Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Hengelose woont week in bos om hond te vindenAD - Binnenland

Op de rivier de Lek tussen Schoonhoven en Groot-Ammers is vandaag een matroos van een binnenvaartschip gevallen en verdronken. Hulpdiensten
Zondag 21 December 2014 - 20:40:00 - AD - Binnenland
 

Stoffelijk overschot in water bij Schoonhoven gevondenAD - Binnenland

De 3FM-actie Serious Request heeft tot nu toe 3.218.294 euro in het laatje gebracht. Het Glazen Huis heeft daarmee dit jaar ,,veel meer'
Zondag 21 December 2014 - 20:39:00 - AD - Binnenland
 

Lichaam vermiste matroos gevonden in de LekNOS Nieuws - Binnenland

De politie heeft op de bodem van de Lek ter hoogte van Schoonhoven het lichaam gevonden van de man die eerder vandaag vanaf een binnenvaartschip in het water was gevallen.

Een landelijke politie-eenheid die gespecialiseerd is in onderwater zoeken, lokaliseerde de drenkeling aan het begin van de avond met behulp van sonar.

Vervolgens hebben specialisten met dregapparatuur het lichaam geborgen in een politieboot. Het was een moeizame operatie gezien de duisternis, de harde wind en de sterke stroming, aldus de politiewoordvoerder.

Schepen

Nadat de man rond het middaguur overboord was geslagen, werd het scheepvaartverkeer bij Schoonhoven stilgelegd. Politie, brandweer en reddingswerkers zochten urenlang naar de drenkeling.

Na het invallen van de avond werd het vaarverbod opgeheven en zocht de politie met de sonarboot verder naar de man.

Zondag 21 December 2014 - 19:49:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Ruim 3,2 miljoen euro voor Glazen HuisAD - Binnenland

Een 43-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden omdat hij dronken in een golfkarretje midden op de weg reed in Renesse.
Zondag 21 December 2014 - 19:13:00 - AD - Binnenland
 

Eisen schuldhulp verschillen enorm per gemeenteNOS Nieuws - Binnenland

Gemeenten verschillen sterk in de beoordeling van een aanvraag voor schuldsanering. Dat meldt het KRO-NCRV-programma Reporter Radio op basis van een onderzoek van de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren (NVVK).

Zo eisen gemeenten vaak dat huiseigenaren met schulden eerst hun huis verkopen, terwijl andere juist inzetten op behoud van de eigen woning.

Strikte voorwaarden

Mensen met een grote schuldenlast kunnen zich wenden tot de gemeente om hulp bij het saneren van hun schulden. Een deel van de schulden kan worden kwijtgescholden, als de cliënt zich jarenlang houdt aan een strikt en minimaal uitgavenpatroon.

Om hiervoor in aanmerking te komen, stellen gemeenten uiteenlopende eisen, waardoor dezelfde persoon in de ene gemeente wél en in de andere geen hulp krijgt.

Rechter

Als de gemeente een verzoek om schuldsanering afwijst kan de aanvrager zich tot de rechter wenden. Maar ook daar heerst willekeur, zegt onderzoeker Nadja Jungmann in Reporter Radio: "De ene rechtbank is heel mild en laat bijna iedereen toe, de andere rechtbank is weer heel streng."

Uit cijfers van de NVVK blijkt dat steeds meer mensen een beroep doen op schuldhulp, maar dat minder mensen ook daadwerkelijk worden toegelaten tot wettelijke schuldsanering.

Zondag 21 December 2014 - 18:55:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM zet infiltranten in bij onderzoeken jihadistenNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) maakt gebruik van infiltranten in de strijd tegen jihadisten. Dat zeggen drie officieren van justitie in een interview in het OM-blad Opportuun.
Zondag 21 December 2014 - 18:55:23 - Nu.nl - Binnenland
 

Dierenpolitie redt elf verwaarloosde puppiesRTL Nieuws - Binnenland

Elf verwaarloosde puppies zijn door de dierenpolitie in Rotterdam gered. Dat meldt een agent via Twitter.
Zondag 21 December 2014 - 18:55:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Dronken man rijdt in golfkarretje op de wegAD - Binnenland

In een woning aan het Goudseplein in Rotterdam is zondag na een woningbrand het stoffelijk overschot aangetroffen van de bewoner. De brandweer
Zondag 21 December 2014 - 17:51:00 - AD - Binnenland
 

Drenkeling Schoonhoven gevondenNu.nl - Binnenland

De drenkeling naar wie zondag de hele dag werd gezocht in het water bij Schoonhoven (Zuid-Holland) is gevonden. Het stoffelijk overschot werd aangetroffen door een dregboot.
Zondag 21 December 2014 - 17:46:16 - Nu.nl - Binnenland
 

Lek weer vrijgegeven, vermiste man niet gevondenRTL Nieuws - Binnenland

De Lek bij Schoonhoven is weer vrijgegeven voor het scheepsverkeer. Dat was stilgelegd, omdat er werd gezocht naar een vermiste man. Die is volgens een woordvoerder van de politie Haaglanden nog niet gevonden.
Zondag 21 December 2014 - 17:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Dode in Rotterdamse woning aangetroffen na brandAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) wil infiltranten inzetten in de strijd tegen jihadisten. Dat zeggen drie officieren van justitie in een interview in
Zondag 21 December 2014 - 17:28:00 - AD - Binnenland
 

OM wil infiltranten in onderzoeken jihadistenAD - Binnenland

Een Noorse toerist is in de nacht van donderdag op vrijdag verdwenen in Amsterdam. De 21-jarige Tore Grodem werd voor het laatst gezien in de
Zondag 21 December 2014 - 16:51:00 - AD - Binnenland
 

Vaarverbod Lek opgeheven, zoektocht drenkeling gaat verderNOS Nieuws - Binnenland

Bij Schoonhoven is het scheepvaartverkeer op de Lek weer vrijgegeven, maar er wordt nog steeds gezocht naar een drenkeling.

Het gaat om een bemanningslid van een binnenvaartschip, die rond het middaguur in het water zou zijn gevallen. Tot in de namiddag was er een vaarverbod van kracht rond Schoonhoven.

In het donker wordt nog met sonarboten en dregboten verder gezocht naar de vermiste man. Het scheepvaartverkeer moet vanavond langzaam varen, om hoge golven te vermijden.

Laarzen

Bij de zoekactie van de brandweer, KNRM en politie eerder op de dag zijn alleen twee laarzen gevonden die mogelijk van het slachtoffer zijn.

Het zoeken op de rivier gaat, als het slachtoffer niet eerder wordt gevonden, zeker door tot 22.00 uur.

Zondag 21 December 2014 - 16:25:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Scheepvaartverkeer bij Schoonhoven stil om vermist persoonNu.nl - Binnenland

Het scheepvaartverkeer rond de plaats Schoonhoven in Zuid-Holland ligt zondag in ieder geval tot het einde van de middag stil. 
Zondag 21 December 2014 - 15:52:50 - Nu.nl - Binnenland
 

Noorse toerist (21) verdwenen in AmsterdamAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat maandagavond een voorstel doen aan de kleine honderd ex-verdachten van de nieuwjaarsrellen in het Brabantse Veen om
Zondag 21 December 2014 - 15:45:00 - AD - Binnenland
 

Regenachtige kerst verwachtNu.nl - Binnenland

Kerst lijkt dit jaar onstuimig te verlopen in Nederland, meldt weerbureau weeronline.nl zondag. Ook het KNMI en Weerplaza gaan uit van regen. Daarmee is de kans op een witte kerst volledig verkeken.
Zondag 21 December 2014 - 15:36:43 - Nu.nl - Binnenland
 

Vaten met explosieve stoffen in woonwijkNOS Nieuws - Binnenland

In de Rotterdamse wijk Hillegersberg zijn vaten met gevaarlijke stoffen ontdekt. Volgens de politie zijn de stoffen explosief als ze met elkaar in aanraking komen.

De vaten stonden op een aanhanger op een parkeerplaats. Na de vondst zaterdagavond is de omgeving afgezet. Het onderzoek van onder andere de Explosieven Opruimingsdienst heeft de hele nacht geduurd.

Onder begeleiding van politie en brandweer is de aanhanger vanochtend naar een opslagterrein voor chemicaliën gebracht. Daar worden de stoffen verder onderzocht.

De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de aanhanger.

Zondag 21 December 2014 - 15:35:10 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM zet infiltranten in tegen jihadverdachtenRTL Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) wil infiltranten inzetten in de strijd tegen jihadisten.
Zondag 21 December 2014 - 15:26:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Scheepvaartverkeer stil door zoektocht vermist persoonRTL Nieuws - Binnenland

Het scheepvaartverkeer rond Schoonhoven in Zuid-Holland ligt in ieder geval tot het einde van de middag stil. Hulpdiensten zijn al een aantal uur op zoek naar een persoon die vanaf een schip in het water zou zijn gevallen.
Zondag 21 December 2014 - 14:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Foto: Schade aan vissersboot na aanvaringRTL Nieuws - Binnenland

Vanmorgen is een vissersboot op de Noordzee gebotst met een chemicaliëntanker. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij twitterde deze foto van de vissersboot, die duidelijk schade heeft opgelopen.
Zondag 21 December 2014 - 13:53:11 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Gevaarlijke stoffen gevonden op aanhanger in HillegersbergNu.nl - Binnenland

Op een aanhanger in Hillegersberg in Rotterdam zijn zaterdagavond meerdere vaten met gevaarlijke stoffen aangetroffen. De chemicaliën bleken in combinatie gevaarlijk en explosief te zijn.
Zondag 21 December 2014 - 13:29:25 - Nu.nl - Binnenland
 

OM organiseert bijeenkomst jaarwisseling VeenNOS Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt morgen een bijeenkomst over de vorige en komende jaarwisseling in het Brabantse dorp Veen. Vorig jaar werden jongeren daar massaal opgepakt na ongeregeldheden.

