Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Aanhouding na vondst lichaam in tuin SwifterbantNOS Nieuws - Binnenland

In Swifterbant, Flevoland, heeft de politie in een tuin bij een woning een persoon gevonden die "onder verdachte omstandigheden" is overleden. Kort daarna heeft de politie iemand aangehouden in de woning.

Het is onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld. Dat wordt momenteel onderzocht. Agenten vonden het lichaam na een telefonische melding.

Swifterbant is een dorp met ruim 6000 inwoners in de gemeente Dronten.

Zondag 21 Oktober 2018 - 03:07:21 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Facebook huurt voormalig vicepremier Verenigd Koninkrijk Nick Clegg inDe Volkskrant - Binnenland

De Washington Post weigert de uitleg te aanvaarden van Saoedi-Arabië over de dood van haar columnist Jamal Khashoggi. De krant beschuldigt het koninkrijk van leugens en van een doofpotoperatie.
Zondag 21 Oktober 2018 - 02:41:35 - De Volkskrant - Binnenland
 

Washington Post beschuldigt Saoedi-Arabië van doofpotoperatieDe Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse president Donald Trump wil het ruim dertig jaar oude atoomverdrag met Rusland opzeggen. Dat heeft hij tijdens een bijeenkomst in Elko, Nevada gezegd. Veiligheidsadviseur John Bolton zou al zijn begonnen met de beëindiging van het zogeheten INF-verdrag.
Zondag 21 Oktober 2018 - 01:43:05 - De Volkskrant - Binnenland
 

Herinneringen aan Wim KokNOS Nieuws - Binnenland

Oud-premier Wim Kok is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was al een tijd ziek. Kok gaf als minister-president van 1994-2002 leiding aan de twee paarse kabinetten van PvdA, VVD en D66. Daarvoor was hij onder meer vakbondsvoorzitter, oppositieleider en minister van Financiën. In al die functies gold hij als een man met groot gezag.

Kok was vooral een man van harmonie en overleg. De man van het klassieke poldermodel.

In 1986 volgde Kok Joop den Uyl op als PvdA-leider. Na een aantal jaren in de oppositie maakte hij van de partij weer een regeringspartij. Als minister van Financiën in het derde kabinet-Lubbers was hij verantwoordelijk voor bezuinigingen op de WAO, wat tot een crisis in de PvdA-leidde.

Aanzien

In 1994 werd Kok minister-president van het eerste kabinet zonder christen-democraten in driekwart eeuw. In zijn jaren als premier maakte de Nederlandse economie een krachtige groei door en nam de werkgelegenheid sterk toe. Kok persoonlijk bouwde een groot nationaal en internationaal aanzien op.

Hij maakte in 2002 zelf een eind aan zijn tweede kabinet, toen hij opstapte omdat hij de verantwoordelijkheid nam voor het drama in Srebrenica, zeven jaar eerder. Hij trok zich terug uit de politiek en had in de jaren daarna nog commissariaten bij onder meer ING en Shell.

Kamerlid en oud-minister Lilianne Ploumen, oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg en oud-parlementair journalist Ferry Mingelen halen herinneringen op aan Wim Kok.

Zondag 21 Oktober 2018 - 01:26:15 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Aanhouding na vondst lichaam in tuin SwifterbantAD - Binnenland

Acteur Eelco Smits heeft zaterdagavond de prestigieuze toneel-onderscheiding de Paul Steenbergen-penning gekregen uit handen van acteur Jacob Derwig. Hij overhandigde de prijs op het podium van het Internationaal Theater Amsterdam.
Zondag 21 Oktober 2018 - 00:01:57 - AD - Binnenland
 

Verdachte (28) meldt zich na vondst dode man (80) in Den HaagNu.nl - Binnenland

Een 28-jarige man uit Den Haag is zaterdagmiddag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een tachtigjarige plaatsgenoot. De man had zich gemeld op een politiebureau en werd vastgezet en zal worden verhoord. De tachtigjarige man werd zaterdagmiddag gevonden in een woning aan de Gaslaan.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 23:53:53 - Nu.nl - Binnenland
 

Prestigieuze toneelprijs voor Eelco SmitsAD - Binnenland

Het lijkt een grap maar dat is het niet: Een Fries die een vakantiehuis in Groningen wint in een loterij van een Groninger voetbalclub. Het overkwam Hans Jager (52) uit Drachten. Hij ging vanmiddag kijken bij zijn kersverse optrekje in de buurprovincie en viel achterover van verbazing.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 23:17:27 - AD - Binnenland
 

Fries wint vakantiehuis in Groningen: ‘Een beetje ontwikkelingshulp’AD - Binnenland

De politie heeft zaterdag een 28-jarige Hagenaar aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van een 80-jarige Hagenaar. Het lichaam van de man werd zaterdagmiddag gevonden in zijn woning aan de Gaslaan in Den Haag.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 22:25:20 - AD - Binnenland
 

Persoon overleden door botsing tussen camper en tram in UtrechtNu.nl - Binnenland

Een persoon is zaterdagochtend overleden door een aanrijding tussen een camper en een tram in de Utrechtse wijk Transwijk. Twee andere betrokkenen raakten gewond.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 22:11:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Man aangehouden na vondst overleden man (80)AD - Binnenland

De pepperspray die werd gespoten tijdens het optreden van dj Martin Garrix op het Amsterdam Dance Event, was waarschijnlijk een afleidingsmanoeuvre van zakkenrollers. Dat meldt de Amsterdamse nieuwszender AT5.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 21:52:35 - AD - Binnenland
 

Twee Venezolanen komen om bij poging Aruba binnen te komenNOS Nieuws - Binnenland

Bij een poging om met een bootje ongezien Aruba binnen te komen, zijn twee Venezolanen om het leven gekomen. Vier anderen werden later aan land aangehouden door de politie.

