Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Zwaardere straf voor Haags raadslid Van DoornAD - Binnenland

46-jarige Agus S. is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zoontje van tien jaar oud in Amsterdam. Dat heeft de
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:53:00 - AD - Binnenland
 

Tbs voor vader die zoontje van tien jaar oud dooddeAD - Binnenland

Het plan van de Europese Commissie om lidstaten in noodsituaties te verplichten een onbekend aantal asielzoekers van andere EU-landen over te
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:45:00 - AD - Binnenland
 

Pand gemeente Coevorden beschoten met wapenNu.nl - Binnenland

Een pand van de gemeente Coevorden is beschoten met een wapen. Medewerkers van de gemeente troffen dinsdagmorgen kogelgaten aan in de centrale toegangsdeur en in een raam ernaast en waarschuwden de politie.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:32:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Opbrengst actie Nepal Giro555 blijft groeienNu.nl - Binnenland

Op Giro555 is de afgelopen tien dagen nog eens 2 miljoen binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:25:59 - Nu.nl - Binnenland
 

Vraagtekens kabinet bij herverdeling asielzoekersAD - Binnenland

Een leraar natuurkunde uit Eindhoven moet de cel in en krijgt een taakstraf omdat hij ontucht heeft gepleegd met twee 15-jarige leerlingen. Dat
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:22:00 - AD - Binnenland
 

Cel- en taakstraf voor Eindhovense leraar om ontuchtAD - Binnenland

Deze maand eindigt wisselvallig met temperaturen rond de 15 graden, maar bij de start van de meteorologische zomer kan het tij keren. Vanaf 3
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:17:00 - AD - Binnenland
 

Zomers weer in aantocht? 3 juni kan het gebeurenAD - Binnenland

Er moet een verbod komen op roken in een auto waarin kinderen zitten, vindt de Nationale Coalitie tegen Tabak in België. KWF Kankerbestrijding is
Dinsdag 26 Mei 2015 - 14:04:56 - AD - Binnenland
 

Auto rijdt in winkel tankstation Asten Nu.nl - Binnenland

Langs de snelweg A67 bij Asten, vlakbij Eindhoven, is maandagavond een auto een winkel van een tankstation binnengereden. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:53:46 - Nu.nl - Binnenland
 

Grote brand bij zonnestudio in Hoorn door kortsluiting zonnebankNu.nl - Binnenland

Bij een zonnestudio aan de Reiger in Hoorn woedde dinsdagmiddag een grote brand. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:47:11 - Nu.nl - Binnenland
 

Weerstand tegen roken met kinderen in de autoAD - Binnenland

Een buitenkeuken is vanmiddag in de Utrechtse wijk Lombok in brand gevlogenDe zwarte rook was van veraf te zien, maar de brandweer had het vuur
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:43:00 - AD - Binnenland
 

Buitenkeuken vliegt in brand in BorneostraatAD - Binnenland

Een pand van de gemeente Coevorden is beschoten met een wapen. Medewerkers van de gemeente troffen vanochtend kogelgaten aan in de centrale
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:34:00 - AD - Binnenland
 

Tbs voor vader die zoontje dooddeNu.nl - Binnenland

De 46-jarige Agus S. is veroordeeld tot tbs met dwangverpleging voor het doden van zijn zoontje van tien jaar oud in Amsterdam. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:18:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Gemeentepand Coevorden beschotenAD - Binnenland

Op Giro555 is de afgelopen tien dagen nog eens 2 miljoen binnengekomen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Nepal. De nieuwe tussenstand
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:15:00 - AD - Binnenland
 

Kabinet heeft veel vragen over EU-plan om asielzoekers te herverdelenNRC Handelsblad - Binnenland

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk zijn er geen aanwijzingen dat Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten internetverkeer dat via Nederland loopt, hebben afgetapt. Plasterk schrijft dat in een brief vandaag aan de Tweede Kamer.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:14:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opbrengst actie Nepal Giro555 blijft groeienAD - Binnenland

Op Schouwen-Duiveland zijn botten van een bruine beer zijn gevonden. Archeologen hebben de beenderen aangetroffen in een duinvallei op de Kop van
Dinsdag 26 Mei 2015 - 13:07:00 - AD - Binnenland
 

Botten van bruine beer gevonden in ZeelandAD - Binnenland

Een kantoortoren aan het Jaarbeursplein in Utrecht is ongeveer een uur ontruimd geweest nadat werknemers een brandlucht roken en rook zagen. De
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:57:00 - AD - Binnenland
 

Mensensmokkel als oefening in creativiteitDe Volkskrant - Binnenland

De geruchtmakende zaak van de Hilversumse showbizzmoord wordt herzien. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. In de zaak heeft Martien Hunnik mogelijk onterecht vastgezeten.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Plasterk: geen aanwijzingen voor Duitse spionageNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse tennissers Robin Haase en Kiki Bertens zijn vandaag allebei in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:46:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kantoortoren Utrecht ontruimd om brandluchtAD - Binnenland

De geruchtmakende zaak van de Hilversumse showbizzmoord wordt herzien. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. In de zaak heeft Martien Hunnik
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:46:00 - AD - Binnenland
 

Zaak rond Hilversumse showbizzmoord herzienAD - Binnenland

De 25-jarige broer van Vitesse-voetballer Zakaria Labyad is vannacht ernstig gewond geraakt bij een auto-ongeluk in Utrecht. De totaal vernielde
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:46:00 - AD - Binnenland
 

Showbizzmoord zesde rechterlijke dwaling sinds 2000NOS Nieuws - Binnenland

Met de beslissing om het proces over de showbizzmoord te heropenen, is opnieuw sprake van een rechterlijke dwaling. De Hoge Raad oordeelde vandaag dat de zaak over moet, nadat deskundigen hadden vastgesteld dat de bekentenis die veroordeelde heeft afgelegd, niet geloofwaardig is.

Justitiële of rechterlijke dwalingen zijn gevallen waarin iemand onterecht is veroordeeld omdat een ander de dader was, of waarin een veroordeling is uitgesproken terwijl er geen sprake was van een misdrijf.

Sinds 2000 zijn vijf eerdere gevallen van dwaling aan het licht gekomen.

Schiedammer parkmoord

In een park in Schiedam werden in 2000 twee kinderen seksueel misbruikt. Een van hen werd vermoord. De Vlaardinger Cees Borsboom werd gearresteerd en veroordeeld. Borsboom zat ruim vier jaar vast totdat een andere man, Wik H., de moord bekende. H. werd veroordeeld tot 18 jaar met dwangverpleging.

Lucia de Berk

Lucia de Berk werd in 2003 tot levenslang veroordeeld voor de moord op ernstig zieke kinderen en bejaarden. Ze zou de moorden hebben gepleegd door ze een overdosis medicijnen toe te dienen. Zes jaar later, in 2009, kwam ze vrij nadat deskundigen het bewijs onderuit hadden gehaald. De zaak Lucia de Berk werd heropend en in maart 2010 volgde vrijspraak.

Ina Post

Ina Post werd in 1987 na een bekentenis veroordeeld tot zes jaar cel voor het wurgen van een 89-jarige vrouw. Die straf heeft ze uitgezeten. In 2010 werd Ina Post vrijgesproken van de moord. Volgens het hof was er onvoldoende bewijs.

Puttense moordzaak

Stewardess Christel Ambrosius werd in het huis van haar oma in Putten vermoord. Wilco Viets en Herman Du Bois werden voor de moord opgepakt en veroordeeld. Viets en Du Bois hebben zeven jaar vastgezeten. Na herziening van de zaak werden ze vrijgesproken. De werkelijke dader Ronald P. werd in 2008 aangehouden. Hij werd in oktober 2009 veroordeeld tot 15 jaar celstraf. Hij ging tegen deze uitspraak in hoger beroep en werd in november 2011 veroordeeld tot 18 jaar.

De zes van Breda

In de zomer van 1993 werd een 56-jarige vrouw vermoord in de keuken van een Chinees restaurant in Breda. De moord was bijzonder, omdat zes mensen ervoor werden veroordeeld. Allen hebben hun straf uitgezeten; de mannen een celstraf van tien jaar, de vrouwen moesten tot twee jaar de cel in voor medeplichtigheid. De zaak bleek later gebaseerd op valse verklaringen en achtergehouden bewijsmateriaal. De procureur-generaal stuurde een herzieningsverzoek naar de Hoge Raad om de veroordeling van alle zes te herzien. In december 2012 oordeelde de Hoge Raad dat ze zaak over moest. Het proces werd in maart 2015 hervat.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:37:03 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Broer Labyad zwaargewond bij auto-ongelukAD - Binnenland

De auto van Vitesse-speler Zakaria Labyad was vannacht betrokken bij een zware crash op het Prins Bernhardplein in Zuilen. De auto, waar hij zelf
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:30:00 - AD - Binnenland
 

Hoge Raad beveelt heropening zaak showbizzmoord uit 1981De Volkskrant - Binnenland

Het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de jeugdzorg is vorig jaar toegenomen. Het ging om zeventig gevallen, vergeleken met 59 in het voorgaande jaar. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de Inspectie Jeugdzorg.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:26:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Haase en Bertens in eerste ronde Roland Garros uitgeschakeldNRC Handelsblad - Binnenland

De geruchtmakende zaak van de Hilversumse showbizzmoord wordt herzien. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald, meldt persbureau ANP. In de zaak heeft Martien Hunnik mogelijk onterecht vastgezeten.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:25:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuwe online titel PAPER geplaagd door beveiligingsproblemenNOS Nieuws - Binnenland

De nieuwe online-uitgave van de Persgroep, PAPER, wordt geplaagd door technische problemen en beveiligingsgebreken. Het nieuwe online magazine werd vandaag gelanceerd.