Het OM zegt dat er morgen een besloten bijeenkomst is, maar wil er verder niets over kwijt. Advocaat Erik Thomas bevestigt wel dat een aantal van zijn cliënten een uitnodiging heeft gehad voor de bijeenkomst.

Thomas staat positief tegenover het plan. "De bedoeling is om elkaar weer even in de ogen te kijken. In gesprek gaan is altijd goed."

Autowrak

In Veen worden rond de jaarwisseling traditioneel autowrakken in brand gestoken. Op 30 december vorig jaar liep dat uit de hand toen de brandweer een brandend wrak wilde blussen. Tientallen jongeren keerden zich tegen de politie en brandweer.

Ze bekogelden de hulpdiensten met glazen en zwaar vuurwerk. Toen de daders naar een café vluchtten, werden alle honderd aanwezigen daar gearresteerd. Zij kwamen pas na de jaarwisseling weer vrij.

Schikking

Het overgrote deel van de verdachten is uiteindelijk niet vervolgd. Zij willen een schadevergoeding. Volgens advocaat Thomas is er inmiddels een schikking waar veel van zijn cliënten zich in kunnen vinden.

De burgemeester van Veen zei in oktober dat er ook dit jaar een feest wordt gegeven op de plek waar vorig jaar het autowrak in brand werd gestoken. Dit jaar worden daar alleen geen autowrakken verbrand.

Zondag 21 December 2014 - 13:00:28 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM wil infiltranten inzetten bij onderzoek jihadistenNRC Handelsblad - Binnenland

Het nieuws dat koningin Beatrix het onderhoud aan Paleis Huis Ten Bosch liet versloffen, had nooit naar buiten mogen komen. Het deel van de ambtelijke nota waaruit de NOS en NRC Handelsblad vrijdag citeerden, had geheim moeten blijven.
Zondag 21 December 2014 - 12:52:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM houdt bijeenkomst over nieuwjaarsrellen 2013 VeenNu.nl - Binnenland

De jongeren die een jaar geleden massaal werden opgepakt tijdens rellen in het Brabantse dorpje Veen zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst met het Openbaar Ministerie (OM). 
Zondag 21 December 2014 - 12:46:21 - Nu.nl - Binnenland
 

Hoofdpersoon politiegewelddocu weer aangehoudenNOS Nieuws - Binnenland

De politie in Den Haag heeft vanmorgen een man gearresteerd die centraal staat in een documentaire over politiegeweld die gistermiddag werd uitgezonden. Ook bij de nieuwe arrestatie werd geweld gebruikt.

De NTR zond gistermiddag een documentaire uit over de relatie tussen de Haagse politie en allochtonen in de Schilderswijk. Centraal stond de Haagse Marokkaan Moustapha Sealiti, die zegt dat hij ernstig mishandeld is door een motoragent in een politiebureau. Daarbij brak hij zijn pols en raakte zijn rug beschadigd.

Onverzekerd

Volgens zijn advocaat werd Sealiti vanmorgen aan de kant gezet, omdat hij rondreed in een onverzekerde auto. De advocaat zegt dat de man ruzie kreeg met de agenten tijdens een discussie over de islam. Tijdens die discussie werd hij, naar eigen zeggen, vanuit het niets hardhandig tegen de grond gewerkt.

Een omstander heeft de arrestatie gefilmd. In het filmpje is te zien dat de man op de grond ligt, terwijl twee agenten bovenop hem zitten.

Slecht onderhouden auto

Zijn advocaat vermoedt dat er een verband is tussen de documentaire van gistermiddag en de aanhouding vanmorgen. De politie ontkent dat. Een woordvoerder zegt dat de man werd aangehouden omdat agenten een man zagen rijden in een slecht onderhouden auto. Ze deden een kentekencontrole, waaruit bleek dat de auto onverzekerd was en de man 1000 euro aan openstaande boetes had.

Een politiewoordvoerder zegt dat de man verbaal agressief reageerde en daarmee doorging na een waarschuwing. Bij de aanhouding werd geweld gebruikt, zegt de politie. De politieleiding toetst, zoals altijd in dit soort gevallen, het gebruikte geweld.

"Racistisch politiegeweld"

Omroep West zond vorig jaar een documentaire uit over racistisch politiegeweld in de Schilderswijk. Volgens de Nationale ombudsman was er geen sprake van structurele misstanden bij de Haagse politie.

Zondag 21 December 2014 - 12:43:11 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nummer 1-hit voor 3FM-dj Gerard EkdomDe Volkskrant - Binnenland

Mensen die een vals adres gebruiken, lopen komend jaar meer kans om tegen de lamp te lopen. Dat is de bedoeling van een strengere aanpak van adresfraude. Per jaar moet hierdoor 42 miljoen euro in het laatje komen.
Zondag 21 December 2014 - 12:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

OM gaat ex-verdachten nieuwjaarsrellen Veen voorstel doenAD - Binnenland

Twee ambulancemedewerkers hebben zaterdagnacht enkele angstige momenten beleefd. De hulpverleners werden in een huis in Bergen op Zoom enige tijd
Zondag 21 December 2014 - 12:31:00 - AD - Binnenland
 

Zoektocht na aangespoelde drugsRTL Nieuws - Binnenland

De politie en de reddingsbrigade zijn bij Egmond aan Zee op zoek naar drugs, nadat er gisteren een partij verdovende middelen aanspoelde.
Zondag 21 December 2014 - 12:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Landelijke aanpak fraude met adresRTL Nieuws - Binnenland

Mensen die een vals adres gebruiken, lopen komend jaar meer kans om tegen de lamp te lopen.
Zondag 21 December 2014 - 11:49:49 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Problemen met wegdek A20 Rotterdam houden aanNu.nl - Binnenland

De problemen op de A20 bij Rotterdam, die al het hele weekend duren, zijn nog niet voorbij. Opnieuw is een spoedreparatie nodig, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).
Zondag 21 December 2014 - 11:31:19 - Nu.nl - Binnenland
 

Hardere aanpak adresfraude moet 42 miljoen euro opbrengenDe Volkskrant - Binnenland

De kans op een witte kerst is volledig verkeken, melden de weerbureaus. Maar hoe het weer met Kerst er precies gaat uitzien, is nog wat onzeker.
Zondag 21 December 2014 - 11:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gewapende woningoverval in BilthovenNOS Nieuws - Binnenland

Gemaskerde overvallers hebben vannacht een ouder echtpaar thuis in Bilthoven overvallen. Ze bedreigden het stel met wapens en bonden een van hen vast.

Rond 02.00 uur stonden de overvallers plotseling in het huis. Hoe ze zijn binnengekomen is niet duidelijk.

In het huis was ook een mantelzorger. De drie slachtoffers zijn erg geschrokken, zegt de politie, maar niemand raakte gewond.

BMW

De overvallers namen spullen uit het huis mee en vluchtten daarna in de zwarte BMW van een van de bewoners. De politie zette onder meer een helikopter in, maar is nog steeds naar de overvallers op zoek.

Hoeveel er precies waren is niet duidelijk. Volgens de politie waren er meerdere mensen binnen en stond er mogelijk nog iemand buiten. Ze droegen donkere kleding en maskers, waardoor de politie geen goed signalement van hen heeft.

Zondag 21 December 2014 - 11:09:56 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Minder vliegtuigongelukken in 2014NOS Nieuws - Binnenland

Dit jaar zijn er minder ongelukken gebeurd met grote vliegtuigen. Het waren er negentien en dat is het laagste aantal in jaren, meldt het Aviation Safety Network (ASN).

De Nederlandse onderzoeksorganisatie telt alleen ongelukken mee met vliegtuigen waarin minimaal veertien mensen kunnen. Aanslagen op vliegtuigen, zoals op vlucht MH17 van Malaysia Airlines, zijn niet opgenomen in de lijst.

Bij de negentien ongelukken zijn dit jaar 526 mensen omgekomen. In 2013 waren er veel minder doden, 265, maar toen lag het aantal ongelukken met 29 een stuk hoger.

Veilig

Luchtvaartdeskundigen zeggen dat naar het aantal ongelukken moet worden gekeken en niet naar het aantal doden om een goed beeld te krijgen van de vliegveiligheid. Op basis daarvan kan dus worden gezegd dat 2014 een veilig jaar was voor passagiers.

Zondag 21 December 2014 - 11:08:25 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nieuws over koningin Beatrix had niet naar buiten mogen komenNRC Handelsblad - Binnenland

De jongeren die tijdens de vorige jaarwisseling na rellen in het Brabantse dorp Veen werden opgepakt, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst met het Openbaar Ministerie, meldt persbureau ANP.
Zondag 21 December 2014 - 10:47:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

In beeld: februari 2014NOS Nieuws - Binnenland

Februari stond vooral in het teken van de Olympische Winterspelen van Sotsji.
Zondag 21 December 2014 - 10:45:35 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kans op witte Kerst volledig verkekenDe Volkskrant - Binnenland

Ton Sijbrands is weer wereldrecordhouder blindsimultaandammen. De 65-jarige voormalig wereldkampioen speelde in bijna twee dagen tijd 32 partijen, waarvan hij er veertien won en er achttien in remise eindigde.
Zondag 21 December 2014 - 10:34:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Sijbrands herovert wereldrecord blindsimultaandammenAD - Binnenland

In Bilthoven zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie mensen vastgebonden tijdens een overval op hun woning aan de Soestdijkseweg Zuid.
Zondag 21 December 2014 - 09:45:00 - AD - Binnenland
 

Nog nooit zo weinig vliegtuigcrashesRTL Nieuws - Binnenland

Het afgelopen jaar zijn twintig vliegtuigen neergestort. Dat is het laagste aantal sinds de telling in 1946 is begonnen.
Zondag 21 December 2014 - 09:25:48 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Sijbrands breekt wereldrecord blindsimultaandammenNOS Nieuws - Binnenland

Oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands heeft het wereldrecord blindsimultaandammen gebroken. Sijbrands was vrijdagochtend begonnen aan de poging. Na 48 uur dammen zonder slaap brak hij het record.