Een dode werd uit zee gehaald, de ander lag aan land niet ver van het gestrande bootje. Het is nog niet vastgesteld hoe ze om het leven zijn gekomen. Beide slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

Kort na de ontdekking van de twee slachtoffers werd een zoekactie gestart met hulp van de kustwacht. Daarbij werden drie andere Venezolanen ontdekt. Een vierde man kon later worden aangehouden.

Medicijnen

Bij hun verhoor, kort na de arrestatie, verklaarden de Venezolanen dat ze niet op de boot zaten. Een van hen had medicijnen bij zich. Hij verklaarde dat hij al twee jaar illegaal op Aruba verblijft.

Mogelijk kenden de gearresteerde Venezolanen hun overleden landgenoten en ging het om een overdacht van goederen. De politie heeft daar nog niets over bevestigd.

Bijna dagelijks proberen Venezolanen met gammele bootjes Aruba en Curaçao te bereiken, op de vlucht voor het grote gebrek aan voedsel en medicijnen.

Premier Evelyn Wever-Croes maakt zich grote zorgen over de toestroom van Venezolanen. Ze noemde het triest en zorgwekkend dat mensen hun leven verliezen terwijl ze op zoek zijn naar vrijheid. "Ze moeten wanhopig zijn geweest om hun leven op het spel te zetten", aldus Wever-Croes.

Aruba heeft 110.000 inwoners en naar schatting 5.000 illegalen.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 20:56:31 - NOS Nieuws - Binnenland
 

‘Pepperspray bij Garrix vermoedelijk truc van zakkenrollers’AD - Binnenland

Bij de meisjes die Egbert Jan vroeger mee naar huis bracht, was zijn vader populair vanwege zijn niet-alledaagse gedrag. Zeven jaar geleden overleed hij, 91 jaar oud. Egbert Jan mist hem nog steeds.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 20:00:58 - AD - Binnenland
 

In het geboortedorp van Kok staat alles even stilAD - Binnenland

FNV-voorzitter Han Busker noemt het overlijden van Wim Kok ,,bijzonder droevig nieuws'. Kok was jaren voorzitter van de vakcentrale. ,,Hij heeft ongelofelijk veel voor Nederland en de vakbeweging betekend.”
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 19:37:17 - AD - Binnenland
 

FNV: Kok heeft ongelooflijk veel voor ons betekendAD - Binnenland

Een Nederlander die afgelopen maandag zou terugkeren van een vakantie in Thailand is spoorloos verdwenen. Het gaat om Dennis Wielaard (45) uit Den Haag. Zijn ouders lanceerden vandaag op sociale media een opsporingscampagne voor hun zoon, die voor het eerst een verre reis maakte.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 19:25:48 - AD - Binnenland
 

Jorn en Thies zitten in een film over jagenNOS Nieuws - Binnenland

Jorn en Thies hebben een bijzondere hobby: ze houden van jagen. In het weekend gaan ze er met hun vaders op uit om dieren te zoeken en af te schieten. Nu is er ook een documentaire uit met hen in de hoofdrol: De Jonge Jagers. Vandaag was de première.

Volgens Jorn en Thies is jagen vooral erg leuk:

Maar veel schoolgenoten van Jorn en Thies denken daar anders over. Ze vinden het zielig voor de dieren. Daar gaat het ook over in de film.

Goed voor de natuur

Jorn en Thies vinden jagen niet zielig, maar juist goed voor de natuur. Ze schieten alleen op dieren waar er te veel van zijn. Ze hopen dat mensen door de film beter begrijpen waarom zij jagen.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 19:10:39 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse vakantieganger (45) vermist in ThailandAD - Binnenland

Wijsheid komt met de jaren. Omdat acteur Joost Prinsen (76) een eind op weg is, beantwoordt hij uw vragen.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 19:00:56 - AD - Binnenland
 

Ons kleinkind (8) wil niet meer met ons mee, omdat opa een keer boos werdAD - Binnenland

Met het overlijden van staatsman Wim Kok sterft een van de weinige politici die het predikaat ‘premier van alle Nederlanders’ kon dragen. Hij was minister in drie kabinetten, waarvan er twee zijn naam droegen. Dat waren de historisch bijzondere coalities zonder het CDA, de paarse kabinetten.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 18:40:13 - AD - Binnenland
 

Wim Kok was premier van alle NederlandersAD - Binnenland

Oud-premier Wim Kok is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij was van 1994 tot 2002 minister-president. Kok leidde twee kabinetten, Paars I en Paars II. Zijn gezondheid ging de laatste tijd hard achteruit. Hij overleed zaterdagmiddag in het ziekenhuis aan een hartkwaal.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 18:19:25 - AD - Binnenland
 

Dieren hebben last van herrie op de NoordzeeNOS Nieuws - Binnenland

Er is steeds meer herrie onder water in de Noordzee. Dat is een groot probleem voor de dieren die daar leven. Daarom komt er een onderzoek om te kijken hoe erg het is.

