Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Verdacht voorwerp in centrum Amsterdam blijkt explosiefNu.nl - Algemeen

Het verdachte voorwerp dat in de nacht van woensdag op donderdag bij een frietzaak in de Voetboogstraat in Amsterdam werd aangetroffen, blijkt een explosief te zijn.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 11:08:02 - Nu.nl - Algemeen
 

Het voordeel van een gortdroge zomer: luchtarcheologen doen bijzondere ontdekkingen over het verledenDe Volkskrant - Algemeen

In de Voetboogstraat in het centrum van Amsterdam is door de politie donderdagnacht een explosief aangetroffen voor een frietzaak. Net na middernacht werd een verdacht voorwerp ontdekt, een deel van de straten rondom de Voetboogstraat werd korte tijd afgezet.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 09:32:00 - De Volkskrant - Algemeen
 

Weer een explosief gevonden in Amsterdam, dit keer in centrumDe Volkskrant - Algemeen

Facebook heeft te traag of helemaal niet gereageerd op teksten op het medium die oproepen tot geweld jegens de moslimminderheid Rohingya. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een groot onderzoek naar haatdragende berichten jegens de Rohingya. Facebook erkent dat het ‘te traag’ heeft gereageerd.
Donderdag 16 Augustus 2018 - 07:36:00 - De Volkskrant - Algemeen
 

Opnieuw explosief achtergelaten in AmsterdamHart van Nederland

De Voetboogstraat en omliggende straten in het centrum van Amsterdam zijn woensdagnacht enkele uren afgezet geweest wegens de vondst van een verdacht voorwerp bij een frietzaak. Uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bleek dat het om een explosief ging. Het verdachte voorwerp dat gisteravond aan de Voetboogstraat in het centrum werd gevonden, blijkt […]
Donderdag 16 Augustus 2018 - 06:41:33 - Hart van Nederland
 

Buurtbewoners Amsterdam Nieuw-West bijgepraat na reeks aanslagenHart van Nederland

Bezorgde bewoners van Amsterdam Nieuw-West zijn woenssdagavond bijgepraat over de serie aanslagen in hun buurt. Zo’n 150 bewoners zijn naar de bijeenkomst gekomen, waar de gemeente ze op hun gemak probeert te stellen. In de nacht van dinsdag op woensdag ging het opnieuw mis: dit keer was er een explosie bij dit restaurant. Dinsdag werd een […]
Woensdag 15 Augustus 2018 - 22:45:18 - Hart van Nederland
 

John Lanting liet miljoenen mensen lachenNOS Nieuws - Algemeen

Acteur, producent en regisseur John Lanting wordt altijd in één adem genoemd met Theater van de Lach, het toneelgezelschap dat hij zelf oprichtte. Daarmee maakte Lanting in de jaren 70, 80 en 90 furore met het vertolken van kluchten waarvan er vele door de TROS op tv werden uitgezonden. Zijn familie maakte vandaag bekend dat hij is overleden. Hij was 88.

Tot zijn bekendste kluchten horen De kus van een Rus, Een trouwring mag niet knellen en Nee schat nu niet. Lanting liet zich inspireren door de Britse versie van de klucht en met name het werk van Ray Cooney.

Ook acteerde Lanting in televisieseries zoals Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen en De vloek van Woestewolf en hij was zeer succesvol op het toneel met de eenakter De aap van Franz Kafka. In die rol reisde hij de hele wereld over.

In 1986 ontving hij de Johan Kaartprijs, een jaarlijkse erkenning voor een bijzondere prestatie in het blijspel en de klucht.

John Lanting werd geboren in Overveen en maakte zijn school niet af. Dat werd thuis niet op prijs gesteld, waardoor hij op 18-jarige leeftijd ook het ouderlijk huis verliet en wat rond ging zwerven. Zo trok hij onder meer naar Saint Tropez, waar hij in zijn levensonderhoud voorzag als afwashulp in een restaurant, en Casablanca, waar hij overwoog het Vreemdelingenlegioen in te gaan.

Dat deed hij uiteindelijk niet. Hij keerde terug naar Nederland waar hij zich aanmeldde bij de Amsterdamse toneelschool. Na het behalen van zijn diploma in 1956 ging hij werken bij het Rotterdams Toneel, waar hij tot 1964 aan verbonden bleef.

Dat jaar werd hij door regisseur Erik Vos gevraagd De aap van Franz Kafka te spelen. Daarmee had hij zo veel succes dat hij de daaropvolgende jaren van Tokio tot Bogota op het toneel stond met deze solovoorstelling.

Vervolgens werkte hij een jaar bij cabaretgroep Lurelei. In 1971 richtte hij Theater van de Lach op. Met dit toneelgezelschap speelde hij 26 jaar lang circa 3400 voorstellingen, waarin standaard altijd veelvuldig deuren open- en dichtgingen. Meer dan twee miljoen mensen bezochten deze voorstellingen.

Zelf speelde hij altijd de hoofdrol. De andere rollen werden vertolkt door een aantal vaste acteurs en actrices die hij om zich heen had verzameld, zoals Flip Heeneman, Johan Sirag, Annelies Balhan en Lex de Regt.

Ook de regie van de stukken was in handen van Lanting. Hij ontwikkelde een speciale methode om de stukken te repeteren. De acteurs repeteerden vijf weken lang, waarvan ze de eerste veertien dagen het stuk lazen en zich afvroegen waarom de personages iets zeiden.

Daarna werd het stuk in het decor gerepeteerd alsof het een dramastuk betrof. Pas als het publiek erbij kwam, gingen de acteurs over op het belichten van maar één kant van hun personage. Daardoor voelde het publiek dat er meer schuilging achter de karakters uit de klucht, meende John Lanting.

In 1996 zette hij een punt achter Theater van de Lach. Hij wilde op het hoogtepunt stoppen. Sindsdien gaf John Lanting lezingen en masterclasses over het regisseren van kluchten.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.