Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Man (19) komt om bij bedrijfsongeval in KinderdijkAD - Binnenland

Op de Westerschelde is vandaag een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. De Koninklijke Nederlandse Redding
Maandag 30 Maart 2015 - 23:02:00 - AD - Binnenland
 

Plastische chirurgie mogelijk in basispakketNOS Nieuws - Binnenland

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil kijken of medisch noodzakelijke plastische chirurgie weer in de basisverzekering kan komen. Schippers zei in het tv-programma Radar dat als plastisch chirurgen met een goed plan komen, zij daar zeker naar wil kijken.

Plastische chirurgie is in 2005 uit het toenmalige ziekenfonds gehaald omdat er te veel misbruik van de vergoedingen werd gemaakt. Volgens de minister werd de grens steeds verder werd verlegd. "Het liep totaal uit de hand doordat de artsen de grens tussen medische noodzaak en cosmetische ingrepen niet scherp hanteerden."

Schippers wil het besluit nu heroverwegen omdat veel mensen er nadeel van ondervinden. Maar er moet dan wel een goede afbakening komen van het soort ingrepen dat vergoed zou moeten worden. Ze vindt ook dat de plastisch chirurgen zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen zodat het niet opnieuw uit de hand loopt.

De sector zelf reageert positief en wil snel met Schippers om de tafel.

Maandag 30 Maart 2015 - 22:32:58 - NOS Nieuws - Binnenland
 

12.000 handtekeningen tegen kerksluitingenNOS Nieuws - Binnenland

Een groep boze katholieken heeft 12.000 handtekeningen opgehaald tegen de sluiting van kerken in het aartsbisdom Utrecht. De handtekeningen worden overhandigen aan aartsbisschop Eijk.

Volgens actiegroep Bezield Verband Utrecht (BVU) is Eijk verantwoordelijk voor de vervreemding van duizenden gelovigen van de Rooms-Katholieke Kerk. Hij heeft eind vorig jaar een visie gepresenteerd waarin staat dat over tien jaar nog maar enkele tientallen kerken open zullen zijn. De overige 300 kerken sluiten.

Het is maar de vraag of aartsbisschop Eijk de handtekeningen in ontvangst neemt. Vorige maand liet het aartsbisdom weten dat het niet met Bezield Verband Utrecht wil praten. BVU hoopt uiteindelijk dat de noodkreet ook paus Franciscus bereikt.

Maandag 30 Maart 2015 - 22:13:05 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Binnenvaartschip zinkt op WesterscheldeRTL Nieuws - Binnenland

Op de Westerschelde is een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft de twee opvarenden veilig van boord gehaald.
Maandag 30 Maart 2015 - 21:38:31 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Binnenvaartschip gezonken op WesterscheldeAD - Binnenland

De Coentunnel op de A10 is vandaag aan het begin van de avond enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Als gevolg staat er 10 kilometer file.
Maandag 30 Maart 2015 - 21:31:00 - AD - Binnenland
 

Binnenvaartschip gekapseisd en gezonken op WesterscheldeNu.nl - Binnenland

Op de Westerschelde is maandag een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken.
Maandag 30 Maart 2015 - 21:07:02 - Nu.nl - Binnenland
 

Plastische chirurgie straks misschien weer vergoedRTL Nieuws - Binnenland

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wil kijken of medisch noodzakelijke plastische chirurgie weer in de basisverzekering kan komen. Die werd in 2005 uit het toenmalige ziekenfonds gehaald omdat er te veel misbruik van de vergoedingen werd gemaakt.
Maandag 30 Maart 2015 - 21:06:18 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Afsluiting Coentunnel zorgt voor 10 km fileAD - Binnenland

VVD Dordrecht is voor vrijheid van meningsuiting, maar wil wel dat actievoerders Koningsdag feestelijk laten verlopen. Het Nieuw Republikeins
Maandag 30 Maart 2015 - 21:01:00 - AD - Binnenland
 

A6 weer open: files lossen opRTL Nieuws - Binnenland

De A6 richting Almere is weer open. De files die door het ongeluk tijdens de avondspits zijn ontstaan op A6, A1 en A17, lossen langzaam op.
Maandag 30 Maart 2015 - 20:28:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

VVD Dordrecht vraagt om vredig verloop KoningsdagAD - Binnenland

Bij twee patiënten van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is de MRSA-bacterie gevonden. Direct na de vondst zijn de patiënten van de afdeling
Maandag 30 Maart 2015 - 20:21:00 - AD - Binnenland
 

Binnenvaartschip gezonken op WesterscheldeNOS Nieuws - Binnenland

Op de Westerschelde bij Breskens is een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft de twee opvarenden veilig van boord gehaald.

Bergers zijn vanavond aan de slag gegaan om het schip naar een veilige locatie te brengen. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht.

Het schip zonk bij Hoofdplaat, in de buurt van Breskens. Op ongeveer dezelfde plek kapseisde begin februari het binnenvaartschip Rick. Een van de opvarenden wordt sindsdien vermist.

Maandag 30 Maart 2015 - 19:42:42 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Schuur in lichterlaaie in SoestAD - Binnenland

Een groep vrienden is vrijdagavond mishandeld en beroofd op de Poeldijkseweg in Den Haag. De drie verdachten zouden tussen de veertien en
Maandag 30 Maart 2015 - 19:27:00 - AD - Binnenland
 

Van Istanbul tot Almere: in welke stad sta je het langst in de file?RTL Nieuws - Binnenland

Navigatiefabrikant TomTom heeft voor meer dan 200 steden berekend waar je het langst in de file staat. Bekijk de Nederlandse en wereldwijde filerangslijsten.
Maandag 30 Maart 2015 - 19:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Den Haag filehoofdstad van het landRTL Nieuws - Binnenland

Wie niet van file houdt, kan Den Haag beter mijden. Daar stonden weggebruikers in ons land vorig jaar namelijk het meest in de file, blijkt uit cijfers van navigatiefabrikant TomTom.
Maandag 30 Maart 2015 - 19:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Groep vrienden mishandeld en beroofd in Den HaagAD - Binnenland

Een ongeluk op de A6 richting Almere heeft tot veel overlast op de weg geleid. Het ongeval, waarbij zes gewonden vielen, gebeurde tijdens de
Maandag 30 Maart 2015 - 18:48:00 - AD - Binnenland
 

OM eist 12 jaar bij hof voor val peuter van zesde verdiepingRTL Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen de man die in april 2013 zijn 3-jarige neefje van de flat Kikkenstein in Amsterdam-Zuidoost gooide of liet vallen.
Maandag 30 Maart 2015 - 18:46:31 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Veel hinder na ongeluk op A6 met zes gewondenAD - Binnenland

De politie is nog op zoek naar zeker zes mannen die op 1 maart betrokken waren bij rellen na afloop van de voetbalwedstrijd PSV-Ajax in
Maandag 30 Maart 2015 - 18:36:00 - AD - Binnenland
 

Snelweg A6 tussen Muiden en Lelystad uren dicht door ongevalNu.nl - Binnenland

De snelweg A6 tussen Muiden en Lelystad is maandag tijdens de avondspits volledig afgesloten geweest. Op het knooppunt Muiderberg heeft een ongeval plaatsgevonden.
Maandag 30 Maart 2015 - 18:21:56 - Nu.nl - Binnenland
 

Ongevallen tijdens avondspits: A6 en A10 deels dichtRTL Nieuws - Binnenland

De rijksweg A6 tussen Muiden en Lelystad is tijdens de avondspits volledig afgesloten. Op het knooppunt Muiderberg heeft een ongeval plaatsgevonden. Op de A10 is de Coentunnel dicht, ook door een ongeluk.
Maandag 30 Maart 2015 - 18:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Politie toont relschoppers PSV-Ajax op tvAD - Binnenland

Nadat gisteren de lentestorm al voor enige schade en overlast in het verkeer had gezorgd, heeft het KNMI voor morgen code geel, een waarschuwing
Maandag 30 Maart 2015 - 18:05:00 - AD - Binnenland
 

In hoger beroep 12 jaar geëist voor dodelijke val peuter in AmsterdamNu.nl - Binnenland

Tegen de 39-jarige P.A. is maandag in hoger beroep door het Openbaar Ministerie (OM) twaalf jaar cel geëist voor de fatale val van zijn driejarige neefje. Het jongetje overleefde dit niet.
Maandag 30 Maart 2015 - 18:02:16 - Nu.nl - Binnenland
 

Drukke en stormachtige ochtendspits verwachtAD - Binnenland

Bart van U. die behalve van moord op zijn zus ook van het doden van oud-minister Els Borst wordt verdacht, moet vrijdag 24 april voor het eerst
Maandag 30 Maart 2015 - 17:52:00 - AD - Binnenland
 

Verdachte zaak-Borst voor rechter om moord op zusRTL Nieuws - Binnenland

Bart van U., die behalve van moord op zijn zus ook van de moord op oud-minister Els Borst wordt verdacht, moet vrijdag 24 april voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.
Maandag 30 Maart 2015 - 17:39:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Verdachte moord Els Borst eind april voor rechterNOS Nieuws - Binnenland

De verdachte van de moord op oud-minister Els Borst, moet vrijdag 24 april voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank verschijnen. Bart van U. wordt ook verdacht van moord op zijn zus.

Het gaat op 24 april alleen over die moord op zijn zus. De aanklager geeft dan een toelichting op de stand van het onderzoek. De rechtbank in Rotterdam moet vervolgens bepalen of het voorarrest van de Rotterdammer wordt verlengd.

Onderzoek

Het onderzoek naar de moord op de oud-politica zal nog maanden in beslag nemen, zegt het Openbaar Ministerie. "Er is dan ook nog geen beslissing genomen Van U. ook voor deze zaak te vervolgen", zegt het OM.

Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam was gevonden. Een aantal weken erna kon hij dankzij een DNA-match ook worden aangemerkt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Maandag 30 Maart 2015 - 17:33:14 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM in beroep tegen veroordeling hockeycoach Luigi C.Nu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van hockeycoach Luigi C. (46). 
Maandag 30 Maart 2015 - 17:21:05 - Nu.nl - Binnenland
 

Moordverdachte Bart van U. eerste keer voor rechterAD - Binnenland

Tegen de 39-jarige P.A. is in hoger beroep door het Openbaar Ministerie (OM) twaalf jaar cel geëist voor de fatale val van zijn driejarige
Maandag 30 Maart 2015 - 17:13:00 - AD - Binnenland
 

Man krijgt tbs voor neersteken scholiereNOS Nieuws - Binnenland

Een man die in het Gelderse Twello een 13-jarige scholiere stak met een mes heeft tbs met dwangverpleging gekregen. De rechtbank vindt dat de man het meisje bewust heeft gestoken en dat hij niet in een psychose verkeerde, zoals zijn advocaat zei.

In september 2014 stak de man de scholiere twee keer in haar buik met een keukenmes. Het meisje kon hem wegduwen en overleefde de aanval.

De dader heeft een ernstige psychiatrische stoornis. Hij liep al een week rond met de gedachte dat hij een meisje wilde doden om naar de gevangenis te gaan. Omdat hij dat plan al zo lang had, beschouwt de rechter zijn misdaad als een poging tot moord.

Psychiatrische kliniek

Vanwege zijn psychische toestand is er kans op herhaling. Daarom krijgt de man een langdurige behandeling in een kliniek. Ook moet hij het meisje een schadevergoeding betalen.

Maandag 30 Maart 2015 - 17:11:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Identiteit vier jihadisten op terrorismelijst bekendNOS Nieuws - Binnenland

De namen van de vier jihadisten van wie de Nederlandse overheid de tegoeden heeft bevroren, zijn bekend. Het gaat om Anis Z., Soufiane Z., Maher H. en Thijs B.

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken maakte vanochtend bekend dat de vier op de nationale terrorismelijst zijn gezet, maar gaf hun namen niet vrij. De mannen zouden zich hebben aangesloten bij terroristische groeperingen in Syrië of Irak.

Alle vier de verdachten maken deel uit van het Haagse jihadnetwerk.

Soufiane Z. (27)

Soufiane Z. is zeer waarschijnlijk niet meer in leven. Hij zou in januari door een bombardement van de coalitie zijn omgekomen bij de Syrische stad Kobane. Dat is niet officieel bevestigd.

Hij maakte als Abu Mohammed een filmpje onder de titel Oh Oh Aleppo waarin Nederlandse jihadisten werden getoond. In een interview met de NOS noemde Soufian de naar het Midden-Oosten vertrokken jihadstrijders geen gevaar voor Nederland.

Z. heeft een aantal jaar geleden acht maanden in een Pakistaanse cel gezeten, samen met leden van de Taliban en al-Qaida.

In Nederland wordt hij verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerk. In februari was er in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol een pro-formazitting tegen hem en een aantal andere verdachten. Ze worden bij verstek vervolgd. Het proces begint in september.

Anis Z. (23)

Anis Z. heeft dezelfde achternaam als Soufiane Z. en is waarschijnlijk zijn jongere broer. Hij zou in Syrië meevechten met de terreurgroep al-Nusra, dat gelinkt is aan al-Qaida.

Ook Anis Z. wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie met een terroristisch oogmerken wordt bij verstek vervolgd. Hij heeft Nederland in maart 2013 verlaten.

Maher H. (bijna 21)

Maher H. zit vast in gevangenis De Schie in Rotterdam. Hij is als eerste teruggekeerde jihadganger veroordeeld. Hij kreeg drie jaar cel voor het deelnemen aan de jihad in Syrië. Zijn vrouw werd tijdens het proces vrijgesproken van het ronselen van jihadgangers.

H. vertrok in juli 2013 samen met zijn vrouw naar Syrië; begin 2014 kwamen ze terug vanwege de geboorte van hun dochtertje. Het meisje werd in december uit huis geplaatst.

Thijs B. (25)

Het is onduidelijk of Thijs B., zoon van een Nederlandse moeder en Italiaanse vader, nog leeft. Hij zou in februari 2013 naar Syrië zijn vertrokken.

B. bekeerde zich in 2004 tot de islam, nadat hij een relatie had gekregen met een Nederlands-Marokkaanse vrouw. Ze trouwden en vertrokken naar Syrië terwijl de vrouw hoogzwanger was.

B. spreekt vloeiend Arabisch en staat te boek als zeer gelovig. Zijn alias is Abu Ibrahim Anwar.

Maandag 30 Maart 2015 - 16:58:11 - NOS Nieuws - Binnenland
 

MH17-onderzoek: dit weten we van de BUK-raketRTL Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag een getuigenoproep gedaan in het MH17-onderzoek. Wat weten we al van de BUK-raket die de vlucht neerschoot? Een overzicht van het RTL Nieuws-onderzoek naar de aanslag.
Maandag 30 Maart 2015 - 16:55:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

OM gaat in beroep tegen veroordeling hockeygluurderAD - Binnenland

Het nieuwe groothandelscentrum voor de horeca wordt een echte banenmotor. Op termijn vinden meer dan 200 mensen werk in het complex van Hanos
Maandag 30 Maart 2015 - 16:48:00 - AD - Binnenland
 

Horecagroothandel banenmotor langs A13AD - Binnenland

Een 17-jarige jongen uit Uithoorn heeft gisteren een buschauffeur van Connexxion mishandeld. Toen er geen plek voor hem was in de bus, werd de
Maandag 30 Maart 2015 - 16:30:00 - AD - Binnenland
 

OM gaat in beroep tegen straf hockeygluurderNOS Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van hockeytrainer Luigi C. (46). Hij werd veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor het stiekem filmen van honderden meisjes in hockeykleedkamers. Het OM had vier jaar cel geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De straf van de rechtbank viel lager uit, onder meer omdat de rechters de filmpjes niet als kinderporno beschouwen. Het OM is het daar niet mee eens en vindt dat de man een te lage straf heeft gekregen "voor het feit dat hij 18 jaar lang kinderporno verzamelde."

Het is nog niet duidelijk wanneer Luigi C., die sinds augustus 2014 vastzit, op vrije voeten komt, zegt het OM. Het gerechtshof in Amsterdam beslist binnenkort of hij nog blijft vastzitten.

Maandag 30 Maart 2015 - 15:35:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

17-jarige jongen slaat en bijt buschauffeur in AmstelveenAD - Binnenland

Straatmuzikanten moeten voortaan auditie doen om te mogen spelen op populaire plekken in Amsterdam. De jaarlijkse audities zijn alleen bestemd
Maandag 30 Maart 2015 - 15:27:00 - AD - Binnenland
 

Straatmuzikanten moeten voortaan examen doenAD - Binnenland

Het nieuwe provinciebestuur van Utrecht moet beter haar best doen de burgers te betrekken bij de besluiten die de provincie neemt voor haar
Maandag 30 Maart 2015 - 15:26:00 - AD - Binnenland
 

Kobus L. langer vast voor moord op schoonzoonNu.nl - Binnenland

Voormalig drugsbaron Kobus L. (70) zit nog zeker twee weken vast voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink in Roosendaal. De rechter-commissaris in Breda heeft dat maandag bepaald.
Maandag 30 Maart 2015 - 14:46:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Vermist gezin Doorwerth vertrokken naar VSNOS Nieuws - Binnenland

Het gezin uit Doorwerth dat eerder deze maand een etmaal werd vermist, is naar de Verenigde Staten verhuisd. Daar willen de ouders en hun vijf kinderen een nieuw bestaan opbouwen, meldt de gemeente.

De gezinsleden zijn inmiddels uitgeschreven uit de gemeente Renkum, waar Doorwerth onder valt. De kinderen zijn tussen de 1 en 10 jaar oud. De moeder is Amerikaanse.

Tijdens de vermissing bleek dat in het huurhuis van het gezin een ravage was aangericht. Hoe de woning er nu aan toe is, weet de gemeente niet.

Zoekactie

Begin deze maand werd een grote zoekactie op touw gezet toen het gezin enige tijd onvindbaar was. Duikers zochten in de Rijn en er werd een Burgernet-oproep verspreid.

De politie werd gealarmeerd door buurtbewoners. Zij hadden gezien dat het in de woning van het gezin een grote chaos was. Ook zag iemand het gezin in de auto stappen. Na een etmaal werden de zeven gevonden in de Duitse plaats Gronau.

De kinderen en hun ouders maakten het naar omstandigheden goed. De afgelopen weken heeft de gemeente het gezin voortdurend in de gaten gehouden en "regie gehouden over de situatie".

Maandag 30 Maart 2015 - 14:31:16 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Massagesalons dicht om seksuele dienstenDe Volkskrant - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft maandag levenslange celstraffen geëist tegen de twee hoofdverdachten van de Staatsliedenbuurtliquidaties. Adil A. (27) en Anouar B. (34). hebben zich volgens de aanklager schuldig gemaakt aan twee moorden en drie pogingen tot moord.
Maandag 30 Maart 2015 - 14:31:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Binnenvaartschip gezonken op WesterscheldeNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat in hoger beroep tegen de veroordeling van ‘hockeygluurder’ Luigi C. (46).
Maandag 30 Maart 2015 - 14:30:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Levenslang geëist om liquidaties StaatsliedenbuurtRTL Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft levenslange gevangenisstraffen geëist tegen de twee mannen die verantwoordelijk worden gehouden voor een dubbele liquidatie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, eind 2012.
Maandag 30 Maart 2015 - 14:28:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Levenslang geëist voor liquidaties StaatsliedenbuurtDe Volkskrant - Binnenland

Het Doorwerthse gezin dat begin deze maand een etmaal was vermist, is vertrokken naar de Verenigde Staten. De gemeente Renkum, waar Doorwerth bij hoort, heeft daar vandaag bericht van gehad. Het gezin met vijf jonge kinderen heeft zich laten uitschrijven bij de gemeente, aldus een woordvoerder.
Maandag 30 Maart 2015 - 14:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gezin Doorwerth alsnog vertrokken naar AmerikaRTL Nieuws - Binnenland

Het gezin uit Doorwerth dat eerder deze maand kortstondig was vermist, is vertrokken naar de Verenigde Staten. De gemeente Renkum, waar Doorwerth bij hoort, heeft daar vandaag bericht van gehad.
Maandag 30 Maart 2015 - 13:57:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Twee keer levenslang geëist tegen verdachten liquidatiesNOS Nieuws - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft tegen twee verdachten van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam levenslang geëist. Adil A. (26) en Anouar B. (34) staan terecht voor de schietpartij in december 2012, waarbij twee mensen om het leven kwamen, en voor het schieten op motoragenten.

