Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Groningse economie krimpt door terugschroeven gaswinningAD - Binnenland

Als het aan de meeste Nederlanders ligt, stoppen we met het halfjaarlijkse verzetten van de klok. Ook zou het hele jaar door de wintertijd moeten worden ingevoerd. Dat blijkt uit een flitspeiling in opdracht van het kabinet onder bijna tweeduizend Nederlanders.
Woensdag 19 December 2018 - 06:00:33 - AD - Binnenland
 

Nederland kiest: altijd wintertijd!AD - Binnenland

Wordt de Hedwigepolder na ontpoldering een bloeiend natuurgebied of een ‘modderbak met slib’? Tegenstanders roepen al jaren het tweede, maar onderzoekers van de Universiteit Antwerpen en zee-instituut NIOZ concluderen na vier jaar studie het eerste.
Woensdag 19 December 2018 - 06:00:21 - AD - Binnenland
 

Hedwigepolder wordt geen ‘modderbak met slib’, maar mooi natuurgebiedAD - Binnenland

Twee voormalige Nederlandse schaatsers zeggen dat hun in de jaren tachtig doping is aangeboden door bondsarts Rob Pluijmers van de KNSB. In één geval zou het verboden middel ook daadwerkelijk door de arts zijn verstrekt, meldt de Volkskrant.
Woensdag 19 December 2018 - 03:57:29 - AD - Binnenland
 

Eneco komt komend voorjaar toch in de etalage, ondanks hevige discussiesDe Volkskrant - Binnenland

Het aantal ongewenste zwangerschappen onder vrouwen zonder verblijfsstatus is hoog, nogal eens als gevolg van seksueel geweld. Om dit tegen te gaan, hebben artsen een anticonceptiespreekuur geopend in de Amsterdamse Bijlmer.
Woensdag 19 December 2018 - 03:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rechter: OM moet zaak tegen bij hennepteelt betrokken agenten intrekkenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) moet een strafzaak tegen twee politieagenten onmiddellijk intrekken. De rechtbank in Almelo kwam dinsdag tot deze conclusie nog voordat er een eerste, niet-inhoudelijke zitting in deze zaak zou plaatsvinden. De agenten werden verdacht van samenwerking met een criminele organisatie in Almelo. 
Dinsdag 18 December 2018 - 22:32:51 - Nu.nl - Binnenland
 

‘Haal Afrikaanse jeugd uit het donker, met investeringen’De Volkskrant - Binnenland

Het is vandaag veertig jaar geleden dat de Chinese leider Deng Xiaoping de eerste stappen nam om China te openen voor de wereldmarkt. In Dengs geboortedorp Paifang is er echter niet veel tijd om stil te staan bij het begin van ‘Made in China’ – er moet keihard gewerkt worden.
Dinsdag 18 December 2018 - 22:03:59 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bewakingsbeelden van contactpersoon bedreiger Wilders getoondNOS Nieuws - Binnenland

Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft bewakingsbeelden getoond van een onbekende man die contact heeft gehad met een Pakistaanse verdachte van doodsbedreigingen aan het adres van PVV-leider Wilders. Het tweetal is op 27 augustus gefilmd op het station Amsterdam Sloterdijk.

De 26-jarige Pakistaan werd een dag later, op 28 augustus, aangehouden op het Centraal Station van Den Haag. Op een filmpje op Facebook zou hij Wilders hebben bedreigd. Hij zou ook van plan zijn geweest een aanslag op de Tweede Kamer te plegen. De man was vanuit Frankrijk naar Nederland gereisd. Hij zit in voorarrest.

De politie vermoedt dat de verdachte Pakistaan mogelijk hulp heeft gekregen in Nederland. Hij reisde met een andere man van station Amsterdam Sloterdijk naar Den Haag. Die man was mogelijk op de hoogte van de plannen van zijn reisgenoot. Hij werd later nog in zijn eentje gesignaleerd door een bewakingscamera op de Grote Marktstraat in Den Haag.

Opsporing Verzocht toonde ook beelden van een man die op het station in Den Haag sprak met de later aangehouden verdachte. Deze persoon werd onherkenbaar in beeld gebracht, want hij wordt alleen gezocht als getuige.

