Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Veertig woningen tijdelijk niet bewoonbaar na brand PoeldijkNu.nl - Binnenland

Door een brand in een appartementencomplex in het Westlandse Poeldijk zijn veertig woningen tijdelijk niet bewoonbaar. De appartementen hebben rookschade opgelopen. De bewoners worden geholpen met tijdelijke huisvesting.
Zondag 24 Juni 2018 - 10:08:38 - Nu.nl - Binnenland
 

Dode bij woningbrand in HoofddorpNu.nl - Binnenland

Bij een woningbrand aan de Henriëtte Roland Holstlaan in Hoofddorp is zaterdag een persoon om het leven gekomen. Dit meldt de politie. 
Zondag 24 Juni 2018 - 09:22:30 - Nu.nl - Binnenland
 

Olie uit Rotterdam verspreidt zich tot bij Hoek van HollandNu.nl - Binnenland

Een klein deel van de stookolie die zaterdag in de Derde Petroleumhaven in Rotterdam is weggelekt uit een gat in een tanker, is in de vaargeul terechtgekomen en al bij Hoek van Holland gesignaleerd. De kans bestaat dat de stranden zichtbaar vervuild raken, waarschuwt de veiligheidsregio.
Zondag 24 Juni 2018 - 09:05:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Rutte meet zich een sleutelrol aan in het vluchtelingendebatAD - Binnenland

Nederland stemde tegen, maar toch gaat het gebeuren: alle vaders in de Europese Unie krijgen recht op tenminste tien dagen betaald verlof na de geboorte van hun kind. Het duurt alleen nog een aantal jaren voor het echt zover is.
Zondag 24 Juni 2018 - 07:44:27 - AD - Binnenland
 

Hoe de 13-jarige Sterre tot prostitutie werd aangezetDe Volkskrant - Binnenland

Sarah Huckabee Sanders, de woordvoerder van Donald Trump in het Witte Huis, is vrijdagavond uit een restaurant in Virginia gezet. De eigenaresse van het etablissement wilde Sanders niet als klant, omdat ze voor een ‘inhumane en immorele’ regering werkt.
Zondag 24 Juni 2018 - 07:33:39 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wekdienst 24/6: drukte in Scheveningen en Saudische vrouwen mogen autorijdenNOS Nieuws - Binnenland

Goedemorgen! Scheveningen is helemaal klaar voor de finish van de Volvo Ocean Race en in Turkije wordt gestemd voor een nieuw parlement en een nieuwe president.

Ook vandaag weer veel wolken met slechts een enkele bui. Wel wordt het op veel plaatsen iets warmer dan vandaag. Na het weekend gaat de zon vaker schijnen.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Bijna 60 miljoen Turken mogen vandaag stemmen voor een president en een parlement. De verkiezingen waren gepland voor november volgend jaar, maar president Erdogan heeft ze vervroegd. Hij wil de invoering van het presidentiële systeem versnellen dat hem meer macht geeft. De oppositie lijkt niet geheel kansloos tegen Erdogan en zijn AK-partij, die al vijftien jaar regeren. Als geen van de presidentskandidaten vandaag een meerderheid haalt, volgt over twee weken een nieuwe ronde. De Volvo Ocean Race finisht vanmiddag in Scheveningen. Komt er een Nederlandse boot als eerste over de finish? We leggen in deze video uit hoe de Volvo Ocean Race werkt:

In Brussel komen de Europese regeringsleiders bijeen voor een informeel overleg over migratie en asielzaken. Vanaf vandaag mogen vrouwen in Saudi-Arabië autorijden. Het rijverbod werd om middernacht opgeheven en vrouwen kropen meteen achter het stuur. Het streng-islamitische land was het laatste ter wereld waar vrouwen niet zelfstandig mochten rijden. En natuurlijk wordt er weer gevoetbald in Rusland, onder meer Engeland komt in actie:

Wat heb je gemist?

