Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Staatsbosbeheer raadt bijvoeren dieren Oostvaardersplassen afNu.nl - Binnenland

Bijvoeren van de dieren in het natuurgebied Oostvaardersplassen in Flevoland heeft geen zin volgens Staatsbosbeheer. 
Zaterdag 24 Februari 2018 - 19:23:58 - Nu.nl - Binnenland
 

Politie tevreden over opkomst DNA-onderzoek Nicky VerstappenAD - Binnenland

Nederland maakt zich op voor de koudste week van deze winter. Volgens Weerplaza worden kouderecords verbroken en op de Waddeneilanden kan zelfs een dik pak sneeuw vallen. De ANWB gaat extra medewerkers inzetten om automobilisten te helpen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 17:35:31 - AD - Binnenland
 

Dwars: Karijn baalt van haar klimhalNOS Nieuws - Binnenland

Karijn is gek op klimmen. En ze is ook nog eens hartstikke goed. Maar ze heeft een probleem: bij haar klimhal in Utrecht zijn er geen goede klimroutes voor kinderen. En dat zit haar behoorlijk dwars.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:35:58 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kou neemt Nederland langzaam overAD - Binnenland

De beeldredactie ziet dagelijks duizenden nieuwsfoto’s. In deze rubriek worden de opvallendste, mooiste of meest bijzondere foto’s geselecteerd. Klik op een van de beelden om deze te vergroten en er doorheen te bladeren.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 16:26:05 - AD - Binnenland
 

Tuin Paleis Soestdijk open voor publiek: hier tenniste prinses BeatrixNOS Nieuws - Binnenland

Zien waar prinses Beatrix vroeger heeft gezwommen? Of waar prinses Juliana heeft getennist? Fans van het Koninklijk Huis kunnen de komende week hun hart ophalen: een deel van Paleis Soestdijk is geopend voor het publiek.

Het gaat om een deel van de tuin met daarin het Sportpaviljoen en het Speelhuisje. Op dat stuk land zijn een tennisbaan, een zwembad en een sportveld te zien. Het paviljoen werd in 1937 door de Nederlandse schooljeugd aan prinses Juliana en prins Bernhard geschonken, ter gelegenheid van hun verloving.

Het speelhuisje, genaamd Ixenita (naar de namen van Beatrix, Irene, Margriet en Christina), was ook een geschenk. Dit rijksmonument was een cadeau van de bevolking van de Nederlands West-Indische eilanden bij de geboorte van prinses Beatrix in 1938.

De tuin is vanaf vandaag tot en met 4 maart geopend.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 14:22:52 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Deze foto’s moet je gezien hebbenAD - Binnenland

Een deel van Schiphol heeft vandaag te maken gehad met een stroomstoring in het bagage-afhandelingssysteem. Door de storing liepen vertrekken en aankomsten in de hallen 3 en 4 vertraging op.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 13:06:34 - AD - Binnenland
 

Stroomstoring Schiphol voorbijAD - Binnenland

Egbert Jans zoon Yann woont weer bij hem. Het is euh, even wennen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 13:00:00 - AD - Binnenland
 

Steeds meer jongerenpartijen in studentenstedenNOS Nieuws - Binnenland

In zeven van de vijftien universiteitssteden in Nederland doet op 21 maart een speciale jongerenpartij mee. Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 waren dat er vijf, waarvan er twee geen zetels haalden. Ook in niet-studentensteden als Veenendaal en Emmen doen dit jaar voor het eerst partijen voor en door jonge inwoners mee.

Hoewel het tiental lokale jongerenpartijen misschien schril afsteekt tegen de in totaal 388 Nederlandse gemeenten, is het wel logisch dat jongeren zich mengen in de gemeentelijke politiek, vindt Marcel Boogers. Hij doet aan de Universiteit Twente onderzoek naar lokaal bestuur. "Jongeren hebben bijzondere belangen, zeker nu bijvoorbeeld een thema als huisvesting lokaal steeds belangrijker wordt. De jongeren vinden dan echt andere dingen belangrijk dan gezinnen of ouderen."

Trend al langer zichtbaar

Volgens Boogers passen jongerenpartijen in een trend die al langer zichtbaar is. "Je ziet dat steeds meer partijen opkomen voor specifieke belangen of bepaalde leeftijdsgroepen. Partijen profileren zich niet meer op de klassieke tegenstellingen tussen links en rechts, maar kiezen bijvoorbeeld voor de tegenstelling tussen oud en jong of richten zich op specifieke doelgroepen, zoals migranten."