Dinsdag 18 December 2018 - 21:45:59 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Verdachte schietincident Rotterdamse school is eerder veroordeeldNOS Nieuws - Binnenland

De verdachte van het schietincident vanmiddag op een vmbo-school in Rotterdam, waarbij een meisje van 16 om het leven kwam, is meerdere keren veroordeeld, melden bronnen aan de NOS. In zeker één geval ging het om een geweldsmisdrijf.

Het zou gaan om Bekir E., een 31-jarige Rotterdammer met een Turkse achtergrond. Hij staat sinds deze zomer onder toezicht van de reclassering, bevestigt het Openbaar Ministerie.

Ook het slachtoffer en leerlinge van de school Humeyra, heeft een Turkse achtergrond. Volgens medeleerlingen hadden de twee enige tijd een relatie waarin veel problemen speelden. Toen het meisje een punt achter de verhouding zette, bleef E. haar lastigvallen. Vriendinnen van Humeyra zouden daarvan melding hebben gemaakt bij de school, maar die ontkent dat.

Ruzie families

Er circuleren berichten op sociale media dat er een ruzie is ontstaan tussen familieleden van de verdachte en die van het slachtoffer. De politie zegt die geluiden ook te hebben gehoord.

Het incident vond vanmiddag rond 13.00 uur plaats op het Designcollege aan de Essenburgstraat in Rotterdam-West. Het slachtoffer zou buiten zijn opgewacht door E., die haar al schietend achtervolgde tot de fietsenstalling.

Ooggetuigen zeggen acht schoten te hebben gehoord. Volgens bronnen werd er zeker vier keer van dichtbij op het slachtoffer geschoten. Het meisje stierf ter plekke na een vergeefse reanimatie.

Dinsdag 18 December 2018 - 21:27:34 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Beelden medeverdachte bedreigen Geert Wilders vrijgegevenAD - Binnenland

Verkeersminister van Nieuwenhuizen geeft de coalitiepartijen hun zin in het dossier Lelystad Airport. De VVD-bewindsvrouw mag van CDA, D66 en ChristenUnie koste wat kost geen zelfstandige groei toestaan van de regionale luchthaven. ,,Ik heb goed gehoord wat ze hierover zeggen.”
Dinsdag 18 December 2018 - 20:48:00 - AD - Binnenland
 

‘In die veertig jaar heb ik een ding geleerd: keihard werken’De Volkskrant - Binnenland

Hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en oud-Volkskrant-redacteur Jan Tromp gaan op verzoek van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam de geldstromen rondom harddrugs in de stad onderzoeken.
Dinsdag 18 December 2018 - 20:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meisje (16) doodgeschoten in fietsenhok van vmbo-school in RotterdamDe Volkskrant - Binnenland

Wat zouden aardbewoners over honderd jaar denken over de begrippen die kanshebber waren voor de felbegeerde titel ‘Van Dales Woord van het Jaar 2018’?
Dinsdag 18 December 2018 - 20:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Minister zwicht onder druk coalitie over Lelystad AirportAD - Binnenland

De echtgenote van journalist Karel Smouter belandt in het ziekenhuis met iets dat lijkt op epilepsie. Net als honderden andere Nederlanders krijgt ze te horen dat een trauma de oorzaak is.
Dinsdag 18 December 2018 - 20:03:56 - AD - Binnenland
 

‘Pacifistisch’ Japan krijgt voor het eerst sinds einde Tweede Wereldoorlog vliegdekschepenDe Volkskrant - Binnenland

Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 76-jarige Albert Heringa uit Bennekom eind januari terecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden voor het helpen bij de zelfdoding van zijn 99-jarige moeder in juni 2008. Dat advies heeft de advocaat-generaal dinsdag uitgebracht aan de Hoge Raad. Hij verwierp alle zeven argumenten waarmee de advocaten van Heringa om vernietiging van het vonnis hadden gevraagd.
Dinsdag 18 December 2018 - 19:24:11 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verdachte van doden 16-jarige scholiere Rotterdam is bekende van politieNu.nl - Binnenland

