Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Dichte mist zorgt voor vertraging op SchipholNu.nl - Binnenland

Verschillende vluchten vanaf Schiphol hebben maandagochtend door de dichte mist te maken met een vertraging. 
Maandag 23 Januari 2017 - 13:37:20 - Nu.nl - Binnenland
 

Treinverkeer hervat na gaslucht op station Lage ZwaluweNu.nl - Binnenland

Het treinverkeer tussen de stations van Lage Zwaluwe, Breda, Dordrecht Zuid en Zevenbergen heeft maandagochtend tijdens de spits op last van de brandweer stil gelegen. 
Maandag 23 Januari 2017 - 12:45:48 - Nu.nl - Binnenland
 

De uitzending van 23 januariNOS Nieuws - Binnenland

Hardere aanpak overlastgevende asielzoekers in Weert

Nederland worstelt met de aanpak van afgewezen asielzoekers. In Weert proberen ze nu een strengere aanpak, vooral bij afgewezen asielzoekers die overlast geven.

Burgemeester Jos Heijmans is tevreden. “Het is nu rustig in de binnenstad en in het AZC", zegt de burgemeester. Maar is het probleem nu opgelost?

Maandag 23 Januari 2017 - 12:04:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Drake zorgt weer voor verrassing in AmsterdamNOS Nieuws - Binnenland

De populaire rapper Drake is in Nederland en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Zaterdag ging hij langs bij een feestje van Noah van 13 en gisteren gaf hij een verrassingsoptreden in een concertzaal in Amsterdam. 

Het gebeurde tijdens een optreden van Rae Sremmurd. Die groep is op dit moment vooral bekend van het nummer van de mannequin challenge. Toen de rappers Drake uitnodigden op het podium, ging de zaal helemaal los.

Drake is een van de grootste popsterren van dit moment. Hij was in 2016 de meest gestreamde artiest van de wereld en scoorde gigantische hits met Hotline Bling en One Dance. Deze week treedt hij drie keer op in de Ziggo Dome. Die shows zijn allemaal uitverkocht. 

Bekijk hier meer over het bezoek van Drake aan het feestje van Noah:

Maandag 23 Januari 2017 - 11:53:29 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Boodschappen doen in Tilburg doet maffialid de das om NOS Nieuws - Binnenland

In Tilburg is afgelopen weekend een internationaal gezochte drugsdealer aangehouden. Dat gebeurde op verzoek van de Italiaanse autoriteiten. De 38-jarige man is volgens de Italiaanse justitie lid van de maffia.

De man wordt al bijna een jaar gezocht voor misdrijven waar een maximale gevangenisstraf van 24 jaar op staat. Hij zou leiding geven aan een criminele organisatie die op Sardinië in cocaïne en xtc handelt. De man zou ook een koper met een achterstallige betaling hebben bedreigd om de sleutel van zijn huis af te staan.

Boodschappen

De 38-jarige heeft zowel de Nederlandse als de Italiaanse nationaliteit en is opgespoord door het speciale politieteam FASTNL. Dat houdt zich bezig met de opsporing en aanhouding van gezochte personen in binnen- en buitenland. De verdachte werd zaterdag aangehouden nadat hij zijn schuiladres had verlaten om boodschappen te doen. Hij wordt naar verwachting binnenkort uitgeleverd aan Italië.

Een maand geleden werd er in Utrecht ook een lid van de maffia opgepakt. In Italië staat voor hem een gevangenisstraf open van 5,5 jaar voor drugshandel en deelname aan een criminele organisatie.

Maandag 23 Januari 2017 - 11:23:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Volkert van der Graaf heeft geen vertrouwen in reclasseringNu.nl - Binnenland

Volkert van der Graaf heeft geen vertrouwen in zijn contacten met de reclassering, heeft hij maandag aan de rechtbank in Amsterdam laten weten. 'De enige hulp die ik van Reclassering Nederland heb gekregen, is hulp van de wal in de sloot", aldus de moordenaar van Pim Fortuyn. 
Maandag 23 Januari 2017 - 11:17:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Verloren telefoon teruggevonden mét vrolijk filmpjeNOS Nieuws - Binnenland

Een vrouw uit Groningen was dolblij toen ze haar verloren telefoon terug kreeg van de politie. Ze werd nog vrolijker toen bleek dat er ook een nieuw filmpje opstond.

