Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

OM gaat man die werd verdacht van dreiging bij Maassilo niet vervolgenNu.nl - Algemeen

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de 22-jarige man uit Zevenbergen die in 2017 werd opgepakt in verband met terrorismedreiging bij de Rotterdamse Maassilo niet vervolgen. Hij is geen verdachte meer in de zaak, meldt het OM vrijdag.
Vrijdag 19 April 2019 - 16:30:12 - Nu.nl - Algemeen
 

12 jaar cel voor moord in shishalounge Den HaagNOS Nieuws - Algemeen

Een 20-jarige Rotterdammer is tot 12 jaar cel veroordeeld voor het doodschieten van een tiener in een Haagse shishalounge. Aanleiding voor het schietincident in april vorig jaar was een ruzie over een met lachgas gevulde ballon. Het slachtoffer (17) overleed een dag later in het ziekenhuis.

Schutter Mustaf S. heeft de moord bekend. "Hij wilde me vuistslagen geven, maar miste. Voor ik het wist, had ik twee kogels afgevuurd en rende ik weg."

Een paar dagen na het fatale incident op zaterdagavond 7 april verschenen er beelden op sociale media waarop het lossen van de schoten en de vluchtende verdachte te zien zijn. Een week later werd de Rotterdammer toevallig aangehouden bij een verkeerscontrole op de A58.

In de rechtbank in Den Haag vertelde de schutter dat de 17-jarige aan het "klooien was met een ballon" en die naar een vriend van hem gooide. Er ontstond ruzie, waarbij de schutter werd weggetrokken, zich los rukte, een pistool trok en schoot.

De rechter was duidelijk in zijn oordeel. "Er is ruzie ontstaan om niets, om een ballonnetje. Het gemak waarmee verdachte het wapen bij zich had, en het gemak waarmee hij het wapen heeft gebruikt, is schokkend. Daar past alleen een zware straf bij."

Volgens Omroep West is de dader geen onbekende van justitie en hulpverleningsinstanties. Zijn ouders zijn in het verleden naar de politie gestapt om te waarschuwen voor hun zoon. Hij is twee keer door de kinderrechter veroordeeld voor diefstal en werkte beperkt mee aan een onderzoek naar zijn geestesgesteldheid.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.