Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Belager Hacarmel niet vervolgd voor terroristisch misdrijfAD - Binnenland

Toegang tot een van de 26 Schengenlanden gaat in de toekomst 7 euro kosten. Volwassenen uit landen zonder visumplicht voor de vrijreizenzone moeten eerst online een aanvraag indienen. De reis gaat niet door als de aanvraag wordt geweigerd na een controle via databanken.
Woensdag 25 April 2018 - 12:10:51 - AD - Binnenland
 

Toegang tot Europa gaat 7 euro kostenAD - Binnenland

Bij de mishandeling van drie agenten bij een hotel in Geldrop zijn gisterenmiddag stokken of koevoeten gebruikt. Dat meldt een ooggetuige aan deze krant. Hij spreekt van een zeer dreigende situatie. ,,Belachelijk als je met twintig mensen zo tekeer gaat tegen de politie."
Woensdag 25 April 2018 - 11:48:48 - AD - Binnenland
 

OM moet nieuw onderzoek naar granaatexplosie in Afghanistan instellenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) moet een nieuw onderzoek instellen naar de explosie van een handgranaat in een Nederlands legervoertuig in Afghanistan in 2010.
Woensdag 25 April 2018 - 11:29:22 - Nu.nl - Binnenland
 

Lichaam overleden baby gevonden in RotterdamNu.nl - Binnenland

Het lichaam van een overleden baby is woensdag gevonden in een woning in Rotterdam-West. De politie is ter plaatse voor onderzoek.
Woensdag 25 April 2018 - 11:22:18 - Nu.nl - Binnenland
 

Burgemeester: Lawaaidemonstratie op 4 mei respectloos en strafbaarAD - Binnenland

Rutger Bregman (29) schreef met ‘Gratis geld voor iedereen’ een wereldwijde bestseller. In Vancouver kreeg hij een staande ovatie voor zijn Ted Talk van een zaal met toehoorders als Bill Gates en Steven Spielberg. Rutger wie?
Woensdag 25 April 2018 - 11:00:13 - AD - Binnenland
 

Hof legt lagere straffen op voor moord op Nederlandse agent Bonaire NOS Nieuws - Binnenland

De man die in augustus 2016 de Nederlandse politieagent Ferry Bakx doodschoot op Bonaire, heeft in hoger beroep zeventien jaar cel gekregen, twee jaar minder dan in eerste aanleg. Het gerechtshof in Kralendijk bevond behalve de schutter ook de andere verdachten schuldig aan het plegen van een gewapende roofoverval, die uitmondde in het fatale schot op Bakx tijdens de daaropvolgende achtervolging. De meeste straffen vielen iets lager uit dan bij de rechtbank, vorig jaar.

Het brein achter de overval is een Bonairiaan, de overige daders zijn afkomstig uit Venezuela. Ze waren gewapend met een boot naar Bonaire gevaren om daar een roofoverval te plegen. Na aankomst vielen ze een woning binnen in Sabadeco, aan de westkust van Bonaire, en gijzelden daar de bewoners.

Agent Bakx werd er samen met een collega op afgestuurd. Toen ze bij het huis arriveerden, sloegen de overvallers op de vlucht. Bakx struikelde bij de achtervolging en werd volgens de rechters doelbewust doodgeschoten.

Grote schok

De rechters van het hof lieten, net als de rechtbank eerder, zwaar meewegen dat de dood van Bakx een grote schok betekende voor de bewoners van Bonaire. De schutter krijgt een lagere straf omdat hij heeft meegewerkt met justitie, berouw heeft getoond en omdat hij pas 22 jaar oud is. De andere straffen werden licht aangepast om ze meer in evenwicht met elkaar te brengen, aldus het hof van justitie op Bonaire.

De Bonairiaanse beramer van de overval kreeg van de rechtbank 20 jaar cel, de hoogste straf. Van hem is nog niet duidelijk of hij in hoger beroep gaat.

