Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 
 

Gewonde door schietincident in EnschedeNu.nl - Binnenland

Een veertigjarige man uit Almelo is gewond geraakt door een schietincident in de nacht van woensdag op donderdag in Enschede. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 12:33:55 - Nu.nl - Binnenland
 

Regen is druppel op gloeiende plaat: watertekort gaat weer toenemenAD - Binnenland

Op het Savoidepad in Eindhoven zijn gisteravond een 19-jarige jongeman en een 15-jarig meisje zwaargewond geraakt. Dat gebeurde na een aanrijding tussen twee scooters. De politie is op zoek naar twee jongens die het zwaargewonde tweetal aan hun lot overliet.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 12:23:00 - AD - Binnenland
 

Man (19) en meisje (15) zwaargewond na aanrijding, politie zoekt doorrijdersAD - Binnenland

Een video waarin te zien is hoe een vrachtwagen op de N36 een andere vrachtwagen inhaalt, zorgt voor boze reacties op sociale media. Het loopt goed af, maar een tegenligger kan maar nét worden ontweken.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 12:07:29 - AD - Binnenland
 

Advocaat eist opheldering over huisverbod voor Nijmeegs gezin na dreigingNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie en de gemeente Nijmegen moeten donderdag opheldering geven over de "zeer recente en ernstige informatie" die aanleiding was om een Nijmegenaar en zijn gezin woensdag uit huis te zetten.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 12:06:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Facebook reageert niet snel genoeg of helemaal niet op haatberichten jegens moslims in MyanmarDe Volkskrant - Binnenland

Door de zon zijn veel gebieden in Groot-Brittannië verschroeid. En dat levert interessante informatie op over wat er voorheen op die plekken gebeurde.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 11:40:46 - De Volkskrant - Binnenland
 

Zorgen binnen wijkzorg over gebrek aan geschikt personeelNu.nl - Binnenland

De wijkzorg voor patiënten met complexe psychiatrische problemen komt ernstig in de knel door een gebrek aan deskundig personeel, blijkt uit een onderzoek van gezondheidsinstituut Nivel onder wijkverpleegkundigen, verzorgenden, praktijkondersteuners en begeleiders.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 11:16:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Verdacht voorwerp in centrum Amsterdam blijkt explosiefNu.nl - Binnenland

Het verdachte voorwerp dat in de nacht van woensdag op donderdag bij een frietzaak in de Voetboogstraat in Amsterdam werd aangetroffen, blijkt een explosief te zijn.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 11:08:02 - Nu.nl - Binnenland
 

Bizarre inhaalactie vrachtwagen op N36 wekt woede weggebruikersAD - Binnenland

Sunshine Group, aanbieder van kampeerspullen, neemt De Waard tenten per direct over. De bekende De Waard tenten zijn een sterk merk met een trouwe klantenkring, stelt het bedrijf. De banen blijven behouden.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 10:47:55 - AD - Binnenland
 

John Lanting liet miljoenen mensen lachenNOS Nieuws - Binnenland

Acteur, producent en regisseur John Lanting wordt altijd in één adem genoemd met Theater van de Lach, het toneelgezelschap dat hij zelf oprichtte. Daarmee maakte Lanting in de jaren 70, 80 en 90 furore met het vertolken van kluchten waarvan er vele door de TROS op tv werden uitgezonden. Zijn familie maakte vandaag bekend dat hij is overleden. Hij was 88.

Tot zijn bekendste kluchten horen De kus van een Rus, Een trouwring mag niet knellen en Nee schat nu niet. Lanting liet zich inspireren door de Britse versie van de klucht en met name het werk van Ray Cooney.

Ook acteerde Lanting in televisieseries zoals Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen en De vloek van Woestewolf en hij was zeer succesvol op het toneel met de eenakter De aap van Franz Kafka. In die rol reisde hij de hele wereld over.

In 1986 ontving hij de Johan Kaartprijs, een jaarlijkse erkenning voor een bijzondere prestatie in het blijspel en de klucht.

John Lanting werd geboren in Overveen en maakte zijn school niet af. Dat werd thuis niet op prijs gesteld, waardoor hij op 18-jarige leeftijd ook het ouderlijk huis verliet en wat rond ging zwerven. Zo trok hij onder meer naar Saint Tropez, waar hij in zijn levensonderhoud voorzag als afwashulp in een restaurant, en Casablanca, waar hij overwoog het Vreemdelingenlegioen in te gaan.

