Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Politiemedewerker krijgt waarschuwing na COR-kwestie nationale politieNu.nl - Binnenland

Een politiemedewerker die ondersteunende werkzaamheden uitvoerde voor de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie heeft een schriftelijke waarschuwing gekregen.
Maandag 20 Februari 2017 - 13:24:02 - Nu.nl - Binnenland
 

Gloeilamp lijkt niet uit te bannenAD - Binnenland

Altijd al willen weten hoe de koning zijn piepers eet? Willem-Alexander viert 27 april 2017 zijn 50e verjaardag en die gelegenheid grijpt hij aan om 150 jarigen - die op die dag ook een kroonjaar bereiken - te ontvangen voor een feestelijk diner op het Koninklijk Paleis in Amsterdam. 
Maandag 20 Februari 2017 - 13:16:05 - AD - Binnenland
 

Altijd al met Willem-Alexander en Máxima willen dineren? Dit is je kansAD - Binnenland

Vlogger Johoral Hussain schrok achteraf zelf ook van zijn kamikazeactie.  De 19-jarige Delftenaar fietste vorige week donderdag in zijn onderbroek over de A4, ter hoogte van Rijswijk. ‘Ik realiseerde me pas toen ik thuis was, hoe gevaarlijk deze actie was. Ik aanvaard de consequenties van de politie.'
Maandag 20 Februari 2017 - 13:10:59 - AD - Binnenland
 

Agenten in zaak-Henriquez onherkenbaar tijdens zitting om veiligheidNu.nl - Binnenland

De twee agenten die terecht staan voor de gewelddadige en uiteindelijk fatale aanhouding van Mitch Henriquez, zitten tijdens hun rechtszaak in een aparte ruimte, achter geblindeerd glas, met nog een extra kamerscherm ervoor. 
Maandag 20 Februari 2017 - 13:07:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Fietsende vlogger: 'Actie was levensgevaarlijk'AD - Binnenland

Voor persfotograaf Charles Mallo is het helder: slachtoffers van verkeersongevallen zet hij niet op de foto en al helemaal niet van mensen die zichzelf van het leven hebben beroofd. Toen jongeren dat zondagavond in Oss wel deden en stoer hun 'buit' lieten zien aan een groepje leeftijdsgenoten, besloot hij zijn ergernis te delen via Twitter: 'Te triest voor woorden'. Volgens de politie in Oss komen dit soort praktijken steeds vaker voor.
Maandag 20 Februari 2017 - 12:46:35 - AD - Binnenland
 

Slachtoffers Tristan van der V. stellen ouders aansprakelijk en eisen schadevergoedingDe Volkskrant - Binnenland

De vervolging van de twee agenten die betrokken zijn bij de dood van Mitch Henriquez begint zoals gepland in april. De rechtbank wil niet wachten tot duidelijk is of nog drie agenten moeten worden vervolgd. Maandag werden de twee zwaar bedreigde agenten tijdens de regiezitting afgeschermd voor het publiek. Het Openbaar Ministerie besloot eerder alleen deze twee agenten te vervolgen. De zitting maa
Maandag 20 Februari 2017 - 12:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Veehouder betaalt voortaan zelf voor herinspectieNu.nl - Binnenland

Veehouders die hun zaken niet op orde hebben, moeten voortaan zelf de kosten betalen van extra controles door inspecteurs van de NVWA. Reguliere inspecties worden niet in rekening gebracht, aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maandag.
Maandag 20 Februari 2017 - 12:21:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Koning nodigt 150 gasten uit voor verjaardagsdiner op de DamNOS Nieuws - Binnenland

Koning Willem-Alexander nodigt voor zijn vijftigste verjaardag 150 Nederlanders uit voor een diner op 28 april in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Na het diner wordt het paleis vijftig uur achter elkaar opengesteld voor publiek.

Overigens mogen maar weinig mensen zich aanmelden voor het eten. De gasten moeten allemaal op 27 april jarig zijn en dit jaar een kroonjaar bereiken en ook nog minimaal 20 jaar oud zijn. "Dus word je 20, 35 of misschien wel 55 of 80? Dan kun je je aanmelden en kans maken op een diner met Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima", schrijft het Koningshuis op Facebook. Uit de aanmeldingen worden 150 gasten via een loting geselecteerd. De jarigen mogen ook door een ander worden opgegeven.

