Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Binnenvaartschip gezonken op WesterscheldeHart van Nederland

Op de Westerschelde is maandag een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft de twee opvarenden veilig van boord gehaald. Bergers zijn maandagavond aan de slag gegaan om het schip naar een veilige locatie te brengen. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht, aldus de Veiligheidsregio. Het […]
Maandag 30 Maart 2015 - 20:30:27 - Hart van Nederland
 

ICRC stopt activiteiten Mali tijdelijk vanwege dood medewerkerNRC Handelsblad - Algemeen

Op de Westerschelde is een binnenvaartschip gekapseisd en gezonken, meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De reddingsbrigade heeft de twee opvarenden veilig van boord gehaald.
Maandag 30 Maart 2015 - 19:37:26 - NRC Handelsblad - Algemeen
 

Containerschip vastgelopen bij VlissingenNOS Nieuws - Algemeen

Op de Westerschelde is ter hoogte van Vlissingen een containerschip aan de grond gelopen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is de bemanning van het schip nog aan boord en is die niet in gevaar. Hoeveel bemanningsleden er op het schip zijn, is niet bekend.

Het is niet duidelijk wat de oorzaak is van het stranden van het schip. De Veiligheidsregio sluit niet uit dat het te maken heeft met de harde wind.

Toen het vrachtschip vastliep, rond 05.00 uur vanochtend, was het laagwater bij Vlissingen. Bergingswerkers maken in overleg met Rijkswaterstaat een plan om het schip los te trekken, maar dat kan pas als het water weer wat hoger staat.

Dijk ontruimd

Op dit moment liggen er twee sleepboten bij het containerschip. Volgens een verslaggever van Omroep Zeeland is de dijk, waar het schip vlak bij ligt, ontruimd.

Het schip, de Sea Land Meteor, is bijna 300 meter lang en vervoert containers. Doordat het schip stabiel ligt, is er geen risico dat de lading van boord valt. Het schip heeft geen noemenswaardige schade opgelopen. Volgens de Veiligheidsregio vormt het schip geen belemmering voor de overige scheepvaart.

Maandag 30 Maart 2015 - 17:04:30 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.