Het OM kwam tot levenslang vanwege het excessieve geweld dat werd gebruikt tijdens de liquidatie, en de kille manier waarop de verdachten de twee moorden pleegden. Daarmee hebben de twee volgens de officier van justitie hun recht op een nieuwe kans na een lange gevangenisstraf verspeeld.

De liquidatie in de Staatsliedenbuurt was schokkend, omdat de daders met automatische wapens in een woonwijk hun slachtoffers achterna zaten. Ze vuurden een groot aantal kogels af, woningen en een woonboot werden geraakt. Ook in een kinderkamer werd een kogel teruggevonden.

Voor een derde verdachte, Stefan S. (45), heeft het OM om vrijspraak gevraagd. Justitie denkt dat hij wel op een bepaalde manier betrokken is geweest, maar kan het niet bewijzen.

Liquidatiegolf

De rechtszaak tegen de drie verdachten begon vorige week in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. De schutters hadden het volgens het Openbaar Ministerie gemunt op Benaouf A. Die wist zelf te ontkomen, maar twee mannen die bij hem in de auto zaten, overleefden de aanslag niet.

Tijdens hun vlucht schoten de daders met kalasjnikovs op motoragenten. Die lieten zich op tijd vallen, de kogels sloegen in de motoren. Een van de beschoten agenten lijdt door de gebeurtenissen aan posttraumatische stressstoornis.

Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie over een partij cocaïne tussen twee overwegend uit Marokkanen bestaande bendes, de zogeheten Mocro-maffia. De aanslag wordt gezien als het begin van de liquidatiegolf in de Amsterdamse onderwereld.

Maandag 30 Maart 2015 - 13:37:19 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM eist levenslang voor dubbele liquidatie StaatsliedenbuurtNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) eist levenslang voor twee verdachten van de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt.
Maandag 30 Maart 2015 - 13:27:32 - Nu.nl - Binnenland
 

Appeltjes van Oranje voor voedselbankNu.nl - Binnenland

De Appeltjes van Oranje gaan dit jaar onder meer naar Voedsel Focus Amersfoort. De voedselbank verstrekt wekelijks zo’n vierhonderd voedselpakketten aan huishoudens in de regio.
Maandag 30 Maart 2015 - 13:26:27 - Nu.nl - Binnenland
 

Strafrechtelijk onderzoek MH17: stand van zakenNOS Nieuws - Binnenland

Het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp met de MH17 is in handen van het Nederlandse Openbaar Ministerie. Het werkt daarbij samen met andere landen die ook veel slachtoffers hadden bij de ramp. Het doel van het onderzoek is onder meer om vast te stellen wie er verantwoordelijk was of waren voor het neerstorten van het vliegtuig.

Dit is een ander onderzoek dan het technisch onderzoek, dat wordt geleid door de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat onderzoek richt zich puur op het achterhalen van de oorzaak van de crash.

Vandaag maakte het OM bekend dat het internationale team getuigen zoekt die mogelijk iets weten over de aanwezigheid van een Buk-raketinstallatie in Oost-Oekraïne. Wat weten we verder over het strafrechtelijk onderzoek naar de ramp?

Grootste onderzoek ooit

Al snel nadat bekend is geworden dat er veel Nederlandse slachtoffers zijn, stelt het OM een strafrechtelijk onderzoek in. Het onderzoek wordt geleid door tien officieren van justitie en er werken ruim 200 rechercheurs aan de zaak.

Volgens het OM is dit het grootste strafrechtelijke onderzoek in de Nederlandse geschiedenis. De eerste dagen is de rampplek nog niet toegankelijk voor onderzoekers. Het OM gebruikt die dagen om te overleggen met internationale partners in het onderzoek.

In oktober zegt toenmalig minister Timmermans van Buitenlandse Zaken in het tv-programma Pauw dat een van de passagiers een zuurstofmasker droeg. Nabestaanden vragen het OM waarom dit niet eerder naar buiten is gebracht. Het OM voert als reden aan dat de betekenis van het zuurstofmasker nog wordt onderzocht en dat er daarom nog niet over is gecommuniceerd.

Maleisië sluit aan

Pas in december wordt Maleisië volwaardig lid van het onderzoeksteam. Het is niet duidelijk waarom Maleisië, als eigenaar van het neergestorte vliegtuig, zo lang niet heeft meegewerkt aan het onderzoek. Mogelijk had dit te maken met het feit dat Maleisië de doodstraf kent en niet als een democratische rechtsstaat wordt beschouwd. Maleisië sluit nu aan bij het internationale team dat verder bestaat uit Nederland, België, Oekraïne en Australië.

Een paar dagen later zegt de Oekraïense hoofdaanklager van het strafrechtelijk onderzoek dat vlak bij de cockpit een raket is ontploft en dat het toestel daardoor is neergestort. "Er bestaat geen twijfel over dat het een luchtdoelraket was", vertelt hij tegen verslaggever Gert-Jan Dennekamp. De aanklager vermoedt dat de raket is afgeschoten door Russen."We hebben gegevens over de weg die Buk-installaties vanaf de Russische grens aflegden en over de plek waar de raket is gelanceerd. Ik denk eerder dat Rusland bij deze terroristische daad is betrokken dan Oekraïne", zegt hij.

Meer bewijsmateriaal

Nog dezelfde maand zegt het OM dat het veel meer bewijsmateriaal heeft verzameld dan bekend is gemaakt via de media. Dat schrijft hoofdofficier Fred Westerbeke in een brief aan de nabestaanden. Westerbeke is coördinator van het onderzoek. In de brief spreekt hij ook over de mogelijkheid dat het toestel is neergehaald door een Buk-raket, zoals ook de Oekraïense hoofdaanklager al zei. Voor definitieve conclusies is het nog te vroeg, zegt Westerbeke.

De onderzoeksresultaten wijzen in één richting. MH17 is neergehaald door een Buk-raket, die vanaf een Russische installatie is afgevuurd door zeer waarschijnlijk Russische militairen. De Buk-installatie is kort voor de ramp van Rusland naar Oekraïne vervoerd. Dat blijkt onder meer uit verschillende filmpjes die op internet zijn opgedoken. Maar Nederlandse rechercheurs hebben in Oekraïne ook met ooggetuigen gesproken.

In maart 2015 komt RTL met het nieuws dat het vliegtuig is neergehaald met een Buk-raket. RTL heeft forensisch onderzoek laten doen naar munitiedelen uit de wrakstukken van het toestel. "Ik vond dat het tijd was om zelf eens te gaan kijken wat daar tussen de wrakstukken ligt", zegt verslaggever Jeroen Akkermans, die zelf fragmenten verzamelde. Het OM vindt het nog te vroeg om hier conclusies aan te verbinden.

Maandag 30 Maart 2015 - 13:12:27 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Video: volledige oproep MH17-getuigenNOS Nieuws - Binnenland

Het onderzoeksteam heeft op YouTube een filmpje van bijna twaalf minuten geplaatst. Daarin wordt op een rij gezet wat het team al weet en welke vragen nog moeten worden beantwoord over de ramp met de MH17 boven Grabovo.

Maandag 30 Maart 2015 - 13:00:10 - NOS Nieuws - Binnenland
 

OM in beroep tegen veroordeling ‘hockeygluurder’ Luigi C.NRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft levenslange celstraffen geëist tegen Anouar B. (34) en Adil A. (26), de twee hoofdverdachten van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012. Justitie acht bewezen dat de verdachten medeverantwoordelijk zijn voor een dubbele moord en drie pogingen tot moord.
Maandag 30 Maart 2015 - 13:00:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM doet getuigenoproep MH17: wie heeft deze BUK gezien?RTL Nieuws - Binnenland

Het team van het Openbaar Ministerie dat onderzoek doet naar de toedracht van de ramp met vlucht MH17 heeft een getuigenoproep gedaan via YouTube.
Maandag 30 Maart 2015 - 13:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Gezin Doorwerth vertrokken naar AmerikaDe Volkskrant - Binnenland

Rechters van het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag willen dat de van oorlogsmisdaden verdachte Servische nationalist Vojislav Seselj weer wordt opgesloten in zijn cel in Scheveningen. Hij heeft de voorwaarden voor zijn tijdelijke vrijlating geschonden, vindt de rechtbank.
Maandag 30 Maart 2015 - 12:54:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Hoe hard waait het bij jou? RTL Nieuws - Binnenland

Nederland heeft te maken met onstuimig lenteweer. Het KNMI waarschuwt voor krachtige windstoten. Op deze kaart kun je zien hoe hard de wind in jouw regio op dit moment is.
Maandag 30 Maart 2015 - 12:50:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Harde wind: vluchten geannuleerd op SchipholRTL Nieuws - Binnenland

Op Schiphol kunnen vandaag minder vliegtuigen vertrekken en landen door de harde wind. Vermoedelijk blijft dat de rest van de dag zo.
Maandag 30 Maart 2015 - 12:35:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Dit zijn de jihadisten van wie de tegoeden zijn bevrorenRTL Nieuws - Binnenland

Anis Z., Soufiane Z., Maher H. en Thijs B.: van deze vier jihadisten heeft Nederland de tegoeden bevroren.
Maandag 30 Maart 2015 - 12:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tribunaal: verdachte Serviër Seselj moet terug in celDe Volkskrant - Binnenland

