Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

De aanval op grote techbedrijven lijkt ingezet, maar of hun macht zal afnemen blijft onzekerDe Volkskrant - Binnenland

‘Als er een deur dichtgaat, gaat er altijd wel een raampje open’, luidt een oude visserswijsheid. Maar de beroepsgroep vreest dat die nu niet langer opgaat, nu pulsvissen door de Europese Unie is verboden.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 22:28:44 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zou ze haar kinderen ook gedood hebben zonder antidepressivum Seroxat?De Volkskrant - Binnenland

De pauselijke gezant in Frankrijk, de Italiaan Luigi Ventura, wordt verdacht van aanranding. Ventura (74) zou tijdens een nieuwjaarsreceptie in het stadhuis van Parijs een medewerker van de gemeente hebben betast. De openbaar aanklager in Parijs is een onderzoek begonnen.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 22:12:03 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kijken, kijken, online kopen: winkeliers lijden onder het goudlokjesgedrag van de consumentDe Volkskrant - Binnenland

Aurélie doodde haar kinderen van 6 en 8. Ze slikte Seroxat, een medicijn tegen depressies, waarvan steeds duidelijker wordt dat het kan leiden tot geweldsuitbarstingen. Vlak voor het hoger beroep in haar zaak vertellen haar ouders hun verhaal.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 19:10:46 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal kinderen dat langdurig niet naar school gaat gestegenNu.nl - Binnenland

Het aantal kinderen dat langdurig niet naar school gaat is vorig jaar gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het ministerie van Onderwijs heeft met betrokken partijen afgesproken dat volgend jaar geen enkel kind meer langer dan drie maanden thuis mag zitten, maar minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs) erkent nu dat dit niet gaat lukken.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 19:08:13 - Nu.nl - Binnenland
 

Deuk in Poetins macho-imago: president gewond tijdens judopartijDe Volkskrant - Binnenland

Het gaat beginnen: zondag staat het eerste debat voor de cruciale Provinciale Statenverkiezingen in maart op het programma. Twee piepjonge lijsttrekkers - naar de maatstaven van de Eerste Kamer - treden namens D66 en PvdA aan. Henk - ‘de tank’ - Otten debuteert voor Forum voor Democratie.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 19:01:41 - De Volkskrant - Binnenland
 

Antikaalheidsmedicijn kan permanente erectieproblemen veroorzakenDe Volkskrant - Binnenland

We leren de landkaart van het koninkrijk dezer dagen steeds beter kennen. Niet Duitsland, maar Venezuela blijkt ons grootste buurland te zijn. Vanuit de ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao) is het snel verkruimelende land van president Nicolás Maduro al na enkele tientallen kilometers varen of vliegen te bereiken.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 18:51:46 - De Volkskrant - Binnenland
 

Eliane heeft een tumor in haar knieNOS Nieuws - Binnenland

Het is vandaag Kinderkankerdag: over de hele wereld is er extra aandacht voor kinderen met de ziekte. Eliane van 11 heeft kanker. Begin dit jaar werd een tumor ontdekt in haar knie.

Beter worden

In Nederland zijn er ieder jaar ongeveer 600 kinderen die kanker hebben. De behandelingen worden steeds beter waardoor steeds minder kinderen aan kanker overlijden.

Eliane wordt behandeld in een ziekenhuis in Utrecht, speciaal voor kinderen met kanker. In het filmpje hierboven vertelt ze hoe het gaat.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 18:43:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Wat gebeurt er met Nederlandse kinderen uit IS-gebied?NOS Nieuws - Binnenland

Terroristische organisatie IS verliest op steeds meer plekken de macht in Syrië. Veel mensen die zich bij de groep aansloten zijn daarom gevlucht. Dat zijn vooral veel vrouwen en kinderen.

Nederlandse kinderen

In het gebied zitten ook ongeveer 175 Nederlandse kinderen. Zij zijn door hun ouders meegenomen naar Syrië of ze zijn daar geboren. Sommigen zitten in vluchtelingenkampen, anderen ergens anders in het land.