Na het diner gaat het paleis open voor al het publiek. Iedereen is van vrijdag 28 april om 22.00 uur tot en met zondagavond 30 april 00.00 uur welkom in het paleis. Er is een bijzondere programmering te zien die gaat over het leven in het Koninkrijk der Nederlanden van de afgelopen vijftig jaar.

Maandag 20 Februari 2017 - 12:12:09 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Omstanders maken foto's slachtoffer zelfdoding: Te triest voor woordenAD - Binnenland

Ook al boekt het bedrijf achter de OV-chipkaart nu miljoenenwinsten, toch wordt het betaalmiddel voor het openbaar vervoer de komende vier jaar niet goedkoper. 
Maandag 20 Februari 2017 - 11:53:48 - AD - Binnenland
 

Brandweer deelt drinkwater uit in Gelderse gemeenten na lekNu.nl - Binnenland

De brandweer in de Gelderse gemeenten Zevenaar, Doesburg, Rijnwaarden en Rheden deelt maandag uit voorzorg water uit aan onder meer verpleeg- en verzorgingshuizen nadat door een breuk in een waterleiding het Gelderse gebied een tijd zonder water zat. 
Maandag 20 Februari 2017 - 11:40:41 - Nu.nl - Binnenland
 

OV-chipkaart pas in 2021 goedkoperAD - Binnenland

De meeuwen die gisterochtend levenloos werden aangetroffen in dierenpark Zie-Zoo in Volkel zijn naar alle waarschijnlijkheid doodgeschoten met een luchtgeweer. Eeg Manders, voorzitter van het dierenpark, kan er met zijn verstand niet bij.
Maandag 20 Februari 2017 - 11:37:28 - AD - Binnenland
 

Ouders Tristan van der Vlis aangeklaagd voor nalatigheidNu.nl - Binnenland

Dertien slachtoffers van Tristan van der Vlis hebben een rechtszaak aangespannen tegen zijn ouders vanwege nalatigheid. 
Maandag 20 Februari 2017 - 11:07:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Minder winkeliers overvallen in 2016Nu.nl - Binnenland

Het aantal overvallen op winkels is in 2016 opnieuw flink gedaald. Volgens brancheorganisatie Detailhandel Nederland vonden er afgelopen jaar in totaal 276 overvallen plaats. 
Maandag 20 Februari 2017 - 10:41:45 - Nu.nl - Binnenland
 

Satudarah-kopstukken krijgen fors lagere straffen dan OM wilNOS Nieuws - Binnenland

Drie kopstukken van motorclub Satudarah zijn door de rechtbank in Breda veroordeeld in de zogenoemde Akutan-zaak. De Tilburgse Satudarah-president Angelo M. kreeg vanochtend een celstraf van twee jaar en een maand. Vice-president Björn E. van de Tilburgse afdeling moet drie jaar en tien maanden de gevangenis in. Het derde Satudarah-lid, Xanterra M., de broer van Angelo M., kreeg een jaar.

De drie stonden samen met elf anderen terecht. Angelo M. en E. werden veroordeeld voor betrokkenheid bij de productie van synthetische drugs en witwassen. M. werd ook nog veroordeeld voor wapenbezit. 

De straffen voor de twee belangrijkste Satudarah-leden zijn fors lager dan de door het OM geëiste straf omdat niet kon worden bewezen dat er sprake was van een criminele organisatie. Ook vond de rechter dat de afhandeling van de zaak te lang heeft geduurd. Tegen Angelo M. was vijf jaar geëist, tegen Björn E. acht jaar. De straf voor Xanterra M. wegens witwassen was wel conform de eis.  

Raketwerper

Angelo M. onderhield contacten met een aantal Litouwers, die ook terechtstonden, van wie grondstoffen voor de drugsproductie werden gekocht. De Satudarah-president werd in 2011 na een achtervolging op de A2 bij Vianen gepakt, waarbij hij meer dan 200 kilometer per uur reed. Diezelfde dag vielen politie en justitie binnen bij het clubhuis in Tilburg en huizen en bedrijven. Daarbij werd onder meer een raketwerper in beslag genomen en werd ook een aantal anderen gearresteerd. 

Twee verdachten uit Tilburg, die onder meer van de raketwerper afwisten, werden veroordeeld tot respectievelijk 3 jaar en 10 maanden en 3 jaar en 6 maanden. Anderen kregen lagere straffen.

Civiel verbod?

De officier van justitie zei in november tijdens het uitspreken van de eis dat de samenwerking van de verdachten "werd vormgegeven door het lidmaatschap van Satudarah". De rechtbank in Breda oordeelde dat de drugsbende en de drie Satudarah-leden geen criminele organisatie vormden.