In de universiteitssteden Delft, Utrecht en Groningen bestaan studentenpartijen al langer. De jonge politici zitten daar al in de gemeenteraad en leveren in Delft ook een wethouder. Nieuw dit jaar zijn de jongerenpartijen in de studentensteden Rotterdam, Den Haag, Wageningen en Maastricht. Zij hopen op de stem van jonge inwoners, pakweg tussen de 18 en 35 jaar.

Sven Alkemade (19 jaar), campagneleider Connect Wageningen

"In de huidige gemeenteraad van Wageningen zitten veel senioren en mensen boven de 35 jaar. De vertegenwoordiging van jongeren en studenten is drastisch laag, terwijl bijvoorbeeld de problemen rond studentenhuisvesting gigantisch zijn. Ook het openbaar vervoer en uitgaan in het weekend zijn heikele punten. Maar Connect Wageningen is geen one-issuepartij: als ouderen ergens problemen mee hebben, gaan we daarover zeker in gesprek."

"Wij hebben nu de grootste social media presence van Wageningen. We zitten op Facebook en Instagram, andere partijen zetten daar minder op in. Met de verkiezingen hopen we 3 à 4 van de 25 zetels in de raad te bemachtigen. Misschien worden we weggeblazen door oude rotten in het vak, maar we willen laten zien dat jongeren dit écht willen. In Delft zie je bijvoorbeeld al dat dat goed kan."

Gabriel Gomes Barros (18 jaar), oprichter Jong Rotterdam

"Waarom zouden we moeten wachten tot 2030, als we 30 zijn, om te kunnen meebeslissen? Ik ben 18 jaar en laat in de gemeenteraad graag nu al de stem horen van kinderen, jongeren en jongvolwassenen. Samen met Akhilesh Bansidhar, ook 18 jaar, ben ik daarom Jong Rotterdam begonnen. Het opzetten van een partij kost veel tijd, moeite en geld, hebben we gemerkt. Dat was best lastig voor ons, als leerlingen in het examenjaar van de middelbare school. Maar we hebben het er graag voor over."

"Steeds minder jongeren lijken geïnteresseerd in de democratie. Ook lees je in sommige onderzoeken dat wij er minder over weten dan leeftijdsgenoten in soortgelijke Europese landen. Volgens ons komt dat doordat de politiek te ingewikkeld is en niet toegankelijk genoeg voor jongeren."

Sander van Gent (20 jaar), nummer 2 op de lijst van JouwVeenendaal

"Veenendaal is dan wel geen echte studentenstad, maar er wonen wel veel jongeren die in Nijmegen of Utrecht studeren. Meer dan een derde van de inwoners van Veenendaal is onder de 30 jaar. Dat zijn ruim 24.000 inwoners, die nu onvoldoende vertegenwoordigd zijn. We hebben wel een jongerenraad van waaruit jonge inwoners kleine adviesjes mogen uitbrengen, maar zodra het over echt belangrijke dingen gaat, mogen we niet meepraten."

"Dat veel jongeren niet geïnteresseerd zijn in de lokale politiek, komt denk ik door het taalgebruik van de gemeente. Dat is vaak wollig en beleidsmatig, voor veel jongeren niet te behappen. De drempel om zélf aan de gemeentepolitiek deel te nemen, is al helemaal hoog. Het kost tijd, energie en geld om een partij goed op te richten en ook de hoeveelheid papierwerk viel ons wel tegen. Maar dat je iets kunt betekenen voor je eigen leeftijdsgenoten, stadsgenoten en de hele gemeente geeft wel een enorme kick."

Zaterdag 24 Februari 2018 - 12:24:34 - NOS Nieuws - Binnenland
 

NK curling op natuurijs vindt donderdag plaatsNu.nl - Binnenland

De Nederlandse Curling Bond organiseert op donderdag bij IJsclub Vooruit in Vriezenveen het eerste officiële Open Nederlands Kampioenschap Curling op natuurijs.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 12:06:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Grootste DNA-onderzoek ooit begonnenNOS Nieuws - Binnenland

In Limburg is de politie begonnen met het grootste Nederlandse DNA-onderzoek ooit. Het DNA van meer dan 21.000 mannen wordt onderzocht. De politie wil op deze manier een oude zaak oplossen.

Nicky Verstappen

Bijna 20 jaar geleden verdween Nicky Verstappen van 11 jaar. Hij was op een kamp in de Limburgse plaats Heerlen. De jongen verdween uit zijn tent en werd later dood gevonden in het natuurgebied. Wat er precies is gebeurd, is nog steeds niet duidelijk.

