Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Haar man zei vaak: ‘Ik zorg goed voor je, schatje’, maar na zijn overlijden ontdekt ze dat er niets te erven valtAD - Binnenland

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn: een luchtreiniger die het coronavirus doodt. Autocoureur Tim Coronel gelooft erin voor de sportscholen waarvan hij eigenaar is, maar hij mag zijn zaken er toch niet mee openen. Daarom wil hij via een proefproces opening wel voor elkaar te krijgen.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 10:54:05 - AD - Binnenland
 

De uitzending van 26 februariNOS Nieuws - Binnenland

In aanloop naar de verkiezingen voeren we in Nieuwsuur elke dag gesprekken met lijsttrekkers van de grootste partijen. Wat waren de ambities vier jaar geleden? Wat hebben ze bereikt? En wat zijn ze van plan?

Vandaag is Liane den Haan van 50PLUS te gast. Een partij met een steeds grotere groep potentiële achterban. Een groep die bovendien hard getroffen is door de coronacrisis. Maar ook een partij die moeite heeft om de beloftes waar te maken door intern geruzie, afsplitsingen en massaal weggelopen leden. Brengt Liane de Haan de rust terug bij 50PLUS?

Vrijdag 26 Februari 2021 - 10:18:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Tim Coronel gelooft dat zijn sportschool weer open kan dankzij deze luchtreinigerAD - Binnenland

De ruim 33.000 boetes die zijn opgelegd voor het overtreden van de avondklok, blijven van kracht. Het gerechtshof oordeelt - anders dan de rechtbank - dat er juridisch niets mis is met het instellen van de avondklok sinds 23 januari.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 10:16:56 - AD - Binnenland
 

Gerechtshof: Juridisch niets mis met avondklokAD - Binnenland

In aanloop naar 17 maart geven politieke partijen hun standpunten op het gebied van wonen, werken, duurzaamheid, asfalt en de nexit. Vandaag: De roep om doorgeschoten aandeelhouderskapitalisme aan banden te leggen, klinkt almaar luider. Eppo Bruins (ChristenUnie) en Joost Sneller (D66) pleiten voor stevige overheidsinmenging.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 10:11:03 - AD - Binnenland
 

‘Economische groei moet weer een middel zijn, geen doel zoals nu’AD - Binnenland

Een Friese scheepsbouwer en een Gronings sloopbedrijf zijn veroordeeld voor het in gevaar brengen van personeel. Dit door het laten slopen van het voormalige jacht van Freddy Heineken dat nog vol asbest zat, oordeelde de rechtbank in Zwolle.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 09:44:58 - AD - Binnenland
 

Hof geeft Staat gelijk: invoeren avondklok toegestaanNOS Nieuws - Binnenland

Het gerechtshof in Den Haag heeft geoordeeld dat de avondklok niet op basis van de verkeerde rechtsgronden is ingevoerd. Daarmee vernietigt het hof het oordeel van de voorzieningenrechter op 16 februari.

Die rechter kwam tot de conclusie dat bij het invoeren van de avondklok onterecht gebruik is gemaakt van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag (Wbbbg), bedoeld voor acute noodsituaties. Daarbij gaf de rechter het voorbeeld van een dijkdoorbraak waarbij acute actie vereist is.

"Het gerechtshof heeft echter geoordeeld dat er wel degelijk sprake is van buitengewone omstandigheden die het invoeren van de avondklok mogelijk maken", staat in een verklaring van het gerechtshof. "De coronapandemie is hiervoor voldoende aanleiding. De regering mocht uitgaan van het advies van het Outbreak Management Team.

"Ook is het gerechtshof van mening dat het instellen van de avondklok proportioneel is en dat andere middelen redelijkerwijs niet voorhanden zijn. De (tijdelijke en beperkte) inbreuk op diverse grondrechten, zoals het recht op bewegingsvrijheid, is volgens het gerechtshof dan ook gerechtvaardigd."

"Het hof vindt dat de voorzieningenrechter de lat te hoog heeft gelegd", zegt de persrechter. "Om door te gaan op het voorbeeld van de dijkdoorbraken: dan moet je niet afwachten. Als een doorbraak dreigt, mag je deze wet ook gebruiken. Er was sprake van een urgente situatie."

Spoedwet al aangenomen

De uitspraak van het hof heeft geen invloed op de avondklok. Het kabinet had met een spoedwet maatregelen genomen om de avondklok hoe dan ook door te laten gaan. Deze spoedwet is al door de Tweede en Eerste Kamer aangenomen en valt nu onder alle maatregelen in de coronawet.

Het was onduidelijk wat de zaken rondom de avondklok voor de coronaboetes zou betekenen. Door de uitspraak van het hof blijven de boetes nu gehandhaafd. Het Openbaar Ministerie zegt nu "door te gaan met het beoordelen van de processen verbaal die door de politie zijn opgemaakt".

Actiegroep Viruswaarheid had de zaak tegen de Staat aangespannen. Voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols geven rond 13.00 uur een reactie op de uitspraak in een persmoment. De actiegroep kan nog in cassatie bij de Hoge Raad.

Vrijdag 26 Februari 2021 - 09:39:24 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Werkstraffen en boetes vanwege sloop ‘asbest-jacht’ HeinekenAD - Binnenland

Thierry Baudet voelt geen grote liefde voor het statige Bosch en Vaart in Haarlem waar hij opgroeide. De huidige inwoners daarentegen, veel jonge gezinnen, voelen zich er bevoorrecht.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 09:06:58 - AD - Binnenland
 

Musea bedenken van alles zodat kinderen ze niet vergetenNOS Nieuws - Binnenland

Museum Nemo organiseert een ballonwagen-race, het Rijksmuseum bedacht een virtuele ontdekkingstocht en op de site van Het Scheepsvaartmuseum kan je leren knopen leggen. Het zijn een paar voorbeelden van musea die iets hebben bedacht om ook in deze tijd niet vergeten te worden.