Wie zich op de website van PAPER wil aanmelden voor een gratis proefaccount, krijgt een aanmeldingsformulier voorgeschoteld dat via een onbeveiligde verbinding wordt geladen. De site geeft onterecht aan dat de verbinding beveiligd is.

Veel gebruikers die desondanks toch het formulier invullen om een account aan te maken, krijgen geen bevestigingsmail met wachtwoord. Ze krijgen daardoor geen toegang tot PAPER, hoewel ze wel hun adres- en bankgegevens hebben achtergelaten.

De Persgroep laat weten dat de problemen met de bevestigingsmail worden opgelost. De woordvoerster kon nog niet reageren op de beveiligingsproblemen.

Nieuwe uitgave

PAPER wil gebruikers dagelijks bijpraten over het belangrijkste nieuws, onder meer door artikelen te bieden uit Persgroep-titels als de Volkskrant, Trouw en het AD. Daarnaast heeft PAPER eigen columnisten en auteurs. PAPER verschijnt zes dagen per week rond het middaguur.

"Ik word gek van alle informatie die de hele dag tot me komt via social media, nieuwsbrieven, websites, blogs en pushberichten", zegt hoofdredacteur en oprichter Barbara van Beukering. Zij was tot eind vorig jaar hoofdredacteur van Het Parool. Volgens Van Beukering houdt PAPER het midden tussen een tijdschrift en een krant.

PAPER kost 5,95 euro per maand en is verkrijgbaar op de computer, smartphone en tablet. Net als bij traditionele kranten en tijdschriften zijn er niet alleen abonnementskosten, maar krijgt de lezer ook advertenties te zien; iets dat online relatief weinig voorkomt.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:22:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Auto van Vitesse-speler Labyad betrokken bij crashAD - Binnenland

Kwaadwillenden kunnen gemakkelijk bij gevoelige gegevens van duizenden computergebruikers, zoals paspoortkopieën, wachtwoorden en
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:18:00 - AD - Binnenland
 

Gevoelige info duizenden pc-gebruikers simpel te vindenAD - Binnenland

Het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de jeugdzorg is vorig jaar toegenomen. Het ging om zeventig gevallen, vergeleken
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:16:00 - AD - Binnenland
 

Meer meldingen misbruik in jeugdzorgAD - Binnenland

De Efteling dreigt in buitenlandse handen te komen als omwonenden de uitbreidingsplannen dwarsbomen, stelt het attractiepark. Het wordt nu al
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:03:00 - AD - Binnenland
 

Verhoeven onderzoekt grens tussen openbaar en privéAD - Binnenland

YouTuber Enzo Knol was ongetwijfeld de grootste attractie van de Dutch YouTube Gathering, die dit weekend in de Utrechtse Jaarbeurs werd
Dinsdag 26 Mei 2015 - 12:00:00 - AD - Binnenland
 

Meer mankracht bij Hulplijn RadicaliseringNOS Nieuws - Binnenland

Ouders hebben steeds meer zorgen over het radicaliseren van kun kinderen. Dat blijkt volgens het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) uit de hoeveelheid vragen die binnenkomen bij de telefonische Hulplijn Radicalisering.

Het Samenwerkingsverband breidt het team achter de hulplijn daarom uit van twintig naar veertig vertrouwenspersonen. Sinds januari kunnen ouders zich met vragen melden bij de hulplijn. Inmiddels zijn er tweehonderd telefoontjes binnengekomen. Op basis daarvan legde het Samenwerkingsverband 51 "serieuze" dossiers aan.

Terugtrekken

"Het gaat dan bijvoorbeeld om een moeder die ons vertelt dat haar zestienjarige dochter zich aan het terugtrekken is", zegt Chakib Lamnadi, werkzaam als vertrouwenspersoon. "En dat haar uiterlijk verandert en zij gewelddadige beelden toejuicht."

De informatie die ouders geven komt niet bij de AIVD terecht. "We proberen via korte lijnen contact tussen ouders en de lokale overheid tot stand te brengen."

In februari hadden zich sinds de start van de hulplijn honderd mensen gemeld. Op basis daarvan waren toen 29 dossiers aangelegd.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 11:51:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

‘Showbizzmoord’ wordt definitief herzienNRC Handelsblad - Binnenland

Vertrekkend senator René van der Linden (CDA) heeft spijt van zijn stem tegen de Justitiebegroting begin dit jaar. "Dat hadden we niet moeten doen”, zegt hij vandaag in NRC.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 11:47:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kogelgaten in gebouw gemeente CoevordenNOS Nieuws - Binnenland

De politie in Coevorden zoekt getuigen die gezien of gehoord hebben dat er is geschoten op een gebouw van de gemeente.

Vanochtend kwam bij de politie een melding binnen over twee gaten in het raam van het gebouw. Na onderzoek van de politie bleek dat het kogelgaten waren. Ook zijn er enkele kogels gevonden. De politie onderzoekt om wat voor kogels het gaat en wat voor vuurwapen is gebruikt.

Wie er heeft geschoten en wanneer dat is gebeurd, is niet bekend.

In het gebouw, het oude gemeentehuis van Coevorden, werken ambtenaren van de gemeente. Ook zit er een vestiging van verzekeraar Univé in het gebouw.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 10:35:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Aantal meldingen misbruik in jeugdzorg toegenomenDe Volkskrant - Binnenland

Het vertrouwen van ondernemers in de Nederlandse industrie is deze maand gestegen naar het hoogste niveau in vier jaar tijd. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 10:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Inspectie Jeugdzorg ziet aantal meldingen van misbruik stijgenNu.nl - Binnenland

Het aantal meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag is vorig jaar toegenomen, meldt Inspectie Jeugdzorg. Het ging om zeventig gevallen, vergeleken met 59 in het voorgaande jaar. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 10:21:13 - Nu.nl - Binnenland
 

Bokma en Lodeizen spelen ouders TonioNOS Nieuws - Binnenland

Pierre Bokma en Rifka Lodeizen spelen de hoofdrollen in de verfilming van A.F.Th. van der Heijdens roman Tonio. De 59-jarige Bokma en de 42-jarige Lodeizen vertolken de ouders van de titelfiguur, die om het leven komt als hij op zijn fiets wordt geschept door een auto.

Al eerder werd bekend dat Paula van der Oest de film zal regisseren. De opnames gaan in juli van start. In de loop van volgend jaar komt de film in de bioscoop. Het titelpersonage wordt gespeeld door Chris Peters, die eerder acteerde in de horrorfilm De Poel.

Van der Heijden baseerde zijn roman op de dood van de enige zoon van hem en zijn vrouw. Het boek werd in 2012 bekroond met de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs en is inmiddels meer dan 200.000 keer verkocht.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 10:02:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vermeende opdrachtgever moord Venlo moet weer voor rechter komenNu.nl - Binnenland

De man die in 2012 opdracht zou hebben gegeven voor de moordaanslag, waarbij de Venlose Tanja Gurskaja omkwam, moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. 
Dinsdag 26 Mei 2015 - 09:52:12 - Nu.nl - Binnenland
 

Producentenvertrouwen hoogst in vier jaar tijdDe Volkskrant - Binnenland

De rechten van de romantische komedie De Surprise zijn op de internationale filmmarkt van Cannes verkocht aan twaalf landen. De film met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan in de hoofdrollen zal binnenkort in Rusland, Portugal, Ierland, Zwitserland, Taiwan, Hong Kong, Japan, Indonesië en Zuid-Amerika te zien zijn.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 08:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De Surprise van Mike van Diem verkocht aan 12 landenDe Volkskrant - Binnenland

Vakbond FNV komt in actie tegen een maximale bonus van bijna twee ton voor de twee directeuren van FloraHolland. De bond vindt het onverteerbaar dat in een jaar met een reorganisatie en een staking over het sociaal plan toch een bonus wordt uitgekeerd, bericht het FD.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 08:28:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

CDA-senator Van der Linden: spijt van stem tegen JustitiebegrotingNRC Handelsblad - Binnenland

Anton Barske, de burgemeester van Gorinchem (GroenLinks), heeft gisteren zijn ontslag ingediend. Reden zijn "de sterk verslechterde bestuurlijke en politieke verhoudingen" in de stad aan de Boven Merwede. Dat schrijft de gemeente in een persbericht.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 08:19:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

FNV in actie tegen bonus voor top bloemenveilingDe Volkskrant - Binnenland

Het kabinet trekt per direct 50 miljoen euro uit om te investeren in de ontwikkeling van de Afrikaanse economie. Het idee is dat verbetering van de werkgelegenheid in landen als Ghana, Senegal en Tunesië de plaatselijke jongeren er op den duur van zal weerhouden op de boot te stappen naar Europa. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hoopt dat andere Europese landen snel volgen.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 08:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal vrouwen aan de top licht gestegenNOS Nieuws - Binnenland

Het aantal vrouwen op topfuncties in het bedrijfsleven is vorig jaar iets gestegen. In 2014 werd gemiddeld 20,9 procent van de topfuncties bezet door een vrouw, zegt de stichting Talent naar de Top. In 2013 was dat percentage 19,8.