Dat deed hij uiteindelijk niet. Hij keerde terug naar Nederland waar hij zich aanmeldde bij de Amsterdamse toneelschool. Na het behalen van zijn diploma in 1956 ging hij werken bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 aan verbonden bleef.

Dat jaar werd hij door regisseur Erik Vos gevraagd De aap van Franz Kafka te spelen. Daarmee had hij zo veel succes dat hij de daaropvolgende jaren van Tokio tot Bogota op het toneel stond met deze solovoorstelling.

Vervolgens werkte hij een jaar bij cabaretgroep Lurelei. In 1971 richtte hij Theater van de Lach op. Met dit toneelgezelschap speelde hij 26 jaar lang circa 3400 voorstellingen, waarin standaard altijd veelvuldig deuren open- en dichtgingen. Meer dan twee miljoen mensen bezochten deze voorstellingen.

Zelf speelde hij altijd de hoofdrol. De andere rollen werden vertolkt door een aantal vaste acteurs en actrices die hij om zich heen had verzameld, zoals Flip Heeneman, Johan Sirag, Annelies Balhan en Lex de Regt.

Ook de regie van de stukken was in handen van Lanting. Hij ontwikkelde een speciale methode om de stukken te repeteren. De acteurs repeteerden vijf weken lang, waarvan ze de eerste veertien dagen het stuk lazen en zich afvroegen waarom de personages iets zeiden.

Daarna werd het stuk in het decor gerepeteerd alsof het een dramastuk betrof. Pas als het publiek erbij kwam, gingen de acteurs over op het belichten van maar één kant van hun personage. Daardoor voelde het publiek dat er meer schuilging achter de karakters uit de klucht, meende John Lanting.

In 1996 zette hij een punt achter Theater van de Lach. Hij wilde op het hoogtepunt stoppen. Sindsdien gaf John Lanting lezingen en masterclasses over het regisseren van kluchten.

Donderdag 16 Augustus 2018 - 10:40:45 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Bonden tegen benoeming Canadees als baas Air France-KLMAD - Binnenland

De 42-jarige Syriër H.A. die wordt verdacht van de moord op een even oude vrouw uit Hoogvliet, op 17 mei van dit jaar aan de Klaverweide in Breda, vroeg vanochtend in de rechtbank in Breda om vergiffenis.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 09:57:00 - AD - Binnenland
 

Het voordeel van een gortdroge zomer: luchtarcheologen doen bijzondere ontdekkingen over het verledenDe Volkskrant - Binnenland

In de Voetboogstraat in het centrum van Amsterdam is door de politie donderdagnacht een explosief aangetroffen voor een frietzaak. Net na middernacht werd een verdacht voorwerp ontdekt, een deel van de straten rondom de Voetboogstraat werd korte tijd afgezet.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 09:32:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Syriër die vrouw in Breda met meerdere messteken ombracht vraagt vergiffenisAD - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland heeft het strafrechtelijk onderzoek naar misdrijven tegen de menselijkheid tegen voormalig Transaviapiloot Julio Poch beëindigd. Een woordvoerder van het OM heeft berichtgeving in NRC daarover bevestigd.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 09:21:39 - AD - Binnenland
 

OM in Nederland staakt onderzoek naar PochAD - Binnenland

De uit Azië afkomstige buxusmot rukt steeds verder op. De nachtvlinder die veel schade aan tuinen kan aanrichten is inmiddels opgerukt tot in bijna alle delen van het land. Alleen de Wadden zijn nog vrij.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 09:12:34 - AD - Binnenland
 

Buxusmot zit bijna overal in Nederland, alleen Wadden nog vrijAD - Binnenland

De politie heeft vannacht enkele straten in het centrum van Amsterdam uren afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp. Het blijkt opnieuw om een explosief te gaan. Het object werd gevonden voor de deur van Vleminckx, een bekende patatzaak in de binnenstad.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 08:49:43 - AD - Binnenland
 

Weerbericht: Zonnig en zomerse temperaturenNu.nl - Binnenland

Op de meeste plaatsen laat de zon zich donderdag regelmatig zien. Het wordt 22 tot lokaal 30 graden.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 08:35:49 - Nu.nl - Binnenland
 

Aantal verdronken Nederlanders in 2017 gelijk aan jaar daarvoorNu.nl - Binnenland