Door corona zijn musea al maanden gesloten. Als ze straks weer open mogen, hopen ze meteen weer bezoekers te trekken. En daarom is het belangrijk juist nu de aandacht te trekken, ook van kinderen.

De Hermitage

Ook museum de Hermitage in Amsterdam bedacht iets origineels: een Lego-bouwwedstrijd. In de maanden december en januari werden kinderen uitgedaagd de spectaculairste ridderwerelden te bouwen en die op de foto te zetten.

Het museum heeft inmiddels de mooiste bouwwerken uitgekozen. Ook Antoine (13) viel in de prijzen met dit bouwwerk!

Maar wat vind jij? Is het jammer dat de musea al maanden niet te bezoeken zijn? Reageer op onze stelling!

Vrijdag 26 Februari 2021 - 09:05:34 - NOS Nieuws - Binnenland
 

ANBO: derde ouderen gaat per post stemmenNOS Nieuws - Binnenland

Bijna een derde van de 70-plussers zegt van plan te zijn per brief te gaan stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat meldt ouderenorganisatie ANBO na een eigen peiling.

De bond hield de enquête onder 6000 mensen van 65 jaar en ouder. De organisatie wilde weten wat voor invloed corona heeft op de verkiezingen.

De ANBO zegt verheugd te zijn dat "best veel senioren gebruik gaan maken van deze unieke mogelijkheid in coronatijd". Maar de ouderenorganisatie maakt zich wel zorgen over mogelijke ongeldige stemmen.

Vanwege coronaveiligheid mogen 70-plussers per post stemmen. Daarnaast kan in veel plaatsen al op 15 en 16 maart worden gestemd. 11 procent van de ouderen denkt erover om op die dagen al hun stem uit te brengen.

Zorgvuldig

Vandaag krijgen de eerste 240.000 senioren hun stembiljet thuisgestuurd om per post te stemmen. In totaal krijgen 2,4 miljoen mensen de mogelijkheid om per brief de stem uit te brengen. De ANBO wijst ouderen erop dat ze hun biljet zorgvuldig moeten invullen om een ongeldige stem te voorkomen.

Twee weken geleden werd in Den Haag een proef gehouden met twaalf ouderen die per post hun stem uitbrachten. Meer dan de helft van die stemmen zouden bij echte verkiezingen ongeldig zijn verklaard. "Als deze aantallen zich landelijk vertalen, dan wordt het een drama", zei de onderzoeksleider toen.

De bond waarschuwt ouderen nu. ANBO adviseert de briefstemmers er goed voor te gaan zitten en zo mogelijk een ander te laten meekijken. Ook moet de brief op tijd verstuurd worden.

Vrijdag 26 Februari 2021 - 08:58:05 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Weerbericht: Veel zon bij een kalme wind, wel een iets lagere temperatuurNu.nl - Binnenland

Vrijdagochtend hangt er in het zuidoosten nog wat bewolking, maar in de rest van het land schijnt de zon uitbundig.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 08:43:29 - Nu.nl - Binnenland
 

Baudet heeft geen liefdevolle herinneringen aan het opgroeien in statige buurtAD - Binnenland

Veel gemeenten verhogen de lasten voor huizenbezitters dit jaar fors, om hun begroting te kunnen dekken. Volgens het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) stijgen de onroerendezaakbelasting (ozb) en afvalstoffenheffing in veel gemeenten met meer dan 10 procent.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 08:27:23 - AD - Binnenland
 

Gemeenten verhogen lasten huizenbezitters forsAD - Binnenland

Ruim twee decennia na de introductie van Nederlands eerste onbemande pomp komt pionier Tango nu met het tankstation van de toekomst, waarin duurzame brandstoffen en elektrisch rijden een prominente rol spelen.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 08:06:55 - AD - Binnenland
 

Aantal sterfgevallen was vorige week weer groter dan verwachtNu.nl - Binnenland

Vorige week zijn naar schatting circa 3.600 mensen overleden, ruim 150 meer dan verwacht, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag op basis van voorlopige sterftecijfers.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:47:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Van de 70-plussers zegt 30 procent per brief te zullen stemmenDe Volkskrant - Binnenland

De coronacrisis heeft minder mensen de kerk uitgedreven dan werd gevreesd. Veruit de meeste kerkgangers, 84 procent, blijven tijdens de crisis geregeld een dienst volgen, vaak die van de gemeente die ze voor de eerste lockdown al bezochten. Een minderheid van 16 procent is door corona gestopt met het volgen van kerkdiensten.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:44:42 - De Volkskrant - Binnenland
 

China woedend na Oeigoerenmotie Kamer: ‘We worden opzettelijk besmeurd’De Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een telefoongesprek met de Saoedische koning Salman het belang van mensenrechten onderstreept. Dat maakte het Witte Huis donderdag bekend. Biden heeft ook gezegd dat hij de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië sterker én transparanter wil maken.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:37:47 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verplichte beleggingen in vuurwapens, viel dat wel te verenigen met zijn artseneed?De Volkskrant - Binnenland

Van de kiezers van 70 jaar en ouder is 30 procent van plan per brief te stemmen. Dat meldt ouderenbond ANBO op basis van een eigen peiling. De organisatie noemt dat ‘voor een hele nieuwe optie best veel’. Van de 70-plussers denkt 11 procent erover om een of twee dagen eerder naar het stembureau te gaan.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:21:22 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tango lanceert tankstation van de toekomst: duurzame brandstof en laadpalenAD - Binnenland

Een Wageningse vinding blijkt zeer succesvol in de strijd tegen malaria, een ziekte waaraan jaarlijkse meer dan 400.000 mensen sterven. Toch moeten de makers wachten voor de vinding op grote schaal kan worden verspreid.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:05:00 - AD - Binnenland
 