Politie

De man die de telefoon op straat vond, had speciaal een videoboodschap voor haar opgenomen. Daarna bracht hij de telefoon naar de politie.

Vinder

De vrouw deelde het filmpje online. Ze wilde erachter komen wie de vrolijke vinder was, om hem te kunnen bedanken. Dat is gelukt.

Stroopwafels

Dat is gelukt. Ze heeft hem stroopwafels, couscous en een cadeaubon gegeven.

Maandag 23 Januari 2017 - 11:01:42 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rechtszaak Volkert van der Graaf deels achter gesloten deurenNOS Nieuws - Binnenland

Het proces tegen Volkert van der Graaf vindt voor een deel plaats achter gesloten deuren. De letterlijke verslagen van de gesprekken die de reclassering voerde met Van der Graaf worden niet in de openbare zitting van de zaak voorgelezen, heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald. 

Het verhoor van Van der Graaf gebeurt wel in het openbaar. Ook de strekking van de verslagen van de reclassering over het contact met Van der Graaf mag in de openbare zitting aan de orde komen. 

De verdediging had om een volledig besloten zitting gevraagd. 

De rechtszaak gaat over de voorwaarden van de vrijlating van Van der Graaf, die in mei 2002 Pim Fortuyn doodschoot. In tegenstelling tot vorige week is hij nu wel aanwezig. Het OM vindt dat hij weer de gevangenis in moet omdat hij de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke vrijlating zou hebben geschonden. 

Geheim

Volgens de advocaat Van der Graaf zijn de gesprekken die hij met de reclassering gevoerd heeft, vertrouwelijk. Beloofd was dat de inhoud van die gesprekken geheim zou blijven, zei de advocaat. 

De aanklager stelt dat Van der Graaf de gesprekken met de reclassering frustreert en vertraagt. Zijn medewerking is "ontoereikend en niet constructief", vindt het OM. Van der Graaf betwist dat en zegt dat hij wel degelijk meewerkt. 

Van der Graaf kreeg voor de moord op Pim Fortuyn 18 jaar gevangenisstraf. In mei 2014 kwam hij op voorwaarden vervroegd vrij.

Maandag 23 Januari 2017 - 10:41:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Leraren beginnen petitie tegen de ‘plofklas’AD - Binnenland

Het vliegverkeer op Schiphol heeft maandagochtend last van de mist. KLM laat weten dat er 23 vluchten zijn geannuleerd.
Maandag 23 Januari 2017 - 10:15:00 - AD - Binnenland
 

Vliegverkeer op Schiphol gehinderd door mistAD - Binnenland

Volkert van der Graaf heeft geen vetrouwen in de reclassering, dat liet hij vandaag aan de rechtbank weten. Reclassering zou hem ,,bewust willen laten struikelen.' Het OM vindt dat de moordenaar van Pim Fortuyn de voorwaarden van zijn vroegtijdige vrijlating heeft geschonden en wil dat Van der Graaf terug de cel in gaat. Victor Schildkamp is aanwezig in de rechtbank en twittert live mee.
Maandag 23 Januari 2017 - 10:08:00 - AD - Binnenland
 

Hoe gaat het nu met Tijn van Serious Request?NOS Nieuws - Binnenland

Vorige maand was Tijn even heel beroemd in Nederland. Met een speciale nagellak-actie haalde de zieke jongen miljoenen op voor de actie Serious Request. Maar hoe gaat het nu met Tijn? Zijn vader schrijft het in een brief aan radiozender 3FM.

Maar er is ook minder goed nieuws. Tijn is ongeneeslijk ziek en in de kerstvakantie ging het heel slecht met hem. Hij moest voor zware behandelingen naar het ziekenhuis en heeft af en toe een rolstoel nodig. 

Disneyland

Dankzij een actie van vrienden van de familie heeft hij nog wel wat leuke dingen kunnen doen. Het hele gezin ging bijvoorbeeld naar Disneyland Parijs voor een onvergetelijke reis. 

De hele brief van de vader van Tijn lees je hier. In het volgende filmpje zie je meer over de nagellak-actie van Tijn.