Sijbrands speelde tegen 32 ervaren dammers. Hij had alleen een briefje met hun namen erop en zag de speelborden en de tegenstanders niet. Elke partij speelde hij helemaal uit het hoofd.

Voor het wereldrecord moest Sijbrands minimaal een score van 70 procent van het maximaal aantal punten halen. Een gewonnen wedstrijd levert twee punten op en een remise één. Sijbrands haalde 72 procent.

Heroverd

Sijbrands heeft het wereldrecord voor de elfde keer te pakken. Hij heroverde het op Erno Prosman, die het sinds 2012 in handen had.

De recordpoging werd gedaan in het raadhuis van Hilversum en live uitgezonden door Omroep MAX op internet. Er werd 7120 euro mee opgehaald. Dat geld brengt Sijbrands vandaag naar Serious Request.

Zondag 21 December 2014 - 09:02:13 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Drie mensen vastgebonden bij brute overval BilthovenAD - Binnenland

Het CDA is bereid minister Schippers van Volksgezondheid te helpen haar nieuwe wet over het beperken van de vrije artsenkeuze door de Eerste
Zondag 21 December 2014 - 08:22:00 - AD - Binnenland
 

Sijbrands herovert wereldrecord blindsimultaandammenDe Volkskrant - Binnenland

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is in Noord-Irak om de missie tegen Islamitische Staat (IS) te bespreken. De eerste Nederlandse militairen die de missie voorbereiden zijn vandaag in Arbil aangekomen.
Zondag 21 December 2014 - 08:15:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Botsing tanker en vissersboot RTL Nieuws - Binnenland

Een kleine chemicaliëntanker is vanmorgen op de Noordzee tegen een vissersboot aangevaren. Het ongeluk gebeurde op ongeveer 70 kilometer van de kust van Hoek van Holland.
Zondag 21 December 2014 - 08:04:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Koenders in Irak voor missie tegen ISRTL Nieuws - Binnenland

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken is in Noord-Irak om de missie tegen Islamitische Staat (IS) te bespreken. De eerste Nederlandse militairen die de missie voorbereiden zijn in Arbil aangekomen.
Zondag 21 December 2014 - 07:45:33 - RTL Nieuws - Binnenland
 

CDA biedt nieuwe kansen voor zorgwet SchippersAD - Binnenland

De band Leeways en singer-songwriter Charl Delemarre hebben zaterdag de Grote Prijs van Nederland gewonnen. Zij bleven elk 5 medefinalisten uit
Zondag 21 December 2014 - 03:40:00 - AD - Binnenland
 

Leeways en Charl Delemarre winnen Grote Prijs van NederlandAD - Binnenland

De spoedreparatie aan de A20 bij het Kleinpolderplein is naar verwachting zondagavond al achter de rug. Dat meldde Rijkswaterstaat zaterdag.
Zaterdag 20 December 2014 - 22:26:00 - AD - Binnenland
 

Acrobaat kerstcircus maakt flinke smakRTL Nieuws - Binnenland

Een acrobaat van het Groot Kerstcircus is tijdens zijn nummer van grote hoogte in de piste gestort. Dat meldt het Haagse circus op haar Facebookpagina.
Zaterdag 20 December 2014 - 20:20:13 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Herstelwerkzaamheden A20 eerder klaarAD - Binnenland

De 36-jarige Nederlander die gisteren tijdens het skiën in Tirol, in Oostenrijk, is verongelukt, is de Brabander Jurgen Konings. Dat meldt Omroep
Zaterdag 20 December 2014 - 20:18:00 - AD - Binnenland
 

Dode skiër Oostenrijk is Brabantse vader (36)AD - Binnenland

Twee vrijwilligers van het Museum 1940-1945 in Dordrecht hebben zojuist de Johan de Wittspeld uitgereikt gekregen. Beiden zetten zich al jaren
Zaterdag 20 December 2014 - 20:15:00 - AD - Binnenland
 

Dode bejaarde gevonden in Almelo, politie gaat uit van misdrijfRTL Nieuws - Binnenland

In een huis in Almelo is gistermiddag het lichaam van een 74-jarige man gevonden. De politie gaat ervan uit dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen en is een onderzoek gestart.
Zaterdag 20 December 2014 - 20:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nabestaanden MH17: is er goed genoeg gezocht?RTL Nieuws - Binnenland

MH17-nabestaanden twijfelen: is er wel goed gezocht? Er zijn nog steeds families die wachten met begrafenissen, omdat er van hun geliefden weinig is teruggevonden. Er moeten nog grote delen van het rampgebied onderzocht worden.
Zaterdag 20 December 2014 - 20:07:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Grote Prijs voor Leeways en Charl DelemarreNOS Nieuws - Binnenland

De band Leeways en singer-songwriter Charl Delemarre hebben zaterdag de Grote Prijs van Nederland gewonnen. De prijs voor beste band werd zaterdagavond uitgereikt aan Leeways in de Amsterdamse Melkweg. Eerder op de dag kreeg Delemarre in Paradiso de onderscheiding voor beste singer-songwriter.

De jury was enthousiast over het reggae- en funkcollectief Leeways: "We hadden het gevoel dat we naar een volwaardig concert luisterden en keken'. Verder noemden juryleden Leeways de meest complete band van de avond.

Charl Delemarre werd door de jury puur en openhartig genoemd. Net als Leeways won hij een bedrag van 3000 euro, studiotijd om opnames te maken en uitnodigingen voor een aantal optredens.

Zaterdag 20 December 2014 - 19:32:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kringloopwinkel 2.0: hip en gezelligRTL Nieuws - Binnenland

De krinloopwinkel stoffig? Een berg met oude meuk? Nee hoor. Steeds meer tweedehandswinkels worden hip. "Je kunt hier koffie krijgen en we hebben een kunstgalerie."
Zaterdag 20 December 2014 - 19:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

MH17-nabestaande: Hoe begraaf je een stukje heup?RTL Nieuws - Binnenland

"Ieder mens heeft recht op een waardige begrafenis. Maar hoe begraaf je een stukje heup?" Robby Oehlers (44) verloor zijn 20-jarige nichtje Daisy Oehlers en haar vriend Bryce Fredriksz (23) bij de rampvlucht MH17. Hun lichamen zijn nog steeds niet thuis.
Zaterdag 20 December 2014 - 18:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Die ene, moeilijke vraag voor MH17-nabestaandenRTL Nieuws - Binnenland

Researchverslaggever Hester van Yperen sprak met nabestaanden van de MH17 over een van de gevoeligste onderwerpen: hoe begraaf je een geliefde van wie weinig is teruggevonden?
Zaterdag 20 December 2014 - 18:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Hoe gaan MH17-nabestaanden met onzekerheid om? RTL Nieuws - Binnenland

Er zijn families die nog altijd wachten met het begraven van MH17-slachtoffers, omdat er van hun geliefden weinig is teruggevonden. Hoe gaan zij daarmee om? RTL Nieuws sprak met hun advocaat, Veeru Mewa.
Zaterdag 20 December 2014 - 18:14:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Groep nabestaanden MH17 gefrustreerd over gebrekkige informatieRTL Nieuws - Binnenland

Een groep nabestaanden van MH17-slachtoffers is gefrustreerd omdat zij nog steeds wachten op de lichamen van hun geliefden. Zij vinden dat de informatie door de regering tekortschiet, zeggen zij tegen de researchredactie van RTL Nieuws.
Zaterdag 20 December 2014 - 18:09:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vrijwilligers bekroond met Johan de WittspeldAD - Binnenland

In het Brabantse Rijsbergen is vanmiddag het lichaam van een dode vrouw gevonden. De Brabantse politie heeft vanmiddag bevestigd dat het om de
Zaterdag 20 December 2014 - 18:05:00 - AD - Binnenland
 

Gevonden lichaam is vermiste Brabantse Toos (70)AD - Binnenland

Tijdens een voorstelling van het Groot Kerstcircus op het Malieveld in Den Haag is vanavond een acrobaat gewond geraakt. De man voerde zijn act
Zaterdag 20 December 2014 - 17:49:00 - AD - Binnenland
 

Justitie: Deeltjes in lichamen slachtoffers MH17 zeer belangrijkRTL Nieuws - Binnenland

De stukjes metaal die in de lichamen van de inzittenden van vlucht MH17 zijn gevonden kunnen belangrijke informatie opleveren in het onderzoek naar de toedracht van de crash. Dat zegt hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke die het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp leidt.
Zaterdag 20 December 2014 - 17:26:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Blussen van grote brand in loods Delfzijl duurt nog urenRTL Nieuws - Binnenland

