Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Voortaan digitaal in ondertrouwNOS Nieuws - Binnenland

Stellen die willen trouwen, hoeven vanaf vandaag niet meer naar het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan. Een melding doen via internet is voortaan voldoende.

In tegenstelling tot de oude huwelijksaangifte is de elektronische gratis. De melding moet minstens twee weken en maximaal een jaar voor de huwelijksdatum worden gedaan. De procedure is hetzelfde voor een geregistreerd partnerschap.

De officiële akte van huwelijksaangifte, die stellen op het gemeentehuis meekregen, verdwijnt ook. Daarvoor in de plaats krijgen paren voortaan een elektronische bevestiging van de aanmelding van de trouwplannen.

Traditie

Met de invoering van de digitale aangifte komt een einde aan een Nederlandse huwelijkstraditie. De dag van de ondertrouw symboliseerde het begin van de bruidsdagen, de periode waarin de bruiloft werd georganiseerd en allerlei feestelijkheden plaatsvonden in het kader van het voorgenomen huwelijk.

Op de dag van de ondertrouw ging het paar eerst naar het gemeentehuis en daarna werd bij de ouders van de bruid thuis gedineerd. Het huis werd versierd en het bezoek kreeg zoete thee met bitterkoekjes, die het zoet en het bitter van het huwelijk symboliseerden.

Dinsdag 1 September 2015 - 04:42:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rijswijk overweegt opvang honderden asielzoekersDe Volkskrant - Binnenland

Ernstig zieke patiënten kunnen vanaf deze maand via de bemiddeling van een Nederlandse organisatie wereldwijd medicijnen kopen die in andere landen al zijn geregistreerd. Het gaat bijvoorbeeld om nieuwe kankermedicijnen die in de Verenigde Staten al op de markt zijn en om een middel tegen ALS, dat in Japan is geregistreerd. Oprichter Sjaak Vink hoopt op tijdwinst voor artsen en patiënten. Zijn bed
Dinsdag 1 September 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederlands bedrijf verkoopt buitenlandse medicijnenDe Volkskrant - Binnenland

Syriërs en Eritreërs die aankomen in Griekenland en Italië kunnen vanaf dinsdag het beste daar blijven wachten tot de nieuwe Europese asielcenta opengaan. De hoofdkantoren in Catania en Piraeus zijn zo goed als klaar en voor het einde van de maand moet de opvang en verdeling van vluchtelingen over de Europese lidstaten beginnen. Dat zegt Robert Visser, directeur van het Europees Asielagentschap (E
Dinsdag 1 September 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Je kunt niet dweilen met de kraan openDe Volkskrant - Binnenland

Na de hitte en zware buien van de afgelopen dagen wordt het ander weer. Nederland bevindt zich vandaag en de rest van de week in koele en onstabiele lucht. Vandaag heeft de zon het nog moeilijk. Vooral in het zuidoosten en oosten zijn veel wolkenvelden en er kan een enkele bui vallen. In het westen laat de zon zich vaker zien, al blijft het ook daar niet overal droog. In de loop van de dag breiden
Dinsdag 1 September 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Deskundigen ondergraven hun gezagDe Volkskrant - Binnenland

Premier Ivar Asjes van Curaçao heeft maandagavond half zeven (lokale tijd) zijn ontslag ingediend bij gouverneur Lucille George-Wout. De partij van Asjes, Pueblo Soberano, had eerder op de dag het vertrouwen in de minister-president opgezegd.Pueblo Soberano heeft niet bekendgemaakt waarom het vertrouwen in de premier is opgezegd, maar de PS-fractie botste de afgelopen maanden een aantal keer openl
Dinsdag 1 September 2015 - 01:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rijswijk overweegt opvang honderden asielzoekersAD - Binnenland

Premier Ivar Asjes van Curaçao heeft maandagavond half zeven (lokale tijd) zijn ontslag ingediend bij gouverneur Lucille George-Wout. De partij
Dinsdag 1 September 2015 - 01:56:00 - AD - Binnenland
 

Premier van Curaçao afgetredenNOS Nieuws - Binnenland

Bernard Denzil Whiteman is de nieuwe premier van Curaçao. De 61-jarige arts neemt het stokje over van partijgenoot Ivar Asjes, die maandagmiddag lokale tijd zijn ontslag indiende bij de gouverneur.

Asjes, die in 2013 premier werd na de moord op Helmin Wiels, geeft pas woensdag in een speciale persconferentie tekst en uitleg bij zijn vertrek. Vandaag wilde hij op de trappen van het Paleis van de Gouverneur alleen kwijt dat hij geen steun meer heeft van zijn partij.

Eigenzinnig

Het botert al lang niet meer tussen de partij Pueblo Soberano en de premier, die eigenzinnigheid werd verweten. Asjes hield ondanks een vernietigend rapport van de ombudsman de hand boven het hoofd van zijn gevolmachtigde minister van Curaçao in Den Haag, Marvelyne Wiels.

Wiels zou niet integer zijn. Een motie om haar de wacht aan te zeggen, ondersteund door zijn eigen partij, wilde Asjes niet uitvoeren.

Tijdelijk

Whiteman wil ook nog niet veel kwijt over de achtergrond van zijn benoeming. Hij zei wel dat hij de gang van zaken betreurt en slechts voor drie maanden beschikbaar is als premier.

In de tussentijd kan de partij een geschikte opvolger zoeken en deze voordragen voor een veiligheidsscreening. Whiteman keert dan weer terug op zijn huidige post: minister van Volksgezondheid, Milieu en Natuur.

Dinsdag 1 September 2015 - 00:02:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Plan rechtbanken mogelijk nog aangepastNOS Nieuws - Binnenland

De Raad voor de Rechtspraak kan de plannen om in zeven rechtbanken alleen eenvoudige zaken te behandelen nog aanpassen. Dat zei voorzitter Frits Bakker van de raad in Nieuwsuur in reactie op de kritiek op het plan.

Bakker zegt dat hij de lokale bestuurders niet voor niets om input heeft gevraagd. "Daar ga ik niet om vragen als het een loos gebaar is", zei hij. Volgende week wordt er nog gesproken met de betrokken gemeenten over het plan.

Volgens de voorzitter ligt er nu een voorgenomen besluit op tafel waar lokale bestuurders nog hun mening over mogen geven. Het kan dan nog aangepast worden.

Maandag 31 Augustus 2015 - 23:40:43 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Miljoenenschade door extreme regenvalNu.nl - Binnenland

Het noodweer van de afgelopen nacht heeft naar schatting tussen de 5 en 10 miljoen euro schade veroorzaakt. Volgens het Verbond van Verzekeraars gaat het vooral om waterschade in en om woningen. 
Maandag 31 Augustus 2015 - 22:27:19 - Nu.nl - Binnenland
 

Ook KPN kritisch over nieuwe wet voor AIVD en MIVDNOS Nieuws - Binnenland

Na Tele2 heeft ook kabel- en telecomaanbieder KPN kritiek op het conceptwetsvoorstel voor een nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. In dat voorstel krijgen de AIVD en de MIVD de bevoegdheid om communicatie die via de kabel loopt af te tappen. Nu mag dat alleen bij communicatie die via de ether loopt.

KPN stelt dat noch de politiek, noch de rechterlijke macht kan toetsen of de nieuwe aftapbevoegdheid effectief en proportioneel wordt ingezet. KPN noemt dat een "fundamentele weeffout".

Kosten

Voor KPN zelf is het belangrijkste punt van kritiek dat het bedrijfsleven voor de kosten opdraait zonder dat het de hoogte van die kosten kan beïnvloeden.

Ook vindt KPN dat de gevolgen voor de concurrentiepositie van de Nederlandse ICT- en telecommunicatiesector moeten worden onderzocht; de veranderingen zadelen het bedrijfsleven op met kosten die concurrenten in het buitenland niet hoeven te maken.