Wagenings succes in de strijd tegen malaria, dankzij Gates-miljoenenAD - Binnenland

Vanaf volgende week mogen we weer naar de schoonheidsspecialist en naar de kapper, maar sekswerkers zijn uitgezonderd van de versoepelde coronamaatregelen. Zij protesteren dinsdag in Den Haag tegen de beslissing van het kabinet om sekswerk als contactberoep uit te sluiten.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:02:50 - AD - Binnenland
 

Nabestaanden Srebrenica niet tevreden over compensatie, betaling uitgesteldNOS Nieuws - Binnenland

De regeling voor uitbetaling van een schadevergoeding aan nabestaanden van Srebrenica-slachtoffers wordt voorlopig niet opengesteld. Enkele verenigingen van nabestaanden van de slachtoffers van de massamoord in 1995 hebben er bezwaar tegen, onder meer omdat ze vinden dat ze te weinig betrokken zijn bij de invulling van de regeling. Daarom heeft het ministerie van Defensie de openstelling voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De voorgestelde compensatieregeling bestaat uit een bedrag van 15.000 euro voor de weduwe van een slachtoffer en 10.000 euro voor een ander familielid, zoals een kind, ouder, broer of zus. De Netherlands Compensation Commission Potocari, die de regeling moet uitvoeren, zou er maandag een loket voor openen in Nederland en in Bosnië.

10 procent van de schade

De Staat biedt de nabestaanden een geldbedrag aan ter compensatie van 10 procent van de schade die zij hebben geleden omdat zij tijdens de genocide in Srebrenica in 1995 hun familielid verloren. Daarmee voeren de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken een arrest uit van de Hoge Raad.

Die oordeelde in juli 2019 dat de Nederlandse Staat voor 10 procent aansprakelijk is voor de moord op naar schatting 350 mannen die hun toevlucht hadden gezocht tot de compound van het Nederlandse Dutchbat in Potocari. De mannen bevonden zich onder de 25.000 vluchtelingen die bescherming zochten bij de defensie-eenheid na de val van Srebrenica.

Volgens de rechter wisten de mannen van Dutchbat dat er een groot risico was op marteling en executie. Toch ging een evacuatie van de vluchtelingen door en heeft Dutchbat nagelaten hen de keuze te geven om te blijven. De kans dat dat hun leven zou hebben gered schat de rechter op 10 procent en daarom veroordeelde de Hoge Raad de Staat tot een schadevergoeding voor de nabestaanden van die hoogte.

De nabestaanden hebben zich verenigd in meerdere organisaties, zoals de Moeders van Srebrenica en de Vrouwen van Srebrenica. Zij verwijten Nederland bij monde van hun advocaat Simon van der Sluijs dat Nederland hen nooit heeft betrokken bij het opstellen van de regeling. "De nabestaanden voelen deze regeling als een dictaat en noemen de houding van Nederland arrogant."

Ook maken zij er bezwaar tegen dat ze slechts eenmaal aanspraak kunnen maken op een uitkering, ook als ze meerdere gezinsleden hebben verloren. "De nabestaanden willen dat er ook over immateriële schade wordt gepraat en dat de regeling ruimhariger wordt", aldus Van der Sluijs.

Om die reden hebben ze een gepland overleg hierover met vertegenwoordigers van de overheid afgezegd. Dat overleg zou op 19 februari plaatsvinden op de Nederlandse ambassade in Sarajevo.

Nieuw overleg

Het ministerie van Defensie bevestigt dat de openstelling van de regeling is uitgesteld. Medewerkers willen binnenkort opnieuw om tafel met vertegenwoordigers van de nabestaanden om over hun bezwaren te praten. "We zullen met de Moeders bespreken wanneer de procedure en het kantoor kunnen worden opengesteld", staat in een verklaring.

Bekijk hieronder een samenvatting van de gebeurtenissen in juli 1995 in Srebrenica:

Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:00:58 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Sekswerkers komen met ‘peepshow op wielen’ naar Den Haag: ‘We worden behandeld als kleuters’AD - Binnenland

Webwinkel Bol.com toont sinds kort op zijn homepage royale klantbeoordelingen, stukken beter dan de jaren daarvoor. De oorzaak blijkt geen plotse toename van superenthousiaste klanten, maar een andere recensiepartner.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 07:00:49 - AD - Binnenland
 

Steun voor maatregelen sterk afgenomen, maar meeste mensen houden zich er nog aanNOS Nieuws - Binnenland

Minder dan de helft van de Nederlanders gelooft dat de avondklok en de aangescherpte bezoekregeling helpen tegen verspreiding van het coronavirus. Wel blijkt uit nieuw onderzoek van de Gedragsunit van het RIVM dat Nederlanders de regels over het algemeen naleven.

Het was voor het eerst dat in de periodieke peiling de mening over de avondklok wordt meegenomen. Slechts 42 procent van de ondervraagden denkt dat die nut heeft. Toch houdt 92 procent van de bevolking zich er volledig aan. Op het niet naleven van de avondklok zonder geldige reden staat een boete van 95 euro.

De bezoekregeling krijgt iets meer steun, 48 procent. Bij de vorige peiling lag de steun voor de maatregel nog op 68 procent. Toen was het advies nog maximaal twee personen thuis te ontvangen, inmiddels is dat teruggebracht naar één. Men houdt zich minder trouw aan deze regel dan aan de avondklok: 81 procent, tegen 95 procent eerder.

Het knelt

"Veel mensen zien het nut wel in van het virus onderdrukken en bijvoorbeeld handen wassen, drukte mijden en afstand houden", zegt gedragsonderzoeker Marijn de Bruin van het RIVM. "Maar het knelt echt bij de maatregelen die ons sociale leven inperken." Zo vroegen veel respondenten zich af: "Waarom mag ik wel bij mijn ouders op bezoek, maar mijn ouders niet bij mij?".