Lid zijn van Satudarah is niet strafbaar. De club staat wel op de door de overheid gebruikte lijst van Outlaw Motorcycle Gangs, die volgens het OM structureel crimineel zijn. De Duitse regering verbood Satudarah vorig jaar omdat de club wordt gezien als een gevaar voor de maatschappij. In Nederland heeft het Openbaar Ministerie (OM) eerder geprobeerd om motorclubs zoals de Hells Angels te verbieden, maar dat mislukte. 

In november vroeg het OM aan de rechtbank in Utrecht om een civiel verbod van MC Bandidos, omdat de strafrechtelijke aanpak te weinig heeft opgeleverd, maar de rechter heeft zich nog niet over dat verzoek uitgesproken. 

Maandag 20 Februari 2017 - 10:37:55 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Meeuwen dierenpark doodgeschoten met luchtbuksAD - Binnenland

Nederlandse huisartsen schrijven bij luchtweginfecties nogal eens antibiotica voor terwijl de richtlijnen dit in deze gevallen niet aanbevelen. Dit blijkt uit onderzoek door onder andere het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (NIVEL).
Maandag 20 Februari 2017 - 10:37:00 - AD - Binnenland
 

Vaak antibiotica voorgeschreven door huisarts tegen richtlijnen inAD - Binnenland

Was je van plan om deze week een grote voorjaarsschoonmaak te houden? Zet dat voorlopig maar even uit je hoofd. Het lijkt aankomende week namelijk meer herfst dan lente.  Wolken, regen, soms veel wind en maxima die normaal zijn voor november overheersen. Donderdag is er zelfs een kleine kans op storm, zo meldt Weerplaza.
Maandag 20 Februari 2017 - 10:19:00 - AD - Binnenland
 

Politie boos op vlogger in onderbroekNOS Nieuws - Binnenland

De politie in Den Haag is boos op een vlogger die in een roze onderbroek over de snelweg is gefietst. Hij maakte een filmpje voor zijn YouTube-kanaal, maar volgens de politie is zijn actie erg gevaarlijk.

Straf

Het is verboden op met je fiets over de snelweg te gaan. De politie wil daarom dat de vlogger straf krijgt voor zijn actie. Ook de auto die achter de vlogger aanreed om te filmen, moet volgens de politie gestraft worden.

Maandag 20 Februari 2017 - 10:15:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vijf aanhoudingen wegens mogelijke ontvoering in DrachtenNu.nl - Binnenland

De politie heeft in Drachten en het dorpje Boelenslaan vijf personen aangehouden wegens hun mogelijke betrokkenheid bij een ontvoering. Een 26-jarige man uit Almelo zou tegen zijn wil zijn vastgehouden in een auto aan de Baalder in Drachten.
Maandag 20 Februari 2017 - 09:44:57 - Nu.nl - Binnenland
 

Natte en grijze herfstweek voor de boeg, donderdag kans op stormAD - Binnenland

Twee agenten die betrokken waren bij de dood van Arubaan Mitch Henriquez in de zomer van 2015 in het Haagse Zuiderpark, staan vandaag op de rechtbank bij Schiphol voor de rechter. Zij staan terecht voor zware mishandeling met de dood als gevolg. Maar de agenten kúnnen ook nog veroordeeld worden voor het zwaardere doodslag. De agenten staan anoniem terecht, zij zitten achter een scherm, maar de familie van Mitch Henriquez eiste vandaag in de rechtbank hun namen op.
Maandag 20 Februari 2017 - 09:30:00 - AD - Binnenland
 

De week die komtNOS Nieuws - Binnenland

Wat gebeurt er deze week allemaal. Elke maandag zetten we dat voor je op een rij.

Syrië  

Op donderdag is er in de Zwitserse stad Genève een bijeenkomst over Syrië. Verschillende partijen praten samen om te kijken of ze voor vrede in Syrië kunnen zorgen. Al jaren is het oorlog in dat land. Of ze er uitkomen is maar de vraag, eerdere vredesbesprekingen in Genève mislukten. 

Carnaval

Zondag begint carnaval. Het feest wordt vooral groot gevierd in het zuiden van Nederland, in de provincies Brabant en Limburg. Maar, ook op andere plaatsen in het land zijn er feesten en optochten. 

