Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Veiligheidschef Kaddafi mag in Libië worden berechtDe Volkskrant - Binnenland

Internationale onderzoekers uit Maleisië en Australië hebben vandaag nieuwe grote wrakstukken bekeken van de vliegramp van afgelopen week in
Donderdag 24 Juli 2014 - 14:17:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Veiligheidschef Kaddafi mag in Libië worden berechtAD - Binnenland

Internationale onderzoekers uit Maleisië en Australië hebben vandaag nieuwe grote wrakstukken bekeken van de vliegramp van afgelopen week in
Donderdag 24 Juli 2014 - 14:17:00 - AD - Binnenland
 

Koning: nadrukkelijke rol bij rouwprocesNOS Nieuws - Binnenland

Het optreden van de koning rond de MH17-ramp is in het begin wat terughoudend en zelfs nogal formeel, maar sinds hij maandag het Nederlandse volk toesprak via radio en TV na de informatiebijeenkomst voor nabestaanden gaat hij nadrukkelijker voor in de rouw die Nederland voelt.

Dat concludeert Piet van Asseldonk, die voor de NOS het koningshuis volgt.

Koning Willem-Alexander is op de dag van de ramp in Born, Limburg bij de opening van de autofabriek VDL Nedcar. Hij komt prompt met een schriftelijke verklaring waarin hij diep getroffen verklaart het vreselijke nieuws op de voet te volgen.

Kort daarop laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten dat de geplande fotosessie met de koning en zijn gezin op vrijdag niet doorgaat.

Vakantie

Willem-Alexander vertrekt vervolgens wel met zijn gezin op een geplande vakantie in Griekenland, maar breekt die onmiddellijk weer af als zondagavond het besluit valt dat er maandag in Nieuwegein een informatiebijeenkomst voor nabestaanden wordt gehouden.

Willem-Alexander en Maxima geven niet alleen act de présence maar de koning geeft zelf ook een statement. Die boodschap, hoe kort ook, wordt goed ontvangen.

De koning zegt dat het verdriet, de onmacht en de wanhoop van al die mensen wier leven in scherven ligt hem en zijn vrouw door de ziel snijden en roept op tot innerlijke kracht, compassie en onderlinge verbondenheid .

Opvallend punt, zo zegt Van Asseldonk, is dat de koning in het rijtje van groepen mensen die steun kunnen bieden families, scholen, sportverenigingen, niet de kerken noemt. Premier Rutte doet dat steeds wel. Het geeft nog eens aan dat Nederland een strikt seculiere koning heeft.

Verbinden

Willem-Alexander, die kort daarop zijn vakantie nogmaals onderbreekt om bij de aankomst van de eerste lichamen van slachtoffers in Eindhoven aanwezig te zijn, lijkt met dit groeiende optreden gestand te doen aan zijn eigen woorden bij zijn aantreden.

Toen zei hij: "Ik wil verbindingen leggen, verbanden signaleren en uitdragen wat, ons Nederlanders, verenigt, ook in tijden van grote vreugde en bij diep verdriet."

Donderdag 24 Juli 2014 - 14:10:22 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Aantal Nederlandse doden vliegramp verhoogd naar 194Nu.nl - Binnenland

Het aantal Nederlandse doden bij de vliegramp met vlucht MH17 in Oekraïne is donderdag verhoogd naar 194. Ondertussen zijn vanuit Charkov opnieuw twee transporttoestellen met slachtoffers onderweg naar Nederland.
Donderdag 24 Juli 2014 - 14:02:44 - Nu.nl - Binnenland
 

Patiënt dood na ruzie begeleiderNOS Nieuws - Binnenland

In Lelystad is een psychiatrische patiënt na een schermutseling met een begeleider om het leven gekomen. Het is volgens de politie nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd.

Wel staat vast dat de begeleider en zijn cliënt ruzie kregen in het huis waar de 33-jarige man begeleid woonde. Er ontstond een handgemeen, waarbij de begeleider gewond raakte.

Toen de politie arriveerde, lag de patiënt bewusteloos op de vloer. Er is nog geprobeerd om hem te reanimeren, maar dat lukte niet meer. De begeleider is meegenomen voor verhoor en mocht na enkele uren weer terug naar huis.

Er wordt een onderzoek ingesteld naar de doodsoorzaak.

Donderdag 24 Juli 2014 - 13:54:40 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Buitenlandse Zaken: aantal Nederlandse slachtoffers naar 194De Volkskrant - Binnenland

Een week na de vliegtuigramp in Oekraïne uiten nog steeds veel mensen hun medeleven jegens nabestaanden op online-condoleanceregisters.
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:51:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Buitenlandse Zaken: aantal Nederlandse slachtoffers naar 194AD - Binnenland

Een week na de vliegtuigramp in Oekraïne uiten nog steeds veel mensen hun medeleven jegens nabestaanden op online-condoleanceregisters.
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:51:00 - AD - Binnenland
 

Rijkswaterstaat past situatie Coentunnel aanNu.nl - Binnenland

Rijkswaterstaat gaat de verkeerssituatie bij de net gerenoveerde Coentunnel bij Amsterdam aanpassen, nadat automobilisten er voor levensgevaarlijke situaties hadden gezorgd. 
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:50:41 - Nu.nl - Binnenland
 

Twitter? Dat is zó 2013RTL Nieuws - Binnenland

Twitter verliest flink aan populariteit. Vooral jongeren tweeten een stuk minder vaak.
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:50:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Aantal online-condoleances groeit nog steedsDe Volkskrant - Binnenland

Rijkswaterstaat gaat de verkeerssituatie bij de net gerenoveerde Coentunnel bij Amsterdam aanpassen, nadat automobilisten er voor
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Aantal online-condoleances groeit nog steedsAD - Binnenland

Rijkswaterstaat gaat de verkeerssituatie bij de net gerenoveerde Coentunnel bij Amsterdam aanpassen, nadat automobilisten er voor
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:45:00 - AD - Binnenland
 

Rijkswaterstaat past situatie Coentunnel aanDe Volkskrant - Binnenland

Een voormalige minister van Financiën van Curaçao, George Jamaloodin, is vanochtend vroeg aangehouden op het eiland. Dat hebben bronnen bij
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:29:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rijkswaterstaat past situatie Coentunnel aanAD - Binnenland

Een voormalige minister van Financiën van Curaçao, George Jamaloodin, is vanochtend vroeg aangehouden op het eiland. Dat hebben bronnen bij
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:29:00 - AD - Binnenland
 

Oud-minister Curaçao aangehoudenDe Volkskrant - Binnenland

De aanhouding van Nederlander Johan van L. (53) en zijn vrouw (35) in Thailand heeft te maken met het onderzoek van de Brabantse politie naar
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:25:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Oud-minister Curaçao aangehoudenAD - Binnenland

De aanhouding van Nederlander Johan van L. (53) en zijn vrouw (35) in Thailand heeft te maken met het onderzoek van de Brabantse politie naar
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:25:00 - AD - Binnenland
 

Nederlander in Thaise cel voor zaak coffeeshopketenAD - Binnenland

Delft is de stad van Willem van Oranje, Johannes Vermeer, Delfts blauw en TU Delft. Maar ook van winkelen, overnachten, gezellige terrassen en
Donderdag 24 Juli 2014 - 13:10:00 - AD - Binnenland
 

Timmermans in Kiev: lange wegNOS Nieuws - Binnenland

Minister Timmermans en zijn Australische ambtgenoot Bishop hebben gesproken met de Oekraïense regering over het onderzoek op de rampplek. Ze informeren Kiev over hun internationale inspanningen in Europees en VN-verband.

Timmermans heeft de Oekraïense regering bedankt voor zijn hulp. "Maar er is nog een lange weg te gaan. We moeten zeker stellen dat er geen resten achterblijven", zei de minister van Buitenlandse Zaken.

Ook minister Bishop zei dat de rampplek goed onderzocht moet worden. "We hebben de experts klaarstaan", zei ze.

Australië heeft alvast vijftig agenten naar Londen gestuurd. Die wachten daar op een eventuele inzet in het rampgebied in Oekraïne.

Donderdag 24 Juli 2014 - 13:03:28 - NOS Nieuws - Binnenland
 

NOS zendt aankomst Eindhoven uitNOS Nieuws - Binnenland

De NOS zendt vanmiddag de aankomst van de militaire transporttoestellen uit Charkov rechtstreeks uit. In een extra uitzending van 15.45 tot 18.00 uur op Nederland 1 is er aandacht voor de aankomst van de Nederlandse Hercules en de Australische C-17 met daarin zeker 74 kisten met slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.

Het signaal van de trompettist, de minuut stilte en het overbrengen van een deel van de kisten naar de rouwwagens zullen te volgen zijn. Daarna gaat het tv-programma over in een extra nieuwsuitzending. De hele ceremonie op Vliegbasis Eindhoven kan gevolgd worden via nos.nl.

Het nieuwsprogramma op Nederland 1 besteedt onder meer aandacht aan een eventuele bewapende missie naar Oekraïne, waarover het kabinet overlegt. Ook het bezoek van minister Timmermans aan Kiev komt aan de orde.

In tegenstelling tot gisteren is het vertrek van de stoet met rouwwagens van Vliegbasis Eindhoven tot aan de aankomst bij de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum niet rechtstreeks te volgen. Daarvoor is uitgebreid aandacht in de reguliere journaals.

Donderdag 24 Juli 2014 - 13:00:03 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlander in Thaise cel voor zaak coffeeshopketenDe Volkskrant - Binnenland

Nederland wil honderden internationale militairen en forensische politie-experts naar Oekraïne sturen en probeert dat buiten de
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:48:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Delft is én blijft toeristische trekpleister van jewelsteAD - Binnenland

Opnieuw zijn twee vliegtuigen met kisten met stoffelijke overschotten van slachtoffers van de vliegtuigramp in Oekraïne vertrokken vanuit Charkov
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:48:00 - AD - Binnenland
 

Ook Australisch vliegtuig op wegNOS Nieuws - Binnenland

Ook het Australische transportvliegtuig is weer met lichamen op weg naar Nederland. De Boeing C-17 brengt kisten met slachtoffers van de vliegramp van Charkov naar Eindhoven.