De man die wordt verdacht van het doodschieten van een scholiere in Rotterdam is een bekende van de politie en justitie, heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) aan RTV Rijnmond laten weten.
Dinsdag 18 December 2018 - 18:48:24 - Nu.nl - Binnenland
 

SCP: Ontkerkelijking zet in hoog tempo doorNu.nl - Binnenland

Nederland ontkerkelijkt in een hoog tempo en de teruggang van het christelijk geloof blijft doorzetten. Maar jongeren binnen de protestantse kerken blijken juist gemotiveerder in het zoeken naar houvast in het geloof.
Dinsdag 18 December 2018 - 18:43:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Ryanair vraagt ontslag aan voor Eindhovens personeel - vergelding voor stakingen?De Volkskrant - Binnenland

Eneco gaat komend voorjaar onder de hamer. Het energiebedrijf, dat bekendstaat als het groenste van de grote drie in Nederland, zal worden geveild.
Dinsdag 18 December 2018 - 18:25:03 - De Volkskrant - Binnenland
 

Spanningsepilepsie: ‘Mijn vrouw bevriest zomaar’AD - Binnenland

De bestuurder van VMBO Maastricht, André Postema, moet excuses maken voor zijn aandeel bij het examendebacle van deze zomer. Dat eisen coalitiepartijen CDA en VVD morgen in een Kamerdebat.
Dinsdag 18 December 2018 - 18:18:00 - AD - Binnenland
 

Anticonceptiespreekuur moet ongewenste zwangerschappen bij vrouwen zonder papieren tegengaanDe Volkskrant - Binnenland

De Verenigde Staten investeren meer dan 10 miljard dollar in Centraal-Amerika om de illegale migratie vanuit die landen tegen te gaan. Ruim 5,8 miljard dollar is bestemd voor het terugdringen van drugshandel, geweld en armoede in Honduras, Guatemala en El Salvador.
Dinsdag 18 December 2018 - 18:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

CDA en VVD eisen excuses van schoolbestuurder na examendebacleAD - Binnenland

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de wijziging van de Wet Basisregistratie personen (BRP). Hierdoor wordt het mogelijk om levenloos geboren kinderen in de basisregistratie op te nemen en op die manier bestaansrecht te geven.
Dinsdag 18 December 2018 - 17:54:39 - AD - Binnenland
 

Eerste Kamer stemt in met erkenning doodgeboren kindjes in persoonsregisterAD - Binnenland

Edwin Evers (47) is vrijdagochtend voor de allerlaatste keer te horen tijdens zijn ochtendshow op Radio 538. Ben jij een verstokte luisteraar, die in een zwart gat valt zonder de vrolijkste, populairste en volgens velen beste dj van Nederland?
Dinsdag 18 December 2018 - 17:33:00 - AD - Binnenland
 

Volkskrant-journalist en hoogleraar onderzoeken geldstromen harddrugs op verzoek AmsterdamDe Volkskrant - Binnenland

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft bij het UWV collectief ontslag aangevraagd voor al het in Nederland gevestigde personeel. De prijsvechter noemt slechte bedrijfseconomische prestaties als de reden voor het ontslag. Maar volgens pilotenvakbond VNV wordt dat motief niet cijfermatig onderbouwd en lijkt het bedrijf met het besluit opnieuw wraak te nemen op stakend personeel.
Dinsdag 18 December 2018 - 17:28:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man krijgt 3,5 jaar cel wegens langdurige uitbuiting en mishandelingNu.nl - Binnenland

Een 53-jarige man uit Delfzijl heeft 3,5 jaar celstraf gekregen vanwege gewelddadige en stelselmatige uitbuiting van een man. Daarnaast eigende hij zich ook de uitkering van het slachtoffer toe.
Dinsdag 18 December 2018 - 17:22:21 - Nu.nl - Binnenland
 

Advocaat-generaal: Heringa terecht veroordeeld tot celstraf voor hulp bij zelfdodingDe Volkskrant - Binnenland

