Westerling, dochter van de omstreden kapitein Raymond Westerling, roept op de film en het bijbehorende lesmateriaal te boycotten. ‘Over de rug van mijn vader worden feiten verdraaid en onwaarheden verkondigd.’
Zaterdag 15 Mei 2021 - 22:06:55 - AD - Binnenland
 

Dochter kapitein Westerling roept op tot boycot film De Oost: ‘Extreem voorbeeld van geschiedvervalsing’AD - Binnenland

Ze ging bijna dansend de kamer door, zo blij was Mieke Voerman (62) uit Heerde toen eindelijk de vaccinatieoproep in de bus viel. Als fysiotherapeut werkt ze met ex-coronapatiënten en ziet bijna dagelijks wat de ziekte kan aanrichten. Volgende week wordt ze geprikt door de huisarts. Tot zover niets aan de hand. Maar dan.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 22:00:35 - AD - Binnenland
 

Mieke (62) krijgt eindelijk haar vaccinatie-oproep, maar is toch in tranen: ‘Zo lang gewacht en dan dit’AD - Binnenland

Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 427. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 21:00:34 - AD - Binnenland
 

Na 483 kilometer aan virtuele wandelingen loop ik nu Rome binnenAD - Binnenland

Het is goed en genoeg geweest. Met die woorden neemt Isabel afscheid van het leven. De spierziekte ALS heeft de opgewekte Almelose gesloopt. Ze trekt haar eigen eindstreep.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 21:00:00 - AD - Binnenland
 

VWS gaat maandag in gesprek met Van Lienden over geleverde mondkapjesNu.nl - Binnenland

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Sywert van Lienden gaan maandag met elkaar in gesprek over de 40 miljoen mondkapjes die via de politiek commentator, activist en lobbyist zijn geleverd. Van Lienden, die in het voorjaar van 2020 in actie kwam om naar eigen zeggen belangeloos het zorgpersoneel aan beschermingsmiddelen te helpen, verdiende volgens de Volkskrant toch aan zijn activiteiten.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 20:44:31 - Nu.nl - Binnenland
 

ALS-patiënte Isabel (52) bepaalde haar eigen finish: ‘Ineens was ik ziek, écht ziek! Zomaar’AD - Binnenland

Nog geen twintig jaar en dakloos. Mike van Haren weet wat het is. Het harde leven op straat ligt inmiddels achter hem. Mike ziet het Waalwijkse jongerencentrum Tavenu als zijn reddingsboei. Hij sliep er zelfs een tijdje. ,,Dit soort hulp mag niet verdwijnen.”
Zaterdag 15 Mei 2021 - 20:25:00 - AD - Binnenland
 

Hoe Mike weer opkrabbelt na een leven op straat: ‘Soms kom je in een situatie terecht, die je niet wil’AD - Binnenland

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (78) een eind op weg is, beantwoordt hij jullie vragen.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 20:01:33 - AD - Binnenland
 

Bewoners Nispen treffen slapende inbreker aan in auto in garageNu.nl - Binnenland

Bewoners van een woning in het Brabantse Nispen hebben zondagochtend in hun garage een inbreker aangetroffen die lag te slapen in hun auto.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 19:38:39 - Nu.nl - Binnenland
 

Sywert van Lienden hielp zorg ‘belangeloos’ aan mondkapjes. Geheim bleef dat hij tóch verdiendeDe Volkskrant - Binnenland

Zaterdag 15 Mei 2021 - 14:47:15 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vluchtelingenstroom op gang door Israëlische bommen op Gaza, staakt-het-vuren nog ver wegDe Volkskrant - Binnenland

President Joe Biden stelt progressieve Amerikanen teleur met zijn voortzetting van het aloude pro-Israëlbeleid en een gebrek aan empathie voor Palestijnse slachtoffers in Gaza. Maar 180 graden draaien is ook niet zo eenvoudig, ziet Amerika-correspondent Michael Persson. ‘Dan ben je diplomatiek gezien geen betrouwbare partner.’
Zaterdag 15 Mei 2021 - 14:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kantoren internationale pers in Gaza getroffen bij luchtaanval, gebouw was ontruimdDe Volkskrant - Binnenland