De Gedragsunit verwacht op basis van de respons dat het draagvlak voor bijna alle maatregelen verder afneemt naarmate ze langer duren. De grootste daling is te verwachten voor de avondklok. Als deze nog zes maanden zou duren, daalt het draagvlak met 23 procentpunt, naar minder dan 20 procent.

"Heel veel mensen geven aan dat ze weer een duidelijk verhaal willen hebben. En een plan van aanpak: hier staan we, dit komt eraan, zo gaan we ermee om, zo verdelen we de lasten zo eerlijk mogelijk en dit winnen we ermee", zegt De Bruin.

Twijfels over afwegen belangen

Iets minder dan de helft van de Nederlanders (48 procent) is van mening dat het kabinet de maatschappelijke belangen goed afweegt bij het bepalen van de coronamaatregelen. Dat is een forse daling ten opzichte van vorig voorjaar, toen nog 69 procent vond dat de afwegingen goed waren.

Slechts 29 procent van de deelnemers vindt dat het kabinet een duidelijke koers vaart (28 procent is neutraal). Vier op de tien vinden dat de overheid niet een juiste en eerlijke volgorde hanteert voor wie wanneer een vaccinatie krijgt (29 procent is neutraal).

Iets meer dan de helft van de deelnemers (54 procent) vindt dat Nederland voldoende maatregelen neemt om verdere verspreiding van het virus te beperken, 25 procent vindt dat de overheid te veel doet, en 22 procent vindt juist dat er te weinig wordt gedaan.

Minder snel testen

Mensen met verkoudheidsklachten laten zich minder testen dan voorheen. Ging in januari nog 60 procent met dit soort klachten naar de teststraat, dat is nu gedaald naar 45 procent. De daling is even sterk onder mensen met klachten die niet of juist wel door een onderliggende aandoening komen. Er is niet gevraagd waardoor dat komt.

"Hier maken we ons zorgen over. Thuisblijven en testen bij klachten zijn maatregelen die ons niet zoveel kosten", zegt De Bruin. "Daar valt nog heel veel winst te behalen en het geeft ons misschien ruimte om op andere gebieden, waar we wel echt last hebben van de maatregelen, wat meer te versoepelen."

Verkiezingen

Er zijn ook vragen gesteld over de aankomende verkiezingen. Van de ondervraagden geeft 88 procent aan van plan te zijn om te gaan stemmen. Een op de vier (26 procent) maakt zich zorgen over een mogelijke besmetting in het stemlokaal, maar de meerderheid (67 procent) vertrouwt erop dat de stemlokalen veilig zijn.

Als er een alternatieve manier van stemmen mogelijk is (briefstemmen of iemand machtigen), dan geeft 41 procent van de deelnemers aan daarvan gebruik te willen maken.

Eenzaamheid

Dat Nederlanders steeds meer gevoelens van eenzaamheid hebben, blijkt ook uit het onderzoek: 67 procent zegt zich enigszins tot sterk eenzaam te voelen. Dat was bij de vorige meting in januari nog 61 procent.

In de leeftijdsgroep van 16 tot 24 jaar heeft zelfs 84 procent deze gevoelens. De toename ten opzichte van januari is het grootst in de leeftijdsgroep 25-39 jarigen: de eenzaamheidsgevoelens stegen daar met 6 procentpunt. Personen boven de 70 jaar geven aan dat er in hun gevoelens niets is veranderd.

De stelling "Ik mis het om vrienden en familie in het echt te zien" wordt beaamd door 80 procent.

Vrijdag 26 Februari 2021 - 06:55:05 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hoe Bol.com ineens vijf sterren van klanten krijgt: ‘Ze kiezen voor een getal dat hen beter aanstaat’AD - Binnenland

Huisarts Rob Elens in het Limburgse Meijel weigert zijn patiënten te vaccineren tegen corona als ze niet een brief ondertekenen die hen wijst op de werking en risico’s van het vaccin AstraZeneca. De Inspectie van Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) stelt dat een arts dit niet mag doen.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 06:23:26 - AD - Binnenland
 

Toezichthouder: Advocaten deelden geen geheime informatie aan Ridouan T.Nu.nl - Binnenland

Uit onderzoek van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten is niet gebleken dat de advocaten van het kantoor Ficq & Partners doelbewust en/of tegen de regels in geheime informatie hebben gelekt aan de criminele organisatie van Ridouan T. Wel zijn de regels van contante betalingen niet volledig nageleefd.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 06:21:20 - Nu.nl - Binnenland
 

De populairste filmpjes van de weekNOS Nieuws - Binnenland

Het is vrijdag en dat betekent tijd voor de top 3 van de week. In dit artikel zie je de filmpjes die jullie op de site en in de app het meest hebben aangeklikt.

1. De Kieswijzer voor Kinderen weet welke politieke partij bij jou past

2. IJssalons eerder open vanwege het lenteweer

3. 11 mensen opgepakt na diefstal duizenden iPhones

Vrijdag 26 Februari 2021 - 06:15:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Huisarts Rob Elens stuurt patiënten weg zonder coronaprik als ze geen verklaring willen tekenenAD - Binnenland

De twee broers (60 en 62) uit Sint Willebrord die worden verdacht van betrokkenheid bij de grootste heroïnesmokkel die ooit is ontdekt in Nederland, zeggen dat ze niet schuldig zijn.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 06:00:45 - AD - Binnenland
 

Biden belt met Saoedische koning, onduidelijk of hij over Khashoggi is begonnenDe Volkskrant - Binnenland