Er is geen bewijs of aanleiding voor de strafzaak die het Openbaar Ministerie wilde beginnen tegen twee politieagenten die banden zouden hebben met een criminele organisatie in Almelo. Dat concludeert de rechtbank in Almelo dinsdag. Het OM moet de zaak onmiddellijk intrekken, nog voor een eerste inhoudelijke zitting heeft plaatsgevonden.
Dinsdag 18 December 2018 - 17:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ben jij de grootste fan van Edwin Evers? Reageer!AD - Binnenland

De 21-jarige Amerikaanse muzikante Sarah Papenheim die vorige week op haar studentenkamer in Rotterdam werd doodgestoken, is gisteravond in haar geboorteplaats herdacht. In ‘Shaw’s Bar and Grill’ in Minneapolis, haar favoriete muziekpub, brachten vrienden een muzikaal eerbetoon. ,,Ze had grootse plannen met haar leven, maar nu is ze er niet meer.”
Dinsdag 18 December 2018 - 17:11:00 - AD - Binnenland
 

Muzikanten herdenken doodgestoken Sarah (21), Joel S. uit Eindhoven zit nog vastAD - Binnenland

Elke tijd kent zijn eigen ziektes. Honderd jaar geleden was tuberculose volksziekte nummer één en had nog niemand gehoord van rsi, ivf of burn-out. Is jouw zorgverzekering toegerust op de nieuwste maatschappelijke trends? Financieel journalist Irene van den Berg zoekt het uit.
Dinsdag 18 December 2018 - 17:09:00 - AD - Binnenland
 

Toeristisch uitstapje: koekeloeren naar de ‘ongrondwettelijke’ Japanse marinevlootDe Volkskrant - Binnenland

Dinsdag 18 December 2018 - 17:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wel of geen vakantievliegveld in de polder?NOS Nieuws - Binnenland

Waar het eerst vooral ging over lage aanvliegroutes en geluidsoverlast, draait het nu opeens om de vraag of Lelystad Airport ook onafhankelijk van Schiphol mag groeien. De Tweede Kamer debatteert er vandaag over maar de messen lijken al geslepen.

Tot nu toe was zelfstandige groei van het vliegveld onbespreekbaar voor het kabinet. De uitbreiding van Lelystad Airport was alleen bedoeld om als een soort dependance vakantievluchten over te nemen van Schiphol. Maar de Europese Commissie gaat niet akkoord en floot minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) onlangs terug.

Lelystad Airport mag van de commissie niet alleen dienen als overloopluchthaven van Schiphol, dat zou een inbreuk zijn op de vrije markt. Eerder stak de Europese Commissie al een stokje voor het plan van de minister om luchtvaartmaatschappijen te dwingen hun vluchten te verplaatsen van Schiphol naar Lelystad. Ook dat gaat volgens de Europese Commissie in tegen de principes van een vrije markt.

De minister is teleurgesteld over de reactie uit Brussel. "De signalen waren anders dus ik had graag een andere reactie van ze gekregen", zegt ze. "Het is een lastige puzzel, maar ik ga nu kijken hoe we het kunnen oplossen. Onze gemaakte afspraken blijven het doel, ik studeer op een oplossing." Of Lelystad in 2020 wel open kan gaan, kan de minister niet zeggen. "Daar doen we onze uiterste best voor."

Voor een meerderheid in de Tweede Kamer zijn het aantrekken van nieuwe vluchten op Lelystad Airport absoluut onbespreekbaar. CDA-leider Sybrand Buma heeft al laten weten dat daar voor zijn partij geen sprake van kan zijn. "Een andere invulling van Lelystad Airport is niet aan de orde. Lelystad moet een overloop zijn voor Schiphol."

Afspraak

Coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie wachten af waarmee de minister vanavond komt. "Lelystad als vakantieluchthaven is de afspraak, de minister moet dat gewoon goed organiseren samen met de Europese Commissie", zegt D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie: "Zorgvuldigheid gaat boven snelheid, maar Lelystad is echt bedoeld als overloopluchthaven om ruimte te creëren op Schiphol."

Als Lelystad niet open kan, moet dan Schiphol meer ruimte krijgen om te groeien? Buma vindt dat de luchtvaart in Nederland, met een groeiende economie en groeiende bevolking, als geheel bekeken moet worden. "Maar de afspraak is Lelystad als overloop voor Schiphol en geen autonome groei voor Lelystad, en dat blijft het wat het CDA betreft."