Kinderbescherming

Sommige ouders willen met hun kinderen terug naar Nederland. Als de kinderen uit IS-gebied naar Nederland komen, worden ze geholpen door een speciaal team van de Kinderbescherming. Verslaggever Bart zocht uit hoe ze dat doen.

Er is veel discussie over Nederlandse kinderen in IS-gebieden. Kinderrechtenorganisaties wil dat de Nederlandse regering meer doet om de kinderen daar te helpen. De minister die over het onderwerp gaat, is nu aan het onderzoeken of de kinderen naar Nederland mogen komen.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 18:18:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Tewaterlating gaat bijna vreselijk misAD - Binnenland

De soepeler regels voor bloeddonatie door homoseksuele mannen gaan waarschijnlijk in juli in.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 18:16:00 - AD - Binnenland
 

Toezichthouder AFM: miljoenen meer nodig door brexitAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft ‘ten onrechte en op een onzorgvuldige wijze’ naar buiten gebracht dat journaliste Ans Boersma het hele verleden van haar ex-vriend terreurverdachte Aziz A. kende. Daardoor dreigt het proces tegen A. eigenlijk een soort schaduwproces tegen Boersma te worden, schrijven haar advocaten vandaag in een een brief aan het Openbaar Ministerie.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 18:04:39 - AD - Binnenland
 

Negen carnavalswagens afgebrand in ZaltbommelNu.nl - Binnenland

Negen praalwagens, waar bijna een jaar aan is gewerkt, zijn vrijdagmiddag in rook opgegaan in Zaltbommel. De voertuigen zouden over twee weken meerijden in de carnavalsoptocht van de Gelderse plaats.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:59:52 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoe Afrika’s grootste stad vastloopt door de ergste files ter wereldDe Volkskrant - Binnenland

Overheden hebben wereldwijd hun roze internetbril afgezet, bleek deze week. Gaan ze de macht van techreuzen breken?
Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:40:05 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verdachte van gewelddadige roofmoord op Haagse vrouw (85) vrijgelatenNu.nl - Binnenland

De rechtbank in Den Haag heeft een 35-jarige vrouw die verdacht wordt van betrokkenheid bij de gewelddadige roofmoord op de hoogbejaarde Ans van der Meer uit Den Haag in 2017 vrijgelaten.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:28:21 - Nu.nl - Binnenland
 

Is er nog leven na het pulsen? ‘Als er een deur dichtgaat, gaat er altijd wel een raampje open’De Volkskrant - Binnenland

Het blijft rommelen bij Air France-KLM. Inmiddels knettert het zo hard tussen de Franse en Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, dat zelfs het kabinet zich ermee bemoeit. Een overzicht van onze stukken over de machtsstrijd binnen Air France-KLM.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politieke partijen gevraagd naar gebruik persoonsgegevens bij campagneNOS Nieuws - Binnenland

De Autoriteit Persoonsgegevens begint een verkennend onderzoek naar het gebruik van persoonsgegevens bij de campagne voor de komende verkiezingen.

De organisatie heeft politieke partijen gevraagd hoe zij omgaan met gegevens van mensen, en wil in het bijzonder weten wat het beleid is ten opzichte van bedrijven die de partijen helpen met de campagne, zoals de interactieve kieswijzers.

De privacyinstelling wijst erop dat partijen hun ledenadministratie alleen mogen gebruiken voor rechtstreeks contact met de leden, maar dat ze die niet mogen delen met andere organisaties.

De Autoriteit Persoonsgegevens vreest dat campagneorganisaties potentiële kiezers via sociale media willen benaderen en de organisatie richt zich dan ook op het gebruik van micro-targeting, het specifiek benaderen van groepen op sociale media.

Vertrouwelijkheid en beveiliging

Privacyschending rond verkiezingen werd in de aanloop van de verkiezing van president Trump in de VS in 2016 actueel. Het bureau Cambridge Analytica verzamelde gegevens van tientallen miljoenen gebruikers op Facebook. Dat gebeurde nadat een klein deel een soort vragenlijst had ingevuld, waarmee ook toestemming werd gegeven om een vriendenlijst toegankelijk te maken. Op basis daarvan maakte het bureau kiezersprofielen, waarvoor persoonlijke advertenties werden ontwikkeld.

