Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Dronken man rijdt 150 kilometer per uur in bebouwde kom NijmegenNu.nl - Algemeen

De politie heeft afgelopen nacht een man aangehouden die met 150 kilometer per uur door de bebouwde kom in Nijmegen reed en te veel had gedronken. De man heeft zijn rijbewijs en auto in moeten leveren.
Zondag 18 November 2018 - 14:24:36 - Nu.nl - Algemeen
 

Wekdienst 18/11: sinterklaasintochten en wereldbekerwedstrijden schaatsenNOS Nieuws - Algemeen

Goedemorgen! Sinterklaas komt vandaag aan in onder meer Amsterdam, Utrecht en Tilburg. In Japan staat de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen op het programma.

Ook vandaag wordt het een zonnige dag. De middagtemperatuur schommelt tussen de 6 en 8 graden. Aan het einde van de middag en in de avond neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe, maar het blijft droog.

Ga je op pad? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

In onder meer Amsterdam, Utrecht en Tilburg komt Sinterklaas vandaag aan. Gisteren kwam het op verschillende plaatsen in Nederland tot confrontaties tussen actievoerende voor- en tegenstanders van Zwarte Piet. Het is de laatste dag van de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Japan. Die zijn van 06.30 uur tot 11.00 live te volgen op NOS.nl en in de app. En voor het eerst wordt de Joost Zwagerman Essayprijs uitgereikt. De prijs voor aanstormend schrijftalent is vernoemd naar de in 2015 overleden schrijver. De uitreiking is in Alkmaar en de winnaar krijgt 7500 euro.

Wat heb je gemist?

De Nederlands-Roemeense schrijfster Mira Feticu heeft mogelijk een Picasso teruggevonden die in 2012 uit de Kunsthal in Rotterdam werd gestolen. Ze vond het werk in het Roemeense dorp Greci na een anonieme tip. Deskundigen onderzoeken de tekening nu op echtheid.

De Picasso werd 6 jaar geleden gestolen door Roemenen, samen met werken van Claude Monet, Henri Matisse, Jacob Meijer de Haan en Paul Gauguin.

Ander nieuws uit de nacht:

Argentinië zegt dat het de middelen niet heeft om de onderzeeër te bergen die gisteren na een jaar werd teruggevonden. Volgens minister van Defensie Aguad ontbeert het land de moderne technologie, onduidelijk is of hij de financiële middelen heeft om hulp in te schakelen. President Trump zegt over twee dagen met een rapport met feiten over Khashoggi te komen. Volgens de president staat in het rapport wie de moord heeft gepleegd en wat daarvan de gevolgen zullen zijn. De burgemeester van Deventer heeft gisteravond een noodbevel ingesteld om te voorkomen dat rivaliserende voetbalsupporters met elkaar op de vuist zouden gaan. Supporters van FC Twente en Go Ahead Eagles zouden aan de vooravond van de wedstrijd hebben afgesproken om in Deventer met elkaar op de vuist te gaan.

En dan nog even dit:

Pech voor de supporters van NEC en Sparta die vanmiddag de wedstrijd tussen hun clubs willen zien in het Goffertstadion in Nijmegen. De kachels zijn afgekeurd. De verwarming kan pas weer aan als een nieuwe milieukeuring is gedaan. Omdat het naar verwachting fris blijft (een graad of 7 met een strakke oostenwind) raadt NEC de fans aan zich warm aan te kleden.

Fijne dag!

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.