Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Kenteken voor tractoren gaat 450 euro kostenNOS Nieuws - Algemeen

De kosten voor bedrijven van de toekomstige tractorkentekens komen op gemiddeld 450 euro, schrijft minister Schultz van Verkeer aan de Tweede Kamer. Eerder ging zij uit van 600 euro. Het gaat om het inschrijven, het kopen en monteren van tractorkentekenplaten, en de uren die het bedrijf zelf kwijt is.

De besparing zit in het versoepelen van bepaalde regels. Bestaande tractoren kunnen digitaal worden aangemeld en hoeven niet eerst te worden gekeurd. Kentekenplaatverlichting wordt niet verplicht, omdat de kentekenplaten tegenwoordig goed reflecteren. Ook hoeven er geen kentekenplaten op de voorkant van een tractor.

De eigenaren van de 430.000 bestaande tractoren en 150.000 aanhangwagens zijn gezamenlijk voor de operatie ongeveer 31,5 miljoen euro kwijt. De verplichting gaat pas in 2017 in.

De land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland maakt bezwaar tegen de kentekenplicht, omdat die het bedrijfsleven alleen maar op kosten zou jagen. De Tweede Kamer stemde voor de kentekenplicht omdat dat de controle op de weg ten goede zou komen. Met tractoren gebeuren veel ongelukken.

Vrijdag 27 Februari 2015 - 15:02:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Studio Den Haag over het verschil tussen Fransen en GriekenNOS Nieuws - Algemeen

Iedere week nemen we in Studio Den Haag met drie prominente Tweede-Kamerleden de politieke actualiteit door. Deze week met Henk van Gerven (SP), Henk Nijboer (PvdA) en Pieter Omtzigt (CDA).

Vrijdag 27 Februari 2015 - 15:02:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.