Woensdag 25 April 2018 - 10:42:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Veiligheid krijgt volgens onderzoeksraad te weinig aandacht bij groei SchipholNu.nl - Binnenland

De Onderzoeksraad voor Veiligheid vindt dat bij alle discussies over de groei van Schiphol te weinig wordt gekeken naar veiligheid.
Woensdag 25 April 2018 - 10:35:12 - Nu.nl - Binnenland
 

Meldpunt voor spullen die te snel kapot gaanAD - Binnenland

Voor zowel voor- als tegenstanders van het bijvoeren van de grote grazers in de Oostvaardersplassen wordt het vandaag een spannende dag. Een commissie onder leiding van voormalig CDA-staatssecretaris Pieter van Geel brengt vanmiddag het advies uit over nieuw beleid voor het beheer van het natuurgebied.
Woensdag 25 April 2018 - 10:14:33 - AD - Binnenland
 

Hoeveel helderheid geeft de Wet Openbaarheid Bestuur nu eigenlijk?De Volkskrant - Binnenland

Met je bekVol memoBen je backIn monoKan je lakkenVan wegKan je likkenVan dicht.Menens isDe emoNa gejokIn unisono.Johnny Ceres Jr.
Woensdag 25 April 2018 - 10:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Steeds meer basisschoolleraren zijn ouder dan 55 jaarNu.nl - Binnenland

Het aantal leraren ouder dan 55 jaar in het basisonderwijs is in veertien jaar tijd fors toegenomen, blijkt woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Woensdag 25 April 2018 - 10:04:51 - Nu.nl - Binnenland
 

Justitie gaat hogere straffen eisen voor plegen ram- en plofkrakenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat per 1 mei hogere straffen eisen voor het plegen van ram- en plofkraken. Zo gaat de strafeis voor het plegen van een plofkraak in een gebouw met woningen van vijftien maanden naar vier jaar cel.
Woensdag 25 April 2018 - 09:37:07 - Nu.nl - Binnenland
 

Echtgenote van mishandeling verdachte vader Bunschoten ook vervolgdNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft strafvervolging ingesteld tegen de echtgenote van Henk K., Diana. Dat bleek woensdag aan het begin van de inhoudelijke behandeling van de strafzaak tegen de man.
Woensdag 25 April 2018 - 09:24:09 - Nu.nl - Binnenland
 

Brussel komt met plan van aanpak voor nepnieuwsNOS Nieuws - Binnenland

De Europese Commissie wil de verspreiding van nepnieuws via internet harder aanpakken. Nepnieuws ondermijnt de democratie, zegt Brussel, en daarom komt er een gedragscode voor onder meer Facebook, Google en Twitter.

Ook moeten er lessen op alle scholen komen om kinderen bewust te maken van nepnieuws en er moeten mensen worden aangesteld die feiten checken. Morgen presenteert de Europese Commissie een plan van aanpak.

Uit Europees onderzoek blijkt dat tachtig procent van de jongeren het verschil niet ziet tussen echt nieuws en nepnieuws. En bij de presidentsverkiezingen in Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten was een groot deel van de berichten die als nieuws werden gepresenteerd feitelijk onjuist.

Misleidend

Volgens de Europese Commissie is niets doen geen optie, maar EU-diplomaten zijn kritisch. Ze denken dat de politiek in Brussel zich gaat bemoeien met de nieuwsvoorziening, maar dat gaat volgens de Europese Commissie niet gebeuren. Satire en partijpolitieke berichten worden uitgesloten van de maatregel.

Brussel zegt dat alleen informatie wordt aangepakt die aantoonbaar vals of misleidend is en bedoeld is om mensen of de samenleving te schaden.

Ook Nederland is tegen het opstellen van een lijst met namen van bedrijven en organisaties die nepnieuws verspreiden. "Maar veel andere Europese landen zijn er juist voorstander van", zegt Europa-correspondent Thomas Spekschoor.

Laks

De Europese Commissie zegt dat online platforms als Facebook, Google en Twitter te laks zijn met de aanpak van nepnieuws en dat ze daarom met de bedrijven gaat praten.

Het is de bedoeling dat de gedragscode al in juli klaar is. "Maar het is de vraag of het echt gaat helpen, want alles is op basis van vrijwilligheid", zegt Thomas Spekschoor. "Er staat geen harde wetgeving in het voorstel van de Europese Commissie."

Woensdag 25 April 2018 - 08:22:15 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Minder doden bij verkeersongelukkenNOS Nieuws - Binnenland

Vorig jaar zijn er minder doden gevallen bij verkeersongelukken dan in de afgelopen jaren. In 2017 kwamen 613 mensen om in het verkeer.

Meer fietsers

Voor het eerst zijn er meer fietsers dan automobilisten om het leven gekomen. De meesten waren ouder dan 65 jaar en een deel van het reed op een e-bike. Die elektrische fietsen gaan een stuk sneller dan gewone fietsen.

