Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Podcast: Nicky Verstappen, 200 jaar NAP en het wandelwalhallaNOS Nieuws - Algemeen

In de podcast Het beste uit het Oog deze week aandacht voor het grote verwantschapsonderzoek in de zaak-Nicky Verstappen. Journalist Claire van Dijk van dagblad de Limburger vertelt over "de open zenuw van Heibloem": de dood van de 11-jarige Nicky, 20 jaar geleden.

Het NAP werd deze week 200 jaar, wat een flinke leeftijd is voor een afkorting waarvan de meeste mensen niet weten waar die precies voor staat. Is het Nieuw Amsterdams Peil of Normaal Amsterdams Peil? Of staat die N voor nationaal of Nederlands? Hoogleraar Waterschapsgeschiedenis Petra van Dam van de Vrije Universiteit vertelt over deze "Nederlandse uitvinding van wereldformaat".

Ook hoor je Jacques Wallage, die naar aanleiding van zijn deze week verschenen politieke memoires vertelt over zijn Joodse jeugd in Groningen. Wat waren zijn drijfveren in de politiek en wat deed de enorme prestatiedruk die zijn moeder hem oplegde met hem?

Vrieskou of niet, John Jansen van Galen houdt van wandelen. In zijn nieuwe boek Wandelparadijs Nederland schrijft hij over het "wandelwalhalla" dat Nederland met zijn "polderjungle" is. Hij en Rob Trip praten over Johns favoriete wandelgebied en het "aangenaam soort versuffing" dat hij voelt als hij de landschappen in zich opneemt.

Meer podcasts?

Luister deze week ook naar de nieuwste aflevering van De stemming van Vullings en Van Weezel, de politieke podcast van NOS Met het oog op morgen. Het duo Max van Weezel en Joost Vullings bespreken de gevolgen van de afschaffing van het raadgevend referendum voor D66.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.