De stijging is iets groter dan het jaar daarvoor.

De metingen zijn gedaan onder 251 bedrijven die de overeenkomst van Talent naar de Top hebben ondertekend. Dat handvest werd in 2008 opgesteld om meer vrouwen aan de top te krijgen.

Bouw en industrie

In de sector cultuur, media en communicatie staan de meeste vrouwen aan het roer. Meer dan de helft van de topfuncties wordt daar door vrouwen bekleed. De sector bouw en industrie scoort het laagst.

De stichting verwacht dat het nog zeker tien jaar duurt voordat de top van het bedrijfsleven voor 30 procent uit vrouwen bestaat. Dat is waar grote bedrijven naartoe moeten volgens de Wet bestuur en toezicht, die sinds 2013 van kracht is.

Volgens Talent naar de Top-voorzitter Gerdi Verbeet is er ondanks de lichte stijging van het afgelopen jaar nog geen reden tot juichen. "Het moet veel sneller gaan", zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal. "De bedrijven die onze overeenkomst hebben ondertekend maken er werk van en dat heeft effect, blijkt uit de cijfers. Maar het aantal vrouwen in de top stijgt nog lang niet snel genoeg."

Ook het aantal vrouwen in de subtop van het bedrijfsleven verdient aandacht, zegt Verbeet. "Dat percentage ligt met 25,8 hoger dan in de top. Dat is belangrijk, want vrouwen in de subtop kunnen straks doorstromen naar de top."

Een goede balans tussen mannen en vrouwen in de toplaag is volgens Verbeet heel belangrijk. "Het blijkt dat de productie en de innovatie erop vooruit gaat met meer vrouwen in de top. Er zijn genoeg geschikte vrouwen die graag een topfunctie willen. Bedrijven moeten een tandje bijzetten om dat in te zien."

Dinsdag 26 Mei 2015 - 07:55:25 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kabinet geeft 50 miljoen aan Afrika om migratie te stoppenDe Volkskrant - Binnenland

Volgens lijkschouwer John Fudenberg is er nog geen enkel bewijs voor de beschuldiging dat de Amerikaanse blueslegende B.B. King door een misdrijf om het leven is gekomen. Fudenberg reageert daarmee op aantijgingen van Kings dochters, die beweren dat hij is vergiftigd door zijn zaakwaarnemer LaVerne Toney en assistent Myron Johnson.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 07:14:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Onderzoek naar dood B.B. King na aantijgingenDe Volkskrant - Binnenland

De Europese Commissie wil 40 duizend asielzoekers in Italië en Griekenland verspreiden over de andere EU-landen. Nederland zou er 1.740 moeten opnemen, Duitsland 7.368. Het voorstel dat de Commissie morgen presenteert, stuit naar verwachting op grote weerstand in veel lidstaten.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 06:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hassan kan meer dan ze zelf denktDe Volkskrant - Binnenland

Verhalen zouden een rol moeten spelen in het leven van ieder kind. Dat is lang niet op elke basisschool het geval. Totdat de Schoolschrijver langskomt.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Lezen is een feest, ook in de klasDe Volkskrant - Binnenland

De vorige keer kreeg de coalitie in de Eerste Kamer nog wel een paar steuntjes in de rug van kleine partijen. Dat zit er deze keer niet in.
Dinsdag 26 Mei 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Auto rijdt benzinestation binnenNOS Nieuws - Binnenland

Een vrouw is gisteravond met haar auto de winkel van een benzinestation langs de A67 bij Asten binnengereden. De ravage was enorm. De bestuurster raakte lichtgewond.

Volgens een woordvoerder van de politie raakte de vrouw onwel voordat ze met hoge snelheid richting de benzinepomp reed. Ze ramde eerst een pomp en reed vervolgens de winkel binnen.

Bloedsuikerspiegel

De vrouw werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel en kon daarna met familie mee naar huis. Volgens getuigen is ze onwel geraakt door een te lage bloedsuikerspiegel.

Op het moment van het ongeluk waren er mensen in de winkel. Zij bleven ongedeerd.

Dinsdag 26 Mei 2015 - 00:42:49 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Het weer: geen uitzicht op zomerweer in laatste dagen meiDe Volkskrant - Binnenland

Gerard Cox heeft vandaag de NPO Radio 5 Nostalgia Oeuvreprijs gekregen. De veelzijdig artiest ontving de onderscheiding tijdens een speciaal concert in het DeLa Mar Theater in Amsterdam uit handen van zanger en acteur Bastiaan Ragas.
Maandag 25 Mei 2015 - 22:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oeuvreprijs voor Gerard CoxDe Volkskrant - Binnenland

De voorzitter van de ­Europese Commissie Jean-Claude Juncker heeft maandagavond zijn eerste officiële bezoek aan het Verenigd Koninkrijk gebracht. Op het buitenverblijf Chequers sprak de aartsfederalist met gastheer David Cameron over het Britse verlangen om de Europese Unie te hervormen.
Maandag 25 Mei 2015 - 22:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vermist 14-jarig meisje terecht, twee mannen vastDe Volkskrant - Binnenland

Alles rond de vrouwen van het Nederlands rugby sevensteam is goed geregeld. Het programma, de sponsors, de staf, een mediateam en zelfs de zon schijnt zaterdag bij de World Series in Amsterdam. Alles is er. Behalve de prestaties.
Maandag 25 Mei 2015 - 21:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rugbysters zingen toontje lager na drie nederlagenDe Volkskrant - Binnenland

De nieuwgekozen Eerste Kamer heeft zelf veel invloed op de richting van het debat over haar eigen rol.
Maandag 25 Mei 2015 - 21:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Senatoren, wees niet te opportunistischDe Volkskrant - Binnenland

In door Keniaanse oplichters vervalste documenten kwam haar naam voor. Bij uitzondering staat Corinne Blatter, de dochter van FIFA-voorzitter Sepp die vrijdag vrijwel zeker zal worden herkozen, de pers te woord.
Maandag 25 Mei 2015 - 21:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Surinaamse Nederlanders leven mee met verkiezingenNOS Nieuws - Binnenland

Als in Suriname vannacht de stemmen worden geteld, volgen de 350.000 Surinaamse Nederlanders de verkiezingen op de voet. In Amsterdam Zuid-Oost is de hele avond en nacht een speciale verkiezingsbijeenkomst.

Met discussies, live muziek en webcamgesprekken met Suriname trekt het wijkcentrum Kormelink vanavond een volle zaal. De mensen zijn zich bewust van het grote belang van de verkiezingen voor de toekomst van het land. Er heerst eensgezindheid, de politieke voorkeuren lijken geen rol te spelen.

"Het is toch spannend allemaal", zegt een van de aanwezigen. "We leven echt mee met de mensen in Suriname."

Studenten

Surinamers die in Nederland wonen, kunnen niet stemmen. Dat geldt ook voor de ongeveer duizend Surinamers die in Nederland studeren. "Ze kunnen nergens heen om te stemmen", zegt Arnold Dwarka van de Surinaamse studentenvereniging. "Dat is door de ambassade niet mogelijk gemaakt. Dat is wel gek. Ik wil graag mijn burgerplicht doen, maar dat kan dus nergens."

De verkiezingsbijeenkomst in Amsterdam duurt tot het moment dat de uitslag bekend is, waarschijnlijk ergens diep in de nacht.