Veilig Verkeer Nederland vindt het belangrijk dat er in fietsenwinkels goed advies wordt gegeven over elektrische fietsen, zodat er in de toekomst minder ongelukken gebeuren.

Woensdag 25 April 2018 - 08:06:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Komt vandaag aan alle heisa rond de Oostvaardersplassen een einde?AD - Binnenland

De nieuwste dodencijfers in het verkeer tonen weliswaar een lichte daling, maar er blijft werk aan de winkel. Hoog tijd om bestuurders in het land desnoods te dwingen tot het verkeersveiliger maken van de gemeente of provincie, stelt Peter van der Knaap, topadviseur van de minister.
Woensdag 25 April 2018 - 08:02:35 - AD - Binnenland
 

Borstkankermedicijn voortaan vergoedAD - Binnenland

Attracties zijn niet blij met de gevolgen van de voorgenomen staking in het streekvervoer volgende week maandag en dinsdag. In de meivakantie komen er meestal extra veel bezoekers.
Woensdag 25 April 2018 - 07:02:00 - AD - Binnenland
 

Leeftijd voor WhatsApp gaat naar 16 jaarNOS Nieuws - Binnenland

Officieel moet je straks 16 jaar zijn om WhatsApp te gebruiken. Het bedrijf verhoogt de minimumleeftijd van 13 naar 16 jaar.

WhatsApp doet het niet omdat ze de app niet geschikt vinden voor kinderen. Ze verhogen de leeftijd om aan nieuwe Europese regels te voldoen. Als de gebruikers 16 jaar of ouder zijn, mogen ze meer gegevens verzamelen.

Je krijgt binnenkort een melding met de vraag of je minstens 16 jaar oud bent. Het bedrijf gaat daarna niet controleren of het ook echt klopt.

1 april

De nieuwe regel van WhatsApp doet denken aan onze 1-aprilgrap van 2016. Toen deden we even alsof WhatsApp verboden zou worden voor kinderen. De meeste kinderen waren daar niet blij mee:

Woensdag 25 April 2018 - 06:56:37 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Attracties balen van staking streekvervoerAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) moet nieuw onderzoek instellen naar de explosie van een handgranaat in een Nederlands legervoertuig in Afghanistan in 2010. Justitie besloot vorig jaar het onderzoek niet te heropenen, maar een van de twee oud-militairen die betrokken waren bij de explosie was het daar niet mee eens. Hij stapte naar het militair gerechtshof in Arnhem en dat wijst zijn verzoek toe, blijkt uit een tussenoordeel.
Woensdag 25 April 2018 - 06:53:05 - AD - Binnenland
 

Nieuw onderzoek granaatexplosie AfghanistanAD - Binnenland

De proef om per smartphone in het openbaar vervoer te reizen mag totaal mislukt zijn, deze zomer wordt begonnen met een nieuwe poging. Dit keer betreft het een poging met de grote banken en creditcardbedrijven Visa en Mastercard.
Woensdag 25 April 2018 - 03:28:00 - AD - Binnenland
 

Toch weer nieuwe proef met mobiel inchecken in ovDe Volkskrant - Binnenland

Voor het eerst zijn in een jaar tijd meer fietsers dan automobilisten en inzittenden in het verkeer omgekomen. Vorig jaar verongelukten 206 fietsers - 17 meer dan in 2016 - terwijl het aantal verkeersdoden in de auto terugliep van 231 naar 201. De toename van het aantal fietsslachtoffers is vooral toe te schrijven aan de groeiende populariteit van de e-bike. Ruim een kwart van de fietsers, vooral
Woensdag 25 April 2018 - 00:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Op basisschool staat steeds vaker oude leerkracht voor de klasAD - Binnenland

In 2017 zijn voor het eerst meer fietsers omgekomen in het verkeer dan inzittenden van een auto. Ruim een kwart van de fietsslachtoffers verongelukte op een e-bike.
Woensdag 25 April 2018 - 00:01:24 - AD - Binnenland
 

Waarom het onderwijs verbetert als leerlingen zelf bedenken welke doelen ze willen halenDe Volkskrant - Binnenland