Toen Serge Zweers bericht kreeg dat hij was aangemeld voor het pensioenfonds voor artsen, besloot hij te kijken in welke bedrijven dat belegt. Hij schrok enorm: wapens, gokkasten en milieuvervuilers.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 05:28:07 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pensioenfondsen artsen beleggen in wapens, drank, casino’s en cannabisDe Volkskrant - Binnenland

Advocaten van het kantoor Ficq & Partners zijn ten onrechte door het Openbaar Ministerie neergezet als ‘loopjongens’ van de vermeende criminele organisatie van Ridouan T. Dat concludeert de Amsterdamse deken, die toezicht houdt op de advocatuur, na zes maanden onderzoek.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 05:23:36 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ruttes tegenstanders vestigen al hun hoop op de debattenDe Volkskrant - Binnenland

De pensioenfondsen van de huisartsen en de vrijgevestigde medisch specialisten beleggen deels in bedrijven die zich bezighouden met de productie van wapens, drank, gokkasten, fastfood en cannabis. De Stichting Pensioenfonds Huisartsen (SPH) investeert zelfs premiegeld in bedrijven die betrokken zijn bij de export van wapens aan risicolanden.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 05:13:13 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meeste kerkgangers blijven hun gemeente trouw, ook in de coronacrisisDe Volkskrant - Binnenland

Oud NS-topman Bert Meerstadt is de nieuwe directeur van monumentenvereniging Hendrick de Keyser. De organisatie is ‘hét nationale goede doel voor het behoud en beheer van woonhuismonumenten’, aldus de kersverse voorman.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oversterfte in Wuhan ligt een stuk lager dan gedachtDe Volkskrant - Binnenland

De VS hebben in het oosten van Syrië luchtaanvallen uitgevoerd. Het gaat om doelen bij de Iraakse grens van milities die door Iran worden gesteund. Het Pentagon zei dat het een vergelding was voor een raketaanval in Irak eerder deze maand waarbij een civiele aannemer om het leven kwam en een Amerikaanse militair en andere coalitietroepen gewond raakten.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 04:23:10 - De Volkskrant - Binnenland
 

Advocaat van verdachten bij grootste heroïnesmokkel ooit: ‘Ze zijn misbruikt’AD - Binnenland

Branchevereniging INretail denkt erover om naar de rechter te stappen en zo heropening van winkels af te dwingen. ,,Wij vinden dat winkels veilig open kunnen’’, klinkt het. Niet essentiële winkels verkochten in januari bijna 38 procent minder dan een jaar eerder. Een recorddaling. De neergang qua verkopen is de grootste sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek in 2005 startte met het bijhouden van de cijfers. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 03:33:00 - AD - Binnenland
 

LIVE | Minister Van ‘t Wout over openen terrassen: ‘Doe het niet!’, afzwemmen in een zeecontainerAD - Binnenland

Coronateststraten gaan slordig om met het afvoeren van besmettelijk testmateriaal. Ook bij het verpakken en vervoeren van afgenomen testmonsters worden regelmatig regels overtreden. Hierdoor is er risico op meer besmettingen.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 03:00:40 - AD - Binnenland
 

Vergeldingsactie VS in Syrië kost zeker 17 pro-Iraanse strijders het levenDe Volkskrant - Binnenland

John Geddert, voormalig coach van de Amerikaanse olympische turnploeg, heeft zichzelf van het leven beroofd. Dit deed hij nadat het Openbaar Ministerie in Michigan hem beschuldigde van uitbuiting en seksueel misbruik. Dat maakte de procureur-generaal in die Amerikaanse stad bekend.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 00:56:27 - De Volkskrant - Binnenland
 

Voormalig NS-topman Meerstadt wordt directeur van ‘Natuurmonumenten voor gebouwen’De Volkskrant - Binnenland

De oversterfte in Nederland is voor de tweede week op rij lager dan de daadwerkelijk getelde sterfte door covid-19. Dat betekent dat het RIVM meer coviddoden telt, zo’n 400 per week, terwijl het CBS in de langjarige trends nauwelijks een verandering waarneemt. De afgelopen week was de oversterfte volgens het CBS 150 personen hoger dan normaal in deze tijd van het jaar, een week eerder was er nauwelijks oversterfte zichtbaar. Een verklaring hiervoor kan het CBS niet geven. Maar het is aannemelijk dat er door alle coronamaatregelen momenteel in Nederland ook minder griep voorkomt en dat daardoor ook de sterfte als gevolg van griep lager is dan normaal. Hierdoor valt de oversterfte lager uit. Overigens hanteert het RIVM een iets andere berekening van oversterfte en constateert dit instituut dat de oversterfte nog wel sterk is verhoogd.
Vrijdag 26 Februari 2021 - 00:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Eigen Huis: gemeenten wentelen stijging zorgkosten af op huizenbezittersNOS Nieuws - Binnenland

Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt dat de onroerendezaakbelasting (ozb) dit jaar hoger uitvalt dan in december nog werd gedacht. De gemiddelde stijging bedraagt 5,3 procent, in december kwam de vereniging na een steekproef nog uit op iets meer dan 3 procent.

Koploper is de Noord-Hollandse gemeente Opmeer, met een stijging van 41 procent. Dat betekent dat huiseigenaren in deze gemeente gemiddeld 121 euro meer gaan betalen. Ook in Amsterdam, Ermelo, Renkum en Nunspeet is de ozb meer dan 20 procent hoger dan vorig jaar.

Zorgkosten

De gemeenten zeggen tegen VEH dat ze niet anders kunnen. Volgens hen stijgen de kosten voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning en de jeugdzorg elk jaar met 7 procent. Gemeenten zeggen daardoor gedwongen te worden om hun inkomsten te vergroten via de ozb.

VEH vindt dat geen goede zaak. "Daarom doen wij een dringend beroep op het kabinet om afspraken te maken over aanvullend budget om zo nieuwe lastenverzwaringen te voorkomen."

