Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Belangrijke boekenprijs voor Dummie de MummieNOS Nieuws - Binnenland

Dummie de Mummie en de schat van Sohorro van Tosca Menten heeft een belangrijke kinderboekenprijs gewonnen. Volgens kinderen van 10 tot en met 12 jaar is het boek het beste van het afgelopen jaar.

De prijs is van de Nederlandse Kinderjury. Bijna 30.000 kinderen hebben gestemd op hun favoriete boek. Kinderen tot en met 9 jaar vonden De Gorgels en het geheim van de gletsjer van Jochem Myjer het beste.

De Pluim

Vandaag is ook een andere boekenprijs uitgereikt: de Pluim. Dat is de prijs van de Senaat van de Kinderjuryprijs. In de Senaat zitten twaalf kinderen die erg van lezen houden.

De kinderen van 10 tot en met 12 jaar kozen voor Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar oud gaven de eerste prijs aan Juf Braaksel en de magische ring van Carry Slee.

Woensdag 26 Juni 2019 - 15:27:28 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Slachtoffers van transporten Holocaust krijgen financiële vergoeding van NSNu.nl - Binnenland

Joden, Roma en Sinti die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn getransporteerd naar vernietigingskampen krijgen van de NS een tegemoetkoming van 15.000 euro. De tegemoetkoming komt overeen met het advies van de Commissie Individuele Tegemoetkoming Slachtoffers WOII Transporten NS.
Woensdag 26 Juni 2019 - 15:14:01 - Nu.nl - Binnenland
 

Kwartfinale tegen Italië uitverkocht, geen extra kaarten voor Oranje-fansNOS Nieuws - Binnenland

Wie had gehoopt nog een kaartje voor de WK-kwartfinale tussen Nederland en Italië te kunnen bemachtigen, is zaterdag waarschijnlijk tóch op de tv aangewezen. Eerder was er nog sprake van dat er enkele tientallen extra kaarten beschikbaar zouden komen, maar dat is niet het geval. Volgens de KNVB is de wedstrijd helemaal uitverkocht.

De voetbalvrouwen krijgen in Valenciennes de steun van ruim 2000 Nederlandse fans, laat de KNVB weten. Dat is veel minder dan bij de eerste wedstrijd die Oranje in de Franse stad speelde. In dat duel met Kameroen zaten er bijna 15.000 Nederlandse fans in het stadion in Valenciennes, dat dicht tegen de Belgische grens aan ligt.

Hoewel Oranje zich gisteren plaatste voor de kwartfinale worden er op Marktplaats al sinds eergisteren tientallen kaarten aangeboden voor het duel met de Italiaanse vrouwen. De hoogste vraagprijs is momenteel 400 euro.

Grote schermen?

Of het voor supporters zonder kaartje ook zin heeft om naar Frankrijk af te reizen, is nog onzeker. De KNVB overlegt morgen met de gemeente Valenciennes of er grote schermen worden neergezet in de stad. Wel is er weer een oranjegedeelte gereserveerd op het FIFA-plein, dat ook dient als vertrekpunt voor de oranjeparade richting het stadion.

De Nederlandse voetbalvrouwen plaatsten zich gisteravond door in Rennes in de achtste finales Japan met 2-1 te verslaan.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd:

De wedstrijd tegen Italië wordt zaterdagmiddag om 15.00 uur gespeeld.

Woensdag 26 Juni 2019 - 15:05:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

100.000 Nederlanders kunnen dit jaar last hebben van eikenprocessierupsNu.nl - Binnenland

Tussen de 60.000 en 100.000 mensen in Nederland zullen deze zomer last hebben van de eikenprocessierups. Hiermee wordt voor het eerst in twee decennia het niveau van 1996 en 1997 weer bereikt, toen Nederland zich bewust werd van de problemen met de rups.
Woensdag 26 Juni 2019 - 14:55:18 - Nu.nl - Binnenland
 

Vier jaar cel voor man die onder invloed kind doodreed in NieuwegeinNu.nl - Binnenland

De rechtbank in Utrecht heeft de 56-jarige Cornelis B. woensdag vier jaar cel en een rijverbod van vijf jaar opgelegd voor het veroorzaken van een auto-ongeluk waarbij een 8-jarig kind om het leven is gekomen. De man zat op 10 maart met drank op achter het stuur en wordt roekeloos rijgedrag verweten.
Woensdag 26 Juni 2019 - 14:32:25 - Nu.nl - Binnenland
 

Duizenden mini-schildpadden gered door douaneNOS Nieuws - Binnenland

In het Aziatische land Maleisië zijn meer dan 5.000 roodwangschildpadjes in beslag genomen door de douane.