Nieuwe techniek

Met nieuwe technieken wordt nu een nieuwe poging gedaan om de dader te vinden. In het volgende filmpje zie je hoe het precies werkt:

Zaterdag 24 Februari 2018 - 11:31:22 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse winkeliers gaan de strijd aan met winkeldievenAD - Binnenland

De politie doet onderzoek naar agenten van de eenheid Den Haag. Zij zouden zonder rechtsgeldige aanleiding gegevens van drie Gouwenaars hebben doorgespeeld naar een sportschoolhouder. ,,Dit is discriminatie.'
Zaterdag 24 Februari 2018 - 10:49:24 - AD - Binnenland
 

Met deze simpele technieken komt die Elfstedentocht er tochNOS Nieuws - Binnenland

Zelfs met de flinke vorst van de komende dagen is de Elfstedentocht volgens weerman Marco Verhoef een utopie: "De hele route vriest niet in drie dagen dicht. Onmogelijk." Maar dat is buiten een groep Leeuwarder studenten Chemische Technologie gerekend.

Zij willen het rijden van de Tocht der Tochten weer iets waarschijnlijker maken. En ook al doet de naam van de opleiding anders vermoeden, de studenten richten zich alleen op natuurlijke technieken. "We gaan er geen kunstijsbaan van maken," aldus docent Sanne Steenbrink.

Door te onderzoeken hoe een wak het snelst dichtvriest en te kijken welke natuurlijke materialen het ijs kunnen verstevigen, proberen ze de natuur een handje te helpen. En dat is nodig volgens Verhoef, want de kans op een Elfstedentocht loopt elk jaar terug.

"Zo eerlijk moeten we zijn. We hebben de laatste 60 jaar maar vijf keer een Elfstedentocht gehad, die 60 jaar ervoor waren het er nog tien." De laatste tocht werd verreden in 1997.

Steenbrink is positief gestemd. "We hebben al een aantal simpele, veelbelovende technieken ontdekt. Zo is ijs met stro erin tot drie keer sterker dan gewoon ijs." Ook crushed ice en netten kunnen helpen wakken te dichten of voorkomen dat de wind er vat op krijgt, wat het bevriezen bemoeilijkt.

De resultaten worden gedeeld met de Vereniging Friesche Elfsteden. En misschien horen we dan wel sneller dan verwacht weer eens de woorden: it giet oan.

Zaterdag 24 Februari 2018 - 10:30:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Oude rapper luistert naar Famke Louise en Ronnie FlexNOS Nieuws - Binnenland

Rapper Extince is een van de eerste en oudste rappers van Nederland. Jij kent hem misschien niet, maar je ouders waarschijnlijk wel. Deze maand won hij een belangrijke prijs voor al zijn muziek.

Hoe luistert een rapper die al meer dan 30 jaar rapt eigenlijk naar de nieuwe talenten? Verslaggever Danny van YouTube-kanaal NOS Mashup luisterde samen met hem naar onder anderen Ronnie Flex, Leafs en Famke Louise:

Zaterdag 24 Februari 2018 - 10:26:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hoe DAF zich terugvocht naar de topAD - Binnenland

In 2014 overleed Martijn Tigchelaar onverwachts aan een hersenbloeding. Hij was pas 16 jaar. Toch wist hij al zeker dat hij zijn organen wilde doneren.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 10:03:53 - AD - Binnenland
 

Eerste mannen staan wangslijm af in onderzoek Nicky VerstappenNOS Nieuws - Binnenland

In Limburg is vanochtend het verwantschapsonderzoek begonnen dat tot een oplossing moet leiden in de zaak-Nicky Verstappen. De 11-jarige jongen werd twintig jaar geleden op Brunssummerheide gedood, en de dader is nooit gevonden. Aan 21.500 mannen is gevraagd in de komende drie weken wangslijm af te staan.

Op zes locaties wordt het dna ingezameld. Dat wordt vergeleken met het erfelijk materiaal dat destijds is gevonden bij Nicky Verstappen. Het onderzoek concentreert zich op Landgraaf.

De website 1Limburg meldt dat er veel animo is om mee te doen aan het dna-onderzoek en dat het bij de afnamepunten erg druk is.

Daar hebben 14.000 mannen een oproep gekregen om mee te doen, in Brunssum 400, in Heerlen 4100, in Heibloem 400, in Kerkrade 600 en elders in Limburg nog eens 1200. Daarnaast hebben bijna 800 mannen buiten Limburg een uitnodiging gekregen om dna af te staan. Ze woonden toen in de buurt van het zomerkamp op de Brunssummerheide waar Nicky Verstappen om het leven is gebracht.