In 2017 verdronken er 86 Nederlanders, net zo veel als een jaar eerder. Het aantal mensen dat door verdrinking om het leven komt, ligt al jaren rond de tachtig per jaar.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 08:23:14 - Nu.nl - Binnenland
 

Justitie staakt onderzoek naar Julio Poch definitiefNu.nl - Binnenland

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het strafrechtelijk onderzoek naar Julio Poch definitief gestaakt. Justitie is tot dat besluit gekomen nadat de piloot vorig jaar in Argentinië werd vrijgesproken van betrokkenheid bij zogenoemde dodenvluchten.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 08:09:24 - Nu.nl - Binnenland
 

Nederlandse OM stopt strafrechtelijk onderzoek naar Julio PochNOS Nieuws - Binnenland

Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft het strafrechtelijk onderzoek naar Julio Poch stopgezet. De Argentijns-Nederlandse voormalig gevechtspiloot bij de Argentijnse marine werd verdacht van betrokkenheid bij dodenvluchten ten tijde van het militaire regime (1976-1983).

Poch werd in mei in een brief door het OM van het besluit op de hoogte gesteld, meldt NRC. Het OM kwam tot het besluit nadat een rechtbank in Buenos Aires Poch eind vorig jaar had vrijgesproken. Hij had ruim acht jaar in voorarrest gezeten. Het Argentijnse OM ging tegen de uitspraak in beroep.

"Voor ons een interessante brief, omdat het OM bevestigt dat het Poch niet langer vervolgt wegens het ontbreken van bewijs", reageert de Nederlandse advocaat van Poch, Geert-Jan Knoops. "Het besluit is genomen, ongeacht wat de uitkomst van het hoger beroep in Argentinië is."

Aansprakelijkheid

Poch heeft de Nederlandse staat aansprakelijk gesteld; hij wijst erop dat hij jarenlang onschuldig heeft vastgezeten. Hij werd in 2009 op verzoek van Argentinië in Spanje gearresteerd. Nederland, dat geen uitleveringsverdrag heeft met Argentinië, verstrekte Spanje de vluchtgegevens van Poch, waarna die werd uitgeleverd.

Volgens Knoops maakt het besluit van het OM om Poch niet langer te vervolgen hun zaak tegen de Nederlandse staat sterker. "Uit het Nederlandse onderzoek is het Argentijnse strafproces voortgekomen. Nu de Argentijnse rechtbank heeft aangetoond dat het Nederlandse onderzoek geen basis biedt voor vervolging, moet Nederland de aansprakelijkheid aanvaarden voor de vervolging in Argentinië."

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maakt volgende maand bekend of de Nederlandse staat inderdaad aansprakelijkheid erkent. Als dat niet gebeurt, ligt een vervolgprocedure volgens Knoops voor de hand. "We hopen dat het zover niet komt en dat er een schikking wordt getroffen."

Donderdag 16 Augustus 2018 - 07:36:32 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Chaos in Genua na wegvallen essentiële verkeersader, oude weg weer hoofdrouteDe Volkskrant - Binnenland

Facebook heeft te traag of helemaal niet gereageerd op teksten op het medium die oproepen tot geweld jegens de moslimminderheid Rohingya. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een groot onderzoek naar haatdragende berichten jegens de Rohingya. Facebook erkent dat het ‘te traag’ heeft gereageerd.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 07:36:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Om haar uitkering te houden, moet oer-Hollandse Ingrid bewijzen dat ze Nederlands spreektAD - Binnenland

Zes op de tien bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken heeft afgelopen vijf jaar met incidenten te maken gehad. De helft maakt bovendien mee dat onderaannemers niet volgens de veiligheidsrichtlijnen werken.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 07:28:00 - AD - Binnenland
 

Incidenten bij meerderheid chemische bedrijvenAD - Binnenland

De Nederlandse economie groeit dit jaar en volgend jaar iets minder hard dan eerder werd voorzien, blijkt uit een nieuwe raming van het het Centraal Planbureau (CPB).
Donderdag 16 Augustus 2018 - 07:16:25 - AD - Binnenland
 

Verveel jij je vaak in de vakantie?NOS Nieuws - Binnenland

Het is zomervakantie! Alle tijd om buiten te spelen, spelletjes te doen, te lezen, erop uit te gaan... Maar heb jij iedere dag wat te doen? Als je zes weken lang iedere dag vrij bent, is het niet heel gek als er momenten bij zitten waarop je niet weet wat je moet doen.