Dat geluid komt vooral van grote zeevaartschepen. Op de Noordzee varen er op elk moment van de dag bijna 400 schepen langs. Maar ook windmolens op zee maken lawaai.

Stress

Dieren communiceren onder water met elkaar, dus daarom is het belangrijk dat ze elkaar kunnen horen. Als er te veel lawaai is kunnen dieren stress krijgen, stoppen met eten of wegvluchten.

Nederland en andere landen aan de Noordzee gaan op 14 plekken het lawaai onder water gemeten. Met de resultaten hopen ze straks betere regels te maken om het zeeleven te beschermen.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 18:16:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Oud-premier Wim Kok (80) overledenNOS Nieuws - Binnenland

Oud-premier Wim Kok is, 80 jaar oud, overleden. Hij was al een tijd ziek, hij leed aan een hartkwaal. Kok gaf als minister-president van 1994-2002 leiding aan de twee paarse kabinetten van PvdA, VVD en D66. Daarvoor was hij onder meer vakbondsvoorzitter, oppositieleider en minister van Financiën. In al die functies gold hij als een man met groot gezag.

Kok was negen jaar FNV-voorzitter. In 1982 sloot hij met werkgeversvoorzitter Van Veen het akkoord van Wassenaar. Dat akkoord over loonmatiging en arbeidstijdverkorting wordt gezien als een belangrijke bijdrage aan het herstel van de Nederlandse economie die in die jaren in een diepe crisis verkeerde.

Vier jaar later volgde Kok Joop den Uyl op als PvdA-leider. Na een aantal jaren in de oppositie maakte hij van de PvdA weer een regeringspartij. Als minister van Financiën in het derde kabinet-Lubbers was hij verantwoordelijk voor bezuinigingen op de WAO, wat tot een crisis in de PvdA leidde.

Aanzien

In 1994 werd Kok minister-president van het eerste kabinet zonder christen-democraten in driekwart eeuw. In zijn jaren als premier maakte de Nederlandse economie een krachtige groei door en nam de werkgelegenheid sterk toe. Kok persoonlijk bouwde een groot nationaal en internationaal aanzien op.

Hij maakte in 2002 zelf een eind aan zijn tweede kabinet, toen hij opstapte omdat hij de verantwoordelijkheid nam voor het drama in Srebrenica, zeven jaar eerder. Hij trok zich terug uit de politiek en had in de jaren daarna nog commissariaten bij onder meer ING en Shell.

Bekijk een overzicht van de carrière van Wim Kok.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 17:31:55 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Dwars: Geheime uitvinding beschermen is veel te duurNOS Nieuws - Binnenland

Timo en Joël hebben iets handigs uitgevonden. Ze kunnen nog niet zeggen wat dat precies is, omdat ze natuurlijk niet willen dat iemand hun idee steelt. Daarom hebben ze een patent nodig. Dat is een bewijs dat zij de uitvinding hebben bedacht.

Er is alleen één probleem: patent aanvragen is hartstikke duur. En dat zit Joël en Timo behoorlijk dwars. Samen met Lucas gaan ze uitzoeken waarom patent zo duur is.

Jouw mening

Timo en Joël zijn natuurlijk niet de enige met een goed idee. Jij hebt misschien ook weleens iets handigs bedacht. Wat vind jij: hebben kinderen vaak betere ideeën van volwassenen?

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 17:18:53 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kinderen schaken tegen zanger Nick SchilderNOS Nieuws - Binnenland

Kinderen in Hoogeveen konden vandaag schaken tegen een beroemde zanger. Nick Schilder van zang-duo Nick & Simon opende daar een groot schaaktoernooi.

De zanger vindt het leuk om iets te doen dat niets met zingen te maken heeft.

Vandaag speelden alleen amateurs een potje schaak. Zondag zijn er wedstrijden voor professionele schakers.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 17:12:20 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Oud-premier Wim Kok (80) overledenAD - Binnenland

Een collega gaat vier keer per jaar op vakantie - met het vliegtuig wel te verstaan. Je ouders eten iedere dag vlees, en een vriendin koopt bijna elke week nieuwe kleding. Heeft het zin om je omgeving aan te spreken op vervuilend consumptiegedrag, of werkt dat juist averechts?
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 16:42:34 - AD - Binnenland
 

Reacties op het overlijden van Wim KokNu.nl - Binnenland

Oud-premier Wim Kok is zaterdag op tachtigjarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartkwaal. Minister-president Rutte noemt Kok "een man om naar op te kijken".
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 16:20:40 - Nu.nl - Binnenland
 

Week in beeld: afscheid op ADE, cannabis in Canada, Khashoggi en de KrimNOS Nieuws - Binnenland

Deze week waren de ogen vooral gericht op Saudi-Arabië. Dat land heeft inmiddels toegegeven dat journalist Jamal Khashoggi om het leven is gekomen in het Saudische consulaat in Istanbul in Turkije. Er zijn 18 Saudiërs gearresteerd in verband met de dood van de journalist, die in de Verenigde Staten woonde en zeer kritisch was over de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman.