De Autoriteit Persoonsgegevens wijst erop dat in de nieuwe Europese privacywet AVG extra waarborgen zijn opgenomen om misbruik tegen te gaan. Zo mogen bijzondere gegevens als politieke voorkeur, geloofsovertuiging, etniciteit en medische gegevens niet zomaar worden verwerkt. Ook de vertrouwelijkheid en de beveiliging moeten op orde zijn.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:24:25 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Journaliste Ans Boersma boos op OM en vreest ‘schaduwproces’AD - Binnenland

Bij een verwoestende brand in een bruidsmodezaak in Lelystad zijn vandaag ruim tweehonderd jurken in vlammen opgaan. 88 van de jurken waren klaargemaakt voor bruiloften die binnenkort plaatsvinden. Bruidsparen zijn ten einde raad.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 17:17:00 - AD - Binnenland
 

Machtsstrijd Air France-KLM duurt voort: wat is er aan de hand tussen topmannen Ben Smith en Pieter Elbers?De Volkskrant - Binnenland

Als winkelstraten verloederen, of iconische winkels als Intertoys dreigen te verdwijnen, vinden klanten dat jammer. Maar het komt doordat ze hun spullen vaak liever bestellen in webshops, zonder gebruik te maken van de expertise van winkeliers en tegen een prijs waarmee zij niet kunnen concurreren.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 16:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tientallen stellen tussen hoop en vrees na grote brand in bruidszaakAD - Binnenland

Discounter Action groeit zo snel, dat de bevoorrading van de winkels onder druk staat en de kans bestaat dat de schappen soms leeg zijn. Door de opening van extra distributiecentra wil de winkelketen de logistieke problemen oplossen.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 16:02:00 - AD - Binnenland
 

Enorme groei Action zorgt voor logistieke problemen: moeite met bevoorrading winkelsAD - Binnenland

Het zonnetje schijnt heerlijk en de temperatuur is aangenaam voor de tijd van het jaar. Maar om nou op 15 februari al naakt over het strand te lopen? Dat gaat toch een beetje ver.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:32:00 - AD - Binnenland
 

Het is nog winter, maar Karl-Heinz (76) ligt al naakt op het strand in ZeelandAD - Binnenland

De brutaliteit van internetcriminelen kent geen grenzen: ze proberen zelfs politieagenten geld en gegevens te ontfutselen. Zo kreeg politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek gisteravond een phishingbericht op zijn diensttelefoon.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:19:08 - AD - Binnenland
 

Geweld aan vooravond verkiezingen in Nigeria: 66 mensen gedoodDe Volkskrant - Binnenland

Het antikaalheidsmiddel Propecia, dat in Nederland door duizenden mannen wordt geslikt, kan zeldzame, maar permanente erectie- en ejaculatieproblemen en een verminderd libido veroorzaken.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:16:38 - De Volkskrant - Binnenland
 

Cybercrimineel deinst zelfs niet terug voor politieagentAD - Binnenland

Nog een MRI-scansysteem, röntgenapparaat of botdichtheidsmeter nodig? Elf medische apparaten uit de failliete boedel van de MC IJsselmeerziekenhuizen worden online geveild.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:12:48 - AD - Binnenland
 

Waarom veel gewassen voorlopig chemisch bespoten blijvenNu.nl - Binnenland

Over veertig jaar is 40 procent van de insectensoorten op aarde uitgestorven, voorspellen wetenschappers op basis van 73 studies. Belangrijke oorzaak zou het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen in de landbouw zijn. De omstreden chemiereus Monsanto, die recent is overgenomen door het Duitse Bayer, houdt de landbouwsector in zijn greep.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:11:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Een witte vlek in de Cariben: waar zijn ze, de donkere mensen van St. Barths?De Volkskrant - Binnenland