De loods die vanmiddag in brand vloog in Delfzijl ligt vol met brandbare materialen. Het blussen van de brand gaat daarom nog uren duren, misschien zelfs tot zondag.
Zaterdag 20 December 2014 - 16:24:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Koenders: oppositie Syrië moet eenheid wordenDe Volkskrant - Binnenland

Als er in de winter van 2015/2016 een Elfstedentocht wordt gereden, mogen alle leden van de Vereniging de Friesche Elfsteden aan de start verschijnen. De leden stemden vandaag, tijdens een algemene vergadering, massaal voor de verandering van het startbeleid, zo maakte de vereniging bekend.
Zaterdag 20 December 2014 - 16:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een kerstwijntje voor winkelpubliek in RoermondRTL Nieuws - Binnenland

Liepen er enkele dagen geleden nog mensen in witte beschermingspakken door Roermond vanwege het asbestalarm, vandaag is het weer een drukke zaterdag. Het winkelend publiek kreeg er zelfs een kerstwijntje bij.
Zaterdag 20 December 2014 - 15:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Leden voor toegankelijke ElfstedentochtDe Volkskrant - Binnenland

In Meppen in de Duitse deelstaat Nedersaksen, vlak bij de Nederlandse grens, is een tweede geval van vogelgriep opgedoken. Net als bij de eerste besmetting gaat het ook nu om de gevaarlijke variant H5N8.
Zaterdag 20 December 2014 - 15:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nieuw geval vogelgriep vlak bij Nederlandse grensDe Volkskrant - Binnenland

Het Verbond van Verzekeraars reageert verheugd op enkele verbetervoorstellen voor pensioenen, die staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) eind deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Zaterdag 20 December 2014 - 15:05:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Grote brand bij loods Wijnne Barends in DelfzijlRTL Nieuws - Binnenland

In een loods van Wijnne Barends in Delfzijl is brand uitgebroken. Bij de brand komen dikke rookwolken vrij, die vanuit de verre omgeving te zien zijn.
Zaterdag 20 December 2014 - 13:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Ongelukken door hagelbuien en harde windRTL Nieuws - Binnenland

In het noorden van het land zijn flinke hagelbuien gevallen. Sommige wegen in Friesland zijn daarom spekglad en dat leidt tot ongelukken.
Zaterdag 20 December 2014 - 13:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Verzekeraars blij met verbeterde pensioenregelingDe Volkskrant - Binnenland

De man die gisteravond werd doodgeschoten in Utrecht is een 44-jarige inwoner van Zeist. Het slachtoffer werd rond 19.45 uur aangetroffen in een auto op de Duurstedelaan. Er is meerdere keren op de wagen geschoten waarbij de man om het leven is gekomen, aldus de politie.
Zaterdag 20 December 2014 - 13:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Doodgeschoten man Utrecht woonde in ZeistDe Volkskrant - Binnenland

Sportverslaggever Jack van Gelder heeft vandaagde Theo Koomen Award 2014 ontvangen, de prijs voor het beste sportverslag van het jaar. Van Gelder kreeg de prijs voor zijn commentaar bij de 2-1 die Klaas-Jan Huntelaar maakte in de allerlaatste minuut in blessuretijd tijdens de beslissende WK-wedstrijd Nederland-Mexico.
Zaterdag 20 December 2014 - 12:06:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trouw trekt 126 artikelen in van journalist RamesarDe Volkskrant - Binnenland

Het Leidse museum Naturalis krijgt het skelet van een Tyrannosaurus rex. Dankzij crowdfunding en sponsorgelden is het gelukt 5 miljoen euro bijeen te brengen om het skelet naar Leiden te krijgen. Dat heeft het museum vandaag laten weten.
Zaterdag 20 December 2014 - 10:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Liquidatie Utrecht: slachtoffer man uit ZeistRTL Nieuws - Binnenland

De man die gisteravond werd doodgeschoten in Utrecht is een 44-jarige inwoner van Zeist. Het slachtoffer werd rond 19.45 uur aangetroffen in een auto op de Duurstedelaan
Zaterdag 20 December 2014 - 10:32:04 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Skelet T-rex komt naar NaturalisRTL Nieuws - Binnenland

Het Leidse museum Naturalis krijgt het skelet van een Tyrannosaurus rex. Dankzij crowdfunding en sponsorgelden is het gelukt 5 miljoen euro bijeen te brengen om het skelet naar Leiden te krijgen.
Zaterdag 20 December 2014 - 10:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

OM houdt bijeenkomst over rellen in Brabantse VeenNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet investeert de komende jaren 13 miljoen euro per jaar om adresfraude beter te kunnen opsporen. De extra investering, onder andere in een nieuw op te richten samenwerkingsverband van overheden en instanties, zal naar verwachting 42 miljoen euro per jaar opleveren, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag.
Zaterdag 20 December 2014 - 08:40:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Waar zijn de jonge docenten?RTL Nieuws - Binnenland

Het kabinet heeft vorig jaar 150 miljoen euro uitgetrokken om te zorgen dat jonge leraren aan de slag konden komen of blijven, maar hoeveel docenten daar daadwerkelijk van hebben geprofiteerd, lijkt anderhalf jaar later nog volstrekt onduidelijk.
Zaterdag 20 December 2014 - 08:17:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse skiër omgekomen op pisteRTL Nieuws - Binnenland

Een 36-jarige Nederlander is tijdens het skiën in Tirol, in Oostenrijk, verongelukt.
Zaterdag 20 December 2014 - 08:11:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Bestrijding adresfraude moet 42 miljoen euro per jaar opleverenNRC Handelsblad - Binnenland

Een 36-jarige Nederlander is gisteren bij een ongeluk op een skipiste in Oostenrijk om het leven gekomen. De man was met hoge snelheid op een sneeuwkanon gebotst, zo melden Oostenrijkse media.
Zaterdag 20 December 2014 - 08:04:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse skiër omgekomen op piste in OostenrijkNRC Handelsblad - Binnenland

Begin november stuurde Trouw een van zijn meest gevierde journalisten weg. Perdiep Ramesar zou bronnen hebben verzonnen voor zijn (soms veelbesproken) reportages. Vandaag werd het onderzoek daarnaar openbaar gemaakt: 126 artikelen worden ingetrokken omdat de bronnen niet te traceren zijn. Wat voor iemand is Perdiep Ramesar?
Zaterdag 20 December 2014 - 07:34:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Portret Ramesar: ambitieus en goed ingelezen, maar altijd was er twijfelNRC Handelsblad - Binnenland

Het Leidse natuurmuseum Naturalis koopt een origineel skelet van de vleesetende dinosaurus Tyrannosaurus rex. De dinosaurus kost 5 miljoen euro. Dat maakt het een van de duurste fossielen ter wereld.
Zaterdag 20 December 2014 - 07:32:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dijkdoorgangen Delfzijl hoeven niet dichtDe Volkskrant - Binnenland

In de Turkse stad Istanbul overlegt minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken vandaag met de Syrische oppositie. Het kabinet kondigde vorige week aan de tegenstanders van het regime van president Bashar al-Assad meer steun te willen geven.
Zaterdag 20 December 2014 - 05:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Koenders in gesprek met Syrische oppositieDe Volkskrant - Binnenland

PostNL moet brieven en pakjes van concurrenten blijven bezorgen. Het bedrijf mag geen onderscheid maken tussen eigen post en post die afkomstig is van andere postbezorgers. De beslissing van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) is vooral een opsteker voor kleinere vervoerders als Intrapost, Van Straaten Post en FRL-Post.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:06:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Voorrang eigen pakje PostNL verbodenDe Volkskrant - Binnenland

Ook in 2014 werden er nieuwe beesten ontdekt, zoals een spookachtige slak en een springerige olifantspitsmuis.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Welke dieren werden dit jaar ontdekt?De Volkskrant - Binnenland

Vergeet het brein, dat weten we nu wel. Onze fascinatie is verlegd naar de darmen, het brein in onze buik.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De darmen zijn ons tweede breinDe Volkskrant - Binnenland

Wie nerd is en ooit een briljant idee omzette in een succesvol bedrijf, kan een Ferrari kopen. Maar leuker is het gewoon nóg eens te proberen. Dat is wat de PayPal-maffia bindt.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Jongens waren het, ondernemende jongensDe Volkskrant - Binnenland

De Eerste Kamer komt in het geweer als de Tweede ondeugdelijke voorstellen ter bespreking indient. Dat is althans de theorie.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Debat over positie senaat laait op door kerstcrisisDe Volkskrant - Binnenland

2014 bracht gevoel in de vingers van een robot hand, een verlamde die weer kan lopen en de openingszetten voor de stamcelrevolutie.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Theo Hiddema schurkt veilig tegen het kwade aanDe Volkskrant - Binnenland

De strijd tegen landmijnen heeft decennia geduurd, maar als alles meezit kan de wereld in 2025 mijnvrij zijn. Mozambique geeft het goede voorbeeld.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zo maakt Mozambique de wereld mijnvrijDe Volkskrant - Binnenland

In een tijd waarin we worden overvoerd met beeld, blijken juist audioseries goed te scoren.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De podcast blijkt een blijverDe Volkskrant - Binnenland

Vorig jaar bemoeiden de nieuwe-mediamoguls zich met groot vertoon met de traditionele journalistiek. Maar dat blijkt nog een lastig vak. Een tussenstand.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Even van God losDe Volkskrant - Binnenland