Maandag 23 Januari 2017 - 09:32:51 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Fonds Slachtofferhulp wil dat roekeloos rijden zwaarder bestraft wordtNu.nl - Binnenland

Het Fonds Slachtofferhulp vindt dat mensen die een ernstig ongeluk veroorzaken door roekeloos rijden veel zwaarder moeten worden gestraft. Uit een onderzoek van de universiteit Tilburg in opdracht van het fonds blijkt dat rechters deze verdachten steeds minder vaak veroordelen voor dit rijgedrag. 
Maandag 23 Januari 2017 - 09:12:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Eerste schepen weer over de Maas bij GraveNOS Nieuws - Binnenland

De Maas bij Grave is voor het eerst in weken weer bevaarbaar voor de scheepvaart. Sinds 08.00 uur vanmorgen mogen schepen met beperkte diepgang weer door de sluis, die dicht was vanwege een kapotte stuw. Het water is dankzij een tijdelijke dam nu weer hoog genoeg om te schutten.

Een binnenvaartschipper uit Werkendam was de eerste. Hij vertelde in het NOS Radio 1 Journaal dat hij veel last gehad heeft van de sluiting. "Ik vervoer veel vanaf de Maas richting België. De route is vooral belangrijk voor het vervoer van zand en containers. Blij dat dat nu weer kan."

Het waterpeil is er nu 7 meter boven NAP. Dat is nog niet diep genoeg voor alle schepen. Rijkswaterstaat laat het waterniveau langzaam stijgen. Het is de bedoeling dat morgen ook zwaardere schepen weer over de Maas kunnen varen.

De stuw bij Grave raakte op 29 december beschadigd doordat een schipper ertegenaan voer. Dat het 3,5 week heeft geduurd voor er een oplossing was, is volgens Rijkswaterstaat lang, maar noodzakelijk.

"Het heeft even geduurd om de situatie goed veilig te maken. De bodem en de stuw waren beschadigd en er moest een plan worden bedacht dat onder alle omstandigheden zou werken", zegt directeur Eric Diepstraten. "Als gebruiker is natuurlijk iedere dag te lang, dat begrijpen we. Maar iedereen heeft er met man en macht aan gewerkt om hier een goede oplossing te bouwen."

Maandag 23 Januari 2017 - 09:03:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Scholen hebben moeite met pestenNOS Nieuws - Binnenland

Op veel scholen wordt al veel gedaan tegen pesten, toch is het voor juffen en meesters moeilijk om precies te weten of en door wie er wordt gepest. Dat blijkt uit een onderzoek. Vaak gebeurt het pesten heel stiekem. 

Doen ze bij jou op school genoeg tegen pesten? Stem op de stelling en schrijf een reactie.

Maandag 23 Januari 2017 - 09:03:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Wat is deze week in het nieuws?NOS Nieuws - Binnenland

Wat gebeurt er deze week? Elke maandag zie je het in onze rubriek De Week Die Komt. Met deze week de Nationale Voorleesdagen, Chinees nieuwjaar en kinderen die even de baas zijn.

Maandag 23 Januari 2017 - 08:16:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bibberen in Twente, maar Midden-Nederland hoeft niet te krabbenNOS Nieuws - Binnenland

In Twente was de afgelopen nacht de koudste van deze winter. Volgens Weerplaza werd er op luchtmachtbasis Twenthe een temperatuur van -10,8 gemeten. Er is dan sprake van strenge vorst.

Op 6 januari kwam de temperatuur in Twente ook al onder de -10, maar toen werd het -10,3. Overigens waren er grote verschillen afgelopen nacht. In de strook van Almere naar Eindhoven bleef de temperatuur een groot deel van de nacht zelfs boven het vriespunt.

Conditie natuurijs

Weerplaza waarschuwt voor de conditie van het natuurijs in het midden van het land. Gisteren kon er op sommige sloten en plassen worden geschaatst, maar voor vandaag raadt het weerbureau dat af. In het oosten van het land en Limburg is het ijs dikker.

De KNSB beschikte vanochtend nog niet over actuele informatie. De bond waarschuwde al het hele weekend voor het schaatsen op natuurijs. "Zeker met de grote verschillen in temperatuur is het belangrijk dat mensen zich goed laten informeren. Bij de lokale ijsclub zijn ze het beste op de hoogte van de ijsdikte in de buurt", zegt Ramon Kuipers, natuurijscoördinator van de KNSB.

Weerplaza verwacht dat het winterweer de rest van de week nog zal aanhouden.