Vanochtend is de Hercules ook weer vertrokken. De Boeing is een straaltoestel en vliegt daardoor een stuk sneller. Beide vliegtuigen komen rond 16.00 uur in Eindhoven aan. Samen vervoeren ze vandaag 74 kisten.

Bij aankomst is er een zelfde ceremonie als gisteren. Wel zijn er minder hoogwaardigheidsbekleders bij. Zo zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte niet aanwezig. Namens het kabinet zijn de ministers Schippers en Plasterk in Eindhoven.

Donderdag 24 Juli 2014 - 12:44:34 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Weer stoffelijke overschotten op weg naar NederlandAD - Binnenland

Wat is er gebeurd met Quinta? Dat vraagt een Nederlands gezin in Maleisië zich nagelbijtend af na de vliegtuigcrash in het oosten van de
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:43:00 - AD - Binnenland
 

1,5 jaar cel voor 83-jarige die zieke vrouw wurgdeRTL Nieuws - Binnenland

De 83-jarige Henk K. is veroordeeld tot 1,5 jaar celstraf voor doodslag op zijn 86-jarige zieke vrouw. Het Openbaar Ministerie had 5 jaar cel geëist.
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:35:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Mogelijk zaterdag pas laatste vluchtNOS Nieuws - Binnenland

Het Landelijk Team Forensische Opsporing hoopt morgen klaar te zijn met het vervoeren van lichamen van Charkov naar Nederland, maar mogelijk moet er zaterdag ook nog gevlogen worden. Dat heeft een woordvoerder van het team gezegd tegen het persbureau Reuters.

Het is nog niet duidelijk hoeveel kisten er naar Nederland komen, omdat het identificatieteam ook nog niet weet hoeveel lichamen er precies geborgen zijn.

Pas als de identificatie helemaal afgerond is, kan gezegd worden hoeveel lichamen er geborgen zijn, zegt de woordvoerder. "Maar we weten niet of het lukt iedereen te identificeren."

Vandaag komen er 74 kisten van Charkov naar Eindhoven, gisteren waren het er 40. Er vielen 298 doden bij de vliegramp met MH17 in het oosten van Oekraïne.

Donderdag 24 Juli 2014 - 12:33:37 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Cliënt dood na gevecht met begeleiderRTL Nieuws - Binnenland

Een 33-jarige bewoner van een pand voor begeleid wonen in Lelystad is om het leven gekomen na een schermutseling met een begeleider.
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Eerste veertig slachtoffers MH17 in NederlandNu.nl - Binnenland

Op luchtbasis Eindhoven zijn woensdagmiddag de eerste vliegtuigen geland met veertig lichamen van slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. Veertig rouwwagens met kisten zijn rond 19.45 uur aangekomen in Hilversum.
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:29:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Aantal Nederlandse slachtoffers MH17 nu 194RTL Nieuws - Binnenland

Bij de ramp met de MH17 is nog een Nederlands slachtoffer te betreuren. Het totale aantal Nederlanders dat vorige week omkwam is van 193 bijgesteld naar 194.
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:26:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

De vijf stappen naar een militaire missie in OekraïneDe Volkskrant - Binnenland

In het internationale team dat onder leiding van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doet naar de oorzaak en verloop van de
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:20:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Nederlands expatgezin rouwt na crash MH17 om hond QuintaAD - Binnenland

In het internationale team dat onder leiding van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) onderzoek doet naar de oorzaak en verloop van de
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:20:00 - AD - Binnenland
 

Ook Russen in onderzoeksteam naar vliegrampDe Volkskrant - Binnenland

Rabobank kampte vandaag opnieuw met een grote storing. Onlinediensten, waaronder internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal-betalen waren
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:16:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ook Russen in onderzoeksteam naar vliegrampAD - Binnenland

Rabobank kampte vandaag opnieuw met een grote storing. Onlinediensten, waaronder internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal-betalen waren
Donderdag 24 Juli 2014 - 12:16:00 - AD - Binnenland
 

Dodental Nederland MH17 naar 194NOS Nieuws - Binnenland

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het aantal Nederlandse slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne verhoogd naar 194. Er is een vrouw toegevoegd die eerder als Duitse werd geteld.

De vrouw had zowel de Duitse als de Nederlandse nationaliteit en reisde op haar Duitse paspoort.

Malaysia Airlines meldde in eerste instantie dat er 192 Nederlandse doden zijn te betreuren bij de vliegramp met MH17. Buitenlandse Zaken verhoogde het aantal daarna naar 193. Dat slachtoffer had ook een dubbele nationaliteit.

Donderdag 24 Juli 2014 - 12:02:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Opnieuw grote storing bij RabobankAD - Binnenland

De Chinese investeerder die vorige week ADO Den Haag heeft gekocht wil nu ook het stadion kopen. Dat laat Wang Hui in een interview aan Omroep
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:58:00 - AD - Binnenland
 

Weer grote storing bij RabobankNOS Nieuws - Binnenland

De online diensten van Rabobank hebben vanmorgen opnieuw problemen ondervonden. Internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal-betalingen waren daardoor gedurende een paar uur niet mogelijk.

Inmiddels zijn de problemen met iDeal, internetbankieren en mobiel bankieren verholpen.

Gisteren was er ook al een grote storing bij Rabobank. Toen waren er ook problemen bij geldautomaten. Daarover zijn nu geen berichten binnengekomen.

Zowel vandaag als gisteren was de oorzaak van de storing een systeem-update.

Donderdag 24 Juli 2014 - 11:39:57 - NOS Nieuws - Binnenland
 

In weekeinde minder treinen rond Utrecht door spoorwerkNu.nl - Binnenland

Treinreizigers die naar of via Utrecht willen reizen in het weekeinde, moeten rekening houden met vertraging, extra overstappen en langere reistijden. Er rijden minder treinen door werkzaamheden aan het spoor.
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:32:56 - Nu.nl - Binnenland
 

Proces-verbaal voor verstoren herdenking BrummenAD - Binnenland

Een 45-jarige Hagenaar is aangehouden op verdenking van het stelen van twintig autovelgen in Zoetermeer. De man liep tegen de lamp toen hij met
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:28:00 - AD - Binnenland
 

Opnieuw grote storing bij RabobankDe Volkskrant - Binnenland

Naar verwachting is het forensische werk in Charkov morgen afgerond. Dat liet een woordvoerster van het Nederlandse forensische team in die
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:24:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Politie pakt wieldieven na afspraak via MarktplaatsAD - Binnenland

Naar verwachting is het forensische werk in Charkov morgen afgerond. Dat liet een woordvoerster van het Nederlandse forensische team in die
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:24:00 - AD - Binnenland
 

Forensisch werk in Charkov morgen klaarRTL Nieuws - Binnenland

Naar verwachting is het forensische werk in Charkov morgen afgerond. Dat zegt een woordvoerster van het Nederlandse forensische team.
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

FC Groningen anticipeert op vertrek Kostic en CheryDe Volkskrant - Binnenland

De politie doet geen enkele mededeling over de beveiliging van de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. De man woont sinds enige tijd in
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:07:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

FC Groningen anticipeert op vertrek Kostic en CheryAD - Binnenland

De politie doet geen enkele mededeling over de beveiliging van de veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V. De man woont sinds enige tijd in
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:07:00 - AD - Binnenland
 

Politie zwijgt over beveiliging Van der V.AD - Binnenland

Rein Specken en zijn vriendin Desiree Zantkuijl vertrokken een week geleden voor een droomvakantie naar Bali, maar kwamen daar nooit aan. Het
Donderdag 24 Juli 2014 - 11:06:00 - AD - Binnenland
 

Bonden: marechaussee naar rampNOS Nieuws - Binnenland

FNV Veiligheid vindt de Koninklijke Marechaussee (KMar) het meest geschikt om naar de rampplek van de MH17 in Oekraïne te sturen. De marechaussees zouden deel moeten uitmaken van de VN-missie die premier Rutte wil sturen.

De KMar verenigt volgens FNV twee belangrijke kwaliteiten die nodig zijn voor het gebied: die van de politie en defensie. Zo kan er een politiemacht met militaire achtergrond worden gestuurd.

De vakbonden Algemene Federatie van Militair Personeel, de Marechausseevereniging en de Nederlandse Politiebond zijn verenigd in FNV Veiligheid.

Onstabiel gebied

FNV Veiligheid zegt dat de marechaussee beschikt over personeel dat getraind is in het beveiligen van personen en objecten in onstabiele gebieden. Inzet van de KMar ligt volgens FNV Veiligheid dan ook voor de hand.

Wel vinden de bonden het belangrijk dat de marechaussee geen speelbal wordt van de strijdende partijen in het gebied. "Een duidelijk mandaat en internationale steun is daarbij van essentieel belang."

Het kabinet bespreekt de mogelijkheden voor een bewapende missie nog. Samen met Australië wordt een VN-resolutie voorbereid.

Donderdag 24 Juli 2014 - 11:02:08 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vijf vragen over een VN-politiemissie: Het is een handige zetRTL Nieuws - Binnenland

Een VN-politiemissie naar de rampplek in Oekraïne, daar zou Nederland nu achter de schermen hard aan werken. Wat houdt dat in? En wat gebeurt er nu? We vroegen het VN-expert Dick Leurdijk van Instituut Clingendael.
Donderdag 24 Juli 2014 - 10:31:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Politie zwijgt over beveiliging Van der V.De Volkskrant - Binnenland

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om tijdens het passeren van de colonne van rouwwagens met slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne,
Donderdag 24 Juli 2014 - 10:26:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Deze man jatte 10.000 euro aan VVV-bonnen RTL Nieuws - Binnenland

De politie heeft beelden vrijgegeven van de man die 10.000 euro aan VVV-bonnen heeft gejat.
Donderdag 24 Juli 2014 - 10:19:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Hercules vertrokken uit CharkovNOS Nieuws - Binnenland

Het Hercules-transportvliegtuig met aan boord slachtoffers van de vliegramp van een week geleden is weer vertrokken van het vliegveld van Charkov. Het is het tweede transport van de Hercules. Gisteren bracht het toestel al zestien kisten naar Eindhoven.