Herken jij dat? Uit ons onderzoek blijkt dat veel kinderen zich weleens vervelen tijdens de vakantie.

Wij zijn benieuwd hoe jij erover denkt. Verveel jij je ook weleens? En vind je dat dan vervelend of juist helemaal niet? Reageer op onze stelling:

Donderdag 16 Augustus 2018 - 06:55:26 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nederlandse economie groeit iets minder hardAD - Binnenland

Goed nieuws voor de oudere woningbezitters: het wordt makkelijker om de overwaarde uit de koopwoning te halen of te verhuizen. ABN Amro gaat zijn leennormen voor 56-plussers versoepelen.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 06:00:21 - AD - Binnenland
 

ABN schiet oudere woningbezitter te hulpAD - Binnenland

Özcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 06:00:00 - AD - Binnenland
 

Overheid moet Facebookmoeders die niet vaccineren aanpakkenAD - Binnenland

Het wordt voor middelbare scholen een stuk simpeler te berekenen hoeveel geld ze van het Rijk krijgen. Dat maakt vooruitkijken en plannen maken gemakkelijker, denkt minister Arie Slob (Voortgezet Onderwijs). Hij komt met een wetsvoorstel hiervoor, meldt Trouw.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 04:04:43 - AD - Binnenland
 

Bekostiging middelbare scholen op de schopAD - Binnenland

De voorgenomen afschaffing van de dividendbelasting valt honderden miljoenen duurder uit dan gepland. Volgens bronnen in Den Haag loopt de rekening op in de richting van de 2 miljard euro.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 03:00:00 - AD - Binnenland
 

Boetes en waarschuwingen voor overtreden sproeiverbodNOS Nieuws - Binnenland

Er zijn deze zomer tot nu toe 39 boetes uitgedeeld voor overtredingen van het sproeiverbod. Ruim 150 mensen kregen een waarschuwing, blijkt uit cijfers van de Unie van Waterschappen.

De minimale boete is 500 euro voor particulieren en 1500 euro voor bedrijven. De waterschappen controleren met vliegtuigjes en drones op het naleven van het verbod, maar ze krijgen ook tips van mensen die overtredingen melden.

Op de grens

"Deze cijfers laten zien dat het verbod goed wordt nageleefd", zegt Dirk-Siert Schoonman van de Unie van Waterschappen in het NOS Radio 1 Journaal. "Mensen krijgen eerst een waarschuwing en sommigen proberen wel een beetje op de grens zitten. Daarom moet je zichtbaar gaan handhaven en laten weten dat het serieus is. Meestal volstaat een waarschuwing en gaan mensen niet een tweede keer in de fout."

Volgens Schoonman zijn de meeste boetes uitgedeeld in Gelderland en Overijssel. "Daar zien we ook de grootste problemen voor de landbouw. Ook in het zuiden, in Noord-Brabant, zien we enige verhoging van het aantal boetes."

Plassen of sloten

In 13 van de 21 waterschappen mag op dit moment niet gesproeid worden met water uit plassen of sloten vanwege de droogte, die ondanks de regen van de afgelopen dagen nog niet voorbij is.

In twee waterschappen, in Twente en de Achterhoek, mag ook niet gesproeid worden met grondwater. Vooral daar zijn meer boetes uitgedeeld dan in andere jaren.

Donderdag 16 Augustus 2018 - 00:36:33 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nijmeegs gezin mag om eigen veiligheid huis niet meer in NOS Nieuws - Binnenland

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht met zijn bedrijf Ennetcom cryptotelefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden verstuurd die niet te traceren zijn.

Sinds 2016 wordt de man ernstig bedreigd door criminelen. Toen ontmantelde justitie zijn bedrijf en sindsdien wordt onderzoek gedaan naar gegevens die zijn gevonden. Volgens het OM zijn de data "een grote bron van bewijzen voor liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit".

Het huis van de man is sinds die tijd meerdere keren beschoten, en voor de deur explodeerde een auto. Ook werd het huis van buren onder vuur genomen. Waarschijnlijk vergisten criminelen zich toen. Drie weken geleden werden mannen in een gestolen auto betrapt in de wijk. In dat voertuig vond de politie een automatisch wapen met munitie.

Buurt opgelucht

Volgens de politie is de dreiging rond de woning nu zo groot, dat bewoners en buren gevaar lopen. Toen de familie terugkeerde van vakantie stonden daarom agenten voor de deur. De bewoners mochten nog wat spullen uit het huis meenemen en zijn vervolgens ondergebracht op een geheim adres. De kinderen mogen voorlopig niet naar hun school.