Terwijl de leden van de volksvertegenwoordiging tot dinsdagavond laat zaten te wachten op een niet bestaande, of eigenlijk vergeten, of eigenlijk geheime, of eigenlijk bij nader inzien toch publicabele reeks ambtelijke notities over de afschaffing van de dividendbelasting voor buitenlandse aandeelhouders, kreeg de Volkskrant een andere niet bestaande, vergeten, geheime en bij nader inzien toch pub
Dinsdag 24 April 2018 - 23:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kabinet: openbaarheid geldstroom Golfstaten werkt averechtsDe Volkskrant - Binnenland

De raadslieden van drie verdachten in een grote drugszaak gaan het gebruik van de zogenoemde Ennetcom-data in de rechtszaal opnieuw aanvechten. Dit bleek dinsdag tijdens een inleidende zitting bij de rechtbank in Amsterdam. De Ennetcom-data bestaan uit honderdduizenden gecodeerde e-mails en berichten, waarvan experts de beveiliging wisten te kraken. In de zaak heeft een van de rechters zich op aan
Dinsdag 24 April 2018 - 22:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

In 2017 voor het eerst meer fietsers dan automobilisten omgekomen in verkeerNu.nl - Binnenland

In 2017 zijn voor het eerst meer fietsers dan automobilisten om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Vorig jaar overleden 206 fietsers en 201 automobilisten.
Dinsdag 24 April 2018 - 22:40:31 - Nu.nl - Binnenland
 

Fietsen dodelijker dan autorijden: kwart slachtoffers verongelukt op e-bikeAD - Binnenland

In de tartaar van de Dirk van den Broek en de DekaMarkt is de bacterie Listeria aangetroffen. Daarvoor waarschuwt de Voedsel- en Warenautoriteit. Ook voor de Italiaanse grillworst van de Albert Heijn is een veiligheidswaarschuwing gegeven. Daar is in het verpakkingsproces in sommige gevallen per abuis Sate Grillworst in gedaan.
Dinsdag 24 April 2018 - 22:35:35 - AD - Binnenland
 

NVWA waarschuwt voor besmette tartaar en verkeerd verpakte grillworstAD - Binnenland

Een groep van twintig mensen heeft maandagmiddag drie agenten mishandeld. Dat gebeurde op de Boardeind in Geldrop, vlakbij het hotel De Brabantse Boerin. De groep wilde voorkomen dat de agenten een boete gaven aan een vriend.
Dinsdag 24 April 2018 - 22:26:44 - AD - Binnenland
 

Vijf Nederlanders worden in Tsjechië vervolgd na zware mishandeling van serveerdersDe Volkskrant - Binnenland

Vandaag komt de commissie-Van Geel met haar advies over de Oostvaardersplassen. De velen die hopen er een einde aan de sterfte van grote grazers in te ontwaren, zullen teleurgesteld zijn, want het rapport gaat over meer. Aan wilde natuur in een dichtbevolkt land zitten immers heel veel aspecten. Wie niet beter weet, zou denken dat het advies van de commissie-Van Geel dat vandaag wordt uitgebracht
Dinsdag 24 April 2018 - 21:35:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waarom een gemeente communiceert met dwangsommenDe Volkskrant - Binnenland

In het zuidoosten begint de dag nog met regen. Elders is veel bewolking, maar op de meeste plaatsen is het droog. Geleidelijk breekt vanuit het westen de zon door. Vanmiddag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. Sommige stapelwolken kunnen uitgroeien tot een bui en onweer is niet uitgesloten. De temperatuur ligt in de middag van noordwest naar zuidoost tussen 12 en 16 graden. Daarbij waait een m
Dinsdag 24 April 2018 - 21:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zeventien jaar voor overvaller die Brabantse agent doodschoot op BonaireAD - Binnenland

Diner-café Soestdijk in Groningen moet dé hit van Koningsdag worden. Achter de bar van deze kroeg vielen prins Maurits en prinses Marilène als een blok voor elkaar. Vrijdag keren ze terug naar de plek waar alles begon.
Dinsdag 24 April 2018 - 20:21:50 - AD - Binnenland
 

Maurits en Marilène op Koningsdag terug naar de kroeg waar ze smoorverliefd werdenAD - Binnenland

Berichtendienst WhatsApp verhoogt de minimumleeftijd voor Europese gebruikers. Zij moeten straks minstens zestien jaar zijn om de app te mogen gebruiken. De minimumleeftijd is nu nog dertien jaar.
Dinsdag 24 April 2018 - 20:14:12 - AD - Binnenland
 