Smokkelaars wilden de schildpadden meenemen en voor veel geld verkopen als huisdieren. Samen waren de dieren namelijk meer dan 11.000 euro waard.

Straf

Maar het is verboden om een heleboel dieren zomaar mee te nemen en te verkopen. De douane kwam erachter en heeft de smokkelaars opgepakt. De criminelen kunnen een flinke boete en een gevangenisstraf krijgen.

Met de schildpadjes gaat het weer beter. Ze zijn naar een dierenverblijf gebracht.

Woensdag 26 Juni 2019 - 14:29:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Op deze wegen komt een kilometerheffing voor vrachtwagensAD - Binnenland

In tbs-kliniek de Kijvelanden in Poortugaal blijkt tot vorige week een groepsleider te hebben gewerkt die eerder was ontslagen in een gevangenis vanwege handel in drugs en telefoons. De medewerker bleek ondanks zijn strafontslag in de gevangenis moeiteloos een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) te kunnen krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van deze site.
Woensdag 26 Juni 2019 - 14:00:00 - AD - Binnenland
 

Rutte roept op tot hogere lonen, maar haalde zelf jarenlang kaasschaaf eroverDe Volkskrant - Binnenland

Peyman Jafari, historicus en Iran-deskundige aan de Universiteit van Amsterdam denkt niet dat Trump met sancties het regime in Teheran op de knieën krijgt. Dreigen met oorlog heeft geen zin, ‘omdat de bevolking zich dan weer achter de regering schaart tegen de buitenlandse agressor’.
Woensdag 26 Juni 2019 - 13:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tbs-kliniek stuurt omstreden groepsleider weg die in gevangenis handelde in drugs en telefoonsAD - Binnenland

De rechtbank legt levenslang op aan Amsterdammers Omar L. (28) en Hicham M. (25) voor meerdere moordaanslagen op Amsterdamse criminelen. Mohamed H. (29) krijgt dertig jaar cel. Ook drie andere verdachten krijgen forse straffen.
Woensdag 26 Juni 2019 - 13:46:00 - AD - Binnenland
 

Rechter legt sinds 2015 elk jaar vaker tbs opNOS Nieuws - Binnenland

In Nederland is sinds 2015 elk jaar vaker tbs opgelegd. In 2015 gebeurde het 146 keer, het jaar daarop 171 keer, in 2017 205 keer en vorig jaar steeg het aantal tot 237. De Raad voor de Rechtspraak zegt dat er geen duidelijke verklaring voor de stijging is. Er is ook geen onderzoek naar gedaan.

Bij tbs worden daders behandeld, meestal in een gesloten kliniek. Ze komen pas vrij als de kans op herhaling klein is.

Tbs kan worden opgelegd bij misdrijven waarop minstens vier jaar gevangenisstraf staat. Voorwaarden zijn ook dat de verdachte het misdrijf heeft gepleegd onder invloed van een psychische stoornis en dat er gevaar is voor de maatschappij.

In een toelichting op de cijfers zegt rechter Jan Moors dat de indruk bestaat dat mensen met een psychische stoornis steeds vaker in aanraking komen met het strafrecht. De rechter legt alleen tbs op als een deskundige heeft vastgesteld dat er sprake is van een stoornis.

Een verdachte hoeft niet mee te werken aan een onderzoek, legt Moors uit, maar dan kan de rechter bepalen dat iemand naar het Pieter Baan Centrum moet en dan wordt hij gedurende zes weken geobserveerd.

