Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Bekijk hier alle uitslagen van de verkiezingenNOS Nieuws - Algemeen

Via deze pagina zijn vanavond alle uitslagen van de verkiezingen te vinden. Als een uitslag van een gemeente of provincie bekend is verschijnt die op de kaart.

Voor de app-gebruiker: klik op de afbeelding om de tool te gebruiken:

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Nederland naar de stembus voor Provinciale StatenNOS Nieuws - Algemeen

In het hele land zijn de stembureaus open voor de Provinciale Statenverkiezingen. Op ongeveer 10.000 plekken kunnen mensen hun stem uitbrengen. Dat kan tot vanavond 21.00 uur.

Het eerste stembureau ging om middernacht al open op het NS-station in Castricum. Ook op 68 andere stations kunnen reizigers hun stem uitbrengen.

Er wordt vandaag ook gestemd voor de waterschappen. Bij de vorige verkiezingen, in 2015, kon dat voor het eerst tegelijk met de verkiezingen voor de Provinciale Staten.

Eerste Kamer

De verkiezingen van vandaag hebben ook invloed op de samenstelling van de Eerste Kamer; de Statenleden stemmen op 27 mei op hun senatoren. Het lijkt erop dat de coalitie van premier Rutte haar meerderheid in de Eerste Kamer kwijtraakt.

Ruim 13 miljoen mensen mogen vandaag hun stem uitbrengen. Er worden 570 Statenzetels verdeeld.

De opkomst bij de Provinciale Statenverkiezingen ligt doorgaans laag, meestal onder de 50 procent. Tegen 11.00 uur wordt de eerste prognose van de opkomst verwacht en rond 21.30 uur komen de eerste uitslagen binnen.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.