Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Vijf jaar Kick Out Zwarte Piet: actiegroep wil vreedzame acties en landelijke manifestatieAD - Binnenland

Een onaangename verrassing voor de Speelgoedbank-Achterhoek in Winterswijk op de verjaardag van Sinterklaas. Cadeautjes die klaarlagen om uit te delen aan kinderen uit arme gezinnen zijn verdwenen. Vermoedelijk zijn de geschenken gestolen.
Donderdag 5 December 2019 - 22:15:00 - AD - Binnenland
 

Sinterklaascadeaus voor arme kinderen verdwenen bij Speelgoedbank WinterswijkAD - Binnenland

Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.
Donderdag 5 December 2019 - 21:36:10 - AD - Binnenland
 

Janine’s dochter werd verkracht: ‘Ook voor ouders is het belangrijk om erover te praten’De Volkskrant - Binnenland

Donderdag 5 December 2019 - 21:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to goAD - Binnenland

Het roze beeld van een huilende vrouw, dat het Aidsfonds op 1 december onthulde op het Beursplein in Amsterdam, is vernield. ,,Het is meer dan verdrietig. Het past niet in een stad als Amsterdam’’, laat Mark Vermeulen, directeur van het Aidsfonds, op Twitter weten.
Donderdag 5 December 2019 - 21:01:00 - AD - Binnenland
 

In pyjama protesteren tegen de huisvestingswet: ‘Studenten worden de stad uitgeflikkerd’De Volkskrant - Binnenland

De spoedwet waarmee het kabinet de stikstofimpasse wil doorbreken, is donderdag aangenomen door de Tweede Kamer. Daarmee is de regering nog niet uit de brand. Doordat PvdA en GroenLinks tegenstemden, dreigt de wet te sneuvelen in de senaat.
Donderdag 5 December 2019 - 19:52:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Standbeeld Aidsfonds al na vier dagen vernield: ‘Het is meer dan verdrietig’AD - Binnenland

Hoe beleefden de tientallen gedupeerden op de publieke tribune van de Tweede Kamer het debat met staatssecretaris Menno Snel over hun toeslagenleed? ,,De verhalen van lotgenoten maakten me razend.”
Donderdag 5 December 2019 - 19:04:00 - AD - Binnenland
 

‘Als Snel opstapt komt er weer een andere pipo’AD - Binnenland

Met de slogan ‘Ons lichaam is ons wapen’ geeft het Korps Mariniers zich bloot. Letterlijk. Mariniers hebben zich op de kiek laten zetten voor een heuse marinierskalender.
Donderdag 5 December 2019 - 18:48:00 - AD - Binnenland
 

Pirelli-kalender, maar dan met onze mariniersAD - Binnenland

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff heeft de uitbetaling van zijn omstreden wachtgeld laten stopzetten. Binnen een kwartiertje was het geregeld, aldus een woordvoerder naar aanleiding van berichtgeving van RTL over de kwestie.
Donderdag 5 December 2019 - 18:45:00 - AD - Binnenland
 

AZ kan eindelijk weer in eigen stadion spelenNOS Nieuws - Binnenland

Volgende week zondag speelt voetbalclub AZ waarschijnlijk weer in haar eigen stadion. Vier maanden geleden stortte het dak in, hierdoor kon er niet gespeeld worden. Nu een groot deel van het dak weggehaald is, kan er weer gevoetbald worden.

Onveilig

Maar of dit ook echt gaat gebeuren, is nog de vraag. De gemeente zegt namelijk dat het misschien te onveilig is voor publiek. En AZ wil de thuiswedstrijd tegen Ajax alleen spelen als er fans bij zijn.

Als de gemeente besluit dat er geen publiek in de tribunes mag zitten, dan moet de wedstrijd verplaatst worden naar volgend jaar. Ook kunnen ze ervoor kiezen de wedstrijd in het Amsterdamse stadion van Ajax te spelen.

