Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Vier jaar cel voor man die 8-jarige jongen doodreedNOS Nieuws - Algemeen

Een 56-jarige man die eerder dit jaar in Nieuwegein een jongen van 8 doodreed, moet vier jaar de cel in. Hij heeft ook een rijontzegging opgelegd gekregen van vijf jaar.

De man stapte in maart in de auto terwijl hij te veel alcohol had gedronken. Tijdens de rit naar huis reed hij door rood. Daarbij raakte hij een auto met daarin een gezin uit Houten. De 11-jarige broer van de 8-jarige jongen en hun moeder raakten gewond.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden zes jaar cel en vijf jaar rijontzegging voor de automobilist. In de rechtszaal zei de man toen dat hij onder grote spanning stond door problemen op zijn werk.

De verdachte nam tijdens de inhoudelijke behandeling het woord en noemde zichzelf een monster:

De verdachte ontkende vlak na het ongeluk dat hij te veel had gedronken. Later kwam hij tot inkeer. "Ik voel me een kindermoordenaar, ik ben een monster. Dat zal ik altijd blijven", zei hij eerder. "Voor de tegenpartij zal dit absoluut niets van de pijn wegnemen. Ik kan alleen maar zeggen dat het me spijt. Ik begrijp wat ik veroorzaakt heb."

Bij de rechtszitting vandaag waren volgens een verslaggever van RTV Utrecht veel mensen aanwezig.

De verdachte vindt niet dat er sprake was van roekeloosheid. De rechter vindt van wel. De man reed twee keer eerder onder invloed. Hij merkte toen al dat alcohol zijn rijvaardigheid beïnvloedt. Volgens de rechter is er geen sprake van opzet. "Een belangrijk punt voor de strafmaat."

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Gökmen T. verplicht naar rechtszaal voor zittingNOS Nieuws - Algemeen

De man die verdacht wordt van het plegen van de aanslag op het 24 Oktoberplein in Utrecht in maart, moet maandag aanwezig zijn bij de eerste inleidende zitting van zijn rechtszaak.

Gökmen T. wilde er niet bij zijn, maar de rechtbank vindt het belangrijk om met hem te spreken over de voortgang van zijn strafzaak. De voorzitter van de rechtbank heeft hem daarom bevolen om te komen. Als het nodig is, dan wordt T. onder dwang naar de zitting gebracht.

Tijdens de pro-formazitting wordt de zaak nog niet inhoudelijk besproken. Er wordt gesproken over de staat van het onderzoek, de voorlopige hechtenis van de verdachte en hoe de strafzaak verder behandeld wordt.

Nabestaanden

Bij de aanslag op 18 maart kwamen vier mensen om het leven. Twee mensen raakten zwaargewond. T. wordt onder meer verdacht van meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk.

Nabestaanden willen dat T. bij de zitting aanwezig is, omdat ze hem recht in de ogen willen kunnen kijken. De vader van de doodgeschoten Roos Verschuur vindt het besluit van de rechtbank daarom terecht en noemt het "de enige juiste beslissing".

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.