Wat een minachting van het kabinet om wanneer de nieuwe, aangepaste zorgwet opnieuw in de Staten-Generaal sneuvelt, de zorgplannen door middel van een Algemene Maatregel van Bestuur door te zetten. Is het opnieuw in stemming brengen van de zorgwet een truc om je zin door te drijven en alleen te doen wat jou uitkomt? Het kabinet bestaat uit verwende kinderen, die denken dat ze het allemaal beter weten en niet kunnen uitstaan dat ze worden tegengesproken door het parlement. Fred Lucas, Wateringen
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kabinet minacht Staten-GeneraalDe Volkskrant - Binnenland

Biologische producten worden steeds gewoner op onze eettafels. En ze beginnen steeds meer trekken te krijgen van gewone producten: voorverwerkt, zodat ze meer opbrengen.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bio weet het leuker te verpakkenDe Volkskrant - Binnenland

Steeds vaker zijn nieuwe menselijke ziektes afkomstig van dieren.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dieren maken de mens ziekDe Volkskrant - Binnenland

Wat in 2013 nog mogelijk leek, bleek in 2014 toch niet gelukt.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

We kunnen hiv nog niet genezenDe Volkskrant - Binnenland

Zelfs de fijne kunsten vinden hun oorsprong buiten Europa.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De beschaving begon niet in EuropaDe Volkskrant - Binnenland

We hebben goede vertalers, maar uitgeverijen beschouwen ze als sluitpost. Zie je aan weer een prachtboek dat verscheen in een rampzalige Nederlandse vertaling.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

We hechten te weinig belang aan de vertalingDe Volkskrant - Binnenland

Door de crisis verliest Johan zijn baan. Hij raakt in een depressie. Een psychiater schrijft hem een antidepressivum voor: clomipramine. Nog geen twee weken later doodt Johan zijn vrouw. Het komt door die pillen, zegt hij.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

In het brein van een depressieve daderDe Volkskrant - Binnenland

Oud worden is 25 procent erfelijk, 75 procent afhankelijk van leefstijl en omgeving.
Zaterdag 20 December 2014 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trouw trekt 126 artikelen in van sjoemelende journalistRTL Nieuws - Binnenland

Dagblad Trouw heeft besloten 126 artikelen in te trekken die zijn geschreven door de vorige maand ontslagen redacteur Perdiep Ramesar. De journalist heeft zou een "onverklaarbaar groot aantal niet-traceerbare bronnen" hebben gebruikt.
Vrijdag 19 December 2014 - 21:40:36 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Naturalis Leiden koopt skelet van Tyrannosaurus rex voor 5 miljoenNRC Handelsblad - Binnenland

Trouw trekt 126 artikelen van de vorige maand ontslagen journalist Perdiep Ramesar in. De krant zegt vandaag, na extern onderzoek, dat hij gedurende een periode van 5,5 jaar "een onverklaarbaar aantal niet-traceerbare bronnen" heeft gebruikt. Ook de veelbesproken reportage over de ‘shariadriehoek’ in de Haagse Schilderswijk, uit mei 2013, is ingetrokken.
Vrijdag 19 December 2014 - 21:21:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Trouw trekt 126 artikelen van Perdiep Ramesar inNRC Handelsblad - Binnenland

In de Utrechtse wijk Hoograven is vanavond een man doodgeschoten. De politie vond het slachtoffer in een auto aan de Duurstedelaan. De man is vermoedelijk met een vuurwapen om het leven gebracht.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:48:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Moordenaar ex-vriendin had straatverbodRTL Nieuws - Binnenland

De 22-jarige Koen B. uit Heeze, die heeft bekend dat hij in oktober zijn 17-jarige ex-vriendin om het leven heeft gebracht, had kort voor haar dood een straatverbod gekregen. Zij had aangifte gedaan van bedreiging.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man geliquideerd in UtrechtRTL Nieuws - Binnenland

In Utrecht is een man van dichtbij in zijn auto doodgeschoten. Volgens de politie wijst alles op een liquidatie.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:40:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Het is dramatisch gesteld met de sneeuw in de AlpenRTL Nieuws - Binnenland

De kerstvakantie is begonnen en bijna twee miljoen Nederlanders gaan op vakantie. Korte vakanties in eigen land zijn het populairst, maar net als iedere kerst gaan er ook nu weer honderdduizenden mensen op wintersport. Alleen ligt in de Alpen nauwelijks sneeuw.
Vrijdag 19 December 2014 - 20:35:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Psychiatrisch centrum onruimd na brandRTL Nieuws - Binnenland

In Woerden is een vijftigjarige man opgepakt die er van wordt verdacht brand te hebben gesticht in een psychiatrisch centrum. Dat centrum, het Regionaal Psychiatrisch Centrum Woerden (RPCW), werd vanwege de brand ontruimd.
Vrijdag 19 December 2014 - 18:41:44 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Identificatie slachtoffers MH17 duurt nog maandenRTL Nieuws - Binnenland

De identificatie van resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gaat nog maanden duren, zeker tot in het voorjaar.
Vrijdag 19 December 2014 - 18:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man doodgeschoten in Utrechtse wijk HoogravenNRC Handelsblad - Binnenland

Op de draad versleten Chinese gordijnen. Aanrechtbladen met asbest erin. Lekkende daken. Scheuren in de plafonds. Het is maar een greep uit de lange lijst aan gebreken waaraan Paleis Huis Ten Bosch, meer dan dertig jaar het woonhuis van koningin Beatrix, leed.
Vrijdag 19 December 2014 - 18:03:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

FBI: Noord-Korea zit achter cyberaanval bij SonyRTL Nieuws - Binnenland

Noord-Korea zit achter de cyberaanval op Sony, zegt de Amerikaanse FBI.
Vrijdag 19 December 2014 - 17:49:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Beatrix wilde geen bouwvakkers over de vloer en stelde reparaties uitNRC Handelsblad - Binnenland

De identificatie van resten van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 gaat nog maanden duren, tot in het voorjaar. Dat melden bronnen rond het onderzoek naar de ramp.
Vrijdag 19 December 2014 - 16:12:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Identificatie resten MH17 duurt nog maandenNRC Handelsblad - Binnenland

De met Ebola besmette Nigeriaanse VN-militair die in Utrecht werd verzorgd, is genezen verklaard. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag bekendgemaakt.
Vrijdag 19 December 2014 - 16:05:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ebolapatiënt in Utrecht is genezenNRC Handelsblad - Binnenland

Gemeenten hebben de noodzakelijke maatregelen genomen om continuïteit van zorg en ondersteuning te bieden. Het kabinet hoeft dus niet "bestuurlijk in te grijpen" om gemeenten de decentralisaties vanaf 1 januari 2015 goed te laten uitvoeren.
Vrijdag 19 December 2014 - 14:41:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kabinet hoeft niet bestuurlijk in te grijpen bij decentralisatie zorg’NRC Handelsblad - Binnenland

Er zijn levensgevaarlijke xtc-pillen in omloop. Deze pillen, schildvormig met het logo van Superman erop, hebben een zeer hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA. Het Trimbos instituut slaat alarm nadat er bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als xtc verkochte tablet werd ingeleverd met de gevaarlijke stof PMMA erin.
Vrijdag 19 December 2014 - 14:35:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alarm Trimbos: levensgevaarlijke xtc-pillen in omloopNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet is deze week, tijdens de crisis, niet in gevaar geweest. Dat zei minister-president Mark Rutte (VVD) na afloop van de wekelijkse ministerraad. Er was volgens Rutte inderdaad sprake van "een groot politiek probleem", maar ook de wil om eruit te komen.
Vrijdag 19 December 2014 - 12:18:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Het kabinet is volgens premier Rutte deze week niet in gevaar geweestNRC Handelsblad - Binnenland

Er waren meer PvdA-senatoren tegen de zorgwet van Schippers, zegt de dissidente PvdA-senator Adri Duivesteijn morgen in een interview met Coen Verbraak in NRC Weekend. De crisis in het huidige kabinet wijt hij aan een ideologisch vacuüm binnen de PvdA.

Vrijdag 19 December 2014 - 10:41:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Duivesteijn in NRC: PvdA verkeert in een ideologisch vacuümNRC Handelsblad - Binnenland

De rechter in Utrecht heeft een vuurwerkverbod in Hilversum geschrapt, zo meldt RTV Noord-Holland. De rechter zei dat burgemeester en wethouders niet bevoegd zijn om zo’n besluit te nemen.

Volgens de rechter is een vuurwerkverbod een zaak van…

Vrijdag 19 December 2014 - 09:00:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter schrapt vuurwerkverbod in HilversumNRC Handelsblad - Binnenland

De provincies hebben zestien gemeenten onder preventief financieel toezicht gesteld omdat hun begrotingen voor volgend jaar niet sluitend zijn. Dat zijn er zeven meer dan dit jaar.
Vrijdag 19 December 2014 - 08:39:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meer gemeenten onder verscherpt toezicht van provincieNRC Handelsblad - Binnenland

De Cubaanse ambassadeur in Den Haag vraagt Nederlandse bedrijven in Cuba te investeren, nu de relaties tussen de Verenigde Staten en Cuba aan de betere hand zijn.

Vrijdag 19 December 2014 - 00:14:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Cuba vraagt Nederlandse bedrijven om investeringenNRC Handelsblad - Binnenland

De zorgwet van het kabinet zal er rechtsom of linksom komen. In eerste instantie wordt dat geprobeerd door een aangepast wetsvoorstel naar de Kamer te sturen. Mocht dat dan toch niet lukken, dan is "een van de mogelijkheden" om een aantal zaken uit de wet via een algemene maatregel van bestuur (amwb) alsnog te regelen.
Donderdag 18 December 2014 - 22:30:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabinet zet zorgwet ‘linksom of rechtsom’ tóch door - kritiek vanuit KamerNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer wil niet dat het in Amsterdam mogelijk wordt om snorscooters met helmplicht van het fietspad naar de rijbaan te verplaatsen.
Donderdag 18 December 2014 - 21:29:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer tegen proef met snorscooter op rijbaanNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) heeft vanavond om 20.50 uur de deur op slot gedraaid van het Glazen Huis in Haarlem.
Donderdag 18 December 2014 - 20:18:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Serious Request in Haarlem begonnenNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet heeft een akkoord bereikt over een aangepaste zorgwet en gaat het wetsvoorstel opnieuw indienen. De beperking van de vrije artsenkeuze blijft overeind, maar gaat minder ver dan minister Schippers van plan was.

