Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Boetes en waarschuwingen voor overtreden sproeiverbodNOS Nieuws - Algemeen

Er zijn deze zomer tot nu toe 39 boetes uitgedeeld voor overtredingen van het sproeiverbod. Ruim 150 mensen kregen een waarschuwing, blijkt uit cijfers van de Unie van Waterschappen.

De minimale boete is 500 euro voor particulieren en 1500 euro voor bedrijven. De waterschappen controleren met vliegtuigjes en drones op het naleven van het verbod, maar ze krijgen ook tips van mensen die overtredingen melden.

Op de grens

"Deze cijfers laten zien dat het verbod goed wordt nageleefd", zegt Dirk-Siert Schoonman van de Unie van Waterschappen in het NOS Radio 1 Journaal. "Mensen krijgen eerst een waarschuwing en sommigen proberen wel een beetje op de grens zitten. Daarom moet je zichtbaar gaan handhaven en laten weten dat het serieus is. Meestal volstaat een waarschuwing en gaan mensen niet een tweede keer in de fout."

Volgens Schoonman zijn de meeste boetes uitgedeeld in Gelderland en Overijssel. "Daar zien we ook de grootste problemen voor de landbouw. Ook in het zuiden, in Noord-Brabant, zien we enige verhoging van het aantal boetes."

Plassen of sloten

In 13 van de 21 waterschappen mag op dit moment niet gesproeid worden met water uit plassen of sloten vanwege de droogte, die ondanks de regen van de afgelopen dagen nog niet voorbij is.

In twee waterschappen, in Twente en de Achterhoek, mag ook niet gesproeid worden met grondwater. Vooral daar zijn meer boetes uitgedeeld dan in andere jaren.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Nijmeegs gezin mag om eigen veiligheid huis niet meer in NOS Nieuws - Algemeen

Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft het huis van een gezin gesloten en de bewoners elders ondergebracht omdat de gemeente hun veiligheid en die van de buurt niet meer kon garanderen. De vader van het gezin verkocht met zijn bedrijf Ennetcom cryptotelefoons aan criminelen. Daarmee kunnen berichten worden verstuurd die niet te traceren zijn.

Sinds 2016 wordt de man ernstig bedreigd door criminelen. Toen ontmantelde justitie zijn bedrijf en sindsdien wordt onderzoek gedaan naar gegevens die zijn gevonden. Volgens het OM zijn de data "een grote bron van bewijzen voor liquidaties, gewapende overvallen, drugshandel, witwassen, pogingen tot moord en andere georganiseerde criminaliteit".

Het huis van de man is sinds die tijd meerdere keren beschoten, en voor de deur explodeerde een auto. Ook werd het huis van buren onder vuur genomen. Waarschijnlijk vergisten criminelen zich toen. Drie weken geleden werden mannen in een gestolen auto betrapt in de wijk. In dat voertuig vond de politie een automatisch wapen met munitie.

Buurt opgelucht

Volgens de politie is de dreiging rond de woning nu zo groot, dat bewoners en buren gevaar lopen. Toen de familie terugkeerde van vakantie stonden daarom agenten voor de deur. De bewoners mochten nog wat spullen uit het huis meenemen en zijn vervolgens ondergebracht op een geheim adres. De kinderen mogen voorlopig niet naar hun school.

De gemeente en de politie hebben 45 gezinnen uit de naaste omgeving ingelicht over de maatregel. Die waren opgelucht. Bewoners voelen zich al langere tijd niet meer veilig in de straat.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.