Rechter Jan Moors over het opleggen van tbs:

Woensdag 26 Juni 2019 - 13:44:34 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Twee keer levenslang cel voor liquidaties in Amsterdamse onderwereldAD - Binnenland

Vier jaar cel en vijf jaar niet autorijden. Daartoe veroordeelde de Utrechtse rechtbank vandaag de 56-jarige Nieuwegeiner Cornelis B. voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op 10 maart in Nieuwegein. Op de kruising van de Graaf Florisweg met de ’s Gravenhoutseweg kwam de 8-jarige Milan om het leven. Zijn twee jaar oudere broer raakte zwaargewond.
Woensdag 26 Juni 2019 - 13:42:00 - AD - Binnenland
 

Rekenkamer: subsidie voor stekkerauto is dure grapAD - Binnenland

In de Blauwe Balg, een vaargeul tussen Terschelling en Ameland, is gistermiddag een levende maanvis gezien. Maanvissen worden zo nu en dan levend in de Noordzee gezien, maar in de Waddenzee gebeurt dat zeer zelden. Daarnaast wist de onderzoeker die het dier spotte er bijzondere beelden van te maken.
Woensdag 26 Juni 2019 - 13:13:00 - AD - Binnenland
 

OM eist hogere straffen voor fatale woningoverval in GeesNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in hoger beroep celstraffen van zestien en dertien jaar geëist tegen de drie mannen die worden verdacht van een woningoverval in het Drentse Gees. Bij de overval in juni 2016 kwam de 69-jarige bewoner om het leven.
Woensdag 26 Juni 2019 - 13:02:46 - Nu.nl - Binnenland
 

Filmmaker en ‘man van’: Ik ben geen verlengstuk van Femke HalsemaAD - Binnenland

Het eerder achtergehouden hoofdstuk van het rapport van de commissie-Fokkens, die een reeks interne perikelen in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM) onderzocht, is vandaag alsnog openbaar gemaakt. Vanwege privacygevoelige informatie en een dreigend kort geding van een tot dusver onbekend gebleven ‘belanghebbende’ werd bij de presentatie van het rapport op 25 april van publicatie van het hoofdstuk afgezien. Het geding is niet doorgezet, aldus het OM. In het hoofdstuk komen saillante verklaringen over de affaire tussen de twee hoofdofficieren aan bod.
Woensdag 26 Juni 2019 - 12:42:00 - AD - Binnenland
 

‘Relatie voormalige hoofdofficieren was plakkerig en ongezond’AD - Binnenland

Financiële gevolgen van een liberale leefstijl worden veel te gemakkelijk op het bordje van de overheid gelegd, vindt CDA-prominent Elco Brinkman. ,,Natuurlijk mag je een avondje stappen, maar is het zo dat een abortus die daarna uitgevoerd wordt, voor rekening van de overheid of de gemeenschap moet komen?”, zegt hij in een interview.
Woensdag 26 Juni 2019 - 12:35:00 - AD - Binnenland
 

Gökmen T. verplicht naar rechtszaal voor zittingNOS Nieuws - Binnenland

De man die verdacht wordt van het plegen van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht in maart, moet maandag aanwezig zijn bij de eerste inleidende zitting van zijn rechtszaak.

Gökmen T. wilde er niet bij zijn, maar de rechtbank vindt het belangrijk om met hem te spreken over de voortgang van zijn strafzaak. De voorzitter van de rechtbank heeft hem daarom bevolen om te komen. Als het nodig is, dan wordt T. onder dwang naar de zitting gebracht.

Tijdens de pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk besproken. Er wordt gesproken over de staat van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en hoe de strafzaak verder behandeld wordt.

Nabestaanden

Bij de aanslag op 18 maart kwamen vier mensen om het leven. Twee mensen raakten zwaargewond. T. wordt onder meer verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

Nabestaanden willen dat T. bij de zitting aanwezig is, omdat ze hem recht in de ogen willen kunnen kijken. De vader van de doodgeschoten Roos Verschuur vindt het besluit van de rechtbank daarom terecht en noemt het "de enige juiste beslissing".