De kritiek komt voor een groot deel overeen met die van Tele2. Burgers, bedrijven en instellingen kunnen tot middernacht hun reactie op het wetsvoorstel kenbaar maken. Na eventuele aanpassingen gaat de wet naar de Tweede Kamer

Maandag 31 Augustus 2015 - 22:13:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Waterschap meldt zwaarste regenval in jarenDe Volkskrant - Binnenland

De loonstijging voor 600 duizend onderwijzers, ambtenaren, militairen, douaniers en gevangenispersoneel kan doorgaan. Een ruime meerderheid van de leden van CNV Overheid en de kleinere CMHF en Ambtenarencentrum heeft ingestemd met het loonakkoord dat deze bonden vlak voor de zomervakantie hebben gesloten met het kabinet. De grootste vakcentrale FNV stapt naar de rechter tegen wat zij een sigaar ui
Maandag 31 Augustus 2015 - 21:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Leraren kunnen leerlingen niet genoeg aandacht gevenAD - Binnenland

De identiteit van de dode man die donderdagmiddag werd achtergelaten langs de A73 bij Roermond, is bekend bij de politie. Dat meldt VTM
Maandag 31 Augustus 2015 - 20:04:00 - AD - Binnenland
 

Dode man Roermond is 22-jarige ItaliaanAD - Binnenland

Warme zomerdagen worden  steeds vaker afgesloten  met korte, zeer hevige regenbuien met veel wateroverlast ena
Maandag 31 Augustus 2015 - 20:00:00 - AD - Binnenland
 

Agenten tegen hoofd geschopt bij verkeerscontroleNu.nl - Binnenland

Twee politieagenten zijn maandagavond in Zoetermeer tegen het hoofd geschopt. Dat gebeurde bij een verkeerscontrole aan de P.C. Boutenshove
Maandag 31 Augustus 2015 - 19:57:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Dijsselbloem steunt gevallen NS-baas in RotterdamDe Volkskrant - Binnenland

Kabelexploitant Ziggo kampte maandag aan het einde van de middag en begin van de avond met een storing. De storing gold voor een deel van de klanten, vooral zakelijke klanten en ziekenhuizen, verspreid door het land. De storing was even voor 19.30 uur opgelost, maar de oorzaak is nog niet bekend. De meeste storingsmeldingen kwamen uit de randstad. Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) meld
Maandag 31 Augustus 2015 - 19:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Opnieuw landelijke storing bij ZiggoDe Volkskrant - Binnenland

Gemeenten gaan bij het inkopen van zorg meer letten op de kwaliteit. Zorgaanbieders en gemeenten spraken maandag in een code af dat de prijs niet langer leidend mag zijn. Oud-CNV-voorzitter Doekle Terpstra hoopt met de code de verpaupering van de thuiszorg tegen te gaan. Uitgerekend op de dag waarop thuiszorgbedrijf TSN een massaontslag aankondigt, besluiten gemeenten, bond en bedrijven dat het vo
Maandag 31 Augustus 2015 - 19:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

AutoRAI geschrapt vanwege gebrek aan belangstellingNOS Nieuws - Binnenland

Er komt in 2017 geen AutoRAI. Dat heeft de organisatie van de tweejaarlijkse autotentoonstelling bekendgemaakt.

De organisatoren zeggen dat te weinig automerken zich hebben ingeschreven. "De succesvolle AutoRAI van 2015 biedt helaas onvoldoende basis voor continuïteit", staat in een verklaring.

In 2013 ging de autobeurs in Amsterdam ook al niet door, ook toen bestond er onvoldoende belangstelling van autofabrikanten. In 2011 was er wel een AutoRAI, maar die was vanwege de economische situatie vrij sober.

De AutoRAI trok in april van dit jaar 291.000 bezoekers. Vroeger waren dat er nog veel meer; in 1983 kwamen er 553.000 mensen naar de tentoonstelling.

Het is niet duidelijk of er na 2017 nog een autotentoonstelling in de RAI wordt georganiseerd.

Maandag 31 Augustus 2015 - 19:48:51 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Dijsselbloem houdt vertrouwen in voormalig NS-topman HugesNu.nl - Binnenland

Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën houdt vertrouwen in de gevallen NS-topman Timo Huges als commissaris van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). 
Maandag 31 Augustus 2015 - 19:47:05 - Nu.nl - Binnenland
 

Overstromingen tegengaan: meer groen of huis op palenAD - Binnenland

Kabelexploitant Ziggo kampte maandag tegen het einde van de middag met een storing. De storing gold voor een deel van de klanten, vooral
Maandag 31 Augustus 2015 - 19:35:00 - AD - Binnenland
 

Dode man in kanaal Hippolytushoef slachtoffer van misdrijfNu.nl - Binnenland

Een man die zondag dood werd gevonden in het Wieringerrandkanaal in Hippolytushoef (Noord-Holland), is omgekomen door een misdrijf. 
Maandag 31 Augustus 2015 - 18:54:08 - Nu.nl - Binnenland
 

Ziekenhuizen telefonisch tijdelijk slecht bereikbaar door storing ZiggoNOS Nieuws - Binnenland

Ziekenhuizen en bedrijven die klant zijn bij Ziggo zijn enkele uren moeilijk bereikbaar geweest door een telefoonstoring. Volgens Ziggo waren de problemen rond 19.00 uur opgelost.

De klachten over de storing kwamen vooral van ziekenhuizen. Volgens Ziggo komt dat, omdat de meeste bedrijven al dicht waren toen de storing optrad.

De oorzaak van de storing is niet bekend en wordt onderzocht.

Maandag 31 Augustus 2015 - 18:38:56 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Inkomen na ongeval op werk niet goed beschermdDe Volkskrant - Binnenland

Drogisterijen mogen doorgaan met de verkoop van slaappillen met een hoge dosis melatonine. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wilde deze aan banden leggen na waarschuwingen van artsen, maar kreeg van het Gerechtshof in Arnhem ongelijk. Melatoninepillen zijn gewild bij mensen met slaapklachten en worden veel gebruikt om een jetlag tegen te gaan. De omzet van zelfzorgproducten op het gebied van sl
Maandag 31 Augustus 2015 - 18:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Drogist mag toch slaappil met melatonine verkopenDe Volkskrant - Binnenland

De Angolese tieners Márcia en Gláucio Ventura Tiago en hun moeder hebben een verblijfsvergunning gekregen. Dat hebben ze maandagmiddag te horen gekregen van staatssecretaris van Justitie Klaas Dijkhoff. De bewindsman maakte bekend dat hun vader, die als militair misdaden zou hebben begaan in Angola, wel wordt uitgezet naar zijn geboorteland. Het gezin woont al vijftien jaar in Nederland. De jongst
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:35:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Plan rechtbanken wordt mogelijk nog aangepast’NRC Handelsblad - Binnenland

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) houdt vertrouwen in Timo Huges als commissaris bij Havenbedrijf Rotterdam. Huges werd eerder dit jaar ontslagen door Dijsselbloem als topman van de NS.
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:34:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Studente vindt verborgen camera in kamerNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft in Etten-Leur een man aangehouden die vermoedelijk een camera had verborgen in een woning. In het betreffende huis woont een aantal studenten.

Een bewoonster van het complex ontdekte de kleine camera onder een wastafel in haar kamer. De camera zat achter een gat in de muur. Volgens de politie was de studente hevig geschrokken.

Buurman

Agenten ontdekten dat de camera verbonden was met kabels die naar de woning ernaast liepen. Ze braken de deur open en kwamen erachter dat de camera was verbonden met opnameapparatuur in het huis.

De man, die naast de studenten woont, is de afgelopen nacht aangehouden. De politie verdenkt hem van het plaatsen van de camera en van het maken van illegale opnamen.