Het kan verkeren. Amper zes weken geleden hing het politieke leven van Mark Rutte aan een zijden draad. Inmiddels staan alle seinen op groen voor een nieuw premierschap. Hoe kon dat gebeuren?
Zaterdag 15 Mei 2021 - 10:26:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rutte ging in 6 weken tijd van paria naar premierskandidaat: hoe kon dat gebeuren?De Volkskrant - Binnenland

In Gaza is een vluchtelingenstroom op gang gekomen door de aanhoudende bommenregens uit Israël. Andersom blijft Hamas raketten op Israël afvuren. Ook in de nacht van vrijdag op zaterdag werd er over en weer geschoten. Onderhandelaars uit Egypte, Qatar en de VS proberen een staakt-het-vuren te bewerkstelligen, maar dat lijkt nog ver weg.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 09:45:49 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wijkt Biden af van de pro-Israëlkoers? ‘Hij gaat net zo teleurstellen als Obama destijds’De Volkskrant - Binnenland

De Tweede Kamer wil van links tot rechts dat de regering vaart maakt met het naar Nederland halen van Afghaanse tolken die voor Nederlandse troepen werkten. Vanwege de beperkte tijd en de mogelijk desastreuze gevolgen hoeft daarvoor niet te worden voldaan aan alle strenge bureaucratische vereisten, vinden veel partijen.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 07:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kamer wil bureaucratie opzij schuiven en Afghaanse tolken zo snel mogelijk hierheen halen uit vrees voor TalibanDe Volkskrant - Binnenland

Het opgelaaide conflict in Israël en de Gazastrook beroert ook op de Dam in Amsterdam de gemoederen. Bij de pro-Palestinakraam nemen jongeren selfies en kopen vlaggen. ‘Ik kon niet genieten van het Suikerfeest, iedereen moet weten wat daar nu gebeurt.’
Zaterdag 15 Mei 2021 - 05:38:53 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kan deze vader de ‘arbitraire executies’ in Dagestan stoppen?De Volkskrant - Binnenland

Sywert van Lienden herhaalde het keer op keer: belangeloos stelde hij miljoenen Chinese mondkapjes veilig voor de Nederlandse zorg. Geheim bleef dat hij via een eigen bedrijf toch verdiende aan de pandemie. En dat het RIVM zijn mondkapjes kwalificeerde als ‘een onacceptabel gezondheidsrisico’.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het Binnenhof, dat vanaf deze zomer dan toch echt wordt verbouwd, krijgt zijn Hofgracht terugDe Volkskrant - Binnenland

De Inspectie Gezondheidszorg (IGJ) doet onderzoek naar een huisarts in Heemstede die weigert zijn patiënten te vaccineren. Twee patiënten dienden een klacht tegen hem in. De huisarts verwees ze niet door naar een collega-arts voor een vaccinatie, wat verplicht is. Tientallen van zijn patiënten zijn inmiddels bij hem vertrokken.
Zaterdag 15 Mei 2021 - 03:47:42 - De Volkskrant - Binnenland
 

Amsterdam-Zuidoost is het geweld zat: ‘De jeugd van hier is echt naar de klote’De Volkskrant - Binnenland

De vierde Gazaoorlog is aangebroken. In veel opzichten lijkt die op de eerdere drie. Eén ding is anders: de strijd die in de Israëlische steden zelf is ontbrand. De onvermijdelijke uitkomst van een nimmer opgelost conflict?
Vrijdag 14 Mei 2021 - 21:05:41 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ecocide moet in het rijtje oorlogsmisdaden en genocide: ‘Milieuproblemen zijn zó urgent’De Volkskrant - Binnenland

Israël en de Gazastrook bestoken elkaar al dagenlang met raketten. Arabische landen veroordelen het gedrag van Israël, maar houden zich buiten het conflict. Wel zijn donderdag vanuit Libanon zeker drie raketten op Israël afgevuurd. We bellen met correspondent Ana van Es in Beiroet.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 19:59:05 - De Volkskrant - Binnenland
 

Huisarts weigert te prikken met coronavaccin, patiënten dienen klacht inDe Volkskrant - Binnenland