De Franse president Emmanuel Macron had vrijdagochtend in Parijs een ontmoeting met de Tunesische premier Youssef Chahed. Dat was ongetwijfeld een prettig weerzien. De Fransen hebben een bijzonder plaatsje in het hart voor hun ex-kolonie, die hen veel minder dan Algerije aan een pijnlijk verleden herinnert. Tunesiërs op hun beurt houden altijd één oog op de azuren kust aan de overkant van de zee gericht. Stiekem wanen ze zich soms meer Frans dan Arabisch.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 15:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Sla je slag: je eigen MRI-scanner of röntgenapparaat uit failliet ziekenhuisAD - Binnenland

Ria Bartling, de partner van Rudi Lubbers, komt morgen terug naar Nederland. Ze is uit het ziekenhuis in Bulgarije ontslagen en is fit genoeg om te vliegen. Ze zal in het UMC Amsterdam worden onderzocht, zegt oud-profwielrenner Rini Wagtmans, die de hulp aan oud-bokser Lubbers coördineert.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:57:00 - AD - Binnenland
 

Oeps: Heikraan slaat gat in huisNOS Nieuws - Binnenland

In het Zuid-Hollandse Vlaardingen is een heikraan op een huis gevallen. De kraan sloeg een groot gat in het dak. Niemand raakte gewond, de bewoners waren niet thuis.

Net nieuw

Hoe het ongeluk kon gebeuren is onduidelijk. De bewoners van het huis zijn enorm geschrokken, vertelt de vader van de huiseigenaar aan RTV Rijnmond. Het huis is pas een jaar geleden gebouwd.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:51:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Heikraan valt op dak van huis in Vlaardingen, geen gewondenNu.nl - Binnenland

In Vlaardingen is vrijdagmiddag een heikraan omgevallen en terechtgekomen op het dak van een woning aan de Gretha Hofstralaan.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:37:17 - Nu.nl - Binnenland
 

Nederland maakt zich op voor eerste lenteachtige weekend van dit jaarNu.nl - Binnenland

In heel Nederland zal het dit weekend zacht weer zijn, met temperaturen tussen de 11 en 16 graden. Omdat de zon ook volop schijnt, noemt Weerplaza het een lenteachtige zaterdag en zondag.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:32:15 - Nu.nl - Binnenland
 

Partner Rudi Lubbers morgen ook terug naar NederlandAD - Binnenland

De Nederlandse handel met Saoedi-Arabië draait nog net zo hard als voor de diplomatieke clash met het land. De veel-besproken moord op journalist Khashoggi heeft geen enkele invloed gehad.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:20:00 - AD - Binnenland
 

Tieners vrijgesproken van stelselmatige verkrachting vrouw met beperkingNOS Nieuws - Binnenland

De rechtbank in Breda heeft zeven Tilburgers vrijgesproken van het verkrachten van een 23-jarige vrouw met een beperking. De zeven werden ervan beschuldigd dat ze de vrouw in 2016 en 2017 in haar woning meerdere keren tot seks hebben gedwongen.

Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de vrouw een laag IQ heeft en niet in staat is om chronologisch en samenhangend verslag te doen van gebeurtenissen en ervaringen.

De vrouw en de toen nog minderjarige mannen hebben in die periode seks gehad, maar de rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat er sprake was van verkrachting. De verklaringen die de vrouw aflegde, bevatten tegenstrijdigheden, zegt de rechtbank. Ook uit filmpjes die werden gemaakt en andere bewijsmiddelen blijkt niet dat er sprake was van dwang.

Twee van de mannen kregen een taakstraf, omdat ze een televisie en een horloge van de vrouw hadden gestolen. Ook moeten ze een schadevergoeding van 1400 euro betalen. Een van hen kreeg ook nog 132 dagen jeugddetentie en een werkstraf opgelegd voor oplichting en andere gevallen van diefstal.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:03:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Einde van de winterdip, Nederland geniet van lenteweerNOS Nieuws - Binnenland

Dat het ongeveer 16 graden zou worden op Warmetruiendag, in de week waarop het gemiddeld het koudst is in een jaar, is natuurlijk ironisch te noemen. Hoe dan ook: veel Nederlanders genieten vandaag met volle teugen van het vroege lenteweer.