Bij een aanslag op een middelbare school op de Krim vielen twintig doden. Een man van 18 liet een explosief afgaan in de kantine, schoot om zich heen en pleegde daarna zelfmoord. De Russische politie is nog op zoek naar mensen die hem hielpen bij de voorbereidingen.

Vrijwel de complete dj-wereld is tot en met morgen in Amsterdam voor het Amsterdam Dance Event. ADE is wereldwijd het grootste clubfestival op het gebied van elektronische muziek. Donderdagavond nam dj Hardwell al afscheid van zijn publiek met een uitverkochte show in de Ziggo Dome.

In Canada is cannabis kopen sinds deze week wettelijk toegestaan. Nog geen dag nadat wiet legaal was geworden, was de softdrug vanwege de grote belangstelling op veel plaatsen niet meer te krijgen.

Dat en meer in de week in beeld.

We hebben de week ook samengevat in een video:

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 15:59:12 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hoe we herrie in de zee proberen te beperkenNOS Nieuws - Binnenland

Onder leiding van Nederland gaan alle landen rondom de Noordzee in kaart brengen hoeveel geluid mensen maken onder water. Dat geluid neemt alleen maar toe en kan schadelijk zijn voor zeedieren.

Bekijk en beluister in de interactieve special hieronder waarom geluid van levensbelang is voor zeedieren:

Maar Europese regels dwingen Nederland om al voor 2020 te voorkomen dat geluid schade aan het milieu toebrengt. Bedrijven nemen geluidsoverlast steeds serieuzer. Een overzicht van de nieuwe maatregelen en andere innovaties.

Stiller heien

Het in de bodem slaan van al die windmolenparken op zee zorgt voor heel harde klappen onder water. Het bedrijf Van Oord isoleert heigeluid door heel veel luchtbubbels in het water te schieten, of een groot net met ballonnen in het water te doen.

Daarnaast lopen er tests met een nieuw soort hamer waarmee de windmolens de bodem in worden geslagen. Deze hamer bestaat uit water in een tank en dat veroorzaakt bij het slaan minder geluid.

Met een nieuwer systeem worden er helemaal geen heipalen meer de zeebodem ingeslagen en daardoor is er fors minder herrie. De windmolens worden neergezet op poten, met onder iedere poot een zuigpaal die de bodem in wordt gezogen. De techniek is net gebruikt voor de grootste windmolens voor de Schotse kust.

Bekijk hier hoe bruinvis Flo de geluidstest uitvoert.

Stiller varen

Volgens deskundigen gaat het in de scheepvaart nog niet zo snel met geluidsbeperkende maatregelen. Toch lopen er wel een paar projecten.

Schepen in de haven van Vancouver krijgen korting op de havengelden als ze hun schroef stiller maken. Ook deed de havenautoriteit een proef waaruit bleek dat als vrachtschepen langzamer varen, ze veel minder geluid produceren en tegelijkertijd brandstof besparen.

En Maersk, het grootste zeeschepenbedrijf ter wereld, heeft in een proef 11 schepen aangepast zodat ze minder geluid maken. Ook twee andere grote bedrijven zijn hiermee bezig.

Nederlandse ontwerpers hebben daarnaast vrachtschepen ontwikkeld die met een hightechzeil de wereld over varen. Dat is stiller en veel milieuvriendelijker.

Vissen verjagen

Defensie gebruikt sinds kort strengere regels bij het tot ontploffing brengen van bommen uit de Tweede Wereldoorlog om zeedieren te ontzien. Er wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met het seizoen.

Ook wordt er voor een explosie gekeken of er bruinvissen of andere zeedieren in de buurt zijn. Daarnaast worden er akoestische vis- en zeedierverjagers gebruikt: geluiden die in het water worden afgespeeld om zeedieren weg te jagen. Offshorebedrijven zetten soortgelijke machines in.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 15:40:24 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Pak je nu alweer het vliegtuig?AD - Binnenland

Twee jonge kinderen zijn vanmiddag gewond geraakt bij een groepsaccommodatie onder Tilburg. Dat gebeurde nadat zij door een nog onbekende oorzaak van een springkussen vielen.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 14:51:13 - AD - Binnenland
 

Drie verkrachte vrouwen over hun lange zoektocht naar gerechtigheidDe Volkskrant - Binnenland

Facebook deed deze week een opmerkelijke zet in het continue schaakspel met overheden die bezorgd zijn over de groeiende macht van de techindustrie. Nick Clegg, voormalig vicepremier van het Verenigd Koninkrijk, verhuist naar Silicon Valley om te helpen de communicatiestrategie van Facebook vorm te geven.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 14:21:16 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ernstig ongeluk met springkussen: twee kinderen gewondAD - Binnenland