Maandag 23 Januari 2017 - 07:31:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Eenzame Larissa (21) overspoeld met berichten na hartenkreetAD - Binnenland

Een werkelijk rechte weg, compleet vlak, die bestaat niet. Want door de kromming van de aardbol is eigenlijk alles krom. En dus wilde John Körmeling wel eens een echt rechte weg maken. Gewoon, omdat het kan en om je te verwonderen over zoiets als de kromming van de aarde.
Maandag 23 Januari 2017 - 07:00:00 - AD - Binnenland
 

Eindelijk komt er een echt rechte wegAD - Binnenland

Eén op de vijf huisartsen bewaart overgebleven medicijnen voor patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen betalen. ,,Om kosten te besparen, spelen mensen met hun gezondheid en soms met hun leven."
Maandag 23 Januari 2017 - 05:00:00 - AD - Binnenland
 

Waar is illustrator Iris Deppe mee bezig?De Volkskrant - Binnenland

Denk eist geld van Sylvana Simons, die de politieke partij eind vorig jaar plotseling verliet. Met het kandidaat-Kamerlid vertrok ook campagneleider Ian van der Kooye. Ook van hem eist de partij een schadevergoeding. Partijleider Tunahan Kuzu bevestigt zondag berichtgeving hierover van de NRC. Volgens de krant wil Denk 30.000 euro van Simons en 40.000 van Van der Kooye. Kuzu wil niet ingaan op de
Maandag 23 Januari 2017 - 00:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Arts spaart pillen voor arme klantAD - Binnenland

De politieke partij Denk eist 30.000 euro schadevergoeding van Sylvana Simons, die zich onlangs afsplitste en haar eigen partij (Artikel 1) begon. Denk wil zo voorkomen dat Simons zich nog eens negatief over haar oude partij uitlaat. Dat meldt NRC.
Zondag 22 Januari 2017 - 22:13:32 - AD - Binnenland
 

Denk eist schadevergoeding van Sylvana SimonsAD - Binnenland

De naar eigen zeggen allerliefste Marokkaan van Nederland Tobias Stamhuis heeft met een filmpje, dat hij maakte met een telefoon die hij dit weekend tijdens het stappen vond, flink wat losgemaakt. De videobeelden met een duidelijke boodschap zijn inmiddels tienduizenden keren bekeken. ,,Goede mensen bestaan nog!” aldus de blije telefooneigenaresse Sabina Kram uit Groningen.
Zondag 22 Januari 2017 - 21:10:00 - AD - Binnenland
 

‘Lieve Marokkaan’ brengt gevonden iPhone terug met boodschapAD - Binnenland

Ruim 400 Nederlandse toeristen en Antillianen zijn sinds vrijdag gestrand op Curaçao door pech. Bij het vertrek vrijdag naar Schiphol vloog er een vogel in de motor van een Boeing 747 en moest het toestel terugkeren naar Willemstad.
Zondag 22 Januari 2017 - 20:10:59 - AD - Binnenland
 

KLM-reizigers dagenlang gestrand op CuraçaoAD - Binnenland

Het KNMI waarschuwt voor plaatselijk dichte mist in het westen van het land. Verder is er in het hele land kans op lokale gladheid door rijpvorming en aanvriezende mist, vooral op bruggen en viaducten, zo waarschuwt de weerdienst. In het oosten en noordoosten van het land kan het bovendien lokaal glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten.
Zondag 22 Januari 2017 - 19:04:00 - AD - Binnenland
 

KNMI waarschuwt voor gladheid en mist in oosten en noordoostenNu.nl - Binnenland

Het KNMI waarschuwt voor gladheid in het oosten en noordoosten van Nederland. In Groningen en Drenthe kan er bovendien ook dichte mist voorkomen.
Zondag 22 Januari 2017 - 18:51:58 - Nu.nl - Binnenland
 

Iedereen aan de pindakaas op Nationale PindakaasdagAD - Binnenland

Het gaat niet goed met de 6-jarige Tijn Kolsteren die tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellak-actie. Zijn gezondheid is sinds de kerstdagen zienderogen achteruit gegaan. Hij heeft ondertussen ook ernstige problemen met gekregen met lopen, waardoor een rolstoel voor grote afstanden onafwendbaar is geworden. ,,Maar dat heeft ons plezier niet in de weg gestaan”, laat vader Gerrit weten in een bericht aan 3fm.
Zondag 22 Januari 2017 - 16:52:00 - AD - Binnenland
 