Mocht het nieuwe wetsvoorstel niet worden…

Donderdag 18 December 2014 - 18:58:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabinet akkoord over aangepaste zorgwet - ‘flink wat concessies aan senatoren’NRC Handelsblad - Binnenland

Ondernemers in de binnenstad van Roemrond mogen morgenvroeg weer hun zaken openen. Dat is een dag eerder de gemeente afgelopen woensdag, na een grote brand waarbij asbest vrijkwam, tot ergernis van de winkeliers aanvankelijk mededeelde.
Donderdag 18 December 2014 - 16:58:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meevaller Roermondse winkeliers na ‘grootste asbestramp ooit’NRC Handelsblad - Binnenland

Nederland kampt met een griepepidemie. Dat betekent dat voor de tweede week op rij meer dan 51 op de 100.000 mensen zich met griep bij de huisarts hebben gemeld. Dat meldt het Nederlands Instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel) vandaag.
Donderdag 18 December 2014 - 14:13:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Griepepidemie in Nederland - door mutatie is prik minder effectiefNRC Handelsblad - Binnenland

De kabinetscrisis in Den Haag is nog altijd niet afgewend. Op dit moment wordt er in het Torentje nog overlegd tussen VVD en PvdA.
Donderdag 18 December 2014 - 14:05:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nog vanavond debat met Rutte over kerstcrisisNRC Handelsblad - Binnenland

De Pier van Scheveningen moet in de zomer van 2015 weer open zijn voor het publiek. Dat melden investeringsmaatschappij DanZep en vastgoedbedrijf KondorWessels, die eerder dit jaar het vervallen bouwwerk kochten. De Pier was toen al een tijdje dicht.
Donderdag 18 December 2014 - 13:31:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Pier van Scheveningen komende zomer weer open’NRC Handelsblad - Binnenland

De nieuwe advocaat van Ernst Jansen heeft vandaag in de regiezitting in het hoger beroep tegen de tot drie jaar cel veroordeelde voormalig neuroloog gepleit voor nieuw psychologisch onderzoek. Raadsman Peter Plasman probeert zijn cliënt daarmee alsnog vrijspraak te bezorgen.
Donderdag 18 December 2014 - 12:12:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Plasman wil hof verleiden tot nieuw onderzoek ex-neuroloog Ernst JansenNRC Handelsblad - Binnenland

Met zijn aantrekkelijke belastingstelsel faciliteert Nederland Gazprom, het politiek-economische wapen van president Poetin. Het grootste gasconcern ter wereld sluist miljarden euro’s winst via tientallen in Nederland geregistreerde bedrijven en stichtingen door, en betaalt daar nauwelijks belasting over. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.
Donderdag 18 December 2014 - 11:20:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

AIVD erkent afluisteren van advocatenkantoor terreurverdachtenNRC Handelsblad - Binnenland

Mensen die een persoonsgebonden budget (pgb) krijgen hoeven zich geen zorgen te maken dat dit vervalt nu de nieuwe zorgwet van minister Schippers (Zorg, VVD) is gesneuveld in de Eerste Kamer. Dat heeft Schippers in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Ook de belangenvereniging voor mensen met zo’n pgb laat weten dat de „uitbetaling is gegarandeerd”.
Donderdag 18 December 2014 - 10:05:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schippers: ondanks sneuvelen Zorgwet is pgb gegarandeerdNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse bevolking zal de komende decennia blijven groeien. In 2060 zal het aantal inwoners in Nederland 18,1 miljoen zijn. Dat blijkt uit de nieuwe bevolkingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Donderdag 18 December 2014 - 09:56:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

CBS: in 2060 telt Nederland 18,1 miljoen inwonersNRC Handelsblad - Binnenland

PvdA-vicepremier Lodewijk Asscher praat vanochtend opnieuw met Eerste Kamerlid Adri Duivesteijn over een oplossing voor het zorgconflict tussen de regeringspartijen PvdA en VVD.
Donderdag 18 December 2014 - 09:41:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asscher praat met Duivesteijn over oplossing zorgconflictNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat PVV-leider Geert Wilders vervolgen voor discriminatie. Dat meldde het OM in Den Haag zojuist via Twitter. Wilders wordt vervolgd voor het beledigen van een groep mensen op het grond van ras en aanzetten tot haat en discriminatie.
Donderdag 18 December 2014 - 08:22:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Openbaar Ministerie vervolgt Wilders voor discriminatieNRC Handelsblad - Binnenland

De gemeente Amsterdam en verhuurwebsite Airbnb hebben een belastingverdrag gesloten waardoor over elke geboekte nacht voortaan 5 procent toeristenbelasting wordt geheven. De overeenkomst wordt vandaag gepresenteerd.
Donderdag 18 December 2014 - 06:53:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gemeente Amsterdam gaat verdienen aan AirbnbNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal Nederlanders dat onder de armoedegrens leeft, is in 2013 jaar voor het derde opeenvolgende jaar toegenomen. Vooral in de grote steden was er een duidelijke toename te zien. Voor dit jaar en 2015 wordt echter een lichte daling voorspeld.
Donderdag 18 December 2014 - 01:12:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meer Nederlanders leven onder armoedegrens, vooral in grote stedenNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA en VVD lijken “enige voortgang” te boeken in hun poging het zorgconflict op de lossen. Dat zei Arie Slob vannacht nadat hij kort was bijgepraat over de stand van zaken. Volgens hem overleggen de regeringspartijen morgen verder.
Woensdag 17 December 2014 - 21:50:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabinet boekt enige voortgang bij zorgconflict - vanochtend verderNRC Handelsblad - Binnenland

Steeds meer kopstukken van regeringspartijen VVD en PvdA komen woensdagavond naar het Torentje van premier Rutte. Onder meer minister Schippers van Volksgezondheid en VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zijn al binnen om daar te praten over een oplossing.
Woensdag 17 December 2014 - 17:01:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD wil vandaag ‘oplossingsrichting’ hebben van PvdANRC Handelsblad - Binnenland

Het is niet duidelijk of jongeren in Nederland die volgend jaar een beroep op de jeugdzorg doen, voldoende zullen worden opgevangen. Bovendien is door de grote tijdsdruk niets terechtgekomen van vernieuwing van de jeugdzorg zelf. Dat zegt de Transitiecommissie Stelselherziening Jeugd (TSJ) in een rapport dat vandaag is gepubliceerd.
Woensdag 17 December 2014 - 15:38:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Commissie: tijdsdruk verhindert vernieuwing jeugdzorgNRC Handelsblad - Binnenland

De theaterondernemingen van Joop van den Ende en Albert Verlinde gaan fuseren. Dat gebeurt per 1 januari, zeiden de twee vandaag in Amsterdam. Door te fuseren hopen ze "extra slagkracht" te krijgen op de Nederlandse musicalmarkt.
Woensdag 17 December 2014 - 15:00:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fusie theaterbedrijven Joop van den Ende en Albert VerlindeNRC Handelsblad - Binnenland

In Roermond is een groter deel van het centrum inmiddels afgezet na de vondst van asbest. Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord.
Woensdag 17 December 2014 - 13:01:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asbestgebied Roermond wordt groterNRC Handelsblad - Binnenland

De rekentoets voor leerlingen op vmbo, havo en vwo gaat volgend schooljaar meetellen voor het eindexamen. Maar hij wordt wel versoepeld. Is dat nodig? Oordeel zelf: maak hier tien op
Woensdag 17 December 2014 - 13:00:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

De rekentoets wordt versoepeld. Maar zou jij ‘m halen?NRC Handelsblad - Binnenland

Leerlingen hebben minder goede antwoorden nodig om komend schooljaar te slagen voor de rekentoets in het middelbaar beroeps- en voortgezet onderwijs. Er komen aangepaste versies voor scholieren die moeizaam rekenen. En er zijn voortaan drie herkansingen.
Woensdag 17 December 2014 - 10:58:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Demmink krijgt geen rectificatie in AD wegens verhaal ‘kinderpooier’NRC Handelsblad - Binnenland

Amsterdam moet met onmiddellijke ingang nachtopvang, een douche, ontbijt en een avondmaaltijd bieden aan asielzoekers. Dat heeft de voorzieningenrechter van de Centrale Raad van Beroep besloten.
Woensdag 17 December 2014 - 10:14:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Uitspraak: Amsterdam moet asielzoekers bed, bad en brood biedenNRC Handelsblad - Binnenland

PostNL heeft een definitief akkoord gesloten met de vakbonden over een nieuwe cao. Dat meldt het postbedrijf vandaag.
Woensdag 17 December 2014 - 08:54:41 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Definitief akkoord over cao PostNLNRC Handelsblad - Binnenland

De Eerste Kamer heeft vannacht met een ruime meerderheid van VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie ingestemd met strengere pensioenregels. De wet wordt per 1 januari 2015 van kracht.
Woensdag 17 December 2014 - 07:01:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eerste Kamer akkoord met strengere regels voor pensioenfondsenNRC Handelsblad - Binnenland