In de Europese Unie moeten gesloten opvangcentra voor migranten komen. Dat is de kern van een nieuw voorstel waarmee de Franse president Macron en de Spaanse premier Sánchez vanmiddag naar de speciale migrantentop in Brussel gaan. In die gesloten complexen horen migranten zo snel mogelijk of ze in de EU mogen blijven. De centra worden betaald met Europees geld. Het voorstel wijkt af van het plan van EU-president Tusk. Die wil migrantencentra buiten de Europese Unie.

Ander nieuws uit de nacht:

Tientallen ouderen tijdelijk dakloos door brandende scootmobiel: de rookschade is zo groot dat de woningen mogelijk enkele dagen niet mogen worden betreden. Kim Jong-un decimeert rol vader en opa in verplichte eed Noord-Korea: het aantal hoofdstukken is verminderd van tien naar vijf en passages over zijn opa Kim Il-sung en vader Kim Jong-il zijn geschrapt. Duizenden Macedoniërs demonstreren tegen nieuwe naam: Op spandoeken stonden teksten als "Wij willen onze naam niet opgeven" en "Nooit Noord, voor altijd Macedonië".

En dan nog dit:

"Hij maakt alles weer goed", schreeuwde de commentator op de Duitse tv toen Toni Kroos diep in blessuretijd de winnende treffer maakte tegen Zweden. Slordig balverlies van Kroos had in de eerste helft het doelpunt van Zweden ingeleid.

Dit was het commentaar bij het winnende doelpunt van de Duitsers gisteren:

"Er is veel kritiek op ons geweest in Duitsland. Veel mensen hadden het vast leuk gevonden als we er uitgevlogen waren, maar dat laten we niet zomaar gebeuren", zei Kroos na de wedstrijd.

Fijne dag!

Zondag 24 Juni 2018 - 06:55:46 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Tiendaags verlof voor vaders in EUAD - Binnenland

We kunnen ons opmaken voor tropische temperaturen komende week. Vanaf dinsdag stijgen de temperaturen naar 25 graden. Volgend weekend is regionaal zelfs kans op een hittegolf.
Zondag 24 Juni 2018 - 06:39:22 - AD - Binnenland
 

Dit is waarvoor 100.000 mensen vandaag naar Scheveningen komenNOS Nieuws - Binnenland

In Scheveningen finisht vanmiddag de Volvo Ocean Race, een van de grootste zeilwedstrijden ter wereld. Het Nederlandse team Brunel kan de eindzege in de laatste etappe nog in de wacht slepen. Den Haag verwacht bijna 100.000 bezoekers die speciaal voor dit evenement naar de haven komen. Er is een compleet wedstrijddorp ingericht ter grootte van tien voetbalvelden.

Bekijk in de video hieronder wat de Volvo Ocean Race precies is:

Zondag 24 Juni 2018 - 05:59:55 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Zomers weer in aantocht: regionale hittegolf ligt op de loerAD - Binnenland

In het centrum van Sneek hebben de hulpdiensten in de nacht van zaterdag op zondag vergeefs gezocht naar een persoon die in het water zou zijn gevallen. Bij de zoekactie zijn onder meer duikers van de brandweer ingezet.
Zondag 24 Juni 2018 - 04:04:49 - AD - Binnenland
 

Duizenden mensen in zes plaatsen protesteren tegen groei luchtvaartNu.nl - Binnenland

Enkele duizenden demonstranten protesteren zaterdagmiddag in zes plaatsen tegen de groei van de luchtvaart.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 21:24:09 - Nu.nl - Binnenland
 

Een gewonde bij schietpartij in AlmereNu.nl - Binnenland

Bij een schietincident bij een bedrijfspand in Almere is zaterdag een gewonde gevallen. Dit meldt de politie. 
Zaterdag 23 Juni 2018 - 20:44:38 - Nu.nl - Binnenland
 

Tientallen ouderen tijdelijk dakloos door brandende scootmobielNOS Nieuws - Binnenland

Door een brand in een appartementencomplex in Poeldijk (Zuid-Holland) kunnen tientallen mensen voorlopig niet hun huis in. Volgens de brandweer gaat het om ruim veertig woningen. De rookschade is zo groot dat ze mogelijk enkele dagen niet mogen worden betreden.