Op social media worden er veel berichten gedeeld over het weer: "lekker naar het terras vandaag", "rokjesdag is vroeg dit jaar" en "wat een perfect loopweer" keren regelmatig terug. De zon schijnt en het regent niet, dus Nederland gaat weer massaal naar buiten.

Op veel plekken genoten mensen van het lekkere weer, zoals in Middelburg en Haarlem. Daar zaten de terrassen al vol. Hoewel een enkeling eigenlijk moest werken:

Het mooie weer wordt vrolijk ontvangen. "Dat is logisch, het zonlicht wordt veel meer gewaardeerd na een periode van afwezigheid van licht in het algemeen", legt sociaal-psycholoog Paul van Lange uit. "Je lichaam heeft er baat bij door de vitamine D die je binnenkrijgt door de zonnestralen."

Vandaag is het precies honderd dagen geleden (7 november) dat lokaal een maximumtemperatuur van 15 graden werd bereikt. "We hebben echt een gebrek aan lekker weer gehad, dus we omarmen vandaag die zon."

Ook al zullen we met een glimlach op ons gezicht van de zon genieten, dat geluksgevoel vanwége de zon zal niet heel lang blijven. "Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de beklijvende werking van mooi weer moeilijk aantoonbaar is. Mensen overschatten een beetje de invloed van de zon. Op een gegeven moment ben je namelijk weer voldaan", zegt Van Lange.

Daarnaast is bewust genieten van het weer ook belangrijk om een geluksgevoel te ervaren, zegt geluksexpert Patrick van Hees. "Dat past bij een geluksbevorderend leven: mensen die bewust en actief genieten zijn doorgaans gelukkiger. Maar als je tegelijkertijd bijvoorbeeld niet goed kunt ontspannen, niet investeert in relaties met anderen en je jezelf steeds maar vergelijkt met anderen die het in jouw ogen beter hebben, dan is het een druppel op een gloeiende plaat. Om duurzaam gelukkig te zijn gaat het om het totaalplaatje."

Maar het mooie weer heeft natuurlijk wel voordelen, gaat Van Hees verder. Mensen gaan meer naar buiten, ontmoeten anderen en gaan meer erop uit. "Alles wat je doet, heeft meer gelukseffect als je het met anderen doet." Dus ga vooral op het terras zitten met anderen.

Warmetruiendag

Daarnaast is het vandaag Warmetruiendag, een initiatief waarbij mensen worden gevraagd de verwarming een graad lager te zetten en zich warmer aan te kleden. Dat lijkt vandaag niet echt nodig. Toch is deze dag volgens Nathalie van Loon van het Klimaatverbond niet misplaatst. "Deze dag gaat niet over het weer, maar over het klimaat. Het staat symbool voor wat we allemaal kunnen doen aan klimaatverandering. Warm jezelf, niet de wereld", zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal.

Al zijn de temperaturen nu dus lente-achtig, het kan altijd nog beter. Uit onderzoek blijkt dat mensen het meest gelukkig worden van een temperatuur van 22 graden, zegt Van Lange. "In augustus, met die hitte, wordt geklaagd. Het beste is 22 graden, iets warmer dan de woonkamer maar toch met een windje. Bij warmer of kouder weer dan 22 graden moeten mensen moeite ervoor doen zich te beschermen tegen die temperatuur en dat vinden ze jammer."

Op die 22 graden moeten we nog even wachten, maar dat maakt niet uit. "Het is vandaag mooi weer, een blauwe hemel, met een lekkere temperatuur en we kunnen ook nog eens buiten zitten." Meer is vandaag niet nodig.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 14:00:01 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Mannen domineren bij statenverkiezingen, toename vrouwen bij VVD, CDA en CUNOS Nieuws - Binnenland

Hoewel veel partijen zeggen een gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen belangrijk te vinden, is daar in de praktijk nog weinig van te merken. Net als vier jaar geleden staan op de kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart vooral mannen; 32 procent van de kandidaten is vrouw. Dat blijkt uit een analyse van alle provinciale kieslijsten door de NOS en nieuwsdienst LocalFocus.