Burgemeester Peter Cammaert heeft vanochtend een noodverordening voor Roermond afgekondigd nadat bij een brand in het centrum een grote hoeveelheid asbest is vrijgekomen. Het station en de belangrijkste wegen rondom het centrum zijn afgesloten.
Woensdag 17 December 2014 - 01:51:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asbestalarm in centrum Roermond, noodverordening van krachtNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA en de VVD zoeken later vandaag verder naar een oplossing voor de problemen die zijn ontstaan rond het zorgplan van minister van Volksgezondheid Edith Schippers. Na urenlang spoedberaad in het Torentje lieten zowel Diederik Samsom en premier Mark…

Dinsdag 16 December 2014 - 23:16:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD en PvdA praten later vandaag verder over sneuvelen zorgwetNRC Handelsblad - Binnenland

Tussen de wrakstukken van het toestel dat betrokken was bij MH17-ramp zijn nog menselijke resten gevonden. Dat heeft een woordvoerder van het OM gezegd tegen Omroep Brabant.
Dinsdag 16 December 2014 - 23:02:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Menselijke resten gevonden tussen wrakstukken MH17NRC Handelsblad - Binnenland

Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken (PvdA) heeft besloten de rekenrente voor pensioenfondsen te handhaven op 4,2 procent, terwijl DNB de rente wilde verlagen. Pensioenfondsen profiteren van het besluit.
Dinsdag 16 December 2014 - 19:37:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Klijnsma helpt pensioenfondsen met handhaven rekenrenteNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet draait de gaskraan in Groningen verder dicht. Daarnaast worden woningen in het aardbevingsgebied de komende twee jaar versterkt: drieduizend huizen in 2015 en nog eens vijfduizend het jaar erna.
Dinsdag 16 December 2014 - 17:35:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kabinet draait gaskraan Groningen verder dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Voor het vijfde jaar op rij is de lucht in Nederland schoner. Bijna overal in het land ligt de vervuiling door stikstofdioxide (NO2) en de uitstoot van fijnstof ruim onder de grenswaarden.
Dinsdag 16 December 2014 - 16:09:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lucht in Nederland voor vijfde jaar op rij schoner, door nieuwe auto’sNRC Handelsblad - Binnenland

De Eerste Kamer heeft zojuist tegen de afschaffing van het recht op vrije artsenkeuze gestemd. Onverwacht stemden drie PvdA-senatoren tegen, waardoor zorgverzekeraars niet een polis mogen gaan aanbieden waarin alleen behandelingen worden vergoed die zijn gedaan door specialisten met wie ze een contract hebben.
Dinsdag 16 December 2014 - 15:33:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Senaat verwerpt plan beperking vrije zorgkeuze, PvdA-fractie wil pratenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor het chikungunya-virus, een virus dat wordt overgedragen door muggen die je overdag steken, nu steeds meer mensen in het Caribisch gebied besmet raken. Op Curaçao zouden volgens de GGD al 20.000 mensen besmet zijn.
Dinsdag 16 December 2014 - 15:24:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

RIVM waarschuwt voor ziekte chikungunya na uitbraak CaraïbenNRC Handelsblad - Binnenland

Amsterdamse topcrimineel Willem Holleeder, die afgelopen zaterdag werd opgepakt, blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Dat heeft de onderzoeksrechter in Amsterdam dinsdag bepaald.
Dinsdag 16 December 2014 - 14:38:23 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Holleeder nog zeker twee weken in voorarrestNRC Handelsblad - Binnenland

De Hoge Raad heeft vandaag een arrest gewezen waarin grenzen worden gesteld aan de vrijheid van meningsuiting van politici. De uitspraak is een opsteker voor het Openbaar Ministerie, dat een dezer dagen een definitief besluit neemt over het aanklagen van PVV-leider Geert Wilders voor het beledigen van mensen op grond van hun ras en het aanzetten tot discriminatie en haat.
Dinsdag 16 December 2014 - 14:01:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hoge Raad stelt grenzen aan vrijheid van meningsuiting politiciNRC Handelsblad - Binnenland

Experts van de Verenigde Naties roepen de Nederlandse regering op om noodhulp te bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers voor Kerst.
Dinsdag 16 December 2014 - 13:58:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kritiek van VN-experts op Nederlands asielbeleidNRC Handelsblad - Binnenland

Veel Nederlanders zullen in 2015 iets meer te besteden hebben dan aanvankelijk op Prinsjesdag werd gedacht. Een doorsnee gezin heeft volgend jaar 0,75 procent meer te besteden, in september werd nog uitgegaan van een stijging van 0,5 procent.
Dinsdag 16 December 2014 - 13:08:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlanders in 2015 meer te bestedenNRC Handelsblad - Binnenland

De provincie Groningen stapt naar de Raad van State als minister Henk Kamp (Economische Zaken, VVD) de aardgaswinning in Groningen niet drastisch terugdringt omwille van veiligheid van de Groningers.
Dinsdag 16 December 2014 - 13:01:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Provincie Groningen dreigt Kamp met rechter om gaswinningNRC Handelsblad - Binnenland

Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) stelt een onderzoek in naar Facebook en vraagt het bedrijf om het nieuwe privacybeleid uit te stellen.
Dinsdag 16 December 2014 - 11:42:22 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

CBP wil uitstel nieuwe privacyvoorwaarden FacebookNRC Handelsblad - Binnenland

De wachtlijsten in ziekenhuizen waren in 2014 iets langer dan vorig jaar. Voor zeven specialismes, waaronder reumatologie en psychiatrie, waren de gemiddelde wachttijden dit jaar zelfs langer dan wettelijk toegestaan.
Dinsdag 16 December 2014 - 10:28:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wachtlijsten in ziekenhuizen langerNRC Handelsblad - Binnenland

De hoogte van de boetes voor uitkeringsfraude wordt aangepast. Voortaan letten gemeenten en de uitkeringsinstanties UWV en SVB bij overtredingen meer op de ernst van de overtreding en op de omstandigheden.
Dinsdag 16 December 2014 - 09:33:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asscher past de Fraudewet aanNRC Handelsblad - Binnenland

De NAVO-basis in Brunssum (Limburg) wordt extra beveiligd. Hoewel er geen directe aanwijzingen zijn voor een aanslag is de bewaking uit voorzorg "opgeplust", zegt burgemeester Luc Winants.
Dinsdag 16 December 2014 - 08:17:19 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dikke Van Dale: ‘dagobertducktaks’ is het Woord van het Jaar 2014NRC Handelsblad - Binnenland

Jongeren waren vorig jaar minder vaak slachtoffer van misdrijven zoals mishandeling, diefstal of vandalisme dan in 2012. Iets meer dan een vijfde van de Nederlanders tussen de 15 en 18 jaar werd in 2013 de dupe van geweld of een vermogensdelict.
Dinsdag 16 December 2014 - 07:03:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Meerderheid van treinpersoneel krijgt te maken met fysiek geweld’NRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal inwoners van Rijs gaat niet tijdelijk van 160 naar 660. De gemeente Friese Meren heeft met het Centrale Orgaan opvang Asielzoekers (COA) afgesproken dat er een andere locatie komt voor vijfhonderd asielzoekers.
Maandag 15 December 2014 - 16:42:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Geen asielzoekerscentrum in Rijs - ‘geen draagvlak’, aldus COANRC Handelsblad - Binnenland

Negen mensen moeten een gevangenisstraf tot 3,5 jaar cel uitzitten voor miljoenenfraude in de zorg. De drie vrouwen en zes mannen leverden thuiszorg, maar fraudeerden bij zorgkantoren door facturen in te dienen terwijl ze het geld in eigen zak staken.
Maandag 15 December 2014 - 15:06:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tot 3,5 jaar cel voor zorgfraudeNRC Handelsblad - Binnenland

Een meisje van vijf maanden oud uit een jihadgezin uit Zoetermeer is door de Kinderbescherming tijdelijk uit huis geplaatst. RTL Nieuws meldde het nieuws op basis van een tweet van de moeder. De Raad voor de Kinderbescherming heeft het bericht bevestigd.
Maandag 15 December 2014 - 14:40:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nurkse Willem werd een beestNRC Handelsblad - Binnenland

In hoger beroep is twee jaar cel geëist tegen de vermeende Syriëganger Omar H. De 23-jarige man wordt verdacht van voorbereidingshandelingen voor een terroristisch misdrijf. Daarnaast staat hij terecht voor het voorbereiden van ontploffing en brandstichting.
Maandag 15 December 2014 - 10:33:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eis in hoger beroep: twee jaar cel voor vermeende SyriëgangerNRC Handelsblad - Binnenland

De verdediging van de twee belangrijkste verdachten in het Amsterdamse liquidatieproces eist opheldering van het Openbaar Ministerie over de arrestatie van Willem Holleeder.
Maandag 15 December 2014 - 10:10:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verdediging Dino S. wil opheldering over arrestatie HolleederNRC Handelsblad - Binnenland

De VVD en het CDA willen dat de Europese Unie de financiële steun aan Turkije opschort of beperkt. Dat zeggen de partijen bij monde van Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) en Mark Verheijen (VVD).
Maandag 15 December 2014 - 09:53:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD en CDA willen einde EU-steun aan TurkijeNRC Handelsblad - Binnenland

Een groot aantal winnaars van de Spinozapremie, de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in Nederland, hebben een brandbrief geschreven over de nieuwe verdeling van wetenschappelijk subsidiegeld die het kabinet wil doorvoeren. Dat meldt het NOS-programma Met het oog op morgen.
Maandag 15 December 2014 - 07:33:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Winnaars Spinozapremie bezorgd over toekomst wetenschap in ‘brandbrief’NRC Handelsblad - Binnenland

