Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Afschaffing vrije artsenkeuze magNOS Nieuws - Algemeen

De verplichting voor zorgverzekeraars om zorg te vergoeden van ziekenhuizen, artsen en andere zorgverleners waarmee ze geen contract hebben mag worden afgeschaft. De Raad van State (RvS) heeft een positief advies gegeven voor dat plan van het kabinet.

Marktwerking

Door het afschaffen van de verplichting moet meer marktwerking in de zorg ontstaan. Keuzevrijheid van de patiƫnt zal afhangen van de prijs van zijn zorgverzekering. Omdat het plan van het kabinet en oppositiepartijen D66, SGP en ChristenUnie verschillende keren is veranderd en er veel discussie over was, vroeg de Eerste Kamer de RvS om een extra advies. In dat advies schrijft de RvS dat het plan niet in strijd is met Europese regels.

Rechter

In juni dreigde een stichting met zo n vijfduizend artsen naar de rechter te stappen als de vrije artsenkeuze zou worden afgeschaft. Hun argument was dat de plannen in strijd zijn met Europese regels, maar de RvS is het daar niet mee eens.

De plannen moeten vanaf 2016 ingaan.

Donderdag 23 Oktober 2014 - 20:57:25 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.