Maandag 20 Februari 2017 - 09:09:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Familie Mitch eist namen van de verdachte agenten opAD - Binnenland

De toekan die dit weekend door onbekenden ontvreemd werd, is weer boven water. Het beestje is in goede handen. Dat meldt de politie Zwolle.
Maandag 20 Februari 2017 - 09:07:00 - AD - Binnenland
 

Consumentenvertrouwen op hoogste niveau in 9,5 jaarNu.nl - Binnenland

Consumenten zijn opnieuw iets positiever geworden. Het consumentenvertrouwen is in februari op het hoogste niveau in 9,5 jaar uitgekomen.
Maandag 20 Februari 2017 - 08:42:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Slachtoffers: ouders Tristan van der Vlis waren nalatigNOS Nieuws - Binnenland

Een groep slachtoffers van de schietpartij in winkelcentrum Ridderhof in Alphen aan den Rijn heeft een rechtszaak aangespannen tegen de ouders van Tristan van der Vlis. De zaak dient op 6 maart.

De slachtoffers vinden dat Van der Vlis niet als enige verantwoordelijk is voor het drama in het winkelcentrum in april 2011. Hij schoot toen zes mensen dood en pleegde daarna zelfmoord. 

Volgens de slachtoffers hadden de ouders actie moeten ondernemen toen bleek dat hun zoon ontspoorde. Ze willen daarom een schadevergoeding. De ouders zijn het niet eens met de aantijgingen. Volgens hun advocaat, Peter Knijp, waren ze niet op de hoogte van de plannen van hun zoon. "Als ze het wel geweten hadden, hadden ze absoluut anders gehandeld", zegt Knijp.

Bodemprocedure

Vorig jaar startte advocaat Lionel Lalji namens dertien slachtoffers een bodemprocedure. In aanloop naar deze procedure werd een aantal verhoren gehouden.

De moeder van Van der Vlis heeft tijdens een van deze verhoren gezegd dat Tristan depressief was. Hij praatte onder meer met geesten van overledenen. Ook gedroeg hij zich vreemd op zijn werk. De moeder was verbaasd dat haar zoon een wapenvergunning kreeg.

Advocaat Lalji spant mogelijk nog meer rechtszaken aan. Hij onderzoekt nog of hij onder meer de werkgever van Van der Vlis, de schietclub en de Nationale Politie aansprakelijk kan stellen.

Maandag 20 Februari 2017 - 08:19:17 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ontsnapte en ontvreemde toekan is weer terechtAD - Binnenland

Talpa zet zijn overnamebod op Telegraaf Media Groep (TMG) door. Dat maakte het investeringsbedrijf van John de Mol vanochtend bekend.
Maandag 20 Februari 2017 - 07:27:00 - AD - Binnenland
 

Agenten verschijnen anoniem voor de rechter bij zaak-Mitch Henriquez NOS Nieuws - Binnenland

De agenten die verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van Mitch Henriquez verschijnen vandaag voor het eerst voor de rechter. Het OM, de advocaten van agenten en de rechtbank bespreken in een openbare zitting de voortgang van het onderzoek. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of er nog meer personen gehoord moeten worden en of extra onderzoek nodig is.

De identiteit van de agenten is niet bekendgemaakt. Ze zullen bij de zitting in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol in een apart hokje zitten om hun anonimiteit te garanderen.

De 42-jarige Arubaan Mitch Henriquez overleed juni 2015 door politiegeweld bij zijn aanhouding. Hij was op familiebezoek in Nederland en bezocht in het Haagse Zuiderpark het muziekfestival Night at the Park. Henriquez werd door vijf agenten gearresteerd nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen bij zich had. Zijn dood leidde tot dagenlange onrust in de Schilderswijk in Den Haag.

De twee agenten die moeten voorkomen, worden verdacht van mishandeling met de dood tot gevolg. De andere drie betrokken agenten hielden zich volgens het OM aan de eisen die de politie in acht moet nemen bij het toepassen van geweld.

De vijf agenten zijn eerder al disciplinair gestraft na een intern politieonderzoek. Twee agenten werden voorwaardelijk geschorst en mogen een jaar lang geen wapens dragen. Twee anderen kregen een schriftelijke berisping. De vijfde agent werd plichtsverzuim verweten. Ontslag was niet aan de orde, beloofde de toenmalig korpschef eerder al. 

De nabestaanden van Mitch Henriquez zijn niet te spreken over deze in hun ogen lichte straffen. Ze willen ook dat alle vijf agenten door het OM worden vervolgd. Het besluit van de rechter daarover wordt niet voor de start van het proces, begin april, verwacht. 