Een dna-onderzoek dat vorig jaar werd uitgevoerd, leverde geen match op. 1500 mannen die in de buurt van de Brunssummerheide woonden of er vaak kwamen, kregen toen een oproep.

Een dna-verwantschapsonderzoek wordt alleen ingezet bij ernstige misdrijven, zoals moord. Het is een laatste middel bij een groot onderzoek. Hier wordt uitgelegd hoe het werkt:

Zaterdag 24 Februari 2018 - 09:59:30 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Martijn (16) kon met zijn organen vijf mensen helpenAD - Binnenland

Een echtpaar uit Spijkenisse is veroordeeld tot een halfjaar cel omdat ze hun uit huis geplaatste zoontje enige tijd verborgen hielden nadat ze hem hadden opgespoord met een gsm-zendertje in speelgoed.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 09:51:05 - AD - Binnenland
 

Sluwe ouders stoppen zender in speelgoed van zoontjeAD - Binnenland

Hugo Borst schrijft over zijn moeder, die aan alzheimer lijdt. George, medebewoner in het verpleeghuis, vertelt hem over mannen met slechte bedoelingen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 09:30:46 - AD - Binnenland
 

Stroomstoring op Schiphol na enkele uren verholpenNu.nl - Binnenland

Een deel van Schiphol kampte zaterdag met een stroomstoring in het bagage-afhandelingssysteem. Daardoor liepen vertrekkende en aankomende reizigers in de hallen 3 en 4 vertraging op.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 09:23:35 - Nu.nl - Binnenland
 

Koffie en koekjesAD - Binnenland

De rol van gezellige volksjongen is Martijn Fischer op het lijf geschreven. Ook in nieuwe films speelt hij de montere, opgewekte gozer. ‘Ik vind het inspirerend en troostend dat iedereen maar wat klootvioolt.’
Zaterdag 24 Februari 2018 - 09:00:43 - AD - Binnenland
 

Martijn Fischer: Als dit een midlifecrisis is, hoop ik dat die nog lang aanhoudtAD - Binnenland

Joey was een talentvolle voetballer waar Vitesse en NEC om vochten. Nu is de dakloze Arnhemmer (29) als inbreker actief. Hoe kon hij zo diep zinken?
Zaterdag 24 Februari 2018 - 08:55:53 - AD - Binnenland
 

Rijkswaterstaat adviseert Rotterdam te mijden vanwege verkeersinfarctNu.nl - Binnenland

Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan tijdens de avondspits de snelwegen rond Rotterdam helemaal te mijden. 
 
Zaterdag 24 Februari 2018 - 08:41:10 - Nu.nl - Binnenland
 

Minder Nederlanders skiën en snowboardenNOS Nieuws - Binnenland

Dit weekend vertrekken veel Nederlanders naar skigebieden, maar het zijn er wel steeds minder. Rond 2000 gingen er nog 1,1 miljoen Nederlanders naar de sneeuw. In 2016 waren dat er maar 860.000.

Duur?

Het is niet helemaal duidelijk waarom minder mensen skiën en snowboarden. Het kan met de prijs te maken hebben (wintersportvakanties zijn best duur). Maar ook omdat er minder jonge mensen zijn. Veel ouderen gaan liever wandelen of naar de zon.

Wat vind jij het leukst? Wintersport of een vakantie in de zon? Of heb je geen idee, omdat je nooit naar de sneeuw bent gegaan? Reageer op de stelling:

Zaterdag 24 Februari 2018 - 08:00:51 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Voormalig profvoetballer Joey nu diep in de problemenAD - Binnenland

Een kleine maand voor de gemeenteraadsverkiezingen kampen gemeenten met een groot tekort aan stemmentellers. Amsterdam schakelt – met tegenzin – studenten in om op de avond van 21 maart de stemmen te tellen.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 07:00:30 - AD - Binnenland
 

Schreeuwend tekort aan stemmentellersAD - Binnenland

Kieswijzer, de stemhulp van het AD en alle regionale nieuwsmedia van De Persgroep Nederland, is vanaf nu te raadplegen. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 07:00:28 - AD - Binnenland
 

Welke partij past bij jou? Doe de AD KieswijzerAD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 06:00:23 - AD - Binnenland
 

Wat is er aan de hand met Nederland?AD - Binnenland

GroenLinks wil bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart de verkiezingswinst van vorig jaar herhalen. De laatste tijd was partijleider Jesse Klaver veel buiten Den Haag om de partij van haar wat elitaire imago te verlossen. In gesprek met de gewone man en vrouw.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 05:00:14 - AD - Binnenland
 