De gemeente en de politie hebben 45 gezinnen uit de naaste omgeving ingelicht over de maatregel. Die waren opgelucht. Bewoners voelen zich al langere tijd niet meer veilig in de straat.

Donderdag 16 Augustus 2018 - 00:19:39 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Einde dividendbelasting wordt nóg duurderAD - Binnenland

De man die afgelopen zaterdag brandbommen gooide naar het Turkse consulaat in Amsterdam, is geen Nederlander maar een Turk. Volgens Turkse media gaat het om de 34-jarige Ercan P., lid van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 23:04:57 - AD - Binnenland
 

Weer een explosief gevonden in Amsterdam, dit keer in centrumDe Volkskrant - Binnenland

Woensdag 15 Augustus 2018 - 23:00:14 - De Volkskrant - Binnenland
 

Onrust in Slotervaart na drie aanslagen in korte tijd: ‘Er is altijd wat in deze buurt’De Volkskrant - Binnenland

Buitenlandse studenten willen anderen graag laten merken dat zij dingen weten, zegt universitair docent Kathrin Twiesselmann-Steigerwald. ‘Voor de meeste Nederlanders is dat een nieuw concept.’
Woensdag 15 Augustus 2018 - 22:00:02 - De Volkskrant - Binnenland
 

Buitenlandse studenten snappen niets van onze zesjescultuurDe Volkskrant - Binnenland

Afgelopen weekend gingen vele tienduizenden demonstranten in Boekarest de straat op om hun onvrede kenbaar te maken over de regeringscorruptie. En ondanks het ongekend harde politie-ingrijpen van vrijdag houden de protesten aan. Een groot deel van de demonstranten woont helemaal niet in Roemenië, maar elders. Ze trotseren het traangas in de hoop op verlossing voor hun geboorteland.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 21:53:57 - De Volkskrant - Binnenland
 

Explosief bij populaire frietkraam in centrum Amsterdam NOS Nieuws - Binnenland

Het verdachte voorwerp dat gisteravond is gevonden in de Amsterdamse binnenstad, was een explosief, blijkt na onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Het lag in de Voetboogstraat voor de deur van Vlaams Friethuis Vleminckx.

Het straatje, dat parallel loopt aan de Kalverstraat, was enkele uren afgezet. Waarom het explosief juist daar lag, kon de politie nog niet zeggen. De eigenaar van de patatzaak, Nigel Maij, heeft de hele nacht niet geslapen, zegt hij tegen Het Parool. "Ik heb nog nooit problemen gehad, ook niet met bijvoorbeeld concurrenten ofzo. Ik hoop maar dat we gewoon open mogen blijven. Zelf wil ik ook gewoon open zijn, want we zijn niet bang."

Het is niet duidelijk of de vondst van het explosief verband houdt met de incidenten met explosieven in de westelijke stadsdelen Slotervaart en De Baarsjes.

Daar waren de afgelopen dagen vier incidenten bij bedrijfspanden. Dinsdagnacht ging een explosief af bij de voordeur van een restaurant aan de Johan Huizingalaan, in Slotervaart.

In dezelfde straat werden afgelopen week ook een interieurwinkel en een pand van een schoonmaakbedrijf beschoten. Achter het schoonmaakbedrijf lag bovendien een handgranaat. Eenzelfde explosief werd gevonden aan de deur van een nog te openen lunchroom in De Baarsjes. Volgens de politie is er een zakelijk band tussen het schoonmaakbedrijf en de lunchroom.

Tijdelijk gesloten

Het schoonmaakbedrijf is op last van burgemeester Halsema voor drie maanden gesloten. Of die maatregel ook wordt genomen bij de drie andere zaken, wordt nog bekeken, zegt een woordvoerder van de gemeente.

In de Johan Huizingalaan, waar het merendeel van de incidenten plaatsvond, zijn een mobiele politiepost en een camera geplaatst. Ook heeft de politie extra patrouilles aangekondigd.

Op een bewonersbijeenkomst, gisteravond, zei Halsema dat de politie "volop bezig is met het opsporingsonderzoek". Verder vond de burgemeester het "belangrijk dat bewoners worden gehoord, uiting kunnen geven aan hun zorgen".