Donderdag 5 December 2019 - 18:37:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Personeelstekort jeugdgevangenissen: jongeren tijdelijk naar vrouwengevangenisAD - Binnenland

De NS heeft de punctualiteit dit jaar op historisch hoog niveau gehouden. Reizigers kwamen in 92,6 procent van de ritten met minder dan vijf minuten vertraging aan op de plaats van bestemming. Wel moesten reizigers ten opzichte van vorig jaar iets vaker staan.
Donderdag 5 December 2019 - 17:36:26 - AD - Binnenland
 

Ruim negentig procent van de NS-reizigers kwam op tijd aan in 2019AD - Binnenland

Vanwege een drukke avondspits is het maar de vraag of iedereen vandaag op tijd thuis is voor pakjesavond. Door de mist en het feit dat velen vanavond op tijd thuis willen zijn, staat er iets voor 17.00 uur vanmiddag al ruim 800 kilometer file.
Donderdag 5 December 2019 - 17:20:00 - AD - Binnenland
 

Vermist elfjarig meisje uit Lelystad is weer terecht, vader opgepaktNu.nl - Binnenland

Een elfjarig meisje uit Lelystad werd woensdag korte tijd vermist. Ze werd door haar vader uit civiel toezicht onttrokken, maar is weer terecht. Haar vader is opgepakt, meldt de politie donderdag.
Donderdag 5 December 2019 - 17:16:03 - Nu.nl - Binnenland
 

Mist en pakjesavond zorgen voor drukke avondspits: 800 kilometer fileAD - Binnenland

Geert Wilders blijft volgende week weg bij zijn strafzaak over zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak. Dat heeft de PVV-leider laten weten.
Donderdag 5 December 2019 - 16:45:00 - AD - Binnenland
 

Spoedwet stikstof aangenomen, Eerste Kamer kan nog roet in eten gooienDe Volkskrant - Binnenland

Alles wat de Amerikaanse president Trump doet op topontmoetingen ligt onder een vergrootglas. Dus toen er een video opdook waarop andere leiders hem lijken te bespotten, dook onder meer The New York Times erbovenop. Hij moest haast wel diep geraakt zijn.
Donderdag 5 December 2019 - 16:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wilders boycot ‘minder Marokkanen’-proces en blijft weg bij strafzaakAD - Binnenland

Met lachgas op door de stad rijden, achtervolgd worden door de politie en die achtervolging ook nog eens al rijdend filmen. Het gebeurde vorige week in het Gelderse Ede, maakte de politie vandaag bekend. Agenten sloegen de 23-jarige man in de boeien.
Donderdag 5 December 2019 - 15:58:00 - AD - Binnenland
 

Bizarre achtervolging: politie pakt chauffeur op die al rijdend en filmend lachgas gebruiktAD - Binnenland

Rookruimtes in openbare gebouwen, bij overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan sneller dicht dan eerder werd voorzien. Ook in geen enkele speeltuin mag binnenkort nog een sigaret worden opgestoken.
Donderdag 5 December 2019 - 15:39:00 - AD - Binnenland
 

Wereldleiders zijn net mensen: zij roddelen ookDe Volkskrant - Binnenland

Goedemiddag,
Donderdag 5 December 2019 - 15:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rookruimtes sneller in de ban, ook speeltuinen eerder rookvrijAD - Binnenland

Hoewel de stikstofwet van het kabinet met een nipte meerderheid door de Tweede Kamer is aangenomen, dreigt de wet alsnog te stranden in de senaat. Daar heeft het kabinet de steun van PvdA (6 zetels) óf Henk Otten (3 zetels) nodig.
Donderdag 5 December 2019 - 15:17:24 - AD - Binnenland
 

Kabinet moet bedelen bij PvdA óf Otten voor stikstofwetAD - Binnenland

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema heeft contact met de staatssecretaris en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) over de Amsterdamse Daniël Buter die mogelijk wordt uitgezet naar de Dominicaanse Republiek. Ze zei op vragen van GroenLinks in de gemeenteraad dat ze gaat kijken wat de mogelijkheden zijn om de uitzetting te voorkomen.
Donderdag 5 December 2019 - 15:08:00 - AD - Binnenland
 

Ontsnapte wallaby huppelde vijf dagen rondNOS Nieuws - Binnenland

Goed nieuws! De wallaby die sinds zaterdag op de vlucht was is weer gevonden. De kleine kangoeroe ontsnapte bij een boer en ging op avontuur in de Gelderlandse stad Culemborg.