De jacht op de gewone NederlanderAD - Binnenland

Terwijl de meeste Nederlanders nog kennis moeten maken met betalen per smartphone, kijkt Visa al verder. In de toekomst is betalen zelfs niet meer nodig om iets te kopen, voorziet de betaalspecialist.
Zaterdag 24 Februari 2018 - 03:00:05 - AD - Binnenland
 

IJsvrij voor de Siberische beer: schaatskoorts stijgt tot grote hoogteDe Volkskrant - Binnenland

Hoe meer vermogen iemand heeft, hoe aantrekkelijker het is om allerlei fiscale trucs te gebruiken. Het nieuwe rijkenteam van de Belastingdienst moet die doorzien. Wat heeft het tot nu toe ontdekt? Of de vermogende familie haar belastingaangifte mocht uitbreiden met een discrete bijlage, waarin de aangifte van hun kind kon worden opgeborgen? Het was namelijk niet de bedoeling dat de jonge meerderja
Zaterdag 24 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Waarom de ultrarijken volgens de Belastingdienst een speciale aanpak verdienenDe Volkskrant - Binnenland

De allerrijksten in Nederland hebben hun vermogen verder zien groeien. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers over de rijkste 1 procent en 0,1 procent die de Volkskrant heeft opgevraagd bij het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De rijkste 1 procent kreeg er in 2016 bijna 15 miljard euro bij en bezit nu gemiddeld 4,1 miljoen euro aan privaat vermogen: aandelen, bank- en spaarrekeningen, huizen
Zaterdag 24 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wekdienst 24/2: dna-onderzoek Verstappen van start en schaatsenNOS Nieuws - Binnenland

Goedemorgen!

In Limburg begint vandaag het grootste dna-verwantschapsonderzoek ooit en in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nemen we een kijkje bij een studentenpartij in Delft.

Het wordt vandaag vrij zonnig met wat wolkensluiers en mogelijk in het noorden eerst wat lage bewolking. Het wordt 2 tot 4 graden met een vrij krachtige noordoostenwind.

Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• Het dna-verwantschapsonderzoek in de zaak van Nicky Verstappen begint. Ruim 21.000 mannen hebben een uitnodiging gekregen en daarmee is dit het grootste dna-verwantschapsonderzoek ooit in ons land. Het lichaam van de 11-jarige Verstappen werd in 1998 gevonden op de Brunssummerheide.

• Een deel van de tuin van paleis Soestdijk gaat open voor publiek. Het gaat om het deel met daarin het Speelhuisje en het Sportpaviljoen, een rijksmonument.

• Dit jaar doen er meer jongerenpartijen mee aan de raadsverkiezingen dan vier jaar geleden. We nemen een kijkje bij een studentenpartij in Delft.

Dit heb je gemist:

De VN-Veiligheidsraad heeft de stemming over een resolutie over een wapenstilstand in Syrië opnieuw uitgesteld. De resolutie moet een einde maken aan het geweld in Oost-Ghouta, de wijk van Damascus waarbij de afgelopen dagen al honderden mensen zijn omgekomen.

Anders nieuws uit de nacht:

• De Nederlandse snowboardster Michelle Dekker is zeventiende geworden op de Spelen. Ze kwam in de kwalificaties van de parallelreuzenslalom één honderdste van een seconde tekort om de achtste finales te bereiken.

• Nederlanders gaan steeds minder op wintersportvakantie. Aan het begin van deze eeuw gingen 1,1 miljoen Nederlanders nog naar de sneeuw, in 2016 waren dat er volgens het CBS 866.000.

• Een dubbele aanslag in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Er zijn achttien doden en tientallen gewonden gevallen.

• In Guatemala is oud-president Colom officieel in staat van beschuldiging gesteld. Hij wordt vervolgd voor corruptie.

Wat gebeurt er op de Olympische Winterspelen?

Vandaag staat het olympisch schaatstoernooi in het teken van de massastart, voor zowel mannen als vrouwen. Om 12.00 uur begint Irene Schouten aan haar halve finale, een kwartier later betreedt Annouk van der Weijden het ijs. Vervolgens is het om 12.45 uur de beurt aan de mannen: Koen Verweij (12.45 uur) en Sven Kramer (13.00 uur) komen namens Nederland in actie. De finales zijn om 13.30 uur (vrouwen) en 14.00 uur (mannen).

Om 13.10 uur, tegelijkertijd dus met de schaatsuitzending (10.35 uur, NOS.nl en NPO 1), begint de strijd om brons in het ijshockeytoernooi voor mannen. Kunnen de Canadezen ten koste van Tsjechië alsnog een prijs bemachtigen? We laten in de middaguitzending, rond de klok van vieren, een ruime samenvatting zien.