Maandag 25 Mei 2015 - 20:14:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Burgemeester van Gorinchem stapt op - “verhoudingen sterk verslechterd”NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet trekt vijftig miljoen euro uit voor de ontwikkeling van de economie in Afrika. Met die financiële injectie moet op termijn worden voorkomen dat bootvluchtelingen proberen het Europese vasteland te bereiken.
Maandag 25 Mei 2015 - 19:48:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kabinet trekt portemonnee om migratie tegen te gaan’NRC Handelsblad - Binnenland

Limburg krijgt snel extra politieagenten als die nodig blijken te zijn bij de aanpak van motorbendes. Dat zei minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) vanavond na een bezoek aan de provincie. Ook wil de bewindsman kijken of mogelijk is om tot een wettelijk verbod op de bendes te komen.
Maandag 25 Mei 2015 - 14:01:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grote NAVO-oefening in Noord-EuropaDe Volkskrant - Binnenland

Een 47-jarige Australiër, Alfio Anthony Granata, is vandaag in Melbourne tot zeventien jaar cel veroordeeld wegens de verkrachting, mishandeling en marteling van een Nederlandse toeriste. De man hield haar samen met zijn toenmalige vriendin Jennifer Peaston (34) in november en december 2012 circa zes weken gevangen in een hotelkamer.
Maandag 25 Mei 2015 - 09:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Minister: Limburg krijgt benodigde steun bij aanpak motorclubsNRC Handelsblad - Binnenland

De wet in Nederland moet worden aangepast om motorbendes goed te kunnen aanpakken, vindt Gerrit van de Kamp, voorzitter van politiebond ACP. Daarvoor zou gekeken moeten worden naar Duitsland, waar het wel lukt ze te verbieden, zei hij in het NOS Journaal op Radio 1.
Maandag 25 Mei 2015 - 09:53:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politiebond: wet aanpassen voor betere aanpak motorbendesNRC Handelsblad - Binnenland

De Israëlische oud-premier Ehud Olmert is vandaag opnieuw veroordeeld voor corruptie. De 69-jarige ex-politicus krijgt acht maanden gevangenisstraf en een boete van 150.000 dollar voor het aannemen van enveloppen vol geld van de Amerikaanse zakenman Morris Talansky, meldt persbureau Reuters.
Maandag 25 Mei 2015 - 08:00:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Israëlische ex-premier Olmert opnieuw veroordeeld voor corruptieNRC Handelsblad - Binnenland

Een Australische man die in 2012 een Nederlandse toeriste wekenlang verkrachtte en martelde, moet 17 jaar de cel in. De 47-jarige Alfio Anthony Granata bekende vandaag voor de rechter dat hij de vrouw heeft misbruikt, bestolen, met de dood bedreigd en mishandeld, meldt persbureau ANP.
Zondag 24 Mei 2015 - 17:12:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

17 jaar cel voor Australiër die Nederlandse marteldeDe Volkskrant - Binnenland

Boeddhistische monniken en leraren misbruikten de afgelopen decennia in Nederland leerlingen. In enkele gevallen waren de slachtoffers minderjarig. Dat meldt de NOS vandaag. De omroep sprak met meerdere slachtoffers.
Zondag 24 Mei 2015 - 17:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Australiër die Nederlandse martelde krijgt 17 jaar celNRC Handelsblad - Binnenland

Boeddhistische monniken en leraren misbruikten de afgelopen decennia in Nederland leerlingen. In enkele gevallen waren de slachtoffers minderjarig. Dat meldt de NOS vandaag. De omroep sprak met meerdere slachtoffers.
Zondag 24 Mei 2015 - 13:52:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Boeddhistische monniken en leraren misbruiken volgelingen’NRC Handelsblad - Binnenland

Onderzoekers van de Wageningen Universiteit lijken een veelbelovende en milieuvriendelijke methode te hebben gevonden om teken te bestrijden. Uit proeven is gebleken dat minuscule wormpjes (nematoden) de teek binnen tien dagen kunnen doden.
Zondag 24 Mei 2015 - 13:00:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Veelbelovend resultaat methode om teken te dodenNRC Handelsblad - Binnenland

Wetenschapsfraudeurs moeten strafrechtelijk worden vervolgd, zegt Cyrille Fijnaut, die na de zaak- Stapel benoemd werd tot vertrouwenspersoon aan Tilburg University. "Zo nodig moeten ze bestraft worden met boetes en vrijheidsstraffen.”
Zaterdag 23 Mei 2015 - 22:51:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van der Laan sluit koffiehuis na wapenvondstDe Volkskrant - Binnenland

Opnieuw is een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen mishandeld in een trein. De verdachte is door de politie in Uitgeest (Noord-Holland) aangehouden en meegenomen. De conducteur heeft aangifte gedaan, aldus een woordvoerster van de NS.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 22:38:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Opnieuw conducteur in trein mishandeld door zwartrijderDe Volkskrant - Binnenland

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur gaat zich maandag in Maastricht op de hoogte laten stellen van de problemen met de motorbendes in Limburg. Dat heeft zijn woordvoerster vandaag laten weten.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 19:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Van der Steur naar Limburg om motorbendesDe Volkskrant - Binnenland

De AFVN-Bond van Antifascisten eist inbeslagname van een door Adolf Hitler gesigneerd exemplaar van Mein Kampf dat sinds gisteren in de Totalitarian Art Gallery ligt van galeriehouder Michiel van Eyck. Ook eist de bond sluiting van de galerie. De AFVN zegt aangifte te doen en heeft hierover al contact gehad met de politie.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 16:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Alle dansoptredens op begraafplaats afgelastDe Volkskrant - Binnenland

Advocaat Geert-Jan Knoops wil dat de Hoge Raad het justitieonderzoek naar de moord op Pim Overzier in Dronten, in 2001, heropent. Knoops zegt dit vanavond in het programma EenVandaag.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 15:18:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

We zijn te zacht voor de echte fraudeursNRC Handelsblad - Binnenland

Amper een week na het mishandelen van een conducteur in Schagen is er vanavond opnieuw een medewerker van de NS slachtoffer geworden van geweld. Een zwartrijder zou “door het lint” zijn gegaan toen de conducteur hem om zijn identiteitsbewijs vroeg, zo meldt een woordvoerder van de NS aan persbureau ANP.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 14:41:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opnieuw een conducteur van NS mishandeld in treinNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur gaat zich maandag in Maastricht op de hoogte laten stellen van de problemen met de motorbendes in Limburg. Dat heeft zijn woordvoerster vandaag laten weten, meldt persbureau ANP.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 13:24:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van der Steur naar Limburg – motorbendes zijn ‘groot probleem’NRC Handelsblad - Binnenland

Veel middelbare scholen treffen maatregelen om leerlingen volgend jaar klaar te stomen voor de rekentoets. Dat meldt RTL Nieuws vandaag op basis van een rondgang.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 11:20:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Scholen investeren extra in rekenonderwijs vanwege rekentoets’NRC Handelsblad - Binnenland

Veolia heeft aangifte gedaan tegen zijn oud-directeur René de Beer. Dat melden Limburgse media. De vervoerder houdt hem persoonlijk aansprakelijk voor de schade die het bedrijf lijdt door fraude rond een aanbesteding in het Limburgse openbaar vervoer.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 10:48:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Knoops wil heropening Drontense moordzaakDe Volkskrant - Binnenland

De vakbonden en werkgeversorganisatie GGZ Nederland zijn het zaterdagochtend eens geworden over een nieuwe cao voor werknemers in de geestelijke gezondheidszorg. Dat maakte FNV Zorg & Welzijn bekend.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 10:44:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Akkoord over cao geestelijke gezondheidszorgDe Volkskrant - Binnenland

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) heeft haar Vlaamse collega Ben Weyts laten weten dat ze tegen de huidige plannen voor nieuwe wegbeprijzing in Vlaanderen is. Ze zal daarover ook nog nader met hem in gesprek gaan. Dat heeft ze vandaag via het ministerie laten weten.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 10:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aangifte tegen oud-directeur Veolia om bedrijfsspionageNRC Handelsblad - Binnenland

De vakbonden zijn het eens geworden met werkgeversorganisatie GGZ Nederland over een nieuwe cao voor werknemers in de geestelijke gezondheidszorg. De cao heeft betrekking op 89.000 werknemers die onder meer in de verslavingszorg en in de ambulante psychiatrische hulpverlening werken.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 09:44:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schultz ageert tegen duurdere Vlaamse wegenDe Volkskrant - Binnenland

Het aantal legale vuurwapens in Nederland is vorig jaar gedaald van 209.922 naar 205.347. Het is de grootste daling in de afgelopen zeven jaar. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl via de Wet openbaarheid van bestuur van de politie heeft ontvangen.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 09:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Akkoord over cao voor werknemers in de geestelijke gezondheidszorgNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal legale vuurwapens is vorig jaar gedaald van 209.922 naar 205.347. Het is de sterkste daling in de afgelopen zeven jaar. Op de Waddeneilanden, in Zeeland en in het oosten van het land (waar de jachtsport het grootst is) zijn de meeste legale wapens te vinden.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 09:09:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Minder legale vuurwapens in NederlandDe Volkskrant - Binnenland