Eerst wilde de eigenaar geen hulp van de dierenambulance bij het vangen van de wallaby. Hij wilde graag zelf een poging wagen. Helaas was de kangoeroe net iets te snel voor de boer, dus vroeg hij tóch of de dierenambulance hem wilde helpen.

Vandaag ging de boer samen met de vrijwilligers van de dierenambulance op pad om de wallaby te vangen. Met succes want vanmiddag werd de wallaby dus gevangen en dat is maar goed ook want het is eigenlijk te koud voor de wallaby.

De afgelopen dagen kreeg de dierenambulance al meer dan 50 telefoontjes van mensen die de kangoeroe rond zagen springen.

Donderdag 5 December 2019 - 14:54:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

In Amsterdam geboren Daniël (19) dreigt uitgezet te worden, Halsema bekijkt zaakAD - Binnenland

Het 11-jarige vermiste meisje uit Lelystad is in goede gezondheid teruggevonden in het centrum van Lelystad. Haar vader is aangehouden.
Donderdag 5 December 2019 - 14:50:00 - AD - Binnenland
 

Muziekleraar Herman is Sint geworden, dat mogen deze kinderen best wetenDe Volkskrant - Binnenland

Amsterdam neemt maatregelen om het ‘verkameren’ van woningen tegen te gaan. Andere steden gingen de hoofdstad voor. Studenten vrezen dat zij de klos zijn.
Donderdag 5 December 2019 - 14:35:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

IJzerertskoelers Tata Steel stoten twee keer meer stof uit dan toegestaanNu.nl - Binnenland

De koelers van de sinterfabriek van Tata Steel stoten 1,5 tot 2 keer meer stof uit dan vergund, meldt provincie Noord-Holland donderdag. De provincie start een onderzoek om te kijken "hoe dit heeft kunnen gebeuren".
Donderdag 5 December 2019 - 14:31:22 - Nu.nl - Binnenland
 

11-jarige Marley Beeks is terecht, vader aangehoudenAD - Binnenland

ING heeft een voorlopige schikking bereikt met de Italiaanse autoriteiten in een onderzoek rond witwassen. Om een punt te zetten achter de kwestie betaalt ING 30 miljoen euro, zeggen bronnen tegen persbureau Reuters.
Donderdag 5 December 2019 - 14:28:13 - AD - Binnenland
 

‘ING schikt ook in Italië voor miljoenen in zaak witwaspraktijken’AD - Binnenland

Het wordt opnieuw een eenzame pakjesavond in de Arnhemse Blue Band Bajes voor T.U. (45). In een melancholische bui heeft hij de sint in dichtvorm gevraagd zijn dochtertje Melissa van 3 jaar niet te vergeten. De gedetineerde won er de dichtwedstrijd van de Penitentiaire Inrichting Arnhem mee.
Donderdag 5 December 2019 - 14:25:00 - AD - Binnenland
 

Sinterklaasrijm uit Arnhemse cel voor dochtertje (3) ontroert: ‘In uw boek moet zij wel staan’AD - Binnenland

Voor het betasten van een 10-jarige jongen op een camping in Frankrijk is Kaatsheuvelnaar Jan R. veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar. Ook mag hij vijf jaar lang niet in Frankrijk komen. Daarnaast moet de 45-jarige R. de Vlissingse jongen en diens ouders een schadevergoeding van 2.000 euro betalen.
Donderdag 5 December 2019 - 14:03:00 - AD - Binnenland
 

Oproep: Wat wil jij weten van TikTokker Yazid Zohri?NOS Nieuws - Binnenland

Als je op TikTok zit ken je hem vast: Yazid Zohri. Hij heeft meer dan 1 miljoen volgers op de app en zijn filmpjes halen een hoop likes.