Dinsdag 18 December 2018 - 16:52:10 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Rsi, ivf of burn-out: dekt jouw zorgverzekering het wel?AD - Binnenland

Willem Holleeder heeft vandaag met eigen uitwerkingen van gesprekken, die zijn zus Astrid stiekem opnam, proberen aan te tonen dat zij met de uitleg ervan de waarheid zou verdraaien. Tegen de rechtbank sprak hij van ,,een mindfuck”.
Dinsdag 18 December 2018 - 16:41:00 - AD - Binnenland
 

Holleeder ontkent Soerel als beheerder van geld te hebben omschrevenNu.nl - Binnenland

Willem Holleeder heeft dinsdag in De Bunker in Osdorp weersproken dat hij Dino Soerel als beheerder van het criminele geld heeft omschreven. Hij deed dit na het bespreken van de nieuwe opnamen van zijn zus Astrid waar de omschrijving van Soerel in voorkwam.
Dinsdag 18 December 2018 - 16:40:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Holleeder: bandjes van Astrid zijn een ‘mindfuck’AD - Binnenland

Van de huidige dertien VVD-senatoren keren er slechts vijf terug op de lijst voor de Eerste Kamerfractie. Opvallend is het aantal vrouwelijke kandidaten: achter lijsttrekker Annemarie Jorritsma staan er nog eens vijf bij de eerste tien.
Dinsdag 18 December 2018 - 16:40:00 - AD - Binnenland
 

Geen Huffnagel en Van Baalen, wel veel vrouwen op VVD-lijstAD - Binnenland

De twee politieagenten die door het Openbaar Ministerie verdacht worden van betrokkenheid bij een Almelose wietbende gaan vrijuit voor deelname aan een criminele organisatie. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten. Het Openbaar Ministerie „respecteert die beslissing, maar bestudeert verdere mogelijkheden.”
Dinsdag 18 December 2018 - 16:40:00 - AD - Binnenland
 

Vitens krijgt waarschuwing voor oppompen te veel grondwater in zomerNu.nl - Binnenland

Waterbedrijf Vitens heeft van de provincie Gelderland een waarschuwing gekregen, omdat het bedrijf afgelopen zomer meer grondwater heeft opgepompt dan waarvoor een vergunning was verleend. Dit kwam doordat klanten 30 tot 40 procent meer water gebruikten dan normaal.
Dinsdag 18 December 2018 - 16:37:42 - Nu.nl - Binnenland
 

Twee verdachten van incidenten met handgranaten in Delft blijven vastzittenNu.nl - Binnenland

De twee verdachten die vastzitten in verband met het laten ontploffen van twee handgranaten in Delft op 17 mei, blijven voorlopig in de cel.
Dinsdag 18 December 2018 - 16:36:22 - Nu.nl - Binnenland
 

Minderjarig en demonstreren zonder toestemming? In Rusland staat daar straks straf opDe Volkskrant - Binnenland

Een 16-jarig meisje is dinsdagmiddag omgekomen bij een schietpartij in een fietsenhok van het Rotterdam Designcollege, een vmbo-school in de Essenburgstraat. Een 31-jarige verdachte uit Rotterdam is even verderop op de Bergselaan opgepakt. De politie is een groot onderzoek gestart.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:58:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Almelose agenten vrijuit in wietprocesAD - Binnenland

De verkoop van energiebedrijf Eneco gaat definitief door en zal plaatsvinden via een veiling. De directie heeft daarover afspraken gemaakt met de 53 aandeelhoudende gemeenten en het personeel.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:53:00 - AD - Binnenland
 

Rechtbank Almelo: OM moet zaak tegen agenten met vermeende criminele banden intrekkenDe Volkskrant - Binnenland

Goedemiddag,
Dinsdag 18 December 2018 - 15:48:49 - De Volkskrant - Binnenland
 

Weer levenslang geëist voor liquidaties in Amsterdamse StaatsliedenbuurtNOS Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep opnieuw levenslang geëist tegen twee mannen die terechtstaan voor een dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, en een poging tot liquidatie. De slachtoffers werden gedood in december 2012.