Maandag 20 Februari 2017 - 07:07:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Talpa zet overnamebod op TMG doorAD - Binnenland

De ouders van de Bredase student Youri Bicker (26), die in 2011 dood werd gevonden in de rivier de Mark in zijn woonplaats, eisen vandaag via een zogenoemde artikel 12-procedure dat het onderzoek naar zijn overlijden wordt heropend. Ook eisen zij een kopie van het onderzoeksdossier op. Daarmee willen ze zelf onderzoek laten doen.
Maandag 20 Februari 2017 - 06:42:43 - AD - Binnenland
 

Ouders Youri Bicker (26) eisen heropening onderzoek naar doodAD - Binnenland

Nederlandse winkeliers laten veel omzet liggen in België en Belgische ondernemers in Nederland. Als er één Benelux-markt voor de detailhandel ontstaat, kunnen winkels liefst 23 miljard extra omzet boeken en komen er 95.000 banen bij.
Maandag 20 Februari 2017 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Winkelier laat goud geld liggen in de BeneluxAD - Binnenland

Vorig jaar zijn er 276 winkels overvallen. Dat blijkt uit cijfers van Detailhandel Nederland. Het is een daling ten opzichte van 2015; toen werden winkeliers 310 keer slachtoffer van een overval. Dat is bijna een overval per dag. Het aantal geregistreerde winkelovervallen is nog nooit zo laag geweest, meldt de NOS.
Maandag 20 Februari 2017 - 05:43:00 - AD - Binnenland
 

'Aantal winkelovervallen opnieuw gedaald'AD - Binnenland

Om het aantal verkeersslachtoffers naar beneden te brengen, moet iedere auto worden uitgerust met een ademslot, snelheidsbegrenzer en technologie die een smartphone blokkeert. Daarvoor pleit Egbert-Jan van Hasselt van de Nationale Politie. De landelijke projectleider Infrastructuur deed zondag tegenover De Telegraaf een oproep aan de politiek.
Maandag 20 Februari 2017 - 05:26:00 - AD - Binnenland
 

'Politie pleit voor verplicht ademslot en begrenzer in auto's'AD - Binnenland

Slachtoffers van de schietpartij in Alphen aan den Rijn in 2011 voeren een rechtszaak tegen de ouders van schutter Tristan van der Vlis. Ze houden hen medeverantwoordelijk omdat ze signalen dat Tristan ontspoorde zouden hebben genegeerd.
Maandag 20 Februari 2017 - 05:00:00 - AD - Binnenland
 

Slachtoffers Ridderhof dagen ouders van TristanAD - Binnenland

Vmbo-leerlingen hoeven niet meer per se een diploma te halen. Dit blijkt uit de plannen voor het vmbo van minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs.
Maandag 20 Februari 2017 - 02:04:00 - AD - Binnenland
 

Wilders mijdt opnieuw het debat, PvdA opent aanval op KlaverDe Volkskrant - Binnenland

Overal in Europa daalt het vertrouwen in de politiek. Naarstig zoeken politici naar manieren de kiezers weer bij het bestuur te betrekken. Portugal loopt voorop bij burgerbegrotingen. De meeste bezoekers hebben hun jas aangehouden. Alsof ze willen zeggen: we vertrouwen het nog niet helemaal, en we zijn zo weer vertrokken als het tegenvalt. Ze zijn bij elkaar gekomen om 3 miljoen euro te verdelen.
Maandag 20 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Eindelijk: een Portugese politicus die je kunt aanrakenDe Volkskrant - Binnenland

Het bolwerk van hogedruk dat de afgelopen tijd het weer boven Europa heeft gedomineerd, heeft nu definitief de strijd van de oceaanstoringen verloren. Boven de Azoren positioneert zich in de loop van de week een hogedrukgebied en de luchtdruk nabij IJsland is over het algemeen laag. Dit betekent dat er een westcirculatie op gang gaat komen: een continue aanvoer van storingen. Dat geeft kans op enk
Maandag 20 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vmbo-leerlingen hoeven geen diploma meer te halenAD - Binnenland

De bij de Kringloop Enschede aangetroffen ‘oorlogsbrief’ is terug bij de familie aan wie hij 72 jaar geleden was gericht: de Zanderinks. Vorige week berichtte deze krant over een opmerkelijke vondst van Simone Overkamp (38) uit St. Isidorushoeve. Ze kocht voor een euro een ingelijste enveloppe bij Kringloop Enschede.
Zondag 19 Februari 2017 - 21:02:00 - AD - Binnenland
 