Deze ochtend is eerst de finale van het curlingtoernooi voor mannen. In de eindstrijd nemen Zweden en de Verenigde Staten het tegen elkaar op. De wedstrijd is live te volgen via NOS.nl en NPO 1.

En dan nog dit:

De Franse douane heeft per toeval een gestolen schilderij van de 19e-eeuwse schilder Edgar Degas teruggevonden: in de bagageruimte van een bus. Het schilderij Les Choristes (de koorzangers), dat de schilder in 1877 maakte, werd negen jaar geleden gestolen uit een museum in Marseille.

De douane hield eind vorige week een reguliere controle langs een snelweg in de buurt van Parijs en vond het schilderij in een van de koffers die in het bagageruim lagen. Het koffer was niet van een inzittende van de bus.

Fijne dag en blijf warm!

Vrijdag 23 Februari 2018 - 23:02:05 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Betalen? Bankpas en smartphone straks niet meer nodigAD - Binnenland

Nieuwsuur stelt de publicatie van een verhaal uit op verzoek van defensieminister Ank Bijleveld, omdat mensenlevens in gevaar zouden worden gebracht bij uitzending. Het actualiteitenprogramma deed onderzoek naar aanleiding van recente uitspraken van militair Marco Kroon over het doden van een Afghaan in 2007.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 22:17:56 - AD - Binnenland
 

De komst van een Spitzenkandidat moet de Europese verkiezingen aantrekkelijker makenDe Volkskrant - Binnenland

Langzaam maar zeker wordt het de komende dagen kouder. Daar hebben we de afgelopen dagen goed aan kunnen wennen, want het afkoelen gaat zeer geleidelijk. Vandaag kan het nog 3 of 4 graden worden. Het is vrij zonnig met wat wolkensluiers. Mogelijk trekken in het noorden nog meer wolkenvelden over. Er waait een matige tot vrij krachtige noordoostenwind die het voor het gevoel nog kouder maakt. Morge
Vrijdag 23 Februari 2018 - 22:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nieuwsuur publiceert niet om (staats)geheimAD - Binnenland

In het Brabantse provinciehuis is in drie jaar tijd voor ruim 4 miljoen euro aan gemeenschapsgeld gegeten en gedronken. Daarmee gaan de Brabanders landelijk aan de leiding, blijkt uit een duik in de rekeningen.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:20:02 - AD - Binnenland
 

Het weer: koud en overwegend zonnigDe Volkskrant - Binnenland

Nederland en andere nettobetalers in de Europese Unie komen onder zware druk te staan om meer geld aan de EU af te dragen. Overleg tussen de Europese regeringsleiders vrijdagmiddag maakte duidelijk dat een meerderheid een hoger EU-budget wil. Premier Rutte beloofde er alles aan te doen om een hogere bijdrage van Nederland te voorkomen. Rutte vestigt zijn hoop op bondskanselier Merkel. Duitsland is
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:18:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Provincie Brabant eet en borrelt voor miljoenen gemeenschapsgeldAD - Binnenland

We moeten nog heel even geduld hebben, maar dinsdag zullen enkele ijsbanen volgens meteoroloog Michiel Severin van Weerplaza hun deuren openen. ,,We krijgen op een aantal plaatsen in het land een schitterende ijsvloer."
Vrijdag 23 Februari 2018 - 21:01:16 - AD - Binnenland
 

Nederland op EU-top onder druk om meer geld af te dragenDe Volkskrant - Binnenland

Marcel Crok is een prominent vertolker van het idee dat de klimaatverandering meevalt en vindt daarmee nu ook in de politiek gehoor. Nee, dat had Marcel Crok, klimaatjournalist en al jaren mondig criticus van de gevestigde orde in de klimaatwetenschap, ook niet verwacht. Dat hij nog eens spreker zou zijn op het partijcongres van een nieuwe politieke partij. Een partij waar niet eens per se zijn po
Vrijdag 23 Februari 2018 - 20:53:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

DNA-afname in zaak Nicky Verstappen komt op gangNu.nl - Binnenland

In het Limburgse Heibloem is de afname van DNA begonnen in de moordzaak-Nicky Verstappen. In de eerste paar uur meldden zich op de zes locaties zeker tientallen mannen.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 17:21:44 - Nu.nl - Binnenland
 

Onderwijs moet kansen openhouden, niet kinderen in laatjes proppenDe Volkskrant - Binnenland