Doordat steeds meer mensen aangifte doen via internet kan de komende 10 jaar ongeveer de helft van alle volwaardige politiebureaus dicht. In ruil daarvoor komen echter wel zo’n 400 kleinere of grotere steunpunten, veelal gevestigd in gemeentehuizen.
Zondag 14 December 2014 - 17:29:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meer dan de helft van alle politiebureaus moet dichtNRC Handelsblad - Binnenland

De maatregelen tegen vogelgriep worden om middernacht versoepeld. Dat betekent dat nu ook in het westen van het land pluimveehouders weer dieren naar hun stallen mogen brengen.
Zondag 14 December 2014 - 14:58:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Maatregelen vogelgriep versoepeldNRC Handelsblad - Binnenland

Fractievoorzitter Jan Smit van D66 in Den Bosch stapt op na "enorme druk" vanuit het landelijke D66-bestuur om in het nieuwe college te komen.
Zondag 14 December 2014 - 09:14:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fractievoorzitter D66 Den Bosch weg na ‘druk’ landelijk bestuurNRC Handelsblad - Binnenland

De nieuwe dienstregeling van de NS gaat vandaag van start. Dat betekent dat op alle trajecten voortaan een keer per half uur een trein gaat.
Zaterdag 13 December 2014 - 17:26:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuw spoorboekje NS: elk half uur een treinNRC Handelsblad - Binnenland

Een man met een metaaldetector heeft vanmiddag zes kisten met munitie van de geallieerden uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De kisten bevatten tachtig mortiergranaten en een aantal fosforgranaten.
Zaterdag 13 December 2014 - 15:38:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Munitie uit Tweede Wereldoorlog ontdekt in HelmondNRC Handelsblad - Binnenland

Het heeft bijna een week geduurd, maar sinds vanmiddag hebben alle huishoudens in de Apeldoornse wijk Anklaar weer gas en dus verwarming. De allerlaatste adressen werden vanmiddag door netbeheerder Liander aangesloten.
Zaterdag 13 December 2014 - 13:23:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Na bijna een week heeft iedereen in Apeldoornse wijk weer gasNRC Handelsblad - Binnenland

Willem Holleeder is vanochtend gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij de liquidaties van Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Dat meldt het Openbaar Ministerie vandaag.
Zaterdag 13 December 2014 - 09:55:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Willem Holleeder gearresteerd na verklaring Fred Ros over liquidatiesNRC Handelsblad - Binnenland

De circusbranche heeft woedend gereageerd op het plan van staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) om wilde dieren in circussen te verbieden.
Zaterdag 13 December 2014 - 08:36:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PvdA-prominent Wallage: Samsom is te technocratischNRC Handelsblad - Binnenland

Als het aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente De Friese Meren ligt, komt er geen nieuw asielzoekerscentrum in het dorpje Rijs. Het AZC moet vijfhonderd mensen huisvesten. Het dorp heeft op dit moment 160 inwoners.
Zaterdag 13 December 2014 - 07:50:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gemeente De Friese Meren: vestig AZC niet in RijsNRC Handelsblad - Binnenland

Om clubbesturen te ontzien zou een landelijke, onafhankelijke instantie moeten toezien op de veiligheid in stadions, in plaats van de betaalde voetbalclubs zelf. Dit zegt de Rotterdamse politiechef Frank Paauw in een gesprek met NRC Handelsblad. Hij is namens de Nationale Politie verantwoordelijk voor de aanpak van voetbalsupporters.
Zaterdag 13 December 2014 - 07:44:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politiechef Rotterdam: landelijke instantie moet hooligans aanpakkenNRC Handelsblad - Binnenland

Oud-D66-minister Hans Wijers (63) is de meest invloedrijke Nederlander. Hij voert de lijst aan van de jaarlijkse Volkskrant Top 200. Achter hem staan Shell-topman Ben van Beurden en Niek-Jan van Kesteren, de directeur van werkgeversorganisatie VNO-NCW, op plek twee en drie.
Vrijdag 12 December 2014 - 22:52:33 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Hans Wijers is meest invloedrijke Nederlander’NRC Handelsblad - Binnenland

Onno Hoes, die binnen een half jaar vertrekt als burgemeester van Maastricht na affaires met jonge mannen, heeft nergens spijt van. Dat meldt het ANP.

Vrijdag 12 December 2014 - 20:43:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onno Hoes en PowNed hebben allebei geen spijtNRC Handelsblad - Binnenland

De reorganisatie van de politie kan ruim 200 miljoen euro meer gaan kosten dan begroot door minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie. Dat blijkt althans uit een berekening die de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie (COR) heeft laten…

Vrijdag 12 December 2014 - 16:09:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ondernemingsraad politie: 200 miljoen tekort bij reorganisatieNRC Handelsblad - Binnenland

Bedrijven die via een keten van andere werkgevers werken met onderbetaalde werknemers, kunnen hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Opdrachtgevers, bijvoorbeeld bouwbedrijven, kunnen zich zo niet meer verschuilen achter uitbuiting van (buitenlandse) werknemers door onderaannemers.
Vrijdag 12 December 2014 - 14:54:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opdrachtgevers worden aansprakelijk bij onderbetalingNRC Handelsblad - Binnenland

Zo’n vijftig Nederlandse laboratoriummedewerkers vertrekken de komende maanden naar Liberia en Sierra Leone, om daar te helpen bij de bestrijding van ebola. De laboranten worden ingezet om het bloed van patiënten te testen op besmetting met het virus.
Vrijdag 12 December 2014 - 14:03:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse bloedonderzoekers naar ebola-gebiedNRC Handelsblad - Binnenland

Mark van N., beter bekend als de ‘horrortandarts’, is gestopt met eten en drinken. Dat verklaarde hij vandaag tijdens het kort geding over zijn dreigende uitzetting naar Frankrijk, meldt persbureau ANP. De tandarts is in Frankrijk aangeklaagd voor de mishandeling…

Vrijdag 12 December 2014 - 13:52:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Horrortandarts’ eet en drinkt niet meer - uitleveringsbesluit voor KerstNRC Handelsblad - Binnenland

Vanaf vandaag hebben de meeste huishoudens in Apeldoorn weer gas. De hoofdgasleiding in de Apeldoornse wijk Anklaar raakte vorige week zwaar vervuild, waardoor 550 huishoudens zonder gas zaten.
Vrijdag 12 December 2014 - 13:28:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meeste huishoudens in Apeldoorn hebben weer gas, hoofdleiding is schoonNRC Handelsblad - Binnenland

De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst is vandaag bij het VU Medisch Centrum geweest voor een onderzoek naar de administratie van de afdeling kindergeneeskunde. In 2012 vermoedde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) al onregelmatigheden in de registratie en declaratie van medische behandelingen bij deze afdeling.
Vrijdag 12 December 2014 - 12:36:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Fiscale opsporingsdienst bezoekt VUmc om mogelijke fraudeNRC Handelsblad - Binnenland

Het Pieter Baan Centrum (PBC) ziet geen basis voor veroordeling tot tbs voor de twee broers uit Hoogeveen die worden verdacht van drie brute roofmoorden in Drenthe. Dat bleek vandaag tijdens een regiezitting in de rechtbank in Assen.
Vrijdag 12 December 2014 - 12:06:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Pieter Baan Centrum: geen tbs voor verdachten Drentse moordenNRC Handelsblad - Binnenland

Martine Baay keert niet terug in de Tweede Kamer. Haar tijdelijke vervanger, Henk Krol, is door 50PLUS gevraagd om de Kamerzetel definitief over te nemen. Dat meldt de partij vandaag op de eigen website.
Vrijdag 12 December 2014 - 11:42:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Henk Krol blijft 50PLUS-Kamerlid, na definitief vertrek Martine BaayNRC Handelsblad - Binnenland

Kanker was in Nederland vorig jaar weer doodsoorzaak nummer één. Het aantal mensen dat aan kanker stierf nam wel af in vergelijking met 2012, blijkt uit de gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Vrijdag 12 December 2014 - 10:34:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kanker nog steeds doodsoorzaak nummer éénNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandsche Bank moet ruim 4,8 miljoen euro schadevergoeding betalen aan pensioenfonds Vereenigde Glasfabrieken. De centrale bank heeft het fonds ten onrechte gedwongen een deel van de goudvoorraad te verkopen.
Vrijdag 12 December 2014 - 07:50:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zoektocht na aangespoelde drugs bij EgmondNu.nl - Binnenland

De politie en reddingsmaatschappij KNRM hebben zondag bij Egmond aan Zee gezocht naar drugs, nadat daar zaterdag drugs op het strand waren aangespoeld.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Waterschap volgend jaar duurderRTL Nieuws - Binnenland

Huiseigenaren moeten volgend jaar gemiddeld 1,7 procent meer betalen aan waterschapslasten.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Hoe oud we worden hangt grotendeels af van onze leefstijlDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

DNB moet pensioenfonds 4,8 miljoen betalen in goudzaakNRC Handelsblad - Binnenland

Jongeren met een mbo-opleiding hebben de komende jaren iets meer kans op een baan dan afgestudeerden aan het hbo of de universiteit. Bijna eenderde van alle werkzoekende mbo’ers maakt een “redelijk tot zeer goede kans” op het vinden van een baan.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Mbo’er maakt meer kans op baan dan hogeropgeleideNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Acrobaat valt uit Rad des Doods bij Haags kerstcircusAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.