We zijn benieuwd wat jij van hem wil weten!

Donderdag 5 December 2019 - 13:59:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Brabander mag Frankrijk 5 jaar niet in na betasten 10-jarige jongen op campingAD - Binnenland

Het aantal overwegongevallen waarbij doden of zwaargewonden vallen, laat sinds 2005 een dalende trend zien. Dat toont een rapportage van spoorwaakhond ILT aan. Het afgelopen jaar vormde helaas een uitzondering, door het noodlottige ongeluk met de Stint in Oss.
Donderdag 5 December 2019 - 13:43:00 - AD - Binnenland
 

Overwegongevallen lopen terug, behalve in Stint-jaar 2018AD - Binnenland

Vice-president Thom de Graaf van de Raad van State vindt in tegenstelling tot FvD-leider Thierry Baudet dat Nederland géén rechtersstaat is. De Graaf neemt het op voor burgers die met succes hun recht halen en magistraten die recht spreken in een interview met deze krant. De Graaf: ,,Kamerleden zouden ook heel blij kunnen zijn dat de rechtsstaat goed functioneert.’’
Donderdag 5 December 2019 - 13:39:00 - AD - Binnenland
 

Circuit Zandvoort moet beschadigd stuk natuur in duingebied herstellenNu.nl - Binnenland

Het circuit van Zandvoort moet de natuur in een stuk duingebied dat beschadigd is geraakt door de werkzaamheden rondom het racecircuit gaan herstellen, zo heeft de provincie Noord-Holland bepaald.
Donderdag 5 December 2019 - 13:36:34 - Nu.nl - Binnenland
 

Vice-president Raad van State tikt Baudet op vingersAD - Binnenland

2020 wordt het jaar van de waarheid voor Wehkamp. Het online warenhuis kan een frontale aanval van Amazon en Bol.com verwachten, denken experts. En: het kan wel eens buigen of barsten worden.
Donderdag 5 December 2019 - 13:00:00 - AD - Binnenland
 

Minister Grapperhaus pleit opnieuw voor toegang overheid tot versleutelde berichtenAD - Binnenland

De Belastingdienst heeft vandaag opnieuw voor gefronste wenkbrauwen gezorgd door bekend te maken dat de BelastingTelefoon, gisteren nog goed voor cynisch gelach van ouders tijdens het zeer emotionele debat over de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer, vandaag drie uur eerder dicht gaat vanwege Sinterklaas.
Donderdag 5 December 2019 - 12:36:00 - AD - Binnenland
 

Boeren denken aan nieuwe acties rond KerstmisNOS Nieuws - Binnenland

Boeren overwegen opnieuw actie te voeren. Dat zou moeten gebeuren rond de Kerstdagen. Actiegroep Farmers Defence Force overlegt maandag over de mogelijkheden van een nieuwe protestactie. Dan wordt ook meer duidelijk over hoe de actie eruit komt te zien, als die inderdaad doorgaat.

Terug bij af

De boeren zijn boos over een brief die minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gisteren heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. Daarin maakte zij bekend welke afspraken er met provincies zijn gemaakt over stikstofmaatregelen.

Boeren hebben het idee dat er amper naar hun argumenten is geluisterd en dat hun eerdere protestacties weinig hebben uitgehaald. Ze vinden dat de beslissingen niet in overleg met hen, maar alleen over hen worden genomen. "We zijn weer terug bij af", zegt Aalt Dijkhuizen van het Landbouw Collectief.

Tussenstap

Ook LTO Nederland is niet tevreden met de afspraken die het kabinet met de provincies heeft gemaakt. De landbouworganisatie ziet ze als een tussenstap en vindt ze niet genoeg om de stikstof-impasse die te doorbreken.