De twee verdachten, Adil A. (30) en Anouar B. (38), werden door een lagere rechter al tot levenslang veroordeeld. Bij de liquidatie werd veel geweld gebruikt. De daders achtervolgden hun slachtoffers in een woonwijk, al schietend met automatische wapens. Een van de kogels die ze afvuurden werd teruggevonden in een kinderkamer.

De schutters hadden het gemunt op de Amsterdamse crimineel Benaouf A., maar die wist te ontkomen. De gebeurtenissen in de Staatsliedenbuurt worden gezien als het begin van een liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.

Grote gewetenloosheid

Dat de daders ook op twee motoragenten hebben geschoten, was voor de rechtbank in 2015 een belangrijke overweging om de twee mannen levenslang op te leggen. Die motivatie komt ook weer terug in de eis van het OM in hoger beroep: "Het gedrag van de schutters, een liquidatie in een woonwijk en het schieten op agenten kenmerkt zich door grote gewetenloosheid. In een tijdbestek van minder dan tien minuten zijn twee doden gevallen en waren drie mensen bijna gedood", aldus het OM.

Dinsdag 18 December 2018 - 15:38:33 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Geen beursgang, maar veiling van EnecoAD - Binnenland

Het CDA-bestuur heeft partijsecretaris Rutger Ploum (54) voorgedragen als nieuwe voorzitter. Als er zich geen tegenkandidaten melden, neemt de Rotterdammer op 9 februari de voorzittershamer over van Ruth Peetoom, wier tweede en laatste termijn er bijna op zit.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:30:00 - AD - Binnenland
 

Kerstborrel? Dit kun je beter wel en niet doenAD - Binnenland

Groningen stapt naar de rechter om de gaswinningsplannen van het kabinet aan te vechten. Er zou te weinig zijn gekeken naar de rechten en belangen van de bewoners. Ook zou het kabinet niet genoeg doen om huizen in het gebied te versterken en om schade af te handelen.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:20:45 - AD - Binnenland
 

Overheid in Groningen vecht gaswinning aan bij hoogste rechterAD - Binnenland

Justitie eist ook in hoger beroep levenslang voor Anouar B. (38) en Adil A. (30) voor ‘het medeplegen’ van de wildwestschietpartij op 29 december 2012 in de Staatsliedenbuurt.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:09:00 - AD - Binnenland
 

Weer levenslang geëist voor moorden StaatsliedenbuurtAD - Binnenland

Het VN-migratiepact is niet juridisch bindend, en wordt dat ook niet als het morgen bij de VN via een resolutie wordt aangenomen. Dat zei minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) vanmiddag in de Kamer tijdens het wekelijke vragenuurtje na vragen van de PVV. Opmerkelijk is dat de vragen gebaseerd zijn op informatie van een site die regelmatig flirt met nepnieuws.
Dinsdag 18 December 2018 - 15:02:00 - AD - Binnenland
 

VVD-campagne weet z’n draai nog niet te vindenDe Volkskrant - Binnenland

Jon Bluming, de maandag op 85-jarige leeftijd overleden Korea-veteraan, vechtsporter en acteur, werd in de jaren zeventig een bekende breedgeschouderde verschijning in een aantal van de populairste Nederlandse films van die tijd.
Dinsdag 18 December 2018 - 14:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

VS zeggen miljarden toe om oorzaken migratie in Centraal-Amerika aan te pakkenDe Volkskrant - Binnenland

Minderjarig en dan toch de straat opgaan zonder dat de autoriteiten daar toestemming voor hebben gegeven? In Rusland staat daar binnenkort straf op. Het Russische parlement nam dinsdag een wetsvoorstel aan dat minderjarigen moet afschrikken mee te doen aan niet gesanctioneerde betogingen.
Dinsdag 18 December 2018 - 14:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

PVV haalt ‘nepnieuwssite’ aan tijdens vragenuur Tweede KamerAD - Binnenland

Twee mannen zijn opgepakt, omdat ze filmpjes over vuurwerk op Youtube zouden hebben gezet. Op de filmpjes was te zien hoe illegaal vuurwerk werd gemaakt en afgestoken. Dat is verboden.
Dinsdag 18 December 2018 - 14:28:45 - AD - Binnenland
 

Meisje doodgeschoten bij school in RotterdamNOS Nieuws - Binnenland

Heftig nieuws uit Rotterdam. Daar is een meisje van 16 doodgeschoten in de fietsenstalling van een school. Een man van 31 jaar is opgepakt.