Het Pioppi dieet is op dit moment het best verkochte boek in Nederland. Aan kenners stellen we de vraag: werkt het? En hoe verhoudt het zich tot de dieethypes die eraan voorafgingen en waarover je nu weinig meer hoort?
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 14:00:38 - AD - Binnenland
 

Zes personen aangehouden voor betrokkenheid bij steekincident HeerlenNu.nl - Binnenland

Zes personen zijn aangehouden voor betrokkenheid bij een steekincident in een woning in Heerlen. Drie mensen raakten daarbij gewond.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 13:44:46 - Nu.nl - Binnenland
 

Twee tieners gewond door omvallen springkussen in Brabants EsbeekNu.nl - Binnenland

Twee kinderen zijn zaterdag gewond geraakt door het omvallen van een springkussen in de Brabantse plaats Esbeek. Het tweetal is naar een ziekenhuis gebracht.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 13:30:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Trump dreigt atoomverdrag met Rusland op te zeggenDe Volkskrant - Binnenland

De Afrikaanse miljardair en filantroop Mohammed Dewji, die ruim een week geleden in Tanzania werd ontvoerd, is weer vrij. ‘Ik dank Allah dat ik veilig thuis ben gekomen’, zo zei de 43-jarige Dewji in een verklaring zaterdag.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 13:19:37 - De Volkskrant - Binnenland
 

Pioppi-boek is erg populair, maar is het ook een goed dieet?AD - Binnenland

Het uit Irak gevluchte model Wahhab Hassoo (23) wordt in Nederland met de dood bedreigd. Dat liet Hassoo zelf weten in het NTR-programma De Nieuwe Maan. Influencers die in Irak op sociale media een moderne levensstijl laten zien, moeten al langer vrezen voor hun leven. Nu blijkt dat ze ook in Nederland niet veilig zijn. Het model trok zich daarom terug uit de modellenwedstrijd Men Universe.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 12:04:42 - AD - Binnenland
 

In Irak geboren model in Nederland bedreigd met de doodAD - Binnenland

Sandra Phlippen is hoofd Nederland bij het economisch bureau van ABN Amro en universitair docent aan de Erasmus School of Economics.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 12:00:29 - AD - Binnenland
 

60-plussers in de bijstand anders aanpakken is echt doodzondeAD - Binnenland

Typisch Nederlands: een boterham met hagelslag. Nederland is óók het land van de ridicule combinaties. Twitteraars deelden hun soms gewaagde voorkeuren met Ronald Giphart.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 12:00:28 - AD - Binnenland
 

Hoe is hagelslag eigenlijk ontstaan?AD - Binnenland

Maar liefst vijftien keer wordt Bea opgenomen in een kliniek van IrisZorg vanwege haar zware alcoholverslaving. Maar iedere keer is ze na ontslag uit de kliniek binnen de kortste keren weer laveloos. Zus Kirsten snapt er niets van.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 12:00:19 - AD - Binnenland
 

Kat Vedder gaat mee kanoënNOS Nieuws - Binnenland

Het is een gek gezicht: een kat in een kano. In het plaatsje Wormerveer in Noord-Holland kun je dat zien. Baasje Michelle gaat er namelijk graag op uit met haar kat Vedder.

De meeste katten houden niet van water, maar volgens Michelle vindt Vedder het leuk om rond te varen. Vedder is nog maar één keer in het water gevallen. Meestal blijft hij rustig zitten.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 11:50:02 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Geen explosieven aangetroffen na plofkraak GeleenNu.nl - Binnenland

Na een plofkraak bij pinautomaten in Geleen zijn geen explosieven achtergebleven, heeft onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zaterdagmiddag uitgewezen.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 10:24:48 - Nu.nl - Binnenland
 

Bea werd 15 keer opgenomen voor haar alcoholverslaving: ‘Stop met het pamperen van mijn zus’AD - Binnenland

Ex-bankier Dirk Scheringa wilde met cryptomunten zijn grote rentree in het zakenleven maken. Hij geloofde in het verhaal van een paar jonge Haagse ondernemers, net als honderden of misschien wel duizenden naïeve investeerders. De gedroomde revanche werd een grandioos fiasco. Hoe kon het zo ver komen? Een reconstructie.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 10:00:14 - AD - Binnenland
 

Politie zoekt derde verdachte van dubbele beschieting in ZaandamNu.nl - Binnenland

Een derde man wordt verdacht van betrokkenheid bij een dubbele beschieting in Zaandam. Een week geleden werd een negentienjarige man na een conflict beschoten in het centrum van de Noord-Hollandse plaats. Voor het ziekenhuis werd hij opnieuw beschoten.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 09:45:49 - Nu.nl - Binnenland
 

De 9 ontdekkingen van deze weekNOS Nieuws - Binnenland

Elke week zetten wij de leukste, grappigste en interessantste ontdekkingen van de afgelopen week voor je op een rij. Met deze week:

1. Je kunt snoep maken van pompoen, paprika en komkommer

2. Er is een zeldzame achtarm-octopus in de Noordzee gefilmd

3. Er bestaat een soort voetbaltafeltennis

4. Op deze school hebben kinderen maar 4 dagen les

5. De Nachtwacht krijgt een grote opknapbeurt

6. Kinderen willen meer vrouwelijke superhelden zien

7. Voor de kust van Texel is een gigantische bultrug gezien

8. Er bestaat een zebra-pad waar je zo gek mogelijk mag oversteken

9. Een Nederlander is uitgeroepen tot dieren-fotograaf van het jaar

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 08:45:17 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hoe Dirk Scheringa zich verslikte in zijn grote crypto-avontuurAD - Binnenland

Saskia Noort schrijft op deze plek wekelijks over nieuws dat haar raakt. Betuttelen is niet haar stijl.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 08:00:51 - AD - Binnenland
 

Euthanasie bij dementie kan toch, zegt toetsingscommissieNOS Nieuws - Binnenland

Als artsen het zorgvuldig aanpakken, mogen ze toch euthanasie verlenen aan wilsonbekwame patiënten, zoals mensen met dementie. Daarbij mag ook een slaapmiddel worden gebruikt, blijkt uit een nieuw oordeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie.

Trouw schrijft over de zaak die de commissie eerder dit jaar behandelde. Daarbij verleende een huisarts euthanasie aan een vrouw van in de zestig met alzheimer. Ze woonde in een verpleeghuis. Vooraf kreeg de vrouw, die niet meer in staat was om te communiceren, een slaapmiddel toegediend.

De euthanasie vond plaats op basis van de wilsverklaring van de vrouw, die ze regelmatig had geactualiseerd en ook mondeling bekrachtigd zolang dat nog kon. Ze heeft nooit eenduidig aangeven dat het tijd was voor euthanasie, maar voor haar familie en arts was het duidelijk dat ze ondraaglijk leed. De vrouw was permanent angstig, herkende niemand meer en was onrustig en verdrietig.

Bedenkingen

In juli werd een verpleeghuisarts nog berispt voor euthanasie bij een 74-jarige demente vrouw. De vrouw had een euthanasieverklaring, waarin stond dat ze zelf het moment van haar dood wilde bepalen. Toen ze steeds verwarder werd had ze bedenkingen bij die verklaring.

Uiteindelijk voerde haar arts in 2016 de euthanasie uit, zonder dat de vrouw daarover was ingelicht. Ze kreeg een slaapmiddel in haar koffie, maar werd wakker en kwam omhoog toen de arts het dodelijke middel toediende. Haar familie hield haar vast en probeerde haar rustig te krijgen.

De Regionale Toetsingscommissies Euthanasie oordeelden al eerder dat deze arts onzorgvuldig had gehandeld en niet had mogen overgaan tot euthanasie, omdat de verklaring van de vrouw onduidelijk en tegenstrijdig was. Het Openbaar Ministerie is inmiddels ook een strafrechtelijk onderzoek naar de arts begonnen.

Helder

Beide zaken zijn volgens de voorzitter van de regionale toetsingscommissies, Jakob Kohnstamm, "totaal verschillend". In Trouw zegt hij dat er in de nieuwe zaak wel sprake was van een heldere wilsverklaring. Ook werd elke stap door de huisarts volgens hem "onwaarschijnlijk zorgvuldig" gewikt en gewogen.

Dat geldt volgens Kohnstamm ook voor het toedienen van het slaapmiddel. Dat moest voorkomen dat de vrouw zichzelf zou verwonden bij het inbrengen van het infuus. Of de huisarts tegen de patiënte heeft gezegd wat hij ging doen is niet duidelijk en volgens Kohnstamm "niet relevant".

Volgens de euthanasiewet is het al langer toegestaan om bij dementie euthanasie uit te voeren. Het gebeurt alleen bijna nooit, ondanks wilsverklaringen. Voor een arts is het moeilijk om te bepalen wanneer er sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Ook gebeurt het dat een patiënt zich de inhoud van de wilsverklaring niet meer herinnert of geen euthanasie meer wil.

Zaterdag 20 Oktober 2018 - 07:35:42 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Betuttelen, daar is onze overheid voorAD - Binnenland

Voormalig bankier Dirk Scheringa én gedupeerde klanten overwegen juridische stappen tegen cryptobedrijf ICO Headstart. Scheringa vertrok in juli bij het bedrijf, en zegt dat verplichtingen naar hem niet zijn nagekomen.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 07:00:39 - AD - Binnenland
 

Dirk Scheringa en investeerders willen cryptobedrijf voor rechter slepenAD - Binnenland

De dood van het Nederlandse fotomodel Ivana Smit in Kuala Lumpur is met raadselen omgeven. Het Amerikaanse echtpaar Alex en Luna Johnson doorbreekt nu het stilzwijgen. ,,Ivana is niet over de balkonrand gegooid.’’
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 07:00:35 - AD - Binnenland
 

Johnsons: ‘Ivana Smit is niet over balkonrand gegooid’AD - Binnenland

Knoeiers te over in de schoonheidsbranche. Op een speciaal spreekuur van het Erasmus MC deuken artsen Leonie Schelke en Peter Velthuis gezichten uit en halen mislukte fillers weg.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 06:30:30 - AD - Binnenland
 