Woensdag 26 Juni 2019 - 12:02:23 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Voormalig CDA-leider: abortus ‘na avondje stappen’ voor eigen rekeningAD - Binnenland

De op maat gemaakte jeans van Paul Kruize gaan de hele wereld over. De prijs (vanaf 800 euro) tellen de klanten er graag voor neer.
Woensdag 26 Juni 2019 - 12:00:18 - AD - Binnenland
 

Deze man maakt spijkerbroeken op maat en dat mag wat kostenAD - Binnenland

Zijn naam klinkt als het begin een Sinterklaasliedje, maar de naklank is een stuk minder vrolijk. De kleine pieterman is een uiterst giftig visje, dat zich ook aan onze kusten ophoudt. Een steek van het diertje had grote gevolgen voor een Belgische badgast in Knokke. De vrouw draaide met een extreem allergische reactie het ziekenhuis in, maar hoewel pijnlijk is de prik van een pieterman doorgaans snel verholpen.
Woensdag 26 Juni 2019 - 11:59:00 - AD - Binnenland
 

Met deze voorstellen wil minister Ollongren het parlementaire stelsel aanpakkenDe Volkskrant - Binnenland

Christelijke uitgevers in de Verenigde Staten zijn boos. In een volgende ronde van handelsmaatregelen overweegt Donald Trump onder andere de drukindustrie in China met een importheffing van 25 procent te treffen. Het enige probleem: dat is nu juist waar verreweg de meeste bijbels worden gedrukt.
Woensdag 26 Juni 2019 - 11:33:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Prik van een pieterman? Direct onder de hete kraan, dan is het (meestal) zo overAD - Binnenland

Bekir E., de man die heeft bekend in december 2018 de 16-jarige Humeyra op haar school te hebben doodgeschoten, is voor zijn eigen veiligheid overgeplaatst naar een andere gevangenis. Bekir zou in een isoleercel zijn geplaatst en moest apart worden gelucht met extra bewakers om zich heen. Medegevangenen hadden het op Bekir gemunt.
Woensdag 26 Juni 2019 - 11:20:00 - AD - Binnenland
 

Verdachte van moord Humeyra overgeplaatst na bedreigingen in de gevangenisAD - Binnenland

De voorzitter van de Utrechtse rechtbank heeft bevolen dat Gökmen Tanis komende maandag aanwezig moet zijn bij de eerste pro-formazitting in zijn strafzaak. Dat heeft de rechtbank zojuist bekend gemaakt.
Woensdag 26 Juni 2019 - 11:02:00 - AD - Binnenland
 

Rechtbank verplicht Gökmen T. aanwezig te zijn bij zaak aanslag UtrechtNu.nl - Binnenland

De rechtbank Midden-Nederland verplicht de 37-jarige Gökmen T. aanwezig te zijn als de zaak over de aanslag in de tram in Utrecht dient, zo is woensdag bekendgemaakt. Op maandag 1 juli vindt een niet-inhoudelijke zitting plaats in Utrecht.
Woensdag 26 Juni 2019 - 10:45:39 - Nu.nl - Binnenland
 

Verdachte tramaanslag Utrecht moet bij eerste zitting aanwezig zijnAD - Binnenland

Op de plek waar gisteren een 7-jarige jongen is verdronken in Overdinkel hebben dorpsbewoners in alle vroegte wat bloemen gelegd. Het gaat om een kind van een vluchtelingengezin uit Eritrea. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.
Woensdag 26 Juni 2019 - 10:26:00 - AD - Binnenland
 

Warm weer, tuinmeubelen en zwembaden zorgen voor vertraging bij PostNLNOS Nieuws - Binnenland

Mensen die deze week een pakketje verwachten van PostNL moeten mogelijk iets langer wachten dan normaal. Door het warme weer, het grote aantal bestellingen én grote pakketten duurt het proces bij de bezorgdienst wat langer.

Volgens een woordvoerder van PostNL geldt de vertraging voor een klein deel van de pakketjes. Hoeveel er dat precies zijn is onduidelijk. "Onze medewerkers moeten voldoende pauze nemen om bijvoorbeeld water te drinken. Daardoor is de productiviteit wat minder."

Het bedrijf laat in de PostNL-app weten dat het warme weer kan zorgen voor vertraging.

Tuinmeubelen en zwembaden

Daarnaast merkt de woordvoerder op dat het bedrijf deze periode te maken heeft met veel grote pakketten, waardoor er minder mee kan met de bestelronde. "Daar zitten tuinmeubelen en plastic zwembaden bij. Je ziet in bestelgedrag bepaalde trends, door de belastingteruggave doen mensen nu grotere uitgaven."

