Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Spoorloos-journalisten terug in NederlandNOS Nieuws - Algemeen

Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn terug in Nederland. Ze kwamen aan het einde van de middag aan. Volgens KRO-NCRV zijn ze inmiddels thuis bij hun familie. Aan hun terugkomst is geen ruchtbaarheid gegeven. De tv-makers willen rust.

Bolt en Follender kondigden vanavond de uitzending van Spoorloos aan met een filmpje. "Wij zijn inmiddels een dag vrij en we zijn daar buitengewoon blij mee", vertelden de mannen in de video. "We hebben nu begrepen dat er in Nederland veel medeleven is getoond. Daar zijn we ontzettend blij mee."

De steunbetuigingen hebben hun families door de moeilijke tijd heen geholpen, zei het tweetal. "Voor al deze steun bedanken wij u natuurlijk bijzonder hartelijk", sloten ze het filmpje af.

Ontvoerd

Bolt en Follender werden vorige week in Colombia ontvoerd door de guerrillabeweging ELN, toen ze voor opnames voor Spoorloos in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land waren. Volgens NOS-correspondent Marc Bessems is dat een "zeer gevaarlijke regio".

Een week later werden ze vrijgelaten na dagenlange onderhandelingen. In de nacht van hun vrijlating was er veel tegenstrijdige informatie. Zo meldde de ELN in eerste instantie dat Bolt en Follender werden vrijgelaten, maar even later werd dat bericht ingetrokken.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.