Het laatste nieuws
Tekstgrootte: A A
 

Advertentie

 

Het was dus toch geen grap, dat Donald Trump Groenland wil kopen van DenemarkenDe Volkskrant - Algemeen

De KLM vraagt sinds deze zomer haar klanten, voor ze een vliegticket kopen, te bedenken of hun reis niet duurzamer kan. Vorig jaar was dat appèl nog aan dovemansoren gericht, zo blijkt uit de jongste jaarcijfers van Brussels International Airport. Meer dan 277 duizend reizigers vlogen van Zaventem naar Amsterdam, mét KLM. Juist voor die vlucht noemt de Koninklijke de trein als alternatief vervoer in zijn campagne Fly Responsible.
Woensdag 21 Augustus 2019 - 20:18:33 - De Volkskrant - Algemeen
 

Jongen van 15 raast met 165 kilometer per uur over de ring AmsterdamNOS Nieuws - Algemeen

Op de A10 Noord bij Amsterdam is een tiener betrapt die 165 kilometer per uur reed op een plek waar maar 100 kilometer per uur is toegestaan.

De politie mat de snelheid van de wagen en zette hem aan de kant. Na controle bleek dat de bestuurder slechts 15 jaar oud was en dat er dus helemaal geen rijbewijs was om in beslag te nemen.

Alle inzittenden waren minderjarig. De auto waarmee ze aan joyrijden waren is overgedragen aan de eigenaar. De politie wil niet meer kwijt over de kwestie, omdat het over minderjarigen gaat.

In Duitsland werd vandaag ook een opvallend jonge automobilist in de kraag gevat. Een jongen van 8 was bij Dortmund met de auto van zijn moeder een stuk gaan rijden. Hij zette na een ritje waarin hij met 140 kilometer per uur op de snelweg reed, de auto stil op een parkeerplek. Daarbij plaatste hij een gevarendriehoek en zette de knipperlichten aan.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

Amsterdamse taxibedrijven slepen gemeente voor de rechterNOS Nieuws - Algemeen

De Amsterdamse taxiorganisaties Taxistad en TAT spannen een kort geding aan tegen de gemeente. Ze zijn het niet eens met de verplichting om hun chauffeurs schorsingen op te leggen voor kleine overtredingen, zoals bijvoorbeeld stoppen bij een volle standplaats.

Omdat de organisaties weigeren de sancties op te leggen aan hun chauffeurs, stapte de gemeente naar het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Die instantie legde de taxicentrales een dwangsom van 10.000 euro op.

De bedrijven stappen nu naar de rechter omdat ze de gemeentelijke sancties, die variëren van schorsingen van een week of een maand tot zelfs definitieve uitsluiting, buitenproportioneel vinden. Ze vinden het oneerlijk dat hun chauffeurs moeten voldoen aan regels die niet gelden voor chauffeurs van taxiorganisatie Uber.

Met het kort geding hopen de bedrijven te bereiken dat de sancties minder zwaar worden, meldt NH Nieuws.

Taxistad en TAT zijn twee van de zes taxicentrales in Amsterdam. Ze vertegenwoordigen ongeveer 1000 van de circa 6500 taxichauffeurs in de hoofdstad.

Donderdag 1 Januari 1970 - 01:00:00 - NOS Nieuws - Algemeen
 

 
Over AltijdActueel:

Het nieuws staat niet stil, elke dag, elke minuut gebeurt er wel iets op de wereld. AltijdActueel.nl brengt voor u het laatste nieuws samen op een overzichtelijke manier.

Volg ons:

Natuurlijk kunt u AltijdActueel.nl ook volgende op de diverse sociale media.

Adverteren?

Op AltijdActueel.nl komt een breed en gevarieerd publiek, uw doelgroep zit hier ook tussen. Vraag naar de speciale tarieven!

Neem contact op »
Contact

Voor vragen, opmerkingen of tips kunt u mailen naar: redactie@altijdactueel.nl.