Een dagje in de enige faceliftgarage van NederlandAD - Binnenland

Artsen mogen, als ze dat zorgvuldig aanpakken, toch euthanasie verlenen aan wilsonbekwame patiënten. Daarbij mogen ze ook een slaapmiddel gebruiken. Dat blijkt volgens Trouw uit een nieuw oordeel van de Regionale Toetsingscommissies Euthanasie.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 06:11:54 - AD - Binnenland
 

Euthanasie bij dementie toch toegestaanAD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 06:00:25 - AD - Binnenland
 

Tijd om eerlijk te praten over problemen met asielzoekersAD - Binnenland

In een woning aan de Rubensstraat in Heerlen zijn bij een steekincident rond 03.00 uur twee gewonden gevallen. Een man en een vrouw zijn met ernstige verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, meldt de Limburgse politie.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 05:13:55 - AD - Binnenland
 

Drie gewonden na steekpartij in HeerlenAD - Binnenland

Wie lippen laat opspuiten of rimpels laat vullen, moet eerst een echo van het gezicht laten maken. Dat stellen artsen van het Erasmus MC. De echo kan honderden complicaties per jaar voorkomen.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 03:00:07 - AD - Binnenland
 

Echo moet honderden cosmetische missers voorkomenAD - Binnenland

Ze mag op haar nieuwe album over een rotkop zingen, Anouk (43) leert haar kinderen netjes met twee woorden spreken. ‘Ze zeggen nog geen shit. Dat wordt chips.’
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 00:07:03 - AD - Binnenland
 

De Noren zijn vast voorbereid met overlevingspakketten bij eventuele crisisDe Volkskrant - Binnenland

Moeten burgers kunnen kiezen voor roken, drinken en vet eten, daarbij het risico van ziekte of een vroege dood bewust op de koop toenemend? Of mogen ze door de overheid ook verplicht worden zo lang mogelijk te leven, door fanatiek te sporten en gezond te eten? ‘Betutteling’ creëert soms nieuwe normen waar veel mensen achteraf blij mee zijn.
Zaterdag 20 Oktober 2018 - 00:02:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Anouk ergert zich aan pratende bezoekers: Waarom betaal je dan potverdomme 50 euroAD - Binnenland

Oud-Vestia topman Erik Staal heeft 2,2 miljoen euro weggesluisd uit een stichting die voor sociale huisvesting in Zuid-Afrika zou zorgen. Dit blijkt uit onderzoek door de nieuwe bestuurders van die stichting, Housing Association South Africa (HASA), meldt Nieuwsuur.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 22:48:56 - AD - Binnenland
 

Ontvoerde Afrikaanse miljardair na ruim een week vrij gelatenDe Volkskrant - Binnenland

Aanvankelijk dacht president Trump de kwestie Khashoggi nog met een telefoontje met de Saoedische koning af te kunnen doen. Maar nu de feiten steeds duidelijker worden, komt hij in een lastig parket. Kan hij zijn goede relatie met de oliestaat opgeven?
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 22:12:49 - De Volkskrant - Binnenland
 

EU-Hof gelast Polen te stoppen met vervroegde pensionering rechtersDe Volkskrant - Binnenland

In de strijd om een hogere status voor het beroepsonderwijs heeft Groen Links-Kamerlid Zihni Özdil een nieuw plan bedacht: geef mbo’ers die hun opleiding hebben voltooid een titel. Denk aan Skilled (Sk.), Craftsman (Crf.) of Expert (Exp.) achter hun naam, zoals in het hoger onderwijs Bachelor of Master (in allerlei varianten) gangbaar zijn.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 21:18:07 - De Volkskrant - Binnenland
 

Meer dan 50 doden na treinongeluk in India. Trein reed in op menigte die religieus feest vierdeDe Volkskrant - Binnenland

Het WK wielrennen ging jammerlijk aan Drenthe voorbij. Maar de provincie heeft nu wel een heuse col: de VAM-berg, een voormalige vuilnisbelt. Mét kasseien.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 21:08:45 - De Volkskrant - Binnenland
 

Betutteling heeft ook voordelen - denk maar aan het rookverbod en de verplichte autogordelDe Volkskrant - Binnenland

Een hogedrukgebied ligt dit weekend precies boven ons land en zorgt voor rustige weersomstandigheden. Vanochtend vroeg is het erg fris, vooral in het oosten en noordoosten van het land is er rond zonsopkomst plaatselijk lichte vorst aan de grond.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 20:52:54 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zomer- of wintertijd, of allebei? Het kabinet gaat een steekproef houdenDe Volkskrant - Binnenland

Polen moet de gedwongen pensionering van rechters van het Hooggerechtshof onmiddellijk stoppen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald na een klacht van de Europese Commissie, die meent dat de rechts-nationalistische regering in Warschau met deze maatregel de rechtsstaat bedreigt.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 20:27:58 - De Volkskrant - Binnenland
 

In BioArt Village gaan ze met koeienmest en kunst wereldproblemen te lijfDe Volkskrant - Binnenland