De vertraging is waarschijnlijk inmiddels over zijn hoogtepunt heen. "Dinsdag is bij ons de drukste dag, doordat er veel in het weekend wordt besteld." De verwachting is dat de vertraging aan het einde van de week is verholpen.

Woensdag 26 Juni 2019 - 09:56:35 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bloemen voor verdronken Robin (7) neergelegd bij vijver in OverdinkelAD - Binnenland

De Bornse Nicole Schefer (45) verloor drie jaar geleden deels haar zicht als gevolg van de eikenprocessierups en heeft dit jaar weer last.
Woensdag 26 Juni 2019 - 09:45:00 - AD - Binnenland
 

Nicole heeft nog maar 15 procent zicht met haar linkeroog door eikenprocessierupsAD - Binnenland

Zeker een van de wapens waarover de terreurcel die de aanslagen in Parijs en België pleegde, kon beschikken, kwam uit Nederland. Het geweer werd gevonden op een vluchtadres van Salah Abdeslam, de terrorist die na de aanslagen in Parijs naar Brussel vluchtte.
Woensdag 26 Juni 2019 - 09:45:00 - AD - Binnenland
 

Zeker één wapen van Parijse terreurgroep kwam uit NederlandAD - Binnenland

Het was maandagnacht zweten, draaien en puffen voor veel mensen in Nederland. En dat is niet gek, want het bleef gisteren een heel etmaal boven de 19,4 graden. Daarmee is het de hoogste minimumtemperatuur in juni ooit gemeten.
Woensdag 26 Juni 2019 - 09:28:00 - AD - Binnenland
 

Maandagnacht was de warmste nacht ooit gemeten in juniAD - Binnenland

Premier Mark Rutte en zijn ministers moeten veel meer geld in de samenleving pompen dan ze nu doen. De overdreven zuinigheid schaadt de economie, waarschuwen economen.
Woensdag 26 Juni 2019 - 09:00:00 - AD - Binnenland
 

Nederland zwemt in het geldAD - Binnenland

Een groothandel in Nederland heeft vier vervalste flacons van het kankergeneesmiddel Avastin aangetroffen en dit gemeld bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). De geneesmiddelen zijn onderschept nog voordat ze bij de apotheek in de schappen terechtkwamen. Ze zijn niet toegediend aan patiënten, laat de inspectie vanmorgen weten.
Woensdag 26 Juni 2019 - 08:57:00 - AD - Binnenland
 

Vervalste verpakkingen kankermedicijn ontdektAD - Binnenland

In het Friese dorp Hommerts is momenteel sprake van een vooralsnog raadselachtig, bizar natuurverschijnsel. In korte tijd zijn bij een aquaduct al honderden veldmuizen in de tunnelbak gevallen. Experts vermoeden dat het aquaduct onder de Jeltesleat (Jeltesloot) voor de knagers niks anders is dan een dodelijke hindernis.
Woensdag 26 Juni 2019 - 08:12:00 - AD - Binnenland
 

Vervalst kankermedicijn ontdekt in groothandelNOS Nieuws - Binnenland

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft een vals kankergeneesmiddel onderschept. Het gaat om vier flacons van het middel Avastin, dat gebruikt wordt voor de behandeling van onder meer darmkanker en borstkanker.

De vervalsing werd ontdekt door een Nederlandse farmaceutische groothandel waar het medicijn lag opgeslagen. Toen een medewerker de doosjes Avastin scande, bleek dat de verpakkingen mogelijk vervalst waren. Ze voldeden niet aan de eisen van een nieuw systeem van veiligheidskenmerken dat in februari is ingevoerd.

Het is niet duidelijk of alleen de verpakkingen niet in orde waren, of dat er ook iets mis was met de geneesmiddelen zelf. Dat wordt nog onderzocht. Omdat de inspectie geen risico wil nemen, mogen de flacons hoe dan ook niet meer gebruikt worden.

De inspectie heeft de vervalste flacons onderschept voor ze bij een apotheek terecht konden komen. Het middel is niet toegediend aan patiënten.