Het is niet duidelijk hoeveel kisten nu met de Hercules meegaan, maar in totaal worden vandaag zeker 74 kisten naar Nederland gevlogen. De Australische Boeing C-17 maakt ook weer een vlucht. Die vertrekt later vandaag. Beide toestellen komen weer rond 16.00 uur op Vliegbasis Eindhoven aan.

Bij aankomst is er een zelfde ceremonie als gisteren. Wel zijn er minder hoogwaardigheidsbekleders bij. Zo zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en premier Rutte niet aanwezig. Namens het kabinet is minister Schippers in Eindhoven.

Donderdag 24 Juli 2014 - 09:42:31 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Van Vollenhoven: politiemissie naar rampplek wenselijkDe Volkskrant - Binnenland

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt gedurende de ceremonie na de aankomst van 74 lijkkisten uit Oekraïne vanmiddag weer volledig stil.
Donderdag 24 Juli 2014 - 09:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vliegverkeer Eindhoven wordt weer stilgelegdDe Volkskrant - Binnenland

Polen heeft het voor 2015 geplande Ruslandjaar geannuleerd. In dat jaar zou zowel in Polen als in Rusland extra aandacht aan de culturele
Donderdag 24 Juli 2014 - 09:12:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Gevangenen Irak dood door aanslagNOS Nieuws - Binnenland

Zeker 52 gevangenen en 8 soldaten zijn in Irak omgekomen bij een aanslag op een gevangenenkonvooi. Er zijn zeker 15 gewonden.

De aanslag begon met een aanval van militanten op een militaire basis in Taji, in de buurt van de hoofdstad Bagdad. Daar zitten ook mensen gevangen op verdenking van terrorisme. Zij werden geëvacueerd, om ontsnapping te voorkomen.

De bussen reden daarna in een verlaten gebied op bermbommen. Tegelijkertijd openden militanten het vuur.

Donderdag 24 Juli 2014 - 09:11:07 - NOS Nieuws - Binnenland
 

MH17: wat gebeurt er vandaag?NOS Nieuws - Binnenland

Vandaag komen zeker 74 kisten met slachtoffers van de vliegramp met de MH17 vanuit Oekraïne naar Nederland. De Nederlandse Hercules is gisteren weer naar Charkov gevlogen om ze op te halen. De Australische C-17 vliegt vandaag op en neer naar Oekraïne.

De aankomstceremonie op vliegbasis Eindhoven zal vandaag hetzelfde verlopen als gisteren. De toestellen komen rond 16.00 uur aan en worden namens het kabinet opgewacht door de ministers Schippers (Volksgezondheid) en Plasterk (Binnenlandse Zaken).

Ook zal een trompettist de Last Post spelen. Daarna volgt een minuut stilte. Nabestaanden kunnen ook aanwezig zijn. De koning en koningin zullen vandaag waarschijnlijk ontbreken, net als buitenlandse vertegenwoordigers.

Tijdens de ceremonie is er geen civiel vliegverkeer vanaf Eindhoven Airport. Dat is van 15.45 - 18.30 uur. Op de civiele luchthaven hangt de vlag halfstok en wordt er om 16.00 uur ook een minuut stilte gehouden.

Hilversum

Na de ceremonie worden de stoffelijke overschotten overgebracht naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Voor de stoet van rouwwagens zullen de A2 en de A27 opnieuw tijdelijk worden afgezet.

Gisteren landden de militaire transporttoestellen met de eerste veertig kisten op Vliegbasis Eindhoven.

Er zouden ongeveer 200 doden zijn geborgen in het oosten van Oekraïne en naar Charkov zijn gebracht. Op de rampplek liggen volgens de separatisten nog lichamen van slachtoffers.

Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reist vandaag met zijn Australische collega Bishop naar Oekraïne. Daar zullen ze de mogelijkheden van het onderzoek op de rampplek bespreken.

Vrijdag is er nog een vlucht. Ook dan vindt de ceremonie plaats om 16.00 uur.

Donderdag 24 Juli 2014 - 09:05:48 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Polen schrapt RuslandjaarDe Volkskrant - Binnenland

Ruim 2 miljoen kijkers zagen gistermiddag op de dag van nationale rouw de ceremonie op vliegbasis Eindhoven. De plechtigheid rond de aankomst van
Donderdag 24 Juli 2014 - 09:03:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Rijkswaterstaat hield hart vastNOS Nieuws - Binnenland

Rijkswaterstaat roept automobilisten nadrukkelijk op om niet te stoppen langs de snelweg wanneer de stoet met slachtoffers van de vliegramp passeert. Volgens een woordvoerder waren er gisteren af en toe gevaarlijke situaties toen mensen te dicht bij de weg stonden of de snelweg overstaken.

"We hebben ons hart af en toe vastgehouden, maar gelukkig is het goed gegaan", zegt de woordvoerder. Vooral zodra het verkeer weer op gang kwam als de stoet voorbij was, was er volgens hem risico op gevaarlijke situaties.

Twee stromen

Rijkswaterstaat verwacht dat het verkeer zich vandaag, als er opnieuw een stoet met rouwwagens van Eindhoven naar Hilversum rijdt, anders zal gedragen. "We houden rekening met twee verkeersstromen. Gisteren was een dag van nationale rouw en was iedereen begripvol", zegt de woordvoerder. "Vandaag zal er ook een groep mensen zijn die alweer is overgegaan tot de orde van de dag."

Rijkswaterstaat houdt nauw contact met de politie om te bepalen of er extra maatregelen nodig zijn tijdens de route van de stoet. Gedacht wordt aan het verlagen van de maximumsnelheid in de tegenovergestelde rijrichting.

Donderdag 24 Juli 2014 - 08:39:02 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Dag van nationale rouw: de terugblikNOS Nieuws - Binnenland

De zesde dag na de vliegramp is een nationale dag van rouw. De eerste veertig kisten met daarin stoffelijke resten van slachtoffers komen aan in Nederland en zijn onder zeer grote belangstelling van Vliegbasis Eindhoven naar Hilversum gereden.

Nationale dag van rouw

Verspreid door het land worden herdenkingen en stille tochten gehouden en op tal van radio- en tv-zenders is de programmering aangepast. Op vele plekken in het land hangt de vlag halfstok.

Bedrijven en vervoersmaatschappijen bereiden een minuut stilte voor. Ook op kleinere schaal worden initiatieven gehouden om de doden van de vliegramp te herdenken.

Ceremonie in Charkov

Vóór het vertrek van de 40 kisten richting Nederland, wordt op het vliegveld in Charkov een ceremonie gehouden. Onder een blauwe hemel zegt de Oekraïense vice-premier dat zijn land deelt in het verdriet en dat de schuldigen van deze "terroristische daad" gestraft zullen worden.

Vervolgens worden de de kisten met een Hercules van de Koninklijke Luchtmacht en een Australische Boeing C-17 naar Eindhoven gevlogen.

Aankomst Eindhoven

Op Vliegbasis Eindhoven worden de kisten opgewacht door nabestaanden en belangstellenden. Samen met onder anderen premier Rutte, koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt rond 16:00 uur één minuut stilte gehouden.

Treinen, trams en bussen staan stil. In enkele amusementsparken worden attracties stilgezet. In veel winkels is de muziek gedempt of de bedrijvigheid stilgelegd.

Drukte langs snelweg

Langs de route die de stoet van rouwwagens aflegt naar Hilversum, hebben vele duizenden mensen zich verzameld. Ze bevinden zich langs de vangrail, op viaducten, sommigen op de vluchtstrook.

Op de weg worden bloemen gegooid. De meeste mensen zijn stil, enkele applaudisseren, andere huilen.

Kerkdienst

In de Sint Joriskerk in Amersfoort wonen honderden belangstellenden vanaf 19:00 uur de dienst Verbonden in verdriet bij.

Buiten de bomvolle kerk volgen mensen de plechtigheid op een groot tv-scherm. De Christelijke omroepen zenden de bijeenkomst live uit op Nederland 2.

Stille tocht

Een witte stoet van meer dan duizend mensen trekt door Amsterdam. Vanaf 20:00 uur vertrekt de stoet van de Dam voor een stille tocht door het centrum.

Deelnemers hebben witte ballonnen bij zich en dragen een rood strikje op hun borst.

Ondertussen in de rest van de wereld

Een pro-Russische rebellencommandant in Oekraïne erkent dat de separatisten de beschikking hadden over het Buk-raketsysteem. Dat is het systeem waarmee het toestel vermoedelijk is neergeschoten.

Verspreid in het rampgebied in Oost-Oekraïne liggen volgens de separatisten nog de lichamen van zeker 16 slachtoffers. Ze spreken de verklaring tegen van de Oekraïense regering dat alle 298 slachtoffers geborgen zijn.

Vanuit Engeland komt het bericht dat de cockpit voicerecorder van de vlucht niet is gemanipuleerd. Een team van het Britse ministerie van Transport hebben de data uitgelezen en analyseren de gegevens nu verder.

Nederland dringt bij andere landen aan op het sturen van een internationale politiemacht naar de rampplek in Oekraïne. Agenten zouden de rampplek moeten beveiligen en een onafhankelijk onderzoek mogelijk moeten maken.

Komende dagen zelfde ceremonie

Terwijl in Nederland ieder op zijn eigen manier rouwt, sluit het kabinet de dag af met een bijeenkomst. In het Catshuis in Den Haag bespreken ze de volgende fase van de nasleep van de ramp.

Meer stoffelijke overschotten van slachtoffers zullen de komende dagen steeds met twee vliegtuigen tegelijk aankomen. De vliegtuigen landen, net als vandaag, rond 16.00 uur op Vliegbasis Eindhoven.