Maandag 31 Augustus 2015 - 17:30:32 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Studente treft camera aan in studentenkamer HaagwegNu.nl - Binnenland

Een bewoonster van een studentenkamer aan de Haagweg in Breda heeft zondag een camera ontdekt in haar kamer. De opgetrommelde politie kon in de nacht van zondag op maandag een verdachte aanhouden in Etten-Leur. 
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:28:46 - Nu.nl - Binnenland
 

KNMI beëindigt code oranjeAD - Binnenland

De uitgeprocedeerde tieners Márcia (18) en Gláucio (13), waarvan onlangs bekend werd dat ze uitgezet zouden worden naar Angola, mogen toch
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:28:00 - AD - Binnenland
 

Angolese tieners Márcia en Gláucio mogen toch blijvenDe Volkskrant - Binnenland

De topman van de Blokkerwinkels, Jack Peters, stapt per direct op. Zijn vertrek is een gevolg van een verschil van inzicht tussen hem en de concerndirectie van moederbedrijf Blokker Holding. De baas van Blokker Holding, Theo de Kool, neemt zijn functie voorlopig waar tot er een definitieve opvolger is benoemd. Blokker liet maandag in een verklaring weten dat Peters zijn loopbaan buiten het concern
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Uitgeprocedeerde Márcia en Gláucio mogen toch blijvenAD - Binnenland

Supermarktketen Albert Heijn stopt eind volgend jaar met de verkoop van producten voor kinderen waar omstreden kleurstoffen in zitten.
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:23:00 - AD - Binnenland
 

AH stopt met verkoop van omstreden kleurstofAD - Binnenland

De rechtbank in Rotterdam heeft maandag de zaken behandeld van in totaal 44 mannen die verdacht worden van het plegen van openlijk geweld in
Maandag 31 Augustus 2015 - 17:14:00 - AD - Binnenland
 

35 verdachten rellen Rome blijven weg bij rechtbankAD - Binnenland

PVV-leider Geert Wilders wil een motie indienen over iets wat hij in de Kamercommissie voor de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten heeft
Maandag 31 Augustus 2015 - 16:50:00 - AD - Binnenland
 

Dijsselbloem steunt voormalige NS-topman Huges als commissarisNRC Handelsblad - Binnenland

Gláucio en Márcia Ventura Tiago, die sinds vrijdag met hun ouders vastzitten in een detentiecentrum, mogen in Nederland blijven.
Maandag 31 Augustus 2015 - 16:39:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ploumen maakt geld vrij voor aanpak kindhuwelijkenNu.nl - Binnenland

Het verminderen van kindhuwelijken, kinderprostitutie en hiv-besmettingen in ontwikkelingslanden staat centraal in zeven allianties die minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingensamenwerking) heeft gesloten. 
Maandag 31 Augustus 2015 - 16:35:04 - Nu.nl - Binnenland
 

KNMI waarschuwt voor onweersbuien in noorden en oostenNu.nl - Binnenland

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer en onweersbuien in een deel van Nederland. In het noorden en oosten is code geel afgegeven.
Maandag 31 Augustus 2015 - 16:05:37 - Nu.nl - Binnenland
 

Angolese tieners Márcia en Gláucio mogen blijvenNOS Nieuws - Binnenland

De Angolese tieners Gláucio (13) en Márcia (18) mogen toch in Nederland blijven. Ze krijgen, samen met hun moeder, een verblijfsvergunning. De vader moet Nederland verlaten. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigd nadat Defence for Children het nieuws bekendgemaakt had aan de NOS.

Gláucio en Márcia zijn vanavond vrijgelaten uit het detentiecentrum in Zeist. Daarna worden ze naar een gezinslocatie in Gilze gebracht. Hun vader moet dus terug naar Angola en hij vertrekt vrijdag al.

De twee tieners dreigden te worden uitgezet. Omdat hun vader oorlogsmisdaden zou hebben gepleegd, zou het hele gezin het land uit moeten.

Kinderpardon

Het ministerie zegt dat de tieners, vanwege de verdenkingen tegen hun vader, niet voldeden aan de voorwaarden voor het kinderpardon. "Mensen die terecht zijn gevlucht voor oorlog en ellende moeten hier niet oog in oog komen te staan met de veroorzakers daarvan", zegt het ministerie.

Volgens een woordvoerder heeft het gezin zelf ervoor gekozen om met zijn drieën in Nederland te blijven.

Over hun dreigende uitzetting was veel verontwaardiging. Onder anderen kinderombudsman Marc Dullaert vond het onacceptabel dat de kinderen, die volgens hem gewoon Nederlands zijn, naar Angola zouden moeten.

Defence for Children heeft de protestbijeenkomst die voor vanavond gepland stond bij het detentiecentrum in Zeist afgelast en veranderd in een feestje.

Maandag 31 Augustus 2015 - 16:04:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Met uitzetting bedreigde tieners Gláucio en Márcia mogen blijvenNRC Handelsblad - Binnenland

Het slechte weer dat over Nederland trekt in verschillende provincies heeft geleid tot de zwaarste maandagavondspits van het jaar.
Maandag 31 Augustus 2015 - 15:38:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Korpsleiding: kwaliteit recherche over vijf jaar verbeterdNOS Nieuws - Binnenland

Plaatsvervangend korpschef van de Nationale Politie Ruud Bik denkt dat het zeker vijf jaar duurt voordat de kwaliteit van de politie op een acceptabel niveau zit. Hij reageert daarmee op een brief van minister Van der Steur waarin die schrijft dat de kwaliteit van rechercheurs bij de politie niet op orde is en dat er te veel zaken onopgelost blijven.

Bik noemt de afgelopen vier jaar bij de politie heel moeilijk. Volgens hem was het lastig om de prestaties op peil te houden, maar is het ondanks de reorganisatie toch gelukt. Bik zegt dat de "veiligheidsbeleving" van de burger er de afgelopen jaren juist op vooruit is gegaan. "Al die rechercheurs hebben daar ook een bijdrage aan geleverd."

Haalbaar

Volgens de korpsleiding is het de vraag of de kwaliteit van de opsporing toekomstbestendig is. "Als je naar de toekomst van de opsporing kijkt, blijkt dat we een aantal dingen kunnen verbeteren", zegt Bik. "En dat is nou precies waar we de komende tijd mee aan de slag gaan." Hij denkt zelf dat dat doel haalbaar is.

Maandag 31 Augustus 2015 - 15:17:35 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bijna alle Bandidos Limburg blijven in de celNOS Nieuws - Binnenland

Vijftien van de zestien verdachten in de rechtszaak tegen de Bandidos in Limburg blijven in de cel. Eén prospect, een soort aspirant-lid van de motorclub, mag het proces op vrije voeten afwachten, heeft de rechtbank in Maastricht bepaald.

De verdachten werden eind mei opgepakt tijdens een grote politieactie. Bandidos-president Ramakers werd in alle vroegte van zijn bed gelicht en voor het oog van de media in zijn onderbroek in een politiewagen gezet.

Vrijdag stonden de leden van de motorclub voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechtbank. Justitie ziet Bandidos als een criminele organisatie.

Gehandicapte zoon

Het lid van de motorclub dat vrij komt, zou voor zijn vrouw en gehandicapte zoon moeten zorgen. Zijn advocaat had daarom voor vrijlating gepleit. De rechtbank heeft bepaald dat hij het proces in vrijheid mag afwachten. Hij blijft wel verdachte.