De brand ontstond vannacht in een berging, waar een scootmobiel vlam vatte. Het vuur verspreidde zich snel door de gangen van het complex. Het gaat om een gebouw van vier verdiepingen, waar vooral ouderen wonen.

De brandweer ontruimde ruim honderd woningen. De bewoners werden opgevangen in een naastgelegen gebouw. Een aantal van hen werd met een hoogwerker van hun balkon gehaald. Vier mensen die rook hadden ingeademd, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het vuur was snel onder controle, maar de schade door de rook is volgens een brandweerwoordvoerder aanzienlijk. Onderzocht wordt wanneer de evacués de getroffen woningen weer in mogen.

Zaterdag 23 Juni 2018 - 20:35:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Woordvoerder van Donald Trump uit restaurant in Virginia gezetDe Volkskrant - Binnenland

De raad van commissarissen van KLM wil dat KLM binnen het concern Air France-KLM net zo wordt behandeld als het Franse deel van het concern, en niet meer als een dochteronderneming van Air France. De commissarissen willen een reorganisatie, waarbij voor het eerst ook Air France een eigen bestuursvoorzitter krijgt. Nu nog is de bestuursvoorzitter van AirFrance-KLM ook de hoogste baas bij Air France.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 19:57:15 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zes aanhoudingen na vechtpartij en schietincident in TilburgNu.nl - Binnenland

Zes mannen tussen 24 en 45 jaar zijn aangehouden in verband met een vechtpartij en een schietincident in Tilburg, die vrijdagavond en -nacht tot veel commotie en politie-inzet leidden.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 18:56:40 - Nu.nl - Binnenland
 

Geadopteerde kinderen spelen eigen WK-toernooiNOS Nieuws - Binnenland

Nederland doet dit jaar niet mee met het WK in Rusland. Maar in ons eigen land wordt ook een WK gespeeld, namelijk door geadopteerde kinderen.

34 landen

Bijna 1000 kinderen doen mee aan het voetbaltoernooi uit 34 landen. De kinderen spelen voor het land waar ze zijn geboren.

Adoptie

Het toernooi is bedacht zodat geadopteerde kinderen elkaar kunnen ontmoeten. In de klas zijn ze vaak de enige, maar tijdens dit toernooi zijn ze met velen die hetzelfde hebben meegemaakt.

Het kampioenschap voor adoptiekinderen wordt dit jaar voor de negende keer gehouden.

Zaterdag 23 Juni 2018 - 17:57:39 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bestuur vmbo-scholen Maastricht: minister draai besluit terugNOS Nieuws - Binnenland

Dat 354 eindexamenleerlingen van twee vmbo-locaties in Maastricht hun diploma niet krijgen omdat ze geen centraal eindexamen hadden mogen doen, is een erg verregaande beslissing. Dat zegt André Postema, de voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs waaronder de twee scholen vallen. Hij roept minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs) deze beslissing van de Onderwijsinspectie terug te draaien.

"Het is het ergste wat leerlingen en een school kan overkomen en ik begrijp dat de Inspectie haar werk moet doen, maar dit gaat wel heel ver. Dit besluit is niet in het belang van de kinderen. Bestraf ons, niet de leerlingen."

Advocaat in de arm

Het bestuur wil dat de minister zijn discretionaire bevoegdheid - waarbij hij naar eigen inzicht kan handelen - aanwendt en het centraal examen, "waar niets mis mee is", gewoon handhaaft. "Wij kunnen dan samen met de leerlingen de ontbrekende onderdelen van het schoolexamen repareren."

De leerlingen van de twee scholen, het Sint-Maartenscollege en het Porta Mosana College, bleken achterstanden bij de schoolexamens te hebben opgelopen en hadden daarom niet mogen deelnemen aan het centraal schriftelijk eindexamen. Dat gebeurde toch en veel leerlingen gingen er intussen van uit dat ze geslaagd waren.

Tientallen ouders van gedupeerde leerlingen hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen.