Woensdag 15 Augustus 2018 - 21:31:25 - NOS Nieuws - Binnenland
 

De acts die je niet mag missen, wat je niet moet vergeten en hoe Lowlands ooit begonDe Volkskrant - Binnenland

De Amerikaanse president Trump heeft John Brennan, oud-directeur van de CIA, de toegang ontzegd tot vertrouwelijke dossiers van de inlichtingendiensten. Brennan, die als hoofd van de CIA diende tijdens de tweede termijn van president Obama, geldt als criticus van Trump en zijn regering. Als het aan de huidige Amerikaanse president ligt, krijgen ook andere oud-overheidsfunctionarissen geen inzage meer in vertrouwelijke documenten.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 20:08:06 - De Volkskrant - Binnenland
 

Trump ontzegt voormalig CIA-baas toegang tot vertrouwelijke informatieDe Volkskrant - Binnenland

Een klimaatneutraal vliegtuig zou veel CO2-uitstoot schelen. Alleen duurt het nog wel even voor het er is.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 20:00:32 - De Volkskrant - Binnenland
 

Moira en Arthur herdenken de oorlog in Nederlands-Indië samen met hun opaNOS Nieuws - Binnenland

Op verschillende plekken in Nederland is het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië herdacht. Nederlands-Indië is nu het land Indonesië, maar vroeger hoorde dit deel van de wereld bij Nederland. Tijdens de oorlog zijn veel Nederlanders omgekomen.

Opa Walter

Moira van 14 en Arthur van 11 zijn ieder jaar bij de grootste herdenking in Den Haag. Hun opa Walter heeft de oorlog meegemaakt.

De vader van opa Walter moest vechten in het leger en werd uiteindelijk gevangen genomen door Japanners. Walter hoorde al die tijd niets van zijn vader. Pas na de oorlog kwam hij erachter dat hij nog leefde.

Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:41:06 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Nog geen spoor van vermiste NsimireNOS Nieuws - Binnenland

Er is nog geen enkel spoor van Nsimire van 14. Ze is al bijna drie weken vermist. Op verschillende plekken delen vrijwilligers flyers uit. Vanmiddag gebeurde dat in Almere.

De familie van Nsimire zegt dat ze erg blij zijn met alle mensen die meehelpen zoeken. Ook gaan ze door met flyers uitdelen.

Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:39:50 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Maaltijdbezorger Foodora Nederland stoptNOS Nieuws - Binnenland

Maaltijdbezorger Foodora stopt zijn activiteiten in Nederland. Het Duitse moederbedrijf Delivery Hero zette Foodora Nederland begin deze maand te koop, maar een serieuze gegadigde heeft zich niet gemeld.

De medewerkers van Foodora zijn schriftelijk ingelicht. Vrijdag is er een personeelsbijeenkomst in Amsterdam, waar tekst en uitleg wordt gegeven. Onbekend is om hoeveel medewerkers het gaat.

Het bedrijf zegt in de brief aan het personeel dat het UWV en de vakbonden op de hoogte zijn gesteld dat ontslag voor de medewerkers is aangevraagd. Foodora Nederland verzekert dat de contracten met de medewerkers worden gerespecteerd en dat de bepalingen daarin worden nageleefd.

Concurrentie

De concurrentie onder de maaltijdbezorgers is groot. Daarbij heeft Foodora het moeten afleggen tegen Thuisbezorgd van het Nederlandse bedrijf Takeaway. Dat leek aanvankelijk in de markt voor een overname van Foodora.

Hero Delivery heeft ook aangekondigd te stoppen in Italië, Frankrijk en Australië. Het bedrijf zet zijn kaarten nu op de landen waar het wel een leidende positie heeft.

Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:23:58 - NOS Nieuws - Binnenland
 

Op groene stroom naar New York vliegen? Reken daar voorlopig maar niet opDe Volkskrant - Binnenland

Zaterdag-, maandag- én dinsdagnacht was het raak aan de Johan Huizingalaan in Amsterdam-Slotervaart. Eerst werd een meubelwinkel onder vuur genomen, daarna een schoonmaakbedrijf en vervolgens ontplofte een explosief in de straat. Bewoners reageren afwisselend nuchter en bang op de wildwesttaferelen in Nieuw-West.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:21:34 - De Volkskrant - Binnenland
 

Boswachter helpt slangen met overstekenNOS Nieuws - Binnenland

Wist je dat er in Nederland op dit moment heel veel kleine slangen leven? Ze worden ringslangetjes genoemd. Er zijn er op dit moment veel omdat de eieren nu uitkomen.