Onderzoek

Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd. De politie onderzoekt dat nu. Volgens een leerling hadden het meisje en de man ooit een relatie, maar ging het niet goed. De man zou haar vaker hebben lastiggevallen.

De familie van het meisje is opgevangen. Sommige leerlingen van de school hebben het gezien. Voor hen is slachtofferhulp op school geregeld.

Geschrokken

De burgemeester van Rotterdam is erg geschrokken van wat er is gebeurd. Hij zegt enorm mee te leven met de familie van het meisje, haar vrienden en de mensen die iets gezien hebben. hij gaat morgen bij de school langs.

Dinsdag 18 December 2018 - 14:12:44 - NOS Nieuws - Binnenland
 

35.000 euro voor beroemd briefje voor Van DijkNOS Nieuws - Binnenland

Het beroemde briefje van de wedstrijd Nederland-Duitsland is verkocht voor 35.000 euro. Op het briefje staat dat aanvoerder Virgil van Dijk voorin moet spelen. Daardoor scoorde hij een beslissend doelpunt!

Mensen konden online bieden op het briefje. De opbrengst gaat naar het goede doel.

Virgil van Dijk gooide het briefje na de wedstrijd weg. Een journalist van de NOS vond het papiertje naast het veld en gaf het terug aan bondscoach Ronald Koeman. Die besloot het te verkopen.

In dit filmpje zie je meer over het briefje en de winnende wedstrijd van Nederland:

Dinsdag 18 December 2018 - 14:07:31 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Politie Groningen pakt makers van filmpjes met illegaal vuurwerk opAD - Binnenland

Arnoud (44) is verslaafd aan swipen op datingsites, maar na drie afspraakjes met dezelfde vrouw krijgt hij het benauwd. De liefde geeft hij bewust geen kans.
Dinsdag 18 December 2018 - 14:00:22 - AD - Binnenland
 

Die ping van een match, daar doet hij het voorAD - Binnenland

Gedetineerden die vastzitten wegens terrorisme ervaren tegenslag in hun leven vaak als teken van onrechtvaardigheid die hen is aangedaan. Dat concluderen het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) en de Vrije Universiteit Amsterdam in een onderzoek.
Dinsdag 18 December 2018 - 13:57:13 - AD - Binnenland
 

Kind van Duitse AfD-politicus niet welkom in groep 3 van een vrije schoolDe Volkskrant - Binnenland

Japan krijgt voor het eerst sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog vliegdekschepen. Om de militaire macht van vooral China het hoofd te bieden, zullen twee helikopterschepen worden omgebouwd. Ook worden 105 extra F-35-stealthjagers gekocht. Tokio benadrukte dinsdag dat de aankopen niet in strijd zijn met het defensieve karakter van het leger.
Dinsdag 18 December 2018 - 13:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Terroristen gedreven door tegenslag en simplistische teksten’AD - Binnenland

Zakenman Jan Dirk Paarlberg moet zich houden aan de betaling van 24 miljoen euro, wegens het witwassen van miljoenen die door ‘topcrimineel’ Willem Holleeder zijn afgeperst van Willem Endstra.
Dinsdag 18 December 2018 - 13:14:21 - AD - Binnenland
 

Advies aan Hoge Raad: Paarlberg moet betalenAD - Binnenland

Het gerechtshof in Arnhem heeft vandaag besloten dat motorclub Bandidos in Nederland verboden blijft. De losse chapters van de club mogen echter blijven bestaan, omdat het OM tegen die afdelingen geen verzoekschrift voor een verbod heeft ingediend. Bandidos-president Harrie Ramakers laat weten dat hij blij is met de uitspraak. ,,Beter kan niet.”
Dinsdag 18 December 2018 - 12:46:00 - AD - Binnenland
 