Het vliegverkeer op Schiphol heeft vandaag last van de harde wind. Hierdoor kunnen er minder vliegtuigen vertrekken en landen, liet een woordvoerder van de luchthaven weten.
Maandag 30 Maart 2015 - 11:55:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

OM eist levenslang voor dubbele liquidatie StaatsliedenbuurtNRC Handelsblad - Binnenland

Vlucht MH17 lijkt inderdaad te zijn neergeschoten met een Boekraket afgevuurd door separatisten uit Oekraïne. Dat is althans het belangrijkste scenario dat het internationale justitieteam onderzoekt bij het achterhalen van de oorzaak van de crash op de middag van 17 juli vorig jaar.
Maandag 30 Maart 2015 - 11:54:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schiphol ondervindt hinder door harde windDe Volkskrant - Binnenland

Van de laatste keer Acda en De Munnik tot de laatste sportcolumn van Peter Middendorp en de laatste woorden van mensen die het sterven publiek maken: In een paar minuten weet u middels onze lunchpauze wat u moet weten over vandaag, en wat aardig is om te onthouden.
Maandag 30 Maart 2015 - 11:52:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zware windstoten morgen, storm aan de kustRTL Nieuws - Binnenland

Het kan morgen aan de kust flink gaan stormen. Er worden zware windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur verwacht. Ook in de rest van het land kan het stevig gaan waaien.
Maandag 30 Maart 2015 - 11:42:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Bevriezen tegoeden moet terreurplannen dwarsbomenRTL Nieuws - Binnenland

De tegoeden van vier Nederlandse jihadisten zijn bevroren: zij kunnen niet meer bij hun bankrekening. Heeft het zin om de tegoeden van jihadisten en (vermeende) terroristen te bevriezen?
Maandag 30 Maart 2015 - 11:34:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Beangstigend: verkeersruzie met 190 kilometer per uurRTL Nieuws - Binnenland

Je zult er maar tussen rijden...Twee automobilisten hebben een verkeersruzie uitgevochten op de snelweg. Ze reden met een noodvaart vlak achter elkaar aan over de A27 bij Utrecht.
Maandag 30 Maart 2015 - 11:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

File op A27 door ongeval met vrachtwagenNu.nl - Binnenland

Door een ongeval met een vrachtwagen is de rechterrijstrook van de A27 richting Breda ter hoogte van Geertruidenberg maandag enkele uren dicht geweest. 
Maandag 30 Maart 2015 - 10:29:54 - Nu.nl - Binnenland
 

OM: veel bewijs dat MH17 is neergeschoten door separatistenNRC Handelsblad - Binnenland

Voetballer Jordy Clasie verlaat vandaag het trainingskamp van het Nederlands elftal. Dat heeft de KNVB laten weten. De speler van Feyenoord heeft last van knieklachten en keert terug naar zijn club.
Maandag 30 Maart 2015 - 10:28:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meer Syriërs naar Nederland: IND zet extra mensen in RTL Nieuws - Binnenland

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft zijn handen meer dan vol aan gezinsherenigingen van Syrische vluchtelingen. Daarom worden er 100 extra mensen ingezet.
Maandag 30 Maart 2015 - 10:24:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

IND komt handen tekort bij asielaanvragen SyriëDe Volkskrant - Binnenland

De eerste auto met het nieuwe kenteken rijdt vanaf vandaag rond op de Nederlandse wegen. Op de nummerplaat staat GB-001-B. Het nummerbord wordt vanmiddag uitgereikt door minister Schultz (Infrastructuur). De plaat is voor stichting Het Vergeten Kind.
Maandag 30 Maart 2015 - 09:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Verdachten dubbele liquidatie Staatsliedenbuurt horen strafeisRTL Nieuws - Binnenland

De mannen die verdacht worden van de gewelddadige liquidaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, krijgen vandaag in de rechtbank te horen welke straf justitie tegen hen eist.
Maandag 30 Maart 2015 - 08:32:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Eerste auto met nieuw kenteken vandaag de weg opDe Volkskrant - Binnenland

Een onderzoeksdelegatie van het Europees Parlement wil in juni Nederland bezoeken om meer te weten te komen over geheime belastingafspraken met grote bedrijven.
Maandag 30 Maart 2015 - 07:59:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Europarlement wil van Nederland uitleg over belastingdealsDe Volkskrant - Binnenland

Onze nieuwe beste vriend woont in China, wat Andreas Lubitz mogelijk heeft bezield en komt het nog goed met Oranje? Alles wat u moet weten om de dag goed te beginnen is hier te lezen.
Maandag 30 Maart 2015 - 07:56:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Maandag 30 maart: Dit is vandaag belangrijkDe Volkskrant - Binnenland

Koeien horen in de wei, vindt staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken). Om te voorkomen dat de dieren in de toekomst op stal staan, moeten de melkveebedrijven hun grondgebonden karakter behouden en versterken, schrijft Dijksma vandaag aan de Tweede Kamer.
Maandag 30 Maart 2015 - 07:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Dijksma streng voor groeiende melkveehoudersDe Volkskrant - Binnenland

Nederlandse banken zien hun rapportcijfer voor stabiliteit meer dan halveren als nieuwe internationale voorstellen voor bankentoezicht worden ingevoerd. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), aldus het FD.
Maandag 30 Maart 2015 - 07:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Clasie haakt na blessure af bij OranjeNRC Handelsblad - Binnenland

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat de komende tijd honderd extra medewerkers inzetten vanwege het stijgend aantal nareisaanvragen. Gezinsleden van door ons land opgenomen Syriërs willen zich zo vaak bij hun familielid hier voegen, dat met de huidige bezetting het aantal verzoeken niet bij te benen is.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:50:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Banken vrezen klappen door nieuwe internationale regelsDe Volkskrant - Binnenland

Het invoeren van een rondje om de kerk voor machinisten en conducteurs levert niet alleen de reiziger voordeel op, maar is ook veel goedkoper. Dat zegt directeur Anne Hettinga van Arriva, die hiervan ooit een berekening liet maken door de Rotterdamse Erasmus Universiteit, in De Telegraaf.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederland bevriest tegoeden vier jihadistenRTL Nieuws - Binnenland

De tegoeden van vier Nederlanders jihadisten die zich hebben zich aangesloten bij terroristische groeperingen in Syrië of Irak zijn bevroren.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:22:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Tegoeden vier Nederlandse jihadisten bevrorenDe Volkskrant - Binnenland

Er hebben zich nog geen nieuwe luchtvaartmaatschappijen voor de luchthaven Lelystad gemeld. Dat zegt president-directeur Jos Nijhuis van moederbedrijf Schiphol tegen De Telegraaf.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:22:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

700 honden in beslag genomen na melding bij dierenpolitieRTL Nieuws - Binnenland

Er zijn vorig jaar 700 honden in beslag genomen na een melding op het nummer 144 van de dierenpolitie. Ruim 300 honden hebben in samenwerking met de Dierenbescherming een nieuw thuis gevonden.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nieuwe kentekens: geen XXX meer op je nummerplaatRTL Nieuws - Binnenland

Vandaag gaat de eerste auto met een nieuw kenteken de weg op. In de nieuwe reeks bestaan kentekens uit twee letters, drie cijfers en tot slot nog een letter.
Maandag 30 Maart 2015 - 06:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Zo moet je geen allochtonen wervenDe Volkskrant - Binnenland

In Limburg komt het grootste pluimveebedrijf van Nederland. Een exces in de intensieve veehouderij of duurzaam en diervriendelijk? Vandaag buigt de Raad van State zich erover.
Maandag 30 Maart 2015 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ruim 1 miljoen kippen op de lopende band naar de slachterijDe Volkskrant - Binnenland

Het overgrote deel van het personeel van V&D is bereid om salaris in te leveren als daarmee de toekomst van het noodlijdende warenhuis zeker kan worden gesteld. Dat zei bestuursvoorzitter John van der Ent vandaag in het programma Nieuwsuur.
Zondag 29 Maart 2015 - 23:28:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Schiphol werkt achterstallige bagage na stroomstoring wegRTL Nieuws - Binnenland

De bagage die vrijdag op Schiphol achterbleef door de stroomstoring is inmiddels weer terug bij de reizigers. De luchthaven meldt dat de achterstallige bagage is weggewerkt.
Zondag 29 Maart 2015 - 22:21:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Stadsparel wordt yuppengettoDe Volkskrant - Binnenland

De storm die vandaag over Nederland trok, heeft voor zover nu bekend niet tot heel veel schade geleid. Op sommige plaatsen waaiden bomen om en in het verkeer gebeurden meerdere ongelukken door de harde wind. Door de vele regen was er op een aantal plekken ook sprake van wateroverlast. Zo werd op de N261 de afslag naar de Efteling afgesloten, omdat de weg onder water stond.
Zondag 29 Maart 2015 - 20:43:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Schade door lentestorm lijkt mee te vallenRTL Nieuws - Binnenland

De storm die vandaag over Nederland trok, heeft voor zover nu bekend niet tot heel veel schade geleid.
Zondag 29 Maart 2015 - 19:54:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Schade door lentestorm lijkt mee te vallenDe Volkskrant - Binnenland

Wederom zijn de coalitiegenoten VVD en PvdA hard in aanvaring gekomen over het asielbeleid. PvdA-leider Diederik Samsom veegde de vloer aan met stevige uitspraken van VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zaterdag in de Volkskrant. De felle reacties over en weer illustreren een nieuwe fase in de verhouding tussen VVD en PvdA. Nu het hart van hun regeerakkoord tot uitvoering komt, lijken de partners de confrontatie niet langer te schuwen.
Zondag 29 Maart 2015 - 19:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

IND zet extra mensen in voor groeiend aantal nareisaanvragenNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders heeft vier Nederlandse jihadisten toegevoegd aan de nationale terrorismelijst. Hun banktegoeden zijn bevroren en het is voor anderen verboden financiële middelen aan hen te verstrekken.
Zondag 29 Maart 2015 - 19:01:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Coalitiepartijen zoeken confrontatie over asielbeleidDe Volkskrant - Binnenland