Er zijn overigens ook gemeenten waar huiseigenaren minder ozb gaan betalen: in Venlo 6 procent minder, in Goeree-Overflakkee, Weesp, Ommen en Oosterhout ten minste 2 procent minder.

Afvalstoffenheffing

Ook de afvalstoffenheffing stijgt, gemiddeld met 7,8 procent. Ook bij deze belasting zijn de verschillen tussen gemeenten groot. In Baarn stijgt de afvalstoffenheffing voor meerpersoonshuishoudens (gezinnen) bijvoorbeeld met ruim 57 procent, een verhoging van 143 euro.

In de gemeenten Haren en Ten Boer betalen inwoners dit jaar respectievelijk 118 procent en 49 procent meer. Dat is een gevolg van de bestuurlijke samenvoeging met de stad Groningen.

Oorzaak van de stijging van de afvalstoffenheffing is de hogere belasting die gemeenten betalen voor het storten en verbranden van afval. De rijksoverheid wil hiermee recycling bevorderen.

Donderdag 25 Februari 2021 - 23:25:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Oud-turncoach stapt uit het leven na 24-delige aanklacht wegens misbruikDe Volkskrant - Binnenland

De verplichte bedenktijd van vijf dagen voor vrouwen die een abortus willen, moet worden geschrapt. Dat vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.
Donderdag 25 Februari 2021 - 23:14:35 - De Volkskrant - Binnenland
 

Met het heengaan van Aruká is de Juma-stam uitgestorvenDe Volkskrant - Binnenland

De Chinese ambassade in Den Haag is diep verontwaardigd over de uitspraak van de Tweede Kamer dat China genocide pleegt op de Oeigoeren. China ziet het als ‘grove bemoeienis’ met een binnenlandse aangelegenheid en beschuldigt de Kamer van ‘egoïsme en een bekrompen geest’.
Donderdag 25 Februari 2021 - 22:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verplichte bedenktijd voor abortus moet worden afgeschaft, vindt meerderheid KamerDe Volkskrant - Binnenland

De EU dreigt vaccinproducenten met een exportverbod als ze de contractueel vastgelegde vaccindoses voor de EU-landen niet leveren. De VS en het Verenigd Koninkrijk kennen al dergelijke restricties terwijl van de in de EU geproduceerde vaccins eenderde naar landen buiten Europa gaat.
Donderdag 25 Februari 2021 - 22:01:59 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bruls vindt huidige maatregelen niet meer houdbaar en wil snel versoepelingenNu.nl - Binnenland

Volgens Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad, zijn de huidige coronamaatregelen niet langer houdbaar. Het kabinet moet volgens hem binnen enkele weken versoepelen, om te beginnen door in de buitenlucht meer mogelijk te maken, zegt hij in het AD.
Donderdag 25 Februari 2021 - 21:54:27 - Nu.nl - Binnenland
 

Coronatestafval wordt niet goed afgevoerd: ‘Dit zijn wel heel erg grove overtredingen’AD - Binnenland

Linda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Donderdag 25 Februari 2021 - 21:00:35 - AD - Binnenland
 

Het openen van terrassen zou ruimte in steden geven, waar gewoon te weinig groen isAD - Binnenland

Net als veel Nederlanders blijft journalist Frank Poorthuis thuis. Frank zit in de risicogroep. Verslag van dag 345. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.
Donderdag 25 Februari 2021 - 21:00:35 - AD - Binnenland
 

De schijn van harmonie: als je ons nu zou filmen, waren we het perfecte kleine gezinAD - Binnenland

De Tweede Kamer vindt niet dat er volgend jaar een afvaardiging van de regering naar het WK Voetbal in Qatar moet gaan omdat arbeiders die de stadions bouwen worden uitgebuit. Deze week meldde een Britse krant dat daarbij al zeker 6500 arbeidsmigranten zijn omgekomen.
Donderdag 25 Februari 2021 - 20:20:00 - AD - Binnenland
 

Tweede Kamer stemt: geen premier of koning bij WK voetbal in QatarAD - Binnenland

De politie heeft een verdachte aangehouden die dinsdag in Apeldoorn een baksteen van vier meter hoog van een fietspad afgooide. Deze kwam vol op het hoofd van een 25-jarige Apeldoorner terecht.
Donderdag 25 Februari 2021 - 20:15:33 - AD - Binnenland
 

Politie pakt baksteengooier die passant ernstig verwondde in ApeldoornAD - Binnenland

Mensen in de bijstand moeten tot 1200 euro aan giften kunnen ontvangen zonder dat ze gekort worden op hun uitkering. De Tweede Kamer heeft een voorstel van de SP, ChristenUnie, GroenLinks en PvdA hiertoe gesteund. De kwestie kwam recent groot in het nieuws, omdat een vrouw uit Wijdemeren duizenden euro’s aan ontvangen bijstandsuitkering moest terugbetalen toen bleek dat haar moeder regelmatig boodschappen voor haar deed.
Donderdag 25 Februari 2021 - 20:03:48 - AD - Binnenland
 

Geen bewijs lekken informatie door advocaten aan handlangers TaghiNOS Nieuws - Binnenland

Er is geen bewijs dat advocaten van het kantoor Ficq & Partners in het Marengo-onderzoek vertrouwelijke informatie hebben gelekt naar de criminele organisatie van Ridouan Taghi. De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft daar op verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) onderzoek naar gedaan.

"Uit mijn onderzoek is niet gebleken dat de betrokken advocaten tuchtrechtelijk verwijtbaar hebben gehandeld", schrijft de deken. Ook heeft hij geen bewijs gevonden dat de advocaten zich door hun cliënten in contanten lieten betalen. "Het onderzoek heeft aangetoond dat die berichten feitelijk onjuist zijn."