De IGJ heeft gecontroleerd of er bij andere groothandels ook vervalste flacons lagen, maar dat was niet zo. Daarom was een terugroepactie in Nederland niet nodig.

Bulgarije

Wie de flacons heeft vervalst is nog onduidelijk. Omdat de verpakkingen Bulgaars zijn, is ook de Bulgaarse overheid betrokken bij het onderzoek, net als de Europese medicijnautoriteit EMA en Avastin-fabrikant Roche.

Nederland heeft andere Europese landen gewaarschuwd voor de vervalste flacons. Ook de Europese Commissie is ervan op de hoogte gebracht.

Woensdag 26 Juni 2019 - 08:09:49 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Mysterie! Honderden veldmuizen storten zich in tunnelbak Fries aquaductAD - Binnenland

Het aantal eikenprocessierupsen is op veel plaatsen in Nederland verdriedubbeld in vergelijking met vorig jaar. Overal is sprake van een sterke toename. Opvallend is dat de rupsen nu ook op grote schaal in bossen met eikenbomen voorkomen, terwijl dat eerder nog niet het geval was.
Woensdag 26 Juni 2019 - 07:35:00 - AD - Binnenland
 

Aantal eikenprocessierupsen in jaar tijd verdriedubbeld in NederlandAD - Binnenland

De politie in Rotterdam heeft 2500 kilo crystal meth in beslag genomen. Zo’n grote vondst is volgens de politie niet eerder gedaan in Europa. De drugs hebben een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s.
Woensdag 26 Juni 2019 - 07:03:00 - AD - Binnenland
 

Recordvangst crystal meth in Rotterdam ter waarde van honderden miljoenenAD - Binnenland

Koningin Máxima zei ooit dat dé Nederlander niet bestaat, Fluitsma en Van Tijn zagen in hun compositie ‘15 Miljoen Mensen’ de broodje kaas etende en charmant-ongehoorzame eigenheimers. Maar wat vinden wij zelf van de Nederlandse identiteit? Het eerste serieuze onderzoek daarnaar is klaar: ,,Zodra het over Zwarte Piet gaat, verhardt het.’’
Woensdag 26 Juni 2019 - 07:01:00 - AD - Binnenland
 

Nederland wint in achtste finale van JapanNOS Nieuws - Binnenland

Het is gelukt: de Nederlandse vrouwen zijn door naar de kwartfinale van het WK! Gisteravond wonnen ze met 2-1 van Japan.

Het was een spannende wedstrijd. Nederland begon sterk. Lieke Martens scoorde na 17 minuten de 1-0. Net voor de rust kwam Japan terug en stond het 1-1.

Penalty

In de tweede helft kreeg vooral Japan veel kansen, maar geen enkele ging erin. Net voor het eind van de wedstrijd kreeg Nederland een penalty en schoot Lieke Martens ook het tweede doelpunt raak.

De volgende wedstrijd is zaterdagmiddag om drie uur, dan spelen ze tegen Italië.

Woensdag 26 Juni 2019 - 06:59:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Onderzoek: we zijn een eensgezind volkje dat zijn vrijheid, taal én Koningsdag koestertAD - Binnenland

Twee onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben een bedrijf van de universiteit jarenlang gebruikt om zichzelf te verrijken. Ze deden waardevolle patenten en antilichamen gratis over aan hun eigen ondernemingen. Dat meldt dagblad De Limburger.
Woensdag 26 Juni 2019 - 06:50:54 - AD - Binnenland
 

Onderzoekers Universiteit Maastricht ontvingen jarenlang illegale betalingenAD - Binnenland

Het eerste concrete resultaat van de zwemtocht van Maarten van der Weijden staat vast. Het hoogste bedrag gaat naar onderzoekers die met een bloedtest vast willen stellen of darmkankerpatiënten na hun operatie chemotherapie nodig hebben. Nu hebben slechts twee van de tien patiënten baat bij de zwaar belastende behandeling.
Woensdag 26 Juni 2019 - 06:30:00 - AD - Binnenland
 

Drie vragen over smogNOS Nieuws - Binnenland

Het zonnige weer van deze week heeft ook nadelen: daardoor is er namelijk in heel Nederland grote kans op smog. Hoe ontstaat smog? Is het gevaarlijk? En wat kun je er tegen doen? Je hoort het in de drie vragen.