Vervolgonderwijs

Minister Slob laat weten dat het prioriteit nummer één is "om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen alsnog een diploma kunnen halen". "Per leerling is dat maatwerk", zegt Slob. Hij wil er nu geen generieke uitspraken over doen. "We laten de inspectie eerst haar werk doen."

Midden volgende week verwacht Slob meer duidelijkheid over de mogelijke oplossingen. "Voorop staat dat deze leerlingen een diploma kunnen halen, dat de waarde heeft die we daarvan mogen verwachten en dat hen goed voorbereidt op een vervolgstudie en op werk."

"Het zou ons helpen als de minister besluit om de centrale examens te laten staan, zodat die niet over hoeven voor de leerlingen die dat met goed gevolg hebben afgelegd. Pak ze dat nou niet af. Het zou wel heel zuur zijn als de leerling nu bestraft wordt door de fouten van de school." Waar de school fouten heeft gemaakt wil hij dat oplossen. "Dat zullen we inzichtelijk doen."

Woede van ouders

Postema begrijpt de woede van de ouders, ook omdat er in het verleden al veel is geklaagd. "Ja, dat bevestig ik. We hebben daar echt ons best voor gedaan, maar we moeten kijken waar het fout is gegaan. We moeten met vier ogen kijken. Zorgvuldigheid gaat boven alles."

Sommige leerlingen kunnen in augustus opnieuw examen doen, maar voor het overgrote deel van hen geldt dat niet.

Zaterdag 23 Juni 2018 - 17:37:09 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Week in beeld: Máxima, Melania en MessiNOS Nieuws - Binnenland

Deze week begint in Landgraaf, waar aan het einde van Pinkpop een man zondagnacht met een busje een groepje vrijwilligers aanrijdt dat op de weg zit. Daarbij komt een een man van 35 uit Heerlen om het leven. Drie anderen raken zwaargewond. Danny S., de bestuurder van het busje, meldt zich later bij de politie, die hem tot vrijdag vasthoudt. Aan het eind van de week wordt S. vrijgelaten omdat er geen indicaties zijn dat hij met opzet handelde.

Na veel kritiek tekent de Amerikaanse president Trump op woensdag een decreet waarmee hij een eind maakt aan de omstreden scheiding van migrantenkinderen van hun ouders aan Amerikaans-Mexicaanse grens. Beelden van huilende migrantenkinderen die in kooien worden ondergebracht terwijl hun ouders zijn vastgezet, leidden in de VS en ver daarbuiten tot grote verontwaardiging. First lady Melania, die ook haar afschuw over het beleid uitsprak, brengt een dag later een bezoek aan twee detentiecentra voor migrantenkinderen. Na afloop is vooral veel te doen om de kledingkeuze van Melania.

En op het WK voetbal in Rusland staat Argentinië op de rand van uitschakeling. Na de 1-1 tegen IJsland verliest de ploeg van aanvoerder Lionel Messi kansloos met 3-0 van Kroatië. De verliezend finalist van het WK van 2014 heeft nog een kleine kans op de volgende ronde.

Dat en meer in de week in beeld.

We hebben deze week ook in video samengevat, bekijk hem hieronder:

Zaterdag 23 Juni 2018 - 17:00:36 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Hervormingsgezinde premier Ethiopië overleeft aanslag tijdens manifestatieDe Volkskrant - Binnenland

Nog voordat prins William één stap in Israël heeft gezet, is het eerste officiële bezoek van een vertegenwoordiger van het Britse koninklijk huis al omstreden. Tot ergernis van de Israëlische regering valt de Olijfberg in Jeruzalem volgens het reisschema van William onder de ‘bezette Palestijnse gebieden’.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 16:01:13 - De Volkskrant - Binnenland
 

Ouders leerlingen VMBO Maastricht overwegen juridische stappen na examendramaAD - Binnenland

Ben je vol spanning onderweg naar je eindexamen, stopt je auto ermee. Dat overkwam de 17-jarige Wes Holla uit Vierlingsbeek vandaag. Gelukkig was daar een hulpvaardige ANWB-monteur, die niet alleen de auto maakte, maar óók een lift aanbood.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 15:50:04 - AD - Binnenland
 