Er is alleen één probleem: de eieren liggen vaak langs een weg. En daardoor worden elk jaar honderden slangen doodgereden.

Hulp van de boswachter

Daar heeft boswachter Harco uit de Noordoostpolder iets op bedacht. Hij brengt de slangen naar een veilige plek.

Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:05:54 - NOS Nieuws - Binnenland
 

We gaan nog zeker vier ongewoon warme jaren tegemoet, voorspellen wetenschappersDe Volkskrant - Binnenland

De geheimzinnige raadsvergadering van de gemeente Westland, waarvoor de raadsleden hun vakantie moesten afbreken, ging over de komst van een zogeheten Polenhotel. De raadsleden moesten op stel en sprong stemmen over een noodmaatregel die de bouw van zo’n tweede hotel in het dorp Maasdijk zou tegenhouden. Meerdere raadsleden bevestigen dat tegen Omroep West.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 19:02:39 - De Volkskrant - Binnenland
 

Mysterie opgelost: spoedvergadering Westland ging over nieuw PolenhotelDe Volkskrant - Binnenland

Het kappen van kerngezonde bomen leidt tot veel protest in Sheffield. Ze zouden schade berokkenen aan straten en stoepen. Onzin, zeggen de actievoerders. De plaatselijke bisschop moet rust brengen. Maar de kettingzagen worden gesmeerd.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 18:59:06 - De Volkskrant - Binnenland
 

Curaçaose oud-minister van Volksgezondheid moet de cel inAD - Binnenland

De storing die Schiphol woensdagmiddag platlegde is voorbij. Het schema voor inkomend en vertrekkend vliegverkeer liep rond 16.30 uur weer normaal.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 16:56:00 - AD - Binnenland
 

Storing Schiphol voorbijAD - Binnenland

Henk Smits uit het Gelderse Wijchen kreeg vanochtend de schrik van zijn leven. Met de elektrische fiets van zijn vrouw reed hij naar zijn werk in Nijmegen, toen de accu opeens in de fik vloog en daarna ontplofte: ,,Ik wist niet wat ik meemaakte. Met kunst en vliegwerk kon ik van mijn fiets af komen. Mijn werkkleding is gesmolten en de boterhammen van het lunchpakketje zijn geroosterd.’’
Woensdag 15 Augustus 2018 - 16:28:43 - AD - Binnenland
 

Burgemeester Almere terug van vakantie vanwege reeks geweldsincidentenAD - Binnenland

Journalisten van BNNVARA mochten in het geheim een geluidsopname maken van een Denk-politicus op zijn fractiekamer. Dat is de uitspraak in kort geding van de Amsterdamse rechtbank. De opname hoeft niet vernietigd of verwijderd te worden. De belangen van de journalisten wegen zwaarder dan die van de politieke partij.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 15:33:33 - AD - Binnenland
 

Taliban stellen regering op proef aan vooravond van verkiezingenDe Volkskrant - Binnenland

De warme zomer van dit jaar is nog maar het begin. Het heeft er alles van weg dat we nog eens vier ongewoon warme jaren tegemoet gaan, met liefst vier keer zoveel kans op een extreem heet jaar. Zeker tot 2022 zal de koorts aanhouden, met kans op hittegolven, droogte of extreme orkaanactiviteit; wat er daarna gebeurt, is nog niet te zeggen.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 15:26:18 - De Volkskrant - Binnenland
 

Denk verliest kort geding over geheime opnameAD - Binnenland

De 64-jarige Limburger die wordt vervolgd omdat hij de Turkse president Erdogan voor onder meer varken en Hitler uitmaakte, betwist dat hij dat zelf heeft gedaan. Zijn advocaat zegt dat ze voor vrijspraak zullen gaan. Jack G. uit Sittard zou niet eigenhandig de vijf e-mails hebben gestuurd die in 2016 binnenkwamen bij de Turkse ambassade.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 15:24:24 - AD - Binnenland
 

Verdachte van verrot schelden Erdogan na mislukte couppoging, wil vrijspraakAD - Binnenland

Minister van Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) spreekt na de ramp in Genua geruststellende woorden over de staat van de Nederlandse bruggen, maar volgens experts is grootschalig onderhoud nodig om Italiaanse toestanden in de toekomst te voorkomen.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 15:04:17 - AD - Binnenland
 

Opdringerige konikpaarden bij Nijmegen worden voorlopig niet geslachtDe Volkskrant - Binnenland