Woensdag 26 Juni 2019 - 06:29:37 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Waar gaat het geld dat Maarten van der Weijden bijeen zwom naar toe?AD - Binnenland

Nynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.
Woensdag 26 Juni 2019 - 06:00:35 - AD - Binnenland
 

Ik bekeek mijn eigen benen en dacht: daar zou Sociale Zaken nooit mee akkoord gaanAD - Binnenland

Oppositiepartijen SP en PvdA willen dat de in 1998 afgeschafte vergunningsplicht voor uitzendbureaus opnieuw wordt ingevoerd. Volgens de Kamerleden Bart van Kent (SP) en Gijs van Dijk (PvdA) loopt het aantal misstanden met ‘cowboys’ de spuigaten uit en moet de overheid ingrijpen.
Woensdag 26 Juni 2019 - 06:00:25 - AD - Binnenland
 

SP en PvdA: vergunningsplicht voor uitzendbureausAD - Binnenland

Gemiddeld wordt zeker anderhalf keer per dag ergens in Nederland geschoten met een vuurwapen. Dat zijn alleen de geregistreerde schietincidenten. In anderhalf jaar kostte vuurwapengeweld aan 44 mensen het leven. Dat blijkt uit cijfers die De Telegraaf heeft opgevraagd bij de Nationale Politie.
Woensdag 26 Juni 2019 - 05:39:50 - AD - Binnenland
 

Tegen belofte in verdrievoudigen G20-landen subsidies op steenkoolDe Volkskrant - Binnenland

Minister Kajsa Ollongren baarde opzien door het raadgevend referendum af te schaffen. Nu komt de D66-bewindspersoon met een reeks voorstellen voor bestuurlijke vernieuwing. Een ander kiesstelsel, de ‘depolitisering’ van de Eerste Kamer en wellicht stemrecht voor iedereen boven de 16. ‘Met mijn nalatenschap ben ik helemaal niet bezig.’
Woensdag 26 Juni 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Democratie is niet vanzelfsprekend, maar behoeft onderhoud’De Volkskrant - Binnenland

Woensdag 26 Juni 2019 - 05:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie: 527 schietincidenten in 2018AD - Binnenland

De Politieacademie kampt met een angstcultuur en leegloop, waarschuwen docenten in een brief aan deze krant: ‘De spanning is om te snijden.’ Het bestuur ontkent de signalen.
Woensdag 26 Juni 2019 - 05:00:00 - AD - Binnenland
 

Docenten: ‘Angstcultuur bij Politieacademie’AD - Binnenland

Het kabinet wil de Tweede Kamer op een andere manier gaan kiezen. Zo hoopt het de band tussen kiezer en gekozene te versterken, bevestigen ingewijden na berichtgeving van NRC.
Woensdag 26 Juni 2019 - 02:27:49 - AD - Binnenland
 

Klimaatakkoord: CO2-heffing, minder belasting op elektra en onderzoek naar rekeningrijdenDe Volkskrant - Binnenland

Hitte is een killer, heet het in de volksmond. Dus als er door de klimaatverandering meer hittegolven ontstaan, zou dat dan mensenlevens kunnen kosten?
Dinsdag 25 Juni 2019 - 20:34:29 - De Volkskrant - Binnenland
 

Een misstand aankaarten? Tip de Volkskrant hierDe Volkskrant - Binnenland

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren komt met voorstellen om het huidige parlementaire stelsel te veranderen. Hoe zitten de drie belangrijkste voorstellen in elkaar?
Dinsdag 25 Juni 2019 - 20:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Trumps sancties tegen ayatollah Khamenei werken averechts en versterken regime Iran’De Volkskrant - Binnenland

De Turkse president Erdogan wil Russische raketten kopen en nu dreigt Amerika geen ultramoderne F-35 gevechtsvliegtuigen meer te zullen leveren. Behalve ‘verkeerde’ wapens zijn het Erdogans ‘verkeerde vrienden’ die voor spanningen zorgen met de andere Navo-landen.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 20:04:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Turkse vrijages vallen slecht bij Navo: is Erdogan medestander of opponent?De Volkskrant - Binnenland