KLM eist gelijkwaardige positie naast Air FranceDe Volkskrant - Binnenland

Het afschaffen van de eenkindpolitiek in China moest de vergrijzing en krimpende bevolkingsgroei tegengaan. Maar het geboortecijfer valt alsnog tegen. Met een kliklijn en een database waarin alle echo’s van zwangeren worden opgeslagen, wil de Zuid-Chinese provincie Jiangxi een streng abortusverbod handhaven voor vrouwen die meer dan veertien weken zwanger zijn.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 15:45:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Jongen moet als straf politie trakteren op croissantjesNOS Nieuws - Binnenland

Een jongen van 16 heeft de politie in Wormerveer getrakteerd op croissantjes. Niet omdat de politie nog geen ontbijt had gehad, maar omdat de jongen straf had.

Gestolen

Hij had twee croissantjes gestolen uit een supermarkt. Toen hij werd betrapt, moest hij zich melden bij de politie. Daar zei de jongen meteen eerlijk dat hij de broodjes had gestolen. Hij kreeg van de politie een leerstraf.

Nog meer straf

Maar dat vond zijn vader nog niet genoeg. Hij moest van zijn eigen zakgeld tientallen croissantjes kopen en die langsbrengen bij de politie. Ook moest hij zijn excuses aanbieden aan de politie én aan de supermarkt waar hij had gestolen.

De politie vond de traktatie een mooie actie en deelde een foto van de croissantjes op Facebook.

Zaterdag 23 Juni 2018 - 15:33:38 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Vmbo-scholen willen dat minister besluit ongeldig verklaren examens terugdraaitNu.nl - Binnenland

André Postema, de voorzitter van de het College van Bestuur van het Limburgs Voortgezet Onderwijs, roept Onderwijsminister Arie Slob op om het besluit van de ongeldig verklaarde examens van VMBO Maastricht terug te draaien. 
Zaterdag 23 Juni 2018 - 15:26:17 - Nu.nl - Binnenland
 

Download hier de volledig vernieuwde Volkskrant-appDe Volkskrant - Binnenland

President Donald Trump heeft de economische sancties tegen Noord-Korea verlengd omdat het land volgens hem nog steeds een ‘buitengewone bedreiging’ voor de Verenigde Staten vormt. Dat staat haaks op de verzekering die Trump gaf na zijn topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore eerder deze maand.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 14:11:29 - De Volkskrant - Binnenland
 

Fouten op middelbare school: leerlingen krijgen geen diplomaNOS Nieuws - Binnenland

Enorme pech voor 350 middelbare scholieren in Maastricht. Door een fout van hun school zijn hun eindexamens niet goedgekeurd. Hoewel ze dachten dat ze geslaagd waren, krijgen zij geen diploma.

Fouten

De onderwijsinspectie deed onderzoek naar de school. Daaruit blijkt dat de leerlingen nog niet klaar waren met alle vakken toen ze met de eindexamen begonnen, terwijl dat wel moet. Daarom zijn de examens niet geldig.

Boos

De meeste leerlingen moeten nu hun hele eindexamenjaar opnieuw doen. Flink balen dus. Veel leerlingen en hun ouders zijn dan ook erg boos op de school.

Dat lieten ze merken tijdens een bijeenkomst op de school:

Zaterdag 23 Juni 2018 - 12:44:58 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Kliklijn en database moeten abortus in Chinese provincie Jiangxi voorkomenDe Volkskrant - Binnenland

Zaterdag 23 Juni 2018 - 12:43:53 - De Volkskrant - Binnenland
 

KLM: wij willen geen dochteronderneming van Air France zijnAD - Binnenland

De Tweede Kamer moet strenger toezien op de integriteit van Kamerleden. Dat stelt de Raad van Europa in een rapport. De Raad vindt dat het geschenkenregister van Kamerleden strenger moet. Als voorbeeld noemt het D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold die in het nieuws kwam omdat hij een schenking van een appartement door een goede vriend niet in het register had laten opnemen.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 12:03:58 - AD - Binnenland
 