De advocaten juichten het onderzoek van de deken toe. Ze zijn ook blij met de uitkomst. "Met instemming hebben wij kennisgenomen van de bevindingen en conclusies van de deken. Wij verwijzen daarnaar en geven op dit moment geen nader commentaar", laat het kantoor weten.

Versleutelde sms-berichten

De zaak kwam vorig jaar in het nieuws toen meerdere kranten berichtten over een proces-verbaal uit het Marengo-onderzoek. In die strafzaak staat Taghi met zestien andere verdachten terecht voor verschillende moorden en pogingen tot moord.

Het OM verwees in het stuk naar gekraakte versleutelde sms-berichten en verklaringen. Uit de berichten zou blijken dat handlangers van Taghi bij de advocaten informatie hebben ingewonnen uit de dossiers van de verdachten die op dat moment nog in beperkingen zaten. Het zou onder andere gaan om de verdenkingen tegen die verdachten, bewijzen die gevonden waren en de vraag of er nog personen werden gezocht.

Terughoudend zijn

Ficq & Partners krijgt wel het advies om in de toekomst terughoudend te zijn met het verdedigen van meerdere verdachten in dezelfde zaak. De advocaten hebben de deken gezegd dat ze dat zullen doen.

Advocaat Khalid Kasem, die voor een ander kantoor werkt, werd ook van het lekken van informatie uit een lopend onderzoek beschuldigd. Vorige week stelde de deken vast dat daar geen bewijs voor is.

Donderdag 25 Februari 2021 - 20:03:43 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Wederom te druk in Amsterdams Vondelpark, gemeente sluit park tijdelijk afNu.nl - Binnenland

Het Amsterdamse Vondelpark is donderdagmiddag tijdelijk afgesloten omdat het er te druk is, laat de gemeente weten op Twitter. De gemeente laat alleen mensen die al in het Vondelpark aanwezig waren, het park verlaten.
Donderdag 25 Februari 2021 - 19:45:23 - Nu.nl - Binnenland
 

EU dreigt farmaceuten met exportverbod vaccinsDe Volkskrant - Binnenland

Het kabinet moet gaan kijken of het mogelijk is de terrassen na 15 maart te openen. Daartoe heeft de Tweede Kamer donderdag in een motie opgeroepen. Alle fracties stemden voor.
Donderdag 25 Februari 2021 - 19:19:34 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oversterfte lager dan geregistreerde covidsterfte, sterfte wereldwijd daaltDe Volkskrant - Binnenland

Voor het eerst is er een studie naar oversterfte in Wuhan. Niet alleen dat cijfer blijkt lager te liggen dan gedacht; ook in de rest van China vielen minder doden dan verwacht.
Donderdag 25 Februari 2021 - 19:02:47 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kamer: Laat bijstandsontvanger boodschappen en giften ontvangen zonder gekort te wordenAD - Binnenland

Ikea houdt de deuren vooralsnog dicht voor winkelen op afspraak, maar klanten kunnen vanaf woensdag wel weer terecht bij bouwmarkten Gamma en Karwei. ,,Mensen willen hun nieuwe laminaat of tegels toch in de winkel uitzoeken en niet online bestellen.’’
Donderdag 25 Februari 2021 - 18:13:27 - AD - Binnenland
 

Bouwmarkten gooien deuren tóch open: ‘Nieuwe tegels bestel je niet snel online’AD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een doodsbedreiging aan het adres van Flevolands gedeputeerde Michiel Rijsberman. Aanleiding is een aangifte van de commissaris van de Koning, Leen Verbeek.
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:59:39 - AD - Binnenland
 

Kamer spoort kabinet aan de terrassen snel te openenDe Volkskrant - Binnenland

Ook de lijsttrekkersdebatten moeten het dit keer doen met lege zalen. Vrijdagavond trapt Radio 1 het debatseizoen af met het NOS Radiodebat, op zondag volgt het RTL Verkiezingsdebat op tv. Live-debatten zijn de kampioenswedstrijden in een verkiezingscampagne, maar van hoeveel waarde zijn ze als er geen publiek bij is?
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:58:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Staat krijgt toch gelijk over avondklok: met juridische basis was niks misNu.nl - Binnenland

Het kabinet mocht bij de invoering van de avondklok wél gebruikmaken van een noodwet, zo oordeelt het gerechtshof in Den Haag vrijdag. Hiermee is het hof het oneens met de rechtbank, die eerder bepaalde dat de avondklok per direct moest worden opgeheven.
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:41:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Zonder publiek bij debat is de blunder minder pijnlijk, maar hoe groot is de zege nog?De Volkskrant - Binnenland

Een online conferentie over games in het onderwijs was zelf vermomd als game. ‘Laten we een escaperoom ontwikkelen.’
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:40:58 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gedeputeerde Flevoland met dood bedreigd vanwege afschot OostvaardersplassenAD - Binnenland

Het kabinet is niet van plan op korte termijn toe te geven aan horecabazen die hun terras weer open willen gooien en gasten dreigen te ontvangen. Dat melden verschillende Haagse betrokkenen.
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:38:48 - AD - Binnenland
 

Kabinet niet van plan toe te geven aan opstandige horecabazen: ‘Het wordt een ingewikkeld weekje’AD - Binnenland

De deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten heeft bekend gemaakt dat uit onderzoek is gebleken dat de advocaten van het kantoor Ficq & Partners Advocaten geen informatie hebben gelekt aan de organisatie van Ridouan Taghi. Het OM maakte deze verdachtmakingen in augustus vorig jaar bekend in een berucht proces-verbaal.
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:20:23 - AD - Binnenland
 

Toezichthouder: Advocaten kantoor Ficq & Partners lekten geen informatie aan TaghiAD - Binnenland