De twintig belangrijkste economieën ter wereld, de G20, hebben de subsidies voor kolencentrales in drie jaar bijna verdrievoudigd, ondanks hun belofte uit 2009 te stoppen met het subsidiëren van fossiele energie. Dat stelt de Britse denktank ODI in een rapport.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 19:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dit ging mis tijdens de 112-storing van maandagDe Volkskrant - Binnenland

Vleesverwerkers én dierenactivisten vinden het een goed idee: start bij hitte rond middernacht met de slacht. Dan hoeven de dieren niet meer op het heetst van de dag te worden vervoerd en is de kans kleiner dat de slachterij door hitte niet kan leveren. Er is alleen een probleem: de inspecteurs liggen om 00.00 uur nog op een oor.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 18:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

KPN-baas Maximo Ibarra vertrekt: vanwege zijn familie, of toch een nieuwe baan?De Volkskrant - Binnenland

Door een menselijke fout verstuurde NL-alert het nummer van de Telegraaf-tiplijn als alternatief voor het met een storing kampende 112. De krant kreeg daadwerkelijk enkele noodoproepen binnen. ‘Het vertrouwen in NL-alert staat en valt met de juistheid van de meldingen.’
Dinsdag 25 Juni 2019 - 16:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wat doet hitte met ons lichaam, en met het sterftecijfer?De Volkskrant - Binnenland

Dat 112 maandag urenlang onbereikbaar was, lag niet aan de alarmcentrale zelf, maar aan het telefonienetwerk van KPN. Dat kampte met een softwareprobleem in alle vier de systemen waarmee verbinding met 112 gemaakt kan worden. Naar de precieze toedracht wordt momenteel onderzoek gedaan.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 16:39:12 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bij NL-Alert is geen scenario voor een digitale rampDe Volkskrant - Binnenland

Parkeer de Lightyear One in de zon en hij tankt automatisch bij. Dinsdag werd de nieuwe Nederlandse auto op zonnepanelen gepresenteerd in Katwijk.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 15:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

De Nederlandse zonne-auto Lightyear One kan zonder laadpaal (als de zon maar schijnt)De Volkskrant - Binnenland

Zonder het te weten, doen we vaak onbetaald werk voor techbedrijven als Google en Facebook. Het wordt tijd dat mensen daar een vergoeding voor krijgen, vindt econoom Maarten Goos. ‘U mag verdienen aan uw data.’
Dinsdag 25 Juni 2019 - 15:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zonder dat u het weet, werkt u voor Google. Dus moet u ook betaald wordenDe Volkskrant - Binnenland

President Trump zegt dat de vrouw die hem sinds vrijdag beschuldigt van verkrachting ‘glashard liegt’. Ook benadrukt de president dat hij zich een kwart eeuw geleden niet aan journalist en columnist Elizabeth Jean Carroll heeft vergrepen omdat ‘zij niet mijn type is’. Het was zijn grootste aanval tot nu toe op Carroll.
Dinsdag 25 Juni 2019 - 11:11:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nacht van maandag op dinsdag warmste nacht in juni ooitNu.nl - Binnenland

De nacht van maandag op dinsdag was landelijk de warmste nacht die ooit in juni is gemeten. In De Bilt werd het niet kouder dan 19,5 graden. Daarmee was het 0,1 graad warmer dan toen het voorgaande record op 27 juni 1947 werd gevestigd, meldt zowel Weerplaza als Weeronline woensdag.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Trump opent aanval op vrouw die hem beschuldigt van verkrachting: ‘Ze is mijn type niet’De Volkskrant - Binnenland

‘Schandalig en idioot’, zo noemt de Iraanse president Hassan Rouhani de nieuwe financiële strafmaatregelen die president Trump heeft afgekondigd tegen onder meer ayatollah Ali Khamenei. De sancties betekenen volgens Iran de doodsteek voor mogelijk overleg om de spanningen tussen beide landen te verminderen.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Iran: ‘idiote’ sancties VS betekenen einde van onderhandelingenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kabinet wil ander kiesstelsel voor Eerste en Tweede KamerAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.