De nieuwe rechts-liberale partij Voor Nederland (VNL) gaat een minder harde koers varen op het gebied van de misdaadbestrijding dan aanvankelijk de bedoeling was. Dat zegt VNL-lijsttrekker Bram Moszkowicz vandaag in een interview in NRC Handelsblad.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 08:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Moszkowicz: koers VNL wordt minder hardDe Volkskrant - Binnenland

Het aanschaffen van een nieuwe auto kost straks minder geld. Het kabinet wil de aanschafbelasting (BPM) stapsgewijs afbouwen, schrijft het AD vandaag op basis van Haagse bronnen.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 08:18:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Minder legale vuurwapens, sterkste daling in de afgelopen zeven jaar’NRC Handelsblad - Binnenland

De overheid worstelt met het selecteren van deskundigen die projecten uitvoeren om radicalisering te bestrijden. Met subsidiegeld zijn omstreden specialisten ingehuurd voor anti-jihadprojecten of het deradicaliseren van Syrië-gangers. Dat blijkt uit onderzoek van NRC.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 07:00:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overheid heeft tekort aan deradicaliseringsexpertsNRC Handelsblad - Binnenland

Er is gebrek aan debat over de politieke koers en de liberale beginselen in de VVD. Dat zegt Patrick van Schie, de directeur van partijdenktank de Teldersstichting, vandaag in NRC.
Zaterdag 23 Mei 2015 - 06:00:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Directeur partijdenktank: te weinig debat in VVDNRC Handelsblad - Binnenland

De nieuwe rechts-liberale partij Voor Nederland (VNL) gaat een minder harde koers op het gebied van de misdaadbestrijding varen dan aanvankelijk de bedoeling was. Dat zegt VNL-lijsttrekker Bram Moszkowicz in een interview in de zaterdagkrant van NRC.

Moszkowicz zegt dat …

Vrijdag 22 Mei 2015 - 15:42:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabinet stemt in met beperkt ‘boerkaverbod’NRC Handelsblad - Binnenland

De Italiaanse fabrikant Ansaldobreda had in een vroege fase van de selectieprocedure voor de levering van treinstellen voor de hsl-lijn de voorkeur van de NS. Ansaldobreda kreeg uiteindelijk de opdracht om de Fyra-trein te bouwen zonder dat de aanbestedingsprocedure zorgvuldig gevolgd was.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 12:37:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NS had al vroeg in selectieproces een voorkeur voor AnsaldobredaNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest waarschuwt dat met een teruglopende overheidsfinanciering de positie van internationaal toporkest in gevaar kan komen. In het gisteren gepubliceerde jaarverslag over 2014 schrijft het orkest dat ‘de stijgende loonlasten van het orkest steeds knellender worden’.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 12:02:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rotterdams Philharmonisch Orkest vreest voor internationale positieNRC Handelsblad - Binnenland

De begeleiding van jongeren die vastzaten wegens terrorisme schiet tekort. Daardoor blijven ze na hun vrijlating te vaak radicaal en gevaarlijk. Dat schrijven terrorismedeskundigen Beatrice de Graaf en Daan Weggemans in hun boek Na de vrijlating, dat vandaag verscheen.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 11:15:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Koning: ik zal opheffing verbod op majesteitsschennis accepterenNRC Handelsblad - Binnenland

De NS heeft tijdens onderhandelingen over de vervoersconcessie bewust informatie gemanipuleerd en achtergehouden voor de Tweede Kamer en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Het bedrijf paste rekentrucjes toe om de concessie binnen te halen.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 08:47:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NS manipuleerde bewust informatie over vervoersconcessie FyraNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een schietpartij in het Duitse Würselen, net over de grens bij Kerkrade, is gisteravond een 18-jarige man om het leven gekomen. Volgens de politie zat de man in het motorclubmilieu, zo schrijft de Aachener Zeitung.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 08:36:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

18-jarige uit motorclubmilieu doodgeschoten over de grens bij KerkradeNRC Handelsblad - Binnenland

De gemeente Amsterdam wil de grote hoeveelheid camerabeelden van winkeliers en andere bedrijven beter benutten om daders van geweld of diefstal snel op te sporen. Zestig procent van de Amsterdamse ondernemers heeft een bewakingscamera.
Vrijdag 22 Mei 2015 - 08:34:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie wil camerabeelden bedrijven beter benutten voor opsporingNRC Handelsblad - Binnenland

In de nieuwe editie van het internetmagazine Dabiq van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS), wordt Geert Wilders genoemd. In het voorwoord staat een foto afgebeeld van de PVV-leider met daaronder de tekst “een kruisvaarder die de profeet bespotte”.

Vrijdag 22 Mei 2015 - 07:32:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Geert Wilders genoemd in internetmagazine Islamitische StaatNRC Handelsblad - Binnenland

Supermarktketen Jumbo roept alles maaltijdsalades Italiaanse kip terug, omdat er door een productiefout rauwe in plaats van gegaarde kip in de salades terecht is gekomen. In advertenties in verschillende ochtendkranten meldt Jumbo dat de rauwe kip een gevaar voor de gezondheid oplevert.
Donderdag 21 Mei 2015 - 19:30:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Supermarktketen Jumbo roept salades met rauwe kip terugNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PvdA) draagt haar database van vrouwen die geschikt zijn voor topfuncties uiterlijk in oktober over aan een onafhankelijke stichting. Dat zei Bussemaker vanavond in het debat over meer vrouwen in topfuncties en het register voor topvrouwen.
Donderdag 21 Mei 2015 - 17:25:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bussemaker draagt databank voor ‘topvrouwen’ over aan stichtingNRC Handelsblad - Binnenland

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen heeft een noodbevel afgekondigd voor de hele gemeente. Het geldt tot zaterdag 30 mei en geeft de politie extra bevoegdheden, maakte de gemeente vanmiddag bekend.
Donderdag 21 Mei 2015 - 16:32:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Burgemeester Sittard-Geleen kondigt noodbevel af om motorclubsNRC Handelsblad - Binnenland

Het consortium van NS, KLM en Schiphol dat in 2000 onderhands een bod voor exploitatie van de HSL-lijn voorbereidde, was een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dat zei voormalig minister Tineke Netelenbos vanmiddag tegenover de parlementaire enquêtecommissie die het Fyra-drama onderzoekt.
Donderdag 21 Mei 2015 - 13:44:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Onderhandse gunning HSL was initiatief van het ministerie’NRC Handelsblad - Binnenland

Het marinepatrouilleschip Zr. Ms. Zeeland heeft een record hoeveelheid van zesduizend kilo marihuana onderschept tijdens een operatie in de Cariben. Dat maakte het ministerie van Defensie vandaag bekend.
Donderdag 21 Mei 2015 - 13:21:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Marine onderschept record hoeveelheid van 6.000 kilo drugs in CaribenNRC Handelsblad - Binnenland

Een kabinetsbesluit over de beursgang van ABN AMRO is dichtbij. De ministerraad zal naar verwachting morgen een besluit nemen, melden bronnen op het Binnenhof aan persbureau ANP.
Donderdag 21 Mei 2015 - 13:10:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kabinet beslist naar verwachting morgen over beursgang ABN Amro’NRC Handelsblad - Binnenland

De NS heeft in 2000 een onderhands bod voorbereid om het kabinetsbesluit tot de vervoersconcessie voor de HSL te torpederen. Dit gebeurde in nauw overleg met ambtenaren van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Toenmalig minister Zalm van Financiën kwam daar pas maanden later achter, zo bleek vandaag tijdens zijn verhoor voor de Fyra-enquêtecommissie.
Donderdag 21 Mei 2015 - 12:47:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zalm wist niets van onderhands bod NSNRC Handelsblad - Binnenland

Bij het noodlijdende ROC Leiden heeft zich voor aankomend schooljaar naar schatting een kwart minder leerlingen aangemeld. Dat betekent op termijn ook een kwart minder inkomsten: een nieuwe tegenvaller voor de school die op de rand van de afgrond staat.
Donderdag 21 Mei 2015 - 12:37:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

ROC Leiden dieper in crisisNRC Handelsblad - Binnenland

Bijna de helft van de vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten in Nederland krijgt de behandeling van kinderen door declaratieproblemen nog niet vergoed door gemeenten. Dat zegt de landelijke koepelorganisatie van vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten LVVP in NRC Handelsblad.
Donderdag 21 Mei 2015 - 11:15:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Betaling jeugdzorg stokt door software, minder kinderen in behandelingNRC Handelsblad - Binnenland

De drie zogeheten ‘constructieve oppositiepartijen’ hebben een uitnodiging van minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) om voor het eerst over de begroting voor volgend jaar mee te praten afgezegd. Vanochtend wilde Dijsselbloem, die eind april al de eerste contouren van de …