Per persoon 9 liter water, twee pakjes knekkebrød (het Noorse knäckebröd) en een pak havermout. Een campinggasstel, kaarsen en een radio die op batterijen werkt. Dit zijn enkele van de meer dan twintig items die iedere Noor voortaan geacht wordt in huis te hebben om de eerste dagen te kunnen doorkomen bij een oorlog of andere grote ramp.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 20:18:58 - De Volkskrant - Binnenland
 

Belgisch cordon sanitaire is terug: ‘40 procent van de stemmen en toch weer buitengesloten’De Volkskrant - Binnenland

Uitgerekend nu de wereld het heeft over de vermiste journalist Jamal Khashoggi, toonde Donald Trump donderdag volop bewondering voor de ‘body slam’ van Greg Gianforte. Over de Republikein die vorig jaar een journalist van The Guardian tegen de grond werkte, zei hij lovend: ‘Een goeie kerel, pittig ventje.’
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 19:55:45 - De Volkskrant - Binnenland
 

Plan Feyenoordstadion dreigt weer te mislukken: gemeente wil niet tekenen voor jaarlijkse garantieDe Volkskrant - Binnenland

Vrijdag 19 Oktober 2018 - 19:30:48 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kan Trump zich losmaken van het Saoedische koningshuis?De Volkskrant - Binnenland

Feyenoord dreigt de bouw van het nieuwe voetbalstadion af te blazen als Rotterdam niet akkoord gaat met een jaarlijkse garantie van 25 miljoen euro voor de club. ‘Dan maar geen nieuw stadion’, aldus Jan de Jong, algemeen directeur van Feyenoord. Maar de gemeente is niet van plan die eis te honoreren. Dat zegt Adriaan Visser, als wethouder Financiën in het Rotterdamse college verantwoordelijk voor het project Feyenoord City, in een interview in de Volkskrant.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 19:30:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: rustig herfstweekend met koelere temperaturen en wisselend zonDe Volkskrant - Binnenland

Het kabinet gaat een representatieve steekproef laten uitvoeren om te peilen hoe de stemming is over zomer- en wintertijd. Die steekproef mag geen – verkapt – referendum heten. Ook wil de regering niet zeggen of ze de uitslag van de peiling zal overnemen.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 18:31:48 - De Volkskrant - Binnenland
 

Reclame Code Commissie stelt richtlijnen op voor het verleiden voor cosmetische ingrepenDe Volkskrant - Binnenland

Bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen boekte de rechts-populistische partij Vlaams Belang voor het eerst sinds jaren weer winst. Door de uitslag laait de discussie opnieuw op rond het cordon sanitaire waarmee de partij zich tot dusver mee geconfronteerd zag.
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 16:09:48 - De Volkskrant - Binnenland
 

De berg komt naar Drenthe: 2,1 kilometer asfalt tovert vuilnisbelt om tot wielerdroomDe Volkskrant - Binnenland

Nog even snel lippen laten opspuiten, voordat de aanbieding voorbij is. Het komt vaak voor dat reclame voor cosmetische ingrepen klanten overhaalt tot het maken van impulsieve keuzen. Vanaf nu wordt dat moeilijker. Werving voor cosmetische ingrepen moet voortaan voldoen aan richtlijnen van de Reclame Code Commissie (RCC).
Vrijdag 19 Oktober 2018 - 15:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Mogen mbo’ers straks een titel achter hun naam zetten?De Volkskrant - Binnenland

Zeker 59 mensen zijn vrijdag in het noorden van India omgekomen toen een trein inreed op een menigte die deelnam aan een religieus feest. Ruim zestig gewonden werden naar ziekenhuizen in de naburige stad Amritsar vervoerd, hoofdstad van de deelstaat Punjab. Het dodental kan nog stijgen, volgens de autoriteiten.
Donderdag 18 Oktober 2018 - 21:28:08 - De Volkskrant - Binnenland
 

Man (88) overleden door woningbrand in DidamNu.nl - Binnenland

Een 88-jarige man is om het leven gekomen door een grote woningbrand in de Schoolstraat in Didam. Zijn vrouw was ook aanwezig in het huis en kon nog net op tijd door de buurman worden gered.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Trump bejubelt mishandeling journalist, terwijl hij Khashoggi-zaak veroordeeltDe Volkskrant - Binnenland

‘Jij hebt mij net je woord gegeven, en daar ga je je niet aan houden’, zei Jenny Douwes vorige week vrijdag in RTL Late Night tegen Twan Huys. De frontvrouw van de ‘blokkeerfriezen’ zou, in weerwil van eerdere afspraken, vlak voor de show hebben bedongen dat Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet niet aan tafel mocht aanschuiven. Huys nodigde Afriyie uiteindelijk toch uit, waarna een rel ontstond. Nog altijd verschillen de meningen over de afspraken. Afspraken bij talkshows zijn eerder regel dan uitzondering. Achter de schermen wordt onderhandeld over van alles, door woordvoerders en redacteuren. Vijf veel genoemde wensen van talkshowgasten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dit zijn de vijf meest voorkomende eisen van talkshowgastenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Oud-Vestia topman Staal sluisde 2,2 miljoen euro weg uit stichting’AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.