De Partij voor de Dieren is opnieuw de enige partij waar vrouwen in de meerderheid zijn (53 procent). GroenLinks (41 procent) en SP (39 procent) staan op de lijst van partijen met de meeste verkiesbare vrouwen op de tweede en derde plek. Onderaan de lijst staan naast de SGP (geen enkele vrouw) ook de PVV (17 procent) en 50Plus (22 procent). De rest van de partijen zitten allemaal rond het gemiddelde.

Ten opzichte van vier jaar geleden is er wel een minieme toename van het percentage vrouwen, van 30 naar 32 procent. De grootste stijging is te zien bij het CDA, de VVD en de ChristenUnie. Deze partijen scoorden vier jaar geleden nog onder het gemiddelde, maar verschillen inmiddels niet meer van partijen als D66 en de PvdA.

Forum voor Democratie heeft op de kieslijsten geen geslacht en voornamen vermeld, waardoor het percentage vrouwen niet te achterhalen is. Bij de gemeenteraadsverkiezingen deed de partij dat nog wel: toen was het percentage vrouwen onder de 20 procent.

Van alle lijsttrekkers is het percentage vrouwen nog lager: een kwart van de lijsttrekkers is vrouw. Forum voor Democratie heeft in geen enkele provincie een vrouwelijke lijsttrekker. De PVV heeft in één vrouwelijke lijsttrekker, het CDA en de ChristenUnie elk twee.

Tussen provincies zijn weinig verschillen te zien. In Noord- en Zuid Holland hebben in verhouding de meeste vrouwen zich kandidaat gesteld. Respectievelijk 36 en 35 procent van de kandidaten is daar vrouw. Met 28 procent heeft Overijssel de minste vrouwelijke kandidaten.

De kandidaten komen bovengemiddeld vaak van het platteland, zo blijkt uit de analyse. 54 procent van alle Nederlanders woont in dichtbevolkt stedelijk gebied. Bij de kandidaten voor de provinciale staten is dat maar 43 procent. 40 procent van de kandidaten woont in een gebied dat niet of weinig stedelijk is, terwijl dat bij alle Nederlanders 30 procent is.

Vrijdag 15 Februari 2019 - 13:44:09 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Tot 16 jaar cel voor drietal om fatale flatbrand DiemenAD - Binnenland

Zeven tieners uit Tilburg zijn vandaag vrijgesproken van het stelselmatig verkrachten van een geestelijk beperkte vrouw uit hun woonplaats. De groep werd ervan verdacht de toen 23-jarige vrouw in 2016 en 2017 meerdere keren te hebben verkracht. Alle jongens waren toen nog minderjarig.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 13:15:00 - AD - Binnenland
 

Tieners vrijgesproken van verkrachting geestelijk beperkte vrouw ondanks filmpjesAD - Binnenland

In Groningen wordt morgen de Vegan Student Association (VSA) opgericht. De eerste veganistische studentenvereniging van Nederland gaat in gesprek met de Rijksuniversiteit Groningen om meer veganistische maaltijden in de cafetaria’s van de universiteit aan te bieden.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 12:44:24 - AD - Binnenland
 

Vertegenwoordiger van de paus in Frankrijk verdacht van aanrandingDe Volkskrant - Binnenland

Aan de vooravond van presidentsverkiezingen in Nigeria zijn bij gewelddadigheden in de deelstaat Kaduna ten minste 66 mensen om het leven gekomen. Volgens de goeverneur, Nasir-El Rufai, zijn onder hen 22 kinderen en 12 vrouwen.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 11:39:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nu ook een studentenvereniging voor veganisten: zelfs bier is niet altijd veganAD - Binnenland

Ministers Wopke Hoekstra (Financiën) en Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) hebben vanmorgen vroeg een ‘intensief’ gesprek gehad met Ben Smith, de bestuursvoorzitter van Air France-KLM. Dat bleek tijdens de inloop van de wekelijkse ministerraad.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 11:20:00 - AD - Binnenland
 