De ceremonie blijft hetzelfde. Na de landing speelt een trompettist de last post. De pers wordt dan niet toegelaten, mede uit piëteit met de nabestaanden.

Donderdag komen zeker 74 slachtoffers vanuit Oekraïne naar Nederland. De Nederlandse Hercules vertrekt woensdagavond weer naar Charkov. De Australische C-17 vliegt donderdagochtend terug naar Oekraïne.

De verwachting is dat vrijdag alle gevonden slachtoffers in Nederland zijn.

Donderdag 24 Juli 2014 - 08:33:29 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vliegverkeer Eindhoven wordt weer stilgelegdRTL Nieuws - Binnenland

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport ligt gedurende de ceremonie na de aankomst van 74 kisten uit Oekraïne vanmiddag weer volledig stil.
Donderdag 24 Juli 2014 - 08:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

2 miljoen kijkers voor dag nationale rouwDe Volkskrant - Binnenland

Ruim 2 miljoen kijkers hebben gisteren de uitzending gevolgd van de aankomst van de lijkkisten in Eindhoven en de tocht naar de Korporaal van
Donderdag 24 Juli 2014 - 08:08:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Sytze van der V. klaagt over gebrek aan beveiligingRTL Nieuws - Binnenland

De veroordeelde pedoseksueel Sytze van der V zegt dat hij niet meer wordt beveiligd.
Donderdag 24 Juli 2014 - 07:29:46 - RTL Nieuws - Binnenland
 

De eigenaar van het failliete Estro sloot een miljoenendeal. Met zichzelfNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 24 Juli 2014 - 07:27:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Miljoenen zagen tocht op tvNOS Nieuws - Binnenland

Niet alleen langs de weg en bij stille tochten leefden Nederlanders mee met de nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne. Velen volgden ook de aankomst van de veertig kisten en de gebeurtenissen daarna via de televisie.

Gemiddeld twee miljoen mensen keken op Nederland 1 naar de uitzending van de dag van nationale rouw, stelt de Stichting Kijkonderzoek.

In totaal bereikten de tv-uitzendingen van de NOS over de nationale rouw gisteren 6,9 miljoen mensen. Bijna 45 procent van de Nederlandse bevolking heeft dus minstens vijf minuten gekeken.

Tijdens de minuut stilte keken ruim drie miljoen mensen naar Nederland 1, 2 of 3.

Donderdag 24 Juli 2014 - 07:16:19 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Steeds meer huurders in geldnoodRTL Nieuws - Binnenland

Tussen 2002 en 2012 is het aantal huishoudens dat hun huur of hypotheeklasten niet kan betalen verdubbeld.
Donderdag 24 Juli 2014 - 07:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

LIVE: Aantal Nederlandse slachtoffers verhoogd naar 194NRC Handelsblad - Binnenland

Vanmiddag komen twee vliegtuigen met 74 kisten met slachtoffers van vlucht MH17 aan op vliegbasis Eindhoven. Er vindt een soortgelijke ceremonie plaats als die van gistermiddag bij het in ontvangst nemen van de lijkkisten.

Donderdag 24 Juli 2014 - 06:57:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vlucht MH17: Van ramp naar rouwRTL Nieuws - Binnenland

Vorige week stapten 298 mensen op Schiphol aan boord van een Boeing 777 van Malaysia Airlines. Ze gingen op vakantie, familie bezoeken, op zakenreis. Twee uur na vertrek kwam er een einde aan hun reis. Een overzicht van ramp tot rouw.
Donderdag 24 Juli 2014 - 06:49:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Indrukwekkende stilte Schiphol bij herdenking vliegrampNu.nl - Binnenland

Op Schiphol was het woensdagmiddag om 16.00 uur indrukwekkend stil. Honderden reizigers en medewerkers hielden op de luchthaven, net als op vele andere plekken in het land, een minuut stilte.
Donderdag 24 Juli 2014 - 04:45:22 - Nu.nl - Binnenland
 

Bloemen en ballonnen op DamRTL Nieuws - Binnenland

Duizenden witte ballonnen stegen woensdagavond rond half 10 op boven de Dam in Amsterdam ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de rampvlucht MH17. Voor het Paleis werden bloemen neergelegd.
Woensdag 23 Juli 2014 - 23:41:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Kabinet praat 2,5 uur in CatshuisRTL Nieuws - Binnenland

Het kabinet heeft woensdagavond tijdens een bijzondere ministerraad gesproken over het vervolg van de aanpak na de crash met het toestel van Malaysia Airlines.
Woensdag 23 Juli 2014 - 23:11:28 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vrouw uit Nederland hielp al-Shabaab met geldRTL Nieuws - Binnenland

De Amerikaanse politie heeft drie vrouwen gearresteerd die geld inzamelden voor de Somalische terreurbeweging al-Shabaab.
Woensdag 23 Juli 2014 - 22:29:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

MH17 dag 6: Nederland in rouwRTL Nieuws - Binnenland

Op deze dag van nationale rouw zijn de eerste slachtoffers teruggekeerd naar Nederland. Morgen zullen opnieuw twee vliegtuigen met slachtoffers aankomen. Lees hier het belangrijkste nieuws van vandaag over de ramp met het neergehaalde vliegtuig.
Woensdag 23 Juli 2014 - 20:30:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Een dag van nationale rouw: hebben nabestaanden er iets aan? Vijf vragenRTL Nieuws - Binnenland

Wat heeft Nederland aan een dag van nationale rouw? En waarom is die dag eigenlijk pas nu en niet al direct na de crash? We vroegen het rouwdeskundige Daan Westerink.
Woensdag 23 Juli 2014 - 20:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Morgen komen 74 kisten naar NederlandRTL Nieuws - Binnenland

Na de 40 lichamen van vandaag, komen morgen 74 kisten met slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne naar Nederland. Opnieuw zullen twee vliegtuigen van Charkov naar Eindhoven vliegen. Ze landen rond 16:00 uur.
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Rosmalen moet enorme klap verwerkenRTL Nieuws - Binnenland

Rosmalen, bij Den Bosch, heeft een enorme klap gekregen. Twee gezinnen waren aan boord van MH17. Bevriende gezinnen die in dezelfde straat woonden en samen op vakantie gingen. Vandaag rouwt de gemeente Den Bosch ook om hen.
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:45:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Lijkwagens aangekomen in Hilversum RTL Nieuws - Binnenland

De colonne lijkwagens is rond 19:40 uur onder luid applaus aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland rouwt; de dag in beeldRTL Nieuws - Binnenland

Nederland hield vandaag een dag van nationale rouw voor de slachtoffers van vlucht MH17. Na aankomst van de eerste lichamen in Eindhoven werd een minuut stilte gehouden.
Woensdag 23 Juli 2014 - 19:16:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Man dood in woning en verdachte aangehoudenNu.nl - Binnenland

Een man is woensdagmiddag dood gevonden in een woning in Lelystad. In het huis is een verdachte opgepakt. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:47:03 - Nu.nl - Binnenland
 

De 298 slachtoffers van MH17RTL Nieuws - Binnenland

Alle namen in beeld. Tijdens de dag van nationale rouw worden de slachtoffers herdacht.
Woensdag 23 Juli 2014 - 18:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Timmermans troost nabestaandeRTL Nieuws - Binnenland

Minister Frans Timmermans troost een van de nabestaanden op de vliegbasis in Eindhoven.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:44:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Lichamen slachtoffers onderweg naar HilversumRTL Nieuws - Binnenland

Een colonne lijkwagens is zojuist vertrokken vanaf het vliegveld in Eindhoven. Ze vervoeren de lijkkisten met daarin de stoffelijke overschotten van 40 slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:32:09 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Wegen ook komende dagen dicht voor rouwstoetRTL Nieuws - Binnenland

Provinciale wegen in de buurt van Hilversum zullen ook de komende dagen af en toe worden afgesloten om een colonne lijkwagens met slachtoffers van de vliegtuigcrash doorgang te geven.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:24:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

112 kilo cocaïne gevonden op MaasvlakteNu.nl - Binnenland

De douane heeft op de Rotterdamse Maasvlakte 112 kilo cocaïne gevonden. De drugs werden ontdekt bij een grote controle van containers. 
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:23:26 - Nu.nl - Binnenland
 

Slachtoffers zijn eindelijk in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

Vanmiddag landden de twee vliegtuigen met daarin de overblijfselen van de slachtoffers van de ramp met MH17.
Woensdag 23 Juli 2014 - 17:10:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland stil voor slachtoffers MH17RTL Nieuws - Binnenland

Na aankomst van de eerste twee vliegtuigen met lichamen van de vliegtuigcrash in Oekraïne, is Nederland een minuut stil geweest. Op Eindhoven, waar de vliegtuigen landden, werd om 16.07 uur met het trompetsignaal Last Post de minuut stilte aangekondigd.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:48:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

In beeld: Nederland is een minuut stilRTL Nieuws - Binnenland

Even na vier uur vanmiddag was het stil in Nederland. Bij zwembaden, op pleinen, markten en in huiskamers. Bijna iedereen hield een minuut stilte toen de eerste slachtoffers terugkwamen in Nederland.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:41:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland staat stilRTL Nieuws - Binnenland

Aan het zwembad, op parkeerplaatsen aan de snelweg. Voor het politiebureau en op het Centraal Station. Overal in Nederland werd rond 16.00 uur stilgestaan bij de slachtoffers van vlucht MH17.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:17:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Britten leven mee: Nederlandse vlag halfstok op Downing StreetRTL Nieuws - Binnenland

De Britten leven mee met Nederland. Op Downing Street, de ambtswoning van de Britse premier, hangt de Nederlandse driekleur halfstok.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:08:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Nederland staat stil, eerste slachtoffers MH17 in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

De vliegtuigen met lichamen van slachtoffers van MH17 zijn aangekomen in Eindhoven. Daar is een minuut stilte gehouden.
Woensdag 23 Juli 2014 - 16:05:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vrijdag Kamerdebat over vliegtuigrampRTL Nieuws - Binnenland

De Tweede Kamer debatteert vrijdagochtend over de vliegtuigramp in Oekraïne. Het debat is uitgesteld vanwege de dag van nationale rouw.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:47:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Jongetje (9) verdrinkt in AlblasserdamRTL Nieuws - Binnenland

Een jongetje van 9 jaar is vanmiddag verdronken in het recreatiegebied Lammetjeswiel in Alblasserdam.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:20:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Eerste lichamen uit Oekraïne terug in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

De eerste vliegtuigen met daarin 40 slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne zijn aangekomen in Nederland.
Woensdag 23 Juli 2014 - 15:18:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Vanmiddag komen 74 kisten naar NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland moet stoppen met bezuinigen op defensie. Dat zegt voormalig secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer vandaag in het Financieele Dagblad. Hoewel hij geen oorlog voorspelt, denkt hij dat het aantal conflicthaarden in de toekomst toeneemt.