Maandag 31 Augustus 2015 - 15:06:04 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Slechte weer zorgt voor drukste maandagavondspits van het jaarNRC Handelsblad - Binnenland

Márcia Venturo Tiago dreigt te worden uitgezet, omdat haar vader mogelijk in zijn thuisland Angola als militair misdaden heeft gepleegd. Dat een kind dreigt te worden gestraft voor een vermeende fout van een ouder, is de overheid op felle kritiek komen te staan.
Maandag 31 Augustus 2015 - 14:54:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Celstraf geëist tegen jongens (12 en 13) voor snackbarovervalNu.nl - Binnenland

Twee minderjarige jongens die verdacht worden van het overvallen van een snackbar in Amsterdam-Noord moeten als het aan het Openbaar Ministerie ligt, 86 dagen en 63 dagen de cel in. 
Maandag 31 Augustus 2015 - 14:49:36 - Nu.nl - Binnenland
 

Haagse villa Joseph Luns onder de hamerDe Volkskrant - Binnenland

President Evert van der Molen van de rechtbank Noord-Holland heeft zijn ontslag ingediend. Hij kan zich niet vinden in het besluit dat bij de rechtbank in Alkmaar en nog zes andere locaties in het land voortaan alleen nog plaats zal zijn voor eenvoudigere zaken. Maandag werd door de Raad voor de Rechtspraak bekendgemaakt dat in Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen nie
Maandag 31 Augustus 2015 - 13:59:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Skateboarders showen hun skills op MuseumpleinAD - Binnenland

Het noodweer van de afgelopen nacht heeft naar schatting tussen de 5 en 10 miljoen euro schade veroorzaakt. Volgens het Verbond van Verzekeraars
Maandag 31 Augustus 2015 - 13:47:00 - AD - Binnenland
 

Erasmus Universiteit vraagt verblijfsvergunning aan voor MárciaNRC Handelsblad - Binnenland

De gemeente Utrecht heeft een verlies van 20,5 miljoen euro genomen op de lening van 25 miljoen euro voor de Galgenwaard, het thuisstadion van FC Utrecht.
Maandag 31 Augustus 2015 - 13:42:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Extreme regenval richt 5 tot 10 miljoen euro schade aanAD - Binnenland

Een studente heeft zondagnacht een kleine, verborgen camera ontdekt in haar studentenkamer aan de Haagweg in Breda. De camera zat achter een gat
Maandag 31 Augustus 2015 - 13:37:00 - AD - Binnenland
 

Studente ontdekt verborgen camera onder wastafelAD - Binnenland

De politie heeft ongeveer twintig tips gekregen over de  koffer met een dode vrouw erin, die vrijdagavond in de Maas bij Maastricht is gevonden.
Maandag 31 Augustus 2015 - 13:18:00 - AD - Binnenland
 

Gemeente Utrecht verliest 20 miljoen op voetbalstadion GalgenwaardNRC Handelsblad - Binnenland

Zeven rechtbanken mogen voortaan alleen nog "een uitgebreid pakket van de meest voorkomende zaken" behandelen. Het gaat om Alkmaar, Almelo, Assen, Dordrecht, Lelystad, Maastricht en Zutphen. Ook wordt er bespaard op gebouwen.
Maandag 31 Augustus 2015 - 11:54:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zeven rechtbanken ontmanteld door bezuinigingenNRC Handelsblad - Binnenland

De reorganisatie van de Nationale Politie gaat twee keer zo veel kosten dan aanvankelijk werd geraamd: 460 miljoen euro in plaats van de geraamde 230 miljoen euro. Dit schrijft minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) vandaag aan de Tweede Kamer.
Maandag 31 Augustus 2015 - 10:34:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Brandweer heeft zoutzuurlek onder controleDe Volkskrant - Binnenland

Noodweer heeft delen van Nederland geteisterd in de nacht van zondag op maandag. Door de hevige regen liepen straten onder water. Ook brak op sommige plaatsen brand uit na blikseminslagen. Het KNMI had code oranje afgegeven voor Zuid-Holland, Utrecht, Overijssel en Gelderland, maar beëindigde die waarschuwing rond 05.00 uur. Vanaf ongeveer 15.00 uur in de namiddag kunnen opnieuw stevige onweersbui
Maandag 31 Augustus 2015 - 09:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Reorganisatie politie definitief twee keer zo duur: 460 miljoenNRC Handelsblad - Binnenland

Arkefly mag niet vliegen naar Curaçao en Aruba vanaf Eindhoven Airport.
Maandag 31 Augustus 2015 - 09:18:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Arkefly mag niet van Eindhoven vliegen op Aruba en CuraçaoNRC Handelsblad - Binnenland

Een 39-jarige inwoner van Hoogeveen is aangehouden op verdenking van brandstichting. Sinds eind mei zijn daar twintig branden geweest. Volgens de politie is de man verantwoordelijk voor een deel van de brandstichtingen.
Maandag 31 Augustus 2015 - 07:45:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Man aangehouden voor brandstichting HoogeveenNRC Handelsblad - Binnenland

Het noodweer dat Nederland teisterde heeft voor wateroverlast op de snelwegen gezorgd. In Terwolde ging een molen na een blikseminslag in vlammen op.
Maandag 31 Augustus 2015 - 07:24:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Noodweer teistert verkeer en verwoest molenNRC Handelsblad - Binnenland

Ov-vervoerbedrijven doen weinig om hun belofte na te komen om het geld dat is verdiend met vergeten uitchecks te investeren in zaken die de reiziger ten goede komen. Dat schrijft de Telegraaf op basis van eigen onderzoek en berekeningen. De NS ontkent de berichtgeving.
Maandag 31 Augustus 2015 - 06:00:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Het weer: kans op zware buienDe Volkskrant - Binnenland

Automobilisten die zondagavond na 22.00 uur onderweg waren op wegen in de lijn van Zeeland via de Betuwe naar Arnhem hadden last van noodweer. Sommige automobilisten werden verrast door hagelstenen tot 4 centimeter, waardoor het verkeer gedwongen werd te stoppen. Dat meldde de VerkeersInformatieDienst (VID). Bij Zaltbommel trok een zware bui met hagel over de A2. Daardoor stopten veel mensen op de
Zondag 30 Augustus 2015 - 23:40:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Automobilisten overvallen door enorme hagelstenenDe Volkskrant - Binnenland

Politieagenten en marechaussees zullen gaan patrouilleren in internationale treinen. Ook op de perrons zal de bewaking worden verscherpt. Dat zei minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie zaterdag na een Europese topontmoeting in Parijs. Het overleg was ingelast na de verijdelde aanslag in de Thalys van vrijdag 21 augustus. Tijdens de top is ook gesproken over veel stringentere veiligh
Zondag 30 Augustus 2015 - 23:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bewaking internationale treinen wordt scherperDe Volkskrant - Binnenland

Een te grote foto die door te veel mensen tegelijk werd bekeken. Daardoor was de site van de politie zondag urenlang onbereikbaar, zegt de politie zelf. De problemen zijn verholpen en de site politie.nl is weer bereikbaar. Het gaat om een foto van een lichaam dat vrijdagavond was gevonden in een koffer in de Maas in Maastricht. De koffer was dinsdag in de rivier gegooid. De politie maakte de afbee
Zondag 30 Augustus 2015 - 23:02:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gedicht studentenraad UvA mag niet bij opening academisch jaarDe Volkskrant - Binnenland

Met een zware Europese wedstrijd in Roemenië achter de rug stelde AZ zondag teleur: inspiratieloos en op het oog vermoeid verloor het met 1-0 van Roda JC. De Limburgers boekten alweer de derde winst van het seizoen. Ze zien de sportieve en financiële prestaties daardoor steeds verder uiteenlopen. Over de vorige eredivisieseizoenen leed de club in totaal 4 miljoen euro verlies. Ook staat een huursc
Zondag 30 Augustus 2015 - 21:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Roda wint van AZ en beleeft beste seizoensstart sinds 2006De Volkskrant - Binnenland

De straten in Kuala Lumpur kleurden dit weekeinde geel. Het was de kleur van de T-shirts van de Bersih-beweging, die niet minder dan het aftreden van de premier eiste. Het waren er in elk geval tienduizenden: de politie telde 25 duizend demonstranten, de demonstranten 200 duizend. Al waren het er 2 miljoen, dan nog zou premier Najib Razak zich niet uit zijn zetel laten wippen. Die spuwde vuur in e
Zondag 30 Augustus 2015 - 21:39:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Maleisië heeft schoon genoeg van zijn premierDe Volkskrant - Binnenland