Kabinet draait baas Air France-KLM duimschroeven aanAD - Binnenland

Holleeder heeft na het uitzitten van zijn straf voor de Heinekenontvoering een weg afgelegd ‘waarbij de dood vaak op de loer lag en helaas ook vaak heeft toegeslagen.’ Dat zegt het OM op dag twee van haar slotbetoog in de zaak tegen Holleeder.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 11:04:00 - AD - Binnenland
 

Nederland koopt nu meer gas in dan het exporteertAD - Binnenland

Schiphol moet steeds meer geld steken in maatregelen om de drukte op de luchthaven in goede banen te leiden.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 10:09:00 - AD - Binnenland
 

Een op vier Amsterdamse tieners nam geen meningokokkenprik; waarom?De Volkskrant - Binnenland

De medische dossiers van honderdduizenden patiënten van het OLVG in Amsterdam waren jarenlang toegankelijk voor medewerkers die ze niet mochten inzien. Hoe kon het grootste ziekenhuis van Nederland zo slordig zijn?
Vrijdag 15 Februari 2019 - 10:02:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Maatregelen tegen drukte kosten Schiphol veel geldAD - Binnenland

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een e-bike, misschien geldt dat ook voor jou. De vraag is dan, welke fiets past het beste bij je? Of welke juist niet! Speciaal voor jou, als lezer van het AD, is er de mogelijkheid om je aan te melden voor de AD Fietstest van 2019.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 10:01:00 - AD - Binnenland
 

Een unieke kans om de nieuwste e-bikes te testen op een prachtig parcours!AD - Binnenland

Een hoogbejaarde vrouw heeft gisteravond 112 gebeld terwijl een inbreker onverstoorbaar aan het zoeken was naar waardevolle spullen in haar woning in het Brabantse Zundert.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 09:54:00 - AD - Binnenland
 

Hoogbejaarde vrouw belt 112 terwijl inbreker naast haar rustig doorgaat met stelenAD - Binnenland

Er komt op dit moment geen aanvullend onderzoek naar het DNA op het mes waarmee zakenman Koen Everink om het leven is gebracht. Voormalig tenniscoach Mark de J. had daar vandaag om gevraagd, maar het gerechtshof in Arnhem bepaalde dat daartoe geen noodzaak is. Als er na de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep - waarvoor drie dagen zijn uitgetrokken - behoefte aan is, kan dat alsnog.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 09:38:00 - AD - Binnenland
 

Aso-azc: een kijkje in het afvoerputje van de asielopvangAD - Binnenland

Ook op het platteland moeten mensen snel kunnen internetten op hun mobiel. Bij de komende veiling van frequenties voor bijvoorbeeld het snelle 5G moet dat worden geëist van de telecombedrijven, naast de verplichting om vrijwel overal internet aan te bieden.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 08:26:04 - AD - Binnenland
 

Overal minimale snelheid mobiel internetAD - Binnenland

Wie denkt dat Mark Rutte zich met een late bekering tot hartstochtelijk Europeaan warmloopt voor een Brusselse topbaan heeft niet goed opgelet. Hij verkondigt het klassieke Nederlandse verhaal, precies op het juiste moment, stellen EU-watchers.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 07:38:00 - AD - Binnenland
 

‘Slimme’ Rutte pakt Europa in met Nederlands verhaalAD - Binnenland

Een 16-jarige psychiatrische suïcidale patiënt heeft in een jeugdzorginstelling in Harreveld (Achterhoek) zelfmoord kunnen plegen, nadat twee jeugdinstellingen bij de overplaatsing langs elkaar heen hebben gewerkt.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 07:24:00 - AD - Binnenland
 

Tiener (16) pleegt zelfmoord na slechte overdracht jeugdinstellingenAD - Binnenland

Johnsen Bacuna, voetballer van de Zwolse club Berkum, heeft bij de politie in Utrecht aangifte gedaan van bedreiging na de wedstrijd bij hoofdklasser Duno uit Doorwerth. De Utrechter ontving de bedreigingen maandag via de mail.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 07:03:43 - AD - Binnenland
 

