Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Kamer akkoord met CETA, meerderheid in senaat onzekerNu.nl - Algemeen

Een nipte meerderheid in de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met CETA, het handelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada. VVD, CDA, D66, ChristenUnie en Groep-Van Haga gingen akkoord. De rest van de oppositie was tegen, inclusief de PvdA. Die partij leverde in het vorige kabinet de minister die het verdrag uitonderhandelde.
Dinsdag 18 Februari 2020 - 16:40:51 - Nu.nl - Algemeen
 

Tweede Kamer stemt met krappe meerderheid voor CETA-verdragNOS Nieuws - Algemeen

De Tweede Kamer heeft met een kleine meerderheid ingestemd met het CETA-verdrag, het Europese handelsverdrag met Canada. De ChristenUnie was eerst tegen, maar stemde na toezeggingen van het kabinet voor. De PvdA was tot vorig jaar voor maar stemde tegen, ook oud-minister Ploumen.

Door afwezigheid van een aantal Kamerleden kwam de uitslag op 72 stemmen voor en 69 stemmen tegen. Dat er enkele Kamerleden niet bij de stemming waren, maakte geen verschil voor het eindresultaat.

Maar de uitslag zegt wel iets over de kans dat de Eerste Kamer het verdrag ook goedkeurt. Die is niet groot. Als alle partijen daar net zo stemmen als in de Tweede Kamer, dan is daar geen meerderheid. Het kabinet komt zes zetels tekort.

Onbestaanbaar

Minister Kaag heeft het "onbestaanbaar" genoemd als Nederland het verdrag na jaren onderhandelen niet zou goedkeuren. Hoe het kabinet dit probleem wil aanpakken is nog onduidelijk.

Van de 27 lidstaten hebben tot nu toe 13 landen ingestemd. Het handelsverdrag is voor het grootste deel al wel in werking getreden, dankzij de goedkeuring door het Europees Parlement.

Dinsdag 18 Februari 2020 - 16:37:34 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.