Arrestant pleegt zelfmoord in cellencomplex Amsterdamse politieNu.nl - Binnenland

Een arrestant is zondag om het leven gekomen door zelfdoding in een cellencomplex in Amsterdam. De man was van Zuid-Europese afkomst.
Zondag 22 Januari 2017 - 16:32:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Gezondheid nagellak-held Tijn (6) gaat hard achteruitAD - Binnenland

Een 39-jarige vrouw uit Maastricht is in Hawaï om het leven gekomen. Ze werd woensdag levenloos in het water aangetroffen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan 1Limburg.
Zondag 22 Januari 2017 - 16:11:00 - AD - Binnenland
 

Nederlandse (39) komt om op HawaïAD - Binnenland

Een 41-jarige man heeft vandaag in een woning in het Noord-Hollandse Halfweg zijn minderjarige dochter ernstig verwond en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dat meldt de politie.
Zondag 22 Januari 2017 - 15:02:00 - AD - Binnenland
 

Man (41) verwondt dochter en pleegt vervolgens zelfmoordAD - Binnenland

NIJMEGEN - NEC is opgeklommen naar het linkerrijtje in de eredivisie. De Nijmegenaren wonnen zondagmiddag ook hun tweede competitiewedstrijd van 2017. Een ruime week na de 1-0 zege bij Willem II was de ploeg van trainer Peter Hyballa nu in de eigen Goffert te sterk voor Roda JC: 2-0.
Zondag 22 Januari 2017 - 13:53:00 - AD - Binnenland
 

Dode en zwaargewonde in woning HalfwegNu.nl - Binnenland

Een 41-jarige man heeft zondag in een woning in het Noord-Hollandse Halfweg zijn dochter ernstig verwond en daarna zichzelf van het leven beroofd. Dat meldt de politie.
Zondag 22 Januari 2017 - 12:59:58 - Nu.nl - Binnenland
 

Breinburg schiet NEC naar linkerrijtjeAD - Binnenland

Adèle Bloemendaal is overleden. De zangeres en comedienne overleed gisteren rond 16.00 uur in haar woonplaats Amsterdam. Ze is 84 jaar geworden.
Zondag 22 Januari 2017 - 11:50:00 - AD - Binnenland
 

De 18-jarige cafékat Poekie is niet hygiënisch, dus moet-ie wegDe Volkskrant - Binnenland

Het was in de nacht van zaterdag op zondag kouder dan de nachten daarvoor, met temperaturen tussen de min 6 en min 8 in grote delen van het land. Toch wordt schaatsen op open water nog steeds sterk afgeraden door de schaatsbond KNSB. De situatie blijft daar gevaarlijk, vooral aangezien de temperatuur in de middag weer gaat oplopen. De KNSB ziet de mensen het liefst de schaatsen onderbinden op bane
Zondag 22 Januari 2017 - 11:42:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zangeres en actrice Adèle Bloemendaal (84) overledenAD - Binnenland

Driekwart van de Nederlanders is voorstander van een verbod op appen op de fiets. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu dat vandaag naar buiten is gebracht.
Zondag 22 Januari 2017 - 11:08:00 - AD - Binnenland
 

Schaatsdrukte ondanks waarschuwingenAD - Binnenland

Een fantastische week voor werkzoekenden, maar de patriotten komen eraan!
Zondag 22 Januari 2017 - 10:30:00 - AD - Binnenland
 

Van klein denken is nooit iemand groot gewordenAD - Binnenland

Bioscoop om de hoek, op de fiets naar het café en geen grote tuin meer om te onderhouden. Deze 50-plussers genieten enorm van hun tweede leven in de stad.
Zondag 22 Januari 2017 - 10:00:00 - AD - Binnenland
 

Nieuw leven in de stadAD - Binnenland

Veel mensen denken dat VVD-leider Mark Rutte na de Tweede Kamerverkiezingen toch met de PVV in zee gaat als hem dat goed uitkomt. Uit de peiling van Maurice de Hond blijkt vandaag dat 71 procent van de ondervraagde personen dit denkt. 
Zondag 22 Januari 2017 - 09:55:00 - AD - Binnenland
 

Peiling: kiezers geloven Rutte niet over PVVAD - Binnenland

Een jongen is afgelopen nacht gewond geraakt toen hij zijn oma wilde helpen in Waalwijk. De vrouw zat in een woning waarnaast een felle autobrand woedde.
Zondag 22 Januari 2017 - 08:32:00 - AD - Binnenland
 

