Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Grote brand in loodsen met carnavalswagens in ZaltbommelNOS Nieuws - Algemeen

In twee loodsen in Zaltbommel woedt een grote brand. In die loodsen stonden de carnavalswagens die over twee weken zouden meerijden met de optocht. Zeker tien carnavalswagens, waaronder de prinsenwagen als de wagen van jeugdprinsen, zijn bij de brand in vlammen opgegaan.

De voorzitter van carnavalsvereniging de Wallepikkers spreekt van een groot drama. "De wagens waren bijna klaar. Alles is weg van zeker tien groepen en loopgroepen", vertelt Martijn Merks tegen Omroep Gelderland. "Maanden is er dag en nacht gewerkt. Sommige andere wagens werden al jaren gebruikt. Een levenswerk weg."

In de omgeving zijn grote, zwarte rookwolken te zien. Er zijn meerdere hulpdiensten aanwezig. De loodsen liggen in de buurt van een middelbare school.

Het vuur is waarschijnlijk ontstaan tijdens laswerkzaamheden. De brand is onder controle.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Cel- en werkstraffen voor paardenvleesschandaal in GelderlandNOS Nieuws - Algemeen

De eigenaar van slachterij Van Hattem uit Dodewaard is schuldig aan fraude met paardenvlees. Omdat zijn bedrijf rundvlees verkocht met daarin snippers paardenvlees is hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 324 dagen, waarvan ruim de helft voorwaardelijk. Ook moet hij een boete van 47.500 euro betalen.

In de zaak zijn nog twee mensen veroordeeld. Een tussenhandelaar uit Doesburg krijgt een voorwaardelijke straf van twee maanden, een boete van 15.000 euro en een werkstraf van 180 uur. De eigenaar van een vrieshuis uit Olst krijgt 5000 euro boete en een werkstraf van 80 uur, schrijft Omroep Gelderland.

Het Openbaar Ministerie had een hogere celstraf en boete geëist. Alle verdachten hebben bewust documenten vervalst om te verbergen dat ze in 2012 en 2013 partijen vermengd rundvlees op de markt brachten. Hiermee zou de directeur 250.000 euro hebben verdiend.

De fraude kwam aan het licht na het Europese paardenvleesschandaal. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit trof bij een test dna van paarden aan in het rundvlees. Eind 2014 ging slachterij Van Hattem failliet. De eigenaar begon daarna een ander bedrijf in de vleesverwerking.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.