Een onbemande Chinese verkenner is succesvol geland op Mars, melden Chinese staatsmedia. De landing van de Zhurong, zoals het karretje heet, is een triomf voor het Aziatische land, dat steeds meer ambities heeft op het gebied van ruimtevaart.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 19:06:49 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Hier in Libanon hebben mensen grote sympathie voor de Palestijnen, zoals in de hele Arabische wereld’De Volkskrant - Binnenland

De onvrede in Colombia leidt al weken tot hevige protesten, die al zeker veertig mensen het leven heeft gekost. De problemen waarvoor burgers de straat opgaan zijn diepgeworteld: grote ongelijkheid, dagelijks geweld en het mislukte vredesakkoord met de Farc.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 18:54:03 - De Volkskrant - Binnenland
 

Joodse en Arabische knokploegen geven vierde Gaza-oorlog nieuwe dimensieDe Volkskrant - Binnenland

Moertazali Gasangoeseinov vecht al vijf jaar voor gerechtigheid voor zijn zoons, die tijdens een ‘antiterroristische operatie’ door Russische autoriteiten zijn gedood. Onverwacht gaf het Europees Hof voor de Rechten van de Mens hem gelijk. De vraag is wat hij daaraan heeft.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 18:31:21 - De Volkskrant - Binnenland
 

Liz Cheney is nu de vrouw die durft op te staan tegen Republikeinse dictatuurDe Volkskrant - Binnenland

De milieuproblemen zijn zo bedreigend dat internationale wetgeving nodig is, zegt jurist Philippe Sands. Ecocide moet een misdrijf worden, net als genocide en oorlogsmisdaden.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 17:16:45 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pro-Palestina op de Dam: ‘We hebben joodse vrienden. Het conflict is met de zionisten’De Volkskrant - Binnenland

De Venezolaanse justitie heeft vrijdag beslag gelegd op het hoofdkantoor van de krant El Nacional, die kritisch bericht over het autoritaire bewind van de linkse regering-Maduro. Het beslag dient ter dekking van een bedrag van 13 miljoen dollar (zo’n 10,7 miljoen euro), dat de krant moet betalen na een smaadzaak die was aangespannen door een hoge regeringsfunctionaris.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 17:12:36 - De Volkskrant - Binnenland
 

Venezolaanse justitie legt beslag op hoofdkantoor kritische krantDe Volkskrant - Binnenland

Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: Liz Cheney, de oudste dochter van Dick Cheney, is een houwdegen, maar geen draaikont.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 17:06:05 - De Volkskrant - Binnenland
 

Van dropshippen zou je slapend rijk moeten worden. Jeroen van Bergeijk deed een pogingDe Volkskrant - Binnenland

In Gaza-Stad heeft een Israëlische luchtaanval zaterdag een gebouw vernietigd waarin diverse internationale media waren gehuisvest, waaronder nieuwszender Al Jazeera en persbureau Associated Press (AP). Het gebouw was voor de aanval ontruimd na een waarschuwing.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 17:00:22 - De Volkskrant - Binnenland
 

Colombianen roepen om verandering en de staat reageert met een oud recept: repressieDe Volkskrant - Binnenland

Na jaren van kritiek en uitstel gaat de restauratie van het Binnenhof binnenkort dan toch beginnen. Bij de ingrijpende verbouwing zal ook de Hofgracht worden hersteld die in de 19de eeuw was gedempt, blijkt uit de plannen waarover de gemeenteraad vrijdag is geïnformeerd.
Vrijdag 14 Mei 2021 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Brandweer redt vrouw uit boom na haar mislukte poging om kat te reddenNu.nl - Binnenland

De brandweer uit Voorschoten heeft zaterdagmiddag een vrouw gered die vast kwam te zitten in een boom tijdens een poging om haar kat te redden. Een ladderwagen moest eraan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie op 7 meter hoogte te bevrijden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Chinese verkenner Zhurong landt succesvol op MarsDe Volkskrant - Binnenland

De Noord-Ierse unionisten hebben een uiterst behoudende en anti-Ierse leider gekozen. Met een nipte voorkeur gaven de afgevaardigden van de Democratic Unionist Party (DUP) vrijdag de voorkeur aan Edwin Poots.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Noord-Ierse coalitie op losse schroeven na verkiezing radicale nieuwe leider regeringspartij DUPDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Moet ik net zo laat naar bed als mijn pubers?AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.