“Het…

Woensdag 23 Juli 2014 - 14:54:58 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

De Hoop: stop met bezuinigen op defensieNRC Handelsblad - Binnenland

Zeventig medewerkers van het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO) en Defensie gaan de slachtoffers van de vliegramp identificeren. Dat gebeurt in een Hilversumse kazerne, waar ze ook zullen overnachten.
Woensdag 23 Juli 2014 - 14:20:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Op NRC Reader: Doden onderzocht in ‘identificatiestraat’NRC Handelsblad - Binnenland

Vandaag komen de eerste lichamen van slachtoffers van de ramp terug uit Oekraïne. Nederland begroet hen met een dag van nationale rouw. NRC doet een poging te markeren wie er vlogen aan boord van MH17.
Woensdag 23 Juli 2014 - 13:43:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Scholier, muzikant, advocaat - de slachtoffers van MH17NRC Handelsblad - Binnenland

De rechter in Utrecht heeft vandaag geoordeeld dat de invoering en het verder ontwikkelen van het elektronisch patiëntendossier door mag gaan. De Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen (VPH) wilde het uitwisselen van medische gegevens juist tegenhouden.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 19:33:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter oordeelt dat uitwisseling patiëntengegevens magNRC Handelsblad - Binnenland

Vandaag is een dag van nationale rouw. Dat heeft premier Rutte besloten, omdat het de dag is dat de eerste slachtoffers van de MH17-vliegramp terugkeren naar Nederland.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 13:14:03 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dag van nationale rouw - minuut stilte na landing eerste vliegtuigNRC Handelsblad - Binnenland

In Charkov worden momenteel grondige voorbereidingen getroffen voor de transport van de lichamen van de slachtoffers van de vliegramp. Naar verwachting wordt morgen in de loop van de dag begonnen met het gefaseerd overbrengen van de lichamen naar Eindhoven, meldt premier Rutte in zijn dagelijkse persverklaring.
Dinsdag 22 Juli 2014 - 09:49:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: morgen start gefaseerd transport lichamen naar NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

Het aantal asielzoekers dat het afgelopen half jaar naar Nederland is gekomen, lag sinds 2001 niet zo hoog. Het CBS spreekt van een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

Dinsdag 22 Juli 2014 - 07:18:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

CBS: meeste asielzoekers sinds 2001, vooral uit Eritrea en SyriëNRC Handelsblad - Binnenland

Vannacht is de trein met de slachtoffers van de ramp in Oekraïne aangekomen in Donetsk, aldus het Russische persbureau Interfax. De trein zal waarschijnlijk deze ochtend verder rijden naar Charkov waarna de lichamen naar Nederland worden gevlogen.

Maandag 21 Juli 2014 - 22:45:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Trein met slachtoffers MH17 is in Donetsk aangekomenNRC Handelsblad - Binnenland

De website Tomkabinet.nl mag vooralsnog tweedehands e-boeken blijven verkopen. Dat heeft een voorzieningenrechter van de rechtbank van Amsterdam vandaag bepaald. 

Maandag 21 Juli 2014 - 20:09:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter: website mag tweedehands e-boeken verkopenNRC Handelsblad - Binnenland

Bij winkelcentrum De Herenhof in Alphen aan den Rijn is vanavond een man doodgeschoten. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie op Twitter.
Maandag 21 Juli 2014 - 19:42:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode bij schietpartij in Alphen aan den RijnNRC Handelsblad - Binnenland

De identificatie van de slachtoffers van de vliegramp in het oosten van Oekraïne zal niet in Oekraïne, maar in Nederland gebeuren. Dat zei premier Rutte vanavond tijdens een update over de situatie rond de ramp.
Maandag 21 Juli 2014 - 18:33:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: identificatie slachtoffers MH17 zal in Nederland gebeurenNRC Handelsblad - Binnenland

Maleisische functionarissen krijgen later vanavond (20.00 uur Nederlandse tijd) de zwarte dozen van vlucht MH17 overhandigd, zei de Maleisische premier Najib Razak op een persconferentie. De lichamen van de omgekomen passagiers zullen uiteindelijk naar Amsterdam gevlogen worden.
Maandag 21 Juli 2014 - 15:41:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Maleisië krijgt zwarte dozen MH17 overhandigdNRC Handelsblad - Binnenland

Harrie Ramakers, voorman van motorclub Bandidos in Limburg, moet tien maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Maastricht vandaag bepaald. Twee weken geleden was er dertig maanden cel tegen hem geëist.
Maandag 21 Juli 2014 - 14:08:43 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Voorman motorclub Bandidos tien maanden de cel inNRC Handelsblad - Binnenland

Het AMC ontwikkelt een interviewmethode waarmee wilsbekwaamheid van kinderen gemeten kan worden. De uitkomsten daarvan kunnen belangrijk zijn in de huidige discussie over de vraag of kinderen in staat zijn te beslissen over hun eigen euthanasie, en bij het meewegen van de mening van kinderen bij moeilijke behandelbeslissingen.
Maandag 21 Juli 2014 - 12:05:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

AMC ontwikkelt meetmethode voor wilsbekwaamheid kinderenNRC Handelsblad - Binnenland

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft een onderzoek geopend naar het neerstorten van vlucht MH17. De verdenkingen zijn moord, oorlogsmisdaden en het opzettelijk laten neerstorten van een vliegtuig.

Maandag 21 Juli 2014 - 09:30:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

OM opent onderzoek naar neerstorten MH17NRC Handelsblad - Binnenland

Een team Nederlandse onderzoekers van het Landelijk Team Forensische Opsporing dat vanochtend aankwam in Donetsk, is inmiddels gearriveerd op het station van Torez. Dat heeft premier Rutte zojuist gezegd.
Maandag 21 Juli 2014 - 06:55:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederlandse onderzoekers bij trein in Torez, gevechten in oosten OekraïneNRC Handelsblad - Binnenland

Ruim drie dagen nadat vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerstortte in het oosten van Oekraïne kan het internationale team dat de slachtoffers gaat identificeren vanochtend naar het rampgebied reizen. Veel lichamen van slachtoffers zijn al verplaatst en in een gekoelde trein gelegd. Tot nu toe beperkten pro-Russische separatisten de toegang tot de rampplek.
Zondag 20 Juli 2014 - 20:27:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Internationaal forensisch team onderweg naar rampgebiedNRC Handelsblad - Binnenland

Zo’n tweeduizend mensen hebben in Amsterdam gedemonstreerd tegen de militaire operatie van Israël in de Gazastrook. De betoging verliep relatief rustig; de politie verrichtte drie aanhoudingen.

Zondag 20 Juli 2014 - 19:00:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gaza-demonstratie Amsterdam verloopt rustig - rellen in ParijsNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland leidt de internationale coördinatie bij de vliegramp in Oekraïne, dat heeft premier Mark Rutte zojuist bekend gemaakt op een persconferentie. De Nederlandse diplomaat Gert Wibbelink is verantwoordelijk voor het team.
Zondag 20 Juli 2014 - 08:54:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Nederland leidt internationale coördinatie vliegramp OekraïneNRC Handelsblad - Binnenland

Dat kon ook niet uitblijven na die warme dagen: het gaat onweren. In de loop van de dag neemt overal in het land de kans op onweer toe, lokaal mogelijk met zware windstoten en hagel. Het KNMI gaf vanochtend daarom code geel af voor heel Nederland.
Zondag 20 Juli 2014 - 07:26:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Code geel voor heel Nederland: vanmiddag buien en onweerNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) is gisteravond teruggekeerd uit Oekraïne. Dat heeft het ministerie volgens de NOS laten weten.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 20:40:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Timmermans teruggekeerd uit OekraïneNRC Handelsblad - Binnenland

De medisch specialisten en de directie van het Diakonessenhuis in Utrecht liggen met elkaar overhoop over de veiligheid van patiënten. De inspectie eist maatregelen.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 18:16:34 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ruzie artsen en directie Utrechts DiakonessenhuisNRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte uitte zojuist tijdens een persconferentie in Den Haag harde taal richting Rusland en de mensen die onderzoek op de rampplek van de MH17 belemmeren. Hij riep president Poetin op zijn invloed uit te oefenen op de pro-Russische separatisten om waarnemers toe te laten en lichamen te bergen.<
Zaterdag 19 Juli 2014 - 16:05:27 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Krachtige taal Rutte: ‘Poetin, jij moet er nu alles aan doen’NRC Handelsblad - Binnenland

Onze redacteur Chris Hensen was vandaag bij een demonstratie van Oekraïners naar aanleiding van de vliegtuigramp. Voor hen is het nu duidelijk: Nederland moet wakker worden.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 13:35:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Poetin is een gevaar voor ons allemaal’. Verslag van anti-RuslanddemonstratieNRC Handelsblad - Binnenland

Door het zonnige weer liepen de wegen naar de kust de afgelopen uren langzaamaan vol. De ANWB kon vanochtend al files melden op de A58 bij de Vlaketunnel richting Vlissingen en de N59 bij Den Bommel.