Voetballer Johnsen Bacuna werd bedreigd na zijn provocerende actie, nu doet hij aangifteAD - Binnenland

Ruim vijftig woningen in de ‘duurzame’ buurt 7 van de wijk Passewaaij in Tiel worden al maandenlang exclusief verwarmd met gas, omdat de Warmtekoude-installatie voor de woningen door de inspectie is stilgelegd. Tot ongenoegen van het warmtebedrijf én bewoners.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 06:59:00 - AD - Binnenland
 

Duurzame buurt Tiel stookt weer volop gas: ‘De tranen springen je in de ogen’AD - Binnenland

Farzad (12) uit Afghanistan en Ahmad (15) uit Syrië zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van oorlog. Ze vertelden er namens miljoenen lotgenoten over in de Tweede Kamer.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 06:58:00 - AD - Binnenland
 

Weet je wat pas een nare bijwerking is? BaarmoederhalskankerAD - Binnenland

Van de bijna 132.000 13- en 14-jarigen die in het najaar van 2018 zijn uitgenodigd voor een inenting tegen meningokokken, hebben ongeveer 18.000 tieners de oproep genegeerd. In Zeeland en Amsterdam was de opkomst het laagst: daar kwam maar 72 tot 77 procent op voor de vaccinatie tegen de levensgevaarlijke bacterie.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

Groentjes beginnen strijd om Senaat, KLM-thriller bereikt Trêveszaal en meer beveiliging in de KamerDe Volkskrant - Binnenland

18 duizend tieners hebben geen gehoor gegeven aan de oproep zich te vaccineren tegen het dodelijke meningokokken W-virus. Opvallend: na Zeeland was de opkomst in Amsterdam het laagst.
Vrijdag 15 Februari 2019 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Holleeder: ‘Mag ik wat zeggen? Ik heb niemand opdracht gegeven tot liquidaties’De Volkskrant - Binnenland

Na felle protesten tegen de voorgenomen vestiging van een hoofdkantoor van Amazon, houdt de online-gigant de eer aan zichzelf. Waarom kwamen New Yorkers in het geweer?
Vrijdag 15 Februari 2019 - 00:01:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het patiëntendossier van een vriendin? Van een BN’er? Filosofiestudent Laura kon alles zienDe Volkskrant - Binnenland

Zittingsdag 52: vandaag is de tweede dag van het requisitoir. Het OM zal aandacht besteden aan de criminele organisatie die Willem Holleeder (60) zou hebben gevormd met Dino S. en Stanley Hillis. Ook wordt een ‘historisch overzicht’ gepresenteerd door de aanklagers. Het requisitoir zal in totaal vier dagen duren. Volg de laatste updates in dit liveblog.
Donderdag 14 Februari 2019 - 22:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waarom Amazon is weggejaagd uit New YorkDe Volkskrant - Binnenland

De succesvolle Nederlandse strijd tegen de fosfaatproductie in de landbouw leidt ertoe dat een andere meststof, stikstof, onbedoeld nog te veel wordt uitgestoten. De totale hoeveelheid vrijgekomen stikstof uit dierlijke mest daalde weliswaar, maar is nog steeds hoger dan in de Europese Unie is afgesproken.
Donderdag 14 Februari 2019 - 14:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tot zestien jaar cel voor fatale flatbrand DiemenNu.nl - Binnenland

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag drie twintigers die vervolgd werden voor betrokkenheid bij de fatale flatbrand in Diemen tot zestien jaar celstraf opgelegd.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

De succesvolle strijd tegen fosfaat leidt ertoe dat er onbedoeld te veel stikstof wordt uitgestotenDe Volkskrant - Binnenland

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet heeft het er nogal eens over: de klimaatambities zou Nederland 1000 miljard euro gaan kosten. Wat klopt daarvan?
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gaat het klimaatbeleid Nederland écht 1.000 miljard euro kosten?De Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

18.000 tieners zien af van prik, ook al vielen er al tientallen dodenAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.