Donderdag 21 Mei 2015 - 10:05:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Constructieve oppositie stopt met begrotingsoverlegNRC Handelsblad - Binnenland

Honderden agenten protesteren vanochtend op het Binnenhof in Den Haag. Tijdens deze ‘blauwe omsingeling’, zoals de politiebonden de actie noemen, is elk uur een lawaaiprotest te horen. De politiemensen voeren actie voor een beter cao.
Donderdag 21 Mei 2015 - 08:54:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Agenten omsingelen het BinnenhofNRC Handelsblad - Binnenland

Werknemers moeten zich gaan verzekeren voor ziekten en blessures die ze buiten werktijd oplopen. Als personeel zelf voor verzekering zorgt voor niet-werkgerelateerd verzuim, durven werkgevers eerder personeel aan te nemen. Dat stelt VVD-Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn in een opiniestuk in NRC.
Donderdag 21 Mei 2015 - 06:59:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD wil dat personeel zelf opdraait voor verzuim buiten werkNRC Handelsblad - Binnenland

Jeugdbeschermers, hulpverleners en gemeenten moeten samen maatregelen treffen om te zorgen dat jongeren die jeugdzorg krijgen, na hun achttiende niet in een gat vallen. De ministers van Volksgezondheid en Veiligheid en Justitie moeten uitzoeken of verplichte hulpverlening mogelijk kan worden gemaakt. Dat vindt Kinderombudsman Marc Dullaert.
Woensdag 20 Mei 2015 - 19:30:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kinderombudsman: laat zorgjongeren van 18 jaar niet vallenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Pop-up Museum van De Wereld Draait Door opent in 2016 wegens groot succes opnieuw haar deuren in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Dat maakte omroep VARA vanavond bekend. NRC Handelsblad geeft net als bij de eerste editie een speciale pop-upkrant uit.
Woensdag 20 Mei 2015 - 16:03:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Pop-up Museum DWDD gaat in 2016 weer openNRC Handelsblad - Binnenland

Ook in hoger beroep heeft het Openbaar Ministerie zes jaar cel geëist tegen ex-neuroloog Ernst Jansen Steur. Eerder vandaag werd bekend dat Jansen Steur verminderd toerekeningsvatbaar is.
Woensdag 20 Mei 2015 - 15:20:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ex-neuroloog Jansen Steur hoort zes jaar tegen zich eisen in hoger beroepNRC Handelsblad - Binnenland

Na 25 jaar actief te zijn geweest voor D66 en in het openbaar bestuur verlaat Kamerlid Gerard Schouw deze zomer de politiek. Hij wordt per 1 augustus 2015 algemeen directeur van Nefarma, de Nederlandse Vereniging voor Innovatieve Geneesmiddelen. Dat meldt de partij op haar website.
Woensdag 20 Mei 2015 - 15:00:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

D66-Kamerlid Gerard Schouw verlaat Tweede KamerNRC Handelsblad - Binnenland

Zeker 29 mannen worden vervolgd vanwege hun rol in de Valkenburgse zedenzaak. Zij worden ervan verdacht tegen betaling ontucht te hebben gepleegd met een minderjarige. Over negen zaken moet nog besloten worden.
Woensdag 20 Mei 2015 - 13:28:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM vervolgt 29 verdachten in Valkenburgse zedenzaakNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet-Rutte II moet vanaf nu "extra tijd en aandacht" gaan geven aan de uitvoering van het beleid. Dat schrijft de Algemene Rekenkamer vandaag in zijn verantwoordingsonderzoek. Die kondigde tegelijkertijd een onderzoek aan naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
Woensdag 20 Mei 2015 - 12:51:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rekenkamer: kabinet maakt wel plannen, maar voert ze te weinig en traag uitNRC Handelsblad - Binnenland

Hema heeft vorig jaar een nettoverlies van 189 miljoen euro geleden op een omzet van 1,1 miljard. Vorig jaar lag de omzet van de Nederlandse warenhuisketen nog 1,3 procent hoger. Destijds bedroeg het nettoverlies 16,4 miljoen euro.
Woensdag 20 Mei 2015 - 12:21:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fors verlies HEMA - Topman voorziet moeizaam herstelNRC Handelsblad - Binnenland

Tien kinderen hebben vorig jaar aanspraak kunnen maken op de definitieve regeling voor het zogeheten kinderpardon, terwijl 530 kinderen in aanmerking dachten te komen. Defence for Children noemt de cijfers "schokkend".
Woensdag 20 Mei 2015 - 12:01:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tien van 530 kinderen kregen kinderpardon - ‘schokkend’NRC Handelsblad - Binnenland

Een gedetineerde die een levenslange celstraf uitzit en in principe dus nooit meer vrijkomt, heeft toch recht op resocialisatie.
Woensdag 20 Mei 2015 - 11:49:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Raad: gevangene met levenslang mag met verlofNRC Handelsblad - Binnenland

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft een woonzorgcentrum in Deurne geheimhouding opgelegd in ruil voor een snelle betaling van een persoonsgebonden budget (pgb). Dat heeft een woordvoerder van SVB bevestigd naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf en de NOS.
Woensdag 20 Mei 2015 - 10:31:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overheid eiste geheimhouding van zorginstelling in ruil voor pgbNRC Handelsblad - Binnenland

De flitstrein tussen Amsterdam en Brussel zou in Nederland nooit met 300 kilometer per uur in 93 minuten die reis kunnen maken.
Woensdag 20 Mei 2015 - 10:15:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘In 1,5 uur van Amsterdam naar Brussel per trein was onhaalbaar’NRC Handelsblad - Binnenland

Zowel de gemeente Haaksbergen als de organisator van het evenement heeft de gevaren die de demonstratie met een monstertruck met zich meebracht niet onderkend. Dat heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) na onderzoek naar het stuntevenement vandaag bekendgemaakt.
Woensdag 20 Mei 2015 - 09:00:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoeksrapport: gevaar show Haaksbergen onderschatNRC Handelsblad - Binnenland

Er komt geen verbod op bellen en appen op de fiets. Volgens minister Schultz van Haegen (Verkeer, VVD) is een verbod niet te handhaven. Bovendien gelooft ze meer in gedragsbeïnvloeding.
Woensdag 20 Mei 2015 - 07:06:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bellen en appen op de fiets blijft toegestaanNRC Handelsblad - Binnenland

In het hotel en congrescentrum Hof van Wageningen heeft vanochtend een grote brand gewoed, maar die is inmiddels uit. 171 mensen hebben het pand moeten verlaten, melden de lokale instanties. Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 21:37:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hotel Wageningen ontruimd vanwege brand - alle gasten terechtNRC Handelsblad - Binnenland

De brandweer heeft vanavond de natuurbrand in Chaam weten te bedwingen. Sinds afgelopen zondag brandde in het gebied meer dan zestig hectare natuur af nadat het vermoedelijk was aangestoken. Het vuur leek eerder al onder controle, maar vandaag laaide door nasmeulende brandhaarden het vuur weer op.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 19:45:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Natuurbrand in Chaam bedwongen, schade valt meeNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet mag gemeenten geen ruimte geven om zelf wietteelt te organiseren. Een aantal gemeenten wil experimenteren met de productie van wiet voor coffeeshops, maar een meerderheid van de Tweede Kamer steunde een motie van CDA-Kamerlid Peter Oskam die de regering oproept dat tegen te houden.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 18:18:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nipte meerderheid Kamer dwarsboomt wietteelt gemeentenNRC Handelsblad - Binnenland

De bezuinigingen op de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zijn nooit goed onderbouwd en hebben ondertussen wel diepe sporen nagelaten. De gevolgen van de besparing van 68 miljoen euro zullen nog jaren voelbaar zijn, concludeert de Algemene Rekenkamer in een vanmiddag verschenen rapport.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 15:56:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Vernietigend’ rapport van Rekenkamer over bezuiniging AIVDNRC Handelsblad - Binnenland

Inlichtingen- en veiligheidsdienst AIVD gaat op verzoek van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken (PvdA) uitzoeken of Duitse en Amerikaanse inlichtingendiensten internetverkeer dat via Nederland loopt, hebben afgetapt.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 14:22:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

AIVD onderzoekt beschuldigingen van Duitse en Amerikaanse spionageNRC Handelsblad - Binnenland

De rechtbank heeft ingestemd met het verzoek van het Openbaar Ministerie om meer duidelijkheid te krijgen over de dementie van Dirk M., de man die heeft bekend John de Mol en Linda de Mol te hebben bedreigd en afgeperst.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 13:57:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechtbank gaat dementie afperser De Mol verder onderzoekenNRC Handelsblad - Binnenland