Zaterdag 19 Juli 2014 - 09:16:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Veel topbestuurders publieke sector verdienen nog boven normNRC Handelsblad - Binnenland

Een natie in collectieve rouw – dat is Nederland op dit moment. Wie praat met vrienden of collega’s, kranten leest of op internet kijkt, krijgt meteen het gevoel: iedereen kent wel een slachtoffer. Of iemand die een slachtoffer kent. Lees het artikel op nrcreader.nl.
Zaterdag 19 Juli 2014 - 07:09:07 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Op NRC Reader: Iedereen kent wel iemandNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag stortte een toestel van Malaysia Airlines dat was vertrokken van Schiphol neer bij de grens tussen Oekraïne en Rusland. Het is hoogstwaarschijnlijk uit de lucht geschoten. Ook vandaag houden we de laatste ontwikkelingen bij in een liveblog.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 20:28:13 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

193 Nederlandse slachtoffers, namen passagiers vrijgegevenNRC Handelsblad - Binnenland

De Nijmeegse Vierdaagse is vandaag door 39.910 wandelaars uitgelopen, meldt de organisatie. Op deze laatste en loodzware en hete dag moesten uiteindelijk nog 227 deelnemers de strijd staken.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 16:29:42 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bijna veertigduizend mensen lopen ‘versoberde’ Vierdaagse uitNRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte gaat zich er "persoonlijk" voor inzetten dat de daders van de vliegramp worden opgespoord en gestraft. Dat heeft hij zojuist gezegd tijdens een persconferentie. "Eerder zal ik niet rusten". In het vliegtuig dat gisteren in het oosten van Oekraïne neerstortte zaten 298 mensen, onder wie zeker 192 Nederlanders.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 15:20:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: ik zal niet rusten voordat de daders berecht zijnNRC Handelsblad - Binnenland

Vandaag gaat de boeken in als de eerste tropische dag van dit jaar. Rond 14.00 uur bereikte het kwik in De Bilt de grens van 30 graden. Hiermee is het relatief laat in het jaar voor het eerst officieel tropisch warm in Nederland.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 12:17:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Eerste tropische dag 2014 een feitNRC Handelsblad - Binnenland

Eerste Kamerlid en rechtsgeleerde Willem Witteveen is omgekomen bij de vliegramp die gisteren plaatsvond in Oekraïne. Dat meldt de Eerste Kamer op zijn site.

Vrijdag 18 Juli 2014 - 10:22:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Senator Willem Witteveen omgekomen bij vliegrampNRC Handelsblad - Binnenland

Er zijn zeker 192 Nederlanders omgekomen bij de vliegtuigcrash die gisterenmiddag in Oekraïne plaatsvond. Dat meldt Malaysia Airlines. Volgens het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er 193 Nederlandse slachtoffers.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 09:25:48 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Buitenlandse Zaken: 193 Nederlanders omgekomen bij vliegramp OekraïneNRC Handelsblad - Binnenland

Vastgoedondernemer Klaas Hummel wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van oplichting en verduistering. Hummel zou bezittingen van hem en wijlen Willem Endstra tegen een veel te lage prijs hebben verkocht aan zijn ex-echtgenote. Dat bleek gisteren bij een zitting van de Ondernemingskamer in Amsterdam.
Vrijdag 18 Juli 2014 - 07:06:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vastgoedondernemer Klaas Hummel verdacht van oplichtingNRC Handelsblad - Binnenland

"Het zwartste scenario is werkelijkheid geworden. We zijn getroffen door een van de grootse vliegrampen in de Nederlandse geschiedenis." Dat schreef premier Rutte vannacht in een verklaring over de vliegramp met de MH17. Daarbij zijn in totaal 298 mensen om het leven gekomen, onder wie 154 Nederlanders. In dit liveblog volgen we vandaag de ontwikkelingen over het neerschieten van Vlucht MH17 op de voet.
Donderdag 17 Juli 2014 - 22:53:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte zal ‘niet rusten’ voordat daders berecht zijn - 193 Nederlanders zijn omgekomenNRC Handelsblad - Binnenland

Van de 283 personen die op de passagierslijst van het neergestorte vliegtuig staan hebben er 154 de Nederlandse nationaliteit. Dat heeft Malaysia Airlines bekendgemaakt.

Donderdag 17 Juli 2014 - 22:10:18 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

154 Nederlandse passagiers aan boord van verongelukt vliegtuigNRC Handelsblad - Binnenland

Het ongeluk met vlucht MH17 is mogelijk een van de ergste vliegrampen uit de Nederlandse geschiedenis. Dat zei premier Rutte vanavond in een korte verklaring bij aankomst op Schiphol.

Donderdag 17 Juli 2014 - 20:54:51 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte: mogelijk een van de ergste vliegrampen - VS: toestel neergeschotenNRC Handelsblad - Binnenland

In het vliegtuig van Malaysia Airlines dat in Oekraïne is gecrasht, zaten ook ‘veel Nederlanders’. Dat heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten laten weten in een verklaring. De bewindsman is net als premier Mark Rutte (VVD) diep geschokt…

Donderdag 17 Juli 2014 - 19:16:04 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Opstelten: veel Nederlanders aan boordNRC Handelsblad - Binnenland

Naar aanleiding van de vliegtuigcrash onderbreekt Mark Rutte zijn verblijf in Brussel. Dat laat de premier weten via de Rijksvoorlichtingsdienst.

Donderdag 17 Juli 2014 - 18:55:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rutte terug naar Nederland vanwege vliegtuigcrash (en andere reacties)NRC Handelsblad - Binnenland

De politie heeft een verdachte aangehouden in de grootschalige zaak rond de Utrechtse serieverkrachter, verklaren de politie en het OM vanavond. Het gaat om een 51-jarige man die tot dusver in drie van de in totaal zeventien verkrachtingszaken een DNA-hit heeft. De slachtoffers zijn volgens de politie al eerder geïnformeerd.
Donderdag 17 Juli 2014 - 16:02:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Utrechtse serieverkrachter na twintig jaar aangehouden na DNA-onderzoekNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Plasterk (Koninkrijksrelaties) heeft aan de gouverneur van Aruba gevraagd of er "zeer snel" een tussenrapport in het onderzoek naar de rijksbegroting kan komen, dit vanwege de "acute situatie". Hij schrijft in de beantwoording van Kamervragen van CDA en D66 deze binnen enkele dagen te verwachten.
Donderdag 17 Juli 2014 - 14:27:30 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Plasterk: binnen enkele dagen tussenrapport over ArubaNRC Handelsblad - Binnenland

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) hebben vanmiddag het nationaal hitteplan afgekondigd. De komende dagen worden hoge temperaturen verwacht verwacht, en in het zuiden bestaat de kans op matige smog.
Donderdag 17 Juli 2014 - 12:30:08 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hongerstakende premier Aruba: Bij VVD leeft haat tegen AntillenNRC Handelsblad - Binnenland

Na controles bij 338 kermisattracties in 2012 en 2013 zijn 29 attracties gesloten omdat ze niet aan de veiligheidseisen voldoen. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) vandaag, schrijft NRC Handelsblad.

Donderdag 17 Juli 2014 - 09:47:49 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Bijna één op twaalf kermisattracties na veiligheidscontrole dichtNRC Handelsblad - Binnenland

Novamedia ontving meer dan een kwart miljard euro aan vergoedingen van de Nederlandse loterijen. Toch vraagt het bedrijf van de oprichters van de loterijen, internationaal vergeleken, geen onredelijk hoge vergoeding voor haar werk voor de drie Goede Doelen Loterijen, zoals de Nationale Postcode Loterij.
Donderdag 17 Juli 2014 - 09:36:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Omstreden vergoedingen van Goede Doelen Loterijen zijn ‘redelijk’NRC Handelsblad - Binnenland

De werkloosheid is volgens het CBS vorige maand wederom gedaald. In juni waren er 16.000 minder werklozen, waarmee de werkloosheid op 657.000 personen uitkomt. Dat is 8,4 procent van de totale beroepsbevolking. Daarnaast werden er 431.000 ww-uitkeringen verstrekt, wat vijfduizend minder is dan een maand eerder.
Donderdag 17 Juli 2014 - 08:15:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Politie is bij drugsactie ruim 200.000 euro verloren’NRC Handelsblad - Binnenland

In het midden van het land kan donderdagmiddag en -avond matige smog ontstaan door ozon. Het zuiden van het land krijgt daar vrijdag mee te maken. Dat meldt het RIVM vandaag.