Niet meer uren doorbrengen in het ziekenhuis voor een chemobehandeling maar gewoon thuis in je eigen stoel geholpen worden. Dat zal voor veel kankerpatiënten als muziek in de oren klinken. Het Erasmus MC in Rotterdam is er een proef mee begonnen. Aan de proef doen mensen mee die met een injectienaald hun medicatie krijgen; ze worden daarbij dan thuis geholpen door speciale verpleegkundigen van thu
Zondag 30 Augustus 2015 - 20:20:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Schippers naar top over infectieziektenDe Volkskrant - Binnenland

Het kan zondag aardig gaan spoken. Een lijn van zware onweersbuien trekt in de ochtend over Brabant, Gelderland en Twente. Daarbij kan flink veel regen vallen, waardoor plaatselijk wateroverlast kan ontstaan. Ook hagel is niet uitgesloten. Daarvoor waarschuwen verschillende weerdiensten Zware onweersbuien veroorzaakten in de ochtenduren al voor overlast in het zuiden. Vooral in Zeeuws-Vlaanderen,
Zondag 30 Augustus 2015 - 09:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘NS investeert geld verdiend aan vergeten uitchecks niet in reizigersfaciliteiten’NRC Handelsblad - Binnenland

De Centrale Studentenraad (CSR) van de Universiteit van Amsterdam mag vandaag toch geen bijdrage leveren aan de opening van het academische jaar. Aanleiding is een "kwetsend" gedicht over de Maagdenhuisbezetting.
Zondag 30 Augustus 2015 - 08:50:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

UvA schrapt bijdrage Centrale Studentenraad opening academisch jaarNRC Handelsblad - Binnenland

Zware onweersbuien hebben vanmorgen in België voor veel wateroverlast gezorgd. De buien trekken vanochtend over Nederland. Het KNMI waarschuwt dan ook voor gevaarlijk weer.
Zondag 30 Augustus 2015 - 08:25:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Waarschuwingen voor gevaarlijk weer - flinke overlast in BelgiëNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer keert dinsdag terug van reces. Welke thema’s gaan de komende tijd het debat bepalen? "De tijd dat de agenda gedomineerd werd door de economie en overheidsfinanciën is achter de rug.”
Zondag 30 Augustus 2015 - 07:27:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Waarden terug in de politiekNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) pleit voor de onmiddellijke vrijlating van vier Syrische mensenrechtenactivisten, meldt persbureau ANP. Het is vandaag de internationale VN-dag tegen gedwongen verdwijningen.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 12:57:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Koenders vraagt aandacht voor lot verdwenen Syrische activistenNRC Handelsblad - Binnenland

Vicepremier Lodewijk Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, PvdA) vindt dat het uiterlijk van Zwarte Piet moet veranderen, maar dat dat niet moet worden opgelegd vanuit de overheid. Het is een reactie op het VN-rapport over discriminatie en racisme in Nederland dat gisteren werd gepubliceerd.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 09:48:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asscher: verander Zwarte Piet, maar niet vanuit overheidNRC Handelsblad - Binnenland

Een 58-jarige man uit Súdwest-Fryslân is vannacht overleden nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag zwaar werd mishandeld in een Harlings café. Een 35-jarige man uit Harlingen is vrijdagochtend aangehouden als verdachte. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend.
Zaterdag 29 Augustus 2015 - 07:34:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

58-jarige man overleden in Harlingen na mishandelingNRC Handelsblad - Binnenland

Nertsenhouders overtreden op forse schaal bestaande welzijnsregels. Dat stellen dierenactivisten van Bont voor Dieren en de onderzoeksgroep Ongehoord in een campagne die zij vandaag lanceren.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 21:24:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse nertsenhouders beschuldigd van mishandelingNRC Handelsblad - Binnenland

Een persoon die vandaag een parachutesprong deed bij het Nationaal Paracentrum in het Gelderse Teuge is daarbij om het leven gekomen. Dat heeft de politie laten weten.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 19:37:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Parachutist komt om bij val in TeugeNRC Handelsblad - Binnenland

De actievoerders die eerder dit jaar voor ruim zes ton schade veroorzaakten aan meerdere gebouwen van de Universiteit van Amsterdam, waaronder het Maagdenhuis en het Bungehuis, hoeven die niet te vergoeden.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 18:44:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Begroting Prinsjesdag gelekt - ‘ouderen alsnog meer koopkracht’NRC Handelsblad - Binnenland

De Bandidos Motorcycle Club is een criminele organisatie die zich inlaat met drugshandel, intimidatie en openlijk geweld. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag vastgesteld bij een rechtszitting tegen zestien verdachten.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 15:59:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM: Bandidos is een criminele organisatieNRC Handelsblad - Binnenland

Racisme in de sport moet krachtig worden bestreden. Politieke partijen moeten worden verhinderd "negatieve stereotypen" te gebruiken. Discriminatie op grond van huidskleur bij de politie moet worden gestopt. En Zwarte Piet moet er anders uit gaan zien.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 14:24:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aanbeveling VN-commissie: verander uiterlijk Zwarte PietNRC Handelsblad - Binnenland

Mohamed B., die verdacht werd van het voorbereiden van een terroristische aanslag, komt onmiddellijk op vrije voeten. Dat bevestigt de Rechtbank Rotterdam aan NRC. Eerder deze week eiste het Openbaar Miniserie (OM) nog vier jaar tegen hem.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 12:29:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Terreurverdachte Mohamed B. onmiddellijk op vrije voetenNRC Handelsblad - Binnenland

De Onderwijsraad wil af van het ingewikkelde controlecircus in het hoger onderwijs. Dat blijkt uit het vandaag uitgekomen rapport Kwaliteit in het hoger onderwijs dat op verzoek van minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, PvdA) is geschreven.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 10:29:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderwijsraad: controlecircus onderwijs moet worden ingeperktNRC Handelsblad - Binnenland

De administratie van welzijnsorganisatie Ibiss, actief in de sloppenwijken van Rio de Janeiro, is zo’n puinhoop dat het gelijknamige Nederlandse steunfonds donaties niet meer overmaakt naar Brazilië.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 09:46:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Administratie welzijnsorganisatie Ibiss is een puinhoopNRC Handelsblad - Binnenland

Nederlanders met kleine spaartegoeden gaan minder belasting betalen over hun spaargeld, terwijl vermogenden met meer dan een ton worden zwaarder worden belast.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 09:36:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kleine spaartegoeden minder belast, vermogenden gaan meer betalenNRC Handelsblad - Binnenland

Met een eenmalige beurs van 3.000 of 5.000 euro hoopt staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs meer leraren met een masteropleiding voor de klas te krijgen.
Vrijdag 28 Augustus 2015 - 08:29:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Beurs voor studenten die master doen en voor de klas willen staanNRC Handelsblad - Binnenland

De politie onderzoekt vermeend seksueel misbruik van een aantal kinderen in het asielzoekerscentrum van Bellingwolde, Groningen. Drie kinderen zouden zijn misbruikt.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 21:14:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie onderzoekt mogelijk kindermisbruik in asielzoekerscentrum GroningenNRC Handelsblad - Binnenland

De VVD neemt afstand van een in haar opdracht geschreven biografie over oud-partijvoorzitter en erelid Haya van Someren-Downer. De partij volgt daarin het voorbeeld van de zoon van Van Someren, die vindt dat schrijfster Alies Pegtel het NSB-verleden van de ouders van zijn moeder te sterk benadrukt.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 17:08:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD neemt afstand van biografie oud-partijvoorzitter Van SomerenNRC Handelsblad - Binnenland

Twee oud-politici voor de VVD in Stichtse Vecht worden vervolgd voor malversaties tijdens de benoemingsprocedure van de burgemeester van die gemeente. Ex-VVD’ster Kathalijne de Kruif, die ook wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, is een van hen.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 12:51:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Twee VVD’ers vervolgd voor lek over burgemeester Stichtse VechtNRC Handelsblad - Binnenland