Felix Rottenberg gaat de PvdA-kandidatenlijst samenstellen voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Vandaag presenteert partijvoorzitter Hans Spekman de kandidatencommissie, die verder onder meer bestaat uit aankomend senator Ruud Vreeman en de Groningse Commissaris van de Koning Max van den Berg.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 13:35:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Felix Rottenberg gaat de PvdA-kandidatenlijst samenstellenNRC Handelsblad - Binnenland

Alle zes leden van de Oost-Europese bende die fraudeerde met toeslagen moeten de cel in. De rechtbank in Rotterdam legde hun vanmiddag celstraffen van 18 maanden tot 4 jaar op. Het zestal maakte zich schuldig aan grootschalige fraude met huur- en zorgtoeslagen, ook wel bekend als de ‘Bulgarenfraude’.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 11:27:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alle zes verdachten ‘Bulgarenfraude’ schuldig - krijgen tot 4 jaar celNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag vier jaar cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist tegen terreurverdachte Mohamed A. De Delftenaar wordt verdacht van het voorbereiden van een overval om de jihad te ondersteunen. Uit de zitting van vandaag bleek daarnaast dat A. een plan heeft besproken voor een aanslag op Geert Wilders.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 07:51:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM eist vier jaar cel tegen terreurverdachte Mohamed A.NRC Handelsblad - Binnenland

De 19-jarige Syriëganger Aïcha wordt niet vervolgd door het Openbaar Ministerie. Dat zegt haar advocaat Françoise Landerloo vanochtend tegen RTL Nieuws en ook het OM in Limburg bevestigt dit.
Dinsdag 19 Mei 2015 - 06:58:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM ziet af van vervolging 19-jarige Syriëganger AïchaNRC Handelsblad - Binnenland

Leo Pardon, voormalig directeur Reizigers bij de Belgische spoorwegen (NMBS), weigert voor de Nederlandse parlementaire onderzoekscommissie over de Fyra te verschijnen.e verschijnen.
Maandag 18 Mei 2015 - 20:14:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Oud-topman Belgische spoorwegen weigert onderzoek FyraNRC Handelsblad - Binnenland

De burgemeester van Bussum, Henk Heijman (CDA), legt zijn taken tijdelijk neer. Er komt een onderzoek naar zijn declaratiegedrag, naar aanleiding van berichtgeving over onder meer een onterecht verkregen toeslag voor woonlasten.
Maandag 18 Mei 2015 - 17:19:54 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Burgemeester Bussum legt werk neer wegens integriteitsonderzoekNRC Handelsblad - Binnenland

Het OM seponeert de aangifte van burgemeester Onno Hoes van Maastricht tegen omroep Powned en degene die verborgen camerabeelden van hem maakte. Volgens het OM zijn er geen strafbare feiten gepleegd.
Maandag 18 Mei 2015 - 14:03:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM seponeert aangifte Onno Hoes tegen Powned - Hoes voelt zich ‘vogelvrij’NRC Handelsblad - Binnenland

Een 16-jarige jongen is aangehouden voor de natuurbrand bij Chaam, meldt de politie. Het vuur woedde gisteren tot in de avond en ongeveer zestig hectare van het bos ging in vlammen op, een deel van een asielzoekerscentrum werd tijdelijk ontruimd.
Maandag 18 Mei 2015 - 13:57:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zestienjarige jongen opgepakt voor natuurbrand bij ChaamNRC Handelsblad - Binnenland

Toenmalig verkeersminister Netelenbos (PvdA) was als enige binnen het kabinet Paars II tegen de openbare aanbesteding van de hogesnelheidslijn. Premier Wim Kok heeft haar informele brief hierover echter verscheurd. Dat zei de hoogste ambtenaar van het ministerie van Verkeer en Waterstaat Ralph Pans zojuist onder ede voor de Fyra-enquêtecommissie.
Maandag 18 Mei 2015 - 12:10:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Netelenbos als enige tegen aanbesteding HSL - Kok verscheurde haar briefNRC Handelsblad - Binnenland

De regelgeving in de zorg is doorgeschoten. Minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) moet ingrijpen in plaats van het almaar complexer te maken. Dat stelt de beroepsorganisatie van accountants in een open brief aan de Tweede Kamer.
Maandag 18 Mei 2015 - 12:01:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Accountants: regels en hervormingen bedreigen zorgNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer had in 1997 minister Hans van Mierlo (Buitenlandse zaken) tot aftreden moeten dwingen omdat hij destijds op oneigenlijke gronden verhinderde dat de huidige Surinaamse president Desi Bouterse in Brazilië kon worden gearresteerd wegens grootschalige handel in cocaïne.
Maandag 18 Mei 2015 - 07:26:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kamer had Van Mierlo moeten wegsturen om Bouterse’NRC Handelsblad - Binnenland

De huisarts en verpleegkundigen die bij kankerpatiënten thuis komen, krijgen mogelijk een veel prominentere rol bij de voorbereiding op behandelingen en de begeleiding van de patiënt. Drie ziekenhuizen, 250 huisartsen en tien oncologieverpleegkundigen werken sinds begin deze maand aan een proef met hervorming van de kankerzorg in de regio Utrecht.
Zondag 17 Mei 2015 - 18:39:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Proef met grotere rol huisarts bij zorg kankerpatiëntNRC Handelsblad - Binnenland

In het Brabantse Chaam woedt op dit moment een zeer grote natuurbrand. De brand in het Prinsenbosch breidt snel uit en de locatie is moeilijk bereikbaar, waardoor bestrijding van het vuur lastig is, meldt de brandweer op Twitter. Wandelaars moeten het gebied verlaten.
Zondag 17 Mei 2015 - 15:47:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grote brand in natuurgebied in Brabant onder controleNRC Handelsblad - Binnenland

De komende jaren heeft het ministerie van Onderwijs budget voor honderden nieuwe docenten in het hoger onderwijs.
Zondag 17 Mei 2015 - 09:28:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bussemaker heeft budget voor honderden nieuwe docentenNRC Handelsblad - Binnenland

Twee Nederlandse duikers zijn vandaag in de Golf van Genua omgekomen. Een derde Nederlander is gewond geraakt. Vermoedelijk was er sprake van een ongeluk.
Zaterdag 16 Mei 2015 - 10:50:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Twee Nederlandse duikers omgekomen in ItaliëNRC Handelsblad - Binnenland

De Verenigde Staten hebben Nederland om toestemming gevraagd om al op luchthaven Schiphol reizigers en goederen te controleren die naar Amerikaans grondgebied willen afreizen. Dat staat in een brief die minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie (VVD) op 6 mei aan de Tweede Kamer heeft verstuurd.
Zaterdag 16 Mei 2015 - 07:55:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VS willen grenscontroles op Schiphol gaan uitvoerenNRC Handelsblad - Binnenland

De Syrische journalist Fatima Khaled Saad (27) verblijft in een asielzoekerscentrum in Nederland. Ze staat op de Wikipedialijst van journalisten die zijn omgekomen tijdens de oorlog in Syrië.
Zaterdag 16 Mei 2015 - 06:30:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Doodgewaande Syrische journalist zoekt asielNRC Handelsblad - Binnenland

Vertrekkend GroenLinks-leider Bram van Ojik gelooft dat zijn partij in de toekomst 15 tot 20 Kamerzetels zou kunnen halen. Dat zegt hij vandag in een interview met NRC Handelsblad. "Veel mensen hebben sympathie voor ons zonder dat ze op ons stemmen. De potentie is groot”. GroenLinks heeft op dit moment vier zetels en haalde er nooit meer dan elf.
Vrijdag 15 Mei 2015 - 19:15:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Van Ojik: GroenLinks kan 15 tot 20 zetels halenNRC Handelsblad - Binnenland

Het is nog niet zeker of er bij de dodelijke schietpartij in de Amsterdamse De Clercqstraat in de nacht van dinsdag op woensdag sprake was van een liquidatie. Dat zei burgemeester Eberhard van der Laan in een interview met de lokale zender AT5.
Vrijdag 15 Mei 2015 - 17:24:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Slachtoffer schietpartij Amsterdam mogelijk niet beoogde doelwitNRC Handelsblad - Binnenland

Tientallen agenten van van de Mobiele Eenheid (ME) hebben vanmiddag een pand in het centrum van Kerkrade dichtgespijkerd. Hier komen vaak leden van motorclub Hells Angels. Bij de actie is ook een politiehelikopter ingezet. De Limburgse zender L1 meldt dat er een noodbevel van kracht is.
Vrijdag 15 Mei 2015 - 13:01:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kerkrade sluit pand Hells Angels - noodbevel van krachtNRC Handelsblad - Binnenland

Provinciebestuurders worden voor hun aantreden steviger doorgelicht dan voorgaande jaren. Zes van de twaalf provincies schakelden dit jaar een commercieel onderzoeksbureau in. Voor 795 tot 1.500 euro per kandidaat screenen de bureaus voor het eerst ook gedeputeerden op integriteit.
Donderdag 14 Mei 2015 - 19:48:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gedeputeerden strenger doorgelicht op integriteitsrisico’sNRC Handelsblad - Binnenland