Woensdag 16 Juli 2014 - 13:52:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

RIVM verwacht morgen smogNRC Handelsblad - Binnenland

De Moeders van Srebrenica gaan in hoger beroep tegen de uitspraak dat Nederland gedeeltelijk aansprakelijk is voor de slachtpartij die in 1995 is aangericht onder moslimmannen. Ze eisen dat de rechter de staat veroordeelt tot volledige aansprakelijkheid. Dat heeft hun advocaat Marco Gerritsen vanmiddag laten weten aan persbureau Novum.
Woensdag 16 Juli 2014 - 12:14:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Moeders van Srebrenica in hoger beroep tegen uitspraak rechterNRC Handelsblad - Binnenland

De kans dat Nederland de komende dagen te maken krijgt met een hittegolf Nederland wordt steeds groter. Metereologen van Meteogroup voorspellen dat de vereiste vijf zomerse dagen tot en met zondag te halen zijn, maar het is nog onzeker of de temperatuur ook drie keer boven de 30 graden uitkomt.
Woensdag 16 Juli 2014 - 11:21:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Kans op hittegolf neemt toe - mogelijk week lang tropisch warmNRC Handelsblad - Binnenland

Het afgelopen jaar is in Nederland een recordaantal van 178 verdachten veroordeeld wegens mensenhandel, aldus het Openbaar Ministerie. In 2012 waren het er 140. De cijfers werden vandaag bekendgemaakt bij de presentatie van het jaarverslag van het OM over 2013.
Woensdag 16 Juli 2014 - 10:40:46 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Jaarverslag OM: recordaantal vonnissen mensenhandelNRC Handelsblad - Binnenland

Nederland is aansprakelijk voor de deportatie van ruim driehonderd mannen in Srebrenica in 1995. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vanochtend bepaald. De uitspraak betekent dat de familieleden van de slachtoffers een schadevergoeding tegemoet kunnen zien.
Woensdag 16 Juli 2014 - 08:28:57 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rechter: Nederland aansprakelijk voor deportaties SrebrenicaNRC Handelsblad - Binnenland

Scholen die al begonnen zijn met het zogeheten passend onderwijs zijn na een jaar gematigd positief. Dat schrijft de Volkskrant vanochtend op basis van een rondgang langs directeuren, rectoren en andere schoolbestuurders.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 18:37:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Scholen na proefperiode positief over passend onderwijsNRC Handelsblad - Binnenland

De plannen voor een Duits tolvignet hebben negatieve effecten voor Nederlandse weggebruikers, met name voor mensen die in de grensregio wonen. Dat bezwaar heeft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen (VVD) vandaag gezegd in Den Haag tegen haar Duitse ambtgenoot Alexander Dobrindt.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 13:49:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Schultz spreekt Duitsland aan op tolheffingNRC Handelsblad - Binnenland

Ron P. is alsnog veroordeeld voor de moord op de 22-jarige studente Anneke van der Stap. Het gerechtshof in Den Haag legde hem dinsdag 4,5 jaar gevangenisstraf op, meldt persdienst Novum.

Dinsdag 15 Juli 2014 - 12:33:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

4,5 jaar cel voor doodslag Anneke van der StapNRC Handelsblad - Binnenland

Vier oppositiepartijen, de SP, D66, ChristenUnie en GroenLinks, willen dat het kabinet snel laat weten of het voor basale opvang van illegalen gaat zorgen. Aanleiding is een uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten (ECSR) begin deze maand.
Dinsdag 15 Juli 2014 - 07:40:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Oppositie wil opheldering van Teeven over opvang illegalenNRC Handelsblad - Binnenland

Minister van Onderwijs Jet Bussemaker (PvdA) trekt meer geld uit voor jongeren die in het buitenland willen studeren. Studenten die naar het buitenland willen, maken vanaf volgend jaar kans op een studiebeurs van vijfduizend euro. In totaal wordt vijf miljoen euro ter beschikking gesteld.
Maandag 14 Juli 2014 - 20:41:10 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

5 miljoen euro beschikbaar voor studeren in het buitenlandNRC Handelsblad - Binnenland

Minister Plasterk (Koninkrijksrelaties, PvdA) zegt de hongerstaking van de Arubaanse premier Mike Eman te respecteren, maar vindt de actie wel onwenselijk, zo heeft hij hem volgens de NOS in een telefoongesprek laten weten.
Maandag 14 Juli 2014 - 17:24:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Plasterk: hongerstaking Arubaanse premier ‘onwenselijk’NRC Handelsblad - Binnenland

Het omstreden Bredase PvdA-raadslid Jamal Nouhi, die vorige week felle kritiek kreeg op enkele antihomo-opmerkingen, is "helemaal klaar" met de partij en heeft besloten deze te verlaten. Hij hoeft geen gesprek meer met het landelijke bestuur van de PvdA, schrijft Omroep Brabant vandaag.
Maandag 14 Juli 2014 - 16:43:35 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Omstreden PvdA-gemeenteraadslid Breda verlaat partijNRC Handelsblad - Binnenland

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een negatief reisadvies afgegeven voor Libië. Alle reizen naar het Noord-Afrikaanse land worden vanwege de onvoorspelbare veiligheidssituatie afgeraden. Dat meldt het departement vandaag.
Maandag 14 Juli 2014 - 14:29:36 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ministerie ontraadt alle reizen naar Libië vanwege veiligheidssituatieNRC Handelsblad - Binnenland

Adrian P., de hoofdverdachte in de zaak van de Kunsthalroof die geen bekentenis heeft afgelegd, moet net als de andere hoofdverdachten 6 jaar en 8 maanden de cel in. Dat heeft de rechtbank in Boekarest vandaag bepaald. Alexandru B. en Olga, de moeder van Radu D., moeten voor hun aandeel in de roof twee jaar de cel in.
Maandag 14 Juli 2014 - 13:06:39 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Celstraffen voor hoofdverdachte en medeplichtigen KunsthalroofNRC Handelsblad - Binnenland

De rechtbank in Den Haag doet woensdag 30 juli uitspraak over de vraag of de voorwaarden van de vrijlating van Volkert van der G. mogen worden veranderd. Dat is duidelijk geworden tijdens een kort geding dat Van der G. had aangespannen; hij was niet bij de zitting aanwezig.
Maandag 14 Juli 2014 - 07:26:21 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

30 juli uitspraak over kort geding Volkert van der G.NRC Handelsblad - Binnenland

Aruba dreigt met politieke en juridische stappen om Nederland te dwingen de landsbegroting van het eiland te tekenen, meldt persbureau Novum.

Maandag 14 Juli 2014 - 06:59:11 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Aruba dreigt met juridische stappen om ondertekening begroting’NRC Handelsblad - Binnenland

Door het faillissement van de stichting Welsaen in Zaanstad is minstens 1,5 miljoen euro aan gemeenschapsgeld verdwenen. De stichting zette zich in voor buurthuizen en jongerenwerk. Dat schrijft de Volkskrant.

Zondag 13 Juli 2014 - 07:35:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Door failliete stichting 1,5 miljoen verdwenen in Zaanstad’NRC Handelsblad - Binnenland

Op een parkeerplaats in Amsterdam is zaterdagnacht een 30-jarige inwoner van de hoofdstad doodgeschoten. De man is, zoals het er nu naar uitziet, geen bekende van de politie. "Maar zowel zijn identiteit als zijn achtergrond zijn nog volop in onderzoek."
Zondag 13 Juli 2014 - 07:23:40 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode en uitgebrande wagen na ‘vermoedelijke liquidatie’ A’damNRC Handelsblad - Binnenland

Over de – gelukkig - hoog opgelopen kwestie van de salarisverhoging bij ABN Amro heb ik nog één vraag: welke rol heeft de minister van Financiën gespeeld? Dijsselbloem staat toe dat gevestigde machten ieder reëel effect van zijn nieuwe wet over het beperken van de bonussen ongedaan maken. Laat die wet dan maar. Het is goede sier maken voor de bühne.
Zaterdag 12 Juli 2014 - 16:47:06 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Dode musNRC Handelsblad - Binnenland

Honderden, zo niet duizenden mensen hebben vanmiddag in Den Haag geprotesteerd tegen de Israëlische aanvallen op de Gazastrook. Ze eisten onder meer dat de bombardementen worden gestaakt. Het protest is volgens persbureau Novum rustig verlopen.
Zaterdag 12 Juli 2014 - 16:27:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vele honderden betogers bij Haags anti-IsraëlprotestNRC Handelsblad - Binnenland

Gemeenten die nog niet of nauwelijks optreden tegen de verkoop van alcohol aan minderjarigen worden in de komende maanden strenger in de gaten gehouden. Dat zegt een woordvoerder van staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) volgens persbureau Novum.
Zaterdag 12 Juli 2014 - 14:07:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Laatste F-16-detachement terug uit AfghanistanNRC Handelsblad - Binnenland

De eerste vakantiefiles beginnen zich in het buitenland al te vormen. De meest in het oog springende is die voor de Gotthardtunnel in Zwitserland. Verkeer richting Italië loopt daar bijna twee uur vertraging op, aldus de ANWB.
Zaterdag 12 Juli 2014 - 10:57:15 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vakantiefiles voor Gotthardtunnel en richting FrankrijkNRC Handelsblad - Binnenland

Henk Oudt, een medeverdachte van ex-topman van Rochdale Hubert Möllenkamp, wordt gechanteerd. Dat meldt De Telegraaf vandaag op grond van vertrouwelijke correspondentie tussen advocaten van alle betrokkenen.

Zaterdag 12 Juli 2014 - 09:21:01 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Medeverdachte ex-topman Rochdale wordt afgeperst’NRC Handelsblad - Binnenland

Een kwart van de woningen wordt gekocht met financiële hulp van familie of overheidssubsidies, concludeert de Volkskrant op grond van een inventarisatie bij onder meer notarissen, makelaars, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de Belastingdienst en het kadaster.

Zaterdag 12 Juli 2014 - 08:59:14 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Woningmarkt herstelt door schenkingen en subsidies’NRC Handelsblad - Binnenland

Gemeenten hebben dit jaar nog nauwelijks opgetreden tegen de verkoop van alcohol aan minderjarigen door winkels en cafés of jongeren die de alcoholwet overtreden. Dat concludeert de NOS zaterdag uit een rondgang langs tweehonderd gemeenten.

Zaterdag 12 Juli 2014 - 08:32:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Gemeenten nog amper boetes uitgedeeld voor drinken onder 18’NRC Handelsblad - Binnenland

Van alle wethouders die onlangs extern zijn gescreend op integriteit, heeft tweederde maatregelen genomen om het risico op integriteitsschendingen te verkleinen. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Zaterdag 12 Juli 2014 - 08:06:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wethouders waren nog nooit zo alert op integriteitsrisico’sNRC Handelsblad - Binnenland

De situatie bij de Belastingdienst lijkt op die van de door tegenslagen geplaagde Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Dat zegt staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën (VVD) vandaag in een interview met NRC Handelsblad.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 21:35:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wiebes: Belastingdienst lijkt op geplaagde Noord-ZuidlijnNRC Handelsblad - Binnenland

De omgeving van Utrecht is vandaag opnieuw geconfronteerd met wateroverlast. Voor de tweede dag op rij hebben hevige buien straten blank gezet.