De gemaakte afspraken zijn nog niet definitief. Gedeputeerde Staten in de provincies moeten er nog mee akkoord gaan.

Donderdag 5 December 2019 - 12:08:29 - NOS Nieuws - Binnenland
 

BelastingTelefoon dag na beladen debat toeslagenaffaire eerder dicht vanwege SinterklaasAD - Binnenland

Veertien paarden zijn donderdag 28 november door de Dierenbescherming uit een zwaar vervallen schuur in West-Brabant gehaald. De paarden stonden op sommige plekken tot hun knieën in hun eigen uitwerpselen. Het is niet bekend in welk dorp de dieren werden aangetroffen.
Donderdag 5 December 2019 - 11:46:00 - AD - Binnenland
 

In Amsterdam geboren man (19) zit vast en dreigt uitgezet te wordenNu.nl - Binnenland

De negentienjarige Daniel Buter zit al weken vast en dreigt uitgezet te worden naar de Dominicaanse Republiek, terwijl hij in Amsterdam is geboren.
Donderdag 5 December 2019 - 11:26:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Tot aan knieën in de mest: 14 paarden uit ernstig vervuilde schuur geredAD - Binnenland

Klaas Dijkhoff gold als de ideale kroonprins van de VVD. Zorgvuldig poetste de partij zijn imago. Maar dat is beschadigd na ophef over zijn wachtgeld.
Donderdag 5 December 2019 - 10:49:50 - AD - Binnenland
 

Tanker vaart tegen pijler van spoorbrug over de Waal bij ZaltbommelNu.nl - Binnenland

Een tanker is in de nacht van woensdag op donderdag tegen de pijler van een spoorbrug over de Waal bij Zaltbommel gevaren. Het treinverkeer over de brug werd tijdelijk stilgelegd, evenals het autoverkeer op de naastgelegen Martinus Nijhoffbrug.
Donderdag 5 December 2019 - 10:37:20 - Nu.nl - Binnenland
 

Dijkhoff is éven geen kroonprins meer na wachtgeldrelAD - Binnenland

De kwaliteit van kleine wateren in Nederland is zorgelijk. Zo heeft ruim tweederde van de sloten, beekjes en plassen een te hoog stikstofgehalte, blijkt uit een groot burgeronderzoek dat is gecontroleerd door onderzoeksinstituut NIOO-KNAW. Dat onderzoek is opgezet omdat de overheid de kwaliteit van kleine wateren nauwelijks controleert.
Donderdag 5 December 2019 - 10:06:23 - AD - Binnenland
 

Waterkwaliteit in sloten, plassen en vennen zorgelijk, blijkt uit groot burgeronderzoekAD - Binnenland

Door een zeer dichte mistdeken die over Nederland trok was het auto- en vliegverkeer vanochtend voor een deel ontregeld. Op luchthaven Schiphol werden meerdere vluchten vertraagd en op Eindhoven Airport lag het vliegverkeer tot 12.00 uur zelfs helemaal stil. In de vertrekhal wachtten zo’n 2000 reizigers tot hun vlucht zou vertrekken.
Donderdag 5 December 2019 - 09:35:00 - AD - Binnenland
 

Dikke mistdeken over Nederland zorgt voor veel overlastAD - Binnenland

De supermarkten maken zich grote zorgen over de dreiging van boeren om hun distributie plat te leggen. Actiegroep Farmers Defence Force (FDF) bereidt een grote landelijke blokkade voor die de complete voedselvoorziening in Nederland moet ontregelen.
Donderdag 5 December 2019 - 09:25:00 - AD - Binnenland
 

Weerbericht: Mistige en bewolkte dagNu.nl - Binnenland

Donderdagochtend is mistig in het grootste deel van het land. In alle provincies geldt tot 8.00 uur code geel vanwege de mistbanken. Ook als de mist is opgetrokken, blijft het bewolkt.
Donderdag 5 December 2019 - 09:07:44 - Nu.nl - Binnenland
 