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) bestemt nog eens 21 miljoen euro voor hulp aan Syrische vluchtelingen én de gemeenschappen in het Midden-Oosten die deze mensen opvangen. Dat zei ze vandaag vanuit Jordanië.
Zondag 29 Maart 2015 - 18:27:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ploumen: 21 miljoen voor vluchtelingen SyriëDe Volkskrant - Binnenland

Het Turkse leger heeft gisteren bij de Turks-Syrische grens vijf Nederlanders aangehouden. Dat maakte het leger bekend op de website van het ministerie van Defensie.
Zondag 29 Maart 2015 - 15:52:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Storing bij Buienradar: Even geen buien op de kaartRTL Nieuws - Binnenland

Wie vanmiddag naar Buienradar kijkt, zou zomaar eens kunnen denken dat het prima weer is. Door een storing zijn er even geen buien te zien op de site.
Zondag 29 Maart 2015 - 15:39:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Incident met gevaarlijke stof niet altijd gemeldRTL Nieuws - Binnenland

Incidenten tijdens het vervoer van levensgevaarlijke stoffen worden niet altijd gemeld, hoewel dat wettelijk verplicht is. Het gaat om stoffen die in kleine hoeveelheden gevaarlijk zijn voor mens en milieu.
Zondag 29 Maart 2015 - 14:33:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Verkeersdrukte voor en tijdens PasenDe Volkskrant - Binnenland

Ernstige incidenten tijdens het vervoer van levensgevaarlijke stoffen worden niet altijd gemeld, hoewel dat wettelijk verplicht is. Het gaat om stoffen die in kleine hoeveelheden gevaarlijk zijn voor mens en milieu. Dat blijkt uit documenten die NU.nl via de Wet openbaarheid van bestuur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft opgevraagd.
Zondag 29 Maart 2015 - 13:41:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Incident gevaarlijke stof niet altijd gemeldDe Volkskrant - Binnenland

ABN AMRO moet een voorbeeld- en volksbank in overheidshanden worden. Met een goed, sociaal en verantwoord beleid en normale salarissen aan de top. Dat zei SP-leider Emile Roemer in het tv-programma WNL op zondag. Hij wil al langer dat de bank in overheidshanden blijft.
Zondag 29 Maart 2015 - 12:09:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vier Nederlanders op nationale terreurlijst, tegoeden bevrorenNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland gaat nog eens 21 miljoen euro geven voor hulp aan Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten. Het geld is ook bestemd voor de gemeenschappen die in het Midden-Oosten deze mensen opvangen. Dat heeft minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) vandaag gezegd in Jordanië.
Zondag 29 Maart 2015 - 10:07:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Justitie behandelt maar weinig discriminatiezakenDe Volkskrant - Binnenland

De eikenprocessierupsen verkeren in een goed conditie. Dit jaar zijn relatief grote aantallen van de gevreesde rupsen te verwachten. Dat meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups zondag op natuurbericht.nl.
Zondag 29 Maart 2015 - 09:38:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Veel eikenprocessierupsen verwachtDe Volkskrant - Binnenland

Het KNMI waarschuwt vandaag voor harde wind in het hele land. De windstoten, die snelheden tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken, komen in de loop van de middag in de westelijke kustprovincies voor. Aan het eind van de middag en in de avond kan ook de rest van het land last krijgen.
Zondag 29 Maart 2015 - 08:46:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oppassen: windstoten tot 100 km per uurRTL Nieuws - Binnenland

Het KNMI waarschuwt voor harde wind in het hele land. De windstoten komen in de loop van de middag in de kustprovincies voor. Aan het eind van de middag en in de avond kan ook de rest van het land last krijgen.
Zondag 29 Maart 2015 - 07:15:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

KNMI waarschuwt voor zware windstotenDe Volkskrant - Binnenland

Het KNMI waarschuwt vandaag voor harde wind in het hele land. De windstoten, die snelheden tot 100 kilometer per uur kunnen bereiken, komen in de loop van de middag in de westelijke kustprovincies voor. Aan het eind van de middag en in de avond kan ook de rest van het land last krijgen.
Zondag 29 Maart 2015 - 01:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Klok vooruit, klok achteruit, waarom doen we dat onszelf aan?RTL Nieuws - Binnenland

De zomertijd is weer ingegaan. Dat is vooral vermoeiend, want je hebt dan een uurtje minder. Zes vragen over dit halfjaarlijkse ritueel.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 23:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Een uur in het donker voor Earth HourRTL Nieuws - Binnenland

Op veel plekken in de wereld was het vanavond tussen 20:30 en 21:30 een uur lang donker voor het jaarlijkse Earth Hour. In Nederland deden ook veel mensen mee. Ook markante gebouwen zoals het Scheepvaartmuseum deden het licht uit.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 22:29:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland zegt Syrische vluchtelingen 21 miljoen euro toeNRC Handelsblad - Binnenland

Van de ongeveer 3600 gevallen van discriminatie die in 2013 bij de politie zijn gemeld en de bijna 1600 aangiften, werden er 83 opgenomen door het Openbaar Ministerie. Dat is sinds de registratie van discriminatiezaken in 1998 begon het laagste aantal, meldt het KRO-NCRV-programma De Monitor op basis van een intern rapport van het OM.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 21:41:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eigenaren vonden mishandelde paarden in stalRTL Nieuws - Binnenland

In het dorp Empe werd het achterlijf van twee paarden bewerkt met een scherp voorwerp. De afgelopen jaren zijn al tientallen paarden mishandeld, meestal in Oost-Nederland. De dader of daders zijn onvindbaar.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 20:49:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Dutch Comic Con: 45 euro voor foto met je idoolRTL Nieuws - Binnenland

De Nederlandse versie van Comic Con is dit weekend voor het eerst in Nederland, in de jaarbeurs in Utrecht. Walking Dead-fan Celvin de Bie (20) kan er geen genoeg van krijgen. Hij is er vandaag en gaat morgen weer.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 20:02:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Aangifte van discriminatie belandt vaak niet bij OM’NRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet moet meer aandacht schenken aan de oorzaken van radicalisering onder moslimscholieren. De huidige aanpak is te veel gericht op opsporing en docenten op middelbare scholen kunnen daar weinig mee. Dat zeggen leraren, onderwijsexperts en de Algemene Onderwijsbond (AOb) tegen RTL Nieuws.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 19:51:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rouwstoet MH17 aangekomen bij kazerneRTL Nieuws - Binnenland

Opnieuw zijn vandaag stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 vanuit Oekraïne naar Nederland gebracht. De drie kisten zijn zojuist aangekomen bij de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 18:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

‘Meer aandacht voor oorzaken radicalisering op scholen’NRC Handelsblad - Binnenland

De bewoners van de Vluchtgarage in Amsterdam Zuidoost werden vanmiddag opgeschrikt door een kleine brand. Het gebouw is daardoor korte tijd ontruimd geweest. Er bleek een auto in brand te staan in de parkeergarage.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:03:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Stoffelijke resten onderweg naar Hilversum RTL Nieuws - Binnenland

De stoet met stoffelijke resten van slachtoffers van MH17 die uit Oekraine zijn aangekomen in Nederland is om 16:30 uur vertrokken vanaf vliegbasis Eindhoven. Net als voorgaande keren worden de resten naar de Van Oudheusdenkazerne in Hilversum gebracht.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 17:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Gemeente: geen zorgen om komst aanhangers seksrabbijnRTL Nieuws - Binnenland

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren maakt zich niet echt zorgen over de komst van een grote groep orthodoxe joden naar een vakantiepark in zijn gemeente. De groep hoort bij de omstreden seksrabbijn Eliezer Berland.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 15:14:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vluchtgarage even ontruimd na brandNRC Handelsblad - Binnenland

Opnieuw zijn vandaag stoffelijke resten van slachtoffers van rampvlucht MH17 vanuit Oekraïne naar Nederland gebracht. De drie kisten kwamen even voor 16.00 uur in een militair toestel aan op vliegbasis Eindhoven.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 07:38:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kisten met resten vanuit Oekraïne aangekomenNRC Handelsblad - Binnenland

Op de werkvloer van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) is "een explosieve situatie" ontstaan door een reeks verkeerde politieke beslissingen en fouten van de dienstleiding. Dit zegt oud-AIVD-medewerker Kees Jan Dellebeke (63) vandaag in de rubriek Haagse Invloeden van NRC Handelsblad.
Zaterdag 28 Maart 2015 - 07:28:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Explosieve situatie’ op werkvloer van geheime dienst AIVDNRC Handelsblad - Binnenland

De gevolgen van de stroomstoring van gisteren voor het spoor waren vanochtend vroeg voorbij. De NS maakte bekend dat er de afgelopen nacht hard gewerkt is om alles weer op orde te krijgen en dat de treindienst weer normaal kan worden opgestart.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 22:53:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NS: treinen rijden sinds vanochtend weer normaalNRC Handelsblad - Binnenland

De zoektocht naar de Nederlandse Ken Boogers, die sinds zaterdag wordt vermist in Nieuw-Zeeland, wordt voorlopig opgeschort. Pas als er nieuwe informatie over de 26-jarige man beschikbaar wordt, zal het zoeken worden hervat. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse politie laten weten.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 21:05:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nieuw-Zeeland staakt zoektocht naar vermiste NederlanderNRC Handelsblad - Binnenland

Het treinverkeer komt langzaam weer op gang na de stroomstoring van vanochtend. Op de luchthaven Schiphol draait alles weer naar behoren. De storing werd veroorzaakt door een toevallige samenloop van omstandigheden, aldus stroombeheerder TenneT.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 19:23:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Treinverkeer nog ontregeld, Schiphol weer in bedrijfNRC Handelsblad - Binnenland

Voormalig eurocommissaris Neelie Kroes wordt adviseur bij Bank of America Merrill Lynch. Dat liet de Amerikaanse bank vanavond weten. Kroes krijgt een adviserende rol bij de activiteiten van de bank op het gebied van zakenbankieren in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 19:04:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Neelie Kroes wordt adviseur bij grote Amerikaanse bankNRC Handelsblad - Binnenland