Nederland op vingers getikt om cadeau gekregen appartement Alexander PechtoldAD - Binnenland

Twee jaar geleden liep ze naar Santiago. Een ommetje, vergeleken met de voetreis die ze nu gaat ondernemen. Op 1 juli vertrekt Chaneeqa Dinzey voor een tocht van bijna 9000 kilometer. De eindbestemming? India.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 11:49:00 - AD - Binnenland
 

Chaneeqa (25) maakt voetreis van haar leven: van Hengelo naar IndiaAD - Binnenland

Het noodlot bracht hen samen, drie vaders uit Oostkapelle, Breda en Amersfoort. Veel liever waren ze elkaar nooit tegengekomen, maar nu koesteren ze de vriendschap die uit de ziekte en het overlijden van hun zoontjes is voortgekomen. En halen ze geld op voor het goede doel.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 11:30:02 - AD - Binnenland
 

Alle drie verloren ze hun zoon: noodlotgenoten fietsen 500 kilometerAD - Binnenland

Het zou een vraag op een verkeersexamen kunnen zijn: U rijdt met uw personenauto een weg in die alleen bedoeld is voor ambulances. Mag dat? Het antwoord ligt voor de hand: natuurlijk niet. Maar wat doe je als je als zoon, met je vader met een herseninfarct op de achterbank, zo snel mogelijk bij de eerste hulp wil zijn?
Zaterdag 23 Juni 2018 - 10:51:17 - AD - Binnenland
 

Fraudehelpdesk waarschuwt voor valse e-mails van MijnOverheidAD - Binnenland

Ze zijn jong, bubbelen van energie en hunkeren naar verandering. Volgend weekend organiseren meesters-met-baarden Emin, Yasin en Bart hun eerste landelijke ‘onderwijsmarathon’: 24 uur discussie over hoe school beter kan. Wij leggen ze alvast 7 hete hangijzers voor.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 10:30:53 - AD - Binnenland
 

Voetballertjes gedupeerd: clinic Schalke 04 gaat niet door na faillissement Nederlands bedrijfAD - Binnenland

Jules Tielens (58) weet hoe het eraan toegaat in een ernstig verward brein. Hij is ervan overtuigd dat kameraadschap en verbondenheid voor verwarde mensen net zo belangrijk zijn als pillen en therapie. ,,We moeten vrienden worden.’’
Zaterdag 23 Juni 2018 - 09:00:37 - AD - Binnenland
 

Psychiater Jules Tielens: Wat de zin van het leven is, moet je echt zelf uitzoekenAD - Binnenland

Harry Pen kwam jarenlang op kantoor bij Willem Endstra. Hij investeerde naar eigen zeggen miljoenen, die hij nooit terugzag. Nu wil hij een nieuwe rechtszaak aanspannen. En hij onthult: ‘Endstra vroeg of ik een moordenaar wist voor Willem Holleeder.’
Zaterdag 23 Juni 2018 - 08:30:35 - AD - Binnenland
 

Limburgse politie onderzoekt eigen rol in PinkpopdramaAD - Binnenland

Apeldoornse winkelcentra waren de afgelopen weken meerdere malen doelwit van brutale roofovervallen. Zowel de politie als de winkeliers doen er alles aan om de dader te vinden. „We moeten geen middel schuwen in het opsporen van de dader."
Zaterdag 23 Juni 2018 - 08:00:00 - AD - Binnenland
 

Apeldoorn geteisterd door overvallerAD - Binnenland

Er is een heuse diplomatieke rel uitgebroken tussen de provincie Friesland en EU-lid Malta, en die is zo hoog opgelopen dat de CDA-fractie in de Tweede Kamer minister Blok oproept om in te grijpen. Leeuwarden en Valetta zijn dit jaar samen Culturele Hoofdstad van Europa. Maar de onderlinge verhoudingen zijn tot het vriespunt gedaald.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 07:53:23 - AD - Binnenland
 

SP-leider: Korter douchen helpt niet, Jesse!AD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 06:00:55 - AD - Binnenland
 