‘Oorlogsbrief' uit Enschede na 72 jaar terug dankzij kringloopAD - Binnenland

Een dronken automobilist heeft het wel heel bont gemaakt. De 44-jarige man uit het Noord-Hollandse Anna Paulowna werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder, maar hij had geen controle meer over zijn sluitspieren waardoor hij de boel flink bevuilde.
Zondag 19 Februari 2017 - 20:54:27 - AD - Binnenland
 

Dronken automobilist poept politiebureau onderAD - Binnenland

De komst van twee agenten zaterdagmiddag op het sportpark aan de Vondellaan, tijdens het duel De Paasberg - AZ 2000, zorgde voor een vreemd tafereel. Een voetballer van de thuisploeg maakte zich bij de komst van het diendersduo direct uit de voeten. 
Zondag 19 Februari 2017 - 20:51:34 - AD - Binnenland
 

Amateurvoetballer vlucht van veld bij zien agentenAD - Binnenland

Het Amerikaanse levensmiddelenconcern Kraft Heinz wil niet langer fuseren met Unilever, het op een na grootste bedrijf van Nederland. Het Brits-Nederlandse concern wees het voorstel vrijdag af en nu heeft Kraft Heinz 'vriendschappelijk ingestemd' met het intrekken van het plan Dat melden beide bedrijven vandaag in een gezamenlijk persbericht.
Zondag 19 Februari 2017 - 18:57:00 - AD - Binnenland
 

Nieuw kabinet moet getroebleerde verhoudingen herstellenDe Volkskrant - Binnenland

Een overzicht van groot en klein nieuws uit de wereld van de kunst, cultuur en media, bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant. Lees het vorige Cultuurblog hier terug.
Zondag 19 Februari 2017 - 17:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Amerikaanse Heinz trekt bod op Unilever inAD - Binnenland

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) vergelijkt het stenigen van mensen uit Bijbelse tijden met de manier waarop mensen elkaar tegenwoordig de maat nemen op bijvoorbeeld Twitter. Schippers deed dat zondag in de door haar uitgesproken 'Preek van de Leek' in de Paaskerk in Baarn.
Zondag 19 Februari 2017 - 17:26:00 - AD - Binnenland
 

Schippers vergelijkt boze tweets met stenigenAD - Binnenland

Deze Youtuber trekt wel heel veel uit de kast om kijkers te trekken. ‘All day junior’, ofwel Johoral Hussain, sprintte deze week op de fiets over de snelweg. Voor een zogenaamde challenge. Een actie die niet door iedereen werd geaccepteerd. Ook staat de politie binnenkort waarschijnlijk bij hem op de stoep staan.
Zondag 19 Februari 2017 - 16:18:00 - AD - Binnenland
 

Youtuber op fiets maakt A4 onveilig ‘voor challenge’AD - Binnenland

Davy Klaassen heeft de titelkansen van Ajax met een countergoal in leven gehouden in Arnhem. De Oranje-international velde zondagmiddag in een boeiend voetbalgevecht Vitesse. Hij had de klus voor de Amsterdamse club nog veel makkelijker kunnen maken in GelreDome, maar in de tweede helft werd zijn strafschop gekeerd door Elkoy Room.
Zondag 19 Februari 2017 - 12:53:00 - AD - Binnenland
 

Klaassen leidt Ajax naar zege op VitesseAD - Binnenland

Talloze mensen uiten dit weekend hun waardering voor de overleden tekenaar Dick Bruna door bloemen neer te leggen op plekken in Utrecht die aan hem of zijn bekendste creatie nijntje zijn verbonden. Van het nijntje pleintje tot het nijntje-beeld bij het Nijntje Museum aan de Agnietenstraat.
Zondag 19 Februari 2017 - 12:30:00 - AD - Binnenland
 

Stapels bloemen bij nijntjes door heel UtrechtAD - Binnenland

Hij kan er om lachen, maar wel als een boer met kiespijn. ,,Een Staudt-horloge is dus echt om te stelen', zei een vriend van me. Ja, dat is dus nu zo", zegt de Boekelose horlogemaker Yvo Staudt (25).
Zondag 19 Februari 2017 - 11:49:00 - AD - Binnenland
 

Horloge van 2289 euro uit auto gestolen van horlogemakerAD - Binnenland

Wie PVV-leider Geert Wilders tegenspreekt, heeft afgedaan, of je nou familie van hem bent of niet. ,,Hij bestuurt zijn rijk als een keizer'', aldus Paul Wilders, de broer van de PVV-voorman, tegen RTL Nieuws. Het is het eerste interview sinds jaren dat hij heeft gegeven aan media.
Zondag 19 Februari 2017 - 11:41:10 - AD - Binnenland
 