Vrijdag 11 Juli 2014 - 19:56:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Wateroverlast in regio Utrecht - noodweer treft vliegveld FrankfurtNRC Handelsblad - Binnenland

De Arubaanse premier Mike Eman gaat in hongerstaking. Dat heeft hij vanavond gezegd voor de camera’s van Telearuba, de nationale tv-zender.

Vrijdag 11 Juli 2014 - 16:49:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Premier Aruba kondigt hongerstaking aanNRC Handelsblad - Binnenland

Vijf leden van de harde kern van Ajax zijn veroordeeld voor betrokkenheid bij een drugsbende. De twee hoofdverdachten, Daan van der E. en Tamara F., maakten onder meer xtc en speed in hun woning in België en kregen respectievelijk vijf…

Vrijdag 11 Juli 2014 - 16:47:37 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Ajaxhooligans veroordeeld voor drugshandelNRC Handelsblad - Binnenland

De families van Kris Kremers en Lisanne Froon houden volgende week vrijdag een herdenkingsbijeenkomst in Amersfoort voor de in Panama omgekomen vrouwen. Dat laten hun families vandaag weten.

Vrijdag 11 Juli 2014 - 14:26:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Herdenkingsbijeenkomst voor Kris en LisanneNRC Handelsblad - Binnenland

Volkert van der G. stapt naar de rechter omdat hij de voorwaarden van zijn vrijlating te streng vindt. Dat meldt de Haagse rechtbank, schrijft persbureau Novum.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 14:22:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Volkert van der G. naar rechter over voorwaarden vrijlatingNRC Handelsblad - Binnenland

Het kabinet is akkoord over de hervormingen van de gokmarkt. Tijdens de laatste ministerraad voor het zomerreces zijn de ministers van VVD en PvdA alsnog nader tot elkaar gekomen. Dat meldt RTL Nieuws-journalist Fons Lambie.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 12:14:17 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Kabinet akkoord over hervorming gokmarkt’NRC Handelsblad - Binnenland

Het landelijk bestuur van D66 begint een onderzoek naar de benoeming van de D66-wethouders in de gemeente Haarlem in 2010. Er is twijfel ontstaan over de vraag of wethouder Ewout Cassee in 2010 melding heeft gemaakt van een aantal juridische procedures waarbij hij was betrokken als ondernemer, schrijft NRC handelsblad vanmiddag.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 11:24:38 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

D66 onderzoekt benoeming partijleden tot wethouder HaarlemNRC Handelsblad - Binnenland

Het gerechtshof heeft in juli vorig jaar terecht besloten dat terreurverdachte Sabir K. niet wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. De staat was bij de hoogste rechter in cassatie gegaan na de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 10:01:05 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Hoge Raad: uitlevering Sabir K. aan VS terecht verbodenNRC Handelsblad - Binnenland

De rechter heeft afgelopen maand nog niet eerder zo weinig faillissementen hoeven uit te spreken. Lag het aantal in mei nog op 552, daar was dat in juni 464. Dat is het laagste niveau in drie jaar tijd.

Vrijdag 11 Juli 2014 - 09:52:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Aantal faillissementen op laagste niveau in drie jaarNRC Handelsblad - Binnenland

Oud-militair Albert Hoeben is op 94-jarige leeftijd in Stramproy overleden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Hoeben is één van de weinige militairen die is onderscheiden met de hoogste militaire onderscheiding: de Militaire Willems-Orde.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 08:15:44 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Oud-militair Hoeben overleden (94) - was drager van Willems-OrdeNRC Handelsblad - Binnenland

Premier Mark Rutte is twee weken geleden door bondskanselier Angela Merkel gepolst voor het voorzitterschap van de Europese Raad, maar heeft voor de eer bedankt.

Vrijdag 11 Juli 2014 - 08:02:16 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

‘Rutte door Merkel gepolst als opvolger Van Rompuy, maar weigerde’NRC Handelsblad - Binnenland

De storm van vannacht heeft een leven geëist in Amsterdam. De man probeerde onder een abri te schuilen voor het noodweer toen de bliksem een boom raakte die op hem viel, aldus de brandweer. Elders heeft de storm voor veel schade gezorgd.
Vrijdag 11 Juli 2014 - 07:03:26 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Storm eist leven in Amsterdam, veel schade in andere delen van NederlandNRC Handelsblad - Binnenland

De pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne hebben zich de afgelopen maanden schuldig gemaakt aan ontvoeringen en het martelen van activisten, betogers en journalisten. Maar ook pro-Oekraïense strijders hebben misdaden begaan, hetzij in mindere mate.
Donderdag 10 Juli 2014 - 18:51:55 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Amnesty: strijdende partijen Oekraïne schuldig aan martelingNRC Handelsblad - Binnenland

De PvdA in Breda wil raadslid Jamal Nouhi uit de fractie zetten. Nouhi zorgde vandaag voor opschudding vanwege enkele antihomo-uitspraken.
Donderdag 10 Juli 2014 - 16:56:20 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

PvdA Breda wil raadslid uit fractie na antihomo-uitsprakenNRC Handelsblad - Binnenland

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zijn excuses aangeboden aan Osman Suna, fractievoorzitter van de PvdA in Soest. Dat schrijft de lokale fractie van de PvdA op haar website.
Donderdag 10 Juli 2014 - 12:27:29 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Excuses van PvdA-leider Samsom aan PvdA-fractievoorzitter SoestNRC Handelsblad - Binnenland

Burgers moeten meer zelf doen. Dat wordt de komende vier jaar het beleid in gemeenten, zo blijkt uit een analyse door NRC Handelsblad van zestig coalitieakkoorden, waaronder die van de tien grootste steden.
Donderdag 10 Juli 2014 - 12:11:50 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Gemeenten: alle hoop op participerende burgerNRC Handelsblad - Binnenland

Achttien actievoerders van Greenpeace krijgen geen straf opgelegd voor het onbruikbaar maken van 72 Shell-tankstations in Nederland twee jaar geleden. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde vandaag dat de actievoerders wel schuldig zijn, maar besloot tot een rechterlijk pardon.
Donderdag 10 Juli 2014 - 11:30:52 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Actievoerders Greenpeace krijgen geen straf voor benzinepompactieNRC Handelsblad - Binnenland

Vleesverwerker Vion gaat de komende jaren flink in de uitgaven snijden. Er worden vijf tot tien Duitse vestigingen gesloten. Zo moet honderd miljoen euro worden bespaard. Ook in Nederland vinden gedwongen ontslagen plaats.

Dat zei de nieuwe topman Michiel…

Donderdag 10 Juli 2014 - 09:49:02 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Stevige reorganisatie bij vleesverwerker VionNRC Handelsblad - Binnenland

Er bestaat een verband tussen de afname van insectenetende vogels in Nederland en het gebruik van het insecticide imidacloprid. Nijmeegse onderzoekers hebben dat aangetoond. Hun artikel wordt vandaag gepubliceerd in Nature.

Donderdag 10 Juli 2014 - 07:05:24 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vogelbescherming wil verbod insecticide na publicatie in NatureNRC Handelsblad - Binnenland

Hevige regenval heeft op verschillende plaatsen in Limburg overlast veroorzaakt. Een hotel liep onder water en in Landgraaf kwamen enkele straten blank te staan omdat de riolering de regen niet meer aankon.
Woensdag 9 Juli 2014 - 13:41:59 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Overlast door hevige regenval in LimburgNRC Handelsblad - Binnenland

De Europese Commissie gaat diepgravend onderzoek doen naar mogelijk onwettige belastingvoordelen voor Nederlandse havenbedrijven. De commissie "is bezorgd" dat publieke bedrijven bevoordeeld worden op hun concurrenten.
Woensdag 9 Juli 2014 - 13:14:28 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vliegtuigen met lichamen om 15:50 uur in NederlandRTL Nieuws - Binnenland

De twee militaire vliegtuigen met de eerste 40 slachtoffers van de vliegtuigcrash in Oekraïne worden om 15:50 uur verwacht op vliegbasis Eindhoven.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - RTL Nieuws - Binnenland
 

Huurders vaker in de knelNOS Nieuws - Binnenland

Steeds meer huurders hebben moeite alle rekeningen te betalen. 13 procent van de huurders verdient niet genoeg om naast de huur ook nog voldoende geld te hebben voor het normale levensonderhoud. Dat zijn ongeveer 384.000 huishoudens, zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) op basis van cijfers over 2012.

De toename is groot: twaalf jaar geleden ging het om 5 procent van de huurders. Bij huiseigenaren zijn de problemen minder groot en bovendien stabiel: het percentage huiseigenaren dat de rekeningen niet kan betalen, schommelt rond de 3.

Spaarpotje

De huurders hebben niet per definitie een huurachterstand. Volgens het PBL worden de gaten gedicht met een spaarpotje of wordt er nog verder bezuinigd op de eerste levensbehoeften. Het maakt volgens het planbureau niet uit of de huurder in een duur of goedkoop huis woont.

De regionale verschillen zijn groot. Vooral huurders in Amsterdam, het zuiden van Zuid-Holland, Flevoland, Noord-Friesland en Groningen hebben het moeilijk.

De Nederlandse Woonbond laat in een reactie weten dat dit nieuws vraagt om lagere huren. Volgens een woordvoerder werden de huren in 2013 en 2014 meer dan ooit verhoogd. Tegelijkertijd is in de door het PBL onderzochte periode de huurtoeslag met 30 euro verlaagd. "Dat is ook een reden dat juist huurders met een smalle beurs in problemen komen."

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Twee miljoen kijkers voor Dag van Nationale RouwDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Brussel onderzoekt belastingregels havenbedrijvenNRC Handelsblad - Binnenland

Ze gaan weg, ze wachten de ontruiming niet af. De ruim honderd uitgeprocedeerde asielzoekers slapen vanavond niet meer in de Vluchthaven. Waar dan wel, dat is nog niet duidelijk.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Vluchtelingen wachten ontruiming Vluchthaven Amsterdam niet afNRC Handelsblad - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NRC Handelsblad - Binnenland
 

Rampgrap komt snel, maar niet over MH17AD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.