Laagste ledenaantal vakbonden sinds 1990AD - Binnenland

Een nationale vliegtaks zoals het kabinet die voor 2021 wil invoeren, zal geen effect hebben op het klimaat. Ook zal het aantal vluchten in Nederland niet verminderen. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau CE Delft, gemaakt in opdracht van het ministerie van Financiën.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 03:19:07 - AD - Binnenland
 

Satudarah rijdt gewoon mee, maar incognitoDe Volkskrant - Binnenland

Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.
Zaterdag 23 Juni 2018 - 02:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Het lijkt democratie, maar is een monster: zo bouwen Polen en Hongarije hun FrankenstaatDe Volkskrant - Binnenland

Paulien Cornelisse en Sander Donkers zijn de nieuwe columnisten op de voorpagina van de Volkskrant. Het duo volgt Arnon Grunberg op, die in mei van dit jaar stopte na zijn 2.500ste voorpaginacolumn.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 22:21:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zolang een ander maar betaalt, wil iedereen het klimaat wel reddenDe Volkskrant - Binnenland

De 230 Dutchbat III-veteranen die vorig jaar gezamenlijk een schadeclaim indienden tegen de staat, schorten die miljoenenclaim op. Naast erkenning van de onherstelbare schade op sociaal, emotioneel en financieel gebied eisten ze ook een symbolisch bedrag van duizend euro per veteraan voor elk jaar dat is verstreken sinds de val van Srebrenica in 1995.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 22:10:56 - De Volkskrant - Binnenland
 

Weekendje Lowlands of roadtrip: jongeren massaal aan de deelcamperAD - Binnenland

De politie Oldenzaal (Overijssel) stelt een onderzoek in naar het levend verbranden van een rat. In de stad circuleert onder inwoners een schokkend filmpje waarop te zien is hoe een hoteleigenaar uit de regio een in een kooi gevangen rat in brand steekt.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 21:13:07 - AD - Binnenland
 

In brand gestoken rat leidt tot woedende reacties in OldenzaalAD - Binnenland

Woedend zijn ze, de leerlingen van het VMBO Maastricht. Door ernstige fouten van de school zijn de examens van 354 scholieren afgekeurd. De bijeenkomst waarbij ouders en leerlingen vanavond zijn bijgepraat verliep rumoerig. Daar bleek dat veel ouders een advocaat hebben ingeschakeld en de school voor de rechter willen slepen.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 20:44:49 - AD - Binnenland
 

Trump verlengt sancties: Noord-Korea vormt toch nog een ernstige bedreigingDe Volkskrant - Binnenland

De nieuwe, hervormingsgezinde premier van Ethiopië, Abiy Ahmed, is zaterdag ontsnapt aan een aanslag op zijn leven. Tijdens een manifestatie in de hoofdstad Addis Ababa gooide een man een granaat naar de premier, maar hij miste. Volgens Abiy zouden er in de menigte enkele doden zijn gevallen, maar later werd gezegd dat er alleen mensen gewond zijn geraakt.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 20:41:13 - De Volkskrant - Binnenland
 

‘Wij zullen nooit vergeten wat er is gebeurd, maar kunnen het hopelijk wel beter afsluiten’De Volkskrant - Binnenland

Het immigratievraagstuk in de VS heeft nog altijd geen stabiele oplossing. De weg ernaartoe is bezaaid met hindernissen.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 20:17:42 - De Volkskrant - Binnenland
 

Paulien Cornelisse en Sander Donkers nieuwe columnisten voorpaginaDe Volkskrant - Binnenland

Het kabinet heeft de polder opdracht gegeven onderling tot een Klimaatakkoord te komen. Een beter klimaat is immers goed voor iedereen. Maar wat blijkt, zo ziet Yvonne Hofs, niemand wil betalen.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 20:13:28 - De Volkskrant - Binnenland
 

Wat Nederland kan leren van krimpend TokioDe Volkskrant - Binnenland

Politieke leiders in Polen en Hongarije weten hun autocratische optreden te verhullen met een democratisch laagje. Wat is hun geheime recept?
Vrijdag 22 Juni 2018 - 19:31:17 - De Volkskrant - Binnenland
 