Rusland rouwt om de dood van kinderboekenschrijver Edoeard Oespenski, de bedenker van een aapachtig beestje dat voor kinderen in de Sovjet-Unie minstens zoveel betekende als Mickey Mouse voor hun leeftijdsgenootjes in het Westen. Oespenski stierf aan kanker, zo liet zijn dochter woensdag weten aan persbureau Tass. Hij werd 80 jaar oud.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 11:59:35 - De Volkskrant - Binnenland
 

17.500 bomen ter dood veroordeeld, maar de buurt komt in actieDe Volkskrant - Binnenland

In Nijmegen is commotie ontstaan rond de voorgenomen slacht van twee halfwilde konikpaarden in de Stadswaard, een natuurgebiedje aan de Waal vlak bij de stad. De twee paarden, een 5-jarige hengst en een jonge merrie, vallen badgasten van de Waalstrandjes lastig. Onlangs werd een vrouw zelfs gebeten.
Woensdag 15 Augustus 2018 - 11:56:43 - De Volkskrant - Binnenland
 

Na 20 dagen sluiting wegens bosbrand is het beroemde Yosemite Park weer openDe Volkskrant - Binnenland

Het instorten van de Morandibrug in Genua heeft het leven gekost aan zeker 35 mensen. ‘Dit is een immense tragedie.’
Woensdag 15 Augustus 2018 - 11:50:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

200 meter brug, in één klap weg: ‘Opeens viel ik samen met het viaduct naar beneden’De Volkskrant - Binnenland

De automobilist die dinsdag met zijn Ford Fiesta inreed op de blokkades bij het Britse parlement in Londen en daarbij drie fietsers verwondde, is een 29-jarige Brit van Soedanese afkomst. De man, Salih Kater, verzette zich niet bij zijn arrestatie en is de hele dag ondervraagd op een politiebureau in Zuid-Londen, waar hij zweeg. Kater was al wel bekend bij de politie, maar niet bij de inlichtingendiensten.
Dinsdag 14 Augustus 2018 - 20:29:14 - De Volkskrant - Binnenland
 

Van heinde en verre trekken Roemenen naar Boekarest om de corrupte kliek aan te pakkenDe Volkskrant - Binnenland

Opnieuw hebben de Taliban een grote aanval uitgevoerd in Afghanistan, waarbij ze tientallen Afghaanse soldaten en burgers doodden. Hoe sterk zijn de strijders en wat willen ze bereiken in dit verkiezingsjaar?
Dinsdag 14 Augustus 2018 - 17:36:52 - De Volkskrant - Binnenland
 

Deel centrum Amsterdam urenlang afgezet vanwege verdacht voorwerpNu.nl - Binnenland

De politie in Amsterdam heeft de Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van de hoofdstad in de nacht van woensdag op donderdag urenlang afgezet na de vondst van een verdacht voorwerp.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - Nu.nl - Binnenland
 

Reddingswerkers blijven zoeken naar overlevenden in ItaliëNOS Nieuws - Binnenland

In de Italiaanse stad Genua zoeken reddingswerkers nog steeds naar overlevenden. Gisteren stortte daar een grote brug in. Een heftig ongeluk, waarbij zeker 39 mensen om het leven zijn gekomen.

Geschrokken

Veel mensen in Italië zijn erg geschrokken van het nieuws. Het is nog niet bekend hoe het kon gebeuren. Daar wordt in het hele land veel over gepraat. Ook de regering is bij elkaar gekomen om erover te praten.

De hele brug wordt gesloopt. De eerste grote stukken beton zijn al met hijskranen weggehaald.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Binnenland
 

29-jarige dader terreuractie bij Brits parlement was al bekend bij politieDe Volkskrant - Binnenland

De Utrechtse studentenvereniging Unitas S.R. heeft een lid geschorst nadat hij een mail vol ‘onnodig kwetsende, racistische en seksistische opmerkingen’ had rondgestuurd binnen de vereniging.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Studentenvereniging Unitas schorst lid vanwege racistische en seksistische mailDe Volkskrant - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - De Volkskrant - Binnenland
 

Experts: Opkalefateren bruggen in Nederland is enorme klusAD - Binnenland

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - AD - Binnenland
 

 
Binnenlands Nieuws:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets in Nederland. Zodra sneeuwstormen zorgen voor een run op bontmutsen en files op de wegen, leest u het hier. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste binnenlands nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.