Wordt het klimaatbeleid een enthousiasmerend nationaal project? Als Rutte III iets wil zijn, dan is het een groen kabinet. Het regeerakkoord ronkt van de ambities. Minister-president Rutte noemt het klimaatbeleid in internationaal verband tegenwoordig bij zijn hoogste prioriteiten en vindt zijn kabinet nu al het groenste aller tijden: het wil immers alles op alles zetten om het klimaatverdrag van
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:57:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het regeerakkoord ronkt van de groene ambities, maar tussen droom en daad staan veel praktische bezwarenDe Volkskrant - Binnenland

Politicoloog Tom van der Meer klaagde dat de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen niet uit de verf komt. Er wordt te weinig over waarden gediscussieerd, schreef hij. Dan heeft hij toch niet helemaal opgelet. Me dunkt, in Amsterdam en Rotterdam gaat het alleen maar over waarden. Racisten buiten de deur houden, is er iets hogers? Dat begon al bij het debat van de landelijke lijsttrekkers in De
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:47:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gianni L. probeert gebiedsverbod Wittenburg te voorkomen en wil beveiligingNu.nl - Binnenland

Gianni L., de man die het vermoedelijke doelwit was tijdens de dodelijke schietpartij in een buurthuis op Wittenburg, heeft bezwaar gemaakt tegen het gebiedsverbod dat de burgemeester hem heeft gegeven.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:46:49 - Nu.nl - Binnenland
 

GroenLinks: Laat gemeenten zelf over zorg beslissenAD - Binnenland

Karel Hanse (62) uit Albergen wil dolgraag motorrijden, maar dat mag hij niet. De reden? Hij heeft maar één been. Een systeem met zijwielen, waarmee hij geholpen zou zijn, is volgens de RDW en het CBR niet veilig genoeg.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:34:30 - AD - Binnenland
 

Karel kan motorrijden met één been maar mag dat nietAD - Binnenland

De landelijke aanpak van roken komt niet stil te liggen nu het Openbaar Ministerie geen mogelijkheden ziet voor een kansrijke vervolging van tabaksproducenten. Dat zij strafrechtelijke vervolging ontlopen, jaagt politieke voorstanders van de ‘rookvrije generatie’ alleen maar aan.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:30:49 - AD - Binnenland
 

De oorlog tegen de sigaret gaat doorAD - Binnenland

Een defecte printplaat van het veiligheidssysteem in de Beneluxtunnel was verantwoordelijk voor een verkeersinfarct vandaag rond Rotterdam en Den Haag. Rijkswaterstaat moest weggebruikers tijdens de avondspits zelfs adviseren de snelwegen rond Rotterdam te mijden. De enorme vertragingen begonnen al bij Leiden. De regio is inmiddels weer filevrij.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:17:48 - AD - Binnenland
 

Baudetbestrijding gaat voor, ook als het met antisemieten moetDe Volkskrant - Binnenland

Het Openbaar Ministerie is van plan in cassatie te gaan in de zaak over de uitlevering van de Marokkaans-Nederlandse Said C. Gisteren oordeelde de rechtbank Zeeland-West-Brabant dat C. niet mag worden uitgeleverd aan Marokko, maar het OM stapt nu naar de Hoge Raad om dit besluit aan te vechten. De 52-jarige C. uit Roosendaal, oud-lid van het Marokkaanse parlement, wordt in zijn geboorteland verdac
Vrijdag 23 Februari 2018 - 16:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Defecte printplaat oorzaak verkeersinfarct rond RotterdamAD - Binnenland

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag bepaald dat het Openbaar Ministerie (OM) meer duidelijkheid moet geven over de afspraken die met Sonja Holleeder zijn gemaakt. Het gaat om afspraken in het kader van haar getuigenverklaring tegen haar broer Willem Holleeder.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:53:48 - AD - Binnenland
 

Rechtbank wil duidelijkheid over afspraken met Sonja HolleederAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie heeft in 2013, na het sluiten van een deal met de weduwe van crimineel John Mieremet, bewust buiten de publiciteit gehouden dat er een onkostenvergoeding is betaald. Justitie weerspreekt echter dat het daarmee informatie heeft achtergehouden.
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:23:12 - AD - Binnenland
 

Justitie hield vergoeding weduwe Mieremet uit publiciteitAD - Binnenland

Wat begon als een normaal dagje uit eindigde in de mooiste dag van haar leven. Nina Struijk – al jaren helemaal gek van de Efteling – werd in haar lievelingspretpark op een wel heel bijzondere manier ten huwelijk gevraagd. Boven in de Baron 1898, slechts een paar seconden voor de afdaling. ,,Ik heb de rest van de rit alleen maar gehuild."
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:18:00 - AD - Binnenland
 