De KLM gaat "zo snel mogelijk" de regel invoeren dat er altijd twee bemanningsleden in de cockpit moeten zijn. De luchtvaartmaatschappij geeft daarmee gehoor aan een richtlijn van het Europese agentschap voor veiligheid in de luchtvaart EASA. De regel gaat ook gelden voor Transavia.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 19:01:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ook KLM past cockpitregels aan naar aanleiding ramp GermanwingsNRC Handelsblad - Binnenland

De NS heeft een kort geding aangespannen om een besluit aan te vechten van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De ACM vindt dat het bedrijf de Spoorwegwet heeft overtreden. De NS is het daar niet mee eens.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 18:48:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

NS spant kort geding aan tegen besluit ACMNRC Handelsblad - Binnenland

ABN Amro gaat de omstreden salarisverhoging voor de top niet terugdraaien. De bank weigert toe te geven aan politieke druk die is ontstaan na aanleiding van die stap. Dat blijkt uit een brief die de raad van commissarissen vandaag naar het personeel van de bank stuurde.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 14:58:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

ABN Amro weigert salarisverhoging top terug te draaienNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een voorwaardelijke gevangenisstraf en 200 uur werkstraf geëist tegen de Deurnse juwelier Willy S. vanwege verboden wapenbezit. Met het vuurwapen schoot zijn vrouw vorig jaar twee overvallers in de juwelierszaak dood.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 14:49:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Treinverkeer langzaam op gang, Schiphol weer op volle toerenNRC Handelsblad - Binnenland

Grote delen van Noord-Holland en delen van Lelystad zijn vanmorgen getroffen door een stroomstoring. Oorzaak was een defect in een hoogspanningsstation in Diemen, bij netbeheerder Tennet. De storing begon rond tien uur. Een uur later kwam de stroomvoorziening weer op gang.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 11:52:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dit zijn de gevolgen van de grote stroomstoring in Noord-HollandNRC Handelsblad - Binnenland

Van de twintig krakers die woensdag bij de ontruiming van de Tabakspanden in Amsterdam werden opgepakt, zitten er vrijdag nog zes vast. De krakers zijn gisteravond overgedragen aan de vreemdelingendienst.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 10:49:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zes krakers Tabakspanden naar vreemdelingendienstNRC Handelsblad - Binnenland

Het ziekteverzuim in Nederland is sinds 1996 niet meer zo laag geweest als nu. Vorig jaar waren gemiddeld 38 van de duizend werknemers ziek, waarmee het verzuimpercentage is gedaald tot 3,8 procent.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 09:53:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ziekteverzuim in Nederland is historisch laagNRC Handelsblad - Binnenland

Er is momenteel een stroomstoring in grote delen van Noord-Holland, inclusief delen van Amsterdam en het Mediapark in Hilversum. De stroomvoorziening komt volgens beheerder Tennet wel langzaam weer op gang. Volg de laatste ontwikkelingen in dit liveblog.
Vrijdag 27 Maart 2015 - 09:20:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Teruglezen liveblog: grote stroomstoring zal rest van de dag nog gevolgen hebbenNRC Handelsblad - Binnenland

Zeven mannen die mogelijk betrokken zijn geweest bij de rellen van Feyenoord-aanhangers in Rome hebben zich gisteravond bij de politie gemeld.
Donderdag 26 Maart 2015 - 21:57:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Zeven verdachten rellen Rome melden zich bij politieNRC Handelsblad - Binnenland

Verschillende luchtvaartmaatschappijen willen naar aanleiding van de crash van het Germanwingstoestel de twee-personen-regel weer invoeren: in de toekomst zou een piloot nooit meer alleen in een cockpit mogen verblijven.
Donderdag 26 Maart 2015 - 21:47:25 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Luchtvaartmaatschappijen passen cockpitregels aan - KLM nog nietNRC Handelsblad - Binnenland

De Tweede Kamer heeft vanavond de vloer aangeveegd met een asielplan van regeringspartij VVD. De fracties waren vooral kritisch over het idee om de buitengrenzen van Europa te sluiten voor asielzoekers.
Donderdag 26 Maart 2015 - 20:24:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Meerderheid Kamer verwerpt ‘onrealistisch’ asielplan VVDNRC Handelsblad - Binnenland

Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer wil niet dat Nederland gedetineerden uit Guantánamo Bay gaat opvangen. De Verenigde Staten hebben Nederland gevraagd twee gevangenen op te nemen. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zegt dat Nederland het verzoek "in beraad" heeft.
Donderdag 26 Maart 2015 - 17:16:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kamer tegen opname Guantánamo-gevangenen in NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

De nieuwe politieke beweging Denk mag zo blijven heten, maar heeft haar logo aangepast. De Friese ggz-organisatie met dezelfde naam is daar tevreden mee en ziet daarom af van een kort geding dat de organisatie had aangespannen tegen de groepering van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk.
Donderdag 26 Maart 2015 - 16:39:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politieke beweging mag Denk blijven heten, maar verandert logoNRC Handelsblad - Binnenland

De snellere verhoging van de AOW-leeftijd gaat door. Staatssecretaris Jetta Klijnsma kwam vandaag de oppositie in de Tweede Kamer tegemoet om een ruime meerderheid te krijgen voor haar plan.
Donderdag 26 Maart 2015 - 16:14:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Snellere verhoging AOW-leeftijd - Klijnsma komt Kamer tegemoetNRC Handelsblad - Binnenland

Het overheidstekort van Nederland is vorig jaar uitgekomen op 2,3 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het CBS lijkt er een einde te komen aan een langdurige periode van economische neergang.
Donderdag 26 Maart 2015 - 14:47:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overheidstekort 2,3 procent - ‘economie klimt voorzichtig uit dal’NRC Handelsblad - Binnenland

De fabrikant Terumo haalt spuiten waarmee problemen zijn van de Nederlandse markt. Dat meldde minister Edith Schippers van Volksgezondheid donderdag. Eerder deze week werd ook al bekend dat er een probleem is met injectienaalden van dezelfde onderneming.
Donderdag 26 Maart 2015 - 14:37:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Teeven opnieuw beëdigd - ‘niet terugkijken, alleen vooruit’NRC Handelsblad - Binnenland

Bij een pluimveebedrijf in het Friese Tzummarum is een milde vorm van vogelgriep vastgesteld. Daarover heeft het ministerie van Economische Zaken de gemeente Tzummarum ingelicht. 22.000 legkippen worden geruimd. In de omgeving van het besmette bedrijf geldt een vervoersverbod.
Donderdag 26 Maart 2015 - 13:06:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Milde vorm van vogelgriep in FrieslandNRC Handelsblad - Binnenland

Hans Clevers, scheidend president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), wordt de nieuwe wetenschappelijk directeur van het eerste ziekenhuis voor de behandeling van kinderkanker in Nederland. Dit meldt het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie.
Donderdag 26 Maart 2015 - 12:34:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hans Clevers wordt directeur ziekenhuis kinderkankerNRC Handelsblad - Binnenland

De rechtbank in Arnhem heeft donderdag 150.000 euro boete opgelegd aan een broederij uit Gelderland wegens fraude met leghennen. De broederij leverde tussen 2009 en 2011 meer leghennen aan kippenhouders dan op facturen stond vermeld.
Donderdag 26 Maart 2015 - 12:08:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Boetes en werkstraffen in eierfraudezaakNRC Handelsblad - Binnenland

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Uber in Amsterdam. De inspectie wil inzage in de totale administratie van de taxidienst, maar is met name op zoek naar informatie over de illegale dienst voor particuliere chauffeurs, UberPOP.
Donderdag 26 Maart 2015 - 12:07:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Inspectie doet inval bij Uber, wil inzage in totale administratieNRC Handelsblad - Binnenland

De Verenigde Staten hebben Nederland kortgeleden verzocht twee gedetineerden uit de omstreden terreurgevangenis op Guantánamo Bay op te nemen die voor vrijlating in aanmerking komen. Dit bevestigen diplomatieke bronnen aan NRC Handelsblad.
Donderdag 26 Maart 2015 - 11:56:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VS vragen Den Haag hulp bij sluiting ‘Guantánamo’NRC Handelsblad - Binnenland

Warenhuisketen V&D moet de volledige huurprijs betalen voor het winkelpand in Hengelo. Dat heeft de kantonrechter in Enschede geoordeeld in het kort geding dat verhuurder Mondia Investments had aangespannen.
Donderdag 26 Maart 2015 - 11:44:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

V&D moet volledige huur winkelpand Hengelo betalenNRC Handelsblad - Binnenland

Vanmiddag vanaf 12.30 uur kunnen er voor het eerst sinds zondag weer treinen volgens de normale dienstregeling rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Dan zijn herstelwerkzaamheden aan het spoor afgerond, die nodig waren nadat er zondag een auto en een trein op elkaar botsten, waarna de trein ontspoorde.
Donderdag 26 Maart 2015 - 10:51:23 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Spoor Teuge bijna hersteld, snel weer treinen Apeldoorn-DeventerNRC Handelsblad - Binnenland

Het instituut voor oorlogsstudies NIOD gaat samenwerken met instellingen in Oost- en Zuid-Europa om Holocaust-archieven toegankelijk te maken. De Europese Unie geeft een subsidie van 8 miljoen euro voor de uitbreiding van de European Holocaust Research Infrastructure (EHRI) van het NIOD.
Donderdag 26 Maart 2015 - 07:53:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Holocaust-project krijgt 8 miljoen van EU en breidt uitNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland werkt nauwer samen met de Filippijnen om mensenhandel en (kinder)sekstoerisme aan te pakken. Het Aziatische land is een belangrijke schakel als het gaat om de aanpak van deze ernstige vorm van criminaliteit, zegt voorzitter van het College van procureurs-generaal Herman Bolhaar. "En in Nederland wonen potentiële daders".
Donderdag 26 Maart 2015 - 07:48:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland en Filippijnen werken samen tegen sekstoerismeNRC Handelsblad - Binnenland

Leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten vakken waar ze goed in zijn op vwo-niveau kunnen volgen en andere vakken, die ze lastiger vinden, op havo- of vmbo-niveau. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad.
Woensdag 25 Maart 2015 - 19:33:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Foodwatch: ‘Miltvuurbesmetting rundvlees stilgehouden door NVWA’NRC Handelsblad - Binnenland

De ontruiming van de gekraakte Tabakspanden aan de Spuistraat in Amsterdam is voorbij. Bij de actie heeft de politie 19 personen aangehouden.
Woensdag 25 Maart 2015 - 15:51:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ontruiming gekraakte panden in Amsterdam voorbijNRC Handelsblad - Binnenland

Tweede Kamerlid Johan Houwers ontkent dat hij een zetel heeft geroofd van de VVD-fractie. "Ik ben door kiezers gekozen, ik ben benoemd en die benoeming heb ik aanvaard en ik meen in staat te zijn om op te treden als zelfstandig Kamerlid", zei hij het oud-VVD-Kamerlid vanmiddag nadat hij opnieuw was beëdigd als Kamerlid.
Woensdag 25 Maart 2015 - 14:36:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ombudsman: aantal klachten Belastingdienst zorgwekkendNRC Handelsblad - Binnenland

De AIVD heeft een DNA-databank bijgehouden terwijl dat wettelijk niet is toegestaan. Dat blijkt uit een rapport van toezichthouder CTIVD. In het rapport schrijft de toezichthouder dat er "op beperkte schaal" gegevens werden bijgehouden waarbij namen aan DNA-profielen gekoppeld waren.
Woensdag 25 Maart 2015 - 12:52:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

AIVD hield illegale DNA-databank bijNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft vanmiddag tegen een 28-jarige man 3,5 jaar gevangenisstraf geëist voor zijn betrokkenheid bij de dodelijke overval op juwelier Goldies in Deurne vorig jaar. De twee daadwerkelijke overvallers (20 en 29 jaar) werden doodgeschoten door de vrouw van de juwelier, toen ze zag hoe haar man werd bedreigd.
Woensdag 25 Maart 2015 - 12:48:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eis 3,5 jaar cel tegen verdachte fatale overval DeurneNRC Handelsblad - Binnenland

In navolging van Amerikaanse, Australische en Britse universiteiten gaat de Rijksuniversiteit Groningen als eerste Nederlandse universiteit een eigen campus openen in China. Het contract voor de 34 vierkante kilometer grote RUG-campus in de Shandongse stad Yantai, op 700 kilometer van Beijing, is vandaag getekend.
Woensdag 25 Maart 2015 - 10:32:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

RUG opent als eerste Nederlandse universiteit campus in ChinaNRC Handelsblad - Binnenland

FC Utrecht en coach Robby Alflen gaan na dit voetbalseizoen niet met elkaar door. Alflen maakt het seizoen af als eindverantwoordelijke van het eerste elftal. Technisch Adviseur Co Adriaanse legt zijn taken aan het einde van het seizoen neer.
Woensdag 25 Maart 2015 - 09:58:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Alflen en Adriaanse verlaten FC UtrechtNRC Handelsblad - Binnenland

Willem Holleeder is vanmorgen aangekomen bij de rechtbank in Amsterdam. Holleeder verschijnt voor het eerst in het openbaar voor de rechter voor zijn mogelijke betrokkenheid bij twee criminele afrekeningen. Het gaat om de moorden op Kees Houtman in 2005 en Thomas van der Bijl in 2006.
Woensdag 25 Maart 2015 - 07:26:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie ontruimt kraakpanden in hartje AmsterdamNRC Handelsblad - Binnenland

De totale betalingsachterstand van huurders is vorig jaar fors toegenomen en rechters spraken vaker een ontruimingsbevel uit. Toch hebben woningcorporaties vorig jaar minder huurders uit hun woning gezet, schrijft de Volkskrant op basis van cijfers van de vereniging van woningbouwcorporaties, Aedes.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 22:12:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Den Haag start proef voor betere beoordeling radicale ‘lone wolves’NRC Handelsblad - Binnenland

In Groningen, Friesland en Zuid-Limburg gaan vaccinaties morgen niet door omdat er niet genoeg andere naalden dan van fabrikant Terumo beschikbaar zijn. Dat meldt de NOS.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 17:26:32 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vaccinaties uitgesteld wegens gebrek aan andere naalden dan van TerumoNRC Handelsblad - Binnenland

Als het om migratie gaat, is het regeerakkoord leidend. Dat zei premier Mark Rutte vandaag in de Tweede Kamer, meldt persbureau ANP. Het nieuwe VVD-standpunt over asiel zal dan ook niet door het kabinet worden overgenomen, zo zei de premier.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 16:55:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: regeerakkoord leidend voor migratiezakenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft vanmorgen voor de rechtbank Rotterdam celstraffen tot 20 maanden geëist in het corruptie- en fraudeproces tegen filmmaker Rob Hof en ex-omroepdirecteur Frank William. Rob Hof moet volgens het OM 18 maanden cel krijgen, waarvan 6 voorwaardelijk, William 20 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 15:06:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM eist celstraffen tot 20 maanden in corruptieproces publieke omroepNRC Handelsblad - Binnenland

Tegen vleeshandelaar Willy Selten (45) is vijf jaar celstraf geëist voor fraude met paardenvlees. Volgens het OM hij zich schuldig aan valsheid in geschrifte door in Oss relatief goedkoop paardenvlees als rundvlees te verkopen.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 14:03:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vijf jaar cel geëist tegen handelaar Oss wegens paardenvleesfraudeNRC Handelsblad - Binnenland

Gidi Markuszower, die zich in 2010 terugtrok van de kieslijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, staat op de vijfde plek van de PVV-kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Dat meldt persbureau ANP. Markuszower trok zich vijf jaar geleden terug van de Tweede Kamerlijst vanwege gedoe over zijn kandidatuur.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 13:26:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eerder in opspraak geraakte Markuszower kandidaat-senator PVVNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA is het niet eens met de uitspraken van minister Kamp (Economische Zaken, VVD) dat er bij het zoeken naar een meerderheid voor herziening van het belastingstelsel in de Eerste Kamer eerst gekeken moet worden naar samenwerking met D66 en CDA. Dat zegt PvdA-Kamerlid Ed Groot tegen NRC Handelsblad.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 12:00:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PvdA distantieert zich van uitspraken Kamp over samenwerking met CDANRC Handelsblad - Binnenland

Premier Rutte zal op 9 mei niet aanwezig zijn bij de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in Moskou. Op Russische websites is gesuggereerd dat hij de militaire parade zou zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst spreekt dit tegen. Ook minister Koenders (Buitenlandse Zaken, PvdA) gaat niet.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 11:52:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte en Koenders niet naar WO II-herdenking in MoskouNRC Handelsblad - Binnenland

Oud-drugsbaron Kobus L. (70) is dinsdag opgepakt voor de moord op zijn schoonzoon John Wassink in Roosendaal. Het lichaam van de 45-jarige Wassink werd vorig jaar dood en verpakt in plastic gevonden in het Markkanaal bij Breda.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 11:47:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Oud-drugsbaron opgepakt voor dood schoonzoonNRC Handelsblad - Binnenland

Astrid Holleeder heeft justitie informatie gegeven over de rol van haar broer bij de moorden op Thomas van der Bijl (2006), Willem Endstra (2004) en Cor van Hout (2003). Willem Holleeder wordt door het OM gezien als de opdrachtgever van de moorden op Van der Bijl en Houtman.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 10:53:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Holleeder liet mijn zwager doodschieten’NRC Handelsblad - Binnenland

VVD-Kamerlid René Leegte stapt op. Dat heeft de VVD vanochtend bekendgemaakt. De reden voor zijn opstappen is het niet melden van een betaalde nevenfunctie op het terrein van zijn portefeuille die Leegte heeft vervuld. Hij stelt zijn Kamerzetel ter beschikking.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 10:35:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD-Kamerlid Leegte stapt op wegens niet melden betaalde nevenfunctieNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) adviseert om bepaalde soorten injectienaalden van het merk Terumo voorlopig niet te gebruiken. Aanleiding hiervoor is een lopend onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) die met Europese partnerorganisaties uitzoekt of de naalden onbedoeld expoxylijm kunnen lekken.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 09:22:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Luchtsirene verdwijnt mogelijkNRC Handelsblad - Binnenland

Het aandeel 45-plussers in de wettelijke schuldsanering is afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 08:50:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Veel meer 45-plussers in de schuldsaneringNRC Handelsblad - Binnenland

Een op de vier kinderen die koorts heeft, krijgt van de huisarts antibiotica voorgeschreven, terwijl daar vaak geen legitieme medische reden voor is. Tot die conclusie komen wetenschappers van het Erasmus MC. Zij roepen huisartsen op terughoudend te zijn met het voorschrijven van antibiotica.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 08:16:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kinderen met koorts of een virusinfectie krijgen te vaak antibiotica’NRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse politie is in het geheel niet in staat de zware misdaad effectief te bestrijden. Bij de recherche is sprake van "een tekort aan intelligentie". Deze conclusie trekt voormalig rechercheur Michiel Princen, die vorig jaar totaal ontgoocheld over het gebrek aan slagkracht van de politie na een dienstverband van tien jaar ontslag nam.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 06:55:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Nederlandse politie niet in staat zware misdaad te bestrijden’NRC Handelsblad - Binnenland

Er hebben zich drie nieuwe getuigen gemeld die belastende verklaringen hebben afgelegd over de rol van Willem Holleeder bij onderwereldmoorden. Het gaat om Sonja en Astrid Holleeder, de twee zussen van Willem. De derde getuige is Sandra Klepper, weduwe van crimineel Sam Klepper en een ex-vriendin van de Heinekenontvoerder. De drie vrouwen voelden zich met de dood bedreigd en hebben daarom hun verhaal gedaan.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 05:00:31 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Belastende verklaringen zussen Holleeder - ‘Hij is een psychopaat’NRC Handelsblad - Binnenland