Vrouw overleden na steekincident in Amsterdam, man aangehoudenNu.nl - Binnenland

Een vrouw is donderdagochtend overleden bij een steekincident op het Waterlandplein in Amsterdam. Op de Insulindeweg, enkele kilometers verderop, heeft de politie een man aangehouden.
Donderdag 5 December 2019 - 08:22:39 - Nu.nl - Binnenland
 

Supermarkten: ‘dreiging boeren om voedselvoorziening plat te leggen is ernstig’AD - Binnenland

Het advocatenteam van de Surinaamse president Desi Bouterse heeft toch verzet aangetekend tegen de 20 jaar celstraf die hij heeft gekregen voor zijn rol bij de Decembermoorden. Advocaat Irwin Kanhai zei eerder dat hij geen verzet zou aantekenen, maar zegt nu dat een collega van hem dat heeft gedaan. ‘Een strategie’, aldus de raadsheer.
Donderdag 5 December 2019 - 08:18:00 - AD - Binnenland
 

KNMI geeft code geel af; Rijkswaterstaat waarschuwt voor dichte mistNu.nl - Binnenland

Het KNMI heeft donderdagochtend voor het hele land, met uitzondering van de Waddeneilanden en Zeeland, code geel afgegeven vanwege dichte mist. Rijkswaterstaat roept bestuurders op hun rijstijl aan te passen. Het advies is om voldoende afstand te houden en de snelheid aan te passen.
Donderdag 5 December 2019 - 08:15:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Remkes: de passant die Den Haag moet kalmerenDe Volkskrant - Binnenland

Met de moord op de Maltese journalist Daphne Caruana Galizia leek ook de onderzoeksjournalistiek op het eiland monddood gemaakt. Maar nog geen uur na haar overlijden publiceerde Manuel Delia zijn eerste artikel over de moord op zijn blog. Sindsdien is de voormalig persvoorlichter van het parlement ‘per ongeluk’ journalist en zet hij haar werk voort.
Donderdag 5 December 2019 - 07:51:36 - De Volkskrant - Binnenland
 

Farmaceut presenteert vandaag resultaten nieuw Alzheimermedicijn. Wat zijn de mogelijke obstakels?De Volkskrant - Binnenland

De brandweer heeft de felle branden in Australië nog altijd niet onder controle. Sydney werd donderdag omringd door diverse branden. Een deken van rook hangt rondom de miljoenenstad. In het land woedt een discussie over de rol die klimaatverandering speelt bij het onheil.
Donderdag 5 December 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De stand van de natuur in Nederland: alle seinen staan op roodDe Volkskrant - Binnenland

De stikstofproblematiek blijkt ook leuke gevolgen te hebben. Bezoekers van het Nationale Park de Hoge Veluwe kunnen de komende weekeinden een gratis kerstboom ophalen.
Donderdag 5 December 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Veel emoties bij debat over misstanden Belastingen: ‘Mijn leven is naar de klote!’De Volkskrant - Binnenland

Het gaat slecht met de natuur in Nederland. De belangrijkste oorzaak: de agrarische sector met zijn intensieve grondgebruik en hoge stikstofuitstoot. Wat is er aan de hand?
Donderdag 5 December 2019 - 03:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Krista uit Venlo zit nog wel even in kamp Al HolDe Volkskrant - Binnenland

Het is erop of eronder voor het Alzheimermedicijn van Biogen. De Amerikaanse farmaceut presenteert vanavond details over een middel waardoor patiënten minder snel achteruit zouden gaan. Critici wezen eerder al op de grote obstakels die nog genomen moeten worden. Dit schreven we in oktober over de obstakels voor het nieuwe medicijn.
Woensdag 4 December 2019 - 23:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Linkse oppositie wil kernwapenvrij Nederland in ruil voor Russische ontwapeningDe Volkskrant - Binnenland