Volkskrant Ochtend: Witte Huis opent aanval op media en is suiker de nieuwe sigaret?De Volkskrant - Binnenland

De verkiezingen hebben ze nog niet gewonnen, maar ze liggen goed in de peilingen. Geert Wilders, Marine Le Pen en Frauke Petry waren de hoofdgasten op het eerste congres van West-Europese rechts-populistische en nationalistische partijen, waar Donald Trump nooit ver weg was. Ze lachten alle drie, Marine Le Pen, Geert Wilders en Frauke Petry. Ze waren immers onder vrienden en bewonderaars en niet o
Zaterdag 21 Januari 2017 - 23:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Europese populisten richten hun pijlen op vijanden: de islam, de EU en de persDe Volkskrant - Binnenland

- Vitesse gaat in speelronde 19 op bezoek bij FC Groningen.- Vitesse zonder Chelsea-huurlingen aan aftrap tegen Groningen- Julian Calor maakt zijn debuut op het middenveld, door afwezigeid van Marveous Nakamba (Afrika Cup) en Lewis Baker (geschorst).- Nathan is hersteld van blessure, maar begint op de bank. GRONINGEN - Vitesse beleeft zaterdagavond een seizoensprimeur. De Arnhemse club staat zonde
Zaterdag 21 Januari 2017 - 20:12:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Jongen gewond bij poging redden oma van brandAD - Binnenland

GRONINGEN - Vitesse is weer nummer 7 in de eredivisie, maar de Arnhemse club heeft ook in de tweede competitiewedstrijd van 2017 schade opgelopen. Met een goal én een rode kaart vertolkte Navarone Foor zaterdagavond de hoofdrol tegen FC Groningen. Met 1-1 was er geen winnaar in het noorden van Nederland.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 20:12:00 - AD - Binnenland
 

LIVE: Vitesse met debutant in de basis tegen FC GroningenDe Volkskrant - Binnenland

Een Kamermeerderheid pleit voor drastische maatregelen tegen rookverslaving. Sigaretten moeten aanmerkelijk duurder worden en het aantal verkooppunten van rookwaren moet omlaag, vinden PvdA, SP, CDA, D66, GroenLinks, de ChristenUnie en SGP. Samen hebben de partijen 87 zetels in de huidige Tweede Kamer. De VVD en 50Plus zijn tegen het plan. Dit blijkt uit de bijdragen van de woordvoerders van de be
Zaterdag 21 Januari 2017 - 18:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Opnieuw bultrug gespot bij Egmond aan ZeeAD - Binnenland

Op het strand van Egmond aan Zee is vanmiddag een projectiel aangetroffen. Volgens een woordvoerder van de politie gaat het mogelijk om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de bom op een verderop gelegen plek tot ontploffing gebracht.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 17:44:00 - AD - Binnenland
 

EOD brengt mogelijke vliegtuigbom tot ontploffing in Egmond aan ZeeAD - Binnenland

Oplopende kosten voor de zorg zijn er wel degelijk debet aan dat mensen een bezoek aan een arts uitstellen of hun pillen niet slikken. ,,Zorg mijden is een probleem", zei PvdA-minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) vanmiddag tijdens het nationale zorgdebat in Carré.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 17:41:00 - AD - Binnenland
 

Artsen: politici maak keuze over verdeling zorgbudgetDe Volkskrant - Binnenland

Veel stoffen en producten kunnen na gebruik een tweede leven krijgen. Bermgras is rijk aan mineralen en kan net als strooizout gladheid op wegen tegengaan. Gras? Is het echt effectief om dat in de wintermaanden op wegen te strooien? Jazeker. In gras zitten meerdere mineralen, zoals natrium en calcium, die het winterse wegdek minder glad kunnen maken. Hillebrand Breuker, projectleider van het stroo
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Van bermgras tot strooizoutDe Volkskrant - Binnenland

Deze week in de winnaar en verliezer van de week: A10 een zegen voor Heijmans, Fiod een last voor Damen Shipyards. Opvallende beweging donderdag op het Damrak. De koers van het bouwbedrijf Heijmans schoot 5,4 procent omhoog. Ondanks een serie van miskleunen heeft Heijmans met twee partners een reuze-order binnengehaald voor het verbreden en gedeeltelijk ondergronds brengen van snelweg A10 bij de Z
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Heijmans bloeit op met A10, Damen Shipyards vervaltDe Volkskrant - Binnenland