Een werkgroep van het ministerie van Volksgezondheid gaat onderzoeken voor hoeveel geld er gefraudeerd is met persoonsgebonden budgetten (pgb’s). Dit staat in het herstelplan dat staatssecretaris Martin van Rijn naar verwachting vanmiddag aan de Tweede Kamer stuurt.
Dinsdag 24 Maart 2015 - 00:01:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Onderzoek naar fraude met pgb’s na problemenNRC Handelsblad - Binnenland

Meer mensen met een betaalde baan zijn de afgelopen jaren mantelzorg gaan geven aan hun hulpbehoevende ouders of andere verwanten, al is het in de helft van de gevallen niet meer dan twee uur in de week. Het zijn conclusies uit het rapport Concurrentie tussen mantelzorg en betaald werk van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dat vandaag is verschenen.
Maandag 23 Maart 2015 - 16:56:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Verkiezingsuitslag blijft onveranderd - Cohen en Van Rey gekozenNRC Handelsblad - Binnenland

De financiële problemen in het openbaar onderwijs in Rotterdam zijn zo groot dat de leerkrachten van dertien middelbare scholen 16 procent meer les moeten gaan geven voor hetzelfde salaris. Dat bevestigt financieel bestuurder Didier Dohmen van de scholenkoepel BOOR vandaag aan NRC Handelsblad.
Maandag 23 Maart 2015 - 15:20:09 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Geldnood op school: langer lesgeven voor zelfde loonNRC Handelsblad - Binnenland

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is samen met Europese partnerorganisaties een onderzoek gestart naar mogelijk lekkende injectienaalden, bevestigt een woordvoerder tegenover nrc.nl. Uit de injectienaalden van het veelgebruikte merk Terumo kan onbedoeld expoxylijm komen, onthulde het televisieprogramma Dossier EenVandaag vanmiddag.
Maandag 23 Maart 2015 - 15:16:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Inspectie voor de Gezondheidszorg start onderzoek naar injectienaaldenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij de aanrijding gisteren tussen een auto en een trein in het Gelderse dorp Teuge is dermate veel schade aan het spoor ontstaan dat er tot donderdag geen treinen kunnen rijden tussen Apeldoorn en Deventer. Dat heeft de ProRail geconstateerd na een inspectie. Bij de botsing kwam de automobilist om het leven.
Maandag 23 Maart 2015 - 13:13:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Tot donderdag geen treinen tussen Apeldoorn en DeventerNRC Handelsblad - Binnenland

De samenwerking tussen wijkverpleegkundigen en gemeenten – cruciaal onderdeel van het nieuwe zorgbeleid – komt in veel plaatsen niet van de grond. Dat blijkt uit gesprekken van NRC Handelsblad met dertig wijkverpleegkundigen, werkzaam in heel het land.
Maandag 23 Maart 2015 - 11:02:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wijkverpleegkundige heeft nog te weinig contact met gemeenteNRC Handelsblad - Binnenland

Inspecteurs in het basisonderwijs en schoolleiders zijn positief over de basisvaardigheden van afgestudeerden van de pabo. Zijzelf zijn ook tevreden over de mate waarin de opleiding ze die heeft geleerd. Maar kritiek is er ook.
Maandag 23 Maart 2015 - 10:56:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Met basis afgestudeerden pabo zit het wel goed’NRC Handelsblad - Binnenland

Op Koningsdag staan dit jaar Dordrecht en de Dordtse geschiedenis centraal. De stad organiseert onder andere een Grande Parade met oude en nieuwe schepen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen per boot arriveren bij het Groothoofd, aan de rivier in Dordrecht.
Maandag 23 Maart 2015 - 07:37:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Koningsdag in Dordrecht: een Grande Parade op het water, zonder BeatrixNRC Handelsblad - Binnenland

De e-sigaret, zonder en met nicotine, is schadelijk voor de gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van het RIVM. Staatssecretaris Martin van Rijn wil daarom een leeftijdsgrens invoeren en eisen stellen aan de samenstelling van de sigaretten.
Zondag 22 Maart 2015 - 20:17:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ook e-sigaret geeft meer kans op kanker - leeftijdsgrens naar 18 jaarNRC Handelsblad - Binnenland

De VVD wil dat het Europese asielbeleid op de schop gaat. De grenzen moeten dicht voor vluchtelingen van buiten de Europese Unie. Zij zouden moeten worden opgevangen in hun eigen regio. Dat staat in een beleidsnotitie van de VVD.
Zondag 22 Maart 2015 - 16:40:53 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VVD: geen asielzoekers van buiten Europa, PvdA: onaanvaardbaarNRC Handelsblad - Binnenland

De Duitse neonaziband Kategorie C heeft niet kunnen optreden in Twente, in de grensstreek van Nederland en Duitsland. De extreemrechtse groep was gisteren in de gemeente Haaksbergen om een concert te geven, maar politie en gemeente hebben dat verhinderd, bevestigt een politiewoordvoerder.
Zondag 22 Maart 2015 - 10:17:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Politie heeft neonaziconcert verhinderd in HaaksbergenNRC Handelsblad - Binnenland

Een automobilist is omgekomen nadat zijn auto op het spoor nabij het Gelderse Teuge in aanrijding is gekomen met een trein. Volgens de politie was sprake van zelfmoord. Bij de botsing is de passagierstrein ontspoord. De NS meldt dat in ieder geval tot en met dinsdag geen treinen zullen rijden tussen Apeldoorn en Deventer.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 17:28:56 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ook dinsdag geen treinen tussen Apeldoorn-Deventer na botsingNRC Handelsblad - Binnenland

De man die gisteren gewond raakte door een explosie van een appartementencomplex in Berg aan de Maas bij Urmond, heeft de gaskraan in zijn woning opengedraaid. De politie kan verder nog niets zeggen over de toedracht van de explosie.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 16:47:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Brand in tankstation langs A1 - snelweg dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Het Sinterklaasjournaal van de NTR heeft van het Commissariaat voor de Media een boete opgelegd gekregen van 150.000 euro. Dit vanwege pakpapier dat veelvuldig in beeld is gebracht. De NTR legt zich niet bij de uitspraak neer.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 08:35:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Boete voor Sinterklaasjournaal wegens inpakpapierNRC Handelsblad - Binnenland

De PVV doet mee aan de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat maakt PVV-leider Geert Wilders bekend in een interview met het AD.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 08:20:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PVV gaat voor Rotterdamse gemeenteraadNRC Handelsblad - Binnenland

Directeur Niek Jan van Kesteren van werkgeverslobby VNONCW roept CDA-leider Sybrand Buma met het kabinet "tot zaken te komen" over een nieuw belastingstelsel.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 07:55:12 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

VNO-directeur en komend CDA-senator wil dat Buma belastingdeal met Rutte sluitNRC Handelsblad - Binnenland

Meer PvdA’ers zien in Lodewijk Asscher hun ideale partijleider dan in de huidige voorman Diederik Samsom. Dat blijkt uit een enquête van NRC Weekend en onderzoeksbureau Overheid in Nederland.
Zaterdag 21 Maart 2015 - 07:34:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Actieve PvdA’ers zien Asscher als ideale leider, niet SamsomNRC Handelsblad - Binnenland

De welzijnsorganisatie Ibiss, actief in de door geweld geteisterde sloppenwijken van Rio de Janeiro, deed geen onderzoek naar verdenkingen van seksueel misbruik door haar Nederlandse directeur Nanko van Buuren.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 20:56:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Klachten over Nederlandse weldoener in Rio miskendNRC Handelsblad - Binnenland

De Nederlandse ambassade in Rome geeft geld voor de restauratie van de Barcaccia-fontein in Rome, die vorige maand door Feyenoordsupporters werd beschadigd.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 18:16:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland geeft geld voor herstel Barcaccia-fontein RomeNRC Handelsblad - Binnenland

De twee in Mali omgekomen militairen zijn vanmiddag op vliegbasis Eindhoven aangekomen. Zij kwamen dinsdag om het leven toen hun Apache-helikopter neerstortte bij een schietoefening.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 17:05:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Lichamen omgekomen militairen Mali aangekomen in EindhovenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij een gasexplosie in het Limburgse dorp Urmond zijn een dode en een gewonde gevallen. Dat meldt de brandweer. Volgens een woordvoerder dreigde iemand aan de Julianastraat de gaskraan open te draaien en is dat ook gebeurd. Het tweede slachtoffer is met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 16:10:47 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Een dode en een gewonde door gasexplosie in woning UrmondNRC Handelsblad - Binnenland

De Universiteit van Amsterdam (UvA) roept twee commissies in het leven die het instituut moeten helpen bij het vaststellen van een nieuwe koers. De ene commissie is gericht op het bestuur van de universiteit, de andere op de financiën. Dat schrijft de UvA vanmiddag in een brief naar alle werknemers en studenten.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 15:52:45 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

UvA stelt twee commissies in als antwoord op protestenNRC Handelsblad - Binnenland

En nu is het officieel. VVD-Kamerlid Ard van der Steur wordt minister van Veiligheid en Justitie en Klaas Dijkhoff wordt staatssecretaris op dit departement. Om 17.30 uur worden de twee beëdigd door de koning in De Eikenhorst.
Vrijdag 20 Maart 2015 - 14:26:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Negen aanhoudingen voor straatroven LeeuwardenNu.nl - Binnenland

Negen verdachten zijn in Leeuwarden aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij ongeveer 25 straatroven.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

KNMI waarschuwt voor zware windstotenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het is officieel: Ard van der Steur en Klaas Dijkhoff nieuwe bewindsliedenNRC Handelsblad - Binnenland

De terugkeer van het omstreden oud-VVD-Kamerlid Johan Houwers in de Tweede Kamer is "slecht voor het aanzien van de politiek". Dat zei vicepremier Lodewijk Asscher vanmiddag in de wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Asscher: terugkeer Houwers slecht voor aanzien van de politiekNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Massagesalons dicht om seksuele dienstenAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.