Johan Remkes is waarnemend burgemeester van een stad in verwarring, waarin hij orde op zaken moet zien te stellen. Met het verbieden van de vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp oogst hij zowel kritiek als complimenten.
Woensdag 4 December 2019 - 21:02:48 - De Volkskrant - Binnenland
 

Op te halen wegens stikstofoverschot: duizenden gratis kerstbomenDe Volkskrant - Binnenland

De advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump is woensdag naar Oekraïne afgereisd. The New York Times meldt dat Rudy Giuliani dinsdag in Boedapest was en daarna naar Kiev is gegaan om met voormalige openbaar aanklagers te spreken die mogelijk informatie hebben die Trump kan gebruiken in zijn strijd tegen impeachment.
Woensdag 4 December 2019 - 20:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trumps advocaat Rudy Giuliani reist af naar Oekraïne met cameraploegDe Volkskrant - Binnenland

De linkse oppositie in de Tweede Kamer wil dat de regering zich gaat inspannen om de Amerikaanse kernwapens uit Nederland weg te krijgen in ruil voor Russische stappen richting ontwapening. Het kan niet gaan om eenzijdige stappen, beklemtonen de partijen.
Woensdag 4 December 2019 - 19:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Klimaatverandering, menselijk falen, hoge temperaturen en pech doen Australië brandenDe Volkskrant - Binnenland

Zelden was een Kamerdebat zo emotioneel als dat over de misstanden bij de Belastingdienst. Ten onrechte als fraudeurs weggezette ouders en Kamerleden kwamen woorden tekort om de ellende te beschrijven die velen overkwam door de Belastingdienst. Staatssecretaris Snel overleefde desondanks een motie van wantrouwen.
Woensdag 4 December 2019 - 19:39:38 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Als een journalist wordt vermoord, staan er tien nieuwe op’De Volkskrant - Binnenland

Een man is slachtoffer geworden van de grootste phishingfraude in Nederland tot nu toe: oplichters stalen een miljoen euro. Het Openbaar Ministerie heeft de geldezels, de tussenpersonen, in het vizier. Mensen lijden aan ‘truth bias’, zegt hoogleraar cyber security Marianne Junger.
Woensdag 4 December 2019 - 14:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Milieuorganisaties: olieplannen maken Klimaatakkoord Parijs onmogelijkDe Volkskrant - Binnenland

Maandag 11 November 2019 - 19:35:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De Sint is Henk Otten goed gezind, en de ‘Dikastocraten’ reageren op kritiek van BaudetDe Volkskrant - Binnenland

De plannen van olie- en gasbedrijven voor het aanboren van nieuwe fossiele-energiebronnen maken het onmogelijk de klimaatdoelen van Parijs te halen. De bedrijven hebben aangekondigd 1.400 miljard dollar fossiel te investeren tot 2024. Dat stellen zeventien milieuorganisaties.
Vrijdag 25 Oktober 2019 - 11:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man raakt 1 miljoen euro kwijt in grootste phishingroof: ‘Mensen neigen tot vertrouwen’De Volkskrant - Binnenland

In Bolivia zijn ‘opzettelijke’ en ‘kwaadwillende’ pogingen gedaan om de uitslag van de presidentsverkiezingen in oktober te laten uitvallen in het voordeel van Evo Morales. Dat staat een bijna honderd pagina’s tellend rapport van de Organization of American States (OAS).
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Definitief rapport over verkiezingen Bolivia: partij Morales rommelde met stemmen en uitslagenDe Volkskrant - Binnenland

Duitsland heeft woensdag twee Russische diplomaten uitgewezen in verband met de moord op een Tsjetsjeen die in augustus in Berlijn werd doodgeschoten. De Duitse justitie vermoedt dat Rusland achter de moord zit.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Duitse justitie verdenkt Rusland van moord op Tsjetsjeen in BerlijnDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Advocaten Bouterse tekenen tóch verzet aan: ‘Niet gelogen, collega deed het’AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.