De Almelose rechtbank gaat sluiten. Het grootste deel van de rechtspraak verhuist naar Zwolle, rechtbankpersoneel en rechters verhuizen mee.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 11:05:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Almelose rechtbank gaat dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Energiecentrales stookten de eerste vijf maanden een record aan kolen op. Dit komt vooral door het aantrekken van de economie en de opening van nieuwe energiecentrales. Het was ook koud.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 08:37:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Energiecentrales verstookten record aan kolenNRC Handelsblad - Binnenland

Klinisch genetische afdelingen in ziekenhuizen gaan structureel controleren of patiënten hun familie goed inlichten, nadat ze te horen hebben gekregen dat ze lijden aan een erfelijke ziekte.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 07:07:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Actievere rol artsen bij informatie over erfelijke ziektesNRC Handelsblad - Binnenland

In Nederland zijn vorig jaar 144 mensen om het leven gekomen door moord of doodslag. Nooit sinds het begin van de metingen in 1996 lag dat aantal zo laag. Het overgrote deel van de slachtoffers was man.
Donderdag 27 Augustus 2015 - 06:30:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aantal moorden bereikt laagste punt – bijna 3 slachtoffers per weekNRC Handelsblad - Binnenland

De Europese Dublin-afspraak, die bepaalt dat vluchtelingen asiel moeten aanvragen in het land waar ze de EU binnenkomen, moet overboord. Dat zegt PvdA-leider Diederik Samsom vandaag in een interview met NRC Handelsblad.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 21:43:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Samsom: Europa moet gezamenlijk vluchtelingen gaan opvangenNRC Handelsblad - Binnenland

Het noodweer dat over het westen van het land trekt, zorgt voor overlast. In Noord-Holland is op een aantal plaatsen de stroom uitgevallen.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 19:53:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overlast door windstoten en onweer, stroomuitval in Noord-HollandNRC Handelsblad - Binnenland

Het oudste circus van Nederland, Herman Renz, verkeert in geldnood. Door teruglopende bezoekersaantallen en regeldruk is het bedrijf in de financiële problemen gekomen.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 09:42:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Circus Herman Renz in geldnood - directeur wil subsidieNRC Handelsblad - Binnenland

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel, VVD) wil een tweede ontvangstlocatie voor asielzoekers inrichten in de Brabantse plaats Gilze. Dijkhoff is daarover in gesprek met de gemeente, bevestigt zijn woordvoerder na berichtgeving van regionale media.
Woensdag 26 Augustus 2015 - 09:19:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mogelijk tweede ontvangstlocatie asielzoekers in Brabants GilzeNRC Handelsblad - Binnenland

Nadat zondag een veertienjarige jongen uit Utrecht was verdronken in de Maarsseveense Plassen, doet Raymond van Mourik, directeur van de Reddingsbrigade, vandaag een oproep in De Telegraaf om het schoolzwemmen in Nederland zo snel mogelijk terug te brengen.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 22:59:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Directeur Reddingsbrigade: schoolzwemmen moet terugkomenNRC Handelsblad - Binnenland

De autobelasting voor plug-in hybrides gaat de komende jaren flink omhoog. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen die staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 19:03:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Belasting op plug-in hybrides wordt verhoogdNRC Handelsblad - Binnenland

In het Leids Universiteit Medisch Centrum (LUMC) is een patiënt opgenomen die mogelijk ebola heeft. Dat heeft het LUMC vandaag laten weten.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 15:37:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mogelijke ebolapatiënt opgenomen in ziekenhuis LeidenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van vier jaar geëist tegen Mohamed B. De 27-jarige man wordt ervan verdacht een aanslag te hebben voorbereid met als doel politiemensen en militairen te treffen. Ook zou hij sympathiseren met terreurbeweging IS.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 12:46:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM eist vier jaar celstraf tegen terreurverdachte Mohamed B.NRC Handelsblad - Binnenland

Rusland gaat Nederland niet compenseren voor de inbeslagname van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise. Het land legt het vonnis van het Permanente Hof van Arbitrage van gisteren naast zich neer.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 11:10:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Moskou legt uitspraak Arctic Sunrise naast zich neer - Koenders boosNRC Handelsblad - Binnenland

Crimineel Willem Holleeder heeft voor het veelbesproken interview met televisieprogramma College Tour in 2012 geëist dat er geen losse fragmenten mochten worden uitgezonden.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 11:00:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Holleeder blokkeerde verspreiding fragmenten College Tour in 2012NRC Handelsblad - Binnenland

De overheid "leert niet van fouten”, waardoor grote stelselwijzigingen onvoldoende worden voorbereid en uitgevoerd. Dit schrijft de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen, in een kritisch rapport dat vandaag verschijnt.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 09:16:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ombudsman: overheid vergeet burger bij grote stelselwijzigingenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Medische Spectrum Twente (MST), een van de grootste niet-academische ziekenhuizen van Nederland, verlengt dit en volgend jaar van ongeveer vierhonderd medewerkers het tijdelijke contract niet.
Dinsdag 25 Augustus 2015 - 06:56:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vierhonderd flexbanen weg bij Medisch Spectrum TwenteNRC Handelsblad - Binnenland

Een jongen van 17 is gisteravond overleden nadat hij werd gegrepen door een trein. Hij wilde iets van het spoor rapen maar kon niet meer op tijd op het perron komen.
Maandag 24 Augustus 2015 - 23:05:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jongen overleden na treinongeluk LeidenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij gevechten in Ain al-Hilweh, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp van Libanon, zijn twee doden gevallen. Tientallen gezinnen zijn op de vlucht geslagen.
Maandag 24 Augustus 2015 - 19:54:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Doden bij gevechten in grootste Palestijnse kamp van Libanon’NRC Handelsblad - Binnenland

In de kop van Noord-Holland heeft een windhoos een spoor van vernieling achtergelaten. Een boerderij in Wieringerwerf is verwoest en drie andere woningen in het dorp zijn beschadigd.
Maandag 24 Augustus 2015 - 18:51:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Windhoos trekt over Noord-Holland en verwoest boerderijNRC Handelsblad - Binnenland

Rusland heeft het internationaal zeerecht geschonden, heeft het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag bepaald. Daarom moet het land schadevergoeding betalen voor het handelen rondom de Arctic Sunrise-affaire.
Maandag 24 Augustus 2015 - 17:37:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Rusland moet Nederland compenseren voor Arctic Sunrise’NRC Handelsblad - Binnenland

De veertienjarige jongen die sinds gistermiddag werd vermist bij de Maarsseveense Plassen is vanmiddag dood in het water gevonden.
Maandag 24 Augustus 2015 - 16:56:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jongen in Maarsseveense Plassen dood gevondenNRC Handelsblad - Binnenland

De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zoekt nog 22.000 oud-studenten die een onbetaalde studieschuld hebben uitstaan. Vermoedelijk zitten veel van hen in het buitenland.
Maandag 24 Augustus 2015 - 16:55:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

DUO: 22.000 ex-studenten met studieschuld van de radarNRC Handelsblad - Binnenland

Twee ambtenaren van de Belastingdienst hebben in een zaak tegen zwartspaarders met illegale rekeningen in Luxemburg terecht geweigerd om de naam van de tipgever daarover te noemen. Ze beriepen zich terecht op hun verschoningsrecht, schrijft advocaat-generaal IJzerman
Zondag 23 Augustus 2015 - 19:20:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fiscus hoefde naam tipgever niet te onthullenNRC Handelsblad - Binnenland

Sail Amsterdam heeft met naar schatting 2,3 miljoen mensen een recordaantal bezoekers getrokken. De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan spreekt van een "fantastische Sail", maar wel met een zwart randje. Vrijdagavond overleed een bezoeker nadat hij in het water was gevallen.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 12:03:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bezoekersrecord Sail- Van der Laan: ‘fantastisch, maar met zwart randje’NRC Handelsblad - Binnenland

Een 23-jarige man die gisteravond bij Sail in het water belandde, is dezelfde avond nog overleden. Dat meldt de brandweer Amsterdam-Amstelland.