Bedrijfsleven luidt noodklok over uitblijven Brexit-akkoordDe Volkskrant - Binnenland

Tokio geldt al jaren als een blik op onze eigen toekomst. Van vergrijzing tot vervoer: in de megastad hebben ze die problemen al eerder getackeld. Nu de metropool met een nieuwe probleem: krimp. ‘34 procent van de winkeleigenaars is hier 70 of ouder.’ Wat kunnen we leren van een grootstad die gestopt is met groeien?
Vrijdag 22 Juni 2018 - 17:59:34 - De Volkskrant - Binnenland
 

Voor prins William is Oost-Jeruzalem ‘bezet gebied’, tot ergernis van de Israëlische regeringDe Volkskrant - Binnenland

De Britse vestigingen van Airbus, BMW en Siemens hebben de noodklok geluid over het gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen met de Europese Unie over de Brexit. Zij willen binnen een paar maanden de zekerheid krijgen dat er een akkoord komt dat de handelsstromen met de EU-landen niet verstoord raken. Anders dreigen zij investeringen uit te stellen of zelfs uit Groot-Brittannië te vertrekken.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 15:44:45 - De Volkskrant - Binnenland
 

Regeringspartij Roemenië op voet van oorlog met aanklagers en rechtersDe Volkskrant - Binnenland

De politie verdenkt een motorclublid ervan een Amsterdams kantoorpand onder vuur te hebben genomen met een antitankwapen. In het gebouw zitten onder meer de redacties van de tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu. De 41-jarige leider van een motorclub uit Woerden is opgepakt.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 15:03:25 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trump en de migranten- kinderen: deze vijf obstakels staan in de weg van een stabiele oplossingDe Volkskrant - Binnenland

De machtigste man van Roemenië, Liviu Dragnea, is veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar voor machtsmisbruik in zijn oude kiesdistrict. Die veroordeling is van grote symbolische waarde: de 55-jarige Dragnea is de leider van regeringspartij PSD. Hij bekleedt formeel geen ambt in het kabinet, maar geldt als de man die in Roemenië de touwtjes in handen heeft.
Vrijdag 22 Juni 2018 - 11:18:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Leider motorclub opgepakt voor beschieten kantoorpand met antitankwapenDe Volkskrant - Binnenland

‘Thom de Graaf voldoet. Over de hele linie.’ Met die woorden smoorde minister-president Rutte vrijdag het opgelaaide debat over de wijze van benoeming van de vice-voorzitter van de Raad van State. D66-senator De Graaf (60) wordt per 1 november benoemd. Zijn belangrijkste tegenkandidaat, oud-minister Jeroen Dijsselbloem, kreeg achter de schermen te horen dat hij het niet was geworden. De Graaf volgt Piet Hein Donner (CDA) op, die later dit jaar met pensioen gaat.
Donderdag 21 Juni 2018 - 19:52:40 - De Volkskrant - Binnenland
 

Tanker lekt tweehonderd ton olie in haven RotterdamNu.nl - Binnenland

In de Derde Petroleumhaven in het Botlek-gebied in Rotterdam heeft een bulktanker zaterdagmiddag tweehonderd ton olie gelekt na tegen een steiger te zijn gebotst. Hierdoor was een gat in de romp van het zeeschip Bow Jubail ontstaan, waaruit de olie wegstroomde.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Oud-minister Thom de Graaf (D66) wordt nieuwe vicepresident Raad van StateDe Volkskrant - Binnenland

In de aanloop naar de Europese migratietop van zondag is de Nederlandse boodschap aan Europa niet mis te verstaan: een totaal nieuw stelsel, waarin migranten hun asielprocedure voortaan in kampen buiten Europa moeten afwachten, heeft inmiddels de steun van een overgrote meerderheid van de volksvertegenwoordiging.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Grote meerderheid Kamer wil migranten in kampen buiten EU asielprocedure laten afwachtenDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Vmbo-leerlingen woedend na ongeldige examens; ouders overwegen rechtszaakAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.