Oud genoeg voor WhatsApp? Chatdienst verhoogt minimumleeftijdAD - Binnenland

De Brabantse Ron Barten (20) is opgelucht dat hij het zonder brandwonden kan navertellen. Twee weken geleden ontplofte zijn splinternieuwe iPhone X in zijn jaszak. ,,Opeens kwam er allemaal rook onder de tafel vandaan en hoorden we een sissend geluid" vertelt de 20-jarige bouwkunde student.
Dinsdag 24 April 2018 - 19:08:35 - AD - Binnenland
 

Advocaten vechten gebruik gekraakte data Ennetcom in grote drugszaak aanAD - Binnenland

Sara, de 2-jarige dochter van Emine en Bram Verbrugge, heeft de zeldzame spierziekte MDC1A, waarvoor geen behandeling bestaat. Vader Bram doet verslag. Vandaag deel 59.
Dinsdag 24 April 2018 - 19:00:02 - AD - Binnenland
 

Mag de overheid straks uw reisgegevens voor vijf jaar bewaren?De Volkskrant - Binnenland

Regionale bus- en treinvervoerders pogen woensdag via een kort geding te voorkomen dat hun chauffeurs en machinisten het streekvervoer volgende week twee dagen platleggen. Al maanden heerst een impasse tussen de bazen en het personeel. De werknemers eisen minder werkdruk en meer salaris. Vakbond FNV kondigde het dinsdag met grote stelligheid aan: op 30 april en 1 mei ligt het streekvervoer in heel
Dinsdag 24 April 2018 - 18:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het ging nog nooit zo slecht met 3FM. Waar blijven de nieuwe Giel Beelens?De Volkskrant - Binnenland

Aflevering 208: Mooi, al die bloemen bij kasteel Hackfort, maar echte liefhebbers van wilde planten vinden het maar niks. Of het soms ook een beetje leuk is? Zeker wel. Van Vorden naar Wichmond, ik volg de bordjes van het Trekvogelpad, en dan is het snel gedaan met de somberte. Bij kasteel Vorden een veelstemmig ochtendconcert tussen de eiken en de beuken. Tapijten met bosanemonen, dan langs zandp
Dinsdag 24 April 2018 - 18:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verdachte in zaak-Orlando Boldewijn vrijgelatenNOS Nieuws - Binnenland

De Hagenaar van 27 die zondag werd aangehouden in het onderzoek naar de dood van Orlando Boldewijn is weer vrij. Hij is de afgelopen dagen verhoord over betrokkenheid bij de dood van Boldewijn. Er is onvoldoende grond om hem langer vast te houden, zegt de de politie.

De Hagenaar blijft wel verdachte in de zaak, maar omdat het onderzoek nog loopt, wil de politie niet zeggen waarvan hij precies wordt verdacht.

De 17-jarige Orlando kwam zondag 18 februari na een afspraak in Den Haag niet thuis. Uit onderzoek bleek dat hij voor het laatst in Den Haag was gezien. Hij had op die dag afzonderlijk met twee mannen afgesproken, die hij leerde kennen via datingapp Grindr.

Afgezet

De laatste date, een man van 20 uit Den Haag, zei tegen de politie dat hij Orlando na hun afspraak had afgezet op de Böttgerwater in de Haagse wijk Ypenburg.

Na een anonieme tip zochten duikers op 26 februari in het water De Blauwe Loper in Ypenburg. Die avond werd het lichaam van Orlando in het water gevonden.

Dinsdag 24 April 2018 - 18:28:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Anonieme Nederlander wordt pokermiljonairAD - Binnenland

Een postbode uit Nijmegen is ontslagen omdat ze 87 stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen niet bezorgde. Ook gooide ze in minstens één wooncomplex een stapel stempassen in de hal.
Dinsdag 24 April 2018 - 18:28:25 - AD - Binnenland
 

Kamer bijt tanden stuk op premier zonder herinneringenDe Volkskrant - Binnenland

Veel uitvaartverzorgers zijn erg onduidelijk over hun tarieven en geven geen overzicht van de totale kosten. Nabestaanden krijgen hierdoor vaak pas na de uitvaart een goed beeld van de rekening en zien dan regelmatig nog onbesproken kosten verschijnen, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.  Van de 180 uitvaartverzorgers die de afgelopen tijd een vragenlijst van de Consumentenbond kregen opg
Dinsdag 24 April 2018 - 12:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Steeds meer jonggehandicapten zitten thuis zonder uitkeringDe Volkskrant - Binnenland