De man viel door nog onbekende oorzaak rond 22.15 uur in het IJ bij de Sumatrakade. Het was daar op dat …

Zaterdag 22 Augustus 2015 - 09:55:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

In het water gevallen Sailbezoeker is overledenNRC Handelsblad - Binnenland

Er komt een nader onderzoek naar de terugbetalingen aan Holocaust-slachtoffers en hun nabestaanden in Nederland en Israël. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën bevestigt dat tegenover de Volkskrant.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 08:35:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek naar terugbetalingen aan Holocaust-slachtoffersNRC Handelsblad - Binnenland

De Brabantse officier van justitie Johan van Vreeswijk (60) is door de inlichtingendienst AIVD ten onrechte uitgesloten van een functie bij de EU omdat hij bevriend is met een homoseksuele moslim uit Indonesië. Dat oordeelt de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Zaterdag 22 Augustus 2015 - 07:12:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

AIVD geleid door “vooroordeel tegen oudere homoseksuele man”NRC Handelsblad - Binnenland

Er moet een "behoorlijk hoge kiesdrempel" komen om kleine partijen uit de Tweede Kamer te weren. Dat zegt minister Edith Schippers (Zorg, VVD) in een gesprek met NRC Handelsblad. Ze maakt zich zorgen over de bestuurbaarheid van Nederland en wil dat de "de ongezonde versnippering en verlamming"wordt tegengegaan.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 17:00:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schippers: hogere kiesdrempel om kleine partijen uit Kamer te werenNRC Handelsblad - Binnenland

In Amstelveen vertienvoudigde het aantal Indiase expats in tien jaar tijd. Ze lijken zich er steeds beter thuis te voelen.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 13:36:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bollywood in de snorrensalonNRC Handelsblad - Binnenland

KPN hoeft een bestand met klanten en semafoonapparatuur niet terug te geven aan de Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen. Dat heeft de rechter in Den Haag vandaag bepaald in een kort geding.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 12:46:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

KPN hoeft semafoonklanten niet terug te gevenNRC Handelsblad - Binnenland

Een flat in de Zuid-Hollandse plaats Ridderkerk is vandaag ontruimd vanwege een gaslek. Het gaat waarschijnlijk om 162 woningen.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 10:57:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

54 woningen in Ridderkerk ontruimd vanwege gaslekNRC Handelsblad - Binnenland

Strafpleiter David Moszkowicz (65) wordt nog niet voor het leven geschrapt van het tableau. Het hof van discipline van de advocatuur in Den Bosch heeft een eerder besluit van een lagere tuchtrechter vooralsnog ongedaan gemaakt.
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 10:11:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Uitspraak over schrapping advocaat David Moszkowicz uitgesteldNRC Handelsblad - Binnenland

Lowlands maakt zich zorgen over de toekomst. Voor het eerst in jaren is het festival niet uitverkocht. Is er een oplossing?
Vrijdag 21 Augustus 2015 - 09:46:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lowlands moet zichzelf opnieuw uitvindenNRC Handelsblad - Binnenland

De prijzen van koophuizen zijn in juli weer gestegen ten opzichte van een jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van het CBS.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 20:14:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Huizenprijzen stijgen verder in juliNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet heeft voor het komende jaar 750 miljoen euro extra te besteden. Dat meldt RTL Nieuws op basis van documenten die het programma in handen heeft.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 19:43:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Coalitie verdeelt 750 miljoen aan meevallers’NRC Handelsblad - Binnenland

Staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) vindt dat middelbare scholen in krimpgebieden beter moeten samenwerken zodat leerlingen in dunbevolkte gebieden naar de school van hun keuze kunnen blijven gaan.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 17:29:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dekker: Scholen moeten samenwerken tegen krimpNRC Handelsblad - Binnenland

De Gouden Koets is na Prinsjesdag drie tot vier jaar uit de roulatie voor groot onderhoud. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD), is onder meer het houtsnijwerk toe aan een opknapbeurt.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 15:14:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

De Gouden Koets gaat voor groot onderhoud - jaren uit de roulatieNRC Handelsblad - Binnenland

De stabiliteitsberekening van de pontons waarop het brugdeel in Alphen werd gehesen, had door een gespecialiseerd bedrijf moeten gebeuren. "Dus in die zin hebben wij als bedrijf gefaald", zegt de directeur van BSB Staalbouw.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 14:10:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aannemer kraanongeluk Alphen: wij hebben gefaaldNRC Handelsblad - Binnenland

De politierechter in Zwolle heeft vanmiddag een 33-jarige moeder tot een werkstraf van zestig uur veroordeeld voor het dichtknijpen van de keel van de juf van haar dochter. Justitie had een werkstraf van 180 uur geëist.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 12:50:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zestig uur werkstraf voor moeder die keel juf dichtkneepNRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft tijdens een onderhuurcontrole aan de Nassaukade in Amsterdam vanochtend een dode gevonden en een grote hoeveelheid drugs. Vermoedelijk gaat het om cocaïne.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 12:30:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode en drugs gevonden bij controle illegale hotels AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

Ouderen lijden volgens De Telegraaf disproportioneel onder de maatregelen van dit kabinet. Hun koopkracht daalde sinds de crisis met 7,5 procent, waardoor 80 procent in financiële problemen is geraakt. Heeft de krant gelijk?
Donderdag 20 Augustus 2015 - 10:18:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘80 procent van de ouderen heeft financiële problemen’NRC Handelsblad - Binnenland

Het vertrouwen van de Nederlandse consument is weer even hoog als in juni, toen het hoogste niveau in acht jaar werd bereikt. We geven weer meer uit aan onze huisinrichting.
Donderdag 20 Augustus 2015 - 07:48:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘NS start proef met teruggave bij vergeten uitchecken’NRC Handelsblad - Binnenland

De eerste dag van het nautische evenement Sail in Amsterdam heeft tussen de 350.000 en 400.000 bezoekers getrokken. Eerder vandaag voeren de schepen via het Noordzeekanaal richting de stad.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 20:04:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eerste dag Sail trekt 350.000 tot 400.000 bezoekersNRC Handelsblad - Binnenland

Een onafhankelijke commissie gaat onderzoeken of de raad van toezicht van Het Nieuwe Instituut in Rotterdam juist heeft gehandeld bij het geven van een opdracht aan de levenspartner van directeur Guus Beumer.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 18:00:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek naar raad van toezicht Het Nieuwe Instituut in RotterdamNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer gaat zoals verwacht akkoord met nieuwe steunpakket aan Griekenland. Tijdens een debat in Den Haag lieten coalitiepartijen VVD en PvdA de lening van 86 miljard euro te steunen. Ook D66 steunt de nieuwe afspraken met de Griekse regering.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 16:03:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer steunt Griekse schuldendeal - PvdA, VVD en D66 zijn voorNRC Handelsblad - Binnenland

Acht leden van de motorclub No Surrender zijn vanmiddag opgepakt omdat ze een gesloten clubhuis waren binnengedrongen. Ze intimideerden een gemeentemedewerker en richtten vernielingen aan.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 15:40:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Leden No Surrender dringen gesloten clubhuis binnenNRC Handelsblad - Binnenland

Een man die als gastdocent een halfjaar les heeft gegeven op de Politieacademie wordt ervan verdacht zich onterecht te hebben voorgedaan als arts.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 12:25:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gastdocent op Politieacademie blijkt nepartsNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer keert vandaag terug van reces om te debatteren over het nieuwe steunpakket voor Griekenland. Alle grote partijen hebben zich inmiddels uitgesproken over de lening van 86 miljard euro. PVV-leider Geert Wilders heeft aangekondigd met een motie te komen. Volg de ontwikkelingen hier live.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 12:20:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Teruglezen: Kamer akkoord met nieuwe steun aan GriekenNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse regering belooft de internationale gemeenschap van Zwarte Piet een figuur te maken die voor iedereen acceptabel is. Dat blijkt uit de reactie van de Nederlandse delegatie in een hoorzitting van de VN-commissie voor de bestrijding van racisme en discriminatie in Genève.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 10:09:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland belooft VN-commissie acceptabele PietNRC Handelsblad - Binnenland