Olaf Tempelman bericht tot aan de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart vanuit Vught over de stand van het land. Aflevering 3: de leegte bij het psychiatrisch ziekenhuis. Elke keer springt die leegte bij bushalte Laagstraat in het oog. Vroeger, vóór het extramuraliseringsbeleid in de zorg begon, wachtten daar altijd groepjes mensen die in de nabijgelegen inrichting woonden. Wij Vughtse kinderen no
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De kaalslag bij de joefkeshalteDe Volkskrant - Binnenland

Tot nu toe is deze januarimaand koud en droog verlopen. De komende dagen verandert weinig. Pas volgend weekeinde komt mogelijk een einde aan deze periode. Vandaag en morgen wordt het weer nog bepaald door een hogedrukgebied. Het centrum ligt boven de Noordzee en het blijft ook volgende week in onze omgeving. Vandaag is de lucht in het noorden iets vochtiger en zijn er meer wolkenvelden. Het zuiden
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Is een tablet schadelijk voor uw kind?De Volkskrant - Binnenland

Het populisme zou slechts een tijdelijke, nuttige ontregeling betekenen van het politieke bedrijf, analyseerde Hans Wansink in 2004. In meer dan een opzicht zat hij fout, constateert hij nu. Fijn is anders, maar ik kan er niet onderuit: ik zag het fout. In mijn proefschrift De erfenis van Fortuyn (2004) typeerde ik het populisme als een tijdelijke ontregeling van het politieke bedrijf: een interme
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waarom het populisme een blijvertje isDe Volkskrant - Binnenland

De euthanasiepraktijk en het gepraat over voltooid leven hebben ertoe geleid dat mensen elkaar het graf in praten, vreest schrijver Willem Jan Otten. Waarom niet nog een keer fijn naar zee? Buiten de kring van trouwe lezers geniet schrijver-dichter-essayist Willem Jan Otten (65) vooral bekendheid vanwege zijn onbegrepen toetreding tot de rooms-katholieke kerk, op zijn 43ste. Hijzelf is met zijn be
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Winstmaximum voor farmaceuten, goed plan?De Volkskrant - Binnenland

De Nederlandse export van landbouwproducten is vorig jaar verrassend hard gegroeid. Voor een recordbedrag van 85 miljard euro werden onder meer fruit, vlees en melkpoeder uitgevoerd. Alleen de VS deden het nog beter. Nederland heeft in 2016 voor een recordbedrag aan agrarische producten geëxporteerd. De uitvoer van kaas, appels, varkens, bloemen en tomaten leverde 85 miljard euro op. Daarmee is Ne
Zaterdag 21 Januari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kennis, melkpoeder en appels topexportproducten NederlandDe Volkskrant - Binnenland

Om fossielen te vinden hoef je niet diep te graven of een enge grot in te klimmen. In een stad als Utrecht zijn genoeg prachtige exemplaren te vinden. Wetenschapsredacteur Maarten Keulemans ging mee op jacht. Camera en montage: Robin Bekker, Lukraak TV.
Zaterdag 21 Januari 2017 - 01:06:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ook in Utrecht zitten de fossielen overalDe Volkskrant - Binnenland

Twee jaar geleden kwam Verkade, vooral bekend als koek- en chocoladefabrikant, in Turkse handen. En nu moet het bedrijf verder worden gesaneerd. Vrijdag werd bekend dat 87 van de 370 banen worden geschrapt. De ontslagen vallen allemaal bij de productielocatie in Zaandam, waar 300 mensen werken. Oorzaak is de tegenvallende vraag uit het buitenland. Verkade zal zich daardoor weer terugtrekken op de
Vrijdag 20 Januari 2017 - 21:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het nieuws van vandaag en de krant van morgenDe Volkskrant - Binnenland

Uw politieke nieuwsbrief Goedemiddag. Premier Rutte gaat de nieuwe president van de VS op zijn daden beoordelen en niet op zijn tweets. Tegelijk blijkt de PVV-gok van de VVD-leider goed uit te pakken. Vooralsnog. De nieuwe Tweede Kamer wordt hetzelfde als de huidige. En in België pakken de parlementariërs nog een pint.Hier zijn uw Dagkoersen. Wilt u deze nieuwsbrief dagelijks gratis per mail ontva
Vrijdag 20 Januari 2017 - 16:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het Binnenhof: 20 januariDe Volkskrant - Binnenland