Het moet verboden worden voor particulieren om een zonnebank te kopen. Daarvoor pleit de beroepsvereniging van dermatologen NDVD, meldde de NOS vanavond. Uit onderzoek blijkt dat mensen die gebruikmaken van een zonnebank een verhoogd risico hebben op huidkanker.
Donderdag 14 Mei 2015 - 18:30:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Huidartsen: verbied particulieren om zonnebank te kopenNRC Handelsblad - Binnenland

Nederlandse gemeenten hebben tienduizenden kunstwerken in depots liggen, waar het publiek ze niet kan zien. De werken zijn gekocht in de tijd dat het Rijk een speciale regeling had voor kunstenaars, tussen 1956 en 1987. Dat blijkt uit een enquête van het programma Nieuwsuur onder 193 gemeenten.
Donderdag 14 Mei 2015 - 14:21:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tienduizenden kunstwerken onzichtbaar in depotsNRC Handelsblad - Binnenland

Op Hemelvaartsdag hebben vakantievierders en dagjesmensen ook dit jaar weer te kampen met file-ellende. Een van de twee veerboten naar Texel viel uit door een technische storing. Op de A12 van de Duitse grens naar Arnhem liep de lengte van de file op naar 10 kilometer.
Donderdag 14 Mei 2015 - 13:17:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

File-ellende op HemelvaartsdagNRC Handelsblad - Binnenland

Samuel IJsseling, emeritus hoogleraar in de moderne en hedendaagse wijsbegeerte aan de universiteit van Leuven, is vanochtend overleden op 82-jarige leeftijd. IJsseling was al langere tijd ziek en lag sinds anderhalve week in het ziekenhuis in Leuven.
Donderdag 14 Mei 2015 - 08:35:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Filosoof Samuel IJsseling (82) overleden - ‘haalde Franse denkers naar Nederland’NRC Handelsblad - Binnenland

Veel mensen met financiële problemen worden niet afdoende geholpen. Dat komt door onder meer de zware criteria waaraan zij moeten voldoen om in aanmerking te komen voor schuldhulpverlening, door strenge criteria die gemeenten daarvoor hanteren maar ook door het gedrag en de motivatie van de betrokken personen zelf.
Woensdag 13 Mei 2015 - 22:14:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Schuldenaren moeten aan te zware eisen voldoen voor hulp’NRC Handelsblad - Binnenland

Bij het recyclingbedrijf Remondis Argentia in Moerdijk, waar gisteren een grote brand woedde, is onlangs meermalen ernstig explosiegevaar geconstateerd. Dat blijkt uit een rapport waar Omroep Brabant vandaag uit citeert.
Woensdag 13 Mei 2015 - 20:40:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Al eerder explosiegevaar bij bedrijf MoerdijkNRC Handelsblad - Binnenland

In de ruzie tussen aandeelhouders van het Slotervaartziekenhuis is er bij de moedermaatschappijen van het ziekenhuis geen wanbeleid gepleegd. De schorsing door de rechter van Pim Schram, een van de betrokken bestuurders, wordt per direct opgeheven.
Woensdag 13 Mei 2015 - 17:21:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Geen wanbeleid bij SlotervaartziekenhuisNRC Handelsblad - Binnenland

De politie is op zoek naar drie mensen die betrokken zouden zijn bij de liquidatie in De Clercqstraat in Amsterdam. De zoektocht spitst zich toe op de twee verdachten die volgens getuigen na de schietpartij op een motor of een scooter zouden zijn weggereden. Ook wordt gezocht naar iemand die volgens andere getuigen in de auto van het slachtoffer zat.
Woensdag 13 Mei 2015 - 17:01:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie jaagt op daders liquidatie AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Marokko aangescherpt wegens de verhoogde dreiging van terroristische aanslagen in steden als Marrakech en Agadir, en vanwege gewelddadige criminaliteit.
Woensdag 13 Mei 2015 - 14:38:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Reisadvies Marokko aangescherpt wegens dreiging aanslagenNRC Handelsblad - Binnenland

Albert Heringa (74) die zijn 99-jarige moeder in 2008 hielp met sterven toen een arts haar uitzichtloze lijden niet wilde beëindigen, krijgt geen celstraf, heeft het gerechtshof in Arnhem besloten.
Woensdag 13 Mei 2015 - 13:39:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Man die moeder hielp bij zelfdoding krijgt ook in hoger beroep geen strafNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Stef Blok van Rijksdienst dringt er vandaag bij de vakbonden op aan om verder te praten over een nieuwe cao voor rijksambtenaren. De bonden zijn teleurgesteld over het gebrek aan een "reëel voorstel" en bereiden acties voor.
Woensdag 13 Mei 2015 - 13:16:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Blok wil cao-overleg hervatten, bonden gaan over tot actiesNRC Handelsblad - Binnenland

Vier van de elf Duitsers die vandaag terechtstonden voor mishandeling van uitgaanspubliek, beveiligers en politie in Renesse zijn door de rechtbank veroordeeld tot vier en vijf maanden cel, meldt persbureau ANP. Tegen alle elf was negen maanden gevangenisstraf geëist.
Woensdag 13 Mei 2015 - 13:10:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

4 en 5 maanden cel voor relschoppende DuitsersNRC Handelsblad - Binnenland

Internetknooppunt AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), een van de grootste ter wereld, kampte rond het middaguur met een storing die het internetverkeer in het hele land heeft getroffen. Veel sites zijn of waren moeilijk bereikbaar.
Woensdag 13 Mei 2015 - 11:00:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Problemen bij internetknooppunt AMS-IX - storing nu voorbijNRC Handelsblad - Binnenland

De 22-jarige Pat R. uit Vught, moet 22 jaar de cel in wegens de moord op kickbokser Volkan Düzgün. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag bepaald. De uitspraak was gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
Woensdag 13 Mei 2015 - 08:27:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

22 jaar cel voor moord op kickbokser Volkan DüzgünNRC Handelsblad - Binnenland

In de Pakistaanse stad Karachi hebben gewapende mannen op motorfietsen een bus aangevallen. Daarbij werden zeker 41 passagiers gedood.
Woensdag 13 Mei 2015 - 07:17:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Grote uitslaande brand in loods op bedrijventerrein LandgraafNu.nl - Binnenland

Een loods op een bedrijventerrein in Landgraaf (Limburg) is maandagavond getroffen door een zeer grote uitslaande brand. De loods is volledig uitgebrand. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Pinksterdrukte bij outletcentra, pretparken en evenementenNOS Nieuws - Binnenland

Op Tweede Pinksterdag zijn Nederlanders er met het mooie weer massaal op uitgetrokken naar woonboulevards, outlets, attractieparken en evenementen. De attractieparken deden het beter dan vorig jaar, toen het zulk mooi weer was dat veel mensen naar het strand gingen.

In het noorden stond de Friese Elfstedentocht weer op het programma voor fietsers en motorrijders. Ruim 3400 motoren vertrokken vanochtend vanuit Leeuwarden en bijna 15000 fietsers vanuit Bolsward voor een tocht van 235 kilometer door de provincie.

In Flevoland hebben tienduizenden mensen deelgenomen aan de pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen, op het festivalterrein naast Walibi.

Drukte

Op verschillende plaatsen leidden de evenementen tot drukte op de weg. Zo stroomden de N306 en de A28 vol na afloop van de Opwekking. Verder was het onder meer druk op de weg bij de IKEA in Hengelo, de Designer Outlet Roermond en outletcentrum Batavia Stad bij Lelystad.

Ook het einde van het pinksterweekeinde heeft extra drukte op de weg tot gevolg. Zo keren veel mensen terug uit het zuiden en reizen Duitse vakantiegangers vanuit ons land terug naar het oosten. Op de A1 richting Amsterdam staat het verkeer op meerdere plekken vast door automobilisten die vanuit de Veluwe terugrijden naar de Randstad.

Pinkpop

Pinkpop was dit jaar niet tijdens het pinksterweekend, maar wordt pas over drie weken gehouden. Eind mei was nog te vroeg in het seizoen voor het muziekfestival in Landgraaf. Grotere bands zijn dan nog niet aan hun festivaltour door Europa begonnen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ruim 40 doden bij aanval op passagiersbus in PakistanNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een schietpartij in Amsterdam-West is kort na middernacht een man doodgeschoten. Hij reed in een auto op de De Clercqstraat toen hij onder vuur werd genomen. Het is nog onduidelijk of het om een liquidatie gaat. De omgeving is momenteel nog afgezet voor onderzoek.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

25-jarige man doodgeschoten in Amsterdam, bekende van politieNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Enzo Knol laat zich knuffelen in de JaarbeursAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.