Hanna Luden wordt per 1 september de nieuwe directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI). Luden volgt journalist Esther Voet op, die 1 juni terugtrad wegens ‘een verschil van inzicht over de nieuwe strategische koers’.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 06:50:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hanna Luden nieuwe directeur Joodse belangenorganisatie CIDINRC Handelsblad - Binnenland

Minister Ard van der Steur (VVD, Veiligheid en Justitie) ontvangt zijn ambtgenoot van het Caribische eiland voor spoedberaad over criminaliteit op het eiland. Op de achtergrond speelt een conflict over de oprichting van een aparte criminele inlichtingendienst.
Woensdag 19 Augustus 2015 - 06:45:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Spoedberaad met Sint Maarten over criminele ondermijningNRC Handelsblad - Binnenland

De trajectcontrole op de A2 leverde vorig jaar 48 miljoen euro op. Dat is 31 procent van alle boetes op de Nederlandse snelwegen.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 21:45:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Trajectcontrole A2 levert 48 miljoen euro op voor staatskasNRC Handelsblad - Binnenland

Voor Imtech Building Services is faillissement aangevraagd bij de Rotterdamse rechtbank. Althans, dat zeggen de vakbonden FNV en CNV vandaag te hebben gehoord van de curatoren van het bedrijf.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 18:42:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Onderdeel Imtech failliet, ontslag dreigt voor 1200 werknemers’NRC Handelsblad - Binnenland

De Kamerfractie van de VVD gaat na uren overleggen akkoord met het nieuwe steunpakket aan Griekenland. Maar van harte is dat niet, zo liet financieel woordvoerder Mark Harbers zojuist weten. Volgens Harbers zijn er binnen de fractie nog “veel twijfels”.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 16:04:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD-fractie gaat akkoord met steunpakket GriekenlandNRC Handelsblad - Binnenland

Bewoners en winkeliers die slachtoffer zijn geworden van het kraanongeluk in Alphen aan den Rijn kunnen vanaf vandaag een beroep doen op een steunfonds. De betrokken drie bouwbedrijven storten daar samen 1,25 miljoen euro in.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 15:35:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Steunfonds van 1,25 miljoen voor gedupeerden kraanongeluk AlphenNRC Handelsblad - Binnenland

Vandaag moet een delegatie uit Nederland voor het VN-Comité tegen Rassendiscriminatie verschijnen. Dat is geen direct gevolg van de zwartepietendiscussie of de bed-bad-broodcrisis. Vier vragen over de zitting van vandaag.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 13:03:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland verschijnt voor VN-comité rassendiscriminatie. Vier vragenNRC Handelsblad - Binnenland

De rechtbank in Almelo heeft twee leden van motorclub Satudarah vrijgesproken van seksuele uitbuiting. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen het duo 28 en 15 maanden cel geëist.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 11:44:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Leden Satudarah vrijgesproken van seksuele uitbuitingNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland werkt niet mee aan de terugkeer van een Nederlandse man, die stelt al 31 jaar onterecht vast te zitten in de Verenigde Staten voor moord. Reden is dat de man voor zijn veroordeling al jaren uit Nederland was vertrokken.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 10:49:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Geen hulp Nederland bij vrijlating man die 31 jaar in VS vastzitNRC Handelsblad - Binnenland

De man die gisteren dood werd aangetroffen in het Brabantse Molenschot, is mogelijk het slachtoffer geworden van een liquidatie of een afrekening in het criminele circuit.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 09:20:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Man in Molenschot mogelijk geliquideerdNRC Handelsblad - Binnenland

De GGD in Amsterdam opent vandaag een loket voor mannen die vrezen dat ze een acute hiv-infectie hebben. Door een nieuwe test kan zeer snel tot behandeling worden overgegaan.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 08:50:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuwe hiv-test bij GGD Amsterdam, ‘snelste aanpak hiv ooit’NRC Handelsblad - Binnenland

Telecomaanbieder Vodafone gebruikt controversiële supercookies in Nederland. Dat zijn bestanden die de provider in het netwerk injecteert, en die bepaald app- en surfgedrag op smartphones kunnen doorgeven aan de netwerkbeheerder.
Dinsdag 18 Augustus 2015 - 08:28:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vodafone gebruikt omstreden supercookies die app- en surfgedrag doorgevenNRC Handelsblad - Binnenland

Meerdere ongelukken op de Nederlandse snelwegen zorgden vanochtend voor lange files. Onder andere op de A1, A6, A10 en A12 files van meer dan 10 kilometer.
Maandag 17 Augustus 2015 - 21:13:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lange files op de snelwegen door ongelukken - A1, A6, A10 en A12NRC Handelsblad - Binnenland

De politie in het Brabantse Molenschot heeft een dode man aangetroffen op de Broekstraat. De man is waarschijnlijk neergeschoten.
Maandag 17 Augustus 2015 - 18:49:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie treft dode man aan in het Brabantse MolenschotNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal asielaanvragen in Nederland neemt nog steeds toe. Elke week komen er ruim 1700 asielzoekers bij. Om alle aanvragen zo snel mogelijk te beoordelen, krijgt de IND er honderd man bij.
Maandag 17 Augustus 2015 - 16:17:23 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aantal asielaanvragen neemt toe - wekelijks 1700 asielzoekersNRC Handelsblad - Binnenland

Politieagenten die actievoeren voor een betere cao gaan volgende maand op Prinsjesdag in heel het land behalve Den Haag een halve dag staken. Tijdens de algemene beschouwingen een dag later worden een aantal ministeries in Den Haag geblokkeerd.
Maandag 17 Augustus 2015 - 13:58:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politieacties: Prinsjesdagstaking buiten Den Haag, blokkade ministeriesNRC Handelsblad - Binnenland

Emile Ratelband is ook in hoger beroep vrijgesproken van betrokkenheid bij brandstichting op zijn eigen huis in het Gelderse Huissen.
Maandag 17 Augustus 2015 - 13:01:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

President rechtbank weg om bezuinigingenNu.nl - Binnenland

President Evert van der Molen van de rechtbank Noord-Holland heeft zijn ontslag ingediend. Hij kan zich niet vinden in het besluit dat er voortaan alleen nog plaats zal zijn voor eenvoudigere zaken bij de rechtbank in Alkmaar en nog zes andere locaties in het land.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Zeker 5 miljoen euro schade door noodweer van vannachtNOS Nieuws - Binnenland

Het noodweer van vannacht heeft voor 5 tot 10 miljoen euro schade aangericht. Het gaat volgens het Verbond van Verzekeraars vooral om waterschade in woningen.

Er is de afgelopen nacht lokaal extreem veel regen gevallen, op sommige plaatsen 80 millimeter. De zwaarste buien trokken van Zeeland via Noord-Brabant en de Betuwe naar het oosten van Gelderland.

"De ervaring leert dat een flinke hoosbui gemiddeld voor 1 miljoen euro schade veroorzaakt. De neerslag was echter intenser en trok over een groter gebied", zegt het verbond.

Extreme weersomstandigheden komen de laatste tijd vaker voor waardoor huizen veel schade oplopen. De verzekeraars wijten dat aan de klimaatverandering. Voor de komende avondspits wordt opnieuw gewaarschuwd voor zware regenbuien.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederland eist vrijlating vermiste Syrische activistenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Emile Ratelband in hoger beroep vrijgesproken van brandstichtingNRC Handelsblad - Binnenland

De aanwezigheid van mensen met een "links georiënteerd" en "negroïde uiterlijk" gaf de politie bij de landelijke Sinterklaasintocht, vorig jaar, "een onrustig gevoel van veiligheid voor de aanwezige gezinnen".
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie Gouda bezorgd door mensen met ‘negroïde uiterlijk’ bij intocht SintNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

20 tips over dode vrouw in koffer MaastrichtAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.