Succesverhaal: Nederlands spijkergoed verovert de wereldDe Volkskrant - Binnenland

Waar moet je wezen? Wat moet je zien? Hier de beste plekken op Aruba volgens gids ter plaatse Vanessa Paulina, die op het eiland woont. Haar ouders komen van Bonaire, zij werd geboren op Curaçao en woont nu al weer jaren op Aruba. Kunstenaar en illustrator Vanessa Paulina voelt zich een kind van alle ABC-eilanden. Een trots kind. In haar werk komen de kleuren en sferen van de eilanden en haar Cari
Vrijdag 23 Februari 2018 - 15:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Of de gaskraan nu snel verder dicht gaat of niet: hele dorpen gaan op de schopDe Volkskrant - Binnenland

Het vwo moet experimenteren met twaalf verplichte eindexamenvakken, inclusief Frans en Duits. Frans en Duits zijn in een halve eeuw zo goed als dode talen geworden. Scholieren kunnen nauwelijks nog de titel van een Duits boek noemen. Van bekende schrijvers als Albert Sartre en Jean-Paul Camus hebben ze nog nooit iets gelezen. Het goede nieuws is dat de omvang van dit schandaal eindelijk begint te
Vrijdag 23 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het recept voor een betere toekomst ligt in het verleden: we moeten terug naar de hbsDe Volkskrant - Binnenland

Aflevering 176: De opkomende zon, de wit berijpte heide, baltsende spechten en zeker dertig reeën. Je moet altijd een beetje oppassen met lyrische beschrijvingen, want voor je het weet ben je door je hyperbolen heen op het moment dat je echt iets bijzonders meemaakt. Gisteren was ik op het Buurserzand en liet ik me enigszins gaan, nu ben ik er weer, heel vroeg. De opkomende zon is een oranje bal,
Vrijdag 23 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het weer: koude oostenwind laat het gevoelsmatig vriezenDe Volkskrant - Binnenland

Van der Stokker werd bekend als de charismatische vakbondsman tijdens de bezetting van de Fordfabriek in Amsterdam. Als vakbondbestuurder maakte Willem van der Stokker in de jaren zeventig en tachtig de totale ontmanteling van de industrie in de regio Amsterdam mee: autofabriek Ford, de scheepswerf NDSM, Van Gelder Papier en Batco (British American Tobacco). Juist daardoor werd Van der Stokker een
Vrijdag 23 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Van der Stokker zette het debat voor industriebeleid in Nederland opnieuw op de kaartDe Volkskrant - Binnenland

Vanwege de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart is er een dag eerder een verkiezingsdebat op de nationale televisiezender. Het is groots aangekondigd, er is in een bloedstollende loting bepaald wie tegen wie mag, ik kan haast niet wachten, dus zocht ik met kloppend hart en rode koontjes op tegen wie Michelle Corten mag. Ze stond er niet op. Michelle Corten is bij ons de lijsttrekker van STIP, de
Vrijdag 23 Februari 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Is spreekrecht en luisterplicht de juiste geste naar slachtoffers?De Volkskrant - Binnenland

Het vertrek van antiradicaliseringsambtenaar Saadia ait-Taleb bij de gemeente Amsterdam blijft de betrokkenen achtervolgen. Het OM heeft besloten Ait-Taleb te vervolgen wegens valsheid in geschrifte. Ook vervolgt het OM de 36-jarige man aan wie zij volgens de gemeente diverse opdrachten gunde terwijl ze met hem een privérelatie had. Tegelijkertijd kregen de gemeente en oud-burgemeester Eberhard va
Donderdag 22 Februari 2018 - 20:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Justitie vervolgt GeenStijl om verspreiden seksfilmpje Patricia PaayDe Volkskrant - Binnenland

De Tweede Kamer heeft donderdag ingestemd met het schrappen van de Wet raadgevend referendum. De coalitiepartijen en oppositiepartij SGP stemden voor de intrekkingswet van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken. Zij zal de komende weken haar wet moeten verdedigen in de Eerste Kamer. Naar verwachting stemt de senaat in april over het afschaffen van het referendum. Vrijwel de voltallige oppositie
Donderdag 22 Februari 2018 - 19:14:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nieuwsuur zendt reportage Marco Kroon niet uit om staatsgeheimNu.nl - Binnenland

Nieuwsuur stelt de publicatie van een verhaal over militair Marco Kroon uit, op verzoek van defensieminister Ank Bijleveld, omdat mensenlevens in gevaar zouden worden gebracht bij uitzending. 
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Oppositie gromt, toch stemt coalitie het referendum wegDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Kabinet zet zwaargewichten in bij KlimaatakkoordAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.