Paul Wilders: Geert duldt geen tegenspraakAD - Binnenland

De Gelderse gemeenten Doesburg, Rijnwaarden, Zevenaar en een deel van Rheden zitten al meer dan een dag zonder water door een storing in een transportleiding. Er komt mondjesmaat weer water uit de kraan, maar het kan nog even duren voor iedereen weer water heeft. Dat heeft waterbedrijf Vitens gezegd. Het gaat om ongeveer 30.000 huishoudens.
Zondag 19 Februari 2017 - 10:18:00 - AD - Binnenland
 

Overheid deelt water uit in getroffen Gelderse gemeentenAD - Binnenland

Een gewapende overvaller is zaterdagavond met een onbekend geldbedrag aan de haal gegaan bij een pizzeria aan het Slotplein in Capelle aan den IJssel.
Zondag 19 Februari 2017 - 02:08:00 - AD - Binnenland
 

Friezen ten strijde tegen moderne windreuzenDe Volkskrant - Binnenland

Het verkoolde lichaam dat vorig jaar december in een afgebrand Frans kasteel werd gevonden, blijkt inderdaad dat van de Nederlandse eigenaar Aalt van Ramshorst te zijn. Dat is gebleken uit dna-onderzoek, melden Franse media. De 62-jarige Van Ramshorst heeft de brand die het 14de-eeuwse Château Latour bijna compleet verwoestte, vermoedelijk zelf aangestoken. De toegesnelde Franse brandweermannen we
Zaterdag 18 Februari 2017 - 23:10:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man vlucht na overval pizzeria Capelle aan den IJsselAD - Binnenland

Een ontsnapte toekan is door de brandweer in Zwolle uit een boom gered en daarna overhandigd aan personen die zich voordeden als de eigenaren. Zij vertrokken met de exotische vogel, vlak voordat de echte eigenaren arriveerden. 
Zaterdag 18 Februari 2017 - 19:54:03 - AD - Binnenland
 

Verkoold lichaam in afgebrand Frans kasteel blijkt van excentrieke Nederlandse eigenaarDe Volkskrant - Binnenland

Nee, er is geen verband tussen minder goede onderwijsprestaties van jongens en juffen. Althans, niet op de basisschool, daar zijn nauwelijks verschillen in leerresultaten van jongens en meisjes. Onderzoeker Irma Heemskerk (Brieven, 16 februari) heeft daar gelijk in. Toch is het rampzalig dat er zo weinig mannen voor de klas staan. Na acht jaar basisschool zijn veel jongens schoolhaters geworden. Z
Zaterdag 18 Februari 2017 - 18:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Investeerders geflopte netwerksite EFactor dreigen met rechtszaakDe Volkskrant - Binnenland

Uit het hele land zijn zaterdagmiddag duizenden mensen naar het Malieveld getogen voor een grote zorgmanifestatie, georganiseerd door de SP met steun van andere partijen als 50Plus, Partij voor de Dieren, Omroep Max en FNV-afdelingen. Volgens de organisatie zijn 10.000 mensen aanwezig. Ze demonstreren voor een Nationaal ZorgFonds, dat een einde moet maken aan het huidige zorgstelsel met commerciël
Zaterdag 18 Februari 2017 - 14:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wilders trapt campagne af in Spijkenisse, grote belangstelling internationale persDe Volkskrant - Binnenland

Uit onderzoek onder jonge volwassenen in België blijkt een totaal gebrek aan vertrouwen in de toekomst, ontdekte de socioloog Mark Elchardus. Ze zijn ultralinks en ultrarechts tegelijk. Wat betekent het voor een democratie wanneer de helft van de jongvolwassenen (25 tot 35) niet langer gelooft in het nut van verkiezingen? En waardoor is driekwart van hen uitgesproken links op sociaaleconomisch vla
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

In dit coalitieland is de CPB-doorrekening dankbaar monnikenwerkDe Volkskrant - Binnenland

De Duitse ambitie om zo veel mogelijk over te schakelen op schone energie kent rauwe randjes, merken gemeenten in Oost-Nederland. Want net over de Duitse grens zijn plannen voor reusachtige windmolens. Het is leeg en stil op de Kartenspielerweg, een onbeduidend asfaltweggetje in het grote Duitse Reichswald. De eiken en beuken steken hun kale takken roerloos in de lucht, alleen de sparren dragen no
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Chaos is leuk, maar het moet wel overzichtelijk blijvenDe Volkskrant - Binnenland