Meisjes belanden vaker, en al op zeer jonge leeftijd, in de prostitutie. Terwijl het makkelijker dan ooit lijkt ze zo ver te krijgen, is het heel moeilijk te stoppen. Tv-maker Jojanneke van den Berge maakte er een programma over: Jojanneke uit de prostitutie. Twee vrouwen vertellen alvast op deze site.
Donderdag 25 Februari 2021 - 17:11:25 - AD - Binnenland
 

Basisschoolleraar Zundert geschorst om verdenking bezit kinderporno: ‘Dit komt hard aan’AD - Binnenland

Het kabinet moet voorkomen dat commerciële bijlesbureaus aan de haal gaan met de pot van 8,5 miljard euro om onderwijsachterstanden door corona weg te werken. Een deel van de Tweede Kamer vreest dat het geld in de zakken belandt van particulieren die hun ogen begerig op de nieuwe subsidie hebben laten vallen.
Donderdag 25 Februari 2021 - 16:36:27 - AD - Binnenland
 

Deken: advocaten van kantoor Ficq & Partners waren geen loopjongens van Ridouan T.De Volkskrant - Binnenland

Hij was de laatste van zijn stam, de oude krijger die alle geheimen van de Juma in het Braziliaanse Amazonegebied nog kende. Aruká overleed aan covid-19, zoals veel inheemsen in Brazilië.
Donderdag 25 Februari 2021 - 16:26:07 - De Volkskrant - Binnenland
 

Games in het onderwijs: met een quizje wordt leren veel leukerDe Volkskrant - Binnenland

Wetten zijn zo complex dat ze onbegrijpelijk zijn voor miljoenen burgers. Als zij in botsing komen met de overheid, gaat het daarom vaak gruwelijk mis. De overheidsorganisaties zelf zijn meestal niet in staat om in te grijpen en met maatwerk een passende oplossing te vinden.
Donderdag 25 Februari 2021 - 16:24:38 - De Volkskrant - Binnenland
 

Toename psychische klachten tijdens coronacrisis, vooral bij jongerenNu.nl - Binnenland

Het Trimbos-instituut constateert op basis van een peiling onder bijna dertienhonderd volwassenen een toename van het aantal psychische klachten tijdens de coronacrisis. Deelnemers gaven hun leven eind januari gemiddeld een 6,6, tegenover een 7,0 in de maanden daarvoor. De jongste groep deelnemers, van tussen 20 en 35 jaar oud, scoorde het slechtst.
Donderdag 25 Februari 2021 - 15:47:23 - Nu.nl - Binnenland
 

Kamer beducht voor zakkenvullende ‘bijlescowboys’AD - Binnenland

De gemeente Amsterdam sluit het Vondelpark tijdelijk af omdat het er donderdagmiddag opnieuw te druk was. Bezoekers mogen het park alleen nog verlaten, meldt de gemeente.
Donderdag 25 Februari 2021 - 15:29:00 - AD - Binnenland
 

Amsterdam sluit Vondelpark tijdelijk af, politie grijpt ook in Nijmegen inAD - Binnenland

Vrouwen in Nederland en andere Europese landen worden steeds later moeder. Uit cijfers van statistiekbureau Eurostat blijkt dat de gemiddelde Nederlandse vrouw inmiddels op haar dertigste een kind krijgt.
Donderdag 25 Februari 2021 - 15:09:57 - AD - Binnenland
 

Nederlandse vrouwen werden nog nooit zo laat moeder: ‘Gevoed door opties als eicellen invriezen’AD - Binnenland

De 19-jarige pakketbezorger Tarik O. uit Woerden is twee keer over de man heengereden die hem vorig jaar in Wijchen aansprak op zijn rijgedrag. O. reed het 42-jarige slachtoffer aan, hij werd een stuk meegesleurd op de motorkap. Toen hij onder de auto terechtkwam, zou de pakketbezorger de bus in z’n achteruit hebben gezet en nogmaals over de man heen zijn gereden. Het slachtoffer overleed op straat, voor de ogen van zijn vrouw.
Donderdag 25 Februari 2021 - 14:55:38 - AD - Binnenland
 

Kamer stemt in met verder onderzoek naar invloed Koninklijk Huis in zaak-PochNu.nl - Binnenland

De Tweede Kamer wil dat verder wordt onderzocht of kringen rondom het Koninklijk Huis hebben geprobeerd het onderzoek naar de Nederlands-Argentijnse piloot Julio Poch te beïnvloeden. Dat onderzoek moet worden uitgevoerd door de Rijksrecherche, staat in een motie van D66, die donderdag werd gesteund door een meerderheid in de Kamer.
Donderdag 25 Februari 2021 - 10:40:14 - Nu.nl - Binnenland
 

Forse stijging aantal positieve coronatests (5.048), meer dan gemiddelde (4.487)Nu.nl - Binnenland

Het RIVM meldt donderdag 5.048 nieuwe positieve coronatests, dat zijn er meer dan het gemiddelde in de afgelopen zeven dagen (4.487). Het is tevens het grootste aantal geregistreerde besmettingen in ruim één maand tijd. Het totale aantal coronagerelateerde sterfgevallen steeg met 33 naar 15.439.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Februaristaking herdacht in AmsterdamNOS Nieuws - Binnenland

In Amsterdam is de Februaristaking herdacht. Dat is een belangrijke gebeurtenis uit de Tweede Wereldoorlog. De staking begon vandaag precies 80 jaar geleden.

De burgemeester van Amsterdam hield een toespraak en mensen legden kransen.

Bij de herdenking mochten natuurlijk niet zoveel mensen zijn als andere jaren. Wel was alles online en op TV te volgen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Testament van commissie vol vertrekkende Kamerleden: alles moet anders in politiek en bestuurDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pakketbezorger reed twee keer over man (42) heen die hem aansprak op rijgedragAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.