Stichting Trump heft zichzelf op nadat rechtszaak ‘illegale activiteit’ blootlegtDe Volkskrant - Binnenland

Op een vrije school in Berlijn is maandenlang verhit gediscussieerd over het wel of niet toelaten van één enkele leerling. In die tijd werden de ouders van de kleuter door twintig verschillende leraren ondervraagd. Uiteindelijk besloot de meerderheid van het schoolpersoneel in een stemming dat het kind volgend schooljaar niet welkom is in groep 3. De reden: zijn vader zit in het Berlijnse deelstaatparlement voor de rechts-nationalistische AfD.
Dinsdag 18 December 2018 - 12:23:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wat de Woord van het Jaar-kanshebbers over ons zeggenDe Volkskrant - Binnenland

Donald Trump heeft ermee ingestemd zijn persoonlijke liefdadigheidsinstelling op te heffen, na beschuldigingen dat hij deze misbruikte voor zijn eigen zakelijke en politieke belangen. De Amerikaanse president zou onder andere geld van de stichting hebben gebruikt om rechtszaken tegen een van zijn bedrijven af te kopen.
Dinsdag 18 December 2018 - 12:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ook gerechtshof verbiedt motorclub Bandidos, zelfstandige chapters mogen blijven bestaanAD - Binnenland

Een oud-materiaalman van Feyenoord, Michel Z. (48), wordt verdacht van de liquidatie van Raouf Ben Alita, afgelopen donderdag. Een Belgische onderzoeksrechter heeft hem laten aanhouden, zo schrijft De Gazet van Antwerpen vandaag.
Dinsdag 18 December 2018 - 11:55:00 - AD - Binnenland
 

Oud-materiaalman Feyenoord verdacht van moord in drugsmilieuAD - Binnenland

De Nederlander Khalid M., op wie in het noordoosten van Spanje korte tijd jacht werd gemaakt en die als ‘terreurverdachte’ zou zijn aangehouden, lijkt vooral verward. Zijn ‘wanordelijke gedrag’ zou bij de Catalaanse politie de alarmbellen hebben laten rinkelen, maar van een terroristische dreiging blijkt geen sprake te zijn.
Dinsdag 18 December 2018 - 11:48:12 - AD - Binnenland
 

Nederlandse ‘terreurverdachte’ in Spanje lijkt vooral verward te zijnAD - Binnenland

De meeste vrouwen voelen niet de noodzaak om economisch zelfstandig te zijn in een relatie. Ook hun partners vinden dat niet zo belangrijk. ‘Als ze de boodschappen betaalt, vind ik het al goed.’
Dinsdag 18 December 2018 - 11:42:00 - AD - Binnenland
 

Breedgeschouderde vechtsporter die cultverschijning werd in Nederlandse filmsDe Volkskrant - Binnenland

In een poging nieuwe schandalen zoals bij ING dit jaar te voorkomen, worden de beloningsregels voor de banken verder aangescherpt. Zo mogen aandelen die deel zijn van de vaste beloning, pas na vijf jaar worden verkocht.
Dinsdag 18 December 2018 - 10:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

OM eist weer levenslang voor liquidaties StaatsliedenbuurtNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in het hoger beroep in de zaak die draait om de dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt opnieuw levenslange celstraffen tegen Adil A. en Anouar B. geëist.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Minister wil schandalen zoals bij ING voorkomen en scherpt beloning bankiers verder aanDe Volkskrant - Binnenland

Vanochtend getuigde Astrid Holleeder opnieuw tegen haar broer. Volgens planning was dit de laatste keer. Ditmaal lichtte ze de laatste bandopnamen toe die vorige maand zijn opgedoken. ‘Willem is erger dan een kinderverkrachter.’ Vanmiddag reageert Holleeder, hij vindt de interpretaties van zijn zus Astrid onzin, een mindfuck.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Willem Holleeder verklaart: Astrids interpretatie van de geheime geluidsopnamen is onzinDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Of vrouwen hun eigen broek kunnen ophouden, vinden we niet zo belangrijkAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.