Als deze week een ding duidelijk heeft gemaakt is het dat Nederlandse gemeentebestuurders volstrekte amateurs zijn als het om graaien gaat. RTL4 concludeerde na een lang en intensief onderzoek dat Nederlandse burgemeesters 1,2 miljoen euro bijverdienen. Niet per persoon, maar met zijn allen. Dat komt neer op 3000 euro per persoon per jaar. En daar blijken ze ook nog eens nuttig werk voor te doen.
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Loon in een andere valuta? Dan geen hypotheekDe Volkskrant - Binnenland

Er zijn dit weekeinde meestal grijze luchten te zien, er drijven namelijk uitgestrekte wolkenvelden over. De zon laat niet helemaal verstek gaan, vooral later vandaag kan ze soms doorbreken, als eerste in het zuiden en het zuidwesten. In het oosten en noorden blijven de wolken overheersen. Er valt geen neerslag uit het wolkendek en met 6 tot 9 graden is het niet echt koud. Er waait een zwakke tot
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: grijze luchtenDe Volkskrant - Binnenland

Is het op scholen met veel achterstandsleerlingen mogelijk om uitstekend onderwijs te geven? Ja, laat Londen zien. In vijftien jaar tijd zijn de prestaties er blijvend verbeterd. Of hij mijn bord mag opruimen? De jongen in de overvolle schoolkantine kijkt me vragend aan. Hij krijgt er punten voor, zoals hij ook punten krijgt voor goed gedrag in de klas en voor het opruimen van het schoolplein. Maa
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Paspoort innemen en wegsturen moet soms kunnenDe Volkskrant - Binnenland

De Kamer wil laten onderzoeken of wetenschappers te links zijn. Speelt politieke kleur een rol in de wetenschap? Wetenschappers zijn net mensen. Ze vinden dat de Europese grenzen dicht moeten of juist niet. Ze houden van hun hypotheekrenteaftrek of eten geen vlees. Twee VVD-kamerleden vrezen echter dat de politieke voorkeuren van de gemiddelde wetenschapper zich in wel erg hoge mate aan de linkerz
Zaterdag 18 Februari 2017 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

OM onderzoekt mogelijke afpersing van zussen HolleederDe Volkskrant - Binnenland

Goedenavond. Dick Bruna, vader van het meisjeskonijn Nijntje en nog veel meer kinderboeken, overleed donderdagnacht in zijn slaap op 89-jarige leeftijd. Utrecht gedenkt hem bij het Nijntjebeeld naast het Nijntjemuseum in de binnenstad met bloemen - en met verhaaltjes. Verder in de Volkskrant Avond: De Amerikaanse regering overweegt de inzet van 100.000 reservisten tegen illegalen. En de Volkskrant
Vrijdag 17 Februari 2017 - 20:37:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zo neemt Nijntje-stad Utrecht afscheid van Dick BrunaDe Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse regering overweegt meer dan 100 duizend reservisten van de National Guard in te zetten om miljoenen illegale immigranten uit te zetten die in de staten langs de Mexicaanse grens wonen. Dat meldt persbureau AP op basis van een concept-memo. Het voorstel is opgesteld door minister van binnenlandse veiligheid John Kelly, een gepensioneerde viersterrengeneraal van de Marines, en zou een
Vrijdag 17 Februari 2017 - 19:51:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Uw politieke nieuwsbrief: Jesse Klaver flirt met Sybrand BumaDe Volkskrant - Binnenland

Hoe zou u de democratie verbeteren? In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen stelde de Volkskrant die vraag aan een groot aantal wetenschappers uit verschillende vakgebieden. Dit zijn hun ideeën om de democratie een duwtje in de juiste richting te geven. Probleem: Kiezers kunnen de gevolgen van hun stemgedrag slecht overzien Oplossing: Bouw een Super-Stemwijzer: een intelligent systeem dat de
Vrijdag 17 Februari 2017 - 16:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ouders van omgekomen Bredase student willen dat onderzoek wordt heropendNu.nl - Binnenland

De ouders van de Bredase student Youri Bicker (26), die in 2011 dood werd gevonden in de rivier de Mark in zijn woonplaats, eisen maandag via een zogenoemde artikel 12-procedure dat het onderzoek naar zijn overlijden wordt heropend. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Zo blazen we de democratie nieuw leven inDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ontsnapte toekan belandt in verkeerde handenAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.