Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Kamer wil minder strenge hypotheekregelsNOS Nieuws - Algemeen

De regels voor het verstrekken van hypotheken moeten worden versoepeld, vindt de Tweede Kamer. Volgens de politieke partijen hanteert het budgetinstituut Nibud te strikte normen.  Een meerderheid steunt daarom een motie van CDA-Kamerlid Ronnes, die wil dat het beleid voor hypotheekverstrekkers wordt aangepast. Ronnes waarschuwt dat mensen die geen hypotheek krijgen, nu schaarse huurwoningen bezet houden. Starters  Het gaat bijvoorbeeld om jongeren die wel graag een huis willen kopen, maar in de ogen van het Nibud niet genoeg verdienen. De Tweede Kamer wijst erop dat het salaris van deze starters vaak snel omhoog gaat; daarom zou het Nibud zulke aanvragen soepeler moeten beoordelen. Ook zou er rekening moeten worden gehouden met lagere energielasten. De discussie over een mogelijke versoepeling van de hypotheekregels speelt al jaren. Het kabinet zei eerder zich niet te veel te willen bemoeien met de normen die het Nibud stelt.
Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.