De huizenprijzen zitten al jaren in de lift, maar zijn vorige maand wel heel explosief gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster lagen de prijzen van koopwoningen in december 6,7 procent hoger dan in dezelfde maand in 2015. Daarmee namen de Nederlandse huizenprijzen het sterkst toe sinds mei 2002. Het aantal verkochte koopwoningen was in 2016 hoger dan ooit wer
Vrijdag 20 Januari 2017 - 16:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Huizenprijzen sinds 2002 niet zo sterk gestegen, Rotterdam duurder dan voor de crisisDe Volkskrant - Binnenland

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier terug.
Vrijdag 20 Januari 2017 - 15:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dealers Leidseplein opgepakt na uitdelen visitekaartjesNu.nl - Binnenland

Drugsdealers op het Amsterdamse Leidseplein konden zaterdagavond worden opgepakt nadat de dealers visitekaartjes met contactgegevens uitdeelden.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Slachtoffers verontwaardigd over lage straffen verkeershuftersNOS Nieuws - Binnenland

Rechters veroordelen verdachten van verkeersdelicten nauwelijks voor roekeloos rijden. Dat betekent dat ze lagere straffen krijgen, blijkt uit onderzoek van de universiteit Tilburg.

De universiteit publiceert vandaag een rapport, opgesteld in opdracht van het Fonds Slachtofferhulp. Daarin staat dat slachtoffers van verkeersmisdrijven vinden dat daders er te makkelijk vanaf komen.

Het onderzoek is gedaan onder 175 (nabestaanden van) slachtoffers van verkeersdelicten en ongevallen. Ook zijn honderden vonnissen van de afgelopen jaren onder de loep genomen.

Volgens het rapport zijn rechters de afgelopen jaren minder vaak gaan straffen voor roekeloos rijden. Voor 2013 leidde grofweg 1 op de 5 onderzochte verkeerszaken tot een veroordeling wegens roekeloosheid, daarna daalde dat tot 1 op de 20. De oorzaak zijn enkele arresten van de Hoge Raad, die de rekbaarheid van het begrip flink beperkten.

Het gevolg: wie slalommend met 180 over de snelweg raast, maakt zich juridisch niet meteen schuldig aan roekeloos rijden. "Volgens de Hoge Raad moet echt sprake zijn van bijkomende omstandigheden, zoals een kat-en-muisspel, een wedstrijdje houden of vluchten voor de politie", constateert onderzoeker Suzan van der Aa.

Volgens haar heeft dat waarschijnlijk een "dempend effect" gehad op de hoogte van straffen in een aantal verkeerszaken, al is dat niet specifiek onderzocht. Zij pleit ervoor dat de rechtspraak soepeler omgaat met het begrip roekeloosheid. Het Fonds Slachtofferhulp zegt dat de huidige maatstaf niet valt uit te leggen aan nabestaanden.

Straf te licht

Twee derde van de bevraagde slachtoffers vindt de straf die de rechter heeft opgelegd in hun zaak te licht. In de meeste gevallen kreeg de dader een taakstraf en werd het rijbewijs afgepakt. Gevangenisstraffen werden maar weinig opgelegd.

"Gevoelsmatig maakt het voor slachtoffers veel uit of een verdachte een taakstraf krijgt opgelegd of dat hij de gevangenis in moet", merkt Van der Aa.

Volgens het rapport vinden slachtoffers dat de veroorzakers niet de straf hebben gekregen die ze verdienden en dat de straf niet paste bij het leed dat hen is aangedaan. Een deel vindt ook dat nieuwe verkeersdelicten niet worden voorkomen.

Schade

Verder is een kwart van de ondervraagde slachtoffers ontevreden over de schadevergoeding in hun zaak. Die was volgens hen te laag of het duurde lang voor er werd betaald. Volgens het rapport moet de schade waar mogelijk sneller afgehandeld worden.

Ook adviseren de onderzoekers de politie en het OM om meer werk te maken van verkeershandhaving. Dat stelde de landelijk verkeersofficier van justitie in oktober zelf ook al voor.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Cultuurblog - Stripmuseum herdenkt Jan KruisDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dijsselbloem: zorg mijden is wél een probleemAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.