Onbekend maakt onbemind. En dat is precies de reden dat veel Nederlanders vooroordelen koesteren tegen Poolse arbeidsmigranten. Zijn we als natie dan vergeten hoe belangrijk de Polen sinds de Tweede Wereldoorlog voor ons zijn geweest? Zij heten Roel, Ed, Stan en Frans, ze zijn geboren en getogen in Nederland en zij spreken en dromen dus in de taal van dat land. Toch zijn ze onaangenaam getroffen a
Dinsdag 24 April 2018 - 00:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Poolse migranten integreren moeilijk in Nederland, maar zijn toch steeds vaker van plan om te blijvenDe Volkskrant - Binnenland

Opeenvolgende kabinetten kennen al jaren details van de geldstroom vanuit conservatieve Golfstaten als Koeweit en Saoedi-Arabië naar islamitische organisaties in Nederland. Zeker dertig organisaties deden in de afgelopen jaren een beroep op die financiering, blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad en Nieuwsuur. De fundamentalistische islam lijkt daarvan te profiteren. Buitenlandse financiering va
Maandag 23 April 2018 - 22:47:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het Dagobert Duck-effect: studie laat zien dat één onderzoeksbeurs tot meer beurzen leidtDe Volkskrant - Binnenland

Er ligt een tweetal lagedrukgebieden bij IJsland en ten westen van Noorwegen, terwijl een uitloper van een hogedrukgebied zich uitstrekt vanaf de Azoren tot over Frankrijk. Tussen deze systemen bevindt zich een zwakke storing, van Engeland tot in Noordoost-Duitsland. De storing beweegt zich van west naar oost en schuift soms wat zuidwaarts en dan weer noordwaarts. In de noordelijke helft van Neder
Maandag 23 April 2018 - 21:08:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: er valt wat regen en het wordt koelerDe Volkskrant - Binnenland

Opnieuw vreest gevangenisdorp Veenhuizen de sluiting van een justitiële instelling. Minister Dekker bezoekt penitentiaire inrichting Esserheem, maar kan de zorgen niet wegnemen. Het is een kunst de tijd te nemen om weinig te zeggen. Maar Sander Dekker beheerst die redenaarsgave uitstekend. Als gevangenisdirecteur Marie-Anne de Groot de minister van Rechtsbescherming op de binnenplaats van penitent
Maandag 23 April 2018 - 20:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rutte bijt door de zure appel heen: formatiestukken komen toch naar de KamerDe Volkskrant - Binnenland

Uit het jaarverslag van de Raad voor de Rechtspraak blijkt dat het aantal rechtszaken is gedaald. Toch behandelde de rechtspraak vrijwel net zoveel zaken als in 2016. Hoe kan dat? Ja. In bijna alle rechtsgebieden zag de Raad voor de Rechtspraak een daling. Dat blijkt uit het jaarverslag dat vandaag is verschenen. Met name het aantal incassozaken over het niet betalen van rekeningen is afgenomen. I
Maandag 23 April 2018 - 12:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vier arrestaties na belaging van agenten in GeldropNu.nl - Binnenland

Drie agenten zijn maandagmiddag in Geldrop belaagd door een groep van ten minste twintig personen toen ze tijdens een bekeuringsgesprek iemand wilden arresteren voor belediging.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Howick en Lily moeten misschien toch naar ArmeniëNOS Nieuws - Binnenland

Verdrietig nieuws over Howick en zijn zusje Lily. Een rechter heeft gezegd dat ze uitgezet mogen worden naar Armenië.

Terug naar Armenië

Howick en Lily wonen al negen jaar in Nederland. Hun moeder is geboren in Armenië. Vorig jaar moest hun moeder terug naar dat land. De Nederlandse regering vindt het daar veilig genoeg om te wonen.

De Nederlandse regering vindt daarom dat ook Howick en Lily naar Armenië moeten. Maar dat willen ze niet, want ze zijn er nog nooit geweest en ze voelen zich helemaal Nederlands. Een hoge rechter heeft de regering nu toch gelijk gegeven.

Uitzondering

De advocaat van de kinderen heeft Howick en Lily vandaag gesproken en vertelde ons dat de kinderen erg verdrietig zijn. Ze blijven nog hopen dat de regering toch nog een uitzondering wil maken. Maar die kans is volgens deskundigen niet zo groot.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Aantal rechtszaken is flink gedaald: burgers betalen rekeningen op tijdDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Postbode ontslagen na weggooien stempassenAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.